zaterdag 20 januari 2018, week 03


U bent nu hier: Meer nieuws van De Telegraaf

Laatste updatecontrole: vandaag om 10u00
 

De Telegraaf

Verbergen Tonen
20/01 09u00  Politie vindt 80.000 euro in auto De politie heeft op de A13 nabij Delft bij een controle van een vermoedelijke omgekat Duits voertuig 80.000 euro gevonden in een verborgen ruimte. De 32-jarige Italiaanse bestuurder is aangehouden.11 
20/01 08u45  Kantoor had geschorste notarissen in dienst Bij Amsterdamse notariskantoor Voorwinde is ruim 2,1 miljoen euro van de derdengeldenrekening verdwenen, schrijft Het Parool.
20/01 08u45  Auto vliegt in brand tijdens ruiten krabben Een bestuurster die zaterdagochtend de ruiten van haar auto wilde krabben in Schalkhaar, zag het voertuig in korte tijd in vlammen opgaan. Ze had rond 06.45 de motor aangezet, maar merkte al snel dat er rook uit de auto kwam.
20/01 08u15  Sneeuw in noorden, gladheid in heel Nederland Het KNMI heeft waarschuwingscode geel afgegeven omdat het in het hele land plaatselijk glad kan zijn. Oorzaak is bevriezing van natte weggedeelten en in het noorden ook winterse neerslag. In de loop van zaterdagochtend zal de gladheid verdwijnen.10 
20/01 07u15  PVV de straat op in Rotterdam, Vlaams Belang sluit aan De PVV houdt zaterdagmiddag een demonstratie in Rotterdam tegen het kabinet-Rutte III, discriminatie van Nederlanders en de islamisering. De Vlaamse partij Vlaams Belang kondigde aan met tientallen sympathisanten mee te doen.10 
20/01 05u45  Dokter wordt drooggelegd Het probleem van alcohol- en drugsgebruik door medici staat weer op de kaart nu artsenorganisatie KNMG een al jaren ongeschreven gedragsregel zwart op wit heeft gezet: drank of andere geestverruimende middelen worden niet getolereerd tijdens het werk. „Dat de gedragsregel nu expliciet is vastgelegd, maakt het makkelijker voor artsen onderling om elkaar hier aan te houden.”14 
20/01 05u45  Truckers weg op gejaagd Een deel van de vrachtwagenchauffeurs die ondanks de zeer zware storm achter het stuur zijn gekropen, zegt daartoe te zijn gedwongen door hun werkgever.14 
20/01 05u45  Kassa voor PowNed De omstreden documentaire Captain Henk wordt morgenavond gewoon uitgezonden op NPO 3. Afgelopen week werden er opnieuw leden van motorclub No Surrender opgepakt. Justitie raakt er steeds meer van overtuigd dat het een criminele organisatie betreft. Toch betaalt de publieke omroep graag mee aan de uitzending op tv.14 
20/01 05u45  ’Superkoeien’ in nood Het Groningse boerenechtpaar Woldring heeft bijna tweehonderd zeer zeldzame Friese roodbontkoeien lopen. Door strengere mestregels moet misschien ruim de helft van hun veestapel naar de slacht.14 
20/01 00u15  Buma: CDA mag lokaal met PVV Het CDA zet de deur op een kier om op gemeentelijk niveau samen te werken met de PVV. Partijleider Sybrand Buma zegt dat zijn partijgenoten in gemeenten daar zelf een besluit over kunnen nemen. „Men moet lokaal beslissen wat men wil en wat niet”, zei hij bij Jinek.14 
19/01 21u45  Groningers in actie: massale fakkeltocht van start De Vismarkt in Groningen staat vol deelnemers die demonstreren tegen gaswinning en aardbevingen en de fakkeltocht is begonnen.
19/01 21u15  Weer opgraving lichaam om insulinemoorden Voor het onderzoek naar mogelijke insulinemoorden door zorgmedewerker Rahiied A. is een derde lichaam opgegraven. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag na berichtgeving door RTV Rijnmond.
19/01 21u15  Tienduizend Groningers protesteren met brandende fakkels Duizenden bezorgde Groningers liepen vrijdagavond met brandende fakkels een protestronde door de binnenstad van Groningen.
19/01 21u00  Postcode Loterij naar de politie om ’poederbrief’ boze fotograaf De Postcode Loterij is naar de politie gestapt nadat een woedende fotograaf op sociale media aangaf een poederbrief naar de loterij te zullen sturen.
19/01 21u00  Overleg over schorsen verdachte bestuurders De Roermondse burgemeester Rianne Donders heeft vrijdag met minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken telefonisch overleg gehad over de aanpak van verdachte bestuurders. Mensen die strafrechtelijk vervolgd worden, kunnen nu gewoon raadslid of wethouder worden. Dat moet anders, hield Donders de minister voor.
Laatste update: vandaag om 9u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
19/01 20u15  Vreemde ziekte op United-vluchtUPDATE 20.03 uur - Een vliegtuig van de Amerikaanse vliegtuigmaatschappij United Airlines is vrijdag vlak na de start teruggekeerd naar Schiphol nadat er vijftien mensen, passagiers en bemanningsleden, onwel waren geworden door zuurstofgebrek. Het toestel was vanaf Amsterdam onderweg naar vliegveld Newark bij New York.
19/01 20u15  ’10.000 deelnemers beginnen aan fakkeltocht’Op en rond de Vismarkt in Groningen maken naar schatting 10.000 mensen zich op voor de fakkeltocht tegen de gaswinning in de provincie. Voorafgaand aan de demonstratieve tocht die ongeveer een uur zal duren, zijn er toespraken van burgemeester Albert Rodenboog van Loppersum en GroenLinks-fractievoorzitter Jesse Klaver.
19/01 20u00  Dode en zwaargewonde bij ongeval op N320Bij een ongeval op de N320 bij het Gelderse Ingen is vrijdagavond een automobilist om het leven gekomen. De bijrijder is zwaargewond geraakt.
19/01 19u15  Ophef om nieuwe UGG’s: ‘je lijkt wel een Eskimo’Het nieuwe model UGG maakt de tongen los. Niet iedereen is erover te spreken, vertelt verslaggever Kim Querfurth.
19/01 19u15  Derde schietpartij op rij in AmsterdamVoor de derde keer in drie dagen tijd is er in Amsterdam op straat geschoten. Na de liquidatie van de crimineel Annass el Ajjoudi in de Diamantbuurt op woensdagavond en de schietpartij donderdag in de Maarsenhof in Zuidoost, waarbij een onbekende man zwaargewond raakte, is er vrijdagavond geschoten in Nieuw-West.
19/01 19u00  Cocktailbar dicht na vondst explosiefCocktailbar Suzy Wong is per direct gesloten door de gemeente nadat vrijdagochtend een explosief voor de deur werd aangetroffen.
19/01 19u00  Pechtoestel United Airlines maakte harde landingIn een vliegtuig van United Airlines zijn vijftien mensen onwel geworden door zuurstofgebrek. Het toestel keerde kort na de start terug naar Schiphol en maakte daar een harde landing.
19/01 18u45  Cocktailbar Suzy Wong sluit per directCocktailbar Suzy Wong is per direct gesloten. Vrijdagochtend werd er een explosief op de stoep gevonden.
19/01 18u00  Hond in opleiding onderschept illegalenZijn opleiding tot migratiehond heeft hij nog niet afgerond, maar toch heeft Brady zijn waarde al bewezen. De marechaussee liet vrijdag weten dat Brady drie Afghanen heeft opgespoord die vanuit Hoek van Holland illegaal de oversteek naar Engeland wilden maken.
19/01 18u00  Krachtige computer in DrentheNederland heeft er een bijzonder snelle computer bij. Die staat bij een sterrenwacht in het Drentse Westerbork. De ARTS, zoals de machine heet, heeft een rekencapaciteit van twee petaflops. Dat betekent dat hij 2 biljard (miljoen maal miljard) berekeningen per seconde kan uitvoeren. Hij wordt dit weekeinde in gebruik genomen.
19/01 18u00  Zwijntje wroet tussen de grafzerken; jacht geopendDe begraafplaats is Schijndel heeft last van een ongenode gast. Een klein, zwart zwijntje wroet tussen de graven.
19/01 17u45  Vooral Den Haag smult van TrumpHet boek over de Amerikaanse president Donald Trump is ook populair in Nederland. Dit weekend worden er 30.000 exemplaren van Vuur en Woede, zoals de Nederlandse vertaling van Fire and Fury heet, verspreid onder boekhandelaren. Daar komen begin volgende week nog eens 10.000 boeken achteraan.
19/01 17u45  Moordverdachte Breda uit coma ontwaaktDe twee moordverdachten (26 en 27 jaar oud) die vorige week dinsdag van een flat vielen in Breda maken het naar omstandigheden goed. De van oorsprong Marokkaanse man die via een lantaarnpaal naar beneden viel en eerst nog kunstmatig in coma werd gehouden, is inmiddels bij en zijn advocaat is positief gestemd wat betreft het herstel.
19/01 17u45  ’Pechtoestel United Airlines maakte harde landing’In een vliegtuig van United Airlines zijn vijftien mensen onwel geworden door zuurstofgebrek. Het toestel keerde kort na de start terug naar Schiphol en maakte daar een harde landing.
19/01 17u45  Zwijntje ploegt begraafplaats Schijndel omDe begraafplaats is Schijndel heeft last van een ongenode gast. Een klein, zwart zwijntje wroet in de graven.
19/01 17u30  Transavia wil van straatrace-piloot afTransavia wil de piloot ontslaan die vorig jaar veroordeeld is voor een fatale straatrace in Loosdrecht.
19/01 17u00  Onderzoek wrakken Javazee levert niets opHet onderzoek van Nederland en Indonesië naar de verdwenen Nederlandse scheepswrakken in de Javazee heeft niets opgeleverd, schrijft het kabinet aan de Kamer. Twee jaar geleden kwam naar buiten dat de oorlogsschepen De Ruyter, Java en Kortenaer (grotendeels) waren verdwenen.
19/01 16u45  VVD en D66: nieuw huis al dit jaar van gas afNieuwe huizen moeten al dit jaar niet meer worden aangesloten op het gasnet. De verplichting om nieuwbouwwoningen van een gasaansluiting te voorzien moet sneller worden geschrapt dan de vier jaar die het kabinet daarvoor wilde nemen, vinden regeringspartijen VVD en D66.
19/01 16u45  N209 dicht na ernstig ongeluk met auto-opleggerUPDATE - De N209 tussen Hazerswoude en Rotterdam is in beide richtingen dicht tussen Hazerwoude-Dorp en de aansluiting N11 door een zwaar ongeluk. Een personenauto kwam door nog onbekende oorzaak in botsing met een autotransport-oplegger.
19/01 16u30  Rutte: ’Stormpoolen kracht van Nederland’De wijze waarop alle hulpverleners donderdag bij de zware westerstorm hebben opgetreden, „verdient ons aller respect.” Dat vindt premier Mark Rutte, die wijst op het handelen van politie, brandweer, veiligheidsdiensten, ambulancemedewerkers en de medewerkers van de spoorwegen.
19/01 16u30  Homo ernstig mishandeld in Amsterdams parkEen 48-jarige homoseksuele man is op 13 januari zwaar mishandeld in het Amsterdamse Westerpark, waarschijnlijk om zijn geaardheid. Dat maakt de politie, die op zoek is naar getuigen, vrijdag bekend.
19/01 16u15  Vliegtuig keert terug naar Schiphol, vijftien mensen onwelEen vliegtuig van de Amerikaanse vliegtuigmaatschappij United Airlines is vrijdag teruggekeerd naar Schiphol nadat er vijftien mensen zouden onwel zijn geworden door zuurstofgebrek. Het toestel was vanaf Amsterdam onderweg naar vliegveld Newark bij New York.
19/01 16u00  ’Bemanning onwel, vliegtuig keert terug naar Schiphol’Een vliegtuig van United Airlines dat vanaf Amsterdam onderweg naar vliegveld Newark bij New York, is vrijdag teruggekeerd naar Schiphol. Volgens getuigen zouden er bemanningsleden aan boord onwel zijn geworden.
19/01 16u00  John van den Heuvel: 'lijdensweg voor nabestaanden'Twee zelfmoorden en twee moorden. John van den Heuvel vertelt in Misdaad VNDG alles over het mysterie rond de dood van Jessica van Room (25).
19/01 15u45  Coulance voor studerende topsportersStuderende topsporters krijgen coulance. Minister Van Engelshoven (Onderwijs) kondigt aan dat zij toch hun studie mogen voorzetten als zij door hun trainingen en wedstrijden onvoldoende studiepunten hebben gehaald.
19/01 15u30  Koningin Iris (8) straalt op rode loperDe 8-jarige Iris heeft zware epilepsie. Vandaag kwam haar allergrootste wens uit: koningin voor één dag!
19/01 15u30  Solidariteitsactie vanwege onthoofde popTientallen mensen hebben een solidariteitsactie gehouden bij de islamitische stichting in Amsterdam-Noord waar donderdag een onthoofde pop werd aangetroffen. Het initiatief kwam van vriendschapskring Salaam Shalom, die joden en moslims met elkaar in contact brengt.
19/01 15u30  Tien jaar cel voor moordpoging KerkradeEen 41-jarige man uit Landgraaf is door de rechtbank in Maastricht veroordeeld tot tien jaar cel voor een moordpoging op een 39-jarige man uit Kerkrade. Hij moet deze man ook een schadevergoeding betalen van 135.000 euro, omdat hij een blijvende dwarslaesie opliep.
19/01 15u30  Jutters vinden granaten op strand ScheveningenOp het Scheveningse strand zijn vrijdagmorgen twee granaten aangetroffen. Een wijkagent deelt foto’s en video’s van de vondst op Twitter.
19/01 15u15  Celstraf voor man met wapens op hondenclubEen 49-jarige man uit Asten is veroordeeld tot een gevangenisstraf omdat hij een grote hoeveelheid wapens en munitie bewaarde op de hondenclub waar hij actief was. De rechtbank in Den Bosch legde hem vrijdag drie jaar cel op, waarvan één voorwaardelijk.
19/01 15u15  Strandjutters vinden granaten op strand ScheveningenOp het Scheveningse strand zijn vrijdagmorgen twee granaten aangetroffen. Een wijkagent deelt foto’s en video’s van de vondst op Twitter.
19/01 15u00  ‘Militairen bang om zich uit te spreken’Uit een snoeihard rapport blijkt dat defensie de veiligheid in de eigen organisatie niet op orde heeft. Militairen durven zich nauwelijks uit te spreken, zegt verslaggever Olof van Joolen.
19/01 15u00  Deze nieuwe functie van Instagram wil je direct uitzettenInstagram heeft in haar laatste update een nieuwe functie toegevoegd in haar apps die standaard staat ingeschakeld. Al je vrienden op de app kunnen nu zien wanneer je voor het laatst online was.
19/01 14u45  Doodeng: Overvaller grijpt vrouw in beautysalonDe Rotterdamse politie heeft opnames vrijgegeven van een overval op een beautysalon. Het incident vond vorig jaar februari plaats, maar de beelden zijn nu pas openbaar gemaakt.
19/01 14u45  Zebrajong in dierenpark Emmen geborenBezoekers van Wildlands Adventures Zoo in Emmen kunnen een nieuw dier op de ’savanne’ bewonderen. Daar is donderdag een zebraveulen geboren.
19/01 14u15  ’Enorm teleurgesteld in Defensie’Partijen in de Tweede Kamer noemen het rapport van de commissie-Van der Veer over de veiligheidscultuur bij Defensie „schokkend.” Ze willen snel een debat.
19/01 14u15  ’Nationale brainstorm over immigratie is te rechts’Een ’nationale brainstorm’ over immigratie en de Nederlandse identiteit, op initiatief van een groep politiek betrokken burgers, krijgt het verwijt ’te rechts’ te zijn. Het evenement brengt vrijdagavond in Rijswijk tweeduizend mensen op de been.
19/01 14u00  Dit meisje gaat appende fietsers lesje lerenDe gemeente Amsterdam is samen met het lokale vervoersbedrijf een actie gestart om te waarschuwen voor appen in het verkeer.
19/01 13u45  Weekend wordt licht wintersKomend weekeinde wordt licht winters, met her en der een natte sneeuwbui. ’s Nachts kan het plaatselijk licht vriezen en dat zorgt ook in de ochtend voor gladheid, laat weerbureau Weerplaza weten.
19/01 13u15  Storm kost landbouw tientallen miljoenenDe storm die donderdag heeft huisgehouden in Nederland heeft ook de landbouwsector opgezadeld met aanzienlijke schade. Verzekeraar Interpolis raamt de schade voor zijn klanten vooralsnog op 20 miljoen euro. Interpolis kreeg vooralsnog 1200 schademeldingen binnen van landbouwbedrijven. Bij een kwart daarvan ging het om kassen.
19/01 13u00  Militaire vakbonden: nu echt tijd voor actieDe militaire vakbond VBM en AFMP willen dat er nu echt een einde komt aan de onderzoeken binnen Defensie. Beide bonden vinden het tijd voor actie om de veiligheid van de medewerkers te verbeteren.
19/01 13u00  Nep-app WhatsApp bespioneert mensenHackers hebben veelgebruikte apps als WhatsApp, Signal en Adobe Flash Player nagemaakt. De kopieën werkten precies als de echte apps, waardoor gedupeerden geen argwaan kregen. Maar stiekem konden de apps foto’s maken met de camera van de getroffen smartphone, sms’jes en appjes onderscheppen, wachtwoorden achterhalen, zien waar iemand precies is, meeluisteren met de microfoon en lijsten van contactpersonen lezen.
19/01 13u00  Storm vernielt levenswerk Dirkjan (54)Door de hevige storm die donderdag over ons land raasde, is vogelaar Dirkjan Stekelenburg (54) uit Geldermalsen in één klap al zijn vogels kwijtgeraakt. Toen een windvlaag het dak van zijn volière eraf blies, vlogen de tientallen valkparkieten weg. „Het voelde alsof de grond onder mijn voeten wegzakte.”
19/01 12u30  OM eist taakstraf Koerdische belagers moskeeTwee mannen en een vrouw die in juni 2016 meededen aan het belagen van een Turkse moskee in Dordrecht, moeten een taakstraf van 200 uur krijgen, vindt de officier van justitie bij de rechtbank in Dordrecht. Als dit niet gebeurt, moet er 100 uur hechtenis komen.
19/01 12u30  Twitter en Facebook halen haatzaaiende content steeds sneller wegTwitter, Facebook, YouTube en Microsoft halen haatzaaiende boodschappen steeds sneller van hun platforms. Binnen 24 uur wordt gemiddeld ruim 70 procent van de meldingen verwijderd. Medio vorig jaar was dat nog geen 60 procent.
19/01 12u30  Zakken kippenvoer bomvol xtc-pillenOp luchthaven Schiphol is vrijdag een opmerkelijke lading in beslaggenomen. Zakken met honden- en kippenvoer, die bestemd waren voor Pakistan, bleken vol te zitten met xtc.
19/01 12u15  Nu live: Boef-debatHet debat over rapper Boef op Eurosonic Noorderslag is tot 13.30 uur live te volgen op YouTube. Kijk mee.
19/01 11u45  Minister haalt uit naar truckersMinister Van Nieuwenhuizen heeft geen goed woord over voor de chauffeurs die tijdens de storm met lege aanhangers de weg op zijn gegaan.
19/01 11u45  ’Defensie heeft veiligheid niet op orde’Opnieuw wordt duidelijk dat Defensie de veiligheid binnen de organisatie niet op orde heeft. Dat stelt de commissie-Van der Veer die werd ingesteld door het ministerie na een snoeihard rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) over een mortierongeval in Mali waarbij twee militairen omkwamen doden en een zwaargewond raakte.
19/01 11u30  Cultuur en mentaliteit Defensie onder de loepHet is een spannende dag vandaag voor het ministerie van Defensie. Een onderzoekscommissie onder leiding van voormalig Shell-topman Jeroen van der Veer komt met aanbevelingen over hoe de krijgsmacht de interne cultuur, besluitvorming en mentaliteit kan verbeteren.
19/01 10u45  ’Steun man die moeder hielp sterven’De Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) doet zaterdag via paginagrote advertenties in dagbladen een oproep om Albert Heringa „een hart onder de riem te steken.” Eind van de maand bepaalt het gerechtshof in Den Bosch of hij wordt gestraft omdat hij zijn 99-jarige moeder hielp bij haar wens om te sterven.
19/01 10u45  Griep voorkomen? Hoest dan in je elleboogEr is een griepepidemie gaande in Nederland. Veel mensen zijn ziek. Longarts Sander de Hosson van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen heeft een goede tip om griep te voorkomen: „Hoesten in je elleboog”.
19/01 10u45  Huizen bij vliegbasis Gilze-Rijen aangepastRondom vliegbasis Gilze-Rijen komen 201 huizen in aanmerking om te worden aangepast vanwege de overlast door het vliegverkeer. Het ministerie van Defensie schrijft dat in een toelichting op het concept-luchthavenbesluit dat binnenkort openbaar wordt gemaakt.
19/01 10u30  Amsterdamse leraren vooraan voor woningDe gemeente Amsterdam start een pilot, waarbij 100 startende leraren voorrang krijgen bij de toewijzing van een studenten- of jongerenwoning. Zo moet het aantrekkelijker worden om te gaan werken in het Amsterdamse onderwijs.
19/01 10u30  ’Vermijd het bos in het weekend’Fietsers en wandelaars doen er goed aan in het weekend het bos te vermijden. Dat veiligheidsadvies geeft Staatsbosbeheer. Boswachters zijn tot begin volgende week druk bezig de wegen en paden weer vrij te maken. De hevige storm van donderdag zorgde voor veel omgevallen bomen en loshangende takken.
19/01 10u30  Transportsector in overleg over code roodDe transportsector gaat snel overleg voeren met Rijkswaterstaat over te nemen maatregelen bij extreem weer zoals de storm van donderdag. Eén van de onderwerpen die worden besproken is een eventueel rijverbod voor vrachtwagens bij code rood.
19/01 10u15  Pechtold dist Wilders op tvD66-leider Alexander Pechtold reageert in Goedemorgen Nederland op de demonstratie van de PVV zaterdag in Rotterdam.
19/01 10u00  Nederlandse dood door lawine ZwitserlandEen 31-jarige Nederlandse is om het leven gekomen door een lawine in de Zwitserse Alpen. Ze raakte bedolven door een sneeuwmassa, werd in kritieke toestand naar een ziekenhuis gebracht en bezweek daar aan haar verwondingen. Een 27-jarige Nederlander raakte lichtgewond.
19/01 09u30  Kinderverpleegkundige (54) krijgt verbod na ontucht met 13-jarigeEen 54-jarige kinderverpleegkundige uit Hoensbroek mag niet meer met kinderen werken omdat hij is veroordeeld voor betaalde seks met een dertienjarige jongen in 2014. Het medisch tuchtcollege in Eindhoven heeft dat bepaald op verzoek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. De maatregel gaat per direct in.
19/01 09u30  Duurste huizen studentenstudio’sDe duurste koopwoningen in Utrecht zijn geen grachtenpanden of villa’s, maar simpele studentenstudio’s, zo blijkt uit eigen onderzoek van De Telegraaf. De gemiddelde koopprijs in Utrecht is per vierkante meter ongeveer 2500 euro, de prijs voor een studentenstudio ligt al gauw op 5000 euro per m2.
19/01 09u15  Efteling wil sneller groeien: nieuwe attractieAttractiepark De Efteling heeft de gemeente toestemming gevraagd voor uitbreiding op korte termijn om in 2020 een nieuwe attractie te kunnen openen. Er liggen al plannen om het park in Kaatsheuvel met 8 hectare uit te breiden, maar de Efteling vreest dat de procedures te lang gaan duren.
19/01 09u15  Bloemenoplichters voor de rechterLees meer >
19/01 09u00  Amsterdam voert anti-app campagne voor voetganger en fietserAls eerste gemeente gaat Amsterdam het gebruik van de smartphone in het verkeer ontmoedigen. De focus is vooral gericht op bellers en appers die lopen of fietsen.
19/01 09u00  Verzekeraars ramen stormschade op 90 miljoenDe zeer zware storm die Nederland donderdag geselde, heeft volgens een eerste raming van het Verbond van Verzekeraars voor circa 90 miljoen euro schade aangericht. Het gaat daarbij alleen nog maar om de schade aan woonhuizen en auto's, aldus de brancheorganisatie.
19/01 09u00  Schiphol: drukker, maar redelijk normaalSchiphol verwacht een normale dag op de luchthaven. Reizigers moeten er wel rekening mee houden dat het drukker kan zijn omdat donderdag vanwege de westerstorm veel vluchten werden geschrapt en reizigers werden omgeboekt.
19/01 08u45  Minder geld afgepakt van criminelenHet Openbaar Ministerie heeft vorig jaar minder geld afgepakt van criminelen. Het totale bedrag kwam uit op 221 miljoen euro.
19/01 08u45  Nieuwe VVV-cadeaukaart bij meerdere winkels geweigerdMensen die de nieuwe, plastic cadeaukaart van de VVV hebben gekregen, kunnen er in meerdere winkels en instellingen niet mee betalen. In sommige gevallen hebben winkeliers de software van de kassa’s niet aangepast of geen nieuwe scanner, waardoor niet met de kaart kan worden afgerekend. Ook wil een aantal winkeliers niet meer meedoen met de nieuwe kaart, meldt de NOS.
19/01 08u45  Folterouders: ’Wij zijn niet schuldig’Een echtpaar in Californië dat er van wordt beschuldigd hun dertien kinderen jarenlang te hebben mishandeld, heeft de beschuldigingen ontkend. David (56) en Louise (49) Turpin zouden volgens de aanklagers hun kroost hebben uitgehongerd, gemarteld, mishandeld en van hun vrijheid hebben beroofd in hun woning in Perris ten zuidoosten van Los Angeles. De ouders weerspreken dat volgens plaatselijke media.
19/01 08u30  Naoufal ’Noffel’ F. gehoord in moordzaak Peter RaapMocro-gangster Naoufal ’Noffel’ F. moet zich vrijdag voor de rechter verantwoorden over de moord op Peter ’Pjotr’ Raap. Die werd in november 2015 doodgeschoten in Diemen.
19/01 08u15  Landelijke partijen trappen campagne afTwee landelijke partijen beginnen hun campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart.
19/01 08u15  Fakkeltocht uit ongenoegen over gaswinningGroningers en andere Nederlanders gaan vrijdagavond in de stad Groningen de straat op. Naar aanleiding van de recente aardbeving in Zeerijp hebben de Groninger Bodem Beweging en Milieudefensie een fakkeltocht georganiseerd onder het motto ’Genoeg = Genoeg’.
19/01 08u15  Explosief gevonden in centrum AmsterdamUPDATE 08.01 UUR In de Korte Leidse Dwarsstraat in het centrum van Amsterdam is vrijdagochtend een explosief aangetroffen. De Explosieve Opruimingsdienst (EOD) heeft dat vermoeden bevestigd. De politie zoekt de dader.
19/01 08u00  Onderzoek naar vermoedelijk explosief in centrum AmsterdamUPDATE 07.43 UUR In de Korte Leidse Dwarsstraat in het centrum van Amsterdam is vrijdagochtend waarschijnlijk een explosief aangetroffen. De Explosieve Opruimingsdienst (EOD) heeft dat vermoeden bevestigd. De politie zoekt de dader.
19/01 07u45  Onderzoek naar mogelijk explosief in centrum AmsterdamIn de Korte Leidse Dwarsstraat in het centrum van Amsterdam is vrijdagochtend mogelijk een explosief aangetroffen. De Explosieve Opruimingsdienst (EOD) is aanwezig om onderzoek te doen.
19/01 07u45  Hierom staakt overheid Tesla-testDe overheid stopt met een proef met volledig elektrische dienstauto’s, vertelt verslaggever Alexander Bakker.
19/01 07u30  Asielcijfers: veel ’nareizigers’ naar NederlandHet afgelopen jaar zijn er ongeveer net zoveel ’nareizigers’ naar ons land gekomen als asielzoekers die voor het eerst een verzoek indienden. Het percentage nareizigers is het hoogste ooit.
19/01 07u15  ’Schuldhulp niet laagdrempelig genoeg’Gemeenten bieden mensen met problematische schulden niet altijd een laagdrempelige en brede toegang tot de gemeentelijke schuldhulpverlening. Dat zegt de Nationale ombudsman, Reinier van Zutphen, na een verkennend onderzoek onder tien gemeenten en een gemeenschappelijke regeling.
19/01 07u15  Aantal inbraken tijdens feestdagen gedaaldTijdens afgelopen kerst en oud en nieuw is minder ingebroken dan de jaren ervoor. Een woordvoerder van de politie bevestigt een bericht hierover van de NOS.
19/01 07u00  NS: nagenoeg alle treinen rijden weerHet treinverkeer in Nederland is voor het grootste deel weer op gang gekomen. Vrijdagnacht zei de Nederlandse Spoorwegen (NS) al te verwachten dat de dienstregeling grotendeels normaal kan worden uitgevoerd.
19/01 05u45  Tienminutentrein versneld op drukke trajectenSpoorboekloze treinen worden versneld op drukke trajecten in Nederland ingevoerd. NS en ProRail gaan samen met het ministerie van Infrastructuur de lijn Amsterdam-Utrecht-Arnhem-Nijmegen geschikt maken voor de ’tienminutenintercity’. Daar wordt meer dan 100 miljoen voor uitgetrokken.
19/01 05u45  ProRail zag het niet eerder zó ergEen stormdag waarbij praktisch het hele ov platligt, is een unicum in Nederland. „Zo erg hebben we het nog nooit meegemaakt. We hebben gisteren 150 schademeldingen gehad, waarvan een derde zeer ernstig. Soms was de bovenleiding op het spoor kilometers vernield”, aldus ProRail.
19/01 05u45  Werkgevers willen invoering vijfjaarscontractDe tussenbaan, waarbij werknemers een aanstelling krijgen voor vier of vijf jaar, is in opkomst. Steeds meer werkgevers pleiten voor de invoering van deze tijdelijke contracten.
18/01 23u45  ’Extra voorlichting donorwet voor kwetsbare Nederlanders’Bij ingrijpende, complexe wetten die in het vat zitten, zoals de donorwet van D66, moet de overheid meer rekening gaan houden met laaggeletterden en allochtonen die de Nederlandse taal niet goed eigen zijn.
18/01 23u00  Man overvalt slijterij met groot vleesmesEen man heeft donderdagavond de Gall & Gall aan de Westergracht in Haarlem overvallen. Hij bedreigde de aanwezige winkelbediende met een vleesmes van zeker dertig centimeter.
18/01 23u00  ’Politie verspilt geld aan dure opleidingen’De politie verspilt geld door dure helikopter-opleidingen aan te bieden voor het eigen personeel. Intussen zijn er voldoende vliegers beschikbaar die al een diploma hebben en graag zouden instromen bij de politie.
18/01 22u30  Deze bladblazer ging viral: ‘Wij gaan gewoon door!’Bladblazer Fred van Es ging viral met een foto waarin hij tijdens de storm stug doorwerkt. Hij denkt daar zelf het zijne van.
18/01 22u30  Woedende fotograaf stuurt poederbrief naar Postcode LoterijFotograaf Thomas Schlijper geeft de Postcode Loterij een koekje van eigen deeg. Dat hij veel post kreeg vond hij al vervelend, maar de brief waar ’herinnering’ op stond was voor hem de druppel. Hij heeft een poederbrief op de post gedaan.
18/01 22u00  Verkeer in Utrecht lam door ’stormpoolfiles’Utrecht heeft urenlang ’geleden’ onder kilometerslange ’stormpoolfiles’. Richting het Centraal Station lag al het verkeer in de stad lam door mensen die gestrande treinreizigers ophaalden. Die rijen werden halverwege de avond pas wat minder. Politie en toezichthouders moesten de stromen in goede banen leiden.
18/01 22u00  Twee Nederlanders overleven lawine in ZwitserlandTwee Nederlandse skiërs zijn donderdagmiddag bedolven onder een lawine in het Zwitserse skigebied Ovronnaz, in het Franstalige Wallis.
18/01 21u15  Schiphol en Egmond gesloopt door stormEr zijn weer nieuwe beelden opgedoken van de schade die de westerstorm vandaag heeft aangericht.
18/01 21u15  Nederland na VS grootste exporteur landbouwproductenDe Nederlandse land- en tuinbouwsector heeft wederom een exportrecord geboekt. In totaal is er in het afgelopen jaar voor bijna 92 miljard euro verhandeld. Na de Verenigde Staten is ons land de grootste landbouwexporteur ter wereld.
18/01 21u00  Treinverkeer komt langzaam op gangUPDATE 20:46 - Het treinverkeer is beperkt, maar de NS gaat bekijken of treinen op bepaalde trajecten weer kunnen gaan rijden. Ook worden bussen ingezet. ,,We gaan de boel langzaam op gang brengen”, aldus een woordvoerder. ,,We gaan echt ons best doen om zo veel mensen als mogelijk op hun bestemming te krijgen.”
18/01 20u45  NS: vrijdag rijden 9 van de 10 treinenDe problemen op het spoor donderdag, zullen doorwerken in de dienstregeling van vrijdag. Dat heeft een woordvoerder van de NS gezegd. „We verwachten dat over de hele dag gemiddeld negen van de tien treinen zullen kunnen rijden.”
18/01 20u00  Files bij treinstations door ophalen familieDe wegen rondom treinstation Utrecht Centraal lopen donderdagavond volledig vast, zo meldt de VerkeerInformatieDienst (VID). Dat komt doordat veel automobilisten op het station vrienden, familie of kennissen willen ophalen die gestrand zijn als gevolg van de westerstorm.
18/01 20u00  Zo lang wachten reizigers op Utrecht CSDoor de westerstorm zijn er honderden reizigers gestrand op Utrecht Centraal.
18/01 19u45  Zakkenrollers profiteren van chaos op stationsIn de overvolle stationshal op Utrecht Centraal worden reizigers donderdagavond gewaarschuwd voor zakkenrollers.
18/01 19u45  Gewonde bij schietpartij Amsterdam ZuidoostBij een schietpartij op de Maarserhof in Amsterdam Zuidoost is een persoon gewond geraakt.
18/01 19u00  Onderzoek vrachtwagens op weg tijdens stormMinister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) gaat onderzoeken waarom vrachtwagens ondanks code rood toch de weg op zijn gegaan. Tijdens de zware storm zijn donderdag tientallen vrachtwagens omvergeblazen.
18/01 18u30  Astrid Holleeder zit Dan Brown op de hielenSpannende boeken doen het nog steeds het beste in de boekwinkel. De Amerikaanse schrijver Dan Brown heeft weer een bestseller te pakken met Oorsprong, dat de top-100 aanvoert, die bekend werd gemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie van boekenpromotor CPNB. De thriller, die zich afspeelt in Spanje, werd door 243.770 lezers aangeschaft. Hij wordt op de voet gevolgd door Astrid Holleeder, de zus van ’s-lands bekendste crimineel Willem Holleeder.
18/01 18u30  Treinreizigers kunnen niet naar huisUPDATE - Het is nog onduidelijk wanneer het treinverkeer weer op gang komt. Veel reizigers kunnen dan ook niet naar huis. Onze verslaggevers op Rotterdam Centraal, Utrecht Centraal en Amsterdam Centraal houden je op de hoogte van het laatste nieuws.
18/01 17u45  Vrouw onder invloed blijft maar rondjes rijden op rotondeEen 27-jarige vrouw uit Kolhorn die woensdagavond achter elkaar rondjes bleef rijden op een rotonde in Wieringerwerf, is aangehouden voor rijden onder invloed van drugs. Een stopteken van de politie maakte geen indruk en ook het blauwe zwaailicht was voor de dame geen aanleiding om te stoppen.
18/01 17u45  De heftigste stormbeelden in één videoOp meerdere plekken in ons land heeft de storm veel schade aangericht. Inmiddels is code rood overal voorbij.
18/01 17u30  De heftigste stormbeelden op een rijtjeOp meerdere plekken in ons land heeft de storm veel schade aangericht. Inmiddels is code rood overal voorbij.
18/01 17u30  Rijkswaterstaat: normale avondspitsOp de snelwegen liggen nog vier omgewaaide vrachtwagens. Het gaat om de A7 bij Averhorn, A13 bij Delft, A28 bij Zwolle en de A50 bij Heteren. Op de N35 liggen nog omgewaaide bomen. Rijkswaterstaat verwacht de bomen en de trucks tijdens of direct na de avondspits weg te halen. De ANWB en Rijkswaterstaat gaan uit van een normale avondspits die niet drukker is dan normaal.
18/01 17u30  Chanel is dak kwijt: ‘ik keek zo naar buiten’De Rotterdamse Chanel lag lekker te slapen toen haar rust bruut werd verstoord door de storm. Die rukte het dak van haar huis.
18/01 17u30  Gestrande reiziger: ‘ik zag mensen wegwaaien’Vanwege de westerstorm moesten reizigers met bestemming Schiphol noodgedwongen op Brussel Airport landen.
18/01 17u15  Frustraties op werkvloer bij ex-kankerpatiëntenWerkgevers en leidinggevenden hebben niet of nauwelijks begrip voor personeelsleden die late effecten ondervinden van een ernstige ziekte zoals kanker, waarvan ze hersteld of genezen zijn.
18/01 17u00  Storm verbroedert: Nederland brengt elkaar thuisWie niet meer met de trein naar huis kan als gevolg van de westerstorm kan op Twitter onder de hashtag #stormpoolen op zoek naar een lift. Op het social medium zijn al vele oproepjes geplaatst van zowel gestrande reizigers als automobilisten die nog plek hebben om iemand mee te nemen.
18/01 17u00  NS: zoek alternatief voor trein in avondspitsHet is nog onduidelijk wanneer het treinverkeer weer op gang komt. Eerst moet spoorbeheerder ProRail de schade aan het spoor inventariseren en die verhelpen. Pas dan kunnen er weer treinen rijden. ,,Dit zal in eerste instantie echt mondjesmaat zijn. Wij raden onze reizigers dus ook aan om in de tussentijd naar alternatief vervoer te kijken voor de avondspits'', aldus een woordvoerster van de NS.
18/01 17u00  Storm voorbij: overal code groenUPDATE 16.24 UUR * LIVE - De korte, hevige storm die donderdag over grote delen van het land raasde, is voorbij. Het KNMI heeft voor het hele land code groen afgekondigd. Dat betekent dat er geen waarschuwingen meer gelden. De storm van donderdag was een van de zwaarste die ooit in Nederland is gemeten. Sinds de eerste meting in 1901 waren er slechts zes hevigere stormen. Op het hoogtepunt van de storm, aan het einde van donderdagochtend, werd windkracht 11 gemeten bij Hoek van Holland en IJmuiden. Er waren zeer zware rukwinden.
18/01 16u45  ‘Truckers hebben maling aan code rood’In het hele land zijn vandaag tientallen vrachtwagens omgeslagen door de storm. Ze sloegen alle waarschuwingen in de wind, vertelt verslaggever Gijsbert Termaat.
18/01 16u30  Nederlandse piloot vestigt snelheidsrecordDe Nederlandse gezagvoerder Harold van Dam is donderdag in recordsnelheid van New York naar Londen gevlogen. De Boeing 787 van Norwegian Air had zo’n stteerke rugwind dat hij geschiedenis schreef. De vlucht duurde slechts vijf uur en 13 minuten.
18/01 16u00  Griep velt ZijlstraHet zou zijn eerste toespraak worden in de VN-Veiligheidsraad, maar de reis van minister Halbe Zijlstra (Buitenlandse Zaken) naar New York gaat niet door. De VVD-bewindsman is gevloerd door de griep. Een debat in de Tweede Kamer moest hij donderdag eveneens laten schieten.
18/01 16u00  Beatrix fan-TAS-tisch bezig!Familieruzie bij de Oranjes, Ivo Niehe langs bij jarige Margriet en een Britse royal krijgt een okapi naar zich vernoemd in Telegraaf VNDG met Pieter Klein Beernink en Maarten Steendam.
18/01 16u00  Verdriet om overleden chauffeur na tragisch stormongelukVerslagenheid bij veevoedergigant ForFarmers, waar de 62-jarige vrachtwagenchauffeur uit Zwolle werkte die donderdag dodelijk werd geraakt door een afgebroken tak.
18/01 16u00  Brug die bijna niemand wilHet verzet tegen een brug over het IJ verstomde de afgelopen maanden. Bewoners lieten het erbij zitten. Het leek een gelopen race. Maar met de harde noten van de provincie is de discussie weer helemaal terug. Wil Amsterdam die brug wel?
18/01 15u45  Zo’n 320 vluchten geannuleerd op SchipholDoor de westerstorm zijn zo’n 320 vluchten geannuleerd op Schiphol. Het vliegverkeer lag in de ochtend enige tijd zo goed als stil, maar sinds het middaguur werd het langzaamaan hervat. Volgens een woordvoerster kunnen inmiddels steeds meer vluchten vertrekken en landen vanaf de luchthaven. Naar verwachting is de situatie in de avond weer zoals die behoort te zijn.
18/01 15u45  Gevolgen storm merkbaar in avondspits ovSpoorbeheerder ProRail hoopt dat rond 17.00 uur de eerste treinen weer kunnen gaan rijden. Daarna duurt het nog even voordat alles bij het oude is. „Mensen in de avondspits gaan het zeker merken”, aldus een woordvoerder.
18/01 15u45  FIOD ontdekt 17 miljoen illegale sigarettenDe Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) heeft woensdag in Breda ruim 17 miljoen illegale sigaretten ontdekt. Een 55-jarige Tilburger werd aangehouden omdat hij in een gehuurde bestelbus ruim 1 miljoen sigaretten vervoerde
18/01 15u15  Vrouw met kinderwagen heeft megaveel gelukDeze vrouw kruipt door het oog van de naald met haar kinderwagen als in het Limburgse Horst een boom omwaait.
18/01 15u15  ‘Liquidatie-doelwit kon geen kant op’De laatste liquidatie in Amsterdam bewijst dat de Mocro-oorlog nog in volle gang is, vertelt John van den Heuvel.
18/01 15u15  ’Houd rekening met drukke avondspits’Weggebruikers moeten rekening houden met een drukke donderdagavondspits. Hoewel code rood is ingetrokken, zijn de problemen op de weg voorlopig nog niet voorbij, benadrukt Rijkswaterstaat.
18/01 15u15  Verwarde man steekt student in oog: wie weet meer?De politie is hard op zoek naar getuigen van een geweldsincident donderdag op de campus van Wageningen Universiteit en Researchcentrum WUR. Hierbij raakten twee mensen gewond.
18/01 15u00  Vrouw met kinderwagen ontsnapt aan omvallende boomEen vrouw met een kinderwagen is donderdag in het Limburgse Horst ontsnapt aan een omvallende boom toen ze met haar kinderwagen aan het wandelen was op straat. Op beelden van de beveiligingscamera van een snackbar is te zien hoe de boom de vrouw op een haar na mist.
18/01 15u00  Amsterdamse trams gaan weer rijdenHet tramverkeer in Amsterdam wordt langzaamaan weer opgestart, nadat de voertuigen enkele uren niet reden door de storm. Volgens een woordvoerster van vervoersbedrijf GVB zijn de bovenleidingen die waren gesneuveld door de wind op de cruciale plekken gerepareerd. Hier en daar moeten trams nog wel omrijden.
18/01 14u45  Kopschoppers Breda melden zichNadat ze te zien waren op bewakingsbeelden bij Opsporing Verzocht, hebben twee verdachten van een zware mishandeling in de Catharinastraat in Breda zich gemeld.
18/01 14u45  Bladblazer blaast ondanks storm blaadjes trouw bij elkaarUPDATE 14.25 uur - Terwijl er vanochtend een zware storm over ons land raasde, was er in de gemeente Utrechtse Heuvelrug inderdaad een bladblazer aan het werk. Dat bevestigt een woordvoerster van de gemeente. „De werkzaamheden zijn een onderdeel van onze bladactie”, vertelt de vrouw.
18/01 14u15  Bus te water in Stadskanaal door rukwindEen lijnbus van Qbuzz is in Stadskanaal door een rukwind in het water naast de Pekelderstraat gereden. Een woordvoerder van Qbuzz laat weten dat er in de bus behalve de chauffeur slechts één passagier zat.
18/01 14u15  Storm blaast dak van woningenHeftige beelden uit Rotterdam waar de storm donderdag een dak wegblaast.
18/01 14u00  Huishoudens zonder water door stormDoor de zware westerstorm zijn tientallen leidingen van drinkwaterbedrijf Vitens beschadigd. Met name in Arnhem, Velp, Zutphen en Doetinchem en omgeving kunnen huishoudens daardoor tijdelijk zonder water komen te zitten.
18/01 14u00  Doden en chaos door zware stormDe westerstorm heeft een spoor van vernieling achtergelaten in Nederland.
18/01 14u00  Problemen op de weg duren de hele dagDe avondspits van donderdag zal niet bepaald probleemloos verlopen. Volgens de ANWB komen er met de afnemende wind nu wel minder meldingen binnen, maar zijn er nog veel obstakels op de wegen. Zo zijn niet alle trucks die van de snelweg werden geblazen weggehaald. Dat waren er zo’n dertig.
18/01 14u00  Daaaag reclamebord!Bizarre beelden uit Almere waar de storm met een enorm reclamebord aan de haal gaat.
18/01 13u45  Brandweer krijgt 20 meldingen per minuutDe brandweer had het donderdag rond het middaguur bijzonder druk door de storm. Tussen 8.30 en 12.30 uur kwam er meer dan 1600 meldingen van schade binnen. Op het hoogtepunt, tussen 11.30 en 12.00 uur, ontving de brandweer bijna zeshonderd oproepen, oftewel twintig meldingen per minuut. Tussen 12.00 en 12.30 uur ging het om bijna vijftien meldingen per minuut, aldus de website Alarmeringen.nl.
18/01 13u45  Storm blaast historische stadionmuur Go Ahead Eagles omverEen groot gedeelte van de stadionmuur van Jupiler League-club Go Ahead Eagles uit Deventer is omgewaaid. Het historisch stuk muur uit de jaren 30 ligt in stukken over de Vetkampstraat.
18/01 13u45  Onthoofde pop bij moskee AmsterdamBij de Emir Sultan moskee in Amsterdam Noord is woensdagnacht een onthoofde pop neergelegd. Het hoofdje van de pop hing aan een touw aan het hek.
18/01 13u45  Celstraf na stennis aan boord KLM-toestelDe 26-jarige Elena S. uit Noorwegen, die bijna twee weken geleden tijdens een KLM-vlucht naar Panama stennis schopte en een purser toetakelde, heeft daarvoor van de politierechter donderdag zes maanden celstraf gekregen, waarvan de helft voorwaardelijk. De straf was gelijk aan de eis van de officier van justitie. Ook moet de vrouw ruim 5000 euro aan schadevergoeding betalen.
18/01 13u30  ProRail: veel schade aan spoorDe storm heeft ook op het spoor veel schade aangericht. Volgens spoorbeheerder ProRail zijn op tientallen plekken bomen en andere voorwerpen op de rails en op de bovenleiding beland.
18/01 13u30  Korting op EU-begroting op onderhandelingstafelDe Nederlandse korting op de EU-begroting is nog niet definitief van tafel. De Europese Begrotingscommissaris Günther Oettinger wil van de korting af om mede daarmee het gat te dichten dat de Brexit slaat, maar dit is nog onderdeel van de gesprekken met de lidstaten.
18/01 13u30  Storm verlamt Nederland, drie mensen komen omUPDATE 13.12 UUR - De westerstorm die donderdag over Nederland trekt, heeft drie mensen het leven gekost. In Enschede overleed een 62-jarige man nadat een boom door de wind op zijn auto was terechtgekomen. In Olst is een eveneens 62-jarige vrachtwagenbestuurder uit Zwolle omgekomen toen hij uit zijn wagen stapte om een tak weg te halen die op de weg lag. Juist op dat moment brak een andere tak af die hem fataal werd. In het Gelderse Vuren overleed een 66-jarige man toen een plexiglasconstructie naar beneden kwam.
18/01 13u15  Bosgebieden afgeslotenStaatsbosbeheer en Natuurmonumenten hebben donderdag diverse bosgebieden in Nederland afgesloten, omdat het gevaarlijk is om daar te wandelen of te fietsen. Het gaat onder meer om Landgoed Elswout bij Haarlem, de Posbank bij Rheden en Boswachterij Groesbeek. Ook Nationaal Park De Hoge Veluwe en het Kröller-Müller Museum middenin dat natuurgebied zijn donderdag gesloten wegens de storm.
18/01 13u15  Drie doden door stormDoor de zware storm van vandaag zijn drie mensen om het leven gekomen. De slachtoffers vielen in Enschede, Olst en Vuren.
18/01 13u15  Storm op de pier: ‘lekkah waaiuh’Voor echte stormliefhebbers is het vandaag genieten op de pier van Scheveningen. Niels Kalkman doet verslag.
18/01 13u15  30 onderzoeken om massavernietigingswapensDe afgelopen jaren is dertig keer een strafrechtelijk onderzoek ingesteld vanwege de export van materialen geschikt voor het maken van massavernietigingswapens of ballistische raketten. Het gaat om zaken als productie- en testapparatuur, chemicaliën en halffabricaten.
18/01 13u15  Dak waait van rij huizen in RotterdamHet dak van een complete rij portiekwoningen in Rotterdam is door de storm weggeblazen. Op diverse filmpje op sociale media is te zien hoe het platte dak als karton wordt losgerukt door de wind. Het gaat om huizen aan de Landmanstraat in wijk Charlois in Rotterdam Zuid. Er zijn geen gewonden gevallen.
18/01 13u15  Storm verlamt NederlandUPDATE 12:40 UUR - Geen treinen, geen vliegtuigen, geen trams, geen bussen, geen veerboten, afgesloten snelwegen, omgewaaide bomen, omgeblazen vrachtwagens en voor miljoenen euro's schade. Een zware storm zorgt voor veel overlast. In Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht, Flevoland, Gelderland, Overijssel en het IJsselmeergebied geldt code rood. Daar kunnen windstoten tot 130 kilometer per uur voorkomen, en in sommige gevallen zelfs tot 140 kilometer per uur.
18/01 12u45  Passagiers Schiphol met handen in het haarVeel passagiers op Schiphol stonden met hun handen in het haar dankzij de storm die donderdag over het land trok. Vliegtuigen vertrokken niet of met flinke vertraging.
18/01 12u45  Wolf ontsnapt uit door storm beschadigde kooiIn het Britse graafschap Berkshire loopt een wolf rond. Het dier is ontsnapt nadat de storm zijn verblijf in een wolvenopvang had beschadigd. De politie probeert het dier te vangen en waarschuwt iedereen uit de buurt te blijven.
18/01 12u45  Inbreker ook verdacht van beroving vrouwenEen man uit Maastricht die dinsdagavond werd opgepakt tijdens een inbraak in Geleen blijkt eerder in enkele dagen tijd drie oudere vrouwen op straat te hebben beroofd.
18/01 12u45  Scholen in het noorden 14 februari dichtBasisscholen in Friesland, Groningen en Drenthe gooien op woensdag 14 februari de deuren dicht, maakten onderwijsorganisaties, verenigd in het PO-Front, bekend.
18/01 12u45  Extreem weer zorgt voor ’bomcycloon’De extreme weersomstandigheden hebben zich donderdag officieel ontwikkeld tot een zogeheten ‘bomcycloon’. De term is de aansprekende naam voor de meteorologische term ‘bombogenisis’.
18/01 12u30  Routeplanner 9292 ’overbelast’De online routeplanner 9292 is donderdag slecht bereikbaar, vermoedelijk door overbelasting vanwege de storm die over ons land raast.
18/01 12u30  50Plus: referendum aflosboete stap dichterbijVolgens 50Plus is een referendum over de zogenoemde aflosboete (afschaffing wet-Hillen) een stap dichterbij. De partij zegt de 10.000 handtekeningen verzameld te hebben die nodig zijn als steunverklaring. Daarnaast kwamen er ook verzoeken voor het referendum binnen bij de Kiesraad, die toeziet op de gang van zaken.
18/01 12u15  Vluchten vanuit Rotterdam Airport opgeschortOok Rotterdam-The Hague Airport heeft last van de zware storm. Tot in elk geval 13.00 uur stijgen er vanaf de luchthaven geen vliegtuigen op.
18/01 12u15  Centrum Almere afgesloten vanwege stormHet centrum van Almere is donderdag afgesloten vanwege de storm. Volgens de politie is het er te gevaarlijk omdat er te veel voorwerpen in de rondte vliegen.
18/01 12u15  Gewonden door extreme stormDoor de hevige storm die donderdag over ons land trekt, zijn verschillende mensen gewond geraakt. Sommige slachtoffers zijn er ernstig aan toe.
18/01 12u15  NAM: gaswinning halveren voor code groenOm in het aardbevingsgebied in Groningen van code rood naar code groen te gaan moet de gaswinning in het gebied met 50 procent worden teruggeschroefd. Dat stelt de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) in een brief aan het Staatstoezicht op de Mijnen.
18/01 12u00  Je zal maar op dit toilet zitten: Dixie speelbal in stormOpmerkelijk beeld van een mobiel toilet dat door de wind op een kruispunt wordt geblazen. Het filmpje wordt donderdag op Twitter massaal gedeeld.
18/01 12u00  Gewonden door geweld campus WageningenOp de campus van Universiteit Wageningen zijn enkele gewonden gevallen door een geweldsincident. De politie heeft een verdachte aangehouden.
18/01 12u00  UvA Science Park ontruimd door stormschadeHet gebouw van de Universiteit van Amsterdam op Science Park is ontruimd nadat gevelplaten van het dak naar beneden kwamen. Volgens de brandweer is er niemand gewond geraakt.
18/01 12u00  ’Blijf binnen in Noord-Holland-Noord’De Veiligheidsregio Noord-Holland-Noord raadt mensen aan binnen te blijven vanwege de westerstorm. „De storm zorgt op dit moment voor extreme omstandigheden in heel Noord-Holland-Noord”, staat op Twitter.
18/01 12u00  Gemeentewerker blaast ondanks storm blaadjes trouw bij elkaarCode Rood, windvlagen van 140 kilometer per uur, omwaaiende vrachtwagens en het treinverkeer en Schiphol die plat liggen. Voor de bladblazer van de gemeente Utrechtse Heuvelrug geen probleem: hij is vanochtend gewoon naar buiten gegaan om de blaadjes bij elkaar te blazen.
18/01 12u00  ’NPO moet Start-app snel aanpassen’Privacy-organisatie Bits of Freedom en de Consumentenbond willen dat de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) zijn Start-app, de opvolger van Uitzending Gemist, snel aanpast. De app werkt nu alleen als gebruikers akkoord gaan met het verzamelen van gegevens over hun kijkgedrag.
18/01 11u45  Voetgangers meegesleurd door stormHeftige beelden! In Den Bosch zijn meerdere voetgangers meegesleurd door de storm.
18/01 11u45  Buitenattracties Efteling dicht wegens stormAttractiepark de Efteling houdt gedurende de storm donderdag de meeste buitenattracties, waaronder de achtbanen, dicht. Een woordvoerder van het park raadt mensen aan een andere dag te komen.
18/01 11u45  Wind boven zee afgenomen, storm op het landDe wind boven de Noordzee is inmiddels afgenomen, maar op het land woedt de storm voort. Dat meldt het KNMI. Het stormgebied trekt de komende uren richting het oosten van het land. Inwoners krijgen dan ook te maken met zware windstoten.
18/01 11u45  ’Stormschade meer dan 10 miljoen euro’De grote storm die Nederland donderdag treft, levert naar verwachtingen zeker 10 miljoen euro schade op. Dat stelt een woordvoerder van het Verbond van Verzekeraars. Hij baseert zich op een vergelijking met de storm van 3 januari dit jaar. Die leverde net geen 10 miljoen euro schade op. „Als ik het zo bekijk, zitten we daar nu waarschijnlijk boven.”
18/01 11u30  Mat Herben weer in de politiekMat Herben keert terug in de politiek. Als tweede op de lijst van Lokaal Montfoort doet hij mee aan de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart.
18/01 11u30  Schiphol schrapt alle vluchten vanwege de stormHet vliegverkeer van en naar Schiphol is donderdag stilgelegd door de westerstorm. Het is niet duidelijk hoe lang dit gaat duren, liet een woordvoerder weten.
18/01 11u30  Kijk live mee met de westerstorm op SchipholDoor de westerstorm op Schiphol zijn alle vluchten geannuleerd. Reizigers moeten rekening houden met vertragingen. De Telegraaf is live op de luchthaven.
18/01 11u30  Alle treinverkeer NS gestaakt vanwege stormDe NS heeft donderdagochtend alle treinverkeer stilgelegd vanwege de zware storm. Door de storm komen veel bomen en andere voorwerpen op het spoor en op treinen terecht.
18/01 11u15  Alle treinverkeer gestaakt vanwege de stormAlle treinverkeer is gestaakt vanwege de storm. Dat meldt de NS. De NS had de dienstregeling al aangepast, maar er reden toch nog minder treinen.
18/01 11u00  Nog minder treinen dan gepland door stormEr rijden donderdag vanwege de storm nog minder treinen dan gepland. De NS had de dienstregeling al aangepast, maar er rijden toch nog minder treinen.
18/01 11u00  Tramverkeer Amsterdam ligt stil door stormHet tramverkeer in Amsterdam ligt stil als gevolg van de westerstorm. Ook liggen een aantal pontjes over het IJ tussen Amsterdam Centraal Station en Amsterdam-Noord eruit, liet een woordvoerster van vervoersbedrijf GVB weten. Bussen en metro’s rijden vooralsnog wel.
18/01 11u00  In de storm de weg op? Let hier op!Moet je met deze zware storm de weg op? Paul Overbeek van de VID geeft tips.
18/01 11u00  Man zwaargewond door vallende dakpanEen man uit het Gelderse Weurt is zwaargewond geraakt door een door de storm van een huis gewaaide dakpan. Het liet zich ernstig aanzien, meldt De Gelderlander.
18/01 11u00  ’Zwaarste windstoot sinds 1990 in De Bilt’In De Bilt is een windstoot van 122 kilometer per uur gemeten. Dat is volgens Weerplaza de zwaarste rukwind sinds 1990. Het record voor De Bilt is 133 kilometer per uur, op 20 januari 1960.
18/01 11u00  Containerterminals haven Rotterdam ook dichtAlle containerterminals in de Rotterdamse haven zijn door de storm stilgelegd. Containerschepen blijven buitengaats tot de wind in kracht afneemt. Volgens een woordvoerder betreft het een standaardprocedure. Door de harde wind wordt lossen te gevaarlijk. „Een groot containerschip heeft een windoppervlak van vier rechtopstaande voetbalvelden”, zegt een woordvoerder van de haven.
18/01 10u45  Hal Den Haag CS ontruimdDe hal van station Den Haag CS wordt ontruimd, meldt vervoerder HTM. De perrons zijn via een omweg wel bereikbaar.
18/01 10u45  Chaos op weg als gevolg van stormTalloze wegen in provincies waar de storm woedt zijn deels of helemaal afgesloten als gevolg van omgewaaide vrachtwagens of aanhangwagens en omgevallen bomen. De ANWB kreeg na 09.00 uur binnen 45 minuten zeven meldingen binnen van omgewaaide vrachtwagens.
18/01 10u45  Koninklijke wachtkamer A’dam CS nu zichtbaarDe koninklijke wachtkamer op Amsterdam Centraal Station gaat niet langer volledig verscholen achter dichte houten deuren. Donderdag worden de nieuwe glazen puien onthuld, waardoor voorbijgangers naar binnen kunnen gluren in de monumentale ruimte.
18/01 10u30  Trein ramt trampolineTussen Alphen aan den Rijn en Gouda is een trein tegen een trampoline gebotst. Daardoor rijden er voorlopig geen treinen op het traject. Het is nog niet bekend hoe lang dat duurt.
18/01 10u30  Kinderen gewond door ongeval met schoolbusEen schoolbusje is op de Waspikseweg in ’s Gravenmoer (Noord-Brabant) tegen een boom gereden. Daardoor zijn enkele kinderen gewond geraakt.
18/01 10u30  Storm legt Haags openbaar vervoer platHet Haagse vervoersbedrijf HTM heeft vrijwel het gehele tramverkeer en alle buslijnen stilgelegd in verband met de storm.
18/01 10u15  Gewonden door busongeval in 's GravenmoerEen bus is op de Waspikseweg in donderdagmorgen ’s Gravenmoer (Noord-Brabant) tegen een boom gereden. Daardoor zijn er volgens de politie meerdere gewonden gevallen.
18/01 10u15  ’Bel 112 alleen bij gevaar’Het loopt storm bij de hulpdiensten. Door de weersomstandigheden bellen heel veel mensen naar 112. Daarom vraagt de Landelijke Eenheid van de politie mensen om alleen naar 112 te bellen bij „acuut gevaar of levensbedreigende situaties”.
18/01 10u15  De Breij bij dodenherdenking WesterborkCabaretière Claudia de Breij treedt tijdens de jaarlijkse dodenherdenking op 4 mei op bij het Nationaal Monument Westerbork.
18/01 10u00  Storm legt Haags tramverkeer platHet Haagse vervoersbedrijf HTM heeft vrijwel het gehele tramverkeer stilgelegd in verband met de storm.
18/01 10u00  Bijna orkaan bij Hoek van HollandBij Hoek van Holland is windkracht 11 gemeten. De wind had volgens het KNMI een snelheid van 30,5 meter per seconde, oftewel bijna 110 kilometer per uur, met af en toe windstoten van 138 kilometer per uur. Dat betekent dat er net geen orkaan is. Als de wind nog iets harder waait, is er sprake van windkracht 12, orkaan.
18/01 10u00  Grote boom valt op fietserDoor de storm is er een fietser in Wageningen onder een boom terecht gekomen.
18/01 10u00  N57 over Oosterscheldekering tijdelijk dichtDe N57 over de Oosterscheldekering is wegens de storm voor alle verkeer tot 11.00 uur gesloten. Dat meldt Rijkswaterstaat.
18/01 10u00  Rijkswaterstaat: ga niet de weg opRijkswaterstaat waarschuwt voor zeer gevaarlijke rijomstandigheden in de provincies waarvoor het KNMI code rood heeft afgegeven. De instantie roept mensen op als het mogelijk is hun reis uit te stellen. „En absoluut niet met aanhangers de weg op te gaan”, aldus een woordvoerder van Rijkswaterstaat.
18/01 10u00  Meer vluchten geannuleerd op SchipholHet aantal geannuleerde vluchten door de westerstorm op Schiphol is opgelopen tot 250. Reizigers moeten rekening houden met vertraging van twintig tot dertig minuten. Volgens een woordvoerder was de situatie in de ochtend redelijk, maar wordt de meeste overlast tussen 11.00 en 14.00 uur verwacht.
18/01 09u45  Gevelplaten Rotterdamse school brandonveiligDe gevelplaten van een deel van de Hoge School Rotterdam aan de Kralingse Zoom voldoen niet aan de huidige normen voor brandveiligheid. Dat blijkt uit onafhankelijk onderzoek dat de school heeft laten uitvoeren. Het pand blijft tot nader order dicht.
18/01 09u45  Code rood voor groot deel van NederlandIn de provincies Zuid- en Noord-Holland, Utrecht, Flevoland, Gelderland, Overijssel en het IJsselmeergebied is donderdagochtend vanwege zeer zware windstoten code rood afgegeven. Volgens het KNMI worden er windstoten verwacht met een kracht die nog groter is dan eerder was voorspeld.
18/01 09u45  ‘Randstad loopt vast door wanorde ov’Het openbaar vervoer in de Randstad is op zeven punten slecht geregeld. De regering moet nu de regie nemen, anders lopen reizigers komende jaren muurvast.
18/01 09u30  A9 enige tijd dicht door gekantelde aanhangerDe A9 van Alkmaar naar Amstelveen moest donderdagochtend voor enige tijd worden afgesloten omdat ten hoogte van Badhoevedorp een aanhanger van een vrachtwagen kantelde. De ANWB had weggebruikers juist gewaarschuwd niet met een aanhanger de weg op te gaan.
18/01 09u00  Waarschuwingscode oranje voor het hele landHet KNMI heeft voor donderdag het hele land code oranje afgegeven wegens de zware westerstorm. De piek van de storm wordt tussen 9.00 uur en 14.00 uur verwacht.
18/01 08u45  Code Oranje voor hele land!UPDATE 08.40 UUR Het is code oranje donderdag! Het KNMI heeft de waarschuwing uitgebreid van het kustgebied naar het hele land. Er worden windstoten tot 140 kilometer per uur verwacht.
18/01 08u30  Wind speelt met krullenbos verslaggeefsterLisette Wellens doet donderdag voor WNL vanuit Urk verslag van de westerstorm en dat valt nog niet mee!
18/01 08u15  ’Bankmol’ betrokken bij vierde overvalDe politie vermoedt dat een verdachte medewerker van de Rabobank uit Breda die regelmatig overvallers tipte, ook betrokken is geweest bij de gewelddadige overval op een bejaarde vrouw in Bladel in september.
18/01 08u15  A9 dicht na gekantelde aanhangerDe A9 van Alkmaar naar Amstelveen is donderdagochtend afgesloten omdat ten hoogte van Badhoevedorp een aanhanger van een vrachtwagen kantelde. De ANWB heeft weggebruikers juist gewaarschuwd niet met een aanhanger de weg op te gaan.
18/01 08u15  Onderzoek naar Feyenoord-genFeyenoord gaat het dna van zijn supporters onderzoeken. De club op Rotterdam-Zuid is de eerste ter wereld die gaat testen of Feyenoord echt in het bloed zit van de fans.
18/01 08u15  Deze rotzooi wordt in onze rivieren gedumptJan Meeuwis wordt er moedeloos van. Bijna dagelijks ruimt hij rotzooi op in de uiterwaarden van de Waal. Nu het hoogwater zakt wordt duidelijk hoeveel troep er in de rivieren drijft.
18/01 08u00  Kamer: ’Meer toezicht op adoptie’De Tweede Kamer wil strenger toezicht op adoptie. Het is partijen een doorn in het oog dat er bijna alleen nog ernstig zieke kinderen geadopteerd kunnen worden, terwijl landen als China er niks aan doen om deze kwetsbare groep zelf te helpen. Daardoor worden ouders daar bijna gedwongen hun zieke kind af te staan.
18/01 07u30  Geen treinen tussen Schiphol en LeidenEr rijden donderdagochtend geen treinen tussen Schiphol en Leiden Centraal. Dat komt door een defecte bovenleiding. Het is niet duidelijk hoe de leiding kapot is gegaan. De NS zet bussen in. De verwachting is dat de storing tenminste tot 10.00 uur gaat duren.
18/01 07u15  ’Bedrijven verplicht uitstoot aan te pakken’Bedrijven zijn nu al juridisch verplicht hun uitstoot van broeikasgassen aan te pakken. Dat blijkt uit de Principles on Climate Obligations of Enterprises die donderdag worden gepubliceerd, meldt Trouw.
18/01 07u15  Griepprik helpt niet tegen huidige griepgolfDe griepprik schiet dit jaar tekort De prik had de meest kwetsbare mensen - ouderen en chronisch zieken - moeten beschermen tegen het virus, maar dat blijkt tegen te vallen. Uitgerekend de griepvariant die nu duizenden mensen treft, zit niet in het vaccin, schrijft het AD.
18/01 07u00  Westerstorm veroorzaakt problemen voor verkeerDe westerstorm kan voor veel overlast gaan zorgen. Rijkswaterstaat verwacht een drukke ochtendspits omdat zware windstoten en buien veel hinder kunnen veroorzaken. Het KNMI heeft voor delen van het land code oranje afgegeven.
18/01 07u00  Code Oranje!Het is code oranje donderdag! Een zware storm met windstoten tot 130 kilometer per uur treft vooral over de kustgebieden en een deel van het oosten van Nederland.
18/01 06u15  Code oranje door westerstorm: zo erg wordt hetDiana Woei van Weerplaza over de storm die vandaag over ons land raast.
18/01 05u45  Oorlogsheld Marco Kroon gechanteerd?Raadsels omgeven het besluit van Ridder Militaire Willemsorde Marco Kroon om pas na tien jaar een geweldsincident waarbij een dode viel te melden. Het sterkste gerucht in de zaak is dat Kroon gedwongen door chantage besloot openheid van zaken te geven.
18/01 05u45  Burgemeester over deelname Van Rey: ’Schors verdachte bestuurders’Raadsleden en wethouders die verdachte zijn in een strafzaak moeten worden geschorst tot hun naam is gezuiverd. Dat zegt burgemeester Rianne Donders van Roermond.
18/01 00u30  Jongeren lezen flink minder ondanks technologieJongeren zijn in tien jaar een stuk minder tijd aan lezen gaan besteden, zo blijkt uit een onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). De tijd die ouderen vrijmaken voor lezen is nagenoeg gelijk gebleven, terwijl bij jongeren deze manier van tijdsbesteding gedaald is.
18/01 00u00  Een op de drie tolerant over partnergeweldBijna een op de drie Nederlanders vindt partnergeweld onder bepaalde omstandigheden acceptabel. Dit blijkt uit een onderzoek onder ruim 3000 Nederlanders dat is uitgevoerd door Atria, kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis, en Blijf Groep in samenwerking met onderzoeksbureau Motivaction.
17/01 23u45  A15 dicht na groot ongeluk: tien gewondenBij een groot ongeluk op de A15 nabij Geldermalsen zijn tien gewonden gevallen, waarvan twee zwaargewonden. Acht slachtoffers waren lichtgewond. Dat meldt Rijkswaterstaat. In totaal waren er zeven tot acht voertuigen betrokken bij het incident, zo meldt de VerkeersInformatieDienst (VID). De A15 is tot ongeveer 00.00 uur dicht.
17/01 23u15  Geliquideerde crimineel stond op dodenlijstDe crimineel die gisteravond is geliquideerd in de Amsterdamse Diamantbuurt stond al ruim drie jaar op een zogenaamde dodenlijst. Anass el Ajjoudi maakte deel uit van een van de kampen die al sinds eind 2012 verwikkeld is in een dodelijke onderwereldoorlog waarbij al veel slachtoffers vielen.
17/01 22u45  A15 dicht na groot ongelukZeker zeven en mogelijk acht voertuigen zijn woensdagavond betrokken geweest bij een groot ongeluk op de A15 nabij Geldermalsen. Er zijn meerdere gewonden, zo meldt de VerkeersInformatieDienst (VID).
17/01 22u30  A15 dicht na groot ongeluk met zeven voertuigenZeker zeven en mogelijk acht voertuigen zijn woensdagavond betrokken geweest bij een groot ongeluk op de A15 nabij Geldermalsen. Er zijn meerdere gewonden, zo meldt de VerkeersInformatieDienst (VID).
17/01 22u15  H&M neemt ’diversiteitsmanager’ aan na relModeketen H&M heeft een manager ’diversiteit en inclusiviteit’ aangenomen naar aanleiding van de rel rond een aap-trui, die gedragen wordt door een zwart model. Het gaat om Annie Wu, die vanuit Stockholm zal opereren.
17/01 21u45  ’Dodelijke en zeer besmettelijke’ kattenziekte opgedokenDierenartsen hebben de zeer besmettelijke kattenziekte vastgesteld in Honselersdijk. Een Britse korthaar bleek besmet, waardoor er nu alarmbellen afgaan voor de regio Den Haag.
17/01 21u00  ’Dodelijk en zeer besmettelijk’: virale kattenziekte opgedokenDierenartsen hebben de zeer besmettelijke kattenziekte vastgesteld in Honselersdijk. Een Britse korthaar bleek besmet, waardoor er nu alarmbellen afgaan voor de regio Den Haag.
17/01 20u30  Nieuwe stap naar gekozen burgemeester in zichtDe Tweede Kamer maakt zich op voor een nieuw stapje op de lange weg die naar een gekozen burgemeester kan leiden. Een groot deel van de Kamer voelt er wel voor uit de Grondwet te schrappen dat de regering de burgemeester en de commissaris van de Koning benoemt.
17/01 20u15  PVV’ster noemt Marcouch ’kneus van een moslim’Kandidaat-raadslid voor de PVV in Almelo, Patricia Pol, heeft enkele omstreden uitspraken gedaan. Op Facebook spreekt ze over ’Marokkaans tuig’ en noemt ze de burgemeester van Arnhem Ahmed Marcouch ’een kneus van een moslim’.
17/01 20u15  Dode bij schietpartij in AmsterdamIn de Amsterdamse Diamantbuurt is woensdagavond een schietpartij geweest. Het slachtoffer overleed even later aan zijn verwondingen, zo bevestigt de politie.
17/01 20u00  Dode bij schietpartij AmsterdamIn de Amsterdamse Diamantbuurt is woensdagavond een schietpartij geweest. Het slachtoffer overleed even later aan zijn verwondingen, zo bevestigt de politie.
17/01 19u30  ’Reanimatie na schietpartij Amsterdam’Volgens nog onbevestigde berichten is er woensdagavond een schietpartij geweest in de Cornelis Springerstraat in Amsterdam, waarbij één slachtoffer viel.
17/01 19u30  Deze gewapende overvaller slaat razendsnel toeOp 22 mei is een filiaal van Domino's Pizza aan de Peppelweg in Rotterdam overvallen door een gewapende man.
17/01 19u15  Man met Zwarte Pieten-muts carjackt autoEen man met een Zwarte Pieten-muts heeft woensdagmiddag in Geldrop een auto gecarjackt. Hij maakte het de politie door zijn opvallende hoofddeksel wel erg makkelijk om hem te vinden.
17/01 19u00  Wiebes komt Groningse actiegroepen tegemoetTwee organisaties die opkomen voor gedupeerden Groningers willen mogelijk toch weer praten over nieuwe regels om de aardbevingsschade af te handelen. Minister Eric Wiebes van Economische Zaken heeft hun beloofd dat hun voorstellen „richtinggevend zijn” voor het overleg over het zogeheten schadeprotocol.
17/01 18u15  OM: 7 jaar cel voor uitbuiting ’huisslaaf’Voor het jarenlang uitbuiten van een zwakbegaafde man is woensdag in de rechtbank in Almelo tegen een echtpaar uit Tubbergen zeven jaar cel geëist.
17/01 18u15  ‘Geschenk uit de hemel’ voor afgebrande pizzeriaPizzeria Pyramide werd door brandstichting verwoest en de eigenaren waren niet verzekerd. Nu komt er steun uit onverwachte hoek.
17/01 17u45  Beroering om melding geweldsincident KroonOnder commando’s die in 2007 in Afghanistan waren, is beroering ontstaan over een onderzoek van het Openbaar Ministerie (OM) naar een geweldsincident in dat land tien jaar geleden. De elitemilitairen zijn niet te spreken over het feit dat ze dit uit de media hebben moeten vernemen. Dat zegt advocaat Michael Ruperti namens enkelen van hen.
17/01 17u45  Kijkje in superdeluxe mega-camperDeze camper is duurder dan een huis: voor ruim 600.000 is ie van jou. Femke Beekink, beursmanager van Caravana, leidt ons rond.
17/01 17u45  Koning verrast Schalkwijk Haarlem met bezoekKoning Willem-Alexander heeft vanmiddag buurtbewoners in Schalkwijk verrast met een onaangekondigd werkbezoek. Op uitnodiging van burgemeester Jos Wienen nam Willem-Alexander een kijkje bij de wijkcentra De Ringvaart en De Kleine Ringvaart en jongereninitiatief TripleThreaT.
17/01 17u00  Ambulancepersoneel toch in actieHet ambulancepersoneel gaat toch actievoeren. De in november opgeschorte acties gaan „binnenkort alsnog door”, aldus de FNV. Waar en wanneer, moet nog worden vastgesteld.
17/01 17u00  NS past dienstregeling aan wegens stormDe NS past de dienstregeling donderdag aan vanwege de verwachte storm. Op de trajecten waar normaal meer treinen rijden dan eens in het halfuur, gaat dan eens in het halfuur een trein rijden.
17/01 16u45  Duizend kilo cocaïne gevonden tussen bananenDe Belgische douane heeft ruim 1000 kilo cocaïne gevonden in een zeecontainer die Nederland als bestemming had. Er zijn vier mannen aangehouden.
17/01 16u30  Brabant subsidieert groen schoolpleinDe provincie Noord-Brabant opent in het voorjaar een subsidieloket voor scholen die de stoeptegels van het schoolplein halen en inwisselen voor gras, bomen, struiken, bloemen en groenten. Voor de komende vier jaar stelt de provincie in totaal 1,6 miljoen euro beschikbaar en met dat bedrag kunnen ten minste 160 schoolpleinen worden omgetoverd.
17/01 16u15  OM: 6 jaar cel modellenfotograaf voor misbruikEen 45-jarige fotograaf van een modellenbureau moet als het aan de officier van justitie ligt zes jaar de cel in. De man wordt ervan beschuldigd dat hij jarenlang zeker tien meisjes en vrouwen - tussen de 16 en 28 jaar oud - heeft aangerand of verkracht.
17/01 16u00  ‘Wat nou bewakingscamera!’De Amsterdamse politie heeft opmerkelijke beelden vrijgegeven van een man die in de wijk Buitenveldert bewakingscamera’s sloopt.
17/01 16u00  Stukje kauwgom verraadt vuurwerkgooier UdenEen Antwerpenaar is in hoger beroep veroordeeld tot twee jaar cel omdat hij vuurwerk liet ontploffen bij een huis in Uden. De 35-jarige man werd opgespoord via DNA-sporen op een stukje kauwgum.
17/01 15u45  Onbekende brieven Multatuli aangetroffenIn het Stadsarchief in Amsterdam zijn twee onbekende brieven van schrijver Multatuli (Eduard Douwes Dekker) gevonden, gericht aan de zoon van schrijver, taalkundige en politicus Jacob van Lennep. Ze werden gevonden door Marita Mathijsen, tijdens haar onderzoek voor haar biografie ’Jacob van Lennep, een bezielde schavuit’, meldt uitgeverij Balans.
17/01 15u45  KLM annuleert vluchten vanwege stormKLM annuleert donderdag in totaal 220 Europese vluchten van en naar Schiphol vanwege de verwachte storm. De luchtvaartmaatschappij zegt in een verklaring de passagiers te informeren en de vluchten om te boeken. Verder waarschuwt KLM dat reizigers donderdag te maken kunnen krijgen met vertragingen.
17/01 15u30  Hoogste Eritrese diplomaat moet land uitDe hoogste diplomatieke vertegenwoordiger van Eritrea in Nederland moet het land verlaten. Tijdelijk zaakgelastigde Tekeste Ghebremedhin Zemuy van het ambassadekantoor in Den Haag is tot persona non grata verklaard. Een dergelijke maatregel is hoogst uitzonderlijk.
17/01 15u30  Nederlander besmet met gele koorts in BraziliëEen Nederlandse toerist heeft tijdens een bezoek aan Brazilië de gevaarlijke tropische ziekte gele koorts opgelopen. De 46-jarige man raakte besmet in Mairiporã, een plaatsje ten noorden van de miljoenenstad São Paulo. Hij is in Rotterdam behandeld en is inmiddels hersteld, bevestigt het Erasmus MC.
17/01 15u30  De beelden: Russische bommenwerper onderscheptTwee dagen geleden onderschepten Belgische F-16's twee Russische bommenwerpers die bij Nederland vlogen. Britse straaljagers begeleidden het toestel vervolgens het NAVO-luchtruim uit.
17/01 15u00  SP-Kamerlid Roemer uitgezwaaidDe Tweede Kamer heeft woensdag met luid applaus en geroffel Emile Roemer uitgezwaaid als Kamerlid van de SP. Kamervoorzitter Khadija Arib prees de „grote vriendelijke reus” erom dat de SP onder hem het imago van „knorrige tegenpartij” van zich af heeft geschud.
17/01 14u45  ’Operatie Kroon diep in vijandelijk gebied’De operatie waarbij Ridder Militaire Willemsorde Marco Kroon in 2007 een vijand doodde, behoort tot de geheimste soort die commando’s uitvoeren.
17/01 14u45  Code oranje wegens stormHet KNMI heeft voor donderdag voor delen van het land code oranje afgegeven wegens de verwachte (zware) westerstorm. Eerder was voor het hele land al code geel ingesteld vanwege de windstoten en omdat het 's ochtends door sneeuwval plaatselijk glad kan worden. Het onstuimige weer kan overlast veroorzaken in de ochtendspits.
1 2 3


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

14x Dokter wordt drooggelegd20/01 05u45 - De Telegraaf: Het probleem van alcohol- en drugsgebruik door medici staat weer op de kaart nu artsenorganisatie KNMG een al jaren ongeschreven gedragsregel zwart op wit heeft gezet: drank of andere geestverruimende middelen worden niet getolereerd tijdens het werk. „Dat de gedragsregel nu expliciet is vastgelegd, maakt het makkelijker voor artsen onderling om elkaar hier aan te houden.”
14x Truckers weg op gejaagd20/01 05u45 - De Telegraaf: Een deel van de vrachtwagenchauffeurs die ondanks de zeer zware storm achter het stuur zijn gekropen, zegt daartoe te zijn gedwongen door hun werkgever.
14x Kassa voor PowNed20/01 05u45 - De Telegraaf: De omstreden documentaire Captain Henk wordt morgenavond gewoon uitgezonden op NPO 3. Afgelopen week werden er opnieuw leden van motorclub No Surrender opgepakt. Justitie raakt er steeds meer van overtuigd dat het een criminele organisatie betreft. Toch betaalt de publieke omroep graag mee aan de uitzending op tv.
14x ’Superkoeien’ in nood20/01 05u45 - De Telegraaf: Het Groningse boerenechtpaar Woldring heeft bijna tweehonderd zeer zeldzame Friese roodbontkoeien lopen. Door strengere mestregels moet misschien ruim de helft van hun veestapel naar de slacht.
14x Buma: CDA mag lokaal met PVV20/01 00u15 - De Telegraaf: Het CDA zet de deur op een kier om op gemeentelijk niveau samen te werken met de PVV. Partijleider Sybrand Buma zegt dat zijn partijgenoten in gemeenten daar zelf een besluit over kunnen nemen. „Men moet lokaal beslissen wat men wil en wat niet”, zei hij bij Jinek.
11x Politie vindt 80.000 euro in auto20/01 09u00 - De Telegraaf: De politie heeft op de A13 nabij Delft bij een controle van een vermoedelijke omgekat Duits voertuig 80.000 euro gevonden in een verborgen ruimte. De 32-jarige Italiaanse bestuurder is aangehouden.
10x Sneeuw in noorden, gladheid in heel Nederland20/01 08u15 - De Telegraaf: Het KNMI heeft waarschuwingscode geel afgegeven omdat het in het hele land plaatselijk glad kan zijn. Oorzaak is bevriezing van natte weggedeelten en in het noorden ook winterse neerslag. In de loop van zaterdagochtend zal de gladheid verdwijnen.
10x PVV de straat op in Rotterdam, Vlaams Belang sluit aan20/01 07u15 - De Telegraaf: De PVV houdt zaterdagmiddag een demonstratie in Rotterdam tegen het kabinet-Rutte III, discriminatie van Nederlanders en de islamisering. De Vlaamse partij Vlaams Belang kondigde aan met tientallen sympathisanten mee te doen.
8x Kantoor had geschorste notarissen in dienst20/01 08u45 - De Telegraaf: Bij Amsterdamse notariskantoor Voorwinde is ruim 2,1 miljoen euro van de derdengeldenrekening verdwenen, schrijft Het Parool.
8x Auto vliegt in brand tijdens ruiten krabben20/01 08u45 - De Telegraaf: Een bestuurster die zaterdagochtend de ruiten van haar auto wilde krabben in Schalkhaar, zag het voertuig in korte tijd in vlammen opgaan. Ze had rond 06.45 de motor aangezet, maar merkte al snel dat er rook uit de auto kwam.

Statistieken

Artikels:
37249
Gelezen:
15851
Aantal lezers nu:
12


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven