zaterdag 20 januari 2018, week 03


U bent nu hier: Meer nieuws van Trends.be

Laatste updatecontrole: vandaag om 9u30
 

Trends.be

Verbergen Tonen
20/01 01u45  ACV misnoegd na aankondiging Amerikaanse megafabriek Van Hool De aankondiging in De Tijd vrijdag dat busbouwer Van Hool dit jaar start met de bouw van een megafabriek in de Amerikaanse staat Tennessee, schiet bij ACV-Metea in het verkeerde keelgat. De christelijke vakbond vindt het niet kunnen dat het personeel in Koningshooikt niet eerst werd ingelicht en gelooft niet dat de nieuwe fabriek geen invloed zal hebben op de tewerkstelling.
19/01 16u00  WEF: 'Wereld wordt gevaarlijker in 2018' Het Wereld Economisch Forum, dat volgende week start in Davos, waarschuwt voor de toegenomen gevaren die 2018 met zich meebrengt. Tussen de regels is er ook kritiek op de unilaterale houding van de regering-Trump.
19/01 15u45  Bekende merken zoals Adidas en H&M zetten in op een circulair modesysteem Vierenzestig grote kledingbedrijven waaronder Adidas, Inditex, Hugo Boss en H&M hebben individuele doelstellingen gepubliceerd om de transitie naar een circulair modesysteem te versnellen. Oude kleding terugbrengen naar de winkel wordt straks heel gewoon.
19/01 15u30  'Irritant voor de critici van Trump, maar de Amerikaanse economie staat er goed voor' Donald Trump ligt niet aan de basis van de Amerikaanse groei. Maar op korte termijn heeft hij het tij mee. The Economist maakt de balans op van één jaar Trump als president van de Verenigde Staten.
19/01 14u15  De Belg blijft sparen De Belgische gezinnen hebben vorig jaar 5 miljard euro extra op hun spaarboekjes gezet. Dat leert een rondvraag van Trends bij een representatief staal van Belgische banken.
19/01 13u15  VVSG wil dat producenten meer hun verantwoordelijkheid nemen voor zwerfvuil Producenten moeten een grotere verantwoordelijkheid opnemen in de strijd tegen zwerfvuil. Als dat niet lukt via preventie, dan moeten ze de financiële consequenties dragen. Zo reageert de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) op de studie van OVAM, waaruit blijkt dat de gemeenten in 2015 17.739 ton zwerfvuil opruimden.
19/01 12u00  Ryanair onderhandelt met vakbonden Vertegenwoordigers van de Ierse lagekostenmaatschappij Ryanair zitten vrijdag 11.00 om de tafel met vakbondsmensen van de christelijke bediendebond en enkele piloten. Een primeur, want jarenlang weigerde Ryanair met vakbonden te praten.
19/01 11u30  Carrefour kondigt binnenkort drastische herstructurering aan De Franse distributiereus Carrefour maakt op 23 januari een omvangrijk en wereldwijd reorganisatieplan bekend. Bij het personeel, dat voor ontslagen vreest, lopen de spanningen hoog op. Waar wringt precies het schoentje bij Carrefour in België?
19/01 11u30  Voor het eerst werkt helft van 55-plussers Het aandeel werkende 55-plussers is de voorbije jaren fors gestegen. Dat blijkt uit de werkzaamheidscijfers van de economische denktank OESO, waarover De Tijd vrijdag bericht. Van de Belgen tussen 55 en 64 jaar was in het derde kwartaal van vorig jaar de helft aan de slag. Tien jaar geleden werkte slechts een op de drie 55-plussers.
19/01 11u00  'Als je in de politiek zit, zie je pas hoe complex onze samenleving is' Dat zegt onderneemster Daniëlle Vanwesenbeeck in Z-Talk Goossens. Ze verving vorig jaar Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten als Vlaams parlementslid en wilde onder meer de regelneverij aanpakken.
18/01 22u30  Minister Peeters laat 'gecoördineerd onderzoek' voeren naar Deliveroo Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) laat een zogenaamd 'gecoördineerd onderzoek' voeren naar koerierdienst Deliveroo, zo kondigt hij donderdag aan. Het onderzoek is een samenwerking tussen de sociale inspectiediensten, justitie en politie. Het zou de eerste keer zijn dat dergelijk onderzoek gebeurt.
18/01 18u45  DAF Trucks werft aan: 350 banen in België en Nederland DAF Trucks heeft een goed 2017 achter de rug, wat de vestigingen in het Nederlandse Eindhoven en het Belgische Oevel (Westerlo) zowat 350 extra jobs oplevert. Hoeveel jobs er in de vestiging in België precies bijkomen, is nog niet bekend.
18/01 18u00  Charles Michel spaart kritiek niet op voorganger Elio Di Rupo 'Ik heb geen lessen aan te nemen van iemand die aan het hoofd stond van een regering in een periode waarin 25.000 banen in de privé verloren gingen', viel Michel uit. De PS wees de premier erop dat zijn partij ook deel uitmaakte van de regering-Du Rupo.
18/01 17u30  Tweehonderd Texaco-stations in België worden Esso Een tweehonderdtal Texaco-tankstations in België zullen in de komende maanden worden omgebouwd naar Esso-stations. Dat is het resultaat van een samenwerking tussen uitbater EG Group en oliereus ExxonMobil.
18/01 16u00  Burgercoöperatie Ecopower bekroond met Financité Prijs Voor de vierde keer op rij hebben de vzw's Financité en Fairfin, die mensen willen informeren over duurzaam en ethisch beleggen, de Financité Prijs uitgereikt. Dit jaar ging de bekroning naar Ecopower, de burgercoöperatie die hernieuwbare energie produceert en verdeelt.
Laatste update: vandaag om 1u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
18/01 15u45  Jo Vandebergh (CEO softwareplatform Bringme): 'Ik sta open voor een externe investeerder'Het Leuvense Bringme is klaar om Europa te veroveren met zijn slimme automaten voor pakjes en interne verzendingen. De CEO is de bekende vastgoedondernemer Jo Vandebergh. Voorlopig is hij nog de enige aandeelhouder, maar een extra investeerder is geen taboe.
18/01 15u15  'Woningen goedkoper dan 10 jaar geleden'Uit een studie van ERA en KU Leuven blijkt dat de gecorrigeerde, reële woningprijzen lager liggen dan tien jaar geleden.
18/01 13u45  Deed uw beleggingsportefeuille het goed of slecht in 2017?Bij de bespreking van uw portefeuille beweert uw bankier dat een prestatie van 7 procent in 2017 een uitstekend resultaat is. Maar is dat wel zo? Hoe kunt u dat snel nagaan?
18/01 13u30  Koning Filip: 'België geeft blijk van stabiliteit en standvastigheid'Iedereen moet mee kunnen profiteren van de opleving van onze economie. Die boodschap heeft koning Filip donderdag gelanceerd tijdens zijn jaarlijkse toespraak voor de gestelde lichamen, zeg maar de autoriteiten in ons land.
18/01 13u30  Bart De Wever: 'Auto zal nooit verdwijnen uit de stad''Ik geloof dat de auto nooit uit de stad zal verdwijnen.' Dat heeft Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) donderdag gezegd tijdens het European Automotive Forum in de marge van het Brusselse autosalon.
18/01 12u30  Chinese economie blijft stevig groeienDe economie van China is in het vierde kwartaal van 2017 met 6,8 procent gegroeid in vergelijking met een jaar eerder.
18/01 11u30  België telt voor het eerst in jaren minder wanbetalersDe Nationale Bank van België (NBB) stelt voor het eerst sinds het begin van de financiële crisis in 2008 een terugval van het aantal wanbetalers vast.
18/01 10u45  Optimistische Belgen bijzonder actief op de woningmarktVolgens de notarissen was 2017 was het drukste jaar ooit op de Belgische woningmarkt. De gemiddelde prijs van woningen klom het voorbije jaar met 2,5 procent.
18/01 09u00  Professor Leo Van Hove: "Cash kost meer dan consument beseft"Door een Europese richtlijn is het voortaan verboden voor Belgische handelaars iets extra aan te rekenen aan klanten die elektronisch willen betalen. VUB-professor Leo Van Hove legt uit dat betalingen in cash veel meer kosten aan de maatschappij dan de consument beseft.
18/01 05u45  Vdk en Allianz gaan samen bank-verzekerenVdk bank biedt vanaf deze maand schadeverzekeringen aan. De Gentse bank gaat daarvoor in zee met Allianz Benelux. Die verzekeraar verdeelt zijn producten in België traditioneel via makelaars. Voor beide instellingen is het een stap in een nieuwe markt. 'We gaan samen op ontdekkingstocht.'
17/01 17u30  Europese ombudsman: 'Draghi kan bankiersclub beter verlaten'Mario Draghi, voorzitter van de Europese Centrale Bank, kan zijn lidmaatschap van een internationaal overlegorgaan van bankiers maar beter opzeggen om mogelijke twijfels over de onafhankelijkheid van de ECB weg te nemen. Dat zegt de Europese ombudsman Emily O'Reilly in een 'niet-bindende' aanbeveling.
17/01 16u30  NMBS telt 230 miljoen reizigers in 2017Spoorwegmaatschappij NMBS heeft vorig jaar 230 miljoen reizigers vervoerd, ruim 3 procent meer dan in 2016. Dat is de grootste toename in 10 jaar, meldt de NMBS.
17/01 15u45  'Met lagere loonkosten had België vandaag nog al zijn autofabrieken'De Belgische autoproductie beleeft een doorstart in volle vaart. Audi Brussels en Volvo Gent surfen mee op het succes van de premiummerken. Werknemers kloppen overuren. Toch houden de directeurs van de fabrieken beide voeten op de grond. 'Vertrouwen winnen van het hoofdkantoor? Dat blijft bikkelhard vechten.'
17/01 15u30  170 bekende landgenoten klagen besparingen in ontwikkelingssamenwerking aanPiet Colruyt, Thomas Leysen en 170 andere Belgische prominenten vragen de federale regering niet langer te besparen op ontwikkelingssamenwerking. Anders komt de 'de internationale geloofwaardigheid van België in het gedrang', schrijven ze in een open brief.
17/01 14u45  'Lange economische zomer op komst'De beurshausse rust mogelijk op bredere en stabielere fundamenten dan goedkoop geld en een gunstige conjunctuur. Dat zegt Trends-hoofdredacteur Daan Killemaes.
17/01 12u15  AI verovert hr-sector: 'We zijn er wat bang voor, maar mensen zijn wel degelijk in cijfers te vatten'Artificiële intelligentie inzetten om zowel de capaciteiten als de betrokkenheid en de gevoelens van werknemers in kaart te brengen? 'Het lijkt sciencefiction, maar het is al haalbaar. Hr staat op de rand van een revolutie', zegt experimenteel psycholoog Bernie Caessens.
17/01 11u30  Limburger Fausto Zanetton en voormalige topvoetballer Gianluca Vialli helpen voetbalclubs geld ophalen met TifosyMet de kapitaalronde voor de Italiaanse voetbalploeg Frosinone heeft Tifosy voor het eerst meer dan een miljoen euro opgehaald. De start-up van de Limburger Fausto Zanetton en de voormalige Italiaanse topvoetballer Gianluca Vialli brengt hij sportclubs die geld zoeken samen met investeerders.
17/01 11u15  De bitcoin: de munt die elke dag in het nieuws is, maar waar u niets van begrijptVirtuele munten, en vooral de koers van de bitcoin, zijn de laatste maanden niet uit het nieuws te slaan. Voor veel mensen blijft het een verschijnsel waar ze zich moeilijk iets bij kunnen voorstellen. Hebt u ook het gevoel de enige te zijn die niet begrijpt wat een virtuele munt is, waar de hype rond de bitcoin vandaan komt en welke risico's die inhoudt? We zetten voor u alles op een rijtje.
17/01 10u30  Verkooprecord voor Volkswagen in 2017Het Duitse autoconcern Volkswagen heeft in 2017, twee jaar na het losbarsten van de dieselgate-affaire, een wereldwijd verkooprecord behaald van ruim 10,7 miljoen voertuigen, een stijging van 4,3 procent. Dat blijkt uit de verkoopcijfers die de grootste autofabrikant van Europa naar buiten bracht.
17/01 05u30  DEME bouwt groen energie-eiland in DubaiDe Belgische baggeraar DEME gaat een kunstmatig eiland ontwerpen om groene energie op te slaan. Als alle studies positief uitvallen, kan het in 2020 gebouwd worden en krijgt Dubai de wereldprimeur. Dat bericht De Tijd woensdag.
17/01 01u15  SP.A-bestuur weigert ontslag Tom MeeuwsTom Meeuws, kopman van SP.A Antwerpen en een van de boegbeelden van de lokale coalitie Samen, blijft toch aan. Het partijbestuur weigert zijn ontslag, dat hij eerder vandaag indiende nadat hij beschuldigd werd van financieel ontoelaatbare praktijken als bestuurder bij De Lijn.
16/01 19u30  Tom Meeuws geen kandidaat meer op lijst SamenTom Meeuws, kopman van SP.A Antwerpen en een van de boegbeelden van de lokale coalitie Samen, doet een stap terug nadat hij beschuldigd werd van financieel ontoelaatbare praktijken als bestuurder bij De Lijn. Dat meldt Gazet Van Antwerpen, op basis van bronnen binnen Samen.
16/01 18u15  De jacht op niche-uitzendbedrijven is openBelgische uitzendbedrijven zijn al een paar jaar op overnamepad. Gestimuleerd door hun aandeelhouders, vaak private-equitybedrijven, jagen ze hier en in de buurlanden op nichespelers.
16/01 17u45  Wat kunnen we dit jaar verwachten van de Chinese economie?China wil koste wat het kost de sociale en economische stabiliteit bewaren, maar daarvoor dringen zich in 2018 ook ingrijpende hervormingen op, schrijft Alice de Jonge, hoogleraar Aziatische Bedrijfskunde aan de Australische Monash University.
16/01 16u00  Effectentaks goedgekeurd door KamercommissieDe Kamercommissie Financiën heeft dinsdag de invoering van een heffing op effectenrekeningen in tweede lezing goedgekeurd. De meerderheidspartijen stemden voor, terwijl oppositiepartijen PS, sp.a en Ecolo-Groen zich onthielden en het cdH tegenstemde.
16/01 16u00  EU wil acht landen van zwarte lijst belastingparadijzen halenDe ministers van Financiën van de Europese Unie willen Panama en zeven andere landen volgende week op een vergadering in Brussel van hun gemeenschappelijke zwarte lijst van belastingparadijzen halen. Dat blijkt dinsdag uit voorbereidende werkdocumenten.
16/01 16u00  Lezersvraag: Hoe zit het met de fiscale vrijstelling op dividenden?Vanaf dit jaar is er een fiscale vrijstelling op dividenden. Om welk bedrag gaat het? Hoe gaat die vrijstelling in zijn werk?
16/01 15u45  Xavier Bouckaert (CEO Roularta): 'Overname Sanoma-magazines verandert het DNA van Roularta niet'Roularta Media Group wil een grote portefeuille lifestylemagazines overnemen van Sanoma België in een transactie ter waarde van 34 miljoen euro. Volgens Xavier Bouckaert, CEO van Roularta Media Group, past de overname goed bij de andere magazines en is er veel synergie mogelijk.
16/01 15u30  Xavier Bouckaert (CEO Roularta): 'Het DNA van Roularta verandert niet'Roularta Media Group wil een grote portefeuille aan lifestyle-magazines overnemen van Sanoma België in een transactie ter waarde van 34 miljoen euro. Volgens CEO Xavier Bouckaert van Roularta Media Group past die overname goed bij de andere magazines en zijn er veel synergieën mogelijk.
16/01 13u45  120 banen op de tocht bij Nyrstar in Balen en OverpeltBij zinksmelter Nyrstar in Balen en Overpelt is een herstructurering aangekondigd. De directie heeft de intentie om 120 banen te schrappen binnen het bedrijf, melden de vakbonden ACV en ABVV.
16/01 13u30  Filip Van Hool: 'We geloven weer in onze Belgische vestiging'De familiale voertuigenbouwer uit Koningshooikt heeft een vrij goed 2017 achter de rug. 'En 2018 ziet er zeer goed uit', meldt CEO Filip Van Hool. 'Het gaat weer beter. Ik ben gematigd positief over onze Belgische vestiging.'
16/01 13u30  Noorse staatsinvesteringsfonds belegt niet langer in defensiegroep BAE SystemsHet Noorse staatsinvesteringsfonds, 's werelds grootste staatsfonds, heeft omwille van ethische redenen de Britse defensiegroep BAE Systems en acht andere bedrijven uit de portefeuille verwijderd. Dat meldt de Noorse centrale bank, de beheerder van het staatsfonds dat gespekt is door de olie-inkomsten van het land.
16/01 13u00  Weg met de eID-lezer: inloggen op overheidstoepassingen voortaan ook mogelijk met Itsme-appGoed nieuws voor wie het geworstel met de nukkige eID-software en kaartlezer beu is: inloggen op overheidstoepassingen zoals MyPension en Tax-on-web is voortaan mogelijk met een app op je smartphone.
16/01 12u15  Belgische uitzendbedrijven jagen op nichespelers in buurlandenBelgische uitzendbedrijven zijn al een paar jaar op overnamepad. Gestimuleerd door hun aandeelhouders, vaak private-equitybedrijven, jagen ze hier en in de buurlanden op nichespelers.
16/01 11u30  Roularta verwacht rode cijfers voor 2017 en schrapt dividendMediagroep Roularta verwacht voor 2017 in de rode cijfers te belanden. Het bedrijf gaat geen dividend uitkeren. Dat meldt Roularta dinsdag in het persbericht over de overname van de vrouwenbladen van Sanoma.
16/01 10u30  Sanoma wil vrouwenbladen verkopen aan Roularta en schrapt mogelijk 96 banenMediabedrijf Sanoma wil zijn Belgische vrouwenbladen verkopen aan Roularta Media Group, melden beide bedrijven in een persbericht.
16/01 09u45  Sanoma schrapt 96 banen en wil vrouwenbladen verkopen aan RoulartaMediabedrijf Sanoma wil zijn Belgische vrouwenbladen verkopen aan Roularta Media Group. Dat meldt Sanoma in een persbericht.
16/01 05u45  Crisisvergadering in Londen na faillissement bouwreus CarillionDe Britse regering heeft maandagavond een crisisvergadering belegd na de onverwachte afkondiging van het faillissement van bouw- en dienstenbedrijf Carillion. De linkse oppositie heeft forse kritiek op de manier waarop Theresa May de kwestie behandelde.
15/01 15u30  Wat verandert in 2018 voor het loon van werknemers en zelfstandigen?Zelfs als uw brutoloon deze maand niet stijgt, moet u op het onderste lijntje van uw loonbrief netto meer overhouden. Vier ingrepen maken het verschil.
15/01 14u15  'Het is een gouden eeuw voor spionage'Het grootste gevaar in cybersecurity komt niet van productiefouten in computerchips, maar van hackers bij machtige inlichtingendiensten zoals de NSA. Volgens Mikko Hyppönen zijn cyberspionnen zo gevaarlijk omdat ze nooit opgeven. Bedrijven en burgers zijn vaak niet het doelwit, maar ze zijn wel geregeld bij de slachtoffers.
15/01 13u00  De troeven van Londen voor Belgische start-upsOndanks de brexit blijft Londen dé start-uphub van Europa. In de stroom van berichten over de mogelijke negatieve economische gevolgen wordt te snel vergeten dat de Britse economie snel digitaliseert.
15/01 11u15  Airbus levert recordaantal vliegtuigen afVliegtuigbouwer Airbus heeft afgelopen jaar een recordaantal van 718 nieuwe verkeersvliegtuigen afgeleverd bij klanten, dertig meer dan in 2016. Het merendeel (558) betrof toestellen uit de A320-serie, geschikt voor korte tot middellange afstanden.
15/01 11u00  Nieuwe financieel directeur bij DelhaizeDelhaize België Luxemburg krijgt een nieuwe financieel directeur: de Nederlander Siger Spaans. Dat heeft de supermarktketen, onderdeel van Ahold Delhaize, maandag bekendgemaakt.
15/01 11u00  Nederlandse vastgoedbedrijf Vastned wil Belgische dochter van de beurs halenVastned wil een overnamebod lanceren op de beursgenoteerde Belgische dochter Vastned Retail Belgium. De Nederlandse winkelvastgoedonderneming biedt 57,5 euro per aandeel. Het beursgenoteerde Vastned heeft reeds 65,5 procent van de Belgische dochter in handen.
15/01 09u15  Brits bouwbedrijf Carillion is faillietGesprekken tussen Carillion, schuldeisers en de Britse overheid om de bouwreus van de ondergang te redden, hebben niets opgeleverd. Dat liet het op één na grootste bouwbedrijf van Groot-Brittannië maandag weten
15/01 02u30  Ford gaat 11 miljard dollar investeren in elektrische auto'sDe Amerikaanse autobouwer Ford wil 11 miljard dollar (9 miljard euro) investeren in de ontwikkeling van elektrische auto's.
14/01 20u45  'C&A komt mogelijk in handen van Chinese investeerders'Het kledingconcern C&A wordt mogelijk verkocht aan Chinese investeerders. De familie Brenninkmeijer bereidt momenteel een verkoop van het bedrijf voor, meldt het Duitse weekblad Der Spiegel.
14/01 19u00  'Deliveroo groeit ondanks protest fietskoeriers'Ondanks de protestacties van fietskoeriers in Brussel, Antwerpen, Mechelen, Gent en Luik is het aantal fietskoeriers op een week met 34 procent gegroeid. Dat meldt het platform van thuisgeleverde maaltijden zondag.
14/01 18u45  'Deliveroo groeit ondanks protest van fietskoeriers'Ondanks de protestacties van fietskoeriers in Brussel, Antwerpen, Mechelen, Gent en Luik is het aantal fietskoeriers op een week met 34 procent gegroeid. Dat meldt het platform van thuisgeleverde maaltijden zondag.
14/01 16u00  Jean-Pierre Lutgen (CEO Ice-Watch): 'Wanneer je succes begint te hebben, werk je snel op de zenuwen van de grote bedrijven'Trends-Tendances heeft Jean-Pierre Lutgen verkozen tot Manager van het Jaar in Franstalig België. Maar wie is de baas van Ice-Watch? Ons zusterblad heeft de CEO een dag gevolgd, van het platteland in Bastenaken tot in het vliegtuig naar Hongkong.
14/01 15u30  Prijsverschil tussen diesel en benzine is overal in Europa kleiner gewordenHet prijsverschil tussen diesel en benzine is overal in Europa kleiner geworden in vergelijking met twee jaar geleden. In België, Frankrijk en Spanje is het prijsverschil tussen beide brandstoffen minder dan 10 eurocent per liter geworden. Dat blijkt uit cijfers van mobiliteitsclub VAB.
14/01 09u15  Marianne Thyssen: 'Ik ben geen supervrouw'Marianne Thyssen, Europees commissaris voor Werk, Sociale Zaken, Vaardigheden en Arbeidsmobiliteit, hoeft niet per se te presteren in privétijd.
14/01 09u00  Algemene regels bij de samenstelling van uw beleggingsportefeuilleHoe u uw portefeuille samenstelt, hangt af van uw leeftijd en het risico dat u bereid bent te nemen. Het is verstandig dat u daarbij enkele algemene regels in acht neemt.
14/01 08u45  Bart De Wever (N-VA): 'Namens een flinke partij zeg ik - voortdoen Theo!'De crisis rond staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken pakt bijzonder goed uit voor zijn partij N-VA. 'Sinds 1 januari is de partij gegroeid met bijna zeshonderd nieuwe leden', zei voorzitter Bart De Wever zaterdag in zijn nieuwjaarstoespraak.
13/01 10u00  Gert De Mangeleer (chef Hertog Jan): 'ik ben al 15 jaar moe'Het toprestaurant Hertog Jan, dat eind dit jaar de deuren sluit, behaalde in recordtijd de opperste bekroning van drie Michelin-sterren. Maar dat heeft een prijs. 'Ik ben al 15 jaar moe', zei chef Gert De Mangeleer in augustus 2016.
13/01 09u15  Anniek Gavriilakis (directeur Bond Zonder Naam): 'Ik ben héél vaak teleurgesteld'De thuiswinkels worden pop-upshops, de spreuken worden aangevuld met Instagrannies. Terwijl de organisatie oproept tot vertragen, verstillen en verdiepen, wordt bij de Bond zonder Naam zelf hard gewerkt. 'Wij zijn een risicogroep voor burn-outs', zegt directeur Anniek Gavriilakis. 'Ik ben al meerdere malen tegen de grens aangelopen.'
13/01 09u15  Driesterrenrestaurant Hertog Jan sluit eind dit jaar de deurenHertog Jan, het driesterrenrestaurant van topchef Gert De Mangeleer en sommelier Joachim Boudens in Zedelgem, sluit eind december de deuren. Dat meldt het duo zaterdag.
13/01 08u45  Het nut van winterbanden in een land zonder strenge wintersVoor de verzekeraars zijn winterbanden niet verplicht. België kent niet echt strenge winters. Toch is rijden met winterbanden veiliger bij sneeuwval en lage temperaturen.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

8x ACV misnoegd na aankondiging Amerikaanse megafabriek Van Hool20/01 01u45 - Trends.be: De aankondiging in De Tijd vrijdag dat busbouwer Van Hool dit jaar start met de bouw van een megafabriek in de Amerikaanse staat Tennessee, schiet bij ACV-Metea in het verkeerde keelgat. De christelijke vakbond vindt het niet kunnen dat het personeel in Koningshooikt niet eerst werd ingelicht en gelooft niet dat de nieuwe fabriek geen invloed zal hebben op de tewerkstelling.
1x Carrefour kondigt binnenkort drastische herstructurering aan19/01 11u30 - Trends.be: De Franse distributiereus Carrefour maakt op 23 januari een omvangrijk en wereldwijd reorganisatieplan bekend. Bij het personeel, dat voor ontslagen vreest, lopen de spanningen hoog op. Waar wringt precies het schoentje bij Carrefour in België?
0x Het nut van winterbanden in een land zonder strenge winters13/01 08u45 - Trends.be: Voor de verzekeraars zijn winterbanden niet verplicht. België kent niet echt strenge winters. Toch is rijden met winterbanden veiliger bij sneeuwval en lage temperaturen.
0x Driesterrenrestaurant Hertog Jan sluit eind dit jaar de deuren13/01 09u15 - Trends.be: Hertog Jan, het driesterrenrestaurant van topchef Gert De Mangeleer en sommelier Joachim Boudens in Zedelgem, sluit eind december de deuren. Dat meldt het duo zaterdag.
0x Anniek Gavriilakis (directeur Bond Zonder Naam): 'Ik ben héél vaak teleurgesteld'13/01 09u15 - Trends.be: De thuiswinkels worden pop-upshops, de spreuken worden aangevuld met Instagrannies. Terwijl de organisatie oproept tot vertragen, verstillen en verdiepen, wordt bij de Bond zonder Naam zelf hard gewerkt. 'Wij zijn een risicogroep voor burn-outs', zegt directeur Anniek Gavriilakis. 'Ik ben al meerdere malen tegen de grens aangelopen.'
0x Gert De Mangeleer (chef Hertog Jan): 'ik ben al 15 jaar moe'13/01 10u00 - Trends.be: Het toprestaurant Hertog Jan, dat eind dit jaar de deuren sluit, behaalde in recordtijd de opperste bekroning van drie Michelin-sterren. Maar dat heeft een prijs. 'Ik ben al 15 jaar moe', zei chef Gert De Mangeleer in augustus 2016.
0x Bart De Wever (N-VA): 'Namens een flinke partij zeg ik - voortdoen Theo!'14/01 08u45 - Trends.be: De crisis rond staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken pakt bijzonder goed uit voor zijn partij N-VA. 'Sinds 1 januari is de partij gegroeid met bijna zeshonderd nieuwe leden', zei voorzitter Bart De Wever zaterdag in zijn nieuwjaarstoespraak.
0x Algemene regels bij de samenstelling van uw beleggingsportefeuille14/01 09u00 - Trends.be: Hoe u uw portefeuille samenstelt, hangt af van uw leeftijd en het risico dat u bereid bent te nemen. Het is verstandig dat u daarbij enkele algemene regels in acht neemt.
0x Marianne Thyssen: 'Ik ben geen supervrouw'14/01 09u15 - Trends.be: Marianne Thyssen, Europees commissaris voor Werk, Sociale Zaken, Vaardigheden en Arbeidsmobiliteit, hoeft niet per se te presteren in privétijd.
0x Prijsverschil tussen diesel en benzine is overal in Europa kleiner geworden14/01 15u30 - Trends.be: Het prijsverschil tussen diesel en benzine is overal in Europa kleiner geworden in vergelijking met twee jaar geleden. In België, Frankrijk en Spanje is het prijsverschil tussen beide brandstoffen minder dan 10 eurocent per liter geworden. Dat blijkt uit cijfers van mobiliteitsclub VAB.

Statistieken

Artikels:
37146
Gelezen:
14902
Aantal lezers nu:
59


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven