zaterdag 11 juli 2020, week 28


U bent nu hier: Meer nieuws van De Telegraaf

Laatste updatecontrole: vandaag om 13u15
 

De Telegraaf

Verbergen Tonen
11/07 13u15  Unieke beelden: komeet vanaf Terschelling gefilmd Boven Terschelling was vrijdag komeet Neowise duidelijk te zien. De komende tijd zal de komeet nog te zien zijn, aan het einde van de maand niet meer.
11/07 13u15  Vakantieganger in de file in Frankrijk UPDATE 13:10 uur - De tweede golf Nederlandse vakantiegangers die onderweg zijn naar hun bestemming heeft weinig tot geen last van files. Behalve in Frankrijk leidt het bijna nergens in Europa tot extreme vertragingen, al is het al wel drukker dan vorig weekend.
11/07 13u15  Bestuurder te water geraakte auto neemt lachgas op dak Een bestuurder in Den Haag haalde een bijzondere actie uit nadat hij met zijn auto in het water aan de Calandkade terecht was gekomen. Nadat hij zelfstandig uit het voertuig was gekomen, zwom hij niet naar de kant, maar ging op het dak van zijn auto zitten om lachgas uit een ballon te inhaleren. Op Twitter zijn filmpjes van zijn actie te zien.
11/07 13u15  In plastic verstrikte zeehondenpup laat zich niet vangen De zeehondenpup die met zijn moeder rondzwemt in de binnenwateren van Den Helder heeft zich nog niet laten vangen. Donderdag werd groot alarm geslagen nadat het dier verstrikt was geraakt in iets wat lijkt op een blauwe plastic zak. De zeehond is nu buiten levensgevaar en maakt het naar omstandigheden goed, zo meldt Zeehondencentrum Pieterburen. Toch is het noodzaak dat het dier wordt gevangen.
11/07 13u15  Rutte: Srebrenica leert ons de tol van verdeeldheid en haat Wie verdeeldheid en haat zaait kan het ultieme kwaad oogsten, heeft premier Mark Rutte geleerd van de genocide in Srebrenica. Daarom moeten „we ons uitspreken waar we maar kunnen tegen polariserende taal”, zei de minister-president bij de herdenking van de massamoord van 25 jaar geleden.
11/07 13u15  Anonieme Premier League-voetballer: ’Ik durf niet uit de kast te komen’ Middels een open brief heeft een anonieme voetballer uit de Premier League bekendgemaakt dat hij homoseksueel is. Onder meer The Sun heeft de brief gepubliceerd. De voetballer zegt dat zijn familie en vrienden op de hoogte zijn, maar dat hij nog niet klaar is om zijn geheim te delen met zijn coach en medespelers.
11/07 13u15  Derde vrije training in Oostenrijk geannuleerd In navolging van het halverwege schrappen van de race in de Formule 3 door de hevige regenval en de barre weersomstandigheden hebben de stewards bij de Grand Prix van Steiermark besloten om de derde vrije training van de Formule 1 te cancellen.
11/07 13u15  Wat verdient een... belastingcontroleur? De Belastingdienst ligt, zoals vaak de laatste tijd, onder vuur vanwege hun vrij heftige fraudeaanpak. Daarvoor zijn veel controleurs nodig. Wat verdienen zij eigenlijk?
11/07 12u15  Vakantieganger heeft vooralsnog geen verkeerschaos te vrezen De tweede golf Nederlandse vakantiegangers die onderweg zijn naar hun bestemming heeft weinig tot geen last van files. Bijna nergens in Europa leidt het tot extreme vertragingen, al is het al wel drukker dan vorig weekend.
11/07 12u15  ’Al ruim 8 miljoen euro van frauderende Maria L. in beslag genomen’ Maria L., de 62-jarige Nederlandse die donderdag vanuit Servië werd uitgeleverd aan Indonesië vanwege een megafraudezaak, wordt beschuldigd van grootschalige corruptie en witwassen. Er is inmiddels voor ruim 8 miljoen aan bezittingen van haar in beslag genomen.
11/07 12u15  Motorrijder zwaargewond na vlucht voor politie Een motorrijder is in Vlissingen zwaar gewond geraakt nadat hij een stopteken van de politie had genegeerd en er met hoge snelheid vandoor was gegaan. De 48-jarige inwoner van Vlissingen werd bij een routinecontrole staande gehouden, maar weigerde te stoppen.
11/07 12u15  Politie verspreidt beelden van kettingrukker in Utrecht De politie heeft beelden verspreid van de zogenoemde kettingrukker die in de wijde omgeving rondom Utrecht actief is. De man rukt in het voorbijgaan sieraden van de hals van slachtoffers, vrouwen van 65 jaar en ouder.
11/07 12u15  Ontslaggolf: hier slaat het coronaspook toe Het regent momenteel ontslagen bij bedrijven die zijn getroffen door de coronacrisis. Vijf voorbeelden van waar het coronaspook hard toeslaat.
11/07 12u15  ’Meghan was nooit van plan in Engeland te wonen’ Meghan Markle zou nooit van plan zijn geweest in Engelend te gaan wonen. Ook toen zij haar jawoord aan prins Harry gaf en het koppel hun onderkomen, Frogmore Cottage, voor miljoenen lieten verbouwen, had zij nog altijd niet de intentie zich in het Verenigd Koninkrijk te vestigen. Dat stelt koninklijk fotograaf Arthur Edwards.
11/07 12u15  Dít zijn de vijf grootste voetbaldompers van Oranje Het is vandaag precies tien jaar geleden dat het Nederlands elftal in het Zuid-Afrikaanse Soccer City de WK-finale verloor van Spanje (0-1, na verlenging). Inmiddels kunnen we termen als ‘de teen van Casillas’ en ‘het doelpunt van Iniesta’ niet meer horen of zien. Hierbij vijf andere decepties die nog altijd voor heftige huiveringen zorgen bij de Oranjefan.
Laatste update: vandaag om 13u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
11/07 12u15  Derde vrije training in Oostenrijk ’voor onbepaalde tijd vertraagd’In navolging van het halverwege schrappen van de race in de Formule 3 door de hevige regenval en de barre weersomstandigheden hebben de stewards bij de Grand Prix van Steiermark besloten om de derde vrije training van de Formule 1 voorlopig uit te stellen.
11/07 11u15  Techgestuwde beurs op weg naar coronavulkaanNa de volatiliteit in de voorbije week krijgen beleggers eindelijk inzage over de schade die de coronacrisis heeft aangericht bij grote delen van het beursgenoteerde bedrijfsleven. Daarnaast laat de Europese Centrale Bank (ECB) zijn licht schijnen op het door corona beheerste economische landschap bij landen uit de eurozone.
11/07 11u15  Voetballegende Jack Charlton (85) overledenOud-voetballer Jack Charlton is op 85-jarige leeftijd overleden. De Engelsman, die met zijn land het WK van 1966 won, was al langere tijd ziek.
11/07 11u15  Auto ramt ’opzettelijk’ gevel van taxatiebedrijfEen nog onbekend persoon heeft vrijdagnacht met een auto de gevel van een bedrijfspand in het Brabantse Steenbergen geramd. Er is flink wat schade ontstaan. De politie gaat uit van een doelbewuste actie.
11/07 11u15  Weer Nederlanders opgepakt bij rellen Knokke: ’Alsof Died zou vechten’De Belgische badplaats Knokke is vrijdagnacht opnieuw op stelten gezet door Nederlandse jongeren die iets te diep in het glaasje hadden gekeken. Tenminste 7 jongeren zijn daarbij aangehouden.
11/07 11u15  Vrijwilligers in de rij voor test coronavaccin DuitslandZo’n 4000 vrijwilligers hebben zich aangemeld voor een studie naar een vaccin tegen het coronavirus in het Duitse Tübingen. Het hoofd van het onderzoeksteam spreekt over een „luxe situatie.” Het zou doorgaans veel lastiger zijn om voldoende proefpersonen te vinden.
11/07 10u15  Haai doodt surfer (17) in AustraliëEen surfer (17) is om het leven gekomen nadat hij ernstig gewond was geraakt voor de oostkust van Australië. Getuigen vertelden de politie dat de tiener is aangevallen door een haai.
11/07 10u15  Overlevende Srebrenica: ‘Op dat moment denk je: ik wil gewoon dood’Machteloze Dutchbatters kunnen in 1995 niet voorkomen dat Serviërs de enclave Srebrenica innemen. In het gebied vindt vervolgens een grote genocide plaats. Voor betrokkenen een traumatische ervaring.
11/07 10u15  Trump scheldt straf vertrouweling Roger Stone kwijtDe Amerikaanse president Donald Trump heeft de straf van Roger Stone - een vriend, adviseur en ex-campagnemedewerker van hem, kwijtgescholden. De stap komt slechts enkele dagen voordat Stone zich bij de gevangenis zou moeten melden. Dat heeft het Witte Huis bekendgemaakt.
11/07 10u15  Picasso in ban van minderjarig modelMet de houtskooltekening Femme endormie krijgen we een persoonlijk inkijkje in het liefdesleven van de legendarische schilder Pablo Picasso. Het is dan niet zijn meest bekende of duurste werk wat eind deze maand geveild wordt, maar wellicht een van zijn meest intieme. Maak door zijn ogen kennis met zijn geheime minderjarige minnares en muze.
11/07 10u15  Moddergevecht in PolenDe tweestrijd om de macht in Polen loopt uit op een moddergevecht, waarbij antisemitisme en homohaat worden ingezet. Het is een nek-aan-nekrace: beide presidentskandidaten staan op zo’n 47 procent in de peilingen.
11/07 09u15  Komeet Neowise laat zich zienHet is lastig, maar bij heldere hemel is deze maand komeet Neowise te zien.
11/07 09u15  Nederlandse (62) door Servië uitgeleverd voor enorme fraudezaakDe Nederlandse Maria L. is door Servië uitgeleverd aan Indonesië. De van oorsprong Indonesische vrouw is verdachte in een gigantische fraudezaak.
11/07 09u15  Achterhoek krijgt BommelparkDe wereld van Tom Poes en heer Bommel komt binnen een tot twee jaar tot leven in de Achterhoek. Wandelen door kasteel Bommelstein, de straatjes van Rommeldam en de Zwarte Bergen wordt mogelijk in het aan te leggen pretpark Bommelwereld.
11/07 09u15  De Kwestie: Moet de stekker per direct uit biomassa?Het Nederlands klimaatbeleid, voor een groot deel gebouwd op biomassa, kreeg deze week een flinke knauw te verduren: de Sociaal-Economische Raad (SER) raadt het kabinet aan om te stoppen met de houtige biomassa als bron voor warmte en stroom, met name vanwege het vervuilende karakter.
11/07 09u15  ’Duurzaamheidssprookje kost miljarden subsidie’Het juiste antwoord op de vraag of we zouden moeten stoppen met biomassa is ja. Houtstook voor energie is foute boel. Dit is feitelijk ook de conclusie van het SER-advies dat deze week verscheen over de beschikbaarheid en duurzaamheid van biomassa. Biomassa moet, volgens de SER, niet meer worden ingezet voor energie, maar slechts voor de chemie en als grondstof voor materialen. Concreet betekent dit dat het kabinet niet anders kan dan direct stoppen met de houtstooksubsidies.
11/07 09u15  ’We hoeven niet meteen van slecht naar perfect’Wat is het heerlijk om op een koude winterdag de verwarming aan te zetten. En wat was het raar dat het de afgelopen winter nauwelijks vroor en in de zomer meer dan veertig graden was. Zou dat vaker gaan gebeuren? Door klimaatverandering neemt die kans wel toe.
11/07 09u15  Marjolein Keuning: Ik vond mezelf een loser omdat ik het niet allemáál konMarjolein Keuning (57, geboren in Vlaardingen, getrouwd en moeder van twee dochters van 18 en 16) werd weer helemaal verliefd op haar huidige woonplaats Amsterdam tijdens de ’intelligente lockdown’. Toch gaat ze deze zomer ook graag de stad uit, om te kamperen én voor haar nieuwe voorstelling waarin natuur en muziek samenkomen.
11/07 08u15  Ongeneeslijk zieke Els Vader: ’Ik ga echt niet onder een steen zitten’Els Vader (60) en Haico Scharn (75) zijn twee ex-topsporters in hart en nieren. Zij nam als sprintster deel aan de Olympische Spelen in Moskou (1980), Los Angeles (1984) en Seoul (1988), hij als specialist op de 1500 meter aan die van München (1972). Al 38 jaar zijn ze onafscheidelijk, maar voor hoelang nog? Vorig jaar werd bij Vader namelijk een zeldzame soort kanker geconstateerd. Thuis in Culemborg vertelt de oud-atlete openhartig over de lijdensweg die ze aan het afleggen is.
11/07 08u15  Baas Prosus krijgt €38,5 miljoenTopman Bob van Dijk ontving vorig jaar 38,5 miljoen euro voor zijn werk bij techinvesteerder Prosus. Hij kreeg een aandelenpakket ter waarde van 36 miljoen euro naast een basissalaris van 1,24 miljoen euro en een bonus van 1,1 miljoen. Met dit royale beloningspakket komt de nieuwkomer met stip binnen op de eerste plek in de lijst van grootverdieners.
11/07 08u15  Weer Nederlanders opgepakt bij rellen Knokke: ‘Alsof Died zou vechten’De Belgische badplaats Knokke is vrijdagnacht opnieuw op stelten gezet door Nederlandse jongeren die iets te diep in het glaasje hadden gekeken. Tenminste 7 jongeren zijn daarbij aangehouden.
11/07 08u15  Keert de Gouden Koets wel terug?Even leek de heisa over de Gouden Koets geluwd, maar onder het Black Lives Matter-gesternte vlamt de discussie over het rijtuig met een koloniale afbeelding op de linker flank als vanouds op. Tot dusverre was het uitgangspunt dat de koets na zijn jarenlange restauratie gewoon weer dienst zou gaan doen. Maar rondom die rentree ontstaat inmiddels steeds meer mist.
11/07 08u15  Franse kastelen in noodFranse kasteeleigenaren zitten in nood. Het geld dat zij verdienen aan bezoeken of overnachtingen gaat vaak naar restauraties. Nu er twee maanden geen gasten zijn geweest, worden veel werkzaamheden uitgesteld of geannuleerd. „Nu maar hopen dat het dak het houdt.”
11/07 07u15  Van Bronckhorst overtuigd: ’Robben gaat het flikken ook’Giovanni van Bronckhorst vindt het een aparte gewaarwording. Zijn eigen loopbaan is reeds lang afgesloten. In 2010 hing hij direct na het WK zijn voetbalschoenen aan de wilgen. Maar zijn ploeggenoot Arjen Robben uit die tijd maakt juist deze zomer zijn comeback, op de Nederlandse velden bovendien.
11/07 07u15  ’Maximaal acht bieders op Hema’De biedingenstrijd rond Hema gaat volgende week de volgende ronde in. Partijen die geïnteresseerd zijn in een overname, moeten voor aanstaande maandag hun bod inleveren.
11/07 07u15  Mexico nadert 300.000 besmettingen, ’maar het zijn er waarschijnlijk veel meer’In Mexico zijn vrijdag 6891 nieuwe besmettingsgevallen geconstateerd, de teller staat daar op 289.174 besmettingen.
11/07 07u15  Meer dan 70.000 coronadoden in BraziliëHet aantal mensen dat in Brazilië is overleden aan de gevolgen van het coronavirus is vrijdag de 70.000 gepasseerd. Dat heeft het Braziliaanse ministerie van Volksgezondheid bekendgemaakt.
11/07 07u15  Oproep: ’Kom niet naar Srebrenica-herdenking’De massamoord in Srebrenica wordt zaterdag herdacht in Den Haag en Bosnië en Herzegovina. Vanwege het coronavirus wordt mensen gevraagd niet naar het Plein in Den Haag te komen. De herdenking is wel te volgen via een livestream. Zoals elk jaar worden namen van slachtoffers genoemd en wordt twee minuten stilte gehouden. Ook oud-minister Jan Pronk houdt een toespraak.
11/07 07u15  Minder zittenblijvers door coronacrisisDoor de coronacrisis daalt het aantal zittenblijvers op middelbare scholen. Leerlingen in het grijze gebied krijgen vaker het voordeel van de twijfel, en op veel scholen krijgen leerlingen en ouders een zwaardere stem in het besluitproces.
11/07 07u15  Natuurramp in Siberië door abnormaal warm weerNadat apocalyptische bosbranden vorig jaar een gebied ter grootte van België met unieke flora en fauna in vlammen hebben doen opgaan, houdt men in Siberië op dit moment het hart vast voor een nog veel hevigere natuurcatastrofe.
11/07 07u15  ANDRÉ RIEU: ‘Tegenslagen maakten me altijd sterker’SPEELT ANDRÉ VAN DUIN INEENS DE TWEEDE VIOOL! Samen met ANDRÉ RIEU, en hoogtepunten uit zijn vijftien jaar Vrijthof-concerten in Maastricht, is hij vanaf volgende maand te zien in de bioscoop. De twee vrienden, die beiden een zwaar jaar beleven, bezorgen Nederland, verbonden door muziek, toch wat vrolijkheid in barre tijden. Voor wereldster Rieu is het niet de eerste crisis die hem voor grote uitdagingen plaatst…
11/07 06u15  Markt slokt nieuw huizenaanbod opdoor
11/07 06u15  ’Laat zware criminelen zien wie hier de baas is’Een ’game changer’ noemde het hoofd van de landelijke recherche de operatie tegen de criminele gebruikers van de communicatiedienst EncroChat. De ’martelcontainers’ uit het onderzoek kregen wereldwijd aandacht. Wat zijn nu de consequenties voor misdaadland en de opsporingsdiensten?
11/07 06u15  ’Aanpak misdaad faalde’Binnen een kwart eeuw heeft de georganiseerde misdaad zich schrikbarend sterk ontwikkeld. De politieoperatie tegen het communicatienetwerk EncroChat heeft een verontrustende dwarsdoorsnede van de misdaad laten zien. Politietop en politiek hebben het zover laten komen.
11/07 06u15  Rust goed voor Salah, Zlatan en RonaldoHet is eigenlijk van de gekke: aan de ene kant betekent de coronacrisis dat clubs financieel inleveren, aan de andere kant dwingt de coronacrisis topclubs te investeren. Het gevolg zal zijn dat het verschil tussen grote en kleine clubs groter wordt. Ga maar na: het overvolle programma dat op de topclubs afkomt komend seizoen zal resulteren in grotere selecties. Topclubs kunnen en willen het risico niet lopen door blessures de boot te missen. Vandaar zullen ze investeren in een grotere, gelijkwaardige selectie. Zo erg als jaren geleden bij AC Milan, toen daar 24 gelijkwaardige spelers rondliepen, zal het niet worden, maar topclubs gaan actief de transfermarkt op.
11/07 04u15  Opnieuw Nederlandse jongeren opgepakt bij knokpartijen in KnokkeDe Belgische badplaats Knokke is vrijdagnacht opnieuw op stelten gezet door Nederlandse jongeren die iets te diep in het glaasje hadden gekeken. Tenminste 7 jongeren zijn daarbij aangehouden.
11/07 01u15  ’Portugese politie begint zoektocht naar lichaam Maddie McCann’De Portugese politie is naar verluidt op zoek gegaan naar het lichaam van het vermiste Britse meisje Maddie McCann. Er zouden zoektochten zijn uitgevoerd in putten in Vila do Bispo, 20 minuten rijden ten westen van Praia da Luz waar het kind in mei 2007 verdween.
11/07 01u15  ’Bedrijven de grens over geduwd’De kloof tussen politiek en het bedrijfsleven wordt steeds groter. Nadat er een streep ging door het afschaffen van de dividendbelasting, ligt er nu een plan om bedrijven die om belastingredenen vertrekken een forse afrekening van de fiscus voor te leggen.
11/07 01u15  Californië laat 8000 gevangenen vrij wegens coronacrisisIn de Amerikaanse staat Californië komen ongeveer 8000 gedetineerden uiterlijk in augustus vervroegd op vrije voeten in verband met de coronacrisis. Dat heeft de San Francisco Chronicle vrijdag bekendgemaakt. Gouverneur Gavin Newsom reageert daarmee op het verontrustende aantal besmettingen in verscheidene gevangenissen en op aandringen van parlementariërs en advocaten.
11/07 00u15  Union Berlin heeft dé oplossing om toch in vol stadion te spelenUnion Berlin wil bij de start van de Bundesliga in het nieuwe seizoen dat het stadion vol zit met ruim 22.000 toeschouwers. De club wil op eigen kosten de fans vooraf allemaal laten testen op het coronavirus.
11/07 00u15  Instagram weigert voortaan reclame voor homogenezingsherapieInstagram heeft vrijdag laten weten voortaan content te weigeren waarin een zogenoemde conversietherapie wordt aangeprezen. Dat is een behandeling die onder meer claimt homoseksualiteit te kunnen genezen.
11/07 00u15  Vrouw Will Smith: ik had een affaire met August AlsinaIn haar talkshow Red Table Talk op Facebook heeft Jada Pinkett Smith gereageerd op de geruchten dat zij een affaire zou hebben gehad met zanger August Alsina.
11/07 00u15  ’Brooklyn Beckham (21) en vriendin (25) verloofd’Brooklyn Beckham, de 21-jarige zoon van David en Victoria Beckham, zou zich verloofd hebben met zijn 25-jarige vriendin Nicola Peltz. Dat melden bronnen rond het stel. De twee zijn sinds de zomer van 2019 een setje.
10/07 23u15  Iedereen was gek op Lara van RuijvenZe stond te stralen die 20e mei, goedlachs als altijd. Dit keer op de atletiekbaan Heerenveen waar ze op de weg terug was na een schouderoperatie. „Ja hoor, natuurlijk”, antwoordde Lara van Ruijven toen ik vroeg of ik haar nog even kon spreken. Rillingen lopen over mijn rug bij de gedachte dat ik daar voor de laatste keer haar stem heb gehoord, onwerkelijk het idee dat ze pas 27 jaar jong haar ogen nooit meer zal openen.
10/07 23u15  Tientallen boeren met trekkers voeren actie bij SchipholEen groep boeren is vrijdagavond met trekkers richting Schiphol gereden om te demonstreren tegen voermaatregelen. Ze zijn door de marechaussee tegengehouden. Een woordvoerder zegt dat het gaat om „enkele tientallen” trekkers.
10/07 23u15  Nederlandse Maria L. verdachte in een van grootste fraudezaken ooit in IndonesiëEen Nederlandse vrouw die wordt verdacht van een megafraude in Indonesië waarmee meer dan 175 miljoen euro is gemoeid, is door Servië aan het Zuidoost-Aziatische land uitgeleverd. De Nederlandse justitie weigerde in het verleden Maria L., die in ons land woont, over te dragen.
10/07 23u15  Motoragent trekt vuurwapen nadat boer met tractor op hem inrijdtEen motoragent heeft vrijdagavond zijn vuurwapen moeten trekken toen in Bleiswijk een demonstrerende boer met zijn tractor op hem inreed. „Hierdoor ontstond een dusdanig gevaarlijke situatie voor de motoragent dat hij zich genoodzaakt voelde om zijn vuurwapen te trekken, waarna de bewuste boer zijn tractor tot stilstand bracht en hij kon worden aangehouden”, aldus de politie.
10/07 22u15  Netflix ster op hogere beurzen VSDe Amerikaanse beurzen zijn vrijdag met fraaie winsten gesloten. Beleggers waren positief door de vooruitgang die biotechnologieconcern Gilead boekt bij de behandeling van coronapatiënten. De beurskoers van Netflix steeg naar recordhoogte.
10/07 22u15  Albert Heijn: door blokkade boeren kans op lege schappenDoor de blokkade van een distributiecentrum van Albert Heijn in Zwolle krijgen klanten in 230 winkels mogelijk te maken met lege schappen. Een groep boeren demonstreerde vrijdag tot 13.30 uur in de Overijsselse stad, waarbij ze de toegang tot het distributiecentrum met tractoren blokkeerden.
10/07 22u15  Spelersvrouwen op tribune; boete voor Duitse club HeidenheimHeidenheim heeft van de Duitse voetbalbond een boete gekregen omdat tijdens het promotie/degradatieduel met Werder Bremen spelersvrouwen op de tribune zijn verschenen.
10/07 22u15  Wilders houdt eenmansbetoging op het BinnenhofPVV-leider Geert Wilders heeft vrijdagavond een eenmansdemonstratie gehouden op het Binnenhof in Den Haag. Hij stond daar met een bord met de tekst: Geen cent naar Italië!
10/07 22u15  Suzanne Schulting gebroken na overlijden Lara van Ruijven (27): ’Ik ga je zo verschrikkelijk missen’Het overlijden van shorttrackster Lara van Ruijven (27) heeft een diepe indruk gemaakt op de schaatswereld. Van Ruijven, wereldkampioene op de 500 meter, werd eind juni in een Frans ziekenhuis opgenomen met een auto-immuunreactie. Die leidde tot ernstige complicaties. Vrijdagavond kwam het trieste bericht dat ze was overleden.
10/07 22u15  Niemand tevreden over extra geld Kaag: bedrag te laag of juist ridicuul hoogDe honderden miljoenen euro’s die minister Kaag van het kabinet mag spenderen aan ontwikkelingssamenwerking plaatst haar tussen twee vuren. Er zijn partijen die het bedrag ridicuul hoog vinden, andere achten het juist onvoldoende.
10/07 22u15  Buschauffeur sterft na ruzie over mondkapjesEen buschauffeur in Frankrijk is vrijdag gestorven aan de verwondingen die hij overhield na een ruzie over het dragen van mondkapjes. Hij werd krachtig op zijn hoofd geslagen door meerdere personen die hij weigerde mee te nemen. Ze wilden geen masker dragen en zonder kaartje instappen.
10/07 22u15  Van voetbalclubs tot KLM: zoveel steun ontvingen bedrijvenKLM heeft ruim €293 miljoen aan tegemoetkoming in de loonkosten ontvangen. Daarmee is de luchtvaartmaatschappij een van de grootverbruikers in de eerste ronde NOW-regeling. Het UWV heeft voor het eerst bekend gemaakt welke bedrijven de steun hebben ontvangen en hoeveel.
10/07 22u15  Alexander Albon: aan zijde van Verstappen op jacht naar podiumPlots was hij aan de zijde van Max Verstappen een Formule 1-coureur bij een topteam. De carrière van Alexander Albon raakte door de tussentijdse promotie naar Red Bull Racing in een stroomversnelling. De Thaise Brit stelt zich bescheiden op naast zijn anderhalf jaar jongere, Nederlandse teamgenoot.
10/07 21u15  Overlijden Lara van Ruijven (27) maakt diepe indruk op schaatswereld: ’Ik ga je zo verschrikkelijk missen’Het overlijden van shorttrackster Lara van Ruijven (27) heeft een diepe indruk gemaakt op de schaatswereld.
10/07 21u15  Blok over MH17-aangifte: ‘Bewijs kan op tafel’Minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok heeft gereageerd op de MH17-aangifte van de staat tegen Rusland.
10/07 21u15  KNSB: Shorttrackster Lara van Ruijven (27) overledenShorttrackster Lara van Ruijven is vrijdagavond in het ziekenhuis van Perpignan overleden, meldt schaatsbond KNSB. Ze lag sinds 29 juni op de IC-afdeling, waar ze in een kunstmatige coma werd gehouden.
10/07 21u15  Tamara Straatman (37): ’Ik won op mijn 35e de jackpot!’Voor de een is geld een bron van plezier, voor de ander juist een grote zorg. In de rubriek Kasboek opent een lezer zijn of haar huishoudboekje. Hoeveel geld komt er binnen? En blijft er aan het einde van de maand nog wat over?
10/07 21u15  Appartement in Eindhoven volledig verwoestEen appartement in een flatgebouw in Eindhoven is vrijdagavond volledig uitgebrand, meldt de brandweer Brabant-Zuidoost. In het verwoeste appartement zijn geen slachtoffers aangetroffen.
10/07 21u15  Weduwe Remona: Ik woon tijdelijk bij mijn oudersOp 3 juni overleed theatermaker, spreker en presentator Marc de Hond op 42-jarige leeftijd aan kanker. Met een glimlach kijkt weduwe Remona Fransen (34) terug op hun tijd samen. „Natuurlijk ben ik verdrietig. Maar ik ben vooral trots op Marc en ons gezinnetje.”
10/07 21u15  Brescia past gewicht Mario Balotelli aan naar 99,8 kiloHet gehakketak tussen Mario Balotelli en zijn club Brescia heeft een tamelijk bedenkelijk dieptepunt bereikt.
10/07 20u15  Ghislaine Maxwell ontkent Jeffrey Epstein te hebben geholpenGhislaine Maxwell ontkent met klem de beschuldigingen dat ze minderjarige meisjes in de handen van Epstein zou hebben gedreven, zodat hij ze kon misbruiken.
10/07 20u15  Ab Osterhaus doet mee aan Ranking the StarsViroloog Ab Osterhaus is een van de kandidaten van het nieuwe seizoen van Ranking the Stars. Dat maakte Paul de Leeuw vrijdagavond bekend in RTL Boulevard.
10/07 20u15  ’Het bekt lekker: ze betalen geen belasting, dus rot maar op’Unilever vertrekt, Shell overweegt het. Komt dat door een vijandige politieke stemming? En hoe erg is het als we twee vlaggenschepen kwijtraken?
10/07 20u15  Wereldwijde race naar het coronavaccin: dit zijn de scenario’sCorona gaat niet spontaan weg, zo wordt steeds meer duidelijk. Als het virus niet is uit te bannen door mondkapjes en afstand houden, moeten we toch de hoop op de farmaceuten stellen. Wat mogen we verwachten uit het lab? Zes scenario’s.
10/07 20u15  Kabinet grijpt in: belastingdienst komt onder toezichtDe Belastingdienst krijgt een eigen toezichthouder. Staatssecretarissen Vijlbrief en Van Huffelen (Financiën) gaan kijken hoe ze een externe partij de fiscus kunnen laten controleren.
10/07 20u15  Nieuwe aanklacht tegen Ghislaine MaxwellDe aanklacht tegen de vermeende handlanger van de gestorven zedendelinquent Jeffrey Epstein, Ghislaine Maxwell, is vervangen door een nieuwe aanklacht. Maxwell werd vorige week gearresteerd. Ze zou minderjarige meisjes hebben gerekruteerd voor seks met Epstein.
10/07 20u15  Alberto Contador rijdt 78 (!) keer steile klim op en zet wereldrecord neerHeeft er nog iemand een contract liggen voor Alberto Contador? De intussen 37-jarige ex-profwielrenner toonde deze week dat hij nog steeds stevige klimmersbenen heeft door 8.848 (!) hoogtemeters af te leggen in een recordtijd. Goed voor een nieuw wereldrecord ’Everesten’.
10/07 20u15  Horror in binnenstad Apeldoorn: clowns met nepwapensEen afschrikwekkend tafereel in de binnenstad van Apeldoorn vrijdagmiddag. Twee jongens liepen met wapens en een clownsmasker door de straten. Voorbijgangers schakelden de politie in en daarop kwamen de hulpdiensten massaal in actie.
10/07 19u15  Zonnig humeur op een natgeregende campingHet hoogseizoen moet nog losbarsten, maar nu al stromen campings op de Utrechtse Heuvelrug vol. Dankzij corona en ondanks de belabberde weersomstandigheden zoeken veel kampeerders hun heil op Hollandse bodem. Zo ook op camping Bonte Vlucht.
10/07 19u15  VRIJ test kaasstengels: ’Waar is de kaas?!’Lees meer >
10/07 19u15  Geen extra hoge premies meer voor ex-kankerpatiëntMensen die al lange tijd genezen zijn van kanker hoeven vanaf volgend jaar geen extra hoge premies meer te betalen voor een overlijdensrisico- of uitvaartverzekering. De ministerraad heeft vrijdag ingestemd met een voorstel dat ex-kankerpatiënten na tien jaar niet meer bij hun verzekeraar hoeven te melden dat zij kanker hebben gehad.
10/07 19u15  Gilead zet beurzen VS hogerDe Amerikaanse beurzen staan vrijdag overwegend hoger. Beleggers zijn positief over de vooruitgang die biotechnologieconcern Gilead boekt bij de behandeling van coronapatiënten. Dit nieuws komt op een belangrijk moment, want het aantal coronabesmettingen in de VS groeit in recordtempo.
10/07 19u15  ‘Wel of niet naar ’t buitenland op vakantie? Het antwoord is simpel’Gaan we wel of niet op vakantie? Veel Nederlanders die een reis naar het buitenland hebben geboekt staan voor een dilemma. In de vakantie-editie van de podcast corona-update bespreekt verslaggever Paul Eldering de ‘oranje vlekken’ in Europa (waar een negatief advies geldt voor toeristen) en geeft hij tips voor als je wél besluit de grens over te gaan.
10/07 19u15  Hulde aan niet-dwangknielende Max VerstappenTwee lessen in behoud van eigenwaarde bracht deze week. De ene van Max Verstappen, die weigerde op commando tegen racisme te knielen bij de Grand Prix in Oostenrijk. De andere van Geert Wilders, die op de slotdag van zijn proces weigerde te buigen voor de lezing van het OM dat zijn vervolging niet politiek is.
10/07 19u15  Uitblinkende Michael van Gerwen slaat opnieuw toe in Summer SeriesMichael van Gerwen heerst in de dartwereld als vanouds. Na drie dagen Summer Series heeft de drievoudig wereldkampioen al twee eindzeges te pakken. Na de triomf van woensdag was hij vrijdag wederom in zeven partijen niet te stoppen. Dat leverde hem voor de tweede maal een geldprijs van 10.000 Britse ponden op.
10/07 19u15  Premier Johnson hint op mondkapplicht in EngelandDe Britse premier Boris Johnson heeft gezegd dat in Engeland een strikter beleid voor het dragen van mondkapjes misschien noodzakelijk is. Hij zou graag zien dat mensen tijdens het winkelen mond en neus bedekken. Nu staat hun dat vrij, in tegenstelling tot Schotland waar het wel verplicht is.
10/07 19u15  Lucille Werner: ’Beperking is het meest afschuwelijke woord dat er is’Lucille Werner is vanwege haar handicap regelmatig ’doelwit’ van grappen als ’we zien wel hoe het loopt’ en ’op het verkeerde been zetten’. Toch kan de voormalige Lingo-presentatrice daar best om lachen. „Humor is ontzettend belangrijk om toegankelijk te zijn.”
10/07 18u15  Aanklacht tegen Ghislaine Maxwell vervangenDe aanklacht tegen de vermeende madam van Jeffrey Epstein, Ghislaine Maxwell, wordt vervangen. Dat meldt Reuters.
10/07 18u15  Deze Toyota was een inspiratie voor McLarenVoor de McLaren F1, wat later decennialang de allersnelste straatauto ter wereld bleek te zijn, werd gezocht naar een bijzondere deurconstructie. In de zoektocht naar het juist systeem, stuitte McLaren op deze Toyota. Wat is het voor auto? Wat maakt hem zo bijzonder? In een nieuwe aflevering van Sjoerds Weetjes legt Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen je uit waarom McLaren op deze Toyota uitkwam.
10/07 18u15  Minister: ‘Boeren, dit is niet slim’Boze boeren hebben een distributiecentrum van de Albert Heijn in Zwolle geblokkeerd. Minister Schouten van Landbouw waarschuwt dat boeren zo de sympathie verliezen.
10/07 18u15  'Peter R. de Vries zag Beau-clash niet aankomen'Beau van Erven Dorens maakt vrijdagavond zijn laatste uitzending voordat hij een maand op vakantie gaat. De druk op hem was hoog toen hij in mei Eva Jinek moest aflossen. Media-verslaggever Rob Goossens kijkt terug op dit seizoen.
10/07 18u15  Marc van der Linden ligt in het ziekenhuisRoyalty-verslaggever Marc van der Linden, bekend van onder meer RTL Boulevard, is opgenomen in het ziekenhuis. Wat hem mankeert is niet duidelijk. Kijkers van het programma misten Van der Linden al, zijn plaats werd ingenomen door Justine Marcella, hoofdredacteur van het tijdschrift Vorsten.
10/07 18u15  Verstappen: ’Gevoel stuk beter’Max Verstappen kijkt met een aanzienlijk beter gevoel terug op de trainingsdag voor de Grand Prix van Steiermark, dan een week eerder voor de eerste race in Oostenrijk. Al rekent de Limburger zich wat pole position betreft nog niet rijk.
10/07 18u15  Man mishandeld en beschoten op afrit N281 bij HeerlenEen 26-jarige man is vrijdagmiddag rond 13.00 uur mishandeld en beschoten op de afrit van de N281 bij Heerlen. Ook zijn vriendin was erbij, zij werd bedreigd met het vuurwapen.
10/07 17u15  Landelijke herdenkingsdag coronavirus in najaarIn het najaar komt er een landelijke dag om stil te staan bij alle gevolgen van het coronavirus. Dat zei premier Mark Rutte vrijdag na de laatste ministerraad voor de zomervakantie. De komende tijd worden de details uitgewerkt hoe het evenement eruit gaat zien.
10/07 17u15  Ook Shell overweegt vertrek uit NL: zo erg is datVertrekt er na Unilever nog een multinational uit Nederland? Shell-topman Ben van Beurden zinspeelt op een verhuizing van het hoofdkantoor uit Den Haag. Als reden noemt de ceo het afschaffen van de dividendbelasting. Wat zijn de gevolgen als Nederland twee van zijn grootste bedrijven kwijtraakt? En waar verdienen we ons geld mee zonder deze beursreuzen?
10/07 17u15  Ernst Kuipers: ’Aantal coronapatiënten op ic stabiliseert’Het aantal coronapatiënten op de intensive care is weer iets gestegen, van 21 naar 25. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Het aantal schommelt de laatste week rond de twintig. Soms zit het er iets boven, zoals op vrijdag. Soms zit het aantal er iets onder, zoals afgelopen zaterdag en zondag, toen de ic’s achttien mensen behandelden. Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, spreekt van stabilisatie „op een laag niveau.”
10/07 17u15  Kamer ziet ’vertrekboete’ voor multinationals wel zittenEen voorstel van GroenLinks om multinationals die om fiscale redenen ons land verlaten een soort ’vertrekboete’ te laten aftikken, kan rekenen op sympathie van de Tweede Kamer. Het plan legt een bom onder een eventueel vertrek van Shell en Unilever naar het Verenigd Koninkrijk.
10/07 17u15  'Peter R. de Vries zag Beau-clash niet aangekomen'Beau van Erven Dorens maakt vrijdagavond zijn laatste uitzending voordat hij een maand op vakantie gaat. De druk op hem was hoog toen hij in mei Eva Jinek moest aflossen. Media-verslaggever Rob Goossens kijkt terug op dit seizoen.
10/07 17u15  Politie Knokke zoekt man die agent tegen hoofd schopteDe politie in de Belgische kustplaats Knokke is op zoek naar een man die in de nacht van donderdag op vrijdag tegen het hoofd van een agent heeft geschopt. Beelden van het incident zijn via sociale media verspreid.
10/07 17u15  Tranen bij Giovanni van Bronckhorst tien jaar na verloren WK-finaleZaterdag exact tien jaar terug deed het Nederlands voetbalelftal in Johannesburg een gooi naar de wereldtitel. Net als in 1974 en 1978 greep Oranje naast het goud. Giovanni van Bronckhorst was de aanvoerder en zegt dat het WK in Zuid-Afrika om veel meer redenen voor de rest van zijn leven van grote invloed is geweest.
10/07 17u15  Deze STERREN werden op jonge leeftijd OMA!Terwijl sommige vrouwen, ergens in de dertig, nog absoluut niet aan kinderen moeten dénken, zijn er genoeg voorbeelden te vinden van leeftijdsgenoten die dat station allang zijn gepasseerd en zichzelf ondertussen grootmoeder (!) mogen noemen. Een overzicht van sterren die op jonge leeftijd oma werden.
10/07 17u15  Verstappen snelste in tweede trainingMax Verstappen heeft de snelste tijd neergezet in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Steiermark. De Nederlander was Valtteri Bottas (Mercedes) te snel af.
10/07 17u15  Zeldzame Pokémon-kaart brengt bijna 80 mille opEen zeldzame Pokémon-kaart heeft bij een online-veiling in de Verenigde Staten 90.000 dollar opgebracht, bijna 80.000 euro. Een verzamelaar betaalde dat bedrag volgens het veilinghuis Heritage Auction voor een zogenoemde Trainer-kaart die in 1999 toegang gaf tot een geheim toernooi.
10/07 17u15  180.000 euro en 10 kilo coke aangetroffen in woning AmsterdamDrie mannen van 39, 41 en 42 jaar zijn in Amsterdam-West aangehouden voor cocaïnehandel. De politie deed afgelopen woensdag een inval in een huis in de Lederambachtstraat en vond daar rond de 180.000 euro en 10 kilo cocaïne.
10/07 16u15  Wimbledon verdeelt prijzengeld over 620 tennissersWimbledon heeft besloten het prijzengeld van de afgelaste editie van dit jaar te verdelen over de 620 tennissers die aan het evenement hadden kunnen meedoen, de kwalificaties inbegrepen. Het gaat om 10 miljoen pond, zo’n 11 miljoen euro.
10/07 16u15  Corona-noodwet maandag naar de Tweede KamerDe corona-noodwet gaat maandag naar de Tweede Kamer. Dat zei zorgminister Hugo de Jonge vrijdag na afloop van de ministerraad. De Kamer zal het plan waarschijnlijk na de zomer behandelen. Dan kan de wet in het najaar ingaan
10/07 16u15  Turks hof: beroemd Hagia Sophia museum mag moskee wordenHet Turks hof heeft de weg vrijgemaakt om de wereldberoemde Hagia Sophia in Istanbul, ooit kerk en nu museum, weer in een moskee te veranderen. De rechters vernietigden het besluit van de Turkse regering uit 1934. Die maakte van de Hagia Sophia, toen al eeuwen moskee, een museum.
10/07 16u15  Geen lichaam in opgeviste FerrariIn de Ferrari Mondial die donderdagmiddag van de bodem bij het IJ werd gevist zijn geen stoffelijke overschotten gevonden. Dat heeft onderzoek van de forensische recherche aan het licht gebracht.
10/07 16u15  Hartverscheurende laatste Insta-post Glee-actriceDe politie gaat ervan uit dat Glee-actrice Naya Rivera is overleden tijdens een zwempartij in Lake Piru. Vlak voordat ze vermist raakte, plaatste ze nog een selfie met haar 4-jarige zoontje.
10/07 16u15  Onno de Jong tweede advocaat kroongetuige Nabil B.Kroongetuige Nabil B. heeft sinds vrijdag een tweede raadsman. Advocaat mr. Onno de Jong, specialist in het bijstaan van kroongetuigen, heeft zich gevoegd bij mr. Peter Schouten, die Nabil B. sinds afgelopen week al officieel bijstaat. Daarnaast krijgt B. steun van misdaadverslaggever Peter R. de Vries, die de rol van vertrouwenspersoon op zich neemt.
10/07 16u15  ’Meghan vreest achterstand Archie’Meghan vreest dat Archie te weinig contact heeft met andere dreumesen en dus zou ze maar wat graag naar een ’baby-oudergroep’ gaan om te voorkomen dat het ventje een achterstand ontwikkelt. De vrouw van Harry stelt echter dat ze veel te bekend is om naar zo’n groep te gaan.
10/07 16u15  Zes aanhoudingen bij inval in drugslab in woning VleutenDe politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag bij een inval in een drugslab in Vleuten zes mensen gearresteerd. Daarbij vond de politie een niet nader genoemde hoeveelheid amfetamine. Die werd in beslag genomen, maakte de politie vrijdag bekend.
10/07 16u15  ’Inbrekers koninklijke villa klommen over metershoog hek en vluchtten in gestolen jeep’In het vakantiehuis van de koninklijke familie in Italië is ingebroken. De kraak werd afgelopen weekend gezet. De oranjes waren niet aanwezig. De daders zouden een jeep van het terrein hebben gestolen voor de vlucht.
10/07 16u15  Boeren demonstreren bij CBL in LeidschendamHet houdt niet op voor de boeren. Ondanks het gure weer zijn boeren opnieuw op protestpad in de provincies. Ook Duitse boeren hebben zich bij het protest aangesloten. De actievoerende boeren hebben zich vrijdagmiddag bij supermarktbranchevereniging CBL in Leidschendam verzameld. Met ongeveer vijftig à zestig tractoren zijn de boeren daarnaartoe gereden.
10/07 15u15  Verdachte aangehouden in geweldszaak rond neef Ridouan TaghiDe politie heeft een 22-jarige man uit Tiel aangehouden, die wordt verdacht van een poging tot moord op een 28-jarige man in Utrecht. De opdracht voor dit geweld is volgens het Openbaar Ministerie gegeven door Anouar T., een neef van Ridouan Taghi. T. werd eerder dit jaar op grond van deze verdenking aangehouden in zijn cel. Hij zit vast als verdachte van betrokkenheid bij de moord op de Amsterdamse advocaat Derk Wiersum.
10/07 15u15  Bonden opgelucht, ANBO boos op INGBij de vakbonden heerst opluchting over het besluit van ING om een kwart van haar kantoren te sluiten: de personele consequenties zijn gering. Seniorenbond ANBO meent daarentegen dat ING ouderen ’in de kou’ laat staan.
10/07 15u15  Reis naar het hartTrendwatcher en journalist Hans Steenbergen lanceerde tijdens de champagneluch op het terras van De Echoput zijn boek BinnensteBuiten. Het is een waargebeurd reisverhaal waarin zijn hart centraal staat.
10/07 15u15  Vrees voor vakantie-annuleringen na nieuwe verplichting mondkapjesMondkapjes worden op steeds meer toeristenplekken verplicht. Niet alleen in het vliegtuig en in het ov, maar ook op straat, in winkels en in hotels en mogelijk zelfs op drukke stranden, in vakantieparken en attracties. Deze ’plaag’ staat een zorgeloze vakantie in de weg en zet niet aan tot reizen, is de vrees van ANVR-reisbureaus.
10/07 15u15  Nederland daagt Rusland voor het Europees Hof om MH17Nederland daagt Rusland voor het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) om zijn rol in het neerhalen van MH17. Dat heeft het kabinet vrijdag besloten. Eerder dienden nabestaanden al een klacht tegen Rusland in bij datzelfde hof.
10/07 15u15  Geen discriminatie, Turks vastgoedpaar raakt bijstand kwijtDe gemeente Gouda heeft terecht de bijstandsuitkering ingetrokken van een echtpaar dat in Turkije liefst 21 onroerende zaken bleek te bezitten, plus huurinkomsten uit vier panden. Van discriminatie door de gemeente was geen sprake, oordeelde de rechtbank in Den Haag.
10/07 15u15  Dropshipping: ’Jonge jongens’, dure koopjes, en veel klachtenWe bestellen steeds meer online, zeker tijdens de coronacrisis. Vaak gaat dat goed, maar een op de zeven Nederlanders heeft de afgelopen maanden iets besteld dat nooit is geleverd, blijkt uit onderzoek van creditcardbedrijf ICS. Onbetrouwbare webshops schieten als paddenstoelen uit de grond.
10/07 14u15  Last van crashende apps op iPhone? Dit is de oorzaakEven geen nieuwe match Tindermatch scoren zo vlak voor de vrijdagmiddagborrel. En ook andere populaire apps als Spotify, Pinterest en Flitsmeister starten momenteel moeilijk op wegens technische problemen bij Facebook. De apps crashen op de iPhone vrijwel direct na het opstarten en zijn dus even niet te gebruiken.
10/07 14u15  Bosz met Leverkusen tegen Inter of GetafeTrainer Peter Bosz weet hoe de route van Bayer Leverkusen richting de finale van de Europa League eruit ziet.
10/07 14u15  De Mos en Guernaoui verdacht van deelname aan criminele organisatieTwee Haagse wethouders van Groep de Mos die in oktober 2019 hun functie neerlegden, worden verdacht van schending van het ambtsgeheim, corruptie en omkoping, en zelfs deelname aan een criminele organisatie. Dat heeft het Openbaar Ministerie vrijdag bekendgemaakt.
10/07 14u15  Woningnood: welk volk willen we waar huisvesten?De komende tien jaar moeten 845.000 huizen bijgebouwd worden. Het hoofdredactioneel commentaar van De Telegraaf roept de regering vrijdag op om de regie op de woningmarkt terug te pakken, zodat het aanbod snel kan worden vergroot door nieuwbouw. Het is beschamend dat een welvarend land zijn burgers niet goed kan huisvesten, oordeelt de hoofdredactie.
10/07 14u15  Einde boerenprotest bij AH Zwolle, vrachtwagens rijden weer uitHet houdt niet op voor de boeren. Ondanks het gure weer zijn boeren opnieuw op protestpad in de provincies. Ook Duitse boeren hebben zich bij het protest aangesloten. Ze staan volgens lokale media bij een blokkade van een distributiecentrum van de Albert Heijn in Zwolle. Dat zou de bevoorrading van maar liefst 230 Nederlandse supermarkten in de weg staan, meldt Albert Heijn. De gemeente Zwolle wilde de boeren om 13.30 uur weg hebben. De boeren lijken aan die oproep gehoor te geven.
10/07 14u15  ’Jeffrey Epsteins laatste liefde kent al zijn geheimen’Maar liefst elf maanden zocht de FBI naar Ghislaine Maxwell tot zij vorige week eindelijk gearresteerd werd. De vermeende madam van wijlen Jeffrey Epstein zou niet alleen betrokken zijn geweest bij de sekskring van de misbruikmiljardair, maar zou ook de sleutel in handen hebben tot de waarheid over zijn netwerk. Nu blijkt echter dat er nóg een vrouw is die alle geheimen van Epstein zou kennen...
10/07 14u15  Man (89) na truc beroofd van 1250 euroEen man van 89 is donderdagavond in Vlissingen beroofd van zijn portemonnee met pas en geld. Er bleek 1250 euro van de rekening te zijn gehaald. De politie spreekt van een ’laffe beroving’ en zoekt getuigen.
10/07 14u15  Kabinet en eilanden nog niet akkoord over steunpakketLees meer >
10/07 13u15  Turks vastgoedpaar raakt bijstand kwijtDe gemeente Gouda heeft terecht de bijstandsuitkering ingetrokken van een echtpaar dat in Turkije liefst 21 onroerende zaken bleek te bezitten, plus huurinkomsten uit vier panden. Dat heeft de rechtbank in Den Haag geoordeeld.
10/07 13u15  Verdachten speciekuipmoord onderzocht in Pieter Baan CentrumDe drie belangrijkste verdachten in de zaak over de gruwelijke moord op de Belgische loodgieter Johan van der Heyden (56) worden eind deze zomer opgenomen in het Pieter Baan Centrum. Daar zullen deskundigen kijken of en wat er mis is met de verdachten. Alle drie blijven zolang in de gevangenis, besloot de rechtbank in Breda vrijdag.
10/07 13u15  China waarschuwt voor mysterieuze longziekte Kazachstan: ’Dodelijker dan corona’Een nieuwe ’onbekende longziekte’ is uitgebroken in Kazachstan, zo claimt de ambassade van buurland China. Terwijl de regering van Kazachstan sussende woorden bezigt, brengen ook lokale nieuwsmedia berichten over een verdubbeling van longziektes en lekken foto’s uit van rijen bij een mortuarium.
10/07 13u15  Alleen Sergio Perez is Max Verstappen te snel af bij eerste vrije trainingMax Verstappen heeft bij de eerste vrije training van de Grand Prix van Steiermark de tweede tijd neergezet (1.04;963). Sergio Perez (Racing Point) was de snelste op vrijdag (1.04;867).
10/07 13u15  Krakers bij bijzondere loting Champions LeagueDe UEFA heeft op het eigen kantoor in het Zwitserse Nyon geloot voor de kwart - en halve finales van de Champions League. De deelnemers aan het miljardenbal keken allemaal ’thuis’ toe via een videoverbinding.
10/07 13u15  Cameron Diaz lanceert eigen wijnmerkHoewel Cameron Diaz al een aantal jaar met ’acteerpensioen’ is, zit de 47-jarige allesbehalve stil. Samen met onderneemster Katherine Power heeft ze haar eigen wijnmerk Avaline ontwikkeld en via sociale media heeft de actrice laten weten dat het product vanaf nu te koop is.
10/07 13u15  Premier Curaçao: geen akkoord over nieuw steunpakketHet kabinet heeft geen akkoord bereikt met Curaçao en Sint Maarten over een nieuw steunpakket. Dat zei premier Eugene Rhuggenaath van Curaçao vrijdag na de rijksministerraad. De premier van Aruba spreekt nog met het kabinet.
10/07 13u15  Coronacrisis: voor €182 miljoen minder gesnacktDe coronacrisis heeft frituurzaken tot nu toe zo’n 182 miljoen euro aan omzet gekost. Dat concludeert vakvereniging ProFri na onderzoek onder 270 bedrijven.
10/07 12u15  Ook aangifte Schouten en Ollongren om drek in boerengroepOok de ministers Carola Schouten (Landbouw) en Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) hebben aangifte gedaan vanwege de stroom aan haatberichten in de besloten Facebookgroep van boerenorganisatie Farmers Defence Force (FDF). Eerder stapte ook Kamerlid De Groot (D66) naar de politie.
10/07 12u15  Minister Van Ark wil onderzoek naar veiligheid paracetamolEr komt een onderzoek of de paracetamol die vervuild zou zijn met een kankerverwekkende stof, daadwerkelijk veilig zijn om te gebruiken. Dat zei minister Tamara van Ark van Medische Zorg vrijdag.
10/07 12u15  Inbraak in vakantiehuis koninklijke familieIn het vakantiehuis van de koninklijke familie in Italië is ingebroken. De kraak werd afgelopen weekend gezet. De oranjes waren niet aanwezig.
10/07 12u15  Boerenprotest Zwolle dwarsboomt bevoorrading 230 supermarkten Albert HeijnHet houdt niet op voor de boeren. Ondanks het gure weer zijn boeren opnieuw op protestpad in de provincies. Ook Duitse boeren hebben zich bij het protest aangesloten. Ze staan volgens lokale media bij een blokkade van een distributiecentrum van de Albert Heijn in Zwolle. Dat zou de bevoorrading van maar liefst 230 Nederlandse supermarkten in de weg staan, meldt Albert Heijn.
10/07 12u15  Erfgenaam boos: ouders kregen veel te veel hypotheekEen vrouw zal waarschijnlijk flink zijn geschrokken toen zij na het overlijden van haar ouders werd geconfronteerd met een vordering van meer dan een miljoen. Rabobank wilde dat geld hebben voor haar ouders’ hypotheek. Het Kifid wijst haar klacht dat de bank haar ouders te veel heeft geleend echter af.
10/07 12u15  ’De vloek van Glee slaat weer toe’De vermissing van Glee-actrice Naya Rivera, die woensdag tijdens een boottochtje met haar zoontje verdween, past in een lange lijst vol ellende en controverses rond de hoofdrolspelers van de populaire serie. In Amerikaanse media wordt het al langere tijd ’de vloek van Glee’ genoemd.
10/07 12u15  Mourinho loopt boos weg tijdens persconferentieNa het teleurstellende gelijkspel tegen Bournemouth ergert Tottenham-trainer José Mourinho zich op de persconferentie kapot aan de haperende techniek.
10/07 11u15  F1 voegt Mugello en Sochi officieel toe aan racekalenderDe FIA heeft de negende en tiende Grand Prix officieel bekendgemaakt. Mugello (Italië) en Sochi (Rusland) zijn aan de agenda toegevoegd.
10/07 11u15  ‘Cijfers in juli cruciaal voor monetaire pad ECB’Met een verwachte verdere opleving van de economie in de eurozone afgelopen maand zullen de macrocijfers in juli een zeer belangrijke rol gaan spelen voor de Europese centrale bank (ECB) bij het te volgen monetaire pad, zo stelt Carsten Brzeski, econoom bij ING.
10/07 11u15  Hooggerechtshof ’redt’ verkrachter met historische uitspraak indianenHet Hooggerechtshof van de Verenigde Staten oordeelt dat ongeveer de helft van de staat Oklahoma reservaatgebied voor de inheemse Amerikaanse bevolking is. Opmerkelijk is dat daarmee een streep wordt gezet door een eerdere strafrechtelijke veroordeling voor verkrachting. Het strafrecht van de afzonderlijke staten geldt namelijk niet op indianenland, waar de verkrachting plaatsvond.
10/07 11u15  Zorgen bij vakantiegangers over reis naar buitenlandZaterdag begint ook voor regio zuid de zomervakantie. Dus staan veel Nederlanders voor het dilemma of de vakantie naar het buitenland nou wel of niet door kan gaan. Voor sommige regio’s in vakantielanden wordt nu toch afgeraden om ernaartoe te gaan als dat niet noodzakelijk is. De ’oranje vlekken’, die gepaard gaan met dat verscherpte reisadvies, lijken Nederlandse toeristen grote zorgen te baren.
10/07 11u15  Mannen opgepakt na zware mishandeling in parkje NuenenDe politie heeft vier mannen aangehouden vanwege een zware mishandeling bij het Park in Nuenen. Een man raakte donderdagavond zwaargewond.
10/07 11u15  Drie Nederlanders opgepakt na nieuw heet nachtje in KnokkeIn het centrum van de Belgische badplaats Knokke zijn bij ongeregeldheden donderdagavond vijf arrestaties verricht onder wie drie Nederlandse jongeren.
10/07 11u15  ’Duitse boeren sluiten zich aan bij blokkade’Het houdt niet op voor de boeren. Ondanks het gure weer zijn boeren opnieuw op protestpad in de provincies. Ook Duitse boeren hebben zich bij het protest aangesloten. Ze staan volgens lokale media bij een blokkade van een distributiecentrum van de Albert Heijn in Zwolle.
10/07 11u15  Officiële waarschuwing voor Charles Leclerc na overtreden coronaregelsDe internationale autosportfederatie FIA heeft Charles Leclerc een waarschuwing gegeven.
10/07 11u15  Japanners mogen niet ’schreeuwen of gillen’ in de achtbaanEen opmerkelijk beleid. Bezoekers van pretparken mogen in Japan niet ’schreeuwen of gillen’ in de achtbaan om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.
10/07 11u15  Erdogan bezweert: ’Hagia Sophia ook als moskee voor iedereen’De wereldberoemde Hagia Sophia in Istanbul blijft een erfgoed van heel de wereld en de heropening van het eeuwenoude bouwwerk als moskee verandert daar niets aan. Dit zei een woordvoerder van de Turkse president Erdogan in een vraaggesprek met Turkse media.
10/07 11u15  Oproep: Hop-on hop-off-bus, vloek of zegen?Iedereen kent ze wel: de felgekleurde dubbeldekkers met toeristen die langs bezienswaardigheden in (wereld)steden rijden. Maar zijn deze Hop-on hop-off-tours nu de moeite waard of niet?
10/07 10u15  Formule 1-teambazen horen drie scenario’s over kwalificatie OostenrijkHet weer slaat dit weekeinde om in Oostenrijk, waar de tweede Formule 1-race van het seizoen wordt verreden. De tien teambazen hebben in een meeting met autosportfederatie FIA drie scenario’s voorgeschoteld gekregen.
10/07 10u15  ’Welke boom kan in mijn voortuin en wordt niet te groot?’Deze week was voor mij erg bijzonder. Na een half jaar opnames voor De Grote Tuinverbouwing op Texel is het project ’De Krim Natuuravontuur’ eindelijk afgerond.
10/07 10u15  ’Wees stil in achtbaan om corona’Een opmerkelijk beleid. Bezoekers van pretparken mogen in Japan niet ’schreeuwen of gillen’ in de achtbaan om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.
10/07 10u15  Riechedly Bazoer: ‘Sterker na tegenslagen’De nieuwe hoofdtrainer Thomas Letsch wil zijn sterspeler Riechedly Bazoer niet te veel druk opleggen. Vitesse is met zeven jeugdspelers begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen en die talenten kunnen in diverse opzichten leren van de zesvoudig international van het Nederlands elftal. ,,Maar ik vind het belangrijker dat Riechedly zich focust op zichzelf dan dat hij andere spelers gaat supporten.”
10/07 10u15  Sabia Boulahrouz (42) is oma gewordenSabia Boulahrouz kan haar geluk niet op. De 42-jarige schone is oma geworden. Haar oudste dochter, de 24-jarige Katharina, is onlangs bevallen van een zoontje.
10/07 10u15  Chinese jongen (15) ingezakt na ’game-bingen’: ’2 uur slaap per dag’Een 15-jarige Chinese jongen heeft zichzelf in de problemen gebracht door tot wel 22 uur per dag te gamen. Hij stortte thuis in elkaar, nadat hij niet meer naar school ging vanwege het coronavirus.
10/07 10u15  ’Vertrek Italië uit eurozone is onbetaalbaar’Door de uitbraak van het coronavirus en het bijbehorende geruzie over een herstelplan, loopt de druk op de eurozone op. Maar uit de muntunie stappen is nog veel erger dan erin blijven. Niet alleen voor het vertrekkende land, ook voor de achterblijvers.
10/07 10u15  Zeehondenpup in binnenwater Den Helder in nood door zwerfafvalDe zeehondenpup die in juni werd geboren in de binnenwateren van Den Helder is in nood. Het jonge dier is verstrikt geraakt in een stuk zwerfafval. Medewerkers van de Dierenambulance en Zeehondencentrum Pieterburen hebben donderdagmiddag geprobeerd het dier te verlossen van iets wat eruit ziet als een blauwe plastic zak, maar zonder resultaat.
10/07 09u15  Agenten eren doodgeschoten collega op indrukwekkende wijzeAgenten uit Nieuw-Zeeland hebben Matthew Hunt, een collega die eerder dit jaar werd doodgeschoten, op indrukwekkende wijze geëerd.
10/07 09u15  Fietssnelweg Utrecht-Amersfoort stap dichterbijDe realisatie van de eerste ’fietssnelweg’ in de provincie Utrecht is een stap dichterbij. De provincie en de gemeenten Utrecht, De Bilt, Zeist, Soest en Amersfoort hebben een akkoord bereikt over de snelfietsroute tussen Utrecht en Amersfoort. Maar liefst 20 kilometer fietspad wordt onder handen genomen. Het project kost in totaal ruim 11,2 miljoen euro.
10/07 09u15  Reisbureau van vader Reda N. beschoten in Den HaagEen winkelpand aan de Hoefkade in Den Haag is in de nacht van donderdag op vrijdag door onbekenden beschoten. In de voordeur en ramen zitten kogelgaten, op straat liggen kogelhulzen. De politie heeft de omgeving afgesloten en is bezig met onderzoek, onder meer met speurhonden. Bij het schietincident is niemand gewond geraakt.
10/07 09u15  Column: Europa in spagaat om schuldenbergMijn draai van deflationista naar iemand die zich zorgen begint te maken over het inflatiespook, zorgde voor een volle mailbox. De meeste reacties betoogden dat beleggers rentes fors zullen laten oplopen. Dat is een probleem met de enorme schuldenberg. Tenzij rentes minder hard oplopen dan inflatie. Dat zullen beleggers toch nooit accepteren? Sorry dat ik u het slechte nieuws moet brengen, maar dat doet u al jaren.
10/07 09u15  Na babydrama: Ellemieke Vermolen maakt voorzichtige comeback op tvBelgië ontdekt de bij ons uit de schijnwerpers verdwenen ELLEMIEKE VERMOLEN (43) en valt van de ene verbazing in de andere. De echtgenote van sterrenkok SERGIO HERMAN (50) maakte voorzichtig haar debuut op kookzender Njam! en treedt daarmee uit de schaduw van de man die in België het ene na het andere nieuwe restaurant opent en met zijn imperium ook in moeilijke tijden aan de weg blijft timmeren. Deze week opent hij in Antwerpen, waar hij ook al The Jane heeft, Pristine.
10/07 09u15  Laatste beelden Glee-actrice Naya Rivera (33): 'Misschien vinden we lichaam nooit'De politie van Californië stopt de zoektocht naar actrice Naya Rivera. De 33-jarige Glee-ster kwam niet meer boven nadat zij met een boottocht met haar zoon in het water was beland. De politie zoekt wel door naar haar lichaam, maar gaat er niet meer van uit dat zij nog in leven is.
10/07 09u15  ’Familie maakt zich grote zorgen om bipolaire Kanye’De aankondiging van Kanye West om dit jaar een gooi naar het Amerikaanse presidentschap te doen, is niet echt goed gevallen bij zijn naaste familie. Dat zou alles te maken hebben met de bipolaire stoornis waar de rapper aan lijdt en waarover hij de afgelopen jaren openlijk heeft gesproken.
10/07 08u15  Eerbetoon aan Abraham TuschinskiAls eerbetoon aan Abraham Tuschinski, de grondlegger van waarschijnlijk het mooiste filmtheater van Nederland, is de nieuwe bar in de Amsterdamse bioscoop speciaal naar hem vernoemd.
10/07 08u15  Genoeg van regen? ’Aangenaam zomerweer’ komt terug!Na een periode van nat en somber weer gaat de zon weer schijnen! Het wordt volgens Weeronline ’aangenaam zomerweer’ dit weekend. Zowel zaterdag als zondag schijnt de zon veel en ook vrijdag klaart het, in de loop van de dag, al op.
10/07 08u15  Trucker ramt matrixborden: chaos op A28Een vrachtwagenchauffeur heeft vrijdagmorgen vroeg een portaal met matrixborden geramd op de A28 bij Zwolle. De chauffeur is met verwondingen aan zijn hoofd naar het ziekenhuis gebracht.
10/07 08u15  LIVE | Opnieuw recordaantal coronabesmettingen binnen 24 uur in VSDe eerste piek van het uit Wuhan overgewaaide coronavirus lijkt achter de rug. Maar terwijl steeds meer maatregelen worden versoepeld, leeft het virus op veel plekken weer op. Wereldwijd zijn er inmiddels zeker meer dan 555.000 coronadoden te betreuren. Meer dan twaalf miljoen mensen raakten besmet. In Nederland stierven ruim zesduizend mensen aan Covid-19. Bekijk het laatste nieuws in dit liveblog, dat wordt aangevuld.
10/07 08u15  ’Sommige filialen krijgen maar twee bezoekers per uur’ING gaat na 40 procent aan servicepunten nu ook de deuren van nog eens een kwart van de kantoren sluiten. „Er zijn kantoren waar nu gemiddeld twee tot drie klanten per uur komen. Dat is echt heel erg laag”, zegt topman Ruud van Dusschoten van ING Nederland.
10/07 08u15  Politie verwijdert lakens Ghislaine MaxwellOm te voorkomen dat Ghislaine Maxwell zich, net als haar vroegere vriend Jeffrey Epstein, van het leven berooft, heeft de federale politie van New York al haar kleding en lakens in beslag genomen. Maxwell is gedwongen papieren kleding te dragen en slaapt op een matras zonder beddengoed, melden Amerikaanse media.
10/07 08u15  Bijzonder protest tegen racisme van Thierry HenryPrecies 8 minuten en 46 seconden bleef trainer Thierry Henry van Montreal Impact geknield zitten bij de start van de wedstrijd tegen New England Revolution.
10/07 08u15  Vrachtwagen botst op portaal, A28 dicht richting ZwolleDoor een ongeval is de A28 (Groningen-Zwolle) afgesloten tussen de afrit Nieuwleusen en de afrit Ommen. Een vrachtwagen reed in de nacht van donderdag op vrijdag tegen een portaal met matrixborden. De chauffeur had de laadbak omhoog laten staan. Hij is gewond naar een ziekenhuis gebracht.
10/07 08u15  Politie stopt zoektocht naar Glee-actrice Naya RiveraDe politie van Californië stopt de zoektocht naar actrice Naya Rivera. De 33-jarige Glee-ster kwam niet meer boven nadat zij met een boottocht met haar zoon in het water was beland. De politie zoekt wel door naar haar lichaam, maar gaat er niet meer van uit dat zij nog in leven is.
10/07 07u15  Vrachtwagen botst op portaal, A28 enige uren dichtDoor een ongeval is de A28 richting Zwolle dicht tussen Staphorst en de afrit Nieuwleusen. Het ongeluk is veroorzaakt door een vrachtwagen die tegen een portaal met matrixborden is gereden. Dat meldt de ANWB.
10/07 07u15  Mobiele flitskasten vergroten pakkans door verrassingseffectHet Openbaar Ministerie (OM) gaat vaker mobiele flitskasten inzetten om hardrijders te beboeten. Nu weten veel notoire snelheidsduivels precies waar de camera’s staan, waardoor ze een bon ontlopen. De pakkans wordt nu vergroot omdat automobilisten verrast worden als ineens ergens een flitspaal opduikt.
10/07 07u15  Max Verstappen: graag geziene gast in GrazMax Verstappen genoot tussen de eerste Formule 1-races van het seizoen in van het prachtige, Oostenrijkse landschap. Het land speelt sowieso een belangrijke rol in de carrière van de 22-jarige Limburger, die een getergde indruk maakt richting een nieuw weekeinde op de Red Bull Ring.
10/07 07u15  CNV: ’Miljoen werknemers uitgeput’Een groot aantal werknemers zegt door de coronacrisis veel meer last te hebben van werkdruk. Meer dan een miljoen mensen zou zelfs ’uitgeput’ zijn.
10/07 07u15  Stelling: Parkeerkorting ‘groene’ auto terechtGemeenten krijgen voortaan de ruimte om parkeren voor elektrische auto’s goedkoper te maken dan voor brandstofauto’s. Vindt u het terecht dat staatsecretaris Van Veldhoven van Milieu dit plan doorzet ondanks kritiek vanuit de Raad van State of niet?
10/07 06u15  Geen enkel mededogen met toppers als Lionel Messi en Virgil van DijkSnel nadat het coronavirus de wereld dwong tot een noodstop, spraken mensen ondanks alle ellende hoopvolle en verfrissende verwachtingen uit. Eindelijk was er tijd voor bezinning en dat zou de opmaat zijn naar een betere wereld met meer begrip en oog voor elkaar. Het is wat je verstaat onder een betere wereld, maar los van het polariserende racismedebat blijkt er niet veel te zijn veranderd nu de samenleving weer op gang komt.
10/07 06u15  Regie woningmarkt moet terug naar Den HaagCoronacrisis of niet, de huizenmarkt blijft oververhit. Makelaarsvereniging NVM signaleert nog steeds een sterke stijging van de prijzen. De vooruitzichten laten wel een ander beeld zien. ABN Amro voorspelt in 2021 een daling van twee procent. Dat is bescheiden, zeker afgezet tegen de klap die de economie oploopt.
10/07 06u15  Gaat DEZE foto JOHNNY DEPP redden?De strijd tussen JOHNNY DEPP en zijn ex-vrouw AMBER HEARD gaat onverminderd door en duurt inmiddels al langer dan hun huwelijk. Deze week begon in Londen de rechtszaak die Depp wegens smaad aanspande tegen de Britse tabloid The Sun, omdat zij de Pirates of the Caribbean-acteur in 2018 ’een vrouwenmishandelaar’ noemde. Onterecht, volgens Depp, die beweert zijn ex-vrouw nooit geslagen te hebben en een schadevergoeding van 45 miljoen euro eist.
10/07 06u15  Kwart van ING-filialen gaat direct dichtING gaat na 40 procent aan servicepunten nu ook de deuren van nog eens een kwart van de kantoren sluiten. „Er zijn kantoren waar nu gemiddeld twee tot drie klanten per uur komen. Dat is echt heel erg laag”, zegt topman Ruud van Dusschoten van ING Nederland.
10/07 05u15  Kaalslag bij INGING gaat een kwart van de 170 kantoren van de bank per direct sluiten. „De coronacrisis heeft een al langer lopend plan bespoedigd”, reageert topman Ruud van Dusschoten van ING Nederland.
10/07 01u15  Mourinho spuwt gal over VARCoach José Mourinho van Tottenham Hotspur was na afloop van de teleurstellende 0-0 van zijn ploeg tegen Bournemouth weer eens woest op de videoscheidsrechter.
10/07 01u15  Coalitie eens over nieuwe coronahulp van 650 miljoenDe coalitie is akkoord over een nieuw coronasteunpakket ter waarde van 650 miljoen euro. Het extra geld is bedoeld voor de inzet van Defensie en politie tijdens de crisis. Ook gaan er honderden miljoenen euro’s naar minister Kaag (Ontwikkelingssamenwerking) om haar dalende begroting deels te compenseren.
10/07 01u15  Dalende begroting Kaag met truc geredVoor dit jaar past de schatkist 350 miljoen euro bij om de dalende begroting van minister Kaag (Ontwikkelingssamenwerking) te compenseren, melden bronnen aan De Telegraaf.
10/07 01u15  Mail ziet geen reden om namen vrienden Meghan geheim te houdenLees meer >
10/07 00u15  Luuk de Jong valt in en ziet Banega uitblinkenEver Banega heeft zijn waarde voor Sevilla bewezen in de 2-1-zege bij Athletic Club uit Bilbao. De Argentijn zorgde in de tweede helft uit een vrije trap voor de gelijkmaker bij de ploeg van Luuk de Jong en stelde Munir el Haddadi in staat de winnende treffer te maken.
10/07 00u15  ’Frustratie bij boeren is erg groot’Boeren lijken niet meer te temmen, nu ze dagelijks met trekkers de straat op gaan. Voelen ze zich nog wel vertegenwoordigd door de grootste boerenorganisatie, LTO Nederland? LTO vreest voor haar onderhandelingspositie.
09/07 23u15  België verplicht mondkapje in winkels, bioscopen, musea, theatersHet wordt in België vanaf zaterdag voor inwoners boven de twaalf jaar verplicht een mondkapje te dragen in winkels, winkelcentra, bioscopen, theaters en musea. Ook in gebedshuizen moeten bezoekers een mondkapje op en in andere binnenruimtes waar veel mensen samenkomen. Dat hebben de federale en deelregeringen donderdagavond na overleg besloten. Het was al verplicht een mondkapje in het openbaar vervoer te dragen.
09/07 23u15  Wonderkind Mason Greenwood doet het weer voor Manchester UnitedManchester United houdt uitzicht op een plek in het hoofdtoernooi van de Champions League. De ploeg van Ole Gunnar Solskjaer zegevierde donderdag eenvoudig op bezoek bij Aston Villa: 0-3. Met nog vier duels te gaan is de achterstand van United op nummer Leicester een punt, Chelsea heeft twee punten meer dan The Reds.
09/07 23u15  ’Kankerverwekkende stof ontdekt in paracetamol’De grootste producent van paracetamol ter wereld, het Chinese Anqiu Lu’an Pharmaceutical, verkoopt paracetamol die vervuild is met een kankerverwekkende stof. De fabriek leverde afgelopen jaren de grondstof van veel paracetamol die te koop is in drogisterijen, supermarkten en apotheken in Nederland.
09/07 23u15  Siamese tweeling gescheiden: operatie gefilmdEen Siamese tweeling uit de Centraal Afrikaanse Republiek wordt door artsen in Rome succesvol gescheiden.
09/07 22u15  Boeren voeren actie bij Lelystad AirportEen groep boeren heeft donderdagavond met tractoren de toegangsweg naar Lelystad Airport geblokkeerd. De politie schat dat het om 100 à 150 boeren gaat, zo laat een woordvoerder weten.
09/07 22u15  Opmerkelijke coronawaarschuwing Turkse ministerDe Turkse minister van Volksgezondheid, Fahrettin Koca, deelt via Twitter een opmerkelijke video om de Turkse inwoners te waarschuwen.
09/07 22u15  Video: Amerikaan klopt Churandy Martina in ’onmogelijke’ tijdChurandy Martina nam het donderdagavond op Papendal tijdens de zogenaamde Inspiration Games op tegen de Fransman Christophe Lemaitre en Noah Lyles uit de Verenigde Staten. Die twee atleten kwamen ook in actie op een baan in hun thuisland.
09/07 22u15  Bestuurder komt om bij ongeluk in Berkel en RodenrijsEen automobilist is donderdagavond in het Zuid-Hollandse Berkel en Rodenrijs om het leven gekomen door een botsing met een medeweggebruiker.
09/07 22u15  Kaketoe Elvis tijdelijk verhuisd door corona: ’Hij kwettert als hij ons ziet’Al bijna vier maanden moet Amsterdam één van haar bekendste inwoners missen. Kaketoe Elvis verhuisde namelijk aan het begin van de coronacrisis naar Den Ilp omdat hij de gasten van zijn woonplek restaurant Eerste Klas miste. Maar aan aandacht heeft de vogel op zijn tijdelijke onderkomen niets te klagen.
09/07 22u15  Macron: spits Notre-Dame hoeft toch niet modernDe spits van de kathedraal Notre-Dame in Parijs zal weer in oude glorie worden hersteld, heeft de Franse president Emmanuel Macron donderdag laten weten. Eerder bepleitte hij nog een „eigentijds gebaar” bij de restauratie van de spits die bij de brand in april vorig jaar verloren ging.
09/07 22u15  Schouten vraagt experts naar voermaatregel wegens boerenprotestenLandbouwminister Carola Schouten gaat met experts en veeartsen in gesprek over eventuele gezondheidseffecten die het verlagen van ruw eiwit in veevoer heeft voor de gezondheid van het vee. Er zijn genoeg aanwijzingen dat de omstreden ’voermaatregel’ geen negatief effect heeft, maar wegens de maatschappelijke onrust en de boerenprotesten, vraagt Schouten naar extra advies, schrijft ze in een brief aan de Tweede Kamer.
09/07 21u15  Champions League wordt afgemaakt in lege stadionsDe Champions League wordt volgens planning in augustus vanaf de kwartfinales in Lissabon gespeeld. Dat gebeurt in toernooivorm en, definitief, achter gesloten deuren. Dit heeft de UEFA donderdag beslist. Dat er in delen van de Portugese hoofdstad vanwege de verspreiding van het coronavirus weer een lockdown is ingesteld, vormt geen belemmering.
09/07 21u15  Andrew voor het eerst gespot sinds arrestatie Ghislaine MaxwellVoor het eerst sinds de arrestatie van Jeffrey Epsteins vermeende madam Ghislaine Maxwell is de Britse prins Andrew in de openbaarheid gesignaleerd.
09/07 21u15  Ex-advocaat van president Trump weer opgepaktEen ex-advocaat van de Amerikaanse president Trump is opgepakt en zit weer in hechtenis. De veroordeelde crimineel Michael Cohen (53) was van 2006 tot 2018 adviseur van Trump en gold in de media als diens fixer. Hij schond zijn huisarrest, citeren Amerikaanse media zijn advocaat.
09/07 21u15  Merkel probeert Rutte gunstig te stemmen voor EU-topBondskanselier Angela Merkel probeerde haar Haagse collega premier Rutte gunstig te stemmen, donderdagavond in Berlijn. Ze heeft hem dan ook hard nodig: Enerzijds ’om de EU groener, en digitaler te maken’. Anderzijds voor tegengas aan Zuid-Europese landen, die hun economie en begroting niet willen hervormen.
09/07 21u15  AZ-aanvaller Oussama Idrissi zet zinnen op transferHakim Ziyech lijkt niet de enige Marokkaanse smaakmaker van Hollandse makelij die na de zomer niet meer terugkeert in de Eredivisie. Ook Oussama Idrissi, de 24-jarige flankenflitser van AZ, spreekt een nadrukkelijke vertrekwens uit. „Als je ergens bent uitgeleerd, heb je een nieuwe uitdaging nodig.”
09/07 21u15  Waarom dertig gram goud snel $2000 moet kostenWaarom schiet goudprijs in enkele dagen zo snel omhoog. En waarom kan die prijs volgens marktkenners naar $2000 doorstijgen? Wat is er gekanteld - goudexperts zetten de oorzaken op een rijtje.
09/07 21u15  Eurogroep kiest Ier: wraak van de ’dwergen’Het is de ultieme genoegdoening voor de landen die topfavoriet Nadia Calviño twee jaar geleden nog wegzette als klein en tamelijk onbeduidend door hun verzet tegen verdere eurozone-integratie. Niet de Spaanse maar de Ier Paschal Donohoe wordt door de steun van ’de kleintjes’ de nieuwe voorzitter van de eurogroep.
09/07 21u15  Tino Martin maakt debuut als acteur in romantische komedieTino Martin heeft een filmrol te pakken in een nieuwe Nederlandse romantische komedie. Dat vertelde de zanger donderdag aan RTL Boulevard.
09/07 20u15  LIVE | Weer besmetting op twee nertsenhouderijen ontdektDe eerste piek van het uit Wuhan overgewaaide coronavirus lijkt achter de rug. Maar terwijl steeds meer maatregelen worden versoepeld, leeft het virus in de VS, Zuid-Amerika en India weer op. Wereldwijd zijn er inmiddels zeker meer dan 550.000 coronadoden te betreuren. Meer dan twaalf miljoen mensen raakten besmet. In Nederland stierven ruim zesduizend mensen aan Covid-19. Bekijk het laatste nieuws in dit liveblog, dat wordt aangevuld.
09/07 20u15  Kaketoe mist aandacht: ‘Ging heel hard gillen’Kaketoe Elvis verhuisde vanwege de coronacrisis van zijn vaste plek in restaurant Eerste Klas in Amsterdam tijdelijk naar een andere plaats, maar medewerkers én gasten van het restaurant missen hem zo dat hij daar regelmatig bezoek krijgt.
09/07 20u15  ’Statement tegen racisme? Dat kan ook zonder onze treinen te vernielen’De graffiti op en in treinen loopt de spuigaten uit. Dat zegt schoonmaakbedrijf Hago Rail Services, dat de boel in opdracht van NS weer moet zien te reinigen.
09/07 20u15  ’Frustratie bij de boeren is op dit moment erg groot’Boeren lijken niet meer te temmen, nu ze dagelijks met trekkers de straat op gaan. Voelen ze zich nog wel vertegenwoordigd door de grootste boerenorganisatie, LTO Nederland? LTO vreest voor haar onderhandelingspositie.
09/07 20u15  Vertrek drijft Chris Froome alleen verder weg van historische Tour-zegeDat Chris Froome aan het einde van dit seizoen Team Ineos verruilt voor Israel Start-Up Nation is geen verrassing. Er was zelfs even sprake van dat de 35-jarige Britse Keniaan de komende Tour de France al in de kleuren zou rijden van de Israëlische formatie.
09/07 20u15  Koning neemt deel aan trainingsmissie met F-16Koning Willem-Alexander heeft donderdagmiddag meegedaan aan een trainingsvlucht met een F-16 op Vliegbasis Volkel. De koning bracht een werkbezoek aan de basis in het kader van de inzet van het jachtvliegtuig in binnen- en buitenland.
09/07 20u15  Postbode dumpt honderden brieven achter flat in VelpHonderden brieven dwarrelden rond achter een flat in Velp. Eenmaal bij elkaar geraapt leverde dat twee vuilniszakken post van zo’n 25 kilogram per stuk op. Bij de buit zaten belangrijke poststukken van onder meer de Rabobank, Belastingdienst, RDW, UWV en ING.
09/07 20u15  Joost Luiten pakt meteen de leiding na coronabreak,,Het voelde als vanouds”, reageerde Joost Luiten vanuit Oostenrijk, waar hij op dag één van het Austrian Open meteen de leiding pakte met -7. In maart kwam Nederlands beste golfer voor het laatst in actie tijdens de Qatar Masters. ,,Je weet na zo’n lange tijd niet hoe je er voor staat, maar ik zat er vanaf het begin meteen goed in.”
09/07 20u15  Eurogroep passeert Spaanse en kiest Ier als voorzitter EurogroepNiet de Spaanse favoriet Nadia Calviño maar de Ier Paschal Donohoe is door de ministers van Financiën van de Eurogroep tot hun nieuwe voorzitter gekozen. Na een geheime stemming over twee rondes kwam zijn naam donderdagavond als winnaar uit de bus rollen.
09/07 20u15  Subsidiepot voor gebruikte elektrische auto nog wél volWe zijn maar net een week onderweg, of de subsidiepot voor nieuwe elektrische auto’s is al leeg. De pot voor gebruikte EV’s is daarentegen nog bijna niet aangeraakt. Wanneer komt een tweedehands elektrische auto in aanmerking voor de subsidie en wat is er zoal te koop?
09/07 19u15  LIVE | Engelsen mogen weer naar theater en concert, maar alleen buitenDe eerste piek van het uit Wuhan overgewaaide coronavirus lijkt achter de rug. Maar terwijl steeds meer maatregelen worden versoepeld, leeft het virus in de VS, Zuid-Amerika en India weer op. Wereldwijd zijn er inmiddels zeker meer dan 550.000 coronadoden te betreuren. Meer dan twaalf miljoen mensen raakten besmet. In Nederland stierven ruim zesduizend mensen aan Covid-19. Bekijk het laatste nieuws in dit liveblog, dat wordt aangevuld.
09/07 19u15  Toch zesde seizoen voor Netflix-serie The CrownDe hitserie The Crown krijgt toch nog een zesde seizoen op Netflix, dat vertelt bedenker Peter Morgan aan The Hollywood Reporter. Daarmee komt het oorspronkelijke idee om zes seizoenen over de Britse royals te maken toch uit.
09/07 19u15  ‘Je merkt wel dat Verstappen zich zorgen maakt’De eerste race van Max Verstappen dit seizoen draaide uit op een drama. Op hetzelfde circuit krijgt de Nederlander nu een nieuwe kans. Autocoureur Jeroen Bleekemolen en verslaggever Erik van Haren blikken vooruit.
09/07 19u15  Ultiem slow-tv-programma gaat als een treinOp papier klonk zijn plan saaier dan saai. Toch geloofde regisseur Bernard Krikke er heilig in: dit zou dé televisiehit van deze zomer kunnen worden. Deze week vergaapten 363.000 kijkers zich aan Max Mooiste Treinreizen dat louter bestaat uit beelden die gefilmd zijn door het raam van een rijdende trein. Het traject: Almere- Zwolle.
09/07 19u15  Belastingdienst zet meer systemen uit die niet aan wet voldoenDe Belastingdienst heeft een reeks registratiesystemen uitgezet omdat ze niet voldoen aan de privacywet AVG. Dat bevestigen Haagse bronnen na berichtgeving in NRC.
09/07 19u15  Roerdalen tolereert geen wietplant in de tuinDe Limburgse gemeente Roerdalen gaat deze zomer extra letten op wietplanten in tuinen. Burgemeester Monique de Boer-Beerta (VVD) heeft politie en buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) opdracht gegeven handhavend op te treden bij het vinden van wietplanten in tuinen, liet ze donderdag weten. Wie zelfs maar één hennepplant in de tuin heeft staan, is al in overtreding, zei een woordvoerster van de gemeente donderdag. De plant zal dan worden vernietigd.
09/07 19u15  Harley-Davidson: 700 banen en financieel directeur wegMotormaker Harley-Davidson gaat 700 banen schrappen. Ook wil het Amerikaanse bedrijf zijn financieel directeur vervangen.
09/07 19u15  In één seconde brak de band in de PvdADe beslissende seconde. In speelfilms wordt ernaartoe gewerkt. Michael Corleone, Amerikaanse oorlogsheld, moet kiezen tussen loyaliteit aan zijn Italiaanse familie en zijn nieuwe vaderland. Als je The Godfather opnieuw ziet, realiseer je je hoe er wordt toegewerkt naar zo’n beslissend moment. Tegelijk is het een symbolische gebeurtenis, want als de verhaallijn overtuigend is, weet je als kijker dat het moment er onafwendbaar aan zat te komen. En verschillende kijkers zullen verschillende seconden beslissend vinden.
09/07 19u15  ’Een bezoek van mijn zus en mij put mijn moeder nu echt uit’Hoe is het als je je dementerende moeder (90), die in een kleinschalige woon/zorggemeenschap woont, alleen nog maar onder strikte voorwaarden mag zien? Esther Versprille (55) vertelt wekelijks aan VROUW hoe het gaat.
09/07 19u15  Wandel die kilo’s er afDoor al dat binnenzitten beklagen veel mensen zich nu over hun ’coronakilo’s’. Vanaf dit weekend klaart het weer op: naar buiten dus en wandelen! Er zijn vele verborgen parels in ons land waar je rustig kunt genieten van de omgeving. Ook zonder extra kilo’s aan te raden.
09/07 18u15  Opnieuw verdachte vrij in zaak pedostichting MartijnOpnieuw komt een verdachte uit het onderzoek naar voortzetting van de verboden pedostichting Martijn binnenkort vrij in afwachting van zijn zitting. Dat bleek tijdens een zogenoemde pro forma-zitting op donderdag. Van de vier verdachten blijft alleen oud-voorzitter Ad van den B. (76) vastzitten.
09/07 18u15  'Regisseur Gooische Vrouwen heeft bord voor haar kop'Het racismedebat zet ook televisieland op scherp. Kunnen zenders nog al hun gevoelige programma’s uitzenden? Media-verslaggever Rob Goossens heeft nieuws over het RTL-programma Joling en de Buitenlanders en De Luizenmoeder.
09/07 18u15  Zoektocht naar vermiste Naya Rivera hervatIn Californië hebben hulpdiensten donderdagochtend lokale tijd de zoektocht naar Naya Rivera hervat. De voormalig Glee-actrice verdween woensdagmiddag toen ze met haar 4-jarige zoontje aan het varen was op een meer, zo’n 90 kilometer ten noordwesten van de binnenstad van Los Angeles.
09/07 18u15  Ruim 3 miljoen mensen aan looninfuus StaatBijna 3 miljoen werkenden hebben in de piek van de coronacrisis aan het looninfuus van de Staat gelegen. Vooral in de horeca en de cultuur was de nood hoog.
09/07 18u15  Burgemeester Seoul dood gevondenBurgemeester Park Won-soon van de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul is dood gevonden. Dat meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap. Park werd donderdagmiddag (lokale tijd) als vermist opgegeven door zijn dochter.
09/07 18u15  Max Verstappen bijt van zich af: ’Wél beste voorbereiding gehad’Max Verstappen heeft in felle bewoordingen gereageerd op de kritiek op zijn team Red Bull Racing. De Limburger neemt het op voor zijn werkgever, ondanks de dubbele uitvalbeurt van hem en teamgenoot Alexander Albon tijdens de openingsrace in Oostenrijk.
09/07 18u15  Ouders, zo ga je om met ’challenge van zieke geest’Gelukkig zullen de meeste jongeren hun schouders erover ophalen, maar voor jonge of kwetsbare kinderen kan de bizarre ’Blue Whale Challenge’ behoorlijk ingrijpend zijn. Het ’spel’ spoort jeugdigen op Instagram en TikTok uiteindelijk aan tot het plegen van zelfmoord. „Kinderen kunnen hier echt van wakker liggen.”
09/07 18u15  Red Bull mogelijk met ’extremere versie’ van DAS-systeem voor Max VerstappenRed Bull Racing, het Formule 1-team van Max Verstappen, ontwikkelt een eigen versie van het veelbesproken DAS-stuursysteem van Mercedes. Dat heeft teambaas Christian Horner tegen de Oostenrijkse televisie gezegd.
09/07 18u15  Michael van Gerwen lijdt opnieuw verrassend verlies tegen landgenoot KuivenhovenMichael van Gerwen heeft op de tweede dag van de Summer Series een nederlaag moeten slikken. De drievoudig wereldkampioen darts ging donderdag in de derde ronde onderuit tegen landgenoot Maik Kuivenhoven. Saillant detail: Van Gerwen leed in maart, vlak voordat het coronavirus de dartwereld lamlegde, ook al een verrassende nederlaag tegen Kuivenhoven.
09/07 17u15  Dé elektrische auto’s van nu: Polestar 2 vs. Tesla Model 3De volledig elektrische Polestar 2 is in Nederland! En toevallig reed er vorige week een Tesla Model 3 Long Range op de Autovisie-redactie rond. Alle meetgegevens hebben we nog redelijk helder, dus kunnen we alvast een eerste vergelijking tussen dé elektrische auto’s van het moment maken.
09/07 17u15  Daling huizenprijzen? ‘Zou er geen fles wijn op zetten’Nieuwe kwartaalcijfers laten zien dat het aantal woningverkopen weinig last van de coronacrisis heeft gehad. Ook de gemiddelde huizenprijs blijft stijgen, een tegenvaller voor starters die een woning zoeken.
09/07 17u15  LIVE | Aantal coronapatiënten in ziekenhuis verder gedaaldDe eerste piek van het uit Wuhan overgewaaide coronavirus lijkt achter de rug. Maar terwijl steeds meer maatregelen worden versoepeld, leeft het virus in de VS, Zuid-Amerika en India weer op. Wereldwijd zijn er inmiddels zeker meer dan 550.000 coronadoden te betreuren. Meer dan twaalf miljoen mensen raakten besmet. In Nederland stierven ruim zesduizend mensen aan Covid-19. Bekijk het laatste nieuws in dit liveblog, dat wordt aangevuld.
09/07 17u15  President Trump mag vrijgave belastingaangiften niet blokkerenDe Amerikaanse president Trump mag de vrijgave van zijn belastingaangiften niet blokkeren. Dat heeft het Amerikaanse Hooggerechtshof besloten.
09/07 16u15  Veiligheidsregio wil ruiming alle nertsen zuidoosten van BrabantDe veiligheidsregio Brabant-Zuidoost wil dat minister Carola Schouten van Landbouw alle nertsen in de regio preventief laat ruimen. Voorzitter John Jorritsma schreef donderdag aan de minister dat alleen het ruimen van nertsenfokkerijen waar coronabesmetting is vastgesteld, onvoldoende is. Hij wil dat alle nertsenbedrijven preventief geruimd worden, om verdere besmettingen te voorkomen.
09/07 16u15  Ook in Twente martelbende: ’Slachtoffer groef eigen graf’Met de beelden van de martelkamers in Wouwse Plantage vers in het geheugen, wordt ook steeds meer duidelijk over martelpraktijken in Twente. Daar is een criminele knokploeg van zeven mensen opgepakt. Een van de slachtoffers moest zijn eigen graf graven. Hij zou zijn gepaaid met een 'lokdame'.
09/07 16u15  Zorgen om zeenhondenpup Den HelderDe in Den Helder geboren zeehondenpup zit flink in de problemen. Het dier is in contact gekomen met zwerfvuil. Op foto’s is te zien dat de pup een grote blauwe plastic zak met zich meetrekt.
09/07 16u15  Moeder 538-dj Mark Labrand overledenDe moeder van radiopresentator Mark Labrand (35) is overleden. Dat heeft de diskjockey donderdag bekendgemaakt bij 538.
09/07 16u15  ‘NPO racismedebat als nationaal zuiveringsritueel’„De keuze voor Jort Kelder als gespreksleider in het racismedebat van de publieke omroep is opvallend”, zegt Wierd Duk in zijn nieuwste podcast. „Maar om andere redenen dan de activisten van het Black Renaissance Collectief aangeven.” De groep roept op tot een boycot van de discussieshow, die zondagavond wordt uitgezonden, omdat Kelder bevooroordeeld zou zijn over het thema.
09/07 15u15  Video: Jeugdspeler (16) Russische derdeklasser geraakt door bliksemIn Rusland is Ivan Zaborovsky, een 16-jarige keeper uit de jeugd van Znamya Truda, zwaargewond geraakt op de training. Hij werd afgelopen week geraakt door de bliksem.
09/07 15u15  Martelloods in Wouwse Plantage per direct geslotenDe loods in Wouwse Plantage waar eind juni een martelkamer werd aangetroffen, wordt per direct gesloten. Dat heeft de burgemeester van de gemeente Roosendaal, Han van Midden, donderdag besloten.
09/07 15u15  Nu een huis kopen of even wachten? Vijf zaken om rekening mee te houdenOok in coronatijd stijgen de huizenprijzen onverminderd voort. Toch nam in de meest drukke delen van het land het aanbod in het afgelopen kwartaal toe en haken expats en beleggers deels of grotendeels af in de jacht op huizen. Is dit het juiste moment om snel nog toe te slaan?
09/07 15u15  Jaar cel en behandeling voor Rotterdamse trouwstoetmepperDe 26-jarige Rotterdammer Shahid B. is wegens poging tot zware mishandeling van een agent door de Rotterdamse rechtbank veroordeeld tot anderhalf jaar gevangenisstraf, waarvan een half jaar voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Ook moet hij na zijn detentie verplicht een behandeling ondergaan in een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking. B. maakte deel uit van een overlastgevende trouwstoet waartegen de agent op 30 augustus 2019 in Rotterdam optrad.
1 2 3 4


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >

Meest gelezen

5x Weer Nederlanders opgepakt bij rellen Knokke: ‘Alsof Died zou vechten’11/07 08u15 - De Telegraaf: De Belgische badplaats Knokke is vrijdagnacht opnieuw op stelten gezet door Nederlandse jongeren die iets te diep in het glaasje hadden gekeken. Tenminste 7 jongeren zijn daarbij aangehouden.
4x Weer Nederlanders opgepakt bij rellen Knokke: ’Alsof Died zou vechten’11/07 11u15 - De Telegraaf: De Belgische badplaats Knokke is vrijdagnacht opnieuw op stelten gezet door Nederlandse jongeren die iets te diep in het glaasje hadden gekeken. Tenminste 7 jongeren zijn daarbij aangehouden.
3x ’Al ruim 8 miljoen euro van frauderende Maria L. in beslag genomen’11/07 12u15 - De Telegraaf: Maria L., de 62-jarige Nederlandse die donderdag vanuit Servië werd uitgeleverd aan Indonesië vanwege een megafraudezaak, wordt beschuldigd van grootschalige corruptie en witwassen. Er is inmiddels voor ruim 8 miljoen aan bezittingen van haar in beslag genomen.
3x ’Meghan was nooit van plan in Engeland te wonen’11/07 12u15 - De Telegraaf: Meghan Markle zou nooit van plan zijn geweest in Engelend te gaan wonen. Ook toen zij haar jawoord aan prins Harry gaf en het koppel hun onderkomen, Frogmore Cottage, voor miljoenen lieten verbouwen, had zij nog altijd niet de intentie zich in het Verenigd Koninkrijk te vestigen. Dat stelt koninklijk fotograaf Arthur Edwards.
3x Techgestuwde beurs op weg naar coronavulkaan11/07 11u15 - De Telegraaf: Na de volatiliteit in de voorbije week krijgen beleggers eindelijk inzage over de schade die de coronacrisis heeft aangericht bij grote delen van het beursgenoteerde bedrijfsleven. Daarnaast laat de Europese Centrale Bank (ECB) zijn licht schijnen op het door corona beheerste economische landschap bij landen uit de eurozone.
3x Vrijwilligers in de rij voor test coronavaccin Duitsland11/07 11u15 - De Telegraaf: Zo’n 4000 vrijwilligers hebben zich aangemeld voor een studie naar een vaccin tegen het coronavirus in het Duitse Tübingen. Het hoofd van het onderzoeksteam spreekt over een „luxe situatie.” Het zou doorgaans veel lastiger zijn om voldoende proefpersonen te vinden.
3x Nederlandse (62) door Servië uitgeleverd voor enorme fraudezaak11/07 09u15 - De Telegraaf: De Nederlandse Maria L. is door Servië uitgeleverd aan Indonesië. De van oorsprong Indonesische vrouw is verdachte in een gigantische fraudezaak.
3x ’Duurzaamheidssprookje kost miljarden subsidie’11/07 09u15 - De Telegraaf: Het juiste antwoord op de vraag of we zouden moeten stoppen met biomassa is ja. Houtstook voor energie is foute boel. Dit is feitelijk ook de conclusie van het SER-advies dat deze week verscheen over de beschikbaarheid en duurzaamheid van biomassa. Biomassa moet, volgens de SER, niet meer worden ingezet voor energie, maar slechts voor de chemie en als grondstof voor materialen. Concreet betekent dit dat het kabinet niet anders kan dan direct stoppen met de houtstooksubsidies.
3x Baas Prosus krijgt €38,5 miljoen11/07 08u15 - De Telegraaf: Topman Bob van Dijk ontving vorig jaar 38,5 miljoen euro voor zijn werk bij techinvesteerder Prosus. Hij kreeg een aandelenpakket ter waarde van 36 miljoen euro naast een basissalaris van 1,24 miljoen euro en een bonus van 1,1 miljoen. Met dit royale beloningspakket komt de nieuwkomer met stip binnen op de eerste plek in de lijst van grootverdieners.
3x Markt slokt nieuw huizenaanbod op11/07 06u15 - De Telegraaf: door

Statistieken

Artikels:
26742
Gelezen:
4605
Aantal lezers nu:
70


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven