zondag 16 juni 2019, week 24


U bent nu hier: Meer nieuws van Trends.be

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u30
 

Trends.be

Verbergen Tonen
15/06 10u30  Bayer kampt met een glyfosaatnachtmerrie: 'Het zou dwaas zijn nu al met de witte vlag te zwaaien' Het juridische moeras waarin Bayer na de overname van Monsanto in de Verenigde Staten verzeild is geraakt, bewijst hoe sterk het Amerikaanse rechtssysteem verschilt van het onze. De Amerikaanse topadvocaat Mark Behrens geeft tekst en uitleg.
14/06 15u15  Nieuwe wet op mede-eigendom maakt feitelijke onteigening mogelijk De nieuwe wetgeving op de mede-eigendom versoepelt de mogelijkheid om werken te laten uitvoeren. Het wordt bovendien minder moeilijk om tegen de wil van sommige eigenaars appartementsblokken te slopen en weer op te bouwen.
14/06 13u15  Vastgoed aan de kust: Nieuwpoort blijft met afstand de duurste gemeente Nieuwpoort groeit en bloeit. Maar het ruime aanbod aan oude en nieuwe appartementen weegt op de prijsontwikkeling.
14/06 13u15  Vastgoed aan de kust: in Middelkerke-Westende vind je de goedkoopste appartementen De appartementenprijzen dalen in Middelkerke-Westende. Vooral verouderde appartementen doen het prijsniveau dalen.
14/06 13u00  Trappistenbroeders Westvleteren gaan hun bier online verkopen Het trappistenbier van Westvleteren is hip. De jaarlijkse productie van 6000 hectoliter volstaat niet om aan de vraag te voldoen. Daarom worden soms woekerprijzen betaald. De trappistenbroeders willen de verkoop transparanter maken, en verkopen het bier voortaan via een webshop.
14/06 12u45  Trappistenbier Westvleteren wordt voortaan online verkocht Het trappistenbier van Westvleteren is heel erg hip. De jaarlijkse productie van 6000 hectoliter volstaat niet voor de vraag. Bijgevolg gaan de begeerde flesjes soms voor woekerprijzen de deur uit. De trappistenbroeders willen de verkoop nu transparanter maken, en gaan het bier daarom online verkopen.
14/06 12u30  Trappistenbier Westvleteren wordt vooortaan online verkocht Het trappistenbier van Westvleteren is heel erg hip. De jaarlijkse productie van 6000 hectoliter volstaat niet voor de vraag. Daarom worden soms woekerprijzen op tafel gegooid voor de begeerde flesjes. De trappistenbroeders willen de verkoop transparanter maken, en gaan het bier daarom online verkopen.
14/06 11u15  Wees voorbereid op een volatiele beurszomer De vakantieperiode wenkt, die uitnodigt tot reflectie. Tijd om even terug te blikken en vooral vooruit te kijken naar wat ons de rest van het beursjaar nog te wachten staat.
13/06 17u15  ING België raadt beleggers aan risico's af te bouwen De economen van ING België zien de kans op een recessie in de komende twee jaar zienderogen stijgen. De strategen raden beleggers voorzichtigheid aan. 'Gebruik de rally's op de beurzen om de risico's in uw beleggingsportefeuille af te bouwen.'
13/06 16u15  Vastgoed De Panne: lage prijzen, nieuwe kopers De vastgoedmarkt in De Panne heeft het al enkele jaren moeilijk. Maar de kentering lijkt ingezet.
13/06 16u15  Vastgoed Koksijde-Oostduinkerke: de ene deelmarkt is de andere niet In Koksijde-Oostduinkerke is het altijd opletten met snelle conclusies op basis van de prijsstatistieken. Want de ene deelmarkt is er de andere niet.
13/06 15u00  CO2 uitstoten wordt steeds duurder: industrie ongerust over de spelregels Het wordt steeds duurder om een ton CO2 te mogen uitstoten. De industrie maakt zich zorgen over de onduidelijke spelregels op de emissiemarkt. Ook de particulier komt in het vizier van een koolstoftaks.
13/06 14u45  Markus Steilemann (CEO kunstoffenreus Covestro): 'Plastic is niet het probleem' Voor elke klimaatactivist ter wereld is plastic een grote boosdoener. Markus Steilemann, de CEO van het kunststoffenconcern Covestro, probeert plastic uit het verdomhoekje te halen.
13/06 11u45  Beleggen in technologie: 'De doorbraak van artificiële intelligentie zal sterker zijn dan die van het internet' Marc Langeveld en Siddy Jobe zijn ervaren techanalisten en starten een gespecialiseerd technologiefonds bij de vermogensbeheerder Econopolis. 'Beleggers hebben ons niet nodig om een Amazon of een Google te vinden. Maar doorgaans kennen ze de beloftevolle subtoppers nog niet.'
12/06 16u45  Carsten Brzeski (ING) over het monetaire beleid: 'De ECB speelt met vuur' De Europese Centrale Bank (ECB) houdt de rente tot midden 2020 op nul. Voor econoom en ECB-watcher Carsten Brzeski was dat niet de grootste verrassing.
Laatste update: zaterdag 15 juni 2019, 10u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
12/06 15u45  Jonas Dhaenens: van verkoop vanuit de slaapkamer naar een bedrijf van ruim een miljardJonas Dhaenens (36) leidt na de fusie van zijn bedrijf Combell met het Nederlandse TransIP een bedrijf dat meer dan een miljard dollar waard is. Die waardering is mooi meegenomen voor Dhaenens, maar hij focust op het grotere plaatje: van Combell een Europese topper maken.
12/06 14u45  Vastgoed aan de kust: nieuwbouw heeft de wind in de zeilenProjectontwikkelaars en vastgoedmakelaars aan de kust kloppen overuren. De vraag naar kustvastgoed klimt weer naar recordhoogten. Toch noteerden de notarissen voor het eerst sinds lang een daling van de appartementenprijzen.
12/06 11u30  Vertrouwen in innovatiekracht Belgische bedrijven daaltHet vertrouwen van bedrijfsleiders in het innovatievermogen van de Belgische bedrijven daalt. Dat blijkt uit de R&D-barometer 2019 van Ayming Belgium.
12/06 11u00  Duurzaam beleggen rendeertBedrijven die respect hebben voor het milieu, de maatschappij en de regels voor deugdelijk bestuur scoren beter op de beurs. Dat leert onderzoek van vermogensbeheerders.
11/06 15u45  Touring dumpt Belfius voor BNP Paribas Fortis en AG InsuranceDe mobiliteitsorganisatie Touring sluit een strategisch partnership voor innovatieve mobiliteitsoplossingen met de bank BNP Paribas Fortis en verzekeraar AG Insurance. Belfius, dat een jaar geleden een gelijkaardige alliantie met Touring aankondigde, blijft verweesd achter.
11/06 15u15  Moeten linkse partijen in Europa het voorbeeld van de Deense Mette Frederiksen volgen?De sociaaldemocrate Mette Frederiksen is op weg om de nieuwe premier van Denemarken te worden. Haar recept: een economische ruk naar links met meer sociale uitgaven, gekoppeld aan een streng migratiebeleid.
11/06 12u30  Econoom Martin Schulz: 'Japan is geen voorloper in digitalisering'De Japanse economie gaat gebukt onder vele problemen, van een krimpende bevolking tot een te late keuze voor elektrische wagens. Toch hoeft het land niet te wanhopen, meent Martin Schulz, econoom van de denktank Fujitsu Research Institute.
11/06 11u15  Een woning (ver)huren: welke huurprijs is correct?Woninghuurprijzen kunnen in ons land vrij worden bepaald, voor zover niet wordt afgeweken van enkele wettelijke regels. Maar hoe weet u als verhuurder of huurder welke prijs redelijk is?
10/06 16u45  Trump dreigt met extra heffingen tegen China als Xi tijdens G20 niet met hem spreektDe Amerikaanse president Donald Trump dreigt er maandag mee extra heffingen in te voeren tegen China indien zijn Chinese collega Xi Jinping niet met hem spreekt op de G20-top in Japan later deze maand.
09/06 10u30  Japanse techgigant Fujitsu focust op diensten: 'Ons verleden is een last'Fujitsu is bezig aan een ingrijpende wereldwijde herstructurering. Moeizaam ontpopt de Japanse techgigant van een hardwareproducent naar een dienstenspeler. De nieuwe CEO, Takahito Tokita, beseft dat nog meer heilige huisjes moeten sneuvelen.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

1x Carsten Brzeski (ING) over het monetaire beleid: 'De ECB speelt met vuur'12/06 16u45 - Trends.be: De Europese Centrale Bank (ECB) houdt de rente tot midden 2020 op nul. Voor econoom en ECB-watcher Carsten Brzeski was dat niet de grootste verrassing.
1x Beleggen in technologie: 'De doorbraak van artificiële intelligentie zal sterker zijn dan die van het internet'13/06 11u45 - Trends.be: Marc Langeveld en Siddy Jobe zijn ervaren techanalisten en starten een gespecialiseerd technologiefonds bij de vermogensbeheerder Econopolis. 'Beleggers hebben ons niet nodig om een Amazon of een Google te vinden. Maar doorgaans kennen ze de beloftevolle subtoppers nog niet.'
1x CO2 uitstoten wordt steeds duurder: industrie ongerust over de spelregels13/06 15u00 - Trends.be: Het wordt steeds duurder om een ton CO2 te mogen uitstoten. De industrie maakt zich zorgen over de onduidelijke spelregels op de emissiemarkt. Ook de particulier komt in het vizier van een koolstoftaks.
1x Vastgoed Koksijde-Oostduinkerke: de ene deelmarkt is de andere niet13/06 16u15 - Trends.be: In Koksijde-Oostduinkerke is het altijd opletten met snelle conclusies op basis van de prijsstatistieken. Want de ene deelmarkt is er de andere niet.
1x Vastgoed De Panne: lage prijzen, nieuwe kopers13/06 16u15 - Trends.be: De vastgoedmarkt in De Panne heeft het al enkele jaren moeilijk. Maar de kentering lijkt ingezet.
1x ING België raadt beleggers aan risico's af te bouwen13/06 17u15 - Trends.be: De economen van ING België zien de kans op een recessie in de komende twee jaar zienderogen stijgen. De strategen raden beleggers voorzichtigheid aan. 'Gebruik de rally's op de beurzen om de risico's in uw beleggingsportefeuille af te bouwen.'
1x Trappistenbier Westvleteren wordt vooortaan online verkocht14/06 12u30 - Trends.be: Het trappistenbier van Westvleteren is heel erg hip. De jaarlijkse productie van 6000 hectoliter volstaat niet voor de vraag. Daarom worden soms woekerprijzen op tafel gegooid voor de begeerde flesjes. De trappistenbroeders willen de verkoop transparanter maken, en gaan het bier daarom online verkopen.
1x Trappistenbier Westvleteren wordt voortaan online verkocht14/06 12u45 - Trends.be: Het trappistenbier van Westvleteren is heel erg hip. De jaarlijkse productie van 6000 hectoliter volstaat niet voor de vraag. Bijgevolg gaan de begeerde flesjes soms voor woekerprijzen de deur uit. De trappistenbroeders willen de verkoop nu transparanter maken, en gaan het bier daarom online verkopen.
1x Trappistenbroeders Westvleteren gaan hun bier online verkopen14/06 13u00 - Trends.be: Het trappistenbier van Westvleteren is hip. De jaarlijkse productie van 6000 hectoliter volstaat niet om aan de vraag te voldoen. Daarom worden soms woekerprijzen betaald. De trappistenbroeders willen de verkoop transparanter maken, en verkopen het bier voortaan via een webshop.
1x Vastgoed aan de kust: Nieuwpoort blijft met afstand de duurste gemeente14/06 13u15 - Trends.be: Nieuwpoort groeit en bloeit. Maar het ruime aanbod aan oude en nieuwe appartementen weegt op de prijsontwikkeling.

Statistieken

Artikels:
29006
Gelezen:
6707
Aantal lezers nu:
40


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven