donderdag 21 november 2019, week 47


U bent nu hier: Meer nieuws van Webwereld

Laatste updatecontrole: vandaag om 14u00
 

Webwereld

Verbergen Tonen
21/11 12u00  Accu voor je wearable kun je straks maken met je inkjet-printer Russische wetenschappers hebben een formule ontwikkeld voor een stof om kathodes te kunnen printen met een hogere energiedichtheid dan voorheen mogelijk was bij het printen van accu's.
21/11 11u15  Leg deze doodenge gadgets niet onder de kerstboom Softwaremaker Mozilla, bekend van allerlei privacyvriendelijke tools als Lockwise en Firefox, publiceert jaarlijks een lijst van apparaten gebaseerd op hoe gevaarlijk ze zijn voor je privacy. Zo zie je meteen dat sommige gadgets het niet zo nauw nemen met je data.
21/11 09u30  Kritiek Windows-gat geeft aanvaller volledige toegang Een bug in UAC zorgt ervoor dat kwaadwillenden systeemrechten krijgen en allerlei malafide software kunnen installeren op een Windows-pc. Er is een patch voor dit lek beschikbaar, dus het is zaak om deze toe te passen.
20/11 15u15  Nieuwste versie Kodi werkt niet met alle plug-ins De eerste nightly build van Kodi 19 is afgelopen nacht uitgebracht en heeft de codenaam Matrix meegekregen. Deze nieuwe versie heeft echter een grote verandering onder de motorkap die bepaalde plug-ins en add-ons kunnen “breken”.
20/11 12u30  Nieuwste versie Kodi zal niet met alle plug-ins werken De eerste nightly build van Kodi 19 is afgelopen nacht uitgebracht en heeft de codenaam Matrix meegekregen. Deze nieuwe versie heeft echter een grote verandering onder de motorkap die bepaalde plug-ins en add-ons kunnen “breken”.
20/11 12u30  Zo herstel je gewiste bestanden op Android In de loop der tijd verzamel je veel belangrijke informatie op je smartphone. Wat doe je als het apparaat het dan opeens begeeft of als je per ongeluk iets belangrijks verwijdert? We laten je zien hoe je zo'n noodgeval oplost.
20/11 10u45  IBM, Microsoft en de Linux Foundation strijden tegen patenttrollen De populariteit van Linux heeft door de jaren heen genoeg patenttrollen aangespoord om bedrijven die met/aan het systeem werken aan te klagen. Microsoft was daar, indirect, ook eentje van, maar nu zijn de rollen omgedraaid. Microsoft heeft de handen ineen geslagen met IBM en de Linux Foundation om de trollen aan te pakken.
19/11 13u30  Bill Gates is weer de rijkste man op aarde Bill Gates is jarenlang de rijkste man ter wereld geweest, totdat Jeff Bezos, van Amazon ‘m in 2018 van die titel beroofde, maar Gates is terug en staat weer op nummer 1. Niet alleen omdat de ex-Microsoft-topman opeens meer geld binnenharkte, maar omdat Bezos veel heeft verloren.
19/11 11u00  Zo weet je of je internetverbinding goed genoeg is voor Google Stadia Google Stadia is vandaag officieel uitgekomen en gebruikers kunnen er direct mee aan de slag. Deze nieuwe streamingdienst geeft je de mogelijkheid games te streamen zonder dat je daar een spelcomputer voor nodig hebt. Het enige dat telt is een goede internetverbinding en wij vertellen je hoe je dat op de beste manier kan testen.
18/11 15u15  Microsoft en Apple strijden samen tegen Google’s Chromebook De populariteit van laptops met Google’s besturingssysteem, Chrome OS, groeit gestaag, maar blijkbaar snel genoeg voor Apple en Microsoft om zich ermee te bemoeien. Het bedrijf uit Cupertino bemoeide zich vorige week al met Chromebooks en het bedrijf uit Redmond doet sinds kort mee.
18/11 11u30  Disney+ gaat volgend jaar oude Simpsons-afleveringen in 4:3 tonen De Disney+ streamingdienst is nu ruim een week in de lucht, maar kreeg nogal wat kritiek te verduren. Een van de grootste kritiekpunten is dat de populaire tekenfilmserie, The Simpsons, gecropped werd getoond. Disney heeft deze beslissing afgelopen weekend verdedigd, maar gaat het probleem toch oplossen.
15/11 18u00  Zie hier de QNAP TS-251B vs de TS-253Be, semi-unboxing De QNAP TS-251B vs de TS-253Be lijken wel heel erg op elkaar, maar schijn bedriegt. Onder de motorkap zijn er aardig wat verschillen. Wij pakken de twee apparaten uit en vertellen je kort de verschillen voor we aan de review beginnen.
15/11 12u45  Microsoft stuurt 'Personen' met vervroegd pensioen Microsoft heeft aangegeven de My People-app (in Nederland beter bekend als Personen) alweer met pensioen te sturen. Deze app werd geïntroduceerd in de Fall Creators Update van Windows 10, maar was geen lang leven beschoren.
15/11 10u45  Welke social media-netwerken gebruik jij? Door alle schandalen rondom Twitter en Facebook en de klachten rondom het onzichtbaar maken van likes op Instagram, zou je verwachten dat veel mensen de netwerken de rug toekeren, zeker omdat veel gebruikers het van de daken schreeuwen dat zij dat gaan doen, maar is dat wel zo? Wij zijn benieuwd hoe dat met onze lezers zit.
14/11 14u15  Game ontwikkelaars bang voor Google Stadia Nog een paar nachtjes slapen en dan komt Google’s gamestreamingdienst officieel op de markt, Google Stadia. Deze dienst geeft je de mogelijkheid games te streamen, niet alleen naar de pc, maar ook naar andere apparaten zoals tablet en smartphone. Toch lijkt niet iedereen de dienst te omarmen, veel game-ontwikkelaars schijnen bang te zijn voor de dienst, maar waarom eigenlijk?
Laatste update: vandaag om 12u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

9x Kritiek Windows-gat geeft aanvaller volledige toegang21/11 09u30 - Webwereld: Een bug in UAC zorgt ervoor dat kwaadwillenden systeemrechten krijgen en allerlei malafide software kunnen installeren op een Windows-pc. Er is een patch voor dit lek beschikbaar, dus het is zaak om deze toe te passen.
6x Leg deze doodenge gadgets niet onder de kerstboom21/11 11u15 - Webwereld: Softwaremaker Mozilla, bekend van allerlei privacyvriendelijke tools als Lockwise en Firefox, publiceert jaarlijks een lijst van apparaten gebaseerd op hoe gevaarlijk ze zijn voor je privacy. Zo zie je meteen dat sommige gadgets het niet zo nauw nemen met je data.
1x Canonical en UBports delen gratis Ubuntu Phones uit14/11 10u45 - Webwereld: Canonical heeft twee jaar geleden Ubuntu Touch met pensioen gestuurd en de ondersteuning op het mobiele besturingssysteem gestaakt. Het bedrijf heeft vorig jaar een hele stapel Ubuntu Phones gedoneerd aan UBports om het systeem levend te houden. Het bedrijf achter Ubuntu heeft besloten wederom een stapel Ubuntu-toestellen weg te geven, deze keer niet aan UBports, maar aan andere ontwikkelaars en geïnteresseerden.
1x Zo weet je of je internetverbinding goed genoeg is voor Google Stadia19/11 11u00 - Webwereld: Google Stadia is vandaag officieel uitgekomen en gebruikers kunnen er direct mee aan de slag. Deze nieuwe streamingdienst geeft je de mogelijkheid games te streamen zonder dat je daar een spelcomputer voor nodig hebt. Het enige dat telt is een goede internetverbinding en wij vertellen je hoe je dat op de beste manier kan testen.
1x Bill Gates is weer de rijkste man op aarde19/11 13u30 - Webwereld: Bill Gates is jarenlang de rijkste man ter wereld geweest, totdat Jeff Bezos, van Amazon ‘m in 2018 van die titel beroofde, maar Gates is terug en staat weer op nummer 1. Niet alleen omdat de ex-Microsoft-topman opeens meer geld binnenharkte, maar omdat Bezos veel heeft verloren.
1x Zo herstel je gewiste bestanden op Android20/11 12u30 - Webwereld: In de loop der tijd verzamel je veel belangrijke informatie op je smartphone. Wat doe je als het apparaat het dan opeens begeeft of als je per ongeluk iets belangrijks verwijdert? We laten je zien hoe je zo'n noodgeval oplost.
1x Accu voor je wearable kun je straks maken met je inkjet-printer21/11 12u00 - Webwereld: Russische wetenschappers hebben een formule ontwikkeld voor een stof om kathodes te kunnen printen met een hogere energiedichtheid dan voorheen mogelijk was bij het printen van accu's.
0x Technologie komt in balbezit: data wint de wedstrijd14/11 11u30 - Webwereld: De rol van technologie in de sportwereld neemt de laatste jaren flink toe. Logisch, want de superioriteit van data ten opzichte van menselijke inschattingen is in de vorige eeuw al duidelijk geworden. Technologie brengt dat inzicht nu realtime naar ons toe.
0x Dit apparaat genereert hologrammen met behulp van geluid14/11 11u45 - Webwereld: Onderzoekers van Interact Lab in Southampton hebben een apparaat gebouwd dat 3d objecten weer kan geven. Dat doet het met behulp van een plastic balletje en ultrasoon geluid. KleurenLEDs zorgen ervoor dat de objecten te bekijken zijn in kleur. De gegenereerde beelden kunnen zelfs worden aangeraakt.
0x Game ontwikkelaars bang voor Google Stadia14/11 14u15 - Webwereld: Nog een paar nachtjes slapen en dan komt Google’s gamestreamingdienst officieel op de markt, Google Stadia. Deze dienst geeft je de mogelijkheid games te streamen, niet alleen naar de pc, maar ook naar andere apparaten zoals tablet en smartphone. Toch lijkt niet iedereen de dienst te omarmen, veel game-ontwikkelaars schijnen bang te zijn voor de dienst, maar waarom eigenlijk?

Statistieken

Artikels:
30313
Gelezen:
25074
Aantal lezers nu:
56


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven