zaterdag 26 september 2020, week 39


U bent nu hier: Economie | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 17u15
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
26/09 10u15  'Meerderheid beleggers verwacht correctie bij tweede coronagolf' AMSTERDAM (AFN) - Een meerderheid van de Nederlandse beleggers verwacht een scherpe koersdaling op de aandelenbeurzen door een tweede coronagolf. Een lichte meerderheid denkt evenwel dat deze correctie minder hevig is dan de klap na de eerste besmettingsgolf. Dat maakt ING op uit een peiling onder beleggers.
25/09 23u15  Oranjewoud schrijft rode cijfers over eerste halfjaar GOUDA (AFN) - Oranjewoud, het beursgenoteerde moederconcern van bouwbedrijf Strukton en ingenieursbureau Antea Group, heeft in het eerste halfjaar een nettoverlies van 10,5 miljoen euro geleden. De opbrengsten daalden licht, waarbij stikstofproblematiek de civiele bouw in Nederland dwarszat.
25/09 23u15  Koopjesjagers stuwen Wall Street naar winst NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met forse winsten de handel uitgegaan. Beleggers die van recente koersdalingen wilden profiteren door flink in te kopen, duwden de graadmeters omhoog. Vooral grote technologiefondsen waren in trek. Dat verbloemde de heersende zorgen om oplopende besmettingsaantallen in Europa en de Verenigde Staten en het uitblijven een nieuw Amerikaans steunpakket.
25/09 23u15  Apple maakt uitzonderingen op omstreden betaalregels voor apps CUPERTINO (AFN/BLOOMBERG) - Apple maakt een uitzondering op zijn omstreden regels voor betalingen binnen zijn appstore. Waar apps normaal gesproken 30 procent van de betaalde bedragen moeten inleveren bij de iPhone-maker, geldt dit niet langer voor betaalde livestreams op Facebook.
25/09 21u15  Air France vliegt in najaar nog op halve kracht PARIJS (AFN) - Air France voert in november en december slechts de helft van de vluchten uit die normaal gesproken in dezelfde periode zouden starten. De geldende reisbeperkingen nopen de Franse tak van Air France-KLM tot die beslissing. Eerder deze week zette KLM al een streep door de geplande uitbreiding van het aantal vluchten dit najaar, nu door oplopende coronabesmettingen weer meer restricties gelden voor reizigers.
25/09 21u15  Galapagos krijgt handelsvergunning voor reumamedicijn in EU MECHELEN (AFN) - De Europese Commissie heeft het middel filgotinib van de Nederlands-Belgische biotechnoloog Galapagos goedgekeurd voor de behandeling van reumatoïde artritis. Jyseleca, zoals de merknaam van filgotinib luidt, is het eerste medicijn van het Nederlands-Belgische bedrijf dat door medicijntoezichthouders is goedgekeurd.
25/09 20u15  Techfondsen leiden Wall Street naar tussentijdse winst NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdagavond weer op winst, na verliezen in de openingsminuten. Koopjesjagers zagen hun kans schoon, waarbij vooral techaandelen populair waren. Die compenseerden de zorgen onder beleggers over oplopende besmettingsaantallen in Europa en de Verenigde Staten en het uitblijven een nieuw Amerikaans steunpakket.
25/09 18u15  Amsterdamse beurs beperkt verlies tot minimum AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is met minieme verliezen gesloten, tegen een achtergrond van een oplopend aantal coronabesmettingen in Europa. Elders in Europa was het sentiment overwegend negatief. De verliezen aan het slot waren veel minder groot dan eerder op de dag. Beleggers leken zich op te trekken aan tussentijdse winsten op Wall Street. Premier Mark Rutte kondigde voor meer regio's in Nederland beperkende maatregelen aan wegens sterk stijgende coronabesmettingen.
25/09 18u15  Polen sluit voor 2049 alle kolenmijnen WARSCHAU (ANP/RTR) - De regering van Polen heeft met vakbonden in het land een akkoord gesloten over de sluiting van kolenmijnen. De winning in die mijnen wordt tot 2049 stapsgewijs afgebouwd, zo is afgesproken.
25/09 17u15  CPB: wereldhandel herstelt in trager tempo DEN HAAG (AFN) - De wereldhandel is in juli gegroeid met 4,8 procent ten opzichte van de voorgaande maand. Daarmee vertraagde het herstel ten opzichte van juni, toen de handel op maandbasis met 7,9 procent toenam.
25/09 16u15  Amsterdamse beurs tussentijds verder omlaag AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam stond vrijdag gedurende de middaghandel duidelijk lager. Oplopende besmettingsaantallen in Europa drukten op het sentiment. Als opnieuw lockdownmaatregelen worden ingevoerd, zou dat een nieuwe klap zijn voor de economie. Ondertussen worden ook de ontwikkelingen in de Amerikaanse politiek in de gaten gehouden, waar Republikeinen en Democraten nog geen akkoord hebben over nieuwe coronasteun.
25/09 16u15  Wall Street duikt bij opening in het rood NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag overwegend met verliezen aan de nieuwe sessie begonnen, na een grillige handelsdag op donderdag. Op Wall Street leven zorgen over het oplopende aantal coronabesmettingen in Europa en de Verenigde Staten. Het uitblijven van een politiek akkoord over een nieuw Amerikaans steunpakket weegt extra op die somberte.
25/09 15u15  Orders duurzame goederen VS licht omhoog WASHINGTON (AFN) - De orders voor duurzame goederen in de Verenigde Staten zijn in augustus met 0,4 procent gestegen ten opzichte van een maand eerder. Dat meldde het Amerikaanse ministerie van Handel op basis van een voorlopig cijfer.
25/09 15u15  'Wall Street stevent af op lagere opening' NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen staan vrijdag naar verwachting voor een lagere opening. Op Wall Street leven onder meer zorgen over het oplopende aantal coronabesmettingen in Europa en de Verenigde Staten. Ook zijn beleggers bezorgd over het alsmaar uitblijven van een nieuw steunpakket voor de Amerikaanse economie.
25/09 14u15  Vodafone wint Indiase belastingzaak bij Haags arbitragehof DEN HAAG (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Vodafone heeft een internationaal arbitrageproces gewonnen bij het Permanent Hof van Arbitrage in Den Haag. Daardoor hoeft het Britse telecomconcern miljarden aan Indiase belastingvorderingen niet te betalen.
Laatste update: vandaag om 10u15
Lees meer van IEX.NL >


Trends.be

Verbergen Tonen
26/09 17u15  Ruim helft meer ziekenhuisopnames in een week tijd - 'Madrid moet op slot' Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
26/09 16u15  DJ en producer Regi Penxten over muzikaal ondernemen in coronatijden: 'Er is geen tweede Regi' Regi, de man van de handjes? Eerder de man van de analyse, de marketing, het merk en het optimisme. Dat bewijst hij in volle coronacrisis met zijn grootste hit en een aangekondigd Sportpaleis-concert. 'Maar, als dit nog een jaar zo doorgaat, zitten we binnenkort allemaal met een knoert van een depressie.'
26/09 16u15  Formatie: cruciaal weekend voor Vivaldi Vivaldi staat weer op, na de valpartijen van de voorbije dagen. Blijf in dit overzicht op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen in de federale regeringsonderhandelingen.
26/09 08u15  FinCEN Files: Belfius nooit gestraft voor aankoop 'verdacht' goud De toenmalige bank Dexia België heeft jarenlang voor riante bedragen 'verdacht' goud gekocht van de Antwerpse goudhandelaar Tony Goetz NV, die begin 2020 veroordeeld is voor witwassen. Toch werd Dexia (in 2012 herdoopt tot Belfius) daar nooit voor bestraft - wat vragen oproept over het bankentoezicht. De goudhandelaar wil nu opnieuw klant worden van Belfius, maar de bank verzet zich.
26/09 08u15  DJ en producer Regi Pinxten over muzikaal ondernemen in coronatijden: 'Er is geen tweede Regi' Regi, de man van de handjes? Eerder de man van de analyse, de marketing, het merk en het optimisme. Dat bewijst hij in volle coronacrisis met zijn grootste hit en een aangekondigd Sportpaleis-concert. 'Maar, als dit nog een jaar zo doorgaat, zitten we binnenkort allemaal met een knoert van een depressie.'
25/09 22u15  Koen Geens wordt géén minister in volgende regering: 'Ik heb dit doodgraag gedaan' Hoe de volgende federale regering eruit zal zien, is nog koffiedik kijken. Zeker is wel dat huidig vicepremier Koen Geens (CD&V) er geen deel van zal uitmaken.
25/09 19u15  Preventieve tests in woonzorgcentra opgeschort - experts in 'zwijgstaking' Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
25/09 17u15  Gimv is 40: 'Wij doen wat veel fondsen niet durven' De investeringsmaatschappij Gimv bestaat veertig jaar. En de volgende veertig jaar zijn al gegarandeerd, zeggen voorzitter Hilde Laga en CEO Koen Dejonckheere. 'Gimv kweekt een generatie bedrijven waaraan Vlaanderen nog veel plezier zal beleven.'
25/09 17u15  Hilde Crevits over economisch relanceplan: 'Ik wil geen vechtfederalisme' Vlaams economieminister Hilde Crevits (CD&V) rekent voor het economisch relanceplan van de Vlaamse regering, dat maandag wordt gelanceerd in de septemberverklaring van minister-president Jan Jambon, op een goede samenwerking met de toekomstige, federale Vivaldi-coalitie. 'Als er vechtfederalisme zou komen: die mensen zullen mij tegenkomen', zegt ze in het programma Z-Talk, dit weekend op Kanaal Z.
25/09 16u15  Baksteen bekoort banken niet meer Vastgoedontwikkelaars vinden moeilijker financiering voor hun projecten. De banken zijn strenger en voorzichtiger bij de toekenning van kredieten. Vooral kleine spelers en het winkel- en het hotelvastgoed zijn getroffen.
25/09 15u15  Koen Geens wordt géén minister in volgende regering: 'Plaats ruimen voor nieuwe mensen' Hoe de volgende federale regering eruit zal zien, is nog koffiedik kijken. Zeker is wel dat huidig vicepremier Koen Geens (CD&V) er geen deel van zal uitmaken.
25/09 15u15  Coronacrisis hakt zwaar in de budgetten van goede doelen Hoewel de coronacrisis de solidariteit onder de bevolking een boost gaf, zagen veel goede doelen hun inkomsten dalen. Vooral omdat ze minder acties konden organiseren. 'Deze crisis toont nog eens aan dat je duurzame engagementen moet zoeken', vertelt Björn Macauter van Ondernemers voor Ondernemers.
25/09 15u15  De beloning voor beleggers in aandelen zou weleens groot kunnen zijn Sparen zal in reële termen (na inflatie) een almaar negatievere opbrengst geven, en de beloning voor beleggers in aandelen zou de eerstvolgende jaren weleens fameus kunnen zijn. Maar er zijn enkele belangrijke voorwaarden.
25/09 15u15  Preventieve tests in woonzorgcentra opgeschort bij gebrek aan capaciteit Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
25/09 14u15  Steven Van Gucht: 'Quarantaine ingekort om het haalbaar te maken' Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
Laatste update: vandaag om 17u15
Lees meer van Trends.be >

Belegger.nl

Verbergen Tonen
26/09 10u15  'Meerderheid beleggers verwacht correctie bij tweede coronagolf' AMSTERDAM (AFN) - Een meerderheid van de Nederlandse beleggers verwacht een scherpe koersdaling op de aandelenbeurzen door een tweede coronagolf. Een lichte meerderheid denkt evenwel dat deze correctie minder hevig is dan de klap na de eerste besmettingsgolf. Dat maakt ING op uit een peiling onder beleggers.
25/09 23u15  Oranjewoud schrijft rode cijfers over eerste halfjaar GOUDA (AFN) - Oranjewoud, het beursgenoteerde moederconcern van bouwbedrijf Strukton en ingenieursbureau Antea Group, heeft in het eerste halfjaar een nettoverlies van 10,5 miljoen euro geleden. De opbrengsten daalden licht, waarbij stikstofproblematiek de civiele bouw in Nederland dwarszat.
25/09 23u15  Koopjesjagers stuwen Wall Street naar winst NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met forse winsten de handel uitgegaan. Beleggers die van recente koersdalingen wilden profiteren door flink in te kopen, duwden de graadmeters omhoog. Vooral grote technologiefondsen waren in trek. Dat verbloemde de heersende zorgen om oplopende besmettingsaantallen in Europa en de Verenigde Staten en het uitblijven een nieuw Amerikaans steunpakket.
25/09 23u15  Apple maakt uitzonderingen op omstreden betaalregels voor apps CUPERTINO (AFN/BLOOMBERG) - Apple maakt een uitzondering op zijn omstreden regels voor betalingen binnen zijn appstore. Waar apps normaal gesproken 30 procent van de betaalde bedragen moeten inleveren bij de iPhone-maker, geldt dit niet langer voor betaalde livestreams op Facebook.
25/09 21u15  Air France vliegt in najaar nog op halve kracht PARIJS (AFN) - Air France voert in november en december slechts de helft van de vluchten uit die normaal gesproken in dezelfde periode zouden starten. De geldende reisbeperkingen nopen de Franse tak van Air France-KLM tot die beslissing. Eerder deze week zette KLM al een streep door de geplande uitbreiding van het aantal vluchten dit najaar, nu door oplopende coronabesmettingen weer meer restricties gelden voor reizigers.
25/09 21u15  Galapagos krijgt handelsvergunning voor reumamedicijn in EU MECHELEN (AFN) - De Europese Commissie heeft het middel filgotinib van de Nederlands-Belgische biotechnoloog Galapagos goedgekeurd voor de behandeling van reumatoïde artritis. Jyseleca, zoals de merknaam van filgotinib luidt, is het eerste medicijn van het Nederlands-Belgische bedrijf dat door medicijntoezichthouders is goedgekeurd.
25/09 20u15  Techfondsen leiden Wall Street naar tussentijdse winst NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdagavond weer op winst, na verliezen in de openingsminuten. Koopjesjagers zagen hun kans schoon, waarbij vooral techaandelen populair waren. Die compenseerden de zorgen onder beleggers over oplopende besmettingsaantallen in Europa en de Verenigde Staten en het uitblijven een nieuw Amerikaans steunpakket.
25/09 18u15  Amsterdamse beurs beperkt verlies tot minimum AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is met minieme verliezen gesloten, tegen een achtergrond van een oplopend aantal coronabesmettingen in Europa. Elders in Europa was het sentiment overwegend negatief. De verliezen aan het slot waren veel minder groot dan eerder op de dag. Beleggers leken zich op te trekken aan tussentijdse winsten op Wall Street. Premier Mark Rutte kondigde voor meer regio's in Nederland beperkende maatregelen aan wegens sterk stijgende coronabesmettingen.
25/09 18u15  Polen sluit voor 2049 alle kolenmijnen WARSCHAU (ANP/RTR) - De regering van Polen heeft met vakbonden in het land een akkoord gesloten over de sluiting van kolenmijnen. De winning in die mijnen wordt tot 2049 stapsgewijs afgebouwd, zo is afgesproken.
25/09 17u15  CPB: wereldhandel herstelt in trager tempo DEN HAAG (AFN) - De wereldhandel is in juli gegroeid met 4,8 procent ten opzichte van de voorgaande maand. Daarmee vertraagde het herstel ten opzichte van juni, toen de handel op maandbasis met 7,9 procent toenam.
25/09 16u15  Amsterdamse beurs tussentijds verder omlaag AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam stond vrijdag gedurende de middaghandel duidelijk lager. Oplopende besmettingsaantallen in Europa drukten op het sentiment. Als opnieuw lockdownmaatregelen worden ingevoerd, zou dat een nieuwe klap zijn voor de economie. Ondertussen worden ook de ontwikkelingen in de Amerikaanse politiek in de gaten gehouden, waar Republikeinen en Democraten nog geen akkoord hebben over nieuwe coronasteun.
25/09 16u15  Wall Street duikt bij opening in het rood NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag overwegend met verliezen aan de nieuwe sessie begonnen, na een grillige handelsdag op donderdag. Op Wall Street leven zorgen over het oplopende aantal coronabesmettingen in Europa en de Verenigde Staten. Het uitblijven van een politiek akkoord over een nieuw Amerikaans steunpakket weegt extra op die somberte.
25/09 15u15  Orders duurzame goederen VS licht omhoog WASHINGTON (AFN) - De orders voor duurzame goederen in de Verenigde Staten zijn in augustus met 0,4 procent gestegen ten opzichte van een maand eerder. Dat meldde het Amerikaanse ministerie van Handel op basis van een voorlopig cijfer.
25/09 15u15  'Wall Street stevent af op lagere opening' NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen staan vrijdag naar verwachting voor een lagere opening. Op Wall Street leven onder meer zorgen over het oplopende aantal coronabesmettingen in Europa en de Verenigde Staten. Ook zijn beleggers bezorgd over het alsmaar uitblijven van een nieuw steunpakket voor de Amerikaanse economie.
25/09 14u15  Vodafone wint Indiase belastingzaak bij Haags arbitragehof DEN HAAG (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Vodafone heeft een internationaal arbitrageproces gewonnen bij het Permanent Hof van Arbitrage in Den Haag. Daardoor hoeft het Britse telecomconcern miljarden aan Indiase belastingvorderingen niet te betalen.
Laatste update: vandaag om 10u15
Lees meer van Belegger.nl >

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 0u15

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
25/09 23u15  En wéér duikt de naam ING op in een witwasschandaal. Waarom lijkt de bank zo populair bij criminelen? Een nieuw witwasschandaal veroorzaakt onrust in de financiële wereld. Opnieuw is ING erbij betrokken. Wat maakt dat criminelen uitgerekend de grootste bank van Nederland zo vaak lijken te misbruiken?
25/09 23u15  Seksman die de KNVB versloeg, modeman die onzekerheid sticht Niet veel mensen krijgen de KNVB klein. De critici die om verschillende redenen Frank de Boer een bizarre keuze als bondscoach vonden (‘te saai’, ‘te weinig persoonlijkheid’, ‘te wit’, ‘te vaak verliezer’) beten deze week in het stof. Maar Eric Idema, de bon-­vivant van de online sekswinkels EasyToys, BDSMstore en Sexshop, trok in de strijd met de voetbalbond wel aan het langste eind. De spelers van FC Emmen mogen voetballen met de naam van zijn site op hun shirt. Als kinderen hun ouders vragen wat ­EasyToys eigenlijk is, moeten ze zelf wat verzinnen: ‘dildo’s voor het ringgooien.’
25/09 21u15  Door lange werkloosheid raken mensen vaardigheden kwijt Kunnen we WW-uitkeringen niet afhankelijk maken van hoe de economie ervoor staat? Hoe slechter (beter) de toestand op de arbeidsmarkt, des te ruimhartiger (kariger) een uitkering? Ja, dat kan, en econoom Jos Jansen van het ministerie van Financiën pleit ervoor, deze week in het economenvakblad ESB.
25/09 10u15  We moeten thuisblijven, maar toch zit de kantoortuin weer vol. Hoe komt dat? Zoveel mogelijk thuiswerken is volgens het kabinet een van de effectiefste maatregelen om corona onder controle te houden. Toch stromen de kantoren steeds voller. Waarom verlangen we zo terug naar de kantoortuin?
25/09 00u15  De coronacrisis dwingt twee Spaanse banken tot megafusie De twee grote Spaanse banken CaixaBank en Bankia gaan fuseren, waardoor ze samen de grootste bank van Spanje worden. Dat hebben de bestuurders donderdag besloten. Ze hopen dat de nieuwe bank beter bestand is tegen de economische gevolgen van de coronapandemie.
25/09 00u15  Wordt kraken in de EU het nieuwe wonen? Het is al veertig jaar geleden dat het nieuws in Nederland werd beheerst door de krakersrellen. Amsterdam stond in vuur en vlam, niet alleen op de kroningsdag van Beatrix, ook bij de ontruimingen van de Groote Keijser, De Grote Wetering en Lucky Luyk.
24/09 22u15  Is een 90-procent-economie gedoemd in te storten? ‘De 90-procent-economie is een situatie, waarbij de mensen op anderhalve meter afstand van elkaar werken en de output (bbp) met 10 procent daalt’, schreef The Economist. Of de definitie inmiddels in het eigen financiële lexicon is gezet, is onduidelijk.
24/09 21u15  KLM en vakbonden nog steeds oneens over herstelplan, de tijd de dringt KLM en de vakbonden zijn het nog altijd niet eens over het herstelplan dat de noodlijdende luchtvaartmaatschappij voor 1 oktober moet indienen bij de overheid. Volgens dit plan moet KLM de kosten structureel met 15 procent verlagen, waardoor er van de 33 duizend banen mogelijk tussen de 4.500 en 15 duizend moeten verdwijnen.
24/09 14u15  Krijgt twistappel Airbnb steeds meer beurse plekken? Het geluid van de rolkoffertjes is verstomd nu het toerisme op zijn gat ligt. Maar dat betekent niet dat de rust rond twistappel Airbnb is weergekeerd. Vorige week strooide de hoogste rechter van Nederland nog wat zout in de wonde van de Airbnb-verhuurders voor wie 2020 nu al een annus horribilis is.
23/09 22u15  Vermogens blijken immuun voor coronacrisis: ze blijven maar groeien De vermogens van huishoudens blijven ondanks de coronacrisis maar groeien, ook in Nederland. Terwijl de echte economie harde klappen krijgt, stegen de wereldwijde financiële vermogens in de eerste zes maanden van dit jaar verder, met 1,5 procent.
23/09 21u15  Rechter: De Hypotheker mag contract met franchisenemer beëindigen De Hypotheker Associatie mag het contract met haar franchisenemer in Best per 1 oktober beëindigen. Dat besloot de Rotterdamse rechtbank woensdag, in een zaak die veel onrust in het bedrijf heeft veroorzaakt.
23/09 14u15  Binnensteden lijden het meest onder coronacrisis, woonboulevards floreren De binnensteden van Maastricht, Zwolle, Enschede, Arnhem en Drachten behoren tot de tien winkelgebieden die het zwaarst zijn getroffen door de coronacrisis. Dit meldt onderzoeksbureau Locatus na een beoordeling van alle ongeveer 2.500 winkelgebieden in Nederland.
23/09 14u15  Onrust borrelt bij de Hypotheker: ‘Dit is een onaanvaardbaar risico voor ons bedrijf’ Onvrede borrelt onder de 98 franchisenemers van De Hypotheker. Drie van hen staan tegenover het moederbedrijf voor de rechter, de meeste anderen hebben zich eveneens tot een advocaat gewend. Het conflict komt aan de vooravond van nieuwe wetgeving.
23/09 12u15  Schouder aan schouder lunchen, een ouderwetse vrijmibo: op werk lijkt corona soms ver weg Bij het meldpunt van de arbeidsinspectie zijn ruim 3.500 klachten binnengekomen over corona op de werkvloer. Veruit de meeste meldingen gaan over een ongezonde en onveilige werksituatie. Ook worden werknemers gedwongen weer naar kantoor te komen.
23/09 00u15  De koopkracht stijgt volgend jaar een beetje, als het meezit Door het kabinetsbeleid gaat iedereen er volgend jaar gemiddeld 0,9 procent op vooruit. Zo luidt de prognose die het kabinet dinsdag naar de Tweede Kamer stuurde. Maar die is door de coronacrisis erg onzeker.
Laatste update: vrijdag 25 september 2020, 23u15
Lees meer van Volkskrant Economie >

Gazet van Antwerpen: Economie

Verbergen Tonen
26/09 17u15  Dubbelslag Van der Breggen: Nederlandse wint nu ook de wereldtitel op de weg na indrukwekkende solo Eens te meer Oranje boven bij de vrouwen. Anna van der Breggen - donderdag de beste in de tijdrit - won op het loodzware parcours in en om Imola nu ook de wegrit. Opvallend: haar solo van veertig kilometer was langer dan de tijdrit van afgelopen donderdag. Voor de regerend olympisch kampioene is het haar tweede wereldtitel. Zilver en brons gingen naar Annemiek van Vleuten en Elisa Longo Borghini.
26/09 17u15  Cercle-doelman Miguel Van Damme heeft opnieuw leukemie: “Ik heb alle behandelingen die ik kan hebben al gehad” Bijzonder slecht nieuws van Miguel Van Damme. De Cercle-doelman laat in een emotionele videoboodschap weten dat er opnieuw leukemie bij hem is vastgesteld. “Ik heb alle behandelingen die ik kan hebben al gehad. Er zijn er geen meer over. Het enige wat we nu nog kunnen doen is mij zo lang mogelijk in leven houden”, zegt hij.
26/09 17u15  Kusttram en auto’s bedolven onder het zand door storm Odette Storm Odette heeft lelijk huis gehouden. De brandweer werd overladen met oproepen, overal vielen bomen om en aan de kust is de schade aanzienlijk. Daar ging er ook vooral heel wat zand vliegen en dat zorgde voor heel wat problemen.
26/09 17u15  Belgische wereldkampioen indoorroeien verpulvert toptijd van Mathieu van der Poel in De container cup Kent u De container cup nog? Het tv-programma waarin Belgische topsporters het dit voorjaar op Vier tegen elkaar opnamen in een compacte zevenkamp werd uiteindelijk grandioos gewonnen door Mathieu van der Poel. Maar nu is ook de toptijd van Van der poel eraan. Ward Lemmelijn, de Belgische wereldkampioen indoorroeien bij de beloften, deed vrijdag nog een flink stuk beter dan het Nederlandse wielerfenomeen.
26/09 17u15  Duitse kunstenaar laat kubus imploderen op Falconplein Precies veertig minuten duurde het voor de stalen kubus op het Falconplein herleid was tot een verwrongen kunstwerk. De Duitse kunstenaar Ewerdt Hilgemann (82) was zaterdagmiddag op uitnodiging van Coppejans Gallery naar Antwerpen gekomen om zijn werk te maken.
26/09 17u15  Doelman Mike Vanhamel gehuldigd als ‘Manneke van het Jaar’ bij aftrap Vlak voor de aftrap van de wedstrijd tussen Beerschot en Waasland-Beveren werd Mike Vanhamel gehuldigd. De doelman werd door de mauve-witte supporters uitgeroepen tot speler van het voorbije seizoen.
26/09 17u15  Coronaproof Reuzenstoet trekt heel weekend met paard en kar door Borgerhout Vandaag en morgen (zondag) dansen Reus, Reuzin, Kinnebaba en Dolfijn opnieuw door de straten van Borgerhout. De editie van 2020 ziet er door corona heel anders uit dan normaal, met minder spektakel. Anderzijds doet de Reuzenstoet dit jaar veel meer locaties aan, waardoor het olijke viertal op plekken komt die ze nog nooit eerder bezochten. We gingen een kijkje nemen op het pleintje achter het Waterkundig Laboratorium, aan de Herman van Den Reeckstraat, waar de stoet halt hield.
26/09 17u15  LIVE. Tissoudali beperkt schade vlak voor rust tegen Waasland-Beveren Beerschot tegen Waasland-Beveren, dat is de promovendus van 1B tegen de hekkensluiter van 1A van vorig seizoen. Na de zege op de openingsspeeldag mochten de Waaslanders geen enkele keer meer zegevieren: ze verloren hun laatste vijf wedstrijden. Beerschot daarentegen blijft wel onder stoom met een 12 op 18. Of zorgt Waasland-Beveren voor problemen op het Kiel? Volg hier alles LIVE!
26/09 16u15  Lisse Declercq maakt muurschildering voor de Warande:“Ik heb leren schilderen met make-uptutorials” Lisse Declercq werd geboren in Duitsland, groeide op in de Kempen en studeerde in Hasselt. Vandaag staat de vrachtwagen die ze haar thuis noemt terug naast haar atelier in Kasterlee. Haar muurschildering in de Warande is klaar, momenteel bereidt ze een grote expo in Antwerpen voor.
26/09 16u15  Oliver Naesen na verkenning WK-parcours: “Er moet maar één tactiek zijn voor de Belgen: alles voor Wout van Aert” Oliver Naesen verkende zaterdagvoormiddag samen met Wout van Aert het parcours van de wegrit op het WK wielrennen in het Italiaanse Imola. “Het is lastig, heel lastig”, sprak hij na afloop. “Maar dat wisten we ook op voorhand. Er moet maar één tactiek zijn voor de Belgen: alles voor Wout van Aert.”
26/09 16u15  COMMENTAAR. Met Van Aert heeft Verbrugghe zijn gedroomde kopman, alleen wordt hij niet zo behandeld Stel. Greg Van Avermaet behaalde de voorbije maanden de resultaten van Wout van Aert, en omgekeerd. Had dan iemand durven zeggen dat er naast Van Avermaet een reservekopman nodig was? Neen. In geen enkel land zou de bondscoach het aandurven de winnaar van Sanremo, Strade Bianche en twee Tourritten niet aan te duiden als enige kopman. Behalve in België.
26/09 16u15  KAART. Aantal besmettingen blijft stijgen: dit is de situatie in jouw gemeente Om lokale broeihaarden van het coronavirus te kunnen ontdekken, houdt de overheid voor elke gemeente de evolutie per week in de gaten. Bekijk de cijfers op de kaart hieronder. Die toont hoe sterk het aantal nieuwe besmettingen stijgt in elke gemeente van de provincie Antwerpen en het Waasland. De kaart voor het hele land geven we ook mee.
26/09 16u15  LIVE. Losada wisselt op drie posities tegen Waasland-Beveren: Sanyang voor het eerst aan aftrap bij Beerschot Beerschot tegen Waasland-Beveren, dat is de promovendus van 1B tegen de hekkensluiter van 1A van vorig seizoen. Na de zege op de openingsspeeldag mochten de Waaslanders geen enkele keer meer zegevieren: ze verloren hun laatste vijf wedstrijden. Beerschot daarentegen blijft wel onder stoom met een 12 op 18. Of zorgt Waasland-Beveren voor problemen op het Kiel? Volg hier alles LIVE!
26/09 15u15  Clem. Van Winkelstraat officieel ingehuldigd: “Ik wens de bewoners van deze straat een veilige woonst” In Duffel is zaterdag de eerste straat die naar een vrouw genoemd is, ingehuldigd. Het gaat om de Clem. Van Winkelstraat, de nieuwe zijstraat van de Groenstraat.
26/09 15u15  Bar Hasart On Faar geannuleerd door slechte weer De tijdelijke uitbaters van ’t Melkhuisje, omgedoopt tot Bar Hasart, hebben beslist om het evenement Bar Hasart On Faar te annuleren. Dat vanwege het slechte weer dat voorspeld wordt.
Laatste update: vandaag om 17u15
Lees meer van Gazet van Antwerpen: Economie >

Het Laatste Nieuws: Economie

Verbergen Tonen
26/09 14u15  Vlaamse ministers hebben akkoord over relancemaatregelen De Vlaamse ministers hebben een akkoord bereikt over de begroting voor volgend jaar en de relancemaatregelen die ons uit de coronacrisis moeten...
26/09 12u15  INTERVIEW. Ex-judoka's Heidi Rakels en Ann Simons die hun mannetje staan in de ICT-wereld Twee Limburgse ex-judoka's. Allebei ooit gebronzeerd teruggekeerd van de Olympische Spelen. Maar ook witte raven in de mannelijke ICT-wereld. Ann...
26/09 10u15  Onze huissommelier proeft 25 festivalwijnen van Aldi, Lidl, Spar en OKay: “Amper 2,30 euro voor een heerlijke wijn” Septembermaand, wijnmaand: net als de grote strooien nu ook de kleinere supermarktketens Aldi, Lidl, OKay en Spar met scherpe prijzen en/of...
26/09 08u15  “Hoe ouder je bent, hoe hoger de premie om je aan te sluiten”: zo hou je jouw hospitalisatieverzekering ook op latere leeftijd betaalbaar Met een verzekering bescherm je jezelf tegen de financile gevolgen van ‘tegenslagen’. Zo’n tegenslag kan te maken hebben met je huis, je werk, je...
25/09 14u15  Wibra België wil doorstart maken met deze 36 winkels Wibra Belgi wil met 36 van de 81 winkels, het hoofdkantoor in Temse en 183 van de huidige 439 medewerkers een doorstart maken. Dat heeft de...
25/09 12u15  Werken in de zorg wordt nooit meer hetzelfde na corona Veel verpleegkundigen maken dit jaar een bijzonder intense professionele periode mee. Maar wat brengt de toekomst? Terugkeren naar de toestand van...
25/09 12u15  Zo hou je jouw hospitalisatieverzekering ook op latere leeftijd betaalbaar Met een verzekering bescherm je jezelf tegen de financile gevolgen van ‘tegenslagen’. Zo’n tegenslag kan te maken hebben met je huis, je werk, je...
25/09 09u15  Vivaldi-regering wil minimumpensioen optrekken naar 1.500 euro. Wie heeft er recht op? Wat met zelfstandigen? En wie betaalt? Zijn er nog zekerheden in de Wetstraat? Toch dat de verhoging van het minimumpensioen tot 1.500 euro - een populaire verkiezingsbelofte - er...
25/09 09u15  PROMOJAGERS SUPERTIP. Bol.com geeft tien dagen lang stevige kortingen: “Je kan veel geld besparen” Webwinkel Bol.com organiseert zijn jaarlijkse ‘bol tiendaagse’ en volgens de leden van de Facebookgroep Promojagers Belgi zijn er straffe deals te...
25/09 04u15  Vivaldi-regering wil minimumpensioen optrekken naar 1.500 euro: wie gaat dat betalen? Zijn er nog zekerheden in de Wetstraat? Toch dat de verhoging van het minimumpensioen tot 1.500 euro - een populaire verkiezingsbelofte - er...
24/09 18u15  Jack Ma niet langer de rijkste Chinees De Chinese zakenman Jack Ma is niet langer de rijkste inwoner van zijn land. De man achter e-commercereus Alibaba is in de ranglijst van het...
24/09 15u15  "Meer dan 23.000 faillissementen op komst in België" Er dreigt een sociaal bloedbad als gevolg van de coronapandemie, daar zijn zowat alle economen het over eens. Kredietverzekeraar Euler Hermes...
24/09 13u15  Minder dan helft van Belgische laaggeschoolden heeft een job Laaggeschoolden in Belgi staan voor grote uitdagingen. Minder dan de helft van de laaggeschoolden in de leeftijdscategorie 20- tot 64-jarigen had...
24/09 11u15  Hoeveel kost het stroomverbruik van uw laptop? Thuiswerk is in veel bedrijven nog steeds de norm, tenminste bij de kantoormedewerkers. In veel gevallen is de laptop het belangrijkste...
24/09 11u15  Al eens gedacht aan een job over de Waalse grens? Deze profielen zijn er het meest gegeerd Vind je niet meteen de job van je dromen op de Vlaamse arbeidsmarkt? Als je niet te ver van de Waalse grens woont, is het geen slecht idee om eens...
Laatste update: vandaag om 14u15
Lees meer van Het Laatste Nieuws: Economie >

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen

Elsevier.nl

Verbergen Tonen

Express.be

Verbergen TonenZoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >

Meest gelezen

4x “Hoe ouder je bent, hoe hoger de premie om je aan te sluiten”: zo hou je jouw hospitalisatieverzekering ook op latere leeftijd betaalbaar26/09 08u15 - Het Laatste Nieuws: Economie: Met een verzekering bescherm je jezelf tegen de financile gevolgen van ‘tegenslagen’. Zo’n tegenslag kan te maken hebben met je huis, je werk, je...
4x Politicoloog Dave Sinardet: “Als Francken al schrikt van De Wever, dat is veelzeggend”26/09 05u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Waar staan we eigenlijk aan het einde van deze regeringsvorming, die soms meer een oefening in politiek masochisme leek? De eindmeet moet dan nog effectief worden overschreden. En voor de nieuwe regering dreigt opnieuw een scenario van veel conflicten. We legden het voor aan de Antwerpse politicoloog Dave Sinardet. Hij opent met een droge vaststelling: “Het compromis dat vandaag voorligt hadden ze net zo goed al direct na de verkiezingen kunnen afsluiten.”
3x Bijna helft van de banen op de tocht bij Rogers BV in Evergem26/09 00u15 - VRT NWS: Economie: Lees meer >
2x Vlaamse ministers hebben akkoord over relancemaatregelen26/09 14u15 - Het Laatste Nieuws: Economie: De Vlaamse ministers hebben een akkoord bereikt over de begroting voor volgend jaar en de relancemaatregelen die ons uit de coronacrisis moeten...
2x Premier Wilmès slaat terug: “Met de voortdurende kritiek vertroebel je de boodschap”26/09 14u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: “Een aantal plaatsen in ons land zijn geen gele zone meer, daar zullen strengere maatregelen komen.” Dat heeft premier Sophie Wilmès(MR) gezegd tijdens De Ochtend op Radio 1. Het zou onder meer om Brussel gaan.
2x Schalke 04 - Werder Bremen achter gesloten deuren26/09 13u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: De competitiewedstrijd tussen het Schalke 04 van Benito Raman en Werder Bremen van zaterdag in de Duitse Bundesliga moet achter gesloten deuren gespeeld worden omdat het aantal coronabesmettingen in Gelsenkirchen, thuisbasis van Schalke, de voorbije dagen sterk gestegen is, zo maakte de club zaterdag bekend. De overheid besliste daarop om geen toeschouwers toe te laten voor het duel.
2x Bewoners vragen veiliger verkeer26/09 13u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Bewoners van de Sint-Antoniusstraat in Sint-Niklaas pleiten voor veiliger verkeer. ‘Zone dertig duidelijk aangeven zou al een verbetering zijn’, dixit ere-gemeenteraadslid Patric Gorrebeeck. Ook rijden auto’s nog te vaak op het voetpad.
2x Remco Evenepoel is van zijn krukken verlost: “Het echte herstel is nu begonnen”26/09 13u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Zes weken na zijn zware crash in de Ronde van Lombardije heeft Remco Evenepoel de volgende stap gezet op zijn weg naar herstel. Op vrijdag toonden scans in het AZ-ziekenhuis in Herentals aan dat het herstel van de bekkenbreuk van de 20-jarige renner van Deceuninck-Quick-Step zich in de goede richting ontwikkelt.
2x INTERVIEW. Ex-judoka's Heidi Rakels en Ann Simons die hun mannetje staan in de ICT-wereld26/09 12u15 - Het Laatste Nieuws: Economie: Twee Limburgse ex-judoka's. Allebei ooit gebronzeerd teruggekeerd van de Olympische Spelen. Maar ook witte raven in de mannelijke ICT-wereld. Ann...
2x Erika Vlieghe: “Ik vraag me vaak af wat ik eigenlijk in die overlegcomités zit te doen”26/09 12u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Ze wil haar bijdrage leveren om het land doorheen de coronacrisis te loodsen. Maar Erika Vlieghe stelt zich 'existentiële' vragen bij haar rol. 'Als ik in die overlegcomités zit en het nieuwste rapport voorstel, vraag ik me af wat ik er eigenlijk zit te doen.'

Statistieken

Artikels:
29085
Gelezen:
6207
Aantal lezers nu:
76


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven