zaterdag 23 februari 2019, week 08


U bent nu hier: Meer nieuws van Trends.be

Laatste updatecontrole: vandaag om 0u15
 

Trends.be

Verbergen Tonen
22/02 19u30  Het ondernemerschap in de lucht van Vlerick In de rubriek De Club van 1 miljoen zijn deze week Proceedix en zusterbedrijf Iristick aan de beurt. Telkens zijn twee ervaren ondernemers de drijvende kracht: Peter Verstraeten en Riemer Grootjans.
22/02 18u30  Lonen mogen toch met 1,1 procent stijgen De lonen mogen dit en volgend jaar met maximaal 1,1 procent stijgen bovenop de index. Dat blijkt uit nieuwe berekeningen door de Centrale Raad voor het Bedrijfsleven (CRB).
22/02 17u00  Kan een sterke samenleving bestaan zonder sterke industrie? 'Een echt industriebeleid zou ook voor ons land op zijn plaats zijn', meent professor Jonathan Holslag (VUB).
22/02 16u15  Jos Clijsters stopt volgend jaar als voorzitter van Belfius Het mandaat van Jos Clijsters (68) als bestuursvoorzitter van Belfius loopt in april 2020 af, en hij is niet van plan dat te verlengen. Dat zei Clijsters deze middag na afloop van een persconferentie van Belfius.
22/02 15u30  Ann Claes (JBC) en Pascal Leglise (Carrefour) zijn CSR Professionals 2018 Op een gala-evenement in Brussel heeft de organisator vzw Time4Society voor de vierde keer de prijzen voor CSR Professional van het Jaar uitgereikt aan mensen die voortrekkers zijn in het duurzamer maken van hun organisatie. Nieuw was dat er voor het eerst een Nederlandstalige en een Franstalige winnaar was, en een aparte prijs voor starters.
22/02 15u00  Diversificatie loont voor Belfius Belfius realiseerde vorig jaar 649 miljoen euro winst (+7%), en keert een stabiel dividend van 363 miljoen euro uit aan de Belgische staat. De staatsbank dankt het goede resultaat aan haar bank-verzekeraarsstrategie, de groei in bedrijfskredieten en de lagere belastingdruk.
22/02 14u30  Fons Verplaetse (89) over ouder worden: 'Economie is nog altijd mijn leven' Op een dag komen ze je huis binnen. Ze nemen je rijbewijs in beslag, sluiten de gaskraan af en dwingen je het beheer van je bankrekeningen en beleggingen af te staan. De misdaad die zo'n straf legitimeert? Je bent de 80 voorbij. In haar nieuwe boek toont Knack-journaliste Ann Peuteman hoe we oude mensen alles uit handen nemen wat het leven de moeite waard maakt.
22/02 12u45  Belfius stelt Belgische staat opnieuw dividend van 363 miljoen euro voor Belfius heeft in 2018 de winst met 7 procent opgetrokken tot 649 miljoen euro, ten opzichte van 606 miljoen euro een jaar eerder. De bank stelt, net als voor 2017, een dividend van 363 miljoen euro voor. Dat maakt de staatsbank vrijdag bekend.
22/02 12u15  Bouwen en verbouwen: hoe beperkt u het energieverbruik van uw woning? Wie een huis wil (ver)bouwen, moet veel knopen doorhakken. Maar hoe maakt u verstandige keuzes? MoneyTalk gaat deze week dieper in op vier belangrijke beslissingen. Vandaag: hoe houdt u het energieverbruik van uw woning onder controle?
22/02 12u00  Abdijbier Grimbergen trekt naar China Het abdijbier Grimbergen wordt voortaan ook in China geschonken. De eigenaar van het Belgische bier is de Deense brouwer Carlsberg. Grimbergen wordt al in meer dan vijftig landen verkocht.
22/02 05u15  Een op negen oudere werknemers bij AXA Bank in eindeloopbaanregeling Bij AXA Bank België stappen bijna 100 oudere werknemers in een eindeloopbaanregeling waardoor ze betaald thuis kunnen blijven. De bank, die ruim 850 werknemers telt, gaat met die eindeloopbaanregeling in tegen de wil van de federale regering. Die houdt oudere werknemers graag langer aan het werk.
22/02 03u30  Ford waarschuwt Amerikaanse toezichthouder over emissietesten Autoconcern Ford Motor heeft toezichthouders in de Verenigde Staten gewaarschuwd dat er mogelijk iets niet deugt aan de eigen omgang met emissie- en brandstoftesten van auto's. De fabrikant heeft externe onderzoekers ingehuurd om de zaak verder uit te zoeken.
21/02 19u00  Ook kmo's kunnen duurzaamheid in hun zakenmodel slijpen Grote bedrijven hebben meer middelen om te investeren in maatschappelijk verantwoord ondernemen, maar ook kmo's kunnen kiezen voor duurzaamheid. Dat is de overtuiging van de ondernemers Nathalie Bekx en Bob Elsen.
21/02 18u30  Leuven duurste provinciehoofdstad voor huizen, Gent voor appartementen Wie in een van de Vlaamse provinciehoofdsteden op zoek gaat naar een woning, zal gemiddeld gezien het minst moeten neertellen in Antwerpen en Hasselt. Leuven is de duurste stad voor een huis (gemiddeld 362.800 euro in 2018), in Gent kost een appartement het meest (gemiddeld 256.786 euro). Dat blijkt uit een analyse van de notarissenfederatie.
21/02 18u30  VPK Packaging neemt Europese en Chinese divisies kokerproducent Corenso over VPK Packaging Group, een Vlaams bedrijf gespecialiseerd in verpakkingen, zal de Europese en Chinese divisies overnemen van kokerproducent Corenso, samen 15 productiesites. Dat heeft VPK aangekondigd.
Laatste update: vrijdag 22 februari 2019, 19u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
21/02 16u45  103 banen op de tocht bij bouwleverancier FedrusBij de leverancier van dak- en gevelmateriaal Fedrus International zijn 103 banen in gevaar, zo meldt de Belgische groep donderdag. Het bedrijf stopt de productie en logistieke activteiten op verschillende locaties.
21/02 15u45  Kinepolis verwacht eind maart beslissing Mededingingsautoriteit over uitbreidingDe bioscoopgroep Kinepolis verwacht eind maart een nieuwe beslissing van de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) over de versoepeling van de gedragsvoorwaarden voor de groep.
21/02 13u15  Yves Verschueren (CEO essenscia): 'Niemand wil dat plastic verdwijnt'Essenscia, de federatie voor chemie, kunststoffen en lifesciences, viert straks haar 100ste verjaardag. Maar met uitdagingen als de plastic soep, glyfosaat, de CO2-uitstoot en het klimaatprotest op tafel, is onbekommerd vieren er niet bij.
21/02 13u15  Mijn aannemer is failliet: wat nu?Wie een huis wil (ver)bouwen, moet veel knopen doorhakken. Maar hoe maakt u verstandige keuzes? MoneyTalk gaat deze week dieper in op vier belangrijke beslissingen. Vandaag: wat moet u doen wanneer uw aannemer failliet gaat?
21/02 12u45  Acerta: 40 procent van de bedrijven twijfelt of hr-afdeling klaar is voor de toekomstMeer dan acht op de tien bedrijven zijn tevreden over de prestaties van hun hr-afdeling en vertrouwen op de kennis van hun hr-medewerkers. Ondanks die hoge tevredenheid vragen bijna vier op de tien bedrijven zich toch af of hun hr-afdeling klaar is voor de toekomst, blijkt uit een enquête van de hr-dienstengroep Acerta.
21/02 07u45  Kinepolis telde vorig jaar 5,2 procent minder bezoekers in Belgische bioscopenDe elf bioscopen van Kinepolis in België hebben vorig jaar 7,99 miljoen bezoekers geteld. Dat zijn er 5,2 procent minder dan in 2017, zo blijkt uit de donderdag gepubliceerde jaarresultaten van de groep.
20/02 22u30  Opgelichte beleggers klagen ING aanOpgelichte Amerikaanse beleggers hebben ING Bank aangeklaagd. Dat schrijft de Nederlandse krant NRC. De beleggers, die dachten dat ze in de handel in vreemde valuta's stapten, werden opgelicht door twee Nederlanders die hun geld via rekeningen bij ING wegsluisden.
20/02 20u30  Renson, Motus Handling en 4D Trans zijn de Ambassadeurs van de West-Vlaamse GazellenTrends pakt elk jaar uit met de rangschikking van de snelst groeiende bedrijven van het land, de Trends Gazellen. Deze week is West-Vlaanderen aan de beurt. De uitblinkers zijn Renson Sunprotection-Screens, Motus Handling en 4D Trans, elk in hun categorie. Trends benoemt hen tot Ambassadeurs van de West-Vlaamse Gazellen.
20/02 20u15  Nuchtere Nederlander moet Greenyard rechttrekkenDe Nederlander Marc Zwaaneveld maakte het afvalbedrijf Van Gansewinkel de voorbije jaren weer gezond. Herhaalt hij zijn krachttoer bij de fel gehavende beursgenoteerde groente- en fruitboer Greenyard?
20/02 19u00  Ingrid Lieten wordt directeur van VersoIngrid Lieten, voormalig Vlaams minister en ex-directeur-generaal van De Lijn, is vanaf 11 maart de nieuwe directeur van Verso, de intersectorale werkgeversorganisatie voor de Vlaamse social profit. Dat meldt de raad van bestuur van Verso.
20/02 17u00  Ageas trekt dividend opVerzekeraar Ageas gunt de aandeelhouders een hoger dividend, ook al kon het minder winst uit zijn kernactiviteiten halen. Dat blijkt uit de jaarresultaten die de groep woensdag heeft vrijgegeven.
20/02 17u00  Audiovalley brengt enig leven op zieltogende Brusselse instapbeursSinds vandaag noteert het Waalse Audiovalley op de Brusselse beurs. Het is een kleine opsteker voor het niet-gereglementeerde segment van Euronext Brussel, dat de voorbije jaren amper nieuwe bedrijven mocht verwelkomen. Wat is er aan de hand?
20/02 15u30  Zwitserse grootbank UBS krijgt miljardenboete voor illegale bankdienstenDe Zwitserse grootbank UBS moet in Fankrijk 3,7 miljard euro boete betalen in een zaak die te maken heeft met fiscale fraude en witwassen.
20/02 13u45  Nog meer zorgen voor May: nu ook breuk binnen Conservatieve partijDrie parlementsleden van de Britse Conservatieven stappen uit de partij en vervoegen The Independent Group, de beweging die begin deze week werd opgericht door zeven parlementsleden die oppositiepartij Labour verlieten.
20/02 13u45  Rechtse denker Joshua Livestro: 'Bart Somers is de enige fatsoenlijk rechtse politicus'Rechts viert hoogtij, maar intern wordt niet noodzakelijk gefeest. De rechtse opiniemaker Joshua Livestro spaart de zelfkritiek niet. 'Europese regeringspartijen zoals de N-VA en de VVD spannen ideologisch samen met extreemrechts.'
20/02 13u30  Eerste hulp voor bouwers: hoe kiest u een aannemer?Wie een huis wil (ver)bouwen, moet veel knopen doorhakken. Maar hoe maakt u verstandige keuzes? MoneyTalk gaat deze week dieper in op vier belangrijke beslissingen. Vandaag: hoe kiest u een aannemer?
20/02 13u00  Veiligheid grootste kopzorg voor internet of thingsHet 'internet of things' - via een netwerk verbonden machines en sensoren - wordt alom getipt als een groeimarkt. Veel Belgische bedrijven zijn bezig met zulke projecten, maar ze verwachten niet dat die snel en massaal op de markt gaan komen.
20/02 12u00  Vlaams-Brabantse start-up haalt 3 miljoen euro opSweagle, een start-up uit Kampenhout die zich toelegt op IT-oplossingen rond dataconfiguratie, heeft bij Franse en Amerikaanse investeerders 3 miljoen euro opgehaald. Daarmee wil het bedrijf nu zijn internationale groei uitbouwen.
20/02 12u00  Overheid onderzoekt uitstel kernuitstap: 'We kunnen niet blijven wachten'De geplande kernuitstap tegen 2025 wordt steeds weer in vraag gesteld, dus onderzoekt het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC) preventief welke veiligheidseisen nodig zijn om de centrales langer te laten draaien. Dat bericht De Tijd woensdag.
20/02 11u15  Brabantse start-up haalt 3 miljoen euro opSweagle, een start-up uit Kampenhout die zich toelegt op IT-oplossingen rond dataconfiguratie, heeft bij Franse en Amerikaanse investeerders 3 miljoen euro opgehaald. Daarmee wil het bedrijf nu zijn internationale groei uitbouwen.
20/02 11u00  Hoogleraar Rob de Wijk: 'Een hoop landen heeft een bloedhekel aan het Westen'Donald Trump steelt de show, maar Xi Jinping steelt de wereld. De Amerikaanse hegemonie kalft af, China krijgt het voor het zeggen, betoogt de Nederlandse hoogleraar Rob de Wijk in zijn boek De Nieuwe Wereldorde. 'Als we nog een kans willen maken tegen China, moeten we samenwerken. Een wereldorde is mensenwerk.'
20/02 05u45  Voor Belgische bedrijven onderhandelde Reynders wel met LibiërsMinister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) schept een beetje duidelijkheid in de zaak van de Libische miljarden. In 2012 vroeg hij zijn Libische collega enkele Belgische bedrijven uit te betalen.
19/02 20u45  Eén jaar MiFID II: 'De vraag is of het belang van de belegger is gediend'Financiële analisten en vermogensbeheerders geven één jaar na de invoering van MiFID II aan dat de belegger niet beter af is. De beroepsfederatie CFA Institute waarschuwt voor de onbedoelde gevolgen zoals minder en duurdere research van slechtere kwaliteit.
19/02 17u15  Europees akkoord over lagere uitstootnorm voor vrachtwagensEr is een politiek akkoord bereikt over de invoering van CO2-uitstootnormen voor trucks in de Europese Unie. De gemiddelde CO2-uitstoot van nieuwe vrachtwagens, bussen en touringcars zal vanaf 2030 minstens 30 procent lager moeten liggen dan vandaag. Voor 2025 zal een tussentijds reductiedoelstelling van minstens 15 procent gelden. Het Europees Parlement, de lidstaten en de Europese Commissie hebben daarover een akkoord bereikt.
19/02 16u45  Onderzoeker Jan Hartvigsen: 'Een betere toepassing van internationale richtlijnen voor behandeling rugklachten is dringend nodig'Rugklachten worden vaak verkeerd behandeld. Dat kost handenvol geld en veroorzaakt bijkomende schade bij patiënten. Chiropractors zijn een deel van de oplossing, maar ze worden niet overal erkend.
19/02 16u30  Bijna 15.000 mensen op wachtlijst persoonsvolgend budgetHet aantal personen met een handicap dat wacht op een persoonsvolgend budget of op een hoger budget is in 2018 gestegen tot 14.888, die samen 15.063 openstaande vragen hebben. Dat blijkt uit cijfers die het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) dinsdag voorstelde in het Vlaams Parlement. Eind 2017 bedroeg het aantal openstaande vragen 14.254.
19/02 16u15  Onderzoeker Jan Hartvigsen over belangrijkste oorzaak werkombekwaamheid: 'Nood aan richtlijnen voor behandeling rugklachten'Rugklachten worden vaak verkeerd behandeld. Dat kost handenvol geld en veroorzaakt bijkomende schade bij patiënten. Chiropractors zijn een deel van de oplossing, maar ze worden niet overal erkend.
19/02 13u00  Sleutelvragen bij bouwen of verbouwen: hoe kiest u een architect?Wie een huis wil (ver)bouwen, moet veel knopen doorhakken. Maar hoe maakt u verstandige keuzes? MoneyTalk gaat deze week dieper in op vier belangrijke beslissingen. Vandaag: hoe kiest u een architect?
19/02 12u45  Duitse modeontwerper Karl Lagerfeld (85) overledenDe Duitse modeontwerper Karl Lagerfeld is op 85-jarige leeftijd overleden, meldden verschillende Franse media.
19/02 12u45  4 miljoen euro voor Leuvense biotech-start-upHet Leuvense FOx Biosystems haalt vier miljoen euro op om haar activiteiten uit te breiden. Het bedrijf verhuist ook naar Diepenbeek.
19/02 10u45  Honda bevestigt sluiting Britse fabriekDe Japanse autofabrikant Honda is van plan in 2021 zijn fabriek in het Britse Swindon te sluiten. Dat heeft het bedrijf bevestigd. Zowat 3.500 werknemers verliezen hun baan.
19/02 10u30  Europese Commissie past voor nieuwe Arco-procedureEr komt geen nieuwe Europese procedureslag over de Arco-affaire.
19/02 02u45  Auto-industrie VS doet beroep op TrumpVertegenwoordigers van de Amerikaanse auto-industrie hebben een klemmend verzoek gedaan aan president Donald Trump om de sector niet onnodig op te zadelen met hogere tarieven voor de invoer van auto's en onderdelen.
19/02 01u30  Belgische en Mexicaanse ondernemingen delen best practices rond corruptie vermijdenBelgische en Mexicaanse ondernemingen hebben maandag in Mexico 'best practices' en ervaringen rond verantwoord ondernemen uitgewisseld tijdens een seminarie georganiseerd door de FOD Buitenlandse Zaken, Buitenlandse handel en Ontwikkelingssamenwerking.
18/02 22u15  Bourgeois: 'Kan me moeilijk iets slechters voorstellen dan no deal'De Britse regering heeft nog steeds de intentie om een ongeordend vertrek uit de Europese Unie op 29 maart te vermijden. Dat heeft Vlaams minister-president Geert Bourgeois maandag geleerd uit een onderhoud met de Britse buitenlandminister Jeremy Hunt. Bourgeois hoopt alvast dat er nog een akkoord uit de bus komt. 'Ik kan me moeilijk iets slechters voorstellen', klonk het.
18/02 22u15  Kris Peeters op economische missie in Mexico: 'Geen muren bouwen, maar afbreken'België en Mexico geloven in vrije en eerlijke handel. Dat is duidelijk gebleken tijdens een ontmoeting met de Mexicaanse president Andrés Manuel López Obrador, zo heeft vicepremier en minister van Economie Kris Peeters (CD&V) maandag gezegd voor een publiek van Belgische en Mexicaanse ondernemers op een business forum tijdens de economische missie naar Mexico.
18/02 22u15  Jean-Claude Juncker: 'Trump heeft me zijn woord gegeven over invoertarieven op auto's'De Amerikaanse president Donald Trump 'heeft me zijn woord gegeven dat er voorlopig geen douanetarieven op auto's zullen zijn'. Zo heeft Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker maandag gereageerd op de afronding van het Amerikaanse onderzoek naar de invoer van wagens.
18/02 18u15  Vakbonden BNP Paribas Fortis blijven verdeeld over caoDe socialistische vakbond BBTK bij BNP Paribas Fortis heeft zich na een bevraging negatief uitgesproken over twee voorstellen die op de onderhandelingstafel liggen. De directie koppelde een nieuwe cao over een tewerkstellingsgarantie aan een nieuwe cao voor een verlenging van de arbeidstijd, hekelt de vakbond in een persbericht.
18/02 18u00  Peter Devlies (CEO AXA Bank) over de aanpak van woonkredieten: 'Beschamend dat bankiers aandringen op regulering'Verrassing alom: niet enkel de toezichthouder stuurt aan op strengere regels voor de toekenning van woonkredieten, ook de banken zelf doen dat bij monde van hun federatie Febelfin. 'Ik vind het beschamend dat de banksector er niet in slaagt zijn kernactiviteit, de transformatie van kortetermijndeposito's naar langetermijnkredieten, op een gezonde manier te managen', zegt Peter Devlies, de CEO van AXA Bank.
18/02 16u00  Peter Callant stopt als voorzitter van KV Oostende, Frank Dierckens is opvolgerEen donderslag bij heldere hemel: verzekeringsmakelaar Peter Callant stopt als voorzitter van KV Oostende, na iets meer dan één jaar in functie. Frank Dierckens, CEO van Diaz Sunprotection en tot voor kort ondervoorzitter, is Callants opvolger. Hij voert meteen een kapitaalsverhoging door.
18/02 15u45  Europees Commissaris Mariya Gabriel en digital champion Saskia Van Uffelen: 'We mogen de trein van 5G niet missen'De Europese Unie maakt er een prioriteit van de lidstaten klaar te stomen voor de digitale transformatie. Europees Commissaris voor Digitale Economie Mariya Gabriel en digital champion Saskia Van Uffelen breken een lans voor meer digitale vaardigheden en meer ambitie, ook voor 5G.
18/02 15u45  Schotse luchtvaartmaatschappij Loganair neemt flybmi-route naar Brussel overDe Schotse regionale luchtvaartmaatschappij Loganair neemt vijf vluchtroutes over van de Britse maatschappij flybmi, die het faillissement heeft aangevraagd. Het gaat om onder meer de route van Newcastle naar Brussel. Dat bevestigt de Schotse luchtvaartmaatschappij
18/02 13u45  Arbeidseconoom Stijn Baert: 'Voetbalmarkt is perfecte laboratorium om dynamieken in de arbeidsmarkt te testen'Voor de Universiteit van Vlaanderen staat professor Stijn Baert stil bij een aantal hardnekkige sportmythes. 'Dat economisten dan willen verklaren waarom de ene onderneming - want dat zijn clubs tegenwoordig - succesvoller is dan de andere, is de logica zelve.'
18/02 11u30  Staking bij busbouwer Van HoolBij busbouwer Van Hool in Koningshooikt leggen de werknemers deze week afwisselend het werk neer.
18/02 11u15  De belegger roert zich: aandeelhoudersactivisme wint terreinAandeelhouders proberen steeds vaker de koers van hun bedrijf bij te sturen. Geregeld blijkt dat de kleine belegger te lukken, al dan niet met steun van de grote spelers.
18/02 11u15  Premier Charles Michel wordt per direct opnieuw MR-voorzitterPremier Charles Michel vervangt Olivier Chastel als voorzitter van MR. Dat bevestigt Chastel zelf op Twitter. De premier blijft wel op post in de federale regering.
18/02 05u30  Ouderschapsverlof blijft maar piekenAlmaar meer werknemers nemen ouderschapsverlof. In zes jaar tijd is het aantal maandelijkse uitkeringen met 28 procent gestegen, bericht Het Laatste Nieuws maandag.
17/02 14u00  Belgische bloemenindustrie moet zich heruitvindenTerwijl elke week een bloemenwinkel sluit, komt de onlineverkoop van boeketten pas op gang. 'De traditionele Belgische bloemensector is zich volop aan het heruitvinden.'
17/02 01u15  Britse luchtvaartmaatschappij flybmi, die werkte met Brussels Airlines, zet vluchten stopDe Britse regionale luchtvaartmaatschappij flybmi, die ook vluchten uitvoerde voor Brussels Airlines, zet alle vluchten stop en vraagt het faillissement aan. Flybmi noemt onder meer de onzekerheid die het brexit-proces gecreëerd heeft als reden. Dat deelt de luchtvaartmaatschappij zaterdag mee.
16/02 16u45  Decenniumdoelen lanceert nieuwe campagne tegen armoedeDecenniumdoelen, het platform dat onder meer armoedeorganisaties verzamelt, heeft zaterdag de campagne #komafmetarmoede gelanceerd. 'Vanaf vandaag tot 26 mei willen wij samen met vele mensen in dit land de politieke partijen erop wijzen dat het niet langer kan dat in zo'n rijk land 1,6 miljoen mensen in armoede moeten leven', zei voorzitter Jos Geysels zaterdag in zijn speech.
16/02 13u00  Europees mededingingsbeleid onder druk: 'De arrogantie van de grote landen maakt Europa kapot'Europees commissaris Margrethe Vestager heeft de treinfusie tussen het Franse Alstom en het Duitse Siemens verboden. Parijs en Berlijn verteren die beslissing niet. Zij willen een versoepeling van de concurrentieregels, zodat Europa 'industriële kampioenen' kan baren. De doos van Pandora voor de Europese vrije markt?
16/02 05u30  Belg neemt fors minder tijdskredietHet aantal werknemers dat met behulp van tijdskrediet minder gaat werken en daarbij een uitkering krijgt, is in enkele jaren fors gedaald. Dat meldt De Tijd zaterdag.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

0x Belg neemt fors minder tijdskrediet16/02 05u30 - Trends.be: Het aantal werknemers dat met behulp van tijdskrediet minder gaat werken en daarbij een uitkering krijgt, is in enkele jaren fors gedaald. Dat meldt De Tijd zaterdag.
0x Europees mededingingsbeleid onder druk: 'De arrogantie van de grote landen maakt Europa kapot'16/02 13u00 - Trends.be: Europees commissaris Margrethe Vestager heeft de treinfusie tussen het Franse Alstom en het Duitse Siemens verboden. Parijs en Berlijn verteren die beslissing niet. Zij willen een versoepeling van de concurrentieregels, zodat Europa 'industriële kampioenen' kan baren. De doos van Pandora voor de Europese vrije markt?
0x Decenniumdoelen lanceert nieuwe campagne tegen armoede16/02 16u45 - Trends.be: Decenniumdoelen, het platform dat onder meer armoedeorganisaties verzamelt, heeft zaterdag de campagne #komafmetarmoede gelanceerd. 'Vanaf vandaag tot 26 mei willen wij samen met vele mensen in dit land de politieke partijen erop wijzen dat het niet langer kan dat in zo'n rijk land 1,6 miljoen mensen in armoede moeten leven', zei voorzitter Jos Geysels zaterdag in zijn speech.
0x Britse luchtvaartmaatschappij flybmi, die werkte met Brussels Airlines, zet vluchten stop17/02 01u15 - Trends.be: De Britse regionale luchtvaartmaatschappij flybmi, die ook vluchten uitvoerde voor Brussels Airlines, zet alle vluchten stop en vraagt het faillissement aan. Flybmi noemt onder meer de onzekerheid die het brexit-proces gecreëerd heeft als reden. Dat deelt de luchtvaartmaatschappij zaterdag mee.
0x Belgische bloemenindustrie moet zich heruitvinden17/02 14u00 - Trends.be: Terwijl elke week een bloemenwinkel sluit, komt de onlineverkoop van boeketten pas op gang. 'De traditionele Belgische bloemensector is zich volop aan het heruitvinden.'
0x Ouderschapsverlof blijft maar pieken18/02 05u30 - Trends.be: Almaar meer werknemers nemen ouderschapsverlof. In zes jaar tijd is het aantal maandelijkse uitkeringen met 28 procent gestegen, bericht Het Laatste Nieuws maandag.
0x Premier Charles Michel wordt per direct opnieuw MR-voorzitter18/02 11u15 - Trends.be: Premier Charles Michel vervangt Olivier Chastel als voorzitter van MR. Dat bevestigt Chastel zelf op Twitter. De premier blijft wel op post in de federale regering.
0x De belegger roert zich: aandeelhoudersactivisme wint terrein18/02 11u15 - Trends.be: Aandeelhouders proberen steeds vaker de koers van hun bedrijf bij te sturen. Geregeld blijkt dat de kleine belegger te lukken, al dan niet met steun van de grote spelers.
0x Staking bij busbouwer Van Hool18/02 11u30 - Trends.be: Bij busbouwer Van Hool in Koningshooikt leggen de werknemers deze week afwisselend het werk neer.
0x Arbeidseconoom Stijn Baert: 'Voetbalmarkt is perfecte laboratorium om dynamieken in de arbeidsmarkt te testen'18/02 13u45 - Trends.be: Voor de Universiteit van Vlaanderen staat professor Stijn Baert stil bij een aantal hardnekkige sportmythes. 'Dat economisten dan willen verklaren waarom de ene onderneming - want dat zijn clubs tegenwoordig - succesvoller is dan de andere, is de logica zelve.'

Statistieken

Artikels:
30323
Gelezen:
368
Aantal lezers nu:
46


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven