woensdag 23 januari 2019, week 04


U bent nu hier: Meest gelezen | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 13u00
 
57x Ophef over “foute” vertaling in Pano-reportage over omstreden N-VA’er, maar VRT verdedigt zichEen cruciaal fragment in de Pano-reportage over het omstreden Mechelse gemeenteraadslid Melikan Kucam is volgens de advocaat van de N-VA’er fout vertaald. De makers verdedigen echter de inhoud van de reportage, en zeggen dat ze “rekening hebben gehouden met de context van meerdere fragmenten die we in ons bezit hebben”. (22/01 21u30 - Het Belang van Limburg)
50x Senaat VS stemt over twee begrotingsvoorstellen om shutdown te beëindigenRepublikeinen en Democraten gaan morgen in de Amerikaanse Senaat elk een begrotingsvoorstel indienen die een einde zou kunnen maken aan de... (23/01 03u00 - Het Laatste Nieuws)
49x Moorden bleven bijna onopgemerkt, maar Limburgse speurders ontmaskerden “natuurlijke overlijdens” dankzij nieuwe techniekLimburgse speurders hebben vorig jaar door een nieuwe aanpak drie moorden ontmaskerd, die anders onopgemerkt zouden zijn gebleven. In twee gevallen zitten de verdachten ook in de cel. “Dit systeem drijft op enthousiasme van speurders en wetsdokters”, zegt advocaat-generaal Patrick Boyen. Hij vindt dat de overheid meer middelen moet vrijmaken. (23/01 02u45 - Het Nieuwsblad)
47x Farma Files. Topvrouw kabinet-De Block nu directrice bij farmabedrijfSchurkt het kabinet van minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) te dicht tegen de farma-industrie aan? De vrouw die vier jaar lang... (23/01 05u45 - Het Laatste Nieuws)
37x Senaat VS stemt over twee begrotingsvoorstellen om shutdown te beëindigenRepublikeinen en Democraten gaan morgen in de Amerikaanse Senaat elk een begrotingsvoorstel indienen die een einde zou kunnen maken aan de 'shutdown' of de sluiting van een aantal overheidsdiensten, die al meer dan een maand duurt. Al is er weinig hoop dat de stemming tot een doorbraak zal leiden. (23/01 03u00 - De Morgen)
37x HERBEKIJK: "Pano" over fraude met humanitaire visaLees meer > (23/01 00u00 - VRT NWS)
36x Franse overheid waarschuwt voor schadelijke stoffen in wegwerpluiersHet Franse overheidsagentschap Anses, dat toeziet op de veiligheid van consumptiegoederen, heeft vandaag een waarschuwing gelanceerd voor wegwerpluiers voor baby's. Volgens Anses bevatten die bepaalde chemische stoffen die een risico kunnen vormen voor de gezondheid van de kinderen.  (23/01 03u45 - De Morgen)
34x Oostenrijk in de ban van mogelijke ontvoering hoogbejaarde vrouwIn Eisenstadt, in het oosten van Oostenrijk, is gisteren een vrouw van 88 jaar mogelijk op klaarlichte dag ontvoerd. De politie heeft een... (23/01 05u45 - Het Laatste Nieuws)
34x Donald Trump krijgt gelijk over omstreden regel: Amerikaanse leger mag transgenders werenHet Amerikaanse Hooggerechtshof heeft Donald Trump de toestemming gegeven om transgenders uit het leger te weren. Daarmee worden de eerdere uitspraken van drie lagere rechtbanken volledig van tafel geveegd. (23/01 02u30 - De Standaard)
32x “Bal ligt in kamp van Turkije”BERINGENMinister van Asiel en Migratie Maggie De Block (Open Vld) heeft sinds haar aantreden twee humanitaire visa toegekend, voor de twee kinderen van een Beringse IS-strijdster die in een Turkse cel zit. Toch zullen de kinderen hoogstwaarschijnlijk niet snel naar België gerepatrieerd kunnen worden. “Het hangt af van de Turkse autoriteiten”, zegt advocaat Mehmet Ozdemir. (23/01 03u30 - Het Belang van Limburg)


31x N-VA: “Niemand krijgt pleegverlof uitbetaald”Sinds 1 januari hebben pleegouders recht op zes weken verlof als ze een geplaatst kind in hun gezin opnemen. Omdat er nog geen uitvoeringsbesluiten... (23/01 07u00 - Het Laatste Nieuws)
31x Rechter: UberX mag blijven opereren in BrusselDe dienst UberX respecteert het Brussels wettelijk kader. Dat stelt de Franstalige ondernemingsrechtbank van Brussel in een recente beslissing, die... (23/01 04u45 - Het Laatste Nieuws)
30x LIVE. Opnieuw sneeuw in het land: oppassen voor gladde wegen, code geel tot zeker 14 uur vanmiddagHet is opnieuw aan het sneeuwen in ons land. Een zone van sneeuwbuien sleept deze voormiddag voornamelijk over het westen en het centrum van... (23/01 08u00 - Het Laatste Nieuws)
30x Nieuwe sneeuwzone trekt over het westen: ‘code oranje’ voor West-Vlaanderen, lokale winterse buien in centrumDinsdag kregen we door een stevige sneeuwzone al te maken met een tapijt van 1 tot 5 centimeter. Maar daar blijft het niet bij: ook woensdag verwacht het KMI nog heel wat sneeuwvlokken, vooral in West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Henegouwen. Dat kan het uiteindelijke sneeuwtapijt doen oplopen tot wel 8 à 10 centimeter. (23/01 04u45 - De Standaard)
30x Amerikaans hooggerechtshof handhaaft verbod op transgenders in legerPresident Donald Trump mag doorzetten met zijn plannen om transgenders niet toe te laten tot het leger, zo besliste het Amerikaanse hooggerechtshof dinsdag. Hiermee worden eerdere uitspraken in eerste aanleg verworpen, in afwachting van verdere beroepsprocedures. (23/01 00u00 - Knack)
30x De afspraakLees meer > (23/01 00u00 - VRT NWS)
29x Trump mag toch transgenders weren uit legerHet Amerikaanse hooggerechtshof geeft de regering van president Donald Trump toestemming om transgenders te weren uit het leger. Het hof veegde daarmee uitspraken van drie lagere rechtbanken van tafel, die de maatregel eerder verboden. (23/01 02u45 - BN/DeStem)
29x Parket start onderzoek naar omstreden rusthuis nadat demente vrouw (91) onderkoeld geraakte in tuinDe zorginspectie en het parket zijn gisteren een onderzoek ­gestart naar een rusthuis in Overijse, nadat een 91-jarige vrouw met ­dementie daar ’s nachts kon buitenwandelen. Ze werd pas ’s morgens zwaar onderkoeld aangetroffen in de tuin en verkeert in levensgevaar. De uitbater kwam al meermaals in opspraak. “We kregen zelfs klachten dat er ’s nachts alleen maar een con­ciërge rondloopt.” (23/01 02u45 - Het Nieuwsblad)
28x “Journalist schreef tientallen nepstukken voor Nederlandse en Belgische media”Een Nederlandse ‘journalist’ zou talloze artikels overgeschreven of verzonnen hebben. Enkele verhalen van hem verschenen ook op Knack.be en op Apache. (23/01 07u15 - Het Belang van Limburg)
28x Stevige sneeuwval in West- en Oost-VlaanderenIn de nacht van dinsdag op woensdag hebben nieuwe sneeuwbuien ons land vanaf het westen bereikt. Vooral in West-en Oost-Vlaanderen is het niet gemakkelijk rijden. Maar ook in het westen van Brussel was het vanmorgen rond 6.15 uur al heel licht aan het sneeuwen. (23/01 06u30 - De Standaard)
28x Rapper Chris Brown opnieuw op vrije voeten in ParijsDe Amerikaanse rapper Chris Brown is dinsdagavond vrijgelaten. Hij was in Parijs opgepakt voor ondervraging nadat een Franse vrouw hem beschuldigde van verkrachting. Momenteel wordt hem niets ten laste gelegd, maar het onderzoek gaat voort, aldus het parket. (23/01 03u45 - De Standaard)
28x Israëlische luchtaanvallen op Gaza na incidenten aan de grensHet Israëlische leger heeft dinsdagavond luchtaanvallen uitgevoerd op de Gazastrook, nadat er eerder op de dag incidenten hadden plaatsgevonden aan de grens tussen Israël en het Palestijnse gebied. Daarbij werd toen een Israëlische soldaat beschoten en kwam één Palestijn om het leven. Volgens het leger werden dinsdagavond stellingen van Hamas in het noorden van Gaza geviseerd. Aan Palestijnse kant werd nog niet gecommuniceerd over mogelijke slachtoffers. (23/01 03u45 - De Standaard)
28x Point-guard PeterLees meer > (23/01 03u30 - Het Belang van Limburg)
28x “Ik mis moed bij collega’s”bERINGENDe strijd binnen de Limburgse N-VA over de kieslijsten voor 26 mei is beslecht. Vandaag stelt de partij haar belangrijkste kandidaten voor. Grootste verrassing is de afwezigheid van Grete Remen. Vorige week leek de bedrijfsleidster uit Beringen nog zeker van de vierde plaats op de Kamerlijst, maar daarop kwam forse kritiek uit eigen rangen. Remen trekt nu zelf haar conclusies en kondigt meteen ook het einde van haar politieke carrière aan. (23/01 03u30 - Het Belang van Limburg)
28x Trump mag toch transgenders weren uit legerHet Amerikaanse hooggerechtshof geeft de regering van president Donald Trump toestemming om transgenders te weren uit het leger. Het hof veegde daarmee uitspraken van drie lagere rechtbanken van tafel, die de maatregel eerder verboden. (23/01 02u45 - De Stentor)
28x Annemie Struyf zoekt Vlamingen die naar het hoge noorden verhuizenAnnemie Struyf is op zoek naar Vlamingen die nog dit jaar naar het hoge noorden – Zweden of Noorwegen – verhuizen. Want daar zal de opvolger van Eviva España zich afspelen. (23/01 02u45 - Het Nieuwsblad)
28x Pol Van Den Driessche zegt nationale politiek vaarwelN-VA-senator Pol Van Den Driessche zal bij de verkiezingen van 26 mei geen kandidaat zijn. Hij wil de vernieuwing bij de West-Vlaamse poot van N-VA alle kansen geven, maar dan achter de schermen als communicatieadviseur. (23/01 02u45 - Het Nieuwsblad)
28x Zombie-microben in diepzeesedimenten zijn te futloos om aan hun eten te gerakenDiep in de oceaanbodem wemelen de sedimenten van bizarre zombieachtige microben. Ze leven wel degelijk, maar doen alles zo traag, dat men ze al goed moet bekijken om daar iets van te merken. Een nieuwe studie zocht verklaringen naar hoe ze overleven door hun 'voedselbron' te onderzoeken, nabijgelegen moleculen van organische koolstof. En het blijkt dat ze niet of nauwelijks gebruiken. De studie biedt betere inzichten in de beperkingen van leven in het algemeen, zowel op aarde als op andere planeten. (22/01 23u45 - VRT NWS)
27x "Bloedsuperwolfmaan" werd allicht getroffen door meteorietLees meer > (23/01 11u00 - VRT NWS)
27x Minder dan de helft van treinen rijdt op tijd: stiptheid vooral in de piekuren dramatischSlechts 49,1 procent van de Belgische treinen reed vorig jaar op tijd, wat betekent dat ze minder dan één minuut vertraging hadden. Dat blijkt uit... (23/01 05u15 - Het Laatste Nieuws)
27x Australische man bekent doodrijden Nederlandse fietsster in MelbourneDe man die in augustus een 27-jarige Nederlandse fietsster doodreed in Melbourne, heeft in de rechtbank schuld bekend, zo melden Australische media.  (23/01 03u45 - Nu.nl)
27x MaankinderenLees meer > (23/01 03u30 - Het Belang van Limburg)
27x Onze man in Melbourne denkt dat hij nog net een glimp van de verandering heeft opgevangenKim Clijsters zei het eerder deze week al: “De eerste dagen had ik het wel moeilijk om me te oriënteren, het was een doolhof geworden. Zo hard is... (23/01 03u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
27x Trump mag toch transgenders weren uit legerHet Amerikaanse hooggerechtshof geeft de regering van president Donald Trump toestemming om transgenders te weren uit het leger. Het hof veegde daarmee uitspraken van drie lagere rechtbanken van tafel, die de maatregel eerder verboden. (23/01 02u45 - Gelderlander)
27x Trump mag toch transgenders weren uit legerHet Amerikaanse hooggerechtshof geeft de regering van president Donald Trump toestemming om transgenders te weren uit het leger. Het hof veegde daarmee uitspraken van drie lagere rechtbanken van tafel, die de maatregel eerder verboden. (23/01 02u45 - AD.nl)
27x Aanslag Joods Museum: werden camerabeelden van Nemmouche “vervalst”?Heeft de politie de beelden van de schutter van het Joods Museum vervalst, zoals de advocaten van Mehdi Nemmouche (33) beweren? Onderzoeksrechter Berta Bernardo Mendez kwam daar gisteren in de assisenzaal nog even op terug: “We hebben het beeld enkel beter leesbaar willen maken.” (23/01 02u45 - Het Nieuwsblad)
27x CLUBNIEUWS. Genk moet sterkhouder mogelijk enkele weken missen, Antwerp houdt Edmilson in de gatenMet nog acht dagen te gaan op de transfermarkt is Antwerp nog op zoek naar spelers die een onmiddellijke versterking kunnen zijn. Één van de jongens die het in dat opzicht van dichtbij in de gaten houdt is Junior Edmilson. Sander Berge, het 20-jarige Noorse wonderkind van Genk, heeft een blessure opgelopen aan het linkerbeen. De precieze aard van het letsel is nog niet bekend, maar enkele weken onbeschikbaarheid lijkt mogelijk. Uw clubnieuws van de dag. (23/01 02u45 - Het Nieuwsblad)
26x De eervolle exit van Geert Bourgeois, de man zonder wie de N-VA niet had bestaanAls Geert Bourgeois straks naar het Europees Parlement vertrekt, verlaat een van de taaiste overlevers van de Wetstraat de nationale politiek. (23/01 05u15 - Knack)
26x Nieuwe Revu trekt stukken sjoemelende journalist inNieuwe Revu heeft 27 artikelen van de journalist Peter Blasic ingetrokken. Er zijn twijfels ontstaan over de vaak anonieme bronnen die hij opvoerde, aldus het blad. (23/01 04u00 - Gelderlander)
26x Morgen scholieren, zondag iedereenBrusselZondag vindt er opnieuw een grote klimaatmars plaats in Brussel. Niet door scholieren, maar wel door Rise for Climate, de organisatie die ook de mars op 2 december vorig jaar organiseerde. Die betoging lokte toen 65.000 deelnemers en was daarmee de grootste klimaatmars ooit in ons land. “Dat was blijkbaar niet genoeg voor Europa om actie te ondernemen”, aldus Kim Le Quang van Rise for Climate Belgium. (23/01 03u30 - Het Belang van Limburg)
26x “Ik heb nog wel even te gaan voor ik een bierexpert ben”Al sinds de 14de eeuw was de baas van het Brouwershuis op de Brusselse Grote Markt - waar de Belgische Brouwers zich verenigen - een man. Maar sinds kort tikken de hakken van de Houthalense Nathalie Poissonnier (49) er door de gangen, en dat zullen we geweten hebben. “Ik ben gepassioneerd door de biercultuur, en dat ik nu mag meehelpen om die cultuur uit te dragen, zie ik heel erg zitten”, zegt Nathalie, die ook ingaat op kritische vragen over de kwalijke gevolgen van alcoholmisbruik. “Wij zijn altijd de eersten die pleiten voor moderatie en klaarstaan voor overleg, want wij zijn er ook niet bij gebaat dat mensen een probleem krijgen door onze producten. Mensen die aan een alcoholverslaving lijden, moeten absoluut geholpen worden. Toch zijn wij geen voorstander van het onderdrukken van alle stimulansen, zijnde: alle verleiding weghalen. Volgens mij werkt dat niet. Je moet blijven sensibiliseren om zo het gedrag van mensen te veranderen.” (23/01 03u30 - Het Belang van Limburg)
26x Grete RemenLees meer > (23/01 03u30 - Het Belang van Limburg)
26x 4,2 miljard euro aan buitenlandse investeringenLees meer > (23/01 03u30 - Het Belang van Limburg)
26x Geen pils of pinot voor de BrexitLondenDe meningen over de Brexit lopen hoog op in het niet meer zo Verenigd Koninkrijk. Tim Martin, eigenaar van een van ’s lands grootste pubketens en hevig Brexiteer, schrapt zelfs Europese bieren en wijnen in zijn kroegen. Martin voert in zijn pubs campagne voor de radicale breuk met Brussel, en als het aan hem ligt zonder deal. (23/01 03u30 - Het Belang van Limburg)
26x Oproep aan ouderen: ‘Denk eerder na over wel of niet reanimeren’Mensen moeten eerder nadenken over de vraag of ze gereanimeerd willen worden. Die oproep doen artsen, ouderenbond en de Patiëntenfederatie. (23/01 03u15 - BN/DeStem)
26x Hooggerechtshof VS bepaalt: regering mag transgenders weren uit het legerHet Amerikaanse hooggerechtshof geeft de regering van president Donald Trump toestemming om transgenders te weren uit het leger. Het hof veegde daarmee uitspraken van drie lagere rechtbanken van tafel, die de maatregel eerder verboden. (23/01 03u15 - Trouw)
26x Transfer Bezus van STVV naar AA Gent nog niet afgerond: dat hangt af van... Zulte WaregemAA Gent heeft Roman Bezus (28) zo goed als beet. De Oekraïense spelmaker legde gisteren het eerste deel van zijn medische tests af bij AA Gent en vandaag het tweede. Daarna kan hij een overeenkomst voor 3,5 jaar tekenen in de Ghelamco Arena. AA Gent zou 1 miljoen euro betalen voor de offensieve middenvelder. (23/01 02u45 - Het Nieuwsblad)
26x Ian Thomas gaat acteren in ‘Familie’, maar zo zag hij eruit in zijn eerste rolletje op tvTwaalf jaar nadat hij zijn debuut op televisie maakte in de serie Spoed, gaat zanger Ian Thomas (21) aan de slag bij ­Familie. Daarin speelt hij “een vlotte ingenieur”. (23/01 02u45 - Het Nieuwsblad)
26x Sponsor Belgische voetbalbeker en Anderlecht onder vuur Lees meer > (23/01 01u06 - De Tijd)
26x Jongeren gaan donderdag opnieuw actie voeren in AntwerpenAntwerpse leerlingen gaan donderdagnamiddag opnieuw actie voeren voor het klimaat. De actie van vorige week krijgt dus navolging. (23/01 00u30 - Knack)
26x Verpakkingsbedrijf ontwerpt stevige tent van karton voor daklozenIn Gent heeft het verpakkingsbedrijf DS Smith een plooibare tent van karton ontworpen. Die moet daklozen die op straat slapen beschutting bieden tegen het winterweer. (22/01 23u45 - VRT NWS)
25x Premier Michel neemt N-VA op de korrel: “Commedia dell’arte tussen N-VA en PS”Eerste minister Charles Michel (MR) is hard voor zijn voormalige coalitiepartner N-VA. Vooral de "commedia dell'arte" tussen de N-VA en de PS van... (23/01 09u45 - Het Laatste Nieuws)
25x De Block: “Wat Theo Francken is overkomen, zou bij mij nooit gebeurd zijn. Er was chaos bij de asielopvang”Maggie De Block, sinds december als minister van Volksgezondheid ook opnieuw verantwoordelijk voor Asiel en Migratie, is niet mals voor haar... (23/01 09u30 - Het Laatste Nieuws)
25x Nieuwe Revu trekt stukken sjoemelende journalist inNieuwe Revu heeft 27 artikelen van de journalist Peter Blasic ingetrokken. Er zijn twijfels ontstaan over de vaak anonieme bronnen die hij opvoerde, aldus het blad. (23/01 04u00 - BN/DeStem)
25x Open ruzie tussen Rome en ParijsParijsHet zit er bovenarms op tussen Frankrijk en Italië. Gisteren herhaalde de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini de beschuldiging dat Frankrijk door zijn koloniale politiek mede schuldig is aan de Afrikaanse migratiegolf naar Europa. De Franse regering had de Italiaanse ambassadeur voor die uitspraken al op het matje geroepen. (23/01 03u30 - Het Belang van Limburg)
25x “De vrees voor een zeer lange federale regeringsvorming is reëel”Lees meer > (23/01 03u30 - Het Belang van Limburg)
25x Oproep aan ouderen: ‘Denk eerder na over wel of niet reanimeren’Mensen moeten eerder nadenken over de vraag of ze gereanimeerd willen worden. Die oproep doen artsen, ouderenbond en de Patiëntenfederatie. (23/01 03u15 - De Stentor)
25x Oproep aan ouderen: ‘Denk eerder na over wel of niet reanimeren’Mensen moeten eerder nadenken over de vraag of ze gereanimeerd willen worden. Die oproep doen artsen, ouderenbond en de Patiëntenfederatie. (23/01 03u15 - AD.nl)
25x Osaka verslaat Svitolina en bereikt halve finales Australian OpenNaomi Osaka heeft voor het eerst in haar loopbaan de halve finales bereikt van de Australian Open. De winnares van de laatste Grand Slam van 2018 (US Open) was met 6-3 en 6-1 te sterk voor de Oekraïense Elina Svitolina, de winnares van de WTA Finals.  (23/01 02u45 - Nu.nl: Sport)
24x Theo Francken wil ondervraagd worden in hoorzitting over visafraude: “Ik doe dit volstrekt vrijwillig. Ik reken op enig respect van mijn collega’s”Voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) vraagt nu zelf om ondervraagd te worden in een hoorzitting in de Kamer. Dat... (23/01 09u00 - Het Laatste Nieuws)
24x Frankrijk waarschuwt voor wegwerpluiers voor baby'sHet Franse overheidsagentschap Anses, dat toeziet op de veiligheid van consumptiegoederen, heeft woensdag een waarschuwing gelanceerd voor wegwerpluiers voor baby's. (23/01 07u30 - Knack)
24x LIVE. Opnieuw sneeuw in het land: oppassen voor gladde wegen, het belooft moeilijke ochtendspits te wordenHet is opnieuw aan het sneeuwen in ons land en het belooft een moeilijke ochtendspits te worden. Een zone van sneeuwbuien sleept deze voormiddag... (23/01 07u15 - Het Laatste Nieuws)
24x Het sneeuwt opnieuw in ons land, oppassen voor gladde wegen: "Verkeer vertraagt nu al in Oost- en West-Vlaanderen"Lees meer > (23/01 06u15 - VRT NWS)
24x Nieuwe Revu trekt stukken sjoemelende journalist inNieuwe Revu heeft 27 artikelen van de journalist Peter Blasic ingetrokken. Er zijn twijfels ontstaan over de vaak anonieme bronnen die hij opvoerde, aldus het blad. (23/01 04u00 - De Stentor)
24x Onduidelijkheid over visa groter dan ooitBrussel/BorgloonDe 150 Syriërs die via de christelijke organisatie Sant’Egidio en de bijna 500 die via oud-diplomaat Mark Geleyn met een humanitair visum naar België zijn gekomen, hebben allemaal ook een asielprocedure doorlopen. “Strikt juridisch gezien moet dat zelfs niet”, meldt de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ). De vraag is nu hoe dat zit voor de 219 mensen die via N-VA’er Melikan Kucam België zijn binnengekomen. Ook over de opvang zelf – via Fedasil of de Syrische gemeenschap - is er onduidelijkheid. (23/01 03u30 - Het Belang van Limburg)
24x Van zijn liefde voor de juf tot het laatste bizarre bezoek: het verhaal van Kim De Gelder, de jongen die seriemoordenaar werdZijn meesters, zijn juffen. Zijn familie. Zijn ouders, die langzaam de greep op hun vreemde zoon verloren. Zijn klasgenoten. Die ene jeugdvriend, die hij bedolf onder de cadeaus. Zijn collega’s. De boerin, die zonder argwaan de watercontroleur binnenliet. Niemand zag in die bleke, magere jongen de kille moordenaar die sinds januari 2009 de dood van vier mensen, onder wie twee baby’s, op zijn geweten heeft. Dit is het verhaal van ‘de jongen die nooit iets vergeet’. (23/01 02u45 - Het Nieuwsblad)
24x Drones leggen vliegverkeer op luchthaven van Newark platHet vliegverkeer op de internationale luchthaven van Newark in de Verenigde Staten is vandaag enige tijd stilgelegd nadat er drones waren gezien... (23/01 02u00 - Het Laatste Nieuws)
24x Amerikaanse Senaat stemt donderdag over 2 begrotingsvoorstellen; weinig hoop op doorbraakRepublikeinen en Democraten gaan donderdag in de Amerikaanse Senaat elk een begrotingsvoorstel indienen die een einde zou kunnen maken aan de 'shutdown' die al meer dan een maand duurt. Al is er weinig hoop dat de stemming tot een doorbraak zal leiden. (23/01 01u45 - Knack)
24x Israëlische luchtaanvallen op Gaza na incidenten aan de grensHet Israëlische leger heeft gisterenavond luchtaanvallen uitgevoerd op de Gazastrook, nadat er eerder op de dag incidenten hadden plaatsgevonden... (23/01 01u15 - Het Laatste Nieuws)
23x N-VA-parlementslid Grete Remen stopt met politiekVlaams Parlementslid en onderneemster Grete ­Remen staat op 26 mei niet meer op de N-VA-lijsten. (23/01 07u30 - Knack)
23x Opnieuw sneeuw in het land: oppassen voor gladde wegen, code geel tot zeker 14 uur vanmiddagHet is opnieuw aan het sneeuwen in ons land. Een zone van sneeuwbuien sleept deze voormiddag voornamelijk over het westen en het centrum van... (23/01 06u45 - Het Laatste Nieuws)
23x Rechter oordeelt: UberX geen taxidienst en mag blijven opereren in BrusselDe dienst UberX respecteert het Brussels wettelijk kader, zo stelt de Franstalige ondernemingsrechtbank van Brussel in een recente beslissing, die Uber woensdag verspreidt. De dienst die passagiers met professionele chauffeurs in contact brengt, mag dus in de hoofdstad blijven opereren. (23/01 05u00 - Knack)
23x Schroefdop of kurk: wat het betekent voor je wijnDe natuurkurk, die toch een vaste waarde in het wijnschap leek, verloor in de vroege jaren 2000 aan populariteit. Het natuurproduct kan schimmels bevatten, waardoor de wijn bederft en muf begint te smaken. Schroefdoppen en plastic kurken hebben een kleinere kans op bederf en zijn ook nog eens goedkoper. Wat betekent dat voor je wijn? (23/01 04u15 - De Morgen)
23x Prosecco is niet altijd minder chic dan andere bubbels. En hier moet u op lettenWie zin heeft in bubbels kan tegenwoordig kiezen tussen champagne, cava, crémant én prosecco. Sommelier Andy De Brouwer legt uit hoe je in dat gevarieerde aanbod de beste keuze maakt. (23/01 04u15 - De Morgen)
23x Kies het perfecte wijnglas met de tips van deze wijnexperteVoor wit een klein en voor rode wijn een groter glas. Hoewel de meeste mensen enkel daarop letten, komt bij de keuze van het ideale wijnglas zoveel meer kijken. Zelfs het steeltje en de glasrand zijn van belang. Sommelier Sepideh Sedaghatnia legt uit waarop je moet letten bij het kiezen van het perfecte wijnglas. (23/01 04u15 - De Morgen)
23x Hoe bewaar je wijn het best? 4 gouden bewaartipsHoe wijnflessen bewaard worden beïnvloedt de kwaliteit en houdbaarheid van de wijn. Een zorgvuldig uitgekozen bewaarplek is dus geen overbodige luxe voor wijnliefhebbers. Maar ook met een klein budget kan je jouw wijn op een goede manier bewaren.  (23/01 04u15 - De Morgen)
23x Op je zestiende kiezen tussen hogeschool en universiteitBrussel Zowel Katholiek Onderwijs Vlaanderen als het GO!-onderwijs hebben een memorandum klaar voor de volgende Vlaamse regering. (23/01 03u30 - Het Belang van Limburg)
23x Zaterdag start politieke sperperiodeLees meer > (23/01 03u30 - Het Belang van Limburg)
23x “Sommige mensen tijdelijk beletten kinderen te krijgen”BrusselAls het van John Crombez (foto) afhangt, moeten sommige mensen minstens tijdelijk belet worden om kinderen te krijgen. Dat zegt de sp.a-voorzitter in een interview in Humo. Crombez wil daarmee het debat heropenen over het recht op ouderschap. (23/01 03u30 - Het Belang van Limburg)
23x Israëlische luchtaanvallen op Gaza na incidenten aan de grensHet Israëlische leger heeft gisterenavond luchtaanvallen uitgevoerd op de Gazastrook, nadat er eerder op de dag incidenten hadden plaatsgevonden aan de grens tussen Israël en het Palestijnse gebied. Daarbij werd toen een Israëlische soldaat beschoten en kwam één Palestijn om het leven.  (23/01 01u15 - De Morgen)
23x Minder dan helft treinen rijdt echt op tijd Lees meer > (23/01 01u06 - De Tijd)
23x Amerikaanse hooggerechtshof handhaaft verbod op transgenders in het legerDe Amerikaanse president Donald Trump mag doorzetten met zijn plannen om transgenders niet toe te laten tot het leger, zo heeft het Amerikaanse hooggerechtshof beslist. Hiermee worden eerdere uitspraken in eerste aanleg verworpen, in afwachting van verdere beroepsprocedures. (23/01 00u45 - VRT NWS)
23x Vrijwilligers die eten en drinken achterlieten voor migranten die illegaal grens VS oversteken, riskeren celstrafIn de Amerikaanse staat Arizona zijn vier vrijwilligers veroordeeld omdat ze voedsel en water achterlieten in een natuurreservaat waarlangs... (23/01 00u30 - Het Laatste Nieuws)
23x Morgen nieuwe klimaatactie in AntwerpenAntwerpse leerlingen gaan morgenmiddag opnieuw actie voeren voor het klimaat. "We gaan van het Operaplein naar de Groenplaats wandelen, waar iemand... (23/01 00u30 - Het Laatste Nieuws)
23x Hoop voor Spaanse peuter slinkt: ook tweede schacht te smal om Julen te bereikenReddingswerkers ­hadden gehoopt om gisteren tot bij Julen te geraken, de peuter die in een smalle schacht tuimelde in het zuiden van Spanje. Zijn ouders José en Victoria zijn de wanhoop nabij nu de reddingsactie opnieuw vertraging heeft op­gelopen door “technische moeilijkheden”. De hoop dat de jongen levend bovenkomt, slinkt met de minuut. (23/01 00u30 - Het Nieuwsblad)
23x Topskiër heeft tip: “Als je het evenwicht verliest en valt, probeer dan niet op je hand te steunen”De Noorse skiër Kjetil Jansrud heeft dinsdag bij een valpartij op training voor de afdaling op de Wereldbekermanche in het Oostenrijkse Kitzbühel twee botjes in zijn linkerhand gebroken, zo maakte hij op Instagram bekend. (23/01 00u15 - Het Belang van Limburg)
22x Kritische schrijver al vijf dagen vermist in China: “Hij werd na de landing meteen opgepakt”De Australische regering probeert duidelijkheid te krijgen over het lot van Yang Hengjun. De schrijver is vermist sinds zijn aankomst in China, nu... (23/01 10u15 - Het Laatste Nieuws)
22x Linde Merckpoel stopt met radio makenGeen Linde Merckpoel meer in de ochtend op Studio Brussel en zelfs geen Linde Merckpoel meer op de radio in het algemeen. Het is tijd voor iets nieuws, en daarom stort Linde zich voluit op haar nieuwe baan. (23/01 08u30 - Het Belang van Limburg)
22x Trump wil ondanks shutdown toch volgende week State of the Union houdenDe Amerikaanse president Donald Trump is van plan om volgende week dinsdag toch zijn 'State of the Union' te houden, ondanks het verzoek van de... (23/01 06u30 - Het Laatste Nieuws)
22x Kansspelcommissie beslist over lot van BetwayDe interne diensten van de Kansspelcommissie hebben hun onderzoek naar Betway afgerond. Dat was opgestart nadat Knack, De Tijd en Le Soir in de Paradise Papers berichtten over de offshorestructuren achter de gokwebsite. Vandaag beslist de Kansspelcommissie over mogelijke maatregelen. (23/01 05u30 - Knack)
22x Minder dan helft van treinen rijdt op tijdSlechts 49,1 procent van de Belgische treinen reed vorig jaar op tijd, wat betekent dat ze minder dan één minuut vertraging hadden. Dat blijkt uit nooit gepubliceerde spoorcijfers waarop de krant De Tijd de hand kon leggen. (23/01 05u15 - Knack)
22x Nieuwe Revu trekt stukken sjoemelende journalist inNieuwe Revu heeft 27 artikelen van de journalist Peter Blasic ingetrokken. Er zijn twijfels ontstaan over de vaak anonieme bronnen die hij opvoerde, aldus het blad. (23/01 04u30 - AD.nl)
22x Wijn uit eiken vaten: echte meerwaarde of slimme verkooptruc?Vroeger waren eikenhouten vaten dé manier om dranken op te slaan en te transporteren. Geen enkele brouwer hield zich bezig met de vraag hoe houtsoort en rijpingsduur de smaak konden verbeteren. Maar de tijden zijn veranderd. We drinken onze wijn uit flessen of zakken, en vinden een eikgelagerde wijn erg authentiek klinken. Maar is dat wel zo? (23/01 04u15 - De Morgen)
22x Is natuurwijn beter dan gewone wijn?Dat natuurlijke wijnen aan een stevige klim bezig zijn, valt niet te ontkennen. Trendy bars pronken met een bijzonder aanbod biologische, biodynamische of natuurwijnen. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen die drie, en zijn ze zoveel beter dan ‘gewone’ wijn? (23/01 04u15 - De Morgen)
22x Betaalbare wijnen uit de supermarkt: de keuze van topsommelier Sepideh SedaghatniaWelke wijn je bij een speciale gelegenheid moet ontkurken? Sommelier Sepideh Sedaghatnia maakt het je makkelijk. Op onze vraag schotelden de warenhuisketens haar hun beste betaalbare feest­wijnen voor. Daar kiest zij haar absolute aanraders uit.  (23/01 04u15 - De Morgen)
22x Wijn inschenken: de tips van sommelier Sepideh SedaghatniaWijn inschenken volgens het boekje is niet zo makkelijk. Maar een ervaren kelner kan rodewijnspatten op het tafellaken of een verkeerde keuze van wijnglas moeiteloos vermijden. Met de juiste training én onze tips over hoe je wijn inschenkt, doe jij dat binnenkort als een pro. (23/01 04u15 - De Morgen)
22x Met deze wijnapps kies je altijd de beste wijn in de supermarktHet wijnaanbod in de supermarkt en bij de wijnhandelaar is gigantisch. Leuk, maar dat maakt kiezen er niet altijd makkelijker op. Gelukkig bestaan er interessante apps om je op weg te helpen via je smartphone. (23/01 04u15 - De Morgen)
22x Welke wijn mag je decanteren, en hoe doe je dat precies?Een beetje klassewijn verschijnt zelden zonder een mooie karaf op tafel. Deze elegante gewoonte zet de kennis en de distinctie van de gastheer in de verf. Show aan tafel, of ‘savoir vivre’ heeft de laatste jaren aan belang gewonnen. Maar heeft decanteren wel zin? (23/01 04u15 - De Morgen)
22x 10 topwijnen onder 10 euroNee, goede wijn hoeft echt niet duur te zijn. Dat bewijst Frank Van der Auwera met zijn nieuwe ‘WijnKoopGids 2019’. Uit 3.000 flessen uit 41 landen selecteerde hij alleen de allerbeste koopjes. Daaronder ook deze tien topwijnen uit vijf supermarkten. (23/01 04u15 - De Morgen)
22x Man van 73 vast voor mishandeling sneeuwbalgooier (16)In Katwijk is een man van 73 opgepakt omdat hij een jongen van 16 in het gezicht zou hebben geslagen. De jongen hoorde volgens Omroep West bij een groepje dat sneeuwballen gooide, kennelijk tot ergernis van de verdachte. De man zou met een stok achter de 16-jarige zijn aangegaan. Vervolgens zou hij hem tegen een muur hebben gezet en hem met een vuist op het hoofd hebben geslagen. De jongen heeft aangifte gedaan. De man is vervolgens aangehouden op verdenking van mishandeling. Het is nog onduidelijk waarom hij het op de sneeuwbalgooier gemunt had. (23/01 02u45 - NOS.nl)
22x Vlaamse IT-architect zoekt eeuwige jeugd Lees meer > (23/01 01u06 - De Tijd)
22x Topskiër heeft tip: “Als je het evenwicht verliest en valt, probeer dan niet op je hand te steunen”De Noorse skiër Kjetil Jansrud heeft dinsdag bij een valpartij op training voor de afdaling op de Wereldbekermanche in het Oostenrijkse Kitzbühel twee botjes in zijn linkerhand gebroken, zo maakte hij op Instagram bekend. (23/01 00u15 - Gazet van Antwerpen)
22x Aanslag op Amerikaans gehucht Islamberg verijdeld, jong viertal in de celInwoners van het Amerikaanse gehucht Islamberg in de staat New York zijn ontsnapt aan een aanslag. Drie meerderjarige verdachten en een... (22/01 23u45 - Het Laatste Nieuws)
22x Overpelt sprokkelt 3,25 "Fata morgana"-sterren in "De ideale wereld"Overpelt heeft 3,25 'Fata morgana'-sterren gesprokkeld bij een ludieke uitdaging van 'De ideale wereld' op Canvas. Neerpelt had ooit al 5 zulke sterren verzameld. De nieuwe fusiegemeente Pelt klokt zo af op een gemiddelde van 4,125 sterren. (22/01 23u45 - VRT NWS)
21x Komt er een einde aan de langste shutdown ooit in de VS?In de Amerikaanse senaat ligt een nieuw voorstel klaar dat mogelijk een einde zou maken aan de zogenoemde shutdown. Senatoren van beide kampen zoeken een compromis zodat 800.000 ambtenaren weer aan de slag kunnen. Verschillende Amerikaanse ministeries en overheidsdiensten zijn nu al 33 dagen gesloten. Oorzaak is onenigheid tussen de Republikeinse president Donald Trump en het door Democraten gecontroleerde Congres. (23/01 08u45 - VRT NWS)
21x Rots breekt af en stort in zee in Nieuw-Zeeland: twee gewondenIn Nieuw-Zeeland zijn vandaag twee gewonden gevallen nadat een rots van het schiereiland Cape Kidnappers in Hawke's Bay aan de oostkust van het... (23/01 07u30 - Het Laatste Nieuws)
21x Opioïdencrisis: 1 op de 10 Belgen slikt morfineachtige pijnstillersEen studie bij 69 Belgische pijnpatiënten toont volgens anesthesist Jean-Pierre Van Buyten (AZ Nikolaas) dat opioïden niet werken om chronische pijn te bestrijden. 'Na een detoxkuur hebben de patiënten net minder pijn.' (23/01 05u15 - Knack)
21x Co-ouderschap voor vaders: 'De moeder is toch niet per definitie een betere opvoeder?'Bijna 40 procent van de vaders wordt het co-ouderschap geweigerd. 'Ik vrees dat sommige rechters niet mee zijn geëvolueerd met onze samenleving.' (23/01 05u15 - Knack)
21x Rechter: UberX mag blijven opereren in BrusselDe dienst UberX respecteert het Brussels wettelijk kader. Dat stelt de Franstalige ondernemingsrechtbank van Brussel in een recente beslissing, die Uber vandaag verspreidt. De dienst die passagiers met professionele chauffeurs in contact brengt, mag dus in de hoofdstad blijven opereren. (23/01 04u45 - De Morgen)
21x Israëlische luchtaanvallen op Gaza na incidenten aan de grensHet Israëlische leger heeft dinsdagavond luchtaanvallen uitgevoerd op de Gazastrook, nadat er eerder op de dag incidenten hadden plaatsgevonden aan de grens tussen Israël en het Palestijnse gebied. Daarbij werd toen een Israëlische soldaat beschoten en kwam één Palestijn om het leven. Volgens het leger werden dinsdagavond stellingen van Hamas in het noorden van Gaza geviseerd. Aan Palestijnse kant werd nog niet gecommuniceerd over mogelijke slachtoffers. (23/01 03u45 - De Standaard: Wetenschap)
21x Vrouw van 88 ontvoerd in OostenrijkIn Oostenrijk is een vrouw van 88 op klaarlichte dag op straat ontvoerd. De vrouw liep met een verzorger door Eisenstadt, niet ver van Wenen, toen naast haar twee auto's stopten. Daaruit kwamen twee vrouwen en een man, die de verzorger wegduwden en de bejaarde vrouw in een van de auto's zetten. Daarna gingen ze ervandoor. De verzorger belde meteen de politie. Die is een opsporingsactie gestart. In de loop van de avond zijn honderden auto's in de regio gecontroleerd. Ook in de buurlanden Hongarije en Slowakije wordt gezocht. De politie heeft niet bekendgemaakt wie de 88-jarige vrouw is en wat een mogelijk motief is voor de ontvoering. De Oostenrijkse omroep ORF meldt dat mogelijk sprake is van een familieconflict. De bejaarde vrouw zou de moeder zijn van een regionaal bekende vermogensbeheerder, die verantwoordelijk is voor het bezit van het Hongaarse geslacht Esterházy. De ontvoering was in de Esterházystraat in Eisenstadt, op een steenworp van het Esterházy-slot. De vermogensbeheerder is zelf familie van de Esterházy's. (23/01 02u30 - NOS.nl)
21x Advocaat Marc G. (59): “Ik heb door de jaren een tekort van 2 tot 3 miljoen euro opgebouwd”Het Antwerpse gerecht heeft de in opspraak gekomen ex-zakenadvocaat Marc G. (59) aangehouden op verdenking van oplichting, diefstal en valsheid in geschrifte. G. zou miljoenen euro hebben ontvreemd van cliënten. In een opmerkelijke biecht bekent hij in de fout te zijn gegaan. (23/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
21x Open clash dreigt bij Brusselse liberalen Lees meer > (23/01 02u08 - De Tijd)
21x Grasmat van KV Mechelen klaar voor ontvangst van Union in Beker van BelgiëOmwille van de winterse omstandigheden en de sneeuwval in België heeft KV Mechelen dinsdag aan de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) gevraagd om de grasmat al een eerste keer te keuren, daags voor de heenwedstrijd in de halve finales van de Beker tegen Union. “Zoals het veld er bijlag, kan de wedstrijd tegen Union zonder problemen doorgaan”, klinkt het bij KVM. (23/01 00u30 - Het Belang van Limburg)
20x "Sneeuwbuien blijven ons achtervolgen tot de middag", oppassen voor gladde wegenLees meer > (23/01 08u45 - VRT NWS)
20x Linde Merckpoel stopt met radio maken, maar fans hoeven niet te treurenGeen Linde Merckpoel meer in de ochtend op Studio Brussel en zelfs geen Linde Merckpoel meer op de radio in het algemeen. Het is tijd voor iets nieuws, en daarom stort Linde zich voluit op haar nieuwe baan. (23/01 08u30 - Het Nieuwsblad)
20x Verdwenen voetballer Emiliano Sala stuurde vanuit vliegtuig nog ongerust WhatsApp-bericht: “Als jullie in anderhalf uur nog niets van me gehoord hebben...”De Argentijnse voetballer Emiliano Sala (28), die maandagavond met een privévliegtuig van de radar verdween, heeft vanuit het toestel nog een audiobericht naar enkele vrienden gestuurd. Daarin heeft hij het over de zorgwekkende staat van het vliegtuig en zegt hij dat hij “schrik begint te krijgen”. Dat maakte de Argentijnse krant Ole bekend. (23/01 08u00 - Het Belang van Limburg)
20x AUSTRALIAN OPEN. Serena Williams uitgeschakeld na dramatische ommekeer in beslissende setSerena Williams is er woensdag op de Australian Open in Melbourne niet in geslaagd om de halve finales te bereiken. Ze verloor uiteindelijk tegen de Tsjechische Karolina Pliskova (N.8), in drie sets (6-4, 4-6, 7-5). In de laatste set stond de Amerikaanse op een bepaald moment nochtans 5 tegen 1 voor. Vier matchballen kon ze niet verzilveren. (23/01 07u30 - Het Belang van Limburg)
20x Nederlandse journalist kon jarenlang Belgische en Nederlandse media oplichten met nepverhalenEen Nederlandse ‘journalist’ kon jarenlang valse of niet-verifieerbare verhalen schrijven in Nederlandse en Belgische media. Dat ontdekte het Nederlandse weekblad De Groene Amsterdammer. In België schreef de man voor MO*, Apache en de website van Knack. (23/01 07u30 - De Morgen)
20x UberX is geen taxidienst en mag blijven opereren in BrusselDe dienst UberX respecteert het Brussels wettelijk kader, zo stelt de Franstalige ondernemingsrechtbank van Brussel in een recente beslissing, die Uber woensdag verspreidt. De dienst die passagiers met professionele chauffeurs in contact brengt, mag dus in de hoofdstad blijven opereren. (23/01 05u30 - De Standaard)
20x Minder dan de helft van treinen rijdt op tijd: stiptheid vooral in de piekuren dramatischSlechts 49,1 procent van de Belgische treinen reed vorig jaar op tijd, wat betekent dat ze minder dan één minuut vertraging hadden. Dat blijkt uit nooit gepubliceerde spoorcijfers waarop de krant De Tijd de hand kon leggen. (23/01 05u30 - De Morgen)
20x Osaka verslaat Svitolina in MelbourneDe Japanse tennisster Naomi Osaka heeft de halve finale van de Australian Open bereikt. De als vierde geplaatste Japanse had aan twee sets (6-4 6-1) genoeg om Elina Svitolina uit Oekraïne te verslaan. (23/01 04u45 - De Stentor)
20x Tienduizenden afgestudeerden krijgen verkeerd diploma in AustraliëHet Australische ministerie van Onderwijs heeft een blunder van formaat gemaakt nadat het tienduizenden afgestudeerde middelbareschoolleerlingen... (23/01 04u30 - Het Laatste Nieuws: Bizar)
20x Nieuwe Revu trekt 27 artikelen in na twijfels over bronnenOpinieblad Nieuwe Revu stopt de samenwerking met freelance journalist Peter Blasic. Ook trekt het blad 27 verhalen van hem in. Aanleiding voor het besluit is een publicatie van De Groene Amsterdammer. Daaruit blijkt dat Blasic jarenlang verhalen schreef op basis van niet-traceerbare bronnen. Volgens Nieuwe Revu betekent dat niet per se dat die bronnen niet bestaan, maar in een aantal gevallen lijken de bronnen verzonnen. Zo citeerde Blasic psychologen uit Amsterdam en Groningen die niet bestaan en komt de achternaam van een opgevoerde douanier helemaal niet voor in Nederland. Nieuwe Revu schrijft dat het niet in ieder afzonderlijk geval kan instaan voor de bronnen die de journalist heeft opgevoerd. 'Na onderzoek van De Groene Amsterdammer is er zoveel twijfel ontstaan over een aantal van zijn artikelen (...), dat handhaving ervan niet geloofwaardig is.' Het blad heeft op zijn website een lijst gepubliceerd met de ingetrokken stukken. Plagiaat Ook bij verschillende andere media is Blasic, die ook schreef onder de naam Peter Mertens, volgens De Groene Amsterdammer betrapt op fout journalistiek werk. Zo bleek hij eerder al drie artikelen van een Deense journalist te hebben overgeschreven van de site EUobserver voor het Belgische medium Apache. Ook bij HP/De Tijd en bij Elsevier blijkt hij te zijn betrapt op plagiaat, zo bevestigen de hoofdredacteuren aan het blad. Blasic gebruikte daarnaast verschillende niet-traceerbare bronnen voor publicaties bij Elsevier, Knack, VICE en OneWorld. Blasic laat aan De Groene Amsterdammer weten dat de stelligheid van het Groene-stuk hem 'bevreemdt'. Hij zegt wel degelijk mailwisselingen gehad te hebben met zijn contacten, maar bewijs daarvoor levert hij niet. Ook ontkent hij tegenover het weekblad plagiaat te hebben gepleegd bij HP/De Tijd en Elsevier. (23/01 04u00 - NOS.nl)
20x Sala in laatste audiobericht: 'Het vliegtuig lijkt uit elkaar te vallen'De vermiste voetballer Emiliano Sala maakte zich zorgen over de staat van het vliegtuigje waarin hij zat toen hij verdween. Maandagavond verdween het toestel van de radar boven het Kanaal. Vlak daarvoor stuurde de nieuwe speler van Cardiff City een audiobericht naar vrienden waarin hij zei dat het toestel 'uit elkaar lijkt te vallen'. De boodschap is gepubliceerd door de Argentijnse krant Olé. 'Als er over anderhalf uur geen nieuws is van mij, weet ik niet of iemand me komt zoeken', zegt Sala tegen zijn vrienden. 'Papa, wat ben ik bang!' Luister hier het audiobericht van Sala (bron: Olé): Gisteren is boven het Kanaal de hele dag gezocht naar het vliegtuigje, maar zonder resultaat. Volgens de politie zijn er wel spullen gespot in het water, maar het is onduidelijk of die afkomstig zijn van het toestel. De zoektocht gaat vandaag verder. Eerbetoon in Nantes De 28-jarige Sala had maandag afscheid genomen van oud-ploeggenoten van FC Nantes en was op weg naar Wales, waar hij afgelopen weekend een contract voor 3,5 jaar tekende bij Cardiff. In het centrum van Nantes hebben fans bloemen neergelegd bij een fontein. Ook zongen supporters van de Franse voetbalclub Sala toe. (23/01 03u45 - NOS.nl)
20x Burgers' Zoo doet koraal cadeau aan Engelse aquariaDriehonderd koralen, anemonen en vissen uit Burgers' Zoo vertrekken vandaag naar Engeland. De Arnhemse dierentuin doet ze cadeau aan het London Aquarium en Chester Zoo. Burgers' Zoo heeft de koralen zelf gekweekt in een bassin van 750.000 liter water. Dat ging zo goed, dat het koraal nu 'gesnoeid' moet worden. En dus besloot de dierentuin een deel van het koraal weg te geven aan de Engelsen. Koralen ruziën met elkaar 'Als koralen te dicht tegen elkaar aan groeien gaan ze 'ruziën' en elkaar negatief beïnvloeden', vertelt Burgers' Zoo-bioloog Max Janse. Hij is trots dat hij nu een deel kan afstaan en dat het koraal straks op meerdere plekken in Europa te zien is. Europese dierentuinen hebben nog geen officiële kweekprogramma's voor koraal, maar wisselen onderling wel koraal uit. 'Als wij ons koraal aan Engeland geven, betekent dat dat die dierentuinen hun koraal niet meer uit het wild hoeven te halen. En als ik zie hoe slecht het is gesteld met dat natuurlijke koraal, is dat extra belangrijk', vertelt Janse. Vandaag wordt het koraal samen met medewerkers van Sea Life Londen op transport gezet. En dat is nog best spannend, vertelt Janse. 'Dit is de eerste keer dat we zoveel koraal in één keer gaan vervoeren. Het koraal is erg kwetsbaar en lastig om in leven te houden.' Ieder stuk koraal wordt daarom apart verpakt in een zak met water en zuurstof. In Engeland staat vervolgens al een bassin met een basis klaar. Die basis wordt gevormd door steenkoralen, die een stevig kalkachtig skelet bouwen waar het Arnhemse koraal zich aan kan hechten. In Londen komen uiteindelijk 170 steenkoralen en 90 zachte koralen terecht, in Chester Zoo gaat het om 10 koralen en 10 zeeanemonen. Max Janse zei het al: het gaat niet goed met koraalriffen. Eerder maakten we deze special over afstervend koraal: (23/01 03u45 - NOS.nl)
20x Zanger wordt een ‘legende’Lees meer > (23/01 02u30 - NRC.nl: Wetenschap)
20x Donald Trump krijgt gelijk over omstreden regel: Amerikaanse leger mag transgenders werenHet Amerikaanse Hooggerechtshof heeft Donald Trump de toestemming gegeven om transgenders uit het leger te weren. Daarmee worden de eerdere uitspraken van drie lagere rechtbanken volledig van tafel geveegd. (23/01 02u30 - De Standaard: Wetenschap)
20x Zanger wordt een ‘legende’Lees meer > (23/01 02u30 - NRC Handelsblad)
20x Minder Antwerpse diamanten, maar wel duurder verhandeldIn Antwerpen is vorig jaar 3,9% minder diamant verhandeld dan in 2017. Dat meldt diamantkoepel Antwerp World Diamond Centre (AWDC). De prijs van diamant steeg wel, zeker bij geslepen exemplaren. Dit jaar wordt “met argusogen” gekeken naar de impact van de Brexit. (23/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
20x Drone legt vliegverkeer op luchthaven van Newark platHet vliegverkeer op de internationale luchthaven van Newark in de Verenigde Staten is vandaag enige tijd stilgelegd nadat er drones waren gezien... (23/01 01u45 - Het Laatste Nieuws)
20x Morgen nieuwe klimaatactie in AntwerpenAntwerpse leerlingen gaan morgenmiddag opnieuw actie voeren voor het klimaat. 'We gaan van het Operaplein naar de Groenplaats wandelen, waar iemand van de Universiteit Antwerpen een woordje uitleg zal geven over de klimaatverandering', zegt Warre Germis van het Stedelijk Lyceum Groenhout in Berchem. (23/01 01u15 - De Morgen)
20x Grasmat van KV Mechelen klaar voor ontvangst van Union in Beker van BelgiëOmwille van de winterse omstandigheden en de sneeuwval in België heeft KV Mechelen dinsdag aan de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) gevraagd om de grasmat al een eerste keer te keuren, daags voor de heenwedstrijd in de halve finales van de Beker tegen Union. “Zoals het veld er bijlag, kan de wedstrijd tegen Union zonder problemen doorgaan”, klinkt het bij KVM. (23/01 00u30 - Gazet van Antwerpen)
19x Wereldberoemde watervallen deels bevrorenDe beroemde Niagara watervallen op de Amerikaans-Canadese grens zijn voor een groot deel bevroren. Dat levert deze prachtige beelden op. (23/01 12u00 - De Standaard)
19x De beste wijnen onder 10 euro. Tips om je wijn optimaal te bewaren. En nog veel meer wijntipsWat zijn nu eigenlijk de beste wijnen onder 10 euro? En wat zijn de beste tips om wijn goed te bewaren? Sommelier Sepideh Sedaghatnia, sommelier Andy De Brouwer en Frank Van der Auwera geven enkele van hun mooiste wijntips. (23/01 11u15 - De Morgen)
19x Michel: ‘Keuze voor N-VA en PS is keuze voor chaos’Premier Charles Michel (MR) haalt vanuit Davos uit naar zijn voormalige coalitiepartner N-VA. (23/01 08u45 - De Standaard)
19x OPROEP: Nieuwe sneeuwbuien trekken over ons land, stuur uw mooiste beelden door van het winterweerLees meer > (23/01 08u45 - VRT NWS)
19x ‘Onbetaalde’ arbeider verwoest nieuw hotel met graafmachine, maar vergeet eerst bankrekening te checkenEen furieuze arbeider uit het Britse Liverpool wilde zijn woede uiten op een nieuw gebouw van een hotel omdat hij zijn loon nog niet had gekregen. Hij gebruikte een graafmachine om het nieuwe filiaal van de hotelketen - dat hij had helpen bouwen - te vernielen terwijl hij schreeuwde: “Je had me maar die 600 pond (684 euro) moeten uitbetalen!” Pittig detail: volgens zijn collega’s zou er een fout zijn gebeurd met de lonen, waardoor die pas maandag werden gestort in plaats van vorige week vrijdag. Hun collega - die ze John noemen - was “gewoon zijn rekening vergeten checken”. De man wordt verhoord door de politie over zijn vernieltochtje. (23/01 08u00 - Het Nieuwsblad)
19x Senaat lanceert twee voorstellen om shutdown te beëindigenRepublikeinen en Democraten gaan donderdag in de Amerikaanse Senaat elk een begrotingsvoorstel indienen die een einde zou kunnen maken aan de sluiting van een aantal overheidsdiensten. (23/01 07u45 - De Standaard)
19x Trump wil volgende week toch ‘State of the Union’ houdenDe Amerikaanse president Donald Trump is van plan om volgende week dinsdag toch zijn ‘State of the Union’ te houden, ondanks het verzoek van de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi, om uitstel wegens de ‘shutdown’. Dat berichten Amerikaanse media. (23/01 07u15 - Het Belang van Limburg)
19x Osaka verslaat Svitolina in MelbourneDe Japanse tennisster Naomi Osaka heeft de halve finale van de Australian Open bereikt. De als vierde geplaatste Japanse had aan twee sets (6-4 6-1) genoeg om Elina Svitolina uit Oekraïne te verslaan. (23/01 04u45 - BN/DeStem)
19x Revu trekt stukken sjoemelende journalist inAMSTERDAM (ANP) - Nieuwe Revu heeft 27 artikelen van de journalist Peter Blasic ingetrokken. Er zijn twijfels ontstaan over de vaak anonieme bronnen die hij opvoerde, schrijft het blad. Het tijdschrift de Groene Amsterdammer onthulde deze week dat Blasic, die zich ook wel Mertens noemde, in een groot aantal Belgische en Nederlandse media dubieuze verhalen schreef. Volgens de Groene is hij bij Elsevier, HP/De Tijd en het Belgische Apache eerder al op plagiaat betrapt. Het bericht Revu trekt stukken sjoemelende journalist in verscheen eerst op Nieuws.nl. (23/01 03u15 - Nieuws.nl)
19x Wall Street sluit flink in het roodNEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met forse verliezen gesloten. Het sentiment stond onder druk door zorgen over de wereldeconomie, handelsspanningen en de voortdurende shutdown van de Amerikaanse overheid. Verder waren er resultaten van verschillende bedrijven. Het bericht Wall Street sluit flink in het rood verscheen eerst op Nieuws.nl. (23/01 03u15 - Nieuws.nl)
19x Antwerps merk Stanley/Stella ontkent aantijgingen: “Dit is een van de beste kledingproducenten in Bangladesh”Ze werken met zorgvuldig uitgezochte fabrieken, staan hoog aangeschreven bij de Fair Wear Foundation en hebben ter plekke mensen in dienst om de arbeidsomstandigheden te controleren. Maar volgens de Engelse krant The Guardian laat het Belgische modebedrijf Stanley/Stella T-shirts voor een gendergelijkheidscampagne van de Spice Girls maken in een sweatshop in Bangladesh. “We hebben nog nooit over die mistoestanden gehoord.” (23/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
19x Sociale partners, asociale patstellingHet is geleden van 2014 dat de drie vakbonden nog eens samen een algemene stakingsdag hebben uitgeroepen, zegt Antwerps ABVV-voorzitter Bruno Verlaeckt. Op 13 februari is het opnieuw zover, nadat ACV, ABVV en ACLVB het overleg over hoeveel de lonen mogen stijgen, hebben afgebroken. (23/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
19x Moeten we verslaafde vrouwen tijdelijk beletten om zwanger te worden?“Als je weet dat baby’s een ware doodsstrijd moeten voeren omdat ze zwaar verslaafd ter wereld zijn gekomen, moet je een gevaarlijk standpunt verdedigen: de bescherming van het kind moet soms voorgaan op het recht op ouderschap.” Dat vindt sp.a-voorzitter John Crombez. Sommige vrouwen moet je volgens hem tijdelijk beletten om kinderen te krijgen. Hij krijgt kritiek, maar ook veel bijval. (23/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
19x Zo kunt u het beste reageren als uw kind wil spijbelen voor het klimaat“Goed voor één keer”, dachten veel ouders. Maar morgen marcheren de klimaatspijbelaars voor de derde keer door Brussel, nu ook met de steun van hogeschoolstudenten die al klaar zijn met hun examens. En als de universiteitsstudenten straks ook nog aansluiten, ziet het er niet naar uit dat de demonstreerdrift snel zal afnemen. Hoe moet u reageren als uw kind (weer) wil spijbelen? (23/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
19x Woningprijzen stijgen snelst in provincie AntwerpenDe prijzen van huizen en appartementen in Vlaanderen stijgen het snelst in de provincie Antwerpen. Dat blijkt uit cijfers van de notarissen. “Beleggers zijn onder meer door de Brexit onzeker over de economische vooruitzichten. Daardoor kopen ze een woning om die te verhuren, in plaats van hun geld in aandelen te steken”, zegt Bart Van Opstal, woordvoerder van de Belgische notarissen. (23/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
19x Pascal Paepen: “Niet zonder risico”Beursspecialist Pascal Paepen zegt dat ook een investering in burgerinitiatieven voor zonnepanelen niet zonder risico is. (23/01 02u15 - Het Belang van Limburg)
19x LEGO DC Super-Villains krijgt Season PassLees meer > (23/01 00u04 - Gamed)
18x Céline Dion angstvallig mager op Parijse modeweekDe aanwezigheid van Céline Dion tijdens de Parijse modeweek ging niet onopgemerkt voorbij. De Canadese zangeres, die de show bijwoonde van Alexandre Vauthier, zag er angstvallig mager uit en dat is ook de vele fans op sociale media niet ontgaan. (23/01 12u15 - Het Belang van Limburg)
18x LIVE. Ook vandaag wellicht geen D-Day voor peuter Julen na nieuwe problemenOok vandaag lijkt geen D-Day te worden voor de Spaanse peuter Julen, die intussen al tien dagen in een put zit. 300 mensen proberen met man en... (23/01 12u00 - Het Laatste Nieuws)
18x Hoop voor Spaanse peuter slinkt: ook tweede schacht te smal om hem te bereikenReddingswerkers ­hadden gehoopt om gisteren tot bij Julen te geraken, de peuter die in een smalle schacht tuimelde in het zuiden van Spanje. Maar de reddingsactie heeft opnieuw vertraging op­gelopen door ‘technische moeilijkheden’. De hoop dat de jongen levend bovenkomt, slinkt met de minuut. (23/01 08u15 - De Standaard)
18x Loonoverleg: N-VA wil minderheidsregering steunenVoor de N-VA is het duidelijk: we gaan het parlement niet laten gijzelen door de vakbonden. En dus wil de partij de minderheidsregering steunen als die een akkoord tussen werkgevers en werknemers moet forceren. (23/01 08u00 - De Standaard)
18x Kim De Gelder, schizofreen of niet? Mogelijke internering ligt moeilijk in DendermondeIn Dendermonde wordt woensdag de steekpartij herdacht die tien jaar geleden plaatsvond in kinderdagverblijf Fabeltjesland. Intussen pleit de advocaat van Kim De Gelder voor internering. (23/01 08u00 - Knack)
18x Vrijgezellenfeest eindigt in nachtmerrie: verpleegster verliest arm tijdens zwemmen in meerEen zwaar ongeval heeft abrupt een einde gemaakt aan een vrijgezellenfeest, toen de 32-jarige Kristina Dejesus vast kwam te zitten tussen een propeller van een boot. De verpleegster uit het Amerikaanse New Jersey vertelt nu dapper haar verhaal: “Als ik niets van medische kennis had gehad, dan was ik nu dood geweest”, zegt de 32-jarige vrouw aan South West News Service. (23/01 08u00 - Het Nieuwsblad)
18x Winterpriktips voor fietsers, zo moeilijk is dat nietKwinten Lambrecht is 29 jaar en Brusselaar, heeft zijn eigen communicatieagentschap KWIN en blogt over mobiliteit op www.lambyk.com. (23/01 06u45 - De Morgen)
18x VIDEO. Dag op dag: 10 jaar geleden stak Kim De Gelder twee baby's en een verzorgster doodExact tien jaar geleden steekt Kim De Gelder twee baby’s en een verzorgster dood in kinderdagverblijf Fabeltjesland in Sint-Gillis-bij-Dendermonde.... (23/01 06u15 - Het Laatste Nieuws)
18x Nieuwe sneeuwzone trekt over het westen: KMI waarschuwt voor gladheidIn de nacht van dinsdag op woensdag hebben nieuwe sneeuwbuien ons land vanaf het westen bereikt. Het KMI waarschuwt voor gladheid in heel het land tot na de middag. Tot 14 uur geldt code geel. (23/01 05u45 - De Standaard)
18x Franse overheid waarschuwt voor schadelijke stoffen in wegwerpluiersHet Franse overheidsagentschap Anses, dat toeziet op de veiligheid van consumptiegoederen, heeft vandaag een waarschuwing gelanceerd voor... (23/01 03u45 - Het Laatste Nieuws: Wetenschap)
18x Rapper Chris Brown opnieuw op vrije voeten in ParijsDe Amerikaanse rapper Chris Brown is dinsdagavond vrijgelaten. Hij was in Parijs opgepakt voor ondervraging nadat een Franse vrouw hem beschuldigde van verkrachting. Momenteel wordt hem niets ten laste gelegd, maar het onderzoek gaat voort, aldus het parket. (23/01 03u45 - De Standaard: Wetenschap)
18x De essentie: FordLees meer > (23/01 03u30 - Het Belang van Limburg)
18x Oproep aan ouderen: ‘Denk eerder na over wel of niet reanimeren’Mensen moeten eerder nadenken over de vraag of ze gereanimeerd willen worden. Die oproep doen artsen, ouderenbond en de Patiëntenfederatie. (23/01 03u15 - Gelderlander)
18x Nieuwe tijdelijke regels stint in februariDEN HAAG (ANP) - Volgende maand komt het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat met nieuwe tijdelijke regels voor de stint. Dan wordt voor de fabrikant duidelijk welke aanpassingen nodig zijn om de elektrische bolderkar weer op de weg te krijgen. Het bericht Nieuwe tijdelijke regels stint in februari verscheen eerst op Nieuws.nl. (23/01 03u15 - Nieuws.nl)
18x Politie zoekt vandaag verder naar vermiste voetballer SalaDe politie is gisteravond tijdelijk gestopt met zoeken naar de vermiste voetballer Emiliano Sala, wiens vliegtuigje gisteren van de radar verdween. Door de invallende duisternis had het geen zin om nog langer te speuren naar het toestel in Het Kanaal. (23/01 02u30 - RTL.nl)
18x Opnieuw bekend volk in ‘Huizenjagers’Maandag start Vier opnieuw met Huizenjagers. Na Cisse Severeyns in het eerste seizoen duikt er met Celien Deloof, dochter van Margriet Hermans, opnieuw een bekende op onder de makelaars. En ook bij de kandidaat-kopers zitten bekende gezichten: Beerschot Wilrijk-voetballer Jimmy De Jonghe, de Maasmechelse interieurdecorateur Pieter Porters en showbizzfotograaf Henk Van Cauwenbergh (foto). In het vierde seizoen staan 132 huisbezoeken gepland. Nieuw is dat er ook een miljoenenweek gepland staat, waarin men jaagt op de meest exclusieve huizen en villa’s. (23/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
18x De Lijn laat zes Gentse trams los in AntwerpenZes Gentse trams zijn naar Antwerpen gebracht om op lijn 12 te rijden. Door werkzaamheden voor de Oosterweelverbinding zal de keerlus aan het Sportpaleis onbereikbaar zijn, de Gentse trams kunnen dat probleem oplossen. (23/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
18x Kabinetschef Jambon stapt in politiek Lees meer > (23/01 02u08 - De Tijd)
18x Topskiër heeft tip: “Als je het evenwicht verliest en valt, probeer dan niet op je hand te steunen”De Noorse skiër Kjetil Jansrud heeft dinsdag bij een valpartij op training voor de afdaling op de Wereldbekermanche in het Oostenrijkse Kitzbühel twee botjes in zijn linkerhand gebroken, zo maakte hij op Instagram bekend. (23/01 00u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
18x Nieuwe gijzelsoftware Anatova maakt slachtoffers in NederlandEr gaat nieuwe gijzelsoftware rond, die de naam Anatova heeft gekregen. De meeste slachtoffers zitten in de Verenigde Staten, België, Duitsland en Frankrijk, maar ook in Nederland zijn slachtoffers gemaakt, zegt cyberbeveiliger McAfee.  (23/01 00u15 - Nu.nl)
18x Topskiër heeft tip: “Als je het evenwicht verliest en valt, probeer dan niet op je hand te steunen”De Noorse skiër Kjetil Jansrud heeft dinsdag bij een valpartij op training voor de afdaling op de Wereldbekermanche in het Oostenrijkse Kitzbühel twee botjes in zijn linkerhand gebroken, zo maakte hij op Instagram bekend. (23/01 00u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
18x Topskiër heeft tip: “Als je het evenwicht verliest en valt, probeer dan niet op je hand te steunen”De Noorse skiër Kjetil Jansrud heeft dinsdag bij een valpartij op training voor de afdaling op de Wereldbekermanche in het Oostenrijkse Kitzbühel twee botjes in zijn linkerhand gebroken, zo maakte hij op Instagram bekend. (23/01 00u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
18x Jeugd wil actie voor het te laat isWereldwijd staken scholieren voor het klimaat. Ze waarschuwen de oudere generaties: laat ons niet met jullie rotzooi zitten. (23/01 00u00 - NRC.nl: Wetenschap)
17x Giraf houdt liefst vijf uur stand tegen agressieve leeuwenEen ware strijd op leven en dood was het in het Zuid-Afrikaanse Kruger National Park. Een giraf moest er maar liefst vijf uur lang standhouden tegen de aanvallen van een groep leeuwen. Een leeuwin van de troep probeerde de giraf tegen de vlakte te krijgen door zelfs op zijn rug te springen, maar dat kon niet baten. Tot verbazing van enkele toeristen die alles van nabij konden volgen. (23/01 12u30 - De Standaard)
17x Sneeuw veroorzaakt overlast in West- en Oost-VlaanderenDe sneeuwval van afgelopen nacht heeft vanochtend vooral in de provincies West- en Oost-Vlaanderen hinder veroorzaakt. Hier en daar gebeurden ongevallen. (23/01 12u15 - De Standaard)
17x Zeker 6 doden en 20 vermisten door aardverschuivingen en overstromingen in IndonesiëIn de Indonesische provincie Zuid-Sulawesi zijn zes mensen omgekomen en zijn twintig anderen nog altijd vermist, na aardverschuivingen en... (23/01 11u00 - Het Laatste Nieuws)
17x Excentrieke sekteleider beval moord op journaliste “en castratie van 400 mannen”Hij verzamelde honderden volgelingen met zijn sekte en nog veel meer fans met de films waarin hij speelde. De Indiase sekteleider Gurmeet Ram Rahim Singh leek lang een tamelijk onschuldige excentriekeling, tot de eerste verhalen over verkrachting naar boven kwamen. Dat bleek echter nog maar het topje van de ijsberg. (23/01 11u00 - Het Nieuwsblad)
17x Politieman getuigt in proces-Joods Museum: “Beelden waren niet bewerkt bij inbeslagname”De beelden van de bewakingscamera’s van het Joods Museum zijn bij hun inbeslagname niet bewerkt. Dat heeft de politieman die de beelden in beslag... (23/01 10u30 - Het Laatste Nieuws)
17x Sneeuwpret in DiestKinderen van de buitenschoolse opvang spelen in de sneeuw (23/01 08u45 - Het Belang van Limburg)
17x Oprit E40 afgesloten door geslipte vrachtwagen, ook busverkeer ondervindt hinderHoewel het woensdagochtend nog altijd sneeuwt op meerdere plaatsen in Vlaanderen, verloopt de ochtendspits voorlopig vrij normaal. “Rond 7 uur stond er zo’n 70 kilometer file op de Vlaamse snelwegen, evenveel als op een gewone werkdag”, meldt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. “Al raden we wel nog altijd aan om voorzichtig te zijn.” Het busverkeer van De Lijn ondervindt wel redelijk wat hinder. (23/01 08u30 - Het Nieuwsblad)
17x Opnieuw bekend volk in ‘Huizenjagers’Maandag start Vier opnieuw met Huizenjagers. Na ex-profvoetballer Cisse Severeyns in het eerste seizoen duikt er met Celien Deloof, dochter van Margriet Hermans, opnieuw een bekende Vlaming op onder de makelaars. (23/01 08u00 - Het Nieuwsblad)
17x Hoorzittingen over visa-affaire, maar aanwezigheid Francken onduidelijkVolgende week – wellicht woensdag – gaan in de commissie Binnen­landse Zaken van de Kamer hoorzittingen van start over de ­visa-affaire. Dat zegt commissievoorzitter Brecht Vermeulen (N-VA). (23/01 07u30 - De Standaard)
17x Hoop slinkt voor Spaanse peuter: ook tweede schacht is te smal om Julen te reddenReddingswerkers hadden gehoopt om gisteren eindelijk tot bij Julen te geraken, de peuter die in een smalle schacht tuimelde in het zuiden van Spanje. Zijn ouders zijn de wanhoop nabij nu de werken opnieuw vertraging opliepen door “technische moeilijkheden”. De hoop dat de jongen levend bovenkomt, slinkt met de minuut. (23/01 07u30 - Het Belang van Limburg)
17x Frans overheidsagentschap waarschuwt voor schadelijke stoffen in babyluiersHet Franse overheidsagentschap Anses, dat toeziet op de veiligheid van consumptiegoederen, heeft woensdag een waarschuwing gelanceerd voor wegwerpluiers voor baby’s. Volgens Anses bevatten die bepaalde chemische stoffen die een risico kunnen vormen voor de gezondheid van de kinderen. (23/01 07u15 - Het Belang van Limburg)
17x Oostenrijk in de ban van mogelijke ontvoering: twee zwarte limousines stoppen en dwingen vrouw van 88 om in te stappenIn Eisenstadt, in het oosten van Oostenrijk, is dinsdag een vrouw van 88 jaar mogelijk op klaarlichte dag ontvoerd. De politie heeft een internationale klopjacht geopend. De Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken zegt in een mededeling “dat het niet zeker is dat het gaat om een ontvoering in de klassieke zin”. (23/01 07u15 - Het Belang van Limburg)
17x Criminelen kunnen ontkomen dankzij nieuwe voornaamDubbel zoveel Belgen zijn van naam veranderd sinds de wetgeving op 1 augustus versoepelde, maar die wijziging zorgt voor een veiligheidslek bij de politiedatabank. “Die wordt niet geüpdatet met de laatste gegevens van het rijksregister”, zeggen speurders in Het Laatste Nieuws. “Daardoor kunnen criminelen bij controles ontkomen.” (23/01 07u15 - Het Belang van Limburg)
17x En plots krijgen we weer een nationale stakingDe grote vakbonden ACV, ABVV en ACLVB maken zich op voor een nieuwe nationale staking op 13 februari. Voor de achterban bleek de afstand tussen de eisen van de bonden en de resultaten van het sociaal overleg veel te groot. (23/01 06u45 - De Morgen)
17x UberX is volgens rechter geen taxidienst en mag blijven opereren in BrusselDe dienst UberX respecteert het Brussels wettelijk kader, zo stelt de Franstalige ondernemingsrechtbank van Brussel in een recente beslissing, die Uber verspreidt. De dienst die passagiers met professionele chauffeurs in contact brengt, mag dus in de hoofdstad blijven opereren. (23/01 06u15 - VRT NWS)
17x KMI waarschuwt voor gladheid: ook waar geen nieuwe sneeuw valt, geldt code geelIn de nacht van dinsdag op woensdag hebben nieuwe sneeuwbuien ons land vanaf het westen bereikt. Het KMI waarschuwt voor gladheid in heel het land tot na de middag. Tot 14 uur geldt code geel. (23/01 05u15 - Het Nieuwsblad)
17x Directeur Deliveroo: wij blijven met zzp'ers werkenMaaltijdbezorger Deliveroo blijft gewoon werken met zzp'ers. Dat zegt Stijn Verstijnen, directeur van Deliveroo Nederland tegen De Telegraaf. Het bedrijf hekelt de opstelling van vakbond FNV. (23/01 05u00 - Gelderlander)
17x “Winst maken door Maasmechelen te vergroenen”MAASMECHELEN14.000 Maasmechelaren hebben een uitnodiging in de bus gekregen om mee te investeren in de installatie van duizend zonnepanelen op het dak van Decathlon in Maasmechelen. De coöperatieve Human District haalde al eerder 300.000 euro op voor de vestiging in Roeselare. “Het verwachte bruto rendement is 3 tot 6 procent”, zegt initiatiefnemer Wouter Nuytten. “Tegelijkertijd wordt de gemeente wat groener.” (23/01 03u30 - Het Belang van Limburg)
17x Ook zoontje Roel Vanderstukken in ‘De Luizenmoeder’In de derde aflevering van ‘De Luizenmoeder’ is een opvallende rol weggelegd voor Toots Vanderstukken, het achtjarige zoontje van ‘Familie’-acteur Roel Vanderstukken. En het zal niet bij één aflevering blijven. (23/01 03u30 - Het Belang van Limburg)
17x “Niet feesten op voorhand”Van de vier resterende bekerploegen staat AA Gent als torenhoog favoriet genoteerd. “Maar daarin schuilt nu net het gevaar”, waarschuwt assistent-coach Peter Balette. “Iedereen verwacht dat wij de finale zullen halen. Maar wij gaan niet feesten op voorhand.” (23/01 03u30 - Het Belang van Limburg)
17x Sabine de Bethune trekt Brusselse Kamerlijst voor CD&VSabine de Bethune zal voor CD&V de Kamerlijst trekken in Brussel. Dat maakten de christendemocraten dinsdagavond bekend. De Bethune groeide op in Elsene en wil nu haar politieke ervaring gebruiken om Brussel op de kaart te blijven zetten. (23/01 03u00 - VRT NWS: Politiek)
17x Maarten Thomas Ketels, de mysterieuze conciërge in ‘De Luizenmoeder’, woont in hartje Londen“Tiens, ik wist niet dat Guga Baúl meedeed in De Luizenmoeder.” Het was een vaak gehoorde reactie nadat acteur Maarten Thomas Ketels (33) vorige week in beeld was verschenen als Ronald, de nieuwe conciërge met zijn duistere militaire verleden. Voor de acteur zijn die reacties vrij nieuw, want hij leeft op een boot in hartje Londen. (23/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
17x COLUMN. Als Sarah de Veiligheidsraad mag toezingen, zou het een kwartier later wereldvrede zijnEén keer om de zes of zeven jaar overkomt het me in een winkel of een restaurant. De stem van een verkoper of een dienster triggert de receptoren in mijn brein in die mate dat ik me moet inhouden om niet de hele winkel leeg te kopen of alles op de kaart te bestellen, inclusief de cognac van 40 jaar oud. (23/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
17x Roltrappen Sint-Annatunnel continu open tijdens werken aan liftenDe werken aan de liften van de voetgangerstunnel starten wellicht in april. Zolang die werken duren, zullen de roltrappen 24 uur op 24 en zeven dagen op zeven werken. Vanaf eind 2020 worden de roltrappen aangepakt. Die werken zullen minstens vier jaar duren. (23/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
17x Advocaat Marc G. (59): “Ik heb door de jaren een tekort van 2 tot 3 miljoen euro opgebouwd”Het Antwerpse gerecht heeft de in opspraak gekomen ex-zakenadvocaat Marc G. (59) aangehouden op verdenking van oplichting, diefstal en valsheid in geschrifte. G. zou miljoenen euro hebben ontvreemd van cliënten. In een opmerkelijke biecht bekent hij in de fout te zijn gegaan. (23/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
17x Dit is de nieuwe Opel VivaroOpel onthult de nieuwe Vivaro, sinds 2001 de middelgrote besteller van Opel. Na twee eerdere generaties en een miljoen exemplaren is het tijd voor de Vivaro III. (23/01 00u15 - Autoweek)
17x Bekijk vandaag om 15:00 uur een nieuwe Indie Highlights Showcase van NintendoEen nieuwe Switch Indie Highlights Showcase, een nieuwe trailer van Metro Exodus, een nieuwe modus voor Resident Evil 2 Remake en nieuwe hoop een remaster van Demon's Souls... dat en meer, in een nieuwe Nachtwacht! (23/01 00u15 - Power Unlimited)
17x Ziekenhuizen treffen maatregelen tegen griepgolfTer voorbereiding van een langdurige griepgolf hebben verschillende Nederlandse ziekenhuizen sneltesten aangeschaft. Hiermee wordt binnen twintig minuten duidelijk of de patiënt griep heeft en of die apart verpleegd moet worden. Dat meldt het AD. (23/01 00u00 - GezondheidsNet)
17x VIDEO: Van Bronckhorst boos op St. Juste: 'Dit kan echt niet'Feyenoord coach Van Bronckhorst is boos op St. Juste, de verdediger die na 6 minuten al met rood naar de kant moest in de Klassieker. (23/01 00u00 - V-bal)
16x Voorzitter belangenvereniging lessen Nederlands: “Waarom leren hoe je ‘cappuccino’ spelt als je het kan opzoeken?”“Waarom moet je weten hoe je ‘cappuccino’ spelt als je het zo kunt opzoeken?” Die vraag stelt José Vandekerckhove, de voorzitter van het Netwerk... (23/01 12u15 - Het Laatste Nieuws)
16x Zo koud dat zelfs Niagarawatervallen bevriezenDe beroemde Niagarawatervallen op de Amerikaans-Canadese grens zijn voor een groot deel bevroren. Dat levert deze prachtige beelden op. (23/01 12u15 - De Standaard)
16x Te veel taalfouten opgemerktSinds enkele dagen staan onder elk artikel op VRT NWS nieuwe knoppen: ?taalfout opgemerkt?, ?nieuws melden? of ?klacht melden?. Die knoppen zijn er niet zomaar gekomen. Ik heb er een jaar lang voor gelobbyd, met name voor de knop ?taalfout opgemerkt?. Heel wat burgers ergeren zich aan taalfouten. En hoewel een nieuwskanaal nooit taalfoutvrij zal zijn, hebben ze toch gelijk: het zijn er te veel. Ik zeg dat niet zomaar. Ik heb er (kleine) steekproeven voor georganiseerd. (23/01 12u15 - VRT NWS)
16x Politieman getuigt op proces-Joods Museum: “Beelden waren niet bewerkt bij inbeslagname”De beelden van de bewakingscamera’s van het Joods Museum zijn bij hun inbeslagname niet bewerkt. Dat heeft de politieman die de beelden in beslag... (23/01 12u00 - Het Laatste Nieuws)
16x LIVESTREAM. Nabestaanden herdenken slachtoffers Kim De GelderIn Sint-Gillis-Dendermonde worden vandaag de slachtoffers van Kim De Gelder herdacht. Die bracht tien jaar geleden twee baby’s om het leven in... (23/01 11u15 - Het Laatste Nieuws)
16x E19 naar Brussel volledig afgesloten in Vilvoorde-Cargo door brandend voertuigDe E19 richting Brussel is momenteel volledig afgesloten ter hoogte van Vilvoorde-Cargo. De brandweer is bezig een brandende auto te blussen en... (23/01 11u15 - Het Laatste Nieuws)
16x Tweede Brexitreferendum komt dichterbij, maar met welke vraag?Langzaam komt een tweede brexitreferendum in beeld nu de Britse Labour-partij zich daar achter heeft geschaard. Maar wat moet de vraag worden? En wat met de Europese verkiezingen in mei? (23/01 09u45 - De Morgen)
16x LIVE. Gladde wegen door verse sneeuwval: pas uw rijstijl aanAfgelopen nacht hebben nieuwe sneeuwbuien ons land vanaf het westen bereikt. Dat veroorzaakte vooral in West-en Oost-Vlaanderen problemen op de weg. Maar ook in het westen van Brussel was het vanmorgen rond 6.15 uur al heel licht aan het sneeuwen. 'Pas uw rijstijl aan', waarschuwt het Agentschap Wegen en Verkeer. (23/01 07u30 - De Standaard)
16x Criminelen kunnen ontkomen dankzij nieuwe voornaamDubbel zoveel Belgen zijn van naam veranderd sinds de wetgeving op 1 augustus versoepelde, maar die wijziging zorgt voor een veiligheidslek bij de politiedatabank. (23/01 07u30 - Knack)
16x Dit zijn dé prints van het voorjaarBloemenprints blijven natuurlijk favoriet tijdens de eerste voorjaarsdagen. Toch op zoek naar wat variatie? Dit zijn dé prints van het voorjaar anno 2019! (23/01 07u30 - Het Belang van Limburg)
16x Rapper Chris Brown opnieuw op vrije voeten in ParijsDe Amerikaanse rapper Chris Brown is dinsdagavond vrijgelaten. Hij was in Parijs opgepakt voor ondervraging nadat een Franse vrouw hem beschuldigde van verkrachting. Momenteel wordt hem niets ten laste gelegd, maar het onderzoek gaat voort, aldus het parket. (23/01 07u15 - Het Belang van Limburg)
16x Burgemeester: “Mogelijke internering Kim De Gelder ligt moeilijk in Dendermonde”Dat de mogelijke internering van Kim De Gelder opnieuw actueel is, ligt volgens de burgemeester moeilijk in Dendermonde. “Advocaat Jaak Haentjens heeft dat sereen gebracht”, zegt Buyse. “Maar de aandacht gaat precies meer naar de dader dan naar de slachtoffers. Dat voelt voor sommigen niet juist aan.” (23/01 07u15 - Het Belang van Limburg)
16x Dit zijn dé prints van het voorjaarBloemenprints blijven natuurlijk favoriet tijdens de eerste voorjaarsdagen. Toch op zoek naar wat variatie? Dit zijn dé prints van het voorjaar anno 2019! (23/01 07u15 - Gazet van Antwerpen)
16x “Journalist schreef tientallen nepstukken voor Nederlandse en Belgische media”Een Nederlandse ‘journalist’ zou talloze artikels overgeschreven of verzonnen hebben. Enkele verhalen van hem verschenen ook op Knack.be en op Apache. (23/01 07u15 - Gazet van Antwerpen)
16x Frans overheidsagentschap waarschuwt voor schadelijke stoffen in babyluiersHet Franse overheidsagentschap Anses, dat toeziet op de veiligheid van consumptiegoederen, heeft woensdag een waarschuwing gelanceerd voor wegwerpluiers voor baby’s. Volgens Anses bevatten die bepaalde chemische stoffen die een risico kunnen vormen voor de gezondheid van de kinderen. (23/01 07u15 - Gazet van Antwerpen)
16x Trump wil ondanks shutdown toch volgende week State of the Union houdenDe Amerikaanse president Donald Trump is van plan om volgende week dinsdag toch zijn 'State of the Union' te houden, ondanks het verzoek van de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi, om uitstel wegens de shutdown. Dat berichten Amerikaanse media. (23/01 06u45 - De Morgen)
16x “De regering heeft wetten vol sjoemelsoftware ontworpen”Het overleg tussen bonden en werkgevers zit helemaal vast. Op drie cruciale thema’s bleek de afstand onoverbrugbaar: de loonmarge, een verhoging van de minimumlonen, en maatregelen rond de eindeloopbaan. (23/01 06u45 - De Morgen)
16x Oostenrijk in de ban van mogelijke ontvoering hoogbejaarde vrouwIn Eisenstadt, in het oosten van Oostenrijk, is gisteren een vrouw van 88 jaar mogelijk op klaarlichte dag ontvoerd. De politie heeft een internationale klopjacht geopend. De Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken zegt in een mededeling 'dat het niet zeker is dat het gaat om een ontvoering in de klassieke zin'. (23/01 06u15 - De Morgen)
16x Nieuwe sneeuwzone trekt over het westen: ‘code oranje’ voor West-Vlaanderen, lokale winterse buien in centrumDinsdag kregen we door een stevige sneeuwzone al te maken met een tapijt van 1 tot 5 centimeter. Maar daar blijft het niet bij: ook woensdag verwacht het KMI nog heel wat sneeuwvlokken, vooral in West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Henegouwen. Dat kan het uiteindelijke sneeuwtapijt doen oplopen tot wel 8 à 10 centimeter. (23/01 04u45 - De Standaard: Wetenschap)
16x Man bekent doodrijden Nederlandse fietsster in MelbourneDe man die in augustus de Nederlandse Gitta Scheenhouwer in Melbourne doodreed, heeft in de rechtbank schuld bekend, zo melden Australische media. Hij was aangeklaagd voor rijden zonder rijbewijs, roekeloos rijden en autodiefstal. (23/01 04u30 - De Stentor)
16x Kv mechelen - unionVanavond 20.45uurScheidsrechter: Van DriesscheTV: Live op Q2 (23/01 03u30 - Het Belang van Limburg)
16x Mechels trio gelooft in bekerstunt én promotie: “Stel je voor: een tweedeklasser die Europees voetbal haalt. Nog nóóit gebeurd in België”De jongste verdeelt het spel, de oudjes zorgen voor de assists en de goals. Rob Schoofs (24) kwam al vorig seizoen, Onur Kaya (33, 11 assists) en Igor De Camargo (35, 13 goals) deze zomer. Ze kunnen met Mechelen komende week naar de hemel – bijna kampioen en bekerfinale. “En dan als tweedeklasser Europa in, nooit eerder gebeurd!” Maar binnen een maand wacht misschien de hel: niet langer zelfs die van 1B maar die van Eerste Amateurs… (23/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
16x Armeens gezin krijgt maximum 48 uur uitstelDe mogelijke uitwijzing van het Armeense gezin uit Borgerhout is voorlopig met maximum 48 uur uitgesteld. Advocaat Bruno Soenen heeft hun zaak gisteren opnieuw gepleit. Op donderdag staat er wel een vlucht naar Armenië gepland. (23/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
16x Antwerps merk Stanley/Stella ontkent aantijgingen: “Dit is een van de beste kledingproducenten in Bangladesh”Ze werken met zorgvuldig uitgezochte fabrieken, staan hoog aangeschreven bij de Fair Wear Foundation en hebben ter plekke mensen in dienst om de arbeidsomstandigheden te controleren. Maar volgens de Engelse krant The Guardian laat het Belgische modebedrijf Stanley/Stella T-shirts voor een gendergelijkheidscampagne van de Spice Girls maken in een sweatshop in Bangladesh. “We hebben nog nooit over die mistoestanden gehoord.” (23/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
16x Zo kunt u het beste reageren als uw kind wil spijbelen voor het klimaat“Goed voor één keer”, dachten veel ouders. Maar morgen marcheren de klimaatspijbelaars voor de derde keer door Brussel, nu ook met de steun van hogeschoolstudenten die al klaar zijn met hun examens. En als de universiteitsstudenten straks ook nog aansluiten, ziet het er niet naar uit dat de demonstreerdrift snel zal afnemen. Hoe moet u reageren als uw kind (weer) wil spijbelen? (23/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
16x Burgemeesters onbekend met regels demonstratiesVerschillende betogingen van Kick Out Zwarte Piet werden onterecht verboden of afgebroken, blijkt uit een reconstructie van NRC. (23/01 00u45 - NRC Handelsblad)
16x Zzp’ers zonder schuldhulp: ‘Tot mijn 72ste doorwerken is een noodzaak’De meeste grote gemeenten verlenen zzp’ers geen schuldhulpverlening, terwijl de wet voorschrijft dat zij geen groepen mogen uitsluiten. Sjon is zo’n zzp’er die zijn aanvraag geweigerd zag: zijn vrouw verdient 4,86 euro per maand te veel. (23/01 00u15 - Volkskrant Economie)
16x Barça betaalt 90 miljoen voor Frenkie de JongFC Barcelona heeft Paris Saint-Germain afgetroefd in de strijd om Frenkie de Jong binnen te halen. (23/01 00u15 - Telegraaf: Sport)
16x LIVE (20u45). KV Mechelen ontvangt Union: welke 1B-club zet stap richting finale Croky Cup?In de eerste halve finale van de Croky Cup kijken twee teams uit de Proximus League mekaar in de ogen. Voor KV Mechelen is het mogelijk een beetje... (23/01 00u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
16x Kvitova maakt einde aan Australian Open-droom Barty, Collins naar kwartfinalesLees meer > (23/01 00u04 - FOK!)
16x Nieuwe titels voor Xbox Game PassLees meer > (23/01 00u04 - Gamed)
16x Kerstconcert “Christoff & Lindsay” komt naar Antwerpen!Ook Antwerpen zal in de reeks kerstconcerten die “Christoff & Lindsay” zullen geven tijdens de aankomende kerstperiode aangedaan worden. De … Het bericht Kerstconcert “Christoff & Lindsay” komt naar Antwerpen! verscheen eerst op mediawatchers.be. (23/01 00u00 - Mediawatchers)
16x Ajax zet Feyenoord op afstand na 3-0 zege in makkelijke KlassiekerAjax heeft zondag op halve kracht de eerste Klassieker van het seizoen in de eigen Arena weten te winnen. Al na enkele minuten stond Feyenoord met 10 man, waardoor het een makkelijke prooi voor Ajax werd. (23/01 00u00 - V-bal)
16x Ajacied De Ligt: 'Hele slechte Klassieker, vooral de tweede helft'Ajax verdediger Matthijs de Ligt was allerminst tevreden met de 3-0 zege op Feyenoord in de Klassieker zondagmiddag, waar De Ligt genoeg aan te merken had op de zege. (23/01 00u00 - V-bal)
16x VIDEO: Kick off Klassieker 60 minutenEnkele uren nog voordat de Klassieker in de Eredivisie wordt afgetrapt. (23/01 00u00 - V-bal)
16x "Trossard beter twee keer nadenken"Leandro Trossard had een belangrijk aandeel in de 2-3 zege van Racing Genk bij STVV. Na het laatste fluitsignaal viel hij echter uit de toon. Een vlag op de middenstip - wat niet lukte vanwege het kunstgras - planten, dat is een stap te ver. Zeker als je in het stadion van de rivaal speelt. (23/01 00u00 - Voetbal België)
15x PS: Michel is toe aan wat vakantiePremier Charles Michel (MR) haalde vanmorgen vanuit Davos fel uit naar zijn voormalige coalitiepartner N-VA en naar de PS. Die laatste partij reageert koeltjes: Michel heeft wat vakantie nodig. (23/01 12u15 - De Standaard)
15x Een nieuwe auto kopen? De klant is geen koning meer maar een melkkoeUit een rondvraag bij de exposanten blijkt dat tal van bezoekers de intentie heeft om een nieuwe auto te kopen, maar aarzelt om de finale stap te zetten. Omdat zij twijfelen tussen een diesel of benzine, hybride of full electric én de twijfel elke dag groter wordt. (23/01 11u30 - Knack)
15x LIVE. Ook vandaag wellicht geen D-Day voor peuter Julen: mijnwerkers moeten nieuwe schacht gravenOok vandaag lijkt geen D-Day te worden voor de Spaanse peuter Julen, die intussen al tien dagen in een put zit. 300 mensen proberen met man en... (23/01 10u45 - Het Laatste Nieuws)
15x Topvrouw kabinet-De Block nu directrice bij farmabedrijfSchurkt het kabinet van minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) te dicht tegen de farma-industrie aan? De vrouw die vier jaar lang een cruciale rol heeft gespeeld in het geneesmiddelenbeleid, is recent zelf aan de slag gegaan bij een farmabedrijf, meldt Het Laatste Nieuws. De Block bijt van zich af: “Je kan overal spoken zoeken.” (23/01 10u30 - De Morgen)
15x Vandaag D-day voor peuter Julen? “We komen telkens dichter, dat voelen we”Tot op drie meter zijn ze geraakt. Maar toen moesten graafmachines plaatsruimen voor manuele arbeid met een pikhouweel en liep de zoektocht naar de... (23/01 09u30 - Het Laatste Nieuws)
15x Francken bevestigt komst naar hoorzittingen over visa-affaireTheo Francken (N-VA) zal deelnemen aan de hoorzittingen over de visa-affaire. Dat zegt hij op Twitter. (23/01 09u15 - De Standaard)
15x AUSTRALIAN OPEN. Serena Williams uitgeschakeld na dramatische ommekeer: “Ik deed niks verkeerd bij die matchpunten”Serena Williams is er vannacht op de Australian Open in Melbourne niet in geslaagd om de halve finales te bereiken. Ze verloor uiteindelijk tegen de Tsjechische Karolina Pliskova (N.8), in drie sets (6-4, 4-6, 7-5). In de laatste set stond de Amerikaanse op een bepaald moment nochtans 5 tegen 1 voor. Vier matchballen kon ze niet verzilveren. (23/01 09u00 - Het Belang van Limburg)
15x AUSTRALIAN OPEN. Serena Williams uitgeschakeld na dramatische ommekeer: “Ik deed niks verkeerd bij die matchpunten”Serena Williams is er vannacht op de Australian Open in Melbourne niet in geslaagd om de halve finales te bereiken. Ze verloor uiteindelijk tegen de Tsjechische Karolina Pliskova (N.8), in drie sets (6-4, 4-6, 7-5). In de laatste set stond de Amerikaanse op een bepaald moment nochtans 5 tegen 1 voor. Vier matchballen kon ze niet verzilveren. (23/01 09u00 - Gazet van Antwerpen)
15x Minder dan de helft van treinen rijdt op tijdOngeveer de helft van de treinen reed vorig jaar met minstens een minuut vertraging. Dat blijkt uit interne cijfers van Infrabel die de krant De Tijd kon inkijken. (23/01 08u30 - De Standaard)
15x Amerikanen smullen van Callebaut-chocolade Lees meer > (23/01 08u18 - De Tijd)
15x Verdwenen voetballer Emiliano Sala stuurde vanuit vliegtuig nog ongerust WhatsApp-bericht: “Als jullie in anderhalf uur nog niets van me gehoord hebben...”De Argentijnse voetballer Emiliano Sala (28), die maandagavond met een privévliegtuig van de radar verdween, heeft vanuit het toestel nog een audiobericht naar enkele vrienden gestuurd. Daarin heeft hij het over de zorgwekkende staat van het vliegtuig en zegt hij dat hij “schrik begint te krijgen”. Dat maakte de Argentijnse krant Ole bekend. (23/01 08u00 - Het Nieuwsblad)
15x 10 jaar geleden drong Kim De Gelder kinderdagverblijf Fabeltjesland binnen: "Ik kom voor inlichtingen"Lees meer > (23/01 07u30 - VRT NWS)


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

57x Ophef over “foute” vertaling in Pano-reportage over omstreden N-VA’er, maar VRT verdedigt zich22/01 21u30 - Het Belang van Limburg: Een cruciaal fragment in de Pano-reportage over het omstreden Mechelse gemeenteraadslid Melikan Kucam is volgens de advocaat van de N-VA’er fout vertaald. De makers verdedigen echter de inhoud van de reportage, en zeggen dat ze “rekening hebben gehouden met de context van meerdere fragmenten die we in ons bezit hebben”.
50x Senaat VS stemt over twee begrotingsvoorstellen om shutdown te beëindigen23/01 03u00 - Het Laatste Nieuws: Republikeinen en Democraten gaan morgen in de Amerikaanse Senaat elk een begrotingsvoorstel indienen die een einde zou kunnen maken aan de...
49x Moorden bleven bijna onopgemerkt, maar Limburgse speurders ontmaskerden “natuurlijke overlijdens” dankzij nieuwe techniek23/01 02u45 - Het Nieuwsblad: Limburgse speurders hebben vorig jaar door een nieuwe aanpak drie moorden ontmaskerd, die anders onopgemerkt zouden zijn gebleven. In twee gevallen zitten de verdachten ook in de cel. “Dit systeem drijft op enthousiasme van speurders en wetsdokters”, zegt advocaat-generaal Patrick Boyen. Hij vindt dat de overheid meer middelen moet vrijmaken.
47x Farma Files. Topvrouw kabinet-De Block nu directrice bij farmabedrijf23/01 05u45 - Het Laatste Nieuws: Schurkt het kabinet van minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) te dicht tegen de farma-industrie aan? De vrouw die vier jaar lang...
37x Senaat VS stemt over twee begrotingsvoorstellen om shutdown te beëindigen23/01 03u00 - De Morgen: Republikeinen en Democraten gaan morgen in de Amerikaanse Senaat elk een begrotingsvoorstel indienen die een einde zou kunnen maken aan de 'shutdown' of de sluiting van een aantal overheidsdiensten, die al meer dan een maand duurt. Al is er weinig hoop dat de stemming tot een doorbraak zal leiden.
37x HERBEKIJK: "Pano" over fraude met humanitaire visa23/01 00u00 - VRT NWS: Lees meer >
36x Franse overheid waarschuwt voor schadelijke stoffen in wegwerpluiers23/01 03u45 - De Morgen: Het Franse overheidsagentschap Anses, dat toeziet op de veiligheid van consumptiegoederen, heeft vandaag een waarschuwing gelanceerd voor wegwerpluiers voor baby's. Volgens Anses bevatten die bepaalde chemische stoffen die een risico kunnen vormen voor de gezondheid van de kinderen. 
34x Oostenrijk in de ban van mogelijke ontvoering hoogbejaarde vrouw23/01 05u45 - Het Laatste Nieuws: In Eisenstadt, in het oosten van Oostenrijk, is gisteren een vrouw van 88 jaar mogelijk op klaarlichte dag ontvoerd. De politie heeft een...
34x Donald Trump krijgt gelijk over omstreden regel: Amerikaanse leger mag transgenders weren23/01 02u30 - De Standaard: Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft Donald Trump de toestemming gegeven om transgenders uit het leger te weren. Daarmee worden de eerdere uitspraken van drie lagere rechtbanken volledig van tafel geveegd.
32x “Bal ligt in kamp van Turkije”23/01 03u30 - Het Belang van Limburg: BERINGENMinister van Asiel en Migratie Maggie De Block (Open Vld) heeft sinds haar aantreden twee humanitaire visa toegekend, voor de twee kinderen van een Beringse IS-strijdster die in een Turkse cel zit. Toch zullen de kinderen hoogstwaarschijnlijk niet snel naar België gerepatrieerd kunnen worden. “Het hangt af van de Turkse autoriteiten”, zegt advocaat Mehmet Ozdemir.

Statistieken

Artikels:
33542
Gelezen:
25739
Aantal lezers nu:
71


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven