zaterdag 23 februari 2019, week 08


U bent nu hier: Meer nieuws van Volkskrant Economie

Laatste updatecontrole: vandaag om 0u30
 

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
22/02 23u30  Elberst redt blauwe zwaan, Van Nieuwenhuizen is roeptoeter De blauwe zwaan krijgt vooralsnog geen rode streep. KLM zal het 100-jarig bestaan kunnen vieren als een eigen merk met een eigen hoofdkantoor en een eigen ­Nederlander aan de top. Het contract van Pieter ­Elbers is vier jaar verlengd.
22/02 23u15  Vier huishoudens over energiekosten: ‘Nu een efficiënte HR-ketel wegdoen, vind ik wat veel van het goede’ De energierekening gaat fors omhoog in 2019, al beweerde het kabinet op basis van verkeerde informatie van niet. Hoe kijken huishoudens aan tegen deze fout en de stijgende kosten? Zet het aan tot verduurzaming of ontmoedigt het juist? ‘Dat het geld kost ontslaat ons niet van de plicht meer te doen.’
22/02 22u00  Voor de reisredactie van de Volkskrant hoort een vliegverbod te gelden Voor de reisredactie van de Volkskrant hoort een vliegverbod te gelden.
22/02 15u15  Is er bij Floortje Dessing en de NPO geen vliegschaamte? Echt ongerepte plekjes op de aardbol zullen er weinig meer zijn. Maar de allerlaatste krijgen vanaf volgende week weer bezoek van Floortje ­Dessing, die op de NPO – ze is een kijkcijferkanon – nu al schaamteloos reclame maakt voor haar reisjes naar de uithoeken van de wereld.
22/02 14u45  Er wordt ineens 49 euro afgeboekt, ben ik opgelicht bij het webwinkelen? Ik heb iets besteld via de website grootwinkelen.com en betaald met mijn creditcard. Nu wordt er ineens via de creditcard 49 euro afgeboekt voor een lidmaatschap. Kan dat zomaar? Of ben ik opgelicht?
22/02 14u30  Hoe groot is Schiphol nu echt? Lees meer >
21/02 20u15  Deze mensen beschermen hun privégegevens wél – en gaan daarin heel ver Veel Nederlanders zeggen privacy belangrijk te vinden, maar klikken tijdens het online winkelen toch op ‘Oké’ zonder de privacyvoorwaarden te lezen. Aan ‘digitariërs’ is deze privacyparadox niet besteed. Wat motiveert de mensen die hun data alleen delen als het echt niet anders kan, en wat leren we van ze?
21/02 20u15  Intertoys is failliet, verliest strijd met (online) prijsstunters Speelgoedwinkelketen Intertoys is failliet. Vorige week dinsdag kreeg de keten uitstel van betaling van de rechter. De bewindvoerders van de winkel hebben nu gevraagd om dat om te zetten in een faillissement. Intertoys hoopt op een doorstart; de vierhonderd filialen blijven voorlopig open om de kans daarop te vergroten.
21/02 00u00  Rutger Bregman brengt Fox-presentator tot ontploffing: ‘Je bent een idioot!’ Nog geen maand nadat Rutger Bregman wereldnieuws werd als de ‘Angry Dutch historian’ die in Davos de vloer aanveegde met de elite, gaat de Nederlandse publicist opnieuw viraal. Dit keer weet hij met een brede glimlach de conservatieve Fox-presentator Tucker Carlson tot ontploffing te brengen. ‘Je bent een idioot’, bijt die Bregman vervolgens toe. ‘Why don’t you go fuck yourself.’
20/02 22u45  Met een tas vol knuffels (niet) naar Israël – Transavia had niets gemeld over extra controles Marieke gaat met een vriendin naar de bezette Palestijnse gebieden. Op Schiphol krijgen ze problemen met de Israëlische beveiliging, waardoor ze hun vlucht missen. Transavia had niets gemeld over extra controles. Ze missen een vlucht. Vervolgens raakt een koffer zoek.
20/02 22u30  Is het niet tijd dat de Duitse diesel even gaat pruttelen? De diesel van de Europese Unie is al een tijd een pruttelend motortje geworden. De Duitse economie groeit niet meer.
20/02 20u30  Dit ‘skateboard’ moet het fundament van Volkswagen worden, een riskante strategie Kort na de uitbraak van Dieselgate besloot de top van Volkswagen het roer om te gooien: het concern moet ’s werelds grootste producent worden van betaalbare, schone elektrische auto’s. Een riskante strategie.
20/02 18u30  Met ‘Hollandse prijzen’ naar België: klanten blij, concurrenten boos Met ‘Hollandse prijzen’ trekt Albert Heijn in België klanten. Nu ook Jumbo er vestigingen wil openen, regent het zelfs bonuskortingen bij AH. Klanten blij, concurrenten boos: ‘Deze race naar de bodem schaadt de hele economie.’
20/02 14u45  Vooral stakingen bij Air France zadelden Air France-KLM op met aanzienlijke kosten Luchtvaartcombinatie Air France-KLM heeft het afgelopen jaar financieel minder gepresteerd dan het jaar daarvoor. Vooral stakingen bij Air France zadelden het bedrijf op met aanzienlijke kosten. Verder liet een hogere brandstofrekening zijn sporen na. De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM presteerde aanzienlijk beter dan Franse zuster Air France.
20/02 10u15  Brandstofrekening en stakingen drukken jaarcijfers Air France-KLM Luchtvaartcombinatie Air France-KLM heeft het afgelopen jaar financieel minder gepresteerd dan het jaar daarvoor. Vooral stakingen bij Air France zadelden het bedrijf op met aanzienlijke kosten. Verder liet een hogere brandstofrekening zijn sporen na. De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM presteerde aanzienlijk beter dan Franse zuster Air France.
Laatste update: vrijdag 22 februari 2019, 23u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
20/02 07u45  Stakingen en brandstofrekening drukken jaarcijfers Air France-KLMLuchtvaartcombinatie Air France-KLM heeft het afgelopen jaar financieel minder gepresteerd dan een jaar eerder. Vooral stakingen bij Air France zadelden het bedrijf op met aanzienlijke kosten. Verder liet een hogere brandstofrekening zijn sporen na. De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM presteerde duidelijk beter dan Franse zuster Air France.
19/02 23u30  Ook truckbouwers moeten eraan geloven: CO2-uitstoot met 30 procent omlaag in 2030Europese trucks en touringcars moeten vanaf 2025 15 procent minder CO2 uit stoten dan nu. Vanaf 2030 moeten de emissies zelfs 30 procent lager zijn. Dit zijn het Europees Parlement en de Europese Commissie overeengekomen met de lidstaten. Het is voor het eerst dat Europa een limiet stelt aan de uitstoot van broeikasgassen door vrachtwagens. Betekent dit het einde van diesel voor het langeafstandstransport?
19/02 21u15  Is een boekenbon het enige voordeel van 40-jarig vakbondslidmaatschap?Vorige week lag een enveloppe op de mat van de journalistenvakbond NVJ. Meestal is het dan een enquêteverzoek, een oproep tot een steunbetuiging of een bedelactie. Maar dit keer kreeg ondergetekende zowaar een cadeautje. Vanwege 40 jaar lidmaatschap was er een boekenbon van 20 euro ingesloten.
19/02 19u30  De oer-Hollandse supermarktoorlog komt naar België: ‘Hier, ge krijgt dat gratis’Met ‘Hollandse prijzen’ trekt Albert Heijn in België klanten. Nu ook Jumbo er vestigingen wil openen, regent het zelfs bonuskortingen bij AH. Klanten blij, concurrenten boos: ‘Deze race naar de bodem schaadt de hele economie.’
19/02 19u30  Gestegen huizenprijzen trekken vermogens scheef – hoe erg is het?Door de gestegen huizenprijzen zijn de vermogens van Nederlandse huishoudens gegroeid, maar de verdeling is zeer scheef. Hoe zorgelijk is dat? Vijf vragen over de vermogensongelijkheid.
19/02 17u00  Het Intertoys-museum heeft wél toekomstDe dood waart rond in de winkelstraat. Of in elk geval een zwerm curators: na financiële problemen bij V&D en Blokker dreigt nu faillissement voor de bijna 400 speelgoedzaken van Intertoys. Sinds 2013 is de klant 13 procent meer gaan uitgeven, alleen niet in de fysieke winkel. Op een gemiddelde zaterdag, rekende ABN Amro vorige maand voor in een rapport, trekken de populairste koopgebieden ruim een kwart minder mensen dan begin deze eeuw.
19/02 16u00  Hoe en waarom verzekeraar de rustige remmer beloontDe premies van autoverzekeringen blijven stijgen, jaarlijks tellen automobilisten daar zo’n 4 miljard euro voor neer. Verzekeraars proberen vooral nette rijders te lokken. Zes vragen over verzekeringen die goed gedrag belonen.
18/02 20u00  Economie is geen wetenschap, maar een geloofDat economie geen wetenschap is maar een geloof, blijkt uit het debat over het nut van bezuinigen.
18/02 20u00  Wat is het beste voor het milieu: spuiten, rollen of ‘natuurlijke’ deo?Veel mensen gebruiken dagelijks deodorant. Maar wat is beter voor mens en milieu: spuiten, rollen of een ‘natuurlijke’ deo?
18/02 19u45  Hoe en waarom verzekeraars de rustige remmer belonenDe premies van autoverzekeringen blijven stijgen, jaarlijks tellen automobilisten daar zo’n 4 miljard euro voor neer. Verzekeraars proberen vooral nette rijders te lokken. Zes vragen over verzekeringen die goed gedrag belonen.
18/02 16u15  Gaan we nu alweer afscheid nemen van de ov-chipkaart?Nieuwe manieren van betalen in het ov moeten langs een strenge meetlat, zeggen consumentenorganisaties: wees zuinig op wat we nu hebben met de ov-chipkaart.
18/02 11u45  Esprit verkoopt duurzaamheidsdrol als een taartjeMet enthousiaste slogans over het eigen duurzaamheidsbeleid stelt Esprit zich op als een kind dat een slecht cijfer aan zijn ouders probeert te verkopen als een goed resultaat.
18/02 11u00  H&M verkoopt duurzaamheidsdrol als een taartjeMet enthousiaste slogans over het eigen duurzaamheidsbeleid stelt H&M zich op als een kind dat een slecht cijfer aan zijn ouders probeert te verkopen als een goed resultaat.
18/02 09u30  Blauwe uniformen en aroma van koffie: is dat het ‘KLM-gevoel’?Tijdens de onrust rondom Pieter Elbers werd allerwegen het ‘KLM-gevoel’ vertolkt. Wat dat is? Het heeft iets met thuiskomen, blauwe uniformen en het aroma van koffie te maken.
18/02 00u00  Colauto brengt glamour terug, Williamson dweilt met de kraan openHij heeft niet alleen zijn naam mee voor een warenhuisdirecteur die zich in het luxere segment profileert. Bijenkorf-topman Giovanni Colauto weet ook van wanten. Voor het vijfde jaar op rij is de omzet gestegen.
17/02 20u15  Schipholganzen en edelherten uit de Oostvaardersplassen: deze poelier verwerkt al uw probleemwildPoeliersbedrijf Pieter van Meel verwerkt naast ‘regulier’ wild en gevogelte ook afgeschoten edelherten uit de Oostvaardersplassen. Directeur Thomas van Meel: ‘Wild is te lekker om van het menu te laten verdwijnen.’
17/02 20u15  Kijken, kijken, online kopen: het goudlokjesgedrag van de consumentAls winkelstraten verloederen, of iconische winkels als Intertoys dreigen te verdwijnen, vinden klanten dat jammer. Maar het komt doordat ze hun spullen vaak liever bestellen in webshops, zonder gebruik te maken van de expertise van winkeliers en tegen een prijs waarmee zij niet kunnen concurreren.
17/02 11u15  Kijken, kijken, online kopen: winkeliers lijden onder het goudlokjesgedrag van de consumentAls winkelstraten verloederen, of iconische winkels als Intertoys dreigen te verdwijnen, vinden klanten dat jammer. Maar het komt doordat ze hun spullen vaak liever bestellen in webshops, zonder gebruik te maken van de expertise van winkeliers en tegen een prijs waarmee zij niet kunnen concurreren.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

3x Elberst redt blauwe zwaan, Van Nieuwenhuizen is roeptoeter22/02 23u30 - Volkskrant Economie: De blauwe zwaan krijgt vooralsnog geen rode streep. KLM zal het 100-jarig bestaan kunnen vieren als een eigen merk met een eigen hoofdkantoor en een eigen ­Nederlander aan de top. Het contract van Pieter ­Elbers is vier jaar verlengd.
2x Vier huishoudens over energiekosten: ‘Nu een efficiënte HR-ketel wegdoen, vind ik wat veel van het goede’22/02 23u15 - Volkskrant Economie: De energierekening gaat fors omhoog in 2019, al beweerde het kabinet op basis van verkeerde informatie van niet. Hoe kijken huishoudens aan tegen deze fout en de stijgende kosten? Zet het aan tot verduurzaming of ontmoedigt het juist? ‘Dat het geld kost ontslaat ons niet van de plicht meer te doen.’
1x Voor de reisredactie van de Volkskrant hoort een vliegverbod te gelden22/02 22u00 - Volkskrant Economie: Voor de reisredactie van de Volkskrant hoort een vliegverbod te gelden.
0x Kijken, kijken, online kopen: winkeliers lijden onder het goudlokjesgedrag van de consument17/02 11u15 - Volkskrant Economie: Als winkelstraten verloederen, of iconische winkels als Intertoys dreigen te verdwijnen, vinden klanten dat jammer. Maar het komt doordat ze hun spullen vaak liever bestellen in webshops, zonder gebruik te maken van de expertise van winkeliers en tegen een prijs waarmee zij niet kunnen concurreren.
0x Kijken, kijken, online kopen: het goudlokjesgedrag van de consument17/02 20u15 - Volkskrant Economie: Als winkelstraten verloederen, of iconische winkels als Intertoys dreigen te verdwijnen, vinden klanten dat jammer. Maar het komt doordat ze hun spullen vaak liever bestellen in webshops, zonder gebruik te maken van de expertise van winkeliers en tegen een prijs waarmee zij niet kunnen concurreren.
0x Schipholganzen en edelherten uit de Oostvaardersplassen: deze poelier verwerkt al uw probleemwild17/02 20u15 - Volkskrant Economie: Poeliersbedrijf Pieter van Meel verwerkt naast ‘regulier’ wild en gevogelte ook afgeschoten edelherten uit de Oostvaardersplassen. Directeur Thomas van Meel: ‘Wild is te lekker om van het menu te laten verdwijnen.’
0x Colauto brengt glamour terug, Williamson dweilt met de kraan open18/02 00u00 - Volkskrant Economie: Hij heeft niet alleen zijn naam mee voor een warenhuisdirecteur die zich in het luxere segment profileert. Bijenkorf-topman Giovanni Colauto weet ook van wanten. Voor het vijfde jaar op rij is de omzet gestegen.
0x Blauwe uniformen en aroma van koffie: is dat het ‘KLM-gevoel’?18/02 09u30 - Volkskrant Economie: Tijdens de onrust rondom Pieter Elbers werd allerwegen het ‘KLM-gevoel’ vertolkt. Wat dat is? Het heeft iets met thuiskomen, blauwe uniformen en het aroma van koffie te maken.
0x H&M verkoopt duurzaamheidsdrol als een taartje18/02 11u00 - Volkskrant Economie: Met enthousiaste slogans over het eigen duurzaamheidsbeleid stelt H&M zich op als een kind dat een slecht cijfer aan zijn ouders probeert te verkopen als een goed resultaat.
0x Esprit verkoopt duurzaamheidsdrol als een taartje18/02 11u45 - Volkskrant Economie: Met enthousiaste slogans over het eigen duurzaamheidsbeleid stelt Esprit zich op als een kind dat een slecht cijfer aan zijn ouders probeert te verkopen als een goed resultaat.

Statistieken

Artikels:
30328
Gelezen:
987
Aantal lezers nu:
53


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven