dinsdag 23 oktober 2018, week 43


U bent nu hier: Meer nieuws van Trends.be

Laatste updatecontrole: vandaag om 16u30
 

Trends.be

Verbergen Tonen
23/10 16u00  Europese Commissie wijst Italiaanse begroting af De Europese Commissie wijst de Italiaanse begroting voor 2019 af. Rome heeft nu drie weken de tijd om een nieuw budget op te stellen.
23/10 16u00  Wat als uw vermogensbeheerder failliet gaat? Als de Nationale Bank het licht op groen zet, wordt Weghsteen overgenomen door Merit Capital-moeder Duet Group. De Brugse beursvennootschap had het moeilijk het hoofd boven water te houden. Wat betekent dat voor de klanten? Wat gebeurt met hun beleggingen als hun vermogensbeheerder op de fles zou gaan? Een antwoord in drie delen.
23/10 15u15  Ngo's voeren actie opdat ING haar eigen duurzaamheidsbeleid toepast Actievoerders van verschillende ngo's hebben dinsdag aan het hoofdkantoor van ING in Brussel actie gevoerd tegen de financiering van het palmoliebedrijf Socfin. Met die investering past de financiële instelling haar eigen duurzaamheidsbeleid niet toe en dat willen de actievoerders anders zien.
23/10 14u30  Voka-hoofdeconoom Bart Van Craeynest: 'Dalend begrotingstekort is niet te danken aan het beleid' De Europese Commissie waarschuwt België nog maar eens voor zijn zwakke begrotingsbeleid. 'Meer dan terecht', zegt Voka-hoofdeconoom Bart Van Craeynest. 'Vier jaar lang is er niet structureel gesaneerd.'
23/10 12u30  BMW gaat wereldwijd meer dan miljoen wagens nakijken voor probleem met airco De Duitse luxewagenbouwer BMW gaat wereldwijd meer dan een miljoen wagens nakijken op een mogelijk probleem aan de airco. Dat heeft het bedrijf dinsdag bekendgemaakt.
23/10 12u15  Het advies van Sven Nys aan managers: 'Mensen moeten het gevoel krijgen dat ze gewaardeerd worden' Velen herinneren zich de supporter die bier over de zwoegende Sven Nys goot, of Nys die in de wisselzone valt omdat zijn mecanicien de fiets onder hem wegtrekt. En wie zag niet een van de 300 overwinningen van de veldrijder? Maar weet u ook wat u daar als manager uit leert?
23/10 12u00  Eerste test met zelfrijdend voertuig op openbare weg in België Tussen de busparking en de ticketbalies van het Domein van de Grotten van Han pendelt een zelfrijdend minibusje. Het is de eerste keer dat men een zelfrijdend voertuig test op de openbare weg in België.
23/10 11u30  Geen Belgen meer in directiecomité Ahold Delhaize De Nederlands-Belgische supermarktgroep Ahold Delhaize telt geen Belgen meer in het directiecomité. Marc Croonen, 'Chief Sustainability, Transformation & Communications Officer' verlaat immers het bedrijf. Dat blijkt uit een mededeling van Ahold Delhaize.
23/10 11u15  Brussel versoepelt stralingsnormen om 5G mogelijk te maken De Brusselse regering en de drie telecomoperatoren zijn het eens geraakt over de versoepeling van de stralingsnormen in het Gewest. Dat maakt de uitrol van een 5G-netwerk nipt mogelijk, zo schrijft L'Echo.
22/10 20u15  Belgische fietsstart-up Cowboy haalt 10 miljoen euro op Cowboy, de Belgische start-up achter de gelijknamige elektrische fietsen, heeft 10 miljoen euro opgehaald. Met het geld wil Cowboy zijn e-bike lanceren in Nederland, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.
22/10 20u00  BIPT: Brusselse stralingsnorm fnuikt groei mobiele data Telecomregulator BIPT waarschuwt in een rapport dat de huidige Brusselse stralingsnormen de uitrol van 5G onmogelijk maken. Ook moet er een andere berekeningswijze van de stralingsbelasting komen.
22/10 15u45  Italië houdt voet bij stuk over begroting De Italiaanse regering houdt voet bij stuk over haar begroting voor volgend jaar. Dat heeft minister van Financiën Giovanni Tria maandag duidelijk gemaakt in een brief aan de Europese Commissie. Op een persconferentie beklemtoonde premier Giuseppe Conte wel dat zijn land de dialoog met de Commissie niet zal opblazen, ook indien de Commissie zou vragen om de plannen bij te sturen.
22/10 15u45  Merkel schrapt wapenexporten naar Saoedi-Arabië De Duitse bondskanselier reageert daarmee op de wereldwijd kritische onthaalde verklaring van Saoedi-Arabië over de dood van journalist Jamal Khashoggi. Frankrijk, Groot-Brittannië en Duitsland eisen ook samen 'dringend duidelijkheid' over de dood van Khashoggi.
22/10 13u15  De Amerikaanse rente stijgt: het anker van de belegger is gelicht De Amerikaanse rente stijgt en dat slaat beleggers uit hun lood. De vrees leeft dat we voor een obligatiecrash staan en een grote rotatie op de beurzen.
22/10 13u00  Energie-experts Federaal Planbureau: 'Investeringen zijn noodzakelijk. Maar het omgekeerde is gebeurd' 'Het gevolg van vrije marktwerking voor elektriciteit is dat de prijzen in tijden van schaarste sterk kunnen stijgen. Dat moeten we durven te zeggen.' Een interview met Danielle Devogelaer en Dominique Gusbin van het Federaal Planbureau, dat als eerste waarschuwde voor een dreigend stroomtekort.
Laatste update: vandaag om 16u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
22/10 03u30  Valt de nieuwe plasticfabriek in Antwerpen te rijmen met Europese regels?De nieuwe plasticfabriek die in 2022 de deuren opent in de Antwerpse haven wordt zowel bejubeld als bekritiseerd: 'Het lijkt wel een investering uit de twintigste eeuw.'
21/10 15u15  Siemens tekent lucratieve overeenkomst met IrakDe Duitse industriereus Siemens lijkt alsnog aan het langste eind te trekken bij de gunning van een groot energieproject in Irak.
21/10 15u00  Thomas Van Craen (CEO Triodos Bank België): 'De Thalys zorgt voor een breuk tussen werk en privé'De werkweek van Thomas Van Craen, CEO van Triodos Bank België, telde lange tijd minstens zes dagen. De Thalys bracht een wending in zijn leven.
21/10 13u15  Sophie Dutordoir (CEO NMBS) ontkent plannen om treinbegeleiders af te schaffen: 'Ze spelen een essentiële rol'Sophie Dutordoir, de CEO van spoorwegmaatschappij NMBS, ontkent zondag dat er plannen zijn om de treinbegeleiders af te schaffen. 'Onze treinbegeleiders spelen een essentiële rol', luidt het.
21/10 12u15  Kantoorinrichter Toon De Somer: 'Niets zo frustrerend als een oncomfortabele werkplek'De tijd van de lelijke, lawaaierige landschapskantoren lijkt voorbij. Kantoorruimtes evolueren naar flexibel ingerichte en comfortabele werkplekken. De Antwerpse kantoorspecialist Toon De Somer speelt al langer in op die trend en innoveert met een eigen collectie van ergonomische stoelen.
20/10 17u30  Oud-journalist Hugo De Ridder overledenVoormalig politiek journalist Hugo De Ridder is zaterdag op 86-jarige leeftijd overleden.
20/10 09u15  België zoekt stroomschepen tegen black-outOm het dreigende stroomtekort deze winter op te lossen is de energiegroep Engie Electrabel op zoek naar drijvende elektriciteitscentrales die in onze havens aan het elektriciteitsnet kunnen worden gekoppeld.
19/10 18u30  10 jaar financiële crisis: het systeem is het probleem, niet de bankenOndanks de vele crisissen blijft de vaststelling dat we niet zonder banken kunnen, al zou een Europese kapitaalmarkt die afhankelijkheid kunnen verminderen. Alleen is dat een project zoals het Brusselse Justitiepaleis: het staat in de steigers, maar het einde van de werken is niet zicht.
19/10 18u00  Wie brief volgende dag wil laten bezorgen door bpost, betaalt meerBpost bezorgt brieven binnenkort na drie dagen. De volgende dag kan ook, maar dan betaal je meer.
19/10 17u45  Wie brief volgende dag wil laten bezorgen door bpost, moet meer betalenDe federale regering heeft het licht op groen gezet voor postbedrijf bpost om opnieuw een verschil te maken tussen prioritaire en niet-prioritaire brieven.
19/10 17u15  België is nog altijd Europese loonkostenkampioenOndanks de taxshift, de indexsprong en de gematigde loonakkoorden blijft de Belgische loonkostenhandicap ten opzichte van de buurlanden hoog. Het VBO spreekt van een kloof van 9 procent, de werkgeversorganisatie Etion berekende dat de handicap zelfs naar 14 procent piekt. Verkleint het interprofessioneel akkoord van 2019-2020 die kloof?
19/10 16u15  Italiaanse 'spread' piekt naar hoogste peil in vijf jaarDe Italiaanse begrotingsplannen en bijbehorende Europese kritiek brengen vrijdag onrust op de financiële markten. Italiaanse obligaties en aandelen dalen voor de derde dag op rij en de zogenaamde 'spread', of het renteverschil met Duitsland, piekt.
19/10 16u15  Opel moet van Duitse autoriteiten wereldwijd 73.000 dieselauto's terugroepenOpel moet wereldwijd 73.000 dieselauto's terugroepen om 'ontoelaatbare manipulatiesoftware' te verwijderen. Dat meldt de Duitse regulator KBA (Kraftfahrt-Bundesamt).
19/10 15u15  Markt van logistiek vastgoed slabakt in België en piekt in de buurlandenDe markt van het logistieke vastgoed boomt, maar dan vooral in onze buurlanden. Makelaars en ontwikkelaars laken het wispelturige vergunningsbeleid in ons land. 'We krijgen het niet meer uitgelegd aan onze buitenlandse klanten.'
19/10 14u30  100 jaar Eerste Wereldoorlog: hoe Brave Little Belgium Poor Little Belgium werdToen de ondernemingen na de wapenstilstand in 1918 opnieuw in Belgische handen terecht kwamen, bleek de industriële infrastructuur verwoest. België was zijn status van economische grootmacht definitief kwijt. Mark De Geest schreef er een boek over.
19/10 14u00  'De versmalde klim op de beurzen is alarmerend''Het is verstandig ermee rekening te houden dat het beursfeest minstens voor enige tijd is afgelopen. Niemand wil te lang op het feest blijven, om er dan een stevige kater aan over te houden.' Dat zegt Danny Reweghs Directeur strategie Inside Beleggen
19/10 12u15  België kaapt Nederlandse medische innovatie weg met 52 miljoen euro subsidieBelgië heeft de Nederlandse overheid in snelheid genomen om een beloftevolle nieuwe technologie in de nucleaire geneeskunde in ons land te ontwikkelen.
19/10 11u45  Ryanair sluit deal met Portugese pilotenRyanair heeft een 'tussenakkoord' bereikt met de Portugese pilotenvakbond SPAC. In dat akkoord zijn zaken als promotieregels en verhuizing van bases vastgelegd, meldt de Ierse budgetluchtvaartmaatschappij.
19/10 11u45  'De Belgische roerende voorheffing van 30 procent is veel te hoog''Het is te hopen dat de federale regering snel tot het inzicht komt dat een correctie zich opdringt.' Dat zegt Jan Tuerlinckx, advocaat-vennoot bij Tuerlinckx Fiscale Advocaten.
19/10 05u30  Staatsschuld stijgt met 2 miljardDe schuld van Infrabel, de beheerder van de spoorinfrastructuur, wordt voortaan bij de Belgische overheidsschuld geteld, zo schrijft De Tijd vrijdag. Daardoor groeit de schuld van de overheid met ruim 2 miljard euro of 0,5 procent van het bruto binnenlands product (bbp).
19/10 04u45  Absenteïsme blijft stijgen, maar niet alleen bij de oudere werknemersHet absenteïsme op het werk blijft ook in 2018 stijgen, bij oud én jong. Alleen zelfstandigen melden zich veel minder ziek, omdat ze anders inkomen verliezen.
18/10 22u45  Air Belgium zet activiteiten verderLuchtvaartmaatschappij Air Belgium zet dan toch zijn activiteiten verder. Dat meldt het bedrijf donderdagavond.
18/10 20u15  Europese vakbonden bij Ryanair willen staken tijdens eindejaarsperiodeDe vakbonden eisen de toepassing van de nationale arbeidswetgeving in de landen waar Ryanair actief is.
18/10 17u15  Harvard-professor Michael Porter: 'Elk bedrijf moet aan de slag met augmented reality'Ondernemers die denken dat augmented reality pas in een verre toekomst de werking van hun bedrijf kan verbeteren, hebben het volgens Michael Porter grondig fout. De Harvard-professor legde in Kortrijk uit waarom ze die technologie maar beter niet afdoen als sciencefiction.
18/10 16u45  Alpro werft aan in Wevelgem: 120 nieuwe medewerkersOm te blijven groeien zoekt voedingsbedrijf Alpro 120 nieuwe werknemers, van wie 100 voor de vestiging in Wevelgem. Het bedrijf lanceert daarom een rekruteringscampagne: 'Word de pro in Alpro'.
18/10 16u15  Wie wordt de 34ste Trends Manager van het Jaar?Trends bekroont op woensdag 9 januari voor de 34ste keer de Manager van het Jaar. Dat is de meest prestigieuze individuele onderscheiding voor een bedrijfsleider in ons land. De laureaat van deze editie wordt de opvolger van Michèle Sioen, de CEO van de West-Vlaamse textielgroep Sioen Industries.
18/10 15u15  Meer sancties voor werklozen in Wallonië dan in VlaanderenIn de eerste helft van dit jaar kregen in Vlaanderen in het kader van de actieve beschikbaarheid 670 werklozen een sanctie omdat ze onvoldoende zoeken naar een nieuwe job. In Wallonië ging het daarentegen om 2.707 werklozen, zo blijkt uit cijfers van de RVA (Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening) die Belga kon inkijken.
18/10 14u30  Tien risico's die een nieuwe financiële crisis kunnen veroorzakenGoedkoop geld, complexe financiële producten en banken met een grote honger naar rendement bleken een explosieve cocktail in 2008. Terwijl we nog bekomen van de vorige schok, broeit onder het oppervlak ongetwijfeld al de volgende crisis.
18/10 12u30  Ondernemersorganisatie Voka over brexit: 'Nu moet er tot de finish onderhandeld worden''Nu moeten er knopen doorgehakt worden om een broodnodig akkoord veilig te stellen. Anders wordt het een no deal met heel zware gevolgen voor onze Vlaamse bedrijven', meent topman Hans Maertens van ondernemersorganisatie Voka.
18/10 12u15  Ondernemersorganisatie Voka over brexit-dossier: 'Nu moet er tot de finish onderhandeld worden''Nu moeten er knopen doorgehakt worden om een broodnodig akkoord veilig te stellen. Anders wordt het een no deal met heel zware gevolgen voor onze Vlaamse bedrijven', meent topman Hans Maertens van ondernemersorganisatie Voka.
18/10 11u15  Juncker verzekert Michel: 'Geen probleem met Belgische begroting'Premier Charles Michel wimpelt de berichtgeving over de Belgische begroting af als 'fake news'.
18/10 11u15  Nederlandse ondernemer neemt HEMA overDe Nederlandse ondernemer Marcel Boekhoorn wil via zijn investeringsmaatschappij Ramphastos Investments de winkelketen HEMA overnemen van het Britse Lion Capital, dat al een tijdje op zoek was naar een koper. De nieuwe eigenaar wil onder meer extra investeren in België, meldt HEMA. Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt.
18/10 11u15  Beleggers eisen aftreden Zuckerberg als voorzitter FacebookDe dubbelrol van Mark Zuckerberg als voorzitter en CEO van Facebook ligt opnieuw onder vuur. Vier grote overheidsinvesteerders uit de VS eisen dat Zuckerberg aftreedt als voorzitter.
18/10 05u15  BNP Paribas Fortis wil af van één op zes kaderledenBNP Paribas Fortis, de grootste bank van het land, heeft een regeling uitgewerkt waarbij een op de zes kaderleden vervroegd het bedrijf kan verlaten. Ongeveer 200 van de 1.200 kaderleden kregen de voorbije maanden van de directie een voorstel om tussen nu en 2020 te vertrekken.
17/10 20u00  Vermogensbeheerder Merit Capital neemt activiteiten Weghsteen overVermogensbeheerder Merit Capital wil de gereglementeerde activiteiten van zijn sectorgenoot Weghsteen overnemen. Dat heeft het bedrijf woensdag bekendgemaakt.
17/10 19u45  Bone Therapeutics werkt aan behandeling van knieartroseHet Waalse biotechbedrijf Bone Therapeutics, gespecialiseerd in botceltherapie, werkt aan de ontwikkeling van een behandeling tegen knieartrose. Dat heeft het bedrijf woensdag nabeurs bekendgemaakt.
17/10 19u30  Merit Capital neemt activiteiten Weghsteen overVermogensbeheerder Merit Capital wil de gereglementeerde activiteiten van zijn sectorgenoot Weghsteen overnemen. Dat heeft het bedrijf woensdag bekendgemaakt.
17/10 19u15  Bouwgrond schenken: hoe gunstig is het gunsttarief?Wie in Vlaanderen een bouwgrond wil schenken heeft de keuze tussen het gewone tarief en het zogenoemde gunsttarief. Wat kiest u het best?
17/10 18u00  CEO Michael O'Leary: 'Ryanair overleeft een harde brexit wel'Michael O'Leary, topman van Ryanair, is ervan overtuigd dat zijn luchtvaartmaatschappij niet onderuitgaat, mocht het tot een harde brexit komen.
17/10 15u30  De Wever organiseert tweede ronde gesprekken, zonder PVDA en Vlaams BelangGroen en SP.A worden wel opnieuw uitgenodigd voor de Antwerpse formatiegesprekken met N-VA.
17/10 15u15  Fluxys bouwt LNG-terminal in RostockDe Belgische gasinfrastructuurgroep Fluxys gaat samen met het Russische Novatek een middelgrote opslagterminal voor vloeibaar aardgas (LNG) bouwen in het Noord-Duitse Rostock. Dat heeft Fluxys woensdag aangekondigd
17/10 15u00  Brexit opnieuw centraal tijdens Europese top: 'Het is een gigantisch zootje geworden'De verwachtingen voor een doorbraak in de brexitonderhandelingen op de Europese top zijn laag: 'Er wordt meer en meer gedacht dat we alles beter bij het oude laten.'
17/10 14u30  Jean Deboutte (directeur Schatkist): 'Dit is hét moment om ons grote probleem op te lossen'De massale geldcreatie van de Europese Centrale Bank stopt over twee maanden, maar ondertussen zijn onze rentelasten gesmolten als sneeuw voor de zon. Volgens Jean Deboutte, directeur van de Schatkist, hebben we een unieke kans: 'Als het nu niet lukt onze schuld af te bouwen, wanneer dan wel?'
17/10 13u30  Tesla bereikt akkoord over locatie Gigafactory ChinaTesla heeft een akkoord bereikt over de huur van een stuk grond in China waar de eerste zogeheten Gigafactory buiten de Verenigde Staten moet verrijzen. In de fabriek moeten uiteindelijk auto's en accu's worden gemaakt.
17/10 12u30  Verzekering niet meer duurder na zware ziekteVerzekeringen mogen niet meer duurder zijn voor mensen die ooit ziek waren of nu nog kampen met een aandoening die onder controle is. Minister Kris Peeters voert daarvoor het 'recht om vergeten te worden' in, schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen woensdag.
17/10 10u45  Omzet Barco stijgt minder dan verwachtDe omzet van de Kortrijkse beeldvormingsspecialist Barco is in het derde kwartaal op een jaar tijd 2,6 procent gestegen naar 248,7 miljoen euro. Het bedrijf blijft zo onder de verwachtingen: de analisten hadden op 258,2 miljoen euro gerekend.
17/10 10u00  Activering van niet-EU-immigranten amper verbeterd in BelgiëDe werkgelegenheidskloof tussen Belgen en immigranten van buiten de EU blijf in ons land erg hoog, zo staat te lezen in een rapport van de Hoge Raad voor Werkgelegenheid
17/10 09u45  Dit zijn de zeven lessen van de Amerikaanse koffie-ondernemer Mokhtar AlkhanshaliDe Amerikaanse ondernemer Mokhtar Alkhanshali, de oprichter van Port of Mokha Coffee, was voor het eerst te gast in België als gastspreker van De Bertjes.
17/10 07u30  Antwerpse start-up SweepBright haalt vers kapitaal op voor buitenlandse groeiDe Antwerpse start-up SweepBright kondigt een nieuwe kapitaalronde van 2,3 miljoen euro aan, nadat het in april vorig jaar al 1,5 miljoen zaaikapitaal heeft losgeweekt. Het wil in 2019 naar een omzet van een miljoen euro groeien.
17/10 01u45  VS willen nieuwe handelsakkoorden met EU, Groot-Brittannië en JapanDe Verenigde Staten willen drie nieuwe handelsakkoorden afsluiten met de Europese Unie, met Groot-Brittannië en met Japan. Dat bevestigde de Amerikaanse handelsvertegenwoordiger Robert Lighthizer.
17/10 00u15  België weer wat minder competitiefBelgië is gezakt naar plaats 21 op de jaarlijkse competitiviteitsranglijst van het Wereld Economisch Forum (WEF), twee plaatsen lager dan bij de vorige editie, toen ons land ook al achteruitging.
16/10 20u15  Gent: Groen/SP.A, Open VLD én CD&V starten coalitiegesprekkenIn Gent starten Groen/SP.A, Open VLD en CD&V coalitiegesprekken om een vierkoppig stadsbestuur op de been te brengen. Dat bevestigen de onderhandelaars in een persbericht.
16/10 19u00  Voedingsgroep Ardo uit Ardooie is 'Onderneming van het Jaar'De voedingsgroep Ardo uit Ardooie sleept de onderscheiding 'Onderneming van het Jaar' in de wacht. Die onderscheiding werd uitgereikt door het consultancybedrijf EY, in samenwerking met De Tijd en BNP Paribas Fortis.
16/10 17u30  Stephanie Kelly (Aberdeen Standard) over de brexitonderhandelingen: 'De kans op een deal is 80 procent'Volgens Stephanie Kelly, een Ierse politiek analiste van de Britse vermogensbeheerder Aberdeen Standard Investment, sluiten de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk uiteindelijk een akkoord dat toelaat om verder over de toekomstige relaties te onderhandelen.
16/10 16u45  'Bouw aandelenposities geleidelijk en gedisciplineerd af'De afgelopen week is gebleken dat ook op Wall Street de bomen niet tot in de hemel groeien. Als het gaat regenen in de Verenigde Staten, zullen we op de Europese beurzen ook niet ontsnappen aan lagere koersen, stelt Danny Reweghs, de directeur strategie van Inside Beleggen.
16/10 16u15  De rush op vastgoed houdt aanDe Belg was tijdens de zomermaanden erg actief op de vastgoedmarkt. Het aantal transacties piekte en ook de prijzen haalden recordniveaus
16/10 16u00  Het beursjaar 2018 valt tegen: de vrees heeft het gehaald van de hoopVorige week kregen beleggers een voorproefje van hoe een beurscrash voelt. Wereldwijd bereiden beleggers zich voor op een nieuwe recessie. Ze bouwen de risico's in hun portefeuille af en spelen op veilig.
16/10 15u30  De jacht op IT'ers: hoe erg is het nu echt gesteld met de arbeidsmarkt?De Belgische arbeidsmarkt kampt met een nijpend tekort aan ICT'ers. Meer dan 16.000 vacatures raken maar niet ingevuld, en de nood aan digitale experts wordt elk jaar groter. Wij vroegen een aantal betrokken bedrijven naar de impact van het probleem. En keken naar mogelijke oplossingen.
16/10 14u15  Kris Sterkens (Janssen): 'Farma gaat gebukt onder de rotzooi uit het verleden'Kris Sterkens, de Vlaamse topman voor de regio EMEA in de farmagroep Janssen, zegt de farmasector de wacht aan. 'Over vijftig, zestig jaar zullen mensen zeggen: 'Kan je je voorstellen dat ze in 2018 wachtten tot iemand ziek werd vooraleer werd ingegrepen?'
16/10 12u30  Patstelling in Gent: wie knippert het eerst met de ogen?In Gent staan twee blokken tegenover elkaar nu Open VLD en CD&V hun lot aan elkaar hebben verbonden. Daartegenover: het kartel, dat voorlopig niet barst. Langs beide zijden staat er veel op het spel. Vanmiddag wordt er voor het eerst onderhandeld.
16/10 12u30  Duitse motor sputtert na deelstaatverkiezingen BeierenIn de Duitse deelstaat Beieren verloor de CSU dit weekend haar absolute meerderheid. De schokken zijn voelbaar tot in Berlijn: kan Merkel aanblijven en de regering bijeenhouden?
16/10 12u15  Dieselgate: Audi betaalt boete van 800 miljoen euroDe Duitse luxeautobouwer Audi stemt in met de boete die werd opgelegd door de Duitse autoriteiten.
16/10 11u15  Woningen op drie maanden tijd 7.000 euro duurderWoningen in ons land zijn op amper drie maanden tijd 2,7 procent duurder geworden, of zowat 7.000 euro voor een gemiddelde woning. Dat blijkt uit cijfers van de Belgische notarissen.
16/10 11u15  Medeoprichter Microsoft Paul Allen overleden aan kankerMedeoprichter van Microsoft Paul Allen is maandag overleden aan de gevolgen van lymfklierkanker. Hij was 65 jaar oud, meldt zijn huidige bedrijf Vulcan Inc. namens de familie. Allen overleed in zijn geboortestad Seattle.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

8x Brussel versoepelt stralingsnormen om 5G mogelijk te maken23/10 11u15 - Trends.be: De Brusselse regering en de drie telecomoperatoren zijn het eens geraakt over de versoepeling van de stralingsnormen in het Gewest. Dat maakt de uitrol van een 5G-netwerk nipt mogelijk, zo schrijft L'Echo.
7x Voka-hoofdeconoom Bart Van Craeynest: 'Dalend begrotingstekort is niet te danken aan het beleid'23/10 14u30 - Trends.be: De Europese Commissie waarschuwt België nog maar eens voor zijn zwakke begrotingsbeleid. 'Meer dan terecht', zegt Voka-hoofdeconoom Bart Van Craeynest. 'Vier jaar lang is er niet structureel gesaneerd.'
6x Eerste test met zelfrijdend voertuig op openbare weg in België23/10 12u00 - Trends.be: Tussen de busparking en de ticketbalies van het Domein van de Grotten van Han pendelt een zelfrijdend minibusje. Het is de eerste keer dat men een zelfrijdend voertuig test op de openbare weg in België.
6x Ngo's voeren actie opdat ING haar eigen duurzaamheidsbeleid toepast23/10 15u15 - Trends.be: Actievoerders van verschillende ngo's hebben dinsdag aan het hoofdkantoor van ING in Brussel actie gevoerd tegen de financiering van het palmoliebedrijf Socfin. Met die investering past de financiële instelling haar eigen duurzaamheidsbeleid niet toe en dat willen de actievoerders anders zien.
6x Wat als uw vermogensbeheerder failliet gaat?23/10 16u00 - Trends.be: Als de Nationale Bank het licht op groen zet, wordt Weghsteen overgenomen door Merit Capital-moeder Duet Group. De Brugse beursvennootschap had het moeilijk het hoofd boven water te houden. Wat betekent dat voor de klanten? Wat gebeurt met hun beleggingen als hun vermogensbeheerder op de fles zou gaan? Een antwoord in drie delen.
6x Europese Commissie wijst Italiaanse begroting af23/10 16u00 - Trends.be: De Europese Commissie wijst de Italiaanse begroting voor 2019 af. Rome heeft nu drie weken de tijd om een nieuw budget op te stellen.
5x Geen Belgen meer in directiecomité Ahold Delhaize23/10 11u30 - Trends.be: De Nederlands-Belgische supermarktgroep Ahold Delhaize telt geen Belgen meer in het directiecomité. Marc Croonen, 'Chief Sustainability, Transformation & Communications Officer' verlaat immers het bedrijf. Dat blijkt uit een mededeling van Ahold Delhaize.
4x Het advies van Sven Nys aan managers: 'Mensen moeten het gevoel krijgen dat ze gewaardeerd worden'23/10 12u15 - Trends.be: Velen herinneren zich de supporter die bier over de zwoegende Sven Nys goot, of Nys die in de wisselzone valt omdat zijn mecanicien de fiets onder hem wegtrekt. En wie zag niet een van de 300 overwinningen van de veldrijder? Maar weet u ook wat u daar als manager uit leert?
4x BMW gaat wereldwijd meer dan miljoen wagens nakijken voor probleem met airco23/10 12u30 - Trends.be: De Duitse luxewagenbouwer BMW gaat wereldwijd meer dan een miljoen wagens nakijken op een mogelijk probleem aan de airco. Dat heeft het bedrijf dinsdag bekendgemaakt.
1x De jacht op IT'ers: hoe erg is het nu echt gesteld met de arbeidsmarkt?16/10 15u30 - Trends.be: De Belgische arbeidsmarkt kampt met een nijpend tekort aan ICT'ers. Meer dan 16.000 vacatures raken maar niet ingevuld, en de nood aan digitale experts wordt elk jaar groter. Wij vroegen een aantal betrokken bedrijven naar de impact van het probleem. En keken naar mogelijke oplossingen.

Statistieken

Artikels:
35695
Gelezen:
34877
Aantal lezers nu:
71


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven