vrijdag 19 april 2019, week 16


U bent nu hier: Politiek | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 3u00
 

VRT NWS: Politiek

Verbergen Tonen
18/04 22u00  N-VA-lijsttrekker Jan Jambon: ?Index niet afschaffen maar loonvorming moet op sectorniveau? Lees meer >
18/04 16u00  N-VA wil belastingen omlaag en begroting in evenwicht: "Maar dan moeten meer mensen langer aan de slag" Lees meer >
18/04 15u00  Welke Vlaamse Europarlementsleden zien we niet meer terug na 26 mei? Lees meer >
18/04 15u00  Onderzoek naar mogelijke kiesfraude in Schaarbeek Het Brusselse parket voert een opsporingsonderzoek naar mogelijke kiesfraude in Schaarbeek. Dat meldt de RTBF en het nieuws wordt bevestigd door het parket. Het onderzoek is er gekomen nadat de gemeente Schaarbeek klacht had neergelegd tegen onbekende.
18/04 13u45  Geen stemming in Europees Parlement over uitkeringen werkloosheid Het Europees Parlement heeft de stemming over werkloosheidsuitkeringen voor buitenlandse EU-werknemers uitgesteld. Een voorstel van Helga Stevens (N-VA) om de stemming te verdagen is met een nipte meerderheid aanvaard.
18/04 04u30  CD&V wil aantal laadpalen in Brussel verduizendvoudigen De Brusselse CD&V wil het aantal publieke laadpalen in de hoofdstad zo snel mogelijk verduizendvoudigen, van 4 naar 4000. Dat staat in het elektrificatieplan van de christendemocraten, en past binnen de doelstelling om alle nieuwe wagens tegen 2030 emissievrij te maken.
17/04 19u45  10.000 manschappen moeten Europese buitengrenzen bewaken tegen 2027 Tegen 2027 zal de Europese Unie over een permanent korps van 10.000 grens- en kustwachters kunnen beschikken. Daarmee heeft het Europees Parlement in Straatsburg ingestemd, met 403 tegen 162 stemmen bij 44 onthoudingen.
17/04 16u00  "Inbreuk op Europese vrijheden": Europese Unie niet te spreken over strengere advertentieregels op Facebook Met strengere regels rond politieke advertenties wil Facebook buitenlandse inmenging in de Europese verkiezingen voorkomen. Maar dat is niet naar de zin van de Europese Unie, want door de nieuwe regels zijn er geen Europese advertentiecampagnes meer mogelijk.
17/04 15u00  SP.A wil alle woningen in Vlaanderen tegen 2035 energiezuinig Lees meer >
17/04 15u00  ?Inbreuk op Europese vrijheden?, Europese Unie niet te spreken over strengere advertentieregels op Facebook Met strengere regels rond politieke advertenties wil Facebook buitenlandse inmenging in de Europese verkiezingen voorkomen. Maar dat is niet naar de zin van de Europese Unie, want door de nieuwe regels zijn er geen Europese advertentiecampagnes meer mogelijk.
17/04 13u00  MR-campagnewoordvoerder: "Charles Michel zou een betere premier zijn dan Jan Jambon" Lees meer >
16/04 19u00  Brussel-Noord: De Lijn vraagt federale regering om dringend in te grijpen De Lijn vraagt minister voor Asiel en Migratie Maggie De Block (Open VLD) om dringend in te grijpen in verband met de toestand met de transmigranten aan Brussel-Noord. Dat heeft de directie gezegd tijdens het overleg met de vakbonden, die dreigen met een staking tegen het veiligheids- en netheidsprobleem door de vele migranten in het busstation. De Block laat weten dat migranten bed, bad en brood kunnen krijgen als ze hier asiel aanvragen.
16/04 16u45  Nu is het definitief: Europa keurt verbod op pulsvissen goed Het Europees Parlement heeft vanmiddag het verbod op pulsvisserij definitief goedgekeurd. Het verbod gaat in vanaf 1 juli 2021. Drie Nederlandse parlementsleden hebben nog en laatste poging ondernomen om het verbod tegen te houden, maar dat is niet gelukt. Achteraf had Annie Schreijer-Pierik (CDA) heeft over een gitzwarte dag in de geschiedenis van de Europese besluitvorming.
16/04 08u45  Laat u niets wijsmaken: de grote droom van Jan Jambon blijft Vlaams minister-president worden, niet premier Lees meer >
16/04 04u15  Burgerlobby PRO krijgt de steun van nieuwe afdelingen in Begijnendijk en Bekkevoort De burgerlobby PRO, die zowel in Vlaams-Brabant als in Limburg lijsten heeft ingediend voor de komende federale en Vlaamse verkiezingen, krijgt de steun van Samen Begijnendijk en Gemeentebelagen Bekkevoort. Bij de jongste gemeenteraadsverkiezingen haalde Samen in Begijnendijk 26,7 procent van de stemmen en levert er met Bert Ceulemans de burgemeester. Gemeentebelangen was in Bekkevoort goed voor 10,3 procent van de stemmen.
Laatste update: donderdag 18 april 2019, 22u00
Lees meer van VRT NWS: Politiek >
Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

21x Virtuele kampioen Leigh mag in het echt racen19/04 00u00 - BN/DeStem: De tweevoudig wereldkampioen virtueel autoracen blijkt ook in het echt een begenadigd coureur. Brendon Leigh maakt dit weekeinde zijn racedebuut in de Formule Ford 1600 op het circuit van Snetterton in Engeland.
21x Diego Costa boycot training uit protest tegen boete19/04 00u00 - De Stentor: Diego Costa heeft uit protest geweigerd te trainen met de selectie van Atlético Madrid. Volgens vooraanstaande Spaanse Media als AS, Marca en El Pais was de aanvaller boos omdat hij een boete heeft gekregen van de clubleiding voor zijn veelbesproken misdragingen in de wedstrijd tegen FC Barcelona.
20x "What now" met de brexit? EU-expert Rob Heirbaut geeft een antwoord op uw vragen19/04 00u00 - VRT NWS: Het nieuwe uitstel van de brexit roept veel vragen op. We gaven jullie vandaag de mogelijkheid om jullie vragen toe te sturen. Onze EU-expert Rob Heirbaut probeert die hieronder kort te beantwoorden.
20x Niets missen en alles begrijpen van de verkiezingen? Bij VRT NWS doe je dat zo19/04 00u00 - VRT NWS: Op 26 mei moet iedereen opnieuw naar de stembus, deze keer voor de Vlaamse, federale en Europese verkiezingen. Weet jij ook nog niet hoe dat moet en op wie je wil stemmen? Geen nood, vanaf vandaag vind je achter de knop 'KIES19' in de app en op de site van VRT NWS de stemtest en heldere uitlegvideo's. Het belangrijkste verkiezingsnieuws kan je ook als melding op je smartphone krijgen. En binnenkort bieden we je nog veel meer. Wat allemaal en hoe je dat moet vinden, leggen we hieronder uit. Zo ben je bij VRT NWS altijd zeker van je politieke nieuws.
20x Diego Costa boycot training uit protest tegen boete19/04 00u00 - AD.nl: Diego Costa heeft uit protest geweigerd te trainen met de selectie van Atlético Madrid. Volgens vooraanstaande Spaanse Media als AS, Marca en El Pais was de aanvaller boos omdat hij een boete heeft gekregen van de clubleiding voor zijn veelbesproken misdragingen in de wedstrijd tegen FC Barcelona.
19x Diego Costa boycot training uit protest tegen boete19/04 00u00 - BN/DeStem: Diego Costa heeft uit protest geweigerd te trainen met de selectie van Atlético Madrid. Volgens vooraanstaande Spaanse Media als AS, Marca en El Pais was de aanvaller boos omdat hij een boete heeft gekregen van de clubleiding voor zijn veelbesproken misdragingen in de wedstrijd tegen FC Barcelona.
19x VIDEO: Valencia dendert probleemloos richting halve finales Europa League19/04 00u00 - Sporza: Valencia wordt de Spaanse vertegenwoordiger in de halve finales van de Europa League. Reeksgenoot Villarreal had niets meer in de melk te brokkelen in de terugmatch.
19x VIDEO: Frankfurt houdt Benfica nog uit de halve finales dankzij uitgoals19/04 00u00 - Sporza: Benfica is in de kwartfinales van de Europa League alsnog over Frankfurt gestruikeld. De Portugezen konden hun indrukwekkende prestatie uit de heenmatch niet herhalen in Duitsland.
19x Diego Costa boycot training uit protest tegen boete19/04 00u00 - AD: Sport: Diego Costa heeft uit protest geweigerd te trainen met de selectie van Atlético Madrid. Volgens vooraanstaande Spaanse Media als AS, Marca en El Pais was de aanvaller boos omdat hij een boete heeft gekregen van de clubleiding voor zijn veelbesproken misdragingen in de wedstrijd tegen FC Barcelona.
19x Virtuele kampioen Leigh mag in het echt racen19/04 00u00 - AD: Sport: De tweevoudig wereldkampioen virtueel autoracen blijkt ook in het echt een begenadigd coureur. Brendon Leigh maakt dit weekeinde zijn racedebuut in de Formule Ford 1600 op het circuit van Snetterton in Engeland.

Statistieken

Artikels:
34256
Gelezen:
2677
Aantal lezers nu:
34


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven