zondag 21 januari 2018, week 03


U bent nu hier: Politiek | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u15
 

VRT NWS: Politiek

Verbergen Tonen
17/01 15u15  Ivan De Vadder: "Op het Schoon Verdiep zal iemand een danspasje hebben gepleegd" Hoe moet het voort met de Antwerpse politiek nu het doek is gevallen over Samen? Politiek expert van de VRT Ivan De Vadder maakt een analyse. 'Waarschijnlijk trekt de SP.A met Tom Meeuws als lijsttrekker solo naar de kiezer.'
17/01 15u15  Van Brempt: "Dit mag geen vechtscheiding worden" SP.A-fractieleider in de Antwerpse gemeenteraad, Kathleen Van Brempt, wil op een constructieve manier blijven samenwerken met Groen. 'Dit mag geen vechtscheiding worden', klinkt het. Van Brempt zit op dit moment in Straatsburg voor de bijeenkomst van het Europees Parlement.
17/01 15u00  Villa Politica Volg hier LIVE 'Villa Politica' van woensdag 17 januari.
17/01 14u45  Directeur De Lijn hard voor raad van bestuur: "Lekken bijzonder verontrustend, tasten vertrouwen op topniveau aan" Directeur-generaal van De Lijn Roger Kesteloot is bijzonder misnoegd over de perslekken in het dossier rond het Antwerpse SP.A-kopstuk Tom Meeuws. Dat blijkt uit een brief die Kesteloot richt tot zijn raad van bestuur en die VRT NWS kon inkijken. Volgens de directeur is het vertrouwen op het topniveau aangetast.
17/01 14u15  De laatste 32 uur van "Samen" De Antwerpse stadslijst 'Samen' van SP.A, Groen en onafhankelijken is niet meer. Na commotie over SP.A-kopman Tom Meeuws trekt Groen de stekker uit het project. Een overzicht van de laatste 32 uur van 'Samen'.
17/01 14u00  Directeur De Lijn in brief aan raad van bestuur: "Lekken bijzonder verontrustend, tasten vertrouwen op topniveau aan" Directeur-generaal van De Lijn Roger Kesteloot is bijzonder misnoegd over de perslekken in het dossier rond het Antwerpse SP.A-kopstuk Tom Meeuws. Dat blijkt uit een brief die Kesteloot richt tot zijn raad van bestuur en die VRT NWS kon inkijken. Volgens de directeur is het vertrouwen op het topniveau aangetast.
17/01 14u00  Peeters: "Campagne in Antwerpen voeren over inhoud" De lijsttrekker van CD&V in Antwerpen, Kris Peeters, doet een oproep om in de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen niet op de man te spelen, maar op de bal en de inhoud te laten primeren.
17/01 13u15  Ivan De Vadder: "Op het Schoon Verdiep zal iemand een danspasje gepleegd hebben" Hoe moet het voort met de Antwerpse politiek nu het doek is gevallen over Samen? Politiek expert van de VRT Ivan De Vadder maakt een analyse. 'Waarschijnlijk trekt de SP.A met Tom Meeuws als lijsttrekker solo naar de kiezer.'
17/01 13u15  Tom Meeuws dient een klacht in wegens perslekken Dadelijk meer.
17/01 12u15  Groen blaast "Samen" op: "SP.A is niet de partner gebleken waarop we hadden gehoopt" Groen zegt de samenwerking met SP.A in Antwerpen op, na de perikelen rond SP.A-kandidaat Tom Meeuws. Dat is beslist op een extra nationaal partijbestuur van Groen. 'Wij betreuren dat de Antwerpse SP.A niet de partner is gebleken waarop we hadden gehoopt.' Dit betekent het einde van de Antwerpse eenheidslijst Samen.
17/01 11u00  Marc Van de Looverbosch: "Tom Meeuws weghalen, zou de SP.A in grote problemen storten" Het ontslag van Tom Meeuws aanvaarden, was voor de SP.A in Antwerpen amper een optie. 'Dan moesten ze op zoek naar een opvolger. In plaats van een oplossing zou er dan een groot probleem zijn gerezen.' Dat zegt politiek journalist Marc Van de Looverbosch die gisteren de wacht hield bij het partijbestuur in Antwerpen.
17/01 10u45  Ivan De Vadder: "De vraag is wat Groen nu zal doen" 'Wat zal Groen, de kartelpartner van de SP.A in Antwerpen, doen na het niet-ontslag van Tom Meeuws? Dat is de vraag vandaag', stelt Ivan De Vadder na een bewogen avond in de Antwerpse politiek.  'Zullen ze het niet-ontslag aanvaarden of eisen dat hij toch ontslag neemt?'
17/01 09u45  Ivan De Vadder: “De vraag is wat Groen nu zal doen” “Wat zal Groen, de kartelpartner van SP.A in Antwerpen, doen na het niet-ontslag van Tom Meeuws? Dat is de vraag vandaag”, stelt Ivan De Vadder na een bewogen avond in de Antwerpse politiek.  “Zullen ze het niet-ontslag aanvaarden of eisen dat hij toch ontslag neemt?”
17/01 09u15  Extra nationaal partijbestuur Groen over situatie in Antwerpen De partij Groen houdt straks topoverleg over de situatie in Antwerpen. Het is kennelijk niet duidelijk wat de positie is van SP.A-kandidaat Tom Meeuws op de eenheidslijst Samen na zijn geweigerde ontslag. Daarom is er een extra nationaal partijbestuur samengeroepen.
17/01 08u45  Topoverleg bij Groen over situatie in Antwerpen De partij Groen houdt straks topoverleg over de situatie in Antwerpen. Het is kennelijk niet duidelijk wat de positie is van SP.A-kandidaat Tom Meeuws op de eenheidslijst Samen na zijn geweigerde ontslag.
Laatste update: woensdag 17 januari 2018, 15u15
Lees meer van VRT NWS: Politiek >
Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

24x Daarom ziet u geen vogels tijdens een storm (al zijn er ook kamikazepiloten)21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Met de storm van donderdag konden we rondvliegende dakpannen, zonnepanelen en boomstammen zien, maar vogels waren er nauwelijks te bespeuren in de lucht. Want ook zij verstoppen zich voor het noodweer. “Gelukkig is het nog geen broedseizoen.”
22x Patissier Tom Van Loock test kant-en-klare cakemix…maar vindt er niets aan21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Zin in cake maar geen tijd om een beslag te maken? Dan is er de kant-en-klare cakemix. Patissier Tom Van Loock van Patisserie Academie in Brugge zocht naar de voordelen maar kon ze niet vinden
21x Patissier Tom Van Loock test kant-en-klare cakemix…maar vindt er niets aan21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap: Zin in cake maar geen tijd om een beslag te maken? Dan is er de kant-en-klare cakemix. Patissier Tom Van Loock van Patisserie Academie in Brugge zocht naar de voordelen maar kon ze niet vinden
21x De binnenvaart doet het goed… maar ook schepen staan in de file21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap: Het vervoer van goederen over water is vorig jaar in Vlaanderen met 6,5% gestegen. Er werd via de binnenvaart 72 miljoen ton vervoerd: het beste cijfer sinds 2011 en een van de beste cijfers ooit. Volgens Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) moet de binnenvaart in de komende jaren honderdduizenden vrachtwagens van de weg halen. Maar dat is niet zo evident, want binnenvaart is traag en bemanning is heel moeilijk te vinden.
21x COLUMN. “Ik wil liever niet dat mijn zoon zich belachelijk maakt op het internet”21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap: Gekrijs wanneer je na een lange dag eindelijk een campari hebt uitgeschonken of een gevecht in je recent geordende inloopkast: een gezin kan hectisch zijn. Bij Anneke (43) uit Pulle is dat niet anders. Samen met haar man Phille (45) en zonen Ricky (10) en Vinnie (6) probeert ze er elke dag het beste van te maken.
21x BUURTREPORTAGE. Het geheim van Oud-Berchem? “Het is een dorp in de stad”21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap: Oud-Berchem lijkt een tweede adem gevonden te hebben. Hippe zaakjes, bruine cafés, Turkse bakkers, Marokkaanse theehuizen, jonge gezinnen en ouderen die als eiken verankerd zijn in deze buurt: allemaal voelen ze zich hier thuis. Wat maakt deze plek zo bijzonder? Uw krant trok er een namiddag op uit, op zoek naar antwoorden.
21x Daarom ziet u geen vogels tijdens een storm (al zijn er ook kamikazepiloten)21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Sport: Met de storm van donderdag konden we rondvliegende dakpannen, zonnepanelen en boomstammen zien, maar vogels waren er nauwelijks te bespeuren in de lucht. Want ook zij verstoppen zich voor het noodweer. “Gelukkig is het nog geen broedseizoen.”
21x Met dank aan Trump: zo keren de Apple-miljarden terug naar de VS21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Sport: Apple brengt het gros van zijn cash in het buitenland naar de VS. Dat is een gevolg van de belasting- hervorming van president Trump.
21x Reisreportage: Skiën tussen krakend hout in het Franse Les Aravis21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Sport: Om halfzeven ’s ochtends vertrekken op de luchthaven van Zaventem en rond het middaguur al de eerste skipistes naar beneden stuiven. Het Massif des Aravis, vooral bekend van La Clusaz, is er voor wie een broertje dood heeft aan lange autoritten én het uitzicht van betonnen dorpen. “Al moet je wel tegen het gekraak van hout kunnen”, lachen de hoteluitbaters van La Clusaz.Werner Rommers
21x Marc Van Peel vertelt waarom het Saeftinghedok er moet komen: “De haven is het slachtoffer van de verkeersmiserie”21/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: Sport: Nee, nee, het is helemaal niet zo evident dat de haven voor het vijfde jaar op rij recordcijfers haalt”, fulmineert Marc Van Peel. En de Antwerpse havenschepen haalt er meteen een grafiek bij die toont hoe stabiel stijgend Antwerpen wel niet is over de jaren heen, vergeleken met de andere grote Europese havens. “Laten we nu vooral de fouten van Oosterweel niet herhalen. Niet beslissen is desastreus.”

Statistieken

Artikels:
36490
Gelezen:
6764
Aantal lezers nu:
20


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven