zondag 21 januari 2018, week 03


U bent nu hier: Meer nieuws van VRT NWS: Politiek

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u15
 

VRT NWS: Politiek

Verbergen Tonen
17/01 15u15  Ivan De Vadder: "Op het Schoon Verdiep zal iemand een danspasje hebben gepleegd" Hoe moet het voort met de Antwerpse politiek nu het doek is gevallen over Samen? Politiek expert van de VRT Ivan De Vadder maakt een analyse. 'Waarschijnlijk trekt de SP.A met Tom Meeuws als lijsttrekker solo naar de kiezer.'
17/01 15u15  Van Brempt: "Dit mag geen vechtscheiding worden" SP.A-fractieleider in de Antwerpse gemeenteraad, Kathleen Van Brempt, wil op een constructieve manier blijven samenwerken met Groen. 'Dit mag geen vechtscheiding worden', klinkt het. Van Brempt zit op dit moment in Straatsburg voor de bijeenkomst van het Europees Parlement.
17/01 15u00  Villa Politica Volg hier LIVE 'Villa Politica' van woensdag 17 januari.
17/01 14u45  Directeur De Lijn hard voor raad van bestuur: "Lekken bijzonder verontrustend, tasten vertrouwen op topniveau aan" Directeur-generaal van De Lijn Roger Kesteloot is bijzonder misnoegd over de perslekken in het dossier rond het Antwerpse SP.A-kopstuk Tom Meeuws. Dat blijkt uit een brief die Kesteloot richt tot zijn raad van bestuur en die VRT NWS kon inkijken. Volgens de directeur is het vertrouwen op het topniveau aangetast.
17/01 14u15  De laatste 32 uur van "Samen" De Antwerpse stadslijst 'Samen' van SP.A, Groen en onafhankelijken is niet meer. Na commotie over SP.A-kopman Tom Meeuws trekt Groen de stekker uit het project. Een overzicht van de laatste 32 uur van 'Samen'.
17/01 14u00  Directeur De Lijn in brief aan raad van bestuur: "Lekken bijzonder verontrustend, tasten vertrouwen op topniveau aan" Directeur-generaal van De Lijn Roger Kesteloot is bijzonder misnoegd over de perslekken in het dossier rond het Antwerpse SP.A-kopstuk Tom Meeuws. Dat blijkt uit een brief die Kesteloot richt tot zijn raad van bestuur en die VRT NWS kon inkijken. Volgens de directeur is het vertrouwen op het topniveau aangetast.
17/01 14u00  Peeters: "Campagne in Antwerpen voeren over inhoud" De lijsttrekker van CD&V in Antwerpen, Kris Peeters, doet een oproep om in de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen niet op de man te spelen, maar op de bal en de inhoud te laten primeren.
17/01 13u15  Ivan De Vadder: "Op het Schoon Verdiep zal iemand een danspasje gepleegd hebben" Hoe moet het voort met de Antwerpse politiek nu het doek is gevallen over Samen? Politiek expert van de VRT Ivan De Vadder maakt een analyse. 'Waarschijnlijk trekt de SP.A met Tom Meeuws als lijsttrekker solo naar de kiezer.'
17/01 13u15  Tom Meeuws dient een klacht in wegens perslekken Dadelijk meer.
17/01 12u15  Groen blaast "Samen" op: "SP.A is niet de partner gebleken waarop we hadden gehoopt" Groen zegt de samenwerking met SP.A in Antwerpen op, na de perikelen rond SP.A-kandidaat Tom Meeuws. Dat is beslist op een extra nationaal partijbestuur van Groen. 'Wij betreuren dat de Antwerpse SP.A niet de partner is gebleken waarop we hadden gehoopt.' Dit betekent het einde van de Antwerpse eenheidslijst Samen.
17/01 11u00  Marc Van de Looverbosch: "Tom Meeuws weghalen, zou de SP.A in grote problemen storten" Het ontslag van Tom Meeuws aanvaarden, was voor de SP.A in Antwerpen amper een optie. 'Dan moesten ze op zoek naar een opvolger. In plaats van een oplossing zou er dan een groot probleem zijn gerezen.' Dat zegt politiek journalist Marc Van de Looverbosch die gisteren de wacht hield bij het partijbestuur in Antwerpen.
17/01 10u45  Ivan De Vadder: "De vraag is wat Groen nu zal doen" 'Wat zal Groen, de kartelpartner van de SP.A in Antwerpen, doen na het niet-ontslag van Tom Meeuws? Dat is de vraag vandaag', stelt Ivan De Vadder na een bewogen avond in de Antwerpse politiek.  'Zullen ze het niet-ontslag aanvaarden of eisen dat hij toch ontslag neemt?'
17/01 09u45  Ivan De Vadder: “De vraag is wat Groen nu zal doen” “Wat zal Groen, de kartelpartner van SP.A in Antwerpen, doen na het niet-ontslag van Tom Meeuws? Dat is de vraag vandaag”, stelt Ivan De Vadder na een bewogen avond in de Antwerpse politiek.  “Zullen ze het niet-ontslag aanvaarden of eisen dat hij toch ontslag neemt?”
17/01 09u15  Extra nationaal partijbestuur Groen over situatie in Antwerpen De partij Groen houdt straks topoverleg over de situatie in Antwerpen. Het is kennelijk niet duidelijk wat de positie is van SP.A-kandidaat Tom Meeuws op de eenheidslijst Samen na zijn geweigerde ontslag. Daarom is er een extra nationaal partijbestuur samengeroepen.
17/01 08u45  Topoverleg bij Groen over situatie in Antwerpen De partij Groen houdt straks topoverleg over de situatie in Antwerpen. Het is kennelijk niet duidelijk wat de positie is van SP.A-kandidaat Tom Meeuws op de eenheidslijst Samen na zijn geweigerde ontslag.
Laatste update: woensdag 17 januari 2018, 15u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
17/01 08u15  Caroline Gennez: "De Antwerpse saga is vreselijk onverkwikkelijk verhaal"Caroline Gennez - de voormalige voorzitter van de SP.A - vindt dat de 'moddergevechten' in de politiek moeten stoppen. Ze reageert zo op de malaise bij de Antwerpse afdeling van haar partij. 
17/01 08u00  Marc Van de Looverbosch: “Tom Meeuws weghalen zou SP.A in grote problemen storten”Het ontslag van Tom Meeuws aanvaarden was voor de SP.A in Antwerpen amper een optie. “Dan moesten ze op zoek naar een opvolger. In plaats van een oplossing zou er dan een groot probleem zijn gerezen.” Dat zegt politiek journalist Marc Van de Looverbosch die gisteren de wacht hield bij het partijbestuur in Antwerpen.
17/01 07u45  Descheemaecker: "Ik zweer dat ik geen contact heb gehad met pers, Crombez is wanhopig man"Marc Descheemaecker, de voorzitter van De Lijn, ontkent dat hij de berichten over financieel geknoei door Tom Meeuws zou gelekt hebben naar de pers. SP.A-voorzitter John Crombez had hem daarvan beschuldigd. Volgens Descheemaecker is Crombez een 'wanhopig man'.
17/01 07u30  Descheemaecker: "Ik zweer dat ik geen contact heb gehad met pers. Crombez is wanhopig man"Marc Descheemaecker, de voorzitter van De Lijn, ontkent dat hij de berichten over financieel geknoei door Tom Meeuws zou gelekt hebben naar de pers. SP.A-voorzitter John Crombez had hem daarvan beschuldigd. Volgens Descheemaecker is Crombez een 'wanhopig man'.
17/01 06u45  Het brokkenparcours van Tom MeeuwsTom Meeuws moest de sterke man worden voor de SP.A in Antwerpen, maar zijn parcours naar de stembus in oktober gaat allerminst over rozen.
17/01 01u30  Partijbestuur SP.A Antwerpen weigert ontslag Tom Meeuws als Samen-kandidaat: "Doen niet mee aan moddercampagne"Het partijbestuur van SP.A Antwerpen verwerpt het ontslag van Tom Meeuws als kandidaat van de Samen-lijst in Antwerpen. Dat heeft Meeuws zelf bekendgemaakt, met rondom hem het voltallige bestuur. Opvallend, want Samen-lijsttrekker Wouter Van Besien bevestigde eerder op de avond nog het ontslag. Maar zover komt het dus niet. 'Het bestuur heeft zich vol vertrouwen achter zijn topman gezet.'
17/01 01u00  Partijbestuur SP.A Antwerpen weigert ontslag Tom Meeuws als Samen-kandidaatHet partijbestuur van SP.A Antwerpen verwerpt het ontslag van Tom Meeuws als kandidaat van de Samen-lijst in Antwerpen. Dat hebben ze beslist na uren vergaderen. Meeuws had zijn ontslag aangeboden na de commotie die was ontstaan over financieel geknoei bij De Lijn. Maar zover komt het dus niet. 'Het bestuur heeft zich vol vertrouwen achter zijn topman gezet.'
17/01 00u45  SP.A Antwerpen verwerpt ontslag Tom Meeuws als Samen-kandidaatSP.A Antwerpen heeft het ontslag van Tom Meeuws als kandidaat van de Samen-lijst in Antwerpen niet aanvaard. Later meer.
17/01 00u30  Wouter Van Besien: "Tom Meeuws stapt op als Samen-kandidaat", SP.A Antwerpen zit al uren samen over zijn lotDe Antwerpse SP.A-voorzitter Tom Meeuws neemt ontslag als Samen-kandidaat in Antwerpen. Dat heeft Groen-kopstuk Wouter Van Besien bevestigd in 'Terzake'. Opvallend: SP.A-voorzitter John Crombez zei later op de avond dat er nog niets beslist is. De Antwerpse afdeling van de partij zit al uren samen. 
16/01 21u30  John Crombez: "Voorzitter Descheemaeker van Raad van Bestuur De Lijn is enige die dingen kan hebben gelekt"SP.A-voorzitter John Crombez haalt in 'De afspraak' snoeihard uit naar Marc Descheemaeker, voorzitter van de Raad van Bestuur bij De Lijn. Hij zegt dat Descheemaeker de enige kan zijn die dingen in de krant heeft gebracht die Antwerps SP.A-kopstuk Tom Meeuws van zijn voetstuk hebben gehaald. Descheemaeker zit voor de N-VA in de Raad van Bestuur bij De Lijn. 
16/01 21u15  Wouter Van Besien: "Tom Meeuws neemt ontslag als Samen-kandidaat in Antwerpen"De Antwerpse SP.A-voorzitter Tom Meeuws biedt zijn ontslag aan als Samen-kandidaat in Antwerpen. Dat heeft Groen-kopstuk Wouter Van Besien bevestigd in 'Terzake'. Van Besien zegt dat het gaat om een persoonlijke beslissing van Meeuws en dat hij er begrip voor heeft. Opvallend: SP.A-voorzitter John Crombez zegt nog niets te weten van een beslissing. 
16/01 21u15  John Crombez: "Voorzitter Descheemaeker van Raad van Bestuur van De Lijn is enige die dingen kan hebben gelekt"SP.A-voorzitter John Crombez haalt in 'De afspraak' snoeihard uit naar Marc Descheemaeker, voorzitter van de Raad van Bestuur bij De Lijn. Hij zegt dat Descheemaeker de enige kan zijn die dingen in de krant heeft gebracht die Antwerps SP.A-kopstuk Tom Meeuws van zijn voetstuk hebben gehaald. Descheemaeker zit voor de N-VA in de Raad van Bestuur bij De Lijn. 
16/01 21u00  Crombez: "Voorzitter Raad van Bestuur kan enige zijn die dingen heeft gelekt"SP.A-voorzitter John Crombez haalt in 'De afspraak' snoeihard uit naar Marc Descheemaeker, voorzitter van de Raad van Bestuur bij De Lijn. Hij zegt dat Descheemaeker de enige kan zijn die dingen in de krant heeft gebracht die Antwerps SP.A-kopstuk van zijn voetstuk hebben gehaald. Descheemaeker zit voor de N-VA in de Raad van Bestuur bij De Lijn. 
16/01 20u30  Wouter Van Besien: "Tom Meeuws zal ontslag aanbieden als Samen-kandidaat in Antwerpen"De Antwerpse SP.A-voorzitter Tom Meeuws biedt zijn ontslag als Samen-kandidaat in Antwerpen. Dat heeft Groen-kopstuk Wouter Van Besien bevestigd in 'Terzake'. Van Besien zegt dat het gaat om een persoonlijke beslissing van Meeuws en dat hij er begrip voor heeft. 
16/01 20u15  Tom Meeuws gaat zijn ontslag aanbiedenTom Meeuws biedt zijn ontslag als Samen-kandidaat. Dat heeft Groen-kopstuk Wouter Van Besien bevestigd in 'Terzake'. 
16/01 19u45  Vanavond extra partijbestuur bij SP.A Antwerpen over positie Tom Meeuws: "Het kan alle richtingen uit"SP.A Antwerpen houdt vanavond een extra partijbestuur over de positie van Tom Meeuws, die vanochtend in opspraak kwam en voor de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen opkomt voor de lijst Samen. 'Het kan alle richtingen uitgaan', verneemt VRT NWS.
16/01 19u30  Extra partijbestuur bij SP.A Antwerpen over positie Tom MeeuwsSP.A Antwerpen houdt vanavond een extra partijbestuur over de positie van Tom Meeuws, die vanochtend in opspraak kwam en op de lijst Samen staat voor de gemeenteraadsverkiezingen. Dat is bevestigd aan VRT NWS. 
16/01 18u30  Saudi-Arabië aanvaardt beheersoverdracht Grote Moskee Brussel aan ons landBelgië kan het beheer over de Grote Moskee van Brussel van Saudi-Arabië overnemen. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Dodier Reynders (MR) bekendgemaakt na een onderhoud in Brussel met zijn Saudische collega Adel Aljubeir.
16/01 17u15  Marc Van de Looverbosch: "Hoeveel krediet staat nog op de teller van het kartel Samen?"Volgens politiek journalist Marc Van de Looverbosch maakt het Antwerpse kartel Samen geen al te beste beurt bij de aanpak van het allerlaatste schandaaltje rond SP.A-boegbeeld Tom Meeuws. Dat lijsttrekker Wouter Van Besien (Groen) het bij een persmededeling houdt, doet bij hem wenkbrauwen fronsen.
16/01 16u45  Van de Looverbosch: "Hoeveel krediet staat nog op de teller van het kartel Samen?"Volgens politiek journalist Marc Van de Looverbosche maakt het Antwerpse kartel Samen geen al te beste beurt bij de aanpak van het allerlaatste schandaaltje rond SP.A-boegbeeld Tom Meeus. Dat lijsttrekker Wouter Van Besien (Groen) het bij een persmededeling houdt, doet bij hem wenkbrauwen fronsen.
16/01 15u30  Europees Parlement verbiedt elektrische pulskorvisserijHet Europees Parlement heeft zich dinsdag uitgesproken voor een totaalverbod op pulskorvisserij, een techniek waarbij vissen met elektrische impulsen uit de zeebodem worden verjaagd om ze daarna gemakkelijker met de sleepnetten te kunnen vangen. De stroomstoten hebben volgens de parlementsleden een zware impact op de vissen, die brandwonden, bloedingen en zelfs vervormingen van het skelet riskeren. Er wordt ook opgeworpen dat niet duidelijk is wat de langetermijngevolgen zijn.
16/01 14u45  Premier Michel wenst u een gelukkig nieuwjaar, via FacebookOnze economie is nog nooit zo dynamisch geweest, onze sociale bescherming is nog nooit zo solide en ons land is nog nooit zo sterk. Dat stelt premier Charles Michel (MR) in een Facebook-post waarin hij u allen een gelukkig nieuwjaar toewenst. Het is de tweede keer dat de premier zich via Facebook rechtstreeks tot de burger richt.
16/01 14u30  Premier Michel wenst ui een gelukkig nieuwjaar, via FacebookOnze economie is nog nooit zo dynamisch geweest, onze sociale bescherming is nog nooit zo solide geweest en ons land is nog nooit zo sterk geweest. Dat stelt premier Charles Michel (MR) in een Facebook-post waarin hij u allen een gelukkig nieuwjaar toewenst. Het is de tweede keer dat de premier zich via Facebook rechtstreeks tot de burger richt.
16/01 13u45  Het Vooruitzicht: herbekijk hier de lezing van Ivan De VadderTijdens 'Het Vooruitzicht 2018' in Leuven hebben de experten van VRT NWS vooruitgekeken naar het nieuwsjaar 2018. Hier kunt u de lezing van Ivan De Vadder (her)bekijken: 'Het verdriet van België: a failed state of gidsland?'
16/01 11u45  Van Besien over kritiek op Meeuws: "Dit is niet het soort campagne dat wij willen" Groen-kopstuk Wouter Van Besien lijkt op dit moment het vertrouwen in de Antwerpse SP.A-topman Tom Meeuws te behouden nadat die opnieuw in opspraak is gekomen. Van Besien roept op tot een 'propere campagne'.
16/01 09u30  Antwerps SP.A-kopstuk Tom Meeuws in opspraak voor financieel geknoei bij De LijnHet Antwerpse SP.A-kopstuk Tom Meeuws komt zwaar onder vuur te liggen na beschuldigingen van financieel geknoei toen hij lokaal directeur was bij De Lijn. Dat schrijven verschillende kranten en is bevestigd aan VRT NWS. De vraag is hoe het nu verder moet. 
16/01 07u15  CD&V wil meer mannen voor de klasMannelijke leerkrachten zijn een minderheid in het onderwijs: 74 procent van de leerkrachten is een vrouw. Opvallend in het lager onderwijs zijn bijna negen op de tien leerkrachten een vrouw, terwijl universiteitsprofessoren nog steeds hoofdzakelijk mannen zijn (73 procent). CD&V-parlementslid Jos De Meyer vindt het belangrijk dat ook jonge kinderen vaker geconfronteerd worden met mannelijke rolmodellen.
16/01 06u15  Nieuwe spoorverbinding op tafel tussen Antwerpse haven en RijngebiedDe Vlaamse regering werkt samen met Nederland en Duitsland aan een nieuwe spoorverbinding voor goederentreinen tussen de Antwerpse Haven en Noordrijn-Westfalen in Duitsland. De huidige treinsporen zijn al overbevraagd, extra capaciteit kan duizenden vrachtwagens per jaar van de snelwegen halen.
15/01 21u15  Notaris wordt uitdager van burgemeester Walter De Donder in AffligemIn Affligem trekt de lokale Open VLD als onderdeel van een ruimere burgerbeweging onder de naam OPEN2040 naar de gemeenteraadsverkiezingen. Lijsttrekker is notaris Tim Herzeel. Hij zal het moeten opnemen tegen CD&V-politicus Walter De Donder (Lijst van de Burgemeester), die sinds 2011 burgemeester is.  
15/01 21u00  Gedeputeerde Marc Florquin mikt op burgemeesterssjerp in DiestVlaams-Brabants gedeputeerde Marc Florquin (58), onder meer bevoegd voor economie, is bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in Diest lijsttrekker voor SP.A. De sociaaldemocraten trekken er onder het motto 'Samen voor Diest' naar de kiezer.  
15/01 19u30  Bracke ontkent dat hij akkoord ging met regeling rond skybox Ghelamco ArenaGents N-VA-kopstuk Siegfried Bracke ontkent dat hij akkoord ging met de regeling rond de skybox in de Gentse Ghelamco Arena. Schepen Christophe Peeters (Open VLD) had vanmorgen uitgehaald naar Bracke, die gisteren ontslag nam uit de raad van bestuur van de CVBA Arteveldestadion nadat commotie ontstond rond het voetbalstadion.
15/01 18u45  "Mocht ik tussen 66 en 68 niet in Leuven zijn geweest, was ik misschien een brave advocaat geworden"'Leuven Vlaams' wordt beschouwd als een scharniermoment in de Belgische geschiedenis en voor het ideeëngoed van veel jongeren in de jaren 60. Maar heeft de beruchte januarirevolte van 1968 ook daadwerkelijk levens veranderd? Piet Piryns en Kris Merckx, twee prominente rebellen, vertellen hoe 'Leuven Vlaams' hun leven heeft beïnvloed.  
15/01 18u15  Expert bestuurskunde over controversiële Ghelamco Arena: "Zonder relaties kan je geen stad besturen"Een stadsbestuur kan niet functioneren zonder contacten met de privésector. Dat zegt Filip De Rynck, docent Bestuurskunde aan de Universiteit van Gent, na de commotie rond de Ghelamco Arena in Gent. 'Er wordt vrij snel over een schandaal gesproken.'
15/01 18u15  Rutten: "Geef de mensen kansen en ze zullen ze grijpen"Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten schaart zich vierkant achter Angeline Flor Pua, de nieuwe Miss België. Die kreeg veel racistische reacties omdat ze van Filipijnse afkomst is. 'We moeten iedereen kansen bieden zonder vooroordelen, want onze economie heeft elk talent nodig', zei Rutten op de nieuwjaarsreceptie van haar partij.
15/01 17u15  "Er wordt snel gesproken over schandalen, zonder relaties met privésector kan je geen stad besturen"Een stadsbestuur kan niet functioneren zonder contacten met de privésector. Dat zegt Filip De Rynck, docent bestuurskunde aan de Universiteit van Gent, na de commotie rond de Ghelamco Arena in Gent. 'Er wordt vrij snel over een schandaal gesproken.'
15/01 12u45  Werknemers van Agentschap Integratie en Inburgering leggen het werk neerBij het Vlaamse Agentschap Integratie en Inburgering wordt vandaag gestaakt. De werknemers protesteren tegen de geplande herstructurering waardoor 170 mensen moeten vertrekken. Zowat 350 van de 700 werknemers zijn naar de hoofdzetel in Brussel getrokken om er te overleggen over verdere acties.
15/01 10u30  Ivan De Vadder: "Leuven Vlaams was een katalysator van de taalstrijd"Het is 50 jaar geleden dat 'Leuven Vlaams' het nieuws domineerde. Vlaamse studenten protesteerden toen tegen de Franstalige inmenging op de Leuvense universiteit. De zaak escaleerde en deed zelfs de regering vallen. Ivan De Vadder legt uit waar 'Leuven Vlaams' voor staat en wat het historisch belang ervan is.
15/01 08u15  Schepen Peeters: "Alles over Ghelamco Arena verliep 100 procent transparant"De Gentse schepen van Financiën, Christophe Peeters (Open VLD), ontkent dat er enige onregelmatigheid zou zijn in de bouw of het beheer van de Ghelamco Arena in Gent. 'We zullen halve waarheden en sensatiejournalistiek weerleggen met de juisten feiten en cijfers.' 
15/01 08u00  Schepen Peeters: "Alles over Ghelamco Arena veriep 100 procent transparant"De Gentse schepen voor Financiën, Christophe Peeters (Open VLD), ontkent dat er enige onregelmatigheid zou zijn in de bouw of het beheer van de Ghelamco Arena in Gent. 'We zullen halve waarheden en sensatiejournalistiek weerleggen met de juisten feiten en cijfers.' 
15/01 06u15  Veel nieuwe leden voor N-VA sinds nieuwjaarNu de nieuwsjaarsbijeenkomst van N-VA gisteren is afgewerkt, blijkt dat de heisa van de voorbije week rond staatssecretaris voor migratie Theo Francken de N-VA geen windeieren legt. De partij kon sinds begin dit jaar al 600 nieuwe leden verwelkomen.
15/01 05u30  Januari 1968, Leuven wordt Vlaams: een tijdslijnGeen examens in januari. Voor veel studenten is het een droom, maar in Leuven speelden ze het in ’68 klaar. Jarenlang groeit daar de spanning tussen de Franse en de Nederlandse afdeling van de katholieke universiteit. In januari ’68 barst het protest uit zijn voegen. Met de bekende leuze “Leuven Vlaams!” eisen de studenten dat de “Walen” naar Ottignies in Wallonië verhuizen. Als zelfs de regering over de kwestie valt, krijgen de studenten gelijk. De universiteit valt uiteen in de Katholieke Universiteit Leuven (KUL) en de Université Catholique de Louvain (UCL).
14/01 16u30  Piet den Boer is verruimings­kandidaat op stadslijst van Bart Somers in Mechelen  De voormalige Nederlandse voetbalvedette van KV Mechelen Piet den Boer wordt verruimingskandidaat bij de stadslijst van de Mechelse burgemeester Bart Somers (Open VLD). Dat is zopas bekend gemaakt op de nieuwjaarsreceptie van de lijst. 
14/01 15u00  Nieuw vanaf februari: een opleiding voor lerarenopleidersVolgende maand start in Vlaanderen een gloednieuwe en unieke opleiding voor lerarenopleiders. Het gaat om een opleiding om leraren die les geven in de lerarenopleidingen te ondersteunen en te professionaliseren.  Het doel is de nieuwe generatie leraren voor te bereiden op hun steeds complexer wordende taak, vertelt Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V).
14/01 12u00  Dewael trekt uitlatingen Jambon over aantal Soedanezen in twijfelKamerfractieleider Patrick Dewael (Open VLD) hecht weinig geloof aan de uitlatingen van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA). Die had in 'De afspraak op vrijdag' gezegd dat het aantal Soedanezen in Brussel exponentieel is gestegen sinds de repatriëringen naar Soedan zijn opgeschort. 
14/01 08u00  "Ik geloof dat er meer gemengde huwelijken zullen zijn als opzichtige religieuze tekens worden verboden"CD&V-voorzitter Wouter Beke mag dan wel zeggen dat hij zich buiten de partij stelt, toch blijft CD&V-Kamerlid Hendrik Bogaert pal achter zijn controversiële voorstel staan om opzichtige religieuze tekens te verbieden. 'Ik geloof zelfs dat er meer gemengde huwelijken zullen zijn als zo'n verbod er komt', beklemtoont hij in De Zondag. Hij krijgt trouwens naar eigen zeggen veel steun: 'Ik heb op nieuwjaarsrecepties nog niemand gehoord die mijn voorstel niet steunt'.
14/01 02u45  Heisa rond Francken legt NVA geen windeierenNu de nieuwsjaarsbijeenkomst van NVA gisteren is afgewerkt, blijkt dat de heisa van de voorbije week rond staatssecretaris voor migratie Theo Francken de NVA geen windeieren legt.  
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

2x Ivan De Vadder: "De vraag is wat Groen nu zal doen"17/01 10u45 - VRT NWS: Politiek: 'Wat zal Groen, de kartelpartner van de SP.A in Antwerpen, doen na het niet-ontslag van Tom Meeuws? Dat is de vraag vandaag', stelt Ivan De Vadder na een bewogen avond in de Antwerpse politiek.  'Zullen ze het niet-ontslag aanvaarden of eisen dat hij toch ontslag neemt?'
1x Januari 1968, Leuven wordt Vlaams: een tijdslijn15/01 05u30 - VRT NWS: Politiek: Geen examens in januari. Voor veel studenten is het een droom, maar in Leuven speelden ze het in ’68 klaar. Jarenlang groeit daar de spanning tussen de Franse en de Nederlandse afdeling van de katholieke universiteit. In januari ’68 barst het protest uit zijn voegen. Met de bekende leuze “Leuven Vlaams!” eisen de studenten dat de “Walen” naar Ottignies in Wallonië verhuizen. Als zelfs de regering over de kwestie valt, krijgen de studenten gelijk. De universiteit valt uiteen in de Katholieke Universiteit Leuven (KUL) en de Université Catholique de Louvain (UCL).
1x Schepen Peeters: "Alles over Ghelamco Arena veriep 100 procent transparant"15/01 08u00 - VRT NWS: Politiek: De Gentse schepen voor Financiën, Christophe Peeters (Open VLD), ontkent dat er enige onregelmatigheid zou zijn in de bouw of het beheer van de Ghelamco Arena in Gent. 'We zullen halve waarheden en sensatiejournalistiek weerleggen met de juisten feiten en cijfers.' 
1x "Mocht ik tussen 66 en 68 niet in Leuven zijn geweest, was ik misschien een brave advocaat geworden"15/01 18u45 - VRT NWS: Politiek: 'Leuven Vlaams' wordt beschouwd als een scharniermoment in de Belgische geschiedenis en voor het ideeëngoed van veel jongeren in de jaren 60. Maar heeft de beruchte januarirevolte van 1968 ook daadwerkelijk levens veranderd? Piet Piryns en Kris Merckx, twee prominente rebellen, vertellen hoe 'Leuven Vlaams' hun leven heeft beïnvloed.  
1x Groen blaast "Samen" op: "SP.A is niet de partner gebleken waarop we hadden gehoopt"17/01 12u15 - VRT NWS: Politiek: Groen zegt de samenwerking met SP.A in Antwerpen op, na de perikelen rond SP.A-kandidaat Tom Meeuws. Dat is beslist op een extra nationaal partijbestuur van Groen. 'Wij betreuren dat de Antwerpse SP.A niet de partner is gebleken waarop we hadden gehoopt.' Dit betekent het einde van de Antwerpse eenheidslijst Samen.
0x Heisa rond Francken legt NVA geen windeieren14/01 02u45 - VRT NWS: Politiek: Nu de nieuwsjaarsbijeenkomst van NVA gisteren is afgewerkt, blijkt dat de heisa van de voorbije week rond staatssecretaris voor migratie Theo Francken de NVA geen windeieren legt.  
0x "Ik geloof dat er meer gemengde huwelijken zullen zijn als opzichtige religieuze tekens worden verboden"14/01 08u00 - VRT NWS: Politiek: CD&V-voorzitter Wouter Beke mag dan wel zeggen dat hij zich buiten de partij stelt, toch blijft CD&V-Kamerlid Hendrik Bogaert pal achter zijn controversiële voorstel staan om opzichtige religieuze tekens te verbieden. 'Ik geloof zelfs dat er meer gemengde huwelijken zullen zijn als zo'n verbod er komt', beklemtoont hij in De Zondag. Hij krijgt trouwens naar eigen zeggen veel steun: 'Ik heb op nieuwjaarsrecepties nog niemand gehoord die mijn voorstel niet steunt'.
0x Dewael trekt uitlatingen Jambon over aantal Soedanezen in twijfel14/01 12u00 - VRT NWS: Politiek: Kamerfractieleider Patrick Dewael (Open VLD) hecht weinig geloof aan de uitlatingen van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA). Die had in 'De afspraak op vrijdag' gezegd dat het aantal Soedanezen in Brussel exponentieel is gestegen sinds de repatriëringen naar Soedan zijn opgeschort. 
0x Nieuw vanaf februari: een opleiding voor lerarenopleiders14/01 15u00 - VRT NWS: Politiek: Volgende maand start in Vlaanderen een gloednieuwe en unieke opleiding voor lerarenopleiders. Het gaat om een opleiding om leraren die les geven in de lerarenopleidingen te ondersteunen en te professionaliseren.  Het doel is de nieuwe generatie leraren voor te bereiden op hun steeds complexer wordende taak, vertelt Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V).
0x Piet den Boer is verruimings­kandidaat op stadslijst van Bart Somers in Mechelen  14/01 16u30 - VRT NWS: Politiek: De voormalige Nederlandse voetbalvedette van KV Mechelen Piet den Boer wordt verruimingskandidaat bij de stadslijst van de Mechelse burgemeester Bart Somers (Open VLD). Dat is zopas bekend gemaakt op de nieuwjaarsreceptie van de lijst. 

Statistieken

Artikels:
36490
Gelezen:
6764
Aantal lezers nu:
21


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven