dinsdag 24 september 2019, week 39


U bent nu hier: Meer nieuws van VRT NWS: Politiek

Laatste updatecontrole: vandaag om 11u15
 

VRT NWS: Politiek

Verbergen Tonen
23/09 22u00  Ivan De Vadder over opening Theo Francken (N-VA) naar PS: "Doet mij denken aan 'de bocht van Bracke'" De opening die Theo Francken (N-VA) naar de PS lijkt te maken voor de vorming van een federale regering, heeft veel weg van de zogenoemde 'bocht van (Siegfried) Bracke' 5 jaar geleden. Dat zegt Wetstraatjournalist Ivan De Vadder in 'Terzake' op Canvas.
23/09 16u00  Vlaams Parlement geopend in korte zitting, zonder Septemberverklaring Het Vlaams Parlement is vanmiddag geopend zonder de traditionele Septemberverklaring van de minister-president, bij gebrek aan een nieuwe Vlaamse regering. Parlementsvoorzitter Wilfried Vandaele (N-VA) hield wel een korte openingstoespraak.
23/09 13u45  Yasmine Kherbache (SP.A) wil politiek inruilen voor Grondwettelijk Hof Kamerlid Yasmine Kherbache (SP.A) is kandidaat om rechter te worden bij het Grondwettelijk Hof. Dat schrijft De Tijd en is bevestigd aan VRT NWS. Kherbache zal haar partijgenoot Erik Derycke vervangen, die binnenkort de pensioenleeftijd van 70 jaar bereikt. Als Kamerlid zou ze worden opgevolgd door Ben Segers.
23/09 10u15  Francken wil met PS onderhandelen over federale regering: "Je moet spelen met de kaarten die je hebt" N-VA-boegbeeld Theo Francken wil dat er nu serieus onderhandeld wordt met de PS. Hij ziet zelfs een basis voor een compromis: strengere migratieregels versus betere sociale rechten, zoals een hoger basispensioen. En als dan het door N-VA bepleite confederalisme sneuvelt? 'Je kunt dat betreuren maar je moet spelen met de kaarten die je hebt.'
23/09 09u15  Francken wil confederalisme opgeven voor regering met PS: "Je moet spelen met de kaarten die je hebt" N-VA-boegbeeld Theo Francken wil dat er nu serieus onderhandeld wordt met de PS. Hij ziet zelfs een basis voor een compromis: strengere migratieregels versus betere sociale rechten, zoals een hoger basispensioen. En als dan het door N-VA bepleite confederalisme sneuvelt? 'Je kunt dat betreuren maar je moet spelen met de kaarten die je hebt.'
22/09 16u45  PVDA-voorzitter Peter Mertens: ?Al 45.000 handtekeningen voor minimumpensioen van 1.500 euro? Lees meer >
22/09 15u45  De Foyer #3: over jonge politici, 25 jaar Friends en de start van het academiejaar Iedere week blikken Lisbeth Imbo en Lieven Verstraete vanuit de foyer van studio 5 terug op de uitzending van 'De zevende dag'. Dat doen ze met Wouter Dambre, eindredacteur van het programma. In deze podcast bespreken ze samen, fris van de lever, de meest markante momenten uit de afgelopen twee uur.
22/09 03u15  PVDA haalde al ruim 40.000 handtekeningen op voor eis minimumpensioen van 1.500 euro De handtekeningenactie die de PVDA vorige week lanceerde ter ondersteuning van haar wetsvoorstel voor een minimumpensioen van 1.500 euro voor iedereen na 40 jaar werken, heeft al meer dan 40.000 handtekeningen opgeleverd. Dat heeft Kamerfractieleider Raoul Hedebouw zaterdag in Bredene gezegd tijdens de eerste dag van het Feest van de Solidariteit Manifiesta.
21/09 08u15  Overheid moet 375.000 euro aan dwangsommen betalen door discussie over bevoegdheden: "Lijkt 'De ideale wereld' wel" Een discussie over bevoegdheden heeft de Belgische staat de voorbije 2 maanden al 375.000 euro aan dwangsommen gekost. Dat omdat het Brussels Gewest een deel van een Europese richtlijn over de uitbouw van supersnelle internetnetwerken nog altijd niet heeft omgezet. Volgens Brussel gaat het om een federale bevoegdheid, maar Europa veegt dat argument van tafel. Intussen dikt de dwangsom elke dag met 5.000 euro aan.
21/09 08u15  Podcast "De afspraak op vrijdag" met Caroline Gennez, Wouter Verschelden en politicoloog Stefaan Walgrave In 'De afspraak op vrijdag' heeft Ivan De Vadder SP.A-parlementslid Caroline Gennez, journalist Wouter Verschelden (Newsmonkey) en politicoloog Stefaan Walgrave (Universiteit Antwerpen) te gast. Ze hebben het over kandidaat-voorzitter van SP.A Conner Rousseau en de malaise bij de centrumpartijen.
21/09 07u00  Discussie over bevoegdheden kostte ons land sinds juli al 375.000 euro aan Europese dwangsommen Een discussie over bevoegdheden heeft de Belgische staat de voorbije 2 maanden al 375.000 euro aan dwangsommen gekost. Dat omdat het Brussels Gewest een deel van een Europese richtlijn over de uitbouw van supersnelle internetnetwerken nog altijd niet heeft omgezet. Volgens Brussel gaat het om een federale bevoegdheid, maar Europa veegt dat argument van tafel. Intussen dikt de dwangsom elke dag met 5.000 euro aan.
21/09 00u00  De afspraak op vrijdag Herbekijk hier 'De afspraak op vrijdag' van 20 september.
20/09 19u30  Ex-topambtenaar Van Massenhove snoeihard voor politiek: "Hoe ze omgaan met Leroy is kers op niet meer eetbare taart" Ex-voorzitter van de FOD Sociale Zekerheid Frank Van Massenhove is snoeihard over hoe de politiek en het gerecht omgaan met het vertrek van Proximus-topvrouw Dominique Leroy. 'Een kers op een niet meer eetbare taart', zo zegt hij in 'De wereld vandaag'. 'De politiek houdt zich niet aan de rol die ze heeft. Wie zich kandidaat wil stellen voor de functie, zal zevenmaal nadenken.'
19/09 22u00  De Block: "Brussel moet factuur van opvang illegale transmigranten niet naar mij doorsturen" Minister van Asiel en Migratie Maggie De Block (Open VLD) is niet van plan de opvang te betalen van de transmigranten die momenteel in een centrum in Haren worden opgevangen. Dat zegt ze in 'Terzake'. Het centrum gaat dit weekend dicht en daardoor dreigen enkele honderden migranten op straat terecht te komen.
19/09 18u30  Septemberverklaring niet voor volgende week, Vlaamse formatie loopt wat uit Wat velen al vermoedden, lijkt ook te gaan gebeuren: de Septemberverklaring van volgende maandag zal worden uitgesteld, met dank aan de formatie van de nieuwe Vlaamse regering die langer duurt dan aanvankelijk was verwacht. Dat blijkt uit verklaringen van Open VLD-kopstukken Patrick Dewael en Maggie De Block in de marge van het eerste vragenuurtje van het parlementaire jaar in de Kamer. Het vragenuurtje zelf was weinig verhelderend omdat de federale regering in lopende zaken is en omdat verschillende vragenstellers de populistische toer op gingen.
Laatste update: maandag 23 september 2019, 22u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

0x Volg LIVE: "De ochtend" op Radio 117/09 08u15 - VRT NWS: Politiek: Volg hier 'De ochtend' op Radio 1 tussen 6 en 9 uur.
0x Ook Leuvense burgemeester Mohamed Ridouani past voor SP.A-voorzitterschap17/09 17u30 - VRT NWS: Politiek: De Leuvense burgemeester Mohamed Ridouani is geen kandidaat voor het voorzitterschap van de SP.A. Dat meldt het persagentschap Belga. 'Het is een eer dat zoveel mensen me dit vragen, maar het voorzitterschap impliceert in onze partij dat ik Leuven zou moeten opgeven', aldus Ridouani.
0x Waarom hebben zo veel landen het moeilijk om een nieuwe regering te vormen?18/09 18u45 - VRT NWS: Politiek: Lees meer >
0x Connor Rousseau wil SP.A-voorzitter worden: "Elektroshock nodig na 15 jaar verliezen"19/09 09u15 - VRT NWS: Politiek: De piepjonge (26) en onbekende Sint-Niklazenaar wil zijn partij van onderuit vernieuwen. 'Het is nu of nooit, als we het niet samen doen, dan zal het gedaan zijn.'
0x Conner Rousseau wil SP.A-voorzitter worden: "Elektroshock nodig na 15 jaar verliezen"19/09 10u30 - VRT NWS: Politiek: Vlaams fractieleider voor SP.A Conner Rousseau is kandidaat om voorzitter te worden van zijn partij. De piepjonge (26) en onbekende Sint-Niklazenaar wil zijn partij van onderuit vernieuwen. 'Het is nu of nooit, als we het niet samen doen, dan zal het gedaan zijn.'
0x Septemberverklaring niet voor volgende week, Vlaamse formatie loopt wat uit19/09 18u30 - VRT NWS: Politiek: Wat velen al vermoedden, lijkt ook te gaan gebeuren: de Septemberverklaring van volgende maandag zal worden uitgesteld, met dank aan de formatie van de nieuwe Vlaamse regering die langer duurt dan aanvankelijk was verwacht. Dat blijkt uit verklaringen van Open VLD-kopstukken Patrick Dewael en Maggie De Block in de marge van het eerste vragenuurtje van het parlementaire jaar in de Kamer. Het vragenuurtje zelf was weinig verhelderend omdat de federale regering in lopende zaken is en omdat verschillende vragenstellers de populistische toer op gingen.
0x De Block: "Brussel moet factuur van opvang illegale transmigranten niet naar mij doorsturen"19/09 22u00 - VRT NWS: Politiek: Minister van Asiel en Migratie Maggie De Block (Open VLD) is niet van plan de opvang te betalen van de transmigranten die momenteel in een centrum in Haren worden opgevangen. Dat zegt ze in 'Terzake'. Het centrum gaat dit weekend dicht en daardoor dreigen enkele honderden migranten op straat terecht te komen.
0x Ex-topambtenaar Van Massenhove snoeihard voor politiek: "Hoe ze omgaan met Leroy is kers op niet meer eetbare taart"20/09 19u30 - VRT NWS: Politiek: Ex-voorzitter van de FOD Sociale Zekerheid Frank Van Massenhove is snoeihard over hoe de politiek en het gerecht omgaan met het vertrek van Proximus-topvrouw Dominique Leroy. 'Een kers op een niet meer eetbare taart', zo zegt hij in 'De wereld vandaag'. 'De politiek houdt zich niet aan de rol die ze heeft. Wie zich kandidaat wil stellen voor de functie, zal zevenmaal nadenken.'
0x De afspraak op vrijdag21/09 00u00 - VRT NWS: Politiek: Herbekijk hier 'De afspraak op vrijdag' van 20 september.
0x Discussie over bevoegdheden kostte ons land sinds juli al 375.000 euro aan Europese dwangsommen21/09 07u00 - VRT NWS: Politiek: Een discussie over bevoegdheden heeft de Belgische staat de voorbije 2 maanden al 375.000 euro aan dwangsommen gekost. Dat omdat het Brussels Gewest een deel van een Europese richtlijn over de uitbouw van supersnelle internetnetwerken nog altijd niet heeft omgezet. Volgens Brussel gaat het om een federale bevoegdheid, maar Europa veegt dat argument van tafel. Intussen dikt de dwangsom elke dag met 5.000 euro aan.

Statistieken

Artikels:
29591
Gelezen:
17131
Aantal lezers nu:
74


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven