dinsdag 23 oktober 2018, week 43


U bent nu hier: Meer nieuws van Tweakers.net

Laatste updatecontrole: vandaag om 16u30
 

Tweakers.net

Verbergen Tonen
23/10 16u15  Qualcomm introduceert referentiemodel voor slimme audioheadset met Alexa Qualcomm introduceert een Development Kit voor een slimme audioheadset met geïntegreerde ondersteuning voor stemassistent Alexa. Het referentiemodel moet ertoe leiden dat er meer bluetooth-oortjes op de markt komen met ondersteuning voor Amazons Alexa.
23/10 15u45  Medeoprichter Oculus verlaat Facebook 'wegens schrappen Rift 2' - update De medeoprichter van Oculus en voormalig ceo van het bedrijf, Brendan Iribe, vertrekt bij Facebook, dat nu het moederbedrijf van Oculus is. Volgens een gerucht schrapt Facebook de Rift 2 voor de pc, wat de reden voor het vertrek zou zijn.
23/10 15u30  Samsung introduceert zakelijke Galaxy-versies met vier jaar gratis updates Samsung laat weten dat het Enterprise Editions gaat introduceren van een paar van zijn bestaande smartphones. Deze telefoons zijn bedoeld zijn voor zakelijke gebruikers en krijgen onder meer vier jaar lang beveiligings- en firmware-updates zonder extra kosten.
23/10 15u00  Red Dead Redemption 2-plattegrond verschijnt online Er zijn foto's van de plattegrond van Red Dead Redemption 2 gedeeld via Twitter en Reddit. De kaart is afkomstig uit de Duitse versie van het officiële handboek. Het laat onder andere locaties zien die voorkwamen in de eerste Red Dead Redemption.
23/10 14u30  Webwinkel plaatste OnePlus 6T op site voor 579 euro De Duitse webwinkel van Otto heeft gedurende korte tijd de OnePlus 6T op zijn site geplaatst. De telefoon had een prijs van 579 euro. De nieuwe smartphone van OnePlus wordt op 29 oktober officieel gepresenteerd.
23/10 14u00  HTC brengt 'blockchainsmartphone' Exodus 1 waarschijnlijk in december uit HTC heeft bekendgemaakt dat de eerder aangekondigde blockchainsmartphone vanaf nu kan worden vooruitbesteld en naar verwachting in december zal worden geleverd. De telefoon kan alleen met cryptovaluta worden aangeschaft.
23/10 13u45  CD Projekt Red brengt geen Switch-versie Thronebreaker: The Witcher Tales uit Thronebreaker: The Witcher Tales, dat gebaseerd is op het kaartspel Gwent uit The Witcher-serie, krijgt geen release op de Nintendo Switch of mobiel. Ontwikkelaar CD Projekt Red heeft geen reden gegeven voor de keuze.
23/10 12u45  Qualcomm onthult Snapdragon 675 voor midrangesmartphones Qualcomm heeft een nieuwe soc voor midrangesmartphones aangekondigd. De Snapdragon 675 biedt ondersteuning voor drie camera's en is de directe opvolger van de Snapdragon 670. Samsung produceert de nieuwe soc op 11nm, terwijl het bij de voorganger nog om 10nm ging.
23/10 12u30  Samsung bevestigt te werken aan laptops met vouwbaar amoledscherm Samsung werkt aan de ontwikkeling van grote amoledschermen voor laptops, die kunnen vouwen en zo voor nieuwe mogelijkheden voor laptops zorgen. Dat heeft de vice-president van marketing van Samsungs pc-divisie bekendgemaakt.
23/10 12u15  Hubble-telescoop is binnenkort weer operationeel door herstelde back-upgyroscoop De Hubble-ruimtetelescoop kan waarschijnlijk op korte termijn weer gebruikt worden. De telescoop ging op 5 oktober in een safe mode na een falende gyroscoop, maar het lijkt erop dat een niet nominaal werkende back-upgyroscoop inmiddels weer normaal functioneert.
23/10 12u00  Hubble-telescoop is binnenkort weer operationeel door herstelde backup-gyroscoop De Hubble-ruimtetelescoop kan waarschijnlijk op korte termijn weer gebruikt worden. De telescoop ging op 5 oktober in een safe mode na een falende gyroscoop, maar het lijkt erop dat een niet nominaal werkende backup-gyroscoop inmiddels weer normaal functioneert.
23/10 12u00  Medeoprichter Oculus verlaat Facebook 'wegens schrappen Rift 2' De medeoprichter van Oculus en voormalig ceo van het bedrijf, Brendan Iribe, vertrekt bij Facebook, dat nu het moederbedrijf van Oculus is. Volgens een gerucht schrapt Facebook de Rift 2 voor de pc, wat de reden voor het vertrek zou zijn.
23/10 11u30  Hoofdontwikkelaar Star Wars-spellen Jade Raymond stapt op bij EA Jade Raymond, oprichter van EA's dochterbedrijf Motive Studios, is opgestapt. Dit is naar aanleiding van een reorganisatie, waarbij zij als hoofd van Motive wordt vervangen. Zij leidde onder andere de ontwikkeling van het geschrapte Star Wars-spel van Visceral Games.
23/10 11u15  Asus kondigt Zen AiO 27 met voet voor draadloos laden aan Asus heeft de Zen AiO 27 aangekondigd. De all-in-one-pc rust op een grote standaard waarin alle poorten verwerkt zijn. Het heeft ook een oppervlak om smartphones op basis van de Qi-standaard draadloos te laden.
23/10 10u45  Mede-oprichter Oculus verlaat Facebook 'wegens schrappen Rift 2' De mede-oprichter van Oculus en voormalig ceo van het bedrijf, Brendan Iribe, vertrekt bij Facebook, dat nu het moederbedrijf van Oculus is. Volgens een gerucht schrapt Facebook de Rift 2 voor de pc, wat de reden voor het vertrek zou zijn.
Laatste update: vandaag om 16u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
23/10 09u15  Linus Torvalds keert terug bij Linux-ontwikkelingDe pauze die Linus Torvalds voor zichzelf had ingelast, is na iets meer dan een maand voorbij. Zijn tijdelijke vervanger draagt het overzicht op de ontwikkeling van de Linux-kernel 4.19 weer over aan Torvalds.10 
23/10 09u00  Ook Amazon en Supermicro verzoeken tot intrekken artikel Chinese spionagechipsNa Apple doen ook Amazon en Supermicro een oproep aan Bloomberg om het artikel over het in het geheim plaatsen van spionagechips op moederborden in te trekken. Geen andere publicatie heeft de claims bevestigd gekregen.
22/10 20u45  YouTube-ceo: nieuwe auteursrechtrichtlijn van EU bedreigt honderdduizenden banenSusan Wojcicki, de directeur van YouTube, waarschuwt dat artikel 13 van de in september door het Europarlement aangenomen tekst voor een nieuwe auteursrechtrichtlijn honderdduizenden banen kan bedreigen en zeer negatieve gevolgen voor het internet heeft.
22/10 20u15  Intel ontkent dat het is gestopt met ontwikkeling van 10nm-chipproductieIntel heeft op Twitter laten weten dat het niet gestopt is met de ontwikkeling van het 10nm-procédé. Daarmee reageert de Amerikaanse chipmaker op een gerucht van eerder op de dag, waarin werd gesteld dat Intel de 10nm-node zou hebben geschrapt.
22/10 19u15  Intel: Micron-overname 3D XPoint-fabriek heeft geen gevolgen voor Optane-ssd'sIntel laat weten dat de voorgenomen volledige overname van de 3D Xpoint-flashfabriek door Micron geen gevolgen heeft voor het releaseschema van Intels eigen Optane-producten. Het was al bekend dat beide bedrijven gaan stoppen met de gezamenlijke ontwikkeling van het geheugen.
22/10 18u30  Oppo R17 Pro-smartphone komt in China uit op 11 novemberDe in augustus door Oppo gepresenteerde R17 Pro-smartphone komt uit op 11 november in China. De smartphone heeft naast twee camera's ook een 3d-sensor op de achterkant, waarmee via infrarood een dieptekaart van de omgeving kan worden gemaakt.
22/10 18u00  Bedrijf komt met camera zonder lcd waarbij foto's enkel op telefoon te zien zijnEen Franse startup komt met een camera met een Leica M-vatting waarbij de gemaakte foto's niet zoals gebruikelijk zijn te bekijken op een lcd op de achterkant. Een dergelijk scherm ontbreekt. De gemaakte afbeeldingen zijn alleen te bekijken op een verbonden smartphone.
22/10 17u15  Gerucht: Intel stopt met ontwikkeling 10nm-chipproductieIntel zou zijn 10nm-node geschrapt hebben, volgens geruchten. Het is al langer bekend dat Intel grote problemen heeft om de 10nm-chipproductie op orde te krijgen, maar het bedrijf rekende op eind 2019 voor de massaproductie.
22/10 16u45  EA schakelt zoekfunctie en toevoeging van vrienden tijdelijk uit op OriginHet toevoegen van vrienden op Origin is tijdelijk uitgeschakeld. Sinds vrijdag 19 oktober kunnen gebruikers geen andere spelers zoeken en toevoegen. Wanneer de functie weer beschikbaar is, is nog niet bekend.
22/10 16u00  Belgische kabelaar VOO kondigt 400Mbit/s-abo's aanDe Waalse aanbieder van kabeldiensten VOO kondigt aan de maximale downsnelheid die klanten af kunnen nemen eind dit jaar te verhogen naar 400Mbit/s. Details over de abonnementen geeft het bedrijf nog niet.
22/10 14u15  Warframe-uitbreiding Fortuna komt in november naar de pcIn november komt 'Fortuna', de nieuwste uitbreiding voor Warframe uit voor pc. De consoles krijgen de uitbreiding 'iets later'. Fortuna bevat onder andere een nieuw gebied en een toevoeging aan Warframe's verhaal. Een exacte verschijningsdatum is nog niet bekend.
22/10 13u15  HTC maakt Developer Kit met 6DoF-controllers beschikbaar voor Vive FocusHTC heeft nieuwe controllers met ondersteuning voor six degrees of freedom aangekondigd voor zijn losstaande Vive Focus-vr-headset. De controllers komen eerst voor ontwikkelaars beschikbaar.
22/10 11u30  Samsung werkt aan integratie camerasensor achter het schermSamsung Display werkt aan de integratie van verschillende sensoren achter de amoledpanelen van smartphones. Het gaat onder andere om de camerasensor, waarmee de inmiddels bij veel smartphones aanwezige inkeping hiervoor achterwege kan blijven.
22/10 11u15  Ubisoft stopt 19 november met online diensten diverse Just Dance-gamesOp 19 november stopt Ubisoft met het ondersteunen van de online diensten van een groot aantal spellen. Het gaat voornamelijk om de Just Dance-spellen van verschillende consolegeneraties, tot en met Just Dance 2018.
22/10 10u30  Ubisoft stopt 19 november met online diensten meerdere Just Dance-gamesVanaf 19 november stopt Ubisoft met het ondersteunen van de online diensten van een groot aantal spellen. Het gaat voornamelijk om de Just Dance-spellen van verschillende consolegeneraties, tot en met Just Dance 2018.
22/10 10u30  GitHub kampt met downtime door opslagproblemenGitHub heeft maandagochtend te maken met storingen door problemen met een opslagsysteem. De problemen begonnen zondagavond maar duren voort, ook na de migratie van opslagsystemen om de toegang tot GitHub.com te herstellen.
22/10 09u30  Hardkernel introduceert Odroid-computingboard met x86-soc van IntelHardkernel heeft de komst van de Odroid H2 aangekondigd, het eerste computingboard met een x86-processor die het bedrijf op de markt brengt. Maker Hardkernel overwoog een AMD Ryzen-chip te gebruiken, maar koos uiteindelijk voor Intel.
22/10 09u30  Google maakt firmware Titan M-beveiligingschip van Pixel 3 open sourceGoogle maakt de broncode van de firmware van zijn Titan M-beveiligingschips onder een opensourcelicentie beschikbaar. Beveiligingsdeskundigen kunnen daardoor de code nalopen op eventuele onvolkomenheden.
22/10 09u15  Odroid introduceert computingboard met x86-soc van IntelOdroid heeft de komst van de Odroid H2 aangekondigd, het eerste computingboard met een x86-processor die het bedrijf op de markt brengt. Maker Hardkernel overwoog een AMD Ryzen-chip te gebruiken, maar koos uiteindelijk voor Intel.
22/10 08u30  Google maakt firmware Titan M-beveiligingschip van Pixel 3 opensourceGoogle maakt de broncode van de firmware van zijn Titan M-beveiligingschips onder een opensourcelicentie beschikbaar. Beveiligingsdeskundigen kunnen daardoor de code nalopen op eventuele onvolkomenheden.
22/10 08u00  Gerucht: Facebook wil 'groot' beveiligingsbedrijf overnemenFacebook heeft naar verluidt meerdere beveiligingsbedrijven benaderd voor een overname. Het bedrijf rondt mogelijk nog voor het einde van het jaar een overname van een 'groot' beveiligingsbedrijf af.
21/10 13u45  Google introduceert 'zwevend' toetsenbord voor AndroidGoogle heeft een nieuwe versie van zijn toetsenbord voor Android uitgebracht. Nieuw in deze versie is dat gebruikers het toetsenbord kunnen verplaatsen, zodat het overal op het scherm kan worden geplaatst.
21/10 13u15  Ontwikkelaar slaagt erin om roottoegang te krijgen op de Pixel 3-smartphoneDe Amerikaanse ontwikkelaar John Wu, bekend van rootmethode Magisk, is erin geslaagd om roottoegang te krijgen op de Pixel 3. Daarmee moet het voor gebruikers van de smartphone gemakkelijker worden om custom roms te installeren.
21/10 10u30  Treyarch verlaagt verversingssnelheid Black Ops 4-servers naar 20HzHet lijkt erop dat ontwikkelaar Treyarch de snelheid waarmee de multiplayerservers van Call of Duty: Black Ops 4 verversen, verlaagd van 60Hz naar 20Hz. Daarmee komen gegevens met meer vertraging vanaf de server naar de spelers toe.
21/10 09u45  Google begint met 'peer-to-peer'-verspreiding van Android-applicatiesGoogle heeft het mogelijk gemaakt om Android-applicaties buiten de Play Store om te verspreiden, terwijl deze vervolgens toch in Googles applicatiebibliotheek worden opgenomen. Er zijn een aantal partners uitgekozen om te helpen met de peer-to-peer-verspreiding.
20/10 13u15  Google zet picture-in-picture-modus aan in ChromeGoogle heeft het in zijn meest recente versie van de Chrome-browser mogelijk gemaakt om de picture-in-picture-modus te gebruiken. Daarmee is het bijvoorbeeld mogelijk een YouTube-video op de voorgrond te houden terwijl er andere programma's worden geopend.
20/10 12u30  Eigenaren Pixel-smartphones klagen over verdwijnende foto'sGebruikers van verscheidene Pixel-smartphones hebben geklaagd dat foto's die met de camera zijn genomen, verdwijnen van het toestel. Het lijkt om een wijdverspreid probleem te gaan, waarbij er ook enkele klachten zijn verschenen van Android-gebruikers met een niet-Pixel-smartphone.
20/10 11u15  OnePlus verplaatst aankondiging 6T-smartphone naar 29 oktoberOnePlus heeft de aankondiging van zijn nieuwe smartphone verplaatst van 30 oktober naar 29 oktober. De vervroeging is het gevolg van een aankondiging die Apple op 30 oktober gaat doen, waardoor OnePlus vreest media-aandacht mis te lopen.
20/10 09u45  ESA lanceert sonde die onderzoek naar Mercurius gaat doenDe Europese ruimtevaartorganisatie ESA heeft een raket gelanceerd met aan boord een sonde die in een baan om Mercurius moet gaan draaien. Het duurt echter nog tot 2025 totdat de sonde, met de naam BepiColombo, bij de planeet is aangekomen.
20/10 08u45  Huawei werkt aan vouwbare smartphone met 5g-ondersteuningHuawei heeft te kennen gegeven dat het een smartphone op de markt wil brengen die gevouwen kan worden, en daarnaast ook met 5g-netwerken gebruikt kan worden. Huawei had al eens eerder laten doorschemeren een vouwbare smartphone te willen uitbrengen.
19/10 20u45  Tim Cook: Bloomberg zou artikel over Supermicro-hack moeten intrekkenApple-ceo Tim Cook heeft in een interview met Buzzfeed gezegd dat Bloomberg een recent artikel zou moeten intrekken, waarin het stelde dat de Chinese overheid kleine chips op Supermicro-moederborden heeft geplaatst die onder meer bij Apple terechtkwamen.
19/10 20u15  Duitse deelstaten stellen schadevergoeding voor als middel tegen traag internetDe Duitse Bondsraad, waarin de deelstaten zijn vertegenwoordigd, heeft de regering gevraagd onderzoek te laten doen naar maatregelen die gebruikers moeten helpen bij trage internetverbindingen. Ze stellen schadevergoeding of prijsverlagingen voor.
19/10 18u45  'Oudere Nas-systemen van WD, Netgear, Seagate en Medion bevatten rce-lek'Twee beveiligingsonderzoekers claimen dat ze in staat zijn om op afstand nas-systemen van Western Digital, Netgear, Seagate en Medion over te nemen. Er zijn nog geen patches voor de remote code execution-lekken die dit mogelijk maken.
19/10 18u15  Canonical maakt verzamelde Ubuntu-gebruikersgegevens inzichtelijk via portaalSamen met de release van Ubuntu 18.10 heeft Canonical een portaal online gezet waar gegevens te vinden zijn die Ubuntu-gebruikers vrijwillig met de organisatie hebben gedeeld. De data verzamelde Canonical sinds februari.
19/10 16u30  'Google vraagt fabrikanten tot 35 euro per telefoon voor gebruik van zijn apps'Google vraagt smartphonefabrikanten die hun toestellen in de EU uitbrengen een bedrag tot 35 euro per toestel. Dat schrijft The Verge op basis van verkregen documenten. Google kondigde onlangs aan in de EU geld te gaan vragen voor zijn apps, nadat het een boete had gekregen.
19/10 16u00  Europese Commissie geeft toestemming aan Microsoft om GitHub over te nemenDe Europese Commissie heeft toestemming verleend voor de overname van GitHub door Microsoft. Volgens het EU-orgaan bestaan er geen zorgen dat de overname een verstoring van de concurrentie teweegbrengt, omdat er genoeg andere spelers zijn.
19/10 15u30  Bètaversie SteamVR introduceert 'motion smoothing' voor verbeterde framerateValve introduceert motion smoothing voor SteamVR. De techniek moet voorkomen dat gebruikers een verlaagde framerate ervaren in games. Motion smoothing zit, net als SteamVR, nog in de bètafase. Het werkt alleen met Windows 10 en gpu's van Nvidia.
19/10 14u45  Tesla kondigt goedkopere Model 3 met kleinere accu aanTesla heeft een goedkopere versie van zijn Model 3-auto aangekondigd voor Canada en de VS. Deze variant beschikt over een kleinere accu dan het bestaande model. Het bereik van het nieuwe model is dan ook ongeveer 50 mijl kleiner, omgerekend ongeveer 80km.
19/10 13u45  'Facebook accepteert Nederlandse nepadvertenties over verkiezingen'Uit onderzoek van het KRO-NCRV-programma Brandpunt blijkt dat Facebook Nederlandse advertenties goedkeurt die onjuiste informatie over de Provinciale Statenverkiezingen verspreiden. Facebook zegt een onderzoek in te stellen.
19/10 13u30  Gerucht: Gigabyte werkt aan GTX 1060-videokaart met gddr5xGigabyte werkt volgens een gerucht aan een GTX 1060-videokaart met 6GB gddr5x. Tot nu toe hebben alle GTX 1060-videokaarten gddr5. De kaart zou gebaseerd zijn op de GP104-gpu, die ook de basis vormt voor de GTX 1080, maar dan deels uitgeschakeld.
19/10 11u00  Sony stelt Days Gone voor PlayStation 4 uit tot 26 april 2019Sony stelt de release van Days Gone voor de PlayStation 4 met twee maanden uit, zodat de game niet tegelijkertijd met andere titels zoals Anthem, Metro Exodus en Left Alive uitkomt. De releasedatum stond op 22 februari.
19/10 11u00  Gerucht: Radeon RX 590-videokaarten op komst, Asus komt met RoG Strix-modelAMD lijkt met een nieuwe videokaart in de RX-serie te komen. Van de RX 590 zijn benchmarks verschenen en volgens een gerucht komt Asus met een RX 590 in zijn RoG Strix-serie. Daarmee brengt Asus zijn gamersmerk weer terug naar AMD-videokaarten.
19/10 10u30  MMD komt met 27"-Philips-monitor met 4k-resolutie en ips-paneel voor 299 euroMMD brengt halverwege november de Philips 276E8VJSB-monitor uit. Het 27'-scherm is opgebouwd rondom een ips-paneel met 10bit-kleurweergave een resolutie van 3840x2160 pixels.
19/10 09u30  Micron wil resterend belang 3D XPoint-flashfabriek van Intel overnemenMicron wil het resterende belang dat Intel heeft in de 3D XPoint-flashfabriek overnemen. Micron en Intel ontwikkelden het geheugen samen in een joint venture, maar kondigden eerder al aan te stoppen met de samenwerking. Micron verwacht 1,5 miljard dollar te moeten betalen.
19/10 08u00  Xiaomi kondigt tweede Black Shark-gamingsmartphone volgende week aanXiaomi zal dinsdag zijn tweede smartphone onder het Black Shark-merk voor gametelefoons presenteren. De presentatie volgt een half jaar, nadat de Chinese fabrikant de eerste Black Shark-smartphone aankondigde.
19/10 07u45  Red Dead Redemption 2 vereist 150GB vrije ruimte bij installatie op PS4De game Red Dead Redemption 2 vereist op de PS4 ongeveer 149GB aan vrije ruimte om te kunnen installeren. De game zelf neemt 99GB in beslag en bij installatie zonder disc vereist de game 50GB extra.
19/10 07u30  TransIP-opslagdienst Stack krijgt ondersteuning voor tweetrapsauthenticatieDe Nederlandse webopslagdienst Stack heeft ondersteuning gekregen voor tweetrapsauthenticatie. Stack ondersteunt inloggen via authenticatie-apps voor smartphones, zoals Google Authenticator of Authy.
18/10 21u30  Raspberry Pi Foundation onthult uitbreiding met dvb-t2-aansluitingDe Raspberry Pi Foundation heeft de TV HAT aangekondigd, een add-on-board met een dvb-t2-aansluiting. De tv-uitbreiding is gebaseerd op een nieuwe Hardware Attached on Top-formfactor voor add-ons.
18/10 20u45  Google maakt integratie add-ons in berichtenvenster Gmail mogelijkGoogle geeft ontwikkelaars de mogelijkheid Compose Actions in Gmail-add-ons te integreren. Hiermee kunnen ze functies van add-ons toevoegen aan vensters voor het opstellen van e-mailberichten.
18/10 19u00  Apple houdt 30 oktober evenement 'voor nieuwe iPad Pro en Mac'Apple houdt op dinsdag 30 oktober een evenement in New York onder de naam 'There is more in the making'. Over het algemeen wordt aangenomen dat de fabrikant op die dag een nieuwe iPad Pro's en Mac-systemen gaat aankondigen.
18/10 18u45  OM: houd logbestand bij ethisch hacken bijHet Openbaar Ministerie adviseert mensen die op zoek gaan naar lekken in systemen een logbestand bij te houden. Zo kunnen ze aantonen dat ze zich aan eisen voor responsible disclosure houden en eventueel strafvervolging ontlopen.
18/10 18u15  Samsung verruilt Intel-cpu voor Snapdragon 850 bij nieuwe Galaxy BookSamsung heeft de Galaxy Book 2 aangekondigd. Het apparaat met Windows komt in een enkele schermmaat uit, 12 inch, en heeft in tegenstelling tot zijn voorganger geen Intel-processor maar een Qualcomm Snapdragon 850.
18/10 16u30  TNO rondt onderzoek naar 5g op 3,5GHz in Noord-Nederland binnen twee weken afTNO rondt binnen twee weken een onderzoek af over de vraag of 5g mogelijk is in Noord-Nederland op de 3,5GHz-frequentieband. Een satellietstation in Burum gebruikt die frequentie momenteel om satellietverkeer af te luisteren.
18/10 16u00  Oppo geeft valsspelen in benchmarks toeSmartphonemaker Oppo geeft toe dat het valsspeelt in benchmarks. Benchmarkmaker UL, bekend van 3DMark en PCMark, heeft de Find X en R7 uit de database gehaald vanwege de cheats, waarbij de software benchmarks herkende en gedrag daarop aanpaste.
18/10 16u00  'Podcasts manipuleren Apple-toplijst door sjoemelen met abonnees'Podcasts hebben afgelopen week geprobeerd de Apple-lijst van populairste podcasts te beïnvloeden door met abonnees te sjoemelen, zo beweert een analist. Enkele weken geleden kwam een onbekende podcast ineens op plek 1 van de toplijst.
18/10 15u45  Valve laat kanspercentage zien bij Dota 2-lootboxesValve voorziet alle lootboxes in Dota 2 van zichtbare kanspercentages voorafgaand aan de aanschaf. Naast de inzage die spelers al krijgen in de inhoud van kistjes, kunnen zij nu per item zien hoe groot de kans is dat zij de inhoud krijgen.
18/10 15u15  Kyocera presenteert telefoon op creditcardformaat met e-inkschermDe Japanse fabrikant Kyocera heeft een telefoon met e-inkscherm op creditcardformaat gepresenteerd. Het scherm is 2,8' groot en het toestel draait op een aangepaste versie van Android. Het beschikt over onder meer 4g en wifi.
18/10 15u15  Adobe animeert foto's voor slideshows met parallaxeffectAdobe heeft MovingStills gepresenteerd, een methode om foto's te animeren op een manier waardoor het lijkt alsof het een video is met een camera die beweegt. Een algoritme schat de diepte in foto's, om zo een parallaxeffect op een juiste manier in te voegen.
18/10 15u00  Adobe animeert foto's voor slideshows met parallax-effectAdobe heeft MovingStills gepresenteerd, een methode om foto's te animeren op een manier waardoor het lijkt alsof het een video is met een camera die beweegt. Een algoritme schat diepte in foto's in, om zo een parallax-effect op een juiste manier in te voegen.
18/10 14u45  Google brengt Digital Wellbeing uit voor Android One-toestellen met PieGoogle heeft de app Digital Wellbeing uitgebracht voor Android One-toestellen met Android 9.0 Pie. Daar zijn er vooralsnog niet veel van. De app is bedoeld om smartphonegebruik te monitoren en zo nodig te beteugelen.
18/10 14u00  Smartphonemaker Essential ontslaat naar verluidt 30 procent van personeelSmartphonemaker Essential ontslaat 30 procent van zijn personeel, zo meldt financieel persbureau Bloomberg. Het bedrijf bevestigt dat er mensen weg moeten, maar zegt niet precies hoeveel het er zijn. Essential annuleerde dit jaar zijn tweede smartphone.
18/10 11u45  EU-Hof: wijzen naar huisgenoot pleit vermeende illegale downloaders niet vrijHet Europese Hof van Justitie heeft bepaald dat downloaders die zich schuldig maken aan piraterij niet de aansprakelijkheid voor auteursrechtinbreuk kunnen ontlopen door te stellen dat ook andere gezinsleden of huisgenoten toegang hebben tot dezelfde internetverbinding.
18/10 11u30  Game Freak wil overzetten oudere Pokémon naar komende Switch-rpg mogelijk makenGame Freak wil dat spelers Pokémon uit de Nintendo 3DS-spellen kunnen overzetten naar de Pokémon-rpg die in 2019 uitkomt voor de Nintendo Switch. Met welke applicatie of methode dit mogelijk wordt gemaakt, is nog niet bekend.
18/10 11u15  Samsung noemt komst van 860 QVO- en 980 QVO-ssd's met qlc-nandSamsung gaat de 860 QVO en de 980 QVO uitbrengen, respectievelijk een sata- en een nvme-ssd met qlc-nand. Ook komen er een nieuwe varianten van de huidige 970 Evo en de PM981 met 96-laags tlc-nandgeheugen.
18/10 10u45  Spotify introduceert aangepaste zoek- en radiofunctie voor Premium-abo'sSpotify heeft een update voor gebruikers van zijn betaalde Premium-abonnement aangekondigd, die onder meer een nieuwe zoekfunctie en een aangepaste artiestenradiofunctie introduceert. Daarnaast is de navigatie op de schop gegaan. De update komt uit voor Android en iOS.
18/10 10u30  WSJ: spammers die geld wilden verdienen zaten achter recente aanval op FacebookVolgens Facebook-bronnen van The Wall Street Journal is de voorlopige conclusie van een intern onderzoek binnen het bedrijf dat spammers achter de recente aanval zitten, waarbij de gegevens van 29 miljoen personen werden buitgemaakt. Die wilden geld verdienen.
18/10 09u45  Consoleversie van demolition derby-game Wreckfest is uitgesteld tot 2019De consoleversie van Wreckfest is uitgesteld tot 2019. De game, die juni uitkwam voor de pc, had eigen op 20 november uit moeten komen. Uitgever THQ Nordic zegt dat er meer tijd nodig is om de multiplayermodus en de prestaties te verbeteren.
18/10 09u30  Consoleversie van demolition derby-game Wreckfest is uitgesteld naar 2019De consoleversie van Wreckfest is uitgesteld tot 2019. De game, die juni uitkwam voor de pc, had eigen op 20 november uit moeten komen. Uitgever THQ Nordic zegt dat er meer tijd nodig is om de multiplayermodus en de prestaties te verbeteren.
18/10 09u00  Samsung begint chipproductie op 7nm-procedé met euvSamsung is begonnen met de productie van chips op zijn 7nm low power plus-procedé, waarbij deels gebruikgemaakt wordt van euv. Samsung zegt in 2020 capaciteit te hebben voor klanten die veel chips nodig hebben.
18/10 09u00  GTA V-ontwikkelaar Tom Shepherd sluit zich aan bij nieuwe gamestudio MicrosoftTom Shepherd, de technical director van Grand Theft Auto 5, heeft zich aangesloten bij The Initiative. De studio is opgericht door Microsoft en bevat andere grote namen uit de game-industrie, waaronder Brian Westengaard, de lead producer van God of War.
18/10 08u15  Google Pixel 3 heeft oledscherm van LGDe Google Pixel 3 heeft een oledscherm van LG Display. Dat blijkt uit een teardown van iFixit. Eerder bleek de 3 XL-variant een oledscherm van Samsung te hebben. Vorig jaar zat er juist in het grote model een scherm van LG en in de kleine versie een Samsung-scherm.
18/10 08u15  WhatsApp-bèta bevat vakantiemodus om gesprekken te verbergenWhatsApp lijkt een vakantiemodus te krijgen. Een bèta van de chatapplicatie bevat verwijzingen daarnaar. Als gebruikers een gesprek archiveren terwijl de modus geactiveerd is, komen deze gesprekken niet terug zodra er een nieuw bericht wordt gestuurd.
18/10 08u00  WhatsApp-bèta bevat vakantiemodusWhatsApp lijkt een vakantiemodus te krijgen. Een bèta van de chatapplicatie bevat verwijzingen daarnaar. Als gebruikers een gesprek archiveren terwijl de modus geactiveerd is, komen deze gesprekken niet terug zodra er een nieuw bericht wordt gestuurd.
17/10 21u15  Twitter laat zien als tweet in strijd is met regels en daarom is verwijderdTwitter gaat bij een verwijderde tweet tot veertien dagen erna laten zien dat de tweet in strijd was met de regels van het sociale netwerk en daarom offline is gehaald. Nu laat Twitter in het midden of een gebruiker een tweet uit vrije wil heeft verwijderd of dat het verplicht is gebeurd.
17/10 20u30  Analist Kuo: ARM-chips Apple voor Macs komen over twee of drie jaarARM-socs van Apple voor MacBooks en iMacs komen over twee of drie jaar. Dat zegt analist Ming-Chi Kuo, die zich heeft gespecialiseerd in Apple, in een rapport. Chips voor Apples Car-project volgen enkele jaren daarna.
17/10 19u45  Twitter zet dataset online met Russische accounts voor beïnvloeden verkiezingenTwitter heeft een dataset online gezet met accounts en tweets die het bedrijf heeft gelinkt naar de Internet Research Agency, een Russisch bedrijf dat Twitter zou gebruiken om verkiezingen in andere landen te beïnvloeden.
17/10 19u30  Rechtbankdocumenten: Facebook-videostatistieken weken tot 900 procent afDe videostatistieken die Facebook weergaf in de periode rond 2015 en 2016, weken volgens nieuwe rechtbankdocumenten niet af met maximaal 80 procent, zoals het bedrijf zei, maar met maximaal 150 tot 900 procent.
17/10 18u15  Xiaomi kondigt volgende week Mi Mix 3 aan met 5g en 10GB ramXiaomi heeft een evenement aangekondigd voor de presentatie van de Mi Mix 3, zijn aankomende high-end smartphone. Het zal de eerste smartphone ter wereld zijn met 5g-ondersteuning, zo laat de Chinese fabrikant weten.
17/10 17u45  Oprichter Fairphone stopt als ceoDe oprichter van de Nederlandse smartphonemaker Fairphone, Bas van Abel, stopt als ceo. Dat gebeurt per 1 november. Hij zal wel verbonden blijven aan het bedrijf. Eva Gouwens neemt de functie over.
17/10 16u15  GTA V-ontwikkelaar Tom Shepard sluit zich aan bij nieuwe gamestudio MicrosoftTom Shepard, de technical director van Grand Theft Auto 5, heeft zich aangesloten bij The Initiative. De studio is opgericht door Microsoft en bevat andere grote namen uit de game-industrie, waaronder Brian Westengaard, de lead producer van God of War.
17/10 16u15  Surface Pro 6 heeft marginaal betere koeling dan voorganger volgens iFixitIn de Surface Pro 6 zit passieve koeling die marginaal verbeterd is ten opzichte van die in de vorige Surface Pro. Dat blijkt uit de teardown van iFixit. Te zien is dat het nieuwe model een heatpipe heeft die iets verder doorloopt.
17/10 15u45  Albert Heijn laat gebruikers inloggen met bol.com-accountAlbert Heijn heeft een koppeling mogelijk gemaakt met de accounts van bol.com. Gebruikers die bij de webwinkel een account hebben kunnen dat ook gebruiken voor de supermarkt. Bol.com en Albert Heijn zijn beiden onderdeel van Ahold Delhaize.
17/10 15u00  Gerucht: OnePlus 6T wordt iets duurder dan voorgangerDe vermoedelijke prijzen van de OnePlus 6T zijn online verschenen. Het nieuwe model zou in de goedkoopste uitvoering zo'n 8,7 procent duurder worden dan de huidige versie. Omgerekend zou de prijs in de Benelux uitkomen op 564 euro.
17/10 15u00  Qualcomm kondigt 802.11ay-chipsets voor draadloze 4k- en vr-streams op 60GHz aanQualcomm heeft twee chipsets aangekondigd die gebaseerd zijn op de 802.11ay wifi-standaard. De chipsets maken 10Gbit/s-verbindingen via 60GHz mogelijk en zijn volgens het bedrijf onder andere geschikt voor streamen naar vr-brillen.
17/10 15u00  'Tot nu toe verborgen gebleven hackergroep richt zich op energiesector Oekraïne'Beveiligingsbedrijf ESET heeft onderzoek gepubliceerd naar een tot nu toe verborgen gebleven hackergroep, die het aanduidt als GreyEnergy. Deze groep zou zich voornamelijk op Oekraïne richten en geïnteresseerd zijn in de energiesector, mogelijk in voorbereiding op een aanval.
17/10 14u15  'Tot nu toe onontdekte hackergroep richt zich op energiesector in Oekraïne'Beveiligingsbedrijf ESET heeft onderzoek gepubliceerd naar een tot nu toe onontdekte hackergroep, die het aanduidt als GreyEnergy. Deze groep zou zich voornamelijk op Oekraïne richten en geïnteresseerd zijn in de energiesector, mogelijk in voorbereiding op een aanval.
17/10 14u00  Amerikaanse tv-zender maakt virtuele Nascar-studio met Unreal EngineFox Sports neemt volgend jaar een nieuwe virtuele studio in gebruik voor zijn Nascar-uitzendingen. De studio is gemaakt met Unreal Engine 4 en stelt de presentatoren in staat om bijvoorbeeld 3d-modellen van circuits en raceauto's te tonen.
17/10 13u15  Update 6.02 voor PlayStation 4 lost vermoedelijk bootloop door onbekend teken opSony heeft firmwareversie 6.02 voor de PlayStation 4 uitgebracht. Hoewel Sony het niet noemt, is het vermoedelijk een fix voor het probleem waarbij consoles in een bootloop terecht kunnen komen door een onbekend teken in een privébericht.
17/10 13u15  Chatplatform Discord opent bètaversie digitale gamewinkelDiscord heeft een winkel geopend waar gebruikers games kunnen kopen. Deze komen na aanschaf terecht in een 'universele bibliotheek', van waaruit spelers gedownloade spellen kunnen opstarten en spelen. Het gaat voorlopig om een open bèta.
17/10 12u00  Facebook: gegevens Portal-scherm kunnen wel gebruikt worden voor advertentiesFacebook zegt dat gegevens van zijn recentelijk aangekondigde Portal-scherm wel gebruikt kunnen worden om advertenties binnen zijn andere diensten te tonen. Eerder zei het bedrijf dat dit niet het geval zou zijn. Het zegt dat het een mogelijkheid is, maar dat er geen plannen zijn.
17/10 11u30  Samsung neemt Spaans bedrijf Zhilabs over voor analyse van 5g-netwerkenSamsung neemt het Spaanse bedrijf Zhilabs over, dat gespecialiseerd is in het analyseren van netwerkverkeer met behulp van kunstmatige intelligentie. Samsung zegt de overname te doen om zijn 5g-netwerktechnologie te verbeteren.
17/10 11u15  Google Maps toont informatie over oplaadpunten voor elektrische auto'sGoogle heeft een update voor zijn Maps-app op Android en iOS aangekondigd, waardoor deze informatie toont over oplaadpunten voor elektrische auto's. Onder meer oplaadpunten van Tesla worden weergegeven. De introductie voor de desktop volgt in de komende weken.
17/10 11u00  OnePlus stelt Android 9-upgrade voor OnePlus 3, 3T, 5 en 5T uitOnePlus heeft 'meer tijd' nodig voor de upgrade van de OnePlus 3, 3T, 5 en 5T naar Android 9. Dat zegt de directeur van het bedrijf. Wanneer de toestellen de nieuwe Android-versie krijgen is nog niet duidelijk, maar mogelijk wordt dat uitgesteld naar volgend jaar.
17/10 10u45  ASML wil in 2019 euv-chipmachine voor meer dan 155 wafers per uur leverenASML boekt vooruitgang bij het verhogen van de productie van zijn euv-machines voor het maken van chips. In de tweede helft van volgend jaar moet de NXE:3400C verschijnen, die 155 wafers per uur kan afhandelen.
17/10 10u30  Libssh-bibliotheek bevat lek dat omzeilen van authenticatie toelaatEen beveiligingsonderzoeker heeft een lek in de softwarebibliotheek libssh gevonden, die het ssh-protocol implementeert. Het lek maakt het mogelijk authenticatie te omzeilen op een kwetsbare server. Het aantal kwetsbare servers wordt op zesduizend geschat.
17/10 10u30  Aantal Netflix-gebruikers stijgt met 7 miljoenNetflix heeft er afgelopen kwartaal 7 miljoen gebruikers bijgekregen. In tegenstelling tot vorig kwartaal was de groei hoger dan het bedrijf verwachtte. Netflix uit verder kritiek op de quota voor Europese content.
17/10 08u45  Gerucht: Lenovo werkt aan 13"-tablet met vouwbaar oledscherm van LGLenovo neemt een vouwbaar 13'-oledpaneel van LG Display af voor een tablet waar het bedrijf aan werkt. Dat melden Koreaanse media op basis van bronnen binnen de techindustrie. In de tweede helft van volgend jaar moet het product verschijnen.
17/10 08u15  Aantal Netflix-gebruikers stijgt met 31 procentNetflix heeft er afgelopen kwartaal 31 procent meer gebruikers bijgekregen ten opzichte van vorig jaar. In tegenstelling tot vorig kwartaal was de groei hoger dan het bedrijf verwachtte. Netflix uit verder kritiek op de quota voor Europese content.
16/10 20u00  Google laat smartphonefabrikanten in Europa betalen voor Google-appsSmartphonefabrikanten die hun toestellen in Europa verkopen, moeten voortaan betalen voor het gebruik van apps zoals de Google Play Store. Google voert die maatregel in vanwege de miljardenboete die het kreeg wegens machtsmisbruik met Android.
16/10 19u30  Video toont niet uitgebrachte hd-remaster van Shenmue I en IISega had plannen om een hd-remaster van Shenmue I en II te maken, met betere graphics dan de remasters die in augustus zijn uitgekomen. Dat blijkt uit beelden die Digital Foundry online heeft gezet.
16/10 18u45  Corsair brengt MP510-nvme-ssd's uit met capaciteit tot 1920GBCorsair kondigt een nieuwe serie nvme-ssd's in m2-formfactor aan. De MP510-ssd's zijn er met capaciteiten van 240GB, 480GB, 960GB en 1920GB. De ssd's moeten het hogere segment bedienen en zijn voorzien van een nieuwe Phison-controller en tlc-nand.
16/10 18u15  Google Pixel 3 XL heeft oledscherm van SamsungGoogles Pixel 3 XL-smartphone heeft een oledscherm van Samsung. Dat ontdekte iFixit na het uit elkaar halen van het toestel. In de Pixel 2 XL gebruikte Google een oledscherm van LG en aanvankelijk waren er klachten over de kwaliteit.
16/10 18u00  Eerste Pokémon van vierde generatie verschijnen in Pokémon GoNiantic is begonnen met het toevoegen van Pokémon van de vierde generatie, ofwel de Sinnoh-regio, aan Pokémon Go. In totaal bestaat de Sinnoh-generatie uit 107 nieuwe Pokémon, maar die zijn nog niet allemaal beschikbaar.
16/10 17u45  Amazon komt met waterdichte Kindle Paperwhite voor 120 euroAmazon heeft een nieuwe Kindle Paperwhite-e-reader aangekondigd. De nieuwe versie is dunner en lichter dan zijn voorganger en is waterdicht op basis van de ipx8-classificatie. Ook is er ondersteuning voor audioboeken.
16/10 17u30  Huawei kondigt Mate 20 X-smartphone met 7,2"-oledscherm aanHuawei heeft naast de Mate 20 en 20 Pro ook de Mate 20 X aangekondigd. Met zijn 7,2'-oledscherm is dat het grootste model in de serie. Huawei mikt met het toestel onder andere op gamers. De telefoon komt niet uit in de Benelux, maar wel elders in Europa voor 899 euro.
16/10 17u00  Amazon kondigt waterdichte Kindle Paperwhite voor 120 euro aanAmazon heeft een nieuwe Kindle Paperwhite-e-reader aangekondigd. De nieuwe versie is dunner en lichter dan zijn voorganger en is waterdicht op basis van de ipx8-classificatie. Ook is er ondersteuning voor audioboeken.
16/10 16u00  Nederlands bedrijf bouwt fabriek voor lithium-ion-accu's in ChinaHet Nederlandse bedrijf Lithium Werks heeft een intentieovereenkomst getekend om een fabriek in China te bouwen die tegen 2030 voor jaarlijks 500GWh aan accu-opslagcapaciteit moet produceren. Lithium Werks wil meerdere fabrieken wereldwijd bouwen.
16/10 15u45  Huawei brengt Mate 20 Pro-smartphone begin november uit voor 999 euroHuawei brengt de Mate 20 Pro-smartphone op 2 november uit in de Benelux voor 999 euro. De Mate 20 komt op dezelfde dag uit en krijgt een adviesprijs mee van 799 euro, zo zei de fabrikant op een eigen evenement dinsdag.
16/10 15u45  Microsoft start Insider-testen voor toetsenbord- en muisondersteuning Xbox OneMicrosoft is begonnen met het testen van toetsenbord- en muisondersteuning voor de Xbox One. Insider-deelnemers van de Xbox One Preview Alpha Ring krijgen de ondersteuning als eerste, in november volgt de brede beschikbaarheid.
16/10 14u45  Micron brengt Crucial m2-nvme-ssd's met qlc-nand uitMicron brengt P1-ssd's met qlc-nandgeheugen uit onder zijn Crucial-merknaam. Er verschijnen drie modellen in de lijn van pci-e-nvme-ssd's met m2-formfactor, waarvan de grootste een opslagcapaciteit van 2TB heeft.
16/10 13u00  Sony test drm met blockchainintegratie voor educatief materiaalSony is bezig met het ontwikkelen van een systeem voor digitaalrechtenbeheer dat gebruikmaakt van blockchaintechnologie. Sony Global Education test het systeem voor gebruik in combinatie met digitaal lesmateriaal.
16/10 12u00  Bug liet Enigmail-add-on voor Thunderbird e-mails zonder encryptie versturenEr is een update uitgekomen voor een bug in de Enigmail-add-on voor de e-mailclient Thunderbird. Daardoor werden e-mails bij gebruik van de pEp-modus zonder encryptie verstuurd, hoewel deze wel aanwezig leek te zijn. Het probleem trof alleen Windows-gebruikers.
16/10 12u00  Eerste uhd-blu-rayschijven met Imax Enhanced en hdr10+ verschijnen eind 2018De twee eerste ultra-hd-blu-rayfilms die de aanduiding Imax Enhanced mogen dragen, komen eind dit jaar op de markt. De schijfjes van A Beautiful Planet en Journey to the South Pacific ondersteunen hdr10+.
16/10 11u45  Eerste uhd-blu-ray-schijven met IMAX Enhanced en hdr10+ verschijnen eind 2018De twee eerste ultra-hd-blu-ray-films die de aanduiding IMAX Enhanced mogen dragen, komen eind dit jaar op de markt. De schijfjes van A Beautiful Planet en Journey to the South Pacific ondersteunen hdr10+.
16/10 10u00  'Google-ceo beschrijft interne test met Chinese zoekmachine als succes'Google-ceo Sundar Pichai heeft op het Wired 25-evenement voor het eerst gesproken over de interne plannen voor het ontwikkelen van een zoekmachine voor de Chinese markt. Volgens de topman bleek de proef een succes te zijn.
16/10 09u45  Medeoprichter Microsoft Paul Allen is overledenPaul Allen, medeoprichter van Microsoft, is maandag op 65-jarige leeftijd overleden. Hij maakte eerder bekend te lijden aan lymfklierkanker. Allen bedacht onder meer de naam Microsoft en zei de muis met twee knoppen te hebben uitgevonden.
16/10 09u30  Microsoft voorziet browserversies Word en OneNote van spraak-naar-tekstMicrosoft brengt een dicteerfunctie naar Word Online en OneNote Online. De stap is onderdeel van een reeks maatregelen om gebruikers met dyslexie te ondersteunen. De browserdiensten krijgen ook ondersteuning voor realtime vertalingen.
16/10 08u45  Vr-bedrijf Jaunt ontslaat 'significant deel' van werknemers en richt zich op arHet bedrijf Jaunt, dat mede is opgericht door de Nederlander Arthur van Hoff, heeft bekendgemaakt een significant deel van zijn werknemers te ontslaan. Het stopt met zijn werk op het gebied van virtual reality en legt zich in plaats daarvan toe op augmented reality.
16/10 08u00  Winamp krijgt deze week eerste update in jaren en belooft grote upgrade in 2019Het Belgische bedrijf Radionomy brengt deze week de eerste update voor muziekspeler Winamp in jaren uit. Het gaat om versie 5.8. Voor volgend jaar staat een veel grotere upgrade op de planning, die streamingdiensten, podcasts en andere muziek in één app moet samenbrengen.
16/10 08u00  'Drieduizend Nederlandse sites gebruiken nog steeds Symantec-certificaten'Drieduizend Nederlandse websites gebruiken nog steeds Symantec-certificaten, ondanks de aankondiging dat Google met versie 70 van Chrome deze certificaten blokkeert, waardoor bezoekers een waarschuwing krijgen. Dat claimt de Open State Foundation na onderzoek.
16/10 07u45  'Apple neemt analyticsbedrijf voor muziekdata over'Apple heeft het Amerikaanse bedrijf Asaii overgenomen, zegt een van de Asaii-investeerders. Het bedrijf biedt analyticsdiensten voor muziekdata aan, waaronder een Discover-dienst op basis van machinelearning om opkomende artiesten te identificeren.
16/10 07u15  Mede-oprichter Microsoft Paul Allen is overledenPaul Allen, mede-oprichter van Microsoft, is maandag op 65-jarige overleden. Hij maakte eerder bekend te lijden aan lymfklierkanker. Allen bedacht onder meer de naam Microsoft en zei de muis met twee knoppen te hebben uitgevonden.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

10x Linus Torvalds keert terug bij Linux-ontwikkeling23/10 09u15 - Tweakers.net: De pauze die Linus Torvalds voor zichzelf had ingelast, is na iets meer dan een maand voorbij. Zijn tijdelijke vervanger draagt het overzicht op de ontwikkeling van de Linux-kernel 4.19 weer over aan Torvalds.
9x Asus kondigt Zen AiO 27 met voet voor draadloos laden aan23/10 11u15 - Tweakers.net: Asus heeft de Zen AiO 27 aangekondigd. De all-in-one-pc rust op een grote standaard waarin alle poorten verwerkt zijn. Het heeft ook een oppervlak om smartphones op basis van de Qi-standaard draadloos te laden.
7x Ook Amazon en Supermicro verzoeken tot intrekken artikel Chinese spionagechips23/10 09u00 - Tweakers.net: Na Apple doen ook Amazon en Supermicro een oproep aan Bloomberg om het artikel over het in het geheim plaatsen van spionagechips op moederborden in te trekken. Geen andere publicatie heeft de claims bevestigd gekregen.
7x Red Dead Redemption 2-plattegrond verschijnt online23/10 15u00 - Tweakers.net: Er zijn foto's van de plattegrond van Red Dead Redemption 2 gedeeld via Twitter en Reddit. De kaart is afkomstig uit de Duitse versie van het officiële handboek. Het laat onder andere locaties zien die voorkwamen in de eerste Red Dead Redemption.
6x Qualcomm onthult Snapdragon 675 voor midrangesmartphones23/10 12u45 - Tweakers.net: Qualcomm heeft een nieuwe soc voor midrangesmartphones aangekondigd. De Snapdragon 675 biedt ondersteuning voor drie camera's en is de directe opvolger van de Snapdragon 670. Samsung produceert de nieuwe soc op 11nm, terwijl het bij de voorganger nog om 10nm ging.
6x Webwinkel plaatste OnePlus 6T op site voor 579 euro23/10 14u30 - Tweakers.net: De Duitse webwinkel van Otto heeft gedurende korte tijd de OnePlus 6T op zijn site geplaatst. De telefoon had een prijs van 579 euro. De nieuwe smartphone van OnePlus wordt op 29 oktober officieel gepresenteerd.
6x Medeoprichter Oculus verlaat Facebook 'wegens schrappen Rift 2' - update23/10 15u45 - Tweakers.net: De medeoprichter van Oculus en voormalig ceo van het bedrijf, Brendan Iribe, vertrekt bij Facebook, dat nu het moederbedrijf van Oculus is. Volgens een gerucht schrapt Facebook de Rift 2 voor de pc, wat de reden voor het vertrek zou zijn.
5x Hoofdontwikkelaar Star Wars-spellen Jade Raymond stapt op bij EA23/10 11u30 - Tweakers.net: Jade Raymond, oprichter van EA's dochterbedrijf Motive Studios, is opgestapt. Dit is naar aanleiding van een reorganisatie, waarbij zij als hoofd van Motive wordt vervangen. Zij leidde onder andere de ontwikkeling van het geschrapte Star Wars-spel van Visceral Games.
5x Samsung bevestigt te werken aan laptops met vouwbaar amoledscherm23/10 12u30 - Tweakers.net: Samsung werkt aan de ontwikkeling van grote amoledschermen voor laptops, die kunnen vouwen en zo voor nieuwe mogelijkheden voor laptops zorgen. Dat heeft de vice-president van marketing van Samsungs pc-divisie bekendgemaakt.
4x Mede-oprichter Oculus verlaat Facebook 'wegens schrappen Rift 2'23/10 10u45 - Tweakers.net: De mede-oprichter van Oculus en voormalig ceo van het bedrijf, Brendan Iribe, vertrekt bij Facebook, dat nu het moederbedrijf van Oculus is. Volgens een gerucht schrapt Facebook de Rift 2 voor de pc, wat de reden voor het vertrek zou zijn.

Statistieken

Artikels:
35695
Gelezen:
34877
Aantal lezers nu:
71


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven