zaterdag 21 juli 2018, week 29


U bent nu hier: Nederland | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u45
 

Nu.nl

Verbergen Tonen
21/07 05u45  Weerbericht: Zon en lokaal een (onweers)bui De zon schijnt zaterdag flink, maar er ontstaan landinwaarts ook stapelwolken. In het zuiden en oosten kan lokaal een regen- of onweersbui vallen.
21/07 05u15  Israëlische luchtaanvallen op Gaza na oplaaiend geweld De Israëlische luchtmacht voerde vrijdagavond een grote aanval uit op een bataljon van Hamas in het noorden van de Gazastrook. Het luchtoffensief volgde op een dag van geweld in de Gazastrook.12 
21/07 04u00  FARC-leden nemen zitting in Colombiaanse Senaat In Colombia zijn vrijdag acht leden van de FARC ingezworen in het Colombiaanse parlement. Het is de eerste keer dat de voormalige guerrillabeweging gerepresenteerd is in de regering.23 
21/07 02u00  Zeker dertien doden bij busongeluk op snelweg Mexico Minstens dertien mensen zijn vrijdag om het leven gekomen bij een busongeluk op een snelweg net buiten de hoofdstad van Mexico. Zeven anderen raakten gewond bij het ongeval.35 
21/07 01u00  Blok wil ambtenaren bijpraten over omstreden uitspraken na roep om meer diversiteit Minister Stef Blok is 'graag bereid' na de zomer met zijn ambtenaren van Buitenlandse Zaken in gesprek te gaan over de omstreden uitspraken die hij over onder meer integratie deed. Zijn ambtenaren vragen Blok in een uitgelekte brief om meer aandacht voor diversiteit op het ministerie.22 
20/07 23u30  Twee Nederlanders gewond geraakt bij steekpartij in Duitse bus Twee Nederlandse mannen zijn vrijdag gewond geraakt bij de steekpartij in het Noord-Duitse Lübeck.
20/07 23u15  Twee Nederlanders gewond bij steekpartij in bus Duitse stad Lübeck Twee Nederlandse mannen zijn vrijdag gewond geraakt bij de steekpartij in het Noord-Duitse Lübeck.
20/07 23u00  Israël voert luchtaanvallen op Gaza uit na oplaaiend geweld De Israëlische luchtmacht voert vrijdagavond een grote aanval uit op een bataljon van Hamas in het noorden van de Gazastrook. Het luchtoffensief volgt op een dag van geweld in de Gazastrook.
20/07 22u45  Israël voert luchtaanvallen uit op Gaza na oplaaiend geweld De Israëlische luchtmacht voert vrijdagavond een grote aanval uit op een bataljon van Hamas in het noorden van de Gazastrook. ​Het luchtoffensief komt na een dag van geweld in de Gazastrook.
20/07 22u45  Minister Blok wil ambtenaren bijpraten over omstreden uitspraken Minister Stef Blok is 'graag bereid' na de zomer met zijn ambtenaren van Buitenlandse Zaken in gesprek te gaan over de omstreden uitspraken die hij over onder meer integratie deed.
20/07 22u30  Blok wil ambtenaren Buitenlandse Zaken bijpraten over omstreden uitspraken Minister Stef Blok is 'graag bereid' na de zomer te gaan praten met zijn ambtenaren van Buitenlandse Zaken over de omstreden uitspraken die hij deed over onder meer integratie.
20/07 22u15  Tweejarig kind verdronken in Limburgse recreatieplas Een tweejarig kind is vrijdag verdronken in een recreatieplas in het Limburgse Panheel.
20/07 22u15  Ethiopië verleent duizenden politieke gevangenen amnestie Het Ethiopische parlement heeft vrijdag ingestemd met een wet om amnestie te verlenen aan de duizenden politieke gevangenen, van wie velen de afgelopen maanden al zijn vrijgelaten.
20/07 20u45  41.006 wandelaars lopen 102e editie Vierdaagse uit De 102e Vierdaagse is uitgelopen door 41.006 wandelaars. Vrijdag, op de laatste dag van het grootste wandelevenement ter wereld, moesten nog 298 deelnemers opgeven, aldus de organisatie.
20/07 20u15  Nieuwsupdate: Steekpartij Duitse bus | Herstel diplomatie NL en Turkije Een overzicht van het nieuws van vandaag en een vooruitblik op morgen, voor vakantiegangers die even willen zien wat écht niet gemist mag worden.
Laatste update: vandaag om 5u45
Lees meer van Nu.nl >


De Telegraaf

Verbergen Tonen
21/07 05u45  Oud-marinier wil advocaat wegens smaad voor rechter Hij heeft er genoeg van om afgeschilderd te worden als een huurmoordenaar in staatsdienst. Oud-marinier Jannes de Jong klaagt daarom advocaat Liesbeth Zegveld aan voor smaad.
21/07 05u45  Hete zomer van 1976 was ook al droog Warm, hè! En droog, sjongejonge, wat is het droog. Kampioen weerpraatjesmakers zijn wij Nederlanders. Bladerend door 125 jaar krantenarchief stuiten we op ontelbare weergerelateerde nieuwsverhalen. Neem nou dat kurkdroge jaar 1976 met bosbranden, botulisme en bloteriken. En neem de nu al hete zomer van 2018…
21/07 05u45  Dronken Pool mag blijven slachten Een Poolse medewerker van slachthuis CTH verscheen stomdronken op zijn werk tussen de vlijmscherpe messen. Bovendien had hij een fles Kräuterlikör meegenomen. Toch mag hij niet op staande voet ontslagen worden, oordeelde de rechtbank Midden-Nederland deze week.
21/07 05u45  Alsnog reisje voor boze oud-agent De boosheid rond politieagent Leo Stolk, die vijf werkdagen voor zijn vijftigjarig jubileum verplicht met pensioen werd gestuurd, is nog altijd niet weggeëbd. Collega’s uit het hele land hebben zich ingezet om de Ridderkerker alsnog een mooi cadeau te geven: een reis naar Nieuw-Zeeland, waar zijn broer woont.
21/07 05u45  ’Hoe haal je het in je hoofd’ Oud-marinier Jannes de Jong (61) is de ’lastercampagne’ over het optreden van de militairen bij De Punt van mensenrechtenadvocaat Liesbeth Zegveld spuugzat. De Rotterdammer doet daarom zaterdag aangifte van smaad en laster. Hij hoopt dat veel voormalige collega’s zijn voorbeeld volgen.
21/07 05u45  Noord/Zuidlijn: Licht aan eind van de tunnel Na ruim vijftien jaar, een acht keer verschoven openingsdatum en veel ellende gaat de meest besproken metrolijn van ons land zondag ein-de-lijk rijden. Amsterdammers en bezoekers reizen dan in een kwartier van de noord- naar zuidkant van de stad. Kosten: 3,1 miljard euro. Geestelijk vader Geert Dales is tevreden: „Eind goed, al goed.”
21/07 05u45  Feest bij waard van Baard Cafébaas Cobus Prins van het Friese dorpje Baard (Leeuwarden) is in deze hypermoderne tijden zowel brugwachter als horecaman. De oude basculebrug uit 1930 naast zijn kroeg/dorpshuis, die hij opent en sluit voor bootjesmensen, dreigde na nieuwbouw echter te verdwijnen als autobrug. Maar de oversteek blijft tot plezier van de dorpelingen bestaan. Terwijl veel bruggen op afstand bediend worden en camera’s hebben, blijft de brug in Baard in mensenhanden. „Een uitzondering!”, benadrukt het provinciebestuur.
21/07 05u45  Dijksma: storingen na start Noord/Zuidlijn De Noord/Zuidlijn in Amsterdam wordt vandaag, na ruim vijftien jaar en het investeren van het astronomische bedrag van 3,1 miljard euro belastinggeld, geopend. Vanaf morgen gaat lijn 52, zoals de metro officieel heet, rijden en brengt de reiziger in een paar minuten van de noord- naar de zuidkant van de hoofdstad.
21/07 05u45  Islamitische school worstelt met nagellak en muzieklessen Het heeft dertig jaar geduurd, maar voor het eerst sinds de eerste islamitische basisscholen in 1988 in Nederland hun deuren openden, heeft een wetenschapper toegang gekregen. Promovenda Marietje Beemsterboer kreeg van 19 van de in totaal 52 instellingen toestemming om onderzoek te doen. Overal zag ze dezelfde discussiepunten voorbij komen. „Je zult het niet geloven, maar nagellak is een terugkerend onderwerp.”
21/07 05u45  Topman Airbus: ’De co-piloot vliegt eruit’ Twee of drie piloten in de cockpit van passagiersvliegtuigen zijn in de toekomst niet meer nodig. Door de technische vooruitgang is één vlieger straks voldoende om de veiligheid in de lucht te waarborgen.
21/07 05u45  50Plus: pensioen niet korten De politiek moet ingrijpen nu een korting op pensioenen nabij is. Dat zegt 50Plus die de pensioenfondsen onder meer extra tijd wil geven voor herstel. Daarmee zou de dreiging van een afgedwongen korting voorlopig uitblijven.
21/07 05u45  Bram Moszkowicz: ’De gifbeker was wel erg groot’ Hij transformeerde van een kroonprins tot het enfant terrible van de Nederlandse advocatuur. Bram Moszkowicz mag zijn vak nooit meer uitoefenen, bepaalde de Orde van Advocaten vijf jaar geleden. De flamboyante strafpleiter zat vanaf dat moment zonder baan en een ooit welvarende maatschap met zijn vader en broers ging ten onder. Bram zag letterlijk de bodem van de put maar krabbelt weer overeind. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan.
21/07 05u45  Sharon Dijksma boekt vakantie om voor metro Sharon Dijksma (47) is pas zeven weken wethouder van de stad Amsterdam en gaat zaterdag, samen met burgemeester Halsema, de geschiedenis in als degene die de Noord/Zuidlijn opent. Of de prijs die Amsterdam voor de metrolijn betaalde te hoog is? „De geschiedenis zal het leren”, zegt de PvdA-wethouder.
21/07 05u45  Oververhitte trucker gevaar op de weg Vrachtwagenchauffeurs die zonder airconditioning in hun cabine de weg worden opgestuurd voor lange ritten, zijn een gevaar op de weg.
21/07 00u45  Friese drenkeling (16) overlijdt in het ziekenhuis Een 16-jarige jongen uit Friesland is vrijdag in het ziekenhuis overleden nadat hij eerder in de problemen was geraakt tijdens het zwemmen. Hij was overdag gaan zwemmen in het Prinses Margrietkanaal bij Bergum en raakte vermist.18 
Laatste update: vandaag om 5u45
Lees meer van De Telegraaf >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
20/07 22u00  Juncker naar Washington: kan hij Trump temmen? Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie, reist volgende week woensdag af naar Washington voor een ontmoeting met de Amerikaanse president Donald Trump. Wat Juncker daar allemaal precies gaat bespreken is nog onbekend, maar de Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft wel een vermoeden. Het is de eerste keer dat Juncker en Trump van gedachten wisselen. … Continued The post Juncker naar Washington: kan hij Trump temmen? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/07 17u30  Hamas wijst voorstel regering-Trump resoluut af Lees meer >
20/07 17u30  Nederland en Turkije herstellen band. Overzicht van een turbulente relatie Na een jaar lang vrieskou hebben Nederland en Turkije vrijdag de onderlinge diplomatieke betrekkingen weer hersteld. Dat betekent dat er weer een Turkse ambassadeur in Den Haag komt en een Nederlandse in Ankara. Maar de relatie tussen Nederland en Turkije is al sinds 2012 turbulent, en tekent zich door een aantal rellen. Minister Stef Blok … Continued The post Nederland en Turkije herstellen band. Overzicht van een turbulente relatie appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/07 12u45  Tsjechische premier: ?Migratievoorstel EU onwerkbaar? De Tsjechische premier Andrej Babis slaagde er vorige week eindelijk in om een regering te vormen, na maanden onderhandelen. Nu opent hij de aanval op het onlangs beklonken migratie-akkoord voor de EU-lidstaten. ?Onwerkbaar?. Dat zegt Babis in een interview met de Britse krant Financial Times. Vorige week kreeg Babis, met gedoogsteun van de communisten, een … Continued The post Tsjechische premier: ‘Migratievoorstel EU onwerkbaar’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/07 11u30  Van Aartsen valt eigen VVD aan: ?Totale onkunde? VVD’er Jozias van Aartsen, die deze maand aftrad als waarnemend burgemeester van Amsterdam, is bezorgd over de weg die zijn partij is ingeslagen. Tijdens zijn ambtsperiode voer Van Aartsen geregeld een heel andere koers dan bewindspersonen en Kamerleden in Den Haag. Hij noemt het ‘zorgelijk’ dat er binnen zijn partij ‘minder belangstelling is voor de … Continued The post Van Aartsen valt eigen VVD aan: ‘Totale onkunde’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/07 11u30  Een stukje Amsterdam in Washington DC Wie door Washington DC loopt, kan per toeval een Amsterdamse vlag aan de muur zien hangen. Wat is het verhaal daarachter? De Amsterdam Falafelshop is een groot succes in Washington DC, vooral in de late uurtjes. De drie vestigingen van de keten hangen vol met Amsterdamse prullaria. Tegelijkertijd verkopen ze vooral voedsel dat eigenlijk helemaal … Continued The post Een stukje Amsterdam in Washington DC appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/07 11u30  Trump verbijstert veiligheidsdienst met nieuwe Rusland-top Rusland staat open voor een tweede ontmoeting met de Amerikaanse president Donald Trump. Trump wil na de ontmoeting van afgelopen maandag met president Vladimir Poetin in Helsinki snel een tweede overleg. Dat meldde woordvoerder Sarah Huckabee Sanders donderdag. De tweede ontmoeting zou in Washington moeten zijn, in het najaar. Rusland geeft vrijdagochtend aan open te … Continued The post Trump verbijstert veiligheidsdienst met nieuwe Rusland-top appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/07 01u00  Suriname woest om Blok: ?Mogelijke agenda herkolonisatie? De Surinaamse regering heeft de Nederlandse zaakgelastigde Jaap Frederiks ontboden en hem een protestbrief aangeboden. Aanleiding hiervoor zijn de ‘destabiliserende en denigrerende uitspraken’ die minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok vorige week heeft gedaan over Suriname. Dit heeft het Surinaamse overheidsorgaan Nationaal Informatie Instituut (NII) bekendgemaakt. Volgens het NII zijn de uitspraken van Blok bedoeld … Continued The post Suriname woest om Blok: ?Mogelijke agenda herkolonisatie? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
19/07 20u15  PvdA wil Kamer terug van reces om Blok. Is dat haalbaar? De PvdA wil dat de Tweede Kamer terugkomt van zomerreces voor een debat met minister Stef Blok over zijn uitspraken over de multiculturele samenleving, etniciteit en migratie. PvdA-Kamerlid Lilianne Ploumen noemt de uitleg die de minister van Buitenlandse Zaken gisteren gaf ‘volstrekt onvoldoende’. Ze vindt dat de uitspraken niet door de beugel kunnen en de … Continued The post PvdA wil Kamer terug van reces om Blok. Is dat haalbaar? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
19/07 19u15  Erdogan heft noodtoestand op, maar maakt het uit? Na twee jaar is er in de nacht van woensdag op donderdag een einde gekomen aan de noodtoestand in Turkije. Die werd ingesteld na de mislukte coup in juli 2016, en werd dit keer voor het eerst niet verlengd. Het opheffen van de noodtoestand was een van de verkiezingsbeloften van de Turkse president Recep Tayyip … Continued The post Erdogan heft noodtoestand op, maar maakt het uit? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
19/07 19u15  Strenge sekswet maakt weinig kans in Nederland De roep om een strengere zedenwet lijkt in Nederland onbeantwoord te blijven. Minister Ferdinand Grapperhaus (CDA) van Justitie en Veiligheid is kritisch, en ook in de Tweede Kamer kan een dergelijk voorstel rekenen op weinig bijval. Het gaat om een wet waarmee vooraf expliciet toestemming moet worden gegeven om seks met iemand te hebben. Gebeurt … Continued The post Strenge sekswet maakt weinig kans in Nederland appeared first on Elsevierweekblad.nl.
19/07 13u30  Studenten verwijderen muurgedicht Kipling: ?Racistisch? Een gedicht van de Britse schrijver Rudyard Kipling is door studenten verwijderd van de muur van het gebouw van de studentenbond van The University of Manchester. Het gedicht ?If? zou volgens de studenten de ?aanwezigheid van het Britse Rijk in India legitimeren?. Het gebouw van de studentenbond van The University of Manchester is onlangs gerenoveerd. … Continued The post Studenten verwijderen muurgedicht Kipling: ‘Racistisch’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
19/07 13u30  Pensioen ambtenaren ziet er zonniger uit Lees meer >
19/07 10u00  Nieuwe confrontatie Brussel en Hongarije dreigt over ?stop Soros?-wet Lees meer >
19/07 04u01  Hoe Johnson zich ontpopt tot ?redder van de Brexit? Lees meer >
Laatste update: vrijdag 20 juli 2018, 22u00
Lees meer van Elsevier.nl >

RTL.nl

Verbergen Tonen
20/07 23u00  Het lekkere weer kan de doodsteek worden voor deze dieren De warmte houdt al een aantal weken aan en daar lijkt voorlopig nog geen verandering in te komen. De komende dagen wordt er zelfs een hittegolf verwacht. Zon, zon en nog meer zon. Die droogte is voor dieren gevaarlijk. Beekjes drogen op en voedsel wordt steeds schaarser. Vooral jonge dieren redden het misschien niet.
20/07 22u30  Etappe 14: 'Renners gaan het onwijs lastig krijgen.' Gesponsord - Etappe 14 is een etappe met weinig vlakke meters. De renners gaan het naar verwachting niet makkelijk krijgen en dat wilde Filemon en Maarten graag uitzoeken.
20/07 19u30  Deze man heeft al 200 vermiste Mexicanen opgegraven Het is een nachtmerrie: zoeken naar een vermist familielid. Maar in Mexico is dat aan de orde van de dag. Tienduizenden Mexicanen worden vermist, vaak ontvoerd door drugskartels en criminelen. De broer van Mario Vergara werd zes jaar geleden ontvoerd. Sindsdien heeft hij niks meer van hem gehoord. Correspondent Erik Mouthaan ging met Mario op zoek naar het lichaam van zijn broer.
20/07 17u30  De hele Vierdaagse live afzien en de finish halen Verslaggevers Floor Bremer en Frits Wester hebben de finish van de Vierdaagse gehaald. De afgelopen vier dagen waren ze vrijwel continu te volgen op een livestream die ze zelf, al wandelend, verzorgden. Hier een selectie van de beelden van dag 4.
20/07 16u30  Koop inloggevens van iemand anders en het shoppen kan beginnen Het is hartstikke illegaal, maar op deze manier kun je wel voor duizenden euro's shoppen. Op internet koop je voor een paar euro inlogs van mensen voor Bol.com, Zalando, Wehkamp en New York Pizza. Inclusief het emailadres waaraan het account gekoppeld is. Op die manier koop je op een account van een onbekende dure schoenen of telefoons. Wij namen de proef op de som.
20/07 08u00  Zeker elf doden door kapseizen amfibieboot Amerika Zeker elf mensen zijn om het leven gekomen bij een ongeluk met een rondvaartboot in de Amerikaanse staat Missouri. Door harde windstoten van 100 km/u kapseisde de boot op Table Rock Lake. Meerdere opvarenden zijn naar het ziekenhuis gebracht en duikers zoeken naar overlevenden.
19/07 23u30  Chaos bij Brexit: boze Britten willen Nederlander worden 'Ze maken er een potje van.' De Britten stappen volgend jaar maart uit de Europese Unie. Maar hoe, dat is nog altijd volslagen onduidelijk. Het zorgt voor boosheid en onzekerheid bij Britten in Nederland. Steeds vaker vragen zij een Nederlands paspoort aan.
19/07 22u00  Etappe 13: 'Een gefrustreerde tweederangs sprinter gaat winnen' Een vlakke rit na dagen van klimmen en dalen, dat gaat enorm veel pijn doen volgens Maarten Tjallingii. Maar het wordt wel een mooie rit.
19/07 22u00  Rups bedreigt voedsel van miljoenen Afrikanen De legerworm (wat eigenlijk een rups is) heeft zich in korte tijd over heel Afrika verspreid. Het insect heeft het vooral voorzien op mais. En laat dat in veel Afrikaanse landen nou net het belangrijkste voedsel zijn, zoals in Malawi.
19/07 21u00  Loïs werd verkracht (maar onze wet vindt van niet) In Spanje moet je voortaan duidelijk toestemming hebben van je bedpartner voordat je seks hebt. In Zweden is ook zo'n wet aangenomen. In Nederland nog niet, maar er is wel discussie over. Nu moet een slachtoffer zich echt verzetten, maar vaak lukt dat helemaal niet. Zoals bij Loïs (21): 'Ik kon niets, helemaal niets.'
19/07 18u30  Frits en Floor overleven ook dag drie van Vierdaagse: 'Pijnlijker dan politiek' Na een bezoekje aan de EHBO gisteren, kan Frits er vandaag weer tegenaan. Op dag drie staan de Zeven Heuvelen op de planning, heuvel op heuvel af. De vermoeidheid begint zijn tol te eisen. Om de stemming erin te houden en de moraal hoog wordt er gedanst en gezongen.
19/07 14u00  65 kilo kwijt na maagverkleining: 'Maar daarmee ben je er nog niet' Steeds meer mensen krijgen een maagverkleining. In 2007 waren het er 3.500, in 2017 ruim drie keer zoveel. Esther ging een jaar geleden onder het mes. Ze is meer dan 65 kilo verloren. Ook Annemarie krijgt binnenkort een maagverkleining.
19/07 09u30  Egels hebben het zwaar: 'Zet schoteltjes met water en fruit neer' Door de droogte hebben slakken, insecten en wormen zich zo goed verscholen dat egels nu in de problemen komen. Ze hebben weinig voedsel. Bij de egelopvang in Boskoop, bij Alphen aan de Rijn, hebben ze het daarom ontzettend druk.
18/07 23u00  Chinook-helikopters helpen natuurbrand Brabant blussen Op drie plekken in natuurgebied de Loonse en Drunense Duinen is brand. Defensie staat de brandweer bij met twee Chinook-helikopters.
18/07 22u00  Ilana viel af dankzij nieuw plan voor gezonder leven Veel Nederlanders hebben overgewicht en dat kost de samenleving miljarden aan zorgkosten. De Hartstichting, wetenschappers en cardiologen willen met een nieuw plan onze leefstijl blijvend te veranderen. Ilana werkte als patiënt mee aan de ontwikkeling van het programma.
Laatste update: vrijdag 20 juli 2018, 23u00
Lees meer van RTL.nl >

NOS.nl

Verbergen Tonen
21/07 04u30  'Gebruik verslavende pijnstillers loopt uit de hand' Deskundigen waarschuwen dat het voorschrijven van verslavende pijnstillers uit de hand loopt. Het aantal gebruikers van oxycodon is in zes jaar tijd verdrievoudigd, tot 439.000 per jaar. Volgens de Volkskrant beschrijven verslaafden afkickverschijnselen die doen denken aan die van heroïne. Oxycodon werd eerder alleen voorgeschreven aan kankerpatiënten, maar tegenwoordig krijgen ook mensen na een amandeloperatie of een botbreuk de pijnstiller vaak mee naar huis. Ook bij chronische pijn wordt het voorgeschreven. Deskundigen zeggen in de krant dat ze zich zorgen maken omdat het middel verslavend kan zijn bij langdurig gebruik. Oxycodon is twee keer zo sterk als morfine. Kennis Volgens hoogleraar anesthesiologie Albert Dahan van het LUMC ontbreekt het vaak aan kennis. 'Veel artsen geloven eigenlijk niet dat het zo verslavend kan zijn', aldus Dahan. Dokters worden volgens een andere hoogleraar onvoldoende opgeleid in pijnbehandeling. Oxycodon wordt vaak door huisartsen via een herhaalrecept verstrekt. Huisarts Jos van Bemmel ontdekte tot zijn schrik dat hij jaarlijks bijna 20.000 pillen oxycodon voorschreef. 'Ik was er zelf eerder ook niet alert op. Je krijgt als huisarts lange lijsten herhaalrecepten en een handtekening is zo gezet.' Het Nederlands Huisartsen Genootschap vindt dat gebruikers van sterke pijnstillers voor een herhaalrecept eigenlijk door de arts opnieuw moeten worden gezien. Ook zou het niet moeten worden voorgeschreven aan mensen die eerder verslaafd waren aan drugs, alcohol of tabak.19 
21/07 03u30  De euro wordt in Suriname minder waard door inbeslagnames Nederland Justitie in Nederland heeft opnieuw euro's afkomstig uit Suriname in beslag laten nemen. Het gaat om een bedrag van 4 miljoen euro afkomstig van klanten van de Republic Bank in Paramaribo. In april confisqueerde de Nederlandse douane al een bedrag van ruim 19 miljoen euro. De inbeslagnames hebben betrekking op een justitieel onderzoek naar witwas-operaties. Het OM wil de herkomst van het geld weten. Veel goederen in Suriname worden geïmporteerd vanuit Nederland en in euro's afgerekend. Ook toeristen uit Nederland en buurland Frans Guyana brengen euro's binnen. En ook op de woningmarkt is de euro de gangbare munteenheid. De confiscaties zorgen voor onrust in de Surinaamse financiële wereld. Vanwege de onzekere situatie weren de commerciële banken de euro. De koers van de munt is inmiddels met meer dan 10 procent gedaald. Dat is een tegenvaller voor de toeristen maar ook voor de Surinaamse pensionado's en mensen die geld opgestuurd krijgen van familie in Nederland. Politiek motief Volgens de banken verlopen de transacties met Nederland al jarenlang probleemloos op dezelfde wijze. Surinaamse politici denken dat Nederland mogelijk een politiek motief heeft. 'Nederland lijkt bezig met een poging om de economie van Suriname te ontwrichten,' zegt parlementariër Amzad Abdoel. Abdoel is lid van de regerende Nationale Democratische Partij (NDP) en voorzitter van de vaste commissie voor financiën. Ook minister Gilmore Hoefdraad van Financiën zou in een besloten zitting van het Surinaamse parlement gezinspeeld hebben op een politiek complot van Nederland. De manager van een groot wisselkantoor die anoniem wil blijven, denkt niet dat er sprake is van een politiek scenario. 'Er zijn de laatste tijd wereldwijd grote drugsvangsten gedaan van cocaïne die uit Suriname afkomstig was. Daardoor is de focus van de internationale criminaliteitsbestrijding komen te liggen op ons land. Het is niet onlogisch dat de Nederlandse justitie zich nu op de geldstromen uit Suriname richt. Maar van vrijwel alle transacties kan de herkomst worden aangetoond.' Het is niet bekend hoe lang het onderzoek van het Nederlandse OM nog gaat duren. Volgens zakenlieden is de situatie nog niet zo ernstig dat er een stagnatie in de handel of schaarste ontstaat. 'De Centrale Bank beschikt over fondsen in het buitenland van waaruit de betalingen aan de Nederlandse leveranciers nu worden gedaan,' zegt de manager van het wisselkantoor. 'Maar wanneer deze situatie aanhoudt dan droogt de goederenstroom vanuit Europa op.' Chinese handelaren Intussen zijn er volgens hem ook mensen die garen spinnen bij de huidige situatie. 'De euro is op dit moment in Suriname nog maar 1,06 Amerikaanse dollar waard terwijl je er overal ter wereld ruim 1,17 dollar voor krijgt. Het zijn met name Chinese handelaren die euro's in Suriname opkopen en ze cash meenemen naar Guyana, Frans Guyana, Curaçao en China. 'Daar worden ze omgewisseld tegen de normale koers,' legt de manager van het wisselkantoor uit. 'Op elke 100.000 euro die je op die manier wisselt verdien je dus ruim 10.000 Amerikaanse dollar. Er worden in Suriname op dit moment een aantal mensen heel rijk door de ongewenste, en dus goedkope euro.'22 
21/07 02u45  Voormalig leden FARC ingezworen in Colombiaanse congres Acht voormalige leden van de FARC zijn ingezworen in het Colombiaanse parlement. Het is voor het eerst dat leden van de rebellenbeweging zitting nemen in het parlement. In het vredesakkoord dat eind 2016 door de regering met de rebellen werd gesloten, is afgesproken dat er tien zetels in het congres worden gereserveerd voor voormalige FARC-leden. Twee van hen konden gisteren niet bij de ceremonie aanwezig zijn. Een van hen zit in Amerika een straf uit wegens drugshandel, de ander zit ondergedoken. Bij hun aanstelling hebben de voormalige rebellen beloofd zich in te zetten voor vrede, de democratie en mensenrechten. Hun ambtstermijn loopt tot 2022. De afspraak over de tien zetels in het vredesakkoord geldt tot 2016. Nobelprijs De Colombiaanse president Juan Manuel Santos hield een toespraak voor het congres bij de installatie van de voormalige rebellen. Santos kreeg in 2016 de Nobelprijs voor de Vrede voor zijn inspanningen om een eind te maken aan de burgeroorlog in zijn land. De strijd tegen de FARC duurde meer dan 50 jaar. Santos is niet lang president meer van Colombia. De conservatieve Iván Duque werd afgelopen maand gekozen als nieuwe president. Hij wordt 7 augustus geïnstalleerd. Het vredesakkoord was het belangrijkste thema bij de verkiezingen. Toen bekend werd dat hij had gewonnen, sprak Duque zijn aanhangers toe. 'Het vredesakkoord moet veranderd worden, zodat de slachtoffers centraal staan. Het is tijd voor gerechtigheid', zei Duque. Het waren de eerste verkiezingen sinds het vredesakkoord werd gesloten.22 
21/07 01u45  Italiaanse politie vindt gestolen werken Rubens en Renoir terug De Italiaanse politie heeft twee schilderijen die in 2017 werden gestolen teruggevonden. Het gaat om een kunstwerk van Renoir en een van Rubens. Een speciale kunstafdeling van de Italiaanse politie toonde de schilderijen aan de pers in Monza, waar de werken ook gestolen werden. De dieven hadden een contract opgesteld met de belofte 26 miljoen euro voor de schilderijen te betalen. Toen de verkopers waren afgeleid gingen de criminelen er met de schilderijen vandoor. De schilderijen werden teruggevonden in een magazijn in Turijn. Vorige maand werden al acht verdachten gearresteerd.26 
21/07 01u30  Dit is de lange, lange geschiedenis van de Noord/Zuidlijn Veel Amsterdammers maken vandaag een sprongetje van blijdschap, want de Noord/Zuidlijn gaat open. Daarmee komt een eind aan bijna 100 (!) jaar denken, plannen en bouwen. Vooral na 2003 groeide de lijn uit tot een hoofdpijndossier. Er ging veel mis: het aanleggen van een metro onder het oude Amsterdam was toch best lastig. We hebben 96 jaar, 3,1 miljard euro, bloed, zweet en tranen voor je samengevat in 5 minuten:29 
21/07 01u15  Jongen van 16 in Friesland verdronken Een 16-jarige jongen die gistermiddag in de problemen kwam tijdens het zwemmen, is overleden in het ziekenhuis. De jongen, die oorspronkelijk uit Afghanistan komt, was bij Bergum met vrienden aan het zwemmen in het Prinses Margrietkanaal. De jongen werd volgens Omrop Fryslan door duikers van de brandweer uit het water gehaald. Hij werd direct gereanimeerd en daarna naar het ziekenhuis gebracht. Daar is hij later op de avond overleden. Er waren veel mensen aanwezig op de plek waar de jongen in de problemen kwam. Een aantal van hen was met de jongen aan het zwemmen. Zij krijgen slachtofferhulp.21 
21/07 00u45  'Israël en Hamas spreken staakt-het-vuren af na onrustige dag in Gaza' Israël en Hamas zijn het eens over een bestand voor de Gazastrook, zegt een woordvoerder van Hamas. Bij de totstandkoming van het staakt-het-vuren zouden de Verenigde Naties en Egypte betrokken zijn geweest. Volgens de Hamas-woordvoerder hebben de partijen afgesproken terug te keren naar de periode van rust die er was voordat de recente escalatie ontstond. Na aanhoudende mortierbeschietingen vanuit Gaza voerde het Israëlische leger gisteren bombardementen uit op doelen van de militante Hamasbeweging. Vier Palestijnen kwamen bij het geweld om het leven, onder wie drie Hamasstrijders. Ook een Israëlische militair werd gedood. Het was voor het eerst in maanden dat een Israëlische militair door Palestijns geweld omkwam.20 
20/07 22u45  Twee Nederlanders gewond bij steekpartij Lübeck: 'Hij bloedde vrij heftig' Een man en vrouw uit Friesland zijn gewond geraakt bij de steekpartij in een bus in Lübeck. De man ligt nog in het ziekenhuis. Ze waren met een andere Nederlandse man en vrouw op vakantie in Hamburg. De twee gewonden zijn beiden 21 jaar, bevestigt de Nederlandse ambassade in Duitsland aan de NOS. De vier kenden elkaar van het gymnasium Beyers Naudé in Leeuwarden, meldt Omrop Fryslân. Ze waren bijna aan het einde van hun vakantie en wilden nog een dagje naar Lübeck. Een van hen vertelde aan Omrop Fryslân dat hij een brandende tas zag in de bus. 'Toen hoorde ik achter mij dat mensen in paniek waren, want achterin was ook vuur. Ik dacht dat de bus zou exploderen. Ik heb twee oudere mensen gepakt en we zijn de bus uit gerend.' Onder de nek geraakt 'Een van m'n vrienden ging daarna terug naar de bus, want hij wilde er nog iemand uithalen. Het eerste wat ik toen zag, was dat een man zich naar mijn vriend draaide, uithaalde en hem net onder zijn nek raakte. Hij was vrij heftig aan het bloeden.' 'Onze twee andere vrienden voegden zich bij ons. Toen zijn we de weg opgerend, hebben we een auto tegengehouden en het alarmnummer gebeld. Daarna kwam de politie en ook de brandweer met een ehbo-set.' Hoe het nu met de gewonde Friese man gaat, is niet duidelijk. Een 34-jarige Duitser stak vanmiddag in Lübeck in op de passagiers van een volle bus. Er raakten tien mensen gewond. Het motief van de dader is onbekend. Bekijk hier de eerste beelden van na het incident:
20/07 22u15  Peuter van 2 verdronken in recreatieplas Panheel Een peuter van twee jaar is verdronken in recreatieplas Fun Beach in Panheel. Het slachtoffer zou enige tijd onder water zijn geweest. Badgasten hebben het kind uit het water gehaald en zijn op het strand begonnen met reanimeren. Hulpdiensten rukten uit om de reanimatie over te nemen. Het kind is per ambulance naar het ziekenhuis in Roermond gebracht, waar het later overleed, meldt 1Limburg. De politie heeft een onderzoek ingesteld, maar gaat voorlopig uit van een noodlottig ongeval. Het kind was met familie op bezoek bij Fun Beach.
20/07 21u45  Bulgaars parlement verbiedt terugname migranten Het Bulgaarse parlement heeft de regering verboden afspraken te maken met andere EU-lidstaten over het terugnemen van migranten. In een motie, die door regeringspartijen en de oppositie is ondertekend, wordt het de regering uitdrukkelijk verboden een dergelijke overeenkomst te ondertekenen. Geen enkel parlementslid stemde tegen. De uitspraak van het parlement heeft betrekking op de zogenoemde Dublin-afspraak van de Europese Unie. Die houdt in dat een asielaanvraag moet worden afgehandeld in het land waar de migrant Europa is binnengekomen. Om het aantal vluchtelingen evenwichtig over Europa te verspreiden, eist Brussel de medewerking van alle lidstaten. Griekenland en Italië, waar veel migranten in eerste instantie binnenkomen, dringen op dat gebied op Europese solidariteit aan. Duitsland, dat uitzonderlijk veel migranten heeft opgenomen, vraagt ook om die solidariteit en wil afspraken met andere lidstaten over het terugnemen van migranten. Met zo'n regeling werd onlangs de dreiging afgewend van een kabinetscrisis in Duitsland. Midden-Europa Hongarije, Tsjechië en Polen hebben direct al laten weten dat ze niet zullen meewerken aan het opnemen van migranten. Toen de Europese vluchtelingencrisis drie jaar geleden op een hoogtepunt was, nam Duitsland zeker 800.000 migranten op. Bulgarije was toen een doorgangsland voor migranten die via Turkije naar Europa kwamen. Nadat de EU met Turkije afspraken had gemaakt over het tegenhouden van migranten, droogde de vluchtelingenstroom naar West-Europa op. De Bulgaarse premier Borisov zegt dat zich nu geen migranten meer melden bij de Bulgaarse grens. De opvangkampen in Bulgarije, het armste land van de Europese Unie, zijn nog maar voor een tiende gevuld.
20/07 21u45  Twee Nederlanders gewond bij steekpartij Lübeck Twee jonge Nederlandse mannen uit Friesland zijn gewond geraakt bij de steekpartij in een bus in Lübeck. Eén van hen ligt nog in het ziekenhuis. Ze waren met twee vrouwen, eveneens uit Friesland, op vakantie in Hamburg. De twee gewonde mannen zijn beiden 21 jaar, bevestigt de Nederlandse ambassade in Duitsland aan de NOS. De vier kenden elkaar van het gymnasium Beyers Naudé in Leeuwarden, meldt Omrop Fryslan. Het slachtoffer dat nog in het ziekenhuis ligt werd door de dader neergestoken. Een van de Friese betrokkenen vertelde dat er op twee plaatsen brand in de bus was. Er ontstond grote paniek. Pas later zag hij de man met het mes toen die op zijn vriend instak. Een 34-jarige Duitser stak vanmiddag in Lübeck in op de passagiers van een volle bus. Er raakten tien mensen gewond.
20/07 21u45  Lili en Howick willen blijven: 'Wat moeten we in Armenië doen?' De Armeense kinderen Lili (12) en Howick (13) kregen deze week goed nieuws. Hun asielaanvraag moet nog een keer worden bekeken. Ze zijn er blij mee, maar het maakt geen einde aan hun verdriet, zeggen ze in een interview met het Jeugdjournaal. 'Nee, want we missen onze moeder heel erg. Over een maand is ze er al een jaar niet', vertelt Lili. Hun moeder werd vorig jaar uitgezet naar Armenië. Lili en Howick bleven achter om te kijken of ze toch geen asiel konden krijgen. Momenteel verblijven de tieners in Utrecht bij een gezin dat bevriend is met hun moeder. 'Maar er ontbreekt iets in mijn leven', vertelt Lili. 'Er wordt wel goed voor mij gezorgd, maar er is niet iemand waar je alles tegen kan zeggen.' Haar broer vult aan: 'Omdat onze moeder er niet is, voel ik steeds een beetje leegte. En ik voel me een beetje alleen de hele tijd.' Lili en Howick vertellen hieronder hoe het is om zonder hun moeder te leven: Ze bellen haar elke dag. 'Als we wakker worden, tussen de middag, na het eten en voor het slapen gaan', vertelt Howick. 'Het is voor haar ook moeilijk. Ze zit zonder haar kinderen in een land dat niet zo goed kent. Ze gaat ook niet echt naar buiten, ze zit vooral thuis.' De twee kwamen in 2008 met hun moeder naar Nederland. Broer en zus zijn hier dus grotendeels opgegroeid. Hun asielaanvraag werd de afgelopen jaren door meerdere rechterlijke instanties afgewezen. 'Als je 3 of 4 of 5 bent, dan weet je niet wat er aan de hand is', legt Howick uit. 'Bij 6 of 7 begin je al meer te weten. En daarna snap je wel echt wat er gaande is. De emoties worden sterker. Je denkt: straks moet ik naar een onbekend land.' De kinderen spreken de taal nauwelijks en kennen het land ook niet echt. Howick: 'Wij hebben niks met Armenië, we hebben alleen Armeens bloed. Ik weet niet wat ik daar zou moeten doen.' Lili: 'Daar is gewoon helemaal geen toekomst voor ons. We willen gewoon hier leven met onze moeder, zoals andere kinderen en mensen.' Toch is er een kans dat dat niet gaat gebeuren; hun aanvraag kan nogmaals worden afgewezen. Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid Harbers moet moet binnen zes weken een besluit nemen. Op een bepaalde manier zullen er hoe dan ook vrede mee hebben, vertelt Howick. 'Uiteindelijk als het echt niet anders kan... Ik ben waar mijn moeder is. Als dat niet in Nederland is, dan moet het maar in Armenië.'
20/07 20u30  Beschietingen en luchtaanvallen in grensgebied Israël en Gaza Na aanhoudende mortierbeschietingen vanuit Gaza heeft het Israëlische leger bombardementen uitgevoerd op doelen van de militante Hamasbeweging in Gaza. Volgens Hamas zijn daarbij drie strijders om het leven gekomen. Israëlische burgers die in het grensgebied met de Gazastrook wonen, is opgedragen dichtbij de schuilkelders te blijven. De Israëlische premier Netanyahu houdt spoedoverleg met het leger. Eerder vandaag bezocht de Israëlische minister van Defensie Avigdor Lieberman de plaats Sderot in het grensgebied, die volgens Israël hard is getroffen door de beschietingen vanuit Gaza. Het is al tijden onrustig in het gebied. 'Wij accepteren geen enkele aanval en daar zullen we ook naar handelen', zei premier Netanyahu eerder deze week. Een leider van Hamas zegt dat de Palestijnse protesten voorlopig door zullen gaan. Al maanden zijn er op vrijdag protesten die door Hamas zijn georganiseerd.
20/07 20u15  Ambtenaren vragen minister Blok om meer urgentie voor diversiteit Ambtenaren van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag willen een gesprek met minister Blok over de samenstelling van het ambtenarenapparaat op het ministerie, dat in hun ogen niet divers genoeg is. Op het ministerie gaat een brief rond die door tientallen medewerkers is ondertekend. De minister heeft inmiddels toegezegd dat hij met de ondertekenaars in gesprek gaat. De briefschrijvers stellen dat het ministerie achterloopt met het aannemen van mensen met een biculturele achtergrond. Ze vragen steun van de hoogste leiding in het uitdragen van de ambitie om dat te verbeteren. Pikante timing De timing van de brief, die sinds vandaag circuleert, is pikant: minister Blok kwam de afgelopen dagen in het nieuws vanwege stiekem gefilmde uitspraken over migratie en integratie. In de brief wordt daar overigens met geen woord over gesproken. Blok zei op een bijeenkomst met Nederlanders die in het buitenland werken onder meer dat Suriname een failed state is en dat een vreedzame multiculturele samenleving volgens hem nergens in de wereld bestaat. Ook zei hij dat het genetisch bepaald is dat de mens graag opereert in een groep gelijken en dat we het daarom moeilijk vinden om met vreemden om te gaan. Later zei de bewindsman dat hij die woorden niet goed gekozen had en dat hij te ver is gegaan in zijn poging de aanwezigen tot een discussie aan te zetten. De ambtenaren schrijven dat ze willen dat Buitenlandse Zaken de gedachte achter de diplomatie weerspiegelt. 'Ons vak is gebaseerd op het gegeven dat verschillende naties en culturen vreedzaam kunnen samenwerken en samenleven (...) als we maar goed naar elkaar luisteren en met elkaar in gesprek blijven.'
20/07 20u00  Ook 's nachts is er een Vierdaagse in Nijmegen Of ze zelf iets heeft met het wandelen? 'Ik ben vanaf de parkeerplaats hiernaartoe gelopen', zegt dj Carista lachend. Afgelopen nacht draaide de Utrechtse in een Nijmeegs cultuurcentrum de ene na de andere plaat aan elkaar. De Nachtvierdaagse is een van de vele evenementen waar mensen die op zoek zijn naar feest in Nijmegen hun hart kunnen ophalen. Tijdens de Vierdaagse lopen tot de blaren op de voeten staan is natuurlijk de kern van het geliefde lopersevenement, maar parallel daaraan is in de loop der jaren een uitgebreide feestwereld ontstaan. En dat beperkt zich niet enkel tot een biertje en een dansje in de late middag of vroege avond. Net als dj Carista hebben veel nachtelijke feestgangers weinig op met het gewandel, geven ze ruiterlijk toe: 'Er is echt een parallel universum ontstaan voor muziekliefhebbers', zegt dj Reza Athar, wiens roots in Nijmegen liggen. 'Waarbij er de laatste jaren ook 's nachts veel meer aanbod is gekomen.' Net als Carista draaide ook Reza tijdens de Nachtvierdaagse. 'Inmiddels durft de organisatie het ook aan om op maandag en woensdag de nacht te programmeren, omdat ze weten dat het volkomt. Dat is echt anders dan een paar jaar geleden.' Zelf liep hij nooit de Vierdaagse, maar het evenement en de sfeer eromheen heeft altijd al zijn sympathie gehad. Dat met een aanvullende nachtprogrammering een jonger, niet per se (of helemaal niet) wandelend publiek wordt aangesproken, vindt hij een toevoeging voor de stad. 'Het is een beetje te vergelijken met een klein broertje van het Amsterdam Dance Event', zegt hij grappend. Waar de Vierdaagsefeesten begin jaren 70 van de vorige eeuw klein begonnen, met her en der een muziekskorps in het Nijmeegse centrum, is het inmiddels haast 24 uur per dag feest: de clubganger die 's avonds op pad gaat, zwaait 's ochtends de lopers uit. Een evenement als De Nachtvierdaagse vindt aanvullend plaats op de 'officiële' festivalprogrammering. 'Als de buitenpodia en terrassen gesloten zijn, ligt de organisatie bij individuele horeca-gelegenheden', zegt Teddy Vrijmoet, directeur van de Vierdaagsefeesten. De organisatie van Vrijmoet richt zich op de dag- en avondprogrammering, niet op de nachtprogrammering. Komende jaren Hoeveel groter gaat het Vierdaagse-evenement, met alle aanpalende festiviteiten, komende jaren nog worden? 'Het grootser worden van het evenement is zeker geen doel op zich', zegt Vrijmoet. Om de drukte in de loop der jaren in goede banen te leiden, werd het aantal officiële feestlocaties de afgelopen tien jaar uitgebreid van tien naar veertig. 'Het gevoel van drukte neemt af nu het beter verspreid is', meent Vrijmoet. Het neemt niet weg dat de lokale horeca-vereniging (KHN) toch wat kleine zorgen opwerpt voor de toekomst. Hoe ver groeien de Vierdaagsefeesten nog door buiten het stadscentrum? En krijgen lokale ondernemers wel genoeg kans iets te organiseren, tussen de vele ondernemers die inmiddels van buitenaf komen? Het is iets waar de vereniging de komende jaren graag over in gesprek blijft met de festivalorganisatie en gemeente. Verbroken records Het aantal bezoekers van de Vierdaagsefeesten lijkt deze week alle eerdere records te breken. De gemeente laat weten dat er tot nu toe geen noemenswaardige incidenten zijn geweest. Dat bezoekersrecord is natuurlijk deels te danken aan het mooie weer. 'Het is niet zo dat het bezoekersaantal elk jaar met grote sprongen stijgt', zegt de woordvoerder van de burgemeester. 'Afgelopen vier jaar waren de aantallen redelijk stabiel.' De sfeer is eigenlijk altijd gezellig, vervolgt hij. 'De feesten worden natuurlijk al tientallen jaren gevierd en dat gaat tot nu toe altijd goed.' En zo gaat ook deze editie wandelen en feesten weer hand in hand, en is er voor ieder wat wils. 'De Nachtvierdaagse zou zonder de Wandelvierdaagse niet kunnen bestaan', zegt Reza. 'En andersom geeft de Nachtvierdaagse de Wandelvierdaagse weer wat extra glans, onder jongeren in ieder geval.'
Laatste update: vandaag om 4u30
Lees meer van NOS.nl >

AD.nl

Verbergen Tonen
21/07 05u15  'Gebruik verslavende pijnstillers loopt uit de hand' Het voorschrijven van verslavende, opioïde pijnstillers loopt in Nederland uit de hand, zeggen artsen en andere deskundigen. In zes jaar tijd verdrievoudigde het aantal gebruikers van oxycodon, een morfine-achtige zware pijnstiller, tot 439.000 per jaar. Verslaafden beschrijven afkicktaferelen die doen denken aan heroïne, schrijft de Volkskrant.14 
21/07 04u30  Britse tieners wilden bloedbad aanrichten op school uit wraak voor pesterijen Twee tienerjongens die een schietpartij planden op een middelbare school in Northallerton in het Verenigd Koninkrijk, zijn veroordeeld tot tien en twaalf jaar celstraf. De jongens werden in oktober vorig jaar op veertienjarige leeftijd gearresteerd. Ze bleken gefascineerd te zijn door de twee schutters die in 1999 het Columbine-bloedbad aanrichtten.21 
21/07 04u15  Britse tieners wilden bloedbad aanrichten op school uit wraak voor pesten Twee tienerjongens die een schietpartij planden op een middelbare school in Northallerton in het Verenigd Koninkrijk, zijn veroordeeld tot tien en twaalf jaar celstraf. De jongens werden in oktober vorig jaar op veertienjarige leeftijd gearresteerd. Ze bleken gefascineerd te zijn door de twee schutters die in 1999 het Columbine-bloedbad aanrichtten.19 
21/07 04u00  'Verblijf in Belgische cel komt neer op foltering' Dagen op cel zonder te luchten, ratten in de gang en nauwelijks medische verzorging. Het regime in de Antwerpse gevangenis komt neer op foltering, aldus een noodkreet van circa zeventig Nederlandse gedetineerden. Ze willen dat Nederland ingrijpt.20 
21/07 03u45  Aangifte oud-marinier voor smaad om treinkaping De Punt Een oud-marinier gaat advocaat Liesbeth Zegveld aanklagen voor smaad en laster vanwege het proces rond het optreden van de militairen bij de treinkaping bij De Punt in 1977. Hij is het zat dat de gijzelnemers in een slachtofferrol worden geplaatst en hoopt dat zijn voormalige collega's zijn voorbeeld volgen. Zaterdag doet hij aangifte.20 
21/07 03u30  Vrouw verliest negen familieleden bij bootongeluk VS Bij het ongeluk met de amfibierondvaartboot in de VS, waarbij donderdag 17 mensen omkwamen, heeft een vrouw negen familieleden verloren, onder wie haar kinderen en echtgenoot. Zij en haar neefje zijn de enige twee overlevenden van de familie aan boord van de gekapseisde en gezonken boot op het Table Rock meer in de Amerikaanse staat Missouri.15 
21/07 03u15  'Verblijft in Belgische cel komt neer op foltering' Dagen op cel zonder te luchten, ratten in de gang en nauwelijks medische verzorging. Het regime in de Antwerpse gevangenis komt neer op foltering, aldus een noodkreet van circa zeventig Nederlandse gedetineerden. Ze willen dat Nederland ingrijpt.17 
21/07 03u00  Lege containers vallen van schip in Rotterdamse haven In de haven van Rotterdam zijn ongeveer veertig lege containers van een binnenvaartschip gevallen.16 
21/07 02u15  Italiaanse politie vindt gestolen Rubens en Renoir terug De Italiaanse politie heeft een schilderij van de Vlaamse schilder Rubens en één van de Franse schilder Renoir teruggevonden, die vorig jaar april van een kunsthandelaar werden gestolen. De twee kunstwerken werden na een politieonderzoek van zeventien maanden teruggevonden in een loods in Turijn.26 
21/07 01u30  'Hamas en Israël sluiten bestand in Gaza' Israël en Hamas hebben een bestand afgesproken in de Gazastrook. De islamitische groepering maakte het staakt-het-vuren zaterdagmorgen bekend. ,,Met hulp van Egypte en de Verenigde Naties is het gelukt om de rust te herstellen tussen de twee partijen in Israël en Gaza. We hopen dat het standhoudt', liet Hamas-woordvoerder Fawzi Barhoumeen weten.28 
21/07 00u45  Friese drenkeling overlijdt in het ziekenhuis Een zestienjarige jongen uit Friesland is vrijdag in het ziekenhuis overleden nadat hij eerder in de problemen was geraakt tijdens het zwemmen.23 
21/07 00u30  Pechtold: Volgens Blok is Nederland mislukt Met zijn kritische opmerkingen over migratie en multiculturele samenlevingen zegt minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken eigenlijk dat we als Nederlandse samenleving zijn mislukt. Dat stelt leider Alexander Pechtold van regeringspartij D66. Hij is niet te spreken over de uitspraken van de VVD-minister, zei hij in het tv-programma Jinek.18 
21/07 00u00  Honkballers verslikken zich bijna in Italië Het Nederlands team heeft voor de tweede keer van Italië gewonnen op de Honkbalweek in Haarlem. Oranje zegevierde in het eerste duel van de play-offs met 2-1.13 
20/07 23u15  Test Volvo T6: verleidelijke allemansvriend De nieuwe V60 is voor Volvo een schot in de roos. Niet alleen wordt -ie door velen per ongeluk aangezien voor de grotere V90, hij is ook veel gespierder, ruimer en rijker uitgerust dan zijn voorganger.
20/07 23u15  De leider van nu coacht mensen en speelt niet de baas Niet meer de baas spelen, maar je medewerkers coachen in hun ontwikkeling om zo de gewenste resultaten te behalen: dat is de essentie van coachend leiderschap. En ook jij kunt het leren, schrijft work-lifeplatform Intermediair.
Laatste update: vandaag om 5u15
Lees meer van AD.nl >

de Volkskrant

Verbergen Tonen
21/07 02u30  Verslaafd aan voorgeschreven pijnstillers: ‘Ik vloog tegen de muren op van ellende’ Steeds vaker worden in Nederland zware pijnstillers voorgeschreven, hoewel uit de VS bekend is dat ze te vergelijken zijn met heroïne. De Volkskrant sprak met vier patiënten die verslaafd raakten. ‘Als mijn vrouw de oxycodon niet had verstopt, was ik zo weer begonnen.’17 
20/07 22u30  De Noord-Zuidlijn staat symbool voor het moderne Amsterdam: mooi, snel, duur en vol toeristen De Noord-Zuidlijn in Amsterdam opent vandaag. De impact van de peperdure metrolijn is ook boven de grond groot: mooi, snel en duur. Een rondgang langs de acht stations.
20/07 22u30  Ambtenaren Buitenlandse Zaken morren over hun baas Ambtenaren van het ministerie van Buitenlandse Zaken hebben zich geërgerd aan de uitspraken van hun baas, minister Stef Blok, over de problemen van de multiculturele samenleving en integratie. ‘Diplomatie, ons vak, is gebaseerd op het gegeven dat verschillen naties en culturen vreedzaam kunnen samenwerken en kunnen samenleven als we maar goed naar elkaar luisteren en met elkaar in gesprek blijven’, staat in een brief die op het ministerie circuleert en maandag door een nog onbekend aantal medewerkers aan de VVD-bewindsman wordt gestuurd.
20/07 22u15  Interne kritiek op Trump verstomt, want er zijn verkiezingen op komst De kritiek op het optreden van president Donald Trump in Helsinki is onder Republikeinen alweer aan het verstommen. Er zijn in november verkiezingen op komst en de kandidaten tellen hun knopen.
20/07 22u00  Nicaragua ineens verscheurd door geweld: maar wie is de ware revolutionair? Er is al maanden een hevig conflict gaande in Nicaragua. Tegenstanders van de regering van president Daniel Ortega eisen hervormingen. Volgens de regering zijn het geen demonstranten, maar terroristen tegen wie met harde hand moet worden opgetreden. Er vielen ruim 300 doden.
20/07 22u00  VDL weer redder Nederlandse maak-industrie: het bedrijf wil Siemens Hengelo kopen VDL Groep werpt zich andermaal op als redder van de Nederlandse maakindustrie. Het industriële concern tekende vrijdag een intentieverklaring om Siemens Hengelo over te nemen. VDL hoopt de koop van de fabriek, waar gasturbines en compressoren in elkaar worden gezet, in het laatste kwartaal van dit jaar af te ronden.
20/07 22u00  Nederland en Turkije herstellen diplomatieke betrekkingen Nederland en Turkije herstellen hun onderlinge diplomatieke betrekkingen. Dat betekent dat er weer een Turkse ambassadeur in Den Haag komt en een Nederlandse ambassadeur in Ankara. Dat meldt minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken) aan de Tweede Kamer.
20/07 21u45  Man steekt in op buspassagiers in Duitse stad Lübeck In het Noord-Duitse Lübeck heeft een man in een bus negen mensen verwond. Volgens de politie raakte niemand zwaar gewond en is ‘niemand om het leven gekomen’.
20/07 21u45  De Vierdaagse in cijfers: 44.480 deelnemers, 18.560 geprikte blaren en 84 nationaliteiten De Vierdaagse wordt steeds meer een evenement van de grote cijfers en de records. Zo was het donderdag drukker dan ooit op de Vierdaagsefeesten.
20/07 21u15  Coöperatie Laatste Wil gaat actie voeren na einde strafrechtelijk onderzoek De coöperatie Laatste Wil hoopt dat er alsnog een legale weg kan komen om aan een laatstewilmiddel te komen. Dat zegt bestuurslid Petra de Jong vrijdag in een reactie op het nieuws dat het Openbaar Ministerie het strafrechtelijk onderzoek naar de coöperatie heeft afgesloten. ‘De actiebereidheid is hoog.’
20/07 20u15  Rebellen geven zuidwesten Syrië op, na bliksemoperatie Assad Syrische rebellen hebben vrijdag een begin gemaakt met de evacuatie van het gebied in het zuidwesten van Syrië dat zij tot nu in handen hadden. Na overleg donderdag met de regering hebben zij de handdoek in de ring gegooid. Het Syrische leger zal spoedig het gehele zuidwesten controleren, op een klein stukje na waar strijders van Islamitische Staat standhouden.
20/07 19u30  Coöperatie Laatste Wil tracht actie te voeren na staking strafrechtelijk onderzoek De coöperatie Laatste Wil hoopt dat er alsnog een legale weg kan komen om aan een laatstewilmiddel te komen. Dat zegt bestuurslid Petra de Jong vrijdag in een reactie op het nieuws dat het Openbaar Ministerie het strafrechtelijk onderzoek naar de coöperatie heeft afgesloten. ‘De actiebereidheid is hoog.’
20/07 19u15  Hete onderhandelingszomer om harde Brexit te voorkomen De Brexitonderhandelaars van de EU en Groot-Brittannië maken zich op voor een zomer vol extra gespreksrondes in een ultieme poging een harde Brexit te vermijden. Die zou de economieën veel schade berokkenen. Het grootste struikelblok blijft hoe een harde grens tussen Ierland en Noord-Ierland (dat met Groot-Brittannië de EU verlaat) valt te voorkomen.
20/07 18u30  Terug naar de zomer van 1976: de gloeiend hete zomer ‘waarin iedereen jong en naakt was’ Het is uitzonderlijk droog. Zo droog, dat we terug moeten naar 1976 om een vergelijkbare zomer te vinden. Wat hield ons bezig in het jaar dat er een tekort dreigde aan drinkwater, yoghurt en karnemelk?
20/07 18u15  Waarom herstellen Nederland en Turkije hun diplomatieke betrekkingen? Nederland en Turkije hebben vrijdag hun onderlinge diplomatieke betrekkingen hersteld. Welke problemen hadden de landen ook alweer met elkaar en waarom zijn we nu weer vrienden?
Laatste update: vandaag om 2u30
Lees meer van de Volkskrant >

NRC Handelsblad

Verbergen Tonen
21/07 02u30  Gestolen Rubens en Renoir teruggevonden in Turijn In verband met de diefstal zijn vier Italianen en een Kroaat gearresteerd. De doeken werden vorig jaar april gestolen in de Italiaanse stad Monza.17 
21/07 01u15  Laat het water het werk doen Deze zomer geeft Siegfried Woldhek les in waterverven. Afl. 1. Het belangrijkste: water.24 
21/07 01u00  Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week De fotoredactie van NRC selecteert elke week de beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).16 
21/07 01u00  Bruinhemdbabbels Stef moet niet alleen ver, maar ook zo lang mogelijk weg. Minimaal tot voorjaar 2021. Dan knutselt Mark aan Rutte IV en zien we wel weer verder.17 
21/07 01u00  Vijf redenen waarom radicaal-rechts zo van Poetin houdt Trump is niet de enige politiek leider die de Russische president Poetin bewondert. Ook de Italiaanse Lega-leider Matteo Salvini en andere radicaal-rechtse leiders in Europa zien Poetin als rolmodel.16 
21/07 01u00  Hun autistische zoon, was díe naar het kalifaat? Syriëganger Thierry K. uit Zoetermeer, deze week bij verstek veroordeeld, was zwaar autistisch. Juist dat maakte dat hij kon radicaliseren.23 
21/07 01u00  De hersenschirurg snijdt in je hologram De computerbril dringt door in de operatiekamer. Hersenchirurg Tristan van Doormaal wil zijn test met Microsofts Hololens snel uitbreiden: hologrammen maken het brein tastbaar.22 
21/07 00u15  Escalatie geweld Gazastrook: vijf doden De Israëlische luchtmacht voert grootschalige bombardementen uit op de Gazastrook. Er zijn vijf doden gevallen en 120 gewonden.23 
20/07 23u30  Facebook schorst opnieuw groot databedrijf Crimson Hexagon verzamelde openbare gegevens van Facebookgebruikers en verkocht die onder meer door aan Amerikaanse overheidsinstanties en een organisatie met banden met het Kremlin.
20/07 22u30  Het nieuwe Nederland verdient een plaats in de media Mag een columnist, meer in het bijzonder van NRC, een hoofddoek dragen? De vraag stellen is ’m beantwoorden: ja natuurlijk. Toch kreeg columniste Lamyae Aharouay problematische reacties op haar foto.
20/07 22u15  Machtswissel bij Sky, of een luxeprobleem? Niet Froome maar Thomas draagt het geel. Machtswissel? Sky sust. En koestert zijn dubbele winkansen.
20/07 22u15  ‘Twee Nederlanders gewond bij steekpartij in Duitse bus’ Volgens de politie zijn er geen aanwijzingen dat er sprake is van een terroristisch motief. De verdachte is aangehouden.
20/07 22u15  Hoe ik een dikke huid kreeg Tweeënhalf jaar schreef Lamyae Aharouay columns voor NRC. Nu concludeert ze dat voor veel lezers de inhoud van haar columns niet kon opwegen tegen haar hoofddoek.
20/07 22u00  Haarlemse Honkbalweek: met een volle koelbox achter het eerste honk De profvoetballers gingen failliet, de basketbalweek verdween. Maar ondanks 60.000 euro tekort behield Haarlem zijn Honkbalweek. „Hier mag het zomers niet stil zijn.”
20/07 21u45  Ambtenaren willen met Blok in gesprek over diversiteit ‘Diplomatie is gebaseerd op het gegeven dat culturen vreedzaam kunnen samenleven’, schrijven de medewerkers van Buitenlandse Zaken na omstreden uitspraken van hun minister.
Laatste update: vandaag om 2u30
Lees meer van NRC Handelsblad >

Trouw

Verbergen Tonen
21/07 02u15  Dood door mestgas, tractor of stier; de groene sector is nog gevaarlijker dan de bouw De afgelopen tien jaar zijn er 190 doden gevallen op agrarische bedrijven. Daarmee is de groene sector nog gevaarlijker dan de bouw.29 
21/07 02u15  Buschauffeurs van FNV dreigen met nieuwe acties Veel chauffeurs in het streekvervoer zijn niet tevreden. FNV'ers vrezen dat hun stakingen voor niets zijn geweest.24 
21/07 02u15  Waar wachten we nog op? Trek de Noord-Zuidlijn door naar Schiphol Trek de Noord-Zuidlijn door naar Schiphol en haal de Sprinters daar weg. Daarmee kunnen vandaar meer snelle internationale treinen vertrekken. Beter voor het milieu, is het voorstel van Erik van der Kooij en Pepijn van Wijmen van APPM Management Consultants, adviseurs over bereikbaarheidstrategieën voor overheid en bedrijfsleven.29 
21/07 00u00  Man steekt in op buspassagiers in Noord-Duitse stad Lübeck Een man heeft vrijdag in een volle bus in de Noord-Duitse stad Lübeck met een mes ingestoken op passagiers. Daarbij raakten zeker negen mensen gewond, onder wie twee Nederlanders. Er vielen geen doden.20 
20/07 23u00  Nederlandse fastfoodketens hebben hun leven gebeterd. Tenminste, als het gaat om de schoonmaak Fastfoodketens regelen hun schoonmaak beter, na kritiek van de inspectie.
20/07 22u30  Het Britse witboek over de brexit krijgt van de EU een onvoldoende Hoofdonderhandelaar Barnier zit met veel vragen over de Britse voorstellen voor een toekomstige handelsrelatie met de EU. Ook de Ierse kwestie blijft een probleem.
20/07 22u15  Trump verrast iedereen met zijn uitnodiging aan Poetin Wat de twee presidenten deze week in Helsinki precies bespraken, weet nog niemand. Maar Poetin is welkom in Washington.
20/07 22u00  Hackers plunderen medische databank in Singapore Hackers hebben begin deze maand een grote cyberaanval uitgevoerd op een zorgdatabase in Singapore.
20/07 21u45  De uitspraken van Blok tekenen de liberale spagaat van de VVD Tekenen de uitspraken van minister Blok over het echec van de multiculturele samenleving de verrechtsing van de VVD? De toon verhardt, maar in het standpunt van de partij over integratie zijn een aantal constante waarden aan te wijzen.
20/07 21u30  Terwijl Dumoulin lachend over de streep fietste, rolden bij Sinkeldam de scheldwoorden over de lippen Ramon Sinkeldam had ook wel een rustige dag gewild na die zware Alpen. Maar hij moest kopman Démare afleveren bij de sprint.
20/07 21u15  Coöperatie Laatste Wil wordt niet vervolgd voor zelfdodingspoeder Anders dan de coöperatie stelt, is zelfs het organiseren van hulp bij zelfdoding al strafbaar. Dat zegt de aanklager. Maar omdat het plan nooit is uitgevoerd, komt er geen vervolging.
20/07 20u30  Coöperatie Laatste Wil wordt niet vervolgd om plan voor hulp bij zelfdoding Anders dan de coöperatie stelt, heeft ze de plannen voor een ‘pil van Drion’ volgens het OM nooit uitgevoerd.
20/07 19u00  WhatsApp zet de rem op het doorsturen van berichten, maar is het genoeg om de trollen te stoppen? Na lynchpartijen in India - begonnen na het rondsturen van geruchten via WhatsApp - komt het sociale platform in actie.
20/07 17u30  Kick Hommes verslaat de Tour voor Trouw: 'Ik wil andere dingen laten zien dan de winnaar' Sportverslaggever Kick Hommes verslaat dit jaar voor Trouw de Tour de France. Hoe is het om als wielerliefhebber de Tour van zo dichtbij mee te maken? En hoe bepaal je bij zo'n groot sportevenement wat je wel en niet opschrijft? We bellen met Kick als hij in de auto zit, onderweg naar het startpunt van de etappe.
20/07 16u30  Ook de tankstations staan droog door het warme weer Sommige tankstations in Nederland moeten tijdelijk ‘nee’ verkopen omdat ze te weinig benzine en diesel hebben. Door de droogte, een tekort aan chauffeurs en een olielek in de Rotterdamse haven is de bevoorrading van benzinestations soms lastig. Dat probleem kan de komende week, of weken, groter worden.
Laatste update: vandaag om 2u15
Lees meer van Trouw >

Het Parool

Verbergen Tonen
20/07 22u00  Surinaamse Nederlanders hekelen minister Blok De Vereniging Surinaamse Nederlanders (VSN) zegt 'zeer geschokt' te zijn over de uitlatingen van minister Stef Blok over een 'mislukt' Suriname. De vereniging, die zegt op te komen oor de belangen van de 500.000 Surinaamse Nederlanders, noemt de gewraakte uitspraken 'een minister van Buitenlandse Zaken onwaardig'. Onderzoeksprogramma Zembla publiceerde woensdag uitspraken van Blok waarin hij Surin
20/07 21u15  Politie zoekt vrouwen die met gestolen passen pinnen Twee oudere dames werden in mei en juni beroofd van hun betaalpassen. Later werden door onbekende vrouwen hoge bedragen gepind met de passen. Op 19 mei werd in Diemen de pinpas van een dame op leeftijd gestolen. Haar pincode was waarschijnlijk tijdens het betalen in een winkel afgekeken. Twee vrouwen haalden laten een 'aanzienlijk bedrag' uit de pinautomaat.Een maand later, op 13 juni, overkwam ee
20/07 20u45  Evelien Gans (1951-2018): Altijd onder druk van beladen geschiedenis 'Ik maak zelf uit wie ik ben,' zei historica Evelien Gans begin dit jaar in Vrij Nederland. 'Het belangrijkste stuk van mijn Joodse identiteit bestaat uit mijn familiegeschiedenis en de Joodse geschiedenis en cultuur in het algemeen: micro en macro. En als ik zes jaar eerder was geboren, was ik vergast. Overigens ben ik niet alleen Joods, maar ook vrouw, links en historica.' Gans overleed vrijdag.
20/07 19u15  Doutzen, broodje kroket of frikandel speciaal? Hans van der Beek doet elke dag verslag van feesten, presentaties en andere belangrijke bijeenkomsten in Amsterdam. Vandaag: de launch van Fifth House HQ. De muziek galmt van het erf en er zijn witte ballonnen. De lange tafel op de oprit is al gedekt. Ik krijg een cocktail met stukjes fruit.Dit is de presentatie van Fifth House HQ. Of beter, de nacocktailparty met diner. Eerder deze middag is in d
20/07 19u00  AEX sluit beursweek af met lichte winst De Amsterdamse beurs is vrijdag met een kleine winst gesloten. Dat gold duidelijk niet voor voedingsbedrijf Wessanen, dat aan het Damrak fors onderuitging na tegenvallende resultaten. Beleggers verwerkten verder dreigementen van de Amerikaanse president Donald Trump over verdere importheffingen tegen China en kritiek op het rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank. De AEX-index op Beursplein 5
20/07 19u00  Riff W. gearresteerd voor terugschieten vanuit café Zuid Crimineel Riff W. is donderdagavond op een vliegveld in Duitsland aangehouden omdat hij met Pasen had teruggeschoten toen café Zuid in De Pijp vanaf de straat onder vuur was genomen door twee mannen. W. gaf in Het Parool al toe dat hij de klant was die terug schoot. Zelf was hij in zijn hand geraakt.De kogels waren volgens ingewijden bedoeld voor de crimineel die naast W. stond: Omar E. (27), alia
20/07 18u30  Intimi herdenken Wouter van Luijn in Tuschinski Vrienden en familie herdenken vrijdag de vorige week op Mallorca overleden filmeditor Wouter van Luijn. Zaterdag vindt, ook in besloten kring, zijn uitvaart plaats. Volgens Omroep Venlo is het lichaam van de geboren Limburger donderdag in Nederland aangekomen. Voor de gewelddadige dood van de Nederlander zit een Spanjaard vast. Hij is de hoofdverdachte en heeft verklaard dat hij Van Luijn klappen
20/07 18u15  Broodje kroket of frikandel speciaal? Hans van der Beek doet elke dag verslag van feesten, presentaties en andere belangrijke bijeenkomsten in Amsterdam. Vandaag: de launch van Fifth House HQ. De muziek galmt van het erf en er zijn witte ballonnen. De lange tafel op de oprit is al gedekt. Ik krijg een cocktail met stukjes fruit.Dit is de presentatie van Fifth House HQ. Of beter, de nacocktailparty met diner. Eerder deze middag is in d
20/07 17u45  Gemeente wil einde aan geparkeerde Birò's op de stoep Het college hoopt begin volgend jaar Canta's en Light Electric Vehicles zoals de Birò te kunnen weren van de stoep. Dit laat burgemeester Femke Halsema namens het stadsbestuur weten in een schriftelijk antwoord op vragen van D66-raadslid Jan-Bert Vroege.De gemeente wil het parkeren van kleine elektrische voertuigen op de stoep alleen toestaan als gebruik wordt gemaakt van een gehandicaptenkaart. D
20/07 17u00  Queers Café ontvangt verwensing bomaanslag Queers Café aan de Amstel heeft voor de tweede keer een haatbrief ontvangen. Hierin spreekt de afzender de wens uit dat er 'een bom in Queers wordt gegooid'. 'Ik dacht vooral: waarom?,' reageert barman Sjoerd Knops. 'We hadden al een keer eerder een brief gehad.' In april schreef iemand in een haast identiek handschrift: 'Jullie verpesten het voor alle mannelijke homo's die niks met travestieten t
20/07 16u45  Queers Café ontvangt 2de haatbrief: 'Travestieten moeten worden uitgeroeid' Queers Café aan de Amstel heeft voor de tweede keer een haatbrief ontvangen. Hierin spreekt de afzender de wens uit dat er 'een bom in Queers wordt gegooid'. 'Ik dacht vooral: waarom?,' reageert barman Sjoerd Knops. 'We hadden al een keer eerder een brief gehad.' In april schreef iemand in een haast identiek handschrift: 'Jullie verpesten het voor alle mannelijke homo's die niks met travestieten t
20/07 16u15  Aanvaring pont bij Centraal Station was fout van kapitein Uit onderzoek van het GVB en de Inspectie Leefomgeving en Transport blijkt dat de aanvaring is veroorzaakt door een menselijke fout, de schipper voer met te hoge snelheid op de kade af. De veerpont botste op 6 mei tegen de De Ruijterkade. Dertien mensen raakten gewond. Een opvarende liep een gebroken pols op en een zwangere vrouw moest voor controle naar het ziekenhuis. De anderen kwamen er met li
20/07 15u45  Oud-Ajacied Heinz Schilcher overleden Schilcher overleed vrijdag op 71-jarige leeftijd na een ernstige ziekte. Dat heeft zijn vroege club Sturm Graz bekendgemaakt. Hij was eerst als speler en later als succesvol technisch directeur (1992-2006) aan de Oostenrijkse club verbonden. Oostenrijker Schilcher stapte in de zomer van 1971 van Sturm Graz over naar Ajax. 'Voor een miljoen schilling, het was de eerste miljoenentransfer in de histo
20/07 15u45  11 Latin restaurants voor de loeihete zomerhitte Taco's, ceviche en michelada's: Latijns-Amerikaanse restaurants schieten als paddestoelen uit de grond. Dit zijn de nieuwe aanwinsten in de stad. Arriba ArribaHet voormalige Mazzo op de Rozengracht is omgebouwd tot Arriba Arriba, met plaats voor 150 man. Het idee is de kleine Latijns-Amerikaanse gerechten van de kaart te delen. Zoals taco's met octopus, eend of bloedworst, ceviche van zeebaars, of
20/07 15u45  Ouders en docenten ongerust over nieuwe koers Hyperion Het Hyperion Lyceum betrekt na de vakantie eindelijk zijn eigen pand. Tegelijk stappen tal van docenten op bij de populairste school van de stad en zijn er zorgen over een nieuw lessysteem. Groot, grijs en geel torent het nieuwe gebouw van het Hyperion Lyceum boven de zandvlakte van Overhoeks in Noord uit. Na zeven jaar heeft de populaire school eindelijk een eigen gebouw. Het bivakkeren bij ander
Laatste update: vrijdag 20 juli 2018, 22u00
Lees meer van Het Parool >

BN/DeStem

Verbergen Tonen
21/07 05u15  'Gebruik verslavende pijnstillers loopt uit de hand' Het voorschrijven van verslavende, opioïde pijnstillers loopt in Nederland uit de hand, zeggen artsen en andere deskundigen. In zes jaar tijd verdrievoudigde het aantal gebruikers van oxycodon, een morfine-achtige zware pijnstiller, tot 439.000 per jaar. Verslaafden beschrijven afkicktaferelen die doen denken aan heroïne, schrijft de Volkskrant.14 
21/07 04u30  Britse tieners wilden bloedbad aanrichten op school uit wraak voor pesterijen Twee tienerjongens die een schietpartij planden op een middelbare school in Northallerton in het Verenigd Koninkrijk, zijn veroordeeld tot tien en twaalf jaar celstraf. De jongens werden in oktober vorig jaar op veertienjarige leeftijd gearresteerd. Ze bleken gefascineerd te zijn door de twee schutters die in 1999 het Columbine-bloedbad aanrichtten.22 
21/07 04u15  Britse tieners wilden bloedbad aanrichten op school uit wraak voor pesten Twee tienerjongens die een schietpartij planden op een middelbare school in Northallerton in het Verenigd Koninkrijk, zijn veroordeeld tot tien en twaalf jaar celstraf. De jongens werden in oktober vorig jaar op veertienjarige leeftijd gearresteerd. Ze bleken gefascineerd te zijn door de twee schutters die in 1999 het Columbine-bloedbad aanrichtten.20 
21/07 04u00  'Verblijf in Belgische cel komt neer op foltering' Dagen op cel zonder te luchten, ratten in de gang en nauwelijks medische verzorging. Het regime in de Antwerpse gevangenis komt neer op foltering, aldus een noodkreet van circa zeventig Nederlandse gedetineerden. Ze willen dat Nederland ingrijpt.25 
21/07 03u45  Aangifte oud-marinier voor smaad om treinkaping De Punt Een oud-marinier gaat advocaat Liesbeth Zegveld aanklagen voor smaad en laster vanwege het proces rond het optreden van de militairen bij de treinkaping bij De Punt in 1977. Hij is het zat dat de gijzelnemers in een slachtofferrol worden geplaatst en hoopt dat zijn voormalige collega's zijn voorbeeld volgen. Zaterdag doet hij aangifte.21 
21/07 03u30  Vrouw verliest negen familieleden bij bootongeluk VS Bij het ongeluk met de amfibierondvaartboot in de VS, waarbij donderdag 17 mensen omkwamen, heeft een vrouw negen familieleden verloren, onder wie haar kinderen en echtgenoot. Zij en haar neefje zijn de enige twee overlevenden van de familie aan boord van de gekapseisde en gezonken boot op het Table Rock meer in de Amerikaanse staat Missouri.26 
21/07 03u15  'Verblijft in Belgische cel komt neer op foltering' Dagen op cel zonder te luchten, ratten in de gang en nauwelijks medische verzorging. Het regime in de Antwerpse gevangenis komt neer op foltering, aldus een noodkreet van circa zeventig Nederlandse gedetineerden. Ze willen dat Nederland ingrijpt.28 
21/07 03u00  Lege containers vallen van schip in Rotterdamse haven In de haven van Rotterdam zijn ongeveer veertig lege containers van een binnenvaartschip gevallen.23 
21/07 02u15  Italiaanse politie vindt gestolen Rubens en Renoir terug De Italiaanse politie heeft een schilderij van de Vlaamse schilder Rubens en één van de Franse schilder Renoir teruggevonden, die vorig jaar april van een kunsthandelaar werden gestolen. De twee kunstwerken werden na een politieonderzoek van zeventien maanden teruggevonden in een loods in Turijn.34 
21/07 01u30  'Hamas en Israël sluiten bestand in Gaza' Israël en Hamas hebben een bestand afgesproken in de Gazastrook. De islamitische groepering maakte het staakt-het-vuren zaterdagmorgen bekend. ,,Met hulp van Egypte en de Verenigde Naties is het gelukt om de rust te herstellen tussen de twee partijen in Israël en Gaza. We hopen dat het standhoudt', liet Hamas-woordvoerder Fawzi Barhoumeen weten.24 
21/07 01u15  Berging in brand bij appartementen Roosendaal, brandstichting niet uitgesloten ROOSENDAAL - In de berging en hal van een appartementencomplex aan de Jan Vermeerlaan in Roosendaal heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een brand gewoed. Er zijn geen gewonden gevallen.26 
21/07 00u45  Friese drenkeling overlijdt in het ziekenhuis Een zestienjarige jongen uit Friesland is vrijdag in het ziekenhuis overleden nadat hij eerder in de problemen was geraakt tijdens het zwemmen.18 
21/07 00u30  Pechtold: Volgens Blok is Nederland mislukt Met zijn kritische opmerkingen over migratie en multiculturele samenlevingen zegt minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken eigenlijk dat we als Nederlandse samenleving zijn mislukt. Dat stelt leider Alexander Pechtold van regeringspartij D66. Hij is niet te spreken over de uitspraken van de VVD-minister, zei hij in het tv-programma Jinek.21 
21/07 00u00  Honkballers verslikken zich bijna in Italië Het Nederlands team heeft voor de tweede keer van Italië gewonnen op de Honkbalweek in Haarlem. Oranje zegevierde in het eerste duel van de play-offs met 2-1.24 
20/07 23u15  Test Volvo T6: verleidelijke allemansvriend De nieuwe V60 is voor Volvo een schot in de roos. Niet alleen wordt -ie door velen per ongeluk aangezien voor de grotere V90, hij is ook veel gespierder, ruimer en rijker uitgerust dan zijn voorganger.
Laatste update: vandaag om 5u15
Lees meer van BN/DeStem >

Gelderlander

Verbergen Tonen
21/07 05u15  'Gebruik verslavende pijnstillers loopt uit de hand' Het voorschrijven van verslavende, opioïde pijnstillers loopt in Nederland uit de hand, zeggen artsen en andere deskundigen. In zes jaar tijd verdrievoudigde het aantal gebruikers van oxycodon, een morfine-achtige zware pijnstiller, tot 439.000 per jaar. Verslaafden beschrijven afkicktaferelen die doen denken aan heroïne, schrijft de Volkskrant.14 
21/07 04u30  Britse tieners wilden bloedbad aanrichten op school uit wraak voor pesterijen Twee tienerjongens die een schietpartij planden op een middelbare school in Northallerton in het Verenigd Koninkrijk, zijn veroordeeld tot tien en twaalf jaar celstraf. De jongens werden in oktober vorig jaar op veertienjarige leeftijd gearresteerd. Ze bleken gefascineerd te zijn door de twee schutters die in 1999 het Columbine-bloedbad aanrichtten.20 
21/07 04u15  Britse tieners wilden bloedbad aanrichten op school uit wraak voor pesten Twee tienerjongens die een schietpartij planden op een middelbare school in Northallerton in het Verenigd Koninkrijk, zijn veroordeeld tot tien en twaalf jaar celstraf. De jongens werden in oktober vorig jaar op veertienjarige leeftijd gearresteerd. Ze bleken gefascineerd te zijn door de twee schutters die in 1999 het Columbine-bloedbad aanrichtten.22 
21/07 04u00  'Verblijf in Belgische cel komt neer op foltering' Dagen op cel zonder te luchten, ratten in de gang en nauwelijks medische verzorging. Het regime in de Antwerpse gevangenis komt neer op foltering, aldus een noodkreet van circa zeventig Nederlandse gedetineerden. Ze willen dat Nederland ingrijpt.22 
21/07 03u45  Aangifte oud-marinier voor smaad om treinkaping De Punt Een oud-marinier gaat advocaat Liesbeth Zegveld aanklagen voor smaad en laster vanwege het proces rond het optreden van de militairen bij de treinkaping bij De Punt in 1977. Hij is het zat dat de gijzelnemers in een slachtofferrol worden geplaatst en hoopt dat zijn voormalige collega's zijn voorbeeld volgen. Zaterdag doet hij aangifte.22 
21/07 03u30  Vrouw verliest negen familieleden bij bootongeluk VS Bij het ongeluk met de amfibierondvaartboot in de VS, waarbij donderdag 17 mensen omkwamen, heeft een vrouw negen familieleden verloren, onder wie haar kinderen en echtgenoot. Zij en haar neefje zijn de enige twee overlevenden van de familie aan boord van de gekapseisde en gezonken boot op het Table Rock meer in de Amerikaanse staat Missouri.19 
21/07 03u00  'Verblijft in Belgische cel komt neer op foltering' Dagen op cel zonder te luchten, ratten in de gang en nauwelijks medische verzorging. Het regime in de Antwerpse gevangenis komt neer op foltering, aldus een noodkreet van circa zeventig Nederlandse gedetineerden. Ze willen dat Nederland ingrijpt.25 
21/07 03u00  Lege containers vallen van schip in Rotterdamse haven In de haven van Rotterdam zijn ongeveer veertig lege containers van een binnenvaartschip gevallen.21 
21/07 02u15  Italiaanse politie vindt gestolen Rubens en Renoir terug De Italiaanse politie heeft een schilderij van de Vlaamse schilder Rubens en één van de Franse schilder Renoir teruggevonden, die vorig jaar april van een kunsthandelaar werden gestolen. De twee kunstwerken werden na een politieonderzoek van zeventien maanden teruggevonden in een loods in Turijn.31 
21/07 01u30  'Hamas en Israël sluiten bestand in Gaza' Israël en Hamas hebben een bestand afgesproken in de Gazastrook. De islamitische groepering maakte het staakt-het-vuren zaterdagmorgen bekend. ,,Met hulp van Egypte en de Verenigde Naties is het gelukt om de rust te herstellen tussen de twee partijen in Israël en Gaza. We hopen dat het standhoudt', liet Hamas-woordvoerder Fawzi Barhoumeen weten.33 
21/07 00u45  Friese drenkeling overlijdt in het ziekenhuis Een zestienjarige jongen uit Friesland is vrijdag in het ziekenhuis overleden nadat hij eerder in de problemen was geraakt tijdens het zwemmen.26 
21/07 00u30  Pechtold: Volgens Blok is Nederland mislukt Met zijn kritische opmerkingen over migratie en multiculturele samenlevingen zegt minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken eigenlijk dat we als Nederlandse samenleving zijn mislukt. Dat stelt leider Alexander Pechtold van regeringspartij D66. Hij is niet te spreken over de uitspraken van de VVD-minister, zei hij in het tv-programma Jinek.23 
21/07 00u15  Een extra belasting op water is goed in tijden van extra droogte Vanaf dinsdag wordt heel Nederland ondergedompeld in tropische temperaturen die tot in augustus aanhouden. Daarmee is er deze zomer een lange periode van ongekende droogte. Waterschappen zetten alles op alles om te zorgen dat de watervoorraad niet uitgeput raakt. Een extra belasting in dit soort tijden zou daarom niet slecht zijn.27 
20/07 22u45  Peuter (2) verdronken in zwemplas Een peuter van 2 jaar oud is verdronken is verdronken in recreatieplas Fun Beach in het Limburgse Panheel.
20/07 22u45  Twee Nederlanders aangehouden bij mislukte plofkraak België Twee Nederlanders zijn vannacht aangehouden nadat zij probeerden een plofkraak uit te voeren in het Belgische Sint-Laureins. In totaal drongen drie mannen het postkantoor binnen door met breekijzers de toegangsdeur te forceren. Ze hadden gasflessen bij zich.
Laatste update: vandaag om 5u15
Lees meer van Gelderlander >

fd.nl

Verbergen Tonen
20/07 22u30  Uitlatingen Trump hebben weinig effect op Amerikaanse beurzen Aanvankelijke verliezen na nieuwe handelsretoriek zijn ingelopen.
20/07 22u15  Europese Bankautoriteit gaat UniCredit niet onderzoeken Klacht van Engels hedge fund niet ontvankelijk verklaard.
20/07 22u15  Uitlatingen Trump hebben weinig effect Aanvankelijke verliezen na nieuwe handelsretoriek zijn ingelopen.
20/07 21u00  VS dringen aan op VN-sancties tegen Noord-Korea Vooral Rusland en China werden aangesproken.
20/07 20u45  BAM gaat hoofdkantoor bank in Kiel bouwen Duitse tak BAM gaat nieuw hoofdkantoor voor Investitionsbank Schleswig-Holstein bouwen. Met het contract is €90 mln gemoeid.
20/07 20u30  Duizenden gehackte webwinkelaccounts uit Nederland worden doorverkocht De verkoop van specifiek Nederlandse wachtwoorden zou een nieuw fenomeen zijn.
20/07 19u00  Merkel mengt zich in machtsstrijd rond ThyssenKrupp Gevecht om Tata Steel-partner ThyssenKrupp dreigt in politiek vaarwater te komen.
20/07 18u15  Wall Street herstelt iets van Trump Aanvankelijke verliezen na nieuwe handelsretoriek zijn rond het sluiten van de Europese beurzen ingelopen.
20/07 18u00  Woekerzaak Wakkerpolis tegen NN gaat door Claimorganisatie mag van rechter zijn zaak tegen de verzekeraar doorzetten. Dat blijkt uit een deze week gepubliceerd tussenvonnis.
20/07 18u00  EU zet deur open voor Ierse deal bij brexit De Europese toponderhandelaar Michel Barnier heeft vrijdag de Britten een opening geboden om bij de brexit een harde grens te voorkomen op het Ierse eiland.
20/07 18u00  Hoogste stand van het jaar voor AEX, Wessanen onderuit Aandeel van Zonnatura-eigenaar Wessanen daalt tot 23% na een winstwaarschuwing. Ook fietsenmaker Accell presenteerde teleurstellende cijfers.
20/07 17u30  Beproefd VDL-recept: failliete bedrijven kopen, ze gezond maken en fors laten groeien Na Nedcar en andere bedrijven nu ook Siemens Hengelo onder vleugels van Eindhovens familieconcern.
20/07 16u45  Trump beschuldigt Europa van valutamanipulatie De wisselkoersen worden in zijn ogen op oneerlijke wijze gedrukt, wat de Verenigde Staten een concurrentieachterstand oplevert.
20/07 16u15  Beleggers dumpen aandeel Wessanen na tegenslag in Frankrijk en Engeland Tegenvallend tweede kwartaal noopt voedingsmiddelenbedrijf tot winstwaarschuwing.
20/07 15u45  Multilateraal is voor Merkel ook de toekomst Duitse bondskanselier reageert op beleid en uitspraken Donald Trump
Laatste update: vrijdag 20 juli 2018, 22u30
Lees meer van fd.nl >

Nieuws.nl

Verbergen Tonen
21/07 05u45  Amsterdamse Noord-Zuidlijn gaat rijden AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse Noord-Zuidlijn wordt zaterdag geopend. Na ruim vijftien jaar bouwen, kunnen reizigers voortaan in een kwartier met de metro van Amsterdam-Noord naar -Zuid, of andersom. Hoewel de dienstregeling zondagochtend ingaat, is de feestelijke opening al een dag eerder. Het bericht Amsterdamse Noord-Zuidlijn gaat rijden verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/07 05u45  Kans voor vluchters in 14e etappe naar Mende SAINT-PAUL-TROIS-CHÂTEAUX (ANP) - Na drie Alpenetappes en de massasprint van vrijdag in Valence, lijkt de veertiende etappe van zaterdag in de Tour de France kans te bieden voor een groep vluchters. Het bericht Kans voor vluchters in 14e etappe naar Mende verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/07 04u00  Aangifte oud-marinier voor smaad om De Punt ROTTERDAM (ANP) - Een oud-marinier gaat advocaat Liesbeth Zegveld aanklagen voor smaad en laster vanwege het proces rond het optreden van de militairen bij de treinkaping bij De Punt. Hij is het zat dat de gijzelnemers in een slachtofferrol worden geplaatst en hoopt dat zijn voormalige collega's zijn voorbeeld volgen. Zaterdag doet hij aangifte. Het bericht Aangifte oud-marinier voor smaad om De Punt verscheen eerst op Nieuws.nl.20 
21/07 04u00  Lege containers vallen van schip op Maasvlakte ROTTERDAM (ANP) - In de haven van Rotterdam zijn ongeveer veertig lege containers van een binnenvaartschip gevallen. De politie meldt dat niemand gewond is geraakt. Het bericht Lege containers vallen van schip op Maasvlakte verscheen eerst op Nieuws.nl.21 
21/07 02u15  Friese drenkeling overlijdt in het ziekenhuis BERGUM (ANP) - Een zestienjarige jongen uit Friesland is vrijdag in het ziekenhuis overleden nadat hij eerder in de problemen was geraakt tijdens het zwemmen. Hij was overdag gaan zwemmen in het Prinses Margrietkanaal bij Bergum en raakte vermist. Het bericht Friese drenkeling overlijdt in het ziekenhuis verscheen eerst op Nieuws.nl.24 
21/07 02u15  Pechtold: volgens Blok is Nederland mislukt DEN HAAG (ANP) - Met zijn kritische opmerkingen over migratie en multiculturele samenlevingen zegt minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken eigenlijk dat we als Nederlandse samenleving zijn mislukt. Dat stelt leider Alexander Pechtold van regeringspartij D66. Hij is niet te spreken over de uitspraken van de VVD-minister. Het bericht Pechtold: volgens Blok is Nederland mislukt verscheen eerst op Nieuws.nl.28 
20/07 22u45  Honkballers verslaan Italië HAARLEM (ANP) - Het Nederlands team heeft voor de tweede keer van Italië gewonnen op de Honkbalweek in Haarlem. Oranje zegevierde in het eerste duel van de play-offs met 2-1. Het bericht Honkballers verslaan Italië verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/07 22u30  Wall Street sluit iets lager NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag gesloten met minieme verliezen. Het sentiment werd beïnvloed door de Amerikaanse president Donald Trump. Die zei dat de VS klaarstaat om álle uit China ingevoerde producten extra te gaan belasten. Verder verwerkten beleggers een reeks bedrijfsresultaten. Het bericht Wall Street sluit iets lager verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/07 22u15  Peuter verdronken in Limburgse recreatieplas PANHEEL (ANP) - In Panheel in Midden-Limburg is een peuter verdronken in een recreatieplas, aldus een politiewoordvoerster. Omstanders die het kind van twee jaar uit het water haalden, begonnen met reanimeren en hulpdiensten namen de reanimatie over. De peuter overleed enige tijd later in een ziekenhuis in Roermond. De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd en gaat uit van een noodlottig ongeval. Over de identiteit van het slachtoffer en of het gaat om een jongen of meisje zegt de politie niets. Het bericht Peuter verdronken in Limburgse recreatieplas verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/07 22u00  Twee Amerikanen leiden in Brits Open CARNOUSTIE (ANP) - Het Brits Open heeft na twee dagen twee leiders. Het zijn de Amerikanen Kevin Kisner en Zach Johnson. Kisner begon vrijdag als leider van het majortoernooi in het Schotse Carnoustie en handhaafde zijn koppositie met een ronde van 70 slagen. Johnson, in 2015 winnaar van het Brits Open, voegde zich met een ronde van 67 slagen naast zijn landgenoot. Het duo heeft een score van 136, zes onder par. Het bericht Twee Amerikanen leiden in Brits Open verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/07 22u00  Surinaamse Nederlanders hekelen Blok NIJMEGEN (ANP) - De Vereniging Surinaamse Nederlanders (VSN) is ,,zeer geschokt' over de uitlatingen van minister Stef Blok. De vereniging, die zegt op te komen voor de belangen van de 500.000 Surinaamse Nederlanders, noemt de gewraakte uitspraken ,,een minister van Buitenlandse Zaken onwaardig'. Het bericht Surinaamse Nederlanders hekelen Blok verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/07 21u45  Schippers vijfde op 100 meter in Monaco MONACO (ANP) - Dafne Schippers heeft nog steeds haar topvorm niet de pakken. De Utrechtse atlete eindigde bij de Diamond League in Monaco als vijfde op de 100 meter. Haar tijd lag wederom boven de elf seconden: 11,12. Het bericht Schippers vijfde op 100 meter in Monaco verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/07 21u45  Chepkoech ruim onder wereldrecord 3000 steeple MONACO (ANP) - De Keniaanse atlete Beatrice Chepkoech heeft bij de Diamond League in Monaco het wereldrecord op de 3000 meter steeple chase aanzienlijk aangescherpt. Ze won de race in het prinsdom in een tijd 8.44,32, ruim acht seconden onder het oude record van Ruth Jebet. Die atlete uit Bahrein zette in augustus 2016 de mondiale recordtijd op 8.52,78. Het bericht Chepkoech ruim onder wereldrecord 3000 steeple verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/07 21u45  Blok praat BZ-ambtenaren bij over uitglijder DEN HAAG (ANP) - Minister Stef Blok is ,,graag bereid' na de zomer te gaan praten met zijn ambtenaren van Buitenlandse Zaken over de omstreden uitspraken die hij deed over onder meer integratie. Dat schrijft hij vrijdag in een brief aan zijn ,,beste BZ-collega's'. Het bericht Blok praat BZ-ambtenaren bij over uitglijder verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/07 20u45  Keizer en Meppelink naar halve finale EK DEN HAAG (ANP) - Beachvolleybalsters Sanne Keizer en Madelein Meppelink hebben overtuigend de halve finales van het EK bereikt. Ze versloegen het Spaanse koppel Amaranta Fernández en Angela Lobato in Rotterdam met 2-0 (21-10 21-17). Het bericht Keizer en Meppelink naar halve finale EK verscheen eerst op Nieuws.nl.
Laatste update: vandaag om 5u45
Lees meer van Nieuws.nl >

De Stentor

Verbergen Tonen
21/07 05u15  'Gebruik verslavende pijnstillers loopt uit de hand' Het voorschrijven van verslavende, opioïde pijnstillers loopt in Nederland uit de hand, zeggen artsen en andere deskundigen. In zes jaar tijd verdrievoudigde het aantal gebruikers van oxycodon, een morfine-achtige zware pijnstiller, tot 439.000 per jaar. Verslaafden beschrijven afkicktaferelen die doen denken aan heroïne, schrijft de Volkskrant.14 
21/07 04u30  Britse tieners wilden bloedbad aanrichten op school uit wraak voor pesterijen Twee tienerjongens die een schietpartij planden op een middelbare school in Northallerton in het Verenigd Koninkrijk, zijn veroordeeld tot tien en twaalf jaar celstraf. De jongens werden in oktober vorig jaar op veertienjarige leeftijd gearresteerd. Ze bleken gefascineerd te zijn door de twee schutters die in 1999 het Columbine-bloedbad aanrichtten.22 
21/07 04u15  Britse tieners wilden bloedbad aanrichten op school uit wraak voor pesten Twee tienerjongens die een schietpartij planden op een middelbare school in Northallerton in het Verenigd Koninkrijk, zijn veroordeeld tot tien en twaalf jaar celstraf. De jongens werden in oktober vorig jaar op veertienjarige leeftijd gearresteerd. Ze bleken gefascineerd te zijn door de twee schutters die in 1999 het Columbine-bloedbad aanrichtten.23 
21/07 04u00  'Verblijf in Belgische cel komt neer op foltering' Dagen op cel zonder te luchten, ratten in de gang en nauwelijks medische verzorging. Het regime in de Antwerpse gevangenis komt neer op foltering, aldus een noodkreet van circa zeventig Nederlandse gedetineerden. Ze willen dat Nederland ingrijpt.22 
21/07 03u45  Aangifte oud-marinier voor smaad om treinkaping De Punt Een oud-marinier gaat advocaat Liesbeth Zegveld aanklagen voor smaad en laster vanwege het proces rond het optreden van de militairen bij de treinkaping bij De Punt in 1977. Hij is het zat dat de gijzelnemers in een slachtofferrol worden geplaatst en hoopt dat zijn voormalige collega's zijn voorbeeld volgen. Zaterdag doet hij aangifte.22 
21/07 03u30  Vrouw verliest negen familieleden bij bootongeluk VS Bij het ongeluk met de amfibierondvaartboot in de VS, waarbij donderdag 17 mensen omkwamen, heeft een vrouw negen familieleden verloren, onder wie haar kinderen en echtgenoot. Zij en haar neefje zijn de enige twee overlevenden van de familie aan boord van de gekapseisde en gezonken boot op het Table Rock meer in de Amerikaanse staat Missouri.21 
21/07 03u15  'Verblijft in Belgische cel komt neer op foltering' Dagen op cel zonder te luchten, ratten in de gang en nauwelijks medische verzorging. Het regime in de Antwerpse gevangenis komt neer op foltering, aldus een noodkreet van circa zeventig Nederlandse gedetineerden. Ze willen dat Nederland ingrijpt.29 
21/07 02u45  Lege containers vallen van schip in Rotterdamse haven In de haven van Rotterdam zijn ongeveer veertig lege containers van een binnenvaartschip gevallen.29 
21/07 02u15  Italiaanse politie vindt gestolen Rubens en Renoir terug De Italiaanse politie heeft een schilderij van de Vlaamse schilder Rubens en één van de Franse schilder Renoir teruggevonden, die vorig jaar april van een kunsthandelaar werden gestolen. De twee kunstwerken werden na een politieonderzoek van zeventien maanden teruggevonden in een loods in Turijn.36 
21/07 01u30  'Hamas en Israël sluiten bestand in Gaza' Israël en Hamas hebben een bestand afgesproken in de Gazastrook. De islamitische groepering maakte het staakt-het-vuren zaterdagmorgen bekend. ,,Met hulp van Egypte en de Verenigde Naties is het gelukt om de rust te herstellen tussen de twee partijen in Israël en Gaza. We hopen dat het standhoudt', liet Hamas-woordvoerder Fawzi Barhoumeen weten.29 
21/07 00u45  Friese drenkeling overlijdt in het ziekenhuis Een zestienjarige jongen uit Friesland is vrijdag in het ziekenhuis overleden nadat hij eerder in de problemen was geraakt tijdens het zwemmen.21 
21/07 00u30  Pechtold: Volgens Blok is Nederland mislukt Met zijn kritische opmerkingen over migratie en multiculturele samenlevingen zegt minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken eigenlijk dat we als Nederlandse samenleving zijn mislukt. Dat stelt leider Alexander Pechtold van regeringspartij D66. Hij is niet te spreken over de uitspraken van de VVD-minister, zei hij in het tv-programma Jinek.27 
21/07 00u00  Honkballers verslikken zich bijna in Italië Het Nederlands team heeft voor de tweede keer van Italië gewonnen op de Honkbalweek in Haarlem. Oranje zegevierde in het eerste duel van de play-offs met 2-1.19 
20/07 23u15  Test Volvo T6: verleidelijke allemansvriend De nieuwe V60 is voor Volvo een schot in de roos. Niet alleen wordt -ie door velen per ongeluk aangezien voor de grotere V90, hij is ook veel gespierder, ruimer en rijker uitgerust dan zijn voorganger.
20/07 23u00  GA Eagles overtuigt in eerste serieuze duel van voorbereiding In de eerste serieuze oefenwedstrijd van de voorbereiding is Go Ahead Eagles prima overeind gebleven. Excelsior werd in Terwolde weliswaar net niet over de knie gelegd door de formatie van trainer John Stegeman, de 0-0 was alleszins vermakelijk.
Laatste update: vandaag om 5u15
Lees meer van De Stentor >

Reformatisch Dagblad

Verbergen Tonen
21/07 03u45  Amsterdamse Noord-Zuidlijn gaat rijden De Amsterdamse Noord-Zuidlijn wordt zaterdag geopend. Na ruim vijftien jaar bouwen, kunnen reizigers voortaan in een kwartier met de metro van Amsterdam-Noord naar -Zuid, of andersom. Hoewel de dienstregeling zondagochtend ingaat, is de feestelijke opening al een dag eerder.21 
21/07 03u00  Aangifte oud-marinier voor smaad om De Punt Een oud-marinier gaat advocaat Liesbeth Zegveld aanklagen voor smaad en laster vanwege het proces rond het optreden van de militairen bij de treinkaping bij De Punt. Hij is het zat dat de gijzelnemers in een slachtofferrol worden geplaatst en hoopt dat zijn voormalige collega’s zijn voorbeeld volgen. Zaterdag doet hij aangifte.15 
21/07 02u15  Lege containers vallen van schip op Maasvlakte In de haven van Rotterdam zijn ongeveer veertig lege containers van een binnenvaartschip gevallen. De politie meldt dat niemand gewond is geraakt.24 
21/07 01u45  Politie vindt gestolen Rubens en Renoir terug De Italiaanse politie heeft een schilderij van de Vlaamse schilder Rubens en één van de Franse schilder Renoir teruggevonden, die vorig jaar april van een kunsthandelaar werden gestolen. De twee kunstwerken werden na een politieonderzoek van 17 maanden teruggevonden in een loods in Turijn.32 
21/07 00u30  Friese drenkeling overlijdt in het ziekenhuis Een zestienjarige jongen uit Friesland is vrijdag in het ziekenhuis overleden nadat hij eerder in de problemen was geraakt tijdens het zwemmen. Hij was overdag gaan zwemmen in het Prinses Margrietkanaal bij Bergum en raakte vermist.19 
20/07 23u15  Agenten gedood in Dagestan In de Zuid-Russische regio Dagestan zijn vrijdag twee politieagenten omgekomen toen schutters vanuit een auto het vuur op hen openden. Een van agenten stierf ter plaatse, de ander bezweek in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.
20/07 23u00  Geerten van de Wetering wint improvisatieconcours Haarlem Het 52e Internationaal Orgelimprovisatieconcours in Haarlem is vrijdagavond 20 juli gewonnen door Geerten van de Wetering.
20/07 23u00  Nederlanders gewond bij mesaanval bus Lübeck Onder de gewonden die vielen toen een man instak op buspassagiers in Lübeck (Duitsland) zijn twee Nederlanders. Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken gaat het om twee mannen van 21 jaar oud. In totaal raakten tien mensen gewond. Vijf van hen zijn naar ziekenhuizen gebracht en drie zijn er ernstig aan toe. Over de toestand van de Nederlanders is niets bekend.
20/07 22u45  Jongeren willen luchtvaart zwaarder belasten Politieke jongerenorganisaties vinden dat de overheid de luchtvaart zwaarder moet belasten vanwege de negatieve gevolgen voor het milieu.
20/07 22u30  Wall Street sluit iets lager De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag gesloten met minieme verliezen. Het sentiment werd beïnvloed door de Amerikaanse president Donald Trump. Die zei dat de VS klaarstaat om alle uit China ingevoerde producten extra te gaan belasten. Verder verwerkten beleggers een reeks bedrijfsresultaten.
20/07 22u15  Peuter verdronken in Limburgse recreatieplas In Panheel in Midden-Limburg is een peuter verdronken in een recreatieplas, aldus een politiewoordvoerster. Omstanders die het kind van twee jaar uit het water haalden, begonnen met reanimeren en hulpdiensten namen de reanimatie over. De peuter overleed enige tijd later in een ziekenhuis in Roermond. De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd en gaat uit van een noodlottig ongeval. Over de identiteit van het slachtoffer en of het gaat om een jongen of meisje zegt de politie niets.
20/07 21u45  Surinaamse Nederlanders hekelen Blok De Vereniging Surinaamse Nederlanders (VSN) is „zeer geschokt” over de uitlatingen van minister Stef Blok. De vereniging, die zegt op te komen oor de belangen van de 500.000 Surinaamse Nederlanders, noemt de gewraakte uitspraken „een minister van Buitenlandse Zaken onwaardig”.
20/07 21u30  Hoe Duitsland Nederlandse fiets ontdekt Duitsers ontdekken de fiets als handig vervoersmiddel. Ze kijken daarbij nadrukkelijk naar hun fietsgekke westerburen, die meer ervaring hebben met het stalen ros. Diverse Nederlandse fabrikanten profiteren van de groeiende liefde voor de tweewieler.
20/07 21u30  Gratie voor politieke gevangenen Ethiopië Het Ethiopische parlement heeft vrijdag ingestemd met een wet om amnestie te verlenen aan de duizenden politieke gevangenen, van wie velen de afgelopen maanden al zijn vrijgelaten. Alle aanklachten en verdenkingen tegen hen zullen vervallen.
20/07 21u15  Blok praat BZ-ambtenaren bij over uitglijder Minister Stef Blok is „graag bereid” na de zomer te gaan praten met zijn ambtenaren van Buitenlandse Zaken over de omstreden uitspraken die hij deed over onder meer integratie. Dat schrijft hij vrijdag in een brief aan zijn „beste BZ-collega’s”.
Laatste update: vandaag om 3u45
Lees meer van Reformatisch Dagblad >

Blik op Nieuws

Verbergen Tonen
20/07 22u30  Jong kindje (2) overleden na verdrinking in recreatieplas Panheel In het Limburgse Panheel is vrijdagavond een 2-jarig kindje verdronken. Dit meldt de politie vrijdagavond.
20/07 22u00  Nederland en Turkije herstellen diplomatieke betrekkingen De Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken schreef een brief aan de Turkse minister van Buitenlandse Zaken en de Turkse minister van Buitenlandse Zaken belde de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken.
20/07 21u30  Grote brand in elektriciteitshuisje naast tankstation Vrijdag is in Rotterdam in een 10kV station aan het Hofplein aan het eind van de middag brand uitgebroken.
20/07 21u00  Opnieuw flinke bermbrand op viaduct De Ketting in Boxtel Vrijdagavond rond 18.15 uur werd opnieuw een buitenbrand gemeld aan De Ketting in Boxtel. Wederom stond de berm in brand, het vuur kroop twee kanten op en verbrandde alles wat in de berm aanwezig was.
20/07 19u30  Totaal 6076 paar voeten door Rode Kruis verzorgd tijdens Vierdaagse Nijmegen Afgelopen week tijdens de Vierdaagse van Nijmegen heeft het Rode Kruis meer blaren geprikt dan vorig jaar. 'De hulpverleners hebben in totaal 6076 paar voeten verzorgd en in totaal 18.560 blaren geprikt of behandeld. Vorig jaar waren dat er nog 16.551', zo meldt het Rode Kruis vrijdag.
20/07 19u15  'VDL overweegt overname Siemens Hengelo' Het met sluiten bedreigde Siemens Hengelo wordt mogelijk overgenomen. VDL Groep heeft het voornemen om de activiteiten van Siemens Hengelo over te nemen, zo heeft VDL vrijdag bekendgemaakt.
20/07 17u45  Belgische terrorismeverdachte aangehouden In Schiedam is woensdag een Belgische terrorismeverdachte aangehouden door de politie. De 27-jarige Halil K. werd aangehouden bij een controle. Dit meldt de NOS op hun website.
20/07 17u30  Combine in brand tijdens oogsten Aan de Nijslootsweg bij Gieten is vrijdagmiddag een combine in brand gevlogen. Het vuur sloeg over op het stro, waardoor een deel van de akker in lichterlaaie stond. Het voorval gebeurde bij het maaien van een graanveld.
20/07 17u15  Man met mes valt passagiers aan in bus In het Duitse Lübeck zijn meerdere mensen gewond geraakt nadat een man met een mes om zich heen begon te steken in een overvolle bus. Dit melden verschillende Duitse media.
20/07 16u15  OM eist levenslang voor doodschieten onschuldige passant Het OM in Amsterdam heeft een levenslange gevangenisstraf geëist tegen een man die ervan verdacht wordt - met een nog onbekende medeverdachte - in mei 2015 een onschuldige passant in de Amsterdamse De Clerqstraat te hebben doodgeschoten. Ook wordt hij ervan verdacht in juni 2017 -met drie medeverdachten- in Almere te hebben gepoogd een Amsterdamse crimineel te liquideren.
20/07 16u15  Grote brand in schuur Geesteren onder controle In een grote schuur in het Overijselse Geesteren is vrijdagmiddag brand uitgebroken
20/07 14u45  Grote brand in schuur Geesteren In een grote schuur in het Overijselse Geesteren is vrijdagmiddag brand uitgebroken
20/07 14u30  Strafrechtelijk onderzoek naar Coöperatie Laatste Wil gesloten Het Openbaar Ministerie (OM) Midden-Nederland heeft het strafrechtelijke onderzoek naar de Coöperatie Laatste Wil (CLW) deze week gesloten. In de periode dat het onderzoek heeft gelopen, is niet gebleken dat de coöperatie zich schuldig heeft gemaakt aan hulp bij zelfdoding of dat zij anderszins strafbare feiten zou hebben gepleegd. Deze beslissing is schriftelijk aan het bestuur van CLW meegedeeld.
20/07 14u00  Tbs met dwangverpleging voor doden opa De rechtbank Alkmaar heeft tbs met dwangverpleging opgelegd aan de 22-jarige man die zijn opa om het leven bracht. Dit gebeurde op 23 maart 2018 in Alkmaar in de woning van het slachtoffer en leidde tot veel beroering in de samenleving omdat de opa een bekend persoon was in kunstkringen.
20/07 13u45  Jongetje (9) gewond door ongeval Rijen Een 9-jarige jongen is donderdagnamiddag rond 18.00 uur in Rijen ernstig gewond geraakt bij een ongeval. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.
Laatste update: vrijdag 20 juli 2018, 22u30
Lees meer van Blik op Nieuws >

Metro

Verbergen Tonen
20/07 22u45  Kindje (2) overleden na zwemmen in recreatieplas Een peuter van twee jaar oud is vrijdagavond overleden na enige tijd onder water te hebben gelegen bij recreatieplas Funbeach in Panheel, Midden-Limburg.
20/07 22u00  'Stille uren' voor autisten in Engelse supermarkt Speciale winkeluren voor mensen met autisme: de Britse supermarktketen Morrisons gaat ze introduceren. Een keer in de week wordt de muziek uitgezet, de verlichting gedimd en draaiende machines gestopt. 
20/07 20u30  Hilarisch: moeder bewijst dat knuffel tot leven komt Je kunt kinderen natuurlijk van alles wijsmaken, wat voor veel hilariteit kan zorgen. Zo vertelde moeder en Twitteraar Sanzie aan haar zoontje dat zijn knuffel ’s nachts tot leven komt. Maar dat kan toch helemaal niet, of wel? 
20/07 19u45  Toppers: 41.006 wandelaars lopen Vierdaagse uit De 102e Nijmeegse Vierdaagse is uitgelopen door 41.006 wandelaars. Op de laatste dag van het grootste wandelevenement ter wereld, moesten er helaas nog 298 deelnemers opgeven, aldus de organisatie. Dinsdag gingen 44.480 mensen uit 84 landen van start om elke dag 30, 40 of 50 kilometer af te leggen door Gelderland, Brabant en Limburg.
20/07 18u15  Nijmegenaar (86) finisht voor 71e keer Vierdaagse Als er iemand een held is, is het de Nijmegenaar Bert van der Lans wel. De 86-jarige man heeft voor de 71 keer de Vierdaagse uitgelopen. Hij was al recordhouder onder de Vierdaagselopers. 
20/07 17u30  Man verwondt mensen met keukenmes in lijnbus Lübeck In het Noord-Duitse Lübeck heeft een man in een bus acht mensen verwond met een mes. De politie sprak van „drie middelzwaar gewonden en vijf lichtgewonden”. De dader is een jongeman die is aangehouden, aldus de politie.
20/07 17u00  Concert succes: Kensington keert terug in top 10 Grote kans dat je de hits ’Sorry’, ‘War’, ’Streets’ en ‘Do I ever’, van de Utrechtse band Kensington wel een paar keer onder de douche hebt gezongen. Goed nieuws voor de fans: na het stadionconcert van vorige week zit de muziek van Kensington weer in de lift. De albums Control en Rivals zijn flink omhoog geschoten in de Album Top 100.
20/07 16u15  'Rihanna maakt tweede album met dancehall' Wie niet kan wachten op het nieuwe reggae-album van Rihanna, krijgt er nu nog een extraatje bij. De zangeres zou namelijk binnenkort ook een dancehallalbum releasen. Dat hebben verschillende bronnen tegen muziekblad Rolling Stone gezegd. 
20/07 16u15  Whale done: eerste testrit van het walvisvliegtuig! Een vliegende walvis lijkt misschien wat apart, maar het bestaat toch echt! Airbus heeft namelijk een vrachtvliegtuig in deze vorm gemaakt, die ze ook wel 'walvis van de hemel' noemen. 
20/07 15u45  Pedo vrijuit na seksshow virtueel lokmeisje Kinderrechtenorganisatie Terre des Hommes wil dat het Belgische wetboek van strafrecht wordt aangepast, zodat een seksdate met een virtuele minderjarige strafbaar wordt. Daarvoor pleit de organisatie na de gedeeltelijke vrijspraak van een 68-jarige pedofiel uit Luik. Deze man had in 2014 contact met het virtuele tienjarige 'lokmeisje' Sweetie, dat Terre des Hommes inzet om kindermisbruik te voorkomen.
20/07 15u45  Deze geïsoleerde Indiaan leeft al 22 jaar alleen Vanuit Brazilië is een filmpje verspreid van een wel heel bijzondere Indiaan. De man leeft al 22 jaar alleen in de Amazone. FUNAI, de Braziliaanse overheidsdienst voor de bescherming van de inheemse bevolking, hield hem al die tijd in de gaten en lukte het om hem op camera vast te leggen.
20/07 15u15  # 52: 'Sam, wat heb jij nou gedaan?' Na een bezoek aan de UB is het ICT-held Tom (en ex-beste vriend van Levi) gelukt om de bestanden van Jessie haar schoolopdracht terug te krijgen. Tom verteld dat hij eigenlijk geen contact meer heeft met Levi: “hij heeft duidelijk een alcoholprobleem en ik ben zijn agressieve gedrag zat.” Maud is blij dat haar beste vriendin haar schoolopdracht terug heeft, maar vreest nog altijd een beetje voor de seksvideo die ook op de harde schijf van Jessie stond. Nadat ze met Jessie een wijntje heeft gedaan bij Hannekes Boom fietst ze naar huis en denkt ze na over de mannen die de afgelopen tijd in haar leven zijn geweest. Fredje, Jelle en Levi hebben allemaal een probleem. Totaal in gedachten verzonken stapt ze haar kamer in Amsterdam binnen. Sam staat in haar kamer en Maud schrikt zich helemaal het apelazarus. Zoiets heeft ze nog nooit gezien… 
20/07 15u15  De legendarische game Rollercoaster Tycoon keert terug Heb je eind jaren '90 of begin deze eeuw veel games op je computer gespeeld? Dan is de kans behoorlijk groot dat Rollercoaster Tycoon (of een van de varianten) daarbij zat. Voor wie daar nog eens aan terugdenkt, is er goed nieuws. Het spel komt namelijk in een gemoderniseerde versie terug.
20/07 14u45  De legendarisch game Rollercoaster Tycoon keert terug Heb je eind jaren '90 of begin deze eeuw veel games op je computer gespeeld? Dan is de kans behoorlijk groot dat Rollercoaster Tycoon (of een van de varianten) daarbij zat. Voor wie daar nog eens aan terugdenkt, is er goed nieuws. Het spel komt namelijk in een gemoderniseerde versie terug.
20/07 14u45  Boer Olke uit BZV is weer aan de vrouw Boer Olke van Boer Zoekt Vrouw Internationaal heeft nieuw liefdesgeluk gevonden. Een halfjaar na de tragische dood van zijn vriendin Karen heeft de in Texas woonachtige landbouwer bekendgemaakt dat hij een nieuwe vlam gevonden heeft.
Laatste update: vrijdag 20 juli 2018, 22u45
Lees meer van Metro >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

36x Italiaanse politie vindt gestolen Rubens en Renoir terug21/07 02u15 - De Stentor: De Italiaanse politie heeft een schilderij van de Vlaamse schilder Rubens en één van de Franse schilder Renoir teruggevonden, die vorig jaar april van een kunsthandelaar werden gestolen. De twee kunstwerken werden na een politieonderzoek van zeventien maanden teruggevonden in een loods in Turijn.
35x Zeker dertien doden bij busongeluk op snelweg Mexico21/07 02u00 - Nu.nl: Minstens dertien mensen zijn vrijdag om het leven gekomen bij een busongeluk op een snelweg net buiten de hoofdstad van Mexico. Zeven anderen raakten gewond bij het ongeval.
34x Italiaanse politie vindt gestolen Rubens en Renoir terug21/07 02u15 - BN/DeStem: De Italiaanse politie heeft een schilderij van de Vlaamse schilder Rubens en één van de Franse schilder Renoir teruggevonden, die vorig jaar april van een kunsthandelaar werden gestolen. De twee kunstwerken werden na een politieonderzoek van zeventien maanden teruggevonden in een loods in Turijn.
33x 'Hamas en Israël sluiten bestand in Gaza'21/07 01u30 - Gelderlander: Israël en Hamas hebben een bestand afgesproken in de Gazastrook. De islamitische groepering maakte het staakt-het-vuren zaterdagmorgen bekend. ,,Met hulp van Egypte en de Verenigde Naties is het gelukt om de rust te herstellen tussen de twee partijen in Israël en Gaza. We hopen dat het standhoudt', liet Hamas-woordvoerder Fawzi Barhoumeen weten.
32x Politie vindt gestolen Rubens en Renoir terug21/07 01u45 - Reformatisch Dagblad: De Italiaanse politie heeft een schilderij van de Vlaamse schilder Rubens en één van de Franse schilder Renoir teruggevonden, die vorig jaar april van een kunsthandelaar werden gestolen. De twee kunstwerken werden na een politieonderzoek van 17 maanden teruggevonden in een loods in Turijn.
31x Italiaanse politie vindt gestolen Rubens en Renoir terug21/07 02u15 - Gelderlander: De Italiaanse politie heeft een schilderij van de Vlaamse schilder Rubens en één van de Franse schilder Renoir teruggevonden, die vorig jaar april van een kunsthandelaar werden gestolen. De twee kunstwerken werden na een politieonderzoek van zeventien maanden teruggevonden in een loods in Turijn.
29x 'Verblijft in Belgische cel komt neer op foltering'21/07 03u15 - De Stentor: Dagen op cel zonder te luchten, ratten in de gang en nauwelijks medische verzorging. Het regime in de Antwerpse gevangenis komt neer op foltering, aldus een noodkreet van circa zeventig Nederlandse gedetineerden. Ze willen dat Nederland ingrijpt.
29x Lege containers vallen van schip in Rotterdamse haven21/07 02u45 - De Stentor: In de haven van Rotterdam zijn ongeveer veertig lege containers van een binnenvaartschip gevallen.
29x Dood door mestgas, tractor of stier; de groene sector is nog gevaarlijker dan de bouw21/07 02u15 - Trouw: De afgelopen tien jaar zijn er 190 doden gevallen op agrarische bedrijven. Daarmee is de groene sector nog gevaarlijker dan de bouw.
29x Waar wachten we nog op? Trek de Noord-Zuidlijn door naar Schiphol21/07 02u15 - Trouw: Trek de Noord-Zuidlijn door naar Schiphol en haal de Sprinters daar weg. Daarmee kunnen vandaar meer snelle internationale treinen vertrekken. Beter voor het milieu, is het voorstel van Erik van der Kooij en Pepijn van Wijmen van APPM Management Consultants, adviseurs over bereikbaarheidstrategieën voor overheid en bedrijfsleven.

Statistieken

Artikels:
30340
Gelezen:
7898
Aantal lezers nu:
29


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven