dinsdag 4 augustus 2020, week 32


U bent nu hier: Economie | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 16u45
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
04/08 16u15  Weinig beweging op Damrak na bedrijfscijfers AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index kwam dinsdag in de middaghandel niet ver van zijn plek. Beleggers verwerkten een keur aan cijferberichten van grote bedrijven, waarbij die van speciaalchemieconcern DSM tegenvielen. Elders in Europa waren ook overwegend kleine verliezen te zien, na forse koerswinsten een dag eerder.
04/08 16u15  Wall Street begint licht lager aan handelsdag NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag licht lager geopend, waarmee beleggers gas terugnemen na de winsten van maandag. In Washington is er nog steeds geen akkoord tussen Democraten en Republikeinen over een nieuw steunpakket om de klap van de coronacrisis op te vangen. Verder kwam weer een aantal bedrijven met kwartaalresultaten.
04/08 16u15  Fitbit-overname Google onder loep Europese Commissie BRUSSEL (AFN) - De Europese Commissie stelt een diepgaand onderzoek in naar de beoogde overname door Google van Fitbit, een producent van stappentellers. De mededingswaakhond in Brussel is bezorgd dat de transactie de al dominante positie van de Amerikaanse techreus op de onlineadvertentiemarkt zou versterken door de enorme hoeveelheid persoonlijke gegevens die Fitbit kan leveren.
04/08 15u15  Wall Street staat voor lagere opening NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen staan dinsdag voor een licht lagere opening na de stijging van een dag eerder toen techbedrijven en webwinkels voor koerswinsten zorgden. Beleggers verwerken opnieuw een reeks bedrijfscijfers. Ook kijken ze naar het politieke getouwtrek rond een nieuw pakket aan coronasteunmaatregelen.
04/08 15u15  Amazon krijgt groen licht voor belang in Deliveroo LONDEN (AFN) - De Britse marktwaakhond CMA heeft definitief toestemming gegeven voor een investering van Amazon in maaltijdbezorgingsbedrijf Deliveroo. De autoriteit oordeelde dat een belang van 16 procent de eerlijke concurrentie op het vlak van maaltijdbezorging en online boodschappen niet in gevaar brengt.
04/08 14u15  'Opnieuw flink lagere kwartaalwinst voor ING' AMSTERDAM (AFN) - ING kreeg het in het tweede kwartaal opnieuw zwaar te verduren door de coronacrisis. Analisten gepolst door persbureau Bloomberg gaan er in doorsnee vanuit dat de winst net als in het eerste kwartaal flink is gekelderd. De bank presenteert zijn kwartaalcijfers donderdag voorbeurs. Dat wordt dan de eerste keer dat Steven van Rijswijk als topman de resultaten toelicht. Hij is de opvolger van Ralph Hamers, van wie eerder dit jaar bekend werd dat hij de baas wordt van de Zwitserse bank UBS.
04/08 14u15  'Ahold Delhaize blijft profiteren van hamsteraars' AMSTERDAM (AFN) - Ahold Delhaize heeft in het tweede kwartaal flink meer omzet behaald dan een jaar eerder. Dat is althans de gemiddelde verwachting van analisten die het moederbedrijf van Albert Heijn en bol.com zelf heeft gepolst. Daarmee zou het supermarktconcern wederom hebben geprofiteerd van hamstergedrag van consumenten als gevolg van de virusuitbraak, net als in het eerste kwartaal. Ahold Delhaize komt woensdag voorbeurs met zijn nieuwe kwartaalcijfers naar buiten.
04/08 14u15  'Air France rekent op operationeel verlies van 2,9 miljard euro' PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De Franse luchtvaartmaatschappij Air France verwacht voor heel dit jaar een operationeel verlies van 2,9 miljard euro, waarvan 1,3 miljard euro uit de tweede jaarhelft komt. Dat schrijft de Franse krant La Tribune zonder aan te geven waar het de informatie vandaan heeft.
04/08 12u15  Gemengd beeld op Europese beurzen AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten dinsdag een gemengd beeld zien. Beleggers deden het rustig aan na de sterke opmars een dag eerder en verwerkten de resultaten van grote bedrijven als BP, Diageo en Bayer. Op het Damrak werd AEX-bedrijf DSM lager gezet na tegenvallende resultaten. Ook koffie- en theebedrijf JDE Peet's gaf een kijkje in de boeken.
04/08 12u15  Goede resultaten VodafoneZiggo in coronakwartaal UTRECHT (ANP) - Telecom- en kabelbedrijf VodafoneZiggo heeft in van april tot en met juni naar eigen zeggen 'een vliegend kwartaal' beleefd, ondanks de coronacrisis. Het bedrijf wist, met name bij kabelinternet en -televisie, meer klanten aan zich te binden en dat resulteerde in een hogere omzet en winst. Enkele projecten werden wel enige tijd stilgelegd uit voorzorg.
04/08 12u15  Europese producentenprijzen stijgen LUXEMBURG (AFN) - De Europese industriële producentenprijzen zijn in juni gestegen. Volgens het Europese statistiekbureau Eurostat stegen de prijzen die Europese fabrikanten in de eurozone voor hun producten vragen in juni met 0,7 procent ten opzichte van mei. Op jaarbasis zijn de producentenprijzen in de eurozone met 3,7 procent gedaald.
04/08 11u15  Vraag naar uitzendkrachten blijft lager AMSTERDAM (AFN) - De vraag naar uitzendkrachten is opnieuw fors gedaald. Uitzendkrachten draaiden in de periode tussen 15 juni tot en met 12 juli (periode 7) in totaal 15 procent minder uren dan een jaar eerder. De omzet van uitzendbedrijven daalde met 15 procent, aldus cijfers van brancheorganisatie ABU. Beide getallen zijn minder slecht dan in de voorgaande periode.
04/08 11u15  DSM hekkensluiter in licht hogere AEX AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs boekte dinsdag een kleine winst. Ook de meeste andere Europese beurzen gingen licht vooruit na de stevige opmars een dag eerder. Op het Damrak werd AEX-bedrijf DSM lager gezet na tegenvallende resultaten. De cijfers van koffie- en theebedrijf JDE Peet's vielen wel in de smaak bij beleggers.
04/08 10u15  'Resultaten DSM beter dan verwacht' AMSTERDAM (AFN) - De resultaten van speciaalchemiebedrijf DSM in het tweede kwartaal waren beter dan verwacht, beoordelen analisten van KBC Securities. Het aangepaste bedrijfsresultaat (ebitda) daalde met 8 procent minder hard dan de 11 procent waar de marktvorsers op rekenden.
04/08 10u15  'Gemengde resultaten voor JDE Peet's' AMSTERDAM (AFN) - De resultaten van koffie- en theebedrijf JDE Peet's toonden een verdeeld beeld, zeggen analisten van Jefferies. Ze wijzen er daarbij op dat de omzet lager was dan verwacht, maar de winstmarge juist 'fors boven' de verwachtingen lag omdat de onderneming de kosten wist te drukken.
Laatste update: vandaag om 16u15
Lees meer van IEX.NL >


Trends.be

Verbergen Tonen
04/08 16u15  Mark Rutte, de zuinigheids-predikant die Europa niet kon overtuigen Mark Rutte heeft Europa niet klein gekregen. De zuidelijke lidstaten krijgen hun miljarden uit de Europese subsidiepot. Dat wordt wennen voor de Nederlandse premier, die van zuinigheid zijn handelsmerk maakte.
04/08 12u15  CEO Steven Powell werkt met eTheRNA aan een coronavaccin: 'Wij hebben de beste data ter wereld' Onder de bijna tweehonderd bedrijven en onderzoeksinstellingen die koortsachtig sleutelen aan een vaccin tegen covid-19 is het Antwerpse biotechbedrijf eTheRNA een buitenbeentje. 'Wij hoeven niet de eerste te zijn', zegt de Britse CEO Steven Powell in zijn maideninterview. 'Je moet een unieke aanpak hebben, en die hebben we.'
04/08 12u15  Bayer boekt miljardenverlies door glyfosaat-rechtzaken Het Duitse chemiebedrijf Bayer heeft in het tweede kwartaal 9,5 miljard euro verlies geboekt. Aan de basis liggen de hoge kosten voor rechtszaken over onkruidverdelgers met glyfosaat.
04/08 11u15  Bieden op een woning: de ongeschreven regels van de gesloten omslag De afschaffing van de woonbonus en het verbod op woningbezoeken gedurende twee maanden heeft de Belgische vastgoedmarkt ontwricht en vrije baan gemaakt voor biedingen onder gesloten omslag, een procedure zonder wettelijke regels of toezicht.
04/08 11u15  Ondernemer van je eigen leven: zes tips om de juiste prioriteiten te stellen De coronacrisis dwingt nogal wat mensen stil te staan bij hun routines op het werk en privé. Te veel mensen raasden maar voort in een wereld vol afleiding, drukte, torenhoge verwachtingen en een verschroeiend tempo. De sleutel om het anders te doen is aandacht.
04/08 06u15  Coronanieuws: gemiddeld 500 besmettingen per dag in België Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
04/08 03u15  Coronanieuws: meer dan 5 miljoen coronabesmettingen in Latijns-Amerika Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
03/08 13u15  Europees coronaherstelfonds: vooral wat niet in het akkoord staat, is leerzaam Is de Europese Unie echt veranderd? Of is het coronaherstelfonds slechts een klein succesje in een verdeeld en breekbaar Europa? 'Mark Rutte is terug naar Den Haag, Viktor Orban is terug naar Boedapest, en doen daar wat ze willen. Dat is de constructiefout van Europa.'
03/08 12u15  Twintig vennootschappen FNG (Brantano) failliet verklaard Het faillissement van twintig vennootschappen van de FNG-groep is officieel uitgesproken. Vier curatoren werden aangesteld.
03/08 12u15  Europees coronaherstelfonds: wat niet in het akkoord staat, is veel leerzamer Is de Europese Unie echt veranderd? Of is het coronaherstelfonds slechts een klein succesje in een verdeeld en breekbaar Europa? 'Mark Rutte is terug naar Den Haag, Viktor Orban is terug naar Boedapest, en doen daar wat ze willen. Dat is de constructiefout van Europa.'
03/08 12u15  Coronanieuws: '13 gemeenten met meer dan 1 op 1000 besmettingen' Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
03/08 11u15  'Chinese obligaties zijn nieuwe veilige haven' Traditioneel beschouwen beleggers Amerikaanse en Duitse overheids- obligaties als veilige havens. Maar nu dieniets meer opbrengen, schuilen beleggers steeds meer in Chinese obligaties.
03/08 08u15  Coronanieuws: aantal besmettingen en ziekenhuisopnames in België blijven stijgen Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
03/08 06u15  Coronanieuws: besmettingen in België blijven stijgen Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
02/08 20u15  Coronanieuws: 'Volgende week wordt belangrijke week' Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
Laatste update: vandaag om 16u15
Lees meer van Trends.be >

Belegger.nl

Verbergen Tonen
04/08 16u15  Weinig beweging op Damrak na bedrijfscijfers AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index kwam dinsdag in de middaghandel niet ver van zijn plek. Beleggers verwerkten een keur aan cijferberichten van grote bedrijven, waarbij die van speciaalchemieconcern DSM tegenvielen. Elders in Europa waren ook overwegend kleine verliezen te zien, na forse koerswinsten een dag eerder.
04/08 16u15  Wall Street begint licht lager aan handelsdag NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag licht lager geopend, waarmee beleggers gas terugnemen na de winsten van maandag. In Washington is er nog steeds geen akkoord tussen Democraten en Republikeinen over een nieuw steunpakket om de klap van de coronacrisis op te vangen. Verder kwam weer een aantal bedrijven met kwartaalresultaten.
04/08 16u15  Fitbit-overname Google onder loep Europese Commissie BRUSSEL (AFN) - De Europese Commissie stelt een diepgaand onderzoek in naar de beoogde overname door Google van Fitbit, een producent van stappentellers. De mededingswaakhond in Brussel is bezorgd dat de transactie de al dominante positie van de Amerikaanse techreus op de onlineadvertentiemarkt zou versterken door de enorme hoeveelheid persoonlijke gegevens die Fitbit kan leveren.
04/08 15u15  Wall Street staat voor lagere opening NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen staan dinsdag voor een licht lagere opening na de stijging van een dag eerder toen techbedrijven en webwinkels voor koerswinsten zorgden. Beleggers verwerken opnieuw een reeks bedrijfscijfers. Ook kijken ze naar het politieke getouwtrek rond een nieuw pakket aan coronasteunmaatregelen.
04/08 15u15  Amazon krijgt groen licht voor belang in Deliveroo LONDEN (AFN) - De Britse marktwaakhond CMA heeft definitief toestemming gegeven voor een investering van Amazon in maaltijdbezorgingsbedrijf Deliveroo. De autoriteit oordeelde dat een belang van 16 procent de eerlijke concurrentie op het vlak van maaltijdbezorging en online boodschappen niet in gevaar brengt.
04/08 14u15  'Opnieuw flink lagere kwartaalwinst voor ING' AMSTERDAM (AFN) - ING kreeg het in het tweede kwartaal opnieuw zwaar te verduren door de coronacrisis. Analisten gepolst door persbureau Bloomberg gaan er in doorsnee vanuit dat de winst net als in het eerste kwartaal flink is gekelderd. De bank presenteert zijn kwartaalcijfers donderdag voorbeurs. Dat wordt dan de eerste keer dat Steven van Rijswijk als topman de resultaten toelicht. Hij is de opvolger van Ralph Hamers, van wie eerder dit jaar bekend werd dat hij de baas wordt van de Zwitserse bank UBS.
04/08 14u15  'Ahold Delhaize blijft profiteren van hamsteraars' AMSTERDAM (AFN) - Ahold Delhaize heeft in het tweede kwartaal flink meer omzet behaald dan een jaar eerder. Dat is althans de gemiddelde verwachting van analisten die het moederbedrijf van Albert Heijn en bol.com zelf heeft gepolst. Daarmee zou het supermarktconcern wederom hebben geprofiteerd van hamstergedrag van consumenten als gevolg van de virusuitbraak, net als in het eerste kwartaal. Ahold Delhaize komt woensdag voorbeurs met zijn nieuwe kwartaalcijfers naar buiten.
04/08 14u15  'Air France rekent op operationeel verlies van 2,9 miljard euro' PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De Franse luchtvaartmaatschappij Air France verwacht voor heel dit jaar een operationeel verlies van 2,9 miljard euro, waarvan 1,3 miljard euro uit de tweede jaarhelft komt. Dat schrijft de Franse krant La Tribune zonder aan te geven waar het de informatie vandaan heeft.
04/08 12u15  Gemengd beeld op Europese beurzen AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten dinsdag een gemengd beeld zien. Beleggers deden het rustig aan na de sterke opmars een dag eerder en verwerkten de resultaten van grote bedrijven als BP, Diageo en Bayer. Op het Damrak werd AEX-bedrijf DSM lager gezet na tegenvallende resultaten. Ook koffie- en theebedrijf JDE Peet's gaf een kijkje in de boeken.
04/08 12u15  Goede resultaten VodafoneZiggo in coronakwartaal UTRECHT (ANP) - Telecom- en kabelbedrijf VodafoneZiggo heeft in van april tot en met juni naar eigen zeggen 'een vliegend kwartaal' beleefd, ondanks de coronacrisis. Het bedrijf wist, met name bij kabelinternet en -televisie, meer klanten aan zich te binden en dat resulteerde in een hogere omzet en winst. Enkele projecten werden wel enige tijd stilgelegd uit voorzorg.
04/08 12u15  Europese producentenprijzen stijgen LUXEMBURG (AFN) - De Europese industriële producentenprijzen zijn in juni gestegen. Volgens het Europese statistiekbureau Eurostat stegen de prijzen die Europese fabrikanten in de eurozone voor hun producten vragen in juni met 0,7 procent ten opzichte van mei. Op jaarbasis zijn de producentenprijzen in de eurozone met 3,7 procent gedaald.
04/08 11u15  Vraag naar uitzendkrachten blijft lager AMSTERDAM (AFN) - De vraag naar uitzendkrachten is opnieuw fors gedaald. Uitzendkrachten draaiden in de periode tussen 15 juni tot en met 12 juli (periode 7) in totaal 15 procent minder uren dan een jaar eerder. De omzet van uitzendbedrijven daalde met 15 procent, aldus cijfers van brancheorganisatie ABU. Beide getallen zijn minder slecht dan in de voorgaande periode.
04/08 11u15  DSM hekkensluiter in licht hogere AEX AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs boekte dinsdag een kleine winst. Ook de meeste andere Europese beurzen gingen licht vooruit na de stevige opmars een dag eerder. Op het Damrak werd AEX-bedrijf DSM lager gezet na tegenvallende resultaten. De cijfers van koffie- en theebedrijf JDE Peet's vielen wel in de smaak bij beleggers.
04/08 10u15  'Resultaten DSM beter dan verwacht' AMSTERDAM (AFN) - De resultaten van speciaalchemiebedrijf DSM in het tweede kwartaal waren beter dan verwacht, beoordelen analisten van KBC Securities. Het aangepaste bedrijfsresultaat (ebitda) daalde met 8 procent minder hard dan de 11 procent waar de marktvorsers op rekenden.
04/08 10u15  'Gemengde resultaten voor JDE Peet's' AMSTERDAM (AFN) - De resultaten van koffie- en theebedrijf JDE Peet's toonden een verdeeld beeld, zeggen analisten van Jefferies. Ze wijzen er daarbij op dat de omzet lager was dan verwacht, maar de winstmarge juist 'fors boven' de verwachtingen lag omdat de onderneming de kosten wist te drukken.
Laatste update: vandaag om 16u15
Lees meer van Belegger.nl >

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
04/08 15u15  Coronacrisis haalt Limburgse bouwsector onderuit. "Omzet en winst halveren" Lees meer >
04/08 14u15  Twee biervrienden openen stadsbrouwerij in Genk: "Op mijn tiende begon ik al bierviltjes te verzamelen" Lees meer >
04/08 13u15  Hotelboekingsite Booking.com ontslaat kwart van personeel Lees meer >
04/08 08u15  10 miljard minder belastinginkomsten door coronacrisis Lees meer >
03/08 18u15  Test Aankoop raadt af om nog te bestellen bij Brantano, CKS en Fred & Ginger: "Kans is miniem dat je bestelling krijgt" Lees meer >
03/08 17u15  Testaankoop raadt af om nog te bestellen bij Brantano, CKS en Fred & Ginger: "Kans is miniem dat je bestelling krijgt" Lees meer >
03/08 16u15  Testaankoop: "Bestel niet meer bij Brantano, CKS en Fred & Ginger" Lees meer >
02/08 00u15  Meer dan half miljard op slapende rekeningen Lees meer >
01/08 12u15  Zomerkoopjes beginnen met maand vertraging: buitenkansjes voor shoppers, mogelijk laatste kans voor vele winkeliers Lees meer >
01/08 06u15  Zomersolden beginnen met maand vertraging: buitenkansjes voor shoppers, mogelijk laatste kans voor vele winkeliers Lees meer >
01/08 00u15  Groen licht voor steunpakket van 460 miljoen euro voor Brussels Airlines Lees meer >
31/07 00u15  Zuivelbedrijf uit Rotselaar gaat 500 miljoen liter water besparen Lees meer >
31/07 00u15  Kritiek op keuze voor bedrijf Devside om Belgische tracing-app te bouwen, professor Bart Preneel: "Keuze wél objectief" Lees meer >
30/07 20u15  Nu corona onze economie dooreenschudt: moeten we ongerust zijn? Sneuvelen er straks veel banen, en komt het nog goed?  Lees meer >
30/07 19u15  Nu corona onze economie dooreenschudt: moeten we ongerust zijn? Sneuvelen er straks veel banen, en komt het nog wel goed?  Lees meer >
Laatste update: vandaag om 15u15
Lees meer van VRT NWS: Economie >

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
04/08 00u15  Colauto brengt glamour terug, Williamson dweilt met de kraan open Hij heeft niet alleen zijn naam mee voor een warenhuisdirecteur die zich in het luxere segment profileert. Bijenkorf-topman Giovanni Colauto weet ook van wanten. Voor het vijfde jaar op rij is de omzet gestegen.
04/08 00u15  Is het Rijk bezig de provincies uit te hongeren? De Nederlandse provincies zijn veel ouder dan de natiestaat. De Habsburgse Nederlanden werden in de 16de eeuw aangeduid als de Zeventien Provinciën. De republiek der Zeven Provinciën ontstond in 1588 en zou – ook wel onder de naam Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden – tot 1795 bestaan.
04/08 00u15  De huidige goudkoorts is een graadmeter van onze economische angst Na een razendsnelle opmars heeft de goudprijs maandag het oude record verpulverd. Het toont de grootste nachtmerries van beleggers. ‘Goud is de kanarie in de kolenmijn’. Hoe is deze crisis ontstaan?
03/08 23u15  Krijgen de dollarsceptici ooit een keer gelijk? Het is een sekte binnen de valutahandel: de dollarsceptici. Het zijn de handelaren die overtuigd zijn dat de dollar tot de ondergang is gedoemd. De dollar is het papier niet waard waarop het wordt gedrukt.
03/08 17u15  Nog zonder whirlpool en massages, maar de riviercruiseschepen zijn terug Dat reizen per cruiseschip niet zonder risico is, bleek dit weekend wel weer uit de veertig besmettingen aan boord van de Noorse MS Roald Amundsen. Toch dokken ook in Amsterdam de eerste riviercruises weer aan, met aan boord vooral ouderen uit de buurlanden.
03/08 00u15  Green Basilisk maakt ‘levend beton’ dat zelf scheurtjes repareert Bacteriën zijn de grote troef van Green Basilisk: ze zijn in staat betonscheuren te dichten. Die in een bedrijf gegoten vinding zou wereldwijd 33 miljoen ton CO2 kunnen besparen, eenzesde van de Nederlandse uitstoot.
02/08 22u15  Deze Brabantse broers (21, 23 en 26) knutselden graag met fietsaccu’s. Nu hebben ze 21 man in dienst Koen (26), Wout (23) en Stan (21) Seuren begonnen tijdens hun mbo-opleiding met het reviseren van fietsaccu’s. Tijdens de lessen namen ze stiekem telefonisch bestellingen aan, na school lapten ze de accu’s op. Nu heeft KWS Seuren 21 man personeel en grote ambities.
02/08 22u15  Wall Street Journal: ‘Microsoft pauzeert onderhandelingen over TikTok’ Microsoft heeft de onderhandelingen over de aankoop van de Amerikaanse activiteiten van socialemedia-app TikTok opgeschort, nadat president Donald Trump vrijdag had aangekondigd de app te willen verbieden en zich tegenstander van de overnamedeal toonde. Dat schrijft The Wall Street Journal.
02/08 21u15  Wall Street Journal: ‘Microsoft pauzeert onderhandelingen over TikTok na aankondiging Trump’ Microsoft heeft de onderhandelingen over de aankoop van de Amerikaanse activiteiten van socialemedia-app TikTok opgeschort, nadat president Donald Trump vrijdag had aangekondigd de app te willen verbieden en zich tegenstander van de overnamedeal toonde. Dat schrijft The Wall Street Journal.
02/08 00u15  De Europese begroting is klein bier als je kijkt naar het Europees inkomen Na dagen onderhandelen bereikten de Europese regeringsleiders dinsdagochtend vroeg een akkoord over de Europese begroting voor de komende jaren en de omvang en inrichting van een Europees ‘herstelfonds’. Bij de begroting gaat het om de lieve som van 1.074 miljard euro. Het herstelfonds telt 750 miljard.
01/08 00u15  Rijken vermijden met privéjet het hoestende plebs Terwijl de grote luchtvaartmaatschappijen maar een fractie van hun vluchten uitvoeren, met halfvolle toestellen, beleeft de markt voor privéjets een ongekende groei. ‘Veel reizigers zijn nog angstig om in het vliegtuig te stappen met honderden andere passagiers zolang het coronavirus nog rondwaart.’
01/08 00u15  Microsoft in de wolken, kerk maakt harde landing In de luwte kan het prima vertoeven zijn. Microsoft was het techbedrijf dat tot zes jaar geleden synoniem was met misbruik van marktmacht, ongebreidelde expansiedrift, gemiste kansen (de smartphonemarkt) en soms discutabele producten. In 2014 kwam er een man aan het roer die in India geboren is, boeken leest én schrijft, Gandhi citeert en empathie predikt.
31/07 22u15  Tiktok in de lift, Blendle naar het museum Zijn bedrijf kan zich meten met de techreuzen van de westerse wereld, waarvan de bazen deze week door de mangel werden gehaald in het Amerikaanse Congres. Maar er is zo weinig bekend over de baas van ByteDance, dat
31/07 21u15  Het uitmesten van de uitzendsector is noodzakelijk, maar niet afdoende Het Duitse kabinet stuurde deze week een wet naar de Bondsdag, het Duitse parlement, waarin wordt voorgeschreven dat in slachthuizen uitsluitend gewerkt mag worden door eigen personeel bij het slachten en het verwerken en verpakken van vlees. Geen uitzendkrachten, geen onderaannemers, geen onderaannemers van onderaannemers.
31/07 15u15  Zwartste scenario komt uit voor KLM: 5.000 banen weg, voor 1.500 werknemers dreigt gedwongen ontslag Bij KLM komt het zwartste scenario uit. Bij de luchtvaartmaatschappij verdwijnen tussen nu en eind volgend jaar 4.500 tot 5.000 arbeidsplaatsen. Het bedrijf sluit niet uit dat er nog meer werk verdwijnt, als de coronacrisis langer duurt.
Laatste update: vandaag om 0u15
Lees meer van Volkskrant Economie >

Gazet van Antwerpen: Economie

Verbergen Tonen
04/08 16u15  Eerste 36 nieuwe woningen in De Streyp klaar: “Sociale woningbouw draait ook om kwaliteit en leefbaarheid” Na ruim twee jaar is de renovatie en nieuwbouw van de eerste 36 woningen in de Battelse wijk De Streyp klaar. Woonpunt Mechelen maakt plannen om begin volgend jaar de laatste twaalf appartementen onder handen te nemen.
04/08 16u15  Verkeer op Colomalaan moet eind augustus over één rijstrook Door belangrijke werkzaamheden moet het verkeer op de Colomalaan in Mechelen tijdens de laatste week van augustus tijdelijk over één rijstrook. Om alles in goede banen te leiden, komen er tijdelijke verkeerslichten.
04/08 16u15  Brandje bij restaurant M-Eatery snel geblust De brandweer moest dinsdagnamiddag uitrukken voor een brandje bij restaurant M-Eatery in de Leopoldstraat, vlak bij het station in Mechelen. Een hoeveelheid opgehoopt afval dat in en rond een keldergat lag, had vuur gevat.
04/08 16u15  Olivier Godfroid verpulvert Strava-record met drievoudige beklimming Mont Ventoux: “Sneller dan Wout van Aert” Vlaamse wielertoeristen en de beklimming van de Franse Mont Ventoux, het is een eigenaardige relatie. Veel coureurs hopen ooit één keer de top van de mythische berg te bereiken. Schildenaar Olivier Godfroid (25) stond drie keer op de top. In één dag. Hij behaalde daarmee het absolute record op de sportapp Strava.
04/08 16u15  Radio Expres geeft gratis zendtijd aan Antwerpse handelaars: “Als ’t Stad het moeilijk heeft willen we iets doen” Met de actie ‘De 100 van ’t stad’ biedt Radio Expres de Antwerpse zelfstandigen en handelaars gratis zendtijd aan. “Als ’t stad het moeilijk heeft, willen we ook iets doen en niet bij de pakken blijven zitten”, zegt Marc Dhollander van Radio Expres.
04/08 16u15  Pornofilm leidt tot sluiting café Retro: “Er is geen weg terug” Het café Retro op de Grote Markt in Turnhout is sinds dinsdag gesloten. Dat hebben de uitbater en de brouwerij Haacht ‘in onderling overleg’ beslist. In het café werd tijdens de lockdown een pornofilm opgenomen.
04/08 16u15  Met deze tips overleef je de hittegolf Deze week wacht de eerste hittegolf van het jaar, met mogelijk vijf dagen boven de 30 graden. Dat wordt dus zweten. Maar hoe kan je jezelf en jouw omgeving het beste wapenen tegen zo’n hittegolf?
04/08 16u15  Pop-up op IJzerenleen: ’t Kofschip 2.0 verkoopt schoolgerief en kantoormateriaal Johan Van der Taelen (51) uit Heffen heeft een pop-upwinkel geopend op de IJzerenleen in Mechelen. In ’t Kofschip 2.0 kun je terecht voor alles wat je voor school en kantoor nodig hebt.
04/08 16u15  Dimitri Daeseleire (ex-Antwerp) voor twee jaar naar Roeselare Dimitri Daeseleire (30) heeft dinsdagochtend een contract van twee jaar plus optie getekend bij KSV Roeselare. De Antwerpse verdediger, die nog twee passages doormaakte bij Royal Antwerp FC, komt met de West-Vlaamse club uit in de eerste amateurklasse.
04/08 16u15  Goede doelen in moeilijke papieren door coronacrisis: “Elke dag is een strijd” Goede doelen zitten in moeilijke papieren. De voorbije maanden vielen zowat alle activiteiten en evenementen in het water die de vzw’s nodig hebben om hun werking te financieren. Voor organisaties als Artsen Zonder Grenzen of Broederlijk Delen betekent dat een miljoenenverlies. Maar behalve de grote, nationale organisaties zijn er ontelbare kleine, lokale initiatieven die met de handen in het haar zitten. De nieuwe invulling van De Warmste Week, met een focus op vrijwilligerswerk in plaats van geldinzameling, is ook een zware dobber.
04/08 16u15  Delhaize DAMA vervangt Spar, met aandacht voor vegetariërs De Spar van Melsele is niet meer. Sinds dinsdag prijkt het logo van Delhaize boven de supermarkt. De nieuwe uitbaters hebben er een hectische periode op zitten, maar zijn nu bijna volledig klaar.
04/08 16u15  Spelers en technische staf Lierse K testen negatief De technische staf en voltallige spelersgroep van Lierse K. werd maandag onderworpen aan een coronatest volgens de richtlijnen van de Pro League, waar de Pallieters sinds vrijdag toe behoren. Alle tests bleven negatief.
04/08 16u15  In 25 dagen van Sint-Nicolaas naar Sint-Petrus Na een fietstocht van 25 dagen zijn zeven Sint-Niklase pelgrims op hun eindbestemming geraakt: het Sint-Pietersplein in Rome. Onderweg: geen enkele lekke band en geen enkele tegenslag.
04/08 16u15  Bestofte fiets en shirt krijgen plek in privémuseum van Wout van Aert Meteen na de finish in de Strade Bianche, vroeg Wout van Aert aan de verzorger om zijn bestofte shirt zeker niet te wassen. “In de loop der jaren ben ik een verzamelaar geworden van speciale wielertruitjes. Van alle drie de wereldtitels veldrijden heb ik het originele shirt met rugnummer en dus ook modder thuis bewaard in een kast.”
04/08 16u15  Terug van weggeweest: de visserssandaal De opvolger van de populaire Birkenstock is bekend: deze zomer duikt de klassieke visserssandaal vaak op aan de voeten van modefans op Instagram.
Laatste update: vandaag om 16u15
Lees meer van Gazet van Antwerpen: Economie >

Het Laatste Nieuws: Economie

Verbergen Tonen
04/08 16u15  Tientallen Brantano-werknemers betogen: “Oprichters laten werknemers achter in werkloosheid” Enkele tientallen werknemers van de failliete schoenenketen Brantano hebben vandaag actiegevoerd voor de winkel in Champion, in de provincie Namen....
04/08 13u15  Vlaamse werkloosheid 7,9 procent hoger dan vorig jaar Vlaanderen telde eind juli 211.075 niet-werkende werkzoekenden. Dat zijn er 7,9 procent meer dan een jaar geleden, zo blijkt uit de maandelijkse...
04/08 13u15  Booking.com ontslaat tot een kwart van het personeel Booking.com gaat tot een kwart van al zijn werknemers ontslaan om de coronacrisis het hoofd te bieden. Dat heeft de topman van de boekingssite...
04/08 12u15  Colruyt breidt thuislevering uit naar Brugge en Gent Colruyt breidt een test met leveringen aan huis via zijn online boodschappendienst Collect&Go uit naar Brugge en Gent. Tot nu toe liep de test...
04/08 12u15  Booking.com ontslaat meer dan 4.000 werknemers Booking.com gaat tot een kwart van al zijn werknemers ontslaan om de coronacrisis het hoofd te bieden. Dat heeft de topman van de boekingssite...
04/08 11u15  Prosumententarief verhit de gemoederen in Vlaanderen én Wallonië: dit moet u weten De manier waarop de vergoeding voor zonnepaneleneigenaars per gewest verschilt, typeert wel een beetje ons Belgenland. In Vlaanderen, Walloni en...
04/08 10u15  Beleggingen versus coronacrisis: deze fondsen blijven interessant om in te investeren De economische impact van de coronacrisis is enorm. Sommige sectoren liggen op apegapen, terwijl anderen terug helemaal in de spotlight staan....
04/08 10u15  Champagneoorlog borrelt op in Frankrijk In Frankrijk woedt er een champagneoorlog tussen de druiventelers en de champagnehuizen. Omdat de huizen niet van hun flessen af raken, moeten de...
04/08 10u15  Virgin Galactic hoopt op eerste toeristische ruimtevlucht begin volgend jaar Miljardair Richard Branson gaat waarschijnlijk volgend jaar mee met een ruimteschip van zijn ruimtevaartbedrijf. Virgin Galactic wil dit najaar nog...
04/08 10u15  Kwetsbare werkzoekenden krijgen gespecialiseerde begeleiding naar werk Voor de begeleiding van kwetsbare werkzoekenden wordt de VDAB sinds kort bijgestaan met groepstrajecten door gespecialiseerde partners Randstad en...
04/08 09u15  Waarom je regelmatig van job zou moeten veranderen Belgen zijn redelijk honkvast als het over hun werkgever gaat, ook als ze beseffen dat ze niet helemaal op de goeie plek zetten of elders misschien...
04/08 08u15  Belastingen brengen 10 miljard euro minder op De zware recessie door de coronacrisis heeft de fiscale ontvangsten doen kelderen. De belastingen brachten in de eerste zes maanden van 2020...
04/08 07u15  Alle FNG-winkels vandaag gesloten, curatele wil uitverkoop tijdens solden organiseren Alle winkels die behoren tot de 20 vennootschappen van de FNG-groep die failliet zijn verklaard, blijven vandaag gesloten. Dat meldt Sven De...
04/08 07u15  Scheiden doet ook fiscaal lijden: onze belastingexpert bekijkt de impact van een relatiebreuk op uw belastingen De coronacrisis heeft mensen aan het denken gezet over hun relatie en dat heeft zo zijn gevolgen. Bij het begin van de lockdown voorspelde...
04/08 06u15  Klap van 10 miljard euro voor belastinginkomsten De zware recessie door de coronacrisis heeft de fiscale ontvangsten doen kelderen. De belastingen brachten in de eerste zes maanden van 2020...
Laatste update: vandaag om 16u15
Lees meer van Het Laatste Nieuws: Economie >

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
02/08 10u15  Wat hebben we aan kwartaalcijfers over de huizenmarkt? Vrijdag publiceerden het Centraal Bureau voor de Statistiek en het Kadaster kwartaalcijfers over de huizenmarkt. In die cijfers zijn weinig gevolgen van de coronacrisis te ontdekken: er werden weer meer huizen verkocht, voor hogere prijzen. De prijsindex bereikte in juni gewoon weer een record, de prijzen waren met 41 procent gestegen ten opzichte van vergelijkingsjaar … Continued The post Wat hebben we aan kwartaalcijfers over de huizenmarkt? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
02/08 00u15  Vier vragen over de frequentieveiling voor 5G Deze week is de frequentieveiling voor 5G-netwerken begonnen. Al voordat de veiling begon, was er gedoe over. Want, mag het goedkope maar omstreden Chinese Huawei nu wel of niet meedoen? Vier vragen en antwoorden over de veiling van het 5G-netwerk. Wat is 5G? Lees ook: 5G is geen revolutie, maar een evolutie 5G staat voor … Continued The post Vier vragen over de frequentieveiling voor 5G appeared first on Elsevierweekblad.nl.
01/08 00u15  Slavernij is in 2020 nog lang geen geschiedenis, zeker niet in Azië en Afrika De huidige publieke discussie over slavernij gaat vooral over het verleden. Maar ook in 2020 is slavernij nog altijd niet uitgebannen, schrijft Marijn Jongsma. Al kan over de definitie ervan worden getwist. Een laag loon of lange werkdagen betekenen niet automatisch slavernij. Daarvan is sprake als de werknemer geen vrije keus meer heeft en feitelijk … Continued The post Slavernij is in 2020 nog lang geen geschiedenis, zeker niet in Azië en Afrika appeared first on Elsevierweekblad.nl.
01/08 00u15  Heeft de vakbond voldoende oog voor jonge werkenden? Zaterdag 4 juli stemt het ledenparlement van de FNV over de vraag of de vakbond zich achter het pensioenakkoord moet scharen, dat het kabinet, de werkgevers en de vakbonden halverwege juni (in principe) hebben bereikt. Met het pensioenakkoord wordt onder meer de modernisering van het werknemerspensioen geregeld, en een minder snelle stijging van de AOW-leeftijd. … Continued The post Heeft de vakbond voldoende oog voor jonge werkenden? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
31/07 13u15  KLM gaat hervormen: 5.000 banen weg KLM probeert de crisis door te komen door 5.000 banen te schrappen, personeel om te scholen en de arbeidsvoorwaarden te versoberen. En dat is hard nodig. De omzet van de vliegtuigmaatschappij is de eerste zes maanden van 2020 bijna gehalveerd naar 2,8 miljard euro, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Vrijdag maakte KLM de herstructureringsplannen … Continued The post KLM gaat hervormen: 5.000 banen weg appeared first on Elsevierweekblad.nl.
31/07 00u15  D66 wil af van toeslagen. Kosten: 40 miljard euro D66 wil alle toeslagen afschaffen in ruil voor korting op de inkomstenbelasting. Dat schrijft D66-Kamerlid Steven van Weyenberg maandag 29 juni in een voorstel aan de Tweede Kamer. De kosten van het plan bedragen 40 miljard euro. D66 wil dus van het toeslagenstelsel af, maar voorkomen dat midden- en lagere inkomens in een armoedegat terechtkomen. … Continued The post D66 wil af van toeslagen. Kosten: 40 miljard euro appeared first on Elsevierweekblad.nl.
30/07 14u15  Techgiganten onder vuur in het Amerikaanse Congres De grootste techbedrijven ter wereld zaten woensdag in het beklaagdenbankje. Amazon, Apple, Facebook en Google moesten zich tegenover het Amerikaanse Congres onder ede verantwoorden over vermeend machtsmisbruik en het schaden van consumentenbelangen. Het was de eerste keer dat de bazen van de vier techgiganten moesten getuigen in het parlement. Naar het verhoor van de vier … Continued The post Techgiganten onder vuur in het Amerikaanse Congres appeared first on Elsevierweekblad.nl.
30/07 00u15  Belastingstelsel eenvoudiger? Politieke partijen worstelen er maar mee De eerste politieke partijen met een plan voor de vereenvoudiging van het belastingstelsel hebben zich gemeld. D66 trapte eind juni af, 50PLUS kwam vorige week met fiscale voorstellen. Beide partijen willen elk op hun eigen manier af van de vele toeslagen en heffingskortingen die het stelsel ondoorzichtig maken, maar beide hebben het ei van Columbus … Continued The post Belastingstelsel eenvoudiger? Politieke partijen worstelen er maar mee appeared first on Elsevierweekblad.nl.
29/07 00u15  GroenLinks-plan voor kneveling Unilever en Shell is gevaarlijk GroenLinks wil Shell en Unilever financieel vastbinden aan Nederland. Veel andere politieke partijen staan sympathiek tegenover dat voorstel. Maar het zou een forse klap zijn voor het Nederlandse vestigingsklimaat. GroenLinkser Bart Snels is Tweede Kamerlid voor een oppositiepartij. Maar de strijd tegen multinationals pakt hij aan alsof hij een volwaardig kabinetslid is. Vorig jaar wist … Continued The post GroenLinks-plan voor kneveling Unilever en Shell is gevaarlijk appeared first on Elsevierweekblad.nl.
28/07 18u15  Mag Huawei het Nederlandse 5G-netwerk aanleggen? De vijfde generatie mobiel internet, 5G, is de nieuwe standaard voor mobiele netwerken. De opvolger van 4G is sneller en stabieler. Het omstreden Chinese bedrijf Huawei is marktleider op het gebied van 5G-infrastructuur. Huawei zou achterdeurtjes in zijn apparatuur inbouwen en een verlengstuk zijn van de Chinese staat. In Groot-Brittannië wordt Huawei-apparatuur, onder druk van … Continued The post Mag Huawei het Nederlandse 5G-netwerk aanleggen? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
28/07 00u15  Woonalliantie wil miljarden van overheid om te kunnen doorbouwen Zeventien organisaties die actief zijn op de huizenmarkt bieden donderdag een plan aan aan de Tweede Kamer. Daarin pleiten ze voor de bouw van zeker 90.000 huizen per jaar tot 203o. Dit om te voorkomen dat een vergelijkbare situatie ontstaat als tijdens de kredietcrisis. Bij de groep, die zich Woningbouwalliantie noemt, zijn onder meer de … Continued The post Woonalliantie wil miljarden van overheid om te kunnen doorbouwen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
Laatste update: zondag 2 augustus 2020, 10u15

Express.be

Verbergen TonenZoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >

Meest gelezen

3x CEO Steven Powell werkt met eTheRNA aan een coronavaccin: 'Wij hebben de beste data ter wereld'04/08 12u15 - Trends.be: Onder de bijna tweehonderd bedrijven en onderzoeksinstellingen die koortsachtig sleutelen aan een vaccin tegen covid-19 is het Antwerpse biotechbedrijf eTheRNA een buitenbeentje. 'Wij hoeven niet de eerste te zijn', zegt de Britse CEO Steven Powell in zijn maideninterview. 'Je moet een unieke aanpak hebben, en die hebben we.'
3x Europese producentenprijzen stijgen04/08 12u15 - IEX.NL: LUXEMBURG (AFN) - De Europese industriële producentenprijzen zijn in juni gestegen. Volgens het Europese statistiekbureau Eurostat stegen de prijzen die Europese fabrikanten in de eurozone voor hun producten vragen in juni met 0,7 procent ten opzichte van mei. Op jaarbasis zijn de producentenprijzen in de eurozone met 3,7 procent gedaald.
3x Alle FNG-winkels vandaag gesloten, curatele wil uitverkoop tijdens solden organiseren04/08 07u15 - Het Laatste Nieuws: Economie: Alle winkels die behoren tot de 20 vennootschappen van de FNG-groep die failliet zijn verklaard, blijven vandaag gesloten. Dat meldt Sven De...
3x Scheiden doet ook fiscaal lijden: onze belastingexpert bekijkt de impact van een relatiebreuk op uw belastingen04/08 07u15 - Het Laatste Nieuws: Economie: De coronacrisis heeft mensen aan het denken gezet over hun relatie en dat heeft zo zijn gevolgen. Bij het begin van de lockdown voorspelde...
3x Coronanieuws: meer dan 5 miljoen coronabesmettingen in Latijns-Amerika04/08 03u15 - Trends.be: Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
3x Krijgen de dollarsceptici ooit een keer gelijk?03/08 23u15 - Volkskrant Economie: Het is een sekte binnen de valutahandel: de dollarsceptici. Het zijn de handelaren die overtuigd zijn dat de dollar tot de ondergang is gedoemd. De dollar is het papier niet waard waarop het wordt gedrukt.
2x Wall Street staat voor lagere opening04/08 15u15 - IEX.NL: NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen staan dinsdag voor een licht lagere opening na de stijging van een dag eerder toen techbedrijven en webwinkels voor koerswinsten zorgden. Beleggers verwerken opnieuw een reeks bedrijfscijfers. Ook kijken ze naar het politieke getouwtrek rond een nieuw pakket aan coronasteunmaatregelen.
2x Amazon krijgt groen licht voor belang in Deliveroo04/08 15u15 - IEX.NL: LONDEN (AFN) - De Britse marktwaakhond CMA heeft definitief toestemming gegeven voor een investering van Amazon in maaltijdbezorgingsbedrijf Deliveroo. De autoriteit oordeelde dat een belang van 16 procent de eerlijke concurrentie op het vlak van maaltijdbezorging en online boodschappen niet in gevaar brengt.
2x Coronacrisis haalt Limburgse bouwsector onderuit. "Omzet en winst halveren"04/08 15u15 - VRT NWS: Economie: Lees meer >
2x Wall Street staat voor lagere opening04/08 15u15 - Belegger.nl: NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen staan dinsdag voor een licht lagere opening na de stijging van een dag eerder toen techbedrijven en webwinkels voor koerswinsten zorgden. Beleggers verwerken opnieuw een reeks bedrijfscijfers. Ook kijken ze naar het politieke getouwtrek rond een nieuw pakket aan coronasteunmaatregelen.

Statistieken

Artikels:
27483
Gelezen:
7910
Aantal lezers nu:
74


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven