zondag 16 juni 2019, week 24


U bent nu hier: Meer nieuws van Volkskrant: Sport

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u30
 

Volkskrant: Sport

Verbergen Tonen
15/06 11u45  In het Kameroen is voetbal voor (ook voor meisjes) een uitweg Lees meer >
14/06 22u30  Brazilië is in de ban van Neymar: niet om zijn spel, maar om een verkrachtingszaak Al twee weken bepaalt stervoetballer Neymar het nieuws in Brazilië. Nu eens niet vanwege zijn spel, maar door een verkrachtingszaak. Najila Trindade vroeg erom, concluderen veel Brazilianen, in een land waar gemiddeld elke elf minuten een vrouw wordt verkracht.
14/06 22u00  Wachten put Kiki Bertens in Rosmalen nog meer uit dan het tennis zelf Kiki Bertens moest vrijdag in Rosmalen drie keer de baan op. Het was een slopende dag, en dan niet eens vanwege de fysieke belasting. ‘Zulke dagen putten je uit zonder dat je speelt.’
14/06 22u00  Liren Ding was het grootste slachtoffer van het mislukte experiment in Stavanger Het Norway Chess-toernooi in ­Stavanger zal in de herinnering voortleven als een mislukt experiment. Het leek misschien een aardig idee remises te ontmoedigen door de deelnemers na een puntendeling te ­verplichten tot een alles-of-niets-armageddon-vluggertje, maar in de praktijk kwamen vooral nadelen aan het licht.
14/06 20u00  In het arme Kameroen is voetbal (ook voor meisjes) een uitweg Lees meer >
14/06 19u45  Wat moeten voetbalclubs met hun overbodig geworden spelers? Het is nog niet eens halverwege juni en de voetbaltransfercarrousel draait op volle toeren. Vooral dankzij Real Madrid, dat al voor bijna 300 miljoen euro aan verse sterren insloeg na een teleurstellend seizoen.
14/06 19u45  Waarom mannen moeite hebben met wijvenvoetbal kijken Op de dag van Nederland - Nieuw-Zeeland, een vervelende wedstrijd van laag niveau, zette cabaretier Hans Teeuwen een filmpje op Instagram waarin hij het WK in Frankrijk duidde. Hij zong een liedje.
14/06 19u00  Canada glundert van trots na NBA-titel voor Toronto Raptors: ‘Cirkel is rond’ Met de eerste titel in de clubhistorie schreven de basketballers van Toronto Raptors in de nacht van donderdag op vrijdag geschiedenis. Nooit eerder werd een Canadees team kampioen in de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie NBA.
13/06 23u15  Pleister voor zwaargewonde Chris Froome: hij heeft ook de Vuelta van 2011 gewonnen Met het schrappen van de resultaten van Juan José Cobo is Chris Froome ineens winnaar van de Ronde van Spanje van 2011. Of Froome dat zelf al weet is de vraag, na de zware crash die hem minstens de rest van het fietsseizoen kost.
13/06 22u15  Met spoed gezocht: bondscoach voor beachvolleybal – over twee weken zijn de WK Met spoed gezocht: bondscoach als opvolger van de plots opgestapte Gijs Ronnes. Haast is geboden. Over twee weken zijn de WK. En de Spelen van Tokio zijn al volgend jaar.
13/06 22u15  Studenten sprinten verbluffende tijden in VS: het grote sprintgeld ligt voor het grijpen De snelste atlete van het seizoen heeft besloten haar studenten­bestaan met onmiddellijke ­ingang te verruilen voor het profcircuit. Een van de snelste mannen van dit jaar zal vermoedelijk vlot dezelfde keuze maken.
13/06 22u15  Engeland – Argentinië ligt nog altijd gevoelig, exact 37 jaar na de Falklandoorlog Op de verjaardag van het eind van de Falklandoorlog staan Engeland en Argentinië opnieuw tegenover elkaar. Het gaat vrijdag maar om een poulewedstrijd op het WK voetbal voor vrouwen, maar de Nederlands-Britse verslaggever Patrick Watts krijgt er nog altijd flashbacks van.
13/06 15u30  ‘Als ik val, breek ik meteen iets. Ik zou weleens alleen schaafwondjes willen hebben’ Wilco Kelderman (28) wilde op Tenerife net aan zijn lunch beginnen toen hij hoorde van de crash van Chris Froome in de Dauphiné. Als iemand weet hoe het is om hard onderuit te gaan, is het Kelderman wel. Zijn carrière is getekend door valpartijen.
13/06 15u00  Nu al einde Tour de France voor Froome door zware val, en daarmee misschien ook wel einde van een tijdperk Chris Froome doet volgende maand niet mee aan de Tour de France. Een zware val tijdens de verkenning van de tijdrit van het Criterium du Dauphiné betekende voor hem het einde van het seizoen.
12/06 23u00  Drie jongens van toen, over drie internationals van nu: ‘Ze was bepaald geen meisjesmeisje’ Het devies voor talentvolle meisjes is: zo lang mogelijk met de jongens voetballen. Maar wat vinden de jongens daar eigenlijk van? Drie jongens van toen, over drie internationals van nu.
Laatste update: zaterdag 15 juni 2019, 11u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
12/06 23u00  Weer vragen Warriors om een wonder van CurryZelden komt een club in de NBA-finale terug van een 3-1 achterstand. De kleine Stephen Curry moet met zijn kenmerkende driepunters voor de Golden State Warriors het onmogelijke waarmaken, waar alleen iconen als LeBron James zegevierden. Of gaat Toronto als eerste Canadese team de titel veroveren?
12/06 22u00  Nu al einde Tour de France voor Chris Froome, en daarmee is het misschien ook wel het einde van een tijdperkChris Froome doet volgende maand niet mee aan de Tour de France. Een zware val tijdens de verkenning van de tijdrit van het Criterium du Dauphiné betekende voor hem het einde van het seizoen.
11/06 22u30  NOCNSF vaardigt 87 sporters af naar Eurospelen in MinskDe Europese Spelen, dit jaar pas toe aan de tweede editie, ogen vooralsnog als een onnodige verdichting van de overvolle sportkalender. Gerard Dielessen is als directeur van het Nederlands Olympisch Comité NOCNSF evenwel een supporter van het nog weinig aansprekende sporttoernooi.
11/06 22u30  Team Sky dacht dat heroïek in een laboratorium gefabriceerd kon wordenMooie beelden uit Ecuador. Richard Carapaz werd met trofee en al op het dak van een soort dubbeldekker door de straten van Quito gereden. Een massa volk op de been in de hoofdstad. De winnaar van de Giro draagt een zonnebril, hoewel de hemel grijs is. Sterker nog, het regent. Op het windjack een logo, de gestileerde M van ploegsponsor Movistar. Met de trofee in zijn armen die ongeveer de helft van zijn lichaamslengte bedraagt ziet hij eruit als een kabouter.
11/06 22u30  Te nuchter om als tennisdiva door het leven te gaanKiki Bertens is inmiddels een bekende naam in de wereldtop van tennis. Als nummer 4 van de wereld is haar status definitief veranderd, maar is het nog te vroeg om van een ware Kiki-mania te spreken. Niet in de laatste plaats door de tennisster zelf.
11/06 22u00  Jill Roord, van reserve tot bevrijder van OranjeDe Nederlandse lust tot aanvallen, hoe haperend het offensief ook verliep, loonde alsnog in Le Havre. Op het moment dat de 0-0 nabij was, viel de bal met een boog in de doelmond, waar Jill Roord Oranje bevrijdde tijdens de ouverture tegen Nieuw-Zeeland, op het WK voor vrouwen.
11/06 19u45  Invaller Jill Roord verlost angstig Oranje in blessuretijdNederland is het WK begonnen met een zeer matige vertoning tegen Nieuw-Zeeland, maar is door een late zege al een eind op weg naar de achtste finales.
11/06 15u15  ‘De eerste WK-wedstrijd wordt geen makkie voor Nederland’Om 15.00 uur trappen de Nederlandse Oranjevrouwen hun wereldkampioenschap voetbal af in Le Havre tegen Nieuw-Zeeland. Volkskrant-verslaggever Willem Vissers is voor de derde keer bij het vrouwen-WK. ‘Een wedstrijd van de Oranjevrouwen is een brij van blijdschap.’
11/06 12u00  Geen beker, maar de eindbalans is meer dan positief voor dit OranjeDe Britse media beschreven Frenkie de Jong na de 3-1-overwinning van Oranje op Engeland lyrisch als een eenhoorn, die over het voetbalveld lijkt te zweven. De Portugese spelers tonen ondanks de 1-0 zege op Nederland hun respect voor de regisseur op het middenveld, die gracieus en soms onzichtbaar het spel verplaatst. En altijd naar voren. Ook in Porto toont De Jong de glimlach, die model staat voor het nieuwe elan in het Nederlandse voetbal.
11/06 10u45  Weet Oranje die schitterende flow van 2017 weer te vinden?Het Nederlands elftal gaat op het WK in Frankrijk op jacht naar succes. De verwachtingen zijn hoog na het gewonnen EK van 2017. De vrouwen zullen nóg beter moeten zijn. Om 15:00 uur spelen ze tegen Nieuw-Zeeland.
11/06 02u00  Het WK begint nu echt: weet Oranje die schitterende flow van 2017 weer te vinden?Het Nederlands elftal gaat op het WK in Frankrijk op jacht naar succes. De verwachtingen zijn hoog na het gewonnen EK van 2017. De vrouwen zullen nóg beter moeten zijn.
10/06 22u45  Alleen Real Madrid speelde nog niet op dit jeugdtoernooi in Capelle aan den IJsselMisschien loopt de volgende Messi er wel tussen, zomaar op een kunstgrasveldje in Capelle. Ook dit jaar trekt de U13 Cup daar weer jeugdteams van bíjna alle grote clubs.
10/06 22u45  Recordpoging blijkt te hoog gegrepen voor vermoeide HassanOndanks haar gebrek aan vorm plaatste Sifan Hassan zich eenvoudig voor de WK en de Spelen. Maar een verbetering van haar eigen Europees record op de 5.000 meter zat er niet in bij de FBK Games. Volgend jaar doet ze een gooi naar het wereldrecord.
10/06 22u30  Na de fans haken ook de sponsoren af in de Formule 1In de Formule 1 staat er niets zomaar op een auto. Ferrari bestaat dit seizoen ­negentig jaar. Daarom had het topteam bij de GP van Canada afgelopen weekeinde speciaal voor die gelegenheid duurbetaalde sponsorruimte op de rode auto opgeofferd voor een verjaardagssticker.
10/06 22u30  12de zege op Roland Garros: genie Rafael Nadal wervelt als in jonge dagenBij zijn twaalfde eindzege in Parijs was Rafael Nadal zichtbaar geroerd. De Spaanse veteraan versloeg Dominic Thiem in de finale, die daarmee in Parijs ‘van de hemel naar de hel’ ging.
10/06 21u30  Het WK begint nu echt voor Oranje: weet het die schitterende flow van 2017 weer te vinden?Het Nederlands elftal gaat op het WK in Frankrijk op jacht naar succes. De verwachtingen zijn hoog na het gewonnen EK van 2017. De vrouwen zullen nóg beter moeten zijn.
10/06 21u15  Wind mee, wind tegen, olympisch en wereldkampioen meerkamp ‘Nafi’ Thiam wint weerHaar kuitblessure herstelde langzamer dan gehoopt, maar in de rukwinden tijdens de Gouden Spike in Leiden staat de olympisch en wereldkampioen meerkamp er weer.
10/06 20u45  Oranjevrouwen op jacht naar mondiaal succes: ‘Het is echt tijd om te beginnen’Het Nederlands elftal gaat op het WK in Frankrijk op jacht naar succes. De verwachtingen zijn hoog na het gewonnen EK van 2017. De vrouwen zullen nóg beter moeten zijn.
10/06 20u45  Acekoning Abdelaziz krijgt het massaal opgekomen volleybalpubliek en Spanjaarden stilAls Nimir Abdelaziz zondagmiddag in Koog aan de Zaan aan de servicelijn verschijnt, houdt het massaal opgekomen volleybalpubliek de adem in, verwachtingsvol. De dj van dienst, een aanjager van jewelste, duwt de volumeschuiven terug naar nul. Een soort biljartstilte omlijst deze wedstrijd de enorme knallen die Nederlands beste volleyballer produceert.
10/06 20u00  ‘Handboogschieten is geen voetbal of Formule 1, je moet de sport naar de mensen toe halen’De organisatie is complex, maar de WK handboogschieten op de Parade in Den Bosch – hartje centrum – vormt een fraaie etalage voor de sport.
10/06 20u00  Waterpolosters weten zich nog niet te plaatsen voor SpelenHet sterkste vrouwenteam van waterpoloënd Europa, Europees kampioen Nederland, heeft zich in Boedapest bij de World League Super Final nog niet weten te plaatsen voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio. Na de beslissende nederlaag (6-8) in de halve finale tegen olympisch kampioen Verenigde Staten was de tank leeg.
10/06 18u45  Dat de een zich optrekt aan de ander, dat is juist het mooie van teamsportHet zal je maar gebeuren als Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong, dat je in Oranje met Ryan Babel en Memphis Depay moet voetballen. Zo luidde de strekking van een strofe in een artikel in The Daily Telegraph. Een zinnetje uit het voetballand waar denken in geld tot norm is verheven, waar clubteams multinationals zijn met een bizarre verzameling mondiaal talent. Zwakke plekken zijn weggemasseerd met investeringen van miljoenen ponden.
10/06 18u15  Internationals uit 1973 en 2019 over de indrukwekkende vlucht van het vrouwenvoetbalInternationals uit 1973 en 2019 ontmoetten elkaar in Zeist. De reünie toonde de totaal veranderde omstandigheden van het vrouwenvoetbal tussen toen en nu. ‘Als meisje mocht ik niet voetballen bij clubs. Alleen op straat.’
10/06 12u30  Gekwelde Barty wordt naast kampioen ook rolmodelToen de Australische Ashleigh Barty zaterdag het enkelspel van Roland Garros bij de vrouwen won, was dat meer dan alleen een sportieve overwinning. Het tennis-wonderkind overkwam een strijd met depressie en doet zich nu gelden als een rolmodel voor tieners die net als zij dreigen te zwichten onder hoge verwachtingen.
10/06 00u45  Portugal in finale Nations League opnieuw kwelgeest van OranjeBij de finale van de Nations League wilde Oranje het seizoen van de wederopstanding bevestigen met een stunt tegen Portugal in het Estadio do Dragao in Porto. Maar de regerend Europees kampioen bewees wederom dat het koel en zakelijk prijzen kan winnen. Met een 1-0 zege won de gastheer eindelijk een toernooi in eigen land, na het mislukte EK in 2004.
09/06 23u15  Nederlands elftal verliest finale Nations League van PortugalBij de finale van de Nations League wilde Oranje het seizoen van de wederopstanding bevestigen met een stunt tegen Portugal in het Estadio do Dragao in Porto. Maar de regerend Europees kampioen bewees wederom dat het koel en zakelijk prijzen kan winnen. Met een 1-0 zege won de gastheer eindelijk een toernooi in eigen land, na het mislukte EK in 2004.
09/06 23u15  Verstappen vijfde in Grand Prix van Canada, Hamilton wintMax Verstappen is bij de Grote Prijs van Canada als vijfde geëindigd. Dat is voor de Nederlandse coureur van Red Bull zijn minst goede prestatie dit jaar in de Formule 1. Bij de eerste zes wedstrijden eindigde de 21-jarige Verstappen twee keer als derde en vier keer als vierde. Verstappen, die aan de race was begonnen als nummer negen, finishte vorig jaar nog als derde in Montreal.
09/06 23u15  Nadal wint Roland Garros voor de twaalfde keerRafael Nadal heeft voor de twaalfde keer Roland Garros op zijn naam geschreven. De nummer 2 van de wereld won in de finale in vier sets van de Oostenrijker Dominic Thiem, die vorig jaar ook in de eindstrijd moest buigen: 6-3 5-7 6-1 6-1. Nooit eerder won een tennisser hetzelfde grandslamtoernooi twaalf keer.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

1x Drie jongens van toen, over drie internationals van nu: ‘Ze was bepaald geen meisjesmeisje’12/06 23u00 - Volkskrant: Sport: Het devies voor talentvolle meisjes is: zo lang mogelijk met de jongens voetballen. Maar wat vinden de jongens daar eigenlijk van? Drie jongens van toen, over drie internationals van nu.
1x Nu al einde Tour de France voor Froome door zware val, en daarmee misschien ook wel einde van een tijdperk13/06 15u00 - Volkskrant: Sport: Chris Froome doet volgende maand niet mee aan de Tour de France. Een zware val tijdens de verkenning van de tijdrit van het Criterium du Dauphiné betekende voor hem het einde van het seizoen.
1x ‘Als ik val, breek ik meteen iets. Ik zou weleens alleen schaafwondjes willen hebben’13/06 15u30 - Volkskrant: Sport: Wilco Kelderman (28) wilde op Tenerife net aan zijn lunch beginnen toen hij hoorde van de crash van Chris Froome in de Dauphiné. Als iemand weet hoe het is om hard onderuit te gaan, is het Kelderman wel. Zijn carrière is getekend door valpartijen.
1x Engeland – Argentinië ligt nog altijd gevoelig, exact 37 jaar na de Falklandoorlog13/06 22u15 - Volkskrant: Sport: Op de verjaardag van het eind van de Falklandoorlog staan Engeland en Argentinië opnieuw tegenover elkaar. Het gaat vrijdag maar om een poulewedstrijd op het WK voetbal voor vrouwen, maar de Nederlands-Britse verslaggever Patrick Watts krijgt er nog altijd flashbacks van.
1x Studenten sprinten verbluffende tijden in VS: het grote sprintgeld ligt voor het grijpen13/06 22u15 - Volkskrant: Sport: De snelste atlete van het seizoen heeft besloten haar studenten­bestaan met onmiddellijke ­ingang te verruilen voor het profcircuit. Een van de snelste mannen van dit jaar zal vermoedelijk vlot dezelfde keuze maken.
1x Met spoed gezocht: bondscoach voor beachvolleybal – over twee weken zijn de WK13/06 22u15 - Volkskrant: Sport: Met spoed gezocht: bondscoach als opvolger van de plots opgestapte Gijs Ronnes. Haast is geboden. Over twee weken zijn de WK. En de Spelen van Tokio zijn al volgend jaar.
1x Pleister voor zwaargewonde Chris Froome: hij heeft ook de Vuelta van 2011 gewonnen13/06 23u15 - Volkskrant: Sport: Met het schrappen van de resultaten van Juan José Cobo is Chris Froome ineens winnaar van de Ronde van Spanje van 2011. Of Froome dat zelf al weet is de vraag, na de zware crash die hem minstens de rest van het fietsseizoen kost.
1x Canada glundert van trots na NBA-titel voor Toronto Raptors: ‘Cirkel is rond’14/06 19u00 - Volkskrant: Sport: Met de eerste titel in de clubhistorie schreven de basketballers van Toronto Raptors in de nacht van donderdag op vrijdag geschiedenis. Nooit eerder werd een Canadees team kampioen in de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie NBA.
1x Waarom mannen moeite hebben met wijvenvoetbal kijken14/06 19u45 - Volkskrant: Sport: Op de dag van Nederland - Nieuw-Zeeland, een vervelende wedstrijd van laag niveau, zette cabaretier Hans Teeuwen een filmpje op Instagram waarin hij het WK in Frankrijk duidde. Hij zong een liedje.
1x Wat moeten voetbalclubs met hun overbodig geworden spelers?14/06 19u45 - Volkskrant: Sport: Het is nog niet eens halverwege juni en de voetbaltransfercarrousel draait op volle toeren. Vooral dankzij Real Madrid, dat al voor bijna 300 miljoen euro aan verse sterren insloeg na een teleurstellend seizoen.

Statistieken

Artikels:
29006
Gelezen:
6707
Aantal lezers nu:
31


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven