zaterdag 23 februari 2019, week 08


U bent nu hier: Politiek | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 0u15
 

VRT NWS: Politiek

Verbergen Tonen
23/02 00u00  De afspraak op vrijdag Herbekijk hier 'De afspraak op vrijdag' van 22 februari.
22/02 21u00  Podcast "De afspraak op vrijdag" met Herman Van Rompuy, Tinneke Beeckman en Alain Gerlache In 'De afspraak op vrijdag' heeft Ivan De Vadder voormalig Europees president Herman Van Rompuy (CD&V) te gast, samen met filosofe Tinneke Beeckman en journalist Alain Gerlache. Ze hebben het over de nieuwe MR-voorzitter Charles Michel, het antisemitisme in Frankrijk en de aanloop naar belangrijke Europese verkiezingen.
22/02 18u30  Lonen mogen stijgen met 1,1 procent in plaats van 0,8 procent Lees meer >
22/02 17u30  Europa laat meer staatshulp voor landbouwers toe Lees meer >
22/02 15u15  Moslimexecutieve: "Proefperiode 5 jaar voor erkenning moskee te lang" Lees meer >
22/02 12u45  Vlaamse regering slaagt er weer niet in akkoord te vinden over benoeming Oost-Vlaamse gouverneur De Vlaamse regering is er vanochtend opnieuw niet in geslaagd een knoop door te hakken over de benoeming van een nieuwe gouverneur voor Oost-Vlaanderen. Minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans had het dossier weer op de tafel gelegd en drong erop aan om eindelijk een beslissing te nemen in dit aanslepende dossier.
22/02 12u45  Vlaams Belanger Jan Penris trekt zich tijdelijk terug uit politiek na beledigingen in Kamer Lees meer >
22/02 11u30  Btw op digitale kranten wordt afgeschaft, tarief op e-books verlaagd Lees meer >
22/02 11u30  N-VA-minister Liesbeth Homans zet druk: ?Tijd dat we een beslissing nemen over gouverneur van Oost-Vlaanderen? De Vlaamse regering buigt zich op dit moment nog eens over de benoeming van de gouverneur van Oost-Vlaanderen. Daarbij blijft Liesbeth Homans, als Vlaams minister van Binnenlands Bestuur bevoegd voor dit dossier, bij haar standpunt en dringt ze erop aan dat er eindelijk een knoop wordt doorgehakt. ?Ik vind dat we als Vlaamse regering toch wel eens een beslissing gaan moeten nemen.?
21/02 19u15  EU-Commissievoorzitter Juncker oogst felle kritiek: "Kloof met wat Greta Thunberg heeft gezegd, is ongelooflijk groot" Lees meer >
21/02 19u15  Minister De Crem vraagt onderzoek naar optreden burgemeester Verviers Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) heeft de inspectie van de politie gevraagd of de burgemeester van Verviers voldoende instructies had gegeven aan de politie, voorafgaand aan de manifestatie die dinsdagavond plaatsvond rond een lezing van voormalig staatssecretaris Theo Francken (N-VA). Dat heeft hij in de Kamer gezegd.
21/02 18u15  EU-Commissievoorzitter Juncker stelt teleur: "Kloof met wat Greta Thunberg heeft gezegd, is ongelooflijk groot" Lees meer >
21/02 18u15  Familie Khadaffi: "Niets te maken met Libische tegoeden die zijn vrijgemaakt" Lees meer >
21/02 17u00  Waar IS-strijders berechten? Premier Michel praat nog met internationale partners Lees meer >
21/02 13u30  EU-Commissievoorzitter Juncker ontgoochelt: "Kloof met wat Greta Thunberg heeft gezegd, is ongelooflijk groot" Lees meer >
Laatste update: vandaag om 0u00
Lees meer van VRT NWS: Politiek >
Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

4x Bijna drie jaar na onthoofding Caleb (10): eigenaar en ontwerper horrorglijbaan VS vrijgesproken23/02 00u00 - Het Laatste Nieuws: Een Amerikaanse rechter heeft de eigenaar en een medewerker van waterpark Schlitterpark in Kansas City vrijgesproken van dood door schuld. De twee...
4x Griepepidemie op z'n retour23/02 00u00 - GezondheidsNet: De griepepidemie in Nederland is op zijn retour en verloopt tot nu toe minder hevig dan in de afgelopen drie jaar. Dat meldt gezondheidsinstituut Nivel.
4x Voedingscentrum: 'Bak je eten niet goudbruin'23/02 00u00 - GezondheidsNet: Het ziet er misschien lekker uit zo'n goudbruin gebakken aardappeltje, maar toch is het beter om ze goudgeel te bakken. Dat is het advies van het Voedingscentrum in een nieuwe campagne. De knapperige goudbruine rand zou de kans op kanker al kunnen verhogen.
4x Fitch handhaaft kredietwaardigheid Italië23/02 00u00 - Het Laatste Nieuws: Economie: Kredietbeoordelaar Fitch tornt niet aan de kredietwaardigheid van Italië. Volgens de firma speelt er de laatste tijd wel veel politieke onzekerheid...
4x Huizentekort? Minder regels en meer innovatie graag!23/02 00u00 - Elsevier.nl: Het huizentekort in Nederland loopt op door een tekort aan bouwpersoneel en gebrek aan bouwlocaties. De overheid moet de regeldruk op de bouw verminderen en technologische innovatie aanjagen en faciliteren, bepleit economieredacteur Servaas van der Laan. Lees ook: Waarom de huizenprijs in 2019 minder hard stijgt Goed nieuws voor de bouwsector! ?De bouw? groeide het … Continued The post Huizentekort? Minder regels en meer innovatie graag! appeared first on Elsevierweekblad.nl.
4x Scepsis alom over ?elitefeestje? Davos zonder Trump en Xi23/02 00u00 - Elsevier.nl: Vandaag begint het World Economic Forum (WEF) in het Zwitserse bergdorp Davos, waar jaarlijks de belangrijkste regeringsleiders en topmanagers elkaar ontmoeten. Dit jaar ontbreken hoofdrolspelers als Donald Trump, Xi Jinping en Emmanuel Macron, die hun eigen land voorrang geven. De verwachtingen van het driedaagse ‘elitefeestje’ zijn zeker niet hooggespannen. ‘Globalization 4.0: Shaping A Global Architecture … Continued The post Scepsis alom over ‘elitefeestje’ Davos zonder Trump en Xi appeared first on Elsevierweekblad.nl.
4x Belgen in het buitenland: Denis Odoi verliest met Fulham, Matz Sels behaalt knap gelijkspel22/02 23u45 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap: Fulham heeft vrijdag met 3-1 van West Ham verloren op de 27e speeldag van de Engelse Premier League. Rechtsachter Denis Odoi speelde de hele wedstrijd voor Fulham, maar kon de nederlaag niet voorkomen.
4x Fitch handhaaft kredietwaardigheid Italië22/02 23u45 - De Financiële Telegraaf: Kredietbeoordelaar Fitch tornt niet aan de kredietwaardigheid van Italië. Volgens de firma speelt er de laatste tijd wel veel politieke onzekerheid in het Zuid-Europese land. Ook is de Italiaanse bankensector zwakjes, maar er zijn ook nog positieve punten. Het pensioenstelsel van de Italianen is bijvoorbeeld best duurzaam, vindt het ratingbureau.
4x Belgen in het buitenland: Denis Odoi verliest met Fulham, Matz Sels behaalt knap gelijkspel22/02 23u45 - De Standaard: Wetenschap: Fulham heeft vrijdag met 3-1 van West Ham verloren op de 27e speeldag van de Engelse Premier League. Rechtsachter Denis Odoi speelde de hele wedstrijd voor Fulham, maar kon de nederlaag niet voorkomen.
4x Portugese fado-ster Mariza kiest voor grootse emoties in een uitverkochte Roma22/02 23u45 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: In Portugal is Mariza’s populariteit van die aard dat haar privéleven breed wordt uitgesmeerd in de roddelbladen. Daar geniet ze een heuse sterrenstatus, en zijn de concerten van de vijfenveertigjarige zangeres echte society events waar je niet alleen naartoe gaat om te luisteren, maar ook om je te laten zien. In het buitenland blijft haar ster eveneens rijzen, en vijf jaar na haar uitverkochte passage in de Roma stond ze vrijdagavond opnieuw voor een volle zaal.

Statistieken

Artikels:
30323
Gelezen:
368
Aantal lezers nu:
42


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven