zondag 18 augustus 2019, week 33


U bent nu hier: Nederland | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u15
 

Nu.nl

Verbergen Tonen
18/08 03u30  Zoutzuurlekkage in Rotterdams Botlekgebied verholpen Op een bedrijventerrein aan de Merseyweg in Rotterdam is in de nacht van zaterdag op zondag enige uren een zoutzuurlekkage geweest.11 
18/08 02u30  'Minimaal twintig gewonden en mogelijk doden door explosie in Kabul' Door een explosie in een trouwzaal in de Afghaanse hoofdstad Kabul zijn zaterdag twintig gewonden en mogelijk tientallen doden gevallen.12 
18/08 01u15  Vrouw die op snelweg A76 bij Limburgs Voerendaal liep aangereden Een vrouw die op de snelweg A76 liep nabij het Limburgse Voerendaal is door een camper aangereden.12 
17/08 23u15  Grote brand verwoest vijftienduizend huizen in sloppenwijk Bangladesh Een enorme brand in een sloppenwijk in de hoofdstad Dhaka in Bangladesh heeft zaterdag zo'n 50.000 mensen dakloos gemaakt. Ongeveer vijftienduizend huizen in de sloppenwijk Chalantika zijn door de vlammen verwoest, meldt de BBC.
17/08 22u45  Minderjarige migranten mogen aan land in Italië De minderjarige migranten op het schip Open Arms mochten zaterdag aan land in Italië.
 Het schip van de Spaanse organisatie was al zestien dagen op zee met 134 migranten. Ruim een jaar geleden kende het reddingsboot Aquarius eenzelfde situatie. 

630 migranten wachtten toen weken lang op zee omdat Italië ze weigerde op te nemen.

Uiteindelijk bood de Spaanse regering de migranten te ontvangen.
17/08 20u45  Toeristen op Gran Canaria geëvacueerd vanwege nieuwe bosbranden De Spaanse autoriteiten hebben zaterdag toeristen geëvacueerd op het vakantie-eiland Gran Canaria. Net als zondag woedt een bosbrand in het toeristische gebied.
17/08 20u30  Ajax na rust met ruime cijfers langs VVV in Venlo Ajax heeft zaterdag de uitwedstrijd tegen VVV met ruime cijfers gewonnen. In Venlo zegevierde de regerend kampioen, voornamelijk dankzij een sterke tweede helft, met 1-4.
17/08 20u00  Ajax na rust op ruime voorsprong bij VVV-Venlo De derde speelronde van de Eredivisie gaat zaterdag verder met de wedstrijden VVV-Venlo-Ajax (aftrap 18.30 uur), ADO Den Haag-Sparta Rotterdam (18.30 uur) en FC Emmen-sc Heerenveen (20.45 uur). Volg alles in dit liveblog.
17/08 19u45  Ajax dankzij strafschop op 0-2-voorspong bij VVV-Venlo De derde speelronde van de Eredivisie gaat zaterdag verder met de wedstrijden VVV-Venlo-Ajax (aftrap 18.30 uur), ADO Den Haag-Sparta Rotterdam (18.30 uur) en FC Emmen-sc Heerenveen (20.45 uur). Volg alles in dit liveblog.
17/08 19u30  Ajax halverwege op 0-1-voorspong bij VVV-Venlo De derde speelronde van de Eredivisie gaat zaterdag verder met de wedstrijden VVV-Venlo-Ajax (aftrap 18.30 uur), ADO Den Haag-Sparta Rotterdam (18.30 uur) en FC Emmen-sc Heerenveen (20.45 uur). Volg alles in dit liveblog.
17/08 18u45  Ajax op zoek naar openingstreffer bij VVV-Venlo De derde speelronde van de Eredivisie gaat zaterdag verder met de wedstrijden VVV-Venlo-Ajax (aftrap 18.30 uur), ADO Den Haag-Sparta Rotterdam (18.30 uur) en FC Emmen-sc Heerenveen (20.45 uur). Volg alles in dit liveblog.
17/08 18u15  Ajax warmt zich op voor uitwedstrijd tegen VVV-Venlo De derde speelronde van de Eredivisie gaat zaterdag verder met de wedstrijden VVV-Venlo-Ajax (aftrap 18.30 uur), ADO Den Haag-Sparta Rotterdam (18.30 uur) en FC Emmen-sc Heerenveen (20.45 uur). Volg alles in dit liveblog.
17/08 18u00  'Menselijke en technische oorzaken' leidden tot lek bij Chemelot Een combinatie van menselijke en technische oorzaken leidde 3 augustus tot het lek bij salpeterzuurfabriek OCI Nitrogen op industrieterrein Chemelot in Geleen. Dat laat het chemiecomplex zaterdag in een verklaring weten. Vanwege de ontstane overlast heeft het concern zijn excuses aangeboden.
17/08 15u00  Soedanese oppositie en leger tekenen akkoord over overgangsregering De Soedanese oppositie en de militaire raad hebben zaterdag in de hoofdstad Khartoem een akkoord gesloten voor een overgangsregering. Met het nieuwe akkoord stemmen burgers en militairen in voor een overgangsregering die uit zowel burgers als generaals bestaat, meldt de BBC.
17/08 14u45  Vuurwerk komt in publiek terecht bij Franse vuurwerkshow Bij een vuurwerkshow in de Zuid-Franse kustplaats Collioure zijn vrijdagavond zeker negen mensen gewond geraakt. Aan het einde van de show schoot vuurwerk richting het publiek en richting een toren.
Laatste update: vandaag om 3u30
Lees meer van Nu.nl >


De Telegraaf

Verbergen Tonen
18/08 01u00  Vrouw die op A76 liep aangereden door camper Een vrouw die op de snelweg A76 liep nabij het Limburgse Voerendaal is door een camper aangereden. Ze heeft daarbij zeer ernstig letsel opgelopen, meldt de politie. Het slachtoffer is in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis in Maastricht overgebracht.19 
17/08 23u45  Ludiek protest Wijk aan Zeeërs tegen trafostation „Heb je oorbeschermers op je hoofd, en dan helpt het nóg niet!” Honderden Wijk aan Zeeërs namen zaterdagmiddag de moeite om een protestactie te ondersteunen tegen de bouw van een groot transformatorstation van Tennet. Het dorp is bang voor ziekmakend laagfrequent geluid.
17/08 23u30  Magisch Prinsengrachtconcert De meeuwen en duiven dansten zaterdagavond mee op de muziek van het prachtige 38e Prinsengrachtconcert in hartje Amsterdam. De organisatie had het geluk aan haar zijde, want er brak zelfs een mager zonnetje door, terwijl een paar dagen eerder alleen maar regen was voorspeld.
17/08 23u15  Politie schiet man in been bij aanhouding De politie heeft zaterdagavond een man in zijn been geschoten tijdens een aanhouding. Agenten kwamen rond 21.45 uur ter plaatse in het Zeeuwse Kortgene wegens een conflict in relationele sfeer.
17/08 21u15  Twitter valt over Schiphol-commentaar Heleen Mees: ’Kapsoneslijer’ Econoom en feministe Heleen Mees doet op Twitter aardig wat stof opwaaien met een kritisch bericht over het bagagebeleid van de Noord-Hollandse luchthaven. Haar passage „op Schiphol is het weer een uur wachten op de bagage. Zijn 1,6 miljoen Nederlanders te arbeidsongeschikt om hier een handje te helpen”, schiet bij menig gebruiker van het sociale medium in het verkeerde keelgat.
17/08 20u00  Politie weet wie schrikbarende flyer Den Dolder schreef De politie heeft de schrijver achterhaald van een opmerkelijke brief die vrijdag opdook in Den Dolder, de plaats waar de psychiatrische instelling Altrecht is gevestigd. In de brief werd gewaarschuwd voor een levensgevaarlijke patiënt die vuurwapens in het bos zou hebben begraven. In die kliniek zat ook Michael P. ,de moordenaar van Anne Faber.
17/08 19u45  ’Marcel is volledig in de war’ „Ik wil dat ze geholpen worden. Zodat ze er weer voor hun kinderen kunnen zijn”, zegt Anne Loes uit Blerick, bij Venlo. Ze roept op om uit te kijken naar haar broer Marcel (39) en zijn vrouw Andrea (44), die volgens Anne ’godsdienstwaanzinnig’ zijn en hun gezin van vier kinderen hebben verlaten met onbekende bestemming.
17/08 19u15  ’Marcel denkt soms dat hij Jezus is’ „Ik wil dat ze geholpen worden. Zodat ze er weer voor hun kinderen kunnen zijn”, zegt Anne Loes uit Blerick, bij Venlo. Ze roept op om uit te kijken naar haar broer Marcel (39) en zijn vrouw Andrea (44), die volgens Anne ’godsdienstwaanzinnig’ zijn en hun gezin van vier kinderen hebben verlaten met onbekende bestemming.
17/08 19u01  ’Ik droom van eigen zeilschool’ Als klein meisje leerde Luus Freriks (22) uit Vinkeveen zeilen en werd zij blij van de wind door haar haren. Van haar eerstverdiende geld kocht ze een eigen zeilbootje. „Tien tellen nadat ik opstapte, was ik verkocht.”
17/08 17u15  ’Kinderen kregen te weinig eten’ „Ik wil dat ze opgepakt worden en dat ze opgenomen worden. Zodat ze er weer voor hun kinderen kunnen zijn”, zegt Anne Loesjee uit Blerick, bij Venlo. Ze roept op om uit te kijken naar haar broer Marcel (39) en zijn vrouw Andrea (44), die volgens Anne godsdienstwaanzinnig zijn en hun gezin van vier kinderen hebben verlaten met onbekende bestemming.
17/08 17u00  ’E-bike gezonder dan gewone fiets’ Wie dacht dat elektrisch fietsen ongezonder is dan pedaleren op een gewoon rijwiel komt bedrogen uit. Het rondrijden op een e-bike is zelfs gezonder dan op eigen kracht de trappers rond te laten lopen.
17/08 15u15  ’Godsdienstwaanzinnig’ echtpaar vermist Een echtpaar uit Blerick is sinds deze week vermist. Hun vier kinderen zijn door de Raad voor de Kinderbescherming in veiligheid gebracht, schrijft De Limburger.
17/08 14u30  Limburgs echtpaar vermist Een echtpaar uit Blerick is sinds deze week vermist. Hun vier kinderen zijn door de Raad voor de Kinderbescherming in veiligheid gebracht, schrijft De Limburger.
17/08 14u00  ’Fijn om geen doel te hebben’ Rob Dontje (62) uit Alkmaar vaart met zijn partner Marijke van Wermeskerken (61) hele dagen zonder aan te meren. „De dealer noemt ons vaaridioten.”
17/08 13u45  Vakantiegangers kampen met ellenlange files op terugweg Vakantiegangers die onderweg terug zijn naar Nederland hebben te maken met ellenlange files. Vooral vanuit Spanje en Zuid-Frankrijk kan het oponthoud wel oplopen tot een uur of vijf extra reistijd omdat het bumper aan bumper rijden is.
Laatste update: vandaag om 1u00
Lees meer van De Telegraaf >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
16/08 20u45  Fel debat na verboden ?genderstereotyperende? reclames De Britse reclamewaakhond Advertising Standards Authority (ASA) heeft deze week voor het eerst reclames verboden met ‘schadelijke genderstereotypen’: vrouwen en mannen zouden in traditionele rolpatronen worden afgebeeld, wat enorm schadelijk zou zijn voor kijkers. De censuur leidt tot een fel debat over doorgeslagen politieke correctheid. Ook in Nederland ligt een pizzareclame onder vuur wegens vermeend … Continued The post Fel debat na verboden ‘genderstereotyperende’ reclames appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/08 20u45  Rutte treurt niet over gefnuikte ambities Premier Mark Rutte (VVD) gaat niet gebukt onder het mislopen van twee topfuncties voor Nederland deze zomer. Of het aan hem lag? Dat was aan anderen te beoordelen, vond de premier na afloop van de ministerraad. Rutte ging na de ministerraad ook in op de naderende brexit. Hij voorziet geen overleg meer met de Britten … Continued The post Rutte treurt niet over gefnuikte ambities appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/08 15u45  ?Nederland ontspringt economische crisis echt niet? Nederlandse groei overtreft die van alle buren: Duitsland niest, maar Nederland is nog niet verkouden, kopte de Volkskrant woensdag. In het stuk haalt de krant economische cijfers aan van Nederland en omringende landen. Uit cijfers van het tweede kwartaal van dit jaar blijkt dat de Nederlandse economie is gegroeid met 0,5 procent. Omringende landen doen … Continued The post ‘Nederland ontspringt economische crisis echt niet’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/08 14u30  ?Publieke functie heeft altijd gevolgen voor de naasten, dat pakt ook vaak voordelig uit? Lees meer >
16/08 14u30  ?Ik wil gewoon leven in een heel simpel flatje? Lees meer >
16/08 14u30  Prinses Christina vocht zich uit de gouden kooi Als ze ergens een hekel aan had, dan was het gezien worden als prinses. ?Ik wil gewoon leven in een heel simpel flatje, zonder huisbedienden. Ik ben meer dan zes jaar geleden uit Nederland vertrokken, omdat ik minder publieke belangstelling wilde hebben. Dat is aan de overkant van de oceaan wel gelukt. In Amerika leef … Continued The post Prinses Christina vocht zich uit de gouden kooi appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/08 10u45  Prinses Christina op 72-jarige leeftijd overleden Prinses Christina is vrijdagochtend op Paleis Noordeinde in Den Haag op 72-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst. Christina leed al enige jaren aan botkanker. Het stoffelijk overschot van de prinses, de jongste zus van prinses Beatrix, wordt overgebracht naar de Koepel van Fagel op het terrein van Paleis Noordeinde, waar in besloten kring afscheid … Continued The post Prinses Christina op 72-jarige leeftijd overleden appeared first on Elsevierweekblad.nl.
15/08 18u30  Het is Tarantino versus de hippies in nieuwste film Lees meer >
15/08 16u15  Europese stikstofregels nekken woningbouw en infrastructuur De Raad van State heeft een streep gezet door de bouw van honderden woningen in Roermond wegens strengere handhaving van de stikstofnormen. Ook in andere gemeenten worden bouwplannen gefrustreerd door regels van de Europese Unie (EU). En dat terwijl door de krapte op de huizenmarkt juist dringend behoefte is aan extra woningen. Woensdag blokkeerde de … Continued The post Europese stikstofregels nekken woningbouw en infrastructuur appeared first on Elsevierweekblad.nl.
15/08 14u01  Stikstofregels frustreren woningbouw en infrastructuur De Raad van State heeft een streep gezet door de bouw van honderden woningen in Roermond vanwege de aangescherpte stikstofnormen. Ook in andere gemeenten worden door regels van de Europese Unie (EU) bouwplannen gefrustreerd. En dat terwijl door de krapte op de huizenmarkt juist dringend behoefte is aan extra woningen. Woensdag heeft de Raad van … Continued The post Stikstofregels frustreren woningbouw en infrastructuur appeared first on Elsevierweekblad.nl.
15/08 11u46  ?Waarom is dit een probleem van Europa?? Europese landen maken opnieuw ruzie over welk land 500 migranten gaat opnemen die twee schepen van hulporganisaties hebben opgepikt. Is het een kwestie van tijd voor Nederland weer bootmigranten moet opnemen? Zo werd er gereageerd op de Stelling van de Dag. In de rubriek Reacties op de stelling lichten we een aantal reacties uit. Alleen … Continued The post ‘Waarom is dit een probleem van Europa?’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
14/08 19u30  Huiszoeking FBI op het ?pedofieleneiland? van Epstein Lees meer >
14/08 17u15  ?Kwestie van tijd voor Nederland weer bootmigranten moet opnemen? Europese landen maken opnieuw ruzie over welk land 500 migranten gaat opnemen die twee schepen van hulporganisaties hebben opgepikt. Is het een kwestie van tijd voor Nederland weer om een bijdrage wordt gevraagd? De vluchtelingenorganisatie UNHCR van de Verenigde Naties roept de Europese landen op om haast te maken met een besluit over waar de … Continued The post ‘Kwestie van tijd voor Nederland weer bootmigranten moet opnemen’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
14/08 13u45  Halsema ontkent ?onder de pet houden? van ?gewapende inbraak? zoon De 15-jarige zoon van de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema (GroenLinks) is vorige maand aangehouden nadat hij een woonboot had betreden met een nepwapen op zak. De Telegraaf meldt dat het gaat om een ‘gewapende inbraak’, die onder de pet zou zijn gehouden. De burgemeester ontkent dat in een brief aan de inwoners van de hoofdstad, … Continued The post Halsema ontkent ‘onder de pet houden’ van ‘gewapende inbraak’ zoon appeared first on Elsevierweekblad.nl.
14/08 11u15  ?Het lijkt erop of het woord zelfredzaamheid een vloek is geworden? Direct geld overmaken zonder voorwaarden en zonder tussenpersonen is de nieuwste trend op het gebied van ontwikkelingshulp. Dit omdat mensen zelf beste zouden weten wat goed voor ze is. Maar is dat niet juist de slechtste vorm van ontwikkelingshulp? We vroegen het onze lezers. Lees hier een selectie van reacties op de Stelling. In de … Continued The post ‘Het lijkt erop of het woord zelfredzaamheid een vloek is geworden’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
Laatste update: vrijdag 16 augustus 2019, 20u45
Lees meer van Elsevier.nl >

RTL.nl

Verbergen Tonen
18/08 00u15  'Tientallen doden' bij bomexplosie in trouwzaal Kabul Door een explosie in een trouwzaal in de Afghaanse hoofdstad Kabul zijn zaterdag vermoedelijk tientallen doden en gewonden gevallen.12 
17/08 23u15  Doden en gewonden bij bomexplosie in trouwzaal Kabul Door een explosie in een trouwzaal in de Afghaanse hoofdstad Kabul zijn meerdere doden en gewonden gevallen.
17/08 22u45  Toeristen opgepakt na stelen 40 kilo zand van strand Sardinië Een Frans echtpaar wilde na een vakantie in het Italiaanse Sardinië een origineel souvenir meenemen, maar dat pakt iets anders uit. Het stel werd gearresteerd met 40 kilo zand in hun auto, dat ze mee wilden nemen als souvenir aan hun vakantie.
17/08 22u15  Onderzoek gezondheidseffecten e-sigaret: al 120 longpatiënten in VS Verschillende staten in Amerika zijn een onderzoek gestart naar de gezondheidseffecten van het gebruik van een e-sigaret. Er worden zeker 120 patiëntendossiers onderzocht. Gekeken wordt naar een eventuele link tussen het roken van een e-sigaret en een nieuwe longziekte.
17/08 19u45  Excuses chemiecomplex Chemelot na ontsnappen giftige rook Chemiecomplex Chemelot heeft haar excuses aangeboden voor de giftige geelgekleurde rook die begin deze maand vrijkwam. De oorzaak was lang onbekend, maar in een verklaring schrijft het bedrijf nu dat een combinatie van 'menselijke en technische oorzaken' de reden was van het lek.
17/08 18u15  Enorme brand verwoest 15.000 woningen in Bangladesh In een achterstandswijk in Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh, zijn gisteren zo'n 15.000 woningen door brand verwoest. Hierdoor zijn duizenden mensen dakloos geraakt.
17/08 16u45  Nederlandse elektrische tuktuk breekt door in Azië Al jaren bouwt de Nederlander Dennis Harte elektrische tuktuks in Thailand. Tot voor kort waren die vooral bestemd voor de Europese en Amerikaanse markt, maar nu groeit ook de belangstelling vanuit Azië.
17/08 14u15  Recordaantal leraren gezocht: 'Ik heb nog een week om er twee te vinden' Met nog maar een paar dagen tot weken te gaan, hebben basisscholen nog niet genoeg leraren om het schooljaar mee te beginnen. Het lerarentekort in het onderwijs was nog nooit zo groot als nu. "Ik heb nog een week om twee leraren te vinden", zegt directeur Marijke van Amersfoort van basisschool Samenspel in Amsterdam.
17/08 11u15  Vanaf 1 januari rijd je voor een prikkie een dure fiets van de zaak Over een paar maanden wordt het makkelijker om een leasefiets van de zaak te rijden. Fietsbedrijven staan in de startblokken om in te spelen op de nieuwe regels, waarvan wordt verwacht dat veel mensen er gebruik van willen maken.
16/08 15u45  Vanaf 1 januari rijd je voor een prikkie een dure fiets van de zaak: 'Veel interesse' Over een paar maanden wordt het makkelijker om een leasefiets van de zaak te rijden. Fietsbedrijven staan in de startblokken om in te spelen op de nieuwe regels, waarvan wordt verwacht dat veel mensen er gebruik van willen maken.
16/08 15u30  Brazilië in ban van Limburgse drugscrimineel Dennis V.: 'Dure Ferrari's en privéjets' Drugsverdachte Dennis V. (40) uit het Limburgse Landgraaf is groot nieuws in Brazilië. De Nederlander wordt als spil gezien van een grote drugsorganisatie die elke maand voor zo'n 25 miljoen euro aan cocaïne naar Europa verscheepte. "De bendeleden lieten zich uitgebreid met hun dikke Ferrari's fotograferen."
16/08 13u00  'Eerste keer dat lid koninklijke familie wordt gecremeerd' Prinses Christina zal in besloten kring gecremeerd worden. Die keuze is uniek, geven verschillende volgers van het Koninklijk Huis aan. Christina zal namelijk het eerste lid van de koninklijke familie zijn die wordt gecremeerd.
16/08 12u00  Albert (92) uit Almelo krijgt onderscheiding van president Poetin vanwege brief De 92-jarige Albert Gietelink uit Almelo is al oud maar wilde toch nog iets doen voor de wereld. Hij schreef een brief aan de Russische president Poetin over de vrede. Daarna gebeurde het bijna onvoorstelbare: Albert kreeg een uitnodiging van de Russische ambassade om een speciale onderscheiding in ontvangst te komen nemen.
16/08 11u15  Eindhovense medewerkers Ryanair eisen schadevergoeding voor ontslag Acht cabinemedewerkers die voor Ryanair vanaf de basis in Eindhoven vlogen, eisen een schadevergoeding voor hun ontslag. Het conflict met Ryanair sleept zich al maanden voort.
16/08 11u15  Koninklijke familie en politici delen warme herinneringen prinses Christina 'Met groot verdriet' wordt gereageerd op het overlijden van prinses Christina. De 72-jarige prinses overleed vanochtend aan de gevolgen van botkanker.
Laatste update: vandaag om 0u15
Lees meer van RTL.nl >

NOS.nl

Verbergen Tonen
18/08 03u15  Zoutzuurlek gedicht in Botlekgebied Rotterdam Op een bedrijventerrein in het Rotterdamse industriegebied Botlek is een zoutzuurlekkage geweest. De brandweer heeft watergordijnen ingezet om verspreiding van de stof te voorkomen terwijl er noodreparaties werden gedaan. Er is ook een drone ingezet, om de lekkage vanuit de lucht te bekijken. Iets voor 03.00 uur, ruim twee uur nadat het lek was ontstaan, werd bekend dat de noodreparatie was geslaagd en dat het lek was gedicht. Alle gelekte vloeistof is in een opvangbak terechtgekomen, meldt Rijnmondveilig.nl. Het zoutzuurlek ontstond bij een bedrijf aan de Merseyweg in Rotterdam. Meetinstallaties hebben rond het bedrijf geen verhoogde of schadelijke waarden gemeten. Er is geen gevaar geweest voor de omgeving.11 
18/08 02u30  'Tekorten na no-deal-brexit geen rampscenario, maar waarschijnlijk' Het Verenigd Koninkrijk zal naar verwachting te maken krijgen met voedsel-, brandstof- en medicijnentekorten als het land zonder deal uit de EU stapt. Dat schrijft de Britse krant The Sunday Times op basis van gelekte documenten met de inschattingen van de Britse regering. Daarin staat verder dat de havens tijdelijk verstoord zullen worden en dat er waarschijnlijk grenscontroles tussen Ierland en Noord-Ierland nodig zullen zijn. The Sunday Times schreef al eerder over de mogelijkheden na een no-deal-brexit en wist toen te melden dat de tekorten en vastgelopen havens alleen werden verwacht in een rampscenario. Uit de nieuwe documenten blijkt volgens The Times dat de regering dit niet langer als worst-case-scenario ziet, maar als de meest waarschijnlijke situatie na een brexit zonder akkoord. 'Havens drie maanden verstoord' In de documenten staat onder meer dat 85 procent van de vrachtwagens 'mogelijk niet klaar is' voor de Franse grenscontroles. Daardoor zouden er naar verwachting tot drie maanden lang ernstige verstoringen kunnen ontstaan in de Britse havens. Daarbij moet rekening worden gehouden met vertragingen van maximaal tweeënhalve dag, meldt de krant. In de stukken staat verder dat de regering een harde grens tussen het Britse Noord-Ierland en het onafhankelijke Ierland 'waarschijnlijk' noemt. Dat is omdat de mogelijkheden voor een 'onzichtbare grens', bijvoorbeeld door middel van hi-tech-systemen, als onhoudbaar worden gezien na een no-deal-brexit. Ook zouden er na zo'n vertrek uit de EU protesten worden verwacht in het hele land. Operatie Yellowhammer De gelekte documenten hebben volgens The Sunday Times de codenaam Operatie Yellowhammer en zijn alleen inzichtelijk voor mensen die daar nadrukkelijk toestemming voor hebben gekregen. Volgens de krant gaat het om 'een zeldzame inkijk in de geheime plannen die worden gemaakt om een catastrofale ineenstorting van 's lands infrastructuur af te wenden'. Begin april werd het Britse vertrek uit de EU uitgesteld tot 31 oktober. De nieuwe premier van het Verenigd Koninkrijk, Boris Johnson, zei al direct na zijn aantreden dat hij op die datum ook uit de EU wil stappen, met of zonder akkoord met Brussel. Johnson heeft de deal van zijn voorganger Theresa May doodverklaard en wil een nieuwe deal sluiten. De EU wil niet meer sleutelen aan het akkoord. 'Lagerhuis kan brexit niet stoppen' In het Britse Lagerhuis, ook binnen zijn eigen Conservatieve partij, ligt Johnsons voornemen om zo nodig zonder akkoord te vertrekken gevoelig. De vrees is dat Johnson het parlement wil schorsen om zo op 31 oktober een no-deal-brexit door te drukken. De Britse oud-premier Major legt die stap uit als het begin van een constitutionele crisis, zei hij vorige maand. Juist gisteravond meldden anonieme bronnen dat Johnson tegen Europese leiders wil zeggen dat het parlement in zijn land de brexit niet kan tegenhouden. De bronnen zeggen tegen de Britse krant The Daily Telegraph dat hij dat volgende week wil zeggen tegen de Duitse bondskanselier Merkel en de Franse president Macron. Zo zou hij de EU-leiders willen dwingen tot een vertrekovereenkomst die voor de Britten acceptabel is.11 
18/08 00u00  Zelfmoordaanslag bij drukbezochte bruiloft in Kabul In de Afghaanse hoofdstad Kabul zijn gewonden en vermoedelijk veel doden gevallen door een zelfmoordaanslag bij een drukbezochte bruiloft. Er waren honderden mensen in de ruimte toen er volgens de autoriteiten verschillende explosieven afgingen. Hoeveel slachtoffers er zijn gevallen, is nog niet bekendgemaakt. Lokale journalisten spreken van zeker 38 doden en 95 gewonden. Een ooggetuige zegt tegen persbureau AP dat er zo'n 1200 gasten op het huwelijksfeest waren. 'Ik was met de bruidegom in een andere kamer toen we de explosie hoorden. Daarna konden we niemand meer vinden. Iedereen lag verspreid door de hal.' Autobom De explosie was in het westen van de stad, in een deel van Kabul waar veel leden van de overwegend sjiitische Hazara-minderheid wonen. De verantwoordelijkheid voor de aanslag is nog niet opgeëist. In Kabul plegen zowel de Taliban als de Afghaanse tak van IS regelmatig bloedige aanslagen. Anderhalve week geleden ging er nog een autobom af in dezelfde wijk. Daarbij vielen 14 doden en 145 gewonden. Onder de slachtoffers waren veel vrouwen en kinderen.13 
17/08 22u00  Nierstenen blijken drieling Een Amerikaanse vrouw die dacht dat ze pijn had van nierstenen bleek zonder het zelf te weten zwanger te zijn van een drieling. Bij een bezoek aan het ziekenhuis bleek de pijn veroorzaakt door weeën. 'Ik heb wel eens eerder nierstenen gehad, maar nu had ik zoveel pijn dat ik alleen maar in bed kon liggen. Zelfs ademen deed zeer', legt Danette Glitz uit South Dakota uit. 'Daarom ging ik naar de spoedeisende hulp. Na een urinetest zei de dokter: u bent zwanger.' Met een echo werd vastgesteld dat de vrouw al 34 weken zwanger was. Bovendien kon de arts twee hartslagen horen en zei dat het echtpaar zich dus op een tweeling moest voorbereiden. Ook was de ontsluiting inmiddels 4 cm. Keizersnee Omdat een van de baby's een stuitligging had, werd er besloten tot een keizersnee. ''Baby A is een jongen', zei de dokter. 'Baby B is een meisje.' En daarna riep de arts: 'ik heb nog een deken nodig, want er komt er nog een'.' Haar man, die inmiddels namen aan het bedenken was, was totaal verrast. 'Zijn reactie was iets als 'nee hoor, terugleggen. Je had tweeling gezegd.' De jongen en twee meisjes, die 10 augustus werden geboren, zijn Blaze, Gypsy en Nikki genoemd. Elk kind woog vier pond en ze mogen binnenkort het ziekenhuis verlaten. Vallende ster De ouders, die al twee kinderen hadden, zeggen nog steeds in shock te zijn. Danette zegt niks van de zwangerschap gemerkt te hebben. 'Geen beweging, geen misselijkheid niks.' De 10-jarige zoon van het echtpaar heeft zijn eigen theorie over de wonderbaarlijke bevalling: 'Ik heb ooit om een broertje gevraagd toen ik een vallende ster zag en een twee zusjes omdat mijn zusje die wilde. Ik wist dat deze dag zou komen.'
17/08 20u45  Dna-thuistesten en Trump drijven zwarte Amerikanen naar Ghana Steeds meer zwarte Amerikanen immigreren naar Ghana. Niet alleen om hun wortels te zoeken op het continent van hun voorouders, maar ook vanwege president Trump. Ze geven gehoor aan een oproep van Ghana, dat 2019 heeft uitgeroepen tot Year of Return. De overheid wil dat nazaten van tot slaaf gemaakten naar het West-Afrikaanse land komen, als bezoeker of als immigrant. Deze maand is het 400 jaar geleden dat de eerste groep aankwam in de huidige Verenigde Staten. Daarom greep Ghana dit jaar aan voor een terugkeercampagne. Vanuit West-Afrika zijn eeuwenlang miljoenen tot slaaf gemaakten door Europeanen naar Noord- en Zuid-Amerika vervoerd. Ghana was voor velen de laatste Afrikaanse grond die ze onder hun voeten voelden. Elles van Gelder sprak met Amerikanen die naar Ghana vertrokken. De cirkel is nu rond, zegt een van hen: Het land probeert al langere tijd om nazaten van slaven en Ghanezen die in het buitenland wonen, aan te trekken. Daarom is er sinds vijf jaar zelfs een speciale afdeling voor die onder het ministerie van Buitenlandse Zaken valt. 'We roepen hen op om naar huis te komen, naar de plek waar ze horen', zegt Akwasi Awua Ababio, directeur Diasporazaken. Daarbij is de gedeelde geschiedenis het belangrijkste, zegt hij, maar de hoop bestaat ook dat de terugkeerders kunnen helpen Ghana te ontwikkelen. De 41-jarige Ephious Davis III is een van de Afrikaanse Amerikanen die naar Ghana zijn verhuisd. Hij verruilde enkele jaren geleden zijn huis bij Philadelphia voor een leven in het West-Afrikaanse land. We ontmoeten hem in het slavenfort Cape Coast Castle, een van de vele forten waar de tot slaaf gemaakten onder gruwelijke omstandigheden gevangen werden gehouden. Vervolgens werden ze vanuit die forten naar Amerika verscheept om gedwongen te werken op plantages. Davis heeft een organisatie opgezet voor jongeren in Ghana en de Verenigde Staten om meer over elkaar en hun gezamenlijke geschiedenis te leren. 'Het was belangrijk voor mij om terug te komen om meer te leren over mijn geschiedenis', vertelt hij. 'Mijn wortels liggen onder meer in Senegal, Togo en Ghana. Ik voel me thuis. Hier is de politie Afrikaans, de dokters zijn Afrikaans, de onderwijzers zijn Afrikaans. Ze lijken op mij.' Immigratie neemt toe In Cape Coast Castle lopen gidsen af en aan met Amerikaanse toeristen. Ieder jaar krijgt Ghana tussen de 350.000 en 400.000 bezoekers. Dit jaar verwachten ze een half miljoen toeristen. Een groot deel daarvan komt uit de Cariben en de Verenigde Staten. Hoeveel Amerikanen zich in Ghana vestigen, is onbekend. De regering houdt het op duizenden. Volgens directeur Diasporazaken Ababio groeit het aantal wel en komen er niet meer alleen gepensioneerden, zoals eerst vooral het geval was, maar ook Amerikanen die zaken willen doen in Ghana. Ook de African American Association of Ghana, een vereniging van Afrikaanse Amerikanen, zegt steeds meer vragen binnen te krijgen van landgenoten die denken aan immigratie. Er zouden ook steeds meer gezinnen bij zitten. 'Hier kan ik zonder angst mezelf zijn' Dat komt niet alleen door Ghana's open armen, maar ook door het sociaal-politieke klimaat in de Verenigde Staten. 'Met Trump als president voel ik me veiliger in Ghana', zegt Davis. 'De kleur van mijn huid is een bedreiging voor mensen in de VS. Het gebeurt te vaak dat de politie je tuin binnenkomt, schiet en daarna pas vragen stelt. Nu ben ik in een land waar ik zonder angst mezelf kan zijn.' Dat was ook deel van de overweging van de Amerikaanse Vickie Bass (56). We treffen haar in een leeg huis in een buitenwijk van de hoofdstad Accra. Ze is pas negen dagen geleden geëmigreerd. Onder Trump steekt het racisme weer meer de kop op, zegt ze. Maar het belangrijkste duwtje dat zij kreeg om te verhuizen was de dna-thuistest die ze deed. Veel zwarte Amerikanen hebben geen idee waar hun voorouders vandaan komen. Maar de beschikbaarheid van testen die je zelf thuis kunt doen, maakt dit nu wel mogelijk. Bass' wortels liggen onder meer in Ghana en Nigeria. 'De president van Ghana heeft ons gevraagd om te komen, ik voel me daarom welkom,' vertelt ze. Bass werkte in de Verenigde Staten als computerprogrammeur en had voor haar vertrek contact gelegd met de grote Nigeriaanse internetwinkel Jumia om te kijken of ze daar kon werken. Maar ook al was ze goed voorbereid, de eerste week viel niet mee. Bass is moe van het op-en-neer gaan naar het immigratiekantoor in de stad om haar papieren te regelen. 'Het is misschien gek, maar ik had eigenlijk een soort onthaal op het vliegveld verwacht. 'Daar is onze verloren zuster'', lacht ze. 'Maar dat gebeurde niet.' Ook voor Davis kostte het inburgeren tijd. 'Soms word ik op straat Obroni genoemd, wat buitenlander of witte man betekent. In het begin was ik beledigd. Maar het is onwetendheid. Inmiddels kennen ze me hier wel.'
17/08 20u45  Briefschrijver kliniek Den Dolder meldt zich De politie heeft de man gesproken die gisteren bij de psychiatrische kliniek in Den Dolder brieven had verspreid waarin werd gewaarschuwd voor een aanslag. In de flyer stond dat een patiënt voorbereidingen voor het plegen van een aanslag zou hebben getroffen en wapens had begraven in het bos achter de instelling. De briefschrijver heeft zichzelf bij de politie gemeld. Na een uitvoerig gesprek is de politie tot de conclusie gekomen dat er geen reden is om een onderzoek in te stellen bij het bos. In de brief werd gesuggereerd dat hij was opgesteld door medewerkers van de kliniek Altrecht. Dit blijkt niet het geval, maar verder wil de politie niets kwijt over de auteur.
17/08 20u30  Italiaanse minister Salvini laat 27 minderjarigen van migrantenschip gaan De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Salvini heeft 27 minderjarigen van boord gelaten van het Spaanse migrantenschip Open Arms. De kinderen zaten ruim twee weken vast op het schip zonder hun ouders. Vandaag werden ze overgebracht naar een patrouilleboot van de Italiaanse kustwacht, die ze naar het eiland Lampedusa bracht. Open Arms-baas Oscar Camps plaatste op Twitter een filmpje van de minderjarigen die het schip verlieten: Met zijn besluit gaf Salvini enigszins toe aan de toenemende kritiek op zijn harde migrantenbeleid. Woensdag zette een rechter in Rome een streep door het verbod waardoor het Open Arms niet was toegestaan Italiaanse wateren binnen te varen. Dat verbod ging volgens de rechter in tegen het internationale recht. Botsing tussen premier en minister Donderdag schreef de Italiaanse premier Conte een open brief naar zijn minister, waarin hij hem opriep de minderjarige migranten van boord te laten halen. Ook omdat andere Europese landen zich al bereid hadden getoond ze op te nemen. Salvini weigerde dat eerst, maar schreef vandaag in een uitgebreide reactie van drie pagina's dat hij het alsnog toestond de migranten van boord te laten. Hij benadrukte daarbij dat het een besluit was van Conte en dat het wat hem betreft ook eenmalig was. Op Twitter zei hij dat eenmaal op Lampedusa bleek dat 8 van de 27 minderjarigen eigenlijk meerderjarig waren. ''Daarom verander ik niet van gedachten', aldus Salvini. Volgens Salvini fungeren schepen van hulporganisaties als veerdienst voor mensensmokkelaars. Organisaties als die achter Open Arms zeggen dat zij migranten redden die anders zouden verdrinken. Wat er nu met de overige ruim 100 personen aan boord van Open Arms gaat gebeuren, is onduidelijk. Het schip ligt momenteel voor de kust van het Italiaanse eiland Lampedusa. Volgens Open Arms-baas Oscar Camps wordt de sfeer op het schip steeds grimmiger. Ook zouden er migranten suïcidaal zijn.
17/08 20u00  Bloemen voor prinses Christina bij Paleis Noordeinde Bij Paleis Noordeinde in Den Haag zijn bloemen neergelegd ter nagedachtenis aan de gisteren overleden prinses Christina. Vanwege het overlijden waren de koninklijke stallen en de paleistuin vandaag gesloten. Niet iedereen had het bericht daarover meegekregen. Persbureau ANP meldt dat verspreid over de dag verschillende toeristen en bezoekers daardoor voor niets naar het paleis waren gekomen. Christina overleed gisteren op 72-jarige leeftijd. Een terugblik op haar leven: Christina wordt donderdag gecremeerd, iets wat uniek is in de geschiedenis van de Oranjes. De paleistuin blijft tot vrijdag dicht in verband met de crematie. Er zijn ook schermen geplaatst om de privacy van de familie te garanderen.
17/08 19u45  Oscarwinnende animator Richard Williams (86) overleden De gerenommeerde Canadees-Britse animator Richard Williams is op 86-jarige leeftijd overleden. Williams was al langere tijd ziek. Hij overleed in zijn huis in Bristol, meldt zijn dochter. Williams was een pionier als het gaat om het gebruik van computeranimaties in films. In de jaren 50 begon hij met zijn animatiewerk. In 1972 kreeg hij een Oscar voor zijn geanimeerde versie van het beroemde kerstverhaal van Charles Dickens, A Christmas Carol. Zijn bekendste werk is de film Who Framed Roger Rabbit uit 1988, waarin een tekenfilmkonijn samen met een privédetective poogt te bewijzen dat hij niets te maken heeft met een moord. Bekijk hieronder de trailer van Who Framed Roger Rabbit: In de comedy werd als een van de eerste Hollywoodfilms de 'echte' wereld samengebracht met de animatiewereld. De film won drie Oscars, waaronder die voor beste visuele effecten. Willams sprak in 2013 nog bescheiden over zijn rol in het succes. Volgens hem had hij enkel aan de regisseur doorgegeven om genoeg ruimte in elk shot over te laten voor tekenfilmpersonages en droeg hij het tekenaarsteam op die ruimte zo snel mogelijk op te vullen. 'Ik riep alleen af en toe bij de deur: sneller tekenen!'', grapte Williams. Later schreef hij nog een reeks handboeken voor animators, The Animator's Survival Kit, die als standaardwerk geldt voor beginnende animatoren.
17/08 19u30  Excuses Chemelot voor ontsnappen giftige rook Chemiecomplex Chemelot heeft excuses aangeboden voor de giftige rook die twee weken geleden ontsnapte van het terrein. In een verklaring schrijft Chemelot dat het er alles aan gaat doen 'om een dergelijk incident in de toekomst te voorkomen'. De gele rook met daarin stikstofoxide kwam vrij uit een van de salpeterzuurfabrieken op het terrein nabij het Limburgse Geleen, toen een zogenoemde lekzuurtank te vol raakte bij het opstarten van een fabriek. Volgens Chemelot kwam de rook vrij door een combinatie van 'menselijke en technische oorzaken'. Meer details over de oorzaak gaf het complex niet. Geen alarmerende waarden Salpeterzuur is een grondstof voor kunstmest. Met te veel stikstofoxide in de lucht kunnen astmapatiënten en mensen met COPD luchtwegklachten krijgen. Direct na het lek ging een luchtalarm af en werd er een NL-Alert verstuurd voor inwoners in de omgeving van Chemelot. Daarnaast plaatste de brandweer waterschermen om de rook tegen te houden. Buiten het complex werden na het lek geen alarmerende waarden gemeten, meldde de Veiligheidsregio.
17/08 19u00  Extra inspectie stadion FC Utrecht, 'gewaarschuwd mens telt voor twee' FC Utrecht wil zeker weten dat stadion Galgenwaard veilig is. Het stadion is door dezelfde bouwers gebouwd als het AZ-stadion, waarvan een week geleden een deel van het dak instortte. Een eerste visuele inspectie deze week leverde geen bijzonderheden op. Toch eist de voetbalclub extra onderzoek. Stadiondirecteur Jan Spelt is daartoe bereid. 'We willen de veiligheid kunnen garanderen', aldus een woordvoerder van FC Utrecht bij NH Nieuws. Zwakke lasverbindingen De ongerustheid in Utrecht heeft alles te maken met de tussenrapportage, gisteren, van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Daaruit bleek dat het stuk dak in Alkmaar naar beneden kwam doordat een aantal lasverbindingen bezweek. 'Daarom benadrukken wij extra bij stadioneigenaar Jan Spelt dat we ook specifiek op het gebied van de lasnaden en lasverbindingen een waarborging willen hebben', aldus FC Utrecht. Van de week heeft de gemeente Utrecht al een extra inspectie uitgevoerd. Daarbij zijn de bouwtekeningen en de constructie bekeken. Ook hebben deskundigen een visueel onderzoek gedaan. 'Daaruit zijn geen bijzonderheden gebleken', zegt een woordvoerster van de gemeente. Zij wijst er ook op dat de constructie van het dak van Galgenwaard 'fundamenteel anders' is dan die van het AZ-stadion. De gemeente wacht het eindrapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid af. 'Gewaarschuwd mens telt voor twee' Toch is FC Utrecht nog niet gerustgesteld. Stadiondirecteur Spelt bereidt daarom een extra onderzoek voor, waarbij specifiek wordt gekeken naar de lasverbindingen. 'We hebben geen enkel vermoeden dat daar iets mis mee is. Maar een gewaarschuwd mens telt voor twee', zegt hij. Wanneer het nieuwe onderzoek wordt gedaan, is nog onduidelijk. Zelf maakt Spelt maakt zich in ieder geval geen zorgen. 'Ik heb vertrouwen in Romkes (de constructeur van het gebouw, red.). Ik ga volgende week zondag bij de thuiswedstrijd met een gerust hart onder het dak in Galgenwaard zitten.'
17/08 18u45  Oscarwinnende animator Richard Willams (86) overleden De gerenommeerde Canadees-Britse animator Richard Williams is op 86-jarige leeftijd overleden. Williams was al langere tijd ziek. Hij overleed in zijn huis in Bristol, meldt zijn dochter. Williams was een pionier als het gaat om het gebruik van computeranimaties in films. In de jaren 50 begon hij met zijn animatiewerk. In 1972 kreeg hij een Oscar voor zijn geanimeerde versie van het beroemde kerstverhaal van Charles Dickens, A Christmas Carol. Zijn bekendste werk is de film Who Framed Roger Rabbit uit 1988, waarin een tekenfilmkonijn samen met een privédetective poogt te bewijzen dat hij niets te maken heeft met een moord. Bekijk hieronder de trailer van Who Framed Roger Rabbit: In de comedy werd als een van de eerste Hollywoodfilms de 'echte' wereld samengebracht met de animatiewereld. De film won drie Oscars, waaronder die voor beste visuele effecten. Willams sprak in 2013 nog bescheiden over zijn rol in het succes. Volgens hem had hij enkel aan de regisseur doorgegeven om genoeg ruimte in elk shot over te laten voor tekenfilmpersonages en droeg hij het tekenaarsteam op die ruimte zo snel mogelijk op te vullen. 'Ik riep alleen af en toe bij de deur: sneller tekenen!'', grapte Williams. Later schreef hij nog een reeks handboeken voor animators, The Animator's Survival Kit, die als standaardwerk geldt voor beginnende animatoren.
17/08 18u45  EU-baas Juncker onderbreekt vakantie voor spoedoperatie De voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker moet met spoed worden geopereerd aan zijn galblaas. De 64-jarige politicus heeft zijn vakantie in Oostenrijk ervoor onderbroken en keert voor de operatie terug naar Luxemburg. In het ziekenhuis zal zijn galblaas worden verwijderd. Juncker treedt binnenkort af als hoogste baas van de Europese Unie. Hij wordt opgevolgd door de Duitse Ursula von der Leyen. Ze begint op 1 november, voor een termijn van vijf jaar. Tot die tijd heeft Juncker nog een gevulde agenda. Zo staat er volgende week nog een top van de G7 op het programma in het Franse Biarritz.
17/08 17u30  'Miljoenen buitgemaakt bij inbraak villa weduwe Aldi-eigenaar' Criminelen hebben vorige week ingebroken in de villa van de weduwe van voormalig Aldi-baas Berthold Albrecht. Daarbij hebben ze voor 'miljoenen' aan sieraden en geld meegenomen, aldus Duitse media. De Duitse politie meldde maandag al inbraken in twee villa's in de stad Essen en riep getuigen op zich te melden. Nu pas is duidelijk dat het mogelijk om een woning van Babette Albrecht ging. Ze is de weduwe van Berthold Albrecht, die overleed in 2012. Hij was de zoon van Aldi-oprichter Theo Albrecht, die met zijn broer Karl een revolutie veroorzaakte in de supermarktwereld met de relatief goedkope supermarktketen. Familieruzie In april kwam Babette Albrecht ook al in het nieuws. Toen omdat bleek dat de in november vorig jaar overleden weduwe van oprichter Theo, Cäcilie Albrecht, in haar testament had laten zetten dat zowel Babette als haar kinderen in de toekomst geen enkele rol mogen spelen in het bedrijf. De weelderige levensstijl van Babette en haar kinderen zou de rest van de Aldi-familie een doorn in het oog zijn, schreef The Guardian. In Duitsland is ze een bekendheid. Ze doet geregeld mee aan tv-programma's en laat zich graag zien op jetsetfeesten. De rest van de familie staat juist bekend om hun sobere leven in de luwte. Daar werd voor gekozen na de ontvoering van Theo Albrecht in 1971. Hij werd pas vrijgelaten na het betalen van losgeld.
17/08 17u30  Voor alle zekerheid extra inspectie stadion FC Utrecht FC Utrecht wil zeker weten dat stadion Galgenwaard veilig is. Het stadion is door dezelfde bouwers gebouwd als het AZ-stadion, waarvan een week geleden een deel van het dak instortte. Een eerste visuele inspectie deze week leverde geen bijzonderheden op. Toch eist de voetbalclub extra onderzoek. Stadiondirecteur Jan Spelt is daartoe bereid. 'We willen de veiligheid kunnen garanderen', aldus een woordvoerder van FC Utrecht bij NH Nieuws. Zwakke lasverbindingen De ongerustheid in Utrecht heeft alles te maken met de tussenrapportage, gisteren, van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Daaruit bleek dat het stuk dak in Alkmaar naar beneden kwam doordat een aantal lasverbindingen bezweek. 'Daarom benadrukken wij extra bij stadioneigenaar Jan Spelt dat we ook specifiek op het gebied van de lasnaden en lasverbindingen een waarborging willen hebben', aldus FC Utrecht. Van de week heeft de gemeente Utrecht al een extra inspectie uitgevoerd. Daarbij zijn de bouwtekeningen en de constructie bekeken. Ook hebben deskundigen een visueel onderzoek gedaan. 'Daaruit zijn bijzonderheden gebleken', zegt een woordvoerster van de gemeente. Zij wijst er ook op dat de constructie van het dak van Galgenwaard 'fundamenteel anders' is dan die van het AZ-stadion. De gemeente wacht het eindrapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid af. 'Gewaarschuwd mens telt voor twee' Toch is FC Utrecht nog niet gerustgesteld. Stadiondirecteur Spelt bereidt daarom een extra onderzoek voor, waarbij specifiek wordt gekeken naar de lasverbindingen. 'We hebben geen enkel vermoeden dat daar iets mis mee is. Maar een gewaarschuwd mens telt voor twee', zegt hij. Wanneer het nieuwe onderzoek wordt gedaan, is nog onduidelijk. Zelf maakt Spelt maakt zich in ieder geval geen zorgen. 'Ik heb vertrouwen in Romkes (de constructeur van het gebouw, red.). Ik ga volgende week zondag bij de thuiswedstrijd met een gerust hart onder het dak in Galgenwaard zitten.'
Laatste update: vandaag om 3u15
Lees meer van NOS.nl >

AD.nl

Verbergen Tonen
18/08 05u15  Amerikaanse met ‘nierstenen’ blijkt zwanger van drieling Toen de Amerikaanse Dannette Giltz vorige week met hevige pijn naar het ziekenhuis ging, dacht ze zelf aan nierstenen. Want die had ze al eens gehad. Toen de dokter haar onderzocht, viel ze zowat om van verbazing: ,,Je bent 34 weken zwanger’’, zei de arts. ,,Van een tweeling. En de bevalling is begonnen.’’ Helemaal gelijk had de dokter niet. Korte tijd later zette Dannette een blakende drieling op de wereld.
18/08 03u45  Dorp en luxe hotel Gran Canaria ontruimd na nieuwe bosbrand Op het Spaanse vakantie-eiland Gran Canaria is opnieuw een bosbrand uitgebroken. Een toeristische trekpleister in de bergen en een luxehotel moesten zaterdag ontruimd worden.10 
18/08 03u15  Djokovic niet naar finale masters Cincinnati Novak Djokovic heeft zich niet geplaatst voor de finale van het masterstoernooi in het Amerikaanse Cincinnati. De Servische nummer een van de mondiale tennisranglijst won nog wel de eerste set van de Rus Daniil Medvedev met 6-3, maar was in het verloop van de partij kansloos tegen de ontketende nummer acht van de wereld: 3-6 3-6.11 
18/08 02u45  ‘No deal-brexit zorgt voor voedselschaarste en chaos’ Brandstof-, voedsel en medicijntekorten, maandenlange chaos in de havens, stijgende zorgkosten en een harde grens met Ierland. Dat verwacht de Britse regering als het land op 1 november zonder deal uit de Europese Unie zou stappen. Dat staat in een gelekt rapport waar de Britse krant The Sunday Times de hand op wist te leggen.10 
18/08 02u15  ‘No-deal brexit zorgt voor voedselschaarste in Groot-Brittanië’ Groot-Brittannië zal na een no-deal brexit te maken krijgen met grote tekorten aan voedsel, brandstof en medicijnen. Dat staat in officiële regeringsdocumenten die naar de Britse krant The Sunday Times zijn gelekt.11 
18/08 02u15  Groot zoutzuurlek in Rotterdamse haven Een opslagtank van het bedrijf Huntsman Holland in de Rotterdamse haven heeft vannacht een grote hoeveelheid zoutzuur gelekt. De brandweer hielp mee de lekkage onder controle te houden. Gevaar voor de omgeving is er niet, zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.13 
18/08 02u00  Johnson: Brits parlement kan brexit niet stoppen De Britse premier Boris Johnson zal komende week de Europese leiders vertellen dat het parlement van zijn land de brexit niet kan tegenhouden. Dat meldt de Engelse krant The Daily Telegraph in de editie van zondag.12 
18/08 01u15  ‘Tientallen doden door zelfmoordbom bij trouwerij Kaboel’ Door een explosie in een trouwzaal in de Afghaanse hoofdstad Kabul zijn zaterdag tientallen doden en gewonden gevallen. Dat heeft een regeringsfunctionaris gezegd.13 
18/08 00u00  'Aan de Amsterdamse grachten' klonk weer luid op Prinsengrachtconcert Uit duizenden kelen klonk zaterdagavond in Amsterdam weer de tekst van het lied Aan de Amsterdamse grachten. Traditioneel wordt daarmee het Prinsengrachtconcert afgesloten.10 
17/08 23u30  Ten Hag verklaart afwezigheid Dolberg: ‘Kasper is in gesprek’ Ajax-trainer Erik ten Hag geeft toe dat Kasper Dolberg op weg is naar de uitgang bij Ajax. De Deense spits staat op het punt een transfer te maken naar het Duitse Hoffenheim.
17/08 23u15  Politie: Duitse Monika Ritschel is niet de vermoorde vrouw in Zeeland De Duitse Monika Ritschel, die sinds mei 2017 vermist wordt, is ondanks de sterke gelijkenis niet de vermoorde anonieme vrouw in het Zeeuwse Westdorpe. Dit heeft de politie vandaag bekendgemaakt op Twitter.
17/08 23u15  VS start onderzoek naar gevolgen e-sigaret na 120 nieuwe longpatiënten Meerdere staten in Amerika zijn een onderzoek gestart naar de relatie tussen het roken van een e-sigaret en een nieuwe longziekte. Minimaal 120 dossiers worden onderzocht. Dat meldt CNN na navraag bij verschillende ministeries van Volksgezondheid.
17/08 23u15  Chantal mislukt als influencer en O'G3NE-Amy slingert in bikini Korte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
17/08 23u00  Italiaanse minister Salvini laat met tegenzin 27 migrantenkinderen toe Matteo Salvini, de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, heeft vandaag met tegenzin 27 migrantenkinderen aan land gelaten. Zij komen van het schip de Open Arms, dat al dagen voor de kust van Lampedusa ligt aangemeerd.
17/08 22u45  Basel-trainer Koller wacht mogelijk operatie na zwaar fietsongeluk Marcel Koller zit voorlopig niet op de bank bij FC Basel. De trainer is met zijn fiets hard onderuit gegaan en heeft meerdere verwondingen opgelopen.
Laatste update: vandaag om 5u15
Lees meer van AD.nl >

de Volkskrant

Verbergen Tonen
17/08 19u45  Hij belichaamde met Easy Rider de Amerikaanse tegencultuur De Amerikaanse acteur Peter Fonda is op zijn 79ste overleden aan de gevolgen van longkanker. Dat maakte zijn familie vrijdag bekend. De zoon van Henry en broer van Jane belichaamde de Amerikaanse tegencultuur. De door hem geproduceerde, geacteerde en (mede) geschreven hippiebikers-klassieker Easy Rider (1969) vatte de sixties op film én kantelde Hollywood.
17/08 17u15  Hij had ‘nog meer prijzen kunnen winnen’, maar toen kwam Eddy Merckx De Italiaanse wielergrootheid Felice Gimondi, een van de succesvolste renners allertijden, is vrijdag overleden op 76 jarige leeftijd. Gimondi is een van de slechts zeven renners die alle grote rondes wist te winnen. Hij had naar eigen zeggen nog veel succesvoller kunnen zijn, ware het niet dat er halverwege zijn carrière een nog grotere renner opstond: Eddy Merckx.
17/08 16u00  De Staat torent hoog boven zijn eigen reputatie uit ★★★★★ De reacties waren wat lauw toen Lowlands de Nijmeegse band aanwees als vervanger van het door een tragedie verhinderde The Prodigy. De Staat? Ja, potverdorie. En óf De Staat een headliner is.
17/08 15u45  Nieuwe PSV Academy is niets minder dan een paradijs Donderdag opende PSV de deuren van een nieuw jeugdcomplex: kosten 10 miljoen euro. Uit noodzaak. Opleiden blijft de levenslijn van het Nederlandse voetbal.
17/08 15u15  Stille ramp in Zuid-Italië: teerbeminde olijfbomen getroffen door bacterie De pest hebben ze overleefd, bosbranden ook en zelfs wereldoorlogen, maar een bacterie richt een ravage aan onder de eeuwenoude olijfbomen in Zuid-Italië. 21 miljoen bomen zijn al besmet. ‘Het is alsof het Colosseum in Rome omvalt.’
17/08 14u00  Waarom het zo lastig is je huis te verduurzamen Huizen moeten van het gas af en worden verduurzaamd is afgesproken in het klimaatakkoord. Daar komen subsidies voor. Maar geld is helemaal niet het grootste probleem, constateert Daphne van Paassen, een jaar nadat ze is begonnen met het verduurzamen van haar stadswoning uit 1895.
17/08 13u15  Oud-minister Curaçao tot 28 jaar cel veroordeeld voor ‘uitlokken’ moord De rechter op Curaçao heeft vrijdag oud-minister George Jamaloodin tot 28 jaar cel veroordeeld voor het ‘uitlokken’ van de moord in 2013 op de populaire en vooraanstaande politicus Helmin Wiels. Volgens het Hof is sprake van een ‘politieke moord’, die zwaarder bestraft dient te worden dan een gewone moord.
17/08 12u30  Hoofdverdachte neerhalen MH17 sluit gang naar Nederlandse rechter niet uit Igor Girkin, de hoofdverdachte van het neerhalen van vlucht MH17, houdt er rekening mee dat hij voor een Nederlandse rechter zal verschijnen. ‘Die mogelijkheid is absoluut niet uit te sluiten’, zegt hij in een interview met een Russische krant.
17/08 11u15  Eerste dag vol Lowlands-magie, je zult je kaartje maar verpatst hebben... Geen regenstortbuien maar een eerste dag vol opstekers in Biddinghuizen, met klassiekers van Ronnie Flex.
17/08 11u00  Op deze camping geen huilbaby’s of joelend kroost Schreeuwende kroost vind je niet op camping Het Veentieshof. De Drentse camping is namelijk kindvrij. Een product van de verkaveling van de samenleving met haar vuurwerkvrije en autoluwe zones? Eigenaren Peter en Petra Root tillen er niet zo zwaar aan: ‘Het is hier geen klooster, hoor.’
17/08 09u00  Twee jaar na dato zijn de aanslagen in Barcelona inzet van verhitte discussie Had de Spaanse inlichtingendienst CNI kunnen weten van de aanslagen die dit weekend twee jaar geleden werden gepleegd in Barcelona en Cambrils? Die vraag is in Spanje de inzet van een verhitte discussie, aangezwengeld door Catalaanse politici.
17/08 07u30  Wat beweegt de man die met zijn procedures tegen het stikstofbeleid Nederland ‘op slot heeft gezet’? Sinds Johan Vollenbroek het stikstofbeleid van de overheid met succes aanvocht, worden duizenden bouwprojecten stilgelegd of afgeblazen. Deze week gebeurde dat in onder meer Roermond. Wat beweegt de 69-jarige, gepensioneerde chemicus die, volgens veel boeren en bouwers, Nederland op slot heeft gezet?
17/08 07u30  Klokkenluider in de zaak-Madoff en Enron beticht nu GE van megafraude Hij waarschuwde voor het piramidespel van Bernie Madoff en kaartte de zaak rond Enron aan. Wie is deze premiejager van het financiële Wilde Westen?
16/08 22u00  The Wall Street Journal: Trump wil Groenland van Denemarken kopen Eens een onroerendgoedmakelaar, altijd een onroerendgoedmakelaar. Volgens The Wall Street Journal heeft president Trump zijn oog laten vallen op een wel heel bijzonder stuk onroerend goed: Groenland. Tegenover medewerkers zou Trump hebben laten weten dat hij het grootste eiland ter wereld wel zou willen kopen van Denemarken.
16/08 21u45  Schadelijke bacterie richt ravage aan onder teerbeminde olijfbomen in Zuid-Italië De pest hebben ze overleefd, bosbranden ook en zelfs wereldoorlogen, maar een bacterie richt een ravage aan onder de eeuwenoude olijfbomen in Zuid-Italië. 21 miljoen bomen zijn al besmet. ‘Het is alsof het Colosseum in Rome omvalt.’
Laatste update: zaterdag 17 augustus 2019, 19u45
Lees meer van de Volkskrant >

NRC Handelsblad

Verbergen Tonen
17/08 23u15  Ajax en Emmen winnen, ADO verliest van Sparta Ajax had een gemakkelijke avond in Venlo tegen VVV. Het werd 4-1 voor de Amsterdammers. ADO Den Haag verloor in eigen huis van Sparta: 1-2.
17/08 22u45  Doden bij bomexplosie trouwzaal in Kabul Er zouden ook minstens twintig gewonden zijn gevallen. De aanslag in de hoofdstad van Afghanistan is nog niet opgeëist.
17/08 20u45  Ajax wint van VVV, ADO Den Haag verliest van Sparta Ajax had een gemakkelijke avond in Venlo tegen VVV. Het werd 4-1 voor de Amsterdammers. ADO Den Haag verloor in eigen huis van Sparta: 1-2.
17/08 19u45  Prutsen of echt de lasten verlagen? De coalitie gaat traditiegetrouw sleutelen aan de koopkrachtplaatjes. Het doel: een mooi verhaal voor op Prinsjesdag. Blijft het bij morrelen of komt er een groter gebaar?
17/08 18u15  Felice Gimondi: sierlijke veelwinnaar in de schaduw van Merckx De ranke en kalme Italiaanse wielrenner won alle drie de grote Rondes. „Een man als Gimondi wordt niet elke dag geboren.”
17/08 17u15  Minderjarige migranten op boot Open Arms mogen aan land in Italië Het schip van de Spaanse organisatie Open Arms is al zestien dagen op zoek naar een haven die de 134 opvarende migranten aan land wil laten.
17/08 17u00  China knapt oude legerbarakken in Hongkong op – voor het geval dat Terwijl alle ogen gericht zijn op de demonstraties in Hongkong, is in verlaten legerbarakken aan de grens met China verhoogde legeractiviteit te bespeuren.
17/08 15u45  Peter Fonda: de belichaming van de hippietijd Zeg Peter Fonda en je zegt ‘Easy Rider’. De vrijdag overleden acteur werd met zijn slungelachtige verschijning en ironische gebruik van de term ‘Captain America’ hét symbool van de Amerikaanse tegencultuur van de jaren zestig.
17/08 14u30  Burgers en militairen besturen vanaf nu samen Soedan. Gaat dat werken? Het volksverzet in Soedan heeft zaterdag tot een akkoord geleid tussen burgers en militairen. De komende drie jaar delen zij de macht. Hoe houdbaar is deze unieke constructie? Vier vragen.
17/08 14u15  Amerikanen vaardigen arrestatiebevel uit voor Iraanse tanker Grace 1 De VS willen dat tanker Grace 1 en alle olie die het vervoert in beslag genomen worden, onder andere vanwege overtreding van anti-terrorismewetgeving.
17/08 14u15  Burgers en militairen zijn samen de baas in Soedan, gaat dat werken? Het buitengewone volksverzet in Soedan heeft zaterdag tot een deal geleid tussen burgers en militairen. De komende drie jaar delen zij de macht. Vier vragen over dit akkoord.
17/08 14u00  In Amsterdam wordt al 25 jaar vergaderd over het Zuidasdok Na een kwart eeuw vergaderen zwengelde minister Van Nieuwenhuizen onlangs met een brief het debat weer aan over „nut en noodzaak” van de ‘Zuidasdok-puzzel’: de megaverbouwing van de A10 en station Amsterdam Zuid. De verlanglijstjes van de opdrachtgevers zijn nog steeds lang.
17/08 13u15  Terreur op basis van een complottheorie Schutters van Oslo tot El Paso baseren zich op ‘omvolking’: door elites binnengehaalde immigranten die westerlingen vervangen.
17/08 12u45  Eerste dag van Lowlands verloopt rimpelloos Op het opnieuw grotere en drukkere Lowlands-terrein in Biddinghuizen liet uitdagende muziek vrijdag nog op zich wachten. Alleen ‘supergroep’The Good, The Bad & The Queen bracht een zeldzaam moment van inspiratie.
17/08 12u45  'Energieverkopers handelen onderling in gevoelige persoonsgegevens' Telefonische energieverkopers wisselen onderling lijsten uit met onder meer telefoonnummers en burgerservicenummers van klanten, meldt het AD.
Laatste update: zaterdag 17 augustus 2019, 23u15
Lees meer van NRC Handelsblad >

Trouw

Verbergen Tonen

Het Parool

Verbergen Tonen
17/08 23u00  In Amsterdam hoef je niet veel geld te hebben om je rijk te voelen Wondimu Gebre Woldeaarggiye kwam in 2015 als vluchteling van Ethiopië naar Nederland. Wekelijks vertelt hij over zijn leven in Amsterdam.
17/08 22u45  Prinsengracht weer decor voor klassieke muziek Uit duizenden kelen klonk zaterdagavond in Amsterdam weer de tekst van het lied Aan de Amsterdamse grachten. Traditioneel wordt daarmee het Prinsengrachtconcert afgesloten.
17/08 22u45  Ajax kwam moeilijk op gang tegen VVV Het Parool beoordeelt alle voetballers van Ajax en die van de tegenstander na hun wedstrijd. En wie of wat viel het meest op tijdens VVV-Venlo - Ajax (1-4)?
17/08 21u00  De Telegraaf moest onvermijdelijk over zoon Halsema schrijven Eén kwestie, twee visies: de Amsterdamse blik en een mondiale kijk op de actualiteit. Deze week: Halsema en haar zoon.
17/08 20u45  Het duurde even tot Ajax een antwoord op VVV had gevonden Het Parool beoordeelt alle voetballers van Ajax en die van de tegenstander na hun wedstrijd. En wie of wat viel het meest op tijdens VVV-Venlo - Ajax (1-4)?
17/08 20u45  Boos zijn op De Telegraaf is boos zijn op de brenger van slecht nieuws Eén kwestie, twee visies: de Amsterdamse blik en een mondiale kijk op de actualiteit. Deze week: Halsema en haar zoon.
17/08 20u30  Ajax verslaat zonder te schitteren VVV Ajax heeft de uitwedstrijd bij VVV-Venlo vrij eenvoudig gewonnen. De ploeg van trainer Erik ten Hag zegevierde met overtuigende cijfers in De Koel: 1-4.
17/08 20u15  LIVE: Ajax breidt score verder uit Ajax speelt de derde wedstrijd van het seizoen uit bij VVV in Venlo. Trainer Erik ten Hag heeft gekozen voor Perr Schuurs, Sergino Dest en Quincy Promes in de basis.
17/08 20u00  LIVE: Ook Huntelaar maakt zijn doelpunt Ajax speelt de derde wedstrijd van het seizoen uit bij VVV in Venlo. Trainer Erik ten Hag heeft gekozen voor Perr Schuurs, Sergino Dest en Quincy Promes in de basis.
17/08 20u00  Is dit dan het einde van Victoria’s Secret? Victoria’s Secret was lang too big to fail: 70 procent van de Amerikaanse vrouwen kocht er haar lingerie. Hoe een pedofiele miljardair, een 71-jarige marketingman, #MeToo en de schoonzus van Ivanka Trump tot de ondergang van het merk leidden.
17/08 19u45  LIVE: Ajax slaat kort voor en na rust genadeloos toe Ajax speelt de derde wedstrijd van het seizoen uit bij VVV in Venlo. Trainer Erik ten Hag heeft gekozen voor Perr Schuurs, Sergino Dest en Quincy Promes in de basis.
17/08 19u30  LIVE: Ziyech schiet Ajax kort voor rust op voorsprong Ajax speelt de derde wedstrijd van het seizoen uit bij VVV in Venlo. Trainer Erik ten Hag heeft gekozen voor Perr Schuurs, Sergino Dest en Quincy Promes in de basis.
17/08 19u15  LIVE: Overwicht van Ajax wordt nog niet uitgespeeld Ajax speelt de derde wedstrijd van het seizoen uit bij VVV in Venlo. Trainer Erik ten Hag heeft gekozen voor Perr Schuurs, Sergino Dest en Quincy Promes in de basis.
17/08 18u45  LIVE: Ajax met Promes op jacht naar de koppositie in Venlo Ajax speelt de derde wedstrijd van het seizoen uit bij VVV in Venlo. Trainer Erik ten Hag heeft gekozen voor Perr Schuurs, Sergino Dest en Quincy Promes in de basis.
17/08 18u15  LIVE: Ajax start tegen VVV met Dest, Schuurs en Promes Ajax speelt de derde wedstrijd van het seizoen uit bij VVV in Venlo. Trainer Erik ten Hag heeft gekozen voor Perr Schuurs, Sergino Dest en Quincy Promes in de basis.
Laatste update: zaterdag 17 augustus 2019, 23u00
Lees meer van Het Parool >

BN/DeStem

Verbergen Tonen
18/08 05u15  Amerikaanse met ‘nierstenen’ blijkt zwanger van drieling Toen de Amerikaanse Dannette Giltz vorige week met hevige pijn naar het ziekenhuis ging, dacht ze zelf aan nierstenen. Want die had ze al eens gehad. Toen de dokter haar onderzocht, viel ze zowat om van verbazing: ,,Je bent 34 weken zwanger’’, zei de arts. ,,Van een tweeling. En de bevalling is begonnen.’’ Helemaal gelijk had de dokter niet. Korte tijd later zette Dannette een blakende drieling op de wereld.
18/08 03u45  Dorp en luxe hotel Gran Canaria ontruimd na nieuwe bosbrand Op het Spaanse vakantie-eiland Gran Canaria is opnieuw een bosbrand uitgebroken. Een toeristische trekpleister in de bergen en een luxehotel moesten zaterdag ontruimd worden.10 
18/08 03u15  Djokovic niet naar finale masters Cincinnati Novak Djokovic heeft zich niet geplaatst voor de finale van het masterstoernooi in het Amerikaanse Cincinnati. De Servische nummer een van de mondiale tennisranglijst won nog wel de eerste set van de Rus Daniil Medvedev met 6-3, maar was in het verloop van de partij kansloos tegen de ontketende nummer acht van de wereld: 3-6 3-6.12 
18/08 02u45  ‘No deal-brexit zorgt voor voedselschaarste en chaos’ Brandstof-, voedsel en medicijntekorten, maandenlange chaos in de havens, stijgende zorgkosten en een harde grens met Ierland. Dat verwacht de Britse regering als het land op 1 november zonder deal uit de Europese Unie zou stappen. Dat staat in een gelekt rapport waar de Britse krant The Sunday Times de hand op wist te leggen.11 
18/08 02u15  ‘No-deal brexit zorgt voor voedselschaarste in Groot-Brittanië’ Groot-Brittannië zal na een no-deal brexit te maken krijgen met grote tekorten aan voedsel, brandstof en medicijnen. Dat staat in officiële regeringsdocumenten die naar de Britse krant The Sunday Times zijn gelekt.12 
18/08 02u00  Johnson: Brits parlement kan brexit niet stoppen De Britse premier Boris Johnson zal komende week de Europese leiders vertellen dat het parlement van zijn land de brexit niet kan tegenhouden. Dat meldt de Engelse krant The Daily Telegraph in de editie van zondag.12 
18/08 01u15  ‘Tientallen doden door zelfmoordbom bij trouwerij Kaboel’ Door een explosie in een trouwzaal in de Afghaanse hoofdstad Kabul zijn zaterdag tientallen doden en gewonden gevallen. Dat heeft een regeringsfunctionaris gezegd.13 
17/08 23u15  Ajax heeft zich nooit bij PSV gemeld voor Bergwijn Vrijwel direct nadat Steven Bergwijn en PSV het gisteren eens waren over een nieuw en langer contract, is de buitenwereld op de hoogte gebracht van de overeenkomst. Er is de laatste maanden veel geschreven en gespeculeerd over zijn toekomst, maar de rust keert voorlopig terug rond de aanvaller. In mei zal het hele spel misschien weer van voren af aan beginnen, waarbij hij aan de hand van zijn prestaties zelf de kwaliteit van de clubs bepaalt.
17/08 23u15  VS start onderzoek naar gevolgen e-sigaret na 120 nieuwe longpatiënten Meerdere staten in Amerika zijn een onderzoek gestart naar de relatie tussen het roken van een e-sigaret en een nieuwe longziekte. Minimaal 120 dossiers worden onderzocht. Dat meldt CNN na navraag bij verschillende ministeries van Volksgezondheid.
17/08 23u00  Italiaanse minister Salvini laat met tegenzin 27 migrantenkinderen toe Matteo Salvini, de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, heeft vandaag met tegenzin 27 migrantenkinderen aan land gelaten. Zij komen van het schip de Open Arms, dat al dagen voor de kust van Lampedusa ligt aangemeerd.
17/08 22u45  Basel-trainer Koller wacht mogelijk operatie na zwaar fietsongeluk Marcel Koller zit voorlopig niet op de bank bij FC Basel. De trainer is met zijn fiets hard onderuit gegaan en heeft meerdere verwondingen opgelopen.
17/08 22u30  Bloemen voor Christina bij Noordeinde, dagjesmensen voor dichte deur Bij de ingang van de paleistuin aan de achterkant van Paleis Noordeinde in Den Haag zijn vandaag bloemen neergelegd ter ere van de gisteren overleden prinses Christina. Ondanks mededelingen dat de openstelling van het paleis en de tuin dit weekend niet door zou gaan, stonden er toch dagjesmensen voor een dichte deur.
17/08 22u30  Supermarktdief in Rijen vlucht eigen woning in en wordt gepakt RIJEN - Bij de Aldi aan de Hoofdstraat in Rijen werd zaterdagavond net voor sluitingstijd een laptop gestolen. Een dader is opgepakt in zijn woning, de ander is nog voortvluchtig.
17/08 22u15  Sivasspor-goalie verliest bewustzijn na ongelukkige botsing Sivasspor-doelman Mamadou Samassa is vanavond naar het ziekenhuis afgevoerd. De 29-jarige Malinese doelman kwam hard in botsing met Besiktas-spits Tyler Boyd. Enkele minuten later verloor hij plots het bewustzijn.
17/08 22u15  Krijgt de bedreigde giraffe een ‘knuffelstatus’? In Genevè staan bedreigde dier- en plantensoorten, waaronder olifanten en haaien, een week lang op de agenda. 183 landen met uitlopende belangen proberen sluitende afspraken te maken over de bescherming van de dieren.
Laatste update: vandaag om 5u15
Lees meer van BN/DeStem >

Gelderlander

Verbergen Tonen
18/08 05u15  Amerikaanse met ‘nierstenen’ blijkt zwanger van drieling Toen de Amerikaanse Dannette Giltz vorige week met hevige pijn naar het ziekenhuis ging, dacht ze zelf aan nierstenen. Want die had ze al eens gehad. Toen de dokter haar onderzocht, viel ze zowat om van verbazing: ,,Je bent 34 weken zwanger’’, zei de arts. ,,Van een tweeling. En de bevalling is begonnen.’’ Helemaal gelijk had de dokter niet. Korte tijd later zette Dannette een blakende drieling op de wereld.
18/08 03u45  Dorp en luxe hotel Gran Canaria ontruimd na nieuwe bosbrand Op het Spaanse vakantie-eiland Gran Canaria is opnieuw een bosbrand uitgebroken. Een toeristische trekpleister in de bergen en een luxehotel moesten zaterdag ontruimd worden.11 
18/08 02u30  ‘No deal-brexit zorgt voor voedselschaarste en chaos’ Brandstof-, voedsel en medicijntekorten, maandenlange chaos in de havens, stijgende zorgkosten en een harde grens met Ierland. Dat verwacht de Britse regering als het land op 1 november zonder deal uit de Europese Unie zou stappen. Dat staat in een gelekt rapport waar de Britse krant The Sunday Times de hand op wist te leggen.13 
18/08 02u15  ‘No-deal brexit zorgt voor voedselschaarste in Groot-Brittanië’ Groot-Brittannië zal na een no-deal brexit te maken krijgen met grote tekorten aan voedsel, brandstof en medicijnen. Dat staat in officiële regeringsdocumenten die naar de Britse krant The Sunday Times zijn gelekt.13 
18/08 02u00  Johnson: Brits parlement kan brexit niet stoppen De Britse premier Boris Johnson zal komende week de Europese leiders vertellen dat het parlement van zijn land de brexit niet kan tegenhouden. Dat meldt de Engelse krant The Daily Telegraph in de editie van zondag.13 
18/08 01u15  ‘Tientallen doden door zelfmoordbom bij trouwerij Kaboel’ Door een explosie in een trouwzaal in de Afghaanse hoofdstad Kabul zijn zaterdag tientallen doden en gewonden gevallen. Dat heeft een regeringsfunctionaris gezegd.14 
17/08 23u15  Politie: Duitse Monika Ritschel is niet de vermoorde vrouw in Zeeland De Duitse Monika Ritschel, die sinds mei 2017 vermist wordt, is ondanks de sterke gelijkenis niet de vermoorde anonieme vrouw in het Zeeuwse Westdorpe. Dit heeft de politie vandaag bekendgemaakt op Twitter.
17/08 23u15  Ajax heeft zich nooit bij PSV gemeld voor Bergwijn Vrijwel direct nadat Steven Bergwijn en PSV het gisteren eens waren over een nieuw en langer contract, is de buitenwereld op de hoogte gebracht van de overeenkomst. Er is de laatste maanden veel geschreven en gespeculeerd over zijn toekomst, maar de rust keert voorlopig terug rond de aanvaller. In mei zal het hele spel misschien weer van voren af aan beginnen, waarbij hij aan de hand van zijn prestaties zelf de kwaliteit van de clubs bepaalt.
17/08 23u15  VS start onderzoek naar gevolgen e-sigaret na 120 nieuwe longpatiënten Meerdere staten in Amerika zijn een onderzoek gestart naar de relatie tussen het roken van een e-sigaret en een nieuwe longziekte. Minimaal 120 dossiers worden onderzocht. Dat meldt CNN na navraag bij verschillende ministeries van Volksgezondheid.
17/08 23u15  Chantal mislukt als influencer en O'G3NE-Amy slingert in bikini Korte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
17/08 23u01  Italiaanse minister Salvini laat met tegenzin 27 migrantenkinderen toe Matteo Salvini, de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, heeft vandaag met tegenzin 27 migrantenkinderen aan land gelaten. Zij komen van het schip de Open Arms, dat al dagen voor de kust van Lampedusa ligt aangemeerd.
17/08 22u30  Bloemen voor Christina bij Noordeinde, dagjesmensen voor dichte deur Bij de ingang van de paleistuin aan de achterkant van Paleis Noordeinde in Den Haag zijn vandaag bloemen neergelegd ter ere van de gisteren overleden prinses Christina. Ondanks mededelingen dat de openstelling van het paleis en de tuin dit weekend niet door zou gaan, stonden er toch dagjesmensen voor een dichte deur.
17/08 22u15  Krijgt de bedreigde giraffe een ‘knuffelstatus’? In Genevè staan bedreigde dier- en plantensoorten, waaronder olifanten en haaien, een week lang op de agenda. 183 landen met uitlopende belangen proberen sluitende afspraken te maken over de bescherming van de dieren.
17/08 22u00  Weduwnaar verwacht niemand op uitvaart El Paso-dode, honderden mensen komen De Amerikaanse Antonio Basco (61) verloor zijn vrouw, Margie Reckard (63), tijdens de schietpartij in El Paso. Hij verwachtte dat er bijna niemand naar de begrafenis zou komen en nodigde daarom heel de gemeenschap uit. De oproep bleef niet zonder gehoor. Honderden mensen kwamen de man steunen tijdens de dienst.
17/08 21u45  Democratie met een festivalsaus Dit is een raar circus, dacht ik nog. Niet één grote tent, maar allemaal kleintjes. Ik studeerde net in Utrecht en elke keer als ik een korte route nam, raakte ik verdwaald. Aan een man in een tutu vroeg ik de weg.
Laatste update: vandaag om 5u15
Lees meer van Gelderlander >

fd.nl

Verbergen Tonen
17/08 16u00  Obligatiemarkten in de greep van recessievrees Amerikaanse rentecurve geeft signaal af dat een recessie aanstaande is. Dit wordt nog eens ondersteund door 'scheurtjes in de de reële economie', zegt Rabobank.
17/08 15u45  'Flinke groei bij Airbnb in eerste kwartaal' In het eerste kwartaal van 2019 boekten 91 miljoen mensen een overnachting via de website, ter waarde van $9,4 mrd.
17/08 14u00  Protesten Hongkong verlopen zaterdag rustig Duizenden leraren en andere inwoners demonstreerden zaterdag in bijeenkomsten die waren goedgekeurd door de politie.
17/08 12u15  Hoe het wilde pizza-offensief van Papa John's ondernemers berooid achterliet Amerikaanse pizzagigant Papa John’s zou in ongekend tempo de Nederlandse markt veroveren. Veel van zijn franchisenemers kwamen in de problemen en in opstand.
17/08 12u15  Ceo naar de concurrent: kun je dat wel maken? Lard Friese stapt over van NN-Groep naar Aegon. In Nederland is het zelden vertoond dat de aanvoerder van de club naar een directe concurrent overstapt.
17/08 12u15  Zijn tegenvallende halfjaarcijfers op het Damrak incidenten? Onder andere Aegon, IMCD en TKH kregen deze week een flinke tik.
17/08 12u15  'Onderaannemers AZ-stadion ook betrokken bij ingestorte parkeergarage' Bij beide gebouwen zijn slechte lasverbindingen de oorzaak van de instorting.
17/08 09u15  Wat wordt de 'maximale wereldwijde impact' van de beursgang van WeWork? Wie op zoek was naar nóg een teken dat het einde van de cyclus in zicht is, kon zijn hart ophalen aan het zogeheten S-1-formulier van de Amerikaanse unicorn.
17/08 06u15  Hongkong is China's duivelse dilemma China staat dit weekeinde in Hongkong voor een duivels dilemma. Ingrijpen om de machtsbasis van de communistische partij veilig te stellen versus het behoud van vertrouwen in de status van Hongkong als financieel centrum.
17/08 06u15  Winst Fernández maakt beleggers bang voor terugkeer Argentijnse ramp Bij de Argentijnse voorverkiezingen boekte Alberto Fernández een grote overwinning. Dit tot vreugde van veel kiezers, maar tot afgrijzen van de meeste beleggers.
17/08 06u15  Een aalmoes voor de arme Polen Hoe kunnen we Polen, Hongarije, Tsjechië en Slowakije beter begrijpen? De Wrok van Visegrad deel V over Polen. EU-subsidies als geld waarvan de Polen vinden dat ze er recht op hebben.
16/08 22u15  Gedaald consumentenvertrouwen deert Amerikaanse beurzen niet Na een turbulente week gaan Amerikaanse beurzen goedgemutst de week uit.
16/08 21u00  Facebook waarschuwde personeel wel, maar gebruikers niet voor datalek 2018 Hackers kregen vorig jaar toegang tot miljoenen Facebook-accounts. Hiervoor had Facebook zijn gebruikers kunnen waarschuwen.
16/08 20u15  Uitstel van betaling voor ING-flexpartner TCP De surseance volgt op het bericht dat honderden flexwerkers van ING hun facturen over de maand juni niet uitbetaald hebben gekregen door TCP.
16/08 19u15  Nijkerkse supermarkttycoon Van den Tweel investeert tientallen miljoenen in winkelcentra Ondernemer koopt tientallen winkels in centrum van geboorteplaats Nijkerk
Laatste update: zaterdag 17 augustus 2019, 16u00
Lees meer van fd.nl >

Nieuws.nl

Verbergen Tonen
18/08 04u30  A$AP Rocky op laatste festivaldag Lowlands BIDDINGHUIZEN (ANP) - Lange tijd was het onzeker of A$AP Rocky, die in Zweden was aangeklaagd wegens mishandeling, zondag op Lowlands zou staan. Maar de Amerikaanse rapper beklimt toch echt het podium tijdens de laatste dag van het festival in Biddinghuizen. Het bericht A$AP Rocky op laatste festivaldag Lowlands verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/08 03u45  Schuurs verliest dubbelfinale in Cincinnati CINCINNATI (ANP) - Tennisster Demi Schuurs heeft met haar Duitse partner de finale van het vrouwendubbeltoernooi van Cincinnati niet kunnen winnen. De 26-jarige Nederlandse ging met Anna-Lena Grönefeld uit Duitsland aan haar zijde ten onder tegen de Tsjechische Lucie Hradecka en de Sloveense Andreja Klepac: 4-6 1-6. De partij duurde net geen uur. Het bericht Schuurs verliest dubbelfinale in Cincinnati verscheen eerst op Nieuws.nl.10 
18/08 03u15  Lekkage in Botlekgebied Rotterdam opgelost ROTTERDAM (ANP) - Op een bedrijventerrein aan de Merseyweg in Rotterdam is in de nacht van zaterdag op zondag enige uren een zoutzuurlekkage geweest. De brandweer was met groot materieel aanwezig en probeerde door watergordijnen verspreiding te voorkomen, meldt Rijnmondveilig.nl. Het bericht Lekkage in Botlekgebied Rotterdam opgelost verscheen eerst op Nieuws.nl.11 
18/08 02u15  Djokovic mist finale van masters Cincinnati CINCINNATI (ANP) - Novak Djokovic heeft zich niet geplaatst voor de finale van het masterstoernooi in het Amerikaanse Cincinnati. De Servische nummer een van de mondiale tennisranglijst won nog wel de eerste set van de Rus Daniil Medvedev met 6-3, maar was in het verloop van de partij kansloos tegen de ontketende nummer acht van de wereld: 3-6 3-6. Het bericht Djokovic mist finale van masters Cincinnati verscheen eerst op Nieuws.nl.10 
18/08 01u15  Vrouw die op A76 liep aangereden door camper VOERENDAAL (ANP) - Een vrouw die op de snelweg A76 liep nabij het Limburgse Voerendaal is door een camper aangereden. Ze heeft daarbij zeer ernstig letsel opgelopen, meldt de politie. Het slachtoffer is in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis in Maastricht overgebracht. Het bericht Vrouw die op A76 liep aangereden door camper verscheen eerst op Nieuws.nl.12 
18/08 00u00  Keys bereikt finale in Cincinnati CINCINNATI (ANP) - Madison Keys heeft zich geplaatst voor de finale van het tennistoernooi van Cincinnati. De als zestiende geplaatste Amerikaanse was in de halve eindstrijd in twee sets te sterk voor haar landgenote Sofia Kenin. Het werd, na 1 uur en 22 minuten spelen, 7-5 6-4. Het bericht Keys bereikt finale in Cincinnati verscheen eerst op Nieuws.nl.10 
17/08 22u45  ‘Aan de Amsterdamse grachten’ klonk weer luid AMSTERDAM (ANP) - Uit duizenden kelen klonk zaterdagavond in Amsterdam weer de tekst van het lied Aan de Amsterdamse grachten. Traditioneel wordt daarmee het Prinsengrachtconcert afgesloten. Ook deze zaterdagavond klonk weer klassieke muziek over de Prinsengracht. De bezoekers keken vanaf bootjes, de kades of vanuit openstaande ramen naar de 36e editie van het concert, dat ook rechtstreeks was te volgen op radio en televisie. Tienduizenden bezoekers wonen het evenement - georganiseerd door de AVROTROS - jaarlijks bij. Het bericht ‘Aan de Amsterdamse grachten’ klonk weer luid verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/08 22u15  Hockeysters spelen op EK gelijk tegen België ANTWERPEN (ANP) - De hockeysters van Oranje hebben hun openingsduel op het EK in België niet gewonnen. Ze kwamen tegen het gastland niet verder dan 1-1. Het bericht Hockeysters spelen op EK gelijk tegen België verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/08 21u45  Vakbond: BinckBank Tour WorldTour-onwaardig DEN HAAG (ANP) - Wielervakbond CPA heeft zijn zorgen uitgesproken over de BinckBank Tour. Volgens de vakbond voldoet de koers door Nederland en België uit de WorldTour, die zondag eindigt, niet aan de veiligheidseisen. Het bericht Vakbond: BinckBank Tour WorldTour-onwaardig verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/08 20u45  Goffin naar eerste finale op masterstoernooi CINCINNATI (ANP) - David Goffin heeft zich voor het eerst in zijn loopbaan verzekerd van een plek in de finale van een masterstoernooi. De Belg, al vier keer halvefinalist op een mastersevenement, versloeg in Cincinnati de Fransman Richard Gasquet met 6-3 6-4. De partij duurde maar vijf kwartier. Het bericht Goffin naar eerste finale op masterstoernooi verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/08 19u15  Bloemen bij paleistuin voor prinses Christina DEN HAAG (ANP) - Bij de ingang van de paleistuin aan de achterkant van Paleis Noordeinde in Den Haag zijn bloemen neergelegd ter ere van de vrijdag overleden prinses Christina. De boodschappen op de begeleidende kaartjes zijn gericht aan haar kinderen en de rest van de koninklijke familie. Een enkeling heeft ook een boeket bloemen bevestigd aan het hek voor het paleis, aan het Noordeinde. Het bericht Bloemen bij paleistuin voor prinses Christina verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/08 18u45  Koeznetsova ten koste van Barty naar finale CINCINNATI (ANP) - Svetlana Koeznetsova heeft zich ten koste van Ashleigh Barty geplaatst voor de finale van het WTA-toernooi van Cincinnati. Ze voorkwam met de zege in twee sets (6-2 6-4) dat de Australische de leidende positie op de wereldranglijst weer overnam van Naomi Osaka, die in Cincinnati in de kwartfinales geblesseerd opgaf. Het bericht Koeznetsova ten koste van Barty naar finale verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/08 18u30  Halina Reijn krijgt prijs voor debuutfilm LOCARNO (ANP) - De eerste film van actrice en schrijfster Halina Reijn, Instinct, heeft een internationale filmprijs gekregen. Haar debuutfilm is bekroond met de Variety Piazza Grande Award. De prijs wordt door een jury van Amerikaanse filmcritici toegekend aan de beste film binnen het Piazza Grande-programma, een onderdeel van het internationale filmfestival van Locarno (Zwitserland). Daar ging de film in première. Het bericht Halina Reijn krijgt prijs voor debuutfilm verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/08 18u30  Van der Poel verliest leiderstrui op slotklim MELBU (ANP) - Mathieu van der Poel heeft in de Arctic Race of Norway afstand moeten doen van de leiderstrui. De 24-jarige Nederlander van Corendon-Circus moest aan het einde van de derde etappe op de steile slotklim passen toen Warren Barguil en Alexei Loetsenko de aanval kozen. Van der Poel had de eerste etappe in de sprint gewonnen, in de tweede rit kwam de alleskunner op de fiets als tweede over de streep. Het bericht Van der Poel verliest leiderstrui op slotklim verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/08 17u30  Hockeyers beginnen EK met zege op Ierland ANTWERPEN (ANP) - De Nederlandse hockeyers zijn het EK in België begonnen met een 5-1-zege op Ierland. Oranje leidde na acht minuten al met 3-0. Bjorn Kellerman en Mirco Pruyser namen tegen de Ieren beiden twee doelpunten voor hun rekening. Het bericht Hockeyers beginnen EK met zege op Ierland verscheen eerst op Nieuws.nl.
Laatste update: vandaag om 4u30
Lees meer van Nieuws.nl >

De Stentor

Verbergen Tonen
18/08 05u15  Amerikaanse met ‘nierstenen’ blijkt zwanger van drieling Toen de Amerikaanse Dannette Giltz vorige week met hevige pijn naar het ziekenhuis ging, dacht ze zelf aan nierstenen. Want die had ze al eens gehad. Toen de dokter haar onderzocht, viel ze zowat om van verbazing: ,,Je bent 34 weken zwanger’’, zei de arts. ,,Van een tweeling. En de bevalling is begonnen.’’ Helemaal gelijk had de dokter niet. Korte tijd later zette Dannette een blakende drieling op de wereld.
18/08 03u45  Dorp en luxe hotel Gran Canaria ontruimd na nieuwe bosbrand Op het Spaanse vakantie-eiland Gran Canaria is opnieuw een bosbrand uitgebroken. Een toeristische trekpleister in de bergen en een luxehotel moesten zaterdag ontruimd worden.10 
18/08 03u15  Djokovic niet naar finale masters Cincinnati Novak Djokovic heeft zich niet geplaatst voor de finale van het masterstoernooi in het Amerikaanse Cincinnati. De Servische nummer een van de mondiale tennisranglijst won nog wel de eerste set van de Rus Daniil Medvedev met 6-3, maar was in het verloop van de partij kansloos tegen de ontketende nummer acht van de wereld: 3-6 3-6.11 
18/08 02u30  ‘No deal-brexit zorgt voor voedselschaarste en chaos’ Brandstof-, voedsel en medicijntekorten, maandenlange chaos in de havens, stijgende zorgkosten en een harde grens met Ierland. Dat verwacht de Britse regering als het land op 1 november zonder deal uit de Europese Unie zou stappen. Dat staat in een gelekt rapport waar de Britse krant The Sunday Times de hand op wist te leggen.12 
18/08 02u15  ‘No-deal brexit zorgt voor voedselschaarste in Groot-Brittanië’ Groot-Brittannië zal na een no-deal brexit te maken krijgen met grote tekorten aan voedsel, brandstof en medicijnen. Dat staat in officiële regeringsdocumenten die naar de Britse krant The Sunday Times zijn gelekt.12 
18/08 02u00  Johnson: Brits parlement kan brexit niet stoppen De Britse premier Boris Johnson zal komende week de Europese leiders vertellen dat het parlement van zijn land de brexit niet kan tegenhouden. Dat meldt de Engelse krant The Daily Telegraph in de editie van zondag.12 
18/08 01u15  ‘Tientallen doden door zelfmoordbom bij trouwerij Kaboel’ Door een explosie in een trouwzaal in de Afghaanse hoofdstad Kabul zijn zaterdag tientallen doden en gewonden gevallen. Dat heeft een regeringsfunctionaris gezegd.12 
17/08 23u15  Politie: Duitse Monika Ritschel is niet de vermoorde vrouw in Zeeland De Duitse Monika Ritschel, die sinds mei 2017 vermist wordt, is ondanks de sterke gelijkenis niet de vermoorde anonieme vrouw in het Zeeuwse Westdorpe. Dit heeft de politie vandaag bekendgemaakt op Twitter.
17/08 23u15  Ajax heeft zich nooit bij PSV gemeld voor Bergwijn Vrijwel direct nadat Steven Bergwijn en PSV het gisteren eens waren over een nieuw en langer contract, is de buitenwereld op de hoogte gebracht van de overeenkomst. Er is de laatste maanden veel geschreven en gespeculeerd over zijn toekomst, maar de rust keert voorlopig terug rond de aanvaller. In mei zal het hele spel misschien weer van voren af aan beginnen, waarbij hij aan de hand van zijn prestaties zelf de kwaliteit van de clubs bepaalt.
17/08 23u15  VS start onderzoek naar gevolgen e-sigaret na 120 nieuwe longpatiënten Meerdere staten in Amerika zijn een onderzoek gestart naar de relatie tussen het roken van een e-sigaret en een nieuwe longziekte. Minimaal 120 dossiers worden onderzocht. Dat meldt CNN na navraag bij verschillende ministeries van Volksgezondheid.
17/08 23u15  Chantal mislukt als influencer en O'G3NE-Amy slingert in bikini Korte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
17/08 23u00  Italiaanse minister Salvini laat met tegenzin 27 migrantenkinderen toe Matteo Salvini, de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, heeft vandaag met tegenzin 27 migrantenkinderen aan land gelaten. Zij komen van het schip de Open Arms, dat al dagen voor de kust van Lampedusa ligt aangemeerd.
17/08 22u45  Basel-trainer Koller wacht mogelijk operatie na zwaar fietsongeluk Marcel Koller zit voorlopig niet op de bank bij FC Basel. De trainer is met zijn fiets hard onderuit gegaan en heeft meerdere verwondingen opgelopen.
17/08 22u30  Bloemen voor Christina bij Noordeinde, dagjesmensen voor dichte deur Bij de ingang van de paleistuin aan de achterkant van Paleis Noordeinde in Den Haag zijn vandaag bloemen neergelegd ter ere van de gisteren overleden prinses Christina. Ondanks mededelingen dat de openstelling van het paleis en de tuin dit weekend niet door zou gaan, stonden er toch dagjesmensen voor een dichte deur.
17/08 22u15  Sivasspor-goalie verliest bewustzijn na ongelukkige botsing Sivasspor-doelman Mamadou Samassa is vanavond naar het ziekenhuis afgevoerd. De 29-jarige Malinese doelman kwam hard in botsing met Besiktas-spits Tyler Boyd. Enkele minuten later verloor hij plots het bewustzijn.
Laatste update: vandaag om 5u15
Lees meer van De Stentor >

Reformatisch Dagblad

Verbergen Tonen
17/08 23u15  Politie schiet man in been tijdens aanhouding De politie heeft zaterdagavond in de Zeeuwse plaats Kortgene een man in zijn been geschoten tijdens een aanhouding. Agenten waren ter plekke gekomen in verband met een conflict in de relationele sfeer.
17/08 22u45  Oud-raadslid Bloemendaal overleden na brand Een oud-raadslid voor GroenLinks in Bloemendaal, Tilly van der Burgt, is vrijdag overleden aan de gevolgen van een brand die donderdag in haar huis woedde. Ze werd toen met ernstige brandwonden naar een ziekenhuis gebracht. De fractievoorzitter van de GroenLinksfractie in die plaats, Richard Kruijswijk, bevestigt berichtgeving met die strekking van het Haarlems Dagblad.
17/08 22u30  ‘Vele doden door explosie in trouwzaal Kabul’ Door een explosie in een trouwzaal in de Afghaanse hoofdstad Kabul zijn zaterdag vermoedelijk tientallen doden en gewonden gevallen.
17/08 21u45  Franse toeristen met 40 kilo zand gearresteerd Twee Franse toeristen zijn op het Italiaanse eiland Sardinië gearresteerd met 40 kilo zand in hun auto. Het echtpaar, dat wilde vertrekken met een „herinnering”, riskeert een gevangenisstraf van één tot zes jaar, meldde de Italiaanse krant Corriere della Sera.
17/08 21u00  Langzaam met sandwich: ober doodgeschoten Een klant heeft een ober doodgeschoten in een eetcafé aan de rand van Parijs, kennelijk omdat hij te lang moest wachten op een sandwich, zei een bron dichtbij het onderzoek.
17/08 20u00  Juncker breekt vakantie af voor operatie De voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, heeft zijn vakantie in Oostenrijk om gezondheidsredenen afgebroken. Hij is voor een spoedoperatie naar Luxemburg gebracht, zei de Europese Commissie zaterdag. Daar moet zijn galblaas worden verwijderd.
17/08 20u00  Politie weet wie brief Den Dolder schreef De politie heeft de schrijver achterhaald van een opmerkelijke brief die vrijdag opdook in Den Dolder, de plaats waar de psychiatrische instelling Altrecht is gevestigd. In de brief werd gewaarschuwd voor een levensgevaarlijke patiënt die vuurwapens in het bos zou hebben begraven. In die kliniek zat ook Michael P. ,de moordenaar van Anne Faber.
17/08 19u30  Flatbewoners Rotterdam kort uit huis om brand Vanwege brand in een flatwoning in Rotterdam-Ommoord hebben ongeveer honderd mensen zaterdag korte tijd hun huis moeten verlaten.
17/08 19u30  Opnieuw flinke bosbrand op Gran Canaria Opnieuw zijn er door een bosbrand mensen geëvacueerd uit een luxe hotel op het Spaanse vakantie-eiland Gran Canaria. Net als zondag woedt er een bosbrand in het toeristische gebied. De autoriteiten melden dat naast het hotel ook de populaire bergpas Cruz de Tejeda en een vakantiehuis geëvacueerd zijn. Om hoeveel mensen het in totaal gaat, is niet bekend.
17/08 19u15  Ook evangelicals uiten kritiek op kuisheidsregels Joshua Harris Joshua Harris nam afstand van uitgesproken standpunten over kuisheid en van het christelijk geloof. Na twintig jaar huwelijk scheidde hij van zijn vrouw Shannon. Dat leidde binnen en buiten christelijke kring tot veel ophef. Wie terugblikt op zijn leven ziet dat opgroeien en leven in een beschermde cultuur geen garantie zijn voor het vasthouden aan Bijbelse waarden.
17/08 19u15  Ansichtkaart vanaf vakantieadres kwijnt langzaam weg Ze zijn er nog. Ansichtkaarten, verstuurd vanaf het vakantieadres. ”Warm hier. Zonnetje. 28 graden. Groetjes van...” PostNL verwerkt dagelijks containers vol. Toch kwijnt de ansicht langzaam weg.
17/08 19u15  „Meer geweld na Indiase aanpak Kasjmir” Met het beëindigen van de autonome status van Kasjmir wakkert India het radicalisme onder jongeren aan en doet het gematigde stemmen verstommen. Snel terugschalen van de militaire overmacht daar, luidt het advies.
17/08 19u15  Overstromingen veroorzaken schade in Istanbul Zware regenbuien hebben zaterdag grote schade aangericht in de Turkse stad Istanbul. Door de sterke regenval liepen meerdere buurten onder water, waaronder de bekende Grand Bazaar. Eén persoon kwam om het leven, zeiden overheidsfunctionarissen.
17/08 18u15  Inbrekers maken miljoenen buit bij Aldi-weduwe Babette Albrecht, de weduwe van Aldi-Nord-eigenaar Berthold Albrecht, is volgens Duitse media slachtoffer geworden van een inbraak. De daders zouden tientallen miljoenen euro’s hebben buitgemaakt, meldt Spiegel Online.
17/08 18u15  Salvini laat 27 migrantenkinderen toe Matteo Salvini, de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, heeft zaterdag met tegenzin 27 migrantenkinderen aan land gelaten. Zij komen van het schip de Open Arms, dat al dagen voor de kust van Lampedusa ligt aangemeerd. De 107 andere opvarenden worden niet toegelaten. Salvini weigert migranten normaal gesproken de toegang tot Italië.
Laatste update: zaterdag 17 augustus 2019, 23u15
Lees meer van Reformatisch Dagblad >

Blik op Nieuws

Verbergen Tonen
17/08 22u30  Afzender van brief in Den Dolder, over gevaarlijke psychiatrische patiënt, achterhaald Vrijdagmiddag 16 augustus heeft een brief die een man verspreidde in Den Dolder de aandacht getrokken van media, publiek en uiteraard ook van de politie.
17/08 22u15  Afzender van brief in Den Dolder achterhaald Vrijdagmiddag 16 augustus heeft een brief die een man verspreidde in Den Dolder de aandacht getrokken van media, publiek en uiteraard ook van de politie.
17/08 22u00  Twee doden door steekpartij op Duits station Op het station van het Duitse Iserlohn (Noordrijn-Westfalen) zijn bij een steekpartij een man en een vrouw omgekomen.
17/08 21u00  Mysterieuze longziekte in verband gebracht met E-sigaret In de Verenigde Staten (VS) doen gezondheidsdiensten onderzoek, nadat er hond gevallen van een mysterieuze longziekte zijn vastgesteld.
17/08 20u30  Auto te water, bestuurder overleden Een 24-jarige man uit Kerkrade is overleden, nadat hij met zijn auto in een vijver was beland aan de Oud-Erensteinerweg.
17/08 20u15  Brandweer opnieuw uitgerukt voor melding bij De La Salle in Boxtel De brandweer rukte zaterdagavond rond 18.15 uur uit voor een brandgerucht op het terrein van orthopedagogisch behandel- en expertisecentrum De La Salle aan de Schijndelseweg in Boxtel.
17/08 17u00  De zomer komt weer even terug De zomer komt weer terug zo voorspelt Weerplaza.
17/08 15u30  Man uit Soest door zes mannen beroofd Een 47-jarige man uit Soest is vrijdagavond beroofd op de Dwarsweg.
17/08 14u15  Man komt met auto in vijver terecht en overlijdt Een 24-jarige man uit Kerkrade is overleden nadat hij met zijn auto in een vijver bij de Oud-Erensteinerweg was terechtgekomen.
17/08 13u45  Energieverkopers wisselen op grote schaal persoonsgegevens uit Uit gesprekken met verkopers en documenten die het AD in handen heeft, blijkt dat energieverkopers op grote schaal persoonsgegevens uitwisselen om telefonisch te kunnen verkopen.
17/08 11u45  Coldcaseteam gaat naar dna-bewijs kijken in Deventer moordzaak Een coldcaseteam van de Amsterdamse politie gaat zich bezighouden met de Deventer moordzaak.
17/08 10u30  Ouders Roelf B.: Die drugs kon hij nooit zelf betalen De ouders van atleet Roelf B. die op een festival in Hongarije werd opgepakt met een enorme hoeveelheid drugs zijn in shock.
17/08 09u45  Derde verdachte aangehouden voor mishandeling beveiliger Een 34-jarige beveiliger die zijn werk deed in de nacht van zondag 11 augustus op maandag 12 augustus bij een horecagelegenheid aan de Gravenallee in Saasveld werd zodanig mishandeld dat hij meteen werd geopereerd.
17/08 09u30  Politie Zandvoort krijgt winkeldief in schoot geworpen De aanhouding van een 19-jarige Amsterdammer was vrijdagmiddag rond 17.45 uur voor de politie in Zandvoort een koud kunstje. Agenten in burger zagen op de Poststraat hoe de man door vier winkelmedewerkers werd achtervolgd.
17/08 09u30  Veel festivalbezoekers dragen poepbacterie bij zich Oorbescherming mee naar een festival is inmiddels bijna vanzelfsprekend. Wetenschappers van de Universiteit Utrecht adviseren bezoekers om ook zelf te zorgen voor een ontsmettingsmiddel voor de handen.
Laatste update: zaterdag 17 augustus 2019, 22u30
Lees meer van Blik op Nieuws >

Metro

Verbergen Tonen
17/08 21u45  Frans stel gearresteerd om smokkel van kilo's zand Twee Franse toeristen zijn op het Italiaanse eiland Sardinië gearresteerd omdat ze een wel heel bijzondere souvenir hadden meegenomen. In de kofferbak van hun auto zat 40 kilo wit poeder verborgen. 
17/08 21u15  Ober doodgeschoten omdat bestelling te lang duurde Voor een klant van een eetcafé aan de rand van Parijs duurde het vrijdagavond veel te lang voor hij zijn eten kreeg. De man verloor zijn geduld, haalde een pistool tevoorschijn en schoot prompt de ober dood. Dat meldt een bron dicht bij het onderzoek.
17/08 20u45  Maandelijks dilemma: welke pinguïn is de beste? Iedere pinguïn is leuk. De waggel, de kleurtjes en niet te vergeten de streken. Dat niet alle pinguïns even braaf zijn, is een Nieuw-Zeelandse dierentuin wel achtergekomen. Ze hebben dan ook een unieke manier gevonden om de deugnieten en braveriken in de schijnwerper te zetten. Vooral het commentaar van het personeel springt daarbij in het oog. 
17/08 20u30  Onmogelijke keuze: welke pinguïn is de 'beste'? Iedere pinguïn is leuk. De waggel, de kleurtjes en niet te vergeten de streken. Dat niet alle pinguïns even braaf zijn, is een Nieuw-Zeelandse dierentuin wel achtergekomen. Ze hebben dan ook een unieke manier gevonden om de deugnieten en braveriken in de schijnwerper te zetten. Vooral het commentaar van het personeel springt daarbij in het oog. 
17/08 19u45  Deel Amerikanen draagt hele week zelfde ondergoed De dag beginnen met een schone onderbroek, dat is hoe de meeste mensen het aanpakken. Toch doen ze het in Amerika een stukje anders. Uit onderzoek van onderbroekenmerk Tommy John blijkt dat 45 procent van de Amerikanen weleens hetzelfde stuk ondergoed voor twee dagen of langer aanhoudt. 
17/08 19u15  Fatale selfie: vrouw (27) valt van klif Bij het nemen van een selfie is in Australië zaterdag een 27-jarige vrouw overleden. Ze viel van een klif tijdens het nemen van een selfie. Dat schrijft The Guardian. 
17/08 18u00  Twee doden door mes-aanval op Duits station Op het station in het Duitse Iserlohn (Noordrijn-Westfalen) zijn zaterdag twee mensen doodgestoken. De slachtoffers zijn een man en een vrouw, zei een woordvoerder van de politie. In de loop van de middag is een verdachte aangehouden.
17/08 17u45  Veel Amerikanen bang voor massaschietpartij Een derde van de volwassen Amerikanen vermijdt bepaalde plaatsen of evenementen uit angst voor massaschietpartijen. Dat meldt de Time op basis van onderzoek van de American Psychological Association (APA). Het onderzoek is gedaan naar aanleiding van de schietpartijen in Dayton en El Paso begin augustus. Daarbij kwamen in totaal 32 mensen om.
17/08 17u15  Pasgetrouwde agent (28) doodgereden tijdens dienst In Engeland heeft zich een tragedie afgespeeld: een 28-jarige politieagent is donderdagavond overleden tijdens zijn dienst. Hij werd vermoedelijk aangereden door inbrekers. De agent, Andrew Harper, was pas kort geleden getrouwd. In juli beleefde hij volgens vrienden en familie 'de bruiloft van zijn leven'. Hij en zijn kersverse vrouw Lissie zouden bijna op huwelijksreis gaan. 
17/08 16u15  Populaire Thaise internet-zeekoe sterft door plastic De jonge zeekoe, Mariam, die in Thailand een internethit werd, is overleden. De doejong, die 24 uur lang live op internet te volgen was, is gestorven door een bloeding vanwege plastic in haar maag. Mariam leefde in het water langs de zuidwestkust van Thailand.
17/08 15u30  Leraren massaal de straat op in Hongkong Duizenden leraren en leraressen zijn zaterdag ondanks zware onweersbuien in Hongkong de straat op gegaan om te demonstreren tegen de regering. Ze zijn het niet eens met de toenemende invloed van China, waarvan Hongkong sinds 1997 een autonome staat is. Ze zijn bang dat het nu gevoerde „één land, twee systemen-beleid' wordt uitgehold.
17/08 14u45  Belgische (62) overleden na aanvaring in Rotterdam Vrijdag is een 62-jarige vrouw uit België om het leven gekomen bij een aanvaring in Rotterdam, meldt de politie. Het ongeluk gebeurde op de Nieuwe Maas. Ter hoogte van het Antwerpse Hoofd kwamen een sloep en een snelle rubberboot met elkaar in aanvaring. Twaalf anderen vielen overboord, zij werden onder meer door watertaxi's en andere boten uit het water gehaald.
17/08 14u00  Vluchtende auto tot diep in België achtervolgd De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een auto met Frans kenteken achtervolgd, die in Gronsveld (Limburg) een stopteken van de politie had genegeerd. Dat leidde tot een wilde achtervolging tot diep in Belgisch grondgebied. Pas in Namen kon de auto worden klemgereden. In de auto werd drugs gevonden, de drie inzittenden zijn aangehouden. Ook bleek het kenteken niet bij de auto te horen, maakte de politie zaterdag bekend.
17/08 13u00  21-jarige schutter Noorse moskee bekent aanval De 21-jarige man die vorige week zaterdag zwaarbewapend een Noorse moskee binnendrong, heeft zijn daad bekend. Dat heeft officier van justitie Pal-Fredrik Hjort Kraby vrijdagavond laat meegedeeld na een meer dan vier uur durend verhoor.
17/08 13u00  De Jong baalt van nederlaag bij debuutwedstrijd Frenkie de Jong keek teleurgesteld terug op zijn debuut in de Spaanse competitie. De Jong verloor met FC Barcelona met 1-0 van Athletic Bilbao door een fraaie treffer in de slotminuten.
Laatste update: zaterdag 17 augustus 2019, 21u45
Lees meer van Metro >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

19x Vrouw die op A76 liep aangereden door camper18/08 01u00 - De Telegraaf: Een vrouw die op de snelweg A76 liep nabij het Limburgse Voerendaal is door een camper aangereden. Ze heeft daarbij zeer ernstig letsel opgelopen, meldt de politie. Het slachtoffer is in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis in Maastricht overgebracht.
14x ‘Tientallen doden door zelfmoordbom bij trouwerij Kaboel’18/08 01u15 - Gelderlander: Door een explosie in een trouwzaal in de Afghaanse hoofdstad Kabul zijn zaterdag tientallen doden en gewonden gevallen. Dat heeft een regeringsfunctionaris gezegd.
13x ‘No deal-brexit zorgt voor voedselschaarste en chaos’18/08 02u30 - Gelderlander: Brandstof-, voedsel en medicijntekorten, maandenlange chaos in de havens, stijgende zorgkosten en een harde grens met Ierland. Dat verwacht de Britse regering als het land op 1 november zonder deal uit de Europese Unie zou stappen. Dat staat in een gelekt rapport waar de Britse krant The Sunday Times de hand op wist te leggen.
13x ‘No-deal brexit zorgt voor voedselschaarste in Groot-Brittanië’18/08 02u15 - Gelderlander: Groot-Brittannië zal na een no-deal brexit te maken krijgen met grote tekorten aan voedsel, brandstof en medicijnen. Dat staat in officiële regeringsdocumenten die naar de Britse krant The Sunday Times zijn gelekt.
13x Groot zoutzuurlek in Rotterdamse haven18/08 02u15 - AD.nl: Een opslagtank van het bedrijf Huntsman Holland in de Rotterdamse haven heeft vannacht een grote hoeveelheid zoutzuur gelekt. De brandweer hielp mee de lekkage onder controle te houden. Gevaar voor de omgeving is er niet, zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.
13x Johnson: Brits parlement kan brexit niet stoppen18/08 02u00 - Gelderlander: De Britse premier Boris Johnson zal komende week de Europese leiders vertellen dat het parlement van zijn land de brexit niet kan tegenhouden. Dat meldt de Engelse krant The Daily Telegraph in de editie van zondag.
13x ‘Tientallen doden door zelfmoordbom bij trouwerij Kaboel’18/08 01u15 - BN/DeStem: Door een explosie in een trouwzaal in de Afghaanse hoofdstad Kabul zijn zaterdag tientallen doden en gewonden gevallen. Dat heeft een regeringsfunctionaris gezegd.
13x ‘Tientallen doden door zelfmoordbom bij trouwerij Kaboel’18/08 01u15 - AD.nl: Door een explosie in een trouwzaal in de Afghaanse hoofdstad Kabul zijn zaterdag tientallen doden en gewonden gevallen. Dat heeft een regeringsfunctionaris gezegd.
13x Zelfmoordaanslag bij drukbezochte bruiloft in Kabul18/08 00u00 - NOS.nl: In de Afghaanse hoofdstad Kabul zijn gewonden en vermoedelijk veel doden gevallen door een zelfmoordaanslag bij een drukbezochte bruiloft. Er waren honderden mensen in de ruimte toen er volgens de autoriteiten verschillende explosieven afgingen. Hoeveel slachtoffers er zijn gevallen, is nog niet bekendgemaakt. Lokale journalisten spreken van zeker 38 doden en 95 gewonden. Een ooggetuige zegt tegen persbureau AP dat er zo'n 1200 gasten op het huwelijksfeest waren. 'Ik was met de bruidegom in een andere kamer toen we de explosie hoorden. Daarna konden we niemand meer vinden. Iedereen lag verspreid door de hal.' Autobom De explosie was in het westen van de stad, in een deel van Kabul waar veel leden van de overwegend sjiitische Hazara-minderheid wonen. De verantwoordelijkheid voor de aanslag is nog niet opgeëist. In Kabul plegen zowel de Taliban als de Afghaanse tak van IS regelmatig bloedige aanslagen. Anderhalve week geleden ging er nog een autobom af in dezelfde wijk. Daarbij vielen 14 doden en 145 gewonden. Onder de slachtoffers waren veel vrouwen en kinderen.
12x Djokovic niet naar finale masters Cincinnati18/08 03u15 - BN/DeStem: Novak Djokovic heeft zich niet geplaatst voor de finale van het masterstoernooi in het Amerikaanse Cincinnati. De Servische nummer een van de mondiale tennisranglijst won nog wel de eerste set van de Rus Daniil Medvedev met 6-3, maar was in het verloop van de partij kansloos tegen de ontketende nummer acht van de wereld: 3-6 3-6.

Statistieken

Artikels:
25862
Gelezen:
3030
Aantal lezers nu:
24


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven