dinsdag 23 oktober 2018, week 43


U bent nu hier: Meer nieuws van De Telegraaf

Laatste updatecontrole: vandaag om 16u30
 

De Telegraaf

Verbergen Tonen
23/10 16u30  Man moet 18 jaar cel uitzitten in Turkije Een nu 43-jarige man die in 2002 bij verstek wegens moord in Haarlem werd veroordeeld tot achttien jaar celstraf, moet die hele straf vanaf nu alsnog in Turkije uitzitten. De verdachte, Ertan K. uit Amsterdam, was daar na de moord in 1999 naar toe gevlucht. Zijn slachtoffer was de zeventienjarige Hakim Ryani uit Amersfoort. Zijn lichaam werd in mei 1999 gevonden in recreatiegebied ’t Twiske in Oostzaan.
23/10 16u30  Slotervaartziekenhuis sluit spoedeisende hulp Het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam heeft sinds dinsdag 12.30 uur de afdeling spoedeisende hulp gesloten. Dat zei Mariska Tichem, voorzitter van de raad van bestuur van MC Slotervaart, tijdens een persconferentie. Aanleiding zijn de financiële problemen waarin het ziekenhuis verkeert.
23/10 16u30  Pegida blaast protest Utrecht af Pegida Nederland heeft het protest woensdag in Utrecht afgeblazen. De club die tegen islamisering is, wil voor de Ulu-moskee demonstreren en niet op een alternatieve locatie in de buurt van het politiebureau. De gemeente had de demonstratie op het Moskeeplein niet toegestaan omdat het daar enkele weken geleden bij een soortgelijke bijeenkomst uit de hand was gelopen.
23/10 16u30  Máxima door de knieën voor Queen Willem-Alexander en Máxima worden door koningin Elizabeth verwelkomd tijdens het staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk. knieen
23/10 16u15  Verwarde man in Poolse ambassade komt uit Oss De verwarde man die maandag de Poolse ambassade in Den Haag was binnengegaan, komt uit Oss en is 31 jaar. Het ging om een poging tot zelfdoding. Dat is het enige dat de politie dinsdag nog kwijt wil over de zaak.
23/10 16u15  ‘Ajax is vriendenteam in geweldige flow’ Chef Telesport Marcel van der Kraan over de wedstrijd Ajax - Benfica dinsdagavond in de Johan Cruijff Arena. Als Ajax wint zijn de Amsterdammers dichtbij overwintering in de Champions League.
23/10 16u15  Al vanaf de opening problemen in Slotervaartziekenhuis Het Amsterdamse Slotervaartziekenhuis van zorgondernemer Loek Winter wordt al jarenlang geteisterd door uiteenlopende problemen.
23/10 16u00  OR Slotervaart: schuld van zorgverzekeraars De Ondernemingsraad van het Slotervaartziekenhuis is „verbijsterd” dat er uitstel van betaling wordt aangevraagd. De raad vindt het „onvoorstelbaar dat de zorgverzekeraars willens en wetens” dit ziekenhuis en de zogenoemde IJsselmeerziekenhuizen „te gronde richten.”
23/10 16u00  Moordzaak studente Laura in januari verder De rechtszaak tegen de verdachte van de moord op een studente in Utrecht gaat in januari verder met een regiezitting. De 31-jarige Zamir M. uit Nieuwegein staat op de wachtlijst om te worden geobserveerd in het Pieter Baan Centrum. Dinsdag was een eerste pro-formazitting bij de rechtbank in Utrecht.
23/10 15u45  Oorzaak val vrouw van balkon onduidelijk De politie heeft nog geen zicht op de oorzaak van de val die een vrouw maandagochtend maakte van een balkon aan de Hogeweg in Venlo. De 41-jarige vrouw viel daar van de tweede verdieping van een flatgebouw.
23/10 15u45  Moordzaak op studente Laura in januari verder De rechtszaak tegen de verdachte van de moord op een studente in Utrecht gaat in januari verder met een regiezitting. De 31-jarige Zamir M. uit Nieuwegein staat op de wachtlijst om te worden geobserveerd in het Pieter Baan Centrum. Dinsdag was een eerste pro-formazitting bij de rechtbank in Utrecht.
23/10 15u00  Vrijspraak voor 90-jarige na dodelijk ongeval Een negentigjarige man uit Roermond is door de rechtbank vrijgesproken voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval. De man raakte met zijn auto een tegemoetkomende motorrijder, die het ongeluk niet overleefde.
23/10 15u00  ‘Ryanair denkt: dit waait wel over’ Stakingen en een filmpje over een racistische passagier van Ryanair. Luchtvaartverslaggever Yteke de Jong stelt dat alle ophef de Ierse prijsvechter niet raakt.
23/10 14u45  Al vanaf de opening problemen in Slotervaartziekenhuizen Het Amsterdamse Slotervaartziekenhuis van zorgondernemer Loek Winter wordt al jarenlang geteisterd door uiteenlopende problemen.
23/10 14u30  Dierenbescherming haalt apen uit Zeeuwse woning Twee kleine aapjes die als huisdier werden gehouden in een woning in Zeeuws-Vlaanderen zijn door de Dierenbescherming bevrijd. Dat maakt de instantie dinsdag officieel bekend. In samenwerking met de Voedsel- en Warenautoriteit werden de dieren meegenomen. In ons land is het verboden om apen als huisdier te houden.
Laatste update: vandaag om 16u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
23/10 14u30  Koningspaar met zoenen ontvangen in LondenWillem-Alexander en Máxima worden door koningin Elizabeth verwelkomd tijdens het staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk.
23/10 14u30  ‘RTL, kap met Late Night-kijkers bedonderen’Hoe lang laat RTL Twan Huys nog spartelen en wie durft het Late Night-stokje nog van hem over te nemen? Jan Uriot bericht.
23/10 14u15  Bruins: spoedeisende hulp niet in gevaarAls de ziekenhuizen MC Slotervaart en MC IJsselmeerziekenhuizen failliet gaan, zal dat geen gevolgen hebben voor de bereikbaarheid van spoedeisende hulp en acute verloskunde in de regio. Dat schrijft minister Bruno Bruins (Volksgezondheid) in een brief aan de Tweede Kamer.
23/10 14u00  Staatsbezoek begonnen: volg de Oranjes in LondenWilliam en Kate schuiven vanavond aan tijdens het staatsbanket dat koningin Elizabeth aanbiedt aan koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Tot nu toe maakte het paar geen deel uit van het officiële programma van het tweedaagse staatsbezoek dat de Oranjes brengen aan het Verenigd Koninkrijk. Bronnen zeggen tegen De Telegraaf dat ook de kleinzoon van Elizabeth samen met zijn vrouw acte de présence geeft.
23/10 13u45  Artis wil dé natuurplek van Nederland zijnArtis wil de komende jaren flink inzetten op het verbeteren van het dierenwelzijn en zijn rol als verbindende factor tussen de natuur en het grote publiek. „We willen dé natuurplek zijn van Nederland”, bevestigt Artis-directeur Rembrandt Sutorius een bericht hierover in Het Parool. De Amsterdamse dierentuin heeft voor 160 miljoen euro aan plannen gemaakt, maar zoekt nog wel sponsors om dit bedrag bij elkaar te krijgen.
23/10 13u45  Meneer Krakaka deelt geheim: heb de schoten nooit gehoordDe 29-jarige Stefano Boston, beter bekend als meneer ’Krakaka’ onthult in een schokkend interview dat hij de schoten waarover hij in 2015 aan AT5 vertelde, nooit heeft gehoord.
23/10 13u30  Nederlandse inbrekersfamilie opgepaktEen Nederlandse familie wordt verdacht van meer dan honderd inbraken in Nederland, Duitsland en België, en mogelijk ook in Denemarken. Zeker elf mensen zijn opgepakt. Ze zouden in wisselende samenstellingen hebben ingebroken.
23/10 13u00  Volg de Oranjes in LondenWilliam en Kate schuiven vanavond aan tijdens het staatsbanket dat koningin Elizabeth aanbiedt aan koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Tot nu toe maakte het paar geen deel uit van het officiële programma van het tweedaagse staatsbezoek dat de Oranjes brengen aan het Verenigd Koninkrijk. Bronnen zeggen tegen De Telegraaf dat ook de kleinzoon van Elizabeth samen met zijn vrouw acte de présence geeft.
23/10 13u00  Piloten Apache niet vervolgd om raken kabelsDe piloten die vorig jaar met hun Apachehelikopter stroomkabels raakten van een hoogspanningsmast, zullen daarvoor niet worden vervolgd. Het Openbaar Ministerie (OM) concludeert na onderzoek naar het incident dat de militaire vliegers geen strafrechtelijk verwijt kan worden gemaakt.
23/10 13u00  Duizenden biggen dood bij stalbrand: ’Dit hakt er enorm in’Bij de brand in een grote varkensstal in het Brabantse Heusden zijn uiteindelijk zo’n 4500 biggen omgekomen. De brand is inmiddels onder controle. Er wordt nog nageblust.
23/10 12u30  MC IJsselmeerziekenhuizen vragen uitstel van betalingZiekenhuis MC Slotervaart in Amsterdam en de MC IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad en omstreken vragen uitstel van betaling aan. Zorgverzekeraar Zilveren Kruis en de meeste andere zorgverzekeraars stoppen met de financiering, aldus een woordvoerder.
23/10 12u15  Militair Mark Ruben kwam om bij zwembadtrainingDe landmachtmilitair die zondagnacht overleed aan de gevolgen van een ongeval tijdens een zwembadtraining heet Mark Ruben. Naar de dood van de korporaal zijn twee onderzoeken gestart.
23/10 12u15  ’Zorginfarct’ dreigt voor ziekenhuizenDe beschikbaarheid van zorg in Nederlandse ziekenhuizen komt steeds verder onder druk te staan, constateert accountants- en adviesbureau BDO Branchegroep Zorg in een onderzoek. Dat komt door alsmaar dalende winsten, personele krapte en een explosief toenemende zorgvraag.
23/10 12u15  Poli’s en spoedhulp VUmc dicht wegens ICT-storingAlle poliklinieken en de spoedeisende hulp bij VUmc in Amsterdam zijn dinsdag gesloten wegens een ICT-storing. „De duur van de storing is onbekend”, aldus het ziekenhuis.
23/10 12u00  Haagse verdachte fatale botsing blijft vastzittenEen 30-jarige man uit Den Haag die mogelijk betrokken was bij een dodelijk ongeval en een diefstal in Hoogeveen vorige week, blijft nog zeker twee weken in voorarrest.
23/10 12u00  Koningspaar hoort Nederlandse zorg over BrexitOver Brexit gaat het staatsbezoek officieel niet, maar Willem-Alexander en Máxima horen grote zorgen over de gevolgen ervan bij de Nederlandse gemeenschap.
23/10 12u00  Poli’s en spoedhulp VUmc dicht om ICT-storingAlle poliklinieken en de spoedeisende hulp bij VUmc in Amsterdam zijn dinsdag gesloten wegens een ICT-storing. „De duur van de storing is onbekend”, aldus het ziekenhuis.
23/10 11u45  Verdachte zaak-Insiya: Ik had geen rolDe 26-jarige Lizzy S., de enige vrouwelijke verdachte in de strafzaak rond de ontvoering van de peuter Insiya in 2016, heeft naar eigen zeggen geen rol gespeeld in dat misdrijf. ,,Ik zat erbij en keer ernaar’’, verklaarde de vrouw op de tweede dag van het proces tegen in totaal zes verdachten. ,,Ik was erg jong en naïef. Ik ben erin meegesleurd en wist niet wat er gebeurde.’’
23/10 11u15  Intimidatie en bedreigingen door bijstandstrekkersVeel allochtone bijstandsfraudeurs hebben in hun vaderland grote bezittingen zoals huizen. Hierom hebben ze eigenlijk helemaal geen recht op een uitkering. Verslaggever Marcel Vink legt uit hoe groot dit probleem is.
23/10 11u15  Lonely Planet roemt Sri Lanka en ZimbabweReisgids Lonely Planet doet opvallende keuzes in zijn jongste lijst van beste reisbestemmingen. In de lijst voor 2019, die dinsdag verscheen, prijkt in de categorie landen Sri Lanka bovenaan. In dat land werd in maart nog de noodtoestand uitgeroepen vanwege een golf van geweld tegen moslims. Verder zijn er waarschuwingen voor seksueel geweld tegen vrouwen in toeristenoorden.
23/10 11u00  ’Niet sporten ongezonder dan roken en diabetes’Sporten en bewegen zijn belangrijk voor een gezonde leefstijl, dat is niets nieuws onder de zon. Amerikaanse onderzoekers hebben door middel van een langlopende studie recentelijk vastgesteld dat niet bewegen zelfs slechter is voor de gezondheid dan roken en het hebben van diabetes of hartziekten.
23/10 11u00  Collectie Boijmans tijdelijk elders te zienCirca 450 werken uit de collectie van het Rotterdamse museum Boijmans Van Beuningen zijn tijdens de renovatie van het museum elders te zien. Onder de noemer ’Boijmans bij de Buren’ houden zeven musea de collectie zichtbaar en toegankelijk.
23/10 11u00  Brr: koud weer op komst!Na een koude start van oktober was het een periode heerlijk warm voor de tijd van het jaar. Maar daar gaat verandering in komen. Haal die dikke jas maar alvast uit de kast, kouder weer komt namelijk onze kant op, met de laagste temperaturen sinds begin april.
23/10 11u00  Duizenden biggen komen om bij stalbrandDoor een grote uitslaande brand op een varkensbedrijf aan de Pannenhoef in Heusden (Noord-Brabant) zijn dinsdag duizenden biggen gedood. De brand op het grote varkensbedrijf brak uit in een stal met naar schatting achtduizend biggen. De brandweer houdt er rekening mee dat ze allemaal om het leven zijn gekomen.
23/10 10u45  Treuzelaar houdt ambulance opBij een ongeluk in Alblasserdam hindert een BMW-bestuurder een ambulance.
23/10 10u30  Recordaantal studenten aan universiteitenHet aantal ingeschreven studenten aan Nederlandse universiteiten in collegejaar 2018-2019 is met 5 procent gestegen, blijkt uit voorlopige cijfers van de Vereniging van Universiteiten. Daarmee is de groei groter dan verwacht. Het ministerie van Onderwijs rekent op een toename van slechts 2 procent.
23/10 10u30  4000 biggen komen om bij stalbrandOp een varkensbedrijf in Heusden (Noord-Brabant) is dinsdagochtend brand uitgebroken. Het vuur woedt in een van de stallen. Volgens de eerste berichten zijn er op het bedrijf minstens achtduizend varkens. De brandweer meldt dat er ruim 4000 biggen zijn omgekomen bij de stalbrand.
23/10 10u00  Volg live: tweede dag ontvoering InsiyaDe tweede dag van de strafzaak tegen de verdachten van ontvoering van de destijds 2-jarige peuter Insiya gaat dinsdag verder. Twee van de drie verdachten die maandag niet kwamen opdagen, zijn er nu wel: Lizzy S. en Huibert V. Erik S. is er niet.
23/10 10u00  Plofkraak bij supermarkt: 'Ik kan niet bij mijn auto!'Op het Lambertus Zijlplein in Amsterdam zijn ongeveer dertig woningen ontruimd na een plofkraak.
23/10 10u00  Amsterdammers vast voor drugshandelIn Amsterdam zijn twee mannen van 62 en 69 jaar opgepakt op verdenking van drugshandel. Hun woningen en een derde huis in België zijn dinsdagochtend doorzocht. Het tweetal zou achter een groot aantal harddrugstransporten naar Denemarken, Zweden en het Verenigd Koninkrijk zitten.
23/10 09u45  Groot aantal varkens omgekomen bij brand in HeusdenOp een varkensbedrijf in Heusden (Noord-Brabant) is dinsdagochtend brand uitgebroken. Het vuur woedt in een van de stallen en de brandweer probeert te voorkomen dat ook een andere stal in brand vliegt. Volgens de eerste berichten zijn er op het bedrijf ten minste achtduizend varkens. De brandweer meldt dat een groot aantal dieren is omgekomen bij het incident.10 
23/10 09u30  Brand op groot varkensbedrijf in HeusdenOp een varkensbedrijf in Heusden (Noord-Brabant) is dinsdagochtend brand uitgebroken. Het vuur woedt in een van de stallen en de brandweer probeert te voorkomen dat ook een andere stal in brand vliegt. Volgens de eerste berichten zijn er op het bedrijf ten minste achtduizend varkens.
23/10 09u15  Tankers lozen kankerverwekkend gas over Waal en RijnBenzeentankers lozen stiekem extreme hoeveelheden kankerverwekkend gas terwijl ze over de Waal en de Rijn in Gelderland varen. Deskundigen maken zich grote zorgen om de volksgezondheid.
23/10 08u30  Doeken fotofestival Schiedam op straat gestolenVan onze Rotterdamse
23/10 08u15  Oranjes in Londen: William en Kate bij staatsbanketWilliam en Kate schuiven vanavond aan tijdens het staatsbanket dat koningin Elizabeth aanbiedt aan koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Tot nu toe maakte het paar geen deel uit van het officiële programma van het tweedaagse staatsbezoek dat de Oranjes brengen aan het Verenigd Koninkrijk. Bronnen zeggen tegen De Telegraaf dat ook de kleinzoon van Elizabeth samen met zijn vrouw acte de présence geeft.
23/10 08u15  Liefdesbrug verlost van slotjesDe populaire liefdesburg over de Groenburgwal, de Staalmeestersbrug, waar toeristen jarenlang slotjes aan vastklikten, lijkt inmiddels definitief te zijn ontdaan van de liefdesinvasie.
23/10 08u00  Dertig huizen Amsterdam ontruimd na plofkraak, dekens uitgedeeldOp het Lambertus Zijlplein in Amsterdam zijn ongeveer dertig woningen ontruimd na een vermoedelijke plofkraak. Er zijn daar explosieven gevonden, waarschijnlijk bedoeld voor een kraak bij een supermarkt.
23/10 07u15  Gewonden en file door ongeval A9 bij VelsenOp de A9, Alkmaar richting Amstelveen, is een aantal auto's op elkaar gebotst en dat leidt tot een file die snel langer wordt, waarschuwt Rijkswaterstaat.13 
23/10 07u15  ‘Máxima kan alles uit de kast halen’Chef parlementaire redactie Wouter de Winther verwacht dat koningin Máxima veel indruk zal maken tijdens het staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk. De visite begint dinsdag.
23/10 07u00  Koningspaar begint in Londen aan staatsbezoekKoning Willem-Alexander en koningin Máxima worden dinsdagmiddag op Horse Guards Parade in het hartje van Londen door koningin Elizabeth verwelkomd aan het begin van hun korte staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk. Het koningspaar wordt op weg naar het paradeterrein vergezeld door de Britse troonopvolger prins Charles en diens echtgenote Camilla, hertogin van Cornwall.
23/10 07u00  Huizen Amsterdam ontruimd na poging plofkraakOp het Lambertus Zijlplein in Amsterdam zijn een paar woningen ontruimd na een vermoedelijke plofkraak. Er zijn daar explosieven gevonden.
23/10 06u15  Recordgroei in polis-hoppersZorgverzekeraars openen de komende weken de jacht op een recordaantal ’loslopende klanten’ die, vaak noodgedwongen, van ziektekostenpolis moeten veranderen.11 
23/10 06u15  Hertenstrijd: ’Gewoon pure terreur’Nu het afschieten van 1.200 edelherten in de Oostvaardersplassen met rasse schreden nadert, neemt de agressie van dierenactivisten hand over hand toe. Een verdacht pakket voor het provinciehuis dat was behangen met spandoeken ’Welkom in de schiettent van SBB’, was gisteren een nieuw dieptepunt.10 
23/10 05u45  Eerste ervaringen met inzet robots in de zorg positiefEr was enige scepsis: twee jaar geleden introduceerde zorgorganisatie Philadelphia sociale robots voor haar cliënten met een verstandelijke beperking. Maar de eerste ervaringen zijn zo positief, dat het experiment met nieuwe robots wordt uitgebreid. „Samenwonen met een robot is de toekomst.”
23/10 05u45  Bijstandszwendel: ’Dit wisten wij 40 jaar geleden al’Dat allochtone bijstandstrekkers in hun vaderland vaak verborgen bezittingen zoals een huis hebben is al vele jaren bekend, maar er werd nauwelijks iets aan gedaan, stellen meerdere bronnen in de sociale sector. Het ministerie van Sociale Zaken wil daar nu een eind aan maken.
23/10 05u45  ’NS moet naar buitenland’NS kan niet meer zonder treinen in andere Europese landen. Anders dreigt Nederland te worden overlopen door buitenlandse spoorconcurrenten. „Maar het is wel een politieke afweging hoever die financiële risico’s moeten gaan.”
23/10 05u45  Actie tegen bijstandsfraudeHet ministerie van Sociale Zaken belooft beterschap bij de aanpak van uitkeringsfraude. Het komt nog dit jaar met een plan van aanpak voor gemeenten over het omgaan met allochtone bijstandstrekkers die bezittingen in hun vaderland verzwijgen.
23/10 05u45  ’We hebben Saoedi’s nodig tegen terreur’Saoedi-Arabië is voor Europa een belangrijke bron van inlichtingen in de strijd tegen terreur. Alleen al vanwege deze kostbare ’intel’ wil het Westen de verhoudingen niet laten verpesten door het Khashoggi-schandaal, zeggen experts.
23/10 05u45  Strengere gedragscode van NPO blijkt een wassen neusEen strenge gedragscode die de integriteit van de NPO had moeten waarborgen, blijkt in de praktijk niet te worden nageleefd. De omroepen zijn zich van geen kwaad bewust.
23/10 05u45  NPO schnabbelt doorrrOok in 2018 wordt er bij de NPO lustig op los geschnabbeld. Een gedragscode die de integriteit van de publieke omroep moest waarborgen, blijkt vooralsnog een wassen neus: geen enkele omroep geeft openheid over de nevenactiviteiten van zijn presentatoren terwijl dat wel verplicht is.
23/10 05u45  Filipijns eiland Boracay heeft stranden uitgemestEen halfjaar lang waren toeristen niet welkom op het Filipijnse paradijs-eiland Boracay. Te smerig, te druk, te vervuild. Deze week opent de poort weer, en zijn ook Nederlandse toeristen weer welkom. Al zijn nog lang niet alle hotels open en de bouwwerkzaamheden nog in volle gang.
23/10 00u45  Aanhoudingen bij brand in boerderij HeelwegDe politie heeft twee personen aangehouden tijdens het blussen van een grote, uitslaande brand in een boerderij in het Gelderse Heelweg. Het tweetal werd maandagavond op het erf opgepakt en meegenomen naar het politiebureau omdat zij de brandweer zouden belemmeren bij het blussen, zei een woordvoerster van de politie.16 
23/10 00u00  Clinton: leiderschap Kok voorbeeld voor nuDe Amerikaanse oud-president Bill Clinton heeft Wim Kok in een tweet geprezen om diens leiderschap. Clinton liet weten dat Kok het talent had om consensus tot stand te brengen en dat dit Nederland „hielp om zijn kansen te grijpen en zijn uitdagingen aan te gaan.”15 
23/10 00u00  Dode door ongeluk met bestelbus in FrieslandDoor een ongeval in Haule, een dorp in de Friese gemeente Ooststellingwerf is een veertigjarige man uit Achtkarspelen om het leven gekomen. Volgens de politie bestuurde de man maandagavond een bestelbus die bij de Kruisweg tegen een boom reed. Het slachtoffer overleed ter plaatse.18 
22/10 23u45  Deze actie brengt agenten in problemenDe politie in Emmen is niet blij met agenten die dit weekend onder begeleiding van loeiende sirenes dronken studenten hebben thuisgebracht. Er worden “passende maatregelen” getroffen.11 
22/10 22u30  Vrouw bevalt van meisje in Leids restaurantEen hoogzwangere vrouw die maandag restaurant Annie’s aan de Hoogstraat in Leiden bezocht, is in de horecagelegenheid bevallen van een meisje. Een verloskundige die toevallig in het restaurant zat, heeft geholpen bij de bevalling.
22/10 21u45  Commando in opleiding omgekomen bij trainingsongelukAls gevolg van een trainingsongeluk in een Roosendaals zwembad is een commando in opleiding om het leven gekomen. Het incident had vorige week donderdag plaats. De korporaal werd onwel. Hij is zondagnacht in het Rotterdamse Erasmus MC overleden.
22/10 21u30  Oud-Kamerlid Muller-Van Ast (PvdA) overledenVoormalig PvdA-Tweede Kamerlid Ina Muller-Van Ast is op 91-jarige leeftijd overleden, zo heeft haar zoon gemeld. Muller was van 1977 tot 1989 parlementariër en viel destijds erg op door haar markante stemgeluid en ,,een grote bek'' zoals ze het zelf eens noemde.
22/10 21u15  Agenten uit Emmen berispt om taxi-actieDe politie in Emmen treft passende maatregelen tegen de agenten die afgelopen weekend onder begeleiding van loeiende sirenes dronken studenten thuisbrachten, zo meldt de eenheid Emmen via Twitter. Daarbij reed de bestuurder van de politiewagen met hoge snelheid door de straten. Dat blijkt uit een filmpje dat rondgaat op sociale media.
22/10 21u00  Hoe kun je dit missen! Auto boort zich in tramDe aanrijding tussen een auto en tram 26 op de IJburglaan maandag is door een dashcam vastgelegd. Heeft u ook iets bizars gefilmd? Mail het naar verkeer@telegraaf.nl.
22/10 20u30  Dode bij ernstig ongeval op de A6 bij RuttenBij een ongeval op de A6 bij Rutten is maandagavond één persoon overleden. Dat bevestigt de politie.
22/10 20u15  Diefstal met peppersprayDe politie onderzoekt of zakkenrollers op dancefestijn ADE pepperspray als wapen hebben ingezet. Op vier plaatsen werd met het goedje gespoten in het publiek. ,,Dat is opvallend. Een mogelijk scenario is dat dieven in de paniek spullen ontvreemdden.’’
22/10 20u00  Patty Brard: ’Wees liever voor elkaar’In de vierdelige NTR-serie Vetgelukkig?! duikt Patty Brard met Diederik Jekel in de wetenschappelijke en culturele kanten van overgewicht. Ook komt haar eigen ervaring ter sprake. „Ik heb een wekker in me laten zetten.”
22/10 20u00  ‘ING, laat dit je laatste pr-blunder zijn’ING is gewaarschuwd voor de volkswoede die zou ontstaan toen topman Ralph Hamers 3 miljoen kon gaan verdienen: heeft de nu bank iets geleerd?
22/10 19u45  A15 tijdje afgesloten om brandende vrachtwagenDe A15 bij Valburg is maandagmiddag afgesloten geweest vanwege een brandende vrachtwagen. Bij het blussen van de brand kwam veel rook vrij.
22/10 19u15  Woede om kindjes vlak bij olifant: ’Had met slurf gegrepen kunnen worden’Dierenpark Wildlands Adventure in Emmen neemt maatregelen nu ouders met jonge kindjes zijn gesignaleerd op de rotsen van het olifantenverblijf, vlakbij de olifant. In het ergste scenario had een kind gegrepen kunnen worden. „En een mannetjesolifant weegt vijf- à zesduizend kilo. Dit is echt heel gevaarlijk”, aldus het dierenpark.
22/10 19u15  Tweelingbroers Johan en Herman Lette samen met pensioenQua uiterlijk hebben ze weinig van elkaar weg, maar verder loopt het leven van de tweelingbroers Johan en Herman Lette uit Losser haast synchroon. Ze zijn directe buren, gaan altijd samen op vakantie, trouwden op dezelfde dag met twee Spaanse zussen en zijn beiden verzot op voetbal. Zelfs hun werkgever is precies dezelfde: saladeproducent Johma uit Twente. Daar zwaaien ze deze week af, zodat ze kunnen gaan genieten van hun pensioen.
22/10 19u00  Aanvrager uitkering verzwijgt bezit buitenlandDe afgelopen jaren zijn honderden aanvragers van een uitkering bij gemeenten of de Sociale Verzekeringsbank (SVB) betrapt die hadden verzwegen dat ze eigen vermogen in het buitenland hadden. Het gaat onder meer om het bezit van huizen. Het verzwegen bezit loopt in de tientallen miljoenen euro's, blijkt uit onderzoek van het actualiteitenprogramma Nieuwsuur.
22/10 19u00  Fitte zestiger mijdt griepprikOuderen tussen de 60 en de 65 jaar doen er goed aan om de griepprik te gaan halen. „Het is de groep die het minst ingaat op de uitnodiging, maar wel degelijk ook een kwetsbare groep die vaak in aanraking komt met andere kwetsbare groepen: hun kleinkinderen of hun nog levende ouders”, vertelt manager nationaal grieppreventie Margot Carpay van het Rijks Instituut voor Volksgezondheid en Milieu.
22/10 19u00  Politie voert verwarde man af bij Poolse ambassadeDe politie heeft de verwarde man afgevoerd die eerder maandag de Poolse ambassade in Den Haag was binnengegaan. Hij werd gewikkeld in dekens meegenomen in een ambulance met een kapje over de ogen.
22/10 18u45  Politie voert verwarde man bij Poolse ambassade in Den HaagDe politie heeft de verwarde man afgevoerd die eerder maandag de Poolse ambassade in Den Haag was binnengegaan. Hij werd gewikkeld in dekens meegenomen in een ambulance met een kapje over de ogen.
22/10 18u15  ’Ik zie paniek in ogen van dates’Datingprogramma’s op tv: we kunnen er geen genoeg van krijgen. Na Boer Zoekt Vrouw begint vanavond het vierde seizoen van First Dates op NPO3. De joviale gastheer Sergio Vyent en barman Victor ’blue eyes’ Abeln ontvangen elke avond weer tal van zenuwachtige singles in hun restaurant waar de kandidaten hun eerste afspraakje hebben en hopelijk de liefde zal ontvlammen.
22/10 18u00  A15 afgesloten vanwege brandende vrachtwagenA15 bij Valburg is maandagmiddag afgesloten vanwege een brandende vrachtwagen. De brandweer is ter plaatse. Op foto’s van Rijkswaterstaat is te zien dat het blussen van de brand veel rook veroorzaakt.
22/10 17u45  Mega-hagelstorm laat Nederlanders schrikkenBij een hagelstorm in Arizona schrikken twee Nederlanders zich kapot wanneer mega-hagelstenen hun huurauto slopen.
22/10 17u30  Opsporing Verzocht toont beelden schietpartijHet televisieprogramma Opsporing Verzocht toont dinsdag beelden van de verdachte van de liquidatiepoging aan de Willem Ruyslaan in Rotterdam van vorige week woensdag.
22/10 17u30  Raymi Sambo krijgt prijs voor Black Achievement MonthRaymi Sambo is bekroond om zijn inzet voor zijn activisme op het gebied van inclusiviteit voor alle Nederlanders en gelijke rechten voor LHBT in het bijzonder.
22/10 17u30  Dreigende situatie in Poolse ambassade Den HaagIn de Poolse ambassade in Den Haag is maandagmiddag een dreigende situatie ontstaan door de aanwezigheid van een verwarde man.
22/10 17u15  Oudste aap uit Apenheul op 52-jarige leeftijd overledenVerdrietig nieuws uit dierenpark Apenheul in Apeldoorn. Hun oudste bewoner, orang-oetan Silvia, is maandag op 52-jarige leeftijd overleden. De aap kwakkelde al een tijdje met haar gezondheid. Om het lijden te besparen, besloot de dierentuin haar in te laten slapen.
22/10 17u00  Buit door phishing in jaar tijd verdubbeldCybercriminelen hebben in de eerste helft van dit jaar veel meer geld buitgemaakt met phishing, waarbij ze via valse e-mails, appjes of per telefoon hengelen naar toegangscodes voor internetbankieren. De schade voor Nederlandse rekeninghouders is in een jaar tijd meer dan verdubbeld.
22/10 17u00  Code rood voor de woonbootDe extreme droogte van de afgelopen maanden heeft niet alleen ernstige gevolgen voor de binnenvaart, landbouw en flora en fauna. Ook voor woonbootbewoners langs de grote rivieren zijn het moeilijke tijden.
22/10 16u45  Dries Roelvink schrijft gedicht voor Wim KokTer ere van Wim Kok heeft Dries Roelvink een gedicht geschreven. Hij droeg het maandagmiddag voor bij Sven Kockelmann op Radio 1.
22/10 16u45  Bewoner aangehouden na verdachte val van balkon VenloDe politie heeft maandag de bewoner van een flat in Venlo aangehouden nadat een 41-jarige vrouw omstreeks 10.20 uur van het balkon op de tweede verdieping viel. Het slachtoffer werd na het incident aan de Hogeweg met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. Agenten verhoren de bewoner in verband met eventuele betrokkenheid.
22/10 16u15  ’Volhardende asielzoekers niet belonen’Asielzoekers die ondanks afwijzingen in Nederland blijven, moeten niet voor hun volhardende houding worden beloond.
22/10 16u15  ’Zij blijft vechten om haar dochtertje te zien’De rechtbank in Amsterdam heeft het proces rond de ontvoering van Insiya Hemani gedeeltelijk uitgesteld. Hoe gaat het met de moeder van het meisje? Verslaggever Saskia Belleman zocht het uit.
22/10 16u00  Australian Gold daagt ConsumentenbondZonnebrandmerk Australian Gold heeft de Consumentenbond voor de rechter gedaagd. Het zonnebrandmerk kwam eerder dit jaar slecht uit een test van de Consumentenbond en daar is het niet mee eens. Volgens het merk kloppen de testresultaten niet.
22/10 16u00  Woont u naast geiten? Dan meer kans op longontstekingMensen die binnen twee kilometer van een geitenhouderij wonen, lopen meer kans op longontsteking dan gemiddeld. Er was al sprake van een verband, maar nieuw en recenter onderzoek in het oosten van Noord-Brabant en het noorden van Limburg toont dit opnieuw aan, zegt onderzoeksinstituut Nivel. Het gaat nu om een onderzoek over de periode 2014-2016.
22/10 16u00  ADE: 58 mensen opgepakt om drugsLees meer >
22/10 15u45  Inbrekers stelen ook puppy Karel: ’Hij heeft medicijnen nodig’Kapot is Sebastiaan ervan. Terwijl hij zondagnacht ’gewoon’ lag te slapen hebben dieven zijn hele huis leeg getrokken en zelfs zijn puppy Karel gestolen. Dat kan ernstige gevolgen hebben.
22/10 15u15  Kiki sloeg bij eerste tennisles ooit al 100 keer overSupertrots zijn Leonie en Hans Bertens op hun nichtje Kiki, die vandaag aan de slag mag op de tennisbaan van de prestigieuze WTA Tour Finals in Singapore.
22/10 14u30  Twintig jongeren die rekeningnummer aan Marktplaats-oplichters gaven opgepaktDe politie heeft afgelopen weekend twintig jongeren uit Rotterdam aangehouden die worden verdacht van oplichting via het internet. De meesten hebben hun bankrekening laten gebruiken door oplichters, één van de gearresteerden was een oplichter, aldus de politie.
22/10 14u30  Deel proces Insiya uitgesteld: eerst vader proberen sprekenDe rechtbank in Amsterdam heeft het proces rond de ontvoering van Insiya Hemani gedeeltelijk uitgesteld. Zij zal de komende twee dagen wel de feiten in het dossier bespreken, maar tot een afronding van de zaak, inclusief strafeisen, komt het pas in mei volgend jaar. De rechtbank wil dat een laatste poging wordt ondernomen de vader van het nu vierjarige meisje als getuige te horen. De man verblijft in India.
22/10 14u30  Dode op bouwterrein geen slachtoffer misdrijfDe man die maandagochtend dood werd aangetroffen op een bouwterrein aan de Motorkade in Amsterdam-Noord is niet omgekomen door een misdrijf. Dat blijkt na onderzoek van de politie, die aanvankelijk sprak van een „verdachte situatie.””
22/10 14u15  Slachtoffer ongeluk met camper was ’flamboyante’ ondernemerDe man die zaterdag om het leven is gekomen toen zijn camper botste met een tram in Utrecht, is de 41-jarige Hasseltse ondernemer John Claes van ’De Slotendokter’. Hij was in Nederland om Lego World te bezoeken.
22/10 14u15  'Het is makkelijk geld besparen'Voor het eerst zijn er in Nederland meer onbemande dan bemande pompstations, zo blijkt uit recente cijfers van Bovag. Wij vroegen mensen waarom zij bij een onbemande pomp tanken.
22/10 12u45  Giovanni H. (32) gepakt op Schiphol na schietpartij ZaandamAlle drie de verdachten van de recente schietincidenten in Zaandam die de politie nog zocht, zijn aangehouden. De politie was naar ze op zoek in verband met schietpartijen op de Burcht in het centrum van Zaandam en iets later bij het Zaans Medisch Centrum, ook in Zaandam. Dat gebeurde in de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 oktober.
22/10 12u30  ADE: 121 controles, 32 missersBij veel ADE-feestjes bleek vorig week wat mis. Mogelijk tot een kwart van de organisatoren bleek een steekje te laten vallen, meldt de gemeente Amsterdam maandag.
22/10 12u15  Tientallen keren geprobeerd vader Insiya te horen: ’Moeizame relatie’In het onderzoek naar de ontvoering van het meisje Insiya Hemani zijn tientallen verzoeken gedaan om de vader van het kind te kunnen horen. Tevergeefs, tot dusver is het niet tot een verhoor gekomen, ook niet op afstand.
22/10 12u15  Politie redt hondje dat in gordijn verstrikt raaktAgenten hebben in Zuilichem, in de gemeente Zaltbommel, een hondje gered dat verstrikt was geraakt in een gordijn. De eigenaar van de viervoeter was niet thuis. Agenten tikten een raam in en wisten zo het dier te redden.
22/10 12u15  Defensie koopt munitie: kogels, granaten, torpedo’s en rakettenNederlandse militairen krijgen meer kogels, granaten, torpedo’s en raketten. Defensie trekt 250 miljoen tot 1 miljard euro uit om munitie te kopen. Dat begint volgend jaar en moet rond 2033 klaar zijn. Dan zijn volgens het ministerie de „munitievoorraden op peil.”
22/10 11u45  ‘Melk drinken is racisme’Volgens PETA, de grootste dierenrechtenorganisatie ter wereld, is het drinken van melk een teken van ‘blanke overheersing’. Mede om die reden zouden mensen moeten stoppen met het drinken van deze koeienzuivel.
22/10 11u30  Burger moet gemeente contant kunnen betalenAls mensen een paspoort of een rijbewijs ophalen bij het gemeentehuis, moeten ze daar contant voor kunnen betalen. Het is niet toegestaan om burgers alleen te laten pinnen. Sommige mensen kunnen of willen namelijk niet pinnen en ’het is belangrijk dat niemand wordt uitgesloten van dienstverlening’, aldus de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG).
22/10 11u30  Heftig! Bitchfight om boerIn de nieuwe aflevering van Boer Zoekt Vrouw wordt er gestreden om de boeren. Maar wij hebben bewijs: een van de dames aasde al eerder op een boer…
22/10 11u15  OM in cassatie tegen vrijspraak IRT-zaakHet Openbaar Ministerie is in cassatie gegaan tegen de vrijspraak van ’Rooie Ron’ de J. Hij werd twee weken geleden in hoger beroep vrijgesproken van witwassen van het geld dat hij met drugshandel heeft verdiend tijdens de IRT-affaire, die speelde tussen 1991 en 1993. Ook zijn verbeurd verklaarde villa kan de 56-jarige man terugkrijgen.
22/10 11u15  ADE trekt record van ruim 400.000 bezoekersDe 23e editie van het Amsterdam Dance Event (ADE) heeft wederom een recordaantal bezoekers getrokken. Meer dan 400.000 danceliefhebbers en -professionals kwamen de afgelopen dagen naar de hoofdstad.
22/10 10u15  Zaak mishandeling bij Vindicat uitgesteldDe rechtszaak tegen een 23-jarige man uit Groningen die verdacht wordt van het mishandelen van een lid van studentenvereniging Vindicat in december vorig jaar is maandag aangehouden. Er moet nog een getuige worden gehoord.
22/10 10u00  Man aangehouden voor poging doodslag agentDe politie heeft in de nacht van zondag op maandag in Heerlen een 23-jarige man uit Spijkenisse aangehouden die met zijn auto was ingereden op een agent. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag en poging tot zware mishandeling.
22/10 09u30  Alarm! Kooplui in het nauwMarktkooplieden zitten financieel in het nauw door de korte duur van hun standplaatsvergunning. Als nieuwe vergunningen niet minstens tien jaar geldig zijn, dreigt de voedsel- en warenmarkt uit het straatbeeld te verdwijnen. Daarvoor waarschuwt de Centrale Vereniging Ambulante Handel (CVAH).
22/10 09u30  Na hevige rellen: vijf hooligans Breda opgepaktNa de voetbalrellen afgelopen zondag in Breda zijn vijf mannen aangehouden, drie uit Breda, één uit Roosendaal en één uit Oosterhout. Ze variëren in de leeftijd tussen 17 en 39 jaar, meldt de politie.
22/10 09u30  Zaak verdacht Vindicat-lid aangehoudenDe 22-jarige man uit Groningen die zou op 3 december vorig jaar een mede-corpslid van de Groningse studentenvereniging Vindicat zou hebben mishandeld, heeft de zaak maandagmorgen aangehouden omdat hij nog een getuige wil oproepen.
22/10 09u15  Vindicat-lid voor politierechterEen 22-jarige man uit Groningen zou op 3 december vorig jaar een mede-corpslid van de Groningse studentenvereniging Vindicat hebben mishandeld. Maandag verschijnt hij voor de politierechter.
22/10 09u00  Na hevige rellen: Breda wil gebiedsverbod voor voetbalvandalenBurgemeester Paul Depla van Breda wil gebiedsverboden opleggen aan de voetbalsupporters die zondag betrokken zijn geweest bij rellen na afloop van de streekderby NAC-Willem II. De burgemeester laat zich maandag informeren over de mogelijkheden, zei hij op Omroep Brabant en Radio 1.
22/10 09u00  Loos alarm bij provinciehuis in LelystadOp het afgezette provinciehuis in Lelystad zijn spandoeken aangetroffen met daarop leuzen over de Oostvaardersplassen. Dat heeft een woordvoerder van de politie maandag gezegd. Het pakketje dat sinds maandagochtend voor de deur lag bij het provinciehuis in Lelystad, is geen explosief. Dat meldde de politie na onderzoek van de Explosieven Opruimingsdienst (EOD). De afzetting rond het provinciehuis wordt opgeheven.
22/10 08u45  Verdacht pakketje: veel hinder voor treinreizigers LelystadTreinreizigers in en rond Lelystad ondervinden veel hinder door een verdacht pakketje dat is aangetroffen voor het provinciehuis van de stad. Het provinciehuis ligt vlakbij het treinstation Lelystad Centrum en de politie heeft straten in de omgeving afgezet. Daardoor is het station minder makkelijk bereikbaar.
22/10 08u30  Politie vindt dode op bouwterrein in AmsterdamDe politie heeft maandagmorgen een overleden man aangetroffen op een bouwterrein bij de Motorkade in Amsterdam.
22/10 08u30  Veel files ondanks herfstvakantieAutomobilisten komen maandagochtend op veel plaatsen vast te staan, ondanks dat voor een groot deel van het land de herfstvakantie is begonnen. Volgens Rijkswaterstaat stond er om 07.45 uur al bijna tweehonderd kilometer file. Vooral ongelukken en daardoor dichte rijstroken zijn daar debet aan.
22/10 08u15  Verdacht pakket en spandoeken Oostvaardersplassen bij provinciehuis in LelystadOp het afgezette provinciehuis in Lelystad zijn spandoeken aangetroffen met daarop leuzen over de Oostvaardersplassen. Dat heeft een woordvoerder van de politie maandag gezegd. Sinds maandagochtend vroeg onderzoeken medewerkers van de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) een verdacht pakket dat voor de ingang is aangetroffen.
22/10 08u00  Minister Bruins krijgt griepprikMinister van Medische Zorg Bruno Bruins krijgt maandag de eerste griepprik die dit jaar wordt uitgedeeld in het UMC Utrecht. De vaccinatie gaat vooraf aan een campagne voor griepvaccinatie bij medisch personeel, die een week later begint.
22/10 07u30  Studenten knuffelen met pups tegen stressStudenten van de Universiteit van Amsterdam (UvA) kunnen maandag en dinsdag hun stress om de aanstaande tentamens verminderen door even te knuffelen met een puppy. In de universiteitsbibliotheek aan het Singel kunnen ze een kwartiertje doorbrengen in een speciale puppykamer.
22/10 07u15  Ongeloof krijgt de overhandReligie lijkt definitief haar greep op de Nederlandse samenleving te verliezen. Voor de eerste keer ooit zijn er meer ’ongelovige’ dan religieuze Nederlanders, meldt het CBS maandag. De Rooms-Katholieke Kerk is de grootste daler. „Mensen willen niet horen bij een club die wordt geassocieerd met misstanden zoals kindermisbruik.”
22/10 07u00  Kidnap Insiya strak geplandHet ’commando’ dat maandag terechtstaat op verdenking van het ontvoeren van peuter Insiya, werkte aan de hand van een draaiboek waarin de kidnap tot in de kleinste details stond beschreven. Zo moest de oma van de peuter bij verzet worden vastgebonden en eventueel met een stroomstootwapen worden uitgeschakeld.
22/10 07u00  Arrestatie na vondst dode in woning CulemborgIn een woning in Herenstraat in het Gelderse Culemborg heeft de politie een lichaam gevonden. De identiteit van de overledene is nog niet bekend. Wat er precies is gebeurd wordt nog onderzocht. De politie sluit een misdrijf niet uit.
22/10 06u45  Verdacht pakket bij provinciehuis in LelystadDe politie heeft in Lelystad de omgeving van het provinciehuis van Flevoland afgezet. Er is een verdacht pakket aangetroffen.
22/10 06u45  ING doof voor waarschuwing over topsalarissenING is gewaarschuwd dat een forse salarisverhoging voor de top zou kunnen leiden tot sociale onrust.
22/10 06u00  ’Talitha van Zon lichtte verzekeraar op’Ex-fotomodel Talitha van Zon, die een verhouding had met de zoon van de gedode Libische dictator Muammar Kadaffi, wordt verdacht van oplichting van haar zorgverzekering.
22/10 05u45  Piloten mogen hier na buitenlandse dienst niet werkenHonderden Nederlandse piloten en stewardessen in buitenlandse dienst krijgen niet de verplichte Verklaring van Geen Bezwaar (VGB) van onze inlichtingendienst AIVD, als ze bij een Nederlandse luchtvaartmaatschappij willen werken. Daar zitten ze te springen om vliegend personeel.
22/10 05u45  ING keer op keer gewaarschuwd voor volkswoedeWas de forse salarisverhoging voor de top van ING ’afgestemd’ met Den Haag, zoals de hoogste baas van de bank eerder dit jaar beweerde? Nee, zo blijkt uit een reconstructie van De Telegraaf op basis van interne documenten van het ministerie van Financiën. Sterker: drie ministers op rij waarschuwden ING al jarenlang voor de gevolgen van dergelijke topsalarissen.
22/10 05u45  Ontvoering Insiya minutieus voorbereid door commandoRuim twee jaar na de ontvoering van de peuter Insiya staat vandaag in Amsterdam het ’commando’ terecht, dat de gewelddadige kidnap uitvoerde. De ontvoerders werden ingehuurd door de vader van Insiya; een steenrijke Indiase zakenman. Zijn plek in de verdachtenbank blijft maandag leeg.
21/10 23u15  ’Chroom-6-verf goed te gebruiken en veilig’Luchtmachtpersoneel loopt geen enkel gevaar bij het werken met verf met chroom-6, zegt plaatsvervangend commandant der luchtstrijdkrachten Mario Verbeek. „Onze mensen werken nu veilig. Waar dat niet zo was, zijn de werkzaamheden stilgelegd. We hebben alles in place om chroom-6-verf goed te gebruiken en veilig.”
21/10 21u45  Reiger schudt parfumzaak wakker in GoudaEen wel heel bijzondere klant in deze parfumerie in Gouda.
21/10 21u45  Nederlandse heli’s stelen show boven circuit AustinWaar Max Verstappen bij de Grand Prix van de Verenigde Staten wederom de aandacht trok met een imposante inhaalrace, stalen vlak voor de start van de F1-wedstrijd in Austin vijf helikopters van de Koninklijke Luchtmacht de show boven het volgepakte circuit.
21/10 21u30  Gestolen meesterwerk weer thuis in Rotterdam!Na bijna een halve eeuw staat het gestolen schilderij van de beroemde schilder Michiel Jansz. van Mierevelt in Museum Rotterdam te pronken.
21/10 20u30  ’Dubbel zoveel giftig chroom-6 in verf Defensie’De Nederlandse luchtmacht maakt ondanks klachten en vragen van het personeel nog steeds gebruik van een nieuwe verf voor vliegtuigen en helikopters. In de nieuwe verf - een ’high solid primer’ - zit dubbel zoveel van de kankerverwekkende stof chroom-6 als in de oude verf.
21/10 20u30  ‘Rutte zal wel ander baantje aan het zoeken zijn’Volgens de laatste peiling van Maurice de Hond kan een kleine meerderheid van de kiezers zich vinden in de motie van wantrouwen tegen premier Mark Rutte. We vroegen de mensen op straat in Rotterdam om hun mening.
21/10 20u15  Parachutist stort neer na hartaanval in de luchtUPDATE 18:33 UUR Bij het vliegveld Teuge bij Apeldoorn is zondag een het einde van de middag een parachutist in de problemen gekomen en neergestort.
21/10 20u00  Heldhaftige omstanders halen peuter uit waterEen botenbezitter en een omstander hebben zondagmiddag in hartje Leiden een jongetje uit het water van de Rijn gehaald. Het kindje is waarschijnlijk tussen de tralies van de Catharinabrug door gekropen en zo in het water gevallen.
21/10 19u45  Tekstschrijver Margrietje overledenLiedjesschrijver en voormalig wethouder in Utrecht Toon Gispen is dit weekend overleden. Dat melden de gemeente en zanger Henk Westbroek, partijgenoot van Leefbaar Utrecht.
21/10 19u30  Parachutist stort neer bij vliegveld TeugeLees meer >
21/10 18u30  ’Kok maakte zich voor overlijden grote zorgen om verdeeldheid’Oud-premier Wim Kok maakte zich voor zijn overlijden grote zorgen om de polarisatie in Nederland. De PvdA’er sprak met meerdere mensen over het vraagstuk hoe er nou iets aan die verdeeldheid gedaan kan worden.
21/10 18u15  Gewonde bij steekpartij Roosendaal: vrouw aangehoudenBij een steekpartij in een woning aan de Maxburgh in Roosendaal is zondagmiddag een man gewond geraakt. Vermoedelijk ging het om een ruzie in de relationele sfeer, zo laat de politie weten.
21/10 18u00  Verdachten dode man in Rotterdam weer vrijDe politie in Rotterdam heeft de drie personen die werden verdacht van betrokkenheid bij de dood van een 44-jarige man vrijgelaten. Een 20-jarige Rotterdamse werd vrijdag al op vrije voeten gesteld. De twee anderen, een 25-jarige man uit Wateringen en een 31-jarige vrouw uit Rotterdam, werden dit weekeinde heengezonden, maar blijven nog wel verdachten gedurende het onderzoek, zei de politie.
21/10 16u30  Politie en ME treden op tegen hooligans in BredaDe politie heeft in Breda na de wedstrijd tussen Willem II en NAC (2-2) hard opgetreden tegen voetbalfans van beide clubs die elkaar te lijf wilden gaan. De Mobiele Eenheid (ME) en de bereden politie zijn ingezet om de tientallen supporters uit elkaar te houden.
21/10 16u00  ‘Totaal geen vertrouwen in Rutte’Volgens de laatste peiling van Maurice de Hond kan een kleine meerderheid van de kiezers zich vinden in de motie van wantrouwen tegen premier Mark Rutte. We vroegen de mensen op straat in Rotterdam om hun mening.
21/10 15u45  ’Zijn goedheid is hem fataal geworden’Den Haag Opa, zoals de 80-jarige man die zaterdag vermoord werd gevonden in zijn woning aan de Gaslaan in Den Haag liefkozend door buurtbewoners werd genoemd, stond voor iedereen klaar. „Zijn goedheid is hem fataal geworden.”
21/10 15u00  Tekstschrijver Manuela en Margrietje overledenLiedjesschrijver en voormalig wethouder in Utrecht Toon Gispen is dit weekend overleden. Dat melden de gemeente en zanger Henk Westbroek, partijgenoot van Leefbaar Utrecht.
21/10 14u45  Canadese ambassade in Athene beschadigd door activistenLinks-autonome actievoerders hebben zondag de Canadese ambassade in Athene aangevallen. Volgens de politie is de ingang zwaar beschadigd en zijn verfzakken tegen de voorkant van het gebouw gegooid. Niemand raakte gewond.
21/10 14u45  Tekstschrijver Manuela en Margrietje doodLiedjesschrijver en voormalig wethouder in Utrecht Toon Gispen is dit weekend overleden. Dat melden de gemeente en zanger Henk Westbroek, partijgenoot van Leefbaar Utrecht.
21/10 14u30  Politie rukt uit voor halfnaakte minnaar op balkon’Vreemdgaan leidt tot gevaarlijk hoogtepunt’, schrijft het basisteam van de politie IJsselland. Dat was zondagochtend in Capelle aan den IJssel zeker het geval. Agenten werden opgeroepen nadat een minnaar met zijn broek nog op de knieën werd gespot op het balkon van een buurvrouw.
21/10 14u00  Man bijt vinger af tijdens vechtpartijEen 25-jarige man uit Den Helder is afgelopen nacht op Texel gearresteerd nadat hij de vinger had afgebeten van een 19-jarige man uit Den Burg.
21/10 14u00  28 ADE-bezoekers onwel door peppersprayDrie Amsterdam Dance Event feesten zijn in de nacht van zaterdag op zondag voor een aantal bezoekers niet zo fijn verlopen. Tijdens Amsterdam Music Festival in de Johan Cruijff Arena, Elrow in de Kromhouthal en Dockyard/ Mystic Garden in het Westelijk Havengebied is met pepperspray gespoten. Daardoor raakten 28 mensen onwel.
21/10 13u45  Balkenende: Kok was verbindend en had gezagJan Peter Balkenende herinnert zich Wim Kok, die hij in 2002 opvolgde als premier, als een verbindend leider die zijn best deed om „premier voor alle Nederlanders te zijn.” „Hij was ook een premier met gezag, ik heb er veel respect voor hoe goed hij zijn dossiers kende”, reageerde Balkenende in tv-programma Buitenhof op het overlijden van Kok.
21/10 13u15  Automobilist (22) rijdt van dijk en overlijdtEen 22-jarige man uit Vianen is om het leven gekomen nadat hij in de buurt van het plaatsje Leerbroek (Zuid-Holland) met de auto in het water terecht was gekomen. Een getuige zag de auto zondagochtend vroeg in het water liggen langs de Kanaaldijk en waarschuwde de hulpdiensten. Die ontdekten dat er nog iemand inzat. Brandweerlieden haalden de bestuurder uit de auto.
21/10 13u15  Holle frasen over Saoedi’s wekken ergernis Van VollenhovenProf.mr. Pieter van Vollenhoven heeft vanmorgen zijn ergernis over de vele holle frasen na de moord op journalist Khashoggi in het Saoedische consulaat in Istanbul.
21/10 12u45  Kunstgrasveld voetbalclub Mijdrecht in de as gelegdHet kunstgrasveld van voetbalclub SV Argon in Mijdrecht is zondagochtend in vlammen opgegaan. De brand werd door voorbijgangers rond acht uur ontdekt, waarop zij de brandweer waarschuwden.
21/10 12u30  Hier wordt parcoursrecord verbrokenLawrence Cherono is de winnaar van de marathon van Amsterdam geworden. De Keniaanse hardloper kwam in een knappe tijd van 2:04:06 over de finish. Dat betekende een nieuw parcoursrecord.
21/10 11u45  Asfaltaso dumpt vuilnis op snelwegEen bestuurder weet niet wat hem overkomt. Op de snelweg A2 bij Weert wordt hij kilometers langs bekogeld met afval door z'n voorligger. Ook iets gefilmd? Mail ons via verkeer@telegraaf.nl
21/10 10u45  'Meerderheid kiezers achter motie tegen Rutte'Een kleine meerderheid van de kiezers (53 procent) kan zich volgens de laatste peiling van Maurice de Hond vinden in de motie van wantrouwen tegen premier Mark Rutte. Een deel van de oppositie zegde het vertrouwen in de premier begin deze week op vanwege zijn optreden rond de dividendbelasting. Een op de vijf (20 procent) ondervraagde panelleden die VVD stemmen, vindt zelfs dat Rutte moet opstappen.
21/10 10u30  Slachtoffer shovel-ongeval is 72-jarige manEen ongeluk met een shovel heeft een man van 72 jaar uit de gemeente Dinkelland (Overijssel) het leven gekost. Het ging zaterdagmiddag mis op een erf aan de Roepenbeltweg. Hulpdiensten waren snel ter plaatse maar konden niets meer voor de man doen.
21/10 10u15  Bizar: dit doe je toch niet met een baby?!Ermee gooien, laten vallen, eroverheen springen: babyfilmpjes, maar dan wel voor de sterke maag.
21/10 09u45  Automobilist verongelukt op A12 na politieachtervolgingOp de A12 in Utrecht is bij een crash vannacht een persoon om het leven gekomen. De automobilist was op de vlucht voor de politie. De man zou met hoge snelheid op de vlucht zijn geslagen. Bij de afrit Kanaleneiland ging het mis.
21/10 09u30  KIJK LIVE: Amsterdam MarathonLees meer >
21/10 09u15  Vermiste Nederlandse toerist in Thailand gevondenDe 45-jarige Dennis Wielaard (45) uit Den Haag die sinds maandag in Thailand werd vermist, is terecht. De Hagenaar is bij de immigratiedienst in Pattaya. Hij heeft inmiddels kort contact gehad met zijn ongeruste familie.
21/10 08u15  Ontwerpen voor een fijne toekomstIndoor-drones, zelfrijdende auto’s als verlengstuk van de woonkamer, gevelbekleding met zonnecellen en luxere treinen. We krijgen deze week weer een interessant kijkje in onze toekomst op de Dutch Design Week.
21/10 08u15  Gestolen doek stinkend teruggevondenNog steeds ruikend naar rook staat het bijna vijftig jaar geleden gestolen meesterwerk van de beroemde schilder Michiel Jansz. van Mierevelt in Museum Rotterdam te pronken. Van heinde en verre kwamen mensen om het portret van Maurits van Oranje uit 1607 te bewonderen.
21/10 08u00  Lichaam gevonden in Swifterbant, één aanhoudingDe politie heeft „onder verdachte omstandigheden” een overleden persoon aangetroffen in een tuin aan de Schuttershof in Swifterbant. Kort daarna is een persoon aangehouden in de zaak.
21/10 07u15  Knallen met de HemaDeze week werd hij gepresenteerd tijdens een drukbezochte persconferentie: de nieuwe leider. Eindelijk vaart het vlaggenschip weer onder Nederlandse kleuren na een mislukt avontuur onder Brits bewind, waarbij de culturele verschillen uiteindelijk te groot bleken. Na jarenlange verstoorde verhoudingen binnen het team lijkt er met deze aanstelling sprake van nieuw elan.
21/10 07u00  Aanhouding na vondst lichaam in SwifterbantDe politie heeft „onder verdachte omstandigheden” een overleden persoon aangetroffen in een tuin aan de Schuttershof in Swifterbant. Kort daarna is een persoon aangehouden in de zaak.
21/10 00u15  Martin Garrix weer beste dj van de wereldDe beste dj van de wereld is dit jaar Martin Garrix. Dat is bekendgemaakt tijdens Amsterdam Music Festival, het grootste evenement tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE).
20/10 22u15  Arrestatie na vondst dode in Den HaagDe politie in Den Haag heeft een 28-jarige inwoner van die plaats aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van een tachtigjarige man.
20/10 22u00  Maurits sleepte lichaam uit camper Utrecht: ’Welke dwaas heeft dit bedacht?’Het beeld staat op zijn netvlies gebrand. Zaterdagochtend haalt Maurits Logtenberg het lichaam van een man uit zijn caravan na een verwoestend ongeluk in Utrecht, op een kruispunt dat als gevaarlijk bekendstaat. „Of hij toen nog leefde, weet ik niet. Het is bizar. Zo’n moeder, een kind ernaast... Een gezin dat gewoon op vakantie was...”
20/10 21u30  Rutte over overlijden Kok: ‘Veel mensen geraakt’Premier Mark Rutte en vice-voorzitter van de PvdA Lilianne Ploumen halen persoonlijke herinneringen op aan Wim Kok.
20/10 21u15  Wim Kok (1938-2018): respect overheerstZaterdag is Wim Kok op 80-jarige leeftijd overleden. De voormalig premier heeft een grote impact op Nederland gehad.
20/10 20u15  Saoedi-Arabië ’claimt’ zaak KhashoggiJournalist Jamal Khashoggi is overleden op Saoedisch grondgebied en wanneer alle procedures zijn afgehandeld, zal de zaak door een Saoedische rechter worden behandeld.
20/10 20u00  Nederlandse toerist vermist in Thailand: ’Al 5 dagen geen appjes’De Thaise politie is op zoek naar een Nederlandse man. De vriendin en ouders van Dennis Wielaard (45) uit Den Haag hebben al sinds maandag, toen hij zou terugkomen, geen contact meer gehad.
20/10 20u00  FNV: Kok betekende veel voor onsFNV-voorzitter Han Busker noemt het overlijden van Wim Kok „bijzonder droevig nieuws.” Kok was jaren voorzitter van de vakcentrale. „Hij heeft ongelofelijk veel voor Nederland en de vakbeweging betekend. Vanaf 1972 als voorzitter van de NVV, en van 1976 tot 1985 als eerste voorzitter van de FNV was hij activistisch en realistisch. Tijdens zijn voorzitterschap bracht hij de van oorsprong katholieke en de sociaal democratische bonden samen tot een vereniging van meer dan een miljoen leden.”
20/10 19u45  Koningshuis gedenkt Kok met grootste respect’Met het grootste respect gedenken wij Wim Kok.’ Dat zeggen koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix in een verklaring op het overlijden van Wim Kok.
20/10 19u15  Rutte: Wim Kok man om naar op te kijkenWim Kok was een groot man die aan wie ons land veel dank is verschuldigd, zegt premier Rutte in reactie op het overlijden van de voormalig minister-president. Het was volgens Rutte „een man om naar op te kijken.”
20/10 19u00  De man die succesvol ideologische veren afschuddeWillem ’Wim’ Kok (29 september 1938) werkte zich op klassieke sociaaldemocratische wijze omhoog in de vaart der volkeren. Na een carrière als vakbondsbestuurder volgde een overstap naar de politiek, waar de timmermanszoon het tot premier wist te schoppen. Uiteindelijk ruimde hij na de Fortuyn-revolutie het veld en werd hij grossier in commissariaten bij prominente Nederlandse multinationals.
20/10 18u45  Niet zo zeer geliefd, wel degelijk gerespecteerdWillem ’Wim’ Kok (29 september 1938) werkte zich op klassieke sociaaldemocratische wijze omhoog in de vaart der volkeren. Na een carrière als vakbondsbestuurder volgde een overstap naar de politiek, waar de timmermanszoon het tot premier wist te schoppen. Uiteindelijk ruimde hij na de Fortuyn-revolutie het veld en werd hij grossier in commissariaten bij prominente Nederlandse multinationals.
20/10 18u45  Asscher: Kok was toonbeeld van integriteitOud-premier Wim Kok die zaterdag op 80-jarige leeftijd overleed was een ,,toonbeeld van integriteit. Gedreven, gezagsvol, loyaal, ongelofelijk betrokken''. Dat schrijft PvdA-leider Lodewijk Asscher in reactie op diens overlijden.
20/10 18u30  Oud-premier Wim Kok overledenOud-premier en oud-PvdA-leider Wim Kok is overleden. Dat heeft zijn familie zaterdag bekendgemaakt. Kok overleed in zijn woonplaats Amsterdam op tachtigjarige leeftijd in aanwezigheid van zijn vrouw Rita, kinderen en kleinkinderen. Hij stierf in het ziekenhuis aan de gevolgen van een hartkwaal.
20/10 18u15  Drie opgepakten Heerlen na steekpartij vrijDe politie heeft drie van de zes mensen die eerder waren aangehouden na een steekpartij in een woning aan de Rubensstraat in Heerlen vrijgelaten. Bij de steekpartij waren in de nacht van vrijdag op zaterdag een man en een vrouw ernstig gewond geraakt.
20/10 18u15  Wie wordt de populairste dj ter wereld?Zoals het uitroepen van de winnaar van de Popprijs jaar in, jaar uit een hoogtepunt is op Noorderslag, is de bekendmaking van de DJ Mag Top 100 dat inmiddels op Amsterdam Music Festival. In de Johan Cruijff Arena horen we zaterdagavond of Martin Garrix voor de derde keer tot populairste dj wordt uitgeroepen… of toch niet.
20/10 17u00  Didam aangeslagen: 'Grootste klap moet nog komen'Na het overlijden van een 88-jarige man bij een brand in Didam moet de grootste klap nog komen, zo stelt loco-burgemeester Martin Som.
20/10 16u45  Man omgekomen door ongeval met shovelEen man in Rossum (Overijssel) is op een erf aan de Roepenbeltweg om het leven gekomen door een ongeluk met een shovel.
20/10 16u45  Nederlander vast door ’vergeten’ visum NepalDe 38-jarige Ruben Coppoolse uit Den Helder ’vergat’ een jaar lang zijn Nepalese visum te verlengen. Lokale autoriteiten ontdekten zijn illegale verblijf. Nu wordt hij vastgehouden in Katmandoe tot hij zijn geldboete van 2.500 euro heeft afgelost.
20/10 16u30  Nederlander in de problemen in NepalDe 38-jarige Ruben Coppoolse uit Den Helder ’vergat’ een jaar lang zijn Nepalese visum te verlengen. Lokale autoriteiten ontdekten zijn illegale verblijf. Nu wordt hij vastgehouden in Katmandoe tot hij zijn geldboete van 2.500 euro heeft afgelost.
20/10 16u15  Minderjarige opgepakt na bedreiging met ’wapen’ in HengeloEen vrouw is vrijdagavond rond 21.40 uur door meerdere jongens van haar fiets gegooid en bedreigd met een vuurwapen, of een voorwerp dat daar op lijkt. Een minderjarige jongen is inmiddels aangehouden, de politie is nog op zoek naar andere verdachten.
20/10 15u15  Twee kinderen gewond nadat springkussen omvaltTwee tieners zijn zaterdag gewond geraakt toen een springkussen omviel bij een groepsaccomodatie in het Brabantse Esbeek. Dat meldt de politie. De kinderen zijn met onbekend letsel naar het ziekenuis vervoerd.
20/10 15u00  ’Natuurlijk doet het je wat als je wordt bedreigd’Het is een unieke plek, waar vogelaars van heinde en verre naartoe komen om de grutto, baardmannetje, kiekendief, ijsvogel, roerdomp of lepelaar te bewonderen. De Oostvaardersplassen is een waar eldorado voor natuurliefhebbers. „Ik vertel liever over de natuur en deel de verwondering, dan ruzie te maken met mensen die boos zijn over het afschieten van edelherten”, zegt boswachter Hans-Erik Kuypers van Staatsbosbeheer.
20/10 14u30  Oostenrijk zit met groot tekort aan wintersport-instructeursMenig kind wil ’later’ brandweerman, verpleegster of piloot worden. Het gros belandt echter weinig heroïsch op de steiger of achter een beeldscherm. Nu boerenzonen in de Alpen hun lange latten massaal aan de wilgen hangen, komt er een droombaan bij in Nederland: ski- en snowboardleraar. Van de bankbalie naar de Oostenrijkse sneeuw: „Sommigen denken dat ik in een midlifecrisis zit.”
20/10 14u15  Grote ravage na botsing camper en tram UtrechtDe ravage is groot in Utrecht waar zaterdagochtend een camper en een tram in botsing zijn gekomen.
20/10 14u15  Slachtoffer brand (88) probeerde zelf te blussenHet 88-jarige slachtoffer van de brand in een appartementencomplex in Didam kwam om toen hij de brand zelf met een emmer probeerde te blussen.
20/10 13u45  UWV Werkbedrijf: helft van WW’ers aan de slag in andere sectorWerklozen komen momenteel massaal weer aan de slag door te solliciteren op banen in een volledig andere branche als waarin ze jarenlang hebben gewerkt.
20/10 13u45  Bezoekers naar EHBO bij optreden Martin GarrixTijdens het optreden van Martin Garrix op het Amsterdam Dance Event (ADE) heeft iemand met pepperspray gespoten. Dat gebeurde zaterdagochtend rond 03.30 uur. Een aantal bezoekers had last van tranende ogen en hoestbuien. Het concert ging gewoon door.
20/10 13u15  Rutte: Onderste steen moet boven in zaak-KhashoggiPremier Mark Rutte wil dat ’de onderste steen boven komt’ over de dood van Jamal Khashoggi. Nederland sluit zich aan bij de oproep van Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk om snel duidelijkheid te verkrijgen over wat er precies is gebeurd. Deze landen hebben aangedrongen op een geloofwaardig onderzoek.
20/10 12u45  ’Gemeenten moeten Nederturkse steuntrekkers controleren’De Tweede Kamer vindt dat gemeenten beter moeten controleren op bijstandsfraude door Nederlandse Turken. Het kabinet moet van een Kamermeerderheid de stadsbesturen duidelijk maken dat zij hier echt mee aan de slag moeten.
20/10 12u30  Dode en gewonden bij botsing tussen camper en tram UtrechtEen persoon is zaterdag om het leven gekomen en twee personen zijn gewond geraakt bij een botsing tussen een camper en een tram in Utrecht. Het ongeluk gebeurde op de kruising van de Weg der Verenigde Naties en de Overste den Oudenlaan. Hulpdiensten zijn massaal ter plaatse.
20/10 12u15  Met afstand de mooiste!Mooi doelpunt gemaakt en is jouw wereldgoal op video vastgelegd? Stuur door naar doelpunt@telegraaf.nl. Wie weet wordt jouw doelpunt wel het doelpunt van de week.
20/10 11u45  Dode en gewonden bij botsingt tussen camper en tram UtrechtEen persoon is zaterdag om het leven gekomen en twee personen zijn gewond geraakt bij een botsing tussen een camper en een tram in Utrecht. Het ongeluk gebeurde op de kruising van de Weg der Verenigde Naties en de Overste den Oudenlaan. Hulpdiensten zijn massaal ter plaatse.
20/10 11u30  Camper en tram botsen in UtrechtBij een ongeluk in Utrecht is een camper op een tram gebotst. Het ongeluk gebeurde op de kruising van de Weg der Verenigde Naties en de Overste den Oudenlaan. Hulpdiensten zijn massaal ter plaatse.
20/10 11u15  Johnsons hebben wel iets uit te leggenVoor de tweede keer duikt Alexander Johnson op in de media. De man die in augustus weigerde te getuigen in de rechtbank tijdens het onderzoek naar de dood van de Nederlandse Ivana Smit, besloot vandaag op zijn voorwaarden de pers te woord te staan.
20/10 10u45  Derde verdachte schietincident Zaandam gezochtDe politie zoekt een derde verdachte van mogelijke betrokkenheid bij het schietincident vorig week op de Burcht in Zaandam. De man, van wie een signalement is vrijgegeven, heeft volgens de politie ook met een vuurwapen geschoten. Of hij ook gericht op het negentienjarige slachtoffer heeft geschoten, is op dit moment niet duidelijk.
20/10 10u00  Zes aanhoudingen na steekpartij in HeerlenDe politie heeft zes aanhoudingen verricht na een steekpartij in een woning aan de Rubensstraat in Heerlen. Daarbij zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag een man en een vrouw gewond geraakt. Ze zijn met ernstige verwondingen met een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.
20/10 10u00  ’Ja, we hadden een driehoeksverhouding met Ivana Smit’Ruim 10 maanden nadat het Nederlandse model Ivana Smit (18 jaar) van hun balkon in Kuala Lumpur doodviel en ruim twee maanden nadat ze weigerden te getuigen voor de rechtbank in de Maleisische hoofdstad, laat het Amerikaanse echtpaar Johnson eindelijk iets van zich horen.
20/10 09u45  ‘God is dood voor veel mensen’In De Kwestie: hoe erg is ontkerkelijking en hoe realistisch is een ‘comeback’?
20/10 08u15  Groeiend aantal zij-instromers op schoolEr zit een forse groei in het aantal zij-instromers in het basisonderwijs. Vorig jaar zegden 60 mannen en vrouwen hun baan op om zij-instromer te worden, tegen 353 enthousiastelingen dit jaar. Een strenge voorselectie om de verkorte pabo-studie in combinatie met werk te mogen volgen gaat daaraan vooraf.
20/10 07u45  Groeiend aantal zij-instromer op schoolEr zit een forse groei in het aantal zij-instromers in het basisonderwijs. Vorig jaar zegden 60 mannen en vrouwen hun baan op om zij-instromer te worden, tegen 353 enthousiastelingen dit jaar. Een strenge voorselectie om de verkorte pabo-studie in combinatie met werk te mogen volgen gaat daaraan vooraf.
20/10 07u00  Ergernis bij ouders over loze kosten voor kinderopvangOuders die hun kinderen naar de kinderopvang brengen, ergeren zich groen en geel aan in rekening gebrachte kosten voor niet genoten opvang. Vooral het factureren van vakantie- en feestdagen is hen een doorn in het oog, blijkt uit een inventarisatie van De Telegraaf. Volgens critici is het pure flessentrekkerij. „Het systeem klopt niet.”
20/10 07u00  Dode na woningbrand in DidamBij een grote woningbrand in de Schoolstraat in Didam is een 88-jarige man om het leven gekomen. In de woning waar de brand woedde was ook zijn echtgenote aanwezig. Zij heeft veel rook ingeademd, maar is door de buurman uit het pand gehaald, meldde de veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. De vrouw is door ambulancemedewerkers onderzocht
20/10 05u45  ’Nederland voor ongelovige en moslim? Dat is nog maar de vraag...’Ontkerkelijking is in volle gang; christenen verlaten hun bedehuizen en ogenschijnlijk komt aan deze ontwikkeling pas een einde als het christendom uit Nederland is verdwenen, ten gunste van ongelovigen en moslims. Maar is zo redeneren niet louter sociologisch gedacht?
20/10 05u45  Stevig pamflet tegen RuslandNederland en Europa moeten zich beter wapenen tegen de toenemende agressie van Rusland. De afgeslagen cyberaanval van Russische spionnen in Den Haag staat immers ’niet op zichzelf’.
20/10 05u45  BPM toch niet aangepastDe tarieven voor de BPM worden voorlopig toch niet aangepast. Er werd gevreesd voor een verhoging van de taks door een nieuwe meetmethode. Leaserijders waren al bang dat ze daardoor kleiner moesten gaan rijden, maar zij kunnen nu opgelucht ademhalen.
20/10 05u45  Goede doelen vechten om bijna vervallen Air MilesSpaarders hebben nog altijd twee miljard Air Miles open staan die over anderhalve week, op 1 november, vervallen. Goede doelen zien die Air Miles graag binnenkomen en sporen mensen, met succes, aan om die spaarpunten op de valreep naar hen over te maken.
20/10 05u45  Air Miles gulle giftGoede doelen halen dit jaar honderdduizenden euro’s aan donaties binnen dankzij gulle Air Miles-spaarders. Er wordt door de doelen actief gejaagd op de minstens vijf jaar oude Air Miles die op 1 november vervallen. En dat levert grote successen op voor de vier goede doelen (Stichting AAP, War Child, Nationaal Fonds Kinderhulp en Justdiggit) waaraan mensen hun Air Miles kunnen doneren.
20/10 05u45  VVN geschokt: bedrijven staan bellen in auto toeVeilig Verkeer Nederland (VVN) is geschokt dat er bedrijven zijn die het toestaan dat werknemers onder werktijd in hun auto hun mail lezen, appen en met de telefoon in de hand bellen.
20/10 05u45  Topbewaking van kinderenWanneer Howick en Lili zouden zijn uitgezet naar Armenië, dan zouden naast drie overheidsmedewerkers die de kinderen begeleidden, maar liefst vijf agenten van de marechaussee meevliegen om de orde tijdens de vlucht te bewaren. De veiligheidsfunctionarissen zouden meereizen naar Armenië, blijkt uit informatie van de Inspectie Justitie en Veiligheid.
20/10 05u45  Is de christelijke ontkerkelijking te stuiten?Ooit zaten de kerken stampvol; inmiddels staan kerkgebouwen in de verkoop of doen dienst als winkel, uitgaanscentrum of woning. De mensen komen niet meer naar de christelijke eredienst.
20/10 05u45  ’Fraudeturk’ heeft vrij spel in NederlandNederturken die in ons land een bijstandsuitkering krijgen, maar in hun vaderland een royaal huis bezitten, hebben nog altijd nauwelijks iets te vrezen. Dat blijkt uit onderzoek van De Telegraaf onder zeventien gemeenten met procentueel gezien de meeste inwoners van Turkse komaf.
20/10 05u45  Amper controle zwendelTurken die in ons land van de bijstand leven, maar in hun vaderland een tweede huis bezitten, hebben nog altijd weinig te vrezen. Dat blijkt uit een onderzoek van De Telegraaf naar Nederturkse steuntrekkers die hun bezittingen in het buitenland verborgen houden.
20/10 05u45  Fraudeturken opsporen kost tijd, moeite en geldVoor gemeenten is het een behoorlijke kluif om steuntrekkers met verborgen bezit in het buitenland op te sporen. Het vergt tijd, moeite en soms ook veel geld.
19/10 22u45  Beslag gelegd op huizen ex-Vestia-topman StaalEen Zuid-Afrikaanse stichting die zegt opgelicht te zijn door oud-Vestia-topman Erik Staal, heeft beslag laten leggen op huizen van hem in Nederland en op Bonaire. De stichting Housing Association South Africa (HASA), ooit opgezet voor sociale huisvesting in Zuid-Afrika, zegt dat Staal in totaal 2,2 miljoen euro uit de stichting heeft weggesluisd. Dat maakte de bestuurder van HASA, advocaat Willen van Nielen, vrijdag bekend in het tv-programma Nieuwsuur.
19/10 22u30  ’Erik Staal heeft 2,2 miljoen euro weggesluisd’Oud-Vestia topman Erik Staal heeft 2,2 miljoen euro weggesluisd uit een stichting die voor sociale huisvesting in Zuid-Afrika zou zorgen. Dit blijkt uit onderzoek door de nieuwe bestuurders van die stichting, Housing Association South Africa (HASA). Zij hebben voor dat bedrag beslag gelegd op onder meer Staals woningen in Nederland en op Bonaire. Dat meldt Nieuwsuur.
19/10 22u15  GL Zoetermeer: ’Interview Nawijn bij reljeugd provocerend’GroenLinks Zoetermeer vindt het interview dat Hilbrand Nawijn donderdag aan Omroep WNL gaf provocerend. In het interview werd vanuit de Zoetermeerse wijk Palenstein gesproken over de onrust in de stad. GroenLinks Zoetermeer volgens de omroep vrijdag contact met de redactie gezocht en aangegeven teleurgesteld te zijn wegens een ’eenzijdig beeld’ dat zou zijn neergezet in het item.
19/10 21u45  Opnieuw aanhouding voor schietincident DelftDe politie heeft nog een verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij een poging tot schieten op een coffeeshop in Delft op 8 oktober. Het gaat om een zeventienjarige jongen, die vrijdagmiddag door een arrestatieteam werd aangehouden in zijn woonplaats Zoetermeer.
19/10 21u15  Man wint villa zonder dat hij het weetIn het Groningse Eenrum werd vanavond bij de plaatselijke voetbalclub een opmerkelijke loting gehouden. Hoofdprijs was een vakantievilla. De eigenaar van het winnende lotnummer was zelf niet bij de loting aanwezig. Hem werd via de telefoon verteld dat hij een vakantievilla van maar liefst 150.000 euro had gewonnen.
19/10 20u30  Paul Scheffer: ’Immigratie mist elke regie’Bijna twintig jaar na zijn veelbesproken essay Het multiculturele drama, waarschuwt hoogleraar Paul Scheffer: onze wereld waarin grenzen steeds meer lijken te verdwijnen leidt tot een breed onbehagen. Antwoorden ontbreken, merkt hij. Terwijl er een schreeuwende behoefte aan is, signaleert Scheffer in zijn nieuwe boek De vorm van vrijheid.
19/10 20u00  Deze drone blijft je achtervolgen!Dronemaker DJI kwam onlangs met een nieuw model op de markt. De DJI Mavick 2 Zoom. In Hebbeding test Rick de Graaff de Zoom met opmerkelijk resultaat.
19/10 20u00  Spoorboetes verdubbeldAgressie en wangedrag op en rond het spoor woekeren door. Het aantal uitgedeelde boetes is dit jaar meer dan verdubbeld ten opzichte van een jaar eerder.
19/10 19u45  Na één dag ontploffing: ’Ben je blij met je huis... en nu dit’„We mogen er even in van de gemeente om onze spullen eruit de halen. Of en wanneer we terug mogen is de vraag”, zegt een van de bewoners van een boerderij aan de Lekerstraat in het Brabantse Beek en Donk. De boerderij ontplofte vrijdagmiddag toen een van de bewoners een lichtschakelaar aandeed. Op de eerste dag dat het gezin erin zat, na een grondige verbouwing, ging het mis.
19/10 19u45  Kort programma staatsbezoek Verenigd Koninkrijk wekt verbazingKoning Willem-Alexander en koningin Máxima leggen de komende week het staatsbezoek der staatsbezoeken af. De visite aan koningin Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk zou er eentje moeten worden om nooit te vergeten. Waarom het prominente bezoek slechts 27 uur duurt is daarom een raadsel.
19/10 19u30  Laatste schuilplaats voor stacaravan-eigenarenStacaravan-eigenaren zijn de melaatsen van de 21e eeuw. Overal, van Zeeland tot Drenthe, worden ze weggejaagd, om plaats te maken voor nieuwe klanten in dure vakantiewoningen, onder het mom: de recreant wil meer comfort. Overal? Nee, aan de boorden van de Belter Wiede in Wanneperveen is nog een camping waarvan de eigenaar weigert om zich te laten verleiden door het grote geld. Tot grote dankbaarheid van families die er in veel gevallen al drie generaties staan.
19/10 19u15  File op A7 van Groningen naar DrachtenOp de A7 van Groningen naar Drachten is een file ontstaan nadat meerdere auto’s op elkaar botsten. Het ongeluk vond plaats ter hoogte van industrieterrein Westpoort, bij Hoogkerk. Door het ongeval is een file van ongeveer vijf kilometer ontstaan. Het verkeer wordt omgeleid.
19/10 18u45  Peiling zomertijd ’sneue bedoeling’ en ’slappe hap’Hetzelfde kabinet dat eerder nog het referendum afschafte, wil nu van de Nederlandse bevolking weten hoe er wordt gedacht over de permanente invoering van zomer- of wintertijd. Het organiseren van een peiling, onder een beperkt aantal Nederlanders, zorgt in ieder geval bij PVV, SP en Forum voor Democratie voor opgetrokken wenkbrauwen.
19/10 17u45  Twee gewonden bij explosie ’na eerste nachtje in nieuwe huis’Het Brabantse Beek en Donk is opgeschrikt door een vermoedelijke gasexplosie. Daarbij zijn twee gewonden gevallen. Vermoedelijk maken zij het naar omstandigheden goed.
19/10 17u45  Jongen (15) blijft vast voor aanzetten terrorismeEen vijftienjarige jongen blijft nog zeker twee weken vastzitten op verdenking van onder meer het aanzetten tot een terroristisch misdrijf op sociale media. Dat heeft de rechter-commissaris beslist. De jongen werd afgelopen dinsdag aangehouden.
19/10 17u30  Politie zoekt vermiste Mona Baartmans in natuurgebiedDe politie zoekt vrijdag opnieuw met speurhonden naar de 79-jarige Mona Baartmans, die sinds ruim drie weken vermist is. Op basis van nieuwe informatie die de politie heeft gekregen, wordt momenteel gezocht langs de N217 bij de Zuid-Hollandse plaats Oud-Beijerland.
19/10 17u15  Ravage door bieten: A28 na uren weer openUPDATE 17.00 UUR De snelweg A28 is vrijdag aan het eind van de middag weer vrijgegeven. De weg was een groot deel van de dag afgesloten door een ongeluk waarbij drie vrachtwagens betrokken waren. Door het ongeval ontstond een grote ravage. De weg lag bezaaid met bieten, de lading van een van de vrachtwagens.
19/10 17u00  Doodschopper spoorloos en ondergedokenDe 22-jarige Ibrahim C. die zes jaar geleden grensrechter Richard Nieuwenhuizen doodschopte, is al een maand onvindbaar, terwijl hij het land moet worden uitgezet naar Marokko. De politie zoekt hem echter niet actief. „Je moet wel weten waar je moet zoeken.”
19/10 17u00  Rogier nu met Joling? Gordon reageert!Rogier, door Gordon afgewezen in zijn trouwshow, heeft het naar eigen zeggen gezellig met Gerard Joling. Jordi Versteegden weet hoe het zit.
19/10 16u45  Casanova Jambo neemt afscheid van ApenheulDat was het dan voor publiekstrekker Jambo. Het afscheidsfeest zit erop en het publiek heeft de zilverrug gorilla massaal uitgezwaaid. Na een verblijf van dertien jaar, waarin hij voor acht nakomelingen zorgde, is het vertrek van de onbetwiste leider uit de Apenheul onafwendbaar. Het risico op inteelt wordt simpelweg te groot.
19/10 16u30  Gestuntel schutter Amsterdam haarscherp in beeldDe politie heeft beelden vrijgegeven van een verdachte die vorige maand een tapasbar in Amsterdam beschoot. Het was een van de vier geweldsincidenten binnen een maand in dezelfde straat. Heeft u tips? Bel 0800-6070.
19/10 16u15  Water extreem laag: ‘Met halve vracht varen’Het alsmaar zakkende waterpeil zorgt voor problemen voor de binnenvaart. Schippers zijn genoodzaakt minder lading te vervoeren.
19/10 16u00  Verloting villa voetbalclub gaat doorEr zijn genoeg loten verkocht om de verloting van een vakantievilla in het Groningse Eenrum door te laten gaan. Volgens mede-initiatiefnemer Hans Oorebeek zijn er meer dan 7.600 loten verkocht. Er waren er minstens 6.000 nodig om de prijzen te kopen, maar ook om aan de eisen van De Kansspelautoriteit te voldoen.
19/10 16u00  ’Explosief’ in Almere blijkt knutselwerkjeUpdate - Het ’explosief’ waardoor een deel van het centrum van Almere vrijdagmiddag werd afgezet en een aantal bedrijven en huizen moest worden ontruimd, blijkt een knutselwerkje te zijn dat eerder op de dag was gemaakt tijdens een educatief programma in cultureel centrum KAF. Dat zegt de projectleider bij KAF, Lisa van Doorn.
19/10 15u45  OM trekt hoger beroep ’horrorvader’ van 19 kinderen inHet Openbaar Ministerie gaat niet in hoger beroep tegen de uitspraak in de strafzaak tegen de 59-jarige Henk K., de Bunschoter die bekend werd als ‘horrorvader’.
19/10 15u15  Zeldzame vinvis gespot in de NoordzeeMedewerkers van Eneco hebben afgelopen week een bijzonder schouwspel meegemaakt bij het Prinses Amaliawindpark op zee, twintig kilometer voor de kust van IJmuiden. Ze zagen een gewone vinvis - en zo ’gewoon’ is dat allesbehalve.
19/10 15u15  ’Horrorvader’ van 19 kinderen ontloopt lange celstrafHet Openbaar Ministerie gaat niet in hoger beroep tegen de uitspraak in de strafzaak tegen de 59-jarige Henk K., de Bunschoter die bekend werd als ‘horrorvader’.
19/10 15u15  Amsterdam intensiveert handhaving op Airbnb tijdens ADEDe gemeente Amsterdam verscherpt de controle op illegale verhuur van woningen door de komst van vele tienduizenden bezoekers die het Amsterdam Dance Event (ADE) aandoen. Door de extra handhaving is afgelopen donderdag vlakbij het Leidseplein een illegaal hotel opgerold, dat plaats bood aan tien gasten.
19/10 15u15  Binnenstad Almere ontruimd door verdacht pakketjeUpdate - De politie heeft een deel van het centrum van Almere afgezet door de vondst van een verdacht pakketje. De binnenstad is weer vrijgegeven. Wel gaat de politie nog onderzoek doen naar de herkomst van het pakketje.
19/10 15u00  Cel en tbs voor man (76) die gehandicapt meisje misbruikteDe rechtbank in Den Bosch heeft een 76-jarige man uit Lierop veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf en tbs wegens jarenlang seksueel misbruik van een verstandelijk gehandicapt meisje. Volgens de rechtbank is ook bewezen dat hij in 2012 een ander meisje (9) heeft misbruikt. De man was eerder veroordeeld voor seksueel misbruik van een kind.
1 2 3


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

18x Dode door ongeluk met bestelbus in Friesland23/10 00u00 - De Telegraaf: Door een ongeval in Haule, een dorp in de Friese gemeente Ooststellingwerf is een veertigjarige man uit Achtkarspelen om het leven gekomen. Volgens de politie bestuurde de man maandagavond een bestelbus die bij de Kruisweg tegen een boom reed. Het slachtoffer overleed ter plaatse.
16x Aanhoudingen bij brand in boerderij Heelweg23/10 00u45 - De Telegraaf: De politie heeft twee personen aangehouden tijdens het blussen van een grote, uitslaande brand in een boerderij in het Gelderse Heelweg. Het tweetal werd maandagavond op het erf opgepakt en meegenomen naar het politiebureau omdat zij de brandweer zouden belemmeren bij het blussen, zei een woordvoerster van de politie.
15x Clinton: leiderschap Kok voorbeeld voor nu23/10 00u00 - De Telegraaf: De Amerikaanse oud-president Bill Clinton heeft Wim Kok in een tweet geprezen om diens leiderschap. Clinton liet weten dat Kok het talent had om consensus tot stand te brengen en dat dit Nederland „hielp om zijn kansen te grijpen en zijn uitdagingen aan te gaan.”
13x Gewonden en file door ongeval A9 bij Velsen23/10 07u15 - De Telegraaf: Op de A9, Alkmaar richting Amstelveen, is een aantal auto's op elkaar gebotst en dat leidt tot een file die snel langer wordt, waarschuwt Rijkswaterstaat.
11x Recordgroei in polis-hoppers23/10 06u15 - De Telegraaf: Zorgverzekeraars openen de komende weken de jacht op een recordaantal ’loslopende klanten’ die, vaak noodgedwongen, van ziektekostenpolis moeten veranderen.
11x Deze actie brengt agenten in problemen22/10 23u45 - De Telegraaf: De politie in Emmen is niet blij met agenten die dit weekend onder begeleiding van loeiende sirenes dronken studenten hebben thuisgebracht. Er worden “passende maatregelen” getroffen.
10x Groot aantal varkens omgekomen bij brand in Heusden23/10 09u45 - De Telegraaf: Op een varkensbedrijf in Heusden (Noord-Brabant) is dinsdagochtend brand uitgebroken. Het vuur woedt in een van de stallen en de brandweer probeert te voorkomen dat ook een andere stal in brand vliegt. Volgens de eerste berichten zijn er op het bedrijf ten minste achtduizend varkens. De brandweer meldt dat een groot aantal dieren is omgekomen bij het incident.
10x Hertenstrijd: ’Gewoon pure terreur’23/10 06u15 - De Telegraaf: Nu het afschieten van 1.200 edelherten in de Oostvaardersplassen met rasse schreden nadert, neemt de agressie van dierenactivisten hand over hand toe. Een verdacht pakket voor het provinciehuis dat was behangen met spandoeken ’Welkom in de schiettent van SBB’, was gisteren een nieuw dieptepunt.
9x Verdachte zaak-Insiya: Ik had geen rol23/10 11u45 - De Telegraaf: De 26-jarige Lizzy S., de enige vrouwelijke verdachte in de strafzaak rond de ontvoering van de peuter Insiya in 2016, heeft naar eigen zeggen geen rol gespeeld in dat misdrijf. ,,Ik zat erbij en keer ernaar’’, verklaarde de vrouw op de tweede dag van het proces tegen in totaal zes verdachten. ,,Ik was erg jong en naïef. Ik ben erin meegesleurd en wist niet wat er gebeurde.’’
9x Lonely Planet roemt Sri Lanka en Zimbabwe23/10 11u15 - De Telegraaf: Reisgids Lonely Planet doet opvallende keuzes in zijn jongste lijst van beste reisbestemmingen. In de lijst voor 2019, die dinsdag verscheen, prijkt in de categorie landen Sri Lanka bovenaan. In dat land werd in maart nog de noodtoestand uitgeroepen vanwege een golf van geweld tegen moslims. Verder zijn er waarschuwingen voor seksueel geweld tegen vrouwen in toeristenoorden.

Statistieken

Artikels:
35695
Gelezen:
34877
Aantal lezers nu:
71


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven