zaterdag 23 maart 2019, week 12


U bent nu hier: Meer nieuws van VRT NWS

Laatste updatecontrole: vandaag om 8u15
 

VRT NWS

Verbergen Tonen
23/03 07u30  Hoe Palermo het hart van Rudi Vranckx stal? en daarna zijn spullen. Daarover gaat het deze maand in Vranckx & Byloo Lees meer >10 
23/03 07u30  NASA verspreidt foto's van grote meteoor Het Amerikaanse ruimtevaartbureau NASA heeft foto's verspreid van een grote meteoor die nog niemand had gezien en op 18 december boven de Beringzee verscheen. De beelden werden genomen door een satelliet.12 
23/03 07u30  De circulaire economie, wat is dat eigenlijk? En kan het de planeet redden? Matrassen die bestaan uit herbruikbare onderdelen of boeren die onderling afvalwater en warmte uitwisselen: bijna 9 op de 10 Vlaamse bedrijven hebben al hun eerste stapjes gezet in de richting van een duurzamere, 'circulaire' economie. Dat toont nieuw onderzoek van de SERV aan, het overlegorgaan van de sociale partners. Maar hoe werkt zo'n economie precies? En zijn die duurzame beloftes echt zo groot?
23/03 00u00  De zussen van de koning: Victoire, de hertogin die in allerijl de Britse monarchie kwam redden Deze krokusvakantie zet VRT NWS de zussen van de eerste 3 koningen der Belgen in de schijnwerper. Het waren vaak vrouwen in de schaduw, maar toch hebben ze meer dan eens hun stempel op de geschiedenis gedrukt. Vandaag ligt de focus op Victoire, de oudere zus van Leopold I.22 
23/03 00u00  De afspraak op vrijdag Herbekijk hier 'De afspraak op vrijdag' van 22 maart.25 
22/03 23u30  Speciaal aanklager Robert Mueller heeft onderzoek naar Russische inmenging in verkiezing Trump afgerond De Amerikaanse speciaal aanklager Robert Mueller heeft het verslag van zijn onderzoek naar Russische inmenging in de presidentsverkiezingen in 2016 aan het Amerikaanse ministerie van Justitie overgemaakt. De minister van Justitie William Barr moet nu beslissen welke informatie uit het verslag gedeeld kan worden met het Congres. Er zijn geen details over het verslag bekend.11 
22/03 22u15  Villa Politica Herbekijk hier 'Villa Politica' van donderdag 21 maart.
22/03 22u15  Betogingen van gele hesjes in verschillende Franse steden verboden na zware beschadigingen vorige week Lees meer >
22/03 21u15  Luchtruim deze nacht opnieuw gesloten (ondanks gedeeltelijk sociaal akkoord bij skeyes) Het luchtruim in ons land zal komende nacht opnieuw gesloten zijn, dit tussen 1.30 uur en 4.30 uur. Dat bevestigt skeyes. Eerder vandaag sloot de directie van de luchtverkeersleider een sociaal akkoord met de socialistische vakbond. De christelijke en de liberale bond verwerpen dat akkoord. Ook maandag zal het luchtverkeer hierdoor mogelijk opnieuw verstoord zijn.
22/03 21u15  Aantal mistdagen keldert door steeds schonere lucht Vlaanderen en de meeste Europese landen tellen steeds minder mistdagen. Dat komt omdat de lucht de voorbije decennia steeds schoner is geworden. Weerman Frank Deboosere doet het verhaal in 'De wereld vandaag'.
22/03 21u15  Minister Koen Geens over uitblijven uitbetaling slachtoffers 22 maart: "Overheid kan nooit genoeg doen" Verschillende slachtoffers van de aanslag van 22 maart 2016 voelen zich in de steek gelaten door de overheid. Heel wat mensen wachten nog op een schadevergoeding en ook de belofte van levenslange terugbetaling van medische kosten en gratis openbaar vervoer is nog niet voor alle slachtoffers geregeld. 'Dat het niet goed genoeg is, zal altijd zo zijn. Het is niet verkeerd om te zeggen dat we dit soort problemen niet perfect kunnen oplossen. Geen enkel land kan dat', aldus ontslagnemend minister van Justitie Koen Geens (CD&V) in 'Het Journaal'.
22/03 21u15  Saint-Louis in Senegal, stad die in de oceaan dreigt te verdwijnen? Lees meer >
22/03 21u15  Tom Van Grieken (VB): "Stijlverschillen Forum voor Democratie en PVV vind je hier binnen mijn partij" De eclatante verkiezingsoverwinning van het rechts-populistische Forum voor Democratie in Nederland blijft nazinderen, ook in Vlaanderen. Hoe zijn het Forum en zijn leider Thierry Baudet erin geslaagd te overwinnen en op wie straalt dit af in Vlaanderen, waar we op 26 mei ook naar de stembus gaan? Vlaams-Belangvoorzitter Tom Van Grieken voelt zich niet geroepen om de rol van Vlaamse Baudet op zich te nemen, maar hij ziet wel parallellen tussen zijn partij en de islamofobe Partij voor de Vrijheid (PVV) en het Forum voor Democratie.
22/03 21u15  Stan slaat moeder in "Thuis" - Experts over oudergeweld: "Moederliefde overstijgt je slachtofferschap" Lees meer >
22/03 20u00  Het Journaal 7 Herbekijk hier Het Journaal 7 van vrijdag 22 maart.
Laatste update: vandaag om 7u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
22/03 20u00  "Volkert, waar ben je?": ophef in Nederland na opmerking docent over overwinning Thierry BaudetIn Nederland is commotie ontstaan over een bericht op Facebook van een docent aan de universiteit van Utrecht over de verkiezingsoverwinning van Thierry Baudet. 'Volkert, waar ben je?', stond te lezen, waarmee de docent verwees naar Volkert van der Graaf, de man die politicus Pim Fortuyn in 2002 heeft vermoord. De universiteit heeft de docent op non-actief gezet.
22/03 20u00  Vlaming op de vlucht voor brexit: "Ga terug naar je land, riep iemand op de metro. Toen dacht ik: het is genoeg"De Vlaming Jan Van Geet woont en werkt al 20 jaar in Londen, samen met zijn Nederlandse vrouw. Maar onlangs maakten ze de moeilijke beslissing om te vertrekken. En dat heeft alles met de nakende brexit te maken, zo vertellen ze aan VRT NWS.10 
22/03 19u00  Tijdlijn: Dit was het "kalifaat" van ISLees meer >
22/03 19u00  Een derde van de Gentse gezinnen heeft geen eigen auto meerEen op de drie gezinnen uit Gent heeft geen eigen wagen meer. In de binnenstad heeft zelfs een op de twee Gentenaars geen auto. Dat blijkt uit cijfers van de stad Gent, die deze driejaarlijks opvraagt.
22/03 17u45  Honderdduizenden Algerijnen betogen opnieuw in de regen voor veranderingZoals op de voorbije vrijdagen zijn vandaag opnieuw veel betogers op straat gekomen in Algerije. Ondanks de zware regen zouden het er honderdduizenden zijn. Opvallend is dat zowel de legertop als leden van de regeringspartij FLN hun steun uitspreken voor de protestbeweging.
22/03 17u45  Aalst carnaval dreigt te verdwijnen van Unesco-lijst, "wereldvreemde beslissing" volgens burgemeesterAalst carnaval verdwijnt mogelijk van de Unesco-lijst voor immaterieel cultureel erfgoed. Dat heeft de organisatie van de Verenigde Naties bekendgemaakt. De beslissing valt in december. Burgemeester Christoph D'Haese (N-VA) heeft het over een 'wereldvreemde beslissing'.
22/03 17u45  Eerste schip dat op pure waterstof draait, komt aan in AntwerpenVandaag is voor het eerst een waterstofschip in Antwerpen aangemeerd dat op pure waterstof vaart: de Energy Observer. Het schip is het eerste vaartuig ter wereld dat vaart op alleen maar groene energie. De waterstof wordt aan boord gemaakt uit zeewater met stroom van zonnepanelen op het dek.
22/03 17u45  Directie skeyes sluit een sociaal akkoord met de socialistische vakbond, anderen verwerpen hetLees meer >
22/03 17u45  Het "kalifaat" is gevallen: betekent dat ook het einde van de terreurgroep IS?Lees meer >
22/03 17u45  "Verbijsterd, verbitterd en ontgoocheld": vader van vermoorde Eline klaagt milde straf voor ex-vrouw aan in open briefDe vader van de vermoorde Eline Pans heeft in een open brief zijn gevoelens na het proces tegen zijn vrouw Mehrnaz Didgar neergeschreven. Hij schrijft dat hij 'verbijsterd, verbitterd en ontgoocheld' achterblijft na de uitspraak van een straf van 5 jaar cel met uitstel voor zijn ex-vrouw. Mehrnaz Didgar bracht hun 14-jarige dochter Eline in 2017 om het leven door verstikking.
22/03 16u45  EU geeft VK twee opties: uitstel brexit tot 22 mei als Britten akkoord goedkeuren, zo niet mogelijk "no deal brexit" op 12 aprilIn Brussel hebben de 27 Europese leiders de vraag om de brexit, de uitstap van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie, uit te stellen, besproken. De lidstaten gaan akkoord met een uitstel tot 22 mei als het Britse parlement het akkoord goedkeurt. Indien dat niet gebeurt, dan kan 12 april de dag worden waarop de door niemand gewenste 'no deal brexit' een feit is. De Britten kunnen ook, tegen alle verwachtingen in, beslissen om alsnog deel te nemen aan de komende Europese verkiezingen.
22/03 16u45  Het Journaal 1Lees meer >
22/03 16u45  Waar komt het gebruik van de Minuut Stilte vandaan?Lees meer >
22/03 16u45  Slachtoffer aanslag Zaventem: "Zware beproeving, maar ik wil dit achter mij laten en de bladzijde omslaan"De Belgisch-Amerikaanse Karen Northshield is een van de zwaarst getroffen slachtoffers van de aanslag op de luchthaven van Zaventem van 22 maart 2016. 3 jaar later ligt ze nog altijd in het ziekenhuis. Daar zocht de RTBF haar op. Hieronder kan u enkele fragmenten uit het interview bekijken.
22/03 16u45  Aalst carnaval dreigt te verdwijnen van Unesco-lijst, "wereldvreemde beslissing" volgens burgemeester AalstAalst carnaval verdwijnt mogelijk van de Unesco-lijst voor immaterieel cultureel erfgoed. Dat heeft de organisatie van de Verenigde Naties bekendgemaakt. De beslissing valt in december.
22/03 15u30  Kijk binnen in het Venetiaans paleis van kunstenaar Luc TuymansLees meer >
22/03 15u30  Onschuldige kinderhanden trekken lijstnummers voor verkiezingenEnkele onschuldige kinderhanden hebben de nationale lijstnummers getrokken voor de verkiezingen van 26 mei, in aanwezigheid van minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V). Het gaat alleen om de nationale nummers. De partijen die niet overal een lijst hebben ingediend, kennen hun nummer begin april.
22/03 14u30  Waarom grepen "slimme computers" niet in tijdens livestream aanslag Christchurch? Facebook onderzoekt de zaakDe dader van de terroristische aanslag op een moskee in Christchurch zond de vreselijke daad rechtstreeks uit op Facebook. De automatische systemen van Facebook grepen niet in en het bedrijf ondernam pas actie nadat het verwittigd werd door de politie. Hoe kan dat?
22/03 14u30  Afscheid van kardinaal Danneels: politici, academici en koninklijke familie wonen dienst bijLees meer >
22/03 12u00  Herr Seele is in huwelijksbootje gestaptLees meer >
22/03 12u00  "Administratieve duizendpoot" ACOD sluist 400.000 euro wegLees meer >
22/03 12u00  Noord-Korea sluit verbindingskantoor met Zuid-Korea: komt er een einde aan de dooi?Vrij onverwacht heeft Noord-Korea zijn personeel weggetrokken uit een verbindingskantoor met Zuid-Korea. Blijkbaar verstrakt de houding van het regime in Pyongyang na de mislukte top met president Trump. Zuid-Korea maakt er nog geen drama van, maar de 'dooi in Korea' is nu wel koeler.
22/03 12u00  "En ik die dacht dat ik gek aan het worden was!"Twee weken lang dacht Stephen McKears dat hij gek aan het worden was, iedere keer als hij zijn tuinhuis ?s morgens binnenwandelde. Een doos met nootjes, bedoeld om zijn vogels te voederen, bleek immers steeds opnieuw gevuld te worden met vijzen, moeren en ander klein gereedschap. Samen met een vriend plaatste de 72-jarige man uit Severn Beach, in het Britse graafschap Gloucestershire, een camera om het mysterie op te lossen. Uiteindelijk bleek een overijverige muis de dader van dienst te zijn. De beelden van diens opruimwerk gingen de afgelopen dagen viraal.
22/03 12u00  Loog Facebook over schandaal met Cambridge Analytica?Lees meer >
22/03 12u00  Afscheid van kardinaal Danneels: belangrijke politici, academici en koninklijke familie wonen dienst bijLees meer >
22/03 11u00  Algemene voorrang van rechts wordt afgeschaft in LedeLees meer >
22/03 11u00  Hoe Europa de brexitbal weer in het Britse kamp legde, het relaas van een avond topdiplomatieEr komt geen chaotische brexit op 29 maart. De 27 Europese regeringsleiders geven de Britse regering nog wat extra tijd, in het beste geval tot 22 mei, in het slechtste geval tot 12 april. En vooral: ze willen zelf niet de schuld krijgen voor een brexit zonder akkoord.
22/03 11u00  Indrukwekkende minuut stilte tijdens herdenkingen slachtoffers 22/3 in Maalbeek en ZaventemLees meer >
22/03 10u00  Jimmy Carter breekt record: nooit eerder werd een gewezen Amerikaanse president zo oudVandaag schrijft Jimmy Carter een klein beetje geschiedenis. De oud-president van de Verenigde Staten is nu de oudste ex-president die de VS ooit heeft gehad. Tot gisteren was dat record in handen van George H.W. Bush, die vorig jaar overleed, 94 jaar en 171 dagen na zijn geboorte. De vandaag nog levende Carter werd 94 jaar en 172 dagen geleden geboren.
22/03 10u00  Eerstelijnspsychologen moeten ook ouderen met geestelijke gezondheidsproblemen bereikenLees meer >
22/03 10u00  Herdenkingen slachtoffers 22/3 in Maalbeek en Zaventem: volg live de plechtigheid op de luchthavenVandaag worden op de luchthaven van Zaventem en in het metrostation van Maalbeek de 32 slachtoffers herdacht van de aanslagen van 22 maart 2016. De federale regering, de MIVB en Brussels Airport organiseren, in samenwerking met slachtofferverenigingen Life 4 Brussels en V-Europe een aantal bezinningsmomenten voor de slachtoffers en hun naasten. Op beide plaatsen zal om 10.00 uur een minuut stilte worden gehouden. Volg de plechtigheid op Brussels Airport hier live.
22/03 07u45  Theresa May: koppige betweter of rots in de Britse branding? Een portretLees meer >
22/03 07u45  Emilia "Daenerys" Clarke uit "Game of thrones" openhartig over levensbedreigende gezondheidsproblemenLees meer >
22/03 06u45  11e editie van Millenium Festival belicht belangrijke sociale thema'sLees meer >
22/03 06u45  De glazen bol van Samsung-baas Lukas Schmeink: "Opvouwbare smartphone duur? Innovatie kost geld"Lees meer >
22/03 06u45  Mohamed El Bachiri verloor vrouw op 22/3 en voelt zich in de steek gelaten: "Overheid levert ons over aan verzekeraars"Mohamed El Bachiri verloor bij de aanslagen drie jaar geleden zijn vrouw Loubna. Hij lanceerde daarna 'een jihad van liefde', waarin hij opriep tot meer menselijkheid. Drie jaar na de aanslagen voelt hij zich als slachtoffer in de steek gelaten door de overheid. 'We zijn overgeleverd aan de verzekeraars, het is net of we geen slachtoffers zijn van een terreuraanslag', vertelt hij aan VRT NWS.
22/03 05u30  Gebrek aan zuiver water dodelijker dan direct geweld voor kinderen in conflictgebiedLees meer >
22/03 05u30  Al 44 doden door explosie in Chinees chemiebedrijfHet aantal dodelijke slachtoffers bij een explosie in een chemische fabriek in het oosten van China is gestegen tot 44. Dat berichten staatsmedia. Eerder was sprake van zes doden.
22/03 05u30  Nieuw-Zeeland herdenkt slachtoffers van aanslagen ChristchurchLees meer >
22/03 00u00  De zussen van de koning: Juliana, grootvorstin van Rusland, ster van de beau monde en moeder van twee bastaardkinderenDeze krokusvakantie zet VRT NWS de zussen van de eerste 3 koningen der Belgen in de schijnwerper. Het waren vaak vrouwen in de schaduw, maar toch hebben ze meer dan eens hun stempel op de geschiedenis gedrukt. Vandaag ligt de focus op Juliana, de oudere zus van Leopold I.
22/03 00u00  Het weerHerbekijk het weerbericht van donderdag 21 maart om 20 uur. De weersverwachting in tekst en beeld
22/03 00u00  EU geeft VK twee opties: uitstel brexit tot 22 mei als Britten akkoord goedkeuren, zo niet "no deal brexit" op 12 aprilIn Brussel hebben de 27 Europese leiders de vraag om de brexit, de uitstap van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie, uit te stellen, besproken. De lidstaten gaan akkoord met een uitstel tot 22 mei als het Britse parlement het akkoord goedkeurt. Indien dat niet gebeurt, dan wordt 12 april de dag waarop de door niemand gewenste 'no deal brexit' een feit is.
21/03 22u45  Bijna 100 doden bij ramp met een veerboot op de Tigris in Noord-IrakIn de buurt van de Noord-Iraakse stad Mosul is vanmiddag een veerboot gezonken in de rivier de Tigris. Er zouden 94 doden zijn gevallen volgens het Iraakse ministerie van Binnenlandse Zaken. Het ongeluk vond plaats tijdens het Koerdische Nieuwjaar en dan willen veel families een picknick houden aan de overkant van de rivier.
21/03 22u45  Trio dat K3 achter de schermen groot maakte opgenomen in Eregalerij van Radio 2Lees meer >
21/03 21u45  Neurochirurge krijgt 5 jaar met uitstel voor moord op 14-jarige dochterOp het assisenproces in Leuven heeft de jury de neurochirurge van het UZ Leuven schuldig bevonden voor de moord op haar dochter van 14. Daarmee is de jury de verdediging, die om de vrijspraak vroeg wegens onweerstaanbare drang, niet gevolgd. De vrouw mag wel morgen de gevangenis verlaten. Ze kreeg een straf van 5 jaar met uitstel.
21/03 21u45  Grote politieactie tegen transmigranten in West-VlaanderenVerschillende politiediensten in West-Vlaanderen hielden vanavond een grote actie met het doel om transmigranten op te sporen. De actie vond plaats op de snelwegparkings van Westkerke, Jabbeke en Mannekensvere en in de haven van Zeebrugge. Ontslagnemend minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) woonde de actie bij.
21/03 21u45  Heisa rond "Date Night" van Kinepolis: enkel hetero's welkom op eerste editieBent u hetero, single en tussen de 25 en 30 jaar? Dan bent u binnenkort welkom op 'Date Night' in Kinepolis. Dit is regelrechte discriminatie en onwettig, zeggen verschillende mensen. 'We begrijpen de gevoeligheden en reacties, maar we zullen ook een gelijkaardige avond organiseren voor holebi's', is het antwoord van de filmdistributeur in 'De wereld vandaag'.
21/03 21u45  Britten richten bunker in als operationeel centrum bij mogelijke "no deal brexit"Lees meer >
21/03 21u45  Gerolf Annemans (VB): "Forum voor Democratie kan je vergelijken met N-VA, maar Baudet zal geen compromissen sluiten"Lees meer >
21/03 20u30  40 jaar Sea King in unieke foto's: afscheid van een icoonLees meer >
21/03 20u30  Facebook sprong slordig om met wachtwoordenLees meer >
21/03 20u30  EU-leiders overwegen brexit-uitstel tot 22 mei, maar niet zonder voorwaardenLees meer >
21/03 19u15  Zachter voedsel en een lichte overbeet hielpen onze voorouders om de "f" en de "v" uit te sprekenLees meer >
21/03 19u15  "De uil van Minerva", "boreaal Europa" en "oikofobie": de "elitaire taal" van Thierry Baudet verklaardLees meer >
21/03 18u15  Te warme thee verhoogt kans op slokdarmkankerEen te grote hoeveelheid hete thee is schadelijk voor onze slokdarm. Meer nog, in combinatie met alcohol en roken verdubbelt het de kans op slokdarmkanker. Dat stelt een nieuw onderzoek uit Iran. ?Let wel, het gaat hier over stevige theedrinkers?, benadrukte het diensthoofd van gastro-intestinale heelkunde van UZ Gent, Piet Pattyn, deze middag bij 'Nieuwe feiten' op Radio 1.
21/03 18u15  Test-Aankoop: "DAB+ moet aantal radiozenders vergroten, maar aanbod zal verschralen"De consumentenorganisatie Test-Aankoop heeft na een test van 22 keukenradio's met DAB+ vastgesteld dat ons land nog niet klaar is voor de afschakeling van het FM-signaal in 2022. 'DAB+ heeft de ambitie om het aanbod aan zenders te vergroten, maar we stellen vast dat het aanbod verschraalt', zegt Simon November van Test-Aankoop in 'De wereld vandaag'. Minister van Cultuur Sven Gatz zegt dat 2022 een richtdatum is, maar dat FM en DAB+ langer naast elkaar kunnen voortbestaan.
21/03 17u00  Race tegen de klok voor reddingsoperaties na cycloon in Mozambique, Zimbabwe en MalawiLees meer >
21/03 17u00  Staking van luchtverkeersleiders leidt opnieuw tot vertragingen: 10 vluchten geannuleerd bij Brussels AirlinesHet vliegverkeer in ons land is ook vandaag ernstig verstoord. Dat komt door een tekort aan luchtverkeersleiders bij Skeyes, het vroegere Belgocontrol. Die voeren voor de tweede dag op rij actie uit protest tegen een te hoge werkdruk.
21/03 17u00  Kamer buigt zich over "war on drugs": "Duizend bommen en granaten: dat is nu Antwerpen!"Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) heeft in de Kamer een reeks vragen gekregen over de zogenoemde war on drugs in Antwerpen en de recente golf van drugsgerelateerd geweld in Antwerpen-Noord. Hij bevestigde het engagement van de federale regering bij het Stroomplan, dat de drugscriminaliteit in stad en haven moet aanpakken, maar wees toch ook op de rol die het Antwerpse gemeentebestuur hier te spelen heeft.
21/03 17u00  Steeds meer scholen zetten in op mindfulness tegen stress bij de leerlingenLees meer >
21/03 17u00  Neurochirurge schuldig aan moord op 14-jarige dochterLees meer >
21/03 17u00  Europese leiders buigen zich over Britse vraag om uitstel van de brexitLees meer >
21/03 17u00  Na 11 donderdagen betogen: deze week opvallend minder klimaatspijbelaarsLees meer >
21/03 15u45  Oprichter van "huurlingenbedrijf" Blackwater is nu ook actief in MyanmarLees meer >
21/03 15u45  Piloot van neergestorte Ethiopische Boeing "zou extra training in simulator niet hebben gekregen"Volgens collega's van de piloot van de Ethiopische Boeing die onlangs is neergestort, had die man de voorziene extra opleiding in een vluchtsimulator nog niet gekregen. Dat zou pas eind deze maand hebben moeten gebeuren. Boeing reageert vooralsnog niet op de uitspraken.
21/03 15u45  Britse website met petitie om brexit terug te draaien crashtLees meer >
21/03 14u45  Tekort aan luchtverkeersleiders leidt opnieuw tot vertragingen: 10 vluchten geannuleerd bij Brussels AirlinesHet vliegverkeer in ons land is ook vandaag ernstig verstoord. Dat komt door een tekort aan luchtverkeersleiders bij Skeyes, het vroegere Belgocontrol. Die voeren voor de tweede dag op rij actie uit protest tegen een te hoge werkdruk.
21/03 14u45  Neuroloog Steven Laureys: "Meditatie zou een vak op school moeten zijn"Lees meer >
21/03 14u45  Lokale sociale media in opmars: "We willen de betrokkenheid tussen buurtbewoners vergroten"Lees meer >
21/03 14u45  Burgemeester De Wever, wijzen naar "yuppies en yogasnuivers" helpt ons, bange ouders, geen zier vooruitLees meer >
21/03 13u30  Zuid-Korea is woedend na ontdekking geheime camera's in hotelkamers: vier arrestatiesIn Zuid-Korea zijn vier mensen opgepakt die ervan verdacht worden dat ze meer dan 1.600 hotelgasten in het geheim gefilmd zouden hebben in hun bad- of slaapkamer. De beelden daarvan worden verkocht via sekssites op internet en dat komt erg vaak voor in Zuid-Korea.
21/03 13u30  Colruyt koopt Fiets!Lees meer >
21/03 13u30  36.446 mensen kregen vorig jaar toestemming om Belg te worden, achterstand is zo weggewerktLees meer >
21/03 13u30  Trump wil "dank u" horen voor staatsbegrafenis van John McCainVorig jaar werd de Amerikaanse senator John McCain begraven. Hij kreeg een staatsbegrafenis van Donald Trump, maar dat was blijkbaar niet van harte, zo liet de Amerikaanse president nog eens merken in een tirade.
21/03 13u30  Tekort aan luchtverkeersleiders zorgt opnieuw voor vertragingen: 10 vluchten geannuleerd bij Brussels AirlinesHet vliegverkeer in ons land is ook vandaag ernstig verstoord. Dat komt door een tekort aan luchtverkeersleiders bij Skeyes, het vroegere Belgocontrol. Die voeren voor de tweede dag op rij actie uit protest tegen een te hoge werkdruk.
21/03 13u30  11 miljoen mensen getroffen door cycloon Idai in zuidelijk Afrika, 2 miljoen hebben dringende hulp nodigLees meer >
21/03 13u30  Human Rights Watch trekt aan de alarmbel: Myanmarese meisjes en vrouwen als seksslaven in China doorverkochtMeisjes en vrouwen uit Myanmar worden doorverkocht aan handelaren in China, om daar vervolgens als seksslavin aan het werk te gaan. Dat meldt Human Rights Watch in een rapport. 'De autoriteiten in Myanmar en China kijken weg, terwijl gewetenloze mensenhandelaars de vrouwen en meisjes gevangen houden en verkopen om vervolgens misbruikt te worden.'
21/03 13u30  Unia behandelde vorig jaar 11 procent meer dossiers over racismeLees meer >
21/03 13u30  Lachgas-jongeren in Hasselt op heterdaad betrapt: "Meer en meer mensen gebruiken dit roesmiddel"32 kilo aan lachgas, een populaire drug bij jongeren, heeft de politie afgelopen nacht in Hasselt in beslag genomen. Agenten vonden deze hoeveelheid in een auto op een parkeerplaats. Op dat ogenblik waren de inzittenden de drug aan het inhaleren. De politie ziet steeds meer en meer jongeren lachgas gebruiken. 'Dit roesmiddel is in ons land echt in opmars, een heel gevaarlijke trend.'
21/03 12u15  Duif van 1,2 miljoen wordt dag en nacht bewaaktPrijsduif Armando die zondag voor een recordbedrag is verkocht, wordt nu dag en nacht bewaakt. De verkoper vreest dat dieven met het dier aan de haal gaan. De bewaker blijft van wacht tot de duif naar de nieuwe eigenaar verhuist.
21/03 12u15  Brexit in de knoop, deel 2: Waarom de Britten niet lijken te weten wat ze willenLees meer >
21/03 12u15  Waarom is de Noord-Ierse grens het struikelblok voor de brexit?De regeling voor de grens tussen Noord-Ierland en de Ierse Republiek, de zogenoemde backstop, is al sinds het begin van de brexit-onderhandelingen het grote struikelblok. De grens wordt vanaf dan een buitengrens van de Europese Unie, en dus zijn er grensposten en controles nodig. Maar dat ligt niet voor de hand in een regio waar de grens 30 jaar lang synoniem was voor geweld. En de angst bestaat dat het geweld terugkeert.
21/03 12u15  Brexitwoordenboek: de meest gebruikte termen helder uitgelegdHoort u het ook donderen in Keulen als de media het over een zachte of harde brexit hebben, laat staan een 'no deal brexit'? Waarom blijft die backstop ter sprake komen en wat is in hemelsnaam een meaningful vote? Geen nood, dit brexitwoordenboek gidst u door het brexitnieuws.
21/03 12u15  Tekort aan luchtverkeersleiders zorgt opnieuw voor vertragingen van vliegverkeer: al 10 vluchten geannuleerd bij Brussels AirlinesHet vliegverkeer in ons land is ook vandaag ernstig verstoord. Dat komt door een tekort aan luchtverkeersleiders bij Skeyes, het vroegere Belgocontrol. Die voeren voor de tweede dag op rij actie uit protest tegen een te hoge werkdruk.
21/03 11u00  Al meer dan een ton opgehaald voor uitvaart 19-jarig slachtoffer UtrechtDe buurvrouw van de vader van het 19-jarige dodelijke slachtoffer van de schietpartij in Utrecht begon een crowdfundingsactie. De teller staat al op meer dan 100.000 euro.
21/03 11u00  Wijkagenten gaan van deur tot deur in buurt rond Park Spoor NoordVanochtend gaan wijkagenten voor het eerst van deur tot deur om mensen te informeren in de nasleep van de ontploffingen in de buurt van Park Spoor Noord in Antwerpen. Gisterennacht werd er voor het eerst extra gepatrouilleerd in de buurt.
21/03 11u00  Siegfried Bracke (N-VA): "Ik blijf ervan overtuigd dat het sociaal-economische eerst komt"Hoewel sommige N-VA-excellenties de voorbije weken en maanden ostentatief de koelkast hebben opengetrokken om er het communautaire thema uit te halen, klinkt bij hun partijgenoot, Kamervoorzitter Siegfried Bracke toch een ander geluid. Hij herhaalt in 'De ochtend' op Radio 1 dat het sociaal-economische beleid voor hem eerst komt. 'Zeggen dat we niet in een regering stappen als er geen staatshervorming komt, lijkt mij geen verstandige keuze.'
21/03 11u00  FvD en GroenLinks winnen Nederlandse verkiezingen: klimaathysterie vs. klimaathoogdringendheidThierry Baudet van Forum voor Democratie en Jesse Klaver van GroenLinks konden gisteren breedglunderend hun achterban toespreken. Hun partijen zijn de grote winnaars van de Nederlandse provincieverkiezingen, die ook bepalend zijn voor de Eerste Kamer, vergelijkbaar met onze Senaat. Dat de campagne zich volop ten tijde van klimaatmarsen, CO2-studies en wereldwijde aandacht voor de klimaatopwarming afspeelde, legde hen allebei geen windeieren.
21/03 11u00  Premier, schrijver, huisman: Welke ambitie heeft Thierry Baudet, de rijzende ster in de Nederlandse politiek?Lees meer >
21/03 08u45  Weer verstoord vliegverkeer door tekort aan luchtverkeersleiders: vooral Charleroi getroffenHet vliegverkeer in ons land zal ook vandaag ernstig verstoord zijn, door een tekort aan luchtverkeersleiders bij Skeyes. Vluchten zijn daardoor vertraagd.
21/03 08u45  De politiek, de media, justitie en politie, allemaal hebben ze de slachtoffers van tienerpooiers aan hun lot overgelatenLees meer >
21/03 08u45  Veertig jaar Sea King in unieke foto's: afscheid van een icoonLees meer >
21/03 08u45  Rechts-populistische Forum voor Democratie van Thierry Baudet grote winnaar Nederlandse verkiezingenDe rechts-populistische partij Forum voor Democratie is wellicht de grootste partij van Nederland geworden. Dat blijkt uit de voorlopige prognose van het Nederlandse persbureau ANP na de provincieraadsverkiezingen in Nederland. 'De regeringspartijen zijn hun meerderheid in de Eerste kamer kwijt en zullen op zoek moeten gaan naar wisselmeerderheden', meldt VRT-verslaggever Jeroen Reygaert.
21/03 07u30  Nieuw-Zeeland verbiedt verkoop van aanvalsgeweren en halfautomatische wapensLees meer >
21/03 07u30  Waarom worden de half miljoen alleenstaande ouders fiscaal afgestraft?21 maart: het is niet alleen de start van de lente, het is ook de Internationale Dag van de Alleenstaande Ouder. Een dag waarop er al eens op tafel geslagen mag worden. Want extra aandacht voor de positie van alleenstaande ouders is nodig, vindt ervaringsdeskundige Benedikte Van Eeghem, 'omdat die in de samenleving fiscaal vaak aan het kortste eind trekken. Onterecht.'
21/03 07u30  Veertig jaar Seaking in unieke foto's: afscheid van een icoonLees meer >
21/03 07u30  Rechtspopulistische Forum voor Democratie van Thierry Baudet wellicht grootste partij van NederlandDe rechtspopulistische partij Forum voor Democratie is wellicht de grootste partij van Nederland geworden. Dat blijkt uit de voorlopige prognose van het Nederlandse persbureau ANP na de provincieraadsverkiezingen in Nederland. 'De regeringspartijen zijn hun meerderheid in de Eerste kamer kwijt en zullen op zoek moeten gaan naar wisselmeerderheden', meldt Jeroen Reygaert.
21/03 06u30  Waarom de EU de brexit (nog) niet wil uitstellenLees meer >
21/03 06u30  Rechtspopulistische Forum voor Democratie van Thierry Baudet grootste partij van NederlandLees meer >
21/03 00u00  Op welke lijsttrekkers kan u stemmen in mei? Ontdek het op onze interactieve kaartOp 26 mei verkiezen we onze vertegenwoordigers in het Vlaams, federaal en Europees parlement. In Brussel stemt men tegelijk voor het Brusselse parlement. De politieke partijen geven stelselmatig de namen vrij van hun lijsttrekkers op de verschillende niveaus. Wilt u weten op welke lijsttrekkers u kan stemmen? Selecteer dan de provincie waarin u woont en ontdek op wie u kan stemmen.
20/03 23u15  Pano: In de rauwe wereld van tienerpooiersHerbekijk hier 'Pano' van woensdag 20 maart.
20/03 23u15  John Crombez (SP.A) en Zuhal Demir (N-VA) pleiten samen voor betere opvang voor slachtoffers van tienerpooiersNaar aanleiding van de reportage van 'Pano' over tienerpooiers vragen John Crombez (SP.A) en Zuhal Demir (N-VA) dringend betere opvang voor de slachtoffers. 'Je kan die kinderen niet in een gesloten instelling steken bij meisjes met allemaal verschillende problematieken. Er is specifieke opvang nodig.' De twee politici deden hun oproep vanavond samen in 'De Afspraak'.
20/03 23u15  Hoe worden slachtoffers van tienerpooiers opgevangen? Maatwerk is het codewoord'Pano' ging kijken naar twee voorzieningen: de gesloten gemeenschapsinstelling in Beernem en een nieuw initiatief: vzw Ne(s)t. In het ene is structuur heel aanwezig, in het andere primeert de huiselijkheid. Maar tussen de gesloten en de open opvang ligt nog een hele waaier aan mogelijkheden.
20/03 23u15  Britse premier Theresa May roept parlement opnieuw op om brexitdeal goed te keuren: "Geen langer uitstel dan 30 juni"De Britse premier Theresa May heeft in een korte tv-toespraak vanuit haar ambtswoning in Downing Street herhaald dat ze de politieke spelletjes over de brexit beu is. 'Het parlement moet een keuze maken over de brexit. Ik blijf mijn deal verdedigen en ik wil niet dat de brexit langer vertraagd wordt dan 30 juni. De bevolking heeft genoeg van de politieke spelletjes over de brexit, terwijl er veel zorgen zijn over onderwijs en medische verzorging', aldus May.
20/03 23u15  Rechts-populistische Forum voor Democratie gaat er fors op vooruit in NederlandHet ziet er naar uit dat de rechts-populistische partijen er in Nederland fors op vooruitgaan. Dat blijkt uit de exitpolls na de provincieraadsverkiezingen in Nederland. 'Het rechtspopulistische Forum voor Democratie wordt vanuit het niets de tweede grootste partij in de Eerste Kamer met tien zetels. De regeringspartijen zijn hun meerderheid in de Eerste kamer kwijt en zullen op zoek moeten gaan naar wisselmeerderheden', meldt Jeroen Reygaert.
20/03 22u00  Meer 50-plussers starten in de bouw: "Waar begin jij nu nog aan, is de reactie van sommige mensen"Lees meer >
20/03 22u00  "Factcheckers" ontdekt: meldpunt voor gevaarlijke stoffen was tijdlang onbereikbaarLees meer >
20/03 20u45  Meerderheid en oppositie bereiken akkoord over basisonderwijs en M-decreetLees meer >
20/03 20u45  Overname 21st Century Fox door Disney is rond: "Troef in de concurrentiestrijd met Netflix"Het Amerikaanse entertainmentbedrijf Disney heeft de overname van zijn directe concurrent 21st Century Fox afgerond. Disney betaalde 63 miljard euro voor de overname en komt nu in het bezit van onder meer de 'Avatar'- en 'X-Men'-franchise. 'Een troef om de concurrentie aan te gaan met Netflix', analyseert Ward Verrijcken.
20/03 20u45  Astana omgedoopt tot Noersoeltan: Kazachse hoofdstad krijgt nieuwe naam om afgetreden president te erenHet parlement van Kazachstan heeft de naam van de hoofdstad Astana officieel veranderd in Noersoeltan. Dat is de voornaam van de president die gisteren na 30 jaar aftrad. Het voorstel kwam van Kassym-Zjomart Tokajev, de kersverse interim-president van Kazachstan, die vandaag de eed heeft afgelegd.
20/03 20u45  "Europa heeft nood aan 28.000 specialisten internetveiligheid"Lees meer >
20/03 19u45  Chauffeur kaapt schoolbus en steekt hem in brand uit protest tegen Italiaanse migratiepolitiekIn de buurt van Milaan heeft een buschauffeur vanochtend een schoolbus met 51 kinderen in brand gestoken. De chauffeur week af van zijn route, en probeerde met de kinderen naar de luchthaven van Linate in Milaan te rijden. Hij dreigde ermee een bloedbad aan te richten, uit protest tegen de vele migranten en vluchtelingen die verdrinken in de Middellandse Zee. Als bij wonder raakte niemand gewond.
20/03 18u45  "Pano" in de rauwe wereld van tienerpooiers: "Doe je ogen toe. Neem een pilletje. Dan is het zo voorbij"Lees meer >
20/03 18u45  Europees president Donald Tusk: "Enkel kort uitstel als Britse parlement brexitakkoord goedkeurt"De Europese lidstaten zijn bereid om de Britse regering een kort uitstel van de brexit te geven, maar alleen op voorwaarde dat het Britse parlement het brexitakkoord goedkeurt. Dat heeft Europees president Donald Tusk gezegd. May diende eerder op de dag een verzoek tot uitstel in via een brief aan Tusk.
20/03 17u30  Onderwijsadministratie telt ruim 30.000 stakers: "16 procent van de leerkrachten heeft deelgenomen"31.158 van de 193.638 personeelsleden uit het onderwijs hebben vandaag gestaakt, meldt de onderwijsadministratie op basis van voorlopige cijfers. Dat is 16 procent van de leerkrachten in Vlaanderen. De vakbond Christelijke Onderwijscentrale (COC) omschrijft de staking als een fenomenaal succes. Volgens de vakbond hebben 40.000 leerkrachten meegestaakt.
20/03 17u30  "Geluk is maakbaar", stelt onderzoek, maar hoe kan je eraan werken?Gelukkig zijn hangt voor 40 procent af van de eigenschappen die je bij je geboorte hebt meegekregen. Daar kan je weinig aan veranderen. Maar de rest heb je zelf in de hand, dat zeggen tenminste de onderzoekers van de UGent en levensverzekeraar NN in hun Nationaal Geluksonderzoek. Welke tips hebben zij voor die 60 procent die maakbaar is? We vroegen het aan een gezondheidsfuturoloog.
20/03 17u30  Drie alpaca's doodgebeten in Limburg, mogelijk door wolven August of NayaIn Peer in Limburg zijn afgelopen nacht drie alpaca's gedood. Mogelijk zijn de dieren het slachtoffer geworden van een wolf, al is het wachten op het onderzoek. De laatste tijd zijn in de regio al verschillende schapen gedood, in veel gevallen door wolven.
20/03 17u30  Armando, de duurste duif, wordt dag en nacht bewaaktPrijsduif Armando die zondag voor een recordbedrag is verkocht, wordt nu dag en nacht bewaakt. De verkoper vreest dat dieven met het dier aan de haal gaan. De bewaker blijft van wacht tot de duif naar de nieuwe eigenaar verhuist.
20/03 17u30  CD&V-voorzitter Beke krijgt kritiek op "granaattweet" over Antwerpen: "Knipoog die je niet te ernstig moet nemen"CD&V-voorzitter Wouter Beke krijgt kritiek voor een tweet waarop hij voor een tank poseert, met als titel: 'Afspraak in Antwerpen, dus heb ik nog even het gepaste vervoer geregeld'. Het kabinet van de Antwerpse burgemeester De Wever reageert met: 'Klasse, je hebt het of je hebt het niet'.
20/03 17u30  Drie leerkrachten over de onderwijsstaking: "We zijn niet opgeleid voor wat we moeten doen"Lien, Els en Ralph zijn alle drie leerkrachten. Els en Lien staken op deze 20 maart, Ralph besloot om niet mee te doen. Maar alle drie protesteren ze tegen het tekort aan middelen tegenover de grotere specifieke behoeftes van hun leerlingen en ze vragen de overheid om dringende maatregelen te nemen.
20/03 17u30  Van Belgocontrol naar Skeyes: nieuwe naam, oude problemen bij luchtverkeersleiderWie een nieuwe naam in de markt wil zetten moet daar meestal dure PR-campagnes voor op poten zetten. Bij luchtverkeersleider Skeyes, het vroegere Belgocontrol, hebben ze die dure campagnes niet nodig. De problemen bij de luchtverkeersleiding vandaag en de voorbije weken hebben de bekendheid van de naam alleszins vergroot, alleen niet op de manier die directie en personeel gehoopt had. Het verhaal van Skeyes is er een van fundamenteel wantrouwen tussen een aantal cruciale spelers.
20/03 16u15  Christelijke onderwijsvakbond COC telt 40.000 stakers: "Fenomenaal succes"In alle onderwijsniveaus en -sectoren -basisonderwijs, secundair onderwijs, CLB, hoger onderwijs, volwassenenonderwijs, deeltijds kunstonderwijs, basiseducatie - is er vandaag gestaakt, stelt de Christelijke Onderwijscentrale (COC).
20/03 16u15  Voormalige Bosnisch-Servische leider Radovan Karadzic in beroep veroordeeld tot levenslangLees meer >
20/03 15u00  Vlaamse film "Hellhole" over nasleep aanslagen in Brussel: "Ingewikkelde stad met mooie mensen"Lees meer >
20/03 15u00  Gescheiden mensen mogen zich opnieuw laten registreren als "ongehuwd"Lees meer >
20/03 14u00  Al ruim 70.000 euro: Nederlanders halen massaal geld op voor uitvaart 19-jarig slachtoffer UtrechtDe buurvrouw van de vader van het 19-jarige dodelijke slachtoffer van de schietpartij in Utrecht begon een crowdfundingsactie. De teller staat al op meer dan 70.000 euro.
20/03 14u00  Gescheiden mensen mogen opnieuw "ongehuwd" op identiteitskaart zettenLees meer >
20/03 14u00  Hoe een luisterend oor het verschil kan maken op de Internationale Dag van het Geluk'Een mens hoeft geen grootse dingen te doen om anderen gelukkig te maken. Iemand hoeft geen bergen te verzetten om een 'impact' te hebben op het verloop van iemands dag', dat schrijft jobstudent Simon Van Damme naar aanleiding van de Internationale Dag van het Geluk. Daardoor kwamen er boeiende gesprekken op gang met de bewoners in het rusthuis waar hij aan de slag is. Het luisterend oor betekende veel voor de soms eenzame bejaarden.
20/03 14u00  Experts over "yogasnuivers"-uitspraak van Bart De Wever: "Met de vinger wijzen naar de gebruikers helpt niet"Lees meer >
20/03 14u00  Britse premier May vraagt Europa uitstel van de brexit tot 30 juniDe Britse premier Theresa May heeft aan de Europese Unie een uitstel van de brexit gevraagd tot 30 juni. Dat heeft ze bekendgemaakt in het Britse parlement. De brief waarin ze officieel om dat uitstel vraagt, is intussen aangekomen bij Europees president Donald Tusk.
20/03 13u00  Eerste lichamen slachtoffers terreuraanslagen Nieuw-Zeeland begraven, frustratie bij de nabestaandenLees meer >
20/03 13u00  Bpost-CEO Koen Van Gerven: "Logisch dat we op het einde van het jaar minder dividend zullen betalen"De aandeelhouders van Bpost zullen op het einde van het jaar rekening moeten houden met een lager dividend, zegt Bpost-topman Koen Van Gerven in 'De ochtend' op Radio 1. 'Dat is de economische logica.'
20/03 13u00  LIVE: Het Journaal 1Lees meer >
20/03 13u00  Deze leerkracht staakt, maar is toch op school: "Leerlingen niet straffen voor onze actie"In verschillende scholen zijn stakende leerkrachten wel aanwezig op school, al geven ze dan niet gewoon les. Dat is onder meer het geval in Freinetschool 'De regenboog' in Kessel-Lo bij Leuven. 'We moeten de leerlingen niet straffen voor het feit dat we actie ondernemen', zegt leerkracht Kwinten Keulemans aan VRT NWS.
20/03 13u00  Noodhulp in zuidelijk Afrika komt op gang na honderden doden door cycloonDe Europese Unie heeft 3,5 miljoen euro aan noodhulp vrijgemaakt voor de getroffen gebieden in zuidelijk Afrika. Volgens reddingswerkers ter plaatse gaat het om de meest destructieve overstromingen in 20 jaar.
20/03 13u00  Nieuwe Europese monsterboete voor Google: 1,49 miljard euroDe Europese Commissie heeft internetreus Google opnieuw een zware boete opgelegd. Deze keer loopt die op tot 1,49 miljard euro. Volgens Europees Commissaris voor Concurrentie Margrethe Vestager heeft Google zijn macht en omvang misbruikt om voor zoekadvertenties van dochterbedrijf AdSense een voorkeursbehandeling te eisen.
20/03 11u45  Jinnih Beels over granaten in Antwerpen: "Er zijn extra middelen nodig"Antwerps SP.A-schepen Jinnih Beels pleit voor extra wijkagenten in de strijd tegen het drugsgeweld in Antwerpen Noord. Deze nacht voerde de politie al extra identiteitscontroles uit rond Park Spoor Noord. 'We moeten de buurtbewoners geruststellen', zegt Beels op Radio 2 Antwerpen.
20/03 11u45  VRT NWS Ochtendupdate: Staking in onderwijs, politiecontroles in Antwerpen en Nederlandse premier heeft black-outLees meer >
20/03 11u45  Uit ons archief - Pano: Drugsmaffia in Antwerpen - het sociale drama achter de cokeLees meer >
20/03 11u45  "Britse premier May zal Europa kort uitstel van de brexit vragen"De Britse premier Theresa May zal wellicht een kort uitstel van de brexit vragen aan de Europese Unie. Dat is te horen bij 10 Downing Street, de ambtswoning van de premier. 'De bevolking heeft genoeg van de besluiteloosheid van het parlement en de premier is het daarmee eens', luidt het.
20/03 10u30  Al bijna 60.000 euro: Nederlanders halen massaal geld op voor uitvaart 19-jarig slachtoffer UtrechtDe buurvrouw van de vader van het 19-jarige dodelijke slachtoffer van de schietpartij in Utrecht begon een crowdfundingsactie. De teller staat al op bijna 60.000 euro.
20/03 10u30  Brit maakt omweg van ruim 600 km voor gestrand koppel: "Iedereen zou dat toch gedaan hebben, niet?"Het zat Sharleen en Ron Gillies uit Edinburgh, Schotland, afgelopen zondag niet mee, nadat ze op de hoogte gebracht waren dat de moeder van Ron stervende was. Rons moeder lag in een ziekenhuis in Cambridge, ruim 550 kilometer verwijderd van de woonplaats van het gezin Gillies. Op weg naar Cambridge raakten ze betrokken in een ongeval. Gelukkig voor hen passeerde daar Dean Moore, die in de buurt van Stockton-on-Tees, waar het ongeval plaatsvond, woonde.
20/03 10u30  Extra politiecontroles in Antwerpen van start na reeks explosies: 78 voertuigen en 82 mensen gecontroleerdDe Antwerpse politie heeft afgelopen nacht de eerste extra controles uitgevoerd in en rond Park Spoor Noord. Die zijn gisteren aangekondigd na de recente incidenten met granaten in de buurt. De eerste nacht werden er 78 voertuigen en 82 mensen gecontroleerd.
20/03 10u30  Burgemeester Bart De Wever haalde uit naar de "yogasnuivers", maar vanwaar komt dat woord?Lees meer >
20/03 09u15  Artsen Zonder Grenzen over 3 jaar EU-Turkije deal: "Vluchtelingen worden tegengehouden in mensonterende omstandigheden"Lees meer >
20/03 09u15  Hoe fel laat de onderwijsstaking zich vandaag voelen?Heel wat leerkrachten leggen vandaag het werk neer, uit protest tegen de stijgende werkdruk en om meer investeringen te eisen. Welke impact wordt er verwacht van die staking? En wat als de school van uw kinderen dicht is?
20/03 08u15  Google past Android aan onder druk van EuropaLees meer >
20/03 08u15  1,5 ton coke onderschept in Antwerpse haven, spoor leidt naar 14 verdachten in ZeelandLees meer >
20/03 08u15  Extra politiecontroles in Antwerpen van start na reeks explosiesDe Antwerpse politie heeft afgelopen nacht de eerste extra controles uitgevoerd in en rond Park Spoor Noord. Die zijn gisteren aangekondigd na de recente incidenten met granaten in de buurt.
20/03 08u15  De lente begint vandaag en niet op 21 maart: weerman Frank Deboosere praat u bij over de astronomische seizoenenAls u aan iemand vraagt wanneer de lente begint, is het antwoord meestal 21 maart. Want zo hebben de meesten onder ons het onthouden van op de lagere school. 'Maar eigenlijk vieren we de lente op de verkeerde dag van het jaar, want de astronomische lente start vandaag, op 20 maart', zegt weerman Frank Deboosere.
20/03 08u15  Constant het gevoel hebben handen te kort te komen: welkom in het onderwijsVandaag staakt het onderwijs om extra investeringen van de volgende Vlaamse regering te vragen. In onze mailbox kregen we verschillende opinies binnen van leerkrachten die aan de alarmbel trekken. Leerkrachten Steffi Degraeve, Elke Vincx en Marc Vandepitte doen het relaas van hun lesdag. De teneur is dezelfde: 'We komen handen te kort'.
20/03 08u15  "Caroliene!": Nederlandse premier Rutte krijgt black-out in debat en roept in paniek om politiek adviseur'Caroliene!', dat riep de Nederlandse premier Mark Rutte gisteravond in paniek tijdens een debat van de publieke nieuwsomroep NOS. Hij kreeg een black-out en had snel de hulp van zijn politiek adviseur nodig. Een opmerkelijke uitspraak was het zeker, want al snel was 'Caroliene' het gespreksonderwerp op Twitter.
20/03 07u00  Verkeersleiders voeren weer actie: ook vanochtend hinder verwachtDoor een actie van de luchtverkeersleiders is er weer hinder voor het vliegverkeer. Gisteravond waren er vertragingen en afgelopen nacht konden er ruim twee uur geen vliegtuigen opstijgen of landen op Belgische luchthavens. Vanochtend wordt er ook nog hinder verwacht.
20/03 06u00  Gerechtelijke wereld trekt aan alarmbel over besparingen: "273 magistraten te weinig"Lees meer >
20/03 06u00  De nachtmerrie van het rusthuisLouis van Dievel, schrijver en journalist, kijkt elke week met een guitige blik naar de kleine en grote actualiteit. Vandaag: nieuwsberichten over de toestanden in onze rusthuizen.
20/03 06u00  De lente begint vandaag en niet op 21 maart, weerman Frank Deboosere legt uit hoe dat komtAls u aan iemand vraagt wanneer de lente begint, is het antwoord meestal 21 maart. Want zo hebben de meesten onder ons het onthouden van op de lagere school. 'Maar eigenlijk vieren we de lente op de verkeerde dag van het jaar, want de astronomische lente start vandaag, op 20 maart', zegt weerman Frank Deboosere.
20/03 06u00  Hoe fel zal de onderwijsstaking zich laten voelen vandaag?Heel wat leerkrachten leggen vandaag het werk neer, uit protest tegen de stijgende werkdruk en om meer investeringen te eisen. Welke impact wordt er verwacht van die staking? En wat als de school van uw kinderen dicht is?
19/03 23u30  Nieuwe aanhouding in onderzoek naar schietpartij UtrechtLees meer >
19/03 22u15  Google kondigt "Stadia" aan: nieuw streamingplatform voor videogamesLees meer >
19/03 22u15  Schoenen Torfs en IT-bedrijf Easi mogen zich ook in 2019 "greatest place to work" noemenHet begint eentonig te worden - al voor het tiende jaar op rij krijgt het familiebedrijf van Wouter Torfs de titel van werkgever van het jaar. En het is al de vijfde keer dat de lijst van de kleinere organisaties wordt aangevoerd door het Leuvense IT-bedrijf Easi. Wat is het geheim van deze twee bedrijven? Waarom staat hun personeel 's morgens met plezier op om te gaan werken?
19/03 22u15  Wat met MR na afscheuring Liste Destexhe? "Partij dreigt te bloeden op 2 flanken"Onlangs heeft de regering van het Waals Gewest haar meerderheid verloren omdat een parlementslid van de MR is overgestapt naar Liste Destexhe, de nieuwe partij die Alain Destexhe heeft opgericht, zelf jarenlang het 'enfant terrible' van de Franstalige liberalen. Volgens RTBF-journalist en columnist Alain Gerlache is die Liste Destexhe een zoveelste tegenslag voor de MR, die nu ook aan haar rechterflank begint te bloeden, naast de concurrentie die ze sowieso al aan haar linkerzijde heeft.
19/03 21u15  Opnieuw hinder voor het vliegverkeer door acties verkeersleidersDe luchtverkeerleiders voeren opnieuw actie. Er zijn nu al vertragingen, en vannacht leggen de verkeersleiders het werk helemaal neer van half twee tot kwart voor vier. Dan zullen er geen vliegtuigen kunnen opstijgen of landen op Belgische luchthavens. De actie vannacht heeft vooral directe gevolgen voor vrachtvluchten, maar ook het passagiersverkeer morgen zal hinder ondervinden.
19/03 21u15  Antwerpse burgemeester Bart De Wever: "'Yogasnuivers' houden hele criminele keten in gang"Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) neemt extra veiligheidsmaatregelen, na vier incidenten met granaten op enkele weken tijd. 'Mijn grootste angst is dat er ook hier effectief slachtoffers vallen', zegt hij. De N-VA-voorzitter wijst ook met een beschuldigende vinger naar wat hij noemt 'yogasnuivers'.
19/03 21u15  Van Besien (Groen) na uitspraak De Wever (N-VA) over "yogasnuivers": "Hij zou beter geen groepen stigmatiseren"De Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) moet stoppen om in het debat over de drugscriminaliteit bepaalde groepen te stigmatiseren. Dat zegt de voorzitter van de Antwerpse groenen Wouter Van Besien in 'Terzake'.
19/03 19u15  Stad Gent gaat volop voor omstreden elektrische fietskar stintDe stad Gent zal de elektrische fietskar 'stint' inzetten voor het vervoer van wasgoed. De goederen worden dan op een duurzame manier naar een van de elf dienstencentra in de buurt gevoerd. Omdat het gaat om een duurzaam vervoersmiddel zonder CO2-uitstoot, kan de stad rekenen op een subsidie van de Provincie Oost-Vlaanderen. Toch is er heel wat heisa rond de kar.
19/03 19u15  Wielerongevallen veroorzaakt door derden blijven onvermijdelijk, maar "elk ongeval is er een te veel"Ongevallen met wielrenners die veroorzaakt worden door derden vormen nog steeds een kwetsbaar punt voor het wielermilieu. Dat werd na het ongeval met Stef Loos van zondag opnieuw duidelijk. Zowel in het professionele- als in het niet-professionele wielermilieu blijft het onvermijdelijk dat een motorfiets, auto of voetganger een ongeval veroorzaakt. ?Het gebeurt niet vaak, maar elk ongeval is er een te veel?, zegt Jos Smets, voorzitter van Belgian Cycling.
19/03 18u00  "Ik wil de eenzaamheid een stem en een gezicht geven": Xavier Taveirne maakt tv-programma over en met eenzame mensenLees meer >
19/03 18u00  Burgemeester Bart De Wever: "Mijn grootste angst is dat er ook hier effectief slachtoffers vallen"Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) neemt extra veiligheidsmaatregelen, na vier incidenten met granaten op enkele weken tijd. 'Mijn grootste angst is dat er ook hier effectief slachtoffers vallen.'
19/03 17u00  Paus weigert ontslag van veroordeelde Franse kardinaal BarbarinPaus Franciscus aanvaardt het ontslag van de Franse kardinaal Barbarin niet. Hij mag dus voorlopig aartsbisschop van Lyon blijven, al draagt hij wel zijn taken over. Barbarin is twee weken geleden veroordeeld tot zes maanden voorwaardelijk, omdat hij verzuimde kindermisbruik door een priester in zijn bisdom te melden. Maar hij gaat in beroep, en is dus nog niet definitief veroordeeld. Volgens Barbarin is dat de reden waarom de paus zijn ontslag weigerde.
19/03 16u00  Nazarbajev treedt na dertig jaar af als president van KazachstanNoersoeltan Nazarbajev, al bijna dertig jaar president van Kazachstan, heeft in een televisietoepsraak aangekondigd dat hij aftreedt. Al verdwijnt hij allerminst van het politieke toneel.
19/03 16u00  Saboteert voorzitter van Britse Lagerhuis John Bercow de brexitdeal van Theresa May?Net toen iedereen dacht dat de brexit niet ingewikkelder kon worden, gooit de voorzitter van het Britse Lagerhuis, John Bercow, opnieuw de knuppel in het hoenderhok. Gisteren heeft die verklaard dat het parlement geen derde keer mag stemmen over het brexitakkoord van premier Theresa May. Bercow besliste op basis van een clausule uit de parlementaire regelgeving van 1604. Enkele leden van de Britse regering beschuldigen hem ervan dat hij de stemming saboteert om een langer uitstel van de brexit te bekomen.
19/03 16u00  Zwaar arbeidsongeval in Diksmuide: dode en gewonde door ingestort balkonLees meer >
19/03 14u45  Extra veiligheidsmaatregelen in Antwerpen na reeks explosies: identiteitscontroles, meer patrouilles en cameratoezichtIn Antwerpen komen er extra veiligheidsmaatregelen na de reeks explosies. Het gaat over identiteitscontroles, extra politiepatrouilles en meer cameratoezicht. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) noemt het een 'wake up call'.
19/03 13u30  KU Leuven ontwikkelt vragenlijst om risico op burn-out te metenLees meer >
19/03 13u30  Oppositie na nieuwe explosie aan Park Spoor Noord in Antwerpen: "Burgemeester verstopt zich"Lees meer >
19/03 12u30  Zes rusthuizen uit Vlaams Brabant op "zwarte lijst"Het Agentschap Zorg en Gezondheid heeft zes woonzorgcentra uit Vlaams-Brabant onder een verscherpt toezicht geplaatst. Het gaat om drie rusthuizen in Grimbergen: Iris, Anemoon en Ascot. Ook rusthuis Ofelia uit Overijse, Le Clos Bizet in Brussel en Vuerenveld in Wezembeek-Oppem staan op de lijst. Er zijn vooral problemen door personeelstekorten.
19/03 12u30  Quiz aan voetgangerslichten moet aantal verkeersdoden doen dalenAntwerpen experimenteert met een voetgangerslicht dat toont hoeveel mensen voor u netjes gewacht hebben tot het groen was. Tegelijk worden er quizvragen getoond om het wachten aangenamer te maken. Dit proefproject moet het aantal verkeersdoden doen dalen.
19/03 12u30  "Instaverliefd", eerste Vlaamse fictiereeks op Instagram, vanaf vandaag onlineLees meer >
19/03 12u30  300 doden in zuidelijk Afrika na doortocht cycloon, "vrees voor 1.000 doden"In Mozambique, Malawi en Zimbabwe zijn de voorbije vijf dagen al zeker 300 doden gevallen door overstromingen, een gevolg van de doortocht van cycloon Idai. Hulpverleners en overheid vrezen echter voor een veelvoud ervan.
19/03 12u30  Hoe fel zal de onderwijsstaking zich morgen laten voelen?Morgen leggen heel wat leerkrachten het werk neer, uit protest tegen de stijgende werkdruk en om meer investeringen te eisen. Welke impact wordt er verwacht van die staking? En wat als de school van uw kinderen dicht is?
19/03 12u30  Parket: "Proces aanslagen 22 maart zal hopelijk beginnen in 2020 en zal minstens 6 maanden duren"Het proces van de aanslagen van 22 maart op de luchthaven van Zaventem en op het metrostation Maalbeek in Brussel zal 'hopelijk' beginnen in 2020 en zal minstens 6 maanden duren. Dat heeft het federaal parket gezegd. Ondertussen zullen de slachtoffers het enorme dossier kunnen inkijken.
19/03 12u30  Groot waterlek in centrum Brussel: water spuit meters hoog de lucht inAan de Nieuwe Graanmarkt in het centrum van Brussel is een groot waterlek. Op beelden is te zien hoe het water metershoog de lucht in spuit. Het lek zou het gevolg zijn van werken. Voorlopig is er weinig hinder voor het verkeer.
19/03 12u30  Voorlopig geen verband tussen slachtoffers en dader Utrecht, justitie houdt "ernstig rekening met terroristisch motief"Vooralsnog is er geen enkele relatie tussen de hoofdverdachte voor de schietpartij in Utrecht en zijn slachtoffers. Dat meldt het Openbaar Ministerie. Het houdt dankzij de vondst van een briefje 'zeer ernstig' rekening met een terroristisch motief.
19/03 12u30  Oppositie reageert na nieuwe explosie aan Park Spoor Noord in Antwerpen: "Burgemeester verstopt zich"Lees meer >
19/03 11u30  "Ik kan Snoop de warme thuis geven die hij verdient"'Snoop kan niet ophouden met lachen nu hij een nieuw baasje heeft', concludeerde dierenwebsite The Dodo nadat een foto van Snoop de afgelopen week opnieuw viraal gegaan was en de hond weeral van de nodige wereldwijde aandacht mocht genieten. De eerste keer gebeurde nochtans in totaal andere omstandigheden. In de kerstperiode vorig jaar werd de hond immers zonder pardon achtergelaten naast een weg in Stoke-on-Trent, in het Engelse graafschap Staffordshire. Terwijl zijn baasje wegreed, bleef de verwarde hond tegen de auto opspringen. De beelden werden daarna door miljoenen wereldwijd bekeken.
19/03 11u30  Mediafiguur en ex-miss Tanja Dexters betrokken bij ongeval op E313Lees meer >
19/03 11u30  Opnieuw dreigen burgemeesters om snelwegparkings te sluiten door transmigrantenLees meer >
19/03 11u30  Nieuw-Zeelanders leveren spontaan hun semi-automatisch wapen inIn Nieuw-Zeeland hebben al enkele burgers spontaan hun vuurwapen bij de politie ingeleverd. Ze doen dat uit reactie tegen de schietpartijen afgelopen vrijdag in de stad Christchurch. Daarbij kwamen 50 mensen om het leven en raakten tientallen anderen gewond.
19/03 10u15  Niet meer verplicht stemmen, wel vanaf 16 jaar: Open VLD wil herziening Grondwet, zonder klassieke staatshervormingLees meer >
19/03 10u15  Wonen en vervoer blijven u zorgen baren: fors meer klachten, maar ook oplossingen, bij de Vlaamse overheidTijdens de regeerperiode van de voorbije 5 jaar kwamen er 309.275 klachten binnen bij de Vlaamse overheid, een stijging met maar liefst 28 procent in vergelijking met de vorige Vlaamse regering. Problemen met mobiliteit - en dan vooral openbaar vervoer - en alles wat te maken heeft met uw eigen huis baren u het meeste zorgen.
19/03 10u15  Enkel hoofdverdachte schietpartij Utrecht zit nog vast, onduidelijkheid over zijn motiefLees meer >
19/03 09u00  Premier Nieuw-Zeeland weigert dader van aanslag te kennen: "Ik zal zijn naam nooit meer uitspreken"Lees meer >
19/03 07u45  Nieuwe ontploffing in Antwerpen: geviseerde auto vat vuurIn Antwerpen heeft vannacht opnieuw een ontploffing plaatsgevonden. Rond 3.30 uur was er plots een luide knal te horen in de Biekorfstraat aan Park Spoor Noord. Door de ontploffing had een auto vuur gevat. Een viertal andere auto's en een gevel raakten licht beschadigd. De politie heeft de straat intussen afgesloten.
19/03 07u45  Wat weten we over hoofdverdachte Utrecht? Man "zat tot voor kort vast", buurtbewoners omschrijven hem als "verward"Lees meer >
19/03 06u30  Nieuwe ontploffing in Antwerpen: auto beschadigd, straat afgeslotenLees meer >
19/03 00u30  Proefproject ArcelorMittal Gent: "De toekomst is het hergebruik van broeikasgassen"Lees meer >
19/03 00u00  De afspraakHerbekijk hier 'De afspraak' van maandag 18 maart.
18/03 23u15  Getuige van schietincident: "De dader richtte zijn wapen op mij"Lees meer >
18/03 22u15  Herlees de liveblog: Verdachte van dodelijke schietpartij in Utrecht is opgepaktDe 37-jarige hoofdverdachte van de schietpartij in Utrecht is opgepakt. Dat is op het einde van een persconferentie door de politie en de burgemeester van Utrecht bekendgemaakt. Bij de schietpartij op een tram vanmorgen vielen drie doden en vijf gewonden. Het dreigingsniveau in Utrecht is opnieuw van 5 naar 4 gegaan. Herlees hier het relaas van de dag.
18/03 22u15  Een bewogen dag in Utrecht: bekijk hier een overzicht in beeldIn Utrecht is de verdachte van de schietpartij op een tram, waarbij drie doden vielen, opgepakt. Het einde van een bewogen dag. Bekijk hierboven een overzicht.
18/03 22u15  Ooggetuige schietpartij Utrecht zat in de bewuste tram: "Ik wist meteen dat het heel serieus was"'Toen ik dat zag, wist ik meteen dat het heel serieus was', zegt ooggetuige Daan Molenaar tegen VRT NWS over de schietpartij van vandaag in Utrecht. Molenaar zat vanochtend in de tram in de Utrechtse wijk Kanaleneiland, waar nietsvermoedende mensen onder vuur werden genomen. Drie mensen zijn om het leven gebracht, vijf mensen zijn gewond geraakt.
18/03 21u15  Geen derde stemming over Mays brexitakkoordJohn Bercow, de voorzitter van het Britse Lagerhuis, oordeelt dat eerste minister Theresa May haar brexitakkoord niet opnieuw mag voorleggen aan het parlement. Hij grijpt daarvoor terug naar een bepaling uit 1604.
18/03 21u15  Franse premier gaat betogingen gele hesjes aan banden leggenLees meer >
18/03 21u15  Politici leveren wereldwijd en ook in ons land munitie voor islamhaatLees meer >
18/03 21u15  Onze reporter Jens Franssen: "Eindelijk duidelijkheid over wat vanmorgen begon"In Utrecht is een einde gekomen aan de klopjacht op de verdachte van een schietpartij, waarbij drie doden zijn gevallen. Onze reporter Jens Franssen is in Utrecht. Hij doet het relaas van een bewogen dag.
18/03 20u00  Premier Rutte: "Veel vragen en geruchten, maar motieven achter aanslag nog onduidelijk"Nu de dader van de schietpartij in Utrecht is aangehouden spreken de Nederlandse premier Mark Rutte en minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus hun waardering uit voor het werk van hulpverleners, politie, justitie en defensie. Beiden erkennen dat er nog veel vragen zijn en dat er ook veel geruchten zijn. Grapperhaus roept op om zich aan de feiten te houden.
18/03 20u00  LIVEBLOG: Verdachte van dodelijke schietpartij in Utrecht is opgepaktDe 37-jarige hoofdverdachte van de schietpartij in Utrecht is opgepakt. Dat is op het einde van een persconferentie door de politie en de burgemeester van Utrecht bekendgemaakt. Bij de schietpartij op een tram vanmorgen vielen drie doden en vijf gewonden. Het dreigingsniveau in Utrecht is opnieuw van 5 naar 4 gegaan.
18/03 20u00  Ooggetuige schietpartij Utrecht zat in de bewuste tram: "Ik wist meteen dat het heel ernstig was"'Toen ik dat zag, wist ik meteen dat het heel serieus was', zegt ooggetuige Daan Molenaar tegen VRT NWS over de schietpartij van vandaag in Utrecht. Molenaar zat vanochtend in de tram in de Utrechtse wijk Kanaleneiland, waar nietsvermoedende mensen onder vuur werden genomen. Drie mensen zijn om het leven gebracht, vijf mensen zijn gewond geraakt.
18/03 18u45  Hoe fel zal de onderwijsstaking van woensdag zich laten voelen?Woensdag leggen heel wat leerkrachten het werk neer, uit protest tegen de stijgende werkdruk en om meer investeringen te eisen. Welke impact wordt er verwacht van die staking? En wat als de school van uw kinderen dicht is?
18/03 18u45  Verdachte schietpartij Utrecht is opgepakt, nog onduidelijkheid over zijn motiefDe hoofdverdachte van de schietpartij in een tram in Utrecht is opgepakt. Dat heeft de politie van Utrecht zonet gezegd op een persconferentie. Het gaat om een 37-jarige man van Turkse afkomst. Over zijn motief bestaat nog onduidelijkheid. De Nederlandse terreurexpert Beatrice de Graaf vermoedt 'een mix van motieven, ook een jihadistisch', maar ook een relationeel motief wordt niet uitgesloten.
18/03 18u45  LIVEBLOG: Verdachte schietpartij Utrecht opgepaktDe verdachte van de schietpartij in Utrecht is opgepakt. Dat is op het einde van een persconferentie door de politie en de burgemeester van Utrecht bekendgemaakt. Bij de schietpartij vanmorgen vielen drie doden en vijf gewonden.
18/03 17u30  Franse steden maken de rekening na maanden van protest van de gele hesjesVier maanden voeren 'les gilets jaunes' al acties in Frankrijk en hun manifestaties kosten de steden miljoenen euro's aan geleden schade. Ook de handelaren en winkeliers in de binnensteden klagen over groot inkomstenverlies.
18/03 17u30  Ploegmaat overleden wielrenner Stef Loos getuigt: "Ik begrijp niet hoe het ongeval kon gebeuren"De jonge wielrenner Stef Loos (19) uit Dessel is vannacht overleden in het ziekenhuis in Doornik. Hij werd gisteren tijdens een wielerwedstrijd aangereden door een bestelwagen. Zijn ploegmaat Jonas Bresseleers zag het ongeval gebeuren. Zelf heeft Jonas enkel een paar schaafwonden. Hij reageert verslagen en begrijpt niet hoe het ongeval is kunnen gebeuren.
18/03 17u30  Johan de Boose enige Vlaming op shortlist Libris Literatuur Prijs'Het vloekhout' van de Vlaamse schrijver Johan de Boose zit bij de laatste zes voor de Libris Literatuur Prijs. De andere vijf romans zijn van Nederlanders. Op 6 mei kennen we de winnaar.
18/03 17u30  Verdachte schietpartij Utrecht is 37-jarige man van Turkse afkomst, nog onduidelijkheid over zijn motiefDe politie van Utrecht heeft het signalement vrijgegeven van de verdachte van de schietpartij in een tram. Het gaat om een 37-jarige man van Turkse afkomst. De verdachte is voortvluchtig. Over zijn motief bestaat nog onduidelijkheid. De Nederlandse terreurexpert Beatrice de Graaf vermoedt 'een mix van motieven, ook een jihadistisch'.
18/03 17u30  LIVEBLOG: 3 doden en 5 gewonden bij schietpartij Utrecht, opsporingsbericht van verdachte verspreidLees meer >
18/03 16u30  Premier Rutte: "Land opgeschrikt door aanslag. Daad met terroristisch motief niet uitgesloten"Lees meer >
18/03 16u30  Het brexitakkoord van Theresa May leeft nog (een beetje)Vorige week verwierp het Lagerhuis voor een tweede keer het brexitakkoord dat Theresa May gesloten heeft met de Europese Unie. Toch wil Theresa May van de week nog eens een poging doen om haar akkoord goedgekeurd te krijgen. Moeten we dat ernstig nemen? En zo ja, wanneer wil ze dat dan doen?
18/03 16u30  LIVEBLOG: 3 doden en 9 gewonden bij schietpartij Utrecht, opsporingsbericht van verdachte verspreidLees meer >
18/03 15u15  Waarom het niet uitmaakt hoe vaak Anuna De Wever het vliegtuig neemtHet verwijt van hypocrisie in het klimaatdebat is problematisch, want de huidige maatschappelijke problemen zijn zo allesomvattend dat het onmogelijk is geworden om van de gemiddelde burger te verwachten dat die volledig de nieuwe spelregels volgt voor ze ook op een of andere manier afgedwongen worden. Duurzame keuzes worden onvoldoende gestimuleerd en vervuilende opties amper ontmoedigd, soms zelfs aangemoedigd. Dit is waarover het debat zou moeten gaan, stelt student Willem De Cort.
18/03 15u15  Verdachte schietpartij Utrecht is 37-jarige man van Turkse afkomstDe politie van Utrecht heeft het signalement vrijgegeven van de verdachte van de schietpartij in een tram. Het gaat om een 37-jarige man van Turkse afkomst. De verdachte is voortvluchtig.
18/03 15u15  LIVEBLOG: "3 doden en 9 gewonden bij schietpartij Utrecht", zegt burgemeester, opsporingsbericht van verdachte verspreidLees meer >
18/03 14u00  De op een na krachtigste ontploffing van een meteoor in de laatste 30 jaar, en we merkten er niets vanIn december is een meteoor met tien keer de energie van de atoombom op Hiroshima ontploft in onze atmosfeer. Dat heeft de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA bekendgemaakt. Het is de krachtigste explosie van een meteoor sinds die boven de Russische stad Tsjeljabinsk in 2013. Toch ging deze ontploffing bijna onopgemerkt voorbij. Hoe kon dat gebeuren?
18/03 14u00  Dit is wat we nu weten over de schietpartij in een tram in UtrechtLees meer >
18/03 14u00  LIVEBLOG: Hoogste dreigingsniveau in Utrecht na schietpartij met meerdere gewonden, mogelijk terroristisch motiefLees meer >
18/03 12u45  Waalse regering verliest meerderheid door Lijsten DestexheLees meer >
18/03 12u45  Shit, ik ben geghostLees meer >
18/03 12u45  Dit is wat we nu weten over de schietpartij in tram in UtrechtLees meer >
18/03 12u45  LIVEBLOG: Hoogste dreigingsniveau in Utrecht na schietpartij met meerdere gewonden, terroristisch motief "niet uitgesloten"Lees meer >
18/03 11u30  Lange file op A12 door nieuwe conflictvrije verkeerslichtenregeling in AartselaarOp de A12 tussen Antwerpen en Brussel staat vanochtend ter hoogte van Aartselaar in beide richtingen een veel langere file dan gewoonlijk door een nieuwe conflictvrije verkeerslichtenregeling, die dit weekend in gebruik is genomen. Dat zegt het Vlaams Verkeerscentrum. De wachttijden lopen er op tot een uur. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) bevestigt de oorzaak en stelt dat er niet meteen een pasklare oplossing voorhanden is.
18/03 11u30  Hoe fake ook, trailer van nieuwe "The fresh prince of Bel-Air" doet velen dromen van meerAlfonso Ribeiro, die de rol van Carlton speelde in 'The fresh prince of Bel-Air', liet in oktober vorig jaar nog weten dat een reboot van de in de jaren 90 erg populaire tv-serie 'erg onwaarschijnlijk' is. Dat vooral omdat James Avery, die de rol speelde van gezinshoofd 'uncle Phill' in 2013 overleed en dat een reboot zonder hem 'geen enkele betekenis heeft'. Maar wat met een remake, met dus andere acteurs, die de serie een update naar 2019 zou geven? Een poging om geldschieters en filmbonzen voor dat idee warm te maken kon alvast op veel enthousiasme rekenen op sociale media.
18/03 11u30  Walvis spoelt aan met 40 kg plastic in zijn maagOp de Filipijnen is een jonge walvis gestorven met 40 kilogram plastic in zijn maag. Onderzoekers vonden het dier afgelopen weekend, na een autopsie bleken er tientallen grote en kleine plastic zakken in zijn lichaam te zitten. 'Dit is het meeste plastic dat we ooit in een walvis hebben teruggevonden. Het is walgelijk', zeggen de onderzoekers.
18/03 11u30  Gewonden bij schietpartij in UtrechtBij een schietinicident in Utrecht zijn meerdere gewonden gevallen, melden verschillende Nederlandse media. Er is nog veel onduidelijkheid over het incident, maar volgens het Algemeen Dagblad zou iemand het vuur hebben geopend in een tram. Er is een grote politiemacht op de been.
18/03 10u15  De zevende dagLees meer >
18/03 10u15  VRT NWS Ochtendupdate: Nieuw-Zeeland verstrengt wapenwetgeving, Kasteelmoord-proces opnieuw van start en explosie in AntwerpenLees meer >
18/03 10u15  Australische senator na ei-incident: "Als iemand je slaat, sla je terug"Lees meer >
18/03 10u15  N-VA wijst naar Open VLD in asbestdossier: "Houden asbestbedrijven hand boven het hoofd"N-VA beschuldigt Open VLD ervan bouwbedrijven als Eternit - waar begin maart opnieuw asbest werd gevonden - een hand boven het hoofd te houden. Een wetsvoorstel van N-VA-Kamerlid Valerie Van Peel over asbest raakte vorige week niet gestemd. Volgens N-VA kwam dat omdat Open VLD samen met MR en CD&V met opzet wegbleef, waardoor er onvoldoende parlementsleden waren om de stemming te laten doorgaan.
18/03 10u15  IN KAART: Explosies in AntwerpenAntwerpen wordt al een jaar lang getroffen door een reeks explosies. Het begon vorig jaar, op 16 maart met twee ontploffingen van handgranaten in Deurne. De voorlopig laatste in de lange reeks explosies vond afgelopen nacht plaats, in de De Pretstraat. Vele ontploffingen worden gelinkt aan afrekeningen in het drugsmilieu. We hebben de explosies, autobranden en andere incidenten hieronder in beeld gebracht, op een interactieve kaart.
18/03 09u15  1.500 nieuwkomers in Vlaanderen moeten maanden wachten op cursus inburgeringLees meer >
18/03 09u15  George Clooney opnieuw in de bres voor Meghan Markle: "Ze doet toch niets anders dan haar eigen leven leiden?"Lees meer >
18/03 09u15  3 jaar na de aanslagen: kersvers procureur wil nieuw veiligheidsplan voor ZaventemLees meer >
18/03 09u15  Huishoudhulpen klagen over aftands poetsmateriaal, wat moet u in huis halen?Lees meer >
18/03 09u15  Jonge wielrenner overleden na aanrijding tijdens wedstrijd in DoornikStef Loos (19), een van de drie jonge wielrenners die gisteren gewond raakte na een ongeval met een bestelwagen tijdens een wedstrijd, is overleden. De renners zouden in de verkeerde richting gestuurd zijn en op een niet-beveiligd kruispunt terechtgekomen zijn. Jef Robert, voorzitter van wielerploeg Acrog-Pauwelssauzen - Balen BC, reageert aangeslagen.
18/03 09u15  "Gele hesjes" en Act for Climate Justice blokkeren BNP Paribas Fortis en TotalSinds vannacht is een grote protestactie aan de gang van de 'gele hesjes', die verbroederd hebben met Act for Climate Justice. Ze blokkeren er onder meer een kantoor van BNP Paribas Fortis, vlak bij het Noordstation. Werknemers van de bank kunnen niet binnen.
18/03 08u00  Opnieuw explosief ontploft in Antwerpen, DOVO brengt tweede explosief gecontroleerd tot ontploffingIn Antwerpen is vannacht opnieuw een explosief ontploft. Dat gebeurde in de Pretstraat, in dezelfde buurt waar 2 weken geleden al granaten ontploften. Er is nog een tweede explosief gevonden, dat ontmijningsdienst DOVO zonet gecontroleerd tot ontploffing heeft gebracht. De straat is afgesloten.
18/03 06u45  Nederlandse vakbonden willen pensioen vanaf 66 en leggen daarom 66 minuten lang werk neerLees meer >
18/03 06u45  Gitarist Dick Dale, de man achter een van de beroemdste gitaarriffs ter wereld, overleden op 81-jarige leeftijdDick Dale, de Amerikaanse gitarist die geldt als een van de grondleggers van de surfrock, is zaterdagnacht overleden op 81-jarige leeftijd. Dick Dales meest bekende nummer is 'Misirlou' uit 1962, dat in 1994 opnieuw populair werd dankzij de soundtrack van regisseur Quentin Tarantino's cultfilm 'Pulp fiction'. Het nummer bevat een van de beroemdste gitaarriffs ter wereld en is hieronder te beluisteren.
17/03 20u45  Meer blauw, meer opbrengst. Mogen blauwe schilderijen meer kosten?Lees meer >
17/03 20u45  Oud-minister Sabine Laruelle (MR) keert terug naar de politiekLees meer >
17/03 19u30  Opvallend meer jongeren aanwezig op Vlaams ZangfeestLees meer >
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

25x De afspraak op vrijdag23/03 00u00 - VRT NWS: Herbekijk hier 'De afspraak op vrijdag' van 22 maart.
22x De zussen van de koning: Victoire, de hertogin die in allerijl de Britse monarchie kwam redden23/03 00u00 - VRT NWS: Deze krokusvakantie zet VRT NWS de zussen van de eerste 3 koningen der Belgen in de schijnwerper. Het waren vaak vrouwen in de schaduw, maar toch hebben ze meer dan eens hun stempel op de geschiedenis gedrukt. Vandaag ligt de focus op Victoire, de oudere zus van Leopold I.
12x NASA verspreidt foto's van grote meteoor23/03 07u30 - VRT NWS: Het Amerikaanse ruimtevaartbureau NASA heeft foto's verspreid van een grote meteoor die nog niemand had gezien en op 18 december boven de Beringzee verscheen. De beelden werden genomen door een satelliet.
11x Speciaal aanklager Robert Mueller heeft onderzoek naar Russische inmenging in verkiezing Trump afgerond22/03 23u30 - VRT NWS: De Amerikaanse speciaal aanklager Robert Mueller heeft het verslag van zijn onderzoek naar Russische inmenging in de presidentsverkiezingen in 2016 aan het Amerikaanse ministerie van Justitie overgemaakt. De minister van Justitie William Barr moet nu beslissen welke informatie uit het verslag gedeeld kan worden met het Congres. Er zijn geen details over het verslag bekend.
10x Vlaming op de vlucht voor brexit: "Ga terug naar je land, riep iemand op de metro. Toen dacht ik: het is genoeg"22/03 20u00 - VRT NWS: De Vlaming Jan Van Geet woont en werkt al 20 jaar in Londen, samen met zijn Nederlandse vrouw. Maar onlangs maakten ze de moeilijke beslissing om te vertrekken. En dat heeft alles met de nakende brexit te maken, zo vertellen ze aan VRT NWS.
10x Hoe Palermo het hart van Rudi Vranckx stal? en daarna zijn spullen. Daarover gaat het deze maand in Vranckx & Byloo23/03 07u30 - VRT NWS: Lees meer >
9x Stan slaat moeder in "Thuis" - Experts over oudergeweld: "Moederliefde overstijgt je slachtofferschap"22/03 21u15 - VRT NWS: Lees meer >
9x Aantal mistdagen keldert door steeds schonere lucht22/03 21u15 - VRT NWS: Vlaanderen en de meeste Europese landen tellen steeds minder mistdagen. Dat komt omdat de lucht de voorbije decennia steeds schoner is geworden. Weerman Frank Deboosere doet het verhaal in 'De wereld vandaag'.
9x Betogingen van gele hesjes in verschillende Franse steden verboden na zware beschadigingen vorige week22/03 22u15 - VRT NWS: Lees meer >
9x De circulaire economie, wat is dat eigenlijk? En kan het de planeet redden?23/03 07u30 - VRT NWS: Matrassen die bestaan uit herbruikbare onderdelen of boeren die onderling afvalwater en warmte uitwisselen: bijna 9 op de 10 Vlaamse bedrijven hebben al hun eerste stapjes gezet in de richting van een duurzamere, 'circulaire' economie. Dat toont nieuw onderzoek van de SERV aan, het overlegorgaan van de sociale partners. Maar hoe werkt zo'n economie precies? En zijn die duurzame beloftes echt zo groot?

Statistieken

Artikels:
31739
Gelezen:
38346
Aantal lezers nu:
59


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven