zaterdag 11 juli 2020, week 28


U bent nu hier: Meer nieuws van Nieuws.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 13u45
 

Nieuws.nl

Verbergen Tonen
11/07 13u15  Derde vrije training GP Steiermark geschrapt wegens regen SPIELBERG (ANP) - De derde en laatste vrije training voor de Grote Prijs van Steiermark gaat definitief niet door. Het regent te hard op het circuit van het Oostenrijkse Spielberg. Het is zelfs de vraag of zaterdagmiddag de kwalificatie zal plaatsvinden. Mogelijk verplaatst de organisatie achter de Formule 1 die naar zondag. Het bericht Derde vrije training GP Steiermark geschrapt wegens regen verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/07 13u15  ‘Veel meer agenten ontslagen om lekken informatie’ HILVERSUM (ANP) - Het aantal agenten dat door de politie is ontslagen omdat zij gevoelige informatie misbruikten of lekten, is bijna verdubbeld in een paar jaar tijd. Dat meldt RTL Nieuws op basis van bij de politie opgevraagde informatie. Volgens de Politiebond worden agenten steeds vaker benaderd door criminelen. Het bericht ‘Veel meer agenten ontslagen om lekken informatie’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/07 12u15  Rutte: Srebrenica leert ons de tol van verdeeldheid en haat POTOCARI (ANP) - Wie verdeeldheid en haat zaait kan het ultieme kwaad oogsten, heeft premier Mark Rutte geleerd van de genocide in Srebrenica. Daarom moeten 'we ons uitspreken waar we maar kunnen tegen polariserende taal', zei de minister-president bij de herdenking van de massamoord van 25 jaar geleden. Het bericht Rutte: Srebrenica leert ons de tol van verdeeldheid en haat verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/07 10u15  Beau sluit seizoen af met 637.000 kijkers AMSTERDAM (ANP) - Op vrijdagavond hebben 637.000 mensen gekeken naar de laatste aflevering van Beau van dit seizoen. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De komende tijd zullen de kijkers de late talkshow op RTL4 moeten missen. Collega Eva Jinek keert pas na de zomer weer terug. Het bericht Beau sluit seizoen af met 637.000 kijkers verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/07 10u15  IJshockyers NHL beginnen op 1 augustus en terug op Spelen NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL wordt op 1 augustus hervat. Het bestuur van de NHL en de vertegenwoordigers van de spelers hebben daarover overeenstemming bereikt. Het seizoen lag sinds begin maart stil na het uitbreken van de coronapandemie, Er waren nog 189 duels te spelen. In de overeenkomst is ook ruimte gemaakt voor deelname aan de Olympische Spelen. In 2018 in Pyeongchang ontbraken de beste ijshockeyers van de wereld omdat ze in de VS competitie moesten spelen. Het bericht IJshockyers NHL beginnen op 1 augustus en terug op Spelen verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/07 09u15  Kwart gemeenten niet actief bezig met creëren rookvrije omgeving DEN HAAG (ANP) - Bijna een kwart van de gemeenten in Nederland is niet actief bezig de omgeving rookvrij te maken. Als het gaat om het streven naar een rookvrije generatie, geven gemeenten zichzelf gemiddeld als rapportcijfer een 6,4. Dat blijkt uit een onderzoek van I&O Research, in opdracht van Gezondheidsfondsen voor Rookvrij. Het bericht Kwart gemeenten niet actief bezig met creëren rookvrije omgeving verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/07 08u15  ‘Brede steun onder boeren voor demonstraties’ HILVERSUM (ANP) - Er lijkt onder boeren brede steun te zijn voor de boerendemonstraties van de afgelopen dagen. Dat melden de NOS en boerenvakblad Nieuwe Oogst op basis van een onderzoek. Een meerderheid van de boeren steunt de acties. Daarbij is de steun onder niet-melkveehouders nagenoeg net zo groot als onder melkveehouders. Het bericht ‘Brede steun onder boeren voor demonstraties’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/07 08u15  Kruijswijk: in de Tour niet te snel alles op één kaart zetten TIGNES (ANP) - Wielrenner Steven Kruijswijk verwacht niet dat de lastige start van de Ronde van Frankrijk dit jaar meteen grote gevolgen voor het klassement gaat hebben. 'De Tour is meestal beslist in de derde week. We moeten zorgen dat we er dan nog alle drie goed voor staan', zegt de kopman van Jumbo-Visma over zichzelf en zijn medekopmannen Primoz Roglic en Tom Dumoulin. Het bericht Kruijswijk: in de Tour niet te snel alles op één kaart zetten verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/07 08u15  Kruijswijk bouwt met zelfvertrouwen aan topconditie voor de Tour TIGNES (ANP) - Met een start van een trainingskamp in de Franse wintersportplaats Tignes krijgt de voorbereiding op de Tour de France nu concrete vormen voor Steven Kruijswijk. De nummer drie van de Ronde van Frankrijk van vorig jaar werkt samen met medekopmannen Primoz Roglic en Tom Dumoulin en de rest van de Tourploeg van Jumbo-Visma aan de topconditie voor een aanval op het geel. Het bericht Kruijswijk bouwt met zelfvertrouwen aan topconditie voor de Tour verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/07 05u15  Herdenkingen in Srebrenica en Den Haag DEN HAAG (ANP) - De massamoord in Srebrenica wordt zaterdag herdacht in Den Haag en Bosnië en Herzegovina. Vanwege het coronavirus wordt mensen gevraagd niet naar het Plein in Den Haag te komen. De herdenking is wel te volgen via een livestream. Zoals elk jaar worden namen van slachtoffers genoemd en wordt twee minuten stilte gehouden. Ook oud-minister Jan Pronk houdt een toespraak. Het bericht Herdenkingen in Srebrenica en Den Haag verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/07 05u15  Mogelijk nieuwe leider CDA bekend DEN HAAG (ANP) - Mogelijk wordt zaterdagmiddag de nieuwe leider van het CDA bekend. De leden van de christendemocratische partij kunnen tot zaterdag 09.00 uur kiezen uit Hugo de Jonge, Pieter Omtzigt en Mona Keijzer. Het bericht Mogelijk nieuwe leider CDA bekend verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/07 02u15  Boeren beëindigen protest bij Schiphol en keren huiswaarts SCHIPHOL (ANP) - De boeren die vrijdagavond hebben geprotesteerd bij luchthaven Schiphol zijn weer vertrokken. Dat laat een woordvoerder van de marechaussee weten. 'De actie is beëindigd en ze zijn allemaal op weg naar huis.' Er zijn volgens hem geen boetes uitgedeeld of arrestaties verricht. Het bericht Boeren beëindigen protest bij Schiphol en keren huiswaarts verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/07 02u15  Real Madrid weer stap dichter bij eerste landstitel sinds 2017 MADRID (ANP) - Real Madrid is weer een stap dichter bij de landstitel. De ploeg van coach Zinédine Zidane won eenvoudig met 2-0 van het laaggeklasseerde Deportivo Alavés. Het bericht Real Madrid weer stap dichter bij eerste landstitel sinds 2017 verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/07 02u15  VS dreigen Frankrijk met strafheffing op make-up en handtassen WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse regering heeft een lijst gepubliceerd van producten uit Frankrijk waarop ze 25 procent aan extra importheffingen wil gaan innen. Met de handelsbarrière wil de regering-Trump de Franse plannen voor een 'digitaks' vergelden, omdat die Amerikaanse techondernemingen onevenredig hard zouden raken. De producten op de lijst, bestaande uit make-up, zeep en handtassen, waren vorig jaar goed 1,3 miljard dollar aan Franse export naar de Verenigde Staten. Het bericht VS dreigen Frankrijk met strafheffing op make-up en handtassen verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/07 01u15  ‘Facebook weegt verbod politieke advertenties rond verkiezingen’ PALO ALTO (ANP) - Facebook overweegt in de dagen voorafgaand aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen politieke advertenties van het socialmediaplatform te weren. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Zij benadrukken dat de beslissing nog niet definitief is. Het bericht ‘Facebook weegt verbod politieke advertenties rond verkiezingen’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
Laatste update: vandaag om 13u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
11/07 00u15  Marechaussee bij toegangswegen Schiphol om protest te beëindigenSCHIPHOL (ANP) - De marechaussee is met meerdere eenheden ter plaatse op de toegangswegen naar Schiphol om het boerenprotest te beëindigen. 'Tractoren zijn niet toegestaan op de luchthaven in verband met de veiligheid en worden tegengehouden', aldus de marechaussee. Het bericht Marechaussee bij toegangswegen Schiphol om protest te beëindigen verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/07 00u15  ISU: schaatsgemeenschap in shock door overlijden Van RuijvenLAUSANNE (ANP) - De internationale schaatsunie ISU heeft diep bedroefd gereageerd op het overlijden van shorttrackster Lara van Ruijven vrijdagavond in Frankrijk. Lara was zeer geliefd bij haar teamgenoten, collega-shorttrackers en de fans. Eerbetonen van over de hele wereld komen binnen op social media, laat de schaatsunie weten. Het bericht ISU: schaatsgemeenschap in shock door overlijden Van Ruijven verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/07 00u15  Amazon verstuurdeSEATTLE (ANP/BLOOMBERG) - De oproep van Amazon aan medewerkers om de app TikTok van telefoons te verwijderen, is volgens de webwinkelgigant per ongeluk verstuurd. Dat laat het Amerikaanse techbedrijf weten na berichten over een mogelijk verbod op de omstreden app onder zijn personeel. Het bericht Amazon verstuurde verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/07 23u15  Groen Wall Street schuift viruszorgen opzijNEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met aanzienlijke winsten de handel uitgegaan. Zorgen over de opleving van het coronavirus in de Verenigde Staten werden terzijde geschoven. Daarbij speelden bemoedigende onderzoeksresultaten van een medicijn tegen het longvirus mogelijk een rol. Het bericht Groen Wall Street schuift viruszorgen opzij verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/07 23u15  Amazon vraagt werknemers app TikTok te verwijderenSEATTLE (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Webwinkelgigant Amazon heeft werknemers verzocht om de app TikTok te verwijderen van telefoons waarmee ze ook e-mails van hun werkgever lezen. Dat melden verschillende Amerikaanse media op basis van een interne memo van het bedrijf. Het bericht Amazon vraagt werknemers app TikTok te verwijderen verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/07 22u15  Albert Heijn: door blokkade boeren kans op lege schappenZAANDAM (ANP) - Door de blokkade van een distributiecentrum van Albert Heijn in Zwolle krijgen klanten in 230 winkels mogelijk te maken met lege schappen. Een groep boeren demonstreerde vrijdag tot 13.30 uur in de Overijsselse stad, waarbij ze de toegang tot het distributiecentrum met tractoren blokkeerden. Het bericht Albert Heijn: door blokkade boeren kans op lege schappen verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/07 22u15  Wilders houdt eenmansbetoging op het BinnenhofDEN HAAG (ANP) - PVV-leider Geert Wilders heeft vrijdagavond een eenmansdemonstratie gehouden op het Binnenhof in Den Haag. Hij stond daar met een bord met de tekst: Geen cent naar Italië! Het bericht Wilders houdt eenmansbetoging op het Binnenhof verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/07 22u15  KLM kreeg ruim 300 miljoen euro aan loonsubsidieAMSTERDAM (ANP) - Luchtvaartmaatschappij KLM was bij de eerste ronde voor loonsubsidie van de overheid een grootverbruiker van de steunmaatregel. In totaal betaalde de overheid de vliegmaatschappij en verschillende onderhouds- en cateringonderdelen van het bedrijf ruim 304 miljoen euro om de loonkosten deels te dekken. Het bericht KLM kreeg ruim 300 miljoen euro aan loonsubsidie verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/07 21u15  Verslagenheid bij teamgenoten shorttrackster Van RuijvenFONT ROMEU (ANP) - De teamgenoten van Lara van Ruijven hebben met verslagenheid gereageerd op het overlijden van de 27-jarige shorttrackster. Van Ruijven overleed vrijdagavond in een ziekenhuis in Perpignan aan de complicaties van een auto-immuunziekte. Het bericht Verslagenheid bij teamgenoten shorttrackster Van Ruijven verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/07 21u15  NOC*NSF: overlijden Van Ruijven niet te bevattenARNHEM (ANP) - Sportkoepel NOC*NSF heeft met grote verslagenheid gereageerd op het overlijden van shorttrackster Lara van Ruijven. 'Het is vrijwel niet te bevatten wat Lara van Ruijven en haar naasten is overkomen', zegt technisch directeur Maurits Hendriks. 'Ik heb haar leren kennen als een succesvolle en volop in het leven staande jonge topsporter en een graag geziene collega binnen de grote groep sporters en begeleiders van TeamNL.' Het bericht NOC*NSF: overlijden Van Ruijven niet te bevatten verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/07 21u15  Apollo Vredestein verzacht pijn massaontslag EnschedeENSCHEDE (ANP) - Het aantal ontslagen bij bandenfabriek Apollo Vredestein in Enschede valt lager uit dan eerder werd aangekondigd. Na overleg met de ondernemingsraad heeft het bedrijf besloten dat er maximaal 528 banen worden geschrapt, terwijl aanvankelijk 750 arbeidsplaatsen zouden verdwijnen. Het bericht Apollo Vredestein verzacht pijn massaontslag Enschede verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/07 21u15  Shorttrackster Lara van Ruijven (27) in Frankrijk overledenPERPIGNAN (ANP) - Shorttrackster Lara van Ruijven (27) is vrijdag in het ziekenhuis van Perpignan overleden, meldt schaatsbond KNSB. Ze lag sinds 29 juni op de ic-afdeling, waar ze in een kunstmatige coma werd gehouden. Het bericht Shorttrackster Lara van Ruijven (27) in Frankrijk overleden verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/07 20u15  CBL wil overlegorgaan voor boeren, maar wijst prijsafspraken afLEIDSCHENDAM (ANP) - Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), de belangenbehartiger voor supermarkten, pleit na protesten voor zijn hoofdkantoor door boze boeren voor een collectief overlegorgaan. Daarin moeten boeren en andere spelers in de voedselketen samen onderzoeken hoe de landbouw een gezonde bedrijfstak kan blijven. Een oproep aan supermarkten om meer te betalen voor melk wees de brancheorganisatie af. Het bericht CBL wil overlegorgaan voor boeren, maar wijst prijsafspraken af verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/07 20u15  Kabinet grijpt in bij fiscus: werk fraudeteam stilgezetDEN HAAG (ANP) - De Belastingdienst zet het werk van een omstreden team dat fraude aanpakt voorlopig stil. Het gaat om Combiteam Aanpak Facilitators (CAF), dat tussenpersonen onderzoekt en signaleert in de strijd tegen misbruik met overheidsgeld. Er zijn zorgen over het werk van het CAF, schrijven staatssecretarissen Alexandra van Huffelen (Toeslagen) en Hans Vijlbrief (Belastingdienst) aan de Tweede Kamer. Het bericht Kabinet grijpt in bij fiscus: werk fraudeteam stilgezet verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/07 20u15  Tweede toernooizege voor Van Gerwen in PDC Summer SeriesMILTON KEYNES (ANP) - Darter Michael van Gerwen heeft het derde toernooi van de PDC Summer Series overtuigend op zijn naam geschreven. De Brabander had afgelopen donderdag ook al de eerste eendaagse wedstrijd uit de serie van vijf gewonnen. In de finale van het derde toernooi versloeg hij de Portugese darter José de Sousa met 8-3. Het bericht Tweede toernooizege voor Van Gerwen in PDC Summer Series verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/07 20u15  Advies aan politieke partijen: voorlopig niet bezuinigenDEN HAAG (ANP) - Het volgende kabinet moet op korte termijn niet gaan bezuinigen of de lasten verzwaren om de onder druk staande overheidsfinanciën te verbeteren. De begroting kan de economische teruggang door de coronacrisis op dit moment opvangen, omdat de schuld de afgelopen jaren is afgebouwd. Het is beter nu zoveel mogelijk rust te brengen in het begrotingsbeleid. Het bericht Advies aan politieke partijen: voorlopig niet bezuinigen verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/07 20u15  Carnival wil weer gaan cruisen vanuit Duitsland en ItaliëMIAMI (ANP/BLOOMBERG) - Cruisemaatschappij Carnival is van plan weer te gaan varen vanuit havens in Duitsland en Italië. Vanaf volgende maand moeten weer Duitse cruises gaan beginnen en daarna hoopt Carnival vanuit Italië te gaan cruisen, zei topman Arnold Donald van het Amerikaanse bedrijf tegen investeerders. Door de coronacrisis is de cruisesector buitengewoon hard geraakt omdat de schepen voor anker moesten gaan liggen. Het bericht Carnival wil weer gaan cruisen vanuit Duitsland en Italië verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/07 19u15  Toch nog EK beachvolleybal in LetlandLAUSANNE (ANP) - Er wordt dit jaar toch nog een Europees kampioenschap beachvolleybal gespeeld. Dat gebeurt van 16 tot en met 20 september op het Oostzeestrand van Jurmala in Letland. Aanvankelijk zag het er naar uit dat het evenement wegens de coronacrisis niet meer zou worden gehouden. Letland is, na 2017, voor de tweede keer de organisator van het EK. Het bericht Toch nog EK beachvolleybal in Letland verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/07 19u15  Schouten: geen ruiming nertsenfokkerijen in zuidoosten BrabantDEN HAAG (ANP) - Minister Carola Schouten van Landbouw geeft geen gehoor aan de oproep van de veiligheidsregio Brabant-Zuidoost om alle nertsen in die regio preventief te ruimen. 'Dat is nu niet aan de orde', schrijft ze aan de Tweede Kamer. Wel worden bestaande maatregelen aangescherpt. Het bericht Schouten: geen ruiming nertsenfokkerijen in zuidoosten Brabant verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/07 19u15  Verbod op tractordemonstraties in regio IJssellandZWOLLE (ANP) - In de regio IJsselland (Overijssel) is het sinds 18.00 uur vrijdagavond verboden om met landbouwvoertuigen te demonstreren. Dat heeft de veiligheidsregio bevestigd. Het bericht Verbod op tractordemonstraties in regio IJsselland verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/07 19u15  Trump: tweede handelsdeal met China nu onwaarschijnlijkWASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Donald Trump noemt het onwaarschijnlijk dat de gedeeltelijke handelsdeal met China een vervolg krijgt. De spanningen tussen de Verenigde Staten en het Aziatische land zijn daarvoor te gespannen, vertelde hij journalisten aan boord van zijn regeringsvliegtuig. Het bericht Trump: tweede handelsdeal met China nu onwaarschijnlijk verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/07 19u15  Fed-bestuurder: dragen mondkapjes belangrijk voor economieDALLAS (ANP/BLOOMBERG) - Het dragen van mondkapjes en andere beschermende maatregelen tegen het coronavirus is van groot belang voor het herstel van de Amerikaanse economie en arbeidsmarkt van de coronacrisis. Dat zei bestuurder Robert Kaplan van de Federal Reserve, de koepel van centrale banken in de Verenigde Staten. Het aantal besmettingen met het virus in de VS loopt de laatste tijd zeer sterk op. Het bericht Fed-bestuurder: dragen mondkapjes belangrijk voor economie verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/07 19u15  Verstappen: gevoel is beter dan vorige weekSPIELBERG (ANP) - Formule 1-coureur Max Verstappen was blij met het verloop van de eerste twee vrije trainingen in aanloop naar de Grote Prijs van Steiermark, komende zondag. In de tweede sessie was hij zelfs de snelste. 'Het gevoel was beter dan vorige week', zei de Nederlander, die afgelopen zondag in de Grote Prijs van Oostenrijk op hetzelfde circuit van Spielberg al vroeg uitviel, tegen internationale media. Het bericht Verstappen: gevoel is beter dan vorige week verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/07 19u15  Rutte: bedreigen van ministers onacceptabelDEN HAAG (ANP) - Bedreigingen aan het adres van politici zijn 'onacceptabel'. Dat zei premier Mark Rutte in zijn wekelijkse persconferentie. Minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) liet vrijdag weten aangifte te hebben gedaan tegen actiegroep Farmers Defence Force. Volgens ingewijden heeft ook landbouwminister Carola Schouten aangifte gedaan tegen FDF. Het bericht Rutte: bedreigen van ministers onacceptabel verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/07 18u15  Geen extra hoge premies meer voor ex-kankerpatiëntDEN HAAG (ANP) - Mensen die al lange tijd genezen zijn van kanker hoeven vanaf volgend jaar geen extra hoge premies meer te betalen voor een overlijdensrisico- of uitvaartverzekering. De ministerraad heeft vrijdag ingestemd met een voorstel dat ex-kankerpatiënten na tien jaar niet meer bij hun verzekeraar hoeven te melden dat zij kanker hebben gehad. Het bericht Geen extra hoge premies meer voor ex-kankerpatiënt verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/07 18u15  Industriecijfers geven Europese beurzen zetje omhoogAMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is vrijdag met winst de handel uitgegaan. Verrassend positieve cijfers over de industrie in Italië en Frankrijk gaven hoop op economisch herstel van de coronacrisis in Europa. Tegelijkertijd houden beleggers de wereldwijde toename van het aantal coronabesmettingen in de gaten en spelen op de achtergrond discussies over het EU-herstelfonds. Het bericht Industriecijfers geven Europese beurzen zetje omhoog verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/07 18u15  Royalty-verslaggever Marc van der Linden (RTL) ligt in ziekenhuisAMSTERDAM (ANP) - Royalty-verslaggever Marc van der Linden, bekend van onder meer RTL Boulevard, is opgenomen in het ziekenhuis. Wat hem mankeert is niet duidelijk. Kijkers van het programma misten Van der Linden al, zijn plaats werd ingenomen door Justine Marcella, hoofdredacteur van het tijdschrift Vorsten. Het bericht Royalty-verslaggever Marc van der Linden (RTL) ligt in ziekenhuis verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/07 18u15  Politie Den Haag tegen relschoppers: Meld je of je komt op tvDEN HAAG (ANP) - De politie in Den Haag gaat mensen op televisie laten zien die meededen aan de rellen in Den Haag op zondag 21 juni. Als de relschoppers dat willen voorkomen moeten ze zich voor aanstaande dinsdag gemeld hebben op het politiebureau, zo zegt de politie vrijdag. Het bericht Politie Den Haag tegen relschoppers: Meld je of je komt op tv verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/07 18u15  Landelijke herdenkingsdag coronavirus in najaarDEN HAAG (ANP) - In het najaar komt er een landelijke dag om stil te staan bij alle gevolgen van het coronavirus. Dat zei premier Mark Rutte vrijdag na de laatste ministerraad voor de zomervakantie. De komende tijd worden de details uitgewerkt hoe het evenement eruit gaat zien. Het bericht Landelijke herdenkingsdag coronavirus in najaar verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/07 17u15  MotoGP wegens corona niet in de Verenigde StatenAUSTIN (ANP) - De MotoGP in de Verenigde Staten op het circuit van Austin gaat dit jaar niet door. De organisatie van Circuit of the Americas heeft laten weten dat de eerstvolgende editie van het motorsportevenement in april volgend jaar is. Het bericht MotoGP wegens corona niet in de Verenigde Staten verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/07 17u15  Aantal coronapatiënten op ic stabiliseert zichROTTERDAM (ANP) - Het aantal coronapatiënten op de intensive care is weer iets gestegen, van 21 naar 25. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Het aantal schommelt de laatste week rond de twintig. Soms zit het er iets boven, zoals op vrijdag. Soms zit het aantal er iets onder, zoals afgelopen zaterdag en zondag, toen de ic's achttien mensen behandelden. Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, spreekt van stabilisatie 'op een laag niveau'. Het bericht Aantal coronapatiënten op ic stabiliseert zich verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/07 17u15  Veel mensen willen zondag meepraten in racismedebat op tvHILVERSUM (ANP) - Veel mensen willen zondagavond meedoen aan het racismedebat op NPO 1. De aanmeldingen stromen binnen voor het debat, waarbij live op televisie kan worden meegediscussieerd over racisme in de Nederlandse samenleving. Dat gebeurt tijdens een speciale aflevering van De Stelling, die wordt geleid door Jort Kelder. De thema-aflevering wordt zondagavond vanaf 20.25 uur live uitgezonden vanuit Rotterdam. Het bericht Veel mensen willen zondag meepraten in racismedebat op tv verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/07 17u15  Verstappen snelste in tweede vrije training Formule 1SPIELBERG (ANP) - Max Verstappen heeft de snelste tijd gereden tijdens de tweede vrije training van de Grote Prijs van Steiermark. De Nederlander van Red Bull deed slechts 1.03,660 over zijn beste rondje. Het bericht Verstappen snelste in tweede vrije training Formule 1 verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/07 17u15  Gilead: hoopvolle testresultaten met coronamiddel remdesivirNEW YORK (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Biotechnoloog Gilead Sciences heeft hoopvolle testresultaten behaald met zijn coronamedicijn remdesivir. Volgens het bedrijf blijkt uit klinische testen dat het sterfterisico van coronapatiënten met 62 procent is afgenomen na behandeling met remdesivir in vergelijking met standaardzorg. Het bericht Gilead: hoopvolle testresultaten met coronamiddel remdesivir verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/07 17u15  Grapperhaus hekelt herrieschoppende jongeren in buitenlandDEN HAAG (ANP) - Justitieminister Ferd Grapperhaus is 'echt ontstemd' over Nederlandse feestvierende jongeren die zich op vakantie in het buitenland niet aan de daar geldende coronaregels houden. In België en Portugal greep de politie in en kwam het tot opstootjes. 'Ik kijk naar de kinderen, maar ook naar de ouders. Kennelijk heb je in de opvoeding toch een tandje gemist.' Het bericht Grapperhaus hekelt herrieschoppende jongeren in buitenland verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/07 17u15  Coureur Ricciardo met schrik vrij na crash training Formule 1SPIELBERG (ANP) - Daniel Ricciardo is met de schrik vrij gekomen tijdens de tweede vrije training van de Grote Prijs van Steiermark in de Formule 1. De Australiër verloor de macht over het stuur van zijn Renault en knalde hard tegen de bandenstapels van de Red Bull Ring in Spielberg. Het bericht Coureur Ricciardo met schrik vrij na crash training Formule 1 verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/07 17u15  Boeren demonstreren bij CBL in LeidschendamLEIDSCHENDAM (ANP) - Actievoerende boeren hebben zich vrijdagmiddag bij supermarktbranchevereniging CBL in Leidschendam verzameld. Met ongeveer vijftig à zestig tractoren zijn de boeren daarnaartoe gereden. De afgelopen dagen voerden boeren al op verschillende plaatsen in het land actie. Ze protesteren tegen het stikstofbeleid van het kabinet maar ook omdat ze boos zijn over de te lage prijzen die ze in hun ogen voor hun producten krijgen. Het bericht Boeren demonstreren bij CBL in Leidschendam verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/07 17u15  Openbaar vervoer beleeft drukste week sinds begin coronacrisisAMERSFOORT (ANP) - Reizigers pakken consequent vaker de trein, bus, tram, metro of veerpont sinds de coronamaatregelen vorige week woensdag zijn versoepeld. Normaal gesproken wordt het openbaar vervoer rustiger als de eerste schoolvakanties beginnen, maar afgelopen week werd het juist drukker. Dat blijkt uit cijfers van ov-chipkaartbedrijf Translink. Het bericht Openbaar vervoer beleeft drukste week sinds begin coronacrisis verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/07 17u15  Grapperhaus heeft begrip voor trekkerverbod bij protestenDEN HAAG (ANP) - Minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) heeft er begrip voor dat er in drie noordelijke provincies een verbod op het gebruik van trekkers geldt bij demonstraties. Grapperhaus vindt dat de actievoerende boeren met het blokkeren van distributiecentra van supermarkten 'echt te ver' gaan. Het bericht Grapperhaus heeft begrip voor trekkerverbod bij protesten verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/07 16u15  Gemengd beeld bij opening Wall StreetNEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag gemengd geopend. Een recordtoename van het aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus in de Verenigde Staten zorgt voor voorzichtigheid op de handelsvloeren. Onder andere over het economisch herstel van de crisis neemt de onzekerheid toe. Het bericht Gemengd beeld bij opening Wall Street verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/07 16u15  Wimbledon verdeelt prijzengeld over 620 tennissersLONDEN (ANP) - Wimbledon heeft besloten het prijzengeld van de afgelaste editie van dit jaar te verdelen over de 620 tennissers die aan het evenement hadden kunnen meedoen, de kwalificaties inbegrepen. Het gaat om 10 miljoen pond, zo'n 11 miljoen euro. Het bericht Wimbledon verdeelt prijzengeld over 620 tennissers verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/07 16u15  Miljoenenclaim voor BAM na instorting parkeergarage EindhovenAMSTERDAM (ANP) - BAM heeft een claim van ongeveer 10 miljoen euro gekregen voor de gevolgen van het instorten van de parkeergarage in Eindhoven in 2017. Dat bevestigt een woordvoerder van BAM na berichtgeving in vakblad Cobouw. Het bericht Miljoenenclaim voor BAM na instorting parkeergarage Eindhoven verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/07 16u15  Coureur Norris krijgt gridstraf van drie posities in Formule 1SPIELBERG (ANP) - Lando Norris moet zondag bij de start van de Grote Prijs van Steiermark drie plaatsen inleveren. De Britse coureur van McLaren heeft een gridstraf gekregen omdat hij vrijdag tijdens de eerste vrije training Pierre Gasly heeft ingehaald terwijl gele vlaggen uithingen. Het bericht Coureur Norris krijgt gridstraf van drie posities in Formule 1 verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/07 16u15  Rabobank houdt waarschijnlijk aantal filialen voorgoed dichtAMSTERDAM (ANP) - De Rabobank houdt waarschijnlijk een aantal filialen, die nu al gesloten zijn vanwege de coronacrisis, voorgoed dicht. Volgens een woordvoerder is dat iets wat al 'in de pijplijn' zat, maar nu mogelijk wordt versneld. Wat dit voor de werkgelegenheid betekent, is nog niet duidelijk. Het bericht Rabobank houdt waarschijnlijk aantal filialen voorgoed dicht verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/07 15u15  Warren Buffett zakt op rijkenlijst na miljardengiftNEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse superbelegger en multimiljardair Warren Buffett moet genoegen nemen met een lagere plek in de top tien van rijkste mensen ter wereld, na een miljardendonatie. Volgens de Bloomberg Billionaires Index staat Buffett nu op plek negen met een geschat vermogen van 67,9 miljard dollar. In juni was dat nog plek vijf. Het bericht Warren Buffett zakt op rijkenlijst na miljardengift verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/07 15u15  Actiegroep boeren: verhoog prijs voor zuivelDEN HAAG (ANP) - Boerenactiegroep Agractie pleit met klem voor een verhoging van de prijs voor zuivel. Ze roept op de zuivel over de gehele linie met 5 cent per liter te verhogen om boeren die onder grote druk staan, tegemoet te komen. De actiegroep schrijft dat in een brief aan de supermarktbranchevereniging CBL. De boeren geven de supermarkten zeven dagen de tijd om met een reactie te komen. Het bericht Actiegroep boeren: verhoog prijs voor zuivel verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/07 15u15  Nederland daagt Rusland voor het Europees Hof om MH17DEN HAAG (ANP) - Nederland daagt Rusland voor het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) om zijn rol in het neerhalen van MH17. Dat heeft het kabinet vrijdag besloten. Eerder dienden nabestaanden al een klacht tegen Rusland in bij datzelfde hof. Het bericht Nederland daagt Rusland voor het Europees Hof om MH17 verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/07 15u15  Boeren zijn weg bij distributiecentrum Albert Heijn in ZwolleZWOLLE (ANP) - Alle actievoerende boeren die op vrijdag het distributiecentrum van Albert Heijn in Zwolle met tientallen tractoren blokkeerden, zijn even na 14.30 uur vertrokken. De actievoerders gaven rond 13.30 uur gehoor aan een ultimatum dat de gemeente Zwolle stelde. De burgemeester wilde dat de boeren uiterlijk om 13.30 uur weg zouden gaan. De boeren stonden er toen al een aantal uren. Maar volgens de gemeente belemmerden de demonstranten een vitale maatschappelijke functie in de regio en was de verkeersveiligheid ter plaatse in het geding. Het bericht Boeren zijn weg bij distributiecentrum Albert Heijn in Zwolle verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/07 14u15  Boeren gaan weg bij distributiecentrum Albert Heijn in ZwolleZWOLLE (ANP) - Actievoerende boeren die op vrijdag het distributiecentrum van Albert Heijn in Zwolle met tientallen tractoren blokkeerden, zijn aan het vertrekken, even na 13.30 uur. Daarmee lijken de actievoerders gehoor te geven aan een ultimatum dat de gemeente Zwolle stelde. De burgemeester wilde dat de boeren uiterlijk om 13.30 uur zouden vertrekken. De boeren stonden er al een aantal uren. Maar volgens de gemeente belemmeren de demonstranten een vitale maatschappelijke functie in de regio en is de verkeersveiligheid ter plaatse in het geding. Het bericht Boeren gaan weg bij distributiecentrum Albert Heijn in Zwolle verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/07 14u15  Gemeente wil boeren om half twee weg bij distributiecentrum AHZWOLLE (ANP) - De gemeente Zwolle wil de boeren die in Zwolle een distributiecentrum van Albert Heijn blokkeren daar om 13.30 uur weg hebben. De gemeente laat weten de actievoerders dat ultimatum te hebben gesteld. Het bericht Gemeente wil boeren om half twee weg bij distributiecentrum AH verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/07 14u15  Ministers doen aangifte tegen actievoerende boerenDEN HAAG (ANP) - Minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) heeft aangifte gedaan tegen boerenorganisatie Farmers Defence Force (FDF). Dat heeft haar woordvoerster laten weten. „Het is belangrijk dat iedereen in Nederland zijn mening kan laten horen. Maar met intimidatie en bedreiging ga je de grens over. Daarom heb ik aangifte gedaan', aldus Ollongren vrijdag. Het bericht Ministers doen aangifte tegen actievoerende boeren verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/07 13u15  Verstappen rijdt naar tweede tijd in eerste vrije trainingSPIELBERG (ANP) - Max Verstappen heeft de tweede tijd gereden tijdens de eerste vrije training van de Grote Prijs van Steiermark. De Nederlander van Red Bull was alleen langzamer dan Sergio Pérez, de Mexicaan van Racing Point. Het bericht Verstappen rijdt naar tweede tijd in eerste vrije training verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/07 13u15  Red Bull: terugkeer Vettel niet aan de ordeSPIELBERG (ANP) - Sebastian Vettel krijgt volgend seizoen geen contract bij Red Bull in de Formule 1. Dat heeft teambaas Christian Horner van de ploeg van kopman Max Verstappen vrijdag laten weten. Het bericht Red Bull: terugkeer Vettel niet aan de orde verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/07 13u15  Ziggo Dome en AFAS Live ontslaan derde van personeelAMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse concertzalen Ziggo Dome en AFAS Live moeten een derde van hun personeel ontslaan. Directeur Danny Damman heeft vrijdag een bericht daarover van Het Parool bevestigd. De reorganisatie is een direct gevolg van de coronamaatregelen. Het bericht Ziggo Dome en AFAS Live ontslaan derde van personeel verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/07 13u15  Premier Curaçao: geen akkoord over nieuw steunpakketDEN HAAG (ANP) - Het kabinet heeft geen akkoord bereikt met Curaçao en Sint Maarten over een nieuw steunpakket. Dat zei premier Eugene Rhuggenaath van Curaçao vrijdag na de rijksministerraad. De premier van Aruba spreekt nog met het kabinet. Het bericht Premier Curaçao: geen akkoord over nieuw steunpakket verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/07 13u15  Inbraak in Toscaanse vakantievilla BeatrixDEN HAAG (ANP) - In het Toscaanse vakantieverblijf van prinses Beatrix is ingebroken. De Rijksvoorlichtingsdienst bevestigt de inbraak in Tavarnelle val di Pesa waarover Italiaanse media berichten, maar doet verder geen mededelingen. Het bericht Inbraak in Toscaanse vakantievilla Beatrix verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/07 13u15  Lift naast ‘ingepakte’ Domtoren brengt bezoeker naar bovenUTRECHT (ANP) - De Domtoren in Utrecht staat in de steigers en dat biedt bezoekers een unieke kans. Zij kunnen zonder de 465 treden te beklimmen in een tijdelijke lift naar de top van de hoogste kerktoren van Nederland. Vrijdag is de primeur. Het bericht Lift naast ‘ingepakte’ Domtoren brengt bezoeker naar boven verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/07 12u15  Nederland mag EU-korting houden, stelt EU-president voorBRUSSEL (ANP) - EU-president Charles Michel stelt voor dat Nederland en andere nettobetalers de komende zeven jaar de kortingen op hun jaarlijkse EU-afdrachten mogen houden. Ook hoopt hij met een iets lagere meerjarenbegroting (MFK) dan die de Europese Commissie had voorgesteld, volgende week op de top van regeringsleiders een akkoord te kunnen bereiken over het MFK en het daaraan gekoppelde coronaherstelfonds. Het bericht Nederland mag EU-korting houden, stelt EU-president voor verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/07 12u15  Boerenprotest dwarsboomt bevoorrading 230 winkels Albert HeijnZAANDAM (ANP) - Albert Heijn kan op dit moment 230 winkels niet bevoorraden vanwege het boerenprotest in Zwolle. Tientallen tractoren blokkeren het distributiecentrum van de supermarktketen. Boeren zijn boos vanwege de te lage prijzen die ze in hun ogen voor hun producten krijgen. Gesprekken om tot opheffing van de blokkade te komen, leverden volgens Albert Heijn nog niets op. Het bericht Boerenprotest dwarsboomt bevoorrading 230 winkels Albert Heijn verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/07 12u15  Toch Black Lives Matter-demonstratie zondag in DordrechtDORDRECHT (ANP) - Een Black Lives Matter-demonstratie in Dordrecht zondag gaat na enig overleg toch door. Eerst werd de demonstratie in de binnenstad door de burgemeester verboden, maar in het Weizigtpark wordt het protest wel toegestaan. Het bericht Toch Black Lives Matter-demonstratie zondag in Dordrecht verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/07 12u15  Formule 1 voor het eerst naar Mugello voor jubileumrace FerrariSPIELBERG (ANP) - De Formule 1-kalender voor dit jaar is uitgebreid met twee races. Op 13 september wordt voor het eerst een grand prix uit de koningsklasse gehouden op het circuit van Mugello in Italië. Twee weken later, op 27 september, is de Grote Prijs van Rusland in Sotsji. Het bericht Formule 1 voor het eerst naar Mugello voor jubileumrace Ferrari verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/07 11u15  Waarschuwing voor Leclerc om overtreden corona-regelsSPIELBERG (ANP/RTR) - De internationale autosportfederatie FIA heeft Charles Leclerc een waarschuwing gegeven. De Formule 1-coureur van Ferrari vloog deze week tussen beide races in Oostenrijk door terug naar Monaco. Hij ging onder meer op bezoek bij wat vrienden en schond daarmee de strenge coronaregels die momenteel in de Formule 1 gelden. Het bericht Waarschuwing voor Leclerc om overtreden corona-regels verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/07 11u15  Boeren blokkeren distributiecentrum in ZwolleZWOLLE (ANP) - Boeren voeren vrijdagochtend in Zwolle opnieuw actie bij het distributiecentrum van Albert Heijn. Maandagavond waren ze daar ook al aanwezig omdat ze het niet eens zijn met prijs die ze voor hun producten krijgen. Het bericht Boeren blokkeren distributiecentrum in Zwolle verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/07 11u15  Meer plek in verpleeghuizen, en toch groeien de wachtlijstenUTRECHT (ANP) - Sinds het begin van dit jaar zijn bijna 6000 plekken in verpleeghuizen vrijgekomen. En toch groeien de wachtlijsten. Vermoedelijk zijn er veel mensen die voorlopig hebben afgezien van opname in een verpleeghuis vanwege de uitbraak van het coronavirus en het bezoekverbod dat in maart werd ingesteld. Zij kiezen ervoor om voorlopig zelfstandig te blijven wonen en te blijven wachten op een plek. Het bericht Meer plek in verpleeghuizen, en toch groeien de wachtlijsten verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/07 10u15  Den Haag voorbereid op komst boerenDEN HAAG (ANP) - De gemeente Den Haag zal naar bevind van zaken handelen als boeren vrijdag opnieuw naar Den Haag komen. We zijn altijd, overal op voorbereid, maar er is voor zover bekend geen demonstratie door boeren aangemeld, zegt de woordvoerder van burgemeester Jan van Zanen. Het bericht Den Haag voorbereid op komst boeren verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/07 10u15  Roman Bonita Avenue wordt toneelstuk met Willem VoogdAMSTERDAM (ANP) - De succesroman Bonita Avenue van schrijver Peter Buwalda wordt bewerkt tot toneelstuk. De theaterversie is in 2021 in de Nederlandse theaters te zien. De hoofdrollen worden gespeeld door Willem Voogd en Hajo Bruins, maakte Hummelinck Stuurman Theaterbureau vrijdag bekend. Het bericht Roman Bonita Avenue wordt toneelstuk met Willem Voogd verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/07 09u15  Recordomzet online detailhandel: reden tot optimisme?Crisis of niet, we zijn flink aan het shoppen. Volgens recente cijfers van het CBS Het bericht Recordomzet online detailhandel: reden tot optimisme? verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/07 08u15  Topman: ING sluit een op de vier kantorenAMSTERDAM (ANP) - ING gaat een kwart van de kantoren in Nederland sluiten, zo'n 42 kantoren. Daar zouden evenzoveel servicepunten voor in de plaats moeten komen. Donderdagavond is het kantoorpersoneel op de hoogte gebracht van het besluit. Het bericht Topman: ING sluit een op de vier kantoren verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/07 04u15  Schoolvakantie ook van start in regio ZuidEINDHOVEN (ANP) - Scholen in de regio Zuid gaan vrijdagmiddag dicht voor de zomervakantie. Onder de regio Zuid vallen de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg en gemeenten in Gelderland. Het bericht Schoolvakantie ook van start in regio Zuid verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/07 04u15  Utrecht krijgt slavernijmonument in 2023UTRECHT (ANP) - Utrecht krijgt een monument voor het slavernijverleden. Het monument moet tijdens de viering van Keti Koti op 1 juli 2023 worden onthuld. In dat jaar is het 150 jaar geleden dat de slavernij is afgeschaft. Het bericht Utrecht krijgt slavernijmonument in 2023 verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/07 03u15  Raad Utrecht stemt voor omstreden windmolens in groene poldersUTRECHT (ANP) - De gemeenteraad van Utrecht heeft in de nacht van donderdag op vrijdag gestemd voor acht mega-windmolens en zonnevelden in de groene polders Rijnenburg en Reijerscop. Na een kritisch debat was er een nipte meerderheid voor het voorstel van het college van burgemeester en wethouders. Het bericht Raad Utrecht stemt voor omstreden windmolens in groene polders verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/07 03u15  Een aanhouding na vechtpartij in DeventerDEVENTER (ANP) - In Deventer is donderdagavond een persoon aangehouden na een vechtpartij aan de Tabakswal. Volgens een politiewoordvoerder betreft het een zaak in de familiesfeer. Het bericht Een aanhouding na vechtpartij in Deventer verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/07 01u15  Sluiting fabriek Ford dreigt door gebrek aan motoren uit MexicoMEXICO STAD (ANP/RTR) - Automaker Ford zal volgende week de assemblagelijnen in de Verenigde Staten moeten sluiten als tegen die tijd geen motoren uit Mexico arriveren. De productie van motoren is door Ford uitbesteed aan fabrieken in de Mexicaanse regio Chihuahua. Het bericht Sluiting fabriek Ford dreigt door gebrek aan motoren uit Mexico verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/07 00u15  ‘Veiligheid paracetamol staat niet ter discussie’UTRECHT (ANP) - De veiligheid van paracetamol staat volgens het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) niet ter discussie. Dat zegt het college in een reactie op publicaties van NRC en Zembla, waarin wordt gesteld dat de grootste producent ter wereld paracetamol verkoopt die vervuild is met een kankerverwekkende stof. De Chinese fabriek leverde afgelopen jaren de grondstof van veel paracetamol die te koop is in drogisterijen, supermarkten en apotheken in Nederland, meldden Zembla en NRC donderdag. Het bericht ‘Veiligheid paracetamol staat niet ter discussie’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 23u15  F1-coureur Vettel zou ja zeggen tegen aanbod van Red BullSPIELBERG (ANP) - Autocoureur Sebastian Vettel zou ja zeggen, mocht hij na dit seizoen een aanbod krijgen van Red Bull om voor dat team te gaan racen. De 33-jarige Duitser, die van 2010 tot en met 2013 de wereldtitel in de Formule 1 pakte met Red Bull, moet na het huidige seizoen weg bij Ferrari en heeft nog geen nieuw team. Het bericht F1-coureur Vettel zou ja zeggen tegen aanbod van Red Bull verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 23u15  Wall Street sluit overwegend met rode cijfersNEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag overwegend in het rood gesloten. Het sentiment op Wall Street werd gedrukt door oplaaiende zorgen over het economisch herstel in de Verenigde Staten van de coronacrisis, nu het aantal coronabesmettingen blijft stijgen. Daarnaast waren er berichten dat de Amerikaanse regering een verbod wil gaan opleggen voor de Amerikaanse overheid om goederen en diensten af te nemen van bedrijven die gebruik maken van producten van het Chinese technologieconcern Huawei en andere Chinese firma's. Daardoor kunnen de spanningen tussen de VS en China verder oplopen. Het bericht Wall Street sluit overwegend met rode cijfers verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 23u15  Eerste ‘wedstrijd’ voor Schippers en Martina op Inspiration GamesZÜRICH/PAPENDAL (ANP) - Dafne Schippers heeft haar eerste wedstrijd in de buitenlucht afgewerkt op de Inspiration Games. De sprintster nam samen met Marije van Hunenstijn en Nadine Visser deel aan een alternatieve 3x100 meter, waarin met een tijd van 32,95 seconden verloren werd van een Amerikaans team in Florida en een Zwitsers team in Zürich. Het bericht Eerste ‘wedstrijd’ voor Schippers en Martina op Inspiration Games verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 22u15  Boeren voeren actie bij Lelystad AirportLELYSTAD (ANP) - Een groep boeren heeft donderdagavond met tractoren de toegangsweg naar Lelystad Airport geblokkeerd. De politie schat dat het om 100 à 150 boeren gaat, laat een woordvoerder weten. Het bericht Boeren voeren actie bij Lelystad Airport verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 22u15  Schouten vraagt experts naar gezondheidseffecten voermaatregelDEN HAAG (ANP) - Landbouwminister Carola Schouten gaat met experts en veeartsen in gesprek over eventuele gezondheidseffecten die het verlagen van ruw eiwit in veevoer heeft voor de gezondheid van het vee. Er zijn genoeg aanwijzingen dat de omstreden 'voermaatregel' geen negatief effect heeft, maar wegens de maatschappelijke onrust en de boerenprotesten, vraagt Schouten naar extra advies, schrijft ze in een brief aan de Tweede Kamer. Het bericht Schouten vraagt experts naar gezondheidseffecten voermaatregel verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 21u15  Formeel bezwaar vakbonden over voorwaarden staatssteun KLMAMSTERDAM (ANP) - Vakbonden bij KLM, waaronder cabinebond VNC, hebben in een gezamenlijke brief bij de Europese Commissie formeel bezwaar gemaakt tegen de eisen die de Nederlandse staat als voorwaarden voor steun aan KLM stelt. Het steunpakket van 3,4 miljard euro voor de luchtvaartmaatschappij ligt momenteel ter goedkeuring in Brussel. Het bericht Formeel bezwaar vakbonden over voorwaarden staatssteun KLM verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 21u15  Weer besmetting op twee nertsenhouderijen ontdektDEN HAAG (ANP) - Opnieuw zijn bij nertsenbedrijven besmettingen vastgesteld met het coronavirus. Het gaat om een bedrijf in Ospel (met 6400 moederdieren) en een bedrijf in Vredepeel (met 12.500 moederdieren). De bedrijven worden zo snel mogelijk geruimd, meldt het ministerie van VWS donderdag. Het bericht Weer besmetting op twee nertsenhouderijen ontdekt verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 21u15  Lichaam aangetroffen in plas bij GiesbeekGIESBEEK (ANP) - De politie heeft donderdagavond een lichaam gevonden in een plas bij het Gelderse Giesbeek. Het lichaam werd aangetroffen in de Valeplas. Het bericht Lichaam aangetroffen in plas bij Giesbeek verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 21u15  Golfer Luiten aan de leiding na eerste dag Austrian OpenATZENBRUGG (ANP) - Joost Luiten is uitstekend begonnen aan de Austrian Open, het eerste golftoernooi op de European Tour sinds maart. De 34-jarige golfer voltooide de eerste ronde op de Diamond Club in Atzenbrugg in 65 slagen, 7 onder het baangemiddelde en gaat daarmee alleen aan de leiding. Het bericht Golfer Luiten aan de leiding na eerste dag Austrian Open verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 21u15  Koning neemt deel aan trainingsmissie met F-16VOLKEL (ANP) - Koning Willem-Alexander heeft donderdagmiddag meegedaan aan een trainingsvlucht met een F-16 op Vliegbasis Volkel. De koning bracht een werkbezoek aan de basis in het kader van de inzet van het jachtvliegtuig in binnen- en buitenland. Het bericht Koning neemt deel aan trainingsmissie met F-16 verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 20u15  Nashville mag door coronagevallen niet meedoen aan ‘MLS Is Back’ORLANDO (ANP/RTR) - Nashville SC is uit het toernooi MLS is Back gehaald vanwege nieuwe coronagevallen binnen het team. Nashville is daarmee na FC Dallas de tweede ploeg die uit het toernooi is gegaan, meldt de Major League Soccer. Het bericht Nashville mag door coronagevallen niet meedoen aan ‘MLS Is Back’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 20u15  Eurogroep kiest Ierse minister Donohoe als voorzitterBRUSSEL (ANP) - De Ierse minister Paschal Donohoe wordt de nieuwe voorzitter van de Eurogroep, het informele overlegorgaan van de EU-ministers van Financiën van de negentien eurolanden. De 45-jarige minister versloeg bij de anonieme stemming zijn twee rivalen, de Spaanse Nadia Calviño en de Luxemburger Pierre Gramegna. Hij volgt de Portugees Mario Centeno per 13 juli op voor een verlengbare termijn van 2,5 jaar. 'Ik weet zeker dat ik de Eurogroep in goede handen achterlaat', zei Centeno. Donohoe is de eerste Ierse Eurogroepvoorzitter. Het bericht Eurogroep kiest Ierse minister Donohoe als voorzitter verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 20u15  Defensie op zoek naar beelden van SrebrenicaDEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Defensie wil een onlinedatabase aanleggen met beelden uit 1994 en 1995 van Srebrenica. Aanleiding is de genocide die daar 25 jaar geleden plaatsvond. Defensie roept militairen op beelden die zij zelf hebben gemaakt, te delen. Het bericht Defensie op zoek naar beelden van Srebrenica verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 20u15  ‘Boeing 777x waarschijnlijk niet in 2021 geleverd’SEATTLE (ANP/BLOOMBERG) - De 777x van de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing komt waarschijnlijk niet op de markt in 2021. Dat meldt Emirates, dat meer dan honderd van de vliegtuigen heeft besteld. De luchtvaartmaatschappij uit Dubai overweegt om een deel van bestelling om te zetten naar de kleinere 787 Dreamliner. Het bericht ‘Boeing 777x waarschijnlijk niet in 2021 geleverd’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 19u15  Vrijspraak in zaak ex-topambtenaar voor vervalsen facturenAMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse oud-antiradicaliseringsambtenaar Saadia A.-T. (37) is donderdag door de rechtbank in Amsterdam vrijgesproken van het vervalsen van facturen. Ook voor medeverdachte Said J. (38) volgde vrijspraak. Het bericht Vrijspraak in zaak ex-topambtenaar voor vervalsen facturen verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 19u15  Privacywaakhond komt ‘over enkele weken’ met oordeel corona-appDEN HAAG (ANP) - Het kabinet kan op zijn vroegst eind deze maand definitief beslissen of en hoe de corona-app wordt ingevoerd. De Autoriteit Persoonsgegevens, de privacywaakhond die de plannen moet beoordelen, heeft woensdag alle documenten van het ministerie ontvangen. Het bericht Privacywaakhond komt ‘over enkele weken’ met oordeel corona-app verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 19u15  Verstappen hoopt op betere balans in Red BullSPIELBERG (ANP) - Max Verstappen hoopt voor de tweede race in het nieuwe seizoen dat zijn Red Bull een iets betere balans heeft. 'Ik weet zeker dat we er dan dichter bij kunnen zitten in de kwalificatie', zegt hij op Verstappen.com. Het bericht Verstappen hoopt op betere balans in Red Bull verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 19u15  Inspectie dreigt met boete om spoorterrein Kijfhoek te verbeterenDEN HAAG (ANP) - ProRail moet snel de veiligheidssituatie op het rangeerterrein Kijfhoek verbeteren. Om hier druk op te zetten, heeft de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) de infrabeheerder een last onder dwangsom opgelegd. Als de tekortkomingen niet binnen bepaalde termijnen zijn verholpen, kan de inspectie in totaal ruim 2 ton aan boete opleggen, aldus een woordvoerder van de ILT. De dwangsom volgt op een bestuurlijke waarschuwing eind maart. Het bericht Inspectie dreigt met boete om spoorterrein Kijfhoek te verbeteren verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 19u15  Belastingdienst zet meer systemen uit die niet aan wet voldoenDEN HAAG (ANP) - De Belastingdienst heeft een reeks registratiesystemen uitgezet omdat ze niet voldoen aan de privacywet AVG. Dat bevestigen Haagse bronnen na berichtgeving in NRC. Het bericht Belastingdienst zet meer systemen uit die niet aan wet voldoen verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 19u15  Voorarrest verdachte kinderporno per eind juli geschorstROTTERDAM (ANP) - De 32-jarige Lesley L., verdacht van kinderpornobezit en het treffen van voorbereidingshandelingen voor het maken van kinderporno, komt eind deze maand op vrije voeten. De rechtbank in Rotterdam schorst zijn voorarrest met ingang van 31 juli. Dit is donderdag besloten tijdens de tweede regiezitting in zijn strafzaak. Het bericht Voorarrest verdachte kinderporno per eind juli geschorst verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 19u15  Turkse gewichtheffer na 8 jaar alsnog betraptLAUSANNE (ANP) - De Turkse gewichtheffer Mete Binay (35) is bij hertesten van urinestalen van de Olympische Spelen van 2012 in Londen alsnog betrapt op dopinggebruik. Er werden sporen van de verboden substantie stanozolol aangetroffen, zo maakte het Internationaal Olympisch Comit (IOC) donderdag bekend. Het bericht Turkse gewichtheffer na 8 jaar alsnog betrapt verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 19u15  Harley-Davidson schrapt banen, vervangt financieel directeurMILWAUKEE (ANP/BLOOMBERG) - Motormaker Harley-Davidson gaat 700 banen schrappen. Ook wil het Amerikaanse bedrijf zijn financieel directeur vervangen. De ingrepen moeten het in de problemen geraakte concern helpen om weer de weg omhoog te vinden. Volgens netwerksite LinkedIn werken bij het concern momenteel ruim 8000 mensen. Het bericht Harley-Davidson schrapt banen, vervangt financieel directeur verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 19u15  Doneeractie voor bekeurde boerenEDE (ANP) - De agrarische belangenvereniging Agractie is een inzamelingsactie begonnen voor actievoerende collega's die de afgelopen dagen beboet zijn. Velen kregen een boete van 390 euro voor het overtreden van het demonstratieverbod en van verkeersregels. Dat gebeurde in het hele land. Het bericht Doneeractie voor bekeurde boeren verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 19u15  Beurs Amsterdam sluit in het roodAMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is donderdag met verlies gesloten, na een groot deel van de dag op winst te hebben gestaan. De zorgen over het economisch herstel van de coronacrisis laaiden weer op, nu het aantal coronabesmettingen in de Verenigde Staten sterk blijft oplopen. Verder kwamen er berichten dat de Amerikaanse regering een verbod wil gaan opleggen voor de Amerikaanse overheid om goederen en diensten af te nemen van bedrijven die gebruik maken van producten van het Chinese technologieconcern Huawei en andere Chinese firma's. Daardoor kunnen de spanningen tussen de VS en China verder oplopen. Het bericht Beurs Amsterdam sluit in het rood verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 18u15  ‘VS willen contractverbod voor bedrijven met banden met Huawei’WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse regering komt deze week met een plan voor regelgeving die de Amerikaanse overheid verbiedt om goederen of diensten af te nemen van bedrijven die producten gebruiken van Huawei en vier andere Chinese firma’s. Dat zegt een bron in Washington tegen persbureau Reuters. Het bericht ‘VS willen contractverbod voor bedrijven met banden met Huawei’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 18u15  Meer mensen willen verpleegkundige wordenDEN HAAG (ANP) - De interesse in de hbo-studie verpleegkunde neemt toe. Bijna 8500 mensen hebben zich aangemeld voor zo'n opleiding, bijna 5 procent meer dan vorig jaar. Dat bevestigt de Vereniging Hogescholen na een bericht van de medische nieuwssite Skipr. De meeste mensen willen de voltijdstudie doen. Het aantal vooraanmeldingen daar steeg met ruim 5 procent naar bijna 7100. Het aantal vooraanmeldingen voor de duale opleiding, waarbij studenten de studie combineren met een betaalde baan, nam met bijna 9 procent toe. Het bericht Meer mensen willen verpleegkundige worden verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 18u15  FNV vindt massaontslag in ov onnodig en onacceptabelDEN HAAG (ANP) - De FNV vind het onbegrijpelijk dat koepelorganisatie OV-NL een massaontslag bij NS en de regionale ov-vervoerders heeft aangekondigd. 'Vreemd dat wij dit via de media moeten horen', zegt bestuurder Marco Bouma van de vakbond. 'Wij zien ook dat minder reizigers gebruikmaken van het openbaar vervoer. Maar we zien ook dat reizigersaantallen wekelijks stijgen. FNV is hier heel duidelijk over. Massaontslag in het ov is een grote stap terug in de tijd en in de duurzaamheidsambities van dit kabinet en de ov-sector. We moeten juist investerend de crisis uit.' Het bericht FNV vindt massaontslag in ov onnodig en onacceptabel verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 18u15  ‘Grootste werkgever onder banken in VS overweegt massaontslag’WASHINGTON (ANP) - Bij de grootste werkgever onder Amerikaanse banken, Wells Fargo, dreigen duizenden arbeidsplaatsen te verdwijnen. De financiële instelling, waar 263.000 mensen werken, overweegt om de eerste medewerkers al dit jaar te ontslaan, aldus ingewijden aan persbureau Bloomberg. De grootste hypotheekverstrekker in de Verenigde Staten staat onder grote druk om zijn kosten omlaag te brengen, waardoor een grootschalige personeelsingreep noodzakelijk is. Het bericht ‘Grootste werkgever onder banken in VS overweegt massaontslag’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 18u15  Ster tevreden én kritisch over reclameplannen voor de NPOHILVERSUM (ANP) - Ster, het instituut dat de reclame op de publieke omroep verzorgt, is zowel tevreden als kritisch over de plannen voor reclamespotjes op de tv-zenders van de publieke omroep. De plannen werden woensdag gepresenteerd. Het bericht Ster tevreden én kritisch over reclameplannen voor de NPO verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 18u15  Golfer Woods volgende week terug in PGA TourNEW YORK (ANP) - Golfer Tiger Woods keert volgende week terug in de PGA Tour, voor de eerste keer sinds de wedstrijden na de uitbraak van het nieuwe coronavirus werden stilgelegd. De vijftienvoudig winnaar van een Major heeft laten weten deel te nemen aan de Memorial. Het bericht Golfer Woods volgende week terug in PGA Tour verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 18u15  ‘Bijdrage gemeente aan stadion Feyenoord onvoldoende onderbouwd’ROTTERDAM (ANP) - De financiële bijdrage van 40 miljoen euro van de gemeente Rotterdam aan het nieuwe stadion van Feyenoord is onvoldoende onderbouwd. Dat concludeert de Rekenkamer Rotterdam in een rapportage, die donderdag naar de gemeenteraad is gegaan. Het bericht ‘Bijdrage gemeente aan stadion Feyenoord onvoldoende onderbouwd’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 18u15  Van Gerwen uitgeschakeld op tweede dag PDC Summer SeriesMILTON KEYNES (ANP) - Darter Michael van Gerwen is op de tweede dag van de PDC Summer Series in de derde ronde uitgeschakeld. De 31-jarige darter, die een dag eerder het eerste toernooi van de Summer Series had gewonnen, verloor met 6-5 van de even oude landgenoot Maik Kuivenhoven. Het bericht Van Gerwen uitgeschakeld op tweede dag PDC Summer Series verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 18u15  Red Bull werkt aan eigen ‘DAS-stuursysteem’ voor VerstappenSPIELBERG (ANP) - Red Bull Racing, het Formule 1-team van Max Verstappen, ontwikkelt een eigen versie van het veelbesproken DAS-stuursysteem van Mercedes. Dat heeft teambaas Christian Horner tegen de Oostenrijkse televisie gezegd. Het bericht Red Bull werkt aan eigen ‘DAS-stuursysteem’ voor Verstappen verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 18u15  Zeeuwse bedrijven mogen oesters blijven rapen op WadGRONINGEN (ANP) - Twee Zeeuwse bedrijven mogen voorlopig Japanse oesters blijven rapen op het Wad. Dat heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank in Groningen donderdag besloten. Het bericht Zeeuwse bedrijven mogen oesters blijven rapen op Wad verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 17u15  Bijna een op de drie werkenden kreeg overheidssteun om coronaDEN HAAG (ANP) - Zo'n 3 miljoen werkenden hebben, al dan niet via hun werkgever, steun gekregen van de overheid in de maanden maart, april en mei. Dat is bijna een derde van de werkenden in Nederland. Werkgevers hebben het loon van zo'n 2,6 miljoen werkgevers aangevuld met overheidsgeld en zo'n 374.000 zelfstandigen hebben speciale inkomensondersteuning gekregen. Het bericht Bijna een op de drie werkenden kreeg overheidssteun om corona verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 17u15  Boeren vechten veevoermaatregel aan in BrusselDRONTEN (ANP) - Een groep van zo'n 3000 melkveehouders, verenigd in Stichting Stikstofclaim, is een procedure begonnen bij de Europese Commissie tegen de Nederlandse overheid. De boeren willen dat de veevoermaatregel van het kabinet van tafel gaat. Stichting Stikstofclaim laat weten met experts de maatregel te hebben bestudeerd en samen te hebben geconcludeerd dat die in strijd is met Europese regels. Het bericht Boeren vechten veevoermaatregel aan in Brussel verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 17u15  Gemor bij politievakbond over demonstraties boerenDEN HAAG (ANP) - De demonstraties van boeren op verschillende plaatsen in het land leidt tot gemor bij politievakbond ANPV. De inzet van de ME bij de demonstrerende boeren met tractoren kost de politie veel inspanning, zegt vice-voorzitter Hans Schoones van de ANPV. Het bericht Gemor bij politievakbond over demonstraties boeren verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 17u15  Aantal coronapatiënten in ziekenhuis verder gedaaldROTTERDAM (ANP) - Het aantal coronapatiënten dat nog in een ziekenhuis wordt behandeld, is verder gedaald. Het zijn er nu 91, het laagste aantal in maanden. Op woensdag lagen 94 mensen in een ziekenhuis met Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Het bericht Aantal coronapatiënten in ziekenhuis verder gedaald verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 17u15  ACM keurt digitaal vervoersplatform van NS, GVB, HTM en RET goedAMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse Spoorwegen mogen samen met openbaar vervoerbedrijven GVB uit Amsterdam, HTM uit Den Haag en RET uit Rotterdam een digitaal vervoersplatform oprichten, meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM). De vier partijen willen een gezamenlijk platform opzetten dat uiteenlopende aanbieders van vervoer technisch met elkaar verbindt. Het bericht ACM keurt digitaal vervoersplatform van NS, GVB, HTM en RET goed verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 16u15  ‘Nederlanders steunen nog steeds coronamaatregelen’AMSTERDAM (ANP) - Nederlanders steunen nog steeds met grote meerderheid de coronamaatregelen. Het merendeel is nog steeds tevreden over de versoepeling van de lockdown, de gezondheid van de Nederlanders en de economische maatregelen, meldt onderzoeksinstituut I&O Research. Het bericht ‘Nederlanders steunen nog steeds coronamaatregelen’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 16u15  Veiligheidsregio wil ruiming alle nertsen zuidoosten van BrabantEINDHOVEN (ANP) - De veiligheidsregio Brabant-Zuidoost wil dat minister Carola Schouten van Landbouw alle nertsen in de regio preventief laat ruimen. Voorzitter John Jorritsma schreef donderdag aan de minister dat alleen het ruimen van nertsenfokkerijen waar coronabesmetting is vastgesteld, onvoldoende is. Hij wil dat alle nertsenbedrijven preventief geruimd worden, om verdere besmettingen te voorkomen. Het bericht Veiligheidsregio wil ruiming alle nertsen zuidoosten van Brabant verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 16u15  Auto’s Tilburgs gezin in brand gestoken, twee arrestatiesTILBURG (ANP) - De politie heeft een tweede verdachte aangehouden in een onderzoek naar autobranden in Tilburg. Het gaat om een 17-jarige jongen die gezien wordt als opdrachtgever of tussenpersoon voor de brandstichtingen waarbij twee auto's van een Tilburgs gezin vorig jaar in vlammen opgingen. Het bericht Auto’s Tilburgs gezin in brand gestoken, twee arrestaties verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 16u15  China ziet voorlopig af van internationale sportevenementenPEKING (ANP) - In China worden de rest van dit jaar geen internationale sportevenementen gehouden. De autoriteiten hebben dit besloten om risico's voor verspreiding van het coronavirus verder te beperken. Mogelijk worden er echter wel uitzonderingen op de regel gemaakt. Het bericht China ziet voorlopig af van internationale sportevenementen verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 16u15  Actie voor Suriname haalt ruim miljoen euro opHILVERSUM (ANP) - Met het programma Nederland voor Suriname dat woensdagavond op NPO 1 werd uitgezonden, is meer dan 1,15 miljoen euro ingezameld om het land te helpen in de strijd tegen het coronavirus. Dat meldt de NTR donderdagmiddag. De benefietshow werd ondersteund door het Rode Kruis en geproduceerd door Human Nature Films in samenwerking met de NTR. Vlak na de show stond er 502.069 euro op de teller. Het bericht Actie voor Suriname haalt ruim miljoen euro op verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 16u15  Netflix krijgt speciale manager voor Benelux-productiesAMSTERDAM (ANP) - Netflix krijgt een speciale manager die zich gaat richten op het aankopen en co-produceren van unieke content voor de Benelux. Janey van Ierland, vooral bekend als manager van acteurs als Carice van Houten en Marwan Kenzari, gaat deze positie per augustus bekleden. Met de aanstelling wil Netflix verder vorm geven aan het voornemen om de komende jaren meer Nederlandse en Belgische content te gaan maken. Het bericht Netflix krijgt speciale manager voor Benelux-producties verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 16u15  Bulgarije weert weer fans bij sportwedstrijdenSOFIA (ANP) - Bulgarije laat voorlopig geen toeschouwers meer toe bij sportwedstrijden. Ook nachtclubs en discotheken hebben hun deuren weer moeten sluiten. Het bericht Bulgarije weert weer fans bij sportwedstrijden verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 16u15  EU dempt loonkloof tussen truckers uit West- en Oost-EuropaBRUSSEL (ANP) - Oost-Europese vrachtwagenchauffeurs kunnen vanaf 2022 niet meer worden afgescheept met een veel lager salaris dan collega's uit West-Europa. Ze zijn straks ook minder vaak veroordeeld tot hun cabine. Het bericht EU dempt loonkloof tussen truckers uit West- en Oost-Europa verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 16u15  Martelloods in Wouwse Plantage per direct geslotenWOUWSE PLANTAGE (ANP) - De loods in Wouwse Plantage waar eind juni een martelkamer werd aangetroffen, wordt per direct gesloten. Dat heeft de burgemeester van de gemeente Roosendaal, Han van Midden, donderdag besloten. Het bericht Martelloods in Wouwse Plantage per direct gesloten verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 15u15  Werkstraffen voor wangedrag in OranjekazerneARNHEM (ANP) - Voor het plegen van wangedrag op de Oranjekazerne in Schaarsbergen zijn drie mannen donderdag in hoger beroep veroordeeld tot werkstraffen van 40 en 60 uur. In 2013 kwam naar buiten dat op de kazerne militairen werden bedreigd en aangerand. Het bericht Werkstraffen voor wangedrag in Oranjekazerne verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 15u15  Ruim 1,3 miljoen Amerikanen vragen WW-uitkering aanWASHINGTON (ANP) - Nog eens ruim 1,3 miljoen Amerikanen hebben zich afgelopen week gemeld voor een WW-uitkering. Dat meldt het Amerikaanse ministerie van Arbeid op basis van nieuwe cijfers. Daarmee komt voor de zestiende week op rij het aantal aanvragen uit boven de miljoen. Het bericht Ruim 1,3 miljoen Amerikanen vragen WW-uitkering aan verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 15u15  Onderzoek naar effect van voeding bij herstel ic-patiëntMAASTRICHT (ANP) - Vier Nederlandse en vijf Belgische ziekenhuizen onderzoeken of voeding helpt bij het herstel van mensen die op een intensive care hebben gelegen. De onderzoekers willen weten of patiënten sneller herstellen als ze eiwitrijke sondevoeding krijgen. Als mensen beter herstellen en minder lang hoeven te revalideren, kan dit miljoenen euro's per jaar besparen, zegt het universitaire ziekenhuis Maastricht UMC+, dat het onderzoek leidt. Het bericht Onderzoek naar effect van voeding bij herstel ic-patiënt verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 15u15  ‘Europese toeristenbranche herstelt pas in 2023’BRUSSEL (ANP) - De door het nieuwe coronavirus geplaagde Europese toeristenbranche zal pas in 2023 zaken doen als vanouds. Dat verwacht de Europese koepelorganisatie van nationale toerismebureaus ETC. Het aantal reizen met een Europese bestemming zal in 2020 waarschijnlijk halveren. De organisatie schat in dat daardoor verspreid over meerdere landen in Europa dit jaar tussen de 14 miljoen en 30 miljoen mensen hun baan verliezen. Het bericht ‘Europese toeristenbranche herstelt pas in 2023’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 15u15  YouTube kan niet gedwongen worden privédata uploaders te delenLUXEMBURG (ANP/BLOOMBERG) - YouTube kan niet gedwongen worden om gedetailleerde privégegevens te overhandigen van uploaders die auteursrechten schenden. Dat volgt uit een uitspraak van het hoogste Europese gerechtshof. Het bericht YouTube kan niet gedwongen worden privédata uploaders te delen verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 15u15  Verdachte bioscoopmoorden onderzocht, zitting 29 septemberGRONINGEN (ANP) - De observatie van Ergün S. bij het Pieter Baan Centrum (PBC) is vorige week afgerond. Hij wordt verdacht van het doodsteken van een schoonmakersechtpaar in een bioscoop in Groningen in oktober 2019. Het bericht Verdachte bioscoopmoorden onderzocht, zitting 29 september verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 15u15  Celstraf en behandeling voor neerslaan agent bij trouwstoetROTTERDAM (ANP) - De 26-jarige Rotterdammer Shahid B. is wegens poging tot zware mishandeling van een agent door de Rotterdamse rechtbank veroordeeld tot anderhalf jaar gevangenisstraf, waarvan een half jaar voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Ook moet hij na zijn detentie verplicht een behandeling ondergaan in een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking. B. maakte deel uit van een overlastgevende trouwstoet waartegen de agent op 30 augustus 2019 in Rotterdam optrad. Het bericht Celstraf en behandeling voor neerslaan agent bij trouwstoet verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 14u15  Onderhandelingen ambtenarensalaris gestaakt: Rijk doet eindbodDEN HAAG (ANP) - Het overleg over een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst (cao) voor alle 120.000 rijksambtenaren is gestaakt. De vakbonden en het Rijk zijn het niet eens geworden over de salarissen van de ambtenaren. Het Rijk heeft een eindbod neergelegd, meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken. Het bericht Onderhandelingen ambtenarensalaris gestaakt: Rijk doet eindbod verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 13u15  EU-hof: VW kan buiten Duitsland voor rechter om sjoemeldieselsLUXEMBURG (ANP) - De Duitse autofabrikant Volkswagen kan voor het verkopen van dieselauto's met sjoemelsoftware in een andere lidstaat voor de rechter worden gedaagd. Dat heeft het Europees Hof van Justitie bepaald naar aanleiding van een zaak in Oostenrijk, waar de consumentenorganisatie VKI een schadevergoeding van ruim 3,6 miljoen euro voor 574 bezitters van een nieuwe of gebruikte, en naar achteraf bleek gemanipuleerde, VW eist. Het bericht EU-hof: VW kan buiten Duitsland voor rechter om sjoemeldiesels verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 13u15  Van Ark wil steentje bijdragen aan verbeteren zorgDEN HAAG (ANP) - Met nog maar een krap jaar te gaan in dit kabinet is Tamara van Ark donderdag begonnen als nieuwe minister voor Medische Zorg. In een korte toelichting na haar beëdiging door de koning zei Van Ark dat 'ze haar steentje wil bijdragen om het voor mensen beter te maken'. Dat is altijd haar drijfveer geweest in de politiek, zei ze. Het bericht Van Ark wil steentje bijdragen aan verbeteren zorg verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 13u15  DNB: ondanks corona evenveel vertrouwen in financiële sectorAMSTERDAM (ANP) - Nederlanders blijven vertrouwen houden in banken, verzekeraars en andere financiële instellingen, ondanks zorgen over de gevolgen van de coronacrisis. Dat meldt De Nederlandsche Bank (DNB) op basis van onderzoek onder ruim 2400 huishoudens. Het bericht DNB: ondanks corona evenveel vertrouwen in financiële sector verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 13u15  Rechter: Gronings verbod op tractor bij demonstratie blijftGRONINGEN (ANP) - De boeren van Farmers Defence Force (FDF) mogen de komende dagen in de veiligheidsregio Groningen geen landbouwvoertuigen gebruiken bij hun demonstraties. Dat heeft de rechtbank in Groningen donderdag beslist. FDF had een kort geding aangespannen tegen de veiligheidsregio. Het bericht Rechter: Gronings verbod op tractor bij demonstratie blijft verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 13u15  Moeder en zoons verdacht van online-oplichtingDEN HAAG (ANP) - Vier Hagenaars zijn opgepakt omdat ze betrokken zouden zijn bij zeker 29 online-oplichtingszaken. De verdachten zijn twee broers van 25 en 18 jaar, hun 43-jarige moeder en een 22-jarige vrouw. Bij huiszoekingen namen agenten dinsdag bijna 20.000 euro aan contant geld, een scooter en mobieltjes in beslag. Het bericht Moeder en zoons verdacht van online-oplichting verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 13u15  Wielrenner Froome fietst volgend seizoen voor Israëlische ploegLONDEN (ANP) - Wielrenner Chris Froome fietst vanaf komend seizoen voor Team Israel Start-Up Nation. De viervoudig winnaar van de Tour de France gaat zich voor meerdere jaren aan zijn nieuwe ploeg binden. Het bericht Wielrenner Froome fietst volgend seizoen voor Israëlische ploeg verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 12u15  Gemengd beeld op Europese beurzenAMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen lieten donderdag een gemengd beeld zien na de recente verliesbeurten. Vooral de technologiebedrijven waren in trek na een nieuw slotrecord van de Amerikaanse technologiegraadmeter Nasdaq. De aanhoudende toename van het aantal coronabesmettingen in de Verenigde Staten zorgde daarbij voor terughoudendheid. Het bericht Gemengd beeld op Europese beurzen verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 12u15  Honda neemt maatregelen na uitvallen VerstappenSPIELBERG (ANP) - Elektronische problemen waren zondag de oorzaak van het uitvallen van Max Verstappen in de Grote Prijs van Oostenrijk. De Nederlandse Formule 1-coureur lag op de tweede plaats toen zijn Red Bull bij het ingaan van de elfde ronde ineens begon te haperen. Volgens motorleverancier Honda is de motor achterin de bolide van Verstappen onbeschadigd gebleven. Het bericht Honda neemt maatregelen na uitvallen Verstappen verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 12u15  Wielrenner Froome verlaat aan het einde van seizoen Team IneosLONDEN (ANP) - Wielrenner Chris Froome verlaat aan het einde van het seizoen Team Ineos. Dat heeft de ploeg van de viervoudig winnaar van de Tour de France bekendgemaakt. Het bericht Wielrenner Froome verlaat aan het einde van seizoen Team Ineos verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 11u15  Duizenden uitslagen anders door schrappen eindexamensDEN HAAG (ANP) - Duizenden scholieren in Nederland hebben geluk gehad dat het centrale eindexamen dit jaar niet doorging vanwege het coronavirus. Voor duizenden anderen pakte het juist slecht uit. Het Centraal Planbureau (CPB) schat dat ongeveer 8 procent van alle uitslagen anders zou zijn uitgevallen als de examens wel waren afgenomen. Het bericht Duizenden uitslagen anders door schrappen eindexamens verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 11u15  ING: omzet horeca krimpt dit jaar tot 40 procentAMSTERDAM (ANP) - De omzet in de horeca krimpt dit jaar met 30 tot 40 procent. Daar rekent het economisch bureau van ING op. De coronamaatregelen die voor beperkingen zorgen, veranderende voorkeuren van consumenten en een krimpende economie zorgen ervoor dat de omzet dit jaar en volgend jaar nog niet volledig kan herstellen. Het bericht ING: omzet horeca krimpt dit jaar tot 40 procent verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 11u15  FDF: ‘Trekker is het symbool van onze demonstraties’GRONINGEN (ANP) - Volgens de boeren van de Farmers Defence Force (FDF) is het gebruik van landbouwvoertuigen bij hun betogingen cruciaal. 'De trekker is het symbool van de demonstraties', aldus een jurist die FDF donderdag bijstaat tijdens een kort geding bij de rechtbank in Groningen. Het bericht FDF: ‘Trekker is het symbool van onze demonstraties’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 11u15  Goudprijs staat op hoogste niveau ooitVanwege de aanhoudende onrust op de financiële markten is de goudprijs gestegen naar het hoogste Het bericht Goudprijs staat op hoogste niveau ooit verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 10u15  Stijging huizenprijzen zet door ondanks coronacrisisNIEUWEGEIN (ANP) - De woningmarkt heeft in het tweede kwartaal vrijwel geen effecten ondervonden van de coronacrisis, zegt de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). Volgens de organisatie werden er relatief zelfs meer woningen boven de vraagprijs verkocht dan ooit tevoren. Wel daalde het aantal beschikbare woningen verder. Het beperkte huizenaanbod is in Nederland al langer een probleem. Het bericht Stijging huizenprijzen zet door ondanks coronacrisis verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 10u15  Judoka Bergstra neemt afscheidLEMMER (ANP) - Judoka Margriet Bergstra heeft haar loopbaan beëindigd. Ze kiest voor een maatschappelijke carrière en gaat als leerkracht in het basisonderwijs aan de slag. Het bericht Judoka Bergstra neemt afscheid verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 10u15  Voor deze kamerplanten heb je geen groene vingers nodigKamerplanten: ze mogen eigenlijk niet missen in je interieur. Ze zijn populairder dan ooit en Het bericht Voor deze kamerplanten heb je geen groene vingers nodig verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 10u15  Sluiter voorlopig coach van Duitse tennisster GörgesROTTERDAM (ANP) - Raemon Sluiter werkt voorlopig als coach van de Duitse tennisster Julia Görges. De 42-jarige Rotterdammer bevestigt de prille samenwerking met de nummer 38 van de wereld. Het bericht Sluiter voorlopig coach van Duitse tennisster Görges verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 10u15  Haagse locoburgemeester Revis stapt opDEN HAAG (ANP) - De Haagse wethouder en eerste locoburgemeester Boudewijn Revis stapt op. Het plaatselijke VVD-kopstuk begint in oktober aan een baan bij Staatsbosbeheer, maakt hij donderdag bekend. Hij is nu nog verantwoordelijk voor financiën, stadsontwikkeling en Scheveningen. Het bericht Haagse locoburgemeester Revis stapt op verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 10u15  AEX toont voorzichtig herstelAMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam toonde donderdag wat herstel na de recente verliesbeurten. De andere Europese beurzen lieten een gemengd beeld zien. Beleggers trokken zich op aan de positieve stemming op Wall Street, waar de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq een nieuw slotrecord bereikte. Verder ging de aandacht uit naar de aanhoudende toename van het aantal coronabesmettingen in de Verenigde Staten. Het bericht AEX toont voorzichtig herstel verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 09u15  Subsidiepotje voor nieuwe elektrische auto is al leegDEN HAAG (ANP) - Het potje van 10 miljoen euro waaruit particulieren sinds deze maand een subsidie kunnen aanvragen als ze een nieuwe elektrische auto willen kopen, is al leeg. Voor een gebruikte elektrische auto is nog wel geld beschikbaar. Het bericht Subsidiepotje voor nieuwe elektrische auto is al leeg verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 09u15  Nikkei toont herstel na verliesbeurtenTOKIO (ANP) - De Japanse aandelenbeurs toonde donderdag wat herstel na twee verliesbeurten op rij. Beleggers trokken zich op aan de hogere slotstanden op Wall Street. Vooral de technologiebedrijven waren in trek na een nieuw slotrecord van de Amerikaanse techbeurs Nasdaq. Ook de andere beursgraadmeters in de Aziatische regio gingen vooruit. Het bericht Nikkei toont herstel na verliesbeurten verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 08u15  ‘Veel huishoudens hebben te weinig geld achter de hand’AMSTERDAM (ANP) - Veel huishoudens hebben te weinig financiële reserves om een inkomensval als gevolg van de crisis op te vangen. Volgens de Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft ruim 20 procent van de huishoudens minder dan 2500 euro opzij staan. Daartegenover heeft 2 tot 4 procent van de huishoudens meer dan 250.000 euro tot zijn beschikking. Het bericht ‘Veel huishoudens hebben te weinig geld achter de hand’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 08u15  Luxebeurs Masters Expo gaat door in decemberAMSTERDAM (ANP) - De luxebeurs Masters Expo, voorheen Masters of LXRY, gaat door in december ondanks de coronacrisis. Dat hebben de organisatoren van de beurs donderdag bekendgemaakt. Het evenement, vroeger bekend als Miljonair Fair, is van 10 tot 14 december in RAI Amsterdam. Het bericht Luxebeurs Masters Expo gaat door in december verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 08u15  ACM laat concurrenten samenwerken om klimaatdoelen te halenDEN HAAG (ANP) - Om eerder afgesproken klimaatdoelen, zoals de vermindering van CO2-uitstoot, te halen, krijgen Nederlandse bedrijven meer ruimte om samen te werken. De voordelen voor de samenleving als geheel moeten dan wel opwegen tegen de nadelen van minder onderlinge concurrentie, zegt de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Die heeft een leidraad opgesteld en legt die voor aan belangengroepen, bedrijven, wetenschappers en overheden. Het bericht ACM laat concurrenten samenwerken om klimaatdoelen te halen verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 07u15  Een op de tien die werkt, krijgt burnout na sterven dierbareDEN HAAG (ANP) - Een op de tien mensen die werkt en een dierbare heeft verloren, loopt door de combinatie van werken en rouw tegen een burn-out aan. Dat blijkt uit onderzoek dat CNV onder 1100 werkenden liet uitvoeren door Maurice de Hond. Het bericht Een op de tien die werkt, krijgt burnout na sterven dierbare verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 07u15  Aandeel topvrouwen bij kopgroep bedrijven stijgt sterker dan ooitDEN HAAG (ANP) - De toename van vrouwen in topposities bij bedrijven is nog nooit zo sterk gestegen als in het afgelopen jaar. Het gaat om 275 bedrijven die sinds 2008 het charter van stichting Talent naar de Top hebben ondertekend. Voorzitter Caroline Princen van de commissie die de scores voor deze groep bijhoudt, spreekt van een 'historische stijging'. Daarmee behalen de bedrijfsbesturen en raden van commissarissen van aangesloten ondernemingen voor het tweede jaar op rij het wettelijk streefcijfer van 30 procent vrouwen in de top. Het bericht Aandeel topvrouwen bij kopgroep bedrijven stijgt sterker dan ooit verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 07u15  ABN AMRO: huizenprijzen volgend jaar 2 procent omlaagAMSTERDAM (ANP) - De huizenprijzen gaan volgend jaar met 2 procent dalen onder druk van de afzwakkende economie door de coronacrisis. Dat schrijft ABN AMRO in een rapport over de huizenmarkt. De bank verwacht voor dit jaar nog wel een stijging van de huizenprijzen met 6 procent, aangejaagd door de lage rente en het hardnekkige woningtekort. Het bericht ABN AMRO: huizenprijzen volgend jaar 2 procent omlaag verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 07u15  Meer dan 10 procent Nederlandse kinderen heeft geen fietsDEN HAAG (ANP) - Een op de negen Nederlandse kinderen heeft geen beschikking over een fiets. Daar staat tegenover dat bij een derde van alle huishoudens in ons land een fiets ongebruikt in de schuur staat, blijkt uit onderzoek dat de ANWB onder 1072 Nederlanders liet uitvoeren door bureau Panelwizard. Het bericht Meer dan 10 procent Nederlandse kinderen heeft geen fiets verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 05u15  Laatste voorbereidende zitting zaak bioscoopmoorden GroningenGRONINGEN (ANP) - De rechtbank in Groningen houdt donderdag een vermoedelijk laatste voorbereidende zitting in de strafzaak tegen Ergün S., die wordt verdacht van het doodsteken van een schoonmakersechtpaar in een bioscoop in Groningen, op 26 oktober vorig jaar. Het inhoudelijke proces staat gepland voor 29 september. Naar verwachting is de gedragskundige rapportage van het Pieter Baan Centrum dan klaar. Het bericht Laatste voorbereidende zitting zaak bioscoopmoorden Groningen verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 05u15  Rutte naar Merkel om te praten over herstelfondsDEN HAAG (ANP) - Hoe moet het Europees herstelfonds eruit komen te zien? Dat is een vraag die centraal zal staan tijdens het werkdiner dat premier Mark Rutte donderdagavond heeft bij bondskanselier Angela Merkel. Duitsland is sinds deze maand voorzitter van de EU. Het bericht Rutte naar Merkel om te praten over herstelfonds verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 05u15  Uitspraak in zaak ex-topambtenaar voor vervalsen facturenAMSTERDAM (ANP) - De rechtbank in Amsterdam doet donderdag uitspraak in de zaak tegen de Amsterdamse oud-antiradicaliseringsambtenaar Saadia A.-T. (36) en medeverdachte Said J. (38) die terechtstaan voor het vervalsen van facturen. Het bericht Uitspraak in zaak ex-topambtenaar voor vervalsen facturen verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 05u15  Vonnis in zaak neerslaan agent bij trouwstoet RotterdamROTTERDAM (ANP) - De rechtbank in Rotterdam doet donderdag uitspraak in de zaak tegen de 26-jarige Shahid B., verdacht van het knock-out slaan van een agent. B. maakte op 30 augustus 2019 deel uit van een trouwstoet die overlast gaf. Toen de betrokken agent daar op de Westzeedijk in Rotterdam tegen optrad, gaf B. hem een harde klap tegen zijn achterhoofd. Het incident werd gefilmd, de beelden zijn ruim verspreid. Het bericht Vonnis in zaak neerslaan agent bij trouwstoet Rotterdam verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 05u15  Van Ark volgt afgezwaaide minister Martin van Rijn opDEN HAAG (ANP) - Na een invalbeurt van drie maanden maakt minister Martin van Rijn (Medische Zorg) donderdag plaats voor VVD'er Tamara van Ark. Van Rijn werd door premier Mark Rutte gevraagd de portefeuille over te nemen van Bruno Bruins, die in maart oververmoeid uitviel. Het bericht Van Ark volgt afgezwaaide minister Martin van Rijn op verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 05u15  Makelaars publiceren woningmarktcijfers over tweede kwartaalAMSTERDAM (ANP) - De woningmarkt ontkomt op termijn waarschijnlijk niet aan effecten van de coronacrisis. Maar in het tweede kwartaal lijkt de markt nog geen grote klap te hebben gekregen. De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) geeft donderdag een update over hoe het de makelaars het afgelopen kwartaal is vergaan. Het bericht Makelaars publiceren woningmarktcijfers over tweede kwartaal verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 04u15  Kort geding FDF om demonstratieverbod met tractoren in GroningenGRONINGEN (ANP) - Boeren van de Farmers Defence Force (FDF) willen donderdag met een kort geding tegen de Veiligheidsregio Groningen afdwingen dat ze bij hun acties landbouwvoertuigen mogen blijven inzetten. Het bericht Kort geding FDF om demonstratieverbod met tractoren in Groningen verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 04u15  Kwetsbare groepen lopen grootste risico op werkverlies en armoedeDEN HAAG (ANP) - Mensen met een flexibel dienstverband in een sector die naar verwachting gaat krimpen, lopen het grootste risico om hun baan te verliezen en in armoede te vervallen, waarschuwt het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). Het bericht Kwetsbare groepen lopen grootste risico op werkverlies en armoede verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 04u15  Sint-Maarten opent grens voor toeristen VS op 1 augustusPHILIPSBURG (ANP) - Sint-Maarten heeft de datum waarop het Amerikaanse toeristen wil toelaten opnieuw verplaatst. De nieuwe datum is volgens minister van Toerisme Ludmilla de Weever nu 1 augustus, maar de overheid volgt het aantal coronabesmettingen in Amerika en houdt de mogelijkheid open de datum aan te passen, zo zei De Weever. Het bericht Sint-Maarten opent grens voor toeristen VS op 1 augustus verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 03u15  Vooral inwoners Limburg en Zuid-Holland ervaren verkeersoverlastDEN HAAG (ANP) - Limburgers en inwoners van Zuid-Holland hebben het meest te maken met verkeersoverlast in hun buurt. Ze ergeren zich aan parkeerproblemen, agressief verkeersgedrag of mensen die te hard rijden. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van een enquête onder 135.000 Nederlanders van 15 jaar of ouder. Het bericht Vooral inwoners Limburg en Zuid-Holland ervaren verkeersoverlast verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/07 03u15  Vrouwelijke huisartsen zijn sinds kort in de meerderheidDEN HAAG (ANP) - Waar vijf jaar geleden nog evenveel vrouwen als mannen huisarts waren, vormen vrouwen nu de meerderheid. In 2018 waren bijna zes op de tien huisartsen vrouw. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het bericht Vrouwelijke huisartsen zijn sinds kort in de meerderheid verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/07 23u15  Wall Street kleurt groenNEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met winsten de handel uitgegaan. Beleggers zijn niettemin voorzichtig vanwege het nog altijd oplopend aantal coronabesmettingen in de VS. Dit kan mogelijk het economisch herstel van de crisis ondermijnen. Het bericht Wall Street kleurt groen verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/07 23u15  Al meer dan 500.000 euro opgehaald voor SurinameHILVERSUM (ANP) - Met het programma Nederland voor Suriname dat woensdagavond op NPO 1 werd uitgezonden, is al meer dan 500.000 euro ingezameld om het land te helpen in de strijd tegen het coronavirus. Tante Es, het typetje van presentator Jörgen Raymann, maakte dat bekend. Het bericht Al meer dan 500.000 euro opgehaald voor Suriname verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/07 23u15  Van Gerwen klopt Wright op eerste avond Summer SeriesMILTON KEYNES (ANP) - Darter Michael van Gerwen heeft bij het eerste toernooi uit de PDC Summer Series meteen toegeslagen. In de finale versloeg hij de markante Schot Peter Wright. Van Gerwen leek op weg naar een nederlaag maar knokte zich terug na een 7-5-achterstand. Het werd 8-7 voor de Brabander in de eindstrijd van het eerste toernooi sinds de coronacrisis waar darters weer oog in oog stonden met elkaar. Het bericht Van Gerwen klopt Wright op eerste avond Summer Series verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/07 23u15  Airbus sleepte in juni geen nieuwe orders binnenPARIJS (ANP/BLOOMBERG) - Het is de Europese vliegtuigmaker Airbus afgelopen maand niet gelukt om nieuwe orders binnen te slepen. Juni was daarmee de derde maand dit jaar dat het bedrijf geen deal wist te sluiten, zo bleek uit een update van het bedrijf. Het bericht Airbus sleepte in juni geen nieuwe orders binnen verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/07 22u15  Heijmans per 1 oktober ontslagen als burgemeester WeertWEERT (ANP) - Jos Heijmans wordt per 1 oktober ontslagen als burgemeester van Weert. De koning heeft op 26 juni zijn ontslagaanvraag getekend. Dat zei waarnemend burgemeester Ina Leppink woensdagavond tijdens een vergadering van de gemeenteraad. Het bericht Heijmans per 1 oktober ontslagen als burgemeester Weert verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/07 22u15  Grote groep boeren komt samen bij Wijster, ook met tractorenWIJSTER (ANP) - In de buurt van het Drentse Wijster verzamelen zich woensdagavond veel boeren om te demonstreren. De politie bevestigt dat. Op sociale media zijn er ook beelden van te zien. Hoeveel er aanwezig zijn bij het onaangekondigde protest, is nog onduidelijk. Het bericht Grote groep boeren komt samen bij Wijster, ook met tractoren verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/07 22u15  Toestand shorttrackster Van Ruijven blijft kritiekN i e u w bericht, meer informatie na 3e alineaPERPIGNAN (ANP) - Shorttrackster Lara van Ruijven is de afgelopen dagen redelijk goed doorgekomen in het Franse ziekenhuis in Perpignan. Haar medische situatie is ongewijzigd kritiek, zo laat schaatsbond KNSB weten. Van Ruijven ligt nog steeds op de intensive care, waar ze in een kunstmatig coma wordt gehouden. Het bericht Toestand shorttrackster Van Ruijven blijft kritiek verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/07 21u15  ‘Justitie VS onderzoekt fraude bij het Duitse Wirecard’NEW YORK (ANP) - Justitie in de Verenigde Staten doet een strafrechtelijk onderzoek bij Wirecard. Het Duitse fintechbedrijf zou een cruciale rol hebben gespeeld in frauduleuze bankpraktijken bij een onlinemarktplaats voor marihuana. Met de fraude zou een bedrag van 100 miljoen dollar zijn gemoeid, meldt de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal op basis van ingewijden. Het bericht ‘Justitie VS onderzoekt fraude bij het Duitse Wirecard’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/07 21u15  ‘Twitter werkt aan betaalde dienst op abonnementsbasis’NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Techbedrijf Twitter werkt achter de schermen aan een platform op abonnementsbasis. Daarbij zouden gebruikers moeten betalen voor bepaalde diensten. Het plan heeft de codenaam Gryphon, zo blijkt uit een lijst met vacatures die door Twitter werd gepost. Het bericht ‘Twitter werkt aan betaalde dienst op abonnementsbasis’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/07 21u15  Brussel voert druk op voor snel akkoord EU-herstelplanBRUSSEL (ANP) - Het is 'essentieel' dat de EU-leiders volgende week op hun bijeenkomst in Brussel een akkoord bereiken over een herstelfonds voor de zwaarst door de coronapandemie getroffen lidstaten. Dan kunnen daarna meteen de onderhandelingen van start met het Europees Parlement, dat moet instemmen met de meerjarenbegroting van 2021 tot en met 2027 en het daaraan gekoppelde herstelfonds van 750 miljard euro. Dat verklaarden bondskanselier Angela Merkel, EU-president Charles Michel, parlementsvoorzitter David Sassoli en Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen na afloop van vooroverleg over de EU-top op 17 en 18 juli in Brussel. Het bericht Brussel voert druk op voor snel akkoord EU-herstelplan verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/07 21u15  Curaçaose zorgsector vreest gevolgen van bezuinigingenWILLEMSTAD (ANP) - Curaçaose zorginstellingen hebben woensdag een open brief gestuurd aan de Nederlandse politiek met het verzoek ervoor te zorgen dat er geen bezuinigingen worden doorgevoerd in de sector. Nederland stelt als voorwaarde voor corona-leningen aan het eiland dat er 12,5 procent wordt bezuinigd op de arbeidsvoorwaarden bij ambtenaren. Daarnaast heeft Curaçao zelf ook bezuinigingen aangekondigd bij zorginstellingen. Het bericht Curaçaose zorgsector vreest gevolgen van bezuinigingen verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/07 21u15  Boeren vechten beperking demonstratierecht aan in GroningenGRONINGEN (ANP) - Boeren van de Farmers Defence Force (FDF) en de Veiligheidsregio Groningen staan donderdagochtend tegenover elkaar in de rechtbank in Groningen. De FDF is het niet eens met beperkingen die aan de boeren zijn opgelegd wat betreft het recht om te demonstreren. Het bericht Boeren vechten beperking demonstratierecht aan in Groningen verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/07 21u15  Baas Commerzbank eind 2020 weg, zoektocht opvolger uitgebreidFRANKFURT (ANP/BLOOMBERG) - Topman Martin Zielke van Commerzbank vertrekt uiterlijk aan het einde van het jaar bij de Duitse bank. Dat is hij met de raad van toezicht van de financiële instelling overeengekomen. Voor een opvolger zou nu ook buiten de eigen gelederen worden gezocht. Tot die is gevonden blijft Zielke aan. Het bericht Baas Commerzbank eind 2020 weg, zoektocht opvolger uitgebreid verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/07 20u15  Rechtbank laat Martien R. niet vrijDEN BOSCH (ANP) - De vermeende drugshandelaar Martien R. moet in de gevangenis blijven in afwachting van zijn proces. Dat besloot de rechtbank in Den Bosch woensdag. Ook zes medeverdachten blijven voorlopig vastzitten. Advocaten hadden om vrijlating gevraagd. Het bericht Rechtbank laat Martien R. niet vrij verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/07 20u15  Curaçao geeft mondkapjes aan chauffeursWILLEMSTAD (ANP) - De Curaçaose overheid geeft deze week mondkapjes aan chauffeurs van taxi's en bussen. Eerder deze maand heeft het eiland haar grenzen weer geopend voor toeristen en daarmee is er volgens de overheid in de samenleving een groeiende bezorgdheid over nieuwe coronabesmettingen ontstaan. Het bericht Curaçao geeft mondkapjes aan chauffeurs verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/07 19u15  Defensie onderzoekt sociale onveiligheid bij onderzeedienstDEN HAAG (ANP) - Defensie is een onderzoek begonnen naar mogelijke sociale onveiligheid bij de Onderzeedienst, het onderdeel waar de onderzeeboten onder vallen. Vorige week is nog een militair geschorst wegens ongewenst gedrag. Het bericht Defensie onderzoekt sociale onveiligheid bij onderzeedienst verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/07 19u15  Olympisch skikampioen Jagge (54) overledenSTOCKHOLM (ANP) - Finn Christian Jagge, olympisch skikampioen in het Franse Alberville in 1992, is op 54-jarige leeftijd overleden. Dat heeft de familie van de Noor woensdag laten weten. Het bericht Olympisch skikampioen Jagge (54) overleden verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/07 19u15  Nieuw onderzoek naar eeuwenoude graven onder BinnenhofEN HAAG (ANP) - Er komt een nieuw onderzoek naar de historische graven onder het Binnenhof. Onder de oude Hofkapel, de plek waar nu de Eerste Kamer zetelt, liggen mogelijk nog resten van Johan van Oldenbarnevelt, de man die geldt als een van de grondleggers van de Nederlandse staat en ruim vier eeuwen geleden werd onthoofd op het Binnenhof. Het bericht Nieuw onderzoek naar eeuwenoude graven onder Binnenhof verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/07 18u15  36.000 banen op de tocht bij United AirlinesCHICAGO (ANP/BLOOMBERG) - Bij de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines dreigen in de Verenigde Staten 36.000 banen te verdwijnen als na september de Amerikaanse overheid stopt met loonsubsidies. Dat komt neer op 45 procent van het personeelsbestand. Het bericht 36.000 banen op de tocht bij United Airlines verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/07 18u15  Publieke omroep krijgt meer tijd voor terugdringen reclameDEN HAAG (ANP) - De televisiezenders van de publieke omroep mogen langer reclamespotjes blijven uitzenden. Het plan van mediaminister Arie Slob om de publieke televisie over anderhalf jaar voor 20.00 uur 's avonds reclamevrij te maken, is van tafel. In ruil daarvoor beloven de omroepen vanaf 2022 de reclame in vijf jaar tijd met de helft terug te brengen. Het bericht Publieke omroep krijgt meer tijd voor terugdringen reclame verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/07 18u15  ‘Ondernemers op hoofdlijnen eens met EU-herstelplan’DEN HAAG (ANP) - Nederlandse ondernemers zijn over het algemeen positief over het herstelplan om de Europese Unie door de coronacrisis te loodsen. Dat schrijft VNO-NCW in een brief aan Tweede Kamerfracties en ministeries. Volgens de ondernemers is er geen blinde liefde voor de EU en is er alle reden om kritisch te zijn, maar het is volgens de VNO-NCW-leden goed om te investeren in de relatie. Het bericht ‘Ondernemers op hoofdlijnen eens met EU-herstelplan’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/07 18u15  Rutte aan bedrijven: houd stages en banen voor jongeren overeindDEN HAAG (ANP) - Bedrijven moeten ook in deze economische crisis banen en stageplekken voor jongeren 'zoveel mogelijk overeind houden'. Die oproep doet premier Mark Rutte nadat hij met jongerenorganisaties heeft gesproken op het Catshuis, de ambtswoning van de minister-president. Het bericht Rutte aan bedrijven: houd stages en banen voor jongeren overeind verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/07 18u15  ING sterkste daler in AEX, Kiadis blinkt uit op DamrakAMSTERDAM (ANP) - De AEX-index in Amsterdam is woensdag met verlies de handel uitgegaan. Daarbij bungelde ING onderaan in de index. Bij de kleinere fondsen op het Damrak viel de koerssprong van Kiadis Pharma op. Elders in Europa was het sentiment eveneens negatief. Zorgen over het economische herstel door de aanhoudende sterke stijging van het aantal coronabesmettingen in verschillende Amerikaanse staten hielden de markten in hun greep. Het bericht ING sterkste daler in AEX, Kiadis blinkt uit op Damrak verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/07 18u15  Nederlanders op de vuist met politie Vlaamse badplaatsKNOKKE-HEIST (ANP/BELGA) - Nederlandse jongeren hebben in de nacht van dinsdag op woensdag herrie geschopt in de Vlaamse badplaats Knokke-Heist. Ze weigerden het uitgaansgebied na sluitingstijd te verlaten, waarop de politie versterking moest inroepen. De politie bezint zich op maatregelen omdat het niet de eerste keer was dat vooral Nederlandse kroeggangers er de boel op stelten zetten. 'Het kan niet de bedoeling zijn dat deze taferelen de hele zomer aanhouden', aldus korpschef Steve Desmet tegen Belgische media. Het bericht Nederlanders op de vuist met politie Vlaamse badplaats verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/07 18u15  Banken trekken samen op in strijd tegen witwassenAMSTERDAM (ANP) - Nederlandse banken bundelen hun krachten in de strijd tegen witwassen en terrorismefinanciering. Zij richten samen een organisatie op die individuele transactiegegevens bij elkaar brengt en doorspit op aanwijzingen van criminele netwerken. Het zogeheten Transactie Monitoring Nederland (TMNL) begint naar verwachting eind dit jaar de eerste gegevens te verwerken en is over anderhalf jaar volledig operationeel. Het bericht Banken trekken samen op in strijd tegen witwassen verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/07 18u15  Ryder Cup: verplaatsing naar 2021 en volgende oneven jarenPALM BEACH GARDENS (ANP) - De Ryder Cup is vanwege het coronavirus met een jaar uitgesteld. De organisatie bevestigde dat het eerstvolgende duel tussen de beste golfers van Europa en de Verenigde Staten in september 2021 zal plaatsvinden. Het besluit zal ook doorwerken in de volgende edities van de Ryder Cup, die in een oneven jaar zullen worden gehouden. Het bericht Ryder Cup: verplaatsing naar 2021 en volgende oneven jaren verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/07 18u15  Dreiging landelijk watertekort voorbijDEN HAAG (ANP) - De dreiging van een landelijk watertekort is voorbij. De aanzienlijke hoeveelheid neerslag in juni en juli heeft voor verdere verlichting van de droogte in grote delen van het land gezorgd, meldt de Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW). Het bericht Dreiging landelijk watertekort voorbij verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/07 18u15  CDA doet lijsttrekkersverkiezing over vanwege onveilig stemsysteemDEN HAAG (ANP) - Het CDA gaat de lijsttrekkersverkiezing overdoen, vanwege een onveiligheid in het stemsysteem. Dat maakte de partij bekend, nadat de NOS achter het veiligheidslek was gekomen. De partij zegt geen aanwijzingen te hebben dat de stemmen gemanipuleerd zijn, maar wil het zekere voor het onzekere nemen. Het bericht CDA doet lijsttrekkersverkiezing over vanwege onveilig stemsysteem verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/07 17u15  VVD komt uiterlijk in december met kandidaat-lijsttrekkerDEN HAAG (ANP) - Het bestuur van de VVD presenteert uiterlijk op 1 december haar kandidaat-lijsttrekker. Het is vrijwel zeker dat Mark Rutte de liberalen opnieuw gaat leiden bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer die gepland staan voor volgend jaar maart. Het bericht VVD komt uiterlijk in december met kandidaat-lijsttrekker verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/07 17u15  Tennisser Zverev test samenwerking met coach FerrerMONTE CARLO (ANP/DPA) - Tennisser Alexander Zverev overweegt een samenwerking met David Ferrer. De Duitser gaat vanaf maandag trainen met de Spaanse oud-tennisser die afgelopen jaar stopte, toevalligerwijs na een partij tegen Zverev in Madrid. 'Een testperiode', noemt de 23-jarige Zverev het. Het bericht Tennisser Zverev test samenwerking met coach Ferrer verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/07 17u15  Politiemol Mark M. zit weer vastDEN BOSCH (ANP) - De tot vijf jaar cel veroordeelde 'politiemol' Mark M. zit weer in de cel. De man heeft zich woensdag volgens afspraak in Nederland gemeld, zo bevestigt het Openbaar Ministerie een bericht van het Eindhovens Dagblad. Het bericht Politiemol Mark M. zit weer vast verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/07 17u15  Defence for Children sleept Nederlandse Staat voor de rechterLEIDEN (ANP) - Kinderrechtenorganisatie Defence for Children en het Nederlands Juristen Comité slepen de Nederlandse Staat voor de rechter. Dat doen ze omdat gezinnen met kinderen van het water worden afgesloten als de ouders de waterrekening niet hebben betaald. Dat is volgens de organisaties in strijd met kinderrechten. Het bericht Defence for Children sleept Nederlandse Staat voor de rechter verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/07 17u15  Deel demonstrerende boeren vrijgelaten na actie in WijsterASSEN (ANP) - Het grootste deel van de 57 aangehouden melkveehouders is inmiddels vrijgelaten na de blokkade met tractoren en auto's van het afvalverwerkingsbedrijf Attero in het Drentse Wijster. Het bericht Deel demonstrerende boeren vrijgelaten na actie in Wijster verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/07 17u15  Kritiek politici op belemmeren werkbezoek SchoutenDEN HAAG (ANP) - In de Tweede Kamer is kritiek op boeren die hebben verhinderd dat minister Carola Schouten van Landbouw een werkbezoek aan Zeeland kon voortzetten. De veiligheidsregio adviseerde de bewindsvrouw haar bezoek af te breken. Het bericht Kritiek politici op belemmeren werkbezoek Schouten verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/07 17u15  Minder dan honderd coronapatiënten in ziekenhuizenROTTERDAM (ANP) - Het aantal coronapatiënten dat nog in een ziekenhuis wordt behandeld, is gedaald van 103 naar 94. Het is de tweede keer dat het aantal onder de honderd komt. Ook afgelopen zaterdag lagen 94 mensen met het coronavirus in ziekenhuizen. Dit is het laagste aantal in maanden. Het gemiddelde ziekenhuis behandelt nu minder dan twee coronapatiënten. Het bericht Minder dan honderd coronapatiënten in ziekenhuizen verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/07 16u15  Amerikaanse verdachte misbruik 12-jarige Rotterdam in beroepLEEUWARDEN (ANP) - De Amerikaan James B., veroordeeld voor het misbruiken van een 12-jarig meisje in Rotterdam, heeft hoger beroep aangetekend tegen zijn vonnis. Dat zegt zijn advocaat Tjalling van der Goot. De rechtbank in Rotterdam legde hem op 2 juli dertig maanden cel op. Wegens zijn ernstige ziekte heeft de rechtbank hem eerder geschorst uit voorarrest. B. kon vervolgens terugkeren naar de VS. Het bericht Amerikaanse verdachte misbruik 12-jarige Rotterdam in beroep verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/07 16u15  Wall Street licht hoger bij openingNEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met kleine plussen aan de nieuwe handelsdag begonnen na de stevige minnen van een dag eerder. Beleggers zijn wat voorzichtig vanwege het almaar oplopend aantal coronabesmettingen. Dit kan mogelijk het economisch herstel ondermijnen. Bij de bedrijven ging de aandacht onder meer uit naar jeansmaker Levi Strauss dat de boeken opende. Het bericht Wall Street licht hoger bij opening verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/07 16u15  Gerechtshof wil uitleg van voormalig ING-baas Ralph HamersDEN HAAG (ANP) - Voormalig ING-topman Ralph Hamers heeft een oproep gekregen om bij het gerechtshof in Den Haag tekst en uitleg te geven over het tekortgeschoten antiwitwasbeleid bij de bank. Het hof heeft daartoe besloten in een tussenvonnis in een zogeheten artikel 12-procedure die gedupeerden voeren om vervolging van Hamers en de bank af te dwingen. Ook ING is gevraagd om zijn verhaal te doen. Het bericht Gerechtshof wil uitleg van voormalig ING-baas Ralph Hamers verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/07 16u15  ‘Multinational betaalde 22 procent belasting over winst in 2016’DEN HAAG (ANP) - Nederlandse multinationals die in 2016 winst maakten, betaalden hierover gemiddeld zo'n 21,7 procent winstbelasting. Dat concludeert staatssecretaris Hans Vijlbrief (Fiscaliteit) op basis van cijfers die de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) heeft aangeleverd. Het bericht ‘Multinational betaalde 22 procent belasting over winst in 2016’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/07 16u15  Rotterdam en Den Haag steken ruim 400 miljoen in tramnetDEN HAAG (ANP) - Rotterdam, Den Haag en de andere gemeenten in de regio trekken in totaal 462 miljoen euro uit om het tramnet in het gebied te verbeteren. Van het geld worden onder meer zestig nieuwe trams gekocht, die vanaf 2026 moeten gaan rijden. Het bericht Rotterdam en Den Haag steken ruim 400 miljoen in tramnet verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/07 16u15  Britse regering trekt 30 miljard pond uit voor economie en banenLONDEN (ANP//REUTERS) - De Britse regering komt met steunmaatregelen ter waarde van 30 miljard pond, omgerekend 33,3 miljard euro, om de werkgelegenheid op peil te houden in het Verenigd Koninkrijk. Werkgevers kunnen onder andere rekenen op een bonus per werknemer die na tijdelijke werkloosheid weer bij hen aan de slag gaat. Ook verlaagt Londen de btw voor de toerismesector en hotels, kondigde minister van Financiën Rishi Sunak aan. Het bericht Britse regering trekt 30 miljard pond uit voor economie en banen verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/07 16u15  ‘Groepsreizen naar Albufeira hebben geen zin met gesloten horeca’ALBUFEIRA (ANP) - De rust in de zonovergoten Portugese badplaats Albufeira is teruggekeerd na de onrust die werd veroorzaakt door enkele honderden feestvierende Nederlandse jongeren. Albufeira in de Algarve is al jaren een populaire bestemming voor eindexamenkandidaten vanwege de goedkope hotels, de vele uitgaansgelegenheden in het oude centrum en de Strip en de relatief lage drankprijzen. Aanbieders van goedkope vakantiereizen naar Albufeira zijn onder meer TUI, GOGO en Corendon. Het bericht ‘Groepsreizen naar Albufeira hebben geen zin met gesloten horeca’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/07 16u15  AVROTROS zoekt deelnemers voor racismedebat Jort KelderHILVERSUM (ANP) - AVROTROS zoekt mensen die mee willen discussiëren over racisme in de Nederlandse samenleving. Nederlanders die hier op televisie over willen meepraten, wordt gevraagd zich aan te melden voor het grote NPO-debat dat Jort Kelder zondagavond gaat leiden. Het bericht AVROTROS zoekt deelnemers voor racismedebat Jort Kelder verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/07 16u15  Philips mag klinische commandocentra bouwen in VSAMSTERDAM (ANP) - Philips gaat klinische commandocentra bouwen voor het grootste ziekenhuisnetwerk in de Verenigde Staten. Daarmee moeten artsen met speciale technologie op afstand een grote groep patiënten in de gaten kunnen houden op de intensive care. Het gaat om een tienjarig contract ter waarde van 100 miljoen dollar. Het bericht Philips mag klinische commandocentra bouwen in VS verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/07 15u15  Korting op kunst en cultuur voor mbo’ers verdwijntDEN HAAG (ANP) - De kortingskaart op kunst en cultuur voor mbo'ers verdwijnt eind dit jaar. Volgens minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) stimuleert de MBO Card het cultuuronderwijs onvoldoende. Het bericht Korting op kunst en cultuur voor mbo’ers verdwijnt verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/07 15u15  Brussel keurt Nederlandse coronasteun van 25 miljoen euro goedBRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie heeft een Nederlands steunprogramma voor kleine bedrijven goedgekeurd onder de staatssteunregels die vanwege de coronacrisis tijdelijk zijn versoepeld. Het gaat om 25 miljoen euro aan gunstige leningen voor bedrijfjes die door de crisis zijn getroffen. Het bericht Brussel keurt Nederlandse coronasteun van 25 miljoen euro goed verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/07 14u15  Djokovic: nog geen besluit over deelname aan US OpenBELGRADO (ANP/AFP) - Tennisser Novak Djokovic heeft laten weten dat hij nog geen besluit heeft genomen over zijn deelname aan de US Open in augustus. De nummer 1 van de wereldranglijst hervatte dinsdag de training nadat hij twee weken eerder besmet was geraakt met het coronavirus tijdens een van de toernooien van de door hem georganiseerde Adria Tour. Het bericht Djokovic: nog geen besluit over deelname aan US Open verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/07 14u15  Landbouwminister zegt werkbezoek af wegens boerenprotestDEN HAAG (ANP) - Minister Carola Schouten (Landbouw) heeft een werkbezoek in Zeeland afgezegd wegens de dreiging van demonstrerende boeren. Dat gebeurde op advies van de veiligheidsregio. Het bericht Landbouwminister zegt werkbezoek af wegens boerenprotest verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/07 14u15  Alonso keert bij Renault terug in de Formule 1ENSTONE (ANP) - Fernando Alonso keert volgend seizoen terug in de Formule 1. Renault heeft woensdag bevestigd dat de tweevoudig wereldkampioen de komende twee jaar voor het Franse team gaat rijden, met een optie voor nog een jaar. Het bericht Alonso keert bij Renault terug in de Formule 1 verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/07 14u15  390 euro boete voor 50 boeren na demonstratie WijsterWIJSTER (ANP) - Vijftig aangehouden boze melkveehouders krijgen een boete van 390 euro per persoon voor de blokkade van de toegang naar afvalverwerkingsbedrijf Attero in het Drentse Wijster. Daar voerden zij woensdagochtend actie met tractoren en auto's, ondanks een door de Veiligheidsregio Drenthe uitgevaardigd demonstratieverbod. Het bericht 390 euro boete voor 50 boeren na demonstratie Wijster verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/07 14u15  Wilders zwijgt niet en ‘blijft strijden om de beerput te openen’SCHIPHOL (ANP) - PVV-leider Geert Wilders heeft in zijn laatste woord voor het gerechtshof gezegd 'dat hij nooit zal zwijgen'. Niet over zijn politieke denkbeelden en ook niet over het proces tegen hem, dat in zijn ogen politiek gestuurd is. Volgens Wilders is na alle zoektochten op het ministerie van Justitie nog steeds niet alles boven tafel waarmee hij dit wil staven. 'We weten nog lang niet alles. Ik zal ervoor blijven strijden dat de beerput helemaal opengaat. Ik zal de verantwoordelijken politiek en juridisch achtervolgen tot de hele waarheid boven tafel is.' Het bericht Wilders zwijgt niet en ‘blijft strijden om de beerput te openen’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/07 14u15  De e-sigaret: een slecht idee of juist een goed alternatief?De Rijksoverheid wil dat Nederland in 2040 voor het eerst een rookvrije generatie heeft. Om Het bericht De e-sigaret: een slecht idee of juist een goed alternatief? verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/07 13u15  Europese Commissie: binnen vier jaar zes keer zoveel waterstofBRUSSEL (ANP) - De Europese productie van duurzame waterstof moet in vier jaar verzesvoudigen. Maar zo lang waterstof nog niet helemaal uitstootvrij en 'groen' kan worden geproduceerd, moet Europa ook niet de neus ophalen voor minder groene varianten, vindt verantwoordelijk EU-commissaris Frans Timmermans. Het bericht Europese Commissie: binnen vier jaar zes keer zoveel waterstof verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/07 13u15  Pathé moet reorganiseren door corona, ontslagen niet uitgeslotenAMSTERDAM (ANP) - Pathé, de grootste bioscoopexploitant van Nederland, gaat de komenden maanden een reorganisatie doorvoeren. Het bedrijf ziet zich hiertoe genoodzaakt door de coronacrisis en doordat de bioscoopzalen nog lange tijd niet volledig kunnen worden benut. Er gaan geen bioscopen dicht, maar gedwongen ontslagen worden niet uitgesloten. Het bericht Pathé moet reorganiseren door corona, ontslagen niet uitgesloten verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/07 13u15  Rutger Bregmans De meeste mensen deugen onverminderd populairDEN HAAG (ANP) - Het boek De meeste mensen deugen doet het nog altijd goed in de Bestseller 60. Hij staat nu in totaal 44 weken in de boekenlijst, en op drie weken na stond het boek in 2020 in de top 10. Deze week ontving schrijver Rutger Bregman nog het Gouden Boek, omdat het sinds het verschijnen in 2019 meer dan 200.000 keer is verkocht. Het bericht Rutger Bregmans De meeste mensen deugen onverminderd populair verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/07 13u15  Kritiek op NPO om keuze voor Kelder als leider racismedebatHILVERSUM (ANP) - Anti-racismegroeperingen noemen het een 'absurde keuze' om Jort Kelder zondag tijdens de themadag van de NPO over racisme gespreksleider te laten zijn van een racismedebat. In een brief aan NPO-bestuursvoorzitter Shula Rijxman laten ze weten dat die keuze aantoont dat de NPO 'het onderwerp niet serieus neemt'. Het bericht Kritiek op NPO om keuze voor Kelder als leider racismedebat verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/07 13u15  Nederland verdiende ruim 440 miljoen euro aan verkoop CO2-rechtenDEN HAAG (ANP) - De Nederlandse overheid heeft in 2019 ruim 440 miljoen euro verdiend aan de verkoop van emissierechten voor de uitstoot van CO2. Dat meldt de Nederlandse Emissieautoriteit (NEa). Nederland veilde 17,7 miljoen CO2-rechten voor het Europese systeem van emissiehandel (EU ETS). Binnen die handel moeten bedrijven emissierechten inleveren om hun CO2-uitstoot te compenseren. Het bericht Nederland verdiende ruim 440 miljoen euro aan verkoop CO2-rechten verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/07 12u15  Beurzen opnieuw omlaag door coronazorgenAMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen deden woensdag opnieuw een stap terug. De bezorgdheid over het economische herstel door de aanhoudende sterke stijging van het aantal coronabesmettingen in verschillende Amerikaanse staten hield de markten in de greep. Op het Damrak was het aandeel van biotechnoloog Kiadis Pharma in trek dankzij een grote deal met het Franse Sanofi. Het bericht Beurzen opnieuw omlaag door coronazorgen verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/07 12u15  Italiaanse premier naar Rutte over herstelfondsDEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte ontvangt vrijdag zijn Italiaanse collega Giuseppe Conte. Die komt volgens ingewijden naar Den Haag in de hoop dat Rutte zijn verzet laat varen tegen een voorgesteld Europees herstelfonds voor landen als Italië die zwaar door de coronapandemie zijn getroffen. Het bericht Italiaanse premier naar Rutte over herstelfonds verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/07 12u15  Sterkste stijging huizenprijzen eurozone in bijna 13 jaarLUXEMBURG (ANP) - De huizenprijzen in de eurozone zijn in het eerste kwartaal van dit jaar in het sterkste tempo gestegen in bijna dertien jaar. Volgens het Europese statistiekbureau Eurostat namen de prijzen gemiddeld met 5 procent toe in vergelijking met een jaar eerder. Dat is de sterkste stijging sinds het tweede kwartaal van 2007. Het bericht Sterkste stijging huizenprijzen eurozone in bijna 13 jaar verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/07 12u15  Amerikaanse ijshockeyers willen seizoen in augustus hervattenNEW YORK (ANP) - De Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL wil vanaf 1 augustus weer van start gaan met play-offs in twee nog aan te wijzen steden. De organisatie van de competitie en vakbond voor spelers hebben elkaar in hun plannen gevonden. Uiterlijk vrijdag moet de hervatting van het seizoen bekrachtigd worden. Het bericht Amerikaanse ijshockeyers willen seizoen in augustus hervatten verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/07 11u15  Hof doet uitspraak in zaak-Wilders op 4 septemberSCHIPHOL (ANP) - Het gerechtshof Den Haag zal op 4 september uitspraak doen in het 'minder-Marokkanen-proces tegen politicus Geert Wilders. De rechters vinden het niet nodig om nog aanvullend onderzoek te laten doen of meer informatie te vergaren in verband met het proces, zeiden ze woensdag in het extra beveiligde justitieel complex op Schiphol. Het bericht Hof doet uitspraak in zaak-Wilders op 4 september verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/07 11u15  Hof hoort tientallen getuigen in proces-HolleederAMSTERDAM (ANP) - Het gerechtshof in Amsterdam zal in het proces in hoger beroep tegen Willem Holleeder tientallen getuigen horen, op verzoek van Holleeder en zijn advocaten. Onder hen is een aantal criminele kopstukken, maar ook voormalig officier van justitie en staatssecretaris van Justitie Fred Teeven. Holleeders zussen Astrid en Sonja zullen opnieuw als getuigen moeten opdraven, zo besliste het hof woensdag. Het bericht Hof hoort tientallen getuigen in proces-Holleeder verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/07 11u15  Al meer dan duizend bloemen varen mee op Hart van TroostAMSTERDAM (ANP) - Nabestaanden kunnen dierbaren die ze in deze coronatijd hebben verloren, eren op een boot met bloemen die sinds zaterdag door Amsterdam vaart. Inmiddels liggen er al meer dan duizend bloemen met persoonlijke boodschappen op het zogenoemde Hart van Troost. Het bericht Al meer dan duizend bloemen varen mee op Hart van Troost verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/07 11u15  Hof sluit zaak-Wilders, geen aanvullend onderzoekSCHIPHOL (ANP) - Het gerechtshof Den Haag sluit het onderzoek in het 'minder-Marokkanen-proces tegen politicus Geert Wilders. De rechters vinden het niet nodig om nog aanvullend onderzoek te laten doen of meer informatie te vergaren in verband met het proces, zeiden ze woensdag in het extra beveiligde justitieel complex op Schiphol. Het bericht Hof sluit zaak-Wilders, geen aanvullend onderzoek verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/07 11u15  MediaMarkt levert door een fout dure iMacs voor een paar euroROTTERDAM (ANP) - Door een fout op de website van MediaMarkt konden klanten vorige week voor een paar euro een Apple iMac kopen van zo'n 2000 euro. De computers werden ook bezorgd en de winkelketen eist nu dat kopers de iMacs terugsturen, of flink bijbetalen. Een aantal klanten weigert dat te doen. Het bericht MediaMarkt levert door een fout dure iMacs voor een paar euro verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/07 10u15  Koffer op Schiphol bevatte insecticide en miljoen euro vals geldSCHIPHOL (ANP) - In een koffer op Schiphol is ongeveer 1 miljoen euro aan valse bankbiljetten en de insecticide dimethoaat gevonden. Dinsdag werden in een bedrijfsgebouw op Schiphol vijf mensen onwel nadat de in beslag genomen koffer daar werd geopend. Het bericht Koffer op Schiphol bevatte insecticide en miljoen euro vals geld verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/07 10u15  Tientallen demonstrerende boeren opgepakt in DrentheWIJSTER (ANP) - Tientallen boeren zijn opgepakt toen ze woensdagochtend de toegang naar afvalverwerkingsbedrijf Attero in het Drentse Wijster blokkeerden met landbouwvoertuigen en auto's. Demonstraties met tractoren zijn in Drenthe niet toegestaan, net als in Groningen en Friesland. Het bericht Tientallen demonstrerende boeren opgepakt in Drenthe verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/07 10u15  Starten in 2020? Dit zijn de 5 belangrijkste verzekeringen voor zzp’ersJe eigen baas zijn kan veel voordelen hebben. Hoewel de Kamer van Koophandel dit jaar Het bericht Starten in 2020? Dit zijn de 5 belangrijkste verzekeringen voor zzp’ers verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/07 10u15  Kiadis Pharma uitblinker op DamrakAMSTERDAM (ANP) - Het aandeel van biotechnoloog Kiadis Pharma was woensdag een uitblinker op het Damrak na een grote deal met het Franse Sanofi. De meeste Europese beurzen lieten kleine verliezen zien. Beleggers verwerkten de lagere slotstanden op Wall Street, waar de zorgen over het economische herstel weer oplaaiden door de aanhoudende stijging van het aantal coronabesmettingen in de Verenigde Staten. Het bericht Kiadis Pharma uitblinker op Damrak verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/07 09u15  Serviërs mogen niet meer naar Nederland reizenDEN HAAG (ANP) - Serviërs en Montenegrijnen mogen de komende tijd opnieuw niet naar Nederland reizen. Omdat het coronavirus in de Balkanlanden weer om zich heen grijpt, stelt Nederland voor de tweede keer een inreisverbod in, meldt justitieminister Ferd Grapperhaus. Het bericht Serviërs mogen niet meer naar Nederland reizen verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/07 09u15  Boeing schikt bijna alle rechtszaken Lion AirCHICAGO (ANP/RTR) - Boeing heeft 90 procent van de rechtszaken geschikt die door familieleden van slachtoffers van de vliegtuigcrash met een Boeing 737 MAX van de Indonesische luchtvaartmaatschappij Lion Air waren aangespannen. De vliegtuigbouwer heeft niet bekendgemaakt hoeveel de families van de slachtoffers krijgen maar bij een schikking eind september werden zaken naar verluidt geschikt voor ieder 1,2 miljoen dollar. Het bericht Boeing schikt bijna alle rechtszaken Lion Air verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/07 09u15  ‘Johnson waarschuwt Merkel voor harde brexit’LONDEN (ANP) - De Britse premier Boris Johnson heeft de Duitse bondskanselier Angela Merkel dinsdag gewaarschuwd dat Groot-Brittannië geen handelsdeal met de Europese Unie zal sluiten als Brussel niet bereid is tot compromissen. Dat meldt persbureau Bloomberg woensdag. Johnson zei tegen Merkel dat Groot-Brittannië klaar is voor een harde brexit. Het bericht ‘Johnson waarschuwt Merkel voor harde brexit’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/07 09u15  Wereldkampioen snowboarden tijdens speervissen verdronkenMELBOURNE (ANP) - De Australische snowboarder Alex Pullin is verdronken toen hij voor de kust van Queensland aan het speervissen was. De 32-jarige oud-wereldkampioen is door een snorkelaar is gevonden. Hij lag op de bodem van de zee. Hulpdiensten wisten hem niet meer te reanimeren. Het bericht Wereldkampioen snowboarden tijdens speervissen verdronken verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/07 09u15  Waarschuwingsapp gaat CoronaMelder hetenDEN HAAG (ANP) - De coronawaarschuwingsapp waaraan het kabinet werkt, krijgt de naam CoronaMelder. Dat meldt minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid). Of Nederland de app inderdaad gaat gebruiken, beslist het kabinet volgende week. Het bericht Waarschuwingsapp gaat CoronaMelder heten verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/07 09u15  Nikkei eindigt opnieuw met verliesTOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Japan is woensdag opnieuw met verlies geëindigd. Beleggers verwerkten de lagere slotstanden op Wall Street, waar de zorgen over het economische herstel weer oplaaiden door de sterke toename van het aantal coronabesmettingen in verschillende Amerikaanse staten. De andere beurzen in de Aziatische regio lieten een gemengd beeld zien. Het bericht Nikkei eindigt opnieuw met verlies verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/07 09u15  Ruim tweehonderd laadpalen per dag erbij in 2021DEN HAAG (ANP) - Het Rijk en de regio leggen samen 30 miljoen euro op tafel voor laadpalen voor elektrische auto's, vrachtauto's en zelfs binnenvaart. Volgend jaar moeten er elke dag 213 nieuwe oplaadpunten bijkomen, meldt staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat). Het bericht Ruim tweehonderd laadpalen per dag erbij in 2021 verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/07 09u15  Verkoop scooters en brommers gestegen door coronacrisisAMSTERDAM (ANP) - De verkoop van nieuwe scooters en brommers is in het eerste halfjaar van dit jaar flink gestegen omdat mensen vanwege de coronacrisis vaker kiezen voor eigen vervoer. In de eerste zes maanden van 2020 werden 23,7 procent meer snor- en bromfietsen verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar, melden RAI Vereniging, BOVAG en dataleverancier RDC . Het bericht Verkoop scooters en brommers gestegen door coronacrisis verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/07 08u15  Nieuwslezer Amber Brantsen wordt onwel tijdens NOS JournaalHILVERSUM (ANP) - Nieuwslezer Amber Brantsen is woensdagochtend aan het einde van het NOS Journaal van 07.00 uur onwel geworden. In beeld was te zien hoe zij tijdens het weerbericht onderuit ging. Het bericht Nieuwslezer Amber Brantsen wordt onwel tijdens NOS Journaal verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/07 07u15  D66 wil meer samenhang in aanpak voor onderwijs en opvangDEN HAAG (ANP) - Meer aandacht voor sport, cultuur en muziek, een warme lunch voor elke leerling en gratis huiswerkbegeleiding en kinderopvang. Het zijn enkele van de voorstellen waarmee D66 het onderwijs voor alle schoolgaande kinderen wil verbeteren. Het bericht D66 wil meer samenhang in aanpak voor onderwijs en opvang verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/07 07u15  ‘Aantal vacatures toont herstel na coronadip’AMSTERDAM (ANP) - Het aantal vacatures in het Nederlandse bedrijfsleven is afgelopen maand weer aangetrokken na de forse afname in de voorgaande maanden. Wel zijn er nu nog altijd flink minder vacatures dan in juli vorig jaar als gevolg van de corona-uitbraak en de maatregelen om het virus in te dammen, meldt vacaturesite Indeed op basis van eigen cijfers. Het bericht ‘Aantal vacatures toont herstel na coronadip’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
1 2 3


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >

Meest gelezen

3x Beau sluit seizoen af met 637.000 kijkers11/07 10u15 - Nieuws.nl: AMSTERDAM (ANP) - Op vrijdagavond hebben 637.000 mensen gekeken naar de laatste aflevering van Beau van dit seizoen. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De komende tijd zullen de kijkers de late talkshow op RTL4 moeten missen. Collega Eva Jinek keert pas na de zomer weer terug. Het bericht Beau sluit seizoen af met 637.000 kijkers verscheen eerst op Nieuws.nl.
2x Amazon verstuurde11/07 00u15 - Nieuws.nl: SEATTLE (ANP/BLOOMBERG) - De oproep van Amazon aan medewerkers om de app TikTok van telefoons te verwijderen, is volgens de webwinkelgigant per ongeluk verstuurd. Dat laat het Amerikaanse techbedrijf weten na berichten over een mogelijk verbod op de omstreden app onder zijn personeel. Het bericht Amazon verstuurde verscheen eerst op Nieuws.nl.
2x ISU: schaatsgemeenschap in shock door overlijden Van Ruijven11/07 00u15 - Nieuws.nl: LAUSANNE (ANP) - De internationale schaatsunie ISU heeft diep bedroefd gereageerd op het overlijden van shorttrackster Lara van Ruijven vrijdagavond in Frankrijk. Lara was zeer geliefd bij haar teamgenoten, collega-shorttrackers en de fans. Eerbetonen van over de hele wereld komen binnen op social media, laat de schaatsunie weten. Het bericht ISU: schaatsgemeenschap in shock door overlijden Van Ruijven verscheen eerst op Nieuws.nl.
2x Marechaussee bij toegangswegen Schiphol om protest te beëindigen11/07 00u15 - Nieuws.nl: SCHIPHOL (ANP) - De marechaussee is met meerdere eenheden ter plaatse op de toegangswegen naar Schiphol om het boerenprotest te beëindigen. 'Tractoren zijn niet toegestaan op de luchthaven in verband met de veiligheid en worden tegengehouden', aldus de marechaussee. Het bericht Marechaussee bij toegangswegen Schiphol om protest te beëindigen verscheen eerst op Nieuws.nl.
2x ‘Facebook weegt verbod politieke advertenties rond verkiezingen’11/07 01u15 - Nieuws.nl: PALO ALTO (ANP) - Facebook overweegt in de dagen voorafgaand aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen politieke advertenties van het socialmediaplatform te weren. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Zij benadrukken dat de beslissing nog niet definitief is. Het bericht ‘Facebook weegt verbod politieke advertenties rond verkiezingen’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
2x VS dreigen Frankrijk met strafheffing op make-up en handtassen11/07 02u15 - Nieuws.nl: WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse regering heeft een lijst gepubliceerd van producten uit Frankrijk waarop ze 25 procent aan extra importheffingen wil gaan innen. Met de handelsbarrière wil de regering-Trump de Franse plannen voor een 'digitaks' vergelden, omdat die Amerikaanse techondernemingen onevenredig hard zouden raken. De producten op de lijst, bestaande uit make-up, zeep en handtassen, waren vorig jaar goed 1,3 miljard dollar aan Franse export naar de Verenigde Staten. Het bericht VS dreigen Frankrijk met strafheffing op make-up en handtassen verscheen eerst op Nieuws.nl.
2x Real Madrid weer stap dichter bij eerste landstitel sinds 201711/07 02u15 - Nieuws.nl: MADRID (ANP) - Real Madrid is weer een stap dichter bij de landstitel. De ploeg van coach Zinédine Zidane won eenvoudig met 2-0 van het laaggeklasseerde Deportivo Alavés. Het bericht Real Madrid weer stap dichter bij eerste landstitel sinds 2017 verscheen eerst op Nieuws.nl.
2x Boeren beëindigen protest bij Schiphol en keren huiswaarts11/07 02u15 - Nieuws.nl: SCHIPHOL (ANP) - De boeren die vrijdagavond hebben geprotesteerd bij luchthaven Schiphol zijn weer vertrokken. Dat laat een woordvoerder van de marechaussee weten. 'De actie is beëindigd en ze zijn allemaal op weg naar huis.' Er zijn volgens hem geen boetes uitgedeeld of arrestaties verricht. Het bericht Boeren beëindigen protest bij Schiphol en keren huiswaarts verscheen eerst op Nieuws.nl.
2x Mogelijk nieuwe leider CDA bekend11/07 05u15 - Nieuws.nl: DEN HAAG (ANP) - Mogelijk wordt zaterdagmiddag de nieuwe leider van het CDA bekend. De leden van de christendemocratische partij kunnen tot zaterdag 09.00 uur kiezen uit Hugo de Jonge, Pieter Omtzigt en Mona Keijzer. Het bericht Mogelijk nieuwe leider CDA bekend verscheen eerst op Nieuws.nl.
2x Herdenkingen in Srebrenica en Den Haag11/07 05u15 - Nieuws.nl: DEN HAAG (ANP) - De massamoord in Srebrenica wordt zaterdag herdacht in Den Haag en Bosnië en Herzegovina. Vanwege het coronavirus wordt mensen gevraagd niet naar het Plein in Den Haag te komen. De herdenking is wel te volgen via een livestream. Zoals elk jaar worden namen van slachtoffers genoemd en wordt twee minuten stilte gehouden. Ook oud-minister Jan Pronk houdt een toespraak. Het bericht Herdenkingen in Srebrenica en Den Haag verscheen eerst op Nieuws.nl.

Statistieken

Artikels:
26742
Gelezen:
4605
Aantal lezers nu:
66


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven