zaterdag 26 september 2020, week 39


U bent nu hier: Meer nieuws van Knack

Laatste updatecontrole: vandaag om 17u45
 

Knack

Verbergen Tonen
26/09 17u15  Ruim helft meer ziekenhuisopnames in een week tijd - 'Madrid moet op slot' Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
26/09 16u15  Formatie: cruciaal weekend voor Vivaldi Vivaldi staat weer op, na de valpartijen van de voorbije dagen. Blijf in dit overzicht op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen in de federale regeringsonderhandelingen.
26/09 12u15  Waarom Amerikaanse nieuwszenders goed gedijen bij Trump CNN-baas Jeff Zucker bood toenmalig presidentskandidaat Donald Trump in 2016 een wekelijkse tv-show aan. Dat bleek onlangs uit een door Fox News gelekt telefoongesprek tussen Zucker en Trumps voormalige advocaat Michael Cohen. Wat zegt dat over het Amerikaanse nieuwslandschap op tv - en de aankomende verkiezingen?
26/09 11u15  De Atalanta: de mooiste trekvlinder uit onze contreien Een van de opvallendste vlinders uit onze tuinen is een echte trekker.14 
26/09 05u15  Kroniek van de week over ontreddering in de Veiligheidsraad en bij de coalitievorming Het ging deze week over nieuwe maatregelen tegen het coronavirus, een ingeslikt veto bij de regeringsvorming, het groeiende verzet bij de CD&V en het falende Vlaamse beleid in de zorg voor personen met een handicap. Knack-redacteur Ewald Pironet blikt terug.13 
26/09 05u15  Trump belooft van herdenkingsdag slavernij een feestdag te maken De Amerikaanse president Donald Trump heeft een campagnebelofte gedaan om Juneteenth, de dag waarop Amerikanen de afschaffing van de slavernij herdenken, tot nationale feestdag te maken. Met de belofte probeert Trump de zwarte kiezers te verleiden. Die neigen van oudsher eerder richting de Democratische partij.11 
26/09 05u15  De teloorgang van de seksbioscoop: 'Van de actrices ging een mateloze grandeur uit' Het is met seksbioscopen als met Mars en Venus. Iedereen kent ze maar niemand is er ooit geweest. Onderhand bestaan ze bijna niet meer, al hielden sommige het decennia vol. Bericht over het lange leven van de stoute Brusselse Cinéma ABC.18 
26/09 01u15  FinCEN Files: Belfius nooit gestraft voor aankoop 'verdacht' goud De toenmalige bank Dexia België heeft jarenlang voor riante bedragen 'verdacht' goud gekocht van de Antwerpse goudhandelaar Tony Goetz NV, die begin 2020 veroordeeld is voor witwassen. Toch werd Dexia (in 2012 herdoopt tot Belfius) daar nooit voor bestraft - wat vragen oproept over het bankentoezicht. De goudhandelaar wil nu opnieuw klant worden van Belfius, maar de bank verzet zich.10 
25/09 22u15  Koen Geens wordt géén minister in volgende regering: 'Ik heb dit doodgraag gedaan' Hoe de volgende federale regering eruit zal zien, is nog koffiedik kijken. Zeker is wel dat huidig vicepremier Koen Geens (CD&V) er geen deel van zal uitmaken.
25/09 22u15  Mesaanval in de buurt van Charlie Hebdo: 'Een daad van islamistisch terrorisme' In Parijs zijn twee mensen zwaargewond geraakt bij een mesaanval. Dat gebeurde in het 11de arrondissement, vlakbij de voormalige kantoren van het satirische weekblad Charlie Hebdo. Er zijn twee verdachten opgepakt.
25/09 21u15  Mesaanval in de buurt van Charlie Hebdo: twee arrestaties In Parijs zijn twee mensen zwaargewond geraakt bij een mesaanval. Dat gebeurde in het 11de arrondissement, vlakbij de voormalige kantoren van het satirische weekblad Charlie Hebdo. Er zijn twee verdachten opgepakt.
25/09 19u15  Preventieve tests in woonzorgcentra opgeschort - experts in 'zwijgstaking' Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
25/09 17u15  Hilde Crevits over economisch relanceplan: 'Ik wil geen vechtfederalisme' Vlaams economieminister Hilde Crevits (CD&V) rekent voor het economisch relanceplan van de Vlaamse regering, dat maandag wordt gelanceerd in de septemberverklaring van minister-president Jan Jambon, op een goede samenwerking met de toekomstige, federale Vivaldi-coalitie. 'Als er vechtfederalisme zou komen: die mensen zullen mij tegenkomen', zegt ze in het programma Z-Talk, dit weekend op Kanaal Z.
25/09 16u15  In het hoofd van topmuzikante Annelien Van Wauwe: 'Loslaten hoort bij het leven' Ze geeft les in Den Haag, Antwerpen en Madrid, en woont in Berlijn, maar ondanks het vele reizen is topmuzikante Annelien Van Wauwe geen rusteloze ziel. Yoga is haar toverwoord. Ook bij de dood van haar vader heeft het geholpen. 'In mijn reiskoffer zit altijd een yogamat.'
25/09 15u15  Koen Geens wordt géén minister in volgende regering: 'Plaats ruimen voor nieuwe mensen' Hoe de volgende federale regering eruit zal zien, is nog koffiedik kijken. Zeker is wel dat huidig vicepremier Koen Geens (CD&V) er geen deel van zal uitmaken.
Laatste update: vandaag om 17u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
25/09 15u15  Preventieve tests in woonzorgcentra opgeschort bij gebrek aan capaciteitBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
25/09 15u15  In de voetsporen van een vluchteling: 'Blijven was gevaarlijker dan vluchten'Te voet, in een vrachtwagen, met de boot om uiteindelijk met de trein aan te komen in Brussel-Noord: Mohammad en Obaidullah nemen ons mee op hun tocht als vluchteling van hun moederland naar België. 'Ik was bang, maar door te vluchten kon ik tenminste hoopvol kijken naar de toekomst.'
25/09 15u15  Coronacrisis hakt zwaar in de budgetten van goede doelenHoewel de coronacrisis de solidariteit onder de bevolking een boost gaf, zagen veel goede doelen hun inkomsten dalen. Vooral omdat ze minder acties konden organiseren. 'Deze crisis toont nog eens aan dat je duurzame engagementen moet zoeken', vertelt Björn Macauter van Ondernemers voor Ondernemers.
25/09 15u15  De Nijl is geen zekerheid meer: Egypte bereidt boeren voor op waterschaarsteNu de watervoorziening door de Nijl steeds minder zeker is, voert de Egyptische regering de druk op boeren op om over te schakelen naar waterbesparende druppel- en sprinklerirrigatie. Maar de reacties zijn gemengd.
25/09 14u15  Koen Geens wordt géén minister in volgende regeringHoe de volgende regering eruit zal zien, is nog koffiedik kijken. Zeker is wel dat huidig vicepremier Koen Geens (CD&V) er geen deel vanuit zal maken.
25/09 14u15  Steven Van Gucht: 'Quarantaine ingekort om het haalbaar te maken'Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
25/09 14u15  Mens veroorzaakt ook hittegolven op zeeNiet alleen op land krijgen we steeds vaker te maken met hittegolven. Ook de oceanen hebben er last van. Zo'n periode waarin het water van de oceaan abnormaal hoog is, is het gevolg van menselijke activiteit. Dat bewijzen onderzoekers van het Oeschger Center for Climate Research aan de Universiteit van Bern.
25/09 12u15  Steven Van Gucht: 'Vooral toename besmettingen bij -33 jarigen, verdubbeling bij 70-plussers'Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
25/09 12u15  Formatie: onderhandelaars beginnen aan weekend van de waarheidVivaldi staat weer op, na de valpartijen van de voorbije dagen. Blijf in dit overzicht op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen in de federale regeringsonderhandelingen.
25/09 11u15  Greta Thunberg en co betogen opnieuw voor klimaatDe Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg verzamelde vrijdag in het kader van de wereldwijde klimaatbeweging Fridays for Future met een tiental andere demonstranten voor het parlement in Stockholm. Ook in ons land is er actie gepland.
25/09 11u15  Debuutshow Miuccia Prada en Raf Simons: krijgt de Belg Prada weer recht?Wat er gebeurt er als twee gevierde giganten van de mode een alliantie vormen? Alles welbeschouwd: niet zo heel veel. En eigenlijk was dat goed nieuws.
25/09 11u15  Formatie: onderhandelaars beginnen aan zwaar weekendVivaldi staat weer op, na de valpartijen van de voorbije dagen. Blijf in dit overzicht op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen in de federale regeringsonderhandelingen.
25/09 10u15  Rik Torfs betreurt het gebrek aan uitstraling van de kerk: 'Biechten is geen witwasoperatie'Slaan en zalven, dat is wat wat kerkjurist Rik Torfs doet in zijn nieuwe boek De kerk is fantastisch. 'De wan- of zelfs misdaden van kerkleiders hebben mij nooit doen twijfelen aan mijn geloof.'
25/09 08u15  Na uitspraken Trump: Republikeinse Senaatsleider belooft orderlijke machtsoverdrachtDe Republikeinse leider in de Amerikaanse Senaat, Mitch McConnell, belooft een ordelijke machtsoverdracht in het geval van verlies bij de verkiezingen in november. Hij deed dat nadat president Donald Trump daar twijfel over zaaide.
25/09 07u15  Kaap van 150 besmettingen per 100.000 inwoners overschreden, spreidingsplan voor covidpatiëntenBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
25/09 06u15  Coronacrisis: Over enkele weken coronatest op afspraak - Spreidingsplan voor covid-patiëntenBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
25/09 05u15  Hoe de Amerikaanse verkiezingen uitdraaien op een straatgevecht over het HooggerechtshofDe 'October surprise' die de Amerikaanse verkiezingsstrijd traditioneel op zijn kop zet, lijkt dit jaar een maandje eerder te komen. Met het overlijden van hoge rechter Ruth Bader Ginsburg wordt het al zo felle gevecht tussen Donald Trump en Joe Biden een politieke slag waarin álles op het spel staat.
25/09 05u15  Is de held van Hotel Rwanda een terrorist? Een gesprek met zijn vrouw en kinderenTot verbijstering van velen werd Paul Rusesabagina, de hoteldirecteur die tijdens de genocide van 1994 meer dan 1200 vluchtelingen van een gewisse dood redde, eind augustus door het regime van Paul Kagame gearresteerd op verdenking van terrorisme. Waarom? Knack trok op onderzoek en kon exclusief praten met de vrouw en kinderen van Rusesabagina.
25/09 05u15  Hoe Woutje uitgroeide tot Wout, de veelzijdigste renner ter wereldHij was eerst een tenger Woutje, veroverde dan als Wout drie regenboogtruien in het veld en groeide vervolgens uit tot 's werelds veelzijdigste wielrenner. Hoe borstelde Wout van Aert (26) van jongs af elk jaar een nieuw laagje verf van zijn immens talentenpallet? Een analyse van het lichaam van een totaalatleet die op het komende WK opnieuw op het allerhoogste mikt.
24/09 23u15  Politieke peilingen op Twitter: van onbetrouwbaar tot ronduit fakePeilingen naar kiesintenties worden schaarser in Vlaanderen. Tijdens de turbulente regeringsvorming doken enkele schimmige Twitterpeilingen in dat vacuüm, met verwarring tot gevolg.
24/09 17u15  Heeft de Europese Unie de lidstaten er écht toe gedwongen om migranten tegen hun wil op te nemen?'In 2015 viel de EU bijna uit elkaar nadat ze de lidstaten had gedwongen migranten tegen hun wil op te nemen.' Dat beweert Europees parlementslid Assita Kanko (N-VA) woensdagmiddag in een persbericht. Maar klopt dat wel?
24/09 17u15  Zetten we naast een mondmasker straks ook een veiligheidsbril op?Mensen die langer dan acht uur per dag een bril dragen, zouden beter beschermd zijn tegen het coronavirus, zo beweert een Chinese studie.
24/09 17u15  Coronacrisis: België een van Europese landen met 'zorgwekkende trend'Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
24/09 14u15  Coronacrisis: virus circuleert duidelijk meer in BrusselBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
24/09 14u15  Trump weigert om vreedzame machtsoverdracht te garanderen na de verkiezingenDe Amerikaanse president Donald Trump weigert een vreedzame machtsoverdracht na de verkiezingen in november te garanderen. 'We moeten eerst afwachten wat er gebeurt', zei Trump woensdag tijdens een persconferentie in het Witte huis.
24/09 13u15  Formatie: coformateurs beginnen aan race tegen de klokBlijf in dit overzicht op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen in de federale regeringsonderhandelingen.
24/09 12u15  Coronacrisis: België zal in maart kunnen beginnen vaccineren, zegt De BlockBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
24/09 12u15  Formatie: Maggie De Block steunt Alexander De Croo in de '16'Een nieuwe federale regering lijkt opeens weer ver weg. De onderhandelingen zitten sinds zondagnamiddag opnieuw in het slop. Blijf in dit overzicht op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen.
24/09 10u15  Het lot van de rode auto: hoe een kleur uit de straten verdweenVroeger waren ze alomtegenwoordig op onze wegen en speelden ze een cameorol op ansichtkaarten. Vandaag zijn ze een minderheid geworden. En zoals over elke minderheid wordt ook over hen kwaad gesproken. Er bestaan veel vooroordelen over rode auto's, maar sommigen blijven er eeuwig verliefd op.
24/09 09u15  Gehandicaptenzorg: 'Wachtlijsten pas binnen 33 jaar weggewerkt'De wachtlijsten in de gehandicaptenzorgen zijn pas binnen 33 jaar weggewerkt. Dat zeggen verschillende organisaties die werken met gezinnen en mensen met een handicap.
24/09 08u15  Coronacrisis: aantal besmettingen blijft toenemen tot meer dan 1.400 per dagBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
24/09 06u15  Factcheck: nee, kerncentrales wereldwijd hebben geen tekort van gemiddeld 5 miljard euroDat schreef Vlaams Parlementslid Jeremie Vaneeckhout (Groen) nochtans op Twitter. Maar het klopt niet.
24/09 06u15  Betaalbare huisvesting als belegging: 'Rendement en sociaal engagement zijn perfect verzoenbaar''We zullen het probleem van onbetaalbare huisvesting niet eigenhandig uitroeien, maar elk van onze appartementen vormt een oplossing voor een individuele situatie.' Vastgoedvennootschap Inclusio wil haar sociale missie op grotere schaal uitvoeren en zou een beursgang voorbereiden. CEO Xavier Mertens legt uit waarom dat geen contradictio in terminis is.
24/09 05u15  Vivaldi leeft, maar De Croo en Magnette betreden mijnenveldZelfs de doorstart van de Vivaldi-coalitie gaat gepaard met een flinke valse noot. Coformateurs Alexander De Croo (Open VLD) en Paul Magnette (PS) hebben nog bergen werk te verzetten. Halen ze 1 oktober?
23/09 21u15  Formatie: Magnette en De Croo worden coformateurs, MR misnoegdEen nieuwe federale regering lijkt opeens weer ver weg. De onderhandelingen zitten sinds zondagnamiddag opnieuw in het slop. Blijf in dit overzicht op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen.
23/09 20u15  Magnette en De Croo worden coformateursDe koning heeft PS-voorzitter Paul Magnette en Open Vld-vicepremier Alexander De Croo aangeduid als coformateur.
23/09 19u15  Coronacrisis: Viroloog Van Ranst teleurgesteld over versoepelingen Veiligheidsraad, opnieuw meer rode zonesBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
23/09 18u15  Omsingelde Bouchez geeft fiat: Vivaldi leeft nogHet lijkt erop dat preformateurs Egbert Lachaert (Open VLD) en Conner Rousseau (SP.A) met een herstelde vertrouwensband naar het Paleis kunnen. MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez kreeg een offer he couldn't refuse. Zo is de vermogenswinstbelasting van tafel.
23/09 18u15  Slowaakse ambassadeur: 'Slowaakse burgers hopen dat waarheid wordt blootgelegd in zaak-Chovanec'De Slowaakse burgers verwachten dat de hele waarheid wordt blootgelegd in de zaak-Chovanec. Dat heeft Peter Kormúth, ambassadeur van Slowakije in België, gezegd tijdens een hoorzitting in de Commissie Binnenlandse Zaken.
23/09 18u15  Overheidswebsites moeten toegankelijk zijn voor mensen met een beperkingVanaf 23 september zouden alle overheidswebsites toegankelijk moeten zijn voor mensen met een beperking, maar dat is nog niet het geval, zegt expert Roel Van Gils.
23/09 17u15  Omsingelde Bouchez bindt in: Vivaldi leeft nogHet lijkt erop dat preformateurs Egbert Lachaert (Open VLD) en Conner Rousseau (SP.A) met een herstelde vertrouwensband naar het Paleis kunnen. MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez kreeg een offer he couldn't refuse.
23/09 17u15  Wim Distelmans: 'Palliatieve zorg kan de overheid net geld opbrengen'Dat de Vlaamse regering de kaasschaaf ook in de palliatieve zorg hanteert, gaat er bij Wim Distelmans niet in. 'Net nu de palliatieve sector er staat, wordt er bespaard', zegt de hoogleraar in de palliatieve geneeskunde.
23/09 16u15  Glacioloog Frank Pattyn: 'Klimaat is geen ideologisch probleem'Glacioloog Frank Pattyn maakt zich grote zorgen over de smeltende ijskappen van Groenland en Antarctica. 'Als we voortdoen zoals nu, zullen de gevolgen dramatisch zijn.'
23/09 15u15  Coronacrisis: Bubbelverplichting wordt advies, quarantaineregels versoepeldBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
23/09 15u15  Preformateurs Egbert Lachaert en Conner Rousseau eens over contouren volgende regeringPreformateurs Egbert Lachaert en Conner Rousseau zijn het eens over een aantal punten die de volgende regering sowieso zal aanpakken.
23/09 14u15  Livestream: volg hier de persconferentie van de Nationale Veiligheidsraad (video)Woensdag staken de leden van de nationale veiligheidsraad de koppen bij elkaar om de maatregelen tegen het coronavirus te herbkeijken. Om 14h15 geeft premier Sophie Wilmès een persconferentie. Volg hier rechtstreeks wat er is beslist.
23/09 12u15  Grootste walvisstranding ooit in Australië: 'Vaak gaat het om een simpele tegenslag'Bijna 400 grienden zijn omgekomen tijdens een massastranding voor de kust van Tasmanië. Het is nog steeds niet duidelijk waarom walvissen dit gedrag vertonen.
23/09 11u15  Hoe rechts is Conner Rousseau (SP.A)?Conner Rousseau wil af van de naam SP.A. Wat is er straks nog progressief, links of socialistisch aan 'Vooruit'? Wisselt de jonge partijvoorzitter het oude socialisme in voor een nieuwsoortig connerisme? Marketeer Fons Van Dyck: 'Het merk Conner Rousseau is vandaag sterker dan het label SP.A.'
23/09 11u15  Is de regering-Di Rupo tijd aan het kopen? 'Het is nu tijd voor actie'De regering-Di Rupo wacht federale en Europese relanceplannen af, zegt Olivier Mouton van Le Vif/L'Express.
23/09 11u15  Hoe presteert het milieu- en klimaatbeleid in België? (podcast)Hoe pakken we het klimaatprobleem aan? Knack plaatst het belangrijkste vraagstuk van onze tijd terug in het centrum van de aandacht, in een podcastreeks van acht gesprekken met evenveel experts.
23/09 11u15  Formatie: Lachaert en Rousseau in vooravond opnieuw naar koningEen nieuwe federale regering lijkt opeens weer ver weg. De onderhandelingen zitten sinds zondagnamiddag opnieuw in het slop. Blijf in dit overzicht op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen.
23/09 07u15  Coronacrisis: nationale veiligheidsraad komt samen, aantal ziekenhuisopnames en overlijdens neemt toeBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
23/09 05u15  Hoe ING België betrokken raakte bij 'verdachte' transactiesGeen enkele Belgische bank duikt zo vaak op in de gelekte Amerikaanse witwasmeldingen FinCEN Files als ING België. Dat heeft alles te maken met haar internationale bankdiensten en haar tak in Genève.
23/09 05u15  Leerlingen hebben half schooljaar leerachterstand door coronacrisisUit een studie op verzoek van Katholiek Onderwijs Vlaanderen blijkt dat de schoolsluitingen een nog grotere impact hebben gehad dan verwacht. 'Pijnlijk voor onze leerkrachten dat hun inspanningen om op afstand les te geven zo weinig hebben opgeleverd', zegt Lieven Boeve.
23/09 05u15  Spaargeld in 10 jaar 13 procent minder waardAls u 10 jaar geleden 100 euro op een spaarboekje had gezet, is dat ondanks de ontvangen rente vandaag nog slechts 87 euro waard. Dat komt omdat de inflatie meestal hoger lag dan de rente op het spaarboekje. Dan verlies je aan koopkracht. Als gevolg van de coronacrisis zal dat ook de komende jaren het geval zijn.
23/09 05u15  Rector Caroline Pauwels (VUB): 'Als wetenschap te dominant wordt, krijg ik het benauwd'De VUB wil het fysieke contact met haar studenten behouden, zegt rector Caroline Pauwels.
23/09 05u15  Van spaarboekje tot bitcoin: wat met uw geld na corona?Wat is de impact van de eerste coronagolf op uw spaargeld en uw investeringsgedrag? Wat gebeurde er met het spaarboekje, de woningprijzen, de aandelen, het goud en de bitcoins? En wat doet u nu het best met uw spaarcenten? Knack-redacteur Ewald Pironet en VRT-journalist Michaël Van Droogenbroeck zochten het uit voor hun boek Investeren in de tweede helft van je leven. Speciaal voor Knack maken ze ...
23/09 05u15  De sterktes en tekortkomingen van het (Belgische) milieu- en klimaatbeleid (podcast)Hoe pakken we het klimaatprobleem aan? Knack plaatst het belangrijkste vraagstuk van onze tijd terug in het centrum van de aandacht, in een podcastreeks van acht gesprekken met evenveel experts.
23/09 05u15  Coronacrisis: Nederland wil Belgische testcapaciteit gebruiken, 'Engeland op gevaarlijk keerpunt'Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
23/09 00u15  Formatie: Lachaert en Rousseau zetten bilaterale gesprekken woensdag voortEen nieuwe federale regering lijkt opeens weer ver weg. De onderhandelingen zitten sinds zondagnamiddag opnieuw in het slop. Blijf in dit overzicht op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen.
22/09 20u15  Charles Michel in quarantaine, Europese top wordt uitgesteldOmdat hij vorige week nauw contact had met een veiligheidsagent die nu een positieve coronatest heeft afgelegd, gaat Europese Raadsvoorzitter Charles Michel in quarantaine. Daardoor wordt de Europese top van donderdag en vrijdag met een week uitgesteld.
22/09 18u15  Formatie: Nog geen zicht op een nieuwe vergadering met de zeven voorzittersEen nieuwe federale regering lijkt opeens weer ver weg. De onderhandelingen zitten sinds zondagnamiddag opnieuw in het slop. Blijf in dit overzicht op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen.
22/09 17u15  Twistende experts Erika Vlieghe en Jean-Luc Gala: 'Wij zijn de perfecte zondebok voor ministers'In de coronacrisis zijn de debatten onder experts intussen haast even hevig als die onder politici. Moeten we ons nu zorgen maken of niet? Knack bracht - digitaal - Erika Vlieghe van het UZA en Jean-Luc Gala van het Saint-Lucziekenhuis in Brussel samen om het uit te klaren.
22/09 17u15  73-jarige 'heldin' in Wit-Rusland opgepakt: 'Waarvoor zou ik bang moeten zijn?'Met haar wit-rood-witte vlag werd Nina Baginskaja een symbool van het verzet in Wit-Rusland. Afgelopen zaterdag werd ze tijdens een protestmars opgepakt. Net voor die mars sprak ze met Der Spiegel.
22/09 13u15  Coronacrisis: ziekenhuisopnames de hoogte in; Gentse studentenbuurt krijgt maximumcapaciteitBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
22/09 12u15  Carl Devos: 'Georges-Louis Bouchez zal met duidelijke geste moeten komen'Is het einde van Vivaldi in zicht of kunnen Bouchez en Rousseau de plooien alsnog gladstrijken? 'De twee zijn van nature rechttoe rechtaan en hebben geen angst voor nieuwe verkiezingen', zegt politoloog Carl Devos.
22/09 12u15  Het ideale mondmasker: 'De beste filter blijkt een viscose dweil te zijn''Als we het coronavirus onder controle willen houden,' zegt Koen Vanden Driessche, 'is het heel belangrijk dat we een mondmasker dragen.' De kinderarts en infectioloog geeft tips om dat veilig én comfortabel te doen.
22/09 12u15  Coronacrisis: ziekenhuisopnames de hoogte in; reizen naar rode zones niet meer verbodenBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
22/09 11u15  Factcheck: Nee, dit filmpje bewijst niet dat coronamaatregelen niet gelden voor Joodse gemeenschapOp Facebook circuleert een filmpje van een Joodse begrafenisstoet. De persoon die het deelde beweert dat de coronamaatregelen niet zouden gelden voor de Joodse gemeenschap, die daarbij bovendien politiebescherming zou krijgen. Uit het beeldfragment kan worden opgemaakt dat niet alle maatregelen werden nageleefd tijdens deze stoet, maar niet dat de politie er niet tegen zou optreden.
22/09 11u15  Smappee introduceert laadpaal voor zakelijk gebruikHet Belgische cleantechbedrijf Smappee heeft dinsdag zijn EV Base voorgesteld, een slimme laadpaal voor elektrische wagens die voornamelijk gericht is naar bedrijven.
22/09 05u15  Contacttracing: telefonisten voltijds betaald voor minder dan één telefoontje per dagTwee maanden contacttracing kost de Vlaamse overheid 8,5 miljoen euro. Toch was het in mei en juni uiterst rustig bij de callcenters: elke contactspeurder moest gemiddeld minder dan één (potentiële) covid 19-patiënt per dag bellen.
22/09 05u15  Voorzitter Jong VLD: 'Georges-Louis Bouchez komt met nieuwe ideeën'Jong VLD-voorzitter Tess Minnens verdedigt de belaagde MR-voorzitter: 'Hij toont veel durf.'
22/09 05u15  FinCEN Files: federaal parket onderzoekt Venezuela-dossierDe FinCEN Files onthullen hoe banken hielpen bij het wegsluizen van overheidsgeld uit Venezuela. Ook het federaal parket onderzoekt een Venezuela-dossier, vernamen Knack, De Tijd en Le Soir.
22/09 05u15  Rood, roder, roodst: hoe zit het met de coronacrisis in onze buurlanden?De coronacijfers in onze buurlanden gaan de foute kant uit. Experts en politici waarschuwen voor een nieuwe heropflakkering van het virus.
22/09 05u15  Thaise studenten zijn niet van plan nog langer te zwijgenThailand heeft er een woelig weekend opzitten. In Bangkok is twee dagen op rij betoogd voor meer democratie in wat wordt gezien als de grootste manifestatie in zes jaar tijd.
22/09 05u15  Coronacrisis: reizen naar rode zones niet meer verboden, Britse pubs vroeger dichtBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
21/09 20u15  Koning Filip weigert ontslag van preformateurs Lachaert en RousseauKoning Filip heeft Egbert Lachaert (Open VLD) en Conner Rousseau (SP.A) gevraagd hun werkzaamheden voort te zetten. Woensdag zullen de preformateurs opnieuw verslag uitbrengen op het Paleis. De koning vraagt de verschillende betrokken partijen zo spoedig mogelijk het vertrouwen te herstellen.
21/09 20u15  Trump wil eind deze week benoeming nieuwe opperrechter bekendmakenDe Amerikaanse president Donald Trump wil eind deze week, vrijdag of zaterdag, bekendmaken wie hij wil voordragen als nieuwe Amerikaanse opperrechter van het Hooggerechtshof om de overleden Ruth Bader Ginsburg op te volgen. Dat zei hij maandag in een interview met Fox News.
21/09 19u15  Lachaert en Rousseau blijven preformateurs: volg in dit overzicht de laatste ontwikkelingenEen nieuwe federale regering lijkt opeens weer ver weg. De onderhandelingen zitten sinds zondagnamiddag opnieuw in het slop. Blijf in dit overzicht op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen.
21/09 19u15  Week van het Hart focust op kortademigheid: 'Mensen nemen te weinig tijd om naar hun lichaam te luisteren'De focus van de Week van het Hart ligt dit jaar ligt op kortademigheid, één van de belangrijkste en meest zichtbare symptomen van hartfalen.
21/09 17u15  Crisis in de Wetstraat: wat weten we nu zeker?Opnieuw een erg bewogen maandag in de formatie. MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez is aangeschoten wild. Maar wat weten we nu zeker en wat niet? Een overzicht.
21/09 17u15  Lachaert en Rousseau naar de koning: volg in dit overzicht de laatste ontwikkelingenEen nieuwe federale regering lijkt opeens weer ver weg. De onderhandelingen zitten sinds zondagnamiddag opnieuw in het slop. Blijf in dit overzicht op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen.
21/09 16u15  FinCEN Files: honderden Britse postbusbedrijven leiden naar een tandarts in BelgiëZijn handtekening prijkt op de jaarrekeningen van 385 Britse postbusbedrijven die opduiken in de gelekte geheime Amerikaanse witwasmeldingen, de FinCEN Files. Stroman of slachtoffer? Knack klopte aan bij de mysterieuze Belgische tandarts Ali M.
21/09 16u15  Waarom Pogacar de Tour won: de rug waarvan elke wielertoerist droomtMet een fenomenale tijdrit beslechtte een niet eens 22-jarig wonderkind de spannendste Tour in dertig jaar. Dit is een ode aan de rug van Tadej Pogacar.
21/09 15u15  Formatie stokt weer: volg in dit overzicht de laatste ontwikkelingenEen nieuwe federale regering lijkt opeens weer ver weg. De onderhandelingen zitten sinds zondagnamiddag opnieuw in het slop. Blijf in dit overzicht op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen.
21/09 15u15  Groenen willen onderhandelingen snel hervatten: 'Het land heeft een regering nodig'Volgens de groenen zijn de onderhandelingen onder leiding van preformateurs Conner Rousseau (SP.A) en Egbert Lachaert (Open VLD) voldoende opgeschoven 'om aan het parlement een ambitieus akkoord te kunnen voorleggen waarin elke partner zich inhoudelijk terugvindt'.
21/09 14u15  Hoe de politiek de autosector het mes op de keel zetTegen 2030 moet de CO2-uitstoot met minstens 55 procent naar omlaag, aldus de klare boodschap van Europese Commissievoorzitter Ursula von der Leyen aan het adres van de autosector. In eigen land lekte uit dat de toekomstige federale regering zinnens is om alle nieuwe bedrijfswagens broeikasvrij te maken vanaf 2026.
21/09 13u15  SP.A stelt veto tegen Bouchez; Lachaert lost MR (nog) nietHet partijbureau van SP.A heeft beslist om niet langer met MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez in zee te gaan. Die boodschap zal preformateur en SP.A-voorzitter Conner Rousseau vanmiddag meedelen aan de andere partijen. Open VLD lijkt weinig zin te hebben om voort te doen.
21/09 13u15  Coronacrisis: positiviteitsratio gestegen naar 3,7 procent, toename besmettingen bij 60-plussersBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
21/09 12u15  SP.A stelt veto tegen BouchezHet partijbureau van SP.A heeft beslist om niet langer met MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez in zee te gaan. Die boodschap zal preformateur en SP.A-voorzitter Conner Rousseau vanmiddag meedelen aan de andere partijen.
21/09 12u15  Coronacrisis: toename besmettingen bij 60-plussersBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
21/09 12u15  Vooruit verandert naam in 'Kolruit' uit onvrede met nieuwe partijnaam SP.AMet de stunt toont het kunstencentrum hoe moeilijk de naamsverandering van SP.A nog steeds ligt.
21/09 12u15  FinCen Files halen aandeel van ING onderuitHet aandeel ING is maandag op de beurzen van Brussel en Amsterdam onderuit gegaan na berichten dat de Poolse dochter van de bank haar klanten jarenlang zou hebben geholpen om dubieus geld vanuit Rusland weg te sluizen.
21/09 12u15  Wereld Alzheimer Dag: nood aan betere dementiezorg voor allochtone ouderenHoe beleven ouderen met een migratieachtergrond dementie? En is het huidige zorgaanbod wel afgestemd op hun noden en die van hun mantelzorgers? Helaas niet, zeggen onderzoekers van het Europese project Diverse Elderly Care. Ze breken een lans voor een nieuw zorgmodel.
21/09 10u15  Hoe berekent u hoeveel alimentatie u moet betalen?Alimentatie is vaak een discussiepunt bij ex-partners met kinderen. Het helpt niet dat er geen standaardformule bestaat, om het onderhoudsgeld te berekenen. Een nieuwe tool brengt wat meer klaarheid.
21/09 10u15  Eredoctoraat voor Simon Gronowski en Koenraad Tinel: 'Natuurlijk geloof ik nog in de mens'De 'onwaarschijnlijke vriendschap' tussen 'Jodenjong' Simon Gronowski en 'nazikind' Koenraad Tinel wordt bekroond met een eredoctoraat. Een gesprek over schuld en boete, broederschap en vergiffenis. 'Elke dag denk ik aan mijn vermoorde familie. Maar elke dag zonder haat.'
21/09 09u15  Demir belooft verbetering voor boscompensatiefonds: 'Elke boom efficiënt gecompenseerd'Het Vlaamse Boscompensatiefonds doet onvoldoende wat het moet doen, namelijk gekapt bos compenseren. Volgens Vlaams parlementslid Mieke Schauvliege (Groen) werd tussen 2014 en 2019 24 miljoen euro in het fonds gestort, goed voor een compensatie van 990 hectare. Maar daarvan is maar de helft, 490 hectare, effectief aangeplant.
21/09 06u15  Coronacrisis: Nog altijd meer dan duizend besmettingen per dag, Engeland staat voor 'kantelpunt'Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
21/09 05u15  Uitspraken Bouchez zorgen voor oponthoud van formatiegesprekkenDe plenaire vergadering van de zeven partijvoorzitters die proberen een Vivaldi-coalitie op de been te brengen, is zondagmiddag opgeschort. Dat wordt bevestigd in kringen van de preformateurs. Naar verluidt ligt de houding van MR-voorzitter Georges Louis Bouchez aan de oorsprong hiervan.
20/09 19u15  FinCEN Files onthullen hoe banken 2000 miljard dollar verdacht geld de wereld rondstuurdenBanken hebben meer dan 2000 miljard dollar aan verdachte transacties de wereld rondgestuurd. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van het Internationaal Consortium van Onderzoeksjournalisten (ICIJ). Het is gebaseerd op een lek van ruim 2100 witwasmeldingen die voornamelijk tussen 2011 en 2017 zijn ingediend bij de Amerikaanse antiwitwascel FinCEN.
20/09 19u15  FinCEN Files: Belgische banken melden 74.000 verdachte transactiesTussen 2010 en 2019 hebben Belgische banken 74.273 verdachte transacties gemeld aan de antiwitwascel. Maar volgens hun toezichthouder moeten ze meer doen om witwassen te voorkomen. 'We zien nog dagelijks op het terrein significante tekortkomingen', zegt de Nationale Bank.
20/09 16u15  Michael De Cock (KVS): 'We moeten beter doen dan 100 jaar terug'Michael De Cock is artistiek leider van KVS, auteur, regisseur en acteur. Maar hoe is hij als mens? Om deze 20 vragen te beantwoorden, had hij 29 minuten en 50 seconden nodig.
20/09 16u15  Coronacrisis: Engeland staat voor 'kantelpunt' in coronacrisisBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
20/09 15u15  Hoe de NBA meer werd dan alleen maar 'shut up and dribble'Toen de NBA besliste om vanaf eind juli het seizoen in een Disneybubbel voort te zetten, hadden de spelers twee doelen: het coronavirus buitenhouden tot de finale, begin oktober, en de bubbel als platform gebruiken om de Black Lives Matter-boodschap luidop te verkondigen. Dat tweede leidde tot een historische boycot. Een terugblik.
20/09 14u15  Bouchez (MR): 'Regering wordt rechtser met groenen dan met N-VA''Vivaldi zal rechtser zijn dan paars-geel.' Dat stelt MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez in een interview op de website van Humo.
20/09 10u15  Behandelen we depressies binnenkort via eenvoudige ingreep in de hersenen?Wat is het belangrijkste: je motivatie of je beloning? Leuvense onderzoekers gaan het na.
20/09 10u15  Michel Faber eert Charles Dickens: 'Ik wil jonge mensen doen nadenken'Opgepookt door de brexit en de opkomst van het populisme, verrijst Michel Faber als een feniks uit de as. Zijn nieuwe roman D is tegelijk een ode aan Charles Dickens en een bijtende analyse van onze tijd. 'De berichten over mijn literaire dood waren schromelijk overdreven.'
20/09 06u15  Na Bernal, nu Pogacar: als de toekomst niet meer wacht, ook in de TourDe trend zet zich ook in het uitgestelde wielerseizoen door: de machtsgreep van de nieuwe generatie, jonger dan ooit. Met eerst de 20-jarige Remco Evenepoel. En (na Egan Bernal in 2019) nog eens in de Tour, met de 21-jarige Tadej Pogacar als jongste naoorlogse eindwinnaar. Waar komt dat jonge geweld vandaan?
20/09 06u15  Eredoctoraat voor Simon Gronwski en Koenraad Tinel: 'Natuurlijk geloof ik nog in de mens'De 'onwaarschijnlijke vriendschap' tussen 'Jodenjong' Simon Gronowski en 'nazikind' Koenraad Tinel wordt bekroond met een eredoctoraat. Een gesprek over schuld en boete, broederschap en vergiffenis. 'Elke dag denk ik aan mijn vermoorde familie. Maar elke dag zonder haat.'
20/09 06u15  Coronacrisis: Kaap van 100.000 besmettingen overschreden in BelgiëBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
20/09 05u15  Geert Bourgeois (N-VA): 'Lachaert steekt zijn kiezers een dolk in de rug'In De Zondagspreekt Europees parlementslid en voormalig Vlaams minister-president Geert Bourgeois over Europa, over migratie en over de federale formatie. 'De Vlaming heeft niet gekozen voor paarsgroen.'
20/09 05u15  Vakbondsvoorzitter luidt alarmbel over leger: 'Goed op weg spookleger te worden'Steeds meer ervaren militairen tussen 30 en 40 jaar vertrekken uit het leger 'omdat ze de miserie binnen Defensie beu zijn'. Dat klaagt vakbondsvoorzitter Yves Huwaert (ACMP) aan in De Zondag.
20/09 02u15  Opvolging Ruth Bader Ginsburg: Trump wil snel benoemen, maar stemt de Senaat ermee in?Er lijkt al een koploper te zijn de zetel van Ruth Bader Ginsburg over te nemen in het Amerikaans Hooggerechtshof. De ultraconservatieve Amy Coney Barrett wordt door NBC News genoemd als Trumps favoriete kandidaat. Maar durven genoeg Republikeinse senatoren een nieuwe rechter te benoemen, zo kort voor de verkiezingen?
19/09 17u15  Coronacrisis: totaal aantal besmettingen richting 100.000 in BelgiëBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
19/09 17u15  Schilder en dichter Jan Vanriet: 'De coronacrisis heeft me rust en inspiratie gegeven'Jan Vanriet toont Collected Stories in De Zwarte Panter in Antwerpen. De expo is deels geïnspireerd op zijn geïllustreerde dichtbundel Heldenleven, die zijn bildungsjaren tot leven wekt.
19/09 15u15  Jess Thorup blik terug: 'Gent kan nog altijd de concurrentie met Club aangaan'Het ontslag bij KAA Gent heeft Jess Thorup geen knauw gegeven. Voor Sport/Voetbalmagazine blikt hij nog één keer terug.
19/09 12u15  Coronacrisis: De Block wil versoepeling van bubbel van vijf personenBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
19/09 12u15  Interview met topman Europa: 'Huawei stoomt zich klaar voor een rit zonder Google'Terwijl Donald Trump hen verkettert blijft Huawei verrassend optimistisch. 'We hebben niets te verliezen', zegt hun Europese topman in een exclusief gesprek met Data News.
19/09 10u15  Een portret van Jumbo-Visma: hét team van de Tour de FranceMet ritzeges van Wout van Aert en Primoz Roglic en de gele trui voor de Sloveense kopman is het Nederlandse Jumbo-Visma nu al hét team van de Tour de France. Niet kwaad voor een ploeg die zeven jaar geleden nog op sterven na dood was.
19/09 10u15  Ladies first: de gulden regel in het bestaan van de parasitaire zeepissebedEr zijn zeepissebedden die parasiteren op vissen of kreeften.
19/09 05u15  Vlaams Belang verspreidt fout overheidscijfer over leeflonen voor 'vreemdelingen'Een opvallend cijfer, druk gedeeld door politici van Vlaams Belang: 73,5 procent van de federale OCMW-steun zou gaan naar 'vreemdelingen'. Nu blijkt dit gebaseerd op een rekenfout van de bevoegde administratie.
19/09 05u15  Amerikaanse hoge rechter Ruth Bader Ginsburg overledenEen van de langstzittende leden van het Amerikaanse Hooggerechtshof, de progressieve Ruth Bader Ginsburg, is vrijdag op 87-jarige leeftijd overleden.
19/09 05u15  Politiebaas liet 'vaker klachten liggen'Na de zaak-Chovanec kaarten verschillende inspecteurs van de federale politie nog meer wantoestanden aan. 'We komen met ons verhaal naar buiten omdat onze interne klachten al maanden stof liggen te vergaren', klinkt het zaterdag in Het Laatste Nieuws. Ook De Morgen bericht over het nieuws.
19/09 05u15  In memoriam: Ruth Bader Ginsburg, het Amerikaanse icoon met een grappige bijnaamDe iconische feminist Ruth Bader Ginsburg vocht haar hele leven voor burgerrechten voor het Amerikaanse volk. Sinds 1993 deed ze dat als lid van het Hooggerechtshof. Vrijdag stierf ze op 87-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.
19/09 05u15  Kroniek van de Week over de existentiële crisis binnen CD&V en VivaldiHet ging deze week over de pijlsnel stijgende coronacijfers, maar toch vooral over de verscheurdheid binnen de CD&V én de Vivaldi-coalitie, na een ophefmakend interview van CD&V-minister Pieter De Crem. Knack-redacteur Ewald Pironet blikt terug.
19/09 05u15  Een portret van Jumbo-Visma: nu al hét team van de Tour de FranceMet ritzeges van Wout van Aert en Primoz Roglic en de gele trui voor de Sloveense kopman is het Nederlandse Jumbo-Visma nu al hét team van de Tour de France. Niet kwaad voor een ploeg die zeven jaar geleden nog op sterven na dood was.
19/09 02u15  Amerikaanse Hooggerechtshofrechter Ruth Bader Ginsburg overledenEen van de langstzittende leden van het Amerikaanse Hooggerechtshof, de progressieve Ruth Bader Ginsburg, is vrijdag op 87-jarige leeftijd overleden.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >

Meest gelezen

18x De teloorgang van de seksbioscoop: 'Van de actrices ging een mateloze grandeur uit'26/09 05u15 - Knack: Het is met seksbioscopen als met Mars en Venus. Iedereen kent ze maar niemand is er ooit geweest. Onderhand bestaan ze bijna niet meer, al hielden sommige het decennia vol. Bericht over het lange leven van de stoute Brusselse Cinéma ABC.
14x De Atalanta: de mooiste trekvlinder uit onze contreien26/09 11u15 - Knack: Een van de opvallendste vlinders uit onze tuinen is een echte trekker.
13x Kroniek van de week over ontreddering in de Veiligheidsraad en bij de coalitievorming26/09 05u15 - Knack: Het ging deze week over nieuwe maatregelen tegen het coronavirus, een ingeslikt veto bij de regeringsvorming, het groeiende verzet bij de CD&V en het falende Vlaamse beleid in de zorg voor personen met een handicap. Knack-redacteur Ewald Pironet blikt terug.
11x Trump belooft van herdenkingsdag slavernij een feestdag te maken26/09 05u15 - Knack: De Amerikaanse president Donald Trump heeft een campagnebelofte gedaan om Juneteenth, de dag waarop Amerikanen de afschaffing van de slavernij herdenken, tot nationale feestdag te maken. Met de belofte probeert Trump de zwarte kiezers te verleiden. Die neigen van oudsher eerder richting de Democratische partij.
10x FinCEN Files: Belfius nooit gestraft voor aankoop 'verdacht' goud26/09 01u15 - Knack: De toenmalige bank Dexia België heeft jarenlang voor riante bedragen 'verdacht' goud gekocht van de Antwerpse goudhandelaar Tony Goetz NV, die begin 2020 veroordeeld is voor witwassen. Toch werd Dexia (in 2012 herdoopt tot Belfius) daar nooit voor bestraft - wat vragen oproept over het bankentoezicht. De goudhandelaar wil nu opnieuw klant worden van Belfius, maar de bank verzet zich.
9x Hilde Crevits over economisch relanceplan: 'Ik wil geen vechtfederalisme'25/09 17u15 - Knack: Vlaams economieminister Hilde Crevits (CD&V) rekent voor het economisch relanceplan van de Vlaamse regering, dat maandag wordt gelanceerd in de septemberverklaring van minister-president Jan Jambon, op een goede samenwerking met de toekomstige, federale Vivaldi-coalitie. 'Als er vechtfederalisme zou komen: die mensen zullen mij tegenkomen', zegt ze in het programma Z-Talk, dit weekend op Kanaal Z.
9x Waarom Amerikaanse nieuwszenders goed gedijen bij Trump26/09 12u15 - Knack: CNN-baas Jeff Zucker bood toenmalig presidentskandidaat Donald Trump in 2016 een wekelijkse tv-show aan. Dat bleek onlangs uit een door Fox News gelekt telefoongesprek tussen Zucker en Trumps voormalige advocaat Michael Cohen. Wat zegt dat over het Amerikaanse nieuwslandschap op tv - en de aankomende verkiezingen?
7x Preventieve tests in woonzorgcentra opgeschort - experts in 'zwijgstaking'25/09 19u15 - Knack: Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
6x Koen Geens wordt géén minister in volgende regering: 'Plaats ruimen voor nieuwe mensen'25/09 15u15 - Knack: Hoe de volgende federale regering eruit zal zien, is nog koffiedik kijken. Zeker is wel dat huidig vicepremier Koen Geens (CD&V) er geen deel van zal uitmaken.
6x Mesaanval in de buurt van Charlie Hebdo: twee arrestaties25/09 21u15 - Knack: In Parijs zijn twee mensen zwaargewond geraakt bij een mesaanval. Dat gebeurde in het 11de arrondissement, vlakbij de voormalige kantoren van het satirische weekblad Charlie Hebdo. Er zijn twee verdachten opgepakt.

Statistieken

Artikels:
29085
Gelezen:
6207
Aantal lezers nu:
68


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven