vrijdag 22 november 2019, week 47


U bent nu hier: Meer nieuws van Trends.be

Laatste updatecontrole: vandaag om 16u45
 

Trends.be

Verbergen Tonen
22/11 15u30  Europa tikt nu ook de regio's op de vingers Meestal geeft de Europese Commissie vooral de federale regering ervan langs voor de ondermaatse sanering van de begroting. Maar nu krijgen ook de regio's een vermanende tik: zelfverklaarde investeringen buiten de begroting houden mag niet. Ook het gebrek aan budgettair overleg tussen tussen de deelstaten en de federale overheid leidt tot ergernis in het Brusselse Berlaymontgebouw.
22/11 13u00  Filip Michiels is CIO of the Year 2019 Filip Michiels, Chief Information Officer bij TUI (Western Region), is donderdagavond door Data News uitgeroepen tot CIO of the Year. Ook twee ICT-projecten kregen een award toebedeeld.12 
22/11 12u30  Theo Francken (N-VA): 'Eigenlijk zou België migranten naar Italië moeten overvliegen' Voormalig staatssecretaris voor Asiel- en Migratie Theo Francken (N-VA) is niet te spreken over de plannen om België te laten deelnemen aan een nieuwe spreidingsplan voor migranten. 'Waar zijn we eigenlijk mee bezig?'10 
22/11 12u30  Vlaamse projectontwikkelaars over Brusselse woningmarkt: 'Er wordt grof geld geboden in Brussel' De Brusselse woningmarkt bekoort veel Vlaamse projectontwikkelaars. Ze appreciëren de dynamiek van de hoofdstad en zien nog kansen op de grote en groeiende markt. Maar ze zijn ook bezorgd over de prijzen.
22/11 11u15  Luc Versele (topman Crelan): 'De kleinere banken zijn de melkkoe van de overheid geworden' 'Had je mij twee jaar geleden gezegd dat we nog eens in omvang zouden verdubbelen, ik zou het niet geloofd hebben', zegt Luc Versele (65), de voorzitter van de raad van bestuur van Crelan. Zijn bank nam zopas concurrent AXA Bank over. Het was eten of zelf gegeten worden.14 
21/11 18u15  Hoe familiebedrijven omgaan met de schoonfamilie De koude kant. Zo wordt de schoonfamilie weleens genoemd. Hoe gaat een familiebedrijf het beste om met de aangetrouwde familie? Hoe beheerst het vlekkeloos de generatiewissel? Hoe zet het duidelijke lijnen uit voor aanwervingen, informatie en eigenaarschap? Lees hier getuigenissen en tips om van de koude ook een warme kant te maken.
21/11 18u15  Valt het verdienmodel van Google of Facebook te combineren met privacy? Het advertentiemodel van spelers als Google of Facebook ligt regelmatig onder vuur. Vooral het gebruik - of was het misbruik - van persoonlijke gegevens vormt een heikel punt. Vallen privacy en sociale netwerken met elkaar te rijmen?
21/11 16u15  '2019 is het jaar waarin de wereld begon te geloven in Europese tech' Er is een momentum in de Europese techwereld, maar België blijft een middenmoter. Dat blijkt uit het nieuwe rapport over de Europese technologiesector dat het investeringsfonds Atomico voorstelde op het technologie-event Slush.
21/11 14u45  Financiën waarschuwt voor massale phishing-poging De federale overheidsdienst Financiën waarschuwt donderdag voor een 'massale' poging tot phishing, waarbij oplichters sms'jes sturen om een zogezegde schuld af te lossen bij de fiscus.
21/11 12u45  Liberalisering wordt onvermijdelijk voor De Lijn Een sociaal conflict en ontevreden reizigers veroorzaken toenemende druk op De Lijn. De roep om liberalisering en privatisering groeit.
21/11 11u30  Biljetten afhalen wordt steeds moeilijker: moet er nog cash zijn? Argenta heeft zijn bankautomaten voorlopig buiten werking gesteld. De bank baat 5 procent van de geldautomaten in ons land uit. En zo werd het nog wat moeilijker om aan biljetten te raken.
21/11 11u15  Multinationals of the future: dit zijn de wereldspelers in wording Welk Belgisch bedrijf wordt het volgende Barco, of het volgende Solvay? Wie wordt met andere woorden een nieuwe Belgische wereldspeler?
21/11 11u15  Jürgen Ingels start nieuw fonds van 200 miljoen euro Jürgen Ingels start een nieuw fonds van ruim 200 miljoen euro voor techbedrijven, SmartFin Capital II. Daarmee wil hij met dezelfde strategie grotere bedragen per bedrijf investeren.
20/11 20u00  Belangrijke getuige Sondland 'kreeg orders van Trump', maar Trump zegt hem 'niet goed' te kennen De Amerikaanse ambassadeur bij de Europese Unie, Gordon Sondland, is woensdag van start gegaan met zijn openbare getuigenis voor de onderzoekscommissie van het Congres, als onderdeel van de het impeachmentonderzoek tegen de Republikeinse president Donald Trump. Hij volgde naar eigen zeggen de orders van de president inzake Oekraïne. Hij zegt ook dat alle topambtenaren van het Witte Huis op de hoog...
20/11 15u46  Jürgen Ingels: 'Groeibedrijven beter lokaal verankeren' Jürgen Ingels start een nieuw fonds van ruim 200 miljoen euro voor techbedrijven, SmartFin Capital II. Daarmee wil hij met dezelfde strategie grotere bedragen per bedrijf investeren.
Laatste update: vandaag om 15u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
20/11 14u30  24 urenstaking bij AB InBev: 'Donderdag overleg met de directie'Woensdagmorgen om 6 uur werd het werk voor 24 uur neergelegd in alle brouwerijen (Leuven, Jupille, Hoegaarden en Belle-Vue) en depots van AB InBev in ons land. Morgen, donderdag, volgt er overleg tussen bonden en directie.
20/11 14u30  Van sneeuwkettingen tot een milieuvignet: hoe bereidt u zich voor op uw skivakantie?U vertrekt binnenkort met de auto op skivakantie. Zijn winterbanden en sneeuwkettingen dan aangewezen of zelfs verplicht? En wat met de plaatselijke wegen- en milieuvignetten? De regels verschillen van land tot land.
20/11 12u00  Duurzaamheidspionier Paul Hawken: 'We kunnen de klimaatverandering keren'De Amerikaanse schrijver, ondernemer en milieuactivist Paul Hawken wil u niet bang maken met horrorscenario's over de klimaatopwarming. Hij wil vooral concrete oplossingen om die aan te pakken.
20/11 11u30  24 urenstaking bij AB InBevWoensdagmorgen werd het werk voor 24 uur neergelegd in alle brouwerijen (Leuven, Jupille, Hoegaarden en Belle-Vue) en depots van AB InBev in ons land.
20/11 00u45  Trends Legal Awards: Loyens & Loeff is advocatenkantoor van het jaarLoyens & Loeff, de referentie op de Belgische juridische markt, is door de jury van Trends Legal Awards uitgeroepen tot Best Law Firm 2019.
19/11 20u00  Amazon opent aanval op Spotify met gratis muziekstreamingAmazon heeft in de VS, Groot-Brittannië en Duitsland een gratis versie van zijn muziekstreamingplatform Amazon Music gelanceerd. De internetgigant gaat daarmee de concurrentie aan met Spotify, dat al langer gratis streamen met advertenties aanbiedt.
19/11 16u00  Georges-Louis Bouchez (MR) wil de rechtse Franstalige stemmen binnenhalenDe jonge Bergenaar Georges-Louis Bouchez is goed op weg om de nieuwe voorzitter van de Franstalige liberalen te worden. Dat maakt de taak van informateur Paul Magnette (PS) er niet eenvoudiger op. Bouchez is voorstander van een sociaaleconomisch beleid dat bespaart op de uitgaven.
19/11 15u30  John Greenwood (hoofdeconoom van Invesco): 'Ik blijf erg pessimistisch over Europa'Volgens John Greenwood, de hoofdeconoom van Invesco, heeft het beleid van de centrale banken niet geleid tot een sterkere dynamiek in termen van economische groei. De lage rentetarieven hebben geen invloed gehad op de groei van de geldhoeveelheid.
19/11 13u00  Stefaan Bettens (CEO drankenverdeler Jet Import): 'Een hype komt niet uit de lucht vallen'Het West-Vlaamse familiebedrijf Jet Import is een van de belangrijkste drankenimporteurs in de Benelux. 'Als je een nieuw product wil lanceren, dan moet je eerst zaaien in de horeca, om later te oogsten in de retail', vat CEO Stefaan Bettens de strategie samen.
19/11 11u15  Johan Van Overtveldt ziet 'bijna historische omslag' in EU-begroting voor 2020De Europese Unie heeft maandagavond een akkoord bereikt over de begroting voor 2020.
18/11 16u45  Hoe de nieuwe marketingecosystemen hun stempel drukkenBreng een groep van tien tot twintig gespecialiseerde marketingbedrijven samen in een lichte structuur, geef ze een gemeenschappelijk doel en speel zo in op een reële behoefte bij adverteerders. Ziehier het wendbare model waarmee de nieuwe marketingecosystemen hun stempel drukken.
18/11 16u30  Koning verlengt informateursopdracht van Paul Magnette met een weekKoning Filip heeft de opdracht van informateur Paul Magnette (PS) met een week verlengd.
18/11 14u45  Sammy Mahdi of Joachim Coens volgt Wouter Beke op als CD&V-voorzitterJoachim Coens en Sammy Mahdi zijn de twee overgebleven kandidaten om Wouter Beke op te volgen als CD&V-voorzitter. Zij gaan naar de tweede ronde.
18/11 12u45  Freddy Versluys (CEO OIP Sensor Systems): 'Vlaanderen is ons liever kwijt dan rijk'De opwarming van de aarde in beeld brengen, methaan opsporen in de atmosfeer van Mars, voorkomen dat transmigranten zich op de Noordzee wagen, soldaten door muren laten kijken. Het kan allemaal met de cameratechnologie van OIP uit Oudenaarde. Al betaalt het bedrijf daarvoor een hoge prijs.
18/11 12u30  Bouwen: hoeveel bespaart u met een naakte woning?Een afgewerkte nieuwbouwwoning kost een pak geld. Door te kiezen voor een naakte cascobouw, koopt u enkel het skelet. Op die manier kunt u flink besparen op de aankoop- en afwerkingskosten.
18/11 11u45  Geen kapitaalverhoging of verkoop voor GreenyardDe Belgische groente- en fruitreus Greenyard heeft beslist om op eigen kracht verder te gaan. Een kapitaalverhoging of verkoop van de conservenactiviteiten is bijgevolg niet aan de orde. Dat heeft Greenyard maandag bekendgemaakt bij de presentatie van de halfjaarcijfers.
17/11 11u45  iFlux heeft internationale ambities met technologie om verontreiniging te metenMet technologie die watervervuiling beter in kaart brengt, wil het piepjonge iFLUX de wereld veroveren. Over drie jaar wil het bedrijf drie keer zo groot zijn.
17/11 10u45  Exportbarometer: waar liggen Belgische bedrijfsleiders van wakker?De Belgische bedrijven maken zich opvallend weinig zorgen over de handelsspanningen, de brexit of de aanslepende regeringsvorming. Ze vragen wel dat de overheden hen ondersteunen in hun inspanningen om de klimaatverandering aan te pakken.
16/11 15u15  Kiki Vervloessem (companymanager Ballet Vlaanderen): 'Er zit peper in onze organisatie'Het Ballet Vlaanderen is vijftig. De onrust die enkele jaren geleden nog in het gezelschap heerste, heeft plaats gemaakt voor een aangename heftigheid, zegt companymanager Kiki Vervloessem.
15/11 18u45  Records op de beurzen: wanneer doet Europa mee?Terwijl de Amerikaanse beurzen de records aan elkaar rijgen, blijven de Europese aandelen nog ver achterop. Heeft Europa recht op een inhaalrace, of zijn Amerikaanse aandelen te ver vooruitgelopen op de economische realiteit?
15/11 17u45  Europese depositogarantie nog niet voor nuSinds vorige week toont Duitsland iets meer genegenheid voor de plannen voor een Europees garantiefonds voor spaargeld, maar de Duitse minister van Financiën verbond er wel strenge voorwaarden aan.
15/11 17u00  Hoe Hilde Crevits meer mensen met een migratieachtergrond aan de slag wil krijgen (video)Hilde Crevits lanceert een pilootproject om 800 werkzoekenden met buitenlandse roots via individuele begeleiding aan een job te helpen. 'Het is heel verwonderlijk dat zo veel mensen met een migratieachtergrond zo moeilijk aan de slag geraken, ook al hebben ze een universitair diploma', zegt de nieuwe Vlaams minister van Werk (CD&V) aan Knack.
15/11 16u15  PS-voorzitter Paul Magnette kijkt koppig naar linksDe informateur en nieuwe voorzitter van de Franstalige socialisten, Paul Magnette, heeft zichzelf één groot doel gesteld: vermijden dat zijn partij ten onder gaat in het kielzog van vele andere Europese partijen. Dat wil hij bereiken door economisch volle kracht links te varen en het Belgische herverdelingsmodel in stand te houden, mét de groenen.
15/11 14u45  Federale formatie: het wordt wachten tot 2020Maandag brengt informateur Paul Magnette een eerste verslag uit aan de koning. De PS-voorzitter liet vorige week weten al wat optimistischer te zijn. Toch zal er voor Nieuwjaar niet veel bewegen op het federale front. Eerst moet er duidelijkheid zijn over wie de nieuwe voorzitter wordt in verschillende partijen. En dan moet het echte onderhandelen van een regeerakkoord nog beginnen.
15/11 14u15  Uitdagingen voor retailers en winkelvastgoed: 'Kwaliteit komt in de plaats van kwantiteit'De retailers en winkelvastgoedeigenaars noemen de alarmberichten over dalende omzetten en toenemende leegstand overdreven. De retail is niet in crisis, maar de sector maakt wel een ingrijpende transformatie mee.
15/11 13u00  Bekaert sluit fabrieken in Maleisië en VSStaaldraadproducent Bekaert gaat door de verminderde vraag naar staaldraadtoepassingen en de felle concurrentie en invoerrechten op die markt twee fabrieken sluiten. Een in Maleisië en een in de Verenigde Staten.
15/11 12u00  Vlaanderen bespaart op cultuur: 'Jambon zet in op gevestigde waarden'De Vlaamse cultuursector staat op zijn kop. Oorzaak zijn de besparingen die minister-president Jan Jambon het culturele veld oplegt. Daarbij liggen de lasten nogal ongelijk.
15/11 11u30  Bekaert sluit fabrieken in de VS en MaleisiëStaaldraadproducent Bekaert gaat door de verminderde vraag naar staaldraadtoepassingen en de felle concurrentie en invoerrechten op die markt twee fabrieken sluiten. Een in de Verenigde Staten en een in Maleisië.
15/11 11u30  Goud biedt opnieuw kansen'We zullen de bodem rond 1050 per ounce van 2015 voor lange tijd niet meer terugzien', zegt Danny Reweghs, directeur strategie Inside Beleggen.
15/11 10u15  Renovatieproject Val Saint Lambert wint prestigieuze Mapic AwardVolgende week starten de werken van een prestigieus renovatieproject op de oude site van de kristalproducent Val Saint Lambert. Het won donderdagavond de prestigieuze prijs 'Best Futura Shopping Center' op de winkelvastgoedbeurs Mapic in Cannes.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

14x Luc Versele (topman Crelan): 'De kleinere banken zijn de melkkoe van de overheid geworden'22/11 11u15 - Trends.be: 'Had je mij twee jaar geleden gezegd dat we nog eens in omvang zouden verdubbelen, ik zou het niet geloofd hebben', zegt Luc Versele (65), de voorzitter van de raad van bestuur van Crelan. Zijn bank nam zopas concurrent AXA Bank over. Het was eten of zelf gegeten worden.
12x Filip Michiels is CIO of the Year 201922/11 13u00 - Trends.be: Filip Michiels, Chief Information Officer bij TUI (Western Region), is donderdagavond door Data News uitgeroepen tot CIO of the Year. Ook twee ICT-projecten kregen een award toebedeeld.
10x Theo Francken (N-VA): 'Eigenlijk zou België migranten naar Italië moeten overvliegen'22/11 12u30 - Trends.be: Voormalig staatssecretaris voor Asiel- en Migratie Theo Francken (N-VA) is niet te spreken over de plannen om België te laten deelnemen aan een nieuwe spreidingsplan voor migranten. 'Waar zijn we eigenlijk mee bezig?'
9x Vlaamse projectontwikkelaars over Brusselse woningmarkt: 'Er wordt grof geld geboden in Brussel'22/11 12u30 - Trends.be: De Brusselse woningmarkt bekoort veel Vlaamse projectontwikkelaars. Ze appreciëren de dynamiek van de hoofdstad en zien nog kansen op de grote en groeiende markt. Maar ze zijn ook bezorgd over de prijzen.
9x Europa tikt nu ook de regio's op de vingers22/11 15u30 - Trends.be: Meestal geeft de Europese Commissie vooral de federale regering ervan langs voor de ondermaatse sanering van de begroting. Maar nu krijgen ook de regio's een vermanende tik: zelfverklaarde investeringen buiten de begroting houden mag niet. Ook het gebrek aan budgettair overleg tussen tussen de deelstaten en de federale overheid leidt tot ergernis in het Brusselse Berlaymontgebouw.
2x 24 urenstaking bij AB InBev: 'Donderdag overleg met de directie'20/11 14u30 - Trends.be: Woensdagmorgen om 6 uur werd het werk voor 24 uur neergelegd in alle brouwerijen (Leuven, Jupille, Hoegaarden en Belle-Vue) en depots van AB InBev in ons land. Morgen, donderdag, volgt er overleg tussen bonden en directie.
1x Bouwen: hoeveel bespaart u met een naakte woning?18/11 12u30 - Trends.be: Een afgewerkte nieuwbouwwoning kost een pak geld. Door te kiezen voor een naakte cascobouw, koopt u enkel het skelet. Op die manier kunt u flink besparen op de aankoop- en afwerkingskosten.
1x Freddy Versluys (CEO OIP Sensor Systems): 'Vlaanderen is ons liever kwijt dan rijk'18/11 12u45 - Trends.be: De opwarming van de aarde in beeld brengen, methaan opsporen in de atmosfeer van Mars, voorkomen dat transmigranten zich op de Noordzee wagen, soldaten door muren laten kijken. Het kan allemaal met de cameratechnologie van OIP uit Oudenaarde. Al betaalt het bedrijf daarvoor een hoge prijs.
1x Hoe de nieuwe marketingecosystemen hun stempel drukken18/11 16u45 - Trends.be: Breng een groep van tien tot twintig gespecialiseerde marketingbedrijven samen in een lichte structuur, geef ze een gemeenschappelijk doel en speel zo in op een reële behoefte bij adverteerders. Ziehier het wendbare model waarmee de nieuwe marketingecosystemen hun stempel drukken.
1x Stefaan Bettens (CEO drankenverdeler Jet Import): 'Een hype komt niet uit de lucht vallen'19/11 13u00 - Trends.be: Het West-Vlaamse familiebedrijf Jet Import is een van de belangrijkste drankenimporteurs in de Benelux. 'Als je een nieuw product wil lanceren, dan moet je eerst zaaien in de horeca, om later te oogsten in de retail', vat CEO Stefaan Bettens de strategie samen.

Statistieken

Artikels:
30831
Gelezen:
30376
Aantal lezers nu:
73


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven