woensdag 19 december 2018, week 51


U bent nu hier: Meer nieuws van Trends.be

Laatste updatecontrole: vandaag om 9u15
 

Trends.be

Verbergen Tonen
19/12 01u15  Belgische economie minder grillig dan Nederlandse Nederland mag bekendstaan als een vlak land, in economisch opzicht heeft het wel degelijk pieken en dalen.
18/12 17u15  Verbruik steenkool voorbije jaar gestegen Ondanks de kwalijke reputatie van steenkool blijft het wereldwijd één van de belangrijkste bronnen van energie en is het verbruik ervan het voorbije jaar zelf gestegen. Dat blijkt uit een rapport van het Internationaal Energieagentschap (IEA).
18/12 17u15  Energiebedrijf Eneco wordt via veiling verkocht Het Nederlandse energiebedrijf Eneco wordt via een veiling met meerdere rondes verkocht. De aandeelhouders en het bedrijf zelf zijn het daarover eens geworden. Het verkoopproces gaat komend voorjaar van start. Eneco verwacht dat het traject de rest van 2019 in beslag zal nemen en dat de verkoop pas in 2020 volledig rond zal zijn.
18/12 16u45  VLM Airlines Brussel failliet verklaard Luchtvaartmaatschappij VLM Airlines Brussel heeft de boeken neergelegd. Dat heeft het bedrijf, waar een 80-tal mensen werkt, bevestigd.
18/12 15u30  Kunnen beleggers schuilen in beursgenoteerde vastgoedaandelen? Vastgoed is een misleidende naam als het gaat over beursgenoteerd vastgoed. De prijzen staan niet vast, maar bewegen elke dag. Kunnen die aandelen bescherming bieden bij bibberende beurzen?
18/12 14u15  Speuren naar alzheimer-DNA: 'Als je een gezicht achter de proefbuis kunt zien, dan verandert je motivatie' Christine Van Broeckhoven (65) is uittredend directeur van het VIB-centrum voor moleculaire neurologie. Ze is een van de Vlaamse boegbeelden in het onderzoek naar dementie en alzheimer.
18/12 12u15  Febelfin: 'Nooit minder kredietaanvragen geweigerd voor ondernemers' De weigeringsgraad voor kredieten aan ondernemers ligt historisch laag. Dat blijkt woensdag uit de kredietbarometer van bankenkoepel Febelfin.
18/12 12u00  Kwart asielzoekers bij VDAB vindt binnen jaar werk Een op de vier asielzoekers die zich aandient bij de VDAB, vindt binnen het jaar werk. Vrouwen hebben het wel een pak moeilijker om een job te vinden. Dat blijkt uit onderzoek van het Leuvense Steunpunt Werk.
18/12 10u45  DataCamp haalt 25 miljoen dollar op Het Belgisch-Amerikaanse DataCamp verveelvoudigt zijn financiering in één klap. Het bedrijf haalt maar liefst 25 miljoen dollar op.
18/12 09u30  Theo Francken: 'Begroting is niet meer realistisch vanwege gewijzigd migratiebeleid' Volgens gewezen N-VA-staatssecretaris Theo Francken is het migratiebeleid in tien dagen tijd een 'open deuren'-beleid geworden.
17/12 16u00  Consument verliest vertrouwen Het vertrouwen van de consumenten in België is in december fors afgenomen.
17/12 13u15  Dit zijn de vier eindejaarsconclusies van de Nationale Bank In haar decemberrapport voorspelt de Nationale Bank een minder sterke economische groei. Wel blijft de koopkracht stijgen. Verder wordt gewaarschuwd voor een sterkere loonkostenstijging en een toename van de sociale uitkeringen.
17/12 12u00  Franse premier bevestigt maatregelenpakket van tien miljard euro voor 'gele hesjes' De Franse premier Edouard Philippe heeft nog eens een maatregelenpakket van ongeveer 10 miljard euro bevestigd om het protest van de 'gele hesjes' te counteren. Het begrotingstekort van Frankrijk komt daarmee op 3,2 procent van het bbp, wat boven de norm van de EU ligt.
17/12 11u45  NBB verwacht komende jaren tragere economische groei, maar meer koopkracht De Nationale Bank heeft haar verwachting voor de economische groei in België lichtjes naar beneden bijgesteld.
17/12 11u30  Belgisch woningvastgoed: ook in 2019 een veilige haven voor beleggers? Jaar na jaar bevestigt het Belgische woningvastgoed zijn status van veilige haven. Ook in 2019? De vastgoedmakelaar ziet geen rode knipperlichten. De vastgoedeconoom wijst op het remmend effect van een rentestijging. De hoogleraar waarschuwt voor het aanzienlijke prijsrisico van een belegging in vastgoed.
Laatste update: vandaag om 1u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
17/12 11u15  BinckBank en Saxo zijn het eens over overnameBinckBank heeft overeenstemming bereikt over een overname door Saxo Bank uit Denemarken. Dat maakte de nederlandse onlinebroker maandag bekend in een verklaring. De merknaam BinckBank blijft behouden in België en Nederland.
17/12 06u00  Staking bij Amazon in DuitslandBij verschillende Duitse vestigingen van internetgigant Amazon zijn in de nacht van zondag op maandag werkonderbrekingen gestart. Die komen er na een oproep van vakbond Verdi. Gevreesd wordt dat door de actie heel wat kerstgeschenken niet op tijd zullen worden geleverd.
16/12 22u00  Jean-Pierre Van Rossem: de oplichter die zijn revanche zocht op de 'sjoemelende' politiekDe parlementaire carrière van wijlen Jean-Pierre Van Rossem duurde amper vijf jaar, maar zijn politieke betekenis is aanzienlijk groter dan blijkt uit de talloze necrologieën die de voorbije dagen verschenen en de man vooral typeerden als een sympathieke schelm.
16/12 18u15  Jean-Pierre Van Rossem: de oplichter die zich wilde revancheren op de 'sjoemelende' politiekDe parlementaire carrière van wijlen Jean-Pierre Van Rossem duurde maar vijf jaar, maar zijn politieke betekenis is best groter dan zou blijken uit de talloze necrologieën die de voorbije dagen verschenen en de man vooral typeerden als een sympathieke schelm.
15/12 15u00  Animo voor goedkope eerste aanwerving slinktNa ruim twee jaar hebben 33.600 ondernemers een eerste werknemer aangeworven voor wie ze geen sociale bijdragen moeten betalen. Maar de maatregel verliest aantrekkingskracht.
15/12 14u45  Christelijke Mutualiteit stelt personeel voor de keuze: lager loon of ander werkDe Christelijke Mutualiteit (CM) voert een ingrijpende herstructurering door.
15/12 12u00  Fotograaf Nick Hannes maakt casestudy over Dubai: 'Een mislukking als maatschappij''Een lege en zielloze plek. Een mislukking als maatschappij.' Zo beschrijft fotograaf Nick Hannes Dubai. De grootste stad van de Verenigde Arabische Emiraten is het onderwerp van zijn nieuwe boek en tentoonstelling.
15/12 10u00  Jan Jambon: 'Als Charles Michel steun wil van N-VA, dan zal hij onze marionet zijn'Als premier Michel steun zoekt bij de N-VA om het beleid van zijn regering voor te zetten, dan zal hij daar een prijs voor betalen. Dat zegt voormalig vicepremier Jan Jambon zaterdag in een interview met enkele Franstalige kranten.
15/12 10u00  Rector VUB wordt bestuurder bij RoulartaCaroline Pauwels, de rector van de Vrije Universiteit Brussel (VUB), wordt onafhankelijk bestuurder bij mediagroep Roularta.
14/12 19u00  De Wever legt vervroegde verkiezingen op tafelBart De Wever wil niet dat het land nog maanden onbestuurbaar blijft. Dan liever vervroegde verkiezingen, zegt hij in een interview met De Tijd.
14/12 18u15  België boekt grootste handelsoverschot in 14 jaarDe handelsbalans is in oktober 2018 volgens de eerste schattingen gesloten met een overschot van 1,2 miljard euro, een opmerkelijk resutaat.
14/12 17u15  VBO: 'We hebben begrip voor wie betoogt, maar ambitieuze hervormingen zijn noodzakelijk'Werkgeversorganisatie VBO toont begrip voor de vakbondsacties van vrijdag, maar wijst op 'maatregelen die noodzakelijk zijn om de pensioenen betaalbaar te houden'.
14/12 16u15  Michel zoekt steun voor begrotingPremier Charles Michel (MR) is van plan om het hele weekend te overleggen met de partijen over de begroting. Die moet donderdag gestemd worden in de Kamer, maar zijn coalitie heeft na het vertrek van N-VA geen meerderheid meer.
14/12 16u15  Van Overtveldt: 'Ik heb recht op uittredingsvergoeding en zal die opnemen'Ex-ministers Johan Van Overtveldt en Sander Loones kunnen na het vertrek van N-VA uit de federale regering niet terug naar het Europees Parlement en hebben recht op een uittredingsvergoeding. Loones gaf al aan dat hij die niet zal opnemen, maar Van Overtveldt wil dat wel doen.
14/12 15u45  Pakketbezorgers zoeken nieuw verdienmodel: niemand wordt rijk met gratis pakjes te leverenTijdens de eindejaarspiek, de drukste periode van het jaar, draait de pakjesindustrie op volle toeren. Achter de schermen kreunt de machine, want de concurrentie in de sector is scherp. De pakjesbezorgers hebben volume nodig om rendabel te leveren. Maar de strijd om uw pakje zet druk op de prijzen en snijdt in de marges.
14/12 15u30  Voka: 'Vakbonden spelen met vuur'de Vlaamse werkgeversorganisatie Voka roept de vakbonden op zich verantwoordelijk op te stellen.
14/12 15u00  'Dit zijn onze 10 favoriete aandelen voor 2019'We willen u onze favorieten voor 2019 niet onthouden. Na de sterke prestatie van de tien favorieten van 2018 zijn de verwachtingen hooggespannen.
14/12 13u45  IMF: 'België kan zich geen stilstand veroorloven'Tijdens het jaarlijkse bezoek van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) was de belangrijkste boodschap dat België zich geen politieke stilstand kan permitteren. 'Het hervormingstempo mag niet vertragen', zei delegatieleider Delia Velculescu.
14/12 12u30  IMF: 'België mag hervormingen niet uitstellen'België kan het zich niet veroorloven om de geplande hervormingen uit te stellen. Dat meldt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in een rapport over ons land.
14/12 11u45  Michel wil voorbereiding op harde brexit versnellen: 'Ik ben niet optimistisch'Premier Charles Michel (MR) wil de voorbereidingen op een harde brexit in ons land nog versnellen. Dat zei hij vrijdag bij aankomst op de tweede dag van de Europese top in Brussel.
14/12 11u45  Jean-Pierre Van Rossem (73) is overledenDe gewezen beursgoeroe sukkelde al lang met zijn gezondheid en werd dinsdag nog met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.
14/12 11u00  Dexia verkoopt Duitse dochterDexia heeft zijn Duitse dochter Dexia Kommunalbank Deutschland voor 352 miljoen euro verkocht aan de Duitse bank Helaba. Dat heeft de Belgisch-Franse restbank vrijdag bekendgemaakt.
14/12 05u30  Nationale Bank: 'Belgen halen miljarden weg uit belastingparadijzen'Het Belgische vermogen in exotische fiscale paradijzen is de jongste vier jaar met 18 miljard gedaald, zo blijkt uit een analyse van de Nationale Bank, schrijft Het Laatste Nieuws vrijdag.
14/12 05u30  Bijdrage ziekenfondsen volgend jaar gemiddeld 6 procent duurderHeel wat mensen zullen volgend jaar meer moeten betalen voor de aanvullende ziekteverzekering. Slechts één ziekenfonds laat zijn bijdrage zakken, schrijft de Standaard vrijdag.
13/12 17u30  Ford wil Franse fabriek niet verkopen aan Belgische ondernemer DumareyDe Amerikaanse autobouwer Ford wijst het overnamebod af van Punch Powerglide, de versnellingsbakkenbouwer van de Belgische ondernemer Guido Dumarey, op de Ford-fabriek van Blanquefort nabij Bordeaux.
13/12 16u30  Mario Draghi (ECB) stopt de geldpersenDe Europese Centrale Bank stopt met extra geld in de economie te pompen. Daarmee komt een einde aan een historisch stimulusprogramma dat niet de verhoopte inflatie heeft gebracht. Toch klopt ECB-voorzitter Mario Draghi zich op de borst: 'Op een bepaald moment waren de inkopen de enige kracht achter het herstel.'
13/12 15u00  Mario Draghi (ECB) bergt bazooka opDe Europese Centrale Bank (ECB) zet een punt achter het opkoopprogramma, waarbij miljarden euro's in de economie werden gepompt.
13/12 14u15  Kiezen om niet te verliezen: de grote dilemma's voor beleggers in 2019Handelsoorlogen, de tragere groei en de stijgende rentes zetten de markten op hun kop. De vraag is of u uw beleggingsportefeuille moet omgooien in 2019. Vier marktstrategen geven het antwoord.
13/12 12u30  Steun een goed doel met een duolegaatMet een duolegaat kun je een goed doel steunen en er tegelijkertijd voor zorgen dat een verre erfgenaam of een vriend minder erfbelastingen moet betalen op uw erfenis.
13/12 11u45  Theresa May wint vertrouwensstemming binnen haar Conservatieve PartijMet 200 voor- en 117 tegen-stemmen blijft Theresa May voorlopig in het zadel als premier van het Verenigd Koninkrijk. Maar haar visie voor brexit blijft onderwerp van discussie.
13/12 11u15  Philips schrapt 158 banen in TurnhoutBij lampenfabrikant Philips in Turnhout verdwijnen 109 arbeiders- en 49 bediendejobs.
13/12 10u45  Danielle Raspoet (VARIO): 'Vlaanderen kan nog een tandje bijsteken in innovatie'De Vlaamse Adviesraad voor Innoveren en Ondernemen (VARIO) heeft zijn memorandum voor de volgende regering klaar. In 25 kernboodschappen zet het adviesorgaan wegwijzers voor het creëren van een innovatief klimaat voor Vlaanderen. 'Vlaanderen doet het niet slecht, maar om echt tot de topregio's te horen, kunnen we nog een tandje bijsteken', zegt Danielle Raspoet, directeur van VARIO.
13/12 04u45  Slechts twee derde van Belgische werknemers neemt dagelijks lunchpauzeSlechts 67 procent van de Belgische werknemers neemt dagelijks de tijd voor een lunchpauze, zo blijkt uit onderzoek van het bureau Indiville in opdracht van levensverzekeraar NN.
13/12 01u00  'Ziekenhuisnetwerken zijn onderhevig aan mededingingsregels'Er zijn nog een aantal juridische obstakels voor de ziekenhuisnetwerken, die tegen 2020 opgericht moeten zijn. Dat stelt juridisch expert Filip Dewallens in het vakblad De Specialist. Hij stelt dat de netwerken onderhevig zijn aan de antitrustwetgeving en de mededingingsregels.
12/12 19u45  CREG: 'Consument raakt niet wijs uit aanbod energiecontracten'De energiemarkt en het aanbod van de energieleveranciers wordt voor de consument steeds complexer. Dat blijkt uit de jaarlijkse monitoringstudie van de kleinhandelsmarkt door de federale energieregulator CREG.
12/12 18u00  Charles Michel: 'Regering zal voorzichtig en verantwoordelijk zijn en samenwerken met het parlement'In de Kamer werd vandaag de regering Michel II op de rooster gelegd over de aanhoudende politieke crisis.
12/12 18u00  Is Theresa May bezig aan haar laatste dagen als premier?Vanavond wordt er in de Conservatieve fractie gestemd over een motie van wantrouwen tegen de premier van het Verenigd Koninkrijk Theresa May. Verliest ze die stemming, dan komt er een andere partijleider én premier aan het hoofd van het land.
12/12 17u45  N-VA wil dat nieuwe regering zich voorstelt: 'Tot dan wordt land geleid door lamme eend'In de Kamer werd vandaag de regering Michel II op de rooster gelegd over de aanhoudende politieke crisis.
12/12 17u45  Unizo: 'Bonden staken tegen een regering die er niet meer is'Ondernemersorganisatie Unizo begrijpt de stakingsgolf die de vakbonden voor vrijdag hebben aangekondigd niet.
12/12 17u45  De 'letter of wishes' als aanvulling op uw successieplanningBij successieplanning kan men niet altijd alles tot in het kleinste detail uitwerken. Om dat op te vangen, wordt almaar vaker gewerkt met een zogenoemde 'letter of wishes' of 'ultieme brief'.
12/12 17u45  Bijna 30 procent van Belgische bbp ging in 2016 naar sociale beschermingIn 2016 werd bijna 30 procent van het bruto binnenlands product (bbp) van ons land besteed aan sociale bescherming. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van Eurostat. België staat daarmee in de Europese top vijf. Bijna de helft van die uitgaven gaat naar pensioenen.
12/12 17u15  Negatieve rente levert Belgische schatkist 156 miljoen euro opNet als de voorbije jaren heeft de schatkist dit jaar kunnen profiteren van de negatieve rente op kortlopende leningen.
12/12 16u45  Marcia De Wachter neemt afscheid van Nationale Bank: 'De vrouw moet er blijkbaar nog worden uitgevonden!'De vervanging van Marcia De Wachter door Steven Vanackere bij de Nationale Bank lokte een storm van protest uit, omdat er nu geen vrouw meer in de directie zit. Knack sprak met de afscheidnemende directeur over politieke benoemingen en gender, de vakbonden en de CD&V, goed bestuur en de waarheid.
12/12 16u00  Professor Elroy Dimson: 'Op lange termijn zijn aandelen altijd de beste belegging'Dankzij professor Elroy Dimson weten we dat aandelen sinds 1900 meer hebben opgebracht dan obligaties, kunst, wijn en postzegels. Hij is er meer dan ooit van overtuigd dat aandelen voor langetermijnbeleggers the place to be zijn.
12/12 14u15  Meng Wanzhou (CFO Huawei) is een pion in een machtsstrijdDe financieel directeur van Huawei, Meng Wanzhou, die op borg werd vrijgelaten, speelt meer dan een bijrol in de spanningen tussen de Verenigde Staten en China. Ze heeft een sleutelpositie bij de Chinese telecom- en smartphonegigant die de Amerikaanse technologische superioriteit bedreigt.
12/12 11u30  Toplonen bij grote beursgenoteerde bedrijven nog altijd veel hoger dan bij kleinere ondernemingenBeursgenoteerde bedrijven in Europa blijven er een erg klassieke verloningspolitiek op nahouden voor hun CEO. Ondernemingen die de creatie van aandeelhouderswaarde op de lange termijn belonen, blijven de uitzondering. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van Vlerick.
12/12 11u00  Marleen Vaesen wordt CEO lingeriegroep Van de VeldeLingeriebedrijf Van de Velde heeft met onmiddellijke ingang Marleen Vaesen aangeduid als CEO. De voormalige CEO van groenteverwerker Greenyard volgt Erwin Van Laethem op aan het hoofd van het beursgenoteerde bedrijf uit Schellebelle.
12/12 11u00  Europees Parlement wil werkloosheidsuitkering vanaf dag éénWerknemers uit andere lidstaten moeten reeds na één dag werk aanspraak kunnen maken op een werkloosheidsuitkering in België. Dat standpunt heeft het Europees Parlement dinsdag ingenomen in Straatsburg.
12/12 10u45  Motie van wantrouwen tegen Theresa May: woensdag nog stemming binnen Conservatieve PartijTen laatste om 21 uur kent de Britse premier haar lot.
12/12 10u45  Carl Devos over de regering-Michel II: 'Ik vrees een mossel-noch-visbeleid'De N-VA zal wellicht een aantal sociaaleconomische dossiers van de regering-Michel II steunen, verwacht de Gentse politicoloog Carl Devos. Maar er zullen wellicht 'grijze en afgevlakte beslissingen' worden genomen.
12/12 05u15  ING-topman Hamers wacht kruisverhoor in Nederlands parlementTopman Ralph Hamers van de bank ING schuift woensdag aan bij een rondetafelgesprek in de Nederlandse Tweede Kamer over de stand van zaken in de financiële sector. Hij kan rekenen op een stevig kruisverhoor, want veel Kamerleden zijn erg kritisch over onder meer het witwasschandaal bij de bank.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

9x Belgische economie minder grillig dan Nederlandse19/12 01u15 - Trends.be: Nederland mag bekendstaan als een vlak land, in economisch opzicht heeft het wel degelijk pieken en dalen.
1x Europees Parlement wil werkloosheidsuitkering vanaf dag één12/12 11u00 - Trends.be: Werknemers uit andere lidstaten moeten reeds na één dag werk aanspraak kunnen maken op een werkloosheidsuitkering in België. Dat standpunt heeft het Europees Parlement dinsdag ingenomen in Straatsburg.
1x VBO: 'We hebben begrip voor wie betoogt, maar ambitieuze hervormingen zijn noodzakelijk'14/12 17u15 - Trends.be: Werkgeversorganisatie VBO toont begrip voor de vakbondsacties van vrijdag, maar wijst op 'maatregelen die noodzakelijk zijn om de pensioenen betaalbaar te houden'.
1x De Wever legt vervroegde verkiezingen op tafel14/12 19u00 - Trends.be: Bart De Wever wil niet dat het land nog maanden onbestuurbaar blijft. Dan liever vervroegde verkiezingen, zegt hij in een interview met De Tijd.
1x Jean-Pierre Van Rossem: de oplichter die zich wilde revancheren op de 'sjoemelende' politiek16/12 18u15 - Trends.be: De parlementaire carrière van wijlen Jean-Pierre Van Rossem duurde maar vijf jaar, maar zijn politieke betekenis is best groter dan zou blijken uit de talloze necrologieën die de voorbije dagen verschenen en de man vooral typeerden als een sympathieke schelm.
1x Kunnen beleggers schuilen in beursgenoteerde vastgoedaandelen?18/12 15u30 - Trends.be: Vastgoed is een misleidende naam als het gaat over beursgenoteerd vastgoed. De prijzen staan niet vast, maar bewegen elke dag. Kunnen die aandelen bescherming bieden bij bibberende beurzen?
0x ING-topman Hamers wacht kruisverhoor in Nederlands parlement12/12 05u15 - Trends.be: Topman Ralph Hamers van de bank ING schuift woensdag aan bij een rondetafelgesprek in de Nederlandse Tweede Kamer over de stand van zaken in de financiële sector. Hij kan rekenen op een stevig kruisverhoor, want veel Kamerleden zijn erg kritisch over onder meer het witwasschandaal bij de bank.
0x Carl Devos over de regering-Michel II: 'Ik vrees een mossel-noch-visbeleid'12/12 10u45 - Trends.be: De N-VA zal wellicht een aantal sociaaleconomische dossiers van de regering-Michel II steunen, verwacht de Gentse politicoloog Carl Devos. Maar er zullen wellicht 'grijze en afgevlakte beslissingen' worden genomen.
0x Motie van wantrouwen tegen Theresa May: woensdag nog stemming binnen Conservatieve Partij12/12 10u45 - Trends.be: Ten laatste om 21 uur kent de Britse premier haar lot.
0x Marleen Vaesen wordt CEO lingeriegroep Van de Velde12/12 11u00 - Trends.be: Lingeriebedrijf Van de Velde heeft met onmiddellijke ingang Marleen Vaesen aangeduid als CEO. De voormalige CEO van groenteverwerker Greenyard volgt Erwin Van Laethem op aan het hoofd van het beursgenoteerde bedrijf uit Schellebelle.

Statistieken

Artikels:
33541
Gelezen:
11911
Aantal lezers nu:
64


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven