zondag 5 juli 2020, week 27


U bent nu hier: Meer nieuws van Belegger.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 14u45
 

Belegger.nl

Verbergen Tonen
05/07 14u15  Berlijn wil verbetering beurswaakhond BaFin na Wirecard-fraude BERLIJN (AFN) - De Duitse minister van Financiën Olaf Scholz gaat veranderingen doorvoeren bij beurstoezichthouder BaFin na het omvangrijke boekhoudschandaal bij de Duitse betalingsdienstverlener Wirecard. BaFin is in ernstige verlegenheid gebracht omdat er volgens critici onvoldoende toezicht was geweest bij Wirecard, waardoor de miljardenfraude kon plaatsvinden.
05/07 13u15  Goldman Sachs ziet sterkere krimp economie VS NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De economie van de Verenigde Staten zal dit jaar sterker krimpen dan eerder gedacht, door het fors oplaaiende aantal nieuwe coronabesmettingen in de VS en het herinvoeren van beperkende maatregelen door sommige Amerikaanse staten om de virusuitbraak tegen te gaan. Dat liet zakenbank Goldman Sachs weten.
05/07 12u15  'Nederlander topkandidaat voor hoogste functie Commerzbank' FRANKFURT (AFN) - De Nederlander Roland Boekhout is topkandidaat om de nieuwe topman te worden van Commerzbank, als opvolger van vertrekkend bestuursvoorzitter Martin Zielke bij de tweede bank van Duitsland. Dat meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg.
04/07 12u15  Directie modegroep FNG vervangen MECHELEN (AFN/BELGA) - Modegroep FNG, het bedrijf achter ketens als Steps, Brantano en Miss Etam, heeft de volledige directie in België vervangen. Nadat Dieter Penninckx al eerder vertrok, verlaten ook medeoprichters Anja Maes en Manu Bracke het bedrijf. Paul Lembrechts, tot begin dit jaar topman van de Vlaamse publiek omroep VRT, wordt CEO ad interim.
04/07 11u15  Verhuizing hoofdkantoor Shell is 'een optie' DEN HAAG (AFN) - Het vertrek van het hoofdkantoor van Shell uit Nederland is een van de oplossingen om een einde te maken aan de dubbele aandelenstructuur waarmee het bedrijf te maken heeft. Dat bevestigt een woordvoerder naar aanleiding van een interview met Ben van Beurden in het FD, waarin de Shell-bestuursvoorzitter die optie openhoudt. Al benadrukt de Shell-woordvoerder, net als Van Beurden, dat er geen concrete plannen zijn om het Nederlandse hoofdkantoor te schrappen.
03/07 20u15  Air France bevestigt bijna 7600 banen te schrappen PARIJS (AFN) - Air France bevestigt ruim 7600 banen te moeten schrappen om de coronacrisis te doorstaan. Dergelijke aantallen circuleerden al eerder. De Franse tak van luchtvaartcombinatie Air France-KLM snijdt daarbij vooral hard in het personeelsbestand van zijn regionale vliegmaatschappij HOP!
03/07 19u15  Marktwaakhond neemt annuleringsbeleid Alitalia onder de loep ROME (AFN) - Italiaanse marktautoriteit is een officieel onderzoek begonnen naar de ticketverkoop en geannuleerde vluchten bij Alitalia. De toezichthouder heeft veel klachten ontvangen van klanten die, zeer kort nadat ze een vlucht hadden geboekt, bericht kregen dat deze vliegreis werd geschrapt. Vervolgens kregen de gedupeerde reizigers als vergoeding een voucher in plaats van geld terug.
03/07 19u15  Topman Commerzbank bereid zijn functie neer te leggen BERLIJN (AFN/BLOOMBERG) - Topman van het Duitse Commerzbank, Martin Zielke, is bereid om zijn functie neer te leggen als de raad van commissarissen dat beter acht voor de toekomst van de bank. De raad stemt daarover op 8 juli. Verder maakte president-commissaris Stefan Schmittmann bekend dat die gaat opstappen.
03/07 19u15  Moeder British Airways trekt rechtszaak over quarantaine terug LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Het Britse luchtvaartconcern IAG, moederbedrijf van onder meer British Airways en Iberia, trekt zijn rechtszaak terug tegen de Britse overheid over de plannen voor verplichte quarantaine van passagiers vanwege het coronavirus. De luchtvaartmaatschappij kwam tot dat besluit nadat de Britse regering de isolatieverplichting ophief. De quarantaine van twee weken geldt vanaf 10 juli niet meer voor mensen die uit vijftig landen naar Engeland afreizen.
03/07 19u15  KPN toch aan maximumtarief gebonden bij doorzetten gesprek DEN HAAG (ANP) - KPN moet zich wel degelijk houden aan een maximumtarief voor het doorzetten van telefoontjes van klanten van andere telecombedrijven naar zijn eigen mobiele klanten. Dat heeft de rechtbank van Rotterdam bepaald.
03/07 19u15  Transactiewaarde Euronext nam toe in juni AMSTERDAM (AFN) - De gemiddelde dagelijkse transactiewaarde op de beurzen van Euronext is in juni met 31 procent toegenomen ten opzichte van een jaar eerder, tot ruim 11,1 miljard euro. De pan-Europese beursexploitant maakte dat bekend in een maandelijkse rapportage.
03/07 18u15  AEX met klein verlies het weekend in AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam is met een klein dagverlies het weekend ingegaan. Eerdere winsten verdampten na een bericht dat er binnen de Europese Centrale Bank (ECB) onenigheid zou zijn over het opkoopprogramma tegen de coronacrisis. De handel verliep verder rustig, omdat de beurzen op Wall Street gesloten waren in de aanloop naar Independence Day op zaterdag.
03/07 18u15  UBI wijst overnamebod Intesa Sanpaolo af MILAAN (AFN/BLOOMBERG) - De Italiaanse bank Unione di Banche Italiane (UBI) heeft nee gezegd tegen een overnamepoging van branchegenoot Intesa Sanpaolo. Volgens de kredietverlener is het overnamebod, dat neerkomt op 4,9 miljard euro, te laag en 'weerspiegelt niet de echte waarde' van UBI.
03/07 17u15  Hoekstra: Kamer spreekt zichzelf tegen over Air France-KLM DEN HAAG (AFN) - De Tweede Kamer spreekt zichzelf tegen door wel meer inspraak te willen bij Air France-KLM, maar geen extra aandelen te willen kopen zolang het bedrijf bonussen uitkeert aan de top. Dat zegt minister Wopke Hoekstra (Financiën). Hij spreekt van een mogelijk dilemma . 'Als dat zich voordoet, dan zal ik daarover met de Kamer in gesprek moeten.'
03/07 17u15  Knot: ook risico's aan langdurige coronasteun ECB AMSTERDAM (AFN) - Het is goed mogelijk dat de Europese Centrale Bank niet de volledige 1350 miljard euro opmaakt bij het opkoopprogramma om de coronacrisis te bestrijden. Bovendien kleven er risico's aan het te lang leunen op bepaalde crisismaatregelen van de centrale bank voor de eurozone. Dat zei Klaas Knot, president van De Nederlandsche Bank (DNB), tijdens een online-evenement van persbureau Bloomberg.
Laatste update: vandaag om 14u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
03/07 17u15  Klein verlies op het DamrakAMSTERDAM (AFN) - De eerdere winsten van de AEX op de aandelenbeurs in Amsterdam zijn tijdens de namiddaghandel verdampt. De beurshandel verliep verder rustig, nu in New York de financiële markten gesloten zijn in de aanloop naar Independence Day.
03/07 16u15  Wall Street dicht vanwege OnafhankelijkheidsdagNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag gesloten vanwege de viering van Onafhankelijkheidsdag in de Verenigde Staten op zaterdag. Fourth of July is een nationale feestdag, waarop de aanname van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring op 4 juli 1776 wordt gevierd. De handel op Wall Street zal maandag weer aanvangen.
03/07 15u15  België onderzoekt marktverstoring maaltijdbezorgersBRUSSEL (AFN/BELGA) - De Belgische autoriteiten verdenken de maaltijdbezorgdiensten Uber Eats en Deliveroo van onrechtmatige marktpraktijken. Minister Denis Ducarme (Middenstand, Zelfstandigen en MKB) stuurt de inspectie op de Amerikaanse en Britse bezorgbedrijven af.
03/07 12u15  Gemengd beeld op rustige beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten vrijdag een gemengd beeld zien. Beleggers deden het rustig aan aangezien Wall Street de hele dag dicht blijft vanwege de viering van Onafhankelijkheidsdag in de Verenigde Staten op zaterdag. Een sterke toename van de bedrijvigheid in de Chinese dienstensector in juni zorgde daarbij voor enig optimisme over het economische herstel.
03/07 11u15  Europese dienstensector krabbelt verder opLONDEN (AFN) - De dienstensector van verschillende Europese landen is in juni weer opgekrabbeld na de stevige dip in april en het voorzichtige herstel in mei. Dat meldde de Britse marktonderzoeker Markit op basis van definitieve cijfers. De dienstensector omvat onder meer toerisme, detailhandel, horeca en luchtvaart, die sterk gebukt ging onder de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te beteugelen.
03/07 10u15  Recordverlies voor grootste pensioenfonds ter wereldTOKIO (AFN/BLOOMBERG) - Het Japanse overheidspensioenfonds, het grootste pensioenfonds ter wereld, heeft het grootste verlies in zijn geschiedenis geleden. In het eerste kwartaal verdampte er 17,7 biljoen yen, omgerekend bijna 147 miljard euro. Het verlies is onder meer het gevolg van de coronapandemie.
03/07 10u15  'Colgate geschikte partij voor Unilever'AMSTERDAM (AFN) - Was- en levensmiddelenreus Unilever zou flink aan beurswaarde kunnen winnen als het enerzijds afscheid neemt van zijn voedingsmiddelentak en daarna de maker van onder andere mondverzorgingsmiddelen Colgate zou inlijven. Dat scenario schetsen analisten van ING. De kenners zien met een dergelijke stap een waardevermeerdering voor aandeelhouders van circa 20 procent.
03/07 10u15  Topman Meulman vertrekt bij B&S GroupMENSDORF (AFN) - Topman Bert Meulman van BS Groep stapt per direct op bij de distributeur en groothandelsonderneming. Hij wordt opgevolgd door Tako de Haan die overkomt van het Amerikaanse TOMS Shoes, waar hij als operationeel directeur werkzaam was.
03/07 10u15  AEX boekt kleine winstAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam boekte vrijdag een kleine winst. De andere Europese beurzen lieten een gemengd beeld zien. Beleggers deden het rustig aan aangezien Wall Street gesloten blijft vanwege de viering van Onafhankelijkheidsdag in de Verenigde Staten op zaterdag. Een sterke toename van de bedrijvigheid in de Chinese dienstensector in juni zorgde daarbij voor enig optimisme over het economische herstel.
03/07 09u15  AEX begint met kleine plusAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is vrijdag met een kleine plus begonnen. Ook de andere Europese beurzen openden licht hoger. Beleggers deden het rustig aan aangezien Wall Street gesloten blijft vanwege de viering van Onafhankelijkheidsdag in de Verenigde Staten op zaterdag. Een sterke toename van de bedrijvigheid in de Chinese dienstensector in juni zorgde daarbij voor enig optimisme over het economische herstel.
03/07 09u15  'Air France op de rand van de afgrond'PARIJS (AFN) - Luchtvaartmaatschappij Air France staat aan de rand van de afgrond. Dat heeft de Franse onderminister van Economisch Zaken Agnès Pannier-Runacher gezegd op de Franse radiozender Sud-Radio. Volgens haar moet het bedrijf van de ondergang worden gered en ligt er tegelijkertijd een opgave om de uitstoot te verminderen.
03/07 09u15  Ex-medewerkers Sandd krijgen compensatie voor extra gewerkte urenDEN HAAG (AFN) - Zo'n 8500 ex-medewerkers van postbedrijf Sandd krijgen alsnog een compensatie voor extra gewerkte uren die ze eerder niet uitbetaald kregen. Vakbond FNV kwam tot een schikking met PostNL en Sandd van enkele miljoenen euro's. Volgens de bond heeft PostNL, dat Sandd onlangs inlijfde, daarmee voor een koninklijke weg gekozen.
03/07 09u15  'Afwachtend begin voor Amsterdamse beurs'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam lijkt vrijdag vrijwel vlak te beginnen. Ook elders in Europa zullen de beursgraadmeters waarschijnlijk met kleine koersuitlagen openen. Beleggers maken zich op voor een relatief rustige handelsdag aangezien Wall Street gesloten blijft vanwege de viering van Onafhankelijkheidsdag in de Verenigde Staten op zaterdag. Een sterke toename van de bedrijvigheid in de Chinese dienstensector in juni zorgt daarbij voor enig optimisme over het economische herstel.
03/07 09u15  Delivery Hero groeit sterk in coronatijdBERLIJN (AFN/DPA) - De Duitse maaltijdbezorgonderneming Delivery Hero is ook tijdens de coronacrisis sterk gegroeid. Alleen al in juni verdubbelde het aantal bestellingen bij het bedrijf. Het tweede kwartaal werd daarmee afgesloten met een stijging van het aantal orders met 94 procent op jaarbasis.
03/07 09u15  ArcelorMittal breidt voor miljarden uit in IndiaMUMBAI (AFN) - Staalreus ArcelorMittal is van plan miljarden te steken in capaciteitsuitbreiding en infrastructuur in India. Het gaat om een kapitaalinjectie van 200 miljard roepie, omgerekend 2,4 miljard euro, in de regio Gujarat. Dat meldde topman Lakshi Mittal in zakenkrant The Economic Times.
03/07 08u15  Nikkei klimt door hoop economisch herstelTOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is vrijdag hoger gesloten. Positieve cijfers over de bedrijvigheid in de Japanse en Chinese dienstensectoren en een sterker dan verwachte banengroei in de Verenigde Staten zorgden voor optimisme over het wereldwijde economische herstel. Beleggers bleven wel voorzichtig door de aanhoudende toename van het aantal coronabesmettingen in verschillende Amerikaanse staten en in de Japanse hoofdstad Tokio.
03/07 08u15  Topman beursfonds Lavide treedt terugAMSTERDAM (AFN) - Salar Azimi treedt per direct terug als topman van beursfonds Lavide. Zijn taken worden tijdelijk overgenomen door de raad van commissarissen. Azimi zegt in een verklaring dat hij 'in het belang van Lavide' vertrekt. Ook leidt zijn zelfgekozen ontslag tot een kostenbesparing, zo staat in een verklaring.
03/07 08u15  ArcerlorMittal breidt voor miljarden uit in IndiaMUMBAI (AFN) - Staalreus ArcelorMittal is van plan miljarden te steken in capaciteitsuitbreiding en infrastructuur in India. Het gaat om een kapitaalinjectie van 200 miljard roepie, omgerekend 2,4 miljard euro, in de regio Gujarat. Dat meldde topman Lakshi Mittal in zakenkrant The Economic Times.
02/07 23u15  Wall Street met kleine plussen lang weekend inNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn met bescheiden plusjes een extra lang weekend ingegaan. De belangrijkste graadmeters gaven veel van hun eerdere winsten kwijt. Nieuws over de tweede besmettingsgolf met het coronavirus in de Verenigde Staten leidde de aandacht steeds meer af van een goed ontvangen banenrapport. Vrijdag zijn de beurzen gesloten in de aanloop naar Onafhankelijkheidsdag op zaterdag.
02/07 22u15  Facebook-baas Zuckerberg in gesprek met burgerrechtenorganisatiesPALO ALTO (AFN/BLOOMBERG) - Topman Mark Zuckerberg van Facebook gaat volgende week in gesprek met burgerrechtenorganisaties. Zijn socialmedia-imperium kreeg de voorbije weken veel kritiek, omdat het te weinig zou doen om haatzaaien, racisme en nepnieuws op de platforms te bestrijden.
02/07 22u15  'Boeing trekt stekker uit 'Jumbo Jet' 747'SEATTLE (AFN) - Vliegtuigfabrikant Boeing stopt met het maken van zijn toestellen van het type 747, die vanwege zijn gigantisch omvang ook wel bekend stonden als Jumbo Jets. Het Amerikaanse concern heeft dit niet openlijk bekendgemaakt, maar de beslissing valt tussen de regels door te lezen in formele statements. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
02/07 21u15  Duits parlement schaart zich achter opkoopprogramma ECBBERLIJN (AFN/BLOOMBERG) - Een meerderheid in het Duitse parlement heeft zich achter het vijf jaar geleden begonnen opkoopprogramma van de Europese Centrale Bank (ECB) geschaard. Door een uitspraak van het Duitse grondwettelijke hof dreigde dit stimuleringsbeleid vast te lopen, maar dat gevaar is door de politieke steun geweken.
02/07 21u15  Sportsector loopt 1,5 miljard mis door coronacrisisUTRECHT (AFN) - De Nederlandse sportsector loopt tot 1 augustus zo'n 1,5 miljard euro aan inkomsten mis als gevolg van de coronacrisis. Door kostenbesparingen en financiële steunmaatregelen van de overheid kan de sector een aanzienlijk deel daarvan opvangen. Het Mulier Instituut, dat onderzoek doet naar de gevolgen van de maatregelen die zijn genomen om verspreiding van het coronavirus te bestrijden, denkt dat de totale schade voor de sport in Nederland tot nu toe 400 tot 600 miljoen euro bedraagt.
02/07 21u15  DNB: ook beleggingsinstelling moet voorzichtig zijn met dividendAMSTERDAM (AFN) - Beleggingsinstellingen moeten met als banken voorzichtig omspringen met winstuitkeringen en andere beloningen voor aandeelhouders. Die waarschuwing geeft De Nederlandsche Bank (DNB), die toezicht houdt op vermogensbeheerders.
02/07 20u15  Groene koersenborden in New YorkNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden donderdag tussentijds op winst, hoewel de belangrijkste graadmeters enigszins terrein prijsgaven. Beleggers verwerkten het belangrijke banenrapport van de Amerikaanse overheid, dat op sterker herstel op de arbeidsmarkt wees dan voorzien. Tegelijkertijd houdt de heropleving van het aantal coronabesmettingen in veel Amerikaanse staten de gemoederen bezig.
02/07 20u15  Shell weer aan de slag met verkoop Deense raffinaderijDEN HAAG (AFN/BLOOMBERG) - Olie- en gasconcern Shell gaat weer verder met het verkoopproces rond zijn Deense onderdeel Danske Shell. De verkoop van deze dochteronderneming, die onder meer een raffinaderij in de plaats Fredericia omvat, werd in januari 2018 stopgezet.
02/07 19u15  American Airlines heeft 20.000 werknemers te veelFORT WORTH (AFN) - American Airlines heeft komend najaar zo'n 20.000 medewerkers te veel. De luchtvaartmaatschappij, nu nog één van de grootste van de Verenigde Staten, voorziet de komende anderhalf jaar veel minder vluchten uit te voeren. Daardoor zou 20 tot 30 procent van het personeel overbodig worden.
02/07 18u15  Deutsche Bank bekijkt financiële steun voor Wirecard BankFRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - Deutsche Bank overweegt financiële steun te bieden aan Wirecard Bank, onderdeel van de Duitse betalingsdienstverlener Wirecard die in een groot boekhoudschandaal is verwikkeld. Nadere details maakte de bank niet bekend.
02/07 18u15  BAM negatieve uitschieter op groen DamrakAMSTERDAM (AFN) - Bouwbedrijf BAM was donderdag de grote verliezer op de aandelenbeurs in Amsterdam, nadat de onderneming een winstalarm gaf en aankondigde internationale activiteiten te beëindigen. Over het algeheel was de stemming juist opperbest, na een beter dan verwacht banenrapport uit de Verenigde Staten. Dat zorgde ook elders in Europa voor groene koersenborden.
02/07 17u15  Fabrieksorders VS veren flink op na sterke dalingenWASHINGTON (AFN) - De fabrieksorders in de Verenigde Staten zijn in mei met 8 procent gestegen ten opzichte van april. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend. In de voorgaande maanden gingen de orders nog flink omlaag door de coronacrisis
02/07 17u15  AEX veert op na Amerikaans banenrapportAMSTERDAM (AFN) - De winsten op de aandelenbeurs in Amsterdam zijn donderdag in de middaghandel opgelopen, nadat het banenrapport uit de Verenigde Staten tot dikke plussen op Wall Street had geleid. Ook bemoedigende testresultaten met een coronavaccin zorgden voor optimisme. Bouwer BAM bleef op groot verlies staan na een winstalarm.
02/07 17u15  VS eens met voorwaarden voor leningen luchtvaartmaatschappijenWASHINGTON (AFN/RTR) - Het Amerikaanse ministerie van Financiën is het eens geworden met vijf luchtvaartmaatschappijen over de voorwaarden voor het verstrekken van overheidsleningen tegen de coronacrisis. Het gaat om de maatschappijen American Airlines, Frontier Airlines, Hawaiian Airlines, SkyWest Airlines en Spirit Airlines die intentieverklaringen hebben getekend met de overheid.
02/07 16u15  Wall Street reageert met winsten op banenrapportNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met forse winsten aan de dag begonnen. Beleggers reageerden positief op nieuwe cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt. Verder staat automaker Tesla opnieuw in de schijnwerpers na beter dan verwachte verkoopcijfers.
02/07 15u15  'Wall Street opent flink hoger na sterk banenrapport'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York openen donderdag naar verwachting met flinke winst. Beleggers zijn opgelucht dat de banengroei in de Verenigde Staten in juni weer sterk herstelde van de klappen door het coronavirus eerder dit jaar. Daarnaast bleef het sentiment positief vanwege bemoedigende testresultaten met een coronavaccin.
02/07 15u15  Tesla levert tegen verwachting in meer auto's afPALO ALTO (AFN) - De leveringen van nieuwe Tesla-auto's gaat beter dan verwacht. In het tweede kwartaal van dit jaar werden er 90.650 auto's geleverd aan klanten. Dat is een toename van 5 procent, meldt de automaker.
02/07 15u15  Banengroei VS herstelt verder van coronacrisisWASHINGTON (AFN) - De werkgelegenheid in de Verenigde Staten liet in juni verder herstel zien van de klappen door het coronavirus eerder dit jaar. Volgens het Amerikaanse ministerie van Arbeid kwamen er vorige maand 4,8 miljoen banen bij (exclusief de landbouw). Economen rekenden in doorsnee op ruim 3 miljoen nieuwe arbeidsplaatsen.
02/07 15u15  Ruim 1,4 miljoen Amerikanen klopten aan voor WW-uitkeringWASHINGTON (AFN) - Nog eens 1,43 miljoen Amerikanen hebben zich afgelopen week naar verwachting gemeld voor een WW-uitkering. Dat blijkt uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Arbeid. Het is daarmee voor de vijftiende week op rij dat het aantal aanvragen boven de miljoen uitkomt.
02/07 15u15  Unilever verandert naam omstreden crème India in Glow & LovelyNEW DELHI (AFN/BLOOMBERG) - De Indiase divisie van Unilever verandert de naam van zijn witmakende gezichtscrème Fair Lovely in Glow Lovely. De mannelijke variant van het product zal gewijzigd worden in Glow Handsome.
02/07 15u15  BAM: afbouw internationale divisie pijnlijk, maar noodzakelijkAMSTERDAM (AFN) - Interim-bestuursvoorzitter Frans den Houter noemt de afbouw van de internationale divisie van BAM een ‘pijnlijk, maar noodzakelijk’ besluit. BAM International zal nog twaalf lopende projecten in het buitenland afmaken. Andere opdrachten die met andere bedrijven zijn binnengehaald, worden aan deze bedrijven overdragen. Exacte kosten voor deze herstructurering kon het bedrijf nog niet geven.
02/07 15u15  ExxonMobil schrijft miljarden af door coronacrisisIRVING (AFN/RTR) - Het Amerikaanse olie- en gasconcern ExxonMobil gaat miljarden dollars afschrijven op de waarde van bezittingen vanwege de coronacrisis. Door de crisis zijn de prijzen van olie en gas sterk gedaald en dat raakt oliebedrijven als ExxonMobil hard.
02/07 14u15  'UniCredit dicht bij verkoop probleemleningen'ROME (AFN) - UniCredit staat op een punt om een pluk van zijn probleemleningen te verkopen. Dat melden ingewijden aan persbureau Bloomberg. Het gaat in totaal om 1,5 miljard euro aan slechte leningen, waarvan bijna de helft bedrijfsleningen zonder onderpand. Naar verwachting wordt de deal eind deze maand afgerond.
02/07 14u15  Britten claimen belastinggeld van UnileverROTTERDAM (AFN) - De Britse autoriteiten willen dat Unilever miljoenen afdraagt aan de belastingdienst in het Verenigd Koninkrijk. In het jaarverslag over 2019 geeft het Brits-Nederlandse bedrijf een claim van 141 miljoen euro bloot. De Britten vinden dat er winstbelasting verschuldigd is omdat in hun ogen een substantieel deel van Unilever gevestigd is in Groot-Brittannië.
02/07 13u15  Topman Daimler: beloning topmanagers moet fors omlaagSTUTTGART (AFN/BLOOMBERG) - De beloningen van topmanagers bij het Duitse autoconcern Daimler en andere autobedrijven zullen 'drastisch' moeten worden verlaagd als zij de coronacrisis willen overleven. Dat zei topman Ola Källenius van het moederbedrijf van Mercedes-Benz. Ook dreigen volgens hem nog meer banen verloren te gaan in de autosector vanwege de impact van de virusuitbraak op de autoverkopen.
02/07 13u15  VEB: verdienmodel BAM is echte probleemAMSTERDAM (AFN) - Het echte probleem van bouwonderneming BAM is het verdienmodel. 'Je moet de kosten ruim terugverdienen, de onderneming rendeert niet', zegt Errol Keyner, adjunct-directeur van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) in reactie op het winstalarm van het bedrijf.
02/07 12u15  Hoop op coronavaccin stuwt beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen wonnen donderdag terrein. Bemoedigende testresultaten van een mogelijk coronavaccin door het Amerikaanse Pfizer en het Duitse BioNTech zorgden voor optimisme bij beleggers. Daarnaast werd uitgekeken naar het belangrijke Amerikaanse banenrapport, dat vanwege de viering van Onafhankelijkheidsdag in de Verenigde Staten later op de dag al wordt vrijgegeven in plaats van op vrijdag. Op het Damrak werd BAM afgestraft na een winstalarm van de bouwer.
02/07 12u15  'Veel bedrijven gaan hand ophouden bij aandeelhouders'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Veel beursgenoteerde bedrijven op het Damrak zullen in de tweede helft van het jaar nieuwe aandelen uit gaan geven om zo de opgelopen schulden vanwege de coronacrisis te herfinancieren. Die verwachting sprak René van Vlerken, hoofd noteringen bij Euronext, uit tijdens een persbijeenkomst.
02/07 11u15  Werkloosheid eurozone loopt verder op door coronacrisisLUXEMBURG (AFN) - De werkloosheid in de eurozone is in mei verder gestegen vanwege de negatieve effecten op de economie en arbeidsmarkt door de coronacrisis. Volgens het Europese statistiekbureau Eurostat kwam de werkloosheid die maand uit op 7,4 procent tegen 7,3 procent in april.
02/07 11u15  Europese producentenprijzen dalen verderLUXEMBURG (AFN) - De Europese industriële producentenprijzen zijn in mei verder gedaald, vooral in de energiesector. Volgens het Europese statistiekbureau Eurostat daalden de prijzen die Europese fabrikanten in de eurozone voor hun producten vragen in mei met 0,6 procent ten opzichte van april. Op jaarbasis zijn de producentenprijzen in de eurozone met 5 procent gedaald.
02/07 11u15  Adyen op record na nieuw koersdoel JefferiesAMSTERDAM (AFN) - Adyen bereikte donderdag op de beurs een nieuwe recordkoers, nadat analisten van Jefferies de richtprijs voor het aandeel van de betalingsdienstverlener opvoerden. De kenners denken dat online betalingen nog meer in zwang komen door de coronapandemie. En daar profiteert de onderneming van.
02/07 10u15  'Verruiming coronamaatregelen goed voor Heineken'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Dat in verschillende landen de lockdownmaatregelen worden versoepeld, is goed voor nieuws voor brouwers en drankproducenten. Reden voor analisten van Berenberg om het koersdoel van Heineken, maar ook dat van Pernod Ricard en AB InBev, te verhogen.
02/07 10u15  'Weer flinke tik voor vertrouwen in BAM'AMSTERDAM (AFN) - Het vertrouwen in bouwer BAM krijgt met het nieuwe en grote winstalarm wederom een gevoelige tik. Dat constateren kenners van KBC Securities in een reactie. Het aandeel BAM kelderde op Beursplein 5 stevig.
02/07 09u15  BAM onderuit op groen Damrak na winstalarmAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse effectenbeurs is donderdag met winst geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen hoger. Bemoedigende testresultaten van een mogelijk coronavaccin door het Amerikaanse Pfizer en het Duitse BioNTech zorgden voor optimisme op de beursvloeren. Op het Damrak ging BAM onderuit na een winstalarm van de bouwer.
02/07 09u15  Shell krijgt plek op top 30 lijst RBCAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Olie- en gasconcern Shell is toegevoegd aan de 'Top 30 Global Ideas'-lijst van RBC. Daarin worden aandelen opgenomen die 'aantrekkelijke opwaartse kansen' bieden bij herstel van de coronapandemie in het derde kwartaal.
02/07 09u15  PostNL rondt verkoop Italiaanse dochter afDEN HAAG (AFN) - PostNL heeft de verkoop van zijn Italiaanse dochter Nexive afgerond. Dankzij de deal denkt PostNL zich de komende tijd nog beter op zijn kernactiviteiten in Nederland en België te kunnen richten. Ook kan Nexive dankzij deze transactie zich verder ontwikkelen en zijn positie op de Italiaanse post- en pakkettenmarkt versterken.
02/07 09u15  BAM rekent op stevig verlies in eerste jaarhelftBUNNIK (AFN) - Bouwbedrijf BAM verwacht de eerste helft van het jaar af te sluiten met donkerrode cijfers. De onderneming rekent als gevolg van de problemen door de coronacrisis en de aanhoudende malaise bij het onderdeel BAM International op een operationeel tekort voor belastingen van 130 miljoen euro tot 150 miljoen euro. Het bedrijf gaat zijn activiteiten buiten Europa afbouwen.
02/07 09u15  'Beurshandel in teken banenrapport VS'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs zal donderdag waarschijnlijk licht hoger openen. Ook de andere Europese beurzen lijken met winsten te beginnen. Bemoedigende testresultaten van een mogelijk coronavaccin door het Amerikaanse Pfizer en het Duitse BioNTech zorgen voor optimisme op de beursvloeren. De handel staat verder in het teken van het belangrijke Amerikaanse banenrapport dat vanwege de viering van Onafhankelijkheidsdag in de Verenigde Staten later op de dag al wordt vrijgegeven in plaats van op vrijdag.
02/07 09u15  Nikkei nipt hoger door hoop op coronavaccinTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is donderdag nipt hoger geëindigd. Ook de andere Aziatische beurzen wonnen terrein. De stemming werd gesteund door bemoedigende testresultaten van een coronavaccin door de farmaceuten Pfizer en BioNTech en beter dan verwachte Amerikaanse macro-economische cijfers. Beleggers keken verder uit naar het belangrijke Amerikaanse banenrapport dat vanwege de viering van Onafhankelijkheidsdag in de Verenigde Staten later op de dag al wordt vrijgegeven in plaats van op vrijdag.
02/07 08u15  Ford gaat verkeersinformatie van TomTom gebruikenAMSTERDAM (AFN) - Autoconcern Ford gaat verkeersinformatie van TomTom afnemen. De twee ondernemingen hebben een meerjarig contract getekend. Financiële details zijn niet naar buiten gebracht.
02/07 08u15  'Maak haast met innovaties om uitstoot te verminderen'PARIJS (AFN) - Het lukt landen en bedrijven over de hele wereld niet om aan hun beloften over minder uitstoot van schadelijke stoffen te voldoen als er niet meer haast wordt gemaakt met duurzame innovaties. Daarvoor waarschuwt het internationale energieagentschap IEA.
02/07 08u15  Certificering Boeing 737 MAX weer stap dichterbijCHICAGO (AFN/RTR) - De Boeing 737 MAX-toestellen, die vanwege veiligheidsproblemen al maanden aan de grond worden gehouden, zijn weer een stap dichter bij het verkrijgen van een certificaat. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft een aantal testvluchten afgerond. Die vormen een belangrijke mijlpaal voor het weer inzetten van de vliegtuigen.
01/07 23u15  Historische mijlpaal voor Tesla op Wall StreetNEW YORK (AFN) - Automaker Tesla stond woensdag volop in de spotlights op Wall Street. Het bedrijf won bijna 4 procent aan beurswaarde en mag zich daardoor het waardevolste automerk ter wereld noemen. Het sentiment in New York was overwegend positief geholpen door beter dan verwachte macrocijfers.
01/07 21u15  Beleidsmakers Fed bezorgd over economische neergangWASHINGTON (AFN) - De beleidsmakers van de Federal Reserve zijn vooral bezorgd over de economische neergang als gevolg van de coronacrisis. Dat staat in de woensdag gepubliceerde notulen van de meest recente vergadering van de koepel van centrale banken in de Verenigde Staten die op 9 en 10 juni werd gehouden.
01/07 21u15  Apple gooit meer winkels dicht in VSCUPERITINO (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse techreus Apple gaat donderdag weer tientallen van zijn winkels in de Verenigde Staten op slot gooien. Dit uit vrees voor de verdere verspreiding van het coronavirus.
01/07 21u15  Alitalia hervat vluchten op AmsterdamMILAAN (AFN/RTR) - De Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia heeft zijn internationale vluchten weer opgepakt. Dit is mogelijk door de geleidelijke opening van de luchthavens voor buitenlandse reizigers en het afschaffen van beperkingen voor om het coronavirus in te dammen. Een van de eerste routes die is heropend is die tussen Milaan Malpensa en Schiphol.
01/07 20u15  Tesla in schijnwerpers op Wall StreetNEW YORK (AFN) - Automaker Tesla stond woensdag in de schijnwerpers op Wall Street. Het bedrijf won dik 3 procent aan beurswaarde en loste door de koerswinst het Japanse Toyota af als waardevolste automerk ter wereld. Het sentiment in New York was overwegend positief geholpen door beter dan verwachte macrocijfers. Ook bemoedigende berichten over medicijnen tegen het coronavirus gaf beleggers moed.
01/07 20u15  Tesla streeft Toyota voorbij en is waardevolste automerkNEW YORK (AFN) - Maker van elektrische auto's Tesla is het waardevolste automerk ter wereld. De aandelen van Tesla stonden woensdag halverwege de beursdag in New York op een winst van 3,5 procent. Daarmee ging Tesla qua waarde voorbij aan Toyota, tot dan toe het waardevolste automerk.
01/07 19u15  'Virusproblemen VS raken luchtvaartsector wereldwijd'GENÈVE (AFN/BLOOMBERG) - Luchtvaartmaatschappijen wereldwijd hebben te lijden onder de vele coronabesmettingen in de Verenigde Staten en ook andere landen. De verdere verspreiding van het virus ondermijnt namelijk het herstel van de reissector, zo waarschuwt de internationale luchtvaartorganisatie IATA.
01/07 19u15  Broker DeGiro meldt recordaantal transactiesAMSTERDAM (AFN) - Broker DeGiro heeft in de eerste helft van het jaar een recordaantal van 24,5 miljoen transacties verwerkt. Dat is meer dan een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Daarnaast verwelkomde het bedrijf ruim 200.000 nieuwe klanten.
01/07 19u15  Aandeelhouders CTAC gaan voor aanpassing loon bestuur liggenDEN BOSCH (AFN) - Aandeelhouders van automatiseerder Ctac zijn voor de aanpassing van het beloningsbeleid voor het bestuur van de onderneming gaan liggen. Het agendapunt om de bezoldiging van de bestuurders aan te passen redde het niet.
01/07 18u15  Fastned neemt snellaadnetwerk MisterGreen overAMSTERDAM (AFN) - Uitbater van snellaadstations Fastned neemt het snellaadnetwerk van MisterGreen over. Daarmee heeft Fastned de rechten verkregen om snellaadstations te exploiteren op zestien verzorgingsplaatsen langs onder andere de rijkswegen A1, A2, A4, A12 en A27.
01/07 18u15  Vakbonden eisen inspraak bij reorganisatieplannen KLMAMSTERDAM (AFN) - De acht vakbonden bij KLM eisen inspraak bij de ophanden zijnde reorganisatie bij de luchtvaartmaatschappij. Ze roepen de politiek woensdag voorafgaand aan het debat over het steunpakket voor KLM van in totaal 3,4 miljard euro op om de sociale partners de ruimte te geven om mee te beslissen over de plannen.
01/07 18u15  AEX-index sluit dag met kleine plusAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam is woensdag met winst de handel uitgegaan. Elders in Europa leverden graadmeters in. Een verrassende sterke toename van de Duitse winkelverkopen in mei bood enige steun aan de handel. Verder reageerden beleggers op de eerste handelsdag van het nieuwe kwartaal als gewoonlijk op ontwikkelingen rond de coronapandemie.
01/07 18u15  'Vraag naar vliegtickets in mei iets minder dramatisch'GENÈVE (AFN) - De vraag naar vliegtickets was ook in de maand mei dramatisch, maar minder dramatisch dan in april. Dat concludeert de internationale luchtvaartorganisatie IATA, die met de cijfers over voorjaarsmaand mei op de proppen kwam.
01/07 17u15  Bouwuitgaven VS nemen afWASHINGTON (AFN) - De bouwuitgaven in de Verenigde Staten zijn in mei met 2,1 procent gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dat blijkt uit cijfers die de Amerikaanse overheid naar buiten bracht.
01/07 17u15  Industrie VS krabbelt verder opNEW YORK (AFN) - De bedrijvigheid in de industrie van de Verenigde Staten is in juni weer iets toegenomen in vergelijking met een maand eerder. Daarmee zet het herstel sinds het dieptepunt van de coronacrisis verder door. Dat meldde marktonderzoeker ISM.
01/07 16u15  Wall Street opent met winstNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag de eerste handelsdag van het nieuwe kwartaal met winsten begonnen. Coronabesmettingen in de Verenigde Staten en de impact daarvan op het herstel van de economie blijven het sentiment beheersen. De aandacht van beleggers gaat verder uit naar verschillende macro-economische cijfers. Zo kwam loonstrookverwerker ADP met beter dan verwachte banencijfers.
01/07 16u15  Britse waakhond wil meer middelen in strijd tegen big techLONDEN (AFN) - De Britse marktwaakhond CMA zegt meer middelen nodig te hebben om de dominantie van techreuzen als Google en Facebook te breken. Bestaande wetgeving in het Verenigd Koninkrijk is nu nog onvoldoende om machtsmisbruik door deze bedrijven tegen te gaan, stelt de toezichthouder.
01/07 16u15  'Prosus in gesprek om belang te kopen in Braziliaans iFood'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Techinvesteerder Prosus is in gesprek over het uitbreiden van zijn belang in Braziliaanse maaltijdbezorger iFood. Dat meldt Bloomberg op basis van ingewijden.
01/07 15u15  'Wall Street gaat lager openen'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan woensdag op de eerste handelsdag van het derde kwartaal naar verwachting lager openen. De stemming op Wall Street staat onder druk door de oplaaiende coronabesmettingen in de Verenigde Staten. Verder gaat de aandacht uit naar verschillende macro-economische cijfers waaronder het banenrapport van loonstrookverwerker ADP en gegevens over de Amerikaanse industrie. Later op de dag worden nog de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Federal Reserve gepubliceerd.
01/07 15u15  Groei werkgelegenheid bedrijfsleven VSNEW YORK (AFN) - De werkgelegenheid in het Amerikaanse bedrijfsleven is in juni met bijna 2,4 miljoen banen gegroeid. Dat maakte loonstrookverwerker ADP bekend. Verder werd gemeld dat het cijfer voor mei enorm werd opwaarts herzien naar een banengroei, van een eerder gemeld verlies.
01/07 13u15  Staat wil tot 4 miljard ophalen met heropening leningenDEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat wil maandag met de heropening van twee kortlopende leningen 2 miljard tot 4 miljard euro ophalen. Dat heeft het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekendgemaakt.
01/07 12u15  Doorzoekingen om fraudeschandaal WirecardMÜNCHEN (AFN/DPA/BLOOMBERG) - Bij kantoren van betalingsdienstverlener Wirecard in Duitsland en op twee locaties in Oostenrijk zijn doorzoekingen gedaan. Er zouden daarbij ook woningen zijn onderzocht op zoek naar informatie over de rol van voormalig topman Markus Braun bij de enorme boekhoudfraude bij Wirecard, dat faillissement heeft aangevraagd vanwege de affaire.
01/07 12u15  AEX licht hoger in afwachtende marktAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs won woensdag licht terrein. Ook de andere Europese beurzen bleven dicht bij huis. Beleggers deden het rustig aan na de sterke koerswinsten in het afgelopen kwartaal en hielden vooral de ontwikkelingen rond de coronapandemie in de gaten. Een verrassende sterke toename van de Duitse winkelverkopen in mei bood daarbij enige steun aan de handel.
01/07 12u15  Keijzer: uitspraak rechter niet einde fusie PostNL en SanddDEN HAAG (AFN) - De uitspraak van de rechtbank in Rotterdam dat de vergunning voor de fusie tussen PostNL en Sandd ongeldig is, betekent niet dat de concentratie tussen beide postbedrijven ongedaan wordt gemaakt. Dat schrijft staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) aan de Tweede Kamer.
01/07 11u15  Topman Ryanair: bij uitblijven loonoffer duizenden banen wegLONDEN (ANP/RTR) - Luchtvaartmaatschappij Ryanair verwacht 3500 banen te moeten schrappen als werknemers niet akkoord gaan met salarisverlagingen. Dat heeft topman Michael O'Leary gezegd in een interview met BBC.
01/07 11u15  Duitse werkloosheid verder omhoog door crisisNEURENBERG (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De werkloosheid in Duitsland is vorige maand verder toegenomen vanwege de coronacrisis, al viel de stijging van het aantal werklozen veel minder sterk uit dan een maand eerder. Volgens het Duitse federale arbeidsbureau steeg in juni het aantal werklozen met 69.000 tot ruim 2,94 miljoen. In mei was nog sprake van een toename met een herziene 237.000 werklozen.
01/07 10u15  Industrie eurozone op weg naar herstel van coronacrisisLONDEN (AFN) - De industrie in de eurozone is aan het herstellen van de zware klappen door de coronacrisis eerder dit jaar. Volgens definitieve cijfers van de Britse marktonderzoeker Markit was er in juni nog wel sprake van krimp van de industriële bedrijvigheid, maar is die wel een stuk minder sterk dan in mei dankzij de versoepeling van lockdownmaatregelen.
01/07 10u15  Parijs bevestigt schrappen 7560 banen Air FrancePARIJS (ANP/BLOOMBERG) - De Franse regering heeft bevestigd dat Air France 7560 banen zal schrappen tot en met 2022. Bij de ingrepen in het personeelsbestand gaan 6560 banen verloren bij Air France zelf en ruim duizend bij het budgetmerk HOP. Dat maakte de Franse onderminister voor Transport, Jean-Baptiste Djebbari, bekend op de Franse radio.
01/07 10u15  'Schrappen dividend Sligro geen verrassing'AMSTERDAM (AFN) - Het nieuws dat groothandelsbedrijf Sligro zijn dividend schrapt is geen verrassing gezien de moeilijke marktomstandigheden voor de onderneming door de coronacrisis. Dat meldde KBC Securities.
01/07 10u15  Nederlandse industrie krimpt wat minder hardZOETERMEER (AFN) - De bedrijvigheid in de Nederlandse industrie is in juni gekrompen, maar wat minder sterk dan in de voorgaande maanden. Dat meldde de Nederlandse Vereniging van Inkoopmanagers (Nevi).
01/07 09u15  AEX begint afwachtend aan nieuw kwartaalAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is woensdag vrijwel vlak begonnen aan het derde kwartaal. Ook de andere Europese beurzen openden met kleine koersuitslagen. Beleggers deden het rustig aan na de sterke koerswinsten in het afgelopen kwartaal en hielden vooral de ontwikkelingen rond de coronapandemie in de gaten. Een verrassende sterke toename van de Duitse winkelverkopen in mei bood daarbij enige steun aan de handel.
01/07 09u15  Britse super Sainsbury's krikt verkopen behoorlijk opLONDEN (AFN/RTR) - De Britse supermarktketen Sainsbury's heeft in het afgelopen kwartaal de omzet behoorlijk verhoogd, dankzij gestegen verkopen van levensmiddelen en groei bij online verkoop tijdens de lockdown. In de periode van zestien weken tot 27 juni steeg de vergelijkbare omzet met 8,2 procent op jaarbasis.
01/07 09u15  Pakketbezorging met bijna 13 procent gegroeid in 2019DEN HAAG (AFN) - Onlineshoppen is populair en daarmee blijft de markt voor pakketbezorging onverminderd groeien. Vorig jaar werden in bijna 13 procent meer pakketten bezorgd aan huis of bij bedrijven dan een jaar eerder, meldt de Autoriteit Consument Markt (ACM) een nieuw rapport.
01/07 09u15  Britse winkelexploitant SSP waarschuwt voor harde ingreepLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - SSP Group, dat wereldwijd voedselwinkels exploiteert op luchthavens en treinstations, moet mogelijk zo'n 5000 banen schrappen op zijn hoofdkantoor en bij zijn Britse activiteiten. Het concern lijdt forse verliezen vanwege de coronapandemie, die een grote impact heeft op binnenlandse en buitenlandse reizigers. Als het herstel op het huidige niveau doorzet, is hard ingrijpen niet te voorkomen.
01/07 09u15  Veel interesse investeerders in delen WirecardMÜNCHEN (AFN/RTR) - Investeerders uit de hele wereld hebben interesse getoond in een overname van delen van de Duitse betalingsverwerker Wirecard, die vorige week faillissement aanvroeg. Dat verklaarde de curator van Wirecard die spreekt van een groot aantal partijen dat interesse heeft.
01/07 09u15  Verrassend sterke stijging Duitse winkelverkopenWIESBADEN (AFN) - De winkelverkopen in Duitsland zijn in mei sterk toegenomen, na een forse terugval in de voorgaande maanden. Volgens cijfers van het Duitse federale statistiekbureau stegen de uitgaven in de detailhandel met 13,9 procent op maandbasis, na een daling van de verkopen van 6,5 procent in april.
01/07 09u15  ICT Group wil Niessen als commissarisBARENDRECHT (AFN) - Automatiseerder ICT Group wil Janneke Niessen benoemen als commissaris. Haar voordracht staat op de rol van een buitengewone aandeelhoudersvergadering op 20 augustus.
01/07 09u15  'Damrak begint voorzichtig aan nieuw kwartaal'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam lijkt woensdag iets lager te beginnen. Ook elders in Europa zullen de beursgraadmeters naar verwachting met kleine verliezen openen op de eerste dag van het derde kwartaal. Beleggers doen het rustig aan na de sterke koerswinsten in het afgelopen kwartaal en houden vooral de ontwikkelingen rond de coronapandemie in de gaten.
01/07 08u15  Nikkei lager na negatief Tankan-rapportTOKIO (AFN) - De Japanse effectenbeurs is woensdag met verlies begonnen aan de eerste maand van het derde kwartaal. Een negatief Tankan-rapport van de Bank of Japan, waaruit bleek dat het vertrouwen van grote Japanse bedrijven is gekelderd tot het laagste niveau in elf jaar, en de aanhoudende toename van het aantal coronabesmettingen in de Japanse hoofdstad Tokio drukten de stemming onder beleggers.
01/07 08u15  SBM sluit lening van 600 miljoen dollar voor bouw schipSCHIEDAM (AFN) - Maritiem oliedienstverlener SBM Offshore heeft een kredietfaciliteit afgesloten van 600 miljoen dollar voor de financiering van de bouw van het productie- en opslagschip (FPSO) Sepetiba. De looptijd is zes maanden, met de mogelijkheid voor een verlenging met nog eens zes maanden.
01/07 08u15  Sligro en kredietverstrekkers passen afspraken aanVEGHEL (AFN) - Groothandelsbedrijf Sligro heeft nieuwe afspraken gemaakt met zijn huisbank en andere financiers waardoor zijn bankconvenanten zijn verruimd. De resultaten van de onderneming staan al geruime tijd onder druk door de maatregelen tegen het coronavirus. Volgens Sligro is er nu voldoende financiële ruimte om de activiteiten voort te kunnen zetten en leningen dit najaar af te lossen.
01/07 08u15  Pakketbezorgers in de schijnwerpers na cijfers FedExAMSTERDAM (AFN) - Europese pakketbezorgers weten woensdag op de beurs de aandacht op zich gericht, na het handelsbericht van de Amerikaanse pakketvervoerder FedEx. De cijferpresentatie was beter dan kenners in doorsnee hadden voorzien.
01/07 08u15  Groei bedrijvigheid industrie China trekt aanHONGKONG (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De bedrijvigheid in de omvangrijke industrie van China is in juni sterker gegroeid nu de lockdownmaatregelen tegen het coronavirus verder worden versoepeld en de overheid stappen heeft gezet om de economie te stimuleren. Ook trekt de buitenlandse vraag naar Chinese goederen aan. Dat maakten marktonderzoekers Caixin en Markit bekend.
01/07 07u15  Oud-baas Proximus schikt in voorkenniszaakBRUSSEL (AFN/BELGA) - Dominique Leroy, de oud-baas van het Belgische telecomconcern Proximus en ooit de beoogde topvrouw van KPN, heeft een voorkenniszaak geschikt met toezichthouder Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA). Ze koopt een mogelijke vervolging af voor bijna 108.000 euro, aldus een verklaring.
01/07 07u15  Japans ondernemersvertrouwen keldertTOKIO (AFN/BLOOMBERG) - Het vertrouwen van grote Japanse industriebedrijven in de economie is stevig afgezwakt. Dat blijkt uit de Tankan-index van de Japanse centrale bank die woensdag naar buiten werd gebracht en uitkwam op het laagste niveau in 11 jaar.
30/06 23u15  Pakketbezorger FedEx deed het beter dan verwachtMEMPHIS (AFN/BLOOMBERG) - Pakketvervoerder FedEx heeft in zijn eind mei afgesloten gebroken boekjaar flink last gehad van het coronavirus. Zo was het bedrijf in het laatste kwartaal meer geld kwijt aan maatregelen om zijn personeel veilig te kunnen laten werken. Desondanks waren de cijfers beter dan analisten hadden verwacht.
30/06 23u15  Wall Street eindigt tweede kwartaal met winstdagNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag het sterke tweede kwartaal met winst geëindigd. Beleggers op Wall Street begonnen wat voorzichtig door zorgen over de stijgende coronabesmettingen in een aantal Amerikaanse staten en de spanningen tussen de Verenigde Staten en China over Hongkong, maar lieten die zorgen gedurende de dag varen.
30/06 23u15  'Prosus koploper voor overname advertentietak eBay'AMSTERDAM (AFN) - Techinvesteerder Prosus is de koploper in de overnamestrijd voor de advertentietak van internethandelaar eBay. Dat schrijft persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. De tak, waar onder meer het Nederlandse Marktplaats deel van uitmaakt, zou tot 10 miljard dollar op kunnen brengen.
30/06 21u15  Vliegtuigbouwer Airbus schrapt 15.000 banenTOULOUSE (AFN/BLOOMBERG) - Vliegtuigbouwer Airbus schrapt tot de zomer van volgend jaar bijna 15.000 banen. Ook schroeft het bedrijf de productie flink terug als gevolg van de coronacrisis. Volgens topman Guillaume Faury zijn verstrekkende maatregelen nodig om te zorgen dat de onderneming gezond de nieuwe realiteit tegemoet kan.
30/06 20u15  Wisselend beeld op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lieten dinsdag op de laatste handelsdag van het sterke tweede kwartaal wisselende scores zien. Beleggers op Wall Street zijn wat voorzichtig door zorgen over de stijgende coronabesmettingen in een aantal Amerikaanse staten en de spanningen tussen de Verenigde Staten en China over Hongkong.
30/06 19u15  Bever Holding blijft bezig met zoektocht naar accountantWASSENAAR (AFN) - Het beursgenoteerde vastgoedfonds Bever Holding blijft bezig met de zoektocht naar een accountant voor de controle van de jaarrekening 2019, nadat vijf accountantsorganisaties, waaraan was gevraagd of ze hiervoor een offerte wilden uitbrengen, lieten weten niet met Bever in zee te willen gaan. Zij worden nu opnieuw benaderd door Bever.
30/06 19u15  'Suez werkt aan verkoop Europese afvalwerkingsactiviteiten'PARIJS (AFN) - Het Franse waterzuivering- en afvalverwerkingsbedrijf Suez is bezig met een verkoop van zijn afvalrecyclingsactiviteiten op het Europese vasteland in een deal die wel 3 miljard euro kan opleveren, aldus bronnen tegen persbureau Bloomberg. Suez is ook werkzaam in Nederland.
30/06 19u15  Hydratec rondt overname aandelen Rollepaal afAMERSFOORT (AFN) - Hydratec Industries is de volledige eigenaar van Rollepaal. Het beursgenoteerde bedrijf rondde een aandelenruil daartoe af.
30/06 18u15  Goudprijs stijgt naar hoogste niveau sinds eind 2011LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De goudprijs is gestegen naar het hoogste niveau sinds november 2011 vanwege de onrust op de financiële markten nu de coronabesmettingen en doden door het virus in de wereld blijven stijgen. Dit jaar is de prijs van het edelmetaal een sterke opmars aan het maken, omdat beleggers vanwege de onzekerheden rond het coronavirus naar veilige havens zoeken om in te investeren.
30/06 18u15  Kleine uitslagen op Europese beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn dinsdag dicht bij huis gebleven. Beleggers deden het rustig aan op de laatste dag van het sterke tweede kwartaal. De waarschuwing van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) dat het ergste van de coronapandemie nog moet komen zorgde voor terughoudendheid. Chipbedrijven stonden juist in de belangstelling na goede resultaten van Amerikaanse chipbedrijven. Op het Damrak stond Shell ook in de schijnwerpers vanwege een forse afschrijving.
30/06 17u15  EasyJet schrapt 5000 banen en sluit Britse bases vanwege crisisLONDEN (AFN/RTR) - De Britse luchtvaartmaatschappij easyJet gaat tot 5000 banen schrappen in het Verenigd Koninkrijk en sluit zijn bases op de luchthavens van Stansted, Southend en Newcastle. De prijsvechter had eind mei al gewaarschuwd dat er fors banenverlies aan zat te komen vanwege de crisis in de luchtvaartsector door het coronavirus.
30/06 17u15  Tweede Kamer wil onderzoek naar minimumprijs vliegticketsDEN HAAG (AFN) - De Tweede Kamer wil dat minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) onderzoekt of een minimum kan worden gesteld aan de prijzen van vliegtickets. Een nipte meerderheid steunt een voorstel van die strekking van D66 en ChristenUnie.
30/06 17u15  Aandeelhouders Boskalis akkoord met benoeming oud-ambassadeurPAPENDRECHT (AFN) - De aandeelhouders van baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis hebben ingestemd met de benoeming van Renée Jones-Bos tot commissaris van het bedrijf. De voormalig Nederlands ambassadeur in de Verenigde Staten en Rusland is benoemd voor een periode van vier jaar. Herman Hazewinkel en Ilona Haaijer waren niet beschikbaar voor herbenoeming in de raad van commissarissen.
30/06 16u15  Industrie Chicago krimpt iets minder sterkCHICAGO (AFN) - De bedrijvigheid in de industrie rond de Amerikaanse stad Chicago is in juni iets minder sterk gekrompen dan een maand eerder. Dat maakte marktonderzoeker Institute for Supply Management (ISM) bekend. Het cijfer was wel een stuk zwakker dan verwacht.
30/06 16u15  Consumentenvertrouwen VS trekt flink aanNEW YORK (AFN) - Het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie is in juni flink verbeterd vergeleken met mei. Dat maakte marktonderzoeker Conference Board bekend.
30/06 16u15  Rode koersenborden op Europese beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden dinsdagmiddag overwegend lager. Beleggers deden het rustig aan op de laatste dag van het sterke tweede kwartaal. De waarschuwing van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) dat het ergste van de coronapandemie nog moet komen zorgde voor terughoudendheid. Een sterker dan verwachte toename van de bedrijvigheid in de Chinese industrie in juni bood juist wat steun aan de handel.
30/06 16u15  Wisselend begin op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag op de laatste handelsdag van het sterke tweede kwartaal dicht bij huis gebleven, na de mooie winsten een dag eerder. Beleggers op Wall Street zijn wat voorzichtig door zorgen over de stijgende coronabesmettingen in een aantal Amerikaanse staten en de spanningen tussen de Verenigde Staten en China over Hongkong.
30/06 15u15  Huizenprijzen grote steden VS nemen toeNEW YORK (AFN) - De gemiddelde prijs van een koopwoning in de Verenigde Staten is in april met 0,33 procent gestegen ten opzichte van een maand eerder. Dat blijkt uit de SP CoreLogic Case Shiller-index, die de prijsontwikkeling in twintig grote Amerikaanse steden weergeeft.
30/06 15u15  'Licht lagere opening op Wall Street'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lijken dinsdag licht lager te beginnen aan de laatste handelsdag van het sterke tweede kwartaal, na de mooie winsten een dag eerder. De stemming onder beleggers op Wall Street ondervindt wat druk door zorgen over de stijgende coronabesmettingen in een aantal Amerikaanse staten en de spanningen tussen de Verenigde Staten en China over Hongkong.
30/06 15u15  Sparta neemt doelman Van Leer over van AjaxROTTERDAM (AFN) - Sparta Rotterdam heeft keeper Benjamin van Leer overgenomen van Ajax. De 28-jarige Van Leer tekent voor twee seizoenen op het Kasteel.
30/06 14u15  'Air France wil ruim 7500 banen schrappen'PARIJS (AFN) - Luchtvaartmaatschappij Air France wil tot en met 2022 meer dan 7500 banen schrappen. Dat hebben bronnen bij Franse vakbonden gemeld aan persbureau AFP.
30/06 14u15  Rechter: jongste cabinemedewerkers niet als eerste weg bij KLMAMSTERDAM (AFN) - Luchtvaartmaatschappij KLM hoeft bij de aanstaande reorganisatieplannen niet het nieuwste personeel als eerste te ontslaan. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam besloten in een kort geding dat was aangespannen door de vakbond voor cabinepersoneel VNC.
30/06 13u15  Aanbod luchtvrachtvervoer onvoldoende ondanks zwakkere vraagGENÈVE (AFN) - De wereldwijde vraag naar luchtvrachtvervoer ging in mei opnieuw flink omlaag door de coronacrisis. Tegelijkertijd is het aanbod van vrachtvervoer door de lucht onvoldoende om aan de vraag te voldoen door het wegvallen van passagiersvliegtuigen die in hun buik vaak goederen vervoeren, aldus brancheorganisatie IATA.
30/06 12u15  'Particuliere belegger vult mandje veelal met corona-aandelen'AMSTERDAM (AFN) - Aandelen van bedrijven die ofwel geraakt worden door de coronacrisis, of juist profiteren van de situatie bleken in de eerste jaarhelft populair onder particuliere beleggers. Dat meldde onlinebroker BinckBank op basis van beleggersdata.
30/06 12u15  Europese beurzen blijven dicht bij huisAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen bleven dinsdag dicht bij huis. Beleggers deden het rustig aan op de laatste dag van het sterke tweede kwartaal. De waarschuwing van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) dat het ergste van de coronapandemie nog moet komen zorgde voor terughoudendheid. Een sterker dan verwachte toename van de bedrijvigheid in de Chinese industrie in juni bood daarbij wat steun aan de handel.
30/06 12u15  Inflatie eurozone in juni iets toegenomenLUXEMBURG (AFN) - De inflatie in de eurozone is in juni licht opgelopen naar 0,3 procent op jaarbasis, van 0,1 procent in mei. Prijsstijgingen voor voedingsmiddelen, alcohol en tabak waren volgens een voorlopige raming van het Europese statistiekbureau Eurostat de grootste aanjagers van de inflatie.
30/06 11u15  Gemengde gevoelens bij FNV over steunpakket KLMAMSTERDAM (AFN) - Vakbond FNV heeft gemengde gevoelens over het steunpakket om luchtvaartmaatschappij KLM door de crisis te loodsen. De bond is blij dat een faillissement is afgewend. Maar de opgelegde voorwaarden aan het personeel wekken wervel bij de bond, die vooral veel medewerkers op de grond vertegenwoordigt.
30/06 10u15  'Schikking BAM en Keulen negatieve verrassing'AMSTERDAM (AFN) - De schikking met de stad Keulen waardoor bouwbedrijf BAM dit jaar 40 miljoen euro als buitengewone last in de jaarrekening gaat zetten, komt als een negatieve verrassing. Dat concluderen analisten van KBC Securities in een reactie op het nieuws over de schikking rond de problemen bij de aanleg van een metrolijn in de Duitse stad in maart 2009.
30/06 10u15  'Prognoses Shell al beter dan eind april'AMSTERDAM (AFN) - De voorlopige kwartaalupdate van Shell bevatte prognoses voor de resultaten in het tweede kwartaal die over het algemeen 'veel beter' waren dan de vooruitzichten die het olie- en gasconcern in april schetste. Dat stellen analisten van RBC Capital Markets.
30/06 10u15  Softwarebedrijf DGB bijna in andere handenHARDENBERG (AFN) - DGB Group komt waarschijnlijk binnenkort in handen van Majka Investments. De twee partijen hebben een voorwaardelijk akkoord bereikt over de verkoop van DGB. Voor 17 juli verwachten de partijen een overeenstemming te bereiken over definitieve voorwaarden van de transactie.
30/06 09u15  AEX opent met kleine plusAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is dinsdag met een kleine plus geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen licht hoger aan de laatste dag van het tweede kwartaal. Een positief Chinees industriecijfer en de hogere slotstanden op Wall Street boden steun aan de handel. De waarschuwing van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) dat het ergste van de coronapandemie nog moet komen zorgde daarbij voor enige terughoudendheid.
30/06 09u15  'Prosus in lijn met verwachtingen'AMSTERDAM (AFN) - Techinvesteerder Prosus heeft in het eind maart afgesloten gebroken boekjaar globaal genomen in lijn met de verwachtingen gepresteerd. Dat constateren analisten van Goldman Sachs.
30/06 09u15  'Groot Amerikaans fastfoodbedrijf in financiële problemen'KANSAS (AFN) - Fastfoodbedrijf NPC International, dat honderden restaurants van Pizza Hut en Wendy's uitbaat, staat op het punt om uitstel van betaling aan te vragen. De grote franchisenemer zou een renteaflossing voor uitstaande schulden hebben gemist en zou daarop gesprekken voeren met schuldeisers over een faillissementsaanvraag, aldus zakenkrant The Wall Street Journal.
30/06 09u15  Coronacrisis drukt zwaar op olie- en gasconcern ShellDEN HAAG (AFN/BOOMBERG) - Shell heeft in het tweede kwartaal veel minder verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. Het olie- en gasconcern schrijft door de gekelderde vraag vanwege de coronapandemie in het tweede kwartaal tussen de 15 miljard dollar en 22 miljard dollar af op de waarde van zijn bezittingen.
30/06 09u15  'Ondergang FNG zadelt banken op met strop van 258 miljoen euro'BRUSSEL (AFN/BELGA) - De noodlijdende modegroep FNG, het bedrijf achter ketens als Steps, Brantano en Miss Etam, heeft voor 258 miljoen euro aan schulden uitstaan bij banken. Dat heeft de Belgische krant De Tijd berekend. Onder meer ABN AMRO en ING zouden tientallen miljoenen hebben geleend aan de onderneming.
30/06 09u15  Aegon en ABN AMRO zetten samen duurzaam aandelenfonds opAMSTERDAM (AFN) - Aegon en ABN AMRO gaan samen een duurzaam aandelenfonds opzetten. Daarmee willen de verzekeraar en de bank klanten laten investeren in ondernemingen die niet alleen financieel rendement opleveren, maar ook een positieve impact hebben op de samenleving en het milieu. Naar verwachting kan er voor het einde van het jaar in het fonds belegd worden.
30/06 09u15  ING België ziet topman vertrekkenBRUSSEL (AFN/BELGA) - ING België moet op zoek naar een nieuwe topman of -vrouw. Volgens de Belgische krant De Tijd vertrek Erik van Eynden, die dan drie jaar aan het roer van de bank heeft gestaan.
30/06 09u15  Britse economie kromp nog harder dan gedachtLONDEN (AFN) - De economie van het Verenigd Koninkrijk is in het eerste kwartaal nog sterker gekrompen dan in eerste instantie werd gemeld. In een definitieve meting stelt het Britse nationale statistiekbureau nu een krimp van 2,2 procent vast ten opzichte van het voorgaande kwartaal vast.
30/06 09u15  Nikkei eindigt sterk kwartaal met winstTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is dinsdag met winst geëindigd na de flinke verliesbeurt een dag eerder. Beleggers schoven de zorgen over het coronavirus aan de kant en trokken zich op aan een sterker dan verwacht Chinees industriecijfer en de hogere slotstanden op Wall Street. Ook de andere beursgraadmeters in de Aziatische regio gingen op de laatste dag van het tweede kwartaal omhoog.
30/06 08u15  Verlies voor Kardan in eerste kwartaalAMSTERDAM (AFN) - De Israëlische investeerder Kardan heeft in het eerste kwartaal een verlies geleden van 3,8 miljoen euro. Dat kwam vooral door rentebetalingen op schulden. Positieve wisselkoerseffecten konden de negatieve effecten van de schuldbetalingen enigszins compenseren.
30/06 08u15  'Basic-Fit wacht veel vraag na coronacrisis'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Basic-Fit krijgt na de coronacrisis waarschijnlijk te maken met veel meer vraag. Dat schrijven kenners van Morgan Stanley. Ze schroeven hun advies voor de uitbater van sportscholen op naar overweight van equalweight.
30/06 08u15  BAM treft schikking met stad Keulen om metroflater in 2009BUNNIK (AFN) - Bouwbedrijf BAM is tot een schikking gekomen met de stad Keulen vanwege de vele problemen rond de aanleg van een metrolijn in de Duitse stad in maart 2009. Tijdens de aanleg van het Noord/Zuid-metroproject zorgden de werkzaamheden onder meer voor de instorting van het Historisch Stadsarchief. Ook delen van naastgelegen gebouwen raakten beschadigd. Twee mensen kwamen bij het ongeluk om het leven.
30/06 08u15  'Maaltijdbezorgbedrijf Postmates op radar van Uber'NEW YORK (AFN/RTR) - Uber Technologies, het bedrijf achter maaltijdbezorgbedrijf Uber Eats, lijkt zijn aanwezigheid in die markt te willen vergroten met de overname van het Amerikaanse Postmates. Zakenkrant The Wall Street Journal schrijft op basis van bronnen dat Uber 2,6 miljard dollar wil betalen voor de onderneming. Of het tot een deal komt is niet zeker, aangezien er door Postmates ook nagedacht wordt over een beursgang.
30/06 08u15  Meeste Amerikaanse banken blijven bij dividendNEW YORK (AFN/RTR) - De meeste Amerikaanse banken houden vast aan de hoogte van hun winstuitkering. Die viel op te maken uit de reacties van de financiële instellingen na een stresstest door de Federal Reserve.
30/06 08u15  Japanse industriële productie verder weggezaktTOKIO (AFN) - De productie van de omvangrijke Japanse industrie is in mei met meer dan een kwart afgenomen vergeleken met een jaar eerder. Ondanks de opheffing van de meeste preventiemaatregelen tegen het nieuwe coronavirus in die maand, was er ook sprake van een afname ten opzichte van april
30/06 08u15  Aandacht voor chipsector na opbeurende prognosesAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De Europese halfgeleiderindustrie weet dinsdag de aandacht op zich gericht, na opbeurende prognoses voor de sector van de Amerikaanse bedrijven Micron en Xilinx.
30/06 08u15  Lichte toename bedrijvigheid industrie ChinaPEKING (AFN) - De bedrijvigheid in de Chinese industrie is in juni iets harder toegenomen ten opzichte van een maand eerder. Daarop wijst een nieuw cijfer van de Chinese overheid.
30/06 07u15  Detailhandel beleeft grootste groei in 14 jaarDEN HAAG (AFN) - De detailhandel heeft in mei 8,2 procent meer omgezet dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat is de grootste groei in 14 jaar tijd, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Zowel de foodsector als de non-foodsector realiseerde een hogere omzet. Daarnaast is online bijna 50 procent meer omgezet.
30/06 07u15  Afzetprijzen industrie weer omlaagDEN HAAG (AFN) - De afzetprijzen van de Nederlandse industrie waren in mei gemiddeld 8,0 procent lager dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Een maand eerder waren de producten van de industrie 8,1 procent goedkoper dan een jaar eerder.
30/06 07u15  Personeel PostNL voert actie voor hoger minimumloonDEN HAAG (AFN) - Medewerkers van PostNL voeren dinsdag voor de deur van het hoofdkantoor actie voor een verhoging van het minimumloon naar 14 euro per uur. Vanaf het middaguur zijn er diverse toespraken van postbezorgers waarna gezamenlijk wordt geluncht. Ook willen de actievoerders taart en kaarten overhandigen aan PostNL-topvrouw Herna Verhagen, die op 30 juni jarig is.
29/06 23u15  Positieve handelsdag op beurzen New YorkNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zaten maandag behoorlijk in de lift, waarmee terrein werd teruggewonnen na de forse minnen op vrijdag. Het sentiment op Wall Street kreeg steun van de hoop op meer stimuleringsmaatregelen nu het aantal besmettingen en doden met het coronavirus verder blijft stijgen. Ook kwamen er veel beter dan verwachte cijfers over de Amerikaanse woningverkopen. Verder kon vliegtuigbouwer Boeing op aandacht rekenen na een reeks positieve testresultaten met het gewraakte type 737 MAX.
29/06 22u15  Alumexx neemt kennis van noteringsmaatregel EuronextETTEN-LEUR (AFN) - Alumexx, leverancier van aluminium klimmaterialen, neemt kennis van een noteringsmaatregel door beursbedrijf Euronext omdat de onderneming geen gecontroleerde jaarrekening over 2019 heeft. Vanaf 4 juni 2020 zijn gewone aandelen, uitgegeven door Alumexx, overgebracht van de handelsgroep J1 naar de handelsgroep JG.
29/06 22u15  Mooie koerswinsten op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gingen maandag behoorlijk omhoog, waarmee wat terrein werd teruggewonnen na de forse minnen op vrijdag. Het sentiment op Wall Street krijgt steun van de hoop op meer stimuleringsmaatregelen nu het aantal besmettingen en doden met het coronavirus verder blijft stijgen. Verder kan vliegtuigbouwer Boeing op aandacht rekenen na een reeks positieve testresultaten met het gewraakte type 737 MAX.
29/06 19u15  Techinvesteerder Prosus voert resultaten opAMSTERDAM (AFN) - Techinvesteerder Prosus heeft in het eind maart afgesloten gebroken boekjaar een hogere winst en omzet behaald. Dat maakte de in Amsterdam genoteerde onderneming nabeurs bekend.
29/06 18u15  Beurs Amsterdam eindigt met kleine winstAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is maandag met een zeer kleine winst gesloten, waarmee het verlies van eerder op de dag werd weggepoetst. Ook elders in Europa zaten de graadmeters in de lift. Beleggers schoven de zorgen over het stijgende aantal coronabesmettingen en doden door het virus in de wereld even aan de kant.
29/06 18u15  Verlies voor staalproducent Tata SteelMUMBAI (AFN) - Het Indiase staalbedrijf Tata Steel, het moederconcern van de staalfabriek in IJmuiden, heeft in zijn afgelopen kwartaal verlies geleden vanwege de moeizame marktomstandigheden in de staalindustrie door de coronacrisis. Het verlies kwam uit op circa 1 miljard roepies, omgerekend 11 miljoen euro.
29/06 16u15  Voorlopige woningverkoop VS zeer sterk omhoogWASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - Het aantal in behandeling genomen woningverkopen in de Verenigde Staten is in mei met 44,3 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand, toen die juist nog sterk kromp door de coronacrisis en de beperkende maatregelen om de virusuitbraak tegen te gaan. Dat heeft de Amerikaanse branchevereniging van makelaars laten weten.
29/06 16u15  Rode cijfers voor beurs AmsterdamAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam stond maandagmiddag in het rood, terwijl elders in Europa een wisselend beeld was te zien op de koersenborden. Beleggers bleven wat terughoudend door het stijgende aantal coronabesmettingen, dat wereldwijd inmiddels de 10 miljoen is gepasseerd, en de vrees voor de impact daarvan op het economische herstel. Het dodental door het longvirus bedraagt meer dan 500.000 wereldwijd.
29/06 16u15  Wall Street begint handelsweek overwegend hogerNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag overwegend hoger geopend, na de forse koersverliezen van vrijdag. Beleggers op Wall Street hopen op meer stimuleringsmaatregelen om de economie door de coronacrisis te loodsen. Vliegtuigmaker Boeing staat in de de aandacht na een reeks van positieve testresultaten met het gewraakte type 737 MAX.
29/06 15u15  Rustig begin voor Wall Street in de maakNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen van New York lijken de nieuwe handelsweek met kleine winsten te beginnen, na de stevige uitverkoop vorige week. Beleggers hopen op meer stimulans om de economie door de crisis te loodsen. Vliegtuigmaker Boeing weet de aandacht op zich gericht na een reeks van positieve testresultaten met het gewraakte type 737 MAX.
29/06 15u15  Restaurantketen Chipotle kondigt samenwerking met Grubhub aanNEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse restaurantketen Chipotle Mexican Grill gaat samenwerken met maaltijdbezorger Grubhub. Dat bedrijf gaat de bezorgingen van de maaltijden van Chipotle verzorgen. Klanten kunnen hun eten nu bestellen bij Chipotle, maar ook via de app van Grubhub of de website van de bezorger.
29/06 15u15  Inflatie Duitsland weer in de liftWIESBADEN (AFN) - De Duitse inflatie is in juni onverwacht toegenomen. De geldontwaarding is daarmee weer terug op het niveau van april. Dat meldde het Duitse federale statistiekbureau op basis van een definitief cijfer.
29/06 14u15  Cosmeticabedrijf Coty koopt zich in bij merk Kim KardashianLONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse cosmeticabedrijf Coty heeft een belang genomen in het schoonheidslabel van realityster Kim Kardashian. Het bedrijf koopt 20 procent van de aandelen van KKW voor een bedrag van 200 miljoen dollar. De Britse zakenkrant Financial Times meldde voor de bekendmaking al dat Coty ook een optie had bedongen om een meerderheid van KKW in handen te krijgen.
29/06 12u15  Coronavrees houdt beurzen in greepAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen schommelden maandag tussen winst en verlies. Beleggers bleven voorzichtig door het stijgende aantal coronabesmettingen, dat wereldwijd inmiddels de 10 miljoen is gepasseerd, en de vrees voor de impact daarvan op het economische herstel. Het dodental door het longvirus bedraagt meer dan 500.000 wereldwijd.
29/06 12u15  Economisch vertrouwen in eurozone herstelt trager dan verwachtBRUSSEL (AFN/BLOOMBERG) - Het economische vertrouwen in de eurozone is in juni flink gestegen ten opzichte van een maand eerder. Toch hadden economen in doorsnee op een snellere stijging gerekend nu in veel Europese landen de economie weer steeds verder open gaat.
29/06 12u15  'Weinig ruimte voor verbeteringen bij Unilever'AMSTERDAM (AFN) - Bij Unilever is op dit moment weinig ruimte voor operationele verbeteringen. Dat concludeert de Zwitserse bank UBS die zijn advies op het was- en voedingsmiddelenconcern terugschroefde.
29/06 12u15  BP sluit miljardendeal met Ineos over petrochemie-activiteitenLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Britse energiereus BP verkoopt zijn divisie voor petrochemische activiteiten aan speciaalchemieconcern Ineos. Met de deal is een bedrag van 5 miljard dollar gemoeid. De transactie moet tegen het einde van het jaar zijn voltooid.
29/06 12u15  Morgan Stanley verhoogt koersdoel AdyenAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Het aantal betalingen met creditcards en bankpassen groeide na het dieptepunt in april stevig en ook webshops boeren goed. Tegelijkertijd verwachten consumenten in de toekomst minder contant geld te gebruiken. Analisten van Morgan Stanley zien in die trends sterke groeikansen voor betalingsverwerker Adyen. Ze verhoogden daarom hun koersdoel naar 1485 euro, van 1200 euro eerder.
29/06 11u15  Afvalverwerker Renewi verhoogt recyclingpercentageLONDEN (AFN) - Renewi wil een hoger percentage van het afval recyclen dat het bedrijf verwerkt. Voor 2025 moet dat percentage 75 procent zijn, nu is dat bijna 65 procent. Naar eigen zeggen heeft Renewi nu al het hoogste recyclingpercentage in de sector.
29/06 10u15  'Cosmeticamaker Coty aan boord bij merk Kim Kardashian'LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse cosmeticamaker Coty aast op het schoonheidslabel van realityster Kim Kardashian. Het bedrijf zou akkoord zijn over de overname van 20 procent van de aandelen van KKW voor een bedrag van 200 miljoen dollar, schrijft de Britse zakenkrant Financial Times op basis van bronnen. Coty zou ook een optie hebben bedongen om een meerderheid van KKW in handen te krijgen.
29/06 10u15  AEX werkt openingsverlies wegAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam wist maandag het openingsverlies weg te werken. De andere Europese beurzen lieten een gemengd beeld zien. Beleggers bleven terughoudend door het stijgende aantal coronabesmettingen, dat wereldwijd inmiddels de 10 miljoen is gepasseerd, en de vrees voor de impact daarvan op het economische herstel.
29/06 10u15  ING positiever over omzetontwikkeling AalbertsAMSTERDAM (AFN) - Industrieel concern Aalberts zal dit jaar en de komende jaren naar verwachting meer omzet halen dan waar eerder op werd gerekend. Dat meldden kenners van ING in een notitie. Ze verhoogden hun ramingen en schroefden om die reden ook het koersdoel voor Aalberts op.
29/06 10u15  '5G-veiling wordt relatief tam'AMSTERDAM (AFN) - Agressief bieden is niet waarschijnlijk bij de 5G-veiling die maandag in Nederland van start gaat. Dat schrijven analisten van KBC Securities die erop wijzen dat er maar drie partijen hebben aangegeven mee te bieden: KPN, VodafoneZiggo en T-Mobile. De kans dat er nog een bedrijf meedoet aan de veiling is klein omdat de drempels voor deelname relatief hoog zijn. Zo zijn de minimumbedragen die de Staat voor de verschillende frequentieblokken willen hebben vrij hoog.
29/06 10u15  Wirecard zet zakelijke activiteiten voorlopig voortBERLIJN (AFN/BLOOMBERG) - Het Duitse betalingsbedrijf Wirecard zet zijn zakelijke activiteiten voorlopig voort. De onderneming die gebukt gaat onder een grootscheepse boekhoudfraude vroeg eerder al wel faillissement, maar de procedure loopt nog bij een rechtbank in München.
29/06 10u15  Topman beleggersplatform IEX blijft langer aanAMSTERDAM (AFN) - Topman Peter van Sommeren van de beursgenoteerde aanbieder van beleggersinformatie IEX Group blijft langer aan. In april maakte hij nog bekend per 1 juli te gaan vertrekken, maar nu blijft hij tot op zijn laatst 1 oktober. IEX had nog geen opvolger gevonden voor Van Sommeren.
29/06 09u15  AEX begint met klein verliesAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is maandag met een klein verlies begonnen. Ook de andere Europese beurzen openden licht in het rood. Beleggers bleven terughoudend door het stijgende aantal coronabesmettingen, dat wereldwijd inmiddels de 10 miljoen is gepasseerd, en de vrees voor de impact daarvan op het economische herstel.
29/06 09u15  'Massaontslag dreigt bij Commerzbank, 400 bankfilialen dicht'BERLIJN (AFN) - Bij het Duitse Commerzbank verdwijnen mogelijk 7000 banen. Daarbij zouden de deuren van zo'n 400 bankfilialen voorgoed op slot kunnen gaan. Dat meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg.
29/06 09u15  Uitstel van betaling voor schaliegasbedrijf ChesapeakeOKLAHOMA CITY (AFN/BLOOMBERG) - Schaliegasbedrijf Chesapeake Energy heeft uitstel van betaling aangevraagd. Het bedrijf, dat in de problemen kwam door de lage olie- en gasprijzen van de laatste maanden, hoopt zo zijn financiën op orde te kunnen brengen.
29/06 09u15  'Lager begin voor Beursplein 5'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam zal maandag waarschijnlijk lager beginnen. Ook elders in Europa lijken de beursgraadmeters met verliezen te openen. De nieuwe handelsweek blijft in het teken staan van het toenemende aantal coronabesmettingen, dat wereldwijd inmiddels de 10 miljoen is gepasseerd, en de vrees voor de impact daarvan op het economische herstel.
29/06 08u15  Nikkei eindigt lager door coronavreesTOKIO (AFN) - De Japanse effectenbeurs is maandag met een flink verlies begonnen aan de nieuwe handelsweek. Ook elders in de Aziatische regio gingen de beursgraadmeters omlaag. De aanhoudende stijging van het aantal coronabesmettingen, dat wereldwijd de 10 miljoen is gepasseerd, wakkerde de zorgen aan over het economische herstel. Het wereldwijde dodental van het longvirus bedraagt inmiddels meer dan 500.000.
29/06 08u15  'ArcerlorMittal aast op Franse staalfabriek in Hayange'PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Voor de overname van de Franse staalfabriek in Hayange hebben zich naar verluidt zes partijen gemeld. Volgens de Franse krant Le Figaro heeft onder meer de in Amsterdam genoteerde staalreus ArcelorMittal interesse. Ook British Steel, Liberty Steel, Greybull, Saarstahl en Jindal zouden azen op de locatie.
29/06 08u15  'Aandeelhouders Lavide willen af van topman Azimi'AMSTERDAM (AFN) - Meerdere aandeelhouders van lege beurshuls Lavide hebben weinig vertrouwen meer in topman Salar Azimi. Dat is volgens Het Financieele Dagblad duidelijk geworden tijdens de aandeelhoudersvergadering vorige week. De commissarissen van het bedrijf zeggen in de krant in gesprek te gaan met Azimi.
29/06 08u15  SBM Offshore aan de slag met Australisch lng-projectAMSTERDAM (AFN) - SBM Offshore gaat met een Australisch project voor vloeibaar gemaakt aardgas (lng) aan de slag. De maritiem dienstverlener tekende daarvoor een overeenkomst met Transborders Energy. Financiële details werden niet verstrekt.
29/06 07u15  Producentenvertrouwen krabbelt opDEN HAAG (AFN) - In juni waren industriële ondernemers opnieuw minder negatief. Het producentenvertrouwen ging van min 25,1 in mei naar min 15,1 in juni, zo bleek uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
29/06 07u15  'Grootaandeelhouder eist vertrek Vastned-top'AMSTERDAM (AFN) - Grootaandeelhouder Aat van Herk wil dat zowel het voltallige bestuur als de raad van commissarissen (rvc) van het winkelvastgoedfonds vertrekt. De vastgoedbelegger voelt zich 'niet serieus genomen', zo zegt hij in een interview met Het Financieele Dagblad.
29/06 07u15  Producentenvertrouwen krabbelt iets opDEN HAAG (AFN) - Door de coronacrisis daalde het producentenvertrouwen in april naar het laagste niveau sinds het begin van het onderzoek in 1985. In mei is het vertrouwen iets opgekrabbeld, zo komt naar voren uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
29/06 07u15  Slechts fractie van normale stroom luchtvaartpassagiers in meiDEN HAAG (AFN) - Het aantal passagiers op Nederlandse luchthavens lag in mei 97 procent lager dan in dezelfde maand vorig jaar. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Door reisbeperkingen om de verspreiding van het nieuwe coronavirus in te dammen, ligt het internationale vliegverkeer sinds eind maart nagenoeg stil.
28/06 17u15  'Opleving corona blijft beurzen bezighouden'AMSTERDAM (ANP) - Cijfers over nieuwe coronabesmettingen gaan naar alle waarschijnlijkheid weer een grote rol spelen op de internationale aandelenmarkten. Wereldwijd zijn inmiddels 10 miljoen besmettingen vastgesteld. Daarbij hebben de Verenigde Staten, 's werelds grootste economie, te maken met een nieuwe opleving van het longvirus.
28/06 16u15  'Ook justitie VS heeft betalingen in App Store in het vizier'WASHINGTON (AFN) - Het Amerikaanse ministerie van Justitie neemt regels onder de loep die Apple opstelt omtrent betalingen voor apps in zijn App Store. Juristen spraken daarvoor met makers van apps, als onderdeel van een mededingingsonderzoek dat al een jaar aan de gang is. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
28/06 15u15  Centrale bank China: geldkraan open om risico's coronaPEKING (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De Chinese centrale bank, PBOC, zal met nieuwe monetaire maatregelen ervoor zorgen dat er genoeg financiering is voor de reële economie. Hervormingen moeten er voor zorgen dat leningen goedkoop blijven. Die ingrepen zijn nodig omdat de coronapandemie nog altijd risico's met zich meebrengt voor de Chinese economische groei, maakte de PBOC zondag bekend.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >

Meest gelezen

2x 'Nederlander topkandidaat voor hoogste functie Commerzbank'05/07 12u15 - Belegger.nl: FRANKFURT (AFN) - De Nederlander Roland Boekhout is topkandidaat om de nieuwe topman te worden van Commerzbank, als opvolger van vertrekkend bestuursvoorzitter Martin Zielke bij de tweede bank van Duitsland. Dat meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg.
2x Goldman Sachs ziet sterkere krimp economie VS05/07 13u15 - Belegger.nl: NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De economie van de Verenigde Staten zal dit jaar sterker krimpen dan eerder gedacht, door het fors oplaaiende aantal nieuwe coronabesmettingen in de VS en het herinvoeren van beperkende maatregelen door sommige Amerikaanse staten om de virusuitbraak tegen te gaan. Dat liet zakenbank Goldman Sachs weten.
1x BP sluit miljardendeal met Ineos over petrochemie-activiteiten29/06 12u15 - Belegger.nl: LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Britse energiereus BP verkoopt zijn divisie voor petrochemische activiteiten aan speciaalchemieconcern Ineos. Met de deal is een bedrag van 5 miljard dollar gemoeid. De transactie moet tegen het einde van het jaar zijn voltooid.
1x Pakketbezorgers in de schijnwerpers na cijfers FedEx01/07 08u15 - Belegger.nl: AMSTERDAM (AFN) - Europese pakketbezorgers weten woensdag op de beurs de aandacht op zich gericht, na het handelsbericht van de Amerikaanse pakketvervoerder FedEx. De cijferpresentatie was beter dan kenners in doorsnee hadden voorzien.
1x 'Boeing trekt stekker uit 'Jumbo Jet' 747'02/07 22u15 - Belegger.nl: SEATTLE (AFN) - Vliegtuigfabrikant Boeing stopt met het maken van zijn toestellen van het type 747, die vanwege zijn gigantisch omvang ook wel bekend stonden als Jumbo Jets. Het Amerikaanse concern heeft dit niet openlijk bekendgemaakt, maar de beslissing valt tussen de regels door te lezen in formele statements. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
1x Klein verlies op het Damrak03/07 17u15 - Belegger.nl: AMSTERDAM (AFN) - De eerdere winsten van de AEX op de aandelenbeurs in Amsterdam zijn tijdens de namiddaghandel verdampt. De beurshandel verliep verder rustig, nu in New York de financiële markten gesloten zijn in de aanloop naar Independence Day.
1x Knot: ook risico's aan langdurige coronasteun ECB03/07 17u15 - Belegger.nl: AMSTERDAM (AFN) - Het is goed mogelijk dat de Europese Centrale Bank niet de volledige 1350 miljard euro opmaakt bij het opkoopprogramma om de coronacrisis te bestrijden. Bovendien kleven er risico's aan het te lang leunen op bepaalde crisismaatregelen van de centrale bank voor de eurozone. Dat zei Klaas Knot, president van De Nederlandsche Bank (DNB), tijdens een online-evenement van persbureau Bloomberg.
1x KPN toch aan maximumtarief gebonden bij doorzetten gesprek03/07 19u15 - Belegger.nl: DEN HAAG (ANP) - KPN moet zich wel degelijk houden aan een maximumtarief voor het doorzetten van telefoontjes van klanten van andere telecombedrijven naar zijn eigen mobiele klanten. Dat heeft de rechtbank van Rotterdam bepaald.
1x Marktwaakhond neemt annuleringsbeleid Alitalia onder de loep03/07 19u15 - Belegger.nl: ROME (AFN) - Italiaanse marktautoriteit is een officieel onderzoek begonnen naar de ticketverkoop en geannuleerde vluchten bij Alitalia. De toezichthouder heeft veel klachten ontvangen van klanten die, zeer kort nadat ze een vlucht hadden geboekt, bericht kregen dat deze vliegreis werd geschrapt. Vervolgens kregen de gedupeerde reizigers als vergoeding een voucher in plaats van geld terug.
1x Air France bevestigt bijna 7600 banen te schrappen03/07 20u15 - Belegger.nl: PARIJS (AFN) - Air France bevestigt ruim 7600 banen te moeten schrappen om de coronacrisis te doorstaan. Dergelijke aantallen circuleerden al eerder. De Franse tak van luchtvaartcombinatie Air France-KLM snijdt daarbij vooral hard in het personeelsbestand van zijn regionale vliegmaatschappij HOP!

Statistieken

Artikels:
27471
Gelezen:
5521
Aantal lezers nu:
59


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven