donderdag 19 september 2019, week 38


U bent nu hier: Meer nieuws van VRT NWS: Economie

Laatste updatecontrole: vandaag om 13u00
 

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
19/09 10u30  Meer dan 1 op de 5 Belgen doet aan telewerken: wat zijn de voor- en nadelen van een dagje thuiswerken? Lees meer >
19/09 06u00  Meer dan 1 op de 5 Belgen doet aan telewerken: wat zijn de voor- en nadelen van een dagje thuis werken? Lees meer >11 
19/09 00u00  Amerikaanse centrale bank geeft Wall Street een zetje met renteverlaging De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag dicht bij huis gebleven. Na het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank bleven de graadmeters in de min. Pas toen Fed-baas Jerome Powell te kennen gaf dat de centrale bank zijn balans gaat vergroten, werden de verliezen weggepoetst.15 
18/09 15u15  Waarom kost geneesmiddel voor baby Pia zoveel? En wat is eraan te doen? 6 vragen en antwoorden Een medicijn van 1,9 miljoen euro: de ouders van de negen maanden oude baby Pia, die lijdt aan spinale musculaire atrofie (SMA), kunnen dat bedrag nu dankzij een grootschalige sms-actie op tafel leggen. Maar het blijft een waanzinnige som geld. Hoe kom je als producent tot die prijs? En wat kan de overheid daartegen doen?
18/09 14u00  Waarom u beter vandaag nog even kunt gaan tanken Lees meer >
18/09 12u00  Waarom u vandaag beter nog even gaat tanken Lees meer >
18/09 10u45  Een extra spoortunnel onder Brussel, hoe zinnig is dat? "Op lange termijn wordt het onvermijdelijk" Moet er een extra spoortunnel komen onder Brussel, om de huidige noord-zuidverbinding te ontlasten? Volgens een strategisch plan van Infrabel is dat maar een van de vele opties voor de toekomst van het spoor. Maar mobiliteitsexpert Pieter Van Steenwegen vindt het helemaal niet zo'n van de pot gerukt idee: 'Het kan deel zijn van de oplossing.'
18/09 09u45  Britten hamsteren massaal voor feestdagen door brexit: "Er zal geen champagnecrisis zijn met kerst" Britse importeurs en drankhandelaren hamsteren op grote schaal bier, wijn, champagne en andere dranken voor de feestdagen. Ze vrezen dat de brexit die - normaal - voor 31 oktober gepland staat het na die tijd lastig maakt om drank in te voeren uit de Europese Unie, zo meldt de Britse krant The Guardian.
18/09 08u45  Waarom u misschien vandaag beter nog even gaat tanken Lees meer >
17/09 15u00  Hoe werkt de marketingstrategie achter de omstreden elektronische sigaret Juul? Lees meer >
17/09 15u00  Kaap van 100.000 hybride auto?s overschreden Lees meer >
17/09 11u30  Heel wat architecten of boekhouders vergeten hun "informatieplicht", minister Beke wil hen eraan herinneren Als je bijvoorbeeld naar een architect stapt, moet die je eerst en vooral laten weten hoeveel je hem zal moeten betalen, voordat hij jou advies geeft. Wist je dat? Wel, de meeste architecten weten dat zelf niet. Dat blijkt uit een onderzoek dat minister van Economie Wouter Beke (CD&V) liet uitvoeren. En dat geldt niet alleen voor architecten, maar voor alle vrij beroepen. Beke wil er hen nog eens aan herinneren, zo maakt hij bekend in het Radio 2-programma 'De inspecteur' .
16/09 10u15  De olieprijzen stijgen: gaat u dat voelen aan de pomp en in uw portemonnee? Lees meer >
16/09 06u30  Vorig jaar 226.524 koelkasten en diepvriezers "vermist": Recupel start nieuwe campagne Vorig jaar kochten de Belgen 686.459 nieuwe koelkasten of ijskasten en dus werden er (ongeveer) evenveel afgedankt. De meeste van die oude toestellen komen bij Recupel terecht, dat verantwoordelijk is voor de recyclage ervan. Maar 30 procent van de afgedankte koel- en ijskasten verdwijnt spoorloos. Recupel start nu een sensibiliseringscampagne.
14/09 15u00  Dominique Leroy stapt dan toch vervroegd op als CEO van Proximus Dominique Leroy stapt al op 20 september op als CEO van Proximus. Dat heeft het telecombedrijf zonet bekendgemaakt. Vorige week had Leroy aangekondigd dat ze Proximus op 1 december zou inruilen voor het Nederlandse KPN. Dat had tot veel ongenoegen geleid bij het personeel van Proximus.
Laatste update: vandaag om 10u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
14/09 13u45  De marktHerbekijk hier 'De markt' van zaterdag 14 september.
14/09 13u45  Dominique Leroy stapt op 20 september op als CEO van ProximusDominique Leroy stapt al op 20 september op als CEO van Proximus. Dat heeft het telecombedrijf zonet bekendgemaakt. Vorige week had Leroy aangekondigd dat ze Proximus op 1 december zou inruilen voor het Nederlandse KPN. Dat had tot veel ongenoegen geleid bij het personel van Proximus.
14/09 11u15  Zo leren ze in China Belgische peren eten: met schil en alSinds de Russische boycot van 2014 worden nieuwe afzetmarkten gezocht voor het Belgische hard fruit. China is een van die nieuwe markten. Maar de Chinese consument moest het product wel nog leren kennen. Zo wist hij niet dat je de Belgische conferencepeer gerust ongeschild kunt opeten.
13/09 19u45  Dominique Leroy kan bij KPN in Nederland 3 miljoen euro verdienenDe verloning van Dominique Leroy bij het Nederlandse telecomconcern KPN kan dankzij allerlei bonussen fors oplopen tot boven 3 miljoen euro. Dat blijkt uit een oproep aan de aandeelhouders van KPN voor een buitengewone algemene vergadering.
13/09 12u15  Herstructurering tabaksreus British American Tobacco heeft geen gevolgen voor vestiging Groot-BijgaardenDe 110 werknemers van tabaksgigant British American Tobacco (BAT) in Groot-Bijgaarden kunnen opgelucht adem halen. Zij behouden hun baan. BAT is aan een wereldwijde herstructurering bezig. Eerder dit jaar werd wel beslist dat de BAT-vestiging in Sint-Jans-Molenbeek dichtgaat, 34 mensen verliezen daar hun baan.
13/09 11u15  Online shoppen met kredietkaart binnenkort enkel nog mogelijk met smartphone of kaartlezerVanaf 14 september is er een nieuwe betaalrichtlijn van kracht. En dat heeft enkele gevolgen voor jou, als consument.
12/09 17u30  ECB haalt zwaar geschut boven en verlaagt depositorente: wat betekent dat voor uw spaarboek en lening?De Europese Centrale Bank grijpt opnieuw in om de economie meer zuurstof te geven. Concreet zullen gewone banken extra strafrente betalen als ze geld bij de ECB plaatsen. Daardoor zal geld lenen heel goedkoop blijven maar zullen de interesten op het spaarboekje erg laag blijven.
12/09 16u30  Europese Centrale Bank haalt zwaar geschut boven en verlaagt depositorente naar -0,5 procent: wat betekent dat?De Europese Centrale Bank grijpt opnieuw in om de economie meer zuurstof te geven. Concreet zullen gewone banken extra strafrente betalen als ze geld bij de ECB plaatsen. Tegelijkertijd pompt de ECB ook extra geld in de economie.
12/09 15u15  Europese Centrale Bank haalt zwaar geschut boven en verlaagt depositorente naar -0,5 procentDe Europese Centrale Bank grijpt opnieuw in om de economie meer zuurstof te geven. Concreet zullen gewone banken extra strafrente betalen als ze geld bij de ECB plaatsen.
12/09 14u15  Europese Centrale Bank haalt zwaar geschut bovenDe Europese Centrale Bank grijpt opnieuw in om de economie meer zuurstof te geven.
12/09 11u00  Opnieuw spontane stakingsacties bij ProximusLees meer >
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

15x Amerikaanse centrale bank geeft Wall Street een zetje met renteverlaging19/09 00u00 - VRT NWS: Economie: De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag dicht bij huis gebleven. Na het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank bleven de graadmeters in de min. Pas toen Fed-baas Jerome Powell te kennen gaf dat de centrale bank zijn balans gaat vergroten, werden de verliezen weggepoetst.
11x Meer dan 1 op de 5 Belgen doet aan telewerken: wat zijn de voor- en nadelen van een dagje thuis werken?19/09 06u00 - VRT NWS: Economie: Lees meer >
6x Meer dan 1 op de 5 Belgen doet aan telewerken: wat zijn de voor- en nadelen van een dagje thuiswerken?19/09 10u30 - VRT NWS: Economie: Lees meer >
1x Zo leren ze in China Belgische peren eten: met schil en al14/09 11u15 - VRT NWS: Economie: Sinds de Russische boycot van 2014 worden nieuwe afzetmarkten gezocht voor het Belgische hard fruit. China is een van die nieuwe markten. Maar de Chinese consument moest het product wel nog leren kennen. Zo wist hij niet dat je de Belgische conferencepeer gerust ongeschild kunt opeten.
1x Waarom kost geneesmiddel voor baby Pia zoveel? En wat is eraan te doen? 6 vragen en antwoorden18/09 15u15 - VRT NWS: Economie: Een medicijn van 1,9 miljoen euro: de ouders van de negen maanden oude baby Pia, die lijdt aan spinale musculaire atrofie (SMA), kunnen dat bedrag nu dankzij een grootschalige sms-actie op tafel leggen. Maar het blijft een waanzinnige som geld. Hoe kom je als producent tot die prijs? En wat kan de overheid daartegen doen?
0x Opnieuw spontane stakingsacties bij Proximus12/09 11u00 - VRT NWS: Economie: Lees meer >
0x Europese Centrale Bank haalt zwaar geschut boven12/09 14u15 - VRT NWS: Economie: De Europese Centrale Bank grijpt opnieuw in om de economie meer zuurstof te geven.
0x Europese Centrale Bank haalt zwaar geschut boven en verlaagt depositorente naar -0,5 procent12/09 15u15 - VRT NWS: Economie: De Europese Centrale Bank grijpt opnieuw in om de economie meer zuurstof te geven. Concreet zullen gewone banken extra strafrente betalen als ze geld bij de ECB plaatsen.
0x Europese Centrale Bank haalt zwaar geschut boven en verlaagt depositorente naar -0,5 procent: wat betekent dat?12/09 16u30 - VRT NWS: Economie: De Europese Centrale Bank grijpt opnieuw in om de economie meer zuurstof te geven. Concreet zullen gewone banken extra strafrente betalen als ze geld bij de ECB plaatsen. Tegelijkertijd pompt de ECB ook extra geld in de economie.
0x ECB haalt zwaar geschut boven en verlaagt depositorente: wat betekent dat voor uw spaarboek en lening?12/09 17u30 - VRT NWS: Economie: De Europese Centrale Bank grijpt opnieuw in om de economie meer zuurstof te geven. Concreet zullen gewone banken extra strafrente betalen als ze geld bij de ECB plaatsen. Daardoor zal geld lenen heel goedkoop blijven maar zullen de interesten op het spaarboekje erg laag blijven.

Statistieken

Artikels:
31785
Gelezen:
21540
Aantal lezers nu:
71


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven