donderdag 20 juni 2019, week 25


U bent nu hier: Meer nieuws van VRT NWS: Politiek

Laatste updatecontrole: vandaag om 1u15
 

VRT NWS: Politiek

Verbergen Tonen
19/06 22u45  Assita Kanko (N-VA): "Als Vox naar onze Europese fractie komt, lopen wij niet weg. Wij zijn leeuwen, geen katten" De N-VA heeft gisteravond beslist om in het Europees Parlement in de conservatieve ECR-fractie te blijven, ook al maakt onder meer de uiterst rechtse Spaanse partij Vox daar deel van uit. 'Wij willen Vox niet in onze fractie, maar wij lopen niet van hen weg. We zullen onze mening laten horen en Vox gaat ons niet tegenhouden', klonk toekomstig Europees Parlementslid Assita Kanko strijdvaardig in 'De afspraak'.
19/06 21u30  Wie zijn de ?zatte nonkels? in de Europese fractie van de N-VA? Lees meer >
19/06 17u00  Ontslagnemend premier Charles Michel voor de derde keer vader Lees meer >
19/06 17u00  Franstalige Parti Populaire houdt op te bestaan Lees meer >
19/06 15u00  Gewezen journalist Dirk Sterckx keert terug naar raad van bestuur van VRT Voormalig VRT-journalist en politicus Dirk Sterckx (Open VLD) gaat opnieuw in de raad van bestuur van de openbare omroep zitten. Hij vervangt Christian Leysen, die op 26 mei tot Kamerlid werd verkozen.
19/06 12u45  Roemeen Dacian Ciolos volgt Guy Verhofstadt op als liberaal fractieleider in Europees Parlement Lees meer >
18/06 23u30  N-VA blijft komende 5 jaar deel uitmaken van de ECR-fractie in het Europees Parlement Lees meer >
18/06 22u15  Groen-voorzitster Almaci: "We hebben fouten gemaakt, maar we gaan daaruit leren" In Terzake heeft Groen-voorzitster Meyrem Almaci toegegeven dat haar partij bij de verkiezingen van 26 mei op een beter resultaat had gehoopt. 'Dan had Groen meer kunnen wegen op het beleid', zei ze. Toch blijft ze ervan overtuigd dat het in deze turbulente tijden, waarin heel wat verworvenheden op het spel staan, belangrijk is om een echt nieuw maatschappelijk project uit te werken. Daarmee verwees Almlaci ook naar het incident bij de eedaflegging in het Vlaams Parlement waarbij ze tegen de regels in verwees naar de universele mensenrechten.
18/06 22u15  N-VA blijft deel uitmaken van de ECR-fractie in het Europees Parlement Lees meer >
18/06 18u45  Villa Politica Herbekijk 'Villa Politica' van dinsdag 18 juni hier.
18/06 17u30  Vast in de lift en een kritische noot van Almaci: Vlaamse parlementsleden komen voor het eerst bijeen Lees meer >
18/06 17u30  Franstalige politieke partijen verzetten zich tegen rol voor Dries Van Langenhove tijdens eedaflegging Kamer Lees meer >
18/06 16u30  Volg live: eerste zitting en eedaflegging Vlaams Parlement in "Villa Politica" Lees meer >
18/06 13u00  De puzzel van Geert Bourgeois: waarom de keuze voor een Europese fractie zo moeilijk blijft voor de N-VA Lees meer >
18/06 13u00  Wie is Oliver Paasch? Vier weetjes over de man die zichzelf opvolgt als Duitstalig minister-president Lees meer >
Laatste update: woensdag 19 juni 2019, 22u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
18/06 09u15  Nieuwkomer Melissa Depraetere (SP.A): "Wij kiezen als partij ervoor om de komende jaren oppositie te voeren"SP.A kiest ervoor om de komende jaren oppositie te voeren. Dat was de duidelijke boodschap van toekomstig Kamerlid Melissa Depraetere vanmorgen in 'De Ochtend' op Radio 1. 'Onze nieuwe, jonge generatie staat daar heel hard achter,' benadrukt Depraetere.
18/06 09u15  Vlaams Parlementsvoorzitter Kris Van Dijck (N-VA): "Ik blijf burgemeester van Dessel"Straks legt Kris Van Dijck (N-VA) de eed af als voorzitter van het Vlaams Parlement. Hij zal die functie combineren met het burgemeesterschap van Dessel. Zo vertelde hij op Radio 2 Antwerpen.
18/06 07u00  SP.A-voorzitter John Crombez biedt ontslag aan, maar partijbureau vraagt hem op post te blijvenJohn Crombez, de voorzitter van SP.A, heeft gisteren op het partijbestuur zijn ontslag aangeboden. Dat schrijft De Tijd en wordt ook aan onze redactie bevestigd. Maar het partijbureau heeft unaniem het ontslag geweigerd en vraagt Crombez aan te blijven tot er een nieuwe voorzitter is.
17/06 21u45  Open VLD wil niet dat Vlaams Belang "regeerakkoord mee schrijft": "Als je zwart toevoegt aan kleur wordt alles donker"Lees meer >
17/06 17u30  Informatieopdracht Johan Vande Lanotte (SP.A) en Didier Reynders (MR) wordt verlengd, volg live de persconferentieJohan Vande Lanotte (SP.A) en Didier Reynders (MR) hebben zonet verslag gedaan bij koning Filip over hun informatieopdracht met het oog op de vorming van een federale regering. Op hun voorstel wordt de opdracht verlengd tot 1 juli. Vande Lanotte en Reynders geven nu een persconferentie.
17/06 16u30  Gwendolyn Rutten (Open VLD) voert druk op: "De Wever moet klare wijn schenken over gesprekken met Vlaams Belang"Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten wil dat Bart De Wever (N-VA) 'klare wijn schenkt' over zijn formatiegesprekken met Vlaams Belang. Rutten herhaalt daarbij dat ze niet wil meewerken aan 'oefeningen waaraan Vlaams Belang deelneemt'.
17/06 15u15  Beste Bart De Wever, vernieuwing algemeen secundair onderwijs kan niet nog eens 50 jaar op zich laten wachtenDe formatiegesprekken over een nieuwe Vlaamse regering schakelen sinds dit weekend een versnelling hoger. Vlaams Belang en formateur Bart De Wever (N-VA) hebben concrete teksten besproken over integratie, onderwijs en welzijn. Onderwijsexpert Jan Van Damme vraagt om in de onderwijsgesprekken aandacht te hebben voor de 'noodzakelijke vernieuwing van het secundair onderwijs'.
17/06 15u15  Kris Van Dijck (N-VA) volgt Jan Peumans op als voorzitter Vlaams ParlementN-VA-politicus Kris Van Dijck wordt voorgedragen als de tijdelijke voorzitter van het Vlaams Parlement. Dat is afgesproken tussen de verschillende fractieleiders. Het Vlaams Parlement had sowieso een nieuwe voorzitter nodig omdat Jan Peumans er na 10 jaar mee ophoudt.
17/06 14u15  Beste Bart De Wever, de vernieuwing van ons algemeen secundair onderwijs kan niet nog eens 50 jaar op zich laten wachtenDe formatiegesprekken over een nieuwe Vlaamse regering schakelen sinds dit weekend een versnelling hoger. Vlaams Belang en formateur Bart De Wever (N-VA) hebben concrete teksten besproken over integratie, onderwijs en welzijn. Onderwijsexpert Jan Van Damme vraagt om in de onderwijsgesprekken aandacht te hebben voor de 'noodzakelijke vernieuwing van het secundair onderwijs'.
17/06 13u00  Ecolo-voorzitter Nollet doet opvallend voorstel voor de Waalse regering: een ?klaprooscoalitie", met steun van burgersLees meer >
17/06 09u30  Informateurs brengen om 16 uur een tweede keer verslag uit bij koning FilipInformateurs Johan Vande Lanotte (SP.A) en Didier Reynders trekken (MR) omstreeks 16 uur naar het paleis in Brussel om er bij koning Filip een tweede keer verslag uit te brengen over hun opdracht om een mogelijke nieuwe federale regering te zoeken. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat ze hun opdracht zullen mogen voortzetten.
17/06 09u30  Bruno Tobback (SP.A): "We zijn manifest niet goed bezig en moeten ons in vraag stellen"Voor Bruno Tobback, Vlaams volksvertegenwoordiger voor SP.A, is het duidelijk: de partij is manifest niet goed bezig en moet zich de vraag stellen waar het nog wil voor staan vandaag. Dat heeft hij gezegd in 'De Ochtend' op Radio 1. 'De voorzitter is er niet in geslaagd om aan voldoende kiezers duidelijk te maken dat wij voor hen staan.'
17/06 00u00  De afspraak op vrijdagHerbekijk hier 'De afspraak op vrijdag' van 14 juni.
16/06 17u45  Trots op Bilzen van Johan Sauwens aan de leiding in Bilzen, Vlaams Belang derde, N-VA en SP.A verliezen forsIn de Limburgse gemeente Bilzen staat de lokale CD&V-lijst Trots op Bilzen van Johan Sauwens voorlopig aan de leiding bij de gemeenteraadsverkiezingen. Vlaams Belang zou de derde partij worden. De huidige coalitie verliest haar meerderheid. Dat blijkt uit de eerste gedeeltelijke resultaten. De inwoners van Bilzen moesten vandaag opnieuw naar de stembus omdat de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober vorig jaar ongeldig waren verklaard.
16/06 16u30  PVDA-PTB weigert in te gaan op nieuwe uitnodiging van PS voor vorming Waalse regeringLees meer >
16/06 14u00  Jongerenvoorzitter Open VLD over de verkiezingsuitslag: "Degelijk doorgesproken programma ontbrak in onze partij"Lees meer >
16/06 12u45  Vlaams Belang is in Bilzen in "een winning mood", maar wat gaan de andere partijen doen?Lees meer >
16/06 12u45  Theo Francken (N-VA) na terugkeer kinderen IS-strijders: "Promostunt voor kandidatuur van Reynders voor Europese topjob"Theo Francken (N-VA) suggereert dat de operatie om 6 Belgische kinderen van IS-strijders terug te halen, vooral bedoeld was om minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) 'internationaal goede punten te laten scoren'. Dat heeft hij gezegd in 'De zevende dag'. Reynders is kandidaat om secretaris-generaal te worden bij de Raad van Europa. De stemming daarover vindt eind juni plaats.
16/06 11u30  Volg LIVE: "De zevende dag"Volg hier live de uitzending van 'De zevende dag'. Vandaag komen onder anderen Theo Francken (N-VA), Annemie Neyts (Open VLD), Herman Van Rompuy (CD&V) en politicoloog Dave Sinardet langs. U kan alles rechtstreeks bekijken via bovenstaande livestream.
16/06 07u15  Bilzen trekt opnieuw naar de stembus. Hoe is het zover kunnen komen? En wat staat er op het spel?In Bilzen moeten ze vandaag voor de derde keer in 8 maanden tijd naar de stembus. De inwoners kiezen er een nieuwe gemeenteraad, nadat de uitslagen van 14 oktober vorig jaar ongeldig waren verklaard. Lokale verkiezingen in een Limburgse gemeente dus, al hebben die na de regionale en federale verkiezingen van 26 mei ook een nationaal kleurtje.
15/06 10u15  SP.A-voorzitter John Crombez krijgt uitzondering op eigen cumulverbodSP.A-voorzitter John Crombez heeft van zijn partijbureau een uitzondering gekregen op zijn eigen cumulverbod, het verbod om verschillende politieke mandaten te combineren. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Crombez zal tot de voorzittersverkiezingen bij SP.A zijn zitje in de Kamer opnemen.
14/06 14u45  Wat is een ?noodregering?? En waarom legt Paul Magnette (PS) het op tafel?Lees meer >
14/06 13u30  "Je kan niet anders dan vaststellen dat de PS zowel communicatief als inhoudelijk met een probleem zit"PS-voorzitter Elio Di Rupo die zegt dat er met de N-VA gepraat kan worden, PS-kopstuk Paul Magnette die enkele uren later stelt dat daar geen sprake van kan zijn en zelf met het voorstel van een tijdelijke noodregering op federaal niveau op de proppen komt. Wat is er aan de hand bij de PS? 'Het sluimerende conflict wordt nu helemaal blootgelegd', zegt Wetstraat-journalist Ivan De Vadder. 'De PS zit met een probleem en de federale regeringsvorming is er niet makkelijker op geworden.'
14/06 12u15  Brusselse regering krijgt vorm, Open VLD wil Franstalige liberalen alsnog aan boord tillenLees meer >
14/06 09u15  Gezocht: een Europese fractie voor de N-VALees meer >
14/06 09u15  Open VLD en CD&V niet enthousiast over voorstel Paul Magnette (PS) voor noodregeringLees meer >
13/06 20u30  Paul Magnette (PS): "Huidige federale regering uitbreiden met socialisten en groenen voor 1 jaar"Lees meer >
13/06 19u15  Zijn N-VA en PS in staat om elkaar diep in de ogen te kijken om tot een akkoord te komen?Met het zicht op een nieuw tussentijds verslag van de federale informateur Johan Vande Lanotte en Didier Reynders analyseert Johny Vansevenant de huidige toestand van de federale formatie. Worden er al openingen gemaakt en zo ja, waar dan?
13/06 14u30  Europese uiterst rechtse fractie heet voortaan Identity & Democracy, Annemans: "Fractie is in elk geval versterkt"Lees meer >
13/06 13u30  PS stuurt communicatie bij na kleine opening richting N-VA: "We wensen niet met hen te besturen"Lees meer >
13/06 13u30  Brusselse regering krijgt stilaan vorm aan Franstalige kantLees meer >
13/06 13u30  Europese Arbeidsautoriteit krijgt hoofdzetel in BratislavaLees meer >
13/06 12u15  Europese uiterst rechtse fractie heet voortaan Identity & Democracy, Gerolf Annemans: "Fractie is in elk geval versterkt"Lees meer >
13/06 11u15  Europese uiterst-rechtse fractie heet voortaan Identity & Democracy, Gerolf Annemans: "Fractie is in elk geval versterkt"Lees meer >
13/06 10u00  PS stuurt communicatie bij na kleine opening richting N-VA: "We willen niet met hen besturen"Lees meer >
13/06 10u00  Uiterst-rechts heet voortaan Identity & Democracy in het Europees ParlementLees meer >
13/06 08u45  De Croo (Open VLD) over terughalen kinderen IS-strijders: "6 weeskinderen, niet verantwoordelijk voor fouten van ouders"Lees meer >
13/06 07u45  Jambon (N-VA) kritisch voor "irrealistische toverformules" in "populistisch" programma van Vlaams BelangLees meer >
13/06 06u45  Oud-Senaatsvoorzitter en voormalig burgemeester van Ukkel Armand De Decker (70) is overledenLees meer >
13/06 05u30  Waalse formatie: PVDA gaat niet in op uitnodiging voor een nieuw gesprekPVDA zal donderdag niet ingaan op de uitnodiging van Elio Di Rupo en Paul Magnette (PS) voor een nieuw gesprek met het oog op de vorming van een regering voor het Waals gewest en de Franse gemeenschap. Dat bevestigt woordvoerder Germain Mugemangango.
13/06 01u45  Waalse formatie - PVDA bevestigt dat het afgelopen isPVDA zal donderdag niet ingaan op de uitnodiging van Elio Di Rupo en Paul Magnette (PS) voor een nieuw gesprek met het oog op de vorming van een regering voor het Waals gewest en de Franse gemeenschap. Dat bevestigt woordvoerder Germain Mugemangango.
13/06 00u30  Ex-Senaatsvoorzitter en voormalig burgemeester van Ukkel Armand De Decker is overledenLees meer >
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

0x Ex-Senaatsvoorzitter en voormalig burgemeester van Ukkel Armand De Decker is overleden13/06 00u30 - VRT NWS: Politiek: Lees meer >
0x Waalse formatie - PVDA bevestigt dat het afgelopen is13/06 01u45 - VRT NWS: Politiek: PVDA zal donderdag niet ingaan op de uitnodiging van Elio Di Rupo en Paul Magnette (PS) voor een nieuw gesprek met het oog op de vorming van een regering voor het Waals gewest en de Franse gemeenschap. Dat bevestigt woordvoerder Germain Mugemangango.
0x Waalse formatie: PVDA gaat niet in op uitnodiging voor een nieuw gesprek13/06 05u30 - VRT NWS: Politiek: PVDA zal donderdag niet ingaan op de uitnodiging van Elio Di Rupo en Paul Magnette (PS) voor een nieuw gesprek met het oog op de vorming van een regering voor het Waals gewest en de Franse gemeenschap. Dat bevestigt woordvoerder Germain Mugemangango.
0x Oud-Senaatsvoorzitter en voormalig burgemeester van Ukkel Armand De Decker (70) is overleden13/06 06u45 - VRT NWS: Politiek: Lees meer >
0x Jambon (N-VA) kritisch voor "irrealistische toverformules" in "populistisch" programma van Vlaams Belang13/06 07u45 - VRT NWS: Politiek: Lees meer >
0x De Croo (Open VLD) over terughalen kinderen IS-strijders: "6 weeskinderen, niet verantwoordelijk voor fouten van ouders"13/06 08u45 - VRT NWS: Politiek: Lees meer >
0x Uiterst-rechts heet voortaan Identity & Democracy in het Europees Parlement13/06 10u00 - VRT NWS: Politiek: Lees meer >
0x PS stuurt communicatie bij na kleine opening richting N-VA: "We willen niet met hen besturen"13/06 10u00 - VRT NWS: Politiek: Lees meer >
0x Europese uiterst-rechtse fractie heet voortaan Identity & Democracy, Gerolf Annemans: "Fractie is in elk geval versterkt"13/06 11u15 - VRT NWS: Politiek: Lees meer >
0x Europese uiterst rechtse fractie heet voortaan Identity & Democracy, Gerolf Annemans: "Fractie is in elk geval versterkt"13/06 12u15 - VRT NWS: Politiek: Lees meer >

Statistieken

Artikels:
29825
Gelezen:
1649
Aantal lezers nu:
33


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven