zaterdag 11 juli 2020, week 28


U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen: Economie

Laatste updatecontrole: vandaag om 12u00
 

Gazet van Antwerpen: Economie

Verbergen Tonen
11/07 11u15  Engelse voetbalwereld rouwt om wereldkampioen Jack Charlton De voormalige voetballer Jack Charlton, die in 1966 het WK won met Engeland, is vrijdag op 85-jarige leeftijd overleden. De Leeds United-legende was al lange tijd ziek, zo meldt zijn voormalige club zaterdag.
11/07 11u15  ’s Lands grootste evenementen-brouwer staat droog: “Dit weekend loop ik 80.000 liter bier mis” Normaal zou Tom Cambré (48) uit Herentals dit weekend tijdens de finale van het Europees Kampioenschap voetbal en het Sjockfestival in Gierle (Lille) 80.000 liter bier aan de man brengen. “Maar we kunnen de dorstigen niet laven”, zegt ’s lands grootste evenementenbrouwer. “Het is triest. Voor het eerst in 48 jaar ben ik vorige week zelf naar een brouwer gereden.”
11/07 11u15  Cabrio belandt op dak in voortuin in Rumst Een bestuurder van een cabrio verloor in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 1.30u de controle over het stuur op de Mechelsesteenweg in Rumst. De wagen ging over de kop en kwam uiteindelijk terecht in de voortuin van een woning.
11/07 11u15  Kapellenaar maakt docu over twee Ghanese meisjes die in armoede opgroeien op Linkeroever Eunice (7) en Tarma (9) beleven hun jeugd op Linkeroever, in omstandigheden die niet altijd gemakkelijk zijn. Jaan Stevens (23) uit Kapellen volgde de meisjes maandenlang voor een documentaire die zondag op Canvas te zien is. “Hun verhaal over opgroeien in kansarmoede is universeel.”
11/07 10u15  ’s Lands grootste evenenmentenbrouwer staat droog: “Dit weekend loop ik 80.000 liter bier mis” Normaal zou Tom Cambré (48) uit Herentals dit weekend tijdens de finale van het Europees Kampioenschap voetbal en het Sjockfestival in Gierle (Lille) 80.000 liter bier aan de man brengen. “Maar we kunnen de dorstigen niet laven”, zegt ’s lands grootste evenementenbrouwer. “Het is triest. Voor het eerst in 48 jaar ben ik vorige week zelf naar een brouwer gereden.”
11/07 10u15  Booischottenaar deelt liefde voor heetste chilipepers ter wereld: “Mijn missie? Het volk pikant leren eten” Magazijnier Hans Voet uit Booischot (Heist-op-den-Berg) is helemaal gek op pikante chilipepers, hoe heter hoe beter. Tegenwoordig deelt hij zijn liefde voor eten met pit op zijn Facebookpagina Booisch-HOT chili’s. Hans kan er geweldig over vertellen. Maar om echt te snappen waarover hij het heeft, moet je natuurlijk ook proeven. Ook als hij met de heetste peper ter wereld boven komt.
11/07 10u15  Superprestige maakt kalender voor het nieuwe veldritseizoen bekend: opener in Gieten op dezelfde dag als Gent-Wevelgem De Superprestige veldrijden heeft zaterdag zijn kalender bekendgemaakt.
11/07 10u15  Jada en Will Smith bevestigen geruchten: “Ja, ik had een affaire” In haar talkshow ‘Red Table Talk’ op Facebook heeft Jada Pinkett Smith, de vrouw van acteur Will Smith, gereageerd op de geruchten dat zij een affaire zou hebben gehad met zanger August Alsina.
11/07 08u15  Na de heisa rond Umicore in Hoboken: hoe zit het in Kruibeke? “Groenten telen in poldergrond is nog altijd geen goed idee” Er was de laatste dagen veel te doen over de impact van het bedrijf Umicore op Hoboken. De dosis lood in het bloed van kinderen rond de raffinaderij in Hoboken is voor het eerst in jaren opnieuw in stijgende lijn. Maar hoe zit dat in Kruibeke, dat op nog geen kilometer van de fabriek ligt?
11/07 06u15  Met de auto de Grote Markt op voor drive-inbioscoop Half augustus verandert de Grote Markt van Sint-Niklaas in een drive-in cinema. Bioskoop vertoont er op groot scherm twee klassiekers van de jaren ’80.
11/07 06u15  78 personeelsleden stadsbestuur nemen coronaverlof Van de 1.200 personeelsleden die werken voor het stadsbestuur of het OCMW in Sint-Niklaas hebben er 78 gebruikgemaakt van het corona-ouderschapsverlof.
11/07 06u15  Clublegendes van Waasland-Beveren over het gejojo met hun ploeg aan de voetbaltop: “Dit is geen goede zaak voor het Belgisch voetbal” Waasland-Beveren degradeert naar 1B. Of toch niet, en dan weer wel. Na een woelige week in het Belgisch voetbal kan niemand er nog aan uit wat er met de Wase topclub zal gebeuren in het nieuwe seizoen. Ex-Rode Duivels, kapiteins van de club en oer-Beverenaars zien het met lede ogen aan. “Dit is geen goed nieuws voor het Belgisch voetbal.”
11/07 06u15  Innovatiefonds voor landbouwers op Linkeroever Grenspark Groot Saeftinghe en Port of Antwerp lanceren een fonds voor natuurinclusieve landbouw op de linkerscheldeoever. Met dat fonds wil men de biodiversiteit in het polderlandschap op Linkeroever verbeteren.
11/07 06u15  Geen infoavond, wel infobrochure De gemeente Temse heeft een brochure gemaakt over het meerjarenplan. Dat werd in december 2019 goedgekeurd door de gemeenteraad en bevat de toekomstplannen van het lokaal bestuur. Normaal zou de inhoud van het plan aan de inwoners worden toegelicht via een infoavond op 1 april, maar die ging door de coronamaatregelen niet door. Samen Stroomopwaarts - Acties en plannen - Meerjarenplan 2020-2025 is te vinden in zeven gemeentelijke gebouwen, onder andere in de bibliotheek, het Sociaal Huis en de woonzorgcentra. U kunt de brochure ook downloaden op www.temse.be of op aanvraag in de brievenbus krijgen.
11/07 06u15  Na de heisa rond Umicore in Hoboken: Hoe zit het aan de andere kant van de Schelde, in Kruibeke? “Groeten telen in poldergrond is nog altijd geen goed idee” Er was de laatste dagen veel te doen over de impact van het bedrijf Umicore op Hoboken. De dosis lood in het bloed van kinderen rond de raffinaderij in Hoboken is voor het eerst in jaren opnieuw in stijgende lijn. Maar hoe zit dat in Kruibeke, dat op nog geen kilometer van de fabriek ligt?
Laatste update: vandaag om 11u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
11/07 06u15  Cultuurseizoen gaat van start met hommage aan Bobbejaan SchoepenEind maart kwam door de coronacrisis een abrupt einde aan het cultuurseizoen in gemeenschapscentrum De Route. In september hoopt De Route de draad weer op te pikken. Er werd alvast een indrukwekkend programma samengesteld.
11/07 05u15  COLUMN. Plots staat de man die je al 44 jaar zoekt op de voorpagina van de krantVorig weekend kon u in onze krant lezen hoe Staf en Mieke al 27 jaar lief en leed delen op een verborgen eiland in de Geelse bossen. De twee hebben geen Facebook, geen mailadres en staan niet in het telefoonboek. Hoe kan iemand die je lang geleden uit het oog verloren bent je dan in hemelsnaam ooit terugvinden?
11/07 05u15  COLUMN. Wat als de kinderen er niet waren geweestGekrijs wanneer je na een lange dag eindelijk een campari hebt uitgeschonken of een gevecht in je recent geordende inloopkast: een gezin kan hectisch zijn. Bij Anneke (45) uit Pulle is dat niet anders. Samen met haar man Phille (47) en zonen Ricky (13) en Vinnie (8) probeert ze er elke dag het beste van te maken.
11/07 05u15  Tropisch Instituut in Antwerpen laat in streng beveiligd labo zelfgekweekte muggen vechtenKan de tijgermug zich hier makkelijk settelen? En verdringt ze op termijn misschien onze huismug? Het zijn enkele vragen die voortaan worden onderzocht in het nagelnieuwe insectarium van het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Goed beveiligd wel, want de beestjes zouden nare ziektes als zika kunnen doorgeven.
11/07 05u15  Bewoners in grensdorp ongerust om coronabesmettingen bij pelsdierenDe aanhoudende golf van coronabesmettingen in nertsenkwekerijen in Noord-Brabant in Nederland wekt nu ook beroering in de Kempense grensstreek. Vooral in Ravels, waar al sinds 1987 een grote pelsdierenfokkerij gevestigd is, zijn de bewoners ongerust. De Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost vraagt zelfs om alle lokale stallen te ruimen.
11/07 05u15  Een Leeuw voor iedereen: drie trotse Vlamingen geven vlag een make-overWat Vlamingen nodig hebben om trots te kunnen zijn op hun identiteit, is een vernieuwde versie van de Vlaamse vlag. Dat vinden Jasper Declercq, Noortje Palmers en Johan Theeuwes. Zij lanceren op de Vlaamse feestdag niet één, maar negen aangepaste vlaggen. “We gaan mensen voor het hoofd stoten, maar zo brengen we het debat op gang.”
11/07 05u15  De Antwerpse maanden van Vincent van Gogh: “Ik verbeeld me dat ik ‘zoo’ ook kan schilderen”De Waagnatie lijkt een goede keuze voor de unieke Van Gogh-expo die hier start op 10 augustus. Mogelijk wandelde Vincent tussen november 1885 en februari 1886 hier langs de Schelde. Wat weten we eigenlijk over die Antwerpse maanden?
11/07 05u15  Liesbeth Homans: “Stop met die harde tante, de nieuwe Liesbeth is gearriveerd”Wat een verwarrende Vlaamse feestdag voor Liesbeth Homans (N-VA). In majeur omdat de Wilrijkse die dit jaar mag meemaken als voorzitter van het Vlaams Parlement en dus eerste burger van Vlaanderen. In mineur omdat de grote vieringen uitgesteld zijn of plaatsvinden in afgeslankte vorm. Een mens zou er van in een kleine Franse – excuseer, Vlaamse – colère schieten. Maar leading lady Homans kan het relativeren. “Ik word veel minder geleefd en voel me veel beter in mijn vel.”
11/07 05u15  De collectie van An Lemmens: “Zwierig, vrolijk en geschikt voor alle lichaamsvormen”Presentatrice en dierenrechtenactiviste An Lemmens lanceert samen met LolaLiza een capsulecollectie. Die bestaat uit vijf veelzijdige items die stuk voor stuk echte blikvangers zijn voor de komende zomerdagen.
11/07 05u15  Johannes Genard (School is Cool): “Weg festivalzomer, ik ben er even onderdoor gegaan”Voor weinig bands kwam de lockdown op een slechter moment dan School is Cool. Het Antwerpse vijftal had met Things That Don’t Go Right – hoe toepasselijk kan een titel zijn? – net een uitstekende plaat uit, toen het land plat ging. Weg releaseconcerten, weg festivalzomer. Frontman Johannes Genard blikt terug én vooruit. “De eerste weken na de lockdown vond ik dat we het helemaal niet slecht deden als land, maar dan ging de Meir open en loopt er dertigduizend man kriskras door elkaar. Eerlijk: ik hou mijn hart vast.”
11/07 05u15  Jonge Kapellenaar maakt docu over twee Ghanese meisjes die in armoede opgroeien op LinkeroeverEunice (7) en Tarma (9) beleven hun jeugd op Linkeroever, in omstandigheden die niet altijd gemakkelijk zijn. Jaan Stevens (23) uit Kapellen volgde de meisjes maandenlang voor een documentaire die zondag op Canvas te zien is. “Hun verhaal over opgroeien in kansarmoede is universeel.”
11/07 05u15  IN BEELD. Beeldig en modieus in de HandelsbeursDe Handelsbeurs in Antwerpen zorgt deze zomer voor een onverwachte blikvanger. Iconobelge presenteert in de zelden toegankelijke pronkzalen het beste van de Belgische modefotografie. “Er is geen betere combinatie denkbaar van architectuur, mode en fotografie”, vindt organisatrice Kaat Celis. Er zijn zalen gewijd aan typische modespecialisten zoals Karel Fonteyne en Björn Tagemose, maar ook Harry Gruyaert en Stephan Vanfleteren komen aan bod. Van het werk van Lara Gasparotto, Frieke Janssens, Kurt Stallaert – een Vogue-cover in première! – en Laetitia Bica gunnen we u hier al een voorproefje. Om de andere werken in vol ornaat en in al hun pracht te aanschouwen, moet u in de Handelsbeurs zijn. Iconobelge loopt er nog tot 27 september.
11/07 05u15  Musicalkonijntjes Whoppie en Floppie krijgen eigen Sprookjesland in Antwerpse ZuiderkroonDe Antwerpse Zuiderkroon wordt vanaf eind juli een feeëriek Sprookjesland. In de grote hal pendelen bezoekers tussen sprookjeseilandjes. De theaterzaal is een picknickweide, waar de populaire konijntjes Whoppie en Floppie hun eerste eigen show presenteren.
11/07 05u15  KBC steekt media de loef af voor voetbalmatchen via appsVoor het eerst in de geschiedenis van het Belgische voetbal zult u volgend seizoen matchen kunnen volgen via een bank. KBC Mobile levert de komende vijf jaar ‘Goal Alerts’: geen 150 seconden na een goal van Dieumerci Mbokani kunt u die al bekijken op de bankingapp. En die beelden zult u online alleen daar kunnen zien: de deal met Eleven Sports over de zogeheten near-live clips is exclusief.
11/07 05u15  Sander Coopmanmet succes geopereerd, maar wat baalt hij: “Dit moest mijn seizoen worden”Mispak u niet aan zijn glimlach op de foto. Sander Coopman (25) was gewoon blij dat zijn knieoperatie achter de rug en geslaagd was. Vanbinnen baalt de middenvelder zwaar, want hij is een half jaar out. “Net nu ik de beste looptesten van de hele kern had.”
11/07 05u15  Wout van Aert over het gelukzalige gevoel van een papa in wording: “Er gaat echt een nieuwe wereld voor mij open”Acht uur zat hij donderdag in de wagen om van Gerona naar Tignes te rijden. Van de ene stage naar de andere, ditmaal met de Tourploeg van Jumbo - Visma. Maar Wout van Aert (25) deed dat met een hemelsbrede glimlach. De nieuwe start van het wielerseizoen komt steeds dichterbij en het gaat prima met zijn zwangere Sarah. In januari wordt hij voor het eerst papa. “Er gaat een nieuwe wereld voor mij open.”
11/07 05u15  STANDPUNT. Ook gemaskerd is een bocht een bochtVolgens minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) is de beslissing om een mondmasker te verplichten in winkels, musea, bibliotheken, bioscopen en nog een aantal andere openbare aangelegenheden geen bocht van de regering. Het dragen van een mondmasker ontslaat de burger niet van andere maatregelen, zoals afstand houden en niezen in de elleboog, schrijft de minister in een open brief.
11/07 05u15  COLUMN. De martelkamer van de poldermaffiaEr gebeurt nooit iets in het Brabantse gehucht Wouwse Plantage, net over de grens bij Essen. Maar deze week was het ingeslapen boerendorp even wereldnieuws. Een Nederlandse misdaadorganisatie die zich de Alliantie noemt, bleek in een verlaten loods een eigen gevangeniscomplex te hebben ingericht, inclusief martelkamer.
11/07 05u15  COLUMN. Winkeluitbaters moeten hun personeel volgen naar het toiletSinds vandaag zijn mondmaskers zowat overal verplicht. Dat wordt even wennen, want tot voor kort droeg ik er zelden een: een winkelbezoek is eerder uitzonderlijk (we overleven op maaltijddozen) en het merendeel van de tijd werk ik thuis.
11/07 05u15  Sydney afhankelijk van hernieuwbare energieDe hele binnenstad van de Australische stad Sydney is sinds kort afhankelijk van groene hernieuwbare energie. Het centrale deel van Sydney, goed voor ongeveer 250.000 inwoners, kan rekenen op energie door de windmolens van New South Wales en zonne-energie.
11/07 05u15  COLUMN. Geen zomerschool zonder vrijwilligersHeeft zo’n zomerschool wel zin? Die vraag kreeg ik de voorbije week vaak voorgeschoteld. Wel, ik kan er geen eenduidig antwoord op geven. Het opzet van de zomerschoolinitiatieven is om de opgelopen leerachterstand bij leerlingen terug wat bij te werken. In de groep die ik de afgelopen week mee begeleidde, zitten niet enkel leerlingen met een leerachterstand. Er zijn ook kinderen bij die na een maandenlange lockdown behoefte hebben aan sociale contacten. “Anders zit ik de hele dag alleen thuis”, schrijft Alexis in haar opstel. Als je het de kinderen vraagt, antwoorden de meesten dat ze het wel zinvol vinden. Er zijn zeker kinderen die baat hadden bij wat extra oefening. Al zijn er ook voor wie de zomerschool niet nuttig is. Een kind dat niet graag naar school gaat, verplichten om tijdens de vakantie ook nog eens te gaan: veel haalt dat niet uit. Het idee van de zomerscholen is heel snel vormgegeven. Het Antwerpse provinciebestuur heeft op korte tijd opleidingsmodules in elkaar gebokst en stelt educatief materiaal ter beschikking via docAtlas. Maar docAtlas heeft een afdeling in Turnhout, en in Antwerpen. Een heel eind verwijderd dus van Vorselaar, waar ik de afgelopen week de leerlingen mee begeleid heb. En de leerkrachten die een deel van hun vakantie hebben opgeofferd om de zomerschool te doen slagen, hebben net heel hectische maanden achter de rug en hebben dus niet de tijd om die opleidingsmodules te volgen. Kinderen in de zomerschool hebben zeker ook baat bij individuele begeleiding. Wij waren de voorbije week met zijn drieën om een groep van veertien jongeren weer op weg te zetten. Een luxe die scholen zich tijdens het schooljaar nauwelijks kunnen permitteren. Als iemand mij dus zou vragen of zo’n zomerschool zin heeft, zeg ik: ja, indien er voldoende vrijwilligers zijn om de leerlingen individueel te kunnen begeleiden.
11/07 05u15  Leerlingen voor één dag journalist: “Ik heb geleerd dat leren ook leuk kan zijn”Mijn week in de zomerschool zit erop. Er lag voor mij een diploma klaar met de vermelding “absoluut geschikt als vrijwillige lesgever op onze zomerschool”. Maar het gaat om de kinderen, dus kruipen zij vandaag in de huid van de journalist.
11/07 05u15  Zaterdagschool Technica maakt meisjes warm voor techniekZonder corona zou Technica Turnhout, dat technieklessen aanbiedt aan meisjes uit het vijfde en zesde leerjaar, reclame gemaakt hebben voor haar werking tijdens het einde van het schooljaar. Nu duurt het iets langer voor de 24 plaatsen opgevuld zijn.
11/07 05u15  Limburgse Broodjesbar verhuist naar BochtenstraatPatrick Nobels (56) startte twintig jaar geleden met de Limburgse Broodjesbar in Rijkevorsel. Klanten moeten vanaf woensdag naar een nieuwe locatie in de Bochtenstraat.
11/07 05u15  Niet op tijd in apotheek? Haal het uit automaatApotheek Bakelants heeft de deuren opnieuw geopend nadat de zaak in Geel een grondige opknapbeurt heeft gekregen. Die ging gepaard met een forse modernisering, met een automaat als blikvanger.
11/07 01u15  Van den Bergh en De Decker struikelen in achtste finales van Summer Series dartsDimitri Van den Bergh en Mike De Decker zijn met een plaats bij de laatste zestien de beste landgenoten geworden op het derde toernooi dat deel uitmaakt van de Summer Series darts (Players Championship 11), die plaatsvinden in het Engelse Milton Keynes.
11/07 00u15  Prima avond voor Rode Duivels van Real Madrid: vijfde clean sheet op rij voor Courtois, rentree van Hazard én stap dichter bij titelReal Madrid staat weer een stap dichter bij de Spaanse landstitel. Vrijdagavond versloeg het Alaves met 2-0, waardoor het opnieuw vier punten uitloopt op Barcelona met nog drie matchen te gaan. De Koninklijke kreeg al voor de derde partij op rij een penalty. Thibaut Courtois onderscheidde zich met enkele goede reddingen en hield opnieuw de nul, zijn vijfde clean sheet op rij al. Eden Hazard vierde in de slotfase zijn rentree op het veld nadat zijn enkelblessure hem opnieuw even aan de kant gehouden had.
11/07 00u15  Union Berlijn heeft oplossing om toch voor vol stadion te kunnen spelen: het wil 22.000 (!) coronatests betalen voor fansUnion Berlijn heeft er veel voor over om bij de start van de Bundesliga op 18 september voor een vol stadion te kunnen spelen. De club uit de Duitse hoofdstad kondigde vrijdag aan met behulp van 22.012 coronatests, de volledige capaciteit van het Stadion An der alten Försterei, haar stadion volledig te willen vullen. “Met een negatief coronaresultaat binnen de 24 uur voor de wedstrijd zou je het stadion mogen betreden”, aldus de Duitse club. Op die manier zouden de fans in grote getale aanwezig kunnen zijn.
10/07 23u15  Clublegendes over gejojo met hun Waasland-Beveren: “Geen goede zaak voor Belgisch voetbal”Waasland-Beveren degradeert naar 1B. Of toch niet, en dan weer wel. Na een woelige week in het Belgisch voetbal kan niemand er nog aan uit wat er met de Wase topclub zal gebeuren in het nieuwe seizoen. Ex-Rode Duivels, kapiteins van de club en oer-Beverenaars zien het met lede ogen aan. “Dit is geen goed nieuws voor het Belgisch voetbal.”
10/07 23u15  250 euro boete voor wie geen mondmasker draagt tijdens winkelbezoekVanaf zaterdag is het verplicht om op heel wat locaties een mondmasker te dragen. Vrijdagavond werd het ministerieel besluit over de uitbreiding van die mondmaskerplicht in het Staatsblad gepubliceerd. Daarin staat meer uitleg over de mogelijke sancties en worden nog enkele bijkomende locaties aangekondigd. Een overzicht.
10/07 23u15  Liefst 27 van de 30 clubs in Amerikaanse honkbalcompetitie zitten met coronabesmettingIn de Amerikaanse honkbalcompetitie (MLB) hebben 58 spelers en 8 clubmedewerkers positief getest op het coronavirus. Dat maakte de MLB vrijdag bekend. Bij 27 van de 30 clubs werden positieve gevallen opgemerkt. Er werden donderdag in totaal 3.478 tests afgenomen. De MLB-spelers zullen vanaf nu om de dag getest worden.
10/07 22u15  RWDM pikt Stelvio Cruz transfervrij op bij VirtonRWDM, komend seizoen nieuw in de Proximus League, heeft zich vrijdag versterkt met middenvelder Stelvio Cruz. De 31-jarige Angolees komt transfervrij over van Excelsior Virton, dat geen proflicentie kreeg voor komend seizoen, en ondertekende in Molenbeek een overeenkomst voor één seizoen, met optie.
10/07 22u15  Tuttenboom onthuld in ‘Veerkrachtig Schriek’Radio 2 bezoekt deze zomer enkele 'Veerkrachtige Dorpen'. Dat zijn dorpen waarvan de inwoners zelf hun omgeving trachten te verbeteren met steun van de provincie. De afgelopen week stond de Heistse deelgemeente Schriek in de kijker. Vrijdag vond de apotheose plaats met een bezoek van Jelle Cleymans op het kerkplein.
10/07 22u15  Plaatsverbod voor vijf amokmakers (en er volgen er nog)De voorbije weekends werd er meerdere keren ’s nachts gevochten op en rond de Grote Markt van Turnhout. Het stadsbestuur en de politie zijn de overlast beu en gaan streng optreden. “Tijdens de weekends zijn er voortdurend strubbelingen in het uitgaansleven: kleine, maar ook een grote vechtpartij”, verklaarde burgemeester Paul Van Miert (N-VA) aan RTV. “We gaan daarom opnieuw plaatsverboden uitschrijven. Iets wat we eerder ook al deden tijdens de kerstperiode en oudjaar.”
10/07 21u15  Nederlandse wereldkampioene shorttrack Lara van Ruijven op 27-jarige leeftijd overleden: “Surreëel”De Nederlandse wereldkampioene shorttrack Lara van Ruijven is overleden. Dat heeft de Nederlandse schaatsbond bekendgemaakt. Van Ruijven werd amper 27 jaar.
10/07 21u15  Bodybuilder Dimata, de terugkeer van Vranjes én enkele nieuwe gezichten: de eerste trainingsfoto’s van Anderlecht 2020/2021Drie weken is het al geleden dat Anderlecht voor het eerst verzamelen blies in het kader van de voorbereiding op het nieuwe seizoen, maar nu pas duiken er voor het eerst trainingsfoto’s op. Daarop blijkt dat Landry Dimata, die anderhalf jaar aan de kant stond met een kraakbeenletsel, intussen een heuse bodybuilder is geworden en dat Ognjen Vranjes weer van de partij is na zijn passage bij AEK Athene. Ook tekenden er met keeperstrainer Jelle ten Rouwelaar, doelman Timo Wellenreuther, aanvaller Ilias Takidine en Perfomance Director Damian Roden wat nieuwe gezichten present. Opvallend: geen Anthony Vanden Borre. Die heeft geen contract meer bij paars-wit, maar mag nog weel meetrainen. Vorige week trainde hij echter al individueel wegens niet volledig fit.
10/07 21u15  Borgerhoutenaar lanceert datingplatform: “Wetenschappelijk traag daten”Pieter Uytterlinde (31) uit Borgerhout experimenteert met een nieuwe manier van daten. Dames en heren worden gekoppeld op basis van een aantal wetenschappelijke inzichten en een lange vragenlijst, en kunnen dan apart of in groep afspreken. Binnen die bubbel krijgen ze de kans om elkaar beter te leren kennen, en na vijf activiteiten zou een en ander duidelijk moeten zijn. “Ik was zelf vaak ontgoocheld in de datingopties die al bestaan, en dus probeer ik iets diepgaanders.” Pieter is nu volop op zoek naar (gratis) profielen om te gaan matchen.
10/07 21u15  Coronacrisis geeft voorstelling ‘de aanraking’ een andere dimensieChoreograaf Koen De Preter begon vóór de coronacrisis te werken aan zijn nieuwe voorstelling ‘Tender Men’, een choreografie met als centraal thema ... aanraking. Dat corona een serieuze spelbreker was, is duidelijk, maar vandaag konden de dansers eindelijk écht beginnen repeteren. En nu elkaar aanraken niet meer vanzelfsprekend is, krijgt de voorstelling een heel andere dimensie.
10/07 21u15  Kledingwinkels vrezen funshoppers te verliezen door verplichte mondmaskersKledingwinkels zien de verplichting om mondmaskers te dragen met wat angst tegemoet. Gewoon gaan shoppen voor de gezelligheid valt bij veel mensen wat weg als je voortdurend een mondmasker moet dragen. Het waren al moeilijke maanden voor de kledingwinkels en daar zal het verplichte mondmasker geen goed aan doen, voorspellen ze.
10/07 20u15  Parkeergarage onder Operaplein luidt einde werken Noorderlijn inMet de opening van de parkeergarage onder het Operaplein zijn de werken aan de Noorderlijn stilaan klaar. Half augustus wordt het laatste deel van de ventweg aan de Italiëlei opgeleverd en aansluitend start de heraanleg van de Franklin Rooseveltplaats tussen de Gemeente- en de Osystraat.
10/07 20u15  Nieuw dieptepunt in strubbelingen tussen Mario Balotelli en Brescia: club past zijn gewicht op hun website aan naar 99,8 kgHet gehakketak tussen Mario Balotelli en zijn club Brescia heeft een bedenkelijk dieptepunt bereikt. Op de clubwebsite paste de Italiaanse eersteklasser het gewicht van zijn enfant terrible aan naar 99,8 kilo. Als dat klopt, zou dat willen zeggen dat de Italiaanse spits acht kilo is bijgekomen.
10/07 20u15  Zaterdag, mondmaskerdag: zijn bezoekers van musea, moskeeën en winkels er klaar voor?Sommigen vreesden het, anderen waren er al lang op aan het wachten. Vanaf zaterdag moet iedereen in bijna alle publiek toegankelijke gebouwen verplicht een mondmasker dragen. Alleen de horeca ontspringt voorlopig de dans.
10/07 19u15  Wordt Hemiksem het ‘Knokke aan de Schelde’?De voormalige Bekaert-site in Hemiksem is onder de hamer gegaan. Drie Vlaamse projectontwikkelaars, waaronder Compagnie Het Zoute uit Knokke, hebben zich verenigd in een consortium om het 25 hectare grote gebied te laten uitgroeien tot een compleet stuk nieuw Hemiksem met 625 wooneenheden, een park en een woonzorgboulevard.
10/07 19u15  Een jaar na gruwelmoord op loodgieter uit Lint heeft gerecht moeilijke puzzel gelegdHet Nederlandse Openbaar Ministerie (OM) in Breda ziet vier hoofdverdachten in de moordzaak rond de Vlaamse loodgieter Johan Van Der Heyden (56). Een jaar nadat hij in Zoersel van de aardbol verdween en later uit het kanaal werd opgevist, is ieders rol stilaan duidelijk. In de hoofdrol: een ex-prostituee uit Zoersel, haar toenmalige vriend en een moeder die samen met haar dochter de moord faciliteerde. “Dit verhaal is helaas voer voor Netflix”, zegt woordvoerster Martine Pilaar (OM).
10/07 19u15  Na zeven jaar leegstand: Inofer-site herrijst als autoluwe omgeving met kantoren, woningen en horecaBijna zeven jaar staat de Inofer-site aan het station in Mechelen ondertussen te verwaarlozen, maar daar moet vanaf het voorjaar 2021 verandering in komen. Twee projectontwikkelaars bundelen de krachten om er in een autoluwe omgeving kantoren, woongelegenheden en horeca te realiseren.
10/07 19u15  Turnhouts café decor voor pornofilm tijdens lockdown: proces-verbaal voor uitbaterIn volle lockdown werd in café De Retro op de Turnhoutse Grote Markt een pornofilm opgenomen. Maar Café Corona, uitlaatklep voor de lockdown zou wel eens letterlijk een heet standje kunnen worden voor de uitbater.
10/07 19u15  Zwembad Bornem gaat toch open, maar nog niet op maandag 13 juliSinds 1 juli zijn de meeste zwembaden in ons land weer open. Dat van Bornem bleef echter gesloten omdat de opgelegde maatregelen, beperkingen en aanpassingen een heropening van het zwembad te moeilijk zouden maken volgens het gemeentebestuur. Oppositiepartij CD&V is het niet eens met die beslissing en overhandigde daarom een eigen voorstel aan de burgemeester.
10/07 19u15  Manchester City kent maandag zijn lot in zaak tegen UEFAHet Internationaal Sporttribunaal (TAS) zal maandag beslissen of de Engelse topclub Manchester City al dan niet voor twee jaar wordt uitgesloten van Europees voetbal. Dat maakte het TAS vrijdag bekend in een persbericht.
10/07 19u15  Coronacrisis geeft voorstelling ‘de aanraking’ een andere ladingChoreograaf Koen De Preter begon vóór de coronacrisis te werken aan zijn nieuwe voorstelling “Tender Men” - een choreografie met als centraal thema: .... aanraking. Dat corona een serieuze spelbreker was, is duidelijk, maar vandaag konden de dansers eindelijk écht beginnen repeteren. En nu elkaar aanraken niet meer vanzelfsprekend is, krijgt de voorstelling een heel andere lading.
10/07 19u15  Kledingwinkels vrezen funshoppers te verliezen als klantKledingwinkels zien het wel met wat angst tegemoet. De verplichting om mondmaskers te dragen. Want het gewoon gaan shoppen voor de gezelligheid, dat valt bij veel mensen toch wel wat weg als je voortdurend een mondmasker moet dragen. Het waren al moeilijke maanden voor de kledingwinkels en daar zal het verplichte mondmasker geen goed aan doen.
10/07 19u15  Nieuw restaurant pakt uit met een dessert in de vorm van het HavenhuisVanaf vandaag kan u in restaurant The Londen proeven van het havenhuis, niet letterlijk, eerder in de vorm van een dessert. Het nieuw restaurant op het Eilandje heeft pralines gemaakt van het Antwerps monument. Chef-kok Tommy Cavaliere, een uitgeweken Genkenaar is zodanig verliefd geworden op het gebouw dat hij zelfs een dessert heeft bedacht waarin de blikvanger de hoofdrol speelt.
10/07 19u15  Reizigers vertrekken blij en vol vertrouwen opnieuw vanaf Antwerp AirportNa bijna 4 maanden met amper vluchten ontving Antwerp Airport voor het eerst opnieuw toeristen vandaag. Een voorzichtige opstart, met een vlucht naar Split in Kroatië en een vlucht naar Ibiza. Beide vluchten zaten wel goed vol. Maar de luchthaven heeft wel grote verliezen geleden door de crisis.
10/07 19u15  Dievenbende viseert dure BMW’s: “Plots was mijn stuur uit mijn auto gestolen”Verschillende eigenaars van dure BMW’s in het Waasland kreeg de voorbije dagen ongewenst bezoek in hun wagen. De dieven gingen doelbewust op zoek naar stuurwielen en airbags.
10/07 19u15  Gemeente Boechout dient motie in tegen bouw nieuwe Isvag-oven: “Haven van Antwerpen is realistisch alternatief”De gemeenteraad van Boechout heeft een motie gestemd tegen de bouw van een nieuwe afvalverbrandingsoven door Isvag op de Boomsesteenweg in Wilrijk. “We vragen aan Vlaams minister van Omgeving en Energie, Zuhal Demir (N-VA), om eerst een vergelijkend onderzoek te doen naar een alternatieve locatie”, zegt Boechouts schepen van Milieu, Energie en Duurzaamheid Kris Swaegers (Groen). “De haven van Antwerpen zou voor ons een duurzame oplossing bieden.”
10/07 19u15  Bestuurder gewond bij kop-staartaanrijding op N16Op de N16 tussen Sint-Niklaas en Temse deed zich vrijdagnamiddag om iets voor 17 uur een ongeval met drie voertuigen voor. De bestuurder van een kleine bestelwagen merkte te laat op dat zijn voorligger afremde voor de verkeerslichten. Hij reed in op zijn voorligger, een Nissan Qashqai, die door de klap ook tegen zijn voorligger, een BMW, botste. De drie voertuigen liepen schade op, de bestelwagen en de Nissan waren niet meer rijvaardig en moesten getakeld worden. Een bestuurder werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer kwam ter plaatse voor het opkuisen van gelekte vloeistof. Er was tijdelijk heel wat verkeershinder in de richting van de Temsebrug.
10/07 19u15  Antwerp Giants in attractieve poule in EuroCupDe loting van de EuroCup bracht voor Antwerp Giants een attractieve groep. De Sinjoren zitten in poule C met het Russische Krasnodar, Virtus Bologna (Italië), met de Servische ex NBA-speler Milos Teodosic, Monaco, Andorra en het Litouwse Lietkabelis.
10/07 18u15  Renovatie Hof ter Linden begint in 2022, feesten in kasteel kan tot eind 2021De renovatie van kasteel Hof ter Linden in Edegem zal vóór 2022 niet aanvangen. Ondertussen kan House de Neuf er tot eind 2021 feesten, seminaries, teambuildings en andere evenementen blijven organiseren.
10/07 18u15  Real Madrid raakt Marcelo kwijt in volle titelstrijdReal Madrid lijkt de rest van de competitie in Spanje te moeten afwerken zonder linksachter Marcelo. De 32-jarige Braziliaan kampt met een spierblessure in de adductoren. Volgens diverse Spaanse kranten komt Marcelo voor het einde van de competitie, op 19 juli, niet meer in actie.
10/07 18u15  Joanna Van Dijck : eerste 100-jarige in Aalm. Cuypers sedert coronacrisisJoanna Van Dijck vierde vrijdag in woonzorgcentrum Aalm. Cuypers haar 100ste verjaardag. Dat werd coronagewijs gevierd. Omdat een andere bewoonster positief testte op Covid-19 was bezoek niet meer toegelaten. Maandag 13 juli mag dat echter terug.
10/07 18u15  Jeugd test nieuwe speeltuinDe nieuwe speeltuin in het Romain De Vidtspark in Sint-Niklaas wordt dezer dagen uitgetest door de jeugd. Dat valt goed mee gezien het plezier dat de meeste jeugdige bezoekers er aan beleven. Het stralende weer doet natuurlijk ook zijn duit in het zakje.
10/07 18u15  Bevrijdingsfeesten afgelast, maar herdenkingsmoment gaat niet zomaar voorbijDe organisatoren van de Bevrijdingsfeesten in Klein-Willebroek hebben net beslist, na overleg met de gemeentelijke dienst evenementen, om het alombekende buurtfeest niet te laten doorgaan. De jaarlijkse herdenking aan de Shermantank wordt nog overwogen.
10/07 18u15  Lando Norris drie plaatsen achteruit op startgrid GP van SteiermarkLando Norris (McLaren) wordt zondag drie plaatsen achteruitgezet op de startgrid van de Grote Prijs Formule 1 van Steiermark.
10/07 18u15  Guillaume Gillet debuteert voor Charleroi in gelijkspel tegen KV KortrijkOp het oefenveld Wembley recht tegenover het Guldensporenstadion speelden KV Kortrijk en Sporting Charleroi vanmiddag 1-1. Guillaume Gillet maakte de laatste 10 minuten zijn debuut voor Charleroi.
10/07 18u15  ATF’ers nemen gebubbeld afscheidWegenbouwbedrijf ATF maakt er al zeventien jaar een gewoonte van om de dag voor het bouwverlof met alle personeelsleden aan teambuilding te doen en om op een feestelijke manier het bouwverlof in te stappen. Zelfs corona kan dat niet tegenhouden.
10/07 18u15  Trompettist Jo Hermans popelt om weer te spelen: “Wij zijn veiliger dan zangers en koren!”Hij stevende af op het drukste jaar uit zijn carrière. Tot corona ook Jo Hermans’ concertagenda helemaal leeg veegde. Bij de pakken blijven zitten, ligt niet in de aard van de doorgaans alomtegenwoordige trompettist. Tussen opnames voor The Voice en de nieuwe plaat van Balthazar door broedt de uitgeweken Tielenaar alweer op grootse plannen die hij ons graag in primeur toont.
10/07 17u15  Twee dieven die op klaarlichte dag gsm’s stelen in Turnhout gevatHet team straatcriminaliteit van de Politie Regio Turnhout heeft twee verdachten opgepakt van een brutale diefstal bij telefoonwinkel Mobilesous in de Herentalsstraat in Turnhout, begin deze week. De dieven gingen toen aan de haal met een tiental telefoons en sloten de eigenaar op in de werkruimte.
10/07 17u15  Schanslaan pas open tegen 1 septemberNet voor de start van het bouwverlof werd in de Schanslaan in Borsbeek werk gemaakt van het betonnen plateau op het kruispunt met de Akkerdonckstraat. Dit plateau moet nu eerst 28 dagen uitharden.
10/07 17u15  Geen kermis maar wel smoutebollen en wafels!Heikermis mag dan dit jaar uitzonderlijk wel niet doorgaan, toch worden op het Kardinaal Cardijnplein in Berlaar-Heikant sinds vrijdag smoutebollen, Brusselse wafels en appelbeignets verkocht. Daar zorgt de Berlaarse kermisfamilie Delmez voor.
10/07 17u15  Antwerp-trainer Ivan Leko wil vervanger voor zwaar gekwetste Sander CoopmanBij Antwerp viel woensdag tijdens het oefenduel met Eupen Sander Coopman uit met een zware blessure. De voorste kruisband van de middenvelder zou volledig afgescheurd zijn, wat een erg lange revalidatie betekent. Trainer Ivan Leko wil er dan ook graag nog een speler bij.
10/07 17u15  Wimbledon verdeelt ondanks afgelasting toch prijzengeld onder 620 spelersWimbledon zal 10 miljoen pond (ruim 11 miljoen euro) aan prijzengeld verdelen onder de 620 spelers die normaal gezien aan het uiteindelijk geannuleerde grandslamtoernooi zouden deelnemen. Dat heeft de All England Lawn Tennis Club (AELTC) vrijdag bekendgemaakt.
10/07 17u15  Jongeman in uitgaansbuurt Knokke trapt naar hoofd van agentDe onlusten van de afgelopen dagen in de uitgaansbuurt van Knokke-Heist blijven nazinderen. Nu zoekt de politie een jongeman die trapte naar het hoofd van een agent.
10/07 17u15  Opnieuw trekt een jonge Belg naar de BundesligaArminia Bielefeld, dat volgend seizoen aantreedt in de Bundesliga, heeft Nathan de Medina (22) transfervrij aangetrokken. Hij zette zijn handtekening onder een contract tot 2023. De verdediger was einde contract bij Excel Moeskroen.
10/07 17u15  Trompetist Jo Hermans popelt om weer te spelen: “Wij zijn veiliger dan zangers en koren!”Hij stevende af op het drukste jaar uit zijn carrière. Tot corona ook Jo Hermans’ concertagenda helemaal leeg veegde. Bij de pakken blijven zitten, ligt niet in de aard van de doorgaans alomtegenwoordige trompettist. Tussen opnames voor The Voice en de nieuwe plaat van Balthazar door broedt de uitgeweken Tielenaar alweer op grootse plannen die hij ons graag in primeur toont.
10/07 17u15  Kempense meesteroplichtster blijft aangehouden: “Ze is heel overtuigend”De raadkamer van Turnhout heeft vrijdag de aanhouding van oplichtster Ilse Leroi verlengd. Sinds dinsdag zit de Kempense achter de tralies voor onder meer oplichting en weerspannigheid tegenover de politie. Intussen weten enkele slachtoffers een deel van hun ontvreemde spullen te recupereren.
10/07 16u15  Nieuwe uitbater gezocht voor loods Bar PaniekAG Vespa, de vastgoedpoot van de stad Antwerpen, gaat op zoek naar een nieuwe uitbater voor de loods ter hoogte van Kattendijkdok-Oostkaai 21 op het Eilandje.
10/07 16u15  Gemeenten Mol en Herentals verplichten mondmaskers ook op marktenMondmaskers in gesloten ruimten zijn vanaf nu verplicht. Maar de burgemeesters van Mol en Herentals gaan nog een stapje verder en verplichten mondmaskers op hun openluchtmarkt. Ook op de kermis van Mol-Donk wordt het verplicht.
10/07 16u15  Stad zoekt uitbater voor horecazaak in oranjerie HarmonieparkAG Vespa, de vastgoedpoot van de stad Antwerpen, is op zoek naar kandidaten om een horecazaak met terras uit te baten in de oranjerie in park Harmonie.
10/07 16u15  Lommel SK stelt jonge Engelsman Liam Manning aan als nieuwe hoofdcoachLommel SK heeft vrijdagmiddag bekendgemaakt dat Liam Manning (34) de nieuwe hoofdtrainer wordt. Manning is een jonge Engelsman die eerder al voor de City Football Group werkte als directeur coaching van de New York City Academy.
10/07 16u15  Lokale zender WFM zendt Vlaamse Top 111 uit vanuit voortuin toeristische dienst: “Het is tijd om ook met onze radio uit ons kot te komen”Om de Vlaamse feestdag in de nasleep van corona toch nog enige luister te geven, zendt radio WFM een top 111 van Vlaamse artiesten uit. Niet veilig vanuit zijn kot, maar in openlucht in de voortuin van Toerisme Westerlo.
10/07 16u15  Extra waardebon om lokaal winkelen te promotenInwoners die hun #samentegencorona-cadeaubon hebben uitgegeven, kunnen die vanaf nu inruilen voor een gratis waardebon. Die wordt geschonken door de gemeente en Willebroek Winkelhart. Doel is het lokaal winkelen in Willebroek te promoten.
10/07 16u15  Huurders van Woonveer krijgen waardebonnen voor groenten en fruitDe huurders van sociale huisvestingsmaatschappij Woonveer Klein-Brabant kregen de voorbije dagen niet alleen het zomermagazine van Woonveer in de bus, maar ook twee waardebonnen die ze kunnen inruilen bij de deelnemende lokale fruit- en groentewinkels.
10/07 16u15  Staat dit ook Waasland-Beveren te wachten? In Frankrijk moet Amiens nu toch in Ligue 2 starten, al blijft schadevergoeding mogelijkDe Franse Raad van State heeft vrijdag in kort geding het verzet van Amiens tegen zijn degradatie afgewezen. De Noord-Franse club bereidt zich nu voor op een seizoen in de Ligue 2.
10/07 16u15  Hoe zegde da? Ken jij een hete broek?Het Antwerpse dialect... Het is toch wel iets aparts, niet? De hele zomer lang laten we jullie kennismaken met de uitzonderlijke tongval van de Antwerpenaren. Ken jij alle woorden al? We eindigen de week met ‘een hete broek’.
10/07 16u15  Jo Hermans popelt om muzikale activiteiten weer te hervatten: “Trompettisten zijn veiliger dan zangers en koren!”Hij stevende af op het drukste jaar uit zijn carrière. Tot corona ook Jo Hermans’ concertagenda helemaal leeg veegde. Bij de pakken blijven zitten, ligt niet in de aard van de doorgaans alomtegenwoordige trompettist. Tussen opnames voor The Voice en de nieuwe plaat van Balthazar door broedt de uitgeweken Tielenaar alweer op grootse plannen die hij ons graag in primeur toont.
10/07 16u15  Juni was extreem heet (maar niet bij ons)In België was de voorbije maand juni volgens het KMI eerder normaal te noemen, maar wereldwijd evenaarden we op een fractie na de extreemste temperaturen die in de recordmaand juni 2019 waren opgetekend.
10/07 16u15  Drie black-owned beautymerken in de kijkerWie tijdens het aankopen van nieuwe beautyproducten wil uitkijken naar black-owned merken om zo een steentje bij te dragen in de strijd tegen racisme, heeft in de (online) parfumerie heel wat keuze. Wij zetten alvast onze favorieten op een rij.
10/07 16u15  Nieuw Bundesliga-seizoen begint op 18 septemberHet volgende Bundesliga-seizoen gaat op 18 september van start. De laatste speeldag is voorzien op 22 mei 2021. Dat blijkt uit de wedstrijdkalender die de Duitse voetbalbond (DFB) vrijdag publiceerde.
10/07 16u15  Liverpool-aanvoerder Jordan Henderson mist laatste 4 matchen van seizoenJordan Henderson, aanvoerder van kampioen Liverpool, mist de laatste vier wedstrijden van het Premier League-seizoen vanwege een knieblessure. Dat heeft coach Jürgen Klopp vrijdag bevestigd.
10/07 16u15  Kinderen mogen na reis naar risicogebied niet meteen terug naar crècheKinderen en hun begeleiders die terugkomen uit een gebied dat code rood of code oranje kreeg, kunnen niet meteen na terugkomst in België opnieuw naar de crèche. Ze moeten eerst 14 dagen in thuisisolatie blijven. Dat blijkt uit een communicatie van Kind & Gezin, nadat het wetenschappelijk gezondheidsinstituut Sciensano donderdag nieuwe testrichtlijnen uitstuurde naar ziekenhuizen en artsen.
10/07 15u15  Marc Van Ranst waarschuwt iedereen met reisplannen: “Er gaan rode plekken bij komen, er is nu al één vergeten”Volgens viroloog Marc Van Ranst is het onvermijdelijk dat er nog rode plekken zullen bijkomen op de Europese kaart en waar we door corona dus niet naartoe mogen reizen. Meer nog: Buitenlandse Zaken vergat een regio te vermelden. Ook over de Belgische situatie is Van Ranst behoedzaam. “We zitten nog aan een plateau van 86 nieuwe besmettingen per dag. In sommige andere landen zouden ze dat een outbreak noemen.”
10/07 15u15  Camerabeelden en spoor van handpalm nekken inbreker in MechelenDe politie heeft een verdachte geklist voor een recente reeks inbraken in voertuigen in de omgeving van de Tervuursesteenweg in Mechelen. Een spoor van zijn handpalm op een van de wagens en camerabeelden nekten hem.
10/07 15u15  Hoe mondmaskers plots verplicht werden: puzzelstukjes vielen in paar uur tijd in elkaarAls een donderslag bij heldere hemel kwam de verplichting op mondmaskers er dan toch. In een paar uur tijd vielen alle puzzelstukjes netjes in elkaar. De politiek had sowieso een overlegcomité op de agenda staan, dus hakten ze de knoop dan maar door. “Iedereen zat op dezelfde lijn, er was gewoon geen enkele reden meer om te wachten.”
10/07 15u15  Koningin Máxima als pink ladyDe Nederlandse koningin heeft zich donderdalaten zien in een volledig roze ensemble. Haar keuze viel ook deze keer op een outfit van onze landgenoot Edouard Vermeulen, ontwerper van Natan.
10/07 15u15  Onaangepaste snelheid was oorzaak van dodelijk ongeval met twee AntwerpenaarsHet verkeersongeval met twee dodelijke slachtoffers van woensdag in Veurne werd veroorzaakt door het rijden met een onaangepaste snelheid. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Veurne. Bij de crash kwamen een 28-jarige man uit Zoersel en een 29-jarige vrouw uit Brecht om het leven.
10/07 15u15  STAGEDAGBOEK KV MECHELEN. Oefenkamp zit erop: “Ik voel mijn benen niet meer”De zomerstage van KV Mechelen zit erop. Malinwa koos niet voor een buitenlandse bestemming, maar sloeg zijn tenten op in Tubeke. Van zaterdag 4 juli tot en met vrijdag 10 juli waren niet de Rode Duivels, maar wel de Kakkers de baas op het nationaal oefencentrum. Ook Gazet van Antwerpen was van de partij en hield u in dit dagboek op de hoogte van alle nieuwtjes op en rond het trainingsveld.
10/07 15u15  Geen Big Jump dit jaar (maar wel virtuele versie)De Big Jump gaat dit jaar niet door. Althans toch geen georganiseerd evenement zoals anders. Er is dit jaar enkel een virtuele editie.
10/07 15u15  Ivan Leko na uitvallen Coopman: “Heel jammer. En nu hebben we een extra speler nodig”Antwerp-coach Ivan Leko (42) kwam vrijdagmiddag onder meer terug op de zware knieblessure van Sander Coopman, opgelopen in de oefenpot tegen Eupen.
10/07 15u15  Bioscoopsector vreest dat belangrijke bron van inkomsten verloren gaat door verplichting mondmaskersDe bioscoopuitbaters zijn erg ongerust door het nieuws over de mondmaskers. Want als dat betekent dat mensen niets meer mogen eten of drinken in de cinema, is dat een financiële ramp voor hen.
10/07 15u15  Louis Vuitton toont niet langer mannenmode in ParijsLouis Vuitton schrapt de modeshow met mannenmode in Parijs. Het Franse luxemerk rukt zich ook volledig los van de modeseizoenen. De toekomstige collecties voor heren worden gepresenteerd tijdens reizen naar verschillende locaties ter wereld. Dat meldt modesite Women’s Wear Daily (WWD)
10/07 14u15  Gemeente Boechout verzet zich tegen nieuwe verbrandingsoven in WilrijkDe gemeenteraad van Boechout heeft een motie gestemd tegen de bouw van een nieuwe afvalverbrandingsoven door intercommuncale ISVAG langs de Boomsesteenweg in het Antwerpse district Wilrijk. De gemeente vraagt nu aan Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA), die over het dossier moet beslissen, om eerst nog een alternatieve locatie zoals het Antwerpse havengebied te onderzoeken.
10/07 14u15  Opera Ballet Vlaanderen neemt miniproductie op in kathedraalIn afwachting van een verdere versoepeling van de coronamaatregelen heeft Opera Ballet Vlaanderen een miniproductie online geplaatst die werd opgenomen in de Antwerpse Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Het gaat om een duet op ‘Pie Jesu’ uit het Requiem van Gabriel Fauré, in een choreografie van Sidi Larbi Cherkaoui.
10/07 14u15  Artiestencoalitie: “Werkloosheidssteun is goede maatregel die veel te laat komt”De Artiestencoalitie van kunstenaars en hun beroepsverenigingen is blij dat de Kamer donderdagavond een wetsvoorstel goedkeurde dat artiesten en technici makkelijker toegang geeft tot een werkloosheidsuitkering. Toch komt de maatregel erg laat: “Wat kon vanaf crisisdag één in andere sectoren, kan vanaf nu ook voor freelancers in onze sector”.
10/07 14u15  Brand onder dak van woning in opbouwDe brandweer rukte vrijdagmiddag uit naar de Rabesdijk in Bouwel (Grobbendonk) voor rookontwikkeling onder het dak van een woning in opbouw. De hulpverleners moesten een gat in dak maken om bij het smeulend vuur te geraken. De brand was ontstaan tijdens werkzaamheden aan de woning. De eigenaars zullen door de schade nog een tijdje langer moeten wachten vooraleer ze in hun nieuwe pand kunnen trekken.
10/07 14u15  Ben Mertens in eerste kwalificatieronde voor WK snooker tegen killer van Ronnie O’Sullivan, ook Luca Brecel aan de bakDinsdag 21 juli gaan in het English Institute of Sport in Sheffield de kwalificaties voor het wereldkampioenschap snooker van start. Naast Luca Brecel (WS-37) komt daarin ook Ben Mertens in actie. Hij verdiende zijn plaats als halvefinalist op het EK U21. Vrijdag werd de 15-jarige Oost-Vlaming voor de eerste ronde uitgeloot tegen James Cahill (WS-106).
10/07 14u15  Coronamaatregelen wegen te zwaar, bloemencorso afgelast: “Nachtmerrie voor de wagenbouwers”Ook de lightversie van het corso van Loenhout kan niet doorgaan. De organisatoren checkten een lijst van twintig parameters om in coronatijd te mogen organiseren. Daaraan kunnen de corsobouwers niet voldoen.
10/07 14u15  Diamantsector moet noodgedwongen mensen laten afvloeienDe coronacrisis blijft ook een zware impact hebben op de diamantsector. Bij het gereputeerde certificatenlabo en onderzoekscentrum HRD Antwerp verdwijnen negen jobs.
10/07 13u15  Huiszoekingen in drugsonderzoek: Antwerpse politie neemt grote som geld in beslagDe Antwerpse politie heeft bij drie huiszoekingen meer dan 28.000 euro cash en een hoeveelheid cocaïne in beslag kunnen nemen.
10/07 13u15  Coronamaatregelen wegen te zwaar, bloemencorso afgelast: “Een nachtmerrie voor onze wagenbouwers”Ook de lightversie van het corso van Loenhout kan niet doorgaan. De organisatoren checkten een lijst van twintig parameters om in coronatijd te mogen organiseren. Daaraan kunnen de corsobouwers niet voldoen.
10/07 13u15  Extra bewakingsagenten gaan controleren of je mondmasker draagt in Waasland Shopping CenterWaasland Shopping zal de komende dagen extra bewakingsagenten inzetten om te controleren of bezoekers wel hun mondmaskers dragen. Ook in de gangen van het winkelcentrum zal het verplicht zijn om een mondmasker te dragen.
10/07 13u15  Final 8 in Champions League levert twee potentiële krakers op in kwartfinales, Timothy Castagne en Atalanta treffen PSGAtalanta-PSG en Leipzig-Atlético Madrid zijn de twee kwartfinales in de Champions League waarover al duidelijkheid bestaat. Bij de laatste vier treffen de winnaars van beide duels elkaar. Dat bleek vrijdag bij de loting op de UEFA-hoofdzetel in het Zwitserse Nyon.
10/07 13u15  Populairste fitnessoefening van het moment belooft buikspieren in twee wekenAltijd al een wasbordbuikje gewild? Dan kun je het - mits doorzettingsvermogen - in amper twee weken bekomen dankzij de fitnessroutine van Chloe Ting. Haar zogenoemde ‘2 weeks abs challenge’ is sinds de coronacrisis een hit op sociale media en blijkt effectief.
10/07 12u15  Auto twee keer tegengehouden: twee rijbewijzen ingetrokkenTemse
10/07 12u15  Witte rook voor Slachthuissite: buurtbewoners en ontwikkelaars bereiken akkoordHet Damcomité, een groep buurtbewoners van de wijk Antwerpen Dam, heeft een belangrijke slag thuisgehaald. Bij de ontwikkeling van de Slachthuissite aan de Slachthuislaan wordt straks een derde van de ruimte ingevuld door groene openbare ruimte. Dat kwam het comité overeen met ontwikkelaar Triple Living.
10/07 12u15  Provincie Antwerpen lanceert ‘GroenZoeker’ om recreanten beter te spreiden over groendomeinenDe provincie Antwerpen heeft een nieuwe website gelanceerd waarop het volledige lokale groen- en natuuraanbod in de provincie terug te vinden valt. De ’GroenZoeker’ moet er onder meer voor zorgen dat recreanten zich beter verspreiden over de bestaande groene ruimte, nu veel meer mensen deze zomer in de eigen streek blijven omwille van de coronacrisis.
10/07 12u15  Antwerpse luchthaven ontvangt eerste toeristen sinds lockdown: “We vertrekken met een dubbel gevoel”“We zijn blij dat we op vakantie kunnen vertrekken, maar tegelijkertijd is er ook enige onzekerheid. Wat als het virus opnieuw in kracht toeneemt?” Mischa en Dina zijn vanochtend met hun dochter vanaf de luchthaven van Antwerpen vertrokken naar de Kroatische stad Split. Het was de eerste commerciële vlucht vanuit Deurne sinds het begin van de lockdown. Het leven op de luchthaven komt zo stilaan terug op gang.
10/07 12u15  Belgische zomermercato loopt in twee fases en loopt af op 5 oktoberDe zomermercato zal er door de coronacrisis een beetje anders uitzien. De Belgische transfermarkt zal geopend zijn in twee periodes, waarvan de eerste begint op 7 juli en eindigt op 31 augustus. Het tweede deel loopt van 8 september tot 5 oktober, zo maakte de Pro League vrijdag bekend.
10/07 12u15  Wilms nv investeert 8,3 miljoen: “Meer bestellingen zonweringen en screens omdat klanten meer thuisblijven”Rolluiken- en zonweringenbouwer Wilms nv investeert in drie jaar 8,3 miljoen euro in het bedrijf aan de Molsebaan 20 in Meerhout. Dit najaar opent Wilms nv de deuren van een verruimde toonzaal met interactieve vergaderzalen. De kantoren krijgen een opknapbeurt. Op de productiehal wordt een nieuw dak gelegd, een nieuwe confectielijn wordt opgestart en de ‘schaduwmeesters sinds 1975’ bouwen ook nog een centraal magazijn aan de Molsebaan. Wilms nv stelt 180 mensen tewerk.
10/07 12u15  Theater aan Twater en Ubuntu Festival afgelast, Bar Hasart blijft openDe vijftiende editie van Theater aan Twater gaat niet door. Ook die andere publiekstrekker in Boom, Ubuntu Festival, heeft beslist om de editie van 2020 af te gelasten. Beide organisaties baten wel nog tot eind augustus wel Bar Hasart in het park uit.
10/07 12u15  Indische neushoornbaby geboren in PlanckendaelMooi nieuws uit het dierenpark Planckendael: de Indische neushoorn Karamat schonk er donderdag het leven aan een flinke dochter. Opvallend genoeg heeft het jong nog geen hoorn.
10/07 12u15  73-jarige vrouw uit Borgerhout vermistDe politie heeft een opsporingsbericht verspreid voor de vermiste Ezzahia Jaafro uit Borgerhout. De 73-jarige vrouw verliet op donderdag 9 juli 2020 rond 16 uur haar woning in de Eliaertsstraat in Borgerhout, sindsdien ontbreekt elk spoor van haar.
10/07 12u15  STAGEDAGBOEK BEERSCHOT. Mannekes trainen in de regen in DuitslandNa Antwerp en KV Mechelen begint de zomerstage ook voor Beerschot. De Mannekes vertoeven van donderdag 9 juli tot en met vrijdag 17 juli in het Duitse Kaiserau. Ook Gazet van Antwerpen is van de partij en houdt u in dit dagboek op de hoogte van alle nieuwtjes op en rond het trainingsveld.
10/07 12u15  LIVESTREAM. UEFA loot voor Final 8 in Champions League en Europa LeagueVrijdagmiddag staan op de hoofdzetel van de UEFA in het Zwitserse Nyon de lotingen voor de eindrondes in de Champions League (vanaf 12u) en de Europa League (vanaf 13u) op het programma. Volg de lotingen hieronder LIVE.
10/07 11u15  Wijkinspecteurs volgen opleiding dierenbeschermingVeertig wijkinspecteurs van Mechelen en Willebroek volgen een opleiding dierenbescherming. Zes onder hen gaan zich zelfs extra specialiseren rond het welzijn van dieren.
10/07 11u15  Dierenarts vecht weigering bouw dierenkliniek aan, Liezelse buurt opnieuw ongerust: “We kunnen enkel bang afwachten”Dierenarts Isabel van der Kuijl, die aan de Turkenhofdreef in Liezele (Puurs-Sint-Amands) een moderne paardenkliniek wil bouwen, is in beroep gegaan tegen de gemeentelijke weigering van de omgevingsvergunning. Eind juli moet de bestendige deputatie van de provincie nu een beslissing nemen, maar de buren zijn verrast en opnieuw boos.
10/07 11u15  Transfervrije Salomon Kalou trekt naar Braziliaanse club BotafogoDe Ivoriaanse international Salomon Kalou (34) trekt transfervrij naar de Braziliaanse club Botafogo. Hij zette zijn handtekening onder een contract tot eind 2021. Dat heeft de club uit Rio de Janeiro donderdag aangekondigd.
10/07 10u15  Bekaert verkoopt voormalige site in Hemiksem voor 23 miljoen euroStaaldraadproducent Bekaert heeft een overeenkomst gesloten met drie Belgische projectontwikkelaars over de verkoop van zijn vroegere site in Hemiksem, in de provincie Antwerpen. De drie betalen 23 miljoen euro voor de site.
10/07 10u15  UEFA loot straks voor Final 8 in Champions League en Europa LeagueVrijdagmiddag staan op de hoofdzetel van de UEFA in het Zwitserse Nyon de lotingen voor de eindrondes in de Champions League (vanaf 12u) en de Europa League (vanaf 13u) op het programma.
10/07 10u15  Geen Corona voor Giant Kenneth ‘Speedy’ SmithGiant Kenneth ‘Speedy’ Smith (27), die momenteel bij Maccabi Haifa een interim afwerkt, heeft geen corona-besmetting in Israël opgelopen. Hij testte negatief, maar moet nog wel enkele dagen in quarantaine blijven.
10/07 10u15  Trouwzaal in Waaslandhaven wordt omgebouwd tot zomerbarIn de feestzaal van Bebronna, gelegen in industrieel gebied in de Waaslandhaven, gonst het normaal gezien van de ambiance tijdens trouwfeesten. Maar door de coronacrisis bleef het ook in Bebronna stil dit voorjaar. Om het slechte voorjaar toch goed te kunnen maken, werd Bebronna tijdelijk omgebouwd tot zomerbar.
10/07 09u15  Partijsecretariaat van N-VA beklad door pro-abortusactivisten: “Maar wij laten ons niet intimideren”Het hoofdkwartier van N-VA is donderdagnacht beklad door pro-abortusactivisten. Dat meldt de partij op Twitter. “Maar we laten ons niet intimideren door vandalisme”, klinkt het.
10/07 09u15  DISCUSSIE. Ben jij tevreden met de verplichting van mondmaskers in winkels?Vanaf morgen is het voor iedereen ouder dan 12 jaar verplicht om een mondmasker te dragen in winkels en winkelcentra en in andere binnenruimtes waar veel mensen samenkomen. Daaronder vallen onder meer bioscopen, theater-, muziek- en conferentiezalen, bibliotheken, musea en religieuze gebouwen zoals kerken en moskeeën. Dat heeft het Overlegcomité van de verschillende regeringen van ons land gisterenavond beslist.
10/07 08u15  Geen popcorn meer in cinema? Kinepolis “bekijkt implicaties” mondmaskerplichtDe overheid verplicht vanaf zaterdag mondmaskers in bioscopen. Of dat betekent dat er geen popcorn of ander snoepgoed meer gegeten mag worden tijdens de film, is voor Kinepolis nog onduidelijk.
10/07 08u15  Tien originele adresjes voor een overnachting in eigen landDoor de coronacrisis staat niet iedereen te springen om zijn vakantie door te brengen in het buitenland. En dat hoeft ook niet, want in België zijn er heel wat leuke plekjes en originele adresjes om je vakantie door te brengen. Van een oude bus tot een transparante bubbel: wij hebben alvast tien leuke overnachtingen op een rijtje gezet.
10/07 07u15  Trouwzaal in havengebied wordt omgebouwd tot zomerbar: “We hebben een fantastisch terras”In de feestzaal van Bebronna, gelegen in industrieel gebied in de Waaslandhaven, gonst het normaal gezien van de ambiance tijdens trouwfeesten. Maar door de coronacrisis bleef het ook in Bebronna stil dit voorjaar. Om het slechte voorjaar toch goed te kunnen maken, werd Bebronna tijdelijk omgebouwd tot zomerbar.
10/07 06u15  Huisbrouwerijen, botanische tuin en slapen in de mobilhome: tips voor wie Leuven wil verkennenIn coronatijden blijft reizen een heikel thema en niet alle landen verwelkomen ons, Belgen, met open armen. Wat wél kan als alternatief is toerist spelen in eigen land en de wijde omgeving rond de plaatselijke kerktoren verkennen. Tips voor wie deze zomer op verkenning wil in de buurt van Leuven.
10/07 06u15  Te koop: kapel met scheef torentjeAltijd al eens een stukje erfgoed willen kopen? Dan is dit misschien wel uw kans. De kapel in de Vrouweneekhoekstraat in Sint-Niklaas staat te koop. De kerkfabriek verkoopt het gebouw omdat het al een tijd niet meer gebruikt wordt en de onderhoudskosten aanslepen. Wie het gebouwtje koopt, kan zich wel verwachten aan een flinke opknapbeurt.
10/07 06u15  Trouwzaal pal in havengebied wordt voor even omgebouwd tot zomerbar: “We hebben een fantastisch terras, dat konden we goed gebruiken”In de feestzaal van Bebronna, gelegen in industrieel gebied in de Waaslandhaven, gonst het normaal gezien van de ambiance tijdens trouwfeesten. Maar door de coronacrisis bleef het ook in Bebronna stil dit voorjaar. Om het slechte voorjaar toch goed te kunnen maken, werd Bebronna tijdelijk omgebouwd tot zomerbar.
10/07 06u15  Delphine wil met haar biobedrijf jaarlijks bijna zeven ton plastic besparenThe Bio Veggie Company uit Temse, dat biologische en vegetarische voeding produceert, wil met een nieuwe verpakking bijna zeven ton plastic per jaar te besparen. Opmerkelijk: tijdens de coronacrisis zag het bedrijf de verkoopcijfers stijgen met 25 procent.
10/07 06u15  Rupelmondse kaai wordt voetgangerszoneDe Rupelmondse kaai is vanaf nu een voetgangerszone. De Polders van Kruibeke trekken veel wielertoeristen aan en die veroorzaakten de laatste maanden gevaarlijke situaties op de kade.
10/07 05u15  STANDPUNT. U en ik gaan deze crisis betalenDe economische impact van het coronavirus wordt elke dag groter. Zo blijkt uit een bevraging van de Nationale Bank van België en werkgeversorganisatie Alfaport Voka dat grote bedrijven in de Antwerpse haven vrezen dat ze binnenkort mensen moeten ontslaan. Intussen kondigt de Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair aan dat het 84 personeelsleden in België wil afdanken. Met de ontslagen die Brussels Airlines heeft aangekondigd en het faillissement van bagageafhandelaar Swissport erbij heeft corona nu al meer dan tweeduizend jobs in de toeristische sector in België weggevaagd.
10/07 05u15  Van Ranst over plotse verplichting van mondmaskers in winkels: “De tijd was er rijp voor”Winkelen kan vanaf zaterdag niet meer zonder mondmasker. Ook in bioscopen, tijdens voorstellingen en in musea wordt een mondkapje verplicht. Daarmee wordt een maandenlange discussie over de (on)zin van mondmaskers plots beslecht. “Je voelde het momentum groeien, en nu was de tijd rijp”, zegt viroloog Marc Van Ranst.
10/07 05u15  Leger rekruteert met ‘Top Gun’-foto: opvolgster gezocht voor Anne-Marie Jansen, eerste Belgische F16-pilote“Wie zou de opvolgster kunnen zijn van Mie?” Met een oude foto van de F16-pilote Anne-Marie Jansen (52) wil de vliegbasis van Kleine-Brogel in Peer vrouwen warm maken voor het beroep. “Het enige verschil is dat vrouwen tijdelijk moeten stoppen bij een zwangerschap.”
10/07 05u15  CD&V worstelt met probleem-Beke: overal onder vuur voor aanpak coronacrisis, ook binnen eigen partijIn het Vlaams Parlement ligt Vlaams minister van Welzijn, Wouter Beke (CD&V), onder vuur voor zijn aanpak van de coronacrisis. Maar ook in eigen rangen neemt de kritiek toe. Een van de mogelijke uitwegen is dat hij gouverneur van Limburg wordt.
10/07 05u15  Reisorganisaties, ondernemers, oppositie: iedereen wil af van oranje zones voor reisbestemmingen, maar regering houdt volHandig, die kleurcodes voor reisbestemmingen. Groen = go. Rood = no go. Maar oranje is er te veel aan. “Schaf dat af”, zegt sp.a. Ondernemersorganisatie VOKA en touroperators TUI en Sunweb hebben het net zo min voor oranje. “Te onduidelijk.” Maar de regering houdt vol. “Dat stoplichtsysteem is geen slimmigheidje van België. Het wordt ook gebruikt in de communicatie tussen landen.”
10/07 05u15  Geen coronatest meer voor baby’s en peuters: pediaters vinden dat controle meer kwaad dan goed doetKinderen jonger dan 3 jaar die mogelijke symptomen van Covid-19 vertonen, denk aan een snotneus, zullen niet meer automatisch worden getest. “Het testen van erg jonge kinderen bleek weinig zinvol, en zelfs schadelijk voor jonge kindjes”, zegt professor Steven Van Gucht (Sciensano).
10/07 05u15  Nog snel een tweedehandswagen kopen, en dan op vakantie: verkoop met 22% gestegenNu ze niet massaal met het vliegtuig op vakantie gaan, kopen veel mensen nog snel een tweedehandswagen om mee op reis te vertrekken. Uit cijfers van sectorfederatie Traxio blijkt dat de verkoop in juni met bijna 22% is gestegen in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. De snelle leveringstermijn is daarbij een grote troef.
10/07 05u15  Minder investeringen en vrees voor ontslagen bij grote Antwerpse havenbedrijvenDe coronacrisis dreigt hard toe te slaan in de Antwerpse haven. Bijna de helft van de bedrijven vreest in geldnood te komen en een kwart stelt zijn geplande investeringen voor onbepaalde tijd uit.
10/07 05u15  Jeroom gaat ‘Junior Bake Off’ presenteren: “Kinderen, messen en ovens, wat kan er nu misgaan?”Omdat Wim Opbrouck de handen al vol heeft met de grotemensenversie van Bake Off Vlaanderen, laat hij de presentatie van de kinderversie in handen van cartoonist Jeroom Snelders (43). Een verrassende keuze. “Zo kunnen de kijkers eens zien dat ik eigenlijk ook maar een saaie man met twee benen ben.”
10/07 05u15  Gewezen souschef ’t Zilte opent The London op ’t Eilandje: wereldreis op het bordAcht maanden trok de gewezen souschef van ’t Zilte met zijn partner op gastronomische wereldreis. Met als einddoel het eigen restaurant. Dat is er nu, in het hart van ’t Eilandje.
10/07 05u15  Chris Froome zorgt nu al voor dé transfer van 2021: nieuw begin of begin van het einde?Baruch Haba! Israel Start-Up Nation kondigde met trots de komst aan van Chris Froome (35) voor volgend seizoen, enkele minuten nadat Teem INEOS liet weten dat er na elf seizoenen een einde komt aan hun huwelijk. Vier vragen over – nu al – de transfer van 2021.
10/07 05u15  Ex-wereldkampioenen over startgelden: “Met deze regeling is de cross slechts voor enkelen leefbaar”Ook de vedetten van weleer volgen de discussie omtrent de startgelden in de cross op de voet. De meningen zijn verdeeld, zo blijkt uit een rondvraag.
10/07 05u15  Leko hoeft niet te kiezen: Antwerp telt nog maar 18 man voor bekerfinaleAntwerpcoach Ivan Leko zal geen knopen moeten doorhakken voor zijn selectie voor de bekerfinale. Nu Sander Coopman (25) een half jaar out is, blijven in zijn A-kern nog maar achttien spelers over die op 1 augustus tegen kampioen Club Brugge in actie kunnen komen.
10/07 05u15  Jawel, er is ook nog voetbal in Beveren: “Als het toch 1A wordt, zullen we klaar zijn”Waasland-Beveren zit de laatste weken op een rollercoaster van emoties. Nieuwe trainer Nicky Hayen (39) bekijkt het allemaal nuchter en spreekt vrijuit over 1A of 1B, de transferperiode en zijn eerste weken op de Freethiel.
10/07 05u15  De soap blijft duren: voetbalclubs vrezen voor uitgestelde competitiestartNa de bom van het BAS is de Pro League aan zet. Er is een kamp dat toch wil vasthouden aan 16 clubs en Waasland-Beveren in 1B wil houden. Maar wat dan? Nog meer rechtszaken, natuurlijk. Sommige clubs vrezen zelfs dat de competitiestart zal moeten worden uitgesteld.
10/07 05u15  Pro League kan beslissing BAS écht niet negeren: en nu?Dat de Pro League er voorlopig nog altijd van uitgaat dat Waasland-Beveren volgend seizoen in 1B speelt, roept op zijn zachtst gezegd vragen op. Wij proberen ze hier te beantwoorden.
10/07 05u15  De atypische route die Rocky Bushiri bij KV Mechelen bracht: “Geen uitdaging schrikt me af”Reken Rocky Bushiri ondanks zijn 20 lentes niet tot de jonkies. En van integratieproblemen heeft hij ook nog nooit gehoord. Wees maar zeker: de Belgische belofte-international zal er staan in de competitieopener. Eén brok graniet, maar o zo minzaam in de omgang. “Enkel op het veld verander ik in Rocky de fighter.”
10/07 05u15  Stabiliteit en rust: hoe Beerschot - net als vorig jaar - met de grote onzekerheid omgaat op stageDe chaos in het Belgisch voetbal doet de geloofwaardigheid wankelen, maar midden in die onzekerheid probeert Beerschot sinds gisteren in Kaiserau met stabiliteit en rust de promotiefinale (als die er al komt) en het nieuwe seizoen voor te bereiden.
10/07 05u15  COLUMN. Hoe ging dat nu weer, normaal?Ik heb me er zelf al meermaals schuldig aan gemaakt. “In normale tijden”, schreef ik al een paar keer. “In normale tijden ging het zus, in coronatijd gaat het zo.” Ondertussen was ik lang vergeten hoe die normale tijden eigenlijk gingen. De grote lijnen van het leven pré-corona kende ik nog wel. Dat was zoiets van fiets, tram, werk, koffiebar, thuis, te veel plannen en af en toe eens gaan dansen.
10/07 05u15  Coronaspuwer riskeert 15 maanden cel, inspecteurs vragen morele schadevergoedingHet Openbaar Ministerie vroeg woensdag op de correctionele rechtbank in Turnhout een effectieve celstraf van 15 maanden voor een coronaspuwer in Herentals. Een 40-jarige man werd twee maanden geleden agressief nadat hij werd opgepakt voor dronken rijden. In de cel spuwde hij naar enkele inspecteurs van de politiezone Neteland.
10/07 05u15  COLUMN. Recycleren werktDe column die u hier leest, heeft me bloed, zweet en tranen gekost. Toen ik er 's ochtends aan begon, was ik nog enthousiast. Een paar uren later had ik nog maar twee half afgewerkte ideeën op papier staan. Voor geen enkel verhaal vond ik een passende clou. Stilaan kwam ik de wanhoop nabij.
10/07 05u15  Een zomer zonder Verklapt, maar mét Nele Goossens on tour door de Kempen en MechelenVerklapt blijft deze zomer op stal, en de komieken in hun kot. Geen gratis vertellingen in juli en augustus. Gelukkig verzacht Nele Goossens het gemis. De cabaretière tuft met een busje door de Kempen en de regio Mechelen, en houdt halt bij moppentappers en straffe verhalen.
10/07 05u15  COLUMN. Mijn hart bloedt wanneer een foorkramer vertelt dat hij niet meer weet wat nu gedaanGeen rollend racecommentaar bij de kamelen, geen schrikwekkende Crazy Booster die boven de kerktoren uitreikt, geen suikerspinnen, smoutebollen of geglazuurde liefdesappels deze zomer op de Grote Markt van Turnhout. Eerlijk is eerlijk: ontroostbaar was ik niet toen ik het nieuws vernam. De voorbije jaren trok ik enkel naar de kermis om een reportage te maken voor uw krant of de sfeer op te snuiven op de terrassen er rond.
10/07 05u15  Gemeente lanceert horecamagazine: “Verplichte coronarust heeft voor dessertbaby gezorgd bij ons”In brasserie Klein Zoersel, die sinds een verhuis vorig jaar wel degelijk in Oostmalle ligt, stelde de gemeente Malle donderdag haar zomermagazine Proef en Geniet in Malle voor. Het 72 pagina’s tellend boekje zet de lokale horeca in de kijker die zware maanden achter de rug heeft. Al bracht de lockdown niet enkel kommer en kwel. Zo verwachten chef Peter Van Vlasselaer en Barbara Brignola van Klein Zoersel een corona-kerstbaby.
10/07 05u15  Waardebon van 25 euro voor winnaars complimentenwedstrijdTijdens de coronacrisis werden de inwoners van Nijlen opgeroepen om op Facebook een compliment te geven aan een plaatselijke handelaar die hen een goede service had geboden. Tien deelnemers werden uitgeloot en kregen een waardebon van 25 euro. Donderdagavond kregen de winnaars van de complimentenwedstrijd hun prijs uitgereikt op het gemeentehuis.
10/07 03u15  Na mezen moeten ook Turkse kevers de eiken-processierups bestrijdenDe strijd tegen de eikenprocessierups wordt fors opgevoerd. Het Antwerps provinciebestuur probeert binnen het Europese LIFE-project om op drie duurzame, ecologische en betaalbare manieren het vervelend diertje en de ongemakken voor de mens uit de wereld te helpen. Dat doen ze door het ophangen van mezenkasten, sluipwespen en sluipvliegen in de nesten aanbrengen, én de grote poppenrover inzetten. Die inheemse kever wordt uit Turkije ingevoerd en krijgt een zendertje op het schild gekleefd, zodat hij getraceerd kan worden.
10/07 03u15  Teruggevonden fietstaxi blijkt gestolen: “Het woonzorgcentrum mag mijn betjak blijven gebruiken”De riksja die onlangs in de kelder van Woonzorgcentrum Sint-Elisabeth in Duffel ontdekt werd, is in 2002 gestolen bij BD-Style in Lier. Daarvan is zaakvoerster Chantal Van der Auwera helemaal overtuigd. “We hadden hem enkele jaren voordien in Indonesië gekocht.”
10/07 02u15  Politie vermoedt dat Glee-actrice Naya Rivera verdronken isDe Amerikaanse actrice Naya Rivera (33), die vermist raakte tijdens een boottocht met haar vierjarige zoon op het meer Piru in Californië, is vermoedelijk verdronken. Dat heeft de lokale politie donderdag tijdens een persconferentie gezegd.
10/07 00u15  Sevilla heeft Champions League binnen handbereik na winst tegen AthleticSevilla blijft op koers voor het laatste Champions Leagueticket achter de grote drie (Real, Barça en Atletico). Het team van Julen Lopetegui won donderdagavond zijn wedstrijd van de 35e speeldag met 1-2 bij Athletic Bilbao.
10/07 00u15  Inter lijdt opnieuw puntenverlies en zakt naar vierde plek, paal houdt Romelu Lukaku van 21ste goalInter heeft donderdagavond opnieuw een slechte zaak gedaan bovenaan de Serie A. Na de thuisnederlaag tegen Bologna gaf het team van Romelu Lukaku in de slotfase een voorsprong uit handen bij Hellas Verona: 2-2. De Rode Duivel trapte even na de rust op de paal. Door het nieuwe puntenverlies is Inter plaats drie kwijt aan Atalanta.
10/07 00u15  Unizo: “Wij willen alles doen om deze crisis te bezweren”“We zijn verwonderd dat de verplichting net nu wordt ingevoerd”, zegt Danny Van Assche, de gedelegeerd bestuurder van Unizo. “Een verplichting is er nooit geweest, ook niet tijdens de lockdown zelf. Ondanks dat het altijd bij een aanbeveling bleef, denken wij niet dat winkelende mensen de motor van de verspreiding zijn geweest, anders had men deze verplichting al veel vroeger ingevoerd.”
10/07 00u15  Weer poederbrieven bij Vlaams Belang, Tom Van Grieken kreeg er een in de KamerMinstens twee Kamerleden van Vlaams Belang hebben donderdag een verdachte poederbrief gekregen. In het federale parlement is zo’n poederbrief toegekomen voor partijvoorzitter Tom Van Grieken, meldt de partij op Twitter. Ook Kamerlid Annick Ponthier uit Bilzen tweet dat ze een poederbrief kreeg.
10/07 00u15  Herstelde Eden Hazard zit opnieuw in selectie bij Real MadridEden Hazard miste door enkelproblemen de laatste twee wedstrijden van Real Madrid maar zit weer in de groep voor het competitieduel van vrijdag tegen Alaves. De kapitein van de Rode Duivels is door Zinedine Zidane opgenomen in zijn 22-koppige selectie.
10/07 00u15  Handelsfederatie Comeos over verplichting mondmaskers: “Sancties voor winkels zijn onaanvaardbaar”Donderdagavond werd er beslist dat mondmaskers vanaf zaterdag 11 juli verplicht zullen zijn in winkels, winkelcentra en tal van andere plaatsen. Handelsfederatie Comeos zegt dat de klant verantwoordelijk is voor het naleven van de regel. “Onaanvaardbaar dat winkels kunnen gesanctioneerd worden.”
09/07 23u15  Vlaams Belanger klaagt ‘omvolking’ aan met foto uit Brussel, maar gaat de mist in door ‘detail’Op sociale media krijgt Vlaams parlementslid Stefaan Sintobin (Vlaams Belang) heel wat aandacht om een tweet die hij de wereld in stuurde. Daarin uitte hij zijn frustratie over de ‘omvolking’ van Brussel met daarbij een foto van de basiliek van Koekelberg.
09/07 23u15  Dion Cools en Brian Priske vieren Deense titel met FC MidtjyllandFC Midtjylland heeft de Deense titel veroverd. Het team van coach Brian Priske en Dion Cools, allebei ex-Club Brugge, haalde het donderdagavond met 3-1 van uittredend kampioen FC Kopenhagen en verzekerde zich zo van een derde kampioenschap.
09/07 23u15  Sprinter Noah Lyles verpulvert wereldrecord op 200 meter… maar dan komt de aap uit de mouwHeel wat topatleten tekenden donderdagavond present voor de Inspiration Games, een initiatief van de organisatie achter de Diamond Leaguemeeting in Zürich. Op verschillende locaties kruisten sterren uit de internationale atletiek de degens. Ook de Amerikaanse topsprinter Noah Lyles was erbij. Hij zorgde aanvankelijk voor heel wat verwarring door een nieuwe wereldrecordtijd op de 200 meter te lopen.
09/07 22u15  Bizar: Bruno Fernandes (Manchester United) krijgt penalty… terwijl hij zelf de overtreding maaktVreemde fase in de Premier League-wedstrijd tussen Aston Villa en Manchester United woensdagavond. Manchester United-speler Bruno Fernandes probeerde een Zidane’tje, maar belandde met zijn studs vol op het been van thuisverdediger Ezri Konsa. Minstens een gele kaart voor de middenvelder van Manchester United, zou u denken, maar gek genoeg wees ref Jon Moss naar de stip. De videoref bekeek de fase opnieuw, maar zag geen reden om in te grijpen.
09/07 22u15  Mondmaskers vanaf zaterdag verplicht in winkels, bioscopen, zalen en museaVanaf zaterdag zal het verplicht zijn een mondmaskers te dragen in winkels en winkelcentra en in andere binnenruimtes waar veel mensen samenkomen, zoals bioscopen. Dat heeft het Overlegcomité van de verschillende regeringen van ons land donderdagavond beslist. Ook in theater-, muziek- en conferentiezalen, bibliotheken, musea en religieuze gebouwen zoals kerken en moskeeën wordt het dragen van een mondmasker verplicht.
09/07 21u15  Vrijwilligers zijn sterren van de dag: meester Vincent en juf Bélène zorgen voor de speelse toetsWinkelen en pannenkoekenbakken. Is dat genieten of is dat rekenen? In pedagogische termen heet dat spelen met leerprikkels. Ideaal om een verblijf in de zomerschool zowel leerrijk als plezierig te maken.
09/07 21u15  Jan Vertonghen en Toby Alderweireld voor het eerst sinds februari nog eens met hun tweetjes achterin bij TottenhamJan Vertonghen en Toby Alderweireld startten vanavond voor Tottenham Hotspur nog eens zij aan zij achterin. Dat was alweer geleden van februari op bezoek bij Chelsea. Op bezoek bij Bournemouth kon het Belgische duo de nul houden, maar drie punten leverde dat niet op. De partij eindigde na twaalf (!) minuten blessuretijd op een bloedeloze 0-0.
09/07 21u15  Ivarem past regeling asbest, inco-zakken en piekzakken aanAfvalbeheerder Ivarem keert terug naar haar normale werking. Dat betekent dat Ivarem vanaf dinsdag 14 juli weer asbestcementafval in haar recyclageparken aanvaardt.
09/07 21u15  Waasland-Beveren speelt volgende week tegen Neymar en Mbappé: oefenmatch tegen PSG in het Parc des PrincesWaasland-Beveren heeft een prestigieuze tegenstander gestrikt in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Op vrijdag 17 juli oefenen de Waaslanders tegen de Franse kampioen PSG.
09/07 21u15  Toeren met de eTuktuks kan weer in de MerodegebiedEr kan vanaf nu weer volop getoerd worden met de eTuktuks doorheen het de Merodegebied. Dagelijks kan er vanaf 11u. vertrokken worden aan de volledig gerenoveerde oude stoomzagerij in de Heistraat 2A in Klein-Vorst (Laakdal). Na de tocht is er de gelegenheid om het museum van de oude stoomzagerij te bezoeken, een uniek stuk industrieel erfgoed, decennialang uitgebaat door de familie Beyens.
09/07 21u15  Opa Peter (72) en kleindochter Kato (22) studeren samen af: “Velen dachten dat opa een van mijn proffen was”Afstuderen is één ding, dat samen met je opa doen nog iets helemaal anders. Kato (22) en haar grootvader Peter Zweegers (72) weten er alles van. Vijf jaar lang studeerden ze samen op de stadscampus van de Universiteit Antwerpen.
09/07 20u15  Stad introduceert dialect in straatbeeldHet Herentalse stadsbestuur lanceerde drie weken geleden nog een oproep naar typische lokale dialectwoorden, bij voorkeur termen die met eten, drinken en winkelen te maken hebben. “De fijnste, grappigste of origineelste gebruiken we in onze volgende promotieactie voor ons Handelshart”, klonk het toen. De eerste resultaten duiken nu in het straatbeeld op, zoals dit plakkaat dat vanop de rotonde in de Olympiadelaan een parking helpt zoeken om boodschappen te doen.
09/07 20u15  Kantoren en showrooms in voormalige Nationale BankWie ervan droomt om klanten te ontvangen of te werken in het voormalige gebouw van de Nationale Bank op de Britselei kan nu zijn slag slaan. Via het makelaarskantoor Anker 18 worden alle binnenruimten sinds kort te huur aangeboden.
09/07 20u15  Regen zoekt ton: “Mechelaars met een tuin kunnen mee het verschil maken om water te sparen”Na de groepsaankoop voor bomen inspireert Mechels gemeenteraadslid Tine Van den Brande de stad ook tot eentje voor regentonnen. Die past perfect in het plan om de toenemende droogte te bestrijden. “Regenwater vloeit nu gewoon weg langs de riolering”, zegt ze.
09/07 20u15  Familie blijft met vragen achter na dodelijk ongeval nabij Veurne: “Bjorn was een gouden mens”De familie van Bjorn Cleerbaut (28) uit Halle-Zoersel blijft met veel vragen achter na het ongeval dat hem en zijn vriendin Sarah (29) uit Brecht het leven heeft gekost. Woensdag kwam hij nabij Veurne op zijn dak in de gracht terecht. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, waren de twee inzittenden al overleden. Maar wat de twee juist in Veurne deden, weet niemand.
09/07 20u15  UEFA laat geen publiek toe bij vervolg van Champions League en Europa LeagueDe resterende wedstrijden in de Champions League en Europa League zullen allemaal achter gesloten deuren worden gespeeld. Het Uitvoerend Comité van de Europese voetbalbond UEFA besliste donderdag dat er vanwege de coronacrisis “tot nader order” geen toeschouwers zullen worden toegelaten.
09/07 20u15  Voor iedereen in Mechelen een pakjesautomaat op ‘slipperafstand’: “Mislukte thuisleveringen beperken”Iedere inwoner op “slipperafstand” een pakjesautomaat garanderen. Het is een van de initiatieven van een proefproject dat Bpost de komende twee jaar in Mechelen uitrolt om mislukte thuisleveringen zo veel mogelijk te beperken. Het is ook de eerste stad in België waar het bedrijf post en pakjes alleen nog met elektrische voertuigen zal bezorgen. Andere steden moeten volgen.
09/07 20u15  Jakob Smitsmuseum lokt kinderen met Hippe SmitsSinds deze week kunnen kinderen aan de hand van een speciaal voor hen ontworpen spel de tentoonstellingen in het Jakob Smitsmuseum in Mol-Sluis komen bezoeken. De Balense jonge kunstenaar Zjef Caers ontwierp hiervoor een ‘Hippe Smits’.
09/07 20u15  Sport- en cultuurverenigingen krijgen automatisch en sneller zelfde subsidie als in 2019, kampvergoeding en hygiënepakket voor jeugdverenigingenNiet alleen de horeca, ook veel sport- en cultuurverenigingen zitten met een financiële kater na de lockdown. De gemeente Schoten heeft nu na een reeks steunmaatregelen voor de lokale economie ook een steunpakket voor jeugd-, sport- en cultuurverenigingen uitgewerkt.
09/07 20u15  Opa Peter (72) en kleindochter Kato (22) studeren samen af: “Er dachten er veel dat opa een van mijn proffen was”Afstuderen is één ding, dat samen met je opa doen nog iets helemaal anders. Kato (22) en haar grootvader Peter Zweegers (72) weten er alles van. Vijf jaar lang studeerden ze samen op de stadscampus van de Universiteit Antwerpen.
09/07 20u15  Geen jaarmarkt in Halle dit jaarHet was een moeilijke beslissing, maar Ferm en de Landelijke Gilde van Halle-Zoersel hebben de knoop dan toch doorgehakt. Er zal op 27 september geen jaarmarkt en rommelmarkt in Halle-Zoersel zijn.
09/07 19u15  Jan Vertonghen en Toby Alderweireld starten voor het eerst sinds februari nog eens met hun tweetjes achterin bij TottenhamJan Vertonghen en Toby Alderweireld starten vanavond voor Tottenham Hotspur nog eens zij aan zij achterin. Dat was alweer geleden van februari op bezoek bij Chelsea.
09/07 19u15  ‘Keizer’ Jos Daems van De Bierpruvers overledenJozef ‘Jos’ Daems overleed op 88-jarige leeftijd in het woonzorgcentrum Sint-Vincentius in Ekeren. Daems gaat de geschiedenis in als eerste keizer van de De Bierpruvers. In 1997 werd hij Prins Carnaval. In 1998 en in 1999 werd hij herkozen, wat hem in november van ’99 de keizerstitel opleverde. Zijn echtgenote Josée vergezelde hem als prinses en later als keizerin. Jos was ook lid van de vriendenkring Ekeren-Andernach, was een gedreven filatelist en speelde graag een partijtje biljart. In het dagelijks leven was Jos vroeger kraanman in de haven. De uitvaart gebeurt in coronatijd in intieme kring. Dinsdag 14 juli om 12.30u begeleiden De Bierpruvers in uniform keizer ‘Jos’ op de begraafplaats van Ekeren naar zijn laatste rustplaats.
09/07 19u15  Turnhoutse cementfabriek in ‘Atlas van vergeten België’La Bonne Espérance, een voormalig steenbakkerij en cementfabriek die vandaag dienst doet als vleermuizenreservaat, heeft een plekje bemachtigd in de nieuwe Atlas van vergeten België met 68 verborgen plaatsen in het hele land.
09/07 19u15  Nieuwe verdachte opgepakt na dodelijke steekpartij in Antwerpen-Noord, andere verdachte weer vrijgelatenDe onderzoeksrechter in Antwerpen heeft donderdag een 26-jarige man aangehouden voor de dood van een 45-jarige man afgelopen week in de Van Stralenstraat in Antwerpen-Noord. De twintiger heeft bekentenissen afgelegd. De man die eerder werd gearresteerd, werd opnieuw vrijgelaten.
09/07 19u15  Guillaume Gillet verklaart keuze voor Charleroi: “Deze club maakt duidelijk deel uit van de top zes van Belgi딓Mijn persoonlijk doel is het plezier op het veld terugvinden en Charleroi nog beter laten presteren.” Dat was de kern van het betoog van Guillaume Gillet, die donderdagnamiddag in Charleroi aan de pers werd voorgesteld. De 36-jarige middenvelder maakte begin deze week transfervrij de overstap van het Franse Lens. Hij ondertekende een overeenkomst voor één seizoen.
09/07 19u15  Antwerp Expo zet investeringen en vernieuwingen voorlopig stopAntwerp Expo zet de investeringen in de vernieuwing van drie hallen voorlopig stop. De beurzen- en evenementensector krijgt het zwaar te verduren. De Boekenbeurs werd al geannuleerd en nu is de organisator van het Vakantiesalon failliet verklaard. Onder die omstandigheden zijn nieuwe investeringen niet verantwoord. Dat zegt de uitbater van Antwerp Expo die een tsunami van faillissementen voorspelt, als de expohallen op 1 september niet terug open mogen.
09/07 19u15  Anderlecht stalt tiener Thierry Lutonda bij RKC WaalwijkRSC Anderlecht leent Thierry Lutonda (19) voor een seizoen uit aan het Nederlandse RKC Waalwijk. In de overeenkomst is ook een aankoopoptie opgenomen, zo bevestigt de Eredivisieclub donderdag.
09/07 19u15  IN BEELD. Gekke bekken trekken met KV Mechelen-spelers tijdens coronatestDe voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen gaat voor alle clubs gepaard met coronatests, ook bij KV Mechelen. Al zijn er aan de gezichten van de spelers te zien wel leukere bezigheden om de middag door te brengen. Toch zal het moeten, want zaterdag speelt Malinwa alweer een volgende oefenmatch tegen Club Brugge.
09/07 18u15  Stukje nostalgie verdwijnt: rijksmiddelbare school voor meisjes gaat tegen vlakteIn de Bouwerijstraat is een aannemer gestart met de ontmanteling en sloop van de vroegere rijksmiddelbare school voor meisjes en een aantal naastgelegen woningen. Hiermee verdwijnt de school die bij de generatie boven de vijftig nog heel wat herinneringen oproept, voorgoed uit het straatbeeld.
09/07 18u15  Sterrenchef serveert pop-updiners op het water in AntwerpenSterrenchef Olivier de Vinck van restaurant Kommilfoo op het Antwerpse Zuid gaat tijdens het weekend van 15 augustus koken op het schip Blue Rhapsody.
09/07 18u15  Eigenaar Kokerij opent zomerbar in eigen tuin: “Nergens gezelliger dan in ‘den hof’”Onder de naam Boechout Bar Quality (BBQ) opent Sebastian ‘Bassie’ Fernandez Moreno een zomerbar in de tuin achter zijn woning op de Provinciesteenweg 543 in Boechout. “Nergens gezelliger dan in ‘den hof’”, knipoogt de 37-jarige kok.
09/07 18u15  Duitse spelers vinden Robert Lewandowski man van seizoenRobert Lewandowski is in een poll van de Duitse spelersvakbond VDV verkozen tot beste speler van het seizoen. De spits van kampioen Bayern München kreeg 40,2 procent van de stemmen achter zijn naam en haalde het ruim voor Jadon Sancho van Borussia Dortmund (13,9%) en zijn teamgenoot Joshua Kimmich (7,2%).
09/07 18u15  Dries Van Noten trekt naar ChinaDe Belgische ontwerper Dries Van Noten opent eind augustus een eerste winkel in Réel Mall in het centrum van Shanghai, de eerste in China. De volledige herfstcollectie voor zowel mannen als vrouwen zal er te koop zijn.
09/07 18u15  Club Brugge breekt contract van Balanta open tot 2024Club Brugge heeft zijn Colombiaanse middenvelder Eder Balanta (27) twee jaar langer aan het team verbonden. Hij zette donderdag zijn handtekening onder een nieuw contract tot 2024, zo bevestigt de landskampioen in een ludiek filmpje.
09/07 18u15  Nieuwe trage weg waar vroeger autocinema wasDe gemeente Zoersel heeft een nieuwe trage weg geopend tussen de Liersebaan en de Dennenlaan om de voetgangers en fietsers een veiligere en kortere route aan te bieden. “Bij de aanvraag van de bouwvergunning voor villapark Lindendael op het vroegere terrein van de autocinema werd de aanleg van een trage verbinding opgelegd aan de aanvragers”, legt schepen van Openbare Werken Danny Van de Velde (N-VA) uit. “Aan tennisclub Den Otter heeft de technische dienst daarom onlangs een aansluiting tussen de trage weg en de weg naar de tennisclub aangelegd.” Schepen van Mobiliteit en Milieu Marc de Cordt (Groen) hoopt dat deze veilige verbinding door park Lindendael nog meer inwoners stimuleert om te voet of met de fiets te gaan winkelen in de Kapellei en de Handelslei in Zoersel.
09/07 18u15  Turnhouts stadsbestuur annuleert augustuskermis, “drama” voor foorkramersNa uitgebreid overleg met onder meer de foorkramers en de hulpdiensten heeft het Turnhouts stadsbestuur beslist dat de zomerkermis niet doorgaat. De gezondheid en veiligheid van bezoekers en omwonenden kunnen onvoldoende gegarandeerd worden.
09/07 18u15  STAGEDAGBOEK BEERSCHOT. Mannekes trainen eerste keer in DuitslandNa Antwerp en KV Mechelen begint de zomerstage ook voor Beerschot. De Mannekes vertoeven van donderdag 9 juli tot en met vrijdag 17 juli in het Duitse Kaiserau. Ook Gazet van Antwerpen is van de partij en houdt u in dit dagboek op de hoogte van alle nieuwtjes op en rond het trainingsveld.
09/07 18u15  Hogeschoolcampus Thomas More krijgt groen licht voor projecten rond gezondheidstechnologieMet initiatieven rond enerzijds fysieke werkomstandigheden en anderzijds ademhalingstherapieën krijgt Mobilab & Care binnen hogeschool Thomas More in Geel Vlaamse steun voor innovatie.
09/07 18u15  Stad schenkt nieuwe bok aan legereenheid: Modest XIIDe stad Lier heeft opnieuw een bok geschonken aan het Bataljon Artillerie in Brasschaat.
09/07 18u15  Delfine Persoon krijgt op 22 augustus dan toch haar rematch tegen Katie TaylorDe rematch voor Delfine Persoon tegen de Ierse bokskampioene Katie Taylor komt er dan toch. Op 22 augustus zullen ze elkaar treffen in het Engelse Brentwood, zo maakte Persoon donderdag bekend tijdens een persconferentie in Gits.
09/07 18u15  Pro League is niet van plan BAS te volgen: nieuwe Algemene Vergadering moet degradatie W-Beveren gewoon bevestigenDe Pro League is ondanks de uitspraak van het BAS van woensdag niet van plan Waasland-Beveren aan boord te houden in 1A. Het plan is een nieuwe Algemene Vergadering te beleggen, waarop de beslissingen van de vergadering van 15 mei opnieuw bevestigd worden. De redenering daarachter is dat het BAS de beslissing an sich niet nietig heeft verklaard, maar wel de manier waarop die tot stand is gekomen.
09/07 17u15  Nieuw feestconcept: dobberen op Galgenweel in je eigen bubbelDobberen en peddelen per vier in roeibootjes bij een streep sfeervolle muziek terwijl een drijvend ponton verfrissende drankjes voorziet. Dat is Left of Shore, een nieuw partyconcept dat vanaf 25 juli elke zaterdag van de zomer plaatsvindt aan het Galgenweel.
09/07 17u15  Trump moet belastingaangiften vrijgeven in rechtszaak, beslist HooggerechtshofDe Amerikaanse president Donald Trump moet zijn belastingaangiften en andere financiële informatie vrijgeven, aldus een uitspraak van het Hooggerechtshof.
09/07 17u15  Auto belandt op zijkant in centrum WijnegemOp de Markt in Wijnegem is donderdag een auto op zijn zijkant beland. De bestuurder werd met verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.
09/07 17u15  Buitenlandse Zaken zet licht op rood voor drie regio’sHet ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de eerste lijst met kleurcodes gepubliceerd voor de landen waarnaar Belgen deze zomer mogen reizen. Voorlopig moeten enkel toeristen die Lleida, A Mariña (beiden in Spanje) of Lissabon (Portugal) hebben bezocht, bij terugkeer verplicht in quarantaine.
09/07 17u15  DJ Yolotanker broedt op nieuw concept: “De fans missen het feesten, ik mis vooral de fans zelf”De grootste hardstyle-dj ter wereld wil hij worden. Die ambitie moet DJ Yolotanker noodgedwongen even on hold zetten. In afwachting van coronavrije tijden laat het alter ego van Yorrick Lodewyckx uit Morkhoven zijn polonaisehits-met-beats in de kast, net zoals zijn kenmerkende bloemenhemden. “Anders moet ik ze te vaak strijken.”
09/07 17u15  Delfine Persoon speelt op 22 augustus rematch tegen Katie TaylorDe rematch voor Delfine Persoon tegen de Ierse bokskampioene Katie Taylor komt er dan toch. Donderdag werd bekendgemaakt dat de twee elkaar op 22 augustus in het Engelse Brentwood opnieuw in de ogen kijken.
09/07 16u15  Delfine Persoon staat dicht bij rematch tegen Katie TaylorDe rematch voor Delfine Persoon tegen de Ierse bokskampioene Katie Taylor lijkt er dan toch te komen. Het management van de West-Vlaamse boksster kondigt voor augustus immers “een bokskamp van wereldklasse” aan. “Bij winst kan ze dan geschiedenis schrijven in de bokswereld. In New York is dit haar niet gelukt, terecht of onterecht. Hopelijk kan ze dit nu rechtvaardigen met deze nieuwe kans die zich in augustus zal voordoen”, zo klinkt het in een mededeling.
09/07 16u15  Bekende bakker bakt ‘het traagste brood’Marc Van Eeckhout (60) en Lutgart Lyen (61) van Broodnodig zijn gepassioneerd bezig met oude granen. Die willen ze gebruiken om op termijn het lekkerste brood te bakken. In Hofstade kun je zondag een kijkje gaan nemen op hun proefveld waar 48 oude graansoorten groeien.
09/07 16u15  Okegem heeft weer een buurtwinkel: “Nu hoeven inwoners voor hun inkopen niet meer naar buurgemeenten”Okegem heeft sinds donderdag opnieuw een buurtwinkel: Snoeperken.
09/07 16u15  Niet te missen: Matthias Schoenaerts als muurschildering in AntwerpenAntwerps acteur Matthias Schoenaerts wordt op de Leopoldplaats in Antwerpen afgebeeld in het thema van ‘The Old Guard’, een nieuwe Netflix-film die vanaf vrijdag te zien is. Edegems graffitikunstenaar SMOK liet zich inspireren op de stripreeks waarop de film is gebaseerd, met een kleurrijke mural als resultaat.
09/07 16u15  “Rits je slaapzak open en kies een warme matras”: tips voor wie zich deze zomer voor het eerst aan kamperen waagtAls het aan Vlaamse virologen ligt, gaan we deze zomer als gevolg van de coronacrisis het best op reis in eigen land. In de eigen tuin met de tent, bijvoorbeeld. Of in die van vrienden. Sportketen Decathlon organiseert samen met supermarktketen Delhaize en radiozender Joe het nationale kampeerweekend op 11 en 12 juli. Zelf proberen? Met deze tips sla je geen flater.
09/07 16u15  Duffel steunt humanitaire acties in kwetsbare landenCovid-19 woelt ook door landen die al met een humanitaire crisis te maken hadden. De gemeente Duffel schenkt daarom 4.500 euro aan humanitaire acties die ondernomen worden in die kwetsbaarste landen.
09/07 16u15  Meer koten, sporthal en nieuw restaurant moeten UAntwerpen-campus Drie Eiken doen bruisenDe universiteitscampus Drie Eiken zal de komende jaren getransformeerd worden tot een levendige ‘24/7-campus’. Daarvoor slaat de Universiteit Antwerpen de handen in elkaar met projectontwikkelaar LIFE. Meer studentenkoten, een nieuw restaurant en een sporthal met twee zaalvoetbalvelden en een fitnessruimte moeten van de campus een bruisende site maken.
09/07 16u15  Muurschildering langs spoorweg beklad: “Ik dacht dat graffitikunstenaars een erecode hadden”Langs de spoorlijn Antwerpen-Lier in Mortsel werd het werk van Antwerps kunstenaar Kenneth Kenisman beklad. Patrick Vendrig die het liet plaatsen, is niet te spreken over deze vorm van vandalisme.
09/07 16u15  Vergeet het mindere weer: onze tips voor een zomers gevoelVergeet het mindere weer bij het begin van de zomer: voor het vakantiegevoel zorgt u zelf. We sturen u graag als een culturele nomade op een avontuurlijke tocht. Het is nu eenmaal zomers hoogtij, dus er is geen gebrek aan intieme concertjes, onontdekte plekjes in de natuur en artistieke of historische ontdekkingstochten.
09/07 16u15  Hoe zegde da? “Hij heeft het hoog in zijnen bol”Het Antwerpse dialect... Het is toch wel iets aparts, niet? De hele zomer lang laten we jullie kennismaken met de uitzonderlijke tongval van de Antwerpenaren. Ken jij alle woorden al? Zoals ‘het hoog in zijnen bol hebben’?
09/07 16u15  Drukke tijden in bedrijf waar de landsgrens doorheen loopt: “330 digitale zone 30-borden opgeleverd”De firma Q-lite in Baarle-Hertog heeft voor het Agentschap Wegen en Verkeer 330 digitale zone 30-verkeersborden gemaakt. De uitrol ervan over heel Vlaanderen begint eerstdaags. “We hebben gemerkt tijdens de coronacrisis dat de overheden volop in gang zijn geschoten”, zegt directeur Dirk Geenen (52). “Tijdens de lockdown is het nut van digitale informatieschermen op openbare plaatsen nog eens onderstreept.”
09/07 16u15  KU Leuven heeft kandidaat-vaccin tegen coronavirus ontwikkeld en wil dit jaar nog beginnen testen op mensenVirologen van het Rega Instituut aan de KU Leuven hebben een kandidaat-vaccin ontwikkeld dat hamsters beschermt tegen het coronavirus. Het team onder leiding van virologen Johan Neyts en Kai Dallmeier is momenteel in gesprek met productiepartners en hoopt in december te kunnen beginnen met testen op mensen.
09/07 16u15  Campers welkom in RupelstreekDe provincie Antwerpen wil haar aanbod aan camperplaatsen uitbreiden. In samenspraak met Toerisme Rupelstreek worden campergastbedrijven bij De Schorre in Boom (Schommelei 1, parking 1) en de 3Ri4ren in Rumst (Vissersstraat 91) gecreëerd. “Door de coronamaatregelen gaan meer mensen met de camper op reis”, zegt voorzitter Axel Boen. “We bieden hen gedurende 24u een gratis overnachtingsplaats aan, zonder voorzieningen maar wel met een toeristische beleving. Ter plaatse kan men ook terecht voor info, een hapje en een drankje in de buurt. Je moet ter plaatse kijken of de plaats vrij is want vooraf reserveren kan niet.”
09/07 16u15  Hockey Pro League herneemt op 22 september met Duitsland-BelgiëDe Hockey Pro League hervat op 22 september met de topper tussen Duitsland en België, die zowel bij de mannen als de vrouwen op het programma staat. Een dag later treffen beide teams elkaar opnieuw. De Hockey Pro League lag lange tijd stil omwille van de wereldwijde coronacrisis.
09/07 16u15  Definitief: géén zomerkermis in Sint-Niklaas en SinaaiHet stadsbestuur van Sint-Niklaas herhaalt dat er dit jaar geen zomerkermis zal plaatsvinden in Sint-Niklaas of in Sinaai. Dat doen ze naar aanleiding van geruchten die de kop op staken.
09/07 16u15  Geen zebrapaden meerDe Kleistraat is na ingrijpende wegenwerken al een tijdje terug open voor alle verkeer. Maar volgens oppositieraadslid Rudy Siebens (NAP) ontbreekt een markering voor fietsers om veilig naar de Groeningenlei over te kunnen steken.
09/07 16u15  Geen sluiting bij één besmetting en niet alle kinderen moeten getest worden: waarom zijn adviezen voor crèches aangepast?Kinderen jonger dan drie jaar die symptomen van corona vertonen, hoeven voortaan niet per se getest te worden. En als er één kindje besmet is, hoeft de kinderopvang nog niet dicht. Dat blijkt uit de nieuwste richtlijnen van Sciensano. Maar wat betekent dat nu concreet? En wat moet je doen als je denkt dat je kind corona heeft?
09/07 16u15  Draaiboeken voor organisatie van nieuwe schooljaar zijn klaarVlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) heeft samen met het Vlaamse onderwijsveld een stapel draaiboeken uitgewerkt die moeten helpen bij de organisatie van het schooljaar 2020-2021. Het recht op leren voor alle leerlingen staat telkens voorop, ook als het coronavirus opnieuw opflakkert. “We geven scholen nu vooraf volledige duidelijkheid over de verschillende scenario’s die zich volgend schooljaar kunnen voordoen”, zegt Weyts.
09/07 16u15  Ryanair wil meer dan tachtig mensen in ons land ontslaanDe Ierse lagekostenmaatschappij Ryanair heeft de intentie om 44 piloten en 40 stewards en stewardessen die in België gebaseerd zijn, af te danken. De wet-Renault zal worden geactiveerd, zo werd van de christelijke vakbond vernomen.
09/07 15u15  Voorlopig alleen op internet voetbal te zien: Eleven Sports moet nog enkele belangrijke contracten sluitenNiet alleen de competitieformule van het seizoen 2020-2021 is onzeker, ook het voetbalaanbod op tv bevat nog enkele losse eindjes. Eleven Sports stelde gisteren zijn programmatie voor. Op de app ziet het er allemaal schitterend uit, maar een maand voor het begin van het nieuwe seizoen zijn er nog een paar opvallende hiaten.
09/07 15u15  Voorlopig alleen supporters van thuisspelende clubs welkom in Nederlandse voetbalstadionsAlleen supporters van de thuisspelende clubs zijn voorlopig welkom in de Nederlandse voetbalstadions. Dat staat in een protocol van ruim 80 pagina’s dat de Nederlandse bond KNVB in samenspraak met diverse betrokken partijen heeft opgezet voor het nieuwe seizoen. Om de in- en uitstroom van het publiek beheersbaar te houden, hebben de burgemeesters en de politie aangegeven dat supporters van de uitspelende club in de opstartfase niet welkom zijn.
09/07 15u15  Manuel Pellegrini neemt komend seizoen over bij BetisDe Chileen Manuel Pellegrini is komend seizoen de trainer bij de Spaanse eersteklasser Real Betis, zo maakte de club donderdag bekend.
09/07 15u15  STAGEDAGBOEK BEERSCHOT. Spelers zijn aangekomen in DuitslandNa Antwerp en KV Mechelen begint de zomerstage ook voor Beerschot. De Mannekes vertoeven van donderdag 9 juli tot en met vrijdag 17 juli in het Duitse Kaiserau. Ook Gazet van Antwerpen is van de partij en houdt u in dit dagboek op de hoogte van alle nieuwtjes op en rond het trainingsveld.
09/07 15u15  KV Mechelen stelt gloednieuwe shirts voor, ontworpen door en voor fansNieuw seizoen, nieuwe uitrusting. Het is niet anders voor KV Mechelen, dat nu alle uitrustingen voor de jaargang 2020/21 heeft voorgesteld. Allemaal zijn ze ontworpen ‘door en voor fans’. De shirts kunnen nu al besteld worden in de eveneens nieuwe webshop (shop.kvmechelen.be) en worden geleverd medio juli.
09/07 15u15  UEFA loot vrijdag voor Final 8 in Champions League en Europa LeagueVrijdagmiddag staan op de hoofdzetel van de UEFA in het Zwitserse Nyon de lotingen voor de eindrondes in de Champions League (vanaf 12u) en de Europa League (vanaf 13u) op het programma.
09/07 15u15  Eden Hazard zit dan toch in selectie van Real Madrid: “Geen sprake van een terugval”Zinédine Zidane neemt Eden Hazard op in zijn selectie voor het competitieduel van vrijdagavond (22u) tegen het bescheiden Alavés, op de 35e speeldag in La Liga, zo maakte de Real Madrid-coach donderdag bekend tijdens de traditionele persconferentie daags voor de wedstrijd.
09/07 15u15  Geen parkconcerten dit jaar, maar wel zomers alternatiefHet stadspark zal deze zomer dan toch niet helemaal stil blijven. Melissa Verniers, de drijvende kracht achter brasserie Walburg, opent er vrijdag Mels Bar als coronaveilig alternatief voor de parkconcerten.
09/07 15u15  Stad eert Paula Marckx met plein aan luchthaven van DeurneOp de luchthaven van Deurne is donderdag in intieme kring afscheid genomen van de vorige week op 94-jarige leeftijd overleden mensenrechtenactiviste, journaliste en pilote Paula Marckx. Het stadsbestuur maakte na afloop ook bekend dat het plein met rotonde op de Luchthavenlei vlak voor de luchthaven naar Marckx wordt vernoemd.
09/07 14u15  Jessika Soors (Groen) deelt haatberichten die ze ontving na debat met Vlaams BelangIn een filmpje roept Groen-Kamerlid Jessika Soors mensen die getuige zijn van online haatberichten op om die berichten massaal te rapporteren. Daarnaast stelt ze voor om de grondwet aan te passen, zodat verspreiders van haatberichten makkelijker vervolgd kunnen worden. Soors doet dat nadat ze na een debat met Tom Van Grieken (Vlaams Belang) overspoeld werd met zulke berichten.
1 2 3 4


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >

Meest gelezen

2x Engelse voetbalwereld rouwt om wereldkampioen Jack Charlton11/07 11u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: De voormalige voetballer Jack Charlton, die in 1966 het WK won met Engeland, is vrijdag op 85-jarige leeftijd overleden. De Leeds United-legende was al lange tijd ziek, zo meldt zijn voormalige club zaterdag.
2x ’s Lands grootste evenementen-brouwer staat droog: “Dit weekend loop ik 80.000 liter bier mis”11/07 11u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Normaal zou Tom Cambré (48) uit Herentals dit weekend tijdens de finale van het Europees Kampioenschap voetbal en het Sjockfestival in Gierle (Lille) 80.000 liter bier aan de man brengen. “Maar we kunnen de dorstigen niet laven”, zegt ’s lands grootste evenementenbrouwer. “Het is triest. Voor het eerst in 48 jaar ben ik vorige week zelf naar een brouwer gereden.”
2x Cabrio belandt op dak in voortuin in Rumst11/07 11u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Een bestuurder van een cabrio verloor in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 1.30u de controle over het stuur op de Mechelsesteenweg in Rumst. De wagen ging over de kop en kwam uiteindelijk terecht in de voortuin van een woning.
2x Kapellenaar maakt docu over twee Ghanese meisjes die in armoede opgroeien op Linkeroever11/07 11u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Eunice (7) en Tarma (9) beleven hun jeugd op Linkeroever, in omstandigheden die niet altijd gemakkelijk zijn. Jaan Stevens (23) uit Kapellen volgde de meisjes maandenlang voor een documentaire die zondag op Canvas te zien is. “Hun verhaal over opgroeien in kansarmoede is universeel.”
2x ’s Lands grootste evenenmentenbrouwer staat droog: “Dit weekend loop ik 80.000 liter bier mis”11/07 10u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Normaal zou Tom Cambré (48) uit Herentals dit weekend tijdens de finale van het Europees Kampioenschap voetbal en het Sjockfestival in Gierle (Lille) 80.000 liter bier aan de man brengen. “Maar we kunnen de dorstigen niet laven”, zegt ’s lands grootste evenementenbrouwer. “Het is triest. Voor het eerst in 48 jaar ben ik vorige week zelf naar een brouwer gereden.”
2x Booischottenaar deelt liefde voor heetste chilipepers ter wereld: “Mijn missie? Het volk pikant leren eten”11/07 10u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Magazijnier Hans Voet uit Booischot (Heist-op-den-Berg) is helemaal gek op pikante chilipepers, hoe heter hoe beter. Tegenwoordig deelt hij zijn liefde voor eten met pit op zijn Facebookpagina Booisch-HOT chili’s. Hans kan er geweldig over vertellen. Maar om echt te snappen waarover hij het heeft, moet je natuurlijk ook proeven. Ook als hij met de heetste peper ter wereld boven komt.
2x Superprestige maakt kalender voor het nieuwe veldritseizoen bekend: opener in Gieten op dezelfde dag als Gent-Wevelgem11/07 10u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: De Superprestige veldrijden heeft zaterdag zijn kalender bekendgemaakt.
2x Jada en Will Smith bevestigen geruchten: “Ja, ik had een affaire”11/07 10u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: In haar talkshow ‘Red Table Talk’ op Facebook heeft Jada Pinkett Smith, de vrouw van acteur Will Smith, gereageerd op de geruchten dat zij een affaire zou hebben gehad met zanger August Alsina.
2x Na de heisa rond Umicore in Hoboken: hoe zit het in Kruibeke? “Groenten telen in poldergrond is nog altijd geen goed idee”11/07 08u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Er was de laatste dagen veel te doen over de impact van het bedrijf Umicore op Hoboken. De dosis lood in het bloed van kinderen rond de raffinaderij in Hoboken is voor het eerst in jaren opnieuw in stijgende lijn. Maar hoe zit dat in Kruibeke, dat op nog geen kilometer van de fabriek ligt?
2x Met de auto de Grote Markt op voor drive-inbioscoop11/07 06u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Half augustus verandert de Grote Markt van Sint-Niklaas in een drive-in cinema. Bioskoop vertoont er op groot scherm twee klassiekers van de jaren ’80.

Statistieken

Artikels:
26420
Gelezen:
3534
Aantal lezers nu:
72


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven