zaterdag 11 juli 2020, week 28


U bent nu hier: Meer nieuws van Het Parool

Laatste updatecontrole: vandaag om 13u00
 

Het Parool

Verbergen Tonen
11/07 12u15  Srebrenicatoespraak Rutte: ‘We buigen ons hoofd in stilte’ ‘We voelen een diepe band met de mensen van Srebrenica en degenen die niet konden worden beschermd, tot onze spijt.’ Dat heeft Mark Rutte zaterdagochtend gezegd bij de internationale herdenking van de val van het Bosnische Srebrenica, zaterdag 25 jaar geleden.
11/07 12u15  Bij de naam Dusan Tadic heb ik andere associaties Toen ik onlangs voor de site Oost Online werd geïnterviewd over mijn boekenkast, werd die in het artikel omschreven als ‘gestructureerd.’ Nou is het waar dat ik mijn boeken netjes op alfabet heb staan, of op thema – en met keurig afgepaste ruggen op de planken, zoals ik van mijn nog veel gestructureerdere vader heb geleerd. Ik houd niet van boeken overdwars bovenop de rijtjes, en als er boeken bijkomen die per se een plek in de kast moeten, vallen andere noodgedwongen af.
11/07 12u15  Motorrijder (31) verongelukt bij Nieuwe Meer op de A10 Een 31-jarige man uit Almere is in de nacht van vrijdag op zaterdag overleden na een ongeluk op de A10. De man ging onderuit met zijn motor.
11/07 12u15  Oprichter van MassiveMusic Hans Brouwer: ‘Ik geniet nog elke dag van het uitzicht’ Hans Brouwer (1962) is oprichter en ceo van MassiveMusic, dat onder meer muziek voor merken en commercials maakt. Het bedrijf zit in de A’DAM Toren, waarvan Brouwer een van de eigenaren is.
11/07 11u15  Bijna stond mijn volledig naakte lichaam op Instagram Wij hebben thuis een lievelingszin. Niet ‘Je zuster op een ­houtvlot’, hoewel we dat graag roepen, noch ‘Komnietinmijnaurabitch’, waar de koters nogal in bleven hangen.
11/07 11u15  De strips van Renske de Greef gaan over moderne valkuilen Waarom is het stoer als een meisje wiskunde gaat studeren en is maximaal genieten een bizarre opdracht? Renske de Greef (36) kan over dat soort dingen dagen nadenken. Deze week verscheen haar tweede bundel stripcolumns. ‘Soms werk ik de hele dag aan het verschuiven van een dinonek.’
11/07 11u15  Goal terugkijken op videoplatform VoetbalTV? Voorlopig nog niet De Autoriteit Persoonsgegevens heeft het videoplatform VoetbalTV op de vingers getikt voor het online delen van amateurwedstrijden. Onterecht, vindt Voetbaltv. De twee partijen verkeren al ruim een half jaar in een patstelling.
11/07 10u15  Striptekenaar Renske de Greef houdt van absurde zijpaadjes Waarom is het stoer als een meisje wiskunde gaat studeren en is maximaal genieten een bizarre opdracht? Renske de Greef (36) kan over dat soort dingen dagen nadenken. Deze week verscheen haar tweede bundel stripcolumns. ‘Soms werk ik de hele dag aan het verschuiven van een dinonek.’
11/07 10u15  Live: Mondkapjes in Belgische winkels verplicht Hier volgen we het belangrijkste nieuws over het coronavirus. ♦ In dit artikel houden we cijfers over het coronavirus bij. ♦ Download onze app en ontvang een bericht bij de belangrijkste updates.
11/07 09u15  Versleutelingsservice EncroChat: een blauwdruk van de onderwereld De gedroomde mogelijkheid live mee te lezen met berichten van duizenden criminelen via versleutelingsservice EncroChat leidde tot het grootste Nederlandse opsporingsonderzoek ooit. Het leverde een goudmijn aan bewijs op én allerlei vernieuwing.
11/07 09u15  Nederland krijgt nationaal monument Srebrenica Er komt een nationaal herdenkingsmonument voor de massamoord in Srebrenica, die zaterdag precies 25 jaar geleden werd gepleegd. Het monument komt te staan in Den Haag, laat de gemeente weten. Bij de genocide kwamen meer dan 8000 Bosniërs om het leven.
11/07 09u15  Striptekenaar Renske de Greef: ‘Ik heb altijd van absurde zijpaadjes gehouden’ Waarom is het stoer als een meisje wiskunde gaat studeren en is maximaal genieten een bizarre opdracht? Renske de Greef (36) kan over dat soort dingen dagen nadenken. Deze week verscheen haar tweede bundel stripcolumns. ‘Soms werk ik de hele dag aan het verschuiven van een dinonek.’
11/07 09u15  MidzomerMokum: school, maar dan leuker De eerste week van een zomerprogramma bomvol activiteiten zit erop.
11/07 08u15  Versleutelingsapp Encrochat: een blauwdruk van de onderwereld De gedroomde mogelijkheid live mee te lezen met berichten van duizenden criminelen via versleutelingsservice EncroChat leidde tot het grootste Nederlandse opsporingsonderzoek ooit. Het leverde een goudmijn aan bewijs op én allerlei vernieuwing.
11/07 08u15  Live: Frankrijk beëindigt noodtoestand Hier volgen we het belangrijkste nieuws over het coronavirus. ♦ In dit artikel houden we cijfers over het coronavirus bij. ♦ Download onze app en ontvang een bericht bij de belangrijkste updates.
Laatste update: vandaag om 12u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
11/07 07u15  Het had zo’n mooi jaar kunnen zijn: met reces na een achtbaan vol crisesWat een jubeljaar had moeten worden voor het kabinet, werd een achtbaan vol crises. Het reces wordt niet het gebruikelijke uitpuffen; het Binnenhof bereidt zich al voor op de verkiezingscampagne.
11/07 07u15  Hasan Nuhanovic: voor altijd de stem van SrebrenicaDe Nederlandse staat is aansprakelijk voor de dood van zijn ouders en jongere broer, die in juli 1995 zijn weggestuurd van de Dutchbatbasis in Srebrenica. Nu dat vaststaat, doet Hasan Nuhanovic in ­De tolk van Srebrenica zijn persoonlijke verhaal.
11/07 07u15  Misstanden vleessector onder druk verzwegenArbeidsmigranten in de vleessector worden geregeld onder druk gezet om hun mond te houden over de arbeidsomstandigheden of hun betaling. Daardoor krijgen autoriteiten nauwelijks een vinger achter de misstanden.
11/07 07u15  Jort Kelder: dat is Nelson Mandela met bretelsBij de BBC gaan ze honderd miljoen pond investeren in meer diversiteit op tv. NPO-baas Shula Rijxman dacht meer aan een themadag. Dit is Nederland, ook racisme moet gezellig blijven. In elk geval ging Shula, die we jaarlijks bij elke seizoenspresentatie oeverloos horen praten over diversiteit, aan de slag.
11/07 07u15  Zelfs het CDU van Angela Merkel wil nu een vrouwenquotumBinnen de CDU-top vond deze week een kleine revolutie plaats. Althans, op papier: de partij wil een vrouwenquotum invoeren.
11/07 07u15  Live: Rellen Belgrado na coronaprotestHier volgen we het belangrijkste nieuws over het coronavirus. ♦ In dit artikel houden we cijfers over het coronavirus bij. ♦ Download onze app en ontvang een bericht bij de belangrijkste updates.
11/07 06u15  Live: Rellen Belgrado na coronaprotest, einde noodtoestand FrankrijkHier volgen we het belangrijkste nieuws over het coronavirus. ♦ In dit artikel houden we cijfers over het coronavirus bij. ♦ Download onze app en ontvang een bericht bij de belangrijkste updates.
10/07 23u15  Man gewond bij steekpartij Nieuwe HerengrachtBij een steekpartij op de Nieuwe Herengracht in het Centrum is vrijdagavond een man gewond geraakt. Het slachtoffer is aanspreekbaar.
10/07 21u15  Lara van Ruijven (1992-2020): een atypisch bescheiden wereldkampioeneDe shorttrackster is overleden aan de gevolgen van een auto-immuunziekte.
10/07 21u15  Live: Franse buschauffeur sterft na ruzie over mondkapjesHier volgen we het belangrijkste nieuws over het coronavirus. ♦ In dit artikel houden we cijfers over het coronavirus bij. ♦ Download onze app en ontvang een bericht bij de belangrijkste updates.
10/07 20u15  Live: WHO meldt recordaantal nieuwe coronabesmettingenHier volgen we het belangrijkste nieuws over het coronavirus. ♦ In dit artikel houden we cijfers over het coronavirus bij. ♦ Download onze app en ontvang een bericht bij de belangrijkste updates.
10/07 20u15  Petitie wietverbod toeristen: goed nieuws voor dealers?Een burgerinitiatief wil dat Amsterdamse coffeeshops alleen nog softdrugs aan inwoners van Nederland mogen verkopen, om zo drugstoerisme tegen te gaan. Maar: een soortgelijke maatregel speelde in Zuid-Limburg juist straatdealers in de kaart.
10/07 20u15  De umami-manie: gebakken noedels met paddenstoelenMeneer Hamersma weet alles over wijn, mevrouw Hamersma doet niets liever dan koken. Deze week: gebakken noedels met paddenstoelen.
10/07 19u15  Amsterdamse ic-verpleegkundige (25) al 3 maanden ernstig ziek door coronaVlak voordat Emma Haas-Kraakman ziek werd, deed ze een oproep: blijf thuis, voor ons.
10/07 19u15  ‘Rob Oudkerk, wat deed u voor scholieren zonder schoolmatch?’Paroollezer Walter de Geus schrijft een open brief aan Rob Oudkerk. ‘Wat heeft u, als vertegenwoordiger van het openbaar bestuur, gedaan?’
10/07 18u15  Verdachte grote wapenvondst Hoofddorp gelinkt aan Ridouan TaghiZeker één van de vijf verdachten die zijn gearresteerd vanwege de vondst van een grote partij (zware) wapens in een garagebox in Hoofddorp heeft volgens ingewijden nauwe banden met de ‘criminele organisatie’ van Ridouan Taghi.
10/07 18u15  Live - Australië beperkt terugkeer burgers na uitbraak MelbourneHier volgen we het belangrijkste nieuws over het coronavirus. ♦ In dit artikel houden we cijfers over het coronavirus bij. ♦ Download onze app en ontvang een bericht bij de belangrijkste updates.
10/07 18u15  In 2020 twee derde minder bezoekers verwacht in AmsterdamVorig jaar brachten zo'n 10,3 miljoen mensen een bezoek aan de stad.
10/07 17u15  Delen van de Wallen worden bij topdrukte afgeslotenDe gemeente gaat er vanaf komend weekeinde op toezien dat de afstandsregels op de Wallen in acht worden genomen, ook nu het er weer drukker wordt. Dat gebeurt onder meer via de inzet van hosts, die delen van het Wallengebied in het uiterste geval kunnen afsluiten.
10/07 17u15  René de Beukelaer nieuwe hoofdofficier van justitie AmsterdamRené de Beukelaer (54) wordt per 15 augustus de nieuwe hoofdofficier van justitie van het arrondissementsparket Amsterdam.
10/07 17u15  Landelijke herdenkingsdag corona aangekondigdNa de zomer komt er een landelijke dag waarin stil zal worden gestaan bij al het coronaleed. Dat heeft premier Rutte vrijdagmiddag gezegd tijdens zijn wekelijkse persconferentie.
10/07 17u15  Veel kleine horeca nog dicht: ‘Ik wil gastvrouw zijn, geen politieagent’De 1.5-meterregel maakt het kleine horecazaken lastig om winst te draaien. 20 procent van de cafés en restaurants in Nederland hebben daarom de deuren niet heropend toen dat weer mocht.
10/07 17u15  Opgeviste Ferrari blijkt jaren geleden te zijn gestolenUit onderzoek is gebleken dat er bij de Ferrari die op de bodem van het IJ werd aangetroffen alleen sprake is van diefstal. Er zijn geen andere misdrijven ‘boven water gekomen’, schrijft de politie op Twitter.
10/07 17u15  Sunny Sushi op de Stadionweg is een absolute aanraderCulinair schrijver Monique van Loon bestelt en bespreekt een thuisbezorgmaaltijd. Dit keer van: Sunny Sushi.
10/07 16u15  Uit IJ opgeviste Ferrari blijkt jaren geleden te zijn gestolenUit onderzoek is gebleken dat er bij de Ferrari die op de bodem van het IJ werd aangetroffen alleen sprake is van diefstal. Er zijn geen andere misdrijven ‘boven water gekomen’, schrijft de politie op Twitter.
10/07 16u15  Dan had ik je de sloot ingeschopt, had ik willen zeggenIk weet niet meer welke cineast het zei, maar als je een personage onsympathiek wilt neerzetten moet je hem in het begin van de film een hond laten schoppen.
10/07 15u15  Nederland daagt Rusland voor het Europees Hof om MH17Nederland daagt Rusland voor het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) om zijn rol in het neerhalen van MH17. Dat heeft het kabinet besloten. Eerder vrijdag dienden nabestaanden al een klacht tegen Rusland in bij datzelfde hof.
10/07 15u15  iPhone-gebruikers klagen massaal over crashende appsGebruikers van iOS melden dat meerdere apps op het platform van Apple crashen bij het openen. Het gaat onder andere om Spotify, Flitsmeister, Waze en Tinder. De schuldige lijkt Facebook te zijn, al is dat nog niet bevestigd. Vooral Spotify-gebruikers ervaren problemen: zij melden dat de app niet meer te openen is.
10/07 15u15  Ziggo Dome en Afas Live ontslaan een derde van het personeelDe coronacrisis slaat diepe gaten in het Nederlandse concertlandschap.
10/07 13u15  Slag in concertland: Ziggo Dome en Afas Live ontslaan een derde van het personeelDe coronacrisis slaat diepe gaten in het Nederlandse concertlandschap. Zowel de Ziggo Dome als de Afas Live zijn gedwongen ruim een derde van hun personeel te ontslaan.
10/07 13u15  OM: oorzaak van spoordrama met stint in Oss is niet te achterhalenDe oorzaak van het spoordrama in Oss wordt waarschijnlijk nooit achterhaald. Dat concludeert het Openbaar Ministerie na bijna twee jaar onderzoek. Een technisch mankement of storing aan de Stint zijn niet gebleken, een menselijke fout sluit het OM uit. ‘Een verschrikkelijke conclusie.’
10/07 13u15  6 Amsterdamse clubs krijgen een 24 uursvergunningAmsterdam krijgt er zes clubs bij die 24 uur achter elkaar mogen openblijven. Onder meer Garage Noord, Bret en De Marktkantine krijgen de felbegeerde vergunning.
10/07 13u15  Ik WEET nu dat ik door jullie witmannen altijd ben gekleineerd“Ik ben helemaal om, hoor. Ik heb het licht gezien. Dat wilde ik je even melden.”
10/07 13u15  Boerenprotesten: 230 winkels Albert Heijn niet bevoorraadHonderden boze boeren voeren vrijdag opnieuw actie in Zwolle en Den Haag. De boeren zijn het niet eens met de prijs die ze voor hun producten krijgen en protesteren tegen de stikstofmaatregelen van minister Carola Schouten van Landbouw.
10/07 13u15  Activisten organiseren alternatief voor racismedebat Jort KelderOnder anderen Quinsy Gario en Glenn Helberg doen mee aan dit gesprek.
10/07 12u15  Slag in concertland: veel ontslagen bij Ziggo Dome en Afas LiveDe coronacrisis slaat diepe gaten in het Nederlandse concertlandschap. Zowel de Ziggo Dome als de Afas Live zijn gedwongen ruim een derde van hun personeel te ontslaan.
10/07 12u15  Boerenprotesten in Zwolle en Den Haag: 230 winkels Albert Heijn niet bevoorraadHonderden boze boeren voeren vrijdag opnieuw actie in Zwolle en Den Haag. De boeren zijn het niet eens met de prijs die ze voor hun producten krijgen en protesteren tegen de stikstofmaatregelen van minister Carola Schouten van Landbouw.
10/07 12u15  Nog eens 6 Amsterdamse clubs krijgen een 24 uursvergunningAmsterdam krijgt er zes clubs bij die 24 uur achter elkaar mogen openblijven. Onder meer Garage Noord, Bret en De Marktkantine krijgen de felbegeerde vergunning.
10/07 12u15  Nabestaanden MH17 tegen VS: ‘Geef satellietbeelden van lancering Buk-raket vrij’Een groep nabestaanden van de MH17-ramp doet een dringend beroep op de Verenigde Staten: geef de satellietbeelden vrij waarop, volgens de Amerikanen, de Buk-raket te zien is die MH17 neerhaalde. ‘Help mee aan gerechtigheid.’ Dat schrijft de groep in een brief aan Pete Hoekstra, de Amerikaanse ambassadeur in Nederland.
10/07 12u15  Als ik de ex-Hells Angel spreek, denk ik die boor te horenHet tot in de puntjes verzorgde martelcomplex dat de politie heeft ont­manteld, brrr. Het heeft u deze week vast ook beziggehouden. Die tandartsstoel met gespen aan de armleuningen en voetsteun; de boeien aan plafond en vloer; het foltertuig dat klaarlag voor het eerste slachtoffer.
10/07 12u15  Zwarte gaper van de gevel verwijderd: wat komt ervoor in de plaats?Drogisteigenaar Harry Piet gaat aan de buurt vragen wat ze op de plaats van het beeld willen.
10/07 12u15  Corona grijpt wereldwijd nog steeds om zich heenHeeft het ene land het virus net onder controle, dan lijkt het elders weer toe te slaan. En zo deint de wereldbevolking heen en weer, van lockdown naar versoepeling en terug naar lockdown.
10/07 11u15  Zwarte gaper van de gevel verwijderd: wat komt er voor in de plaats?De zwarte gaper boven drogisterij Het Heertje in de Herenstraat is niet meer. Een gespecialiseerd bedrijf heeft het houten beeld vrijdagochtend in alle vroegte van de gevel verwijderd. Drogisteigenaar Harry Piet gaat aan de buurt vragen wat ze op de plaats van het beeld willen.
10/07 11u15  ING sluit per direct kwart van de kantorenING gaat een kwart van de kantoren in Nederland sluiten, zo’n 42 kantoren. Daar zouden evenzoveel servicepunten voor in de plaats moeten komen. Donderdagavond is het kantoorpersoneel op de hoogte gebracht van het besluit. Er zou geen sprake zijn van gedwongen ontslagen.
10/07 10u15  Drogist: Buurt mag meebeslissen wat er op plaats van gaper komtDe zwarte gaper boven drogisterij Het Heertje in de Herenstraat is niet meer. Een gespecialiseerd bedrijf heeft het houten beeld vrijdagochtend in alle vroegte van de gevel verwijderd. Drogisteigenaar Harry Piet gaat aan de buurt vragen wat ze op de plaats van het beeld willen.
10/07 10u15  Opa Meeuwis moet zijn dagboeken niet voor niets hebben bewaardHan Lips schrijft elke dag over wat hem is opgevallen op tv. Vandaag: de minidocumentaire Liever Krijgsgevangen.
10/07 09u15  Nationale hype: illegale straatgevechten op InstagramStraatgevechten tussen twee jongeren, gelivestreamd op Instagram, zijn vanuit Amsterdam uitgegroeid tot een nationale hype. De politie slaagt er niet in deze hoodfights te voorkomen.
10/07 09u15  AZ blijft strijden voor rechtvaardigheid: ‘Gudde is ongeloofwaardig’Juridisch adviseur van AZ Karim Aachboun wil het nog één keer grondig uitleggen.
10/07 08u15  Live: Opnieuw hoogste aantal besmettingen VSHier volgen we het belangrijkste nieuws over het coronavirus. ♦ In dit artikel houden we cijfers over het coronavirus bij. ♦ Download onze app en ontvang een bericht bij de belangrijkste updates.
10/07 08u15  Vrees voor zelfmoord Ghislaine Maxwell, lakens en kleding afgepaktZo wil de politie voorkomen dat Maxwell, net als Jeffrey Epstein, zichzelf van het leven berooft.
10/07 08u15  Advies voor herstel economie: Focus op verduurzaming en nieuwbouwHet kabinet moet na de coronacrisis prioriteit geven aan een herstelplan dat de economie en werkgelegenheid in Nederland bevordert en dat bijdraagt aan duurzaamheid.
10/07 08u15  Zucht van verlichting bij coronaconcert van NielsonVoor een kleine 2500 bezoekers gaf Nielson donderdagavond het grootste popconcert in Nederland in bijna vier maanden tijd. Een zucht van verlichting trok door de Ziggo Dome.
10/07 07u15  Illegale hoodfights op Instagram, tot de politie komt: ‘Skotoe, blauw!’Straatgevechten tussen twee jongeren, gelivestreamd op Instagram, zijn vanuit Amsterdam uitgegroeid tot een nationale hype. De politie slaagt er niet in deze hoodfights te voorkomen.
09/07 23u15  ‘Kankerverwekkende stof ontdekt in paracetamol’De grootste producent van paracetamol ter wereld, het Chinese Anqiu Lu’an Pharmaceutical, verkoopt grondstoffen voor paracetamol die vervuild zijn met een kankerverwekkende stof.
09/07 23u15  Zucht van verlichting door Ziggo Dome bij coronaproofconcert van NielsonVoor een kleine 2500 bezoekers gaf Nielson donderdagavond het grootste popconcert in Nederland in bijna vier maanden tijd. Een zucht van verlichting trok door de Ziggo Dome.
09/07 22u15  Schouten zwicht na protest boeren: nieuw overleg over veevoerLandbouwminister Carola Schouten gaat met experts en veeartsen in gesprek over eventuele gezondheidseffecten die het verlagen van ruw eiwit in veevoer heeft voor de gezondheid van het vee.
09/07 22u15  Verruimd vaderschapsverlof komt veel te laat, zeggen deze vadersSinds 1 juli is het vaderschapsverlof met vijf weken verruimd.
09/07 21u15  Live: WHO: onderzoek naar besmetting via luchtHier volgen we het belangrijkste nieuws over het coronavirus. ♦ In dit artikel houden we cijfers over het coronavirus bij. ♦ Download onze app en ontvang een bericht bij de belangrijkste updates.
09/07 20u15  Belastingdienst zet meer systemen uit die niet aan wet voldoenDe Belastingdienst heeft een reeks registratiesystemen uitgezet omdat ze niet voldoen aan de privacywet AVG. Dat bevestigen Haagse bronnen na berichtgeving in NRC.
09/07 19u15  76-jarige vrouw slachtoffer van babbeltruc in Nieuw-WestEen 76-jarige vrouw is donderdagmiddag in Nieuw-West slachtoffer geworden van een babbeltruc. Twee vrouwen en een man belden bij haar aan en wisten spullen mee te nemen uit het huis. Het is nog onduidelijk wat er allemaal precies is buitgemaakt.
09/07 18u15  Verruimde vaderschapsverlof komt veel te laat, zeggen deze vadersSinds 1 juli is het vaderschapsverlof met vijf weken verruimd.
09/07 18u15  Live: Bijna een op de drie werkenden kreeg overheidssteunHier volgen we het belangrijkste nieuws over het coronavirus. ♦ In dit artikel houden we cijfers over het coronavirus bij. ♦ Download onze app en ontvang een bericht bij de belangrijkste updates.
09/07 17u15  Gemeente liet grote steken vallen met vervolging Ait-TalebDe voormalige Amsterdamse antiradicaliseringsambtenaar Saadia Ait-Taleb en haar opdrachtnemer Saïd J. zijn donderdagmiddag door de rechtbank ‘gezuiverd van alle blaam’. De gemeente mag zich flink achter de oren krabben.
09/07 17u15  Politie vist Ferrari uit het IJ, gist nog naar herkomstWaar duikers op de bodem van het IJ normaliter vooral fietsen vinden, troffen ze vorige maand iets wel heel bijzonders aan: een Ferrari. Donderdagmiddag werd de bolide uit het water getakeld.
09/07 17u15  Bach in het zorgcentrum: een opluchting voor bewoners én orkestDe bewoners van het zorgcentrum in Nellestein kregen donderdagmiddag leden van het VU-orkest op bezoek voor een klassiek concert in tijden van corona.
09/07 17u15  Live: Weer minder coronapatiënten in ziekenhuisHier volgen we het belangrijkste nieuws over het coronavirus. ♦ In dit artikel houden we cijfers over het coronavirus bij. ♦ Download onze app en ontvang een bericht bij de belangrijkste updates.
09/07 16u15  Gaykrant gaat door, ondanks leegloop na aanhouding hoofdredacteurDe Gaykrant houdt niet op te bestaan, maar gaat met een afgeslankte redactie verder als nieuwssite. Zeker acht medewerkers hebben het online platform verlaten nadat bekend werd dat hoofdredacteur Hans P. verdacht wordt van een zedendelict. ‘De Gaykrant verdient een tweede kans, of in dit geval een derde kans.’
09/07 16u15  Huizenprijzen blijven stijgen in AmsterdamDe onzekerheid onder kopers neemt toe, maar de prijzen waarvoor Amsterdamse huizen worden verkocht gaan nog steeds omhoog. ABN Amro verwacht dat de Nederlandse huizenprijzen in 2021 zullen dalen, maar of Amsterdam daar iets van merkt is nog maar de vraag.
09/07 16u15  Amsterdam dreigt 116 miljoen toeristenbelasting mis te lopenDat is ongeveer de helft van 236 miljoen euro aan misgelopen toeristenbelasting in Nederland.
09/07 15u15  Ex-ambtenaar Saadia Ait-Taleb vrijgesproken van fraudeDe voormalige Amsterdamse antiradicaliseringsambtenaar Saadia Ait-Taleb is donderdagmiddag door de rechtbank vrijgesproken van fraude. Ook haar opdrachtnemer Saïd J. is van alle verdenkingen vrijgesproken.
09/07 15u15  Casablanca Variété verhuist naar een dak in ZandvoortTheaterrestaurant Casablanca Variété op de Zeedijk is naar Zandvoort vertrokken. Theatercafé Mascini neemt de plek op de Zeedijk over.
09/07 15u15  Live: Lockdown Servië van de baan na rellen in hoofdstadHier volgen we het belangrijkste nieuws over het coronavirus. ♦ In dit artikel houden we cijfers over het coronavirus bij. ♦ Download onze app en ontvang een bericht bij de belangrijkste updates.
09/07 14u15  Saadia Ait-Taleb vrijgesproken van fraudeDe voormalige Amsterdamse antiradicaliseringsambtenaar Saadia Ait-Taleb is donderdagmiddag door de rechtbank vrijgesproken van fraude. Ook haar opdrachtnemer Saïd J. is van alle verdenkingen vrijgesproken.
09/07 13u15  OM heeft al ruim 15.000 coronaboetes opgelegdHet Openbaar Ministerie (OM) heeft sinds de uitbraak van het coronavirus al 15.530 coronaboetes opgelegd, voornamelijk aan mensen die onvoldoende afstand hielden.
09/07 12u15  Nieuw bewijs: George Floyd riep twintig keer dat hij geen adem kreegFloyd ging ervan uit dat hij zijn arrestatie niet zou overleven, blijkt uit een transcript.
09/07 12u15  Een mooie wandeling naar het graf van mijn vriendEen vriend ligt begraven op De Nieuwe Ooster.
09/07 12u15  Live: CPB: Duizenden uitslagen anders door schrappen examensHier volgen we het belangrijkste nieuws over het coronavirus. ♦ In dit artikel houden we cijfers over het coronavirus bij. ♦ Download onze app en ontvang een bericht bij de belangrijkste updates.
09/07 11u15  Het vertrouwen in de Belastingdienst brokkelt razendsnel afDe affaires vreten aan het gezag van de Belastingdienst, en daarmee aan de Nederlandse belastingmoraal. Maar erkenning van fouten gaat het ministerie van Financiën niet makkelijk af.
09/07 11u15  Ik heb het mooiste meisje uit het azc nooit meer gezienHaar naam was Olja. Ze was het mooiste meisje van het asielzoekerscentrum in Crailo. In 1998 wachtten we daar samen met honderden anderen het oordeel af of we mochten blijven of niet. Met de Nederlandse legerbasis naast ons, die luidruchtige trainingen uitvoerde. Ik sluit niet uit dat sommigen van ons hun enige oorlogstrauma daar opliepen.
09/07 10u15  De woningmarkt wankelt, maar prijzen blijven stijgen in AmsterdamDe onzekerheid onder kopers neemt toe, maar de prijzen waarvoor Amsterdamse huizen zijn verkocht gaan vooralsnog onverminderd omhoog. Tot volgend jaar: ABN Amro verwacht dat de huizenprijzen in 2021 zullen dalen.
09/07 08u15  Transmissie via aerosolen: nieuwe maatregelen nodig?De brief van 239 wetenschappers aan de Wereldgezondheidsorganisatie over coronaverspreiding via de lucht heeft effect gehad. Ook bij het RIVM staat het op de agenda, maar briefondertekenaar Philomena Bluyssen (TU Delft) wil concrete maatregelen. ‘Geen honderden mensen in besloten ruimtes.’
09/07 08u15  Kamer woedend om afbreken werkbezoek minister SchoutenKamerleden van links tot rechts zijn woedend dat minister Schouten (Landbouw) woensdag vanwege boerenprotesten een werkbezoek aan Zeeland moest afbreken. Haar veiligheid zou anders in het geding zijn gekomen. “Dit loopt de spuigaten uit.”
09/07 08u15  Live: Wereldwijd aantal besmettingen voorbij 12 miljoenHier volgen we het belangrijkste nieuws over het coronavirus. ♦ In dit artikel houden we cijfers over het coronavirus bij. ♦ Download onze app en ontvang een bericht bij de belangrijkste updates.
09/07 05u15  Live: Aantal besmettingen wereldwijd voorbij de 12 miljoenHier volgen we het belangrijkste nieuws over het coronavirus. ♦ In dit artikel houden we cijfers over het coronavirus bij. ♦ Download onze app en ontvang een bericht bij de belangrijkste updates.
08/07 23u15  Dineren in de Arena: ‘Op deze manier kan ik het gras weer een beetje ruiken’De eerste honderd gasten dineerden woensdagavond in Langs de Lijn, het tijdelijke restaurant in de Johan Cruijff Arena, maar voor veel van hen was eten slechts bijzaak.
08/07 22u15  Live: ‘Wetenschappers waarschuwen voor hersenschade door Covid-19’Hier volgen we het belangrijkste nieuws over het coronavirus. ♦ In dit artikel houden we cijfers over het coronavirus bij. ♦ Download onze app en ontvang een bericht bij de belangrijkste updates.
08/07 21u15  Wie is Robin van O., de man achter de martelkamer van de onderwereld?De 40-jarige Robin van O. is hoofdverdachte in de zaak van de opgerolde onderwereldgevangenis met martelkamer in een zeecontainer in Brabant. Wie is deze voormalige sportschoolhouder uit Utrecht, die in conflict was met Ridouan Taghi?
08/07 19u15  Drogist verwijdert zwarte gaper: ‘Hij is helemaal geen slaaf’De gaper die boven drogisterij Het Heertje in de Herenstraat hangt, wordt vrijdag door de eigenaren verwijderd. In 2016 werd het beeld al eens gestolen. Deze week ontstond er commotie over vermeend racisme na een ‘spottende’ tweet van Sylvia Witteman.
08/07 19u15  Vakantie is riskant: ‘De ene verzekeraar dekt niets, de ander een deel’De zomervakantie is in volle gang en traditiegetrouw willen Nederlanders erop uit. Maar tijdens de coronacrisis is dat zo makkelijk nog niet. Waar mogen we nog heen en wat krijgen we vergoed van de verzekering?
08/07 19u15  Banken trekken samen op in strijd tegen witwassenNederlandse banken bundelen hun krachten in de strijd tegen witwassen en terrorismefinanciering. Zij richten samen een organisatie op die individuele transactiegegevens bij elkaar brengt en doorspit op aanwijzingen van criminele netwerken.
08/07 18u15  OM wil 4 jaar cel voor doodschieten vriend in ZuidoostFrank Y. (22) en zijn jeugdvriend Richard Cordova Farinango (26) namen in studentenflat Daalwijk in de Bijlmer een videoclip op. Gangsterrap. Dronken en stoned, in die nacht van 27 op 28 januari, met Franks echte wapen. Ineens was er die knal en stierf Richard in een plas bloed. Justitie wil vier jaar cel voor Frank, voor doodslag.
08/07 18u15  Slob zwicht: publieke omroep tóch niet reclamevrijDe publieke omroep wordt tot 20.00 uur ’s avonds toch niet reclamevrij. In plaats daarvan wordt de reclamezendtijd vanaf 2022 in vijf jaar tijd gehalveerd. Ook verandert NPO3 niet in een regiozender.
08/07 17u15  Gaper verwijderd boven drogist: ‘Maar hij is helemaal geen slaaf’De gaper die boven drogisterij Het Heertje in de Herenstraat hangt, wordt vrijdag door de eigenaren verwijderd. In 2016 werd het beeld al eens gestolen. Deze week ontstond er commotie na een ‘spottende’ tweet van Sylvia Witteman.
08/07 17u15  Live: minder dan 100 coronapatiënten in ziekenhuizenHier volgen we het belangrijkste nieuws over het coronavirus. ♦ In dit artikel houden we cijfers over het coronavirus bij. ♦ Download onze app en ontvang een bericht bij de belangrijkste updates.
08/07 17u15  Kanye West: ‘Als ik president word, is iedereen jarig’Kanye West liet vorige week via Twitter weten dat hij zich kandidaat stelt voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen. In een interview met het blad Forbes licht hij zijn campagnestrategie en standpunten toe. De vraag die blijft hangen: is hij serieus of niet?
08/07 17u15  Alle VU-hoorcolleges online tot eind 2020, UvA ‘puzzelt’ met fysieke lessenDe Vrije Universiteit (VU) geeft tot en met december 2020 alle hoorcolleges online. Ook tentamens zullen op afstand worden afgenomen.
08/07 17u15  Half miljoen euro aan smartwatches gestolen uit loods op SchipholDe Koninklijke Marechaussee heeft twee mannen opgepakt voor de diefstal van zes pallets vol met smartwatches ter waarde van ruim een half miljoen euro uit een loods op Schiphol.
08/07 16u15  Kanye en zijn Birthday Party: ‘Als ik president word, is iedereen jarig’Kanye West liet vorige week via Twitter weten dat hij zich kandidaat stelt voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen. In een interview met het blad Forbes licht hij zijn campagnestrategie en standpunten toe. De vraag die blijft hangen: is hij serieus of niet?
08/07 16u15  Vanmiddag gaan we Peer op de lantaarnpalen plakkenPeer is weg.
08/07 15u15  Feestende Nederlanders zetten kustplaats op steltenDe politie van het Vlaamse kustplaatsje Knokke-Heist heeft in de nacht van dinsdag op woensdag nacht hulp moeten inroepen van omliggende korpsen om het uitgaansgebied leeg te vegen. Veel vakantievierende jongeren, onder wie veel Nederlanders, wilden na de sluiting van de horeca niet weggaan.
08/07 15u15  Hallo Jumbo, dag Hema in de LinnaeusstraatTot grote teleurstelling van een aantal buurtbewoners verhuist het filiaal van de Hema aan de Linnaeusstraat naar een nieuw pand in Oostpoort. Op de oude locatie komt in oktober een Jumbo-supermarkt.
08/07 15u15  Windmolens op de Noorder IJplas moeten er ondanks verzet komenIn de omgeving van de Noorder IJplas moeten windmolens komen. Daarover hebben de gemeente, en bedrijven- en bewonerscoöperaties woensdag een intentieovereenkomst ondertekend.
08/07 14u15  Is dit ’s werelds meest hygiënische zwartrijder?Beducht op een nat pak duik ik vlak voor een wolkbreuk de metro op de Nieuwmarkt in. Dikke druppels roffelen op het dak boven mijn hoofd – daar was ik het wispelturige weer mooi te slim af.
08/07 13u15  Ajax maakt werk van Deens international HöjbjergAjax wil Deens international Pierre-Emile Höjbjerg aantrekken. De middenvelder staat onder contract bij de Engelse club Southampton waar hij zijn contract, dat loopt tot 2021, niet gaat verlengen.
08/07 13u15  Holleeder mag nader onderzoek doen in hoger beroepWillem Holleeder en zijn advocaten mogen in het appèl tegen zijn levenslange celstraf voor moordopdrachten liefst 22 getuigen verhoren, onder wie (ex-)officieren van justitie en criminelen. Ook mogen ze volop ander onderzoek (laten) doen.
08/07 13u15  Beste reizigers, metro 54 naar Zweinstein vertrekt van spoor 9 3/4Op vijf metrostations in Amsterdam zijn vanaf woensdag luisterfragmenten uit het eerste Harry Potter-boek te horen.
08/07 12u15  Na de ic wacht het lange herstel: ‘Mensen weten niet wat ze overkomt’Na een verblijf op de intensive care wacht coronapatiënten vaak een lange weg naar herstel. ‘Ik moet nog rustig aan doen om te voorkomen dat mijn emmertje volloopt.’
08/07 12u15  Martelen? ‘Ja, maar dan wel tijdens een talkshow alstublieft!’Natuurlijk hebben misdadigers een martelkamer. Zij weten dat pijn de snelweg is naar voorspoed. En dus geld. Ik denk weleens: stel dat Ridouan T. aan het volk zou voorleggen of hij mag martelen, dan ben ik bang dat het overgrote deel der mensheid zal zeggen: “Ja, maar dan wel tijdens een talkshow alstublieft!”
08/07 12u15  WHO erkent risico van besmetting via aerosolenDe Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) erkent dat het coronavirus zich niet alleen verspreidt via grotere druppels, maar ook via kleine druppels, de zogenaamde aerosolen.
08/07 12u15  Geen extra onderzoek in ‘minder minder’-proces WildersEr komt geen extra onderzoek in de strafzaak tegen Geert Wilders rond zijn minder-Marokkanenuitspraken. Dat heeft het gerechtshof woensdagmorgen besloten. 4 september volgt de uitspraak, waarmee er na zes jaar een einde komt aan de zaak. De PVV-leider kreeg het laatste woord.
08/07 11u15  Na de ic zijn coronapatiënten nog lang niet de oudeNa een verblijf op de intensive care wacht coronapatiënten vaak een lange weg naar herstel. ‘Ik moet nog rustig aan doen om te voorkomen dat mijn emmertje volloopt.’
08/07 10u15  Nieuw ‘hufterproof’ Hazes-beeld in de maakHet vernielde legobeeld van André Hazes krijgt een opvolger. Het eerste exemplaar, ontworpen door Streetart Frankey, wordt binnenkort vervangen door een steviger exemplaar van beton.
08/07 10u15  Mensen onwel na openen koffer: bevatte insecticide en miljoen aan vals geldDe gevaarlijke stof Dimethoaat werd aangetroffen in de koffer.
08/07 10u15  Kan The Movies niet gered worden door de KLM-topman?De stad lijkt steeds meer op hoe ze was. Toeristen komen weer als onkruid tussen de stoeptegels vandaan gekropen, alsof ze na maanden donkerte toch echt de zon weer moeten zien. Er staan weer stonede rijen voor wafels en de ochtenden zijn weer van mensen die al ­krioelend hun best doen ergens op tijd te komen.
08/07 10u15  Wat is eigenlijk de tussenstand van De Talkshowoorlog?Han Lips schrijft elke dag over wat hem is opgevallen op tv. Vandaag: Op1.
08/07 09u15  Onderzoekers UMC: Massamedia kunnen gedrag in korte tijd beïnvloedenHet gebruik van massamedia kan het gedrag van mensen in korte tijd beïnvloeden. Met name vrouwen, hoger opgeleiden en ouderen pikken de informatie snel op.
08/07 09u15  Taxiplatform Bolt van start in Amsterdam: ‘We zijn geen wannabe’Uber krijgt concurrentie: het internationale taxiplatform Bolt start woensdag in Amsterdam. In Londen en Parijs zegt het bedrijf een stevig marktaandeel te hebben veroverd.
08/07 08u15  Wel of niet inenten? Veel mensen twijfelen over coronavaccinLang niet alle Nederlanders zouden zich zonder meer laten inenten met een vaccin tegen corona. Twijfelaars hebben hun bedenkingen bij het hoge tempo waarin een vaccin nu wordt ontwikkeld of ze zijn bang dat het virus muteert.
08/07 08u15  Live: WHO erkent risico van besmetting via aerosolenHier volgen we het belangrijkste nieuws over het coronavirus. ♦ In dit artikel houden we cijfers over het coronavirus bij. ♦ Download onze app en ontvang een bericht bij de belangrijkste updates.
08/07 08u15  Mohammed Nouri na drama rond ‘Appie’: ‘Als ik voetbal, vergeet ik alles’Drie jaar na het ongeval met zijn jongere broertje, voetbalt Mohamed weer.
08/07 08u15  Vijf mensen onwel na openen in beslag genomen koffer SchipholEen speciaal team van Defensie heeft de koffer onderzocht
08/07 04u15  Live - Meer dan 3 miljoen besmettingen in de VSHier volgen we het belangrijkste nieuws over het coronavirus. ♦ In dit artikel houden we cijfers over het coronavirus bij. ♦ Download onze app en ontvang een bericht bij de belangrijkste updates.
07/07 23u15  Live - VU geeft tot eind 2020 online hoorcollege, Curaçao niet akkoord met voorwaardenHier volgen we het belangrijkste nieuws over het coronavirus. ♦ In dit artikel houden we cijfers over het coronavirus bij. ♦ Download onze app en ontvang een bericht bij de belangrijkste updates.
07/07 22u15  Verenigde Staten stappen officieel uit WHODe Verenigde Staten hebben dinsdag officieel aangekondigd dat ze uit de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) stappen. President Trump verwijt de organisatie te laat te hebben gereageerd op de corona-uitbraak.
07/07 22u15  Tientallen boetes voor feestende Nederlandse scholieren in PortugalIn het Portugese Albufeira is zondagavond de militaire politie opgeroepen nadat enkele honderden Nederlandse jongeren de coronaregels aan hun laars lapten en samendromden bij plaatselijke cafés en clubs.
07/07 22u15  Waarschuwing voor ‘zelfmoordspel’ Blue Whale ChallengeIn dit ‘spel’ wordt jongeren via sociale media gevraagd steeds gevaarlijker opdrachten te doen.
07/07 21u15  Krijgt Anton de Kom eindelijk zijn plek in de vaderlandse geschiedenis?Hij wordt geciteerd tijdens demonstraties, is opgenomen in de canon en zijn boek vliegt de winkel uit: bijna negentig jaar na publicatie van zijn boek Wij slaven van Suriname (1934) staat Anton de Kom in het middelpunt van de belangstelling.
07/07 21u15  Live - VS officieel uit WHO gestaptHier volgen we het belangrijkste nieuws over het coronavirus. ♦ In dit artikel houden we cijfers over het coronavirus bij. ♦ Download onze app en ontvang een bericht bij de belangrijkste updates.
07/07 20u15  Coronanoodwet flink aangepast na kritiekDe bekritiseerde coronanoodwet wordt flink aangepast, na koortsachtig overleg achter de schermen tussen coalitiepartijen. De corona-app is geen onderdeel meer van de wet, ook de handhaving in woningen van burgers wordt eruit gesloopt.
07/07 20u15  ‘Geef elk kind kans op thuisonderwijs’Een wetswijziging moet thuisonderwijs voor iedereen mogelijk maken, stelt taalwetenschapper Mirka van Renswoude. ‘Goed onderwijs is niet per definitie gebonden aan een klaslokaal.’
07/07 19u15  Kraamcadeau voor Amsterdammertjes: boom of knuffeldoekjeDat nieuwgeboren Amsterdammers sinds 2007 een kraamcadeau van de stad kregen was al leuk en binnenkort is het presentje ook duurzaam. Kersverse ouders kunnen bij de geboorteaangifte voortaan kiezen tussen een duurzaam knuffeldoekje of het laten planten van een boom.
07/07 18u15  Braziliaanse president Bolsonaro test positief op coronaDe Braziliaanse president Jair Bolsonaro is positief getest op corona. Dat nieuws maakte hij dinsdagmiddag zelf bekend op een persconferentie. Bolsonaro droeg een mondmasker en verklaarde dat hij niet ernstig ziek is.
07/07 18u15  Savannah steunt ongedocumenteerden: ‘Ik help ze om mens te blijven’Het meest recente project is het maken van mondkapjes.
07/07 17u15  RIVM: blootstelling mogelijk via aerosolen in geval van ‘supershedder’5 procent van de coronabesmette personen stoot zo veel virusdeeltjes uit dat virusblootstelling via aerosolen in kleine, slecht geventileerde ruimten realistisch is. Dat blijkt uit onderzoek van het RIVM naar de overdracht van het coronavirus via de lucht.
07/07 17u15  Aggresieve man (22) mishandelt meerdere mensen op station ZaandamHij probeerde ook een reiziger op het spoor te duwen.
07/07 16u15  Live - Meer dan 200.000 coronadoden in EuropaHier volgen we het belangrijkste nieuws over het coronavirus. ♦ In dit artikel houden we cijfers over het coronavirus bij. ♦ Download onze app en ontvang een bericht bij de belangrijkste updates.
07/07 16u15  Kamer vreest volgende affaire Belastingdienst na nieuwe onthullingenDitmaal gaat het om misstanden bij de aangifte inkomstenbelasting.
07/07 15u15  Live - RIVM publiceert wekelijkse corona-update: 19 dodenHier volgen we het belangrijkste nieuws over het coronavirus. ♦ In dit artikel houden we cijfers over het coronavirus bij. ♦ Download onze app en ontvang een bericht bij de belangrijkste updates.
07/07 15u15  Aanhouding wegens belediging homoseksuele manDe politie heeft maandagavond een man aangehouden vanwege het beledigen van een homoseksuele man.
07/07 14u15  Live: Dodental coronavirus stijgt met 19 ten opzichte van vorige weekHier volgen we het belangrijkste nieuws over het coronavirus. ♦ In dit artikel houden we cijfers over het coronavirus bij. ♦ Download onze app en ontvang een bericht bij de belangrijkste updates.
07/07 14u15  Kopers nieuwbouwhuizen moeten vanaf nu zelf in hun huis wonenMet de 'zelfwoonplicht' wil de gemeente het duur verhuren van nieuwbouw voorkomen.
07/07 14u15  Spelers Ajax na twee maanden akkoord met loonofferDe spelers van Ajax en de clubleiding zijn akkoord over een loonoffer om de negatieve financiële gevolgen van de coronacrisis voor de club te beperken. Bijna twee maanden nadat aanvoerder Daley Blind namens de spelersraad zei solidair te zijn, ligt er een akkoord.
07/07 13u15  ‘Martelcomplex’ van de onderwereld: 6 cellen, 1 martelkamerEen ‘martelcomplex’ van de onderwereld dat in juni is aangetroffen in een loods in Brabant bestond uit zeven zeecontainers. Zes waren ingericht als gevangeniscel. Een zevende werd door verdachten de ‘behandelkamer’ genoemd, waar slachtoffers werden gemarteld.
07/07 13u15  Live - RIVM: besmetting via kleine druppeltjes niet negerenHier volgen we het belangrijkste nieuws over het coronavirus. ♦ In dit artikel houden we cijfers over het coronavirus bij. ♦ Download onze app en ontvang een bericht bij de belangrijkste updates.
07/07 13u15  ‘Alleenstaanden lopen huurhuis mis door Ollongren’Het wetsvoorstel van minister Kajsa Ollongren, waarin de toewijzingsgrens voor alleenstaande huurders verlaagd wordt naar 35.938 euro, kan voor grote problemen zorgen.
07/07 13u15  Vrouw ontslagen bij Not Hotel na liegen over ziekte in appjesHet Amsterdamse Not Hotel heeft een assistent-manager op staande voet ontslagen, omdat zij loog dat ze ziek was. Haar werkgever ontdekte dat, omdat hij zonder haar medeweten kon meelezen met haar WhatsAppberichten.
07/07 12u15  Het slachtofferschap is het Louis Vuittontasje van dit jaarOp het marktje zag ik een oud boek liggen. Ik sloeg het open en las: ‘Bidt, ende men sal v gheuen; sukt, ende ghi selt vinden; clopt, ende men sal v ontpluken. Want elc die bidt, hem sal werden ghegheuen, ende die sukt, hi sal vinden, ende die clopt, hem sal werden ontploken.’
07/07 12u15  Een zomer vol boerenprotest? ‘Revolutie lijkt begonnen’Wacht ons een zomer vol boerenprotesten? Volgens de boeren zelf is de geest uit de fles en is het de bedoeling dat ze elke dag met hun trekkers de weg opgaan. ‘Grote acties, kleine acties, alles is mogelijk.’
07/07 11u15  Live - Brussel: veel diepere recessie in de EU door lockdownsHier volgen we het belangrijkste nieuws over het coronavirus. ♦ In dit artikel houden we cijfers over het coronavirus bij. ♦ Download onze app en ontvang een bericht bij de belangrijkste updates.
07/07 11u15  Consumentenbond begint massaclaim tegen FacebookOver eventuele schadebedragen doet de Consumentenbond nog geen uitspraken.
07/07 11u15  Huren in Amsterdam dalen na jaren weer eensGoed nieuws voor Amsterdamse woningzoekenden; de huren in de stad zijn voor het eerst in jaren gedaald. Het slechte nieuws is dat deze daling vooral optreedt bij de duurste huizen, normaal gesproken de habitat van expats.
07/07 11u15  Australië terug bij af? Melbourne zes weken in strenge lockdownAustralië behoort tot de succesvolste landen ter wereld als het gaat om het indammen van de verspreiding van het coronavirus. Er is een uitzondering: de deelstaat Victoria met de daarin gelegen miljoenenstad Melbourne.
07/07 10u15  Zo kunnen aanhangers van Viruswaanzin zich toch nuttig makenHet heeft iets navrants, al dat opgetogen ‘we mogen er weer op uit, hup, naar de kroeg en op vakantie!’ Alsof we een roedel jonge honden zijn, die over elkaar heen buitelen nu het luik van de bench open gaat en van puur plezier over hun eigen en elkaars poten struikelen. Koeien die na maandenlang verplicht op stal te hebben gestaan dolblij hun eerste dansje buiten in de wei doen.
07/07 09u15  7 scenario’s bevolkingsgroei: aantal migranten neemt altijd toeVan 4,2 miljoen inwoners in 2020 naar tussen de 5,3 en 8,4 miljoen in 2050.
07/07 09u15  Gordon is het fenomeenste mediafenomeenHan Lips schrijft elke dag over wat hem is opgevallen op tv. Vandaag: een exclusief interview met Gordon in Shownieuws.
07/07 09u15  Steeds meer schade door extreme neerslagNederland krijgt steeds vaker te maken met extreme buien, die alsmaar meer schade aan woningen veroorzaken. Het aantal meldingen door neerslagoverlast is in drie jaar tijd met 77 procent gestegen en de schades door storm zijn ruim verdubbeld.
07/07 09u15  Gemeente organiseert wapeninleveractie in ZuidoostOp initiatief van de ChristenUnie wordt dit najaar door de gemeente een wapeninleveractie georganiseerd in Zuidoost. Begin 2019 gebeurde dat ook in Rotterdam, die actie werd met 262 ingeleverde wapens een groot succes.
07/07 08u15  Onderzoek: forse toename migranten verwachtHet aantal inwoners in Nederland met een migratieachtergrond neemt naar verwachting de komende jaren fors toe. Volgens prognoses groeit het aantal van 4,2 miljoen inwoners in 2020 naar tussen de 5,3 en 8,4 miljoen in 2050.
07/07 08u15  Debat lijsttrekkers CDA: Omtzigt omarmt rol van outsiderCDA-leden kunnen sinds 18.00 uur stemmen wie de nieuwe lijsttrekker moet worden. Kandidaten Hugo de Jonge, Mona Keijzer en Pieter Omtzigt kruisten vanavond eenmalig de degens tijdens het lijsttrekkersevent in Utrecht.
07/07 08u15  Kwetsbare coronapatiënten mogelijk gebaat bij behandeling met bloedplasmaCovid-patiënten die zo ziek zijn dat ze naar het ziekenhuis moeten, hebben geen baat bij de toediening van bloedplasma met antistoffen. Kwetsbaren en ouderen die pas net geïnfecteerd zijn, kunnen er wel baat bij hebben, verwacht Bart Rijnders van het Erasmus MC.
07/07 08u15  ‘Belastingdienst profileerde ook bij aangifte inkomsten’De Belastingdienst heeft tienduizenden mensen als fraudeur bestempeld op basis van profilering en ‘vermoedens van fraude’. Dat gebeurde volgens RTL Nieuws en Trouw niet alleen bij de kinderopvangtoeslag, maar ook bij de inkomstenbelasting moesten burgers de afgelopen jaren zelf aantonen geen fraudeur te zijn.
07/07 07u15  Expats blijven weg: huren in Amsterdam dalen na jaren weer eensGoed nieuws voor Amsterdamse woningzoekenden; de huren in de stad zijn voor het eerst in jaren gedaald. Het slechte nieuws is dat deze daling vooral optreedt bij de duurste huizen, normaal gesproken de habitat van expats.
06/07 23u15  CDA-lijsttrekkers in debat: Omtzigt omarmt rol van outsiderCDA-leden kunnen sinds 18.00 uur stemmen wie de nieuwe lijsttrekker moet worden. Kandidaten Hugo de Jonge, Mona Keijzer en Pieter Omtzigt kruisten vanavond eenmalig de degens tijdens het lijsttrekkersevent in Utrecht.
06/07 23u15  Kwetsbare coronapatiënten mogelijk baat bij behandeling met bloedplasmaCovid-patiënten die zo ziek zijn dat ze naar het ziekenhuis moeten, hebben geen baat bij de toediening van bloedplasma met antistoffen. Kwetsbaren en ouderen die pas net geïnfecteerd zijn, kunnen er wel baat bij hebben, verwacht Bart Rijnders van het Erasmus MC.
06/07 22u15  CDA-lijsttrekkers debatteren eenmalig met elkaarCDA-leden kunnen sinds 18.00 uur stemmen wie de nieuwe lijsttrekker moet worden. Kandidaten Hugo de Jonge, Mona Keijzer en Pieter Omtzigt kruisten vanavond eenmalig de degens tijdens het lijsttrekkersevent in Utrecht.
06/07 22u15  Niet Berlijn of Londen: elektronicamerk Miele opent kantoor op de ZuidasElektronicamerk Miele heeft maandag een kantoor, of ‘digitale hub’, geopend op de Zuidas. Het Duitse bedrijf verkoos Amsterdam boven Berlijn, Stockholm en Londen voor het zogeheten Miele X.
06/07 22u15  Nieuwe directeur Paradiso: wit, man, ‘diversiteitsspecialist’Geert van Itallie wordt per 1 september directeur van Paradiso, wat is hij van plan? ‘Ik hoop dat we weer een stip op de horizon durven zetten: daar moeten we naartoe.’
06/07 21u15  Een negatief reisadvies voor Porto, maar ook Nederland is rood op ‘de kaart’Portugal hoopte op een mooie zomer mét toeristen. Tot nieuwe oplevingen van het coronavirus plots leidden tot een negatief reisadvies vanuit Nederland voor de regio’s Lissabon en Porto. “Het is frustrerend, je loopt geen extra risico als je hier vakantie viert.”
06/07 21u15  De nieuwe Paradiso-directeur: man, wit en van zekere leeftijd maar ook ‘specialist in diversiteitsbevordering’Geert van Itallie wordt per 1 september directeur van Paradiso, wat is hij van plan? ‘Ik hoop dat we weer een stip op de horizon durven zetten: daar moeten we naartoe.’
06/07 19u15  Hoe píépkleine druppeltjes de grote coronakwestie werdenIn een open brief manen 239 wetenschappers uit meer dan 30 landen de Wereldgezondheidsorganisatie om ook de aerosole verspreiding van het coronavirus serieus te nemen. Maar de meningen zijn verdeeld en hoe werkt dat dan, virusverspreiding via aerosolen?
06/07 19u15  Premier Rutte houdt videospeech bij Srebrenica-herdenkingMinister-president Mark Rutte stuurt een videoboodschap in voor de herdenking van de val van Srebrenica, aanstaande zaterdag 25 jaar geleden.
06/07 19u15  Mag ik even door je weiland crossen? De zelfopgelegde uitdagingen van amateurfietsersHardloopkunstenaar Sander Gabel rent met de sportapp Strava routes in de vorm van een dolfijn of kat. Ook deze fietsers zoeken uitdagingen in hun parcours.
06/07 18u15  Live - Aantal coronapatiënten op ic stijgt, maar ‘geen reden tot zorg’Hier volgen we het belangrijkste nieuws over het coronavirus. ♦ In dit artikel houden we cijfers over het coronavirus bij. ♦ Download onze app en ontvang een bericht bij de belangrijkste updates.
06/07 16u15  Max Euweplein-schakers: hoelang duurt ‘voorlopig gesloten’ nog?Ze voelen zich een vergeten groep: de Max Euweplein-schakers. Terwijl de coronamaatregelen de afgelopen weken stapsgewijs werden versoepeld voor horecaondernemers en sporters, vallen zij tussen wal en schip.
06/07 16u15  Ennio Morricone was de grootste filmcomponist aller tijdenEnnio Morricone was de grootste filmcomponist aller tijden, daar was iedereen, inclusief hijzelf, het over eens. Maandagochtend is ‘Il Maestro’ overleden.
06/07 16u15  Geen plaatje met ‘Hier opende Cruijff in 1969…’Ik moest in de Kinkerstraat zijn.
06/07 15u15  Amsterdamse bruggen staan op instorten: ‘Het is heel, héél slecht’Hoe meer onderzoek er wordt gedaan naar de staat van de bruggen en kades in Amsterdam, hoe slechter die blijken te zijn. Sommige bruggen staan op het punt te bezwijken.
06/07 15u15  Viruswaanzin demonstreert bij het verkeerde gebouwDe actiegroep Viruswaanzin heeft maandag bij meerdere redacties in Nederland gedemonstreerd tegen de verslaggeving over het coronavirus. In Rotterdam stonden demonstranten bij het verkeerde gebouw.
06/07 15u15  ‘Peepshow Palace’: coronaproof podium in het centrum van de stadIn de Brakke Grond is een coronaproof podium opgetrokken. Het ‘Peepshow Palace’ biedt vanaf dinsdag onderdak aan ten minste 144 voorstellingen en concerten.
06/07 13u15  Legobeeld Hazes weggehaald van de Dam na vernielingHet Legobeeld van André Hazes op de Dam lag zondagnacht in stukken. Het plastic hoofd was met geweld van de romp gehaald. Inmiddels is het hoofd helemaal verdwenen en is het beeld van de Dam verwijderd.
06/07 12u15  Instorting dreigt voor Amsterdamse kades en bruggenHoe meer onderzoek er wordt gedaan naar de staat van de bruggen en kades in Amsterdam, hoe slechter die blijken te zijn. Sommige bruggen staan op het punt te bezwijken.
06/07 12u15  De muziek van Ennio Morricone gaf een goede film vleugelsEnnio Morricone was de grootste filmcomponist aller tijden, daar was iedereen, inclusief hijzelf, het over eens. Maandagochtend is ‘Il Maestro’ overleden.
06/07 12u15  Legobeeld Hazes wordt weggehaald na vernielingHet Legobeeld van André Hazes op de Dam lag zondagnacht in stukken. Het plastic hoofd was met geweld van de romp gehaald. Inmiddels is het hoofd helemaal verdwenen en wordt het beeld van de Dam verwijderd.
06/07 12u15  Hoofdredacteur Gaykrant beschuldigd van zedendelictDe hoofdredacteur van De Gaykrant, Hans P. is vorige week zondag aangehouden op verdenking van een een zedendelict.
06/07 12u15  Het volk is boos op uw voorouders, sire‘Het volk is boos, sire,” zei de hoofdlakei.
06/07 12u15  Directeur Melkweg stapt over naar ParadisoDirecteur Geert van Itallie van de Melkweg in Amsterdam vertrekt per 1 september dit jaar om in dezelfde stad directeur te worden van Paradiso.
06/07 11u15  Legobeeld André Hazes vernield: ‘Geen fraai gezicht’Het Legobeeld van André Hazes op de Dam lag zondagnacht in stukken. Het plastic hoofd was van de romp getrokken of geslagen. Inmiddels is het hoofd weer teruggezet, maar de beschadigingen zijn nog steeds zichtbaar.
06/07 11u15  Hoofdredacteur Gaykrant treedt terug na arrestatieDe hoofdredacteur van De Gaykrant, Hans Prummel, is vorige week zondag aangehouden op verdenking van een misdrijf. Dat bevestigt De Gaykrant.
06/07 11u15  Zomerweer laat nog even op zich wachtenVakantiegangers in eigen land moeten nog even geduld hebben voor het echte zomerweer. Pas komend weekend vindt zeer waarschijnlijk een overgang plaats naar een overwegend droog en zonnig weertype.
06/07 11u15  Saskia Noort versus Ronald Giphart: ‘Ik heb een enorme boosheid’Saskia Noort gaat in Bonuskind opnieuw de confrontatie aan. Een tiener ontdekt dingen uit het seksleven van haar ouders. ‘Ik heb de vrijheid te schrijven wat ik vind.’
06/07 10u15  Freek de Jonge weet zijn preek nog steeds schitterend te verpakkenLaat een domineeszoon op zondagochtend Carré bespelen en er klinkt tijdens de inloop gegarandeerd orgelmuziek. Freek de Jonge doorbreekt de gewijde sfeer echter direct. “Wat een merkwaardig tijdstip om leuk te doen,” roept hij vanuit de lege zaal. Het honderdkoppige gehoor, ver­zameld op bankjes voor het podium, draait de hoofden. Een enkeling antwoordt bevestigend op zijn vraag wie er voor het eerst in dit theater is.
06/07 10u15  Nieuw servicecentrum moet zorgen voor toename leraren AmsterdamSchoolbesturen in Amsterdam kunnen vanaf maandag versneld parkeervergunningen en reiskostenvergoedingen aanvragen voor hun personeel bij een nieuw servicecentrum.
06/07 09u15  Filmcomponist Ennio Morricone (91) overleden na valEnnio Morricone is op 91-jarige leeftijd overleden. De Italiaanse componist overleed in een ziekenhuis in Rome aan de gevolgen van een val, schrijft de Italiaanse krant Corriere della Sera.
06/07 09u15  ‘Voorkom besmetting door meer aandacht voor ventilatie’Het weer toelaten van grote aantallen mensen bij binnenbijeenkomsten zónder expliciete aandacht voor ventilatie, is een groot risico voor de volksgezondheid. Daarvoor waarschuwen deskundigen. Ze snappen niet dat de overheid niet het zekere voor het onzekere neemt wat betreft het coronavirus.
06/07 09u15  Woedend over het weigeren van 500 kinderenIk ben boos. Nee, ik ben woedend. Soms vind ik de Nederlandse politiek een gemeen spelletje, waarbij angst het steeds vaker lijkt te winnen van moed en idealen.
06/07 08u15  Experts: ‘Voorkom besmetting door meer aandacht voor ventilatie’Het weer toelaten van grote aantallen mensen bij binnenbijeenkomsten zónder expliciete aandacht voor ventilatie, is een groot risico voor de volksgezondheid. Daarvoor waarschuwen deskundigen. Ze snappen niet dat de overheid niet het zekere voor het onzekere neemt wat betreft het coronavirus.
06/07 08u15  Universiteiten helpen bètadocenten voor de klasHet moet makkelijker worden voor technici om ook voor de klas te kunnen staan. Met een verkorte lerarenopleiding aan één van de elf bètafaculteiten scholen universiteiten honderden mensen om tot wiskunde-, natuurkunde- of scheikundedocent. Ze hopen het lerarentekort voor die vakken terug te dringen.
06/07 08u15  Klacht tegen Inspectie JenV om onderzoek naar gevangenisIn het gevangenisziekenhuis Scheveningen zou sprake zijn van misstanden.
06/07 08u15  Kinderopvang smacht naar nieuwe StintKinderopvangcentra kijken reikhalzend uit naar het moment dat de nieuwe Stint de weg op mag. Volgens de Brancheorganisatie Kinderopvang wijzen alle signalen er op dat minister Van Nieuwenhuizen haar besluit ‘spoedig’ bekendmaakt.
06/07 08u15  Lid OMT: Virus onderschat, Nederland door corona overvallen‘Niet alleen ons, het heeft heel Europa overvallen.’
06/07 07u15  Experts: ‘Meer aandacht voor ventilatie nodig tegen besmetting’Het weer toelaten van grote aantallen mensen bij binnenbijeenkomsten zónder expliciete aandacht voor ventilatie, is een groot risico voor de volksgezondheid. Daarvoor waarschuwen deskundigen. Ze snappen niet dat de overheid niet het zekere voor het onzekere neemt wat betreft het coronavirus.
05/07 22u15  Illegaal geplaatst beeld van Martin Luther King officieel onthuldKunstenares Airco Caravan plaatste in januari stiekem een bronzen standbeeld van Martin Luther King in het naar hem vernoemde park in Amsterdam-Zuid. Zondag kwamen tientallen mensen samen om het beeld officieel te onthullen.
05/07 21u15  Hugo de jonge, hoe bot kun je zijn met je zorgbonus?Sommige mensen, en zeker politici, hebben het talent om slecht nieuws om te buigen tot goed nieuws. Of om vooral de positieve kanten te belichten van een negatieve situatie. Het tegenovergestelde bestaat ook. Er zijn mensen die in staat zijn om een op zichzelf positieve gebeurtenis volslagen te bederven door een dom detail. Een fantastisch voorbeeld werd ruim een week geleden gegeven door Hugo de Jonge, de minister van Volks­gezondheid en aspirant-lijsttrekker van het CDA.
05/07 21u15  Bewusteloze man uit de gracht gered: ‘Dit gaat niet goed!’Een buiten westen geraakte Amsterdammer is vrijdagnacht uit de gracht gered door buurtbewoner Mark Duursma. De te water geraakte man was de gracht ‘in gewaggeld’ in beschonken staat.
05/07 19u15  Pascal Tan: ‘Skaten op het Olympiaplein, eitje bakken op de halfpipe’Pascal Tan (26) is acteur en presentator van Het Klokhuis. Nu touren met de voorstelling Checkpoint er niet in zit, heeft hij meer tijd om te skaten. ‘Op een dag wil ik mijn eigen broodjeszaak beginnen in Amsterdam.’
05/07 19u15  Nida wil volgend jaar meedoen aan landelijke verkiezingenDe politieke partij Nida wil volgend jaar meedoen aan de landelijke verkiezingen. De ledenvergadering van de partij, die zich door de islam laat inspireren, heeft daartoe vandaag besloten.
05/07 18u15  Vrijheidsmars: liefde, geduld en woede om coronaregelsDe ‘Vrijheidsmars’ trok zo’n 500 mensen die de coronamaatregelen meer dan zat zijn. De demonstranten die zondag door de stad liepen hebben één ding gemeen: een diep wantrouwen tegenover de overheid. “We leven in een dictatuur.”
05/07 17u15  239 wetenschappers: coronavirus verspreidt zich wél via aerosolenIn een open brief aan Wereldgezondheidsorganisatie WHO stellen 239 wetenschappers uit 32 landen dat het coronavirus zich niet alleen verspreidt via grotere druppels, maar ook via heel kleine druppels, de zogenaamde aerosolen.
05/07 17u15  Zorgen in Italië: aantal besmettingen verdubbeldDe groei van het aantal besmettingen in Italië is de afgelopen dagen bijna verdubbeld. Tegelijkertijd is de verkoop van mondkapjes ingestort. Apothekers geven aan dat ze tot 70 procent minder mondbescherming verkopen. De Italiaanse overheid maakt zich zorgen.
05/07 17u15  Man redt bewusteloze Amsterdammer uit de grachtEen buiten westen geraakte Amsterdammer is vrijdagnacht uit de gracht gered door buurtbewoner Mark Duursma. De te water geraakte man was de gracht ‘in gewaggeld’ in beschonken staat.
05/07 16u15  Verstappen valt uit in eerste race nieuwe Formule 1-seizoenMax Verstappen heeft de Grote Prijs van Oostenrijk niet voor het derde jaar op rij kunnen winnen. De Nederlander van Red Bull reed in de elfde ronde op de tweede plaats, achter de Finse Mercedes-coureur Valtteri Bottas, toen zijn auto ineens begon te haperen door een technisch probleem.
05/07 15u15  Vakanties in de toekomst: hoe gaan we straks op reis?Reizen we milieubewuster als het weer kan of wordt het zo duur dat ­vakantie voor de lucky few wordt? Reisjournalist Ivo Weyel laat zijn licht schijnen op vakanties in de toekomst.
05/07 15u15  Honderden liepen mee met protestmars tegen coronamaatregelenEen paar honderd demonstranten hebben zondag een protestmars gelopen in Amsterdam tegen de coronamaatregelen.
05/07 15u15  Groep boeren blokkeert Albert Heijn in ZaandamEen groep Noord-Hollandse boeren blokkeert met 30 tot 35 landbouwvoertuigen de toegangspoort van het distributiecentrum van Albert Heijn in Zaandam.
05/07 15u15  De laatste schooldag voor altijdDe jongste föhnt zijn trui. Het is zijn schooltrui, zijn afscheidstrui. Hij wil hem straks aan. Het is de laatste schooldag ‘voor altijd’ en daar hoort deze trui bij.
05/07 14u15  Honderden lopen mee met protestmars tegen coronamaatregelenEen paar honderd demonstranten hebben zich zondag in Amsterdam verzameld voor een protestmars tegen de coronamaatregelen.
05/07 14u15  Profvoetbal na corona: de herstart zit vol valkuilenHet is een grote bedreiging voor profvoetballers: de kans op een blessure na een lange periode van inactiviteit of eenzijdige trainingsarbeid. ‘Niet iedereen is even sterk als Luis Suárez.’
05/07 14u15  Langste landtunnel van Nederland geopend in ZuidoostDe Gaasperdammertunnel is geopend: de langste landtunnel van Nederland moet de omliggende wijken met elkaar verbinden en zorgen voor een betere doorstroming.
05/07 13u15  Noord-Hollandse boeren voeren actie bij AH in ZaandamNoord-Hollandse boeren trekken zondagmiddag naar het distributiecentrum van Albert Heijn in Zaandam om actie te voeren.
05/07 13u15  Live: Politie beëindigt illegaal feest ZaandamHier volgen we het belangrijkste nieuws over het coronavirus. ♦ In dit artikel houden we cijfers over het coronavirus bij. ♦ Download onze app en ontvang een bericht bij de belangrijkste updates.
05/07 12u15  Wil rapper Kanye West nu echt president worden?Rapper Kanye West heeft op Twitter aangekondigd dat hij zich kandidaat stelt voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van dit jaar.
05/07 12u15  Illegale feesten: ‘Kans op besmetting in de AH is groter’Bij gebrek aan uitgaansmogelijkheden in clubs en op festivals worden meer illegale feesten georganiseerd. ‘De kans op besmetting in de Albert Heijn is groter.’
05/07 12u15  ‘De Bogortuin is een Napolitaanse vuilnisbelt’Wat een vrolijk gezicht: al die ­jonge mensen op het gras aan het water, genietend van de zon en elkaar, met drank, eten, muziek en af en toe een duik.
05/07 11u15  Steeds meer illegale feesten: ‘Kans op besmetting in de AH is groter’Bij gebrek aan uitgaansmogelijkheden in clubs en op festivals worden meer illegale feesten georganiseerd. ‘De kans op besmetting in de Albert Heijn is groter.’
05/07 11u15  Protestmars tegen coronamaatregelen door AmsterdamDemonstranten tegen de coronamaatregelen houden zondagmiddag een protestmars door Amsterdam.
05/07 11u15  Rapper Kanye West: I am running for presidentRapper Kanye West heeft op Twitter aangekondigd dat hij zich kandidaat stelt voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van dit jaar.
05/07 11u15  Zomer in eigen stad: 10 tips voor een staycation in AmsterdamBlijft u thuis deze zomer? Gelukkig is er genoeg te doen in en om de stad, zoals deze tien tips.
05/07 10u15  Woningen ontruimd wegens kelderbrandEnkele woningen aan de Ceintuurbaan in Amsterdam zijn in de nacht van zaterdag op zondag tijdelijk ontruimd wegens een brand in de kelder van een winkel.
05/07 10u15  Zo werd de Stalinlaan hernoemdNu kunnen Amsterdammers bepalen dat de Coentunnel een andere naam krijgt.
05/07 09u15  Onstuimig weer: zware windstoten aan de kustAan de westkust en op de Wadden komen zondag in de ochtend en eerste helft van de middag zware windstoten voor.
05/07 09u15  Ook de Stalinlaan werd ooit hernoemd: ‘Het is eenzelfde heftige collectieve emotie’Nu kunnen Amsterdammers bepalen dat de Coentunnel een andere naam krijgt.
05/07 08u15  Woningen ontruimd wegens kelderbrand aan de CeintuurbaanEnkele woningen aan de Ceintuurbaan in Amsterdam zijn in de nacht van zaterdag op zondag tijdelijk ontruimd wegens een brand in de kelder van een winkel.
05/07 08u15  Plofkraak op afstortkluis in Oostelijk HavengebiedIn Amsterdam heeft in de nacht van zaterdag op zondag een plofkraak plaatsgevonden op een ING-bank aan de Oostelijke Handelskade.
05/07 08u15  Grote brand in strandpaviljoen in Zandvoort‘Iets voor zeven uur ‘s ochtends gaf de brandweer het sein ‘brand meester’.
05/07 07u15  Illegale feesten in opkomst: ‘Als je klachten hebt, ga je niet’Bij gebrek aan uitgaansmogelijkheden in clubs en op festivals worden meer illegale feesten georganiseerd. ‘De kans op besmetting in de Albert Heijn is groter.’
05/07 07u15  Fotograaf Aarsman maakte een plattegrond van 441 beeldenDe Rijksakademie bestaat deze zomer 150 jaar. Fotograaf Hans Aarsman (68) maakte een stadsplattegrond met daarop 441 openbare werken van alumni. ‘Het lijkt wel of de kunst bezig is de weg begaanbaar te maken voor een nieuwe werkelijkheid.’
05/07 04u15  Live: Dodental Mexico voorbij de 30.000Hier volgen we het belangrijkste nieuws over het coronavirus. ♦ In dit artikel houden we cijfers over het coronavirus bij. ♦ Download onze app en ontvang een bericht bij de belangrijkste updates.
04/07 23u15  Tractoren rijden als protest een ronde door AmsterdamEnkele tientallen tractoren rijden door de binnenstad van Amsterdam om te demonstreren. Ze zijn het niet eens met het beleid van het kabinet.
04/07 22u15  Tractoren op weg naar Amsterdam voor protestEnkele tientallen tractoren zijn op weg naar de binnenstad van Amsterdam om te demonstreren. Ze zijn het niet eens met het beleid van het kabinet.
04/07 21u15  Live: WHO meldt recorddag nieuwe besmettingenHier volgen we het belangrijkste nieuws over het coronavirus. ♦ In dit artikel houden we cijfers over het coronavirus bij. ♦ Download onze app en ontvang een bericht bij de belangrijkste updates.
04/07 21u15  Tex de Wit: ‘Ergens goed over nadenken en humor sluiten elkaar niet uit’Tex de Wit beschouwt de wereld, bekijkt patronen en bedenkt er een grap over, soms met technische precisie. Naast Zondag met Lubach en Klikbeet doet hij vanaf zondag weer Makkelijk Scoren. ‘Zo’n opsomming met drie voorbeelden is heel cliché.’
04/07 21u15  Nederland verliest mogelijk haar grootste bedrijvenVolgt Shell het voorbeeld van Unilever? Ook Ben van Beurden, de bestuursvoorzitter van Shell, zinspeelt op het vertrek van het hoofdkantoor uit Nederland.
04/07 19u15  Het coronavirus legde de stad tijdelijk het zwijgen opIn opdracht van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid legde Arnoud Traa de afgelopen maanden het door corona veranderde geluid van Amsterdam vast. ‘Als je goed luistert, kun je de verhalen horen.’
04/07 18u15  Nederland verliest mogelijk haar allergrootste bedrijvenVolgt Shell het voorbeeld van Unilever? Ook Ben van Beurden, de bestuursvoorzitter van Shell, zinspeelt op het vertrek van het hoofdkantoor uit Nederland.
04/07 18u15  Live: Politie houdt 15 betogers in Utrecht aanHier volgen we het belangrijkste nieuws over het coronavirus. ♦ In dit artikel houden we cijfers over het coronavirus bij. ♦ Download onze app en ontvang een bericht bij de belangrijkste updates.
04/07 16u15  FNV stemt in met uitwerking pensioenakkoordHet ledenparlement van de FNV heeft zich achter de uitwerking van het pensioenakkoord geschaard. Daarmee is de weg vrij voor een nieuw pensioenstelsel, een langzamere verhoging van de AOW-leeftijd en de mogelijkheid voor mensen met een zwaar beroep om eerder te stoppen met werken.
04/07 16u15  Studenten geven onderwijs sinds coronacrisis een onvoldoendeStudenten geven het onderwijs sinds de coronacrisis gemiddeld een 5,0. Volgens driekwart van de ondervraagden is het onderwijs de afgelopen maanden verslechterd.
04/07 15u15  De Nieuwmarkt: het megaterras dat er nooit kwamHet enorme terras op de Nieuwmarkt dat de horeca in de buurt erbovenop zou helpen, is er nooit gekomen. De eeuwige strijd tussen bewoners en ondernemers heeft zijn tol geëist. Dat belooft wat als er straks grotere beslissingen genomen moeten worden over drukte en toerisme.
04/07 15u15  Zij gaan door corona niet op vakantie naar het vaderlandVeel Amsterdammers vertrekken in de zomermaanden met het hele gezin naar hun vaderland. Hoewel Europa zijn grenzen beetje bij beetje openzet, blijft voor veel landen code oranje van kracht: alleen noodzakelijke reizen. Geen familiebezoek in Turkije, Marokko en Israël. Vier gezinnen vertellen hoe zij daarmee omgaan.
04/07 15u15  ‘Bouwers blijven slordig bij oplevering nieuwbouwwoning’Het schort nog geregeld aan de afwerking van nieuwbouwwoningen. Bewoners kwamen vorig jaar bij de finalecheck gemiddeld twintig fouten tegen. Al is dat één fout minder dan in 2018, volgens Vereniging Eigen Huis is er nog werk aan de winkel.
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >

Meest gelezen

3x Jort Kelder: dat is Nelson Mandela met bretels11/07 07u15 - Het Parool: Bij de BBC gaan ze honderd miljoen pond investeren in meer diversiteit op tv. NPO-baas Shula Rijxman dacht meer aan een themadag. Dit is Nederland, ook racisme moet gezellig blijven. In elk geval ging Shula, die we jaarlijks bij elke seizoenspresentatie oeverloos horen praten over diversiteit, aan de slag.
3x Misstanden vleessector onder druk verzwegen11/07 07u15 - Het Parool: Arbeidsmigranten in de vleessector worden geregeld onder druk gezet om hun mond te houden over de arbeidsomstandigheden of hun betaling. Daardoor krijgen autoriteiten nauwelijks een vinger achter de misstanden.
2x Live: Rellen Belgrado na coronaprotest, einde noodtoestand Frankrijk11/07 06u15 - Het Parool: Hier volgen we het belangrijkste nieuws over het coronavirus. ♦ In dit artikel houden we cijfers over het coronavirus bij. ♦ Download onze app en ontvang een bericht bij de belangrijkste updates.
2x Live: Rellen Belgrado na coronaprotest11/07 07u15 - Het Parool: Hier volgen we het belangrijkste nieuws over het coronavirus. ♦ In dit artikel houden we cijfers over het coronavirus bij. ♦ Download onze app en ontvang een bericht bij de belangrijkste updates.
2x Zelfs het CDU van Angela Merkel wil nu een vrouwenquotum11/07 07u15 - Het Parool: Binnen de CDU-top vond deze week een kleine revolutie plaats. Althans, op papier: de partij wil een vrouwenquotum invoeren.
2x Hasan Nuhanovic: voor altijd de stem van Srebrenica11/07 07u15 - Het Parool: De Nederlandse staat is aansprakelijk voor de dood van zijn ouders en jongere broer, die in juli 1995 zijn weggestuurd van de Dutchbatbasis in Srebrenica. Nu dat vaststaat, doet Hasan Nuhanovic in ­De tolk van Srebrenica zijn persoonlijke verhaal.
2x Het had zo’n mooi jaar kunnen zijn: met reces na een achtbaan vol crises11/07 07u15 - Het Parool: Wat een jubeljaar had moeten worden voor het kabinet, werd een achtbaan vol crises. Het reces wordt niet het gebruikelijke uitpuffen; het Binnenhof bereidt zich al voor op de verkiezingscampagne.
2x Live: Frankrijk beëindigt noodtoestand11/07 08u15 - Het Parool: Hier volgen we het belangrijkste nieuws over het coronavirus. ♦ In dit artikel houden we cijfers over het coronavirus bij. ♦ Download onze app en ontvang een bericht bij de belangrijkste updates.
2x Versleutelingsapp Encrochat: een blauwdruk van de onderwereld11/07 08u15 - Het Parool: De gedroomde mogelijkheid live mee te lezen met berichten van duizenden criminelen via versleutelingsservice EncroChat leidde tot het grootste Nederlandse opsporingsonderzoek ooit. Het leverde een goudmijn aan bewijs op én allerlei vernieuwing.
2x MidzomerMokum: school, maar dan leuker11/07 09u15 - Het Parool: De eerste week van een zomerprogramma bomvol activiteiten zit erop.

Statistieken

Artikels:
26582
Gelezen:
4151
Aantal lezers nu:
60


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven