zondag 5 juli 2020, week 27


U bent nu hier: Meer nieuws van GezondheidsNet

Laatste updatecontrole: vandaag om 16u45
 

GezondheidsNet

Verbergen Tonen
04/07 00u15  Tientallen dwarslaesies na gebruik van lachgas Tenminste 64 jongeren zijn de afgelopen twee jaar met een gedeeltelijke dwarslaesie in het ziekenhuis behandeld vanwege het gebruik van lachgas. Dat blijkt uit een steekproef van de Nederlandse vereniging voor Neurologie (NVN). Dat meldt RTL Nieuws donderdag.
04/07 00u15  Erasmus MC onderzoekt effect van coronavirus op hart en longen Het Erasmus MC onderzoekt welke effecten het coronavirus op hart en longen heeft. Bij mensen die hersteld zijn van het virus, is vaak restschade te zien en blijven de longen aangetast.
04/07 00u15  Zorgpersoneel krijgt coronabonus van 1000 euro Zorgmedewerkers krijgen dit najaar een eenmalige belastingvrije bonus van 1000 euro vanwege hun inspanningen tijdens de coronacrisis. 'Met deze bonus laten we vanuit de Tweede Kamer en het kabinet onze waardering zien', aldus minister Martin van Rijn van Medische Zorg en Sport.
03/07 16u15  NVWA waarschuwt voor SARM’s De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt voor de aanwezigheid van SARM’s op de Nederlandse markt. Deze middelen zijn verboden, maar desondanks te koop via internet. Ze zijn populair in het fitness- en bodybuildingcircuit.
03/07 00u15  Eerste coronamedicijn remdesivir goedgekeurd Remdesivir is als eerste medicijn tegen COVID-19 onder voorwaarden goedgekeurd door de Europese medicijnautoriteiten. Hierdoor mag deze virusremmer, zodra de Europese Commissie dit advies overneemt, binnen de EU voorgeschreven worden aan coronapatiënten die er ernstig aan toe zijn. Dit maakt het CBG (College ter Beoordeling van Geneesmiddelen) vandaag bekend.
03/07 00u15  'Hart- en vaatpatiënten: doe extra voorzichtig tijdens warmte' Voor hart- en vaatpatiënten is warmte risicovol en zorgt het voor extra uitdagingen, omdat het lichaam harder moet werken om af te koelen, waarschuwt de Hartstichting.
02/07 15u15  RIVM volgt ontwikkeling Chinees varkensvirus Het RIVM houdt het relatief nieuwe varkensvirus dat ontdekt is door Chinese wetenschappers nauwlettend in de gaten. Op dit moment ziet het instituut echter nog geen reden om in Nederland maatregelen te nemen, meldt RTL Nieuws.
02/07 00u15  'Kwart handgels bij openbare gelegenheden voldoet niet als virusremmer' De handgel bij ingangen van openbare gelegenheden voldoet lang niet altijd als virusremmer. Een kwart van hen bevat onvoldoende alcohol om te ontsmetten. Ook gebruiken veel mensen de gel verkeerd, stellen deskundigen in het AD.
02/07 00u15  Hitteplan van kracht in 7 provincies In zeven provincies is het Nationaal Hitteplan van kracht. Het RIVM waarschuwt voor de hitte en de risico's die dat met zich mee kan brengen, zeker voor groepen kwetsbare mensen zoals ouderen, baby's, chronisch zieken en mensen met overgewicht.
30/06 17u15  Let op met trainen: 'Overbelasting ligt op de loer' Vanaf 1 juli mogen de sportscholen weer hun deuren openen. Krachtsporters doen er alleen wel verstandig aan hun trainingen voorzichtig te hervatten om blessures te voorkomen. Daarvoor waarschuwt Willem-Paul Wiertz, specialist topsport van het Kenniscentrum Sport & Bewegen in Ede in de Telegraaf.
30/06 00u15  Corona-tracker op smartphone zorgt voor onrust Apple en Google hebben zonder aankondiging instellingen toegevoegd aan hun besturingssystemen die het mogelijk maken om blootstelling aan mensen met COVID-19 te monitoren. Dit zorgt voor onrust op sociale media onder mensen die zich zorgen maken om hun privacy, melden Radar en Nieuwsblad.be.
30/06 00u15  Aantal tekenbeten neemt weer toe Uit landelijk onderzoek van het RIVM blijkt dat het aantal tekenbeten in 10 jaar tijd met zo'n 30 procent is toegenomen. In juni en juli piekt het aantal meldingen van tekenbeten op tekenradar.nl.
29/06 12u15  Kant-en-klare satésaus bevat te veel suiker en zout De meeste kant-en-klare satésauzen bevatten veel suiker. Dat constateert de Consumentenbond die zeventien verschillende producten vergeleek. Tien van de sauzen krijgen een onvoldoende voor suiker, vier bevatten te veel zout.
Laatste update: zaterdag 4 juli 2020, 0u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
Geen oude hoofdpunten gevonden.


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >

Meest gelezen

0x Kant-en-klare satésaus bevat te veel suiker en zout29/06 12u15 - GezondheidsNet: De meeste kant-en-klare satésauzen bevatten veel suiker. Dat constateert de Consumentenbond die zeventien verschillende producten vergeleek. Tien van de sauzen krijgen een onvoldoende voor suiker, vier bevatten te veel zout.
0x Aantal tekenbeten neemt weer toe30/06 00u15 - GezondheidsNet: Uit landelijk onderzoek van het RIVM blijkt dat het aantal tekenbeten in 10 jaar tijd met zo'n 30 procent is toegenomen. In juni en juli piekt het aantal meldingen van tekenbeten op tekenradar.nl.
0x Corona-tracker op smartphone zorgt voor onrust30/06 00u15 - GezondheidsNet: Apple en Google hebben zonder aankondiging instellingen toegevoegd aan hun besturingssystemen die het mogelijk maken om blootstelling aan mensen met COVID-19 te monitoren. Dit zorgt voor onrust op sociale media onder mensen die zich zorgen maken om hun privacy, melden Radar en Nieuwsblad.be.
0x Let op met trainen: 'Overbelasting ligt op de loer'30/06 17u15 - GezondheidsNet: Vanaf 1 juli mogen de sportscholen weer hun deuren openen. Krachtsporters doen er alleen wel verstandig aan hun trainingen voorzichtig te hervatten om blessures te voorkomen. Daarvoor waarschuwt Willem-Paul Wiertz, specialist topsport van het Kenniscentrum Sport & Bewegen in Ede in de Telegraaf.
0x Hitteplan van kracht in 7 provincies02/07 00u15 - GezondheidsNet: In zeven provincies is het Nationaal Hitteplan van kracht. Het RIVM waarschuwt voor de hitte en de risico's die dat met zich mee kan brengen, zeker voor groepen kwetsbare mensen zoals ouderen, baby's, chronisch zieken en mensen met overgewicht.
0x 'Kwart handgels bij openbare gelegenheden voldoet niet als virusremmer'02/07 00u15 - GezondheidsNet: De handgel bij ingangen van openbare gelegenheden voldoet lang niet altijd als virusremmer. Een kwart van hen bevat onvoldoende alcohol om te ontsmetten. Ook gebruiken veel mensen de gel verkeerd, stellen deskundigen in het AD.
0x RIVM volgt ontwikkeling Chinees varkensvirus02/07 15u15 - GezondheidsNet: Het RIVM houdt het relatief nieuwe varkensvirus dat ontdekt is door Chinese wetenschappers nauwlettend in de gaten. Op dit moment ziet het instituut echter nog geen reden om in Nederland maatregelen te nemen, meldt RTL Nieuws.
0x 'Hart- en vaatpatiënten: doe extra voorzichtig tijdens warmte'03/07 00u15 - GezondheidsNet: Voor hart- en vaatpatiënten is warmte risicovol en zorgt het voor extra uitdagingen, omdat het lichaam harder moet werken om af te koelen, waarschuwt de Hartstichting.
0x Eerste coronamedicijn remdesivir goedgekeurd03/07 00u15 - GezondheidsNet: Remdesivir is als eerste medicijn tegen COVID-19 onder voorwaarden goedgekeurd door de Europese medicijnautoriteiten. Hierdoor mag deze virusremmer, zodra de Europese Commissie dit advies overneemt, binnen de EU voorgeschreven worden aan coronapatiënten die er ernstig aan toe zijn. Dit maakt het CBG (College ter Beoordeling van Geneesmiddelen) vandaag bekend.
0x NVWA waarschuwt voor SARM’s03/07 16u15 - GezondheidsNet: De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt voor de aanwezigheid van SARM’s op de Nederlandse markt. Deze middelen zijn verboden, maar desondanks te koop via internet. Ze zijn populair in het fitness- en bodybuildingcircuit.

Statistieken

Artikels:
27735
Gelezen:
6739
Aantal lezers nu:
66


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven