zondag 16 juni 2019, week 24


U bent nu hier: Meer nieuws van De Telegraaf

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u30
 

De Telegraaf

Verbergen Tonen
15/06 21u45  Jongen (11) in gezicht gebeten door hond Een 11-jarige jongen in Goirle (Noord-Brabant) is in het gezicht gebeten door een hond. De jongen is naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet bekend hoe hij eraan toe is.
15/06 21u45  Afrit A10 afgesloten wegens sinkhole Op de A10 bij Amsterdam is de afrit S106 richting Cornelis Lelylaan afgesloten voor verkeer, omdat er een zogenoemd sinkhole is ontstaan, waardoor het wegdek is verzakt en er een groot gat is ontstaan. Voor zover bekend zijn er geen slachtoffers.
15/06 21u15  De oude gulden herleeft bij slagerij in Leeuwarden Bij Slagerij de Schrans in Leeuwarden kan dit weekend betaald worden met guldenbiljetten. Om het 25-jarige jubileum te vieren worden zowel de prijzen als het betaalmiddel van die tijd gehanteerd.
15/06 20u30  Rutte opent aanval: ‘Het bevalt me totaal niet’ VVD opent een opvallende aanval tegen grote bedrijven. ,,De bedrijven weten dondersgoed wat ze verkeerd doen”, aldus Mark Rutte.
15/06 20u00  72e Vlaggetjesdag ’geweldig succes’ De 72e editie van Vlaggetjesdag in Scheveningen was „geweldig” en „succesvol”, zei voorzitter van het evenement Gerbrand Voerman zaterdag. „Jeroen van der Boom heeft net opgetreden. Bij het hoofdpodium is het nog lekker druk”, aldus Voerman over het evenement waarmee het begin van het haringseizoen wordt gevierd.
15/06 19u45  Veel belangstellling voor Luchtmachtdagen De vliegshows op de Luchtmachtdagen die vrijdag en zaterdag werden gehouden op de vliegbasis Volkel (Noord-Brabant), hebben in totaal 240.000 bezoekers getrokken. Het was voor het eerst in drie jaar dat het evenement weer werd gehouden. Vrijdag waren er 95.000 bezoekers en zaterdag 145.000, zei een woordvoerder van defensie.
15/06 19u15  VVD zet vol in op de middenklasse Met een opvallende aanval op grote bedrijven heeft de VVD zijn aangekondigde koerswijziging kracht bijgezet. De liberalen kondigden al aan om meer oog te hebben voor de middenklasse. Op het eigen partijcongres – door VVD’ers festival genoemd – waarschuwde partijleider Rutte grote bedrijven dat werknemers (vaak uit die middenklasse) serieus moeten gaan meedelen in stijgende winsten.
15/06 18u45  Pegida-voorman belaagd bij flyeractie Pegida-voorman Edwin Wagensveld is zaterdagmiddag aangevallen door moslims tijdens het flyeren bij een moskee in Eindhoven.
15/06 18u30  Oranjefans door het dolle Oranje-fans zijn door het dolle heen met de plaatsing van de voetbaldames voor de knock-outfase. Een 3-1 overwinning op Kameroen bleek voldoende. „Wat een gekkenhuis!”
15/06 18u15  Worstelaar Kops: ’Vroeger was ik een mooiboy’ Rond het zweet in de ring hing altijd een zweem van criminaliteit, maar de vechtsport heeft zich aan die reputatie weten te ontworstelen nu zelfs brave bakfietsmoeders boksen. Bert Kops is het uithangbord van de vechtsport én was zelfs – salonfähiger kan niet – eenmalig het gezicht van kunstbeurs PAN. „Met die lelijke kop van me.”
15/06 18u00  Idioot richt mega-ravage aan Een doorgedraaide automobilist zorgt zaterdagmiddag voor flinke chaos in Rotterdam.
15/06 18u00  ’Verrassing, je bent opa geworden!’ Lees meer >
15/06 17u45  Kijkje in megahotel NHow: ’Dat uitzicht is machtig’ Uitvoerder Lennart nodigde zijn familie uit om op de Dag van de Bouw een kijkje te komen nemen bij het iconische NHow RAI Hotel in Amsterdam-Zuid. Oeps. Met complete verbazingin zijn stem: „O-ver-al mensen. Echt niet normaal. Ik ben twee uur bezig geweest om op de 24e verdieping te komen, waar ik normaal op werkdagen een paar minuten over doe.”
15/06 17u45  VVD waarschuwt grote bedrijven over lonen Grote bedrijven moeten binnen een jaar de cao’s van werknemers verbeteren, anders gaat de overheid die bedrijven opzadelen met zwaardere lasten.
15/06 17u45  Man in pick-up richt ravage aan in Rotterdam Een vermoedelijk dronken 23-jarige automobilist heeft in Rotterdam een enorme ravage aangericht, waarbij negen auto’s beschadigd raakten, meldt de politie. De Rotterdammer bleek de auto waarin hij reed, te hebben gestolen. Hij was niet in het bezit van een rijbewijs.
Laatste update: zaterdag 15 juni 2019, 21u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
15/06 17u15  Gewonde door schietpartij in garage AmsterdamDoor een schietincident in een parkeergarage aan het Schollenbrugpad in Amsterdam is zaterdagmiddag een nog onbekend persoon gewond geraakt. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis, meldt de politie.
15/06 16u15  Rutte: uitslag FNV-stemming heel goed nieuwsOpluchting en blijdschap overheersen bij colaitiepartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie nu FNV-leden overtuigend hebben ingestemd met het pensioenakkoord.
15/06 16u15  De Formule 1-tandarts geeft gasDe doctor in de medische wetenschappen verstopte zich in een wc om illegaal te kunnen doordringen tot het Walhalla van de Formule 1. Hij werd tandarts, pitreporter, theatermaker. Zijn boek Verhalen uit de pits is net uit en afgelopen weekeinde was hij bij de Grand Prix van Canada, waar het twintig jaar geleden voor hem allemaal begon.
15/06 16u00  ‘Zonder de FNV was dit niet mogelijk’De FNV heeft ingestemd met het pensioenakkoord. Voorzitter Han Busker noemt uitspraak een opluchting.
15/06 16u00  Dit is de laatste ’Bronovo-baby’Baby Orgito is de laatste die het levenslicht in HMC Bronovo in Den Haag ziet. Het Moeder- en Kindcentrum van Haaglanden Medisch Centrum verhuist dit weekend naar ziekenhuis Westeinde aan de Lijnbaan in Den Haag.
15/06 15u45  Gestolen instrumenten fanfare grotendeels teruggevonden,,Ik heb geweldig goed nieuws”, juicht Jurria van der Lubbe. Het grootste deel van de gestolen instrumenten van het Haarlems fanfarekorps is teruggevonden, bevestigt de voorzitter van het korps. De politie Haarlem vond de spullen vrijdagavond terug op de Noordweg in Beverwijk.
15/06 15u30  Opgave Dumoulin: ‘We kiezen voor de Tour’Voorafgaand aan de zevende rit in de Critérium du Dauphiné is Sunweb-kopman Tom Dumoulin afgestapt. Hij heeft teveel last van zijn knie en dus gaat de focus nu op de Tour de France.
15/06 15u30  Vlam slaat in de pan bij flyeractie PegidaEen tiental Pegida-aanhangers heeft zaterdag in Eindhoven flyers uitgedeeld bij de Al-Fourqaanmoskee. De actie leidde tot woede bij Turkse Nederlanders die hun ongenoegen luidkeels uitten en de Pegida-aanhangers omringden. Toen een buurtbewoonster en een Pegida-aanhanger het met elkaar aan de stok kregen, sloeg de vlam in de pan.
15/06 15u00  ’Dit is de FNV waar ik voorzitter van wil zijn!’De sfeer is uitgelaten in het Van der valk-hotel in Apeldoorn. FNV’ers feliciteren elkaar en vallen elkaar in de armen.
15/06 15u00  Gestolen instrumenten fanfare ongeschonden teruggevondenDe politie Haarlem heeft de instrumenten van de bestolen Haarlems fanfarekorps teruggevonden. De instrumenten werden op de Noordweg in Beverwijk gedumpt. Volgens de politie zijn alle instrumenten zijn „zo goed als zeker ongeschonden”.
15/06 14u45  Dijkhoff: nadenken over andere belasting autorijdenVVD-fractieleider Dijkhoff heeft op het partijcongres van de liberalen de deur op een kier gelaten voor rekeningrijden, al benadrukt hij dat het slechts om een denkrichting gaat. „Kennelijk is het nieuws als we nadenken.”
15/06 14u45  Analyse: Koolmees nu snel aan slag met AOWAan negen jaar onderhandelen over pensioen en AOW komt nu een einde. Nu de achterban van de FNV heeft ingestemd met het pensioenakkoord kan minister Koolmees eindelijk aan de slag.
15/06 14u30  FNV stemt in met pensioenakkoordHet ledenparlement van de FNV heeft ingestemd met het pensioenakkoord. Daarmee nemen de 105 vertegenwoordigers van de verschilende sectoren het advies over van de FNV-leden, die grotendeels voor stemden in het referendum. 284.264 leden stemden voor.
15/06 14u30  Enorme Oranjegekte in FrankrijkDuizenden Oranjefans zijn in het Franse Valenciennes de straten opgegaan. Zaterdagmiddag spelen de Nederlandse voetbalvrouwen tegen Kameroen op het WK.
15/06 14u15  Groot Oranjefeest in FrankrijkDuizenden Oranjefans zijn in het Franse Valenciennes de straten opgegaan. Zaterdagmiddag spelen de Nederlandse voetbalvrouwen tegen Kameroen op het WK.
15/06 14u15  Wereldgoal begint op eigen helftMooi doelpunt gemaakt en is jouw wereldgoal op video vastgelegd? Stuur door naar doelpunt@telegraaf.nl. Wie weet wordt jouw doelpunt wel het doelpunt van de week.
15/06 14u00  Trauma-begeleider op vier benenNormaal is oorlogsheld Gijs Tuinman, onderscheiden met de Militaire Willems-Orde en de Bronzen Leeuw, niet iemand die graag in de aandacht staat. Maar als het om paarden gaat, een grote passie van de ’stille ridder’, is dat een ander verhaal. „Een paard kan je niet voor de gek houden.”
15/06 13u45  Persoon gewond door steekpartij in AmsterdamIn het Amsterdamse Westerpark heeft zaterdagmiddag rond 12.45 uur een steekpartij plaatsgevonden. Een persoon is daarbij gewond geraakt, het slachtoffer is naar het ziekenhuis vervoerd. De dader is nog voortvluchtig.
15/06 13u45  FNV’ers wachten op uitslagUiteindelijk hebben 375.825 FNV-leden hun stem uitgebracht in het referendum over het pensioenakkoord. De verwachting is dat de uitslag om 14.00 bekend wordt gemaakt. Dat gebeurt tijdens een bijeenkomst van het ledenparlement in Apeldoorn.
15/06 13u30  Neushoorn doodt struisvogel in dierenpark voor ogen publiekNa een korte confrontatie met een neushoorn moest een struisvogel in dierenpark Wildlands in Emmen het afleggen tegen de grote grijsaard. Voor de ogen van het publiek stierf de struisvogel aan zijn verwondingen.
15/06 12u30  Kort geding Haga Lyceum tegen StaatHet omstreden Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam spant donderdag een kort geding aan tegen de Staat in verband met een nog niet gepubliceerd rapport van de onderwijsinspectie.
15/06 12u15  Stembus FNV geslotenRuim een miljoen FNV-leden konden tot vandaag 12.00 uur hun stem uitbrengen in het referendum over het pensioenakkoord. De verwachting is dat de uitslag om 14.00 bekend wordt gemaakt. Dat gebeurt tijdens een bijeenkomst van het ledenparlement in Apeldoorn.
15/06 11u00  Oranjefans naar Frankrijk: ‘We gaan sowieso winnen’Een grote groep Oranjefans vertrekt richting Frankrijk om de Oranje Leeuwinnen aan te moedigen op het WK. Zaterdagmiddag is Kameroen de tegenstander van Nederland in Valenciennes.
15/06 10u00  Alles voor het perfecte plaatjeHet is een mooi land, Ierland. Wie de natuur ziet, begrijpt onmiddellijk waarom de nationale kleur groen is. Koning en koningin zien het in Cork aan het eind van hun driedaagse staatsbezoek.
15/06 09u30  ‘Laat docent bepalen of leerling diploma haalt!’In De Kwestie: moet het centraal schoolexamen zoals we het nu kennen worden afgeschaft?
15/06 09u00  Inbreker pas na lange vlucht aangehoudenEen inbreker heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag met een lange vlucht van Amersfoort naar Amsterdam geprobeerd uit de handen van de politie te blijven.
15/06 08u00  MH17-nabestaanden verwachten namen dadersMH17-nabestaanden weten het zeker: woensdag kondigt het Openbaar Ministerie aan dat ze de daders van de massamoord op 298 inzittenden van vlucht MH17 gaat vervolgen. Dat doet het OM in samenwerking met een internationaal JIT-team, dat al jaren bezig is met het strafrechtelijk onderzoek.
15/06 08u00  Risico’s in lucht blijvenEindelijk. Eindelijk actie na vijf lange jaren van haast onmenselijke onzekerheid en spanning. Het proces tegen de moordenaars van hun dierbaren kan beginnen. Dat is het overheersende gevoel van MH17-nabestaanden.
15/06 08u00  PvdA: extra geld voor lerarenDe PvdA dreigt in de Eerste Kamer tegen de onderwijsbegroting te stemmen, als er geen extra geld komt voor leraren. „We hebben een gigantisch probleem in het onderwijs, dat een hele generatie raakt”, zegt PvdA-leider Lodewijk Asscher in Trouw.
15/06 08u00  FNV hakt knoop door over pensioenakkoordDe FNV beslist zaterdag definitief of de vakbond het principeakkoord over een nieuw pensioenstelsel steunt. Het zogeheten ledenparlement van ’s lands grootste vakbeweging hakt in Apeldoorn de knoop door over de kwestie, waarna bondsvoorzitter Han Busker de keuze bekendmaakt.
15/06 07u45  Bijzonder veel regen in ochtendurenIn delen van Nederland is zaterdagochtend bijzonder veel regen gevallen. In het zuidwesten en in de Randstad viel op diverse plaatsen 20 tot 25 millimeter en lokaal zelfs 3 centimeter, meldt Weeronline. In Nieuwkoop werd in de nacht en ochtend circa 36,8 millimeter regenwater gemeten. Deze hoeveelheid valt normaliter in een halve junimaand.
15/06 07u30  CNV-leden stemmen in met pensioenakkoordVakbond CNV stemt in met het pensioenakkoord. 79 procent van de leden die hun stem uitbrachten, heeft ingestemd met het principeakkoord dat is gesloten over de pensioenen. „Het Algemeen Bestuur van het CNV heeft op basis van deze uitslag besloten in te stemmen met het pensioenakkoord”, aldus de vakbond.
15/06 07u00  ’Hij is heel gevaarlijk mam...’De spanning in het leven van Marion Oosterbeek en haar familieleden loopt op. Dinsdag start de driedaagse rechtszaak rond Sjonny W., die verdacht wordt van de moord op drie jonge vrouwen. Een van die vrouwen is haar dochter Sabrina. De 30-jarige Amsterdamse wordt al meer dan twee jaar vermist. „Ik heb niet meer de illusie dat ik haar levend ga terugzien.”
15/06 06u30  FNV doorslaggevende factor in pensioenakkoordHet kabinet hoopt vurig dat vakbond FNV vanmiddag ’ja’ zegt tegen het pensioenakkoord. Het is echter nog geen uitgemaakte zaak dat alle pensioenhervormingen van tafel zijn bij een nee-stem.
15/06 06u30  ’Wat is er gebeurd met Sabrina?’Ruim twee jaar al wacht moeder Marion Oosterbeek tevergeefs op een antwoord op de vraag die haar al sinds de nacht van 7 op 8 maart 2017 in een kille greep heeft: Wat is er gebeurd met haar destijds 30-jarige dochter Sabrina, die sinds die nacht vermist wordt?
15/06 05u45  Fikse verdeeldheid in ledenparlementHet ledenparlement van de FNV speelt vandaag een allesbepalende rol in het referendum over het pensioenakkoord. Hoe machtig is dit orgaan eigenlijk?
15/06 05u45  Als FNV’ers ’nee’ zeggen, wat dan?Het lot van pensioen en AOW voor miljoenen Nederlanders ligt in de handen van 105 vakbondsleden. Het ledenparlement van de FNV heeft vanmiddag de beslissende stem over het pensioenakkoord. Wat als dat gestaalde kader ’nee’ zegt? Is het dan einde oefening? Of durft minister Koolmees de confrontatie aan en zet hij zijn plannen gewoon door?
15/06 00u30  Man wordt op steeds latere leeftijd vaderNederlandse mannen zijn steeds ouder bij de geboorte van een kind. De gemiddelde leeftijd is 34 jaar en twee maanden, dat is ruim twee maanden ouder dan vijf jaar geleden toen mannen gemiddeld precies 34 jaar waren. Ter vergelijking: in 1996 waren mannen bij de geboorte van een kind gemiddeld 33.
15/06 00u15  Henny Huisman: ’Langdurig verlof grote onzin’Ook al krijgen vaders meer ruimte om met verlof te gaan om hun pasgeboren kroost bij te staan, in de meeste huishoudens komt het daar echter niet van. Waar ligt dat aan? „De van oudsher stoere mannen worden steeds meer geacht een invoelende thuispapa te zijn”, stelt trendwatcher Richard Lamb. Tot woede van sommige mannen zelf. „Ik vind de betutteling grote onzin!”
14/06 23u15  ’Fiscus frustreerde onderzoek naar kinderopvangtoeslag’De Belastingdienst heeft een onderzoek naar eigen falen in de affaire-kinderopvangtoeslag gefrustreerd. Stukken werden achtergehouden door medewerkers die zelf betrokken waren bij de jarenlange onjuiste en hardhandige aanpak van honderden ouders.
14/06 23u15  Helderse ’Balotelli’ zorgt voor deceptieHij was al gebombardeerd tot de ster van de club, de Gambiaan Sainey Trawally. Maar de ‘Balotelli van Den Helder’ heeft de plaatselijke voetbalclub geen glorie gebracht. Sterker, één invalbeurt had voor FC Den Helder niet alleen een boete tot gevolg, maar ook degradatie.
14/06 22u15  Eerste zoogdieren op Marker WaddenDe eerste zoogdiersoorten zijn gezien op de Marker Wadden. Natuurmonumenten meldt dat vier verschillende soorten vleermuizen zijn waargenomen op de eilanden. Het gaat om de gewone dwergvleermuis, de kleine dwergvleermuis, de ruige dwergvleermuis en de laatvlieger.
14/06 22u15  Bertens: ‘Extra drive om coach te verslaan’Kiki Bertens heeft de laatste vier bereikt op het grastoernooi van Rosmalen. Ook in het dubbelspel heeft de tennisster samen met Demi Schuurs de halve finales bereikt.
14/06 21u15  Vlammetjes en pils op ’peperduur’ rectorfeestjeEr was vooraf veel ophef over het vertrekfeest van Elmer Sterken dat op 70.000 euro was begroot, maar tijdens het gezellige afscheid van de rector bij de Rijksuniversiteit Groningen werd daar vandaag nauwelijks over gesproken.
14/06 21u15  Zingende Máxima verrast jarige medewerkerOp de laatste dag van het staatsbezoek zijn Willem-Alexander en Máxima in Cork waar ze een jarige medewerker van de RVD treffen.
14/06 20u45  Koning voor de buis voor WK-duel OranjeKoning Willem-Alexander kijkt zaterdagmiddag zeker naar de WK-voetbalwedstrijd tussen de vrouwen van Nederland en Kameroen.
14/06 20u45  ‘Nabestaanden MH17 helemaal klaar met gekonkel’Aanstaande woensdag komt het internationale onderzoeksteam naar de MH17 met nieuws naar buiten. Volgens verslaggever Paul Eldering is rechtvaardigheid voor de nabestaanden een stap dichterbij.
14/06 20u30  ’Jongeheer’ meldt zich na treinplassenDe viezerik die onlangs in een trein over een stoel plaste, heeft zichzelf gemeld bij de NS nadat op internet glashelder was te zien hoe hij zijn ’daad’ verrichtte. Dat bevestigt een woordvoerder van de vervoersorganisatie.
14/06 20u15  Amsterdam doet bod op failliet MC SlotervaartDe gemeente Amsterdam heeft vrijdag een bod gedaan op het failliete ziekenhuis MC Slotervaart. Dat laat de woordvoerder van wethouder Simone Kukenheim weten. In een verklaring staat dat de gemeente niet wil dat de maatschappelijke functies van het ziekenhuis verdwijnen.
14/06 20u00  Dit gaat er veranderen bij de publieke omroepMinister Slob presenteerde vrijdag zijn plannen voor de NPO. Volgens hem is de publieke omroep toe aan verandering.
14/06 20u00  Minister: emigratie Volkert van der Graaf niet van belangOf Volkert van der Graaf nu emigreert of niet, zijn strenge meldplicht keert niet terug. De versoepeling van zijn reclasseringsregime heeft niets te maken met eventuele emigratieplannen, schrijft justitieminister Ferd Grapperhaus aan de Tweede Kamer.
14/06 19u45  Dood ligt voor brandweer altijd op de loerBrandweermensen staan dag en nacht klaar voor onze maatschappij. Soms met gevaar voor eigen leven, want het vak is niet zonder risico’s. Daar zijn ze zich van bewust, maar af en toe gaat het vreselijk mis en laten brandweermensen het leven tijdens het uitoefenen van hun vak. Morgen is de jaarlijkse herdenking van de gevallen helden.
14/06 19u30  Examenleerlingen Calvijn College blijven in spanningHet Calvijn College in Nieuw-West kan pas na het weekend helderheid verschaffen over het examen-debacle. 67 leerlingen op vmbo-kader-niveau weten nog steeds of zij geslaagd zijn.
14/06 19u30  Strijd tegen No Surrender werpt vruchten afHet megaproces tegen kopstukken van de motorbende No Surrender begint maandag in Groningen. Vier jaar lang deed het Openbaar Ministerie onderzoek naar de club waarvan in die periode de machtsbasis verschoof van het zuiden naar het noorden van het land. Vier kopstukken worden verdacht van afpersingen, drugshandel en het leiding geven aan een criminele organisatie.
14/06 19u30  Spectaculair: Dit zijn onze nieuwe straaljagers!In weer of geen weer bezoekt Laura Osinga de luchtmachtdagen in Volkel. Hier spreekt ze met fanatieke vliegtuigfans en met een stuntpiloot die de meest bizarre stunts in de lucht vertoont.
14/06 19u30  ’Grotere natuurrampen door meer bezittingen’Het Witte Huis onder president Obama had het op hem gemunt. Wikileaks onthulde een lastercampagne om hem de mond te snoeren. En The New York Times beet hem toe: ’Met jou praten we nooit meer’. Welke terreurdaad moet Roger Pielke jr. wel niet op zijn geweten hebben? Hij is klimaatonderzoeker. Als specialist in natuurrampen concludeert hij: „Er is geen toename in extreem weer. Niet boos worden, het is wat de data zeggen.”
14/06 19u30  ’Het was karig, maar nu komt echt alles voorbij’„Kippenvel, dat gedreun. Elke keer weer”, zegt Jeanette uit Leeuwarden bij de Luchtmachtdagen in het Brabantse Volkel als straaljagers laag boven haar hoofd vliegen. De Koninklijke Luchtmacht showt vandaag en morgen zijn kunnen aan de mensen die ze moeten beschermen en die het allemaal mogelijk maken, de belastingbetalers. Honderdduizenden enthousiastelingen komen op het spektakel af. En ze komen uit alle windstreken van ons land.
14/06 19u15  Loods kringloopwinkel Sneek verwoestDe loods van kringloopwinkel Omrin, in de Friese stad Sneek, is verwoest door een grote brand. Rookwolken zijn in de wijde omgeving te zien.
14/06 19u00  Duel om Cruijff Cup: 'Ik ga er hard in'Vrijdag werd in het Olympisch Stadion gevoetbald voor de Cruijff Foundation Cup. Het Johan Cruijff Ambassadeurs team deed er alles aan om er met de felbegeerde beker vandoor te gaan.
14/06 19u00  Celstraf voor Nederlandse terreurverdachte Raoul A. in SurinameDe rechter in Suriname heeft Raoul A. tot een gevangenisstraf veroordeeld van twee jaar, waarvan drie maanden voorwaardelijk, wegens banden met Islamitische Staat. De andere verdachte in deze terrorismezaak, zijn broer Nasser I., werd vrijgesproken. Beide broers hebben de Nederlandse nationaliteit. A. is direct vrijgelaten, omdat zijn voorarrest twee jaar heeft geduurd.
14/06 19u00  Loods kringloopwinkel Omrin Sneek verlorenDe loods van kringloopwinkel Omrin, in de Friese stad Sneek, is verloren gegaan door een grote brand. Rookwolken zijn in de wijde omgeving te zien.
14/06 18u15  ‘Jongeheer’ meldt zich na treinplassenDe viezerik die onlangs in een trein over een stoel plaste, heeft zichzelf gemeld bij de NS nadat op internet glashelder was te zien hoe hij zijn ‘daad’ verrichtte. Dat bevestigt een woordvoerder van de vervoersorganisatie.
14/06 18u00  Reuzenmiereneter geboren in GaiaZOOIn de Limburgse dierentuin GaiaZOO is afgelopen weekend een reuzenmiereneter geboren. Dat maakte de dierentuin vrijdag bekend. Het gaat om een vrouwtje, het gaat goed met haar.
14/06 17u45  VVD de weg kwijtAutorijdend Nederland is in verwarring gebracht door de suggestie van VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff dat zijn partij in de toekomst nadenkt over de invoering van rekeningrijden.
14/06 17u45  Spaarder wint, maar ook weer nietSpaarders hoeven voorlopig nog niet te rekenen op een financieel gebaar van Den Haag. Ook de Hoge Raad oordeelt dat het fictieve rendement dat de fiscus hanteert voor de vermogensrendementsheffing op spaargeld niet eerlijk is.
14/06 17u30  Grote brand in loods SneekIn een loods van kringloopwinkel Omrin, in de Friese stad Sneek, woedt vrijdagmiddag een grote brand. Rookwolken zijn in de wijde omgeving te zien.
14/06 17u30  ’Zwem niet bij strand Nulde Noord’Het zwemmen in het water bij het populaire strand Nulde Noord (gemeente Putten) wordt voorlopig ontraden. Volgens de provincie Gelderland zijn bij metingen te hoge concentraties van mogelijk ziekteverwekkende E. colibacteriën aangetroffen.
14/06 17u00  Verdachten schietpartij Rotterdam langer vastDe betrokkenen bij een schietpartij afgelopen zondag in Rotterdam-Kralingen worden verdacht van bedreiging, openlijk geweldpleging, poging tot doodslag en een poging tot ontvoering. De rechter-commissaris besloot vrijdag dat de vijf verdachten veertien dagen langer vast blijven zitten.
14/06 17u00  Koning: ‘Dit is slecht voor mijn hart’Op de laatste dag van het staatsbezoek van het koningspaar in Ierland laat koning Willem-Alexander zich uit over het Nederlands vrouwenvoetbal.
14/06 17u00  Vakantiegangers vrezen inbraak na datalekKlanten van Neckermann zijn bang dat er tijdens hun vakantie thuis wordt ingebroken, nu hun persoonlijke gegevens én reisdata zijn gestolen tijdens een kraak in het hoofdkantoor. De reisorganisatie bevestigt de diefstal.
14/06 17u00  Limburgse SP’ers stappen over naar PvdADe SP is verdwenen uit het stadsbestuur van de gemeente Sittard-Geleen. Raadslid Tom Baars en wethouder Felix van Ballegooij zijn overgestapt van de SP naar de PvdA in die plaats.
14/06 16u45  Rutte: schimmel in mijn TorentjeZelfs in het kantoor van premier Mark Rutte, het zogenoemde Torentje, komt schimmel voor. Rutte zei dat vrijdag, om daarmee de dringende noodzaak van de komende verbouwing van het Binnenhof te benadrukken.
14/06 16u45  Koning: Privébeelden moeten privé blijvenKoning Willem-Alexander wil niet tornen aan de mediacode, die ervoor moet zorgen dat media geen beelden van het Koninklijk Huis publiceren die in de privésfeer zijn gemaakt. Dat zei hij vrijdag bij het gesprek met de media aan het einde van het staatsbezoek aan Ierland.
14/06 16u30  Verdachten van mishandeling Syrisch gezin Enschede op vrije voetenVijf mensen uit Enschede die waren opgepakt na de mishandeling van een Syrisch gezin zijn vrijdag vrijgelaten. Ze blijven wel verdachten. Dat geldt ook voor een 18-jarige vrouw die eerder deze week vrijkwam.
14/06 16u30  Zo liep Leo de V. tegen de lampJarenlang leidde Leo de V. kinderen rond in bunkercomplexen in de buurt van IJmuiden. Nu zit hij vast, nadat een gigantische hoeveelheid kinderporno bij hem werd gevonden.
14/06 16u15  Slob: NPO moet mee met de tijdDe publieke omroep hoeft niet meer verplicht te bestaan uit drie televisienetten en vijf radiozenders. Dat staat in de mediabrief die minister Slob (Media) vandaag aan de Tweede Kamer stuurt.
14/06 15u45  Grapperhaus: ramp MH17 ’pikken wij niet’Als het internationale onderzoeksteam JIT woensdag inderdaad verdachten aanwijst van het neerhalen van vlucht MH17, dan is dat „heel belangrijk.” Dat je mensen bestraft voor misdaden „hoort bij een goed werkende samenleving”, zegt minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid.
14/06 15u45  ‘FNV: dit is jullie laatste kans!’Zaterdag is het moment van de waarheid voor het pensioenakkoord. Leden van vakbond FNV mochten stemmen over het behaalde akkoord, DFT-columnist Martin Visser neemt alvast een schot voor de boeg.
14/06 15u45  Blijft klare taal VVD over auto als melkkoe overeind?„Via accijnzen en boetes zijn het de automobilisten die vele andere potjes van de overheid spekken. Wij willen dat de auto niet langer als melkkoe wordt gebruikt. We hebben auto’s nu eenmaal nodig om op onze bestemming te komen.” Klare taal van de VVD. Het staat (nog) op de website van de liberalen.
14/06 15u30  Blijft klare taal VVD over rekeningrijden overeind?„Via accijnzen en boetes zijn het de automobilisten die vele andere potjes van de overheid spekken. Wij willen dat de auto niet langer als melkkoe wordt gebruikt. We hebben auto’s nu eenmaal nodig om op onze bestemming te komen.” Klare taal van de VVD. Het staat (nog) op de website van de liberalen.
14/06 15u00  Vader die zoon (12) met zwaard doodde ’was psychotisch’De 40-jarige Arnhemmer Tevfik G. die eind december in Arnhem zijn 12-jarige zoon met een zwaard doodstak, was op dat moment psychotisch. Dat wordt ook de conclusie van het Pieter Baan Centrum, zo begrijpt de verdachte zelf van zijn onderzoekers.
14/06 14u45  Do jaloers op eigen naaktfotoEen snelle update vanuit showbizzland: de laatste nieuwtjes en de meest besproken foto’s en filmpjes van de sterren.
14/06 14u45  Baas ontslaat chauffeur Regiotaxi en is geschokt: ’Schaam me kapot’Een schofterige behandeling van een oudere mevrouw in Zeist die slecht ter been is, raast over het internet. De werkgever van de Regiotaxi-chauffeur die de woede van half Nederland op zijn hals haalde, heeft hem ontslagen. „Berouw? Niet gemerkt.”
14/06 14u45  Moordverdachte Michael N. op weg naar rechtbank gereanimeerdMoordverdachte Michael N. (20) uit Emmen is vrijdag tijdens vervoer vanuit de gevangenis naar de rechtbank onwel geworden. Hij zou zijn gereanimeerd en zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle. Dat schrijft Dagblad van het Noorden.
14/06 14u30  ’Moordverdachte Michael N. op weg naar rechtbank gereanimeerd’Moordverdachte Michael N. (20) uit Emmen is vrijdag tijdens vervoer vanuit de gevangenis naar de rechtbank onwel geworden. Hij zou zijn gereanimeerd en zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle. Dat schrijft Dagblad van het Noorden.
14/06 14u15  NS zoekt dronken treinplasserOp internet circuleert een filmpje van een dronken jongen die over een stoel plast in de trein. De NS is daar op zijn zachtst gezegd niet over te spreken en is op zoek naar de dader.
14/06 13u45  Toevallige ontmoeting met Máxima: ‘We zijn op vakantie!’Koning Willem-Alexander en koningin Máxima sluiten hun staatsbezoek aan Ierland af met een bezoek aan Cork. Nederlanders die daar op vakantie zijn, zien hun kans schoon.
14/06 13u15  Curaçao nog niet gedwongen te bezuinigenCuraçao wordt nog niet gedwongen te bezuinigen om zijn begroting op orde te brengen. De gezamenlijke ministerraad van Europees en Caribisch Nederland heeft besloten het eiland nu nog geen zogeheten aanwijzing te geven, hoewel dat wel werd verwacht. De partijen praten volgende maand verder.
14/06 13u15  Vuilnisman wacht minister op: ‘Loop eens met mij mee!’Vuilnisman Carlos wachtte vanochtend minister Koolmees op bij de ministerraad. Hij vecht voor zijn pensioen en wil de minister graag laten zien hoe zwaar zijn beroep is.
14/06 13u00  Minister belooft: dagje meelopen met vuilnismanVuilnisman Carlos wachtte vanochtend minister Koolmees op bij de ministerraad. Hij vecht voor zijn pensioen en wil de minister graag laten zien hoe zwaar zijn beroep is.
14/06 13u00  ’Het is indrukwekkend en erg gaaf’„Zo is filerijden wel leuk”, zegt de twintigjarige Stijn uit Eindhoven bij zijn aankomst op de luchtmachtbasis in het Brabantse Volkel. „Ik kon de eerste shows vanuit de auto al prima zien.”
14/06 12u45  Mogelijk miljoenenfraude met omzetbelastingTwee bedrijven en drie mannen worden verdacht van belastingontduiking voor een bedrag van 18,6 miljoen euro. De mannen uit Zeist, Leiden en Dordrecht (51, 46 en 43 jaar) zouden via bedrijven in Dordrecht en het Noord-Hollandse dorp Lijnden ook valse aangiftes voor de omzetbelasting hebben gedaan en valse invoeraangiftes, meldt de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD).
14/06 12u45  Zo verloopt uitslag pensioenreferendum FNVDe FNV maakt zaterdag de uitslag van het referendum over het pensioenakkoord bekend. Dat gebeurt tijdens een bijeenkomst van het ledenparlement in Apeldoorn.
14/06 12u30  IS zocht actief naar vrouwen voor kalifaatDe propaganda van Islamitische Staat was expliciet ook gericht op vrouwen, anders dan bij fundamentalistische organisaties die IS voorgingen. De terreurbeweging zag vrouwen als onmisbaar, vooral omdat zijn nieuwe jihadi’s kunnen baren, blijkt uit onderzoek van Europol.
14/06 12u30  Opvolger Mocro Maffia: jongens worden huurmoordenaarsNa het enorme succes van het boek Mocro Maffia, ligt nu het vervolg Wraak in de winkel. Auteur Marijn Schrijver vertelt alles over de schokkende daden van jonge criminelen.
14/06 12u15  Opvolger Mocro Maffia: jongens uit volkswijken worden huurmoordenaarsNa het enorme succes van het boek Mocro Maffia, ligt nu het vervolg Wraak in de winkel. Auteur Marijn Schrijver vertelt alles over de schokkende daden van jonge criminelen.
14/06 12u15  Verdachte opgepakt in moordzaak Halil ErolDe politie heeft vrijdagochtend een 42-jarige man opgepakt in verband met het onderzoek naar de moord op Halil Erol uit 2010. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij Erols dood. Eerder werd hij al eens opgepakt.
14/06 11u45  Vijf jaar geëist voor doodrijden fietsers GoesTegen de man die ervan verdacht wordt in oktober in Goes twee fietsers te hebben doodgereden, is vrijdag in de rechtbank in Middelburg een celstraf van vijf jaar geëist. Ook zou hij een rijontzegging van vijf jaar moeten krijgen.
14/06 11u30  Leerlingen Calvijn horen vrijdag eindelijk examenuitslagDe examenkandidaten van het Amsterdamse Calvijn College horen vrijdag eindelijk of ze geslaagd zijn, verwacht minister Arie Slob (Voortgezet Onderwijs). Wie het valt aan te rekenen dat de 77 vmbo-leerlingen zo lang moeten wachten op hun uitslagen, wil Slob nog niet kwijt.
14/06 11u15  Aso-chauffeur regiotaxi schreeuwt naar kreupele vrouwSchokkende beelden op sociale media laten zien hoe een chauffeur van een regiotaxi in Zeist geen geduld op kan brengen voor een vrouw met een gebroken been. Omstanders schieten haar te hulp. De chauffeur is inmiddels ontslagen en het taxibedrijf heeft contact opgenomen met de familie van de vrouw.
14/06 11u15  Vrijwilliger kinderfeestjes heeft thuis 600.000 afbeeldingen kinderpornoUpdate 10.57 uur - Een 56-jarige man uit Haarlem wordt ervan verdacht ’exorbitante’ hoeveelheden kinderpornografisch materiaal in bezit te hebben.
14/06 11u00  RIVM adviseert maatregelen tegen legionellaBij 81 afvalwaterzuiveringsinstallaties is mogelijk sprake van een verhoogd risico op verspreiding van legionella naar de omgeving. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft daarom het advies afgegeven om, in afwachting van nader onderzoek, maatregelen te nemen.
14/06 11u00  Ruim helft ouders wantrouwt info RIVMGroepen Nederlanders lijken lijnrecht tegenover elkaar te staan in hun mening over vaccineren. Zeven op de tien mensen hebben het liefst dat de overheid vaccinatie verplicht, volgens een peiling van EenVandaag, terwijl een grote groep zegt te twijfelen aan de informatie die het RIVM en de GGD verstrekken over vaccinaties.
14/06 11u00  Eis: 12 jaar cel voor poging moord op advocateHet Openbaar Ministerie in Den Haag heeft vanmorgen gevangenisstraffen van twaalf en tien jaar geëist tegen twee twintigers wegens hun betrokkenheid bij een poging tot doodslag op een advocate.
14/06 10u45  Vaders en verlof: waar heb je recht op?Hoewel veel mannen zeggen tijd te willen vrijmaken om voor de kinderen te zorgen, komt het in de praktijk amper voor dat vaders verlof opnemen of minder gaan werken, blijkt uit onderzoek door kenniscentrum voor seksualiteit Rutgers.
14/06 10u45  Man die fietsers doodreed vaker in de foutDe man die ervan verdacht wordt in oktober in Goes twee fietsers te hebben doodgereden, had binnen het jaar dat hij zijn rijbewijs had gehaald al meerdere verkeersovertredingen gemaakt. Hij kreeg twee boetes voor te hard rijden, werd een keer gepakt met alcohol op en de politie had hem eens aangesproken omdat hij een drukke parkeerplaats op scheurde.
14/06 10u15  Brief aan nabestaanden over ’nieuwe ontwikkelingen’ MH17Nabestaanden van de vliegramp met vlucht MH17 hebben te horen gekregen dat er ’nieuwe ontwikkelingen’ in het strafrechtelijk onderzoek zijn. Dat staat in een brief ondertekend door hoofdofficier van justitie Fred Westerbeke.
14/06 10u00  Politiemedewerker met de dood bedreigdDe politie doet onderzoek naar een doodsbedreiging aan het adres van een van de medewerkers van de eenheid Zeeland-West-Brabant. Een criminele groepering is via sociale media op zoek gegaan naar de politiemedewerker en looft een beloning van tienduizenden euro's uit voor informatie over de agent, die zowel in uniform als in burger werkzaam is.
14/06 10u00  VVD opent helpdesk voor integriteitsvragenVVD’ers die voor een keuze staan waarvan ze zich afvragen of die hun integriteit in het geding brengt, kunnen voortaan terecht bij een telefonische vraagbaak. De partij, die al jaren geplaagd wordt door integriteitsaffaires, heeft een helpdesk ingericht.
14/06 09u30  ’Vrijwilliger kinderfeestjes heeft thuis 600.000 afbeeldingen kinderporno’Een 56-jarige man uit Haarlem wordt ervan verdacht ’exorbitante’ hoeveelheden kinderpornografisch materiaal in bezit te hebben.
14/06 09u30  Tijd van jeuk-ellende komt eraanDe eikenprocessierups terroriseert inmiddels ons land. Een gezin uit Eindhoven logeert zelfs bij familie, omdat hun huis onleefbaar is geworden door het dier. Maar met wat voor ‘monster’ hebben we eigenlijk precies te maken?
14/06 09u30  Oproep: Heb jij je vader ooit op originele wijze verrast?Nog twee dagen en dan is het weer zover: Vaderdag. De dag bij uitstek om hem eens te bedanken. Daarom is verslaggever Martijn Schoolenberg op zoek naar mooie persoonlijke verhalen over die dag.
14/06 09u15  Ilse (12) rent voor zieke zusje, buren doneren massaalEindelijk is het aankomende zondag zover: de sponsorloop waar Ilse Brons (12) uit Leidsche Rijn al maanden iedere dinsdag met een team van haar school keihard voor traint: de Run For Kika Utrecht.
14/06 09u00  ’Christenen vormen grootste bedreigde religieuze groep’Christenen vormen wereldwijd de zwaarst vervolgde religieuze minderheid. Over hun lot wordt nauwelijks bericht, constateren Nederlandse theologen. Daarom organiseren zij vandaag in Den Haag een demonstratie bij ambassades van landen waar christenen worden vervolgd. „Het is een eerste stap.”
14/06 09u00  F-35 gooit slimme oefenbom: ‘Historisch moment’Vanaf volgend jaar neemt Nederland de F-35, de opvolger van de F-16, in gebruik. Twee toestellen oefenden donderdagavond boven Vlieland.
14/06 08u45  Zomerweer komt eindelijk terugHet is nog even doorbijten, vrijdag en zaterdag is het bewolkt en vallen er nog de nodige buien. Maar zondag, Vaderdag, breekt dan toch een zonnetje door. Volgende week wordt het weer warmer en woensdag tikt het kwik zelfs de 30 graden aan.
14/06 08u45  A2 en A7 weer vrijgegevenDe A2 tussen Utrecht en Den Bosch was vrijdagochtend enige tijd dicht ter hoogte van knooppunt Empel. Door een ongeluk met een vrachtwagen waren containers op de weg terechtgekomen. Iets na 7.30 uur kon de weg weer worden vrijgegeven.
14/06 08u30  Mysterie rond aanval op advocateDe advocate die op 26 september 2017 werd neergestoken in haar eigen kantoor met een stanleymes, hoopt vandaag meer duidelijkheid te krijgen in de rechtbank. De aanval op haar is nog een groot mysterie.
14/06 08u15  A2 weer open, A7 nog dicht na ongelukDe A2 tussen Utrecht en Den Bosch was vrijdagochtend enige tijd dicht ter hoogte van knooppunt Empel. Door een ongeluk met een vrachtwagen waren containers op de weg terechtgekomen. Iets na 7.30 uur kon de weg weer worden vrijgegeven.
14/06 08u00  Hoe Netflix identiteitspolitiek mainstream maaktPopulaire videoseries van streamingdiensten zoals Netflix en HBO hebben grote impact. Netflix-hit When They See Us, kostte gisteren zelfs een Amerikaanse hoogleraar de kop. Eerdere series leidden ook tot grote ophef. Wat is de kracht van on-demand videoseries?
14/06 08u00  A2 en A7 dicht na ongelukkenDe A2 tussen Utrecht en Den Bosch is dicht ter hoogte van knooppunt Empel. In de richting van Utrecht is de linkerrijstrook dicht. Door een ongeluk met een vrachtwagen zijn containers op de weg terecht gekomen.
14/06 07u45  Storing in drukkerij: regionale edities via digitale krantDe drukkerij van TMG heeft in de nacht van donderdag op vrijdag te maken gehad met een technische storing. De totale productie van De Telegraaf is gedrukt. Helaas was het niet mogelijk om de regiopagina’s voor Den Haag, Rotterdam en Utrecht te produceren. Deze abonnees ontvangen vandaag een landelijke editie van De Telegraaf in de bus.
14/06 07u30  Elektrische step rukt op op de wegDe elektrische step rukt op in de grote steden. Het gebruik van dit vervoermiddel op de openbare weg is in sommige gevallen verboden, maar de politie lijkt de nieuwkomers vooralsnog te gedogen.
14/06 07u30  Dijkhoff (VVD): nadenken over rekeningrijdenDe VVD onderzoekt of een vorm van rekeningrijden in de toekomst een mogelijkheid is. Volgens fractievoorzitter Klaas Dijkhoff is een nieuwe manier nodig is om de automobilist te belasten nu steeds meer mensen elektrisch gaan rijden.
14/06 07u15  ‘Bitcoin binnen drie jaar honderdduizend euro waard’Hoe ziet de toekomst van de Bitcoin eruit? Mike Hutting van BTC Direct heeft in de wekelijkse crypto-update hoge verwachtingen.
14/06 07u00  Vaderschapsverlof blijft moeilijkVaders in Nederland willen na de geboorte van hun kind meer betrokken zijn bij de zorg van hun kleintje, maar daar komt in de praktijk weinig van terecht. Ze maken nauwelijks gebruik van ouderschapsverlof, onder meer door gebrek aan steun en aanmoediging die ze ervaren op hun werk.
14/06 06u45  Vroeger had Öztürk wél geschorst kunnen wordenDe Tweede Kamer buigt zich over de regels voor het parlementaire debat. Daarbij kijkt een commissie of de Kamer strengere maatregelen moet nemen tegen leden die de orde verstoren, zoals onlangs nog met Denk-Kamerlid Selcuk Öztürk. De Kamer wil niet aan een schorsing voor langere tijd. Vroeger kon dat wel.
14/06 06u45  A2 dicht in richting Den Bosch na ongelukDe A2 tussen Utrecht en Den Bosch is dicht ter hoogte van knooppunt Empel. In de richting van Utrecht is de linkerrijstrook dicht. Door een ongeluk met een vrachtwagen zijn containers op de weg terecht gekomen.
14/06 05u30  Pensioen-thriller op hoogtepuntDe spanning bij de FNV loopt op nu de uitslag van het referendum over het pensioenakkoord dichterbij komt. Inmiddels hebben 200.000 mensen hun stem uitgebracht.
14/06 05u30  ’Autodealer met showroom in 15 jaar verdwenen’De klassieke showroom en garage bij de autodealer zijn met tien tot vijftien jaar zo goed als verdwenen. Door de snel groeiende populariteit van private lease en de komst van elektrische auto’s is er voor de klassieke dealer nauwelijks ruimte meer.
14/06 05u30  Grote verdeeldheid over pensioenakkoord op bijeenkomsten FNVDe vakbeweging doet er weer toe, juichen voorstanders van het pensioenakkoord. Maar als de FNV-achterban straks ’nee’ zegt, is het over en uit. Gooit de discussie over strengere rekenregels nu alsnog roet in het eten? Op de ledenbijeenkomsten lopen de spanningen soms hoog op. „Het is allemaal heel wiebelig.”
14/06 05u30  Zwakke plek van pensioendeal komt aan het lichtDe zwakke plek van het pensioenakkoord komt nu voluit aan het licht. Over de AOW-leeftijd zijn keiharde afspraken gemaakt, over zware beroepen redelijk harde, maar de afspraken over het aanvullende pensioen zijn nog zacht.
14/06 05u30  Ook deze topsporters moesten zich terugvechten na zware verwondingenDe klap die Chris Froome woensdag tegen een muur maakte, dreunde door in vele huiskamers. De viervoudig Tour-winnaar brak zijn rechterdijbeen, heup, elleboog en ribben. Hij verloor zijn bewustzijn na de crash, toen hij tijdens de verkenning van de tijdrit in de Dauphiné door de wind van zijn fiets werd geblazen. Froome kan deelname aan de Tour de France vergeten, maar wellicht is het zelfs einde carrière voor de Keniaanse Brit. Vele topsporters gingen Froome voor en moesten zich terugvechten nadat ze in de kreukels lagen. Met en zonder succes.
14/06 01u45  Verrassingsaanval F-35’s op VlielandNa maanden van voorbereidingen moest het deze week gebeuren. Twee F-35’s die het Nederlandse luchtruim insluipen, een verrassingsaanval uitvoeren op de Vliehors en dan landen op Volkel. Het ging allemaal in de beste militaire tradities anders dan gedacht, maar met kunst- en vliegwerk wist de luchtmacht het voor elkaar te krijgen.
14/06 00u15  Man aangehouden die dreigde flat op te blazenDe politie heeft donderdagavond een bewoner van een appartement aan de Debussystraat aangehouden voor het dreigen met het opblazen van het appartement.
14/06 00u15  Wereldster Rieu redt bestolen korps gehandicapten: ’Mijn hart brak’Binnen vierentwintig uur van groot verdriet naar euforische blijdschap. Dankzij weldoener André Rieu ging het Haarlemse fanfarekorps voor verstandelijk beperkten ’Blij met Muziek’ donderdagavond volledig uit zijn dak. De dag was in mineur begonnen na de diefstal van de aanhanger met alle instrumenten van de band.
13/06 23u45  Verwarde man dreigt flat op te blazenEen verwarde man dreigt donderdagavond zijn appartement in de Debussystraat in Sittard op te blazen. De brandweer neemt de bedreiging zeer serieus en is in groten getale bij het complex aanwezig.
13/06 23u00  Wethouder Van Gils weigert dubieuze ontslagvergoeding terug te betalenAmsterdam hoeft er niet op te rekenen dat de 75.000 euro ontslagvergoeding die ex-gemeentesecretaris Arjan van Gils in januari op zijn bankrekening geschreven kreeg, teruggestort wordt in de gemeentekas. Van Gils, tegenwoordig D66-wethouder in Rotterdam, legde donderdagavond een moreel beroep vanuit de Rotterdamse raad naast zich neer.
13/06 22u30  'Principe-akkoord is zwaar k*t'Veel leden van de FNV zijn het niet eens met het principe-akkoord over het pensioen. Ze kunnen hier tot zaterdagmiddag over stemmen, maar het zal voor veel leden een 'nee' worden.
13/06 22u15  ’Ontsla agenten bij veroordeling’De moeder van de in 2015 na zijn arrestatie overleden Mitch Henriquez doet in een brief een moreel appel op korpschef Erik Akerboom. Mochten de agenten die nu in hoger beroep terechtstaan voor de dood van Henriquez worden veroordeeld, dan moet Akerboom ze ook daadwerkelijk ontslaan, vindt ze.
13/06 22u00  Calvijn College verprutst examensMaar liefst 77 middelbare schoolleerlingen van het Calvijn College in Amsterdam Nieuw-West weten nog steeds niet of zij geslaagd zijn voor hun examen VMBO-kader. De school houdt al twee dagen de kaken stijf op elkaar. De schoolinspectie laat vrijdag weten of de examens überhaupt volgens de norm zijn gemaakt. De kans is aanwezig dat de uitslag niet wordt erkend.
13/06 21u45  Máxima straalt in kleurrijke jurkHet koninklijk paar bezoekt tijdens het staatsbezoek aan Ierland een dansvoorstelling van het Nederlands Dans Theater. Eerder vandaag hebben ze al een virtuele boom geplant.
13/06 20u45  'Zo'n tijdrit geeft vertrouwen voor de Tour'Wielrenner Steven Kruijswijk is vierde geworden in de tijdrit in de Dauphiné. Dit geeft hem vertrouwen voor de Tour de France.
13/06 20u15  Vrouw (58) bij controle Breda aangehouden voor mensensmokkelDe Marechaussee heeft donderdagmiddag een 58-jarige Congolese vrouw aangehouden op verdenking van mensensmokkel. Dat gebeurde tijdens een grote controle bij Breda.
13/06 20u00  Bijzondere vondst Haarlem: oudste röntgenfoto’s duiken opIn de collectie van Teylers Museum in Haarlem zijn negen röntgenfoto’s gevonden die in 1895 door Wilhelm Röntgen zelf zijn gemaakt. Te zien is onder meer de hand van zijn eigen vrouw, Bertha. Het zijn volgens het museum de oudste röntgenfoto’s die er zijn.
13/06 20u00  Grote steden duiken voor proef met staatswietDe wietproef die het kabinet wil gaan houden is ’niet representatief’. Dat vindt de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) die stevige kritiek uit nu blijkt dat de vier grote steden er helemaal geen heil in zien.
13/06 19u30  Reuzenteek rukt op; wat staat ons nog meer te wachten?Net over de grens is een handvol monsterteken aangetroffen. Deze enorme hyalomma-teken gedijen bij warm weer en lijken de Duitse winter te hebben overleefd. Volgens bioloog Arnold van Vliet is de komst van de reuzenteek slechts een voorbode van wat ons door klimaatverandering nog meer te wachten staat.
13/06 19u15  Vermeende ’Hitlergroet’-scholier ontkent: ik verloor familie in AuschwitzEen scholier uit Veendam die op een krantenfoto de ‘Hitlergroet’ leek te maken zegt dat het een geval van ‘pech’ was. Hij benadrukt dat hij niets heeft met extreemrechtse sympathieën. ,,Integendeel. Ik ben juist antifascistisch.’’ De jonge Veendammer heeft donderdagmiddag zijn kant van het verhaal gedaan op zijn school. Daar was men geschrokken, de leiding besloot het uit te zoeken. Vrijdag volgt een tweede gesprek.
13/06 19u15  Verdachte van doodsteken studente Leonore (20) ’was zichzelf niet’Hij wilde zelfmoord plegen en zijn huisgenote dwarsboomde zijn plan. Ze probeerde hem tegen te houden, en begon te schreeuwen. Dat werd haar dood. In plaats van zijn eigen leven, nam de 20-jarige Michael N. in september vorig jaar in Emmen het leven van studente Leonore Prothmann.
13/06 19u00  Persoon overleden na zwaar ongeval op N36 bij OmmenBij een zwaar verkeersongeval op de N36 bij Stegeren in Overijssel is een persoon om het leven gekomen. Een ander is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.
13/06 19u00  ’Beeld van Tjeerd zijn zwaar verminkte gezicht achtervolgt mij’Alleen aan Tjeerd van Seggeren’s handen konden zijn zussen en ouders hem nog herkennen. „Aan zijn mooie handen en lange vingers”, zei de jongste zus donderdag bij de rechtbank in Leeuwarden. „Het beeld van Tjeerd zijn zwaar verminkte gezicht achtervolgt mij nog dagelijks. Niet alleen overdag, maar ook nog in mijn dromen.”
13/06 18u45  OM: 20 jaar cel voor moord Tjeerd van SeggerenHet Openbaar Ministerie (OM) heeft twintig jaar cel geëist tegen Jessica B. voor betrokkenheid bij de dood van haar man Tjeerd van Seggeren (37).
13/06 18u45  Met buks beschoten ooievaar alsnog gestorvenDe ooievaar die dinsdagavond met een buks is beschoten, is donderdag alsnog overleden. Een poging van de dierenarts om de gehavende vleugel van het dier te redden, mocht niet meer baten. Daarop is besloten de vogel in te laten slapen.
13/06 18u45  Wederom politiemedewerkers beticht van verzuimDrie politiemedewerkers worden beschuldigd van plichtsverzuim, maakten de korpsen van Amsterdam en Oost-Nederland donderdag bekend.
13/06 18u45  ’Drugs niet legaliseren, maar harder bestrijden’Het kabinet wil via een experiment wiet telen onder staatstoezicht. Daarmee moet inzichtelijk worden of en hoe op kwaliteit gecontroleerde wiet aan coffeeshops kan worden geleverd. Een rampzalig idee, vindt Jan Blaauw. „Legaliseren is uiteindelijk capituleren voor de drugshandel.”
13/06 18u15  Videozaal voor publiek bij uitspraak HolleederPubliek dat de uitspraak in de rechtszaak tegen Willem Holleeder wil volgen, kan daarvoor op donderdag 4 juli terecht in een zaal in de rechtbank aan de Amsterdamse Parnassusweg. Er is dan een speciale videoverbinding met de bunker in Amsterdam-Osdorp, waar het vonnis tegen Holleeder wordt uitgesproken. Tegen Holleeder is levenslang geëist.
13/06 18u00  Zingen voor stervenden met prijs beloondHet zangersensemble Bedside Singers Amsterdam krijgt de tweede Over Hoop Prijs van de Stichting Over Holland, een trofee en 25.000 euro. Het gezelschap zingt voor mensen die in de laatste levensfase verkeren, thuis, in een zorginstelling of een hospice.
13/06 17u45  Terugroepactie: te veel nikkel in oorbellen ActionWie in de periode van 26 maart tot en met 13 mei 2019 het artikel Oorbellen 12 paar bij Action heeft gekocht, wordt aangeraden deze terug te brengen.
13/06 17u45  Hierom moet je uitkijken voor de reuzenteekBioloog Arnold van Vliet noemt het zorgwekkend dat er zeker zes zes hyalomma-teken zijn gevonden bij de Nederlandse grens.
13/06 17u30  Koning verklapt: ‘Ik twijfelde over kleding’Koning Willem-Alexander vertelt aan Nederlanders die in Ierland wonen dat hij voor vertrek met een kledingvraag worstelde.
13/06 17u30  Vrouw overleden bij familiedrama in Den BoschDe politie in Den Bosch heeft donderdagmiddag een dode vrouw aangetroffen in een woning als gevolg van een steekincident. Rond 14.00 uur meldde een man zich bij het politiebureau op de Vogelstraat in Den Bosch en vertelde dat in zijn woning aan de Marco Polostraat een steekincident had plaatsgevonden.
13/06 17u00  Zoektocht Anja Schaap weer zonder resultaatOok een nieuwe zoektocht naar de vermiste Anja Schaap uit Katwijk, donderdag in en rond het water langs de Melkweg in Katwijk, heeft niets opgeleverd. Het Landelijke Team Onderwaterzoekingen (LTOZ) zocht op die plek omdat daar eerder de handtas van de vrouw werd gevonden.
13/06 17u00  Nepagent die stal van bedrijven opgepaktEen 34-jarige Amsterdammer die zich geregeld voordeed als agent en zo bij bedrijven geld en apparatuur in beslag wist te nemen, is opgepakt. De recherche had hem al langer op de korrel. De nepagent is vorige week opgepakt, meldt de politie donderdag.
13/06 17u00  Wilders doet oproep in zaak minder MarokkanenPVV-leider Geert Wilders doet een hulpverzoek in de affaire rond de rechtszaak tegen zijn ’minder Marokkanen’-uitspraak. Hij roept (oud-)ambtenaren en anderen op zich te melden als zij iets weten over beïnvloeding van de zaak door voormalig justitieminister Ivo Opstelten (VVD). Hij vindt dat hij slachtoffer is van een politiek proces.
13/06 17u00  Leidsche Rijntunnel weer open na storingDoor een urenlange afsluiting van een deel van de Leidsche Rijntunnel in de A2 richting Den Bosch zijn donderdagmiddag rond Utrecht lange files ontstaan. Rond 16.30 uur is de hoofdbuis van de tunnel weer opengesteld, maar volgens Rijkswaterstaat zal de avondspits in de omgeving van Utrecht druk verlopen.
13/06 16u45  Drumband verstandelijk beperkten beroofd van al zijn instrumentenLaffe dieven hebben woensdagnacht de aanhanger van het Haarlemse fanfarekorps Blij met Muziek beroofd. Daarin waren alle instrumenten van de band opgeslagen.
13/06 16u30  Aardbeving met kracht van 1.9 bij AppingedamBij het Groningse Appingedam is donderdagmiddag een aardbeving geweest. Die had volgens het KNMI een kracht van 1.9. De trilling gebeurde rond 15.37 uur.
13/06 16u15  Ruim uur file door storing Leidsche RijntunnelDoor de afsluiting van een deel van de Leidsche Rijntunnel in de A2 richting Den Bosch is donderdagmiddag een lange file ontstaan bij Utrecht. Rijkswaterstaat raadt automobilisten aan een andere route te kiezen, omdat niet duidelijk is hoe lang de stremming door een technische storing gaat duren.
13/06 16u00  SP betaalt Oppenheimer schadevergoedingDe Socialistische Partij zal Ruben Oppenheimer een schadevergoeding van 8500 euro betalen voor het gebruik van een cartoon van hem in de omstreden campagnevideo over de fictieve personage Hans Brusselmans. De advocate van Oppenheimer en de SP kwamen daarover tot een akkoord nadat de rechter in Utrecht ze bij elkaar om de tafel had gezet.
13/06 15u45  Oppenheimer vindt geloofwaardigheid aangetastRuben Oppenheimer voelt het als aantasting van de geloofwaardigheid van zijn werk dat de Socialistische Partij een tekening van hem heeft gebruikt in de omstreden campagnevideo over Herman Brusselmans. „Hij wil nooit met politieke partijen geassocieerd worden. Iets ergers kun je een politiek cartoonist bijna niet aandoen, het tast zijn politieke en creatieve onafhankelijkheid aan”, zei zijn advocate voor de rechtbank in Utrecht, waar Oppenheimer een kort geding tegen de partij had aangespannen.
13/06 15u45  ‘Maak plan voor heropvoeden IS-kinderen’Moeten we IS-kinderen en hun moeders terug laten keren naar het land van herkomst? Volgens verslaggever Wierd Duk zou dit enorme problemen kunnen opleveren. Dat zegt hij in de nieuwe aflevering van de podcast ‘Het Land van Wierd Duk’. En verder: de beïnvloeding van het proces-Wilders door toenmalig minister Opstelten, de verplichting om een verzekering af te sluiten en Wierd Duk geeft zijn mening over vrouwenvoetbal.
13/06 15u30  Spoeddebat na fatale mishandeling door statushouderRaadsleden in Amsterdam gaan een spoeddebat aanvragen nu blijkt dat een 20-jarige statushouder verdacht wordt van de fatale mishandeling van de 68-jarige Rinia Chitanie in Buitenveldert. Rinia werd op eerste paasdag zo ernstig mishandeld, dat zij bijna twee maanden later aan de complicaties overleed.
13/06 15u00  Katja zet ex te kakkenEen snelle update vanuit showbizzland: de laatste nieuwtjes en de meest besproken foto’s en filmpjes van de sterren.
13/06 15u00  Koning: Ieren hebben ons vergevenVergeten doen ze het niet, maar vergeven gelukkig wel. Dat concludeerde koning Willem-Alexander op de tweede dag van zijn staatsbezoek aan Ierland. Voor zijn vertrek naar het eiland stond hij met enige twijfel voor de garderobekast. „Zal ik nu wel of niet Oranje dassen meenemen?” De huiskleur van de koninklijke familie kon wel eens gevoelig liggen in Ierland.
13/06 14u45  Dode door steekincident in Den BoschDe politie in Den Bosch heeft donderdagmiddag een dode aangetroffen in een woning als gevolg van een steekincident. Rond 14.00 uur werd zij gealarmeerd vanwege een steekpartij in de Marco Polostraat.
13/06 14u45  Video aanhouding jonge vrouw zorgt voor veel ophefEen arrestatie van een maand geleden zorgt sinds woensdagavond voor veel ophef. Een video waarop te zien is hoe een agent aan de Europalaan in Kaatsheuvel een vrouw van 17 jaar oud aanhoudt circuleert op sociale media. De agent was genoodzaakt om geweld te gebruiken, omdat de verdachte zich hevig verzette tegen de arrestatie.
13/06 14u45  Hij durft! Koning grapt over IerlandKoning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn de tweede dag van het staatsbezoek aan Ierland begonnen met een bezoek aan de burgemeester van Dublin.
13/06 14u45  Pechtold krijgt geen centen voor klusje BinnenhofAlexander Pechtold gaat onbetaald de renovatie van het Binnenhof begeleiden. De oud-leider van D66 wordt dus niet aan een duurbetaald baantje geholpen, laat staatssecretaris Knops (Binnenlandse Zaken) weten. „Het is onbezoldigd.” De vorig jaar afgezwaaide politicus is gevraagd om zijn ’expertise’.
13/06 14u15  Oproep: ja-stemmers pensioenakkoord gezochtHet zijn spannende tijden voor FNV-leden die mogen stemmen over het pensioenakkoord. Is deze overeenkomst voldoende of moeten er nog meer veranderingen plaatsvinden?
13/06 14u15  Onderzoek in water vanwege vermissing SchaapHet Landelijke Team Onderwaterzoekingen doet donderdag verder onderzoek bij het water op de Melkweg in Katwijk waar de handtas van de vermiste Anja Schaap werd gevonden.
13/06 14u00  Nederlands schip redt opvarendenEen Nederlands schip heeft vanochtend een operatie op touw gezet in de Golf van Oman om 21 bemanningsleden te redden van een olietanker die, na waarschijnlijk een aanval, in brand stond.
13/06 13u45  Wietkwekerij ontdekt in Den DolderDe politie in Den Dolder heeft een hennepkwekerij ontdekt in een leegstaand pand aan de Dolderseweg vlak bij de kliniek Altrecht. De politie onderzoekt nadrukkelijk „alle scenario’s. Op dit moment weten we niet of de kwekerij het werk is van mensen van de kliniek of van buitenaf.”
13/06 13u45  Monument Nicky Verstappen in ere hersteldHet monument voor Nicky Verstappen op de Brunsummerheide is donderdag gerestaureerd. Het monument was in april 2019 ernstig beschadigd. Met een zwaar voorwerp waren er stukken steen afgeslagen. De politie pakte niet veel later Heerlenaar Eric A. op. Die had het monument al twee keer eerder vernield.
13/06 13u30  Tien arrestaties voor drugssmokkelTien mannen zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij drugssmokkel. Volgens de Koninklijke Marechaussee zijn het allemaal (oud-)medewerkers van een logistiek bedrijf dat onder meer levert aan Schiphol. De zaak kwam aan het licht na een vondst van 27 kilo cocaïne tussen een partij bloemen aan de luchthaven in januari.
13/06 12u30  Fietser overleden door ongeluk in MilheezeDoor een aanrijding in het Noord-Brabantse dorp Milheeze is donderdag een fietser om het leven gekomen.
13/06 12u30  School in maag met HitlergroetfotoScholengemeenschap Winkler Prins in Veendam zit in de maag met een vrolijke eindexamenfoto waarop een leerling de Hitlergroet lijkt te maken.
13/06 12u30  Niet één maar meerdere tornado’s op 4 juniTijdens het noodweer dat op dinsdag 4 juni over Nederland trok, zijn er mogelijk meerdere tornado’s geweest en niet maar één krachtige windhoos, zoals werd aangenomen. De tornado met het langste schadespoor trok van Nijmegen via de Posbank bij Rheden en Dieren naar Hellendoorn, over een lengte van circa honderd kilometer.
13/06 12u15  Niet een maar meerdere tornado’s op 4 juniTijdens het noodweer dat op dinsdag 4 juni over Nederland trok, zijn er mogelijk meerdere tornado’s geweest en niet maar één krachtige windhoos, zoals werd aangenomen. De tornado met het langste schadespoor trok van Nijmegen via de Posbank bij Rheden en Dieren naar Hellendoorn, over een lengte van circa 100 kilometer.
13/06 12u00  Chinese eenbenige man vermist in UtrechtDe politie in Utrecht is naarstig op zoek naareen 67-jarige Chinese man. De politie deelt een nogal opvallend signalement. Hij mist namelijk een been, twee voortanden en draagt een bril. De man werd voor het laatst gezien in de wijk Kanaleneiland in de omgeving van de Beneluxlaan.
13/06 12u00  ‘Sentiment rond rekeningrijden verschuift’Een bonte verzameling van belangenclubs heeft de automobilist weer in het vizier. Met het oog op de filedruk is de kilometerheffing van stal gehaald. Hoofdredacteur van De Telegraaf, Paul Jansen, is kritisch.
13/06 11u45  JSF naar NederlandDe F-35, het nieuwe jachtvliegtuig van de Koninklijke Luchtmacht, komt voor even weer terug naar Nederland. Twee Joint Strike Fighters zijn de komende dagen bij de Luchtmachtdagen op Volkel.
13/06 11u15  Fietser overleden na onwelwording, kind in zitje ongedeerdEen fietser die woensdagavond gewond raakte bij een valpartij in Doorn, is overleden. Bij de kruising Langbroekerweg-Dorpsstraat werd de man onwel en kwam hij met fiets en al ten val. Een kind dat bij de man achterop zat, bleef ongedeerd.
13/06 11u15  Opnieuw waterlekkage in Rotterdam OverschieIn de Rotterdamse wijk Overschie is opnieuw een grote waterlekkage. Op de Pieter van Aschstraat ontstond donderdagochtend een breuk in de waterleiding en kwam de straat blank te staan. Het water neemt grote hoeveelheden zand mee, waardoor er kans op verzakkingen bestaat.
13/06 11u00  26 gemeenten willen meedoen aan wietproefAan het experiment met legaal geteeld wiet willen 26 gemeenten meedoen. Er is plaats voor zes tot tien deelnemers.
13/06 10u45  SP keert zich tegen rekeningrijdenDe politieke steun voor rekeningrijden brokkelt af. De SP keert zich af van het idee voor een kilometerheffing voor automobilisten.
13/06 10u45  The Rolling Stones lenen verzameling uit aan Groninger MuseumIn het Groninger Museum komt een grote expositie over The Rolling Stones. Het is een rondreizende tentoonstelling, die Nederland aandoet na Groot-Brittannië, de VS en Azië.
13/06 10u15  Ruim 9000 euro opgehaald voor crematie Ewold HornEen inzamelingsactie heeft ruim 9000 euro opgeleverd voor de crematie van Ewold Horn. Volgens een van de initiatiefnemers, Mieke van der Werk, is dat een mooi bedrag. Zij en haar partner begonnen de inzameling omdat ze veel kosten zagen aankomen voor de nabestaanden van Horn.
13/06 10u15  Den Haag: inkomenseis voor woning middenhuurDen Haag gaat inkomenseisen stellen voor huurwoningen in het middensegment. Wie meer verdient dan 57.000 euro (alleenstaanden) of 67.000 euro (twee- of meerpersoonshuishouden) komt per 1 juli niet meer in aanmerking voor een huurhuis uit de vrije sector dat tussen 720 en 951 euro per maand kost. De gemeente geeft daar dan geen huisvestingsvergunning meer voor af.
13/06 10u00  Friese Gerard na titel mascotte St Louis BluesGerard Bos heeft de sportfinale van zijn leven beleefd. Nadat de Fries eerst dankzij schenkingen van gulle gevers naar de finalereeks van zijn favoriete Amerikaanse ijshockeyclub mocht reizen, zag de fan uit Leeuwarden zijn club St Louis Blues afgelopen nacht de Stanley Cup grijpen.
13/06 09u45  Schaderegeling voor Groningers verruimdDe zogenoemde stuwmeerregeling voor mensen met aardbevingschade wordt verruimd. Iedereen die tot 12 juni schade heeft gemeld, komt in aanmerking voor een vergoeding. Dat laat het ministerie van Economische Zaken donderdag weten.
13/06 09u45  Jessica B. voor rechter om moord op man TjeerdHoe weduwe Jessica B. (34) haar man Tjeerd van Seggeren (37) om het leven zou hebben gebracht, werd woensdag bij de rechtbank in Leeuwarden nog niet duidelijk. Wel waren er veel verdachte omstandigheden. Donderdagochtend begint de tweede zittingsdag in de zaak.
13/06 09u30  Overleden persoon gevonden in het Spaarne van HaarlemHulpdiensten in Haarlem zijn donderdagochtend massaal uitgerukt na een melding over een persoon in het water van het Spaarne. Vrij snel werd echter duidelijk dat alle hulp niet meer mocht baten.
13/06 08u45  Zzp’ers verzetten zich tegen polisplichtKan de overheid burgers dwingen om contracten af te sluiten bij commerciële partijen? De vraag dringt zich op nu zzp’ers zich mogelijk verplicht moeten verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. „Je moet mij niets opleggen.”
13/06 08u30  Jessica B. en Tjeerd hadden vaak ruzieHoe weduwe Jessica B. (34) haar man Tjeerd van Seggeren (37) nu precies om het leven zou hebben gebracht, werd woensdag bij de rechtbank in Leeuwarden nog niet duidelijk. Wel bleek tijdens de eerste dag van de inhoudelijke behandeling dat er veel verdachte omstandigheden zijn. Waarom maakte de vrouw bijvoorbeeld haar auto schoon, vlak nadat ze hoorde dat de recherche die in beslag zou nemen?
13/06 08u15  Verdachte doodsteken Duitse studente voor de rechterAssen
13/06 08u00  ’Honderd worden? Wel een beetje leuk graag’Veel meer vrouwen dan mannen halen de honderd jaar. Van de 2189 eeuwgangers die ons land rijk is, is 85% vrouw, volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek. Voor cardioloog Janneke Wittekoek is de vraag hoe je gezond honderd wordt belangrijker dan hóe je honderd wordt.
13/06 08u00  Spectaculair natuurverschijnsel boven NederlandWoensdagnacht was een bijzonder fenomeen te zien in de lucht boven Nederland: lichtende nachtwolken.
13/06 07u45  ‘Logisch dat koningspaar hier komt’Het koningspaar ontmoet tijdens hun staatsbezoek aan Ierland enkele startups uit Nederland. Die zijn verrast en blij dat ze Willem-Alexander en Máxima de hand mogen schudden.
13/06 07u45  Lichtende nachtwolken goed te zienAfgelopen nacht waren er op veel plaatsen in het land lichtende nachtwolken te zien. Het bijzondere natuurfenomeen is de komende tijd meerdere keren te aanschouwen. Lichtende nachtwolken komen zelden voor.
13/06 07u30  MIVD-baas: ’Kijk uit voor Rusland en China’De wereld is veiliger noch overzichtelijker geworden terwijl Onno Eichelsheim directeur van de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst was. Het goede nieuws voor zijn opvolger: de dienst weet meer van de dreigingen en doet er meer tegen dan menigeen denkt.
13/06 07u30  ’Onderzoek daling sterftes bij asbestverbod’De overheid moet onderzoeken of een asbestdakenverbod daadwerkelijk bijdraagt aan de volksgezondheid. Pas als uit onderzoek naar voren komt dat het aantal overlijdensgevallen door sanering significant zou dalen, kan een wettelijk verbod er komen, vindt de Contactgroep Eigenaren Asbestwoningen.
13/06 07u15  Curaçaose ministers komen toch naar Den HaagDe minister-president van Curaçao, Eugene Rhuggenaath, heeft woensdag alsnog het vliegtuig gepakt naar Nederland. Samen met twee andere leden van zijn kabinet gaat hij met premier Mark Rutte en staatssecretaris Raymond Knops (Koninkrijksrelaties) in gesprek over een samenwerking voor verbetering van de financiële situatie op Curaçao.
13/06 07u15  'FNV-achterban kritisch over pensioenakkoord'Het is een spannende tijd bij de FNV. Leden kunnen tot zaterdagmiddag hun stem uitbrengen over het pensioenakkoord. DFT-verslaggever Martin Visser legt uit hoe dit in zijn werk gaat.
13/06 07u15  Huizen ontruimd na mislukte plofkraak ZundertNa een mogelijk mislukte plofkraak in het Noord-Brabantse Zundert heeft de politie donderdagochtend een aantal woningen aan de Molenstraat ontruimd. Er zou een explosief zijn achtergelaten. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is ingeschakeld om onderzoek te doen. De weg is afgezet.
13/06 07u00  Alternatief kankermedicijn ook vergoedOncologen, geneesmiddelenproducenten, zorgverzekeraars en het Zorginstituut willen dat kankerpatiënten die baat hebben bij geneesmiddelen die niet zijn bedoeld voor hun type kanker, deze medicijnen toch kunnen gebruiken. Dat meldt het Antoni van Leeuwenhoek.
13/06 07u00  'Onderzoek daling sterftes bij asbestverbod'De overheid moet onderzoeken of een asbestdakenverbod daadwerkelijk bijdraagt aan de volksgezondheid. Pas als uit onderzoek naar voren komt dat het aantal overlijdensgevallen door sanering significant zou dalen, kan een wettelijk verbod er komen, vindt de Contactgroep Eigenaren Asbestwoningen.
13/06 06u45  Jihadexpert: opvallend veel Nederlandse zelfmoordterroristenZe bliezen zichzelf op en doodden tussen de vijf en vijfentwintig mensen in één klap, maar wie heeft ooit gehoord van Sultan Berzel uit Maastricht, Lotfi Seffrioui uit Amsterdam en Mazen Said uit Alphen aan den Rijn? Deze Nederlandse massamoordenaars zijn hier vrijwel onbekend. Jihadexpert Iain Overton schreef een boek over de drijfveren van zelfmoordterroristen, die volgens hem opvallend vaak uit Nederland en België komen.
13/06 06u15  Weer panne Koninklijke LuchtmachtOpnieuw staat een vliegtuig van de Koninklijke Luchtmacht aan de grond met panne. Een KDC-10 die vanaf Edward Air Base in Californië naar Nederland zou vliegen, is gestrand in Bangor, aan de oostkust van de VS.
13/06 05u45  Druk spoor slijt snellerHet wordt steeds moeilijker om het spoor goed te onderhouden. Door de verwachte 30 à 40 procent reizigersgroei tot 2030 slijten de railsonderdelen sneller, zodat bijvoorbeeld wissels vaker vervangen moeten worden.
13/06 01u00  Arrestant bedankt politie voor service: zeker 5 sterrenEen voormalig arrestant heeft de politie op wel heel bijzondere wijze bedankt. Een bosje bloemen fleurt nu het bureau in Den Helder op. „Bedankt voor de goede service, zeker 5 sterren! Ik wil alleen niet meer terugkomen. Groet B.”, valt er te lezen op het begeleidende kaartje.
13/06 00u15  Opleiding helpt in huwelijk’Downdaten’ en ’updaten’: termen die gebruikt worden om aan te duiden of een man of vrouw een relatie aangaat met iemand met een lager of hoger opleidingsniveau. Uit nieuwe cijfers van het CBS blijkt dat relaties stabieler zijn als beide partners hoogopgeleid zijn. Zijn de partners allebei laagopgeleid? Dan zijn de kansen dat de relatie sneuvelt aanzienlijk hoger.
12/06 23u30  Dode door ongeval in OosterwoldeEen automobilist is woensdagavond door een ongeval om het leven gekomen bij het Friese Oosterwolde. Op de N381 kwamen een personenauto en een vrachtwagen met elkaar in botsing door onbekende oorzaak.
12/06 23u15  Examenvloggers hangen vlag uitMet een prachtige cijferlijst is examenvlogger Ties Koningsveld gisteren geslaagd. Zevens en achten prijken op zijn havo-eindlijst. Nog tienduizenden vlaggen hangen met een schooltas in de straten van ons land. Voor de meeste examenkandidaten is het feest. Maar er zijn ook gezakten en herkansers, ook onder onze vloggers.
12/06 22u45  Vogelaar Horn wacht waardig afscheidVogelaar Ewold Horn uit Termunten (Groningen), de gijzelaar die enige weken geleden omkwam op de Filipijnen, krijgt vrijdag een waardig afscheid. Dan is een plechtigheid in Assen. Het afscheid vindt in besloten kring plaats in het crematorium in de Drentse hoofdstad.
12/06 22u30  Overheid wint met brexitmonster en knalplangaDe Rijksoverheid heeft woensdagavond complimenten gekregen voor het gebruik van sociale media. De overheid won drie prijzen op The Best Social Awards. „Ze hebben zich ontzettend hard ingezet het afgelopen jaar en echt impact gemaakt”, aldus de initiatiefnemer van de prijs, Diederik Broekhuizen.
12/06 22u15  Rico Verhoeven leert dochter een lesjeIn Ahoy Rotterdam gaven Boef, Broederliefde, Famke Louise en Rico Verhoeven vandaag een spectaculair optreden voor tienduizenden jongeren die zich hard in hebben gezet voor de maatschappij.
12/06 22u00  Koningin bevraagt migranten enthousiast tijdens staatsbezoekOp de eerste dag van hun staatsbezoek aan Ierland bleken nieuwkomers een terugkerend thema voor koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Veroverde een protestantse Oranje-telg ooit het katholieke land, tegenwoordig schreeuwen de Ieren om mensen met een diverse achtergrond.
12/06 21u45  Máxima schittert in fenomenale avondjurkWillem-Alexander en Máxima komen aan bij het staatsbanket in Ierland.
12/06 21u45  Pechtold gaat renovatie Binnenhof begeleidenVoormalig D66-leider Alexander Pechtold gaat de spraakmakende renovatie van het Binnenhof begeleiden. Op aandringen van de Tweede Kamer buigt hij zich de komende weken over het project. Pechtold is ingeschakeld „op basis van zijn kennis en expertise”, laat verantwoordelijk staatssecretaris Raymond Knops weten.
12/06 21u45  Vogelaar Horn wacht waardig afscheid dankzij crowdfundingVogelaar Ewold Horn uit Termunten (Groningen), de gijzelaar die enige weken geleden omkwam op de Filippijnen, krijgt vrijdag een waardig afscheid. Dan is een plechtigheid in Assen. Het afscheid vindt in besloten kring plaats in het crematorium in de Drentse hoofdstad.
12/06 21u45  Ooievaar breekt vleugel na beschieting met buksEen ooievaar werd dinsdagavond met flinke verwondingen door medewerkers van de dierenambulance het vogelhospitaal in Naarden binnengebracht. „Tot onze grote schrik troffen we een kogel van een buks aan in de wond en een zichtbare plaats van inslag”, laat de stichting weten.
12/06 21u30  Öztürk komt weg met wangedragHet gedrag van Denk-Kamerlid Öztürk blijft onbestraft. Het presidium, het dagelijks bestuur van de Tweede Kamer heeft geen mogelijkheden en ziet er ook ’geen heil’ in om leden voor langere tijd te schorsen, zo laat Kamervoorzitter Arib weten.
12/06 21u00  'Ik hoopte nog op een herkansing'Onze eindexamenvloggers hebben vandaag de uitslag van hun examens gekregen. Zijn zij gezakt of geslaagd?
12/06 20u16  ’Ik moest lange mouwen aan om de mishandelingen te verbergen’„Voor het eerst zit ik met tranen in mijn ogen”, vertelt Roos Haase. De 75-jarige geboren Amsterdamse is slachtoffer, al vindt ze dat zelf een rotwoord. „Ik spreek liever over ’overlever’.”
12/06 20u16  Bejaarden spelen vals bij NK scootmobielDe deelnemers van het NK scootmobiel zijn bloedfanatiek. Alle trucs worden uit de kast gehaald om als eerste over de finish te scheuren.
12/06 20u00  Rumoer om biggenwelzijn BoxtelDe bezetting van de varkensstal in Boxtel, vrijdag een maand geleden, leidde tot een drama voor moedervarkens en jonge biggen. Maar wie draagt schuld? Een schade-expert wijst op de ellende die dierextremisten aanrichtten, anderen beschuldigen de boer: ’zieke biggen zijn als kapotte fiets bij het oud vuil gezet’.
12/06 20u00  Veiligheid in het geding door tekort ’CSI-team’ politieDe forensische opsporing bij de politie verkeert in een alarmerende situatie. Terwijl er steeds meer behoefte is aan expertise bij onderzoeken is de tak flink uitgekleed. Het chronisch tekort aan manschappen heeft directe gevolgen voor de veiligheid en de aanpak van de misdaad.
12/06 19u45  Opa biecht op: 'Stukje gesmokkeld bij NK scootmobiel'De deelnemers van het NK scootmobiel zijn bloedfanatiek. Alle trucs worden uit de kast gehaald om als eerste over de finish te scheuren.
12/06 19u45  Hoofdpijnpatiënte heeft baat bij ’buitenaards’ apparaatje’Migraine is geen hysterische vrouwenziekte, maar een complexe hersenaandoening die 12 procent van de bevolking regelmatig aan het bed kluistert’, zo typeerde eens de vooraanstaande Nederlandse neuroloog, prof. Michel Ferrari (LUMC), deze vorm van ziekmakende hoofdpijn.
12/06 19u30  Spanning stijgt in Rotterdam: EK karaoke begint vanavondKaraoke zingen mag dan iets onbenulligs voor in de kroeg lijken, vanavond en morgenavond vindt er een heus EK plaats in Rotterdam. En onder de 29 deelnemers zijn drie Nederlanders, die in eigen land de titel willen binnenslepen. Zoals Gary Davidson (57), de geboren Schot die als golfprofessional al 35 jaar hier woont. ,,Ik zing vanuit mijn hart!”
12/06 19u15  Defensie wil vliegbasis De Peel heropenenDefensie wil de Limburgse vliegbasis De Peel weer in gebruik nemen. Omdat Defensie meer geld heeft om te oefenen en te trainen, wordt er weer vaker gevlogen.
12/06 18u45  Gruwelcrash Froome: ‘Zelden zoiets gezien’Door een ernstige val tijdens de verkenning van een tijdrit in de Dauphiné moet Chris Froome de Tour de France missen. Wielerverslaggever Raymond Kerckhoffs sprak ploegmaat Wout Poels en Tom Dumoulin.
12/06 18u45  Verdachte fatale mishandeling Amsterdam is statushouderDe verdachte van de grove mishandeling op de 68-jarige Rinia Chitanie in Buitenveldert is een statushouder. Hij verbleef legaal in ons land. Dat melden meerdere bronnen aan De Telegraaf en dat wordt bevestigd door het Openbaar Ministerie. Rinia werd op eerste paasdag zo ernstig mishandeld, dat zij bijna twee maanden later aan de complicaties overleed.
12/06 18u30  Alles loopt uit de PASDe overheid heeft nog maanden nodig om de gevolgen van een van de meest ingrijpende rechterlijke uitspraken ooit in kaart te brengen. De Raad van State heeft onlangs de Nederlandse manier om dragelijker om te gaan met ultrastrenge Europese natuurregels van tafel geveegd. Er dreigt daardoor forse vertraging voor allerlei bouwprojecten.
12/06 18u15  Bijzonder fenomeen komt eraan: lichtende nachtwolkenDe komende tijd is meerdere keren een bijzonder natuurfenomeen te aanschouwen. Lichtende nachtwolken komen zelden voor.
12/06 17u45  2000 mensen raken mogelijk uitkering kwijtHet UWV in Groningen gaat 1991 dossiers van arbeidsongeschikten die door verpleegkundigen waren beoordeeld, opnieuw bekijken. Dat laat minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken) weten. Deze stap wordt genomen nadat uit een steekproef was gebleken dat van een flink aantal dossiers „niet met zekerheid kan worden vastgesteld dat UWV de juiste beslissing heeft genomen.”
12/06 16u45  ’Wij hebben geen opnames van Nederlander gemaakt’Het Australische boerenbedrijf dat het voorbije weekend in het nieuws kwam omdat een Nederlandse backpacker verborgen camera’s had aangetroffen, ontkent met klem de beschuldiging van onze landgenoot.
12/06 16u30  Rijontzegging voor botsende buschauffeurDe 40-jarige buschauffeur die in Almere frontaal op een andere lijnbus botste, heeft woensdag een rijontzegging van acht maanden waarvan de helft voorwaardelijk gekregen. Daarnaast kreeg hij een werkstraf van 120 uur.
12/06 16u15  Jeugdzorg schaamt zich voor diepe beerputJeugdzorg Nederland gaat diep door het stof naar aanleiding van de schokkende onthullingen dat er de afgelopen zeventig jaar structureel geweld heeft plaatsgevonden. Een op de tien mensen die daar verbleven, heeft er vaak of zeer vaak te maken mee gehad, bleek vandaag uit het rapport ‘Onvoldoende beschermd’ van de Commissie Onderzoek naar Geweld in de Jeugdzorg. ,,Het spijt ons.”
12/06 16u00  'Oh god, ik ga de koning ontmoeten!'Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn op staatsbezoek in Ierland. Woensdag bezochten ze het presidentieel paleis en ontmoetten ze een groep Nederlandse kinderen die daar een weekendschool volgen.
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

1x Idioot richt mega-ravage aan15/06 18u00 - De Telegraaf: Een doorgedraaide automobilist zorgt zaterdagmiddag voor flinke chaos in Rotterdam.
1x Gestolen instrumenten fanfare ongeschonden teruggevonden15/06 15u00 - De Telegraaf: De politie Haarlem heeft de instrumenten van de bestolen Haarlems fanfarekorps teruggevonden. De instrumenten werden op de Noordweg in Beverwijk gedumpt. Volgens de politie zijn alle instrumenten zijn „zo goed als zeker ongeschonden”.
1x Grote steden duiken voor proef met staatswiet13/06 20u00 - De Telegraaf: De wietproef die het kabinet wil gaan houden is ’niet representatief’. Dat vindt de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) die stevige kritiek uit nu blijkt dat de vier grote steden er helemaal geen heil in zien.
0x Jongen (11) in gezicht gebeten door hond15/06 21u45 - De Telegraaf: Een 11-jarige jongen in Goirle (Noord-Brabant) is in het gezicht gebeten door een hond. De jongen is naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet bekend hoe hij eraan toe is.
0x Afrit A10 afgesloten wegens sinkhole15/06 21u45 - De Telegraaf: Op de A10 bij Amsterdam is de afrit S106 richting Cornelis Lelylaan afgesloten voor verkeer, omdat er een zogenoemd sinkhole is ontstaan, waardoor het wegdek is verzakt en er een groot gat is ontstaan. Voor zover bekend zijn er geen slachtoffers.
0x De oude gulden herleeft bij slagerij in Leeuwarden15/06 21u15 - De Telegraaf: Bij Slagerij de Schrans in Leeuwarden kan dit weekend betaald worden met guldenbiljetten. Om het 25-jarige jubileum te vieren worden zowel de prijzen als het betaalmiddel van die tijd gehanteerd.
0x Rutte opent aanval: ‘Het bevalt me totaal niet’15/06 20u30 - De Telegraaf: VVD opent een opvallende aanval tegen grote bedrijven. ,,De bedrijven weten dondersgoed wat ze verkeerd doen”, aldus Mark Rutte.
0x 72e Vlaggetjesdag ’geweldig succes’15/06 20u00 - De Telegraaf: De 72e editie van Vlaggetjesdag in Scheveningen was „geweldig” en „succesvol”, zei voorzitter van het evenement Gerbrand Voerman zaterdag. „Jeroen van der Boom heeft net opgetreden. Bij het hoofdpodium is het nog lekker druk”, aldus Voerman over het evenement waarmee het begin van het haringseizoen wordt gevierd.
0x Veel belangstellling voor Luchtmachtdagen15/06 19u45 - De Telegraaf: De vliegshows op de Luchtmachtdagen die vrijdag en zaterdag werden gehouden op de vliegbasis Volkel (Noord-Brabant), hebben in totaal 240.000 bezoekers getrokken. Het was voor het eerst in drie jaar dat het evenement weer werd gehouden. Vrijdag waren er 95.000 bezoekers en zaterdag 145.000, zei een woordvoerder van defensie.
0x VVD zet vol in op de middenklasse15/06 19u15 - De Telegraaf: Met een opvallende aanval op grote bedrijven heeft de VVD zijn aangekondigde koerswijziging kracht bijgezet. De liberalen kondigden al aan om meer oog te hebben voor de middenklasse. Op het eigen partijcongres – door VVD’ers festival genoemd – waarschuwde partijleider Rutte grote bedrijven dat werknemers (vaak uit die middenklasse) serieus moeten gaan meedelen in stijgende winsten.

Statistieken

Artikels:
29006
Gelezen:
6707
Aantal lezers nu:
37


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven