dinsdag 23 oktober 2018, week 43


U bent nu hier: Meer nieuws van Volkskrant Economie

Laatste updatecontrole: vandaag om 17u00
 

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
23/10 11u30  De Dyson e-auto komt eraan: stofzuigermaker bouwt autofabriek in Singapore Autofabrikanten, worstelend met de nasleep van dieselfraude, handelsoorlogen en kopersstakingen, krijgen er nog een kopzorg bij: stofzuigerfabrikant Dyson presenteert in 2021 zijn eerste elektrische auto. Dinsdag kondigde het Britse concern aan dat het in december begint met de bouw van een fabriek in Singapore.
23/10 00u00  Zo kom je aan geld voor een duurzamere woning Wie de eigen woning duurzamer wil maken, hoeft niet meteen tegen de kosten aan te hikken. Er zijn allerlei opties om hier geld voor te lenen, van de overheid of de bank.16 
22/10 23u45  Eindelijk je persoonlijke financiën op orde: zo doe je dat Je persoonlijke financiën op orde krijgen in een strakke rij ordners, dat leek Volkskrantverslaggever Anna van den Breemer wel wat. Ze kreeg vijf lessen van accountant en blogger Marjan Heemskerk.
22/10 22u15  Had Wim Kok niet beter premier van Italië kunnen zijn? Terwijl de Italiaanse premier Silvio Berlusconi in zijn 500miljoen kostende landgoed Villa Certosa op Sardinië rond de eeuwwisseling de vakantievierende elite van de wereld (Blair, Poetin) ontving, toerden Wim en Rita Kok met hun Ford langs B&B’s in het Zuid-Engelse Cornwall.
22/10 20u15  Eindelijk je persoonlijke financiën op orde: zo doe je dat Je persoonlijke financiën op orde krijgen in een strakke rij ordners, dat leek Volkskrantverslaggever Anna van den Breemer wel wat. Ze kreeg vijf lessen van accountant en blogger Marjan Heemskerk.
22/10 20u00  Keurmerken als Fairtrade en UTZ geen garantie voor betere omstandigheden boer: ‘Erg weinig bewijs’ Duurzaamheidskeurmerken zoals Fairtrade en UTZ zijn geen garantie dat het met de boeren die ervan zouden moeten profiteren, beter gaat. Volgens een rapport dat onderzoeksbureau Somo maandag publiceerde, is er ‘erg weinig bewijs’ dat arbeiders op gecertificeerde bedrijven het beter hebben dan arbeiders op niet-gecertificeerde bedrijven.
22/10 14u45  Deze Rotterdamse groenteman voert actie tegen de btw-verhoging op groente en fruit De Rotterdamse groenteman Frans van de Polder voert actie tegen de btw-verhoging voor groente en fruit. ‘De btw moet juist omláág!’
22/10 09u00  Waarschuwing! In deze column zijn vriendelijke woorden over Albert Heijn te lezen Waarschuwing! De inhoud van dit artikel kan als schokkend worden ervaren. Er zullen enkele vriendelijke woorden over Albert Heijn te lezen zijn. Haal rustig adem, help eerst uzelf voor u uw kinderen helpt en probeer eventuele spookrijders met lichtsignalen te waarschuwen. Als we allemaal kalm blijven, komt het allemaal goed. Zit u er klaar voor? Daar gaan we!
22/10 00u00  Chinese ondernemers kijken verlekkerd rond in Noord-Korea Ondernemers uit China kijken verlekkerd rond in Noord-Korea. Als het regime van Kim Jong-un economische ontwikkeling straks de ruimte geeft, staan zij vooraan. Is hier sprake van een opening? Of is het meer een barst in de ideologische façade?
21/10 22u30  Bij Jan Snel zetten ze in een handomdraai woningen in elkaar op locatie In de jaren zestig begon Jan Snel een transportbedrijf, vervolgens bedacht hij nieuwe toepassingen voor zeecontainers. Het bedrijf Jan Snel levert nu bouwmodules op maat die supersnel in elkaar worden gezet op locatie.
21/10 22u00  Protest tegen btw-verhoging op groente en fruit: ‘Totaal verkeerd signaal voor de samenleving’ De Rotterdamse groenteman Frans van de Polder voert actie tegen de btw-verhoging voor groente en fruit. ‘De btw moet juist omláág!’
21/10 22u00  Om echt iets te bereiken haal je die ‘tenminste houdbaar tot’- data van de verpakkingen Waarschuwing! De inhoud van dit artikel kan als schokkend worden ervaren. Er zullen enkele vriendelijke woorden over Albert Heijn te lezen zijn. Haal rustig adem, help eerst uzelf voor u uw kinderen helpt en probeer eventuele spookrijders met lichtsignalen te waarschuwen. Als we allemaal kalm blijven, komt het allemaal goed. Zit u er klaar voor? Daar gaan we!
21/10 13u45  Banken overleven nog geen dag tussen normale ondernemingen, zegt deze topeconoom De banken zijn nog altijd ziek, betoogt de internationaal vermaarde topeconoom Anat Admati. Terwijl het medicijn doodsimpel is: ‘Waarom leven we zo gevaarlijk? Dat is nergens voor nodig!’
21/10 00u00  Colauto brengt glamour terug, Williamson dweilt met de kraan open Hij heeft niet alleen zijn naam mee voor een warenhuisdirecteur die zich in het luxere segment profileert. Bijenkorf-topman Giovanni Colauto weet ook van wanten. Voor het vijfde jaar op rij is de omzet gestegen.
20/10 14u15  Banken overleven nog geen dag tussen normale ondernemingen, zegt deze topeconoom. ‘Zo ziek zijn onze banken’ De banken zijn nog altijd ziek, betoogt de internationaal vermaarde topeconoom Anat Admati. Terwijl het medicijn doodsimpel is: ‘Waarom leven we zo gevaarlijk? Dat is nergens voor nodig!’
Laatste update: vandaag om 11u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
20/10 13u15  Banken overleven nog geen dag tussen normale ondernemingen, zegt deze econoom. ‘Zo ziek zijn onze banken’De banken zijn nog altijd ziek, betoogt de internationaal vermaarde topeconoom Anat Admati. Terwijl het medicijn doodsimpel is: ‘Waarom leven we zo gevaarlijk? Dat is nergens voor nodig!’
20/10 12u30  ‘Tussen normale ondernemingen zouden banken binnen één dag dood zijn’De banken zijn nog altijd ziek, betoogt de internationaal vermaarde topeconoom Anat Admati. Terwijl het medicijn doodsimpel is: ‘Waarom leven we zo gevaarlijk? Dat is nergens voor nodig!’
20/10 12u15  ‘Tussen de normale ondernemingen zouden banken binnen één dag dood zijn’De banken zijn nog altijd ziek, betoogt de internationaal vermaarde topeconoom Anat Admati. Terwijl het medicijn doodsimpel is: ‘Waarom leven we zo gevaarlijk? Dat is nergens voor nodig!’
19/10 22u30  ‘Banken moeten niet meer voortdurend op het randje van de afgrond balanceren’De banken zijn nog altijd ziek, betoogt de internationaal vermaarde topeconoom Anat Admati. Terwijl het medicijn doodsimpel is: ‘Waarom leven we zo gevaarlijk? Dat is nergens voor nodig!’
19/10 22u00  HEMA is voorlopig weer even gered, uitdaging voor C&AWat CEO John van der Ent bij V&D met Roland Kahn van Cool Investments niet lukte, is Tjeerd Jegen bij Hema met Marcel Boekhoorn van Ramphastos Investments wel gelukt: een Nederlandse miljardair strikken die de winkelketen uit de klauwen van Angelsaksisch opkoopfondsen (private equity) wil halen, voordat die de nek wordt omgedraaid.
19/10 21u45  Rare jongens, die RomeinenHet was achttien tegen één, noteerde de Volkskrant vrijdag. Die achttien waren regeringsleiders van eurolanden, en die negentiende ook, maar de Italiaanse premier Conte stond moederziel alleen. De ‘feestbegroting’ van zijn kabinet, dat steunt op twee populistische partijen, is in strijd met Europese afspraken over begrotingsbeleid. Conte liet zich, aldus de Volkskrant, niet van zijn stuk brengen. Dat wordt nog wat.
19/10 12u15  Chinese economische groei laagste sinds 2009De economische groei van China in het afgelopen kwartaal is teruggevallen tot 6,5 procent op jaarbasis. Dat is de laagste kwartaalgroei sinds 2009. Oorzaak is vooral de afnemende groei van de industriële productie die te maken heeft met het inperken van de schuldenlast.
18/10 23u00  Handelsoorlog raakt Amerikaanse sojaboeren: ‘We kunnen hard vallen als het tegenzit’Amerikaanse sojaboeren worden hard getroffen door Trumps handelsoorlog met China. Helpt het dat Europese Commissie-voorzitter Juncker in juli in het Witte Huis beloofde zijn best te doen om meer soja te zullen importeren? ‘Voedsel als economisch wapen heeft nog nooit iets goeds gebracht.’
18/10 23u00  In plaats van het pensioenstelsel te moderniseren lijkt het meer op improviserenWie 12 februari 1953 is geboren zal vanaf 12 juni 2019 AOW krijgen. Voor wie 13 maart 1955 is geboren is dat 13 juni 2022.
18/10 02u15  Eerste huis kopen wordt steeds meer een zaak voor dertigers, aantal jongere kopers neemt afHet kopen van een eerste huis wordt steeds meer een zaak voor dertigers. Het aantal jongere kopers neemt af, net als het aantal 35-plussers dat een koopcontract ondertekent.
17/10 22u15  Palmt China de wereld in, inclusief Nederland?Rond de eeuwwisseling waren populisten en nationalisten nare herinneringen uit een duister verleden. Het ideaal van de Europese eenheid leefde volop. In 2000 lanceerde de EU de Lissabon-agenda die tot doel had van het Avondland in 2010 de meest concurrerende en dynamische kenniseconomie in de wereld te maken. Europa zonder IJzeren Gordijn zou Amerikanen en Aziaten een poepie laten ruiken.
17/10 17u45  Klein Brabants bedrijf verslaat sportgigant Asics in geschil over streepjesDat je in merkenzaken niet groot hoeft te zijn om te winnen, bewijst het Brabantse bedrijf Van Lieshout Textiel. Deze week boekte het bedrijf uit Berkel-Enschot een klinkende overwinning op Asics, de bekende Japanse fabrikant van sportschoenen en een van de vijf grootste producenten van sportartikelen ter wereld.
17/10 14u00  Bonden boos: AkzoNobel gaat onverwachts banen schrappenEen onaangename verrassing voor vakbonden en personeel van AkzoNobel: de verfmultinational gaat bij een nieuwe besparingsronde banen schrappen, zo werd woensdag gemeld bij de presentatie van de kwartaalcijfers.
17/10 12u30  Klein Brabants bedrijf verslaat sportgigant Asics in geschil over streepjes op kledingDat je in merkenzaken niet groot hoeft te zijn om te winnen, bewijst het Brabantse bedrijf Van Lieshout Textiel. Deze week boekte het bedrijf uit Berkel-Enschot een klinkende overwinning op Asics, de bekende Japanse fabrikant van sportschoenen en een van de vijf grootste producenten van sportartikelen ter wereld.
17/10 02u45  Nederland zakt uit top-vijf van concurrerende economieënHoewel de regering uit alle macht buitenlandse bedrijven tracht te paaien die de ‘Brexodus’ overwegen, zakt Nederland toch op de jaarlijkse lijst van meest concurrerende economieën van het World Economic Forum. In de zogenoemde Global Competitiveness Index zijn ‘we’ uit de top-vijf gezakt.
16/10 23u00  Na miljardenboete wacht vrachtwagenbouwers nu megaclaim wegens prijsafsprakenDe vrachtwagenproducenten die in 2016 door de Europese Commissie werden bestraft voor jarenlange prijsafspraken, zijn nog lang niet van die zaak af. Van de Europese Commissie kregen ze een boete van 3,7 miljard euro, maar nu hangen hen schadeclaims boven het hoofd tot in totaal 7,5 miljard euro, zo meldt het FD.
16/10 22u00  Hoe een wolkenkrabber symbool werd van de ondergangHet mooiste symbool voor de opkomst en ondergang van warenhuisketen Sears is de wolkenkrabber in Chicago die 25 jaar lang het hoogste gebouw ter wereld was. De 442 meter hoge Sears Tower werd in 1972 opgeleverd toen Sears met 350 duizend werknemers de grootste warenhuisketen ter wereld was. In de toren werden de duizenden personeelsleden op het hoofdkantoor geconcentreerd die daarvoor versnipperd op vele locaties in Chicago zaten.
16/10 12u15  Na miljardenboete wacht vrachtwagenproducenten nu grote schadeclaim wegens prijsafsprakenDe vrachtwagenproducenten die in 2016 door de Europese Commissie werden bestraft voor jarenlange prijsafspraken, zijn nog lang niet van die zaak af. Van de Europese Commissie kregen ze een boete van 3,7 miljard euro, maar nu hangen hen schadeclaims boven het hoofd tot in totaal 7,5 miljard euro, zo meldt het FD.
16/10 10u15  Champignons met extra vitamine D, zitten we daar nou op te wachten?Champignons met extra vitamine D. Zitten we daar wel op te wachten?
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

16x Zo kom je aan geld voor een duurzamere woning23/10 00u00 - Volkskrant Economie: Wie de eigen woning duurzamer wil maken, hoeft niet meteen tegen de kosten aan te hikken. Er zijn allerlei opties om hier geld voor te lenen, van de overheid of de bank.
5x De Dyson e-auto komt eraan: stofzuigermaker bouwt autofabriek in Singapore23/10 11u30 - Volkskrant Economie: Autofabrikanten, worstelend met de nasleep van dieselfraude, handelsoorlogen en kopersstakingen, krijgen er nog een kopzorg bij: stofzuigerfabrikant Dyson presenteert in 2021 zijn eerste elektrische auto. Dinsdag kondigde het Britse concern aan dat het in december begint met de bouw van een fabriek in Singapore.
1x Waarschuwing! In deze column zijn vriendelijke woorden over Albert Heijn te lezen22/10 09u00 - Volkskrant Economie: Waarschuwing! De inhoud van dit artikel kan als schokkend worden ervaren. Er zullen enkele vriendelijke woorden over Albert Heijn te lezen zijn. Haal rustig adem, help eerst uzelf voor u uw kinderen helpt en probeer eventuele spookrijders met lichtsignalen te waarschuwen. Als we allemaal kalm blijven, komt het allemaal goed. Zit u er klaar voor? Daar gaan we!
0x Champignons met extra vitamine D, zitten we daar nou op te wachten?16/10 10u15 - Volkskrant Economie: Champignons met extra vitamine D. Zitten we daar wel op te wachten?
0x Na miljardenboete wacht vrachtwagenproducenten nu grote schadeclaim wegens prijsafspraken16/10 12u15 - Volkskrant Economie: De vrachtwagenproducenten die in 2016 door de Europese Commissie werden bestraft voor jarenlange prijsafspraken, zijn nog lang niet van die zaak af. Van de Europese Commissie kregen ze een boete van 3,7 miljard euro, maar nu hangen hen schadeclaims boven het hoofd tot in totaal 7,5 miljard euro, zo meldt het FD.
0x Hoe een wolkenkrabber symbool werd van de ondergang16/10 22u00 - Volkskrant Economie: Het mooiste symbool voor de opkomst en ondergang van warenhuisketen Sears is de wolkenkrabber in Chicago die 25 jaar lang het hoogste gebouw ter wereld was. De 442 meter hoge Sears Tower werd in 1972 opgeleverd toen Sears met 350 duizend werknemers de grootste warenhuisketen ter wereld was. In de toren werden de duizenden personeelsleden op het hoofdkantoor geconcentreerd die daarvoor versnipperd op vele locaties in Chicago zaten.
0x Na miljardenboete wacht vrachtwagenbouwers nu megaclaim wegens prijsafspraken16/10 23u00 - Volkskrant Economie: De vrachtwagenproducenten die in 2016 door de Europese Commissie werden bestraft voor jarenlange prijsafspraken, zijn nog lang niet van die zaak af. Van de Europese Commissie kregen ze een boete van 3,7 miljard euro, maar nu hangen hen schadeclaims boven het hoofd tot in totaal 7,5 miljard euro, zo meldt het FD.
0x Nederland zakt uit top-vijf van concurrerende economieën17/10 02u45 - Volkskrant Economie: Hoewel de regering uit alle macht buitenlandse bedrijven tracht te paaien die de ‘Brexodus’ overwegen, zakt Nederland toch op de jaarlijkse lijst van meest concurrerende economieën van het World Economic Forum. In de zogenoemde Global Competitiveness Index zijn ‘we’ uit de top-vijf gezakt.
0x Klein Brabants bedrijf verslaat sportgigant Asics in geschil over streepjes op kleding17/10 12u30 - Volkskrant Economie: Dat je in merkenzaken niet groot hoeft te zijn om te winnen, bewijst het Brabantse bedrijf Van Lieshout Textiel. Deze week boekte het bedrijf uit Berkel-Enschot een klinkende overwinning op Asics, de bekende Japanse fabrikant van sportschoenen en een van de vijf grootste producenten van sportartikelen ter wereld.
0x Bonden boos: AkzoNobel gaat onverwachts banen schrappen17/10 14u00 - Volkskrant Economie: Een onaangename verrassing voor vakbonden en personeel van AkzoNobel: de verfmultinational gaat bij een nieuwe besparingsronde banen schrappen, zo werd woensdag gemeld bij de presentatie van de kwartaalcijfers.

Statistieken

Artikels:
35854
Gelezen:
36078
Aantal lezers nu:
73


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven