donderdag 21 november 2019, week 47


U bent nu hier: Meer nieuws van De Telegraaf

Laatste updatecontrole: vandaag om 7u00
 

De Telegraaf

Verbergen Tonen
21/11 06u30  ’Geef kind van militair schoolvrij bij thuiskomst ouder’ Kinderen van militairen moeten bij thuiskomst van hun vader of moeder van een uitzending vrij kunnen krijgen van school. Achter dat voorstel, geopperd door een Nederlandse marinier, heeft zich in recordtijd een grote Kamermeerderheid geschaard. „Dit moeten we gewoon kunnen regelen.”
21/11 06u30  Oranje blaft, maar bijt niet bij Davids Cup Finals Slecht was het optreden van de Nederlandse tennissers de afgelopen twee dagen absoluut niet bij de Davis Cup Finals. Maar uiteindelijk bleek een plek bij de beste acht tennislanden van de wereld te hoog gegrepen. Een 3-0 zege op de Britten was nodig om kwartfinalist te worden in Madrid, een 2-1 nederlaag was het resultaat.
21/11 06u00  Big brother op de werkvloer: zo houdt baas je in de gaten Een chauffeur met een camera op zijn gezicht of een pasje dat toiletbezoek registreert. Werkgevers houden hun personeel steeds vaker digitaal in de gaten. „Wat er technisch mogelijk is? Zeg maar gerust bijna alles”, zegt internetdeskundige Danny Mekić. Maar ook werknemers hebben recht op privacy.11 
21/11 05u30  Oranje tegen Spanje en naar Portugal De KNVB hoopt binnenkort een oefeninterland met Spanje aan te kondigen in aanloop naar EURO 2020.
21/11 05u30  Stijging sterfte rond geboorte baby Na een periode van een sterke daling van het aantal baby’s dat sterft rond de geboorte in ons land, blijkt uit de laatste cijfers dat er sprake is van een lichte stijging. Het laagterecord (700 baby’s) lag in 2016 op 7,5 per 1000 geboren kinderen. Vorig jaar steeg het perinatale sterftecijfer naar 7,9 per 1000 geboren kinderen. Dat zijn rond de 735 baby’s.10 
21/11 00u16  Ook formatiepoging oppositieleider Israël mislukt De Israëlische politicus en winnaar van de laatste verkiezingen Benny Gantz heeft geen regering weten te vormen en geeft die opdracht terug aan de president. Oppositieleider Gantz kreeg de mogelijkheid om te formeren nadat ook de Israëlische premier Benjamin Netanyahu geen regering rond wist te krijgen na de vorige verkiezingen.14 
21/11 00u00  Vergunningafgifte nieuwbouw stort ineen De door gemeenten, provincies en Den Haag beloofde extra woningen gaan er de komende jaren niet komen. Het afgelopen kwartaal is het aantal afgegeven nieuwbouwvergunningen opnieuw met een kwart gedaald.17 
21/11 00u00  Ex prins Andrew voelde zich bespied in appartement Epstein Lady Victoria Hervey, de ex van prins Andrew, doet woensdag een boekje open over haar vriendschap met Jeffrey Epsteins ’hoerenmadam’ Ghislaine Maxwell. Ook vertelt ze openhartig over haar verblijf in een van de appartementen in New York van de vermeende misbruikmiljardair waar ze het gevoel had dat ze werd bespioneerd.16 
21/11 00u00  Koning leert over praktijkonderwijs Voor de koning was het totaal onbekend en zelfs binnen het onderwijs weten velen niet dat het bestaat. Praktijkonderwijs: scholen voor kinderen waar het vmbo (nog) iets te hoog gegrepen is, maar waar ze zich toch in de klas kunnen voorbereiden op een werkzaam leven. Nu minister Slob (Voortgezet Onderwijs) aan de beurt was om in navolging van zijn collega’s met de koning op werkbezoek te gaan, wilde hij Willem-Alexander meenemen naar zo’n school.16 
20/11 23u46  Jongens op scooter slaan en bespugen 13-jarige fietser Een 13-jarige jongen is in Hilversum mishandeld door twee jongens op een brommer. Hij werd geslagen en bespuugd.11 
20/11 23u30  Bestuurder ramt fietser in Zwaag en rijdt door De politie zoekt een automobilist die woensdagavond een fietser vol heeft geraakt en vervolgens is doorgereden. Het slachtoffer is zwaargewond door de aanrijding.
20/11 23u15  Van Vleuten: ‘Liever wereldkampioen dan olympisch kampioen' Annemiek van Vleuten werd verkozen tot 'Wielrenster van het Jaar' tijdens het Wielergala. Ze is blij met haar prijs en vertelt wat haar grote doelen zijn voor het jaar 2020.
20/11 23u00  Elton John had autocue geïnstalleerd op Diana-uitvaart Elton John was zo nerveus toen hij moest optreden op de uitvaart van prinses Diana dat hij een autocue had laten installeren met daarop de tekst van het nummer Candle in the wind. Dit vertelde de 72-jarige zanger tijdens een interview in de Royal Academy of Music, waar hij ooit studeerde.
20/11 23u00  Senator Harris: ’Trump is seksueel roofdier’ De Amerikaanse senator Kamala Harris noemt president Donald Trump op Twitter een ’seksueel roofdier’. Harris is een van de kandidaten om het namens de Democraten tegen Trump op te nemen in de presidentsverkiezingen in 2020.
20/11 22u30  Estavana: ‘Het is niet altijd leuk’ De Nederlandse handbalvrouwen zijn vertrokken naar Japan voor het WK. Het zal een interessant toernooi worden, omdat Oranje met veel nieuwe speelsters de strijd aangaat.
Laatste update: vandaag om 6u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
20/11 22u00  Zorgboerderij op Schokland gaat in vlammen opEen zorgboerderij op Schokland (Flevoland) is woensdagavond in vlammen opgegaan door een grote brand.
20/11 22u00  Prins Andrew was al de rotte appelPrins Andrew is volgens velen de rotte appel binnen het Britse Koningshuis. Dat zegt wat, want vrijwel niemand binnen de koninklijke familie is geheel onbevlekt. Maar niemand heeft zich ooit zo vergaloppeerd dat alle koninklijke functies, tijdelijk, moeten worden neergelegd.
20/11 21u31  Bijstandsgerechtigde moet aan de bakBijstandsgerechtigden kunnen niet langer achterover leunen en gewoon hun uitkering behouden. Ze worden binnenkort wettelijk verplicht om een tegenprestatie te leveren.
20/11 21u31  ’Agent Orange oorzaak moord op Duitse ex-presidentszoon’Het giftige verdelgingsmiddel ’Agent Orange’ uit de Vietnam-oorlog speelt mogelijk een rol in de moord op de zoon van Richard von Weizsäcker, oud-president van Duitsland. Omdat Richard als bestuurder verantwoordelijk voor de export van het chemische wapen was, zou zoonlief Fritz zijn vermoord, verklaren Duitse media als Der Spiegel en Bild.
20/11 21u15  ’Dat moment is voor Sven Kramer al voorbij’Sven Kramer meldde zich dinsdag wegens aanhoudende rugklachten af voor de tweede World Cup. Aan stoppen denkt hij niet en dat kan schaatsicoon en Telegraaf-columnist Ard Schenk goed begrijpen. ’Hét mooiste moment van afscheid nemen is voorbij. Dat was vorig jaar maart bij de WK allround in het Olympisch Stadion in Amsterdam.’
20/11 21u15  ’Zoon Duitse oud-president mogelijk vergiftigd’Het giftige verdelgingsmiddel ’Agent Orange’ uit de Vietnam-oorlog speelt mogelijk een rol in de moord op de zoon van Richard von Weizsäcker, oud-president van Duitsland. Omdat Richard als bestuurder verantwoordelijk voor de export van het chemische wapen was, zou zoonlief Fritz zijn vermoord, verklaren Duitse media als Der Spiegel en Bild.
20/11 21u15  Nabestaanden van schipbreukelingen gezochtNu een lichaam dat 66 jaar geleden aanspoelde op Terschelling alsnog is geïdentificeerd als dat van kapitein Andries Penning van kustvaarder Westland, leeft de hoop dat ook nabestaanden van andere opvarenden zich alsnog melden.
20/11 21u01  Bodycam: agent redt vrouw uit brandende autoEen 57-jarige vrouw zit vast in haar auto terwijl de vlammen eruit slaan. Twee politieagenten uit de Amerikaanse plaats Farmville komen net op tijd ter plaatse.
20/11 21u01  Ophef om filmpjes groepsmishandeling tienersEen serie filmpjes met daarop enkele brute mishandelingen hebben tot schokkende reacties in het land geleid. De video’s worden gretig gedeeld op sociale media en velen spreken hun afschuw uit over het geweld. De politie onderzoekt de zaak.
20/11 21u01  Boeren vragen 3 miljard voor hulpHet kabinet moet komende vijf jaar €2,9 miljard uittrekken voor de boeren, maar dan wil de agrarische sector ook meewerken aan de oplossing van de stikstofcrisis. „De landbouw is niet het probleem, maar de oplossing.”
20/11 20u45  Mathieu van der Poel, de trots van Papi, Wielrenner van het JaarGeen uitreiking van de Gerrit Schulte Trofee, maar een gepast moment van stilte. Ook het Nederlands Wielergala stond stil bij het overlijden van een van de meest aimabele kampioenen die de wielersport ooit heeft gekend. Een etmaal na de begrafenis van Raymond Poulidor was de voormalige Franse topwielrenner, die liefst acht keer op het podium van de Tour de France stond maar nooit de gele trui droeg, centraal aanwezig in de Maaspoort in Den Bosch.
20/11 20u30  Hoed van Hitler voor 50.000 euro geveildEen hoed van Adolf Hitler is woensdag voor 50.000 euro geveild in de Duitse stad München. De veiling van nazivoorwerpen bracht honderdduizenden euro’s op. Joodse organisaties maken bezwaar tegen de verkoop.
20/11 20u30  Van Marwijk: ’Voorbereiding een heel gedoe, een flinke puzzel’Het Nederlands elftal heeft zich gekwalificeerd voor het EK. Hoe ziet het komende half jaar er voor bondscoach Ronald Koeman nu uit? Tijd voor experimenten, extra scouten? Dick Advocaat en Bert van Marwijk laten hun ervaring spreken.
20/11 20u30  Nieuw gras voor Malieveld na hevige protestenStaatsbosbeheer is woensdag begonnen met het herstellen van het Malieveld in Den Haag. Het grasveld raakte beschadigd na demonstraties door de bouwsector eind oktober. Actievoerders stortten toen grond op sommige delen van het Malieveld. Eerder verzamelden ook honderden tractoren zich op het veld tijdens boerenprotesten.
20/11 20u30  Berend Boudewijn: Dood Martine went nog steeds nietRegisseur Berend Boudewijn, de weduwnaar van Martine Bijl, is nog steeds niet gewend aan het leven zonder zijn vrouw. Dat bekende hij woensdagavond in De Wereld Draait Door. Boudewijn zat in de uitzending omdat Bijl kans maakte op de NS Publieksprijs voor haar boek Rinkeldekink.
20/11 20u30  Meisjes vallen voor TikTokTerwijl Facebook vooral onder de jeugd steeds meer terrein verliest, is de Chinese socialmedia-app TikTok sterk in opkomst onder Nederlandse kinderen, concludeert sectoronderzoeker Telecompaper in het meest recente Dutch Apps Market Rapport.
20/11 20u15  ‘Maatregel pedofielen gaat niet ver genoeg’Het wordt makkelijker om het paspoort van veroordeelde pedofielen af te nemen, heeft minister Dekker besloten. Maar sommige partijen willen nog strengere maatregelen.
20/11 20u15  Belastingtelefoon gaat zelf mensen bellenDe Belastingdienst gaat mensen vanaf volgend jaar ook zelf opbellen. Bijvoorbeeld als ze hun nummer achterlaten op drukke momenten of om ze erop te wijzen dat ze nog aangifte moeten doen.
20/11 20u15  Oranje na tweede nederlaag uitgeschakeld op Davis CupDe Nederlandse tennissers hebben tijdens de Davis Cup-finals ook hun tweede ontmoeting verloren, waardoor uitschakeling een feit is.
20/11 20u15  ’Serieverkrachter’ zat al eerder vastEen 25-jarige Eindhovenaar die in augustus werd opgepakt voor twee zeer gewelddadige verkrachtingen, blijkt eerder veroordeeld voor een soortgelijke zedenzaak. Gedragsdeskundigen vreesden toen al voor herhaling. Toch kreeg Jonathan M. geen jeugd-tbs.
20/11 19u45  Advocaat: ’Koeman gaat niets meer veranderen’Het Nederlands elftal heeft zich gekwalificeerd voor het EK. Hoe ziet het komende half jaar er voor bondscoach Ronald Koeman nu uit? Tijd voor experimenten, extra scouten? Dick Advocaat en Bert van Marwijk laten hun ervaring spreken.
20/11 19u45  Waar ligt de grens bij het in de gaten houden van personeel?Werkgevers gaan steeds verder in het monitoren van hun personeel, constateren verschillende arbeidsrechtjuristen. Veel bedrijven hanteren al een pasjes- en inlogsysteem waardoor ze precies kunnen zien hoe laat een werknemer binnenkomt en wat hij aan het doen is. Opslagbedrijf Vopak gaat veel verder: het concern wil elektronische pasjes introduceren waarmee het elke beweging van werknemers en bezoekers kan volgen. Kan dit allemaal zomaar? Vijf vragen.
20/11 19u45  Van Persie: ‘Het is tijd voor een voetbalwet’Sander de Kramer en Robin van Persie zijn uitgeroepen tot Rotterdammers van het Jaar. De oud-voetballer laat gelijk zijn licht schijnen over racisme in het voetbal.
20/11 19u30  Serieverkrachter zat eerder vastEen 25-jarige Eindhovenaar die in augustus werd opgepakt voor twee zeer gewelddadige verkrachtingen, blijkt eerder veroordeeld voor een soortgelijke zedenzaak. Gedragsdeskundigen vreesden toen al voor herhaling. Toch kreeg de gestoorde Jonathan M. geen jeugd-tbs.
20/11 19u30  UEFA klaagt KNVB aan om videoherhalingDe UEFA stelt een onderzoek in naar het gebruik van het grote videoscherm in de Johan Cruijff ArenA tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd dinsdag van Oranje tegen Estland.
20/11 19u30  ’Mijn moeder was onhandig, lastig en gek’Een op de vier Nederlanders kampt met een psychiatrisch probleem. Voor hun kinderen is nog veel te weinig aandacht, stelt schrijfster Aefke ten Hagen, die zelf de bipolaire stoornis van haar vader geheim moest houden en er nu een kinderboek over schreef. „Ik mocht de vuile was niet buiten hangen.”
20/11 19u30  Doden door explosie vuurwerkfabriek ItaliëBij een explosie in een vuurwerkfabriek in op Sicilië zijn zeker drie mensen om het leven gekomen. Dat meldt het Italiaanse persbureau ANSA. Nog zeker twee mensen worden vermist.
20/11 19u15  Kater Hidde is terecht: ’Hij kan niet stoppen met knuffelen’Goed nieuws voor Frouck Jansen. Kater Hidde, die zo’n zes weken lang spoorloos was op Terschelling, is weer terecht.
20/11 19u15  Prins Andrew legt openbare functies neer na Epstein-affairePrins Andrew neemt naar aanleiding van het interview over zijn vriendschap met de vermeende misbruikmiljardair Jeffrey Epstein, zijn openbare functies neer. Dit laat hij woensdagavond in een verklaring weten.
20/11 19u15  De misdaadprofessor en de nieuwe penozeDe woensdag bekend geworden arrestatie van Anouar Taghi wegens betrokkenheid bij de moordaanslag op advocaat Derk Wiersum is om meerdere redenen interessant.
20/11 19u15  ‘Verhaal uitgeputte Jan Smit matcht niet’Jan Dulles van de 3JS heeft op de radio uitgebreid verteld over de problemen van vriend en collega Jan Smit. Tot verbazing van diens manager, vertelt Jordi Versteegden aan Maarten Steendam.
20/11 19u00  HEMA haalt ’extreem-rechtse’ trui uit schappenWinkelketen HEMA haalt een herentrui uit het assortiment waarop een runenteken staat dat met extreem-rechtse groeperingen wordt geassocieerd.
20/11 19u00  Mourinho in 2015: ’Ik zou Tottenham nooit coachen’Nu José Mourinho aangesteld is als nieuwe trainer van Tottenham Hotspur, duikt er een uitspraak van de Portugees uit 2015 op. Toen vertelde ’The Special One ’dat hij „Tottenham nooit zou coachen, omdat hij te veel houdt van de fans van Chelsea.”
20/11 19u00  NAVO gaat de ruimte inNa land, zee, lucht en cyber wordt ook de ruimte een officieel domein voor de NAVO. De machtigste militaire alliantie ter wereld wil daarmee voorbereid zijn op de oorlog van morgen.
20/11 19u00  ’Facebook heeft hulp gebruikers nodig’Eerder deze maand bepaalde de rechter dat Facebook niet vrijuit gaat in de strijd tegen nepadvertenties. Het sociale netwerk verhoogde daarop niet alleen zijn inspanningen om malicieuze adverteerders aan te pakken, maar hoopt ook de publieke sympathie terug te winnen.
20/11 18u46  Sport kort: Vitesse kan tegen Sparta beschikken over HondaIn de rubriek Sport Kort besteedt Telesport aandacht aan de meest uiteenlopende gebeurtenissen in de sportwereld: van voetbal tot darts, van tennis tot golf, van atletiek tot wielrennen en alles daar tussenin.
20/11 18u46  Telefoon Gorré roodgloeiend na historische zege SurinameSuriname heeft een groot succes geboekt door zich voor het eerst in de historie te plaatsen voor de Gold Cup, het landentoernooi voor Noord- en Midden-Amerika. Dankzij een 1-2 zege in en tegen Nicaragua met Ivenzo Comvalius (Trencin) en Nigel Hasselbaink (Hapoel Beer Sheva) als doelpuntenmakers werd het door bondscoach Dean Gorré geleide team groepswinnaar in de CONCACAF Nations League. Daaraan verbonden was het startbewijs voor het in 2021 afgewerkte Gold Cup-toernooi. De centrale figuur achter de opbloei van het Surinaams elftal is Gorré, de oud-speler van onder anderen Ajax en Feyenoord, die in 2018 besloot de schouders eronder te zetten om de ’Natio’ op een hoger plan te brengen. Telesport belde met Gorré, die vandaag met zijn ploeg in Paramaribo wordt gehuldigd vanwege het historische succes.
20/11 18u46  ‘Dan barst de hel los in Hongkong’De marteling van een medewerker van het Britse consulaat in Hongkong is olie op het vuur, aldus correspondent Cindy Huijgen.
20/11 18u30  De natuur heeft niks te vertellenVolgens Laura Bromet is de natuur in Nederland vogelvrij verklaard.
20/11 18u30  ’Alles ging fout’ aan fatale drugsroofAlles wat fout kon gaan, ging fout aan de henneproof van enkele Limburgers in Breda in 2018. Met de dood van de 26-jarige Kaan Safranti uit die plaats tot gevolg.
20/11 18u30  OM eist celstraf tegen Iraakse rechter (72) voor vervalsen arrestatiebevelenHet Openbaar Ministerie (OM) heeft woensdag in hoger beroep vijf jaar en negen maanden cel geëist tegen een voormalige rechter uit Irak. De 72-jarige man zou zijn ambt hebben misbruikt door valse Iraakse arrestatiebevelen te laten opmaken tegen zijn voormalige schoonzoon en diens broer, die de Irakese en Nederlandse nationaliteit hebben. De mannen werden door de verdachte vals beschuldigd van ernstige misdrijven in de tijd dat Saddam Hussein de macht had in Irak.
20/11 18u30  Van Persie duidelijk over racisme: ’Dat tuig moet je keihard aanpakken’Ook Robin van Persie - ooit jeugdspeler van Excelsior - kreeg uiteraard het racisme-incident bij FC Den Bosch vs. Excelsior van afgelopen zondag mee. De voormalig profvoetballer kan het niet geloven dat het gebeurde.
20/11 18u15  Beter krasse knar dan blauwe supermanMet het volwassen worden van streamingdiensten lijken de mogelijkheden voor groots opgezette tv-series onbegrenst. Budgetten zijn enorm en Oscarswinnaars staan in de rij. Maar niet elke serie wordt met veel geld en toptalent een Game of Thrones, zo bezwijken Watchmen en War of the Worlds bijkans onder de eigen pretentie. Gelukkig bewijst ’krasse knar’ Michael Douglas in The Kominsky Method dat minder meer kan zijn.
20/11 18u15  Waarschuwing om dichte mist in groot deel landHet KNMI waarschuwt woensdag voor dichte mist in het noorden en oosten van het land. Het weerinstituut heeft daarom code geel afgegeven voor de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Flevoland, Noord-Holland en Utrecht.
20/11 18u15  ’Murray zei dat ik zege had verdiend’Als je dé kans krijgt om je grote idool te kloppen, maar uiteindelijk als verliezer van de baan stapt, dan is de teleurstelling gigantisch. Het overkwam Tallon Griekspoor woensdagmiddag tijdens de Davis Cup Finals in Madrid. De 22-jarige Nederlander had Andy Murray spartelend op de grond liggen. De genadeklap uitdelen aan de Britse tennislegende zat er niet in: 7-6 (7), 4-6 en 6-7 (5).
20/11 18u15  OM eist jeugddetentie voor jongen die zusje per ongeluk doodschootEen jongen die in augustus 2017 in Almere per ongeluk in huis zijn zusje doodschoot is schuldig aan dood door schuld, vindt de officier van justitie. Daarom moet hem voorwaardelijke jeugddetentie worden opgelegd, aldus de eis van het Openbaar Ministerie, dat spreekt van een familiedrama.
20/11 18u00  Snackbar-held verjaagt dief: ‘Ik blijf gewoon rustig’Edsel is de held van snackbar De Jong Snacks in Den Haag. Een jonge overvaller bedreigde hem met een vuurwapen, maar Edsel hield zijn hoofd koel.
20/11 17u45  Bizar! Tiener steelt hond van buurmanEen negentienjarige steelt de hond van haar buurman, omdat ze hem ervan verdenkt het beestje te mishandelen. Ook al moet ze voor de rechter verschijnen, ze weigert hem terug te geven.
20/11 17u45  Nederlandse tropenarts besmet met lassavirusEen Nederlandse tropenarts is in Sierra Leone besmet geraakt met het lassavirus, dat de gevaarlijke lassakoorts kan veroorzaken. De arts is ziek geworden tijdens het werk en naar Nederland gerepatrieerd met een speciale vlucht, maakte het RIVM bekend.
20/11 17u45  Neef gezien als vertrouweling voortvluchtige TaghiDe politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een neef van de voortvluchtige gangster Ridouan Taghi opgepakt voor de moord op advocaat Derk Wiersum. Anouar T. wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op 18 september. Hij werd in 2016 nog veroordeeld voor plofkraken.
20/11 17u45  Verdacht object bij stadhuis Haarlem blijkt handgranaat te zijnHet verdachte object dat is aangetroffen op de trap voor het stadhuis van Haarlem lijkt volgens de politie een handgranaat te zijn. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft het voorwerp inmiddels weggehaald.
20/11 17u30  De Bruyne vindt EK-loting ’een schande’De Belgische nationale voetbalploeg weet sinds dinsdagavond al zeker dat ze op het EK van 2020 in groep B zullen uitkomen tegen gastlanden Rusland en Denemarken. De loting moet enkel nog bepalen wie de derde tegenstander wordt. „Een schande”, vindt sterspeler Kevin De Bruyne.
20/11 17u30  Venlose 26 jaar Turkse cel in voor cokesmokkelDe 28-jarige Naomi M. uit Venlo, die vorig jaar op het vliegveld van Istanbul werd betrapt op het smokkelen van cocaïne, moet van de Turkse rechter 26 jaar de cel in, meldt RTL Nieuws.
20/11 17u15  ’Cristiano Ronaldo en Georgina Rodriguez in het geheim getrouwd’Topvoetballer Cristiano Ronaldo en model Georgina Rodriguez zouden in het geheim met elkaar zijn getrouwd. Dat meldt het Italiaanse blad Novella 2000 zou de ceremonie hebben plaatsgevonden in Marokko.
20/11 17u15  Explosief bij stadhuis Haarlem, Grote Markt afgezetDe Grote Markt in Haarlem is afgezet na de vondst van een explosief bij het stadhuis. Het lijkt volgens de politie om een handgranaat te gaan. De politie heeft een veilige zone van 100 meter rond het stadhuis gemaakt. Het stadhuis wordt ontruimd.
20/11 17u01  Davis Cup: Huzarenstukje Haase tegen EvansHet is Robin Haase in een spannende wedstrijd gelukt om het tweede groepsduel bij de Davis Cup Finals in Madrid tegen Groot-Brittannië om te zetten in winst. De Nederlander leek dood en begraven, maar draaide de wedstrijd compleet om tegen Daniel Evans, de nummer 42 van de wereld: 3-6, 7-6 (5) en 6-4.
20/11 17u01  Vertraging wegprojecten door stikstofcrisisHet kabinet heeft opnieuw slecht nieuws voor automobilisten: de aanpak van fileknelpunten loopt forse vertraging op door de stikstofcrisis. Dat blijkt uit een inventarisatie van minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat).
20/11 17u01  ‘Werkdruk is hier verschrikkelijk hoog’Ziekenhuispersoneel legde vandaag het werk neer om een betere cao te eisen. Bij het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem vertellen werknemers hoe hoog de werkdruk ligt.
20/11 16u45  Sport kort: Golfer Van Meijel promoveert naar topniveauIn de rubriek Sport Kort besteedt Telesport aandacht aan de meest uiteenlopende gebeurtenissen in de sportwereld: van voetbal tot darts, van tennis tot golf, van atletiek tot wielrennen en alles daar tussenin.
20/11 16u31  OM: spreekkoren FC Den Bosch waren strafbaarDe racistische uitingen, oerwoudgeluiden en Zwarte Piet-liedjes die zondag klonken vanaf de tribune van FC Den Bosch waren „voor zover we nu kunnen beoordelen” strafbaar. Dat stelt het Openbaar Ministerie.
20/11 16u31  Bizar huurcontract: eruit als er Airbnb-gasten komenDe eigenaar van een huurhuis in het centrum van Amsterdam had een wel heel bijzondere bepaling opgenomen in het huurcontract: de huurster moest het huis verlaten als er reserveringen waren via Airbnb.
20/11 16u31  Verdacht voorwerp bij stadhuis Haarlem, Grote Markt afgezetDe Grote Markt in Haarlem is afgezet na de vondst van een mogelijk explosief bij het stadhuis. De politie heeft een veilige zone van 100 meter rond het stadhuis gemaakt. Het stadhuis wordt ontruimd.
20/11 16u31  Lubach-fan: godsamme, ik ga dood!Een snelle update vanuit showbizzland: de laatste nieuwtjes en de meest besproken foto’s en filmpjes van de sterren.
20/11 16u15  Van Kalmthout: ’Max-leger naar Amerika halen’Nederlandse autosportfans kunnen de datum 24 mei 2020 alvast met rood omcirkelen in hun agenda. Max Verstappen zal dan ongetwijfeld mikken op zijn eerste overwinning van de Grand Prix van Monaco. Rinus van Kalmthout debuteert die dag enkele uren later in de wereldberoemde Indy 500.
20/11 16u15  DNB-baas Knot: belastingstelsel is te complexHet Nederlandse belastingstelsel is „onnodig complex”. Dat heeft president Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) gezegd in een speech tijdens de jaarlijkse accountantsdag. Hij verwees daarbij naar stokpaardjes als de hypotheekrenteaftrek en belastingvrij sparen voor pensioenen.
20/11 16u15  Feyenoord bevestigt aanstelling Arnesen als technisch directeurFeyenoord heeft officieel bevestigd dat Frank Arnesen de nieuwe technisch directeur wordt. De 63-jarige Deen zal medio januari 2020 in dienst treden.
20/11 16u00  Gezin verrast door beer in autoAdam Armstrong en zijn gezin lagen te slapen in hun huis in Californië terwijl een indringer het op hun auto had voorzien. De volgende ochtend zagen ze pas wie de inbreker was...
20/11 15u46  ‘Boeren willen flink wat geld’Boeren zijn bereid om grote stappen te zetten om de stikstofcrisis te lijf te gaan, maar dan wel op vrijwillige basis en met een flinke som geld vanuit het kabinet.
20/11 15u46  Koning meegenomen de wasstraat inEen kijkje in de klas betekende woensdagmiddag voor de koning ook een bezoek aan de wasstraat. Willem-Alexander werd daartoe door minister Slob (Voortgezet Onderwijs) meegenomen naar een school voor praktijkonderwijs in Capelle aan den IJssel.
20/11 15u30  Verliefde Barney sluit ’meest rampzalige jaar in zijn leven’ bijna afHet leven van Raymond van Barneveld is het best te beschrijven als een heftige rollercoaster. Van anonieme postbode groeide hij uit tot vijfvoudig wereldkampioen én dartsheld in Nederland. Maar vooral ook het leven achter de schermen is fascinerend en in sommige gevallen vooral aangrijpend te noemen. Daar waren vreugde en verdriet vaak dicht bij elkaar liggen. Het leven van Barney, zoals hij sinds jaar en dag liefkozend wordt genoemd, gaat zeker niet over rozen, waarbij hij het vooral zichzelf vaak onnodig moeilijk maakt. Voor nu is het bijna Game Over, zoals de treffende titel van zijn biografie luidt.
20/11 15u30  Venus Williams cheerleader bij ’historische’ LeBron JamesDe Los Angeles Lakers hebben in de NBA de volle buit veroverd tegen Oklahoma. Onder impuls van een andermaal bedrijvige LeBron James haalden de Lakers het met 112-107. En Venus Williams zag dat het goed was. De 39-jarige tennisvedette liet zich verleiden tot een optreden als cheerleader van de Lakers.
20/11 15u30  Debat burgerdoden Irak uitgesteldDefensie heeft meer tijd nodig om antwoord te geven op Kamervragen over welke ministers wisten van de burgerdoden door een Nederlandse luchtaanval in Irak. Defensieminister Bijleveld had de Tweede Kamer beloofd eind deze week helderheid te geven.
20/11 15u30  Spaarrente Rabobank naar 0,01%Na spaarders bij ABN Amro krijgen ook rekeninghouders bij Rabobank een rente van slechts 0,01% op hun appeltjes voor de dorst. Het nieuwe rentetarief bij de bank gaat volgende week dinsdag in.
20/11 15u15  Gewaagd: miss gooit rok omhoog!Miss Nederland Sharon Pieksma komt op 8 december tijdens de Miss Universe-verkiezing met een spraakmakende verrassing, verklapt ze vlak voor vertrek bij Maarten Steendam.
20/11 15u15  Man valt te pletter voor ogen vrouw op cruiseschipEen man is van de negende verdieping van een cruiseschip gevallen terwijl hij met zijn vrouw vakantie vierde. Hij overleefde het ongeluk niet.
20/11 15u00  Vrachtwagen ramt stilstaand verkeer, rouwauto zwaar beschadigdBij een flinke aanrijding in het Groningse Grijpskerk zijn meerdere auto’s beschadigd en is een nog onbekend aantal mensen gewond geraakt. Opvallende betrokkene bij het ongeluk was een rouwauto, die zwaar beschadigd raakte. Op het moment van het ongeluk was er geen uitvaart bezig, waardoor er geen kist in de auto lag.
20/11 15u00  ’Paspop met kleren van Nicky om Jos B. te laten praten’Het Openbaar Ministerie wil de verdenkingen tegen Jos B. verzwaren van doodslag naar gekwalificeerde doodslag. Dat laatste wil zeggen dat iemand is gedood om een ander strafbaar feit te verdoezelen. Volgens het OM heeft B. de 11-jarige Nicky Verstappen gedood nadat hij hem seksueel had misbruikt. Voor moord en gekwalificeerde doodslag geldt dezelfde maximale straf, het verschil tussen deze twee is dat een moord met voorbedachten rade is gepleegd.
20/11 15u00  ’Wijn voor een prikkie’Een van de bekendste wijnhandelaren van ons land is Wietse Snaak uit de provincie Groningen. Hij kreeg de afgelopen jaren bekendheid door zijn flamboyante en enthousiaste optreden in het tv-programma Business Class van tv-makelaar Harry Mens.
20/11 15u00  Zorgfonds: pensioenpremie straks alsnog omhoogHet Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) komt met ‘een marktwaarschuwing’. Komend jaar hoeft de premie niet omhoog, maar voor 2021 lijkt dat onvermijdelijk. Of de pensioenopbouw moet dan omlaag.
20/11 15u00  Vermoorde zoon Duitse oud-president ’bij alle patiënten geliefd’Na de brute moord op Fritz baron von Weizsäcker (59) leggen collega’s bloemen neer en vallen elkaar huilend in de armen. Artsen en verpleegsters staan in een lange rij bij het condoleanceregister in Berlijn, waar de zoon van de Duitse oud-president herdacht wordt.
20/11 15u00  ’Andrew overweegt nieuw televisie-interview’„Andrew heeft er nog geen streep onder gezet. Hij wil een aantal dingen rechtzetten.”
20/11 14u45  Von Weizsäcker ’bij alle patiënten geliefd’Na de brute moord op Fritz baron von Weizsäcker (59) leggen collega’s bloemen neer en vallen elkaar huilend in de armen. Artsen en verpleegsters staan in een lange rij bij het condoleanceregister in Berlijn, waar de zoon van de Duitse oud-president herdacht wordt.
20/11 14u45  Langverwacht Frozen-vervolg zeer duisterZes jaar geleden werd Frozen een van de grootste animatiesuccessen ooit. De film sleepte twee Oscars en een hitsong binnen. Het vervolg is vanaf maandag in de bioscoop te zien en Marco Weijers heeft weer zijn ongezouten mening klaar.
20/11 14u45  WW-fraude met Polen: vijf arrestatiesVijf mensen zijn aangehouden op verdenking van fraude met WW-uitkeringen. Het Openbaar Ministerie verdenkt ze ervan tussenpersoon te zijn voor Poolse arbeidsmigranten, die voornamelijk in Polen zouden verblijven en dus niet voldoen aan de voorwaarden voor zo’n werkloosheidsuitkering.
20/11 14u45  Profiel Kylie Jenner: jongste miljardair slaat opnieuw toeOp haar 21e was Kylie Jenner al op eigen kracht miljardair geworden. Dat ze inderdaad over zakelijk instinct beschikt, bewijst het mediafenomeen een jaar later opnieuw: Jenner verkocht deze week haar meerderheidsbelang in Kylie Cosmetics voor €540 miljoen aan cosmeticagigant Coty.
20/11 14u30  Uiterste houdbaarheidsdatum Rutte weet je pas als het te laat isDe eerstvolgende verkiezingen voor de Tweede Kamer staan gepland voor maart 2021. Volgend jaar hebben we zeker geen verkiezingen voor gemeenteraden, de Provincie of het Europese Parlement. Het zou dus een jaar zonder verkiezingen kunnen worden. Helemaal zeker is dat niet, want als het kabinet valt hebben we alsnog verkiezingen voor de Tweede Kamer. Hoe groot is de kans dat het huidige kabinet valt?
20/11 14u15  Griekspoor vergeet te stunten tegen Murray in Davis CupTallon Griekspoor heeft net niet voor een daverende verrassing kunnen zorgen bij de Davis Cup Finals. De Nederlander verloor in drie sets in een thriller van Andy Murray in het eerste duel met Groot-Brittannië. 7-6 (7), 4-6, 6-7 (5).
20/11 14u15  Oude handgranaten gevonden bij huisrenovatieEen heftige vondst tijdens renovatiewerkzaamheden in een woning aan de Mesdagstraat in Amsterdam. Bouwvakkers vonden woensdagochtend in de kruipruimte een verdacht pakket.
20/11 14u15  Nederlandse vriendin: ’Zwangere Elisa verscheurd door jachthonden’De 29-jarige Elisa Pilarski, zes maanden zwanger, is afgelopen zaterdag doodgebeten door honden in een Noord-Frans bos. Haar Nederlandse vriendin Sharon de Wit vermoedt dat zij te grazen is genomen door jachthonden die op dat moment in de buurt waren.
20/11 14u00  Ziekenhuisactie: gejoel en boegeroep voor Ad MelkertVoorzitter Ad Melkert van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) is in Utrecht met gejoel en boegeroep ontvangen door de honderden stakers van de ziekenhuizen. Toen hij meldde onder de indruk te zijn van de steun voor de actievoerders van patiënten, begonnen de stakers steeds luider '5 procent, 5 procent' te scanderen. Melkert zei dat dat bedrag wat hem betreft prima zou zijn, maar dat het wel betaald moet kunnen worden.
20/11 13u45  ‘Moeilijk Xaviera te berechten voor lidmaatschap IS'Fatima H. en Xaviera S. zijn dinsdagavond in Nederland aangekomen en aangehouden. Verslaggever Silvan Schoonhoven vertelt wat er nu met de vrouwen gebeurt.
20/11 13u30  Architecten zetten als eerste zzp-tarief in caoEen architect die voor zichzelf werkt, moet minimaal 150% krijgen van wat een architect in loondienst zou krijgen. Dat is afgesproken in de cao, die dinsdag door minister Koolmees (Sociale Zaken) algemeen verbindend werd verklaard.
20/11 13u30  Estavana Polman ziet kansen op nieuwe WK-medailleHet is anders dan anders. Een WK handbal met een nieuwe coach, de Fransman Emmanuel Mayonnade. Een ploeg met nieuwe gezichten, zonder de afgezwaaide spelverdeelster Nycke Groot, maar één ding is nog hetzelfde: Oranje kan nog altijd terugvallen op goudhaantje Estavana Polman. „Ik voel me fit en ik voel me lekker, laat Japan maar komen.”
20/11 13u30  PFAS-norm ruimer: lucht voor bouw N-HollandDe provincie Noord-Holland verruimt de norm voor PFAS in de grond. PFAS staat voor de kunstmatige poly- en perfluoralkylstoffen, die de bodem vervuilen. De provincie laat daar fors meer van toe, om bepaalde (bouw)projecten meer speling te geven.
20/11 13u15  Vriendin barman Victor uit First Dates heeft MSVictor Abeln, de intussen befaamde barman uit First Dates, is al twee jaar dolgelukkig met zijn vriendin, maar de twee hebben het niet gemakkelijk.
20/11 13u15  IATA: slot op Schiphol kost Nederland banenHet slot op Schiphol en de toekomstige tickettaks zal de Nederlandse luchtvaart zeker 10.000 banen kosten. Dat blijkt uit een woensdag gepubliceerd onderzoek van luchtvaartkoepel IATA bij een luchtvaartconferentie in Berlijn.
20/11 13u00  Eis boeren: ’Maatregelen stikstof vrijwillig en kosteloos’Boeren zijn bereid belangrijke stappen te zetten om de stikstofcrisis vlot te trekken, zoals forse inkrimping van de veestapel. Maatregelen moeten echter wel op vrijwillige basis plaatsvinden en volledig vergoed worden door de overheid.
20/11 13u00  Fietser keihard geschept door aso-automobilistEen automobilist in Florida rijdt door na een aanrijding met een fietser. Politie heeft de beelden vrijgegeven in de hoop de dader op te pakken.
20/11 12u30  Vergeet Sylvie en Yolanthe: dit zijn de nieuwe voetbalvrouwen!Jarenlang werden we tijdens interlands van het Nederlands Elftal getrakteerd op beelden van juichende Sylvie’s en geschminkte Yolanthe’s op de tribune. Maar dat is alweer jaren geleden. Nu heten ‘onze’ voetbalvrouwen Mikky, Estelle, AnneKee en Candy-Rae. Nog lang niet zo beroemd als hun illustere voorgangers... maar wat niet is, kan nog komen.
20/11 12u30  Griekenland gaat omstreden kampen sluitenDe Griekse regering wil de drie grootste vluchtelingenkampen op eilanden in de oostelijke Egeïsche Zee stapsgewijs sluiten. In de plaats komen nieuwe vertrek- en identificatiecentra.
20/11 12u15  Profiel: jongste miljardair ter wereld slaat opnieuw toeOp haar 21e was Kylie Jenner al op eigen kracht miljardair geworden. Dat ze inderdaad over zakelijk instinct beschikt, bewijst het mediafenomeen een jaar later opnieuw: Jenner verkocht deze week haar meerderheidsbelang in Kylie Cosmetics voor €540 miljoen aan een cosmeticagigant.
20/11 11u45  Petroleum uit armen bodybuilder Popeye verwijderdEen Russische bodybuilder die zijn armen had vergroot door er een petroleummengsel in te spuiten, is door een chirurg van de gruwelijk ontstoken massa bevrijd.
20/11 11u45  Honderden stakers bij ziekenhuisactie UtrechtEnkele honderden verpleegkundigen en andere ziekenhuismedewerkers zijn al op het Jaarbeursplein in Utrecht om actie te voeren voor betere arbeidsvoorwaarden. Het plein stroomt langzaam vol voor de manifestatie, die officieel om 12.00 uur begint. De stakende medewerkers maken hun ongenoegen duidelijk met toeters en spandoeken.
20/11 11u30  ’Piloot’ Lufthansa ontmaskerd in New DelhiEen man in India is aangehouden toen hij vermomd als piloot van het Duitse Lufthansa gratis wilde meevliegen met een vlucht van AirAsia India. De man bleek de truc al vijftien keer eerder met succes te hebben uitgehaald.
20/11 11u15  Minister wil pedo in buitenland pas afsnijdenHet wordt makkelijker om pedofielen hun paspoort af te pakken, waardoor ze geen nieuwe slachtoffers kunnen maken in het buitenland. Minister Dekker (Rechtsbescherming) schrijft aan de Tweede Kamer dat hij de wet aanpast om in meer gevallen veroordeelde pedofielen hun paspoort te kunnen ontnemen. Bovendien gaat hij betrokken instanties informeren over hoe ze dit vaker kunnen doen en onderzoekt hij hoe dit in andere landen werkt.
20/11 11u15  Gedupeerde renners Dam tot Damloop krijgen geld niet terugZo’n vierduizend hardlopers die op zondag 22 september niet meer konden deelnemen aan de Dam tot Damloop, krijgen hun geld niet terug. Het Amsterdamse hardloopevenement werd stilgelegd vanwege de hitte.
20/11 11u15  Raw food-moeder: ’Je moet je kind een beetje brainwashen’Francis Kenter liet haar zoon Tom Watkins (22) vanaf zijn 5de alleen onbewerkt, rauw voedsel eten en kreeg daarmee een storm van kritiek over zich heen. Hoe is het nu met moeder en zoon? Zie het in Praat mee met Pim Sedee.
20/11 11u00  Sport kort: Cummings klaar met wielrennenIn de rubriek Sport Kort besteedt Telesport aandacht aan de meest uiteenlopende gebeurtenissen in de sportwereld: van voetbal tot darts, van tennis tot golf, van atletiek tot wielrennen en alles daar tussenin.
20/11 11u00  Internet ontploft na gênant geluid tijdens live-uitzendingTijdens een live-interview op de Amerikaanse televisie lijkt het net alsof de Democraat Eric Swalwell een keiharde scheet laat. Op social media houdt het fragment de gemoederen flink bezig.
20/11 10u45  OM verzwaart verdenking tegen Jos B.Het Openbaar Ministerie wil de verdenkingen tegen Jos B. verzwaren van doodslag naar gekwalificeerde doodslag. Dat laatste wil zeggen dat iemand is gedood om een ander strafbaar feit te verdoezelen. Volgens het OM heeft B. de 11-jarige Nicky Verstappen gedood nadat hij hem seksueel had misbruikt. Voor moord en gekwalificeerde doodslag geldt dezelfde maximale straf, het verschil tussen deze twee is dat een moord met voorbedachten rade is gepleegd.
20/11 10u45  Zwaargewonde man urenlang bekneld onder container in BrabantEen man is woensdagochtend zwaargewond geraakt toen hij rond 7.30 uur onder een stalen container terecht is gekomen. Volgens Omoep Brabant lag de man om 10.40 uur nog steeds onder de container. Het slachtoffer zou er ernstig aan toe zijn.
20/11 10u30  Recht om te weten wie je bent hoort in GrondwetMinister Dekker overweegt om het zoeken van een draagmoeder niet langer strafbaar te stellen. Wie een kind wil en daarvoor is aangewezen op een draagmoeder, kan dan binnenkort bij een zogenoemde draagmoederbank terecht. Prof. dr. René Hoksbergen ziet haken en ogen.
20/11 10u30  Verstekelingen op schip uit Koeweit en IrakDe verstekelingen die dinsdag werden gevonden in een koelcontainer op een vrachtschip in Vlaardingen komen vermoedelijk uit het Midden-Oosten, voornamelijk Koeweit en Irak. Dat meldt de politie. Van de 25 zijn er zes minderjarig.
20/11 10u30  Murray is er gewoon bij tegen NederlandHet Nederlands Davis Cup-team krijgt woensdag in Madrid tijdens de Davis Cup finals gewoon te maken met Andy Murray.
20/11 10u30  Passanten zagen auto van schietpartij advocaatMeerdere mensen hebben de auto gezien van waaruit advocaat Philippe Schol begin deze maand in Duitsland werd neergeschoten. Dat bleek woensdagochtend bij een passantenonderzoek bij de grensovergang bij Glane. Ook zouden zij inzittenden hebben gezien en zijn er tips over mogelijke camerabeelden binnengekomen, meldt een politiewoordvoerder na afloop van het onderzoek. De woordvoerder wilde over de camerabeelden verder niets kwijt.
20/11 10u15  EIB: kabinet haalt bouwdoel voorlopig nietHet kabinet zal het doel om jaarlijks 75.000 woningen op te leveren de komende twee jaar niet halen.
20/11 10u15  Raw food-moeder: Je moet je kind een beetje brainwashenFrancis Kenter liet haar zoon Tom Watkins (22) vanaf zijn 5de alleen onbewerkt, rauw voedsel eten en kreeg daarmee een storm van kritiek over zich heen. Hoe is het nu met moeder en zoon? Zie het in Praat mee met Pim Sedee.
20/11 10u00  De Telegraaf is op zoek naar militairsgezinnenLees meer >
20/11 10u00  Levenslang voor moordenaar rugzaktoeriste AmélieSean McKenzie (27), de man die vorig jaar een rugzaktoeriste in Canada vermoordde, heeft levenslang gekregen.
20/11 09u45  Mogelijk verbod opdringerige energieverkoop aan de deurStaatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) overweegt een verbod op verkoop aan de deur. Aanleiding zijn de vele klachten over opdringerige en misleidende verkopers van energiecontracten, waar onder meer de Autoriteit Consument en Markt (ACM) eerder voor waarschuwde.
20/11 09u30  Goed en kwaadVoor collega Silvan Schoonhoven en mij zitten twee intense weken erop. We publiceerden begin deze maand vooruitlopend op de presentatie van ons boek Missie F-16 een serie verhalen over de inzet van de jachtvliegtuigen in de strijd tegen IS, precies op het moment dat de politieke discussie over burgerdoden die tijdens deze missie zijn gevallen naar een hoogtepunt steeg.
20/11 09u30  Malta pakt zakenman in moordzaak journalisteDe politie in Malta heeft een zakenman gearresteerd in het onderzoek naar de moord op de journalist Daphne Caruana Galizia. Het gaat om Yorgen Fenech, die werd tegengehouden toen hij op zijn jacht Malta wilde verlaten.
20/11 09u30  LIVE: Liefdeskoppel staat terecht voor dodelijke ripdealZes Limburgse verdachten onder wie een liefdeskoppel staan vanaf half tien woensdagochtend terecht voor de gewelddadige dood van de 26-jarige Kaan Safranti op 8 april 2018. Hij werd in zijn appartement in Breda doodgeschoten toen de groep hem van een grote partij wiet wilde beroven.
20/11 09u15  Disney bevestigt: servers niet gehacktDisney heeft in een verklaring laten weten dat de servers van het entertainmentbedrijf niet gehackt zijn. Dat deed de onderneming naar aanleiding van berichten over gehackte accounts voor zijn streamingdienst Disney+. Al enkele uren na de lancering van de dienst maakte techwebsite ZDNet er melding van dat er accounts op Disney+ te koop werden aangeboden online.
20/11 09u15  Passantenonderzoek in zaak beschoten advocaatIn het onderzoek naar de neergeschoten advocaat Philippe Schol doet de politie woensdagochtend een passantenonderzoek bij de grensovergang bij Glane. Dat meldt de politie.
20/11 09u01  Aboutaleb: privacyregels crimineel op schopBurgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb wil dat criminelen niet langer worden beschermd door privacyregels. Dat stelt Aboutaleb in een brief aan justitieminister Ferd Grapperhaus.
20/11 09u01  Nauwelijks vliegschaamte bij toeristAfzien van een vervuilend vliegreisje omwille van het milieu is voor veel toeristen geen optie. Zes op de tien volwassenen vliegen minstens één keer per jaar privé, een kwart twee keer of vaker. Een derde is beslist niet bereid de reisjes te minderen, beduidend meer dan in de meting vorig jaar (27%).
20/11 09u01  De vrouw die waarheid Andrew weet is spoorloosHet interview van prins Andrew blijft nadenderen. Dinsdag dook een nieuwe getuige op die stelde misbruikt te zijn door Jeffrey Epstein toen ze net 15 was. Ze riep de prins op om vrijwillig te getuigen bij de FBI over „zijn vriend, de pedofiel.”
20/11 08u45  Wijnaldum: ’Oranje voorbeeld voor de samenleving’Georginio Wijnaldum sprak zich dinsdag op de persconferentie vrij uitgesproken uit over het racisme-incident bij FC Den Bosch-Excelsior. Bij Nederland-Estland maakte hij na zijn eerste van zijn drie treffers een statement met een gebaar met Frenkie de Jong.
20/11 08u30  Column: het circus rond de kwartaalcijfersWe hebben de bedrijfskwartaalcijfers weer achter de rug, analisten hebben weer eens tijd om rustig na te denken. Tijdens het zogenaamde cijferseizoen lijkt de markt geobsedeerd door de winst per aandeel. Ik vind het een meelijwekkend circus.
20/11 08u30  'Debuut in Oranje was onwennig'De twee debutanten bij Oranje Stengs (20) en Boadu (18) zijn vol trots na het duel tegen Estland. 'Het is een jongensdroom die uitkomt'.
20/11 08u30  Gevaarlijkste tegenstander Tata woont in eigen landSinds Koninklijke Hoogovens begin jaren 90 de keus maakte om zich niet op nicheproducten te richten maar met de grote jongens te blijven meedoen, werden de noodzaak tot schaalvergroting en kostenbesparingen onderdeel van een serie terugkerende bedreigingen.
20/11 08u15  Dit is waarom het zorgpersoneel staaktZo’n 150.000 werknemers in ziekenhuizen, poliklinieken en revalidatiecentra staken woensdag voor een hoger loon en minder werkdruk.
20/11 08u00  Bijleveld opnieuw naar Kamer om leugen over burgerdodenVoor de tweede keer in korte tijd moet minister Ank Bijleveld (Defensie) deze week spitsroeden lopen in de Tweede Kamer. Niet de burgerdoden in Irak door Nederlandse bommen worden haar verweten, wel de leugen daarover richting de Tweede Kamer. Of ze bij het openbaren van alle blunders premier Mark Rutte uit de wind kan houden, is de vraag.
20/11 08u00  Hierom wil migrant dolgraag naar EngelandEen groep van 25 verstekelingen is dinsdagavond gered van de vriesdood aan boord van containerschip Britannia Seaways, dat onderweg was vanuit Rotterdam naar Felixstowe in Engeland.
20/11 08u00  ‘Je moet je kind een beetje brainwashen’Zij liet haar zoon alleen onbewerkt rauw voedsel eten en kreeg daarmee een storm van kritiek over zich heen. Hoe is het nu met Francis Kenter en haar zoon Tom? Zie het in Praat Mee met Pim Sedee.
20/11 08u00  'Deze spelers zijn nog niet klaar voor EK'Aanvoerder van het Nederlands elftal, Georginio Wijnaldum, trok de kar en debutanten Stengs en Boadu hebben zich meer dan bewezen tegen Estland. Chef voetbal Valentijn Driessen over de prestaties van Oranje en wat we kunnen verwachten op het EK.
20/11 08u00  Debat Johnson-Corbyn: zet je bril rechtNog zeven jaar Brexit-trammelant. Dat is wat de Britten volgens oppositieleider Jeremy Corbyn te wachten staat als ze het door premier Boris Johnson uitgestippelde Brexit-pad zullen volgen. Het getal met bijbelse dimensies leek uit de hoge hoed te zijn getoverd, maar zolang zal het volgens Corbyn duren voordat een handelsovereenkomst met de EU is geregeld.
20/11 07u30  Kabinet: alle hulp voor Tata SteelMet stille diplomatie roert het kabinet zich tegen het dreigende massaontslag bij Tata Steel Nederland. Premier Mark Rutte en minister Eric Wiebes (Economische Zaken) hebben alle hulp toegezegd om de hoogovens in IJmuiden te helpen. „De regering staat aan de kant van de Nederlandse directie.”
20/11 07u30  Opnieuw zitting over moord Nicky VerstappenJos B. wordt woensdag in de rechtbank in Maastricht verwacht voor alweer de vijfde inleidende zitting in de zaak over de moord op de 11-jarige Nicky Verstappen in 1998.
20/11 07u30  Wat verdient een verpleegkundige in het ziekenhuis?Medewerkers van zeventien ziekenhuizen voeren dezer dagen actie voor een hoger loon en minder werkdruk. Maar wat verdient een verpleegkundige in het ziekenhuis eigenlijk?
20/11 07u30  ’Murray kan helemaal gek worden en er dan weer staan’Speelt hij of speelt hij niet? De Britse captain Leon Smith liet in de aanloop naar de Davis Cup-ontmoeting met Nederland doorschemeren dat het niet uitgesloten is dat Andy Murray rust krijgt in Madrrid.
20/11 07u30  Massale staking in ziekenhuizen vandaagNaar schatting driekwart van de zorgmedewerkers legt woensdag in totaal 83 ziekenhuizen, 32 poliklinieken en vier revalidatiecentra bijna volledig plat.
20/11 07u16  1120 radicale moslims in BerlijnHet aantal salafisten in Berlijn neemt toe. Volgens de huidige inschattingen bevinden zich op dit moment meer dan 1100 radicale moslims in de Duitse hoofdstad
20/11 07u16  Angstaanjagende crash op gladde wegIn het Amerikaanse Wayne City ontsnappen twee agenten en een vrouw met pech aan een tragisch ongeluk met een vrachtwagen.
20/11 07u16  Zoon oud-president Von Weizsäcker doodgestokenFritz von Weizsäcker, de zoon van de voormalig president van de Bondsrepubliek Duitsland, is dinsdagavond doodgestoken.
20/11 07u16  Kwakkelende Kramer: ’Ik geef echt niet op. Ik blijf strijdbaar’Hij zit momenteel in een lastige fase van zijn succesvolle loopbaan, maar Sven Kramer blijft zich positief opstellen. „Het scheelt dat ik 33 jaar ben en veel heb meegemaakt in de loop der jaren”, vertelt de viervoudig olympisch kampioen vlak nadat hij besloot om zich af te melden voor de komende World Cup in Polen. „Dit is een enorme tegenvaller. Maar ik weet: zo snel als het soms slecht gaat, zo snel kan het ook weer goed zijn.”
20/11 07u00  De waterstofbus krijgt ruim baanEr komen vijftig nieuwe waterstofbussen bij in het openbaar vervoer. Daarmee zet Nederland een belangrijke stap in het omarmen van waterstof als nieuwe brandstof voor het wegverkeer.
20/11 07u00  Veel wegen zijn spekgladHet KNMI waarschuwt woensdagochtend voor lokale gladheid door bevriezing van natte weggedeelten en plaatselijk dichte mist.
20/11 06u45  Kwakkelende Sven Kramer: ’Ik blijf strijdbaar’Hij zit momenteel in een lastige fase van zijn succesvolle loopbaan, maar Sven Kramer blijft zich positief opstellen. „Het scheelt dat ik 33 jaar ben en veel heb meegemaakt in de loop der jaren”, vertelt de viervoudig olympisch kampioen vlak nadat hij besloot om zich af te melden voor de komende World Cup in Polen. „Dit is een enorme tegenvaller. Maar ik weet: zo snel als het soms slecht gaat, zo snel kan het ook weer goed zijn.”
20/11 06u30  ’We moeten toerist van groene sigaret wegjagen’Toeristen moeten worden geweigerd in coffeeshops. Dat stelt coalitiepartij ChristenUnie vandaag voor in de Tweede Kamer. De partij eist dat minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) met gemeenten in gesprek gaat om dat voor elkaar te krijgen.
20/11 06u30  ’Met looneis ziekenhuizen in de rode cijfers’„Niemand wil toch weer ziekenhuizen over de kop zien gaan?” Ziekenhuisvoorman Ad Melkert spreekt zich uit voor de landelijke ziekenhuisstaking van vandaag. „De patiënt is de dupe. Na deze actiedag moet het afgelopen zijn.”
20/11 06u15  Analyse: Koolmees klem tussen twee kwadenHij kon niet anders. Minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken) moest kiezen uit twee kwaden. Tenminste, zo ziet hij dat. De pensioenregels versoepelen had hij ongetwijfeld liever niet gedaan. De minister wil niet te boek staan als de zoveelste bewindspersoon die problemen naar de toekomst doorschuift.
20/11 05u30  Politie: pedo’s lokken is geen goed ideeMet advertenties op sites waar seks wordt aangeboden lokt kinderrechtenorganisatie Terre des Hommes kindermisbruikers in de val. Maar de politie en het OM zitten eigenlijk niet te wachten op de informatie over deze mannen.
20/11 05u30  Kosmische corruptieDe modernisering van de Russische ruimtevaartindustrie, één van de weinige sectoren waarin Rusland in de wereld nog altijd een leidende rol heeft, dreigt door massale corruptie in gevaar te komen. De situatie is zo alarmerend dat president Vladimir Poetin onlangs zijn omgeving verordonneerde een einde te maken aan de wanpraktijken bij de bouw van Kosmodroom Vostochni, een lanceerbasis voor raketten in het Verre Oosten van Rusland. „Al honderd keer is de mensen gezegd ’werk transparant’, maar nee! Ze blijven honderden miljoenen stelen.”
20/11 05u30  VS geeft Bibi een cadeautjeHet is erop of eronder voor Benny Gantz. De Israëlische oppositieleider heeft vandaag tot middernacht om een regering te vormen. Lukt hem dat niet, dan zijn nieuwe verkiezingen - de derde in een jaar tijd - bijna onvermijdelijk.
20/11 05u30  Gerard Joling bijna opgestapt bij TOPPERSHet heeft weinig gescheeld of GERARD JOLING was opgestapt bij feestformatie DE TOPPERS. PRIVÉ hoort dat er achter de schermen, niet voor het eerst, grote spanningen waren over eigen shows en concertdata. Inmiddels lijkt het erop dat de groep rond ’oppertopper’ RENÉ FROGER de gelederen weer heeft gesloten...
20/11 05u30  Beleg universiteit overDe laatste demonstranten die vastzitten op de campus van Polytechnic University in Hongkong, doen wanhopige pogingen om ongezien weg te komen. Ze kruipen zelfs het riool in, wat niet leidt tot een uitweg uit hun hel.
20/11 01u00  Gewonden en ontruimingen bij brand RotterdamBij een flat aan de Botreep in de Rotterdamse deelgemeente Hoogvliet heeft de brandweer een uitslaande brand geblust. De brand was kort na middernacht onder controle. Twee personen zijn naar het ziekenhuis gebracht omdat ze te veel rook hadden ingeademd.
20/11 00u31  Prettig uiteinde OranjeRonald Koeman heeft de laatste EK-kwalificatiewedstrijd (tegen Estland, 5-0) gebruikt als officieuze start van de voorbereiding op EURO 2020. Het duel met de voetbaldreumes was bij uitstek geschikt om met Quincy Promes als rechtsback te experimenteren, de trouwe reserves Nathan Aké, Patrick van Aanholt en Luuk de Jong te belonen en AZ-parels Calvin Stengs en Myron Boadu voor het eerst in Oranje aan het werk te zien. Boadu fleurde zijn debuut op met een goal.
20/11 00u15  ’Ik begrijp heel goed hoe vrouwen zich decennialang hebben gevoeld’Zo’n vijf jaar geleden maakten Jan Nico van Aalsum (49) en zijn vrouw Aiske (44) bewust de keuze dat Jan Nico zou stoppen met werken. Hun dochter (nu 16) heeft diabetes type 1 en Jan Nico wilde een eHealthdienst opzetten om iets voor diabetespatiënten te kunnen doen.
20/11 00u15  Moeder vaker onafhankelijkSteeds meer moeders zijn economisch zelfstandig. Verdiende in 2011 nog 57 procent van de vrouwen met partner en minderjarige kinderen minimaal 960 euro netto, in 2018 was dit toegenomen tot 65 procent. „Echt een opvallend grote stijging”, vindt CBS-hoofdeconoom Peter Hein van Mulligen.
20/11 00u00  Koeman begrijpt loting EK ’niet helemaal’Ronald Koeman was na Nederland-Estland (5-0) vooral trots op het statement dat Georginio Wijnaldum en Frenkie de Jong tegen racisme maakten na de treffer van eerstgenoemde. „’Gini’ begon er al over in de kleedkamer. Dat hij zich zo happy voelt bij dit Oranje, waar dit probleem zich niet voordoet.”
20/11 00u00  Strooiwagens in grote delen van land weg opIn grote delen van het land zijn dinsdagavond strooiwagens de weg opgegaan. Dat zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat. De wagens met zout moeten voorkomen dat de wegen glad worden.
19/11 23u45  Politie schiet ’agressieve’ man neer in RotterdamAgenten hebben een man neergeschoten in Rotterdam. Dat bevestigt de politie. Volgens ooggetuigen gebeurde het incident voor de woning van de man.
19/11 23u45  Koeman voorziet ’strijd’ in selectie voor EKRonald Koeman was na Nederland-Estland (5-0) vooral trots op het statement dat Georginio Wijnaldum en Frenkie de Jong tegen racisme maakten na de treffer van eerstgenoemde. „’Gini’ begon er al over in de kleedkamer. Dat hij zich zo happy voelt bij dit Oranje, waar dit probleem zich niet voordoet.”
19/11 23u15  Duitsland wint ruim, Wales naar EKDuitsland heeft op overtuigende wijze de eindzege in poule C van de EK-kwalificatie gepakt. De ploeg van teamchef Joachim Löw haalde in de afsluitende thuiswedstrijd tegen Noord-Ierland flink uit: 6-1.
19/11 23u15  Dit zijn de rapportcijfers van OranjeEx-international Marcel Peeper heeft genoten van Georginio Wijnaldum, die hij een prima aanvoerder van Oranje vond in de met 5-0 gewonnen EK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland. De drie goals zorgden er mede voor dat hij de middenvelder van Liverpool een dikke acht geeft. Het hoogste cijfer bij Oranje.
19/11 23u00  Wijnaldum spreekt zich weer uit: ’Vond dat het gezegd moest worden’Georginio Wijnaldum maakte als aanvoerder van Oranje in het EK-kwalificatieduel met Estland een hattrick, maar het ging vlak na de klinkende zege (5-0) vooral over zijn statement tegen racisme. „Ik hoop dat het is aangekomen.”
19/11 23u00  Boris Johnson en Jeremy Corbyn spreken zich uit over prins AndrewIn een politiek debat dat werd uitgezonden door IDTV dinsdagavond, hebben Boris Johnson en Jeremy Corbyn beiden ook gereageerd op prins Andrew en de oplaaiende twijfel over zijn geloofwaardigheid na zijn interview met de BBC.
19/11 23u00  Unieke debutant Boadu (18) scoort direct voor OranjeMyron Boadu heeft zijn debuut gemaakt voor het Nederlands elftal. De 18-jarige aanvaller van AZ mocht na rust van het thuisduel met Estland (5-0) meteen invallen. Hij verving Memphis Depay. Boadu luisterde zijn eerste optreden in het Oranje-shirt in de 87e minuut direct op met een doelpunt.
19/11 22u45  Eerste opponent Oranje op EK bekend: dit moet je weten over OekraïneHet Nederlands elftal sloot dinsdagavond de EK-kwalificatiereeks af met een zege (5-0) tegen Estland. Doordat Duitsland ook won (6-1) van Noord-Ierland eindigde de ploeg van bondscoach Ronald Koeman als tweede in de groep. Plaatsing voor het EK was al eerder veiliggesteld. Met deze uitkomst is ook de eerste tegenstander van Oranje op EURO 2020 al bekend. Nederland weet dat het in juni in Amsterdam moet aantreden tegen Oekraïne, dat in een kwalificatiepoule met onder meer Portugal en Servië verrassend groepswinnaar werd. Wat weten we verder van de Oost-Europese ploeg?
19/11 22u45  Hoofdrol Wijnaldum bij klinkende zege OranjeHet Nederlands elftal plaatste zich zaterdagavond voor het eerst sinds zes jaar voor een eindtoernooi. Een groot feest werd het echter niet, aangezien de matige vertoning tegen Noord-Ierland (0-0) de boventoon leek te voeren. Tegen Estland, de laatste wedstrijd in de EK-kwalificatiereeks, zorgde Oranje voor eerherstel: 5-0 met een hattrick voor aanvoerder Georginio Wijnaldum. Het Nederlands elftal moet wel Duitsland boven zich dulden in de groep, dat met 6-1 won van Noord-Ierland.
19/11 22u45  Statistieken Oranje: vijfklapper met bijzondere tintjesHet Nederlands elftal heeft de EK-kwalificatiereeks afgesloten met een klinkende 5-0 zege op Estland. De eerste positie in de groep leverde het niet meer op. Concurrent Duitsland verpletterde Noord-Ierland met 6-1 en grepen zo de groepswinst. Beide landen waren al verzekerd van deelname aan het Europees kampioenschap voetbal van volgend jaar.
19/11 22u30  Dronken bestuurder richt ravage aanIn het Oostenrijkse Linz is een 49-jarige vrouw aangehouden, omdat ze flink was chaos veroorzaakte op de openbare weg.
19/11 22u30  Live EK-kwalificatie: hattrick WijnaldumHet Nederlands elftal is weliswaar al geplaatst voor het EK, maar na de matige vertoning tegen Noord-Ierland (0-0) zoekt Oranje naar een mooi sportief einde van de kwalificatiereeks. De formatie van bondscoach Ronald Koemanspeelt momenteel in de Johan Cruijff ArenA. Volg hieronder live de ontwikkelingen.
19/11 22u15  Glijmiddel in toilet is het nieuwe dingetje voor thuisHet klinkt grappig en is goed voor het milieu. Een nieuwe uitvinding voor op het toilet kan weleens hoge ogen gaan gooien.
19/11 22u00  Boadu (18) eerste Oranje-international uit 21e eeuwMyron Boadu heeft zijn debuut gemaakt voor het Nederlands elftal. De 18-jarige aanvaller van AZ mocht na rust van het thuisduel met Estland meteen invallen. Hij verving Memphis Depay.
19/11 21u45  KNVB-top speelt verstoppertje bij racisme-incidentVoor het oog van de wereld zat Bruno Bruins, minister voor Medische Zorg & Sport, in de Johan Cruijff ArenA pontificaal tussen KNVB-voorzitter Michael van Praag en directeur betaald voetbal Eric Gudde.
19/11 21u45  Twee IS-vrouwen terug in Nederland met kinderenTwee vrouwen die in het strijdgebied van IS in Syrië waren, zijn dinsdagavond op Schiphol aangekomen. Ze werden daar meteen in de boeien geslagen.
19/11 21u30  Barney: 'Noodgedwongen stoppen niet altijd makkelijk'Raymond van Barneveld heeft zijn boek gepresenteerd. Met het boek wil de vijfvoudig wereldkampioen darts kenbaar maken dat hij ook heeft geworsteld met depressie's, demonen en faalangst.
19/11 21u15  Wijnaldum maakt statement tegen racisme na trefferGeorginio Wijnaldum scoorde al vroeg in het EK-kwalificatieduel tegen Estland en de gelegenheidsaanvoerder van Oranje liep samen met Frenkie de Jong meteen richting de camera om een statement te maken tegen racisme.
19/11 21u15  Eindelijk duidelijkheid over lot zeevarende vaderHet duurde 66 jaar, maar de familie Penning heeft alsnog duidelijkheid over het lot van Andries, die in 1953 tijdens de zwaarste nacht van de Watersnoodramp omkwam op de Noordzee. Dna-vergelijking toont aan dat een lichaam dat vier maanden na de ramp aanspoelde op Terschelling van de zeeman is.
19/11 21u15  Live EK-kwalificatie: snelle goals voor OranjeHet Nederlands elftal is weliswaar al geplaatst voor het EK, maar na de matige vertoning tegen Noord-Ierland (0-0) zoekt Oranje naar een mooi sportief einde van de kwalificatiereeks. De formatie van bondscoach Ronald Koemanspeelt momenteel in de Johan Cruijff ArenA. Volg hieronder live de ontwikkelingen.
19/11 21u00  Ajax-beul Spurs wijst trainer de deurTottenham Hotspur heeft trainer Mauricio Pochettino ontslagen. De Argentijn wordt verantwoordelijk gehouden voor de slechte resultaten van de Engelse topclub. Met name in de Premier League gaat het slecht met de Spurs, die op de 14e plaats staan.
19/11 21u00  Van Persie geeft Van Barneveld bijzondere boodschap meeRobin van Persie nam dinsdagavond in Rijswijk het eerste exemplaar van de biografie Game Over van Raymond van Barneveld in ontvangst. De topscorer aller tijden van Oranje is een groot fan van de vijfvoudig wereldkampioen darts, die komende maand bij het WK in het Londense Alexandra Palace na 35 jaar afscheid neemt van de sport. „Ik hoop voor hem dat hij een heel mooi einde krijgt als darter. Dat heeft hij wel verdiend”, vindt Van Persie.
19/11 21u00  Ex-baas Shell: ’Moeite met klimaatsceptici’Jeroen van der Veer heeft een opvallende bijdrage geleverd aan de klimaatdiscussie. De voormalig Shell-topman roemde klimaatpanel IPCC en haalde uit naar klimaatsceptici.
19/11 21u00  Sint krijgt rolstoelpietNPO Zapp heeft komend weekeind een primeur. Voor het eerst zal op een Sinterklaasfeest een rolstoelpiet te vinden zijn. Het initiatief komt van Rick Brink, de ’minister van gehandicaptenzaken’ die opkomt voor de bijna 2 miljoen Nederlanders met een beperking.
19/11 21u00  Live EK-kwalificatie: snelle goal voor OranjeHet Nederlands elftal is weliswaar al geplaatst voor het EK, maar na de matige vertoning tegen Noord-Ierland (0-0) zoekt Oranje naar een mooi sportief einde van de kwalificatiereeks. De formatie van bondscoach Ronald Koemanspeelt momenteel in de Johan Cruijff ArenA. Volg hieronder live de ontwikkelingen.
19/11 21u00  Twee mannen opgepakt in moordzaak advocaat WiersumDe politie heeft twee nieuwe aanhoudingen gedaan in de zaak rond de moord op advocaat Derk Wiersum. Het gaat om twee mannen. Ook wordt een nieuw, opvallend detail benoemd.
19/11 20u45  ‘Salariseis kan tot faillissement ziekenhuizen leiden’Woensdag staakt het ziekenhuispersoneel omdat ze een loonsverhoging en minder werkdruk eisen. Het is nog maar de vraag of de impasse in de CAO-onderhandelingen hiermee verbroken zal worden, zegt DFT-verslaggever Ertan Basekin.
19/11 20u45  Dilrosun schiet Jong Oranje langs EngelandHet Jong Oranje van bondscoach Erwin van de Looi is aan een zeldzaam sterke reeks bezig. Tegen de leeftijdgenoten uit Engeland werd, oefen- en kwalificatieduels bij elkaar genomen, de zevende overwinning op rij geboekt: 2-1. Al hielden de Engelsen hun toekomstige Premier League-kanonnen voornamelijk aan de kant. Javairo Dilrosun schoot in blessuretijd een vrije trap binnen.
19/11 20u45  Nederlands vaccin moet olifant reddenNederlandse wetenschappers van de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht willen de Aziatische olifant redden. Ze werken aan een vaccin tegen het olifantenvirus elephant endotheliotropic herpesvirus (EEHV). Dit herpesvirus is doodsoorzaak nummer één onder jonge Aziatische olifanten.
19/11 20u15  Fidan Ekiz vindt talkshow vijf dagen per week te hoog gegrepen voor zichzelfDe NPO overweegt een latenighttalkshow te maken met een poule van presentatoren, zoals ook het geval is met het radioprogramma Met het oog op morgen. Dat heeft Fidan Ekiz dinsdagavond gemeld in De wereld draait door.
19/11 20u15  Kramer niet bij World Cup in Polen door rugklachtenSven Kramer zal komend weekeinde niet starten bij de World Cup schaatsen in Polen. De Fries wil herstellen van zijn rug, zo meldt hij op Twitter.
19/11 20u15  Nieuwe aanhoudingen in moordzaak advocaat WiersumDe politie heeft twee nieuwe aanhoudingen verricht in het onderzoek naar de moord op de Amsterdamse advocaat Derk Wiersum. Dat meldt Opsporing Verzocht.
19/11 20u15  Geboortehuis Hitler wordt politiebureauDe gemeentepolitie van de Oostenrijkse plaats Braunau am Inn zal het geboortehuis van dictator Adolf Hitler (1889-1945) betrekken. Het omstreden pand wordt daarvoor eerst verbouwd. De minister van Binnenlandse Zaken, Wolfgang Peschorn, heeft dinsdag bekendgemaakt dat er een wedstrijd wordt uitgeschreven voor architecten om het pand als politiebureau gestalte te geven. De winnaar moet in de eerste helft van 2020 bekend zijn.
19/11 20u15  Vaccin moet olifant reddenNederlandse wetenschappers van de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht willen de Aziatische olifant redden. Ze werken aan een vaccin tegen het olifantenvirus elephant endotheliotropic herpesvirus (EEHV). Dit herpesvirus is doodsoorzaak nummer één onder jonge Aziatische olifanten.
19/11 20u00  Avontuur Maradona (59) bij Gimnasia van korte duurDiego Maradona (59) werd met een zo groot mogelijk onthaal binnengehaald als hoofdtrainer van Gimnasia La Plata, maar na slechts acht wedstrijden zit het avontuur voor de Argentijnse voetballegende er al weer op.
19/11 20u00  Meeste pensioenen zijn gered, maar voor hoelang?De rust keer weer aan het pensioenfront. Tijdelijk. Minister Koolmees geeft pensioenfondsen een jaar respijt, zodat de grootste fondsen komend jaar niet hoeven te korten. Hij koopt tijd, maar waarvoor precies? Staan de pensioenfondsen er over een jaar beter voor? „Alles hangt af van de financiële markten, fondsen kunnen niet toveren.”
19/11 19u45  Bettina Holwerda offert rol in Sint on Ice op voor gezinActrice Bettina Holwerda moet haar rol in de show Sint on Ice teruggeven. Maud Mulder, vooral bekend als finalist van de tweede Idols-reeks, neemt de rol over, maakten de producenten dinsdag bekend.
19/11 19u45  Politie valt grootste drugslab in Rusland binnenDe politie in Rusland bestormt een gigantisch drugslab, zo’n 100 kilometer buiten Moskou.
19/11 19u45  Trump: openbare hoorzittingen een schandeDe Amerikaanse president Donald Trump zei dinsdag enkele van de openbare hoorzittingen van het Congres bekeken te hebben en noemde ze een schande. Maar het is aan de Amerikanen om hun eigen oordeel te vellen over de getuigenverklaringen in het onderzoek naar zijn mogelijke afzetting, zei Trump.
19/11 19u45  Groene heilstaat dreigt te worden opgelegdDe elites dwingen ons naar het grootste sociale experiment uit de geschiedenis van Nederland. De gevaren zijn al lange tijd duidelijk, maar nu worden ze steeds manifester: Nederland moet een groene heilstaat worden.
19/11 19u45  Hirsch Ballin twijfelde over medewerking in zaak-PochOud-minister Ernst Hirsch Ballin twijfelde in 2009 sterk of Nederland moest ingaan op het verzoek van Argentinië om de vluchtgegevens door te geven van Transavia-piloot Julio Poch. Het was duidelijk dat de Argentijnen Poch buiten Nederland wilden aanhouden en berechten voor het uitvoeren van ’vluchten des doods’.
19/11 19u45  Live EK-kwalificatie: Stengs debuteert bij OranjeHet Nederlands elftal is sinds zaterdag weliswaar al geplaatst voor het EK, maar na de matige vertoning tegen Noord-Ierland (0-0) zoekt Oranje naar een mooi sportief einde van de kwalificatiereeks. De formatie van bondscoach Ronald Koeman trapt om 20.45 uur af in de Johan Cruijff ArenA en Telesport houdt u op de hoogte van alle gebeurtenissen.
19/11 19u45  Inkomens tropisch Nederland flink omhoogVeel mensen in Caribisch Nederland gaan er per 1 januari flink op vooruit. Zo verhoogt het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid het minimumloon op Bonaire met 6,2%.
19/11 19u30  Fietser overleden na ongeval in OosterhoutDoor een aanrijding met een auto is in Oosterhout een fietser om het leven gekomen. Dat meldt de politie.
19/11 19u30  Hulpdiensten rukken uit voor verstekelingen aan boord schip VlaardingenUpdate - Er zitten meerdere verstekelingen op een schip dat vanaf de Vulcaanhaven van Rotterdam-Vlaardingen richting Noordzee koers heeft gezet. Dat bevestigt scheepvaartbedrijf DFDS aan De Telegraaf.
19/11 19u16  De Prins Andrew PannenkoekendagHoe ik de Internationale Mannendag heb gevierd? Ach, het was geweldig. Ik heb mijn mannenbroeders opgezocht, we zijn in een kring gaan zitten, hielden elkanders handen vast en hebben heerlijk geboomd over hoe wij ons steentje kunnen bijdragen aan een samenleving waarin gelijkwaardigheid en respect centraal staan.
19/11 19u16  Rutte praat met Gele Hesjes over ’het echte leven’De afvaardiging van de Gele Hesjes is teleurgesteld na hun tweede onderhoud met premier Mark Rutte in ruim een half jaar. Rutte zelf sprak van een imponerend gesprek.
19/11 19u16  Pensioen heeft niets aan rustDe rust keer weer aan het pensioenfront. Tijdelijk. Minister Koolmees geeft pensioenfondsen een jaar respijt, zodat de grootste fondsen komend jaar niet hoeven te korten. Hij koopt tijd, maar waarvoor precies? Staan de pensioenfondsen er over een jaar beter voor? „Alles hangt af van de financiële markten, fondsen kunnen niet toveren.”
19/11 19u16  ’Meerdere verstekelingen’ in haven VlaardingenUpdate - Hulpdiensten hebben een melding gekregen van ’meerdere verstekelingen’ op een schip in de Vulcaanhaven van Rotterdam-Vlaardingen.
19/11 19u01  Dit is de wereldberoemde verleidster JoleneJolene, Jolene, Jolene, Jo-léééne! De aanstekelijke klassieker van countrylegende Dolly Parton (73) komt tot leven in een serie op Netflix. Zo kan de wereld na bijna een halve eeuw kennismaken met de verleidelijke vrouw uit het liedje, die wordt gevreesd door haar seksegenoten.
19/11 19u01  Veganist klaagt Burger King aan om kookplaatEen veganist uit de Amerikaanse staat Florida kan het niet verkroppen dat zijn vegaburger van Burger King op dezelfde plaat gegrild wordt als normaal vlees, zo stelt hijzelf. De man sleept de fastfoodketen daarom voor de rechter.
19/11 19u01  Politie Nijmegen houdt man aan die ’dreigde met geweld’UPDATE 18.55 uur - De politie in Nijmegen heeft de man die volgens omstanders dreigde met geweld, rond 18.50 uur aangehouden. Een flink deel van het centrum van Nijmegen was dinsdagmiddag afgezet. Agenten waren massaal in kogelwerende vesten naar Klein Mariënburg gekomen.
19/11 18u45  ‘Game-revolutie Google komt te vroeg’Google wil met hun streamingdienst voor games Stadia de Nintendo en Xbox overbodig maken, maar is het ook goed genoeg? Gamejournalist Erik Nusselder vertelt.
19/11 18u30  Rovende wasberen opgevangen in AlmereDe wasbeer rukt op in ons land, en dat kan hij beter niet doen, want hij behoort tot de invasieve exoten. David van Gennep vangt ze al jaren op bij Stichting AAP. „Net stripfiguurtjes.”
19/11 18u30  Klap komt keihard aan bij Davis Cup-teamDe heroïsche overwinning van Robin Haase op Aleksandr Bublik (7-5, 3-6 en 7-6 (5) ten spijt heeft het Nederlands team zich na de nederlaag tegen Kazachstan (1-2) direct in een bijna onmogelijke positie gewerkt bij de Davis Cup Finals. De formatie van captain Paul Haarhuis zal woensdag in de tweede groepswedstrijd moeten afrekenen met Groot-Brittannië om een minieme kans te houden op een plek bij de laatste acht
19/11 18u30  Emilia Clarke wilde naaktscènes GoT niet: ’huilend op de wc’Emilia Clarke zegt dat de Game of Thrones-bazen haar hebben verrast met de vele naaktscènes die ze moest doen in de serie. Dat verkondigde ze tijdens een interview met Dax Shepherd in de podcast Armchair Expert.
19/11 18u15  Excelsior: ’Geef racisme de rode kaart’Excelsior kreeg zondag tijdens het duel met FC Den Bosch te maken met racistische uitlatingen. Slachtoffer was Ahmad Mendes Moreira. De club uit Rotterdam wil tijdens zijn thuiswedstrijd tegen Volendam een krachtig signaal afgeven.
19/11 18u15  ‘Aftreden op z’n plaats na zoveel geblunder’In Afhameren bespreken Pim Sedee en politiek commentator Wouter de Winther de laatste politieke nieuwtjes. Met deze week premier Rutte die naar de Kamer wordt geroepen, de stikstofcrisis en het geblunder met de kinderopvangtoeslag.
19/11 18u00  Marikes zoon (20) stierf in haar armen aan meningokokkenDankzij een extra vaccinatie tegen de meningokokkenziekte, treft de ziekte jaarlijks minder mensen in ons land. Dat goede nieuws maakte het RIVM onlangs bekend. Maar de bacterie die bloedvergiftiging en hersenvliesontsteking kan veroorzaken en zich vermomt als griep, eist wel nog steeds dodelijke slachtoffers.
19/11 17u45  600 punten weer lastige hobbel voor AEXDe AEX is vandaag lager gesloten, na vanochtend ruim boven de 600 punten te zijn beland. Takeaway blonk uit, terwijl Galapagos en ASML stevig inleverden. Bij de kleine fondsen maakte Kiadis een opmerkelijke koerssprong.
19/11 17u45  Marike’s zoon (20) stierf in haar armen aan meningokokkenDankzij een extra vaccinatie tegen de meningokokkenziekte, treft de ziekte jaarlijks minder mensen in ons land. Dat goede nieuws maakte het RIVM onlangs bekend. Maar de bacterie die bloedvergiftiging en hersenvliesontsteking kan veroorzaken en zich vermomt als griep, eist wel nog steeds dodelijke slachtoffers.
19/11 17u45  ’Horrorjuf’ deed niks verkeerdEen juf die werd beticht van het uitdelen van middeleeuwse straffen, heeft niks verkeerd gedaan. Dat concluderen onderzoekers die doken in de ophef op basisschool De Voorzaan in Zaandam. Maar er was wel degelijk een hoop mis tussen ouders en schoolleiding.
19/11 17u45  Volle vaart Volkswagen met nieuwe stekkerautoVolkswagen zet vaart achter de uitbreiding van de productiecapaciteit van de stekkerauto ID.3, die in de tweede helft van 2020 op de Nederlandse markt komt. Twee weken nadat het eerste exemplaar van deze elektrische auto van de band rolde, heeft de autobouwer Dresden aangewezen als tweede productielocatie voor dit model.
19/11 17u30  Rocken met FortaFoundation in NijmegenWeinig gala’s in ons land brengen rocknummers. Maar de benefietavond van de FortaFoundation van de Nijmeegse ondernemer en wijnliefhebber Willem Korstanje en zijn vrouw Ans zou niet zonder kunnen. Hun geliefde heavy metal lieten ze thuis maar rocken werd het zeker in Nijmegen. Met een mooie opbrengst: 270.240 euro.
19/11 17u30  Politie Nijmegen: mogelijk gewapende man in centrumEen deel van het centrum van Nijmegen is dinsdagmiddag afgezet vanwege een man die mogelijk een vuurwapen heeft, zo meldt de politie. Agenten zijn massaal in kogelwerende vesten naar Klein Mariënburg gekomen.
19/11 17u00  Centrum Nijmegen deels afgezet vanwege dreigende manEen deel van het centrum van Nijmegen is dinsdagmiddag afgezet vanwege een man die mogelijk een vuurwapen heeft. Dat meldt de politie.
19/11 17u00  Advocate blundert met ’verkrachting cliënt’Tijdens de rechtszaak van Gavier M. uit Druten, volgens het Openbaar Ministerie onder meer een loverboy die vijf jongedames seksueel en financieel uitbuitte, is zijn advocate Ayşe Şahin danig de mist in gegaan.
19/11 16u45  Tim Douwsma openhartig over verdrietige periodeDe zanger en acteur is in de pen geklommen voor zijn eerste boek waarin hij de heftige periode rondom de scheiding van zijn ouders beschrijft.
19/11 16u30  Weer jongeren opgepakt om beroving homoOpnieuw heeft de politie drie jongens opgepakt vanwege een beroving in Bilthoven. Ze horen mogelijk bij een bende die het specifiek gemunt lijkt te hebben op homoseksuelen. Het gaat om een 15-jarige jongen uit Utrecht en twee 17-jarige jongens uit Bilthoven, meldt de politie dinsdag. De politie hield eerder drie andere jongens van 17 jaar aan uit Zeist en Bilthoven.
19/11 16u30  AOW’er gekort na huwelijk met ThaiseEen Nederlander trouwde een jaar na zijn pensioen met een Thaise vrouw. Zij bleef in Thailand wonen, maar de AOW-uitkering van de man werd toch verlaagd naar de norm van een gehuwde.
19/11 16u30  IDFA: eigen docu voor schoenenfetisjistMorgen opent het internationaal documentairefestival IDFA officieel in het Amsterdamse theater Carré. Twaalf dagen lang zijn vervolgens in de hele stad de meest uiteenlopende documentaires te zien. Meer dan 300 films zullen worden vertoond, waarvan sommige te zijner tijd ook op de Nederlandse televisie worden uitgezonden.
19/11 16u15  Prins gedumpt: ‘Doodsteek voor zijn imago’Het interview dat prins Andrew gaf om zijn imago op te vijzelen heeft een averechtse uitwerking gehad. Steeds meer bedrijven en instellingen twijfelen aan hun samenwerking met hem.
19/11 16u15  Enorm drugslab in Rusland lijkt meer op fabriekOp een voormalige boerderij in de buurt van Moskou heeft de Russische politie het grootste drugslaboratorium van het land tot nu toe ontdekt. De fabrieksachtige faciliteit was ontworpen voor de maandelijkse productie van anderhalve ton aan synthetische drugs, zei de woordvoerster van het ministerie van Binnenlandse Zaken dinsdag.
19/11 16u15  ’Bewakers Epstein gearresteerd’Twee bewakers die de wacht hielden in de nacht dat ’misbruikmiljardair’ Jeffrey Epstein zichzelf van het leven beroofde, worden mogelijk verantwoordelijk gehouden voor zijn dood. The New York Times meldt op basis van ingewijden dat het duo is gearresteerd en naar verwachting deze dinsdag al in de rechtbank moet verschijnen.
19/11 16u15  Beurs: AEX belandt weer onder 600 puntenDe AEX zakte in de namiddag tot onder 600 punten terug, na vanochtend ruim boven deze magische grens te zijn beland. Tegenover mooie winsten voor Takeaway en ArcelorMittal stonden duidelijke minnen voor onder meer Galapagos en ASML. Bij de kleine fondsen maakte Kiadis een opmerkelijke koerssprong.
19/11 16u00  Foute kunstenaar in de banTeksten als: ,,Dit doek is geschilderd door een pedofiel”, of ,,de op dit schilderij afgebeelde personen werden rijk van de slavenhandel”, duiken steeds vaker op in musea. Niet langer is alleen het werk van de artiest genoeg, we moeten ook zijn of haar achtergrond en wandaden kennen.
19/11 16u00  Cocaïnevondst in limoencontainer AntwerpenIn de haven van Antwerpen is maandag 1200 kilo cocaïne gevonden in een container met limoenen. Een 53-jarige Belg zit vast voor betrokkenheid, meldt het Openbaar Ministerie in Antwerpen.
19/11 16u00  EasyJet wil CO2 compenseren, wordt vliegen duurder?Lees meer >
19/11 15u45  2019: Het RAMPJAAR van de QueenMet de opeenstapeling van schandalen rondom het Britse hof, zit het koningin Elizabeth in 2019 tot zover niet mee. De negatieve publiciteit van Harry en Meghan, het auto-ongeluk van prins Philip en het recente interview van prins Andrew over zijn vriendschap met de vermeende misbruikmiljardair Jeffrey Epstein doen veel stof opwaaien.
19/11 15u45  Rutte: spreek elkaar op racistisch gedrag aanPremier Rutte heeft racistische uitlatingen tijdens de voetbalwedstrijd tussen FC Den Bosch en Excelsior opnieuw sterk veroordeeld. Maandag zei de minister-president al dat hij de uitlatingen ’echt vreselijk’ vond. Dinsdag tijdens het Vragenvuur noemde hij het racisme ’fundamenteel fout’ en ’stupide’.
19/11 15u31  Britse voetbalclub stapt in bitcoinDe Wolverhampton Wanderers, een voetbalclub uit de subtop van de Engelse Premier League, krijgt een bijzondere nieuwe sponsor: een bitcoinloterij.
19/11 15u31  Rutte reageert: ‘Achterlijk en dom gedrag’Na het incident met Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira is er veel te doen rondom racisme. Rutte reageert op het statement van Oranje en de uitspraken van de kritische bondscoach.
19/11 15u15  Zweden staakt vervolging Assange voor verkrachtingDe Zweedse openbaar aanklager heeft het vooronderzoek naar mogelijke verkrachting door klokkenluider Julian Assange gestaakt. De oprichter van WikiLeaks werd door twee vrouwen in Zweden beschuldigd van seksueel wangedrag, aanranding en verkrachting op twee momenten in 2010.
19/11 15u15  Korting pensioen dreigt nog voor ruim half miljoen mensenDe kortingen op pensioenen voor komend jaar zijn voor het grootste deel van de baan. Maar volgens minister Koolmees (Sociale Zaken) zijn kortingen wel ’nodig’. Voor ruim een half miljoen mensen dreigt nog wel een korting.
19/11 15u00  Scholieren leggen politici vuur na aan de schenen tijdens kindervragenuurBeleefd zijn. Luisteren. Niet op je telefoon kijken. Het zijn frasen die opvoeders bekend voorkomen. Maar dinsdag waren het kinderen van zes basisscholen die hiermee in de Tweede Kamer een voorbeeld stelden aan volwassenen. Het kindervragenuur bevatte meer verrassingen.
19/11 15u00  Beurs: AEX valt terug tot 600 puntenDe AEX zakte in de loop van de middag tot 600 punten terug, na vanochtend ruim boven deze magische grens te zijn beland. Vooral Takeaway en ArcelorMittal waren in trek. Bij de kleine fondsen maakte Kiadis een opmerkelijke koerssprong.
1 2 3 4 5


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

17x Vergunningafgifte nieuwbouw stort ineen21/11 00u00 - De Telegraaf: De door gemeenten, provincies en Den Haag beloofde extra woningen gaan er de komende jaren niet komen. Het afgelopen kwartaal is het aantal afgegeven nieuwbouwvergunningen opnieuw met een kwart gedaald.
16x Ex prins Andrew voelde zich bespied in appartement Epstein21/11 00u00 - De Telegraaf: Lady Victoria Hervey, de ex van prins Andrew, doet woensdag een boekje open over haar vriendschap met Jeffrey Epsteins ’hoerenmadam’ Ghislaine Maxwell. Ook vertelt ze openhartig over haar verblijf in een van de appartementen in New York van de vermeende misbruikmiljardair waar ze het gevoel had dat ze werd bespioneerd.
16x Koning leert over praktijkonderwijs21/11 00u00 - De Telegraaf: Voor de koning was het totaal onbekend en zelfs binnen het onderwijs weten velen niet dat het bestaat. Praktijkonderwijs: scholen voor kinderen waar het vmbo (nog) iets te hoog gegrepen is, maar waar ze zich toch in de klas kunnen voorbereiden op een werkzaam leven. Nu minister Slob (Voortgezet Onderwijs) aan de beurt was om in navolging van zijn collega’s met de koning op werkbezoek te gaan, wilde hij Willem-Alexander meenemen naar zo’n school.
14x Ook formatiepoging oppositieleider Israël mislukt21/11 00u16 - De Telegraaf: De Israëlische politicus en winnaar van de laatste verkiezingen Benny Gantz heeft geen regering weten te vormen en geeft die opdracht terug aan de president. Oppositieleider Gantz kreeg de mogelijkheid om te formeren nadat ook de Israëlische premier Benjamin Netanyahu geen regering rond wist te krijgen na de vorige verkiezingen.
11x Big brother op de werkvloer: zo houdt baas je in de gaten21/11 06u00 - De Telegraaf: Een chauffeur met een camera op zijn gezicht of een pasje dat toiletbezoek registreert. Werkgevers houden hun personeel steeds vaker digitaal in de gaten. „Wat er technisch mogelijk is? Zeg maar gerust bijna alles”, zegt internetdeskundige Danny Mekić. Maar ook werknemers hebben recht op privacy.
11x Jongens op scooter slaan en bespugen 13-jarige fietser20/11 23u46 - De Telegraaf: Een 13-jarige jongen is in Hilversum mishandeld door twee jongens op een brommer. Hij werd geslagen en bespuugd.
10x Stijging sterfte rond geboorte baby21/11 05u30 - De Telegraaf: Na een periode van een sterke daling van het aantal baby’s dat sterft rond de geboorte in ons land, blijkt uit de laatste cijfers dat er sprake is van een lichte stijging. Het laagterecord (700 baby’s) lag in 2016 op 7,5 per 1000 geboren kinderen. Vorig jaar steeg het perinatale sterftecijfer naar 7,9 per 1000 geboren kinderen. Dat zijn rond de 735 baby’s.
9x Oranje tegen Spanje en naar Portugal21/11 05u30 - De Telegraaf: De KNVB hoopt binnenkort een oefeninterland met Spanje aan te kondigen in aanloop naar EURO 2020.
5x Bestuurder ramt fietser in Zwaag en rijdt door20/11 23u30 - De Telegraaf: De politie zoekt een automobilist die woensdagavond een fietser vol heeft geraakt en vervolgens is doorgereden. Het slachtoffer is zwaargewond door de aanrijding.
5x Elton John had autocue geïnstalleerd op Diana-uitvaart20/11 23u00 - De Telegraaf: Elton John was zo nerveus toen hij moest optreden op de uitvaart van prinses Diana dat hij een autocue had laten installeren met daarop de tekst van het nummer Candle in the wind. Dit vertelde de 72-jarige zanger tijdens een interview in de Royal Academy of Music, waar hij ooit studeerde.

Statistieken

Artikels:
28546
Gelezen:
5460
Aantal lezers nu:
51


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven