woensdag 19 december 2018, week 51


U bent nu hier: Meer nieuws van De Telegraaf

Laatste updatecontrole: vandaag om 9u15
 

De Telegraaf

Verbergen Tonen
19/12 09u00  Driegangen kerstdiner deel 2: fazant, bloemkool of beide Behandelde onze culinair expert Felix Wilbrink gisteren al het voorgerecht van gevulde scholrolletjes, nu leidt hij ons naar de hoofdschotel bij het grote niet te mislukken kerstdiner. En er zijn nog meer ontstressende tips.
19/12 09u00  School weer open na fatale schietpartij De eerste docenten en leerlingen druppelen woensdagochtend het Rotterdam Designcollege binnen. Sommige van hen hebben bloemen bij zich. Voor de deur staan twee agenten. Verder herinnert op het oog niets aan het drama van dinsdagmiddag toen een 16-jarige leerlinge in de fietsenstalling werd doodgeschoten.
19/12 08u30  Kort geding over ondeugdelijk strooizout Het strooizout dat Rijkswaterstaat (RWS) op de wegen strooit tegen gladheid, werkt niet goed. Het zout van de huidige leverancier voldoet namelijk niet aan de eisen die het agentschap zelf heeft opgesteld. Dat beweert handelsmaatschappij Eurosalt in Moerdijk na onderzoek van monsters in de voorraad. Woensdag wordt het kort geding behandeld dat werd aangespannen tegen de Nederlandse staat dan wel RWS om het contract met de leverancier open te breken.
19/12 08u30  ’Ent jaarlijks in tegen meningokokken type W’ De Gezondheidsraad wil dat voortaan alle 14-jarigen en alle baby’s van 14 maanden oud worden ingeënt tegen meningokokken type C en W. Daarom doet de raad woensdag een oproep aan het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om het toe te voegen aan het Rijksvaccinatieprogramma.
19/12 08u30  CDA: leraar voor vrijwilliger moet terug Veel vrijwilligers die ouderen helpen met de belastingaangifte dreigen af te haken. Ze willen eerst les voordat ze anderen kunnen helpen, maar dat kan alleen nog maar online.
19/12 08u15  EU-landen bereiken akkoord over verbod wegwerpplastic Er komt een verbod in de EU op plastic wegwerpartikelen als rietjes, bestek en borden. Onderhandelaars van de EU-landen zijn het daar woensdagochtend vroeg over eens geworden.
19/12 08u15  ’Nieuwe Martin Garrix’ leeft droom in China De 14-jarige Daan Joey van Marle uit Purmerend staat 30 december als dj DJVM op het podium voor duizenden mensen op muziekfestival ISY in China. Hij bevindt zich in gezelschap van wereldberoemde artiesten als Martin Garrix, Armin van Buuren, Steve Aoki en Don Diablo. Een droom die uitkomt en „een supergrote eer”, al kan hij het nog steeds niet helemaal geloven.
19/12 08u15  Nederlanders willen het liefst wintertijd Een groot deel van de Nederlanders wil het liefst altijd de wintertijd aanhouden. Uit een flitspeiling onder ruim 1800 mensen, uitgevoerd in opdracht van minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken blijkt dat 41 procent voorstander is van de wintertijd. Van de ondervraagden heeft 27 procent een voorkeur voor de zomertijd. Slechts 24 procent wil doorgaan met het tweemaal per jaar verzetten van de klok.
19/12 08u15  Eerste vervolgingen voor straatintimidatie Rotterdam Twee mannen moeten woensdag in de rechtbank in Rotterdam verschijnen omdat ze verdacht worden van straatintimidatie. Het is voor het eerst dat iemand hier strafrechtelijk voor wordt vervolgd. Sinds dit jaar is onder meer sissen, uitschelden en naroepen verboden in Rotterdam. Er staat een boete op van maximaal 4100 euro of maximaal drie maanden cel.
19/12 07u45  Ilse van Erp repareert kerstbeeldjes: ’Geen onthoofde Maria in de stal’ Verscholen op een zolderkamer in het Brabantse Heukelom staat een bijzondere verzameling. Kerststallen en -figuren in allerlei soorten en maten staan er verstild op planken en tafels. Ilse van Erp (44) restaureert en verkoopt de soms piepkleine kerstbeeldjes. „Mensen moeten wel oppassen met honden. Zij houden van Jozef en de schapen. Die willen ze nog weleens in tweeën bijten.”
19/12 07u30  Cijfers Prinsjesdag waren te positief De economie zal iets minder hard groeien dan verwacht. Het Centraal Planbureau (CPB) voorspelt voor dit jaar een groei van 2,6 procent en voor volgend jaar 2,2 procent.
19/12 07u15  Batman en zijn vrienden vrolijken patiëntjes in Utrecht op Aan ziek zijn is helemaal niets leuk. En al helemaal niet als je nog maar klein bent. Exact om die reden kregen patiëntjes in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht (WKZ) gisteren een geweldige verrassing. Want wie denkt er aan buikpijn als Batman ineens naast het bed opduikt?
19/12 07u00  Weg met de kerststress: dit hoofdgerecht is zó klaar! Culinair journalist Felix Wilbrink laat zien hoe jij de show steelt met jouw hoofdgerecht bij het kerstdiner.
19/12 06u45  ’Flitskrediet is net zo schadelijk als roken’ Minister Hoekstra (Financiën) wil aanbieders van flitskredieten verbieden in Nederland te adverteren. Daarmee komen websites als Saldodipje.nl op dezelfde lijst als tabaksfabrikanten. Terecht, vindt de schuldhulpverlening. Want problematische schulden zijn net zo schadelijk als roken.
19/12 06u45  Gezin in problemen is makkelijke prooi flitskredietbedrijven Het model is „om te verdienen aan de schulden die mensen hebben”. Nee, deze omschrijving van minister Wopke Hoekstra gaat niet over de beruchte ’loan sharks’ die we kennen van de maffia. Maar de minister van Financiën omschrijft legitieme bedrijven die snel kleine bedragen uitlenen, de zogeheten flitskredieten.
Laatste update: vandaag om 9u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
19/12 06u45  ’Wilders in gevaar door misser OM’Door een grote fout bij het Openbaar Ministerie hebben Geert Wilders en zijn beveiligers mogelijk wekenlang extra risico gelopen bij een terreurdreiging. Bronnen melden aan De Telegraaf dat justitie verzuimde aan de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTV) door te geven dat de 26-jarige Pakistaan Junaid I. een gevaarlijke reisgenoot had.
19/12 06u30  Rutte reageert op internethit: ‘Ik sloop dat hele ding eruit!’Nu Rutte maar liefst twee keer de deur van zijn Torentje in het gezicht van een verslaggeefster heeft gegooid, besluit de premier het ding eruit te slopen, vertelt hij in De Coen en Sander Show.
19/12 06u00  Nu al twijfels in coalitie over klimaatplannenHet kabinet laat eigen voorstellen onderzoeken voor het klimaatakkoord. De presentatie van de groene plannen van de klimaattafels is vrijdag, maar de coalitie ziet een deel van die plannen nu al niet zitten.10 
19/12 05u30  Sandra na 17 jaar voor het eerst bij het graf van haar moeder Corrie van der ValkZeventien jaar lang leefde ’s lands bekendste horecafamilie in grote onzekerheid over het lot van Corrie van der Valk. Intensieve speurtochten en de arrestatie van haar echtgenoot Nico leverden niets op. Vorige maand kwam aan het mysterie een eind. Corrie pleegde zelfmoord en verdween in een anoniem graf. Haar dochter Sandra bezocht vorige week voor het eerst het kerkhof waar haar moeder begraven ligt; en daarna het spoor waar haar moeder een aanstormende trein tegemoet liep.
19/12 05u30  ’Robot pakt knelpunten op spoor aan’De allereerste praktijkproeven met een zelfrijdende locomotief op openbaar Nederlands spoor worden vandaag op emplacement Kijfhoek en de Betuwelijn gelanceerd.
19/12 05u30  Dochter Sandra brengt moeder Corrie van der Valk thuisHet lichaam van de 17 jaar geleden in België door zelfmoord overleden Corrie van der Valk komt terug naar Nederland. Dat laat haar dochter Sandra in een openhartig interview met deze krant weten.
19/12 05u30  VS: boycot Russisch gasDe Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra waarschuwt Nederland voor de import van Russisch gas. Hij doet dat via een brief in De Telegraaf. „Geef de Russen niet de macht over jullie gasvoorziening”, is zijn boodschap.
19/12 05u30  ’Geef de Russen geen macht over jullie gas’Door dalende eigen productie raken we steeds sterker afhankelijk van Russisch gas. Ook de VS wil graag gas aan ons verkopen. De Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra stuurde De Telegraaf bijgaande brief waarin hij Nederland waarschuwt voor de Russen.
19/12 02u15  Queen-film werkt door in Top 2000Het succes van de film Bohemian Rhapsody lijkt terug te zien in de Top 2000 van dit jaar. Queen staat in die lijst met acht nummers die de Top 2000 eerder niet haalden, bevestigde een woordvoerder van de NPO berichtgeving van RTL Boulevard. De band is daarmee hoogstwaarschijnlijk ook dit jaar een van de hofleveranciers van de Top 2000.14 
19/12 01u30  Parkeergeld grote steden rijst pan uitInwoners van grote steden betalen volgend jaar fors meer voor een parkeervergunning. Utrecht spant de kroon. Dat blijkt uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis.
18/12 23u45  Tientallen agenten opgepakt in São PauloDe autoriteiten in de Braziliaanse staat São Paulo hebben dinsdag meer dan vijftig politiemensen opgepakt. Zij worden ervan verdacht dat ze zich lieten omkopen door de machtige criminele organisatie PCC (Primeiro Comando da Capital). Drie vermeende leden van die bende zijn ook aangehouden.
18/12 22u45  Bekir E. bekende van justitieDe 31-jarige man die wordt verdacht van het doodschieten van een 16-jarige leerlinge van het Rotterdam Designcollege is een bekende van politie en justitie. De verdachte werd deze zomer veroordeeld en stond eerder onder toezicht van de reclassering.
18/12 22u45  Duurzaamste kerstboom: in de tuin!Een boom in je tuin optuigen met lichtjes en slingers is de meest duurzame manier van een kerstboom om te genieten. Dat stelt wetenschapper Joop Spijker van de Wageningen Universiteit. „Die paar ballen erin, dat overleeft de boom wel.”
18/12 22u15  Aboutaleb naar rouwend DesigncollegeBurgemeester Ahmed Aboutaleb bezoekt woensdagochtend een bijeenkomst op het Rotterdam Designcollege. Op de vmbo-chool staan leerlingen en docenten stil bij bij de dood van een 16-jarige leerling.
18/12 22u00  CDA: Schoolbestuurder LVO moet excuses aanbiedenSchoolbestuurder André Postema moet excuses aanbieden voor zijn aandeel in het examendebacle van afgelopen zomer. CDA-Kamerlid Michiel Rog zal dat woensdag eisen tijdens een debat in de Tweede Kamer.
18/12 21u00  Verdachte van moord op Sarah ’wuifde problemen weg’Daags voor de moord op de 21-jarige Amerikaanse studente Sarah Papenheim hebben hulpverleners aan de deur gestaan van verdachte Joël S. in Rotterdam.
18/12 20u30  Massaal fraude bij inburgeringslessen: ‘Schoften!’Kamerleden spreken schande van de grote schaal waarop taalscholen gesjoemelen bij de inburgering. Minister Koolmees gaat actie ondernemen.
18/12 20u15  Astrid Holleeder maakt zich geen illusiesZe kreeg een formeel bedankje „voor uw medewerking” van voorzitter Frank Wieland, en een ’wel thuis’. Vanuit de verdachtenbank bleef het ijzig stil. Voor Astrid Holleeder zitten de waarschijnlijk meest emotionele dagen van haar leven erop.
18/12 20u00  8 Miljoen voor onderzoek naar kankerHet Antoni van Leeuwenhoek krijgt in totaal bijna 8 miljoen euro van KWF Kankerbestrijding voor negen onderzoeksprojecten. Een groot deel is bestemd voor onderzoek naar de behandeling en begeleiding van jongvolwassenen met kanker.
18/12 20u00  Nieuwe beelden na dreiging met aanslag op Wilders: wie is dit?Bewakingsbeelden van een reisgenoot van de bedreiger van PVV-voorman Geert Wilders. Meer details in Opsporing Verzocht, dinsdag 20.30 uur, NPO 1.
18/12 20u00  Beroving bejaarde man, buit 5 euroEerst een schop tegen zijn fiets, gevolgd door bedreiging met een vuurwapen en en mes. Een 78-jarige man uit Den Haag werd op donderdag 8 november op uitermate agressieve manier beroofd door twee mannen. De buit bedroeg 5 euro.
18/12 19u45  Odin’59 schrijft historieHet is Klein Duimpje tegen De Reus, David tegen Goliath, als de amateurvoetballers van Odin’59 morgenavond tegen profclub sc Heerenveen spelen. Maar de Heemskerkse amateurvoetbalclub is helemaal klaar voor de achtste finale van het prestigieuze KNVB-bekertoernooi. Na de stunt in de vorige ronde tegen FC Emmen reikt het optimisme tot in de hemel. „We hebben nog nooit verloren van Heerenveen.”
18/12 19u30  Vijfentwintig kraakacties door woonwagenbewonersOp vijfentwintig plekken in Nederland zijn willekeurige stukken grond illegaal opgeëist. Die zijn gekraakt door kampers die zeggen recht te hebben op de locatie.
18/12 19u30  ’Je malle kant aandikken in Fabeltjeskrant-film’Opschudding in het Grote Dierenbos: Juffrouw Ooievaar heeft een picknick georganiseerd, maar Bor de Wolf is niet meegevraagd. „Wie geen uitnodiging kan laten zien mag niet komen. Dan zou het maar een janboel worden”, aldus de pinnige schoolfrik in de nieuwe Fabeltjeskrant-film. Ze is al die jaren geen spat veranderd en klinkt nog steeds als de actrice Elsje Scherjon, vijftig jaar geleden.
18/12 19u15  'Kerst hoeft van mij niet'Almere telt af tot Kerst, al kijkt niet iedereen uit naar het religieuze feest.
18/12 19u00  ’We kunnen allemaal een Mary Poppins gebruiken’Mary Poppins blijkt na 54 jaar geen spat veranderd. De nieuwe Disney-film ’Mary Poppins returns’ met Emily Blunt in de rol van de fantastische en ietwat ijdele au-pair, staat bol van de aanstekelijke liedjes en avonturen die iedereen weer even kind laten zijn.
18/12 18u30  Geschokte leerling: ‘Ik zag haar liggen in het fietsenhok’Leerlingen van het Designcollege in Rotterdam reageren geschokt na de schietpartij in de fietsenstalling, waarbij een 16-jarig meisje om het leven kwam.
18/12 18u15  Kerstborrel? Zo loos je die saaie collegaImago-deskundige en etiquette-expert Anne-Marie van Leggelo heeft tips voor de kerstborrel op je werk.
18/12 18u15  Bekir E. opgepakt voor doodschieten 16-jarige scholiereDe 31-jarige Bekir E. wordt verdacht van het doodschieten van de 16-jarige scholiere Humeyra dinsdag in de fietsenstalling van het Rotterdam Designcollege. Dat melden bronnen aan De Telegraaf.
18/12 18u00  Waterverbruik droge zomer steeg naar 140 procentIn de afgelopen droge en hete zomer hebben klanten van waterbedrijf Vitens 30 tot 40 procent meer water gebruikt dan normaal. Vitens heeft daarom op een aantal plekken meer grondwater moeten oppompen dan waarvoor vergunning was verleend. Gezien de extreme omstandigheden krijgt het waterbedrijf daarvoor wel een waarschuwing maar geen boete van de provincie Gelderland, zo is dinsdag besloten.
18/12 17u45  Opening Lelystad 2020 ’steeds ingewikkelder’Het streven is nog steeds om Lelystad Airport in 2020 te openen, maar het wordt wel „steeds ingewikkelder”, zei minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) dinsdag. Ze zei dat voorafgaand aan een debat over de luchthaven.
18/12 17u45  Hoe Mourinho Van Gaal voor de gek hield: ‘Weerzinwekkend’Chef Telesport Marcel van der Kraan over de onvermijdelijke val van José Mourinho bij Manchester United.
18/12 17u30  Katinka Eikelenboom beoogd voorzitter GroenLinksKatinka Eikelenboom wordt vermoedelijk de nieuwe partijvoorzitter van GroenLinks. Ze is voorgedragen door de kandidatencommissie, al moet ze nog wel de zegen van de leden krijgen.
18/12 17u30  Politie maakt zich zorgen om vermiste Iris (14)De politie is dinsdag met man en macht op zoek naar een vermiste tiener uit Naaldwijk. De 14-jarige Iris Haaring kwam in de ochtend niet aan op haar school aan de Professor Holwerdalaan in Naaldwijk. De politie maakt zich zorgen.
18/12 17u15  Te weinig bewijs tegen verdachte agenten AlmeloDe rechtbank in Almelo heeft besloten dat er te weinig bewijs is tegen twee agenten die verdacht werden van betrokkenheid bij een criminele organisatie. „Hiermee ontnemen ze ons een prachtige kans op vrijspraak, maar dat is niet anders. Onze cliënten zullen dolblij zijn”, zegt advocaat Kamil Karakaya van de agenten.
18/12 17u00  Holleeder: bandjes Astrid 'mindfuck'Willem Holleeder heeft dinsdag met eigen uitwerkingen van gesprekken die zijn zus Astrid stiekem opnam proberen aan te tonen dat zij met de uitleg ervan de waarheid zou verdraaien. Tegen de rechtbank sprak hij van ,,een mindfuck'.
18/12 16u30  Driesterrenrestaurant wordt hamburgertentDe meermaals met Michelinsterren gelauwerde Spaanse topkok Dani García sluit zijn gerenommeerde restaurant ’Dani García’ in Marbella en maakte er een soort hamburgertent van.
18/12 16u30  Telegraaf-kunstcriticus Ed Wingen overledenEd Wingen, die veertig jaar lang als kunstredacteur in dienst van De Telegraaf was, is op 84-jarige leeftijd overleden in zijn woning in Amsterdam. Veel trouwe lezers zullen zich zijn rubriek ’Kunst kijken’ herinneren, die hij tot zijn pensioen in 1999 wekelijks schreef.
18/12 16u30  Leerlingen school Rotterdam: ’Eerst twee schoten, daarna nog zes’Voor de ogen van haar klasgenoten is een 16-jarige scholiere doodgeschoten. Leerlingen van het Rotterdam Designcollege zijn kapot. ,,Dit is echt verschrikkelijk.” De 31-jarige verdachte is opgepakt op de Bergselaan.
18/12 16u15  Leerlingen Rotterdam: ’We hoorden wel acht knallen’Leerlingen van het Rotterdam Designcollege waar dinsdagmiddag een 16-jarige leerlinge is doodgeschoten, mogen het gebouw niet in om hun spullen op te halen. De politie heeft het gebouw aan de Essenburgstraat en de omgeving afgezet. Op sommige plekken in het gebouw zijn nog wel leerlingen aanwezig.
18/12 16u15  Donny, zou je dit nou wel doen?!Nu zijn knappe transformatie voltooid is laat Donny Roelvink meteen de teugels vieren, blijkt uit zijn Instagram.
18/12 16u00  Drama school Rotterdam: ’Klein groepje zag schietpartij’De schietpartij waardoor een 16-jarige leerlinge uit het vierde leerjaar van het Designcollege Rotterdam omkwam, heeft een „onwijs grote impact.” „We hebben de eerste afschuw gedeeld”, aldus bestuursvoorzitter Mark Otto van LMC Voortgezet Onderwijs, waar de school onder valt, enkele uren na de fatale schietpartij.
18/12 15u45  Leerlingen getuige van fatale schietpartijEen 16-jarig meisje uit Rotterdam is dinsdag om het leven gekomen bij een schietpartij in de fietsenstalling van een school aan de Essenburgstraat in Rotterdam.
18/12 15u30  Aboutaleb: schietpartij is afschuwelijkBurgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam heeft met „afschuw en verdriet” het nieuws van de schietpartij in Rotterdam tot zich genomen, laat zijn woordvoerder weten. „Hij leeft enorm mee met de familie van het meisje, haar vrienden en de omstanders die getuigen waren.”
18/12 15u15  Leerlingen getuigen van fatale schietpartijEen 16-jarig meisje uit Rotterdam is dinsdag om het leven gekomen bij een schietpartij in de fietsenstalling van een school aan de Essenburgstraat in Rotterdam.
18/12 15u15  Weer levenslange eis voor moorden StaatsliedenbuurtHet Openbaar Ministerie (OM) heeft in hoger beroep opnieuw levenslang geëist tegen twee mannen die ervan worden verdacht dat zij op 29 december 2012 in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt Youssef Lkhorf (28) en Saïd el Yazidi (21) hebben doodgeschoten. Volgens het OM had de dubbele liquidatie veel weg van een executie. „In een tijdsbestek van tien minuten zijn twee mannen doodgeschoten.”
18/12 15u00  SP-prominent wil niet te veel nieuwe burenSP-prominent en voormalige Kamerlid Paul Ulenbelt wil niet te veel nieuwe buren hebben.
18/12 14u45  Piek in kerstbomenverkoopDe kerstbomenverkoop zit dit jaar wederom in de lift. Volgens de Vereniging voor Nederlandse Kerstbomenkwekers (VNK) worden er deze decembermaand in totaal waarschijnlijk zo’n 2,5 miljoen bomen aan de man gebracht. „Het gaat super”, zegt VNK-voorzitter Gerard Krol. „De laatste jaren lieten we telkens een groei zien van zo’n 4 procent. Misschien dat we daar dit jaar wel overheen gaan.”
18/12 14u45  Vijftien maanden cel voor ’spooksraadslid’ DelfzijlHet eerdere ’spookraadslid’ Ishan S. (30) uit Delfzijl heeft dinsdag voor de rechtbank in Groningen een celstraf van vijftien maanden opgelegd gekregen, waarvan zeven maanden voorwaardelijk. De Groninger werd verdacht van drugshandel, wapenbezit en uitbuiting in de horeca in de Groningse havenstad. Hij zat eerder al acht maanden in voorarrest en hoeft daardoor niet meer achter de tralies. Er was tegen de verdachte nog 2,5 jaar cel geëist. Naast Ishan S. stonden twee familieleden voor de rechter.
18/12 14u45  Kamer en kabinet herdenken StraatsburgDe aanslag in Straatsburg is dinsdag herdacht in de Tweede Kamer. Er vielen vijf doden en elf gewonden vorige week in de Franse stad. De dader was aanhanger van terreurgroep Islamitische Staat. „Kogels van haat werden afgevuurd rond een feest van vrede”, verklaarde vicepremier Hugo de Jonge.
18/12 14u45  16-jarig meisje doodgeschoten in fietsenstalling school RotterdamEen 16-jarig meisje uit Rotterdam is dinsdag om het leven gekomen bij een schietpartij in de fietsenstalling van een school aan de Essenburgstraat in Rotterdam. Er is een 31-jarige verdachte aangehouden op de Bergselaan, meldt de politie.
18/12 14u30  Politie zoekt met helikopter naar vermist meisje (14)De politie is dinsdagmiddag met man en macht op zoek naar een vermiste tiener uit Naaldwijk. Het 14-jarige meisje kwam in de ochtend niet aan op haar school aan de Professor Holwerdalaan in Naaldwijk. De politie maakt zich zorgen.
18/12 14u30  Beelden medeverdachte bedreiger Wilders op tvBewakingsbeelden van een reisgenoot van de Pakistaanse bedreiger van PVV-voorman Geert Wilders zijn dinsdag te zien in Opsporing Verzocht.
18/12 14u15  16-jarig meisje dood door schietpartij RotterdamEen 16-jarig meisje is dinsdag om het leven gekomen bij een schietpartij in de Essenburgstraat in Rotterdam. Er is een 31-jarige verdachte aangehouden, meldt de politie.
18/12 14u15  Blote blokfluitspeler wordt in IJsland gezochtDe 41-jarige Pool die in september een portiekwoning in Den Haag is binnengedrongen, de bewoonster en haar dochter zou hebben mishandeld en de boel kort en klein zou hebben geslagen, deed dat onder invloed van amfetamine. Hij zei dat dinsdag voor de rechtbank in Den Haag tijdens een niet-inhoudelijke zitting.
18/12 14u00  Vuurwerkvloggers opgepaktTwee mannen zijn opgepakt, omdat ze filmpjes over vuurwerk op YouTube zouden hebben gezet. Op de filmpjes was te zien hoe illegaal vuurwerk werd gemaakt en afgestoken. Dat is verboden. In andere filmpjes deelden ze kortingscodes, waarmee mensen goedkoper vuurwerk via internet konden kopen, en tips om niet tegen de lamp te lopen.
18/12 14u00  Beelden medeverdachte bedreigen Wilders op tvBewakingsbeelden van een reisgenoot van de Pakistaanse bedreiger van PVV-voorman Geert Wilders zijn dinsdag te zien in Opsporing Verzocht.
18/12 14u00  SP-prominent wil niet teveel nieuwe burenSP-prominent en voormalige Kamerlid Paul Ulenbelt wil niet teveel nieuwe buren hebben.
18/12 14u00  Dode door schietpartij RotterdamEen schietpartij in de Essenburgstraat in Rotterdam heeft dinsdag iemand het leven gekost. Er is een verdachte aangehouden, meldt de politie.
18/12 14u00  ’Plogging had woord van het jaar moeten worden’Taalkundige Wim Daniëls vindt het jammer dat het woord ’blokkeerfries’ het woord van 2018 is geworden.
18/12 14u00  Veroordeling ’Maserati-man’ Möllenkamp blijft in standDe veroordeling van ex-topman Möllenkamp van woningcorporatie Rochdale tot drie jaar cel moet overeind blijven. Dat adviseert advocaat-generaal Diederik Aben aan de Hoge Raad, het hoogste rechtscollege van ons land.
18/12 14u00  Rutte smijt deur in gezicht verslaggeverVlak voor een interview met Charlotte Nijs doet premier Rutte iets te enthousiast de deur open… Het volledige interview is vanavond om 18u en 22.30u te zien in Hart van Nederland op 6.
18/12 13u45  SP-prominent wil niet teveel burenSP-prominent en voormalige Kamerlid Paul Ulenbelt wil niet teveel nieuwe buren hebben.
18/12 13u45  Dode na schietpartij in RotterdamEen persoon is dinsdagmiddag overleden na een schietpartij. De politie heeft een verdachte aangehouden.
18/12 13u45  Oproep: is Home Alone jouw favoriete kerstfilm of juist niet?Home Alone: de ideale kerstfilm of het grootste cineastische monster ooit gemaakt? De Telegraaf is op zoek naar fans én anti-fans van de film. Heb jij ‘Kevin’ al driehonderd keer wakker zien worden in een leeg huis en staat Home Alone deze kerst weer op de agenda? Of ren jij juist gillend de deur uit als de film op televisie komt?
18/12 13u30  ’Het leek het hele jaar wel Sinterklaas’Taalkundige Wim Daniëls vindt het jammer dat het woord ’blokkeerfries’ het woord van 2018 is geworden.
18/12 13u30  ’Levenslange celstraffen Passage laten staan’De levenslange gevangenisstraffen in het monsterproces Passage, moeten in stand blijven. Dat adviseert de advocaat-generaal de Hoge Raad. In het Passageproces legde het gerechtshof in Amsterdam in 2017 vier verdachten, onder wie Dino Soerel, een levenslange gevangenisstraf op.
18/12 13u15  Oproep: ’assertieve’ goede doelen op de koffie voor testamentGoede doelen zijn de laatste jaren zeer actief geworden in het benaderen van ouderen om hen te bewegen het goede doel in hun testament te laten opnemen.
18/12 13u15  Celstraf Kouwenhoven blijft in standDe celstraf van 19 jaar van zakenman Guus Kouwenhoven blijft in stand en is daarmee onherroepelijk geworden. Dat oordeelde de Hoge Raad dinsdag. De 76-jarige Kouwenhoven is vorig jaar veroordeeld voor wapenhandel en medeplichtigheid aan oorlogsmisdaden in Liberia tussen 1999 en 2003.
18/12 13u00  Geen tuchtmaatregel accountant ex-preses VVDDe accountant van voormalig VVD-partijvoorzitter Henry Keizer is ook in hoger beroep vrijuit gegaan in een tuchtzaak bij de Accountantskamer. Deze ging over zijn rol bij de verkoop van aandelen in uitvaartbedrijf de Facultatieve in 2012. De door Stichting Onderzoek Bedrijfs Informatie (SOBI) van Pieter Lakeman aangespannen aanklacht werd opnieuw ongegrond verklaard.
18/12 13u00  Kaag ontvangt petitie tegen lijden in JemenEen petitie van het Nederlandse Rode Kruis om hulp te bieden aan de bevolking van Jemen is door bijna 48.000 mensen getekend. De situatie in het land in het Midden-Oosten wordt steeds nijpender en er is hongersnood. De handtekeningen zijn dinsdagmiddag overhandigd aan minister Sigrid Kaag van Ontwikkelingssamenwerking.
18/12 13u00  ’Celstraf ex-Rochdale-topman in stand laten’De celstraf van drie jaar en drie maanden voor voormalig Rochdale-topman Hubert Möllenkamp zou moeten blijven staan. Dat adviseert de advocaat-generaal de Hoge Raad in een onafhankelijke conclusie. De Hoge Raad zal op 12 februari een beslissing nemen.
18/12 12u45  Celstraf voor brandstichting tijdens droogteEen 38-jarige man is dinsdag door de rechtbank in Zwolle veroordeeld voor vijf brandstichtingen in een natuurgebied in Dalfsen tijdens de droogte afgelopen zomer. Hij kreeg 180 dagen cel waarvan 81 dagen voorwaardelijk opgelegd.
18/12 12u45  Heldendaad werd redder fataalBuurtbewoners reageren geschokt op het dramatische ongeluk in Capelle aan den IJssel. Maandagmiddag reed een automobiliste de Hollandsche IJssel in. Een 51-jarige verkeersregelaar uit Rotterdam dook haar onmiddellijk achterna. Ze overleefden het beiden niet. „Ik heb even daarvoor nog naar hem gezwaaid.”
18/12 12u45  Blote blokfluitspeler had amfetamine gebruiktDe 41-jarige Pool die in september een portiekwoning in Den Haag is binnengedrongen, de bewoonster en haar dochter zou hebben mishandeld en de boel kort en klein zou hebben geslagen, deed dat onder invloed van amfetamine. Hij zei dat dinsdag voor de rechtbank in Den Haag.
18/12 12u45  Motorclub Bandidos blijft verbodenHet gerechtshof in Arnhem handhaaft een eerdere uitspraak van de rechtbank in Utrecht dat de Bandidos Motorcycle Club verboden moet worden. Ook volgens de hogere rechter pleegt en stimuleert de club geweld.
18/12 12u30  Hofnar van het bedrijfslevenIn Nederlandse kantoren, ziekenhuizen, banken, scholen en overheidsgebouwen bevinden zich naar schatting een kwart miljoen kunstwerken. Bijna 110.000 daarvan worden beheerd door de 50 leden van de Vereniging Bedrijfscollecties Nederland (VBCN). Speciaal voor de expositie Out of Office selecteerden zij hun grootste schatten. Schilderijen, foto’s en beelden die doorgaans alleen voor hun cliënten, patiënten en gasten zichtbaar zijn, pronken nu in het Singer Laren.
18/12 12u00  ’Voormalig materiaalman Feyenoord vermoordt Belgische drugscrimineel’Michel Z., voormalig materiaalman van Feyenoord, wordt ervan verdacht de 41-jarige, Belgische drugscrimineel Raouf B. te hebben vermoord. B. is volgens de Gazet van Antwerpen om het leven gebracht in de oldtimergarage van Z., Vintage Cars House in het Belgische Stekene. Michel Z. is volgens de Belgische krant vrijdag opgepakt op verdenking van moord.
18/12 12u00  Astrid Holleeder: voor ons is het eindigAstrid Holleeder is ervan overtuigd dat haar broer Willem in de toekomst wraak neemt op haar en haar zus Sonja omdat zij naar justitie zijn gestapt en verklaringen tegen hem hebben afgelegd. Dat zei ze dinsdagochtend tijdens haar getuigenverhoor op de 49e dag van de strafzaak tegen haar broer.
18/12 11u30  Schoten gelost op woonkamer met mensenEen woning aan de Johan van de Veldestraat in Den Bosch is in de nacht van maandag op dinsdag beschoten. Er gingen meerdere kogels door het woonkamerraam, terwijl zich op dat moment mensen in dat vertrek bevonden. Niemand raakte gewond.
18/12 10u45  Jongen dreigt met mes in azc OisterwijkEen 15-jarige jongen is maandagavond in een asielzoekerscentrum in Oisterwijk (Noord-Brabant) aangehouden nadat hij ruzie kreeg, een mes trok en daarmee dreigde. Niemand raakte bij het incident gewond.
18/12 10u45  Verdachten van brute straatroven Rolex-bende opgepaktDe Amsterdamse politie heeft drie verdachten opgepakt die mogelijk achter een reeks brute straatroven zitten. Ze komen uit Algerije en Frankrijk en hebben geen vaste verblijfplaats.
18/12 10u00  ’Dode in Zeeland vermoord in Belgische loods’De 41-jarige man die 7 december dood naast een uitgebrande auto werd teruggevonden, is volgens Belgische media niet in Zeeland vermoord. De man zou volgens hen zijn vermoord in een oldtimerloods in het Belgische Stekene. De eigenaar van de loods is maandag opgepakt, schrijft Omroep Zeeland. Hij wordt verdacht van moord.
18/12 10u00  Eén kinkhoestvaccinatie minder voor babyBaby’s hebben voortaan genoeg aan twee vaccinaties tegen kinkhoest in plaats van drie, schrijft de Gezondheidsraad in een advies.
18/12 09u45  Astrid Holleeder gehoord over nieuwe opnames broerNa eerdere botsingen en confrontaties in de rechtzaal komen dinsdag opnieuw de zussen van Willem Holleeder aan het woord. Astrid wordt gehoord over de nieuwe opnames van gesprekken tussen haar en Willem die zijn opgedoken.
18/12 09u00  ’Criminaliteit gaat door vanuit gevangenis’Veroordeelde criminelen kunnen rustig hun gang blijven gaan in de gevangenis. Ze zetten hun drugshandel en smokkelpraktijken vanuit de cel voort. Ook persen ze medegevangenen af.
18/12 08u45  ’Klimaattop losgezongen van de werkelijkheid’Met het afsluiten van de klimaattop in Polen weten de ongeveer tweehonderd deelnemende landen wat hen te doen staat om de aarde te redden. Wetenschapsjournalist Marcel Crok maakt de balans op van bijna twee weken onderhandelen over het klimaat.
18/12 08u30  ’Blokkeerfries’ woord van het jaar 2018eDe term ’blokkeerfries’ is uitgeroepen tot het woord van het jaar 2018. Het woord kreeg 55 procent van de stemmen en kreeg daarmee ruimschoots de voorkeur boven ’yogasnuiver’ en ’mangomoment’.
18/12 08u15  Uitspraak over mogelijk verbod motorclub BandidosHet gerechtshof in Arnhem oordeelt dinsdag of Bandidos Motorcycle Club moet worden verboden. Vorig jaar verbood de rechtbank in Utrecht de motorclub al. Volgens de rechter pleegt en stimuleert de club geweld. De Bandidos tekenden beroep aan bij het hof.
18/12 08u15  Conclusie in cassatie liquidatieproces PassageHet grote liquidatieproces Passage wordt weer hervat. De advocaat-generaal bij de Hoge Raad komt dinsdag met zijn conclusie in de zaken van zes mannen die zijn veroordeeld in het monsterproces Passage.
18/12 08u00  Hoge Raad oordeelt over celstraf Guus KouwenhovenDe Hoge Raad oordeelt dinsdag of de celstraf van zakenman Guus Kouwenhoven in stand moet blijven. Hij is veroordeeld voor wapenhandel en medeplichtigheid aan oorlogsmisdaden in Liberia tussen 2000 en 2003, maar verblijft nog altijd in Zuid-Afrika.
18/12 07u15  Zo maak je het perfecte voorgerecht met kerst!Culinair journalist Felix Wilbrink laat zien hoe jij de show steelt met jouw voorgerecht bij het kerstdiner.
18/12 07u00  Kerstborrel een moetjeNiet elke werknemer trekt enthousiast een glitterjurk of kersttrui uit de kast voor de jaarlijkse kerstborrel: een op de drie ziet de bijeenkomst als een moetje. Een op de vijf heeft zelfs wel eens zo weinig zin gehad in het feestje, dat diegene zich heeft afgemeld.
18/12 07u00  Rutger Ploum moet CDA gaan leidenPartijsecretaris Rutger Ploum moet Ruth Peetoom opvolgen als voorzitter van het CDA. Het partijbestuur draagt hem voor na een selectieprocedure.
18/12 07u00  ’Blokkeerfries’ woord van het jaar 2018De term ’blokkeerfries’ is uitgeroepen tot het woord van het jaar 2018. Het woord kreeg 55 procent van de stemmen en kreeg daarmee ruimschoots de voorkeur boven ’yogasnuiver’ en ’mangomoment’.
18/12 06u30  Landelijke Studentenvakbond: ’Willekeur in studietoeslag’Studenten met een arbeidsbeperking, die naast hun opleiding geen geld kunnen bijverdienen, krijgen van veel gemeenten te weinig compensatie. Bovendien is er sprake van willekeur, stelt de Landelijke Studentenvakbond in een rapport dat vandaag verschijnt.
18/12 05u30  Minister komt met strengere regels voor topbeloningenDe beloning voor bankiers wordt aan banden gelegd. De prikkels om risico’s te nemen, worden kleiner gemaakt. En wie veel geld wil verdienen bij een belangrijke bank, moet straks verplicht uitleggen waarom dat nodig is.
18/12 05u30  ’Je weet wat je je lichaam aandoet’Als het aan jongeren ligt, worden bepaalde harddrugs gelegaliseerd. „Dan weet ik tenminste wat erin zit”, zegt Bas Trompper (25) bijvoorbeeld. En drinken en sigaretten? Je weet zelf wat je je lichaam aandoet, klinkt het.
18/12 05u30  Drama Lelystad Airport compleetHet drama rond het nieuwe Lelystad Airport, dat in april 2020 zou moeten openen, is compleet. Een 100 procent ’overloop’ van Schipholvluchten voor toeristen, een harde politieke randvoorwaarde, is wettelijk onmogelijk. Ook willen vakantievliegers geen kostbare, schaarse slots op het volle Schiphol opgeven. Uitstel voor de derde keer lijkt niet te vermijden.
18/12 05u30  Ernstige fraude taallessenDat er werd gefraudeerd bij de inburgering van statushouders wist minister Koolmees (Integratie) al. Maar nu hij er serieus onderzoek naar heeft laten doen, blijkt de schaal waarop wordt gesjoemeld veel groter dan gedacht: over niet minder dan vier op de tien aanbieders van taalonderwijs kwamen de afgelopen maanden ernstige fraudesignalen binnen. „Het stelsel dat we hebben opgetuigd, is veel te gevoelig voor misbruik”, erkent hij nu.
18/12 05u30  Zorgen om pillengeneratieDe overheid zou er goed aan doen om drank- en drugsgebruik ook onder twintigers te ontmoedigen. Dat stellen experts.
18/12 05u30  Iedereen straks gefilmd in ovHet Amsterdamse vervoerbedrijf GVB gaat de huidige beveiligingscamera’s in het openbaar vervoer vervangen voor moderne exemplaren. Alle passagiers moeten gefilmd kunnen worden, blijkt uit de aanbesteding.
18/12 05u30  Na je twintigste uit de bandWaar tieners steeds minder drinken en roken, grijpen hun oudere broers en zussen juist volop naar genotsmiddelen. Toch richten campagnes zich vooral op pubers, en dat baart experts zorgen. „Nederland doet het niet slecht. Maar jongvolwassenen drinken en gebruiken veel. Grijp je niet in, dan komt dat niet vanzelf goed”, aldus het Trimbos Instituut.
18/12 05u30  Piet Krediet krijgt deksel op de neusBurgers moeten beter beschermd worden tegen financiële instellingen. Aanbieders van snelle leningen worden aangepakt en bankiers worden ontmoedigd om veel risico’s te nemen en snel geld te verdienen. Het zijn de pijlers van minister Hoekstra’s (Financiën) nieuwe beleid voor financiële instellingen. „Wij hebben de strengste bonuswetgeving van Europa”, zegt Hoekstra. En de bewindsman maakt die, met de agenda die hij vandaag presenteert, nog iets strenger.
18/12 05u30  Simpelweg een zee van smaakWat is dat toch met het kerstdiner. Waarom gaan we ons eenmaal per jaar te buiten aan luxueus eten en zetten we dingen op tafel die we anders nooit eten? En dan zoveel, gang na gang na gang...
18/12 05u30  Gratis geld en niet naar klasStatushouders zijn zelf verantwoordelijk voor hun inburgering, en kunnen daarvoor in een open markt kiezen uit een keur aan gecertificeerde aanbieders. Dat is de kern van de inburgeringswet die minister Asscher invoerde. Het stelsel is een gedrocht gebleken, vooral omdat de markt werd geprivatiseerd zonder streng toezicht op die markt te houden.
18/12 01u15  Lichaam vermiste redder in IJssel gevondenDe politie heeft in de Hollandsche IJssel bij Capelle aan den IJssel het lichaam gevonden van de vermiste verkeersregelaar die maandagmiddag te hulp schoot nadat een automobiliste de rivier in was gereden. De 51-jarige man uit Rotterdam werd volgens de veiligheidsregio sinds maandagmiddag 14.00 uur vermist.
18/12 01u00  Senaat wil meer privacy bij opsporen zorgfraudeDe Eerste Kamer wil meer privacy en informatie voor verzekerden bij het opsporen van zorgfraude. Regerings- en oppositiepartijen vinden het huidige wetsvoorstel van minister Bruno Bruins (Medische Zorg) onvoldoende en verlangen aanpassingen.
18/12 00u45  Bevolking blijft groeien en meer alleenwonendenHet aantal inwoners van ons land blijft groeien, naar tussen de 17,3 miljoen en 19,9 miljoen inwoners in 2060, blijkt uit prognoses over de bevolkingsgroei van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
18/12 00u15  ’Gevangen in eigen huis’Vier van de tien huwelijken eindigen in een scheiding. De overheid hamert er om die reden al jaren op dat beide partners economisch zelfstandig moeten zijn. Maar de meeste mannen en vrouwen vinden dit idee maar onromantisch. ’Als je zo in je relatie staat, kun je beter meteen uit elkaar gaan.’
17/12 23u30  Tennisbond verstrekt privégegevens van ledenTennisbond KNLTB deelt privégegevens van leden met externe partijen voor een optimale dienstverlening aan verenigingen en de achterban. De informatie wordt volgens de bond altijd uiterst zorgvuldig gedeeld binnen de regels van de wet.
17/12 23u00  Kerstdiner Leger des Heils: 'Heb je ook een biertje?'Dak- en thuislozen genieten tijdens de jaarlijkse kerstdis georganiseerd door het Leger des Heils in Amsterdam. Ook alleenstaanden en ouderen worden in het zonnetje gezet.
17/12 22u15  Brutale presentator flirt met MáximaKoningin Máxima had de eer om het schip Vox Amalia voor baggerbedrijf Van Oord te dopen. Eenmaal tussen het personeel van het bedrijf kreeg ze een bijzonder welkom van presentator Art Rooijakkers.
17/12 22u00  Ophef om ’te sexy’ cover van tijdschrift AmnestyDe Nederlandse tak van mensenrechtenorganisatie Amnesty heeft volgens verschillende Twitteraars de plank volledig misgeslagen. De kritiek stroomde binnen nadat de cover van het online magazine op sociale media werd gedeeld. Daarop ligt een halfnaakt model tussen verschillende reddingsvesten.
17/12 21u30  CO2-afspraken auto’s in EU toch strengerLees meer >
17/12 21u15  Angst bij kinderopvang: ’Waar is luierdief nog toe in staat?’„Dit moet stoppen. het is vies, lastig en die jongen heeft hulp nodig”, zegt Nicole Mallens van kinderopvang De Hummelhoeve in het Brabantse ’s Gravenmoer. Kinderdagverblijven worden met tussenpozen al jaren geteisterd door een luierdief. Let wel: gebruikte luiers.
17/12 21u15  Is dit de brutaalste rover van het jaar?De Brabantse politie heeft beelden vrijgegeven van een snelle crimineel die voor duizenden euro’s aan sieraden steelt. Tips? Bel 0800-6070 of anoniem 0800-7000.
17/12 20u30  Morgen nog droog: daarna dagenlang regenNa de kortstondige winterpret van zondag maakt Nederland zich op voor natte dagen. Weerbureau Weerplaza verwacht dat het regenachtige weer zeker 6 dagen in ons land blijft hangen. Alleen morgen is er nog minder dan 50% kans op regen.
17/12 20u00  Knuffelgedrag Juncker ’gênant en slecht voor EU’Wie Jean-Claude Juncker een beetje kent weet dat hij nogal fysiek is ingesteld en van een flinke slok houdt. De Luxemburgse baas van de Europese Commissie raakt aan, geeft ongevraagd kussen en – zo blijkt nu – houdt er ook van het kapsel van vrouwelijke ondergeschikten door elkaar te wapperen. Maar zijn gedrag leidt tot plaatsvervangende schaamte. ’Gênant’ en ’ongepast’ klinkt het in Brussel.
17/12 20u00  Basisschool wekenlang dicht om kapotte vloerOpenbare basisschool De Marke uit het Drentse Roden moet van de gemeente Noordenveld per direct de deuren sluiten. De vloer in het oudste gedeelte van het gebouw is verroest en het lokale bestuur wil ’geen enkel risico nemen’.
17/12 20u00  OM overweegt tbs voor Nijmeegse ‘slavendrijver’De samenleving moet misschien wel met een tbs-maatregel worden beschermd tegen de 48-jarige Michael A., die wordt vervolgd voor het jarenlang misbruiken van een zwakbegaafd stel als slaven in Nijmegen. Dat liet de officier van justitie doorschemeren in de strafzaak tegen A., die maandag zo lang uitliep dat de strafeis naar donderdag wordt verschoven.
17/12 19u45  Eén miljoen Nederlanders alleen met kerstIs kerst voor Nederlanders hét religieuze feest waar de geboorte van Jezus gevierd wordt? Of gaat het ons om de cadeautjes onder de kerstboom? Het Leger des Heils liet dat uitzoeken. De conclusie is dat veel mensen vol goede bedoelingen zijn, maar toch ook tegen de kerstdagen opkijken.
17/12 19u15  Vruchtbare vis succesvol aan de pilEen unicum in de Arnhemse dierentuin Burgers’ Zoo. Het is een dierenarts en een bioloog gelukt anticonceptie toe te passen bij een adelaarsrog. „Een opmerkelijke wereldprimeur met baanbrekende gevolgen voor internationale kweekprogramma’s van vissoorten”, zo stellen de deskundigen trots vast.
17/12 19u15  Dijkhoff politicus van het jaarVVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff is verkozen tot politicus van het jaar.
17/12 18u30  Verdachte van zeeroof Nederlands schip opgepaktOp verzoek van Nederland is onlangs een 28-jarige Nigeriaan in Zuid-Afrika aangehouden op verdenking van ontvoering en gijzeling van de bemanning van een Nederlands vrachtschip. De ontvoering en gijzeling vonden plaats in april, toen het schip onderweg was van Ghana naar Port Harcourt in Nigeria.
17/12 18u15  ‘GroenLinks, dit plan is krankzinnig’Alleen maar goede xtc-pillen op de markt en de overheid die de regie heeft over de productie: John van den Heuvel maakt gehakt van een voorstel van Kathalijne Buitenweg.
17/12 18u00  Massaal fraude gemeld bij inburgeringslessenAanbieders van inburgeringslessen maken zich op veel grotere schaal schuldig aan fraude dan tot nu toe werd gedacht. Dat blijkt uit onderzoek van de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (ISZW), die meldingen ontving van misstanden bij een kwart van alle taalscholen. Minister Koolmees (Sociale Zaken) is zo geschrokken van het onderzoek dat hij onmiddellijk ingrijpt.
17/12 18u00  3 jaar cel voor advocaat om drugs en wapensDe op het foute pad geraakte Brabantse advocaat Bart V. (45) is veroordeeld tot een celstraf van drie jaar, waarvan een half jaar voorwaardelijk, wegens handel in drugs en vuurwapens. De verdediging vond de vervolging onterecht en sprak van een oneerlijk proces, omdat er een undercover-agent was ingezet die V. zou hebben uitgelokt. Maar de rechtbank in Rotterdam schoof dit verweer van de advocaten van tafel.
17/12 17u30  ‘Ajax clasht met Real in loodzware periode’Ajax neemt het in de achtste finale van de Champions League op tegen Real Madrid. Een Spaanse grootmacht, maar volgens verslaggever Mike Verweij zijn de Amsterdammers niet kansloos.
17/12 17u15  Rotterdammer vast voor vuurwerk en wapensEen 32-jarige man uit Rotterdam is opgepakt omdat hij in het bezit was van illegaal vuurwerk, wapens en spullen die gebruikt worden voor hennepteelt. De politie kwam de man op het spoor na een anonieme tip, meldde het Openbaar Ministerie (OM). Zijn voorlopige hechtenis is maandag met twee weken verlengd.
17/12 17u15  Vermeende ’slavendrijver’ Nijmegen ontkentDe 48-jarige Michael A., die wordt vervolgd voor het jarenlang misbruiken van een zwakbegaafd stel jaar als slaven in Nijmegen, ontkent alles. Volgens het Openbaar Ministerie wurmde A. zich in het leven van de 56-jarige slachtoffers en woonde hij jaren bij hen in huis.
17/12 17u15  Branches draaien niet op voor schildersziekteWerkgevers zijn niet van plan gezamenlijk schade te vergoeden voor de beroepsziekte OPS, die werknemers opliepen door te hoge blootstelling aan oplosmiddelen. De aandoening treft schilders, vandaar de bijnaam schildersziekte, maar ook drukkers, stoffeerders en autospuiters.
17/12 16u30  ‘Dreigvideo zette onze school op z’n kop’Een dreigende video zorgde maandag voor paniek op scholen in Culemborg. Leerlingen mochten naar huis.
17/12 16u15  ‘Dreigvideo zet onze school op z’n kop’Een dreigende video zorgt maandag voor paniek op scholen in Culemborg. Leerlingen mochten naar huis.
17/12 16u15  ’Mega-bende mét agenten hield samenleving 1,5 jaar in greep’Het criminelennetwerk dat in september werd opgerold in Almelo, blijkt groter en veel wijder vertakt dan eerder gedacht. Het OM spreekt van ’zeker 50 verdachten’ met allen een eigen rol - waaronder twee agenten die mogelijk tegen betaling vertrouwelijke informatie lekten. De bende was op verschillende plekken actief: rondom Almelo, maar ook elders, tot zelfs in België.
17/12 16u00  Eén dode en één vermiste na auto te water in IJsselEén persoon is om het leven gekomen nadat een auto te water raakte in de Hollandsche IJssel bij Capelle aan den IJssel. Een getuige, die de automobilist probeerde te redden, is nog vermist.
17/12 15u45  ’Blokkeerfriezen’ maakt veel kans op Woord van het jaarHet woord blokkeerfriezen lijkt de beste kans te maken op de titel ’Woord van het jaar’. Het is het enige begrip op de kandidatenlijst dat geen uitleg behoeft en bij vrijwel iedereen bekend is. Morgenochtend maakt woordenboekenuitgever Van Dale bekend op welk woord het Nederlandse publiek het meest gestemd heeft.
17/12 15u45  Boete makers Rambam voor zwaar illegaal vuurwerkTelevisieproducent CCCP uit Amsterdam, dat onder meer Rambam maakt, moet een boete betalen van 10.000 euro, waarvan de helft voorwaardelijk, omdat het bedrijf zwaar illegaal vuurwerk heeft ingevoerd en opgeslagen.
17/12 15u15  Auto rijdt IJssel in, twee vermistenIn de Hollandsche IJssel bij Capelle aan den IJssel is een zoekactie gaande naar de inzittende van een te water geraakte auto en een ooggetuige, die de automobilist probeerde te redden.
17/12 15u15  7 jaar cel en tbs na doden vriendin WarfhuizenDe 33-jarige Rutger van B. uit Warfhuizen is veroordeeld tot zeven jaar celstraf en tbs wegens het doden van zijn vriendin Anja Hoek (46), op 9 februari. De rechtbank in Groningen vond net als het Openbaar Ministerie (OM) dat er geen sprake was van voorbedachten rade, wat moord zou betekenen, maar wel van doodslag.
17/12 15u00  Jongetjes uit Haarlems gezin speelden buiten toen politie aankwamWelk drama zich zondag precies heeft afgespeeld in de Haarlemse flat waar later die dag een vermoorde vrouw werd gevonden, is nog gissen. Maar een beeld staat de bewoners van de Van Deventerstraat wel helder op het netvlies. De twee jongetjes uit het gezin speelden die ochtend urenlang op straat in de sneeuw, totdat er een politiewagen voor de deur stopte.
17/12 15u00  Gesjoemel schoolexamens niet grootschaligEr is geen indicatie dat op grote schaal wordt gesjoemeld met de schoolexamens. Wel is het zo dat het huidige systeem onvoldoende corrigeert als het wel fout gaat bij de invulling en uitvoering van schoolexamens.
17/12 14u45  Poepluier-fetisj in Brabant? Dorpje walgt van manBrabantse kinderdagverblijven hebben te kampen met een merkwaardige diefstal: poepluiers verdwijnen uit de afvalbak. Vervolgens duiken er meerdere ’vindplaatsen’ op in het bos, met vieze doekjes ernaast. „We denken dat hij de geur, eh...”
17/12 14u45  Getuigen moordzaak lijnrecht tegenover elkaarIn de strafzaak rond de dubbele liquidatie in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt zijn drie getuigen lijnrecht tegenover elkaar komen te staan. Volgens twee van hen heeft de centrale getuige Benaouf A. consequent gelogen. Dit tweetal speelt pas sinds enkele dagen een rol in het proces, dat zich momenteel in de hoger-beroepsfase bevindt.
17/12 14u30  Minderjarige jongen neergestoken in DierenEen minderjarige jongen is maandagmiddag rond 12.45 uur bij hert station in het Gelderse Dieren neergestoken. Het slachtoffer is naar het Radboudumc in Nijmegen gebracht. Een minderjarige jongen is als verdachte aangehouden.
17/12 14u00  Twee agenten verdacht van betrokkenheid hennep-bendeTwee politieagenten zijn verdachten in een strafzaak tegen een georganiseerd netwerk van grootschalige hennephandel in Almelo.
17/12 13u30  Schokkende beelden van dierensmokkelApen, krokodillen en slangen: dierensmokkelaars proberen van alles het land binnen te krijgen. Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit zet alles op alles om deze criminelen dwars te zitten.
17/12 13u15  Stoere bestuurder flink in hemd gezet door politieEen man die met zijn sportieve auto indruk wilde maken door sneller op te trekken dan de politie, zette zichzelf flink voor paal.
17/12 13u15  Veertien nieuwe restaurants met ster(ren)Nederland heeft er twee nieuwe tweesterrenrestaurants bij en twaalf nieuwe met één ster. Dat bleek tijdens de presentatie van de nieuwe Michelingids in het Amsterdamse Nieuwe De La Mar Theater.
17/12 13u00  ‘Dit is onze nieuwe spion in de lucht’Het vliegende icoon de F-16 wordt nu echt vervangen door de F-35. Verslaggever Olof van Joole over de gevolgen voor onze Nederlandse defensie.
17/12 13u00  Onderzoek naar gedrag politie na verkrachtingDe inspectie van Justitie en Veiligheid gaat slachtoffers van zedenmisdrijven in Den Haag, Rotterdam, Oost-Nederland, Zeeland/West-Brabant en Limburg vragen hoe de politie met hen en hun zaak is omgesprongen. Aanleiding is onder meer een omstreden aanrandingszaak in Hoorn, waar het slachtoffer zelf haar aanrander opspoorde omdat de politie het in haar ogen liet afweten.
17/12 13u00  Nederlandse opgepakt na bommelding op TUI-vluchtEen Dreamliner van TUI die maandag vanaf Aruba naar Nederland zou vertrekken, is aan de grond gehouden na een bommelding. Een onbekende Nederlandse vrouw is door de politie van boord gehaald.
17/12 13u00  Vijftien nieuwe restaurants met ster(ren)Nederland heeft er twee nieuwe tweesterrenrestaurants bij en twaalf nieuwe met één ster. Dat bleek tijdens de presentatie van de nieuwe Michelingids in het Amsterdamse Nieuwe De La Mar Theater.
17/12 12u45  Vrouw opgepakt na bommelding op TUI-vluchtEen vlucht van TUI die vanaf Aruba naar Nederland zou vertrekken is maandag aan de grond gehouden na een bommelding die later een valse bleek te zijn. De vrouw die de melding deed is aangehouden.
17/12 12u30  GVB gaat ’oorlogsverleden niet uit de weg’Het Amsterdamse vervoersbedrijf GVB gaat in overleg met de gemeente „een aanpak bedenken om met het eigen oorlogsverleden om te gaan”, meldt het maandag.
17/12 12u15  Amsterdamse metro gaat ’oorlogsverleden niet uit de weg’Het Amsterdamse vervoersbedrijf GVB gaat in overleg met de gemeente „een aanpak bedenken om met het eigen oorlogsverleden om te gaan”, meldt het maandag.
17/12 12u00  ‘Bosz gaat echt niet in Feyenoord stappen’Chef voetbal Valentijn Driessen spreekt in het moment van het eredivisieweekend over de misstap en de toekomst van Feyenoord.
17/12 11u45  Oproep: Hoe ga jij om met drank en drugs?Steeds minder pubers drinken en roken, maar op drugsgebruik lijkt in de levensfase daarna juist minder taboe te rusten. De Telegraaf is op zoek naar jongeren (16-30 jaar) die willen vertellen hoe zij tegen drank- en drugsgebruik aankijken. Maakt het uit of iets legaal of illegaal is?
17/12 11u15  LIVE: Michelin laat de sterren zienHet is maandag een spannende dag voor restaurants en chef-koks. De Franse bandenfabrikant Michelin maakt in Amsterdam bekend hoe zijn beroemde sterren zijn verdeeld. Welk restaurant behoudt een Michelinster, wie krijgt er een bij en welke chef moet inleveren.
17/12 11u00  Man opgepakt voor dood echtgenote HaarlemDe politie heeft zondagmiddag een 55-jarige Haarlemmer aangehouden vanwege de dood van zijn 38-jarige vrouw. De man meldde zichzelf op het politiebureau met de mededeling dat hij zijn vrouw om het leven had gebracht.
17/12 10u45  Politie bij scholen wegens filmpje met wapenDe politie is maandag aanwezig op vijf locaties van middelbare scholen in Culemborg wegens een filmpje dat geplaatst is op Instagram. In het filmpje zijn volgens de politie wapens te zien en wordt er „een mogelijk link gelegd met een school.”
17/12 10u30  Miss NL onthult: zo gaan missen met elkaar omRahima Dirkse haalde afgelopen nacht niet de top 20 bij de Miss Universe verkiezing in Thailand. De ervaring is niettemin onvergetelijk voor onze Miss Nederland.
17/12 10u00  Politie betrapt begraafplaatsvandaal op heterdaadAgenten die vannacht bij de openbare begraafplaats in Oldenzaal postten nadat hier enkele nachten achtereen vernielingen werden aangebracht, hebben een verdachte op heterdaad in de kraag weten te vatten. Dat bevestigt een politiewoordvoerder. Het zou gaan om een man op een scootmobiel.
17/12 09u15  Nieuwe getuigen in hoger beroep StaatsliedenbuurtDe nieuwe getuige Mohamed H. heeft het hoger beroep van de dubbele liquidatie in de Staatsliedenbuurt afgelopen week overhoop gegooid. Maandagochtend moeten er ineens nog twee getuigen worden gehoord. Een moet het verhaal van Mohammed H. kunnen bevestigen. Ook moet Benaouf A. als doelwit en getuige nog een keer verschijnen om op het verhaal van Mohamed H. te reageren.
17/12 09u15  Blauw en boa dicht bij elkaarDe politie in Rotterdam gaat veel intensiever samenwerken met bijzondere opsporingsambtenaren (zogenoemde boa’s) om de veiligheid in de stad te vergroten.
17/12 08u15  Bestuurder botst op loslopende koeienEen automobilist is maandagmorgen vroeg op de Telefoonweg in het Gelderse Renkum op drie koeien gebotst.
17/12 08u00  Man die Nijmeegs stel als slaaf uitbuitte voor rechterDe 48-jarige Nijmegenaar die een Nijmeegs stel (Perry en Anita) elf jaar lang als slaaf voor zich laten werken staat maandag voor de rechter. Hij trok in hun huis, mishandelde en bedreigde hen, isoleerde ze van de buitenwereld.
17/12 08u00  Collectiviteitskorting, slim of niet?De DFT-redactie weet hoe je in 2019 geld kan besparen op je zorgkosten. Daarom tot het einde van het jaar iedere dag een tip.
17/12 08u00  Weer vluchten vanaf Eindhoven AirportHet vliegverkeer is maandagochtend weer op gang gekomen vanaf Eindhoven Airport. De mist rond de luchthaven is weggetrokken.
17/12 07u30  Dashcam filmt gruwelijke verkeersblunderDoor een cruciale fout wordt een automobilist in de Amerikaanse staat Indiana geplet tussen een vrachtwagen en de vangrail.
17/12 07u15  ’Glashard ’niks’ zeggen werkt niet’Als puber een drankje bij het kerstdiner? Dat vindt slechts één op de twintig ouders goed. Een behoorlijke vooruitgang, concludeert het ministerie van Volksgezondheid (VWS) nu vandaag een nieuwe ‘NIX-campagne wordt gelanceerd.
17/12 07u00  Michelin laat de sterren zienHet is maandag een spannende dag voor restaurants en chef-koks. De Franse bandenfabrikant Michelin maakt in Amsterdam bekend hoe zijn beroemde sterren zijn verdeeld. Welk restaurant behoudt een Michelinster, wie krijgt er een bij en welke chef moet inleveren.
17/12 07u00  ’Met onze training liepen we voorop’Als onze F-16’s uit Jordanië vertrekken, komt er een einde aan wat waarschijnlijk de laatste grote uitzending voor het toestel in Nederlandse dienst is. Het jachtvliegtuig schreef een rijk hoofdstuk in de geschiedenis van de Koninklijke Luchtmacht.
17/12 06u45  GroenLinks wil xtc legaliserenGroenLinks wil dat de productie van xtc onder regie komt van de overheid, en daarmee uit het criminele circuit wordt gehaald.
17/12 05u30  Heel Texel helpt zieke RobTexelaars, die hebben aan een half woord genoeg. Sinds Martijn de Veij met enkele anderen kortgeleden het initiatief nam voor een crowdfundingsactie om een operatie in de VS voor zijn zieke eilandgenoot financieel mogelijk te maken, hoefde hij geen moment te leuren of smeken.
17/12 05u30  Topwijn uit NederlandZijn wijngaard van één hectare ligt niet te pronken op een heuvel, maar ligt verscholen achter gewone huizen op een vlak land aan de rand van de Biesbosch in het Noord-Brabantse dorp Made. Trots loopt Marius van Stokkom (72) naar de schuur waar grote roestvrijstalen ketels staan met de druivenoogst van afgelopen zomer.
17/12 05u30  Fraudeverdachte verdient aan villaHeeft u nog geen concrete reisplannen voor de komende kerstvakantie? Misschien is een weekje uitrusten in de exorbitant luxe strandvilla ’Kwadrangolo’ van voormalig Vestia-topman Erik Staal op Bonaire dan iets om over na te denken.
17/12 05u30  Afscheid van alleskunnerTegen het vallen van de avond zet kapitein Michiel zijn toestel aan de grond op de luchtmachtbasis. Hij heeft zojuist een van zijn laatste missies gevlogen voordat de Nederlandse operatie over twee weken eindigt. Het betekent niet alleen een afscheid van de Jordaanse woestijn, maar ook van de F-16 waarvan hij als kind al droomde om in te vliegen.
17/12 05u30  Monstervangst dierensmokkelOperatie Toekan, een grote actie tegen illegale handel in beschermde planten- en diersoorten, heeft een monstervangst opgeleverd. Tienduizenden planten, producten als koraal en ivoor en levende dieren zoals slangen, een penseelaap en een kapucijnaap zijn in beslag genomen.
17/12 05u30  Vakantie vieren bij oud-Vestiabaas StaalBoze huurders van woningcorporatie Vestia, ontevreden over achterstallig onderhoud aan hun sociale woningen, kunnen de komende vakantie doorbrengen in de riante strandvilla van ex-Vestiabaas Erik Staal op Bonaire. Daar moeten ze dan wél zeshonderd euro voor neertellen. Per dag.
17/12 05u30  Aapjes trieste buitReuzenslangen, aapjes, koraal, tienduizenden cactussen en kilo’s ivoor. Het zijn voorbeelden van de trieste monstervangst bij ’Operatie Toekan’, een grote actie van de overheid om de handel in bedreigde dier- en plantensoorten tegen te gaan.
16/12 23u30  Reizigers gestrand in Eindhoven: ’Wat is het hier saai’Honderden reizigers zijn gestrand op Eindhoven Airport, nadat hun vluchten zijn geannuleerd vanwege het weer. Veel informatie hebben ze nog niet gekregen, terwijl de verveling toeslaat.
16/12 22u30  Man neergestoken in eigen woningTwee mannen hebben zondagavond een man in zijn woning aan de Boekenderstraat in Blerick neergestoken.
16/12 22u00  Oproep: bent u gestrand op Eindhoven Airport?Zo’n honderden mensen zagen in Eindhoven hun reisplannen door de mist in het honderd lopen.
16/12 21u45  900 reizigers gestrand op Eindhoven AirportRond de 900 passagiers zijn gestrand op Eindhoven Airport. Al het vliegverkeer werd daar zondag stilgelegd vanwege de mist.
16/12 20u30  Populariteit Amsterdamse musea blijft groeienDe bezoekersaantallen van de grote Amsterdamse musea blijven groeien. Het Rijksmuseum trok dit jaar maar liefst 2,3 miljoen bezoekers. Een groei van zeker 9% ten opzichte van 2017.
16/12 18u30  Urnen vernield op begraafplaatsTwee nachten achter elkaar zijn dit weekend op de gemeentelijke begraafplaats aan de Schipleidelaan in Oldenzaal urnen, met daarin de as van overleden mensen, kapotgemaakt. De gemeente is drukdoende om getroffen nabestaanden op de hoogte te brengen, maar dat is nog niet in alle gevallen gelukt. „Het is gewoon verschrikkelijk nieuws voor hun.”
16/12 18u15  Vrouw in rolstoel overleden na te water rakenEen vrouw in een rolstoel is zondagmiddag in Schijndel te water geraakt en overleden.
16/12 18u15  Eindhoven Airport dicht om aanhoudende mistDe dichte mist heeft Eindhoven Airport door de lucht onbereikbaar gemaakt. Alle vluchten van en naar Eindhoven zijn geannuleerd.
16/12 17u45  'Dit is een snoepwinkel voor mij'In de Brabanthallen in Den Bosch vindt dit weekend de vijfde editie van het Mega Trucks Festival plaats.
16/12 17u45  Sterk verhoogde kans op inbraak tijdens Kerst en jaarwisselingTijdens de kerstdagen, oudjaarsdag en nieuwjaarsdag, is er sprake van een verhoogd inbraakrisico van 124 procent ten opzichte van andere dagen in het jaar. De laatste week van het jaar is het meest populair onder inbrekers.
16/12 16u45  Geding om ’slecht strooizout’ op wegenHet strooizout dat Rijkswaterstaat (RWS) op de wegen strooit tegen gladheid, werkt niet goed.
16/12 16u15  Granaat aangetroffen in centrum CulemborgIn het centrum van het Gelderse Culemborg is een granaat aangetroffen.
16/12 15u45  Man beroofd van duizenden euro’sEen 37-jarige man uit Kroatië is aan de Polderweg in Amsterdam Oost beroofd van duizenden euro’s.
16/12 15u45  Dode vrouw in Haarlem, mogelijk misdrijfIn een woning aan de Van Deventerstraat in de Haarlemse Boerhaavewijk is zondagmiddag het lichaam van een vrouw gevonden. De politie spreekt van verdachte omstandigheden.
16/12 15u30  Dode vrouw in Haarlem gevonden onder verdachte omstandighedenIn een woning aan de Van Deventerstraat in de Haarlemse Boerhaavewijk is zondagmiddag het lichaam van een vrouw gevonden. De politie spreekt van verdachte omstandigheden.
16/12 15u00  ’Illegale handel in Uberaccounts’Er wordt een levendige handel gedreven in accounts van taxidienst Uber. Taxichauffeurs verpachten hun account voor bedragen tussen de 75 en 125 euro in de week.
16/12 14u45  AT5: Illegale handel in UberaccountsEr wordt een levendige handel gedreven in accounts van taxidienst Uber. Taxichauffeurs verpachten hun account voor bedragen tussen de 75 en 125 euro in de week.
16/12 13u30  'Dit is wel heel jammer voor Amsterdam'Na de kerstdagen komt er na 21 jaar een einde aan het kraken van het ADM-terrein. De eigenaren van het stuk grond in het Havengebied kijken
16/12 13u15  Vluchten naar Schiphol wijken uit door mistDichte mist zorgt dat ervoor dat vliegtuigen moeten uitwijken naar andere luchthavens. Daarnaast zijn er vertragingen. Dat bevestigt Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL).
16/12 13u15  Wiebes tevreden over resultaat klimaattopHet Nederlands kabinet is tevreden over het resultaat van de klimaattop in het Poolse Katowice. De deelnemende landen hebben daar met elkaar afgesproken dat zij laten zien hoe zij het klimaatakkoord van Parijs uit 2015 gaan uitvoeren.
16/12 12u45  Politie schrikt van meisje (2) in auto prostitueeAgenten van een specialistische politie-eenheid hebben zaterdag bij een undercoveractie in Breda vijf illegale sekswerkers betrapt. Een van hen had een 2-jarig meisje in de auto zitten.
16/12 12u15  Drifters dagen politie uit in ZoetermeerNederland wordt wakker in een hagelwit landschap. Naast de sneeuwpret zorgt het winterweer ook voor gladheid en ongelukken.
16/12 12u00  Aso-heethoofdje neemt wraakMet 2019 in zicht stellen de makers van De Vijf en Dashcam aan je voor: de grootste verkeersaso’s van het jaar.
16/12 11u45  Sneeuw bedekt Nederland maar verdwijnt snel, en blijft wegUpdate - Nederland is wakker geworden in een hagelwit landschap en wie pas na het middaguur wakker wordt, is te laat voor de sneeuwpret. Het begint namelijk in rap tempo te dooien en na vandaag zal een winters landschap nog lange tijd wegblijven. „Hoe lang, dat weten we nog niet, maar het wordt een groene kerst.”
16/12 11u30  Ollongren tegen Juncker: ’Gedraag je!’Vicepremier Kajsa Ollongren moet niets hebben van het merkwaardige gedrag van de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker.
16/12 11u15  Politie jaagt op driftende bestuurdersNederland wordt wakker in een hagelwit landschap. Naast de sneeuwpret zorgt het winterweer ook voor gladheid en ongelukken.
16/12 10u45  Telegraaf-lezer geniet van winter: dit zijn de leukste sneeuwpoppenTelegraaf-lezers hebben zondagochtend massaal genoten van de eerste sneeuw. Vooral jonge ouders met kinderen gingen de straat op, maar ook maakten jolige mannen een ’Kardashin-pop’ en is de micro-ijsman in zwang geraakt.
16/12 10u15  ‘Scholen moeten smartphone verbieden’In Praat Mee spreekt Pim Sedee met Vrouw-redacteur Mariët Oosterwijk en bezorgde moeder Kitty van Riet. Zij pakte de smartphone van haar zoon af, omdat het gebruik uit de hand liep. Wat kun je nog meer doen tegen smartphone-verslaving van kinderen?
16/12 08u45  Eerste sneeuwpoppen al gesignaleerdNatuurlijk ’zucht’ Nederland onder gladheid en overlast op de weg maar de sneeuw van zondagochtend biedt vooral reden tot vertier.
16/12 08u00  Aanvullend verzekeren: slim?De DFT-redactie weet hoe je in 2019 geld kan besparen op je zorgkosten. Daarom tot het einde van het jaar iedere dag een tip.
16/12 07u00  Trucksfestival moet nieuwe beroepschauffeurs lokkenKinderen die tussen vrachtwagencabines in de Brabanthallen rondjes rennen, worden door een vader tot stoppen en opletten gemaand. Of zij de jongste truckers in spe zijn? ,,Ik hoop het', antwoordt hij, waarna de man de jongelingen met Brabantse tongval probeert bij te brengen hoe je een vrachtwagen start.
16/12 07u00  ‘Opslag is net een hooiberg’Nederland moet rekening houden met meer spontane zelfontbrandingen van elektrische fietsen, hoverboards en scootmobiels. Hoe meer stekkervoertuigen er rondrijden, hoe groter de risico’s.
16/12 07u00  ’Onkunde baasjes leidt tot ongezonde honden’De helft van de ruim twee miljoen honden in Nederland is te dik. De hoogste tijd dus om te werken aan de fitheid en gezondheid van de viervoeters. „En aan de onkunde van de baasjes.”
16/12 07u00  Cashen in Hong KongHet zijn gouden tijden voor profvoetballer Crescendo van Berkel. De Hagenees wist een lucratief contract af te sluiten bij Lee Man FC, een club die uitkomt in de Hong Kong Premier League. „Je moet op een geven moment wel realistisch zijn. Een voetbalcarrière duurt ook niet tot je zestigste.”
16/12 07u00  Sneeuw bedekt ons landNederland wordt wakker in een hagelwit landschap. In de loop van deze zondagochtend zal sneeuwpret de overhand krijgen, maar de sneeuw en de gladheid hebben ’s nachts en in de vroege ochtend nog voor de nodige ongelukken gezorgd.
16/12 06u45  Sneeuw bedekt NederlandDe sneeuw en de gladheid heeft voor ongelukken gezorgd. Zo waren er aanrijdingen op de A4 ter hoogte van Rijswijk, op de A12 bij Nootdorp en op de A27 bij Houten. Bij het ongeluk op de A4 viel een gewonde.
16/12 01u00  Sneeuw en ijzel trekken over NederlandHet sneeuwt in Nederland. Zaterdagavond werd rond 20 uur in Zeeuws-Vlaanderen de eerste ijzel gemeld. Daarna breidt de winterse neerslag zich in rap tempo verder uit over het land en kleuren de straten in grote delen van het land wit. Er is een code geel geldig vanwege de grote kans op gladheid.
15/12 23u00  Schiphol waarschuwt voor mogelijke sneeuwvalVliegtuigpassagiers moeten zondag rekening houden met mogelijke vertragingen door sneeuwval. Schiphol waarschuwt reizigers de website of app van de luchtvaartmaatschappijen en Schiphol te checken om te kijken of hun vlucht gaat als gepland.
15/12 22u00  Supermarkten passen productverpakking aan na nominatie Gouden WindeiEen aantal genomineerden voor het Gouden Windei 2018, de verkiezing van het „meest misleidende” voedingsproduct, hebben hun productverpakking aangepast. Albert Heijn past de informatie van twee producten aan, Aldi en Vomar op één.
15/12 21u00  Rainbow Warrior eindigt op sloopstrandDe Rainbow Warrior II, jarenlang het boegbeeld van Greenpeace, is geëindigd op één van de door de milieuorganisatie felst bekritiseerde plekken ter wereld: de sloopstranden van Bangladesh.
15/12 20u45  Sneeuw en ijzel bereiken NederlandEr zijn her en der al wat verdwaalde sneeuwvlokken te zien, maar komende nacht volgen er een stuk meer. Het gaat sneeuwen! Om 20 uur zaterdagavond viel er in Zeeuws-Vlaanderen werd ijzel gemeld. De komende uren breidt de winterse neerslag zich verder over het land uit en valt er vooral sneeuw. Er is een code geel geldig vanwege de grote kans op gladheid.
15/12 19u00  Supermarkten passen productverpaking aan na nominatie Gouden WindeiEen aantal genomineerden voor het Gouden Windei 2018, de verkiezing van het „meest misleidende” voedingsproduct, hebben hun productverpakking aangepast. Albert Heijn past de informatie van twee producten aan, Aldi en Vomar op één.
15/12 18u45  Supermarkten passen product aan na nominatie Gouden WindeiEen aantal genomineerden voor het Gouden Windei 2018, de verkiezing van het „meest misleidende” voedingsproduct, hebben hun product aangepast. Albert Heijn past twee producten aan, Aldi en Vomar één.
15/12 18u30  Piloot (36) komt om bij crash sportvliegtuigjeEen eenmotorig sportvliegtuigje is zaterdagmiddag neergestort bij vliegveld Hilversum. De 36-jarige piloot heeft de crash niet overleefd, meldt de politie Gooi en Vechtstreek.
15/12 18u15  Krimpende groep Gele Hesjes gaat doorOp verschillende plaatsen in Nederland zijn zaterdagmiddag opnieuw Gele Hesjes de straat opgegaan om te demonstreren.
15/12 17u15  Schiphol-overleg ’mislukt’Het tweedaagse overleg over de mogelijke groei van Schiphol-vluchten tussen 2020 en 2030 heeft zaterdagmiddag geen akkoord opgeleverd. De partijen - luchtvaart, gemeenten, ondernemers, omwonenden en milieubeweging - kunnen het niet eens worden.
15/12 16u45  Vliegtuigje neergestort bij vliegveld HilversumEen sportvliegtuigje is zaterdagmiddag neergestort bij vliegveld Hilversum. De hulpdiensten zijn massaal aanwezig.
15/12 15u30  Zwaargewonde na vechtpartij bij Kartracing CoronelBij een vechtpartij bij Kartracing Coronel in Huizen heeft een man zaterdagmiddag ernstige verwondingen opgelopen. Het slachtoffer moest met een traumahelikopter worden afgevoerd naar het ziekenhuis.
15/12 15u00  Tot wel 8 centimeter sneeuw verwacht (!)Er zijn her een der al wat verdwaalde sneeuwvlokken te zien, maar komende nacht volgen er een stuk meer. Het gaat sneeuwen en niet zo’n beetje ook! In de Randstad wordt tot wel 8 centimeter sneeuw verwacht.
15/12 15u00  Zwaargewonde bij vechtpartij indoor kartbaan HuizenBij een vechtpartij bij de indoor kartbaan aan de Havenstraat in Huizen, is een persoon zwaargewond geraakt. Een traumahelikopter kwam ter plaatse en het slachtoffer is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis
15/12 14u45  ’Advocaat Koppe onbevoegd in Rode Khmerzaak’De Nederlandse advocaat Victor Koppe was volgens de Cambodjaanse orde van advocaten (BAKC) niet bevoegd om als advocaat op te treden voor het Rode Khmertribunaal in Cambodja. Dat meldt de South China Morning Post zaterdag.
15/12 14u45  Scherm tegen zout water IJmuiden uitgeschakeldTwee zogenoemde bellenschermen die in augustus bij de Noordersluis in IJmuiden werden geplaatst als maatregel tegen verzilting van het Noordzeekanaal, zijn door Rijkswaterstaat uitgeschakeld.
15/12 14u00  Roekeloze automobilist (23) laat fietsster zwaargewond achterEen 23-jarige automobilist uit Den bosch heeft afgelopen vrijdag levensgevaarlijke capriolen uitgehaald. Meerdere fietsers konden de man net op nippertje ontwijken, maar een 24-jarige fietsster uit Vlijmen was met te laat. De bestuurder reed na de aanrijding gewoon door en de vrouw is met ernstig beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis.
15/12 13u30  Dit Nederlandse voetbaltalent casht nu in HongkongIn een nieuwe aflevering van 'Hollanders in Hongkong' neemt onze verslaggever een kijkje in het bijzondere leven van voetballer Crescendo van Berkel.
15/12 13u15  Hoe jonger de automobilist, hoe meer boetesVier op de tien 19-jarige automobilisten werd vorig jaar minimaal één keer geflitst. Dat is gebleken uit onderzoek van het CBS. Jongere automobilisten worden dan ook het vaakst bekeurd voor te hard rijden.
15/12 13u00  De bruidsmodekeizerin van DeurneRamona Poels, ’artiestennaam’ Ramona Koonings (37), is gastvrouw in het tv-programma Say Yes To The Dress en bezit inmiddels de grootste bruidsmodewinkel van de wereld. Tijdens de opening van haar paleis zong zus Natasja (45) een lied met de toepasselijke titel Trots Op Jou. Het filmpje daarvan is op Facebook bijna 200.000 keer bekeken en nu heeft Natasja een platencontract. Het bijzondere verhaal van twee Brabantse zusjes.
15/12 12u45  ’Zware aardbeving met kerst’Frank Hoogerbeets’ aardbevingsverwachtingen gaan de wereld over, zeker nu hij in de dagen voor kerst een zware klap verwacht. Iets wat ook zijn aanhang op sociale media doet groeien. Maar in Nederland kent vrijwel niemand de ’seismic mystic’, zoals hij wordt omschreven. „In ons land leeft het onderwerp niet zo.”
15/12 12u15  Omstanders lopen gevaar bij vuurwerkMinderjarige jongens en omstanders zijn de voornaamste slachtoffers van ongevallen met legaal vuurwerk. Ziekenhuizen in Zuidwest Nederland hebben voor het eerst gegevens over vuurwerkletsel geregistreerd, en gepubliceerd in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde.
15/12 12u15  Dit doelpunt moet je zien!Mooi doelpunt gemaakt en is jouw wereldgoal op video vastgelegd? Stuur door naar doelpunt @telegraaf.nl. Wie weet wordt jouw doelpunt wel het doelpunt van de week.
15/12 12u00  ’Vermist’ meisje blijkt een pro in verstoppertjeEen 6-jarig meisje uit Son en Breugel heeft haar opa en oma vrijdagavond flink wat stress bezorgd. Het stel kon hun kleinkind thuis niet vinden en dacht dat het meisje was weggelopen.
15/12 11u45  Guido Weijers: ’Rutte kan beter niet kijken’Guido Weijers heeft een waarschuwing voor Mark Rutte. Als de minister-president vrolijk aan 2019 wil beginnen, kan hij beter niet op de bank kruipen voor Guido’s oudejaarsconference.
15/12 11u30  Kamikaze-actie op provinciale wegAl zwalkend rijdt een automobilist over de provinciale weg richting Venray. Oog voor tegenliggers heeft ze duidelijk niet.
15/12 11u30  Wildpoeper slaat meerdere keren toe op schoolpleinLimmen is in de ban van een wildpoeper. Wijkagent Pim van der Maas laat via Twitter weten dat er al meerdere keren rond en op het schoolplein in het dorp, door de wildpoeper is gepoept.
15/12 11u30  Bejaarde vrouw slachtoffer brand MaastrichtDe vrouw die vrijdagavond bij een brand in een woning in Maastricht om het leven is gekomen, is de 94-jarige bewoonster. Volgens de politie is de brand ontstaan als gevolg van een ongeluk.
15/12 11u15  Politie vraagt om vaart aanpak motorbendesDe Nationale Politie roept de Tweede Kamer op vaart te zetten achter de behandeling van het wetsvoorstel dat de minister van Justitie en Veiligheid in staat stelt criminele motorclubs per direct te verbieden.
15/12 10u45  Defensie hoopt op extra geld na ’Nationale Plan’-uitgavenDefensie hoopt op een flinke zak extra geld, maar in het kabinet is men zeer voorzichtig om de knip te trekken. Dat bleek tijdens de lancering van het ’Nationale Plan’ defensie-uitgaven van minister Bijleveld (Defensie).
15/12 10u15  Ook in 2018 weer een golf aan liquidatiesHet lukt maar niet om de golf aan liquidaties te stuiten. Dit jaar vielen er tot dusver 22 slachtoffers bij afrekeningen in het criminele circuit. Dat is ruim twee keer meer dan het gemiddelde.
15/12 09u30  ‘Van Gerwen heeft zijn fysiek tegen’In De Kwestie: mag je darters topsporters noemen of niet?
15/12 09u30  Waarschuwing gladheid door winterse neerslagAutomobilisten moeten zaterdagavond rekening houden met gladheid door winterse neerslag.
1 2 3


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

14x Queen-film werkt door in Top 200019/12 02u15 - De Telegraaf: Het succes van de film Bohemian Rhapsody lijkt terug te zien in de Top 2000 van dit jaar. Queen staat in die lijst met acht nummers die de Top 2000 eerder niet haalden, bevestigde een woordvoerder van de NPO berichtgeving van RTL Boulevard. De band is daarmee hoogstwaarschijnlijk ook dit jaar een van de hofleveranciers van de Top 2000.
10x Nu al twijfels in coalitie over klimaatplannen19/12 06u00 - De Telegraaf: Het kabinet laat eigen voorstellen onderzoeken voor het klimaatakkoord. De presentatie van de groene plannen van de klimaattafels is vrijdag, maar de coalitie ziet een deel van die plannen nu al niet zitten.
9x Sandra na 17 jaar voor het eerst bij het graf van haar moeder Corrie van der Valk19/12 05u30 - De Telegraaf: Zeventien jaar lang leefde ’s lands bekendste horecafamilie in grote onzekerheid over het lot van Corrie van der Valk. Intensieve speurtochten en de arrestatie van haar echtgenoot Nico leverden niets op. Vorige maand kwam aan het mysterie een eind. Corrie pleegde zelfmoord en verdween in een anoniem graf. Haar dochter Sandra bezocht vorige week voor het eerst het kerkhof waar haar moeder begraven ligt; en daarna het spoor waar haar moeder een aanstormende trein tegemoet liep.
9x ’Robot pakt knelpunten op spoor aan’19/12 05u30 - De Telegraaf: De allereerste praktijkproeven met een zelfrijdende locomotief op openbaar Nederlands spoor worden vandaag op emplacement Kijfhoek en de Betuwelijn gelanceerd.
9x ’Geef de Russen geen macht over jullie gas’19/12 05u30 - De Telegraaf: Door dalende eigen productie raken we steeds sterker afhankelijk van Russisch gas. Ook de VS wil graag gas aan ons verkopen. De Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra stuurde De Telegraaf bijgaande brief waarin hij Nederland waarschuwt voor de Russen.
8x Cijfers Prinsjesdag waren te positief19/12 07u30 - De Telegraaf: De economie zal iets minder hard groeien dan verwacht. Het Centraal Planbureau (CPB) voorspelt voor dit jaar een groei van 2,6 procent en voor volgend jaar 2,2 procent.
8x ’Flitskrediet is net zo schadelijk als roken’19/12 06u45 - De Telegraaf: Minister Hoekstra (Financiën) wil aanbieders van flitskredieten verbieden in Nederland te adverteren. Daarmee komen websites als Saldodipje.nl op dezelfde lijst als tabaksfabrikanten. Terecht, vindt de schuldhulpverlening. Want problematische schulden zijn net zo schadelijk als roken.
8x ’Wilders in gevaar door misser OM’19/12 06u45 - De Telegraaf: Door een grote fout bij het Openbaar Ministerie hebben Geert Wilders en zijn beveiligers mogelijk wekenlang extra risico gelopen bij een terreurdreiging. Bronnen melden aan De Telegraaf dat justitie verzuimde aan de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTV) door te geven dat de 26-jarige Pakistaan Junaid I. een gevaarlijke reisgenoot had.
8x Rutte reageert op internethit: ‘Ik sloop dat hele ding eruit!’19/12 06u30 - De Telegraaf: Nu Rutte maar liefst twee keer de deur van zijn Torentje in het gezicht van een verslaggeefster heeft gegooid, besluit de premier het ding eruit te slopen, vertelt hij in De Coen en Sander Show.
8x Dochter Sandra brengt moeder Corrie van der Valk thuis19/12 05u30 - De Telegraaf: Het lichaam van de 17 jaar geleden in België door zelfmoord overleden Corrie van der Valk komt terug naar Nederland. Dat laat haar dochter Sandra in een openhartig interview met deze krant weten.

Statistieken

Artikels:
33541
Gelezen:
11911
Aantal lezers nu:
66


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven