zondag 5 juli 2020, week 27


U bent nu hier: Meer nieuws van Elsevier.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 14u45
 

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
05/07 13u15  Waarom Lewis Hamilton in een zwarte Mercedes rijdt Mercedes-coureur Lewis Hamilton begint het Formule 1-seizoen in een zwart gespoten auto. Ja, Mercedes, de autofabrikant die zijn bloei te danken heeft aan Hitlers machtsovername. Mogen wij dat Mercedes vandaag de dag verwijten, vraagt Philip van Tijn zich af. Als je Mercedes dat niet mag verwijten omdat ‘het’ al bijna een eeuw geleden is, waarom … Continued The post Waarom Lewis Hamilton in een zwarte Mercedes rijdt appeared first on Elsevierweekblad.nl.
04/07 03u15  Geachte Marcel de Nooijer: Transavia-klanten zijn volwassen mensen Publicist en communicatieadviseur Onno Aerden geeft wekelijks ongevraagd advies aan iemand in het nieuws. Deze week aan Marcel de Nooijer, directeur van Transavia: juist in crisistijd gaat het om volwassen communicatie. Daar valt nog heel wat te leren. Als de NOS over je bedrijf bericht, is één ding zeker: dat zorgt voor landelijke aandacht. Dan … Continued The post Geachte Marcel de Nooijer: Transavia-klanten zijn volwassen mensen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
03/07 18u15  Stikstofdossier kan ontploffen: lockdown landbouw en economie dreigt De hervatte boerenprotesten tegen de stikstofmaatregelen van het kabinet maken opnieuw duidelijk dat er snel een oplossing moet komen. Als de voorstellen van landbouwminister Carola Schouten en de adviezen van de commissie-Remkes niet vóór de Tweede Kamerverkiezingen zijn omgezet in nieuwe wetgeving, dreigen economie en natuur voor lange tijd op slot te blijven, schrijft Thijs … Continued The post Stikstofdossier kan ontploffen: lockdown landbouw en economie dreigt appeared first on Elsevierweekblad.nl.
03/07 16u15  Rapper Akwasi wilde grachtenpanden opeisen als ‘reparatie’ In een filmpje met Akwasi dat is opgedoken en op Twitter massaal wordt gedeeld, zegt de rapper dat hij eigenlijk in een van de huizen op de Amsterdamse gracht zou moeten wonen. ‘Ik heb wel vaker, of langer gehoord dat een aantal panden zijn gebouwd over de ruggen van slaven,’ vertelt hij aan een groepje … Continued The post Rapper Akwasi wilde grachtenpanden opeisen als ‘reparatie’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
03/07 16u15  Grote dip in het aantal huwelijken, wat betekent dit voor de trouwsector? Voor bruiloften geldt sinds woensdag geen maximumaantal gasten meer, mits de trouwlocaties aan stringente voorwaarden voldoen en de gasten zich aan de regels houden. Zien bruidsparen een anderhalvemeterbruiloft zitten? En wat zijn de gevolgen van corona voor de trouwsector? Hoeveel huwelijken zijn dit jaar gesloten? Om het risico op verspreiding van het coronavirus te verlagen, … Continued The post Grote dip in het aantal huwelijken, wat betekent dit voor de trouwsector? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
03/07 16u15  Woedende boeren opnieuw in actie om onwrikbare houding Schouten Nederlandse boeren voeren opnieuw actie om aandacht te vragen voor de stikstofmaatregelen. Donderdagavond demonstreerden boeren met tractoren bij het Binnenhof. Ook vrijdag worden acties verwacht. Rond middernacht gingen de boeren weg. Ook in onder meer Groningen en Breda waren er acties met trekkers. Lees ook het commentaar van Rob Ramaker: Brief Farmers Defence Force is … Continued The post Woedende boeren opnieuw in actie om onwrikbare houding Schouten appeared first on Elsevierweekblad.nl.
03/07 12u15  Boeren woedend om onwrikbare houding Schouten Nederlandse boeren voeren opnieuw actie om aandacht te vragen voor de stikstofproblematiek. Donderdagavond demonstreerden boeren met tractoren bij het Binnenhof. Ook vrijdag worden nieuwe acties verwacht. Rond middernacht gingen de boeren weg. Ook onder meer in Groningen en Breda waren er acties met tractoren. Lees ook het commentaar van Rob Ramaker: Brief Farmers Defence Force … Continued The post Boeren woedend om onwrikbare houding Schouten appeared first on Elsevierweekblad.nl.
02/07 18u15  Eerste coronamedicijn opgekocht door Verenigde Staten: is het een wondermiddel? Vorige week keurden de Europese medicijnautoriteiten het  eerste coronamedicijn goed. Uit de eerste onderzoeksresultaten blijkt dat de virusremmer remdesivir ervoor zorgt dat coronapatiënten in het ziekenhuis eerder herstellen. Ook lijken zij een kleinere kans te hebben om te overlijden. Wat betekenen deze resultaten en de goedkeuring door de medicijnautoriteiten? Vier vragen en antwoorden. Wat doet … Continued The post Eerste coronamedicijn opgekocht door Verenigde Staten: is het een wondermiddel? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
02/07 15u15  Drugssmokkel via zeehavens loopt de spuigaten uit De grootscheepse politie-inval in Vlissingen van afgelopen woensdag laat zien hoe de drugsmaffia, naast Rotterdam, steeds vaker andere zeehavens gebruikt om op grote schaal cocaïne het land binnen te smokkelen. De verdiensten zijn astronomisch en door hulp van binnenuit is de pakkans gering, schrijft Gerlof Leistra. Woensdagochtend 1 juli was het ‘klapdag’ in de haven … Continued The post Drugssmokkel via zeehavens loopt de spuigaten uit appeared first on Elsevierweekblad.nl.
02/07 12u15  Europees leger? Den Haag gaat over de levens van Nederlandse militairen Adviesraad Internationale Vraagstukken pleit ervoor dat Nederland zich toch maar het beste kan aansluiten bij de Frans-Duitse plannen voor een Europese defensie. Dat is bij nader inzien heel verstandig, schrijft Robbert de Witt – zolang inzet van militairen maar voorbehouden blijft aan het nationale parlement. Als de Fransen Europese plannen lanceren, is het meestal oppassen … Continued The post Europees leger? Den Haag gaat over de levens van Nederlandse militairen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
02/07 12u15  Wirecard bewijst dat aasgieren nodig zijn Speculeren op de koersdaling van een aandeel staat voor profiteren van slecht nieuws. Al sinds het bestaan van de beurs is deze praktijk omstreden. Maar de ondergang van het Duitse bedrijf Wirecard toont aan dat de economie ook aasgieren nodig heeft, schrijft Marijn Jongsma. Shortsellers zijn professionele beleggers die tegen een vergoeding aandelen lenen van … Continued The post Wirecard bewijst dat aasgieren nodig zijn appeared first on Elsevierweekblad.nl.
01/07 20u15  Vliegen is niet normaal, maar iets bijzonders, handel ernaar De luchtvaart heeft een bepalende rol gespeeld bij de naoorlogse economische ontwikkeling van Europa. Het technisch faillissement van KLM als gevolg van de coronacrisis, de klimaatcrisis en de wens de economie na de pandemie weer op gang te brengen, noodzaken echter tot een herbezinning op de toekomst, schrijven Pieter Pauw en Giap Tan. Maar de … Continued The post Vliegen is niet normaal, maar iets bijzonders, handel ernaar appeared first on Elsevierweekblad.nl.
01/07 15u15  Amsterdam is nog niet klaar met duistere erfenis Van der Laan De Amsterdamse rechter zal naar verwachting Saadia ait-Taleb, de ontslagen rechterhand van wijlen Eberhard van der Laan in een geheim antiradicaliseringsproject, vrijspreken van alle beschuldigingen. Late gerechtigheid. De affaire werpt een duister licht op het burgemeesterschap van Van der Laan, schrijft Gertjan van Schoonhoven. De kranten staan bol van de vuige intriges in het Witte … Continued The post Amsterdam is nog niet klaar met duistere erfenis Van der Laan appeared first on Elsevierweekblad.nl.
01/07 15u15  Vier vragen over de frequentieveiling voor 5G Deze week is de frequentieveiling voor 5G-netwerken begonnen. Al voordat de veiling begon, was er gedoe over. Want, mag het goedkope maar omstreden Chinese Huawei nu wel of niet meedoen? Vier vragen en antwoorden over de veiling van het 5G-netwerk. Wat is 5G? Lees ook: 5G is geen revolutie, maar een evolutie 5G staat voor … Continued The post Vier vragen over de frequentieveiling voor 5G appeared first on Elsevierweekblad.nl.
01/07 11u15  CDA, kies toch voor de lijsttrekker met de juiste schoenen Een persoonlijke ontboezeming van Constanteyn Roelofs: ook hij solliciteerde voor het lijsttrekkerschap van het CDA. Zijn campagnebelofte om geen gekke schoenen te dragen, werd alleen niet serieus genomen. Constanteyn Roelofs Wekelijks verkent historicus Constanteyn Roelofs de tragikomische tegenstrijdigheden in economie en maatschappij. Ik zal het maar bekennen: ik heb gesolliciteerd naar het lijsttrekkerschap van het … Continued The post CDA, kies toch voor de lijsttrekker met de juiste schoenen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
Laatste update: vandaag om 13u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
30/06 17u15  Krijgt Bouterse gratie in ruil voor eerder vertrek?Na de verkiezingsnederlaag van president Desi Bouterse (NDP) wachten Suriname spannende tijden. Een maand eerder dan wettelijk geregeld wil Bouterse half juli al opstappen. Geeft zijn gedoodverfde opvolger Chan Santokhi (VHP) de tot twintig jaar celstraf veroordeelde ex-legerleider gratie voor zijn aandeel in de Decembermoorden in ruil voor zijn voortijdige vertrek? En hoe wil de … Continued The post Krijgt Bouterse gratie in ruil voor eerder vertrek? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
30/06 17u15  China voert veiligheidswet in en nieuw ‘pandemievirus’ duikt opDe Chinese overheid voert een onderdrukkende veiligheidswet voor de inwoners van Hongkong in en Oeigoeren in China moeten zich verplicht laten steriliseren. Wetenschappers waarschuwen intussen voor een nieuw virus in China dat zich tot een nieuwe pandemie kan ontwikkelen. Lokale media melden dinsdag dat het Staand Comité van het Volkscongres de omstreden Veiligheidswet unaniem heeft … Continued The post China voert veiligheidswet in en nieuw ‘pandemievirus’ duikt op appeared first on Elsevierweekblad.nl.
30/06 17u15  Heeft de vakbond voldoende oog voor jonge werkenden?Zaterdag 4 juli stemt het ledenparlement van de FNV over de vraag of de vakbond zich achter het pensioenakkoord moet scharen, dat het kabinet, de werkgevers en de vakbonden halverwege juni (in principe) hebben bereikt. Met het pensioenakkoord wordt onder meer de modernisering van het werknemerspensioen geregeld, en een minder snelle stijging van de AOW-leeftijd. … Continued The post Heeft de vakbond voldoende oog voor jonge werkenden? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
29/06 21u15  Racismedebat woedt voort met meldpunt, hate crime-wet en campagne AmsterdamRuim een maand na de dood van George Floyd in de Verenigde Staten woedt het racismedebat ook in Nederland nog hevig voort. Maandag dienden ChristenUnie en GroenLinks een wetsvoorstel in om hate crimes zwaarder te bestraffen én ondertekenden ruim 300 journalisten en mediamakers een zogenoemd Meldpunt Racisme & Discriminatie. Vier actuele ontwikkelingen. CU en GroenLinks … Continued The post Racismedebat woedt voort met meldpunt, hate crime-wet en campagne Amsterdam appeared first on Elsevierweekblad.nl.
29/06 14u15  D66 wil af van toeslagen. Kosten: 40 miljard euroD66 wil alle toeslagen afschaffen in ruil voor korting op de inkomstenbelasting. Dat schrijft D66-Kamerlid Steven van Weyenberg maandag 29 juni in een voorstel aan de Tweede Kamer. De kosten van het plan bedragen 40 miljard euro. D66 wil dus van het toeslagenstelsel af, maar voorkomen dat midden- en lagere inkomens in een armoedegat terechtkomen. … Continued The post D66 wil af van toeslagen. Kosten: 40 miljard euro appeared first on Elsevierweekblad.nl.
29/06 14u15  EU moet juiste prioriteiten stellen: geen Zwarte Piet-resolutie, wel vuist tegen ChinaHoe staat de Europese Unie er eigenlijk voor? Die vraag staat maandag 29 juni centraal in de Tweede Kamer, die er een hele dag over debatteert. We blikken alvast vooruit met Jelte Wiersma, onze correspondent in Brussel. Ook hebben we het over China: het lijkt erop dat de EU eindelijk zijn tanden laat zien tegenover … Continued The post EU moet juiste prioriteiten stellen: geen Zwarte Piet-resolutie, wel vuist tegen China appeared first on Elsevierweekblad.nl.
29/06 14u15  Pippi Langkous: al 75 jaar een verderfelijk rolmodelZe was de dochter van een ‘negerkoning’. Dat mag niet meer worden gezegd. Maar Pippi Langkous geldt nog steeds als een voorbeeld voor jonge vrouwen. Terwijl het roodharige rebelletje echt een enorm stom kind is dat de onnozelheid van de hippiegeneratie personifieert, schrijft Gerry van der List. Steeds intensiever wordt gewaakt over de geestelijke volksgezondheid. … Continued The post Pippi Langkous: al 75 jaar een verderfelijk rolmodel appeared first on Elsevierweekblad.nl.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >

Meest gelezen

2x Stikstofdossier kan ontploffen: lockdown landbouw en economie dreigt03/07 18u15 - Elsevier.nl: De hervatte boerenprotesten tegen de stikstofmaatregelen van het kabinet maken opnieuw duidelijk dat er snel een oplossing moet komen. Als de voorstellen van landbouwminister Carola Schouten en de adviezen van de commissie-Remkes niet vóór de Tweede Kamerverkiezingen zijn omgezet in nieuwe wetgeving, dreigen economie en natuur voor lange tijd op slot te blijven, schrijft Thijs … Continued The post Stikstofdossier kan ontploffen: lockdown landbouw en economie dreigt appeared first on Elsevierweekblad.nl.
2x Geachte Marcel de Nooijer: Transavia-klanten zijn volwassen mensen04/07 03u15 - Elsevier.nl: Publicist en communicatieadviseur Onno Aerden geeft wekelijks ongevraagd advies aan iemand in het nieuws. Deze week aan Marcel de Nooijer, directeur van Transavia: juist in crisistijd gaat het om volwassen communicatie. Daar valt nog heel wat te leren. Als de NOS over je bedrijf bericht, is één ding zeker: dat zorgt voor landelijke aandacht. Dan … Continued The post Geachte Marcel de Nooijer: Transavia-klanten zijn volwassen mensen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
1x Krijgt Bouterse gratie in ruil voor eerder vertrek?30/06 17u15 - Elsevier.nl: Na de verkiezingsnederlaag van president Desi Bouterse (NDP) wachten Suriname spannende tijden. Een maand eerder dan wettelijk geregeld wil Bouterse half juli al opstappen. Geeft zijn gedoodverfde opvolger Chan Santokhi (VHP) de tot twintig jaar celstraf veroordeelde ex-legerleider gratie voor zijn aandeel in de Decembermoorden in ruil voor zijn voortijdige vertrek? En hoe wil de … Continued The post Krijgt Bouterse gratie in ruil voor eerder vertrek? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
1x CDA, kies toch voor de lijsttrekker met de juiste schoenen01/07 11u15 - Elsevier.nl: Een persoonlijke ontboezeming van Constanteyn Roelofs: ook hij solliciteerde voor het lijsttrekkerschap van het CDA. Zijn campagnebelofte om geen gekke schoenen te dragen, werd alleen niet serieus genomen. Constanteyn Roelofs Wekelijks verkent historicus Constanteyn Roelofs de tragikomische tegenstrijdigheden in economie en maatschappij. Ik zal het maar bekennen: ik heb gesolliciteerd naar het lijsttrekkerschap van het … Continued The post CDA, kies toch voor de lijsttrekker met de juiste schoenen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
1x Vier vragen over de frequentieveiling voor 5G01/07 15u15 - Elsevier.nl: Deze week is de frequentieveiling voor 5G-netwerken begonnen. Al voordat de veiling begon, was er gedoe over. Want, mag het goedkope maar omstreden Chinese Huawei nu wel of niet meedoen? Vier vragen en antwoorden over de veiling van het 5G-netwerk. Wat is 5G? Lees ook: 5G is geen revolutie, maar een evolutie 5G staat voor … Continued The post Vier vragen over de frequentieveiling voor 5G appeared first on Elsevierweekblad.nl.
1x Amsterdam is nog niet klaar met duistere erfenis Van der Laan01/07 15u15 - Elsevier.nl: De Amsterdamse rechter zal naar verwachting Saadia ait-Taleb, de ontslagen rechterhand van wijlen Eberhard van der Laan in een geheim antiradicaliseringsproject, vrijspreken van alle beschuldigingen. Late gerechtigheid. De affaire werpt een duister licht op het burgemeesterschap van Van der Laan, schrijft Gertjan van Schoonhoven. De kranten staan bol van de vuige intriges in het Witte … Continued The post Amsterdam is nog niet klaar met duistere erfenis Van der Laan appeared first on Elsevierweekblad.nl.
1x Vliegen is niet normaal, maar iets bijzonders, handel ernaar01/07 20u15 - Elsevier.nl: De luchtvaart heeft een bepalende rol gespeeld bij de naoorlogse economische ontwikkeling van Europa. Het technisch faillissement van KLM als gevolg van de coronacrisis, de klimaatcrisis en de wens de economie na de pandemie weer op gang te brengen, noodzaken echter tot een herbezinning op de toekomst, schrijven Pieter Pauw en Giap Tan. Maar de … Continued The post Vliegen is niet normaal, maar iets bijzonders, handel ernaar appeared first on Elsevierweekblad.nl.
1x Wirecard bewijst dat aasgieren nodig zijn02/07 12u15 - Elsevier.nl: Speculeren op de koersdaling van een aandeel staat voor profiteren van slecht nieuws. Al sinds het bestaan van de beurs is deze praktijk omstreden. Maar de ondergang van het Duitse bedrijf Wirecard toont aan dat de economie ook aasgieren nodig heeft, schrijft Marijn Jongsma. Shortsellers zijn professionele beleggers die tegen een vergoeding aandelen lenen van … Continued The post Wirecard bewijst dat aasgieren nodig zijn appeared first on Elsevierweekblad.nl.
1x Europees leger? Den Haag gaat over de levens van Nederlandse militairen02/07 12u15 - Elsevier.nl: Adviesraad Internationale Vraagstukken pleit ervoor dat Nederland zich toch maar het beste kan aansluiten bij de Frans-Duitse plannen voor een Europese defensie. Dat is bij nader inzien heel verstandig, schrijft Robbert de Witt – zolang inzet van militairen maar voorbehouden blijft aan het nationale parlement. Als de Fransen Europese plannen lanceren, is het meestal oppassen … Continued The post Europees leger? Den Haag gaat over de levens van Nederlandse militairen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
1x Drugssmokkel via zeehavens loopt de spuigaten uit02/07 15u15 - Elsevier.nl: De grootscheepse politie-inval in Vlissingen van afgelopen woensdag laat zien hoe de drugsmaffia, naast Rotterdam, steeds vaker andere zeehavens gebruikt om op grote schaal cocaïne het land binnen te smokkelen. De verdiensten zijn astronomisch en door hulp van binnenuit is de pakkans gering, schrijft Gerlof Leistra. Woensdagochtend 1 juli was het ‘klapdag’ in de haven … Continued The post Drugssmokkel via zeehavens loopt de spuigaten uit appeared first on Elsevierweekblad.nl.

Statistieken

Artikels:
27471
Gelezen:
5521
Aantal lezers nu:
63


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven