woensdag 23 januari 2019, week 04


U bent nu hier: Meer nieuws van De Standaard pagina 2

Laatste updatecontrole: vandaag om 13u00
 

De Standaard

Verbergen Tonen
23/01 13u00  Ex-speurder Bende van Nijvel opgepakt op verdenking van manipulatie onderzoek De voormalige Bendespeurder Philippe V. is opgepakt. Het huidige onderzoeksteam verdenkt hem ervan dat hij in 1986 het onderzoek naar de Bende van Nijvel heeft gemanipuleerd.
23/01 13u00  NMBS-bonden: ‘Gebrekkige samenwerking met Infrabel weegt op stiptheid’ Vandaag worden de spoorwegen geïnterpelleerd over de slechte stiptheid door het parlement in de Commissie Infrastructuur. NMBS-ceo Sophie Dutordoir komt pas deze namiddag langs, maar vanochtend gaven de vakbonden hun verklaring.
23/01 12u45  Dendermonde herdenkt slachtoffers van Kim De Gelder: ‘Die kinderen waren onschuldig’ In Dendermonde hebben een honderdtal sympathisanten en nabestaanden de slachtoffers van Kim De Gelder herdacht. Tien jaar geleden viel De Gelder kinderdagverblijf Fabeltjesland binnen.
23/01 12u45  Charles Michel heeft geen keuze: gedaan met ‘N-VA-marionet’ spelen Dat er over zijn eigen plaats op de verkiezingslijsten nog een waas van mist hangt, belet premier Michel niet om ten strijde te trekken. In een zeldzaam scherp interview met Radio 1 vanuit het Zwitserse Davos werpt hij finaal zijn presidentiële jas af als antwoord op de ‘electorale commedia dell’arte van de as N-VA-PS’, die volgens hem tot een ‘shutdown’ leidt. Voor zijn ex-regeringspartner N-VA heeft Michel geen goed woord over.
23/01 12u30  Giraf houdt liefst vijf uur stand tegen agressieve leeuwen Een ware strijd op leven en dood was het in het Zuid-Afrikaanse Kruger National Park. Een giraf moest er maar liefst vijf uur lang standhouden tegen de aanvallen van een groep leeuwen. Een leeuwin van de troep probeerde de giraf tegen de vlakte te krijgen door zelfs op zijn rug te springen, maar dat kon niet baten. Tot verbazing van enkele toeristen die alles van nabij konden volgen.17 
23/01 12u15  Zo koud dat zelfs Niagarawatervallen bevriezen De beroemde Niagarawatervallen op de Amerikaans-Canadese grens zijn voor een groot deel bevroren. Dat levert deze prachtige beelden op.16 
23/01 12u15  Sneeuw veroorzaakt overlast in West- en Oost-Vlaanderen De sneeuwval van afgelopen nacht heeft vanochtend vooral in de provincies West- en Oost-Vlaanderen hinder veroorzaakt. Hier en daar gebeurden ongevallen.17 
23/01 12u15  PS: Michel is toe aan wat vakantie Premier Charles Michel (MR) haalde vanmorgen vanuit Davos fel uit naar zijn voormalige coalitiepartner N-VA en naar de PS. Die laatste partij reageert koeltjes: Michel heeft wat vakantie nodig.15 
23/01 12u00  Wereldberoemde watervallen deels bevroren De beroemde Niagara watervallen op de Amerikaans-Canadese grens zijn voor een groot deel bevroren. Dat levert deze prachtige beelden op.19 
23/01 12u00  China haalt 9.300 mobiele apps en nieuwssites offline China blijft het toezicht op het internetgebruik van zijn inwoners aanscherpen. De afgelopen drie weken liet de communistische partij meer dan 700 websites en duizenden mobiele apps offline halen, onder meer wegens het verspreiden van ‘vulgaire informatie’.14 
23/01 10u45  Opletten voor gladde wegen na verse sneeuw In de nacht van dinsdag op woensdag hebben nieuwe sneeuwbuien ons land vanaf het westen bereikt. Het KMI waarschuwt voor gladheid in heel het land tot na de middag. Tot 14 uur geldt code geel.12 
23/01 09u15  Francken bevestigt komst naar hoorzittingen over visa-affaire Theo Francken (N-VA) zal deelnemen aan de hoorzittingen over de visa-affaire. Dat zegt hij op Twitter.15 
23/01 08u45  Michel: ‘Keuze voor N-VA en PS is keuze voor chaos’ Premier Charles Michel (MR) haalt vanuit Davos uit naar zijn voormalige coalitiepartner N-VA.19 
23/01 08u30  Minder dan de helft van treinen rijdt op tijd Ongeveer de helft van de treinen reed vorig jaar met minstens een minuut vertraging. Dat blijkt uit interne cijfers van Infrabel die de krant De Tijd kon inkijken.15 
23/01 08u15  Hoop voor Spaanse peuter slinkt: ook tweede schacht te smal om hem te bereiken Reddingswerkers ­hadden gehoopt om gisteren tot bij Julen te geraken, de peuter die in een smalle schacht tuimelde in het zuiden van Spanje. Maar de reddingsactie heeft opnieuw vertraging op­gelopen door ‘technische moeilijkheden’. De hoop dat de jongen levend bovenkomt, slinkt met de minuut.18 
Laatste update: vandaag om 13u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
17/01 18u00  Spectaculaire lawines blijven Alpen teisterenAl enkele weken blijven ze in de Alpen kampen met lawines en dat levert spectaculaire beelden op. Dat blijkt uit bovenstaande video.
17/01 18u00  Onderwijspersoneel vooral geveld door griep, maar ook door stress, depressie of burn-outHet gemiddelde aantal ziektedagen dat werd opgenomen door het onderwijspersoneel bleef in 2017 stabiel, goed voor zo’n 15,87 dagen. De meeste ziektegevallen zijn het gevolg van de griep, maar veertig procent van de opgenomen ziektedagen zijn het gevolg van psychosociale aandoeningen zoals stress, depressie of burn-out.
17/01 18u00  Voor het eerst in 100 jaar opnieuw ijs in Leuvense ijskelderAan het kasteel van Arenberg in Heverlee is donderdag een uniek experiment gestart. De historische ijskelder - die tot zo'n 100 jaar geleden gebruikt werd als opslagplaats voor ijs voor de stad Leuven - is opnieuw volgeladen met een immense hoeveelheid ijs. Binnen negen maanden gaat de kelder terug open om te zien hoeveel ijs er nog over is.
17/01 17u45  Winterse buien kunnen gevaarlijk gladde wegen veroorzakenHet KMI waarschuwt vanavond en -nacht voor een code geel voor gladheid. Door winterse buien en bevriezing kunnen de wegen er plaatselijk gevaarlijk glad bij liggen. .
17/01 17u30  Voor het eerst in 100 jaar terug ijs in Leuvense ijskelderAan het kasteel van Arenberg in Heverlee is donderdag een uniek experiment gestart. De historische ijskelder - die tot zo'n 100 jaar geleden gebruikt werd als opslagplaats voor ijs voor de stad Leuven - is opnieuw volgeladen met een immense hoeveelheid ijs. Binnen negen maanden gaat de kelder terug open om te zien hoeveel ijs er nog over is.
17/01 17u15  Beelden vrijgegeven van spoorwegongeval: trein ramt vrachtwagen aan overwegDe Nederlandse spoorinfrastructuurbeheerder ProRail heeft camerabeelden vrijgegeven van een treinongeval in het Nederlandse Leeuwarden. Afgelopen vrijdagavond reed een trein in op de lading van een vrachtwagen. Er raakten zes personen lichtgewond.
17/01 17u15  ‘Klokkenluider Football Leaks’ opgepakt in BoedapestEen 30-jarige Portugees, Rui Pinto, werd opgepakt door de Hongaarse autoriteiten. De Portugese politie verdenkt hem van datadiefstal en poging tot afpersing. Volgens zijn advocaten, die overlevering naar Portugal proberen tegen te houden, is Pinto de man achter het klokkenluidersplatform Football Leaks.
17/01 17u15  België veroordeeld voor overbevolking in gevangenissen van Vorst en Sint-GillisDe Brusselse rechtbank van eerste aanleg heeft de Belgische staat veroordeeld voor de overbevolking in de gevangenissen van Vorst en Sint-Gillis. Indien de staat deze situatie niet binnen de zes maanden herziet, dreigen dwangsommen, zo meldt Avocats.be. Het vonnis dateert van 9 januari.
17/01 16u45  Syriërs waarschuwden in oktober voor ‘Belgische visafraude via consulaat’Begin oktober waarschuwde een belangengroep van Syrische christenen, de European Syriac Union, in een brief voor een groep van ‘zes Belgen die tussen de 3.000 en 14.000 euro vragen voor humanitaire visa voor Syrische christenen’. Dat meldt de RTBF. Maar wie kreeg die brief en wat werd ermee gedaan?
17/01 16u45  ‘Chaotisch wanbeleid’ van Francken doet Kamer steigerenHet parlement lucht haar woede over de misbruiken met humanitaire visa onder voormalig staatssecretaris voor asiel en Migratie Theo Francken (N-VA). De N-VA-fractie zwijgt.
17/01 16u30  Dewinter gaat strijd aan met De Wever bij Vlaamse verkiezingenVlaams Belang heeft donderdag de kandidaten voor de provincie Antwerpen voorgesteld voor de Kamer en het Vlaams Parlement die volgens de partij op een verkiesbare plaats staan.
17/01 16u15  Maggie De Block: 'Geen reden om verblijfspapieren in te trekken van mensen die betaald hebben voor visa'In het parlement werden tijdens het debat heel wat kritische vragen gesteld over de visa-affaire rond het Mechels gemeenteraadslid Mekilan Kucam (N-VA). Premier Michel reageerde boos. 'Dit treft het vertrouwen in onze democratische instellingen', aldus de premier. 'Mensen zijn mogelijk niet naar hier gekomen omwille van hun kwetsbaarheid, wel omwille van hun financiële mogelijkheden', reageerde bevoegde minister De Block (Open VLD). Voormalig staatssecretaris van Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) heeft niet gesproken.
17/01 16u00  Prinsessenservies brengt 30.000 euro opBij de veiling bij Sotheby’s van ‘bezit van een prinses’ zijn tien kavels verkocht. Woensdag trok de ‘prinses’ het belangrijkste kavel, tafelornamenten van Lalique, terug.
17/01 16u00  LIVE. Maggie De Block: 'Geen reden om verblijfspapieren in te trekken van mensen die betaald hebben voor visa'In het parlement worden heel wat kritische vragen gesteld over de visa-affaire rond het Mechels gemeenteraadslid Mekilan Kucam (N-VA). Premier Michel reageert boos. 'Dit treft het vertrouwen in onze democratische instellingen', aldus de premier. 'Mensen zijn mogelijk niet naar hier gekomen omwille van hun kwetsbaarheid, wel omwille van hun financiële mogelijkheden', reageert bevoegde minister De Block (Open VLD).
17/01 16u00  Schauvliege: 'Mijn kinderen spijbelen vandaag niet'Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) toont begrip voor de leerlingen die donderdag de school inruilen voor de klimaatbetoging in Brussel. Toch heeft ze het moeilijk met het spijbelen. 'Er zijn andere manieren om je stem te laten horen', vindt de minister. 'Mijn oudste dochter is vandaag niet gaan betogen, een keuze die ze zelf heeft gemaakt', klinkt het.
17/01 15u45  LIVE. Parlement bijzonder kritisch voor Theo FranckenIn het parlement worden heel wat kritische vragen gesteld over de visa-affaire rond het Mechels gemeenteraadslid Mekilan Kucam (N-VA). Patrick Dewael (Open VLD) vraagt hoorzittingen, Oppositiepartij CDH vraagt zelfs een onderzoekscommissie.
17/01 15u30  12.500 jongeren op klimaatbetoging: 'Volgende week komen we met nog meer'12.500 jongeren kwamen vanmorgen naar Brussel afgezakt voor de tweede betoging voor een ambitieuzer klimaatbeleid, meldt de politie. Vorige week waren dat er 3.000. De organisatoren (en betogers) zijn enthousiast over de opkomst. Volgende week willen ze er opnieuw staan.
17/01 15u15  LIVE. Volg hier het Kamerdebat over de humanitaire visaIn de Kamer wordt gedebatteerd over de fraude met humanitaire visa. Volg het debat hier live.
17/01 15u00  Hart boven Hard wil uw prioriteiten kennen en lanceert enquêteDe vierdagenweek, een progressieve vermogensbelasting, een verbod op reclame voor junkfood of gratis kinderopvang voor iedereen. Burgerbeweging Hart boven Hard wil minstens 23.000 mensen bevragen over 23 alternatieven voor het huidige beleid. Online of op papier kunnen zij kiezen voor die voorstellen waar de volgende regering volgens hen prioritair werk van moet maken.
17/01 14u45  Frankrijk verliest geloof in een Brexit-dealDe Franse regering heeft een plan opgestart om een antwoord te bieden aan de moeilijkheden die zich kunnen aandienen bij een eventuele Brexit zonder akkoord. Er wordt onder meer werk gemaakt van de aanwerving van extra douaniers.
17/01 14u30  Advocaat Kucam ontkent alle beschuldigingenDe onderzoeksrechter heeft Mekilan Kucam (N-VA) aangehouden voor de fraude met humanitaire visa. Het Mechelse gemeenteraadslid wordt verdacht van mensensmokkel, criminele organisatie, passieve omkoping en afpersing. Via zijn advocaat ontkent hij alles.
17/01 13u45  Turkije zet Nederlandse journaliste het land uitTurkije heeft donderdagochtend Ans Boersma, correspondente voor onder meer het Nederlandse Financieele Dagblag (FD), het land uitgezet. Volgens de Turkse autoriteiten zou Nederland verzocht hebben de journaliste het land uit te zetten. Het Nederlandse Openbaar Ministerie ontkent dat.
17/01 13u30  LIVE. 12.500 jongeren op klimaatbetoging: 'Volgende week komen we met nog meer'12.500 jongeren zijn naar Brussel afgezakt voor de tweede betoging voor een ambitieuzer klimaatbeleid, meldt de Brusselse politie. Vorige week waren dat er 3.000. 'Wij zijn hier omdat de ijskappen smelten en daar wordt niets aan gedaan.'
17/01 13u15  CurieuzeNeuzen Vlaanderen krijgt Gouden ErepenningHet citizen-scienceproject ‘CurieuzeNeuzen Vlaanderen’, een samenwerking tussen De Standaard, Universiteit Antwerpen en de Vlaamse Milieumaatschappij, met ondersteuning van Hiva-KU Leuven en Vito, krijgt van het Vlaams Parlement een Gouden Erepenning.
17/01 12u30  Francken trekt verdediging op‘Ik sta er nog altijd voor honderd procent achter.’ Voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken gaat in de verdediging na het visa-schandaal rond zijn partijgenoot Milikan Kucam. Maar er blijven nog vele vragen.
17/01 12u30  N-VA'er Kucam aangehouden voor visafraudeDe onderzoeksrechter heeft Mekilan Kucam (N-VA) aangehouden voor de fraude met humanitaire visa. Het Mechelse gemeenteraadslid wordt verdacht van mensensmokkel, criminele organisatie, passieve omkoping en afpersing. Dat melden VRT en Belga.
17/01 12u30  LIVE. 12.500 jongeren op klimaatbetoging: 'Juf wees niet kwaad, wij doen dit ook voor uw klimaat.'12.500 jongeren zijn naar Brussel afgezakt voor de tweede betoging voor een ambitieuzer klimaatbeleid, meldt de Brusselse politie. Vorige week waren dat er 3.000. 'Wij zijn hier omdat de ijskappen smelten en daar wordt niets aan gedaan.'
17/01 12u15  Kucam aangehouden voor visafraudeDe onderzoeksrechter heeft Mekilan Kucam (N-VA) aangehouden voor de fraude met humanitaire visa. Het Mechelse gemeenteraadslid wordt verdacht van mensensmokkel, criminele organisatie, passieve omkoping en afpersing. Dat melden VRT en Belga.
17/01 12u00  Brug zakt in doordat schip ertegen voerDe brug over het Zeekanaal Brussel-Schelde in Humbeek is donderdagochtend ingezakt omdat een vrachtschip ertegen voer. Er zijn enkele lichtgewonden.
17/01 11u45  LIVE. Enorme opkomst voor tweede klimaatbetoging: 12.500 jongeren in Brussel12.500 jongeren zijn naar Brussel afgezakt voor de tweede betoging voor een ambitieuzer klimaatbeleid, meldt de Brusselse politie. Vorige week waren dat er 3.000. 'Wij zijn hier omdat de ijskappen smelten en daar wordt niets aan gedaan.'
17/01 11u45  De Block investeert in pilootproject voor preventie burn-outMinister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) heeft donderdag in Brussel de aftrap gegeven van een pilootproject dat zich focust op secundaire preventie van burn-out in de banken- en ziekenhuissector. Er werd een begeleidingstraject uitgewerkt dat moet toelaten om 300 tot 1.000 werknemers die zich in een eerste fase van burn-out bevinden, te behandelen.
17/01 11u30  LIVE. Enorme opkomst voor tweede klimaatbetoging jongeren12.500 jongeren zijn naar Brussel afgezakt voor de tweede betoging voor een ambitieuzer klimaatbeleid, meldt de Brusselse politie. Vorige week waren dat er 3.000. 'Wij zijn hier omdat de ijskappen smelten en daar wordt niets aan gedaan.'
17/01 11u15  N-VA'er Kucam zegt onschuldig te zijnMelkam Kucam zei in zijn politieverhoor dat hij onschuldig is. Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA) laat onderzoeken of hij geen misbruik heeft gemaakt van zijn positie als voorzitter van de sociale huisvestingsmaatschappij Klemo.
17/01 11u15  LIVE. Klimaatspijbelaars trotseren gure weerAl behoorlijk wat volk in Brussel voor de tweede betoging van scholieren voor een ambitieuzer klimaatbeleid. 'Wij zijn hier omdat de ijskappen smelten en daar wordt niets aan gedaan.' Volg alles hier live.
17/01 10u45  LIVE. Klimaatbetogers trotseren gure weerAl behoorlijk wat volk in Brussel voor de tweede betoging van scholieren voor een ambitieuzer klimaatbeleid. 'Wij zijn hier omdat de ijskappen smelten en daar wordt niets aan gedaan.' Volg alles hier live.
17/01 10u00  Brug over kanaal zakt in en raakt boot in HumbeekDe brug over het Zeekanaal Brussel-Schelde in Humbeek is donderdagochtend ingezakt. Net op het moment dat er een schip onder passeerde. Of er slachtoffers zijn is nog niet bekend.
17/01 09u15  Dokter die medische verwaarlozing vluchtelingen door Australië openbaarde krijgt awardEen Australische arts die de doelbewuste medische verwaarlozing van vluchtelingen in Nauru door de Australisch overheid naar buiten bracht, heeft de Blueprint for Free Speech gekregen, een internationale prijs voor klokkenluiders.
17/01 09u00  Dedecker: 'Ik sluit een verstandshuwelijk met N-VA'Jean-Marie Dedecker zal als onafhankelijke de West-Vlaamse N-VA-lijst duwen. ‘Er zijn verschillen, maar vooral gelijkenissen’, zegt Sander Loones over de samenwerking tussen de N-VA en Dedecker op Radio 1. 'Ik word geen lid van de N-VA, ik blijf een vrije geest', zei Jean-Marie Dedecker.
17/01 08u00  ‘Als Dedecker verkozen wordt zal hij zijn eigen fractie zijn’Jean-Marie Dedecker zal als onafhankelijke de West-Vlaamse N-VA-lijst duwen. ‘Er zijn verschillen, maar vooral gelijkenissen’, zegt Sander Loones over de samenwerking tussen N-VA en Dedecker op Radio 1.
17/01 07u15  Luchtverkeersleiders dreigen met stakingHet personeel van Skeyes, het vroegere Belgocontrol, denkt aan stakingsacties. Vandaag is er ‘overleg van de laatste kans’. Belangrijk twistpunt zijn de aanvragen tot ouderschapsverlof.
17/01 07u15  Kans op (smeltende) sneeuwKans op sneeuw in de Ardennen en mogelijk smeltende sneeuw of korrelhagel in Laag- en Midden-België: het wordt donderdag een winterse dag. Maar vanaf vrijdag wordt het alweer droger en stilaan ook zonniger, al blijft het koud, zo meldt het KMI.
17/01 06u45  Opnieuw grote opkomst verwacht voor tweede ‘spijbelen voor het klimaat’Leerlingen van over heel België trekken donderdag voor de tweede week op rij naar Brussel om er te spijbelen voor het klimaat. Ditmaal hebben de klimaatjongeren van Youth for Climate toelating gekregen om een mars te houden door de hoofdstad. De organisatoren verwachten een nog grotere opkomst dan de 3.000 spijbelende leerlingen van vorige week.
17/01 06u45  Wat de klimaatspijbelaars ons leren over de jeugd van tegenwoordigVoor de tweede donderdag op rij spijbelen heel wat jongeren in Vlaanderen. Ze protesteren daarmee tegen het klimaatbeleid van ons land. Wat leren ze ons over hun generatie? Binnenlandjournaliste Marthe Saelens trekt drie lessen in bovenstaande video.
17/01 06u15  Seehofer geeft fakkel door als CSU-voorzitterAls een partij klappen krijgt, moeten de verantwoordelijken opstaan. Angela Merkel van de christendemocratische CDU en Horst Seehofer van de Beierse zusterpartij CSU trokken eind vorig jaar hun conclusies na verkiezingsnederlagen in de Duitse deelstaten Hessen en Beieren en traden allebei af als partijvoorzitter. De 69-jarige Seehofer geeft komende zaterdag op een buitengewoon partijcongres in München na meer dan tien jaar de fakkel door aan de 52-jarige Markus Söder. Die staat voor de moeilijke taak ondanks een afkalvend electoraat het politieke gewicht van de Christlich-Soziale Union te bewaren.
17/01 06u15  Ga jij spijbelen voor het klimaat? Stuur ons jouw selfie'The climate is changing, why aren't you?' en 'Act now or swim later': scholieren laten van zich horen voor een ambitieuzer klimaatbeleid. Mis jij lessen voor een klimaatmars? We willen graag jouw stem horen. Laad jouw selfie op en laat ons weten waarom je meestapt.
17/01 05u45  Postercampagne met oude tweets over brexit brengt Britse politici in verlegenheidTerwijl de brexit in een complete impasse zit, zijn actievoerders van het ‘Remain’-kamp een postercampagne gestart in verschillende Britse steden, die heel wat politici in verlegenheid brengt. Op metershoge affiches zijn oude uitspraken van politici te lezen, maar die uitspraken zijn door de recente ontwikkelingen vaak erg pijnlijk.
17/01 05u30  Buitenlandse vrachtwagens betaalden vorig jaar 380 miljoen aan kilometerheffingRuim de helft (53,3 procent) van de opbrengst van de kilometerheffing, die sinds 1 april 2016 in ons land van kracht is voor vrachtwagens, was vorig jaar afkomstig van vrachtwagens met een registratie in het buitenland. Dat blijkt uit cijfers van Viapass, het publiek orgaan dat de kilometerheffing coördineert en controleert in België.
17/01 04u30  N-VA’er Kucam regelde zowat 200 visa naar BelgiëIets meer dan tweehonderd christenen uit Syrië en Irak zijn in twee golven, tussen juni en september 2018, met de hulp van Kucam naar ons land gekomen. Het blijft onduidelijk welke selectie­criteria werden gehanteerd.
17/01 03u45  Strengere regels voor pesticidenLees meer >
16/01 23u30  May blijft 'vastberaden de Brexit op te leveren'De Britse premier Theresa May heeft woensdag een vertrouwensstemming in het Britse parlement overleefd. Ze haalde het weliswaar maar met een nipt verschil van 19 stemmen. Toch zei ze daarna in een toespraak 'vastberaden te blijven de Brexit op te leveren'.
16/01 23u15  LIVE. May blijft 'vastberaden de Brexit op te leveren'De Britse premier Theresa May heeft woensdag een vertrouwensstemming in het Britse parlement overleefd. Ze haalde het met een nipt verschil van weliswaar maar 19 stemmen. Toch zei ze daarna in een toespraak 'vastberaden te blijven de Brexit op te leveren'.
16/01 22u15  Griekse premier krijgt nipt vertrouwen van parlementDe Griekse premier Alexis Tsipras heeft woensdagavond heel erg nipt een vertrouwensstemming in het parlement gewonnen. De weg ligt nu open om de controversiële naamsverandering van buurland Macedonië te ratificeren.
16/01 22u00  LIVE. May roept partijleiders op om nieuwe Brexitdeal uit te dokteren, ‘te laat’ volgens LabourDe Britse premier Theresa May heeft zopas een vertrouwensstemming in het Britse parlement overleefd. Ze haalde het met een verschil, weliswaar van maar 19 stemmen.
16/01 21u00  Theresa May overleeft vertrouwensstemmingEen dag nadat het Britse parlement het Brexitakkoord massaal wegstemde, heeft de Britse premier Theresa May woensdagavond een vertrouwensstemming overleefd. Ze heeft nu tot maandag om met een plan B op de proppen te komen, en wil daarom meteen samenzitten met de oppositie.
16/01 21u00  May roept alle partijleiders samen om nieuwe Brexitdeal uit te dokterenDe Britse premier Theresa May heeft zopas een vertrouwensstemming in het Britse parlement overleefd. Ze haalde het met een verschil, weliswaar van maar 19 stemmen.
16/01 20u45  May overleeft vertrouwensstemming, maar heeft bijzonder weinig margeDe Britse premier Theresa May heeft zopas een vertrouwensstemming in het Britse parlement overleefd. Ze haalde het met een verschil, weliswaar van maar 19 stemmen.
16/01 20u30  Pelosi stelt Trump voor State of the Union uit te stellen (of alleen neer te schrijven)Over een kleine twee weken zou de Amerikaanse president Donald Trump zijn State of the Union moeten houden. Stel dat uit, of schrijf het gewoon op, zo raadt de Democratische voorzitster van het Huis hem aan.
16/01 20u00  LIVE. May staat voor vertrouwensstemmingDe Britse premier Theresa May leed dinsdag een verpletterende nederlaag in het Lagerhuis. Vanavond weten we of ze desondanks een vertrouwensstemming overleeft.
16/01 19u45  Klimaatspijbelaars tevreden na politiek overlegDe klimaatjongeren waren vanmiddag bijna twee uur lang te gast bij minister voor Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) en viceminister-president Liesbeth Homans (N-VA). Iedereen had wel begrip voor mekaar, maar de betoging morgen vindt gewoon plaats.
16/01 19u15  Hevige dakbrand in Antwerpen onder controleIn de Antwerpse binnenstad is de brand aan een flatgebouw aan de Britselei na zowat een uur van bluswerken volledig onder controle. Dat zegt de brandweer Zone Antwerpen.
16/01 18u30  Dedecker duwt N-VA in West-VlaanderenDe kogel is door de kerk. Jean-Marie Dedecker gaat de Kamerlijst van N-VA steunen in West-Vlaanderen. Hij wordt lijstduwer, zo melden Het Laatste Nieuws en Focus WTV.
16/01 18u15  Werkgever laat personeel op de knieën over straat kruipenOpvallende beelden uit Oost-China: daar moesten maandag enkele personeelsleden over straat kruipen van hun baas. Daarmee wou hij hen straffen voor het niet halen van de vooropgestelde targets.
16/01 18u15  'Mijn dochter spijbelt voor het klimaat (en zal gebuisd zijn)'Mogen uw kinderen spijbelen voor het klimaat? We vroegen het aan onze lezers. De meeste ouders die reageerden, laten hun kinderen spijbelen en betogen. Maar niet iedereen is enthousiast.
16/01 18u15  Hevige brand in flatgebouw in AntwerpenOp de Britselei in Antwerpen woedt een stevige brand. Het dak van een flatgebouw staat in lichterlaaie en de politie kreeg melding van brokstukken die naar beneden zouden vallen, meldt Gazet van Antwerpen. Voorlopig is er geen sprake van gewonden.
16/01 18u00  Werkgever laat personeel op hun knieën over straat kruipenOpvallende beelden uit Oost-China: daar moesten maandag enkele personeelsleden over straat kruipen van hun baas. Daarmee wou hij hen straffen voor het niet halen van de vooropgestelde targets.
16/01 18u00  Mobiliteitsbudget start al op 1 maartHet mobiliteitsbudget kan op 1 maart 2019 in werking treden. Het werd vandaag goedgekeurd in de commissie Financiën en volgende maand gebeurt normaal gezien hetzelfde in de commissie Sociale Zaken en in de plenaire Kamer.
16/01 17u45  EU-parlement keurt strengere regels voor pesticiden goedDe industrie krijgt minder invloed bij het goedkeuringsproces van pesticiden. Dat beslisten de Europese parlementsleden.
16/01 17u45  Nacer Bendrer: ‘Ik veroordeel de aanslag op het joods Museum’‘Ik veroordeel deze aanslag met klem. Ik ben onschuldig en respecteer de mensen die de aanslag hebben gepleegd niet.’ Dat heeft medebeschuldigde Nacer Bendrer woensdag gezegd op het proces over de aanslag tegen het Joods Museum.
16/01 17u30  Nederlandse F-16’s vliegen voortaan deels op gebruikt frituurvetSinds deze week vliegen de F-16-gevechtsvliegtuigen van de Nederlandse vliegbasis Leeuwarden gedeeltelijk op biokerosine waarin gebruikt frituurvet is verwerkt.
16/01 17u15  LIVE. May: 'Nog lange weg te gaan om het land te verenigen'De Britse premier Theresa May leed dinsdagavond een verpletterende nederlaag in het Lagerhuis. Ze moet zich vanmiddag verantwoorden en verdedigen na de motie van wantrouwen van Labour.
16/01 17u00  Beroemde pizzeria in Napels ‘gesloten wegens bom’In de Zuid-Italiaanse stad Napels is voor een internationaal bekende pizzeria een bom ontploft. Het kleine springtuig beschadigde de ingang van restaurant Sorbillo in het historische centrum van de geboortestad van de pizza.
16/01 17u00  Amerikaanse militairen gedood bij bomaanslag in SyriëBij een bomaanslag in de door Koerden gecontroleerde stad Manbij, in het noorden van Syrië, zijn zeker zestien doden gevallen. Het Syrisch Observatorium van de Mensenrechten meldt dat er twee Amerikaanse soldaten onder de slachtoffers zijn. IS eiste de aanslag op.
16/01 17u00  Schaderegeling voor wolf voorlopig niet meer van kracht, maar dier blijft beschermdDe regeling voor wie schade lijdt door toedoen van een wolf is niet langer van kracht door een beslissing van de Raad van State. De wolf blijft wel beschermd.
16/01 17u00  ‘Mag da, een agent die mij zonder uitleg fouilleert?’Een website met info over rechten en plichten moet conflicten tussen de Antwerpse politie en jongeren vermijden. ‘Onwetendheid leidt nu soms tot frustratie’, zegt de politie.
16/01 16u45  Mogen we nog vlees eten? ‘Antivleesdiscours wint aan belang’‘Het antivleesdiscours begint een bedreiging te vormen voor ons maatschappelijk welzijn’, zegt voedingsbiotechnoloog Frédéric Leroy (VUB) vandaag in Knack. Het alarmisme van Leroy wordt niet door iedereen in dank afgenomen. ‘Wordt de Vlaming dan zo extreem richting veganisme gepusht?’
16/01 16u45  Schaderegeling voor wolf voorlopig niet van kracht, maar dier blijft beschermdDe regeling voor wie schade lijdt door toedoen van een wolf is niet langer van kracht door een beslissing van de Raad van State. De wolf blijft wel beschermd
16/01 16u30  Bijna 900 doden bij etnisch geweld in CongoBij etnisch geweld in het noordwesten van Congo zouden sinds medio december minstens 890 doden gevallen zijn, meldt het mensenrechtenbureau van de Verenigde Naties woensdag.
16/01 16u00  Zes Franse priesters aangehouden voor geweld op kinderenZes priesters uit de traditionele kloostergemeenschap van Riaumont, in het noorden van Frankrijk, zijn woensdag in Rijsel aangehouden in het kader van een onderzoek naar fysiek geweld op leerlingen van het internaat. Dat is vernomen van een bron bij het onderzoek. De bron verduidelijkt wel dat het gaat om ‘niet-seksueel geweld’.
16/01 15u45  Facebook scherpt regels rond politieke advertenties aan in aanloop Europese verkiezingenFacebook gaat striktere regels opleggen rond politieke advertenties in de landen waar er in de eerste helft van dit jaar verkiezingen zijn. Dat moet inmenging in de kiesstrijd in de Europese Unie, India, Nigeria en Oekraïne tegengaan, meldt het bedrijf.
16/01 15u45  Deel van New Yorkse brug tot ontploffing gebrachtEen deel van de voormalige Tappan Zee brug die over de Hudson rivier liep werd dinsdag tot ontploffing gebracht. Honderden toeschouwers keken mee vanaf de zijlijn.
16/01 15u45  15 doden door IS-bomaanslag in Noord-Syrische stadBij een bomaanslag in de Syrische stad Manbij zijn er zeker vijftien doden gevallen. Terreurorganisatie IS eist de verantwoordelijkheid voor de aanslag op.
16/01 15u45  Theo Francken in nauwe schoentjes door affaire rond humanitaire visaDe zwendel met humanitaire visa brengt voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) in verlegenheid. Hij wou naar eigen goeddunken kunnen beslissen over die visa, dat maakt hem nu ook politiek verantwoordelijk.
16/01 15u30  Corbyn ‘kan het land uit de Brexitcrisis loodsen’, maar hij wil nietLabour-leider Jeremy Corbyn wil zich niet uitspreken voor een tweede referendum. Daarmee bemoeilijkt hij een mogelijke doorbraak van de Brexit-impasse.
16/01 15u30  Francken in nauwe schoentjesDe zwendel met humanitaire visa brengt voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) in verlegenheid. Hij wou naar eigen goeddunken kunnen beslissen over die visa, dat maakt hem nu ook politiek verantwoordelijk.
16/01 15u30  Ikea wil 115 jobs schrappen en 106 nieuwe creëren in BelgiëIkea wil in het kader van de herstructurering, die in november werd aangekondigd, in ons land 115 jobs schrappen, maar er ook 106 nieuwe creëren. Tot nog toe was steeds gezegd dat er 100 tot 120 jobs zouden sneuvelen. Ook de vakbonden hadden de afgelopen dagen al gewag gemaakt van een honderdtal nieuwe functies.
16/01 15u15  Humanitaire visa: ook Francken stelt zich burgerlijke partijDe federale regering stelt zich burgerlijke partij in het onderzoek naar het Mechelse N-VA-gemeenteraadslid Melikan Kucam. Minister van Asiel en Migratie Maggie De Block vraagt een doorlichting van de zaak. Oud-staatssecretaris Theo Francken (N-VA) stelt zich eveneens burgerlijke partij wegens ernst van vermeende feiten en misbruik van vertrouwen.
16/01 15u00  ‘Corbyn kan de man zijn die het land uit de Brexit-crisis loodst’Labour-leider Jeremy Corbyn wil zich niet uitspreken voor een tweede referendum. Daarmee bemoeilijkt hij een mogelijke doorbraak van de Brexit-impasse.
16/01 14u30  LIVE. May: 'We verlaten de EU op 29 maart'De Britse premier Theresa May leed dinsdagavond een verpletterende nederlaag in het Lagerhuis. Ze moet zich vanmiddag verantwoorden en verdedigen na de motie van wantrouwen van Labour.
16/01 14u30  Industrie hoest miljard euro op tegen plastic afvalBijna dertig internationale bedrijven, waaronder veel die plastic produceren, engageren zich in een alliantie om te voorkomen dat er nog plastic afval in het milieu belandt. Vooral de afvalstromen richting zee en oceaan willen ze mee helpen stoppen. De alliantie wordt vandaag plechtig gelanceerd.
16/01 14u30  YouTube verbiedt video’s van gevaarlijke stuntsYouTube gaat het verbod uitbreiden op gevaarlijke en schadelijke filmpjes. Deze beslissing komt nadat verschillende challenges (uitdagingen) eindigden met mensen die gewond raakten of stierven. Volgens de site hebben zulke filmpjes ‘geen plek op YouTube’.
16/01 14u15  ‘Waarom hebben die juryleden vooraf niets gezegd?’De perikelen met de jury op het assisenproces over de aanslag op het Joods Museum blijven maar aanslepen. Oud-assisenvoorzitter Edwin Van Fraechem ziet het met verwondering aan.
16/01 14u00  Eén hittegolf doodde een derde van vleermuissoort in AustraliëEen hittegolf in november vorig jaar werd een derde van de ‘Pteropus conspicillatus’, een soort vleermuis in Australië, fataal. De dieren waren niet bestand tegen de hoge temperaturen, die tot 42 graden Celsius klommen. Dat melden onderzoekers van de Western Sydney University.
16/01 13u45  én hittegolf doodde een derde van vleermuissoort in AustraliëEen hittegolf in november vorig jaar werd een derde van de ‘Pteropus conspicillatus’, een soort vleermuis in Australië, fataal. De dieren waren niet bestand tegen de hoge temperaturen, die tot 42 graden klommen. Dat melden onderzoekers van de Western Sydney University.
16/01 13u45  Zeldzaam natuurfenomeen: maan lijkt opgeslokt door rivierIn Westbrook, in de Amerikaanse staat Maine, is een zeldzaam natuurfenomeen gespot. Het lijkt wel of de maan is neergedaald in de Presumpscot rivier, maar niets is minder waar. Dat blijkt uit bovenstaande adembenemende beelden.
16/01 13u45  ‘Mag da, een agent die mij zonder uitleg fouilleert’Een website met info over rechten en plichten moet conflicten tussen de Antwerpse politie en jongeren vermijden. ‘Onwetendheid leidt nu soms tot frustratie’, zegt de politie.
16/01 13u30  LIVE. Commissie: 'Geen nieuwe onderhandelingen over scheidingsakkoord'De Britse premier Theresa May leed dinsdagavond een verpletterende nederlaag in het Lagerhuis. Wat nu: een tweede referendum, uitstel? Zeker dat laatste lijkt steeds meer een optie. EU-ministers reageren, terwijl May zich opmaakt om voor haar regering te vechten in het parlement.
16/01 13u00  Hier zagen ze de maan zakken in de rivier. Toch?In Westbrook, in de Amerikaanse staat Maine, is een zeldzaam natuurfenomeen gespot. Het lijkt wel of de maan is neergedaald in de Presumpscot rivier, maar niets is minder waar. Dat blijkt uit bovenstaande adembenemende beelden.
16/01 13u00  Humanitaire visa: regering stelt zich burgerlijke partij en vraagt doorlichtingDe federale regering stelt zich burgerlijke partij in het onderzoek naar het Mechelse N-VA-gemeenteraadslid Melikan Kucam. Minister van Asiel en Migratie Maggie De Block vraagt ook een administratieve doorlichting van de Dienst Vreemdelingenzaken.
16/01 13u00  Oproep: Mag uw kind spijbelen voor het klimaat?Meer dan 3.000 scholieren spijbelden vorige week donderdag om te gaan betogen voor het klimaat in Brussel. Ook deze donderdag gaven veel jongeren aan dat ze opnieuw naar Brussel zullen trekken. Wat vindt u als ouder?
16/01 12u30  Charles Michel: 'We nemen een advocaat onder de arm en stellen ons burgerlijke partij'De federale regering stelt zich burgerlijke partij in het onderzoek naar het Mechelse N-VA-gemeenteraadslid Melikan Kucam. Dat zegt premier Charles Michel (MR) op een persconferentie. Kucam zou humanitaire visa verleend hebben tegen betaling.
16/01 12u30  Regering zet zich schrap voor harde BrexitBelgië is potentieel een van de meest getroffen landen van een harde Brexit. De regering - in lopende zaken - zal nog deze week wetteksten klaarstomen, om de gevolgen voor Belgische bedrijven en burgers te beperken, meldt premier Charles Michel (MR).
16/01 12u30  Franstalige scholieren gaan ook spijbelen voor het klimaatDonderdag gaan scholieren opnieuw spijbelen voor het klimaat. Franstalige scholieren zullen hun Nederlandstalige leeftijdsgenoten deze keer steunen.
16/01 12u15  LIVE. Twijfels en chaos: regeringen en bedrijven wapenen zich voor Brexit zonder akkoordDe Britse premier Theresa May leed dinsdagavond een verpletterende nederlaag in het Lagerhuis. Wat nu: een tweede referendum, uitstel? Zeker dat laatste lijkt steeds meer een optie. EU-ministers reageren, terwijl May zich opmaakt om voor haar regering te vechten in het parlement.
16/01 12u15  Brits Parlement zit afgeladen vol voor Brexit tot plots deze man het woord neemtVoor het Britse parlement was het dinsdag een cruciale dag. Een parlementslid liet zelfs haar keizersnede uitstellen om te kunnen stemmen over de Brexit-deal. Na die belangrijke stemming stonden er nog enkele andere dingen op de agenda. Maar jammer genoeg voor deze Kevan Jones was de zaal al leeg toen hij eraan mocht beginnen.
16/01 12u15  Directeur van Nederlands nationaal park wil dat wolven afgeschoten mogen wordenAlle hoeraberichten rond de komst van de wolf zijn voorbarig. Dat zegt Seger Emannuel, de directeur van het Nationale Park De Hoge Veluwe aan Algemeen Dagblad. ‘Nederland is te klein voor meerdere roedels.’
16/01 12u15  Franstalige scholieren gaan ook brossen voor bossenDonderdag gaan scholieren opnieuw spijbelen voor het klimaat. Franstalige scholieren zullen hun Nederlandstalige leeftijdsgenoten deze keer vervoegen.
16/01 12u15  Minderjarigen slaan trambestuurder het ziekenhuis inIn Wommelgem hebben zes minderjarigen dinsdagavond een trambestuurder aangevallen die hen had gewezen op het feit dat ze overlast veroorzaakten op de tram. Dat zegt de lokale politie.
16/01 12u00  Is de maan neergedaald in deze rivier?In Westbrook, in de Amerikaanse staat Maine, is een zeldzaam natuurfenomeen gespot. Het lijkt wel of de maan is neergedaald in de Presumpscot rivier, maar niets is minder waar. Dat blijkt uit bovenstaande adembenemende beelden.
16/01 12u00  Federale regering stelt zich burgerlijke partij in onderzoek naar humanitaire visaDe federale regering stelt zich burgerlijke partij in het onderzoek naar het Mechelse N-VA-gemeenteraadslid Melikan Kucam. Dat bevestigt de woordvoerder van premier Charles Michel (MR) aan VRT NWS. Kucam zou humanitaire visa verleent hebben tegen betaling.
16/01 12u00  Ook VDAB vindt kaartlezen geen goed ideeVolgens econoom Ivan Van de Cloot hoort een cursus kaartlezen niet thuis op de VDAB-website. De VDAB geeft hem daarin gelijk.
16/01 11u30  Reddingswerkers vinden haar van Spaanse peuter in putIn Spanje gaat de zoektocht naar de 2-jarige jongen die zondag verdween onverminderd voort. Reddingswerkers hebben haren van het kind gevonden in de diepe put waar ze naar de peuter zoeken.
16/01 11u15  Koningspaar verleende 750 Belgen financiële giftKoning Filip heeft in 2018 aan ongeveer 750 Belgen een eenmalige financiële gift verleend van gemiddeld 200 euro per dossier. Jaarlijks komt dit bedrag neer op 150.000 euro. De financiële tussenkomsten zijn afkomstig van de vzw Hulpfonds van de Koningin. Dat is vernomen van het koninklijk paleis.
16/01 11u00  LIVE. Twijfels en chaos na 'no' voor Brexit-dealDe Britse premier Theresa May leed dinsdagavond een verpletterende nederlaag in het Lagerhuis. Wat nu: een tweede referendum, uitstel? Zeker dat laatste lijkt steeds meer een optie. EU-ministers reageren, terwijl May zich opmaakt om voor haar regering te vechten in het parlement.
16/01 10u45  ‘Nooit was risico op no deal zo groot’We weten intussen waar jullie allemaal tegen zijn, maar vertel ons nu eindelijk eens waar jullie voor zijn! Dat is de boodschap die een meerderheid van het Europees Parlement heeft voor de Britse parlementsleden.
16/01 10u45  Twijfels en chaos na 'no' voor Brexit-dealDe Britse premier Theresa May leed dinsdagavond een verpletterende nederlaag in het Lagerhuis. Wat nu: een tweede referendum, uitstel? Zeker dat laatste lijkt steeds meer een optie. EU-ministers reageren, terwijl May zich opmaakt om voor haar regering te vechten in het parlement.
16/01 09u45  Groen over schandaal humanitaire visa: ‘Francken moet zich verantwoorden’Groen vindt dat voormalig staatssecretaris Theo Francken (N-VA) niet vrijuit gaat in de zaak over de Mechelse N-VA’er die geld zou afgetroggeld hebben in ruil voor humanitaire visa.
16/01 09u30  Oude bondgenoten keuren mobiliteitsbudget goedDat oranje-blauw en de N-VA vandaag de invoering van een mobiliteitsbudget goedkeuren, doet vermoeden dat de oude meerderheid toch nog wat voor elkaar krijgt.
16/01 09u15  Aanslag Nairobi: 'Alle terroristen gedood, veertien mensen omgekomen'De aanslag op een hotelcomplex in Nairobi door de islamistische terreurbeweging al-Shabaab is voorbij en alle aanvallers zijn gedood. Dat heeft de Keniaanse president Uhuru Kenyatta gezegd. Minstens veertien mensen zijn omgekomen, onder wie een Amerikaan en mogelijk ook een Brit.
16/01 08u45  Zo zal de vertrouwensstemming vandaag verlopenNa de nederlaag van premier May gisteren volgt vandaag de vertrouwensstemming in haar regering. Wat moeten de Britten verwachten?
16/01 08u45  LIVE. Europees Parlement debatteert over BrexitNadat het Britse Lagerhuis de Brexit-deal van premier Theresa May met de EU overweldigend heeft afgewezen, debatteert het Europees Parlement over de kwestie. Volg het debat hier.
16/01 08u00  Britse media hard voor May: ‘Vernedering, historische nederlaag’Nooit heeft een regering zo’n sterke nederlaag geleden in het parlement, en dat is te zien aan de voorpagina’s van de Britse media. Zeker de tabloids zijn snoeihard voor premier May.
16/01 07u45  De Croo: ‘Vier op de vijf bedrijven kunnen over 72 dagen geen handel meer drijven met VK’Veel Belgische bedrijven, zeker kmo’s, zijn niet voorbereid op een harde Brexit, omdat ze geen identificatienummer hebben aangevraagd bij de douane, meldt De Tijd. ‘We gaan 5.000 bedrijven nu zelf opbellen.’
16/01 07u15  Wat bij een ‘no deal’? Een noodplanDe Europese Commissie stelt een noodplan voor om te beletten dat alles vastloopt als het eind maart bij de Brexit tot een no deal-scenario komt.
16/01 07u00  ‘Hoop dat het VK nog kan terugkomen op onzalige Brexit’Vlaams minister-president Geert Bourgeois koestert na de ‘neen’ voor de Brexit-deal hoop dat de ‘onzalige’ Brexit toch niet doorgaat. Maar de Vlaamse en federale regering bereidt zich wel voor op een snel vertrek.
16/01 05u00  ‘Voormalig Mexicaans president Nieto kreeg smeergeld van El Chapo’Volgens een getuige op het proces tegen de Mexicaanse drugsbaron Joaquin Guzman, bijgenaamd ‘El Chapo’, heeft die een massa smeergeld betaald aan de vorige president van Mexico, Enrique Peta Nieto. Het zou mogelijk gaan om 100 miljoen dollar (ruim 87 miljoen euro), bleek dinsdag op het proces in New York.
16/01 04u30  SP.A’er Peter Vanvelthoven zegt politiek vaarwelSP.A-boegbeeld Peter Vanvelthoven stopt volledig met politiek. Dat bericht Het Belang van Limburg dinsdagavond laat.
16/01 03u00  Nairobi: 'Minstens vijftien doden, ook Amerikaan en Brit onder de slachtoffers'Bij de aanslag op een hotelcomplex in Nairobi door de islamistische terreurbeweging al-Shabaab zouden minstens vijftien doden zijn gevallen. Hun lichamen werden al uit het hotel gehaald, melden Angelsaksische media op basis van een medewerker van het mortuarium. Officieel staat het dodental op zes. Bij de doden zouden ook een Brit en een Amerikaan zijn.
16/01 02u45  Boegbeeld #MeToo-beweging kandidaat voor Amerikaanse presidentsverkiezingenKirsten Gillibrand, huidig senator bij de Democraten en een van de boegbeelden van de #MeToo-beweging, is kandidaat voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020. Dat kondigde ze dinsdagavond aan.
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

34x Donald Trump krijgt gelijk over omstreden regel: Amerikaanse leger mag transgenders weren23/01 02u30 - De Standaard: Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft Donald Trump de toestemming gegeven om transgenders uit het leger te weren. Daarmee worden de eerdere uitspraken van drie lagere rechtbanken volledig van tafel geveegd.
30x Nieuwe sneeuwzone trekt over het westen: ‘code oranje’ voor West-Vlaanderen, lokale winterse buien in centrum23/01 04u45 - De Standaard: Dinsdag kregen we door een stevige sneeuwzone al te maken met een tapijt van 1 tot 5 centimeter. Maar daar blijft het niet bij: ook woensdag verwacht het KMI nog heel wat sneeuwvlokken, vooral in West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Henegouwen. Dat kan het uiteindelijke sneeuwtapijt doen oplopen tot wel 8 à 10 centimeter.
28x Israëlische luchtaanvallen op Gaza na incidenten aan de grens23/01 03u45 - De Standaard: Het Israëlische leger heeft dinsdagavond luchtaanvallen uitgevoerd op de Gazastrook, nadat er eerder op de dag incidenten hadden plaatsgevonden aan de grens tussen Israël en het Palestijnse gebied. Daarbij werd toen een Israëlische soldaat beschoten en kwam één Palestijn om het leven. Volgens het leger werden dinsdagavond stellingen van Hamas in het noorden van Gaza geviseerd. Aan Palestijnse kant werd nog niet gecommuniceerd over mogelijke slachtoffers.
28x Rapper Chris Brown opnieuw op vrije voeten in Parijs23/01 03u45 - De Standaard: De Amerikaanse rapper Chris Brown is dinsdagavond vrijgelaten. Hij was in Parijs opgepakt voor ondervraging nadat een Franse vrouw hem beschuldigde van verkrachting. Momenteel wordt hem niets ten laste gelegd, maar het onderzoek gaat voort, aldus het parket.
28x Stevige sneeuwval in West- en Oost-Vlaanderen23/01 06u30 - De Standaard: In de nacht van dinsdag op woensdag hebben nieuwe sneeuwbuien ons land vanaf het westen bereikt. Vooral in West-en Oost-Vlaanderen is het niet gemakkelijk rijden. Maar ook in het westen van Brussel was het vanmorgen rond 6.15 uur al heel licht aan het sneeuwen.
20x UberX is geen taxidienst en mag blijven opereren in Brussel23/01 05u30 - De Standaard: De dienst UberX respecteert het Brussels wettelijk kader, zo stelt de Franstalige ondernemingsrechtbank van Brussel in een recente beslissing, die Uber woensdag verspreidt. De dienst die passagiers met professionele chauffeurs in contact brengt, mag dus in de hoofdstad blijven opereren.
19x Senaat lanceert twee voorstellen om shutdown te beëindigen23/01 07u45 - De Standaard: Republikeinen en Democraten gaan donderdag in de Amerikaanse Senaat elk een begrotingsvoorstel indienen die een einde zou kunnen maken aan de sluiting van een aantal overheidsdiensten.
19x Michel: ‘Keuze voor N-VA en PS is keuze voor chaos’23/01 08u45 - De Standaard: Premier Charles Michel (MR) haalt vanuit Davos uit naar zijn voormalige coalitiepartner N-VA.
19x Wereldberoemde watervallen deels bevroren23/01 12u00 - De Standaard: De beroemde Niagara watervallen op de Amerikaans-Canadese grens zijn voor een groot deel bevroren. Dat levert deze prachtige beelden op.
18x Nieuwe sneeuwzone trekt over het westen: KMI waarschuwt voor gladheid23/01 05u45 - De Standaard: In de nacht van dinsdag op woensdag hebben nieuwe sneeuwbuien ons land vanaf het westen bereikt. Het KMI waarschuwt voor gladheid in heel het land tot na de middag. Tot 14 uur geldt code geel.

Statistieken

Artikels:
33542
Gelezen:
25739
Aantal lezers nu:
65


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven