woensdag 19 december 2018, week 51


U bent nu hier: Meer nieuws van Trouw

Laatste updatecontrole: vandaag om 9u30
 

Trouw

Verbergen Tonen
19/12 09u30  Amsterdam maakt zich klaar voor het zwaarbevochten medicijnagentschap Het was niet makkelijk, maar Nederland flikte het: het Europees Medicijnenagentschap naar Amsterdam halen. Wat levert dat op nu de medewerkers in januari deze kant op komen?
19/12 09u30  Ontzetting en ongeloof op het Rotterdam Designcollege Op het Designcollege overheerst ontzetting nadat een 16-jarige leerling op school werd doodgeschoten. ‘Na de eerste keer volgden snel meerdere knallen.’
19/12 09u00  Topmanagers zijn te star voor een groene economie: ‘Ik ben niet zo’n cursus type’ Ideale, flexibele topbestuurders kunnen de circulaire economie stimuleren. Maar ze zijn er niet.
19/12 08u30  Het postkerkelijk Nederland komt dichterbij Nederland ontkerkelijkt in rap tempo. Nog geen kwart van de bevolking is lid van een kerkgenootschap of levensbeschouwelijke groepering. Tegelijkertijd groeien migrantenkerken en zijn jonge kerkgangers gemotiveerder en orthodoxer dan oudere generaties.
19/12 08u30  ‘Ontkerkelijking slaat kraters in de samenleving’ Joep de Hart, auteur van het rapport ‘Christenen in ­Nederland’, dat het Sociaal en Cultureel Planbureau woensdag heeft gepresenteerd heeft het precies uitgerekend. Dagelijks verliezen de Nederlandse kerken 267 leden – meestal door overlijden, maar ook doordat ze zich actief uitschrijven.
19/12 08u00  Ook nieuwelingen als Picnic moeten onder een bestaande cao vallen De mening van Trouw, verwoord door leden van de hoofdredactie en senior redacteuren.
19/12 07u30  Alcohol? Het valt me nu pas op hoe vaak ik ‘nee’ moet zeggen Drie keer per week schrijft Stevo Akkerman een column waarin hij de 'keiharde nuance' en het 'onverbiddelijke enerzijds-anderzijds' preekt.10 
19/12 06u15  Farmaceuten zien Amsterdam dankzij brexit als nieuwe thuisstad Amsterdam verwelkomt veel nieuwe farmaceuten nu de Europese medicijnenwaakhond naar de hoofdstad verhuist. Dat doet de economie goed.11 
19/12 05u15  Noordzeevissers slepen hun netten vaak door beschermde natuurgebieden Vissers werken vaak in de juist zeldzame habitats van de Noordzee. Kwetsbaarheid speelt nog geen rol van betekenis.
19/12 04u00  VS besteden miljarden om illegale migratie vanuit Centraal-Amerika aan te pakken De Verenigde Staten investeren meer dan 10 miljard dollar in Centraal-Amerika om de illegale migratie vanuit die landen tegen te gaan. Ruim 5,8 miljard dollar is bestemd voor het terugdringen van drugshandel, geweld en armoede in Honduras, Guatemala en El Salvador.18 
19/12 02u15  Topmanagers zijn te star voor een groene economie Ideale, flexibele topbestuurders kunnen de circulaire economie stimuleren. Maar ze zijn er niet.19 
18/12 23u30  Beau van Erven Dorens flikt het weer - en beter “Maak je borst maar nat”, zei Beau van Erven Dorens over de dubbele slotaflevering van ‘Het Rotterdam Project’ (RTL) vanavond. Het was inderdaad een finale om U tegen te zeggen, en niet omdat het knalde. Zijn methode om daklozen te helpen zichzelf te helpen, had gewoon miraculeus goed geholpen.
18/12 22u30  Beau van Erven Dorens flikt het in Rotterdam weer - en beter “Maak je borst maar nat”, zei Beau van Erven Dorens over de dubbele slotaflevering van ‘Het Rotterdam Project’ (RTL) vanavond. Het was inderdaad een finale om U tegen te zeggen, en niet omdat het knalde. Zijn methode om daklozen te helpen zichzelf te helpen, had gewoon miraculeus goed geholpen.
18/12 22u30  Het slagen van het bestand is een kwestie van leven of dood voor duizenden Jemenieten Er is een broze wapenstilstand in Jemen. De strijdende partijen stopten de gevechten, maar het duurt nog even voordat de bevolking daar iets van gaat merken.
18/12 22u30  Minister stevent af op nieuw uitstel vliegveld Lelystad Geen vluchten die nu niet op Schiphol vliegen: dat eist de Kamer. De minister zegt haar best te doen.
Laatste update: vandaag om 9u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
18/12 22u15  De Donald J. Trump Foundation heft zichzelf opDe liefdadigheidsstichting van Donald Trump en zijn familieleden, de Donald J. Trump Foundation, wordt opgeheven. Daar zou de stichting mee hebben ingestemd, zo meldde procureur-generaal Barbara Underwood van de staat New York.
18/12 21u30  Xi: China zal nooit heerschappij willenChina gaat door met hervormingen en het verder openstellen van de economie. Maar de rol van de Communistische Partij blijft leidend en andere landen moeten Peking niet de les lezen.
18/12 20u45  Nieuwe beoogd CDA-voorzitter wil meer discussie in de partijRutger Ploum moet de nieuwe voorzitter worden van het CDA. Het partijbestuur draagt hem voor als opvolger van de vertrekkende Ruth Peetoom.
18/12 20u30  Belgisch kabinet valt na crisis over Marrakesh-pactDe premier van België, Charles Michel, biedt het ontslag van zijn minderheidsregering aan de koning aan. Hij verklaarde dat dinsdagavond in de Kamer nadat een motie van wantrouwen was aangekondigd.
18/12 20u00  Frankrijk laat - na gele hesjes - fiscus los op techreuzenFrankrijk maakt haast met het extra belasten van de Gafa: Google, Amazon, Facebook en Apple. Onder druk van de gele hesjes.
18/12 18u30  Straf voor stroper: verplicht naar Bambi kijkenDe Disney-klassieker Bambi is voor veel doeleinden gebruikt, maar dat die ooit onderdeel zou worden van een gevangenisstraf hebben de makers waarschijnlijk niet voorzien.
18/12 17u45  16-jarig meisje doodgeschoten op vmbo in RotterdamOp het Rotterdamse Designcollege overheerst ontzetting nadat een 16-jarige leerling op school is doodgeschoten.
18/12 17u30  Dit zijn de mensen die de wetenschap in 2018 kleurdenDe ranglijst van wetenschappers van 2018 bevat niet alleen klassieke Willie Wortels die bijzondere ontdekkingen deden, maar laat vooral zien hoe wetenschap werkt en wat zij kan betekenen.
18/12 17u30  Rotterdamse vmbo’ers ontzet na doodschieten 16-jarige medeleerlingOp het Rotterdamse Designcollege overheerst ontzetting nadat een 16-jarige leerling op school is doodgeschoten.
18/12 16u45  16-jarig meisje doodgeschoten op school in RotterdamOp het Designcollege Rotterdam is vanmiddag een 16-jarige leerlinge doodgeschoten. De schietpartij vond plaats in de fietsenstalling van de vmbo-school aan de Essenburgstraat in Rotterdam-West.
18/12 16u30  Meisje (16) doodgeschoten op school RotterdamOp het Designcollege Rotterdam is vanmiddag een 16-jarige leerlinge doodgeschoten. De schietpartij vond plaats in de fietsenstalling van de vmbo-school aan de Essenburgstraat in Rotterdam-West.
18/12 16u00  Kritiek groeit op gedragsregels Eerste KamerDeskundigen vinden dat de Eerste Kamer een externe toezichthouder nodig heeft, die waakt over de integriteit van de senatoren.
18/12 16u00  Europese auto's moeten sneller schoon wordenAuto's die uit de EU komen moeten in hoger tempo schoner worden. Dat zijn de EU-lidstaten en het Europees Parlement overeengekomen.
18/12 15u45  De porseleinslak, populair bij aquariumhoudersIn mijn kindertijd verzamelde ik schelpen en nog altijd speur ik stranden en oevers af. Ik doe dat bewust of onbewust. Bewust zoek ik op stranden, onbewust bij zoetwater of te land.
18/12 15u30  Kan Mourinho, The Special One, ooit nog speciaal zijn?José Mourinho is een van de grootste trainers in de voetbalgeschiedenis. Maar de tijden zijn in zijn nadeel veranderd. Ook Manchester United ontsloeg hem.
18/12 15u15  CDA ziet in advocaat Rutger Ploum de gedroomde voorzitterRutger Ploum moet de nieuwe voorzitter worden van het CDA. Het partijbestuur draagt hem voor als opvolger van de vertrekkende Ruth Peetoom.
18/12 15u00  ‘Russen bleven Trump ook na verkiezing helpen’Terwijl Donald Trump fulmineerde tegen de benoeming van de een speciale aanklager, kwam er vorig jaar steun voor hem uit Rusland. Vanaf nep-accounts op sociale media, van het soort dat hem ook had geholpen bij het winnen van de presidentsverkiezingen, werd aanklager Robert Mueller zwartgemaakt.
18/12 14u45  De wereld van de student is ingrijpend veranderd, het is er niet leuker op gewordenOvervolle collegezalen, schulden en stress. In minder dan twintig jaar veranderde het leven voor de Nederlandse student totaal. De huidige en een oud-studentenvertegenwoordiger leggen het studentenleven langs de meetlat.
18/12 14u15  De tirannie van perfectie, en wat je eraan kunt doenFilosoof Welmoed Vlieger (1976) studeerde wetenschap van godsdienst en levensbeschouwing, en ook wijsbegeerte aan de Universiteit van Amsterdam.
18/12 13u15  Eindelijk die fax eruit: de Hoge Raad gaat digitaalBurgers die betrokken zijn bij strafzaken tot aan de Hoge Raad kunnen hun zaak vanaf nu volledig digitaal volgen. Minister Sander Dekker (rechtsbescherming) opende gisteren de webpagina 'mijn zaak'.
18/12 13u00  Een gesloten kerk hoeft niet te verdwijnenVorig jaar nog moesten tachtig kerken sluiten. Als niemand ingrijpt, worden veel van die gebouwen gesloopt, maar een nationaal fonds kan dat voorkomen.
18/12 12u15  Rob Schouten probeert ergens iets van te vinden, maar het lukt niet zoRob Schouten schrijft een wekelijkse column over kunst, cultuur en het leven zelf.
18/12 11u45  Beloningsregels bankiers opnieuw verscherptHet vertrouwen in de financiële sector is tien jaar na de financiële crisis nog altijd laag. Dat moet veranderen, schrijft minister Hoekstra van financiën in een brief aan de Tweede Kamer.
18/12 11u30  Laat bedrijfsarts meedenken over behandeling kankerpatiëntTerugkeer naar het werk na behandeling tegen kanker gaat sneller en beter wanneer een gespecialiseerde bedrijfsarts meedenkt over de keuze voor behandeling, schrijven Cobi Oostveen, Ton Jenner en Desiree Dona namens de Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde.
18/12 11u15  Hoe verf duurzaam kan drogen door bindmiddel van sloophoutLees meer >
18/12 11u15  Stop met het verslechteren van de oudedagsvoorzieningHet pensioen en de AOW gaan maar achteruit. En daar moet nu eens een einde aan komen, vindt lezer en oud-vakbondsman Anne van Dijk uit Rottevalle.
18/12 11u15  ‘Duterte wil dictator worden, maar dat lukt hem niet’De Filippijnse president Duterte probeert alle macht te grijpen, zegt senator Antonio Trillanes. Maar de senator heeft goede hoop dat dit niet lukt. ‘De democratie op de Filippijnen zal overleven.’
18/12 11u15  Briefje van Oranje geveild voor 35.000 euroHet inmiddels legendarische briefje dat vorige maand een hoofdrol speelde bij de wedstrijd van het Nederlands elftal in de Nations League tegen Duitsland heeft bij een veiling van de Johan Cruyff Foundation 35.000 euro opgeleverd.
18/12 11u00  Filippijnse senator: Duterte wil dictator worden, maar dat lukt hem nietDe Filippijnse president Duterte probeert alle macht te grijpen, zegt senator Antonio Trillanes. Maar de senator heeft goede hoop dat dit niet lukt. ‘De democratie op de Filippijnen zal overleven.’
18/12 10u30  Briefje van Oranje levert 35.000 euro opAssistent-bondscoach Dwight Lodeweges had een aangepaste opstelling geschreven op het briefje, dat door bondscoach Ronald Koeman werd doorgegeven aan de spelers op het veld. Oranje stond in Gelsenkirchen met 2-0 achter, maar kwam in de laatste minuten terug tot 2-2. Verdediger Virgil van Dijk, die op advies van de technische staf in spits was gaan spelen, schoot de gelijkmaker binnen.
18/12 10u30  Sportman en sportvrouw van het jaar? Eerder populairste sportman/vrouw van het jaarBij de keuze voor sportman en sportvrouw van het jaar lijkt populariteit helaas leidend, stelt schrijver Mark Schalekamp. De sportman en sportvrouw van het jaar worden op 19 december weer verkozen.
18/12 10u15  Ik kijk uit naar de meest gebruikte term van 2019: koopkrachtneutraal milieubeleidIrene van Staveren is hoogleraar ontwikkelingseconomie aan de Erasmus Universiteit. Voor Trouw schrijft ze om de week een column over economie.
18/12 10u15  China voert dwangarbeid in voor bijna miljoen OeigoerenPeking dwingt Oeigoeren te werken in kampen. Een nieuwe fase in de aanpak van de regio Xinjiang.
18/12 09u15  Hoogleraar Ido Weijers: Jongerenstrafrecht niet geschikt voor hardleerse veelplegersJonge veelplegers zijn niet gebaat bij het jongerenstrafrecht. Het werkt verwarrend en dus moet het terug naar de tekentafel, zegt emeritus hoogleraar Ido Weijers. ‘Trotse criminelen lachen erom.’
18/12 09u00  Gemeentemuseum Den Haag verandert naam in 'Kunstmuseum'Het Gemeentemuseum in Den Haag gaat volgend jaar verder onder de naam Kunstmuseum Den Haag. De huidige naam werkt niet goed, zo is binnen de muren vastgesteld.
18/12 08u30  Dankzij de ‘vieze’ luchtvaart pakken internationale reizigers vaker de treinInternationaal reizen met de trein zit in de lift dankzij de discussie over de hoge CO2-uitstoot van de luchtvaart. Dat stellen de NS en reisorganisatie de Treinreiswinkel tegenover Trouw op basis van cijfers over de groei van internationale treinreizen.
18/12 08u15  ‘Steunpunt voor (ex)jihadisten en hun familie is van nationaal belang’Geradicaliseerde jongeren en hun families zeggen baat te hebben bij de ondersteuning door het zogenoemde Landelijke Steunpunt Extremisme (LSE). Dat werd in 2015 opgericht na een hoos aan Syriëgangers die zich vanuit Nederland bij jihadistische strijdgroepen als IS wilden aansluiten.
18/12 08u00  Even over Rutte's briefDrie keer per week schopt Sylvain Ephimenco in Trouw heilige huisjes omver.
18/12 07u15  Onderzoek: steunpunt voor (ex)jihadisten en hun familie is van nationaal belangGeradicaliseerde jongeren en hun families zeggen baat te hebben bij de ondersteuning door het zogenoemde Landelijke Steunpunt Extremisme (LSE). Dat werd in 2015 opgericht na een hoos aan Syriëgangers die zich vanuit Nederland bij jihadistische strijdgroepen als IS wilden aansluiten.
18/12 06u00  ‘Blokkeerfries’ uitgeroepen tot woord van het jaar 2018De term ‘blokkeerfries’ is uitgeroepen tot het woord van het jaar 2018. Het woord kreeg 55 procent van de stemmen en kreeg daarmee ruimschoots de voorkeur boven ‘yogasnuiver’ en ‘mangomoment’.
18/12 02u15  De internationale trein loopt ver achter op de groene reizigerDe internationale trein wordt een steeds populairder alternatief voor het vliegtuig. De Treinreiswinkel profiteert. ‘Mensen zeggen niet alleen dat ze beter met de trein kunnen reizen, ze doen het ook echt.’ Alleen: de internationale treinwereld is er nog lang niet klaar voor.
18/12 00u30  May ontkent wel verdacht hard dat er een tweede referendum komt, zeggen analistenPremier May brengt haar deal weer in stemming. Er wordt vermoed dat ze ondertussen een tweede referendum overweegt.
18/12 00u15  Inkomen boeren flink omlaag door droogte van afgelopen zomerDe ernstige droogte van afgelopen zomer heeft Nederlandse boeren en tuinders flink in de portemonnee ­geraakt. Het gemiddelde inkomen in de land- en tuinbouw daalde in 2018 naar ongeveer 42.000 euro per jaar, ruim 30.000 euro minder dan in het topjaar 2017.
18/12 00u00  Schoolexamen is het ondergeschoven kindjeDoor de grote aandacht voor het centraal examen raken de schoolexamens ondergesneeuwd.
18/12 00u00  May ontkent wel verdacht hard dat er geen tweede referendum komt, zeggen analistenPremier May brengt haar deal weer in stemming. Er wordt vermoed dat ze ondertussen een tweede referendum overweegt.
17/12 23u45  Voor een Michelin-ster moet je als chef het bos inVluchtige trends zijn aan sterrenrestaurants niet besteed, maar streek­producten zijn een blijvertje. Erik de Mönnink stuurt zijn koks het bos in.
17/12 23u15  Valt Picnic nu wel of niet onder een cao?Werknemers van onlinesupermarkt Picnic klagen over een te laag salaris. Het is niet de eerste start-up die in opspraak raakt, maar de regels zijn niet altijd eenduidig.
17/12 23u00  Demonstranten in Boedapest eisen zendtijdVoor de vijfde keer in een week gaan duizenden Hongaren de straat op. De oppositie bivakkeert in het gebouw van de staats-tv.
17/12 23u00  Hoogleraar Ido Weijers: Straf hardleerse jongeren als volwassenenJonge veelplegers zijn niet gebaat bij het jongerenstrafrecht. Het werkt verwarrend en dus moet het terug naar de tekentafel, zegt emeritus hoogleraar Ido Weijers. ‘Trotse criminelen lachen erom.’
17/12 22u45  Bonje in de coalitie om Lelystad AirportDe opening van Lelystad Airport in 2020 wordt steeds onwaarschijnlijker. Minister Cora van Nieuwenhuizen van infrastructuur en waterstaat zit klem tussen eisen van de Europese Commissie en de wensen van haar eigen coalitie. Dinsdag debatteert de Tweede Kamer over de luchthaven.
17/12 22u00  Italië snijdt toch in begroting en hoopt zo Europese sancties af te wendenRome bezwijkt onder druk van de Europese Commissie en rijke ondernemers: de begroting wordt aangepast.
17/12 21u45  May hoopt ergens in de toelichting een wonderformulering toe te voegenPremier May brengt haar deal weer in stemming. Er wordt vermoed dat ze ondertussen een tweede referendum overweegt.
17/12 21u30  De kinderen van groep 7 helpen bij het kiezen van hun nieuwe schooldirecteurIn Waalwijk krijgen de leerlingen van de Juliana van Stolbergschool een stem bij de keuze van hun nieuwe directeur. De school vindt het belangrijk dat kinderen meedenken over de toekomst.
17/12 19u30  Ondanks haar succes moest Evelyn Berezin (1925-2018) als vrouw vechten voor haar kansenEen feministe wilde Evelyn Berezin zich niet noemen. Toch had ze een verheven doel met haar revolutionaire uitvinding, de geautomatiseerde tekstverwerker. Met het overbodig worden van de bulk aan geestdodend tikwerk, zouden secretaresses doorstromen naar interessantere functies.
17/12 18u45  Ineens ben je 75 miljoen waard. Wat doet dat met een jonge voetballer?Ajax-voetballer Frenkie de Jong verhuist mogelijk voor 75 miljoen euro naar Paris Saint-Germain. Hoe houd je het hoofd dan koel als sporter?
17/12 18u15  Welbespraakt en beleefd: De 19-jarige De Ligt is een atypische voetballerAjax speelt in de achtste finale van de Champions League tegen Real Madrid, zo heeft de loting in Nyon vandaag uitgewezen. De plaatsing bij de laatste zestien is een bewijs dat Nederland weer een beetje meetelt in het internationale voetballandschap. Vanavond wordt dat bekrachtigd in Turijn, waar Ajax-verdediger Matthijs de Ligt (19) de prijs voor beste Europese voetballer onder 21 jaar krijgt uitgereikt.
17/12 18u00  Liever een land met minder inwonersWaarom moeten we ons in Nederland verplicht voelen mensen uit andere continenten op te nemen, vraagt Wim Jansen, lezer uit Hellevoetsluis, zich af.
17/12 17u30  Je blijft rondjes lopen om de beelden van Maartje KorstanjeDe beelden van kunstenaar Maartje Korstanje (Goes, 1982) zien eruit of ze bij de natuurlijke selectie zijn afgevallen en vergeten. Ze maakte een grote serie nieuwe beelden voor een solotentoonstelling in Kampen.
17/12 17u00  Jan Boon (1930-2018) hield van een groots en meeslepend levenTrouw beschrijft het leven van onlangs overleden heel gewone of bekende mensen. Heeft u zelf een tip voor Naschrift? Mail ons via naschrift@trouw.nl
17/12 16u15  Komische musical van Jon van Eerd is een heerlijke kluchtMusical Charley Het Pretpakhuis ★★★☆☆
17/12 15u45  VVD voert campagne als beschermer van ‘teer vaasje’ NederlandWat werkte bij de Kamerverkiezingen van maart 2017 zal het twee jaar laten ook wel goed doen bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten, moet de VVD gedacht hebben. Opnieuw trappen de liberalen hun campagne af met een open brief aan de Nederlandse bevolking van premier en partijleider Mark Rutte.
17/12 15u30  Britse export stort in door besluiteloosheid over brexitIn de algehele chaos en besluiteloosheid over de koers van de brexit is er maar één rotsvaste zekerheid: de Britse economie is de klos. Die kille vaststelling is aan de hand van statistieken en cijfers te maken.
17/12 15u15  Personeelstekort zet rem op economische groeiDe Nederlandsche Bank verlaagt de groeiverwachting voor de komende jaren. Steeds meer bedrijven lopen tegen hun grenzen aan nu zij onvoldoende geschikt personeel kunnen vinden.
17/12 14u45  BinckBank komt in Deens-Chinese handenAchter de nieuwe eigenaar Saxo Bank zit de Chinese autobouwer Geely.
17/12 14u30  Brigitte Kaandorp weet de slappelachspieren te vindenCabaret Brigitte Kaandorp Eh.... ★★★☆☆
17/12 14u00  Haitink helpt ons een glimp van Bruckners hemel op te vangenklassiek Concertgebouworkest Mozart, Bruckner ★★★★☆
17/12 14u00  Een zaaddonor in de tuinIedere dag verwondert Koos Dijksterhuis zich over iets dat groeit of bloeit.
17/12 13u45  Opkomst en ondergang van het wonderduo, stadhouder Maurits en Van Oldenbarnevelt. Wie kent het verhaal nog?De relatie tussen Johan van Oldenbarnevelt en stadhouder Maurits is een waar koningsdrama. Maar wie kent het nog?
17/12 13u00  Treffen met Real Madrid nieuw hoogtepunt voor Matthijs de Ligt, de Golden Boy van AjaxAjax speelt in de achtste finale van de Champions League tegen Real Madrid, zo heeft de loting in Nyon vandaag uitgewezen. De plaatsing bij de laatste zestien is een bewijs dat Nederland weer een beetje meetelt in het internationale voetballandschap. Vanavond wordt dat bekrachtigd in Turijn, waar Ajax-verdediger Matthijs de Ligt (19) de prijs voor beste Europese voetballer onder 21 jaar krijgt uitgereikt.
17/12 13u00  Aan urgentie geen gebrek: de beste filosofieboeken van 2018Welke filosofieboeken werkten dit jaar verdiepend? Vier filosofiemedewerkers van Trouw tippen hun favorieten van het jaar. Moeten we over natuur, autonomie en geluk radicaal anders gaan denken?
17/12 13u00  Opkomst en ondergang van het wonderduo, stadhouder Maurits en Van Oldenbarnevelt. Wie ken het verhaal nog?De relatie tussen Johan van Oldenbarnevelt en stadhouder Maurits is een waar koningsdrama. Maar wie kent het nog?
17/12 12u30  Coalitie worstelt zich naar nationaal klimaatakkoordDe VN-klimaattop in Katowice is voorbij, de gesprekken over het Nederlandse klimaatakkoord gaan de laatste week in. Vrijdag moet er resultaat zijn. Het prestige van het kabinet en vooral premier Rutte staan op het spel.
17/12 12u30  Wat is de Grammaticale Structuur van het Decennium?Grammaticale geschillen, etymologische enigma's en andere taaltwijfels, voor u opgehelderd door Peter-Arno Coppen en Ton den Boon.
17/12 12u00  Ik vind nog steeds dat je niet in een paars prethemd naar een begrafenis gaatRob Schouten schrijft een wekelijkse column over kunst, cultuur en het leven zelf.
17/12 11u45  Dit aangrijpende koningsdrama houdt de vaderlandse geschiedenis levendDe relatie tussen Johan van Oldenbarnevelt en stadhouder Maurits is een waar koningsdrama. Maar wie kent het nog?
17/12 11u45  Wat is natuur nog in dit land?Twee boeken over mens en natuur in Nederland, geschreven door twee verschillende auteurs: een filosoof en een biologe. Een dubbelinterview. ‘De natuur moet ons weer raken.’
17/12 10u30  Het Kremlin zit in zijn maag met deze rappersPresident Poetin wil dat rappers hun toon matigen. Maar zowel artiesten als hun fans zijn vastberaden om zich niet de mond te laten snoeren.
17/12 10u15  Boedapest moddert voort met metrokaartjes uit communistische tijdenDe controlepoortjes bij de metro stonden er al en in een deel van de bussen hing een chipkaartlezer. Even leek het erop dat de langverwachte Rigo-chipkaart voor het openbaar vervoer in Boedapest er echt zou komen.
17/12 10u00  Aan de lege patronen op straat zie je hoe ontzettend veel lachgas er omgaatVeel jongeren gebruiken lachgas voor een goedkope, korte kick. De patronen gooien ze daarna op straat. Maar je kunt ze ook oprapen en er kerstballen van maken. Of de Domtoren.
17/12 09u45  Mannen domineren ook de Top 2000: een alledaagse uitwas van structurele ongelijkheidDat er zo weinig vrouwen in de Top 2000 staan, laat zien hoe ongelijkheid werkt, ook in de muziek, schrijft Aafke Romeijn.
17/12 09u30  Baudet was even vergeten dat de Kamer twee zeer bijbelvaste fracties teltIn het debat over het VN-migratiepact dacht het Kamerlid Baudet er verstandig aan te doen de Bijbel te citeren. Uit de heilige schrift zou volgens hem blijken dat Christus ons leert niet zozeer te houden van mensen ver weg, als wel van onze náásten.
17/12 09u15  May zet alles op alles voor haar brexitdeal, terwijl Londen alternatieven onderzoektEr circuleren nieuwe voorstellen om de brexit tot een goed einde te brengen. Onder anderen Tony Blair laat van zich horen. Theresa May wil daar echter niets van weten.
17/12 09u15  Republikeinen en Trump spelen het hard, nu het nog kanTrouw-correspondent Bas den Hond (standplaats Boston) schrijft wekelijks een column over de Amerikaanse politiek.
17/12 08u45  ‘Gevoel voor tumor’: een NPO-serie om te bingewatchenVier keer per week schrijven Renate van der Bas en Maaike Bos columns over televisie.
17/12 08u30  Acht seconden die alles beslissenHet oog van de naald had gistermiddag de vorm van een schoen. Een grijze schoen met oranje strepen en een oranje zool. De schoen zat aan de rechtervoet van Arthur De Sloover. Even was die schoen, samen met de bal, op het hockeyveld van Bhubaneswar, India, het centrum van het universum.
17/12 08u30  Het advies van de commissie-Remkes verdient een diepgravend debatDe analyse in het eindrapport van de staatscommissie parlementair stelsel staat als een huis. Er zijn grote problemen in de democratie, doordat groepen zich gebrekkig vertegenwoordigd voelen. Tegelijkertijd wordt de democratische rechtsstaat bedreigd.
17/12 08u15  ‘Wie hoopte op een klimaatakkoord dat de mensheid redt, zo werkt het niet’Zeker, het zijn technische afspraken met gortdroge bepalingen. Maar wel zeer belangrijk, zegt de leider van de Nederlandse delegatie op de klimaattop in Polen, Ivo de Zwaan.
17/12 07u15  Het mensbeeld waarop de democratische samenleving is gestoeld, staat op de tochtIn het debat over het VN-migratiepact dacht het Kamerlid Baudet er verstandig aan te doen de Bijbel te citeren. Uit de heilige schrift zou volgens hem blijken dat Christus ons leert niet zozeer te houden van mensen ver weg, als wel van onze náásten.
17/12 05u45  Wegens seksueel misbruik gezocht Braziliaans medium meldt zich bij de politieDe Braziliaanse spiritueel genezer João Teixeira de Faria, die onder de naam João de Deus (Jan van God) internationale bekendheid verwierf als ‘wonderdokter’, heeft zichzelf aangegeven bij de politie. De autoriteiten hadden vrijdag een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen hem. De 76-jarige De Faria wordt ervan verdacht dat hij op grote schaal vrouwelijke patiënten seksueel heeft misbruikt.
17/12 05u15  Beloofde inspraak van student bij besteding van basisbeursgeld blijft uitUniversiteiten en hogescholen laten na om studenten te betrekken bij de besteding van het geld dat ze krijgen vanwege het afschaffen van de basisbeurs. Dat moet beter, vindt studentenorganisatie Iso.
17/12 02u15  Omstreden weekmakers aangetroffen in Chinees speelgoedDouaneautoriteiten in Oost-Europa hebben een grote partij Chinees speelgoed vernietigd, omdat er te hoge concentraties van omstreden weekmakers (ftalaten) in zaten. Het gaat om 31.590 stuks speelgoed.
17/12 02u15  Zware kritiek op het functioneren van de rechtsstaat in EU-lidstaat MaltaDe Maltese premier heeft veel te veel macht, concludeert de commissie die toeziet op de rechtsstaat in Europa. Het is de zoveelste tik op de vingers voor Malta, maar de Europese Commissie houdt zich tot op heden stil.
16/12 23u00  Brons op EK betekent voor handbalster Visser een emotioneel en speciaal afscheidHet was lang onzeker of Maura Visser zou meedoen aan het EK. Gisteren speelde ze haar laatste interland.
16/12 22u45  Sven Kramer reed weer eens lekker, maar: ‘Goed zijn, dat blijft heel moeilijk’Bij zijn rentree werd Sven Kramer derde op de 5 kilometer. Hij liet zich eindelijk weer eens in positieve zin gelden.
16/12 22u30  Het plan van Katowice toont de angst om door te pakken voor het klimaatNa ruim twee weken praten ligt er een mager actieplan, dat kleine stapjes zet richting de ambitieuze ‘Parijs-doelen’.
16/12 21u15  Ranomi Kromowidjojo neemt drie gouden plakken mee naar huisVeel concurrenten ontbraken, maar ook met hen erbij had Ranomi Kromowidjojo hoge ogen gegooid. Zij zwom in China drie keer een kampioenschapsrecord.
16/12 21u00  Nederlandse hockeyers moeten zich troosten met WK-zilverTranen vloeiden er bij de Oranje-spelers, na afloop van de spannende finale. Deze generatie hockeyers was nog nooit zo dicht bij een gouden medaille op een WK.
16/12 20u45  Raad eens wat het meest gebruikte wachtwoord isDit stuk bevat geen nieuws. Want al vijf jaar prijkt hetzelfde meest gebruikte wachtwoord bovenaan de lijst.
16/12 20u15  Geen plofpaddestoelen, maar echte shiitakes van de VeluweIn de serie 'Zelfgemaakt' vertellen mensen hoe ze van hun ambacht hun beroep gemaakt hebben.
16/12 20u00  De porno van Cinema Royale maakte plaats voor het bakkersgilde en zijn broodTerwijl in België het wel of niet ondertekenen van het Marrakesh-pact tot een regeringscrisis leidde, raakte ik gegrepen door een boekje met de intrigerende titel ‘International Bakery (Voorheen Cinema Royale)’.
16/12 19u45  De Alde Feanen, het land van de doereboutDe mooiste fiets- en wandelroutes door Nederland, uitgeprobeerd door de Trouw-redactie.
16/12 19u30  De boer van de toekomst heeft zin om te zwetenPeter Henk Steenhuis onderzoekt de zin van ons werk en leven.
16/12 18u30  Winterweer leidt tot ongelukken, vertragingen én sneeuwpretDe sneeuw en gladheid hebben tot meerdere ongelukken geleid. Het winterse weer veroorzaakte bovendien wisselstoringen, waardoor treinen met vertraging reden.
16/12 17u45  Wandelen in de Canadese Rockies? Studeer vooraf wat liedjes inReisreportages vanuit bijzondere bestemmingen, boeiende steden en verre streken. Met reistips.
16/12 17u15  Veiliger gebruik van implantaten vergt een radicale omslagMeer toetsing van medische hulpmiddelen betekent ook het opgeven van privacy, stellen Martine de Vries, kinderarts en medisch ethicus van het LUMC en Rieke van der Graaf, medisch ethicus van het UMC Utrecht.
16/12 16u30  ‘Cold War’ uitgeroepen tot Beste Europese FilmDe Poolse liefdesfilm Cold War is zaterdag tijdens de uitreiking van de European Film Awards in Sevilla als grote winnaar uit de bus gekomen. De Poolse regisseur Pawel Pawlikowski (61) won in bijna alle belangrijke categorieën: beste film, regie, scenario, actrice en montage.
16/12 15u30  Dit klimaatakkoord is te vrijblijvend, zeggen milieuorganisatiesHet klimaatakkoord dat zaterdag in Katowice gesloten werd, had veel concreter kunnen zijn. Milieuorganisaties zijn bezorgd, maar zien wel lichtpuntjes.
16/12 13u45  Omschrijf de gele hesjes als een ‘veenbrand’ en je hebt altijd gelijkMet een slimme term kun je de werkelijkheid niet alleen beschrijven, maar ook maken. Bestuurskundige Hans de Bruijn wijst wekelijks op voorbeelden van framing.
16/12 13u45  Ontroerend, het idee dat papa je altijd beschermt tegen het kwadeSchrijfster Elke Geurts beschrijft hoe een scheiding een leven omver kan halen.
16/12 13u45  ‘Mijn man gooide al mijn hoofddoeken in de kliko’In de interviewserie ‘De Appel en de Boom’ vertellen ouder en kind over de rol van de islam in hun leven. Hoe anders zijn ze?
16/12 13u30  Nederlandse politici zijn meer verbonden aan het bedrijfsleven dan aan de literatuurBalkenende was bij de opening van de LXRY-beurs en op televisie vroegen ze hem naar de Balkenendenorm. Zijn schuldbewuste lachje deed me denken aan het voorjaar van 2010 toen hij voor het laatst campagne voerde. Ik moest toen een reportage over hem schrijven, dus ik heb hem goed geobserveerd.
16/12 13u15  ‘Mijn hoofddoek heeft me minder flirterig gemaakt’In de interviewserie ‘De Appel en de Boom’ vertellen ouder en kind over de rol van de islam in hun leven. Hoe anders zijn ze?
16/12 13u00  Winters weer zorgt voor ongelukken, vertragingen en sneeuwpretDe sneeuw en gladheid hebben tot verschillende ongelukken geleid. Het winterse weer veroorzaakte bovendien voor wisselstoringen op het spoor.
16/12 12u45  Wat is beter: een leider op basis van gezag of macht?Mark van Vugt, hoogleraar evolutionaire psychologie aan de VU, schrijft een column over opvallende aspecten van menselijk gedrag.
16/12 12u45  Fotograaf Ruben Timman heeft het museum uit zijn droom werkelijkheid gemaaktInterviewrubriek waarin Trouw mensen vraagt waar ze over dromen, overdag of 's nachts.
16/12 11u45  Eindelijk ligt er een klimaatdeal in Katowice, maar er moet nog veel gebeurenNa een extra dag praten ligt er eindelijk een klimaatdeal in Polen. Meer dan een begin bij de ‘Parijs-doelen’ zat er niet in. Dus: Op naar de volgende top.
16/12 11u30  Waarom sleutelen aan het DNA van embryo's straks misschien gewoon isChinese wetenschapper He Jiankui kreeg een storm van kritiek over zich heen toen hij meldde dat er een tweeling was geboren met door hem veranderd DNA. Onverantwoord, zegt voortplantingsarts Sjoerd Repping. Maar: “Sla het debat nu niet dood.”
16/12 11u15  Koot en Bie op repeat, uit eerbied voor mijn moederAuteur en dichter Erik Jan Harmens schrijft wekelijks over wat er gebeurt in zijn drukke hoofd.
16/12 11u15  Tom Dumoulin verkiest Giro boven TourNiet de Tour de France, maar de Ronde van Italië is volgend jaar het belangrijkste doel voor Tom Dumoulin. De beste ronderenner van Nederland wil liever de Giro nog een keer winnen dan dat hij zich volgend jaar volledig op de Tour richt.
16/12 10u15  Schrijfster Maryse Condé ontvangt de alternatieve Nobelprijs. ‘Literatuur is geen wapen’De hoogste boeken-eer is de Nobelprijs. Die is dit jaar niet uitgereikt. Maryse Condé ontving deze week in Zweden de alternatieve Nobelprijs. Vriendin Mineke Schipper was erbij.
16/12 10u15  Binnenkort in Google Translate: het Tigrinya. Met dank aan Rotterdamse EritreeërsIn het Groothandelsgebouw in Rotterdam digitaliseren Eritreeërs hun taal. Uiteindelijk moet die in een vertaalcomputer kunnen om vluchtelingen te helpen hun draai te vinden.
16/12 09u30  Juist de kerk mag nooit een elite blijvenTrouw-redacteur Stijn Fens volgt de katholieke kerk al decennia op de voet en schrijft columns over het geloof en zijn persoonlijk leven.
16/12 09u30  Wetenschappelijke ethiek in China: er is nog veel werk aan de winkelNatuurlijk was Wang Yifang, medisch ethicus aan de Peking Universiteit, verontwaardigd toen hij hoorde van het experiment met genetisch gemanipuleerde baby’s. Al jaren probeert Wang Chinese wetenschappers te overtuigen van het belang van ethische grenzen.
16/12 08u15  Remkes maakt de weg vrij voor Nederlandse Berlusconi’sHans Goslinga trad in 1978 in dienst van de parlementsredactie van Trouw, waar hij in 1993 politiek commentator werd. Elk weekend schrijft hij een beschouwing over de staat van onze politiek en onze democratie.
16/12 08u00  ‘Heldinnen’: Mini biografieën van vrouwen, ter inspiratie voor rebelse meisjesRecensies van boeken voor een wat jongere doelgroep, die natuurlijk ook door volwassenen mogen worden gelezen.
16/12 08u00  Schrijfsters zoeken een ‘ongrijpbaar ik’ om zelf buiten schot te blijvenSchrijvers zijn op zoek naar een alternatief, ongrijpbaar ‘ik’, want wie boeken publiceert werpt zichzelf voor de leeuwen.
16/12 08u00  Shirin Musa vertikt het om naar Mekka te gaan: ‘Ik eer God al elke dag’Arjan Visser interviewt iedere twee weken iemand aan de hand van de Tien Geboden.
16/12 07u45  Schrijfster zoeken een ‘ongrijpbaar ik’ om zelf buiten schot te blijvenSchrijvers zijn op zoek naar een alternatief, ongrijpbaar ‘ik’, want wie boeken publiceert werpt zichzelf voor de leeuwen.
16/12 07u45  Abdelkader Benali: Ik ben klaar met makkelijke romans, choqueer mijAbdelkader Benali zag als juryvoorzitter van de Libris Literatuurprijs dat ‘moeilijke‘ boeken lastig te nomineren zijn.
16/12 07u45  Herman Van Rompuy: Het groteske machogedrag van politici - waarom?Balsem voor de ziel zijn de memoires van de ex-voorzitter van de Europese Raad Herman Van Rompuy. ‘Dat machogedrag, bijna grotesk.’
16/12 07u30  Familie van in VS overleden migrantenmeisje (7): ‘Ze was niet uitgedroogd’Het zevenjarige meisje uit Guatemala dat stierf nadat zij en haar vader werden vastgehouden door Amerikaanse grensagenten, was gezond en had voldoende gegeten en gedronken. Dat zegt de familie van de overleden Jakelin Caal in een verklaring.
16/12 07u30  Moslims in de Indiase deelstaat Assam vrezen stateloosheidOnrust in de Indiase deelstaat Assam. Leden van de islamitische minderheid dreigen hun Indiase nationaliteit te verliezen.
16/12 00u00  Gele hesjes betogen opnieuw in Frankijk, meer dan 100 arrestatiesDuizenden demonstranten zijn vandaag voor het vijfde weekend op rij in Frankrijk de straat opgegaan om tegen de regering van president Emmanuel Macron te protesteren. Bij de protesten in de hoofdstad zijn zeker 168 mensen gearresteerd.
15/12 23u30  Er ligt een eindelijk een klimaatdeal in Polen, maar er moet nog veel gebeurenNa een extra dag praten ligt er eindelijk een klimaatdeal in Polen. Meer dan een begin bij de ‘Parijs-doelen’ zat er niet in. Dus: Op naar de volgende top.
15/12 22u15  Er ligt een eindelijk een klimaatdeal in Polen, maar meer dan prille afspraken zat er niet inNa een extra dag praten ligt er eindelijk een klimaatdeal in Polen. Meer dan een begin bij de ‘Parijs-doelen’ zat er niet in. Dus: Op naar de volgende top.
15/12 20u15  Shirin Musa van Femmes for Freedom vertikt het om naar Mekka te gaan: ‘Ik eer God al elke dag’Arjan Visser interviewt iedere twee weken iemand aan de hand van de Tien Geboden.
15/12 19u30  Voor veel Arabieren staat het Taksim-plein voor alles wat God verboden heeftUitdijende metropolen bieden een groeiend deel van de wereldbevolking onderdak. Hoe houden de mensen het daar leefbaar? Trouw-correspondenten doen wekelijks verslag uit hun eigen megastad.
15/12 19u00  Een geamputeerd hommeltje? Dat is dus precies hoe de vrouwelijke kleine wintervlinder er uitzietJelle Reumer is paleontoloog. Voor Trouw bespreekt hij iedere week een dier.
15/12 18u45  Waarom sleutelen aan het DNA van embryo's volgens deze voortplantingsarts straks misschien heel gewoon isChinese wetenschapper He Jiankui kreeg een storm van kritiek over zich heen toen hij meldde dat er een tweeling was geboren met door hem veranderd DNA. Onverantwoord, zegt voortplantingsarts Sjoerd Repping. Maar: “Sla het debat nu niet dood.”
15/12 18u15  De Oekraïense kerk gaat door zonder MoskouVandaag wordt de Oekraïens-orthodoxe kerk officieel zelfstandig, los van de Russisch-orthodoxe kerk. Sommige priesters vrezen dat ze daarmee onderdeel worden van een politieke strijd.
15/12 18u00  Het voelt karig. Een moeder die je verjaardag met haar principes vergaltSchrijfster en theatermaakster Marjolijn van Heemstra denkt na over geld en wat van waarde is.
15/12 17u45  In de verfilming van ‘De geniale vriendin’ klinkt Napels door in elk detailWie is de mysterieuze Elena Ferrante? De Italiaanse regisseur Saverio Costanzo werkte nauw met de schrijfster samen voor de verfilming van ‘De geniale vriendin’. Maar alle contact ging per e-mail. ‘Ik heb het raadsel Ferrante niet ontsluierd.’
15/12 17u30  De hoofdsponsor is afgehaakt, en dan wordt bobsleeën een lastige zaakDe vrees van de bobsleeërs is bewaarheid: na het missen van de Spelen is de sponsor afgehaakt. En dan wordt bobben lastig.
15/12 17u15  Het wordt een barre winter in het Frankrijk van de gele hesjesNelleke Noordervliet, schrijfster van veelgelezen romans, geeft tweewekelijks haar visie op de actualiteit.
15/12 17u00  Mijn broer laat zijn telefoon niet met rust tijdens het rijden, moet ik er wat van zeggen?Beatrijs Ritsema over moderne etiquette. Heeft u vragen over de omgang met buren, collega's, familie, vrienden en kinderen? Mail ze naar beste@beatrijs.com
15/12 16u45  Moet de smartphone op stil bij het Kerstdiner?Monic Slingerland is chef opinie van Trouw. Elk weekend stelt ze een vraag aan de lezers, op woensdag verschijnt een selectie van de antwoorden.
15/12 16u30  De vernietiging van Obamacare wordt een gifpil voor de RepublikeinenDe veroordeling van het onder Barack Obama gerenoveerde zorgstelsel door een rechter in Texas is een politieke overwinning voor de Republikeinen. Maar in de praktijk zadelt de uitspraak hen op met de lastige taak om Obamacare te vervangen door een stelsel waar de Amerikanen net zo tevreden over zijn, schrijft correspondent Bas den Hond.
15/12 16u30  Hockeyers via shoot-outs naar WK-finaleDe Nederlandse hockeyers hebben zich geplaatst voor de finale van het WK in India. In Bhubaneswar won het elftal van bondscoach Max Caldas in een spannende halve finale via shoot-outs van Australië (4-3).
15/12 15u15  Wat drinken we bij het kerstdiner?Een vast panel test wekelijks wijn, bier, whisky en non-alcoholica.
15/12 15u00  Alle ophef op Twitter past niet bij de wintergedachteGrammaticale geschillen, etymologische enigma's en andere taaltwijfels, voor u opgehelderd door Peter-Arno Coppen en Ton den Boon.
15/12 14u45  Keer op keer verscheurt het dossier-Europa de oudste politieke partij ter wereldLees meer >
15/12 14u30  De overheid moet gratis DNA-kits beschikbaar stellen voor geadopteerdenKinderen hebben het recht hun biologische ouders te kennen, aldus het VN-kinderrechtenverdrag. Daarom moet de Nederlandse staat geadopteerden helpen, aldus Wen Xin van der Linden.
15/12 14u15  ProRail betaalt miljoenen voor grond die eerder voor weinig was aangebodenRuim achttien miljoen euro betaalde ProRail vorig jaar voor grond die het bedrijf eerder voor weinig van de NS had kunnen overnemen.
15/12 14u00  Benoeming van priester afgelast na melding van misbruikOmdat gevreesd werd voor seksueel misbruik is de benoeming van een rooms-katholieke priester onlangs niet doorgegaan. Tegen de geestelijke was enkele decennia geleden melding van seksueel overschrijdend gedrag gedaan, bleek uit antecedentenonderzoek dat aan elke priesterbenoeming vooraf dient te gaan.
15/12 13u45  Vooroordelen zitten ook in het denken en handelen van deze redactieCees van der Laan schrijft wekelijks over de discussies op de redactie en de keuzes van de krant.
15/12 13u00  Dit zijn de beste boeken van 2018 volgens onze recensentenHet kalifaatmeisje uit Zoetermeer, Thomas Rueb Laura H. (Das Mag)
15/12 13u00  Uw baard laten staan? Ga eerst even langs de fiscusHet Belasting- en Douanemuseum in Rotterdam laat voorbeelden zien van bizarre belastingen uit het verleden, het heden en de toekomst.
15/12 13u00  Bij Gerald Murnane is alleen de fictie een feitMet het oog van een antropoloog en de pen van een dichter doet Wim Boevink dagelijks verslag over de grote en kleine wereld om hem heen.
15/12 12u00  Als het een keer echt gaat hozen, is het noorden van Friesland er klaar voorDe Friese gemalen staan stil. De bodem is kurkdroog na de hete zomer. Intussen is er in noord-Friesland wel een compleet gemaal bijgebouwd. Want je kunt er op wachten: een keer gaat het vreselijk plenzen.
15/12 11u45  Heeft een stiefmoeder het recht om te straffen?Beatrijs Ritsema over moderne etiquette. Heeft u vragen over de omgang met buren, collega's, familie, vrienden en kinderen? Mail ze naar beste@beatrijs.com
15/12 11u30  Karin Luiten belooft oh's en ah's met dit uitgebreide kerstmenuSpeciaal voor alle kookliefhebbers bedacht Karin Luiten een kerstmenu met uitdagende gerechten, zoals een Italiaanse pastarol en huisgemaakte paté. Voor wie helemaal geen zin heeft om uren in de keuken te staan, is er een supersnelle variant van alle gangen.
15/12 11u30  Na ruim een eeuw krijgt Delius’ opera eindelijk een Nederlandse premièrePeter van der Lint schrijft iedere week met aanstekelijk enthousiasme over de wereld van de klassieke muziek.
15/12 10u45  Journalist Sinan Can zou best burgemeester van Nijmegen willen zijnTrouw vraagt wekelijks een bekende of minder bekende Nederlander: welke levenslessen heeft u geleerd?
15/12 10u30  Hoe de dragers van geitenwollensokken veranderden in elitaire Tesla-rijdersWe trekken ons terug in onze veilige bubbel. Verliezen we het vermogen elkaar te begrijpen en te bereiken? In een serie columns reist journalist Peter Henk Steenhuis langs de grenzen van onze taal op zoek naar de grenzen van onze werelden.
15/12 10u30  Een militair moet makkelijker agent kunnen worden - en andersomDe twee grootste werkgevers van Nederland willen samen optrekken om personeel te werven, te behouden en uit te wisselen. ‘Militairen die weggaan, halverwege de 20 en rond de 35, zijn voor de politie interessante kandidaten.’
15/12 10u00  Brexit-Britten zijn niet de weg kwijtNiet alleen het Britse proletariaat is en blijft voor een brexit, ziet de in Londen woonachtige Emma Blijdenstein bij haar buren en schoonfamilie.
15/12 09u45  Journalist Sinan Can: Ik zou best burgemeester van Nijmegen willen zijnTrouw vraagt wekelijks een bekende of minder bekende Nederlander: welke levenslessen heeft u geleerd?
15/12 09u00  Een overheidscampagne over nepnieuws: dat wringt, maar is niet overbodigDe mening van Trouw, verwoord door leden van de hoofdredactie en senior redacteuren.
15/12 08u45  Laat Tagliafico een inspiratie zijn om naar het andere te blijven kijkenChef sport Henk Hoijtink bespreekt in zijn columns de voetbalwereld.
15/12 08u30  Een bijzondere schoolfotograaf, op zoek naar de emoties achter de lachFotograaf Martijn van de Griendt volgde een jaar lang de basisschoolleerlingen van de Alan Turingschool in Amsterdam.
15/12 08u15  Leger en politie hebben elkaar steeds harder nodigTerreurdreiging en opkomende internationale criminaliteit zorgen ervoor dat de krijgsmacht en de politie naar elkaar toegroeien. Tijd om veel intensiever samen te werken, zeggen de topmannen van beide organisaties.
15/12 07u30  De EU lijkt in een sterfhuisconstructie belandDrie keer per week schopt Sylvain Ephimenco in Trouw heilige huisjes omver.
15/12 04u30  Na de VS erkent ook Australië West-Jeruzalem als hoofdstad IsraëlDe Australische premier Scott Morrison heeft zaterdag verklaard dat zijn land West-Jeruzalem formeel erkent als de hoofdstad van Israël. De conservatieve minter-president, die in augustus aan de macht kwam nadat zijn meer gematigde voorganger Malcom Turnbull aan de kant was geschoven, volgt zo het voorbeeld van de Amerikaanse president Donald Trump, die eerder al Jeruzalem erkende als Israëlische hoofdstad.
15/12 02u15  Defensie en politie gaan samen personeel wervenDe twee grootste werkgevers van Nederland willen samen optrekken om personeel te werven, te behouden en uit te wisselen. ‘Militairen die weggaan, halverwege de 20 en rond de 35, zijn voor de politie interessante kandidaten.’
15/12 02u15  Werken bij Picnic: ­te hoge werkdruk, onveilige omgeving en slechte beloningBij distributiecentra van online supermarkt Picnic is de werkomgeving ­onveilig, de werkdruk te hoog en de beloning ondermaats.
15/12 00u30  Een boete gekregen voor te hard rijden? Grote kans dat u een Audi, BMW of Landrover rijdtMensen met een auto van de zaak krijgen vaker een snelheids­bekeuring dan chauffeurs die in hun eigen wagen rijden.
14/12 23u30  Zwangerschap schaadt een tenniscarrière niet meer, dankzij Serena WilliamsTennissters die terugkeren op het hoogste niveau na een zwangerschap of blessureleed, krijgen een beschermde status.
14/12 23u15  Geen finale voor handbalsters na Franse invasieEen medaille zit er nog altijd in, maar wederom niet die zo vurig gewenste gouden. Frankrijk stopte de Nederlandse handbalsters in de halve finale van het EK: 27-21.
14/12 22u15  Schrale uitkomst Katowice dreigt: ‘Er ligt iets, maar dit is slappe hap’Een jongerenkoor zingt Michael Jacksons ‘Earth Song’, vrijdag, in een van de zalen in het labyrint van de klimaattop. Een lied over dreigende teloorgang in de wereld. Verklaarbare keuze. Ze zagen zojuist de afspraken die 194 landen, na twee weken praten, voorlopig afleverden. Daarin mist de politieke pit die het klimaat hard nodig heeft.
14/12 21u45  Activisten én Trump zien hun gelijk bevestigd na de dood van een 7-jarig migrantenmeisjeIn de VS ziet iedereen zijn gelijk bevestigd bij de dood van een 7-jarig meisje, dat met haar vader asiel aanvroeg.
14/12 21u30  Ook de onderwijsinspectie was niet alert genoeg bij het VMBO MaastrichtScholenkoepel LVO, waar ook het VMBO Maastricht onder valt, is nalatig geweest. Maar ook de inspectie treft blaam.
14/12 20u30  Ranomi Kromowidjojo vlindert naar tweede wereldtitelZwemster Ranomi Kromowidjojo heeft bij de WK kortebaan in Hangzhou haar tweede wereldtitel veroverd. De 28-jarige Groningse was gisteren de beste op de 50 meter vlinderslag, een dag eerder had ze al de 100 meter vrije slag gewonnen.
14/12 20u15  Kosovo richt gefrustreerd een eigen leger opBuiten Kosovo staat haast niemand te juichen, maar het besluit is genomen: er komt een Kosovaars leger.
14/12 19u30  De Chinese groei mindert vaart (daar is geen Trump voor nodig)Chinese consumenten doen minder grote uitgaven. Dat remt de economie meer af dan heffingen door de VS.
14/12 18u15  Maksim (14) en Denis (10) moeten toch terug naar OekraïneDe hier geboren Maksim (14) en Denis (10) moeten in Oekraïne wachten op de uitspraak van de rechter.
14/12 18u00  Dit is de extreemste aflevering ooit van ‘Help, Mijn Man Is Klusser’ (alweer)‘De laatste aflevering van ‘Help, Mijn Man Is Klusser!’ wordt extremer dan ooit’, las ik donderdag bij RTL. Ik liet me verleiden. Dit programma van John Wil­liams loopt al elf seizoenen en is een van mijn guilty pleasures wanneer ik moe ben.
14/12 17u30  Mijn man is klusser: Bij RTL kan het altijd ergerDe laatste aflevering van ‘Help, Mijn Man Is Klusser!’ wordt extremer dan ooit’, las ik donderdag bij RTL. Ik liet me verleiden. Dit programma van John Wil­liams loopt al elf seizoenen en is een van mijn guilty pleasures wanneer ik moe ben.
14/12 17u15  Budget voor eigen ontwikkeling te weinig gebruikt door werknemersRuim de helft van werkgevers meldt dat werknemers zich weinig bezighouden met het vervolg van hun loopbaan.
14/12 17u15  ‘Als ik zin heb om lang te douchen, doe ik dat. Als ik het warm heb, koop ik een airco’Wat doen mensen (niet) om het milieu te redden? Een dagelijkse rubriek tijdens de klimaattop in Polen. Vandaag: Thomas van Elst, werkzaam voor een bedrijf dat airconditioningapparatuur installeert.
14/12 17u15  Fransen op eigen bodem verslaan? De Nederlandse handbalsters kunnen hetHet is de Nederlandse vrouwen al eerder gelukt: winnen van én in Frankrijk. Het Franse team voelt de druk voor de wedstrijd van donderdag.
14/12 17u15  Het principe waarvoor pater Deckers met zijn leven betaaldeBespiegelingen over de islamitische wereld, door arabist en oud-redacteur van Trouw Eildert Mulder.
14/12 17u15  De huisspin heet niet voor niets huisspinIedere dag verwondert Koos Dijksterhuis zich over iets dat groeit of bloeit.
14/12 17u15  ‘Broeklozen’ heetten de gele hesjes tijdens de Franse revolutiePaul van der Steen bekijkt wekelijks het nieuws door een historische bril.
14/12 17u15  Mensenrechtenschendingen kunnen tegenwoordig min of meer ‘live’ worden gevolgdDe Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, die deze week haar zeventigste verjaardag viert, dient nog altijd als basis voor het werk van mensenrechtenactivisten. Daarbij maken ze gebruik van drones en satellietbeelden.
14/12 16u15  Drank en drugs zijn nooit ver weg in de straatoperaEr zullen altijd daklozen zijn, waarom geen opera met hen maken? Ramón Gieling deed het en maakte er tegelijk een indringende film over. “Ik wil daklozen niet als zielig afschilderen. Het zijn harde, moeilijke, onleefbare mensen.”
14/12 15u45  May naar huis met lege handen, onderhandelingen gaan doorEr kwam geen aanvullende verklaring. Er is geen inlegvel, geen aangepaste politieke verklaring, geen verzekering. De missie van Theresa May op de EU-top in Brussel lijkt mislukt.
14/12 14u45  Vetes maken de cao-onderhandelingen in metaal tot een gebed zonder endGrote kans dat er opnieuw stakingen uitbreken in de metaal. Door stijfkoppigheid van cao-onderhandelaars aan werkgevers- en werknemerszijde komen partijen niet tot afspraken. ‘Ze lijken elkaar niets te gunnen.’
14/12 14u30  Wenen start met statiegeld op bekers meeneemkoffieDe stad Wenen gaat de koffiebeker aanpakken. De groeiende populariteit van meeneemkoffie zorgt alleen in de Oostenrijkse hoofdstad jaarlijks al voor een afvalberg van zo'n 84 miljoen wegwerpbekers. In het centrum van de stad start daarom in januari een proef met koffiebekers met statiegeld, die kunnen worden ingeleverd bij speciale automaten.
14/12 14u30  Ook de academici komen in actie tegen hoge werkdrukMedewerkers van universiteiten demonstreren tegen bezuinigingen op het hoger onderwijs en de hoge werkdruk. Onder de noemer #WOinActie demonstreren docenten, hoogleraren en ander personeel vandaag op het Malieveld in Den Haag.
14/12 14u00  Personeelstekorten gaan nu echt pijn doenDe meeste bedrijven groeien door in 2019 en 2020 maar wel minder hard dan ze zouden willen. Een gebrek aan personeel is daarvan de oorzaak.
14/12 14u00  De slechtste slogans zijn toch vaak de leuksteSoms zijn reclameleuzen zo tenenkrommend slecht, dat ze eigenlijk best leuk zijn. De slechte slogans die kans maken op de titel ‘Slechtste Slogan’ zijn in ieder geval stuk voor stuk behoorlijk slecht. De winnaar van dit jaar is er weer een om over naar huis te schrijven: ‘Wij doen wel vrouwen maar knippen ze niet.’
14/12 14u00  Voorbereiden op dementie? Dat gaat dus nietBert Keizer is filosoof en arts bij de Levenseindekliniek. Voor Trouw schrijft hij wekelijks een column over zorg, filosofie, en de raakvlakken daartussen.
14/12 13u45  AIVD-Kerstpuzzel is dit jaar ietsje makkelijkerCarlo Verschoor is al begonnen. De 27-jarige Utrechtse wiskundige won de AIVD-Kerstpuzzel drie keer. Hij gaat er weer voor. En volgens Verschoor is de puzzel gemakkelijker dan vorig jaar.
14/12 13u45  Amerika worstelt met seksistische kerstklassiekerIn de Verenigde Staten ontspint zich een soort Pietendiscussie over een kerstliedje, met een problematische tekst. Kun je dat in 2018 nog draaien?
14/12 13u30  Het is begrijpelijk dat Chaja Polak haar vertrouwen in Trouw verloorOmbudsman Adri Vermaat van Trouw bespreekt journalistieke dilemma's en kijkt kritisch naar de werkwijze van de redactie.
14/12 13u30  CD's op vrijdag: Götterdämmerung, XXXtentacion & Jungle by NightDeze week luisterde de muziekredactie met veel plezier naar Wagner onder Jaap van Zweden, naar het onaffe, postume album van rapper XXXtentacion, naar de nieuwe Jungle by Night - maar zij was bovenal onder de indruk van pianiste Yuja Wang en celliste Doris Hochscheid.
14/12 13u15  EU-leiders radeloos over gebrek aan duidelijkheid MayDe voortekenen waren al niet goed, maar de Brusselse brexit-top van donderdagavond verliep voor de Britse premier Theresa May nog slechter dan vooraf verwacht.
14/12 12u15  Het groepje gereformeerden dat níet in PKN opging, houdt dapper standHet is deze week vijftien jaar geleden dat de toenmalige hervormde, gereformeerde en lutherse kerk besloten om te fuseren. Een half jaar later was de Protestantse Kerk in Nederland een feit. Zeven orthodox-gereformeerde kerken kozen ervoor zelfstandig te blijven. Maar hoe lang houden ze dat nog vol?
14/12 12u15  Luuk: De coach ging steeds een stapje verderLuuk von Burg trainde twee jaar onder basketbalcoach Edmar D., die vorig jaar 3,5 jaar cel en tbs kreeg voor seksueel misbruik van drie pupillen, webcamseks met twaalf minderjarigen en het maken van kinderporno. Zijn vroegere pupil Luuk vraagt zich nog steeds af waarom de club nooit heeft geïnformeerd of er bij hem iets is gebeurd.
14/12 11u45  Wat is er nou erg aan rotondekunst?Wat is daar nou erg aan? Leonie Breebaart onderzoekt in haar column de actualiteit op filosofische wijze.
14/12 11u30  Is niet ieders leven opgebouwd uit beelden die zich aan een herinnering hechten?Met het oog van een antropoloog en de pen van een dichter doet Wim Boevink dagelijks verslag over de grote en kleine wereld om hem heen.
14/12 11u15  Een collectieve zorgverzekering is niet altijd de beste - en meer overstaptipsZorgverzekeraars proberen nog twee weken met campagnes op radio, tv en online om nieuwe klanten te lokken. Maar wat als uw zorgverzekering via het werk loopt? Loont het dan om over te stappen?
14/12 10u15  We overleven deze hypermoderniteit heus welEen nieuw filosofieboek voor het vwo is wel heel negatief over onze tijd, vindt lezer Christiaan Roorda. Is er dan helemaal niets goed?
14/12 10u15  Vandaag is paars - ook voor veel christelijke jongerenGekleed in het paars betuigen scholieren overal in Nederland vandaag hun solidariteit met homoseksuelen en transgenders. Op veel scholen een feestje, al hebben gelovige jongeren het soms wat moeilijker.
14/12 10u00  Vandaag is paars voor veel christelijke jongerenGekleed in het paars betuigen scholieren overal in Nederland vandaag hun solidariteit met homoseksuelen en transgenders. Op veel scholen een feestje, al hebben gelovige jongeren het soms wat moeilijker.
14/12 09u45  Trump heeft haast, maar nieuw handelsverdrag met Canada en Mexico blijft onzekerPresident Trump wil dat het Congres zo snel mogelijk het nieuwe handelsverdrag tussen de Verenigde Staten, Canada en Mexico ratificeert. Maar of er genoeg afgevaardigden en senatoren voor de opvolger van Nafta zullen stemmen, is de vraag. Lobbyisten staan te trappelen.
14/12 09u45  De toekomst van het Nederlandse boerenbedrijf ligt in de jaren vijftigNederlandse boeren kunnen minder broeikasgas uitstoten als ze meer met de hand werken, berekent Reino Smit in zijn promotie. En hij geeft nog zeven suggesties voor een duurzame landbouwtoekomst.
14/12 09u45  Vaarwel dunschiller, hallo botte bijl: het is tijd voor een nieuw klimaatbeleidProducenten van fossiele brandstoffen hebben veel te lang kunnen meebeslissen over klimaatmaatregelen, vindt Femke Sleegers van Den Haag Fossielvrij. Zij bepleit een radicaal andere aanpak.
14/12 09u45  Arrestatie Chinese topvrouw is stok om hond te slaanWat heeft die mevrouw Meng Wanzhou, de topvrouw van Huawei die op verzoek van Amerika door Canada werd opgepakt, verkeerd gedaan? Niets volgens de Chinese autoriteiten en alles volgens de Amerikanen.
14/12 09u15  Mariah Carey ramt de feeststemming erin met onbeschaamde kerstkitschPOP Mariah Carey All I Want For Christmas Is You Tour Gezien: Ziggo Dome, 13-12 ★★★☆☆
14/12 09u15  Zeventien uur in de trein naar de Poolse klimaattopWereldleiders willen vandaag in Polen afspreken hoe ze het Parijse klimaatakkoord halen. Duizenden groene lobbyisten togen naar Katowice, om actie te vragen. Drie doorgewinterde Nederlandse deelnemers over hun verwachting.
14/12 09u00  Uitdelen van geld zonder te bezuinigingen schaadt de geloofwaardigheid van MacronDe mening van Trouw, verwoord door leden van de hoofdredactie en senior redacteuren.
14/12 09u00  Een Poolse klimaatdeal laat op zich wachtenDe klimaattop in Polen snakt nu naar succes. Afspraken waarmee landen het Parijs-akkoord kunnen halen, liggen er nog niet. Vrijdag is een doorbraak nodig, al behouden de deelnemers zich een uitloop tot zaterdag voor.
14/12 08u45  Het uitdelen van geld zonder te bezuinigingen schaadt de geloofwaardigheid van MacronDe mening van Trouw, verwoord door leden van de hoofdredactie en senior redacteuren.
14/12 08u00  Nooit was ik mij meer bewust van de macht van mijn paspoort en mijn ‘juiste’ geboorteplaatsDrie keer per week schrijft Stevo Akkerman een column waarin hij de 'keiharde nuance' en het 'onverbiddelijke enerzijds-anderzijds' preekt.
14/12 07u45  Een extra stukje tekst om het wantrouwen te bezweren, maar meer dan dat krijgt May nietZelfs May verwachtte geen onmiddellijke doorbraak over de brexit. Die kwam er ook niet, donderdag in Brussel. Wel hebben de 27 EU-leiders een tekst aangenomen waarmee ze de zogenoemde ‘backstop’ willen voorkomen.
14/12 07u45  Canadees Michael Spavor, in China opgepakt als ‘staatsgevaarlijk’, geldt als charmante kerelDe Canadese zakenman Michael Spavor leek volkomen ongevaarlijk, zelfs wat naïef. Toch werd hij maandag in China opgepakt op verdenking van ‘het in gevaar brengen van de Chinese nationale veiligheid’.
14/12 07u30  EU hoopt met extra tekst het brexitwantrouwen te bezweren, maar meer dan dat krijgt May nietZelfs May verwachtte geen onmiddellijke doorbraak over de brexit. Die kwam er ook niet, donderdag in Brussel. Wel hebben de 27 EU-leiders een tekst aangenomen waarmee ze de zogenoemde ‘backstop’ willen voorkomen.
14/12 07u15  Onderwijsraad: Segregatie op scholen neemt toeLeerlingen van verschillende niveaus zien elkaar minder vaak in de klas. Dat kan schisma’s in de maatschappij veroorzaken, waarschuwt de Onderwijsraad.
14/12 05u15  Geldt bij gevaar voor zelfdoding de geheimhoudingsplicht of de zorgplicht?De ouders van de 19-jarige Ximena Knol, die eerder dit jaar door zelfdoding om het leven kwam, hebben donderdag aangifte gedaan tegen de therapeute die haar behandelde. Zij verwijten de behandelaar dood door schuld. Onder meer omdat ze de geheimhoudingsplicht zwaarder liet wegen dan de zorgplicht.
14/12 04u00  Amerikaanse Senaat tegenover Trump met stemming over Saoedi-ArabiëDe door de Republikeinen gedomineerde Amerikaanse Senaat wil dat een einde komt aan de militaire steun die Saoedi-Arabië van de VS krijgt bij het conflict in Jemen. Ook stemde het hogerhuis van het parlement voor een resolutie waarin de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman verantwoordelijk wordt gehouden voor de dood van journalist Jamal Khashoggi.
14/12 02u15  856.000 Nederlanders in loondienst bouwen geen pensioen opRuim 850.000 werknemers bouwen via hun werkgevers geen pensioen op. Dat zijn er bijna vier keer zoveel als de overheid lange tijd dacht.
14/12 00u15  Emancipatiemonitor: meer vrouwen zijn zelfstandig, maar er valt nog veel te winnenVrouwen werken vaker en meer uren, en het aandeel economisch zelfstandige vrouwen is gestegen van 58 naar 60 procent. Dat melden het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in hun tweejaarlijkse rapport over de stand van de emancipatie van vrouwen in Nederland.
13/12 22u45  Brexit-twijfels over de jaarwisseling heen getildZelfs May verwachtte geen onmiddellijke doorbraak over de brexit. Die kwam er ook niet, donderdag in Brussel.
13/12 22u30  De ‘backstop’ in het brexitakkoord, wat houdt dat nu precies in?Er gaat geen dag voorbij in de brexitdiscussie of het woord ‘backstop’ duikt ergens op. Wat is daar ook alweer de bedoeling van?
13/12 21u45  Verdachte van aanslag in Straatsburg gedoodChérif Chekatt, de verdachte van de aanslag in Straatsburg waarbij dinsdagavond drie mensen om het leven kwamen, is donderdag door een politieactie gedood.
13/12 21u30  Canadees Michael Spavor, in China opgepakt voor spionage, geldt als charmante kerelDe Canadese zakenman Michael Spavor leek volkomen ongevaarlijk, zelfs wat naïef. Toch werd hij maandag in China opgepakt op verdenking van ‘het in gevaar brengen van de Chinese nationale veiligheid’.
13/12 21u15  Minister Bruins wil grotere medicijnvoorraad verplichtenMinister Bruins steunt het idee om groothandels en fabrikanten van geneesmiddelen te dwingen een voorraad van minimaal vier maanden aan te houden. Zo kan het grootste deel van de tekorten, zoals die van de anticonceptiepil, worden voorkomen.
13/12 20u45  Ranomi Kromowidjojo na wereldtitel: ‘Ik kan nog steeds zwemmen’Acht jaar na haar eerste wereldtitel op de 100 vrij, is Ranomi Kromowidjojo opnieuw de beste op het koninginnenummer in het korte bad.
13/12 20u45  Staakt-het-vuren in Hodeidah is eerste stapje op weg naar eventuele vrede in JemenDe strijdende partijen in Jemen zijn een wapenstilstand in de havenstad Hodeidah overeengekomen.
13/12 20u15  Hockeyers Oranje krijgen publiek in India stilDe verschillen waren klein, zoals steeds op dit wereldkampioenschap. Maar in een zinderende wedstrijd tegen India trok Nederland aan het langste eind.
13/12 20u00  Commissie-Remkes: Voorkeurstemmen moeten belangrijker wordenMeer gewicht voor voorkeurstemmen en een bindend referendum zijn twee van de adviezen van de commissie-Remkes. Hiermee kan de parlementaire democratie worden versterkt.
13/12 19u30  De klimaatafspraken van Parijs halen? Laat de boer inspiratie opdoen in de jaren vijftigWagenings onderzoek rekent af met het idee dat de Nederlandse landbouw met louter technische maatregelen kan voldoen aan het klimaatakkoord van Parijs.
13/12 19u30  ‘Roma’ is een van de meest bijzondere films van het jaar en een geheide Oscar-kandidaatRoma Regie: Alfonso Cuarón Met Yalitza Aparicio, Nancy García en Marina de Tavira. Vanaf vrijdag te zien op Netflix en in de bioscoop ★★★★★
13/12 19u15  ‘Heartbound’ toont meer dan het cliché van de Thaise importbruidHeartbound Regie: Janus Metz en Sine Plambech ★★★★☆
13/12 19u15  ‘Edie’ had hartveroverend kunnen zijn, maar het ontbreekt aan diepgangEdie Regie: Simon Hunter Met Sheila Hancock, Kevin Guthrie ★★☆☆☆
13/12 19u15  ‘All Alone’ is geen komedie waar je per se vrolijk van wordtAll Alone Regie: Bobo Jelcic Met Rakan Rushaidat, Izudin Bajrovic, Niksa Butijer ★★★☆☆
13/12 19u00  Bij het zien van ‘Shoplifters’ maakt je hart een sprongetjeShoplifters Regie: Hirokazu Kore-eda. Met Jyo Kairi, Lily Franky, Miyu Sasaki en Kiki Kirin. ★★★★★
13/12 19u00  Vertrouweling Franciscus is schuldig aan seksueel misbruikVolgens een Australische rechtbank is een vertrouweling van de paus schuldig aan seksueel misbruik.
13/12 18u15  Gouden Palm-winnaar Hirokazu Kore-eda laat de kijkers verslagen achterAls je alles denkt te weten over een arm gezin van winkeldieven, schudt de Japanse filmmaker Hirokazu Kore-eda de hele boel door elkaar. De film ‘Shoplifters’ laat je verslagen achter
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

19x Topmanagers zijn te star voor een groene economie19/12 02u15 - Trouw: Ideale, flexibele topbestuurders kunnen de circulaire economie stimuleren. Maar ze zijn er niet.
18x VS besteden miljarden om illegale migratie vanuit Centraal-Amerika aan te pakken19/12 04u00 - Trouw: De Verenigde Staten investeren meer dan 10 miljard dollar in Centraal-Amerika om de illegale migratie vanuit die landen tegen te gaan. Ruim 5,8 miljard dollar is bestemd voor het terugdringen van drugshandel, geweld en armoede in Honduras, Guatemala en El Salvador.
11x Farmaceuten zien Amsterdam dankzij brexit als nieuwe thuisstad19/12 06u15 - Trouw: Amsterdam verwelkomt veel nieuwe farmaceuten nu de Europese medicijnenwaakhond naar de hoofdstad verhuist. Dat doet de economie goed.
10x Alcohol? Het valt me nu pas op hoe vaak ik ‘nee’ moet zeggen19/12 07u30 - Trouw: Drie keer per week schrijft Stevo Akkerman een column waarin hij de 'keiharde nuance' en het 'onverbiddelijke enerzijds-anderzijds' preekt.
9x Noordzeevissers slepen hun netten vaak door beschermde natuurgebieden19/12 05u15 - Trouw: Vissers werken vaak in de juist zeldzame habitats van de Noordzee. Kwetsbaarheid speelt nog geen rol van betekenis.
6x Topmanagers zijn te star voor een groene economie: ‘Ik ben niet zo’n cursus type’19/12 09u00 - Trouw: Ideale, flexibele topbestuurders kunnen de circulaire economie stimuleren. Maar ze zijn er niet.
4x Ook nieuwelingen als Picnic moeten onder een bestaande cao vallen19/12 08u00 - Trouw: De mening van Trouw, verwoord door leden van de hoofdredactie en senior redacteuren.
3x Xi: China zal nooit heerschappij willen18/12 21u30 - Trouw: China gaat door met hervormingen en het verder openstellen van de economie. Maar de rol van de Communistische Partij blijft leidend en andere landen moeten Peking niet de les lezen.
3x Beau van Erven Dorens flikt het weer - en beter18/12 23u30 - Trouw: “Maak je borst maar nat”, zei Beau van Erven Dorens over de dubbele slotaflevering van ‘Het Rotterdam Project’ (RTL) vanavond. Het was inderdaad een finale om U tegen te zeggen, en niet omdat het knalde. Zijn methode om daklozen te helpen zichzelf te helpen, had gewoon miraculeus goed geholpen.
2x May hoopt ergens in de toelichting een wonderformulering toe te voegen17/12 21u45 - Trouw: Premier May brengt haar deal weer in stemming. Er wordt vermoed dat ze ondertussen een tweede referendum overweegt.

Statistieken

Artikels:
33655
Gelezen:
12414
Aantal lezers nu:
65


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven