vrijdag 25 mei 2018, week 21


U bent nu hier: Nederland | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 3u00
 

Nu.nl

Verbergen Tonen
25/05 01u30  Dumoulin wil inlopen op Yates, Europese privacywet in werking, Wat gaat er vrijdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 25 mei 2018.17 
25/05 01u15  Noord-Korea wil problemen met VS nog steeds oplossen Noord-Korea wil nog steeds met de Verenigde Staten om de tafel om de problemen die beide landen hebben op te lossen. Dat zegt de viceminister van van Buitenlandse Zaken Kim Kye Gwan tegen het Noord-Koreaanse persbureau KNCA.20 
25/05 00u30  'Harvey Weinstein geeft zichzelf vrijdag aan' Harvey Weinstein, de filmproducent die door tientallen vrouwen wordt beschuldigd van verkrachting, aanranding en/of seksuele intimidatie, zou zichzelf vrijdag aangeven bij de politie van New York.20 
25/05 00u30  Russische president Poetin zegt onderzoek MH17 te bestuderen De Russische president Vladimir Poetin zegt donderdag dat Moskou de bevindingen over MH17 van het Joint Investigations Team ​zal analyseren. Het onderzoeksteam meldde eerder dat de Buk-raketinstallatie die in 2014 het vliegtuig neerschoot van het Russische leger was.19 
24/05 23u00  Hevige regenval zorgt voor wateroverlast in verschillende Zeeuwse plaatsen Hevige regenval zorgt donderdagavond in meerdere plaatsen in Zeeland voor wateroverlast. Onder meer Goes en Kloetinge ervaren hinder, meldt de veiligheidsregio. 
24/05 22u45  Privacywet AVG in werking, Dumoulin wil inlopen op Yates Wat gaat er vrijdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 25 mei 2018.
24/05 22u15  President Venezuela wil niet de schuld krijgen van economische crisis in land De recent herkozen Venezolaanse​ president Nicolas Maduro zegt donderdag dat hem de schuld geven van de economische crisis in het land een 'stomme simplificatie is'. 
24/05 21u45  Russische president Poetin zegt bevindingen onderzoek MH17 te bestuderen De Russische president Vladimir Poetin zegt donderdag dat Moskou de bevindingen over MH17 van het Joint Investigations Team ​zal analyseren. Het onderzoeksteam meldde eerder dat de Buk-raketinstallatie die in 2014 het vliegtuig neerschoot van het Russische leger was.
24/05 21u30  Hoe groot is kans dat daders MH17-ramp gestraft worden? Nu donderdag duidelijk is geworden dat vlucht MH17 in 2014 is neergeschoten door een Buk-raketinstallatie die van het Russische leger was, is een nieuwe stap in de zoektocht naar de daders van het vliegtuigongeluk gezet. Als die daders al worden gevonden, hoe groot is dan de kans dat ze ook daadwerkelijk worden gestraft? 
24/05 20u45  Van de Sanden met drie assists goud waard voor Lyon in CL-finale vrouwen Shanice van de Sanden heeft donderdagavond met haar ploeg Olympique Lyon de Champions League gewonnen. Dankzij drie assists van de international van Oranje werd VfL Wolfsburg in de verlenging met 4-1 verslagen.
24/05 20u15  Vliegmaatschappij schikt met eigenaren in bagagerek overleden puppy De vliegmaatschappij United Airlines heeft een schikking getroffen met de eigenaren van een tien maanden oude Franse Bulldog. Het dier stikte nadat hij op aandringen van een stewardess werd opgesloten in een afgesloten bagagerek.
24/05 20u00  Vliegmaatschappij treft schikking met eigenaren in bagagerek overleden puppy De vliegmaatschappij United Airlines heeft een schikking getroffen met de eigenaren van een tien maanden oude Franse Bulldog. Het dier stikte nadat hij op aandringen van een stewardess werd opgesloten in een afgesloten bagagerek.
24/05 20u00  Dumoulin: 'Ging super, maar komende dagen wordt het andere koek' Tom Dumoulin heeft goede zaken gedaan in de achttiende etappe van de Giro D'Italia. Op minder dan twee kilometer voor de finish wist hij, samen met Chris Froome van Team Sky, weg te rijden bij rozetruidrager Simon Yates. Wij spraken ze direct na afloop.
24/05 19u45  VK onderzoekt neptelefoontje van 'Armeense premier' met minister Johnson De Britse minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson heeft 18 minuten gebeld met een grappenmaker die zich voordeed als de Armeense premier Nikol Pasjinian. Britse autoriteiten vermoeden dat het Kremlin achter het telefoontje zit. 
24/05 19u15  Morgan Freeman door meerdere vrouwen beschuldigd van seksuele intimidatie Meerdere vrouwen beschuldigen de Oscarwinnende acteur Morgan Freeman (80) van ongepast gedrag en seksuele intimidatie. 
Laatste update: vandaag om 1u30
Lees meer van Nu.nl >


De Telegraaf

Verbergen Tonen

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
24/05 22u15  Waarom een Nederlandse familie Amerikaanse tuinbouw domineert Het familieverhaal van de Van Wingerdens klinkt als een legende. Met een paar dollar in de portemonnee vertrokken Aart en Cora van Wingerden net na de Tweede Wereldoorlog per boot naar de Verenigde Staten, het beloofde land. Ze bouwden er een waar tuinbouwimperium op. Vandaag de dag zijn er meer dan dertig Van Wingerdens actief … Continued The post Waarom een Nederlandse familie Amerikaanse tuinbouw domineert appeared first on Elsevierweekblad.nl.
24/05 22u15  Zo vergaat het Europese jihadisten die zijn veroordeeld in Irak Er komt steeds meer informatie naar buiten over Europese jihadisten die gevangenzitten in Irak. Woensdag werd bekend dat daar een Nederlandse jihadist vastzit op verdenking van terrorisme. Het ministerie van Buitenlandse Zaken verklaarde niets te weten over Nederlandse terreurverdachten in Irak. Eerste Belg ter dood veroordeeld voor terrorisme In Irak zouden zo?n dertienhonderd buitenlandse vrouwen … Continued The post Zo vergaat het Europese jihadisten die zijn veroordeeld in Irak appeared first on Elsevierweekblad.nl.
24/05 17u45  Grafische hoogstandjes op platenhoezen Lees meer >
24/05 17u45  Memorial Day: de dag dat Amerika stilstaat bij zijn helden Op Memorial Day herdenken Amerikanen de levens van de gesneuvelde Amerikaanse soldaten. Opmerkelijk is nog altijd de grote onduidelijkheid over het ontstaan van deze traditie. Op maandag 28 mei staat Amerika, letterlijk en figuurlijk, stil bij de soldaten die hun leven hebben gegeven in het Amerikaanse leger. In het hele land plaatsen Amerikanen een kleine … Continued The post Memorial Day: de dag dat Amerika stilstaat bij zijn helden appeared first on Elsevierweekblad.nl.
24/05 17u45  EW?BOEKEN publiceert Boven de partijen Lees meer >
24/05 17u45  Rechtse oppositie fileert akkoord: ?extreem-links bakfietssocialisme? Lees meer >
24/05 17u45  Trump blaast top met Kim Jong-un af na ?vijandigheid? Lees meer >
24/05 15u15  Coalitie presenteert ?kneiterlinks? akkoord: dit zijn de speerpunten Donderdagochtend presenteerden de partijen GroenLinks, PvdA, D66 en SP het nieuwe Amsterdamse coalitieakkoord. Het akkoord, met de titel ?Een nieuwe lente en een nieuw geluid? moet de stad flink verduurzamen en sociale ongelijkheid tegengaan: daarvoor moeten vooral automobilisten, huiseigenaren en werkenden bloeden. ?We moeten echt anders gaan denken over mobiliteit,? zei Rutger Groot Wassink (GroenLinks) … Continued The post Coalitie presenteert ‘kneiterlinks’ akkoord: dit zijn de speerpunten appeared first on Elsevierweekblad.nl.
24/05 15u15  ?Wat schoenen betreft, ben ik een ekster? ?Acht jaar geleden organiseerde ik de eerste bruiloft, naast een vaste baan als facilitair manager. Ik regelde ook de bruiloft van mijn vorige baas. De introductie van de smartphone was een uitkomst. Als het moest, stuurde ik vanaf het toilet op mijn werk een mailtje met mijn BlackBerry. Bereikbaarheid is belangrijk. Nu heb ik een … Continued The post ?Wat schoenen betreft, ben ik een ekster? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
24/05 12u00  Seehofer sluit dienst voor immigratie na gesjoemel Horst Seehofer, de Duitse minister van Binnenlandse Zaken, heeft in Bremen het kantoor waar asielaanvragen worden afgehandeld gesloten. Tussen 2013 en 2016 zou de federale dienst voor vluchtelingen, de Duitse variant op de Immigratie- en Naturalisatiedienst, ten onrechte 1.200 asielzoekers een verblijfsvergunning hebben gegeven. Een wettelijke basis voor het verstrekken van de verblijfsvergunningen ontbrak. Zo … Continued The post Seehofer sluit dienst voor immigratie na gesjoemel appeared first on Elsevierweekblad.nl.
24/05 10u45  Extreem-linkse activisten blijven meestal onbestraft Links-extremistische acties leiden vaak niet tot vervolging. Dat blijkt uit een onderzoek van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC) in opdracht van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Onder het mom van activisme kunnen extreem-linkse groeperingen vaak ongestraft de wet overtreden. De onderzoekers hebben 27 afzonderlijke links-extremistische groeperingen in kaart gebracht die zich vooral richten … Continued The post Extreem-linkse activisten blijven meestal onbestraft appeared first on Elsevierweekblad.nl.
23/05 20u30  Seehofer sluit bureau voor immigratie na gesjoemel Horst Seehofer, de Duitse minister van Binnenlandse Zaken, heeft het kantoor waar asielaanvragen in Bremen worden afgehandeld gesloten. Tussen 2013 en 2016 heeft het federale bureau voor vluchtelingen, de Duitse variant op de Immigratie en Naturalisatiedienst, ten onrechte 1200 mensen een verblijfsvergunning hebben gegeven. Een wettelijke basis voor het geven van de verblijfsvergunningen ontbrak. Zo … Continued The post Seehofer sluit bureau voor immigratie na gesjoemel appeared first on Elsevierweekblad.nl.
23/05 19u15  Mat Herben: ?Rutte laat zich onder druk zetten door links gedachtegoed? PvdA-Kamerlid Lilianne Ploumen pleitte vanmiddag in de Tweede Kamer voor een vrouwenquotum bij defensie. Van staatssecretaris Barbara Visser (Defensie) wilde Ploumen weten hoe ze zo?n verplicht minimaal percentage vrouwen bij de krijgsmacht voor elkaar wilde krijgen. PvdA-Kamerlid Ploumen stelde dat defensie al jaren probeert het aandeel vrouwen omhoog te krijgen van 14 naar 30 procent, … Continued The post Mat Herben: ‘Rutte laat zich onder druk zetten door links gedachtegoed’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
23/05 19u15  Seks mag in Zweden vanaf juli alleen nog met expliciete toestemming Wie in Zweden seks met iemand wil hebben, heeft daar vanaf nu uitdrukkelijke toestemming voor nodig van de wederpartij. Het Zweedse parlement is met een grote meerderheid akkoord gegaan met een nieuwe zedenwet. De regering in Stockholm wil de zedenwet scherp aanpassen: zonder expliciete toestemming kan iemand worden veroordeeld voor verkrachting. Het is een initiatief … Continued The post Seks mag in Zweden vanaf juli alleen nog met expliciete toestemming appeared first on Elsevierweekblad.nl.
23/05 15u30  Mogen Turkse Nederlanders met Turks leger meevechten in Afrin? Kabinet laat het aan hen Het kabinet worstelt met de vraag of Nederlanders met een Turkse nationaliteit moeten kunnen worden opgeroepen om mee te vechten met het Turkse leger. Eerder werd gespeculeerd over mogelijke mobilisatieorders van Turkije, waarmee ook dienstplichtige Turken in Europese landen konden worden opgetrommeld om mee te vechten in het Syrische Afrin. Turkije viel onder de noemer … Continued The post Mogen Turkse Nederlanders met Turks leger meevechten in Afrin? Kabinet laat het aan hen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
Laatste update: donderdag 24 mei 2018, 22u15
Lees meer van Elsevier.nl >

RTL.nl

Verbergen Tonen
24/05 22u00  Gevaarlijke klus: Chinees bergpad vervangen Met gevaar voor eigen leven vervangen deze mannen de smalle treden van een Chinees bergpad. Ze kunnen zich alleen aan een ketting vasthouden.
24/05 21u00  Laura werd gepest: 'Ik voelde me alleen en machteloos' 'Na schooltijd spraken we af; op school wilden klasgenootjes niet met mij gezien worden.' Jarenlang werd Laura van Niekerk (25) gepest en durfde ze dat niet te zeggen. Uit onderzoek blijkt dat ze niet de enige is. Eén op de drie kinderen vertelt nooit aan hun leraar of ouders dat ze worden getreiterd, geplaagd en uitgesloten.
24/05 19u00  'Praten over pesten is supermoeilijk': dit is waarom Een op de drie kinderen die veel gepest wordt, durft dit aan niemand te vertellen. Dat blijkt uit onderzoek van vijf universiteiten en het Trimbos Instituut. Waarom is het, ook voor volwassenen, zo moeilijk om hardop te zeggen dat je gepest wordt? Patricia Bolwerk van stichting Stop Pesten Nu legt het je uit.
24/05 18u30  Laura (25) werd gepest: 'Ik voelde me alleen en machteloos' 'Na schooltijd spraken we af; op school wilden klasgenootjes niet met mij gezien worden.' Jarenlang werd Laura van Niekerk (25) gepest en durfde ze dat niet te zeggen. Uit onderzoek blijkt dat ze niet de enige is. Eén op de drie kinderen vertelt nooit aan hun leraar of ouders dat ze worden getreiterd, geplaagd en uitgesloten.
24/05 18u30  Jongeren Venezuela vluchten voor armoede en ellende Honderdduizenden jongeren trekken weg uit Venezuela. Het land staat aan de rand van de afgrond. Eten is niet te betalen en werk is er niet. Met pijn in hun hart blijven ouderen alleen achter: 'Er is geen toekomst voor de kinderen. Geen onderwijs, geen gezondheidszorg. Het is triest.'
24/05 18u00  Veel te weinig speelplekken voor kinderen met handicap In Nederland zijn veel te weinig speeltuinen waar kinderen met een handicap kunnen spelen. Pas 60 van de bijna 400 Nederlandse gemeenten hebben een aangepaste speeltuin. Dat is veel te weinig, vindt D66. Zij roepen dan ook hulp in van de minister van Volksgezondheid.
24/05 12u30  Britse sportjournaliste is niet bang en stopt losgeslagen paard Een heldendaad van een verslaggeefster bij een paardenrace in Engeland. Een losgeslagen paard lijkt niet te stuiten. Tot de journaliste haar mouwen opstroopt. Kijk maar.
24/05 08u30  Interview Joelia Skripal na zenuwgasaanval: 'Het herstel was langzaam en pijnlijk' Meer dan twee maanden nadat zij en haar vader in Engeland werden vergiftigd door een Russisch zenuwgas, doet Joelia Skripal haar verhaal . De twee overleefden de aanval, en Joelia is nu voldoende hersteld om te vertellen wat haar begin maart is overkomen.
24/05 00u30  New York smult van 30-jarige die ouderlijk huis niet uit wil Veel mensen in New York leven mee met de ouders van de 30-jarige Michael Rotondo. Hij woont nog steeds bij zijn ouders en weigert te vertrekken. Zijn ouders zijn dat nu zo zat, dat ze via de rechter proberen hun zoon het huis uit te krijgen.
24/05 00u30  Rusland blijft ontkennen: 10 jaar na dood Stan Storimans nog geen gerechtigheid Het is tien jaar geleden dat onze cameraman Stan Storimans om het leven kwam in Georgië. Hij werd het slachtoffer van een clusterbom, samen met elf andere onschuldige burgers. En nog altijd is daar niemand voor bestraft. Collega Jeroen Akkermans probeert alsnog gerechtigheid te krijgen.
23/05 23u30  Rusland blijft ontkennen: 10 jaar na overlijden Stan Storimans nog steeds geen gerechtigheid Het is tien jaar geleden dat onze cameraman Stan Storimans om het leven kwam in Georgië. Hij werd het slachtoffer van een clusterbom, samen met elf andere onschuldige burgers. En nog altijd is daar niemand voor bestraft. Collega Jeroen Akkermans probeer alsnog gerechtigheid te vinden.
23/05 18u00  Darryl geraakt door lavabom in Hawaï: 'Artsen moesten m'n been afzetten' Het was flink schrikken voor de Amerikaanse Darryl Clinton. Hij probeerde zijn huis in Hawaï te beschermen tegen lavastromen, totdat hij plots geraakt werd door een rondvliegende brok lava, een lavabom.
23/05 15u00  Snelle koeriers redden jochie bij val van zesde etage Een Chinees jochie heeft behoorlijk mazzel gehad. Hij viel uit een appartement op de zesde etage. Medewerkers van het koeriersbedrijf beneden wisten zijn val te breken.
23/05 15u00  Nabestaande coldcasezaak: 'Nieuwe technologie geeft hoop' In Nederland zijn nog 1500 ernstige misdrijven niet opgelost, de zogenoemde cold cases. Daders van bijvoorbeeld moord lopen daardoor vrij rond. Ook de dader die de vader van Wickey van der Meijs vermoordde, is nog niet gepakt. Een nieuw computersysteem moet de politie nu helpen om meer coldcasezaken op te lossen.
23/05 12u00  Terug van weggeweest: de wolf komt weer bij ons wonen Voor het eerst sinds twee eeuwen lijkt zich een wolf in Nederland te vestigen. De afgelopen jaren zijn wolven al regelmatig gezien, maar niet eerder bleef een dier lang op één plek hangen. Dat gebeurt nu wel, in Drenthe. Staatsbosbeheer maakte opnames.
Laatste update: donderdag 24 mei 2018, 22u00
Lees meer van RTL.nl >

NOS.nl

Verbergen Tonen
25/05 03u00  Doden bij aanslag met autobom in Benghazi In de Libische stad Benghazi zijn bij een aanslag met een autobom zeker zes mensen omgekomen. Minstens twintig mensen raakten gewond, onder wie enkelen zwaargewond. De explosie was in het centrum, vlak bij het grootste hotel van de stad. Wie er achter de aanslag zit, is niet bekend. In het verleden heeft Islamitische Staat een aantal aanslagen in Libië opgeëist. Benghazi, de tweede stad van het land, is in handen van strijders van het Libische Nationale Leger (LNL). Dat verjoeg vorig jaar islamisten uit Benghazi, onder wie die van IS en al-Qaida.
25/05 02u45  SER: beleid om vluchtelingen aan baan te helpen te versnipperd Vluchtelingen met een verblijfsvergunning helpen aan een baan: het blijft een moeizame zaak. In een rapport van de Sociaal-Economische Raad wordt vanochtend geconcludeerd dat deze zogenoemde statushouders nog steeds grote moeite hebben om betaald werk te vinden. Belangrijkste adviezen van de raad: ondersteun ze zo vroeg mogelijk zodat ze in de maatschappij kunnen meedoen, combineer de aanpak met taal, onderwijs en werk en zorg voor continuïteit in de ondersteuning. 'Snelle successen liggen niet voor de hand, zo blijkt uit de praktijkvoorbeelden', reageert SER-voorzitter Mariëtte Hamer. Alleen door middel van op maat gesneden ondersteuning en langdurige begeleiding kan voorkomen worden dat grote groepen statushouders de aansluiting met de arbeidsmarkt mislopen. In het rapport Vluchtelingen en werk: een nieuwe tussenbalans signaleert de SER dat sprake is van een versnipperd beeld. Lokale en regionale verschillen zijn groot, de initiatieven veelal te kleinschalig en ook is de voortgang niet verzekerd door onvoldoende geld. 'Daarom is geld vanuit Den Haag een belangrijke voorwaarde om tot meer succes op dit gebied te komen', aldus Hamer. Opleidingsbedrijf Bouwmensen Rivierengebied in Geldermalsen heeft al tien statushouders opgeleid voor een betaalde job in de bouw: als tegelzetter, timmerman of metselaar. Zes zijn er momenteel nog in opleiding. Sleutel tot succes Volgens directeur Koos Karsijns van het bedrijf is er maar één sleutel tot succes: mensen goed opleiden. 'En dat kan niet in drie maanden, nee. Je kunt niet iemand na één kwartaal op de bouw dumpen en dat-ie dan slaagt. Onze opleiding duurt twee tot vier jaar. Ik wil goede mensen afleveren, anders heeft de bouw er ook niks aan.' Met de enorme krapte op de arbeidsmarkt zijn de vluchtelingen uit landen als Afghanistan, Eritrea en Syrië enorm gewild. 'In 2015, toen wij met opleidingen begonnen, was dat wel anders', weet Karsijns nog. 'We hadden alle tegenwerking die je maar kunt bedenken: de stigmatiserende opmerkingen waren niet van de lucht, koudwatervrees bij aannemers die dachten: 'wat voor volk krijgen we nu over de vloer'. En bonden waren bang dat buitenlanders 'onze' banen zouden inpikken.' Sfeer omgeslagen Nu is de sfeer heel anders. Karsijns: 'Nu staat iedereen te springen om mensen en maakt het eigenlijk niet uit waar ze vandaan komen. En ze zijn super gemotiveerd.' Ook volgens SER-voorzitter Hamer is het daarom nu een kwestie van het ijzer smeden als het heet is. 'Er is een ongelooflijke behoefte op de arbeidsmarkt aan krachten en veel statushouders kunnen daarin iets betekenen. Maar dan moet dat wel bij elkaar gebracht worden in plaats van al die initiatieven ze te versnipperen. En dan zal de situatie de komende jaren zeker verbeteren.'
25/05 02u00  Noord-Korea blijft bereid tot gesprek met VS De Noord-Koreaanse vice-minister van Buitenlandse Zaken zegt dat zijn land nog steeds bereid is tot een ontmoeting met de VS. Hij reageerde op het afzeggen door de Amerikaanse president Trump van een topontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Die top zou op 12 juni worden gehouden in Singapore. 'Wij hadden veel waardering voor de pogingen van president Trump die, anders dan zijn voorgangers, plannen had om een historische top tussen Noord-Korea en de VS te realiseren', staat in een verklaring van de vice-minister. Die verklaring is uitgegeven door het Noord-Koreaanse staatspersbureau. Hij laat in de verklaring de VS nogmaals weten dat Noord-Korea openstaat om problemen op elk gewenst tijdstip en op elke mogelijke manier op te lossen.
25/05 02u00  Slimme spraakcomputer 'nam zonder commando gesprek op en verstuurde het' Het is een angst van velen: afgeluisterd worden door een apparaat in huis. In Memphis is die angst van een familie werkelijkheid geworden. Daar heeft de slimme spraakcomputer van Amazon, Alexa, een privé-gesprek opgenomen en opgestuurd naar een contactpersoon, zonder dat daar opdracht toe werd gegeven. De Amerikaanse Danielle werd gebeld door een collega van haar man die haar vertelde dat hij een privégesprek op zijn telefoon had ontvangen. 'Een gesprek over houten vloeren. Toen wisten we dat het geen grap was en hij ons echt had gehoord', vertelt Danielle tegen de BBC. Volgens Amazon is het een 'samenloop van gebeurtenissen', vertelt een woordvoerder aan de Britse omroep. De gebeurtenissen zijn, volgens diezelfde woordvoerder: Alexa werd wakker toen iemand op de achtergrond een woord zei dat op Alexa leek Vervolgens hoorde de spraakcomputer iets dat leek op het bevel: 'stuur bericht' Toen zou Alexa hebben gevraagd: naar wie? Woorden uit het gesprek op de achtergrond werden geïnterpreteerd als een naam Alexa zou hebben gevraagd: 'naam van de contactpersoon, toch?' Toen hoorde de spraakcomputer iets wat leek op 'ja' En heeft de computer het gesprek doorgestuurd naar de collega van Danielle's man Hoe onwaarschijnlijk dit ook lijkt, zegt de woordvoerder, toch is dit waarschijnlijk hoe het gegaan is. Amazon onderzoekt de zaak. Volgens Danielle zou Alexa op geen enkel moment een vraag hebben gesteld. Maar het kan natuurlijk dat het geluid van de spraakcomputer erg zacht stond. Privacyschending? Het is niet de eerste keer dat Alexa in het nieuws komt. In maart maakten meerdere gebruikers melding van een 'eng lachje'. Alexa begon volgens de gebruikers vaak te lachen zonder reden. Amazon zei toen dat de computer waarschijnlijk het commando 'Alexa, lach' hoorde en vervolgens dat ook daadwerkelijk deed. Eerder werd al getwijfeld of de privacy in het geding komt door het gebruik van de box. Er komt namelijk een microfoon van een commerciële partij in je huis. Amazon heeft al eerder aangegeven dat het apparaat pas 'meeluistert' als het wakker wordt gemaakt, wanneer je de naam noemt. Maar om aan te springen op een commando, moet het apparaat wel meeluisteren. Volgens Amazon wordt die informatie niet opgeslagen.
25/05 01u45  McDonald's gaat plastic rietjes niet verbannen uit restaurants Fastfoodgigant McDonald's is niet van plan om wereldwijd plastic rietjes uit hun restaurants te verbannen. Tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering stemde slechts 8 procent voor het idee om de plastic rietjes uit te bannen. Het plan was ingediend na kritiek van een milieu-organisatie die zegt dat de rietjes grote impact hebben op de natuur. Een petitie tegen het gebruik van de plastic rietjes is online door een half miljoen mensen ondertekend. 'Onnodig' Een aandeelhouder die het voorstel voor het rietjesverbod indiende had als argument dat de maatregel goed zou zijn voor McDonald's' reputatie. Desondanks heeft dat McDonald's niet weten te overtuigen. Het bedrijf zegt dat de maatregel onnodig en overbodig is. In sommige landen gebruikt het fastfood-restaurant al geen plastic rietjes meer. Zo werd deze week bekend dat McDonald's vanaf september de plastic rietjes in al zijn Brusselse restaurants gaat vervangen door kartonnen exemplaren. Ook is het bedrijf van plan om dat in heel het Verenigd Koninkrijk te doen. Daar wordt nu al mee geëxperimenteerd. Of er ook in Nederland plannen zijn, is niet bekend.
25/05 00u15  Steeds minder zzp'ers verzekerd voor arbeidsongeschiktheid en pensioen Er zijn steeds minder zzp'ers die zich verzekeren voor arbeidsongeschiktheid of geld opzijzetten voor hun pensioen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Van de 895.000 zzp'ers (zelfstandigen zonder personeel) hadden in 2016 slechts 170.000 een arbeidsongeschiktheidsverzekering (aov), dat is zo'n 19 procent. Bij zmp'ers (zelfstandigen met personeel) ligt het aantal aov-verzekerden een stuk hoger, op bijna een derde. Ook bij de pensioenvoorziening betalen steeds minder zelfstandigen lijfrentepremies. In 2016 was dat bij zzp'ers slechts 10 procent, bij zmp'ers 16,5 procent. Te duur In de vijf jaar ervoor is het aantal verzekerden steeds verder gedaald. Naar de reden voor het minder verzekeren is het een beetje gissen, zegt CBS-econoom Peter Hein van Mulligen. 'Vaak wordt gezegd dat men de arbeidsongeschiktheidsverzekering te duur vindt, of dat jongeren niet met hun pensioen bezig zijn.' De leeftijd en de sector waarin zzp'ers werken spelen ook een rol. Jongeren tot 25 jaar en 65-plussers zijn het minst vaak verzekerd voor arbeidsongeschiktheid (respectievelijk 7 en 1 procent), de middengroep het meest, met zo'n 20 procent. In fysieke beroepen, zoals de bouw en de landbouw, wordt het vaakst verzekerd. Ook zzp'ers met hogere inkomens verzekeren zich vaker. De daling vindt ook plaats in de jaren dat het economisch slecht ging en er voor zzp'ers lang niet altijd werk was, zegt NOS-economieredacteur André Meinema. 'Met weinig werk en dus weinig verdiensten is een aov-verzekering of de lijfrentepremie wellicht een van de eerste zaken waarop bezuinigd wordt. In 2015 en 2016 begint de economie aan te trekken en zie je dat het aantal verzekerden niet of nauwelijks meer daalt.'16 
24/05 23u30  Politie onderzoekt inzet van vrijwilligers om computers te beveiligen De politie onderzoekt de mogelijkheid om politievrijwilligers in te zetten op het gebied van computerveiligheid. Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid antwoordt dit op vragen van VVD-Tweede Kamerlid Rutte. Het Kamerlid zegt dat de politie in Groot-Brittannië dat al doet, in samenwerking met het bedrijfsleven. De politie in Nederland is bezig digitaal talent te werven, maar moet concurreren met het bedrijfsleven. Volgens Kamerlid Arno Rutte hebben bedrijven al veel moeite om de benodigde mensen aan zich te binden, terwijl hun arbeidsvoorwaarden vaak beter zijn. Rutte: 'De kans dat de politie daar in mee kan gaan is nihil.' In het Verenigd Koninkrijk zitten ze met hetzelfde probleem. De politie daar werkt nu samen met het bedrijfsleven om medewerkers in te zetten als vrijwilliger, zegt Rutte. Krijtstreeppakken als politievrijwilliger Het idee is dat een medewerker enkele uren per week of per maand als vrijwilliger bij de politie aan de slag gaat, terwijl het bedrijf zijn of haar uren doorbetaalt. Rutte: 'Mensen uit de City, de krijtstreeppakken, die werken als vrijwilliger om de financiële boeven aan te pakken en met cyberdeskundigheid is dat precies hetzelfde.' Voordeel is dat zeer schaarse kennis beschikbaar komt voor de politie, met steun van werkgevers. Het belang van het bedrijfsleven is, volgens Rutte, dat cyberkennis en deskundigheid bij de politie voldoende aanwezig is. 'Uit de gesprekken die ik heb gevoerd, blijkt dat ook Nederlandse werkgevers openstaan voor een dergelijke samenwerking.' Rutte wil daarom dat de minister samen met de korpschef bekijkt of ook in Nederland een vrijwillige politie-inzet kan komen op het gebied van computerveiligheid, die wordt ondersteund door werkgevers. 'Indrukwekkend wat politievrijwilligers nu al doen' Minister Grapperhaus is enthousiast geraakt over het fenomeen politievrijwilliger. Hij heeft een aantal van hen ontmoet tijdens een werkbezoek. 'Het was half april, op een vrijdagavond. Ik kan u verzekeren, dat is echt buitengewoon indrukwekkend wat mensen, zonder enige vergoeding, in hun vrije tijd, naast hun gewone werk bereid zijn te doen voor de politie.' Bij die gelegenheid heeft hij ook mensen gesproken die hem hebben verteld dat ze beschikken over cyberexpertise. 'Ik ondersteun daarom dit idee zeer en de politie gaat ermee aan de slag', heeft de minister de Kamer laten weten. Daarbij wordt onder meer gekeken naar hoe de screening moet verlopen, of de vrijwillige inzet bij de politie verenigbaar is met de baan van de vrijwilliger en of er aanvullende opleidingen nodig zijn.
24/05 22u45  'Essalam-moskee in Rotterdam lijkt niet vanuit buitenland te zijn beïnvloed' Het lijkt er niet op dat de Rotterdamse Essalam-moskee direct vanuit het buitenland is beïnvloed. Dat schrijft minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in een brief aan de Tweede Kamer. Het conflict binnen de moskee lijkt volgens het ministerie vooral intern te zijn. Begin april schreef NRC dat de geldschieter achter de moskee, de Al Maktoum Foundation, in 2017 bepaalde wie er in de moskee mocht preken. Die stichting heeft banden met het koningshuis van Dubai. Eind maart werden alle medewerkers van de moskee ontslagen, nadat de Al Maktoum Foundation de financiering had stopgezet vanwege een conflict met moskeegangers die in het bestuur van het gebedshuis wilden. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is naar aanleiding van de berichtgeving in gesprek gegaan met de gemeente Rotterdam. Op basis van de uitleg van de gemeente heeft het ministerie vastgesteld dat er 'geen serieuze indicaties lijken te zijn van inhoudelijke bemoeienis'. Afhankelijkheid maakt kwetsbaar Volgens het ministerie kan in algemene zin wel worden gezegd dat een grote financiële afhankelijkheid kwetsbaarheid met zich meebrengt. De afhankelijkheid kan het moeilijk maken om inhoudelijke beïnvloeding tegen te houden, maar in Rotterdam lijkt daar volgens minister Koolmees geen sprake van. Het ministerie schrijft dat buitenlandse financiering van politieke, maatschappelijke en religieuze organisaties is toegestaan in Nederland. Wel moet worden voorkomen dat er via die geldstromen misbruik kan worden gemaakt van Nederlandse vrijheden. Minister Dekker voor Rechtsbescherming werkt aan een regeling waarmee de geldstromen naar maatschappelijke organisaties transparanter moeten worden. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid onderzoekt of geldstromen uit onvrije landen kunnen worden beperkt. Nieuwsuur en NRC onderzochten de financiering van islamitische organisaties in Nederland en ontdekten dat zeker dertig organisaties financiering hebben aangevraagd in Golfstaten. Meer over dat onderzoek hier.
24/05 22u30  MH17-onderzoek: wettig bewijs, ontkenning, nabestaanden willen stappen De Buk-raket waarmee vlucht MH17 werd neergehaald boven Oekraïne was afkomstig van de 53e brigade van het Russische leger uit Koersk. Dat maakte het Joint Investigation Team (JIT) vanochtend bekend op een persconferentie. Lees hieronder een overzicht van de gebeurtenissen rond de presentatie van het onderzoeksteam. Volgens het JIT is er nu wettig en overtuigend bewijs voor de betrokkenheid van Rusland bij de ramp met het Nederlandse passagiersvliegtuig. Het team beschikt over vele beelden waarop een konvooi te zien is van bijna vijftig voertuigen dat zes raketinstallaties vervoerde van Koersk naar de Oekraïense grens. Bekijk hieronder een samenvatting van de dag: Ook beschikt het JIT over namen van militairen die betrokken zouden zijn, maar die worden pas bekendgemaakt als het onderzoek is afgerond. Het voortijdig bekendmaken van namen zou het proces kunnen schaden omdat verdachten zich dan in het openbaar gaan verdedigen. Boos 'Er moeten, zeker in de militaire lijn, mensen op de hoogte zijn', zei Fred Westerbeke, hoofdofficier van justitie van JIT. 'Tenminste al uit de 53e brigade zelf, maar ook in de 'line of command' daar. En het feit dat ons dat nooit is gemeld is wel iets waar ik mij aan irriteer. Ik ben eigenlijk gewoon boos.' Het JIT deed vandaag ook opnieuw een oproep aan getuigen om informatie te geven. Met name klokkenluiders worden uitgenodigd informatie te delen. Het onderzoeksteam benadrukte meerdere malen dat getuigen beschermd zullen worden. 'De Russen ontkennen als vanouds elke betrokkenheid bij de ramp met de MH17', zei correspondent David Jan Godfroid. 'Ze zeggen dat er geen enkele raketinstallatie de grens tussen Rusland en Oekraïne is overgestoken en zeker niet in die periode. Verder zeggen ze dat het bewijs van het JIT alleen is gebaseerd op gemanipuleerde beelden van sociale media en die zouden dan beschikbaar zijn gesteld door de Oekraïense inlichtingendiensten met als doel om Rusland zwart te maken.' 'Het zijn de Oekraïners' Ook ontkent Rusland de beschuldiging van het JIT dat het niet meewerkt aan het onderzoek, zei Godfroid. 'Wij werken juist wel mee', zeggen ze. 'We hebben overweldigend bewijs geleverd dat die raket is afgeschoten vanuit Oekraïens grondgebied waar de Oekraïense strijdkrachten het voor het zeggen hadden. Met andere woorden: het zijn de Oekraïners die de MH17 hebben neergeschoten.' 'Deze kwestie blijft nog jaren de verhouding tussen Nederland en Rusland beïnvloeden op een hele negatieve manier', voorspelde Godfroid. Later op de dag was president Poetin minder uitgesproken. Hij zei dat Rusland de resultaten van het onderzoek gaat bestuderen. Nabestaanden van de ramp met de MH17 verwachten na de bewijzen van vandaag stappen van het kabinet. 'Ik verwacht eigenlijk wel dat de politiek zich nu gaat bemoeien met de verantwoordelijkheid van de Russische staat', zei bestuurslid Piet Ploeg van de Stichting Vliegramp MH17. 'Het kan nu niet meer bij een volstrekt juridische verkenning blijven. We weten nu meer.' Volgens Ploeg kan het kabinet nu overwegen om de Russische staat aan te klagen voor mede-aansprakelijkheid voor het neerhalen van de MH17. Dat ligt volgens politiek verslaggever Ron Fresen inderdaad voor de hand. 'Er is hier erg veel verontwaardiging over het feit dat de Russen informatie hebben achtergehouden en niet meewerken aan het onderzoek.' 'Op het matje' Het kabinet heeft volgens Fresen een scala aan mogelijkheden om Rusland aan te pakken. 'Die komen eigenlijk allemaal neer op het vergroten van de diplomatieke druk op Rusland en om de MH17 weer hoger op de internationale agenda te krijgen.' Daarbij kan je volgens Fresen denken aan het terugroepen van onze ambassadeur voor overleg of het op het matje roepen van de Russische ambassadeur. Een andere optie is om via de VN-Veiligheidsraad de druk op Rusland te verhogen door bijvoorbeeld extra sancties. Morgen spreekt de ministerraad over de bevindingen die het internationale onderzoeksteam JIT vandaag presenteerde. Premier Rutte komt daarvoor eerder terug van een handelsmissie in India. 'Een belangrijke ontwikkeling en ik heb daarom besloten terug te keren naar Nederland omdat ik morgen zelf de ministerraad wil voorzitten waarin dit besproken zal worden.' Hij noemde het voor de nabestaanden opnieuw een moeilijke dag. Volgens Fresen geeft Rutte door het afbreken van die reis een duidelijk signaal af. 'Namelijk, Nederland neemt dit heel hoog op. Tot nu toe is Rutte steeds heel terughoudend geweest met het wijzen naar Rusland, maar ik denk dat dat na vandaag wel zal veranderen.' Ook minister Blok van Buitenlandse Zaken keert eerder terug uit Luxemburg, waar hij met de koning en koningin is voor een staatsbezoek. Koning Willem-Alexander zei daar dat het rapport een open zenuw raakt bij iedereen die door de MH17-ramp is getroffen: Overigens werd de 53e brigade in Koersk eerder al genoemd door onderzoekscollectief Bellingcat. Eind vorig jaar identificeerde Bellingcat een Russische generaal als betrokkene bij de aanslag. Morgen geeft Bellingcat een persconferentie die de NOS live uitzendt.
24/05 22u15  Presentatie MH17-onderzoek: dit gebeurde er vandaag De Buk-raket waarmee vlucht MH17 werd neergehaald boven Oekraïne was afkomstig van de 53e brigade van het Russische leger uit Koersk. Dat maakte het Joint Investigation Team (JIT) vanochtend bekend op een persconferentie. Lees hieronder een overzicht van de gebeurtenissen rond de presentatie van het onderzoeksteam. Volgens het JIT is er nu wettig en overtuigend bewijs voor de betrokkenheid van Rusland bij de ramp met het Nederlandse passagiersvliegtuig. Het team beschikt over vele beelden waarop een konvooi te zien is van bijna vijftig voertuigen dat zes raketinstallaties vervoerde van Koersk naar de Oekraïense grens. Bekijk hieronder een samenvatting van de dag: Ook beschikt het JIT over namen van militairen die betrokken zouden zijn, maar die worden pas bekendgemaakt als het onderzoek is afgerond. Het voortijdig bekendmaken van namen zou het proces kunnen schaden omdat verdachten zich dan in het openbaar gaan verdedigen. Boos 'Er moeten, zeker in de militaire lijn, mensen op de hoogte zijn', zei Fred Westerbeke, hoofdofficier van justitie van JIT. 'Tenminste al uit de 53e brigade zelf, maar ook in de 'line of command' daar. En het feit dat ons dat nooit is gemeld is wel iets waar ik mij aan irriteer. Ik ben eigenlijk gewoon boos.' Het JIT deed vandaag ook opnieuw een oproep aan getuigen om informatie te geven. Met name klokkenluiders worden uitgenodigd informatie te delen. Het onderzoeksteam benadrukte meerdere malen dat getuigen beschermd zullen worden. 'De Russen ontkennen als vanouds elke betrokkenheid bij de ramp met de MH17', zei correspondent David Jan Godfroid. 'Ze zeggen dat er geen enkele raketinstallatie de grens tussen Rusland en Oekraïne is overgestoken en zeker niet in die periode. Verder zeggen ze dat het bewijs van het JIT alleen is gebaseerd op gemanipuleerde beelden van sociale media en die zouden dan beschikbaar zijn gesteld door de Oekraïense inlichtingendiensten met als doel om Rusland zwart te maken.' 'Het zijn de Oekraïners' Ook ontkent Rusland de beschuldiging van het JIT dat het niet meewerkt aan het onderzoek, zei Godfroid. 'Wij werken juist wel mee', zeggen ze. 'We hebben overweldigend bewijs geleverd dat die raket is afgeschoten vanuit Oekraïens grondgebied waar de Oekraïense strijdkrachten het voor het zeggen hadden. Met andere woorden: het zijn de Oekraïners die de MH17 hebben neergeschoten.' 'Deze kwestie blijft nog jaren de verhouding tussen Nederland en Rusland beïnvloeden op een hele negatieve manier', voorspelde Godfroid. Later op de dag was president Poetin minder uitgesproken. Hij zei dat Rusland de resultaten van het onderzoek gaat bestuderen. Nabestaanden van de ramp met de MH17 verwachten na de bewijzen van vandaag stappen van het kabinet. 'Ik verwacht eigenlijk wel dat de politiek zich nu gaat bemoeien met de verantwoordelijkheid van de Russische staat', zei bestuurslid Piet Ploeg van de Stichting Vliegramp MH17. 'Het kan nu niet meer bij een volstrekt juridische verkenning blijven. We weten nu meer.' Volgens Ploeg kan het kabinet nu overwegen om de Russische staat aan te klagen voor mede-aansprakelijkheid voor het neerhalen van de MH17. Dat ligt volgens politiek verslaggever Ron Fresen inderdaad voor de hand. 'Er is hier erg veel verontwaardiging over het feit dat de Russen informatie hebben achtergehouden en niet meewerken aan het onderzoek.' 'Op het matje' Het kabinet heeft volgens Fresen een scala aan mogelijkheden om Rusland aan te pakken. 'Die komen eigenlijk allemaal neer op het vergroten van de diplomatieke druk op Rusland en om de MH17 weer hoger op de internationale agenda te krijgen.' Daarbij kan je volgens Fresen denken aan het terugroepen van onze ambassadeur voor overleg of het op het matje roepen van de Russische ambassadeur. Een andere optie is om via de VN-Veiligheidsraad de druk op Rusland te verhogen door bijvoorbeeld extra sancties. Morgen spreekt de ministerraad over de bevindingen die het internationale onderzoeksteam JIT vandaag presenteerde. Premier Rutte komt daarvoor eerder terug van een handelsmissie in India. 'Een belangrijke ontwikkeling en ik heb daarom besloten terug te keren naar Nederland omdat ik morgen zelf de ministerraad wil voorzitten waarin dit besproken zal worden.' Hij noemde het voor de nabestaanden opnieuw een moeilijke dag. Volgens Fresen geeft Rutte door het afbreken van die reis een duidelijk signaal af. 'Namelijk, Nederland neemt dit heel hoog op. Tot nu toe is Rutte steeds heel terughoudend geweest met het wijzen naar Rusland, maar ik denk dat dat na vandaag wel zal veranderen.' Ook minister Blok van Buitenlandse Zaken keert eerder terug uit Luxemburg, waar hij met de koning en koningin is voor een staatsbezoek. Koning Willem-Alexander zei daar dat het rapport een open zenuw raakt bij iedereen die door de MH17-ramp is getroffen: Overigens werd de 53e brigade in Koersk eerder al genoemd door onderzoekscollectief Bellingcat. Eind vorig jaar identificeerde Bellingcat een Russische generaal als betrokkene bij de aanslag. Morgen geeft Bellingcat een persconferentie die de NOS live uitzendt.
24/05 22u00  'Harvey Weinstein gaat zich aangeven bij politie' Filmproducent Harvey Weinstein gaat zichzelf morgen aangeven bij de politie. Dit melden de New Yorkse kranten New York Daily News en The New York Times. Volgens The New York Times staat de politie op het punt om Weinstein op te pakken, en kiest die nu eieren voor zijn geld door zichzelf aan te geven. De krant baseert zich op twee bronnen bij de New Yorkse politie. Weinstein wordt door tal van vrouwen beschuldigd van seksueel misbruik en wangedrag. De beschuldigen aan zijn adres waren het begin van de MeToo-beweging.
24/05 21u45  Maduro: geef mij niet schuld voor crisis Venezuela De Venezolaanse president Nicolás Maduro vindt het een 'domme simplificatie' om hem de schuld te geven voor de economische ineenstorting van zijn land. 'Het is een probleem van het hele land', zei hij in een toespraak, vier dagen na zijn verkiezingszege. Vanwege de economische malaise wordt Venezuela geteisterd door voedseltekorten en gezondheidscrises. Mensen vluchten massaal het land uit. Door de olieproductie met een miljoen vaten per dag op te krikken, wil Maduro zijn land uit het slop trekken, zo kondigde hij aan. Eventueel met hulp van China, Rusland en Arabische landen. Venezuela heeft een van de grootste oliereserves ter wereld. 'Wie zal ons redden? Superman? Of Super-Nico? Allebei bestaan ze niet, maar we hebben wel supermensen', zei Maduro vandaag tijdens een inauguratieceremonie in Caracas, ook al begint zijn nieuwe termijn formeel pas in januari 2019. Kritiek Direct na de verkiezingswinst van Maduro werden vijftien hooggeplaatste militairen gearresteerd. Zij spannen volgens de autoriteiten samen tegen de overheid. Ook zette het land twee Amerikaanse diplomaten uit. De verkiezingen in Venezuela werden wereldwijd veroordeeld, omdat ze zouden zijn gemanipuleerd. Na Maduro's zege riepen veertien Zuid-Amerikaanse landen hun ambassadeur terug uit Venezuela. De Amerikaanse vicepresident Pence noemde de verkiezingen een schijnvertoning. De VS stelde na Maduro's zege meteen nieuwe sancties in tegen Venezuela. Die zullen 'grote problemen' veroorzaken, zei Maduro. Maar ze zijn volgens hem niet onoverkomelijk.
24/05 21u30  Excuses Morgan Freeman na beschuldigingen seksuele intimidatie De Amerikaanse acteur Morgan Freeman heeft zijn verontschuldigingen aangeboden aan iedereen die zich respectloos behandeld voelt door hem. Dat deed hij na berichtgeving van CNN over vrouwen die hem beschuldigen van seksuele intimidatie. 'Iedereen die me kent of met me heeft gewerkt, weet dat ik niemand expres zou beledigen of opzettelijk iemand een ongemakkelijk gevoel zou willen geven', schrijft de 80-jarige Oscarwinnaar in een schriftelijke verklaring. 'Ik bied excuses aan aan iedereen die zich ongemakkelijk of niet gerespecteerd voelt. Dat was nooit mijn bedoeling.' CNN heeft zestien mensen gesproken. Acht zeiden dat ze zelf het slachtoffer zijn geweest van ongepast gedrag van Freeman. De andere acht zeiden dat ze het hebben gezien. Het wangedrag zou niet zijn gemeld, omdat de betrokkenen bang waren dat ze hun baan zouden verliezen. Andere oud-collega's zeggen overigens dat Freeman van onbesproken gedrag is. Rokje omhoog trekken Een vrouw die met de nieuwszender sprak, was in 2017 productieassistent bij de film Going in style, waarin Freeman ook een rol had. Hij zou herhaaldelijk hebben geprobeerd haar rokje omhoog te trekken en hij zou haar meer dan eens hebben gevraagd of ze ondergoed droeg. Uiteindelijk zou een medespeler, Alan Arkin, Freeman tot de orde hebben geroepen. Andere vrouwelijke productiemedewerkers van eerdere films zeggen dat de acteur opmerkingen bleef maken over hun lichaam. Daarom zouden veel vrouwen op de set alleen nog kleding hebben gedragen waarin hun borsten en billen niet zichtbaar waren. Naast collega's van Freeman sprak CNN ook met journalisten die verslag doen van de entertainmentindustrie. CNN-journalist Chloe Melas zegt tijdens haar zwangerschap het slachtoffer te zijn van wangedrag door Freeman. Bij een bijeenkomst zou Freeman haar hand hebben vastgehouden terwijl hij de zwangere Melas van top tot teen bekeek. 'Jij bent rijp', zou hij daarbij hebben gezegd.
24/05 21u00  Acties aangekondigd in ziekenhuizen Emmen, Hoogeveen en Stadskanaal Personeel van drie ziekenhuizen in Noord-Nederland gaat actievoeren. Dat is besloten tijdens een bijeenkomst met de vakbonden in Borger. De werknemers van de ziekenhuizen in Emmen, Hoogeveen en Stadskanaal willen onder meer duidelijkheid over een aangekondigde reorganisatie die honderd banen kost. Ook wil het personeel, dat valt onder de Treant Zorggroep, meer duidelijkheid over de aangekondigde samenvoeging van verloskunde en acute kindergeneeskunde in Emmen, waardoor die afdelingen verdwijnen uit de andere twee ziekenhuizen. Het is volgens de werknemers niet duidelijk wat die ingreep zal betekenen voor het personeel. 'We geloven niet dat er in Emmen werk is voor alle collega's die daar nu mee bezig zijn', aldus een werkneemster. Patiëntvriendelijke acties Hoe de acties eruit gaan zien, wil Harma Schrage van vakbond FNV Zorg & Welzijn nog niet kwijt. 'We willen Treant niet op voorhand wijzer maken, maar het zullen acties zijn die gelijktijdig in de drie ziekenhuizen plaatshebben. Het worden acties waar de patiënt geen last van zal hebben', zegt ze tegen RTV Drenthe. Wanneer de actie zal plaatsvinden, is nog niet duidelijk. Angstcultuur De personeelsleden die bij de actiebijeenkomst aanwezig waren, wilden na afloop niet voor microfoon of camera te reageren. 'Je mag wel spreken van een angstcultuur', is de conclusie van Hillebrandt Aardema van vakbond CNV. Personeelsleden vertellen ook dat ze door leidinggevenden van Treant worden aangesproken op het delen van berichten over Treant op bijvoorbeeld Facebook. 'Daar zijn meerdere collega's voor op het matje geroepen, terwijl mensen gewoon hun verhaal kwijt willen', zegt een vrouw. De vier vakbonden die de bijeenkomst in Borger hadden georganiseerd, willen snel met de raad van bestuur van Treant in gesprek over de aangekondigde maatregelen en de angstcultuur.
24/05 20u15  Atoomagentschap: Iran houdt zich aan nucleair akkoord, maar kan beter Het lijkt erop dat Iran zich houdt aan de afspraken in het nucleaire akkoord, al zou het land sneller toegang kunnen verlenen aan inspecteurs die aanvullend onderzoek komen doen. Dat zegt het Internationale Atoomenergieagentschap (IAEA) van de VN, dat toezicht houdt op de naleving van de deal, die in 2015 werd gesloten. De VS trok zich begin deze maand terug uit het nucleaire akkoord, tot ongenoegen van veel Europese landen en de regering in Teheran, die de deal willen redden. Volgens het Atoomagentschap blijft Iran onder de maximale hoeveelheid uranium die het mag produceren en lijkt het er ook op dat de andere voorwaarden van het atoomakkoord nog worden nageleefd. Wel zou het agentschap dus graag verbetering zien in de snelheid waarmee aanvullend onderzoek naar de naleving van de deal wordt toegestaan. 'Snelle en proactieve medewerking van Iran bij het verlenen van de toegang zou het vertrouwen verbeteren.' Sancties President Trump heeft de VS teruggetrokken uit het akkoord, omdat hij denkt dat de deal de Amerikaanse veiligheid niet garandeert. Met de terugtrekking, voerde de VS de sancties tegen Iran van voor het akkoord opnieuw in. In dat verband hebben de Verenigde Staten vandaag strafmaatregelen opgelegd aan een aantal Turkse en Iraanse bedrijven, waaronder vier luchtvaartmaatschappijen uit Iran. Die hebben volgens de VS strijders, wapens en geld vervoerd naar strijdende partijen in Syrië en Libanon. Vrijdag komen afgevaardigden van Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, China, Rusland en Iran bijeen om te overleggen over de Iran-deal zonder de VS.
Laatste update: vandaag om 3u00
Lees meer van NOS.nl >

AD.nl

Verbergen Tonen
25/05 01u45  Britse militair knoeide met parachute om vrouw uit de weg te ruimen Een Britse militair die zijn vrouw uit de weg wilde ruimen door met haar parachute te knoeien, is schuldig bevonden aan een dubbele poging tot moord. De man had gehoopt haar levensverzekering op te strijken en een nieuw leven met een andere vrouw te beginnen.11 
25/05 01u30  Britse militair knoeide met parachute vrouw om haar uit de weg te ruimen Een Britse militair die zijn vrouw uit de weg wilde ruimen door met haar parachute te knoeien, is schuldig bevonden aan een dubbele poging tot moord. De man had gehoopt haar levensverzekering op te strijken en een nieuw leven met een andere vrouw te beginnen.17 
25/05 01u30  Zzp'er is vaak onverzekerd en denkt niet aan pensioen Minder dan een op de vijf zzp'ers is verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. Dat constateert het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van cijfers over het jaar 2016.17 
25/05 00u30  Zzp'ers is vaak onverzekerd en denkt niet aan pensioen Minder dan een op de vijf zzp'ers is verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. Dat constateert het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van cijfers over het jaar 2016.21 
25/05 00u00  Vrijwel alle van fraude verdachte melkveebedrijven weer vrijgegeven Vrijwel alle 2200 melkveebedrijven waarvan de administratie niet op orde was, zijn weer vrijgegeven. Daar mogen de boeren weer koeien aan- en afvoeren. Nog 41 boerderijen zijn geblokkeerd, aldus minister Carola Schouten van Landbouw.10 
24/05 23u45  'Landen dreigen met boycot songfestival' Het is nog maar de vraag of het Eurovisiesongfestival volgend jaar wel in Israël plaatsvindt. Achter de schermen is er druk overleg tussen de Israëlische omroep Kan en de European Broadcasting Union (EBU) omdat diverse landen zouden hebben gedreigd met een boycot, meldt de Israëlische zender Channel 10.
24/05 23u15  'Ik ben heel blij dat ik niet hoef te onderhandelen over mijn salaris' Hoeveel verdien je? Dat vragen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Michelle Beijer (26). Ze werkt vier dagen in de week als fysiotherapeut in een revalidatiecentrum. Dit doet ze nu zes jaar.
24/05 23u15  Shanice uit haar dak met de Cup Met een fraaie hoofdrol voor invalster Shanice van de Sanden heeft Olympique Lyon voor de derde keer op rij de titel in de Champions League veroverd. De Franse club versloeg in de finale in Kiev het Duitse VfL Wolfsburg met 4-1. Alle doelpunten vielen pas in de verlenging. Bekijk hier de mooiste foto's van de voetbalster uit IJsselstein. Klik op een foto om die te vergroten en door de foto's te scrollen.
24/05 22u45  Verstappen ontloopt straf in Monaco Max Verstappen is niet bestraft voor het achteruit rijden op het stratencircuit van Monaco tijdens de eerste vrije training.
24/05 22u45  'Harvey Weinstein geeft zichzelf aan bij politie' De van seksueel misbruik verdachte Amerikaanse filmproducent Harvey Weinstein (66) gaat zichzelf aangeven bij de politie. Hij meldt zich naar verwachting morgen op het bureau in New York, schrijft The New York Times op basis van bronnen binnen de politie.
24/05 22u30  Lezers mannenblad vinden Shelly Sterk mooiste vrouw van Nederland Presentatrice Shelly Sterk (27) is volgens de lezers van mannenglossy FHM de allermooiste vrouw van ons land. Dat heeft het blad vanavond bekendgemaakt.
24/05 22u15  Moordzaak 15-jarige Melanie laat onuitwisbare indruk achter De moord op de 15-jarige Melanie Sijbers uit Geldrop heeft bij het onderzoeksteam een onuitwisbare indruk achtergelaten. Enkele rechercheurs, agenten en een oom van Melanie blikten vandaag in het NPO-programma Zaak van je Leven terug op de spraakmakende moordzaak in 2006.
24/05 22u15  Ontslagen ambtenaar Willem Z. hackte riolering in Lopik De 40-jarige Willem Z. uit Bergambacht wordt ervan verdacht het riool van de gemeente Lopik te willen saboteren. Z. zou volgens het OM tot twee keer toe hebben ingebroken in het computersysteem van de gemeente, waardoor de rioolpompen niet bediend konden worden. Tijdens de eerste zitting van de strafzaak tegen Z. ontkent Z. dat hij iets heeft misdaan.
24/05 22u00  Tennisser Nicolas Kicker schuldig aan matchfixing Voor de Argentijnse tennisspeler Nicolas Kicker (25) dreigt een schorsing wegens matchfixing.
24/05 21u45  Douane neemt Surinaamse geldzending van 19 miljoen euro in beslag De douane heeft vorige week beslag gelegd op een geldzending van maar liefst 19 miljoen euro uit Suriname. Het bedrag was vanuit de Centrale Bank van Suriname (CBvS) naar Nederland gestuurd. Het Openbaar Ministerie in Haarlem onderzoekt of het om een witwasoperatie gaat.
Laatste update: vandaag om 1u45
Lees meer van AD.nl >

de Volkskrant

Verbergen Tonen
25/05 02u15  Almere bewijst: gemeenten kunnen werkloze ouderen wél aan het werk krijgen De gemeente Almere is er de ­afgelopen twee jaar in geslaagd 150 van een groep van 300 (langdurige) werkloze 45-plussers aan een baan te helpen. De werkzoekenden kregen daarbij extra begeleiding. Het succes van Almere laat volgens deskundigen zien dat gemeenten meer kunnen doen om werkloze ouderen aan het werk te krijgen.
24/05 23u45  Een nieuw college, een nieuw geluid: dit wil het ‘knetterlinkse’ college met Amsterdam Het ‘knetterlinkse’ college van Amsterdam is rond. Een nieuwe lente en een nieuw geluid, is het akkoord tussen GroenLinks, D66, PvdA en SP gedoopt. Naar de beroemde zin van Herman Gorter, een knetterlinkse dichter van weleer. In het Van Eesterenpaviljoen, gewijd aan de geschiedenis van grote Amsterdamse stadsplanners van weleer, presenteerde het nieuwe stadsbestuur grootse plannen voor de stad. Dit zijn de opvallendste.
24/05 23u30  Fiscale kloof tussen kostwinners en tweeverdieners blijft groeien Fiscale kloof tussen kostwinners en tweeverdieners blijft groeien.
24/05 23u00  Privacy-waakhond met grote plannen en krap budget: dit is de Autoriteit Persoonsgegevens Vandaag gaan de nieuwe Europese privacyregels in. Die gelden zowel voor de slager op de hoek als voor een techgigant als Facebook. Maar zonder privacybewakers is de nieuwe wet niks waard. Wie zijn de mensen die waken over uw persoonsgegevens?
24/05 22u45  Misbruik vrouwen door Nigeriaanse leger wijst op mislukte Boko Haram-aanpak Niet alleen de islamitische terreurorganisatie Boko Haram verkracht ontvoerde vrouwen, ook het Nigeriaanse leger maakt zich schuldig aan misbruik, meldt Amnesty International. En Boko Haram lijkt weer terrein terug te winnen.
24/05 21u45  Liefde voor het leven of haat tegen vrouwen? Abortus-referendum splijt Ierland De Ieren mogen zich vrijdag uitspreken over een ruimere abortuswet. Een gruwel voor de pro-life-beweging, maar hard nodig volgens artsen en feministen. De katholieke kerk houdt zich dit keer opvallend stil in de ‘moeder aller debatten’.
24/05 19u00  Russisch staatsbedrijf Gazprom belooft zich beter te gedragen in Oost-Europa: Brussel ziet af van boete De Europese Commissie ziet af van een boete voor het Russische staatsgasbedrijf Gazprom om machtsmisbruik. In ruil daarvoor beloven de Russen hun gedrag jegens acht Oost-Europese landen te verbeteren.
24/05 18u15  Teruglezen - Holleeder over bedreigingen van Cor van Hout: ‘Dat zei hij altijd als-ie dronken was’ Lees meer >
24/05 18u00  Onderzoeksteam: Raket die MH17 neerhaalde, was van Russisch leger De BUK-raket die vlucht MH17 neerhaalde in juli 2014 was afkomstig van de 53rd Anti-Aircraft Missile Brigade van het Russische leger in Koersk. Dat is na minutieus onderzoek van beelden uit Oekraïne en Rusland vastgesteld door het Joint Investigation Team (JIT), dat onderzoek doet naar de crash van vlucht MH17.
24/05 17u00  Deze data-officieren waken over uw dataveiligheid - en zo doen ze dat Middelgrote organisaties zijn tegenwoordig ook verplicht een data-officier aan te wijzen; iemand die waakt over alle persoonlijke gegevens. Dit zijn drie data-officieren uit het bedrijfsleven, de zorg en het onderwijs. Hoe beschermen zij onze data?
24/05 16u15  Trump zegt ontmoeting met Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un af om ‘vijandige houding’ De Amerikaanse president Trump heeft de Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un vandaag per brief laten weten dat de top tussen de twee niet doorgaat. Trump en Kim zouden elkaar op 12 juni ontmoeten in Singapore. Als argument voor het schrappen van de top geeft Trump de 'vijandige houding' die Noord-Korea de laatste dagen tentoonspreidde.
24/05 16u00  Alle finalisten Belgische kunstprijs trekken zich terug na ‘digitale heksenjacht’ De Belgian Art Prize 2019 is in een klap zijn vier finalisten kwijtgeraakt. Sven Augustijnen, Koenraad Dedobbeleer, Gabriel Kuri en het duo Jos De Gruyter en Harald Thys trekken zich terug omdat ze het niet eens zijn met de kritiek dat er geen vrouwen op de shortlist stonden.
24/05 16u00  Trump zegt ontmoeting met Noord-Koreaanse leider Kim af De Amerikaanse president Trump heeft de Noord-Koreaanse leider Kim per brief laten weten dat de top tussen de twee niet doorgaat. Trump en Kim zouden elkaar op 12 juni ontmoeten in Singapore. Als argument voor het schrappen van de top geeft Trump de 'vijandige taal' die Noord-Korea de laatste dagen bezigde.
24/05 15u00  Nieuwe privacywet is goed voor klanten, maar bedrijven krijgen er hoofdpijn van Bedrijven worstelen met de nieuwe Europese privacywetgeving die vrijdag van kracht wordt. Zowel de grote multinational als de kleine middenstander moet zijn klanten uitleggen wat er met hun gegevens gebeurt. Het Kaasmeisje in Oudewater was er dagen druk mee.
24/05 15u00  Trump mag van de rechter niemand meer blokkeren op Twitter: dat druist in tegen de grondwet Hoe vervelend iemand ook tegen Donald Trump doet op Twitter (en daar is hij érg gevoelig voor), de Amerikaanse president mag niemand meer blokkeren. Volgens een federale rechter schendt Trump daarmee namelijk het eerste amendement van de grondwet, het recht op meningsuiting.
Laatste update: vandaag om 2u15
Lees meer van de Volkskrant >

NRC Handelsblad

Verbergen Tonen
25/05 02u45  Een sprookje Het is ramadan en op het Rijswijks Lyceum, zo lees ik in deze krant, „vermijden” ze dan „bepaalde onderwerpen zoals voortplanting en seksualiteit”. Dat roept interessante vragen op.
25/05 02u30  Het is billenknijpen, maar de aflossingsvrije lening is razend populair Banken en andersoortige financiers komen bedrijven steeds verder tegemoet. Lage rentetarieven, weinig voorwaarden. Er is van alles mogelijk, zeggen schuldexperts en financiers.
25/05 02u15  De voorste ooievaar vliegt altijd het verst De vliegvolgorde van een vlucht trekkende ooievaars is niet bepaald door toeval. De voorste vogels vliegen altijd het beste.
25/05 02u15  Han Nefkens schenkt acht modestukken van Viktor & Rolf aan Museum Boijmans Dankzij deze en eerdere donaties van Nefkens heeft Boijmans nu 24 werken van Viktor & Rolf.
25/05 00u15  Sterke stijging volledig elektrische auto’s De verkoop van hybride auto’s met stekker nam vorig jaar juist sterk af. Dit heeft te maken met veranderende fiscale regels.15 
24/05 23u00  OM eist celstraf en boete tegen corrupte bestuurder Ballast Nedam De verdachte zou steekpenningen bedoeld voor het omkopen van “buitenlandse agenten” op zijn eigen Zwitserse bankrekening hebben gestort.
24/05 22u45  VNG trekt handen af van Woonagenda kabinet De koepel van gemeenten vindt de Woonagenda „prematuur” en heeft ook inhoudelijk problemen met het stuk.
24/05 22u30  Regeringspartijen eisen opheldering over sponsordeal Rwanda-Arsenal Rwanda betaalt 34 miljoen euro voor drie jaar shirtsponsoring met de tekst: Visit Rwanda. Het Afrikaanse land krijgt van Nederland ontwikkelingsgeld.
24/05 22u30  Boris Johnson belt bijna 20 minuten met ‘neppremier’ Armenië Twee Russen deden zich voor als de Armeense premier Nikol Pasjinian. Ze bespraken gevoelige onderwerpen zoals de aanval op Russische dubbelspion Skripal.
24/05 22u15  De verhoudingen tussen Trump en Kim waren altijd al ambivalent Er was al verbazing dat Trump en Kim aan tafel zouden gaan zitten. Nu geeft de Amerikaanse president de sceptici gelijk.
24/05 22u00  Olympique Lyon wint vrouwenfinale Champions League De Nederlandse Shanice van de Sanden viel in en was betrokken bij drie van de vier doelpunten.
24/05 22u00  Trump blaast gedroomde top af Er was al verbazing dat Trump en Kim aan tafel zouden gaan zitten. Nu geeft de Amerikaanse president de sceptici gelijk.
24/05 21u15  Tom Dumoulin: 'De komende dagen gaan oorlog worden' De Giro wacht een zinderend slot nu Simon Yates nog maar 28 tellen heeft op Tom Dumoulin. „De komende dagen gaan oorlog worden.”
24/05 21u15  Gaat het kabinet de druk op Rusland opvoeren? Vrijdag komt het kabinet bijeen om te praten over het mogelijk opvoeren van druk op Rusland. De Europese Unie heeft steun uitgesproken voor Nederland.
24/05 20u45  De toekomst van de zorg: zo dicht mogelijk bij huis Het ministerie wil meer zorg thuis en minder in het ziekenhuis. Een nieuw zorgakkoord moet daarbij helpen.
Laatste update: vandaag om 2u45
Lees meer van NRC Handelsblad >

Trouw

Verbergen Tonen
24/05 23u30  De VS en Noord-Korea zijn terug bij af: Trump zegt topontmoeting met Kim Jong-un af De historische top tussen de leiders van Noord-Korea en de Verenigde Staten gaat niet door. Donald Trump trekt de stekker eruit, vanwege de vijandige taal uit Pyongyang.
24/05 23u15  Meer dan vijftig jaar celstraf voor spil in groot Spaans corruptieschandaal Een krappe 52 jaar moet Francisco Correa de cel in. Een Spaanse rechter oordeelde vandaag dat de spil in een groot corruptieschandaal zich schuldig heeft gemaakt aan fraude en witwassen.
24/05 23u15  Iran en VS: Europa moet partij kiezen in het conflict over het nucleaire akkoord Iran heeft geen vertrouwen in de goede bedoelingen van de Europese leiders. Het land wil harde toezeggingen.
24/05 23u00  Kabinet wil geen extra maatregelen om eenverdieners tegemoet te komen Het kabinet is niet bereid tot extra maatregelen om het verschil in belasting tussen een- en tweeverdieners te verkleinen. Hooguit wil staatssecretaris Menno Snel van financiën verkennen waar hij problemen kan oplossen. Maar daadwerkelijk iets doen is een heel ander verhaal.
24/05 22u45  Alle ogen zijn nu gericht op Rutte na bevindingen MH17 Nederland wil het diplomatiek hard spelen na de conclusie van het internationale onderzoeksteam naar de ramp met de MH17: het Russische leger was erbij betrokken.
24/05 22u30  Dit is de Russische brigade die volgens het JIT de MH17 uit de lucht heeft geschoten De Buk-raket waarmee vlucht MH17 uit de lucht werd geschoten, was afkomstig van de 53e luchtafweerraketbrigade uit Koersk, meldde het Joint Investigation Team (JIT) vandaag. Wat is dat eigenlijk voor een brigade?
24/05 21u45  Dichter Nachoem Wijnberg: Voor u ben ik altijd bereid om op mijn hoofd te gaan staan Dichter Nachoem Wijnberg, vandaag beloond met de P.C. Hooftprijs, ordent zijn gedachten via gedichten. Zo begrijpt hij de wereld beter, al worstelt die wereld dan weer om zijn abstracte poëzie te begrijpen.
24/05 21u30  Schiphol kan zijn borst natmaken: Amsterdam heeft een coalitie die barst van de groene plannen De grachtengordel verliest zijn parkeerplaatsen en Amsterdam komt in opstand tegen de uitbreidingsdrang van Schiphol. De hoofdstad heeft een coalitie die barst van de groene plannen.
24/05 20u45  Vetes, chaos en zwendel. Wat is er mis bij de Duitse migratiedienst? Het verblijfsvergunningenschandaal bij de Duitse asieldienst in Bremen breidt zich steeds verder uit. Het is niet de eerste keer dat die instelling in opspraak komt. Wat is er mis?
24/05 20u15  Ray Chen haalt niet alles uit Sibelius De nieuwste recensies van pop, klassiek, wereldmuziek en optredens
24/05 20u15  'The Letdown' laat zien dat het heus niet meevalt om moeder te zijn In 'De Serie' wordt iedere week een serie besproken die te zien is op tv, Netflix of ergens anders.
24/05 20u00  Het bewijs tegen Rusland is er, maar de rechtszaak rond MH17 zal nog veel voeten in de aarde hebben De rechtszaak rond MH17 tegenhouden, kan Rusland niet. Maar het is de vraag of eventuele veroordeelden ooit hun straf ondergaan.
24/05 19u15  Dumoulin maakt in twee kilometer de Giro weer spannend Hoe twee kilometers een grote ronde spannend kunnen maken. Tom Dumoulin halveerde in de achttiende rit van de Giro zijn achterstand op rozetruidrager Simon Yates. Het verschil tussen de nummers een en twee in het klassement is nu 28 seconden. Een reconstructie van die laatste twee kilometer.
24/05 19u00  Iedereen let op de Noord-Koreaanse kernwapens, maar die zijn het ergste niet Iedereen let op de Noord-Koreaanse kernwapens. Maar die raketten zijn het het ergste niet, stelt Koreaspecialist Remco Breuker.
24/05 18u30  Gevangenisdrama 'A Prayer Before Dawn' is één grote, onaangename geweldsuitbarsting A Prayer Before Dawn Regie: Jean-Stéphane Sauvaire Met Joe Cole en Pornchanok Mabklang ★★★☆☆
Laatste update: donderdag 24 mei 2018, 23u30
Lees meer van Trouw >

Het Parool

Verbergen Tonen
24/05 23u15  Ajacied Merel van Dongen naar Real Betis Ajax-verdediger Merel van Dongen voetbalt volgend seizoen voor het Spaanse Real Betis. 'Tros op mijn jaren bij Ajax maar klaar voor een nieuw avontuur bij Real Betis,' schrijft Van Dongen op Twitter. In het Spaans schrijft zij dat ze de taal aan het leren is, haar eerste interview in het Spaans al heeft gehad, en niet kan wachten om te praten met haar nieuwe fans.De 25-jarige Amsterdammer in hart
24/05 23u00  Poetin analyseert bevindingen over MH17 De Russische president Vladimir Poetin heeft donderdagavond op aandringen van zijn Franse collega Emmanuel Macron toegezegd dat Moskou de Nederlandse bevindingen over het neerhalen van vlucht MH17 gaat analyseren. Door het drama kwamen alle 298 inzittenden van het vliegtuig van Malaysia Airlines in 2014 in Oost-Oekraïne om het leven. Het Nederlands onderzoeksteam identificeerde eerder op de dag ee
24/05 22u45  Dit gebeurde er donderdag rondom het coalitieakkoord Reikhalzend keken Amsterdammers uit naar het nieuwe coalitieakkoord. Donderdag was het dan eindelijk zover. En dat ging zeker niet ongemoeid aan de Amsterdammers voorbij. Ambitieus en progressief, noemt GroenLinks-leider Rutger Groot Wassink het nieuwe coalitieakkoord waar GroenLinks, D66, PvdA en SP mee aan de slag gaan.  Niet iedereen is het met de uitspraak van de GroenLinks-leider eens, maar d
24/05 22u30  Andreaspenning voor drie leden 4 en 5 mei comité Boris Klatser, Menno Schreuder en Pieter Huijgen van de Raad van Advies van het Amsterdams 4 en 5 mei comité hebben donderdag een Andreaspenning ontvangen, voor hun 'jarenlange belangeloze bijdrage voor Amsteram'. Thijs Reuten, lid van het waarnemend dagelijks bestuur Oost, reikte de penning uit tijdens een bijeenkomst van het comité in het Lloyd Hotel. De drie mannen namen donderdag afscheid van
24/05 21u45  'Toeristische' viswinkel Leidsestraat moet dicht Viswinkel The Seafood Shop in de Leidsestraat moet per 5 juni stoppen met het verkopen van vis. Het aanbod is te toeristisch, vindt de gemeente. De viswinkel is op Facebook een actie gestart waarbij klanten wordt vraagt om te reageren met hun postcode. 'Zo kan de stad zien dat we hier zijn voor de lokale bevolking.'Producten worden naast in het Nederlands, ook in het Engels aangeprezen. Op de rame
24/05 21u30  Grunberg doet oproep: 'Haat jij de EU of vluchtelingen?' Schrijver Arnon Grunberg doet vanuit het Stedelijk Museum een oproep om mee te doen aan zijn groepstherapie op 1 juni. Hij is vooral op zoek naar Europese Unie- en vluchtelingenhaters. Maar ook bezoekers met juist een tegenovergestelde mening zijn zeer welkom voor de therapie in het museum.'Haat je de Europese Unie of ben je juist een grote fan? Haat je vluchtelingen? Of ben je juist verknochter a
24/05 21u15  Rekenkamer: 'Onvoldoende ondersteuning daklozen' De G4 gemeenten, Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht, slagen er bij een aanzienlijk deel van de dak- en thuislozen niet in om deze passende ondersteuning te bieden. Daardoor blijft duurzame verbetering van hun leefsituatie uit, en lukt het hen vaak niet uit 'de opvangketen' te komen. Dat is wat de rekenkamers van Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht concluderen uit gezamenlijk onderzoek
24/05 21u15  Theater Bellevue haalt 30.000 euro voor verbouwing binnen Het leek een ambitieus bedrag om te crowdfunden, 30.000 euro voor de verbouwing van Theater Bellevue. Maar binnen twee weken is het geld al binnen, en dat smaakt naar meer. 'Het blijkt dat mensen nog meer liefde voor Bellevue hebben dan we dachten,' zegt Jetty Nijenhuis, hoofd publiciteit van het theater. Nog geen twee weken geleden lanceerde het theater een crowdfundactie via voordekunst voor een
24/05 21u15  Grunberg doet oproep vanuit Stedelijk: 'Haat jij de EU of vluchtelingen?' Schrijver Arnon Grunberg doet vanuit het Stedelijk Museum een oproep om mee te doen aan zijn groepstherapie op 1 juni. Hij is vooral op zoek naar Europese Unie- en vluchtelingenhaters. Maar ook bezoekers met juist een tegenovergestelde mening zijn zeer welkom voor de therapie in het museum.'Haat je de Europese Unie of ben je juist een grote fan? Haat je vluchtelingen? Of ben je juist verknochter a
24/05 20u15  Koning: MH17 blijft open zenuw Koning Willem-Alexander heeft gereageerd op de laatste bevindingen van de internationale onderzoekscommisie JIT. 'De ramp met vlucht MH17 is een 'open wond in onze samenleving.'' 'Je leeft heel erg mee met alle nabestaanden van de slachtoffers van MH17. Het is bijna vier jaar geleden gebeurd, maar elke dag leven zij daarmee. Dat besef je op zo'n moment heel goed. Een open zenuw die op zo'n moment
24/05 19u15  'Gemengde en leefbare wijken staan voorop' Met de verkoop van één sociale huurwoning in het centrum kunnen er drie aan de randen van de stad worden gebouwd, zei Rob Haans van De Alliantie in Het Parool. Bestuursvoorzitter van Rochdale Hester van Buren reageert hierop in een lezersbrief: 'De rekensom klopt, maar is puur financieel gedreven.' Samenleven in een 'ongedeelde stad' is een groot goed en onderscheidt Amsterdam van bijvoorbeeld Lon
24/05 19u15  'Het is niet zomaar dat je ergens voor lang geld kan begraven' De behandeling van Willem Holleeders dossier over de liquidatie van Cor van Hout en Robert ter Haak (2003) begon donderdag voor de rechtbank met het doorworstelen van een roerige voorgeschiedenis. Een liquidatie komt zelden uit de lucht vallen, maar aan de onderwereldmoord begin 2003 op Heinekenontvoerder Cor van Hout (45) en zijn metgezel Robert ter Haak (36) gingen vele kwesties vooraf. Op de ee
24/05 19u00  Drie Wijzen uit Oost nemen Pacific Parc over: 'Pacific blijft Pacific' Pacific Parc op het Westergasterrein is verkocht aan de Drie Wijzen uit Oost. Geen grote veranderingen, belooft de nieuwe eigenaar: de naam en het personeel blijven hetzelfde. Vooralsnog de programmering ook. 'Pacific blijft Pacific.' Een kwart eeuw 'pionieren' op het Westergasterrein komt zo voor Koen Vollaers ten einde. Hij opende 25 jaar geleden Pacific West, in het huidige kantoor van Tony Cho
24/05 18u45  Procesdag over liquidatie Van Hout: 'Kunt u daar één bewijsmiddel voor noemen?!' De behandeling van Willem Holleeders dossier over de liquidatie van Cor van Hout en Robert ter Haak (2003) begon donderdag voor de rechtbank met het doorworstelen van een roerige voorgeschiedenis. Een liquidatie komt zelden uit de lucht vallen, maar aan de onderwereldmoord begin 2003 op Heinekenontvoerder Cor van Hout (45) en zijn metgezel Robert ter Haak (36) gingen vele kwesties vooraf. Op de ee
24/05 18u15  Lezers over akkoord: 'Waarom wordt vertrek Schiphol niet geëist?' Donderdagochtend presenteerden GroenLinks, D66, PvdA en de SP het nieuwe coalitieakkoord. Wat vinden lezers van de nieuwe plannen voor Amsterdam? 'Nieuwe college houdt mogelijkheid van echt linkse politiek levend' - Jarmo Berkhout'Dit is het college dat Amsterdam nodig heeft: overtuigd links beleid met lef uitvoeren is de enige manier om sociale en economische ongelijkheid, klimaatverandering en t
Laatste update: donderdag 24 mei 2018, 23u15
Lees meer van Het Parool >

BN/DeStem

Verbergen Tonen
25/05 03u00  Zuid-Amerikaanse bende zorgt voor golf van inbraken Zuid-Amerikaanse inbrekers vliegen speciaal naar Nederland om woonwijken leeg te roven. Een Chileense bende die zich met het openbaar vervoer verspreidt, zit achter een golf van woninginbraken in Amstelveen. De politie heeft de zaak in onderzoek.
25/05 01u45  Britse militair knoeide met parachute om vrouw uit de weg te ruimen Een Britse militair die zijn vrouw uit de weg wilde ruimen door met haar parachute te knoeien, is schuldig bevonden aan een dubbele poging tot moord. De man had gehoopt haar levensverzekering op te strijken en een nieuw leven met een andere vrouw te beginnen.12 
25/05 01u30  Britse militair knoeide met parachute vrouw om haar uit de weg te ruimen Een Britse militair die zijn vrouw uit de weg wilde ruimen door met haar parachute te knoeien, is schuldig bevonden aan een dubbele poging tot moord. De man had gehoopt haar levensverzekering op te strijken en een nieuw leven met een andere vrouw te beginnen.17 
25/05 01u30  Zzp'er is vaak onverzekerd en denkt niet aan pensioen Minder dan een op de vijf zzp'ers is verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. Dat constateert het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van cijfers over het jaar 2016.17 
25/05 00u30  Zzp'ers is vaak onverzekerd en denkt niet aan pensioen Minder dan een op de vijf zzp'ers is verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. Dat constateert het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van cijfers over het jaar 2016.18 
25/05 00u00  Vrijwel alle van fraude verdachte melkveebedrijven weer vrijgegeven Vrijwel alle 2200 melkveebedrijven waarvan de administratie niet op orde was, zijn weer vrijgegeven. Daar mogen de boeren weer koeien aan- en afvoeren. Nog 41 boerderijen zijn geblokkeerd, aldus minister Carola Schouten van Landbouw.16 
25/05 00u00  Boete voor bestuurder van landbouwvoertuig met 'gevaarlijke' scherpe delen in Oosterhout OOSTERHOUT - Een man heeft donderdag een fikse bekeuring gekregen omdat hij volgens de politie 'bespaarde op veiligheid'.16 
24/05 23u45  'Landen dreigen met boycot songfestival' Het is nog maar de vraag of het Eurovisiesongfestival volgend jaar wel in Israël plaatsvindt. Achter de schermen is er druk overleg tussen de Israëlische omroep Kan en de European Broadcasting Union (EBU) omdat diverse landen zouden hebben gedreigd met een boycot, meldt de Israëlische zender Channel 10.
24/05 23u45  Gekrakeel over nieuwe wethoudersploeg in Zundert ZUNDERT - Had Ondernemend Platteland (ONPL) nou wel of geen wethouder willen leveren aan het nieuwe college van de gemeente Zundert? En is de partij bewust buitenspel gezet, of niet? Daarover sprak de gemeenteraad donderdagavond.
24/05 23u30  Een leven voor de komst van het online spel Fortnite, en een leven daarna ‘Mag ik naar huis? Dan ga ik daar Fortnite spelen en hij hier, dat is gezelliger”, zegt zoonlief. Ik kijk mijn tiener niet-begrijpend aan: ,,Hoezo is het gezellig om ieder in je eigen huis te gamen?’’ We zijn bij de ouders van een andere puber op visite en het was tot nu toe reuze leuk. Zouden onze kinderen ruzie hebben?
24/05 23u15  Ton Braspenning keert terug als wethouder in Alphen-Chaam CHAAM - Provinciale Statenlid Ton Braspenning (CDA) wordt door het CDA Alphen-Chaam voorgedragen als vervanger van wethouder Corry Janssen. Dat laat de plaatselijke CDA-fractie weten in een persbericht.
24/05 22u45  Verstappen ontloopt straf in Monaco Max Verstappen is niet bestraft voor het achteruit rijden op het stratencircuit van Monaco tijdens de eerste vrije training.
24/05 22u45  Horner: Geld speelt een rol bij Hamilton Lewis Hamilton heeft nog altijd zijn contract bij het Formule 1-team Mercedes niet verlengd.
24/05 22u45  Erepenning voor Schouw ETTEN-LEUR - Jean-Pierre Schouw heeft bij zijn afscheid van de Etten-Leurse politiek de erepenning van de gemeente gekregen.
24/05 22u45  'Harvey Weinstein geeft zichzelf aan bij politie' De van seksueel misbruik verdachte Amerikaanse filmproducent Harvey Weinstein (66) gaat zichzelf aangeven bij de politie. Hij meldt zich naar verwachting morgen op het bureau in New York, schrijft The New York Times op basis van bronnen binnen de politie.
Laatste update: vandaag om 3u00
Lees meer van BN/DeStem >

Gelderlander

Verbergen Tonen
25/05 03u00  Zuid-Amerikaanse bende zorgt voor golf van inbraken Zuid-Amerikaanse inbrekers vliegen speciaal naar Nederland om woonwijken leeg te roven. Een Chileense bende die zich met het openbaar vervoer verspreidt, zit achter een golf van woninginbraken in Amstelveen. De politie heeft de zaak in onderzoek.
25/05 01u45  Britse militair knoeide met parachute om vrouw uit de weg te ruimen Een Britse militair die zijn vrouw uit de weg wilde ruimen door met haar parachute te knoeien, is schuldig bevonden aan een dubbele poging tot moord. De man had gehoopt haar levensverzekering op te strijken en een nieuw leven met een andere vrouw te beginnen.11 
25/05 01u30  Britse militair knoeide met parachute vrouw om haar uit de weg te ruimen Een Britse militair die zijn vrouw uit de weg wilde ruimen door met haar parachute te knoeien, is schuldig bevonden aan een dubbele poging tot moord. De man had gehoopt haar levensverzekering op te strijken en een nieuw leven met een andere vrouw te beginnen.17 
25/05 01u30  Zzp'er is vaak onverzekerd en denkt niet aan pensioen Minder dan een op de vijf zzp'ers is verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. Dat constateert het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van cijfers over het jaar 2016.17 
25/05 00u30  Zzp'ers is vaak onverzekerd en denkt niet aan pensioen Minder dan een op de vijf zzp'ers is verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. Dat constateert het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van cijfers over het jaar 2016.17 
25/05 00u00  Vrijwel alle van fraude verdachte melkveebedrijven weer vrijgegeven Vrijwel alle 2200 melkveebedrijven waarvan de administratie niet op orde was, zijn weer vrijgegeven. Daar mogen de boeren weer koeien aan- en afvoeren. Nog 41 boerderijen zijn geblokkeerd, aldus minister Carola Schouten van Landbouw.16 
24/05 23u45  'Landen dreigen met boycot songfestival' Het is nog maar de vraag of het Eurovisiesongfestival volgend jaar wel in Israël plaatsvindt. Achter de schermen is er druk overleg tussen de Israëlische omroep Kan en de European Broadcasting Union (EBU) omdat diverse landen zouden hebben gedreigd met een boycot, meldt de Israëlische zender Channel 10.
24/05 23u30  Tom Dumoulin gaat net als vorig jaar de Giro winnen Tom Dumoulins kansen op een eindoverwinning in de Giro d’Italia leken na de tijdrit van dinsdag verkeken. Hij liep die dag in op Simon Yates, maar lang niet genoeg. Maar donderdag halveerde de Nederlander zijn achterstand op Yates onverwacht van 56 naar 28 seconden. En dus ligt nu de wedstrijd weer open.
24/05 22u45  Verstappen ontloopt straf in Monaco Max Verstappen is niet bestraft voor het achteruit rijden op het stratencircuit van Monaco tijdens de eerste vrije training.
24/05 22u45  Horner: Geld speelt een rol bij Hamilton Lewis Hamilton heeft nog altijd zijn contract bij het Formule 1-team Mercedes niet verlengd.
24/05 22u45  'Harvey Weinstein geeft zichzelf aan bij politie' De van seksueel misbruik verdachte Amerikaanse filmproducent Harvey Weinstein (66) gaat zichzelf aangeven bij de politie. Hij meldt zich naar verwachting morgen op het bureau in New York, schrijft The New York Times op basis van bronnen binnen de politie.
24/05 22u15  Lezers mannenblad vinden Shelly Sterk mooiste vrouw van Nederland Presentatrice Shelly Sterk (27) is volgens de lezers van mannenglossy FHM de allermooiste vrouw van ons land. Dat heeft het blad vanavond bekendgemaakt.
24/05 22u15  Moordzaak 15-jarige Melanie laat onuitwisbare indruk achter De moord op de 15-jarige Melanie Sijbers uit Geldrop heeft bij het onderzoeksteam een onuitwisbare indruk achtergelaten. Enkele rechercheurs, agenten en een oom van Melanie blikten vandaag in het NPO-programma Zaak van je Leven terug op de spraakmakende moordzaak in 2006.
24/05 22u00  Grote heidebrand Vorden snel onder controle Aan de Heidepolweg in Vorden is donderdagavond een grote heidebrand uitgebroken. De brandweer is met groot materieel uitgerukt. Het vuur was snel onder controle.
24/05 22u00  Yates probeert te relativeren: Ik was slechts één kilometer zwak Simon Yates probeerde na afloop van de achttiende etappe in de Giro d'Italia zijn inzinking op de Prato Nevoso te relativeren.
Laatste update: vandaag om 3u00
Lees meer van Gelderlander >

fd.nl

Verbergen Tonen
25/05 00u15  Europa is nu eens toonaangevend, met privacy Terwijl Europa op vele gebieden in de wereld in de verdrukking komt in een geopolitiek machtsspel tussen Rusland, China en de Verenigde Staten, is het leidinggevend met de bescherming van de privacy van zijn burgers.13 
24/05 23u15  Koers bitcoin reageert nauwelijks op Amerikaans onderzoek naar handelsmanipulatie Handelaren zouden onder meer valse orders hebben uitgezet.
24/05 23u15  Eurolanden boeken voortgang in gesprekken over Griekse schuldverlichting De Europese Commissie, lidstaten en het Internationaal Monetair Fonds komen steeds dichter bij een gezamenlijke visie over het steunprogramma voor Griekenland.
24/05 23u00  Zelfrijdende auto van Uber was niet geprogrammeerd voor een noodstop De optie voor een noodstop in de Uber-auto was niet geactiveerd om 'onregelmatig gedrag' van het voertuig te voorkomen.
24/05 22u15  Ook papierfabrikant Parenco valt in buitenlandse handen Gelderse papierfabriek gekocht door Ierse verpakkingsgigant Smurfit Kappa.
24/05 21u15  Autoaandelen in trek na importbeperkingen Het beurssentiment zal worden beïnvloed door de uitspraken van de Amerikaanse president Donald Trump.
24/05 20u00  Top kan wantrouwen over toekomst Deutsche Bank niet wegnemen Op aandeelhoudersvergadering in Frankfurt probeerden president-commissaris Paul Achleitner en de nieuwe ceo Christian Sewing de gemoederen te kalmeren. Tevergeefs.
24/05 19u45  OM eist miljoenen van ex-bestuurder Ballast Nedam De 74-jarige Martin W. hoorde €12,5 mln, een boete en 24 maanden voorwaardelijke celstraf tegen zich eisen.
24/05 19u45  Derivatenbemiddelaar herhaalt: ik heb Vestia-treasurer omgekocht Zes jaar na het uitbreken van de Vestia-affaire staat voormalig derivatenmakelaar Arjan Greeven voor de strafrechter. 'Daar zitten we dan', verzucht hij.
24/05 19u30  Beoogd minister van financiën van Italië haalt de oorlog er graag bij Paolo Savona noemt de euro een 'Duitse kooi'.
24/05 19u00  Eenverdiener moet op volgend kabinet wachten CDA en ChristenUnie hekelen kloof met tweeverdiener maar deinzen terug voor maatregelen.
24/05 19u00  Trump zet Amerikaanse beurzen onder druk Het beurssentiment zal worden beïnvloed door de uitspraken van de Amerikaanse president Donald Trump.
24/05 18u30  CDA wil aanbestedingskamer voor onrechtmatigheden 'Ondernemers durven niet te klagen bij de overheid, uit angst opdrachten kwijt te raken.'
24/05 18u30  Elliott bevestigt belang in ThyssenKrupp Onduidelijk is of Amerikaanse hedgefonds fusie met Tata Steel wil blokkeren.
24/05 18u30  Amerikaanse beurzen wegen uitspraken Trump Het beurssentiment zal worden beïnvloed door de uitspraken van de Amerikaanse president Donald Trump.
Laatste update: vandaag om 0u15
Lees meer van fd.nl >

Nieuws.nl

Verbergen Tonen
25/05 01u30  Auto- en motorenbranche komt handen te kort DEN HAAG (ANP) - Bedrijven in de auto- en motorbranche hebben moeite om voldoende geschikt personeel te vinden. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) kampt een recordaantal bedrijven in de sector met belemmeringen door een tekort aan gekwalificeerde medewerkers. Het bericht Auto- en motorenbranche komt handen te kort verscheen eerst op Nieuws.nl.14 
25/05 00u00  Vrijwel alle melkveebedrijven vrijgegeven DEN HAAG (ANP) - Vrijwel alle 2200 melkveebedrijven waarvan de administratie niet op orde was, zijn weer vrijgegeven. Daar mogen de boeren weer koeien aan- en afvoeren. Nog 41 boerderijen zijn geblokkeerd. De situatie is daar complex en de veehouder moet extra inspanningen leveren om de registratie van runderen en kalveren weer op orde te brengen, aldus minister Carola Schouten van Landbouw. Het bericht Vrijwel alle melkveebedrijven vrijgegeven verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/05 22u45  Verstappen ontloopt straf in Monaco MONACO (ANP) - Max Verstappen is niet bestraft voor het achteruit rijden op het stratencircuit van Monaco tijdens de eerste vrije training. De baancommissarissen onderzochten zijn manoeuvre en spraken ook met de Limburgse Formule 1-coureur van Red Bull, maar oordeelden dat Verstappen andere coureurs niet in gevaar had gebracht. Het bericht Verstappen ontloopt straf in Monaco verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/05 22u30  Wall Street omlaag na opleven spanningen NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag licht lager gesloten. Beleggers verwerkten het afblazen van de ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un door president Donald Trump, wat de geopolitieke spanningen deed oplaaien. Ook de handelsspanningen namen weer toe na toespelingen van Trump op nieuwe Amerikaanse importheffingen. Het bericht Wall Street omlaag na opleven spanningen verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/05 22u00  Poetin analyseert bevindingen over MH17 SINT-PETERSBURG (ANP/RTR) - De Russische president Vladimir Poetin heeft donderdagavond op aandringen van zijn Franse collega Emmanuel Macron toegezegd dat Moskou de Nederlandse bevindingen over het neerhalen van vlucht MH17 gaat analyseren. Door het drama kwamen alle 298 inzittenden van het vliegtuig van Malaysia Airlines in 2014 in Oost-Oekraïne om het leven. Het bericht Poetin analyseert bevindingen over MH17 verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/05 22u00  Tennisser Kicker schuldig aan matchfixing LONDEN (ANP/BELGA) - Voor de Argentijnse tennisspeler Nicolas Kicker (25) dreigt een schorsing wegens matchfixing. Uit onderzoek van de Tennis Integrity Unit (TIU) is gebleken dat hij in 2015 twee wedstrijden op het challengercircuit heeft gemanipuleerd. Het gaat om een duel in juni 2015 in het Italiaanse Padova en een partij in september 2015 in het Colombiaanse Barranquilla. Het bericht Tennisser Kicker schuldig aan matchfixing verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/05 22u00  Yates: ik was slechts één kilometer zwak PRATO NEVOSO (ANP) - Simon Yates probeerde na afloop van de achttiende etappe in de Giro d'Italia zijn inzinking op de Prato Nevoso te relativeren. ,,Ik was slechts één kilometer zwak, maar verder voel ik me goed. Ik sta nog altijd aan de leiding, Tom Dumoulin staat 28 seconden áchter mij, niet voor mij'', zei de rozetruidrager van de ploeg Mitchelton-Scott na de rit. Het bericht Yates: ik was slechts één kilometer zwak verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/05 22u00  Bekkering/Duetz blijft leiden in Medemblik MEDEMBLIK (ANP) - Het olympische zeilduo Annemiek Bekkering/Annette Duetz gaat ook na de derde wedstrijddag tijdens de regatta in Medemblik nog aan de leiding. Het tweetal, zevende bij de Zomerspelen van Rio 2016, zette donderdag op het IJsselmeer in de 49erFX een sterke serie neer: eerste, derde en tweede. Na negen races heeft het Nederlandse koppel een voorsprong van twee punten op het Britse duo Charlotte Dobson/Saskia Tidey. Het bericht Bekkering/Duetz blijft leiden in Medemblik verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/05 20u15  ABN en Rabobank getroffen door DDoS-aanval AMSTERDAM (ANP) - ABN AMRO en Rabobank hebben donderdagavond beide te maken met een zogeheten DDoS-aanval. Klanten kunnen daardoor problemen ondervinden met internetbankieren, mobiel bankieren en betalen via iDeal. Ook zijn de websites van de bank soms niet bereikbaar of erg traag. Het bericht ABN en Rabobank getroffen door DDoS-aanval verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/05 20u00  Haase loot als achtste geplaatste Goffin PARIJS (ANP) - Robin Haase treft het niet in de eerste ronde van Roland Garros. De Haagse tennisser werd tijdens de loting van het grandslamtoernooi van Parijs gekoppeld aan David Goffin. De Belg is als achtste geplaatst in Parijs, Haase is de nummer 44 van de wereld. Het bericht Haase loot als achtste geplaatste Goffin verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/05 19u45  Jakobsen grijpt naast eindzege in Noorwegen EGERSUND (ANP/BELGA) - Fabio Jakobsen heeft op de laatste dag van de Ronde van de Fjorden de eindzege moeten afstaan aan zijn Zwitserse rivaal Michael Albasini. De Nederlandse wielrenner kwam in de derde etappe over 185 kilometer tussen Farsund en Egersund, met de nodige heuvels, als 29e over de finish, op 26 seconden van de Belgische winnaar Bjorg Lambrecht. Albasini (37) eindigde als tweede en verzekerde zich daarmee van de eerste plaats in het eindklassement. Het bericht Jakobsen grijpt naast eindzege in Noorwegen verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/05 19u45  Bertens gekoppeld aan Wit-Russin Sabalenka PARIJS (ANP) - Tennisster Kiki Bertens moet het in de eerste ronde van Roland Garros opnemen tegen de Wit-Russin Arina Sabalenka. Dat wees de loting in Parijs uit. De 26-jarige Wateringse is als achttiende geplaatst in het tweede grandslamtoernooi van het jaar. Het bericht Bertens gekoppeld aan Wit-Russin Sabalenka verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/05 19u45  Bertens moeizaam naar kwartfinales Neurenberg NEURENBERG (ANP) - Kiki Bertens ligt nog altijd op koers voor haar derde eindzege op rij in het toernooi van Neurenberg, maar de Nederlandse tennisster moest diep gaan om de kwartfinales te bereiken. De titelverdedigster won in drie sets van de Duitse Mona Barthel: 6-7 (2) 6-2 6-4. Het bericht Bertens moeizaam naar kwartfinales Neurenberg verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/05 19u45  Van Emden met tegenzin in vluchtgroep PRATO NEVOSO (ANP) - Jos van Emden maakte in de achttiende etappe van de Ronde van Italië deel uit van de vluchtgroep die een kwartier voorsprong nam en de uitslag bepaalde. De renner van Lotto-Jumbo kwam als achtste over de finish op de Prato Nevoso, 3.22 minuten achter de Duitse winnaar Maximilian Schahmann. ,,Het moet niet gekker worden hè, in de top tien van een bergrit. Het klinkt misschien stom, maar ik wilde niet meezitten in de vlucht. Het was een rit waarin ik niks te zoeken had'', zei hij aan de meet. Het bericht Van Emden met tegenzin in vluchtgroep verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/05 18u15  Dumoulin: missie geslaagd PRATO NEVOSO (ANP) - Tom Dumoulin was een tevreden wielrenner aan de meet van de achttiende etappe van de Ronde van Italië. Hij zette op 2 kilometer van de top van de Prato Nevoso een versnelling in die rozetruidrager Simon Yates te machtig was. De titelverdediger halveerde het verschil met de Brit in het algemeen klassement en hoeft nog maar 28 seconden goed te maken. ,,Het ging super, ik kan niet anders dan tevreden zijn. Missie geslaagd'', zei Dumoulin aan de finish. Het bericht Dumoulin: missie geslaagd verscheen eerst op Nieuws.nl.
Laatste update: vandaag om 1u30
Lees meer van Nieuws.nl >

De Stentor

Verbergen Tonen
25/05 03u00  Zuid-Amerikaanse bende zorgt voor golf van inbraken Zuid-Amerikaanse inbrekers vliegen speciaal naar Nederland om woonwijken leeg te roven. Een Chileense bende die zich met het openbaar vervoer verspreidt, zit achter een golf van woninginbraken in Amstelveen. De politie heeft de zaak in onderzoek.
25/05 01u45  Britse militair knoeide met parachute om vrouw uit de weg te ruimen Een Britse militair die zijn vrouw uit de weg wilde ruimen door met haar parachute te knoeien, is schuldig bevonden aan een dubbele poging tot moord. De man had gehoopt haar levensverzekering op te strijken en een nieuw leven met een andere vrouw te beginnen.11 
25/05 01u30  Britse militair knoeide met parachute vrouw om haar uit de weg te ruimen Een Britse militair die zijn vrouw uit de weg wilde ruimen door met haar parachute te knoeien, is schuldig bevonden aan een dubbele poging tot moord. De man had gehoopt haar levensverzekering op te strijken en een nieuw leven met een andere vrouw te beginnen.17 
25/05 01u30  Zzp'er is vaak onverzekerd en denkt niet aan pensioen Minder dan een op de vijf zzp'ers is verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. Dat constateert het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van cijfers over het jaar 2016.17 
25/05 00u30  Zzp'ers is vaak onverzekerd en denkt niet aan pensioen Minder dan een op de vijf zzp'ers is verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. Dat constateert het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van cijfers over het jaar 2016.19 
25/05 00u15  Grote brand bij afvalverwerker Circulus In Deventer is vanavond brand uitgebroken bij afvalverwerker Circulus aan de Westfalenstraat. De brandweer heeft opgeschaald naar grote brand.22 
25/05 00u00  Vrijwel alle van fraude verdachte melkveebedrijven weer vrijgegeven Vrijwel alle 2200 melkveebedrijven waarvan de administratie niet op orde was, zijn weer vrijgegeven. Daar mogen de boeren weer koeien aan- en afvoeren. Nog 41 boerderijen zijn geblokkeerd, aldus minister Carola Schouten van Landbouw.11 
24/05 23u45  'Landen dreigen met boycot songfestival' Het is nog maar de vraag of het Eurovisiesongfestival volgend jaar wel in Israël plaatsvindt. Achter de schermen is er druk overleg tussen de Israëlische omroep Kan en de European Broadcasting Union (EBU) omdat diverse landen zouden hebben gedreigd met een boycot, meldt de Israëlische zender Channel 10.
24/05 23u30  Bewoner azc Harderwijk gewond bij steekincident Een bewoner van het asielzoekerscentrum aan de Graaf Ottolaan in Harderwijk is vanavond lichtgewond geraakt bij een steekincident. De identiteit van de dader is bekend bij de politie, maar die is nog voortvluchtig.
24/05 23u00  Gewonden bij botsing in bos bij Vilsteren Twee bestuurders zijn vanavond gewond geraakt bij een botsing op de Tolhuisweg nabij Vilsteren. De voertuigen waar zij in reden kwamen tot stilstand in een droge sloot naast de weg.
24/05 22u45  Verstappen ontloopt straf in Monaco Max Verstappen is niet bestraft voor het achteruit rijden op het stratencircuit van Monaco tijdens de eerste vrije training.
24/05 22u45  Horner: Geld speelt een rol bij Hamilton Lewis Hamilton heeft nog altijd zijn contract bij het Formule 1-team Mercedes niet verlengd.
24/05 22u45  'Harvey Weinstein geeft zichzelf aan bij politie' De van seksueel misbruik verdachte Amerikaanse filmproducent Harvey Weinstein (66) gaat zichzelf aangeven bij de politie. Hij meldt zich naar verwachting morgen op het bureau in New York, schrijft The New York Times op basis van bronnen binnen de politie.
24/05 22u30  Lezers mannenblad vinden Shelly Sterk mooiste vrouw van Nederland Presentatrice Shelly Sterk (27) is volgens de lezers van mannenglossy FHM de allermooiste vrouw van ons land. Dat heeft het blad vanavond bekendgemaakt.
24/05 22u15  Moordzaak 15-jarige Melanie laat onuitwisbare indruk achter De moord op de 15-jarige Melanie Sijbers uit Geldrop heeft bij het onderzoeksteam een onuitwisbare indruk achtergelaten. Enkele rechercheurs, agenten en een oom van Melanie blikten vandaag in het NPO-programma Zaak van je Leven terug op de spraakmakende moordzaak in 2006.
Laatste update: vandaag om 3u00
Lees meer van De Stentor >

Reformatisch Dagblad

Verbergen Tonen
25/05 01u30  N-Korea: bereid problemen met VS op te lossen Noord-Korea is nog altijd bereid tot een ontmoeting met de VS om waar mogelijk de problemen uit te praten. Dat heeft de vice-minister van Buitenlandse Zaken Kim Kye Gwan vrijdag gezegd, nadat de Amerikaanse president Donald Trump een dag eerder de top met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un had afgezegd.14 
25/05 00u15  Auto- en motorenbranche komt handen te kort Bedrijven in de auto- en motorbranche hebben moeite om voldoende geschikt personeel te vinden. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) kampt een recordaantal bedrijven in de sector met belemmeringen door een tekort aan gekwalificeerde medewerkers.14 
25/05 00u15  Zzp’ers vaker onverzekerd Minder dan een op de vijf zzp’ers is verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. Dat constateert het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van cijfers over het jaar 2016.14 
24/05 23u45  Vrijwel alle melkveebedrijven vrijgegeven Vrijwel alle 2200 melkveebedrijven waarvan de administratie niet op orde was, zijn weer vrijgegeven. Daar mogen de boeren weer koeien aan- en afvoeren. Nog 41 boerderijen zijn geblokkeerd. De situatie is daar complex en de veehouder moet extra inspanningen leveren om de registratie van runderen en kalveren weer op orde te brengen, aldus minister Carola Schouten van Landbouw.
24/05 22u45  Oppositie boos over felicitatie aan Maduro De oppositie in het Surinaamse parlement is geschokt door de felicitaties die de regering van Desi Bouterse heeft gestuurd naar Nicolás Maduro, de winnaar van de omstreden presidentsverkiezing in Venezuela. Dat staat in een gezamenlijke verklaring die de partijen donderdag hebben uitgegeven.
24/05 22u45  Eenverdiener moet -opnieuw- geduld hebben De Tweede Kamer wijdde donderdagmiddag voor het eerst een heus debat aan de belastingdruk van eenverdieners. Maar veel schoten die daar ook weer niet mee op. „Ik voel mij prettig bij de motie die niet om maatregelen vraagt.”
24/05 22u30  Schotse theologische faculteit leert vroegere rector Rutherford opnieuw kennen „Samuel Rutherford is voor velen in Schotland vaak onbekend en dus onbemind. Daar moet verandering in komen.” Dat stelt Matthew Vogan, die vrijdag aan de universiteit van St Andrews een conferentie over Rutherford organiseert.
24/05 22u15  Wall Street omlaag na opleven spanningen De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag licht lager gesloten. Beleggers verwerkten het afblazen van de ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un door president Donald Trump, wat de geopolitieke spanningen deed oplaaien. Ook de handelsspanningen namen weer toe na toespelingen van Trump op nieuwe Amerikaanse importheffingen.
24/05 21u45  Poetin analyseert bevindingen over MH17 De Russische president Vladimir Poetin heeft donderdagavond op aandringen van zijn Franse collega Emmanuel Macron toegezegd dat Moskou de Nederlandse bevindingen over het neerhalen van vlucht MH17 gaat analyseren. Door het drama kwamen alle 298 inzittenden van het vliegtuig van Malaysia Airlines in 2014 in Oost-Oekraïne om het leven.
24/05 21u00  „Pc-markt lijkt eindelijk te stabiliseren” De markt voor computers, laptops en tablets lijkt zich na jaren van krimp eindelijk enigszins te stabiliseren. Dat concludeert marktonderzoeksbureau Canalys.
24/05 21u00  Waarom mariniers vechten tegen verhuizing naar Vlissingen De strijd om de verhuizing van de marinierskazerne naar Vlissingen woedt in alle hevigheid. Mariniers verzetten zich met hand en tand tegen de plannen. Niet om Zeeland, maar om hun thuisfront. Zeven vragen, zeven antwoorden.
24/05 21u00  Een arm slaan om vluchtelinges in Griekenland Samen vluchtelinges helpen hun trauma’s te verwerken, te integreren in Griekenland en hun zo mogelijk een middel van bestaan te geven. Dat beoogt Ira Stam (54) met een project van de christelijk-maatschappelijke vrouwenbeweging Passage. Stam, vicevoorzitter van Passage en verantwoordelijk voor de internationale betrekkingen van de vrouwenbeweging, bezocht in maart een vluchtelingenproject van de organisatie Perichoresis in het Noord-Griekse stadje Katerini. De hulpverleningorganisatie stamt uit het werk van de Griekse Evangelische Kerk.
24/05 21u00  Ds. MacLeod: Free Presbyterian Church steeds zichtbaarder in samenleving De Schotse Free Presbyterian Church stuurde in 2017 tientallen bezwaarschriften naar de Britse overheid. Vaak werd er geen reactie ontvangen. Toch weet ds. J. MacLeod dat ook de regering aan Gods voorzienigheid onderworpen is.
24/05 21u00  Functionaris gegevensbescherming: Koffie halen? Vergrendel eerst je computer Gemeenten zijn vanaf vrijdag verplicht om een ”functionaris gegevensbescherming” in dienst te hebben. Edwin Israël (52) vervult die taak sinds een halfjaar voor de gemeente Middelburg.
24/05 20u30  Coalitie boos over Rwanda als sponsor voetbalclub Arsenal De regeringspartijen zijn boos dat het arme Afrikaanse land Rwanda, dat nota bene Nederlandse ontwikkelingshulp krijgt, de Engelse voetbalclub Arsenal sponsort. Coalitiepartner ChristenUnie (CU) vindt dat er opnieuw naar de Nederlandse steun moet worden gekeken, ook omdat er nogal wat problemen zijn met de mensenrechten in het land.
Laatste update: vandaag om 1u30
Lees meer van Reformatisch Dagblad >

Blik op Nieuws

Verbergen Tonen
24/05 23u15  Trump niet op 12 juni naar Singapore voor ontmoeting met Kim Jong-un De ontmoeting tussen president Donald Trum en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un gaat niet door. Dit heeft de president van de Verenigde Staten vandaag bekend gemaakt. Hiermee sluit hij een bijeenkomst in de toekomst niet uit.
24/05 23u15  Nieuwe Amsterdamse coalitie is groener en socialer dan ooit Vandaag, donderdag 24 mei, hebben de Amsterdamse politieke partijen GroenLinks, D66, PvdA en de SP hun coalitieakkoord ‘Een nieuwe lente en een nieuw geluid’ gepresenteerd. Dit meldt de gemeente Amsterdam donderdag.
24/05 23u15  ABN Amro bank kreeg weer te kampen met DDoS-aanval Klanten van de ABN Amro bank kunnen hinder ondervinden bij het internetbankieren, betalen met IDeal en het gebruik van de app.
24/05 23u00  'Moskou gaat Nederlands onderzoek MH17 analyseren' De Russische president Vladimir Poetin heeft zijn Franse ambtsgenoot Emmanuel Macron beloofd dat Moskou de Nederlandse bevindingen over het neerhalen van de MH17 gaat analyseren.
24/05 22u30  ABN Amro en Rabobank weer getroffen door DDoS-aanval De Rabobank en de ABN Amro zijn donderdagavond opnieuw getroffen door een DDoS-aanval.
24/05 21u45  Holleeder ontkent alle betrokkenheid bij aanslagen op Van Hout Tijdens de eerste inhoudelijke behandeling van de strafzaak tegen Willem Holleeder ontkent Holleeder alle betrokkenheid bij de (mislukte) aanslagen op Cor van Hout.
24/05 21u45  Nieuwe Amsterdamse coalitie presenteert 'groen' akkoord Vandaag, donderdag 24 mei, hebben de Amsterdamse politieke partijen GroenLinks, D66, PvdA en de SP hun coalitieakkoord ‘Een nieuwe lente en een nieuw geluid’ gepresenteerd. Dit meldt de gemeente Amsterdam donderdag.
24/05 21u00  Nieuwe Amsterdamse coalitie presenteert akkoord Vandaag, donderdag 24 mei, hebben de Amsterdamse politieke partijen GroenLinks, D66, PvdA en de SP hun coalitieakkoord ‘Een nieuwe lente en een nieuw geluid’ gepresenteerd. Dit meldt de gemeente Amsterdam donderdag.
24/05 20u45  Tijdelijke C2000 zendmast Fort Oranje Rijsbergen blijft staan Het CIO-beraad dat gaat over verbindingsapparatuur van de politie heeft donderdagochtend 24 mei mondeling toegezegd dat de tijdelijke C2000 zendmast in Rijsbergen voorlopig kan blijven staan. Dit meldt de politie donderdag.
24/05 20u45  Spanningen in top OM, onafhankelijk onderzoek naar hoofdofficieren Het College van procureurs-generaal heeft opdracht gegeven tot een onafhankelijk onderzoek naar aanleiding van publicaties in NRC van 16 en 23 mei jl. over spanningen in de top van het Openbaar Ministerie en de deelname van officieren van justitie aan een congres in Thailand.
24/05 20u00  'Nu ook Morgan Freeman beschuldigd van seksuele intimidatie' Acht van de zestien mensen die zich hebben uitgesproken over het gedrag dat acteur Morgan Freeman op de set ten toon spreidde, claimen dat slachtoffer te zijn van ongepast gedrag of seksuel intimidatie. Dit heeft CNN donderdag op baisi van eigen onderzoek naar buiten gebracht.
24/05 19u30  Traumahelikopter voor reanimatie Schiedam Donderdagmiddag zijn de hulpdiensten waaronder de brandweer en de traumahelikopter gealarmeerd voor een reanimatie aan de Gaardenpad in Schiedam.
24/05 19u00  Politie zoekt belager op fiets met kinderzitje Een 18-jarige Duitse toeriste is dinsdagavond 23 mei in Het Park bij de Euromast in Rotterdam-West belaagd door een man. Hij was met haar meegelopen vanaf het Natuurhistorisch Museum aan de Westzeedijk.
24/05 17u45  Cybersecurity alliantie met bedrijven De samenwerking tussen de Rijksoverheid, het bedrijfsleven en de wetenschap vormen de basis van de Nederlandse cybersecurity aanpak. Digitale veiligheid kan alleen in samenwerking met en deels ook door de private sector worden vormgegeven.
24/05 17u00  Trump blaast top met Noord-Korea af De ontmoeting tussen president Donald Trum en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un gaat niet door. Dit heeft de president van de Verenigde Staten vandaag bekend gemaakt. Hiermee sluit hij een bijeenkomst in de toekomst niet uit.
Laatste update: donderdag 24 mei 2018, 23u15
Lees meer van Blik op Nieuws >

Metro

Verbergen Tonen
24/05 23u15  Tabitha is niet merkvast De meeste van jullie kennen Tabitha waarschijnlijk van de hit ‘Is dit over’ met Ronnie Flex. Op YouTube is de video inmiddels tien miljoen keer bekeken. Lang dacht de singer/songwriter dat ze haar geluk in Amerika zou vinden, maar daar is ze op terug gekomen. „Ik voelde me niet thuis in de States. Daar beseft ik eigenlijk dat ik een nuchtere Hollander ben. Nee, het was geen teleurstelling. Ik ben dankbaar dat ik die les heb ondervonden. Ik hecht heel veel waarde aan familie en het land waar ik vandaan kom. You don’t know what you got, until it’s gone’. Mensen begrijpen niet dat ik de kans om in Amerika door te breken heb laten schieten. Maar als mij dat niet gelukkig maakt, waarom zou ik dat dan doen? Ik ben dicht bij mezelf gebleven en kijk nu eens wat er allemaal op mijn pad is gekomen.”
24/05 23u00  De nieuwe clip van John Mayer mocht niets kosten Het ziet er super corny uit: John Mayer in een slonzige outfit die overduidelijk voor een green screen staat te dansen in zijn nieuwe videoclip. Maar met zijn nieuwe videoclip van het nummer New Light heeft Mayer goud te pakken. Zijn fans smullen ervan. 
24/05 22u15  Vader vergeet baby in snikhete auto, baby overlijdt In de Amerikaanse stad Nashville is gisteren een baby overleden in een snikhete auto. Dat melden diverse Amerikaanse media waaronder nieuwszender ABC. Haar adoptievader had het meisje per ongeluk achtergelaten in zijn pick-up truck toen hij op zakenreis ging. In Nashville heerst momenteel een hittegolf en er worden temperaturen van boven de 31 graden celcius gemeten. Het meisje heeft de hele dag in de auto gelegen en werd later gevonden door haar moeder.
24/05 21u00  Amsterdams college wil proef met zesurige werkdag Zes uur per dag werken voor hetzelfde geld als een achturige werkdag, dat ziet iedereen wel zitten! De ambtenaren in onze hoofdstad hebben geluk, want het nieuwe Amsterdamse college wil een experiment voor een zesurige werkdag voor ambtenaren.
24/05 19u45  Verdachte: 'Lugubere dood was een ongeluk' De 38-jarige Zwollenaar die in februari tien dagen vermist was, is door 'een ongeluk' omgekomen. Dat heeft de 40-jarige verdachte Mark de G. verklaard. Hij wordt verdacht van doodslag en het daarna in stukken hakken van het lichaam.
24/05 19u30  Morgan Freeman beschuldigd van wangedrag Morgan Freeman is de nieuwste naam die opduikt in de #MeToo-kwestie. Zestien mensen hebben zich tegenover CNN uitgesproken over ongepast gedrag en intimidatie door de acteur, acht van hen zeggen slachtoffer van hem te zijn.
24/05 18u00  Rusland blijft betrokkenheid MH17-ramp ontkennen De Buk-raket waarmee vlucht MH17 in 2014 werd neergehaald was afkomstig van de 53ste brigade van het Russische leger uit Koersk. Dat werd donderdag door Wilbert Paulissen, het hoofd landelijke recherche, bekend gemaakt op een persconferentie van het JIT. Dat is het internationale team dat onderzoek doet naar de ramp met de MH17.
24/05 18u00  De enige Nederlander op Coachella: wie is San Holo? In Nederland doet hij misschien niet direct een belletje rinkelen, in Amerika is hij nu één van de grootheden van dit moment: San Holo. Hij stond zelfs als enige Nederlander dit jaar op Coachella Festival. Maar wie is deze nuchtere Hollander die zo groot is in the States?
24/05 17u00  Waarom PRIMA een effectief anti-pestprogramma is Pesten wordt op veel Nederlandse basisscholen aangepakt met speciale anti-pestprogramma’s, maar uit gezamenlijk onderzoek van vijf universiteiten en het Trimbos Instituut blijkt dat veel van die methodes amper effect hebben. Vier programma’s werken wel, Metro licht er een uit: PRIMA.
24/05 17u00  Kinderopvang Jolie: geen striptease maar jolige grap Kinderdagverblijf Jolie in Utrecht distantieert zich nadrukkelijk van de aantijging dat de organisatie zich schuldig heeft gemaakt aan een striptease. Volgens directeur Hanny Reuser hebben medewerkers in februari met een collega die wat aandacht nodig had, een jolige grap uitgehaald. De GGD sprak eerder van „grensoverschrijdend gedrag'.
24/05 16u45  Wat doet deze 'blote' man op de Neude in Utrecht? Een beetje vreemd is het wel. De temperaturen zijn nog niet echt tropisch te noemen, maar dat heeft twee mannen in Utrecht er niet van weerhouden om halfnaakt te zonnebaden in de Utrechtse binnenstad. Op de Neude in Utrecht lag vanmiddag een man in een strak zwembroekje te zonnebaden, terwijl op het Janskerkhof een blote man opdook in de fontein. 
24/05 16u15  Trump zegt meeting met Kim Jung-Un op 12 juni af De Amerikaanse president Donald Trump heeft de ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un, die op 12 juni zou worden worden gehouden in Singapore, afgezegd. Dat heeft hij hem in een brief laten weten. Trump vind het topoverleg op dit moment niet opportuun gezien de recente vijandige uitlatingen van Kim. Hij zegt te hopen dat de meeting, waarnaar hij had uitgezien, op een ander moment wel kan doorgaan.
24/05 16u15  Vulkaan zorgt voor blauwe vlammen op Hawaï Op Hawaï is de vulkaan Kilauea de voorbije dagen zeer actief. Het levert spectaculaire beelden op, want doordat er methaangas vrijkomt ontstaan er ook blauwe vlammen. Het gas komt vrij als bijproduct van de door de lava verbrande planten. 
24/05 15u45  Ouders kopen vaker alcoholvrij bier voor kinderen Ouders zien er steeds strenger op toe dat hun kinderen geen alcohol drinken. 68 procent wil niet dat hun kind voor zijn achttiende verjaardag al een glas alcohol drink. Negen jaar geleden was dit nog 45 procent, in 2013 nog 59 procent. Dat blijkt uit de Kindermonitor in Gelderland.
24/05 15u30  Vijf dagen feest voor jubilerend Sijf Ouder dan Café Timmer of Melief Bender, beide al dik over de 100, is Sijf – net aan de ándere kant van de Oude Binnenweg gelegen - nog lang niet. Maar wie jarig is, viert feest. Ook als je ‘slechts’ 20 bent geworden.
Laatste update: donderdag 24 mei 2018, 23u15
Lees meer van Metro >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

22x Grote brand bij afvalverwerker Circulus25/05 00u15 - De Stentor: In Deventer is vanavond brand uitgebroken bij afvalverwerker Circulus aan de Westfalenstraat. De brandweer heeft opgeschaald naar grote brand.
21x Zzp'ers is vaak onverzekerd en denkt niet aan pensioen25/05 00u30 - AD.nl: Minder dan een op de vijf zzp'ers is verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. Dat constateert het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van cijfers over het jaar 2016.
20x Noord-Korea wil problemen met VS nog steeds oplossen25/05 01u15 - Nu.nl: Noord-Korea wil nog steeds met de Verenigde Staten om de tafel om de problemen die beide landen hebben op te lossen. Dat zegt de viceminister van van Buitenlandse Zaken Kim Kye Gwan tegen het Noord-Koreaanse persbureau KNCA.
20x 'Harvey Weinstein geeft zichzelf vrijdag aan'25/05 00u30 - Nu.nl: Harvey Weinstein, de filmproducent die door tientallen vrouwen wordt beschuldigd van verkrachting, aanranding en/of seksuele intimidatie, zou zichzelf vrijdag aangeven bij de politie van New York.
19x Russische president Poetin zegt onderzoek MH17 te bestuderen25/05 00u30 - Nu.nl: De Russische president Vladimir Poetin zegt donderdag dat Moskou de bevindingen over MH17 van het Joint Investigations Team ​zal analyseren. Het onderzoeksteam meldde eerder dat de Buk-raketinstallatie die in 2014 het vliegtuig neerschoot van het Russische leger was.
19x Zzp'ers is vaak onverzekerd en denkt niet aan pensioen25/05 00u30 - De Stentor: Minder dan een op de vijf zzp'ers is verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. Dat constateert het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van cijfers over het jaar 2016.
18x Zzp'ers is vaak onverzekerd en denkt niet aan pensioen25/05 00u30 - BN/DeStem: Minder dan een op de vijf zzp'ers is verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. Dat constateert het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van cijfers over het jaar 2016.
17x Britse militair knoeide met parachute vrouw om haar uit de weg te ruimen25/05 01u30 - Gelderlander: Een Britse militair die zijn vrouw uit de weg wilde ruimen door met haar parachute te knoeien, is schuldig bevonden aan een dubbele poging tot moord. De man had gehoopt haar levensverzekering op te strijken en een nieuw leven met een andere vrouw te beginnen.
17x Zzp'er is vaak onverzekerd en denkt niet aan pensioen25/05 01u30 - Gelderlander: Minder dan een op de vijf zzp'ers is verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. Dat constateert het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van cijfers over het jaar 2016.
17x Britse militair knoeide met parachute vrouw om haar uit de weg te ruimen25/05 01u30 - BN/DeStem: Een Britse militair die zijn vrouw uit de weg wilde ruimen door met haar parachute te knoeien, is schuldig bevonden aan een dubbele poging tot moord. De man had gehoopt haar levensverzekering op te strijken en een nieuw leven met een andere vrouw te beginnen.

Statistieken

Artikels:
29406
Gelezen:
2915
Aantal lezers nu:
27


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven