woensdag 19 december 2018, week 51


U bent nu hier: Meer nieuws van Volkskrant Economie

Laatste updatecontrole: vandaag om 9u15
 

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
18/12 22u00  Is de aflossingsvrije hypotheek een tijdbom? Grote banken straffen bestaande klanten met een aflossingsvrije hypotheek door ze bij verlenging een hogere rente te laten betalen. Onverdedigbaar, zeggen adviseurs en consumentenorganisaties. Waarom doen banken dit? Zes vragen over de aflossingsvrije hypotheek, die steeds meer onder vuur ligt.
18/12 21u45  Is er ook in Japan een Wilders-san of Baudet-san? Tweederde van alle robots in de wereld bevindt zich in Japan. Ze maken de Japanse kwaliteitsauto’s. Maar ze runnen ook hotels, onderhouden de tuin en zitten in de verpleging.
18/12 02u15  Biologische melk levert melkveehouder inmiddels meer op dan gewone melk Melkveehouders doen er niet alleen uit milieuoogpunt goed aan over te stappen op biologische landbouw. Al enige jaren is het ook financieel aantrekkelijker. Het bedrijfsresultaat van biologische bedrijven lag in 2016 gemiddeld 13 procent hoger dan dat van gangbare boeren.
17/12 22u00  Twente stuurt uitzendorganisatie Manpower de laan uit Uitzendorganisatie Manpower is de wacht aangezegd door de overheid in Twente. Het bedrijf levert sinds juli 2017 permanent zo’n 500 medewerkers aan de 14 Twentse gemeenten en samenwerkingsverbanden, zoals Veiligheidsregio Twente en de Stadsbank Oost-Nederland.
17/12 21u45  Als de wereld ooit de klimaatdoelen wil halen, zal het ook iets aan de ongelijkheid moeten doen Het resultaat van klimaattoppen lijkt vrijwel altijd teleurstellend te zijn. Maar er wordt tenminste een poging gedaan iets te doen. Er vindt een top plaats en er zijn ook concrete doelstellingen. Zelfs ieder land doet er op zijn eigen wijze wat aan.
17/12 15u00  ProRail betaalt 18 miljoen euro voor grond die eerder bijna gratis was ProRail heeft een gewiekste zakenman vorig jaar ruim 18 miljoen euro moeten betalen voor honderden stroken grond langs het spoor die de spoorbeheerder eerder bijna gratis had kunnen krijgen van de NS.
16/12 18u15  Bij de grootste dierenspeciaalzaak van de Benelux kun je terecht voor kattengrit, maar ook voor kinderfeestjes Avonturia De Vogelkelder in Den Haag is de grootste dierenspeciaalzaak van de Benelux. ‘Beleving’ was in het familiebedrijf al een begrip toen marketeers het nog moesten bedenken.
16/12 18u15  De volledige Volkskrant Top 200 van invloedrijkste Nederlanders Lees meer >
16/12 18u15  Voor de bestuurlijke elite was 2018 een rampjaar om snel te vergeten Voor de Nederlandse bestuurlijke elite was 2018 een jaar om snel te vergeten. Multinationals stuitten op maatschappelijke grenzen en het poldermodel faalde. Zijn we op een kantelmoment beland?
16/12 18u15  De machtigste Nederlanders over actuele kwesties Ze zouden zich vaker moeten mengen in het maatschappelijk debat, hield premier Rutte de toplieden van de grote Nederlandse bedrijven voor. De Volkskrant testte hun bereidheid daartoe en stelde hun vragen over actuele kwesties.
16/12 00u00  Colauto brengt glamour terug, Williamson dweilt met de kraan open Hij heeft niet alleen zijn naam mee voor een warenhuisdirecteur die zich in het luxere segment profileert. Bijenkorf-topman Giovanni Colauto weet ook van wanten. Voor het vijfde jaar op rij is de omzet gestegen.
15/12 13u30  Hoe de poging vol bravoure een Teslafabriek naar het Noorden te halen jammerlijk faalde Met flair en eendracht zette TopDutch de regio Noord-Nederland op de kaart. The boys zouden de lokale overheden wel even laten zien hoe je een fabriek van Tesla binnenhaalde. Maar met het geld kwam de tweespalt. En geen Elon Musk.
15/12 13u00  DSM-topman Feike Sijbesma invloedrijkste Nederlander Feike Sijbesma is de nieuwe aanvoerder van de Volkskrant Top 200 van invloedrijkste Nederlanders. De 59-jarige topman van chemie- en biotechnologiebedrijf DSM volgt Hans Wijers op, die vier jaar lang op 1 stond.
14/12 23u00  The boys van TopDutch zouden Tesla wel even naar Noord-Nederland halen Met flair en eendracht zette TopDutch de regio Noord-Nederland op de kaart. The boys zouden de lokale overheden wel even laten zien hoe je een fabriek van Tesla binnenhaalde. Maar met het geld kwam de tweespalt. En geen Elon Musk.
14/12 23u00  Oranjegevoel rond Audi-baas, Rampspoed bij Hudson’s Bay Vraag het Ralph Hamers. Of anders Paul Polman. Ceo’s zijn niet bepaald populair in Nederland. Totdat zij de macht grijpen bij een buitenlands concern. Dan koesteren Nederlanders ineens net zo’n trots oranjegevoel als wanneer een Nederlandse voetballer de winnende goal scoort bij Barcelona of Manchester United.
Laatste update: dinsdag 18 december 2018, 22u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
14/12 22u30  Vanaf de zesde onterechte staandehouding in een jaar zou de politie een boete moeten betalenSommige mensen worden vaker door de politie staande gehouden dan anderen. Dit is geen toeval maar vormt een patroon. Leden van groep A worden bijna nooit staande gehouden; leden van groep B juist zeer vaak. Een keer staande gehouden worden is helemaal niet erg, maar naarmate het vaker en frequenter gebeurt, nemen de kosten toe, zowel in tijd als in irritatie. Ik kom hierop door de uitzending van de documentaire Verdacht, deze week.
14/12 15u15  Met afvalwater wordt dit wijkje deze winter verwarmdTEO en TEA halen warmte uit oppervlakte- en afvalwater om er woningen mee te verwarmen. ‘In de zomer wordt de warmte uit het water opgeslagen onder de grond, en in de winter slaan we juist de kou op.’
13/12 22u30  Wat Ralph Hamers van Mark Zuckerberg heeft geleerdHet is een gouden regel in crisiscommunicatie: ­meteen het boetekleed aantrekken.
13/12 21u15  Met dit water wordt deze winter een Wagenings wijkje verwarmdTEO en TEA halen warmte uit oppervlakte- en afvalwater om er woningen mee te verwarmen. ‘In de zomer wordt de warmte uit het water opgeslagen onder de grond, en in de winter slaan we juist de kou op.’
13/12 21u15  Kan mijn vader mij onterven?Mijn vader is weduwnaar en ik ben zijn enig kind. Nu zegt hij dat hij mij onterft en al zijn niet onaanzienlijke vermogen zal nalaten aan mijn kinderen. Kan dat zomaar?
13/12 21u15  Warmte aftappen uit gracht of rivier: veel Nederlandse huizen zijn zo ’s winters warm te houdenOnderzoekers van kennisinstituten Deltares en CE Delft hebben per wijk in kaart gebracht hoe de kansen liggen oppervlaktewater te gebruiken als bron voor duurzame verwarming.
13/12 19u15  Zoon in maatpak probeert boerenbedrijf van zijn ouders te reddenDoor de mestwetgeving staat het biologische ‘levenswerk’ van zijn ouders op omvallen. De overheid springt definitief niet bij, bleek donderdag in de Tweede Kamer. En dus gaat Meindert Engwerda zelf op zoek naar geld.
13/12 10u30  Hoe zzp’ers zich laten verleiden door woekerleningenLees meer >
12/12 23u45  Dit eiland van 100 miljard euro is de pleisterplaats van Nederlandse techbedrijvenNog even en het Amsterdamse Oosterdokseiland staat voor een beurswaarde van 93 miljard euro. Als het nieuwe hoofdkantoor van booking.com klaar is, zijn vier van de bekendste Nederlandse internetbedrijven gevestigd op een aangeplempt stuk grond aan het IJ: Silicon Island.
12/12 23u15  Hoe een gedempt stuk grond aan het IJ verandert in Silicon IslandNog even en het Amsterdamse Oosterdokseiland staat voor een beurswaarde van 93 miljard euro. Als het nieuwe hoofdkantoor van booking.com klaar is, zijn vier van de bekendste Nederlandse internetbedrijven gevestigd op een aangeplempt stuk grond aan het IJ: Silicon Island.
12/12 20u30  Waarom is de Tata Nano een grote miskleun?Het was geen bolide voor Max Verstappen. Initiatiefnemer Ratan Tata, die tot zijn afgrijzen zag hoe complete gezinnen op brommers en scooters door het chaotische verkeer in Mumbai slalomden, noemde het de people’s car, de volksauto. Hij wilde wat doen aan de 150 duizend doden die jaarlijks in het ­Indiase verkeer vallen.
12/12 02u30  Nu woekkerrentes aan banden zijn gelegd, richten kredietcowboys zich op zzp'ersFikse leningen, zonder lastige vragen, maar met een torenhoge rente. Kredietcowboys richten zich hiermee op kwetsbare zpp’ers. Zelfs schulden stapelen is geen probleem, blijkt uit een aantal eigen aanvragen.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

1x De volledige Volkskrant Top 200 van invloedrijkste Nederlanders16/12 18u15 - Volkskrant Economie: Lees meer >
1x Twente stuurt uitzendorganisatie Manpower de laan uit17/12 22u00 - Volkskrant Economie: Uitzendorganisatie Manpower is de wacht aangezegd door de overheid in Twente. Het bedrijf levert sinds juli 2017 permanent zo’n 500 medewerkers aan de 14 Twentse gemeenten en samenwerkingsverbanden, zoals Veiligheidsregio Twente en de Stadsbank Oost-Nederland.
1x Is er ook in Japan een Wilders-san of Baudet-san?18/12 21u45 - Volkskrant Economie: Tweederde van alle robots in de wereld bevindt zich in Japan. Ze maken de Japanse kwaliteitsauto’s. Maar ze runnen ook hotels, onderhouden de tuin en zitten in de verpleging.
1x Is de aflossingsvrije hypotheek een tijdbom?18/12 22u00 - Volkskrant Economie: Grote banken straffen bestaande klanten met een aflossingsvrije hypotheek door ze bij verlenging een hogere rente te laten betalen. Onverdedigbaar, zeggen adviseurs en consumentenorganisaties. Waarom doen banken dit? Zes vragen over de aflossingsvrije hypotheek, die steeds meer onder vuur ligt.
0x Nu woekkerrentes aan banden zijn gelegd, richten kredietcowboys zich op zzp'ers12/12 02u30 - Volkskrant Economie: Fikse leningen, zonder lastige vragen, maar met een torenhoge rente. Kredietcowboys richten zich hiermee op kwetsbare zpp’ers. Zelfs schulden stapelen is geen probleem, blijkt uit een aantal eigen aanvragen.
0x Waarom is de Tata Nano een grote miskleun?12/12 20u30 - Volkskrant Economie: Het was geen bolide voor Max Verstappen. Initiatiefnemer Ratan Tata, die tot zijn afgrijzen zag hoe complete gezinnen op brommers en scooters door het chaotische verkeer in Mumbai slalomden, noemde het de people’s car, de volksauto. Hij wilde wat doen aan de 150 duizend doden die jaarlijks in het ­Indiase verkeer vallen.
0x Hoe een gedempt stuk grond aan het IJ verandert in Silicon Island12/12 23u15 - Volkskrant Economie: Nog even en het Amsterdamse Oosterdokseiland staat voor een beurswaarde van 93 miljard euro. Als het nieuwe hoofdkantoor van booking.com klaar is, zijn vier van de bekendste Nederlandse internetbedrijven gevestigd op een aangeplempt stuk grond aan het IJ: Silicon Island.
0x Dit eiland van 100 miljard euro is de pleisterplaats van Nederlandse techbedrijven12/12 23u45 - Volkskrant Economie: Nog even en het Amsterdamse Oosterdokseiland staat voor een beurswaarde van 93 miljard euro. Als het nieuwe hoofdkantoor van booking.com klaar is, zijn vier van de bekendste Nederlandse internetbedrijven gevestigd op een aangeplempt stuk grond aan het IJ: Silicon Island.
0x Hoe zzp’ers zich laten verleiden door woekerleningen13/12 10u30 - Volkskrant Economie: Lees meer >
0x Zoon in maatpak probeert boerenbedrijf van zijn ouders te redden13/12 19u15 - Volkskrant Economie: Door de mestwetgeving staat het biologische ‘levenswerk’ van zijn ouders op omvallen. De overheid springt definitief niet bij, bleek donderdag in de Tweede Kamer. En dus gaat Meindert Engwerda zelf op zoek naar geld.

Statistieken

Artikels:
33541
Gelezen:
11911
Aantal lezers nu:
68


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven