zaterdag 23 maart 2019, week 12


U bent nu hier: Nederland | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 8u15
 

Nu.nl

Verbergen Tonen
23/03 08u15  Tientallen doden en gewonden bij brand in touringcar op Chinese snelweg Op een snelweg bij de Zuid-Chinese stad Changde zijn zeker 26 mensen om het leven gekomen doordat in een touringcar brand was uitgebroken.
23/03 08u15  Man gewond geraakt bij steekincident in Limburgs dorp Eygelshoven In het Limburgse Eygelshoven is vrijdagavond een man neergestoken nadat hij vermoedelijk ruzie had gekregen in een horecagelegenheid. Hij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht, meldt de politie vrijdag.
23/03 08u00  Militaire coalitie: IS verdreven uit laatste bolwerk in Syrië Islamitische Staat (IS) is verdreven uit het Syrische dorpje Baghuz, melden de strijders van de door de VS gesteunde militaire coalitie Syrian Democratic Forces (SDF). Nu dit bolwerk is gevallen, komt er een eind aan het zogeheten kalifaat.
23/03 08u00  Nieuw-Zeeland verbiedt verspreiding manifest aanslagpleger Christchurch Nieuw-Zeeland heeft het zogenoemde manifest dat de verdachte van de aanslag op twee moskeeën in Christchurch schreef als verwerpelijk geclassificeerd. Daardoor wordt het een misdrijf om het document te bezitten en te verspreiden, meldt de Nieuw-Zeelandse krant NZ Herald zaterdag.
23/03 07u45  Dodental na explosie in Chinese chemische fabriek loopt op tot 62 Het dodental na de explosie op een industrieel park in de Chinese stad Yancheng is inmiddels opgelopen tot 62. Ook zijn ruim zeshonderd mensen gewond geraakt, onder wie 32 ernstig, melden Chinese staatsmedia zaterdag.
23/03 06u15  Tientallen doden en gewonden bij brand in touringcar Zuid-China Op een snelweg bij de Zuid-Chinese stad Changde, zijn zeker 26 mensen om het leven gekomen doordat in een touringcar brand was uitgebroken. Ook vielen er 28 gewonden, van wie er momenteel vijf in kritieke toestand verkeren.11 
23/03 05u45  Weerbericht: mist in de ochtend en kans op lokale regenval De zaterdag begint mistig. De mist trekt later op de dag geleidelijk weg, maar het blijft vrijwel de hele dag bewolkt.11 
23/03 04u30  Dodental explosie Chinese chemische fabriek verder opgelopen tot 62 Het dodental na de explosie op een industrieel park in de Chinese stad Yancheng is inmiddels opgelopen tot 62. Ook zijn ruim zeshonderd mensen gewond geraakt, onder wie 32 ernstig. Dat melden Chinese staatsmedia vrijdag.12 
23/03 04u15  Nieuw-Zeeland verbiedt verspreiding manifest van verdachte aanslag Christchurch Nieuw-Zeeland heeft het zogenoemde manifest dat de verdachte van de aanslag op de moskeeën in Christchurch schreef, geclassificeerd als verwerpelijk. Hiermee wordt het een misdrijf om het document te bezitten en te verspreiden. Dat meldt de Nieuw-Zeelandse krant NZ Herald zaterdag.11 
23/03 02u15  Brand in portiekflat Rotterdam uit, acht woningen onbewoonbaar Meerdere bewoners van een portiekflat aan de Gerdesiaweg in de Rotterdamse wijk Kralingen, moeten de nacht elders doorbrengen vanwege de brand die vrijdagavond woedde in het gebouw. Bewoners van acht appartementen kunnen niet terugkeren.13 
23/03 01u15  Man gewond bij steekincident in Limburgse Eygelshoven In het Limburgse Eygelshoven is vrijdagavond een man neergestoken nadat hij vermoedelijk daarvoor ruzie had gekregen in een horecagelegenheid. Hij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Dat meldt de politie vrijdag.
22/03 23u45  Zeer grote brand uitgebroken in Rotterdamse flat, 24 woningen ontruimd Een zeer grote brand is vrijdagavond uitgebroken op de vierde verdieping van een flatgebouw aan de Rotterdamse Gerdesiaweg. Er zijn in totaal 24 woningen ontruimd.
22/03 23u30  Grote brand uitgebroken in Rotterdamse flat, 24 woningen ontruimd Een zeer grote brand is vrijdagavond uitgebroken op de vierde verdieping van een flatgebouw aan de Rotterdamse Gerdesiaweg. Er zijn in totaal 24 woningen ontruimd.
22/03 22u30  Speciaal aanklager Mueller heeft Ruslandonderzoek afgerond De Amerikaanse speciaal aanklager Robert Mueller heeft vrijdag zijn Ruslandonderzoek afgerond. Het rapport is ingediend bij justitieminister William Barr.
22/03 22u15  'Speciaal aanklager Mueller sluit Ruslandonderzoek af' De Amerikaanse speciaal aanklager Robert Mueller heeft vrijdag zijn Ruslandonderzoek afgerond. Het rapport is ingediend bij procureur-generaal William Barr, melden Amerikaanse media.
Laatste update: vandaag om 8u15
Lees meer van Nu.nl >


De Telegraaf

Verbergen Tonen
23/03 08u00  Olda Spelbos: „Praten over mijzelf blijft raar” We kennen haar allemaal als Marion Dreesenuit Flikken Maastricht. Maar Oda Spelbos (54) is nu óók te zien in Kom hier dat ik u kus, de toneelbewerking van de bejubelde roman van Griet op de Beeck. Een gesprek met de actrice, die eigenlijk helemaal niet graag interviews geeft.
23/03 07u45  Woede om geschreeuw van Freek de Jonge Dankzij Freek de Jonge was er eindelijk weer eens wat reuring op het Boekenbal, het jaarlijkse bedrijfsfeestje van de Nederlandse boekenbranche. Maar de cabaretier heeft met zijn luide roep om een ’gezamenlijk statement tegen de verwerpelijke speech van Thierry Baudet’ gisteravond weinig vrienden gemaakt. De meeste schrijvers hadden geen goed woord over voor zijn luidruchtige actie.
23/03 07u15  Amnesty: elektrisch rijden helemaal niet schoon Amnesty International komt met een opmerkelijke stelling: elektrisch rijden is helemaal niet schoon.
23/03 07u00  Man neergestoken in Eygelshoven In het Limburgse Eygelshoven is vrijdagavond een man neergestoken nadat hij vermoedelijk daarvoor ruzie had gekregen in een horecagelegenheid. Hij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht, meldt de politie.
23/03 05u30  ’Zorgelijk dat aanslag niet voorkomen kon worden’ Voor Nederland goed en wel doorhad wat er in Utrecht aan de hand was, doken overal in de stad anti-terreureenheden op die jacht maakten op de aanslagpleger. Uiteindelijk waren het ook leden van deze Dienst Speciale Interventies (DSI) die Gökmen T. oppakten.10 
23/03 05u30  Nuchter onder terreur Jarenlang ontsprong Nederland de dans, door toeval of dankzij het werk van de inlichtingendienst AIVD. Maandagmorgen om kwart voor elf gebeurde toch waarvoor steeds werd gevreesd en gewaarschuwd: ons land beleefde een dodelijke terreuraanslag. Het was de zwaarste daad van terrorisme in 44 jaar, maar Nederland bleef opvallend rustig. Hoe komt dat?10 
23/03 05u30  ING geeft personeel vrije hand met vakantie Werknemers van ING mogen voortaan zelf bepalen hoeveel verlof ze opnemen. Het concept van onbeperkt vakantieverlof, overgewaaid uit de Verenigde Staten, krijgt hiermee vaste voet aan de grond in Nederland.10 
23/03 05u30  Jorritsma gehoord over kartelvorming VVD-prominent Annemarie Jorritsma wordt komende maand onder ede gehoord over vermeende kartelafspraken tussen de elektriciteit- en gasnetbeheerders Alliander – waar Jorritsma president-commissaris is – en concurrent Stedin. „Niks aan de hand”, zegt ze zelf.
23/03 05u30  Dure controle Zelfs de keurige bank Triodos heeft van de toezichthouder De Nederlandsche Bank een standje gekregen. Triodos controleert klanten en transacties niet goed genoeg; daardoor zijn zaken als witwassen van crimineel geld en financieren van terrorisme mogelijk.10 
23/03 05u30  Jorritsma onder vuur Tijdens een netbeheerdersoverleg in 2018 zouden netbeheerders Alliander en concurrent Stedin Nederland hebben verdeeld in gebieden waar zij elkaar niet zullen beconcurreren. Dergelijke afspraken zijn bij wet verboden, aangezien daarmee de concurrentie tussen marktpartijen wordt beperkt. Bij overtreding worden door de overheid zware boetes opgelegd.
23/03 00u00  Politie zoekt ’gewapende’ lachgas-overvallers De politie is op zoek naar vier mannen die vrijdagavond betrokken zouden zijn bij een gewapende overval in het Limburgse Heerlen. Een persoon raakte daarbij lichtgewond.10 
22/03 23u45  Grote ontruiming vanwege flatbrand Rotterdam Vanwege een brand die vrijdagavond is uitgebroken in een flat aan de Gerdesiaweg in Rotterdam, zijn 24 woningen ontruimd. Bewoners worden opgevangen in een sporthal in de wijk Kralingen.
22/03 23u30  ’Twijfel politie en OM over uitlevering Poch’ De politie en het Openbaar Ministerie hebben in 2009 getwijfeld of het juridisch wel in de haak was om Transavia-piloot Julio Poch via een omweg uit te leveren aan Argentinië. Dat melden het NPO Radio 1-programma Bureau Buitenland en RTL Nieuws op gezag van meerdere politiebronnen.
22/03 22u00  Freek de Jonge verstoort Boekenbal voor anti-Baudet verklaring Cabaretier Freek de Jonge heeft vrijdag aan het begin van het Boekenbal in Amsterdam van zich laten horen. Hij stond tijdens de opening van de avond tussen het publiek op en eiste een verklaring tegen Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet.
22/03 21u45  Emotionele tocht: 'Ik begrijp het niet' Een indrukwekkende stoet mensen komt vrijdagavond in stilte naar Utrecht met rode en witte bloemen, om de slachtoffers van de schietpartij in de tram te herdenken.
Laatste update: vandaag om 8u00
Lees meer van De Telegraaf >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
22/03 16u15  Baudet en FVD stuiten na winst op veel weerstand Na de forse verkiezingsoverwinning van Forum voor Democratie (FVD) is het schaakspel voor de Provinciale Staten begonnen. In de Eerste Kamer staan de coalitiepartijen niet te trappelen om te samen te werken met de partij van Thierry Baudet, die zelf zegt bereid te zijn tot compromissen. D66 sloot FVD al bij voorbaat uit. Ook lokaal … Continued The post Baudet en FVD stuiten na winst op veel weerstand appeared first on Elsevierweekblad.nl.
22/03 14u00  ?In feite heeft FVD niet genoeg gewonnen?? Zoals voorspeld is het kabinet na de verkiezingen voor Provinciale Staten zijn meerderheid in de Eerste Kamer kwijt. Kan premier Mark Rutte (VVD) nog om FVD-leider Thierry Baudet heen?, vroegen wij u. Dit zijn de reacties. In de rubriek Lezersreacties lichten we een aantal reacties uit. Alleen reacties die onder eigen naam zijn achtergelaten, komen … Continued The post ‘In feite heeft FVD niet genoeg gewonnen…’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
22/03 14u00  ?Verbied raamprostitutie helemaal?? De gemeente Amsterdam gaat een verbod instellen op het houden van rondleidingen op de Wallen. De overlast die deze groepen veroorzaken, is een belangrijke reden voor de nieuwe maatregelen. ‘We vinden het niet meer van deze tijd dat mensen naar sekswerkers koekeloeren,’ zegt wethouder Udo Kock (D66) over de plannen. De nieuwe maatregelen gaan in … Continued The post ‘Verbied raamprostitutie helemaal…’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
21/03 18u15  ?Rutte kan niet meer om Forum voor Democratie heen?? Zoals voorspeld is het kabinet bij de verkiezingen voor Provinciale Staten zijn meerderheid in de Eerste Kamer kwijtgeraakt. Moet premier Mark Rutte (VVD) gaan samenwerken met links of met rechts? In de coalitie wordt daar verschillend over gedacht, blijkt donderdag. Gert-Jan Segers, partijleider van de ChristenUnie, zei maandag dat de coalitie in de Eerste Kamer … Continued The post ‘Rutte kan niet meer om Forum voor Democratie heen…’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
21/03 13u30  Forum voor Democratie boekt monsterzege Forum voor Democratie van Thierry Baudet is de grote winnaar van de Provinciale Statenverkiezingen. Een prognose op basis van een telling van 93 procent van de uitgebrachte stemmen laat zien dat deze nieuwe partij straks met dertien zetels de Eerste Kamer binnenstormt. Voorlopige uitslag VVD van 13 naar 12 zetels Forum voor Democratie van 0 … Continued The post Forum voor Democratie boekt monsterzege appeared first on Elsevierweekblad.nl.
21/03 13u30  ?De aanslag versterkte mijn keus voor verkiezingen?? Geert Wilders (PVV) en Thierry Baudet (FvD) betuigden steun na de aanslag in Utrecht, maar grepen de gelegenheid ook aan om uit te over het kabinet en het immigratiebeleid. In hoeverre speelde de aanslag een rol bij uw keuze in het stemhokje?, vroegen wij u. Zo beantwoordde u die vraag. In de rubriek Lezersreacties lichten … Continued The post ‘De aanslag versterkte mijn keus voor verkiezingen…’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
21/03 13u30  Euh ? wat zei Thierry nu eigenlijk allemaal? Lees meer >
20/03 21u00  ?Macron wil niet instemmen met verzoek om uitstel May? De Britse premier Theresa May heeft de Europese Unie (EU) gevraagd om uitstel van de Brexit. Maar of de EU daar ook mee instemt, is nog maar zeer de vraag. De Franse president Emmanuel Macron lijkt dwars te gaan liggen. Op verzoek van oppositiepartij Labour komt er woensdag een spoeddebat in het Lagerhuis. Vier vragen … Continued The post ‘Macron wil niet instemmen met verzoek om uitstel May’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/03 16u15  De belangrijkste thema?s in de twaalf provincies Nederland gaat vandaag naar de stembus voor de verkiezingen van de Provinciale Staten. Weet u nog niet op welke partij u gaat stemmen? Elsevier Weekblad bezocht alle twaalf provincies en sprak er met politici en inwoners over de belangrijkste kwesties. Lees ze hieronder nog eens terug. Groningen – Infrastructuur De nieuwe Ring Zuid die deels … Continued The post De belangrijkste thema’s in de twaalf provincies appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/03 12u30  ?Annuleren is precies wat terroristen willen?? Alle politieke partijen, met uitzondering van Forum voor Democratie (FvD), schortten maandag hun campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen op vanwege de aanslag in Utrecht. Had Thierry Baudet zijn bijeenkomst in het Kurhaus moeten annuleren?, vroegen we u. U reageerde massaal. In de rubriek Lezersreacties lichten we een aantal reacties uit. Alleen reacties die onder eigen … Continued The post ‘Annuleren is precies wat terroristen willen…’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/03 12u30  Stemhulp PS19: wat willen partijen met huizenmarkt? Provincies spelen een belangrijke rol in het aanpakken van het huizentekort. Uw stem bij de Provinciale Statenverkiezingen vandaag maakt een verschil. Wat willen de partijen precies met de huizenmarkt? Redacteur Servaas van der Laan zocht het voor u uit. VVD* Nieuwbouw moet vooral focussen op middensegment, huur en koop Bouw nieuwe huizen vooral in stad … Continued The post Stemhulp PS19: wat willen partijen met huizenmarkt? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
19/03 13u30  ?Baudet had bijeenkomst in Kurhaus moeten afzeggen?? Lees meer >
19/03 13u30  E-commerce is het domste businessmodel ter wereld: de webwinkel als sterfhuisconstructie Webwinkels? Hans van Tellingen is niet overtuigd van de houdbaarheid van dat businessmodel. In zijn blog legt hij uit waarom. Zijn naam: Pieter Zwart. Zijn beroep: eindbaas bij Coolblue. Zijn missie: een absurd hoge klanttevredenheid. Chapeau. Wie kent Pieter niet? Briljant ondernemer. Een pr-machine. Begiftigd met een forse dosis humor. En bovendien ?very likable?. In … Continued The post E-commerce is het domste businessmodel ter wereld: de webwinkel als sterfhuisconstructie appeared first on Elsevierweekblad.nl.
19/03 13u30  OM houdt ?ernstig rekening? met terreuraanslag Tot nu toe is er uit onderzoek niet gebleken dat er een relatie is tussen de hoofdverdachte van de schietpartij in Utrecht en de slachtoffers. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag. Er wordt nog altijd ‘ernstig rekening’ gehouden met een terroristisch motief. De politie en het OM gaan dinsdag verder met het onderzoek. Aanleidingen … Continued The post OM houdt ‘ernstig rekening’ met terreuraanslag appeared first on Elsevierweekblad.nl.
19/03 11u15  Rutte na ferme taal voorzichtiger met ?terrorisme? Premier Mark Rutte (VVD) en CDA-minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus van Veiligheid en Justitie hielden maandagavond ‘alle mogelijkheden open’ als het gaat om het motief van de ‘aanslag’ in Utrecht. Een paar uur voordat de hoofdverdachte werd gearresteerd, waren de bewindslieden minder terughoudend en spraken zij tamelijk onomwonden over een schietpartij met een … Continued The post Rutte na ferme taal voorzichtiger met ‘terrorisme’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
Laatste update: vrijdag 22 maart 2019, 16u15
Lees meer van Elsevier.nl >

RTL.nl

Verbergen Tonen
23/03 00u15  De avond dat Utrecht één werd: 'We moeten elkaar vasthouden' Hij dacht dat zijn tranen op waren, na anderhalf uur lopen in een stille tocht. Maar als Zakaria kijkt naar de foto van Roos, die tussen een berg vol bloemen en kaarsjes staat, beseft hij dat het nog lang zal duren voordat zijn pijn zal verdwijnen. Utrecht is in het hart geraakt, 'maar zal nooit buigen'.10 
22/03 23u15  Het Rusland-onderzoek is afgerond, dit kan het voor Trump betekenen Het langverwachte onderzoek naar Russische inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016 is afgerond. Speciaal aanklager Robert Mueller werkte sinds mei 2017 aan het rapport. Meerdere betrokkenen zijn inmiddels berecht en veroordeeld. Wat voor gevolgen kunnen de onderzoeksresultaten hebben voor president Trump? Vijf vragen.
22/03 23u00  Rusland-onderzoek van Mueller is klaar, maar nog wel vertrouwelijk De Amerikaanse speciaal aanklager Robert Mueller heeft zijn eindrapport over de Ruslandonderzoeken aan minister William Barr van Justitie overhandigd. Dat meldt het Amerikaanse ministerie van Justitie.
22/03 22u30  Vrachtwagenchauffeur 8 jaar de cel in voor fataal ongeluk De bestuurder van een vrachtwagen die in april vorig jaar een ongeval in Canada veroorzaakte waarbij zestien inzittenden omkwamen is veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf. Dat melden Canadese media.
22/03 20u30  16.000 mensen liepen mee in stille tocht: 'Indrukwekkend en emotioneel' Een stille tocht vanavond in Utrecht voor de slachtoffers van de aanslag in Utrecht. Bij de schietpartij overleden Rinke Terpstra (49), Roos Verschuur (19) en een derde man van 28 jaar oud uit Utrecht. Volg alles in ons liveblog.
22/03 19u45  Forum is aan zet: 'Kan me niet voorstellen dat mensen er geen zaken mee willen doen' Vanuit het niets gaat Forum voor Democratie meedoen in de provincies. Maar hoe serieus worden de nieuwe FvD'ers genomen? "Ik kan me niet voorstellen dat, omdat een partij nieuw is, mensen er geen zaken mee willen doen", zegt Joost Eerdmans, politiek leider van Leefbaar Rotterdam.
22/03 19u30  Deze gadgets met gevoel en geluiden helpen demente mensen Met deze aanraakgevoelige gadgets kunnen demente ouderen zelf muziek uitzoeken en beluisteren.
22/03 19u30  Burgemeester bij stille tocht: 'Laten we elkaar vasthouden' Een stille tocht vanavond in Utrecht voor de slachtoffers van de aanslag in Utrecht. Bij de schietpartij overleden Rinke Terpstra (49), Roos Verschuur (19) en een derde man van 28 jaar oud uit Utrecht. Volg alles in ons liveblog.
22/03 19u15  Burgemeester Utrecht: met 1 van de zwaargewonden gaat het beter Met één van de drie mensen die zwaargewond raakten bij de aanslag in Utrecht gaat het beter. Dat heeft burgemeester Jan van Zanen laten weten.
22/03 18u30  Kijk hier live mee met de stille tocht voor de slachtoffers van de aanslag in Utrecht Een stille tocht vanavond in Utrecht voor de slachtoffers van de aanslag in Utrecht. Bij de schietpartij overleden Rinke Terpstra (49), Roos Verschuur (19) en een derde man van 28 jaar oud uit Utrecht. Volg alles in ons liveblog.
22/03 18u30  Burgemeester Utrecht: met 1 van de zwaargewonden gaat het iets beter Met één van de drie mensen die zwaargewond raakten bij de aanslag in Utrecht gaat het iets beter. Dat heeft burgemeester Jan van Zanen laten weten.
22/03 18u30  Wat betekent de uitslag voor de kopstukken én wat staat de partijen nu te doen? De uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen is bekend, maar wat betekent die voor de positie van de landelijke kopstukken van de partijen? Politiek commentator Frits Wester analyseert én kijkt vooruit wat de partijen te doen staat.
22/03 18u00  IND gaat 1070 aanvragen kinderpardon beoordelen, eerste gezinnen mogen blijven De immigratiedienst IND gaat in totaal 1070 kinderen die een aanvraag hebben gedaan voor een kinderpardon in behandeling nemen en beoordelen. Dat heeft de dienst zojuist bekendgemaakt.
22/03 17u30  Docent Universiteit Utrecht op non-actief na bedreigen Baudet De Universiteit Utrecht heeft een docent op non-actief gezet die onder een Facebookpost over Forum van Democratie 'Volkert waar ben je?', had geschreven. Dat heeft de universiteit laten weten.
22/03 16u30  IND gaat 1070 aanvragen kinderpardon beoordelen De immigratiedienst IND gaat in totaal 1070 kinderen die een aanvraag hebben gedaan voor een kinderpardon in behandeling nemen en beoordelen. Dat heeft de dienst zojuist bekendgemaakt.
Laatste update: vandaag om 0u15
Lees meer van RTL.nl >

NOS.nl

Verbergen Tonen
23/03 08u15  Verborgen zelfportret Van Gogh redt schilderij uit depot Een schilderij dat bijna 30 jaar lang was opgeslagen was in depot blijkt toch een echte Van Gogh. De twijfels die er waren zijn weggenomen na onderzoek door het Van Gogh Museum. Een verborgen zelfportret levert het bewijs. Vaas met klaprozen hing sinds de jaren 50 in een museum in het Amerikaans Hartford, maar verdween in 1990 uit beeld omdat er getwijfeld werd aan de authenticiteit. Omdat de onderzoeksmethoden tegenwoordig beter zijn, besloot het museum het Van Gogh Museum in Amsterdam om een nieuw onderzoek te vragen. Door röntgenonderzoek ontdekte Van Gogh-expert Louis van Tilborgh dat er onder het stilleven een zelfportret van de Nederlandse schilder verstopt zat. Die hergebruikte vaak doeken uit geldgebrek. Dat was ook de reden dat hij zoveel stillevens en zelfportretten schilderen: modellen waren te duur. Uit het onderzoek bleek ook dat de verf, het canvas en de schilderstijl overeenkomen met Van Gogh. Hij moet het werk kort na aankomst in Parijs hebben gemaakt, in de zomer van 1886. Het museum zal het werk vanaf volgende maand weer tentoonstellen.
23/03 07u45  Nederlandse bedrijven betalen 'tientallen miljoenen' aan influencers Vandaag worden in Amsterdam de VEED awards uitgereikt. Dat zijn de publieksprijzen voor populaire YouTubers en Instagrammers; ook wel influencers genoemd. Ze hebben vaak veel volgers en dus zijn ze een gewild goed bij Nederlandse bedrijven. Influceners worden steeds vaker bij reclamecampagnes ingezet. Vorig jaar werd er in Nederland naar schatting tientallen miljoenen euro's uitgegeven aan dit soort advertenties, zo blijkt uit een rondgang van de NOS langs reclamebureau's. Iemand die ook aan gesponsorde campagnes meewerkt is Enzo Knol, een van Nederlands populairste YouTubers met meer dan 2 miljoen abonnees. 'Wij als YouTubers hebben veel invloed en werken er ook hard voor. Ik heb voor mijzelf de regel dat ik alleen samenwerk met bedrijven die bij mij passen. Als het bij mij past is het perfect.' Een samenwerking moet volgens Enzo Knol een win-winsituatie zijn. 'Het is belangrijk dat je kunt aantonen dat het ook echt conversie oplevert voor een bedrijf.' Knol is bij de VEED awards genomineerd in meerdere categorieën, waaronder die van beste mannelijke YouTuber. Een exact bedrag aan media-uitgaven is volgens de partijen waar de NOS mee sprak moeilijk te zeggen. Dit omdat er ook veel 'barterdeals' gemaakt worden. Dat is een afspraak waarin een YouTuber bijvoorbeeld een vakantie krijgt van een populair reisbureau en dan op vakantie zegt dat hij daar met dat reisbureau is. Uit onderzoek van marketingbureau Mediakix blijkt dat er wereldwijd vorig jaar meer dan 3,7 miljoen gesponsorde foto's en video's geplaatst werden op Instagram. Een verdriedubbeling ten opzichte van 2016. De gele zwembroek van Roelvink Helemaal nieuw is influencermarketing niet. Janine van Tulder, eigenaar van reclamebureau Hot Pink Media: 'Dit type marketing bestaat eigenlijk al lang, denk bijvoorbeeld aan Dries Roelvink in de gele zwembroek. Voorheen werkte je met Katja Schuurman op tv en daar hield het bij op. Nu werk je met Katja Schuurman en zij bereikt daarnaast ook zelf veel mensen via haar online accounts. Je gebruikt veel meer de achterban van een influencer.' Een behoorlijke verschuiving ten opzichte van tien jaar geleden zegt Van Tulder 'Ik ben begonnen met een groot blognetwerk, waar we voornamelijk banners met reclame's hadden staan. Dat is nu geswitcht naar 90% influencermarketing. Het heeft het marktaandeel overgenomen.' Toch ziet Van Tulder ook negatieve aspecten aan de opmars van influencermarketing: 'Je ziet dat meer bedrijven proeven aan influencermarketing. Maar er zijn ook influencers die fake likes of reacties kopen. Daarom meten wij iedereen met wie wij werken helemaal door, zo kun je namelijk ervoor zorgen dat een klant ook echt afrekent voor het bereik wat ze willen hebben.' Die neplikes hebben ervoor gezorgd dat Unilever - wat vorig jaar wereldwijd 7.7 miljard aan reclames uitgaf - geen zaken meer doet met influencers die likes en volgers kopen. Half miljoen voor Kylie Jenner Rene van der Mark van reclamebureau Dentsu Aegis merkt op dat de bedragen in Nederland nog veel lager zijn dan elders in de wereld. 'Je ziet in Nederland de samenwerkingen steeds groter worden. Maar in de Verenigde Staten zijn de bedragen veel hoger. Als je met Kylie Jenner wilt samenwerken, schijnt de teller te beginnen bij een half miljoen. En dan heb je nog niks, behalve de toestemming dat zij met je wilt samenwerken.' De bedragen die bedrijven in Nederland betalen voor gesponsorde content verschillen enorm, van honderden tot tienduizenden euro's voor een campagne. Hoeveel er betaald wordt hangt af van de populariteit, doelgroep en voornamelijk de invulling van een campagne.
23/03 07u45  Utrecht plaatst rouwadvertentie aanslag: 'dag van angst, woede en verdriet' De burgemeester en wethouders van Utrecht hebben in de landelijke dagbladen een rouwadvertentie geplaatst over de aanslag van maandag in de stad. De advertentie opent met de woorden 'Afgelopen maandag 18 maart was een dag van angst, woede en verdriet. Een dag die je nooit hoopt mee te maken'. Ook staat in de advertentie de tekst die de burgemeester gisteravond uitsprak in zijn toespraak na de stille tocht in Utrecht waarin de slachtoffers werden herdacht. 'Wat een zonnige maandag beloofde te worden, eindigde in een zwarte dag waarop drie onschuldige mensen uit het leven werden weggerukt.' Bekend Aan de mars in Utrecht deden naar schatting 16.000 mensen mee. Eerder op de dag legden zo'n 200 moslims bloemen op het 24 Oktoberplein, waar de aanslag plaatsvond. Gisterenmiddag maakte het OM bekend dat de verdachte van de aanslag een bekentenis heeft afgelegd. Hij heeft ook verklaard dat hij alleen heeft gehandeld. Niet bekendgemaakt is wat de man gezegd heeft over zijn motief. Bekijk de beelden van de herdenking in Utrecht:
23/03 07u30  B&W Utrecht plaatst rouwadvertentie aanslag De burgemeester en wethouders van Utrecht hebben in de landelijke dagbladen een rouwadvertentie geplaatst over de aanslag van maandag in de stad. De advertentie opent met de woorden 'Afgelopen maandag 18 maart was een dag van angst, woede en verdriet. Een dag die je nooit hoopt mee te maken'. Ook staat in de advertentie de tekst die de burgemeester gisteravond uitsprak in zijn toespraak na de stille tocht in Utrecht waarin de slachtoffers werden herdacht. 'Wat een zonnige maandag beloofde te worden, eindigde in een zwarte dag waarop drie onschuldige mensen uit het leven werden weggerukt.' Bekend Aan de mars in Utrecht deden naar schatting 16.000 mensen mee. Eerder op de dag legden zo'n 200 moslims bloemen op het 24 Oktoberplein, waar de aanslag plaatsvond. Gisterenmiddag maakte het OM bekend dat de verdachte van de aanslag een bekentenis heeft afgelegd. Hij heeft ook verklaard dat hij alleen heeft gehandeld. Niet bekendgemaakt is wat de man gezegd heeft over zijn motief.
23/03 07u15  Freek de Jonge verstoort Boekenbal met oproep tegen Baudet Freek de Jonge heeft gisteravond de opening van het Boekenbal verstoord met een oproep tegen Thierry Baudet. Op het moment dat CNPB-directeur Eveline Aendekerk opriep de slachtoffers in Utrecht te herdenken, nam hij vanuit de zaal het woord. 'Terwijl wij ons opmaken voor een heel mooi feest, is er 35 kilometer verderop een stille tocht gaande', zei Aendekerk aan het begin van haar speech. 'Mijn gedachten zijn daarom ook bij Utrecht.' 'Maar ik hoop ook bij de afgelopen verkiezingen', schreeuwde De Jonge toen de zaal enkele seconden stil was. Het leverde aanvankelijk wat aarzelend applaus en ongemakkelijk gelach op. Toen Aendekerk probeerde haar toespraak te hervatten, vraagt De Jonge opnieuw om aandacht. 'Ik vind dat we aan het begin een statement moeten maken over de toespraak die Thierry Baudet heeft gehouden.' Ultrakritisch De meningen in de zaal over de interruptie lijken verdeeld. Er is applaus en een enkeling schreeuwt 'Ik ben met Freek', maar er wordt ook tot stilte gemaand en gevraagd om aandacht voor Aendekerk. 'Het is toch gewoon zo, doe niet zo dom', bijt De Jonge critici nog toe. De CNPB-directeur hervat haar toespraak met de woorden dat ze als kind al droomde te spreken op het boekenbal. 'Dit is tot nu toe precies wat ik me als klein meisje voorstelde van het bal - maar niet helemaal', lacht ze, met applaus tot gevolg. 'Een zaal vol ultrakritische luisteraars, die stuk voor stuk vonden dat ze een veel betere speech hadden kunnen schrijven. Die droom is uitgekomen.' De oproep van De Jonge was blijkbaar naar aanleiding van de overwinningsspeech van Baudet. Hij stelde daarin dat 'onze boreale wereld wordt kapotgemaakt en ondermijnd door onze universiteiten, onze journalisten, mensen die kunstsubsidies ontvangen en onze gebouwen ontwerpen en onze bestuurders.'
23/03 06u45  De nieuwe politieke kaart van Nederland: versnippering in beeld Met de verkiezingen voor de Provinciale Staten achter de rug gaat het vooral over de opvallende winnaar Forum voor Democratie. Maar er is op basis van de uitslagen nog veel meer te vertellen over hoe Nederland woensdag stemde. Weet je bijvoorbeeld wat de overeenkomsten en de verschillen zijn tussen de PVV en FvD? En zijn er nog regio's waar de coalitie wel een meerderheid weet te halen? Samen met verkiezingsgeograaf Josse de Voogd zoomen we verder in op de uitslagen van deze verkiezingen. 'De uitslagenkaart van Nederland is ten opzichte van vier jaar geleden flink overhoop gehaald', ziet De Voogd. In de helft van de provincies is een andere partij deze keer de grootste geworden. Deze kaart zegt echter steeds minder, relativeert De Voogd. Je kunt vanwege de versplintering als partij met een steeds lager percentage van de stemmen de grootste worden. De verschillen tussen de winnaar en de nummers twee of drie zijn soms minimaal. Kijk naar Drenthe, waar er 1 procent zit tussen de nummer een, de PvdA, en de nummer drie, de VVD. Versnippering Kijk je naar de grootste partij per gemeente, dan is het resultaat nog veelvormiger. 'De grote volkspartijen bestaan niet meer; het partijaanbod is steeds verder opgesplitst', legt De Voogd uit. 'Zo zien we dat delen van de vroegere PvdA-aanhang nu onderdak vinden bij een hele reeks andere partijen. De vroegere bolwerken van die partij zijn nu vaak bolwerken van óf Denk, óf GroenLinks/D66 óf FvD/PVV.' Hoe deed rechts het? De rechtse partijen, VVD, FvD, PVV, CDA en SGP hebben gezamenlijk iets gewonnen ten opzichte van de linkse partijen. Maar wat vooral opvalt is een verdere versnippering binnen rechts door de toevoeging van Forum voor Democratie. Forum heeft de meeste stemmers weggetrokken bij de PVV, maar de mate waarin dat gebeurde lijkt per regio te verschillen. De Voogd: 'In het westen van het land ging de PVV in veel gemeenten door de helft, terwijl de partij in Limburg beter overeind blijft. De partij heeft het beste gescoord in de minder welvarende gebieden, zoals de Limburgse mijnstreek. Terwijl het zwaartepunt van de Forum-stemmer meer rond de grote steden in het westen ligt. Vergeleken met de PVV vertoont Forum meer het patroon van de vroegere LPF van Pim Fortuyn, die in 2002 ook uit het niets een enorme verkiezingsoverwinning haalde.' De versnippering binnen rechts raakt naast de PVV ook de VVD. 'Kijken we naar de gemeenten waar de VVD in 2015 de grootste was, dan zien we dat die partij de wat welvarender gemeenten, zoals Gooise Meren en Bloemendaaal, weet vast te houden. Terwijl de middenklasse-gemeenten zijn overgelopen naar de FvD. Denk aan Zoetermeer en Haarlemmermeer.' Het CDA is ondanks een behoorlijk verlies nog in veel gemeenten de grootste. 'Hierbij gaat het dan wel om dunbevolkte gebieden', zegt De Voogd. 'En ook hier geldt weer dat je met een lager percentage toch de grootste kunt blijven, omdat de andere stemmen versnipperen.' Populisme gegroeid Binnen rechts is het aandeel gegroeid van wat vaak de rechts-populistische partijen worden genoemd, is De Voogd opgevallen. Dat is vooral toe te schrijven aan de verkiezingswinst van FvD, die groter was dan het verlies van de PVV. Het populisme is in Nederland dus gegroeid. 'Nog steeds vinden we in het westen en zuiden de meeste populistische bolwerken, maar het noorden en oosten zijn wel een inhaalslag aan het maken', zegt De Voogd. 'Een voorbeeld is Urk, daar stemde deze week bijna een derde op rechts-populistische partijen. In het verleden wonnen daar vooral christelijke partijen en behaalden de overige partijen slechts enkele procenten.' Een ander voorbeeld is de Friese gemeente Achtkarspelen, die dit keer meer dan het landelijk gemiddelde op FvD en PVV heeft gestemd. 'Uit de regio rond Achtkarspelen is ook de blokkade van het anti-zwartepietenprotest voortgekomen', vertelt De Voogd. Linkse en rechtse partijen Op onderstaande kaart is te zien hoe linkse en rechtse partijen het land verdelen als je ze als blokken bij elkaar optelt. Rechts is volgens De Voogd 'sterk in religieuze gebieden, maar ook in veel gemeenten die een relatief hoge welvaart kennen, maar niet per se een hoog opleidingsniveau, zoals het Groene Hart.' 'Links is vooral groot in de steden, zeker als daar universiteiten zijn, zoals in Amsterdam, Utrecht, Leiden en Groningen. Nog altijd heeft links in het noord-oosten van Nederland veel aanhang. In de industriële gebieden in Zuid-Holland is de positie van links in de laatste twintig jaar verzwakt.' In onderstaande kaart zijn de ChristenUnie en 50Plus bij geen van de blokken meegeteld, omdat ze moeilijk op de links-rechts-schaal zijn in te delen. Hetzelfde geldt voor de regionale partijen, die woensdag vooral in Groningen sterk waren. Het beeld op links Net als op rechts hebben ook de linkse partijen hun eigen specifieke geografische patronen. D66 en GroenLinks zijn vooral sterk in grote steden en randgemeenten met veel hoogopgeleiden. GroenLinks heeft daar nu vaak de koppositie van D66 overgenomen. De SP heeft op links de grootste klappen gehad, maar is nog steeds de grootste in Pekela, Oss (de gemeente waar de familie Marijnissen vandaan komt) en Heerlen. De Voogd: 'Deze partij vindt haar aanhang vooral in het noorden, oosten en zuiden van het land en dan door het hele land in minder welvarende gemeenten.' In het noorden blijft de PvdA ondanks jarenlange verliezen vaak nog wel de dominante linkse partij. De coalitie Door het verlies tijdens de Provinciale Statenverkiezingen verliezen regeringspartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie hun meerderheid in de Eerste Kamer. Het zijn immers de Statenleden die op 27 mei de nieuwe senatoren kiezen. Deze verschuiving is fors: slechts in ruim 30 van de in totaal 355 Nederlandse gemeenten halen deze vier partijen gezamenlijk nog wel meer dan 50 procent. De opkomst Met een opkomst van 56,1 procent gingen deze verkiezingen 1,3 miljoen mensen meer naar de stembus dan bij de vorige Statenverkiezingen. Tegelijk, zegt De Voogd, betekent dit dat er nog altijd een grote groep thuis is gebleven. 'Zouden de niet-stemmers een partij vormen, dan zijn ze vrijwel overal de grootste.' Alleen in Rozendaal, Staphorst en Urk haalde een partij meer stemmen dan het aantal mensen dat niet opkwam. Dat kwam door een combinatie van een hoge opkomst en veel steun voor één partij. In Rozendaal was de VVD die winnaar, in Staphorst en Urk was het de SGP.10 
23/03 06u00  Tientallen doden en gewonden door brand in Chinese touringcar Bij een brand in een touringcar in China zijn zeker 26 passagiers omgekomen. Er zijn ook 28 gewonden, van wie er vijf slecht aan toe zijn. De bus vloog in brand op een snelweg bij de stad Changde, in de zuidelijke provincie Hunan. Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak is. Mogelijk zijn spullen aan boord in brand gevlogen. De politie onderzoekt dat en heeft de twee chauffeurs aangehouden, maar ze zijn niet in staat van beschuldiging gesteld.11 
23/03 04u45  Curaçao laat 'illegale' Venezolanen vrij Curaçao heeft gisteravond voor het eerst 21 Venezolanen vrijgelaten die het land illegaal waren binnengekomen en vastzaten in de voormalige Koraal Specht-gevangenis. De officiële reden is dat er geen uitzicht meer is op uitzetting. De Venezolanen kunnen niet terug naar hun eigen land, omdat Venezuela de grenzen heeft gesloten en niemand meer het land in kan. De Venezolaanse president Maduro sloot op 19 februari de grenzen met de Antillen als represaillemaatregel tegen Curaçao, omdat dat oppositieleider Guaidó had erkend als interim-president. Bovendien gaf Curaçao grondgebied vrij aan de Verenigde Staten om van daaruit hulpgoederen naar Venezuela te brengen. Aanvankelijk stond Venezuela nog wel toe dat illegale landgenoten die werden opgepakt toch nog konden worden teruggestuurd, via een luchtbrug tussen Willemstad en Caracas. Sinds deze week kan dat niet meer. De politie op Curaçao vreest een hausse aan Venezolanen, nu ze niet meer worden vastgezet en teruggestuurd. Gisteren arriveerden de eerste 17.11 
23/03 04u00  Weer meer drugsafval gedumpt, gemeenten vrezen kosten Het aantal dumpingen van drugsafval is opnieuw fors toegenomen. Gemeenten worden geconfronteerd met torenhoge opruimkosten en willen dat het rijk bijspringt. Vorig jaar werd volgens politiecijfers 292 keer drugsafval gevonden, in de natuur, in woonwijken of op de weg. Het jaar ervoor lag dat aantal nog op 207. Het meeste drugsafval wordt gedumpt in Noord-Brabant en Limburg, maar inmiddels krijgen ook Gelderland en Zuid-Holland steeds vaker te maken met de productie van synthetische drugs en het bijbehorende afval. In totaal registreerde de politie vorig jaar ruim 450 incidenten die te maken hebben met de productie van synthetische drugs. Dat zijn er bijna honderd meer dan het jaar ervoor. Het gaat om labs, opslagplekken van chemicaliën en afvaldumpingen. Kijk hier hoeveel drugsafval, labs en opslagplekken in uw provincie zijn gevonden: Voor gemeenten is de maat vol. Zij willen dat er een landelijk potje komt voor het opruimen van drugsafval. De jaarlijkse kosten worden geschat op twee à drie miljoen euro. Die rekening belandt in de praktijk vaak bij de gemeente. Met het toenemend aantal dumpingen worden de kosten steeds hoger, merken de gemeenten. Bovendien oordeelde de Raad van State onlangs dat zij de rekening niet mogen doorsturen naar terreineigenaren, als die niets met de afvaldumping te maken hebben. Op dit moment zijn er nog provincies die een deel van de kosten vergoeden, maar naar verwachting is het geld in de loop van dit jaar op. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten dringt er daarom bij het rijk op aan om financieel bij te springen, maar tot nu toe heeft het kabinet geen toezeggingen gedaan. In november riepen de provincies al op om afgepakt geld van criminelen te gebruiken voor het opruimen van drugsafval. Zelf maken Dat er meer drugsafval wordt gedumpt, heeft volgens de politie meerdere oorzaken. De grondstoffen die nodig zijn om xtc en speed te maken, zijn inmiddels verboden en mogen niet meer worden geïmporteerd. Daarom maken criminelen die grondstoffen nu zelf van weer andere chemicaliën. De productie van die grondstoffen levert extra afval op, dat ook weer gedumpt wordt. 'Als je bepaalde chemische stoffen verbiedt, maak je het moeilijker voor criminelen', zegt Max Daniel, hoofd operatieën bij de politie. 'Maar dat het leidt tot meer chemisch afval, is iets waar we nooit bij hebben stilgestaan.' Gierputten De politie denkt ook dat er simpelweg meer xtc wordt geproduceerd. 'Het is echt niet alleen afval uit het zuiden van het land', zegt Daniel. 'Wij hebben het idee dat er overal in het land labs staan, omdat het zo winstgevend is.' Ook is de registratie van dumpingen verbeterd. Het drugsafval wordt langs de weg of in natuurgebieden achtergelaten, in gierputten gestort, geloosd op het water of in het riool, en soms ook vanuit rondrijdende busjes weggelekt op de weg. De politie zegt zich de komende tijd nog meer te richten op de aanpak van synthetische drugs. Niet alleen moeten productie- en opslaglocaties worden opgespoord, de politie wil ook achter de geldstromen van criminelen aan.
23/03 03u45  Dodental explosie chemische fabriek China nu op 62 De explosie van donderdag in een chemische fabriek in China heeft al aan zeker 62 mensen het leven gekost. Gisteren werd nog gemeld dat er 47 doden waren, maar toen was al wel duidelijk dat 32 van de ruim 600 gewonden in kritieke toestand verkeerden. Nog steeds zijn artsen en verpleegkundigen in zestien ziekenhuizen druk met het behandelen van de slachtoffers. Het dodental loopt waarschijnlijk nog verder op; naast de zwaargewonden zijn er ook nog 28 vermisten. Veel schade De explosie was in de stad Yancheng, in het oosten van China. Volgens Chinese media is er mogelijk benzeen ontploft, maar dat wordt nog onderzocht. Door de knal is ook in de wijde omgeving veel schade aangericht. De directie van de chemische fabriek heeft in het verleden boetes moeten betalen omdat ze het niet nauw nam met de veiligheidsvoorschriften voor de medewerkers.10 
23/03 00u15  45-plusser wisselt nauwelijks van baan of beroep, drummer Ruben (49) wel Het gebrek aan doorgroeimogelijkheden, onzekerheid of wel willen maar niet kunnen overstappen van baan: het zijn allemaal redenen waarom 45-plussers ten opzichte van andere leeftijdsgroepen nog steeds veel minder vaak wisselen van baan of beroep. Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat hoewel het aantal 45-plussers dat van baan of beroep verandert licht toeneemt, het aantal nog steeds laag is ten opzichte van de 45-minners. Ter vergelijking: in de leeftijdscategorie 25 tot 45 jaar komt het veranderen van baan of beroep ruim twee keer zo vaak voor. Tweede loopbaan Toch zijn er 45-plussers die de sprong naar een ander beroep wel wagen. Ruben van Boven (49) uit Breda was jarenlang drummer, maar werd onlangs ook toegepast psycholoog. Een tweede loopbaan dus. 'Volgens mij is het niet meer van deze tijd om je hele leven één en hetzelfde te doen', zegt de muzikant. Als sessiemuzikant speelde Van Boven in de Nederlandse top met artiesten als Hans Dulfer en Thijs van Leer. In bands, maar ook twintig jaar lang als drumleraar op een muziekschool. Daar kreeg hij bloemen voor zijn 20-jarig jubileum toen hij dacht: 'Jeetje, moet ik dit nog eens 25 jaar doen?' In combinatie met een gehoorbeschadiging was dit voor Van Boven hét moment voor een switch. Van zijn vriendin kreeg Van Boven een loopbaantraject aangeboden, waarna het balletje ging rollen. 'Dat traject was te gek. Dan ga je buiten je comfortzone, kijk je wat je nog meer kunt. Ik vind: je hoeft heus niet per se een nieuwe studie te volgen. Maar stap gewoon die tunnel uit van altijd hetzelfde doen. Dat is zo'n verrijkend proces.' Leven lang ontwikkelen Het kiezen voor een nieuwe job is niet alleen een kwestie van 'leuk', onderstreept de Sociaal Economische Raad (SER). Blijf je jarenlang op dezelfde plek zonder nieuwe uitdagingen, dan loop je de kans jezelf niet of nauwelijks te ontwikkelen. 'En ontwikkel je jezelf niet, dan kun je door bezuinigingen of nieuwe ontwikkelingen op den duur mogelijk je baan kwijtraken. Blijf je graag werken, dan zul je dus mee moeten in het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden.' De SER wil overigens niet oproepen om van baan te wisselen, maar eerder aan te sporen om te kijken of er perspectief is om in jouw sector of elders verder te komen. Dat geldt voor 45-plussers, maar net zo goed voor andere leeftijdsgroepen. Bijscholing is een optie, maar bijvoorbeeld ook het lopen van een stage bij een ander bedrijf.10 
22/03 23u45  Brand in flatgebouw Rotterdam, bewoners geëvacueerd In Rotterdam woedt brand in een flatgebouw in de wijk Kralingen. De brand ontstond rond 22.30 uur op de vierde verdieping. Alle achttien woningen in het gebouw zijn ontruimd. Volgens RTV Rijnmond zijn de bewoners opgevangen in een sporthal in de buurt. De brandweer is met groot materieel uitgerukt om het vuur te bestrijden.
22/03 22u30  Speciaal aanklager Mueller klaar met onderzoek Russische bemoeienis VS In de VS is speciaal aanklager Robert Mueller klaar met zijn onderzoek naar de Russische bemoeienis met de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2016 en de mogelijke betrokkenheid daarbij van Trump-getrouwen. Dat heeft het ministerie van Justitie bekendgemaakt. Het rapport ligt nu bij de minister van Justitie William Barr, die het moet beoordelen. Barr mag bepalen wat er verder mee gebeurt, maar heeft wel al aangekondigd een eigen verslag te maken met de samenvatting van de inhoud. Het rapport is nog vertrouwelijk. De inhoud kan grote politieke gevolgen hebben, maar het is zeer onzeker wat er allemaal over bekend zal worden gemaakt.
22/03 22u30  Trump draait sancties Noord-Korea terug 'omdat hij Kim Jong-un graag mag' President Trump heeft een streep gezet door sancties tegen Noord-Korea die de VS gisteren afkondigde. Hij doet dat volgens het Witte Huis 'omdat hij Kim Jong-un graag mag en de sancties niet noodzakelijk vindt'. Het Amerikaanse ministerie van Financiën legde gisteren sancties op aan twee Chinese rederijen die Noord-Korea zouden hebben geholpen bij het omzeilen van internationale strafmaatregelen. Het waren de eerste nieuwe sancties sinds de mislukte top van Kim Jong-un en Donald Trump eind februari in Hanoi. Trump twitterde vanuit Florida waar hij op bezoek is dat het ministerie van Financiën nieuwe sancties had afgekondigd, maar dat hij had bevolen die weer in te trekken. Daarmee gaat Trump niet alleen in tegen het ministerie, maar ook tegen zijn nationale veiligheidsadviseur John Bolton, een hardliner die Noord-Korea de schuld gaf van de mislukte Trump-Kim-top van vorige maand.
22/03 22u15  Italië rolt rode loper uit voor China, Brussel waarschuwt voor 'naïviteit' De Chinese president Xi is op bezoek in Rome voor een lucratieve samenwerking met Italië. Het is de eerste grote economie van Europa die zich aansluit bij de nieuwe Zijderoute, een Chinees megahandelsproject. Maar in Washington, Brussel én Rome is er scepsis over de toenemende invloed van China. Ondanks deze argwaan tekenen Xi en zijn Italiaanse ambtgenoot Mattarella morgen een intentieverklaring. De deal omvat een pakket aan investeringen in allerlei sectoren, ter waarde van zo'n 7 miljard euro. 'De interesse van de Chinezen gaat vooral uit naar de havens van Genua en Triëst', zegt correspondent Mustafa Marghadi. 'Van daaruit kunnen ze hun producten veel makkelijker verschepen naar de rest van het Europese vasteland.' En van al die handel moet ook de kwakkelende Italiaanse economie profiteren. De samenwerking is onderdeel van het zogeheten 'Belt and Road'-project. China heeft wereldwijd al ruim een biljoen dollar (duizend miljard) geïnvesteerd in de hernieuwde zijderoute: 'We willen de eeuwenoude zijderoute nieuw leven inblazen', zei Xi vandaag tegen de pers in Rome. 'Met het doel om de vruchten van de vooruitgang beter te delen.' Maar de Verenigde Staten en de Europese Unie waarschuwen Italië. Washington stelt dat China als einddoel heeft om wereldwijd zijn politieke en militaire invloed te versterken. Op de achtergrond speelt mee dat de VS en Peking zijn verwikkeld in een voortslepende handelsoorlog. Rutte: handelsblok inzetten als machtsmiddel Europese leiders riepen vandaag op tot waakzaamheid tegenover China's economische ambities. 'De EU moet zich eensgezind en zelfbewust opstellen', zei premier Rutte na afloop van een top in Brussel. 'De EU is een krachtig handelsblok, dat moeten we als machtsmiddel inzetten.' De Franse president Macron hoopt op een einde aan de 'Europese naïviteit'. De relatie tussen de EU en China moet volgens hem voortaan niet alleen om handel draaien, maar ook om geopolitiek en strategie. Op 9 april is er voor het eerst een speciale top in Brussel om dit gevoelige onderwerp te bespreken. Ook in Italië klinkt er kritiek op de toenadering met China. Deskundigen vrezen dat 'het paard van Troje' wordt binnengehaald. Ze wijzen als voorbeeld op de Griekse havenstad Piraeus, die grotendeels in Chinese handen is. Daardoor kan Peking ook politieke macht uitoefenen in Griekenland. 'Veel mensen in Italië zijn doodsbenauwd voor zo'n scenario', zegt Marghadi. De Italiaanse regering heeft daarom in de wet vastgelegd dat de havens van Genua en Triëst nooit in Chinese handen kunnen vallen. 5G en Huawei Ook heeft Italië een streep gezet door de mogelijke komst van een 5G-netwerk van het Chinese Huawei. De vrees is dat China zo'n netwerk zal gebruiken voor spionage en infiltratie. Een claim die het telecombedrijf ontkent en nog niet is bewezen. In Nederland onderzoekt de Nationaal Coördinator Terrorisme en Veiligheid (NCTV) of de multinational te vertrouwen is. De regering kwam eind januari met de waarschuwing dat Nederland zich niet naïef moet opstellen in de discussie over Huawei en 5G-netwerken. Rome deelt deze bezorgdheid dus, maar wil ook profiteren van Chinese investeringen. NOS-correspondent Marghadi: 'Men hoopt met de import, export en komst van cruiseschepen vol Chinese toeristen een boost te geven aan de Italiaanse economie.'
Laatste update: vandaag om 8u15
Lees meer van NOS.nl >

AD.nl

Verbergen Tonen
23/03 08u15  ‘We moeten onze woede en verdriet omzetten in iets goeds’ Iedereen is naar elkaar toe gekropen in de donkere dagen na de aanslag. De Utrechtste columniste Marieke Dubbelman voelde hoe haar stad veranderde in een hechte gemeenschap die het verdriet deelt. ,,Liefde sleept mensen door het onmogelijke heen.’’
23/03 08u15  Anti-jihadisten: IS-kalifaat volledig vernietigd Het zelfbenoemde “Kalifaat” van terreurbeweging IS bestaat niet meer. Dat meldt de door de Verenigde Staten gesteunde Arabisch-Koerdische strijdmacht vanuit Baghouz. Het dorpje was het laatste IS-bolwerk in Syrië.
23/03 08u15  Biechten in theater aan de hand van zeven hoofdzonden Voor oud-profvoetballer Björn van der Doelen komt een langgekoesterde wens uit: morgen begint hij met zijn band de theatertour Eerwaarde Vader zegen mij, want ik heb gezondigd. Een voorstelling over de zeven hoofdzonden.
23/03 08u15  Drie dingen die je moet weten over Milaan-San Remo Voor elke belangrijke wielerwedstrijd zetten we drie wetenswaardigheden op een rij én wagen we een poging het podium te voorspellen. Zaterdagmiddag staat de eerste monumentale klassieker van het seizoen op de rol: Milaan-San Remo.
23/03 08u15  ‘Terwijl wij elkaar op sociale media aftroefden over de toedracht, stierf Roos in een tram’ Saskia Noort schrijft op deze plek wekelijks over nieuws dat haar raakt. De schrijfster heeft slapeloze nachten van de schietpartij in de Utrechtse tram.
23/03 07u45  Burgemeester en wethouders van Utrecht plaatsen rouwadvertentie Het college van burgemeester en wethouders van Utrecht heeft vandaag een rouwadvertentie geplaatst in verschillende kranten. Daarin worden de nabestaanden van de slachtoffers van de schietpartij van maandag ‘veel kracht en sterkte’ toegewenst.
23/03 07u45  Jorritsma gehoord over kartelvorming bij nutsbedrijven VVD-prominent Annemarie Jorritsma wordt komende maand onder ede gehoord over vermeende kartelafspraken tussen de elektriciteit- en gasnetbeheerders Stedin en Alliander. Bij die laatste is Jorritsma president-commissaris. ,,Niks aan de hand'', zegt ze zelf.
23/03 07u30  ‘Baudet heeft sturing nodig, anders citeert hij de hele dag filosofen, komt er niks uit’ Tot woensdag kon hij zijn politieke avontuur nog afdoen als spielerei van een zoekende intellectueel, maar sinds de megawinst bij de verkiezingen is Thierry Baudet (36) plots een potentiële premier. ,,Hij had nooit mogen promoveren.”
23/03 07u30  Verdacht pakketje werd bewust neergelegd op station Enschede ENSCHEDE - Het verdachte pakketje dat donderdag werd aangetroffen in een trein op station Enschede, is daar bewust neergelegd. Dat zegt de politie na een eerste onderzoek. „Het heeft er alle schijn van dat er sprake is van opzet, met als doel onrust te veroorzaken.” Een dader is nog niet in beeld.
23/03 07u15  Weduwe Femke van der Laan: Ik word niet meer de oude. Dat hoeft ook niet Drie maanden na de dood van haar man Eberhard van der Laan, de burgemeester van Amsterdam, begon Femke van der Laan (40) te schrijven over rouw. Een jaar later ligt er een bundeling van haar columns. ,,Er zijn geen sluiproutes om de rouw heen.’’
23/03 07u15  Familie Tanis werd na verhuizing uit Turkije nooit een gelukkig gezin Geweldsmisdrijven, huwelijksproblemen en contacten met radicale moslimorganisaties. De familie Tanis lijkt een probleemgezin te zijn. Toch is Gökmen Tanis, de man die begin deze week drie mensen doodschoot in een tram, duidelijk het zwarte schaap van de familie.
23/03 06u45  Brand in touringcar China eist 26 mensenlevens, chauffeurs aangehouden Bij een brand in een touringcar zijn gisteravond in het zuiden van China zeker 26 mensen om het leven gekomen. Er vielen ook 28 gewonden van wie vijf in kritieke toestand verkeren, zo meldde de gemeente Changde. In de provincie Hunan vielen de afgelopen jaren al tientallen doden bij busbranden.
23/03 06u15  Geen doordachte repliek, maar hysterie viel Forum ten deel Özcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.
23/03 06u15  ‘Elektrische auto is helemaal niet schoon’, vindt Amnesty International Elektrische auto's zijn weliswaar schoon op het gebied van lokale emissies, maar op het vlak van mensenrechten en milieuproblematiek scoren ze belabberd, aldus Amnesty International.
23/03 03u30  Explosieve stijging van dumpingen met drugsafval Ondanks alle inspanningen om de productie van synthetische drugs in Brabant tegen te gaan, stijgt het aantal dumpingen van drugsafval daar met eenderde. Het aantal lozingen van chemisch afval van xtc-pillen in de rest van Nederland groeide nog veel harder.
Laatste update: vandaag om 8u15
Lees meer van AD.nl >

de Volkskrant

Verbergen Tonen
22/03 23u45  Onterecht gearresteerde terreurverdachte: ik draag nu het stempel ‘terrorist’ Mourad (27) en zijn 23-jarige broer werden maandag door antiterreureenheden gearresteerd en 36 uur lang vastgehouden op verdenking van betrokkenheid bij de aanslag in Utrecht. Ze zijn vrijgelaten én vrijgepleit van enige verdenking. Maar daarmee is de ellende nog niet voorbij.
22/03 23u45  ‘Ik hoorde over een tram, een schietpartij met meerdere gewonden, en dat men niets kon uitsluiten’ Deze week maakte Jan van Zanen mee wat hij elke twee maanden oefent: een aanslag. Was de burgemeester van Utrecht goed voorbereid?
22/03 22u45  Alleen nog via God kunnen Salvadoraanse bendeleden ontsnappen aan hun oude leven Lees meer >
22/03 22u45  Hoe de nieuwe leider van het anti-stablishment al zijn tegenstanders wist te verslaan Achter de ‘aardverschuiving’ in het Nederlandse politieke landschap gaat de uitgekiende strategie van Forum voor Democratie schuil.
22/03 22u45  Zo reageerden gebruikers van extreemrechtse fora op Baudet en Christchurch: ‘Het is tijd, rassenoorlog nu’ Op extreemrechtse fora werd opgewonden gereageerd op het nieuws van de aanslagen in Utrecht en Christchurch en de winst van Thierry Baudet. Dit, schreven gebruikers, kon weleens het langverwachte begin van de rassenoorlog zijn.
22/03 22u45  ‘Iets van democratie’ voor Thailand – maar vrijheid van meningsuiting is nog ver weg Na vijf jaar militaire junta krijgt Thailand verkiezingen, ‘iets van democratie'. Maar vrijheid van meningsuiting is nog ver weg.
22/03 22u45  Met een beetje Rotterdamse hulp krabbelt havenstad Beira voorzichtig weer op In het de door de orkaan Idai zwaar getroffen Beira moeten ze het vooral zelf doen, klaagt burgemeester Simango. Maar in de haven is de directeur van een Rotterdams scheepvaartbedrijf hulpverlener geworden.
22/03 19u45  ‘Onheilige alliantie’ trekt bij de VN ten strijde tegen vrouwenrechten De ‘onheilige alliantie’ tegen seksuele rechten is weer op de been. Bij de Verenigde Naties in New York woedt al twee weken een diplomatiek gevecht rond een document over de positie van meisjes en vrouwen.
22/03 18u30  Weghonen van populistisch rechts is geen optie meer In Nederland lijkt voor het rechts-populisme een nieuwe fase aan te breken, waarin het voet aan de grond krijgt. De gevestigde partijen zullen zich moeten bezinnen. Forum voor Democratie dezelfde behandeling geven als de PVV is geen optie meer.
22/03 18u30  Deze Islamkenner ziet in aanslagen als die van Gökmen T. het verval van het kalifaat terug De Franse islamkenner Olivier Roy ziet in eenlingen als Gökmen T. verliezers, die zich met een geweldsdaad opeens helden en wrekers kunnen voelen. Hij meent dat niet moslims radicaliseren, maar radicalen door IS worden geïnspireerd.
22/03 17u00  Forum aast op meer in de aanloop naar Europese verkiezingen: ‘De campagne begint’ Goedemiddag,
22/03 17u00  Nieuwe presidentiële vliegtuigen VS fors duurder dan begroot: 4,7 miljard euro Donald Trump vond het ooit waanzin: twee nieuwe presidentiële vliegtuigen die miljarden euro’s gingen kosten. ‘De kosten stijgen de pan uit’, twitterde hij kort voor zijn beëdiging. ‘Schrappen!’ Maar als Trump wordt herkozen, gaat hij vliegen in toestellen die nog veel duurder zijn. Kosten: 4,7 miljard euro voor twee Boeings.
22/03 15u15  Maatschappij Garuda ziet af van miljardenorder van bijna 50 Boeing 737 Max 8-toestellen De Indonesische luchtvaartmaatschappij Garuda wil een miljardenorder bij Boeing voor 49 toestellen van het model Boeing 737 Max 8 annuleren.
22/03 14u45  Baudet kan niet wachten om in mei een nieuwe dreun uit te delen aan Rutte De verbluffende zege van Thierry Baudet bij de statenverkiezingen treft de rechtse regeringspartijen VVD en CDA in het hart. De stabiliteit van Rutte III is in het geding nu een nieuwe, hevige strijd om de rechtse kiezer al weer voor de deur staat.
22/03 14u45  Getergde Europese leiders geven May beetje tijd: Brexitdatum tenminste twee weken uitgesteld Een getergde EU draait het Verenigd Koninkrijk de duimschroeven aan. Londen krijgt volgende week nog één kans op een ordelijk vertrek uit de Europese Unie vóór de zomer. Stemt het Britse Lagerhuis die kans opnieuw weg, dan dreigt een harde, chaotische Brexit, of dermate lang uitstel dat het vertrek op losse schroeven komt te staan.
Laatste update: vrijdag 22 maart 2019, 23u45
Lees meer van de Volkskrant >

NRC Handelsblad

Verbergen Tonen
23/03 08u00  Aantal meldingen van drugsdumping aanzienlijk toegenomen Het aantal dumpingen steeg tot 292, blijkt uit politiecijfers. In 2017 werd nog 206 keer gemeld dat de drugsafval gevonden was.
23/03 07u45  Laatste IS-bolwerk Baghouz gevallen Dat melden de Syrische Democratische Strijdkrachten op Twitter. De strijd om de Syrische stad heeft weken geduurd.
23/03 05u30  Zes vragen over het Mueller-rapport Na bijna twee jaar is het onderzoek naar Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen afgerond. De verwachtingen zijn hooggespannen, misschien wel iets te.10 
23/03 04u30  ‘Eindrapport Mueller beveelt geen nieuwe aanklachten aan’ Speciaal aanklager Robert Mueller heeft na bijna twee jaar zijn Ruslandonderzoek afgerond. Volgens een hooggeplaatste bron bij Justitie zonder aanbeveling voor nieuwe dagvaardingen tegen de entourage van Trump.11 
23/03 03u30  Val CoolCat komt hard aan bij Kahn Modeketen CoolCat is failliet. Een pijnlijk moment voor Roland Kahn: hij bouwde er zijn imperium op. 'Het is zijn kindje.'
23/03 03u30  Eerst Angela Merkel bellen, dan RTL Boulevard en 3FM De aanslag in Utrecht op maandag, een black-out op dinsdag, verkiezingsverlies op woensdag. En twee dagen Brexit. De week van een premier die minstens zes uur slaap nodig heeft.
23/03 03u15  Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week De fotoredactie van NRC selecteert elke week de beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. Let op: de selectie bevat mogelijk beelden die lezers schokkend vinden.
23/03 03u15  ‘Verboden’ ideeën trekken hem aan In de ideeënwereld van Thierry Baudet voert het Westen een strijd op leven en dood. ‘Wie niet vecht, sterft.’
23/03 03u15  Russische multimiljonair met asielvergunning De IND hoort de asielvergunning in te trekken van vluchtelingen die niet meer in Nederland wonen. Dat gebeurt niet altijd, blijkt uit het verhaal van een rijke Russische avonturier die staat ingeschreven in Ermelo.
23/03 03u00  We zijn in de jaren dertig beland. Oh nee, alweer Mijn analyse van de verkiezingsuitslag? Een wormpje maakte een groeispurt door en is een van de dwergen geworden. Na de vorige verkiezingen waren er zeven dwergen. Nu zijn er acht.10 
23/03 00u15  Verdere toename in regionale verschillen huizenprijzen Het verschil in huizenprijzen was nog nooit zo groot: een woning kostte in Blaricum gemiddeld 9 ton, en in Delfzijl nog geen 1,5 ton.11 
23/03 00u00  Het Boekenbal 2019: twaalf schrijvers over hun moeder NRC begaf zich op de rode loper van het Boekenbal 2019 om aan de loslopende schrijvers én aanhang te vragen: waarin lijkt u het meeste op uw moeder?12 
22/03 23u00  Speciaal aanklager Mueller rondt onderzoek inmenging Amerikaanse verkiezingen af De onderzoeksresultaten zijn overgedragen aan de minister van Justitie, William Barr. Wat Muellers bevindingen precies zijn, is nog onduidelijk.
22/03 23u00  ‘Online prikbord Pinterest gaat naar de beurs’ Pinterest heeft maandelijks zo’n 250 miljoen actieve gebruikers. Het techbedrijf heeft nog geen datum voor de beursgang bekendgemaakt.
22/03 22u15  De stille tocht eindigt met een groot applaus Ruim 15.000 mensen hebben vrijdagavond een eerbetoon gebracht aan de slachtoffers van de schietpartij in Utrecht. „Niemand staat alleen in deze moeilijke tijd.”
Laatste update: vandaag om 8u00
Lees meer van NRC Handelsblad >

Trouw

Verbergen Tonen
23/03 08u15  Laten we blijven luisteren naar het kompas van Oranje Henk Hoijtink, chef sport van Trouw, laat in zijn wekelijks column met de nodige kritische distantie zijn licht schijnen over de het laatste nieuws binnen de voetbalwereld.
23/03 08u00  Als ik Baudet was, zou ik als een speer om wat permanente lijfwachten gaan smeken Drie keer per week schopt columnist Sylvain Ephimenco in Trouw heilige huisjes omver.
23/03 07u45  Als ik Baudet was zou ik als een speer om wat permanente lijfwachten gaan smeken Drie keer per week schopt columnist Sylvain Ephimenco in Trouw heilige huisjes omver.
23/03 07u30  Trump verrast zijn eigen mensen met het paaien van Noord-Korea President Donald Trump heeft vrijdag met het opheffen van sancties een gebaar gemaakt naar Noord-Korea – en misschien ook naar China – dat zijn eigen adviseurs met stomheid sloeg. In een tweet schreef hij dat ‘de vandaag aangekondigde grootschalige extra sancties’ bij nader inzien niet door gingen.
23/03 07u30  Noord-Korea verlaat plots het gezamenlijke overlegkantoor met Zuid-Korea Een tegenvaller voor Zuid-Korea: zonder opgaaf van redenen verlaat Noord-Korea het pand waar beide landen overleg voerden.
23/03 01u00  Mueller is klaar met zijn rapport, Trump hoopt vrijgepleit te worden Het onderzoek naar de Russische inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen is klaar. Het rapport van speciaal aanklager Robert Mueller is in handen van minister van Justitie William Barr. Die zal de conclusies ervan ‘mogelijk al dit weekeinde’ openbaar maken, maar hij kan besluiten stukken geheim te houden. President Donald Trump wachtte gisteravond laat in zijn buitenhuis Mar-a-Lago in Florida op het resultaat, met stijgende hoop dat het oordeel van Mueller voor hem zal meevallen.
23/03 00u00  Mueller heeft zijn onderzoek afgerond en levert eindrapport in De Amerikaanse speciaal aanklager Robert Mueller heeft zijn langverwachte eindrapport over de Ruslandonderzoeken aan minister William Barr van Justitie overhandigd. Dat meldt het Amerikaanse ministerie van Justitie.12 
22/03 23u00  Mbo-talent aan de slag met chocola en stucwerk Van timmermannen tot bloembinders en van apothekers tot schoonheidsspecialisten: mbo-studenten uit het hele land namen het deze week in de Amsterdamse RAI tegen elkaar op in het NK voor beroepen: Skills The Finals.
22/03 22u00  Het is wachten op het einde van het tijdperk-May Hoelang houdt de Britse premier het nog vol? De kans dat Theresa May haar brexitakkoord door het Lagerhuis krijgt is gering en aan een brexit-herstart kan zij geen leiding geven.
22/03 21u30  Zonder telefoon of internet op zoek naar elkaar, Mozambique krabbelt op Na cycloon Idai is er in en rond de Mozambikaanse havenstad Beira nauwelijks nog internet- of telefoonverbinding. Terwijl de stad opkrabbelt na de storm, proberen inwoners elkaar te vinden.
22/03 20u45  Utrecht kleurt wit en rood, duizenden mensen herdenken slachtoffers in stille tocht Naar schatting liepen zestienduizend mensen vanavond in een stille tocht van de Jaarbeurs naar het 24 Oktoberplein in Utrecht, waar afgelopen maandag drie mensen omkwamen bij de aanslag in een tram. ‘Utreg buigt nooit’ stond op het spanddoek van de supporters van FC Utrecht.
22/03 20u00  Thierry Baudet zet een vat vol onbekenden (voornamelijk mannen) in Van de 86 verkozen Statenleden zijn er 77 via internet te traceren. Van hen zijn er 68 man. Forum voor Democratie reageert niet op verzoeken om aanvullende gegevens.
22/03 19u45  In de provincie zet Thierry Baudet een vat vol onbekenden (voornamelijk mannen) in Van de 86 verkozen Statenleden zijn er 77 via internet te traceren. Van hen zijn er 68 man. Forum voor Democratie reageert niet op verzoeken om aanvullende gegevens.
22/03 18u45  Diep in zijn hart bewondert Breivik zijn islamitische soortgenoten als zielsverwanten Arabist en oud-redacteur Eildert Mulder bespiegelt in zijn wekelijkse column In de schaduw van de minaret over de islamitische wereld.
22/03 18u15  Autoweg afgesloten? Dit is de kans om af te slanken Ze vliegen niet vaak uit de bocht in Heiloo. Het welvarende dorp, vlak onder de rook van Alkmaar, staat bekend om de grote psychiatrische instelling die er gevestigd is, het keurige overdekte winkelcentrum ’t Loo en sinds nog niet zo heel lang ook om de ijssalon, die zó populair is dat er zelfs een rij voor de deur staat als het buiten min 10 is. Maar verder.
Laatste update: vandaag om 8u15
Lees meer van Trouw >

Het Parool

Verbergen Tonen
23/03 08u15  Feestje van de week: Traditioneel eerst chaos, dan inkakken Hans van der Beek doet elke dag verslag van feesten, presentaties en andere belangrijke bijeenkomsten in Amsterdam. Vandaag: Het 68ste Boekenbal. Eveline Aendekerk, de nieuwe CPNB-directeur, loopt het podium van de Stadsschouwburg op en zegt: 'Mijn gedachten gaan uit naar Utrecht, waar op dit moment een stille tocht wordt gehouden.' Daarna laat ze een waardige stilte vallen. Daar schreeuwt een man
23/03 08u15  Ik had gezegd dat ze niet zouden komen Ga maar liggen. Sluit je ogen. Mooi zo. Alles is oké. Ik let op jou. We blijven samen op de bank. Hé, kijk. Je slaapt al. Da's snel. Het is goed.Ach, jochie. Waarom was je opeens zo bang? Door een gordijn dat iets te enthousiast wapperde? Een knetterende motor buiten? Ciske de Kat wellicht, die onverwacht haar klauwtjes in je kleine teen zette. Was het een huis-tuin-en-keukenangst waardoor je plot
23/03 07u15  Het eigen verhaal ligt nogal voor het oprapen De talkshows die Thierry twee jaar lang een ongelimiteerde strippenkaart hadden gegeven, vroegen zich af waarom Forum voor Democratie zo groot was geworden. Dat bespraken ze met Jort Kelder, de Buitenhof-presentator die graag boottochtjes met Thierry maakt. Laat het maar aan de 'linkse' media over, om juist de politici door wie ze voortdurend worden vernederd op het schild te hijsen. Misschien een
23/03 07u15  Is Pim 2.0 nu opgestaan? De geschiedenis herhaalt zich nooit op dezelfde manier. Toch doet de snelle opkomst van Thierry Baudet onherroepelijk denken aan Pim Fortuyn, wiens aanhangers vele overeenkomsten zien. Terwijl Nederland deze week wereldwijd op de geluksladder van de zesde naar de vijfde plaats steeg, maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek bekend dat nog maar 3,4 procent van de beroepsbevolking werkloos is.
22/03 22u15  Boekenbal staat stil bij aanslag Utrecht Tijdens het Boekenbal in Amsterdam is kort stilgestaan bij de slachtoffers van de aanslag in Utrecht. Directeur Eveline Aendekerk van de organiserende stichting CPNB memoreerde voordat het feest losbarstte kort aan de stille tocht eerder op de avond ter nagedachtenis aan de schietpartij in de tram. 'Zo'n 35 kilometer verderop vindt nu een stille tocht plaats. Mijn gedachten zijn dan ook bij Utrech
22/03 21u15  Ruim 16.000 mensen bij stille tocht Utrecht In een tram in Utrecht heeft een schutter het vuur geopend op passagiers. Daarbij vielen drie doden en vijf gewonden. In dit liveblog houden we de laatste ontwikkelingen bij.
22/03 21u00  College wil Airbnb uit economisch adviesorgaan zetten Het college overweegt verhuurplatform Airbnb uit de zogenaamde Network Council van de Amsterdam Economic Board, een belangrijk adviesorgaan voor de gemeente, te zetten. Dat schrijft het college in antwoord op raadsvragen van de SP van vorig jaar.De partij vindt het 'merkwaardig dat de Economic Board een orgaan is dat oplossingen zoekt voor grootstedelijke problemen, terwijl Airbnb juist (mede-)ver
22/03 20u30  Ruim 16000 mensen bij stille tocht Utrecht In een tram in Utrecht heeft een schutter het vuur geopend op passagiers. Daarbij vielen drie doden en vijf gewonden. In dit liveblog houden we de laatste ontwikkelingen bij.
22/03 20u15  Klacht tegen minister Grapperhaus ook in beroep verworpen Een tuchtklacht tegen minister Ferd Grapperhaus (Justitie) over zijn optreden als advocaat in een ontslagzaak is opnieuw ongegrond verklaard. Dat meldt het Hof van Discipline, dat de klacht in hoger beroep heeft behandeld. De klacht was ingediend door fiscalist Karim Aachboun. Die kwam drie jaar geleden in de rechtszaal tegenover de advocaat Grapperhaus te staan toen hij zijn ontslag door het bela
22/03 20u15  'Mijn progressieve vrienden vinden Baudet een cultuurbarbaar' Vier paroollezers aan het woord over de overwinning van Thierry Baudet. Met stijgende verbazing luisterde ik naar de overwinningsspeech van Thierry Baudet, voordat mijn ogen dichtvielen. Met nog veel meer verbazing werd ik wakker in een ­wereld waarin een zelfvoldane intellectueel zelfs Geert Wilders heeft overvleugeld. Onze eigen Da Vinci zal ons redden van de corrupte elite. Onze homo universali
22/03 20u15  Toussaint zwemt bij terugkeer naar WK-limiet Kira Toussaint heeft, bij haar terugkeer in het wedstrijdbad na een dopingzaak, de limiet gezwommen voor de WK in Zuid-Korea dit jaar. Bij een zwemevenement in Marseille tikte de Amsterdamse op de 100 meter rug aan in een tijd van 59,82. Dat was niet voldoende voor goud maar wel voor het halen van de WK-limiet van 1.00,18.Toussaint, die tweede werd in de rugfinale in Marseille, zag onlangs een dop
22/03 20u15  Zo'n 16000 mensen bij stille tocht Utrecht In een tram in Utrecht heeft een schutter het vuur geopend op passagiers. Daarbij vielen drie doden en vijf gewonden. In dit liveblog houden we de laatste ontwikkelingen bij.
22/03 19u30  Stille tocht Utrecht van start In een tram in Utrecht heeft een schutter het vuur geopend op passagiers. Daarbij vielen drie doden en vijf gewonden. In dit liveblog houden we de laatste ontwikkelingen bij.
22/03 19u15  Stille tocht Utrecht: Jaarbeursplein vol met rood en wit In een tram in Utrecht heeft een schutter het vuur geopend op passagiers. Daarbij vielen drie doden en vijf gewonden. In dit liveblog houden we de laatste ontwikkelingen bij.
22/03 18u15  Femke van der Laan: Ik draag altijd het gemis aan Eberhard mee Femke van der Laan (40) fietst liever om als ze in de buurt van de ambtswoning komt, maar omarmt de herinneringen aan haar man, burgemeester Eberhard van der Laan. Haar Paroolcolumns over rouw zijn nu gebundeld. Voor het eerst na de dood van haar man geeft ze een interview: 'Ik word niet meer de oude.' Precies vijftig columns schreef Femke van der Laan over rouw. Ze begon drie maanden na de dood v
Laatste update: vandaag om 8u15
Lees meer van Het Parool >

BN/DeStem

Verbergen Tonen
23/03 08u15  ‘We moeten onze woede en verdriet omzetten in iets goeds’ Iedereen is naar elkaar toe gekropen in de donkere dagen na de aanslag. De Utrechtste columniste Marieke Dubbelman voelde hoe haar stad veranderde in een hechte gemeenschap die het verdriet deelt. ,,Liefde sleept mensen door het onmogelijke heen.’’
23/03 08u15  Anti-jihadisten: IS-kalifaat volledig vernietigd Het zelfbenoemde “Kalifaat” van terreurbeweging IS bestaat niet meer. Dat meldt de door de Verenigde Staten gesteunde Arabisch-Koerdische strijdmacht vanuit Baghouz. Het dorpje was het laatste IS-bolwerk in Syrië.
23/03 08u15  Biechten in theater aan de hand van zeven hoofdzonden Voor oud-profvoetballer Björn van der Doelen komt een langgekoesterde wens uit: morgen begint hij met zijn band de theatertour Eerwaarde Vader zegen mij, want ik heb gezondigd. Een voorstelling over de zeven hoofdzonden.
23/03 08u15  Drie dingen die je moet weten over Milaan-San Remo Voor elke belangrijke wielerwedstrijd zetten we drie wetenswaardigheden op een rij én wagen we een poging het podium te voorspellen. Zaterdagmiddag staat de eerste monumentale klassieker van het seizoen op de rol: Milaan-San Remo.
23/03 08u15  Zelfs bij de beste supporters van het land is de lach inmiddels van het gezicht verdwenen 3-0! Elf maanden geleden wordt tegen Heerenveen nog een jaar eredivisievoetbal in Breda veilig gesteld. En hoe! Op een zonnige zondagmiddag redt NAC op indrukwekkende wijze zijn geel-zwarte huid. Het gevoel dat overheerst is een gevoel van ongekende trots en intense vreugde. De euforische Yellow Army viert dronken van geluk én met (toen nog) hectoliters Bavaria uitbundig feest. Veilig! Zelfs de Grote Kerk lijkt deze zondag een big smile op haar gezicht te hebben.
23/03 08u15  ‘Terwijl wij elkaar op sociale media aftroefden over de toedracht, stierf Roos in een tram’ Saskia Noort schrijft op deze plek wekelijks over nieuws dat haar raakt. De schrijfster heeft slapeloze nachten van de schietpartij in de Utrechtse tram.
23/03 08u15  Sloppenwijkje in de kleinste etalage van Breda BREDA - De zeer waarschijnlijk kleinste etalage van Breda is sinds deze week weer gevuld na jaren leeg te hebben gedaan. Achter een rond raampje op de Haagdijk, met een doorsnede van nog geen halve meter, zijn kleine huisjes te zien die een sloppenwijkje uitbeelden.
23/03 08u00  Ondanks alle inspanningen in Brabant: explosieve stijging van dumpingen met drugsafval Ondanks alle inspanningen om de productie van synthetische drugs in Brabant tegen te gaan, stijgt het aantal dumpingen van drugsafval daar met eenderde. Het aantal lozingen van chemisch afval van xtc-pillen in de rest van Nederland groeide nog veel harder.
23/03 07u45  Burgemeester en wethouders van Utrecht plaatsen rouwadvertentie Het college van burgemeester en wethouders van Utrecht heeft vandaag een rouwadvertentie geplaatst in verschillende kranten. Daarin worden de nabestaanden van de slachtoffers van de schietpartij van maandag ‘veel kracht en sterkte’ toegewenst.
23/03 07u30  Jorritsma gehoord over kartelvorming bij nutsbedrijven VVD-prominent Annemarie Jorritsma wordt komende maand onder ede gehoord over vermeende kartelafspraken tussen de elektriciteit- en gasnetbeheerders Stedin en Alliander. Bij die laatste is Jorritsma president-commissaris. ,,Niks aan de hand'', zegt ze zelf.
23/03 07u30  ‘Baudet heeft sturing nodig, anders citeert hij de hele dag filosofen, komt er niks uit’ Tot woensdag kon hij zijn politieke avontuur nog afdoen als spielerei van een zoekende intellectueel, maar sinds de megawinst bij de verkiezingen is Thierry Baudet (36) plots een potentiële premier. ,,Hij had nooit mogen promoveren.”
23/03 07u15  Weduwe Femke van der Laan: Ik word niet meer de oude. Dat hoeft ook niet Drie maanden na de dood van haar man Eberhard van der Laan, de burgemeester van Amsterdam, begon Femke van der Laan (40) te schrijven over rouw. Een jaar later ligt er een bundeling van haar columns. ,,Er zijn geen sluiproutes om de rouw heen.’’
23/03 07u15  Familie Tanis werd na verhuizing uit Turkije nooit een gelukkig gezin Geweldsmisdrijven, huwelijksproblemen en contacten met radicale moslimorganisaties. De familie Tanis lijkt een probleemgezin te zijn. Toch is Gökmen Tanis, de man die begin deze week drie mensen doodschoot in een tram, duidelijk het zwarte schaap van de familie.
23/03 07u15  Oosterhout strijdt tegen drugshandel: poorten en kentekenregistratie op bedrijventerrein Weststad OOSTERHOUT - Niemand kan meer ongezien het Oosterhoutse bedrijventerrein Weststad op en af. De gemeente gaat in de strijd tegen drugshandel de toegangswegen scherp in de gaten houden. Dat gebeurt met inschuifbare hekken, kentekenregistratie en camera's. Op bedrijventerreinen als Moerdijk en Waalwijk is een soortgelijk systeem.
23/03 06u45  Brand in touringcar China eist 26 mensenlevens, chauffeurs aangehouden Bij een brand in een touringcar zijn gisteravond in het zuiden van China zeker 26 mensen om het leven gekomen. Er vielen ook 28 gewonden van wie vijf in kritieke toestand verkeren, zo meldde de gemeente Changde. In de provincie Hunan vielen de afgelopen jaren al tientallen doden bij busbranden.10 
Laatste update: vandaag om 8u15
Lees meer van BN/DeStem >

Gelderlander

Verbergen Tonen
23/03 08u15  ‘We moeten onze woede en verdriet omzetten in iets goeds’ Iedereen is naar elkaar toe gekropen in de donkere dagen na de aanslag. De Utrechtste columniste Marieke Dubbelman voelde hoe haar stad veranderde in een hechte gemeenschap die het verdriet deelt. ,,Liefde sleept mensen door het onmogelijke heen.’’
23/03 08u15  Anti-jihadisten: IS-kalifaat volledig vernietigd Het zelfbenoemde “Kalifaat” van terreurbeweging IS bestaat niet meer. Dat meldt de door de Verenigde Staten gesteunde Arabisch-Koerdische strijdmacht vanuit Baghouz. Het dorpje was het laatste IS-bolwerk in Syrië.
23/03 08u15  Biechten in theater aan de hand van zeven hoofdzonden Voor oud-profvoetballer Björn van der Doelen komt een langgekoesterde wens uit: morgen begint hij met zijn band de theatertour Eerwaarde Vader zegen mij, want ik heb gezondigd. Een voorstelling over de zeven hoofdzonden.
23/03 08u15  Drie dingen die je moet weten over Milaan-San Remo Voor elke belangrijke wielerwedstrijd zetten we drie wetenswaardigheden op een rij én wagen we een poging het podium te voorspellen. Zaterdagmiddag staat de eerste monumentale klassieker van het seizoen op de rol: Milaan-San Remo.
23/03 08u15  ‘Terwijl wij elkaar op sociale media aftroefden over de toedracht, stierf Roos in een tram’ Saskia Noort schrijft op deze plek wekelijks over nieuws dat haar raakt. De schrijfster heeft slapeloze nachten van de schietpartij in de Utrechtse tram.
23/03 08u00  Het raadsel van Thierry Baudet Toen twee jaar geleden de Kamerverkiezingen in aantocht waren, besloot de Gelderlander alle lijsttrekkers uit te nodigen voor een interview. Nadat na veel bellen, mailen en onderhandelen de grote namen waren vastgelegd, lag er nog een vraag op tafel: vragen we Jan Roos of Thierry Baudet? Beiden hadden een nieuw partijtje opgericht en hoopten op de golven van het ongenoegen over de nasleep van het Oekraïne-referendum de Tweede Kamer binnen te surfen.
23/03 07u45  Burgemeester en wethouders van Utrecht plaatsen rouwadvertentie Het college van burgemeester en wethouders van Utrecht heeft vandaag een rouwadvertentie geplaatst in verschillende kranten. Daarin worden de nabestaanden van de slachtoffers van de schietpartij van maandag ‘veel kracht en sterkte’ toegewenst.
23/03 07u30  Schilder van Waalbrug na werken met chroom-6: ‘Ik hoop dat ik niks heb’ De Nijmeegse Waalbrug kreeg begin jaren 80 een frisse verflaag. Inmiddels is duidelijk dat de verf die werd gebruikt chroom-6 bevat. Een van de schilders maakt zich zorgen over zijn gezondheid.
23/03 07u30  Jorritsma gehoord over kartelvorming bij nutsbedrijven VVD-prominent Annemarie Jorritsma wordt komende maand onder ede gehoord over vermeende kartelafspraken tussen de elektriciteit- en gasnetbeheerders Stedin en Alliander. Bij die laatste is Jorritsma president-commissaris. ,,Niks aan de hand'', zegt ze zelf.
23/03 07u30  ‘Baudet heeft sturing nodig, anders citeert hij de hele dag filosofen, komt er niks uit’ Tot woensdag kon hij zijn politieke avontuur nog afdoen als spielerei van een zoekende intellectueel, maar sinds de megawinst bij de verkiezingen is Thierry Baudet (36) plots een potentiële premier. ,,Hij had nooit mogen promoveren.”
23/03 07u15  Weduwe Femke van der Laan: Ik word niet meer de oude. Dat hoeft ook niet Drie maanden na de dood van haar man Eberhard van der Laan, de burgemeester van Amsterdam, begon Femke van der Laan (40) te schrijven over rouw. Een jaar later ligt er een bundeling van haar columns. ,,Er zijn geen sluiproutes om de rouw heen.’’
23/03 07u15  Familie Tanis werd na verhuizing uit Turkije nooit een gelukkig gezin Geweldsmisdrijven, huwelijksproblemen en contacten met radicale moslimorganisaties. De familie Tanis lijkt een probleemgezin te zijn. Toch is Gökmen Tanis, de man die begin deze week drie mensen doodschoot in een tram, duidelijk het zwarte schaap van de familie.
23/03 07u15  IJsselbruggen in A12 moeten mogelijk vervangen worden WESTERVOORT - Rijkswaterstaat houdt er rekening mee dat de IJsselbruggen in de snelweg A12 vervangen moeten worden. Dat is het geval als renoveren te duur wordt.
23/03 07u15  Nieuw onderzoek naar vele ongelukken op A73 bij Cuijk CUIJK - Voor de zomer moet duidelijk zijn hoe het komt dat er nog altijd veel ongelukken gebeuren op de A73. Vooral het wegvak tussen de op- en afritten bij Cuijk, ter hoogte van hotel Van der Valk en McDonald's, en de Maasbrug bij Heumen is berucht om zijn vele aanrijdingen.
23/03 07u00  IJsselbruggen op A12 moeten mogelijk vervangen worden WESTERVOORT - Rijkswaterstaat houdt er rekening mee dat de IJsselbruggen op de snelweg A12 vervangen moeten worden. Dat is het geval als renoveren te duur wordt.
Laatste update: vandaag om 8u15
Lees meer van Gelderlander >

fd.nl

Verbergen Tonen
23/03 06u15  Van sulletjes tot supersterren Fintechbedrijf FIS nam deze week Worldpay over voor een duizelingwekkende $43 mrd. Banken deden betalingsverkeer altijd zuchtend, maar ze zaten op goud. Nu hebben ze het nakijken.10 
23/03 06u15  De rode Ferrari van Marijnissen zit in zijn achteruit De door de SP voorspelde 'nieuwe werkelijkheid' is een feit. Maar de socialisten hebben nog zwaarder ingeleverd dan de coalitie.10 
23/03 06u15  Gezocht: redder van de rust belt (D/R) Trumbull County stemde in 2016 op Trump. Als het niet snel beter gaat met de autofabriek van GM is herhaling in 2020 verre van zeker. Bericht uit de loopgraven van Lordstown.10 
23/03 06u15  Loopt de Fed voor de muziek uit? De Federal Reserve verraste de markt. Was dat voorbarig?10 
23/03 06u15  Rutte & co schoppen het blikje maar al te graag vooruit bij de brexit Theresa May kan weinig meer winnen in Londen. Haar EU-collega's houden al rekening met een vertrek.11 
23/03 06u15  Is het glas halfvol of halfleeg? Aandelen- en obligatiemarkten zijn er niet over eens Aandelenbeleggers zijn optimistisch over de economie, obligatiebeleggers bepaald niet. 'Ze kunnen uiteindelijk niet allebei gelijk hebben.'10 
23/03 01u15  Hoe de witwasbom ook bij ING België losbarstte Drie jaar lang kon een Litouwse ‘witwasbank’ miljarden verdacht geld via ING België doorsluizen. Onder druk van Amerikanse banken trok ING pas in 2009 aan de bel.
22/03 23u45  Onderzoek naar banden Trump en Rusland voltooid Touwtrekken over openbaarheid begint.
22/03 21u45  EU eist meer gelijkwaardigheid in handelsrelatie met China China mag dan wel de grootste handelspartner zijn van de EU, het is ook een 'rivaal', aldus Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker.
22/03 20u45  Van kraakpand tot debatcentrum Pakhuis de Zwijger in Amsterdam viert deze maand het 12,5 jarig jubileum. De non-profitorganisatie is onder leiding van directeur Egbert Fransen (58) uitgegroeid tot een zakelijk, goedlopend bedrijf.
22/03 20u30  Opnieuw lopen bouwers weg bij groot infrastructuurproject Rijkswaterstaat Ballast Nedam en Fluor hebben zich teruggetrokken uit aanbestedingsprocedure voor verbreding en gedeeltelijke overdekking van snelweg A9 bij Amstelveen.
22/03 20u00  Verdachten oplichting belegging Noordenwind hadden 'goede intenties' De rechtszaak wegens fraude tegen de uitbaters van beleggingsproducten Noordenwind en Nieuwe Hollandsche Wind is gestart. De verdachten hadden goede intenties naar eigen zeggen.
22/03 19u30  CO2-vrij Kipster-ei wil de VS veroveren Kipster-eieren zijn in Nederland niet aan te slepen, maar regelgeving remt de groei. Nu wil het bedrijf de oceaan oversteken.
22/03 17u45  Havenstad Beira raapt zichzelf bijeen na verwoestende cycloon Cycloon Idai verwoestte vorige week een groot deel van centraal Mozambique. Vooral havenstad Beira werd hevig getroffen. ‘Dit gaat lange economische gevolgen hebben.’
22/03 17u15  Rentes Duitsland en VS signaleren toenemend pessimisme over groei Belangrijke graadmeter bereikt laagste stand sinds oktober 2016.
Laatste update: vandaag om 6u15
Lees meer van fd.nl >

Nieuws.nl

Verbergen Tonen
23/03 08u00  College van Utrecht plaatst rouwadvertentie UTRECHT (ANP) - Het college van burgemeester en wethouders van Utrecht heeft zaterdag een rouwadvertentie geplaatst in verschillende kranten. Daarin worden de nabestaanden van de slachtoffers van de schietpartij van maandag ,,veel kracht en sterkte'' toegewenst. Het bericht College van Utrecht plaatst rouwadvertentie verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/03 08u00  Wijler schiet met ‘slechte’ ogen naar de top HELVOIRT (ANP) - Handboogschutter Steve Wijler heeft naar eigen zeggen ,,best slechte ogen'', maar toch zal hij nooit zijn bril opzetten als hij aanlegt voor een schot over 70 meter. Het doel is 'de 10', een geel vlakje in het midden van het bord met de afmeting van een forse sinaasappel. ,,Ik schiet op gevoel'', zegt Wijler. Dat het met dat gevoel wel goed zit, bewijzen de resultaten van de 22-jarige Limburger. Het bericht Wijler schiet met ‘slechte’ ogen naar de top verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/03 05u45  Zwerfvuil te lijf tijdens Opschoondag DEN HAAG (ANP) - Tienduizenden Nederlanders steken zaterdag weer de handen uit de mouwen om hun buurt schoner te maken tijdens de zeventiende editie van de Landelijke Opschoondag. Vorig jaar gingen 133.000 vrijwilligers de straat op om samen met buren, de sportclub of de school rommel van de straat te halen. Het bericht Zwerfvuil te lijf tijdens Opschoondag verscheen eerst op Nieuws.nl.10 
23/03 05u30  Twee dagen Dutch Comic Con in de Jaarbeurs UTRECHT (ANP) - De Jaarbeurs Utrecht is zaterdag en zondag het toneel van de Heroes Dutch Comic Con waar onder anderen de Charmed-actrice Shannen Doherty en Once Upon a Time-actrice Jennifer Morrison hun opwachting zullen maken. Het bericht Twee dagen Dutch Comic Con in de Jaarbeurs verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/03 05u30  21 Amsterdamse torens open voor publiek AMSTERDAM (ANP) - Voor de zevende keer wordt in Amsterdam de Open Torendag gehouden. Tussen 10.00 en 16.00 uur kunnen bezoekers omhoog in 21 torens, verspreid over de hoofdstad. Daaronder zijn de A'DAM Toren aan het IJ, de Symphonytoren en het hoofdkantoor van ABN AMRO op de Zuidas (beide 105 meter), de toren van de Bijenkorf op de Dam en het kerkje in Ransdorp, dat verschillende malen is getekend door Rembrandt. Het bericht 21 Amsterdamse torens open voor publiek verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/03 04u45  Forse stijging aantal drugsdumpingen ROTTERDAM (ANP) - Het aantal lozingen van chemisch drugsafval is in Nederland vorig gestegen tot bijna driehonderd dumpingen. Dat betekent een stijging van 42 procent ten opzicht van 2017 toen het aantal lozingen net iets boven de tweehonderd uitkwam, blijkt uit cijfers die het AD bij de politie heeft opgevraagd. Het bericht Forse stijging aantal drugsdumpingen verscheen eerst op Nieuws.nl.11 
23/03 02u15  Rentree Messi helpt Argentinië nog niet MADRID (ANP) - Lionel Messi heeft voor het eerst sinds het wereldkampioenschap van de afgelopen zomer in Rusland weer voor de nationale elf van Argentinië gespeeld. De grote vedette van het internationale voetbal deed dat in het stadion van Atlético Madrid tegen Venezuela in een oefenduel. Als aanvoerder zag hij zijn land met 3-1 verliezen. Het bericht Rentree Messi helpt Argentinië nog niet verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/03 01u15  Haase wint ook van Harris MIAMI (ANP) - Tennisser Robin Haase heeft in de tweede ronde van het masterstoernooi van Miami gewonnen van Lloyd Harris. De Nederlander deed dat in drie sets, 3-6 6-3 6-4. Het bericht Haase wint ook van Harris verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/03 01u15  Huizen ontruimd na woningbrand Rotterdam ROTTERDAM (ANP) - Vanwege een brand die vrijdagavond woedde in een flat aan de Gerdesiaweg in de Rotterdamse wijk Kralingen zijn 24 woningen ontruimd. Volgens de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is niemand gewond geraakt. Bewoners zijn opgevangen in een sporthal in de wijk Kralingen en een aantal van hen zal de nacht elders moeten doorbrengen. Het bericht Huizen ontruimd na woningbrand Rotterdam verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/03 22u00  Pinterest dicht bij beursgang SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - Pinterest heeft de benodigde papieren ingeleverd voor zijn beursgang. Het bedrijf achter de populaire afbeeldingenzoek- en deelsite was achter de schermen al langer bezig met een beursnotering. Het bericht Pinterest dicht bij beursgang verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/03 22u00  Boekenbal staat stil bij aanslag Utrecht AMSTERDAM (ANP) - Tijdens het Boekenbal in Amsterdam is kort stilgestaan bij de slachtoffers van de aanslag in Utrecht. Directeur Eveline Aendekerk van de organiserende stichting CPNB memoreerde voordat het feest losbarstte kort aan de stille tocht eerder op de avond ter nagedachtenis aan de schietpartij in de tram. ,,Zo'n 35 kilometer verderop vindt nu een stille tocht plaats. Mijn gedachten zijn dan ook bij Utrecht.'' Het bericht Boekenbal staat stil bij aanslag Utrecht verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/03 21u45  Rood Wall Street voelt angst voor recessie NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met stevige verliezen gesloten. Net als in Europa, waar de beurzen eerder op de dag ook lager sloten, waren beleggers bezorgd over de staat van de mondiale economie na een reeks verontrustende macro-economische cijfers. Eerder deze week kwam de Federal Reserve ook al met mindere economische vooruitzichten. Verder werd vooral uitgekeken naar een nieuwe ronde van handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China. Het bericht Rood Wall Street voelt angst voor recessie verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/03 21u45  Haase niet tegen Monfils maar tegen Harris MIAMI (ANP) - Tennisser Robin Haase speelt in de tweede ronde op het masterstoernooi van Miami niet tegen Gaël Monfils. De nummer achttien van de wereld heeft zich vlak voor de wedstrijd teruggetrokken. De 31-jarige Hagenaar moet nu spelen tegen de Zuid-Afrikaan Lloyd Harris. Het bericht Haase niet tegen Monfils maar tegen Harris verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/03 21u15  VN neemt het op voor omstreden Semenya LONDEN (ANP) - Vrouwelijke atleten dwingen om hun testosteronspiegel te regulieren zou in strijd kunnen zijn met de rechten van de mens. Dat zegt het college voor de rechten van de mens van de Verenigde Naties, de UNHCR. De uitspraak komt net nu het internationaal sporttribunaal CAS uitspraak in de zaak van atlete Caster Semenya heeft uitgesteld. Het bericht VN neemt het op voor omstreden Semenya verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/03 21u15  Froome na vermoeidheid terug in Catalonië LONDEN (ANP) - Chris Froome staat maandag aan de start van de eerste etappe van de Ronde van Catalonië. De Britse wielrenner van Team Sky keert terug in het peloton nadat hij last had van vermoeidheid. Het bericht Froome na vermoeidheid terug in Catalonië verscheen eerst op Nieuws.nl.
Laatste update: vandaag om 8u00
Lees meer van Nieuws.nl >

De Stentor

Verbergen Tonen
23/03 08u15  Inbrekers roven in holst van de nacht sigaretten bij Aldi in Zwolle Bij de Aldi aan de Rijnlaan in Zwolle is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. De buit bestaat vermoedelijk uit sigaretten, of er nog meer ontbreekt is volgens wijkagent Mark Hulleman nog niet duidelijk.
23/03 08u15  ‘We moeten onze woede en verdriet omzetten in iets goeds’ Iedereen is naar elkaar toe gekropen in de donkere dagen na de aanslag. De Utrechtste columniste Marieke Dubbelman voelde hoe haar stad veranderde in een hechte gemeenschap die het verdriet deelt. ,,Liefde sleept mensen door het onmogelijke heen.’’
23/03 08u15  Anti-jihadisten: IS-kalifaat volledig vernietigd Het zelfbenoemde “Kalifaat” van terreurbeweging IS bestaat niet meer. Dat meldt de door de Verenigde Staten gesteunde Arabisch-Koerdische strijdmacht vanuit Baghouz. Het dorpje was het laatste IS-bolwerk in Syrië.
23/03 08u15  Biechten in theater aan de hand van zeven hoofdzonden Voor oud-profvoetballer Björn van der Doelen komt een langgekoesterde wens uit: morgen begint hij met zijn band de theatertour Eerwaarde Vader zegen mij, want ik heb gezondigd. Een voorstelling over de zeven hoofdzonden.
23/03 08u15  Moslimgemeenschap Raalte blikt terug op rampzalige week: ‘Geen vrees voor een aanslag, wel voor verstoorde vrede’ De terreuraanval op moslims in Nieuw-Zeeland, vervolgens aanslag in Utrecht die door FvD in verband werd gebracht met ‘massa-immigratie’ en dan het grote overwinning van diezelfde partij. Voor de moslimgemeenschap was het een heftige week. Zo ook in Raalte.
23/03 08u15  97-jarige predikant waarschuwt Dalfsen voor koopzondag: ‘we zijn niet meer te redden’ Hij las de politieke leiders van Dalfsen eerder al de les en doet nu aan de vooravond van de totale onderwerping aan de koopzondag een ultieme waarschuwing. Oud-predikant Pieter van Gurp (97) strijdt voor het vierde van de tien geboden uit Exodus 20: ‘rust op de dag van de Heere’. ,,We zakken weg. Steeds verder, tot we niet meer te redden zijn.”
23/03 08u15  Drie dingen die je moet weten over Milaan-San Remo Voor elke belangrijke wielerwedstrijd zetten we drie wetenswaardigheden op een rij én wagen we een poging het podium te voorspellen. Zaterdagmiddag staat de eerste monumentale klassieker van het seizoen op de rol: Milaan-San Remo.
23/03 08u15  ‘Terwijl wij elkaar op sociale media aftroefden over de toedracht, stierf Roos in een tram’ Saskia Noort schrijft op deze plek wekelijks over nieuws dat haar raakt. De schrijfster heeft slapeloze nachten van de schietpartij in de Utrechtse tram.
23/03 07u45  Burgemeester en wethouders van Utrecht plaatsen rouwadvertentie Het college van burgemeester en wethouders van Utrecht heeft vandaag een rouwadvertentie geplaatst in verschillende kranten. Daarin worden de nabestaanden van de slachtoffers van de schietpartij van maandag ‘veel kracht en sterkte’ toegewenst.
23/03 07u45  Muren en gevel weggebroken; voor het einde van dit jaar moet de verbouwing stadhuis Apeldoorn klaar zijn ,,De lampjes van de kerstboom doen we dit jaar hier weer aan.’’ Wim Willems is er als verantwoordelijk wethouder zeker van, de verbouwing van het Stadhuis ligt prima op schema. De sloopwerkzaamheden zijn afgerond, vanaf nu kan er weer opgebouwd worden.
23/03 07u45  Miljoenen minder zorggeld dreigt voor Oost-Veluwe; Epe niet blij De regio Oost-Veluwe, met onder meer de gemeenten Epe en Heerde, ontvangt vanaf 2021 volgens de voorlopige cijfers zo’n 20 miljoen euro minder voor diverse zorgtaken. Eper wethouder Lia de Waard is niet blij.
23/03 07u30  Jorritsma gehoord over kartelvorming bij nutsbedrijven VVD-prominent Annemarie Jorritsma wordt komende maand onder ede gehoord over vermeende kartelafspraken tussen de elektriciteit- en gasnetbeheerders Stedin en Alliander. Bij die laatste is Jorritsma president-commissaris. ,,Niks aan de hand'', zegt ze zelf.
23/03 07u30  ‘Baudet heeft sturing nodig, anders citeert hij de hele dag filosofen, komt er niks uit’ Tot woensdag kon hij zijn politieke avontuur nog afdoen als spielerei van een zoekende intellectueel, maar sinds de megawinst bij de verkiezingen is Thierry Baudet (36) plots een potentiële premier. ,,Hij had nooit mogen promoveren.”
23/03 07u30  Wat haalt een lagere snelheid op de snelweg nou uit voor plaatsen die er dichtbij liggen? De snelheid op delen van de A1 en A50 gaat omlaag naar 100 kilometer per uur, als het aan de politiek in Apeldoorn ligt. Ook sommige provinciale politici willen lagere limieten op snelwegen, D66 bepleit het landelijk. Dat is beter voor het milieu, veiliger, en gezonder voor de directe omgeving. Hoeveel precies? Dat is niet eenvoudig te zeggen - want afhankelijk van meerdere factoren.
23/03 07u15  Weduwe Femke van der Laan: Ik word niet meer de oude. Dat hoeft ook niet Drie maanden na de dood van haar man Eberhard van der Laan, de burgemeester van Amsterdam, begon Femke van der Laan (40) te schrijven over rouw. Een jaar later ligt er een bundeling van haar columns. ,,Er zijn geen sluiproutes om de rouw heen.’’
Laatste update: vandaag om 8u15
Lees meer van De Stentor >

Reformatisch Dagblad

Verbergen Tonen
23/03 08u15  Haven Rotterdam: klaar voor harde brexit Hopen op het beste, maar voorbereiden op het ergste. Dat is het motto van de haven van Rotterdam en de autoriteiten met het oog op een mogelijke harde brexit. Het Havenbedrijf, de douane en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben zich in ieder geval tot in de puntjes voorbereid, zo komt naar voren uit een perspresentatie in de grootste haven van Europa over de brexit.
23/03 08u15  „Veel onkunde bij toetsing bekering asielzoekers in Europese landen” Een asielzoeker die christen is geworden, wordt ondervraagd door een immigratiedienst. „Wat weet u van de architectuur van kerkgebouwen?” wil de gehoormedewerker weten.
23/03 08u15  Britten weigeren asiel voor Iraanse christen „omdat Bijbel vol geweld is” De Britse overheid heeft een tot het christendom bekeerde Iraniër asiel geweigerd. Zijn bewering dat hij „het geloof van vrede” had aangenomen, kon niet kloppen want de Bijbel staat „vol wraak, vernietiging, dood en geweld.”
23/03 08u15  Onderzoek naar ontbinding lichamen op speciale dodenakker Hoe ontbindt een lichaam in de grond? Op een speciale begraafplaats in Amsterdam proberen wetenschappers daar meer helderheid over te krijgen. Om zo de politie te helpen moordzaken op te lossen.
23/03 08u15  Gods koffers Mattheüs 7:7
23/03 07u30  Effect microplastics op lichaam onderzocht Met vijftien projecten begint een breed onderzoek naar het effect van microplastics in ons lichaam. Bekeken wordt onder meer hoe dergelijke microscopisch kleine plasticdeeltjes ons lichaam binnendringen, of ze de kans op ontstekingen verhogen, of ze schadelijk zijn voor het ongeboren kind en of ze de hersenen aantasten.
23/03 04u45  Brand in touringcar China eist 26 levens In het zuiden van China zijn zeker 26 mensen om het leven gekomen doordat in een touringcar brand was uitgebroken. 28 anderen raakten gewond, van wie vijf in kritieke toestand verkeren, zo deelde het gemeentebestuur van Changde mee.12 
23/03 04u15  Zwerfvuil te lijf tijdens Opschoondag Tienduizenden Nederlanders steken zaterdag weer de handen uit de mouwen om hun buurt schoner te maken tijdens de zeventiende editie van de Landelijke Opschoondag. Vorig jaar gingen 133.000 vrijwilligers de straat op om samen met buren, de sportclub of de school rommel van de straat te halen.11 
23/03 04u00  Forse stijging aantal drugsdumpingen Het aantal lozingen van chemisch drugsafval is in Nederland vorig gestegen tot bijna driehonderd dumpingen. Dat betekent een stijging van 42 procent ten opzicht van 2017 toen het aantal lozingen net iets boven de tweehonderd uitkwam, blijkt uit cijfers die het AD bij de politie heeft opgevraagd.
23/03 03u30  College van Utrecht plaatst rouwadvertentie Het college van burgemeester en wethouders van Utrecht heeft zaterdag een rouwadvertentie geplaatst in De Telegraaf. Daarin worden de nabestaanden van de slachtoffers van de schietpartij van maandag „veel kracht en sterkte” toegewenst.10 
23/03 02u45  Overlevende bloedbad Parkland pleegt zelfmoord Een Amerikaanse studente die vorig jaar het bloedbad overleefde op een middelbare school in Parkland heeft zichzelf van het leven beroofd. Volgens lokale media leed ze aan het overlevendensyndroom, een vorm van posttraumatische stressstoornis (PTSS).11 
23/03 02u00  Acht woningen onbewoonbaar na flatbrand Meerdere bewoners van een portiekflat aan de Gerdesiaweg in de Rotterdamse wijk Kralingen moeten de nacht elders doorbrengen vanwege een brand die vrijdagavond woedde in het gebouw. In totaal werden 24 woningen ontruimd. Bewoners van acht appartementen kunnen niet terugkeren.
23/03 01u15  Man neergestoken in Eygelshoven In het Limburgse Eygelshoven is vrijdagavond een man neergestoken nadat hij vermoedelijk daarvoor ruzie had gekregen in een horecagelegenheid. Hij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht, meldt de politie.
23/03 00u15  Huizen ontruimd na woningbrand Rotterdam Vanwege een brand die vrijdagavond woedde in een flat aan de Gerdesiaweg in de Rotterdamse wijk Kralingen zijn 24 woningen ontruimd. Volgens de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is niemand gewond geraakt. Bewoners zijn opgevangen in een sporthal in de wijk Kralingen en een aantal van hen zal de nacht elders moeten doorbrengen.10 
22/03 23u30  Ontruiming vanwege flatbrand Rotterdam Vanwege een brand die vrijdagavond is uitgebroken in een flat aan de Gerdesiaweg in Rotterdam, zijn 24 woningen ontruimd. Bewoners worden opgevangen in een sporthal in de wijk Kralingen. Bij de brand, op de vierde en tevens hoogste verdieping, zou niemand gewond zijn geraakt.
Laatste update: vandaag om 8u15
Lees meer van Reformatisch Dagblad >

Blik op Nieuws

Verbergen Tonen
22/03 22u15  Kleine brand bij Medisch Centrum Bij het Medisch Centrum Schiedam aan de Van Swindensingel is vrijdagavond een kleine brand uitgebroken.
22/03 20u30  Duizenden mensen lopen mee met stille tocht Utrecht Op het 24 Oktoberplein hebben vrijdagavond duizenden mensen zich verzameld om stil te staan bij de schietpartij waar drie mensen om het leven kwamen en vijf personen gewond.
22/03 20u30  Auto van de weg op N34 Op de N34 ter hoogte van Zuidlaren is vrijdag aan het begin van de auto een auto van de weggeraakt en in een naastgelegen greppel tot stilstand gekomen.
22/03 20u00  Man van ‘kippenfilmpje’ opgepakt Een 22-jarige Rijsbergenaar is vrijdagmiddag 22 maart aangehouden. Op social media verscheen een filmpje van hem postte waarop te zien was hoe hij bewust met zijn auto inrijdt op een groep kippen. Daarbij zou hij minimaal een kip geraakt hebben.
22/03 19u30  Zwaargewonde bij aanrijding in Hurdegaryp Een bestuurder van een bromfiets is vrijdagmiddag zwaargewond geraakt bij een aanrijding in het Friese Hurdegaryp.
22/03 19u15  Ruim driekwart wil leeftijdsgrens energiedranken Ruim driekwart van de Nederlanders die achttien jaar of ouder zijn (79%), wil een leeftijdsgrens op de verkoop van energiedranken. Dit blijkt uit onderzoek van Multiscope in opdracht van foodwatch. 15% staat neutraal tegenover een dergelijke maatregel en 6% is tegen een leeftijdsgrens. Van de ouders met thuiswonende kinderen is zelfs 83% voor een leeftijdsgrens.
22/03 17u45  IND gaat in totaal 1070 aanvragen voor kinderpardon beoordelen De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) gaat in totaal 1070 aanvragen van kinderen, die jonger dan 19 waren ten tijde van de aanvraag, beoordelen in het kader van de Afsluitingsregeling Langdurig Verblijvende Kinderen (ARLVK), ook wel het kinderpardon genoemd. 'Hierbij zitten ook nieuwe aanvragen waarvan nog niet duidelijk is of zij voldoen aan de criteria', zo meldt de IND vrijdag.
22/03 17u45  Lesbrief basisscholen om aanslag bespreekbaar te maken Er is afgelopen maandagavond, door medewerkers en studenten van de Universiteit Utrecht (UU), een lesbrief gemaakt speciaal voor basisscholen met tips om de aanslag in Utrecht van afgelopen maandag bespreekbaar te maken. Dit meldt de UU vrijdag.
22/03 17u15  Melding schietpartij blijkt zakelijk conflict Vrijdagmiddag kwam er een melding binnen bij de politie van een schietpartij op de Nieuw Mathenesserstraat.
22/03 16u45  Auto botst tegen betonblokken en hek De brandweer Schiedam is vrijdagochtend naar de Galileistraat in Rotterdam gestuurd voor een mogelijke autobrand.
22/03 16u15  Gökmen T. legt bekentenis af en zegt alleen te hebben gehandeld Gökmen T., de 37-jarige verdachte van de dodelijke schietpartij op het 24 Oktoberplein in Utrecht, heeft vrijdagochtend bij de rechter-commissaris de hem verweten strafbare feiten bekend. 'Ook heeft hij verklaard dat hij alleen heeft gehandeld', zo laat het Openbaar Ministerie (OM) vrijdagmiddag weten.
22/03 15u45  Arrestatieteam ingezet na valse melding schietpartij De politie is vrijdag een onderzoek gestart naar een melding van een schietpartij nabij de Roosbeek in Schiedam.
22/03 15u45  Vrouw op zebrapad door auto geschept Een vrouw is donderdagmiddag gewond geraakt nadat ze door een auto was geschept op een zebrapad aan de Rubensplein. De bestuurster van de auto zag de vrouw te laat en een aanrijding was niet meer te voorkomen.
22/03 15u30  UU-medewerker reageert op winst Baudet: 'Volkert waar ben je?’ Een medewerker van de Universiteit Utrecht (UU) heeft onder een Facebookbericht, dat ging over de overwinning van Forum voor Democratie, de reactie: 'Volkert waar ben je?' geplaatst. De UU heeft vrijdag gereageerd: 'Wij vinden dit een verwerpelijke reactie, waarvan de Universiteit Utrecht nadrukkelijk afstand neemt. Dat hebben we ook laten weten op Twitter en Facebook. De medewerker is gemeld dat hij op zeer korte termijn een uitnodiging kan verwachten voor een gesprek met het Faculteitsbestuur over zijn uitlating'.
22/03 15u15  Oud-minister Frans Andriessen (89) overleden Vrijdag is op 89-jarige leeftijd Frans Andriessen overleden. Hij was minister van Financiën in het kabinet Van Agt-I van 1977 tot 1980 (CDA). De huidige minister en staatssecretaris van Financiën en de secretaris-generaal van het ministerie van Financiën reageren op zijn overlijden.
Laatste update: vrijdag 22 maart 2019, 22u15
Lees meer van Blik op Nieuws >

Metro

Verbergen Tonen
22/03 22u15  Acht jaar cel voor fataal ongeval jeugdhockeyteam De bestuurder van een vrachtwagen die in april vorig jaar een ongeval in Canada veroorzaakte, waarbij zestien inzittenden omkwamen en tien anderen gewond raakten, is vrijdag veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf. Dat melden Canadese media. In de bus zaten onder andere leden van een jeugdijshockeyteam.
22/03 22u15  Goede winter: meer poolijs dan vorig jaar Het opwarmen van de aarde en vooral het bijbehorende smelten van de poolkappen lijkt dit het afgelopen jaar in ieder geval een rem te zijn opgelegd. Voor het eerst in jaren was er geen diepterecord. 
22/03 22u00  Goede winter: meer poolsijs dan vorig jaar Het opwarmen van de aarde en vooral het bijbehorende smelten van de poolkappen lijkt dit het afgelopen jaar in ieder geval een rem te zijn opgelegd. Voor het eerst in jaren was er geen diepterecord. 
22/03 21u00  Ruim 16.000 deelnemers bij stille tocht Utrecht (video) Meer dan 16.000 mensen afkomstig uit het hele land hebben vrijdagavond in Utrecht meegelopen in de stille tocht voor de slachtoffers van de schietpartij van maandag. Ze wandelden van het Jaarbeursplein naar het 24 Oktoberplein. Velen legden bloemen neer bij de herdenkingsplek waar verdachte Gökmen T. om zich heen schoot in een tram, met drie doden en enkele gewonden als gevolg. Burgemeester Jan van Zanen van Utrecht, premier Mark Rutte en Justitieminister Ferd Grapperhaus liepen mee in de tocht, net als de burgemeesters Femke Halsema van Amsterdam en Pauline Krikke van Den Haag. „Heel indrukwekkend en emotioneel', noemde Rutte de stille tocht na afloop.
22/03 20u15  Man valt priester tijdens dienst aan met mes In Montreal is een kerkdienst op gruwelijke wijze verstoord. Een man liep naar voren met een mes en stak de priester neer. Deze zag hem aankomen, waardoor hij enigszins kon uitwijken. Hij is met verwondingen naar het ziekenhuis afgevoerd. De man is aangehouden. 
22/03 20u00  Trump niet bang voor Mueller-rapport: Een hoax Het is iets waar veel Amerikanen - om verschillende redenen - al tijden reikhalzend naar uitkijken en het is er nu dan echt bijna: het rapport van Robert Mueller over (eventuele) Russische inmenging bij de presidentsverkiezingen van 2016.
22/03 18u45  Elf aanslagberamers aangehouden in Duitsland Speciale eenheden van de Duitse politie hebben elf verdachten aangehouden die een aanslag zouden willen plegen. Duitse media meldden dat in twee deelstaten, Hessen en Rijnland-Palts, mensen uit kringen van islamitische extremisten zijn aangehouden omdat ze voorbereidingen zouden treffen voor „een zeer ernstige staatsgevaarlijke misdaad.'
22/03 17u45  Wereld heeft voor het eerst twee hectomiljardairs Voor het eerst sinds Bill Gates in 2017 werd ingehaald door Amazon-baas Jeff Bezos als rijkste man op aarde mag hij zich weer even min of meer diens gelijke voelen. De Microsoft-oprichter zag zijn vermogen toenemen tot meer dan 100 miljard dollar, waarmee er voor het eerst twee zogenoemde hectomiljardairs tegelijk zijn.
22/03 17u45  Piepjong talent draait stoel voor Ali B Normaal is het Ali B die zijn stoel draait voor de kandidaten die meedoen aan The Voice Kids, maar vrijdagavond zijn de rollen omgedraaid. 
22/03 17u15  Deze salarissen krijgen de acteurs van GoT Game of Thrones is een van de populairste series aller tijden en de serie was zelfs zonder dat er vorig jaar een nieuwe serie kwam nog steeds de best bekeken serie van het jaar. Het succes is te zien in de salarissen van de acteurs, want zij hoeven niet bepaald op een houtje te bijten.
22/03 17u00  Docent op non-actief na: 'Volkert waar ben je?' De Universiteit Utrecht heeft de medewerker op non-actief gezet die onder een Facebook-artikel over Forum voor Democratie had opgemerkt: 'Volkert waar ben je?' Dat heeft de universiteit vrijdag laten weten.
22/03 16u45  Links seksreacties op Instagram leiden naar virus Wie op Instagram niet alleen naar de foto's kijkt, maar bij grote accounts ook wel eens de reacties doorspit is ze waarschijnlijk wel eens opgevallen: de zogenaamde seksreacties. 
22/03 15u30  Gökmen T. bekent en zegt alleen te hebben gehandeld Gökmen T. heeft vrijdag tijdens de eerste zitting zijn schuld met betrekking tot de aanslag van afgelopen maandag in de tram van Utrecht bekend. Daarbij gaf hij ook aan alleen te hebben gehandeld, zo meldt het Openbaar Ministerie.
22/03 15u15  Pastoor 5 jaar in de cel als leider van hackersbende Je associeert de kerk misschien niet direct technerds, maar ze zijn er wel. Dat hebben ze in de Verenigde Staten ontdekt op nog al opvallende wijze. Een pastoor zit daar nu vast vanwege hacken.
22/03 15u15  Gezocht: oppas die zich als Disney-prinses verkleedt Een bijzonder verzoek uit het Engelse Hertfordshire. Daar hebben de ouders van twee vijfjarige meisjes op de website childcare.co.uk een vacature gezet voor een baantje als oppas. Het bijzondere: de gegadigde moet bereid zijn om elke maand als een andere Disney-prinses verkleed te zijn.
Laatste update: vrijdag 22 maart 2019, 22u15
Lees meer van Metro >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

13x Brand in portiekflat Rotterdam uit, acht woningen onbewoonbaar23/03 02u15 - Nu.nl: Meerdere bewoners van een portiekflat aan de Gerdesiaweg in de Rotterdamse wijk Kralingen, moeten de nacht elders doorbrengen vanwege de brand die vrijdagavond woedde in het gebouw. Bewoners van acht appartementen kunnen niet terugkeren.
12x Brand in touringcar China eist 26 levens23/03 04u45 - Reformatisch Dagblad: In het zuiden van China zijn zeker 26 mensen om het leven gekomen doordat in een touringcar brand was uitgebroken. 28 anderen raakten gewond, van wie vijf in kritieke toestand verkeren, zo deelde het gemeentebestuur van Changde mee.
12x Dodental explosie Chinese chemische fabriek verder opgelopen tot 6223/03 04u30 - Nu.nl: Het dodental na de explosie op een industrieel park in de Chinese stad Yancheng is inmiddels opgelopen tot 62. Ook zijn ruim zeshonderd mensen gewond geraakt, onder wie 32 ernstig. Dat melden Chinese staatsmedia vrijdag.
12x Trump over eindrapport Mueller: ‘Laat maar zien, het is één grote hoax’23/03 00u00 - Gelderlander: De Amerikaanse speciaal aanklager Robert Mueller heeft zijn langverwachte eindrapport over de Ruslandonderzoeken aan justitieminister William Barr overhandigd, meldt het Amerikaanse ministerie van Justitie.
12x Mueller heeft zijn onderzoek afgerond en levert eindrapport in23/03 00u00 - Trouw: De Amerikaanse speciaal aanklager Robert Mueller heeft zijn langverwachte eindrapport over de Ruslandonderzoeken aan minister William Barr van Justitie overhandigd. Dat meldt het Amerikaanse ministerie van Justitie.
12x Het Boekenbal 2019: twaalf schrijvers over hun moeder23/03 00u00 - NRC Handelsblad: NRC begaf zich op de rode loper van het Boekenbal 2019 om aan de loslopende schrijvers én aanhang te vragen: waarin lijkt u het meeste op uw moeder?
11x Tientallen doden en gewonden bij brand in touringcar Zuid-China23/03 06u15 - Nu.nl: Op een snelweg bij de Zuid-Chinese stad Changde, zijn zeker 26 mensen om het leven gekomen doordat in een touringcar brand was uitgebroken. Ook vielen er 28 gewonden, van wie er momenteel vijf in kritieke toestand verkeren.
11x Rutte & co schoppen het blikje maar al te graag vooruit bij de brexit23/03 06u15 - fd.nl: Theresa May kan weinig meer winnen in Londen. Haar EU-collega's houden al rekening met een vertrek.
11x Tientallen doden en gewonden door brand in Chinese touringcar23/03 06u00 - NOS.nl: Bij een brand in een touringcar in China zijn zeker 26 passagiers omgekomen. Er zijn ook 28 gewonden, van wie er vijf slecht aan toe zijn. De bus vloog in brand op een snelweg bij de stad Changde, in de zuidelijke provincie Hunan. Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak is. Mogelijk zijn spullen aan boord in brand gevlogen. De politie onderzoekt dat en heeft de twee chauffeurs aangehouden, maar ze zijn niet in staat van beschuldiging gesteld.
11x Weerbericht: mist in de ochtend en kans op lokale regenval23/03 05u45 - Nu.nl: De zaterdag begint mistig. De mist trekt later op de dag geleidelijk weg, maar het blijft vrijwel de hele dag bewolkt.

Statistieken

Artikels:
31739
Gelezen:
38346
Aantal lezers nu:
61


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven