zaterdag 23 februari 2019, week 08


U bent nu hier: Meer nieuws van VRT NWS: Economie

Laatste updatecontrole: vandaag om 0u15
 

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
22/02 21u00  Maxi Toys neemt Bart Smit over Het Belgische speelgoedwinkelmerk Maxi Toys neemt de speelgoedketen Bart Smit over. Het gaat om 39 Belgische winkels die onderdeel waren van het failliete Nederlandse Intertoys en die allemaal gerebrand zullen worden naar Maxi Toys. Hoeveel geld er met de deal is gemoeid, is niet naar buiten gebracht.
22/02 18u30  Lonen mogen stijgen met 1,1 procent in plaats van 0,8 procent Lees meer >
22/02 16u15  Belfius voortaan voorzichtiger met toekennen van woonkredieten Bankverzekeraar Belfius zegt dat het minder risico's wil nemen bij het toekennen van woonkredieten en dus niet langer meegaat in de scherpe concurrentiestrijd voor de beste tarieven. Dat heeft de bank aangekondigd bij de voorstelling van de jaarresultaten. Vorige week waarschuwde de Nationale Bank nog dat banken te vlot woonkredieten geven.
22/02 11u30  Btw op digitale kranten wordt afgeschaft, tarief op e-books verlaagd Lees meer >
22/02 10u30  De Lijn zoekt bijna 500 extra chauffeurs (maar vindt die amper) Lees meer >
21/02 14u30  103 Belgische jobs bedreigd bij Fedrus International Bij de leverancier van dak- en gevelmateriaal Fedrus zijn 253 jobs bedreigd, waarvan 103 in ons land. Het bedrijf centraliseert zijn productie- en logistieke activiteiten in andere landen.
21/02 13u30  Flats worden meest voorkomende woningtype in Vlaanderen Appartementen worden vanaf 2022 het meest voorkomende woningtype in Vlaanderen. Dat voorspelt de Vlaamse Confederatie Bouw op basis van de huidige bouwtendenzen. Er is meer vraag naar appartementen omdat er steeds meer alleenstaanden zijn en koppels zonder kinderen.
21/02 09u45  Vlaamse nieuwbouw nu al extreem energiezuinig. Maar bestaande huizen moeten nog een stevig tandje bijsteken Wie in Vlaanderen een nieuw huis bouwt, klopt meestal makkelijk alle strenge normen rond energiezuinigheid. Dat blijkt uit nieuwe cijfers die Vlaams minister van Energie Lydia Peeters (Open VLD) vandaag voorstelt op bouwbeurs Batibouw. Maar heel wat schrijnender zijn de energieprestaties van bestaande huizen in ons land. Massaal renoveren dan maar? Of gewoon slopen?
21/02 08u30  Fox News-interview met historicus die in Davos uithaalde naar de rijken ontspoort volledig: "Je bent een idioot!" Eerst viraal gaan met je kritische betoog op het Wereld Economisch Forum in Davos en nu uitgescholden worden door Fox News-presentator Tucker Carlson: de Nederlandse historicus Rutger Bregman blijft voor ophef zorgen. Hij heeft nu zelf een niet-uitgezonden interview vrijgegeven waarin Carlson helemaal over de rooie gaat: 'Why don't you go fuck yourself!'
21/02 06u30  Personeel van Atos legt het werk neer Het personeel van de Atos-groep legt vandaag het werk neer uit protest tegen de geplande outsourcing van 53 werknemers van Unify in Beersel. De personeelsleden van Atos, Worldline en Unify voeren actie aan de hoofdzetel in Zaventem.
21/02 05u15  60 jaar Batibouw in beeld: zo werd het de grootste bouwbeurs van ons land Feest op Batibouw, want vandaag opent een jubileumeditie de deuren. Speciaal voor deze 60e verjaardag duiken we in ons archief om de beelden van toen nog eens te tonen. De locatie mag dan wel veranderd zijn, de baksteen in de maag van de Belgen blijft generatie na generatie aanwezig.
21/02 00u00  De markt Herbekijk hier 'De markt' van zaterdag 16 februari.
20/02 22u15  Geen vluchten meer tussen Brussel en Amsterdam? Goed voor het klimaat, minder voor het reiscomfort De Nederlandse partij GroenLinks wil dat lijnvluchten tussen de luchthavens van Amsterdam en Brussel worden afgeschaft. De partij zal een voorstel doen in het Nederlandse parlement. GroenLinks beargumenteert dat je perfect de trein kunt nemen tussen de luchthaven Schiphol en Brussels Airport. Luchtvaartjournalist Luc De Wilde geeft de partij gelijk als het over het klimaat gaat, maar hij wijst wel op de ongemakken voor de passagiers.
20/02 21u00  Geen vluchten meer tussen Brussel en Amsterdam ? Goed voor het klimaat, minder voor het reiscomfort De Nederlandse partij GroenLinks wil dat lijnvluchten tussen de luchthavens van Amsterdam en Brussel worden afgeschaft. De partij zal een voorstel doen in het Nederlandse parlement. GroenLinks beargumenteert dat je perfect de trein kunt nemen tussen de luchthaven Schiphol en Brussels Airport. Luchtvaartspecialist Luc De Wilde geeft de partij gelijk als het over het klimaat gaat, maar hij wijst wel op de ongemakken voor de passagiers.
20/02 07u45  Bedrag aan achterstallige alimentatie is opgelopen tot 432 miljoen euro Lees meer >
Laatste update: vrijdag 22 februari 2019, 21u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
19/02 20u00  Huizen in Brussel nog nooit zo duurDe prijs van huizen in het Brussels gewest heeft een recordpeil bereikt. Vorig jaar kostte een huis in Brussel voor het eerst gemiddeld 452.721 euro, dat is 79,9 procent meer dan het gemiddelde in ons land. Dat blijkt uit cijfers van de notarissen. Ook de prijs van appartementen in onze hoofdstad is gestegen.
19/02 15u30  Goed nieuws voor Belgische perenkwekers: deel van septemberoogst mag naar MexicoLees meer >
19/02 13u30  In Optimel-vanillevla blijkt helemaal geen vanille te zittenOmdat vanillevla van het merk Optimel helemaal geen vanille blijkt te bevatten, moet producent FrieslandCampina nu de naam van de vla veranderen of toch vanille toevoegen aan de pudding. Dat heeft de Nederlandse Reclame Code Commissie geoordeeld na een klacht van voedselwaakhond Foodwatch.
19/02 11u15  In Optimel vanillevla blijkt helemaal geen vanille te zittenOmdat vanillevla van het merk Optimel helemaal geen vanille blijkt te bevatten, moet producent FrieslandCampina nu de naam van de vla veranderen of toch vanille toevoegen aan de pudding. Dat heeft de Nederlandse Reclame Code Commissie geoordeeld na een klacht van voedselwaakhond Foodwatch.
18/02 15u15  Busbedrijf Van Hool geplaagd door alternerende stakingen: "Elke dag staken maakt loonverlies te groot"Lees meer >
16/02 11u30  Antwerpse Haven bereidt Britse bedrijven met roadshow voor op brexitAnderhalve maand voor de brexit, de uitstap van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie, heeft de Haven van Antwerpen een promotietour georganiseerd in Londen. Antwerpen wil de Britse bedrijven duidelijk maken wat de haven voor hen kan betekenen, als de wachttijden door brexit zullen toenemen. Bekijk hieronder de reportage uit 'De Markt'.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

0x Antwerpse Haven bereidt Britse bedrijven met roadshow voor op brexit16/02 11u30 - VRT NWS: Economie: Anderhalve maand voor de brexit, de uitstap van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie, heeft de Haven van Antwerpen een promotietour georganiseerd in Londen. Antwerpen wil de Britse bedrijven duidelijk maken wat de haven voor hen kan betekenen, als de wachttijden door brexit zullen toenemen. Bekijk hieronder de reportage uit 'De Markt'.
0x Busbedrijf Van Hool geplaagd door alternerende stakingen: "Elke dag staken maakt loonverlies te groot"18/02 15u15 - VRT NWS: Economie: Lees meer >
0x In Optimel vanillevla blijkt helemaal geen vanille te zitten19/02 11u15 - VRT NWS: Economie: Omdat vanillevla van het merk Optimel helemaal geen vanille blijkt te bevatten, moet producent FrieslandCampina nu de naam van de vla veranderen of toch vanille toevoegen aan de pudding. Dat heeft de Nederlandse Reclame Code Commissie geoordeeld na een klacht van voedselwaakhond Foodwatch.
0x In Optimel-vanillevla blijkt helemaal geen vanille te zitten19/02 13u30 - VRT NWS: Economie: Omdat vanillevla van het merk Optimel helemaal geen vanille blijkt te bevatten, moet producent FrieslandCampina nu de naam van de vla veranderen of toch vanille toevoegen aan de pudding. Dat heeft de Nederlandse Reclame Code Commissie geoordeeld na een klacht van voedselwaakhond Foodwatch.
0x Goed nieuws voor Belgische perenkwekers: deel van septemberoogst mag naar Mexico19/02 15u30 - VRT NWS: Economie: Lees meer >
0x Huizen in Brussel nog nooit zo duur19/02 20u00 - VRT NWS: Economie: De prijs van huizen in het Brussels gewest heeft een recordpeil bereikt. Vorig jaar kostte een huis in Brussel voor het eerst gemiddeld 452.721 euro, dat is 79,9 procent meer dan het gemiddelde in ons land. Dat blijkt uit cijfers van de notarissen. Ook de prijs van appartementen in onze hoofdstad is gestegen.
0x Bedrag aan achterstallige alimentatie is opgelopen tot 432 miljoen euro20/02 07u45 - VRT NWS: Economie: Lees meer >
0x Geen vluchten meer tussen Brussel en Amsterdam ? Goed voor het klimaat, minder voor het reiscomfort20/02 21u00 - VRT NWS: Economie: De Nederlandse partij GroenLinks wil dat lijnvluchten tussen de luchthavens van Amsterdam en Brussel worden afgeschaft. De partij zal een voorstel doen in het Nederlandse parlement. GroenLinks beargumenteert dat je perfect de trein kunt nemen tussen de luchthaven Schiphol en Brussels Airport. Luchtvaartspecialist Luc De Wilde geeft de partij gelijk als het over het klimaat gaat, maar hij wijst wel op de ongemakken voor de passagiers.
0x Geen vluchten meer tussen Brussel en Amsterdam? Goed voor het klimaat, minder voor het reiscomfort20/02 22u15 - VRT NWS: Economie: De Nederlandse partij GroenLinks wil dat lijnvluchten tussen de luchthavens van Amsterdam en Brussel worden afgeschaft. De partij zal een voorstel doen in het Nederlandse parlement. GroenLinks beargumenteert dat je perfect de trein kunt nemen tussen de luchthaven Schiphol en Brussels Airport. Luchtvaartjournalist Luc De Wilde geeft de partij gelijk als het over het klimaat gaat, maar hij wijst wel op de ongemakken voor de passagiers.
0x De markt21/02 00u00 - VRT NWS: Economie: Herbekijk hier 'De markt' van zaterdag 16 februari.

Statistieken

Artikels:
30323
Gelezen:
368
Aantal lezers nu:
42


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven