dinsdag 20 november 2018, week 47


U bent nu hier: Nederland | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 17u00
 

Nu.nl

Verbergen Tonen
20/11 16u30  Vier overlevenden van schietpartij Parkland winnen Kindervredesprijs De Amerikaanse jongeren David Hogg (18) , Emma González (18), Jaclyn Corin (18) en Matt Deitsch (20) hebben de Kindervredesprijs 2018 gewonnen. Ze richtten na de schietpartij op een middelbare school in de Amerikaanse stad Parkland de beweging March For Our Lives op.
20/11 16u30  Kamer botst met Rutte over inperking demonstratierecht rond Sintintocht Meerdere partijen in de Tweede Kamer hebben dinsdag stevige kritiek geuit op de reactie van premier Mark Rutte na de ongeregeldheden van afgelopen weekend rond verschillende Sinterklaasintochten in het land.
20/11 15u45  Politiemedewerker aangehouden voor corruptie en computervredebreuk Een 21-jarige politiemedewerker is in Amsterdam aangehouden op verdenking van schending van zijn ambtsgeheim, ambtelijke corruptie en computervredebreuk.
20/11 15u30  Jaar celstraf voor fatale bungeesprong van Nederlands meisje (17) in Spanje De eigenaar van een Spaans bungeejumpbedrijf waar een Nederlandse tiener om het leven kwam, heeft dinsdag één jaar celstraf gekregen. Ook veroordeelde de rechter de man dinsdag tot het betalen van een schadevergoeding van 140.000 euro aan de ouders van het meisje.
20/11 15u00  Facebook en Instagram niet voor alle gebruikers bereikbaar door storing Sociale netwerken Facebook en Instagram zijn moeilijker bereikbaar door een storing, melden meerdere bezoekers van de website Allestoringen.nl.
20/11 14u30  Facebook en Instagram getroffen door storingsproblemen Sociale netwerken Facebook en Instagram zijn moeilijker bereikbaar door storingsproblemen.
20/11 14u30  Noord-Korea blaast tien bewakingsposten bij grens op Noord-Korea heeft dinsdag tien bewakingsposten bij de grens tussen Noord- en Zuid-Korea opgeblazen. Hiermee komt het communistische land een afspraak na waarmee de spanningen tussen de twee landen moeten verminderen.
20/11 14u15  Senaat voor grondwetswijziging, gekozen burgemeester stap dichterbij De Eerste Kamer heeft dinsdag ingestemd met het wetsvoorstel van D66 om de benoeming van de burgemeester en de commissaris van de koning uit de Grondwet te halen. Deze deconstitutionlarisering van de kroonbenoeming maakt de weg vrij voor een gekozen burgemeester.
20/11 14u15  Veertien arrestaties bij politieactie in Limburg, Gelderland en Noord-Brabant De politie heeft dinsdagochtend veertien mensen aangehouden bij een grote drugsactie in Limburg. De actie richtte zich vooral op de Westelijke Mijnstreek in de buurt van Sittard-Geleen.
20/11 14u00  Senaat stemt voor grondwetswijziging, gekozen burgemeester stap dichterbij De Eerste Kamer heeft dinsdag ingestemd met het wetsvoorstel van D66 om de benoeming van de burgemeester en de commissaris van de koning uit de Grondwet te halen. Deze deconstitutionlarisering van de kroonbenoeming maakt de weg vrij voor een gekozen burgemeester.
20/11 14u00  Noodweer hindert zoeken naar doden bosbrand Californië Zware regenval en modderstromen zullen de zoektocht naar slachtoffers van de bosbrand in Californië bemoeilijken. Die vrees hebben de autoriteiten in Californië geuit. 
20/11 13u45  RIVM: Nederlanders eten en drinken iets gezonder Nederlanders zijn de afgelopen jaren meer groente en fruit gaan eten en minderen met het nuttigen van vlees en suikerhoudende dranken. Dit meldt het gezondheidsinstituut RIVM dinsdag op basis van de voedselconsumptiepeiling. 
20/11 13u00  Belgisch parket onderzoekt of aanval op politiebureau terroristisch was Het parket van Brussel is een gerechtelijk onderzoek begonnen voor moordpoging in terroristische context tegen de man die dinsdagmorgen een Belgische agent aanviel met een mes. 
20/11 13u00  Astrid Holleeder brengt opnieuw heimelijk gemaakte geluidsopnames in Astrid Holleeder heeft opnieuw heimelijk gemaakte geluidsopnames ingebracht in de rechtszaak tegen haar broer Willem. Dit is dinsdag gebleken uit een zitting in de zaak in de rechtbank in Osdorp. 
20/11 12u15  Nog steeds vragen over doodsoorzaak Mitch Henriquez in hoger beroep Het acuut stressyndroom waaraan Mitch Henriquez mogelijk zou zijn overleden tijdens zijn arrestatie in juni 2015 wordt wederom ter discussie gesteld in het hoger beroep. Dat werd dinsdag bekend tijdens een regiezitting voor het gerechtshof van Den Haag. Twee agenten wordt onder meer dood door schuld verweten.  
Laatste update: vandaag om 16u30
Lees meer van Nu.nl >


De Telegraaf

Verbergen Tonen
20/11 17u00  Man (23) dood door bedrijfsongeval Raalte (ANP) - Een bedrijfsongeval op een boerderij in Raalte (Overijssel) heeft een man van 23 jaar uit Wekerom het leven gekost.
20/11 17u00  VVD-coryfee Bolkestein: teken VN-migratiepact niet Nederland moet een migratiepact tussen lidstaten van de Verenigde Naties (VN) niet steunen.
20/11 16u45  Schok om bedreigingen Van den Heuvel: ‘Klootzakken pakken’ Politieke partijen vinden het onacceptabel dat misdaadjournalist John van den Heuvel niet meer naar de RTL Boulevard-studio kan.
20/11 16u45  ’Vader wilde een drenkeling redden’ Hij wilde een Nederlandse reisgenoot in Vietnam redden die in zee in de problemen was geraakt, maar zijn heldhaftige poging werd Dirk Wapstra (65) zondag helaas fataal. De Zuid-Hollander, die net de AOW-leeftijd had bereikt, was niet opgewassen tegen de sterke stromingen in de Zuid-Chinese Zee.
20/11 15u45  Politiemedewerker vast voor corruptie Een 21-jarige politiemedewerker is in Amsterdam aangehouden op verdenking van schending van zijn ambtsgeheim, ambtelijke corruptie en computervredebreuk. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) zou hij informatie uit politiesystemen tegen betaling hebben doorgegeven aan „personen die in de politiesystemen voorkomen.”
20/11 15u30  OM in hoger beroep na vrijspraak Uberchauffeur Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in hoger beroep tegen de vrijspraak van een 22-jarige taxichauffeur van Uber. De man kwam in maart vorig jaar in botsing met een 22-jarige fietsster, nadat hij een stilstaande bus had ingehaald. De vrouw overleefde de aanrijding niet.
20/11 15u15  Tinder-crimineel Wouter krijgt deksel op neus Voor het afpersen van zeven mannen die hij had benaderd via dating-app Tinder is Wouter A. (23) uit Ulft veroordeeld tot twee jaar cel, waarvan één voorwaardelijk. De rechtbank in Assen legde hem daarbij een proeftijd van vijf jaar op en één jaar behandeling in een psychiatrische kliniek.
20/11 15u00  Code wit: eerste sneeuw is onderweg De eerste sneeuw van het winterseizoen is onderweg. Het noordoosten van Nederland is als eerste aan de beurt.
20/11 15u00  Gênant: condooms passen Het condoomgebruik is sinds 2011 behoorlijk afgenomen. Deze pop-up condoomwinkel in Utrecht, waar ook gepast kan worden, moet hier verandering in brengen.
20/11 15u00  ’Broedermoord’ afgemaakt met een kopschot Ze waren elkaars beste vrienden, groeiden in hetzelfde gezin op, waren zo goed als onafscheidelijk en woonden ook na hun jeugdjaren veelal onder één dak. Toch schoot de inmiddels 29-jarige Daniël de V. uit het Drentse Holsloot zijn net zo oude ’stiefbroer’ Ahmed Alkanany begin dit jaar dood. De verdachte is moord ten laste gelegd. Het OM eist 10 jaar celstraf en TBS met dwangverpleging. „Hij maakte zijn daad af met een kopschot.”
20/11 14u45  Rutte: extremisten pro-Zwarte Piet vooral schuldig De ongeregeldheden tijdens de intocht van sinterklaas zijn volgens premier Rutte veroorzaakt door ’extremisten op beide flanken’, maar in ’overgrote mate door pro-Zwarte Pietdemonstranten’.
20/11 14u45  Jaar cel voor dodelijke bungeejump van Vera (17) De eigenaar van een bungeejumpbedrijf in Spanje is verantwoordelijk voor de dodelijke val van Vera Mol (17) en heeft een jaar cel gekregen.
20/11 14u15  Gekozen burgemeester stap dichterbij De gekozen burgemeester komt een stap dichterbij. De huidige benoeming van burgemeesters wordt uit de grondwet gehaald.
20/11 14u15  ’Top OM gegijzeld in gesloten cultuur’ „De cultuur van het Openbaar Ministerie (OM) is hiërarchisch en vaak gesloten, anonimiteit en eenzaamheid liggen op de loer. Aan de top houden meerdere mensen elkaar gegijzeld, omdat ze elkaar te goed kennen.” Dat zegt vertrekkend chef Bureau Integriteit Kitty Nooy in het personeelsblad Opportuun. Nooy heeft veertig jaar bij het OM gewerkt.
20/11 14u00  10.000 euro voor gouden tip gewapende overval Lees meer >
Laatste update: vandaag om 17u00
Lees meer van De Telegraaf >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
19/11 19u00  ?Revolutie? van stepjes in Washington D.C. Ineens staat Washington D.C. vol met elektrische steps. Ze zijn goedkoop, handig en snel. Waarom dreigen ze dan toch net zo snel weer te verdwijnen? Een paar maanden geleden kende vrijwel geen Amerikaan merknamen als Bird en Skip. Nu wordt de waarde van die bedrijven geschat op miljarden dollars. Ze zitten achter de stepjesrevolutie in … Continued The post ‘Revolutie’ van stepjes in Washington D.C. appeared first on Elsevierweekblad.nl.
19/11 18u00  Politiek spreekt schande van onlusten bij intochten Veel politici veroordelen de rellen die zaterdag op diverse plekken in Nederland plaatshadden bij de intocht van Sinterklaas. In steden als Rotterdam en Eindhoven werd met (verbale) agressie en intimidatie gereageerd op de activisten van Kick Out Zwarte Piet (KOZP), die in de ogen van tegendemonstranten het kinderfeest verstoorden. De landelijke intocht in Zaanstad, waarbij … Continued The post Politiek spreekt schande van onlusten bij intochten appeared first on Elsevierweekblad.nl.
19/11 18u00  Staatsbosbeheer mag edelherten afschieten Flevoland mag beginnen met het afschieten van edelherten in de Oostvaardersplassen. Dat maakte de rechter maandagochtend bekend. De zaak in 4 vragen en antwoorden. Waarom mogen edelherten worden afgeschoten? Aanleiding is de sterfte van bijna 60 procent van de populatie edelherten afgelopen winter, mede door gebrek aan voedsel. De provincie wil de herten afschieten om … Continued The post Staatsbosbeheer mag edelherten afschieten appeared first on Elsevierweekblad.nl.
19/11 13u15  VVD en CDA, wijs despotisch Marrakesh-pact af Het VN-migratiepact van Marrakesh is opgesteld volgens de ideologie van diversiteit en inclusiviteit, schrijft Afshin Ellian. Het maakt restrictief migratiebeleid onmogelijk, en dus moeten VVD en CDA voorkomen dat Nederland tekent. U betaalt voor de Nederlandse Publieke Omroep. En veel ook. Maar u hoorde deze week niets over het verdrag van Marrakesh. Het is niet … Continued The post VVD en CDA, wijs despotisch Marrakesh-pact af appeared first on Elsevierweekblad.nl.
19/11 13u15  ?Een wereld zonder een Europese Unie is een illusie? Lees meer >
19/11 09u45  ?Beperk Facebook als dataverzamelaar, niet als communicatieplatform? Lees meer >
19/11 09u45  Moderne Amerikaanse ?frontier? in filmtrilogie De Amerikaanse frontier, een grensgebied tussen grofweg beschaving en ongeciviliseerd leven, wordt vaak gezien als een historisch fenomeen met cowboys, wildernis en wetteloosheid. Maar filmregisseur Taylor Sheridan brengt de moderne Amerikaanse frontier in beeld. Van negentiende-eeuws essay tot eenentwintigste-eeuwse films Wat nu Pennsylvania heet, was ooit ‘het westen’. Hetzelfde geldt voor Ohio en later Texas … Continued The post Moderne Amerikaanse ‘frontier’ in filmtrilogie appeared first on Elsevierweekblad.nl.
18/11 14u30  Verdere EU-arrogantie ligt op de loer door Brexit De Brexit-chaos toont aan dat vertrekken uit de Europese Unie (EU) moeilijker is dan erbij komen. Daardoor ligt een groot gevaar op de loer, vreest Philip van Tijn: de Brusselse arrogantie neemt nog verder toe. Deze Slag om Engeland is dus door de Engelsen verloren. Ik bedoel natuurlijk de Slag om het Verenigd Koninkrijk, want … Continued The post Verdere EU-arrogantie ligt op de loer door Brexit appeared first on Elsevierweekblad.nl.
18/11 10u15  Uitweg uit de klimaatimpasse: wees nuchter en eerlijk over kosten energietransitie Opvallend weinig Nederlanders vertrouwen politici als ze het hebben over klimaatverandering, waardoor een impasse dreigt te ontstaat in de energietransitie. Er is een uitweg, schrijft journalist Marco Visscher: wees nuchter en eerlijk over de kosten en volg niet adviezen van belanghebbenden, maar van experts. De glans waarmee de energietransitie begin 2018 in Den Haag vorm … Continued The post Uitweg uit de klimaatimpasse: wees nuchter en eerlijk over kosten energietransitie appeared first on Elsevierweekblad.nl.
17/11 12u30  Geachte heer Boekhoorn ? portretfoto is he-le-maal niet nodig Lees meer >
16/11 21u00  Lang pensioenoverleg, maar Rutte heeft geen last van nachtbraken Geen enkel teken van vermoeidheid, geen brandende ogen noch versprekingen op de persconferentie na de ministerraad. Premier Mark Rutte (VVD) stond erbij als elke vrijdag. En dat na een nacht doorhalen in het pensioenoverleg met sociale partners. Rutte had niet geslapen, leidde de ministerraad, hield zijn wekelijkse persconferentie en ontving tussendoor ondernemers in het kader … Continued The post Lang pensioenoverleg, maar Rutte heeft geen last van nachtbraken appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/11 18u45  Brabant krijgt 20 miljoen euro voor aanpak van ondermijnende drugsmisdaad Dat de regio Brabant-Zeeland van minister Ferdinand Grapperhaus (CDA) van Justitie en Veiligheid met 20 miljoen euro het meeste geld krijgt om de ondermijnende misdaad aan te pakken, is logisch. Daar is de drugsindustrie het diepst ingevreten in de samenleving en zijn politie en justitie verwikkeld in een bikkelharde strijd tegen de drugsmaffia. In een … Continued The post Brabant krijgt 20 miljoen euro voor aanpak van ondermijnende drugsmisdaad appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/11 11u45  Chinezen willen Gouden Visum voor het balkon van Europa Lees meer >
15/11 18u00  Marrakesh: Hoe ?zachte wetten? hard kunnen aankomen Nee, bezweren premier Mark Rutte en de Duitse bondskanselier Angela Merkel, met het VN-migratiepact wordt ?geen soevereiniteit overgeheveld? en het is ?niet bindend?. Dat zegt het pact zelf ook. Het zijn tandeloze bezweringen. Want de soft law, de zachte wetgeving, die dit pact beoogt te zijn, wordt doorgaans na verloop van tijd hard. Lees het … Continued The post Marrakesh: Hoe ‘zachte wetten’ hard kunnen aankomen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
15/11 18u00  Facebook weer onder vuur: critici gelinkt aan Soros Met een uitgebreid artikel heeft The New York Times vanochtend onthuld hoe Facebook de afgelopen jaren is omgegaan met de schandalen die het grootste socialemediabedrijf ter wereld teisterden. Het bagatelliseerde de invloed van Russische inmenging en huurde een bedrijf in om concurrenten in een kwaad daglicht te stellen. Vier vragen en antwoorden over Facebook. Wat … Continued The post Facebook weer onder vuur: critici gelinkt aan Soros appeared first on Elsevierweekblad.nl.
Laatste update: maandag 19 november 2018, 19u00
Lees meer van Elsevier.nl >

RTL.nl

Verbergen Tonen
20/11 16u45  'Inclusief kind en hotel': ophef om nepadvertentie kindersekstoerisme Een nepadvertentie van Terre des Hommes heeft voor ophef gezorgd. "Last minute naar Cambodja inclusief tour met kind en hotel met jong animatieteam", lazen lezers van het AD vanochtend.
20/11 16u00  Black Friday op komst: zo sleep je de beste aanbieding binnen Met alle tv- en radiocommercials zal het je niet ontgaan zijn. Komende vrijdag is het jaarlijkse koopjesfestijn Black Friday. Dé dag om eindelijk die nieuwe telefoon of nieuwe televisie te kopen. Of toch niet? Wij vroegen aan drie kenners of je moet wachten op de aanbiedingen van Black Friday of gewoon nu al de winkelstraat in moet rennen.
20/11 16u00  Winden, wratten en een slechte adem: veel taboes bij de huisarts "Dokter, ik heb wratten bij mijn anus", de meeste mensen zullen het niet zonder schaamrood op de kaken kunnen zeggen. Huisartsen Janny Dekker en Mirella Buurman zien het veel in hun praktijken. "Klachten onder de gordel zijn taboe", zegt Dekker.
20/11 15u00  Anticonceptiepil door tekort aangeboden op Marktplaats: 'Schandalig' De anticonceptiepil wordt de laatste weken voor woekerprijzen aangeboden op Marktplaats. Omdat de pil door een tekort in veel apotheken niet meer te krijgen is, wordt die nu verhandeld via de verkoopsite. Soms zelfs voor 15 euro per strip, meer dan vier keer de normale waarde. "Dit is schandalig", zegt PvdA-Kamerlid Lilianne Ploumen.
20/11 14u30  Gekozen burgemeester weer stapje dichterbij, benoeming uit grondwet Een belangrijk obstakel voor een gekozen burgemeester verdwijnt uit de grondwet. De Eerste Kamer heeft besloten de huidige procedure over de benoeming van burgemeesters uit de grondwet te schrappen.
20/11 14u15  TNO: aangepaste Nefit Topline ketels veilig Nefit Topline cv-ketels hebben geen hoger risico op brand of koolmonoxide-lekkage. Dat concludeert onderzoeksbureau TNO, dat in opdracht van Nefit de ketels onderzocht. De Topline moet dan wel volgens de laatste voorschriften zijn aangepast.
20/11 14u00  Jaar cel voor eigenaar bungeebedrijf na dodelijke sprong Vera (17) De eigenaar van het Spaanse bungeejumpbedrijf dat betrokken was bij fatale sprong van de 17-jarige Vera Mol, is veroordeeld tot één jaar cel. Ook moet hij de ouders van het Nederlandse meisje 140.000 euro betalen.
20/11 13u15  Nederland zakt weg: zo hard daalt de bodem in jouw woonplaats Nederland zakt steeds verder weg. Letterlijk. Met name in het westen van het land en rond de Groninger gasvelden daalt de bodem in rap tempo. Als er geen maatregelen worden genomen zorgt verzakking van gebouwen de komende jaren voor miljarden euro's aan schade.
20/11 12u15  Met deze masteropleidingen is de kans op een dik salaris het grootst Wie archeologie gaat studeren, weet het waarschijnlijk zelf ook wel: de kans op een baan met een topsalaris is niet bijster groot. En omgekeerd: wie tandheelkunde gaat studeren, doet dat vast niet alleen uit idealisme. Je studiekeuze is heel bepalend voor je carrière, blijkt uit onderzoek van het UWV.
20/11 12u00  Politie haalt ruim 900 Instagram-accounts offline om illegaal vuurwerk De politie in Hengelo heeft ruim 900 Instagram-accounts opgespoord die gebruikt werden voor de koop en verkoop van illegaal zwaar vuurwerk. De accounts worden door Instagram offline gehaald.
20/11 11u45  Politie haalt honderden Instagram-accounts offline om illegaal vuurwerk De politie in Hengelo heeft ruim 900 Instagram-accounts opgespoord die gebruikt werden voor de koop en verkoop van illegaal zwaar vuurwerk. De accounts worden door Instagram offline gehaald.
20/11 11u00  TNO: geen verhoogde veiligheidsrisico's cv-ketels Nefit Nefit Topline cv-ketels hebben geen hoger risico op brand of koolmonoxide-lekkage. Dat concludeert onderzoeksbureau TNO, dat in opdracht van Nefit de ketels onderzocht.
20/11 10u00  Ivanka Trump gebruikte persoonlijke mail voor overheidszaken Ivanka Trump heeft vorig jaar honderden e-mails gestuurd naar medewerkers van het Witte Huis en ambtenaren via haar persoonlijke mailadres. Daarmee overtrad de dochter en adviseur van president Trump de regels.
20/11 07u30  Agent neergestoken in Brussel, mogelijk terreur In Brussel is vanochtend een politieagent neergestoken voor het hoofdkantoor van de Brusselse politie. De vermoedelijke dader is neergeschoten en naar het ziekenhuis gebracht.
20/11 07u00  Hoekstra blijft zich verzetten tegen Frans-Duits EU-begrotingsplan De Franse en Duitse ministers van Financiën hebben Wopke Hoekstra niet kunnen overtuigen van hun nieuwe voorstel voor een aparte begroting voor de eurozone. Hoekstra: "Er zijn nog heel veel vragen over."
Laatste update: vandaag om 16u45
Lees meer van RTL.nl >

NOS.nl

Verbergen Tonen
20/11 16u45  Kamer wil actie tegen eenzaamheid jongeren, net als bij ouderen De Tweede Kamer wil dat het kabinet een actieprogramma tegen eenzaamheid begint voor jongeren, vergelijkbaar met dat voor ouderen. De Kamer heeft daar een motie over aangenomen van D66 en PvdA. Tot tien procent van de jongeren heeft te maken met langdurige eenzaamheid. Zij kunnen last krijgen van slaapproblemen, depressies en verslavingen. Soms komen zij daardoor in de jeugdzorg terecht, waar lange wachtlijsten zijn. Daarom wil de Tweede Kamer aandacht voor preventie. Met groepsactiviteiten en cursussen zelfredzaamheid kunnen veel jongeren worden geholpen, verwacht de Kamer. Ouderen Voor 75-plussers loopt nu het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid. Uitgangspunt is dat maatschappelijke organisaties, gemeenten en buurtbewoners eenzame ouderen in de gaten houden en hen helpen contacten te maken. Het programma voor jongeren moet hierop gaan lijken. In het regeerakkoord is afgesproken dat er deze kabinetsperiode 26 miljoen euro wordt uitgetrokken voor de strijd tegen eenzaamheid van ouderen. Het kabinet moet nu ook een plan en een budget voor jongeren maken.
20/11 16u30  Veertig doden bij explosie in Kabul Bij een bomexplosie in de Afghaanse hoofdstad Kabul zijn zeker veertig mensen om het leven gekomen en zestig mensen gewond geraakt. De bom ging af bij een evenementenhal op de weg naar het vliegveld van de stad. Op het moment van de aanslag was er een religieuze ceremonie bezig ter gelegenheid van de soennitische viering van de verjaardag van de profeet Mohammed. Er waren veel geestelijken aanwezig op het evenement. Volgens persbureau AP ging het om een zelfmoordaanslag. Nog niemand heeft de verantwoordelijkheid opgeëist. Terreur Terroristische aanslagen zijn in Afghanistan aan de orde van de dag. Traditioneel komt het geweld van de Taliban, maar de laatste jaren roert ook IS zich in het land. De Taliban en IS zijn beiden orthodox-soennitisch.
20/11 16u00  Jaar cel en schadevergoeding na fatale bungeejump Nederlandse tiener De eigenaar van een Spaans bungeejumpbedrijf heeft een jaar celstraf gekregen voor de dood van een Nederlandse tiener in 2015. Ook moet hij 140.000 euro schadevergoeding betalen aan de ouders van het meisje. Het Openbaar Ministerie had twee jaar cel geëist, maar omdat de man heeft toegegeven dat hij nalatig is geweest, viel de straf lager uit. Niet gezekerd Het 17-jarige meisje kwam om het leven door miscommunicatie. Ze dacht dat de man die de sprong begeleidde zei dat ze al kon springen, maar op dat moment was ze nog niet gezekerd met een veiligheidslijn. De medewerker zei 'Oké, als het tijd is om te springen don't worry, just jump'. Daarop sprong het meisje en stortte 40 meter de diepte in. Geen toestemming Het ongeluk gebeurde in het noorden van Spanje op een viaduct over de A8 in de buurt van Santander. Lokale autoriteiten waren er niet van op de hoogte dat het viaduct werd gebruikt om te bungeejumpen en het zou er ook verboden zijn. Ook had het meisje geen toestemming van haar ouders om de sprong te maken.
20/11 16u00  Politiemedewerker aangehouden voor lekken van informatie In Amsterdam is een politiemedewerker aangehouden die de informatiesystemen van de politie zou hebben misbruikt om tegen betaling gegevens door te geven aan derden. Volgens het Openbaar Ministerie blijkt uit onderzoek dat die gegevens ook zijn terechtgekomen bij bekenden van de politie. De man van 21 woont in Oost-Nederland en wordt verdacht van schending van het ambtsgeheim, ambtelijke corruptie en computervredebreuk. Meer informatie over het lopende onderzoek wil het Openbaar Ministerie nu niet geven. Het OM onderzoekt de zaak samen met de politie-eenheid Oost-Nederland en de Rijksrecherche.
20/11 16u00  Resten gevonden van laatste stad in Hispania die Romeinen weerstond De vergelijking met Asterix en Obelix is snel gemaakt: Lancia was de laatste Spaanse stad die zich dapper verzette tegen de Romeinse overheersing. Archeologen hebben een deel van de stad teruggevonden en noemen de vondsten spectaculair. Volgend jaar gaat Lancia na jaren van opgravingen voor het eerst open voor bezoekers. Die kunnen iets zien van de meer dan honderd hectare uitgestrekte stad, die rond 19 voor Christus na verraad in handen van de Romeinen viel. Die legden er zoals overal hun badhuizen aan, markten, opslagloodsen, huizen en wegen. Het was de laatste plaats die veroverd werd door Romeinse soldaten. Die hadden heel Hispania, het huidige Iberische schiereiland, veroverd. Heel Hispania? Nee, een kleine stad bleef moedig weerstand bieden aan de overweldigers en maakte het leven van de Romeinen in de omringende legerplaatsen bepaald niet gemakkelijk. De inwoners van Lancia konden hun verzet vooral lang volhouden omdat hun huizen op een goed verdedigbaar, hoog plateau lagen. In het stadje vestigden zich een aantal stammen, op de vlucht voor de Romeinse legers die in het gebied 80.000 tegenstanders hadden gedood. Een van deze groepen zou volgens historici uiteindelijk de plannen van de verdediging van Lancia verraden. Zo viel Lancia alsnog in handen van de drie Romeinse legers die de plaats omsingelden, zegt Jesús Celis, die de opgravingen leidt. Hij leidde zeventien operaties in het gebied, dat ligt op vijftien kilometer van de noordelijke Spaanse stad León. Ze vonden inmiddels zeker 50.000 resten terug, vooral eindeloos veel resten keramiek. 'De stad moet echt belangrijk zijn geweest. De Romeinen breidden de stad uit tot ongeveer een vierkante kilometer.' Celis is ongelukkig met de vergelijking tussen het dorp van Asterix en Obelix en de geschiedenis van Lancia. 'Het maakt een karikatuur van de geschiedenis. Ik hoor dat onderwijzers op scholen de strip voortdurend opvoeren als ze over Lancia vertellen. Maar deels hebben ze wel gelijk. De Romeinen trokken gestaag op door Hispania. Om de controle over te nemen moesten ze tal van veldslagen leveren. Lancia was werkelijk de laatste regio voor zover we weten die zich met hand en tand verzette tegen de Romeinen.' Bewaking Na de overgave besloten de overwinnaars om het stadje niet te verwoesten, maar als symbool van hun zege intact te laten. Heel het leven werd georganiseerd om ten dienste te staan van Rome. Een goudmijn werd de ader van de stad. Toch is ondanks aardig wat historische bronnen nog veel geschiedenis letterlijk onzichtbaar, vertelt Celis. 'We hebben pas drie procent van het totale gebied in kaart gebracht.' De opgravingen zijn pal naast een recent aangelegde autosnelweg die drie viaducten kreeg om zo de historische resten te beschermen. Voorlopig bewaakt de politie het terrein om schatgravers te stoppen. Vanaf volgend jaar kunnen bezoekers bij de historische plek terecht, zo beloofde het regiobestuur deze week.
20/11 16u00  Nog steeds tekort aan meest gebruikte anticonceptiepil De tekorten aan een aantal varianten van de anticonceptiepil blijven voorlopig nog bestaan. Daarom mogen leveranciers van de pil voorlopig doorgaan met het afleveren van alternatieve pillen met dezelfde werkzame stoffen, sterkte en toedieningsvorm. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft de tijdelijke toestemming daarvoor verlengd tot half december. De alternatieve anticonceptiepillen moeten uit andere EU-landen gehaald worden. Als dat niet kan, dan moeten ze ingekocht worden in de zogeheten MRA-landen, waarmee Nederland afspraken heeft gemaakt over het wederzijds erkennen van elkaars veiligheidscertificaten en vergunningen. Het gaat om Australië, Canada, Israël, Japan, Nieuw-Zeeland, Zwitserland en de Verenigde Staten. De tekorten spelen intussen al enkele maanden en betreffen de in Nederland meeste gebruikte anticonceptiepil met de werkzame stoffen ethinylestradiol en levonorgestrel. Het gaat zowel om de merkloze generieke varianten als het merkmiddel. Oorzaken tekorten Het grootste deel van de anticonceptiepillen waarvan een tekort bestaat wordt geleverd door twee bedrijven, Mylan en Focus Care. Kleinere bedrijven die soms nog wel kunnen leveren hebben niet de capaciteit om het gat op te vullen dat de marktleiders open laten. Verder speelt een aantal factoren een rol, variërend van ict-problemen en problemen bij het productieproces tot het afkeuren van een partij geproduceerde pillen en het te laat melden van tekorten die aan het ontstaan waren. Tekorten zijn er niet alleen bij de anticonceptiepil, maar bij steeds meer medicijnen en steeds vaker. Het overstappen op een alternatief medicijn leidt af en toe - hoewel werkzame stoffen, hoeveelheid en toedieningsvorm identiek zijn - toch tot problemen bij gebruikers. Zo ook met de anticonceptiepil. Dat kan er bijvoorbeeld mee te maken hebben dat in een pil een andere kleurstof is gebruikt of een ander glijmiddel om hem makkelijk te kunnen slikken.
20/11 15u45  Nederlanders eten iets gezonder, vooral minder vlees Nederlanders zijn iets gezonder gaan eten. Zo wordt er meer groente en fruit gegeten en minder vlees. Ook suikerhoudende dranken als frisdranken en vruchtensappen worden minder gedronken. Omgerekend krijgen Nederlanders daardoor bijvoorbeeld gemiddeld 756 suikerklontjes per jaar minder binnen. Dat blijkt uit een groot onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Volgens het instituut is het een stap in de goede richting, maar houden veel Nederlanders zich nog steeds niet aan de voedingsrichtlijnen. Bekijk belangrijke eetpatroonveranderingen tussen 2007-2010 en 2012-2016 hieronder. De frisdrankcijfers gaan over de periode 2015-2016 ter vergelijking met 2012-2014. Minder vlees Opvallend is de daling in de vleesconsumptie. 'Ons vleesgebruik is vanaf de jaren 60 gestegen, daarna is het gestabiliseerd en er lijkt nu een significante daling te zijn ingezet', zegt RIVM-onderzoeker Caroline van Rossum. Als voorbeeld wijst de onderzoeker naar de consumptie van vlees in 1987/1988. Toen at een Nederlander gemiddeld 117 gram vlees per dag. In het huidige onderzoek is de vleesconsumptie 104 gram. Volgens het RIVM kan de daling in de consumptie van rood en bewerkt vlees gunstig zijn voor de volksgezondheid. Door daarvan minder te eten lopen mensen een lager risico op een aantal chronische ziekten. 'Als je rood vlees eet, loop je bijvoorbeeld meer risico op darmkanker en diabetes', zegt Van Rossum. Ook helpt dit om de milieudruk van ons voedsel te verlagen. Hoewel Nederlanders door de bank genomen dus meer groente en fruit eten, houden veel mensen zich niet aan de richtlijnen voor goede voeding. 'Er is een klein stapje in de goede richting gezet', zegt Van Rossum. 'Het is iets beter geworden, maar er is nog wel gezondheidswinst te behalen.' Het RIVM deed onderzoek in de periode 2012 tot en met 2016 onder meer dan 4000 deelnemers.
20/11 15u30  Rutte: aso's bij intocht Sint waren vooral doorgesnoven hooligans Premier Rutte zegt dat het afgelopen zaterdag vooral hooligans waren die rotzooi trapten bij de intocht van Sinterklaas. Het ging hen volgens hem niet om het opkomen voor Zwarte Piet. 'Ze waren gewoon blij dat ze weer eens rotzooi konden trappen. Het waren doorgesnoven malloten, die onder de alcohol zaten.' De minister-president was naar het vragenuur geroepen, omdat hij heeft gezegd dat hij niks heeft met 'de aso's die zich afgelopen zaterdag hebben laten zien'. D66-Kamerlid Paternotte wilde dat hij verduidelijkte wie hij onder die aso's verstond. Bedoelde hij daarmee ook de anti-zwartepietdemonstranten die uitgescholden en bekogeld werden? Rutte herhaalde dat hij niks op heeft met 'extremisten op beide flanken'. Maar hij voegde eraan toe dat het overgrote deel van de problemen afgelopen weekend door hooligans werd veroorzaakt. 'Die hebben de meest vreselijke racistische teksten geuit en zelfs de Hitlergroet gebracht.' Verkeerde zaak De premier zei dat hij het ermee eens is dat mensen die met dingen hebben gegooid en zich schuldig hebben gemaakt aan racisme vervolgd moeten worden. En dat geldt wat hem betreft ook voor het brengen van de Hitlergroet. 'Maar dat is een zaak van het Openbaar Ministerie.' Een groot deel van de Tweede Kamer vindt het een verkeerde zaak dat er nu wordt gesproken over het eventueel verbieden van demonstraties bij een volgende intocht. Als demonstranten worden aangevallen, moet je niet racisme en geweld belonen door demonstraties te verbieden', vindt Paternotte. Rutte herhaalde dat hij nooit voor een demonstratieverbod heeft gepleit. Hij vindt het prima dat er gediscussieerd wordt over het uiterlijk van de pieten en dat dit ook leidt tot een verandering van het feest. 'Maar ik vind het logisch om als volwassenen kinderen daar niet mee lastig te vallen. Als er kinderen bij zijn moeten we ons als volwassenen gedragen.' De premier zei afgelopen vrijdag al dat het zijn voorkeur zou hebben als mensen ervoor zouden kiezen om verhitte discussies te voeren 'in de 49 weken dat Sinterklaas niet in het land is'.
20/11 15u30  'Agenten zaak Mitch Henriquez worden nog steeds bedreigd' De agenten die zijn veroordeeld voor betrokkenheid bij de dood van Mitch Henriquez worden nog steeds bedreigd, meldt Omroep West. Dat zei hun advocaat vandaag tijdens de eerste zitting in hoger beroep in deze zaak. De advocaat wil vanwege de bedreigingen dat de agenten anoniem blijven. Maar nabestaanden van Henriquez willen juist dat hun identiteit bekend wordt gemaakt. Tijdens de rechtszaak worden de agenten DH01 en DH02 genoemd. Ze zitten achter een scherm en hun stem is vervormd. Doodstraf 'Wij gaan achter hun familie aan. Dood hun kinderen. Gewoon neerknallen die kutagenten. Doodstraf', zijn teksten die de agenten te horen kregen. Eén agent heeft met zijn gezin ondergedoken gezeten. De rechter bepaalde vorig jaar dat de namen van de agenten niet bekend mogen worden. In hoger beroep zei het Openbaar Ministerie hetzelfde. Hun namen zijn met een reden afgeschermd. Of het hof hierin meegaat moet nog blijken. De familieleden van Henriquez willen dat de namen bekend worden voor de rouwverwerking. Ze hebben het gevoel in een 'spookproces' te zitten. 'Iedere Nederlander heeft het recht om daders aansprakelijk te stellen, dus ook mijn cliënten. Maar de nabestaanden hebben geen idee met wie ze te maken hebben', zei advocaat Richard Korver van de agenten eerder. Night At The Park Henriquez overleed eind juni 2015 nadat hij was aangehouden op muziekfestival Night At The Park in Den Haag. Er kwamen vijf agenten aan te pas om de 42-jarige Arubaan onder bedwang te krijgen. Twee van de agenten die betrokken waren bij zijn aanhouding, werden strafrechtelijk vervolgd. De rechtbank achtte de twee schuldig aan mishandeling met de dood tot gevolg. Begin dit jaar gingen ze in hoger beroep. Ze willen vrijspraak.
20/11 15u30  Familie in Zuid-Sudan veilt 16-jarige dochter via Facebook 'Een barbaars gebruik van technologie.' De directeur van ontwikkelingsorganisatie Plan International heeft geen goed woord over voor het veilen van een 16-jarig Zuid-Sudanees meisje op Facebook. De familie van het meisje bood haar eind oktober te koop aan via het platform. Zes dagen nadat ze was verkocht ontdekte het sociale netwerk het bericht en werd het verwijderd, melden Business Insider en CNN. Het is opnieuw een voorbeeld van de worsteling van het bedrijf met het tegengaan van ongewenste content op zijn platform. 'Vijf bieders' Plan International meldt dat de vader van het meisje 500 koeien, drie auto's en 10.000 dollar zou hebben gekregen voor zijn dochtertje. Zij is op 3 november met de hoogste bieder getrouwd tijdens een ceremonie in het oosten van Zuid-Sudan. Vijf mannen zouden hebben mee geboden. Volgens Plan International zijn onder hen hoge overheidsfunctionarissen. De organisatie vraagt om een onderzoek van de regering. 'Vrouwen en koeien zijn in Zuid-Sudan een ruilmiddel', zegt Afrika-correspondent Koert Lindijer. 'Het is daar gebruikelijk om jonge meisjes uit te huwelijken en er een bruidsschat voor terug te krijgen. Dat een meisje wordt geveild verbaast me dus niet, dat Facebook hiervoor wordt gebruikt vind ik wel opvallend.' In Zuid-Sudan mogen vrouwen pas vanaf hun 18e trouwen, maar volgens cijfers van de Verenigde Naties gebeurt dit vaak veel eerder: 9 procent is getrouwd als ze 15 zijn en 52 procent is dat op hun 18e. 'Deze wet geldt in de praktijk niet voor gebieden buiten de steden', zegt Lindijer. 'Daar gelden traditionele regels.' 'Meer menskracht nodig' Het is onduidelijk waarom Facebook de veiling niet eerder heeft opgemerkt. Het bedrijf benadrukt dat 'elke vorm van mensenhandel' verboden is op het platform. Het netwerk heeft ook het account dat het bericht plaatste verwijderd. De regionale directeur van Equality Now, een organisatie die opkomt voor vrouwenrechten, zegt tegen CNN dat Facebook voor vrouwenrechten moet staan. 'Ze moeten meer mankracht steken in het monitoren van hun platform om de rechten van vrouwen veilig te stellen.' Facebook heeft al vaker gezegd dat er aan het einde van dit jaar 20.000 mensen bij het bedrijf bezig zijn met de veiligheid van gebruikers. Een woordvoerder kon niet zeggen of, en zo ja hoeveel medewerkers Facebookberichten in Zuid-Sudan monitoren.
20/11 15u15  Familie in Zuid-Soedan veilt 16-jarige dochter via Facebook 'Een barbaars gebruik van technologie.' De directeur van ontwikkelingsorganisatie Plan International heeft geen goed woord over voor het veilen van een 16-jarig Zuid-Soedanees meisje op Facebook. De familie van het meisje bood haar eind oktober te koop aan via het platform. Zes dagen nadat ze was verkocht ontdekte het sociale netwerk het bericht en werd het verwijderd, melden Business Insider en CNN. Het is opnieuw een voorbeeld van de worsteling van het bedrijf met het tegengaan van ongewenste content op zijn platform. 'Vijf bieders' Plan International meldt dat de vader van het meisje 500 koeien, drie auto's en 10.000 dollar zou hebben gekregen voor zijn dochtertje. Zij is op 3 november met de hoogste bieder getrouwd tijdens een ceremonie in het oosten van Zuid-Soedan. Vijf mannen zouden hebben mee geboden. Volgens Plan International zijn onder hen hoge overheidsfunctionarissen. De organisatie vraagt om een onderzoek van de regering. 'Vrouwen en koeien zijn in Zuid-Soedan een ruilmiddel', zegt Afrika-correspondent Koert Lindijer. 'Het is daar gebruikelijk om jonge meisjes uit te huwelijken en er een bruidsschat voor terug te krijgen. Dat een meisje wordt geveild verbaast me dus niet, dat Facebook hiervoor wordt gebruikt vind ik wel opvallend.' In Zuid-Soedan mogen vrouwen pas vanaf hun 18e trouwen, maar volgens cijfers van de Verenigde Naties gebeurt dit vaak veel eerder: 9 procent is getrouwd als ze 15 zijn en 52 procent is dat op hun 18e. 'Deze wet geldt in de praktijk niet voor gebieden buiten de steden', zegt Lindijer. 'Daar gelden traditionele regels.' 'Meer menskracht nodig' Het is onduidelijk waarom Facebook de veilig niet eerder heeft opgemerkt. Het bedrijf benadrukt dat 'elke vorm van mensenhandel' verboden is op het platform. Het netwerk heeft ook het account dat het bericht plaatste verwijderd. De regionale directeur van Equality Now, een organisatie die opkomt voor vrouwenrechten, zegt tegen CNN dat Facebook voor vrouwenrechten moet staan. 'Ze moeten meer mankracht steken in het monitoren van hun platform om de rechten van vrouwen veilig te stellen.' Facebook heeft al vaker gezegd dat er aan het einde van dit jaar 20.000 mensen bij het bedrijf bezig zijn met de veiligheid van gebruikers. Een woordvoerder kon niet zeggen of, en zo ja hoeveel medewerkers Facebookberichten in Zuid-Soedan monitoren.
20/11 15u15  Scholieren voelen kabinet aan de tand tijdens eerste Kindervragenuur Premier Rutte gaat de minimale leeftijd van het stemrecht bespreken in de ministerraad. Minister Slob gaat binnenkort naar een basisschool in Lisse om te praten over gymles. En minister Wiebes stelde junior-'Kamerleden' gerust over hun gasfornuis: dat hoeven ze nog niet weg doen. 'Je hebt nog 32 jaar totdat de gaskraan dicht gaat, en dan ben jij midden 40 en ik ergens ver in de 80', zei de minister in het allereerste Kindervragenuur tegen Elin de Vries van de Alfonsusschool in Enschede. Voor het eerst in de parlementaire geschiedenis is er in de Tweede Kamer een Kindervragenuur geweest. In de plenaire zaal namen 150 leerlingen uit groep 7 en 8 van verschillende basisscholen in het land plaats op de blauwe stoelen. Zij wilden antwoord krijgen op vragen over onderwerpen waar zij zich mee bezighouden. Kamervoorzitter Arib had vijf vragen uitgekozen en als volwaardige Kamerleden betraden een aantal leerlingen het spreekgestoelte. Lastige vragen Premier Rutte legde uit dat het kabinet niet wil dat kinderen onder de 18 jaar mogen stemmen, omdat ze nog niet volwassen zijn. 'Het is een hele goede vraag die je stelt', zei Rutte tegen vragensteller Ruby Moll. 'Dat zeggen we wel vaker als het een lastige vraag is.' Hij adviseerde de jonge toehoorders om actief te worden bij een politieke jongerenorganisatie of een actiegroep. 'Is er toch nog een kans dat het ooit wel gaat gebeuren?', vroeg Luna bij de interruptiemicrofoon, waarna de premier haar beloofde om het in de komende ministerraad te bespreken. Daarna zal hij haar bellen om de uitkomst te laten weten. Verrassing Slob bracht de jonge Kamerleden een verrassing. Hij vertelde dat alle basisschoolleerlingen ten minste twee uur per week gymles moeten hebben. Een leerling zag zijn kans schoon en vroeg of zijn klas dan minder hoefde te lezen om meer te bewegen. Dat is niet mogelijk, benadrukte de onderwijsminister, die wel hoopt dat scholen creatieve oplossingen verzinnen om hun leerlingen meer te laten bewegen. 'Misschien kunnen jullie bewegen als je aan het lezen bent?' Leerlingen van de Nieuweschool uit Panningen vinden dat de woorden 'hoger' en 'lager' onderwijs anders moeten, want 'een opleiding is gewoon een opleiding'. Minister Van Engelshoven was het helemaal met de kinderen eens en verzekerde hen het goede voorbeeld te geven door de woorden 'theoretische' en 'praktische' opleiding te gebruiken tijdens haar werk. Kamervoorzitter Arib checkte met regelmaat of de antwoorden van de ministers aan de verwachtingen voldeden. 'Ik had dit antwoord wel ongeveer verwacht', zei een van de scholieren. 'Dus ik wil u bedanken.' Jaarlijkse traditie Het Kindervragenuur is een initiatief van D66-Kamerlid Raemakers. Hij vindt het een goede manier om kinderen te betrekken bij de politiek. Voorzitter Arib zei dat het Kindervragenuur een jaarlijkse traditie wordt op 20 november, de Internationale Dag van de Rechten van het Kind.
20/11 15u00  Celstraf geëist tegen 'roofbutler' Huis ter Duin Het Openbaar Ministerie heeft een celstraf geëist tegen Marcel J., die jarenlang de persoonlijk assistent was van de eigenaresse van het Noordwijkse hotel Huis ter Duin. Hij heeft volgens het OM jarenlang diamanten en sieraden gestolen van vaste gasten en zijn bazin. 'Roofbutler' J. beschikte volgens het OM over een vertrouwenwekkend voorkomen en een vlotte babbel. Daarmee wist hij vaste gasten van het vijfsterrenhotel over te halen om hun juwelen in de hotelkluis op te bergen of om ze te laten taxeren. Vervolgens liet hij diamanten in die sieraden vervangen door goedkopere stenen en verkocht hij ze zelf door. Collier J. liep in maart 2016 tegen de lamp toen een compagnon diamanten aanbood bij een juwelier in Amsterdam. De juwelier herkende ze en nam contact op met de oorspronkelijke eigenaar. Die verkeerde in de veronderstelling dat het collier met de diamanten erin veilig in een kluis lag. Toen dit bedrog uitkwam, besefte de eigenaresse van Huis ter Duin dat ook zij op aandringen van J. sieraden in de hotelkluis had gelegd. Ook hier bleken diamanten te zijn vervangen door goedkopere varianten. Misbruik De officier van justitie zei in de rechtszaal dat de 44-jarige J. langdurig misbruik heeft gemaakt van het vertrouwen in hem. Als het aan het OM ligt, krijgt hij 2,5 jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk. Ook zou hij zijn slachtoffers een schadevergoeding van ruim 300.000 euro moeten betalen. J. heeft in de meeste zaken bekend. Hij vond dat hij te weinig geld verdiende als rechterhand van de eigenaresse. De rechtbank in Den Haag doet over twee weken uitspraak.
20/11 15u00  Touringcarbedrijf Bovo Tours is failliet Touringcarbedrijf Bovo Tours is failliet. Gisteren was voor het familiebedrijf uit Roelofarendsveen al uitstel van betaling aangevraagd. De verliezen bij Bovo Tours lopen al een aantal jaren op, onder meer doordat de marges in de markt van het personenvervoer zeer klein zijn. 'Daarmee ziet de directie geen mogelijkheden om de verliezen om te buigen', zegt een woordvoerder. De rechtbank heeft een curator aangesteld, die gaat kijken of een doorstart mogelijk is. Bij het bedrijf werken volgens de vakbond FNV 60 mensen in vaste dienst. Middelgrote speler Bovo Tours zegt dat mensen die voor deze week een reis hebben geboekt zich geen zorgen hoeven te maken. 'We gaan de komende dagen al het werk nog gewoon uitvoeren. Voor de langere termijn kijken we met de curator naar een oplossing.' Bovo Tours kent een lange geschiedenis. Het begon na de Tweede Wereldoorlog met het vervoer van arbeiders naar hun werkplek. Later richtte het zich op bedrijfs- en schooluitjes. Tegenwoordig bezit het bedrijf meer dan 70 touringcars. Daarmee is het volgens Koninklijk Nederlands Vervoer een middelgrote speler op de touringcarmarkt.
20/11 14u30  Aantal doden door landmijnen vorig jaar toegenomen Het aantal mensen dat door landmijnen om het leven komt, is vorig jaar fors gestegen, blijkt uit de Landmijn Monitor van de Internationale Campagne voor het Verbod op Landmijnen (ICBL). In 2017 werden 7239 mensen slachtoffer van een landmijn, 2793 kwamen door de explosie om het leven. In 2016 waren dat er 700 minder. Vooral burgers zijn slachtoffer van landmijnen. Nieuwe leden 64 landen hebben het verdrag van Ottawa ondertekend waarin ze hebben afgesproken geen landmijnen te gebruiken of te produceren. Het verdrag werd in 1998 van kracht. Maar er worden nog steeds landmijnen gelegd, ook in landen die hun handtekening onder het verdrag hebben gezet, zoals Afghanistan, Colombia, India, Nigeria, Pakistan, Thailand en Jemen. Groepen als IS en de Taliban waren daarvoor verantwoordelijk. In Myanmar, dat niet is aangesloten bij het verdrag, werden vorig jaar door het regeringsleger nieuwe landmijnen gelegd. De ICBL schat dat zo'n zestig staten en regio's mijnen in hun bodem hebben. Vorig jaar werden 168.000 landmijnen vernietigd.
Laatste update: vandaag om 16u45
Lees meer van NOS.nl >

AD.nl

Verbergen Tonen
20/11 17u00  Estelle laat van zich horen en Fred snoert koukleumers de mond Korte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
20/11 17u00  Zo kom je in een flow De tijd vergeten en volledig samenvallen met wat je aan het doen bent: dát noemt de Amerikaans-Hongaarse psycholoog Mihaly Csikszentmihalyi ‘flow’. Wat is er nodig om in die (gelukzalige) gemoedstoestand te komen?
20/11 16u45  Einde van missie mensensmokkel dreigt De Europese missie tegen mensensmokkel vanuit Libië via de Middellandse Zee dreigt binnenkort te worden beëindigd als de EU-landen geen overeenstemming bereiken over deze zogeheten operatie Sophia.
20/11 16u45  Drukke avondspits, later mogelijk glad door natte sneeuw Autorijdend Nederland mag zich gaan opmaken voor een drukke avondspits, zo meldt Rijkswaterstaat. Hoewel later vandaag mogelijk de eerste sneeuw van de winter zal vallen, zijn het vooral het druilerige weer en de vele auto’s op de weg die voor het nodige fileleed zullen zorgen. Pas vanavond kan de (natte) sneeuw in het noorden en oosten van het land voor lokale gladheid op de weg zorgen.
20/11 16u45  ‘Huurders zijn slechter af dan huizenbezitters’ Huurders zijn slechter af dan huizenbezitters. Ze zijn een groter deel van hun netto-inkomen kwijt aan woonlasten én ze hebben meer moeite om een koophuis gefinancierd te krijgen. Dat blijkt uit een onderzoek van verzekeraar Nationale-Nederlanden naar de woontevredenheid van Nederlanders.
20/11 16u45  ‘Bodemdaling kan ook een mooie kans zijn voor Nederland’ De bodem in Nederland zakt veel sneller dan verwacht. Dat blijkt uit een vandaag gepresenteerde bodemdalingskaart. De daling kan een miljardenschade betekenen voor steden en plattelandsgebieden, maar biedt volgens Hilde Niezen van Platform Slappe Bodem mogelijk ook kansen.
20/11 16u15  Overvaller richt vuurwapen op oma in bijzijn van kleindochter Een oma is in het bijzijn van haar dochter en kleindochter bedreigd met een vuurwapen bij een overval op een huis in Beek en Donk vanochtend. De bewoonster werd door de overvaller gedwongen om geld af te geven. Ondanks een grote zoekactie met een politiehelikopter en een speurhond is de dader nog altijd niet gepakt.
20/11 16u15  Britse olympiër Levine voor vier jaar geschorst vanwege dopinggebruik Nigel Levine is voor vier jaar geschorst omdat hij de dopingregels heeft overtreden. Dat meldt UK Anti-Doping. De Brit testte in november 2017 buiten wedstrijden om positief op de aanwezigheid van het verboden middel clenbuterol.
20/11 16u15  Premier Rutte: Klootzakken pakken achter bedreiging Van den Heuvel Premier Mark Rutte vind het ‘heel erg’ voor misdaadjournalist John van den Heuvel dat hij niet meer kan optreden bij RTL Boulevard, vanwege bedreigingen. Hij deelt de kwalificatie van de Nederlandse Vereniging van Journalisten dat het een nederlaag is.
20/11 16u00  Schaatsbabe Irene Schouten uit de kleren voor FHM Schaatsster Irene Schouten is uit de kleren gegaan voor mannenblad FHM. Het was voor het eerst dat de 26-jarige blondine uit Andijk zichzelf op sexy wijze in lingerie liet fotograferen.
20/11 16u00  Premier Rutte: ‘Klootzakken pakken achter bedreiging Van den Heuvel’ Premier Mark Rutte vind het ‘heel erg’ voor misdaadjournalist John van den Heuvel dat hij niet meer kan optreden bij RTL Boulevard, vanwege bedreigingen. Hij deelt de kwalificatie van de Nederlandse Vereniging van Journalisten dat het een nederlaag is.
20/11 16u00  Bemand ruimtelab ISS draait al 20 jaar rondjes om de aarde Het internationale ruimtestation ISS is jarig. Al twintig jaar draait het bemande ruimtelaboratorium rondjes om de aarde. Al twintig jaar gaan astronauten ernaartoe om er wetenschappelijke experimenten uit te voeren. Een ervan was onze eigen ruimteheld André Kuipers. Hij zat er zes maanden en blikt vandaag terug op het leven aan boord.
20/11 15u45  Premier Rutte: Bedreiging Van den Heuvel heel erg Het feit dat misdaadjournalist John van den Heuvel vanwege dreigingen niet meer kan optreden bij RTL Boulevard is een nederlaag. Premier Mark Rutte schaart zich achter die kwalificatie van de Nederlandse Vereniging van Journalisten.
20/11 15u30  Facebook en Instagram geplaagd door wereldwijde storing Social media-platforms Facebook en Instagram worden dinsdagmiddag geplaagd door een wereldwijde storing. Hierdoor zijn de diensten slechts beperkt bereikbaar voor gebruikers.
20/11 15u30  Betrian en Fontijn naar halve finales op WK boksen en zeker van brons Jemyma Betrian heeft bij de wereldkampioenschappen boksen verrassend de halve eindstrijd gehaald. De 27-jarige op Curaçao geboren boksster was in de kwartfinales van de klasse tot 57 kilogram verrassend te sterk voor Alessia Mesiano. De Italiaanse behaalde in 2016 nog de wereldtitel.
Laatste update: vandaag om 17u00
Lees meer van AD.nl >

de Volkskrant

Verbergen Tonen
20/11 17u00  Holleeder: ‘Ros speculeert, en aan het einde van zijn verhaal ben ik de kwal. Dat is onzin’ Het liquidatieproces tegen Willem Holleeder (60), dat in februari begon, nadert zijn slotfase. Deze maand zijn de laatste zittingsdagen van de inhoudelijke behandeling. Vandaag buigt de rechtbank zich voor de tweede dag op rij over de vraag of Holleeder deel uitmaakte van een criminele organisatie. Volg dit liveblog voor de laatste updates.
20/11 16u00  Hoe onze journalisten de Russische perenzwendel blootlegden Sancties van president Poetin verbieden de import van fruit uit de Europese Unie. Maar waar kwam die Nederlandse peer dan vandaan die Volkskrant-journalist Iris Koppe op een foto van een Russische vriendin zag? Deze vraag leidde tot een jaar intensief journalistiek onderzoek samen met Rusland-correspondent Tom Vennink en de ontdekking van een illegale distributieroute. Van fruitschaal tot grootschalige smokkel: hoe werkt zo’n onderzoek?
20/11 15u00  Trump uit kritiek op topcommando: ‘We hadden Bin Laden eerder moeten doden. Idioten!’ President Trump peinst er niet over om zijn kritiek terug te nemen op een van Amerika’s meest gerespecteerde militairen. Twee dagen nadat hij de architect van de operatie tegen Osama bin Laden, oud-admiraal William McRaven, had bekritiseerd, herhaalde Trump dat de Al Qaida-leider te laat was uitgeschakeld door Amerika’s commando’s.
20/11 14u30  Oud-officier van justitie over ‘angstcultuur’ bij OM: ‘Mensen die kritiek uiten, worden geïntimideerd’ In een interview in het huisorgaan Opportuun van het Openbaar Ministerie levert vertrekkend portefeuillehouder integriteit, mr. Kitty Nooy, snoeiharde kritiek op de leiding van het justitieapparaat. ‘De cultuur van het OM is hiërarchisch en vaak gesloten, anonimiteit en eenzaamheid liggen op de loer. Aan de top houden meerdere mensen elkaar gegijzeld, omdat ze elkaar te goed kennen; ze werken niet alleen al heel lang samen, maar eten, tennissen, vissen en leven vaak ook met elkaar.’
20/11 12u30  Dijkhoff wil verbod op demonstreren bij intocht, maar daar is grondwets-wijziging voor nodig De oproep op Facebook van VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff voor een demonstratieverbod tijdens de intocht van Sinterklaas is staatsrechtelijk niet houdbaar. Voor dat verbod zou men de Grondwet moeten aanpassen. Dit zou bovendien betekenen dat de overheid buigt voor relschoppers, stelt de Groningse demonstratierecht-expert Berend Roorda.
20/11 11u45  Trump in verlegenheid doordat Ivanka privémail gebruikte voor overheidszaken President Trump is flink in verlegenheid gebracht doordat zijn dochter Ivanka vorig jaar haar persoonlijke email gebruikte voor overheidszaken. De handelwijze van Ivanka, presidentieel adviseur, is pikant omdat Trump tijdens de verkiezingen Hillary Clinton hard aanviel voor hetzelfde vergrijp.
20/11 11u45  Kritiek op vrijhandel uit linkse én rechtse hoek, hoe zit dat? Lees meer >
20/11 08u30  Duitsland stopt wapenexport naar Saoedi-Arabië, als reactie op moord Khashoggi Duitsland stopt per direct met het exporteren van wapens en ander militair materieel naar Saoedi-Arabië, als reactie op de moord op de journalist Jamal Khashoggi vorige maand. Om dezelfde reden heeft de Duitse regering, gecoördineerd met Frankrijk, een inreisverbod opgelegd aan achttien Saoediërs die mogelijk achter de moord zitten.
20/11 00u15  ‘De enorme omvang van het drugsprobleem heeft mij geschokt’ Ferdinand Grapperhaus over zijn eerste jaar als minister van Justitie en Veiligheid en zijn entree als buitenstaander in de Haagse binnenwereld.11 
20/11 00u15  ‘Laat Franco’s graf maar instorten’, zegt deze 92-jarige dwangarbeider die ontsnapte uit een kamp De Spaanse dictator Franco staat 43 jaar na zijn dood volop in de belangstelling, nu de Spaanse regering heeft besloten zijn lichaam weg te halen uit de Vallei der Gevallenen bij Madrid. Voormalig dwangarbeider Nicolás Sánchez-Albornoz (92) is een van de laatsten die kan navertellen hoe het monument in de jaren veertig en vijftig werd gebouwd.12 
19/11 23u45  Misdaadjournalist Van den Heuvel niet live in studio vanwege dreiging Telegraaf-journalist John van den Heuvel mag voorlopig tijdens de uitzending niet meer aanwezig zijn in de studio van het programma RTL Boulevard vanwege de dreiging van een aanslag. Dit hebben de gemeente, justitie en politie besloten. Van den Heuvel wordt al enige tijd streng bewaakt.
19/11 23u45  Niemand wil deze Poolse appels hebben (en het zijn er nogal veel) Polen is de grootste appelproducent van Europa en de derde wereldwijd. Maar wie wil al die appels hebben? Rusland in elk geval niet. Met een foto zette Krzystof Czarnecki het leed van de telers op de kaart.
19/11 23u45  Rusland hervat jacht op Poetin-vijand Bill Browder met nieuwe aanklacht De Russische autoriteiten hebben een nieuwe aanklacht ingediend tegen Bill Browder, de Britse investeerder die al jaren in een oorlog verwikkeld is met president Poetin. Browder wordt ervan beschuldigd dat hij een ‘internationale criminele groep’ heeft gevormd met het doel grote hoeveelheden geld te verduisteren in Rusland. Ook zou Browder volgens de Russen zijn vroegere advocaat Sergej Magnitski hebben laten vergiftigen.
19/11 23u15  ‘Het voelt als een nederlaag als het recht op demonstreren moet wijken’ Voor- en tegenstanders van Zwarte Piet moeten ‘als de sodeju’ met elkaar om de tafel. Dat zegt Liesbeth Spies, voorzitter van het Nederlandse Genootschap van Burgemeesters.
19/11 23u15  Rutte over hooligans bij intocht: ‘Wat die aso’s hebben gedaan, verpest het voor iedereen’ Premier Mark Rutte heeft geen goed woord over voor ‘hooligans’ die het afgelopen weekend demonstraties van anti-Zwarte-Piet-activisten belaagden. ‘Wat die aso’s hebben gedaan, verpest het voor iedereen’, aldus de premier.
Laatste update: vandaag om 17u00
Lees meer van de Volkskrant >

NRC Handelsblad

Verbergen Tonen
20/11 17u00  Van Tanger naar Marrakesh en weer terug Het pact van Marrakesh stuit op weerstand. Maak het evenwichtiger, weeg de belangen van alle betrokkenen beter, schrijft Paul Scheffer, dan kan het een overeenkomst worden die bindend is voor iedereen.
20/11 17u00  Voor rechters is de grens nu echt bereikt Bestuurlijke vernieuwers blijven de rechtspraak zien als vonnissenfabriek, schrijft Menno Zandbergen. Snapt Den Haag nu nog niet dat de maat vol is?
20/11 16u30  Politiemedewerker aangehouden die informatie doorspeelde De 21-jarige man wordt verdacht van het schenden van het ambtsgeheim, ambtelijke corruptie en computervredebreuk.
20/11 16u00  ‘Zonder Eva wordt Maarten een dakloze in een kartonnen doos’ Ze was de levensvoorwaarde voor schrijver Maarten Biesheuvel. Maandagnacht overleed ze aan een hersenbloeding.
20/11 16u00  Toezichthouder heeft kritiek op NPO-begroting De publieke omroep krijgt komende jaren minder geld. Volgens de toezichthouder is de NPO onduidelijk over hoe ze dat gaan opvangen.
20/11 16u00  Minstens 40 doden bij bomaanslag op religieus feest in Kabul De zelfmoordaanval vond plaats bij een feestzalencomplex waar geestelijken de verjaardag van de profeet Mohammed vierden.
20/11 16u00  Politie identificeert 900 Instagram-accounts met illegaal vuurwerk De politie Oost-Nederland vond meer meer dan 900 Instagram-accounts die illegaal vuurwerk aanboden.
20/11 15u30  Spelersmakelaar Veljkovic sluit deal met Belgische justitie Het is de eerste keer in België dat een verdachte een deal sluit met justitie voor strafvermindering. Veljkovic wordt verdacht van fraude en corruptie binnen het Belgische voetbal.
20/11 15u30  Nobelprijs literatuur in 2019 toegekend door commissie Er komt een nieuwe commissie om de Nobelprijs voor Literatuur toe te kennen. Vijf daarvan zijn externe kandidaten. het Zweedse alleenrecht op de toekenning wordt daarmee ongedaan gemaakt.
20/11 15u30  10 minuten vuurstorm vernietigde zijn enorme collectie fotoboeken De wereldvermaarde fotoboekencollectie van Manfred Heiting is verloren gegaan bij de bosbranden in Californië. Een gesprek via e-mail met de getroffen Nederlandse verzamelaar.
20/11 15u00  Nobelprijs literatuur in 2019 toegekend door commissie Er komt een nieuwe commissie om de Nobelprijs voor Literatuur toe te kennen. Vijf daarvan zijn externe kandidaten. het Zweedse alleenrecht op de toekenning wordt daarmee ongedaan gemaakt.
20/11 15u00  Politie identificeert 900 illegale vuurwerkaccounts op Instagram De politie Oost-Nederland vond meer meer dan 900 Instagram-accounts die illegaal vuurwerk aanboden.
20/11 15u00  OM eist 1,5 jaar cel tegen butler die diamanten stal uit luxehotel Marcel J. (44) overtuigde gasten hun juwelen in de hotelkluis te leggen. Vervolgens verwisselde hij dure edelstenen voor goedkope nep-exemplaren.
20/11 15u00  Hof: Koerdische leider ten onrechte vastgehouden Turkije moet de Koerdische leider Selahattin Demirtas meteen vrijlaten, zegt het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. De kans dat dit gebeurt is echter klein.
20/11 15u00  De benoemde burgemeester is uit de Grondwet – wat nu? De benoeming van de burgemeester verdwijnt uit de Grondwet. Dinsdag stemde de Eerste Kamer voor. Welke opties heeft de politiek nu?
Laatste update: vandaag om 17u00
Lees meer van NRC Handelsblad >

Trouw

Verbergen Tonen
20/11 16u00  Senaat maakt de weg vrij voor de direct gekozen burgemeester D66-voorman Rob Jetten nam dinsdagmiddag de felicitaties met een glimlach in ontvangst. Met succes verdedigde hij in de Eerste Kamer zijn voorstel om de procedure voor de benoeming van burgemeesters uit de Grondwet te halen.
20/11 15u30  Is het een goed idee om te gaan praten met vaccinatieweigeraars? Staatssecretaris Paul Blokhuis van volksgezondheid is nog op tijd om de daling van de vaccinatiegraad vrijwillig te keren, vermoedt rechtsfilosoof Roland Pierik. Al zou hij er goed aan doen een inentingsplicht voor te bereiden.
20/11 15u00  De grote eredivisieclubs groeien sneller dan de rest, en dat is een probleem Naar het voorbeeld van de elftallen van onze redactie religie & filosofie buigen zich per aflevering twee van de elf deskundigen over een actueel sportief vraagstuk.
20/11 15u00  Koester aandacht als medicijn Filosoof Welmoed Vlieger (1976) studeerde wetenschap van godsdienst en levensbeschouwing, en ook wijsbegeerte aan de Universiteit van Amsterdam.
20/11 14u30  Nederlanders eten gezonder: minder vlees en meer fruit Nederlanders zijn gezonder gaan eten. Er ligt minder vaak vlees op het bord, er worden minder dranken met veel suiker gedronken en vaker groente en fruit gegeten. Een stapje in de goede richting, zeggen de onderzoekers van het RIVM.
20/11 14u15  In een Rietveld woon je heerlijk, ondanks dat lekkende dak Een nieuw fotoboek toont de twintig best bewaarde huizen van Nederlands bekendste architect. De bewoners spreken liefdevol over de huizen, al zijn er ook ongemakken.
20/11 14u00  Een vraag heeft altijd iets onderdanigs Grammaticale geschillen, etymologische enigma's en andere taaltwijfels, voor u opgehelderd door Peter-Arno Coppen en Ton den Boon.
20/11 13u45  Gaza-incident was het gevolg van een mislukte Israëlische inlichtingenmissie Het incident waardoor Israël en Hamas laatst op de rand van een nieuwe oorlog balanceerden, was het gevolg van een mislukte Israëlische spionage-operatie.
20/11 13u30  Dominique Moïsi weet waarom de angst regeert Politiek filosoof Dominique Moïsi meent dat emoties net zo’n grote rol spelen in geopolitiek als olieprijzen en militaire slagkracht. De Fransman ontvangt de Spinozalens, een tweejaarlijkse onderscheiding voor denkers over ethiek.
20/11 13u15  Minister Koolmees maakt ontslag makkelijker dan ooit Werknemers zijn slecht af bij het nieuw voorgestelde ontslagrecht, waarschuwt Arend van Wijngaarden, waarnemend voorzitter van het CNV.
20/11 12u45  De linkse docent mag in Brazilië aan de schandpaal Leerlingen mogen hun linkse leraren ontmaskeren door ze te filmen, vindt de nieuwe Braziliaanse president. Een wetsvoorstel verbiedt leraren ook om het nog over homoseksualiteit te hebben.
20/11 12u30  Eenzaamheid is twee keer zo dodelijk als alcohol Eenzaamheid is twintig procent dodelijker dan roken en dubbel zo dodelijk als drinken, betoogt de Duitse psychiater Manfred Spitzer in een nieuw boek. “In een tijd waarin iedereen online alleen de goede versie van zichzelf toont, is het een taboe om voor je eenzaamheid uit te komen.”
20/11 12u00  Eenzaamheid is een dodelijke ziekte. Dit kunnen we eraan doen. Eenzaamheid is twintig procent dodelijker dan roken en dubbel zo dodelijk als drinken, betoogt de Duitse psychiater Manfred Spitzer in een nieuw boek. “In een tijd waarin iedereen online alleen de goede versie van zichzelf toont, is het een taboe om voor je eenzaamheid uit te komen.”
20/11 12u00  Zondagsrust: steeds meer mensen hebben behoefte aan een dag niets Het gefeest en gewinkel op zondag lokt een tegenreactie uit. De Vereniging tot bevordering van de Zondagsrust schrijft nieuwe leden in die helemaal niet kerkelijk zijn, maar toe zijn aan één dag met niets.
20/11 11u45  In Apeldoorn wast de kapper niet alleen haar, maar ook geld In Apeldoorn verdrinken ze in de kapperszaken. Witwasserij, zegt de burgemeester. Iets waar heel Nederland last van lijkt te hebben.
Laatste update: vandaag om 16u00
Lees meer van Trouw >

Het Parool

Verbergen Tonen
20/11 17u00  'Haarlemmermeer verdient inspraak bij Schiphol' Volgens Jurgen Nobel zou de gemeente Haarlemmermeer een aandeel in Schiphol moeten hebben, net als de staat, Amsterdam, Rotterdam en Parijs. De nationale luchthaven Schiphol, bijna iedereen maakt er weleens gebruik van. Eigenlijk gaat het al mis bij de naam van de luchthaven. Schiphol Amsterdam Airport ligt namelijk niet in Amsterdam maar in de buurgemeente Haarlemmermeer. Ik ga niet pleiten voor
20/11 17u00  Encore! Muziek Star Wars in Concertgebouw Na twee uitverkochte concerten in 2017 keert het Nederlands Philharmonisch Orkest in 2019 terug met Star Wars in Het Concertgebouw. Op vrijdagavond 21 juni en zondagmiddag 23 juni 2019 zal het orkest wederom alle beroemde Star Wars-soundtracks ten gehore te brengen.Volle zalenDat de concerten mateloos populair zijn, blijkt wel uit het aantal Star Wars-concerten dat de afgelopen jaren werd gegeven.
20/11 17u00  Vrouw zwaargewond na vermeende straatroof in Oost Een 63-jarige vrouw is maandagavond vermoedelijk het slachtoffer geworden van een straatroof in de Dirk Vreekenstraat in het Oostelijk Havengebied. De vrouw raakte daarbij zwaargewond en ligt nog in het ziekenhuis. Haar toestand is volgens de politie zorgelijk.De vermeende straatroof gebeurde maandagavond rond 20.55 uur. De vermoedelijke dader is hierna mogelijk met de auto gevlucht in de richting
20/11 16u45  Man gewond na mislukte woningoverval in Noord Bij een poging tot een woningoverval op de Watergangseweg in Noord raakte maandag een 64-jarige bewoner gewond. De man werd aangevallen door drie verdachten. Rond 19.00 uur opende de bewoner de deur nadat de bel ging. Direct stond hij oog in oog met een gewapende man. Er ontstond een handgemeen waarbij het slachtoffer door nog eens twee daders van achteren werd besprongen. Daarna kwam hij ten va
20/11 16u30  Rutte: betogen bij Sint mag, maar liever niet Minister-president Mark Rutte vindt niet dat het recht om tegen Zwarte Piet te demonstreren wettelijk moet worden ingeperkt in de weken voor Sinterklaas. Maar hij blijft er wel bij dat het beter zou zijn als mensen in die periode geen gebruik zouden maken van dat recht. Dat zei Rutte dinsdag tijdens het Vragenuur in de Tweede Kamer. Veel Kamerfracties vonden dat de premier moest opstaan als leider
20/11 16u15  Rutte: 'Dreiging John van den Heuvel heel erg' Dat misdaadjournalist John van den Heuvel vanwege dreigingen niet meer kan aanschuiven bij RTL Boulevard is volgens premier Mark Rutte een nederlaag. Hij schaart zich achter die kwalificatie van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ). Maandag werd bekend dat de journalist voorlopig niet meer aanschuift bij RTL Boulevard. De kans dat criminelen een aanslag op hem plegen wordt reëel geacht
20/11 15u15  IJscuypjes omgetoverd tot winterse pop-ups Voorheen werden alle winkels van IJscuypje in de winter omgetoverd tot Stamppotje. Nu zijn tien van de zestien filialen in Amsterdam veranderd in winterse pop up-winkels. 'Stamppotje bleek niet erg rendabel, maar we kregen wel veel aanvragen voor verhuur in de winterperiode,' vertelt Ilse Spoelstra van IJscuypje. De IJscuypjes op de Heilige weg, Prinsengracht en Haarlemmerdijk zijn voorlopig het d
20/11 15u00  Gemeente stopt met proef straatconciërges De straatconciërges, die onder meer De Dam en het Rokin schoonhouden, moeten stoppen. De gemeente legt de verantwoordelijkheid weer terug bij de ondernemers. Je hebt ze misschien wel een keer zien lopen: de 'groene mannetjes' van de gemeentereiniging die de straten van Amsterdam helpen schoonhouden. Deze straatconciërges zijn met z'n zessen en lopen nu ongeveer een jaar rond, maar de gemeente wil
20/11 14u45  Riff W. krijgt twee jaar cel voor schietpartij café Zuid De 29-jarige crimineel Riff W. moet twee jaar de cel in omdat hij op 2 april van dit jaar vanuit café Zuid in de Pijp driemaal terugschoot op twee mannen die hem onder vuur hadden genomen. W. stond met vriend Omar E. bij het raam van het café toen twee nog onbekende schutters op hem het vuur openden. W. vluchtte naar de keuken van het café, vanwaar hij driemaal in de richting van de deur en het ra
20/11 14u30  Easyjet: Schiphol investeert niet in alle gebruikers Schiphol gaat de overvolle 'budgetpier' de komende drie jaar niet aanpakken, een vurige wens van maatschappijen als Easyjet. De luchthaven zet al zijn geld op de bouw van een nieuwe A-pier en een bijbehorende terminal.'We hebben er alles aan gedaan om duidelijk te maken dat de H-pier helemaal vol zit,' zegt topman William Vet van Easyjet Nederland. 'Maar Schiphol heeft alle kaarten gezet op de bou
20/11 14u15  Benoeming burgemeester uit de grondwet Een belangrijk obstakel voor een gekozen burgemeester verdwijnt uit de grondwet. De Eerste Kamer heeft besloten de huidige procedure over de benoeming van burgemeesters uit de grondwet te schrappen. Met een duidelijke meerderheid van 57 tegen 11 zetels ging de senaat akkoord met het voorstel van D66-voorman Rob Jetten. Hij wil dat burgemeesters worden gekozen. Nu regelt de grondwet nog een benoemi
20/11 13u45  OM in beroep tegen taxichauffeur die Mare Welkers doodreed Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in hoger beroep tegen de vrijspraak van taxichauffeur Jasmin M., die op 31 maart 2017 de 22-jarige Mare Welkers in de Molukkenstraat doodreed. De rechtbank sprak M. hiervan vrij. De rechtbank noemde het ongeluk 'een uiterst ongelukkige samenloop van omstandigheden', maar stelde dat de dood van Welkers op geen enkele manier kon worden vermeden. De chauffeur zou min
20/11 13u30  Hoger beroep vrijspraak fatale aanrijding Mare Welkers Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in hoger beroep tegen de vrijspraak van taxichauffeur Jasmin M., die op 31 maart 2017 de 22-jarige Mare Welkers in de Molukkenstraat doodreed. De rechtbank sprak M. hiervan vrij. De rechtbank noemde het ongeluk 'een uiterst ongelukkige samenloop van omstandigheden', maar stelde dat de dood van Welkers op geen enkele manier kon worden vermeden. De chauffeur zou min
20/11 13u15  Fietsenmaker Costa in Muiderpoortstation moet weg Het is een begrip in Oost: fietsenwinkel en -reparateur Costa in de ruimte die ooit de hal van het Muiderpoortstation vormde. Het bedrijf moet weg, de NS heeft er liever onbemande stallingsruimte. Dwalend door de krochten van het Muiderpoortstation valt vooral op hoe schraal het aanbod dezer dagen aanvoelt. Waar de gangen tot voor kort propvol fietsen stonden, oud, nieuw en alles daartussen, hoor
20/11 13u00  Kan Amsterdam straks toch gaan bouwen op het Marineterrein? In een uiterste poging het Marineterrein toch te kunnen bebouwen, heeft Amsterdam de hoop gevestigd op de Tweede Kamer. 'Defensie heeft nut en noodzaak voor het openhouden niet aangetoond.' Wethouder Udo Kock (Marineterrein) praat zich al sinds het begin van de zomer de blaren op de tong. In juni kreeg hij geheel onverwachts van het ministerie van Defensie te horen dat het Marine Etablissement Ams
Laatste update: vandaag om 17u00
Lees meer van Het Parool >

BN/DeStem

Verbergen Tonen
20/11 17u00  Spanje dreigt brexitdeal te blokkeren om Gibraltar Spanje dreigt de brexitdeal te blokkeren als de EU zich in de kwestie Gibraltar niet achter Madrid schaart. De Spaanse premier Pedro Sánchez heeft dit telefonisch tegen Europees Commissievoorzitter Juncker gezegd.
20/11 17u00  Estelle laat van zich horen en Fred snoert koukleumers de mond Korte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
20/11 17u00  Zo kom je in een flow De tijd vergeten en volledig samenvallen met wat je aan het doen bent: dát noemt de Amerikaans-Hongaarse psycholoog Mihaly Csikszentmihalyi ‘flow’. Wat is er nodig om in die (gelukzalige) gemoedstoestand te komen?
20/11 16u45  Einde van missie mensensmokkel dreigt De Europese missie tegen mensensmokkel vanuit Libië via de Middellandse Zee dreigt binnenkort te worden beëindigd als de EU-landen geen overeenstemming bereiken over deze zogeheten operatie Sophia.
20/11 16u45  Drukke avondspits, later mogelijk glad door natte sneeuw Autorijdend Nederland mag zich gaan opmaken voor een drukke avondspits, zo meldt Rijkswaterstaat. Hoewel later vandaag mogelijk de eerste sneeuw van de winter zal vallen, zijn het vooral het druilerige weer en de vele auto’s op de weg die voor het nodige fileleed zullen zorgen. Pas vanavond kan de (natte) sneeuw in het noorden en oosten van het land voor lokale gladheid op de weg zorgen.
20/11 16u45  ‘Huurders zijn slechter af dan huizenbezitters’ Huurders zijn slechter af dan huizenbezitters. Ze zijn een groter deel van hun netto-inkomen kwijt aan woonlasten én ze hebben meer moeite om een koophuis gefinancierd te krijgen. Dat blijkt uit een onderzoek van verzekeraar Nationale-Nederlanden naar de woontevredenheid van Nederlanders.
20/11 16u30  Populaire pontjes Hollandsch Diep blijven in de vaart WILLEMSTAD/MOERDIJK - Voetgangers en fietsers kunnen ook komend jaar weer genieten van vaartochten over het Hollandsch Diep. De gemeente Moerdijk maakt opnieuw geld vrij om twee succesvolle veerponten naar de Hoeksche Waard in de vaart te houden.
20/11 16u30  Vijf maanden cel voor aanranding en slaan met whiskyfles in Oosterhout BREDA – De 42-jarige Osman O. uit Oosterhout moet vijf maanden de cel in, waarvan drie voorwaardelijk, omdat hij een flatgenote aanrandde terwijl hij haar sloeg met een whiskyfles.
20/11 16u30  ‘Bodemdaling kan ook een mooie kans zijn voor Nederland’ De bodem in Nederland zakt veel sneller dan verwacht. Dat blijkt uit een vandaag gepresenteerde bodemdalingskaart. De daling kan een miljardenschade betekenen voor steden en plattelandsgebieden, maar biedt volgens Hilde Niezen van Platform Slappe Bodem mogelijk ook kansen.
20/11 16u30  Stormloop op blauwe cupcakes bij Norbertus Gertrudis Lyceum in Roosendaal ROOSENDAAL - Tijdens de World Children’s Day van Unesco kleurde het Norbertus Gertrudis Lyceum dinsdag blauw. Iedereen was opgeroepen om blauw te dragen, als teken van solidariteit en als oproep aan wereldleiders om de kinderrechten serieus te nemen.
20/11 16u15  Overvaller richt vuurwapen op oma in bijzijn van kleindochter Een oma is in het bijzijn van haar dochter en kleindochter bedreigd met een vuurwapen bij een overval op een huis in Beek en Donk vanochtend. De bewoonster werd door de overvaller gedwongen om geld af te geven. Ondanks een grote zoekactie met een politiehelikopter en een speurhond is de dader nog altijd niet gepakt.
20/11 16u15  Oranje: de winnaars en verliezers van 2018 Het sentiment rondom het Nederlands elftal draaide gedurende het afgelopen interlandjaar 180 graden. Wie zijn de winnaars en de verliezers bij Oranje?
20/11 16u15  Britse olympiër Levine voor vier jaar geschorst vanwege dopinggebruik Nigel Levine is voor vier jaar geschorst omdat hij de dopingregels heeft overtreden. Dat meldt UK Anti-Doping. De Brit testte in november 2017 buiten wedstrijden om positief op de aanwezigheid van het verboden middel clenbuterol.
20/11 16u15  Premier Rutte: Klootzakken pakken achter bedreiging Van den Heuvel Premier Mark Rutte vind het ‘heel erg’ voor misdaadjournalist John van den Heuvel dat hij niet meer kan optreden bij RTL Boulevard, vanwege bedreigingen. Hij deelt de kwalificatie van de Nederlandse Vereniging van Journalisten dat het een nederlaag is.
20/11 16u00  Stormloop op blauwe cupcakes op Norbertus Gertrudis Lyceum ROOSENDAAL - Tijdens de World Children’s Day van Unesco kleurde het Norbertus Gertrudis Lyceum dinsdag blauw. Iedereen was opgeroepen om blauw te dragen, als teken van solidariteit en als oproep aan wereldleiders om de kinderrechten serieus te nemen.
Laatste update: vandaag om 17u00
Lees meer van BN/DeStem >

Gelderlander

Verbergen Tonen
20/11 17u00  Spanje dreigt brexitdeal te blokkeren om Gibraltar Spanje dreigt de brexitdeal te blokkeren als de EU zich in de kwestie Gibraltar niet achter Madrid schaart. De Spaanse premier Pedro Sánchez heeft dit telefonisch tegen Europees Commissievoorzitter Juncker gezegd.
20/11 17u00  Estelle laat van zich horen en Fred snoert koukleumers de mond Korte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
20/11 17u00  Zo kom je in een flow De tijd vergeten en volledig samenvallen met wat je aan het doen bent: dát noemt de Amerikaans-Hongaarse psycholoog Mihaly Csikszentmihalyi ‘flow’. Wat is er nodig om in die (gelukzalige) gemoedstoestand te komen?
20/11 17u00  Ongeluk met vrachtwagen op A73 veroorzaakt flinke vertraging: rijstrook is vrijgegeven HEUMEN - Door een ongeluk met een vrachtwagen staat er file op snelweg A73, ter hoogte van Heumen. De extra reistijd is vanaf knooppunt Rijkevoort richting Malden 25 minuten.
20/11 16u45  Einde van missie mensensmokkel dreigt De Europese missie tegen mensensmokkel vanuit Libië via de Middellandse Zee dreigt binnenkort te worden beëindigd als de EU-landen geen overeenstemming bereiken over deze zogeheten operatie Sophia.
20/11 16u45  Man uit Wekerom (23) komt terecht onder shovel en overlijdt RAALTE/ WEKEROM - Een man uit Wekerom van 23 jaar is dinsdag omgekomen bij een bedrijfsongeval aan de Achterweiweg in Raalte. Volgens de politie is hij onder een shovel terechtgekomen.
20/11 16u45  Drukke avondspits, later mogelijk glad door natte sneeuw Autorijdend Nederland mag zich gaan opmaken voor een drukke avondspits, zo meldt Rijkswaterstaat. Hoewel later vandaag mogelijk de eerste sneeuw van de winter zal vallen, zijn het vooral het druilerige weer en de vele auto’s op de weg die voor het nodige fileleed zullen zorgen. Pas vanavond kan de (natte) sneeuw in het noorden en oosten van het land voor lokale gladheid op de weg zorgen.
20/11 16u45  ‘Huurders zijn slechter af dan huizenbezitters’ Huurders zijn slechter af dan huizenbezitters. Ze zijn een groter deel van hun netto-inkomen kwijt aan woonlasten én ze hebben meer moeite om een koophuis gefinancierd te krijgen. Dat blijkt uit een onderzoek van verzekeraar Nationale-Nederlanden naar de woontevredenheid van Nederlanders.
20/11 16u45  ‘Bodemdaling kan ook een mooie kans zijn voor Nederland’ De bodem in Nederland zakt veel sneller dan verwacht. Dat blijkt uit een vandaag gepresenteerde bodemdalingskaart. De daling kan een miljardenschade betekenen voor steden en plattelandsgebieden, maar biedt volgens Hilde Niezen van Platform Slappe Bodem mogelijk ook kansen.
20/11 16u30  Ongeluk met vrachtwagen op A73 veroorzaakt flinke vertraging HEUMEN - Door een ongeluk met een vrachtwagen staat er file op snelweg A73, ter hoogte van Heumen. De extra reistijd is vanaf knooppunt Rijkevoort richting Malden een halfuur.
20/11 16u30  Nijmegen houdt proef met twee vuurwerkvrije zones NIJMEGEN - Burgemeester Bruls gaat in enkele delen van de wijken Tolhuis en Neerbosch-Oost vuurwerk verbieden in de nacht van oud op nieuw. Het gaat om gebieden rond scholen in Tolhuis die al eerder werden getroffen door brand en bijna-brand als gevolg van vuurwerk.
20/11 16u30  Man (29) uit Ede blijft vastzitten om dood transvrouw Bianca ARNHEM/EDE - De 29-jarige Edenaar die vast zat op verdenking van moord op transgender Bianca vorig jaar in Arnhem, blijft voorlopig in de cel. Dat heeft de rechtbank dinsdag besloten, ondanks dat er weinig bewijs over lijkt te zijn voor moord.
20/11 16u15  Overvaller richt vuurwapen op oma in bijzijn van kleindochter Een oma is in het bijzijn van haar dochter en kleindochter bedreigd met een vuurwapen bij een overval op een huis in Beek en Donk vanochtend. De bewoonster werd door de overvaller gedwongen om geld af te geven. Ondanks een grote zoekactie met een politiehelikopter en een speurhond is de dader nog altijd niet gepakt.
20/11 16u15  Oranje: de winnaars en verliezers van 2018 Het sentiment rondom het Nederlands elftal draaide gedurende het afgelopen interlandjaar 180 graden. Wie zijn de winnaars en de verliezers bij Oranje?
20/11 16u15  Premier Rutte: Klootzakken pakken achter bedreiging Van den Heuvel Premier Mark Rutte vind het ‘heel erg’ voor misdaadjournalist John van den Heuvel dat hij niet meer kan optreden bij RTL Boulevard, vanwege bedreigingen. Hij deelt de kwalificatie van de Nederlandse Vereniging van Journalisten dat het een nederlaag is.
Laatste update: vandaag om 17u00
Lees meer van Gelderlander >

fd.nl

Verbergen Tonen
20/11 16u45  Nederlandse zakenbankier gaat mee in uittocht bij Deutsche Bank Maurits Duynstee vertrek binnen een jaar omdat er een andere wind is gaan waaien bij de Duitse bank
20/11 16u00  Verkoopgolf rolt over de aandelenmarkten Wat maandagavond begon met slecht nieuws rond Apple, heeft zich via Wall Street verspreid over chipmakers en daarna over de rest van de markt.
20/11 16u00  'Philips wint zeker wel marktaandeel in scanners' Nederlands concern beantwoordt verbale aanval van Siemens met verwijzing naar cijfers: marktaandeel Philips met 1,2%-punt gestegen
20/11 16u00  AEX nadert laagste punt van het jaar Beleggers dumpen weer techaandelen. Jenevermaker Bols moet het ontgelden na tegenvallende kwartaalcijfers. Adyen staat onder zijn eerste slotkoers van afgelopen zomer.
20/11 15u45  Ook op Wall Street hangt tech in de touwen Net als in Europa vangen de technologie-aandelen in de VS dinsdag ook de klappen op.
20/11 15u45  D66 en VVD willen meer capaciteit voor regeldrukwaakhond Het onafhankelijke Adviescollege Toetsing Regeldruk heeft te weinig tijd en capaciteit om wetgeving te controleren op knellende regels en uitvoerbaarheid. D66 en VVD willen dat de capaciteit van het ATR daarom wordt vergroot.
20/11 15u30  Brexiteers prediken geduld na mislukte aanval op May Het eurosceptische parlementslid Jacob Rees-Mogg denkt dat hij later dit jaar, als er over de brexit gestemd wordt in het Lagerhuis, een nieuwe kans krijgt.
20/11 15u00  Den Haag beste Nederlandse stad voor expats Den Haag, Amsterdam en Rotterdam alle drie in top 20 beste steden voor expats volgens onderzoek van InterNations.
20/11 14u45  Afgestudeerde tandarts heeft gouden toekomst En ook accountants en econometristen hebben het beste carrièreperspectief.
20/11 14u45  Bovo Tours krijgt na aanhoudende verliezen uitstel van betaling Smalle marges in markt personenvervoer speelt familiebedrijf parten
20/11 14u15  Franse minister wil dat Ghosn vertrekt als ceo van Renault-Nissan Ghosn is gearresteerd wegens belastingontduiking; hij zou ook hebben verzwegen dat Nissan een appartement in Amsterdam voor hem betaalde.
20/11 14u00  CDA wil ook indexatie terug in aangepast pensioenstelsel Senator Van Kesteren wil af van de 'pijnbank' die huidige rekenrente oplegt.
20/11 13u45  Adyen opnieuw lager op rood Damrak Beleggers dumpen weer techaandelen. Jenevermaker Bols moet het ontgelden na tegenvallende kwartaalcijfers. Adyen staat onder zijn eerste slotkoers van afgelopen zomer.
20/11 13u45  Sterke euro drukt resultaten Lucas Bols Zonder valuta-effecten blijven winst en omzet op ongeveer hetzelfde niveau.
20/11 13u15  Waarom Italië ons niet meer kan bijhouden Het gaat slecht met Italië en het zal volgens economen alleen nog maar slechter gaan als de populistische regering cadeautjes op de pof uitdeelt.
Laatste update: vandaag om 16u45
Lees meer van fd.nl >

Nieuws.nl

Verbergen Tonen
20/11 17u00  Ben jij een startende ondernemer? Zo bespaar je op je kosten Als je voor jezelf gaat beginnen, wil je je bedrijf zo goed mogelijk opzetten waarbij Het bericht Ben jij een startende ondernemer? Zo bespaar je op je kosten verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 16u15  Organisatie Paaspop maakt eerste 40 namen bekend De organisatie van Paaspop heeft vandaag de eerste 40 namen bekendgemaakt. Artiesten van naam! Paaspop 2019 Het bericht Organisatie Paaspop maakt eerste 40 namen bekend verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 16u15  Britse atleet Levine voor vier jaar geschorst LONDEN (ANP) - Nigel Levine is voor vier jaar geschorst omdat hij de dopingregels heeft overtreden. Dat meldt UK Anti-Doping. De Brit testte in november 2017 buiten wedstrijden om positief op de aanwezigheid van het verboden middel clenbuterol. Het bericht Britse atleet Levine voor vier jaar geschorst verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 16u15  Niet alle banken voldoen aan nieuwe privacywet DEN HAAG (ANP) - Niet alle Nederlandse banken voldoen aan een nieuwe verplichting uit de privacywetgeving om een functionaris voor gegevensbescherming aan te stellen. Volgens een eerste controle door de Autoriteit Persoonsgegevens hebben zes banken en negen verzekeraars nog niemand voor de post aangemeld. Het bericht Niet alle banken voldoen aan nieuwe privacywet verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 16u00  Jetten: geen inlegvel bij VN-migratieverdrag DEN HAAG (ANP) - D66-fractievoorzitter Rob Jetten wil niet dat er een 'inlegvel' met uitleg komt bij het VN-migratieverdrag dat in de Marokkaanse stad Marrakesh moet worden getekend. Het is van belang dat er duidelijke afspraken komen over hoe landen moeten omgaan met migratie, vindt hij. Jetten wijst er ook op dat het verdrag juridisch niet-bindend is. Een inlegvel waarin dit nog eens wordt benadrukt, is volgens hem overbodig. Het bericht Jetten: geen inlegvel bij VN-migratieverdrag verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 16u00  Wall Street gaat opnieuw fors omlaag NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag flink lager geopend, waarmee de duidelijke koersverliezen van een dag eerder een vervolg kregen. De zorgen rondom techreus Apple bleven de markt in zijn greep houden. Met name technologiefondsen hadden het opnieuw lastig op Wall Street. Het bericht Wall Street gaat opnieuw fors omlaag verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 15u45  Rutte: dreiging Van den Heuvel heel erg DEN HAAG (ANP) - Het feit dat misdaadjournalist John van den Heuvel vanwege dreigingen niet meer kan optreden bij RTL Boulevard is een nederlaag. Premier Mark Rutte schaart zich achter die kwalificatie van de Nederlandse Vereniging van Journalisten. Het bericht Rutte: dreiging Van den Heuvel heel erg verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 15u45  Betrian en Fontijn naar halve finales op WK NEW DELHI (ANP) - Jemyma Betrian heeft bij de wereldkampioenschappen boksen verrassend de halve eindstrijd gehaald. De 27-jarige op Curaçao geboren boksster was in de kwartfinales van de klasse tot 57 kilogram verrassend te sterk voor Alessia Mesiano. De Italiaanse behaalde in 2016 nog de wereldtitel. Het bericht Betrian en Fontijn naar halve finales op WK verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 15u30  Twee jaar celstraf voor Tinder-afperser ASSEN (ANP) - Voor het afpersen van zeven mannen die hij had benaderd via dating-app Tinder is Wouter A. (23) uit Ulft veroordeeld tot twee jaar cel, waarvan één voorwaardelijk. De rechtbank in Assen legde hem daarbij een proeftijd van vijf jaar op en één jaar behandeling in een psychiatrische kliniek. Het bericht Twee jaar celstraf voor Tinder-afperser verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 15u15  Betrian verrast op WK met plek in halve finale NEW DELHI (ANP) - Jemyma Betrian heeft bij de wereldkampioenschappen boksen verrassend de halve eindstrijd gehaald. De 27-jarige op Curaçao geboren boksster was in de kwartfinales van de klasse tot 57 kilogram verrassend te sterk voor Alessia Mesiano. De Italiaanse behaalde in 2016 nog de wereldtitel. Betrian is in New Delhi nu al zeker van een bronzen medaille. Het bericht Betrian verrast op WK met plek in halve finale verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 15u15  Rutte: betogen bij Sint mag, maar liever niet DEN HAAG (ANP) - Minister-president Mark Rutte vindt niet dat het recht om tegen Zwarte Piet te demonstreren wettelijk moet worden ingeperkt in de weken voor Sinterklaas. Maar hij blijft er wel bij dat het beter zou zijn als mensen in die periode geen gebruik zouden maken van dat recht. Het bericht Rutte: betogen bij Sint mag, maar liever niet verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 14u45  Kinderen ondervragen kabinet in Tweede Kamer DEN HAAG (ANP) - Vragen over gymnastiek op school, de gevolgen over het einde van de gaswinning in Groningen en het feit dat kinderen onder de achttien geen stemrecht hebben. Dat waren enkele onderwerpen die aan de orde kwamen in het allereerste Kindervragenuur in de Tweede Kamer. Het bericht Kinderen ondervragen kabinet in Tweede Kamer verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 14u45  OM in hoger beroep na vrijspraak Uberchauffeur AMSTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in hoger beroep tegen de vrijspraak van een 22-jarige taxichauffeur van Uber. De man kwam in maart vorig jaar in botsing met een 22-jarige fietsster, nadat hij een stilstaande bus had ingehaald. De vrouw overleefde de aanrijding niet. Het bericht OM in hoger beroep na vrijspraak Uberchauffeur verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 14u15  Obstakel voor gekozen burgemeester weggenomen DEN HAAG (ANP) - Een belangrijk obstakel voor een gekozen burgemeester verdwijnt uit de grondwet. De Eerste Kamer heeft besloten de huidige procedure over de benoeming van burgemeesters uit de grondwet te schrappen. Het bericht Obstakel voor gekozen burgemeester weggenomen verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/11 14u15  Staking in koffiefabriek Douwe Egberts UTRECHT (ANP) - Werknemers van de Utrechtse koffiefabriek van Jacobs Douwe Egberts gaan donderdag staken. Op dezelfde dag wordt ook door medewerkers van het bedrijf in het Duitse Bremen het werk neergelegd, heeft vakbond FNV laten weten. Het bericht Staking in koffiefabriek Douwe Egberts verscheen eerst op Nieuws.nl.
Laatste update: vandaag om 17u00
Lees meer van Nieuws.nl >

De Stentor

Verbergen Tonen
20/11 17u00  Spanje dreigt brexitdeal te blokkeren om Gibraltar Spanje dreigt de brexitdeal te blokkeren als de EU zich in de kwestie Gibraltar niet achter Madrid schaart. De Spaanse premier Pedro Sánchez heeft dit telefonisch tegen Europees Commissievoorzitter Juncker gezegd.
20/11 17u00  Estelle laat van zich horen en Fred snoert koukleumers de mond Korte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
20/11 17u00  Zo kom je in een flow De tijd vergeten en volledig samenvallen met wat je aan het doen bent: dát noemt de Amerikaans-Hongaarse psycholoog Mihaly Csikszentmihalyi ‘flow’. Wat is er nodig om in die (gelukzalige) gemoedstoestand te komen?
20/11 16u45  Einde van missie mensensmokkel dreigt De Europese missie tegen mensensmokkel vanuit Libië via de Middellandse Zee dreigt binnenkort te worden beëindigd als de EU-landen geen overeenstemming bereiken over deze zogeheten operatie Sophia.
20/11 16u45  Drukke avondspits, later mogelijk glad door natte sneeuw Autorijdend Nederland mag zich gaan opmaken voor een drukke avondspits, zo meldt Rijkswaterstaat. Hoewel later vandaag mogelijk de eerste sneeuw van de winter zal vallen, zijn het vooral het druilerige weer en de vele auto’s op de weg die voor het nodige fileleed zullen zorgen. Pas vanavond kan de (natte) sneeuw in het noorden en oosten van het land voor lokale gladheid op de weg zorgen.
20/11 16u45  ‘Huurders zijn slechter af dan huizenbezitters’ Huurders zijn slechter af dan huizenbezitters. Ze zijn een groter deel van hun netto-inkomen kwijt aan woonlasten én ze hebben meer moeite om een koophuis gefinancierd te krijgen. Dat blijkt uit een onderzoek van verzekeraar Nationale-Nederlanden naar de woontevredenheid van Nederlanders.
20/11 16u45  ‘Bodemdaling kan ook een mooie kans zijn voor Nederland’ De bodem in Nederland zakt veel sneller dan verwacht. Dat blijkt uit een vandaag gepresenteerde bodemdalingskaart. De daling kan een miljardenschade betekenen voor steden en plattelandsgebieden, maar biedt volgens Hilde Niezen van Platform Slappe Bodem mogelijk ook kansen.
20/11 16u45  Gewonden bij ongeval knooppunt Hattemerbroek Bij een ongeval op de snelweg A28 ter hoogte van knooppunt Hattemerbroek is één persoon gewond geraakt.
20/11 16u45  Man (23) komt onder shovel in Raalte en overlijdt Een 23-jarige man uit Wekerom is onder een shovel terecht gekomen en overleden. Het dodelijk bedrijfsongeval gebeurde dinsdagmiddag aan de Achterweiweg in Raalte.
20/11 16u30  Treinverkeer tussen Hardenberg en Almelo ligt stil na aanrijding Het treinverkeer tussen Almelo en Hardenberg is dinsdag aan het eind van de middag stil komen te liggen door een aanrijding. Zo meldt de NS. Onbekend is nog precies wat er gebeurd is en waar de aanrijding heeft plaatsgevonden.
20/11 16u15  Overvaller richt vuurwapen op oma in bijzijn van kleindochter Een oma is in het bijzijn van haar dochter en kleindochter bedreigd met een vuurwapen bij een overval op een huis in Beek en Donk vanochtend. De bewoonster werd door de overvaller gedwongen om geld af te geven. Ondanks een grote zoekactie met een politiehelikopter en een speurhond is de dader nog altijd niet gepakt.
20/11 16u15  Twee 16-jarige jongens uit Lochem verdacht van voorbereiden woningoverval Niet alleen een 26-jarige man uit Ruurlo en een 36-jarige Apeldoorner worden verdacht van het voorbereiden van een roofoverval op een woning in Enschede afgelopen augustus. Ook twee zestienjarige jongens uit Lochem zouden hebben meegedaan.
20/11 16u15  Dodelijk ongeval op boerderij in Raalte Een man is omgekomen bij een dodelijk bedrijfsongeval aan de Achterweiweg in Raalte. Het is niet duidelijk wat er precies gebeurd is op de boerderij aan de doodlopende weg in het buitengebied.
20/11 16u15  Gewonde bij ongeval knooppunt Hattemerbroek Bij een ongeval op de snelweg A28 ter hoogte van knooppunt Hattemerbroek is één persoon gewond geraakt.
20/11 16u15  Oranje: de winnaars en verliezers van 2018 Het sentiment rondom het Nederlands elftal draaide gedurende het afgelopen interlandjaar 180 graden. Wie zijn de winnaars en de verliezers bij Oranje?
Laatste update: vandaag om 17u00
Lees meer van De Stentor >

Reformatisch Dagblad

Verbergen Tonen
20/11 17u00  Spanje dreigt brexitdeal te blokkeren Spanje dreigt de brexitdeal te blokkeren als de EU zich in de kwestie Gibraltar niet achter Madrid schaart. De Spaanse premier Pedro Sánchez heeft dit telefonisch tegen Europees Commissievoorzitter Juncker gezegd. Spanje wil niet dat Gibraltar in onderhandelingen tussen Londen en Brussel als onderdeel van het Verenigd Koninkrijk wordt beschouwd. Het land staat erop dat het zelf met Gibraltar of Londen tot een oplossing moet komen en daar is al met de Britten over onderhandeld.
20/11 16u45  Man (23) omgekomen bij bedrijfsongeval Raalte Een bedrijfsongeval op een boerderij in Raalte (Overijssel) heeft een man van 23 jaar uit Wekerom het leven gekost.
20/11 16u30  Mogherini: einde EU-missie Sophia dreigt De Europese missie tegen mensensmokkel vanuit Libië via de Middellandse Zee dreigt binnenkort te worden beëindigd als de EU-landen geen overeenstemming bereiken over deze zogeheten operatie Sophia. Al enkele maanden steggelen de lidstaten over de Italiaanse eis dat de schepen opgepikte migranten niet alleen in Italië maar ook in andere landen afzetten.
20/11 16u30  Rutte: Betogen bij Sint mag, maar liever niet Minister-president Mark Rutte vindt niet dat het recht om tegen Zwarte Piet te demonstreren wettelijk moet worden ingeperkt in de weken voor Sinterklaas. Maar hij blijft er wel bij dat het beter zou zijn als mensen in die periode geen gebruik zouden maken van dat recht.
20/11 16u30  Vredesprijs voor protest tegen vuurwapengeweld De protestbeweging van Amerikaanse scholieren voor veilige scholen en uitroeiing van wapengeweld March For Our Lives, is de winnaar van de Internationale Kindervredesprijs 2018. Mede-initiatiefnemers David Hogg, Emma González, Jaclyn Corin en Matt Deitsch namen de prijs dinsdag in Kaapstad, Zuid-Afrika in ontvangst. Aartsbisschop Desmond Tutu reikte de prijs uit.
20/11 16u15  Vrouw zwaargewond na vermeende straatroof Een 63-jarige vrouw is zwaargewond geraakt bij een vermoedelijke straatroof in Amsterdam-Oost. Ze ligt in een ziekenhuis, maar haar situatie is volgens de politie zorgelijk.
20/11 16u15  „Wie op een windmolenpark wil werken, moet zeebenen hebben” „Wie voor de komende 25 tot 30 jaar een baan wil hebben bij het windmolenpark dat voor de kust van Zeeland verschijnt, moet zeebenen hebben. En geen hoogtevrees.”
20/11 16u00  Israël doet niet mee aan VN-migratiepact Israël zal het VN-migratiepact niet ondertekenen. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zegt in een verklaring dat „we vastberaden zijn onze grenzen te verdedigen tegen illegale indringers”.
20/11 16u00  Duitsland: 147 vrouwen vermoord door partner In 2017 zijn in Duitsland 147 vrouwen door hun partner of ex-vriend om het leven gebracht. In totaal waren vorig jaar 140.000 mensen het slachtoffer van huiselijk geweld.
20/11 16u00  Wall Street gaat opnieuw fors omlaag De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag flink lager geopend, waarmee de duidelijke koersverliezen van een dag eerder een vervolg kregen. De zorgen rondom techreus Apple bleven de markt in zijn greep houden. Met name technologiefondsen hadden het opnieuw lastig op Wall Street.
20/11 16u00  Jetten: geen inlegvel bij VN-migratieverdrag D66-fractievoorzitter Rob Jetten wil niet dat er een ‘inlegvel’ met uitleg komt bij het VN-migratieverdrag dat in de Marokkaanse stad Marrakesh moet worden getekend. Het is van belang dat er duidelijke afspraken komen over hoe landen moeten omgaan met migratie, vindt hij. Jetten wijst er ook op dat het verdrag juridisch niet-bindend is. Een inlegvel waarin dit nog eens wordt benadrukt, is volgens hem overbodig.
20/11 16u00  Niet alle banken voldoen aan nieuwe privacywet Niet alle Nederlandse banken voldoen aan een nieuwe verplichting uit de privacywetgeving om een functionaris voor gegevensbescherming aan te stellen. Volgens een eerste controle door de Autoriteit Persoonsgegevens hebben zes banken en negen verzekeraars nog niemand voor de post aangemeld.
20/11 15u45  Politiemedewerker vast voor corruptie Een 21-jarige politiemedewerker is in Amsterdam aangehouden op verdenking van schending van zijn ambtsgeheim, ambtelijke corruptie en computervredebreuk. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) zou hij informatie uit politiesystemen tegen betaling hebben doorgegeven aan „personen die in de politiesystemen voorkomen”.
20/11 15u45  Teer onderwerp als adoptie vereist zorgvuldigheid Door negatieve beeldvorming rond adopties kan het gevoel ontstaan dat adoptieouders handelen uit eigenbelang. Zo is het absoluut niet. Door interlandelijke adoptie, waarbij natuurlijk uiterste zorgvuldigheid is vereist, kunnen kinderen die anders in een tehuis moeten opgroeien tot bloei komen.
20/11 15u15  Moordenaar christelijke arts in Egypte ter dood veroordeeld Een Egyptische man is zaterdag ter dood veroordeeld voor de moord op een christelijke arts. Dat meldde de Arabische nieuwssite Arab News zondag. De man zou banden hebben met IS.
Laatste update: vandaag om 17u00
Lees meer van Reformatisch Dagblad >

Blik op Nieuws

Verbergen Tonen
20/11 16u15  Familie in woning overvallen De bewoners van een woning aan de Pater de Leeuwstraat werden dinsdagochtend tegen half negen overvallen. De vrouw des huizes werd door de overvaller gedwongen tot afgifte van geld. Van de dader ontbreekt ondanks een zoekactie nog elk spoor.
20/11 15u30  Agent verdacht van verkopen informatie uit politiesysteem In Amsterdam is dinsdag 20 november een 21-jarige politiemedewerker aangehouden. De man wordt verdacht van schending ambtsgeheim, ambtelijke corruptie en computervredebreuk.
20/11 15u30  Zeven aanhoudingen in onderzoek naar handel in hennep en XTC De politie heeft dinsdag in een onderzoek naar handel in hennep en XTC zeven aanhoudingen verricht. Ook werden acht woningen, één bedrijfspand en een caravan doorzocht. Daarbij werd beslag gelegd op een vuurwapen, contant geld, administratie, computerapparatuur en diverse soorten drugs. Meer aanhoudingen in dit onderzoek worden niet uitgesloten.
20/11 15u30  ‘Geslepen diamantendief’ verving kostbare stenen door neppers Life in the fast lane. Zo kon je het leven van de 44-jarige verdachte wel omschrijven. Als persoonlijk assistent van de eigenaresse van een Noordwijks vijfsterrenhotel verkeerde hij in het wereldje van de rich and famous. Maar zelf was hij niet rijk en dat stak blijkbaar. Daarom bracht hij daar volgens het OM op illegale wijze zelf verandering in. Hij wist de hand te leggen op sieraden van zijn bazin en van de vaste clientèle van het hotel en liet daarin de kostbare diamanten vervangen door goedkope zirkonia’s.
20/11 15u15  Eenvoudiger aan het werk met een arbeidsbeperking 'Heb je een arbeidsbeperking en ga je een dag extra werken, dan moet je ook meer loon overhouden. Heb je als werkgever drie mensen met een arbeidsbeperking in dienst, dan moet de subsidie voor alle drie op dezelfde dag binnen komen. Zet je na een psychische inzinking de stap naar werk en het gaat toch niet, dan moet je terug kunnen vallen op je oude uitkering', meent staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
20/11 15u00  2 jaar cel voor schietpartij vanuit café in De Pijp Een 29-jarige man krijgt 2 jaar gevangenisstraf omdat hij op 2 april van dit jaar vanuit een café in de Pijp heeft geschoten en voor wapenbezit. De man wordt vrijgesproken van het witwassen van een Rolex-horloge en een geldbedrag.
20/11 15u00  Doorzoekingen op meerdere locaties in Limburg Bij de integrale actiedag zijn vandaag 14 personen aangehouden en werden op 29 locaties doorzoekingen gehouden. Bij de integrale actiedag zijn bijna tweehonderd medewerkers van het Openbaar Ministerie Limburg, agenten van de politie Limburg, de belastingdienst, het Ministerie van Defensie en het Team Ondermijning Limburg ingezet.
20/11 12u45  Kans om schoon toilet aan te treffen ligt op 41 procent De hygiëne in openbare toiletten bereikt dit jaar met 41 procent schoon de hoogste score van de afgelopen vijf jaar. Dat blijkt uit het Nationaal Toiletonderzoek 2018 dat dit keer voor 34e keer gehouden is.
20/11 12u30  Negenhonderd Instagramaccounts offline gehaald om illegaal vuurwerk De politie heeft een manier gevonden om de koop en verkoop van illegaal zwaar vuurwerk via Instagram te frustreren. Door het speuren op internet is de politie er in geslaagd om een grote hoeveelheid accounts te achterhalen waarbij sprake is van handel in illegaal vuurwerk. Door Instagram zullen deze accounts offline worden gehaald.
20/11 12u30  Drie paarden omgekomen bij stalbrand, politie zoekt getuigen De recherche doet onderzoek naar een brand in een paardenstal aan de 2e Elstgeesterweg Voorhout op maandag 19 november. Even na 19.00 uur ontstond er brand in de schuur waarbij er drie paarden om het leven kwamen. Twee andere paarden die niet in de box stonden bleven ongedeerd.
20/11 11u15  Onderzoek op industrieterrein in Rosmalen De gemeente ’s-Hertogenbosch en Belastingdienst controleren dinsdag in samenwerking met de politie op industrieterrein Kruisstraat in Rosmalen. Een groot aantal mensen van de verschillende controlerende partners zijn bij de actie betrokken. Meerdere bedrijven en woningen worden bezocht.
20/11 11u15  Gewonden bij aanrijding Drouwenermond In Drouwenermond zijn maandagavond een kleine vrachtwagen en twee auto’s op elkaar gebotst. Het ongeluk gebeurde op de kruising van de Zuiderblokken (Mondenweg) met het Zuiderdiep.
20/11 11u15  Gewonde bij ongeval Kiel Windeweer De hulpdiensten werden maandagavond rond 20.00 uur opgeroepen voor een verkeersongeval op de Vossenburg in Kiel-Windeweer.
20/11 11u15  Nederland wordt klaargestoomd voor veranderend klimaat Alle lagen van de Nederlandse overheid gaan fors investeren in het weerbaarder maken van Nederland tegen de gevolgen van klimaatverandering oftewel klimaatadaptatie. Vandaag tekende minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) hiervoor samen met gemeenten, waterschappen en provincies het Bestuursakkoord Klimaatadaptatie. Hiermee wordt de komende jaren zo’n €600 miljoen vrijgemaakt voor investeringen in klimaatadaptatie.
20/11 11u00  Politie zoekt getuigen steekpartij De politie zoekt getuigen van een steekpartij op de Laan te Blotinghe op maandagmiddag 19 november. Een 25-jarige man uit Maasland raakte hierbij gewond.
Laatste update: vandaag om 16u15
Lees meer van Blik op Nieuws >

Metro

Verbergen Tonen
20/11 16u00  Vloggen vanaf een vulkaan - De Reismeisjes De Reismeisjes zijn op Bromo in Indonesië en beklimmen een vulkaan.
20/11 16u00  Jaar cel na dodelijke bungeesprong tiener in Spanje De eigenaar van een Spaans bungeejumpbedrijf waar een Nederlandse tiener om het leven kwam, heeft dinsdag een jaar celstraf gekregen. Ook veroordeelde de rechter de man dinsdag tot het betalen van een schadevergoeding van 140.000 euro aan de ouders van het meisje.
20/11 16u00  Hoe bereiden webwinkels zich voor op Black Friday? Quizvraagje: in welke periode is het bij bol.com het drukst met bestellingen? A) Kerst B) Sinterklaas C) Black Friday. Verrassend genoeg is het laatste antwoord goed. Terwijl de andere twee feestdagen een veel langere geschiedenis hebben in Nederland, gaat het uit de Verenigde Staten overgewaaide fenomeen met de eer aan de haal.
20/11 15u30  Haute Cuisine Voor Maximaal Tien: Dynamite bij Akong Als Kirsti Goossens zin heeft in een lekker broodje, reist ze naar Rotterdam voor een broodje Dynamite van A-Kong.
20/11 13u15  Chantal Janzen geeft nieuw talent pop-up podium De pop-up galerie slash slash &C talent store is nu geopend op Amsterdam CS. Isabelle Roskam is een van hen, ze schildert van alles en met verve en hangt nu ook op de set van GTST. Haar beschilderde vleugel staat er niet, daar zoekt ze nog een mooi plekje voor... Wie wat weet, mag het Instagrammen.
20/11 13u00  Deze buurt in Canada is één grote kerstdroom Ben jij een enorme kerstfan en vind je het heerlijk om weg te dromen bij kerstfilms in schattige dorpjes met kraampjes vol lekkers? Dan moet je wellicht een keer een reis naar het Canadese Quebec overwegen, want daar is een plaatsje zó leuk versierd, dat we je kunnen garanderen dat je het gevoel hebt zelf in zo'n kerstfilm mee te spelen. 
20/11 13u00  4000 jaar oude tablettekst blijkt consumentenklacht Het leven van de inwoners van Mesopotamië zag er 4000 jaar geleden heel anders uit dan dat van ons. Toch hadden de mensen ook toen al een aantal eigenschappen die we ook in 2018 hebben. Een van deze eigenschappen is klagen over de kwaliteit van onze aankopen zo blijkt.
20/11 12u30  De impact van Health Tech op ons leven Als er een sector is die aan het 'techniseren' is, dan is het wel de gezondheidszorg. Waar eerder de arts met een stethoscoop en bloeddrukmeter aan je bed kwam, en alles (met zijn doktershandschrift) op een papiertje noteerde, wordt nu veel in je EPD (electronisch patiënten dossier) genoteerd. En dat is maar het topje van de ijsberg natuurlijk. Hoe leren chirurgen werken met robots? Ook in de operatiekamer veranderd er veel. Jaren geleden deed daar de operatierobot zijn intrede. Dat wil niet zeggen dat de chirurg koffie gaat drinken en de robot zijn werk laat doen. Maar bij sommige operaties zit de chirurg niet meer met zijn handen in je lichaam, maar bestuurt hij met de handen een arm. Heel plat gezegd: aan die arm zijn verschillende instrumenten bevestigd. Door deze technologie kun je met een kleine incisie op veel plekken van het menselijk lichaam komen. En een kleinere incisie betekend dat de patiënt minder pijn heeft, dat de wond sneller zal herstellen, en de patiënt dus ook eerder naar huis kan (niet in alle gevallen natuurlijk). In januari van dit jaar mocht ik cardio-thoracaal chirurg Ghada Shanin interviewen over haar ervaring met de robot. Ze gebruikt hem regelmatig, onder andere om patiënten met longkanker te opereren. Het volledige interview zie je hieronder, vanaf minuut 2.38 legt ze echt uit hoe de robot werkt. En zo snijd het mes (wat een woordspeling is dit) aan 2 kanten. De zorg kan hiermee effcienter werken. En de patiënt kan beter geholpen worden. Nu is de operatierobot natuurlijk maar een voorbeeld van de tech in de zorg. Er zijn natuurlijk veel meer voorbeelden. Het einde is nog lang niet in zicht, en door alle vooruitgang zal het in de toekomst alleen nog maar (kosten)efficiënter, praktischer en gestroomlijnder worden. Ik ben benieuwd wat de toekomst brengt! Over TechGirl.nl TechGirl.nl is dé technologiewebsite voor vrouwen, gemaakt door Anke Horstman. TechGirl ontstond in 2012 als tegenreactie op de vele tech-websites die vooral op mannen zijn gericht, en is het bewijs dat een tech-website voor vrouwen echt niet hoeft te betekenen dat elke smartphone roze moet zijn, maar dat er zeker aandacht is voor style. Hier vind je alles over technologie, media en lifestyle. #techgirl: het nieuwe #fitgirl
20/11 12u30  Robin Hood werd doodverklaard Hij is opeens weer terug in Engeland: Robin Hood! Maar… het zit de volksheld niet zo mee. Hij blijkt in eigen land zelfs doodverklaard.
20/11 12u15  Condoom kopen én passen op Utrecht Centraal Utrecht Centraal krijgt van 20 tot en met 25 november een pop-upstore met condooms. Soa Aids Nederland opent de zaak om het condoom als voorbehoedsmiddel weer meer onder de aandacht te brengen
20/11 12u00  Kombucha: kneitergezonde frisdrank met een bite Wie uitgaat zonder alcohol is vaak aangewezen op spa rood, tomatensap en frisdrank. Gelukkig verovert Wesley Kassels de Rotterdamse horeca met zijn Mister Kombucha, als gezonde keuze in plaats van bier en frisdrank.
20/11 11u30  Chantal Janzen geeft nieuwe talent pop-up podium De pop-up galerie slash slash &C talent store is nu geopend op Amsterdam CS. Isabelle Roskam is een van hen, ze schildert van alles en met verve en hangt nu ook op de set van GTST. Haar beschilderde vleugel staat er niet, daar zoekt ze nog een mooi plekje voor... Wie wat weet, mag het Instagrammen.
20/11 10u15  Virgil van Dijk troost scheidsrechter na wedstrijd Dat was een behoorlijk opmerkelijk beeld na het eindsignaal van het Nations League-duel tussen Duitsland en Nederland. De Roemeense scheidsrechter, Ovidiu Hategan, barstte in tranen uit.
20/11 10u15  Hoe kun je overeten voorkomen? Zit jij regelmatig na een etentje zo vol dat je niet meer kan bewegen? Daar is in principe niets mis mee, maar soms minder fijn als je nog een hele avond voor de boeg hebt. Uit onderzoek blijkt nu dat het eten van bitter voedsel je kan helpen dit overvolle gevoel te voorkomen. 
20/11 08u15  Recyclen met Coca-Cola, ook op festivals Coca-Cola is flink zichtbaar op festivals en bij klanten als cateraars. Het gaat over meer dan alleen feesten en drankjes verkopen.
Laatste update: vandaag om 16u00
Lees meer van Metro >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

18x Opnieuw gedwongen opname voor actrice Heather Locklear20/11 03u15 - BN/DeStem: Heather Locklear is opnieuw opgenomen in een psychiatrische instelling. De behandelend arts van de actrice maakte gebruik van een regeling waarbij iemand maximaal 72 uur verplicht kan worden om een interne behandeling te volgen.
17x Internationale Emmy voor NTR-programma Etgar Keret20/11 03u15 - BN/DeStem: Het Nederlandse programma Etgar Keret - Een waargebeurd verhaal heeft in New York een International Emmy Award in de wacht gesleept.
16x Internationale Emmy voor NTR-programma Etgar Keret20/11 03u15 - Het Parool: Het Nederlandse programma Etgar Keret - Een waargebeurd verhaal heeft in New York een International Emmy Award in de wacht gesleept. De NTR-productie won de televisieprijs in de categorie Arts Programming. Het programma nam het op tegen kandidaten uit Australië, Canada en Brazilië.Etgar Keret - Een waargebeurd verhaal is gemaakt door regisseur Stephane Kaas. Hij onderzocht hoe de Israëlische schri
15x Australië pakt drie mannen die aanslag planden op20/11 04u00 - NOS.nl: De Australische autoriteiten hebben drie mannen opgepakt die verdacht worden van het beramen van een terroristische aanslag. De mannen zouden door Islamitische Staat (IS) geïnspireerd zijn en in de stad Melbourne een aanslag willen plegen op een drukke plaats. De precieze locatie voor die aanslag hadden de mannen nog niet gepland, maar 'ze zochten naar een plaats waar ze zoveel mogelijk mensen konden vermoorden', zegt de lokale politiechef. Hij zegt dat de groep 'de afgelopen week veel actiever werd'. De drie gebruikten versleutelde berichten om te communiceren en probeerden aan semiautomatische wapens te komen. Op het moment dat er genoeg bewijsmateriaal was, greep de politie in. Het groepje werd sinds maart in de gaten gehouden. De mannen - van 21, 26 en 30 jaar oud - worden vandaag voorgeleid. Ze worden aangeklaagd voor het voorbereiden van een terroristische aanslag. Daar staat in Australië een levenslange gevangenisstraf op. Niets met eerdere aanslag te maken In Melbourne stak nog geen twee weken geleden een geradicaliseerde man met een mes in op omstanders. Een persoon kwam daardoor om het leven en twee anderen raakten gewond. De dader overleed in het ziekenhuis nadat agenten hem hadden neergeschoten. Hij was ook geïnspireerd door IS, maar had geen banden met de terroristische organisatie. Volgens de Australische autoriteiten hebben de drie opgepakte mannen niets met de recente aanslag te maken.
15x Opnieuw gedwongen opname voor actrice Heather Locklear20/11 03u15 - Gelderlander: Heather Locklear is opnieuw opgenomen in een psychiatrische instelling. De behandelend arts van de actrice maakte gebruik van een regeling waarbij iemand maximaal 72 uur verplicht kan worden om een interne behandeling te volgen.
15x Offensief tegen vaccinatie-angst: 16-jarigen krijgen oproep om gratis inenting te halen20/11 03u15 - BN/DeStem: Het kabinet neemt maatregelen tegen de inzakkende vaccinatiegraad. Mensen die hun kind een inenting onthouden, worden aangesproken op hun gedrag. Ook gaat de overheid de strijd aan met onjuiste informatie over vaccinatie en moet het makkelijker worden om gemiste injecties in te halen.
15x Internationale Emmy voor NTR-programma Etgar Keret20/11 03u15 - De Stentor: Het Nederlandse programma Etgar Keret - Een waargebeurd verhaal heeft in New York een International Emmy Award in de wacht gesleept.
15x Opnieuw gedwongen opname voor actrice Heather Locklear20/11 03u15 - De Stentor: Heather Locklear is opnieuw opgenomen in een psychiatrische instelling. De behandelend arts van de actrice maakte gebruik van een regeling waarbij iemand maximaal 72 uur verplicht kan worden om een interne behandeling te volgen.
15x Blauwe vaten gedumpt in polder Bodegraven20/11 00u15 - Gelderlander: De brandweer doet op dit moment onderzoek naar een groot aantal blauwe vaten dat is aangetroffen in Bodegraven. Ook de politie is aanwezig. Mogelijk gaat het om drugsafval.
14x Internationale Emmy Award voor NTR-programma Etgar Keret20/11 04u00 - Het Parool: Het Nederlandse programma Etgar Keret - Een waargebeurd verhaal heeft in New York een International Emmy Award in de wacht gesleept. De NTR-productie won de televisieprijs in de categorie Arts Programming. Het programma nam het op tegen kandidaten uit Australië, Canada en Brazilië.Etgar Keret - Een waargebeurd verhaal is gemaakt door regisseur Stephane Kaas. Hij onderzocht hoe de Israëlische schri

Statistieken

Artikels:
35415
Gelezen:
24466
Aantal lezers nu:
61


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven