zondag 5 juli 2020, week 27


U bent nu hier: Meer nieuws van RTL.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 16u45
 

RTL.nl

Verbergen Tonen
05/07 14u15  Hoe Heleen haar eenzame huis redde, maar zichzelf bijna sloopte Heleen voelt ze nog. De heipalen die centimeters naast haar huis de grond in gingen. Naast haar 'eenzame huis', zoals het nu in de volksmond heet. Het huis bleef als enige overeind staan, omdat Heleen en haar vriend Mike er niet uitkwamen met de projectontwikkelaar, die de hele straat wilde slopen. Ze hielden voet bij stuk. Het was en is hún huis. Dit is hun verhaal.
05/07 14u15  Boze boeren voeren verspreid over het land actie, tientallen trekkers in Amsterdam Op verschillende plekken in Nederland zijn boeren samengekomen om actie te voeren. Een groep is met 30 tractoren naar Amsterdam gereden, waar ze door de stad rijden.
05/07 14u15  Brand op schip in Rotterdamse haven geblust De brand die gistermiddag uitbrak op een vrachtschip met metaalschroot in de Waalhaven in Rotterdam is volledig uit. Dat meldt de veiligheidsregio. Voor de brand werd een NL-alert verstuurd.
05/07 14u15  Siberische tijger doodt verzorgster in dierentuin Zürich Een Siberische tijger heeft in de dierentuin van Zürich een 55-jarige dierenverzorgster aangevallen en gedood. Dat gebeurde voor de ogen van een bezoeker, die alarm sloeg.
05/07 14u15  Wordt het een zomer vol bosbranden? 'Je kan niet tegen het vuur op' De beelden van metershoge vlammen, zwartgeblakerde huizen en verbrande koala's staan bij veel mensen nog op het netvlies. Grote gebieden van Australië werden eind vorig jaar door bosbranden in de as gelegd. De vrees is dat bosbranden dit jaar nog vroeger en heviger zullen zijn. Niet alleen in Australië, maar ook op veel andere plekken in de wereld.
05/07 14u15  Noodbevel in Utrecht uit vrees voor rellen In Utrecht is een noodbevel uitgevaardigd. Ondanks een demonstratieverbod heeft actiegroep 'Nederland in opstand' aangegeven toch te komen demonstreren. Grote groepen relschoppers zouden zich daarbij willen aansluiten.
05/07 14u15  Verdachte aangehouden voor mislukte overval op René van der Gijp De politie heeft een 21-jarige man aangehouden voor zijn betrokkenheid bij de poging tot een brute overval op presentator René van der Gijp in Ridderkerk, eind april.
05/07 14u15  Politie Tilburg neemt 50 flessen lachgas in beslag De politie heeft gisteren meer dan vijftig flessen met lachgas gevonden in een berging onder een appartementencomplex in Tilburg. Volgens een politiewoordvoerder was er sprake van een levensgevaarlijke situatie en zijn de flessen in beslag genomen.
05/07 14u15  Echtpaar zwaargewond na aanrijding, dronken doorrijders opgepakt De politie heeft afgelopen nacht twee mannen van 21 jaar aangehouden die ervan worden verdacht op de Hommelsedijk in het Brabantse Heeswijk-Dinther een fietsend echtpaar (beiden 65 jaar) met een auto te hebben aangereden.
05/07 14u15  'We twijfelden of corona wel echt bestond in Groningen, en toen werd mijn vader ziek' In deze serie laten we nabestaanden aan het woord over hun geliefden die zijn overleden door corona. Deze keer een eerbetoon aan Benno van den Broek (75) uit Groningen.
02/07 13u15  Als jouw vakantiebestemming ineens oranje wordt: 'Ga niet zelf annuleren' Je wilt op vakantie en hebt al geboekt, maar plotseling wordt het reisadvies voor jouw vakantieland aangescherpt. We wisten dat het kon gebeuren, en voor delen van Portugal is dat nu ook gebeurd. Wat moet je dan doen? En wat als je er al zit?
02/07 12u15  Met Laura op vakantie in Europa: zo is het om nu te vliegen Op vakantie in coronatijd, het mag, maar hoe ziet het eruit? Dat gaan we voor je uitzoeken. Verslaggever Laura Veneman neemt je mee op reis naar de camping, op citytrip en op zonvakantie. Heb jij vragen over reizen in coronatijd? Stel ze en dan gaat Laura voor je op zoek.
02/07 11u15  Toestand Van Ruijven (27) onveranderd: 'Iedereen is met zijn hoofd bij Lara' De 27-jarige shorttracker Lara van Ruijven verkeert nog altijd in levensgevaar. 'Ook na vannacht is haar situatie nog altijd onveranderd, ze vecht voor haar leven', zegt Carl Mureau van de KNSB. Ondertussen stromen de steunbetuigingen binnen. 'Iedereen leeft met haar mee. Dat doet zo goed.'
02/07 11u15  Met Laura op vakantie in Europa: 1,5 meter op Schiphol is lastig Op vakantie in coronatijd, het mag, maar hoe ziet het eruit? Dat gaan we voor je uitzoeken. Verslaggever Laura Veneman neemt je mee op reis naar de camping, op citytrip en op zonvakantie. Heb jij vragen over reizen in coronatijd? Stel ze en dan gaat Laura voor je op zoek.
01/07 21u15  Vakantiekaart: waar mag je deze zomer naartoe? Steeds meer landen staan toeristen uit Nederland toe. Vandaag opende Griekenland bijvoorbeeld de deuren. Maar tegelijkertijd is voor de Portugese steden Lissabon en Porto de alarmfase weer opgeschroefd. In dit artikel lees je wat de regels zijn voor Nederlanders in de 10 populairste vakantiebestemmingen.
Laatste update: vandaag om 14u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
01/07 18u15  Moordverdachte Thijs H. betuigt opnieuw spijt: 'Dit had nooit mogen gebeuren'De 28-jarige Thijs H., die verdacht wordt van drie gewelddadige moorden, betuigde op de laatste dag van zijn proces 'diepe spijt'. 'Ik ben geen wreed mens', zei hij.
01/07 17u15  CO2-uitstoot China piekt weer na coronacrisis: meer dan jaar eerderIn China is de CO2-uitstoot weer flink toegenomen. Daarmee komt er een einde aan de enorme dip die werd veroorzaakt door de coronacrisis. Het land stootte zelfs meer CO2 uit dan in dezelfde periode vorig jaar.
01/07 17u15  Eigenaar start door met Sneakers, maar dumpt eigen winkelsSchoenenwinkelketen Sneakers, die vorige maand failliet ging, maakt een doorstart onder dezelfde eigenaar. Volgens de curator kon hij niet om deze uitkomst heen. 'Hij had alles wat los en vast zat in onderpand.'
01/07 16u15  Ophef over kinderboek Slaaf kindje Slaaf, 'schadelijk zonder uitleg'Er is ophef ontstaan over het kinderboek 'Slaaf kindje Slaaf', dat later is verschenen met de titel 'Hoe mooi wit ik ben'. Het boek zou kinderen moeten aanzetten tot nadenken over het slavernijverleden. Maar volgens experts kan het schadelijk zijn als kinderen dit zonder uitleg van ouders of leraren lezen.
01/07 15u15  Tientallen auto's beschadigd in parkeergarage na brand elektrische wagenIn een Alkmaarse ondergrondse parkeergarage zijn tientallen auto's beschadigd nadat twee auto's, waaronder een elektrische, in brand zijn gevlogen. De enorme hitte en rook bemoeilijkten de blusoperatie. Deskundigen zijn al langer bezorgd over het blussen van elektrische auto's in parkeergarages. Nieuwe richtlijnen hiervoor zijn in de maak.
01/07 15u15  Brouwerij mocht loon corona-thuisblijver niet kortenDe Limburgse Alfa Brouwerij mocht geen salaris inhouden van een werknemer, die thuisbleef omdat zijn vrouw coronaverschijnselen zou hebben. 'De Nederlandse arbeidswetgeving is gemaakt door horken zonder verstand van ondernemen', zegt directeur Harry Meens.
01/07 14u15  Containerschip ramt Willemsbrug in Rotterdam en verliest containersEen binnenvaartschip is tegen de Willemsbrug in Rotterdam gevaren. Het schip heeft hierbij meerdere containers verloren die in de Maas terecht zijn gekomen. De brug is tijdelijk dicht voor het verkeer.
01/07 13u15  Met Laura op vakantie in Europa: Met het vliegtuig naar KretaOp vakantie in coronatijd, het mag, maar hoe ziet het eruit? Dat gaan we voor je uitzoeken. Verslaggever Laura Veneman neemt je mee op reis naar de camping, op citytrip en op zonvakantie. Heb jij vragen over reizen in coronatijd? Stel ze en dan gaat Laura voor je op zoek.
01/07 00u15  Jongeren drinken op het platteland een stuk meer dan in de stedenHet verschil tussen jongeren in steden en landelijk gebied is opmerkelijk als het gaat om het drinken van alcohol. Met name in Twente, de kop van Noord-Holland, Friesland, Groningen en Zeeland drinken middelbare scholieren tussen de twaalf en vijftien aanzienlijk meer dan in andere regio’s.
30/06 18u15  Zij twijfelden, maar lieten hun kinderen toch vaccinerenLaat je je kind wel of niet vaccineren? Veel mensen twijfelen. Ook Janneke en Sanne gingen op onderzoek uit om een goede beslissing te kunnen maken. 'Ik dacht: ik heb geen idee wat er in zo'n vaccin zit, waarom doe ik dit?'
30/06 17u15  Toeristen uit 14 extra landen weer welkom in NederlandToeristen uit 14 landen zijn weer welkom in Nederland en in andere Europese landen. De EU-landen hebben in meerderheid ingestemd met de geleidelijke versoepeling van het inreisverbod naar Europa vanaf 1 juli.
30/06 16u15  Drugszendingen per post naar buitenland: 'Ernst is toegenomen'Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid gaat kijken hoe een einde kan worden gemaakt aan drugszendingen per post naar het buitenland. Het Openbaar Ministerie (OM) en politie zien dat deze werkwijze van drugshandelaren toeneemt en willen daarom een legitimatieplicht voor het versturen van pakketten naar het buitenland. Grapperhaus sluit zo’n legitimatieplicht niet langer uit als oplossing.
30/06 15u15  24 jaar cel en tbs geëist tegen drievoudig moordverdachte Thijs H.Het Openbaar Ministerie heeft 24 jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist tegen drievoudig moordverdachte Thijs H. (28). Eerder bekende de man al dat hij drie mensen had doodgestoken in de Scheveningse Bosjes en de Brunssummerheide, maar hij stelde dat hij dat deed omdat hij psychotisch was. Hij zou talrijke wanen hebben gehad en 'berichten en signalen' hebben gekregen die hem ertoe aan zouden hebben gezet mensen te vermoorden.
30/06 13u15  Kun je álle jongeren laten stoppen met roken? 'Begin bij de ouders'Het aantal jongeren dat rookt daalde de afgelopen jaren, maar nu niet meer. Hoe kan dat? En: kunnen jongeren nog meer worden ontmoedigd om te roken?
30/06 12u15  Cateraar Bob Hutten in zak en as door corona: ‘Afscheid nemen van mijn mensen doet pijn’Maatwerk is wel degelijk mogelijk in een pandemiecrisis, vindt ondernemer Bob Hutten. Zijn horecabedrijf is hard geraakt, personeel moet gedwongen vertrekken en de hulp van de overheid schiet tekort. 'Wanneer zie ik een overheid die denkt: dit soort bedrijven moeten we toch niet verliezen?'
30/06 06u15  Ranglijst moet supermarkten dwingen om gezondere producten aan te biedenSupermarkten doen nog steeds te weinig om consumenten gezonder te laten eten, vindt een groep van wetenschappers en gezondheidsfondsen. Maar nu moeten ze met de billen bloot: er komt een ranglijst hoe supermarkten presteren op gebied van gezond eten.
29/06 22u15  Zwemmer verdronken in recreatieplas bij WinterswijkDe politie heeft in het water van het recreatiegebied Het Hilgelo bij Winterswijk het lichaam gevonden van een nog onbekende man.
29/06 21u15  Journalisten starten meldpunt tegen racisme en discriminatie in de mediaIn de strijd tegen discriminatie en racisme in de media wil een groep journalisten het zogenoemde Media Meldpunt Racisme & Discriminatie oprichten. Ook hebben zij een manifest opgesteld met een aanklacht tegen 'dezelfde uitsluitende mechanismen die ook in de Nederlandse media aanwezig zijn'.
29/06 21u15  Burgemeesters gaan zomer in spanning tegemoet: 'We moeten écht oppassen'Burgemeesters gaan met spanning de zomer tegemoet omdat ze zien dat de coronaregels niet meer zo nauw worden genomen. Die zorgen delen ze tijdens het wekelijkse Veiligheidsberaad. 'We zitten nog altijd in crisis. Het gaat nog altijd om leven of dood', zegt de Arnhemse burgemeester Marcouch.
29/06 17u15  Corendon schrapt coronatesten bij Turkse reizen en adviseert toch thuisisolatieCorendon is toch gezwicht voor de regels van het kabinet: de vliegtuigmaatschappij stopt met het aanbieden van coronatesten bij vliegreizen naar Turkije en gaat reizigers bij terugkeer toch dringend adviseren twee weken in thuisquarantaine te gaan.
29/06 17u15  2300 banen verdwijnen bij NS, top levert 10 procent salaris inHet zijn barre tijden, ook voor de Nederlandse Spoorwegen. Omdat we minder reizen en het oude niveau nog lang niet in zicht is, gaan er de komende 4,5 jaar 2300 banen verdwijnen bij de NS.
29/06 17u15  Vrouw overleden na val van paard in PuttenIn Putten is een vrouw overleden nadat ze van een paard is gevallen. De vrouw is terplekke overleden aan haar verwondingen.
29/06 17u15  Hongaars OM in hoger beroep tegen uitspraak drugshandel SzigetHet Openbaar Ministerie in Hongarije gaat in hoger beroep tegen de straffen die vandaag werden opgelegd tegen Roelf B. en Gert-Jan N. De twee Nederlanders werden veroordeeld voor vijf jaar cel voor de drugshandel op het Hongaarse festival Sziget.
29/06 16u15  Moeder Orlando (17) in rechtbank: 'De woede wordt iedere dag erger'De moeder van de 17-jarige Orlando Boldewijn is vanmiddag in de rechtbank van Den Haag uitgevallen tegen Roy B. die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van haar zoon. Orlando kwam in februari 2018 na een date met B. niet meer thuis, waarna hij later dood in het water werd aangetroffen.
29/06 15u15  Nederlanders die in drugs handelden op Sziget moeten 5 jaar de cel inDe twee Nederlanders die vorig jaar werden opgepakt voor drugshandel op het Hongaarse muziekfestival Sziget, moeten 5 jaar de cel in. Dat heeft de Hongaarse rechter vanmiddag besloten. Eerder hadden de mannen al schuld bekend.
29/06 14u15  Tieners wel schuldig, maar geen straf voor fatale flatbrand ArnhemDe twee jongens van 13 en 14 jaar die op oudejaarsnacht vuurwerk hadden afgestoken in de hal van een flatgebouw, hebben geen straf opgelegd gekregen. Door het vuurwerk ontstond er een grote brand in de flat in Arnhem, waarbij een 39-jarige vader en zijn zoontje van 4 jaar oud om het leven kwamen. 'Een straf of maatregel voor de jongens voegt niets toe. Ook niet als signaal naar de maatschappij', stelde de rechter vanmiddag in een emotioneel betoog.
29/06 09u15  Aangifte tegen varkensslachterij over levend koken van varkensVarkens die in slachthuizen gillend en hevig trappelend in een gloeiend heet waterbad verdrinken. Volgens Varkens in Nood helpen de boetes van de NVWA niet om dit te stoppen. De dierenrechtenorganisatie heeft daarom bij de politie aangifte gedaan tegen een slachthuis dat bij herhaling varkens bij bewustzijn liet verdrinken in een bad met gloeiend heet water.
29/06 07u15  Rechter moet zich uitspreken over levend koken van varkensVarkens die in slachthuizen gillend en hevig trappelend in een gloeiend heet waterbad verdrinken. Volgens Varkens in Nood helpen de boetes van de NVWA niet om dit te stoppen. De dierenrechtenorganisatie heeft daarom bij de politie aangifte gedaan tegen een slachthuis dat bij herhaling varkens bij bewustzijn liet verdrinken in een bad met gloeiend heet water.
28/06 11u15  Van oorlog naar vrijwilliger op corona-afdeling: 'We zijn gewend om door te werken als dat nodig is'Ze werden als militair uitgezonden naar onder andere Bosnië, Afghanistan en Irak. De afgelopen maanden sprongen ze bij in de zorg. Dennis verzorgde coronapatiënten in een verpleeghuis, Maaike werkte op een ic. Defensie en de zorg zijn twee verschillende werelden, en toch ook niet, vindt Dennis.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >

Meest gelezen

3x 'We twijfelden of corona wel echt bestond in Groningen, en toen werd mijn vader ziek'05/07 14u15 - RTL.nl: In deze serie laten we nabestaanden aan het woord over hun geliefden die zijn overleden door corona. Deze keer een eerbetoon aan Benno van den Broek (75) uit Groningen.
2x Echtpaar zwaargewond na aanrijding, dronken doorrijders opgepakt05/07 14u15 - RTL.nl: De politie heeft afgelopen nacht twee mannen van 21 jaar aangehouden die ervan worden verdacht op de Hommelsedijk in het Brabantse Heeswijk-Dinther een fietsend echtpaar (beiden 65 jaar) met een auto te hebben aangereden.
2x Politie Tilburg neemt 50 flessen lachgas in beslag05/07 14u15 - RTL.nl: De politie heeft gisteren meer dan vijftig flessen met lachgas gevonden in een berging onder een appartementencomplex in Tilburg. Volgens een politiewoordvoerder was er sprake van een levensgevaarlijke situatie en zijn de flessen in beslag genomen.
2x Verdachte aangehouden voor mislukte overval op René van der Gijp05/07 14u15 - RTL.nl: De politie heeft een 21-jarige man aangehouden voor zijn betrokkenheid bij de poging tot een brute overval op presentator René van der Gijp in Ridderkerk, eind april.
2x Noodbevel in Utrecht uit vrees voor rellen05/07 14u15 - RTL.nl: In Utrecht is een noodbevel uitgevaardigd. Ondanks een demonstratieverbod heeft actiegroep 'Nederland in opstand' aangegeven toch te komen demonstreren. Grote groepen relschoppers zouden zich daarbij willen aansluiten.
2x Wordt het een zomer vol bosbranden? 'Je kan niet tegen het vuur op'05/07 14u15 - RTL.nl: De beelden van metershoge vlammen, zwartgeblakerde huizen en verbrande koala's staan bij veel mensen nog op het netvlies. Grote gebieden van Australië werden eind vorig jaar door bosbranden in de as gelegd. De vrees is dat bosbranden dit jaar nog vroeger en heviger zullen zijn. Niet alleen in Australië, maar ook op veel andere plekken in de wereld.
2x Siberische tijger doodt verzorgster in dierentuin Zürich05/07 14u15 - RTL.nl: Een Siberische tijger heeft in de dierentuin van Zürich een 55-jarige dierenverzorgster aangevallen en gedood. Dat gebeurde voor de ogen van een bezoeker, die alarm sloeg.
2x Brand op schip in Rotterdamse haven geblust05/07 14u15 - RTL.nl: De brand die gistermiddag uitbrak op een vrachtschip met metaalschroot in de Waalhaven in Rotterdam is volledig uit. Dat meldt de veiligheidsregio. Voor de brand werd een NL-alert verstuurd.
2x Boze boeren voeren verspreid over het land actie, tientallen trekkers in Amsterdam05/07 14u15 - RTL.nl: Op verschillende plekken in Nederland zijn boeren samengekomen om actie te voeren. Een groep is met 30 tractoren naar Amsterdam gereden, waar ze door de stad rijden.
2x Hoe Heleen haar eenzame huis redde, maar zichzelf bijna sloopte05/07 14u15 - RTL.nl: Heleen voelt ze nog. De heipalen die centimeters naast haar huis de grond in gingen. Naast haar 'eenzame huis', zoals het nu in de volksmond heet. Het huis bleef als enige overeind staan, omdat Heleen en haar vriend Mike er niet uitkwamen met de projectontwikkelaar, die de hele straat wilde slopen. Ze hielden voet bij stuk. Het was en is hún huis. Dit is hun verhaal.

Statistieken

Artikels:
27735
Gelezen:
6739
Aantal lezers nu:
67


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven