zondag 5 juli 2020, week 27


U bent nu hier: Meer nieuws van Volkskrant: Sport

Laatste updatecontrole: vandaag om 16u15
 

Volkskrant: Sport

Verbergen Tonen
03/07 22u15  Max Verstappen vertelt over zijn ideale F1-circuits: hoe listiger hoe leuker Zondag begint het Formule 1-seizoen met de GP van Oostenrijk, de race die Max Verstappen (22) de laatste twee jaar won. Dan zal hij het circuit wel tot zijn favorieten rekenen. Niet per se. Wat zijn de kenmerken van zijn ideale circuit? Verstappen gaat er even voor zitten.
03/07 20u15  Door corona geplaagde Bergamo staat op dankzij ‘Nederlandse’ voetbalclub Atalanta Eerst was er de winst van Atalanta op Valencia in de Champions League en werd Bergamo gek van vreugde. En toen kwam het virus en verkrampte de stad van angst. Nu proberen de inwoners het leven op te pikken. Ook door naar voetbal te kijken. Naar Atalanta, de club van de Nederlanders Hans Hateboer en Marten de Roon.
03/07 15u15  Formule 1 begint met nieuw seizoen, maar heeft gebrek aan races Met een 74 pagina’s tellend coronahandboek begint de Formule 1 vrijdag in Oostenrijk met de eerste vrije trainingen van het nieuwe seizoen aan een onzeker experiment. Hoofdvraag: hoe een globetrottend circus met meer dan duizend mensen in beweging houden tijdens een pandemie?
03/07 00u15  Kater voor kampioen Liverpool: 4-0 verlies bij Manchester City Ze vormden voor de wedstrijd een erehaag voor de kampioen, maar in het daarop volgende anderhalve uur hebben de spelers van Manchester City niets heel gehouden van Liverpool. De Mancunians wonnen het prestigeduel donderdagavond met 4-0.
02/07 22u15  Formule 1 begint met twee races in Oostenrijk aan een onzeker experiment Met een 74 pagina’s tellend coronahandboek begint de Formule 1 vrijdag in Oostenrijk met de eerste vrije trainingen van het nieuwe seizoen aan een onzeker experiment. Hoofdvraag: hoe een globetrottend circus met meer dan duizend mensen in beweging houden tijdens een pandemie?
02/07 22u15  Peter Bosz maakt zich in aanloop naar bekerfinale zorgen om overvolle programma Zaterdag treft Bosz met Leverkusen Bayern in de finale van de Duitse beker. Normaliter was het seizoen na die wedstrijd voorbij geweest. Nu lijkt er geen eind aan de komen. ‘Dit kan niet goed blijven gaan.’
02/07 22u15  ‘Affaire-Pechstein’ wordt schaatscoach Bouwman fataal in Duitsland Schaatscoach Erik Bouwman is ontslagen bij de Duitse bond DESG. Het is een van de eerste acties van de nieuwe waarnemend bondsvoorzitter Matthias Große, de levensgezel en ‘bodyguard’ van schaatsster Claudia Pechstein.
01/07 22u15  De filosofie van Liverpool-trainer Jürgen Klopp: georganiseerde chaos De kampioen van de wereld, Europa en Engeland is ook kampioen van de counterpressing. Gegenpressing mag ook, want de trainer van Liverpool is de Duitser Jürgen Klopp.
01/07 22u15  Vertrek of niet: Sam Oomen wil zich voor Sunweb zeker nog ‘wel uit elkaar trekken’ In zijn laatste seizoen voor wielerploeg Sunweb kijkt Sam Oomen uit naar het het rijden van de Giro. Maar naar zijn vorm en zijn taak is het nog gissen.
01/07 22u15  Sporten mag weer, en beachvolleybal start bij zonsopgang als eerste De Nederlandse sport rolt weer, competities zijn weer toegestaan. De allereerste wedstrijd begon woensdagochtend vroeg bij zonsopgang: een eredivisiedag beachvolleybal in Zaandam.
01/07 09u15  Sporten mag vandaag weer, en beachvolleybal start bij zonsopgang als eerste De Nederlandse sport rolt weer, competities zijn weer toegestaan. De allereerste wedstrijd begon woensdagochtend vroeg bij zonsopgang: een eredivisiedag beachvolleybal in Zaandam.
01/07 09u15  Voetbalcommentator is bevooroordeeld: zwart krijgt meer kritiek dan wit Commentatoren zijn raciaal vooringenomen bij hun beoordeling van voetballers, stelt de spelersvakbond van Engeland en Wales (PFA). In samenwerking met de Deense website RunRepeat werd door de vakbond het Engelstalige commentaar van tachtig wedstrijden uit vier Europese grote competities tijdens het seizoen 2019-2020 bestudeerd.
30/06 23u15  Waterpolosters zijn het zat in Zeist en vliegen uit naar buitenlandse clubs Nóg een jaar ballen werpen in het vergane zwembad in de Zeister bossen, dat zagen de waterpolosters niet zitten. Bondscoach Arno Havenga heeft zijn speelsters daarom de vrijheid gegeven om bij clubs in het buitenland te spelen in het olympische seizoen.
30/06 23u15  Handbal op afstand, dat was ‘niet chill’ Voor de handbalsters had de versoepeling van de coronaregels geen dag langer op zich moeten laten wachten. Sterker, ze zochten in de training van dinsdag al het duel met elkaar op.
30/06 23u15  Heroes Den Bosch traint na maanden weer als groep: ‘Opletten dat je niet over elkaar struikelt’ De basketballers van Heroes Den Bosch, de nummer drie van Nederland, mogen dankzij de recente versoepelingen officieel vanaf woensdag weer met fysiek contact trainen. Een dag eerder zat bij de eerste groepstraining de rem er nog op, vanwege het risico op blessures.
Laatste update: vrijdag 3 juli 2020, 22u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
29/06 23u15  Bayern heeft een nieuwe Bomber: hij is 19 jaar en komt uit SchiedamEen spotgoedkope Nederlandse tienerspits ontluikt in München, waar doorgaans slechts dure, gerijpte centrumaanvallers de kans krijgen. Met vier treffers in zijn eerste acht duels is de net 19 jaar geworden Joshua Zirkzee de meest trefzekere nieuwkomer van Bayern München in vijftig jaar.
29/06 23u15  Onderzoeksrechters vinden geen bewijs voor bestaan van mechanische dopingFranse onderzoeksrechters hebben geen bewijs voor het bestaan van mechanische doping kunnen vinden.
29/06 22u15  De goden blijken met name van winnaars te houden: die worden veel eerder uit het leven geraaptHet is geen gezellig onderwerp, maar nu de pandemie niet meer zo zwaar op ons drukt moet het kunnen: winnaars sterven eerder. Jung stirbt, wen die Götter lieben?, zo heet de publicatie van wetenschapper en oud-zwemmer Lutz Thieme. Ik las er voor het eerst over in Der Spiegel, begin mei. Het vraagteken had er niet achter gehoeven. Zijn onderzoek bevestigt namelijk dat topsporters, de lievelingen der goden, door hen significant eerder uit het leven worden geraapt. In elk geval is dat in Duitsland zo. Thieme had al zo’n donkerbruin vermoeden.
29/06 16u15  Toptennisser Zverev breekt quarantaine-belofteDansend op een feest in het nachtleven van Monte Carlo. Zo werd tennisser Alexander Zverev afgelopen weekend gespot terwijl hij had gezegd in quarantaine te gaan om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. ‘Alweer, man. Hoe egoïstisch kun je zijn? Als je zegt dat je veertien dagen binnen gaat blijven, heb dan ook het lef dat te doen’, reageerde de Australische tennisser Nick Kyrgios boos op de actie van Zverev.
28/06 23u15  De verlokkingen van een zwempak dat verboden isOm te kijken hoe het voelt trainde de huidige generatie topzwemmers zaterdag één keer in de superrecordpakken die zo’n 10 jaar geleden werden verboden. Het bleek geen onverdeeld genoegen.
28/06 23u15  Matthijs de Ligt is als mens en als speler in Italië gegroeidJuventus-verdediger De Ligt heeft na een moeizaam begin zowel op als buiten het veld zijn draai weten te vinden.
28/06 23u15  Volle parken, pubs weer open, maar de cricketvelden blijven leegDe Engelse cricketwereld is boos omdat alle lockdownversoepelingen aan haar voorbijgaan.
28/06 23u15  Arjen Robben is pijnvrij en topfit: ‘Hij is terug in Grunningerlaand’Arjen Robben (36) straalt zondag de wereld tegemoet. Hij heeft zojuist zijn handtekening gezet en daarmee is zijn rentree bij FC Groningen beklonken. Noem het gerust een liefdesverklaring aan het voetbal en het clubgevoel.
28/06 22u15  Ook deze sporters maakten op latere leeftijd hun rentree35 jaar is voor topsporters een mooie leeftijd om met pensioen te gaan. Een enkeling waagt zich nadien toch aan een rentree. Arjen Robben staat dus niet alleen.
28/06 19u15  Robben laat zien hoe belangrijk het is om het kind in ons hoofd te laten voortlevenHet kind in Arjen Robben dribbelde vooral nog in zijn hoofd. Het waren prachtige solo’s, soms mooier dan ze vroeger in werkelijkheid waren geweest. Het begon vaak op de rechterflank. Eén man voorbij, twee, tackle ontweken, snel gekeken, bal goedgelegd, geschoten met links.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >

Meest gelezen

1x Vertrek of niet: Sam Oomen wil zich voor Sunweb zeker nog ‘wel uit elkaar trekken’01/07 22u15 - Volkskrant: Sport: In zijn laatste seizoen voor wielerploeg Sunweb kijkt Sam Oomen uit naar het het rijden van de Giro. Maar naar zijn vorm en zijn taak is het nog gissen.
0x Robben laat zien hoe belangrijk het is om het kind in ons hoofd te laten voortleven28/06 19u15 - Volkskrant: Sport: Het kind in Arjen Robben dribbelde vooral nog in zijn hoofd. Het waren prachtige solo’s, soms mooier dan ze vroeger in werkelijkheid waren geweest. Het begon vaak op de rechterflank. Eén man voorbij, twee, tackle ontweken, snel gekeken, bal goedgelegd, geschoten met links.
0x Ook deze sporters maakten op latere leeftijd hun rentree28/06 22u15 - Volkskrant: Sport: 35 jaar is voor topsporters een mooie leeftijd om met pensioen te gaan. Een enkeling waagt zich nadien toch aan een rentree. Arjen Robben staat dus niet alleen.
0x Arjen Robben is pijnvrij en topfit: ‘Hij is terug in Grunningerlaand’28/06 23u15 - Volkskrant: Sport: Arjen Robben (36) straalt zondag de wereld tegemoet. Hij heeft zojuist zijn handtekening gezet en daarmee is zijn rentree bij FC Groningen beklonken. Noem het gerust een liefdesverklaring aan het voetbal en het clubgevoel.
0x Volle parken, pubs weer open, maar de cricketvelden blijven leeg28/06 23u15 - Volkskrant: Sport: De Engelse cricketwereld is boos omdat alle lockdownversoepelingen aan haar voorbijgaan.
0x Matthijs de Ligt is als mens en als speler in Italië gegroeid28/06 23u15 - Volkskrant: Sport: Juventus-verdediger De Ligt heeft na een moeizaam begin zowel op als buiten het veld zijn draai weten te vinden.
0x De verlokkingen van een zwempak dat verboden is28/06 23u15 - Volkskrant: Sport: Om te kijken hoe het voelt trainde de huidige generatie topzwemmers zaterdag één keer in de superrecordpakken die zo’n 10 jaar geleden werden verboden. Het bleek geen onverdeeld genoegen.
0x Toptennisser Zverev breekt quarantaine-belofte29/06 16u15 - Volkskrant: Sport: Dansend op een feest in het nachtleven van Monte Carlo. Zo werd tennisser Alexander Zverev afgelopen weekend gespot terwijl hij had gezegd in quarantaine te gaan om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. ‘Alweer, man. Hoe egoïstisch kun je zijn? Als je zegt dat je veertien dagen binnen gaat blijven, heb dan ook het lef dat te doen’, reageerde de Australische tennisser Nick Kyrgios boos op de actie van Zverev.
0x De goden blijken met name van winnaars te houden: die worden veel eerder uit het leven geraapt29/06 22u15 - Volkskrant: Sport: Het is geen gezellig onderwerp, maar nu de pandemie niet meer zo zwaar op ons drukt moet het kunnen: winnaars sterven eerder. Jung stirbt, wen die Götter lieben?, zo heet de publicatie van wetenschapper en oud-zwemmer Lutz Thieme. Ik las er voor het eerst over in Der Spiegel, begin mei. Het vraagteken had er niet achter gehoeven. Zijn onderzoek bevestigt namelijk dat topsporters, de lievelingen der goden, door hen significant eerder uit het leven worden geraapt. In elk geval is dat in Duitsland zo. Thieme had al zo’n donkerbruin vermoeden.
0x Onderzoeksrechters vinden geen bewijs voor bestaan van mechanische doping29/06 23u15 - Volkskrant: Sport: Franse onderzoeksrechters hebben geen bewijs voor het bestaan van mechanische doping kunnen vinden.

Statistieken

Artikels:
27735
Gelezen:
6739
Aantal lezers nu:
73


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven