zondag 21 januari 2018, week 03


U bent nu hier: Meer nieuws van Tweakers.net

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u30
 

Tweakers.net

Verbergen Tonen
20/01 13u00  Twitter stuurt notificaties naar gebruikers die Russische bots volgen Twitter stuurt een notificatie naar gebruikers als zij een account hebben gevolgd waarvan wordt vermoed dat het een bot gelinkt aan de Russische overheid is. Na intern onderzoek heeft Twitter tienduizenden accounts gevonden waarvan wordt vermoed dat zij de afgelopen Amerikaanse presidentsverkiezingen probeerden te beïnvloeden.
20/01 12u30  YouTube stelt team samen om ongewenste content sneller te ontdekken YouTube komt met de zogenaamde Intelligence Desk, een team van mensen dat de taak krijgt om ongewenste video's sneller te herkennen en te verwijderen van de site. Er wordt data van Google gebruikt, maar ook informatie die door de community wordt verstrekt.
20/01 11u30  Facebook gaat 'vertrouwd' nieuws prioriteit geven Facebook gaat nieuwsbronnen een 'ranking' geven, waarmee wordt aangegeven hoe betrouwbaar een bron is. Vanaf volgende week gaat de sociale-netwerksite beginnen met de implementatie, door te beginnen met gebruikers te vragen hoe vertrouwd ze zijn met een bepaalde bron.
20/01 10u00  Google repareert wifi-fout in Chromecast-software Google heeft een softwarefout gerepareerd die ervoor zorgde dat de Cast-software, die wordt gebruikt om content naar bijvoorbeeld een Chromecast te streamen, wifi-problemen veroorzaakte. De update komt sinds vrijdag binnen bij Android-gebruikers.
19/01 21u30  Amazon voegt Alexa-spraakassistent toe aan Alexa-app Amazon heeft zijn spraakassistent Alexa toegevoegd in de gelijknamige app. De assistent biedt alle functies die hij ook heeft op de Echo, al is het niet mogelijk om een telefoon met een spraakcommando te activeren.
19/01 20u45  Informatie over mogelijke 2018-versie van Samsung Galaxy J7 verschijnt online Op verschillende benchmarksites zijn resultaten verschenen van een onaangekondigd Samsung-toestel, dat beschikt over gemiddelde specificaties. Het typenummer suggereert dat het gaat om een 2018-versie van de Galaxy J7 of mogelijk een J8.
19/01 20u00  Gerucht: mobiele Intel Core i9 haalt 4,8GHz Er is een lijst met kloksnelheden van de aankomende Coffee Lake-H-processors online verschenen. De snelste variant hiervan zou een turbosnelheid van 4,8GHz kunnen halen bij een tdp van 45 watt.
19/01 19u15  Zuid-Korea en Italië beginnen ook onderzoek naar vertraging iPhones Consumentenorganisaties in Zuid-Korea en Italië hebben aangekondigd dat ze onderzoek doen naar het opzettelijk vertragen door Apple van iPhones waarvan de accu versleten is. Hiermee volgen ze de Franse overheid op, die ook een dergelijk onderzoek uitvoert.
19/01 18u30  Everyone Can Code-cursussen van Apple worden beschikbaar in de Benelux Apple heeft bekendgemaakt dat 70 hogescholen en universiteiten in Europa zijn begonnen met het aanbieden van Apples Everyone Can Code-cursus, waarmee de studenten Swift aangeleerd krijgen. Hieronder zijn scholen in Nederland, België en Luxemburg.
19/01 17u30  Astron neemt supercomputer met 200 GTX 1080 Ti-kaarten in gebruik Astron, het Nederlands instituut voor radioastronomie, heeft een supercomputer met tweehonderd Nvidia GeForce GTX 1080 Ti-kaarten in gebruik genomen. Het cluster gaat speuren naar lichtflitsen op afbeeldingen van de camera's van de Astron-telescoop.
19/01 16u45  OnePlus: creditcardgegevens 40.000 klanten zijn gestolen via betaalpagina OnePlus heeft bekendgemaakt dat er creditcardgegevens van circa 40.000 klanten zijn gestolen via een kwaadaardig script op zijn betaalpagina. Dat blijkt uit een onderzoek dat de Chinese fabrikant uitvoerde na berichten van klanten over frauduleuze betalingen met hun kaarten.
19/01 16u00  Google past notificatiescherm Android Wear aan bij 2.8-update Google maakt Android Wear 2.8 beschikbaar voor gebruikers van het besturingssysteem voor wearables. De bescheiden update voor het besturingssysteem past de lay-out van het notificatiescherm aan en biedt een donkerdere achtergrond.
19/01 15u15  AMD Radeon Adrenalin-update verhelpt problemen met DirectX 9-games AMD heeft de update van zijn Radeon Adrenaline-driver uitgebracht die de problemen met enkele DirectX 9-games opheft. Gebruikers melden dat in ieder geval enkele Command & Conquer-titels, Injustice en The Witcher weer functioneren.
19/01 14u00  Cpu van tweede AMD Ryzen-generatie verschijnt in benchmarkdatabase De AMD Ryzen 5 2600, een cpu van de tweede Ryzen-generatie, is in de SiSoft Sandra-benchmarkdatabase verschenen. De specificatie maakt melding van een kloksnelheid van 3,4GHz, 200MHz meer dan de huidige Ryzen 5 1600.
19/01 13u45  Microsoft maakt machinelearningmodel dat beeld genereert aan de hand van tekst Microsoft heeft een machinelearningmodel ontwikkeld dat aan de hand van een tekstbeschrijving een afbeelding kan genereren. Het model bouwt voort op de varianten voor het herkennen van afbeeldingen en het beschrijven van het afgebeelde.
Laatste update: zaterdag 20 januari 2018, 13u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
19/01 13u15  EU: it-bedrijven verwijderen 70 procent van gemelde illegale haatberichtenFacebook, Twitter, YouTube en Microsoft verwijderen gemiddeld 70 procent van de illegale haatberichten die organisaties bij hen rapporteren. Dat blijkt uit de derde evaluatie van de Europese Commissie. Instagram en Google+ voegen zich bij het initiatief.
19/01 13u00  Streamingsite PubFilm moet MPAA bijna twintig miljoen dollar betalenEen rechtbank in New York heeft geoordeeld dat PubFilm, een site die filmstreams aanbiedt, een bedrag van 19,8 miljoen dollar aan de belangenbehartiger van de filmindustrie moet betalen wegens inbreuk op de auteursrechten van 132 films.
19/01 12u15  'Spionagecampagne zet als chatapp vermomde Android-malware in om data te stelen'De Amerikaanse burgerrechtenorganisatie EFF heeft samen met een beveiligingsbedrijf een spionagecampagne ontdekt die als chatapps vermomde Android-malware inzet om gevoelige gegevens te stelen. Dat gebeurde in meer dan twintig landen.
19/01 11u45  Dataverbruik 4g doorbreekt grens van zestig petabyte in NederlandDe groei van het mobiele dataverbruik in Nederland wordt versneld door de introductie van abonnementen met onbeperkte data, volgens de Autoriteit Consument & Markt. Via 4g verstookten telecomgebruikers in het tweede kwartaal van 2017 meer dan zestig petabyte.
19/01 11u30  GoPro Fusion-camera wordt compatibel met aantal high-end Android-smartphonesDe GoPro Fusion, een compacte 5,2k-camera voor het maken van 360-gradenbeelden met een horizontale resolutie van 5200 pixels, werkt nu ook met een aantal high-end Android-smartphones van Samsung, LG en Google.
19/01 10u15  Microsoft voegt realtimesamenwerking toe aan Office voor MacMicrosoft heeft een grote update uitgebracht voor Office 2016 voor Mac-systemen, waarmee het onder meer de mogelijkheid introduceert om in real time samen te werken aan documenten. Volgens het bedrijf delen de Windows-, Mac-, iOS- en Android-versies nu één codebase.
19/01 10u15  Battlefield 1-dlc Apocalypse voegt twee vliegtuigmaps toeDe komende, tevens vierde en laatste Battlefield 1-dlc heet Apocalypse. Deze voegt vijf multiplayermaps toe, waarvan twee specifiek zijn bedoeld als toneel voor luchtgevechten. Ergens in februari wordt de uitbreiding uitgebracht.
19/01 09u30  Intel brengt twee RealSense 3d-camera's voor ontwikkelaars en makers uitIntel brengt twee nieuwe RealSense-dieptecamera's uit voor ontwikkelaars, makers en mensen in het onderwijs. De D415 is geschikt voor het precies registreren van kleine objecten terwijl de D435 dankzij een breed blikveld beter is voor bewegende objecten.
19/01 09u15  Aantal online betalingen groeide in 2017 met 30,7 procent in NederlandHet aantal online betalingen is in 2017 met 30,7 procent gegroeid naar 455 miljoen transacties. Nederlanders gebruiken met name iDeal, maar ook steeds vaker een creditcard. De grootste groei in creditcardbetalingen komt door diensten als Netflix en Spotify.
19/01 08u45  Google sluit patentdeal met Chinese internetgigant TencentGoogle en het Chinese Tencent hebben een overeenkomst gesloten over het gebruik van elkaars patenten. Waarschijnlijk is de deal onderdeel van plannen van Google om in China te groeien. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.
18/01 22u15  Mozilla: Firefox 58 kan WebAssembly op pagina's sneller ladenFirefox 58 bevat twee eigenschappen die het draaien van WebAssembly op pagina's sneller maakt: de functie streaming compilation en een 2-tiered compiler. Daarnaast stelt Mozilla https verplicht bij komende web-facing functies van Firefox.
18/01 21u00  Age of Empires: Definitive Edition verschijnt 20 februariAge of Empires: Definitive Edition komt op 20 februari uit voor Windows. Microsoft opent de bèta op 29 januari voor meer spelers die het oude strategiespel met 4k-opknapbeurt uit willen proberen. Eigenlijk had het spel vorig jaar al moeten verschijnen.
18/01 20u00  WhatsApp maakt WhatsApp Business komende weken wereldwijd beschikbaarWhatsApp heeft WatsApp Business officieel beschikbaar gemaakt. In eerste instantie kunnen bedrijven in Indonesië, Italië, Mexico, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten de gratis Android-app gebruiken, binnenkort volgt de rest van de wereld.
18/01 19u30  Twitch introduceert Video Producer-toolTwitch heeft Video Producer aangekondigd, waarmee gebruikers van de dienst uitzendmogelijkheden krijgen voor video's die ze produceren of bestaande videostreams die ze als Rerun willen publiceren. Met de dienst lijkt Twitch zich meer als een YouTube-concurrent te willen positioneren.
18/01 18u30  Spotify maakt toevoegen foto's en video aan podcasts mogelijkSpotify heeft het formaat Spotlight aangekondigd. Hiermee geeft de muziekdienst aanbieders van podcasts, audioboeken, nieuwe en andere audiocontent de mogelijkheid visuele elementen aan uitzendingen toe te voegen, zoals foto, video en tekst.
18/01 18u00  Microsoft is gestopt met gratis Windows 10-upgrade via toegankelijkheidspaginaMicrosoft is officieel gestopt met de optie waarmee klanten die gebruikmaken van 'ondersteunende technologieën' gratis hun oude Windows-versie konden upgraden naar Windows 10. Na een korte verlenging tot 16 januari is de upgrade-knop van de betreffende site verdwenen.
18/01 17u00  Ars Technica publiceert preview van Google Fuchsia-OS op PixelbookArs Technica heeft een preview gepubliceerd van de huidige versie van Fuchsia, een nieuw besturingssysteem van Google voor laptops en smartphones. Het lockscreen, homescreen en de bestandsbeheerder werken, maar veel apps doen vooralsnog niets.
18/01 16u00  Qualcomm mag van Europese Commissie onder voorwaarden NXP overnemenQualcomm heeft van de Europese Commissie toestemming gekregen om onder voorwaarden het Nederlandse NXP over te nemen. Het Amerikaanse bedrijf kondigde de overname ter waarde van ongeveer 43 miljard euro in 2016 aan.
18/01 15u45  Samsung-patent toont smartphonescherm met gaten voor frontcamera en sensorsDe World Intellectual Property Organization heeft een patentaanvraag van Samsung gepubliceerd, waarin het Zuid-Koreaanse bedrijf een techniek beschrijft om een scherm met gaten te maken. In die gaten zitten de frontcamera en sensors van een smartphone.
18/01 15u15  Ceo Sony: wij blijven smartphones maken, al hebben die niet de toekomstSmartphones hebben niet de toekomst, maar Sony blijft toch smartphones maken om actief te blijven in de mobiele sector. Dat zegt directeur Kaz Hirai in een interview met de Britse krant The Guardian. Hirai denkt dat er nieuwe apparaten komen die smartphones overbodig maken.
18/01 14u30  'Bug in iOS-versie Facebook Messenger limiteert berichten tot paar woorden'Er lijkt een bug te zitten in Facebook Messenger voor iOS waardoor gebruikers per bericht slechts een paar woorden kunnen tikken voordat ze geen woorden meer kunnen invoeren. Opnieuw installeren van de app of opnieuw starten van de telefoon lijkt niet te helpen.
18/01 14u00  Skill kan met Homey verbonden apparaten rechtstreeks aansturen met Amazon AlexaHet Enschedese bedrijf Athom heeft zijn tweede skill voor Amazons digitale assistent Alexa uitgebracht. Met de skill kunnen gebruikers Alexa rechtstreeks vragen om apparaten in huis te bedienen. Bij de andere skill passt Alexa de vraag eerst door naar de Homey.
18/01 13u45  Huawei zet Googles sms-app met rcs-support op zijn smartphonesHuawei zet in de komende maanden Googles sms-app met ondersteuning voor 'rich communication suite' op zijn toestellen. Dat heeft de fabrikant aangekondigd. Tot nu toe gebruikte Huawei zijn eigen sms-app zonder ondersteuning voor rcs.
18/01 12u00  Videokaarten zijn in de afgelopen weken flink duurder gewordenVideokaarten zijn in de afgelopen vier weken aanzienlijk duurder geworden in Belgische en Nederlandse webshops. De gemiddelde dagprijzen van de belangrijkste AMD- en Nvidia-kaarten zijn in deze periode met ruim tien procent gestegen. Ook is de verkrijgbaarheid verslechterd.
18/01 12u00  Laadsnelheid pagina's gaat meewegen bij mobiele Google-zoekopdrachtenGoogle heeft aangekondigd dat de laadsnelheid van pagina's vanaf juli meeweegt bij de weergave van zoekresultaten op mobiele apparaten. Daardoor kunnen langzame pagina's lager in de resultaten terugkomen, al zegt Google dat de gevolgen klein zullen zijn.
18/01 11u15  Google: minder dan tien procent Gmail-gebruikers heeft tweetrapsauthenticatieGoogle heeft op de Usenix Enigma-conferentie in de VS bekendgemaakt dat minder dan tien procent van zijn gebruikers tweetrapsauthenticatie toepast. Gmail ondersteunt die optie al verschillende jaren sinds de introductie in 2011.
18/01 10u30  Intel onderzoekt herstartproblemen pc's met nieuwere cpu's na Meltdown-patchesIntel heeft bekendgemaakt dat het onderzoek doet naar herstartproblemen op bepaalde systemen met nieuwere cpu's, die voorkomen na het toepassen van Spectre- en Meltdown-patches. Eerst zei het bedrijf dat alleen Broadwell en Haswell problemen vertoonden.
18/01 08u45  Samsung start productie gddr6-vram met bandbreedte van 18Gbit/sSamsung is gestart met de productie van gddr6 voor videokaarten met een capaciteit van 16Gbit en een bandbreedte van 18Gbit/s per pin. Dat is goed voor een doorvoersnelheid van 72GB/s. Samsung maakt de chips op zijn 10nm-class-procedé.
18/01 07u45  iOS krijgt optie om iPhones met verouderde accu's weer sneller te makenApple gaat binnen een paar maanden een update uitbrengen, waarbij gebruikers de keuze hebben of ze hun iPhone met verouderde accu weer sneller willen maken. Daarbij is ook zichtbaar hoe het zit met de veroudering van de accu in hun telefoon.
17/01 23u45  Nintendo komt met bouwpakketten en software voor kartonnen Switch-accessoiresNintendo heeft Nintendo Labo aangekondigd. Dat zijn pakketten waarmee spelers kartonnen Toy-Con-accessoires kunnen maken voor de Switch-console. Labo omhelst ook software, waarin de zelfgebouwde hulpstukken gebruikt kunnen worden.
17/01 21u30  FoxNext werkt aan shooter in Alien-franchiseUitgever FoxNext werkt aan een shooter die zich afspeelt in de Alien-wereld. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt. Tot nu toe maakte Sega games in die franchise, waarin onder meer Alien vs Predator en Alien: Isolation uitkwamen.
17/01 20u45  Belgische campus opent testnetwerk met 5g-technologieHet testnetwerk met 5g-technologie is live op een deel van de Corda Campus in het Belgische Hasselt. De bedoeling is dat de hele campus binnen drie maanden een dekkend 5g-netwerk heeft. Met het testnetwerk moeten bedrijven en organisaties toepassingen voor 5g gaan testen.
17/01 20u30  Google brengt donderdag fix uit voor wifi-problemen Home-speakers en ChromecastGoogle brengt donderdag een fix uit voor de wifi-problemen van de Chromecast en speakers in de Home-serie met diverse routers. Het probleem treedt op als gebruikers een Android-toestel en Cast-apparaat op hetzelfde wifi-netwerk hebben zitten.
17/01 20u15  Facebook kondigt functie aan om in Groups samen video's te kijkenFacebook heeft een functie aangekondigd om in Groups samen video's te kijken en er realtime op te reageren. De functie moet van video's kijken op de site of in de app een sociale ervaring maken, zo redeneert het Amerikaanse bedrijf.
17/01 20u00  Gerucht: ontwikkelaar Forza Horizon-serie werkt aan nieuwe Fable-gameGamestudio Playground, bekend van Forza Horizon-games, werkt in opdracht van Microsoft aan een nieuwe Fable-game, zo meldt Eurogamer. Microsoft sloot de gamestudio achter Fable, Lionhead, twee jaar geleden en annuleerde de game Fable Legends.
17/01 19u45  Gerucht: Samsung brengt begin volgend jaar Exynos-soc uit met 5g-ondersteuningSamsung zou volgend jaar een Exynos-soc met ondersteuning voor 5g willen uitbrengen. Dat meldt nieuwssite BusinessKorea. De fabrikant zou een prototype van het modem voor die soc vorige week op elektronicabeurs CES hebben laten zien.
17/01 19u30  ProtonMail komt met Android-versie van vpn-dienstProtonMail heeft een Android-versie uitgebracht van zijn gratis vpn-dienst. Het bedrijf, bekend van een beveiligde maildienst, zegt dat het in tegenstelling tot veel aanbieders van gratis vpn-diensten geen data van gebruikers zal verkopen.
17/01 18u30  Gebruikers kunnen vermoedelijk tweede taal gaan instellen in Google AssistantEr zijn aanwijzigingen dat Google het mogelijk gaat maken om een tweede taal in te stellen in zijn digitale assistent Assistant. Daarmee zouden gebruikers in twee talen antwoord kunnen krijgen op vragen. Google heeft de informatie niet bevestigd.
17/01 17u45  Renders tonen Moto X5 met 'iPhone X-notch' en andere Moto-smartphonesEr zijn renders verschenen van de Moto Z3 Play, Moto X5, Moto G6, G6 Plus en G6 Play. De Moto X5 wordt volgens de render een toestel met 18:9-scherm en een uitsparing bovenin het scherm voor de frontcamera en sensors. Een dergelijke uitsparing zit ook op de iPhone X.
17/01 17u30  Meizu kondigt M6s-smartphone aan met 18:9-scherm en Samsung-socMeizu heeft de M6s aangekondigd, een midranger met een 18:9-scherm van 5,7' en een resolutie van 1440x720 pixels. In het toestel zit een Samsung Exynos 7872-soc, die zowel snelle A73-cores als zuinige A53-cores heeft.
17/01 17u15  Meizu kondigt M6s-smartphone aan 18:9-scherm en Samsung-socMeizu heeft de M6s aangekondigd, een midranger met een 18:9-scherm van 5,7' en een resolutie van 1440x720 pixels. In het toestel zit een Samsung Exynos 7872-soc, die zowel snelle A73-cores als zuinige A53-cores heeft.
17/01 16u30  T-Mobile komt met onbeperkt 4g-abo voor thuis met fup en snelheid van 25Mbit/sT-Mobile biedt vanaf 29 januari een 4g-abonnement aan als alternatief voor vast internet. Het Unlimited 4G voor Thuis-abonnement geeft klanten voor 35 euro per maand 100GB aan data met een snelheid van 25Mbit/s. Daarna krijgen klanten bundels van 5GB per dag.
17/01 15u45  Link laat Berichten-app van iOS en macOS vastlopenEr is een link verschenen die de Berichten-app in iOS en in macOS laat vastlopen. Het gaat om een pagina met code die op GitHub is gezet. Volgens de maker kan het versturen van de link ook resulteren in herstartende iPhones.
17/01 15u00  KPMG: Nederland is een van de beste landen voor zelfrijdende auto'sVolgens de Autonomous Vehicle Readiness Index van KMPG is Nederland zeer geschikt voor zelfrijdende auto's. De adviesorganisatie heeft onderzoek gedaan in twintig landen en Nederland staat daarbij op de eerste plaats.
17/01 13u45  Iiyama brengt 5k-monitor uit voor minder dan achthonderd euroIiyama heeft zijn 27'-monitor met resolutie van 5120x2880 pixels uitgebracht. De XB2779QQS-S1 staat in de Pricewatch voor iets minder dan achthonderd euro en is daarmee de goedkoopste 5k-monitor. Het scherm is met één displayport 1.3-kabel aan te sluiten.
17/01 13u15  Microsoft levert 15"-versie Surface Book 2 vanaf 6 april in de BeneluxMicrosoft maakt bekend dat de 15'-uitvoering van de Surface Book 2 vanaf 6 april geleverd wordt in de Benelux. De 2-in-1 heeft een GTX 1060-gpu aan boord en prijzen beginnen bij 2799 euro. De 13,5'-versie kwam al in december uit.
17/01 12u00  Gastdrivers voor VirtualBox gaan deel uitmaken van Linux-kernelDe volgende versie van de Linux-kernel, 4.16, integreert de gastdrivers voor VirtualBox. Daarmee vervalt de noodzaak om deze nog handmatig te installeren om verdere integratie te verkrijgen bij het gebruik van een virtual machine.
17/01 11u15  Omstreden BitConnect-dienst sluit zijn deurenBitConnect, een dienst die in ruil voor investeringen in een cryptovaluta winst beloofde uit te keren, heeft bekendgemaakt dat het stopt met zijn activiteiten als exchange en kredietplatform. De dienst werd door verschillende personen uitgemaakt voor ponzifraude.
17/01 11u15  Blizzard voert levelscaling door in alle zones van World of WarcraftMet patch 7.3.5 heeft Blizzard levelscaling doorgevoerd in alle zones van World of Warcraft. De game past nu het niveau van de tegenstanders automatisch aan aan het niveau van de speler. Levelscaling was al actief in de zones uit Legion, de recentste uitbreiding.
17/01 10u45  ASML boekt recordomzet bij tien nieuwe bestellingen euv-machinesASML heeft in 2017 een recordomzet geboekt. De omzet steeg naar 9 miljard euro en de winst kwam op 2,1 miljard euro uit. De fabrikant van chipmachines uit Veldhoven kreeg in het vierde kwartaal van 2017 tien nieuwe bestellingen voor euv-machines.
17/01 10u15  Ferrari gaat elektrische supercar makenFerrari is van plan om een volledig elektrisch aangedreven supercar te bouwen, om te concurreren met Tesla. Dat zegt Sergio Marchionne, de ceo van het Italiaanse automerk, op de Detroit Auto Show.
17/01 09u15  YouTube scherpt voorwaarden aan voor verdienen van geld door uploadersYouTube heeft een verandering doorgevoerd in zijn Partner Program, waarmee uploaders geld kunnen verdienen met hun video's. Vanaf nu is er de voorwaarde van 1.000 abonnees en moeten bezoekers minimaal 4.000 uur hebben gekeken in de afgelopen twaalf maanden.
17/01 08u45  YouTube verhoogt voorwaarden voor verdienen van geld door uploadersYouTube heeft een verandering doorgevoerd in zijn Partner Program, waarmee uploaders geld kunnen verdienen met hun video's. Vanaf nu is er de voorwaarde van 1.000 abonnees en moeten bezoekers minimaal 4.000 uur hebben gekeken in de afgelopen twaalf maanden.
17/01 08u30  Mozilla: beëindigen netneutraliteit kan einde van internet betekenenMozilla heeft een rechtszaak tegen de Amerikaanse Federal Communications Commission aangespannen vanwege het afschaffen van de netneutraliteit. Volgens Mozilla kan dat het einde van het internet betekenen zoals wij dat nu kennen.
17/01 07u45  Blizzard World-map voor Overwatch komt beschikbaar op 23 januariDe eerder aangekondigde Blizzard World-map voor Overwatch, waarin de ontwikkelaar in de vorm van een pretpark in feite een hommage brengt aan andere Blizzard-games, wordt uitgebracht op 23 januari.
16/01 23u45  Klanten van ABN Amro hebben weer last van storing - updateKlanten van de Nederlandse bank ABN Amro klagen over een storing. De bank zegt in reacties op Twitter dat er problemen met inloggen zijn. Op het moment van schrijven lijkt de website van de bank in zijn geheel onbereikbaar te zijn.
16/01 21u15  Hasselblad komt met camera die 400-megapixelfoto's maakt uit zes opnamesHasselblad heeft de H6D-400c MS aangekondigd. De middenformaatcamera heeft een 100-megapixelsensor, maar met multi-shottechniek, waarbij de sensor zes keer wordt verschoven, kan het toestel 400-megapixelfoto's maken.
16/01 21u00  Hasselblad komt met camera die 400-megapixelfoto's maakt met 100-megapixelsensorHasselblad heeft de H6D-400c MS aangekondigd. De middenformaatcamera heeft een 100-megapixelsensor, maar met multi-shottechniek, waarbij de sensor wordt verschoven, kan het apparaat 400-megapixelfoto's maken.
16/01 20u30  Gerucht: Microsoft werkt aan nieuwe Xbox One Elite-controller met usb-cEr zijn foto's verschenen van wat een nieuwe versie van de Microsoft Xbox One Elite-controller zou zijn. Volgens geruchten krijgt de controller een ingebouwde accu en een usb-c-aansluiting. Ook zou het nieuwe model via bluetooth werken in Windows 10.
16/01 20u00  Gerucht: Microsoft werkt aan niewe Xbox One Elite-controller met usb-cEr zijn foto's verschenen van wat een nieuwe versie van de Microsoft Xbox One Elite-controller zou zijn. Volgens geruchten krijgt de controller een ingebouwde accu en een usb-c-aansluiting. Ook zou het nieuwe model via bluetooth werken in Windows 10.
16/01 19u30  Renders tonen passieve gpu-koeler voor Streacom DB4-behuizingEr zijn renders online verschenen van een passieve gpu-koeler voor de Streacom DB4-behuizing. De fabrikant zou op het punt staan om het accessoire uit de brengen. De behuizing zelf is bedoeld voor volledig passief gekoelde pc's.
16/01 19u15  Chinese politie arresteert makers van cheats voor PUBG met hulp van TencentHet internetbedrijf Tencent, dat binnenkort PlayerUnknown's Battlegrounds uitbrengt in China, heeft de Chinese politie geholpen met het vinden van makers van cheats voor de game. Daarbij zijn 120 arrestaties verricht.
16/01 18u45  Klanten van ABN Amro hebben weer last van storingKlanten van de Nederlandse bank ABN Amro klagen over een storing. De bank zegt in reacties op Twitter dat er problemen met inloggen zijn. Op het moment van schrijven lijkt de website van de bank in zijn geheel onbereikbaar te zijn.
16/01 18u15  Eerste verhaaluitbreiding Assassin's Creed Origins verschijnt op 23 januariDe verhaaluitbreiding getiteld The Hidden Ones voor Assassin's Creed Origins komt op 23 januari beschikbaar voor alle platforms. In maart volgt de tweede verhaaluitbreiding en eind februari komt de Discovery Tour-modus uit.
16/01 18u00  Microsoft-scam leverde criminelen vorig jaar zeven miljoen euro op in NederlandCriminelen die zich voordoen als medewerkers van de Microsoft-helpdesk hebben vorig jaar in Nederland volgens de Nederlandse politie bijna tweeduizend slachtoffers gemaakt. Daarbij zouden ze zeven miljoen euro buitgemaakt hebben.
16/01 17u45  Google investeert in drie nieuwe onderzeekabels en breidt Cloud Platform uitGoogle gaat in drie nieuwe onderzeekabels investeren, waaronder een eigen intercontinentale kabel tussen Los Angeles en Chili. De drie nieuwe kabels moeten eind 2019 operationeel zijn. Ook breidt Google zijn Cloud Platform uit naar meer locaties, waaronder Nederland.
16/01 17u30  Ontwikkelaars Theme Hospital kondigen nieuwe ziekenhuissimulatiegame aanDe makers van de game Theme Hospital, Gary Carr en Mark Webley, hebben bekendgemaakt dat ze aan een spirituele opvolger werken. De nieuwe game, genaamd Two Point Hospital, moet later dit jaar via Steam op de pc uitkomen.
16/01 17u30  Fraudehelpdesk laat phishingsite voor Tikkie-betaaldienst offline halenDe Fraudehelpdesk heeft op zijn website gewaarschuwd voor een inmiddels offline gehaalde phishingwebsite die erg leek op de officiële site van Tikkie. De nepwebsite maakte onder meer gebruik van de enigszins afwijkende url tlkkie.nl.
16/01 17u15  Fraudehelpdesk haalt phishingsite voor Tikkie-betaaldienst offlineDe Fraudehelpdesk heeft op zijn website gewaarschuwd voor een inmiddels offline gehaalde phishingwebsite die erg leek op de officiële site van Tikkie. De nepwebsite maakte onder meer gebruik van de enigszins afwijkende url tlkkie.nl.
16/01 16u15  Chinese onderzoekers stellen voor ruimteafval te vernietigen met ruimtelasersChinese onderzoekers hebben een studie gepubliceerd waarin de mogelijkheid wordt onderzocht om ruimteafval op te ruimen door gebruik te maken van lasers die zich in de ruimte bevinden. Volgens het onderzoeksteam is dit in theorie haalbaar.
16/01 15u15  Nederlandse onderzoekers maken zonnecel die efficiënter waterstof genereertWetenschappers van de Universiteit Twente hebben een efficiëntere methode ontwikkeld om zogeheten zonnebrandstoffen te winnen. Door de plaats waar zonlicht wordt opgevangen en de plek van de omzettingsreactie van elkaar te scheiden, wisten ze de efficiëntie te verhogen.
16/01 14u15  Huawei introduceert midrangesmartphone met dualcamera en 18:9-schermHuawei heeft de P Smart-telefoon geïntroduceerd, een toestel met een dubbele camera en een scherm met een 18:9-verhouding. De smartphone gaat 259 euro kosten en is in Nederland en België beschikbaar vanaf 1 februari.
16/01 14u00  'Geavanceerde Android-spyware infecteert alleen Italiaanse doelwitten'Beveiligingsbedrijf Kaspersky heeft een variant van Android-spyware ontdekt die het zelf Skygofree noemt. De kwaadaardige software zou alleen doelwitten in Italië infecteren en afkomstig zijn van een it-bedrijf in dat land. De malware is actief sinds 2014.
16/01 13u15  Microsoft brengt Classic IntelliMouse in de Benelux op de marktMicrosoft start de verkoop van de Classic IntelliMouse in de Benelux. De muis is geïnspireerd op de IntelliMouse Explorer 3.0 uit 2003 en bevat enkele eigenschappen die dat model ook had, aangevuld met nieuwe functies.
16/01 12u45  South Park: The Fractured But Whole komt wellicht uit voor Nintendo SwitchSouth Park: The Fractured But Whole komt misschien ook uit voor de Nintendo Switch. De game van uitgever Ubisoft is in de vorm van een placeholder op de website van een Australische winkel verschenen.
16/01 12u30  James Webb-telescoop doorstaat keuring na maandenlang verblijf in extreme kouDe James Webb-ruimtetelescoop, die waarschijnlijk in de lente van 2019 wordt gelanceerd, blijkt tests van NASA-wetenschappers definitief goed te hebben doorstaan, nadat het apparaat in december 2017 uit een zeer koude vacuümkamer is gehaald.
16/01 11u45  EvLeaks: Samsung Galaxy S9 komt op 16 maart uitSamsung zou zijn Galaxy S9 op 16 maart willen uitbrengen. Dat beweert telecomjournalist EvLeaks. Samsung zei eerder al dat het zijn high-end smartphone tijdens telecombeurs Mobile World Congress in Barcelona wil presenteren.
16/01 11u30  EA maakt Battlefield 1-map uit eerdere dlc voor iedereen beschikbaarElectronic Arts maakt vanaf dinsdag de map Prise de Tahure van de The Shall Not Pass-dlc beschikbaar voor alle bezitters van Battlefield 1. De in juli 2017 uitgebrachte map was voorheen alleen te spelen door bezitters van een premium pass of de dlc.
16/01 11u15  Gerucht: Microsoft ontkoppelt Cortana en zoekfunctie WindowsMicrosoft zou de zoekfunctie van Windows willen lostrekken van Cortana. Dat claimt Windows Central op basis van informatie van insiders. In plaats daarvan zouden gebruikers de digitale assistent aantreffen in het Actiecentrum.
16/01 11u15  KPN heeft oorzaak wifiproblemen Experia Box na maand nog niet gevondenKPN is al een maand op zoek naar de oorzaak van de wifiproblemen waar klanten met een Experia Box V10 mee te maken hebben. Het bedrijf claimt inmiddels 'aanknopingspunten' gevonden te hebben, maar een oplossing laat nog op zich wachten.
16/01 10u45  BlackBerry onthult analysetool om kwetsbaarheden in autosoftware te vindenDe bestuursvoorzitter van Blackberry, John Chen, heeft Jarvis aangekondigd, een op servers draaiende softwaretool die is bedoeld om kwetsbaarheden te ontdekken in de software van bijvoorbeeld zelfrijdende auto's.
16/01 09u15  Windows-editie Final Fantasy XV komt in maart samen met Royal Edition uitDe Windows-versie van Final Fantasy XV komt op 6 maart uit, zo blijkt uit een aankondiging van Square Enix. Dat gebeurt samen met de Royal Edition-dlc, die onder meer een nieuwe dungeon en items toevoegt aan de game.
16/01 08u30  Transmission-bittorrentclient werkt aan patch voor rce-lekDe ontwikkelaars van de bittorrentclient Transmission werken aan een patch voor een rce-lek, dat door een onderzoeker van Googles Project Zero is gevonden. Hij demonstreerde een aanval via een kwaadaardige sit op de webinterface van de client.
16/01 07u45  'Meer dan de helft van alle iDEAL-transacties is mobiel'Currence heeft bekendgemaakt dat in 2017 meer dan de helft van alle iDEAL-transacties via mobiele apparaten plaatsvonden. Daarnaast maakte ook het betalen tussen consumenten een groei door in het afgelopen jaar.
16/01 07u15  Qualcomm: Win32-apps hebben zelfde invloed op accuduur ARM-laptops als bij x86Win32-programma's hebben geen grote impact op de accuduur van laptops met Snapdragon-socs. Dat beweert chipontwerper Qualcomm. De programma's draaien via emulatie x86-software en vaak gaat emulatie gepaard met verlies in prestaties en accuduur.
16/01 06u45  Render toont vermoedelijke Moto E5-smartphoneEr is een render verschenen die de vermoedelijke Moto E5-smartphone toont. De render laat een vingerafdrukscanner aan de achterkant zien, terwijl de huidige E4 die aan de voorkant heeft zitten. Er zit bovendien een logo op de scanner.
16/01 06u15  Google Maps is niet opnieuw beschikbaar in China - updateIn dit artikel stond oorspronkelijk dat Google een Chinese website geopend waarop Maps toegankelijk is. Dat bleek achteraf al enige jaren het geval. Dit artikel is daarop aangepast.
15/01 21u30  Google Maps is weer beschikbaar in ChinaGoogle heeft een Chinese website geopend waarop Maps toegankelijk is. Ook heeft de Amerikaanse internetgigant een mobiele app van de navigatiedienst gemaakt die op iPhones kan worden gedownload.
15/01 20u45  Koreaans e-sportsteam heeft stukje van olympische estafetteloop afgelegdHet Zuid-Koreaanse League of Legends-team van e-sportsorganisatie KT Rolster heeft hun deel van de olympische estafetteloop met de fakkel afgelegd. De ervaren League of Legends-spelers waren de enige e-sporters die deelnamen aan de estafette.
15/01 20u15  Nintendo: markt is nog altijd te klein voor virtual reality en 4kVirtual Reality en games in 4k-resolutie zijn twee vernieuwingen waar Nintendo voorlopig niet in zal investeren. Dat zegt Philippe Lavoué, een directeur van Nintendo in Frankrijk, in een interview met de Franse technologiewebsite Les Numériques.
15/01 19u15  OnePlus behaalde in 2017 een verdubbeling van omzetDe Chinese smartphonemaker OnePlus heeft bekendgemaakt dat het in 2017 een verdubbeling van de omzet heeft behaald. Deze kwam uit op 1,4 miljard dollar, omgerekend ongeveer 1,14 miljard euro.
15/01 18u45  'Dark Souls: Remastered wordt niet door de originele ontwikkelaar gemaakt'De remaster van de originele Dark Souls-game wordt niet gemaakt door From Software, de ontwikkelaar van het origineel. Dat meldt Laura Kate Dale, die het bestaan van Dark Souls: Remastered en enkele juist gebleken details bekendmaakte voor de officiële aankondiging.
15/01 18u00  MacBook Air viert tiende verjaardagHet is maandag tien jaar geleden dat Apple zijn eerste MacBook Air aankondigde. Het ontwerp van de dunne laptop inspireerde veel andere fabrikanten en Apple is na de derde generatie van de Air uit 2010 niet meer gewijzigd.
15/01 18u00  Ontwikkelaars van Citra 3DS-emulator kondigen Nintendo Switch-emulator aanHet team achter de Citra-emulator voor de Nintendo 3DS, heeft op Twitter een nieuwe emulator aangekondigd voor de Nintendo Switch. Vooralsnog is de emulator genaamd Yuzu alleen geschikt voor ontwikkelaars en draaien er nog geen officiële games.
15/01 17u15  Brit bekent het aanbieden van crypterdienst om antivirus te omzeilenEen Britse man heeft bekend dat hij een dienst aanbood waarmee malwaremakers konden testen of hun kwaadaardige software werd opgemerkt door antivirusproducten. Daarnaast bood hij een crypterdienst aan, om detectie door antivirus te bemoeilijken.
15/01 17u00  Brit bekent het aanbieden van crypter-dienst om antivirus te omzeilenEen Britse man heeft bekend dat hij een dienst aanbood waarmee malwaremakers konden testen of hun kwaadaardige software werd opgemerkt door antivirusproducten. Daarnaast bood hij een crypter-dienst aan, om detectie door antivirus te bemoeilijken.
15/01 15u45  Raspberry Pi Zero W-variant voegt header toe aan ontwikkelbordjeDe Raspberry Pi Foundation heeft een een variant van de Raspberry Pi W aangekondigd, met als enige toevoeging een van tevoren geïnstalleerde header. Het model draagt dan ook de benaming WH en moet geschikt zijn voor uiteenlopende toepassingen.
15/01 15u15  Opvolger van GPD Win-handheld behaalt crowdfundingdoel en komt in mei uitHet Chinese bedrijf GamePad Digital heeft inmiddels acht keer het benodigde bedrag opgehaald om zijn GPD Win 2-handheld uit te brengen. Dat gebeurde via zijn recente Indiegogo-campagne. De handheld op basis van Windows 10 moet in mei geleverd worden.
15/01 14u45  Denemarken klaagt 1000 personen aan om delen expliciet materiaal minderjarigenDe Deense politie heeft bekendgemaakt dat er juridische stappen worden ondernomen tegen ongeveer 1000 personen, omdat ze expliciet materiaal deelden waarop twee 15-jarigen te zien waren. Het zou voornamelijk om jonge personen gaan.
15/01 14u30  Opvolger van GDP Win-handheld behaalt crowdfundingdoel en komt in mei uitHet Chinese bedrijf GamePad Digital heeft inmiddels acht keer het benodigde bedrag opgehaald om zijn GDP Win 2-handheld uit te brengen. Dat gebeurde via zijn recente Indiegogo-campagne. De handheld op basis van Windows 10 moet in mei geleverd worden.
15/01 13u30  OnePlus onderzoekt meldingen van creditcardfraude na aankoop via siteOp het OnePlus-forum en op Reddit melden sommige mensen frauduleuze creditcardbetalingen nadat ze een aankoop hebben gedaan op de site van de Chinese smartphonemaker. Het bedrijf zegt een onderzoek uit te voeren.
15/01 13u30  LG Display en Mercedes-Benz ontwikkelen samen oleddashboardsLG Display werkt samen met Mercedes-Benz om oledpanelen in te zetten voor dashboards. Mercedes-Benz zou van plan zijn om in 2022 voertuigen met de oledpanelen op de markt te brengen. Het onlangs aangekondigde Mbux-systeem zou nog lcd's hebben.
15/01 12u15  Machinelearningmodellen Alibaba en Microsoft scoren hoger dan mens in leestestMachinelearningmodellen van Alibaba en Microsoft behaalden een hogere score dan mensen in een test voor begrijpend lezen. Het is voor het eerst dat de menselijke score in deze test wordt overtroffen door een model.
15/01 11u45  ZTE werkt aan vouwbare smartphone en modellen met stock AndroidZTE werkt aan een smartphone met een vouwbaar enkel scherm, in plaats van de twee schermen die op de huidige Axon M zitten. Bovendien krijgen toestellen van de Chinese fabrikant komend jaar vaker stock Android, zegt een topman in een interview.
15/01 11u15  Awesome Games Done Quick haalt opnieuw meer dan 2 miljoen dollar opAwesome Games Done Quick heeft opnieuw meer dan 2 miljoen dollar opgehaald voor The Prevent Cancer Foundation, die zich inzet voor kankerpreventie. Het uiteindelijke bedrag, ongeveer 2,2 miljoen dollar, is weer een record.
15/01 10u45  Nvidia brengt Max-Q-versies van GTX 1050 en 1050 Ti naar laptopsNvidia breidt zijn Max Q-serie van gpu's voor laptops uit met GeForce GTX 1050- en GTX 1050 Ti-varianten. In ieder geval Lenovo zet de GeForce GTX 1050 Ti Max-Q in voor de 15,6'-versie van zijn IdeaPad 720S-laptop.
15/01 10u15  Ford wil over vier jaar veertig elektrische en hybride automodellen hebbenHet Amerikaanse automerk Ford heeft op de Detroit Auto Show bekendgemaakt dat het in 2022 in totaal veertig hybride en volledig elektrische auto's wil kunnen aanbieden. Om dat te bereiken, doet de fabrikant nieuwe investeringen.
15/01 09u30  Intel werkt aan 'Arctic Sound'- en 'Jupiter Sound'-gpu'sIntel werkt naar verluidt aan losse 'Arctic Sound'- en 'Jupiter Sound'-gpu's, die moeten verschijnen als respectievelijk de twaalfde en dertiende generatie van videochips. Intel zou de gpu's via emib met de processor willen verbinden, net als bij de recente processor met Vega-gpu.
15/01 08u30  Rechter: verkoop pgp-telefoons hoeft niet tot sluiting belwinkel te leidenEen belwinkel in Amsterdam mag weer open en zijn verkoop van beveiligde pgp-telefoons weer beginnen, dat heeft een Amsterdamse rechter in een voorlopige voorziening beslist. De burgemeester eiste sluiting omdat de verkoop de openbare orde zou bedreigen.
15/01 08u15  Huawei verspreidt bètaversie Android 8.0 voor Huawei P10-smartphonesHuawei is begonnen met het verspreiden van een bètaversie van de Android 8.0-update voor zijn P10 en P10 Plus. Het is onbekend wanneer Huawei de update voor zijn high-end smartphones zal gaan uitbrengen als stabiele versie.
15/01 08u00  'Intel werkt aan 'Arctic Sound'- en 'Jupiter Sound'-gpu'sIntel werkt naar verluidt aan losse 'Arctic Sound'- en 'Jupiter Sound'-gpu's, die moeten verschijnen als respectievelijk de twaalfde en dertiende generatie van videochips. Intel zou de gpu's via emib met de processor willen verbinden, net als bij de recente processor met Vega-gpu.
15/01 07u45  HTC zet specs en renders U11 EYEs-smartphone onlineHTC heeft specs en renders van de U11 EYEs-smartphone online gezet. De smartphone heeft een dubbele frontcamera met twee vijfmegapixelcamera's. Die zijn in gebruik voor het blurren van de achtergrond van selfies en voor gezichtsontgrendeling.
14/01 13u15  Niantic gaat maandelijkse Pokémon Go 'Community Days' organiserenPokémon Go krijgt zogenaamde Community Days. Dat zijn wereldwijde evenementen binnen de game waarbij een 'speciale Pokémon' te vangen is in plaatselijke parken. Niantic voert de evenementen in om meer cohesie onder spelers te scheppen.
14/01 13u00  VS wil gebruik telecomapparatuur Huawei en ZTE door overheid verbiedenDe Amerikaanse overheid werkt aan een wetsvoorstel die het onmogelijk moet maken om telecomapparatuur van Huawei en ZTE te gebruiken binnen overheidsinstellingen. De geplande maatregel volgt nadat Chinese bedrijven, waaronder Huawei en ZTE, al eerder waren beschuldigd van spionage.
14/01 11u00  Google Duo kan Android-gebruikers bellen die app niet geïnstalleerd hebbenGoogle heeft het met zijn videobelapplicatie Duo mogelijk gemaakt om Android-gebruikers te bellen terwijl zij zelf niet de Duo-applicatie hebben geïnstalleerd. Dat werkt met een technologie die Google App Preview Messaging noemt.
14/01 10u45  Microsoft breidt 'do not disturb'-modus uit in Windows 10Microsoft heeft binnen het Insider-programma een uitgebreidere 'do not disturb'-modus gebouwd voor Windows 10. De functionaliteit, die Microsoft Quiet Hours noemt, stelt de gebruiker in staat om tussen vooraf ingestelde tijden geen notificaties of andere onderbrekingen te ontvangen.
14/01 10u30  Cherry kondigt MX RGB-switches met laag profiel aanCherry heeft aangekondigd dat het een aangepaste versie gaat maken van de MX RGB-switches, met een lager profiel. Dat moet het gemakkelijker maken om mechanische toetsenborden te maken die kunnen worden ingebouwd in laptops.
14/01 09u45  Microsoft voegt 'do not disturb'-modus toe aan Windows 10Microsoft heeft binnen het Insider-programma een soort 'do not disturb'-modus gebouwd voor Windows 10. De functionaliteit, die Microsoft Quiet Hours noemt, stelt de gebruiker in staat om tussen vooraf ingestelde tijden geen notificaties of andere onderbrekingen te ontvangen.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

3x Cpu van tweede AMD Ryzen-generatie verschijnt in benchmarkdatabase19/01 14u00 - Tweakers.net: De AMD Ryzen 5 2600, een cpu van de tweede Ryzen-generatie, is in de SiSoft Sandra-benchmarkdatabase verschenen. De specificatie maakt melding van een kloksnelheid van 3,4GHz, 200MHz meer dan de huidige Ryzen 5 1600.
3x OnePlus: creditcardgegevens 40.000 klanten zijn gestolen via betaalpagina19/01 16u45 - Tweakers.net: OnePlus heeft bekendgemaakt dat er creditcardgegevens van circa 40.000 klanten zijn gestolen via een kwaadaardig script op zijn betaalpagina. Dat blijkt uit een onderzoek dat de Chinese fabrikant uitvoerde na berichten van klanten over frauduleuze betalingen met hun kaarten.
3x YouTube stelt team samen om ongewenste content sneller te ontdekken20/01 12u30 - Tweakers.net: YouTube komt met de zogenaamde Intelligence Desk, een team van mensen dat de taak krijgt om ongewenste video's sneller te herkennen en te verwijderen van de site. Er wordt data van Google gebruikt, maar ook informatie die door de community wordt verstrekt.
2x AMD Radeon Adrenalin-update verhelpt problemen met DirectX 9-games19/01 15u15 - Tweakers.net: AMD heeft de update van zijn Radeon Adrenaline-driver uitgebracht die de problemen met enkele DirectX 9-games opheft. Gebruikers melden dat in ieder geval enkele Command & Conquer-titels, Injustice en The Witcher weer functioneren.
2x Facebook gaat 'vertrouwd' nieuws prioriteit geven20/01 11u30 - Tweakers.net: Facebook gaat nieuwsbronnen een 'ranking' geven, waarmee wordt aangegeven hoe betrouwbaar een bron is. Vanaf volgende week gaat de sociale-netwerksite beginnen met de implementatie, door te beginnen met gebruikers te vragen hoe vertrouwd ze zijn met een bepaalde bron.
2x Twitter stuurt notificaties naar gebruikers die Russische bots volgen20/01 13u00 - Tweakers.net: Twitter stuurt een notificatie naar gebruikers als zij een account hebben gevolgd waarvan wordt vermoed dat het een bot gelinkt aan de Russische overheid is. Na intern onderzoek heeft Twitter tienduizenden accounts gevonden waarvan wordt vermoed dat zij de afgelopen Amerikaanse presidentsverkiezingen probeerden te beïnvloeden.
1x Gerucht: Microsoft werkt aan nieuwe Xbox One Elite-controller met usb-c16/01 20u30 - Tweakers.net: Er zijn foto's verschenen van wat een nieuwe versie van de Microsoft Xbox One Elite-controller zou zijn. Volgens geruchten krijgt de controller een ingebouwde accu en een usb-c-aansluiting. Ook zou het nieuwe model via bluetooth werken in Windows 10.
1x Gastdrivers voor VirtualBox gaan deel uitmaken van Linux-kernel17/01 12u00 - Tweakers.net: De volgende versie van de Linux-kernel, 4.16, integreert de gastdrivers voor VirtualBox. Daarmee vervalt de noodzaak om deze nog handmatig te installeren om verdere integratie te verkrijgen bij het gebruik van een virtual machine.
1x Meizu kondigt M6s-smartphone aan 18:9-scherm en Samsung-soc17/01 17u15 - Tweakers.net: Meizu heeft de M6s aangekondigd, een midranger met een 18:9-scherm van 5,7' en een resolutie van 1440x720 pixels. In het toestel zit een Samsung Exynos 7872-soc, die zowel snelle A73-cores als zuinige A53-cores heeft.
1x Google: minder dan tien procent Gmail-gebruikers heeft tweetrapsauthenticatie18/01 11u15 - Tweakers.net: Google heeft op de Usenix Enigma-conferentie in de VS bekendgemaakt dat minder dan tien procent van zijn gebruikers tweetrapsauthenticatie toepast. Gmail ondersteunt die optie al verschillende jaren sinds de introductie in 2011.

Statistieken

Artikels:
36509
Gelezen:
7016
Aantal lezers nu:
21


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven