dinsdag 20 november 2018, week 47


U bent nu hier: Meer nieuws van De Standaard pagina 2

Laatste updatecontrole: vandaag om 17u00
 

De Standaard

Verbergen Tonen
20/11 17u00  'Vuurvulkaan' barst tweede keer dit jaar uit In Guatemala is de Volcán de Fuego of 'Vuurvulkaan' opnieuw uitgebarsten. In juni van dit jaar maakte de vulkaan minstens 190 slachtoffers. Al minstens 4.000 mensen zijn uit de regio gevlucht.
20/11 16u45  Vilvoorde heeft een coalitie In Vilvoorde gaan SP.A, Groen, Open VLD en CD&V een bestuurscoalitie vormen. Hans Bonte wordt burgemeester. Groen krijgt dan toch een schepenambt.
20/11 16u45  Spelersmakelaar Veljkovic spreekt in ruil voor vijf jaar cel met uitstel Spelersmakelaar Dejan Veljkovic krijgt in ruil voor zijn rol als spijtoptant vijf jaar cel met uitstel. Dat heeft zijn advocaat Kris Luyckx gezegd op een persconferentie.
20/11 16u30  Ook Polen zegt ‘neen’ tegen VN-migratiepact Polen zal het VN-migratiepact niet ondersteunen. Dat meldt het Poolse nieuwsagentschap PAP op basis van regeringsbronnen.
20/11 16u15  Zeven vragen over de biecht van Dejan Veljkovic Dejan Veljkovic is van hoofdverdachte nu plots spijtoptant geworden in de zaak ‘Schone Handen’. Maar wat heeft Veljkovic de speurders beloofd? En wat krijgt hij in de plaats? De spijtoptant in zeven vragen.
20/11 16u00  Advocaat: ‘Asia Bibi hoopt snel te kunnen vertrekken’ De Pakistaanse Asia Bibi, een christelijke vrouw die tot de doodstraf veroordeeld werd en eerder deze maand na negen jaar cel vrijkwam, wacht volgens haar advocaat op papieren om het land te kunnen verlaten.
20/11 16u00  Geens verandert alimentatieregels Moet je meebetalen voor het lidgeld van de voetbalclub of van het kot van je kind? Zulke vragen leiden vaak tot ruzies tussen ex-partners. Een nieuwe wet moet daar verandering in brengen. ‘Uniforme regels kunnen leiden tot minder conflicten’, zegt minister van Justitie Koen Geens in een persbericht.
20/11 15u45  Zonder handen én nu ook zonder autospiegels? In de nieuwe wegcode die in 2021 in werking treedt, zal de autospiegel geen verplichting meer zijn. De vervangende camera's moeten voor minder verbruik en voor meer veiligheid zorgen. Kent u nog andere (veiligheids)aspecten die afgelopen decennia in onze wagen en dus ons collectief geheugen zijn geslopen?
20/11 15u45  Eén misnoegde politicus en plots is CD&V haar meerderheid kwijt Verrassing in de kleine faciliteitengemeente Bever. Eén van de CD&V-verkozenen stapt uit de partij en daardoor is die plots de meerderheid kwijt.15 
20/11 15u00  Bart De Wever: 'Nooit onderhandelen met een plan B' Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) is zich ervan bewust dat veel kiezers van de N-VA en de SP.A de gesprekken tussen beide partijen niet fijn vinden. Dat zei hij op een persmoment in Antwerpen.18 
20/11 14u30  'Stad in andere plooi leggen' De SP.A wil een ander mobiliteitsbeleid, sociaal beleid en woonbeleid in Antwerpen. 'We staan op een kruispunt in Antwerpen', zegt SP.A-kopstuk Tom Meeuws. Burgemeester Bart De Wever heeft goede hoop.14 
20/11 14u15  Bart De Wever, Jinnih Beels en Philippe De Backer houden persconferentie over Antwerpen Bart De Wever (N-VA) houdt samen met Jinnih Beels (SP.A) en Philippe De Backer (Open VLD) een persconferentie over de onderhandelingen voor een nieuw bestuur in Antwerpen.17 
20/11 14u00  Een op de drie tankstations in Wallonië heeft tekort Ongeveer een op de drie tankstations in Wallonië, of zowat 400 in totaal, kampt dinsdag met tekorten door de protestacties van de ‘gele hesjes’ tegen de hoge brandstofprijzen. ‘De situatie kan van uur tot uur wijzigen, in functie van de bevoorrading en vrijgave van infrastructuur’, zegt Olivier Neirynck, technisch directeur bij brandstoffenfederatie Brafco.12 
20/11 14u00  Macron pakt Molenbeek in Kort maar krachtig, zo verliep het blitzbezoek van Emmanuel en Brigitte Macron aan de Brusselse gemeente Molenbeek op uitnodiging van de Koning. De Franse president toonde zich voorbereid en geïnteresseerd, charmeerde met zijn rake vragen en lapte – al dan niet per ongeluk – de afgesproken volgorde aan zijn laars. Les jeunes Molenbeekois gingen prompt overstag. ‘Mijn idee over hem is helemaal veranderd’, aldus Abdel (23).14 
20/11 14u00  Actievoerders verstoren debat met Macron en Michel Zo’n drie actievoerders hebben een debat tussen studenten en de Franse president Emmanuel Macron en premier Michel kort verstoord.14 
Laatste update: vandaag om 17u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
14/11 21u15  ‘Ik hoop dat het VK ooit terugkomt naar de EU’Guy Verhofstadt, fractievoorzitter van de liberalen in het Europese Parlement, is tevreden dat de Britse regering het licht op groen heeft gezet voor het voorakkoord tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk omtrent de Brexit. ‘We zullen een goede relatie kunnen behouden’, zegt hij in een videoboodschap.
14/11 21u15  150.000 gestolen bijen teruggevondenImker Patrick en zijn zoon Alan uit Tessenderlo zijn maar wat blij dat hun in juni gestolen bijen weer terecht zijn. Speurders kwamen gisteren na intensief onderzoek uit bij een hobby-imker in Laakdal. Die had in totaal tien kasten met bijen staan, waaronder de drie van de Looise imkers en enkele in Nederland gestolen exemplaren.
14/11 21u00  Britse kabinet over de streep, nu het parlement nogTheresa May mag dan al haar regering over de streep getrokken hebben, er ligt nog heel wat werk op de plank voor de Britse premier.
14/11 21u00  Brusselse winteropvang voor daklozen van startDe Brusselse daklozenorganisatie Samusocial voorziet vanaf vandaag in extra bedden. ‘Alleen de burgemeester kan de daklozen verplichten te komen.’
14/11 20u45  Britse regering over de streep, nu het parlement nogTheresa May mag dan al haar regering over de streep getrokken hebben, er ligt nog heel wat werk op de plank voor de Britse premier.
14/11 20u45  Premier Theresa May krijgt steun van haar regering voor Brexit-dealDe Britse premier Theresa May heeft haar regeringsleden na urenlang overleg kunnen overtuigen om het technische voorakkoord over de Brexit, dat dinsdag met de Europese Unie werd bereikt, te aanvaarden. 'Deze beslissing is in het belang van het hele Verenigd Koninkrijk', zei May tijdens een mededeling.
14/11 20u30  Premier Theresa May krijgt steun van regering voor Brexit-dealDe Britse premier Theresa May heeft haar regeringsleden na urenlang overleg kunnen overtuigen om het technische voorakkoord over de Brexit, dat dinsdag met de Europese Unie werd bereikt, te aanvaarden. 'Deze beslissing is in het belang van het hele Verenigd Koninkrijk', zei May tijdens een mededeling.
14/11 20u15  Groen licht voor identiteitskaart met digitale vingerafdrukkenDe plenaire Kamer zette het licht op groen voor het wetsontwerp van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon. Hij wil digitale vingerafdrukken toevoegen aan de identiteitskaart, zoals dat nu al het geval is voor het paspoort. De maatregel moet helpen in de strijd tegen identiteitsfraude.
14/11 19u30  Fox News sluit zich aan bij juridische procedure CNN tegen Witte HuisDe zender Fox News zal zich aansluiten bij de juridische procedure die concurrent CNN heeft aangespannen tegen het Witte Huis, opdat CNN-journalist Jim Acosta zijn persaccreditatie voor het Witte Huis zou terugkrijgen.
14/11 19u30  Nooit eerder kon een vrouw deze spectaculaire sprong op een snowboard uitvoerenDe Oostenrijkse Anna Gasser (27) heeft in Oostenrijk een primeur te pakken gekregen. Als eerste vrouw ooit heeft ze een Triple Cork-sprong tot een goed einde kunnen brengen.
14/11 19u00  Britse ministers beraden zich over Brexit-dealDe Britse premier Theresa May probeert haar regeringsleden te overtuigen van het technische voorakkoord over de Brexit, dat dinsdag met de Europese Unie werd bereikt. Er stond vanavond een persconferentie gepland, maar volgens sommige bronnen zal May de pers dan toch niet toespreken.
14/11 18u45  Live. Premier May zal Brexit-deal toelichtenDe Britse premier Theresa May probeert haar regeringsleden te overtuigen van het technische voorakkoord over de Brexit, dat dinsdag met de Europese Unie werd bereikt. May zal vanavond een persconferentie geven om de deal toe te lichten.
14/11 18u00  Fox News sluit zich aan bij juridische procedure van CNN tegen Witte HuisDe zender Fox News zal zich aansluiten bij de juridische procedure die concurrent CNN heeft aangespannen tegen het Witte Huis, opdat CNN-journalist Jim Acosta zijn persaccreditatie voor het Witte Huis zou terugkrijgen.
14/11 18u00  Katholiek onderwijs vraagt twee jaar ingroeiperiode voor nieuwe leerplannenHet katholiek onderwijs stelde woensdag zijn leerplannen voor van de eerste graad secundair onderwijs. De nieuwe leerplannen moeten ingaan op 1 september 2019, maar het katholiek onderwijs vraagt om een ingroeiperiode van twee à drie jaar voor de scholen.
14/11 18u00  Licht aanhouden in januari nog wat moeilijkerDe langere stilstand van Doel 1 - de oudste kernreactor van ons land - en de stijgende onzekerheid over de timing van de heropstart van Doel 2 maken de stroombevoorradingsproblemen voor januari en februari nog wat groter. Minister van Energie Marghem verwijt het Franse moederbedrijf van Electrabel ondertussen veel te weinig te hebben geïnvesteerd in de Belgische kerncentrales.
14/11 17u30  Netanyahu in grote problemen na ontslag minister van DefensieDe Israëlische minister van Defensie Avigdor Lieberman heeft woensdag zijn ontslag aangekondigd uit de conservatieve coalitieregering van premier Benjamin Netanyahu. Hij doet dat uit protest tegen het staakt-het-vuren in Gaza. Het voortbestaan van de Israëlische regering hangt daardoor aan een zijden draadje.
14/11 17u30  Nooit eerder kon een vrouw deze spectaculaire sprong landen op een snowboardDe Australische Anna Gasser (29) heeft in Oostenrijk een primeur te pakken gekregen. Als eerste vrouw ooit heeft ze een Triple Cork-sprong tot een goed einde kunnen brengen.
14/11 17u00  Brexit-deal 'ergste optie voor Schotland'De Britse premier Theresa May probeert haar regeringsleden te overtuigen van het technische voorakkoord over de Brexit, dat dinsdag met de Europese Unie werd bereikt. De Schotse premier is niet te spreken over de Iers backstop, en The Daily Telegraph meldt dat twee ministers zullen opstappen
14/11 17u00  Michel: 'Dat we wachten met migratiepact komt niet door Francken'Zal ons land het VN-migratieakkoord ondertekenen of niet? Die vraag van de oppositie beantwoordde premier Charles Michel vanmiddag in de Kamer nog niet. 'Is er nog een premier in dit land die niet elke week moet veranderen van mening, omdat hij danst naar de pijpen van de N-VA?'
14/11 16u30  Schoolvoorstelling Stijn Meuris stopgezet na incident: ‘Hij gooide mijn gsm door de zaal’Een schoolvoorstelling van Stijn Meuris voor leerlingen van de Provinciale School Diepenbeek is dinsdagnamiddag behoorlijk uit de hand gelopen . Meuris gooide de gsm van een zestienjarige door de zaal omdat die erop bleef tokkelen tijdens zijn voorstelling over de Eerste Wereldoorlog. “Daarna werd ik uit de zaal gezet”, zegt de tiener. De voorstelling werd stilgelegd omdat het incident escaleerde.
14/11 16u30  Voordelenpakket topvoetbal onder vuurAls het profvoetbal haar eigen stal niet uitmest, dreigt de politiek zelf in te grijpen. ‘We zullen voorzichtig zijn, maar niet braaf’, waarschuwde minister van Financiën, Johan Van Overtveldt (N-VA).
14/11 16u15  Britse media speculeren over ontslag ministers na Brexit-dealDe Britse premier Theresa May probeert woensdag haar regeringsleden te overtuigen van het technische voorakkoord over de Brexit, dat dinsdag met de Europese Unie werd bereikt. De Daily Telegraph meldt dat twee ministers vandaag zullen opstappen.
14/11 16u00  Spelersmakelaar die achter Moeskroen zou zitten: ‘Al drie jaar niet meer in Moeskroen geweest’Terwijl het Belgische gerecht is binnengevallen bij Moeskroen en bij verschillende bestuurders van de club, zat Pini Zahavi, de supermakelaar die als spil van het onderzoek wordt aanzien, op een terrasje in Barcelona. Hij viel uit de lucht toen we hem contacteerden in verband met de huiszoekingen.
14/11 15u30  Oppositie legt premier Michel op de rooster over VN-migratieakkoordZal ons land het VN-migratieakkoord ondertekenen of niet? Die vraag van de oppositie beantwoordde premier Charles Michel vanmiddag in de Kamer nog niet. 'Is er nog een premier in dit land die niet elke week moet veranderen van mening, omdat hij danst naar de pijpen van de N-VA?'
14/11 15u30  Katholiek onderwijs vraagt twee jaar ingroeiperiode voor nieuwe eindtermenHet Katholiek onderwijs stelde woensdag zijn leerplannen voor van de eerste graad secundair onderwijs. De nieuwe eindtermen zouden in principe op 1 september 2019 moeten starten, maar het katholiek onderwijs vraagt om een ingroeiperiode van twee à drie jaar voor de scholen.
14/11 15u15  Brexicon: een handige gids voor de BrexitEen snelle blik op vier cruciale begrippen die blijven terugkeren in het Brexit-debat.
14/11 15u15  Nieuwe defensieminister Loones verwelkomd met militair defiléSander Loones (N-VA) is dinsdag begonnen als minister van Defensie, belast met Ambtenarenzaken, in de regering Michel. Hij volgt Steven Vandeput op. Loones werd door het leger in Evere verwelkomd met een militair defilé.
14/11 15u00  Nieuwe defensieminister Loones verwelkomd met militair défiléSander Loones (N-VA) is dinsdag begonnen als minister van Defensie, belast met Ambtenarenzaken, in de regering Michel. Hij volgt Steven Vandeput op. Loones werd door het leger in Evere verwelkomd met een militair défilé.
14/11 15u00  Bellen naar het buitenland wordt goedkoperVanaf 15 mei 2019 wordt het goedkoper om naar een ander EU-land te bellen. Het Europees Parlement heeft woensdag wetsontwerp goedgekeurd om telefoon- en smskosten in te perken.
14/11 15u00  LIVE. Oppositie legt premier Michel op de rooster over VN-migratieakkoordZal ons land het VN-migratieakkoord ondertekenen of niet? Die vraag van de oppositie krijgt premier Charles Michel vanmiddag voor de voeten in de Kamer. 'Is er nog een premier in dit land die niet elke week moet veranderen van mening, omdat hij danst naar de pijpen van de N-VA?'
14/11 14u30  LIVE. Wat doet premier Michel met het VN-migratieakkoord?Zal ons land het VN-migratieakkoord ondertekenen of niet? Die vraag van de oppositie krijgt premier Charles Michel vanmiddag voor de voeten in de Kamer. Volg hier live het debat mee vanaf 14.15 uur.
14/11 14u15  Praten met tieners over seks en porno: zo doet zij datSeks zit tussen ouders en kinderen nog te vaak in de taboesfeer, zegt Sarah Van Gysegem van de Gezinsbond. Nu tieners het internet in hun broekzak zitten hebben, moeten ook ouders digitaal ontmaagd worden.
14/11 14u00  Israëlische minister van Defensie neemt ontslag na staakt-het-vurenDe Israëlische minister van Defensie Avigdor Lieberman heeft woensdag zijn ontslag aangekondigd uit de conservatieve coalitieregering van premier Benjamin Netanyahu. Hij doet dat uit protest tegen het staakt-het-vuren in Gaza. Bronnen van de krant Haaretz zeggen dat Lieberman het gevoel heeft niet aan het hoofd te staan van het Israëlische veiligheidsbeleid.
14/11 14u00  Bestuurder krijgt boete van bijna 8.000 euro voor verschillende inbreukenOp de Antwerpsesteenweg in Mechelen heeft de politie maandag een bestuurder van een bestelwagen tegengehouden. De man was met een aantal zaken niet in orde en moet een zware boete betalen.
14/11 13u45  Uberchauffeurs protesteren in BrusselMeer dan 165 chauffeurs die ritten uitvoeren voor de taxi-app Uber hebben woensdagvoormiddag actiegevoerd voor het Brusselse justitiepaleis. Ze kwamen er bijeen om te protesteren tegen een zitting van de handelsrechtbank in het geschil dat de Belgische taxifederatie (Febet) plus een twintigtal taxichauffeurs hebben ingesteld.
14/11 13u00  Het hobbelige Brexit-parcours van Theresa MayDe Britse premier Theresa May probeert woensdag haar regeringsleden te overtuigen van het technische voorakkoord over de Brexit, dat dinsdag met de Europese Unie werd bereikt. Het is pas de eerste horde van wat nog een erg lang en hobbelig parcours wordt.
14/11 12u45  Westerlo, OHL en Lommel willen zich burgerlijke partij stellen als slachtoffers van MoeskroenDrie clubs die de voorbije jaren degradeerden uit 1A of 1B zijn van plan zich burgerlijke partij te stellen in de zaak-Moeskroen. Westerlo is dit zeker van plan, OHL wacht op groen licht van zijn Thaise eigenaars en ook Lommel overweegt juridische actie. ‘Voor ons komt dit onderzoek te laat, maar misschien kunnen we rekenen op financiële compensaties’, klinkt het bij de benadeelde clubs.
14/11 12u30  Kremlincriticus Navalny krijgt toch toestemming om uit Rusland te vertrekkenDinsdag werd Kremlincriticus Alexei Navalny tegengehouden in een Russische luchthaven. Hij was onderweg naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) in Straatsburg. Woensdag meldde hij dat hij kon vertrekken
14/11 12u15  N-VA neemt gas terug over VN-migratieakkoordDe N-VA veegt het VN-migratieakkoord nog niet definitief van tafel, ondanks eerdere verklaringen. ‘We zitten in fase van analyseren en discussiëren.’
14/11 12u15  Wie is Pini Zahavi, de onzichtbare spin in het voetbalwebHij is een van de machtigste mannen in het voetbalmilieu. En toch kan bijna niemand een gezicht op hem plakken. Portret van een onzichtbare meestermanipulator.
14/11 12u00  Reportage over Albert II mag pas na zijn dood op televisie worden uitgezondenReportagemaker Eric Goens, onder meer bekend van ‘Die Huis’, heeft een documentaire over koning Albert gedraaid. De reportage mag pas na diens dood worden uitgezonden op televisie. ‘Alleen onder die voorwaarden wilden bevoorrechte getuigen met mij praten’, zegt Goens.
14/11 12u00  Deze gemeenten hebben nog geen bestuur: bij een aantal verbaast dat nietEen maand na de verkiezingen hebben een zeventien steden en gemeenten nog altijd geen nieuwe bestuurscoalitie. Bij een aantal notoire laatkomers hoeft dat niet te verbazen.
14/11 12u00  Voor 800.000 euro beschermd in Vlaanderen, afgeschoten in FrankrijkVlaanderen heeft dit jaar 800.000 euro besteed om de wulp en de grutto te helpen. Maar over de Franse grens mogen de weidevogels worden afgeschoten.
14/11 11u45  Hoe reageert de Britse pers op Brexit-deal? 'May pleegt verraad'Dat Theresa May het moeilijk zal hebben vandaag, daar zijn de Britse kranten het over eens. Nog voor de details van haar 500-pagina’s tellend akkoord bekend waren, spraken veel Britse politici zich al uit tegen de deal. Ook in de pers heerst weinig optimisme.
14/11 11u45  Brief van Albert Einstein over antisemitisme geveild voor 35.000 euroOp een veiling in Jeruzalem werd dinsdag een brief van fysicus Albert Einstein uit 1922 aan zijn zus Maja geveild voor 39.360 dollar (een kleine 35.000 euro). In de brief heeft hij het over het toenemende antisemitisme in Duitsland.
14/11 11u45  Voor het eerst CO2-uitstoot vrachtwagens aan banden gelegdVoor het eerst wordt de CO2-uitstoot van vrachtwagens aan banden gelegd. Tot op het laatste moment stonden de constructeurs op de rem.
14/11 11u30  Bosbranden zorgen voor apocalyptische taferelen in CaliforniëNog altijd kampt de Amerikaanse staat Californië met enkele hevige bosbranden. De dodentol is intussen al opgelopen tot 50 slachtoffers. Ook ten oosten van Los Angeles, nabij San Bernardino, houdt het vuur lelijk huis. Dat blijkt uit bovenstaande helikopterbeelden.
14/11 11u15  Europa beslist over schonere vrachtwagensVoor het eerst wordt de CO2-uitstoot van vrachtwagens aan banden gelegd. Tot op het laatste moment stonden de constructeurs op de rem.
14/11 11u15  Bourgeois hoopt op ‘verantwoordelijkheidszin’ BrittenVlaams minister-president Geert Bourgeois hoopt dat het Britse parlement het akkoord over het vertrek uit de Europese Unie zal goedkeuren. ‘Ik hoop op verantwoordelijkheidszin’, zei hij woensdag in het VRT-radioprogramma De Ochtend. De minister-president beseft echter dat het ‘een huzarenstuk’ wordt.
14/11 10u45  Hoe reageert de Britse pers op Brexit-deal?Dat Theresa May het moeilijk zal hebben vandaag, daar zijn de Britse kranten het over eens. Nog voor de details van haar 500-pagina’s tellend akkoord bekend waren, spraken veel Britse politici zich al uit tegen de deal. Ook in de pers heerst weinig optimisme.
14/11 10u15  Hoe reageert de Britse pers op Brexit?Dat Theresa May het moeilijk zal hebben vandaag, daar zijn de Britse kranten het over eens. Nog voor de details van haar 500-pagina’s tellend akkoord bekend waren, spraken veel Britse politici zich al uit tegen de deal. Ook in de pers heerst weinig optimisme.
14/11 10u15  Usual suspects laten weer op zich wachtenEen maand na de verkiezingen hebben een zeventien steden en gemeenten nog altijd geen nieuwe bestuurscoalitie. Bij een aantal notoire laatkomers hoeft dat niet te verbazen.
14/11 09u00  Zelfstandigen krijgen vaderschapsverlofZelfstandigen die vader worden, kunnen op termijn ook genieten van vaderschapsverlof. Dat kondigt federaal minister van Zelfstandigen Denis Ducarme (MR) woensdag aan in De Tijd.
14/11 08u30  NASA wil binnen 25 jaar mensen naar Mars sturenDe mens kan binnen 25 jaar naar Mars reizen zeiden experts van het Amerikaanse ruimteagentschap NASA dinsdag. NASA denkt zoveel tijd nodig te hebben om een reeks problemen de wereld uit te helpen die met reizen naar Mars gepaard gaan, zoals de blootstelling aan dodelijke radiatie en het verlies van calcium in de beenderen.
14/11 07u45  Doel 1 blijft langer gesloten dan voorzienDe werkzaamheden aan Doel 1 zullen langer duren dan voorzien meldt uitbater Engie Electrabel. Daarom roept minister van Energie Marie Christine Marghem woensdagochtend de taskforce van de energiesector samen. Tihange 3 wordt dan weer vroeger geopend. Volgens minister van Energie Marie Christine Marghem verandert het niets aan de bevoorradingszekerheid van België.
14/11 07u15  N-VA dwingt Michel tot bocht over migratiepactCharles Michel zou het VN-Migratieakkoord zeker tekenen, maar de N-VA verwerpt het. De premier lijkt een speelbal van de Vlaams-nationalisten.
14/11 07u15  Al 50 slachtoffers bij bosbranden in CaliforniëHet aantal slachtoffers van de bosbranden in Californië is gestegen tot vijftig.
14/11 07u00  Mexicaanse president ontkent omkoping door Sinaloa-kartelDe Mexicaanse president Enrique Peña Nieto en zijn voorganger Felipe Calderón hebben dinsdag moeten ontkennen dat ze omgekocht zijn door het machtige Sinaloa-kartel. Een van de advocaten van Joaquín Guzmán, ‘El Chapo’, had hen bij de start van het proces tegen de drugsbaas in New York daarvan beschuldigd.
14/11 01u30  Palestijnen kondigen eenzijdig staakt-het-vuren aanMilitante Palestijnen hebben eenzijdig een staakt-het-vuren afgekondigd, nadat de Israëlische luchtmacht de Gazastrook aanviel.
13/11 23u00  Melania Trump eist ontslag van hoge regeringsmedewerksterHet bureau van Melania Trump vraagt dat de plaatsvervangende nationale veiligheidsadviseur, Mira Ricardel, wordt ontslagen.
13/11 21u30  Harde Brexiteers zien akkoord niet zitten: 'Parlement zal slechte tekst blokkeren'De Europese Unie en het Verenigd Koningkrijk hebben een akkoord bereikt over het moeilijkste deel van de Brexit: de Ierse grenskwestie. De Britse premier May stelt de deal woensdag voor aan haar regerging, maar voorstanders van een harde Brexit roepen nu al op om te tekst te blokkeren.
13/11 21u30  Met pcb’s besmette eieren teruggeroepenOmdat er bij een routinecontrole te veel pcb’s zijn in aangetroffen, is een lot eieren van de markt gehaald. Consumenten krijgen de raad eieren van de bewuste partij niet te gebruiken.
13/11 20u45  Eindelijk wat rust na hevige gevechten in Jemenitische havenstad HodeidaNa zware gevechten in de strategisch belangrijke Jemenitische havenstad Hodeida is de situatie voor het eerst in dagen enigszins gekalmeerd.
13/11 19u30  Boris Johnson noemt Brexitdeal 'totaal onaanvaardbaar'De details kent hij naar eigen zeggen niet, maar er was op voorhand al genoeg uitgelekt om Boris Johnson niet te doen twijfelen. De Brexitdeal die Theresa May voorlegt aan haar kabinet is 'volkomen onaanvaardbaar' volgens hem.
13/11 19u15  Michel Pradolini (City Pirates) wint BurgerschapsprijsDe Stichting P&V heeft haar jaarlijkse Burgerschapsprijs uitgereikt. Laureaat is de Antwerpenaar Michel Pradolini, bezieler en voorzitter van City Pirates, een breed gedragen sociaal project en voetbalclub.
13/11 18u45  May laat zwaargewichten van haar regering Brexit-akkoord al even inkijkenBritse en Europese onderhandelaars hebben een akkoord bereikt over de Ierse grenskwestie, de grootste hindernis voor een ‘ordelijke Brexit’. Premier Theresa May legt de deal morgen voor aan haar regering, zo melden Britse media.
13/11 18u15  Frankrijk minimaliseert kritische tweets Trump over MacronHet Élysée heeft dinsdag het belang van de tweets waarin de Amerikaanse president Trump kritiek uitte op president Emmanuel Macron gerelativeerd, door te zeggen dat ze waren ‘bedoeld voor de Amerikanen’. Trump tweette onder meer over de slechte populariteitcijfers van Macron.
13/11 18u00  Zuid-Afrikaanse minister stapt op na uitlekken van sekstapeDe Zuid-Afrikaanse minister van Binnenlandse Zaken, Malusi Gigaba, heeft ontslag genomen. Hij was het doelwit geworden van afpersingen, nadat een sekstape waarin hij te zien was gelekt werd in de media.
13/11 17u45  Memoires Michelle Obama meteen op één in bestsellerlijstHet boek van de voormalige First Lady Michelle Obama, was meteen goed voor een recordverkoop. Het boek ligt sinds dinsdag Amerikaanse boekenwinkels.
13/11 17u30  ‘EU en VK bereiken akkoord over Brexit’Britse en Europese onderhandelaars hebben dinsdagavond een akkoord bereikt over de Ierse grenskwestie. Premier Theresa May legt de deal morgen voor aan haar regering, zo melden Britse media.
13/11 17u30  Scheepvaartverkeer terug op gang na botsing AlbertkanaalDoor een frontale aanvaring tussen twee schepen op het Albertkanaal in Herentals is een binnenschip gezonken. Alle aanwezigen aan boord konden in veiligheid worden gebracht. Het scheepvaartverkeer komt stilaan op gang.
13/11 17u15  Rekenhof kritisch voor DefensieDe voorraden van Defensie zijn geïnventariseerd op 3,1 miljard euro, maar eigenlijk bedraagt hun waarde slechts 0,8 miljard euro. Dat blijkt uit een onderzoek van het Rekenhof.
13/11 17u00  Eén dag minister van Defensie en Loones krijgt al te maken met vakbondsactieMinister van Defensie Sander Loones (N-VA) krijgt donderdag een eerste keer te maken met vakbondsprotest. VSOA voert onder de slogan #respectvoordemilitair actie aan zijn kabinet en op het Te Deum. Ook de militaire bond ACMP roert zich.
13/11 17u00  Aarschot heeft een coalitie (maar er is nog een maar)Er is een akkoord in Aarschot voor een coalitie van Open VLD, SP.A en N-VA, met Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten als burgemeester.
13/11 16u45  Militanten uit Gaza vuren raket op Israëlische busSinds afgelopen zondag is het conflict in de Gazastrook opnieuw geëscaleerd. Een Palestijnse militantengroep heeft beelden vrijgegeven van een aanval op een Israëlische bus nabij de grens met Gaza. Bij de raketaanval raakte een militair zwaargewond. In totaal werden een honderdtal aanvallen vanuit de Gazastrook gelanceerd op Israël, het hoogste aantal in vier jaar tijd. Israël beantwoordde de aanvallen door doelwitten van Hamas te bombarderen.
13/11 16u45  Dader grote kluizenkraak in Antwerpen vijf jaar de cel inDe correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Kristof D.R. (36) veroordeeld tot vijf jaar cel voor de kluizenkraak bij de KBC-bank in de Antwerpse Boerentoren, waar vijf jaar geleden voor miljoenen euro’s aan cash geld, juwelen, gouden munten en effecten werden buitgemaakt.
13/11 16u45  Eén dag minister en al een vakbondsactie geplandMinister van Defensie Sander Loones (N-VA) krijgt donderdag een eerste keer te maken met vakbondsprotest. VSOA voert onder de slogan #respectvoordemilitair actie aan zijn kabinet en op het Te Deum.
13/11 16u30  Applaus (en boegeroep) voor Merkel die oproept tot vorming 'echt Europees leger'De Duitse bondskanselier Angela Merkel sprak dinsdagmiddag het Europees Parlement toe in het Franse Straatsburg. Merkel riep op tot militaire samenwerking, en de vorming van een 'echt Europees leger'. Haar toespraak werd soms overstemd door boegeroep, maar achteraf oogstte ze luid applaus en een staande ovatie.
13/11 16u30  CNN klaagt Trump en Witte Huis aan voor intrekken accreditatieDe Amerikaanse nieuwszender CNN kondigt dinsdag aan dat het een rechtszaak aanspant tegen president Donald Trump en verschillende van zijn medewerkers. De aanleiding is de intrekking van de accreditatie van journalist Jim Acosta.
13/11 16u15  Audiotapes van moord op Khashoggi: ‘Vertel het aan je baas’Turkse audiotapes van de moord op Jamal Khashoggi (59) zouden, aldus The New York Times, bijna een direct spoor tonen naar de Saudische kroonprins Mohamed bin Salman.
13/11 16u15  Na veroordeling wegens weigeren kind met beperking: ‘Laat dit een wake-upcall zijn voor scholen’Het eerste vonnis tegen een school die een kind met een beperking heeft geweigerd, is een mijlpaal. De rechter is bijzonder scherp voor het feit dat de weigering ‘onder tafel’ gebeurde en noemt dat ‘intimidatie’. Verenigingen van ouders en experts reageren opgetogen.
13/11 15u45  Applaus (en wat boegeroep) voor Merkel in Europees ParlementDe Duitse bondskanselier Angela Merkel sprak dinsdagmiddag het Europees Parlement toe in het Franse Straatsburg. Haar toespraak werd soms overstemd door boegeroep, maar achteraf oogstte ze luid applaus en een staande ovatie.
13/11 15u30  Merkel spreekt Europees Parlement toe: 'EU werkt enkel indien alle landen afspraken nakomen'De Duitse bondskanselier Angela Merkel in in het Franse Straatsburg. 'Ik spreek met trots en dankbaarheid een van de grootste parlementen ter wereld toe', zo begon ze haar toespraak.
13/11 15u30  Noord-Korea drijft raketprogramma’s achter de schermen opNoord-Korea gaat door met zijn atoomwapenprogramma, ondanks de ontwapeningsbesprekingen met de Verenigde Staten. Dat bericht het Amerikaanse blad New York Times.
13/11 15u15  LIVE. Merkel spreekt Europees Parlement toe over toekomst van EuropaDe Duitse bondskanselier Angela Merkel in in het Franse Straatsburg. 'Ik spreek met trots en dankbaarheid een van de grootste parlementen ter wereld toe.'
13/11 15u15  Na Roundup worden ook andere onkruidverdelgers verbodenUw gazon perfect groen ­houden wordt straks een hele uitdaging. Na 'allesverdelger' Roundup mogen vanaf 31 december ook de 'selectieve onkruidverdelgers' – die het gras ongemoeid laten maar het onkruid ertussen vernietigen – niet meer worden verkocht. 'Wie geen onkruid wil, gaat het met de hand moeten uittrekken', waarschuwt de industrie.
13/11 15u15  Theo Francken pleit voor ‘eliteschool voor iedereen’Door zijn drukke bezigheden als staatssecretaris voor Asiel en Migratie is het nu niet aan de orde, maar Theo Francken weet al goed wat hij zou willen doen als hij geen deel meer uitmaakt van de regering. ‘Ik droom ervan om een school op te richten’, zei Francken maandag op Radio 1. ‘Elitair aan de uitstroom, niet aan de instroom.’
13/11 14u45  Groot-Brittannië: ‘Evacuatie gewonde Houthi-rebellen in Jemen toelaten’De coalitie onder leiding van Saudi-Arabië laat toe dat gewonde Houthi-rebellen onder supervisie van de VN uit Jemen geëvacueerd worden naar Oman. Dat heeft het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken dinsdag verklaard.
13/11 14u45  Fregat bijna volledig gezonken na botsing met olietankerVlakbij het Noorse Bergen is vorige week een fregat in aanvaring gekomen met een olietanker. Het fregat raakte daarbij zwaar beschadigd. Het Noorse leger tracht om het schip bij de kust te houden, maar de touwen omdat te doen braken, waardoor het schip verder zonk.
13/11 14u30  Groot-Brittanië: ‘Evacuatie gewonde Houthi-rebellen in Jemen toelaten’De coalitie onder leiding van Saudi-Arabië laat toe dat gewonde Houthi-rebellen onder supervisie van de VN uit Jemen geëvacueerd worden naar Oman. Dat heeft het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken dinsdag verklaard.
13/11 14u00  Rome ontruimt migrantenkamp met bulldozersIn Rome is een migrantenkamp ontruimd. De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini zei dinsdag vastberaden te zijn om een einde te maken aan deze ‘illegale vrije zones’.
13/11 13u30  Zinkgat slokt vrouw te midden van druk voetpad opIn noord-west China is een vrouw in een zinkgat gevallen. De vrouw was aan het wandelen toen de grond onder haar plots instortte.
13/11 13u15  WWF roept op: ‘Geef wat minder eten aan je dikke kat en wat meer aan jaguars’De jaguar heeft moeite om voldoende eten te vinden, terwijl in ons land heel wat katten met overgewicht kampen. Het Wereldnatuurfonds (WWF) lanceert daarom een campagne die oproept tot ‘herverdeling’.
13/11 13u15  Quiz: Wat weet je over de winkelketen?De Nederlandse familie Blokker zet haar gelijknamige keten in de etalage. Na meer dan 120 jaar wil de familie herbronnen. Een frisse wind gaat nu door het bedrijf voor een doorstart. Is dit het einde van Blokker of komt het nog allemaal goed? Een quiz over (vergane) glorie in de (super)marktbusiness.
13/11 13u00  Quiz: Wat weet je over de winkelkeet?De Nederlandse familie Blokker zet haar gelijknamige keten in de etalage. Na meer dan 120 jaar wil de familie herbronnen. Een frisse wind gaat nu door het bedrijf voor een doorstart. Is dit het einde van Blokker of komt het nog allemaal goed? Een quiz over (vergane) glorie in de (super)marktbusiness.
13/11 12u45  Quota voor meer vrouwen aan de top? Geen garantie op succesVorige week was er commotie om de benoeming van Steven Vanackere als directeur van de Nationale Bank. Daardoor zou er geen enkele vrouw in het bestuur zitten. Huiscartoonist Kamagurka heeft een oplossing, maar die biedt geen garantie op succes.
13/11 12u45  Broers Abdeslam gebruikten valse Facebook-accounts voor aanslagenDe broers Salah en Brahim Abdeslam en Ahmad Dahmani hebben valse Facebook-accounts gebruikt om onderling te communiceren en om toekomstige aanslagen voor te bereiden. Dat meldt het tijdschrift L’Express en Jean-Charles Brisard, directeur van het Centre d’Analyse du Terrorisme (CAT), heeft dat dinsdag bevestigd op Twitter.
13/11 12u30  Oekraïense politie bevrijdt 100 slaven in OdessaDe Oekraïense politie heeft bijna 100 mensen uit slavenarbeid bevrijd. Volgens het parket moesten de slachtoffers al meerdere jaren dagelijks tot 13 uur zonder verloning werken op velden van een landbouwonderneming in de buurt van Odessa.
13/11 12u30  Agent verdacht van verspreiden ‘onzedelijkheden’ weer in de celDe Mechelse politie-inspecteur die enkele weken geleden werd aangehouden omdat hij verdacht wordt van het verspreiden van ‘onzedelijke beelden’ zit opnieuw in de cel. Hij was onder elektronisch toezicht geplaatst, maar de onderzoeksrechter draaide de gunstmaatregel terug wegens ‘onregelmatigheden’. Dat schrijft Gazet van Antwerpen en het Antwerpse parket bevestigt het nieuws.
13/11 12u30  Broers Abdeslam gebruikten valse Facebook-accounts om aanslagen voor te bereidenDe broers Salah en Brahim Abdeslam en Ahmad Dahmani hebben valse Facebook-accounts gebruikt om onderling te communiceren en om toekomstige aanslagen voor te bereiden. Dat meldt het tijdschrift L’Express en Jean-Charles Brisard, directeur van het Centre d’Analyse du Terrorisme (CAT), heeft dat dinsdag bevestigd op Twitter.
13/11 12u00  Medicinale cannabis goedgekeurd door Thaise ministerraadDe Thaise ministerraad heeft dinsdag de legalisering van medische cannabis goedgekeurd, volgens regeringswoordvoerder Puttipong Punnakarn.
13/11 11u45  ‘De inhoudelijke zwakte van Mathias De Clercq komt nu boven’‘Als het kartel ons de formateursnota bezorgt, zullen we die constructief en met een open vizier bekijken’, zegt Anneleen Van Bossuyt, Gents lijsttrekker voor de N-VA.
13/11 11u45  Agent verdacht van verspreiden ‘onzedelijkheden’ terug in de celDe Mechelse politie-inspecteur die enkele weken geleden werd aangehouden omdat hij verdacht wordt van het verspreiden van ‘onzedelijke beelden’ zit opnieuw in de cel. Hij was onder elektronisch toezicht geplaatst, maar de onderzoeksrechter draaide de gunstmaatregel terug wegens ‘onregelmatigheden’. Dat schrijft Gazet van Antwerpen en het Antwerpse parket bevestigt het nieuws.
13/11 11u30  Moeder verbergt baby twee jaar in koffer: ‘man wist van niets’In Frankrijk is het proces gestart van een moeder die haar baby twee jaar lang in de koffer van haar wagen verborg. De echtgenoot van de vrouw en hun andere kinderen waren niet op de hoogte van het bestaan van het kind.
13/11 11u30  Dader ‘vampiermoord’ wordt geïnterneerdHet hof van beroep in Gent heeft een 43-jarige man uit Vurste bij Gavere laten interneren. Volgens zijn verklaring doodde en onthoofde hij in 2014 zijn vriendin omdat hij dacht dat ze een vampier was.
13/11 11u15  Maatregelen voor meer gendergelijkheid op lokaal niveau lonen: Brussel scoort het bestRegio’s die maatregelen treffen om de pariteit te verbeteren, krijgen ook een meer gendergelijke politieke vertegenwoordiging. Brussel is daarin geslaagd, terwijl in Vlaanderen het aantal vrouwelijke verkozenen op provinciaal vlak een sterke terugval kent, zo blijkt uit een analyse van het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen (IGVM).
13/11 10u45  Greenpeace: ‘Orang-oetans bedreigd door palmoliebeleid Mondelez’Palmolieleveranciers van koekjesgigant Mondelez vernietigen nog altijd grote stukken regenwoud waar orang-oetans wonen, toont onderzoek van milieuorganisatie Greenpeace aan. Mondelez erkent dat er nog inspanningen nodig zijn en kondigt aan dat het twaalf leveranciers uitsluit.
13/11 10u15  Peruviaanse ex-president beschuldigd van 2.000 gedwongen sterilisatiesDe voormalige Peruviaanse president Alberto Fujimori en drie van zijn voormalige ministers van Volksgezondheid worden door het openbaar ministerie beschuldigd 2.166 mensen gedwongen te hebben gesteriliseerd. Dat meldt de vrouwenrechtenorganisatie Demus.
13/11 09u45  Peruviaanse ex-president beschuldigd van 2.000 gedwongen sterilisatieDe voormalige Peruviaanse president Alberto Fujimori en drie van zijn voormalige ministers van Volksgezondheid worden door het openbaar ministerie beschuldigd 2.166 mensen gedwongen te hebben gesteriliseerd. Dat meldt de vrouwenrechtenorganisatie Demus.
13/11 09u30  Al 44 doden bij bosbranden, hoogste dodentol uit geschiedenis CaliforniëBij de bosbranden in Californië zijn nu al zeker 44 doden geteld. Dat maakt de bosbranden de dodelijkste uit de geschiedenis van de Amerikaanse staat, zegt sheriff Kory Honea.
13/11 09u30  Binnenschip gezonken na frontale aanvaring op AlbertkanaalDoor een frontale aanvaring tussen twee schepen op het Albertkanaal in Herentals is een binnenschip gezonken. Alle aanwezigen aan boord konden in veiligheid worden gebracht.
13/11 09u30  Baby kritiek na zware mishandeling door vaderEen dertiger zit in de cel omdat hij zijn drie maanden oude dochtertje zwaar mishandeld heeft. Het meisje liep meerdere schedelbreuken op en vocht maandagavond nog voor haar leven. Dat meldt het Brusselse parket.
13/11 09u00  Aanwijzingen betrokkenheid Saudische kroonprins bij moord journalistEr zijn sterke aanwijzingen dat de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman betrokken is bij de dood van de regeringskritische journalist Jamal Khashoggi, schrijft New York Times.
13/11 09u00  Cathay Pacific maandenlang getroffen door cyberaanvallenHet grote datalek bij luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific is ontstaan na een reeks aanhoudende cyberaanvallen. Dat maakte de maatschappij dinsdag bekend. De aanvallen waren het ‘meest intens’ tussen maart en mei, maar duurden ook daarna voort. Woensdag wordt de maatschappij gehoord door het parlement van Hongkong.
13/11 08u45  Er zit een hond op de Gentse BoekentorenDe renovatie van de Boekentoren in Gent is intussen afgerond. De gigantische werfkraan werd maandag voor het laatst gebruikt, om een bronzen beeld van een hond naar boven te krijgen, op het hoogste punt van de toren. Wie goed kijkt, kan het dier vanop het Sint-Pietersplein zien. Beeldhouwster Greta van Puyenbroeck maakte het beeld op ware grootte van een fox terriër, maar het idee komt van De Standaard-fotograaf Michiel Hendryckx: ‘Het beeld moet het verheven karakter van het beschermd monument en zijn twintig verdiepingen met drie miljoen boeken relativeren. Wat staat er op het toppunt van wetenschap, wijsheid en kennis? Een hond.’
13/11 08u30  Maandenlange cyberaanvallen treft gegevens 9,4 miljoen passagiers Cathay PacificHet grote datalek bij luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific is ontstaan na een aanhoudende campagne van cyberaanvallen. Dat maakte de luchtvaartmaatschappij dinsdag bekend. De aanvallen waren het ‘meest intens’ tussen maart en mei, maar duurden ook daarna voort. Woensdag wordt de maatschappij gehoord door het parlement van Hongkong.
13/11 08u15  Hamas vraagt onderzoek naar ‘Israëlisch bombardement op burgers’Hamas roept op tot een internationaal onderzoek ‘naar het opzettelijk viseren van burgers en burgerlijke infrastructuur door Israël’. ‘Dat terwijl de Israëlische bezetting alle rode lijnen overschrijdt en alle internationale conventies naast zich neerlegt’, zegt Hamas, de islamitische groep die de Gazastrook controleert, in een persmededeling.
13/11 07u30  Democraten winnen senaatszetel in Arizona week na Amerikaanse verkiezingenBijna een week na de Congresverkiezingen in de VS hebben de Democraten de strijd om de senaatszetel in de staat Arizona gewonnen tegen de Republikeinen van VS-president Donald Trump. De Democratische kandidate Kyrsten Sinema haalde het van haar Republikeinse opponent Martha McSally.
13/11 07u30  Fourniret staat opnieuw terecht voor moordDe Franse seriemoordenaar Michel Fourniret staat vanaf dinsdag opnieuw terecht voor moord, voor het hof van assisen in Yvelines, ten oosten van Parijs. Ook zijn ex, Monique Olivier, staat terecht.
13/11 07u30  ‘Discrete bemiddeling tussen Delphine Boël en Albert II in 2013 mislukt’Enkele weken voor ze de juridische weg opging, weigerde Delphine Boël een minnelijke oplossing met Albert II. Dat berichten Le Soir en Sudpresse dinsdag.
13/11 07u00  Al 44 doden bij bosbranden Californië, hoogste dodentol uit geschiedenis VSBij de bosbranden in Californië zijn nu al zeker 44 doden geteld. Dat maakt de bosbranden de dodelijkste uit de geschiedenis van de Verenigde Staten, zegt sheriff Kory Honea.
13/11 07u00  Niemand in ons land staat te springen voor nieuwe kerncentraleEr is geen business case meer voor kernenergie, beseffen zowel het bedrijfsleven als de politiek.
13/11 06u45  ‘School mocht jongen met down niet weigeren’Een basisschool is veroordeeld omdat ze een jongen met down afwees. Hoewel Maxim (10) er al vijf jaar zat, vond de school plots geen leerkracht meer die hem nog kon begeleiden. Ze adviseerde de ouders om hem van school te laten veranderen. De veroordeling is een belangrijk precedent, vindt het gelijkekansencentrum Unia. 'Het is het eerste vonnis dat zegt dat scholen leerlingen met een beperking niet zomaar kunnen weigeren.'
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

33x De Wever kiest voor Antwerpse coalitie met SP.A en Open VLD20/11 00u00 - De Standaard: In Antwerpen komt er schot in de coalitiebesprekingen. In een mededeling laat burgemeester Bart De Wever (N-VA) weten dat hij samen met SP.A en Open VLD onderhandelingen begint om tot een nieuwe coalitie te komen. Huidig coalitiepartner CD&V valt daarmee uit de boot.
26x 'Voor Kris Peeters is de afgang compleet'20/11 12u15 - De Standaard: Voor het eerst in 100 jaar zal CD&V wellicht niet in de Antwerpse gemeenteraad zetelen. Formateur Bart De Wever gaat verder met SP.A en Open VLD. Maar wat zijn nu de gevolgen voor de christendemocraten? Volgens senior writer Bart Brinckman is de afgang van kopstuk Kris Peeters nu wel compleet.
25x Ex-verloofde van dokter opent vuur in ziekenhuis Chicago: vier doden, onder wie politieagent20/11 04u00 - De Standaard: Bij een schietpartij in een ziekenhuis in Chicago zijn maandagnamiddag (plaatselijke tijd) meerdere slachtoffers gevallen. Vier mensen zijn overleden, onder wie twee vrouwelijke werknemers van het ziekenhuis, een politieagent en de schutter.
23x Chauffeur krijgt boete in Aalst en sleurt uit woede parkeerwachter mee20/11 10u45 - De Standaard: Omdat hij een parkeerbon onder zijn ruit vond in Aalst, werd een bestuurder maandagmiddag zo kwaad dat hij de parkeerwachter bij zijn jas nam en meesleurde met de wagen, zoals te zien is in bovenstaande beelden. De politie heeft een onderzoek geopend wegens verkeersagressie.
23x SP.A, de begeerlijke bruid van De Wever20/11 12u45 - De Standaard: In tegenstelling tot Groen wil SP.A in Antwerpen wel met De Wever onderhandelen over een nieuw bestuur. Zeven redenen waarom de kans groot is dat de socialisten in het volgende stadsbestuur zitten.
23x Leuvense burgemeester zit niet langer gemeenteraad voor: ‘Een neutralere figuur brengt een beter evenwicht’20/11 13u15 - De Standaard: Het nieuwe Leuvense bestuur kiest er vanaf 2019 voor het eerst voor om niet de burgemeester de gemeenteraad te laten voorzitten zegt Mohamed Ridouani, die vanaf 2019 Louis Tobback opvolgt als burgemeester.
20x Michel tekent VN-akkoord20/11 05u15 - De Standaard: Premier Charles Michel blijft het VN-Migratiepact voluit steunen, mogelijk trekt hij zelf naar Marrakech. De N-VA staat met de rug tegen de muur.
20x Washington mag asielaanvraag van migranten die illegaal grens oversteken niet weigeren20/11 10u30 - De Standaard: Migranten die illegaal de Verenigde Staten zijn binnengekomen mogen voorlopig dan toch een asielaanvraag indienen. Een federale Amerikaanse rechter in San Francisco heeft maandag alvast tijdelijk een beslissing van de regering-Trump daarover geblokkeerd.
20x ‘Het is aan Michel om oplossing te zoeken’20/11 11u15 - De Standaard: ‘Het is aan de regeringsleider om een oplossing te zoeken’, zegt Theo Francken in een reactie op het feit dat de premier het been stijf houdt en het VN-migratiepact wil ondertekenen.
20x Aanval agenten heeft mogelijk terroristische context20/11 11u45 - De Standaard: Twee agenten van de politiezone Brussel-Elsene zijn dinsdagochtend aangevallen met een mes, één agent raakte daarbij lichtgewond. Volgens de politie van Brussel-Elsene is de agent niet in levensgevaar. De dader werd neergeschoten. Het Brusselse parket heeft een gerechtelijk onderzoek geopend voor moordpoging in terroristische context.

Statistieken

Artikels:
35415
Gelezen:
24466
Aantal lezers nu:
56


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven