zondag 16 juni 2019, week 24


U bent nu hier: Meer nieuws van Tweakers.net

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u30
 

Tweakers.net

Verbergen Tonen
15/06 12u15  Facebook gaat ranking van reacties op posts verbeteren Facebook heeft de algoritmes aangepast die bepalen welke reacties een meer zichtbare plaats onder posts verdienen. Daardoor moeten reacties die relevant zijn voor de gebruiker meer op de voorgrond komen te staan.
15/06 11u15  GOG bevestigt dat Microsoft mee gaat doen aan Galaxy-gamelauncher De gamelauncher en -bibliotheek GOG Galaxy krijgt waarschijnlijk ondersteuning van Microsoft. Dat heeft GOG bevestigd in een interview. Hoe de integratie eruit komt te zien is nog niet geheel duidelijk, maar wel is bekend dat integratie met Game Pass mogelijk wordt.
15/06 11u15  EU: Russen beïnvloedden verkiezingen via sociale media De Europese Unie heeft een rapport vrijgegeven over desinformatie, waarin het 'Russische bronnen' beschuldigd van het beïnvloeden van de Europese verkiezingen. Die zouden met campagnes op sociale media de opkomst in de verkiezingen hebben willen beïnvloeden.
15/06 11u00  EU: Russen probeerden opkomst en uitslag Europese verkiezingen te beïnvloeden De Europese Unie heeft een rapport vrijgegeven over desinformatie, waarin het 'Russische bronnen' beschuldigd van het beïnvloeden van de Europese verkiezingen. Die zouden met campagnes op sociale media de opkomst in de verkiezingen hebben willen beïnvloeden.
15/06 09u30  Adobe bouwt AI om manipulatie van gezichten in Photoshop te herkennen Adobe heeft een manier ontwikkeld om via software te herkennen of gezichtskenmerken in een foto zijn gemanipuleerd. Dat werkt met foto's die zijn bewerkt in Photoshop, en het is daarbij ook mogelijk om de bewerkingen weer terug te draaien.
14/06 20u45  Lek in Shot On OnePlus-functie maakte uitlezen e-mailadressen mogelijk OnePlus-telefoons hadden lange tijd een kwetsbaarheid waarbij het mogelijk was e-mailadressen van gebruikers van de Shot On OnePlus-functie te achterhalen. Dat kwam door een zwakke plek in de api. Inmiddels is het lek wel gedicht.
14/06 20u30  Belastingdienst kreeg 76 inzageverzoeken na ingang van AVG De Belastingdienst kreeg vorig jaar 76 keer een inzageverzoek van burgers binnen. De fiscus handelde al die verzoeken volgens de AVG af.
14/06 19u15  Miljoenen Exim-mailservers aangevallen door lek dat root-toegang via ssh geeft Een groot aantal e-mailservers die draaien op Exim wordt aangevallen door hackers die proberen daarmee toegang tot de servers te krijgen. De servers worden uitgebuit door een bekend beveiligingslek waarmee aanvallers root-toegang via ssh kunnen krijgen.
14/06 17u45  Sociaal netwerk Openbook verandert naam naar Openspace na klacht Facebook Het open source sociale netwerk Openbook verandert zijn naam naar Openspace. Dat gebeurt na een klacht van Facebook, dat een patent heeft op merknamen met 'book' erin. Het bedrijf presenteert zich als een privacyvriendelijk Facebook-alternatief.
14/06 16u45  Mijndomein-klanten hebben last van e-mailstoring Mijndomein-klanten hebben donderdag en vrijdag problemen met de e-mailomgeving van de dienstverlener. Volgens Mijndomein zijn de problemen toe te schrijven aan een 'grote netwerkstoring op een belangrijk knooppunt'.
14/06 15u45  Chrome krijgt kleuren voor gegroepeerde tabs Googles Chrome-team heeft kleuren toegevoegd aan 'Tab-groepen', de komende functie waarmee gebruikers tabs van websites kunnen bundelen. De functie is aanwezig in de Canary-versie van Chrome.
14/06 14u45  Nederlandse politie gaat onlineaangifte ransomware mogelijk maken De Nederlandse politie gaat slachtoffers van ict-criminaliteit de mogelijkheid geven om online aangifte te doen. De eerste delicten waarvoor dat mogelijk wordt, zijn het gebruik van ransomware en helpdeskfraude.
14/06 13u45  Huawei stelt vouwbare Mate X uit om extra tests te kunnen doen Huawei brengt zijn vouwbare Mate X-tablet annex smartphone niet in juni uit, zoals aanvankelijk de bedoeling was, maar in september. Het bedrijf meldt extra tests uit te voeren en voorzichtiger geworden te zijn na het debacle van de Samsung Fold.
14/06 13u00  Corsair maakt Nightsword RGB- en M55 RGB-muizen voor gamers beschikbaar Corsair heeft twee nieuwe muizen met rgb-verlichting voor gamers aan zijn assortiment toegevoegd. Zowel de Nightsword RGB als de M55 RGB is voorzien van een usb-kabel van 1,8 meter lang. De Nightsword-muis heeft een sensor van 18.000dpi.
14/06 12u15  Slimme rolgordijnen van IKEA komen in augustus alsnog uit na softwareproblemen De slimme rolgordijnen van IKEA, waarvan de introductie diverse malen is uitgesteld wegens softwareproblemen, lijken in augustus dan toch op de markt te komen. Dit valt op te maken uit een bericht op de Zweedse website van de interieurgigant.
Laatste update: zaterdag 15 juni 2019, 12u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
14/06 12u00  Ritmische 'Zelda'-game Cadence of Hyrule is beschikbaar op Nintendo SwitchCadence of Hyrule, een ritmische game die geïnspireerd is op de wereld van Zelda, is uit voor de Nintendo Switch. In de game moet de speler in de juiste maat blijven om monsters te verslaan en verder te komen.
14/06 12u00  Lek in systeem van de UvA maakte inzage in cijfers van 34.000 studenten mogelijkTwee studenten van de opleiding Security & Network Engineering aan de UvA hebben een datalek in het Student Informatie Systeem van de universiteit ontdekt. Via het inmiddels gedichte lek konden ze de cijfers van alle 34.000 studenten inzien.
14/06 12u00  Valve werkt aan Dota Underlords als officiële versie van Dota Auto Chess-modValve liet eerder al doorschemeren dat het werkt aan een eigen versie van de populaire Dota 2-mod Auto Chess. Het bedrijf kondigt nu aan dat het gaat om Dota Underlords. Sommigen hebben al toegang tot een vroege versie van het spel en over een week volgt een open bèta.
14/06 11u45  Komst nieuwe Apple MacBooks blijkt uit registratie van modellenApple werkt nog aan nieuwe MacBook-modellen voor een release vermoedelijk dit najaar. De fabrikant heeft de laptops aangemeld in een Euraziatische database, bedoeld voor import in diverse landen.
14/06 10u45  Square Enix overweegt introductie abonnementsdienst voor zijn gamesSquare Enix kan weleens het volgende gamebedrijf zijn dat een eigen abonnementsdienst voor games introduceert. Een topman van het bedrijf heeft laten weten de introductie van een dergelijke dienst te overwegen. Nintendo 'evalueert' dergelijke diensten.
14/06 10u30  Twitter verwijdert bijna 4800 accounts die banden hadden met de Iraanse overheidTwitter heeft 4779 profielen verwijderd die gelinkt waren aan of direct aangestuurd werden door de Iraanse overheid. Volgens de microblogsite ging het onder meer om accounts die zich inlieten met discussies over Israël of nepnieuws publiceerden dat gunstig uitpakte voor de Iraanse staat.
14/06 10u30  Yubico roept YubiKey FIPS-producten terug wegens zwakte bij genereren sleutelsYubico heeft enkele van zijn hardwarematige YubiKey-producten in de FIPS-serie teruggeroepen. Telkens na het starten van de YubiKey FIPS-apparaten is er verminderde willekeurigheid, waardoor de eerste cryptografische bewerkingen een zwakkere beveiliging opleveren.
14/06 08u00  Huawei onderzoekt verschijnen advertentie op lockscreensHuawei onderzoekt de meldingen van gebruikers die een advertentie van boekingssite Booking.com op hun lockscreen kregen. De advertentie zat in het standaard lockscreen, dat op Huawei- en Honor-telefoons telkens wisselt.
14/06 08u00  Duitse 5g-veiling levert 6,5 miljard euro opDonderdag is de veiling van frequenties voor mobiele 5g-netwerken afgerond. De vier deelnemers hebben na een biedingenstrijd die meer dan twee maanden duurde in totaal 6.549.651.000 euro betaald voor de frequentieblokken.
14/06 07u45  Aantal bezoekers gamesbeurs E3 daalt ten opzichte van vorig jaarHet aantal bezoekers van gamesbeurs E3 is dit jaar gedaald ten opzichte van vorige jaren. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. Volgend jaar zal de beurs, net als afgelopen jaren, plaatsvinden in Los Angeles.
14/06 07u00  Russische registratie verklapt komst onbekende Apple MacBook-modellenApple werkt nog aan nieuwe MacBook-modellen voor een release vermoedelijk dit najaar. De fabrikant heeft de laptops aangemeld in een Euraziatische database, bedoeld voor import in diverse landen.
14/06 07u00  'Visa, Mastercard en PayPal doen mee met Facebooks betaalmiddel'Facebook heeft Visa, Mastercard en PayPal bereid gevonden om tien miljoen dollar te investeren in zijn komende betaalmiddel Libra. Facebook zou het betaalmiddel volgende week via een whitepaper willen voorstellen.
14/06 06u45  'Vista, Mastercard en PayPal doen mee met Facebooks betaalmiddel'Facebook heeft Visa, Mastercard en PayPal bereid gevonden om tien miljoen dollar te investeren in zijn komende betaalmiddel Libra. Facebook zou het betaalmiddel volgende week via een whitepaper willen voorstellen.
13/06 22u00  Belgische media- en telecomsector gaan data delen voor gepersonaliseerde reclameIn België willen uitgevers, televisieomroepen en telecomaanbieders onder de noemer Belgian Data Alliance informatie over klanten en gebruikers delen om ze gepersonaliseerde reclame te kunnen tonen. De alliantie wil zo techgiganten als Google en Facebook beconcurreren.
13/06 22u00  Microsoft geeft Windows 10 met Linux-kernel in WSL-subsysteem vrijMicrosoft heeft een nieuwe testversie van Windows 10 vrijgegeven en in deze versie zit Windows Subsystem for Linux 2. In tegenstelling tot het eerste Linux-subsysteem is een Linux-kernel nu geïntegreerd.
13/06 21u30  Zonnepark met vermogen van 100MW gaat in gebruik in Belgisch LimburgIn het Belgische Lommel, in het noorden van Limburg, is een zonnepark met 303.000 zonnepanelen geopend. Het Kristal Solar Park kan in totaal 100 megawattpiek aan elektriciteit genereren.
13/06 20u45  Duitse 5g-veiling levert 6,4 miljard euro opDonderdag is de veiling van frequenties voor mobiele 5g-netwerken afgerond. De vier deelnemers hebben na een biedingenstrijd die meer dan twee maanden duurde in totaal 6.549.651.000 euro betaald voor de frequentieblokken.
13/06 20u15  Microsoft geeft Windows 10 met Linux-kernel vrijMicrosoft heeft een nieuwe testversie van Windows 10 vrijgegeven en in deze versie zit Windows Subsystem for Linux 2. In tegenstelling tot het eerste Linux-subsysteem is een Linux-kernel nu geïntegreerd.
13/06 20u00  Firefox OS-fork KaiOS krijgt multitasking en browser met tabbladenKaiOS, een besturingssysteem voor telefoons dat voortkomt uit Mozilla's Firefox OS-initiatief, krijgt multitasking, een browser met tabbladen en een functie om tekst te kopiëren en te plakken. Dat laat een topman weten in een interview.
13/06 19u15  Groningse studenten onthullen zonneauto voor World Solar ChallengeStudenten van Rijksuniversiteit Groningen, de Hanzehogeschool Groningen en Noorderpoort hebben hun zonneauto gepresenteerd waarmee ze deelnemen aan de World Solar Challenge in Australië.
13/06 19u00  Google: Chrome gaat adblockers niet weren maar privacy beter waarborgenGoogle heeft uitleg gegeven over de voorgestelde wijzigingen in Chrome die de werking van adblockers zouden gaan beperken. Volgens het zoekbedrijf zorgen de aanpassingen ervoor dat extensies geen volledige toegang tot alle gevoelige data van gebruikers krijgen.
13/06 18u30  Proximus onthult Android-settopbox, gamestreams en gepersonaliseerde tv-reclameProximus heeft donderdag nieuwe producten en diensten aangekondigd waarbij personalisatie centraal staat. Onder andere komt er het videoplatform Pickx, een Android-decoder met ondersteuning voor gamestreaming en op de persoon gerichte tv-reclame.
13/06 18u15  Proximus komt met Android-settopbox, gamestreams en gepersonaliseerde tv-reclameProximus heeft donderdag nieuwe producten en diensten aangekondigd waarbij personalisatie centraal staat. Onder andere komt er het videoplatform Pickx, een Android-decoder met ondersteuning voor gamestreaming en op de persoon gerichte tv-reclame.
13/06 15u30  Evernote Web Clipper voor Chrome was te misbruiken met cross-site scriptingEen kwetsbaarheid in de Chrome-extensie van de Evernote Web Clipper maakte het mogelijk gebruikersdata te verzamelen via cross-site scripting. Via die kwetsbaarheid was het mogelijk data te stelen van andere websites.
13/06 15u15  Firefox OS-opvolger KaiOS krijgt multitasking en browser met tabbladenKaiOS, een besturingssysteem voor telefoons dat voortkomt uit Mozilla's Firefox OS-initiatief, krijgt multitasking, een browser met tabbladen en een functie om tekst te kopiëren en te plakken. Dat laat een topman weten in een interview.
13/06 15u00  NPO Start-app komt uit voor Android TVNPO heeft de NPO Start-app uitgebracht voor Android TV. De app kwam vorig jaar al uit voor concurrent Apple TV en is al beschikbaar op tv's en settopboxen van diverse merken. De app verschijnt in de Play Store.
13/06 14u30  'Huawei-telefoons met Ark OS in plaats van Android verschijnen in oktober'Huawei-telefoons die uitkomen met Ark OS of Hongmeng in plaats van Android verschijnen dit najaar in China, claimt een bekende analist. Later zullen telefoons met het besturingssysteem van Huawei ook in andere landen verschijnen.
13/06 14u15  HMD gaat mogelijk stoppen met Nokia Plus-telefoonsHMD gaat het aantal Nokia-telefoons met de aanduiding Plus reduceren of zelfs helemaal met die naam stoppen, zegt een topman van HMD Global in een interview. De naamgeving zou verwarrend werken.
13/06 13u00  CERN gaat Microsoft-producten vervangen door opensourcesoftwareCERN zit in een proces om hun Microsoft-producten te vervangen. De organisatie doet dat vanwege een verhoging van de licentiekosten. Het instituut zegt dat het bij het zoeken naar vervangende software zoveel mogelijk gaat proberen om opensourcesoftware in te zetten.
13/06 12u15  Onderzoekers tonen ddr-kwetsbaarheid RAMBleed op basis van RowhammerOnderzoekers hebben een lek ontdekt waarmee data uit het werkgeheugen van een computer kan worden uitgelezen. Het lek krijgt de naam RAMBleed en is gebaseerd op de Rowhammer-kwetsbaarheid.
13/06 12u00  E-commerce in België groeide eerste kwartaal 2019 met 8 procentBelgen gaven in het eerste kwartaal van dit jaar al 2,95 miljard euro uit op internet. Dat komt neer op een groei van acht procent ten opzichte van dezelfde periode in 2018. Ongeveer vijftien procent van de online aankopen in België gebeurt via de smartphone, die daarmee terrein wint op de pc en tablet.
13/06 10u15  'Eerste producten met usb 4 komen eind 2020 op de markt'De eerste producten met usb 4 zullen tegen het einde van 2020 op de markt komen, verwacht de USB Promotor Group. De groep legt momenteel de laatste hand aan de specificaties van de nieuwe aansluitstandaard.
13/06 09u45  LG toont ips-monitoren met reactiesnelheid van 1msLG heeft tijdens de E3-gamebeurs in Los Angeles twee nieuwe ips-monitoren voor gamers getoond. Het gaat om een 27'- en 38'-exemplaar die beiden over hoge verversingssnelheden beschikken en volgens LG een reactiesnelheid van 1ms halen.
13/06 08u00  Motorola Moto Z4-smartphone ondersteunt stylus via Microsoft Active Pen-protocolDe Motorola Moto Z4-smartphone heeft ondersteuning voor stylussen via het Microsoft Active Pen-protocol. Dat staat op de specspagina van de telefoon en gebruikers hebben de telefoon getest met onder meer een Surface Pen van Microsoft.
13/06 07u15  Gerucht: Apple wil Intels Duitse modemdivisie overnemenApple zou interesse hebben om Intels Duitse divisie voor de ontwikkeling van modems over te nemen. Dat claimt The Information op basis van anonieme bronnen. Apple zou met de aankoop van patenten en personeel sneller modems willen ontwikkelen.
13/06 07u15  IDC: Europeanen kopen minder dure smartphonesEuropeanen zijn afgelopen tijd minder dure smartphones gaan kopen, zo heeft analistenbureau IDC becijferd. Het aantal geleverde smartphones op het continent daalde een beetje. Apple en Samsung haalden minder marktaandeel, Huawei zat juist in de lift.
12/06 21u15  Google toont achterkant Pixel 4 met twee camera'sGoogle heeft een afbeelding verspreid van zijn aankomende Pixel 4-smartphone. Die smartphone kondigt het bedrijf vermoedelijk pas over vier maanden aan. De render toont een vierkant camera-eiland aan de achterkant met daarin twee camera's.
12/06 20u45  Google Chrome krijgt installatieknop voor progressive web apps in url-balkGoogles browser Chrome krijgt een installatieknop voor progressive web apps in de url-balk. Dat gebeurt met versie 76, die deze maand in bèta gaat en eind juli in een stabiele versie moet verschijnen. De stap moet de installatie van pwa's makkelijker maken.
12/06 20u00  Xiaomi brengt Mi 9T in Europa uit voor 329 euroXiaomi heeft de Mi 9T aangekondigd, een Europese variant van de smartphone die in India Redmi K20 heet. Het gaat om de eerste Xiaomi-smartphone met pop-upcamera aan de voorkant. Hij heeft bovendien drie camera's aan de achterkant.
12/06 19u45  Huawei annuleert laptop vanwege handelsverbod VSHuawei heeft de aankondiging van een laptop geannuleerd vanwege het handelsverbod met de VS. De fabrikant heeft een eerder gerucht daarover bevestigd. Het is voor het eerst dat bekend is dat de Chinese hardwaremaker een al ontwikkeld product niet uitbrengt vanwege het verbod.
12/06 19u30  Ontwikkelaar moet van Oculus SteamVR-streaming-functie uit Quest-app halenDe ontwikkelaar van de Virtual Desktop-app voor de Oculus Quest moet van de maker van de vr-bril de functie om SteamVR-games naar de bril vanaf een eigen desktop verwijderen. Volgens de ontwikkelaar zegt Oculus dat die functie de Quest-bril schaadt.
12/06 18u30  Facebook toont app die gebruikers beloont voor laten bijhouden appgebruikFacebook heeft een app voorgesteld, waarmee het appgebruik van gebruikers in de gaten kan houden. De app beloont gebruikers voor het in de gaten laten houden van hoe lang ze welke apps gebruiken.
12/06 18u00  Mozilla onthult logo voor Firefox met minder duidelijke vosMozilla heeft een nieuw ontwerp voor zijn logo's gepresenteerd. Onder meer Firefox en gerelateerde diensten krijgen een nieuw ontwerp. Bij Firefox is de wereldbol abstract gemaakt, terwijl de vos minder gedetailleerd is geworden.
12/06 17u30  Epic Games koopt maker videochatapp HousepartyEpic Games heeft videochatapp Houseparty gekocht. Het is onbekend hoeveel de maker van Fortnite en de Unreal-engine betaalt voor de maker van de videochatdienst. Het is ook onduidelijk wat Epic gaat doen met de app.
12/06 17u15  Huawei brengt Honor 20 over twee weken uit in Nederland voor 499 euroDe Honor 20-smartphone komt over twee weken uit in Nederland. Dat heeft de fabrikant bekendgemaakt. Of en wanneer de tegelijk gepresenteerde Honor 20 Pro zal uitkomen, is vooralsnog onbekend.
12/06 16u15  'Totaal vermogen Nederlandse datacenters stijgt naar 1391MW'Het totale vermogen van Nederlandse datacenters is ten opzichte van vorig jaar gestegen naar 1391MW. De groei vond met name plaats bij datacenters in de regio Amsterdam. Landelijk groeide het totale vloeroppervlakte van datacenters met zo’n 20 procent.
12/06 16u00  Konami kondigt miniversie van TurboGrafx-16-console uit 1987 aanKonami kondigde een herziene versie van de TurboGrafx-16-console aan. De PC Engine Core Grafx mini is, zoals de naam al doet vermoeden, een compactere versie van de originele console uit 1987. Een releasedatum of prijs heeft Konami nog niet bekendgemaakt.
12/06 16u00  KvK stak 15,5 miljoen euro in ict-moderniseringsproject zonder resultaatDe Kamer van Koophandel heeft al ruim 15,5 miljoen euro gestopt in een moderniseringsproject van het Handelsregister, terwijl dat nog niet tot een bruikbaar resultaat heeft geleid. Het project dreigt op een flop uit te lopen.
12/06 15u30  Elon Musk: het duurt niet lang meer voordat een Tesla bereik van 644km haaltTijdens een vergadering van Tesla-aandeelhouders heeft topman Elon Musk in een presentatie laten weten dat het niet lang meer duurt voordat het bedrijf een auto uitbrengt die een bereik van 400 mijl of 644 kilometer haalt op een enkele acculading.
12/06 14u45  LG introduceert ips-monitoren met reactiesnelheid van 1msLG heeft tijdens de E3-gamebeurs in Los Angeles twee nieuwe ips-monitoren voor gamers geïntroduceerd. Het gaat om een 27'- en 38'-exemplaar die beiden over hoge verversingssnelheden beschikken en volgens LG een reactiesnelheid van 1ms halen.
12/06 14u15  NCTV: kans op maatschappelijke ontwrichting door afhankelijkheid technologieNederlandse bedrijven en overheidsinstellingen zijn niet voldoende opgewassen tegen grote digitale aanvallen. Belangrijke processen en systemen zijn alleen digitaal zonder terugvalopties te gebruiken, en daardoor loopt Nederland kans op maatschappelijke ontwrichting, schrijft de NCTV.
12/06 13u45  Devolver Digital kondigt 'bootlegs' van zijn eigen games aanDevolver Digital kondigde tijdens zijn 'Devolver Direct'-video een acht-in-een-pakket met daarin 'bootleg'-versies van zijn eigen games aan. Ook liet de uitgever nieuwe games als Fall Guys Ultimate Knockout en Carrion zien.
12/06 12u30  TransIP fuseert met Belgische hostingbedrijf CombellHet Belgische hostingbedrijf Combell en zijn Nederlandse branchegenoot TransIP melden dat ze gezamenlijk het fusiebedrijf team.blue hebben opgericht. Team.blue is de naam van het nieuwe holdingbedrijf dat boven beide partijen komt te hangen.
12/06 12u15  Xiaomi introduceert Mi Band 4 met kleuren-amoledschermXiaomi heeft de Mi Band 4-wearable aangekondigd. Ten opzichte van zijn voorganger heeft de vierde generatie van Xiaomi's fitnesstracker een kleurenscherm en een microfoon. Ook is er optionele ondersteuning voor nfc om bijvoorbeeld betalingen te kunnen doen.
12/06 12u00  Sony introduceert 600mm f/4- en 200-600mm f/5.6-6.3-lens voor 14000 en 2100 euroSony heeft twee nieuwe objectieven aangekondigd voor zijn systeemcamera's. Het gaat om een objectief met een vast brandpuntsafstand van 600mm en een diafragma van f/4.0. Daarnaast komt er een 200-600mm-objectief. De objectieven kosten respectievelijk 14.000 en 2100 euro.
12/06 11u45  Super Mario Maker 2 krijgt multiplayer voor vrienden via een updateSuper Mario Maker 2 krijgt, via een update die later volgt, de mogelijkheid om met vrienden online te spelen. In eerste instantie kreeg de nieuwe Mario-game een gelimiteerde multiplayermodus waarin alleen met willekeurige mensen gespeeld kan worden. De game komt op 28 juni uit.
12/06 11u30  Spaanse voetbalbond krijgt AVG-boete voor meeluisteren met microfoonDe Spaanse voetbalbond heeft een boete van 250.000 euro gekregen van de toezichthouder vanwege overtreding van de AVG. De bond luistert met de microfoon mee met app-gebruikers om illegale voetbalstreams op te sporen, maar zou daarover niet transparant genoeg zijn.
12/06 11u00  Zelflerende neurale netwerken gaan kosmische radioflitsen waarnemenDe Nationale Wetenschapsagenda kent bijna 5 miljoen euro toe aan Cortex, het Centrum voorOnderzoek in Real Time naar het Explosieve Universum. Met het geld wil de organisatie neurale netwerken optimaliseren om radioexplosies te detecteren.
12/06 10u45  Autoriteit Persoonsgegevens krijgt extra geld voor handhaving van AVGDe Autoriteit Persoonsgegevens krijgt 3,4 miljoen euro extra van de overheid. Daarmee kan de privacytoezichthouder zich het komende jaar beter richten op handhaving van de AVG, de Europese privacywet.
12/06 10u15  Spyro Reignited Trilogy komt op 3 september naar pc en Nintendo SwitchUitgever Activision gaat Spyro Reignited Trilogy uitbrengen voor de pc en de Nintendo Switch. Een versie voor de pc leek al op komst, nadat een pc-versie van het spel eerder al van een leeftijdsrating werd voorzien. Op beide platforms komt het spel uit op 3 september.
12/06 09u45  Commandos 2 komt eind 2019 als hd-remaster uit voor alle consoles, tablets en pcUitgever Kalypso Media heeft een hd-remaster van Commandos 2 aangekondigd. Deze grafisch opgepoetste versie van het origineel komt in het vierde kwartaal van dit jaar uit voor de PS4, Xbox One, Nintendo Switch, Windows, Mac, Linux, Android-tablets en de iPad.
12/06 09u15  Resident Evil 5 en 6 komen in herfst naar Nintendo SwitchNintendo heeft tijdens zijn presentatie op de E3-gamebeurs laten weten dat Resident Evil 5 en 6 in de herfst hun entree zullen maken op de Nintendo Switch. Eerder dit jaar kwamen drie oudere Resident Evil-games al beschikbaar op de console van Nintendo.
12/06 08u30  Atari VCS-console wordt in maart 2020 geleverdDe Atari VCS komt in 2020 uit en zal in maart worden geleverd aan degenen die de console vooruitbestellen. Bij enkele winkels in de VS of direct via Atari is een pre-order te plaatsen. Amerikanen die via Indiegogo geld hebben geïnvesteerd krijgen hun exemplaar in december 2019.
12/06 08u30  Animal Crossing New Horizons is uitgesteld tot 20 maart 2020Animal Crossing New Horizons is door Nintendo uitgesteld tot 20 maart 2020. Dat kondigde Nintendo tijdens zijn Direct-stream aan. Het Nintendo Switch-spel zou eigenlijk dit jaar nog aankomen. Het bedrijf liet dinsdag wel nog nieuwe beelden van het spel zien.
12/06 08u00  The Witcher 3 voor Nintendo Switch draait in 540p-resolutie in handheld-modusNintendo heeft onlangs in het kader van de E3-beurs in Los Angeles een Nintendo Switch-versie aangekondigd voor The Witcher 3: Wild Hunt - Complete Edition. Inmiddels laten de makers weten dat er sprake is van een 540p-resolutie als het spel zonder dock wordt gespeeld.
11/06 22u15  Animal Crossing New Horizons is uitgesteld naar 20 maart 2020Animal Crossing New Horizons is door Nintendo uitgesteld tot 20 maart 2020. Dat kondigde Nintendo tijdens zijn Direct-stream aan. Het Nintendo Switch-spel zou eigenlijk dit jaar nog aankomen. Het bedrijf liet dinsdag wel nog nieuwe beelden van het spel zien.
11/06 22u15  Logitech voorziet drie gamemuizen van verbeterde sensorLogitech heeft op de E3 aangekondigd dat het drie gamemuizen gaat voorzien van een betere sensor. Deze HERO 16K-sensor moet zorgen voor betere prestaties en precisie en een verbeterde batterijlevensduur. De muizen zijn naar verwachting nog in juni te bestellen.
11/06 21u45  Luigi's Mansion 3 speelt zich af in spookhotel en krijgt multiplayermodusNintendo toonde tijdens zijn Direct-stream nieuwe beelden van Luigi's Mansion 3. Het derde deel speelt zich af in een luxe hotel dat wordt geteisterd door geesten, die Luigi moet zien te verjagen met een verbeterde stofzuiger. Ook krijgt het spel een onlinemodus.
11/06 21u00  Samsung brengt stevige smartphone Galaxy XCover 4S naar BeneluxSamsung brengt de Galaxy XCover 4s eind juni naar de Benelux. Deze stevige smartphone heeft ten opzichte van de vorige versie een nieuwe 16-megapixelcamera en een snellere processor. De telefoon krijgt een adviesprijs van 259 euro.
11/06 20u15  The Witcher 3 Complete Edition komt in 2019 naar de Nintendo SwitchNintendo heeft op de E3-beurs in Los Angeles een Switch-versie aangekondigd van The Witcher 3 Complete Edition. Het spel moet inclusief alle dlc nog in 2019 uitkomen voor de console van Nintendo. Het derde deel van de Witcher-serie kwam oorspronkelijk in 2015 uit.
11/06 19u15  Opera GX laat gebruikers browsergebruik van cpu en RAM beperkenOpera heeft de op gamers gerichte browser Opera GX aangekondigd. Gebruikers kunnen aangeven hoeveel cpu-kracht en RAM de browser moet gebruiken, zodat er meer computerkracht overblijft voor bijvoorbeeld videospellen. De browser is meteen als early access te downloaden.
11/06 19u15  Nintendo toont eerste beelden vervolg The Legend of Zelda: Breath of the WildNintendo werkt aan het vervolg op The Legend of Zelda: Breath of the Wild. De Japanse spellenmaker heeft een korte trailer getoond tijdens zijn Nintendo Direct-livestream ter gelegenheid van de E3-gamebeurs.
11/06 17u00  Bedrijf voor vliegtuigonderdelen in België ligt stil wegens ransomwareDe Belgische vestiging van het Amerikaanse bedrijf Asco in Zaventem ligt al zeker twee dagen stil omdat de interne systemen getroffen zijn door ransomware. Zo'n duizend personeelsleden zijn daardoor noodgedwongen niet aan het werk.
11/06 17u00  Square Enix toont gevechtssysteem Final Fantasy VII-remakeSquare Enix toont een nieuwe video van de Final Fantasy VII-remake. In de beelden is onder andere een nieuw gevechtssysteem te zien. De game bevat alleen het 'Midgar'-gedeelte van het origineel, andere delen worden later in episodes toegevoegd.
11/06 16u45  Ziggo start levering Mediabox Next aan alle Complete- en Max-klantenZiggo is begonnen met de levering van de Mediabox Next aan alle nieuwe klanten met een Complete- en Max-alles-in-één-pakket. Tot nu toe leverde de aanbieder de 4k-settopbox op beperkte schaal uit. Bestaande klanten moeten zich eerst aanmelden om het apparaat te krijgen.
11/06 16u00  Ziggo start levering 4k-decoder Mediabox Next aan alle Complete- en Max-klantenZiggo is begonnen met de levering van de Mediabox Next aan alle nieuwe klanten met een Complete- en Max-alles-in-één-pakket. Tot nu toe leverde de aanbieder de 4k-settopbox op beperkte schaal uit. Bestaande klanten moeten zich eerst aanmelden om het apparaat te krijgen.
11/06 14u15  Datalekzoekmachine Have I Been Pwned zoekt overnamekandidaatDe zoekmachine voor datalekken Have I Been Pwned staat te koop. De oprichter van de populaire website zegt dat het bijhouden van het project teveel tijd kost, en wil de site aan een bedrijf overgeven.
11/06 12u45  Nederlandse providers moeten mobiel internet aanbieden met minimaal 8Mbit/sNederlandse providers die vergunningen kopen op frequenties bij de aankomende frequentieveiling moeten op alle plekken met dekking minimaal 8Mbit/s bieden. De netwerken moeten bovendien een dekking bieden van 98 procent van elke Nederlandse gemeente.
11/06 12u15  Nederlandse inlichtingendiensten lopen hoog risico op misbruik van algoritmesDe inlichtingendiensten AIVD en MIVD hebben nog onvoldoende waarborgen voor het veilig gebruik van algoritmes. Er zijn 'hoge risico's' dat zulke algoritmes worden misbruikt, schrijft de toezichtcommissie Ctivd.
11/06 12u00  Lenovo kondigt ThinkPad P53-werkstation met Quadro RTX en oledtouchscreen aanLenovo heeft nieuwe ThinPad-workstations in de P-serie aangekondigd. De fabrikant voorziet de ThinkPad P35 van een Xeon-cpu, een Quadro RTX-gpu, en een 15,6'-oledpaneel. De systemen hebben een startprijs van 2419 euro.
11/06 11u45  Square Enix toont eerste beelden Avengers-gameSquare Enix heeft de eerste beelden van zijn Avengers-game getoond. In de beelden zijn onder andere bekende superhelden te zien terwijl ze een aanval op de Golden Gate Bridge afslaan. De game komt op 15 mei 2020 uit voor de PlayStation 4, Xbox One, pc en Google Stadia.
11/06 11u30  Nieuwe navigatieapp van TomTom voor iOS ondersteunt Apple CarPlayTomTom heeft een nieuwe versie van zijn Go-navigatieapp voor iOS uitgebracht. De belangrijkste verbeteringen zijn ondersteuning van Apple CarPlay, 'bewegende rijstrookbegeleiding' en offline kaarten die wekelijks worden bijgewerkt met actuele informatie.
11/06 11u00  Astro introduceert nieuwe A50 Wireless Gaming Headset met basisstationAstro Gaming heeft de vierde generatie van zijn A50 Wireless Gaming Headset met basisstation voorgesteld. De nieuwe hoofdtelefoon moet onder meer beter presteren op het gebied van geluid, draadloos bereik en oplaadcomfort.
11/06 10u45  Gerucht: Huawei pauzeert ontwikkeling Windows-laptopsHuawei heeft de ontwikkeling van Windows-laptops tijdelijk stopgezet, claimt DigiTimes. De pauze in de productie en ontwikkeling van MateBooks volgt op een boycot van Amerikaanse bedrijven, waaronder Microsoft en Intel.
11/06 10u30  Fujifilm hervat de productie van zwart-witfotorolletjesFujifilm heeft aangekondigd dat het opnieuw zwart-witfotorolletjes gaat produceren, nadat het bedrijf zich in april 2018 terugtrok uit deze markt. Fujifilm nam de beslissing naar eigen zeggen door de aanhoudende vraag naar monochroomfilms onder 'millennials en de Generatie Z'.
11/06 10u00  Ubisoft onthult game Gods & MonstersUbisoft komt met een nieuwe game genaamd Gods & Monsters. Daarin speelt de speler een personage dat de goden moet helpen monsters verslaan. Ubisoft heeft alleen nog een teasertrailer van de game uitgebracht.
11/06 09u30  Ubisoft onthult nieuwe game Gods & MonstersUbisoft komt met een nieuwe game genaamd Gods & Monsters. Daarin speelt de speler een personage dat de goden moet helpen monsters verslaan. Ubisoft heeft alleen nog een teasertrailer van de game uitgebracht.
11/06 08u45  Facebook stopt met Graph SearchFacebook is gestopt met Graph Search, de zoekfunctie waarmee gebruikers gedetailleerd konden zoeken naar foto's, pagina's of andere Facebook-gebruikers. De tool werd voornamelijk gebruikt door onderzoekers en journalisten.
11/06 07u45  Apple Pay is beschikbaar voor ING-klanten in NederlandING heeft Apple Pay geactiveerd voor klanten. De bank had de betaaldienst al enige tijd geleden aangekondigd, maar nu klanten er dus gebruik van maken. Toevoegen van de ING-betaalpas gebeurt via de Wallet-app van Apple.
11/06 07u45  Windows 10 krijgt functie voor voorspellend typen in veel appsWindows 10 krijgt een functie om automatisch tekst aan te vullen. De voorspellende tekst komt waarschijnlijk in de toekomstige previewversie, en verschijnt in de meeste standaard-apps in het besturingssysteem.
11/06 01u30  AMD brengt Ryzen 9 3950X met zestien cores in september uit voor 749 dollarAMD brengt in september een Ryzen 3000-processor met zestien cores uit. Het topmodel heeft een kloksnelheid van 3,5GHz met een turbo van 4,7GHz. De tdp bedraagt 105 watt, net als bij de modellen met twaalf en acht cores.
11/06 01u00  AMD Radeon RX 5700XT en RX 5700 komen op 7 juli uit voor 449 en 379 dollarAMD heeft op de E3 zijn eerste Navi-videokaarten onthuld. De fabrikant positioneert de Radeon RX 5700XT en RX 5700 tegenover de GeForce RTX 2070 en RTX 2060 van Nvidia. De AMD-videokaarten hebben echter geen hardware voor raytracing aan boord.
11/06 00u30  Roller Champions is een multiplayer-rolschaatsgame en komt in 2020 uitUbisoft heeft de komst van Roller Champions aangekondigd. Volgens de uitgever is het een pvp-sportspel waarbij spelers het in teams van drie tegen elkaar moeten opnemen. Het spel draait om de sport roller derby en heeft wel iets weg van Rocket League.
11/06 00u00  The Division krijgt een eigen Netflix-filmDe gamereeks The Division verplaatst zich van het scherm naar het witte doek; Netflix gaat een film maken die op The Division is gebaseerd. Er zijn nog weinig details, behalve onder meer dat de regie in handen is van David Leitch en de film zich zal afspelen in New York.
11/06 00u00  Ubisoft toont eerste beelden nieuwe co-op pve-game Rainbow Six QuarantineUbisoft Montreal werkt aan een nieuwe Rainbow Six-game genaamd Quarantine. De game moet de co-op-pve-tegenhanger van Rainbow Six: Siege worden. De game heeft dan ook los van de insteek veel weg van Siege.
10/06 23u45  Ubisoft onthult pc-abonnementsdienst die ook beschikbaar komt in Google StadiaUbisoft heeft op de E3-beurs in Los Angeles een nieuwe abonnementsdienst voor de pc onthuld: Uplay+. Voor 15 dollar per maand krijgen geïnteresseerden toegang tot een bibliotheek van Ubisoft-games. Uplay+ komt vanaf volgend jaar ook beschikbaar in de Google Stadia-gamedienst.
10/06 23u30  Watch Dogs Legion komt op 6 maart 2020 en laat speler elk personage overnemenUbisoft heeft tijdens de E3-presentatie bevestigd dat Watch Dogs Legion in de maak is en zich in Londen afspeelt. Aan de speler is de taak om een verzet te organiseren, waarbij je in de huid van elke inwoner kan kruipen. Het spel komt uit op 6 maart 2020.
10/06 23u30  Ghost Recon Breakpoint-bèta begint op 5 september en game krijgt ai-teammatesUbisoft voert vanaf 5 september een bètatest met Ghost Recon Breakpoint, waarvoor spelers zich per direct kunnen inschrijven. Daarnaast krijgt de game ergens na de release de mogelijkheid om met ai-spelers in een squad te spelen in plaats van met andere spelers.
10/06 23u00  Assassin's Creed Odyssey krijgt tool waarmee spelers eigen quests kunnen makenAssassin's Creed krijgt een Story Creator Mode, waarin spelers zelf questlines en verhalen kunnen maken. Deze kunnen ze vervolgens delen met andere spelers, zelfs als die de game op een ander platform spelen. Ook krijgt de game een Discovery Tour-modus, net als Origins.
10/06 14u30  Bethesda presenteert Rage 2-uitbreidingspakket Rise of the GhostsVoor het onlangs verschenen Rage 2 verschijnt later dit jaar het eerste grote uitbreidingspakket, Rise of the Ghosts. De downloadbare content voegt een nieuwe verhaallijn, nieuwe vijanden en een bestuurbare 'mech' aan de shooter toe.
10/06 14u30  Bethesda toont Switch-versie Elder Scrolls: BladesDe mobiele Elder Scrolls-game Blades komt in de herfst naar de Nintendo Switch. Tevens toonde Bethesda een nieuwe update met onder andere Solo Arena Battles en juwelen die vaardigheden verhogen. Ook kondigde Bethesda updates voor zijn andere Elder Scrolls-games aan.
10/06 11u30  Microsoft kondigt nieuwe Battletoads-game voor Xbox One aanMicrosoft heeft op de E3-beurs een nieuwe Battletoads-game aangekondigd. Het site-scrolling vechtspel rond de drie menselijke padden Rash, Zitz en Pimple verschijnt op de Xbox One en is tevens beschikbaar via Xbox Game Pass Ultimate en Xbox Game Pass voor de console.
10/06 10u45  Bethesda toont nieuwe gameplaytrailer Wolfenstein: YoungbloodBethesda presenteerde tijdens zijn E3-persconferentie een nieuwe gameplaytrailer van Wolfenstein: Youngblood. In de trailer is onder andere te zien hoe de tweelingdochters van de hoofdpersoon uit de vorige delen vechten tegen de nazi's in Parijs.
10/06 10u30  Mozilla introduceert in oktober Firefox Premium-dienst met abonnementsformuleMozilla brengt in oktober Firefox Premium uit, een betaalde dienst voor Firefox-gebruikers die onder meer internetopslag en vpn-ondersteuning omvat. Er zou ook een gratis variant van Firefox Premium verschijnen met een aantal beperkingen.
10/06 10u15  Final Fantasy VII-remake verschijnt maart 2020De remake van Final Fantasy VII die Square Enix tijdens de E3 van 2015 aankondigde komt op 3 maart 2020 uit voor de PS4. Dat heeft het gamebedrijf voorafgaand aan zijn persconferentie van de E3 van dit jaar gemeld.
10/06 10u15  Gears 5 verschijnt 10 september en krijgt Terminator-personagepakketGears 5 komt op 10 september uit, zo maakte Microsoft tijdens de E3-gamebeurs bekend. Het vijfde deel in de serie krijgt op 17 juli een multiplayertest. Ook komt er een Escape-modus voor co-op met drie spelers.
10/06 10u00  Nieuwe Borderlands 2-dlc Lilith & The Fight for Sanctuary is tot 8 juli gratisGearbox en 2K Games hebben nieuwe campagne-dlc voor Borderlands 2 voorgesteld. De uitbreiding Lilith & The Fight for Sanctuary is tot 8 juli gratis te downloaden en is een voorbeschouwing op Borderlands 3. Van dat spel werd op de E3-beurs een nieuwe trailer getoond.
10/06 09u30  Microsoft start in oktober test met streamen Xbox-games naar mobiele apparatenMicrosoft houdt in oktober een preview van Project xCloud, de dienst voor het streamen van games van het bedrijf. Bij de test kunnen gebruikers hun games voor de Xbox One streamen naar een mobiel apparaat.
10/06 08u15  Bethesda streamt Doom naar smartphone met Orion-technologie voor game-enginesBethesda heeft Orion aangekondigd, software waarmee ontwikkelaars game-engines kunnen optimaliseren voor streaming weergave met lage latency. Het gamebedrijf demonstreerde de techniek met Doom 2016 op een smartphone.
10/06 08u00  Fallout 76 krijgt menselijke npc's en battle-royalemodusFallout 76 krijgt in de herfst van dit jaar de update Wastelanders die menselijke npc's toevoegt. Het gebrek aan levende npc's was een groot kritiekpunt op het spel. Ook komt er een battle-royalemodus met de naam Nuclear Winter.
10/06 08u00  Gears 5 verschijnt 10 september en krijgt co-opmodus met drie spelers.Gears 5 komt op 10 september uit, zo maakte Microsoft tijdens de E3-gamebeurs bekend. Het vijfde deel in de serie krijgt op 17 juli een multiplayertest. Ook komt er een Escape-modus voor co-op met drie spelers.
10/06 07u30  Doom Eternal verschijnt 22 november en krijgt 2v1-BattlemodeDoom Eternal komt op 22 november uit, zo hebben uitgever Bethesda en studio id Software bekendgemaakt tijdens de E3. Het vervolg op Doom uit 2016 krijgt een Battlemode waarin een 'Doom Slayer' tegen twee demonen kan vechten.
10/06 00u15  Xbox Project Scarlett krijgt Zen 2-cpu met Navi-gpu en komt in 2020Microsoft heeft de opvolger van de huidige Xbox-generatie aangekondigd, genaamd Project Scarlett. Halo Infinite zal de eerste titel zijn die uitkomt voor de nieuwe spelcomputer. Daarnaast zal de console met Zen-cpu 'alle games van alle voorgaande Xbox-consoles afspelen'.
10/06 00u15  Nieuwe Xbox Elite Wireless Controller ondersteunt bluetooth en kost 180 dollarMicrosoft heeft een nieuwe versie van zijn draadloze Elite-controller voor de Xbox aangekondigd. Het bedrijf claimt de controller 'vanaf de grond af opnieuw opgebouwd' te hebben en deze ondersteunt bluetooth en usb-c.
09/06 23u45  Microsoft kondigt Xbox Elite Wireless Controller Series 2 aanMicrosoft heeft een nieuwe versie van zijn draadloze Elite-controller voor de Xbox aangekondigd. Het bedrijf claimt de controller 'vanaf de grond af opnieuw opgebouwd' te hebben en deze ondersteunt bluetooth en usb-c.
09/06 23u30  Gears 5 verschijnt 10 septemberGears 5 komt op 10 september uit, zo maakte Microsoft tijdens de E3-gamebeurs bekend. Het vijfde deel in de serie krijgt op 17 juli een multiplayertest. Ook komt er een Escape-modus voor co-op met drie spelers.
09/06 23u15  Microsoft brengt in 2020 nieuwe Flight Simulator-game uitMicrosoft heeft op de E3-gamebeurs in Los Angeles een nieuwe Flight Simulator-game onthuld. Het is voor het eerst in 13 jaar dat er een echt nieuwe Flight Simulator-game verschijnt. Het spel verschijnt voor het eerst ook op de Xbox One.
09/06 23u00  Cyberpunk 2077 met Keanu Reeves in de cast komt op 16 april 2020 uitCyberpunk 2077 is vanaf 16 april 2020 verkrijgbaar. De cyberpunk actie-rpg van CD Projekt Red zal daarnaast een personage bevatten dat vertolkt wordt door acteur Keanu Reeves, bekend van The Matrix en John Wick.
09/06 23u00  Minecraft Dungeons is uitgesteld tot de lente van 2020Microsoft heeft tijdens de E3 aangekondigd dat Minecraft Dungeons in de lente van 2020 verschijnt. Vorig jaar claimden Mojang en Microsoft nog dat het spel in 2019 zou verschijnen maar Minecraft Dungeons is dus uitgesteld.
09/06 16u15  Studiobaas Respawn: volledig benutten van potentie gamestreaming duurt nog jarenVolgens Vince Zampella, oprichter en studiobaas van Respawn Entertainment, duurt het nog jaren voor er games verschijnen die de potentie van gamestreaming ten volle zullen benutten. Dat vertelde de gamemaker tijdens EA Play in een interview met Tweakers.
09/06 16u00  Microsoft begint bètaversie Xbox Game Pass voor de pc voor 4 euro per maandMicrosoft start vandaag met een bètaversie van de Xbox Game Pass voor de pc. Voor vier euro per maand kunnen spelers games downloaden en spelen op een Windows 10-pc. Hoeveel spellen beschikbaar zijn is nog niet bekend, Microsoft maakt er later vandaag meer over bekend.
09/06 13u00  'Google wil uitzonderingspositie in Amerikaans handelsverbod met Huawei'Google heeft de Amerikaanse overheid ervoor gewaarschuwd dat het handelsverbod met Huawei ervoor kan zorgen dat het bedrijf een eigen Android-versie zal ontwikkelen die meer bugs bevat en daardoor vatbaarder is voor hacks. Google wil daarom een uitzonderingspositie in het verbod.
09/06 12u15  Asus ROG Phone 2 gamesmartphone komt deze zomer uit in ChinaAsus heeft op Weibo de ROG Phone 2 aangekondigd. Deze opvolger van de in 2018 verschenen ROG Phone moet in juli in China uitkomen. Asus werkt voor de telefoon samen met Tencent Games, om de spellen van de ontwikkelaar te optimaliseren voor de telefoon.
09/06 11u00  De Sims 4 Eiland Leven-uitbreiding komt 21 juni uit op pcDe Sims 4 krijgt deze maand de Eiland Leven-uitbreiding waarmee het spel naar het tropische eiland Sulani gaat. Daar kunnen spelers meer wateractiviteiten ondernemen als varen en jetskiën, kunnen ze omgaan met dolfijnen en kunnen ze leven als zeemeerminnen.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

2x Slimme rolgordijnen van IKEA komen in augustus alsnog uit na softwareproblemen14/06 12u15 - Tweakers.net: De slimme rolgordijnen van IKEA, waarvan de introductie diverse malen is uitgesteld wegens softwareproblemen, lijken in augustus dan toch op de markt te komen. Dit valt op te maken uit een bericht op de Zweedse website van de interieurgigant.
2x Huawei stelt vouwbare Mate X uit om extra tests te kunnen doen14/06 13u45 - Tweakers.net: Huawei brengt zijn vouwbare Mate X-tablet annex smartphone niet in juni uit, zoals aanvankelijk de bedoeling was, maar in september. Het bedrijf meldt extra tests uit te voeren en voorzichtiger geworden te zijn na het debacle van de Samsung Fold.
2x Nederlandse politie gaat onlineaangifte ransomware mogelijk maken14/06 14u45 - Tweakers.net: De Nederlandse politie gaat slachtoffers van ict-criminaliteit de mogelijkheid geven om online aangifte te doen. De eerste delicten waarvoor dat mogelijk wordt, zijn het gebruik van ransomware en helpdeskfraude.
2x Miljoenen Exim-mailservers aangevallen door lek dat root-toegang via ssh geeft14/06 19u15 - Tweakers.net: Een groot aantal e-mailservers die draaien op Exim wordt aangevallen door hackers die proberen daarmee toegang tot de servers te krijgen. De servers worden uitgebuit door een bekend beveiligingslek waarmee aanvallers root-toegang via ssh kunnen krijgen.
2x Belastingdienst kreeg 76 inzageverzoeken na ingang van AVG14/06 20u30 - Tweakers.net: De Belastingdienst kreeg vorig jaar 76 keer een inzageverzoek van burgers binnen. De fiscus handelde al die verzoeken volgens de AVG af.
1x KvK stak 15,5 miljoen euro in ict-moderniseringsproject zonder resultaat12/06 16u00 - Tweakers.net: De Kamer van Koophandel heeft al ruim 15,5 miljoen euro gestopt in een moderniseringsproject van het Handelsregister, terwijl dat nog niet tot een bruikbaar resultaat heeft geleid. Het project dreigt op een flop uit te lopen.
1x Square Enix overweegt introductie abonnementsdienst voor zijn games14/06 10u45 - Tweakers.net: Square Enix kan weleens het volgende gamebedrijf zijn dat een eigen abonnementsdienst voor games introduceert. Een topman van het bedrijf heeft laten weten de introductie van een dergelijke dienst te overwegen. Nintendo 'evalueert' dergelijke diensten.
1x Valve werkt aan Dota Underlords als officiële versie van Dota Auto Chess-mod14/06 12u00 - Tweakers.net: Valve liet eerder al doorschemeren dat het werkt aan een eigen versie van de populaire Dota 2-mod Auto Chess. Het bedrijf kondigt nu aan dat het gaat om Dota Underlords. Sommigen hebben al toegang tot een vroege versie van het spel en over een week volgt een open bèta.
1x Lek in systeem van de UvA maakte inzage in cijfers van 34.000 studenten mogelijk14/06 12u00 - Tweakers.net: Twee studenten van de opleiding Security & Network Engineering aan de UvA hebben een datalek in het Student Informatie Systeem van de universiteit ontdekt. Via het inmiddels gedichte lek konden ze de cijfers van alle 34.000 studenten inzien.
1x Corsair maakt Nightsword RGB- en M55 RGB-muizen voor gamers beschikbaar14/06 13u00 - Tweakers.net: Corsair heeft twee nieuwe muizen met rgb-verlichting voor gamers aan zijn assortiment toegevoegd. Zowel de Nightsword RGB als de M55 RGB is voorzien van een usb-kabel van 1,8 meter lang. De Nightsword-muis heeft een sensor van 18.000dpi.

Statistieken

Artikels:
29006
Gelezen:
6707
Aantal lezers nu:
38


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven