zaterdag 21 juli 2018, week 29


U bent nu hier: Meer nieuws van Tweakers.net

Laatste updatecontrole: vandaag om 15u30
 

Tweakers.net

Verbergen Tonen
21/07 12u30  Facebook wil eigen internetsatelliet lanceren Facebook is van plan om een eigen satelliet te lanceren die een internetverbinding in afgelegen gebieden moet gaan verzorgen. De lancering moet begin 2019 plaatsvinden en moet worden opgevolgd door enkele andere satellieten.
21/07 12u00  TNO houdt proef met zonnecellen op vangrail TNO heeft een proef gestart waarbij een stuk vangrail van 72 meter wordt voorzien van een flexibele zonnecel. De organisatie wil weten of de techniek kan dienen voor het opwekken van stroom voor wegverlichting en matrixborden.
21/07 11u30  Bedrijf ontwikkelt systeem voor surround sound met bluetoothspeakers Een Franse start-up genaamd Tempow heeft een systeem geïntroduceerd waarmee meerdere bluetoothspeakers aan een televisie gekoppeld kunnen worden voor een surroundsoundinstallatie. Het systeem moet met alle bluetoothspeakers werken.12 
21/07 10u30  Gegevens van autofabrikanten waren vrij toegankelijk door onbeschermde back-up Een beveiligingsonderzoeker heeft op een back-upserver van Level One Robotics and Controls onbeveiligde gegevens van verschillende autofabrikanten en werknemers van Level One gevonden. Het lek is inmiddels gedicht.
21/07 10u00  Google voegt link naar DuckDuckGo toe aan duck.com-website Google heeft de website duck.com aangepast om onder andere een link naar DuckDuckGo te tonen. Het bedrijf is sinds een bedrijfsovername in bezit van de url en liet hem tot op heden doorverwijzen naar de homepage van Google.12 
20/07 21u15  'Facebook blokkeert apps van analyticsbedrijf en onderzoekt contracten' Facebook heeft tijdelijk de apps van het Amerikaanse analyticsbedrijf Crimson Hexagon van zijn platform verwijderd en is een onderzoek gestart naar de contracten van de onderneming. Dat deed Facebook na vragen van The Wall Street Journal.
20/07 20u15  Beveiligingsbedrijf: veel iot-apparaten zijn kwetsbaar voor dns-rebinding Beveiligingsbedrijf Armis, bekend van het Blueborne-lek, stelt dat een groot aantal iot-apparaten kwetsbaar is voor een zogenaamde dns-rebinding-aanval. Op basis van eigen onderzoek schat het dat wereldwijd 496 miljoen apparaten kwetsbaar zijn in zakelijke netwerken.
20/07 19u00  Europese actie tegen internationale onlinefraudegroep levert 15 arrestaties op Een door Duitse en Litouwse opsporingsdiensten gecoörineerde actie in verschillende Europese landen heeft 15 arrestaties opgeleverd. Het zou gaan om leden van een onlinefraudegroep die met gestolen creditcards bestellingen deden en ze vervolgens lieten ophalen door mules.
20/07 18u30  IBM wil machinelearningmodellen met 'watermerk' beschermen IBM heeft een methode gepresenteerd waarmee het machinelearningmodellen van een 'watermerk' wil voorzien. Op die manier moet bijvoorbeeld na te gaan zijn of een model dat online wordt gebruikt, is gestolen.
20/07 17u00  'Criminelen verkopen duizenden gehackte Nederlandse accounts voor webwinkels' Criminelen verkopen grote aantallen accounts van Nederlanders, waarmee het mogelijk is om bestellingen te doen bij webwinkels als Bol.com, Zalando en MediaMarkt. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws.
20/07 17u00  Initiatief moet verplaatsen van data tussen onlinediensten vergemakkelijken Google, Facebook, Microsoft en Twitter hebben vrijdag een opensource-initiatief onder de naam Data Transfer Project aangekondigd, dat het voor gebruikers van hun diensten makkelijker moet maken om gegevens van de ene dienst naar de andere te verplaatsen.
20/07 16u30  Initiatief moet verhuizen van data vergemakkelijken tussen grote onlinediensten Google, Facebook, Microsoft en Twitter hebben vrijdag een opensource-initiatief onder de naam Data Transfer Project aangekondigd, dat het voor gebruikers van hun diensten makkelijker moet maken om gegevens van de ene dienst naar de andere te verhuizen.
20/07 15u30  Gerucht: Samsung overweegt Note- en Galaxy S+-modellen samen te voegen Samsung zou overwegen om niet langer een Galaxy S+-toestel én een Note-toestel te maken, maar om de productlijnen samen te voegen. Sinds de komst van de Galaxy S8+ is het verschil in schermgrootte met de Note-varianten erg klein geworden.
20/07 12u45  Toshiba begint in september met leveren samples qlc-flash aan fabrikanten Toshiba heeft een prototype gereed van zijn nieuwste bics-geheugenchip die uit 96 lagen bestaat en qlc-technologie gebruikt. De fabrikant gaat begin september samples leveren aan fabrikanten en verwacht volgend jaar de massaproductie te kunnen starten.
20/07 12u45  ACM komt eind 2019 met speedtest om naleving netneutraliteit te controleren De ACM neemt vanaf eind 2019 een meetmethode in gebruik waarmee de toezichthouder kan controleren of providers zich wat de internetsnelheid betreft houden aan de netneutraliteitsregels. Volgens die regels mag het internetverkeer niet vertraagd worden.
Laatste update: vandaag om 12u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
20/07 11u30  Blizzard verbant spelers tijdelijk voor spelen van games via clouddienstenBlizzard heeft zijn eindgebruikersovereenkomst aangepast en verbiedt spelers om zijn games te spelen door middel van diensten zoals GeForce Now, waarbij de game wordt gestreamd vanaf een server. Er zijn al bans uitgedeeld bij World of Warcraft.
20/07 11u00  Mobiel netwerk met 'leaky cables' in Amsterdamse Noord/Zuidlijn gaat liveKPN, Tele2, T-Mobile en Vodafone activeren zaterdag het mobiele netwerk in de 7,1km lange metrotunnel van de Amsterdamse Noord/Zuidlijn. Volgens de providers is er door het gebruik van 'leaky cables' op het hele traject en op alle stations 2g-, 3g-, en 4g-dekking.
20/07 10u30  RollerCoaster Tycoon Adventures komt eind dit jaar naar Nintendo SwitchUitgever Bigben gaat in samenwerking met Atari tijdens de feestdagen RollerCoaster Tycoon Adventures uitbrengen voor de Nintendo Switch. De game wordt gemaakt door ontwikkelaar NVizzio, die onder andere RollerCoaster Tycoon Touch maakte voor smartphones.
20/07 10u00  Dieven stelen 114 ton kobalt in Rotterdamse havenIn de Rotterdamse haven hebben dieven 114 ton aan kobalt buitgemaakt. Het mineraal, dat met name in Congo wordt gewonnen als bijproduct van het smelten van koper, is in de laatste jaren veel meer waard geworden doordat het cruciaal is voor de productie van lithium-ionaccu's.
20/07 09u30  Gerucht: Huawei komt met smartphone met gat in scherm voor cameraHuawei zou van plan zijn om eind dit jaar een smartphone uit te brengen met een scherm dat vrijwel de hele voorkant beslaat. In plaats van een inkeping in het scherm zou er een gat aanwezig zijn voor de frontcamera.
20/07 08u45  WhatsApp beperkt mogelijkheid om berichten massaal door te sturenWhatsApp perkt de mogelijkheden voor het doorsturen van berichten in. Gebruikers wereldwijd kunnen berichten nu aan maximaal twintig personen of groepen doorsturen. In India gaat de beperking verder tot maximaal vijf chats.
20/07 08u15  Fujifilm kondigt 200mm f/2-objectief aan en zet 33mm f/1.0-objectief op roadmapFujifilm heeft een lichtsterk teleobjectief voor zijn systeemcamera's aangekondigd. Het gaat om een 200mm f/2.0-objectief met beeldstabilisatie, die gebundeld wordt met een 1,4x teleconverter. Verder is de fabrikant van plan om een 33mm f/1.0-objectief te maken.
20/07 07u45  Nederlandstalige Google Assistant is binnenkort beschikbaarDe beschikbaarheid van Google Assistant in het Nederlands is nabij. Dat meldt de zoekgigant in een vertrouwelijke e-mail aan bètatesters. Deelnemers kunnen uiterlijk donderdag 26 juli feedback invullen over de test met de spraakassistent.
19/07 21u15  Brits rapport wijst op risico's voor telecomnetwerken door Huawei-apparatuurEen Brits overheidsrapport concludeert dat tekortkomingen aan de kant van de Chinese fabrikant Huawei tot gevolg hebben dat er risico's ontstaan voor telecomnetwerken in het Verenigd Koninkrijk. Huawei is een grote leverancier van apparatuur voor die netwerken.
19/07 20u30  Amazons iOS-app laat gebruikers schroeven en bouten herkennen via cameraAmazon heeft een functie aan zijn iOS-app toegevoegd, waarmee gebruikers bepaalde objecten kunnen herkennen. Momenteel kan dat alleen met schroeven, bouten en soortgelijke producten, maar in de toekomst moeten daar meer categorieën bijkomen.
19/07 20u00  Extra laag onder MacBook Pro-toetsenbord moet inderdaad vuil tegenhoudenUit interne Apple-documenten blijkt dat een extra laag onder het toetsenbord van nieuwe MacBook Pro-modellen inderdaad moet voorkomen dat er vuil onder de toetsen terechtkomt en de werking van het Butterfly-mechanisme beïnvloedt.
19/07 19u15  'E-mailscam over uitgelekt wachtwoord levert criminelen minstens 8 bitcoin op'Volgens een onderzoeker heeft een recente e-mailscam, waarbij criminelen mensen onder druk proberen te zetten aan de hand van uitgelekte wachtwoorden, tot nu toe ongeveer 8 bitcoin opgeleverd. Hij onderzocht in totaal 42 bitcoinadressen, wat waarschijnlijk maar een deel is.
19/07 18u15  Gerucht: Fuchsia-OS zorgt voor spanningen binnen Google door focus op privacyVolgens bronnen van het financiële persbureau Bloomberg zorgt de ontwikkeling van het Fuchsia-besturingssysteem, dat uiteindelijk Android zou moeten vervangen, voor spanningen binnen Google tussen de afdelingen voor advertenties en voor privacy en beveiliging.
19/07 17u45  Delftse studenten proberen 24 juli hoogterecord met zelfgebouwde raket te brekenStudenten van Delft Aerospace Rocket Engineering, of DARE, gaan op 24 juli proberen het Europese hoogterecord voor studenten- en amateurraketten te verbreken. Daarvoor wordt een grotere en veel zwaardere derde versie van de Stratos-raket gebruikt.
19/07 17u00  OnePlus wil toekomstige smartphones voorzien van snel draadloos ladenOnePlus wil smartphones die nog moeten uitkomen, gaan voorzien van snel draadloos laden. Dat zegt de directeur in een interview met een eigen medewerker. Op dit moment ondersteunt geen enkel model van OnePlus draadloos laden, terwijl andere smartphones dat wel kunnen.
19/07 16u45  OnePlus wil snel draadloos laden toevoegen aan toekomstige smartphonesOnePlus wil smartphones die nog moeten uitkomen, gaan voorzien van snel draadloos laden. Dat zegt de directeur in een interview met een eigen medewerker. Op dit moment ondersteunt geen enkel model van OnePlus draadloos laden, terwijl andere smartphones dat wel kunnen.
19/07 16u30  Winkel in refurbished Apple-producten Leapp maakt doorstart en hervat garantieLeapp, een winkelketen voor tweedehands Apple-apparaten, maakt een doorstart. Zo gaan de webshop en alle winkels in Nederland op drie na weer open. Bestaande klanten kunnen weer garantie claimen op eerder aangekochte producten.
19/07 15u45  Winkel refurbished Apple-producten Leapp maakt doorstart en garantie geldt weerLeapp, een winkelketen voor tweedehands Apple-apparaten, maakt een doorstart. Zo gaat de webshop weer open en gaan alle winkels in Nederland op drie na weer open. Bestaande klanten kunnen weer garantie claimen op eerder aangekochte producten.
19/07 15u15  Nederlandse regering vraagt reacties op aanpassingen 'sleepwet' WivDe Nederlandse regering is een consultatie gestart om reacties te vragen op de geplande wijzigingen in de Wet op Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten. De regering wil de 'sleepwet' aanpassen nadat een meerderheid tijdens het referendum in maart tegen de wet stemde.
19/07 14u00  Corning presenteert nieuwe Gorilla Glass-varianten voor smartwatchesHet Amerikaanse Corning heeft Gorilla Glass DX en DX+ aangekondigd. Het gaat om glasvarianten voor gebruik in smartwatches. Daarvoor had Corning al Gorilla Glass SR+ in het assortiment zitten.
19/07 13u30  Sharp presenteert zijn eerste smartphones die in Benelux zullen uitkomenSharp heeft zijn eerste Android-smartphones voor de Europese markt gepresenteerd. Het gaat om de B10 en Aquos C10. De toestellen zouden nog deze maand moeten uitkomen in de Benelux, zo meldt een webwinkel.
19/07 13u00  Facebook en Instagram gaan desinformatie die leidt tot geweld verwijderenFacebook gaat posts met misleidende informatie verwijderen, als die posts leiden tot fysiek geweld. Dat zal gebeuren op Facebook en Instagram. Facebook gaat dat niet doen op WhatsApp, vermoedelijk omdat chats end-to-end encryptie hebben en daardoor niet te scannen zijn.
19/07 12u45  Project Loon gaat deel van Kenia in 2019 met internetballonnen van 4g voorzienProject Loon gaat ergens in 2019 middels zijn 'internetballonnen' in ieder geval een deel van Kenia voorzien van een 4g-verbinding. Daarvoor werkt het voormalige bedrijfsonderdeel van Google samen met het Keniaanse telecombedrijf Telkom Kenya.
19/07 11u15  Huawei presenteert P Smart+-smartphone met nieuwe midrange-socHuawei heeft de P Smart+ aangekondigd. Het is de eerste smartphone met de Kirin 710, een nieuwe soc van de fabrikant voor midrange-telefoons. Het toestel komt volgende maand uit voor 349 euro.
19/07 11u00  Buitengebied van Nederlandse gemeente Hollands Kroon krijgt glasvezelnetwerkHet buitengebied van de gemeente Hollands Kroon, gelegen vlakbij Den Helder, krijgt definitief een glasvezelnetwerk. Na een eerder uitstel van de deadline is inmiddels het vereiste aantal inschrijvingen gehaald.
19/07 10u15  Guerrilla Games verhuist naar voormalig Telegraaf-gebouwGuerrilla Games neemt begin 2019 zijn intrek in het voormalige pand van de krant De Telegraaf, aan de Nieuwezijds Voorburgwal in Amsterdam. Het huidige pand aan de Herengracht wordt te klein. De studio hoopt in de nieuwe vestiging 150 extra personeelsleden kwijt te kunnen.
19/07 09u00  Xiaomi brengt Mi Max 3 met 6,9"-scherm en 5500mAh-accu uit in ChinaXiaomi heeft de Mi Max 3 aangekondigd in China. De grote smartphone heeft een 6,9'-lcd met een resolutie van 2160x1080 pixels en is voorzien van een 5500mAh-accu. Het toestel draait op een Snapdragon 636-soc van Qualcomm.
19/07 08u15  Fujifilm presenteert XF10-compactcamera met aps-c-sensorFujifilm heeft de XF10 aangekondigd, een compactcamera met een grote sensor en een objectief met een vast brandpunt van 28mm in kleinbeeldequivalent. De camera heeft een reguliere 24-megapixelsensor.
19/07 07u15  Corning kondigt Gorilla Glass 6 aanGlasmaker Corning heeft Gorilla Glass 6 aangekondigd, de zesde versie van zijn chemisch geharde glas voor gebruik in onder meer smartphones. De nieuwe generatie moet meer vallen doorstaan dan de vorige.
18/07 21u15  Gerucht: Samsung Galaxy Watch zal Tizen draaienSamsung zal de Gear-naam voor smartwatches laten vallen en toekomstige horloges aanduiden als Galaxy Watch. Dat claimt SamMobile. Ondanks dat Samsung de merknaam Galaxy tot nu toe vrijwel alleen gebruikte voor Android-apparaten, zal het horloge Tizen draaien.
18/07 20u30  Reddit zet optie voor chatrooms eind deze maand open voor alle subredditsReddit zet vanaf eind deze maand de optie om chatrooms aan te maken open voor moderators van alle subreddits. Dat heeft de site aangekondigd. Een kleine groep mensen op Reddit heeft de functie afgelopen maanden getest.
18/07 19u45  Fairphone vraagt gebruikers aandeelhouder te worden via investeringDe Nederlandse smartphonemaker Fairphone, die streeft naar een 'eerlijkere' smartphone vraagt gebruikers om aandeelhouder te worden via een 'converteerbare lening', waarmee gebruikers in de toekomst aandelen kunnen kopen bij een volgende investeringsronde.
18/07 19u45  'Chrome OS krijgt functie om recentste tabblad van browser op Android te openen'Chrome OS lijkt een functie te krijgen om het laatst geopende tabblad op een Android-smartphone te openen. De functie is bedoeld om gebruikers door te laten lezen op een webpagina als ze van apparaat wisselen.
18/07 19u15  Microsoft gaat nieuwe 'Xbox-hardware' laten zien op GamescomMicrosoft gaat op gamesbeurs GamesCom in Keulen volgende maand nieuwe hardware laten zien. Het gaat vermoedelijk niet om een nieuwe versie van de console, maar bijvoorbeeld om een opvolger voor de Elite Controller.
18/07 18u30  Smartphones met vier tot negen camera's aan achterkant verschijnen volgend jaarTechnologie van Light, het bedrijf achter de L16-camera met zestien lenzen, verschijnt vanaf dit najaar in smartphones. Vanaf volgend jaar verschijnen er modellen met vier tot negen camera's aan de achterkant van smartphones, zegt het bedrijf.
18/07 18u00  'Vouwbare Samsung-smartphone heeft klein secundair scherm aan buitenkant'De vouwbare smartphone waar Samsung aan werkt heeft niet alleen een vouwbaar scherm aan de binnenkant, maar ook een secundair scherm aan de buitenkant, zo meldt zakenkrant The Wall Street Journal op basis van anonieme bronnen.
18/07 17u00  Multiplayermodus van Crysis gaat op 11 oktober definitief offlineVanaf 11 oktober dit jaar is het niet meer mogelijk om de multiplayermodus van Crysis te spelen. De ontwikkelaar zet op die datum de multiplayerfunctionaliteit uit, omdat er niet genoeg actieve spelers zijn voor 'een goede ervaring'.
18/07 16u30  ASML: productie van euv-machines gaat beter dan verwachtVolgens ASML gaan de productie en verbetering van euv-machines voor chipproductie beter dan verwacht. Daardoor kon het bedrijf uit Veldhoven in het afgelopen kwartaal vier bestelde machines leveren, één meer dan verwacht.
18/07 16u30  'Recent door Intel gemelde AMT-lekken zijn ernstiger dan eerdere varianten'Het beveiligingsbedrijf Positive Technologies, dat zich veel bezighoudt met onderzoek naar Intels Management Engine, laat weten dat Intel onlangs ernstige AMT-lekken heeft gemeld, die makkelijker te misbruiken zijn dan eerdere varianten.
18/07 15u30  Foto's tonen wellicht Honor Note 10 met 6,9"-schermEr zijn foto's online verschenen van wat misschien de Honor Note 10 is. Dat zou een grote smartphone zijn met een 6,9'-scherm en een 6000mAh-accu. De foto's laten een toestel zien met een scherm zonder inkeping, maar met afgeronde hoeken.
18/07 14u45  HMD presenteert in China budgetsmartphone Nokia X5 met inkeping in schermDe Finse smartphonefabrikant HMD heeft de Nokia X5 aangekondigd voor de Chinese markt. Het is na de Nokia X6 het tweede model met een inkeping in het scherm. De X5 is goedkoper en heeft onder andere een lagere resolutie.
18/07 14u30  Ubisoft haalt meer inkomsten uit pc-games dan uit Xbox One-spellenUbisoft heeft in het afgelopen kwartaal meer inkomsten gehaald uit de verkoop van pc-games dan uit die van Xbox One-games. Het is voor het eerst dat de verkoop van pc-games de Franse uitgever meer geld oplevert dan de verkoop van Xbox One-titels.
18/07 14u00  Topmodel 2018-versie MacBook Pro is door throttling langzamer dan 2017-variantVerschillende tests geven aan dat het nieuwe model van de MacBook Pro 15', met daarin de Core i9-8950HK, in de praktijk langzamer is dan de 2017-versie met de Core i7-7820HQ. De behuizing kan vermoedelijk de warmteontwikkeling van de Core i9 niet goed aan.
18/07 13u30  EU legt Google recordboete van 4,34 miljard euro op om Android-machtsmisbruikDe Europese Commissie heeft Google een recordboete van 4,34 miljard euro opgelegd. De Commissie is van mening dat Google zijn machtspositie misbruikt met Android en eist dat Google de overtredingen stopt.
18/07 12u30  World of Warcraft-basisspel en uitbreidingen worden onderdeel van abonnementBlizzard heeft de oude Battle Chest verwijderd uit de eigen onlinewinkel. Deze Battle Chest bevat de basisgame en alle tot nu toe uitgebrachte uitbreidingen. Dit betekent dat alle huidige content wordt inbegrepen in de maandelijkse abonnementsprijs.
18/07 12u15  Online.nl verhoogt prijs glasvezelabonnementen met 9,50 euro per maandProvider Online.nl verhoogt de prijs van zijn glasvezelinternetabonnementen in combinatie met tv met 9,50 euro per maand. De prijsverhoging geldt voor alle snelheidsvarianten en is voor alle abonnementen gelijk.
18/07 11u15  Online.nl verhoogt prijs glasvezelabonnementen met 9,5 euro per maandProvider Online.nl verhoogt de prijs van zijn glasvezelinternetabonnementen in combinatie met tv met 9,50 euro per maand. De prijsverhoging geldt voor alle snelheidsvarianten en is voor alle abonnementen gelijk.
18/07 11u00  Early Access-versie van battle royale-game Fear the Wolves is uitgesteldDe vroegtijdige versie van Fear the Wolves die op 18 juli beschikbaar zou komen, is uitgesteld. Ontwikkelaar Vostok Games noemt nog geen nieuwe datum, maar spreekt over een uitstel van enkele weken. De gesloten bèta van de game gaat nog door.
18/07 10u45  Microsoft breidt beloningsprogramma voor lekken uit naar authenticatiedienstenMicrosoft heeft een uitbreiding van zijn bug bounty-programma aangekondigd, waardoor nu ook authenticatiediensten en -portalen onder het bereik van het programma vallen. De maximale beloning voor een gevonden lek van 'hoge kwaliteit' bedraagt honderdduizend dollar.
18/07 10u15  Instagram werkt aan tweetrapsauthenticatie zonder smsInstagram werkt aan integratie van tweetrapsauthenticatie die werkt met een beveiligingscode die niet via sms wordt gestuurd, maar in plaats daarvan wordt gegenereerd door een app als Google Authenticator. Deze methode, die niet nieuw is, was tot nu toe niet beschikbaar bij de dienst.
18/07 10u00  Google legt eigen onderzeekabel aan tussen VS en EuropaGoogle gaat een eigen onderzeekabel aanleggen tussen Virginia Beach en de Franse kust. De internetkabel moet de datacenters van Google met elkaar verbinden met een zo laag mogelijke latency. In 2020 moet de kabel operationeel zijn.
18/07 09u30  Pokémon Go-maker Niantic neemt Seismic Games over om aan meer ar-games te werkenNiantic, de maker van Pokémon Go en Ingress, heeft Seismic Games overgenomen. Die ontwikkelstudio maakte onder andere Marvel: Strikeforce en Blade Runner: Revelations. De oprichters waren eerder verantwoordelijk voor de eerste Star Wars: Battlefront-games.
18/07 09u30  World of Warcraft-basisspel en dlc lijken onderdeel te worden van abonnementBlizzard heeft de oude Battle Chest verwijderd uit de eigen onlinewinkel. Deze Battle Chest bevat de basisgame en alle tot nu toe uitgebrachte uitbreidingen. Dit lijkt te betekenen dat alle huidige content wordt inbegrepen in de maandelijkse abonnementsprijs.
18/07 09u00  Bedrijf VS leverde stemcomputers aan staten met software voor toegang op afstandHet Amerikaanse bedrijf Election Systems and Software heeft in een brief aan een Amerikaanse senator toegegeven dat het tussen 2000 en 2006 stemcomputers met de pcAnywhere-software heeft geleverd aan enkele staten.
18/07 08u15  Elon Musk en Google DeepMind beloven geen dodelijke autonome wapens te makenTijdens een conferentie over ai hebben vele individuen en organisaties een verklaring ondertekend waarmee ze beloven nooit te werken aan de ontwikkeling van dodelijke autonome wapensystemen. Onder meer Google DeepMind en Elon Musk hebben hun handtekening gezet.
17/07 22u30  Storing bij Google Cloud trof diensten als Spotify, Snapchat en Discord - updateEen storing bij Google Cloud treft dinsdagavond verschillende diensten. Onder andere gebruikers van Discord, Snapchat en Spotify hebben problemen. Ook games als Rocket League, Pokémon Go en Ingress zijn getroffen. Google zegt de storing snel te verhelpen.
17/07 22u15  Storing bij Google Cloud treft diensten als Spotify, Snapchat en DiscordEen storing bij Google Cloud treft dinsdagavond verschillende diensten. Onder andere gebruikers van Discord, Snapchat en Spotify hebben problemen. Ook games als Rocket League, Pokémon Go en Ingress zijn getroffen. Google zegt de storing snel te verhelpen.
17/07 21u15  EvLeaks toont render van Samsung Galaxy Note 9Telecomjournalist Evan Blass heeft op zijn Twitter-account een render gepubliceerd van de Samsung Galaxy Note 9. Op de afbeelding is te zien dat de vingerafdrukscanner verplaatst is en nu onder de camera's zit.
17/07 21u00  Maken van 'custom matches' in PUBG gaat mogelijk geld kostenPUBG Corp. heeft aan de testserver van PlayerUnknown's Battlegrounds de mogelijkheid toegevoegd om custom matches te spelen. Tijdens de test is dat gratis, maar de ontwikkelaar zegt dat dit later mogelijk geld gaat kosten.
17/07 21u00  Flir komt met goedkopere versie van One Pro-warmtebeeldcamera voor smartphonesFlir heeft een goedkopere versie van zijn One Pro-warmtebeeldcamera voor smartphones aangekondigd. De One Pro LT heeft een sensor met een lagere thermische resolutie die minder hoge temperaturen waar kan nemen.
17/07 20u15  Hello Games toont multiplayeruitbreiding en grafische update voor No Man's SkyOntwikkelaar Hello Games heeft een trailer uitgebracht die de multiplayermodus van No Man's Sky laat zien. De modus komt volgende week naar de game middels een gratis update. Ook worden de graphics van de game verbeterd.
17/07 19u00  Corsair komt met Carbide SPEC-06 RGB-behuizing voor 95 euroCorsair breidt zijn assortiment Carbide SPEC-behuizingen uit met de SPEC-06 RGB. Er verschijnt en zwarte en een witte variant. De kast, die zo'n 95 euro kost, heeft een zijpaneel van gehard glas en is voorzien van rgb-leds aan de voorkant.
17/07 18u30  Nieuwe versies Dell XPS 13 2-in-1 met Amber Lake-cpu's verschijnen onlineOp verschillende websites van Dell staan versies van de XPS 13 2-in-1 met nieuwe cpu's vermeldt. Het gaat om de Core i5-8200Y en de Core i7-8500Y, dat zijn vermoedelijk de zuinige Amber Lake-cpu's die Intel nog niet heeft aangekondigd.
17/07 18u15  Volgende generatie vr-headsets kan VirtualLink-usb-c-aansluiting gebruikenEen samenwerkingsverband van Nvidia, Oculus, Valve, AMD en Microsoft heeft de VirtualLink-standaard aangekondigd. VirtualLink is bedoeld voor het aansluiten van vr-headsets met één kabel en is een alternate mode van de usb-c-aansluiting.
17/07 17u45  Sea of Thieves: Cursed Sails-dlc is gratis en verschijnt op 31 juliMicrosoft heeft bekendgemaakt dat Sea of Thieves: Cursed Sails op 31 juli uitkomt en niets kost. Het is de eerste uitbreiding voor de game die extra inhoud toevoegt. Een tweede update, met de titel Forsaken Shores, komt uit in augustus.
17/07 17u30  Foto toont vermoedelijk voorkant van drie nieuwe iPhone-modellenEr is een foto verschenen die waarschijnlijk de voorkant laat zien van de drie iPhones die Apple dit jaar zal presenteren. Uit de afbeelding is op te maken dat het 6,1'-model met lcd dikkere schermranden krijgt dan de 5,8'- en 6,4'-versies met een oledscherm.
17/07 17u00  'Aanleg glasvezel groeit weer door lokale projecten en aanleg in buitengebieden'De aanleg van glasvezel in Nederland is weer aan het toenemen, zo stelt adviesbureau Stratix op basis van eigen onderzoek. De stijging van het aantal glasvezelaansluitingen is vooral te danken aan lokale initiatieven en onafhankelijk exploitanten in de buitengebieden.
17/07 16u15  'Aanleg glasvezel trekt weer aan door lokale projecten en aanleg buitengebieden'De aanleg van glasvezel in Nederland is weer aan het toenemen, zo stelt adviesbureau Stratix op basis van eigen onderzoek. De stijging van het aantal glasvezelaansluitingen is vooral te danken aan lokale initiatieven en onafhankelijk exploitanten in de buitengebieden.
17/07 15u15  Zweedse eigenaar voegt kabelaanbieders Caiway en Delta samen onder nieuwe naamDe Zweedse investeringsmaatschappij EQT gaat kabelaanbieders Caiway en Delta samenvoegen in een holding onder de naam Delta Fiber Nederland BV. De integratie van de twee bedrijven verloopt stapsgewijs en begint vanaf 1 augustus.
17/07 14u00  AP start steekproef ter controle naleving privacyregels door grote organisatiesDe Nederlandse privacywaakhond, de Autoriteit Persoonsgegevens, is begonnen met een verkennend onderzoek waarbij de organisatie kijkt in hoeverre grote organisaties de nieuwe algemene verordening gegevensbescherming naleven.
17/07 14u00  Facebook-alternatief Openbook richt zich op beschermen privacy zonder trackingVerschillende initiatiefnemers beginnen een crowfundfundingcampagne op Kickstarter voor het Openbook-project, een sociaal netwerk dat zich van Facebook moet onderscheiden door privacy centraal te stellen en geen tracking en advertenties toe te passen.
17/07 11u45  Orange neemt clouddienstaanbieder Basefarm over voor 350 miljoen euroOrange neemt cloudprovider Basefarm over voor een bedrag van 350 miljoen euro. Daarmee wil het Franse telecombedrijf zijn positie versterken in de sector van het aanbieden van clouddiensten.
17/07 11u30  Huawei begint met verspreiden Mate 10 Pro-upgrade met GPU Turbo en slowmo-optieHuawei is begonnen met de verspreiding van de software-upgrade voor de Mate 10 Pro-smartphone die onder meer GPU Turbo toevoegt voor betere grafische prestaties en de camera de mogelijkheid geeft slow-motionvideo's te maken met 960fps.
17/07 11u00  AOC brengt 32"-monitor met ips-paneel en FreeSync tot 75Hz uit voor 250 euroAOC heeft de Q3279VWFD8 geïntroduceerd, een monitor met een beelddiagonaal van 31,5' en een ips-paneel met een maximale resolutie van 2560 x 1440 pixels. Het scherm ondersteunt AMD's FreeSync en gaat 250 euro kosten.
17/07 10u00  Intel en Micron beëindigen na 2019 samenwerking voor maken 3D XPoint-geheugenMicron en Intel hebben bekendgemaakt dat ze hun bestaande samenwerking voor het produceren van 3D Xpoint-geheugen nog voortzetten tot aan de eerste helft van 2019, als de ontwikkeling van de tweede generatie van de technologie is afgerond. Daarna gaan ze hun eigen weg.
17/07 09u00  Virgin Orbit gaat LauncherOne-raketten met Boeing 747 vanuit VK lancerenVirgin Orbit heeft bekendgemaakt dat het in 2021 raketlanceringen vanuit het Britse Cornwall wil uitvoeren. Dat doet het bedrijf met behulp van een aangepaste Boeing 747, die een LauncherOne-raket onder zijn vleugel draagt.
17/07 08u15  Skype krijgt ondersteuning voor het opnemen van gesprekkenMicrosoft heeft versie 8.0 van zijn chatsoftware Skype aangekondigd. Een van de nieuwe functies in de desktopversie is het opnemen van gesprekken, inclusief video. Ondersteuning voor versie 7.0 van Skype eindigt in september.
17/07 08u00  Netflix: groei nieuwe abonnees is lager dan verwachtNetflix heeft bij de presentatie van zijn kwartaalcijfers bekendgemaakt dat het aantal nieuwe abonnees lager ligt dan verwacht. De bekendmaking volgt op een aantal kwartalen met een sterke toename in nieuwe leden.
17/07 07u30  Samsung kondigt eerste lpddr5-geheugen aan voor gebruik in smartphonesSamsung heeft zijn eerste geheugen op basis van de nog vast te stellen lpddr5-standaard aangekondigd. De fabrikant heeft het geheugen ontwikkeld, maar is nog niet toe aan massaproductie van het component.
17/07 06u45  Huawei begint met verspreiden Mate 10 Pro-upgrade met GPU Turbo en 960fps-slowmoHuawei is begonnen met de verspreiding van de software-upgrade voor de Mate 10 Pro-smartphone die onder meer GPU Turbo toevoegt voor betere grafische prestaties en de camera de mogelijkheid geeft slow-motionvideo's te maken met 960fps.
16/07 20u30  ViewSonic brengt 32"-monitor met 4k-resolutie en hdr-ondersteuning uitViewSonic brengt de VX3211-4K-mhd op de markt, een ongebogen 31,5'-monitor met een va-paneel met een maximale resolutie van 3840 x 2160 pixels. Het scherm heeft verder ondersteuning voor AMD's FreeSync en hdr10 en moet minder dan 500 euro gaan kosten.
16/07 19u30  Battlefield V krijgt begin september een open bètaDice, de ontwikkelaar van Battlefield V, heeft bekendgemaakt dat de nieuwe shooter ergens begin september een open bèta krijgt, waar waarschijnlijk iedereen aan kan deelnemen. De gesloten alpha is inmiddels ten einde.
16/07 19u00  Kaspersky wint zaak over krantenartikel met hackclaims van 'Nieuwsuur-expert'Kaspersky heeft van de Nederlandse rechter gelijk gekregen in een kort geding, waarin is bepaald dat De Telegraaf een krantenartikel moet rectificeren. In dat artikel claimde Rian van Rijbroek dat ze het wifinetwerk van het Nederlandse Kaspersky-kantoor was binnengedrongen.
16/07 18u15  'Samsung Galaxy S10 krijgt ultrasone Qualcomm-vingerafdrukscanner achter scherm'Samsung gaat de in 2019 uit te brengen Galaxy S10 voorzien van een vingerafdrukscanner van Qualcomm. Deze werkt met een scanner die gebruikmaakt van ultrasoon geluid. Dat stelt Ming-Chi Kuo, een analist die vaker juiste voorspellingen doet over onaangekondigde smartphones.
16/07 17u30  Duitse rechter: webwinkels mogen bij pre-order geen vage leveringsperiode noemenEen Duitse rechter heeft bepaald dat webwinkels in Duitsland niet langer een vage indicatie mogen hanteren voor de leveringsperiode bij pre-orders. Simpelweg melden dat het product 'binnenkort leverbaar' is, is onvoldoende.
16/07 17u00  'Twitter-accounts Russische trollenfabriek verstuurden ook Nederlandse tweets'De Russische Internet Research Agency, die ook wel de trollenfabriek wordt genoemd, verstuurde ook Nederlandstalige berichten via verschillende Twitter-accounts. Dat claimt NRC op basis van eigen onderzoek.
16/07 15u45  Uber laat scherm van app in kleur oplichten om chauffeur signaal te gevenVervoersdienst Uber heeft een update van zijn app aangekondigd waarmee gebruikers het scherm in een bepaalde kleur kunnen laten oplichten. De chauffeur kan vervolgens naar deze kleur zoeken, bijvoorbeeld op een druk ophaalpunt.
16/07 15u15  Rechter legt taakstraffen op voor fraude met Ziggo-smartcardsEen rechter heeft twee mannen uit Groningen taakstraffen opgelegd voor fraude met Ziggo-smartcards. De mannen, waarvan één medeplichtig, maakten zich schuldig aan 'cardsharing'. De hoofddader moet bovendien 45.000 euro aan inkomsten betalen aan de overheid.
16/07 14u30  Microsoft-project traint ai-agents aan de hand van tekstadventuresMicrosoft heeft opensourcesoftware ontwikkeld voor het trainen en testen van ai-agents. Dat gebeurt aan de hand van het TextWorld-project, waarmee gebruikers bijvoorbeeld text-based games oftewel tekstadventures kunnen genereren.
16/07 13u45  Gerucht: Amazon overweegt eigen netwerkswitches te verkopenAmazon overweegt om netwerkswitches te verkopen en is momenteel bezig met een test onder een klein aantal klanten. Dat claimt The Information op basis van eigen bronnen. De eerste producten zouden binnen anderhalf jaar moeten verschijnen.
16/07 13u30  EU geeft Airbnb tot eind augustus om 'oneerlijk beleid' aan te passenDe Europese Commissie heeft verhuurdienst Airbnb tot eind augustus de tijd gegeven om zijn beleid en voorwaarden aan te passen. Volgens de Commissie overtreedt het bedrijf verschillende regels met betrekking tot oneerlijke handelspraktijken.
16/07 13u00  Nederlandse opleidingen kunnen groei ai-studenten niet aan en matigen instroomUniversiteiten hebben te maken met een sterke groei van het aantal studenten dat kunstmatige intelligentie wil studeren. Ze voeren daarom beperkingen in. Ook op het gebied van data science, informatica en business analytics speelt het verschijnsel.
16/07 12u45  'Nederlandse opleidingen kunnen groei ai-studenten niet aan en matigen instroom'Universiteiten hebben te maken met een sterke groei van het aantal studenten dat kunstmatige intelligentie wil studeren. Ze voeren daarom beperkingen in. Ook op het gebied van data science, informatica en business analytics speelt het verschijnsel.
16/07 11u45  Merkaanvraag duidt op Warp Charge als nieuwe naam voor snellaadtechniek OnePlusOnePlus heeft een merkaanvraag gedaan voor de aanduiding Warp Charge. Mogelijk wil het bedrijf deze naam wil hanteren voor zijn snellaadtechniek, die het aanvankelijk aanduidde als Dash Charge. Deze naam faseerde het bedrijf uit.
16/07 11u15  Slot van KPN tegen telefoongebruik op fiets moet na vertraging dit jaar uitkomenKPN heeft bekendgemaakt dat het zijn zogenaamde Safe Lock dit jaar wil uitbrengen. Het bedrijf wilde het slot dat smartphonegebruik op de fiets moet tegengaan oorspronkelijk eind vorig jaar uitbrengen, maar die doelstelling werd niet gehaald.
16/07 10u45  Accessoiremaker Mad Catz verkoopt audiomerk TrittonMad Catz, dat begin dit jaar een doorstart maakte, verkoopt zijn audiomerk Tritton. Het bedrijf zal zelf geen headsets meer uitbrengen met die merknaam. De Tritton-merknaam komt in handen van Silkysea International Limited.
16/07 10u15  Verenigd Koninkrijk wil vanaf 2020 raketten lanceren vanuit SchotlandHet Verenigd Koninkrijk heeft de Schotse plaats Sutherland aangewezen als regio van waaruit in de toekomst lanceringen van kleine raketten moeten plaatsvinden. De eerste lanceringen staan in 2020 gepland.
16/07 09u30  TRI verkocht 700 betaalde exemplaren van Turing PhoneTuring Robotis Industries heeft duizend exemplaren van de Turing Phone-smartphone geleverd, en daarvan heeft het driehonderd klanten terugbetaald die geen telefoon kregen of te maken kregen met een telefoon die defect was bij aankomst.
16/07 09u15  Gerucht: Amazon overweegt netwerkswitches te verkopenAmazon overweegt om netwerkswitches te verkopen en is momenteel bezig met een test onder een klein aantal klanten. Dat claimt The Information op basis van eigen bronnen. De eerste producten zouden binnen anderhalf jaar moeten verschijnen.
16/07 07u45  'Twitter-accounts Russische 'trollenfabriek' verstuurden ook Nederlandse tweets'De Russische Internet Research Agency, die ook wel de trollenfabriek wordt genoemd, verstuurde ook Nederlandstalige berichten via verschillende Twitter-accounts. Dat claimt de NRC op basis van eigen onderzoek.
15/07 13u15  Kwart van de websites in Nederland maakt geen gebruik van beveiligde verbindingVolgens beveiliger Cybersprint beschikt 27 procent van een groep veelbezochte Nederlandse websites niet over een ssl- of tls-certificaat. Vooral in de zorgsector lijken veel websites nog geen gebruik te maken van de encryptie.
15/07 13u00  Lenovo kondigt Android Go-variant van Moto E5 aanLenovo heeft een variant van zijn Moto E5-smartphone aangekondigd die is voorzien van Android Go. Het toestel heeft lagere specificaties dan de gewone E5 en komt deze maand in Europa en Zuid-Amerika uit voor een adviesprijs van 109 euro.
15/07 13u00  VS klagen twaalf Russen aan voor hacks op Democratische partij in 2016Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft bekendgemaakt dat twaalf medewerkers van de Russische inlichtingendienst GROe zijn aangeklaagd voor het uitvoeren van internetaanvallen op de Democratische partij en het vrijgeven van documenten onder schuilnamen, zoals Guccifer 2.0.
15/07 12u30  Black Ops 4 krijgt aparte bèta voor battle royale-modusTreyarch heeft bekendgemaakt dat het bedrijf twee bèta's voor het spel gaat uitbrengen. Er komt een gebruikelijke gesloten bèta voor de multiplayermodus en later een extra bèta waarin de battle royale-modus kan worden uitgeprobeerd.
15/07 11u45  Gerucht: Microsoft werkt aan Android-telefoonEen medewerker van Microsoft Store heeft aangegeven dat Microsoft werkt aan een telefoon waar Android op draait. Dit zou de eerste nieuwe Microsoft-telefoon in meer dan twee jaar zijn, maar de medewerker kan zich ook vergist hebben.
15/07 10u15  Project gratis wifihotspots voor gemeenten vertraagd door programmeerfoutHet plan om 8000 gemeenten in de Europese Unie van gratis wifihotspots te voorzien, is voorlopig uitgesteld. Het systeem waarmee gemeenten de investering konden aanvragen, hield geen rekening met verschillende tijdzones, wat oneerlijke voordelen opleverde.
14/07 13u15  Foto's van Samsung Galaxy Tab A2 lekken uitEr zijn enkele foto's van de Samsung Galaxy Tab A2 uitgelekt. De tablet beschikt over 10,5'-scherm met relatief dunne schermranden. Hij moet dienen als een opvolger van de Galaxy Tab A uit 2016.
14/07 12u45  Kwart van de websites in Nederland maakt geen gebruik van sslVolgens beveiliger Cybersprint beschikt 27 procent van een groep veelbezochte Nederlandse websites niet over een ssl-certificaat. Vooral in de zorgsector lijken veel websites nog geen gebruik te maken van de encryptie.
14/07 10u45  iFixit: Apple heeft laagje tegen vuil aan MacBook Pro-toetsenbord toegevoegdApple heeft aan de nieuwe MacBook Pro een extra laagje plastic toegevoegd, die volgens iFixit bedoeld is om stof buiten te houden. De toetsenborden van de MacBook Pro-laptops hadden tot op heden een probleem dat vuil ervoor kon zorgen dat ze minder goed werkten.
14/07 10u00  Gerucht: Microsoft stelt verkoop Andromeda-project uit tot 2019Andromeda, een klein Surface-apparaat dat dubbelgevouwen kan worden, zou door Microsoft uitgesteld zijn tot volgend jaar. Het bedrijf lijkt te willen wachten totdat er geschikte hardware voor beschikbaar is.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

12x Google voegt link naar DuckDuckGo toe aan duck.com-website21/07 10u00 - Tweakers.net: Google heeft de website duck.com aangepast om onder andere een link naar DuckDuckGo te tonen. Het bedrijf is sinds een bedrijfsovername in bezit van de url en liet hem tot op heden doorverwijzen naar de homepage van Google.
12x Bedrijf ontwikkelt systeem voor surround sound met bluetoothspeakers21/07 11u30 - Tweakers.net: Een Franse start-up genaamd Tempow heeft een systeem geïntroduceerd waarmee meerdere bluetoothspeakers aan een televisie gekoppeld kunnen worden voor een surroundsoundinstallatie. Het systeem moet met alle bluetoothspeakers werken.
7x Gegevens van autofabrikanten waren vrij toegankelijk door onbeschermde back-up21/07 10u30 - Tweakers.net: Een beveiligingsonderzoeker heeft op een back-upserver van Level One Robotics and Controls onbeveiligde gegevens van verschillende autofabrikanten en werknemers van Level One gevonden. Het lek is inmiddels gedicht.
6x TNO houdt proef met zonnecellen op vangrail21/07 12u00 - Tweakers.net: TNO heeft een proef gestart waarbij een stuk vangrail van 72 meter wordt voorzien van een flexibele zonnecel. De organisatie wil weten of de techniek kan dienen voor het opwekken van stroom voor wegverlichting en matrixborden.
5x Beveiligingsbedrijf: veel iot-apparaten zijn kwetsbaar voor dns-rebinding20/07 20u15 - Tweakers.net: Beveiligingsbedrijf Armis, bekend van het Blueborne-lek, stelt dat een groot aantal iot-apparaten kwetsbaar is voor een zogenaamde dns-rebinding-aanval. Op basis van eigen onderzoek schat het dat wereldwijd 496 miljoen apparaten kwetsbaar zijn in zakelijke netwerken.
5x Facebook wil eigen internetsatelliet lanceren21/07 12u30 - Tweakers.net: Facebook is van plan om een eigen satelliet te lanceren die een internetverbinding in afgelegen gebieden moet gaan verzorgen. De lancering moet begin 2019 plaatsvinden en moet worden opgevolgd door enkele andere satellieten.
4x RollerCoaster Tycoon Adventures komt eind dit jaar naar Nintendo Switch20/07 10u30 - Tweakers.net: Uitgever Bigben gaat in samenwerking met Atari tijdens de feestdagen RollerCoaster Tycoon Adventures uitbrengen voor de Nintendo Switch. De game wordt gemaakt door ontwikkelaar NVizzio, die onder andere RollerCoaster Tycoon Touch maakte voor smartphones.
4x Initiatief moet verplaatsen van data tussen onlinediensten vergemakkelijken20/07 17u00 - Tweakers.net: Google, Facebook, Microsoft en Twitter hebben vrijdag een opensource-initiatief onder de naam Data Transfer Project aangekondigd, dat het voor gebruikers van hun diensten makkelijker moet maken om gegevens van de ene dienst naar de andere te verplaatsen.
4x IBM wil machinelearningmodellen met 'watermerk' beschermen20/07 18u30 - Tweakers.net: IBM heeft een methode gepresenteerd waarmee het machinelearningmodellen van een 'watermerk' wil voorzien. Op die manier moet bijvoorbeeld na te gaan zijn of een model dat online wordt gebruikt, is gestolen.
3x Mobiel netwerk met 'leaky cables' in Amsterdamse Noord/Zuidlijn gaat live20/07 11u00 - Tweakers.net: KPN, Tele2, T-Mobile en Vodafone activeren zaterdag het mobiele netwerk in de 7,1km lange metrotunnel van de Amsterdamse Noord/Zuidlijn. Volgens de providers is er door het gebruik van 'leaky cables' op het hele traject en op alle stations 2g-, 3g-, en 4g-dekking.

Statistieken

Artikels:
31820
Gelezen:
25141
Aantal lezers nu:
42


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven