zaterdag 26 september 2020, week 39


U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen

Laatste updatecontrole: vandaag om 16u15
 

Gazet van Antwerpen

Verbergen Tonen
26/09 16u15  Lisse Declercq maakt muurschildering voor de Warande:“Ik heb leren schilderen met make-uptutorials” Lisse Declercq werd geboren in Duitsland, groeide op in de Kempen en studeerde in Hasselt. Vandaag staat de vrachtwagen die ze haar thuis noemt terug naast haar atelier in Kasterlee. Haar muurschildering in de Warande is klaar, momenteel bereidt ze een grote expo in Antwerpen voor.
26/09 16u15  Oliver Naesen na verkenning WK-parcours: “Er moet maar één tactiek zijn voor de Belgen: alles voor Wout van Aert” Oliver Naesen verkende zaterdagvoormiddag samen met Wout van Aert het parcours van de wegrit op het WK wielrennen in het Italiaanse Imola. “Het is lastig, heel lastig”, sprak hij na afloop. “Maar dat wisten we ook op voorhand. Er moet maar één tactiek zijn voor de Belgen: alles voor Wout van Aert.”
26/09 16u15  COMMENTAAR. Met Van Aert heeft Verbrugghe zijn gedroomde kopman, alleen wordt hij niet zo behandeld Stel. Greg Van Avermaet behaalde de voorbije maanden de resultaten van Wout van Aert, en omgekeerd. Had dan iemand durven zeggen dat er naast Van Avermaet een reservekopman nodig was? Neen. In geen enkel land zou de bondscoach het aandurven de winnaar van Sanremo, Strade Bianche en twee Tourritten niet aan te duiden als enige kopman. Behalve in België.
26/09 16u15  KAART. Aantal besmettingen blijft stijgen: dit is de situatie in jouw gemeente Om lokale broeihaarden van het coronavirus te kunnen ontdekken, houdt de overheid voor elke gemeente de evolutie per week in de gaten. Bekijk de cijfers op de kaart hieronder. Die toont hoe sterk het aantal nieuwe besmettingen stijgt in elke gemeente van de provincie Antwerpen en het Waasland. De kaart voor het hele land geven we ook mee.
26/09 16u15  LIVE. Losada wisselt op drie posities tegen Waasland-Beveren: Sanyang voor het eerst aan aftrap bij Beerschot Beerschot tegen Waasland-Beveren, dat is de promovendus van 1B tegen de hekkensluiter van 1A van vorig seizoen. Na de zege op de openingsspeeldag mochten de Waaslanders geen enkele keer meer zegevieren: ze verloren hun laatste vijf wedstrijden. Beerschot daarentegen blijft wel onder stoom met een 12 op 18. Of zorgt Waasland-Beveren voor problemen op het Kiel? Volg hier alles LIVE!
26/09 15u15  Clem. Van Winkelstraat officieel ingehuldigd: “Ik wens de bewoners van deze straat een veilige woonst” In Duffel is zaterdag de eerste straat die naar een vrouw genoemd is, ingehuldigd. Het gaat om de Clem. Van Winkelstraat, de nieuwe zijstraat van de Groenstraat.
26/09 15u15  Bar Hasart On Faar geannuleerd door slechte weer De tijdelijke uitbaters van ’t Melkhuisje, omgedoopt tot Bar Hasart, hebben beslist om het evenement Bar Hasart On Faar te annuleren. Dat vanwege het slechte weer dat voorspeld wordt.
26/09 15u15  Vivaldipartijen gestart met cruciaal weekend onderhandelen De zeven partijen die een federale regering willen vormen zijn hun cruciale onderhandelingsweekend gestart. Zaterdag praten ze onder meer over justitie, veiligheid, arbeidsmarkt en pensioenen. Wellicht zondag worden de grote knopen doorgehakt, ook rond het premierschap. Maandag moeten de coformateurs Paul Magnette (PS) en Alexander De Croo (Open Vld) verslag uitbrengen bij de koning.
26/09 15u15  Coronavirus: ruim helft meer ziekenhuisopnames in ons land op week tijd Het aantal ziekenhuisbedden die ingenomen worden door coronapatiënten is tussen vrijdag 18 september en vrijdag 25 september met 58 procent toegenomen, tot 620. Het aantal patiënten op intensieve zorgen steeg in die periode met 40 procent, tot 109. Dat blijkt zaterdag uit het recentste bulletin van gezondheidsinstituut Sciensano.
26/09 15u15  Brandweer aan kust heeft handen vol met storm Odette, Antwerpen redelijk gespaard De storm Odette die sinds vrijdag over het land raasde, heeft de brandweer handenvol werk bezorgd en is ook nu nog steeds voelbaar. Vooral de kustregio is flink getroffen. In veel gemeentes stond de telefoon roodgloeiend, er kwamen honderden oproepen binnen.
26/09 14u15  Premier Wilmès slaat terug: “Met de voortdurende kritiek vertroebel je de boodschap” “Een aantal plaatsen in ons land zijn geen gele zone meer, daar zullen strengere maatregelen komen.” Dat heeft premier Sophie Wilmès(MR) gezegd tijdens De Ochtend op Radio 1. Het zou onder meer om Brussel gaan.
26/09 13u15  Schalke 04 - Werder Bremen achter gesloten deuren De competitiewedstrijd tussen het Schalke 04 van Benito Raman en Werder Bremen van zaterdag in de Duitse Bundesliga moet achter gesloten deuren gespeeld worden omdat het aantal coronabesmettingen in Gelsenkirchen, thuisbasis van Schalke, de voorbije dagen sterk gestegen is, zo maakte de club zaterdag bekend. De overheid besliste daarop om geen toeschouwers toe te laten voor het duel.
26/09 13u15  Bewoners vragen veiliger verkeer Bewoners van de Sint-Antoniusstraat in Sint-Niklaas pleiten voor veiliger verkeer. ‘Zone dertig duidelijk aangeven zou al een verbetering zijn’, dixit ere-gemeenteraadslid Patric Gorrebeeck. Ook rijden auto’s nog te vaak op het voetpad.
26/09 13u15  Remco Evenepoel is van zijn krukken verlost: “Het echte herstel is nu begonnen” Zes weken na zijn zware crash in de Ronde van Lombardije heeft Remco Evenepoel de volgende stap gezet op zijn weg naar herstel. Op vrijdag toonden scans in het AZ-ziekenhuis in Herentals aan dat het herstel van de bekkenbreuk van de 20-jarige renner van Deceuninck-Quick-Step zich in de goede richting ontwikkelt.
26/09 12u15  Erika Vlieghe: “Ik vraag me vaak af wat ik eigenlijk in die overlegcomités zit te doen” Ze wil haar bijdrage leveren om het land doorheen de coronacrisis te loodsen. Maar Erika Vlieghe stelt zich 'existentiële' vragen bij haar rol. 'Als ik in die overlegcomités zit en het nieuwste rapport voorstel, vraag ik me af wat ik er eigenlijk zit te doen.'
Laatste update: vandaag om 16u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
26/09 12u15  Hoe zou gewezen bondscoach José De Cauwer het zondag aanpakken? “Er is maar één vijfsterrenfavoriet”Na ruim drie weken keuvelen aan de zijde van Michel Wuyts zou je het bijna vergeten, maar José De Cauwer heeft ook een verleden als bondscoach. In 2005 leidde Vlaanderens vlotst gebekte co-commentator Tom Boonen vanuit de lichtblauwe volgwagen van de Belgische wielerbond richting regenboogtrui. Zondag in Imola heeft België opnieuw een kandidaat-wereldkampioen. Tijd om de bondscoach in De Cauwer wakker te maken. Hoe zou die het straks aanpakken? “Het klopt dat er maar één vijfsterrenfavoriet is: Wout van Aert. Het probleem is: er zouden er beter een paar meer zijn.”
26/09 11u15  Uitgesloten Verdasco “verontwaardigd” nadat organisatie Roland Garros nieuwe coronatest weigertDe Spanjaard Fernando Verdasco (ATP 58) mag niet deelnemen aan Roland Garros, nadat een test op het coronavirus opnieuw een positief resultaat heeft opgeleverd. De 36-jarige tennisser, die in augustus al besmet was met het coronavirus maar hersteld was, hoopte dat de organisatie hem opnieuw zou testen om een mogelijk verkeerd resultaat helemaal uit te sluiten. Maar Verdasco ving bot.
26/09 11u15  Auto en vrachtwagen in berm op E313 in ZandhovenTwee personen zijn vrijdagnacht afgevoerd na een ongeval op de E313 ter hoogte van Zandhoven. Een auto ging er - vermoedelijke door het natte wegdek - van de baan, waarna een vrachtwagen een noodstop moest uitvoeren. Beide voertuigen belandden in de berm.
26/09 11u15  Brandweer aan kust heeft handen vol met storm Odette, ook op E313 wateroverlastDe storm Odette die sinds vrijdag over het land raasde, heeft de brandweer handenvol werk bezorgd en is ook nu nog steeds voelbaar. Vooral de kustregio is flink getroffen. In veel gemeentes stond de telefoon roodgloeiend, er kwamen honderden oproepen binnen.
26/09 10u15  Dries Wuytens (Waasland-Beveren) keert terug naar het Kiel: “Nooit verwacht dat Losada T1 zou worden”Dries Wuytens (29) is terug in België. Na jaren in het buitenland keerde de verdediger deze zomer voor zijn gezin terugkeren naar zijn thuisland. Met Waasland-Beveren kijkt hij vandaag de club in de ogen die hem op het hoogste niveau liet debuteren: Beerschot. “Zo’n sfeer zie je niet vaak.”
26/09 10u15  DISCUSSIE. Zwijgstaking van virologen: een goede zaak?De politiek en de experts lagen in deze coronacrisis nog nooit zo zichtbaar in de clinch als nu. Verschillende experts gaan nu in (zwijg)staking.
26/09 10u15  Premier Sophie Wilmès: “Er zullen snel weer strengere maatregelen komen”“Een aantal plaatsen in ons land zijn geen gele zone meer, daar zullen strengere maatregelen komen.” Dat heeft premier Sophie Wilmès(MR) gezegd tijdens De Ochtend op Radio 1. Het zou onder meer om Brussel gaan.
26/09 09u15  “Marc Dutroux wil helemaal niet vrijkomen”Marc Dutroux wil “geen enkele vorm van vrijlating”. Dat blijkt uit een nieuw psychiatrisch rapport dat De Morgen kon inkijken. Volgens de experts vormt Dutroux bovendien “een aanzienlijk risico op herhaling”.
26/09 08u15  Flamboyante slager is even oud als z’n slagerij, maar Jean-Pierre (65) denkt er stilaan aan om zijn zaak over te laten65 jaar: zo oud zijn zowel slager Jean-Pierre Smet als zijn slagerij Ardenia in Temse dit jaar geworden. Jean-Pierre zag in mei 1955 het levenslicht, zijn ouders opende de slagerij in de Schoolstraat in september 1955. Jean-Pierre is er trots op dat hij zo goed als alles nog zelf maakt. 'Het vlees voor mijn gehakt en préparé draai ik nog steeds door de vleesmolen.'11 
26/09 08u15  In dit kinderdagverblijf mogen kinderen buiten slapen: “Ik vergelijk het met een boswandeling, daar word je toch ook rustig van?”Sinds kort kunnen de kindjes in kinderdagverblijf Babilou buiten hun middagdutje doen. Babilou kocht daarvoor acht Nesting Boxes of buitenbedjes aan. Buiten slapen is goed voor de gezondheid, én het knoopt aan bij een aloude traditie, klinkt het.
26/09 07u15  Gewapende mannen kapen helikopter in Deurne en sturen Antwerpse pilote naar gevangenis in VorstDrie gangsters hebben met een gekaapte helikopter gepoogd iemand te bevrijden uit een van de drie naast elkaar gelegen gevangenissen van Vorst, Sint-Gillis en Berkendael. De Antwerpse pilote moest landen op de binnenkoer, maar dat lukte niet. Uiteindelijk werd de poging afgeblazen en landde de heli nabij de carpoolparking in Hélécine, Waals-Brabant. De gangsters zijn spoorloos. De pilote is ongedeerd.
26/09 06u15  Leerling zakt in elkaar tijdens de sportles, sportleerkrachten kunnen hem gelukkig reanimeren: “Zonder aarzelen deden we wat we moesten doen”Een team van sportleerkrachten van de Sint-Maarten Bovenschool in Beveren heeft een leerling met succes gereanimeerd. De student zakte plots in elkaar tijdens de eerste les van het schooljaar. Dankzij het AED-toestel in de buurt kon de leerling gelukkig gered worden. “Je hoopt dat je die kennis nooit moet gebruiken.”10 
26/09 06u15  Flamboyante slager is even oud als z’n slagerij, maar Jean-Pierre (65) denkt er stilaan aan om zijn zaak (65) over te laten65 jaar: zo oud zijn zowel slager Jean-Pierre Smet als zijn slagerij Ardenia in Temse dit jaar geworden. Jean-Pierre zag in mei 1955 het levenslicht, zijn ouders opende de slagerij in de Schoolstraat in september 1955. Jean-Pierre is er trots op dat hij zo goed als alles nog zelf maakt. 'Het vlees voor mijn gehakt en préparé draai ik nog steeds door de vleesmolen.'
26/09 06u15  In dit kinderdagverblijven mogen kinderen buiten slapen: “Ik vergelijk het met een boswandeling, daar word je toch ook rustig van?”Sinds kort kunnen de kindjes in kinderdagverblijf Babilou buiten hun middagdutje doen. Babilou kocht daarvoor acht Nesting Boxes of buitenbedjes aan. Buiten slapen is goed voor de gezondheid, én het knoopt aan bij een aloude traditie, klinkt het.
26/09 06u15  Maurits en Sonja vieren diamanten jubileumMaurits De Ryck en Sonja Poeck werden door de gemeente Temse in de bloemetjes gezet voor hun zestigste huwelijksverjaardag. Maurits en Sonja trouwden toen ze respectievelijk 21 en 19 jaar oud waren en sindsdien is de familie uitgebreid met drie kinderen (op de foto), zeven kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. Wie rond 1960 uitging, kent Maurits misschien nog wel: hij speelde als trompettist bij verschillende dansorkesten en bigbands, en was ook decennialang actief bij harmonieën.11 
26/09 06u15  Nieuwe Country Line Danceclub in TemseSinds kort heeft Temse een nieuwe Country Line Danceclub. De Howling Wolfs is het geesteskind van Liliane Wauters en Diego Van den Reeck. De club is een afdeling van de gelijknamige vereniging in Eeklo. “Wij bieden beginnerslessen voor Country Line Dance aan”, stelt Diego. “We beginnen echt vanaf de basis. De lessen vinden plaats elke eerste en derde zaterdag van de maand in de bovenzaal van de Gulden Cop op de Markt in Temse. Iedereen is welkom. Liliane Wauters is verantwoordelijke voor de afdeling Temse en bij haar kan men terecht voor info en inschrijvingen.”
26/09 05u15  INTERVIEW. Bart De Wever: “Ik had nooit mogen zeggen dat ik premier wilde worden”“Ik ben nog altijd een politiek beest en dat zal nooit veranderen.” Ook na meer dan anderhalf decennium aan de top is N-VA-voorzitter Bart De Wever de politiek niet beu. Zelfs niet nu hij moet toekijken hoe anderen een regering vormen. Twee uur lang is hij scherp voor Joachim Coens en Egbert Lachaert, lovend voor Paul Magnette en Conner Rousseau en zelfs Georges-Louis Bouchez krijgt complimenten.10 
26/09 05u15  STANDPUNT. De fouten van Bart De WeverIn een interview in deze krant komt politicoloog Dave Sinardet tot de vaststelling dat het voorstel tot regeerakkoord waarmee de Vivaldi-regering nu aan de slag gaat, er één dag na de verkiezingen al had kunnen liggen. Het is een typisch akkoord voor een centrumregering die probeert links en rechts met elkaar te verzoenen. De tekst verschilt ook nauwelijks van het werkstuk dat Paul Magnette en Bart De Wever enkele weken geleden aan Open Vld voorlegden. Hoe zijn we dan uiteindelijk toch bij een regering zonder de grootste partij van Vlaanderen beland?
26/09 05u15  Almaar moeilijker om huisarts te vinden: “Geen tijd om nieuwe dossiers aan te maken”Huisartsen kreunen onder de extra administratieve rompslomp die corona met zich meebrengt. De eerstelijnszorg staat onder hoge druk terwijl er voor de coronacrisis al een tekort aan huisartsen dreigde. Een nieuwe huisarts vinden is nog moeilijker geworden. “Een zieke patiënt zullen we altijd helpen. Maar er is echt geen tijd om nieuwe dossiers aan te maken”, klinkt het bij Dirk Scheveneels, huisarts in Wilrijk.
26/09 05u15  COLUMN. Reis om de wereld in 80 rogatoire missiesDe Franse schrijver Jules Verne zou zijn duimen en vingers hebben afgelikt tijdens het proces tegen diamanthandelaar Serge Muller en diens voormalige zakenpartner Bruno Melotte. Beide heren spelen – dik tegen hun zin – een hoofdrol in een misdaaddrama dat alles in zich heeft.
26/09 05u15  Politicoloog Dave Sinardet: “Als Francken al schrikt van De Wever, dat is veelzeggend”Waar staan we eigenlijk aan het einde van deze regeringsvorming, die soms meer een oefening in politiek masochisme leek? De eindmeet moet dan nog effectief worden overschreden. En voor de nieuwe regering dreigt opnieuw een scenario van veel conflicten. We legden het voor aan de Antwerpse politicoloog Dave Sinardet. Hij opent met een droge vaststelling: “Het compromis dat vandaag voorligt hadden ze net zo goed al direct na de verkiezingen kunnen afsluiten.”10 
26/09 05u15  Rome zoekt sponsors voor erfgoedRome is deze zomer een samenwerking begonnen met bedrijvenvereniging Unindustria. Firma’s kunnen nu erfgoedsites of monumenten sponsoren door te adverteren ter plaatse of in publicaties over het erfgoed. Nu Italië veel geld misloopt doordat het toerisme is lamgelegd, kan dat geld zeker helpen.
26/09 05u15  Kamal Kharmach steekt z’n neus in ‘Andermans Zaken’: “Als kind vulde ik de belastingbrieven van de buren in”In zijn jonge jaren kreeg hij al de bijnaam den boekhouder. Cijfertjes en balansen zijn gesneden koek voor Kamal Kharmach (29). In Andermans Zaken op Eén gebruikt de succesvolle komiek zijn ervaring als ondernemer en docent bedrijfseconomie om zes Vlaamse ondernemingen met raad en daad bij te staan. “Ondernemen is een passie, maar stinkend rijk worden interesseert me niet.”
26/09 05u15  Lieve Vandenweghe combineert moederschap met werk, huishouden en reizen: “Ik wil alles bespreekbaar maken”Lieve Vandenweghe is mama van Finn (4) en Sun (2) en geeft via haar Instagramaccount @lievevandenweghe meer dan zestienduizend volgers elke dag een inkijk in haar drukke leven als jonge mama. Lieve werkt nog steeds in Antwerpen, maar verruilde de drukte van de stad een tijdje geleden voor een woning in het groen in het Oost-Vlaamse Wachtebeke. “Ik hoop dat ik kan tonen dat je ook als moeder nog je eigen leven kunt leiden”, zegt ze.
26/09 05u15  Voormalige Gentlemen’s Club op Gedempte Zuiderdokken wordt gastronomisch restaurant AlbumToon Craen (34), voormalig uitbater van koffiebar Broer Bretel op het Eilandje slaat de handen in elkaar met Joris Gielen (36), de vroegere sous-chef van restaurant Veranda. De twee openen Album, een restaurant met uitsluitend ontbijt- en lunchgerechten.
26/09 05u15  Myriam Bronzwaar speelt ‘De actrice’: “Mezelf te kijk zetten, dat doe ik graag”“Een vervelend mens dat alleen met zichzelf bezig is.” Zo omschrijft Myriam Bronzwaar haar personage in De actrice, een voorstelling over een diva die vlak voor haar laatste verschijning op de planken in de clinch gaat met haar ex-man. “Als actrice zijn we allemaal bang om af te gaan.”
26/09 05u15  Giants mogen 1.700 fans ontvangen in Lotto ArenaGoed nieuws voor de abonnees van ­Telenet Giants Antwerp. De Antwerpse club kreeg de noodzakelijke informatie van het ministerie voor de thuiswedstrijden in de Lotto Arena. Met respect voor de social ­distancing regels, en met mondmasker, ­mogen ongeveer 1700 toeschouwers de wedstrijden bijwonen.
26/09 05u15  Zilver in tijdrit goed voor vertrouwen bij Van Aert: “Ik heb nog altijd mijn goede benen van in de Tour”Hij reed dan wel als een bolide op en rond het circuit van Imola, maar het werd zilver en geen goud. Alleen een ontketende Filippo Ganna kon Wout van Aert (26) bij zijn debuut van de wereldtitel tijdrijden houden. Een prachtprestatie die Van Aert een pak vertrouwen moet geven voor de wegrit van zondag, want er komt maar geen sleet op zijn motor. Integendeel.
26/09 05u15  Van Aert naar Olympische Spelen? “Mocht de deadline vandaag zijn, dan was het een uitgemaakte zaak”Wout van Aert wordt naast Remco Evenepoel de grote hoop op olympisch eremetaal in Tokio. Dat lijkt een zekerheid na zijn zilveren medaille op het WK tijdrijden in Imola. Victor Campenaerts werd pas achtste en beseft dat een olympisch ticket niet makkelijk wordt.
26/09 05u15  Steven De Petter, nu jeugdcoördinator bij Club Brugge: “Toen ik van KV naar STVV ging, zei iedereen: ‘Allez, wat ga jij nu doen?’”Eind maart, in volle lockdown, zette Steven De Petter op 34-jarige leeftijd een punt achter zijn profcarrière. Een gedwongen afscheid, want verder aanmodderen met zijn kapotte enkel had niet langer zin. Een carrière met meer dan 350 profwedstrijden in België bracht hem onder meer langs KV Mechelen en Sint-Truiden, vanavond tegenstanders in de kelder van de rangschikking.
26/09 05u15  Pro League: “Capaciteit voor testen van voetballers is gewaarborgd”Een uitspraak van federaal minister Philippe De Backer (Open Vld), bevoegd voor de federale testingcapaciteit, wekte gisteren beroering. De Backer liet zich op Radio 1 ontvallen dat het testen van voetballers “niet prioritair is”. “Ik vraag laboratoria die krap zitten om dat niet meer te doen”, luidde het.
26/09 05u15  Frédéric Frans en Beerschot favoriet tegen Waasland-Beveren na knappe seizoenstart: “We gaan niemand onderschatten”Na het vierluik Club Brugge-Standard-Genk-Charleroi staan Hernan Losada en Beerschot zaterdag tegen Waasland-Beveren op papier voor een makkelijkere opdracht. Na de knappe seizoensstart lijkt een driepunter niet meer dan logisch voor de promovendus. Frédéric Frans blijft rustig onder de vernieuwde status. “Het verandert niets aan onze manier van werken.”
26/09 05u15  Omwonenden Handelsbeurs vechten vergunning aan om einde te maken aan geluidsoverlastEen tiental omwonenden van de Handelsbeurs is naar de Raad voor Vergunningsbetwistingen gestapt met het verzoek om de vergunning van de nv Handelsbeurs onontvankelijk te verklaren. Het dispuut draait vooral om lawaaihinder.
26/09 05u15  Getroffen discotheken vinden zichzelf opnieuw uit als XXL-cafésSteeds meer eigenaars van discotheken nemen het heft in eigen handen. Ze heropenen hun club als een uit de kluiten gewassen kroeg die werkt volgens de heersende regels van de horeca: met afstand, maximum tien mensen aan dezelfde tafel en liters alcoholgel. Overal hebben ze een – kan het ook anders – dj voorzien. Dansen blijft evenwel not done. Welkom in het nachtclubseizoen 2020-2021.
26/09 05u15  COLUMN. Sport op schoolGisteren ging ik van Borgerhout naar het Eilandje, een route via Park Spoor Noord. Daar waren verschillende schoolklassen bezig met hun uurtje lichamelijke opvoeding.
26/09 05u15  Op zoek in de stad naar sporen van Belgisch CongoZestig jaar nadat Belgisch-Congo onafhankelijk werd, opent straks in het MAS de expo 100 x Congo waarin honderd Congolese kunstwerken in de kijker worden gezet. Voor citta een mooie aanleiding om in de stad op zoek te gaan naar sporen van onze voormalige kolonie. Want Antwerpen speelde een niet onbelangrijke rol in onze koloniale geschiedenis.
26/09 05u15  Nieuwe campagne voor de horeca en uw krant doet mee: “Mensen kunnen veilig tafelen bij ons”Het platform Horeca Next start vandaag een affichecampagne om weer meer mensen naar de Antwerpse horeca te krijgen. Ze gebruiken daarvoor enkele bekende horecamensen. Ook uw krant steunt het initiatief, onder meer met eigen raamposters.
26/09 05u15  Archeologen leggen lunet uit 19de eeuw bloot in Brederodestraat: “Belangrijke vondst”Bij graafwerken voor een appartementencomplex in de Brederodestraat werd een nieuw puzzelstuk gelegd van Antwerpen als versterkte stad. Archeologen van het Agentschap Onroerend Erfgoed Vlaanderen werken er samen met de Antwerpse archeologische dienst aan de opgraving van lunet Sint-Laureis, dat deel uitmaakte van het verdedigingswerk van de 16de-eeuwse citadel.
26/09 05u15  Er is leven na corona: dit kan Antwerpen leren uit de crisisHet coronavirus toont aan hoe verschillende uitdagingen in een stad met elkaar zijn verbonden. Dat blijkt uit de interviews die we deden met zes deskundigen in ons dossier ‘Antwerpen na corona’. Of het nu vanuit economisch, stedenbouwkundig of mobiliteitsoogpunt is, de oplossingen om een stad bestendig te maken tegen toekomstige epidemieën lijken zeer sterk op elkaar. Nabijheid, bereikbaarheid en digitalisering zijn de kernwoorden in de uitweg uit de coronacrisis.
26/09 05u15  Islamitische vzw Het Gezin stript Bosschool zonder vergunningDe vroegere Bosschool, waar nu vzw Het Gezin onderdak vindt, is helemaal gestript. Alleen de buitenmuren staan noch recht. Maar op het kabinet van Antwerps schepen Annick De Ridder (N-VA) is geen vergunning aangevraagd. Ook het district weet van niets.
26/09 00u15  REACTIES. Ivan Leko geeft toe: “Ik koos voor de verkeerde aanpak, we moeten vóétballen”Ivan Leko sloeg mea culpa. “Vorige week tegen Eupen kwamen we langszij door powerplay. Ik dacht het vandaag opnieuw zo aan te pakken – daarom ook dat ‘Rafa’ op de bank begon”, zei de Antwerp-coach. “Maar dat bleek al snel een foute keuze. We zaten niet in de match en mochten blij zijn dat het na 45 minuten maar 1-0 stond”, aldus de Kroaat.
25/09 23u15  ONS OORDEEL. Opnieuw geen schitterend Antwerp, Refaelov met sterke invalbeurtAntwerp heeft haar uitwedstrijd in Kortrijk met 1-3 gewonnen, al liep het niet van een leien dakje voor een moeilijk voetballend rood-wit. Een vroege tegengoal van Mboyo werd uitgewist door een own goal in de tweede helft. Invaller Lior Refaelov zorgde uiteindelijk voor de redding met een verfijnde vrije trap en Mbokani sloot de avond af met zijn tweede van het seizoen. Dit zijn onze spelersbeoordelingen:
25/09 23u15  Kan Antwerpse crossliefhebber binnenkort genieten van het veldrijden?Gaat de Antwerpse crossliefhebber dit seizoen nog kunnen genieten van veldrijden? Die vraag stellen vele cyclocrossfanaten zich, nadat Koksijde de cross schrapte. Geen publiek, en dan is het gewoon te duur, klinkt het aan de kust. Voor de crossen in onze regio zou het zo’n vaart niet lopen, al blijft het voor de organisatoren vaak koffiedik kijken.
25/09 23u15  COMMENTAAR. De komende week moet Antwerp kleur bekennenNog iets minder dan een maand heeft de Royal Antwerp Football Club om de zaken helemaal op orde te krijgen. Op donderdag 22 oktober wacht de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Europa League. Enkele dagen later de eerste écht belangrijke stadsderby in meer dan vijftien jaar tegen aartsrivaal Beerschot.
25/09 23u15  Invaller Refaelov bezorgt Leko goeie nachtrust: Antwerp klopt Kortrijk ondanks zwakke eerste helftHet zag er (opnieuw) heel slecht uit voor Antwerp – aan de rust 1-0 achter op Kortrijk. Maar de ingevallen Refaelov trok zijn ploeg na rust over de streep met een heerlijke vrijschop en zorgde ervoor dat Ivan Leko op beide oren kon slapen. Transfers blijven wel welkom, ons dunkt.
25/09 22u15  Meerdere gewonden aan kust door storm OdetteDe eerste najaarsstorm Odette heeft vooral al schade aangericht aan de kust. Zo zijn er op verschillende plaatsen cabines kapotgewaaid op strand. In Middelkerke raakte een man zwaargewond.
25/09 22u15  Obiri (3.000m) en Kipyegon (800m) imponeren met beste tijden van seizoen op Diamond League in DohaDe Kenianen Hellen Obiri en Faith Kipyegon hebben zich vrijdag op de Diamond League-meeting in Doha in de kijker gelopen, op respectievelijk de 3.000 en 800 meter. De twee atletes waren ieder goed voor de beste tijden van het jaar tijdens de laatste Diamond League-meeting van het seizoen.
25/09 22u15  Groen Merksem wil project Kwade Velden on hold zettenStadsmakelaar AG Vespa verkoopt het projectgebied in de wijk Kwade Velden in Merksem. Het gaat om een oppervlakte van ruim 27 hectare tussen de Laaglandlaan en de Zwaantjeslei, waar wooneenheden op moeten komen. Groen Merksem vraagt om een andere locatie te zoeken.
25/09 22u15  Zilveren Wout van Aert leeft ontspannen toe naar WK van zondag: “Ik, de beste ter wereld? Ja, dat denk ik elke ochtend”Voor het tweede jaar op rij pakte België net naast goud op het WK tijdrijden. Vorig jaar in Yorkshire werd Remco Evenepoel tweede na Rohan Dennis, nu moest Wout van Aert de duimen leggen voor Filippo Ganna. En dat is geen schande. De Italiaan had geen Tour in de benen en kon zich specifiek voorbereiden op de tijdrit in eigen land. In de Tirreno was hij twee weken geleden al oppermachtig en hij is niet voor niks wereldrecordhouder in de individuele achtervolging.
25/09 22u15  Geen Nieuw-Zeeland, wel Ivoorkust voor de Rode Duivels: “Een perfecte sparringpartner”De Rode Duivels nemen het op 8 oktober in een vriendschappelijke wedstrijd in Brussel op tegen Ivoorkust en niet tegen Nieuw-Zeeland.
25/09 22u15  Gewapende mannen kapen helikopter in Deurne en sturen pilote naar gevangenis in VorstEen drietal heeft vrijdag een helikopter met een pilote gekaapt in Deurne. De drie gewapende mannen sommeerden de vrouw om naar de gevangenis van Vorst-Berkendaal te vliegen. Daar wilden ze landen, wellicht om gevangenen te bevrijden.
25/09 22u15  LIVE. Own goal brengt Antwerp op gelijke hoogte in KortrijkOp speeldag 7 van de Jupiler Pro League trekken de mannen van Leko ten strijde in het Guldensporenstadion. Kan Antwerp met een overwinning weer wat opschuiven in de stand? Of gaat KV Kortrijk, voorlopig knap zesde, voort op het elan van de voorbije weken? Volg hier alles LIVE! Aftrap om 20u45.
25/09 21u15  Jeugdproduct Marco Kana (18) verlengt tot 2025 bij Anderlecht, dat afscheid neemt van clubdokterAnderlecht heeft vrijdag laten weten dat het contract van Marco Kana verlengd werd tot juni 2025. Het 18-jarige jeugdproduct zal zijn carrière dus langer verderzetten bij de club.
25/09 21u15  Gemeenteraadsleden komen samen op de schoolbanken van Odisee hogeschoolDe Sint-Niklase gemeenteraadsleden kwamen vrijdagavond voor het eerst sinds de maand februari opnieuw fysiek samen. De raadsleden verhuisden van het stadhuis naar de Odisee hogeschool.
25/09 21u15  KOPMAN. Wat zie je in de spiegel, Wout?Geboren en getogen in de Kempense wielergrond en met meer dan een decennium ervaring in het peloton richt wielerjournalist Guy Van Den Langenbergh zijn eigenzinnige blik op de koers.
25/09 21u15  Betrapt met 1,2 ton coke, maar advocaat vraagt vrijspraak: “Hij was gewoon in die loods”Het Openbaar Ministerie heeft vrijdag tot zeven jaar celstraf gevorderd tegen vier mannen die vorig jaar in een loods in Niel werden betrapt bij het uitladen van een container fruit waarin een lading van 1,2 ton cocaïne werd ontdekt. Advocaat Hans Rieder vroeg niettemin de vrijspraak. “Hij was gewoon in die loods”
25/09 21u15  Sint-Niklase fietspatrouilles nemen 1/3de van interventies in centrum voor hun rekeningHet fietsteam van de Sint-Niklase politie bestaat één jaar. In die periode nam het team zowat 1/3 van alle interventies in het centrum voor haar rekening. De veertien inspecteurs van de fietsbrigade worden dan ook voor heel wat taken ingezet. Van toezicht op het verkeer tot het inrekenen van een voorvluchtige. De teamleden kregen de afgelopen week een opleiding aan de Oost-Vlaamse politieschool Paulo. En daar leer je dat je een fiets voor heel wat meer kan gebruiken dan fietsen alleen.
25/09 21u15  Gewapende mannen kapen helikopter in Deurne en sturen pilote naar Brusselse gevangenisEen drietal heeft vrijdag een helikopter met een pilote gekaapt in Deurne. De drie gewapende mannen sommeerden haar om naar de gevangenis van Vorst-Berkendaal te vliegen. Daar wilden ze landen, wellicht om gevangenen te bevrijden.
25/09 21u15  LIVE. Mboyo laat Antwerp meteen achtervolgen in Kortrijk, Butez voorkomt ergerOp speeldag 7 van de Jupiler Pro League trekken de mannen van Leko ten strijde in het Guldensporenstadion. Kan Antwerp met een overwinning weer wat opschuiven in de stand? Of gaat KV Kortrijk, voorlopig knap zesde, voort op het elan van de voorbije weken? Volg hier alles LIVE! Aftrap om 20u45.
25/09 20u15  Liefst zeven positieve coronagevallen in F1-bubbel voor GP van RuslandDe internationale federatie voor autosport FIA heeft vrijdag aangekondigd dat er zeven positieve gevallen van Covid-19 zijn vastgesteld binnen de gesloten bubbel van de Formule 1, waar dit weekend de GP van Rusland op de agenda staat voor zondag. De identiteit van de besmette personen werd niet bekendgemaakt.
25/09 20u15  Turnleerkracht redt leven van leerling die hartstilstand krijgtEen LO-leerkracht uit Beveren heeft eerder deze maand een echte heldendaad verricht. Hij redde het leven van één van zijn leerlingen. Een jongen van de Sint-Maarten Bovenschool kreeg een hartstilstand tijdens de les. Leerkracht Tom aarzelde niet en startte meteen met reanimeren. In het ziekenhuis kon de jongen na twee dagen ontwaken uit zijn coma. De jongen is nu aan het revalideren en kan binnenkort terug naar school gaan, en dat dankzij de snelle reanimatie van zijn leerkracht.
25/09 20u15  Youngster Jackson Page houdt Luca Brecel uit achtste finales European Masters snookerLuca Brecel is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de achtste finales op het European Masters snookertoernooi (407.000 pond/444.000 euro). De Limburger moest in het Engelse Bletchley-Milton Keynes met 5-3 zijn meerdere erkennen in de Welshman Jackson Page.
25/09 20u15  Corona dringt Signify binnenOok bij Signify, het voormalige Philips Lighting in Turnhout, is het coronavirus opgedoken. De directie bracht het personeel van het bedrijf op de hoogte van enkele werknemers die Covid-19 hebben opgelopen.
25/09 20u15  Ben Broeders sluit seizoen af met vijfde plaats op Diamond League in DohaBen Broeders is vrijdag als vijfde geëindigd bij het polsstokspringen tijdens de Diamond League in Doha. Hij sprong over 5m71.
25/09 20u15  Wuustwezelse lanceert webshop met ecologische alternatieven voor alledaagse productenEcologische alternatieven vinden voor alledaagse producten zoals handcrème, bestek of speelgoed, moet voor iedereen een stuk makkelijker worden. Dat vindt Karen uit Wuustwezel, ze lanceert daarom een webshop met producten die goed zijn voor mens en natuur. De jonge vrouw wil ervoor zorgen dat iedereen zonder al te veel opzoekwerk de juiste producten terugvindt.
25/09 20u15  Antonio Candreva verlaat Inter voor SampdoriaDe 33-jarige polyvalente middenvelder Antonio Candreva verlaat Inter Milaan voor Sampdoria. Dat lieten de twee Italiaanse clubs vrijdag weten.
25/09 20u15  LIVE. Neemt Antwerp drie punten mee uit Kortrijk?Op speeldag 7 van de Jupiler Pro League trekken de mannen van Leko ten strijde in het Guldensporenstadion. Kan Antwerp met een overwinning weer wat opschuiven in de stand? Of gaat KV Kortrijk, voorlopig knap zesde, voort op het elan van de voorbije weken? Volg hier alles LIVE! Aftrap om 20u45.
25/09 20u15  Nieuwe ecotunnels moeten beestjes veilig onder E34, E19 en E313 gidsenDe Vlaamse overheid trekt tien miljoen uit voor afrasteringen, ecotunnels en ecoducten. Ook onder de E34 in de omgeving Zoersel-Zandhoven, onder de E313 in de omgeving van Zandhoven-Ranst en onder de E19 tussen Rumst en Mechelen komen tunnels om wilde dieren te laten passeren.
25/09 20u15  Lokaal loket helpt zoektocht naar kinderopvang in VoorkempenBij kinderdagverblijf Dodo in Zoersel werden vrijdag suikerbonen en geboortekaartjes uitgedeeld voor de geboorte van het lokaal loket kinderopvang Voorkempen. Met dit nieuw initiatief wil het Huis van het Kind Voorkempen ouders uit Zoersel, Schilde, Zandhoven, Brecht en Wijnegem helpen bij hun zoektocht naar kinderopvang.
25/09 20u15  89-jarige Jos is verkozen tot de beste buur van MortselDe 89-jarige Jos Hellemans is verkozen als Beste buur van Mortsel. Jos haalde het van 21 andere kandidaten in een verkiezing die georganiseerd werd door de stad Mortsel. Jos werd genomineerd door zijn twee buurvrouwen, maar het is duidelijk dat Jos erg geliefd is in de hele straat.
25/09 20u15  DE BLIK VAN BISTIAUX. Dover Athletic zal niet de laatste profclub zijn die de boeken sluit door coronaDe volle 23 jaar lang was Paul Bistiaux bij Royal Antwerp FC de bekendste en kleurrijkste clubsecretaris van het land. Maar niet alleen op Antwerp liet hij zich graag gelden. Van advocaat over plaatsvervangend vrederechter tot voorzitter van de Muziekkapel van de Sint-Pauluskerk: Bistiaux was en is het allemaal. En elke week ook vaste columnist voor Gazet van Antwerpen. In zijn typische Antwerpse stijl, even fijnzinnig als humoristisch.
25/09 20u15  Margareta kleurt goud voor strijd tegen kinderkankerNet zoals haar volwassen collega ontving Mechels kinderburgemeester Camila Ladron De Guevara vrijdag een gouden lintje dat ze kan opspelden. Het symboliseert de strijd tegen kinderkanker en het is niet het enige initiatief.
25/09 20u15  Microbrouwerij Leste produceert persoonlijke biertjes naar uw smaakWat begon als een jeugdige droom is vandaag werkelijkheid in de tuin van Wim Van Daele: een heuse microbrouwerij waar biertjes op maat worden gebrouwen tot maximaal 500 liter per brouwsel. “Voor iedereen die iets met een ‘persoonlijk etiket’ wil schenken”.
25/09 19u15  Feestje aan stadion van Charleroi blijft niet zonder gevolgenHet feestje dat Charleroi-supporters buiten het stadion hielden na de Europese kwalificatie tegen Partizan Belgrado, blijft niet zonder gevolgen. Dat zegt de Voetbalcel van Binnenlandse Zaken aan Het Nieuwsblad.
25/09 19u15  Septemberpremie automatisch uitgekeerd: 6.700 kwetsbare gezinnen ontvangen 380 euro6.700 kwetsbare Antwerpse gezinnen ontvangen eenmalig ongeveer 380 euro. Deze septemberpremie was één van de steunmaatregelen van de stad Antwerpen om de gevolgen van de coronacrisis op te vangen. Ook de eerste klimpremies werden al toegekend.
25/09 19u15  Talentenschool viert duurzame week met pompoensoepTijdens de week van de duurzame gemeente plaatste Turnhout negentien duurzame helden in de schijnwerpers. Talentenschool Turnhout serveerde duurzame pompoen-tomatensoep.
25/09 19u15  Minister zet licht na drie decennia definitief op groen voor rallycrossersNa welgeteld 28 jaar kan er eindelijk weer gecrost worden over de volledige lengte van het Glossocircuit in Arendonk. Het laatste obstakel was een ultieme klacht over stof- en geluidshinder van een Nederlandse buurman uit Oud-Turnhout. Minister Zuhal Demir (N-VA) heeft die klacht nu definitief verworpen. “Nu moeten we alleen nog een geluidsmuur bouwen rond het parcours”, zegt het Glossobestuur.
25/09 19u15  Voormalige kerk herrijst als Gemeenschapshuis Den DonkVzw Den Donk opende vrijdag het nieuwe gemeenschapshuis in de voormalige parochiekerk in Mol. Gemeenschapshuis Den Donk is na een lange voorbereidingstijd en meer dan een jaar verbouwingen klaar.
25/09 19u15  Microbrouwerij de Leste produceert persoonlijke biertjes naar uw smaakWat begon als een jeugdige droom is vandaag werkelijkheid in de tuin van Wim Van Daele: een heuse microbrouwerij waar biertjes op maat worden gebrouwen tot maximaal 500 liter per brouwsel. “Voor iedereen die iets met een ‘persoonlijk etiket’ wil schenken”.
25/09 19u15  Stad Mechelen waarschuwt voor valse adviseurs na mislukte oplichting 94-jarigeDe stad Mechelen waarschuwt haar inwoners bij oplichters die zogezegd langskomen voor een energiescan. Op dit moment is er weet van één slachtoffer, een vrouw van 94 jaar.
25/09 19u15  Na noodkreet van winkeliers: Antwerpse politie pakt drugsoverlast in Seefhoek aanDe Antwerpse lokale politie plant op korte termijn maatregelen om de opstoot aan drugsgerelateerde overlast in enkele straten in de Seefhoek, waaronder de Korte Zavelstraat, aan te pakken. Tunesische dealers, vaak illegaal in het land, verlegden hun werkterrein mogelijk naar Antwerpen nadat ze door de Gentse politie waren verjaagd.
25/09 19u15  Indringers eisen betaling van 80.000 euro en stichten brandDrie mannen hebben afgelopen maandagavond de bewoners van een pand op de Steenweg op Gierle in Turnhout bedreigd en eisten 80.000 euro. Ze probeerden zelfs brand te stichten. Het trio is aangehouden.
25/09 19u15  Vlag krijgt tweede leven in draagtassen, regenvesten of pennenzakkenEen grote ronde vlag van maar liefst 12 diameter kleurde vrijdagmiddag de Mechelse Grote Markt voor het slotmoment Week van de Duurzame Gemeente. En zelfs die krijgt een tweede leven.
25/09 19u15  Jeugdproduct Marco Kana (18) verlengt tot 2025 bij AnderlechtAnderlecht heeft vrijdag laten weten dat het contract van Marco Kana verlengd werd tot juni 2025. Het 18-jarige jeugdproduct zal zijn carrière dus langer verderzetten bij de club.
25/09 19u15  Victor Campenaerts ontgoochelt met achtste plaats: “Die man aan de start was geen fan”Voor een achtste plaats was Victor Campenaerts niet naar Imola afgezakt. Meer dan vijftig seconden scheidden hem van winnaar Filippo Ganna, het brons bleef ook meer dan twintig seconden verwijderd. “Ik had niet mijn allerbeste dag”, vertelde de Antwerpenaar achteraf.
25/09 19u15  Mechelen ondertekent convenant voor zero emissie stadsdistributie tegen 203029 logistieke bedrijven en organisaties ondertekenden vrijdag samen met de stad Mechelen een convenant voor duurzame en efficiënte stadslogistiek. Samen willen ze tegen 2030 tot een zero emissie stadsdistributie komen. Mechelen is daarmee de eerste Belgische stad die zo’n initiatief neemt.
25/09 19u15  Francky Dury voor clash met Standard: “Ik denk wel dat mijn spelers begrepen hebben dat het anders moet”Na de zware nederlaag 0-6 nederlaag tegen Club Brugge moet Zulte Waregem zondag op bezoek bij Standard. “Opnieuw geen makkelijke tegenstander”, beseft trainer Francky Dury, “Maar als we de juiste mentaliteit tonen, is er altijd iets mogelijk.”
25/09 19u15  Jos Hellemans (89) uitgeroepen tot ‘beste buur’ in Mortsel: “Bij familie kan je wegblijven, buren zie je alle dagen”Jos Hellemans uit de Pansgatelaan is verkozen tot de Beste Buur van Mortsel. Hij werd genomineerd door zijn buurvrouwen Ilse en Danielle. “Ik wist echt van niets. De buurvrouwen hebben mij in het zak gezet”, lacht Jos.
25/09 19u15  Uw adem kan naar corona ruiken, Universiteit Antwerpen ontwikkelt ademtestIn het UZ Antwerpen laat men mensen die een klassieke coronatest afleggen (een PCR-test in de neus of keel) eerst een ademtest uitvoeren. De ademtest is ontworpen door een team van artsen en onderzoekers van de Universiteit Antwerpen. Het team sleutelt elke dag aan de werking van de test met de adem van coronapatiënten. Hét grote voordeel is dat een ademtest meteen resultaat kan geven en niet ingrijpend is.
25/09 19u15  Nu ook echt soldaat: prinses Elisabeth krijgt blauwe mutsPrinses Elisabeth (18) heeft haar blauwe muts gekregen. Een symbolisch moment waarmee ze officieel aan haar legeropleiding kan beginnen. Wat het extra bijzonder maakte, is dat ze de baret ontving uit handen van haar eigen vader, koning Filip.
25/09 18u15  Nu ook echt soldaat: Elisabeth krijgt blauwe mutsPrinses Elisabeth (18) heeft haar blauwe muts gekregen. Een symbolisch moment waarmee ze officieel aan haar legeropleiding kan beginnen. Wat het extra bijzonder maakte, is dat ze de baret ontving uit handen van haar eigen vader, koning Filip.
25/09 18u15  Houtbouwbedrijf IBC failliet verklaardDe rechtbank in Antwerpen heeft Internationale Bouw en Constructie (IBC) uit Zandhoven failliet verklaard. Een twintigtal werknemers verliest zijn baan.
25/09 18u15  Een achtervolging in de winkelstraat of in een achtertuin, niets is te gek voor agenten op de fiets: zo gaat het eraan toe bij het fietsteam van de lokale politieHet fietsteam van de lokale politie van Sint-Niklaas breidt na een jaar ‘wegens succes’ verder uit tot zestien agenten. De sportieve inspecteurs nemen vandaag al een derde van alle dringende interventies in het centrum voor hun rekening. Vrijdag schaafden ze hun technieken bij in de Paulo-politieschool in Gent.
25/09 18u15  Oeps! Amper half uur na WK tijdrijden stort aankomstboog in elkaarAmper een half uur nadat wervelwind Filippo Ganna zich verzekerd had van de wereldtitel tijdrijden, bleef er van de aankomstboog in Imola niet veel meer over. Die lag plots in elkaar gestuikt op het wegdek. Het gevolg van enkele felle windstoten, zo lijkt het. Zijn Van Aert en co aan erger ontsnapt?
25/09 18u15  Positieve testen blijven hoog in Kempense regio, ziekenhuisopnames volgen besmettingen (nog) nietHet aantal bijkomende besmettingen met corona scheert al de hele week hoge toppen in de Kempense regio, met Turnhout en Mol als uitschieters. Maar in de Kempense ziekenhuizen is het erg rustig.
25/09 18u15  Korting voor lagere scholen in SpeelgoedmuseumDoor de coronamaatregelen hebben scholen het niet gemakkelijk. Daarom geeft het Speelgoedmuseum aan alle lagere scholen uit groot-Mechelen een korting van 25% op het toegangsticket en de spelateliers.
25/09 18u15  Wout van Aert “kon niet beter” op WK tijdrijden, Victor Campenaerts startte met vertraging: “Ze hielden me gewoon vast”Geen Belgische wereldtitel in het tijdrijden. Die eer ging vrijdag naar de Italiaan Filippo Ganna. Maar Wout van Aert snelde wel naar een knappe tweede plaats, terwijl Victor Campenaerts achtste werd. “Ik kon niet beter”, aldus de Kempenaar.
25/09 18u15  “Stress over corona is gevaarlijker dan corona zelf”In de strijd tegen corona zien we de invloed van acute of chronische stress op ons immuunsysteem over het hoofd, stellen sommige wetenschappers. “Ons zorgen maken over corona zou wel eens ernstiger kunnen zijn dan het virus zelf.”
25/09 18u15  Virologen gaan in zwijgstaking: “De politiek moet nu verantwoording afleggen, niet wij”Het zit de corona-experts hoog. Zeker na de vorige Nationale Veiligheidsraad, waarbij hun adviezen in de wind werden geslagen. Ondanks de stijgende coronacijfers kwamen er enkel versoepelingen. En dus gaan de bekendste experten - zoals Marc Van Ranst en Erika Vlieghe - in zwijgstaking.
25/09 18u15  Elodie Ouedraogo en Olivia Borlée ontwerpen nieuw lintje voor Pink RibbonDe twee voormalige atleten Olivia Borlée en Elodie Ouedraogo hebben dit jaar het roze lintje voor Pink Ribbon ontworpen, waarmee de organisatie wil sensibiliseren voor borstkanker.
25/09 18u15  Burgemeester Van Berckelaer dankt met ‘een grote klep’ de vrijwilligersGeen groot vrijwilligersfeest dit jaar in het Fort 3 van Borsbeek door corona, maar de gemeente is de vrijwilligers niet vergeten. De 139 vrijwilligers die zich hadden ingeschreven voor het digitale vrijwilligersfeest kregen thuis een pakket opgestuurd met producten van lokale handelaren. Ook burgemeester Dis Van Berckelaer (Iedereen Borsbeek) sprak en hen toe. Hij bedankte ze in dit bijzondere jaar met ‘grote klep’ voor hun inzet aan een sterke Borsbeekse samenleving.
25/09 18u15  Atlético Madrid legt Luis Suarez voor twee jaar vast: deze keer geen tranen, wel een duimLuis Suarez heeft vrijdag een contract voor twee seizoenen ondertekend bij Atletico Madrid. De Uruguayaanse aanvaller moest weg bij FC Barcelona.
25/09 17u15  Stad helpt bij aanvraag gratis treinkaartenDe Stad Sint-Niklaas zal inwoners helpen bij de online aanvraag van de Hello Belgium Railpass, de gratis treinrittenkaart waarmee de regering, in het kader van de coronamaatregelen, toerisme in eigen land wil stimuleren. Inwoners van Sint-Niklaas kunnen bij het onthaal van het Welzijnshuis of bij het loket Mobiliteit in het stadhuis terecht om het digitaal formulier samen met een medewerker in te vullen. Dat kan nog tot en met woensdag 30 september.
25/09 17u15  Obama’s meest bewonderde personen ter wereld, Bart De Wever ook blij met ereplaatsMichelle en Barack Obama zijn wereldwijd de meest bewonderde personen. Dat blijkt vrijdag uit een peiling van YouGov bij 45.000 mensen uit 42 landen. Ook in België is dat niet anders. Een verre ereplaats bij de bevraging in ons land is weggelegd voor Bart De Wever. Op Facebook pronkt hij met zijn twaalfde plaats, achter Vladimir Putin, maar voor Donald Trump. Met de knipoog uiteraard.
25/09 17u15  Van Aert pakt zilver op WK tijdrijden, Italiaan Ganna blaast tegenstand wegFilippo Ganna bezorgt het thuisland meteen een delirium. Voor het eerst sinds in 1994 het WK tijdrijden werd ingevoerd, staat er een Italiaan op het hoogste podium. Vorig jaar was de toen 23-jarige pistier uit Piemonte al derde na Rohan Dennis en Remco Evenepoel. Dit jaar reed hij de rest naar de haaien: sneller dan iedereen, zelfs sneller dan Wout van Aert.
25/09 17u15  Dit weekend begint ook de cross opnieuw echt, maar zonder publiekHet veldritseizoen trekt zich zaterdag dan toch op gang. Ondanks een eerste negatief advies kregen de organisatoren van de Rapencross in tweede instantie wel de goedkeuring van het Lokerse stadsbestuur. De Rapencross moet wel plaatsvinden zonder publiek en onder zeer strikte voorwaarden. Zo zijn er geen jeugdreeksen en komen dus enkel de mannen en vrouwen elites met beloften aan de bak.
25/09 17u15  Eden Hazard staat dicht bij rentree bij Real Madrid: “Geen last meer van enkel, het is een kwestie van een beetje tijd”Eden Hazard behoort mogelijk tot de wedstrijdselectie van Real Madrid voor de uitwedstrijd bij Betis, zaterdag op de derde speeldag in La Liga. “Dat zou kunnen”, bleef Real-coach Zinédine Zidane vrijdag tijdens het persmoment nog mysterieus.
25/09 17u15  Ook wereldbeker veldrijden in Besançon gaat niet door: “Het cyclocross-seizoen wacht een paar moeilijke maanden”De wereldbekerwedstrijd veldrijden in het Franse Besançon wordt vanwege de coronacrisis afgelast. Dat maakte de organisatie vrijdag bekend. De wedstrijd stond op 29 november geprogrammeerd.
25/09 16u15  Turnhoutse oppositie scherp voor plan om investeringen uit te stellen: “Zoveelste truc met de duif”Open Vld en Vlaams Belang in Turnhout hebben gereageerd op de oplossing van het college om de rekenfout van 26 miljoen euro in het meerjarenplan recht te zetten.
25/09 16u15  Moeder wier peuter in snikheet appartement stierf is vrijgelatenCindy K. (22), de vrouw van wie de peuter half augustus dood werd aangetroffen in een snikheet appartement in de Kleine Nieuwedijkstraat in Mechelen, is door de onderzoeksrechter onder voorwaarden weer vrijgelaten. De vrouw zat ruim twee maanden in voorhechtenis in de Antwerpse gevangenis.
25/09 16u15  Dirk Van Tichelt vreest voor carrière en Olympische Spelen: “Ik wil de grens van een definitieve handicap niet overschrijden”Judoka Dirk Van Tichelt (-73 kg) sukkelt sinds vorige week met nekpijnen en stelt daarom zijn topsportcarrière in vraag, met daarnaast de vrees dat het coronavirus zal verhinderen dat de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio kunnen doorgaan.
25/09 16u15  Uitgestelde modeshow te bekijken op groot schermOmdat de jaarlijkse modeshow van de Sint-Niklase d’Academie Beeld in juni niet kon doorgaan, organiseren de modeleerkrachten en -leerlingen zaterdag een alternatieve Movie Show, waar hun creaties in een film te zien zijn.
25/09 16u15  Evenepoel kijkt met pijn in het hart naar WK Tijdrijden: “Wordt moeilijk om de race te volgen”Geen Remco Evenepoel aan de start van het WK Tijdritten deze zaterdag. Zoals u wel weet. Het toptalent herstelt nog steeds van zijn val in de Ronde van Lombardije en moest verstek geven voor het wereldkampioenschap in Imola. “Het wordt moeilijk om de race te volgen”, klinkt het op Instagram.
25/09 16u15  Zo veel kunnen Van Aert, Campenaerts en de andere Belgen verdienen bij een wereldtitelBehalve een gouden medaille en een wereldtitel op de erelijst kunnen Wout van Aert en Victor Campenaerts vandaag ook een mooie winstpremie opstrijken. Al staat er zondag nog een pak meer geld op het spel.
25/09 16u15  Politie Minos koopt zes mobiele camera’s om in te zetten tegen overlastDe politie van de zone Minos (Mortsel, Borsbeek, Boechout, Wijnegem, Wommelgem) neemt in oktober zes mobiele overlastcamera’s in gebruik.
25/09 16u15  Il Cardinale in ’t Oud-Gemeentehuis sluit: “Hamburgertent is misschien meer iets voor een stad”Het hamburgerrestaurant Il Cardinale in ’t Oud-Gemeentehuis van Kapellen heeft de deuren gesloten. De Kapelse vestiging van deze keten heeft nooit goed aangeslagen. Er wordt nu naar een overnemer gezocht.
25/09 16u15  Wim De Decker maakt zich zorgen over de fitheid van zijn spelers: “Niemand kent impact van coronabreak”Bij AA Gent is het dezer dagen opvallend druk in de ziekenboeg. Door tal van blessures is het voor Wim De Decker dan ook vaak behelpen. Maar de Gentse coach heeft ook zo zijn bedenkingen over de gevolgen van alle covidmaatregelen en de impact ervan op de fysieke paraatheid van profvoetballers. Al ontstaan bepaalde blessures ook puur per toeval of zijn het gevolg van een flinke botsing, zoals Giorgi Chakvetadze overkwam tegen Rapid Wien.
25/09 16u15  “Net zoals bij optredens kan digitaal onderwijs niet de hele beleving vervangen”Als digitaal onderwijs zijn intrede doet, zijn dan nog schoolgebouwen nodig? Onderwijsdeskundige Orhan Agirdag zegt volmondig ja en maakt een vergelijking met op de wei staan van Werchter of Pukkelpop in onze reeks ‘Antwerpen na corona’.
25/09 16u15  Dansende Mehdi Bayat: “De politie vroeg ons om de fans te groeten”Charleroi-directeur en bondsvoorzitter Mehdi Bayat ziet er geen graten in dat hij na de Europese kwalificatie van zijn team heeft staan dansen voor een groep supporters. De ultra’s van Charleroi verzamelden zingend buiten het stadion, de meesten zonder mondmasker. “De politie keek toe, dan kan er toch niets illegaals aan zijn geweest?”, reageert Bayat.
25/09 16u15  Testcapaciteit in het gedrang, preventieve tests in woonzorgcentra opgeschortHet preventief testen van personeel in woonzorgcentra wordt opgeschort omdat de federale overheid onvoldoende testcapaciteit heeft. Dat meldt HLN vrijdag en het nieuws wordt bevestigd aan Belga. “Het is nu prioritair om de tests op te sparen voor als er een nieuwe uitbraak komt in de woon-zorgcentra”, klinkt het bij het Agentschap Zorg en Gezondheid. De preventieve testing wordt al zeker opgeschort tot 4 oktober.
25/09 16u15  Stoer en stijlvol: echt of nepleder voor het najaarAls het aan de grote modemerken ligt, dan hullen we ons deze herfst van top tot teen in echt of nepleder. Van biker chic tot een vleugje romantiek in een geperforeerde lederen jurk: zo leer je combineren in stijl.
25/09 15u15  Captatieverbod in de provincie wordt uitgebreidOm de waterlopen gezond te houden in dit enorm droog jaar, wordt het reeds geldende captatieverbod in de provincie uitgebreid. Dat wil zeggen dat men niet overal zomaar water mag oppompen.
25/09 15u15  Parket gaat in beroep tegen elektronisch toezicht van oom van IliasBenyamine E. (26), de oom van de 12-jarige Ilias uit Mortsel die vier dagen lang vermist was, mag de gevangenis niet verlaten met een enkelband. Het parket gaat in beroep tegen de beslissing van de raadkamer om de man onder elektronisch toezicht te plaatsen. Benyamine E. wordt verdacht van ontvoering met geweld, bedreiging of list.
25/09 15u15  Nieuwe interactieve kaart om reisvoorwaarden naar buitenland te verduidelijkenBuitenlandse Zaken heeft vrijdag op zijn website een nieuwe interactieve kaart gelanceerd die de reisomstandigheden naar het buitenland in deze tijden van gezondheidscrisis moet verduidelijken.
25/09 15u15  Lerarenopleiding Thomas More Mechelen wint M-Award voor mediawijsheidVrijdag reikte minister Benjamin Dalle (CD&V) de M-Awards uit. Deze awards, een initiatief van het Vlaamse Kenniscentrum voor digitale en mediawijsheid, zetten organisaties in de bloemetjes die kritisch én creatief omgaan met media en ICT. De M-Award voor Mediawijs Beleid ging naar de Hogeschool Thomas More Mechelen, met hun ‘expertklas Mediawijsheid’.
25/09 15u15  Vrancken voert individuele gesprekken om Mechelse tij te keren: “Ik zal een speler niet voor de hele groep afmaken”Na de 4 op 18 en vier opeenvolgende nederlagen is het zaterdag van moeten voor KV Mechelen. De Kakkers krijgen STVV op bezoek, dat met vijf punten er niet veel beter voor staat. “Of dit mijn moeilijkste periode Achter de Kazerne is? Uiteindelijk wel, hé”, blikte Wouter Vrancken vrijdag vooruit.
25/09 15u15  Arrest vernietigt fusie ‘rusthuis van Jos De Bie’ in ArendonkDe gemeenteraad van Arendonk heeft een nieuwe overeenkomst goedgekeurd voor de fusie van het vroegere OCMW-rusthuis Sint-Isabella en de privéinstelling Hoge Heide. De beslissing werd bij hoogdringendheid genomen nadat de Raad van State de samensmelting vernietigd had.
25/09 15u15  Nu ook afvalsector in beroep tegen vergunning Isvag-oven in WilrijkDe Belgische federatie van de afval- en recyclagesector Denuo dient beroep in tegen de vergunning voor de nieuwe Isvag-installatie in Wilrijk. “De nieuwe vergunning brengt de eerlijke concurrentie in de sector in het gedrang”, zegt Stany Vaes, algemeen directeur van Denuo.
25/09 15u15  Selena Gomez toont haar litteken in badpakDe Amerikaanse popster Selena Gomez poseert op een nieuwe Instagramfoto in badpak. Op het kiekje is haar litteken, als gevolg van haar nieroperatie in 2017, duidelijk te zien.
25/09 15u15  Wibra België wil doorstart maken met 36 van 81 winkels: deze Wibra’s blijven wellicht openWibra België wil met 36 van de 81 winkels, het hoofdkantoor in Temse en 183 van de huidige 439 medewerkers een doorstart maken. Dat heeft de directie vrijdag bekendgemaakt tijdens een ondernemingsraad, meldt de winkelketen. Op 5 oktober wordt een vonnis verwacht over het voorstel dat aan de voorzitter van de ondernemingsrechtbank van Gent (afdeling Dendermonde) werd voorgelegd. In het geval het voorstel wordt afgewezen, zal de directie het faillissement aanvragen, klinkt het.
25/09 14u15  Transport van gevaarlijke goederen komende jaren verboden in BeverentunnelHet transport van gevaarlijke goederen (ADR-transport) door de Beverentunnel (R2) zal vanaf 1 oktober aan banden worden gelegd. Door het grote aantal ongevallen is de kans op een ernstig incident te groot, stelt Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). Het verbod is tijdelijk, in afwachting van een grondige renovatie van de tunnel die in 2024 moet afgerond zijn.
25/09 14u15  Wibra België wil doorstart maken met 36 van 81 winkels: deze Wibra’s sluiten mogelijk de deurenWibra België wil met 36 van de 81 winkels, het hoofdkantoor in Temse en 183 van de huidige 439 medewerkers een doorstart maken. Dat heeft de directie vrijdag bekendgemaakt tijdens een ondernemingsraad, meldt de winkelketen. Op 5 oktober wordt een vonnis verwacht over het voorstel dat aan de voorzitter van de ondernemingsrechtbank van Gent (afdeling Dendermonde) werd voorgelegd. In het geval het voorstel wordt afgewezen, zal de directie het faillissement aanvragen, klinkt het.
25/09 14u15  Vicepremier Koen Geens (CD&V) past voor ministerpostVicepremier en minister van Justitie Koen Geens (CD&V) zal geen minister meer zijn in de volgende regering. Dat wordt bevestigd aan onze redactie door bronnen in zijn entourage. “Het is tijd voor nieuwe mensen.”
25/09 14u15  Duo opgepakt na overval op nachtwinkel in EkerenTwee jonge mannen zijn donderdagavond door de politie opgepakt na een overval op een nachtwinkel in Ekeren. De twee worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter.
25/09 14u15  Cannabisplantage opgerold in Emblem, bewoner in de celIn de kelder van een woning in Emblem heeft de politie dinsdag een cannabisplantage aangetroffen. De bewoner, een 24-jarige man, werd aangehouden door de onderzoeksrechter.
25/09 14u15  Mol maakt extra plaats voor fietsen in centrumHet gemeentebestuur van Mol ruilt in het Centrum drie parkeerplaatsen voor auto’s in voor fietsenstallingen om fietsers meer ruimte te geven. De eerste fietsenstalling in de vorm van een wagen vind je sinds deze week op een parkeerplaats in de Statiestraat. De stalling biedt ruimte voor tien fietsen op een plek waar normaal een auto staat. Het is de eerste van drie fietsenstallingen die de komende maanden in het Molse handelscentrum verschijnen. Mogelijke locaties zijn Laar, Markt en Baron Van Eetveldeplein.
25/09 14u15  Politie Kempen Noord-Oost vraagt aandacht voor diefstal uit tuinhuizenDe politie van de zone Kempen Noord-Oost (KeNO) registreerde in de eerste acht maanden 72 woninginbraken, een pak minder dan vorig jaar. Maar een probleempunt blijven tuinhuizen en bijgebouwen.
25/09 13u15  Vier gewonden bij mesaanval in Parijs, vlak bij voormalige kantoren Charlie HebdoIn Parijs hebben onbekenden vrijdagvoormiddag vier mensen verwond met een mes. Dat gebeurde volgens diverse media in het 11de arrondissement in de Nicolas Appertstraat, vlak bij de voormalige burelen van het satirische weekblad Charlie Hebdo.
25/09 13u15  Kontichs textielbedrijf produceert 270.000 mondmaskers per dagHet is niet allemaal kommer en kwel tijdens deze coronacrisis. Een textielbedrijf uit Kontich heeft onlangs een productielijn voor mondmaskers opgestart, en het is een succesverhaal. Begin juni zijn ze begonnen met een tweetal werknemers, vandaag werken er maar liefst 40 mensen. Het is ook een van de weinige bedrijven waar de mondmaskers ‘Made in Belgium’ zijn.
25/09 13u15  Cosmeticamerk Huda Beauty komt naar BelgiëGoed nieuws op een regenachtige dag: Huda Beauty, het populaire cosmeticamerk van de Iraaks-Amerikaanse blogster en zakenvrouw Huda Kattan, komt naar België. De collectie zal vanaf oktober te koop zijn.
25/09 13u15  “Oneerlijke verkoop” Sint-Helenacampus wordt uitgevochten in rechtbank: “Er wordt bijna tachtig procent meer gebouwd dan toegelaten”Het gemeentebestuur van Sint-Gillis-Waas zal zich in de correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor de verkoop van het voormalige Sint-Helenaziekenhuis in 2017. Een van de makelaars die naast de aankoop greep, heeft de gemeente gedagvaard op verdenking van concurrentievervalsing.
25/09 13u15  Hoge loodwaarden in buurt Umicore deels te verklaren door lockdown: “Niemand stond stil bij dat effect”Het effect van de lockdown door de coronacrisis op de loodwaarden in het bloed van kinderen in de buurt van de fabriek van Umicore in Hoboken is onderschat. “Niemand heeft daar bij de invoering van de lockdown bij stilgestaan, niemand”, zei Vera Nelen, voorzitter van de medische werkgroep Hoboken en directeur van het Provinciaal Instituut voor Hygiëne (PIH), donderdagavond in de maandelijkse raadscommissie.
25/09 13u15  INEOS Grenadiers kondigt vier toptransfers aan: Porte, De Plus, Martinez en PidcockINEOS Grenadiers liep de afgelopen maand in de Dauphiné en de Tour de France achter de feiten aan en wil volgend jaar opnieuw even dominant zijn als de voorbije jaren. Daarom maakte het vrijdag vier nieuwe transfers officieel. Transfers die al wel even in de pijplijn zaten en in deze krant al werd aangekondigd. Met Richie Porte (derde in de voorbije Tour de France), Daniel Felipe Martinez (winnaar van de Dauphiné), Laurens De Plus (weggeplukt bij concurrent Jumbo-Visma) en Thomas Pidcock (het Britse toptalent op de weg en in het veld) is de selectie voor 2021 volledig.
25/09 12u15  Crisiscentrum: “Quarantaine van 7 dagen is te kort, cruciaal om ook test te doen”Tijdens de persconferentie van het crisiscentrum over het coronavirus in ons land werden de nieuwe quarantaineregels toegelicht. Steven Van Gucht wijst erop dat de nieuwe regels de balans tussen wenselijk en menselijk wil behouden maar dat de kortere quarantaine ook betekent dat verschillende gevallen onder de radar zullen blijven.
25/09 12u15  Titelverdedigster Van Vleuten definitief van start in WK-wegritDe Nederlandse Annemiek van Vleuten heeft definitief besloten van start te gaan in de wegwedstrijd op het WK wielrennen in het Italiaanse Imola. Daarmee kan de Gelderse haar wereldtitel van 2019 (Harrogate) zaterdag verdedigen. Ze rijdt met een brace om haar geopereerde gebroken pols te beschermen. De artsen lieten eerder weten een start verantwoord te vinden.
25/09 12u15  Stromae ontwerpt na twee jaar pauze een nieuwe kledinglijnPaul Van Haver, beter bekend als artiest Stromae, blaast zijn merk Mosaert na twee jaar stilte weer nieuw leven in. Er is een nieuwe collectie uit die volledig duurzaam en uniseks is, zo staat er in een persbericht.
25/09 12u15  Horeca Vlaanderen vraagt aanpassing sluitingsuur: “Een café is een gecontroleerde omgeving”De horeca in ons land heeft sinds de heropening op 8 juni, een sluitingsuur om 1u. In de provincie Antwerpen was dat in augustus zelfs enkele weken strenger met een verplichte sluiting om 23u. Voor de sector, en vooral voor de cafés, zorgt dat voor een serieuze aderlating. Daarom vraagt Horeca Vlaanderen, samen met veel cafébazen, een aanpassing. “Een café is een gecontroleerde omgeving.”
25/09 12u15  Drastische maatregelen: voetbalclub Westerlo zeven dagen in quarantaineNa de twaalf positieve coronagevallen neemt Westerlo drastische maatregelen. De club heeft al zijn spelers sinds woensdag een quarantaine opgelegd en wil dat zeven dagen volhouden, tot en met komende dinsdag dus.
25/09 12u15  Tom Bohli ruilt UAE Emirates voor CofidisDe Zwitser Tom Bohli verlaat UAE Team Emirates voor het Franse Cofidis. Hij ondertekende er een contract voor twee seizoenen.
25/09 12u15  De favoriete plekken van Liandra Sadzo (#LikeMe): “Ik ken de Zoo als mijn broekzak”U kent Liandra Sadzo niet? Uw (klein-)kinderen ongetwijfeld wel. Is het niet van de immens populaire tv-serie#LikeMe, dan wel van de jongerenreeks D5R of De Buurtpolitie. Hoewel nog maar 21, is de Antwerpse met Chileense roots al dertien jaar actief in de showbizz. “Nochtans was ik als kind in de ban van voetbalclub Beerschot. Ik wou zelfs voetbalster worden.”
25/09 12u15  De Appelboom in Branst bouwt zolder om tot twee hypermoderne klassenIn basisschool De Appelboom in Branst (Bornem) werden twee nieuwe klaslokalen officieel in gebruik genomen. Van de flinke verbouwing van de zolder tot klaslokalen werd gebruikgemaakt om meteen ook enkele andere klassen helemaal te renoveren.
25/09 12u15  Veertig extra aanwervingen bij Soudal in Turnhout dit jaar ondanks coronacrisisDe wereldwijd bekende siliconen- en voegkittenproducent Soudal met hoofdkwartier in Turnhout, heeft dit jaar al veertig bijkomende hoogopgeleide mensen in dienst genomen. Nog meer aanwervingen zitten in de pijplijn.
25/09 12u15  Kimmer Coppejans struikelt over laatste kwalificatiehorde op Roland GarrosKimmer Coppejans (ATP 161) is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de hoofdtabel van Roland Garros. In de derde en laatste kwalificatieronde verloor de Oostendenaar vrijdag van de Italiaan Marco Cecchinato (ATP 110). Na een uur tennis stond de 6-1, 6-2 eindstand op het bord van court 12.
25/09 12u15  Man crasht met Porsche op E17Een bestuurder is donderdagnacht met zijn Porsche gecrasht op de E17 tussen Haasdonk en Sint-Niklaas in de richting van Gent.
25/09 12u15  DISCUSSIE. Denk je dat de ‘war on drugs’ ooit gewonnen kan worden?Drugsdealers zwaaien opnieuw de plak in de Korte Zavelstraat in de wijk Seefhoek in Antwerpen-Noord. Dat zeggen enkele lokale handelaars die snakken naar een oplossing voor de aanhoudende overlast.
25/09 11u15  Retie kopieert succesactie uit Wales om economie te steunen: “Want bol.com gaat lokale voetbalclub niet sponsoren”Het gemeentebestuur van Retie roept alle inwoners op om elke week vijf euro uit te geven in een winkel of café in het dorp. “Zo pompen we met z’n allen bijna drie miljoen in de lokale economie”, zegt schepen Koen Claessens (Nieuw Retie) van Lokale Economie.
25/09 11u15  Prinses Eugenie zwanger van eerste kindjeDe Britse prinses Eugenie (30) en haar man Jack Brooksbank (34) worden binnenkort ouders van hun eerste kindje. Dat heeft het paleis op sociale media aangekondigd.
25/09 11u15  Officieel: ex-Genkspits Ally Samatta tekent voor vier seizoenen bij FenerbahçeDe Tanzaniaanse international Ally Samatta verlaat Aston Villa voor de Turkse topclub Fenerbahçe. In Istanboel ondertekende de 27-jarige spits een contract voor vier seizoenen, zo maakte de club vrijdag bekend.
25/09 11u15  Vlaggetjesactie in Mechelse binnenstad breidt uitDe vlaggetjesactie die in de Mechelse binnenstad voor extra sfeer zorgt, breidt uit. Na de Vismarkt en de Nauwstraat zijn nu de Borze- en de Geitestraat aan de beurt.
25/09 11u15  Oom van Ilias mag gevangenis verlaten met enkelbandBenyamine E. (26), de oom van de 12-jarige Ilias uit Mortsel die vier dagen lang vermist was, mag de gevangenis verlaten met een enkelband. Dat meldt zijn advocaat, Ergun Top, na de raadkamer. Benyamine E. wordt verdacht van ontvoering met geweld, bedreiging of list.
25/09 11u15  Wommelgheem viert eeuwelingen Maria en NiekeWommelgheem is één van de weinige woon-zorgcentra die corona tot nu toe buiten de muren heeft kunnen houden. En er was deze week nog een extra reden tot (veilig) feesten. Met Virginie (Nieke) Bresseleers en Maria Blust telt Wommelgheem namelijk twee eeuwelingen. De Antwerpse Maria Blust won als jong meisje de schoonheidswedstrijd Miss Moto, maar ziet er ook nu ze honderd jaar is geworden nog stralend uit.
25/09 11u15  Geen toeschouwers op Muur van Geraardsbergen en Bosberg tijdens BinckBank TourKomende week zaterdag mogen er tijdens de slotrit van de zeventiende editie van de BinckBank Tour (WorldTour) geen toeschouwers postvatten op de Muur van Geraardsbergen, Bosberg en de zone rond het Denderoord, zo maakte de stad Geraardsbergen vrijdag bekend.
25/09 10u15  Hoe Roland Garros dit jaar totaal verschilt van vorige jaren: minder volk, minder centen en een boze SerenaRaar jaar, 2020. In normale tijden kondigt Roland Garros de zomer aan, nu staat de herfst te wachten. Die drastische kalenderswitch van mei naar september is niet de enige wijziging die ’s wereld grootste gravelevenement moest ondergaan.. Roland Garros 2019 vs. Roland Garros 2020: zoek de zeven verschillen.
25/09 10u15  VIDEO. Seefhoek is groepen drugsdealers beuDrugsdealers zwaaien opnieuw de plak in de Korte Zavelstraat in de wijk Seefhoek in Antwerpen-Noord. Dat zeggen enkele lokale handelaars die snakken naar een oplossing voor de aanhoudende overlast. Ze zijn hun klanten kwijt en worden bestolen en geïntimideerd. In dezelfde straat ontstonden in 2011 al grote problemen toen winkeliers het heft in eigen handen namen tegen de dealers. De problemen in de Seefhoek waren zelfs de rechtstreekse aanleiding voor de war on drugs van Bart De Wever. Het stadsbestuur is op de hoogte van de recente opstoot en is naar eigen zeggen “bereid om op te schalen indien nodig”.
25/09 10u15  Antwerpenaar fietst Duvel-glas (met logo én schuimkraag) bij elkaar op StravaBavo Deneckere is overdag IT’er, maar na zijn uren zit hij het liefst van al op de fiets. Na een stevige rit kan een ‘recup-biertje’ smaken. Voor Bavo is dat vaak een Duvel. Als ode aan een van zijn favoriete bieren maakte de Antwerpenaar een tocht in de vorm van een Duvel-glas. Zijn stunt trok zelfs de aandacht van Brouwerij Duvel Moortgat.
25/09 10u15  Vlaams Belang roept aan de Ring op om te claxonneren tegen VivaldiWie vrijdagochtend over de Antwerpse Ring richting Nederland reed, zal mogelijk de Vlaamse Leeuw in veelvoud hebben zien wapperen op de brug aan de Grotesteenweg in Berchem. Het ging om een protestactie van Vlaams Belang Antwerpen tegen de vorming van de Vivaldi-regering.
25/09 10u15  Hilde Crevits: “Als je springt, moet je springen vanuit gedrevenheid en voor goed project”Vlaams viceminister-president en CD&V-kopstuk Hilde Crevits begrijpt de zorgen die er binnen haar partij zijn over een deelname aan een federale Vivaldi-coalitie. Zo’n regering heeft geen Vlaamse meerderheid, dus alles hangt af van de inhoud en de wijze waarop CD&V gerespecteerd zal worden in een coalitie waarin de partij mathematisch niet nodig is, zei ze vrijdag in De Ochtend op Radio 1. “Als je springt, moet je springen vanuit een gedrevenheid en vanuit de wil om er een goed project van te maken.”
25/09 09u15  LA Lakers hebben voor het eerst in tien jaar NBA-finale in het vizierLA Lakers staan op één zege van hun eerste NBA-finale sinds 2010. Toen won het met Kobe Bryant en de Belg Didier Mbenga ook voor de laatste keer de titel. Het enige wat de Lakers nog uit de finale kan houden is een nieuwe comeback van de Denver Nuggets. Die maakten in deze play-offs al keer een 3-1-achterstand goed.
25/09 09u15  Swingend wordt het niet: zo gaat het eraan toe op een coronaproof trouwfeestGrote huwelijksfeesten mogen vanaf 1 oktober opnieuw, met in principe zo veel gasten als het koppel wil. Maar daar stopt de vrijheid. Corona legt veel regeltjes op waardoor u echt niet kunt spreken van een normaal trouwfeest. Want mag een koppel nog van tafel naar tafel om een praatje te maken? Stopt u dat envelopje met centen in de handen of in een anonieme doos? En kunt u nog met de servetten zwieren op Les Lacs du Connemara?
25/09 09u15  Dealers zwaaien weer de plak in Korte Zavelstraat: overrompeling in wijk die aanleiding gaf tot war on drugsDe spanningen in de Korte Zavelstraat, een winkelstraat in Antwerpen-Noord, lopen opnieuw hoog op. Winkeliers hekelen de aanhoudende overlast veroorzaakt door grote groepen drugsdealers. Zij jagen de klanten weg, plegen diefstallen en vechten knokpartijen uit op straat. In 2011 escaleerde de situatie al eens zodanig dat de winkeliers het heft in eigen handen namen. Die gebeurtenissen vormden de basis van de ‘war on drugs’ van burgemeester Bart De Wever (N-VA). Nu lijkt het terug naar af. “De dealers zijn zo talrijk dat niemand nog tegen hen durft in te gaan”, zeggen de handelaars.
25/09 09u15  Reisagent huurt luxehotel af voor coronaproof fuifweekend: “Ook als je geen Arendonks begrijpt, mag je meedoen”Een reisagent uit Geel heeft een volledig viersterrenhotel in Mechelen afgehuurd voor een exclusief Arendonks fuifweekend, met liveoptredens van een lokale rockband, schlagerster en dj. De optredens vinden plaats op de binnenkoer van het luxehotel. De bubbels dansen, zingen en vieren mee vanop het balkon van hun eigen hotelkamer.
25/09 07u15  Waarom jonge gezonde patiënten sterven aan corona: genetisch defect of auto-immuunstoornisDat sommige patiënten tegen alle verwachtingen in levensbedreigend ziek worden van het nieuwe coronavirus, komt door een genetisch defect of een auto-immuunstoornis. Die wetenschap biedt hoop op betere behandelingen.
25/09 07u15  Actrice Karin Jacobs schrijft boek: “De dag dat mijn moeder stierf, voelde ik me opgelucht”Karin Jacobs (60) is actrice, maar ook mama van Jelle (35) en Clara (31) Cleymans. Volgende week verschijnt Moederpijn, een boek over haar moeder die door een jarenlange pillenverslaving veranderde in een aan aandacht verslaafde vrouw. “Haar gedrag werkte zo afstotend, dat ik mijn moeder niet meer graag kon zien.”
25/09 06u15  Bart organiseert de allereerste marathon in de polder, pal in zijn achtertuin: “Dit is al jarenlang mijn eigen trainingsparcours”Met de Smartathon worden de polders van De Klinge en Meerdonk op 25 oktober voor de allereerste keer het decor voor een marathon en halve marathon. Het wordt meteen het onofficiële Belgisch kampioenschap, dat mikt op zo’n 700 deelnemers.
25/09 06u15  Troostplekken ingehuldigd met bloembollenDe Sint-Jobkerk van Puivelde (foto) en de kapel aan het kruispunt Hofstraat-Burmtiendestraat in Tielrode hebben een Troostplek gekregen. Een Troostplek, een initiatief van de vrouwenvereniging Ferm, is een plaatsje in het groen voor mensen die bij een verlies troost willen geven of vinden. Bij de inhuldigingen door de plaatselijke afdelingen van Ferm en partnerverenigingen werden telkens ook enkele bloembollen geplant.
25/09 06u15  Buiten gras en zand is er niet veel meer te zien in buurtparkje: “Een schommel of ander speeltuig zou mensen weer bij elkaar kunnen brengen”Omwonenden van park De Kerckhoek in Kruibeke zouden graag wat meer te beleven hebben in hun achtertuin. Jarenlang stonden er een kleine speeltuin en een molshoop om op te spelen, maar nu blijft enkel gras achter.
25/09 06u15  Gemeenteraad geschorst na tussenkomst GroenNa tussenkomst van oppositiepartij Groen werd de afgelopen gemeenteraad geschorst. Volgens de oppositiepartij moest de burger de raad ook via streaming kunnen volgen en dat was niet het geval.
25/09 05u15  COLUMN. Ik merk aan alles dat ik ouder wordGekrijs wanneer je na een lange dag eindelijk een campari hebt uitgeschonken of een gevecht in je recent geordende inloopkast: een gezin kan hectisch zijn. Bij Anneke (45) uit Pulle is dat niet anders. Samen met haar man Phille (47) en zonen Ricky (13) en Vinnie (8) probeert ze er elke dag het beste van te maken.
25/09 05u15  CULICOLUMN. Dé tip tegen wespen kreeg ik bij Butchers CoffeeWespen. Het zijn mijn vrienden niet. Ze zijn vervelend, ze hebben het altijd op mij gemunt en ze kunnen je verdomd veel zeer doen. Al sinds mijn jeugd had ik ze gecategoriseerd als volstrekt nutteloze, boosaardige wezentjes. Geen greintje medelijden moest je van mij verwachten wanneer ik zo’n zwart-geel gestreept wriemelend beestje zag spartelen in de confituur van mijn rijkelijk besmeerd toastje.
25/09 05u15  Groeiend CD&V-wantrouwen over Vivaldi zorgt voor interne spanningenDat de preformateurs Egbert Lachaert (Open VLD) en Conner Rousseau (SP.A) bij de aanduiding van de twee formateurs geen rekening hebben gehouden met de bezwaren van CD&V-voorzitter Joachim Coens, heeft het wantrouwen van zijn partij in Vivaldi alleen maar vergroot. Maar ook Coens zelf krijgt intern weer kritiek. Hij laat zich volgens sommige CD&V-burgemeesters en -parlementsleden ringeloren door de liberalen en socialisten. “Als dat nu al zo is, wat gaat het dan later zijn?”, vraagt een parlementslid zich af.
25/09 05u15  Wedstrijd voor Wetstraat 16: de kansen van formateurs De Croo en Magnette op het premierschapZelfs als coformateurs Paul Magnette (PS) en Alexander De Croo (Open VLD) de Vivaldi-partijen samen naar een regeerakkoord leiden, dan rest hen nog één laatste strijd. Beiden azen immers op het premierschap en helaas voor hen is dat geen duojob. Zowel PS als Open VLD droomt hardop van de Zestien en wil er vol voor gaan. Maar wie trekt aan het langste eind?
25/09 05u15  Swingendwordt het niet: zo gaat coronaproof trouwfeestGrote huwelijksfeesten mogen vanaf 1 oktober opnieuw, met in principe zo veel gasten als het koppel wil. Maar daar stopt de vrijheid. Corona legt veel regeltjes op waardoor u echt niet kunt spreken van een normaal trouwfeest. Want mag een koppel nog van tafel naar tafel om een praatje te maken? Stopt u dat envelopje met centen in de handen of in een anonieme doos? En kunt u nog met de servetten zwieren op Les Lacs du Connemara?
25/09 05u15  Delhaize hervult je fles met kraantjeswater dat 60 keer duurder is dan normaal: “Vergelijking mag je niet maken”Naar de winkel gaan met je fles en die met drinkwater vullen: bij Delhaize loopt zo’n proefproject in een paar filialen. Je betaalt 0,25 cent voor een liter gefilterd kraantjeswater, wat ongeveer 60 maal duurder is dan gewoon kraantjeswater uit je eigen kraan. “Maar nu vergelijk je appelen met peren”, zegt Delhaize-woordvoerder Roel Dekelver. “Het water is gefilterd, en het goedkoopste uit ons assortiment.”
25/09 05u15  STANDPUNT. Rector neemt maat van politiekDe sfeer was opperbest woensdag, toen koningin Mathilde de Universiteit Antwerpen vereerde met een bezoek. De stemming sloeg om toen de besluiten van de Veiligheidsraad bekend werden. Pierre Van Damme begreep het niet, Erika Vlieghe weigerde commentaar, rector Herman Van Goethem was snel klaar met zijn analyse: zoveel meer nauwe contacten mogelijk maken onder studenten, dan vraag je gewoon om een versnelling van de epidemie. Donderdag, uitgerekend bij de opening van het academiejaar, volgde Van Goethem dat op met een hoogst opmerkelijke mail. Een rector vraagt niet zo gauw nadrukkelijk aan studenten om een richtlijn van de machtsdragers in het land te negeren. Burgerlijke ongehoorzaamheid hoeft hij het niet te noemen, omdat voorzichtiger zijn dan een officiële aanbeveling een soort van passief verzet is, geen oproep tot een overtreding.
25/09 05u15  Dealers zwaaien weer de plak in Antwerpen-Noord: opnieuw overrompeling in wijk die aanleiding gaf tot war on drugsDe spanningen in de Korte Zavelstraat, een winkelstraat in Antwerpen-Noord, lopen opnieuw hoog op. Winkeliers hekelen de aanhoudende overlast veroorzaakt door grote groepen drugsdealers. Zij jagen de klanten weg, plegen diefstallen en vechten knokpartijen uit op straat. In 2011 escaleerde de situatie al eens zodanig dat de winkeliers het heft in eigen handen namen. Die gebeurtenissen vormden de basis van de ‘war on drugs’ van burgemeester Bart De Wever (N-VA). Nu lijkt het terug naar af. “De dealers zijn zo talrijk dat niemand nog tegen hen durft in te gaan”, zeggen de handelaars.
25/09 05u15  Fabriek John Martin wordt woon- en werkplek in hart van de SeefhoekGrote ladingen bier worden er al een tijdje niet meer gebotteld en verdeeld in de voormalige magazijnen van John Martin in de Antwerpse Seefhoek. De fabriekssite, die vorig jaar gekocht is door projectontwikkelaars BPI Real Estate en LIFE, wordt omgebouwd tot woningen, kantoren en multifunctionele ruimten en ateliers.
25/09 05u15  “Een Antwerpse leerkracht kan moeilijk honderden talen beheersen”Het digitaal onderwijs kan de ongelijkheid in het onderwijs verkleinen. Volgens onderwijsspecialist Orhan Agirdag biedt deze vorm van onderwijs heel wat mogelijkheden. Dat zegt hij in een Skype-interview met onze journalist Sacha Van Wiele in de reeks ‘Antwerpen na corona’.
25/09 05u15  Gemeente denkt ernstig na over heropening oud zwembad: “Kans reëel dat we betonrot kunnen herstellen”Kan het Nijlense zwembad binnenkort alsnog aan een tweede leven beginnen? Dat blijkt plots weer realistisch. Het zwemcomplex uit 1976 is al meer dan een jaar dicht nadat betonrot de stabiliteit in het gedrang bracht. Herstellen leek al die tijd veel te duur, maar volgens nieuwe inzichten zou het toch kunnen tegen een aanvaardbare prijs. Een gespecialiseerd architectenbureau buigt zich nu over ‘Operatie Redding’ van het Nijlense zwembad.
25/09 05u15  Moeder van Jelle en Clara Cleymans schreef boek over haar aan pillen verslaafde moederKarin Jacobs (60) is actrice, maar ook mama van Jelle (35) en Clara (31) Cleymans. Volgende week verschijnt Moederpijn, een boek over haar moeder die door een jarenlange pillenverslaving veranderde in een aan aandacht verslaafde vrouw. “Haar gedrag werkte zo afstotend, dat ik mijn moeder niet meer graag kon zien.”
25/09 05u15  Hoe is het met VTM 1, 2, 3, 4, een maand later? Grote make-over, beetje winstNet geen percentje extra marktaandeel. Dat is tot dusver de oogst die de VTM-zenders binnenrijven sinds de Grote Transformatie op 31 augustus. Een kruimel van de tv-koek, lijkt het, en het is bovendien onduidelijk of die in verhouding staat tot de investering. Toch goed nieuws: middenin een verwoede strijd om de kijker vindt het publiek zijn weg naar de nieuwe formules. Alleen VTM 2 leek op papier veelbelovender.
25/09 05u15  Reisagent huurt luxehotel af voor exclusief coronaproof fuifweekend: “Ook als je geen Aorendoenks verstaat, mag je meedoen”Een reisagent uit Geel heeft een volledig viersterrenhotel in Mechelen afgehuurd voor een exclusief Arendonks fuifweekend, met liveoptredens van een lokale rockband, schlagerster en dj. De optredens vinden plaats op de binnenkoer op het gelijkvloers. De bubbels dansen, zingen en vieren mee vanop het balkon van hun eigen hotelkamer.
25/09 05u15  De favoriete eetadresjes van Ruth BecquartElke week peilen we naar de favoriete eet- en drinkadresjes van een bekende Vlaming. Ruth Becquart (43) is film- en theateractrice. Bij het grote publiek raakte ze vooral bekend dankzij haar rollen in de tv-series Clan, Over Water en Gent West. Momenteel is ze ook te zien in het tweede seizoen van Undercover.
25/09 05u15  De Bosduif: topadres met attent personeel (4,5/5)Lees meer >
25/09 05u15  5 tips om cultuur op te snuivenVincent Van Gogh verbleef in Antwerpen in de jaren 1885 en 1886. Nu meert de wereldberoemde schilder opnieuw in de Scheldestad aan met Van Gogh, The Immersive Experience. Wij geven je elke week vijf tips om wat cultuur op te snuiven.
25/09 05u15  De mensen maken de stad: 16 portretten met verhalen op Mechelse murenOp zestien verschillende locaties in Mechelen en in de deelgemeenten vind je het komende half jaar levensgrote portretten van Mechelaars tegen de muren. De fototentoonstelling met foto’s van de Mechelse fotografe Lavinia Wouters, is het sluitstuk van het project ‘De Mensen Maken de Stad’. De voorbije twee jaar werden niet alleen portretten gemaakt, ook hun persoonlijke verhalen werden genoteerd.
25/09 05u15  Victor Campenaerts underdog op WK tijdrijden ondanks topvorm: “Mocht hij nu het werelduurrecord aanvallen, hij zou nog beter doen”Hij sliep weken lang in een plastic tent zonder lucht. Hij weet zelfs hoe het voelt om op het dak van de wereld te staan. Hij is werelduurecordhouder en vertoeft al tien dagen in Imola om niets aan het toeval over te laten. En toch is Victor Campenaerts vandaag gewoon een underdog op het WK tijdrijden. Een underdog waarmee Van Aert en co best rekening houden. “In de Tirreno trapte hij zijn beste wattages in een tijdrit ooit.”
25/09 05u15  COMMENTAAR. Het beklagenswaardige lot van Victor CampenaertsArme Victor Campenaerts. We leven met hem mee. De man die het Bel­gische tijd­rijden jarenlang op zijn eentje uit het moeras tilde. Het is ­amper anderhalf jaar geleden dat Campenaerts zichzelf kroonde tot ­werelduurrecordhouder. Nog eens ­zeven maanden ­eerder stond hij als eerste Belg ooit op het podium van het WK tijdrijden. Dan ben je ­absolute wereldklasse. Maar vandaag staat hij zelfs in eigen land niet meer in de zon.
25/09 05u15  Het ‘ideale huwelijk’ tussen Beerschot en Biebauw: “Ik heb alleen schrik van de Kennedytunnel”West-Vlamingen in Antwerpen, het is een combinatie die wel eens vooroordelen kan oproepen. Over het huwelijk tussen Wouter Biebauw en Beerschot moeten de fans zich echter weinig zorgen maken. Van bij de start lijkt het op een perfecte match. “Na maanden van miserie stap ik nu in een positief verhaal.”
25/09 05u15  Is Benson Manuel eindelijk vertrokken bij Antwerp? “Ik heb me nog nooit zo goed gevoeld bij een club, maar ik wil wel meer spelen”Nieuw seizoen, nieuwe coach, nieuwe kans. Maar Benson Manuel (23) heeft er wel een tijdje op moeten wachten. Is Benny - nog altijd de recordaankoop van Antwerp - na zijn goeie invalbeurt tegen Eupen eindelijk vertrokken?
25/09 05u15  Jordi Vanlerberghe (24) over zijn nieuwe rol achterin bij KV Mechelen: “Polyvalentie? Da’s iets voor spelers die pas komen piepen”Vergis u niet. De 24-jarige Jordi Vanlerberghe is geen tussenpaus centraal achterin. De Duffelaar maakte voorgoed de switch van het middenveld naar de defensie. Met succes. In zijn nieuwe rol leverde hij vorig weekend zijn beste prestatie ooit af. “Ik besef dat deze positie mij het verst kan brengen.”
25/09 05u15  UA rector Herman Van Goethem: “De nieuwe regels níet volgen, dat is pas burgerzin”Met zijn oproep om de maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad niet te volgen, geeft rector Herman Van Goethem niet enkel een boodschap aan de 21.000 studenten van de Universiteit Antwerpen. “Dit is ook een boodschap aan de politiek”, zegt hij. “We hebben dringend één figuur nodig die de leiding neemt in deze crisis.”
25/09 05u15  Onderzoeksrechter in het nauw tijdens proces rond de ‘roze diamant’: “Ik kan me niets meer herinneren”Tijdens het proces tegen de zakenlui Serge Muller, Tony Gram en Bruno Melotte hebben de advocaten de onderzoeksrechter op de rooster gelegd. Veel antwoorden leverde het verhoor niet op. “Ik kan me dat allemaal niet meer herinneren”, zei de onderzoeksrechter.
25/09 00u15  Sevilla probeerde alles en ook de VAR werkte niet mee, maar Bayern München wint de Europese Supercup na verlengingenBayern München heeft donderdagavond de Europese Supercup veroverd. De winnaar van de Champions League versloeg in Boedapest Sevilla, de laureaat van de Europa League, met 2-1 na verlengingen.
25/09 00u15  Open brief van artsen maakt brandhout van nieuwe maatregelen: “Nu niet verstrengen, is schuldig verzuim”In een open brief reageren artsen verbolgen op de nieuwe maatregelen die de Nationale Veiligheidsraad woensdag heeft voorgesteld. “De huidige stand van de epidemie laat op dit moment maar één keuze over: drastisch ingrijpen in de gebieden waar het helemaal misloopt, verminderen van contacten en aanscherpen van de maatregelen. Zo niet stevenen we af op een sequel van de eerste golf en dat is meer dan schuldig verzuim.”
24/09 23u15  Franse overheid laat maximaal 1000 mensen per dag toe op Roland GarrosBij het grandslamtoernooi van Roland Garros zijn per dag maximaal 1.000 mensen welkom. Dat is inclusief alle tennissers, begeleiding en organisatoren. “We zullen bij Roland Garros dezelfde regels toepassen als elders. We gaan terug van 5000 naar 1000 mensen”, aldus de Franse premier Jean Castex donderdag.
24/09 23u15  ‘Mister League Cup’ Divock Origi scoort voor Liverpool, even zorgen om Kevin De Bruyne bij Manchester CityManchester City blijft in de running om zichzelf op te volgen als winnaar van de League Cup. De Cityzens versloegen donderdagavond in de derde ronde tweedeklasser Bournemouth met 2-1. In de achtste finales neemt City het op tegen Burnley.
24/09 23u15  Tottenham, Milan en Wolfsburg stoten door naar play-offs Europa LeagueTottenham heeft zich donderdag geplaatst voor de play-offs van de Europa League. Ook AC Milan en Wolfsburg mogen een ronde verder.
24/09 23u15  Diego Godin ruilt Inter voor CagliariDe Uruguayaanse verdediger Diego Godin stapt van Inter Milaan over naar Cagliari. Hij ondertekende donderdag een contract tot medio 2023.
24/09 22u15  Oproep voor “explosie” loopt met sisser afDe hulpdiensten zijn donderdagavond massaal uitgerukt naar de Berthoutstraat in Berchem. Buren hadden verschillende knallen gehoord. “Wij kregen melding van een explosie”, zegt brandweerwoordvoerster Jasmien O. Ter plaatse bleek dat er allicht vuurwerk afgestoken werd en dat er van een echte explosie dus geen sprake was. De straat werd snel terug vrijgegeven.
24/09 21u15  Paolo Bettini zet Van Aert als één van twee topfavorieten, maar begrijpt WK-beslissing Van der Poel niet: “Grote fout”Hij werd zelf twee keer wereldkampioen, dus Paolo Bettini weet van wanten als er over het WK gesproken wordt.
24/09 21u15  Tom Dumoulin mikt op podium in WK-tijdrit: “Ik heb er zin in” (en zijn ploegmaat bij Oranje dolt met Wout van Aert)Tom Dumoulin hoopt vrijdag voor het podium mee te doen in de WK-tijdrit in Imola. “Ik voel me goed en ik heb er zin in. Als ik mijn waarden van de tijdrit in de Tour de France van afgelopen zaterdag kan halen, verwacht ik voor de medailles mee te spelen”, zei de Nederlander, die in die rit tegen de klok als tweede eindigde. Hij kondigde ook aan dit najaar de Ronde van Spanje te zullen rijden.
24/09 21u15  Greg Van Avermaet over “geen kopman” zijn, het WK-parcours en de tol van de Tour: “Dan zie je toch rare dingen”Wout van Aert is de uitgesproken kopman op het WK op de weg. Greg Van Avermaet staat daar een trapje onder. “Dat is logisch”, vertelde hij op een persmoment donderdagavond in het teamhotel van de Belgen. “Als je ziet hoe hij koerst de voorbije weken, dan heb ik geen enkel probleem met die rol.”
24/09 21u15  Giant Bastiaan Van Den Eynde naar Okapi AalstarBastiaan Van Den Eynde verlaat Telenet Giants Antwerp en trekt naar Okapi Aalstar. De 20-jarige guard wordt na Dorian Marchant (27) en Senne Geukens (37) de derde Antwerpenaar en ex-Giant bij de Ajuinen.
24/09 21u15  Proclamatie studenten Rechten in VlinderpaleisGemaskerd rondlopen in het Justitiepaleis, sinds corona mag het. Vanavond was het de beurt aan de studenten Rechten van de Universiteit Antwerpen. Door de covid-maatregelen moest er uitgeweken worden, en dan is de hal van het Vlinderpaleis aan de Bolivarplaats een toepasselijke locatie voor de plechtige proclamatie van de masterstudenten (Master in de rechten, Master of Laws, Master in het fiscaal recht, Master-na-master in het Fiscaal Recht) van de Faculteit Rechten. Ouders, familie en vrienden volgden het gebeuren via een livestream.
24/09 21u15  Na alle heisa: Nederlandse eersteklasser FC Emmen mag dan toch met naam van seksshop op shirt spelenFC Emmen mag dit voetbalseizoen toch met de naam van online seksshop EasyToys op het shirt spelen. Dat is de uitkomst van een overleg tussen de KNVB en de eredivisieclub.
24/09 21u15  Studenten reageren op oproep rector Van GoethemDe Antwerpse studenten reageren verdeeld op de oproep van Herman Van Goethem om hun contacten te beperken. De rector van de Universiteit Antwerpen riep z’n studenten gisteren in het ATV-nieuws op niet in te gaan op de versoepeling van de coronamaatregelen. De Veiligheidsraad besliste eerder dat vanaf 1 oktober iedereen vijf nauwe contacten mag hebben, maar de universiteit vreest dat het virus zo vrij spel zal krijgen. Niet alle studenten zijn onder de indruk van de oproep.
24/09 21u15  Antwerpse studenten begrijpen oproep rector: “Meeste risico zit inderdaad bij ons”Lees meer >
24/09 20u15  Agent schrijft roman over een agentEen agent die een boek schrijft over een agent, zo wordt de roman ‘Ze zei flik tegen me’ wellicht best omschreven. Inspecteur Stefan is wijkagent in de zone Voorkempen en was het duidelijk beu om enkel pv’s te schrijven. Onder het pseudoniem Stefano Rizzo brengt hij z’n eerste boek uit ... en dat gaat dus over een agent.
24/09 20u15  Studenten reageren verdeeld op oproep rector Van GoethemDe Antwerpse studenten reageren verdeeld op de oproep van Herman Van Goethem om hun contacten te beperken. De rector van de Universiteit Antwerpen riep z’n studenten gisteren in het ATV-nieuws op niet in te gaan op de versoepeling van de coronamaatregelen. De Veiligheidsraad besliste eerder dat vanaf 1 oktober iedereen vijf nauwe contacten mag hebben, maar de universiteit vreest dat het virus zo vrij spel zal krijgen. Niet alle studenten zijn onder de indruk van de oproep.
24/09 20u15  Google Maps gaat aantal besmettingen in de buurt weergevenGoogle Maps krijgt deze week een extra laagje. Naast kaarten voor het openbaar vervoer, verkeersdrukte, fietsroutes en 3D-beelden zal er ook een Covid-19 optie zijn. Dat schrijft topman Sujoy Banerjee in een blogpost. De besmettingen zullen per 100.000 inwoners in een gebied te zien zijn.
24/09 20u15  Aankoopcoach helpt huizenkopers bij hun zoektocht: “Niet iedereen beschikt over kennis of het beoogde vastgoed prijs waard is”Stijgende prijzen, de druk om snel beslissingen te nemen en de opmars van bieden onder gesloten omslag, het wordt niet makkelijker om een woning te vinden. Als aankoopcoach wil Filip Van Greef uit Mortsel de kopers hierin begeleiden.
24/09 20u15  DAMEN. Dom, dommer, domst: supporters die coronaregels negerenHij is advocaat, ondervoorzitter van voetbalclub Beerschot, spreker, auteur, doctorandus aan de UGent en zoveel meer. En op donderdag ook columnist, op de website van Gazet van Antwerpen. Om zijn mening te delen, over voetbal, in al zijn aspecten. Niet als ‘Beerschotman’ of jurist, maar als Walter Damen.
24/09 20u15  Wafels eten mag ook op de marktDe corona-crisis roept steeds meer vragen op. Dat bleek ook op de marktdag in Sint-Niklaas waar een kraam een duidelijke boodschap op een krijtbord toonde. ‘Vergis jullie niet: eten op de markt mag’.
24/09 19u15  Luxueuze replica helpt Mechels topstuk beschermen: “Koorboek Margareta heeft regelmatig rust nodig”Het zestiende-eeuwse Mechels Koorboek van Margareta van Oostenrijk is een van de topstukken in het Museum Hof van Busleyden. Om het optimaal te bewaren voor de toekomst heeft de Alamire Foundation een facsimile geschonken. Dat is een luxueuze en waarheidsgetrouwe replica die geregeld de plaats kan innemen van het echte kunstwerk.
24/09 19u15  Bazelnaars krijgen exclusief concert van Mauro in hun eigen achtertuinEen intiem concert in je achtertuin in deze coronatijden met een grote naam uit de Belgische muziekgeschiedenis. Voor Ernst en Chris in Bazel werd het donderdagavond realiteit. Zij wonnen een editie van Bar à Backyard, het coronaproof alternatief voor zomerbar Bar à Baz. Met dit initiatief willen de organisatoren van Bar à Backyard wat cultuur brengen naar de achtertuinen van de Kruibekenaren.
24/09 19u15  Stevige opener voor David Goffin op Roland Garros, Elise Mertens opent tegen RussischeVrijdagavond is in Parijs geloot voor Roland Garros, dit jaar uitzonderlijk het laatste grandslamtoernooi van het jaar. Elise Mertens (WTA 20) werd gekoppeld aan de Russische Margarita Gasparyan (WTA 122). David Goffin (ATP 12) staat in de eerste ronde tegenover de getalenteerde Italiaan Jannik Sinner (ATP 74).
24/09 19u15  REACTIES. “Digitale vormen van onderwijs kunnen klassieke vorm niet vervangen”De coronacrisis was een echte stresstest voor het onderwijssysteem, de leerlingen en de ouders. Digitaal onderwijs deed massaal en versneld haar intrede. Volgens onderwijsdeskundige Orhan Agirdag bij de KU Leuven is dit geen slechte zaak. Hij ziet in digitaal onderwijs heel wat kansen om de ongelijkheid in het onderwijs te verkleinen. Niet iedereen is het daar helemaal mee eens.
24/09 19u15  Doodrijder Stacey (14) suggereert tijdens proces dat hij niet in fout was: “Hij moet zijn verantwoordelijkheid nemen”Het Openbaar Ministerie eist een celstraf van achttien maanden en een rijverbod van twee jaar voor Kevin L. (32). Hij reed vorig jaar de 14-jarige Stacey op haar fiets dood in het centrum van Beerse. Volgens de man en zijn raadsman kon het ook dat Stacey door een eigen stuurfout ten val was gekomen. Hij ging voor de vrijspraak.
24/09 19u15  Pierre Mertens strijdt met expo tegen hydrocefalie: “Dit is een even groot probleem als Covid-19”In de Blikfabriek in Hoboken opent nu zondag de expo ‘Loving Care’ van kunstenaar Pierre Mertens uit Schoten. Het korte leven van zijn dochter Liesje bracht hem tot wereldwijd activisme. Die strijd staat ook centraal in deze tentoonstelling.
24/09 19u15  Buurtbewoners en reeën delen bermbrug over E19De smalle autobrug over de E19 in het verlengde van de Peerdsbosbaan wordt ingericht als zogenaamde bermbrug, noem het een ‘ecoduct light’. Dat hebben de Vlaamse ministers Zuhal Demir (N-VA) en Lydia Peeters (Open Vld) bekend.
24/09 19u15  Molse Ruitersclub moet verhuizen na bevestiging bodemverontreiniging sportsite DonkHet bodemonderzoek dat afgelopen maanden plaatsvond, bevestigt de historische bodemverontreiniging op de sportsite in Mol-Donk. Er is geen acuut gevaar voor sporters en bezoekers van de site. Wel moet de Molse Ruitersclub uitwijken naar een andere locatie.
24/09 19u15  Hemiksem zoekt creatieve overnemer voor het zwembadWie heeft een wild idee, en wat geld over om het zwembad van Hemiksem te kopen? Volgende zomer verdwijnt het zwembad in de Atletiekstraat definitief, en zullen de inwoners naar het intergemeentelijk zwembad in Aartselaar moeten. En dus zoekt de gemeente een overnemer voor het zwembad. Al is er dus één vereiste: de overnemer moet er iets speciaals van maken.
24/09 19u15  Patrick Lefevere laat van zich horen na kritiek op foto op sociale media: “Muggenzifter”Patrick Lefevere is niet op zijn mond gevallen. Dat mocht een kritische stem op Twitter donderdag ondervinden.
24/09 19u15  Ademtest op komst die in enkele seconden covid-19 kan opsporenMoeten we binnenkort geen 48 uur meer wachten op de uitslag van een covid-test? Het zou zomaar kunnen. De Universiteit Antwerpen werkt aan een ademtest die in enkele luttele seconden kan vaststellen of iemand besmet is met het virus of niet. Het principe is vergelijkbaar met een alcoholtest: voldoende lang blazen en klaar.
24/09 19u15  Aantal coronabesmettingen in Waasland blijft stijgen: Lokeren en Zele kleuren nu ook dieproodDe cijfers van het aantal nieuwe coronabesmettingen stijgen ook in het Waasland bijzonder sterk. Het federaal gezondheidsinstituut Sciensano kleurde gisteren onze regio integraal rood, want ook in de roze gemeenten Moerbeke en Sint-Gillis-Waas van vorige week is het aantal nieuwe besmettingen ongeveer verdubbeld.
24/09 19u15  Geen jaarmarkt, wel jaarmarktkermisDe jaarmarkt en bijhorende festiviteiten voor het weekend van 3 tot 5 oktober zijn vanwege de coronacrisis van de kalender geschrapt. Maar in samenspraak met de foorkramers werd deze week beslist de bijhorende kermis in het dorpscentrum datzelfde weekend toch te laten doorgaan. “De kramen worden zo geplaatst dat er altijd voldoende ruimte tussen is”, zegt schepen Geert Antonio (N-VA). “De locatie van de kramen op de hoek van de Veerstraat en de Molenbergstraat wordt ook aangepast. Voor het publiek worden duidelijke looplijnen op de kermis alsook bij het betreden en verlaten van de attracties aangeduid. De ganse tijd zal het maximaal aantal bezoekers gecontroleerd worden en indien nodig worden toegangen afgesloten. Aan elke attractie worden handgels voorzien en alle bezoekers ouder dan twaalf jaar moeten een mondmasker dragen. Eten aan de kramen is verboden. Er kan dus alleen worden afgehaald.” (jw)
24/09 19u15  OH Leuven huurt Belgisch belofteninternational Josh Eppiah van Leicester CityAanvaller Josh Eppiah komt tot het einde van het seizoen voor OHL uit. De Leuvenaars lenen de 21-jarige Belgische belofteninternational van zusterclub Leicester City.
24/09 19u15  Gemeente plaatst twee fietspompenDe gemeente Bonheiden stelt twee openbare fietspompen ter beschikking. Met deze investering van 3.400 euro wil het bestuur fietsverkeer nog meer stimuleren.
24/09 18u15  Rotary Clubs helpen Antwerps MS- en Parkinsononderzoek vooruitHet Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) kan een versnelling hoger schakelen in haar onderzoek naar multiple sclerose en de ziekte van Parkinson dankzij een gift van 15.000 euro van de Rotary Clubs Antwerpen-Oost en Westmalle-Kempen. Ook de vzw Apopo, die TBC bestrijdt in Tanzania, ontvangt 20.000 euro.
24/09 18u15  Ruben Bemelmans grijpt naast ticket voor hoofdtabel Roland Garros na regenachtige dag in ParijsRuben Bemelmans (ATP 223) is er niet in geslaagd zich te kwalificeren voor de hoofdtabel van Roland Garros. De Limburger verloor donderdag in de derde en laatste kwalificatieronde van de Duitser Daniel Altmaier (ATP 184).
24/09 18u15  Sven Nys begrijpt afgelasting wereldbeker Koksijde niet: “Waarom trekt lokaal bestuur stekker uit toekomst van onze sport?De Wereldbeker veldrijden van Koksijde, die voorzien was op 22 november, gaat dit jaar niet door. Het schepencollege van Koksijde nam die beslissing door de stijgende coronacijfers. Jan Deramoudt, de voorzitter van het bestuur van de veldrit, bevestigde de afgelasting aan Belga. Koksijde is de tweede manche van de Wereldbeker veldrijden van komend seizoen die niet doorgaat omwille van het coronavirus. Eerder verdween ook Diegem (27 december) al van de kalender.
24/09 18u15  Spiegeltentenbouwer tankt frisse moed: “Voor het eerst sinds maart weer aan het opbouwen”Na een half jaar windstilte krijgt spiegeltentenbouwer en -verhuurder Rikky Klessens van Het Spiegelpaleis sinds drie weken weer nieuwe aanvragen binnen. Afgelopen week kon het bedrijf voor het eerst sinds maart weer twee spiegeltenten opbouwen in Rochefort. Op een zucht van het eeuwfeest dat in 2021 zou moeten gevierd worden, ziet Klessens de toekomst weer wat rooskleuriger.
24/09 18u15  Geen dorpsdag zondag, wel digitaal platform voor lokale economieZondag had normaal gezien de dorpsdag moeten plaatsvinden. Nu de coronacrisis daar anders heeft over beslist, lanceert de gemeente een ondernemingsplatform om de lokale economie te ondersteunen.
24/09 18u15  UEFA behoudt systeem met vijf wissels voor Champions League en Nations League, en voorziet extra interlands in 2021De UEFA heeft donderdag na afloop van haar Uitvoerende Raad in Boedapest aangekondigd haar regel met vijf wissels per wedstrijd, die na de coronabreak werd ingevoerd om spelers die veel wedstrijden moesten spelen te ontlasten, voor de rest van het seizoen te behouden in onder meer de Champions League en Nations League. Er werd nog niet beslist of de regel ook zal gelden op het uitgestelde EK komende zomer (11 juni-11 juli 2021).
24/09 18u15  Mechelaars kunnen elektrische deelsteps vanaf zondag gratis uittestenMet Hopp heeft Mechelen vanaf zondag een nieuwe aanbieder in elektrische deelsteps. Het bedrijf start met zeventig steps. Mechelaars kunnen ze gedurende tien minuten gratis uittesten.
24/09 18u15  Brasserie De Bosduif telt in weekend derde meer bezoekers dan voor corona: “Met open keuken zien gasten hoe proper we werken”Hun splinternieuwe brasserie De Bosduif in Merksplas was nog geen jaar open toen ook de eigenaars en uitbaters corona over zich heen kregen. “Dat was even slikken, maar ons hoor je niet klagen”, zegt chef-kok Leander Francken (30). “We hebben de feestzaal op de verdieping omgevormd tot extra restaurant. We ontvangen tijdens het weekend 30% meer gasten dan voor de lockdown.”
24/09 18u15  Binnenkijken bij biologisch restaurant op prachtige locatieCircus is een gloednieuw, biologisch restaurant in een mooi, karaktervol pand in de Kasteelpleinstraat in Antwerpen. Je kan er ontbijten, lunchen of koffie, thee en verse sappen komen drinken. Sandrine ging alvast een kijkje nemen.
24/09 18u15  Verdeling consumptiebudget gespreid over jaarDe OCMW-raad heeft de verdeling van het consumptiebudget goedgekeurd. Zoerselse Z-passers krijgen 150 euro. Dat bedrag wordt verspreid over een jaar in drie schijven uitgekeerd. Oppositiepartij CD&V heeft kritiek op deze verdeling.
24/09 18u15  Klein-Vorst krijgt met bouw Capellebeemden ‘dorp in een dorp’ op plek van Witte SchoolBurgemeester Tine Gielis en haar schepenen metsten donderdagmiddag als leerling-metsers de eerste stenen van het nieuwbouwproject Capellebeemden op de hoek van de Geelse Baan en de Meerlaarstraat in Klein-Vorst (Laakdal). Capellebeemden is een nieuwbouwproject met 51 woningen/appartementen, handelsruimten, een ondergrondse parking en een ontmoetingscentrum dat het afgebroken parochiecentrum zal vervangen. Kleine Landeigendom Zuiderkempen (KLZ) is de bouwheer, in samenwerking met het lokaal bestuur.
24/09 18u15  Een en drie voor Nederland: Anna van der Breggen kroont zich eindelijk tot wereldkampioene tijdrijdenNa vier zilveren medailles heeft Anna van der Breggen een gouden medaille op zak op het WK tijdrijden. De Nederlandse haalde het voor de Zwitserse Marlen Reusser en haar landgenote Ellen van Dijk. Titelverdediger Chloe Dygert leek op weg naar een tweede regenboogtrui, maar kwam ten val en moest opgeven. Onze landgenoten speelden geen rol van betekenis met een 33e plaats voor Sara Van de Vel en een 34e plek voor Ann-Sophie Duyck.
1 2 3 4 5


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >

Meest gelezen

11x Flamboyante slager is even oud als z’n slagerij, maar Jean-Pierre (65) denkt er stilaan aan om zijn zaak over te laten26/09 08u15 - Gazet van Antwerpen: 65 jaar: zo oud zijn zowel slager Jean-Pierre Smet als zijn slagerij Ardenia in Temse dit jaar geworden. Jean-Pierre zag in mei 1955 het levenslicht, zijn ouders opende de slagerij in de Schoolstraat in september 1955. Jean-Pierre is er trots op dat hij zo goed als alles nog zelf maakt. 'Het vlees voor mijn gehakt en préparé draai ik nog steeds door de vleesmolen.'
11x Maurits en Sonja vieren diamanten jubileum26/09 06u15 - Gazet van Antwerpen: Maurits De Ryck en Sonja Poeck werden door de gemeente Temse in de bloemetjes gezet voor hun zestigste huwelijksverjaardag. Maurits en Sonja trouwden toen ze respectievelijk 21 en 19 jaar oud waren en sindsdien is de familie uitgebreid met drie kinderen (op de foto), zeven kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. Wie rond 1960 uitging, kent Maurits misschien nog wel: hij speelde als trompettist bij verschillende dansorkesten en bigbands, en was ook decennialang actief bij harmonieën.
10x Leerling zakt in elkaar tijdens de sportles, sportleerkrachten kunnen hem gelukkig reanimeren: “Zonder aarzelen deden we wat we moesten doen”26/09 06u15 - Gazet van Antwerpen: Een team van sportleerkrachten van de Sint-Maarten Bovenschool in Beveren heeft een leerling met succes gereanimeerd. De student zakte plots in elkaar tijdens de eerste les van het schooljaar. Dankzij het AED-toestel in de buurt kon de leerling gelukkig gered worden. “Je hoopt dat je die kennis nooit moet gebruiken.”
10x INTERVIEW. Bart De Wever: “Ik had nooit mogen zeggen dat ik premier wilde worden”26/09 05u15 - Gazet van Antwerpen: “Ik ben nog altijd een politiek beest en dat zal nooit veranderen.” Ook na meer dan anderhalf decennium aan de top is N-VA-voorzitter Bart De Wever de politiek niet beu. Zelfs niet nu hij moet toekijken hoe anderen een regering vormen. Twee uur lang is hij scherp voor Joachim Coens en Egbert Lachaert, lovend voor Paul Magnette en Conner Rousseau en zelfs Georges-Louis Bouchez krijgt complimenten.
10x Politicoloog Dave Sinardet: “Als Francken al schrikt van De Wever, dat is veelzeggend”26/09 05u15 - Gazet van Antwerpen: Waar staan we eigenlijk aan het einde van deze regeringsvorming, die soms meer een oefening in politiek masochisme leek? De eindmeet moet dan nog effectief worden overschreden. En voor de nieuwe regering dreigt opnieuw een scenario van veel conflicten. We legden het voor aan de Antwerpse politicoloog Dave Sinardet. Hij opent met een droge vaststelling: “Het compromis dat vandaag voorligt hadden ze net zo goed al direct na de verkiezingen kunnen afsluiten.”
9x Gewapende mannen kapen helikopter in Deurne en sturen Antwerpse pilote naar gevangenis in Vorst26/09 07u15 - Gazet van Antwerpen: Drie gangsters hebben met een gekaapte helikopter gepoogd iemand te bevrijden uit een van de drie naast elkaar gelegen gevangenissen van Vorst, Sint-Gillis en Berkendael. De Antwerpse pilote moest landen op de binnenkoer, maar dat lukte niet. Uiteindelijk werd de poging afgeblazen en landde de heli nabij de carpoolparking in Hélécine, Waals-Brabant. De gangsters zijn spoorloos. De pilote is ongedeerd.
9x Almaar moeilijker om huisarts te vinden: “Geen tijd om nieuwe dossiers aan te maken”26/09 05u15 - Gazet van Antwerpen: Huisartsen kreunen onder de extra administratieve rompslomp die corona met zich meebrengt. De eerstelijnszorg staat onder hoge druk terwijl er voor de coronacrisis al een tekort aan huisartsen dreigde. Een nieuwe huisarts vinden is nog moeilijker geworden. “Een zieke patiënt zullen we altijd helpen. Maar er is echt geen tijd om nieuwe dossiers aan te maken”, klinkt het bij Dirk Scheveneels, huisarts in Wilrijk.
8x Erika Vlieghe: “Ik vraag me vaak af wat ik eigenlijk in die overlegcomités zit te doen”26/09 12u15 - Gazet van Antwerpen: Ze wil haar bijdrage leveren om het land doorheen de coronacrisis te loodsen. Maar Erika Vlieghe stelt zich 'existentiële' vragen bij haar rol. 'Als ik in die overlegcomités zit en het nieuwste rapport voorstel, vraag ik me af wat ik er eigenlijk zit te doen.'
8x Brandweer aan kust heeft handen vol met storm Odette, ook op E313 wateroverlast26/09 11u15 - Gazet van Antwerpen: De storm Odette die sinds vrijdag over het land raasde, heeft de brandweer handenvol werk bezorgd en is ook nu nog steeds voelbaar. Vooral de kustregio is flink getroffen. In veel gemeentes stond de telefoon roodgloeiend, er kwamen honderden oproepen binnen.
8x In dit kinderdagverblijf mogen kinderen buiten slapen: “Ik vergelijk het met een boswandeling, daar word je toch ook rustig van?”26/09 08u15 - Gazet van Antwerpen: Sinds kort kunnen de kindjes in kinderdagverblijf Babilou buiten hun middagdutje doen. Babilou kocht daarvoor acht Nesting Boxes of buitenbedjes aan. Buiten slapen is goed voor de gezondheid, én het knoopt aan bij een aloude traditie, klinkt het.

Statistieken

Artikels:
28876
Gelezen:
5801
Aantal lezers nu:
69


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven