dinsdag 4 augustus 2020, week 32


U bent nu hier: Nederland | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 16u45
 

Nu.nl

Verbergen Tonen
04/08 16u15  Veel vleeskuikenbedrijven in overtreding, te weinig licht en te veel kuikens Vier op de tien vleeskuikenbedrijven blijken overtredingen te begaan op het gebied van dierenwelzijn, zo meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) dinsdag na een steekproef. Er werd onder meer geconstateerd dat er te weinig licht en te veel kuikens in de stallen waren en dat het strooisel van een slechte kwaliteit was.
04/08 16u15  Asscher wil dat kabinet weer regie pakt: 'Coronabeleid was onnavolgbaar' Dat premier Mark Rutte en coronaminister Hugo de Jonge donderdag in een persconferentie het land toespreken over de recente toename in het aantal coronabesmettingen, is volgens PvdA-leider Lodewijk Asscher meer dan nodig. 'De afgelopen weken waren onnavolgbaar.'
04/08 16u15  Oproep NUjij: Stel je vraag over het coronavirus Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldde dinsdag dat het aantal coronabesmettingen bijna is verdubbeld ten opzichte van een week geleden. Heb jij een vraag over deze opleving, de mondkapjes of de coronatests? Stel ze dan hieronder op ons reactieplatform NUjij.
04/08 16u15  Brussel onderzoekt of Google met overname van Fitbit te machtig wordt De mededingingsautoriteit van de Europese Unie gaat de overname van Fitbit door Google formeel onderzoeken, maakt de Europese Commissie (EC) dinsdag bekend. Het onderzoek richt zich op zorgen dat Google gezondheidsdata van Fitbit mogelijk gaat gebruiken voor gepersonaliseerde advertenties. Daarmee zou het voor concurrerende bedrijven moeilijker worden om een vergelijkbare dienst aan te bieden.
04/08 16u15  Zuurstofcilinder explodeerde door brand in flat Vlissingen Door de brand in een flat aan de Hogeweg in Vlissingen is afgelopen donderdag een zuurstofcilinder ontploft, blijkt dinsdag uit onderzoek van de politie en de brandweer. Door de ontploffing kwam een 64-jarige bewoner om het leven. Vijf anderen raakten bij de brand gewond.
04/08 15u15  Aantal nieuwe coronabesmettingen (2.588) bijna verdubbeld, minder getest 2.588 personen in Nederland testten in de afgelopen week positief op het coronavirus, zo meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdag. Dat zijn er 1.259 meer dan de 1.329 positieve testuitslagen die vorige week zijn gemeld, terwijl er wel minder is getest.
04/08 15u15  Rutte en De Jonge geven donderdag persconferentie over stijging coronacijfers Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) geven donderdagavond om 19.00 uur een persconferentie waarin ze een update geven over het stijgende aantal coronabesmettingen. Daarnaast kondigen ze 'zo nodig aanvullende regionale maatregelen' aan, meldt een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) dinsdag.
04/08 14u15  Aantal nieuwe coronabesmettingen bijna verdubbeld naar 2.588 2.588 personen in Nederland testten in de afgelopen week positief op het coronavirus, zo meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdag. Dat zijn er 1.259 meer dan de 1.329 positieve testuitslagen die vorige week zijn gemeld.
04/08 14u15  Rutte en De Jonge geven donderdag persconferentie over stijgende coronacijfers Mark Rutte en minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) geven donderdagavond om 19.00 uur een persconferentie waarin ze een update geven over het stijgende aantal coronabesmettingen. Daarnaast kondigen ze 'zo nodig aanvullende regionale maatregelen' af, meldt een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) dinsdag.
04/08 14u15  Verdachte moord Lelystad: 'Seksueel getinte opmerking reden voor geweld' Michel B., die wordt verdacht van het ombrengen van een man in Lelystad, verklaart dinsdag voor de rechtbank dat een seksueel getinte opmerking van het slachtoffer de aanleiding was om hem aan te vallen. Medeverdachte Jan van K. zou hem hebben geholpen, maar K. ontkent dat.
04/08 13u15  Video | Mobiel crematorium moet Bolivia van coronadoden op straat verlossen Een groep Boliviaanse ondernemers presenteerde vrijdag een mobiel crematorium. Door het stijgende aantal coronadoden heeft het land moeite lichamen te cremeren. Tot nu toe stierven in Bolivia meer dan 3.200 mensen aan de gevolgen van het virus.
04/08 13u15  Verkiezingen Wit-Rusland starten met rel rond Russische huurlingen De presidentsverkiezingen in Wit-Rusland zijn dinsdag van start gegaan. President Aleksandr Loekasjenko, 'de laatste dictator van Europa', staat voor zijn grootste electorale uitdaging in jaren. Hij beschuldigt de oppositie ervan samen te heulen met Rusland.
04/08 13u15  Met de auto, boot of vliegtuig op vakantie: zo voorkom je reisziekte De zomervakantie is begonnen. Deze weken stappen we massaal voor langere of kortere tripjes in de auto, het vliegtuig of op de boot en dat is niet voor iedereen leuk: één op de drie mensen heeft last van reisziekte. Zes vragen over wagen-, lucht- en zeeziekte aan kno-arts dr. Raymond van de Berg.
04/08 13u15  'Twee explosieven ontploft bij woning verdachte van aanrijding op terras' Bij een woning in Schalkhaar, een dorp ten noordoosten van Deventer, zijn vorige week en in de nacht van maandag op dinsdag explosieven afgegaan. Volgens RTV Oost en De Stentor gaat het om het huis van de verdachte van het inrijden op een terras in Deventer eind vorig jaar.
04/08 13u15  Man steelt auto van Tilburgse postbezorger en rijdt tegen boom aan Een man heeft maandagavond in Tilburg een auto van een postbezorger gestolen en deze direct tegen een boom aan gereden.
Laatste update: vandaag om 16u15
Lees meer van Nu.nl >


De Telegraaf

Verbergen Tonen
04/08 16u15  ’Hittegolf duurt mogelijk 9 dagen’ De hittegolf die Nederland vanaf morgen wacht, kan zomaar een lange rit van tot wel negen dagen worden. „Volgens de nieuwste berekeningen blijft een groot deel van het land tot diep in de nieuwe week in de hitte”, meldt meteoroloog Jordi Huirne van Weer.nl. De temperatuur stijgt tot 37 graden.
04/08 16u15  Tbs’er vraagt na moordbekentenis Lelystad om nieuwe tbs Michael B. (36), die dinsdag in de rechtbank grotendeels de moord op een 72-jarige ex-tbs’er in Lelystad heeft bekend, vraagt de rechtbank hem een nieuwe tbs met dwangverpleging op te leggen. „Ik heb het nodig, om mijn verleden te kunnen verwerken”, zei B.
04/08 16u15  Royale schandalen: Alleen Prins Bernhard komt bij Juan Carlos in de buurt De Spanje ontvluchte koning Juan Carlos is niet de enige Europese vorst die een scheve schaats heeft gereden. Het recente verleden maakt duidelijk dat er maar weinig koningshuizen zijn, waar geen smetje aan kleeft. Al is Juan Carlos’ combinatie van vermeende miljoenenfraude met vele vrijages buiten het paleis wel een exceptioneel geval.
04/08 16u15  Jongen (16) opgepakt voor vijf branden in Zutphen Een 16-jarige jongen is opgepakt, omdat hij betrokken zou zijn geweest bij vijf branden in Zutphen.
04/08 15u15  Extra uitdaging voor Formule 1-coureurs op Imola De Grand Prix van San Marino op het circuit van Imola wordt een grote uitdaging voor de coureurs van de Formule 1. Ze krijgen slechts één vrije training om hun bolides te prepareren in plaats van de gebruikelijke drie.
04/08 15u15  Op1-kijkers halen uit naar 'agressieve' Tim Hofman Kijkers van Op1 hadden maandagavond geen goed woord over voor presentator Tim Hofman, die Sophie Hilbrand deze zomer vervangt. Ze leveren vooral commentaar op de agressieve wijze waarop Tim zijn gasten antwoorden probeert te ontlokken.
04/08 15u15  Sport Kort: Streep door oefenduel Heerenveen na besmetting In de rubriek Sport Kort besteedt Telesport aandacht aan het dagelijkse nieuws. Deze rubriek wordt gedurende de dag continu ververst met het laatste nieuws en de prestaties van onze landgenoten bij diverse sportevenementen.
04/08 15u15  RIVM: twee keer zoveel nieuwe besmettingen als week daarvoor Er zijn de afgelopen week 2588 nieuwe coronabesmettingen bijgekomen in Nederland, bijna twee keer zoveel als de week daarvoor. Het reproductiegetal, dat aangeeft hoe snel het coronavirus zich verspreidt, is gedaald naar 1,20. Vorige week stond dit op 1,40 en de week ervoor was het 1,29. Twintigers raken steeds meer vertegenwoordigd in de cijfers.
04/08 15u15  ’Woke’ bijzinnetjes verdringen het échte debat Micro-ideologieën zijn alle discussies in Nederland gaan domineren. Dag in dag uit is Nederland in de greep van vierkantemilimeter-debatjes en nietszeggende ruzies over welke (semi-)BN’er wat wel of niet had mogen zeggen, en of de Johan Derksen/ Wilfred Genee van de dag gecanceld moeten worden.
04/08 15u15  ’Frankrijk kan elk moment controle over coronavirus verliezen’ Frankrijk kan „op elk moment” de controle over de verspreiding van het coronavirus verliezen. Daarvoor waarschuwt de Franse wetenschappelijke raad van de regering dinsdag, nu volgens officiële cijfers het aantal patiënten met Covid-19 op de intensive care sinds april weer is gestegen.
04/08 15u15  ’Omstreden’ Belgische burgemeester Ilse Uyttersprot (53) vermoord, partner zit vast Ilse Uyttersprot (53), wethouder en voormalig burgemeester van Aalst is vermoord teruggevonden in die Belgische stad. Een verdachte heeft zichzelf dinsdagochtend aangegeven. Het zou gaan om een moord/doodslag „in de relationele sfeer”, zegt het parket van Oost-Vlaanderen. De federale politie onderzoekt de zaak.
04/08 15u15  Ella: Ik ben verslaafd aan mijn buurman In onze populaire VROUW-rubriek Tussen de lakens vertellen vrouwen over hun seksleven. Dit verhaal komt van Ella* (32). Ze is getrouwd en heeft een affaire met haar eveneens getrouwde buurman. „Ik schaam me dood, maar die man is een verslaving voor me.”
04/08 15u15  Oorzaak brand Vlissingen onbekend, door vuur explodeerde cilinder Wat precies de brand heeft veroorzaakt in de flat in Vlissingen vorige week, blijft onduidelijk. Wel is uit onderzoek gebleken dat door de vlammen een zuurstofcilinder is ontploft. Dat verklaart de explosie in de flatwoning. De 64-jarige bewoner kwam bij het incident om het leven.
04/08 14u15  Minder hoge boetes voor minima Minima die de fout in gaan met de bijstandsuitkering, en daarvoor een boete krijgen van de gemeente, zijn voortaan iets goedkoper uit. Gemeenten (en de Sociale Verzekeringsbank) moeten nu al rekening houden met een wet die op 1 januari ingaat, en die regelt dat mensen met schulden minder hard worden aangepakt, heeft de Centrale Raad van Beroep bepaald.
04/08 14u15  Marechaussee: ’Minder reizigers, maar veel meer asociaal gedrag in vliegtuig’ De Koninklijke Marechaussee (KMar) rukt steeds vaker uit voor ernstige overlast van reizigers aan de grens of bij aankomst van een vliegtuig. Dat gebeurt voor geweld, negeren van aanwijzingen van vliegpersoneel, roken aan boord en het niet dragen van een mondkapje.
Laatste update: vandaag om 16u15
Lees meer van De Telegraaf >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
04/08 16u15  Vier historische gevechten om het lijsttrekkerschap Sigrid Kaag heeft toch een uitdager in de strijd om het lijsttrekkerschap van D66. Ton Visser uit de Noord-Brabantse plaats Oisterwijk heeft zich kandidaat gesteld. Hij deed dat twee keer eerder, in 2002 en 2016. Beide keren wist hij niet het benodigde aantal van 252 handtekeningen onder de leden op te halen, dus waarschijnlijk wacht … Continued The post Vier historische gevechten om het lijsttrekkerschap appeared first on Elsevierweekblad.nl.
04/08 14u15  Palestijnse aanslagplegers betaald van Nederland belastinggeld: wist Kaag ervan? Nederland was gewaarschuwd voor banden tussen Palestijnse terroristen en de hulporganisatie UAWC, die subsidie kreeg van het ministerie voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Dat schrijft het AD dinsdagochtend. De waarschuwingen bereikten ook het ministerie van Sigrid Kaag (D66). Twee voormalig medewerkers van de UAWC, een unie voor landbouwwerk, zijn verdacht van het plegen van een … Continued The post Palestijnse aanslagplegers betaald van Nederland belastinggeld: wist Kaag ervan? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
03/08 18u15  Corona in slachthuizen: wat zijn risico’s voor volksgezondheid? De Kamer heeft bezorgd gereageerd op berichten over slachterij Van Rooi Meat in Helmond. Die zou werknemers onder druk hebben gezet om door te werken terwijl zij coronaklachten hadden. Hoe groot is het risico voor de volksgezondheid? Wat is er aan de hand? De NOS sprak met werknemers van de slachterij. Bij de vleesverwerker werken … Continued The post Corona in slachthuizen: wat zijn risico’s voor volksgezondheid? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
03/08 14u15  EU kan voorbeeld nemen aan Brits China-beleid Wat moet de Europese Unie met Huawei? Het Chinese bedrijf wil graag 5G-netwerken aanleggen in Europese landen, maar in tal van landen zijn er zorgen over de invloed van Peking. We bespreken het met Jelte Wiersma, onze correspondent in Brussel. Ook hebben we het in deze zomerse tijden over wijn: met een richtlijn uit Brussel … Continued The post EU kan voorbeeld nemen aan Brits China-beleid appeared first on Elsevierweekblad.nl.
03/08 13u15  Het zijn niet alleen de coaches die de turnsters verminken Na maanden van noodgedwongen sportgebrek keert Hugo Camps terug als EW’s sportcolumnist. Over de puinhopen van het topturnen en de terugkeer van Arjen Robben. ‘Ik verheug me nu al op zijn cinematografische valpartijen.’ Het topsportprogramma van de Nederlandse turnbond is afgevoerd na klachten van ex-turnsters over de vrouwonterende methodes van bepaalde coaches. Er is sprake … Continued The post Het zijn niet alleen de coaches die de turnsters verminken appeared first on Elsevierweekblad.nl.
03/08 13u15  Roep om terugkeer Tweede Kamer door stijgende lijn van coronabesmettingen De Partij van de Arbeid wil dat de Tweede Kamer nog eerder debatteert over de dreigende tweede coronagolf. Fractievoorzitter Lodewijk Asscher roept de Kamer op om nog deze week te debatteren over het coronavirus. Op 12 augustus staat voorlopig pas een debat over het virus gepland, maar volgens Asscher zijn er te veel ontwikkelingen om … Continued The post Roep om terugkeer Tweede Kamer door stijgende lijn van coronabesmettingen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
03/08 13u15  De zwarte sprookjeswereld van Queen Bey Het visuele album Black is King wordt alom bejubeld. Maar de activistische superster Beyoncé romantiseert Afrika en verheerlijkt haar ras op een manier die van blanken niet meer wordt gepikt, schrijft Gerry van der List. Elsevier Weekblad-redacteur Gerry van der List zit graag en vaak voor de tv. Wekelijks doet hij verslag van zijn kijkervaringen. … Continued The post De zwarte sprookjeswereld van Queen Bey appeared first on Elsevierweekblad.nl.
02/08 11u15  Wat hebben we aan kwartaalcijfers over de huizenmarkt? Vrijdag publiceerden het Centraal Bureau voor de Statistiek en het Kadaster kwartaalcijfers over de huizenmarkt. In die cijfers zijn weinig gevolgen van de coronacrisis te ontdekken: er werden weer meer huizen verkocht, voor hogere prijzen. De prijsindex bereikte in juni gewoon weer een record, de prijzen waren met 41 procent gestegen ten opzichte van vergelijkingsjaar … Continued The post Wat hebben we aan kwartaalcijfers over de huizenmarkt? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
01/08 13u15  Geachte minister Grapperhaus, wees duidelijk over die mondkapjes Publicist en communicatieadviseur Onno Aerden geeft wekelijks ongevraagd advies aan iemand in het nieuws. Deze week aan minister van Justitie en Veiligheid Ferdinand Grapperhaus: u kunt een einde maken aan de mondkapjeschaos. Maar dat vergt wel heldere communicatie. Het dragen van mondkapjes wordt in de twee grootste steden van het land verplicht in de buitenruimte. … Continued The post Geachte minister Grapperhaus, wees duidelijk over die mondkapjes appeared first on Elsevierweekblad.nl.
31/07 17u15  Vrouwelijke burgemeesters zoeken confrontatie met Trump President Donald Trump haalt hard uit na ongeregeldheden in Amerikaanse steden. Vier vrouwelijke burgemeesters vechten terug. Het coronavirus en discussies over rassenongelijkheid hebben gezorgd voor een explosieve mix in Amerika’s grote steden, die wekenlang grootschalige protesten laten zien. Die verlopen veelal vreedzaam, maar lang niet altijd. President Trump schetst in de aanloop naar de verkiezingen … Continued The post Vrouwelijke burgemeesters zoeken confrontatie met Trump appeared first on Elsevierweekblad.nl.
31/07 14u15  KLM gaat hervormen: 5.000 banen weg KLM probeert de crisis door te komen door 5.000 banen te schrappen, personeel om te scholen en de arbeidsvoorwaarden te versoberen. En dat is hard nodig. De omzet van de vliegtuigmaatschappij is de eerste zes maanden van 2020 bijna gehalveerd naar 2,8 miljard euro, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Vrijdag maakte KLM de herstructureringsplannen … Continued The post KLM gaat hervormen: 5.000 banen weg appeared first on Elsevierweekblad.nl.
31/07 14u15  Demonstraties in Wit-Rusland, nadert einde van Europa’s laatste dictatuur? In de Wit-Russische hoofdstad Minsk zijn donderdagavond tienduizenden demonstranten de straat opgegaan. Zij protesteren tegen president Aleksandr Loekasjenko die op 9 augustus zijn zesde termijn als president wil winnen in georkestreerde verkiezingen. Ook buurland Rusland lijkt een oogje in het zeil te houden bij de verkiezingen. Sinds 1994 is Loekasjenko president van het land, dat … Continued The post Demonstraties in Wit-Rusland, nadert einde van Europa’s laatste dictatuur? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
30/07 22u15  En zo was ik ineens ‘het snoepje van de week’ in Schimmelpennincks podcast Met een gevoel van walging beluisterde Eva Vlaardingerbroek donderdag de van seksisme doordrenkte podcast van presentator en Quote-hoofdredacteur Sander Schimmelpenninck. Wat is dat toch, dat mensen die het stelligst beweren dat zij anti-seksist zijn, hun ‘principes’ direct opzijzetten als het om een vrouw gaat die hun mening niet deelt? Waar de dag met geen vuiltje … Continued The post En zo was ik ineens ‘het snoepje van de week’ in Schimmelpennincks podcast appeared first on Elsevierweekblad.nl.
30/07 16u15  Hoe internationaal gevierde nachtclub De School mikpunt werd van BLM Nachtclub De School in Amsterdam behoorde internationaal tot de top van de clubscene, maar werd van de ene op de andere dag het mikpunt van kritiek omdat het bestuur ‘te wit’ zou zijn. Dinsdag ging de club ten onder door financiële problemen. Hoe groot was de hand van activistische groepen in de ondergang? Vier vragen … Continued The post Hoe internationaal gevierde nachtclub De School mikpunt werd van BLM appeared first on Elsevierweekblad.nl.
30/07 16u15  Techgiganten onder vuur in het Amerikaanse Congres De grootste techbedrijven ter wereld zaten woensdag in het beklaagdenbankje. Amazon, Apple, Facebook en Google moesten zich tegenover het Amerikaanse Congres onder ede verantwoorden over vermeend machtsmisbruik en het schaden van consumentenbelangen. Het was de eerste keer dat de bazen van de vier techgiganten moesten getuigen in het parlement. Naar het verhoor van de vier … Continued The post Techgiganten onder vuur in het Amerikaanse Congres appeared first on Elsevierweekblad.nl.
Laatste update: vandaag om 16u15
Lees meer van Elsevier.nl >

RTL.nl

Verbergen Tonen
04/08 16u15  Oud-burgemeester (53) van Aalst (België) vermoord Ilse Uyttersprote (53), de Belgische oud-burgemeester van Aalst, is vermoord. Het zou gaan om een misdaad in de relationele sfeer. Een mannelijke verdachte heeft zichzelf aangegeven bij de politie. De moord veroorzaakt verbijstering en afschuw.
04/08 16u15  Gemeenten vrezen vertraging woningbouw door miljardentekort corporaties Woningbouwplannen in veel gemeenten lopen forse vertraging op als minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken nu niets doet aan het dreigende miljardentekort bij de woningcorporaties. Tot die conclusie komt de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) in een 'spoedbrief' aan de minister.
04/08 14u15  Verdubbeling aantal coronabesmettingen en ziekenhuisopnames Er zijn afgelopen week 2588 mensen positief getest op covid-19, dat zijn er bijna twee keer zoveel als in de week daarvoor. Ook het aantal ziekenhuisopnamen is bijna verdubbeld, van 23 naar 44. Dat meldt het RIVM.
04/08 11u15  Eerste rechtszaken om coronaboetes eind september Zeker 3000 mensen die een coronaboete hebben gekregen, hebben daar bezwaar tegen aangetekend. De eerste rechtszaak staat voor eind september gepland.
04/08 11u15  Sigrid Kaag heeft alleen Ton Visser als concurrent voor het lijsttrekkersschap bij D66 Sigrid Kaag en Ton Visser zijn de officiële kandidaten voor de lijsttrekkersverkiezing van D66. Leden kunnen nu van 20 augustus tot 2 september hun stem uitbrengen. Er volgen drie presentatieavonden. Deze worden mogelijk online gehouden.
04/08 11u15  'EOD onderzoekt huis van man die met motor tankstation binnenreed' De Explosieven Opruimingsdienst is bezig met een onderzoek in het huis van de man die vanmorgen met zijn motor een tankstation binnenreed. Dat schrijft Omroep Gelderland, die een buurman heeft gesproken. Er zou sprake zijn van een 'brandgevaarlijke situatie'.
04/08 10u15  Voor de eerste keer botkanker bij een dinosaurus ontdekt Canadese wetenschappers hebben bewijs gevonden dat ook dinosaurussen botkanker kunnen krijgen. Bij een dino werd een gezwel zo groot als een appel gevonden. Volgens wetenschappers een belangrijke ontdekking, ook voor mensen.
04/08 10u15  'Spaanse koning Juan Carlos zit in Portugal' De Spaanse koning Juan Carlos is neergestreken in Portugal. Dat melden Portugese media. Hij zou in Estoril zijn, zo'n 20 kilometer ten westen van Lissabon.
04/08 08u15  Motorrijder rijdt dwars door rolluik shop tankstation binnen Een motorrijder is rond 5.00 uur vanochtend de shop van een tankstation langs de A325 bij Elst binnengereden. Volgens Omroep Gelderland reed hij dwars door een gesloten rolluik. Hij kwam tussen de schappen tot stilstand.
04/08 08u15  Oud-koning Juan Carlos vertrekt uit Spanje: dit is waarom Het Spaanse koningsdrama is compleet: oud-koning Juan Carlos zal het land gaan verlaten. Aanleiding is het grote corruptieonderzoek dat naar hem loopt. Carlos heeft het nieuws in een brief medegedeeld aan de huidige koning, zijn zoon Felipe VI.
03/08 21u15  Britse coronatesten beloven binnen 90 minuten uitsluitsel, maar of het werkt? Al na 90 minuten weten of je besmet bent met het coronavirus. Het is de baanbrekende belofte van nieuwe testmethodes, die zijn ontwikkeld in Groot-Brittannië. De Britse regering heeft miljoenen exemplaren besteld, maar of de testen op grote schaal accuraat zijn, moet volgens deskundigen nog blijken.
03/08 19u15  Koningsdrama compleet: Juan Carlos vertrekt uit Spanje Het Spaanse koningsdrama is compleet: oud-koning Juan Carlos zal het land gaan verlaten. Aanleiding is het grote corruptieonderzoek dat naar hem loopt. Carlos heeft het nieuws in een brief medegedeeld aan de huidige koning, zijn zoon Felipe VI.
03/08 17u15  Ruzie op vakantie: 'Ik ben 's nachts 1300 kilometer naar huis gereden' Heftige discussies in de auto, aan de eettafel of in het appartement: vakantie is soms een broedplek voor ruzie. Het moest zo gezellig worden, maar je vliegt elkaar in de haren. 'Ik heb mijn spullen gepakt, geld voor mijn vrouw en kinderen achtergelaten en ben 's nachts naar huis gereden.'
03/08 17u15  Man gaat op kunstwerk zitten voor selfie en breekt twee tenen af Een Oostenrijkse bezoeker heeft in een Italiaans museum flinke schade veroorzaakt nadat hij op een beeld ging zitten om er een selfie mee te maken. Gevolg: twee tenen van de vrouwenfiguur braken af.
03/08 16u15  Man gaat op kunstwerk zitten voor selfie en breekt twee tenen Een Oostenrijkse bezoeker heeft in een Italiaans museum flinke schade veroorzaakt nadat hij op een beeld ging zitten om er een selfie mee te maken. Gevolg: twee tenen van de vrouwenfiguur braken af.
Laatste update: vandaag om 16u15
Lees meer van RTL.nl >

NOS.nl

Verbergen Tonen
04/08 16u15  Europese Commissie onderzoekt overname Fitbit door Google De Europese Commissie is een onderzoek gestart naar de overname van smartwatch-maker Fitbit door Google. Eind vorig jaar maakten de bedrijven de overname van bijna 2 miljard euro bekend. De toezichthouder in Brussel is bang dat de overname de dominante positie van Google in de online advertentiemarkt verder versterkt. Google zou de nieuwe data kunnen gebruiken voor het verder personaliseren van reclame. 'Deze data geven belangrijke inzichten in het leven en de gezondheidssituatie van de gebruiker', licht Eurocommissaris Margrethe Vestager (Mededinging) toe. Ze denkt dat het gebruik van apparaten zoals smartwatches sterk zal toenemen, net als de hoeveelheid data die ermee wordt verzameld. 'Met ons onderzoek willen we ervoor zorgen dat de data die Google verzamelt via draagbare apparaten niet tot concurrentievervalsing leidt.' Stappenteller Het in 2007 opgerichte Fitbit maakt onder meer slimme horloges die de bewegingen van de gebruiker registreren. Dragers kunnen zo hun hartslag en het aantal gezette stappen bijhouden. Het bedrijf ondervond sinds de introductie van de Apple Watch flinke concurrentie van dat apparaat. In een reactie op het onderzoek van de commissie stelt Google dat er 'volop concurrentie' is op de markt van smartwatches en trackers. 'Deze deal gaat over apparaten, niet over data', schrijft Google. 'We zijn vanaf het begin duidelijk geweest dat we Fitbit-data niet zullen gebruiken voor Google-advertenties. We zullen Fitbit-gebruikers de mogelijkheid geven hun data te herzien, verplaatsen en verwijderen, zoals we bij al onze producten doen.'
04/08 15u15  Oorzaak dodelijk brand Vlissingen niet meer te achterhalen door explosie Er is niet te achterhalen waardoor de brand die vorige week woedde in een flatgebouw in Vlissingen is ontstaan. Bij de brand kwam een 64-jarige man om het leven. Bij de brand was ook een explosie. Die werd veroorzaakt door een in de brand gevlogen zuurstofcilinder, concludeert de politie. Door de explosie is niet meer te achterhalen waardoor de brand is ontstaan. De politie heeft het onderzoek afgesloten. Het slachtoffer had zuurstofcilinders in huis omdat hij leed aan de longziekte COPD. 'Door het vuur werd de druk in de cilinder te hoog. Uiteindelijk is die uit elkaar geklapt', zegt een woordvoerder tegen Omroep Zeeland. Meerdere woningen ontruimd De brand sloeg donderdag over naar meerdere appartementen. Er raakte ook een aantal bewoners gewond. Een van hen moest naar het ziekenhuis. Ook moesten meerdere bewoners worden geëvacueerd. Een deel van hen mag nog steeds niet naar huis en is ondergebracht bij familie, vrienden of in een hotel. Er raakten ook huisdieren gewond. Een deel kon worden gered, zo'n vijftien dieren overleden aan hun verwondingen.
04/08 15u15  Vier op de tien vleeskuikenbedrijven in overtreding, zegt de NVWA Pluimveehouders houden zich nog altijd niet goed genoeg aan de regels. Bij vier op de tien vleeskuikenbedrijven zijn vorig jaar overtredingen vastgesteld, zegt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) op basis van een steekproef. Het gaat om het niet naleven van de regels voor de hoeveelheid licht in stallen, slechte kwaliteit van het strooisel of het houden van te veel kuikens in de stallen. Ook hadden sommige bedrijven de administratie niet goed op orde. De NVWA vraagt bijvoorbeeld naar informatie over het gewicht bij de slacht en de zogeheten voetzoollaesies, pijnlijke ontstekingen aan de pootjes. Deze ontstekingen kunnen ontstaan als het strooisel in een stal te nat is. Dat kan allerlei oorzaken hebben, bijvoorbeeld onvoldoende ventilatie of lekkages. Volgens de NVWA zijn deze ontstekingen een goede graadmeter voor de mate van dierenwelzijn in vleeskuikenstallen. Boete of waarschuwing Jaarlijks worden er miljoenen kuikens geslacht in Nederlandse slachthuizen. Dierenartsen van de NVWA controleren of de op het slachthuis aangevoerde dieren niet te veel verwondingen in de stal hebben opgelopen. Vorig jaar kreeg ruim een kwart van alle vleeskuikenbedrijven in Nederland een boete of een waarschuwing van de NVWA.
04/08 15u15  Jehovah's Getuigen verliezen hoger beroep over misbruikrapport De overheid hoeft een rapport over seksueel misbruik binnen de Jehovah's Getuigen niet te verwijderen van internet. Ook hoeft de staat geen rectificatie te plaatsen. Het gerechtshof in Arnhem besloot vandaag in hoger beroep dat de Jehovah's Getuigen geen zogenoemd spoedeisend belang meer hebben bij hun eisen. Het rapport is al maanden geleden gepubliceerd op Rijksoverheid.nl en wodc.nl en staat bovendien op tal van andere websites. 'Daarmee bestaat voor verwijdering of rectificatie onvoldoende urgentie.' Ook stelt het hof dat het verwijderen van het rapport er waarschijnlijk niet toe zal leiden dat de Tweede Kamer de uitkomsten niet bespreekt. Ook kan de civiele rechter de minister volgens het hof niet opdragen een brief te schrijven aan de Tweede Kamer, waarin staat wat de Kamer moet doen en laten met het rapport, wat de Jehovah's Getuigen hadden geëist. Ontevreden over afhandeling van misbruik Eind januari bleek uit het onderzoek dat Jehova's getuigen die binnen de geloofsgemeenschap te maken kregen met seksueel misbruik meestal geen aangifte deden bij de politie en overwegend negatief zijn over de interne afhandeling van het misbruik. In een reactie liet het bestuur weten dat de gemeenschap zich al jaren ontfermt over de slachtoffers en hun pastorale zorg geeft. Het rapport zou discriminerend zijn, omdat het zich alleen richt op één organisatie en voorbijgaat aan andere geloofsgemeenschappen. Het advies om een intern meldpunt voor seksueel misbruik op te richten, legde het bestuur naast zich neer. Het bestuur had een paar dagen eerder een kort geding aangespannen om publicatie van het rapport te voorkomen, maar daar ging de rechter niet in mee.
04/08 15u15  Aantal positieve coronatests bijna verdubbeld: minder tests, meer besmettingen Het aantal mensen dat positief is getest op corona is de afgelopen week bijna verdubbeld, terwijl er minder mensen zijn getest. Er kwamen van 29 juli tot en met 4 augustus 2588 coronapatiënten bij, meldt het RIVM. Een week eerder waren dat er nog 1329. Er zijn ruim 10.000 minder tests afgenomen dan in de voorgaande week, toen er 111.764 mensen werden getest. Het zijn er nu 98.109. Vorige week was 1,1 procent van de afgenomen tests positief, nu is dat 2,3 procent. Een kwart van het aantal positief getesten was tussen de 20 en 29 jaar. Het aantal mensen dat besmettelijk is voor anderen, neemt snel toe. Een maand geleden waren dat er nog ongeveer 3000, nu zijn dat er naar schatting ruim 16.000. Hoewel dat nog steeds maar 0,1 procent van de bevolking is, is dat wel een verviervoudiging. Er zijn grote regionale verschillen. Zuid-Holland kent verreweg de meeste besmettingen, met 33 besmettingen per 100.000 inwoners in de afgelopen twee weken. Ook in Noord-Holland en Zeeland is het aantal besmettingen relatief hoog. In Drenthe nam het aantal besmettingen juist af van 3,2 naar 1 per 100.000 inwoners. Vooral ouderen opgenomen Er werden de afgelopen week 44 coronapatiënten in het ziekenhuis opgenomen, de week ervoor waren dat er 23. 'Dat baart ons zorgen', zegt Susan van den Hof van het RIVM. 'Het gaat hier in tegenstelling tot de besmettingscijfers vooral om ouderen.' Er zijn zes covid-patiënten overleden, drie minder dan de week ervoor. Er is nog geen sprake van een sterke toename van het aantal opnames op de intensive cares. 'Op basis van de ziekenhuisopnames wordt rekening gehouden met een lichte toename op de IC's, maar we zien tot nu toe geen grote toename.' De patiënten die afgelopen week zijn geregistreerd zijn niet allemaal in die week positief getest, in het ziekenhuis opgenomen of overleden. 'Bij iets meer dan de helft van de gevallen is niet duidelijk wat de bron van de besmetting is', zegt Van den Hof. 'Dat percentage lijkt nu toe te nemen, maar dat komt vooral omdat GGD's vanwege drukte achterlopen met het verwerken van gegevens.' Ze wijst erop dat mensen zich goed aan de coronamaatregelen moeten houden om het tij te keren. 'De enige manier waarop de trend kan worden gekeerd, is dat mensen zich aan de regels houden: je laten testen en niet naar feestjes gaan als je klachten hebt. Eerder heeft het goed geholpen toen mensen zich aan de maatregelen hielden.' De zogeheten r-waarde, die aangeeft hoeveel mensen een coronapatiënt gemiddeld besmet, is gedaald van 1,40 naar 1,20. 'Hij is al weken boven de 1. Dat betekent dat de epidemie blijft toenemen, maar niet steeds sneller', zegt Van den Hof. De berekende r-waarde loopt enkele weken achter. De meest actuele waarde is van 17 juli.
04/08 14u15  Aantal positieve coronatests bijna verdubbeld Het aantal mensen dat positief is getest op corona is de afgelopen week sterk gestegen, terwijl er minder mensen zijn getest. Er kwamen 2588 coronapatiënten bij, meldt het RIVM. Een week eerder waren dat er nog 1329. Er zijn ongeveer 10.000 minder tests afgenomen dan in de voorgaande week, toen er 111.764 mensen werden getest. Vorige week was nog 1,1 procent van de afgenomen tests positief, nu is dat 2,3 procent.
04/08 14u15  Meer dan 7600 aanvragen binnen voor WO II-vergoeding NS Meer dan 7600 mensen hebben een aanvraag ingediend voor een tegemoetkoming vanwege de deportaties door de Nederlandse Spoorwegen in de Tweede Wereldoorlog. Dat zegt initiatiefnemer en Holocaust-overlevende Salo Muller in het radioprogramma 1 op 1. Ruim vijfduizend mensen hebben inmiddels een bedrag gekregen en over duizend andere aanvragen moet nog een besluit worden genomen. Vandaag is de laatste dag waarop slachtoffers en nabestaanden zich kunnen melden bij een commissie die de aanvragen voor een tegemoetkoming beoordeelt. De commissie staat onder leiding van de Amsterdamse oud-burgemeester en PvdA-prominent Job Cohen. Hierna Deutsche Bahn en mogelijk GVB De ongeveer vijfhonderd nog levende Joden, Roma en Sinti die destijds door de NS naar de vernietigingskampen zijn vervoerd, krijgen ieder 15.000 euro. Weduwen en weduwnaars krijgen 7500 euro. Kinderen krijgen 5000 of 7500 euro. Muller zet zich al sinds 2015 in voor genoegdoening. In 1 op 1 zegt hij dat hij doorgaat met zijn strijd. Na de NS wil hij naar de Duitse spoorwegen stappen. Hij heeft al een brief naar de directie van Deutsche Bahn gestuurd. Ook bondskanselier Merkel is benaderd en ze heeft gereageerd op de brief van Muller. 'Ze gaat het bestuderen', zegt hij. 'Ik ben erg blij dat ze niet meteen heeft gezegd: 'daar kunnen we nu niet aan beginnen''. Rol van politie 'Er staan misschien nog wel meer dingen op mijn bucketlist. Ik denk aan het gemeentelijk vervoerbedrijf GVB in Amsterdam. Dat houdt zich stil, terwijl ze weten waar ik mee bezig ben. Ze kunnen me toch uitnodigen voor een kop koffie? Zo'n vervoersbedrijf is net zo schuldig als de spoorwegen. En ik wil ook eens praten over de rol van de politie. Een hoop mensen weten echt niet wat er allemaal heeft plaatsgevonden.' Muller zat tijdens de oorlog op verscheidene plekken in het land ondergedoken. Zijn ouders werden gedeporteerd naar Auschwitz en overleefden dat niet.
04/08 14u15  Podcast De Zomerdag: als je je moeder uit het verpleeghuis haalt Toen de verpleeghuizen op slot moesten, betekende dat voor de meeste bewoners dat zij geen bezoek meer konden ontvangen. Het was niet duidelijk hoe lang die maatregelen van kracht zouden moeten blijven en sommige families kozen ervoor hun geliefde uit het verpleeghuis te halen en zelf te verzorgen. Geen eenvoudige keuze en niet voor iedereen een mogelijkheid, maar twee mensen die het toch deden vertelden er in april over. In De Zomerdag een verkorte versie van dat gesprek. De podcast De Dag is met zomerstop tot 17 augustus. Tot dan verschijnt elke werkdag De Zomerdag, waarin een selectie van opvallende gesprekken uit de afgelopen maanden herhaald wordt. Deze aflevering van De Dag kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren.
04/08 14u15  Weer persconferentie over corona, met mogelijk nieuwe maatregelen Minister-president Rutte en minister De Jonge van Volksgezondheid geven donderdag om 19.00 uur weer een persconferentie over corona, heeft de Rijksvoorlichtingsdienst gemeld. De twee gaan het hebben over de huidige stand van zaken rond corona in het land, en zullen ook inzoomen op de situatie in bepaalde regio's. 'Zo nodig worden ook aanvullende, regionaal ondersteunende maatregelen aangekondigd', zegt de RVD. Het aantal coronabesmettingen loopt sinds enkele weken weer op, vooral in de regio's Rotterdam en Amsterdam. De steden hebben vanaf morgen een mondkapjesplicht ingesteld voor bepaalde drukke gebieden. De laatste persconferentie van de premier en de minister van Volksgezondheid was op 24 juni. Daarin werd een lijst met versoepelingen gepresenteerd, onder meer over het ov en regels voor bijeenkomsten.
04/08 14u15  'Helft werknemers ervaart discriminatie, vooral bij sollicitatie' Het merendeel van de werknemers heeft ooit discriminatie ervaren, meestal in een sollicitatieprocedure. Sollicitanten geven in onderzoek aan vooral gediscrimineerd te worden op leeftijd en achtergrond. De vacaturesites Nationale Vacaturebank en Intermediair vroegen onderzoeksbureau Motivaction breed onderzoek te doen onder werkgevers, werknemers en werkzoekenden. Uiteindelijk deden circa 2100 mensen mee aan het onderzoek. Van de werknemers zegt 55 procent ooit te zijn gediscrimineerd in een sollicitatieproces. Onder werklozen is het percentage veel hoger: 85 procent. Het merendeel van de deelnemers zegt weleens gediscrimineerd te zijn op basis van leeftijd, ruim een kwart op basis van afkomst. Ook geeft zo'n 18 procent aan benadeeld te zijn vanwege zijn of haar geslacht. 'Blinde vlek' DPG Recruitment, het moederbedrijf van de twee vacaturesites, wil werkgevers met het onderzoek meer bewust maken van discriminatie op de werkvloer. Hoewel het een veelbesproken onderwerp is, is er volgens commercieel directeur van DPG Recruitment Sharita Boon nog te weinig bewustzijn bij de bedrijven. 'Voor veel bedrijven is het een blinde vlek. 43 procent van de werkgevers geeft aan het niet als een probleem te zien.' Het onderwerp arbeidsmarktdiscriminatie staat bij veel bedrijven al langer op de agenda. Dit najaar wordt een wet die werkgevers verplicht iets te doen tegen discriminatie, voorgelegd aan de Tweede Kamer. Als die wordt aangenomen, riskeren discriminerende werkgevers straks een boete van maximaal 4500 euro. Weinig verandering Boon betwijfelt of nieuwe wetgeving de oplossing is voor het probleem. 'Je verandert dit soort stereotiepe beelden niet van de ene op de andere dag. Het is een proces van de lange adem. Gelukkig is er ook een aantal bedrijven goed bezig.' De afgelopen jaren is er veel onderzoek gedaan naar discriminatie op de arbeidsmarkt. Onlangs verscheen er nog een groot rapport van het Sociaal en Cultureel Planbureau over discriminatie. Ook onderzoeksbureau Motivaction ziet dat bedrijven meer willen weten over discriminatie op de werkvloer. Ondanks alle belangstelling neemt discriminatie op de arbeidsmarkt niet af. Ester Koot van Motivaction ziet wel een kleine verandering. 'Bedrijven stellen meer en serieuzere vragen, en vragen echt door bij hun medewerkers over hoe zij gelijke behandeling op werk beleven. Misschien komt het onderwerp nu dan ook echt op de agenda van bedrijven.'
04/08 14u15  Inbrekers laten ravage achter in oorlogsmuseum Beek Bij een inbraak vannacht in het Eyewitness Museum in Beek zijn zeker negen stukken buitgemaakt. De daders hebben een ravage achtergelaten in het museum. In het oorlogsmuseum worden scènes uit de Tweede Wereldoorlog nagebootst met behulp van zo'n 150 poppen. Negen daarvan zijn meegenomen. Ze zijn onderdeel van een privécollectie. De inbraak gebeurde vannacht rond 3.15 uur. De daders waren zo'n vijf minuten in het museum. Getuigen hebben een groep van ongeveer zes man gezien. Gericht te werk 'Alles is kapotgemaakt', zegt eigenaar Wim Seelen tegen 1Limburg. 'De voordeur is geramd. Alle vitrines zijn kapot en de deuren zijn ingeslagen.' Volgens hem gingen de dieven gericht te werk. 'De verzameling bestaat louter uit originele attributen en een aantal topstukken die zeer zeldzaam en kostbaar zijn. Ze hebben geweten wat ze zochten.' Het museum is vandaag dicht voor politieonderzoek. De auto waarmee de daders de overval hebben gepleegd is zo'n 200 meter van het museum gevonden.
04/08 14u15  Doden en vermisten door noodweer in Zuid-Korea Overstromingen en aardverschuivingen na hevige regenval hebben in Zuid-Korea al zeker dertien mensen het leven gekost. Sommige automobilisten verdronken doordat ze op de weg door het water werden verrast. Nog eens dertien personen zijn vermist. Meer dan duizend mensen zijn dakloos geworden doordat hun huis door het noodweer onbewoonbaar is geworden. Tientallen wegen en enkele spoorlijnen hebben schade opgelopen. In de hoofdstad Seoul is de Han-rivier buiten zijn oevers getreden: Het regent al 42 dagen achtereen in het Oost-Aziatische land. Dat is de langste regentijd in zeven jaar. Sinds zaterdag is er sprake van noodweer. Het blijft ook de komende dagen hard regenen. Op sommige plekken wordt uiteindelijk een halve meter neerslag verwacht. Onder de doden zijn drie Nieuw-Zeelanders. Het gaat om een vrouw van 77, haar dochter van 36 en kleinzoon van 2. Hun vakantiewoning bij Seoul werd bedolven onder de aarde.
04/08 13u15  Spaanse kranten zwaaien Juan Carlos uit na 'tweede abdicatie' 'Juan Carlos: de man die zijn eigen lot provoceerde', schrijft de Spaanse krant El País. 'Een trieste dag in de geschiedenis van Spanje', kopt ABC. En El Mundo: 'Een pijnlijk gebaar ter verdediging van de kroon'. Maandenlang vulde nieuws over de coronacrisis de Spaanse voorpagina's, maar vandaag is het vertrek van de oud-koning uit zijn land het onbetwiste gesprek van de dag. Gisteren publiceerde het Spaanse koningshuis een brief van de hem aan zijn zoon en opvolger Felipe. Daarin maakte het voormalig staatshoofd bekend zijn land te verlaten. El Razón spreekt op de voorpagina van een 'tweede abdicatie'. Juan Carlos deed in 2014 afstand van zijn troon, nu doet hij dat eigenlijk opnieuw. Smeergeldaffaire De oud-koning, inmiddels 82, was de laatste jaren veel in opspraak. Zo maakte de Spaans openbaar aanklager in juni bekend een onderzoek naar hem te starten vanwege een smeergeldaffaire waarin hij spil is. Hij zou tientallen miljoenen euro's van Saudi-Arabië hebben gekregen voor zijn rol als onderhandelaar bij de aanleg van een hogesnelheidslijn. Jaren geleden was er ook al veel te doen rond de koning: in 2012 maakte hij, midden in een zware economische crisis, een jachttrip naar Botswana die zou zijn betaald door een Saudische zakenman. De maîtresse, de olifant en de aktetas Het nieuws over Juan Carlos' vertrek komt voor veel Spanjaarden nu niet als een verrassing. 'Zij zien het als een logisch gevolg na een opeenstapeling van schandalen', zegt correspondent Carlijn Teeven. 'Die verbazen zich erover dat hij zoveel kon maken zonder dat dat directe consequenties had.' De krant El País citeerde vanmorgen treffend de woorden die Juan Carlos tegen een vriend zou hebben gezegd: 'Jongeren onder de 40 zullen me alleen herinneren als die van Corinna, de olifant en de aktetas.' Corinna is zijn maîtresse, de olifant slaat op zijn olifantenjacht in Botswana en de aktetas verwijst naar het corruptieschandaal. El País schrijft verder dat die schandalen niet mogen doen vergeten wat hij voor 'grote bijdrage aan de vooruitgang en vrijheid van de Spanjaarden' heeft geleverd. 'Er zijn nog genoeg Spanjaarden die hem zullen herinneren om zijn rol bij de overgang van de Spaanse dictatuur onder generaal Franco naar een democratie', zegt Teeven. 'Voor hen was hij een held.' De meer rechtse krant ABC noemt het vertrek van Juan Carlos uit Spanje vooral een overwinning voor degenen die een einde wilden maken aan de Spaanse eenheid: 'Een van de grootste koningen uit de geschiedenis van Spanje is zonder vonnis gestraft.' De Dominicaanse of Portugal Spaanse media speculeren intussen over de verblijfplaats van de voormalige koning. Er zijn berichten dat hij nu in de Portugese badplaats Estoril is, maar er wordt ook gemeld dat hij Portugal alweer verlaten heeft. Volgens de krant La Vanguardia is Juan Carlos gisteren met de auto naar Portugal gereden en van daaruit later op de dag naar de Dominicaanse Republiek gevlogen. Juan Carlos zou nu bij een familie zijn die rijk is geworden met suikerrietplantages. Hij zou de komende weken willen gebruiken om te bekijken waar hij zich definitief gaat vestigen.
04/08 13u15  Lichaam oud-burgemeester van Belgische Aalst gevonden In het Belgische Aalst is in een appartement het lichaam gevonden van oud-burgemeester Ilse Uyttersprot. Volgens de huidige burgemeester is ze om het leven gebracht. Belgische media schrijven dat het gaat om een misdrijf in de relationele sfeer. De vermoedelijke dader zou zich bij de politie hebben gemeld omdat hij 'zijn vriendin iets had aangedaan'. Tijdens haar burgemeesterschap raakte Uyttersprot in opspraak toen er in 2011 een pikante video van haar circuleerde op het internet. Daarin was te zien hoe ze in op het Griekse eiland Kreta bovenop een kerktoren seks had met haar ex-man. 'Het was een kleurrijk figuur', zegt correspondent Sander van Hoorn. 'Ook in haar huidige rol als wethouder was ze controversieel. Ze verzette zich tegen het gemeentelijk beleid en was wethouder zonder portefeuille.' Dat zou niet de aanleiding zijn geweest voor deze moord, zegt Van Hoorn. 'De huidige burgemeester zegt dat de moord geen politieke achtergrond heeft. Of haar ex-man de dader is, is speculeren.' Ilse Uyttersprot was burgemeester van Aalst van 2007 tot 2012. Ze raakte haar bevoegdheden vorig jaar kwijt, omdat ze vertrouwelijke informatie zou hebben gelekt. De laatste maanden was ze wethouder.
04/08 12u15  Extra camera's en beveiligers in Leidschendam tegen autobranden Om te voorkomen dat er nog meer auto's in vlammen opgaan in Leidschendam zet de gemeente extra camera's en beveiligers in. De maatregelen gelden in eerste instantie voor een jaar. Sinds april zijn er al zeker 24 auto's in brand gestoken in Leidschendam. Er hangen inmiddels camera's op meerdere pleinen en straten. Bovendien heeft de gemeente particuliere beveiliging ingehuurd. 'De afgelopen tijd was het op en af onrustig in Leidschendam. De politie is dag en nacht bezig om daders van autobranden en andere delicten van overlast op te sporen', schrijft de gemeente in een verklaring. De camerabeelden moeten de politie helpen bij het identificeren van de daders. Er zijn nog geen verdachten aangehouden voor de autobranden, meldt Omroep West. Ook is niet aangetoond dat er een verband is tussen de de verschillende incidenten.
Laatste update: vandaag om 16u15
Lees meer van NOS.nl >

AD.nl

Verbergen Tonen
04/08 16u15  Zo ziet de sportkalender er voor de rest van 2020 uit Na maanden van droogte nadert een wolkbreuk aan sportevenementen. Uiteraard is alles onder voorbehoud, het coronavirus loert nog altijd. Maar als alles goed gaat, ziet de kalender voor het restant van 2020 er zo uit.
04/08 16u15  Europese autoindustrie aan de beademing: ‘Hoe groot de klap wordt, hangt af van een tweede golf’ De Europese autoindustrie ligt aan de beademing. In het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Spanje, Italië en Frankrijk vrezen honderdduizenden mensen voor hun baan en zijn de verliezen enorm. Ook Nederland wordt als toeleverancier hard geraakt.
04/08 16u15  Deventer zet streep door competitieduel GA Eagles-De Graafschap De eerste uitwedstrijd van De Graafschap bij Go Ahead Eagles komend seizoen is van de baan. De gemeente Deventer heeft dinsdag een streep gezet door het treffen. De veiligheid en openbare orde zijn in het geding.
04/08 16u15  NS komt 5000 mensen financieel tegemoet voor transporten WOII Vijfduizend mensen hebben van de Nederlandse Spoorwegen een financiële tegemoetkoming gekregen voor de rol die de NS speelde in het transport van Joden en andere bevolkingsgroepen tijdens de Tweede Wereldoorlog. In totaal heeft de NS nu zo’n 40 miljoen euro uitgekeerd. De regeling loopt bijna af: tot woensdagochtend 07.00 uur kunnen aanvragen worden ingediend.
04/08 16u15  Politie gaat uit van brandstichting bij amateurclub na overwinning op Roda JC De afgebrande kantine van SV Meerssen in Limburg is in brand gestoken. Dat blijkt uit technisch onderzoek van de politie.
04/08 16u15  De Vrij verkozen tot beste verdediger in de Serie A Stefan de Vrij is verkozen tot de beste verdediger in de Serie A. Dat is dinsdagmiddag bekendgemaakt op de officiële kanalen van de Italiaanse competitie. Paulo Dybala werd gekroond tot de beste speler van het afgelopen seizoen.
04/08 16u15  Zuurstofcilinder ontploft na brand in appartementencomplex Vlissingen De explosie die donderdagavond het leven kostte aan een 64-jarige bewoner van een appartement in Vlissingen is het gevolg van een brand. Zoals veel buurtbewoners al vermoedden, werd de klap veroorzaakt door een ontplofte zuurstofcilinder. Dit gebeurde nadat brand was ontstaan in de woning. De oorzaak daarvan valt door de explosie niet meer te achterhalen, zo meldt de politie.
04/08 16u15  Vesper (2) weigert te eten: kliniek in Oostenrijk moet haar ‘redden’ Vesper (2) uit Vianen, die problemen heeft met eten, gaat in september naar een kliniek in het Oostenrijkse Graz. ,,Er is een slagingskans van meer dan 95 procent dat de behandeling aanslaat,’’ zegt een hoopvolle vader Gino Brugman.
04/08 16u15  Door corona gingen Robert (40) en João (29) eerst samenwonen, nu pas zijn ze aan het daten In de rubriek BV de Liefde vertellen lezers openlijk en anoniem over hun relatie. Robert (40) leerde João (29) kennen via een dating­app. Hij kon op het nippertje voorkomen dat João terug vloog naar Portugal.
04/08 16u15  Iraanse man die zijn vrouw wurgde en haar lichaam een week liet liggen, moet tien jaar de cel in Iraniër S. Z. (29) moet tien jaar de gevangenis in voor het wurgen van zijn vrouw in hun huis in Hendrik-Ido-Ambacht. De man wachtte een week met het inlichten van de politie. Ondertussen ging hij gewoon naar zijn werk en reisde hij naar Iran.
04/08 15u15  Kun je momenteel beter een PlayStation 4, Xbox One of Nintendo Switch kopen? De afgelopen maanden hebben Sony en Microsoft nieuwe versies van hun populaire spelconsoles aangekondigd. Ideaal moment om goedkoop een ouder model op de kop te tikken of is het slimmer om op de nieuwe modellen te wachten? We helpen je een handje.
04/08 15u15  Robert leerde João kennen via een dating­app, na drie dagen woonden ze samen In de rubriek BV de Liefde vertellen lezers openlijk en anoniem over hun relatie. Robert (40) leerde João (29) kennen via een dating­app. Hij kon op het nippertje voorkomen dat João terug vloog naar Portugal.
04/08 15u15  PSG schrijft Bakker alsnog in voor Champions League Paris Saint-Germain heeft Mitchel Bakker toegevoegd aan de spelerslijst voor de Champions League. De clubs die nog actief zijn in het Europese bekertoernooi, hadden tot dinsdag de tijd om wijzigingen aan te brengen. Iedere club mag bij de UEFA maximaal 25 spelers inschrijven voor de Champions League.
04/08 15u15  Freek in extase door eerste solovlucht en Nicolette is smoorverliefd Korte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
04/08 15u15  Waarom Chris Froome al jaren persona non grata is op Franse wegen ‘Rot op, klootzak.’ Chris Froome maakte gisteren in de Route d’Occitanie duidelijk wat hij vond van het gejoel van enkele wielerfans langs de kant. Het is niet voor het eerst dat Froome tijdens een wedstrijd in Frankrijk op de korrel wordt genomen. De Brit en Frankrijk, het wordt nooit een geslaagd huwelijk. Een greep uit de verbale en fysieke bagger die de Brit - vaak letterlijk - over zich heen kreeg de laatste jaren. Een overzicht.
Laatste update: vandaag om 16u15
Lees meer van AD.nl >

de Volkskrant

Verbergen Tonen
04/08 16u15  Jan Nagel: ‘Jean-Pierre Geelen maait in zijn drift erg over de bal’ De ingezonden lezersbrieven van woensdag 5 augustus.
04/08 16u15  Ton Visser zal met Sigrid Kaag strijden om het leiderschap van D66: ‘Natuurlijk wordt Kaag het, ik ben niet dom’ Hij was chauffeur voor Alexander Pechtold, sliep op bankjes in New York en ziet als leraar in China nu hoe belangrijk het democratische proces is: Ton Visser (56). Als enige neemt hij het op tegen Sigrid Kaag, de gedoodverfde favoriet om de volgende lijsttrekker van D66 te worden.
04/08 16u15  Is TikTok zoveel gevaarlijker dan Facebook of Whatsapp? Dat de Chinezen met filmpjesapp TikTok gegevens van klanten sprokkelen is niet anders dan hoe KLM dat doet met zijn Flying Blue Miles en Albert Heijn met zijn bonusprogramma. De grootste dataverzamelaars ter wereld zijn de Amerikanen, die ongeveer een monopolie hebben op sociale-mediabedrijven en een beetje concurrentie van China niet willen tolereren.
04/08 15u15  Ruim 2.500 nieuwe besmettingen deze week, bijna verdubbeling Het aantal besmettingen met het coronavirus neemt wereldwijd toe. In Nederland werden afgelopen week meer dan tweeduizend personen positief getest. Lees het laatste nieuws over de pandemie in ons liveblog.
04/08 14u15  Globetrotter Ton Visser gaat de strijd aan met Kaag: ‘Bij D66 zal in ieder geval niemand me beroven’ Hij was chauffeur voor Alexander Pechtold, sliep op bankjes in New York en ziet als leraar in China nu hoe belangrijk het democratische proces is: Ton Visser (56). Als enige neemt hij het op tegen Sigrid Kaag, de gedoodverfde favoriet om de volgende lijsttrekker van D66 te worden.
04/08 13u15  ‘Mild’ coronaregime trekt Duitse jongeren naar Scheveningen Jonge toeristen trekken deze zomer graag naar Nederlandse badplaatsen, om toch een vakantiegevoel te krijgen. In Scheveningen genieten veel Duitsers van het ‘soepele coronaregime’.
04/08 13u15  Al in hun eerste jaar bewijzen Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong dat ze bij de absolute top horen Het voetbalseizoen 2019/20 in Spanje en Italië zit erop. Hoe hebben de voormalige godenzonen Matthijs de Ligt (Juventus) en Frenkie de Jong (Barcelona) het in hun debuutseizoen gedaan?
04/08 12u15  Wie is de spartaanse coach? ‘Vincent is zo sterk dogmatisch’ Turncoach Vincent Wevers is door het stof gegaan. Hij erkent dat hij in het verleden de turnsters veel te hard heeft aangepakt. Wie is de mens achter de spartaanse coach? En hoe kon het zover komen?
04/08 12u15  ‘Duitse overheid is vastbesloten de culturele sector overeind te houden’ Met enige jaloezie ziet de Nederlandse cultuursector hoe in Duitsland de portemonnee wordt getrokken, terwijl hier muziek-en theatergezelschappen hun subsidie verliezen en dreigen om te vallen door de coronacrisis. Alleen, vraagt Duitsland-correspondent Sterre Lindhout zich af, voor hoelang nog?
04/08 11u15  ‘Als hij al is veranderd in 2007, waarom is hij dan nooit naar ons toegekomen?’ Turncoach Vincent Wevers is door het stof gegaan. Hij erkent dat hij in het verleden de turnsters veel te hard heeft aangepakt. Wie is de mens achter de spartaanse coach? En hoe kon het zover komen?
04/08 11u15  In de praatgroep over huiselijk geweld: ‘Ze vernedert me, het ligt niet alleen aan mij’ In Eindhoven komt een wisselend groepje mannen wekelijks bij elkaar. Onderwerp van discussie: hun aandeel in huiselijk geweld. De hulpgroep heeft al vijftien jaar succes met het doorbreken van negatieve patronen. De Volkskrant mocht een sessie bijwonen.
04/08 10u15  ‘De toon in Duitsland is anders: voor cultuur wordt juist veel geld vrijgemaakt’ Met enige jaloezie ziet de Nederlandse cultuursector hoe in Duitsland de portemonnee wordt getrokken, terwijl hier muziek-en theatergezelschappen hun subsidie verliezen en dreigen om te vallen door de coronacrisis. Alleen, vraagt Duitsland-correspondent Sterre Lindhout zich af, voor hoelang nog?
04/08 09u15  Horecaondernemers moeten hun deuren sluiten, maar waarom eigenlijk? Drie horecagelegenheden in Amsterdam en drie kroegen plus een sportkantine in Rotterdam moesten dit weekend (gedeeltelijk) sluiten. Bij alle zeven kon de volksgezondheid niet worden gewaarborgd. Vormt de horeca een te groot gevaar?
04/08 09u15  Geen grove taal en gangstergedrag op de Cruyff Court; ‘respect is het belangrijkste’ Achterstandswijken hebben het meest te lijden onder de pandemie, zeggen de burgemeesters. In Tilburg-Noord houdt de Cruyff Court de jongens nog een beetje van de straat. En als er een afglijdt, lukt het soms zelfs er eentje ‘uit die wereld terug te trekken’, zegt coach Dennis, de enige constante bij het veldje.
04/08 09u15  Wielrennen is een verhalenmachine en de Strade Bianche al helemaal Strade Bianche, wat een koers! De hitte straalde je van het televisiescherm tegemoet en dat maak je zelden mee. Had ik een mondkapje gedragen dan was het zo van de bek gevallen. En dat landschap: gebrande omber en gebrande sienna in een machtig kleurenperspectief. Om met Nescio te spreken: Groot was God dien middag en goedertieren, toch zeker in Toscane. Ja, een koers is pas een koers als oud-renners in katzwijm vallen.
Laatste update: vandaag om 16u15
Lees meer van de Volkskrant >

NRC Handelsblad

Verbergen Tonen

Trouw

Verbergen Tonen
04/08 16u15  Het virus verspreidt zich snel in West-Nederland Opnieuw is het aantal Nederlanders dat besmet is met het coronavirus verdubbeld. Rotterdam is als grootste brandhaard het Antwerpen van Nederland, maar Amsterdam kijkt angstig toe hoe de cijfers ook daar de lucht in schieten.
04/08 15u15  Met 2588 is het aantal nieuwe coronabesmettingen bijna verdubbeld In dit updatebericht van dinsdag 4 augustus leest u gedurende de dag updates over het coronavirus. Dat van maandag 3 augustus vindt u hier, meer artikelen van Trouw over de coronapandemie - waaronder de actuele cijfers -, vindt u hier.
04/08 15u15  Hoe de steun voor de Spaanse monarchie gestaag afbrokkelt De ballingschap van oud-koning Juan Carlos is niet de enige reden dat de Spaanse bevolking steeds republikeinser wordt.
04/08 13u15  Booking.com ontslaat kwart personeel, ook in Nderland banen weg Booking.com gaat tot een kwart van al zijn werknemers ontslaan om de coronacrisis het hoofd te bieden. Dat heeft de topman van de boekingssite Glenn Fogel dinsdagochtend gemeld aan zijn personeel.
04/08 12u15  Miljoenen Amerikanen kunnen straks hun huur niet meer betalen. Gevolg: uitzetting Sinds vorige week moeten 25 miljoen werkloos geworden Amerikanen het doen zonder de 600 dollar extra uitkering per week die het Congres tijdelijk beschikbaar stelde. De gewone werkloosheidsuitkering is vaak niet genoeg om de huur van het huis te betalen. En dat betekent in de Verenigde Staten dan al snel: een huisuitzetting.
04/08 11u15  Thuiswerken? Dat doe je op Caribisch eiland Barbados onder de palmbomen Als we aan de keukentafel kunnen werken, waarom dan niet aan een strand onder de palmbomen?
04/08 10u15  'Meer dan helft Nederlanders gediscrimineerd bij sollicitatie' Meer dan de helft (55 procent) van de Nederlanders is ooit gediscrimineerd tijdens het sollicitatieproces, met name op grond van leeftijd en afkomst.
04/08 09u15  Hoe keert de tbs’er terug in de samenleving? Een tbs-maatregel wordt soms gezien als de manier om iemand zo lang mogelijk van de straat te houden. Ondertussen werkt de branche hard om tbs’ers een leven buiten de kliniek te geven. Staat dat op gespannen voet met elkaar?
04/08 08u15  Flevoland, een polder vol teleurstellingen Nog even over Flevoland, het land van de onvervulde dromen, omdat historicus Remco van Diepen in ‘Zomertijd’ vertelde over het plan dat Lelystad het hart van de polder zou worden. Dat ging dus niet door.
04/08 07u15  Rotterdamse verpleeghuizen zetten zich opnieuw schrap voor corona Dinsdag maakt het RIVM nieuwe coronacijfers bekend. Het aantal besmettingen in steden als Rotterdam en Amsterdam liep de afgelopen dagen al flink op. Rotterdamse verpleeghuizen bereiden zich voor op misschien nóg meer besmettingen in de havenstad. ‘Het is wel spannend.’
04/08 07u15  Dankzij doe-het-zelvers gaat de detailhandel goed Vergeleken met dezelfde periode vorig jaar heeft de detailhandel in het tweede kwartaal goede zaken gedaan. En de foodsector zag de grootste omzetstijging in één kwartaal. Dat meldt het CBS.
04/08 01u15  Zorgverzekeraars willen de marktwerking in 2021 terug Minister De Jonge wil minder marktwerking in de zorg. Zorgverzekeraars keren zich ertegen.
04/08 01u15  Rotterdamse verpleeghuizen zetten zich opnieuw schrap voor corona: ‘We zijn beter voorbereid’ Dinsdag maakt het RIVM nieuwe coronacijfers bekend. Het aantal besmettingen in steden als Rotterdam en Amsterdam liep de afgelopen dagen al flink op. Rotterdamse verpleeghuizen bereiden zich voor op misschien nóg meer besmettingen in de havenstad. ‘Het is wel spannend.’
04/08 00u15  Dankzij doe-het-zelvers gaat de detailhandel goed; andere sectoren profiteren minder van crisis Vergeleken met dezelfde periode vorig jaar heeft de detailhandel in het tweede kwartaal goede zaken gedaan. En de foodsector zag de grootste omzetstijging in één kwartaal. Dat meldt het CBS.
03/08 21u15  Hoe keert de tbs’er terug in de samenleving die tegen hem beschermd moet worden? Een tbs-maatregel wordt soms gezien als de manier om iemand zo lang mogelijk van de straat te houden. Ondertussen werkt de branche hard om tbs’ers een leven buiten de kliniek te geven. Staat dat op gespannen voet met elkaar?
Laatste update: vandaag om 16u15
Lees meer van Trouw >

Het Parool

Verbergen Tonen
04/08 16u15  Aantal Amsterdamse besmettingen in 2 weken tijd verdriedubbeld Het aantal besmettingen met het coronavirus is in Amsterdam over de afgelopen twee weken verdriedubbeld, blijkt uit de cijfers die het RIVM dinsdag publiceerde.
04/08 16u15  NS wijst 5000 tegemoetkomingen toe voor transporten WOII In totaal heeft de NS nu 40 miljoen euro uitgekeerd. De regeling loopt bijna af.
04/08 16u15  Het genootschap van de binnenstadse hondenbaasjes We zouden geen hond nemen. Totdat ik drie jaar geleden op het internet een foto van een bejaarde, maar robuuste boomer met vrolijke ogen zag. Ze zocht onderdak, samen met haar levenspartner, een ondeugende chihuahuamix met van die vlinderoren. Het stel was goed verwend, maar slecht verzorgd en samen hadden ze nogal wat gebreken. Slechte gebitjes, de een wat te mager, de ander juist te dik. En ze mochten absoluut niet uit elkaar. Hun baas was pas overleden, wat hun hartjes had gebroken en een scheiding zou ze misschien wel fataal worden.
04/08 16u15  Man neergestoken na verkeersruzie in Westelijk Havengebied Bij een verkeersruzie op de kruising van de Sierenborch en Roesiel in het Westelijk Havengebied is een man neergestoken. Het slachtoffer is aanspreekbaar en naar het ziekenhuis gebracht. De dader is aangehouden.
04/08 15u15  Aantal besmettingen meer dan verdubbeld, reproductiegetal gedaald De afgelopen week zijn er in Nederland 2588 mensen positief getest op het coronavirus. Dat zijn er 1259 meer dan vorige week. Het is de vierde week op rij dat het aantal besmettingen fors stijgt. Ter vergelijking: in de eerste week van juni werden 432 mensen positief getest.
04/08 15u15  Live | Aantal besmettingen Amsterdam bijna verdriedubbeld Hier volgen we het nieuws over het coronavirus. Download onze app en ontvang een bericht bij de belangrijkste updates.
04/08 15u15  De Taghi Podcast (4): Een aanslag op de rechtsstaat Vol trots presenteerde het OM in 2018 Nabil B. als kroongetuige in de rechtszaak tegen Ridouan Taghi. Zes dagen later werd zijn onschuldige broer vermoord, in Amsterdam Noord. Misdaadjournalist Paul Vugts vertelt in deze aflevering hoe het OM het gevaar heeft onderschat.
04/08 15u15  Studenten willen halvering collegegeld: ‘Logisch’ College in je studentenkamer van 20 vierkante meter in plaats van in een zaal met honderden anderen: studeren ten tijde van een pandemie ziet er anders uit dan waarvoor veel studenten zich hadden aangemeld – en voor hebben betaald. Reden tot compensatie, vinden sommigen.
04/08 14u15  Aantal besmettingen meer dan verdubbeld: 2588 gevallen in één week tijd De afgelopen week zijn er in Nederland 2588 mensen positief getest op het coronavirus. Dat zijn er 1259 meer dan vorige week. Het is de vierde week op rij dat het aantal besmettingen fors stijgt. Ter vergelijking: in de eerste week van juni werden 432 mensen positief getest.
04/08 14u15  Rutte en De Jonge geven donderdag persconferentie Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge geven donderdag een persconferentie over de stijging van het aantal coronagevallen.
04/08 14u15  Live | RIVM: Afgelopen week 2588 nieuwe coronabesmettingen Hier volgen we het nieuws over het coronavirus. Download onze app en ontvang een bericht bij de belangrijkste updates.
04/08 14u15  Studenten willen halvering collegegeld: 'Logisch om minder te betalen voor minder kwaliteit' College in je studentenkamer van 20 vierkante meter in plaats van in een zaal met honderden anderen: studeren ten tijde van een pandemie ziet er anders uit dan waarvoor veel studenten zich hadden aangemeld – en voor hebben betaald. Reden tot compensatie, vinden sommigen.
04/08 14u15  De Roxy was pas een onneembare vestiging Illegaal feesten in een bos of onder een viaduct, daar heb ik helemaal niets mee. Met een fles lachgas onder je arm naar een recreatiegebied rijden, dat is niet mijn idee van leven op de rand.
04/08 14u15  Pagina 1 in de krant is de overlijdenspagina geworden ‘Kan ik je vertrouwen?”
04/08 13u15  Coronaklap: Booking schrapt kwart personeelsbestand Reisbedrijf Booking Holdings schrapt wereldwijd een kwart van haar arbeidsplaatsen. Van de 4400 ontslagen zal de grootste klap vallen in Amsterdam, waar het Amerikaanse bedrijf haar belangrijkste vestigingen heeft.
Laatste update: vandaag om 16u15
Lees meer van Het Parool >

BN/DeStem

Verbergen Tonen
04/08 16u15  Zo ziet de sportkalender er voor de rest van 2020 uit Na maanden van droogte nadert een wolkbreuk aan sportevenementen. Uiteraard is alles onder voorbehoud, het coronavirus loert nog altijd. Maar als alles goed gaat, ziet de kalender voor het restant van 2020 er zo uit.
04/08 16u15  Brabantse clubs uit eerste divisie zien eerste afgelasting: veiligheid bij Go Ahead Eagles - De Graafschap in het geding De competitie moet nog beginnen, maar het eerste duel in de eerste divisie is alweer geschrapt: Go Ahead Eagles en De Graafschap zouden op zondag 6 september tegen elkaar spelen, maar daar heeft de gemeente Deventer een streep door gezet.
04/08 16u15  Deventer zet streep door competitieduel GA Eagles-De Graafschap De eerste uitwedstrijd van De Graafschap bij Go Ahead Eagles komend seizoen is van de baan. De gemeente Deventer heeft dinsdag een streep gezet door het treffen. De veiligheid en openbare orde zijn in het geding.
04/08 16u15  NS komt 5000 mensen financieel tegemoet voor transporten WOII Vijfduizend mensen hebben van de Nederlandse Spoorwegen een financiële tegemoetkoming gekregen voor de rol die de NS speelde in het transport van Joden en andere bevolkingsgroepen tijdens de Tweede Wereldoorlog. In totaal heeft de NS nu zo’n 40 miljoen euro uitgekeerd. De regeling loopt bijna af: tot woensdagochtend 07.00 uur kunnen aanvragen worden ingediend.
04/08 16u15  De Vrij verkozen tot beste verdediger in de Serie A Stefan de Vrij is verkozen tot de beste verdediger in de Serie A. Dat is dinsdagmiddag bekendgemaakt op de officiële kanalen van de Italiaanse competitie. Paulo Dybala werd gekroond tot de beste speler van het afgelopen seizoen.
04/08 16u15  Zuurstofcilinder ontploft na brand in appartementencomplex Vlissingen De explosie die donderdagavond het leven kostte aan een 64-jarige bewoner van een appartement in Vlissingen is het gevolg van een brand. Zoals veel buurtbewoners al vermoedden, werd de klap veroorzaakt door een ontplofte zuurstofcilinder. Dit gebeurde nadat brand was ontstaan in de woning. De oorzaak daarvan valt door de explosie niet meer te achterhalen, zo meldt de politie.
04/08 16u15  Door corona gingen Robert (40) en João (29) eerst samenwonen, nu pas zijn ze aan het daten In de rubriek BV de Liefde vertellen lezers openlijk en anoniem over hun relatie. Robert (40) leerde João (29) kennen via een dating­app. Hij kon op het nippertje voorkomen dat João terug vloog naar Portugal.
04/08 16u15  Auto van vermiste Bert de Laat gevonden in water bij Drimmelen, inzittende vermoedelijk overleden DRIMMELEN - De auto van de vermiste Bert de Laat (69) is dinsdag gevonden in het water bij Drimmelen. Volgens de politie zat er iemand in, die vermoedelijk is overleden. Jeroen Ligtvoet, de schoonzoon van de vermiste man uit Made, reageert kort op het nieuws: ,,We moeten er vanuit gaan dat hij het is.”
04/08 15u15  Kun je momenteel beter een PlayStation 4, Xbox One of Nintendo Switch kopen? De afgelopen maanden hebben Sony en Microsoft nieuwe versies van hun populaire spelconsoles aangekondigd. Ideaal moment om goedkoop een ouder model op de kop te tikken of is het slimmer om op de nieuwe modellen te wachten? We helpen je een handje.
04/08 15u15  Robert leerde João kennen via een dating­app, na drie dagen woonden ze samen In de rubriek BV de Liefde vertellen lezers openlijk en anoniem over hun relatie. Robert (40) leerde João (29) kennen via een dating­app. Hij kon op het nippertje voorkomen dat João terug vloog naar Portugal.
04/08 15u15  PSG schrijft Bakker alsnog in voor Champions League Paris Saint-Germain heeft Mitchel Bakker toegevoegd aan de spelerslijst voor de Champions League. De clubs die nog actief zijn in het Europese bekertoernooi, hadden tot dinsdag de tijd om wijzigingen aan te brengen. Iedere club mag bij de UEFA maximaal 25 spelers inschrijven voor de Champions League.
04/08 15u15  Freek in extase door eerste solovlucht en Nicolette is smoorverliefd Korte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
04/08 15u15  Omstander ziet auto van Bert de Laat in het water bij Drimmelen, inzittende vermoedelijk overleden DRIMMELEN - In het water langs het Cromsteven in Drimmelen is dinsdagmiddag een auto in het water ontdekt. Volgens de politie gaat het om de auto van Bert de Laat. In de auto zou een persoon zitten die vermoedelijk is overleden.
04/08 15u15  Waarom Chris Froome al jaren persona non grata is op Franse wegen ‘Rot op, klootzak.’ Chris Froome maakte gisteren in de Route d’Occitanie duidelijk wat hij vond van het gejoel van enkele wielerfans langs de kant. Het is niet voor het eerst dat Froome tijdens een wedstrijd in Frankrijk op de korrel wordt genomen. De Brit en Frankrijk, het wordt nooit een geslaagd huwelijk. Een greep uit de verbale en fysieke bagger die de Brit - vaak letterlijk - over zich heen kreeg de laatste jaren. Een overzicht.
04/08 15u15  Kuipers en Makkelie fluiten duels in Europa League Björn Kuipers en Danny Makkelie komen donderdag in actie in de Europa League. Beiden gaan met hun team naar Duitsland. Kuipers heeft in Duisburg de leiding over het duel tussen Sevilla en AS Roma, de clubs van respectievelijk Luuk de Jong en Justin Kluivert.
Laatste update: vandaag om 16u15
Lees meer van BN/DeStem >

Gelderlander

Verbergen Tonen
04/08 16u15  Motor en auto komen hard in botsing op Hapseweg tussen Haps en Sint Hubert SINT HUBERT - Een motorrijder en automobilist zijn dinsdagmiddag hard met elkaar in aanrijding gekomen op de Hapseweg (N264) tussen Haps en Sint Hubert. De motorrijder raakte daarbij gewond.
04/08 16u15  Auto van vermiste Bert de Laat gevonden in water, inzittende vermoedelijk overleden DRIMMELEN - De auto van de vermiste Bert de Laat (69) is dinsdag gevonden in het water bij Drimmelen. Volgens de politie zat er iemand in, die vermoedelijk is overleden. Jeroen Ligtvoet, de schoonzoon van de vermiste man uit Made, reageert kort op het nieuws: ,,We moeten er vanuit gaan dat hij het is.”
04/08 16u15  Danny rent monstertocht voor zieke vriendin: ‘Als je tien kilometer kan, kun je dit ook’ DIDAM / BEEK - ‘Ben je wel goed snik?’ Die vraag krijgt Danny van Haren (31) uit Didam regelmatig op zich afgevuurd als mensen horen dat hij traint voor een ultramarathon van 100 kilometer.
04/08 16u15  NS komt 5000 mensen financieel tegemoet voor transporten WOII Vijfduizend mensen hebben van de Nederlandse Spoorwegen een financiële tegemoetkoming gekregen voor de rol die de NS speelde in het transport van Joden en andere bevolkingsgroepen tijdens de Tweede Wereldoorlog. In totaal heeft de NS nu zo’n 40 miljoen euro uitgekeerd. De regeling loopt bijna af: tot woensdagochtend 07.00 uur kunnen aanvragen worden ingediend.
04/08 16u15  Zuurstofcilinder ontploft na brand in appartementencomplex Vlissingen De explosie die donderdagavond het leven kostte aan een 64-jarige bewoner van een appartement in Vlissingen is het gevolg van een brand. Zoals veel buurtbewoners al vermoedden, werd de klap veroorzaakt door een ontplofte zuurstofcilinder. Dit gebeurde nadat brand was ontstaan in de woning. De oorzaak daarvan valt door de explosie niet meer te achterhalen, zo meldt de politie.
04/08 16u15  Delen Achterhoek en Land van Maas en Waal ‘coronavrij’, lichte stijging besmettingen in Ede, Nijmegen en Arnhem ARNHEM/NIJMEGEN - Het aantal coronabesmettingen in grote delen van Gelderland blijft stabiel. Waar in steden als Rotterdam en Amsterdam gebieden steeds meer oranje kleuren op de kaart die het RIVM iedere dinsdag verspreidt, blijven sommige delen in onze regio juist geheel wit. Dat betekent niet dat er geen coronapatiënten zijn, maar het betekent wel dat er afgelopen twee weken in deze gemeenten nul mensen positief zijn getest.
04/08 16u15  Gewapende overval op drogist in Nijmegen, overvaller vlucht op fiets NIJMEGEN - Een drogist aan de Molenweg in Nijmegen is maandagochtend overvallen. De dader dreigde met een mes en maakte geld uit de kassa buit.
04/08 16u15  Streep door competitieduel GA Eagles-De Graafschap op zondag 6 september DEVENTER - De eerste uitwedstrijd van De Graafschap bij Go Ahead Eagles komend seizoen is van de baan. De gemeente Deventer heeft dinsdag een streep gezet door het treffen. De veiligheid en openbare orde zijn in het geding.
04/08 16u15  Door corona gingen Robert (40) en João (29) eerst samenwonen, nu pas zijn ze aan het daten In de rubriek BV de Liefde vertellen lezers openlijk en anoniem over hun relatie. Robert (40) leerde João (29) kennen via een dating­app. Hij kon op het nippertje voorkomen dat João terug vloog naar Portugal.
04/08 15u15  Robert leerde João kennen via een dating­app, na drie dagen woonden ze samen In de rubriek BV de Liefde vertellen lezers openlijk en anoniem over hun relatie. Robert (40) leerde João (29) kennen via een dating­app. Hij kon op het nippertje voorkomen dat João terug vloog naar Portugal.
04/08 15u15  16-jarige jongen opgepakt voor serie branden Zutphen, politie verwacht meer arrestaties Een 16-jarige jongen uit Zutphen is vandaag opgepakt door de politie omdat hij betrokken zou zijn bij een reeks brandstichtingen zondagmorgen in de wijk Leesten. De politie verwacht nog meer aanhoudingen.
04/08 15u15  Zo vies (of schoon) is jouw favoriete zwemwater Goed nieuws! Gelders zwemwater wordt steeds schoner. De laatste jaren wordt de kwaliteit van plassen en rivieren waar gezwommen mag worden in de regio namelijk steeds vaker met ‘uitstekend’ of ‘goed’ beoordeeld door het Europees Milieuagentschap (EEA).
04/08 15u15  Megaklus moet van Valkenhuizen het grootste en mooiste sportcentrum maken: ‘The sky is the limit’ ARNHEM - Exact een jaar na het startschot voor de grootscheepse verbouwing zijn de contouren van het nieuwe Valkenhuizen zichtbaar. Duurzaam en uitnodigend. Dat moet het Arnhemse sportcentrum, van bij elkaar 20 hectare groot, straks zijn. Met een gloednieuw zwembad als visitekaartje.
04/08 15u15  Freek in extase door eerste solovlucht en Nicolette is smoorverliefd Korte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
04/08 15u15  Waarom Chris Froome al jaren persona non grata is op Franse wegen ‘Rot op, klootzak.’ Chris Froome maakte gisteren in de Route d’Occitanie duidelijk wat hij vond van het gejoel van enkele wielerfans langs de kant. Het is niet voor het eerst dat Froome tijdens een wedstrijd in Frankrijk op de korrel wordt genomen. De Brit en Frankrijk, het wordt nooit een geslaagd huwelijk. Een greep uit de verbale en fysieke bagger die de Brit - vaak letterlijk - over zich heen kreeg de laatste jaren. Een overzicht.
Laatste update: vandaag om 16u15
Lees meer van Gelderlander >

fd.nl

Verbergen Tonen
04/08 16u15  Live: Nasdaq lager door TikTok-spanningen De AEX-index staat in het rood. DSM verliest, JDE Peet's wint op de publicatie van de kwartaalcijfers.
04/08 16u15  DSM-tandem balanceert tussen succes en tegenvallers tijdens coronacrisis De resultaten van chemieconcern DSM staan deels onder druk door de coronacrisis. Verschillende partijen roepen al langer om afsplitsing van de materialentak, maar co-ceo's Matchett en De Vreeze willen geen overhaaste beslissingen nemen.
04/08 16u15  Hoe schapeneiland Texel zijn lammetjes verliest Het aantal schapen op Texel is flink gedaald. Wol brengt weinig op, vlees ondervindt hevige concurrentie. Ook de wethouder maakt zich zorgen.
04/08 16u15  Moederbedrijf Google plaatst grootste ESG-obligatie ooit Alphabet, het moederbedrijf van advertentie- en zoekbedrijf Google, heeft voor $5,75 mrd een lening geplaatst.
04/08 16u15  Amazon mag definitief aandeel in Deliveroo nemen Britse toezichthouder keurt investering Amazon in Deliveroo na onderzoek van meer dan een jaar definitief goed.
04/08 15u15  Laatste coronanieuws: aantal besmettingen bijna verdubbeld, donderdag persconferentie Easyjet gaat in de zomer meer vliegen dan verwacht; Spanje registreerde in juli een daling van het aantal werkloosheidsaanvragen; Omzet van online winkelen steeg in Nederland met bijna 55%.
04/08 15u15  Live: TikTok spanningen zetten futures Wall Street lager De AEX-index staat in het groen. DSM verliest, JDE Peet's wint op de publicatie van de kwartaalcijfers.
04/08 15u15  Seo Jung-jin: van werkloze naar multimiljardair De op één na rijkste Zuid-Koreaan wist dat hij in een uitdagende industrie moest stappen. Het werd de productie van biologische medicijnen, waar hij helemaal niets van wist. Dankzij corona groeit zijn fortuin.
04/08 14u15  Laatste coronanieuws: Easyjet gaat rest van de zomer meer vliegen dan verwacht Voor het eerst sinds februari registreerde Spanje in juli een daling van het aantal werkloosheidsaanvragen, de omzet van online winkelen steeg in Nederland met bijna 55% ten opzichte van een jaar eerder, een record.
04/08 14u15  Zweden breekt opnieuw de trend: geen toename coronabesmettingen Terwijl elders in Europa het aantal nieuwe coronagevallen oploopt, ziet Zweden een daling.
04/08 14u15  Krijgen we nu eindelijk inflatie? Prognoses van (hyper)inflatie kwamen de afgelopen jaren niet uit. Maar nu zijn er drie aanjagers die tot een andere uitkomst kunnen leiden.
04/08 13u15  Live: AEX licht negatief, sprong Air France-KLM De AEX-index staat in het groen. DSM verliest, JDE Peet's wint op de publicatie van de kwartaalcijfers.
04/08 13u15  Corona remt groei VodafoneZiggo nauwelijks Telecombedrijf groeit voor het vijfde achtereenvolgende kwartaal.
04/08 13u15  EU heeft betere troeven dan VS in handen om machtsmisbruik techgiganten in te dammen Met de nieuwe Digital Services Act (DSA) werkt de EU aan een bredere aanval op de scheve machtsverhoudingen tussen techbedrijven, overheden en burgers, schrijft universiteitshoogleraar José van Dijck.
04/08 13u15  Niet sexy, wel supereffectief We wil schenken aan een goed doel en daarbij het beste resultaat voor ogen heeft, komt uit bij ontworming.
Laatste update: vandaag om 16u15
Lees meer van fd.nl >

Nieuws.nl

Verbergen Tonen
04/08 16u15  Twee coronabesmettingen vlak voor herstart Formule E BERLIJN (ANP) - De Formule E hervat het seizoen niet zonder haperingen. Vlak voor de herstart van het WK voor elektrische sportauto's in Berlijn hebben twee betrokkenen positief getest op corona. De raceklasse maakte geen namen bekend, maar teambaas Dilbagh Gill van het Indiase Mahindra Racing bevestigde dat hij een van de twee was. Het bericht Twee coronabesmettingen vlak voor herstart Formule E verscheen eerst op Nieuws.nl.
04/08 16u15  Verstappen verwacht weer dominant Mercedes op Silverstone SILVERSTONE (ANP) - Max Verstappen verwacht niet dat een mogelijk bandenprobleem Mercedes zal tegenhouden bij de tweede race in de Formule 1 op het circuit van Silverstone. 'De Mercedessen zijn gewoon te snel. Ook als ze een probleem zouden hebben, rijden ze gewoon een halve seconde per ronde langzamer en dan is er in principe nog niks aan de hand', zei de coureur van Red Bull in aanloop naar de race van komende weekend op het Britse circuit, die vanwege het 70-jarige bestaan van de Formule 1 is gedoopt tot 70th Anniversary Grand Prix. Het bericht Verstappen verwacht weer dominant Mercedes op Silverstone verscheen eerst op Nieuws.nl.
04/08 16u15  Fitbit-overname Google onder loep Europese Commissie BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie stelt een diepgaand onderzoek in naar de beoogde overname door Google van Fitbit, een producent van stappentellers. De mededingswaakhond in Brussel is bezorgd dat de transactie de al dominante positie van de Amerikaanse techreus op de onlineadvertentiemarkt zou versterken door de enorme hoeveelheid persoonlijke gegevens die Fitbit kan leveren. Het bericht Fitbit-overname Google onder loep Europese Commissie verscheen eerst op Nieuws.nl.
04/08 15u15  Reproductiegetal coronavirus zakt van 1,40 naar 1,20 BILTHOVEN (ANP) - Het zogenoemde reproductiegetal, dat aangeeft hoe snel het coronavirus zich verspreidt, is gedaald naar 1,20. Vorige week stond dit op 1,40 en de week ervoor was het 1,29. Het is niet duidelijk waardoor het getal daalde, want het aantal besmettingen stijgt snel. Het bericht Reproductiegetal coronavirus zakt van 1,40 naar 1,20 verscheen eerst op Nieuws.nl.
04/08 15u15  Slechts één vrije training bij Formule 1-race Imola IMOLA (ANP) - De Grand Prix van Emilia Romagna op het circuit van Imola wordt een grote uitdaging voor de coureurs van de Formule 1. Ze krijgen slechts één vrije training om hun bolides te prepareren in plaats van de gebruikelijke drie. Het bericht Slechts één vrije training bij Formule 1-race Imola verscheen eerst op Nieuws.nl.
04/08 15u15  VNO-NCW-topman Hans de Boer: tweede golf leidt tot massaontslagen AMSTERDAM (ANP) - Als er een tweede golf van het coronavirus komt, gaan er en masse ontslagen en faillissementen vallen. Dat heeft scheidend voorzitter van ondernemingsorganisatie VNO-NCW Hans de Boer gezegd op NPO Radio 1. 'Dit is een hele ernstige zaak', aldus de Boer. Het bericht VNO-NCW-topman Hans de Boer: tweede golf leidt tot massaontslagen verscheen eerst op Nieuws.nl.
04/08 15u15  Ferry Doedens moet vertrekken bij GTST HILVERSUM (ANP) - Ferry Doedens vertrekt bij Goede tijden, slechte tijden. De acteur stopt met zijn rol als Lucas Sanders in goed overleg met EndemolShine en RTL, heeft een woordvoerder bevestigd. Volgens de producent is er de afgelopen periode 'een situatie ontstaan die voor alle partijen een lastige werkrelatie tot gevolg had'. 'Hierdoor hebben EndemolShine en RTL samen met Ferry eind juni in goede harmonie besloten om de samenwerking te beëindigen.' Het bericht Ferry Doedens moet vertrekken bij GTST verscheen eerst op Nieuws.nl.
04/08 15u15  Aantal nieuwe coronabesmettingen bijna verdubbeld BILTHOVEN (ANP) - Het aantal nieuwe coronabesmettingen in Nederland is afgelopen week bijna verdubbeld ten opzichte van een week eerder. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) kreeg 2588 meldingen binnen over nieuwe vastgestelde besmettingen. Het aantal positief geteste Nederlanders ligt daarmee 95 procent hoger dan een week eerder, toen het RIVM 1329 besmettingen registreerde. Het bericht Aantal nieuwe coronabesmettingen bijna verdubbeld verscheen eerst op Nieuws.nl.
04/08 15u15  Black Friday: In 2020 volledig digitaal? Black Friday is voor de meeste retailers wellicht wel hét moment van het jaar om Het bericht Black Friday: In 2020 volledig digitaal? verscheen eerst op Nieuws.nl.
04/08 14u15  Donderdag persconferentie Rutte en De Jonge over corona DEN HAAG (ANP) - Donderdag houden premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) om 19.00 uur een persconferentie over de huidige stand van zaken omtrent corona in Nederland. De Rijksvoorlichtingsdienst meldt dat ze de 'algemene situatie zullen duiden, inzoomen op de situatie in bepaalde regio's en zo nodig aanvullende, regionaal ondersteunende maatregelen aankondigen.' Het bericht Donderdag persconferentie Rutte en De Jonge over corona verscheen eerst op Nieuws.nl.
04/08 13u15  Nederland verdedigt Europese titel gemengde ploegentijdrit niet ARNHEM (ANP) - Nederland zal later deze maand bij de Europese kampioenschappen wielrennen in het Franse Plouay niet uitkomen op het onderdeel gemengde ploegentijdrit. Vorig jaar won Oranje het toen nieuwe onderdeel nog om later in Yorkshire, met onder anderen Bauke Mollema en Lucinda Brand, ook de wereldtitel te veroveren. De KNWU liet dinsdag via een woordvoerder weten dat het door het drukke wielerprogramma niet mogelijk is een representatief team af te vaardigen. Het bericht Nederland verdedigt Europese titel gemengde ploegentijdrit niet verscheen eerst op Nieuws.nl.
04/08 13u15  Wereldkampioen Márquez mist ook MotoGP-race Tsjechië BRNO (ANP) - Motorracer Marc Márquez mist komend weekeinde ook de Grote Prijs van Tsjechië in de MotoGP. De zesvoudig wereldkampioen neemt de tijd om te herstellen van de tweede operatie aan zijn gebroken rechterarm. De Duitse testrijder Stefan Bradl zal de plek van Márquez innemen bij het fabrieksteam van Honda. Het bericht Wereldkampioen Márquez mist ook MotoGP-race Tsjechië verscheen eerst op Nieuws.nl.
04/08 13u15  Jehova’s verliezen rechtszaak over misbruikrapport ook in beroep ARNHEM (ANP) - De Jehova's Getuigen Gemeenschap heeft ook in hoger beroep een rechtszaak over de publicatie van een rapport over seksueel misbruik verloren. Volgens het gerechtshof in Arnhem hebben de Jehova's geen zogeheten 'spoedeisend belang' bij hun eis tot verwijdering van het rapport van twee websites en het plaatsen van rectificaties. Het bericht Jehova’s verliezen rechtszaak over misbruikrapport ook in beroep verscheen eerst op Nieuws.nl.
04/08 13u15  ‘Reisorganisaties schimmig over ontbreken garantie pakketreizen’ DEN HAAG (ANP) - Pakketreizen die na 16 maart zijn geboekt, vallen niet onder de voucherregeling van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Als een reisorganisatie zo’n reis annuleert, vouchers uitgeeft en vervolgens failliet gaat, zijn de vouchers niet gedekt door de SGR. Consumenten staan dan met lege handen. Dat maakte de Consumentenbond bekend, die de voorwaarden heeft onderzocht. Het bericht ‘Reisorganisaties schimmig over ontbreken garantie pakketreizen’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
04/08 12u15  Booking.com ontslaat kwart personeel AMSTERDAM (ANP) - Booking.com gaat tot een kwart van al zijn werknemers ontslaan om de coronacrisis het hoofd te bieden. Dat heeft de topman van de boekingssite Glenn Fogel dinsdagochtend gemeld aan zijn personeel. Het bericht Booking.com ontslaat kwart personeel verscheen eerst op Nieuws.nl.
Laatste update: vandaag om 16u15
Lees meer van Nieuws.nl >

De Stentor

Verbergen Tonen
04/08 16u15  Zo ziet de sportkalender er voor de rest van 2020 uit Na maanden van droogte nadert een wolkbreuk aan sportevenementen. Uiteraard is alles onder voorbehoud, het coronavirus loert nog altijd. Maar als alles goed gaat, ziet de kalender voor het restant van 2020 er zo uit.
04/08 16u15  Libiër ‘met kiespijn’ hangt 38 maanden cel boven het hoofd na aanslag met mes in AZC Schalkhaar Hij had kiespijn en voelde zich helemaal niet lekker. Volgens Mohamed S. (38) is dat de reden dat hij op 26 februari in ieder geval één medebewoner van het asielzoekerscentrum (AZC) Schalkhaar met een mes te lijf ging. ‘Ik had heel veel pijn en was helemaal niet bij bewustzijn.’
04/08 16u15  Jong meisje ernstig gewond na trap van paard op manege in Vorden Een jong meisje is eerder vandaag zwaargewond geraakt nadat zij op een manege in Vorden een trap van een paard had gekregen. Het slachtoffer werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht.
04/08 16u15  Flevoland beraadt zich op edelherten die randmeer overzwemmen De provincie Flevoland beraadt zich op wat er moet gebeuren met de edelherten, die van Gelderland naar Flevoland zijn gezwommen. Volgens natuurbeheerders lopen er zo’n zeven dieren in twee natuurgebieden bij Biddinghuizen en Zeewolde. De natuurbeheerders zijn er enthousiast over, maar het is de vraag of de provincie toestaat dat er buiten de Oostvaardersplassen edelherten rondlopen in Flevoland.
04/08 16u15  NS komt 5000 mensen financieel tegemoet voor transporten WOII Vijfduizend mensen hebben van de Nederlandse Spoorwegen een financiële tegemoetkoming gekregen voor de rol die de NS speelde in het transport van Joden en andere bevolkingsgroepen tijdens de Tweede Wereldoorlog. In totaal heeft de NS nu zo’n 40 miljoen euro uitgekeerd. De regeling loopt bijna af: tot woensdagochtend 07.00 uur kunnen aanvragen worden ingediend.
04/08 16u15  De Vrij verkozen tot beste verdediger in de Serie A Stefan de Vrij is verkozen tot de beste verdediger in de Serie A. Dat is dinsdagmiddag bekendgemaakt op de officiële kanalen van de Italiaanse competitie. Paulo Dybala werd gekroond tot de beste speler van het afgelopen seizoen.
04/08 16u15  Zuurstofcilinder ontploft na brand in appartementencomplex Vlissingen De explosie die donderdagavond het leven kostte aan een 64-jarige bewoner van een appartement in Vlissingen is het gevolg van een brand. Zoals veel buurtbewoners al vermoedden, werd de klap veroorzaakt door een ontplofte zuurstofcilinder. Dit gebeurde nadat brand was ontstaan in de woning. De oorzaak daarvan valt door de explosie niet meer te achterhalen, zo meldt de politie.
04/08 16u15  Kijk hier hoeveel corona-besmettingen er nu zijn in jouw gemeente Daar waar andere delen van het land steeds feller kleuren als het gaat om brandhaarden waar het coronavirus heerst, lijkt de situatie in IJsselland en Gelderland rustiger te worden. In vergelijking met het vorige meetmoment (28 juli) is er vandaag in dit deel van het land merendeels sprake van een enkele patiënt per gemeente. Alleen Apeldoorn (13), Zutphen (8), Deventer (5), Oldebroek (5), Zwolle (4) en Brummen (4) steken daarbij af.
04/08 16u15  Burgemeester Deventer zet streep door duel GA Eagles-De Graafschap De eerste thuiswedstrijd van Go Ahead Eagles komend seizoen is van de baan. De gemeente Deventer heeft dinsdag een streep gezet door het treffen met De Graafschap. De veiligheid en openbare orde is in het geding.
04/08 16u15  Door corona gingen Robert (40) en João (29) eerst samenwonen, nu pas zijn ze aan het daten In de rubriek BV de Liefde vertellen lezers openlijk en anoniem over hun relatie. Robert (40) leerde João (29) kennen via een dating­app. Hij kon op het nippertje voorkomen dat João terug vloog naar Portugal.
04/08 15u15  Kun je momenteel beter een PlayStation 4, Xbox One of Nintendo Switch kopen? De afgelopen maanden hebben Sony en Microsoft nieuwe versies van hun populaire spelconsoles aangekondigd. Ideaal moment om goedkoop een ouder model op de kop te tikken of is het slimmer om op de nieuwe modellen te wachten? We helpen je een handje.
04/08 15u15  Robert leerde João kennen via een dating­app, na drie dagen woonden ze samen In de rubriek BV de Liefde vertellen lezers openlijk en anoniem over hun relatie. Robert (40) leerde João (29) kennen via een dating­app. Hij kon op het nippertje voorkomen dat João terug vloog naar Portugal.
04/08 15u15  PSG schrijft Bakker alsnog in voor Champions League Paris Saint-Germain heeft Mitchel Bakker toegevoegd aan de spelerslijst voor de Champions League. De clubs die nog actief zijn in het Europese bekertoernooi, hadden tot dinsdag de tijd om wijzigingen aan te brengen. Iedere club mag bij de UEFA maximaal 25 spelers inschrijven voor de Champions League.
04/08 15u15  16-jarige jongen opgepakt voor serie branden Zutphen, politie verwacht meer arrestaties Een 16-jarige jongen uit Zutphen is vandaag opgepakt door de politie omdat hij betrokken zou zijn bij een reeks brandstichtingen zondagmorgen in de wijk Leesten. De politie verwacht nog meer aanhoudingen.
04/08 15u15  Freek in extase door eerste solovlucht en Nicolette is smoorverliefd Korte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
Laatste update: vandaag om 16u15
Lees meer van De Stentor >

Reformatisch Dagblad

Verbergen Tonen
04/08 16u15  Parijs wil mondkapje ook in winkelstraat en wachtrij verplichten In de Franse hoofdstad Parijs wordt het dragen van een mondkapje verplicht in winkelstraten en wachtrijen, bijvoorbeeld voor instanties, attracties en musea. De bij toeristen geliefde metropool wil daarmee een tweede golf coronabesmettingen in de kiem smoren.
04/08 16u15  Jongen (16) opgepakt voor vijf branden in Zutphen Een 16-jarige jongen is opgepakt, omdat hij betrokken zou zijn geweest bij vijf branden in Zutphen. In de wijk Leesten gingen in de nacht van zaterdag op zondag in twintig minuten tijd een motor, een fiets en drie vuilcontainers in vlammen op. Het vuur beschadigde ook twee schuurtjes en bomen.
04/08 16u15  Wall Street begint licht lager aan handelsdag De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag licht lager geopend, waarmee beleggers gas terugnemen na de winsten van maandag. In Washington is er nog steeds geen akkoord tussen Democraten en Republikeinen over een nieuw steunpakket om de klap van de coronacrisis op te vangen. Verder kwam weer een aantal bedrijven met kwartaalresultaten.
04/08 16u15  Tbs’er vraagt na moordbekentenis Lelystad om nieuwe tbs Michael B. (36), die dinsdag in de rechtbank grotendeels de moord op een 72-jarige ex-tbs’er in Lelystad heeft bekend, vraagt de rechtbank hem een nieuwe tbs met dwangverpleging op te leggen. „Ik heb het nodig, om mijn verleden te kunnen verwerken”, zei B.
04/08 16u15  Tien jaar cel voor wurgen vrouw Hendrik-Ido-Ambacht De rechtbank in Dordrecht heeft een 29-jarige man tien jaar cel opgelegd wegens het wurgen van zijn 23-jarige vrouw. Het geweld deed zich in november vorig jaar voor in de flat van het paar aan de Perengaarde in Hendrik-Ido-Ambacht. De man meldde zich na een week bij de politie. Het stoffelijk overschot van het slachtoffer heeft al die tijd in de woning gelegen.
04/08 16u15  Egypte nodigt Musk uit om naar ‘buitenaardse’ bouwwerken te komen Egypte heeft de Amerikaanse zakenman en stichter van Tesla en SpaceX uitgenodigd om bouwwerken uit de oudheid te komen bekijken. De excentrieke miljardair Elon Musk twitterde recent dat de piramiden door buitenaardse wezens moeten zijn gebouwd. Egypte reageerde als door een wesp gestoken. Minister Rania al-Mashat van Investeringen en Internationale Samenwerking, heeft Musk nu gevraagd zelf te komen kijken.
04/08 16u15  Jonge Duitsers veroordeeld voor doden zeldzame vogel Twee jonge mannen zijn dinsdag door de rechtbank in Titisee-Neustadt in het zuidwesten van Duitsland veroordeeld voor het in beschonken toestand mishandelen van een zeldzaam auerhoen. De beschermde fazantachtige overleefde het niet.
04/08 16u15  NS wijst 5000 tegemoetkomingen toe voor transporten WOII Vijfduizend mensen hebben van de Nederlandse Spoorwegen een financiële tegemoetkoming gekregen voor de rol die de NS speelde in het transport van Joden en andere bevolkingsgroepen tijdens de Tweede Wereldoorlog. De NS vervoerde in opdracht van de Duitse bezetter Joden, Roma en Sinti door Nederland. Zij werden in treinen naar Kamp Westerbork in Drenthe gebracht. Van daaruit brachten de Duitsers hun slachtoffers naar vernietigingskampen.
04/08 16u15  Flevoland beraadt zich op overgezwommen edelherten De provincie Flevoland beraadt zich op wat er moet gebeuren met de edelherten, die van Gelderland naar Flevoland zijn gezwommen. Volgens natuurbeheerders lopen er zo’n zeven dieren in twee natuurgebieden bij Biddinghuizen en Zeewolde. De natuurbeheerders zijn er enthousiast over, maar het is de vraag of de provincie toestaat dat er buiten de Oostvaardersplassen edelherten rondlopen in Flevoland.
04/08 16u15  „Predikant lijdt onder negatieve kritiek” In alle protestantse kerken komen pijnlijke zaken voor die een onnodige tol eisen van predikant, partner en gezin. Dat blijkt uit een enquête van de stichting Room2C.
04/08 16u15  Archeologen ontdekken oude kerk bij Taborberg Alfred Muller
04/08 15u15  Toverland moet per direct stoppen met vullen hele achtbaan Attractiepark Toverland in het Noord-Limburgse dorp Sevenum mag de achtbaantreinen per direct niet langer volledig vullen. In overleg met burgemeester Ryan Palmen van Horst aan de Maas deed Toverland dat de afgelopen dagen wel, maar daar is de burgemeester dinsdag na overleg met de Veiligheidsregio Limburg-Noord op teruggekomen.
04/08 15u15  Fitbit-overname Google onder loep Europese Commissie BRUSSEL (ANP).De Europese Commissie stelt een diepgaand onderzoek in naar de beoogde overname door Google van Fitbit, een producent van stappentellers. De mededingswaakhond in Brussel is bezorgd dat de transactie de al dominante positie van de Amerikaanse techreus op de onlineadvertentiemarkt zou versterken door de enorme hoeveelheid persoonlijke gegevens die Fitbit kan leveren.
04/08 15u15  Jehova’s Getuigen verliezen beroepszaak over misbruikrapport De gemeenschap van Jehova’s Getuigen heeft ook in hoger beroep een rechtszaak over de publicatie van een rapport over seksueel misbruik verloren.
04/08 15u15  ‘Frankrijk kan elk moment controle over cornavirus verliezen’ Frankrijk kan „op elk moment” de controle over de verspreiding van het coronavirus verliezen. Daarvoor waarschuwt de Franse wetenschappelijke raad van de regering dinsdag, nu volgens officiële cijfers het aantal patiënten met Covid-19 op de intensive care sinds april weer is gestegen.
Laatste update: vandaag om 16u15
Lees meer van Reformatisch Dagblad >

Blik op Nieuws

Verbergen Tonen

Metro

Verbergen TonenZoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >

Meest gelezen

5x Aantal nieuwe coronabesmettingen bijna verdubbeld naar 2.58804/08 14u15 - Nu.nl: 2.588 personen in Nederland testten in de afgelopen week positief op het coronavirus, zo meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdag. Dat zijn er 1.259 meer dan de 1.329 positieve testuitslagen die vorige week zijn gemeld.
5x Tropische temperaturen en regionale hittegolf in aantocht04/08 09u15 - Nu.nl: De temperaturen in Nederland lopen vanaf woensdag weer flink op. Dat is een voorbode van tropische temperaturen en een hittegolf in het zuiden van het land.
5x Video | Drone filmt hoe walvis surfers raakt met staart voor kust Sydney03/08 23u15 - Nu.nl: Twee walvissen trokken zondag veel bekijks van surfers bij een strand in Sydney. Het lijkt erop dat de moeder op een gegeven moment ingrijpt als de surfers te dichtbij komen. Een Nederlands stel dat in Australië woont en werkt filmde de gebeurtenis met een drone.
4x Freek in extase door eerste solovlucht en Nicolette is smoorverliefd04/08 15u15 - Gelderlander: Korte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
4x Booking.com ontslaat kwart personeel, ook in Nderland banen weg04/08 13u15 - Trouw: Booking.com gaat tot een kwart van al zijn werknemers ontslaan om de coronacrisis het hoofd te bieden. Dat heeft de topman van de boekingssite Glenn Fogel dinsdagochtend gemeld aan zijn personeel.
4x Bewoners verzorgingshuis Rijswijk opgelicht door nep-zorgmedewerkers04/08 09u15 - De Telegraaf: Vijf bejaarde bewoners van een verzorgingshuis in Rijswijk zijn zondag opgelicht door nep-zorgmedewerkers. Terwijl de ouderen ’lichamelijke testjes’ deden, werden hun kamers leeggeroofd.
4x Dodelijke kattenziekte duikt op in Nederland04/08 09u15 - De Telegraaf: De kattenziekte is gesignaleerd in Ermelo en Harderwijk. Dierenartsen trekken aan de bel en roepen kattenbezitters op om te controleren of hun huisdieren de juiste vaccinatie hebben gehad.
4x ’Ben ik een slechte moeder, omdat wij nooit op vakantie gaan?’04/08 08u15 - De Telegraaf: Om me heen pakt iedereen zijn spullen om op vakantie te gaan, maar ons gezin blijft thuis. Al jaren. Dit tot grote ergernis van mijn dochter (7). „Waarom gaan wij nooit, mama?” vraagt ze steeds vaker. En eigenlijk weet ik niet zo goed wat ik daarop moet antwoorden.
4x Bestuurder aangehouden met metershoge palmboom in auto04/08 00u15 - De Telegraaf: Agenten in het Duitse Saarlouis keken dit weekend ongetwijfeld raar op toen ze een 55-jarige man zagen rijden met een palmboom in zijn auto. De metershoge boom torende ver boven het voertuig uit.
4x Neemt Felipe zijn vader Juan Carlos de koningstitel af?03/08 23u15 - De Telegraaf: Koning Felipe moet na het vertrek van zijn vader Juan Carlos nadenken over diens titel. Juan Carlos is bij zijn aftreden in 2014 namelijk zijn koningstitel niet kwijtgeraakt. Het Spaanse parlement besloot hem te belonen voor zijn enorme verdiensten voor Spanje en hem de eretitel van koning te geven. Vraag is of dat besluit kan of moet worden teruggedraaid en of het parlement daarbij een rol moet spelen.

Statistieken

Artikels:
27483
Gelezen:
7910
Aantal lezers nu:
71


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven