zaterdag 26 september 2020, week 39


U bent nu hier: Meer nieuws van Het Nieuwsblad

Laatste updatecontrole: vandaag om 15u45
 

Het Nieuwsblad

Verbergen Tonen
26/09 15u15  Erika Vlieghe: “Ik vraag me soms af wat ik eigenlijk in die overlegcomités zit te doen” Ze wil haar bijdrage leveren om het land doorheen de coronacrisis te loodsen. Maar Erika Vlieghe stelt zich ‘existentiële’ vragen bij haar rol. “Als ik in die overlegcomités zit en het nieuwste rapport voorstel, vraag ik me af wat ik er eigenlijk zit te doen.”
26/09 15u15  LIVE. Volg hier alles over het coronavirus in België en de rest van de wereld Volg de laatste ontwikkelingen over het coronavirus in binnen- en buitenland in onze liveblog.
26/09 15u15  “Met Van Aert heeft Verbrugghe zijn gedroomde kopman, alleen wordt hij niet zo behandeld” Stel. Greg Van Avermaet behaalde de voorbije maanden de resultaten van Wout van Aert, en omgekeerd. Had dan iemand durven zeggen dat er naast Van Avermaet een reservekopman nodig was? Neen. In geen enkel land zou de bondscoach het aandurven de winnaar van Sanremo, Strade Bianche en twee Tourritten niet aan te duiden als enige kopman. Behalve in België.
26/09 15u15  Rapper Joost Klein, het nieuwe jeugdidool: “Ik ben die kikker uit Frogger. Ik spring van het één naar het ander, ben steeds op zoek naar the next big thing” Hij maakt liedjes, schrijft gedichten, werkt aan een stripverhaal en was zelfs een populaire YouTuber. U heeft misschien nog nooit van Joost Klein gehoord, maar de jeugd is dol op de 22-jarige Nederlander. En Joost geniet, vastbesloten om niet triest door het leven te gaan. Al is dat ooit anders geweest. “Filmpjes maken, was een soort therapie voor mij.”
26/09 14u15  Brandweer overladen met oproepen na doortocht storm Odette, politie roept op: “Blijf binnen” Storm Odette die sinds vrijdag over het land raast, heeft de brandweer al handenvol werk bezorgd. En ook nu is de doortocht van de storm nog steeds voelbaar. Vooral de kustregio is flink getroffen. In heel wat gemeentes staat de telefoon van de brandweer roodgloeiend, er kwamen al meer dan duizend oproepen binnen. In sommige brandweerzones lopen de wachttijden zelfs op tot twee uur.
26/09 14u15  Vivaldipartijen gestart met cruciaal weekend onderhandelen De zeven partijen die een federale regering willen vormen zijn hun cruciale onderhandelingsweekend gestart. Zaterdag praten ze onder meer over justitie, veiligheid, arbeidsmarkt en pensioenen. Wellicht zondag worden de grote knopen doorgehakt, ook rond het premierschap. Maandag moeten de coformateurs Paul Magnette (PS) en Alexander De Croo (Open Vld) verslag uitbrengen bij de koning.
26/09 14u15  Dode bruinvissen spoelen aan door storm Odette: “Niet aankomen” Er zijn twee dode bruinvissen aangespoeld aan onze kust. Een in Blankenberge en een in Nieuwpoort. “Wellicht zullen er nog meerdere volgen”, zegt marienbioloog Jan Haelters.
26/09 14u15  Belgische wereldkampioen indoorroeien verpulvert toptijd van Mathieu van der Poel in De container cup Kent u De container cup nog? Het tv-programma waarin Belgische topsporters het dit voorjaar op Vier tegen elkaar opnamen in een compacte zevenkamp werd uiteindelijk grandioos gewonnen door Mathieu van der Poel. Maar nu is ook de toptijd van Van der poel eraan. Ward Lemmelijn, de Belgische wereldkampioen indoorroeien bij de beloften, deed vrijdag nog een flink stuk beter dan het Nederlandse wielerfenomeen.
26/09 14u15  Antwerpen geeft eenmalige extra premie aan gezinnen in armoede De stad Antwerpen geeft aan 6.700 kwetsbare inwoners een eenmalige septemberpremie van 380 euro. Het gaat om gezinnen met kinderen waarvan de ouders werkloos zijn of van een leefloon genieten en een private woning huren. Het bedrag wordt automatisch toegekend. De stad trekt hiervoor 2,5 miljoen euro uit in het Antwerps relancefonds.
26/09 14u15  Rudy Demotte stopt met lokale politiek De socialist en oud-burgemeester van Doornik, Rudy Demotte, heeft vrijdag zijn ontslag aangekondigd als gemeenteraadslid van Doornik, meldt Sudpresse. De voorzitter van het parlement van de Franse gemeenschap zal niet op de lijst van de PS staan voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2024.
26/09 13u15  Brandweer overladen met oproepen na doortocht storm Odette, vooral veel schade aan de kust: “De teller voor één zone staat op bijna 1.000 oproepen” De eerste najaarsstorm, storm Odette, die sinds vrijdag over het land raast, heeft de brandweer al handenvol werk bezorgd. En ook nu is de doortocht van de storm nog steeds voelbaar. Vooral de kustregio is flink getroffen. In heel wat gemeentes staat de telefoon van de brandweer roodgloeiend, er kwamen al meer dan duizend oproepen binnen. In sommige brandweerzones lopen de wachttijden zelfs op tot twee uur.
26/09 13u15  Remco Evenepoel is van zijn krukken verlost: “Het echte herstel is nu begonnen” Zes weken na zijn zware crash in de Ronde van Lombardije heeft Remco Evenepoel de volgende stap gezet op zijn weg naar herstel. Op vrijdag toonden scans in het AZ-ziekenhuis in Herentals aan dat het herstel van de bekkenbreuk van de 20-jarige renner van Deceuninck-Quick-Step zich in de goede richting ontwikkelt.
26/09 13u15  Onze man test de snelle en gezonde recepten van Sandra Bekkari. “Smakelijk gegeten, op één detail na” Sandra Bekkari en Pascale Naessens. Het zijn twee namen die in mijn hoofd aan elkaar gekoppeld zijn. Of ze dat leuk vinden, weet ik niet. Maar ze zijn nu eenmaal allebei koningin van de gezonde kookboeken. Nu en dan haasje-over spelend in de verkoopcijfers.
26/09 13u15  Waarom de Belgen en Wout van Aert zondag de wedstrijd niet in handen zullen nemen: “We willen niet eindigen zoals Jumbo-Visma in de Tour” Acht landgenoten staan zondagochtend aan de start van de koers die beslist over wie het volgende jaar de regenboogtrui mag dragen. Simpel gesteld is het achttal onder te verdelen in twee werkmieren, twee piloten, drie schaduwkopmannen waar weinigen mee op pad willen en één uitgesproken favoriet, Wout van Aert, nu al vice-wereldkampioen tijdrijden. Maar hoe wordt hij, of een andere landgenoot, zondag wereldkampioen?
26/09 13u15  Zeldzame beelden uit Australië: het sneeuwt er in de lente Het mag dan wel lente zijn in Australië, de beelden die momenteel circuleren op het internet lijken eerder uit de winter te komen. Al de hele week is het koud en dit weekend voorspellen de weermannen er zelfs dat het gaat vriezen. En als kers op de taart… sneeuwt het er zelfs.
Laatste update: vandaag om 15u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
26/09 13u15  Pacquiao en McGregor maken zich op voor “episch boksduel” in Midden-OostenDe Filipijnse bokslegende Manny Pacquiao en de Ierse kooivechter Conor McGregor willen het volgend jaar in het Midden-Oosten tegen elkaar opnemen in de boksring, zo valt in beide kampen te horen.
26/09 13u15  Massale stranding grienden in Australië: 350 dieren sterven, meer dan 100 geredNa de stranding van zo’n 470 grienden op het Australische eiland Tasmanië, hebben reddingswerkers tot zaterdag meer dieren kunnen bevrijden. In totaal zijn 108 zeezoogdieren gered en in diepere wateren gebracht. Volgens de reddingswerkers werden er in de baai geen levende walvissen meer gezien.
26/09 12u15  De vervanger van Libelle in ‘The Masked Singer’ staat al klaarDe gracieuze en sierlijke Libelle moest vrijdagavond het podium van ‘The Masked Singer’ verlaten. Tv-kijkend Vlaanderen kon zo ontdekken dat presentatrice Dina Tersago het figuurtje neerzette. Nu is haar vervanger bekendgemaakt: Suikerspin.
26/09 12u15  Op zoek naar een historisch domein met kasteel, park en slotgracht? Voor dit prijsje kan het allemaal van jou zijnHet nieuws komt als een donderslag bij heldere hemel: Het Monnikenhof van Vlierbeek in Geetbets staat te koop. De zonen van de stilaan ouder wordende eigenaars nemen het recreatief domein niet over en het onderhoud wordt zwaar.
26/09 12u15  Slimme rat krijgt medaille voor zijn ‘heldhaftigheid’Gedurende zijn carrière heeft hij 39 landmijnen en 28 andere explosieven in Cambodja kunnen ontdekken. Vandaag heeft hij een medaille gekregen voor moed. Magawa, die al zeven jaar lang mijnen opspeurt, is een hamsterrat. Het diertje kreeg de hoogste onderscheiding die een dier kan te beurt vallen.
26/09 11u15  Wat haarverlies kan doen met je hoofd en wat je ertegen kan doenHaarverlies is een rouwproces. Dat beweert Thomas Schoen­makers (34) in zijn boek Kalen zonder balen. Wie haar verliest, verliest identiteit. Thomas legde zich erbij neer, veel mannen doen dat niet. Rond dat verzet is een miljarden­industrie ­ontstaan van shampoos, pillen, laserhelmen, haar­werken en transplantaties. En nee, mirakels ­bestaan niet. Maar sommige ingrepen komen aardig in de buurt.10 
26/09 11u15  Nieuwe quarantaineregels vanaf 1 oktober: dit verandert voor jouw kleuter, kind of scholierMoet mijn middelbare scholier in quarantaine als er een klasgenoot positief wordt getest? Hou ik mijn zevenjarige thuis als zijn juf ziek blijkt? Op de persconferentie van het Crisiscentrum vrijdag lichtte viroloog Steven Van Gucht (Sciensano) toe wat de aangepaste quarantaineduur – vanaf 1 oktober zeven dagen in plaats van veertien – betekent voor uw kroost.
26/09 11u15  Mesaanval in Parijs is daad van terreur, in totaal acht arrestatiesDe steekpartij in Parijs waarbij twee gewonden vielen is een islamitische terreuraanslag. Dat zegt de Franse minister van Binnenlandse Zaken. De hoofdverdachte is opgepakt. Het gaat om een jongeman van 18 uit Pakistan. Bij huiszoekingen zijn vrijdagavond nog eens vijf mensen gearresteerd. Dat gebeurde in een voorstad van Parijs op de vermoedelijke woonplaats van de hoofdverdachte.
26/09 11u15  Hoe het Vlaamse gezin in 100 jaar helemaal veranderdeEn óf er wat veranderd is, sinds kolonel Louis Lemercier – honderd jaar geleden stichter van de Gezinsbond – met zijn vijftien kinderen op de cover van zijn eigen magazine stond. Het boek ‘Toen geluk nog heel gewoon was’ schetst hoe in die eeuw álles veranderde voor het Vlaamse gezin. We kregen vakantie- en kindergeld, vrouwen werden ‘handelsbekwaam’ en er kwam voor het eerst een blote penis op tv.
26/09 10u15  Brandweer overladen met oproepen na doortocht storm Odette: “De teller voor één zone staat op meer dan 300”De storm Odette die sinds vrijdag over het land raasde, heeft de brandweer handenvol werk bezorgd en is ook nu nog steeds voelbaar. Vooral de kustregio is flink getroffen. In veel gemeentes stond de telefoon roodgloeiend, er kwamen honderden oproepen binnen. “De teller staat voor brandweerzone Westhoek op 309”, zegt woordvoerder Kristof Louagie.
26/09 10u15  Leerling zakt in elkaar tijdens de sportles, sportleerkrachten kunnen hem gelukkig reanimeren: “Zonder aarzelen deden we wat we moesten doen”Een team van sportleerkrachten van de Sint-Maarten Bovenschool in Beveren heeft een leerling met succes gereanimeerd. De student zakte plots in elkaar tijdens de eerste les van het schooljaar. Dankzij het AED-toestel in de buurt kon de leerling gelukkig gered worden. “Je hoopt dat je die kennis nooit moet gebruiken.”
26/09 10u15  Francesco en Junior Planckaert hebben ambitieus plan met oude bus, Eddy is sceptisch: “Trek jullie plan”Tijdens de lockdown focussen Francesco en Junior zich op een zijproject. Ze proberen de verroeste Amerikaanse schoolbus aan de praat te krijgen en in te richten als vakantieverblijf. Eddy schat de slaagkansen van zijn zoons niet hoog in.
26/09 10u15  “Devenyns wilde niet dat ze hem konden vragen om een gat op Alaphilippe dicht te rijden”De patron van het peloton geeft elke week zijn scherpe kijk op het wielrennen.
26/09 10u15  QUIZ. Kent u de Belgische WK-selecties van de laatste tien jaar?Ze zijn met 94: de renners die sinds 2010 geselecteerd werden om ons te land te vertegenwoordigen tijdens een WK wegrit. U krijgt van ons in onderstaande quiz tien minuten om ze allemaal te vinden: de ideale opwarmer richting de wegrit van de mannen op het WK komende zondag. Een kleine toegift: renners die meerdere keren geselecteerd werden, hoeft u uiteraard maar één keer in te vullen.
26/09 09u15  Storm Odette gaat tekeer: arbeider zwaargewond na instorten muur, brandweerman komt onder boom terecht, strandcabines vliegen in het rondOdette is officieel onze eerste najaarstorm en dat laat zich voelen. De herfststorm heeft al voor heel wat schade gezorgd, vooral in West-Vlaanderen: aan de kust gingen meerdere strandcabines de lucht in, er vielen al verschillende bomen om en in Blankenberge stortte zelfs een muur in. Het noodnummer 1722 is geactiveerd voor niet-dringende hulp.
26/09 09u15  Duizend biggen en honderd zeugen sterven bij zware brand in varkensstalIn de Brieversweg in Moerkerke, een deelgemeente van Damme, woedde vrijdagnacht een zware brand in een varkensstal. Duizend biggen en honderd zeugen stierven. De boeren konden wel nog 1.500 andere biggen redden. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk.
26/09 09u15  WK vrouwen: Van Vleuten uit de losse (gebroken) pols?Wie volgt de Nederlandse Annemiek van Vleuten op als wereldkampioene op de weg? De 37-jarige brak vorige week nog haar pols maar heeft besloten haar titel toch te verdedigen. Met Vos en Van der Breggen heeft Nederland nog meer ijzers in het vuur liggen.
26/09 09u15  Oproep. Heeft u beelden van storm Odette? Mail ze doorTerwijl u dit leest, ziet u het wellicht waaien en regenen door de vensters. De doortocht van de eerste najaarsstorm in ons land, storm Odette, is nog voelbaar. Heeft u beelden (foto’s of video’s) van de storm of van de schade die ze naliet? Mailen kan naar oproep@nieuwsblad.be. Vermeld ook door wie en waar de beelden gemaakt zijn.
26/09 08u15  Vijftien jaar na wereldtitel met Tom Boonen blikt oud-bondscoach José De Cauwer vooruit op WK: “Er is maar één vijfsterrenfavoriet: Wout van Aert”Na ruim drie weken keuvelen aan de zijde van Michel Wuyts zou je het bijna vergeten, maar José De Cauwer heeft ook een verleden als bondscoach. In 2005 leidde Vlaanderens vlotst gebekte co-commentator Tom Boonen vanuit de lichtblauwe volgwagen van de Belgische wielerbond richting regenboogtrui. Zondag in Imola heeft België opnieuw een kandidaat-wereldkampioen. Tijd om de bondscoach in De Cauwer wakker te maken. Hoe zou die het straks aanpakken? “Het klopt dat er maar één vijfsterrenfavoriet is: Wout van Aert. Het probleem: er zouden er beter een paar meer zijn.”
26/09 08u15  Wout van Aert na zilveren WK-medaille zo goed als zeker van ticket voor Olympische Spelen: “Tokio wordt een groot doel”Wout van Aert wordt naast Remco Evenepoel de grote hoop op olympisch eremetaal in Tokio. Dat lijkt een zekerheid na zijn zilveren medaille op het WK tijdrijden in Imola. Belangrijkste opponent Victor Campenaerts werd pas achtste. “Ik heb getoond dat ik in Tokio kan mikken op zowel de tijd- als de wegrit”, stelt Van Aert klaar en duidelijk.
26/09 08u15  Nieuw psychiatrisch rapport: “Marc Dutroux wil helemaal niet vrijkomen”Marc Dutroux wil “geen enkele vorm van vrijlating”. Dat blijkt uit een nieuw psychiatrisch rapport dat De Morgen kon inkijken. Volgens de experts vormt Dutroux bovendien “een aanzienlijk risico op herhaling”.
26/09 07u15  Storm Odette gaat tekeer: arbeider zwaargewond na instorten muur, strandcabines vliegen in het rondOdette is officieel onze eerste najaarstorm en dat laat zich voelen. De herfststorm heeft al voor heel wat schade gezorgd, vooral in West-Vlaanderen: aan de kust gingen meerdere strandcabines de lucht in, er vielen al verschillende bomen om en in Blankenberge stortte zelfs een muur in.
26/09 03u15  Bart De Wever over Vivaldi en de toekomst: “Misschien moeten we kiessysteem omvormen om ooit nog iets gedaan te krijgen”“Ik ben nog altijd een politiek beest en dat zal nooit veranderen.” Ook na meer dan anderhalf decennium aan de top is N-VA-voorzitter Bart De Wever de politiek niet beu. Zelfs niet nu hij moet toekijken hoe anderen een regering vormen. Schrik om de Loekasjenko van zijn partij te worden, heeft hij niet – zelfs niet als hij straks 20 jaar voorzitter zal zijn. De Wever blijft op post, en De Wever blijft De Wever. Scherp voor Egbert Lachaert én Joachim Coens, lovend voor Paul Magnette en Conner Rousseau, en zelfs met een compliment voor Georges-Louis Bouchez.11 
26/09 03u15  Hollywood in Brussel: drie gangsters kapen helikopter en proberen te landen op binnenplein van gevangenisDrie gangsters hebben met een ­gekaapte helikopter gepoogd iemand te bevrijden uit een van de drie naast ­elkaar gelegen gevangenissen van Vorst, Sint-Gillis en Berkendael. De ­pilote moest landen op de binnenkoer, maar dat lukte niet. Uiteindelijk werd de poging afgeblazen en landde de heli nabij de carpoolparking in Hélécine, Waals-Brabant. De gangsters zijn spoorloos. De pilote is ongedeerd.
26/09 03u15  Boetes voor telecombedrijven die je te lang laten wachten? Wij deden de test: van 9 seconden tot 13 minuten (!)Nooit meer langer dan 2,5 minuten wachten voor we met iemand van het callcenter van een telecombedrijf kunnen spreken. Met boetes die kunnen oplopen tot 50.000 euro hoopt CD&V dat die bedrijven betere diensten leveren in een sector waar amper concurrentie is.
26/09 03u15  Stefan Hertmans ontdekte het zwarte verleden van man die in zijn huis woonde: “Foute vader bleek nazi-informant”Wat doe je als je ontdekt dat in het huis waar je twintig jaar woonde een SS’er huisde die de nazi-klopjacht van daaruit mee organiseerde? U en ik moeten dan slikken. Stefan Hertmans vond er na vier jaar research het verhaal voor een fascinerend boek in. Het resultaat is tegelijk het verhaal van een huis, een documentaire aan de hand van familiegetuigenissen, en een portret van een man met verschillende gezichten. “Zijn kleinkinderen verzekerden me dat hij een sympathieke opa was.”
26/09 03u15  De first lady die kilo’s vuile was meeneemt op ieder staatsbezoek en voor een fortuin aan eten besteltWanneer Sara Netanyahu haar man Benjamin vergezelt op buitenlandse missie, reizen er koffers vol vuile was mee. Die wordt weer proper op kosten van de gastheer. Dat zeggen personeelsleden van het Witte Huis, die het koppel meermaals over de vloer kregen. De getuigenissen bevestigen de kleine kantjes van de first lady van Israël. Ze heeft haar land al vaker in verlegenheid gebracht.32 
26/09 03u15  Crowdfunding voor verzamelbox Jommeke volbracht (en pech voor wie niet meedeed)De crowdfunding die uitgeverij Ballon Media heeft opgestart, heeft zijn doel bereikt. Daarbij moesten 1.500 mensen intekenen voor een gelimiteerde verzamelbox met alle 300 albums van Jommeke. Een cadeau-ideetje ter gelegenheid van 65 jaar Jommeke.
26/09 03u15  Amazon verkoopt drone die je woning van binnenuit bewaaktEen vliegende beveiligingscamera die je huis bewaakt. Het klinkt als sciencefiction, maar vanaf volgend jaar is hij te koop bij Amazon. The Always Home Cam is in feite een kleine drone voor binnenshuis. Het toestel wordt gemaakt door Ring, een dochterbedrijf van Amazon, en zal in de VS 249,99 dollar kosten. Een Europese prijs is nog niet bekend.
26/09 03u15  Nieuw album André Hazes Jr. schiet naar één en zorgt voor primeur met papaNa drie albums in de top tien pronkt André Hazes Jr. (26) voor het eerst op het bovenste schavot in de Vlaamse Ultratop. De Nederlandse zanger voert met zijn nieuwe plaat Thuis de lijst aan – met ruime voorsprong zelfs – en zorgt zo meteen voor een primeur.
26/09 03u15  De kleinste auto wordt onzichtbaar: de teloorgang van ‘hét mobiliteitsconcept van de toekomst’Hij was bij wijze van spreken even lang als breed als hoog. Met de Smart wilde moederbedrijf Daimler doen wat BMW deed met de Mini: een hebbeding bouwen. De groep zag het karretje zelfs als het ‘mobiliteitsconcept van de toekomst’. Maar nu lijkt de Smart bijna volledig uit het straatbeeld verdwenen.
26/09 03u15  Demi Lovato weer single, twee maanden na huwelijksaanzoekTwee maanden geleden ging acteur Max Ehrich (29) nog op zijn knie om vriendin Demi Lovato (28) ten huwelijk te vragen. Nu is het koppel uit elkaar. Dat schrijft People Magazine.
26/09 03u15  Afrojack gaat trouwen met Lamborghini-erfgenameDe Nederlandse dj en muziekproducent Afrojack stapt dit weekend in het huwelijksbootje met zijn vriendin Elettra Lamborghini. Op zaterdag zal de ceremonie plaatsvinden nabij het Comomeer, schrijven verschillende Italiaanse media.
26/09 03u15  Zohra is na 15 jaar terug als Fatïa: “Pat vroeg me terug voor 2 Fabiola, maar die muziek was niets meer voor mij”Ja, ze leeft nog. En meer dan dat. Voor het eerst in vijftien jaar heeft Zohra Aït-Fath (45) nog eens een nummer uitgebracht. Voor de voormalige zangeres van 2 Fabiola is het een volgende stap in haar dj-carrière. “Zelfs mijn mama begreep het niet. Wat ga je daarmee doen, vroeg ze.”
26/09 03u15  “De huidige wet dateert van 1892”: Hoge Gezondheidsraad wil “wildgroei” in hypnotherapie aan bandenDe Hoge Gezondheidsraad (HGR), het wetenschappelijk adviesorgaan van de FOD Volksgezondheid, wil de titel ‘hypnotherapeut’ verbieden en het gebruik van hypnose enkel nog in de handen leggen van erkende gezondheidsmedewerkers. De reden: er bestaan te veel misvattingen over hypnose en dat geeft aanleiding tot misbruik. “De wildgroei in de hypnotherapie moet dringend stoppen.”
26/09 03u15  Voor de verhuis naar Zweden, staan Mathias en Staf nog samen op de set: “Die Hollanders zullen wel denken: wat voor rotzakjes zijn die twee broers?”De ene zoekt straks het geluk op in Zweden, de andere blijft achter in eigen land zonder zijn kleine broer. Maar dit weekend staan Staf (39) en Mathias (42) Coppens nog zij aan zij op de Nederlandse set van ‘De code van Coppens’. Het duo werkt er hun eerste programma boven de grens af. En dan scheiden de wegen. Of toch voor even. “Mijn ticket om Staf te bezoeken ligt al klaar”, zegt Mathias. “Onze quality time is heilig.”
25/09 23u15  Libelle moet ‘The masked singer’ verlaten: “Ik ben er echt van geschrokken. Vooral dat masker is beklemmend”Een plaatje was ze, Libelle. Gracieus en sierlijk. Een stukje zingen kon ze ook, maar het mocht niet zijn: vrijdagavond werd het figuurtje uit ‘The masked singer’ gekegeld. En kon heel Vlaanderen ontdekken dat presentatrice Dina Tersago (41) in het pak zat. “Die complimentjes over mijn figuur verzachten de pijn.”
25/09 22u15  Ereteken van moed voor de heldhaftige Magawa: de mijnenjagende (Belgische) ratMagawa, een vijf jaar oude buidelrat, heeft een ereteken van moed ontvangen voor zijn “heldhaftigheid en onmetelijke toewijding”. Het beestje maakt deel uit van het Hero Rat Program, een initiatief van de Belgische ngo Apopo, en heeft gedurende vijf jaar ontelbare landmijnen en andere explosieven opgespoord in Cambodja.
25/09 21u15  Gewapende mannen kapen helikopter en sturen piloot naar gevangenis, maar ontsnappingspoging misluktEen drietal heeft vrijdag een helikopter met een vrouwelijke pilote gekaapt in Deurne. De drie gewapende mannen sommeerden de pilote om naar de gevangenis van Vorst-Berkendaal te vliegen. Daar wilden ze landen, wellicht om gevangenen te bevrijden.
25/09 20u15  Strandcabines vliegen rond en muur ingestort: storm Odette gaat tekeer in ons landOdette is officieel een storm en zorgt al voor heel wat schade. Aan de kust werden meerdere strandcabines kapot geblazen, ondanks de waarschuwingen om ze weg te halen. Hier en daar vielen bomen om en in Blankenberge stortte zelfs een muur in.
25/09 20u15  In Brussel geldt straks drankverbod in groot deel van centrum, was dat echt zo nodig? “Na 30 jaar zeg ik eindelijk: dank u, burgemeester”Ik woon dertig jaar in Brussel. En pas nu, voor de allereerste keer, neemt de stad een beslissing waarvoor ik en vele Brusselaars spontaan zeggen: Dank u! Vanaf 5 oktober is alcohol verboden op publieke plaatsen in een groot deel van het stadscentrum. Eindelijk kunnen we weer buitenkomen, onbevreesd dat we worden afgedreigd omdat we geen geld willen geven aan een schooiende drankverslaafde.
25/09 20u15  Coronabesmettingen in legeropleiding van ElisabethVerschillende eerstejaarsleerlingen met wie prinses Elisabeth (18) aan haar legeropleiding is begonnen, zijn positief getest op het coronavirus. Meteen werd hun peloton met een 30-tal rekruten naar huis gestuurd. Ze konden daardoor hun blauwe muts niet in ontvangst nemen tijdens de parade van vrijdag.
25/09 20u15  Hans Vanaken staat op de wenslijst bij Engelse eersteklasser West HamHans Vanaken kan op interesse rekenen vanuit de Premier League. De sterspeler van Club Brugge staat namelijk op de verlanglijst bij West Ham United.
25/09 19u15  “Je wordt betaald om in het ziekenhuis te liggen”: coronapatiënt Matthieu (37) wordt overstelpt met haat- en doodsberichtenWaar de 37-jarige Matthieu Onderdijk juist voor wilde waarschuwen, het serieus nemen van het coronavirus, slaat als een boemerang terug in zijn gezicht. Terwijl de Eindhovenaar doodziek is, moet hij op Facebook lezen dat hij “betaald wordt” om in het ziekenhuis te liggen en vliegen de doodsverwensingen hem om de oren. “Denken ze nou echt dat ik banden heb met de overheid?”
25/09 19u15  Oeps! Amper half uur na WK tijdrijden stort aankomstboog in elkaar door hevige windstotenAmper een half uur nadat wervelwind Filippo Ganna zich verzekerd had van de wereldtitel tijdrijden, bleef er van de aankomstboog in Imola niet veel meer over. Die lag plots in elkaar gestuikt op het wegdek. Het gevolg van enkele felle windstoten, bevestigde de UCI. Van Aert en co lijken aan erger ontsnapt.
25/09 19u15  Feestje aan stadion van Charleroi blijft niet zonder gevolgenHet feestje dat Charleroi-supporters buiten het stadion hielden na de Europese kwalificatie tegen Partizan Belgrado, blijft niet zonder gevolgen. Dat zegt de Voetbalcel van Binnenlandse Zaken aan Het Nieuwsblad.
25/09 18u15  Wout van Aert “kon niet beter” op WK tijdrijden, Victor Campenaerts startte met vertraging: “Ze hielden me gewoon vast”Geen Belgische wereldtitel in het tijdrijden. Die eer ging vrijdag naar de Italiaan Filippo Ganna. Maar Wout van Aert snelde wel naar een knappe tweede plaats, terwijl Victor Campenaerts achtste werd. “Ik kon niet beter”, aldus de Kempenaar.
25/09 18u15  Hoge loodwaarden in buurt Umicore deels te verklaren door lockdown: “Niemand stond stil bij dat effect”Het effect van de lockdown door de coronacrisis op de loodwaarden in het bloed van kinderen in de buurt van de fabriek van Umicore in Hoboken is onderschat. “Niemand heeft daar bij de invoering van de lockdown bij stilgestaan, niemand”, zei Vera Nelen, voorzitter van de medische werkgroep Hoboken en directeur van het Provinciaal Instituut voor Hygiëne (PIH) in de maandelijkse raadscommissie.
25/09 18u15  Twee gewonden bij mesaanval in Parijs: twee verdachten opgepaktIn Parijs hebben onbekenden vrijdagvoormiddag twee mensen verwond met een mes. Dat gebeurde in het 11de arrondissement in de Nicolas Appertstraat, vlakbij de voormalige burelen van het satirische weekblad Charlie Hebdo. Vier mensen geraakten daarbij gewond. Er zijn ondertussen ook al twee verdachten opgepakt.
25/09 18u15  Aziatische hoornaars gespot in OostendeIn Oostende zijn recentelijk enkele meldingen binnengekomen van Aziatische hoornaars. Dat meldt de stad vrijdag. Enkele Oostendse imkers zetten een zoekactie op poten om de nesten op te sporen en weg te halen.
25/09 18u15  Burgemeesters mogen weldra Vlaamse sjerp dragenBurgemeesters zullen vanaf oktober de keuze krijgen om een Vlaamse dan wel een tricolore sjerp te dragen. Dat blijkt uit een ontwerpbesluit dat de Vlaamse regering vrijdag goedkeurde. Veertien dagen na publicering in het Staatsblad wordt het van kracht.
25/09 18u15  23 jaar cel voor jonge vader (28) nadat sm-slavin (60) in slipje stikt tijdens seksdateDe jury van het hof van assisen van Namen heeft Lonnie Meunier vrijdagnamiddag schuldig bevonden aan vrijwillige doodslag van Marie-Claire Wauthier. De dertiger uit Chiny moest zich verantwoorden voor de dood van de 59-jarige vrouw bij een sekssessie op 3 juni 2017 in Gembloers. Hij heeft 23 jaar cel gekregen.
25/09 18u15  Boeing 737 MAX kan “tegen einde van het jaar” opnieuw in dienstHet werk voor de certificering van de Boeing 737 MAX, het toestel dat sinds maart 2019 aan de grond staat na twee dodelijke ongevallen, wordt gefinaliseerd. Het vliegtuig zou “tegen het einde van het jaar” opnieuw in dienst genomen kunnen worden. Dat heeft de topman van het Europese luchtvaartagentschap EASA vrijdag gezegd.
25/09 17u15  Beresterke Wout van Aert knalt naar zilver op WK tijdrijden, Filippo Ganna pakt de wereldtitel in eigen landFilippo Ganna bezorgt het thuisland meteen een delirium. Voor het eerst sinds in 1994 het WK tijdrijden werd ingevoerd, staat er een Italiaan op het hoogste podium. Vorig jaar was de toen 23-jarige pistier uit Piemonte al derde na Rohan Dennis en Remco Evenepoel. Dit jaar reed hij de rest naar de haaien: sneller dan iedereen, zelfs sneller dan Wout van Aert. Op zijn eerste WK op de weg wordt de beste Tour-Belg tweede. Bijzonder knap, maar België moet nog minstens een jaar wachten op een eerste regenboogtrui tegen de klok bij de profs. Victor Campenaerts eindigde achtste en mag een ticket voor de Spelen van Tokio stilaan uit zijn hoofd zetten.
25/09 17u15  “Slimste mens in de Wetstraat” maar hoogste schavot lukte net niet: Koen Geens (CD&V) zal geen minister zijn in de nieuwe regeringVicepremier en minister van Justitie Koen Geens (CD&V) zal in de nieuwe regering geen minister meer zijn. Hij maakt naar eigen zeggen plaats voor “nieuwe gezichten en vrouwen”, maar het was al langer duidelijk dat het voor de man de Zestien of niets zou zijn. De “Slimste mens in de Wetstraat” zal in de Kamer zetelen. Bejubeld als minister, maar het hoogste schavot in de vaderlandse politiek lukte net niet.
25/09 17u15  Eerste schademeldingen aan de kust door storm OdetteEr kwamen al verschillende oproepen voor stormschade binnen. Ook meerdere strandcabines werden kapot geblazen, ondanks de waarschuwingen om ze weg te halen.
25/09 17u15  Nu ook echt soldaat: Elisabeth krijgt blauwe mutsPrinses Elisabeth (18) heeft haar blauwe muts gekregen. Een symbolisch moment waarmee ze officieel aan haar legeropleiding kan beginnen. Wat het extra bijzonder maakte, is dat ze de baret ontving uit handen van haar eigen vader, koning Filip.
25/09 17u15  Onderzoek naar fotograaf die traangas spuit op betoger en naar politiechef die er niet tegen optreedtEen fotograaf die traangas spuit naar een gearresteerde betoger. En een hoofdcommissaris die de ordedienst leidt en getuige is van het incident maar niet optreedt. Dat is de inzet van een onderzoek dat momenteel wordt gevoerd door de Brusselse politie en het parket. Hamvraag is hoe de fotograaf aan traangas kwam.
25/09 17u15  “Satanist” met nazisympathieën opgepakt voor moord op partner van Luikse advocaatDe federale gerechtelijke politie heeft twee verdachten opgepakt voor de moord op Mbaye Wade, partner van de Luikse advocaat Pascal Rodeyns. Een van de twee noemt zichzelf een satanist en heeft nazisympathieën. Of de daders uit homohaat handelden, zoals wordt gefluisterd, wordt nog onderzocht. Intussen weigert Senegal, het geboorteland van Wade, hem daar te begraven door zijn geaardheid.
25/09 16u15  Sanda zat op bus die in vaart reed: “Ik ben doodsbang van water en dacht dat het met mij gedaan was”Sanda Cociu (32) bekomt thuis nog steeds van wat haar donderdagmiddag overkwam. De Brugse vrouw zat op de bus die aan de Buffelbrug in het water belandde. En ze verkeert nog steeds in shock. “Ik kan niet zwemmen. En ik vreesde oprecht dat het met mij gedaan was.”, zegt ze. “Pas toen ik zag dat er een raam achteraan de bus open was, durfde ik weer bewegen.”
25/09 16u15  Veel verdriet, maar ook woorden van hoop tijdens afscheid Kato (12): “We zullen zorgen dat je voor heel België iets hebt betekend”Zwevegem kleurde vrijdag roze voor het afscheid van Kato Vandenbogaerde (12), het lievelingskleur van het meisje dat een week geleden verongelukte op weg naar school. Het werd een persoonlijke dienst met veel verdriet, maar ook met woorden van hoop: “We zullen maken dat je niet voor niets bent gestorven.”
25/09 16u15  Dealers zwaaien er weer de plak: overrompeling in Antwerpse wijk die aanleiding gaf tot de ‘war on drugs’De spanningen in de Korte Zavelstraat, een winkelstraat in Antwerpen-Noord, lopen opnieuw hoog op. Winkeliers hekelen de aanhoudende overlast veroorzaakt door grote groepen drugsdealers. Zij jagen de klanten weg, plegen diefstallen en vechten knokpartijen uit op straat. In 2011 escaleerde de situatie al eens zodanig dat de winkeliers het heft in eigen handen namen. Die gebeurtenissen vormden de basis van de ‘war on drugs’ van burgemeester Bart De Wever (N-VA). Nu lijkt het terug naar af. “De dealers zijn zo talrijk dat niemand nog tegen hen durft in te gaan”, zeggen de handelaars.
25/09 16u15  Eva De Roo introduceert nieuw anker bij Studio BrusselNa een zomer moederschapsrust keert Eva De Roo vanaf volgende week maandag terug naar de vooravond op Studio Brussel. Ze neemt echter iemand mee: Max Vryens (29), voormalig redacteur van De wereld van Sofie op radio 1. Als Eva & Max loodsen ze de luisteraars tussen 16 en 19 uur door de avondspits.
25/09 16u15  Na jarenlange juridische strijd en zware beschuldigingen: de knoop rond het casino van Middelkerke lijkt eindelijk doorgehaktWe durven er geen geld meer om te verwedden, maar Middelkerke heeft tegen de zomer van 2023 haar nieuw, megalomaan casino. Na een jarenlange juridische strijd en zware beschuldigingen over vriendjespolitiek, plagiaat en geldverspilling is het futuristisch ontwerp voorgesteld. Tenzij opnieuw – en dat is een gokje – een duistere kracht de plannen torpedeert.
25/09 16u15  Federaal parket op zoek naar twee gewapende en zeer gevaarlijke FransmannenOp vraag van het federaal parket verspreidt de politie een opsporingsbericht waarin de speurders op zoek zijn naar twee personen die gekend zijn als gewapend, gewelddadig en zeer gevaarlijk. Het gaat om de twee Fransmannen Hamza Akarkach en Aziz Mozoune.
25/09 16u15  Selena Gomez toont haar litteken in badpakDe Amerikaanse popster Selena Gomez poseert op een nieuwe Instagramfoto in badpak. Op het kiekje is haar litteken, als gevolg van haar nieroperatie in 2017, duidelijk te zien.
25/09 16u15  Mohammed Dauda nu al negende speler die positief test op corona bij AnderlechtBij RSC Anderlecht heeft Mohammed Dauda donderdag positief getest op het coronavirus, zo bevestigt de club vrijdag.
25/09 15u15  Onopzettelijke doding, geen rijbewijs en drugs en drank op: vriend overleden Stefanie (25) aangehoudenDe 29-jarige Clint V. werd vrijdag aangehouden door de onderzoeksrechter voor onopzettelijke doding, sturen spijts verval en overdreven snelheid. De man was donderdagmorgen betrokken bij een dodelijk verkeersongeval waarbij zijn 25-jarige vriendin het leven liet.
25/09 15u15  Jonge vader (28) veroordeeld voor opzettelijke moord nadat sm-slavin (60) in slipje stikt tijdens seksdateLonnie Meunier is veroordeeld voor opzettelijke moord op Marie-Claire Wauthier.
25/09 15u15  Vier gewonden bij mesaanval in Parijs: twee verdachten opgepaktIn Parijs hebben onbekenden vrijdagvoormiddag vier mensen verwond met een mes. Dat gebeurde in het 11de arrondissement in de Nicolas Appertstraat, vlakbij de voormalige burelen van het satirische weekblad Charlie Hebdo. Vier mensen geraakten daarbij gewond. Er zijn ondertussen ook al twee verdachten opgepakt.
25/09 15u15  Discounter Wibra België wil doorstart maken met 36 van 81 winkels: deze filialen blijven mogelijk openWibra België wil met 36 van de 81 winkels, het hoofdkantoor in Temse en 183 van de huidige 439 medewerkers een doorstart maken. Dat heeft de directie vrijdag bekendgemaakt tijdens een ondernemingsraad, meldt de winkelketen.
25/09 15u15  Politie Leuven zet achtervolging in op daken, twee minderjarige inbrekers opgepaktDe Leuvense lokale politie heeft dinsdagnacht twee minderjarigen opgepakt die verdacht worden van een reeks inbraken en inbraakpogingen in Leuvense handelszaken. Een van de twee kon pas ingerekend worden na een spectaculaire achtervolging over daken van huizen in de Brouwersstraat en de Ridderstraat. De twee werden door de jeugdrechter geplaatst in een gesloten jeugdinstelling. Dat meldt het Leuvense parket.
25/09 15u15  Federale formatie: Onderhandelaars vatten tweede onderhandelingsdag zonder knelpunten aanDe zeven partijen van de Vivaldi-coalitie zitten vrijdag sinds 10.00 uur opnieuw samen in het Egmontpaleis om verder te onderhandelen over hun regeerakkoord. In de omgeving van de onderhandelaars valt te horen dat de werkzaamheden donderdag vrij vlot verliepen en ook voor vrijdag worden geen te zware knelpunten verwacht. Wellicht zullen de zware tijdens het weekend aan bod komen.
25/09 14u15  Na ongeval dat Stefanie (25) het leven kostte: vriend aangehouden wegens onopzettelijke dodingDe 29-jarige Clint V. werd vrijdag aangehouden door de onderzoeksrechter voor onopzettelijke doding, sturen spijts verval en overdreven snelheid. De man was donderdagmorgen betrokken bij een dodelijk verkeersongeval waarbij zijn 25-jarige vriendin het leven liet.
25/09 14u15  Vicepremier Koen Geens (CD&V) past voor ministerpostVicepremier en minister van Justitie Koen Geens (CD&V) zal geen minister meer zijn in de volgende regering. Dat wordt bevestigd aan onze redactie door bronnen in zijn entourage. “Het is tijd voor nieuwe mensen.”
25/09 14u15  Parken gaan dicht en kustburgemeesters nemen maatregelen: het land maakt zich op voor storm OdetteHet wordt vrijdag een op z’n zachtst gezegd onstuimige avond en nacht, met lokaal veel regen en hevige rukwinden. Vooral aan de kust. Daar worden windsnelheden boven de 100 km/u verwacht. Maar ook in het binnenland gaan parken dicht uit voorzorg.
25/09 14u15  Man wordt veroordeeld tot celstraf, maar wrikt zich los en ontsnapt uit gerechtsgebouwHet lijkt wel een scène uit een misdaadfilm, maar deze beelden werden wel degelijk gemaakt in het Highland County Courthouse in de Amerikaanse staat Ohio. Nickolaus Garrison (34) was veroordeeld tot een celstraf van zes maanden voor het bezit van de drug methamfetamine, ook wel crystal meth genoemd. Garrison stond op 22 september op het punt om in hechtenis genomen te worden toen hij zich kon loswrikken. De agenten zetten nog een achtervolging in, maar de man wist op spectaculaire wijze te ontsnappen.
25/09 13u15  Vier gewonden bij mesaanval in Parijs, vlakbij voormalige kantoren Charlie HebdoIn Parijs hebben onbekenden vrijdagvoormiddag vier mensen verwond met een mes. Dat gebeurde volgens diverse media in het 11de arrondissement in de Nicolas Appertstraat, vlakbij de voormalige burelen van het satirische weekblad Charlie Hebdo.
25/09 13u15  Dansende Mehdi Bayat: “De politie vroeg ons om de fans te groeten”Charleroi-directeur en bondsvoorzitter Mehdi Bayat ziet er geen graten in dat hij na de Europese kwalificatie van zijn team heeft staan dansen voor een groep supporters. De ultra’s van Charleroi verzamelden zingend buiten het stadion, de meesten zonder mondmasker. “De politie keek toe, dan kan er toch niets illegaals aan zijn geweest?”, reageert Bayat.
25/09 13u15  Man crasht met Porsche op E17Een bestuurder is donderdagnacht met zijn Porsche gecrasht op de E17 tussen Haasdonk en Sint-Niklaas in de richting van Gent.
25/09 13u15  Joan twijfelt over toekomst met Mert buiten de Love Island-villaDe klik met Milan heeft Joan aan het denken gezet. Zit er wel effectief een toekomst in haar relatie met Mert wanneer ze terug thuis zijn?
25/09 12u15  Na ongeval dat Stefanie (25) het leven kostte: vriend voorgeleid voor onderzoeksrechterDe 29-jarige Clint V. wordt vrijdag voorgeleid voor de onderzoeksrechter, waar het parket zijn aanhouding zal vragen. De man was donderdagmorgen betrokken bij een dodelijk verkeersongeval waarbij zijn 25-jarige vriendin het leven liet.
25/09 12u15  Nieuw casino Middelkerke wordt gebouwd naar ontwerp van Nederlandse architectBouwteam Nautilus mag het nieuwe casino van Middelkerke bouwen. Dat is zonet bekendgemaakt door het gemeentebestuur. Het project zal bijna 39 miljoen euro kosten, voor de heraanleg van het Epernayplein en de zeedijk komt er nog eens 2 miljoen euro bij.
25/09 12u15  KMI waarschuwt voor storm Odette: code oranje aan de kust, nummer 1722 geactiveerdMet snelheden tussen 90 en 110 kilometer per uur kan de wind vanaf vrijdagnamiddag lelijk uithalen in ons land. Tijdens buien kan de windkracht zelfs nog verder toenemen. Het KMI vaardigt dan ook een code oranje uit.
25/09 12u15  Welke opperrechter kiest Donald Trump om zelf herverkozen te raken? En kunnen de Democraten hem tegenhouden?Vrijdag of zaterdag wil Amerikaans president Donald Trump zijn keuze voor de nieuwe Amerikaanse opperrechter van het Hooggerechtshof bekendmaken. Hij wachtte daarvoor tot na de begrafenis van Ruth Bader Ginsburg, om “een goed mens” met een “zeer, zeer hoge moraal” voor te dragen - al zal die eerst wel nog moeten worden goedgekeurd door de Senaat. Hoe liggen de kaarten? En heeft het zin voor de Democraten om luid te blijven roepen tegen zijn beslissing?
25/09 12u15  Kotstudent moet 9.000 euro per jaar betalen en dat is vaak een probleem: “Moeilijk om eindjes aan elkaar te knopen”Een kotstudent aan de universiteit betaalt makkelijk 8.767 euro voor een jaartje studeren. In een nieuwe studie zegt één op drie studenten moeilijkheden te hebben met de betalingen. De KU Leuven heeft alvast besloten om de studiekosten per opleiding nauwkeurig in kaart te brengen en daar ook transparanter over te communiceren.
25/09 12u15  Prinses Eugenie zwanger van eerste kindjeDe Britse prinses Eugenie (30) en haar man Jack Brooksbank (34) worden binnenkort ouders van hun eerste kindje. Dat heeft het paleis op sociale media aangekondigd.
25/09 11u15  Oom van Ilias mag gevangenis verlaten met enkelbandBenyamine E. (26), de oom van de 12-jarige Ilias uit Mortsel die vier dagen lang vermist was, mag de gevangenis verlaten met een enkelband. Dat meldt zijn advocaat, Ergun Top, na de raadkamer. Benyamine E. wordt verdacht van ontvoering met geweld, bedreiging of list.
25/09 11u15  Ongelooflijk: veroordeelde man ontsnapt uit gerechtsgebouwHet lijkt wel een scene uit een misdaadfilm, maar de feiten vonden op 22 september wel degelijk plaats in het Highland County Courthouse in de Amerikaanse staat Ohio. De 34-jarige Nickolaus Garrison was veroordeeld tot een straf van zes maanden voor het bezit van de drug Methamfetamine, ook bekend als crystal meth. Garrison stond op het punt in hechtenis genomen te worden toen hij zich loswrikte van de agenten. Die laasten zette nog een achtervolging in maar de man wist op spectaculaire wijze te ontsnappen en liet de agenten verdwaasd achter. Bekijk de ontsnapping in bovenstaande video.
25/09 11u15  Noorse koning in ziekenhuis opgenomenDe Noorse koning Harald V is vrijdag opgenomen in een ziekenhuis in Oslo. Dat heeft het koninklijk paleis in Noorwegen gemeld, zonder meer details te verstrekken.
25/09 11u15  Ooit uitgelachen als vampier, nu een van de meest bejubelde acteurs van zijn generatie: hoe Robert Pattinson ‘Twilight’ achter zich lietKijkers en critici loven hem als koelbloedige spion in Tenet. Ze loven hem als lugubere dominee in de Netflixfilm The devil all the time. Het regent complimenten voor Robert Pattinson (34). Tien jaar geleden had niemand geloofd dat de magere vampier uit Twilight zou uitgroeien tot een van de meest bejubelde acteurs van zijn generatie, maar hier staan we dan. En dan moet The batman nog uitkomen.
25/09 10u15  Ademtest op komst die in enkele seconden covid-19 kan opsporenMoeten we binnenkort geen 48 uur meer wachten op de uitslag van een covid-test? Het zou zomaar kunnen. De Universiteit Antwerpen werkt aan een ademtest die in enkele luttele seconden kan vaststellen of iemand besmet is met het virus of niet. Het principe is vergelijkbaar met een alcoholtest: voldoende lang blazen en klaar.
25/09 10u15  Hilde Crevits: “Als je springt, moet je springen vanuit gedrevenheid en voor goed project”Vlaams viceminister-president en CD&V-kopstuk Hilde Crevits begrijpt de zorgen die er binnen haar partij zijn over een deelname aan een federale Vivaldi-coalitie. Zo’n regering heeft geen Vlaamse meerderheid, dus alles hangt af van de inhoud en de wijze waarop CD&V gerespecteerd zal worden in een coalitie waarin de partij mathematisch niet nodig is, zei ze vrijdag in De Ochtend op Radio 1. “Als je springt, moet je springen vanuit een gedrevenheid en vanuit de wil om er een goed project van te maken.”
25/09 10u15  Druppels bloed van paus Johannes Paulus II gestolenDieven hebben woensdag een relikwie van wijlen paus Johannes Paulus II uit een kerk in de Italiaanse stad Spoleto gestolen. Volgens de Vaticaanse nieuwssite gaat het om een flacon met daarin enkele druppels bloed van de in 2005 overleden paus.
25/09 10u15  Anderlecht kan tegen Eupen niet rekenen op Trebel en hoopt dat hij Club haaltAdrien Trebel is geblesseerd. De Franse middenvelder van Anderlecht sukkelt weer met de knie/kuit en op Waasland-beveren liep hij met ijs rond zijn been. Op dit moment werkt Trebel bij kinesist Lieven Maesschalk aan zijn herstel. Hij is out voor Eupen maar hoopt daarna te kunnen spelen tegen Club Brugge. Zonder hem en de corona-gevallen Verschaeren en Delcroix zal paars-wit er zondag weer anders uitzien.
25/09 09u15  KMI waarschuwt voor storm Odette: code oranje aan de Kust en nummer 1722 geactiveerdTussen 90 en 100 kilometer per uur, de wind gaat lelijk uithalen. Tijdens buien kan dat nog hoger uitvallen. Het KMI vaardigt dan ook code oranje uit.
25/09 09u15  Tweede nacht van protesten over zaak-Breonna Taylor, truck rijdt in op massaIn verschillende Amerikaanse steden is donderdagavond voor de tweede nacht op rij betoogd. Vooral in Louisville, Kentucky is de spanning te snijden maar ook in New York en Philadelphia wordt geprotesteerd. In Hollywood reed een truck in op betogers.
25/09 09u15  Zwangere vrouw redt echtgenoot van aanvallende haaiIn Florida heeft een Amerikaanse vrouw een absolute heldendaad verricht. Toen haar echtgenoot een duik nam in de zee werd hij aangevallen door een haai. De vrouw die nota bene zwanger is, dook haar man achterna om hem uit het water te halen.
25/09 09u15  Parlementariër geschorst na kussen borsten tijdens digitale zitting LagerhuisEen Argentijnse parlementariër is donderdag geschorst nadat hij tijdens een digitale zitting van het Lagerhuis de borsten van zijn partner kuste. Juan Emilio Ameri dacht dat hij op dat moment niet verbonden was met het internet, zei hij achteraf.
25/09 09u15  ESA: meteoriet vloog rakelings over Noord-NederlandEen meteoriet is dinsdagochtend op slechts 91 kilometer hoogte over het noorden van Nederland en Duitsland gevlogen. De Europese ruimtevaartorganisatie ESA heeft beelden van het stuk ruimtesteen gepubliceerd. Daarop is te zien hoe het ruimtepuin laag boven de horizon vliegt, vervolgens weer hoogte wint en uit beeld verdwijnt.
25/09 08u15  Operatie Wout voor Goud (deel 1): vijf vragen over WK-debutant én favoriet Van Aert in de tijdrit van vandaagHet is duidelijk: Wout van Aert (26) is naar Imola afgereisd om wereldkampioen te worden. Twee keer zelfs, als het kan. Van decompressie na een zware Tour is geen sprake. De wegrit is voor zondag, maar vandaag doet de WK-debutant al een gooi naar de regenboogtrui in de tijdrit. “Dat WK zat al in de Tour in mijn hoofd en ik ben de focus blijven houden.” Vier vragen en vier antwoorden over Operatie Wout voor Goud.
25/09 08u15  Fabio Jakobsen geeft geschenk aan ploegmakker Florian Sénéchal: “Bedankt om mijn leven te redden”Florian Sénéchal ging donderdag op bezoek bij Fabio Jakobsen, zijn Nederlandse ploegmakker bij Deceuninck - Quick-Step die zwaar ten val kwam in de Ronde van Polen. De Fransman kreeg daarbij een geschenk van de sprinter.
25/09 07u15  Premier De Croo of Magnette? De ene maakt 10% meer kans dan de andere en wel hieromZelfs als coformateurs Paul Magnette (PS) en Alexander De Croo (Open VLD) de Vivaldi-partijen samen naar een regeerakkoord leiden, dan rest hen nog één laatste strijd. Beiden azen immers op het premierschap en helaas voor hen is dat geen duojob. Zowel PS als Open VLD droomt hardop van de Zestien en wil er vol voor gaan. Maar wie trekt aan het langste eind?
25/09 07u15  Binnenkort reserveren om covid-test af te nemenDe wachttijd voor een resultaat neemt toe en huisartsen kunnen de consultaties amper nog behappen. In een stand van zaken die verschillende corona-experts woensdag publiceerden, en waarover De Standaard vrijdag bericht, schrijven ze dat de wachttijd tussen test en resultaat soms oploopt tot twee à drie dagen. Een reservatiesysteem, dat er volgens hoofd van de werkgroep testing and tracing Karine Moykens over twee à drie weken moet zijn, moet soelaas bieden.
25/09 07u15  Duvel-fan fietst Duvel-glas (met logo én schuimkraag) bij elkaar op Strava en krijgt passende beloningBavo Deneckere is overdag IT’er, maar na zijn uren zit hij het liefst van al op de fiets. Na een stevige rit kan een ‘recup-biertje’ smaken. Voor Bavo is dat vaak een Duvel. Als ode aan één van zijn favoriete bieren maakte hij een tocht in de vorm van een Duvel-glas. Zijn stunt trok zelfs de aandacht van Brouwerij Duvel Moortgat.
25/09 07u15  Tweede nacht van protesten over juridische afhandeling zaak-Breonna TaylorIn verschillende Amerikaanse steden is donderdagavond voor de tweede nacht op rij betoogd. Vooral in Louisville, Kentucky is de spanning te snijden maar ook in New York en Philadelphia wordt geprotesteerd.
25/09 07u15  Fabio Jakobsen deelt geschenk uit aan ploegmakker Florian Sénéchal: “Bedankt om mijn leven te redden”Florian Sénéchal ging donderdag op bezoek bij Fabio Jakobsen, zijn Nederlandse ploegmakker bij Deceuninck - Quick-Step die zwaar ten val kwam in de Ronde van Polen. De Fransman kreeg daarbij een geschenk van de sprinter.
25/09 07u15  Vaarwel bikinifoto’s, hallo Roland Garros: Genie Bouchard pakt het tennis weer serieus (en is zot van Belgisch kledingmerk)Vrijdag werd geloot voor de eerste ronde van Roland Garros, het Franse grandslamtoernooi dat zondag van start gaat. Eugenie Bouchard neemt het daarin op tegen de Russische Anna Kalinskaya.
25/09 07u15  Minder volk, minder centen en een boze Serena: hoe Roland Garros 2020 verschilt van de voorbije editiesRaar jaar, 2020. In normale tijden kondigt Roland Garros de zomer aan, nu staat de herfst te wachten. Die drastische kalenderswitch van mei naar september is niet de enige wijziging die ’s wereld grootste gravelevenement moest ondergaan.. Roland Garros 2019 vs. Roland Garros 2020: zoek de zeven verschillen.
25/09 03u15  Premiers De Croo en Magnette gewikt en gewogen: het ‘kleintje’ met veel steun tegen de ‘grote’ met pakken werkZelfs als coformateurs Paul Magnette (PS) en Alexander De Croo (Open VLD) de Vivaldi-partijen samen naar een regeerakkoord leiden, dan rest hen nog één laatste strijd. Beiden azen immers op het premierschap en helaas voor hen is dat geen duojob. Zowel PS als Open VLD droomt hardop van de Zestien en wil er vol voor gaan. Maar wie trekt aan het langste eind?
25/09 03u15  Delhaize hervult je fles met kraantjeswater dat 60 keer duurder is dan normaal: “Die vergelijking mag je niet maken”Naar de winkel gaan met je fles en die met drinkwater vullen: bij Delhaize loopt zo’n proefproject in een paar filialen. Je betaalt 0,25 cent voor een liter gefilterd kraantjeswater, wat ongeveer 60 maal duurder is dan gewoon kraantjeswater uit je eigen kraan. “Maar nu vergelijk je appelen met peren”, zegt Delhaize-woordvoerder Roel Dekelver. “Het water is gefilterd, en het goedkoopste uit ons assortiment.”
25/09 03u15  Carnavalisten Aalst willen tentoonstelling in plaats van afgelaste stoet: “Meer dan zatlapperij”Door corona rijdt er in februari geen carnavalsstoet door de Aalsterse straten, maar de carnavalisten werken aan een alternatief: een openluchttentoonstelling waarin ze hun creativiteit willen tonen met beelden tot zes meter hoog. “Mensen denken bij Aalst Carnaval vaak alleen aan de zatlapperij, terwijl wat wij doen echte kunst is. Niet iedereen kan zulke karikaturen maken hoor. Dat willen we nu eens tonen.”
25/09 03u15  Helft van onze fietspaden voldoet niet aan regels, 1.800 kilometer zelfs in “zeer slechte” staatTerwijl de coronacrisis de groei van het fietsverkeer deed versnellen, voldeed vorig jaar nog steeds niet de helft van alle fietspaden aan de regels. De staat ervan gaat zelfs achteruit.
25/09 03u15  22 jaar na zijn dood scoort de inquisiteur van de BRT weer: “Niet altijd correct, maar wel van onschatbare waarde”Inquisiteur. Pitbull. De hertog van Alva van de BRT. Soms vertelt een bijnaam het verhaal en dat is zeker zo voor Maurice De Wilde. De in 1998 overleden onderzoeksjournalist werd geprezen én verguisd voor zijn cassante interviewstijl in zijn ‘onderzoeken’ naar WOII. De openbare omroep zet nu zeven van De Wildes controversiële programma’s op VRT.NU. “Op vraag van de kijkers.”
25/09 03u15  Van de naaisters tot de CEO: deze lingeriemakers hebben iets te vieren en gaan zelf voor de camera staanVoor één keer poseren geen modellen in de lingerie van Prima Donna, wel vrouwen die normaal achter de schermen van het merk werken, zoals de naaisters, de receptioniste en zelfs de CEO. Op vraag van bedrijf Van de Velde, dat daarmee zijn honderdste verjaardag viert. Vanaf vandaag, en tot einde deze maand, stelt fotografe Charlotte Abramow haar portretten voor aan het ­publiek in het MAD in Brussel. Een voorproefje.
25/09 03u15  Netflix voert hoop series af na één seizoen, inclusief serie die net een Emmy wonBij de start van de lockdown was er bij Netflix geen vuiltje aan de lucht. De streamingdienst had al verschillende programma’s klaarliggen en zag zijn aantal abonnees zelfs stijgen. Maar nu eist de coronacrisis stilaan haar tol.
25/09 03u15  Daar is de herfst. En dan mag je deze klusjes zeker niet vergetenDe zomer is voorbij, tijd om nog snel enkele buitenklusjes te doen voor het echt herfst wordt. Zoals je dakgoot vrijmaken zodat het regenwater weg kan. Of het houtwerk schilderen. En wat met die dorre plekken in het gazon? Wij geven je een checklist met de klusjes voor je huis en tuin.
25/09 03u15  Groeiend CD&V-wantrouwen over Vivaldi zorgt voor interne spanningen: “Anderen weten dat wij toch altijd ‘ja’ zeggen”Dat de preformateurs Egbert Lachaert (Open VLD) en Conner Rousseau (SP.A) bij de aanduiding van de twee formateurs geen rekening hebben gehouden met de bezwaren van CD&V-voorzitter Joachim Coens, heeft het wantrouwen van zijn partij in Vivaldi alleen maar vergroot. Maar ook Coens zelf krijgt intern weer kritiek. Hij laat zich volgens sommige CD&V-burgemeesters en -parlementsleden ringeloren door de liberalen en socialisten. “Als dat nu al zo is, wat gaat het dan later zijn?”, vraagt een parlementslid zich af.
25/09 03u15  Amerikaanse strippers lanceren opmerkelijk verkiezingsfilmpje: “Rep je kont naar het stembureau”Binnenkort moeten de Amerikaanse burgers een nieuwe president kiezen, maar heel wat van hen zijn moeilijk naar het stembureau te lokken. Politici, organisaties en anderen van allerlei slag doen hun uiterste best om dat te veranderen. Enkele exotische danseressen uit Atlanta lanceerden een opmerkelijke oproep met een aanstekelijke slogan: “Rep je kont naar het stembureau.” De woordspeling op het Engelse woord voor ‘paal’ - een onontbeerlijk instrument voor de danseressen - en poll - dat betekent stembureau - werd intussen al miljoenen keren bekeken.
25/09 03u15  Corona? Supporters van Charleroi troepen samen om Europese zege te vieren… en bondsvoorzitter Mehdi Bayat doet meeSporting Charleroi plaatste zich dankzij een 2-1-zege tegen Partizan Belgrado voor de play-offs van de Europa League. Na afloop troepten tientallen supporters van de Zebra’s samen aan het stadion, om de spelers luidkeels toe te zingen. Van een bepaalde corona-afstand was geen sprake, al zeker niet toen algemeen directeur - en bondsvoorzitter - Mehdi Bayat mee kwam dansen.
25/09 03u15  Kledingmerk Stromae komt voor het eerst in twee jaar met collectieHet heeft twee jaar geduurd, maar nu laat kledingmerk Mosaert opnieuw van zich horen. Met een nieuwe collectie – Capsule 6 – en een nieuw logo ter ere van zijn tiende verjaardag. Capsule 6 is volgens het merk een “ecologische collectie gemaakt met gerecycleerde en organische materialen”.
25/09 03u15  Ambassadrice Evy Gruyaert doet oproep aan werkgevers: “Donkere plek op werkvloer zou een heel verschil maken”Ruim acht op de tien migrainepatiënten werken voort tijdens een aanval. Vaak omdat ze aan hun baas niet durven toe te geven dat de pijn niet te harden is. Dat blijkt uit een nieuwe enquête. Toch kan een werkgever helpen om de migraineklachten te verminderen. “Een donkere ruimte geeft de kans om de batterijen opnieuw op te laden”, zegt Evy Gruyaert, ambassadrice van de Week van de Migraine.
25/09 03u15  Nostalgie sluit ‘90s Top 990’ af met live QuizPaleisDe 90s Top 990 zit er na vrijdag helemaal op. Maar afsluiten gebeurt met een knal, met Het Nostalgie QuizPaleis. Quizmaster van dienst is Leen Demaré, die destijds in de jaren 90 vast te gast was in Het swingpaleis van Felice.
25/09 03u15  Hoe is het met VTM 1, 2, 3, 4, een maand later? Grote make-over, beetje winstNet geen percentje extra marktaandeel. Dat is tot dusver de oogst die de VTM-zenders binnenrijven sinds de Grote Transformatie op 31 augustus. Een kruimel van de tv-koek, lijkt het, en het is bovendien onduidelijk of die in verhouding staat tot de investering. Toch goed nieuws: middenin een verwoede strijd om de kijker vindt het publiek zijn weg naar de nieuwe formules. Alleen VTM 2 leek op papier veelbelovender.
25/09 03u15  Jan Hautekiet op zoek naar wat Vlaanderen en Nederland scheidt en verbindtRadio 1 gaat vanaf vrijdag drie weken lang op zoek naar wat Vlaanderen en Nederland scheidt en verbindt. De rode draad door de verschillende programma’s van Leve de Lage Landen wordt Jan Hautekiet (64), de presentator die midden 2018 afscheid nam van de radio maar sindsdien voor speciale projecten wel eens terugkeert in de ether.
25/09 03u15  Talkshow Kelly Clarkson nu ook in Vlaanderen te zienKelly Clarkson (38) kennen we vooral als de eerste winnaar van het Amerikaanse Idols in 2002. En van hits als Since u been gone en Because of you. Tegenwoordig heeft ze ook haar eigen dagelijkse talkshow, The Kelly Clarkson show. Ze won vorig jaar als host zelfs een Emmy. Het tweede seizoen is vanaf 5 oktober ook bij ons te zien, op Vijf.
24/09 23u15  Amallah verlost Standard in verlengingen: Rouches spelen play-offs voor plek in de Europa LeagueFijn om naar te kijken was het niet, maar Standard heeft zich ten koste van Vojvodina geplaatst voor de laatste voorronde van de Europa League. De Rouches konden tegen de stugge Serviërs de klus niet in 90 minuten klaren. Selim Amallah zorgde uiteindelijk vroeg in de verlengingen voor verlossende 2-1.
24/09 22u15  David Attenborough zit plots op Instagram en heeft meteen een miljoen volgersSir David Attenborough (94) zit sinds donderdag op Instagram. Dat om aandacht te vragen voor de klimaatverandering. In een mum van tijd had hij al meer dan een miljoen volgers.
24/09 22u15  Charleroi mag dankzij piekfijne vrije trap van Rezaei in de verlengingen blijven dromen van de Europa LeagueNa België maakte ook Europa kennis met het efficiënte Charleroi. De Karolo’s hadden tegen Partizan wel verlengingen nodig, maar na een saaie match volstonden twee stilstaande fases om de Serviërs uit te schakelen. Rezaei bracht verlossing met een vrije trap, maar het was vooral een crazy coach Belhocine langs de lijn die zijn team vooruit stuwde. Als Charleroi volgende donderdag thuis wint van Lech Poznan dan zit het voor het eerst in de Europese poules.
24/09 22u15  Controversiële wereldhit “Jeanny” van Falco wordt verfilmd“Jeanny”, de wereldhit van wijlen de Oostenrijkse rocker Falco, wordt verfilmd. Dat hebben de Duitse publieke omroep MDR en de Oostenrijkse publieke omroep ORF, die de thriller zullen produceren, donderdag bekendgemaakt. Het nieuws is opmerkelijk omdat de song, toen hij in 1985 uitgebracht werd, door een resem Oostenrijkse en Duitse radiozenders in de ban geslagen werd vanwege de suggestieve tekst.
24/09 21u15  Programma laat tieners vragen stellen aan naakte volwassenen: “België is niet klaar voor zo’n show”Het Deense Ultra strips down creëert internationaal veel ophef. In het programma stellen tieners vragen aan naakte volwassenen over hun lichaam. “In België zouden we dat niet op televisie krijgen.”
24/09 21u15  Drama in ‘Thuis’: de stoppen van Xander slaan door na de DNA-resultatenDe spanning neemt toe in ‘Thuis’. Nadat kijkers woensdagavond al te weten waren gekomen dat Ann en Xander verwant zijn aan elkaar – en dus ook aan Tom – is ook Xander dat te weten gekomen. Daardoor slaan zijn stoppen nu helemaal door. Hij richt daarvoor zijn pijlen op datgene wat Tom het liefste ziet.
24/09 21u15  Spionage, vrouwen en drank: de echte James Bond moest niet onderdoen voor de spion uit de films en boekenJames Bond is niet alleen een Britse spion annex vrouwenzot uit de romans van Ian Flemming en de 007-films, maar ook een échte Britse spion die actief was in Polen in de jaren 60. Dat blijkt uit Poolse politiedocumenten die recent zijn vrijgegeven. Nog volgens de documenten was James Albert Bond niet vies van alcohol, vrouwen en ‘het infiltreren van militaire installaties’. Laatstgenoemde bleef bij een interesse want erg succesvol was hij niet, mogelijk zat zijn bekende naam er voor iets tussen.
24/09 21u15  Na alle heisa: Nederlandse eersteklasser FC Emmen mag dan toch met naam van seksshop op shirt spelenFC Emmen mag dit voetbalseizoen toch met de naam van online seksshop EasyToys op het shirt spelen. Dat is de uitkomst van een overleg tussen de KNVB en de eredivisieclub.
24/09 20u15  Nicht van president Trump sleept hem voor de rechter wegens fraudeDe nicht van de Amerikaanse president Trump, Mary, sleept haar oom en andere familieleden voor de rechter. Ze stelt dat ze voor tientallen miljoenen dollars is bedrogen. Trump en de rest van de familie zouden ervoor hebben gezorgd dat zij nauwelijks wat zag van de erfenis van haar vader.
24/09 20u15  Van de uitgejouwde viroloog tot de vrouw die tegen ieders schenen schopt: de onbekende namen in de lijst van invloedrijkste personenWat rapper Megan Thee Stallion, Amerikaanse president Donald Trump, Google-baas Sundar Pichai, zangeres Selena Gomez en tennisster Naomi Osaka gemeen hebben? Ze staan alle vijf in de Top 100 van de meest invloedrijke mensen ter wereld. Naar jaarlijkse gewoonte selecteerde het Amerikaanse weekblad Time Magazine honderd toonaangevende figuren, die over vijf categorieën worden verdeeld: pioniers, artiesten, leiders, titanen en iconen. Klinkende namen als The Weeknd en Angela Merkel haalden de lijst, maar ook minder bekende personen zijn opgenomen. Hun verhaal is vaak het interessantste.
24/09 19u15  Garagist doodgestoken na uit de hand gelopen ruzie: slachtoffer krijgt schaar in hartAan de Sint-Jobsesteenweg is donderdagmiddag een man om het leven gekomen bij een steekpartij in een carrosserie. Zowel het slachtoffer als de dader waren aan het werk in de garage toen een ruzie uit de hand zou zijn gelopen. Het slachtoffer kreeg een schaar in het hart gestoken door zijn belager. Wat de man daartoe dreef is voorlopig nog onduidelijk.
24/09 19u15  Patrick Lefevere laat van zich horen na kritiek op foto op sociale media: “Muggenzifter”Patrick Lefevere is niet op zijn mond gevallen. Dat mocht een kritische stem op Twitter donderdag ondervinden.
24/09 19u15  Duitse sekteleider veroordeeld voor moord op ‘bezeten’ kindEen 73-jarige Duitse religieuze sekteleider is veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf voor de moord op een vierjarige jongen. De veroordeling komt er 30 jaar nadat ze hem in een zak had vastgebonden, waardoor hij stikte en stierf in een badkamer.
24/09 19u15  Sven Nys begrijpt afgelasting wereldbeker Koksijde niet: “Waarom trekt lokaal bestuur stekker uit toekomst van onze sport?De Wereldbeker veldrijden van Koksijde, die voorzien was op 22 november, gaat dit jaar niet door. Het schepencollege van Koksijde nam die beslissing door de stijgende coronacijfers. Jan Deramoudt, de voorzitter van het bestuur van de veldrit, bevestigde de afgelasting aan Belga. Koksijde is de tweede manche van de Wereldbeker veldrijden van komend seizoen die niet doorgaat omwille van het coronavirus. Eerder verdween ook Diegem (27 december) al van de kalender.
24/09 18u15  Minuten na echtscheiding steekt man zijn ex-vrouw dood op parking van gerechtsgebouw: “Ze wilde me pluimen”Veertig jaar lang waren ze getrouwd. “Gelukkig getrouwd”, zegt Mohamed Koukouh (71) uit het West-Vlaamse Lo-Reninge daar zelf over. Maar toen zijn vrouw Rita Waeles (60) via internet iemand anders had leren kennen, sloeg de stemming om. Zeker toen de echtscheiding was ingezet en zij hem – volgens zijn verklaringen – “wilde pluimen”. Op de parking van het gerechtsgebouw in Veurne kreeg ze na de nodige handtekeningen voor de echtscheiding één fatale steekwond met een priem in de borst. Haar ex-man riskeert daarvoor levenslang.
24/09 18u15  N-VA neemt het Nederlands van premier Wilmès op de korrel: “Al acht maanden spreekt u over ‘de’ virus”Premier Sophie Wilmès (MR) kreeg een spervuur van vragen over de beslissingen van de Veiligheidsraad over zich heen in De Kamer donderdag. Maar er kwam ook heel andere kritiek op de premier: haar taalfouten als ze in het Nederlands communiceert. Kamerlid en burgemeester van Aalst Christoph D’Haese (N-VA) stoort er zich aan dat Wilmès het niet heeft over ‘een’ virus of ‘het’ virus, maar steevast ‘de’ virus zegt. “Wat taalhygiëne in uw communicatie zou wonderen doen”, klinkt het.
24/09 18u15  Trump komt op voorsprong op de plekken waar elke stem telt: waarom zijn “swing states” zo belangrijk? En krijgt Biden nu een gevoelige tik?Nog zo’n veertig dagen, en de Amerikanen kiezen een nieuwe president. Voor het eerst zetten de polls Donald Trump op voorsprong in de belangrijke “swing states” Florida en Arizona. Wat is er aan de hand? Heeft hij zijn uitdager Joe Biden een gevoelige tik uitgedeeld? En waar zal de sleutel liggen bij de verkiezingen van 3 november? We vroegen het aan Amerikakenner Bart Kerremans (KU Leuven).
24/09 18u15  Brussels politiecommissaris tijdelijk geschorst na betoging voor betere gezondheidszorgEen commissaris van de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene is tijdelijk uit zijn functie ontheven. Dat heeft Brussels burgemeester Philippe Close (PS) laten weten. Aanleiding voor de beslissing zijn beelden die gemaakt zijn na de betoging voor betere gezondheidszorg op 13 september. Daaruit blijkt dat een burger illegaal traangas gebruikt op een betoger, terwijl de politiecommissaris geen actie onderneemt om de burger te berispen voor het illegaal bezit van traangas.
24/09 18u15  Paolo Bettini zet Van Aert als één van twee topfavorieten, maar begrijpt WK-beslissing Van der Poel niet: “Grote fout”Hij werd zelf twee keer wereldkampioen, dus Paolo Bettini weet van wanten als er over het WK gesproken wordt.
24/09 17u15  Limburgse vliegt uit rodelbaan en trekt naar rechtbank, maar Plopsa Coo heeft antwoord klaar: “Doe normaal op zo’n ding”Een Gingelomse heeft donderdag via de burgerlijke rechtbank in Hasselt 6.570 euro geëist van Plopsa nadat ze in het pretpark in Coo met haar zoontje uit de rodelbaan vloog. Niet gekeurd en nalatigheid, klinkt het aan een kant. Wel gekeurd en roekeloos gedrag, luidt het aan de andere kant.
24/09 17u15  Celstraffen tot twee jaar gevorderd tegen voormalige verzorgers: “Dementerende bejaarden naakt gefotografeerd op toilet, in bad en op bed: degoutant gewoon”Zeven voormalige medewerkers van het woon-zorgcentrum Sint-Pieter in Puurs (Puurs-Sint-Amands) stonden donderdag voor de rechtbank omdat ze compromitterende beelden van hulpbehoevende en demente bejaarden in een groepje op sociale media hebben gedeeld. De foto’s en filmpjes waren gemaakt toen de slachtoffers op toilet en in bad zaten, of gewoon op hun bed lagen. Er werden celstraffen van 18 maanden tot twee jaar gevorderd.
24/09 17u15  Horrorcrash voor de titelverdedigster: Chloe Dygert knalt tegen hoge snelheid over vangrail op WK tijdrijdenChloe Dygert heeft zichzelf niet kunnen opvolgen als wereldkampioene tijdrijden. De Amerikaanse lag onderweg aan kop, maar maakte in een bocht richting Imola een kapitale stuurfout (of was het een klapband?) en knalde tegen hoge snelheid over een vangrail.
24/09 17u15  Dodelijk groepsgevoel of ‘stuurfout’ van de leider? Experts proberen te achterhalen waarom honderden walvissen strandden in TasmaniëMaakte de leider van de kudde een fout? Wilde de groep zijn zieken niet achterlaten? Of functioneerde hun sonarsysteem niet? Net als zijn collega’s wereldwijd zit ook Jan Haelters, bioloog bij het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen, met veel vragen over de vijfhonderd grienden die gestrand zijn voor de kust van Tasmanië.
24/09 17u15  Officieel: Jess Thorup is de nieuwe trainer van Racing GenkKRC Genk heeft de Deen Jess Thorup aangesteld als nieuwe trainer. Hij volgt de ontslagen Duitser Hannes Wolf op en ondertekende in Limburg een contract tot midden 2023, zo bevestigde de club donderdag.
24/09 17u15  Man sterft aan overdosis zwarte dropjesDe Amerikaanse voedsel- en warenautoriteit FDA waarschuwt om op te letten met het eten van grote hoeveelheden dropjes omdat ze bloeddruk- en hartproblemen kunnen veroorzaken. In Massachusetts is een 54-jarige bouwvakker eraan overleden. Hij at dagelijks anderhalve zak zwarte drop.
24/09 16u15  “Meer dan 23.000 faillissementen op komst in België”Er dreigt een sociaal bloedbad als gevolg van de coronapandemie, daar zijn zowat alle economen het over eens. Kredietverzekeraar Euler Hermes verwacht voor ons land tot eind volgend jaar minstens 23.000 faillissementen. Dat is een toename met 10 procent in vergelijking met de situatie voor de crisis.
24/09 16u15  Scoutsleiders besmet, tientallen kinderen in quarantaine: “Werken in bubbels, dus andere activiteiten gaan door”Bij de Scouts en Gidsen Blankenberge zijn twee leiders besmet geraakt met corona. Daardoor moeten de betrokkenen en enkele tientallen kinderen van 7 tot 11 jaar in quarantaine. De kindjes van de getroffen groepen werden donderdagochtend van school naar huis gestuurd. “We nemen alle mogelijke maatregelen, maar we weten niet waar de leiders besmet zijn geraakt.” Beide leiders hadden elk hun bubbel en raakten apart besmet.
24/09 16u15  DNA-test brengt duidelijkheid over band tussen Ann en Xander in ‘Thuis’Wie heeft Tania dertig jaar geleden verkracht? Dat is de vraag die de ‘Thuis’-kijker intussen al een paar weken in de ban houdt. Haar zoon Xander is ervan overtuigd: Niemand minder dan Tom De Decker is de schuldige, en bijgevolg zijn vader. Alleen een DNA-test kan duidelijkheid brengen. Omdat Tom dat weigerde, sprong Ann in de bres. Nu is er duidelijkheid.
24/09 16u15  Elftal zkt. club: deze spelers met schat aan ervaring in Jupiler Pro League zitten nog zonder ploegDe Belgische transfermarkt is nog steeds open. Clubs speuren naar koopjes al zijn er ook voetballers die ze gratis en voor niets kunnen binnenhalen. Onderstaande elf heren zitten begin september nog steeds zonder ploeg.
24/09 16u15  Stad Leuven door Europese Commissie bekroond als “Europese Stad van Innovatie”De stad Leuven is donderdag bekroond als meest innovatieve stad van Europa. De Europese Commissie geeft de award aan de Europese stad die “innovatie het best inzet om de levenskwaliteit van haar inwoners te verbeteren”. Naast de titel zelf ontvangt Leuven een geldprijs van 1 miljoen euro.
24/09 16u15  West-Vlaamse koersliefhebbers moeten mondmasker opzettenEr komt in West-Vlaanderen nog deze week een mondmaskerplicht voor iedereen die op het grondgebied van de provincie naar een wielerwedstrijd wil gaan kijken. Dat bevestigt gouverneur Carl Decaluwé.
24/09 16u15  Fietsster gegrepen door vrachtwagen, vrouw (34) raakt zwaargewondIn Brussel is donderdagmiddag een fietsster zwaargewond geraakt bij een verkeersongeval. Dat meldt de Brusselse politie. Het ongeval gebeurde omstreeks 11.30 uur op het kruispunt van de Anspachlaan met de Verversstraat.
24/09 16u15  Harry en Meghan roepen op om te stemmen, Donald Trump reageert bitsig: “Ik wens hem veel geluk toe, hij zal het nodig hebben”In een video voor TIME Magazine moedigden prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle afgelopen dinsdag, op National Voters Registration Day, de Amerikanen aan om massaal naar de stembus te trekken. Markle noemt deze verkiezing “de belangrijkste verkiezing uit ons leven” en benadrukt het belang van medeleven en aardig zijn, zowel online als offline.
24/09 16u15  Frisse ogen boven je mondmasker: zo maak je komaf met donkere kringenHelp! Ontwaak je na een nachtje stappen of enkele slapeloze nachten steevast met donkere kringen onder je ogen? Vervelend. Wij vroegen dermatoloog Thomas Maselis en Anne Poelmans, het gezicht achter de webshop Bio’ty Lab, om advies.
24/09 16u15  Rusland gaat film in de ruimte makenRusland zal volgend jaar een speelfilm in de ruimte maken, meteen een primeur in de ruimtevaart. Dit heeft het Russische ruimtevaartbureau Roscosmos donderdag bekendgemaakt.
24/09 16u15  De Chinese rekenaar die Playboy weer ‘hot’ wil makenJarenlang kwijnde Playboy weg in de kiosk. Het blootblad leefde sinds maart alleen online voort. De Chinese investeerder Suying Liu, geschoold in de Amerikaanse fusie- en overnamewereld, ziet echter een grote markt voor de seksspeeltjes van Playboy. Beleggers volgen zijn idee met miljoenen.
24/09 16u15  Waarom het zo belangrijk is dat Standard en Charleroi winnen in Europa: Nederland kan ons vanavond nog inhalen op de UEFA-rankingAlarmfase rood op de UEFA-ranking, die bepaalt hoe de Europese tickets per land verdeeld worden. De Belgische clubs kunnen vanavond immers hun achtste plek kwijtspelen aan de buren uit Nederland. Sowieso doen Standard en Charleroi er dit seizoen goed aan de poulefase van de Europa League te halen, want doordat volgend seizoen de bonus van 2016/2017 wegvalt, dreigt een vrije val op de ranking. Dat zou op termijn betekenen dat Belgische ploegen niet langer zeker zijn van deelname aan de groepsfase van de Champions League en Europa League.
24/09 16u15  Op skireis naar Oostenrijk deze winter? Dan zal het zonder de après-ski zijnWel op de latten, maar niet op de lappen dit winterseizoen in Oostenrijk. Kanselier Sebastian Kurz heeft een après-skiverbod afgekondigd nadat vorige winter wellicht honderden, mogelijk duizenden, skiërs besmet waren geraakt in een skibar in Ischgl.
24/09 16u15  Bpost vermindert CO2-uitstoot met duizend ton per jaar door verlichting te veranderenBpost gaat zijn CO2-uitstoot met duizend ton per jaar verminderen. Dat gebeurt door de simpele installatie van LED-verlichting in de vier sorteercentra in Antwerpen, Gent, Charleroi en Luik. Het energieverbruik in die centra, goed voor zo’n 170.000 vierkante meter in totaal, kan zo halveren. Dat maakt Engie, het energiebedrijf dat instaat voor de operatie, donderdag bekend.
24/09 15u15  De eerste herfststorm is in aantocht: “Al een tijd geleden dat we storm van die omvang hadden”De zomer is nu echt wel voorbij. Vrijdag krijgen we de eerste herfststorm over ons heen met rukwinden tot 110 km/uur aan zee en 90 km/uur in het binnenland. De kans op schade is groot.
24/09 14u15  Lijnbus wijkt uit voor brandweer en belandt in Brugse vaartIn Brugge heeft zich donderdagmiddag een spectaculair ongeval voorgedaan. Even voor 12 uur belandde een bus van vervoersmaatschappij De Lijn er in de vaart. Drie personen werden naar het ziekenhuis overgebracht. Zij zouden niet ernstig gewond zijn.
24/09 14u15  Trump wil geen vreedzame machtsoverdracht garanderen als hij verkiezingen verliest“We moeten eerst afwachten wat er gebeurt”, zei Trump woensdag tijdens een persconferentie in het Witte huis. De Amerikaanse president Donald Trump weigert een vreedzame machtsoverdracht na de verkiezingen in november te garanderen.
24/09 14u15  25-jarige West-Vlaamse overleden nadat auto tegen verlichtingspaal botst in GentIn de Noordhoutstraat in Baarle-Drongen is donderdagochtend 25-jarige vrouw uit Tielt overleden na een zwaar ongeval. Een wagen raakte om 5 uur ’s ochtends van de weg en botste tegen een verlichtingspaal. De vrouw overleefde de klap niet. Een tweede inzittende, uit Deinze, wel.
24/09 14u15  Pladijs is vis van het jaar 2020Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) heeft de pladijs verkozen tot ‘Vis van het Jaar 2020’. De vis is donderdag voorgesteld en geproefd in Hotelschool Ter Duinen in Koksijde. Het is de meest aangevoerde vissoort in Vlaamse vissershavens maar wordt slechts door 8 procent van de gezinnen thuis gegeten.
24/09 14u15  Voormalig Genk-spits Ally Samatta alweer weg bij Aston VillaEx-Genkspits Ally Samatta is op dit moment in de Turkse stad Istanboel om er een transfer naar Fenerbahce af te ronden. Amper negen maanden nadat Aston Villa tien miljoen euro aan de Limburgers betaalde voor de Tanzaniaan, is hij er dus alweer weg.
24/09 13u15  Lijnbus belandt in Brugse vaart, drie personen naar het ziekenhuis overgebrachtSpectaculair ongeval in Brugge donderdag. Even voor 12 uur belandde een bus van vervoersmaatschappij De Lijn er in de vaart. Drie personen werden naar het ziekenhuis overgebracht. Zij zouden niet ernstig gewond zijn.
24/09 13u15  Stan Van Samang gaat opnieuw acteren en is binnenkort te zien in ‘Thuis’Na een woelige periode ziet het er weer beter uit voor Stan Van Samang. In de De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow kondigde de zanger en acteur aan dat hij vanaf december te zien zal zijn in ‘Thuis’. De laatste keer dat Van Samang als acteur op TV te zien was, was in de serie ‘Zie mij graag’.
24/09 13u15  Hoofdverdachte in zaak Maddie McCann komt niet vrijChristian Brückner komt niet vrij, dat werd donderdagochtend beslist door de Het Europese Hof voor Justitie in Luxemburg. De man zit momenteel in de cel voor drugsdelicten, hij heeft twee derde van zijn straf uitgezeten en zou in aanmerking komen om vroegtijdig vrij te komen. Maar door een verkrachtingszaak uit 2007 moet hij in de cel blijven.
24/09 12u15  Hoe de portefeuilles straks de premier zullen bepalen: welke partij kiest wie en waarom?Niet één, maar twee formateurs. En dan nog twee namen die niet eens de steun hebben van alle zeven de partijen die onderhandelen over een nieuwe regering. Hoe gaan die bepalen of Alexander De Croo (Open VLD) of toch Paul Magnette (PS) straks de nieuwe premier mag worden? Achter de schermen liggen naar verluidt al twee scenario’s klaar waarbij de ‘verliezende’ partij gecompenseerd wordt met extra zichtbare bevoegdheden.
24/09 12u15  Gigi Hadid en Zayn Malik trotse ouders van dochtertjeGigi Hadid (25) is bevallen van haar eerste kindje, dat maakte de trotse papa Zayn Malik (27) bekend op zijn Twitterpagina. Hadid en de zanger hebben sinds 2015 een relatie. In 2018 gingen het koppel uit elkaar maar sinds december 2019 gaat het weer goed tussen de twee.
24/09 12u15  Emma Stone in het grootste geheim getrouwdHet gerucht doet de ronde dat de Amerikaanse actrice Emma Stone (31) stiekem getrouwd is met haar verloofde Dave McCary (35). Het huwelijk was aanvankelijk in maart voorzien, maar de coronacrisis stak er een stokje voor. En blijkbaar konden de twee niet langer wachten...
24/09 11u15  Stan Van Samang gaat opnieuw acteren en is binnenkort te zien in ThuisNa een woelige periode ziet het er weer beter uit voor Stan Van Samang. In de De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow kondigde de zanger en acteur aan dat hij vanaf december te zien zal zijn in Thuis. Het is al sinds 2016 geleden dat Van Samang nog als acteur op beeld verscheen.
24/09 11u15  En toen ging de lift defect: “Al zeven weken hijsen wij onze boodschappen met een touw naar de zevende verdieping”Al zeven weken zitten de bewoners van de sociale woningen van Woonhaven in de Groenendaallaan 310-312 zonder lift. Door waterschade heeft de liftsturing het begeven. Madeleine Peters woont op de zevende verdieping. “Met mijn twee nieuwe heupen geraak ik amper nog mijn appartement uit”, zegt ze.
24/09 11u15  Wout van Aert lijkt ondanks zware Tour klaar om wereldtitel te pakken in tijdrit: “Nog steeds kracht in de benen”Het is duidelijk: Wout van Aert is naar Imola afgereisd om wereldkampioen te worden. Twee keer zelfs als het kan. Van decompressie na een zware Tour is geen sprake. De wegrit is voor zondag, maar morgen doet hij al een gooi naar de regenboogtrui in de tijdrit. “Het feit dat ik in die laatste Tourweek nog top was, gaf vertrouwen. Ik voel geen vermoeidheid.”
24/09 11u15  Hoofdverdachte in zaak Maddie McCann komt niet vervroegd vrijChristian Brückner komt niet vervroegd vrij, dat werd donderdagochtend beslist door de Het Europese Hof voor Justitie in Luxemburg. De man zit momenteel in de cel voor drugsdelicten, hij heeft twee derde van zijn straf uitgezeten en kwam dus in aanmerking voor vervroegde vrijlating.
24/09 11u15  Jess Thorup zet vandaag zijn handtekening bij Racing GenkJess Thorup (50) volgt Hannes Wolf op als trainer van RC Genk. De onderhandelingen met zijn zaakwaarnemers leidden gisteravond tot een principieel akkoord, vandaag zakt Thorup zelf af naar de Luminus Arena om zijn handtekening te zetten.
24/09 11u15  Victor Campenaerts acht zich niet kansloos op WK-tijdrit: “Ik sluit niet uit dat er twee Belgen op het podium staan”De weelde van het Belgische tijdrijden is groot. Zo groot dat Victor Campenaerts zonder de blessure van Remco Evenepoel vermoedelijk niet eens naar Imola was mogen afreizen. De werelduurrecordhouder laat zich niet uit zijn lood slaan en doet wat hij altijd al heeft gedaan, zich maniakaal voorbereiden met als doel zo goed mogelijk te scoren. ‘Vocsnor’ is klaar voor een medaille.
24/09 11u15  Van 5.000 naar 0 toeschouwers, Rapencross is de allereerste veldrit zonder publiek: “Hopelijk voor de eerste en de laatste keer”Zaterdag wordt in en rond het Park ter Beuken in Lokeren de Rapencross gereden, de eerste internationale veldrit van het seizoen. De vrouwen starten om 16 uur, de mannen om 17.30 uur. Vorig jaar kwam er ruim 5.000 man naar de cross kijken, dit weekend is publiek er niet toegelaten. “Dit hebben ik nog niet meegemaakt.”
24/09 10u15  De Block wil De Croo als premier: “Franstaligen hebben meerderheid, wij niet”Als het van minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) afhangt, zou haar partijgenoot Alexander De Croo premier moeten worden van de Vivaldi-regering. Om het politieke evenwicht tussen Vlamingen en Franstaligen te garanderen, zou het premierschap beter bij een Nederlandstalige terechtkomen, vindt De Block.
24/09 10u15  Federale onderhandeling: gesprekken starten om 11.00 uur in EgmontpaleisCoformateurs Paul Magnette (PS) en Alexander De Croo (Open Vld) vatten donderdag om 11.00 uur de gesprekken aan voor de vorming van een federale regering. De onderhandelingen zullen plaatsvinden in het Egmontpaleis, zodat de zeven partijen van de Vivaldi-coalitie conform de coronavoorschriften kunnen onderhandelen.
24/09 09u15  Na weken zoeken is nest Aziatische hoornaars gevonden: “Hopelijk hebben we drama vermeden”Opluchting bij tal van imkers, want woensdagavond werd een nest Aziatische hoornaars verwijderd door de Leuvense brandweer. Die dieren zijn zeer gevaarlijk voor de inheemse bijenpopulatie, en dus is verdelging noodzakelijk.
24/09 09u15  Bekende Nederlandse door het stof na oproep tegen coronamaatregelenDe bekende Nederlandse vlogger Famke Louise moet door het stof. Maandagavond postte ze nog vol trots een filmpje op sociale media deelde met de hashtag ‘ikdoenietmeermee’. Dat ontaarde al snel in bakken kritiek. Woensdagochtend liet ze weten de ernst van haar ‘ongefundeerde uitspraken’ in te zien en bood ze haar excuses aan ‘aan allen die zich gekwetst of verward hebben gevoeld’.
24/09 09u15  Gesprekken starten om 11.00 uur in EgmontpaleisCoformateurs Paul Magnette (PS) en Alexander De Croo (Open Vld) vatten donderdag om 11.00 uur de gesprekken aan voor de vorming van een federale regering. De onderhandelingen zullen plaatsvinden in het Egmontpaleis, zodat de zeven partijen van de Vivaldi-coalitie conform de coronavoorschriften kunnen onderhandelen.
24/09 09u15  Amazon goed voor kwart van omzet van alle onlineverkoop in EuropaDe Amerikaanse webwinkel Amazon vertegenwoordigde in 2019 bijna een kwart van de omzet van de “cross-border” e-commerce markt in Europa. Dat meldt Cross-Border Commerce Europe, een platform dat de e-commerce over de landsgrenzen heen stimuleert, woensdag.
24/09 09u15  Zayn Malik en Gigi Hadid trotse ouders van dochtertjeGigi Hadid (25) is bevallen van haar eerste kindje, dat maakte de trotse papa Zayn Malik (27) bekend op zijn Twitterpagina. Hadid en de zanger hebben sinds 2015 een relatie. In 2018 gingen het koppel uit elkaar maar sinds december 2019 gaat het weer goed tussen de twee.
24/09 08u15  Bouchez razend over aanstelling Magnette, maar zelfs Open VLD had er genoeg van: “Familie is mij dierbaar, maar niet tot in het oneindige”De nieuwe premier zal Alexander De Croo (Open VLD) of Paul Magnette (PS) heten. Na een halve week hoogspanning in de Wetstraat duidde de koning dat duo aan als coformateurs. Dik tegen de zin van MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez, die zich tot het allerlaatste moment verzet heeft tegen de benoeming van zijn grote concurrent. “Maar ooit moesten we vooruit”, klinkt het bij de andere partijen.
24/09 08u15  Remco Evenepoel zit terug op de fiets na zware val in LombardijeRemco Evenepoel blijft gestaag progressie maken na zijn doodsmak in de Ronde van Lombardije, ondertussen al meer dan een maand geleden. De golden boy van Deceuninck-Quick-Step reed gisteren (voor het eerst?) op de rollen. Hij legde 35,5 kilometer af in een dik uur.
24/09 08u15  Atlético Madrid bevestigt transfer van Luis SuárezDe transfer van Luis Suárez van FC Barcelona naar Atlético Madrid is in kannen en kruiken. Dat heeft de Madrileense club woensdagavond bevestigd. De 33-jarige Uruguayaanse topspits moet enkel nog medische testen afleggen en zal dan worden voorgesteld in de Spaanse hoofdstad.
24/09 05u15  Agenten niet vervolgd voor dood Breonna Taylor, twee politiemannen neergeschoten tijdens protestTwee politieagenten zijn woensdagavond neergeschoten en gewond geraakt bij protesten in het Amerikaanse Louisville. In de stad in deelstaat Kentucky zijn duizenden mensen op straat gekomen omdat slechts één van de drie agenten die betrokken waren bij de dood van de zwarte inwoonster Breonna Taylor (26) wordt vervolgd, en dat niet eens voor haar dood.
24/09 04u15  Agent niet vervolgd voor dood Breonna Taylor, politieman neergeschoten bij protestEen politieagent is woensdagavond neergeschoten en gewond geraakt bij een demonstratie in de Amerikaanse stad Louisville. Demonstranten zijn in meerdere steden in de Verenigde Staten de straat opgegaan uit ongenoegen dat de agent die de zwarte vrouw Breonna Taylor (26) doodschoot niet voor haar dood vervolgd wordt.
24/09 03u15  “Ooit moesten we vooruit”: na 486 dagen écht zicht op een regering, al moet er nog “een robbertje gevochten worden”De nieuwe premier zal Alexander De Croo (Open VLD) of Paul Magnette (PS) heten. Na een halve week hoogspanning in de Wetstraat duidde de koning dat duo aan als coformateurs. Dik tegen de zin van MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez, die zich tot het allerlaatste moment verzet heeft tegen de benoeming van zijn grote concurrent. “Maar ooit moesten we vooruit”, klinkt het bij de andere partijen.
24/09 03u15  Slovakije krijgt eigen expert in onderzoek-Chovanec: “Er ging een schok door ons land toen we de beelden zagen”In het gerechtelijk onderzoek naar de dood van Jozef Chovanec is een Slovaakse expert toegevoegd aan het onderzoeksteam. De Slovaakse presidente Zuzana Caputova had twee weken geleden verkondigd dat die expert er moest komen. “Ik ben er zeker van dat dat de geloofwaardigheid van het onderzoek ten goede zal komen.”
24/09 03u15  “Eerste maal dat wij zo’n belangrijke gift krijgen”: rijke Amerikaan geeft speciaal cadeau aan zijn favoriete Vlaamse stadAl 55 jaar komt de rijke Amerikaan John William Middendorf (96) bijna elke lente naar Brugge. Hij is zot van de middeleeuwse sfeer en de kunst daar. Om thuis in Rhode Island een beetje Vlaanderen te hebben, kocht hij in 2002 een schilderij van Bruggeling Hans Memling. Het bedrag is niet bekendgemaakt maar om u een idee te geven: onlangs is een Memling voor 7 miljoen verkocht. Nu schenkt de Amerikaan zijn Memling gratis aan de Brugse musea.
24/09 03u15  Heeft de nieuwe ‘Masked singer’ zich al verraden?Dat ‘The masked singer’ niet om een verrassing verlegen zit, hoeft intussen niet meer uitgelegd. Zo maakt vrijdag een nieuw personage haar intrede in het VTM-programma: ‘Zeemeermin’. Zij neemt de plaats in van Oostends burgemeester Bart Tommelein (Open VLD), die vorige week in de eerste aflevering werd ontmaskerd als ‘Monster’.
24/09 03u15  Het grote taboe in de Vlaamse wielerwereld: “Alleen als coureurs winnen, durven ze frieten te eten”Wat is dat toch met winnende coureurs en frieten? Ze zijn nog maar half over de meet of er klinkt al dat ze die avond een groot pak frieten zullen eten. Bij kersvers Belgisch kampioen Dries De Bondt was het dinsdag niet anders. Of Mathieu van der Poel vorig jaar na zijn zege in de Amstel Gold Race, Remco Evenepoel om zijn Wereld- en Europese titel te vieren, Stijn Devolder na zijn Rondes van Vlaanderen,... “Frieten zijn een taboe binnen de wielrennerij”, geeft die laatste als uitleg. “Alleen als coureurs winnen, durven ze er te eten of dat luidop te zeggen.” Maar zijn frietjes dan echt not done voor een topsporter?
24/09 03u15  Proces rond grootste autozwendel ooit van start: 80 verdachten van zigeunerclan en ruim 1.000 slachtoffersWoensdagochtend is in Brussel het proces van de grootste autozwendel ooit ingeleid. 79 mensen, bijna allemaal van dezelfde zigeunerfamilie, staan terecht voor 504 feiten en 6,5 miljoen aan gestolen goederen. Meer dan duizend slachtoffers zouden zich burgerlijke partij hebben gesteld.
24/09 03u15  Van hoger minimumpensioen tot een staatshervorming: nog genoeg werk voor de boeg voor coformateursHogere minimumpensioenen, meer geld voor de gezondheidszorg, een staatshervorming, budgettaire voorzichtigheid, groene bedrijfswagens, … Het kaderakkoord waarover de Vivaldi-partijen het eens zijn geraakt, bevat voor elk wat wils. Al moeten verschillende maatregelen nog concreet worden uitgewerkt en zal over de centen nog flink gebakkeleid worden. De coformateurs mogen de komende dagen de mouwen ook nog opstropen.
24/09 03u15  Professor bouwfysica Bert Blocken tilt Wout van Aert naar een hoger niveau: “Elke verbetering, hoe klein ook, kan het verschil maken”Als Wout van Aert (26) vrijdag überhaupt tot het kransje favorieten voor de wereldtitel tijdrijden behoort, dan is dat deels het werk van landgenoot Bert Blocken, professor bouwfysica aan de universiteit van Leuven en het Nederlandse Eindhoven. De naar het Kempense Lichtaart uitgeweken Limburger heeft van aerodynamica zijn missie gemaakt. In de windtunnel in Eindhoven staat daarom sinds kort het kunststoffen evenbeeld van de man die vrijdag wereldkampioen tijdrijden hoopt te worden.
24/09 03u15  In goede, maar vooral kwade dagen: waarom ‘Blind getrouwd Australië’ de ultieme guilty pleasure isSlaande deuren, tierende experts en gefoefel met medekandidaten. En of het er in ‘Blind getrouwd Australië’ minder katholiek aan toe gaat dan in onze Vlaamse versie. De capriolen ‘down under’ geven zelfs de wildste nachten van ‘Temptation island’ het nakijken. Dat levert op: nadat de realityreeks het best bekeken programma op Vitaya werd, lokt ze nu telkens 115.000 fans naar VTM 2. Online komen daar nog eens 190.000 bij. Vijf geboden waarom ook u straks meegluurt in de dagelijkse portie drama.
24/09 03u15  Amerikaanse politieagent vervolgd, maar niet voor doodschieten Breonna TaylorEen Amerikaanse politieagent wordt vervolgd voor moedwillige bedreiging tijdens de interventie die leidde tot de dood van een zwarte vrouw door politiekogels. Voor de dood van de vrouw – wat mee aan de basis lag van de recente protesten tegen politiegeweld – wordt niemand vervolgd. De agent wordt vervolgd omdat hij blind tien kogels afvuurde, die appartementen raakten in hetzelfde gebouw als dat van Taylor. Op die manier bracht hij de levens van de andere bewoners in gevaar.
24/09 03u15  Je autosleutels in de auto laten liggen die nu gesloten is? Geen nood, met dit trucje krijg je ze er zo weer uitHet kan de beste overkomen: dan haal je snel even iets uit de koffer, maar laat je uit verstrooidheid de autosleutels erin liggen. En dat besef je natuurlijk pas wanneer je de koffer hebt dichtgegooid… en de auto zich vanzelf heeft gesloten. Wat als je de reservesleutel niet meteen bij de hand hebt? Dan probeer je gewoon dit trucje!
24/09 03u15  Serge is de Vlaamse revelatie in talentenjacht voor dragqueens: “Veel meer dan homo’s in een jurkje”Zij is vrijdag weer de Vlaamse revelatie in ‘Drag race Holland’, een talentenjacht voor dragqueens. Hij droeg deze week nog de doodskist tijdens een begrafenis. Zij is Sederginne, hij is Serge (27). Welkom in de wondere wereld van de man die vastbesloten is de resterende taboes rond showtravestie een hak te zetten. “Vroeger zei ik bij een date altijd dat ik danser was. Nu zeg ik gewoon: ik ben dragqueen.”
24/09 03u15  Investeer in de tweede helft van je leven: zo haal je als 40- of 50- plusser het meest uit je ‘midlifeboost’Wat met je geld als de kinderen stilaan het huis uit zijn en de lening bijna is afbetaald? Die vraag – waar menig 40- en 50-plusser mee zit – proberen financieel journalisten Michaël Van Droogenbroeck (VRT) en Ewald Pironet (Knack) te beantwoorden in hun boek ‘Investeren in de tweede helft van je leven’.
24/09 03u15  ‘The voice’-finaliste Dunja Mees komt zeven jaar na deelname met nieuwe singleZeven jaar na haar finaleplek in The voice van Vlaanderen brengt Dunja Mees, inmiddels 32 jaar, een nieuwe single uit. Lovelife, een modern-vintage popnummer met een flinke streep jazz, verschijnt onder het pseudoniem Ayla Dunes.
24/09 03u15  Vandaag al twee Belgen aan de slag op WK tijdrijden bij de vrouwenDe aparte en ingekorte versie van het WK start vandaag met de tijdrit bij de vrouwen. Ze moeten 31,7 kilometer afleggen over een golvend parcours. Topfavoriete is de Amerikaanse Chloé Dygert, die ook vorig jaar al de titel in de wacht wist te slepen. Ook met de Nederlandse Anna van der Breggen en Ellen van Dijk moet rekening worden gehouden. Annemiek van Vleuten is er na een polsbreuk vorige week niet bij.
24/09 03u15  Regi brengt nummer uit met Camille van #LikeMe: “Ik kan bellen wie ik wil, maar met jong talent werken vind ik veel leuker”Vrijdag komt ‘Vergeet de tijd’ uit, de nieuwe single van Regi Penxten (44). Daarvoor werkt hij samen met Camille Dhont, bekend van het Ketnetprogramma #LikeMe, die er altijd al van droomde om zangeres te worden. “Ik kan bellen wie ik wil, maar met jong talent werken vind ik veel leuker.”
24/09 03u15  Disney en Pixar aangeklaagd voor plagiaat in ‘Toy story 4’Het bedrijf K&K Promotions heeft Disney en Pixar aangeklaagd voor plagiaat bij het personage Duke Caboom uit de vierde Toy story-film, die eind vorig jaar verscheen. K&K beweert dat het personage uit de animatieprent een kopie is van de Amerikaanse stuntman Evel Knievel, voor wiens rechten zij verantwoordelijk zijn.
24/09 03u15  “Dikste man ter wereld” overwint coronavirusDe man die in 2017 in het Guiness Book belandde als ’s werelds dikste man, is genezen van het coronavirus. Juan Pedro Franco uit Mexico kreeg de diagnose van Covid-19 vorige maand.
24/09 03u15  Sector na sector in het rood, maar game-industrie bloeit in coronatijden: “Verjaardagen zelfs gevierd in spellen”Terwijl de coronacrisis sector na sector in het rood duwt, krijgt de game-industrie juist een stevig duwtje in de rug. Door de wereldwijde lockdowns zijn mensen veel meer gaan gamen. In mei en juni gaven we gemiddeld 39 procent meer uit aan videospellen. Vooral online gaming deed het goed. “Fortnite werd een alternatief voor de speelplaats tijdens de lockdown”, klinkt het.
24/09 03u15  Zoon Trump moet nog voor verkiezingen getuigen in onderzoek naar familiebedrijfEric Trump, zoon van de Amerikaanse president Donald Trump, zal tegen 7 oktober moeten getuigen in een onderzoek naar het onroerend goed van het familiebedrijf, de Trump Organization. Dat heeft een rechter in New York woensdag beslist. Er wordt dus niet gewacht tot na de stembusgang, zoals hij eerder had gevraagd.
24/09 03u15  ‘Bad boys for life’ ingehaald door historische oorlogsfilm uit ChinaNegen maanden lang was de film Bad boys for life van het Belgische regisseursduo Adil El Arbi (32) en Bilall Fallah (34) wereldwijd de best scorende film van het jaar, maar nu hebben ze die koppositie verloren. Met een opbrengst van 425.633.000 dollar doet The eight hundred het net iets beter. De film blijft ook nog een tijdje in de zalen lopen. Opvallend: The eight hundred is een historische oorlogsfilm uit… China.
24/09 00u15  ONZE PUNTEN. Een lichtpunt(je) en een buis bij AA Gent na Europese nederlaagDe Champions League is ver weg voor AA Gent na een 1-2-nederlaag in de heenwedstrijd van de play-offs tegen Dinamo Kiev. Hieronder vindt u onze punten terug voor de Buffalo’s.
23/09 23u15  AA Gent moet hopen op een mirakel: rode kaart voor Bezus torpedeert kansen van Buffalo’s voor de Champions LeagueTwee keer moet AA Gent dinsdag scoren tegen stugge Dynamo Kiev om door te stoten naar de groepsfase van de Champions League. Lees: veel hoop dat de Buffalo’s niet in de Europa League belanden, is er niet na de 1-2-thuisnederlaag. Eigen schuld, dikke bult, na een vroege tegengoal en een rode kaart voor Bezus.
23/09 23u15  Lotte Vanwezemael getuigt over zelfverminking na pesten: “Ik werd uitgekozen als slachtoffer”Seksuologe Lotte Vanwezemael was woensdag te gast bij Gert Late Night en vertelde daar over de vele dickpics die ze krijgt via sociale media, zelfverminking en haar mama. En ook de Gentse burgemeester Matthias De Clercq kwam vertellen over de studenten in de Overpoort.
23/09 22u15  Sophia Loren na elf jaar weer in een film te zienNa elf jaar heeft Sophia Loren weer een rol te pakken in een langspeelfilm. De Italiaanse actrice zal te zien zijn in een nieuwe Italiaanse film van Netflix die op 13 november uitkomt, meldt Deadline.
23/09 22u15  TikTok-eigenaar vraagt uitstel van Trump-banDe Chinese techreus Bytedance wil dat de app TikTok voorlopig beschikbaar blijft in appstores in de Verenigde Staten. Via een federale rechter in Washington probeert het bedrijf het door de regering-Trump aangekondigde verbod aan te vechten.
23/09 21u15  David Beckham filmt stiekem achterwerk van vrouw Victoria: “Ziet er goed uit”Ze mogen dan al 21 jaar getrouwd zijn, David en Victoria Beckham zijn nog altijd gek op elkaar. Dat liet de voormalige voetballer zien op Instagram. Hij filmde stiekem het achterwerk van zijn vrouw: “Dat ziet er goed uit”, schreef hij er nog bij.
23/09 21u15  Ook deze renners werden net als Dries De Bondt als ‘kleine coureur’ Belgisch kampioen: “Willen ze dan een BK met zeven renners organiseren?”Ook hun naam was niet de grootste. Net als Dries De Bondt. Als Boonen doortrok op de Berendries , geven ze grif toe, moesten ze passen. Maar net als De Bondt werden ook zij Belgisch kampioen. Geert Omloop in 2003, Preben Van Hecke in 2015. Kleinere coureurs in de tricolore trui, natuurlijk moet dat kunnen, zeggen ze in koor. “Als ze daar niet tegen kunnen moeten ze alleen nog de mannen die een klassieker kunnen winnen, laten starten. Dan krijgen we een BK met zeven coureurs.”
23/09 20u15  Hilariteit om Nederlandse jongeren die tijdens straftijd op school ontbijt maken met airfryerIn Nederland wordt er momenteel goed gelachen met een brief van een middelbare school gericht aan enkele ouders. Daarin wordt beschreven hoe enkele jongens hun straftijd ‘nuttig’ gebruikten en ontbijt klaarmaakten in een airfryer. “We kunnen er niet om lachen en zullen bij een volgende keer schorsen.”
23/09 19u15  België kleurt donkerrood op wereldkaart: is het echt zo erg gesteld? En wat zijn de gevolgen voor ons?Op de kaart die veel Europese landen gebruiken voor het reisadvies aan hun inwoners, is ons land donkerrood gekleurd. Dat kan grote gevolgen hebben voor het toerisme in België, maar het kan ook impact hebben op onze eigen vakanties en citytrips.
23/09 19u15  Werd advocaat betaald met buit van roofmoord op verpleegster? “Verwerpelijk en schokkend”Meester Tim Smet moest zich woensdag in de rechtbank verantwoorden voor feiten van heling en witwassen. Hij is de voormalige advocaat van Ashley Van de Velde, die in de cel zit voor de moord op verpleegster Christine Lenaerts. Smet zou zich hebben laten betalen met een deel van de buit van de roofmoord.
23/09 19u15  Europa dumpt verplichte quota: wie geen vluchtelingen wil, moet sponsorenDe EU gooit het migratieroer helemaal om. In een poging om na jaren kibbelen een compromis te bereiken onder de 27 lidstaten worden de verplichte quota gedumpt. Landen die vluchtelingen opnemen, zullen daarvoor per kop betaald worden. Wie er geen wenst, moet het terugkeerbeleid voor andere lidstaten sponsoren. Het is een ultieme poging om het schisma tussen oost en west te overbruggen.
23/09 19u15  Ooit verdronk ze bijna, nu maakt Maya alle surfmannen jaloers door monstergolf te bedwingen: “Ik had de dood aanvaard”Maya Gabeira is een vrouw met ballen. De 33-jarige Braziliaanse surfster zette namelijk een nieuw wereldrecord door een golf van 22,4 meter te bedwingen.
23/09 19u15  Zestien vertrekkers, nul euro uitgegeven: de opvallende mercato’s van Real Madrid en BarcelonaZestien vertrekkers, nul euro gespendeerd. Of: twee Oranje-internationals op het oog, maar de voetbalbond blokkeert de transfer. Barcelona en Real Madrid zijn bezig aan hun opvallendste mercato in jaren, waarin de twee rijkste clubs ter wereld ineens op hun tellen moeten passen.
23/09 19u15  Techreuzen sluiten akkoord met adverteerders om strijd tegen haatberichten op te voerenDe grote socialemediaplatformen Facebook, YouTube en Twitter hebben een akkoord gesloten met de advertentiesector om de strijd tegen haatberichten op te voeren. Dat meldt de World Federation of Advertisers (WFA) in een persbericht. De stap komt er na een boycotbeweging tegen de platformen vanwege hun lakse aanpak van haatberichten.
23/09 18u15  Agenten trakteren eenzame vrouw (95) op frietjes en nieuw kapsel: “Ze had haar bord zo leeg”De politie is er niet enkel om op boeven te jagen. Dat bewees een politiepatrouille in Rotterdam. De agenten namen een eenzame 95-jarige vrouw onder hun hoede: ze trakteerden haar op een pakje friet en gaven haar een nieuw kapsel. “Ze leefde helemaal op.”
23/09 18u15  Dakloze die man neerstak, verdedigt zich: “Ik werd boos door dat zendertje in mijn hoofd”Toen hij 18 jaar oud was, hebben onbekenden een zendertje in zijn hoofd gestopt. Sindsdien wordt hij permanent geobserveerd en afgeluisterd. “Ik heb mijn eigen gedrag dus niet meer in de hand.” Dat was het excuus van een 39-jarige man woensdag in de rechtbank. Hij moest zich verantwoorden voor een mesaanval aan een treinstation.
23/09 18u15  Zaak-Chovanec: “Slovaakse burgers hopen dat waarheid wordt blootgelegd”De Slovaakse burgers verwachten dat de hele waarheid wordt blootgelegd in de zaak-Chovanec. Dat heeft Peter Kormúth, ambassadeur van Slovakije in België, woensdag gezegd tijdens een hoorzitting in de Commissie Binnenlandse Zaken.
23/09 17u15  Bouchez (MR) gaat akkoord met voorstel preformateursMR-voorzitter Georges-Louis Bouchez gaat akkoord met de contouren die de preformateurs Conner Rousseau (SP.A) en Egbert Lachaert (Open VLD) hebben vastgelegd voor de volgende regering. Dat werd in kringen rond de onderhandelaars vernomen.
23/09 17u15  Wout van Aert, vers van bezoekje aan de gynaecoloog, is klaar voor WK: “Het komt wel iets sneller dan dat ik goesting had”Hij zit op het vliegtuig naar Italië, Wout van Aert. Dé WK-favoriet bij uitstek bij de Belgen. Een wereldkampioenschap dat slechts één week na de Tour wordt gereden. En tussendoor is er nog het WK tijdrijden, donderdag al.
23/09 17u15  Dit is de nieuwe naam van rijstmerk Uncle Ben’sHet merk Uncle Ben’s, bekend van onder meer rijst en sauzen, verdwijnt. De Amerikaanse levensmiddelenproducent Mars schrapt het logo van Uncle Ben’s waarbij een oudere zwarte man wordt getoond. De naam wordt gewijzigd in Ben’s Originals. Vanaf volgend jaar zal het nieuwe merk in de winkels te vinden zijn.
23/09 17u15  Steven Van Gucht: “Tempo besmettingen lijkt afgeremd”Het aantal besmettingen blijft al 19 dagen stijgen, maar het tempo lijkt de laatste drie dagen wel af te nemen. Dat zegt Steven Van Gucht (Sciensano) op de persconferentie van het crisiscentrum.
23/09 16u15  De ‘goddelijke missie’ van de ‘Christus van Siberië’ blijkt dan toch niet zo onschuldigDe Siberische sekteleider Sergej Torop is gearresteerd ‘voor psychologisch geweld’. Al een kwarteeuw verkondigde hij zijn ‘goddelijke missie’.
23/09 16u15  ‘Seksuolotte’ Vanwezemael heeft een verrassend seksspeeltje bij voor Gert en James: “Heb je het al gebruikt?”Seksuologe Lotte Vanwezemael zakt woensdagavond af naar de Evanna van Gert Late Night en brengt een zak vol seksspeeltjes mee. Wanneer Gert en James eentje uitkiezen en op hun neus zetten om te testen, komen ze al snel iets verrassend te weten: “Heb jij die al gebruikt?”
23/09 16u15  OPROEP. Stuur ons de leukste foto van je katBinnenkort staat onze consumentenbijlage Check! helemaal in het teken van de kat. Wil je graag een foto van jouw kat in de krant? Stuur ze ons!
23/09 16u15  Romantisch huwelijksaanzoek op iconische brug loopt foutWie ooit de befaamde brug die Brooklyn met de rest van New York verbindt, bezocht heeft, weet dat het opletten is voor de vele fietsers die tussen de toeristen rijden. Het huwelijksaanzoek van deze man eindigde dan ook zoals je het zou verwachten: met een crash. De fotografe die de man had opgetrommeld om alles vast te leggen, lette even niet op toen ze kiekjes wilde nemen. Met alle gevolgen van dien.
23/09 16u15  Twee nieuwe positieve coronagevallen bij AnderlechtHet coronavirus houdt Anderlecht stevig in zijn greep. Bij de testen van maandag testten middenvelder Peter Zulj en doelman Timon Wellenreuther opnieuw positief op COVID-19. Na de test van dinsdag kwamen ook Lucas Lissens en Hannes Delcroix daarbij. Ze blijven in quarantaine.
23/09 16u15  Eiffeltoren in Parijs ontruimd vanwege een bomalarm: opnieuw openDe Eiffeltoren in de Franse hoofdstad Parijs is enkele uren ontruimd geweest vanwege een bomalarm. Rond 14.15 uur was het alarm opgeheven en kon het monument opnieuw open, aldus de Franse krant Le Parisien.
23/09 16u15  Verzekeraars mogen gegevens van jouw Fitbit niet gebruikenEr komt mogelijk een verbod voor verzekeringsmaatschappijen om gegevens van gezondheidsapps te gebruiken en hun prijzen en dekkingsgraad te laten afhangen van de vraag of een kandidaat voor een verzekering bereid is een dergelijke app te installeren. De Kamercommissie Economie heeft woensdag immers een wetsvoorstel van de PS in die zin goedgekeurd.
23/09 14u15  Zorgt zanger Andrei Lugovski zelf voor doorbraak in onderzoek naar zijn vergiftiging? “Hij is niet de enige die vergiftigd werd”Het gerecht wilde het onderzoek naar de vergiftiging van de Oostendse zanger Andrei Lugovski na 2,5 jaar afronden. Maar dat is buiten de tenor en zijn advocaat gerekend. Zij kwamen woensdagmorgen met een opvallend document binnen in de Brugse raadkamer. “Hij is niet de enige uit zijn entourage die vergiftigd werd”, klinkt het.
23/09 14u15  Eiffeltoren ontruimd, man zegt dat hij bom heeft geplantDe Eiffeltoren in Parijs is woensdagochtend ontruimd. Een man belde de politie en beweerde dat hij een bom heeft gelegd. Dat zegt de lokale TV-zender BFM Paris.
23/09 14u15  Zevenkampster Hanne Maudens laat olympisch ticket voor Tokio schieten en gaat voor carrièreswitch na burn-out: “Ik had geen gevoelens meer”Hanne Maudens, de beste Belgische zevenkampster ooit na Nafi Thiam, maakt een verrassende carrièreswitch. Ze stopt per direct met de zevenkamp, waarop ze zo goed als zeker was van een ticket naar de Spelen in Tokio, en zet alles op de 400 en 800 meter. “Stress, blessures en uiteindelijk een burn-out hebben mij doen nadenken over wat echt belangrijk is in het leven”, verklaart de amper 23-jarige Maudens haar keuze in een uitgebreide brief op haar website.
23/09 13u15  Gerolf Annemans (Vlaams Belang) opgepakt tijdens protestactie in de WetstraatHet Vlaams Belang heeft woensdag om iets over 11 uur een korte “flitsactie” gevoerd in de Wetstraat, voor de Kamer. Een kleine colonne van wagens, bestuurd door parlementsleden van de partij, reed tot voor het federale parlement en hield er tien minuten halt, waardoor het verkeer tijdelijk stil kwam te liggen. “Want als de Wetstraat Vlaanderen blokkeert, dan zullen wij de Wetstraat blokkeren”, motiveert de partij de actie.
23/09 13u15  “Als ik eraan terugdenk, moet ik opnieuw huilen”: Bart Kaëll krijgt het moeilijk in ‘Een echte job’Bart Kaëll (60) krijgt het even moeilijk, woensdagavond in Een echte job. Zijn eerste stageweek loopt ten einde wanneer hij Maël verzorgt, een jongeman die na een geslachtsingreep eindelijk vrouw is. Wanneer Maël zich voor het eerst zo ziet, pinkt ook Kaëll een traantje weg.
1 2 3


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >

Meest gelezen

32x De first lady die kilo’s vuile was meeneemt op ieder staatsbezoek en voor een fortuin aan eten bestelt26/09 03u15 - Het Nieuwsblad: Wanneer Sara Netanyahu haar man Benjamin vergezelt op buitenlandse missie, reizen er koffers vol vuile was mee. Die wordt weer proper op kosten van de gastheer. Dat zeggen personeelsleden van het Witte Huis, die het koppel meermaals over de vloer kregen. De getuigenissen bevestigen de kleine kantjes van de first lady van Israël. Ze heeft haar land al vaker in verlegenheid gebracht.
11x Bart De Wever over Vivaldi en de toekomst: “Misschien moeten we kiessysteem omvormen om ooit nog iets gedaan te krijgen”26/09 03u15 - Het Nieuwsblad: “Ik ben nog altijd een politiek beest en dat zal nooit veranderen.” Ook na meer dan anderhalf decennium aan de top is N-VA-voorzitter Bart De Wever de politiek niet beu. Zelfs niet nu hij moet toekijken hoe anderen een regering vormen. Schrik om de Loekasjenko van zijn partij te worden, heeft hij niet – zelfs niet als hij straks 20 jaar voorzitter zal zijn. De Wever blijft op post, en De Wever blijft De Wever. Scherp voor Egbert Lachaert én Joachim Coens, lovend voor Paul Magnette en Conner Rousseau, en zelfs met een compliment voor Georges-Louis Bouchez.
10x Wat haarverlies kan doen met je hoofd en wat je ertegen kan doen26/09 11u15 - Het Nieuwsblad: Haarverlies is een rouwproces. Dat beweert Thomas Schoen­makers (34) in zijn boek Kalen zonder balen. Wie haar verliest, verliest identiteit. Thomas legde zich erbij neer, veel mannen doen dat niet. Rond dat verzet is een miljarden­industrie ­ontstaan van shampoos, pillen, laserhelmen, haar­werken en transplantaties. En nee, mirakels ­bestaan niet. Maar sommige ingrepen komen aardig in de buurt.
8x Voor de verhuis naar Zweden, staan Mathias en Staf nog samen op de set: “Die Hollanders zullen wel denken: wat voor rotzakjes zijn die twee broers?”26/09 03u15 - Het Nieuwsblad: De ene zoekt straks het geluk op in Zweden, de andere blijft achter in eigen land zonder zijn kleine broer. Maar dit weekend staan Staf (39) en Mathias (42) Coppens nog zij aan zij op de Nederlandse set van ‘De code van Coppens’. Het duo werkt er hun eerste programma boven de grens af. En dan scheiden de wegen. Of toch voor even. “Mijn ticket om Staf te bezoeken ligt al klaar”, zegt Mathias. “Onze quality time is heilig.”
8x Duizend biggen en honderd zeugen sterven bij zware brand in varkensstal26/09 09u15 - Het Nieuwsblad: In de Brieversweg in Moerkerke, een deelgemeente van Damme, woedde vrijdagnacht een zware brand in een varkensstal. Duizend biggen en honderd zeugen stierven. De boeren konden wel nog 1.500 andere biggen redden. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk.
8x Nieuwe quarantaineregels vanaf 1 oktober: dit verandert voor jouw kleuter, kind of scholier26/09 11u15 - Het Nieuwsblad: Moet mijn middelbare scholier in quarantaine als er een klasgenoot positief wordt getest? Hou ik mijn zevenjarige thuis als zijn juf ziek blijkt? Op de persconferentie van het Crisiscentrum vrijdag lichtte viroloog Steven Van Gucht (Sciensano) toe wat de aangepaste quarantaineduur – vanaf 1 oktober zeven dagen in plaats van veertien – betekent voor uw kroost.
8x Belgische wereldkampioen indoorroeien verpulvert toptijd van Mathieu van der Poel in De container cup26/09 14u15 - Het Nieuwsblad: Kent u De container cup nog? Het tv-programma waarin Belgische topsporters het dit voorjaar op Vier tegen elkaar opnamen in een compacte zevenkamp werd uiteindelijk grandioos gewonnen door Mathieu van der Poel. Maar nu is ook de toptijd van Van der poel eraan. Ward Lemmelijn, de Belgische wereldkampioen indoorroeien bij de beloften, deed vrijdag nog een flink stuk beter dan het Nederlandse wielerfenomeen.
7x Zohra is na 15 jaar terug als Fatïa: “Pat vroeg me terug voor 2 Fabiola, maar die muziek was niets meer voor mij”26/09 03u15 - Het Nieuwsblad: Ja, ze leeft nog. En meer dan dat. Voor het eerst in vijftien jaar heeft Zohra Aït-Fath (45) nog eens een nummer uitgebracht. Voor de voormalige zangeres van 2 Fabiola is het een volgende stap in haar dj-carrière. “Zelfs mijn mama begreep het niet. Wat ga je daarmee doen, vroeg ze.”
7x Afrojack gaat trouwen met Lamborghini-erfgename26/09 03u15 - Het Nieuwsblad: De Nederlandse dj en muziekproducent Afrojack stapt dit weekend in het huwelijksbootje met zijn vriendin Elettra Lamborghini. Op zaterdag zal de ceremonie plaatsvinden nabij het Comomeer, schrijven verschillende Italiaanse media.
7x Demi Lovato weer single, twee maanden na huwelijksaanzoek26/09 03u15 - Het Nieuwsblad: Twee maanden geleden ging acteur Max Ehrich (29) nog op zijn knie om vriendin Demi Lovato (28) ten huwelijk te vragen. Nu is het koppel uit elkaar. Dat schrijft People Magazine.

Statistieken

Artikels:
28691
Gelezen:
5190
Aantal lezers nu:
73


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven