zaterdag 21 juli 2018, week 29


U bent nu hier: Meest gelezen | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u45
 
51x Hamas kondigt wapenstilstand met Israël aanNadat het conflict tussen Israël en de Palestijnen in de Gazastrook vrijdag dreigde te escaleren, hebben beide kampen een akkoord bereikt over een... (21/07 02u00 - Het Laatste Nieuws)
50x Britse tienerjongens wilden bloedbad aanrichten op school uit wraak voor pesterijenTwee tienerjongens die een schietpartij planden op een middelbare school in Northallerton in het Verenigd Koninkrijk zijn veroordeeld tot tien en... (21/07 01u45 - Het Laatste Nieuws)
47x Hamas kondigt wapenstilstand met Israël aanNadat het conflict tussen Israël en de Palestijnen in de Gazastrook vrijdag dreigde te escaleren, hebben beide kampen een akkoord bereikt over een staakt-het-vuren. Dat zegt een woordvoerder van Hamas, Fawzi Barhoum, in de nacht van vrijdag op zaterdag. Het bestand 'met de bezetter' werd bereikt met de hulp van Egypte en de Verenigde Naties, luidt het. (21/07 02u15 - De Morgen)
43x Amerikanen pompen 200 miljoen in Oekraïens legerDe Verenigde Staten gaan een bijkomende 200 miljoen dollar (170 miljoen euro) aan militaire hulp geven aan Oekraïne. Dat heeft het ministerie van... (21/07 02u45 - Het Laatste Nieuws)
40x "11 kinderen gedood bij bombardementen in zuiden van Syrië"Bij bombardementen op door de terreurgroep Islamitische Staat (IS) gecontroleerd gebied in het zuidwesten van Syrië zijn vrijdag 26 burgers... (21/07 03u15 - Het Laatste Nieuws)
40x Amerikanen pompen 200 miljoen in Oekraïens legerDe Verenigde Staten gaan een bijkomende 200 miljoen dollar (170 miljoen euro) aan militaire hulp geven aan Oekraïne. Dat heeft het ministerie van Defensie vrijdag aangekondigd. De steun zal vermoedelijk niet in goede aarde vallen bij de Russische president Vladimir Poetin, met wie de Amerikaanse president Donald Trump maandag nog een ontmoeting had in het Finse Helsinki. (21/07 02u45 - De Morgen)
40x Amerikanen pompen 200 miljoen in Oekraïense legerDe Verenigde Staten gaan een bijkomende 200 miljoen dollar (170 miljoen euro) aan militaire hulp geven aan Oekraïne. Dat heeft het ministerie van Defensie vrijdag aangekondigd. (21/07 01u15 - Knack)
37x Italiaanse politie vindt gestolen Rubens en Renoir terugDe Italiaanse politie heeft een schilderij van de Vlaamse schilder Rubens en één van de Franse schilder Renoir teruggevonden, die vorig jaar april van een kunsthandelaar werden gestolen. De twee kunstwerken werden na een politieonderzoek van zeventien maanden teruggevonden in een loods in Turijn. (21/07 02u15 - De Stentor)
36x Zeker dertien doden bij busongeluk op snelweg MexicoMinstens dertien mensen zijn vrijdag om het leven gekomen bij een busongeluk op een snelweg net buiten de hoofdstad van Mexico. Zeven anderen raakten gewond bij het ongeval. (21/07 02u00 - Nu.nl)
34x Italiaanse politie vindt gestolen Rubens en Renoir terugDe Italiaanse politie heeft een schilderij van de Vlaamse schilder Rubens en één van de Franse schilder Renoir teruggevonden, die vorig jaar april van een kunsthandelaar werden gestolen. De twee kunstwerken werden na een politieonderzoek van zeventien maanden teruggevonden in een loods in Turijn. (21/07 02u15 - BN/DeStem)


34x 'Hamas en Israël sluiten bestand in Gaza'Israël en Hamas hebben een bestand afgesproken in de Gazastrook. De islamitische groepering maakte het staakt-het-vuren zaterdagmorgen bekend. ,,Met hulp van Egypte en de Verenigde Naties is het gelukt om de rust te herstellen tussen de twee partijen in Israël en Gaza. We hopen dat het standhoudt', liet Hamas-woordvoerder Fawzi Barhoumeen weten. (21/07 01u30 - Gelderlander)
33x Politie vindt gestolen Rubens en Renoir terugDe Italiaanse politie heeft een schilderij van de Vlaamse schilder Rubens en één van de Franse schilder Renoir teruggevonden, die vorig jaar april van een kunsthandelaar werden gestolen. De twee kunstwerken werden na een politieonderzoek van 17 maanden teruggevonden in een loods in Turijn. (21/07 01u45 - Reformatisch Dagblad)
33x Kapelse Midweek ClassicOp woensdag 25 juli organiseert WSC Duw Voort uit Voortkapel een wielerwedstrijd voor nieuwelingen en junioren in het centrum van Voortkapel. (21/07 00u15 - Gazet van Antwerpen)
33x Met de auto door West-Europa: in welke steden heb je een milieuvignet nodig?De tijd dat u met uw trouwe vierwieler elke Europese stad binnen kon kachelen, is tot spijt van wie het benijdt voorbij. Milieuvignetten en uitstootbelastingen zijn stilaan gemeengoed. Wie straks naar een Europese stad rijdt voor een citytrip, kan dus maar beter even onderstaande kaart raadplegen. (21/07 00u00 - VRT NWS)
33x Eerste drukke vertrekweekend voor vakantiegangers: met deze info van Hajo Beeckman vertrekt u goed voorbereidHet belooft een druk verkeersweekend te worden in Europa, met code rood voor de uittocht richting zuiden. Op heel wat Europese wegen mag u dan ook files verwachten. Omdat een gewaarschuwd man er twee waard is, loodst VRT-verkeersexpert Hajo Beeckman u door de zomerfiles en de voornaamste (nieuwe) verkeersregels in de belangrijkste doorreislanden. (21/07 00u00 - VRT NWS)
32x "11 kinderen gedood bij bombardementen in zuiden van Syrië"Bij bombardementen op door de terreurgroep Islamitische Staat (IS) gecontroleerd gebied in het zuidwesten van Syrië zijn vrijdag 26 burgers omgekomen, onder wie 11 kinderen. Dat zegt het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten. De luchtaanvallen werden volgens de Britse ngo uitgevoerd door de Syrische en Russische luchtmacht. (21/07 03u15 - De Morgen)
32x Rij niet met ontbloot bovenlijf en bereid u voor op een mogelijke hittegolf: wat u moet weten als u naar Spanje reistLees meer > (21/07 00u00 - VRT NWS)
31x Italiaanse politie vindt gestolen Rubens en Renoir terugDe Italiaanse politie heeft een schilderij van de Vlaamse schilder Rubens en één van de Franse schilder Renoir teruggevonden, die vorig jaar april van een kunsthandelaar werden gestolen. De twee kunstwerken werden na een politieonderzoek van zeventien maanden teruggevonden in een loods in Turijn. (21/07 02u15 - Gelderlander)
30x We testten 10 koude theedrankjes en proefden vooral suiker… veel suikerHet aanbod verfrissende zomerdrankjes op basis van thee of kruiden wordt elk jaar groter. Bartender Jurgen Lycops van Bar Burbure in Antwerpen testte er tien. Hij proefde vooral veel suiker.Tine Bral, foto’s Wim Daneels (21/07 03u15 - Gazet van Antwerpen)
30x 'Verblijft in Belgische cel komt neer op foltering'Dagen op cel zonder te luchten, ratten in de gang en nauwelijks medische verzorging. Het regime in de Antwerpse gevangenis komt neer op foltering, aldus een noodkreet van circa zeventig Nederlandse gedetineerden. Ze willen dat Nederland ingrijpt. (21/07 03u15 - De Stentor)
30x Dood door mestgas, tractor of stier; de groene sector is nog gevaarlijker dan de bouwDe afgelopen tien jaar zijn er 190 doden gevallen op agrarische bedrijven. Daarmee is de groene sector nog gevaarlijker dan de bouw. (21/07 02u15 - Trouw)
30x Waar wachten we nog op? Trek de Noord-Zuidlijn door naar SchipholTrek de Noord-Zuidlijn door naar Schiphol en haal de Sprinters daar weg. Daarmee kunnen vandaar meer snelle internationale treinen vertrekken. Beter voor het milieu, is het voorstel van Erik van der Kooij en Pepijn van Wijmen van APPM Management Consultants, adviseurs over bereikbaarheidstrategieën voor overheid en bedrijfsleven. (21/07 02u15 - Trouw)
30x 'Hamas en Israël sluiten bestand in Gaza'Israël en Hamas hebben een bestand afgesproken in de Gazastrook. De islamitische groepering maakte het staakt-het-vuren zaterdagmorgen bekend. ,,Met hulp van Egypte en de Verenigde Naties is het gelukt om de rust te herstellen tussen de twee partijen in Israël en Gaza. We hopen dat het standhoudt', liet Hamas-woordvoerder Fawzi Barhoumeen weten. (21/07 01u30 - De Stentor)
29x 'Verblijft in Belgische cel komt neer op foltering'Dagen op cel zonder te luchten, ratten in de gang en nauwelijks medische verzorging. Het regime in de Antwerpse gevangenis komt neer op foltering, aldus een noodkreet van circa zeventig Nederlandse gedetineerden. Ze willen dat Nederland ingrijpt. (21/07 03u15 - BN/DeStem)
29x Lege containers vallen van schip in Rotterdamse havenIn de haven van Rotterdam zijn ongeveer veertig lege containers van een binnenvaartschip gevallen. (21/07 02u45 - De Stentor)
29x Hamas kondigt wapenstilstand met Israël aanNadat het conflict tussen Israël en de Palestijnen in de Gazastrook vrijdag dreigde te escaleren, hebben beide kampen een akkoord bereikt over een staakt-het-vuren. Dat zegt een woordvoerder van Hamas, Fawzi Barhoum, in de nacht op zaterdag. (21/07 02u30 - Knack)
29x Pechtold: volgens Blok is Nederland misluktDEN HAAG (ANP) - Met zijn kritische opmerkingen over migratie en multiculturele samenlevingen zegt minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken eigenlijk dat we als Nederlandse samenleving zijn mislukt. Dat stelt leider Alexander Pechtold van regeringspartij D66. Hij is niet te spreken over de uitspraken van de VVD-minister. Het bericht Pechtold: volgens Blok is Nederland mislukt verscheen eerst op Nieuws.nl. (21/07 02u15 - Nieuws.nl)
29x 'Hamas en Israël sluiten bestand in Gaza'Israël en Hamas hebben een bestand afgesproken in de Gazastrook. De islamitische groepering maakte het staakt-het-vuren zaterdagmorgen bekend. ,,Met hulp van Egypte en de Verenigde Naties is het gelukt om de rust te herstellen tussen de twee partijen in Israël en Gaza. We hopen dat het standhoudt', liet Hamas-woordvoerder Fawzi Barhoumeen weten. (21/07 01u30 - AD.nl)
29x Dit is de lange, lange geschiedenis van de Noord/ZuidlijnVeel Amsterdammers maken vandaag een sprongetje van blijdschap, want de Noord/Zuidlijn gaat open. Daarmee komt een eind aan bijna 100 (!) jaar denken, plannen en bouwen. Vooral na 2003 groeide de lijn uit tot een hoofdpijndossier. Er ging veel mis: het aanleggen van een metro onder het oude Amsterdam was toch best lastig. We hebben 96 jaar, 3,1 miljard euro, bloed, zweet en tranen voor je samengevat in 5 minuten: (21/07 01u30 - NOS.nl)
29x Opgelet voor vuur tijdens deze droogteHet politiebesluit van de provincie Limburg van 3 juli blijft van kracht en wordt nog uitgebreid. Sinds 3 juli 2018 geldt er een geheel verbod op kampvuren in Limburg en dit blijft van kracht zolang code rood van toepassing is en tot tegenbericht. (21/07 00u30 - Het Belang van Limburg)
29x KV Mechelen zet alle juridische procedures tegen Moeskroen stop: “Dit is heel goed nieuws”KV Mechelen heeft het onderzoek van het gerecht en de mededingingsautoriteit naar voetbalclub Moeskroen laten stopzetten. Dat schreef voorzitter Johan Timmermans in een brief aan Pierre François, de CEO van de Pro League, en werd vrijdag bekendgemaakt. De degradant richt zo nu enkel op het sportieve aspect. (21/07 00u30 - Het Belang van Limburg)
28x Alarmsirenes van nucleaire en chemische bedrijven loeien binnenkort niet meerOm de drie maanden loeien in ons land de sirenes, als test om ons te waarschuwen bij een nucleaire of chemische ramp. Maar daar komt binnenkort een einde aan. De sirenes, die niet overal even duidelijk verstaanbaar zijn en teveel kosten in onderhoud, worden vervangen door het modernere Be-Alert-systeem dat mensen via sms en e-mail zal verwittigen. Yves Stevens van het federaal Crisiscentrum blikt terug en vooruit. (21/07 03u15 - Gazet van Antwerpen)
28x Pechtold: Volgens Blok is Nederland misluktMet zijn kritische opmerkingen over migratie en multiculturele samenlevingen zegt minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken eigenlijk dat we als Nederlandse samenleving zijn mislukt. Dat stelt leider Alexander Pechtold van regeringspartij D66. Hij is niet te spreken over de uitspraken van de VVD-minister, zei hij in het tv-programma Jinek. (21/07 00u30 - De Stentor)
28x Een extra belasting op water is goed in tijden van extra droogteVanaf dinsdag wordt heel Nederland ondergedompeld in tropische temperaturen die tot in augustus aanhouden. Daarmee is er deze zomer een lange periode van ongekende droogte. Waterschappen zetten alles op alles om te zorgen dat de watervoorraad niet uitgeput raakt. Een extra belasting in dit soort tijden zou daarom niet slecht zijn. (21/07 00u15 - Gelderlander)
28x Regisseur Guardians Of The Galaxy ontslagen na schokkende tweetsJames Gunn, tot vandaag regisseur van de Guardians Of The Galaxy-films, kan op zoek naar een nieuwe baan. Hij is door filmmaatschappij Disney op... (21/07 00u15 - Het Laatste Nieuws: Showbizz)
28x Bewoners Arenawijk ongerust: “Gezellige wijk wordt binnenkort een bouwwerf”De stad Antwerpen wil in 2020 de hele Arenawijk in Deurne onder handen nemen. Een deel van de sociale woningen wordt gesloopt en vervangen, een ander deel grondig gerenoveerd. Dat nieuws wordt in de wijk met gemengde gevoelens onthaald. “Het is nodig, maar het is wel een hechte gemeenschap die ze uit elkaar gaan trekken”, zegt buurtbewoner Charles J. (35). (21/07 00u00 - Gazet van Antwerpen)
27x Vrouw verliest negen familieleden bij bootongeluk VSBij het ongeluk met de amfibierondvaartboot in de VS, waarbij donderdag 17 mensen omkwamen, heeft een vrouw negen familieleden verloren, onder wie haar kinderen en echtgenoot. Zij en haar neefje zijn de enige twee overlevenden van de familie aan boord van de gekapseisde en gezonken boot op het Table Rock meer in de Amerikaanse staat Missouri. (21/07 03u30 - BN/DeStem)
27x Italiaanse politie vindt gestolen Rubens en Renoir terugDe Italiaanse politie heeft een schilderij van de Vlaamse schilder Rubens en één van de Franse schilder Renoir teruggevonden, die vorig jaar april van een kunsthandelaar werden gestolen. De twee kunstwerken werden na een politieonderzoek van zeventien maanden teruggevonden in een loods in Turijn. (21/07 02u15 - AD.nl)
27x Italiaanse politie vindt gestolen werken Rubens en Renoir terugDe Italiaanse politie heeft twee schilderijen die in 2017 werden gestolen teruggevonden. Het gaat om een kunstwerk van Renoir en een van Rubens. Een speciale kunstafdeling van de Italiaanse politie toonde de schilderijen aan de pers in Monza, waar de werken ook gestolen werden. De dieven hadden een contract opgesteld met de belofte 26 miljoen euro voor de schilderijen te betalen. Toen de verkopers waren afgeleid gingen de criminelen er met de schilderijen vandoor. De schilderijen werden teruggevonden in een magazijn in Turijn. Vorige maand werden al acht verdachten gearresteerd. (21/07 01u45 - NOS.nl)
27x Zorgen heffingen treffen Wall StreetDe aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag gesloten met minieme verliezen. Het sentiment werd beïnvloed door de Amerikaanse president Donald Trump. Die zei dat de VS klaarstaat om álle uit China ingevoerde producten extra te gaan belasten. Verder verwerkten beleggers een reeks bedrijfsresultaten. (21/07 01u30 - De Financiële Telegraaf)
27x Ook Bottas langer bij MercedesLees meer > (21/07 01u30 - FOK!sport)
27x Berging in brand bij appartementen Roosendaal, brandstichting niet uitgeslotenROOSENDAAL - In de berging en hal van een appartementencomplex aan de Jan Vermeerlaan in Roosendaal heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een brand gewoed. Er zijn geen gewonden gevallen. (21/07 01u15 - BN/DeStem)
27x Sport: Bijzondere Villa Sporza zondag met huldiging Rode DuivelsOp zaterdag 14 juli strijden de Rode Duivels in Sint-Petersburg tegen Engeland om de derde plaats op het WK. Zondag worden de spelers verwacht in België, want dan worden ze gehuldigd voor hun prestaties in Rusland. Het hele evenement is zondag live t... (21/07 00u00 - Limburgnieuws.be)
26x Vrouw verliest negen familieleden bij bootongeluk in VS: "Enkel mijn neefje leeft nog"Bij het ongeluk met de amfibierondvaartboot in de VS, waarbij donderdag zeventien mensen om het leven kwamen, heeft een vrouw negen familieleden... (21/07 04u30 - Het Laatste Nieuws)
26x We testten 10 koude theedrankjes en proefden vooral suiker… veel suikerHet aanbod verfrissende zomerdrankjes op basis van thee of kruiden wordt elk jaar groter. Bartender Jurgen Lycops van Bar Burbure in Antwerpen testte er tien. Hij proefde vooral veel suiker.Tine Bral, foto’s Wim Daneels (21/07 03u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
26x Friese drenkeling overlijdt in het ziekenhuisEen zestienjarige jongen uit Friesland is vrijdag in het ziekenhuis overleden nadat hij eerder in de problemen was geraakt tijdens het zwemmen. (21/07 00u45 - Gelderlander)
26x Duitse bondscoach: "Spelers moeten plezier uitstralen"Lees meer > (21/07 00u45 - Voetbal België)
26x KV Mechelen zet alle procedures tegen Moeskroen stopLees meer > (21/07 00u30 - Sporza)
26x Ricciardo start in Duitsland achteraanLees meer > (21/07 00u28 - FOK!sport)
26x Ook Jennifer Connelly in Top Gun: MaverickJennifer Connelly is gestrikt voor de vrouwelijke hoofdrol in Top Gun: Maverick, het vervolg op de originele actiefilm Top Gun uit 1986 waarin Tom Cruise opnieuw de hoofdrol vertolkt. Details over de rol van Connelly (47) wilde filmmaatschappij Paramount nog niet geven. (21/07 00u15 - De Telegraaf: Privé)
26x Kapelse Midweek ClassicOp woensdag 25 juli organiseert WSC Duw Voort uit Voortkapel een wielerwedstrijd voor nieuwelingen en junioren in het centrum van Voortkapel. (21/07 00u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
26x De andere kant van Peter Sagan? “In het peloton kan je hem best zo veel mogelijk mijden”Peter Sagan boekte vrijdag zijn derde ritzege in deze Ronde van Frankrijk. De groene trui was de snelste in een massasprint. Sagan was dolblij en amuseerde zich nogal tijdens de etappe. Dat bleek uit een video van de Tour zelf. Maar er is ook een andere kant aan de Slovaak. Dat vertelde Bram Tankink in Vive le Vélo. (20/07 23u45 - Het Nieuwsblad)
25x 'Verblijf in Belgische cel komt neer op foltering'Dagen op cel zonder te luchten, ratten in de gang en nauwelijks medische verzorging. Het regime in de Antwerpse gevangenis komt neer op foltering, aldus een noodkreet van circa zeventig Nederlandse gedetineerden. Ze willen dat Nederland ingrijpt. (21/07 04u00 - BN/DeStem)
25x Alarmsirenes van nucleaire en chemische bedrijven loeien binnenkort niet meerOm de drie maanden loeien in ons land de sirenes, als test om ons te waarschuwen bij een nucleaire of chemische ramp. Maar daar komt binnenkort een einde aan. De sirenes, die niet overal even duidelijk verstaanbaar zijn en teveel kosten in onderhoud, worden vervangen door het modernere Be-Alert-systeem dat mensen via sms en e-mail zal verwittigen. Yves Stevens van het federaal Crisiscentrum blikt terug en vooruit. (21/07 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
25x Deze tien boeken raden we aan voor bij het zwembadHet WK voetbal is afgerond, dus blijft er weer wat meer tijd over voor een boek. Een niemendalletje voor aan het strand? Iets spannends tussen zwembad en cocktail? Of mag het iets meer zijn in uw luie zetel thuis? Wij geven tien tips mee. (21/07 03u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
25x Deze tien boeken raden we aan voor bij het zwembadHet WK voetbal is afgerond, dus blijft er weer wat meer tijd over voor een boek. Een niemendalletje voor aan het strand? Iets spannends tussen zwembad en cocktail? Of mag het iets meer zijn in uw luie zetel thuis? Wij geven tien tips mee. (21/07 03u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
25x 'Verblijft in Belgische cel komt neer op foltering'Dagen op cel zonder te luchten, ratten in de gang en nauwelijks medische verzorging. Het regime in de Antwerpse gevangenis komt neer op foltering, aldus een noodkreet van circa zeventig Nederlandse gedetineerden. Ze willen dat Nederland ingrijpt. (21/07 03u00 - Gelderlander)
25x Ook Bottas langer bij MercedesLees meer > (21/07 01u30 - FOK!)
25x Laat het water het werk doenDeze zomer geeft Siegfried Woldhek les in waterverven. Afl. 1. Het belangrijkste: water. (21/07 01u15 - NRC.nl: Wetenschap)
25x VIDEO: Froome: "Thomas of ik, zolang de gele trui maar binnen Team Sky blijft"Geen sprake van een tweestrijd binnen Team Sky tussen Geraint Thomas en Chris Froome. Toch niet als we de viervoudige Tourwinnaar mogen geloven. 'Dit is een droomscenario voor ons team, de druk ligt bij de andere klassementsrenners', zei Froome aan tafel bij Maarten Vangramberen. (21/07 00u30 - Sporza)
25x Escalatie geweld Gazastrook: vijf dodenDe Israëlische luchtmacht voert grootschalige bombardementen uit op de Gazastrook. Er zijn vijf doden gevallen en 120 gewonden. (21/07 00u15 - NRC.nl: Wetenschap)
25x Kapelse Midweek ClassicOp woensdag 25 juli organiseert WSC Duw Voort uit Voortkapel een wielerwedstrijd voor nieuwelingen en junioren in het centrum van Voortkapel. (21/07 00u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
25x Review: is de Sony RX100 VI de ideale vlogcamera?De Sony RX100 VI is bedoeld als een handzaam extra cameraatje. Dat lijkt slim, want de consument laat de compactcamera steeds vaker links liggen. Merijn heeft de camera getest. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan (21/07 00u15 - Bright.nl)
25x Fortnite houdt verjaardagsevenement voor PvE-modusFortnite is natuurlijk [url=https://www.gamersnet.nl/nieuws/201710/fortnite_door_ruim_zeven_miljoen_mensen_gespeeld/]groot geworden[/url] met zijn Battle Royale-modus, die eind september 2017 verscheen. Echter, voor die tijd was het spel een game waarin je een basis bouwt om jezelf tegen zombies te ... (21/07 00u15 - GamersNET.nl)
25x Honkballers verslikken zich bijna in ItaliëHet Nederlands team heeft voor de tweede keer van Italië gewonnen op de Honkbalweek in Haarlem. Oranje zegevierde in het eerste duel van de play-offs met 2-1. (21/07 00u00 - BN/DeStem)
25x Bibliotheek morgen geslotenIn de bibliotheek van Halen kan je morgen, zaterdag, niet terecht. De bibliotheek is zaterdag gesloten. (21/07 00u00 - Het Belang van Limburg)
25x KV Mechelen zet alle juridische procedures tegen Moeskroen stopKV Mechelen heeft het onderzoek van het gerecht en de mededingingsautoriteit naar voetbalclub Moeskroen laten stopzetten. Dat schreef voorzitter Johan Timmermans in een brief aan Pierre François, de CEO van de Pro League, en werd vrijdag bekendgemaakt. De degradant richt zo nu enkel op het sportieve aspect. (21/07 00u00 - Gazet van Antwerpen)
24x Zo wordt onze reporter straatmuzikant in enkele muisklikkenOm de drie jaar lanceert een lokale politicus in een nieuwsarme periode het voorstel om straatartiesten een examen te laten afleggen voor ze een vergunning krijgen. In 2018 is het de beurt aan Marco Laenens (N-VA), districtsraadsvoorzitter van Antwerpen. (21/07 03u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
24x Lege containers vallen van schip in Rotterdamse havenIn de haven van Rotterdam zijn ongeveer veertig lege containers van een binnenvaartschip gevallen. (21/07 03u00 - BN/DeStem)
24x Lege containers vallen van schip op MaasvlakteIn de haven van Rotterdam zijn ongeveer veertig lege containers van een binnenvaartschip gevallen. De politie meldt dat niemand gewond is geraakt. (21/07 02u15 - Reformatisch Dagblad)
24x Buschauffeurs van FNV dreigen met nieuwe actiesVeel chauffeurs in het streekvervoer zijn niet tevreden. FNV'ers vrezen dat hun stakingen voor niets zijn geweest. (21/07 02u15 - Trouw)
24x Friese drenkeling overlijdt in het ziekenhuisBERGUM (ANP) - Een zestienjarige jongen uit Friesland is vrijdag in het ziekenhuis overleden nadat hij eerder in de problemen was geraakt tijdens het zwemmen. Hij was overdag gaan zwemmen in het Prinses Margrietkanaal bij Bergum en raakte vermist. Het bericht Friese drenkeling overlijdt in het ziekenhuis verscheen eerst op Nieuws.nl. (21/07 02u15 - Nieuws.nl)
24x 'Hamas en Israël sluiten bestand in Gaza'Israël en Hamas hebben een bestand afgesproken in de Gazastrook. De islamitische groepering maakte het staakt-het-vuren zaterdagmorgen bekend. ,,Met hulp van Egypte en de Verenigde Naties is het gelukt om de rust te herstellen tussen de twee partijen in Israël en Gaza. We hopen dat het standhoudt', liet Hamas-woordvoerder Fawzi Barhoumeen weten. (21/07 01u30 - BN/DeStem)
24x Laat het water het werk doenDeze zomer geeft Siegfried Woldhek les in waterverven. Afl. 1. Het belangrijkste: water. (21/07 01u15 - NRC Handelsblad)
24x Vijf redenen waarom radicaal-rechts zo van Poetin houdtTrump is niet de enige politiek leider die de Russische president Poetin bewondert. Ook de Italiaanse Lega-leider Matteo Salvini en andere radicaal-rechtse leiders in Europa zien Poetin als rolmodel. (21/07 01u00 - NRC.nl: Wetenschap)
24x Multiplayer Stardew Valley verschijnt op 1 augustus op pc[url=https://www.gamersnet.nl/reviews/stardew_valley/]Stardew Valley[/url] was begin vorig jaar d� [i]sleeper hit[/i], waarbij onze Tom slechts ��n kritiekpunt had: waar blijft die multiplayer toch? Nu, anderhalf jaar later, is het antwoord op die vraag eindelijk daar: op 1 augustus kunnen bezitters... (21/07 01u00 - GamersNET.nl)
24x KV Mechelen zet alle juridische procedures tegen Moeskroen stop: “Dit is heel goed nieuws”KV Mechelen heeft het onderzoek van het gerecht en de mededingingsautoriteit naar voetbalclub Moeskroen laten stopzetten. Dat schreef voorzitter Johan Timmermans in een brief aan Pierre François, de CEO van de Pro League, en werd vrijdag bekendgemaakt. De degradant richt zo nu enkel op het sportieve aspect. (21/07 00u30 - De Standaard - Sport)
24x 4fun #342De frontpage van 4Gamers staat altijd goed gevuld met het meest recente nieuws uit de wonderlijke wereld van videogames en dat nieuws is dan nog eens zeer gevarieerd ook. Er staat groot nieuws tussen, ... (21/07 00u15 - 4Gamers)
24x Napoli-voorzitter: "Waarom zou ik oude mannen vastleggen"Napoli-voorzitter Aurelio De Laurentiis reageerde vrijdag op alle geruchten die er over de club langskwamen in de laatste tijd. De Italiaan nam, zoals gebruikelijk, geen blad voor de mond en liet weten dat hij helemaal niks van de geruchten begrijpt. (21/07 00u15 - FC update)
24x Koningspaar bezoekt Bal National in de MarollenAl 15 jaar wordt op de vooravond van de nationale feestdag een volksfeest in de Brusselse wijk Marollen georganiseerd. 10.000 feestvierders gooien de benen los op het Vossenplein. (20/07 23u45 - VRT NWS)
24x Totale maansverduistering in ons land te zien op 27 juliOp vrijdagavond 27 juli is er vanaf 21.30 uur 1,5 uur lang een totale maansverduistering te zien. Dat meldt de volkssterrenwacht Mira uit Grimbergen. Het is volgens Mira al een drietal jaar geleden dat we een dergelijk tafereel in ons land konden meemaken. De volkssterrenwacht zal die avond zijn deuren openen van 22.00 uur tot ongeveer 01.00 uur 's nachts. (20/07 23u45 - VRT NWS)
23x Britse tieners wilden bloedbad aanrichten op school uit wraak voor pesterijenTwee tienerjongens die een schietpartij planden op een middelbare school in Northallerton in het Verenigd Koninkrijk, zijn veroordeeld tot tien en twaalf jaar celstraf. De jongens werden in oktober vorig jaar op veertienjarige leeftijd gearresteerd. Ze bleken gefascineerd te zijn door de twee schutters die in 1999 het Columbine-bloedbad aanrichtten. (21/07 04u30 - BN/DeStem)
23x Britse tieners wilden bloedbad aanrichten op school uit wraak voor pesterijenTwee tienerjongens die een schietpartij planden op een middelbare school in Northallerton in het Verenigd Koninkrijk, zijn veroordeeld tot tien en twaalf jaar celstraf. De jongens werden in oktober vorig jaar op veertienjarige leeftijd gearresteerd. Ze bleken gefascineerd te zijn door de twee schutters die in 1999 het Columbine-bloedbad aanrichtten. (21/07 04u30 - De Stentor)
23x Britse tieners wilden bloedbad aanrichten op school uit wraak voor pestenTwee tienerjongens die een schietpartij planden op een middelbare school in Northallerton in het Verenigd Koninkrijk, zijn veroordeeld tot tien en twaalf jaar celstraf. De jongens werden in oktober vorig jaar op veertienjarige leeftijd gearresteerd. Ze bleken gefascineerd te zijn door de twee schutters die in 1999 het Columbine-bloedbad aanrichtten. (21/07 04u15 - Gelderlander)
23x Britse tieners wilden bloedbad aanrichten op school uit wraak voor pestenTwee tienerjongens die een schietpartij planden op een middelbare school in Northallerton in het Verenigd Koninkrijk, zijn veroordeeld tot tien en twaalf jaar celstraf. De jongens werden in oktober vorig jaar op veertienjarige leeftijd gearresteerd. Ze bleken gefascineerd te zijn door de twee schutters die in 1999 het Columbine-bloedbad aanrichtten. (21/07 04u15 - De Stentor)
23x Nederlandse gedetineerden slaan alarm: "Verblijf in Belgische cel is foltering"Dagen op cel zonder te luchten, ratten in de gang en nauwelijks medische verzorging. Het regime in de Antwerpse gevangenis komt neer op foltering,... (21/07 04u00 - Het Laatste Nieuws)
23x 'Verblijf in Belgische cel komt neer op foltering'Dagen op cel zonder te luchten, ratten in de gang en nauwelijks medische verzorging. Het regime in de Antwerpse gevangenis komt neer op foltering, aldus een noodkreet van circa zeventig Nederlandse gedetineerden. Ze willen dat Nederland ingrijpt. (21/07 04u00 - Gelderlander)
23x FARC-leden nemen zitting in Colombiaanse SenaatIn Colombia zijn vrijdag acht leden van de FARC ingezworen in het Colombiaanse parlement. Het is de eerste keer dat de voormalige guerrillabeweging gerepresenteerd is in de regering. (21/07 04u00 - Nu.nl)
23x 'Verblijf in Belgische cel komt neer op foltering'Dagen op cel zonder te luchten, ratten in de gang en nauwelijks medische verzorging. Het regime in de Antwerpse gevangenis komt neer op foltering, aldus een noodkreet van circa zeventig Nederlandse gedetineerden. Ze willen dat Nederland ingrijpt. (21/07 04u00 - De Stentor)
23x Aangifte oud-marinier voor smaad om treinkaping De PuntEen oud-marinier gaat advocaat Liesbeth Zegveld aanklagen voor smaad en laster vanwege het proces rond het optreden van de militairen bij de treinkaping bij De Punt in 1977. Hij is het zat dat de gijzelnemers in een slachtofferrol worden geplaatst en hoopt dat zijn voormalige collega's zijn voorbeeld volgen. Zaterdag doet hij aangifte. (21/07 03u45 - Gelderlander)
23x Aangifte oud-marinier voor smaad om treinkaping De PuntEen oud-marinier gaat advocaat Liesbeth Zegveld aanklagen voor smaad en laster vanwege het proces rond het optreden van de militairen bij de treinkaping bij De Punt in 1977. Hij is het zat dat de gijzelnemers in een slachtofferrol worden geplaatst en hoopt dat zijn voormalige collega's zijn voorbeeld volgen. Zaterdag doet hij aangifte. (21/07 03u45 - De Stentor)
23x De euro wordt in Suriname minder waard door inbeslagnames NederlandJustitie in Nederland heeft opnieuw euro's afkomstig uit Suriname in beslag laten nemen. Het gaat om een bedrag van 4 miljoen euro afkomstig van klanten van de Republic Bank in Paramaribo. In april confisqueerde de Nederlandse douane al een bedrag van ruim 19 miljoen euro. De inbeslagnames hebben betrekking op een justitieel onderzoek naar witwas-operaties. Het OM wil de herkomst van het geld weten. Veel goederen in Suriname worden geïmporteerd vanuit Nederland en in euro's afgerekend. Ook toeristen uit Nederland en buurland Frans Guyana brengen euro's binnen. En ook op de woningmarkt is de euro de gangbare munteenheid. De confiscaties zorgen voor onrust in de Surinaamse financiële wereld. Vanwege de onzekere situatie weren de commerciële banken de euro. De koers van de munt is inmiddels met meer dan 10 procent gedaald. Dat is een tegenvaller voor de toeristen maar ook voor de Surinaamse pensionado's en mensen die geld opgestuurd krijgen van familie in Nederland. Politiek motief Volgens de banken verlopen de transacties met Nederland al jarenlang probleemloos op dezelfde wijze. Surinaamse politici denken dat Nederland mogelijk een politiek motief heeft. 'Nederland lijkt bezig met een poging om de economie van Suriname te ontwrichten,' zegt parlementariër Amzad Abdoel. Abdoel is lid van de regerende Nationale Democratische Partij (NDP) en voorzitter van de vaste commissie voor financiën. Ook minister Gilmore Hoefdraad van Financiën zou in een besloten zitting van het Surinaamse parlement gezinspeeld hebben op een politiek complot van Nederland. De manager van een groot wisselkantoor die anoniem wil blijven, denkt niet dat er sprake is van een politiek scenario. 'Er zijn de laatste tijd wereldwijd grote drugsvangsten gedaan van cocaïne die uit Suriname afkomstig was. Daardoor is de focus van de internationale criminaliteitsbestrijding komen te liggen op ons land. Het is niet onlogisch dat de Nederlandse justitie zich nu op de geldstromen uit Suriname richt. Maar van vrijwel alle transacties kan de herkomst worden aangetoond.' Het is niet bekend hoe lang het onderzoek van het Nederlandse OM nog gaat duren. Volgens zakenlieden is de situatie nog niet zo ernstig dat er een stagnatie in de handel of schaarste ontstaat. 'De Centrale Bank beschikt over fondsen in het buitenland van waaruit de betalingen aan de Nederlandse leveranciers nu worden gedaan,' zegt de manager van het wisselkantoor. 'Maar wanneer deze situatie aanhoudt dan droogt de goederenstroom vanuit Europa op.' Chinese handelaren Intussen zijn er volgens hem ook mensen die garen spinnen bij de huidige situatie. 'De euro is op dit moment in Suriname nog maar 1,06 Amerikaanse dollar waard terwijl je er overal ter wereld ruim 1,17 dollar voor krijgt. Het zijn met name Chinese handelaren die euro's in Suriname opkopen en ze cash meenemen naar Guyana, Frans Guyana, Curaçao en China. 'Daar worden ze omgewisseld tegen de normale koers,' legt de manager van het wisselkantoor uit. 'Op elke 100.000 euro die je op die manier wisselt verdien je dus ruim 10.000 Amerikaanse dollar. Er worden in Suriname op dit moment een aantal mensen heel rijk door de ongewenste, en dus goedkope euro.' (21/07 03u30 - NOS.nl)
23x Voormalig leden FARC ingezworen in Colombiaanse congresAcht voormalige leden van de FARC zijn ingezworen in het Colombiaanse parlement. Het is voor het eerst dat leden van de rebellenbeweging zitting nemen in het parlement. In het vredesakkoord dat eind 2016 door de regering met de rebellen werd gesloten, is afgesproken dat er tien zetels in het congres worden gereserveerd voor voormalige FARC-leden. Twee van hen konden gisteren niet bij de ceremonie aanwezig zijn. Een van hen zit in Amerika een straf uit wegens drugshandel, de ander zit ondergedoken. Bij hun aanstelling hebben de voormalige rebellen beloofd zich in te zetten voor vrede, de democratie en mensenrechten. Hun ambtstermijn loopt tot 2022. De afspraak over de tien zetels in het vredesakkoord geldt tot 2016. Nobelprijs De Colombiaanse president Juan Manuel Santos hield een toespraak voor het congres bij de installatie van de voormalige rebellen. Santos kreeg in 2016 de Nobelprijs voor de Vrede voor zijn inspanningen om een eind te maken aan de burgeroorlog in zijn land. De strijd tegen de FARC duurde meer dan 50 jaar. Santos is niet lang president meer van Colombia. De conservatieve Iván Duque werd afgelopen maand gekozen als nieuwe president. Hij wordt 7 augustus geïnstalleerd. Het vredesakkoord was het belangrijkste thema bij de verkiezingen. Toen bekend werd dat hij had gewonnen, sprak Duque zijn aanhangers toe. 'Het vredesakkoord moet veranderd worden, zodat de slachtoffers centraal staan. Het is tijd voor gerechtigheid', zei Duque. Het waren de eerste verkiezingen sinds het vredesakkoord werd gesloten. (21/07 02u45 - NOS.nl)
23x BruinhemdbabbelsStef moet niet alleen ver, maar ook zo lang mogelijk weg. Minimaal tot voorjaar 2021. Dan knutselt Mark aan Rutte IV en zien we wel weer verder. (21/07 01u00 - NRC.nl: Wetenschap)
23x Hun autistische zoon, was díe naar het kalifaat?Syriëganger Thierry K. uit Zoetermeer, deze week bij verstek veroordeeld, was zwaar autistisch. Juist dat maakte dat hij kon radicaliseren. (21/07 01u00 - NRC Handelsblad)
23x Friese drenkeling overlijdt in het ziekenhuisEen zestienjarige jongen uit Friesland is vrijdag in het ziekenhuis overleden nadat hij eerder in de problemen was geraakt tijdens het zwemmen. (21/07 00u45 - AD.nl)
23x Pechtold: Volgens Blok is Nederland misluktMet zijn kritische opmerkingen over migratie en multiculturele samenlevingen zegt minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken eigenlijk dat we als Nederlandse samenleving zijn mislukt. Dat stelt leider Alexander Pechtold van regeringspartij D66. Hij is niet te spreken over de uitspraken van de VVD-minister, zei hij in het tv-programma Jinek. (21/07 00u30 - Gelderlander)
23x Kapelse Midweek ClassicOp woensdag 25 juli organiseert WSC Duw Voort uit Voortkapel een wielerwedstrijd voor nieuwelingen en junioren in het centrum van Voortkapel. (21/07 00u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
23x Escalatie geweld Gazastrook: vijf dodenDe Israëlische luchtmacht voert grootschalige bombardementen uit op de Gazastrook. Er zijn vijf doden gevallen en 120 gewonden. (21/07 00u15 - NRC Handelsblad)
23x Kapelse Midweek ClassicOp woensdag 25 juli organiseert WSC Duw Voort uit Voortkapel een wielerwedstrijd voor nieuwelingen en junioren in het centrum van Voortkapel. (21/07 00u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
23x Tomorrowland gaat eerste nacht in met NetskyHet grootste dancefestival ter wereld is niet alleen gegeerd bij de bezoekers, ook bij de artiesten. Wie daar staat weet dat hij een internationaal publiek bereikt, ter plaatse maar ook via de live stream die miljoenen keren bekeken wordt. (20/07 23u45 - VRT NWS)
23x Bibliotheek zaterdag geslotenIn de bibliotheek van Geetbets kan je morgen, zaterdag 21 juli niet terecht. De biblioheek is morgen gesloten. (20/07 23u45 - Het Belang van Limburg)
23x Chris Froome analyseert Tom Dumoulin tot in het detail: "Hij is heel anders dan mijn rivalen van de voorbije jaren"Chris Froome staat momenteel tweede in het algemene klassement van de Ronde van Frankrijk, na Team Sky-ploegmaat Geraint Thomas. Nummer drie is Tom Dumoulin, die de Brit ook al het vuur aan de schenen legde in de Ronde van Italië. De Nederlander is volgens Froome een totaal andere rivaal dan hij de voorbije jaren tegenkwam in de Tour. In een gesprek met de NOS legde de kopman van Team Sky fijntjes uit waarom. (20/07 23u45 - Het Nieuwsblad)
22x Aangifte oud-marinier voor smaad om treinkaping De PuntEen oud-marinier gaat advocaat Liesbeth Zegveld aanklagen voor smaad en laster vanwege het proces rond het optreden van de militairen bij de treinkaping bij De Punt in 1977. Hij is het zat dat de gijzelnemers in een slachtofferrol worden geplaatst en hoopt dat zijn voormalige collega's zijn voorbeeld volgen. Zaterdag doet hij aangifte. (21/07 03u45 - BN/DeStem)
22x We testten 10 koude theedrankjes en proefden vooral suiker… veel suikerHet aanbod verfrissende zomerdrankjes op basis van thee of kruiden wordt elk jaar groter. Bartender Jurgen Lycops van Bar Burbure in Antwerpen testte er tien. Hij proefde vooral veel suiker.Tine Bral, foto’s Wim Daneels (21/07 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
22x We testten 10 koude theedrankjes en proefden vooral suiker… veel suikerHet aanbod verfrissende zomerdrankjes op basis van thee of kruiden wordt elk jaar groter. Bartender Jurgen Lycops van Bar Burbure in Antwerpen testte er tien. Hij proefde vooral veel suiker.Tine Bral, foto’s Wim Daneels (21/07 03u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
22x Lege containers vallen van schip in Rotterdamse havenIn de haven van Rotterdam zijn ongeveer veertig lege containers van een binnenvaartschip gevallen. (21/07 03u00 - Gelderlander)
22x Hun autistische zoon, was díe naar het kalifaat?Syriëganger Thierry K. uit Zoetermeer, deze week bij verstek veroordeeld, was zwaar autistisch. Juist dat maakte dat hij kon radicaliseren. (21/07 01u00 - NRC.nl: Wetenschap)
22x Blok wil ambtenaren bijpraten over omstreden uitspraken na roep om meer diversiteitMinister Stef Blok is 'graag bereid' na de zomer met zijn ambtenaren van Buitenlandse Zaken in gesprek te gaan over de omstreden uitspraken die hij over onder meer integratie deed. Zijn ambtenaren vragen Blok in een uitgelekte brief om meer aandacht voor diversiteit op het ministerie. (21/07 01u00 - Nu.nl)
22x De hersenschirurg snijdt in je hologramDe computerbril dringt door in de operatiekamer. Hersenchirurg Tristan van Doormaal wil zijn test met Microsofts Hololens snel uitbreiden: hologrammen maken het brein tastbaar. (21/07 01u00 - NRC Handelsblad)
22x Friese drenkeling overlijdt in het ziekenhuisEen zestienjarige jongen uit Friesland is vrijdag in het ziekenhuis overleden nadat hij eerder in de problemen was geraakt tijdens het zwemmen. (21/07 00u45 - De Stentor)
22x KV Mechelen zet alle juridische procedures tegen Moeskroen stop: “Dit is heel goed nieuws”KV Mechelen heeft het onderzoek van het gerecht en de mededingingsautoriteit naar voetbalclub Moeskroen laten stopzetten. Dat schreef voorzitter Johan Timmermans in een brief aan Pierre François, de CEO van de Pro League, en werd vrijdag bekendgemaakt. De degradant richt zo nu enkel op het sportieve aspect. (21/07 00u30 - De Standaard: Wetenschap)
22x Deze Belgische stripfiguren hebben hun eigen videogamesEén van de dingen waar ons Belgenlandje om bekend staat zijn onze stripverhalen. Enkele van die stripreeksen zijn zo’n belangrijk en populair exportproduct geworden dat ze zelfs meerdere videogames ... (21/07 00u15 - 4Gamers)
22x Kapelse Midweek ClassicOp woensdag 25 juli organiseert WSC Duw Voort uit Voortkapel een wielerwedstrijd voor nieuwelingen en junioren in het centrum van Voortkapel. (21/07 00u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
22x Getest: lasergamen met smartphone-pistolenAltijd en overal lasergamen. Dat kan met het nieuwe high-tech speelgoed Recoil. Plaats je smartphone in het pistool en je omgeving verandert in een schietspel. Bright heeft het getest. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan (21/07 00u15 - Bright.nl)
22x KV Mechelen zet alle juridische procedures tegen Moeskroen stopKV Mechelen heeft het onderzoek van het gerecht en de mededingingsautoriteit naar voetbalclub Moeskroen laten stopzetten. Dat schreef voorzitter Johan Timmermans in een brief aan Pierre François, de CEO van de Pro League, en werd vrijdag bekendgemaakt. De degradant richt zo nu enkel op het sportieve aspect. (21/07 00u00 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
22x Musk: “Analist die koers deed dalen praat nonsens”Een net iets minder gewaagde uitspraak dan andere recente uitspraken van de Muskias. Onlangs raakte Elon Musk verwikkeld in een onverkwikkelijke woordenwisseling met de redder van die jonge Thaise grotvoetballers. Je weet wel, dat groepje dat gevangen kwam te zitten en toen bevrijd moest worden voordat de regen kwam. Musk beschreef een van de hulpverleners […] (21/07 00u00 - Autoblog.nl)
21x Britse tieners wilden bloedbad aanrichten op school uit wraak voor pesterijenTwee tienerjongens die een schietpartij planden op een middelbare school in Northallerton in het Verenigd Koninkrijk, zijn veroordeeld tot tien en twaalf jaar celstraf. De jongens werden in oktober vorig jaar op veertienjarige leeftijd gearresteerd. Ze bleken gefascineerd te zijn door de twee schutters die in 1999 het Columbine-bloedbad aanrichtten. (21/07 04u30 - AD.nl)
21x Britse tieners wilden bloedbad aanrichten op school uit wraak voor pestenTwee tienerjongens die een schietpartij planden op een middelbare school in Northallerton in het Verenigd Koninkrijk, zijn veroordeeld tot tien en twaalf jaar celstraf. De jongens werden in oktober vorig jaar op veertienjarige leeftijd gearresteerd. Ze bleken gefascineerd te zijn door de twee schutters die in 1999 het Columbine-bloedbad aanrichtten. (21/07 04u15 - BN/DeStem)
21x 'Verblijf in Belgische cel komt neer op foltering'Dagen op cel zonder te luchten, ratten in de gang en nauwelijks medische verzorging. Het regime in de Antwerpse gevangenis komt neer op foltering, aldus een noodkreet van circa zeventig Nederlandse gedetineerden. Ze willen dat Nederland ingrijpt. (21/07 04u00 - AD.nl)
21x Lege containers vallen van schip op MaasvlakteROTTERDAM (ANP) - In de haven van Rotterdam zijn ongeveer veertig lege containers van een binnenvaartschip gevallen. De politie meldt dat niemand gewond is geraakt. Het bericht Lege containers vallen van schip op Maasvlakte verscheen eerst op Nieuws.nl. (21/07 04u00 - Nieuws.nl)
21x Amsterdamse Noord-Zuidlijn gaat rijdenDe Amsterdamse Noord-Zuidlijn wordt zaterdag geopend. Na ruim vijftien jaar bouwen, kunnen reizigers voortaan in een kwartier met de metro van Amsterdam-Noord naar -Zuid, of andersom. Hoewel de dienstregeling zondagochtend ingaat, is de feestelijke opening al een dag eerder. (21/07 03u45 - Reformatisch Dagblad)
21x Vrouw verliest negen familieleden bij bootongeluk VSBij het ongeluk met de amfibierondvaartboot in de VS, waarbij donderdag 17 mensen omkwamen, heeft een vrouw negen familieleden verloren, onder wie haar kinderen en echtgenoot. Zij en haar neefje zijn de enige twee overlevenden van de familie aan boord van de gekapseisde en gezonken boot op het Table Rock meer in de Amerikaanse staat Missouri. (21/07 03u30 - De Stentor)
21x Deze tien boeken raden we aan voor bij het zwembadHet WK voetbal is afgerond, dus blijft er weer wat meer tijd over voor een boek. Een niemendalletje voor aan het strand? Iets spannends tussen zwembad en cocktail? Of mag het iets meer zijn in uw luie zetel thuis? Wij geven tien tips mee. (21/07 03u15 - Gazet van Antwerpen)
21x Zo wordt onze reporter straatmuzikant in enkele muisklikkenOm de drie jaar lanceert een lokale politicus in een nieuwsarme periode het voorstel om straatartiesten een examen te laten afleggen voor ze een vergunning krijgen. In 2018 is het de beurt aan Marco Laenens (N-VA), districtsraadsvoorzitter van Antwerpen. (21/07 03u15 - Gazet van Antwerpen)
21x Jongen van 16 in Friesland verdronkenEen 16-jarige jongen die gistermiddag in de problemen kwam tijdens het zwemmen, is overleden in het ziekenhuis. De jongen, die oorspronkelijk uit Afghanistan komt, was bij Bergum met vrienden aan het zwemmen in het Prinses Margrietkanaal. De jongen werd volgens Omrop Fryslan door duikers van de brandweer uit het water gehaald. Hij werd direct gereanimeerd en daarna naar het ziekenhuis gebracht. Daar is hij later op de avond overleden. Er waren veel mensen aanwezig op de plek waar de jongen in de problemen kwam. Een aantal van hen was met de jongen aan het zwemmen. Zij krijgen slachtofferhulp. (21/07 01u15 - NOS.nl)
21x Pechtold: Volgens Blok is Nederland misluktMet zijn kritische opmerkingen over migratie en multiculturele samenlevingen zegt minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken eigenlijk dat we als Nederlandse samenleving zijn mislukt. Dat stelt leider Alexander Pechtold van regeringspartij D66. Hij is niet te spreken over de uitspraken van de VVD-minister, zei hij in het tv-programma Jinek. (21/07 00u30 - BN/DeStem)
21x Eerste beelden van 'Sinterklaas en de Wakkere Nachten' - VIDEOHalf april startten de opnames van de tweede Sinterklaas-film van Ketnet en Sylvester; 'Sinterklaas en de Wakkere Nachten'. De film werd geregisseerd door Stijn Coninx naar een scenario van Hugo Matthysen. (21/07 00u00 - TV-Visie)
21x Veel medicijnen verkeerd gebruiktMeer dan de helft van de mensen die een apotheek bezoeken heeft geen adequate gezondheidsvaardigheden. Tot 40 procent van alle afgeleverde medicijnen wordt niet goed gebruikt. Dat blijkt uit onderzoek van Universiteit Utrecht (in opdracht van de KNMP). (21/07 00u00 - GezondheidsNet)
21x Man steekt in op buspassagiers in Noord-Duitse stad LübeckEen man heeft vrijdag in een volle bus in de Noord-Duitse stad Lübeck met een mes ingestoken op passagiers. Daarbij raakten zeker negen mensen gewond, onder wie twee Nederlanders. Er vielen geen doden. (21/07 00u00 - Trouw)
20x Britse tieners wilden bloedbad aanrichten op school uit wraak voor pesterijenTwee tienerjongens die een schietpartij planden op een middelbare school in Northallerton in het Verenigd Koninkrijk, zijn veroordeeld tot tien en twaalf jaar celstraf. De jongens werden in oktober vorig jaar op veertienjarige leeftijd gearresteerd. Ze bleken gefascineerd te zijn door de twee schutters die in 1999 het Columbine-bloedbad aanrichtten. (21/07 04u30 - Gelderlander)
20x Aangifte oud-marinier voor smaad om De PuntROTTERDAM (ANP) - Een oud-marinier gaat advocaat Liesbeth Zegveld aanklagen voor smaad en laster vanwege het proces rond het optreden van de militairen bij de treinkaping bij De Punt. Hij is het zat dat de gijzelnemers in een slachtofferrol worden geplaatst en hoopt dat zijn voormalige collega's zijn voorbeeld volgen. Zaterdag doet hij aangifte. Het bericht Aangifte oud-marinier voor smaad om De Punt verscheen eerst op Nieuws.nl. (21/07 04u00 - Nieuws.nl)
20x Aangifte oud-marinier voor smaad om treinkaping De PuntEen oud-marinier gaat advocaat Liesbeth Zegveld aanklagen voor smaad en laster vanwege het proces rond het optreden van de militairen bij de treinkaping bij De Punt in 1977. Hij is het zat dat de gijzelnemers in een slachtofferrol worden geplaatst en hoopt dat zijn voormalige collega's zijn voorbeeld volgen. Zaterdag doet hij aangifte. (21/07 03u45 - AD.nl)
20x Alarmsirenes van nucleaire en chemische bedrijven loeien binnenkort niet meerOm de drie maanden loeien in ons land de sirenes, als test om ons te waarschuwen bij een nucleaire of chemische ramp. Maar daar komt binnenkort een einde aan. De sirenes, die niet overal even duidelijk verstaanbaar zijn en teveel kosten in onderhoud, worden vervangen door het modernere Be-Alert-systeem dat mensen via sms en e-mail zal verwittigen. Yves Stevens van het federaal Crisiscentrum blikt terug en vooruit. (21/07 03u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
20x 'Israël en Hamas spreken staakt-het-vuren af na onrustige dag in Gaza'Israël en Hamas zijn het eens over een bestand voor de Gazastrook, zegt een woordvoerder van Hamas. Bij de totstandkoming van het staakt-het-vuren zouden de Verenigde Naties en Egypte betrokken zijn geweest. Volgens de Hamas-woordvoerder hebben de partijen afgesproken terug te keren naar de periode van rust die er was voordat de recente escalatie ontstond. Na aanhoudende mortierbeschietingen vanuit Gaza voerde het Israëlische leger gisteren bombardementen uit op doelen van de militante Hamasbeweging. Vier Palestijnen kwamen bij het geweld om het leven, onder wie drie Hamasstrijders. Ook een Israëlische militair werd gedood. Het was voor het eerst in maanden dat een Israëlische militair door Palestijns geweld omkwam. (21/07 00u45 - NOS.nl)
20x Friese drenkeling overlijdt in het ziekenhuisEen zestienjarige jongen uit Friesland is vrijdag in het ziekenhuis overleden nadat hij eerder in de problemen was geraakt tijdens het zwemmen. Hij was overdag gaan zwemmen in het Prinses Margrietkanaal bij Bergum en raakte vermist. (21/07 00u30 - Reformatisch Dagblad)
20x Valve heeft deze week 90.000 Steam-accounts verbannenHet anti-cheat-systeem van Valve werkt bij Summer Sales en ook na de afgelopen [url=https://www.gamersnet.nl/nieuws/201805/begindatum_steam_summer_sale_2018_gelekt_21_juni/]Summer Sale[/url] werkte het weer overuren: op de dag nadat de uitverkoop eindigde, werden meer dan 40.000 accounts verbannen. ... (21/07 00u15 - GamersNET.nl)
20x ’Miley Cyrus is gelukkiger dan ooit’Miley Cyrus kent, net als haar relatie met Liam Hemsworth, haar pieken en dalen, maar ze is nu eindelijk weer gelukkig. En dat komt vooral door Liam... (21/07 00u00 - De Telegraaf: Privé)
20x Overleden gamer werd als eerbetoon al gamend opgebaardHet leven is eindig, ook voor gamers, en helaas is het soms veel te vroeg game over. Zo werd vorige maand de 18-jarige Renard Matthews doodgeschoten toen hij met zijn hond op straat aan het wandelen was. ... (21/07 00u00 - 4Gamers)
20x Honkballers verslikken zich bijna in ItaliëHet Nederlands team heeft voor de tweede keer van Italië gewonnen op de Honkbalweek in Haarlem. Oranje zegevierde in het eerste duel van de play-offs met 2-1. (21/07 00u00 - De Stentor)
19x Italiaanse politie vindt gestolen Rubens en Renoir terugDe Italiaanse politie heeft een schilderij van de Vlaamse schilder Rubens en één van de Franse schilder Renoir teruggevonden, die vorig jaar april... (21/07 05u00 - Het Laatste Nieuws)
19x 'Gebruik verslavende pijnstillers loopt uit de hand'Deskundigen waarschuwen dat het voorschrijven van verslavende pijnstillers uit de hand loopt. Het aantal gebruikers van oxycodon is in zes jaar tijd verdrievoudigd, tot 439.000 per jaar. Volgens de Volkskrant beschrijven verslaafden afkickverschijnselen die doen denken aan die van heroïne. Oxycodon werd eerder alleen voorgeschreven aan kankerpatiënten, maar tegenwoordig krijgen ook mensen na een amandeloperatie of een botbreuk de pijnstiller vaak mee naar huis. Ook bij chronische pijn wordt het voorgeschreven. Deskundigen zeggen in de krant dat ze zich zorgen maken omdat het middel verslavend kan zijn bij langdurig gebruik. Oxycodon is twee keer zo sterk als morfine. Kennis Volgens hoogleraar anesthesiologie Albert Dahan van het LUMC ontbreekt het vaak aan kennis. 'Veel artsen geloven eigenlijk niet dat het zo verslavend kan zijn', aldus Dahan. Dokters worden volgens een andere hoogleraar onvoldoende opgeleid in pijnbehandeling. Oxycodon wordt vaak door huisartsen via een herhaalrecept verstrekt. Huisarts Jos van Bemmel ontdekte tot zijn schrik dat hij jaarlijks bijna 20.000 pillen oxycodon voorschreef. 'Ik was er zelf eerder ook niet alert op. Je krijgt als huisarts lange lijsten herhaalrecepten en een handtekening is zo gezet.' Het Nederlands Huisartsen Genootschap vindt dat gebruikers van sterke pijnstillers voor een herhaalrecept eigenlijk door de arts opnieuw moeten worden gezien. Ook zou het niet moeten worden voorgeschreven aan mensen die eerder verslaafd waren aan drugs, alcohol of tabak. (21/07 04u30 - NOS.nl)
19x Britse tieners wilden bloedbad aanrichten op school uit wraak voor pestenTwee tienerjongens die een schietpartij planden op een middelbare school in Northallerton in het Verenigd Koninkrijk, zijn veroordeeld tot tien en twaalf jaar celstraf. De jongens werden in oktober vorig jaar op veertienjarige leeftijd gearresteerd. Ze bleken gefascineerd te zijn door de twee schutters die in 1999 het Columbine-bloedbad aanrichtten. (21/07 04u15 - AD.nl)
19x Vrouw verliest negen familieleden bij bootongeluk VSBij het ongeluk met de amfibierondvaartboot in de VS, waarbij donderdag 17 mensen omkwamen, heeft een vrouw negen familieleden verloren, onder wie haar kinderen en echtgenoot. Zij en haar neefje zijn de enige twee overlevenden van de familie aan boord van de gekapseisde en gezonken boot op het Table Rock meer in de Amerikaanse staat Missouri. (21/07 03u30 - Gelderlander)
19x Alarmsirenes van nucleaire en chemische bedrijven loeien binnenkort niet meerOm de drie maanden loeien in ons land de sirenes, als test om ons te waarschuwen bij een nucleaire of chemische ramp. Maar daar komt binnenkort een einde aan. De sirenes, die niet overal even duidelijk verstaanbaar zijn en teveel kosten in onderhoud, worden vervangen door het modernere Be-Alert-systeem dat mensen via sms en e-mail zal verwittigen. Yves Stevens van het federaal Crisiscentrum blikt terug en vooruit. (21/07 03u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
19x Live meepraten in de ICC: Manchester City - Borussia DortmundLees meer > (21/07 02u30 - VoetbalZone)
19x BruinhemdbabbelsStef moet niet alleen ver, maar ook zo lang mogelijk weg. Minimaal tot voorjaar 2021. Dan knutselt Mark aan Rutte IV en zien we wel weer verder. (21/07 01u00 - NRC Handelsblad)
19x Friese drenkeling (16) overlijdt in het ziekenhuisEen 16-jarige jongen uit Friesland is vrijdag in het ziekenhuis overleden nadat hij eerder in de problemen was geraakt tijdens het zwemmen. Hij was overdag gaan zwemmen in het Prinses Margrietkanaal bij Bergum en raakte vermist. (21/07 00u45 - De Telegraaf)
19x Gisteren gemist: Jahanbakhsh lijkt te vertrekken, Dost blijftIn de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 20 juli. (21/07 00u45 - FC update)
19x Pechtold: Volgens Blok is Nederland misluktMet zijn kritische opmerkingen over migratie en multiculturele samenlevingen zegt minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken eigenlijk dat we als Nederlandse samenleving zijn mislukt. Dat stelt leider Alexander Pechtold van regeringspartij D66. Hij is niet te spreken over de uitspraken van de VVD-minister, zei hij in het tv-programma Jinek. (21/07 00u30 - AD.nl)
19x Amerikaanse regering gaat in beroep tegen fusie AT&T en Time WarnerLees meer > (21/07 00u13 - Nieuwsblad: Geldzaken)
19x Negende seizoen The Walking Dead in oktober van start, zonder ’Rick’The Walking Dead keert dit najaar terug op de Nederlandse televisie. Het negende seizoen wordt vanaf dinsdag 9 oktober wekelijks om 22.00 uur uitgezonden, zo heeft FOX bekendgemaakt. Voor de echte fans is de eerste aflevering al in de nacht van 7 op 8 oktober te zien. (21/07 00u00 - De Telegraaf: Privé)
19x Meer dan 15.000 Qmusic-luisteraars op eerste Sunset Concert van Niels DestadsbaderMeer dan 15.000 Qmusic-luisteraars hebben vanavond, vrijdag 13 juli, op het strand van Oostende kunnen genieten van een Sunset Concert van Niels Destadsbader, het eerste van een reeks optredens van diverse artiesten deze zomer aan het Q-Beach House. (21/07 00u00 - TV-Visie)
19x IJsman Ötzi at vet vlees, tarwe en varens als laatste maaltijdWetenschappers van het laboratorium Eurac in het Italiaanse Bolzano hebben onderzoek gedaan naar de maaginhoud van de duizenden jaren oude mummie Ötzi. Kort voor zijn dood heeft de ijsman onder meer vet vlees, graan en varens gegeten. (21/07 00u00 - Nu.nl Wetenschap)
19x KV Mechelen zet alle juridische procedures tegen Moeskroen stopKV Mechelen heeft het onderzoek van het gerecht en de mededingingsautoriteit naar voetbalclub Moeskroen laten stopzetten. Dat schreef voorzitter... (21/07 00u00 - Het Laatste Nieuws: Sport)
19x Kalinic bedankt voor zilveren WK-medaille: "Ik heb niet gespeeld"Nikola Kalinic heeft vriendelijk bedankt voor de zilveren medaille die hem door de Kroatische voetbalbond werd aangeboden. De spits, die door... (21/07 00u00 - Het Laatste Nieuws: Sport)
19x Peuter (2) verdronken in recreatieplas vlak over Nederlandse grensEen kind van twee is vandaag verdronken in de recreatieplas Fun Beach in het Nederlands-Limburgse Panheel, een dorp op zo'n tien minuten rijden van... (20/07 22u30 - Het Laatste Nieuws)
18x Italiaanse politie vindt gestolen Rubens en Renoir terugDe Italiaanse politie heeft een schilderij van de Vlaamse schilder Rubens en één van de Franse schilder Renoir teruggevonden, die vorig jaar april van een kunsthandelaar werden gestolen. De twee kunstwerken werden na een politieonderzoek van 17 maanden teruggevonden in een loods in Turijn. (21/07 05u00 - De Morgen)
18x Zo wordt onze reporter straatmuzikant in enkele muisklikkenOm de drie jaar lanceert een lokale politicus in een nieuwsarme periode het voorstel om straatartiesten een examen te laten afleggen voor ze een vergunning krijgen. In 2018 is het de beurt aan Marco Laenens (N-VA), districtsraadsvoorzitter van Antwerpen. (21/07 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
18x Deze tien boeken raden we aan voor bij het zwembadHet WK voetbal is afgerond, dus blijft er weer wat meer tijd over voor een boek. Een niemendalletje voor aan het strand? Iets spannends tussen zwembad en cocktail? Of mag het iets meer zijn in uw luie zetel thuis? Wij geven tien tips mee. (21/07 03u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
18x 'Verblijft in Belgische cel komt neer op foltering'Dagen op cel zonder te luchten, ratten in de gang en nauwelijks medische verzorging. Het regime in de Antwerpse gevangenis komt neer op foltering, aldus een noodkreet van circa zeventig Nederlandse gedetineerden. Ze willen dat Nederland ingrijpt. (21/07 03u15 - AD.nl)
18x Tom en Peter praten over De Sims 4: Jaargetijden | Gameplay CommentaarAl uitgebreid behandeld per review en video review, maar nu ook nog eens voorzien van wat gameplay-beeld m�t commentaar; De Sims 4: Jaargetijden mag n... (21/07 02u45 - GamersNET.nl)
18x Gestolen Rubens en Renoir teruggevonden in TurijnIn verband met de diefstal zijn vier Italianen en een Kroaat gearresteerd. De doeken werden vorig jaar april gestolen in de Italiaanse stad Monza. (21/07 02u30 - NRC.nl: Wetenschap)
18x Gestolen Rubens en Renoir teruggevonden in TurijnIn verband met de diefstal zijn vier Italianen en een Kroaat gearresteerd. De doeken werden vorig jaar april gestolen in de Italiaanse stad Monza. (21/07 02u30 - NRC Handelsblad)
18x Verslaafd aan voorgeschreven pijnstillers: ‘Ik vloog tegen de muren op van ellende’Steeds vaker worden in Nederland zware pijnstillers voorgeschreven, hoewel uit de VS bekend is dat ze te vergelijken zijn met heroïne. De Volkskrant sprak met vier patiënten die verslaafd raakten. ‘Als mijn vrouw de oxycodon niet had verstopt, was ik zo weer begonnen.’ (21/07 02u30 - de Volkskrant)
18x Friese drenkeling overlijdt in het ziekenhuisEen zestienjarige jongen uit Friesland is vrijdag in het ziekenhuis overleden nadat hij eerder in de problemen was geraakt tijdens het zwemmen. (21/07 00u45 - BN/DeStem)
18x Pechtold over Blok: Zo ken ik hem nietD66-leider Pechtold snapt niet dat buitenlandminister Blok tot zijn omstreden uitspraken kwam. „Zo ken ik hem niet”, zei hij in praatprogramma Jinek. De teksten van de VVD’er hadden volgens hem de ’diepgang van een surfbord’. (21/07 00u00 - De Telegraaf)
18x VTM bedankt de Rode DuivelsEen belangrijke programmawijziging: zondag 15 juli start bij VTM om 11.55 uur 'BEDANKT DUIVELS!', een speciale uitzending van VTM NIEUWS rond de feestelijke intocht van de Rode Duivels in Brussel. (21/07 00u00 - TV-Visie)
18x Kevin Janssens komt 17 kilo aan voor filmrolVoor de opnamen van De Patrick, de eerste langspeelfilm van Tim Mielants, bekend als regisseur van onder andere Code 37 en Peaky blinders, is hoofdrolspeler Kevin Janssens zeventien kilo verdikt. (21/07 00u00 - De Standaard: Beroemd en Bizar)
18x KV Mechelen zet alle juridische procedures tegen Moeskroen stopKV Mechelen heeft het onderzoek van het gerecht en de mededingingsautoriteit naar voetbalclub Moeskroen laten stopzetten. Dat schreef voorzitter Johan Timmermans in een brief aan Pierre François, de CEO van de Pro League, en werd vrijdag bekendgemaakt. De degradant richt zo nu enkel op het sportieve aspect. (21/07 00u00 - Gazet van Antwerpen: Sport)
18x Man in coma nadat hij vandaal aanspreekt en wordt neergestokenHet onderzoek naar de steekpartij van afgelopen weekend in Wetteren zit muurvast. De politie is daarom op zoek naar getuigen van de mesaanval. De feiten gebeurden zondag rond 3 uur 's middags op het Felix Beernaertsplein. Het slachtoffer wilde verhinderen dat een man de banden van een auto zou plat steken en werd daarom zelf aangevallen. (20/07 23u30 - Het Nieuwsblad)
18x Zeemeeuw wil frietje meepikken, maar man slaat het dier doodEen zeemeeuw in de Britse badplaats Weston-super-Mare is op een brute manier aan zijn einde gekomen. Toen de vogel een frietje probeerde mee te pikken van een man op een terras, had hij zijn concurrent verkeerd ingeschat. De man in kwestie werd immers zo woest dat hij het dier ter plekke de dood injoeg. (20/07 23u30 - Het Nieuwsblad)
18x Facebook onderzoekt weer databedrijf Lees meer > (20/07 23u28 - De Tijd)
17x Zo wordt onze reporter straatmuzikant in enkele muisklikkenOm de drie jaar lanceert een lokale politicus in een nieuwsarme periode het voorstel om straatartiesten een examen te laten afleggen voor ze een vergunning krijgen. In 2018 is het de beurt aan Marco Laenens (N-VA), districtsraadsvoorzitter van Antwerpen. (21/07 03u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
17x Lege containers vallen van schip in Rotterdamse havenIn de haven van Rotterdam zijn ongeveer veertig lege containers van een binnenvaartschip gevallen. (21/07 03u00 - AD.nl)
17x Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de afgelopen weekDe fotoredactie van NRC selecteert elke week de beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten). (21/07 01u00 - NRC.nl: Wetenschap)
17x De hersenschirurg snijdt in je hologramDe computerbril dringt door in de operatiekamer. Hersenchirurg Tristan van Doormaal wil zijn test met Microsofts Hololens snel uitbreiden: hologrammen maken het brein tastbaar. (21/07 01u00 - NRC.nl: Wetenschap)
17x Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de afgelopen weekDe fotoredactie van NRC selecteert elke week de beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten). (21/07 01u00 - NRC Handelsblad)
17x Ricciardo start in Duitsland achteraanLees meer > (21/07 00u28 - FOK!)
17x ?De huidskleur van spelers is voor onze club nooit een criterium geweest?Lees meer > (21/07 00u28 - VoetbalZone)
17x Goodcamp stuurt Generatie Z op pad om HR-wereld te veranderenLees meer > (21/07 00u13 - Nieuwsblad: Geldzaken)
17x Deze week in PrimoPrimo heeft deze week heel wat leuke reportages. (21/07 00u00 - Showbizzsite)
17x Bewoners Arenawijk ongerust: “Gezellige wijk wordt binnenkort een bouwwerf”De stad Antwerpen wil in 2020 de hele Arenawijk in Deurne onder handen nemen. Een deel van de sociale woningen wordt gesloopt en vervangen, een ander deel grondig gerenoveerd. Dat nieuws wordt in de wijk met gemengde gevoelens onthaald. “Het is nodig, maar het is wel een hechte gemeenschap die ze uit elkaar gaan trekken”, zegt buurtbewoner Charles J. (35). (21/07 00u00 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
17x 'Dost verlengt alsnog contract bij Sporting'In dit blog houden we je op de hoogte van al het transfernieuws. Niet alleen de bevestigde transfers worden vermeld, maar ook de geruchten. De transferperiode is op 1 juni begonnen en duurt in Nederland nog tot en met 31 augustus. (21/07 00u00 - Nu.nl: Sport)
17x Bewoners Arenawijk ongerust: “Gezellige wijk wordt binnenkort een bouwwerf”De stad Antwerpen wil in 2020 de hele Arenawijk in Deurne onder handen nemen. Een deel van de sociale woningen wordt gesloopt en vervangen, een ander deel grondig gerenoveerd. Dat nieuws wordt in de wijk met gemengde gevoelens onthaald. “Het is nodig, maar het is wel een hechte gemeenschap die ze uit elkaar gaan trekken”, zegt buurtbewoner Charles J. (35). (21/07 00u00 - Gazet van Antwerpen: Sport)
17x Bewoners Arenawijk ongerust: “Gezellige wijk wordt binnenkort een bouwwerf”De stad Antwerpen wil in 2020 de hele Arenawijk in Deurne onder handen nemen. Een deel van de sociale woningen wordt gesloopt en vervangen, een ander deel grondig gerenoveerd. Dat nieuws wordt in de wijk met gemengde gevoelens onthaald. “Het is nodig, maar het is wel een hechte gemeenschap die ze uit elkaar gaan trekken”, zegt buurtbewoner Charles J. (35). (21/07 00u00 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
16x Deze tien boeken raden we aan voor bij het zwembadHet WK voetbal is afgerond, dus blijft er weer wat meer tijd over voor een boek. Een niemendalletje voor aan het strand? Iets spannends tussen zwembad en cocktail? Of mag het iets meer zijn in uw luie zetel thuis? Wij geven tien tips mee. (21/07 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
16x Zo wordt onze reporter straatmuzikant in enkele muisklikkenOm de drie jaar lanceert een lokale politicus in een nieuwsarme periode het voorstel om straatartiesten een examen te laten afleggen voor ze een vergunning krijgen. In 2018 is het de beurt aan Marco Laenens (N-VA), districtsraadsvoorzitter van Antwerpen. (21/07 03u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
16x We testten 10 koude theedrankjes en proefden vooral suiker… veel suikerHet aanbod verfrissende zomerdrankjes op basis van thee of kruiden wordt elk jaar groter. Bartender Jurgen Lycops van Bar Burbure in Antwerpen testte er tien. Hij proefde vooral veel suiker.Tine Bral, foto’s Wim Daneels (21/07 03u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
16x Aangifte oud-marinier voor smaad om De PuntEen oud-marinier gaat advocaat Liesbeth Zegveld aanklagen voor smaad en laster vanwege het proces rond het optreden van de militairen bij de treinkaping bij De Punt. Hij is het zat dat de gijzelnemers in een slachtofferrol worden geplaatst en hoopt dat zijn voormalige collega’s zijn voorbeeld volgen. Zaterdag doet hij aangifte. (21/07 03u00 - Reformatisch Dagblad)
16x Vijf redenen waarom radicaal-rechts zo van Poetin houdtTrump is niet de enige politiek leider die de Russische president Poetin bewondert. Ook de Italiaanse Lega-leider Matteo Salvini en andere radicaal-rechtse leiders in Europa zien Poetin als rolmodel. (21/07 01u00 - NRC Handelsblad)
16x ?Paris Saint-Germain doet zaken met kampioen van Rusland?Lees meer > (21/07 00u28 - VoetbalZone)
16x Spanningen en dreigementen van Trump deren China niet: handelsoverschot met VS bereikt nieuw recordLees meer > (21/07 00u13 - Nieuwsblad: Geldzaken)
16x Personeel van Ryanair schrijft open brief aan passagiers: ?We hebben veel respect voor u, maar onze werkgever niet voor ons?Lees meer > (21/07 00u13 - Nieuwsblad: Geldzaken)
16x KV Mechelen zet alle juridische procedures tegen Moeskroen stopKV Mechelen heeft het onderzoek van het gerecht en de mededingingsautoriteit naar voetbalclub Moeskroen laten stopzetten. Dat schreef voorzitter Johan Timmermans in een brief aan Pierre François, de CEO van de Pro League, en werd vrijdag bekendgemaakt. De degradant richt zo nu enkel op het sportieve aspect. (21/07 00u00 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
16x Zelfs aan het kleinste podium bij het kleinste kamertje is het dikke feest op TomorrowlandNiet alle podia op Tomorrowland zijn zo gigantisch als de Main Stage. Zo staat er aan de toiletten een bakfiets. (20/07 23u45 - Het Laatste Nieuws: Showbizz)
16x OEFENMATCHEN. Anderlecht ontloopt op de valreep nederlaag tegen Westerlo, Oostende gaat onderuitRSC Anderlecht heeft vrijdag zijn voorlaatste oefenwedstrijd van het seizoen niet kunnen winnen. Paars-wit speelde op het veld van 1B-club KVC Westerlo 2-2 gelijk. (20/07 23u15 - Gazet van Antwerpen)
16x Polen zet vaart achter vervanging opperrechter Lees meer > (20/07 20u25 - De Tijd)
16x Alerte buurtbewoner voorkomt plofkraak in Sint-Laureins: 2 verdachten opgepakt, 2 nog steeds voortvluchtigAfgelopen nacht hebben drie mannen rond 03:20 uur geprobeerd in het postkantoor in de Dorpsstraat 28A in Sint-Laureins om een plofkraak uit te... (20/07 19u45 - Het Laatste Nieuws)
15x 'Gebruik verslavende pijnstillers loopt uit de hand'Het voorschrijven van verslavende, opioïde pijnstillers loopt in Nederland uit de hand, zeggen artsen en andere deskundigen. In zes jaar tijd verdrievoudigde het aantal gebruikers van oxycodon, een morfine-achtige zware pijnstiller, tot 439.000 per jaar. Verslaafden beschrijven afkicktaferelen die doen denken aan heroïne, schrijft de Volkskrant. (21/07 05u15 - Gelderlander)
15x ‘Euro in Suriname minder waard door inbeslagnames Nederland’Justitie in Nederland heeft opnieuw beslag gelegd op euro’s afkomstig uit Suriname. Door de onrust die de inbeslagnemingen veroorzaken is de koers van de munt al met meer dan 10 procent gedaald in Suriname. (21/07 05u00 - Nu.nl Economie)
15x Vrouw verliest negen familieleden bij bootongeluk VSBij het ongeluk met de amfibierondvaartboot in de VS, waarbij donderdag 17 mensen omkwamen, heeft een vrouw negen familieleden verloren, onder wie haar kinderen en echtgenoot. Zij en haar neefje zijn de enige twee overlevenden van de familie aan boord van de gekapseisde en gezonken boot op het Table Rock meer in de Amerikaanse staat Missouri. (21/07 03u30 - AD.nl)
15x Zo wordt onze reporter straatmuzikant in enkele muisklikkenOm de drie jaar lanceert een lokale politicus in een nieuwsarme periode het voorstel om straatartiesten een examen te laten afleggen voor ze een vergunning krijgen. In 2018 is het de beurt aan Marco Laenens (N-VA), districtsraadsvoorzitter van Antwerpen. (21/07 03u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
15x ?Barcelona brengt derde bod uit op Willian: ruim 61,5 miljoen euro?Lees meer > (21/07 00u28 - VoetbalZone)
15x Meer bekend over Tesla Model 3 PerformanceVolgens Tesla-topman Elon Musk moet de BMW M3 de bibbers krijgen van de Tesla Model 3 Performance. Langzaamaan worden er meer specificaties van de elektrosporter bekend. Hoog van de toren blazen, daar is Tesla-topman Elon Musk goed in. De aankomende Tesla Model 3 Performance is dus niet zomaar een sportieve auto, nee, het is een regelrechte BMW M3-killer. In mei twitterde Musk immers nog: “Kosten zijn 78.000 dollar. Ongeveer gelijk aan de BMW M3, maar 15% sneller en een betere handling. Verslaat alles in zijn klasse op het circuit.” Uitrusting Al snel volgde de eerste specificaties. Zo zal de Tesla Model 3 Performance voorzien zijn van zowel een elektromotor op de voor- als achteras. De sprint van nul naar honderd moet in 3,5 tel verlopen, terwijl de topsnelheid 250 km/u bedraagt. De actieradius komt op 500 kilometer uit. De prijs komt dus uit op 78.000 dollar in Amerika en zit haast alles erop en eraan. Alleen het autopilot-systeem staat dan nog op de optielijst. Grotere remmen Nu maakt Tesla bekend dat een sportonderstel de Tesla Model 3 Performance 10 mm dichter op het asfalt zet. Ook zijn er grotere remmen gemonteerd. Eerder werd gezegd dat de Model 3 Performance al ... Het bericht Meer bekend over Tesla Model 3 Performance verscheen eerst op Carros. (21/07 00u00 - Carros)
15x Bewoners Arenawijk ongerust: “Gezellige wijk wordt binnenkort een bouwwerf”De stad Antwerpen wil in 2020 de hele Arenawijk in Deurne onder handen nemen. Een deel van de sociale woningen wordt gesloopt en vervangen, een ander deel grondig gerenoveerd. Dat nieuws wordt in de wijk met gemengde gevoelens onthaald. “Het is nodig, maar het is wel een hechte gemeenschap die ze uit elkaar gaan trekken”, zegt buurtbewoner Charles J. (35). (21/07 00u00 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
15x KV Mechelen zet alle juridische procedures tegen Moeskroen stopKV Mechelen heeft het onderzoek van het gerecht en de mededingingsautoriteit naar voetbalclub Moeskroen laten stopzetten. Dat schreef voorzitter Johan Timmermans in een brief aan Pierre François, de CEO van de Pro League, en werd vrijdag bekendgemaakt. De degradant richt zo nu enkel op het sportieve aspect. (21/07 00u00 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
15x Bewoners Arenawijk ongerust: “Gezellige wijk wordt binnenkort een bouwwerf”De stad Antwerpen wil in 2020 de hele Arenawijk in Deurne onder handen nemen. Een deel van de sociale woningen wordt gesloopt en vervangen, een ander deel grondig gerenoveerd. Dat nieuws wordt in de wijk met gemengde gevoelens onthaald. “Het is nodig, maar het is wel een hechte gemeenschap die ze uit elkaar gaan trekken”, zegt buurtbewoner Charles J. (35). (21/07 00u00 - Gazet van Antwerpen: Economie)
15x Amazon-app herkent bijna elk schroefje en boutjeAmazon heeft zijn iOS-app uitgebreid met een nieuwe functie die je helpt om schroefjes, moertjes en boutjes te herkennen. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan (21/07 00u00 - Bright.nl)
15x Wall Street: Microsoft stut Dow Jones Lees meer > (20/07 22u27 - De Tijd)
15x Zeldzame beelden van inwoner Amazonewoud: ‘Een symbool voor moed en weerbaarheid’De Braziliaanse overheidsorganisatie Funai heeft deze opmerkelijke beelden vrijgegeven van ‘the Man of the Hole’, een man die al zeker 22 jaar in het Amazonewoud woont. Hij blijft als laatste over van zijn stam en weigert alle contact met de buitenwereld. ‘Een ontnuchterend symbool van wat we dreigen te verliezen’, klinkt het. (20/07 21u00 - De Standaard)
15x Wall Street: Microsoft neemt Dow op sleeptouw Lees meer > (20/07 19u24 - De Tijd)
15x Trump uit twee keer kritiek op rentebeleid Fed Lees meer > (20/07 16u21 - De Tijd)
14x 'Gebruik verslavende pijnstillers loopt uit de hand'Het voorschrijven van verslavende, opioïde pijnstillers loopt in Nederland uit de hand, zeggen artsen en andere deskundigen. In zes jaar tijd verdrievoudigde het aantal gebruikers van oxycodon, een morfine-achtige zware pijnstiller, tot 439.000 per jaar. Verslaafden beschrijven afkicktaferelen die doen denken aan heroïne, schrijft de Volkskrant. (21/07 05u15 - BN/DeStem)
14x 'Gebruik verslavende pijnstillers loopt uit de hand'Het voorschrijven van verslavende, opioïde pijnstillers loopt in Nederland uit de hand, zeggen artsen en andere deskundigen. In zes jaar tijd verdrievoudigde het aantal gebruikers van oxycodon, een morfine-achtige zware pijnstiller, tot 439.000 per jaar. Verslaafden beschrijven afkicktaferelen die doen denken aan heroïne, schrijft de Volkskrant. (21/07 05u15 - De Stentor)
14x 'Gebruik verslavende pijnstillers loopt uit de hand'Het voorschrijven van verslavende, opioïde pijnstillers loopt in Nederland uit de hand, zeggen artsen en andere deskundigen. In zes jaar tijd verdrievoudigde het aantal gebruikers van oxycodon, een morfine-achtige zware pijnstiller, tot 439.000 per jaar. Verslaafden beschrijven afkicktaferelen die doen denken aan heroïne, schrijft de Volkskrant. (21/07 05u15 - AD.nl)
14x We testten 10 koude theedrankjes en proefden vooral suiker… veel suikerHet aanbod verfrissende zomerdrankjes op basis van thee of kruiden wordt elk jaar groter. Bartender Jurgen Lycops van Bar Burbure in Antwerpen testte er tien. Hij proefde vooral veel suiker.Tine Bral, foto’s Wim Daneels (21/07 03u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
14x KV Mechelen zet alle juridische procedures tegen Moeskroen stopKV Mechelen heeft het onderzoek van het gerecht en de mededingingsautoriteit naar voetbalclub Moeskroen laten stopzetten. Dat schreef voorzitter Johan Timmermans in een brief aan Pierre François, de CEO van de Pro League, en werd vrijdag bekendgemaakt. De degradant richt zo nu enkel op het sportieve aspect. (21/07 00u00 - Gazet van Antwerpen: Economie)
14x Met Vier in Bed: Als God in (het zuiden van) FrankrijkMet Vier in Bed zoekt van maandag 23 tot en met donderdag 26 juli opnieuw zuiderse oorden op. Het programma bezoekt vier uitbatersduos die als God in Frankrijk leven. Een luxueuze gerestaureerde boerderij of een gîte op een wijndomein: genieten in la douce France staat centraal deze week. [...] (21/07 00u00 - Sterrennieuws)
14x Advocaat nam gesprek met Trump op over zwijggeld voor Playboy-modelTrumps vorige advocaat tapete de gesprekken die hij met de president had over het betalen van zwijggeld het Playboy-model Karen McDougal. De president wist dat niet. Dat meldt het Amerikaanse Skynews. (20/07 23u30 - Het Nieuwsblad)
14x OEFENMATCHEN. Anderlecht ontloopt op de valreep nederlaag tegen Westerlo, Oostende gaat onderuitRSC Anderlecht heeft vrijdag zijn voorlaatste oefenwedstrijd van het seizoen niet kunnen winnen. Paars-wit speelde op het veld van 1B-club KVC Westerlo 2-2 gelijk. (20/07 23u15 - Het Belang van Limburg)
14x Tomorrowland dag 1: magisch hoofdpodium, eerbetoon aan Avicii en The Fresh PrinceVele duizenden festivalgangers hebben er naar uitgekeken, en vrijdagmiddag was het dan zover. Dancefestival Tomorrowland is begonnen. Een van de meest magische momenten is dan toch altijd de eerste kennismaking met de verschillende prachtige podia en dan vooral natuurlijk de main stage. Geniet hier alvast van wat sfeerbeelden op deze eerste dag. (20/07 23u00 - Gazet van Antwerpen)
14x Dader van mesaanval op bus in Duitsland zwijgt in alle talenNa de mesaanval in een volle lijnbus in het Duitse Lübeck weigert de vermoedelijke dader tot dusver te antwoorden op de tegen de hem opgelegde beschuldigingen. “De verdachte heeft voor het ogenblik zijn mond nog niet opengedaan”, zei de woordvoerster van het openbaar ministerie, Ulla Hingst, vrijdag. (20/07 23u00 - Het Nieuwsblad)
14x Totale maansverduistering te zien op 27 juliOp vrijdagavond 27 juli is er vanaf 21.30 uur 1,5 uur lang een totale maansverduistering te zien. Dat meldt de volkssterrenwacht Mira uit Grimbergen. (20/07 22u45 - Gazet van Antwerpen)
14x Britse politiediensten zetten kinderen in als spionnenDe minderjarige spionnen werden ingezet om terreurnetwerken, criminele bendes en drugsnetwerken in kaart te brengen, blijkt uit een rapport van het Hogerhuis. (20/07 22u15 - De Standaard)
14x Doemscenario in zicht: 'rampen-brexit' komt steeds dichterbijBrussel en Londen koersen steeds harder af op een 'rampen-brexit'. Die dreigt zowel het straks zelfstandige Verenigd Koninkrijk als de rest van de... (20/07 22u00 - Het Laatste Nieuws)
14x Rusland wil met VS samenwerken om Syrische vluchtelingen naar huis te doen terugkerenRusland heeft aan de VS voorgesteld om samen te werken om ervoor te zorgen dat Syrische vluchtelingen weer naar huis kunnen terugkeren. Dat heeft... (20/07 21u45 - Het Laatste Nieuws)
14x Euronext Brussel: Bekaert en Thrombogenics onderuit Lees meer > (20/07 18u23 - De Tijd)
14x Prins Laurent gaat in beroep tegen vermindering dotatie Lees meer > (20/07 17u23 - De Tijd)
13x Juncker naar Washington om handelsoorlog in de kiem te smorenEuropees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker stapt volgende week op het vliegtuig met bestemming Washington. De inzet: Donald Trump ervan weerhouden om de importtarieven op auto's en auto-onderdelen te verhogen en een ware handelsoorlog in de kiem smoren. (21/07 05u30 - Knack)
13x Nederlandse gedetineerden slaan alarm: “Verblijf in Belgische cel is foltering”Ongeveer zeventig Nederlandse gedetineerden in de gevangenis van Antwerpen slaken in het Algemeen Dagblad een noodkreet. Dagen op cel zonder te luchten, ratten in de gang en nauwelijks medische verzorging. Het regime in de Antwerpse gevangenis komt neer op foltering, klinkt het. Ze willen dat Nederland ingrijpt. (21/07 05u15 - De Morgen)
13x Alarmsirenes van nucleaire en chemische bedrijven loeien binnenkort niet meerOm de drie maanden loeien in ons land de sirenes, als test om ons te waarschuwen bij een nucleaire of chemische ramp. Maar daar komt binnenkort een einde aan. De sirenes, die niet overal even duidelijk verstaanbaar zijn en teveel kosten in onderhoud, worden vervangen door het modernere Be-Alert-systeem dat mensen via sms en e-mail zal verwittigen. Yves Stevens van het federaal Crisiscentrum blikt terug en vooruit. (21/07 03u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
13x Deze tien boeken raden we aan voor bij het zwembadHet WK voetbal is afgerond, dus blijft er weer wat meer tijd over voor een boek. Een niemendalletje voor aan het strand? Iets spannends tussen zwembad en cocktail? Of mag het iets meer zijn in uw luie zetel thuis? Wij geven tien tips mee. (21/07 03u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
13x Alarmsirenes van nucleaire en chemische bedrijven loeien binnenkort niet meerOm de drie maanden loeien in ons land de sirenes, als test om ons te waarschuwen bij een nucleaire of chemische ramp. Maar daar komt binnenkort een einde aan. De sirenes, die niet overal even duidelijk verstaanbaar zijn en teveel kosten in onderhoud, worden vervangen door het modernere Be-Alert-systeem dat mensen via sms en e-mail zal verwittigen. Yves Stevens van het federaal Crisiscentrum blikt terug en vooruit. (21/07 03u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
13x Toekomstplan McLaren: hybrides en P1-opvolgerMcLaren heeft vandaag ‘Track25’ onthuld. Daarin staan de plannen van het Britse merk tot aan 2025. Er komen nieuwe modellen aan en alle auto’s in de Sports- en Super Series gaan ondergaan een vorm van elektrificatie. McLaren deelt zijn auto’s op in drie groepen. Je hebt de Sports Series (de 570-reeks, de gloednieuwe 600 LT en de 540C), de Super Series (720S) en de Ultimate Series. Tot die laatste selectie behoren de paradepaardjes als de Senna en P1. Alle modellen in de Sports- en Super Series zullen de komende jaren ook als hybride op de markt komen, aldus ‘Track25’; het meerjarenplan tot aan 2025. P1-opvolger Over elektrificatie van de Ultimate Series wordt niet gesproken, maar wel dat er een nieuw model verwacht wordt. Nóg een dus, want een driezits supercar (nu nog BP23 genoemd) was al aangekondigd. Het nieuwe model dat tot de Ultimate Series toetreedt, zal een directe opvolger van de iconische P1 worden. Daarmee lijkt het voor de hand liggen dat de P1-opvolger net als z’n voorganger is voorzien van een elektromotor. In het origineel was dat een hulpje van de benzine-krachtbron, maar wellicht wordt de nieuwkomer een volledig elektrische sportwagen. McLaren-baas Mike Flewitt denkt echter dat de ... Het bericht Toekomstplan McLaren: hybrides en P1-opvolger verscheen eerst op Carros. (21/07 00u00 - Carros)
13x Illusionist verrast door plots het podium op te duiken tijdens America's Got Talent'1… 2… 3… Laat het gordijn vallen!' Dat riep Rob Lake naar het podium, toen hij midden in de zaal van ‘America’s Got Talent’ zichzelf stond te filmen. Tot grote verbazing van alle toeschouwers stond de fulltime illusionist plots op het podium. De schokgolf van verbazing was zo groot dat iedereen hem prompt nog een keer wilde zien in de talentenjacht. (21/07 00u00 - De Standaard: Beroemd en Bizar)
13x Honkballers verslikken zich bijna in ItaliëHet Nederlands team heeft voor de tweede keer van Italië gewonnen op de Honkbalweek in Haarlem. Oranje zegevierde in het eerste duel van de play-offs met 2-1. (21/07 00u00 - AD: Sport)
13x Honkballers verslikken zich bijna in ItaliëHet Nederlands team heeft voor de tweede keer van Italië gewonnen op de Honkbalweek in Haarlem. Oranje zegevierde in het eerste duel van de play-offs met 2-1. (21/07 00u00 - AD.nl)
13x De sport van vrijdag bij de NOSWe gaan vandaag uiteraard verder met de Tour de France (vlakke etappe), de EK beachvolleybal (afvalronde) en de EK waterpolo, maar er is ook aandacht voor Dafne Schippers bij de Diamond League-wedstrijden in Monaco. Schippers loopt de 100 meter en het is haar laatste kans om zich op dat onderdeel te kwalificeren voor de Diamond League-finale later dit jaar. Vijf vrouwen zijn al zeker, Schippers staat zesde in het klassement. De beste acht gaan. Beelden van haar race zijn te zien in Nieuwsuur. Nieuwe kans sprinters Dan de Tour. Om 13.35 uur beginnen de renners aan de dertiende etappe, een vlakke rit over 169,5 kilometer van Bourg d'Oisans naar Valence. Een nieuwe kans voor de sprinters, al zal Dylan Groenwegen na zijn opgave gisteren de Nederlandse eer niet meer hoog kunnen houden. Op NOS.nl en in de NOS-app is de rit van begin tot eind rechtstreeks te volgen in een liveblog. Om 14.10 uur komt daar de uitzending van NPO 1 bij en om 14.00 uur is Radio Tour de France er op NPO Radio 1. 's Avonds om 22.13 uur wordt er in De Avondetappe op NPO 1 teruggeblikt op de etappe en vanaf 20.30 uur doen Henk Lubberding en Marijn de Vries dat op de radio in Langs de Lijn. EK waterpolo en beachvolleybal Om 14.00 uur spelen de waterpolomannen bij de EK in Barcelona hun laatste groepsduel tegen Turkije. Die wedstrijd moet gewonnen worden wil Oranje een ronde verder komen. Kijk live mee op NOS.nl en in de NOS-app. En om 19.30 uur is het op NPO 3, NOS.nl en in de NOS-app weer tijd voor een beachvolleybaluitzending. Bij de EK in eigen land zijn we aanbeland in de knock-outfase. We zenden een avondwedstrijd live uit en laten ook andere hoogtepunten voorbijkomen. (21/07 00u00 - NOS: Sport)
13x Libanon: sexy politieagentes moeten toerisme opkrikkenLibanon werd eeuwenlang als de brug tussen West en Oost beschouwd en werd dankzij de handel die daarmee gepaard ging bijzonder welvarend. Dat bezorgde Libanon zelfs de bijnaam “Zwitserland van het Midden-Oosten". De hoofdstad Beiroet werd wel eens met Parijs vergeleken. Maar de jarenlange burgeroorlog en de activiteiten van de Islamitische Staat in de regio maakten daar een eind aan.  (20/07 23u45 - Express.be)
13x Neymar over zijn vele valpartijen op het WKNeymar wekte tijdens het WK ergernis en hoongelach op. De Braziliaanse aanvaller voelt zich onbegrepen en stelt dat het zeker geen toneel was. (20/07 23u45 - Voetbal België)
13x Koning Filip en koningin Mathilde gooien de handjes in de lucht bij optreden van Get ReadyHoog bezoek op het Bal National dat vrijdagavond plaatsvindt in de Brusselse Marollenwijk: koning Filip en koningin Mathilde. Net als de duizenden andere feestvierders genoot het vorstenpaar zichtbaar van de optredens. (20/07 23u30 - Het Nieuwsblad)
13x Eerste Israëlische slachtoffer aan grens met Gazastrook, ook vier Palestijnen gedoodEen Israëlische soldaat is in de buurt van de zuidelijke Gazastrook omgekomen door Palestijns geschut. Dat meldt het Israëlische leger vrijdagavond. Eerder meldde het ministerie van Gezondheid van de Gazastrook al dat zeker vier Palestijnen werden gedood door Israëlische bombardementen. (20/07 23u00 - De Standaard)
13x Zaterdag Te Deum in Sint-SulpitiuskerkHet stadsbestuur van Diest houdt morgen de viering van 21 juli. Dat is de nationale feestdag. (20/07 23u00 - Het Belang van Limburg)
13x Schunnige moppen tappen straks niet meer strafbaar door modernisering StrafwetboekDe ministerraad heeft vrijdag zijn fiat gegeven voor een verdere hervorming van het Strafwetboek. Dat wordt geactualiseerd en aangepast aan de moderne tijd. Daardoor zal het bijvoorbeeld niet meer strafbaar zijn schunnige moppen te tappen. (20/07 23u00 - Het Nieuwsblad)
13x Man sterft bij auto-ongeval nadat hij controle over het stuur verliestIn Modave, in de provincie Luik, is vrijdagavond een man om het leven gekomen bij een auto-ongeval. Dat meldt het parket van Luik. (20/07 23u00 - Het Nieuwsblad)
13x Totale maansverduistering te zien op 27 juliOp vrijdagavond 27 juli is er vanaf 21.30 uur 1,5 uur lang een totale maansverduistering te zien. Dat meldt de volkssterrenwacht Mira uit Grimbergen. (20/07 22u45 - De Standaard)
13x Ongeval op TurnhoutsebaanOp de Turnhoutsebaan in Diest is woensdagavond een ongeval gebeurd. Dat zorgde voor aanzienlijke verkeershinder. (20/07 22u45 - Het Belang van Limburg)
13x WhatsApp voert wereldwijde beperking in (na reeks moorden in India)Binnenkort zal je WhatsApp-berichten nog maar naar twintig contactpersonen kunnen doorsturen. De berichtendienst, die in 2014 voor 16 miljard euro gekocht werd door Facebook, wil daarmee de verspreiding van haatberichten beperken. De beslissing werd genomen na talloze lynchpartijen in India. (20/07 22u45 - Het Belang van Limburg)
13x WhatsApp voert wereldwijde beperking in (na reeks moorden in India)Binnenkort zal je WhatsApp-berichten nog maar naar twintig contactpersonen kunnen doorsturen. De berichtendienst, die in 2014 voor 16 miljard euro gekocht werd door Facebook, wil daarmee de verspreiding van haatberichten beperken. De beslissing werd genomen na talloze lynchpartijen in India. (20/07 22u45 - Gazet van Antwerpen)


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

51x Hamas kondigt wapenstilstand met Israël aan21/07 02u00 - Het Laatste Nieuws: Nadat het conflict tussen Israël en de Palestijnen in de Gazastrook vrijdag dreigde te escaleren, hebben beide kampen een akkoord bereikt over een...
50x Britse tienerjongens wilden bloedbad aanrichten op school uit wraak voor pesterijen21/07 01u45 - Het Laatste Nieuws: Twee tienerjongens die een schietpartij planden op een middelbare school in Northallerton in het Verenigd Koninkrijk zijn veroordeeld tot tien en...
47x Hamas kondigt wapenstilstand met Israël aan21/07 02u15 - De Morgen: Nadat het conflict tussen Israël en de Palestijnen in de Gazastrook vrijdag dreigde te escaleren, hebben beide kampen een akkoord bereikt over een staakt-het-vuren. Dat zegt een woordvoerder van Hamas, Fawzi Barhoum, in de nacht van vrijdag op zaterdag. Het bestand 'met de bezetter' werd bereikt met de hulp van Egypte en de Verenigde Naties, luidt het.
43x Amerikanen pompen 200 miljoen in Oekraïens leger21/07 02u45 - Het Laatste Nieuws: De Verenigde Staten gaan een bijkomende 200 miljoen dollar (170 miljoen euro) aan militaire hulp geven aan Oekraïne. Dat heeft het ministerie van...
40x "11 kinderen gedood bij bombardementen in zuiden van Syrië"21/07 03u15 - Het Laatste Nieuws: Bij bombardementen op door de terreurgroep Islamitische Staat (IS) gecontroleerd gebied in het zuidwesten van Syrië zijn vrijdag 26 burgers...
40x Amerikanen pompen 200 miljoen in Oekraïens leger21/07 02u45 - De Morgen: De Verenigde Staten gaan een bijkomende 200 miljoen dollar (170 miljoen euro) aan militaire hulp geven aan Oekraïne. Dat heeft het ministerie van Defensie vrijdag aangekondigd. De steun zal vermoedelijk niet in goede aarde vallen bij de Russische president Vladimir Poetin, met wie de Amerikaanse president Donald Trump maandag nog een ontmoeting had in het Finse Helsinki.
40x Amerikanen pompen 200 miljoen in Oekraïense leger21/07 01u15 - Knack: De Verenigde Staten gaan een bijkomende 200 miljoen dollar (170 miljoen euro) aan militaire hulp geven aan Oekraïne. Dat heeft het ministerie van Defensie vrijdag aangekondigd.
37x Italiaanse politie vindt gestolen Rubens en Renoir terug21/07 02u15 - De Stentor: De Italiaanse politie heeft een schilderij van de Vlaamse schilder Rubens en één van de Franse schilder Renoir teruggevonden, die vorig jaar april van een kunsthandelaar werden gestolen. De twee kunstwerken werden na een politieonderzoek van zeventien maanden teruggevonden in een loods in Turijn.
36x Zeker dertien doden bij busongeluk op snelweg Mexico21/07 02u00 - Nu.nl: Minstens dertien mensen zijn vrijdag om het leven gekomen bij een busongeluk op een snelweg net buiten de hoofdstad van Mexico. Zeven anderen raakten gewond bij het ongeval.
34x Italiaanse politie vindt gestolen Rubens en Renoir terug21/07 02u15 - BN/DeStem: De Italiaanse politie heeft een schilderij van de Vlaamse schilder Rubens en één van de Franse schilder Renoir teruggevonden, die vorig jaar april van een kunsthandelaar werden gestolen. De twee kunstwerken werden na een politieonderzoek van zeventien maanden teruggevonden in een loods in Turijn.

Statistieken

Artikels:
30340
Gelezen:
7898
Aantal lezers nu:
27


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven