donderdag 21 november 2019, week 47


U bent nu hier: Politiek | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 14u00
 

VRT NWS: Politiek

Verbergen Tonen
21/11 13u30  Ook als informateur Magnette (PS) een regering op de been krijgt, blijft de kiezer gedesillusioneerd achter Onderzoeker Edward De Vooght merkt op dat partijen steeds meer beloven in de hoop het vertrouwen terug te winnen van de kiezer. Maar na de verkiezingen botsen die beloftes met de compromissen die ze moeten maken om een Belgische regering te kunnen vormen. Hoe bouder de uitspraken worden, des te moeilijker het is om deze na te komen en des te groter de frustratie is bij de kiezer.
21/11 11u00  N-VA-onderhandelaar Lorin Parys bezorgd dat Open VLD en CD&V voor paars-groen gaan: "Ze moeten kleur bekennen" N-VA-onderhandelaar Lorin Parys is bezorgd dat Open VLD en CD&V de mogelijkheid voor een paars-groene regering niet meer uitsluiten. Hij stelt vast dat de sleutel voor de federale formatie in hun kamp ligt. ?Ofwel kunnen ze meegaan in het verhaal dat Paul Magnette het liefste wil schrijven, ofwel stappen ze in een verhaal waarin we toch proberen om een centrum-rechts beleid met een Vlaamse meerderheid mogelijk te maken. Het is aan die twee partijen om daarover kleur te bekennen?, zegt Parys in ?De ochtend? op Radio 1.
21/11 10u00  N-VA-onderhandelaar Lorin Parys bezorgd dat Open VLD en CD&V voor paars-groen gaan: ?Ze moeten kleur bekennen? N-VA-onderhandelaar Lorin Parys is bezorgd dat Open VLD en CD&V de mogelijkheid voor een paars-groene regering niet meer uitsluiten. Hij stelt vast dat de sleutel voor de federale formatie in hun kamp ligt. ?Ofwel kunnen ze meegaan in het verhaal dat Paul Magnette het liefste wil schrijven, ofwel stappen ze in een verhaal waarin we toch proberen om een centrum-rechts beleid met een Vlaamse meerderheid mogelijk te maken. Het is aan die twee partijen om daarover kleur te bekennen?, zegt Parys in ?De ochtend? op Radio 1.
21/11 09u00  Open VLD wil mensen met dementie recht geven op euthanasie Open VLD wil de euthanasiewet aanpassen zodat ook mensen met dementie recht hebben op euthanasie. De partij dient daarvoor een wetsvoorstel in.
20/11 22u45  Donald Tusk verkozen tot nieuwe voorzitter van de Europese Volkspartij Op een partijcongres in Zagreb is Donald Tusk woensdagavond verkozen tot nieuwe voorzitter van de Europese Volkspartij (EVP). De 62-jarige Pool treedt in dienst op 1 december, nadat hij het voorzitterschap van de Europese Raad heeft overgedragen aan de Belgische oud-premier Charles Michel.
20/11 18u15  Vlaams Parlement debatteert over De Lijn: verdient management een trap onder de kont? Het management van De Lijn heeft vanmiddag forse kritiek gekregen in het Vlaams Parlement, ook van meerderheidspartijen CD&V en Open VLD. Aanleiding voor het debat over de vergroening van de Vlaamse busvloot waren de problemen met elektrische bussen in Gent en Brugge en een tweet van Vlaams minister van Omgeving en Energie Zuhal Demir (N-VA). Het debat zweefde voortdurend tussen die aanleiding en het grotere beleidsplaatje.
20/11 15u45  Stemming over verlenging abortustermijn toch niet voor vandaag In de Kamercommissie Justitie, in het federaal parlement, is vanmorgen het voorstel besproken om de abortustermijn te verlengen naar 18 weken. Tot een stemming kwam het niet want het debat is uitgelopen. Volgende week woensdag gaat de bespreking verder.
20/11 10u15  Jan Jambon (N-VA) kaart Hongkong voorzichtig aan in China: "Straffe taal zou niets aan de situatie veranderd hebben" Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) heeft tijdens de handelsmissie in China de situatie in Hongkong ?op een voorzichtige manier? aangekaart. ?Als wij hier straffe taal zouden verkocht hebben, denk ik niet dat dat veel aan de mensenrechten en de situatie in Hongkong zou gewijzigd hebben, maar men zou er misschien wel alle businessopportuniteiten mee doodgedaan hebben?, zegt de minister-president in ?De ochtend? op Radio 1.
20/11 07u00  Waarom is rechts zo populair bij jongeren in de Westhoek? YouTube-reeks "Labels" zoekt antwoorden In de YouTubereeks 'Labels' van VRT NWS gaat reporter Yassine Atari (23) op zoek naar jongeren die een 'label' opgekleefd krijgen. In de tweede aflevering zakt hij voor het eerst in zijn leven af naar de Westhoek af en ontmoet er jongeren die voor het eerst voor rechts hebben gestemd.
19/11 17u00  Na de brand in Bilzen en de vele verwijzingen naar de jaren 30: de nazi's er te pas en te onpas bij sleuren, helpt niet Historicus Nico Wouters vraagt om zorgvuldiger om te springen met historische referenties naar nazi-Duitsland. Hij reageert op de opinie van rector Herman Van Goethem die op deze manier waarschuwde voor het gevaar van populistische polemiek. Dit in de nasleep van de brandstichting in het asielcentrum van Bilzen.
19/11 15u45  Na de brand in Bilzen en de vele verwijzingen naar de jaren '30: de nazi's er te pas en te onpas bij sleuren, helpt niet Historicus Nico Wouters vraagt om zorgvuldiger om te springen met historische referenties naar nazi-Duitsland. Hij reageert op de opinie van rector Herman Van Goethem die op deze manier waarschuwde voor het gevaar van populistische polemiek. Dit in de nasleep van de brandstichting in het asielcentrum van Bilzen.
19/11 11u30  Onderwijsinspectie krijgt 10 extra inspecteurs: "Elke school moet mee zijn in kwaliteitsverhaal" Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) zet een tiental extra onderwijsinspecteurs in. Weyts wil zo werk maken van meer kwaliteit in het onderwijs.
19/11 10u15  EU bereikt op valreep akkoord over begroting 2020: extra geld voor klimaat, innovatie en jeugdwerkloosheid De regeringen van de Europese lidstaten en het Europees Parlement zijn er gisteravond laat in geslaagd om een akkoord te bereiken over de begroting voor volgend jaar. De Europese Unie zal volgend jaar 153,6 miljard euro uitgeven, een stijging van 3,4 procent ten opzichte van 2019. De EU trekt extra middelen uit voor onder meer klimaat, economische groei en innovatie en de strijd tegen jeugdwerkloosheid.
19/11 07u45  Volg LIVE: "De ochtend" op Radio 1 Volg hier 'De ochtend' op Radio 1 tussen 6 en 9 uur.
18/11 22u30  Van "Steve is god" tot "het probleem Frank", bekijk hier vijf topfragmenten uit "Wissel van de macht" In de eerste aflevering van de Canvas-reeks ?Wissel van de macht? kijkt Wetstraatjournalist Marc Van de Looverbosch in de coulissen van twintig jaar SP.A-bestuur. Van de dioxinecrisis in 1999, naar successen onder voorzitter Steve Stevaert, tot de socialisten uiteindelijk de stad Antwerpen uit handen moeten geven. Lees het volledige verhaal hieronder, en (her)bekijk de topfragmenten, van de ?SP.A-babes?, tot ?het probleem Frank Vandenbroucke?.
Laatste update: vandaag om 13u30
Lees meer van VRT NWS: Politiek >
Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

74x Pancreaskanker: hoe herken je de alarmtekens?21/11 04u45 - Knack: Elk jaar krijgen ongeveer 1.150 mensen in België de diagnose pancreaskanker. Vaak wordt de tumor pas laat ontdekt.
56x HEMA haalt trui met extreemrechts symbool uit winkels21/11 00u00 - Het Laatste Nieuws: HEMA stopt per direct met de verkoop van een herentrui met een motief van runentekens. Tussen deze tekens staat er een die ook als symbool wordt...
43x Sonia glijdt uit over radijs op groenteafdeling: supermarkt is juridisch niet aansprakelijk21/11 10u00 - Het Laatste Nieuws: Een vrouw die op de groenteafdeling van een supermarkt uitgleed over een radijs, moet zelf opdraaien voor de kosten, zo blijkt. Sonia liep bij haar...
39x Nieuw systeem kinderbijslag levert Vlaamse gezinnen 186 miljoen euro extra op21/11 07u45 - Het Laatste Nieuws: Het nieuwe systeem van kinderbijslag - het zogenaamde Groeipakket - zorgt ervoor dat gezinnen meer geld krijgen. Dat schrijft Het Belang van...
37x Wie heeft Leonie Corstjens (17) gezien? Tiener neemt trein in Geel en is sindsdien spoorloos21/11 12u01 - Het Laatste Nieuws: Child Focus en de politie vragen om uit te kijken naar Leonie Corstjens. Het 17-jarige meisje werd gisteren voor het laatst gezien aan het station...
37x Voor het eerst suikers gevonden in meteorieten, aanwijzing voor oorsprong van het leven20/11 23u45 - VRT NWS: Lees meer >
36x Tania moest naar Nederland voor abortus: “Ik leek wel op de vlucht, als een crimineel”21/11 05u45 - Het Laatste Nieuws: Al heel snel na haar eerste bevalling was Tania Helsmoortel, toen 22, opnieuw zwanger. Maar én een restaurant uitbaten én twee kinderen jonger dan...
35x Senator Harris noemt Trump vlak voor debat “seksueel roofdier”20/11 23u45 - Het Laatste Nieuws: De Amerikaanse senator Kamala Harris noemt president Donald Trump op Twitter een 'seksueel roofdier'. Harris is een van de kandidaten om het namens...
34x 'Facebook en Google bedreigen de mensenrechten'21/11 02u45 - De Standaard: Het alomtegenwoordige toezicht van Google en Facebook op miljarden mensen vormt volgens mensenrechtenorganisatie Amnesty International een systematische bedreiging voor de mensenrechten.
33x Stadsvlucht onder jonge gezinnen neemt opnieuw toe21/11 04u45 - Het Laatste Nieuws: Jonge gezinnen blijven opnieuw minder lang in onze centrumsteden hangen. In 2014 vertoonde die stadsvlucht nog een lichte afname, maar vanaf 2017...

Statistieken

Artikels:
30313
Gelezen:
25074
Aantal lezers nu:
56


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven