donderdag 19 september 2019, week 38


U bent nu hier: Meer nieuws van De Telegraaf

Laatste updatecontrole: vandaag om 13u15
 

De Telegraaf

Verbergen Tonen
19/09 13u15  Meer datalekken gemeld, vooral in de zorg Ongeveer zestig keer per dag krijgt de Autoriteit Persoonsgegevens een melding dat persoonlijke gegevens zijn uitgelekt. In de eerste zes maanden van dit jaar kreeg de privacywaakhond bijna 12.000 meldingen, 34 procent meer dan in de eerste helft van vorig jaar. De meeste meldingen komen van de zorgsector.
19/09 13u15  Bloemenzee voor vermoorde advocaat Wiersum Bij het kantoor van de geliquideerde advocaat Derk Wiersum in Amsterdam-Zuid ontstaat een kleurrijke bloemenzee. Ook bij zijn woning in Buitenveldert leggen mensen bloemen neer.
19/09 13u00  ’Ik heb niks gedaan, ik ben onschuldig!’ Verdachte Milton T. (26) uit Groningen ontkent stellig dat hij jogger Hidde Bergman (27) uit Groningen heeft doodgestoken. Dat bleek donderdag tijdens de eerste pro forma-zaak voor de rechtbank in de Martinistad. T. snapt niet waarom hij verdachte is in de zaak die de regio schokte: „Ik heb niks gedaan, ik ben onschuldig!”
19/09 13u00  Pas op voor valse e-mails om abonnement De Telegraaf op te zeggen Op het internet circuleren valse e-mails onder de naam van ‘De Telegraaf’. We willen iedereen daarvoor waarschuwen: De Telegraaf zal nooit credit-cardgegevens vragen om een abonnement op te zeggen.
19/09 12u45  Wilders valt Rutte aan om 'Marokkanenprobleem' Op de tweede dag van de Algemene Beschouwingen legt Geert Wilders al snel één van zijn speerpunten op tafel.
19/09 12u15  Zuidoost in greep liquidaties Voor ingewijden komen de liquidaties, die Amsterdam Zuidoost in de greep houden, niet als verrassing. Een grote ripdeal zou de achterliggende oorzaak zijn van een lokaal gevecht om de macht in de cocaïnehandel en op de straat. Goedwillende Bijlmer-bewoners zijn het zat. Met oproepen en protestmarsen hebben zij aangegeven dat het geweld moet stoppen. Toch werd gisteren weer de 32-jarige Kelvin Maynard doodgeschoten.
19/09 12u00  Maffiarechter geschokt door moord Wiersum De Italiaanse onderzoeksrechter Francesco Del Bene van de Nationale Antimafia Directie DNA schrikt als hij hoort van de moord op advocaat Derk Wiersum. „Dit is nogal wat. Ik kan me niet herinneren dat er in Italië ooit een advocaat van een kroongetuige is vermoord”, zegt hij.
19/09 12u00  Conducteur aan schandpaal door nikabfans De NS is boos op activisten die een conducteur aan de schandpaal te nagelden die een nikabdraagster berispte in de trein.
19/09 12u00  File door ’slipgevaar’ op A12 bij Reeuwijk Een kleurrijk lingerietapijt op de A12 bij Reeuwijk zorgt donderdagochtend voor oponthoud. Automobilisten in de richting van Utrecht moeten rekening houden met een vertraging door het verlies van de ’hete’ lading.
19/09 12u00  Oeps! Vrouw rijdt bioscoop binnen Een automobiliste is donderdagmorgen bioscoop en cultureel centrum Lux in Nijmegen binnengereden.
19/09 11u45  File door slipgevaar op A12 bij Reeuwijk Een kleurrijk lingerietapijt op de A12 bij Reeuwijk zorgt donderdagochtend voor oponthoud. Automobilisten in de richting van Utrecht moeten rekening houden met een vertraging door het verlies van de ’hete’ lading.
19/09 11u45  Politie vindt vier ton in verhuisdoos na overval Na een woningoverval in Zwijndrecht heeft de politie in een verhuisdoos bijna 4 ton cash geld en vier Rolexen gevonden. De woning werd in de nacht van 12 op 13 september overvallen. De bewoner werd opgesloten in de kelder terwijl de drie overvallers het huis doorzochten. Toen ze weg waren, wist de bewoner zich te bevrijden.
19/09 11u45  Afvalcrisis treft bestuur Amsterdam De crisis die het Amsterdamse Afval Energie Bedrijf (AEB) treft, raakt in al z’n facetten ook het stadsbestuur. Er is voldoende steun voor een raadsenquête, wethouder Udo Kock (D66) heeft gisteren de raad uitgezwaaid, zijn collega Sharon Dijksma (PvdA) werd beticht van chantage en GroenLinks-bestuurder Marieke van Doorninck kreeg een motie van afkeuring aan haar broek. Hoe nu verder?
19/09 11u45  Live - Groeiende steun voor anti-drugsbrigade In politiek Den Haag is groeiende steun voor een speciale opsporingsdienst tegen zware drugscriminaliteit. Dat bleek tijdens de tweede dag van de Algemene Politieke Beschouwingen, waarbij de Tweede Kamer in debat ging over de liquidatie van advocaat Derk Wiersum.
19/09 11u30  Afvalcrisis treft bestuur De crisis die het Amsterdamse Afval Energie Bedrijf (AEB) treft, raakt in al z’n facetten ook het stadsbestuur. Er is voldoende steun voor een raadsenquête, wethouder Udo Kock (D66) heeft gisteren de raad uitgezwaaid, zijn collega Sharon Dijksma (PvdA) werd beticht van chantage en GroenLinks-bestuurder Marieke van Doorninck kreeg een motie van afkeuring aan haar broek. Hoe nu verder?
Laatste update: vandaag om 13u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
19/09 11u30  Vlaggen halfstok voor Derk WiersumDe rechtspraak heeft gehoor gegeven aan de oproep van de Nederlandse Orde van Advocaten en donderdag de vlaggen op alle gerechtsgebouwen halfstok gehangen. De orde riep de rechtbanken en advocatenkantoren daartoe woensdag op om zo de geliquideerde advocaat Derk Wiersum te herdenken.
19/09 11u00  Live - Rutte: Wij zijn het gezagOp de tweede dag van de Algemene Politieke Beschouwingen heeft premier Rutte stilgestaan bij de moord op advocaat Derk Wiersum. „Je verstand staat er bij stil”, sprak Rutte.10 
19/09 11u00  Minister Grapperhaus wil doorgaan met kroongetuigenOndanks de moord op een advocaat van een kroongetuige wil justitieminister Ferd Grapperhaus niet af van kroongetuigen. Het gaat om verdachten van een misdaad die met justitie samenwerken. „We moeten daar als maatschappij mee doorgaan” om de georganiseerde misdaad slagen toe te brengen, aldus Grapperhaus.
19/09 11u00  Nieuwe informatie in zaak dubbele moord Hooge ZwaluweIn het proces over de dubbele moord op No Surrender-captain Brian Dalfour en zijn kompaan Muljaim Nadzak in het vakantiehuisje in Hooge Zwaluwe is nieuwe informatie opgedoken. Dat liet de officier van justitie donderdag weten bij de rechtbank in Breda.
19/09 10u46  Drive-in bioscoop in NijmegenEen automobiliste is donderdagmorgen bioscoop en cultureel centrum Lux in Nijmegen binnengereden.
19/09 10u46  ’Mogelijk nieuw middel tegen malaria’Een vergeefse zoektocht naar een middel tegen de huidziekte psoriasis lijkt een medicijn tegen malaria op te leveren. Dat meldt het Radboudumc in Nijmegen. Malaria veroorzaakt 400.000 doden per jaar.
19/09 10u30  ’Hagenaar overleed na mishandeling fietsendieven’De 71-jarige Hagenaar die deze week na een mishandeling aan een hartaanval overleed, is mogelijk het slachtoffer geworden van nietsontziend straattuig. Mogelijk zijn de daders ook in beeld voor het mishandelen van de 34-jarige Ewout vorig maand bij uitgaansgelegenheid Westwood.
19/09 10u16  Man draait door en bedreigt mensen met hamerEen bewoner van de Beatrixstraat in Zonnemaire (Zeeland) is woensdagavond volledig door het lint gegaan. Hij bedreigde medebewoners in de straat met een hamer en bracht vernielingen aan.
19/09 10u00  ’Blijven realiseren dat vrijheid duur betaald is’Meer dan duizend parachutisten sprongen woensdag uit Hercules-vliegtuigen boven landgoed Den Heuvel in Groesbeek. De dropping maakt deel uit van de herdenking rondom 75 jaar Market Garden, maar is ook een uitstekende aanleiding voor de internationale militaire oefening Falcon Leap.
19/09 10u00  Speeltuin voor selfiesZwemmen in een bad met marshmallows, zingen in de roze, aaibare karaokeruimte en dansen in de ballenbak: niets is te dol in de selfievriendelijke omgeving van de Wondr Experience, die vandaag de deuren opent in Amsterdam. Afgelopen tijd kwamen er honderden mailtjes binnen: „Vooral van jonge meisjes. Met de vraag waar ze zich kunnen omkleden en of ze een koffer kunnen meenemen.”
19/09 09u30  Klaar voor de winterWat Rijkswaterstaat (RWS) betreft kan de winter beginnen. Terwijl heel Nederland nog geniet van mooi najaarsweer, is de wegbeheerder bezig met het testen van alle strooiwagens en sneeuwschuivers en wordt proefgereden op de uitgestippelde strooiroutes.
19/09 09u30  Vlaggen halfstok op alle gerechtsgebouwenDe rechtspraak heeft gehoor gegeven aan de oproep van de Nederlandse Orde van Advocaten en donderdag de vlaggen op alle gerechtsgebouwen halfstok gehangen. De orde riep de rechtbanken en advocatenkantoren daartoe woensdag op om zo de geliquideerde advocaat Derk Wiersum te herdenken.
19/09 09u16  Amsterdam trekt geld uit voor aanpak misdaadAmsterdam maakt volgend jaar 5,5 miljoen euro vrij voor de aanpak van ondermijning en radicalisering in de stad. Dat staat in de begroting 2020, die het stadsbestuur donderdag presenteert. „Misdaad, radicalisering en drugshandel creëren een illegale economie en dragen bij aan een samenleving waarin het recht van de sterkste geldt”, schrijft het college van burgemeester en wethouders. „Omdat Amsterdammers zich veilig moeten voelen, investeert het college extra in veiligheid.”
19/09 09u00  Prostaatscan de nieuwe normMannen met een verhoogde PSA-waarde – die kán wijzen op prostaatkanker – hoeven voortaan niet langer pijnlijke weefselprikken te ondergaan. De nieuwe conceptrichtlijn, die binnenkort definitief wordt vastgesteld, dirigeert mannen meteen naar de mri-scanner. „Beter een goed plaatje dan een pijnlijk gaatje”, vat de Nijmeegse radioloog prof. dr. Jelle Barentsz van het Radboudumc opgewekt samen.11 
19/09 09u00  Eva gruwelt van vieze actie WiebesCabaretier Kees van Amstel is te gast bij Jinek en heeft politici goed in de gaten gehouden tijdens de Algemene Beschouwingen. Vooral de acties van GroenLinks-leider Klaver en minister Wiebes vallen op.10 
19/09 08u46  OM eist in zaak dubbele moord Hooge ZwaluweHet Openbaar Ministerie in Breda komt donderdag met de strafeisen tegen vijf Belgen en een Nederlander die worden verdacht van betrokkenheid bij de moord op No Surrender-captain Brian Dalfour (47) en zijn kompaan Muljaim Nadzak (34). Het tweetal werd in oktober 2015 doodgeschoten in een vakantiehuisje in Hooge Zwaluwe. Het dodelijke geweld is volgens het OM het gevolg van een zogeheten ripdeal.
19/09 08u46  Essalam Moskee Rotterdam niet verder met imamDe Essalam Moskee in Rotterdam heeft afscheid genomen van imam Said Abarkan. Een woordvoerder van de moskee bevestigt berichtgeving hierover door het AD. „We zijn in goed overleg uit elkaar gegaan. Dit is in het belang van de toekomst van de moskee”, aldus de zegsman.
19/09 08u46  Geliquideerde man is oud-voetbalprofDe man die woensdagavond bij een brandweerkazerne in Amsterdam is geliquideerd is de Surinaams-Nederlandse oud-profvoetballer Kelvin Maynard (32). Hij speelde onder andere bij FC Volendam en FC Emmen.
19/09 08u31  ’Sarah verbiedt vrijgave lichaam Tob Cohen aan zus’Sarah W., verdacht van moord op haar Nederlandse echtgenoot Tob Cohen, eist dat het lichaam van de zakenman alleen aan haar wordt overgedragen. Dat liet haar advocaat Philip Murgor gisteren weten.12 
19/09 08u31  Deltaplan voor spoorDe ov-sector heeft in overleg met de grote steden en vervoerregio’s een strategisch plan opgesteld om Nederland in beweging te houden en met name de sterke groei van treinreizigers tot ver na 2030 op te kunnen vangen.10 
19/09 08u15  Sint-Maarten zet zich opnieuw schrap voor orkaanSint-Maarten volgt storm Jerry met argusogen. De tropische storm zal als orkaan vermoedelijk net langs het eiland trekken, maar desalniettemin raadt premier Leona Romeo-Marlin de bevolking aan zich voor te bereiden op noodweer.11 
19/09 08u00  ’Onderzoek verband parkinson en landbouwgif’In de Nederlandse landbouw worden bestrijdingsmiddelen gebruikt die mogelijk het risico op de ziekte van Parkinson verhogen. Diverse deskundigen waarschuwen voor de risico’s in tv-programma Zembla. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Europese Autoriteit Voedselveiligheid (EFSA) erkennen dat meer onderzoek nodig is.10 
19/09 07u45  Sint-Maarten zet zich opnieuw schrap tegen orkaanSint-Maarten volgt storm Jerry met argusogen. De tropische storm zal als orkaan vermoedelijk net langs het eiland trekken, maar desalniettemin raadt premier Leona Romeo-Marlin de bevolking aan zich voor te bereiden op noodweer.14 
19/09 07u31  Advocaten praten over actie na liquidatieAdvocaten bespreken donderdag of ze een gezamenlijke actie houden als reactie op de liquidatie van Derk Wiersum, woensdagochtend in Amsterdam. Mogelijk wordt een stille tocht georganiseerd voor de advocaat van kroongetuige Nabil B. of uiten de advocaten hun verdriet en verbijstering op een andere manier.12 
19/09 07u15  Explosief aangetroffen in VeenendaalHet voorwerp dat donderdagochtend rond 4.00 uur werd gevonden op de Markt in Veenendaal, was een explosief. Dat blijkt uit onderzoek van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD), meldt de politie.11 
19/09 07u01  Minister: beveiliging krijgt prioriteitEr moet structureel extra geld komen om de strijd tegen drugscriminaliteit te winnen. Minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) houdt vrijdag in de ministerraad een vurig betoog om dat voor elkaar te krijgen.13 
19/09 07u01  ’Derk zag werk niet als gevecht’Luttele minuten nadat zijn vriend en oud-kantoorgenoot Derk Wiersum (44) was doodgeschoten, kreeg Bart Stapert een telefoontje met het ongelooflijke nieuws. Zijn verdriet kan Stapert niet onder worden brengen. „Ik heb een waanzinnige vriend en geweldige collega verloren.”14 
19/09 01u01  De schutter: jong, laag IQ en op zoek naar statusOpnieuw lijkt een schutter van jonge leeftijd de trekker te hebben overgehaald. De man die gistermorgen in Amsterdam advocaat Derk Wiersum liquideerde is volgens de politie een tiener van hoogstens 20 jaar oud. Misdaadorganisatie weten moeiteloos jonge schutters of ’hitters’ te rekruteren.26 
19/09 01u01  Narcoterreur is aanval op de rechtsstaatNederland is diep geschokt door een narco-terreuraanslag, die gisteren het leven kostte aan de advocaat van de kroongetuige in het strafproces tegen Ridouan Taghi.20 
19/09 01u01  ’Wie praat met justitie, gaat eraan’Om de omvang van de gigantische drugshandel in en via Nederland te duiden wordt steeds vaker de term narcostaat gebruikt. Na de aanslag op de broer van een kroongetuige, twee mediabedrijven en een advocaat komt er nog eentje bij: narcoterrorisme. Huiveringwekkende misdaadexcessen rijgen zich aaneen.22 
19/09 00u15  De score: wie overtuigt, wie faalt?Na de eerste dag van de Algemene Beschouwingen geeft De Telegraaf een overzicht van de prestaties in dit debat. Tien fractieleiders krijgen een duim van de krant. Ze zijn beoordeeld op hun overtuigingskracht, stijl en resultaat. Niet om hun politieke koers. Dat oordeel is aan de lezer. Bekijk wie 👍 en 👎 presteerde.25 
19/09 00u00  Baudet wuift vraag Klaver weg: 'Stuur maar een e-mail'Als Jesse Klaver (GroenLinks) aan Thierry Baudet vraagt of hij aangifte gaat doen tegen zijn voormalige penningmeester reageert de FvD-voorman kortaf.21 
19/09 00u00  Klopjacht gaande op daders ’liquidatie’Bewoners in de Bijlmer zijn woensdagavond opgeschrikt door een schietpartij die alle kenmerken van een liquidatie heeft. Een automobilist werd op de Langbroekdreef vanaf een scooter met twee personen onder vuur genomen en crashte kort daarna met zijn voertuig in de gevel van een nabijgelegen brandweerkazerne.23 
18/09 23u30  'Tweede schietpartij schrikt Amsterdam op'Een tweede schietpartij heeft zich woensdagavond voorgedaan in Amsterdam-Zuidoost. Hierbij is één persoon om het leven gekomen. Verslaggever Marcel Vink is ter plaatse.
18/09 23u00  Extra bescherming voor officieren in zaak-TaghiNa de moord op advocaat Derk Wiersum woensdagmorgen zijn maatregelen genomen voor bescherming van officieren van justitie en rechters die betrokken zijn bij de rechtszaak tegen de bende van het criminele kopstuk Ridouan Taghi, de zaak Marengo. Dat zei Fred Westerbeke, hoofdofficier van het landelijk parket van het Openbaar Ministerie, woensdagavond in Nieuwsuur.
18/09 23u00  Van der Staaij steekt draak met RutteDe fractievoorzitter van de SGP heeft een bijzondere verrassing voor de minister-president tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen.
18/09 22u46  Opnieuw schietpartij in Amsterdam: slachtoffer overledenUpdate 22.35 uur - Het slachtoffer van de nieuwe schietpartij in Amsterdam, woensdagavond op de Langbroekdreef, is overleden. Onbekenden openden het vuur op diens aut. De beschoten wagen kwam vervolgens terecht in de voorgevel van een brandweerkazerne. Daar zijn geen gewonden gevallen.
18/09 22u15  Idiote actie: zonder bestuurder op de snelwegOp Dumpert zijn beelden verschenen van een levensgevaarlijk actie op de A27 nabij Eemnes.
18/09 21u30  Aboutaleb grijpt in: nieuwe regels trouwstoetTrouwstoeten in Rotterdam moeten zich vanaf januari melden bij de gemeente. Wie dat niet doet, kan op de bon geslingerd worden. Dat schrijft de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb in een brief aan de gemeenteraad.
18/09 21u30  Opnieuw schietpartij in Amsterdam: één zwaargewondeUpdate 21.25 uur - Opnieuw een schietpartij in Amsterdam. Op de Langbroekdreef is een voertuig beschoten, zo meldt de politie. Er zou één zwaargewond slachtoffer zijn.
18/09 21u15  Opnieuw schietpartij in Amsterdam, mogelijk twee gewondenOpnieuw een schietpartij in Amsterdam. Op de Langbroekdreef is een voertuig beschoten, zo meldt de politie. Er zouden mogelijk twee slachtoffers zijn.
18/09 21u00  Vier verdachten aanslag Telegraaf nog vastVier verdachten van de aanslag op het gebouw van De Telegraaf, eind juni vorig jaar, blijven nog minimaal tot december vastzitten. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam woensdag besloten, zegt een van de advocaten in de zaak desgevraagd. Twee andere verdachten komen wel op vrije voeten.
18/09 20u45  Bloemen en ’blauw’ in straat van doodgeschoten advocaat Derk WiersumDe politie plaatst een tijdelijke politiepost in de straat in Amsterdam waar woensdagmorgen advocaat Derk Wiersum werd vermoord.
18/09 20u30  Klaver eerlijk over drugs: ‘Ik ben een loser’Jesse Klaver biecht in een debat met Gert-Jan Segers op wat zijn ervaringen met drugs zijn.
18/09 20u15  ’Liquidatie Derk Wiersum de 9/11 van de advocatuur’De liquidatie van advocaat Derk Wiersum „is de 9/11 van de advocatuur.” Dat zegt Simeon Burmeister, waarnemend deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten. „Er zal voortaan een situatie zijn van voor de moord, en na de moord.”
18/09 19u45  Temptation-Yasmin heeft bijzonder cadeau voor ThomasThomas Cox doet alsof zijn neus bloed als zijn ex-vriendin Yasmin hem confronteert met zijn heftige uitspraken in Temptation Island VIPS.
18/09 19u31  Duurzame verwerking afval leidt tot bacterie in kliniekEen zeer resistente bacterie blijkt in het Zaans Medisch Centrum te zijn opgedoken via een vele miljoenen euro’s kostend project waarbij op een duurzame manier afval wordt verwerkt.
18/09 19u15  Belgen ’stikjaloers’ op weelde NederlandDe Belgen zien bijkans scheel van jaloezie. Terwijl in eigen land het begrotingstekort volgend jaar oploopt tot bijna 10 miljard euro, houdt Nederland een dergelijk bedrag juist over. „Wij kijken met grote ogen naar Nederland. Jullie hebben het lef om te hervormen”, zegt professor Stijn Baert, arbeidsmarktdeskundige aan de Universiteit Gent.
18/09 19u01  ‘Nieuwe cryptowet Korea heeft gevolgen voor koers’Zuid-Korea gaat door strengere regels een aantal privacy-coins verbieden. Arthur Stolk van Icoinic denkt dat dat gevolgen heeft voor de koers van de cryptomunt, vertelt hij in de crypto-update.
18/09 19u01  Sexy foto plussize model nekt omroep Rijnmond op FacebookDe regionale omroep Rijnmond heeft voor onbepaalde tijd geen toegang tot Facebook. Dit vanwege een volgens Facebook ’expliciete’ foto van plussize model Lotte. Ook de persoonlijke facebookpagina van hoofdredacteur Ib Haarsma is uit de lucht. „Het is bizar, we kunnen niet eens fatsoenlijk een maatschappelijke discussie voeren.”
18/09 18u45  Dijksma: mijn intenties waren zuiverDe Amsterdamse wethouder Sharon Dijksma (deelnemingen) is hard in botsing gekomen met de gemeenteraad. Aanleiding was de beschuldiging van directeur Wim Beelen van het gelijknamige afval- en sloopbedrijf dat de wethouder hem heeft gechanteerd.
18/09 18u45  Hoofdredacteur Rijnmond van Facebook gegooid na foto modelDe regionale omroep Rijnmond heeft voor onbepaalde tijd geen toegang tot Facebook. Dit vanwege een volgens Facebook ’expliciete’ foto van plussize model Lotte. Ook de persoonlijke facebookpagina van hoofdredacteur Ib Haarsma is uit de lucht. „Het is bizar, we kunnen niet eens fatsoenlijk een maatschappelijke discussie voeren.”
18/09 18u15  Kamerlid lacht keihard om eigen grapTerwijl de Tweede Kamer zich afvraagt waarom de inleiding van het betoog van CDA-leider Pieter Heerma zo lang duurt, staat het kamerlid zelf enorm te genieten.
18/09 18u01  Inzet NCTV na moord ’uitzonderlijk’Minister Grapperhaus van Justitie heeft de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTV) betrokken bij het onderzoek naar de moord op advocaat Derk Wiersum. Er komt een speciaal team met de politie en het Openbaar Ministerie, geleid door de NCTV. Dat de organisatie op die manier wordt ingeschakeld na een moord is vrij uitzonderlijk.
18/09 17u45  Zes Lille-supporters blijven vast in AmsterdamVan de acht voetbalsupporters van Lille OSC die in Amsterdam vastzaten na ongeregeldheden, zijn er twee vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs. De andere zes moeten nog een nacht in de cel doorbrengen en worden donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, aldus een woordvoerder van de Amsterdamse politie.
18/09 17u45  Verdachte aanrijder (21) autocross zat alleen in voertuigDe 21-jarige man uit Reuver die zondag zou zijn ingereden op het publiek tijdens de prijsuitreiking van de Kempencross in Leende, zat alleen in de auto. De 17-jarige vriendin van de man bleek niet in de auto te hebben gezeten tijdens het incident en is vrijgelaten. Dat heeft het Openbaar Ministerie woensdag laten weten. De man is woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris en moet nog zeker twee weken in de cel blijven.
18/09 17u30  ’18-jarige ontvoerd van Groningen naar Leeuwarden’De politie zoekt getuigen van een ontvoering van een 18-jarige man uit Groningen. Die werd naar eigen zeggen ontvoerd en mishandeld, en vervolgens achtergelaten bij een recreatiegebied in Leeuwarden.
18/09 17u15  Verkeer op A12 vast door ongelukVanwege een ongeluk is de snelweg A12 tussen Nootdorp en Zoetermeer afgesloten. Rijkswaterstaat raadt mensen die van Den Haag naar Utrecht willen rijden aan om te rijden. Achter het ongeluk is het verkeer vastgelopen.
18/09 16u31  Máxima gek op vreemde vogelWillem-Alexander en Máxima zijn voor een streekbezoek in Meppel. De koningin blijkt een liefde voor bijzondere vogels te hebben.
18/09 16u31  Vermiste poes Utrecht duikt op in VlaardingenEen poes uit Utrecht is na vijf weken vermist te zijn geweest herenigd met haar eigenares. Volgens Dierenopvangcentrum Vlaardingen, waar het 15-jarige beestje was binnengebracht, was de vrouw „dolgelukkig.” „Ze was haar lieve Noelle al 5 weken kwijt en de hoop verloren dat ze ooit nog terugkwam”, meldt de opvang op Facebook.
18/09 16u31  Bestuurder (21) Leende vast voor poging doodslagDe 21-jarige man uit Reuver die zondag zou zijn ingereden op het publiek tijdens de prijsuitreiking van de Autocross Leende, wordt verdacht van poging tot doodslag. Hij is woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris en moet nog zeker twee weken in de cel blijven.
18/09 16u31  Medewerkers afvalbedrijf doen boekje open over ’chanterende’ wethouder DijksmaTwee medewerkers van afvalverwerkingsbedrijf Beelen hebben in een schriftelijke verklaring bevestigd dat de Amsterdamse wethouder Sharon Dijksma in een gesprek met topman Wim Beelen heeft ‘gechanteerd’. Dat blijkt uit de ondertekende verklaring die in handen is van De Telegraaf.
18/09 16u31  Inzet terreurbestrijders na moord ’uitzonderlijk’Minister Grapperhaus van Justitie heeft de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTV) betrokken bij het onderzoek naar de moord op advocaat Derk Wiersum. Er komt een speciaal team met de politie en het Openbaar Ministerie, geleid door de NCTV. Dat de terreurbestrijder op die manier wordt ingeschakeld na een moord is vrij uitzonderlijk.
18/09 16u31  Nieuwe advocaat Nabil B. wordt moeilijk te vindenHet wordt een enorm karwei een nieuwe advocaat te vinden voor Nabil B., de kroongetuige in het Marengo-onderzoek. De pleger(s) van de aanslag op Derk Wiersum hebben daarmee hun doel bereikt, is de wrange conclusie van Simeon Burmeister, plaatsvervangend deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten.
18/09 16u15  Tweehonderd landmijnen gevonden in weilandIn een weiland in ’s-Gravendeel (Zuid-Holland) zijn woensdag ongeveer tweehonderd landmijnen gevonden. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) is ter plaatse voor onderzoek.
18/09 16u15  Grootschalige betaal-tv bende opgeroldEen grootschalig crimineel netwerk uit Europa dat honderdduizenden spotgoedkope abonnementen illegale betaalde televisiekanalen verstrekte, is woensdag opgerold. Dit is woensdag bekendgemaakt door Eurojust, een justitieel samenwerkingsverband van de Europese Unie. Het netwerk maakte gebruik van 93 servers in de omgeving Den Haag. Die zijn in beslag genomen door de autoriteiten. „Het is ons gelukt om een grote klap uit te delen”, zegt cybercrime-aanklager Lodewijk van Zwieten.
18/09 16u00  Medewerkers afvalcentrale doen boekje open over ’chanterende’ wethouder DijksmaTwee medewerkers van afvalverwerkingsbedrijf Beelen hebben in een schriftelijke verklaring bevestigd dat de Amsterdamse wethouder Sharon Dijksma in een gesprek met topman Wim Beelen heeft ’gechanteerd’. Dat blijkt uit de ondertekende verklaring die in handen is van De Telegraaf.
18/09 15u46  Inzet terreurbestrijder na moord ’uitzonderlijk’Minister Grapperhaus van Justitie heeft de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTV) betrokken bij het onderzoek naar de moord op advocaat Derk Wiersum. Er komt een speciaal team met de politie en het Openbaar Ministerie, geleid door de NCTV. Dat de terreurbestrijder op die manier wordt ingeschakeld na een moord, is vrij uitzonderlijk.
18/09 15u30  Jandino haalt uit naar ‘dikke’ KrabbéEen snelle update vanuit showbizzland: de laatste nieuwtjes en de meest besproken foto’s en filmpjes van de sterren.
18/09 15u30  Naakte man met namaakwapen opgepaktEen naakte man heeft woensdag ogenschijnlijk gewapend rondgelopen op de Wilhelminakade in IJmuiden. Nadat hij was opgepakt, bleek het om een nepwapen te gaan.
18/09 15u15  Eigenaren dode hond Batman voor de rechterEen 24-jarige man en een 22-jarige vrouw uit Rijswijk staan woensdag voor de politierechter in Den Haag omdat zij ervan worden verdacht dat zij in juni hun hond aan een boom hebben gebonden, met dodelijk gevolg.
18/09 14u45  Grapperhaus: NCTV helpt bij klopjacht op moordenaar advocaatDe politie is met een grote macht op zoek naar de man die advocaat Derk Wiersum woensdagochtend doodschoot. Minister Grapperhaus zet de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) ook op de zaak.
18/09 14u30  Gemeenteraad A’dam eist spoeddebat liquidatie Derk WiersumDe voltallige gemeenteraad van Amsterdam wil een spoeddebat met burgemeester Femke Halsema over de moord op advocaat Derk Wiersum. Onder aanvoering van PvdA’er Sofyan Mbarki willen ze het onderwerp „op korte termijn” op de agenda van de raad zetten.
18/09 14u30  Grapperhaus: terreurbestrijding helpt bij klopjacht op moordenaar advocaatDe politie is met een grote macht op zoek naar de man die advocaat Derk Wiersum woensdagochtend doodschoot. Minister Grapperhaus zet de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) ook op de zaak.
18/09 14u15  ‘Zonder beveiliging had ik hier niet gestaan’Nederland is geschokt na de liquidatie van advocaat Derk Wiersum. Misdaadverslaggever John van den Heuvel vertelt over de laatste ontwikkelingen.
18/09 14u15  Autopsie Tob Cohen: minnaar Sarah W. blijft vastPeter K., de geheime minnaar van Sarah W., blijft nog ruim drie weken in voorarrest. Die periode denkt de Keniaanse recherche nodig te hebben om zijn rol bij de moord op de Nederlandse zakenman Tob Cohen, waar zijn vrouw Sarah W. hoofdverdachte is, te onderzoeken.
18/09 14u01  Grapperhaus: terreurbestrijding op moord advocaat kroongetuigeMinister Grapperhaus zet de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) op de moord op de Amsterdamse advocaat Derk Wiersum. Hij stond Nabil B. bij, de kroongetuige in de zaak tegen de moordbende van Ridouan Taghi.
18/09 13u45  ‘Rutte, zoek een vriendin en ga golfen!’Geert Wilders heeft tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen de lachers op zijn hand als hij premier Rutte vriendelijk verzoekt om iets anders te gaan doen.
18/09 13u45  Verdwaalde peuter in pyjama snel opgehaaldDe peuter van drie jaar die vanmorgen gekleed in een pyjama alleen op straat in Oss werd aangetroffen, is weer herenigd met zijn ouders. Dat meldt de politie.
18/09 13u30  Oproep: doorgewinterde festivalganger uitgekleedFestivals zijn razend populair. Veel mensen bezoeken meerdere evenementen per jaar, maar is dat nog wel te betalen?
18/09 13u15  ’Nazi’-demonstratie bij Israëlische ambassade toch afgeblazenDe omstreden ’nazi-demonstratie’ eind september in Den Haag gaat niet door. Dat bevestigt een woordvoerder van de gemeente. De organisatie heeft zelf de stekker eruit getrokken.
18/09 13u15  Vechtlust kenmerkte Fernando RicksenFernando Ricksen is op 43-jarige leeftijd overleden. De oud-voetballer leed al jaren aan de spierziekte ALS.
18/09 13u15  Oproep: doorgewinterde festivalganger of juist uitgeblust?Festivals zijn razend populair. Veel mensen bezoeken meerdere evenementen per jaar.
18/09 13u00  CDA en CU: overheidsdiensten doorlichtenDe burger botst bij overheidsdiensten steeds weer op een ’bureaucratische muur’. Dat voedt zijn wantrouwen in de overheid. Het CDA en de ChristenUnie willen daarom een parlementair onderzoek naar uitvoeringsorganisaties van de overheid, zoals het CBR, de Belastingdienst en het UWV.
18/09 12u45  Man overleden door beknelling in machineEen man is woensdag om het leven gekomen door een bedrijfsongeval in het Friese Ternaard.
18/09 12u45  ‘Dit zijn Colombiaanse toestanden’Misdaadverslaggever Mick van Wely reageert op de liquidatie van advocaat Derk Wiersum. Volgens hem komt het Marengo-proces nog meer onder druk te staan.
18/09 12u45  Coalitiepartijen: onderzoek naar fiscus en UWVCoalitiepartijen CDA en de ChristenUnie (CU) willen een groot onderzoek naar de misstanden bij onder meer de Belastingdienst, uitkeringsinstantie UWV en het CBR (rijbewijzen). Zij pleiten voor een onderzoek door het parlement naar deze instanties van de overheid. Daarbij zou ook de rol van de politiek zelf moeten worden doorgelicht.
18/09 12u30  Grote actie tegen illegale betaal-tvTienduizenden mensen die illegaal naar voetbalwedstrijden keken, moeten een alternatief zoeken. Dankzij piraterij keken ze zonder abonnement naar betaaltelevisiezenders, maar het netwerk dat dit aanbood is woensdag ontmanteld bij een grote internationale politieactie. In Nederland, Duitsland en Frankrijk zijn meer dan tweehonderd servers uit de lucht gehaald.
18/09 12u30  Buren advocaat: ‘Dit is zó heftig’Buren van de geliquideerde advocaat Derk Wiersum zijn geschokt door de moord die woensdagochtend in hun straat is gepleegd.
18/09 12u30  Kroongetuige-advocaat Onno de Jong: ’Dit is next level’Advocaat Onno de Jong staat in drie lopende zaken kroongetuigen bij, en was ook degene die kroongetuige Fred Ros door het liquidatieproces Passage loodste. Hij noemt de aanslag op zijn vakgenoot Derk Wiersum „echt next level. Vreselijk.”
18/09 12u30  Profiel: Wiersum stond de underdog bijIntelligent, gedreven en een hele aardige man. Zo omschrijven collega’s en bekenden Derk Wiersum, de advocaat die woensdag in de vroege ochtend werd vermoord. Het is een schokkende liquidatie, zeker als in beschouwing wordt genomen waar Wiersum voor stond: „Wij helpen de underdog die vecht tegen het systeem.”
18/09 12u15  Dijksma ’chanteerde’ afvalondernemerDe gemeente Amsterdam heeft, bij monde van PvdA-wethouder Sharon Dijksma, afvalverwerker Beelen gechanteerd omdat hij openheid van zaken wilde geven aan de gemeenteraad over het Afval Energie Bedrijf. Dat stelde topman Wim Beelen woensdagochtend tegen de gemeenteraad.
18/09 12u01  Raad van State: wie 32.000 euro verdient is dief van eigen portemonneeHet kabinet moet veel beter zijn best doen om burgers het te laten merken als ze meer gaan verdienen, vindt de Raad van State. Het hoge adviescollege wijst erop dat mensen met een bruto inkomen van 23.000 tot 40.000 euro slechts 30 euro overhouden van iedere 100 die ze meer gaan verdienen. Vaak is dit zelfs maar een tientje, signaleert de Raad.
18/09 12u01  ‘Eén blik op je dochter en je zit in de berm’86 procent van alle dodelijke verkeersongelukken gebeurt niet op de snelweg, maar op provinciale en lokale wegen. Verslaggever Gijsbert Termaat vertelt over een dringende oproep van Veilig Verkeer Nederland en de ANWB aan de provincies.
18/09 11u45  Peuter eenzaam in pyjama op straat in OssEen agent heeft woensdagmorgen een peuter, gekleed in een pyjama, alleen op straat aangetroffen in de Osse wijk Vlashoek. „Wie mist een kind?” Die vraag deelde de politie op sociale media.
18/09 11u45  Wiersum stond de underdog bijLees meer >
18/09 11u31  Geliquideerde advocaat in eerder interview: ‘Ik sta de underdog bij’Advocaat Derk Wiersum, die kroongetuige Nabil B. bijstond in het liquidatieproces Marengo, is geliquideerd in Amsterdam. Twee jaar geleden vertelde hij in een interview over zijn werk als advocaat.
18/09 11u31  Moorden op advocaten zeldzaam, een overzichtHet gebeurt zelden dat een advocaat in Nederland slachtoffer wordt van geweld. Een overzicht van eerdere moorden op raadslieden.
18/09 11u31  LIVE Wilders: „Ieder gezin duizend euro”PVV-leider Geert Wilders gebruikt de Algemene Politieke Beschouwingen om aandacht te vragen voor zijn ’minder Marokkanen-proces’. De politicus is woedend dat de Tweede Kamer pas over zijn zaak wil debateren na het vonnis.
18/09 11u15  Familie kroongetuige geschokt maar niet verbaasdDe familie van kroongetuige Nabil B. is diep geraakt door de moord woensdagochtend op zijn advocaat Derk Wiersum in Amsterdam. Over de liquidatie zijn ze echter niet verbaasd. „We hebben politie en OM van meet af aan gewaarschuwd dat iedereen die bij dit proces betrokken is, gevaar loopt”, zegt een direct familielid tegen De Telegraaf.
18/09 11u01  ’Het ging door merg en been’Bevriende buren van de doodgeschoten Derk Wiersum staan huilend in het halletje van hun huis aan de Walborg in Buitenveldert. Hun buurman ligt levenloos in de naburige straat Imstenrade met een tentje over hem heen. Het forensisch onderzoek is in volle gang. „Ik kan niks uitbrengen. Wij voelen ons verslagen”, zegt de bevriende buurvrouw.
18/09 11u01  Guido eerlijk over kijkcijferdrama GTSTVorige zomer verliet Guido Spek oftel Sjoerd Bouwhuis na 7,5 jaar Goede Tijden, Slechte Tijden om zich te storten op een spannende nieuwe uitdaging: zijn eerste soloshow in het theater.
18/09 11u01  LIVE Wilders: „Wie kent het verschil nog tussen D66 en GroenLinks?”PVV-leider Geert Wilders gebruikt de Algemene Politieke Beschouwingen om aandacht te vragen voor zijn ’minder Marokkanen-proces’. De politicus is woedend dat de Tweede Kamer pas over zijn zaak wil debateren na het debat.
18/09 10u45  Minister Grapperhaus in beraad over liquidatieJustitieminister Ferd Grapperhaus, die eigenlijk aanwezig zou moeten zijn bij een groot debat over de Prinsjesdag-plannen van het kabinet, ontbreekt naar aanleiding van de liquidatie van advocaat Wiersum. Hij is teruggegaan naar zijn ministerie.
18/09 10u45  Tot 13 jaar cel voor Nederlandse plofkrakers in BelgiëTien Nederlanders zijn in België veroordeeld voor hun aandeel in zes plofkraken op pinautomaten in Vlaanderen. De rechtbank legde hen celstraffen op tot dertien jaar. De laagste straf is drie jaar, waarvan een deel voorwaardelijk.
18/09 10u15  ’Doodgeschoten advocaat niet beveiligd’De woensdagochtend in Amsterdam geliquideerde advocaat Derk Wiersum (44) werd niet beveiligd door justitie. Er zijn slechts enkele technische beveiligingsmaatregelen genomen in en rond de woning van de man die kroongetuige Nabil B. bijstaat. Zelfs van extra politiesurveillance was geen sprake meer. Dat bevestigen bronnen uit de directe omgeving van het slachtoffer aan De Telegraaf.
18/09 10u15  LIVE Oppositie: bedrijven veel zwaarder belastenDe linkse oppositie wil bedrijven veel meer belasten dan het kabinet en het opgehaalde geld vooral investeren in de publieke sector. Dat staat in de tegenbegroting die GroenLinks, SP en PvdA vandaag presenteren.
18/09 10u15  Advocaat kroongetuige geliquideerd in AmsterdamDe man die woensdagochtend is doodgeschoten in Amsterdam zou de advocaat Derk Wiersum zijn, die kroongetuige Nabil B. bijstaat in het liquidatieproces Marengo rond het criminele kopstuk Ridouan Taghi. Dat bevestigen meerdere bronnen uit de directe omgeving
18/09 10u01  Nederland geschokt door liquidatie op advocaat Wiersum (44)De Nederlandse orde van advocaten (NOvA) is „zeer geschokt” dat een advocaat in de uitoefening van zijn functie is geliquideerd. „We leven mee met de nabestaanden en volgen het onderzoek op de voet”, zegt een woordvoerder. Ook partijen in de Tweede Kamer reageren vol ongeloof. „Een regelrechte aanslag op onze rechtsstaat”, laat regeringspartij CDA weten. Verdriet heerst onder collega’s van Wiersum.
18/09 09u30  Oppositie: bedrijven veel zwaarder belastenDe linkse oppositie wil bedrijven veel meer belasten dan het kabinet en het opgehaalde geld vooral investeren in de publieke sector. Dat staat in de tegenbegroting die GroenLinks, SP en PvdA vandaag presenteren.
18/09 09u30  Taghi: Oud-vwo’er vol wraaklust en een alcoholprobleem’De Neus’, ’Freggel’ of ’De Kleine’. De belangrijkste verdachte in het liquidatieproces Marengo staat bekend onder verschillende bijnamen. Geen crimineel werd aan zoveel moorden gelinkt als de nu 41-jarige Ridouan Taghi. De Telegraaf ging eerder op zoek naar de roots van de man die opklom van softdrugsdealertje tot internationale cokebaron.
18/09 09u30  Advocaat kroongetuige geliquideerdDe man die woensdagochtend is doodgeschoten in Amsterdam is de advocaat Derk Wiersum zijn, die kroongetuige Nabil B. bijstaat in het liquidatieproces Marengo rond het criminele kopstuk Ridouan Taghi.
18/09 09u16  ‘Advocaat kroongetuige geliquideerd in Amsterdam’De man die woensdagochtend is doodgeschoten in Amsterdam zou de advocaat Derk Wiersum zijn, die kroongetuige Nabil B. bijstaat in het liquidatieproces Marengo rond het criminele kopstuk Ridouan Taghi. Dat bevestigen meerdere bronnen uit de directe omgeving
18/09 09u00  Boze toeschouwer loopt weg bij EvaAls het bij Jinek over de kosten in de zorg gaat, wordt het een toeschouwer even teveel.
18/09 09u00  Bronnen: ’Advocaat kroongetuige geliquideerd’De man die woesdagochtend is doodgeschoten in Amsterdam zou de advocaat Derk Wiersum zijn, die kroongetuige Nabil B. bijstaat in het liquidatieproces Marengo rond het criminele kopstuk Ridouan Taghi.
18/09 08u45  Opnieuw liquidatiepoging AmsterdamAan de Imstenrade in Amsterdam is woensdagochtend een nog onbekende man neergeschoten. De man verkeert in kritieke toestand. De schietpartij heeft alle schijn van een liquidatie of poging daartoe.
18/09 08u45  Werknemers AEB sturen boze brief naar gemeenteDe werknemers van de noodlijdende afvalcentrale AEB zijn woest op de gemeente Amsterdam. Dit blijkt uit een brief die de ondernemingsraad gisteren aan de burgemeester stuurde. Ze vrezen voor het voortbestaan van AEB, doordat de gemeente een stokje heeft gestoken voor de overname door een commerciële partij.
18/09 08u30  Verdachten aanslag Telegraaf voor de rechterDe tien mensen die worden verdacht van de aanslag op De Telegraaf staan vandaag voor de rechter.
18/09 08u30  Werknemers AEB woest op gemeente AmsterdamDe werknemers van de noodlijdende afvalcentrale AEB zijn woest op de gemeente Amsterdam. Dit blijkt uit een brief die de ondernemingsraad gisteren aan de burgemeester stuurde. Ze vrezen voor het voortbestaan van AEB, doordat de gemeente een stokje heeft gestoken voor de overname door een commerciële partij.
18/09 08u00  Erfpachter A’dam moet snel handelenDe Vereniging Eigen Huis (VEH) gaat al zijn 25.000 Amsterdamse leden nog deze week een brief sturen over de hoofdstedelijke erfpacht. Het advies in drie woorden: heel snel handelen.
18/09 07u15  19-jarige zonder rijbewijs voor 4e keer gepaktDe politie in Zoetermeer heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een man staande gehouden die zonder rijbewijs een auto bestuurde. Dat was al zijn vierde keer.
18/09 07u15  Eerste vorst aan de grond sinds zomerIn de nacht van dinsdag op woensdag is voor het eerst na de zomer grondvorst waargenomen. Op de weerstations Eindhoven en Gilze-Rijen daalde de temperatuur op 10 centimeter hoogte naar -0,4 graden. Ook in Maastricht vroor het licht, met -0,3 graden, meldt Weeronline.
18/09 07u15  Eigenaren dode hond voor de rechterEen 24-jarige man en een 22-jarige vrouw uit Rijswijk moeten woensdag voor de politierechter in Den Haag verschijnen omdat zij ervan worden verdacht dat zij in juni hun hond aan een boom hebben gebonden, met dodelijk gevolg.
18/09 07u00  Eigenaren dode vechthond voor de rechterEen 24-jarige man en een 22-jarige vrouw uit Rijswijk moeten woensdag voor de politierechter in Den Haag verschijnen omdat zij ervan worden verdacht dat zij in juni hun vechthond aan een boom hebben gebonden, met dodelijk gevolg.
18/09 07u00  Tientallen woningen ontruimd om granaat in wijk VeghelEen aantal inwoners van Veghel moest dinsdagavond hun huis uit vanwege een onstabiele granaat. Een magneetvisser had het explosief meegenomen naar de Parkietendonk.
18/09 06u01  Opvoedkundige: kind moet geen ’het’ zijnBaby’s of peuters geslachtloos door het leven laten gaan? Opvoedkundige Marina van der Wal heeft er geen goed woord voor over. „Deze ouders proberen een maatschappelijk punt te maken over de rug van hun eigen kind.”
18/09 05u30  Aandacht voor dodenwegNa opnieuw een fataal ongeval op een provinciale weg trekken Veilig Verkeer Nederland en de ANWB hard aan de bel. Provincies moeten nu de geldbuidel trekken om de veiligheid op de zogenoemde ’dodenwegen’ te verbeteren. „Per provincie praat je over 3 miljoen euro om het veiliger te maken. Daar zou je niet eens over moeten willen discussiëren.”
18/09 01u15  Boeing wilde opstijgen vanaf taxibaan SchipholEen Boeing 737 van Transavia heeft begin deze maand geprobeerd op te stijgen vanaf een taxibaan op Schiphol.
17/09 23u30  Troonrede ’verschrikkelijk’ en ’een misser’Oppositiepartijen spuien hun kritiek op het vooral positieve nieuws in de troonrede en de miljoenennota. PVV-leider Geert Wilders noemt de plannen ’verschrikkelijk’, Lilian Marijnissen (SP) vindt de troonrede ’een misser’.
17/09 23u15  Minister vreest vertraging woningbouw door stikstofDe vastgelopen woningmarkt moet uit het slop worden getrokken door een investering van twee miljard euro en strengere regels om beleggers te dwarsbomen. Een miljard euro daarvan wordt deels ingezet om de gevolgen van de stikstofuitspraak op te vangen. Daaruit blijkt dat het kabinet in de begroting serieus rekening houdt met een financiële strop door de veelbesproken uitspraak.
17/09 23u15  Stijging zorgtoeslag groter dan de toename van de premieZorg moet slimmer en goedkoper. Dat is het mantra van kabinet-Rutte III. Maar vooralsnog lopen de zorguitgaven alleen maar op. Volgend jaar gaat er drie miljard euro extra naartoe. In totaal zit de rekening inmiddels ver boven de 80 miljard.
17/09 23u00  Ontruiming om granaat in wijk VeghelEen aantal inwoners van Veghel moet dinsdagavond hun huis uit vanwege een onstabiele granaat. Een magneetvisser had het explosief meegenomen naar de Parkietendonk.
17/09 22u46  ’Niets was Kevin te gek, alles kon’Ze zitten er volledig doorheen, de familieleden en vrienden van de twee jongemannen die maandagavond om het leven kwamen bij een botsing van twee personenwagens in Valthermond. Beide slachtoffers gingen nog naar school, hadden hobby’s en een bijbaantje. Overal wordt hun aanwezigheid gemist.
17/09 22u15  Komende tijd extra verkeerscontroles op ’gevaarlijke’ A15De politie gaat de komende maanden weggebruikers op snelweg A15 tussen Vaanplein en Hoogvliet bij Rotterdam extra controleren. Doel van de actie is de verkeersveiligheid op dit traject te verbeteren. Het aantal ongelukken op de A15 ligt zo’n 25 procent hoger dan het landelijk gemiddelde.
17/09 21u45  Trucker jaagt dashcammer stuipen op het lijfEen dashcammer wordt woensdag bijna van de weg gedrukt als een vrachtwagenchauffeur via de linkerbaan wil invoegen.
17/09 21u30  Taks bedrijfspanden omhoog voor klimaatplannenHet kabinet gaat de overdrachtsbelasting voor niet-woningen verhogen. Voor het kopen van een bedrijfspand, maar ook grond voor woningbouw, wordt vanaf 2021 7 procent belasting geheven. Dat levert bijna 300 miljoen euro op als dekking voor de klimaatplannen. De Raad van State is kritisch op het voorstel.
17/09 21u15  Drone-aanval dreigt ook voor NederlandDe dreiging van aanvallen met drones is ook in ons land reëel. De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) waarschuwde in april 2017 al voor het gevaar van drones in ons land. Net als in oorlogsgebieden kunnen drones van maar een paar honderd euro worden gebruikt als wapen bij een terreurdaad. De krijgsmacht en de politie moeten ze voorkomen, maar een waterdicht systeem is er nog niet.
17/09 21u15  Driehonderd Franse fans Lille opgepakt in AmsterdamUPDATE 21:14 uur Zo’n 300 voetbalsupporters van Lille OSC zijn aangehouden op het metrostation Strandvliet in Amsterdam Zuid-Oost. Ze maakten zich schuldig aan het verstoren van de openbare orde, het afsteken van vuurwerk, geweld en vernieling, meldt de politie. De fans zijn per ov-bus naar het politiebureau gebracht, in plaats van de Johan Cruijff Arena.
17/09 19u45  Troonrede: 'Eerst zien, dan geloven!'In deze speciale Prinsjesdag Afhameren bespreken Pim Sedee en Wouter de Winther de bijzonderheden uit de troonrede.
17/09 19u15  Hoe Yep bent u?„Vroeger ging het om een gehoorapparaat en een bril. Nu om een opvouwbare rollator die in de trein meekan.” Een standhouder op de 50PlusBeurs kan het niet puntiger samenvatten. Want denk maar niet dat de bezoekers vooral bezig zijn met de laatste loodjes. Of je ze nou Yeppers (Young Elderly Persons), actieve ouderen of pre-senioren wil noemen: ze leven erop los.
17/09 18u45  Ophef om Haagse ’nazi’-demonstratieDe Israëlische ambassadeur in Nederland wil met burgemeester Krikke om tafel vanwege een ’neonazi-demonstratie’ eind september in de Hofstad. Hij vindt het onbegrijpelijk dat de betoging mag doorgaan.
17/09 18u45  ‘Verstappen wacht zwaarste race van het seizoen’Voor Max Verstappen waren de afgelopen twee races een teleurstelling, maar in Singapore wordt Red Bull weer als favoriet gezien voor een overwinning. Ook door autocoureur Giedo van der Garde en Telesportverslaggever Erik van Haren.
17/09 18u30  OM eist celstraf tegen sadistische boekhouder kerkIn hoger beroep is vijf jaar celstraf geëist tegen een oud-penningmeester van de Christelijk Gereformeerde Kerk in Den Haag wegens seksuele mishandelingen van enkele verstandelijk beperkte of minderjarige vrouwen en van verduistering van ruim 435.000 euro van de kerk. Met het geld betaalde hij de vrouwen om zijn extreme sadistische sekswensen uit te voeren. Zij raakten hier soms door gewond.
17/09 18u15  Bekladder (36) begraafplaats Mierlo heeft psychische problemenDe 36-jarige man die verdacht wordt van het bekladden van graven op de oorlogsbegraafplaats in Mierlo, heeft psychische problemen. Dat blijkt volgens het Openbaar Ministerie (OM) uit een eerste onderzoek naar de verdachte, wiens voorarrest dinsdag met veertien dagen verlengd werd.
17/09 18u00  Monique pakt snerende Hazes terug!Een snelle update vanuit showbizzland: de laatste nieuwtjes en de meest besproken foto’s en filmpjes van de sterren.
17/09 17u45  Onderzoek naar zwaargewond kind in WormerveerDe politie doet in en rond een woning in Wormerveer (Noord-Holland) onderzoek naar een gebeurtenis „waarbij een zeer jong kind ernstig letsel heeft opgelopen.” Dit weekend is het kind volgens de politie in kritieke toestand opgenomen in een ziekenhuis.
17/09 17u31  50PlusBeurs: 'Rode blosjes door de wijn'Dat veel ouderen genieten van het leven wordt bewezen op de 50PlusBeurs in Utrecht.
17/09 17u16  Hagenaar (71) dood na mogelijke mishandeling straatjongerenEen 71-jarige Hagenaar is bezweken aan verwondingen die hij maandag vermoedelijk opliep bij een mishandeling in zijn woonplaats. Na een melding van een onwelwording gingen hulpdiensten naar zijn woning aan de Blois van Treslongstraat in het Haagse Geuzenkwartier.
17/09 17u16  Geen extra geld voor drugsbestrijdingVoor de aanpak van ondermijning en drugscriminaliteit is minder geld uitgetrokken dan waarop belanghebbenden hadden gehoopt. Dat blijkt uit de Prinsjesdagplannen van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Structureel extra geld blijft uit, terwijl de top van het Openbaar Ministerie (OM) en twaalf burgemeesters waarschuwen dat er echt meer moet gebeuren om te voorkomen dat drugscriminelen hun gang kunnen gaan.
17/09 17u00  Moeder dode baby Sloterplas moet naar rechterDe vrouw die in 2016 haar dode baby achterliet bij de Sloterplas in Amsterdam moet zich volgende week voor de rechter verantwoorden. Het Openbaar Ministerie houdt haar verantwoordelijk voor het wegmaken en/of verborgen houden van haar kindje. Volgens een OM-woordvoerder wordt de vrouw niet meer verdacht van het doden van haar baby, een jongetje.
17/09 17u00  Honderd Franse fans Lille opgepakt in AmsterdamZeker honderd voetbalsupporters van Lille OSC zijn aangehouden bij metrostation Strandvliet in Amsterdam Zuid-Oost. Ze maakten zich schuldig aan het verstoren van de openbare orde, het afsteken van vuurwerk, geweld en vernieling, meldt de politie.
17/09 16u45  Minder geld voor drugsbestrijdingVoor de aanpak van ondermijning en drugscriminaliteit is minder geld uitgetrokken dan waarop belanghebbenden hadden gehoopt. Dat blijkt uit de Prinsjesdagplannen van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Structureel extra geld blijft uit, terwijl de top van het Openbaar Ministerie (OM) en twaalf burgemeesters waarschuwen dat er echt meer moet gebeuren om te voorkomen dat drugscriminelen hun gang kunnen gaan.
17/09 16u45  Geen enkele zwarte Piet bij Sint-intochtOmdat Sinterklaas voortaan alleen nog door roetveegpieten wordt vergezeld bij de landelijke intocht, zit de Huispiet ook niet langer in het Sinterklaasjournaal van de NTR. „Ik ben er niet meer bij, mijn rol is eruit”, zegt acteur Maarten Wansink. „Ik was de laatste echte Zwarte Piet.” De Huispiet was sinds 2001 te zien in het Sinterklaasjournaal en bij de intocht op televisie.
17/09 16u31  Vriendin Baudet jaloers op baardDe koning sprak de Troonrede dit jaar voor het eerst uit met een koninklijke baard. Politici vinden het wel een blijvertje, inclusief de vriendin van FvD-leider Thierry Baudet.
17/09 16u31  Voetbalfans verstoren metroverkeer AmsterdamEen grote groep voetbalsupporters heeft het metroverkeer in Amsterdam verstoord. De politie meldt dat dat gebeurde in metrostation Strandvliet in Zuid-Oost. Volgens vervoersbedrijf GVB rijden metro 50, 53 en 54 met vertraging. Wat er precies is gebeurd, is nog niet bekend.
17/09 16u00  Vader (30) krijgt 14 jaar voor doden zwangere vrouwDe 30-jarige Eritreeër Mehari T.M. uit Leens is veroordeeld tot een celstraf van veertien jaar voor het wurgen van zijn zwangere echtgenote. Volgens de rechtbank in Groningen gaat het om dubbele doodslag.
17/09 15u46  Veteraan Rudi Hemmes (96) geëerd in toespraak koningOp deze Prinsjesdag is een bijzondere eer te beurt gevallen aan de 96-jarige oud-Engelandvaarder Rudi Hemmes, die 75 jaar geleden met de Prinses Irene Brigade meehielp aan de bevrijding van ons land. De generaal-majoor b.d. zat niet alleen naast prinses Beatrix langs de route van de koning naar de Ridderzaal, maar Willem-Alexander haalde hem in de Troonrede zelfs aan. Hij noemde Hemmes een held.
17/09 15u46  Oplossing voor fileveroorzaker: fotoborden bij tunnelsEr komt een bijzondere aanpak tegen tunnelbotsingen door te hoge vrachtwagens. Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) haalt een opmerkelijk wapen van stal tegen deze fileveroorzakers.
17/09 15u30  ’Nederlandse economie toont zich robuust’Nederland staat er financieel gezond voor. „De Nederlandse economie toont zich robuust.” Met die woorden heeft minister Wopke Hoekstra van Financiën de miljoenennota aan de Tweede Kamer aangeboden.
17/09 15u30  Duizenden steunbetuigingen aan gedrogeerde bejaarde (94)De hoogbejaarde man die in april in zijn woonruimte in een Amsterdams verzorgingstehuis werd gedrogeerd en bestolen, heeft meer dan 2000 steunbetuigingen gekregen via het tv-programma Opsporing Verzocht. Die besteedde vorige week aandacht aan de beroving van de 94-jarige, waarop een 61-jarige vrouw uit Zaanstad zichzelf bij de politie aangaf.
17/09 15u30  YouTubers reageren op Area 51-uitspraakYouTubers Ties Granzier en Govert Sweep, die afgelopen week zijn opgepakt voor het betreden van een verboden terrein bij Area 51, wilden nooit de wet overtreden.
17/09 15u30  Motorrijder verongelukt in HelmondDoor een ongeluk in Helmond is dinsdagmiddag een motorrijder om het leven gekomen. Het ongeval gebeurde op de Neervoortseweg in die plaats.
17/09 15u16  Aanhouding voor granaat Amsterdamse moskeebestuurderDe politie heeft een verdachte aangehouden die in april mogelijk een handgranaat aan de brievenbus van een moskeebestuurder in Amsterdam heeft vastgetapet. Het gaat om een 21-jarige man die al in de gevangenis zat. Zijn motief is nog niet duidelijk.
17/09 15u01  Kleurrijke mix en match hoedjesOp ’hoedjesdag’ wordt flink uitgepakt zowel met kleding als met de, al dan niet bijpassende, hoedjes. De eerste indruk is dat het geheel vooral kleurrijk en divers is vandaag en dat er flink is uitgepakt. Sommige dames kiezen voor ton-sur-ton, dus kleding en hoed in dezelfde tint, waar anderen juist weer kiezen voor contrast met diverse andere verschillende kleuren.
17/09 15u01  Autopsie lichaam Cohen uitgesteldDe autopsie op het lichaam van Tob Cohen is met een dag uitgesteld. Na bezwaren van de verdediging van hoofdverdachte Sarah W. over de objectiviteit van de aangestelde patholoog, zal woensdag een collega van hem de doodsoorzaak vaststellen.
17/09 14u45  ’Nederlander heeft recht om van groei te profiteren’De vakbonden zijn sceptisch over de koopkrachtplaatjes die het kabinet vandaag presenteert.
17/09 14u31  Bonden sceptisch over koopkrachtbelofteDe vakbonden zijn sceptisch over de koopkrachtplaatjes die het kabinet vandaag presenteert.
17/09 14u15  Hilversumse wint loterij, maar alarmeert politieMedewerkers van de Nationale Postcode Loterij hebben dinsdag in Hilversum veel moeite moeten doen om een vrouw blij te maken met de straatprijs van 25.000 euro. Zij kregen door de vrouw zelfs de politie op zich afgestuurd.
17/09 14u15  ‘Opvallend decolleté jurk Máxima'Maarten Steendam en koningshuisdeskundige Justine Marcella verwonderen zich over de bordeauxrode jurk met diep decolleté van koningin Máxima.
17/09 14u15  Vrouw denkt dat Straatprijs babbeltruc isDe politie Hilversum kreeg vanochtend een wel heel bijzonder telefoontje. Een winnares van de straatprijs van de Postcode Loterij vertrouwde de prijsuitreikers niet en dacht dat ze met een babbeltruc voor de gek werd gehouden. Maar uiteindelijk ontving ze daadwerkelijk een cheque van 25.000 euro, meldt de politie op Facebook.
17/09 14u15  Lees hier de troonrede van de koningKoning Willem-Alexander heeft dinsdag in de Haagse Ridderzaal de Troonrede 2019 uitgesproken. Hieronder volgt de volledige tekst.
17/09 14u01  Huispiet niet langer bij tv-intocht SintOmdat Sinterklaas voortaan alleen nog door roetveegpieten wordt vergezeld bij de landelijke intocht, zit de Huispiet ook niet langer in het Sinterklaasjournaal van de NTR. „Ik ben er niet meer bij, mijn rol is eruit”, zegt acteur Maarten Wansink. „Ik was de laatste zwarte piet.” De Huispiet was sinds 2001 te zien in het Sinterklaasjournaal en bij de intocht op televisie.
17/09 14u01  Koning in Troonrede: Nederland staat er goed voorNederland staat er goed voor nu de koopkracht toeneemt, meer mensen betaald werk hebben en de staatsschuld kleiner wordt. Toch moeten we rekening houden met tegenvallers, zoals een naderende Brexit. Ook is het niet vanzelfsprekend dat financiële voorspoed door iedereen wordt gemerkt.
17/09 13u46  Máxima met gewaagd decolletéKoning Willem-Alexander mag dan de aandacht op zich gericht hebben door zijn blijvende baard-statement, maar Máxima laat zich niet van haar modetroon stoten. Zij scoort op deze Prinsjesdag met een prachtige diep bordeauxrode jurk met diep decolleté en (voor het eerst op Prinsjesdag) los haar onder haar hoedje.
17/09 13u46  ’Belofte iedere keer niet nagekomen’Grote groepen Nederlanders, waaronder de middeninkomens, zullen er volgend jaar nauwelijks op vooruit gaan. Dat zegt voorzitter Reinier Castelein van vakbond De Unie naar aanleiding van de Miljoenennota.
17/09 13u46  Koning: Nederland blijft land van brede middenwegNederland is een nuchter land, maar op Prinsjesdag mogen we even smullen van pracht en praal. De Glazen Koets, de hoedjes, de statige Troonrede en het koffertje met de Miljoenennota. Allemaal tradities die horen bij de derde dinsdag van september. Over de inhoud weten we al veel, maar er blijven altijd verrassingen over.
17/09 13u15  Baard is blijvertjeHet is prinsjesdag en dan draait traditiegetrouw alles om DE hoedjes. En om DE outfit van onze koningin Máxima uiteraard. Maar vandaag ging het eerste gesprek van de dag over iets totaal anders: heeft koning Willem-Alexander nog steeds zijn baard of niet? En jawel de koning zal vandaag voor het eerst tijdens Prinsjesdag de Troonrede voorlezen met baard.
17/09 13u00  Eigenaar attractie Wijchen: ’Mijn zoon drukte direct op de noodstop’Frank Vale, de eigenaar van de kermisattractie waarin maandagavond meerdere mensen gewond zijn geraakt, is behoorlijk geschrokken van het ongeluk. „Ik heb alleen oog voor de slachtoffers, de schade boeit me niet.” De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NWA) doet op het moment onderzoek.
17/09 12u45  ’Privé-kwestie’ neemt steeds gekkere vormen aan’Coalitiepartijen in Amsterdam willen plots spoedig van burgemeester Femke Halsema een verklaring horen nu naast haar minderjarige zoon ook haar partner Robert Oey door het Openbaar Ministerie als verdachte is aangemerkt.
17/09 12u00  NVWA onderzoekt ongeluk vader en zoontje op kermisDe Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) doet onderzoek naar een ongeluk met een kermisattractie in het Gelderse Wijchen maandagavond. Een 38-jarige man raakte daarbij zwaargewond en ook zijn zoontje is met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Vijf anderen raakten lichtgewond, maar hoefden niet naar het ziekenhuis, meldde de politie dinsdag.
17/09 12u00  NVWA doet onderzoek naar ongeluk kermisDe Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) doet onderzoek naar een ongeluk met een kermisattractie in het Gelderse Wijchen maandagavond. Een 38-jarige man raakte daarbij zwaargewond en ook zijn zoontje is met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Vijf anderen raakten lichtgewond, maar hoefden niet naar het ziekenhuis, meldde de politie dinsdag.
17/09 12u00  ‘Staking is aanslag op reputatie KLM’Woensdag legt het grondpersoneel van KLM opnieuw het werk neer. Luchtvaartverslaggever Yteke de Jong legt uit waarom en wat de reiziger kan verwachten.
17/09 11u45  ’Bent u beroemd?’,,Wij stonden vanmorgen vroeg op het station om u te zien zwaaien vanaf het balkon”. Met een groot spandoek staan leerlingen van groep 8 van de Willem Farrelschool uit Hoevelaken onder de grote boom tegenover paleis Noordeinde.
17/09 11u30  Dode door steekpartij in Den HaagOp de Paardenbergstraat in Den Haag heeft dinsdagochtend rond een uur of tien een steekpartij plaatsgevonden waarbij een dode is gevallen. Een ander raakte gewond en is naar het ziekenhuis overgebracht. Het zou gebeurd zijn bij het terrein van een Turks Islamitische Culturele Stichting.
17/09 11u00  Roken taboe rond menig ziekenhuisZiekenhuizen verklaren de roker tot persona non grata. Wie in de buurt van een hospitaal een sigaret opsteekt, wordt soms zelfs door speciale ’terreincoaches’ verjaagd, blijkt uit een inventarisatie van De Telegraaf.
17/09 11u00  Twee gewonden na steekpartij in Den HaagOp de Paardenbergstraat in Den Haag heeft dinsdagochtend rond een uur of tie een steekpartij plaatsgevonden waarbij twee gewonden zijn gevallen. Het zou gebeurd zijn bij het terrein van een Turks Islamitische Culturele Stichting.
17/09 10u45  Alleen roetveegpieten bij intocht ApeldoornBij de landelijke intocht van Sinterklaas in Apeldoorn zijn alleen roetveegpieten te zien, geen volledig zwart geschminkte pieten. Ook in het Sinterklaasjournaal van de NTR komen alleen roetveegpieten voor.
17/09 10u30  ‘Baard maakt de koning zo oud!’De eerste Oranjefans zitten vanochtend al vroeg voor Paleis Noordeinde om het beste plekje te bemachtigen. Ze verheugen zich op de pracht en praal van Prinsjesdag en hebben ook een duidelijke mening over de baard van de koning.
17/09 10u15  Den Haag klaar voor PrinsjesdagNederland is een nuchter land, maar op Prinsjesdag mogen we even smullen van pracht en praal. De Glazen Koets, de hoedjes, de statige Troonrede en het koffertje met de Miljoenennota. Allemaal tradities die horen bij de derde dinsdag van september. Over de inhoud weten we al veel, maar er blijven altijd verrassingen over.
17/09 10u00  Grofvuil langer naast containerDen Haag heeft een opmerkelijke oplossing bedacht in de strijd tegen bijplaatsingen bij ondergrondse afvalcontainers: grofvuil niet gelijk weghalen, maar juist een paar dagen langer laten staan. Maar wél voorzien van een sticker om duidelijk te maken dat dit echt illegaal is.
17/09 10u00  Wijchen decor van strijd om titel Beste opgieter van de wereldWie bij de sauna denkt aan zwetende mensen in een te krap houten hokje, moet beslist eens naar het Gelderse Wijchen. Daar lopen deze laatste zomerweek de temperaturen hoog op tijdens het ’WM Aufguss’. Of zoals we in fatsoenlijk Nederlands zouden zeggen: het wereldkampioenschap opgieten. Deelneemster Carline Versluis: „Vergis je niet, dit is topsport.”
17/09 09u31  Kabinet heeft genoeg PrinsjesdagplannenDe strijd tegen mensenhandel en gedwongen prostitutie verslapt. Daarom moet er volgens de ChristenUnie en de PvdA tien miljoen euro per jaar extra naar politiecapaciteit om die aanpak weer een impuls te geven. Het plan van de twee partijen zal lang niet het enige zijn dat in deze drukke politieke week van Prinsjesdag en algemene politieke beschouwingen wordt gelanceerd. Een vooruitblik.
17/09 09u15  Start cokesmokkelzaak tegen ex-beurshandelaarDisdagochtend begint de zaak tegen oud-beurshandelaar Florian van L. en acht andere verdachten. Ze moeten voor de rechtbank verschijnen wegens de invoer van 1100 kilo cocaïne in een lading ananassap.
17/09 09u00  Weggepeste viswinkel mag toch blijvenDe viswinkel The Seafood Shop op de Leidsestraat mag voorlopig toch openblijven.
17/09 09u00  Doutzen over sexy foto’s: ‘Vooral Nederlanders negatief’Topmodel Doutzen Kroes begint een eigen YouTube-kanaal waarin ze een andere kant van zichzelf wil laten zien. Bij Jinek wordt een eerdere video van de Friezin besproken.
17/09 08u45  Fans vannacht al met thermoskan langs de routeNog voor het krieken van de dag stonden ze er al; het bekende groepje Oranjefans dat iedere jaar al in het donker aankomt op Noordeinde om het beste plekje voor het paleis te bemachtigen. In fel oranje kleuren, een thermoskan gevuld met koffie en met krukjes om op te zitten. Zo komende vele uren tot het moment waar het allemaal om draait wel door. Echt een plekje bezetten vanaf 6 uur in de morgen is niet echt nodig, maar voor Oscar Meijer, bekend om zijn gebreide trui met buttons, is het inmiddels onderdeel van de traditie.
17/09 08u30  CU en PvdA: meer geld voor strijd tegen mensenhandelDe strijd tegen mensenhandel Daarom moet er volgens de ChristenUnie en de PvdA tien miljoen euro per jaar extra naar politiecapaciteit om die aanpak weer een impuls te geven.
17/09 08u30  Genoeg PrinsjesdagplannenDe strijd tegen mensenhandel en gedwongen prostitutie verslapt. Daarom moet er volgens de ChristenUnie en de PvdA tien miljoen euro per jaar extra naar politiecapaciteit om die aanpak weer een impuls te geven. Het plan van de twee partijen zal lang niet het enige zijn dat in deze drukke politieke week van Prinsjesdag en algemene politieke beschouwingen wordt gelanceerd. Een vooruitblik.
17/09 08u00  Actie na golf aan steekpartijen nodigBurgemeester Paul Depla van Breda hield zaterdag een pleidooi in De Telegraaf voor het preventief fouilleren naar aanleiding van een golf aan steekincidenten in zijn stad. En uitgerekend in die stad was het dit weekend weer raak. Ook politie en jongerenwerkers slaan alarm over het steekgeweld.
17/09 08u00  Kabinet pakt huurstijging en scheefwonen aanDe huurprijzen worden minder afhankelijk van de op veel plaatsen rap opgelopen WOZ-waarde. Scheefwoners gaan meer huur betalen. Die maatregelen neemt het kabinet om de vastgelopen woningmarkt vlot te trekken.
17/09 07u31  Nikab-noodknop ver wegEen alarm-app voor nikabdraagsters in nood komt voorlopig niet van de grond. Moslims slagen er niet in de benodigde tienduizend euro bij elkaar te krijgen om de telefoonapplicatie te ontwikkelen.
17/09 07u31  Den Haag stroomt weer vol voor PrinsjesdagDen Haag maakt zich op voor Prinsjesdag. De eerste Oranjefans begeven zich al naar de route waarover aan het begin van de middag de Glazen Koets met koning Willem-Alexander en koningin Máxima de rit van Paleis Noordeinde naar het Binnenhof maken. Daar leest de koning in de Ridderzaal de troonrede voor.
17/09 07u15  Vijfde persoon naar ziekenhuis na autocrossBij de autocross in Leende, waar zondag een auto inreed op het publiek, is nog een persoon gewond geraakt. Een 50-jarige man uit Kaatsheuvel zakte maandagavond in elkaar en is naar het ziekenhuis gebracht.
17/09 07u15  ‘Pijnlijk, maar dit wil Rob niet delen’Rob de Nijs was altijd al een enorme brekebeen, aldus Evert Santegoeds. Hoe ziet de toekomst van de 76-jarige zanger eruit?
17/09 05u31  Drone-oorlog dreigtDrone-aanvallen hebben het Midden-Oosten opnieuw aan de rand van een oorlog gebracht. De inzet van de kleine, onbemande toestellen verstoort het wankele machtsevenwicht in de regio. Milities beschikken opeens over een luchtmacht, terwijl staten relatief goedkope acties kunnen uitvoeren. Het toenemende succes van de drones dreigt tot escalatie te leiden.
17/09 05u31  Benzineprijs door het dakBenzineprijzen stijgen vandaag met dubbeltjes per tankbeurt. Als het tot een gewapend conflict tussen Iran en de VS komt, kan de literprijs tot boven de 2 euro stijgen, verwachten analisten.
17/09 05u31  Ministers klaar voor ’kledingbal’ PrinsjesdagPrinsjesdag biedt politici hét podium om iets van hun portefeuille te laten zien, niet alleen via het cijferwerk van de begroting, maar de laatste jaren steeds vaker via een kledingstatement. Vandaag draagt minister Ank Bijleveld (Defensie) een jurk gemaakt van oude uniformen. Haar CDA-collega Hugo de Jonge (Volksgezondheid) – die met die schoenen – liet stappers ontwerpen door een kunstenaar met een verstandelijke beperking.
17/09 05u31  ’Scherp aanpak mensenhandel aan’De strijd tegen mensenhandel en gedwongen prostitutie verslapt. Daarom moet er volgens de ChristenUnie en de PvdA tien miljoen euro per jaar extra naar politiecapaciteit om die aanpak weer een impuls te geven. Het plan van de twee partijen zal lang niet het enige zijn dat in deze drukke politieke week van Prinsjesdag en algemene politieke beschouwingen wordt gelanceerd. Een vooruitblik.
17/09 05u00  ’Dossier zoon Halsema kwam pas na publicatie’Het arrondissementsparket in Haarlem heeft het strafdossier over het wapenbezit van de zoon van burgemeester Femke Halsema pas na de publicatie in De Telegraaf ontvangen van het Openbaar Ministerie in Amsterdam.
17/09 05u00  Halsema’s partner officieel verdachteHet Openbaar Ministerie heeft Robert Oey, partner van burgemeester Halsema, officieel aangemerkt als verdachte vanwege het voorhanden hebben van een revolver en inmiddels uitgebreid verhoord.
17/09 00u16  Prinses Irene krijgt een bos cadeauPrinses Irene krijgt een bos cadeau vanwege haar 80e verjaardag. Het gaat om een initiatief van Peter Derksen, directeur van de Nationale Boomfeestdag. Hij was een van de gasten tijdens de eenmalige voorstelling Ode aan de Natuur, die gisteravond voor de groene tante van koning Willem-Alexander werd opgevoerd in het Amsterdamse theater Carré.
17/09 00u16  Autokilometers naar recordWe rijden steeds meer. Alle Nederlandse personenauto’s samen legden vorig jaar een recordaantal van 121,4 miljard kilometer af. Vooral het bedrijfsleven leverde een belangrijke bijdrage aan de toename van 2,3 miljard kilometer in vergelijking met 2017.
17/09 00u00  Twee doden en ernstig gewonde door ongeval in DrentheBij een ongeval in het Drentse Valthermond zijn twee personen overleden. Een derde betrokkene raakte volgens de politie ernstig gewond. Twee auto’s botsten op de N378 frontaal op elkaar.
16/09 23u00  Nederlandse cold case voor Braziliaanse rechterCarolijn Bergman werd veertien jaar geleden in haar woning in Blaricum op klaarlichte dag op brute wijze overvallen. Door het werk van een Nederlands coldcaseteam staat de verdachte vandaag in Brazilië eindelijk voor de rechter.
16/09 22u30  Vloggers krijgen boete van samen 4500 dollar voor betreden Area 51De Nederlandse Youtubers Ties Granzier (20) en Govert Sweep (21) hebben vandaag in de rechtbank van Las Vegas een boete van samen 4500 dollar opgelegd gekregen voor het betreden van de Amerikaanse militaire basis Area 51. De twintigers hoeven dus niet de gevangenis in.
16/09 21u45  Dit klimaatmeisje is de Nederlandse GretaSara Langeveld mag als ’Nederlandse Greta’ onze vaderlandse scholieren vertegenwoordigen bij de komende VN-klimaattop in New York. De 17-jarige VWO-scholiere uit Den Haag werd verkozen uit vijf topkandidaten.
16/09 21u30  Dit klimaatmeisje de Nederlandse GretaSara Langeveld mag als ’Nederlandse Greta’ onze vaderlandse scholieren vertegenwoordigen bij de komende VN-klimaattop in New York. De 17-jarige VWO-scholiere uit Den Haag werd verkozen uit vijf topkandidaten.
16/09 21u16  Depla wil gezamenlijke aanpak steekpartijenBurgemeester Paul Depla van Breda wil binnen het netwerk van veertig grote en middelgrote Nederlandse steden (G40) kennis en informatie uitwisselen over de aanpak van geweld waarbij messen worden gebruikt. „Het lijkt een groeiend probleem. Alsof er steeds meer mensen met zo’n wapen op zak lopen.”
16/09 21u00  Banken trekken zich terug uit noodlijdend afvalenergiebedrijfHet Amsterdamse stadsbestuur speelt hoog spel als de privatisering van het noodlijdende Afval Energie Bedrijf (AEB) geen doorgang vindt. Uit een uitgelekte brief blijkt dat de directie van het bedrijf, waarvan Amsterdam 100 procent aandeelhouder is, al een tekort heeft van 74 miljoen nu het bankenconsortium dat AEB overeind hield zich terug heeft getrokken.
16/09 20u00  Bekladde oorlogsgraven Mierlo weer schoonDe bekladdingen op graven van de oorlogsbegraafplaats in Mierlo zijn na dagen schoonmaken maandagavond allemaal verwijderd. Een speciaal onderhoudsteam van de Commonwealth War Graves Commission laat dit via de gemeente Geldrop-Mierlo weten. Het betekent dat de herdenking van de bevrijding 75 jaar geleden dinsdag door kan gaan.
16/09 20u00  Ook tbs-advocaten luiden noodklokZware onderbezetting en een hoog verloop onder personeel in tbs-klinieken kunnen leiden tot inschattingsfouten bij het verlenen van verloven. Daarvoor waarschuwt voorzitter Job Knoester van de Vereniging van tbs-advocaten naar aanleiding van de crisis bij tbs-kliniek Hoeve Boschoord.
16/09 19u46  'Natuurlijk is Ajax favoriet tegen dit Lille'Wordt het Champions League-avontuur opnieuw een groot succes voor Ajax? Dinsdag trappen de Amsterdammers af tegen het Franse Lille en clubwatcher Mike Verweij blikt vooruit.
16/09 19u30  Kleuter (5) overleden bij val in water LeeuwardenEen te water geraakte kleuter is maandagavond overleden. Het vijfjarige kind belandde nabij het Potmargepaad in Leeuwarden in het water. „Tot verdriet van velen heeft de hulpverlening door politie, brandweer, medisch personeel en omstanders niet mogen baten”, laat de politie weten.
16/09 19u15  Meerdere gewonden door kapotte kermisattractie WijchenDoor een ongeluk met een kermisattractie in Wijchen zijn maandagavond meerdere mensen gewond geraakt. Dat laat een woordvoerder van de politie weten.
16/09 19u00  ‘Je proeft wat onzekerheid bij Ten Hag’Wordt het Champions League-avontuur opnieuw een groot succes voor Ajax. Dinsdag trappen de Amsterdammers af tegen het Franse Lille en clubwatcher Mike Verweij blikt vooruit.
16/09 19u00  ’Nederland gevoelig voor criminele schaduwwereld’De top van het Openbaar Ministerie (OM) en twaalf burgemeesters uit alle hoeken van het land doen een dringend beroep op de Tweede Kamer om meer te doen tegen drugscriminaliteit en ondermijning. Investeren in capaciteit, beter samenwerken en regels om criminelen de pas af te snijden moeten soelaas bieden. Anders zal de onderwereld nog verder in de bovenwereld infiltreren, luidt de waarschuwing.
16/09 18u45  Alarm om pijnstiller: ook ellende in NederlandJarenlang is Tom Verhaar (50) verslaafd geweest aan de pijnstiller oxycodon. Hij is één van de bijna half miljoen Nederlanders die dit medicijn voorgeschreven krijgt. ,,Ik leefde buiten mijn eigen lichaam in een constante roes. Ik begon met 10 miligram en eindigde met 220 miligram. Dan slaap je de hele dag.”
16/09 18u16  Minister waarschuwt islamitische hogeschoolDe islamitische hogeschool IUASR in Rotterdam moet binnen drie maanden afstand nemen van discriminerende uitspraken van rector Ahmet Akgündüz. Gebeurt dat niet, dan mag de instelling zich niet langer hogeschool noemen. Dat heeft minister Van Engelshoven (Onderwijs) besloten.
16/09 17u45  Katja wrijft in Halsema-gateEen snelle update vanuit showbizzland: de laatste nieuwtjes en de meest besproken foto’s en filmpjes van de sterren.
16/09 17u15  Amsterdam kritisch op uitrol 5G-internetAmsterdam wil aanpassingen zien in het wetsvoorstel over de uitrol van 5G-internet.
16/09 17u15  Martien gilt het uit tijdens gewaagde actieAls de oprit van zijn B&B geblokkeerd wordt heeft Martien een idee. Kijk vanavond om 20:30 uur naar Chateau Meiland op SBS6.
16/09 17u15  EenVandaag: iets meer vertrouwen in Rutte IIIDe Nederlandse bevolking heeft iets meer vertrouwen gekregen in het kabinet-Rutte III dan een jaar geleden. Rutte III moet echter nog altijd genoegen nemen met een kleine onvoldoende; het gemiddelde rapportcijfer van alle kiezers steeg namelijk van een 4,5 naar een 5,0. Dat blijkt uit een onderzoek van het EenVandaag Opiniepanel.
16/09 17u01  Nooit meer autocross in Leende na drama van zondagDe twee inzittenden van een ’racewagen’ die zondag in Leende inreed op mensen na afloop van de Kempencross, worden verdacht van poging tot moord of doodslag. Dat zei een woordvoerder van de politie maandag. De twee, een 21-jarige man uit Reuver en een 17-jarig meisje uit Veghel, zijn in verzekering gesteld en worden woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.
16/09 16u45  BZV-boer: parenclub-gerucht is onzin!Wat klopt er van het verhaal dat boer Geert Jan een parenclub op zijn erf had? Mariët Oosterwijk ging op onderzoek uit en heeft ook nieuws over de andere boeren.
16/09 16u31  Trein vertraagd door nikabdraagsterEen trein op Rotterdam Centraal heeft vertraging opgelopen door een nikabdraagster (19). De Roosendaalse was aan boord gegaan, terwijl een nikab verboden is in het openbaar vervoer. Ook weigerde ze de trein te verlaten, aldus de politie.
16/09 16u15  Nederlanders zagen ’rook door straten trekken’Nederlandse toeristen hebben angstige uren doorgemaakt op het Griekse vakantie-eiland Zakynthos. De natuurbranden die het zuidelijke deel van het eiland teisteren, zorgden voor hachelijke momenten, met name bij de plaatsen Keri en Agalas.
16/09 16u00  Nikabdraagster uit trein gezetEen trein op Rotterdam Centraal heeft vertraging opgelopen door een nikabdraagster (19). De Roosendaalse was aan boord gegaan, terwijl een nikab verboden is in het openbaar vervoer. Ook weigerde ze de trein te verlaten, aldus de politie.
16/09 16u00  Grote schrik na aanval: ‘Oliemarkt onder druk’De aanval op olie-installaties in Saoedi Arabië afgelopen weekend kan grote gevolgen hebben. Beursanalist Jos Versteeg van InsingerGilissen legt uit wat er kan gebeuren.
16/09 16u00  Na drama Strijbeek: ’Iedereen probeert flink te zijn’Op de Rudolf Steiner School in Breda heeft maandag stilgestaan bij het verlies van een 6-jarige leerling die in de nacht van zaterdag op zondag om het leven kwam door een brand in een houten woning in Strijbeek. Medewerkers van de school kwamen zondag al samen om voorbereidingen te treffen.
16/09 15u46  ’Voorzorgslanding’ Transavia-vlucht naar RotterdamEen Transavia-vlucht op weg van Rome naar Rotterdam heeft maandag een noodlanding op de luchthaven van Venetië moeten maken, omdat er een rood lampje in de cockpit ging branden.
16/09 14u15  Bestuur Haga Lyceum moet binnen maand opstappenHet bestuur van het islamitische Cornelius Haga Lyceum moet binnen vier weken het veld ruimen. Minister Arie Slob (Voortgezet Onderwijs) zet de aanwijzing die hij in juli aankondigde door.
16/09 14u15  De paarden zijn er klaar voorAan de paarden zal het morgen tijdens de traditionele rijtoer op Prinsjesdag niet liggen. Na dagen voorbereiden hebben ze vanmorgen op het strand van Scheveningen de allerlaatste test, de gewenningsoefening, glansrijk doorstaan. Bommen, schreeuwende mensen, harde muziek en rook, niets leek de edele dieren van de Cavalerie Ere-Escorte te storen.
16/09 14u00  Slachtoffer Breda: ’Blij dat ik hier nog levend sta’Breda is geschokt door het heftige steekincident van gisteravond. In het Westerpark stak een dronken man in op drie jongeren. Een van hen ligt zwaargewond in het ziekenhuis. Een van de slachtoffers die er goed vanaf is gekomen, deelt zijn verhaal met De Telegraaf. „Wat mag ik blij zijn dat ik hier nog in levenden lijve sta.”
16/09 13u45  Aangereden vrouw (66) overleden, doorrijder voortvluchtigEen 66-jarige vrouw die zondag in Eindhoven van haar scooter is gereden door een onbekende automobilist, is maandag overleden. Eerder deelde de familie al een getuigenoproep met schokkende foto’s van hun zwaar gehavende ’moederke’ in het ziekenhuis.
16/09 13u45  Getuige steekpartij deelt gruwelijke detailsAli Achmed stond er bovenop toen zijn vrienden zondagavond werden neergestoken in een park in Breda. Hij is vandaag teruggekomen om het te verwerken.
16/09 13u15  ‘Dionne verziekte het, niet ik!’Jaap van Deurzen was verbaasd dat hij moest vertrekken uit Expeditie Robinson. Carlos Platier Luna (kandidatenbegeleider en winnaar in 2017) en Eva van Riet praten na met Maarten Steendam.
16/09 13u15  Rutte: aanval op oliebedrijf ’heel ernstig’Premier Rutte noemt de aanvallen op Saudische olie-installaties ’onacceptabel’ en ’heel ernstig’. „Wij veroordelen dit.”
16/09 13u15  Buschauffeur dodelijk ongeval A73 in Limburg raakte van wegHet ongeval met een busje waardoor vrijdag in Limburg twee inzittenden omkwamen op de A73 is volgens de politie veroorzaakt omdat de bestuurder in een moment van onoplettendheid van de weg is geraakt.
16/09 13u15  Ambtenaren bemoeiden zich met onderzoek kinderopvangtoeslagAmbtenaren van het ministerie van Financiën bemoeiden zich met een onderzoek naar de affaire met de kinderopvangtoeslag. Passages werden geschrapt omdat die later wel eens openbaar zouden kunnen worden.
16/09 13u01  Medewerker gewond na gewapende overval MaassluisBij een gewapende overval in een winkel aan de Zuidvliet in Maassluis is een medewerker bedreigd met een vuurwapen en geslagen. De dader is gevlucht en nog niet gevonden. Dat meldt de politie.
1 2 3


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

26x De schutter: jong, laag IQ en op zoek naar status19/09 01u01 - De Telegraaf: Opnieuw lijkt een schutter van jonge leeftijd de trekker te hebben overgehaald. De man die gistermorgen in Amsterdam advocaat Derk Wiersum liquideerde is volgens de politie een tiener van hoogstens 20 jaar oud. Misdaadorganisatie weten moeiteloos jonge schutters of ’hitters’ te rekruteren.
25x De score: wie overtuigt, wie faalt?19/09 00u15 - De Telegraaf: Na de eerste dag van de Algemene Beschouwingen geeft De Telegraaf een overzicht van de prestaties in dit debat. Tien fractieleiders krijgen een duim van de krant. Ze zijn beoordeeld op hun overtuigingskracht, stijl en resultaat. Niet om hun politieke koers. Dat oordeel is aan de lezer. Bekijk wie 👍 en 👎 presteerde.
23x Klopjacht gaande op daders ’liquidatie’19/09 00u00 - De Telegraaf: Bewoners in de Bijlmer zijn woensdagavond opgeschrikt door een schietpartij die alle kenmerken van een liquidatie heeft. Een automobilist werd op de Langbroekdreef vanaf een scooter met twee personen onder vuur genomen en crashte kort daarna met zijn voertuig in de gevel van een nabijgelegen brandweerkazerne.
22x ’Wie praat met justitie, gaat eraan’19/09 01u01 - De Telegraaf: Om de omvang van de gigantische drugshandel in en via Nederland te duiden wordt steeds vaker de term narcostaat gebruikt. Na de aanslag op de broer van een kroongetuige, twee mediabedrijven en een advocaat komt er nog eentje bij: narcoterrorisme. Huiveringwekkende misdaadexcessen rijgen zich aaneen.
21x Baudet wuift vraag Klaver weg: 'Stuur maar een e-mail'19/09 00u00 - De Telegraaf: Als Jesse Klaver (GroenLinks) aan Thierry Baudet vraagt of hij aangifte gaat doen tegen zijn voormalige penningmeester reageert de FvD-voorman kortaf.
20x Narcoterreur is aanval op de rechtsstaat19/09 01u01 - De Telegraaf: Nederland is diep geschokt door een narco-terreuraanslag, die gisteren het leven kostte aan de advocaat van de kroongetuige in het strafproces tegen Ridouan Taghi.
14x Sint-Maarten zet zich opnieuw schrap tegen orkaan19/09 07u45 - De Telegraaf: Sint-Maarten volgt storm Jerry met argusogen. De tropische storm zal als orkaan vermoedelijk net langs het eiland trekken, maar desalniettemin raadt premier Leona Romeo-Marlin de bevolking aan zich voor te bereiden op noodweer.
14x ’Derk zag werk niet als gevecht’19/09 07u01 - De Telegraaf: Luttele minuten nadat zijn vriend en oud-kantoorgenoot Derk Wiersum (44) was doodgeschoten, kreeg Bart Stapert een telefoontje met het ongelooflijke nieuws. Zijn verdriet kan Stapert niet onder worden brengen. „Ik heb een waanzinnige vriend en geweldige collega verloren.”
13x Minister: beveiliging krijgt prioriteit19/09 07u01 - De Telegraaf: Er moet structureel extra geld komen om de strijd tegen drugscriminaliteit te winnen. Minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) houdt vrijdag in de ministerraad een vurig betoog om dat voor elkaar te krijgen.
12x ’Sarah verbiedt vrijgave lichaam Tob Cohen aan zus’19/09 08u31 - De Telegraaf: Sarah W., verdacht van moord op haar Nederlandse echtgenoot Tob Cohen, eist dat het lichaam van de zakenman alleen aan haar wordt overgedragen. Dat liet haar advocaat Philip Murgor gisteren weten.

Statistieken

Artikels:
31874
Gelezen:
22073
Aantal lezers nu:
73


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven