woensdag 19 december 2018, week 51


U bent nu hier: Meer nieuws van VRT NWS: Economie

Laatste updatecontrole: vandaag om 9u15
 

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
18/12 17u15  Miljoenen pakjes onderweg naar de kerstboom, maar wat is de keerzijde van de medaille? Hebt u de afgelopen weken ook een of meerdere pakjes thuis laten leveren? U bent niet alleen: sinds begin november heeft bol.com 5,5 miljoen pakjes geleverd in Vlaanderen. De Nederlandse webwinkel levert in Vlaanderen 100.000 pakjes per dag: dat zijn er maar liefst 60 procent meer dan vorig jaar. Maar al die pakjes - die meestal de dag na de bestelling geleverd worden - leiden ook onvermijdelijk tot extra verkeer. Is het wel nodig dat we 24 uur later al dat pakje in handen hebben? En hoe proberen kleinere webshops bij dit groot geweld toch een stukje marktaandeel naar zich toe te trekken?
18/12 06u15  CO2 nieuwe wagens: Europese onderhandelaars forceren doorbraak over lagere uitstoot Onderhandelaars van het Europees Parlement en de lidstaten hebben een akkoord bereikt over de aanscherping van de uitstootnormen voor nieuwe auto's. Dat heeft Europees commissaris voor Energie en Klimaatactie Miguel Arias Canete aangekondigd.
18/12 01u30  CO2-uitstoot nieuwe wagens: Europese onderhandelaars forceren doorbraak Onderhandelaars van het Europees Parlement en de lidstaten hebben maandagavond een akkoord bereikt over de aanscherping van de uitstootnormen voor nieuwe auto's. Dat heeft eurocommissaris voor Energie en Klimaatactie Miguel Arias Canete aangekondigd.
17/12 16u15  Energiefactuur stijgt volgend jaar wat minder door lagere distributienettarieven Onze energiefacturen kunnen volgend jaar iets minder duur worden. De distributienettarieven voor gas en elektriciteit worden namelijk verlaagd en dat zal een slok op een borrel schelen. Gezinnen zullen gemiddeld 46 euro minder moeten betalen voor het gebruik van het stroomnet en 25 euro minder voor het gebruik van het aardgasnet. Dat heeft de Vlaamse energieregulator VREG berekend.
17/12 14u00  Energie wordt volgend jaar minder duur door lagere distributienettarieven Onze energiefacturen kunnen volgend jaar iets minder duur worden. De distributienettarieven voor gas en elektriciteit worden namelijk verlaagd en dat zal een slok op een borrel schelen. Gezinnen zullen gemiddeld 46 euro minder moeten betalen voor het gebruik van het stroomnet en 25 euro minder voor het gebruik van het aardgasnet. Dat heeft de Vlaamse energieregulator VREG berekend.
17/12 13u00  Nationale Bank: Belgische economie blijft komende jaren achterop hinken Lees meer >
17/12 13u00  Energie volgend jaar minder duur door lagere distributienettarieven Onze energiefacturen kunnen volgend jaar iets minder duur worden. De distributienettarieven voor gas en elektriciteit worden namelijk verlaagd en dat zal een slok op een borrel schelen. Gezinnen zullen gemiddeld 46 euro minder moeten betalen voor het gebruik van het stroomnet en 25 euro minder voor het gebruik van het aardgasnet. Dat heeft de Vlaamse energieregulator VREG berekend.
17/12 10u30  Staking bij Amazon in Duitsland stuurt mogelijk leveringen tijdens kerstperiode in de war Bij webwinkel Amazon in Duitsland hebben werknemers in twee vestigingen vannacht het werk neergelegd. De vakbond eist al jaren dat de lonen worden bepaald volgens de Duitse wet. Maar het Amerikaanse bedrijf ging daar tot nog toe niet op in. De vakbond roept nu op om de staking tot kerstavond te laten duren om zo de drukke eindejaarsperiode in de war te sturen.
15/12 13u00  Gemeentes erven straks schuldenberg van 2 miljard van OCMW's, een groot probleem? De Vlaamse OCMW's hebben samen bijna 2 miljard euro schulden. Op 1 januari zullen de gemeentebesturen die grote schuldenberg erven als de OCMW's samensmelten met de steden en gemeenten. 'Het lijkt een gigantisch bedrag, maar als je kijkt naar de schuldenberg van 6,5 miljard die de gemeentes nu al hebben, lijkt me dat aanvaardbaar', zegt Bert Gijsels van advieskantoor BDO in het VRT NWS-programma 'De markt'.
15/12 11u45  "Netwalks": een gezond medicijn voor ondernemers tegen dreigende burn-out Lees meer >
15/12 11u45  Al 33.000 goedkope eerste werknemers Lees meer >
15/12 08u30  "Waarom kunnen dienstencheques vervallen? Geld vervalt toch niet?" Lees meer >
15/12 07u15  ACV-topman Marc Leemans voert druk op over loonakkoord: "We geven onszelf twee weken" Lees meer >
14/12 21u30  "Waarom kunnen dienstencheques vervallen? Geld vervalt toch niet? Lees meer >
14/12 20u15  Herbeleef de liveblog over actiedag vakbonden: Betogers bekladden VBO-gebouw en hinder bij De Lijn De vakbonden hebben vandaag een nationale actiedag gehouden voor meer koopkracht, werkbare loopbanen en leefbare pensioenen. De actie was gericht tegen de regering en de werkgevers. De vakbonden deelden pamfletten uit, maar er werd ook gestaakt.
Laatste update: dinsdag 18 december 2018, 17u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
14/12 15u30  Liveblog actiedag vakbonden: betogers bekladden VBO-gebouw in Brussel, nog altijd hinder bij De LijnDe vakbonden houden vandaag een nationale actiedag voor meer koopkracht, werkbare loopbanen en leefbare pensioenen. De actie is gericht tegen de regering en de werkgevers. De vakbonden delen pamfletten uit, maar er wordt ook gestaakt. Hier vindt u overzicht van alle hinder.
14/12 14u15  Verslaggever Chris De Nijs ongerust over vakbondsacties: "Er hangt een gelehesjessfeer"Lees meer >
14/12 13u00  Liveblog actiedag vakbonden: betogers bekladden VBO-gebouw in Brussel, veel grote bedrijven liggen stilDe vakbonden houden vandaag een nationale actiedag voor meer koopkracht, werkbare loopbanen en leefbare pensioenen. De actie is gericht tegen de regering en de werkgevers. De vakbonden delen pamfletten uit, maar er wordt ook gestaakt. Hier vindt u overzicht van alle hinder.
14/12 11u45  Kernkabinet praat zaterdag met vakbonden en werkgevers: "Zo snel mogelijk rond de tafel gaan zitten"Het kernkabinet praat morgen om 9.30 uur met vakbonden en werkgevers, verenigd in de zogenoemde Groep van Tien, over de sociale en economische thema's van het moment. 'We willen hen aanmoedigen om zo snel mogelijk rond de tafel te gaan zitten', zegt minister van Werk en Economie Kris Peeters (CD&V). Als zij geen akkoord kunnen vinden, is hij bereid om de koopkracht te verhogen.
14/12 11u45  Liveblog actiedag vakbonden: betogers bij VBO in Brussel en hinder verspreid over het hele landDe vakbonden houden vandaag een nationale actiedag voor meer koopkracht, werkbare loopbanen en leefbare pensioenen. De actie is gericht tegen de regering en de werkgevers. De vakbonden delen pamfletten uit, maar er wordt ook gestaakt. Hier vindt u overzicht van alle hinder.
14/12 10u30  Kwaliteit van de arbeid moet centraal staan, niet zo vroeg mogelijk met pensioen kunnenLees meer >
14/12 09u15  Liveblog actiedag vakbonden: vooral stadsnetten bij De Lijn verstoord, ook Brussels Airlines waarschuwt reizigersDe vakbonden houden vandaag een nationale actiedag voor meer koopkracht, werkbare loopbanen en leefbare pensioenen. De actie is gericht tegen de regering en de werkgevers. De vakbonden delen pamfletten uit, maar er wordt ook gestaakt. Hier vindt u overzicht van alle hinder.
14/12 08u00  70 jaar Porsche in Autoworld: "Elke nieuwe telg bleef altijd zichtbaar van de Porsche-familie"In het Brusselse museum Autoworld kan de komende weken iedereen terecht die zijn droom van een mooie sportwagen nog even wil koesteren. Het Duitse sportwagenmerk Porsche houdt er een overzichtstentoonstelling met 60 unieke Porsche-modellen. En daar is een geode reden voor, want het is precies 70 jaar geleden dat de eerste Porsche gemaakt werd.
14/12 08u00  Actiedag: bussen en trams van De Lijn vooral in de grote steden verstoordLees meer >
14/12 07u00  Liveblog: De Lijn verwacht hinder in alle regio's, ook Brussels Airlines waarschuwt reizigersLees meer >
14/12 05u45  Hoe gaat u de "nationale actiedag" van de vakbonden vandaag voelen?Uit onvrede met het beleid van de regering rond pensioenen, zware beroepen en de koopkracht houden de vakbonden vandaag een 'nationale actiedag'. U houdt dus maar beter rekening met stakingen en andere acties. Hier zullen die zich vooral laten voelen.
13/12 17u15  De ECB draait de geldkraan dicht: wat betekent dat voor uw portemonnee?Lees meer >
13/12 15u00  Hoe gaat u de "nationale actiedag" van de vakbonden morgen voelen?Uit onvrede met het beleid van de regering rond pensioenen, zware beroepen en de koopkracht houden de vakbonden morgen een 'nationale actiedag'. U houdt dus maar beter rekening met stakingen en andere acties. Hier zullen die zich vooral laten voelen.
13/12 15u00  ECB bergt bazooka op: Europese Centrale Bank zal niet langer obligaties aankopenDe Europese Centrale Bank (ECB) zal na afloop van deze maand niet langer obligaties aankopen. Dat bevestigt het ECB-bestuur. De rentetarieven blijven ongewijzigd.
13/12 14u00  Hoe gaat u de 'nationale actiedag' van de vakbonden morgen voelen?Uit onvrede met het beleid van de regering rond pensioenen, zware beroepen en de koopkracht houden de vakbonden morgen een 'nationale actiedag'. U houdt dus maar beter rekening met stakingen en andere acties. Hier zullen die zich vooral laten voelen.
13/12 12u45  Signify schrapt 1 op de 4 banen bij lampenfabriek in TurnhoutLees meer >
13/12 09u45  Philips Turnhout schrapt 1 op de 4 banenBij lampenfabrikant Philips in Turnhout verdwijnen 158 jobs. Dat is vanochtend aangekondigd tijdens een bijzondere ondernemingsraad, dat bevestigt een afgevaardigde van de socialistische vakbond ABVV aan VRT NWS, die schrikt van het hoge aantal.
12/12 12u15  Koffiebranderijen zitten in de lift: "Net als bij wijn en whisky zoeken fijnproevers kwaliteit en variatie"Na een jarenlange neergang, zit het aantal bedrijven dat koffie (of thee) verwerkt weer in stijgende lijn. Dat blijkt uit cijfers van Statbel. 'Koffie is vandaag een hot item', zegt Wim Claes van het Koninklijk Verbond van Koffiebranders.
12/12 11u00  Notarisaktes uit hypotheekregister voortaan online beschikbaarLees meer >
12/12 09u00  Dienstencheques krijgen langere geldigheidstermijn: een jaar in plaats van 8 maandenDienstencheques zullen binnenkort een jaar geldig zijn in plaats van acht maanden. Dat heeft Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) aangekondigd in het Radio 2-programma ?De inspecteur?.
12/12 00u00  De marktHerbekijk hier 'De markt' van zaterdag 8 december.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

1x ECB bergt bazooka op: Europese Centrale Bank zal niet langer obligaties aankopen13/12 15u00 - VRT NWS: Economie: De Europese Centrale Bank (ECB) zal na afloop van deze maand niet langer obligaties aankopen. Dat bevestigt het ECB-bestuur. De rentetarieven blijven ongewijzigd.
1x Actiedag: bussen en trams van De Lijn vooral in de grote steden verstoord14/12 08u00 - VRT NWS: Economie: Lees meer >
1x Verslaggever Chris De Nijs ongerust over vakbondsacties: "Er hangt een gelehesjessfeer"14/12 14u15 - VRT NWS: Economie: Lees meer >
1x "Netwalks": een gezond medicijn voor ondernemers tegen dreigende burn-out15/12 11u45 - VRT NWS: Economie: Lees meer >
0x De markt12/12 00u00 - VRT NWS: Economie: Herbekijk hier 'De markt' van zaterdag 8 december.
0x Dienstencheques krijgen langere geldigheidstermijn: een jaar in plaats van 8 maanden12/12 09u00 - VRT NWS: Economie: Dienstencheques zullen binnenkort een jaar geldig zijn in plaats van acht maanden. Dat heeft Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) aangekondigd in het Radio 2-programma ?De inspecteur?.
0x Notarisaktes uit hypotheekregister voortaan online beschikbaar12/12 11u00 - VRT NWS: Economie: Lees meer >
0x Koffiebranderijen zitten in de lift: "Net als bij wijn en whisky zoeken fijnproevers kwaliteit en variatie"12/12 12u15 - VRT NWS: Economie: Na een jarenlange neergang, zit het aantal bedrijven dat koffie (of thee) verwerkt weer in stijgende lijn. Dat blijkt uit cijfers van Statbel. 'Koffie is vandaag een hot item', zegt Wim Claes van het Koninklijk Verbond van Koffiebranders.
0x Philips Turnhout schrapt 1 op de 4 banen13/12 09u45 - VRT NWS: Economie: Bij lampenfabrikant Philips in Turnhout verdwijnen 158 jobs. Dat is vanochtend aangekondigd tijdens een bijzondere ondernemingsraad, dat bevestigt een afgevaardigde van de socialistische vakbond ABVV aan VRT NWS, die schrikt van het hoge aantal.
0x Signify schrapt 1 op de 4 banen bij lampenfabriek in Turnhout13/12 12u45 - VRT NWS: Economie: Lees meer >

Statistieken

Artikels:
33541
Gelezen:
11911
Aantal lezers nu:
61


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven