woensdag 21 oktober 2020, week 43


U bent nu hier: Vlaanderen | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 15u15
 

Het Laatste Nieuws

Verbergen Tonen
21/10 15u15  Zaak-Mawda: drie vermoedelijke mensensmokkelaars voor de rechter verschenen in Luik Drie Irakezen van 20 tot 27 jaar zijn voor de correctionele rechtbank in Luik verschenen voor feiten van mensensmokkel. De vermoedelijke mensensmokkelaars zouden betrokken zijn geweest bij het transport van Mawda Shawri, een meisje van twee jaar dat tijdens een politieachtervolging in mei 2018 werd doodgeschoten op de snelweg E42. Het voertuig met migranten waar ze in zat, was op weg naar Groot-Brittannië.
21/10 15u15  Motie van wantrouwen tegen Spaanse premier Sánchez De Spaanse extreemrechtse partij Vox heeft in het parlement een motie van wantrouwen ingediend tegen premier Pedro Sánchez vanwege diens aanpak van de coronacrisis. Die motie, waarover donderdag gestemd wordt, heeft geen kans op slagen, maar het wordt uitkijken naar de houding van de rechtse Partido Popular (PP). Daarnaast wordt verwacht dat de spanning tijdens het debat tussen regering en oppositie hoog zal oplopen.
21/10 15u15  Alle agenten in een dinosauruskostuum en kaasbroodjes voor iedereen: ook deze kandidaten doen - tevergeefs - een gooi naar het Amerikaanse presidentschap Al je geld, tijd en moeite spenderen aan een wekenlange kiescampagne, ook al weet je dat je toch geen enkele kans maakt om te winnen? Het zijn er niet veel, maar ook dit keer tellen de Verenigde Staten weer een tiental kleurrijke onafhankelijke kandidaten bij de presidentsverkiezingen die tegen beter weten in hun kans wagen. Onder hen een rapper, een voorstander van kaasbroodjes voor iedereen, en een veroordeelde ex-mijnbaas.
21/10 15u15  Jumbo-familie dicht bij overname HEMA Het ziet ernaar uit dat warenhuisketen HEMA zal worden overgenomen door de familie achter de Nederlandse supermarktketen Jumbo en de Nederlandse investeringsmaatschappij Parcom. Er is al een voorwaardelijke deal gesloten met de huidige eigenaren, een groep obligatiehouders.
21/10 15u15  Man stormt Britse restaurants binnen en spuit chemisch middel rond: 15 mensen gewond De Britse politie maakt jacht op een gemaskerde man die gisteravond rond 19 uur (lokale tijd) twee restaurants en een supermarkt binnen rende en een chemisch middel in het rond spoot. Vijftien bezoekers kregen last van ademhalingsmoeilijkheden.
21/10 15u15  Viroloog Van Gucht waarschuwt: “Ook kinderen zijn bron van besmetting” De coronacijfers hebben haast iedereen opnieuw wat voorzichtiger gemaakt. Maar zijn we ook voorzichtiger in onze contacten met kinderen? Die worden zelf minder snel ziek, en als ze het worden, vertonen ze minder felle symptomen. Maar voor de rest zijn ze even besmettelijk als een volwassene. Bovendien hebben zij op school veel contacten. “Kinderen zijn zeker een besmettingsbron,” zegt viroloog Steven Van Gucht van Sciensano. “Vooral grootouders moeten zich daarvan bewust zijn.”
21/10 15u15  FAVV waarschuwt pluimveehouders voor mogelijke terugkeer van vogelgriep Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) waarschuwt de pluimveehouders in ons land voor een mogelijke terugkeer van de vogelgriep. 'Het najaar en de komende winter worden seizoenen waarin er - meer dan de vorige jaren - rekening zal moeten worden gehouden met vogelgriep.”
21/10 15u15  Apothekersbond: “Geef voor griepvaccin voorrang aan risicogroepen” De griepepidemie zal deze winter mogelijk minder hard toeslaan dan de voorbije jaren, met dank aan de coronamaatregelen die ook helpen tegen de verspreiding van de reguliere griep. Dat zegt de Apothekersbond. De organisatie vraagt om bij de griepvaccinatie voorrang te geven aan absolute risicogroepen.
21/10 15u15  Wereldwijd bijna half miljoen baby's overleden aan gevolgen luchtvervuiling Vorig jaar zijn 476.000 pasgeborenen overleden door luchtvervuiling. De meeste sterfgevallen waren in India en Afrikaanse landen ten zuiden van de Sahara, volgens een nieuwe wereldwijde studie.
21/10 15u15  Somers zet vijf keer meer middelen in om gewelddadige radicalisering te bestrijden Vlaams minister van Samenleven Bart Somers (Open Vld) zal de komende jaren meer dan 2,5 miljoen euro investeren in de bestrijding van gewelddadige radicalisering. Dat is vijf keer zoveel dan tijdens de vorige bestuursperiode. 'De strijd tegen gewelddadig extremisme blijft brandend actueel', zegt Somers. 'Kijk maar naar wat deze week in Frankrijk gebeurde, waar islamitisch geïnspireerde terreur opnieuw toesloeg. Of luister naar de verontrustende rapporten van OCAD (het coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse, red.), die waarschuwen voor een snel groeiend rechts-extremisme.”
21/10 15u15  Vandalen trekken stekker uit forelbak: 1.000 vissen sterven door zuurstoftekort: “Ik denk dat het een daad van jaloezie was” Het voorbije weekend hebben onbekenden het terrein van De Witte Vijvers betreden, een visclub in Baal. Daar trokken ze ‘s nachts de stekkers uit de zuurstofpompen van de forelbakken. 335 kilogram forel, zo’n 1.000 vissen, stierf daardoor aan zuurstoftekort. “Ik vermoed dat het een daad van jaloezie is”, stelt Hans (47).
21/10 14u15  Laurens ‘de Lau’ Nuyens vierde 40ste verjaardag in L.A. zonder familie: “Het gemis begint nu echt wel te wegen” “Ik vrees dat Billie-Ray me op den duur niet meer gaat herkennen”, zegt Laurens ‘de Lau’ Nuyens. Hij heeft het dochtertje van z’n zus Astrid (37) namelijk al sinds februari niet meer gezien. Normaal zou hij afgelopen weekend in België z’n 40ste verjaardag vieren, maar daar stak Covid-19 een stokje voor... Samen met z’n vrouw Roos Vandekerckhove (36) en hun hondje Olaf woont hij namelijk nog steeds in L.A. “We zijn op zoek naar een grotere woning. Het is tijd voor ‘huisje - tuintje - zwembadje’.”10 
21/10 14u15  ‘Fast and Furious’-filmreeks stopt na elf delen De ‘Fast and Furious’-filmreeks nadert zijn einde. Na het aankomende negende deel worden nog twee films gemaakt, daarna trekt Universal de stekker eruit. Dat meldt de entertainmentsite Variety.
21/10 14u15  Sociaal conflict bij Makro houdt aan, vakbonden dreigen met arbeidsrechtbank Het sociaal conflict bij Makro blijft aanhouden. De vakbonden dreigen ermee naar de arbeidsrechtbank te stappen, maar de directie van de warenhuisketen ziet geen probleem. “Dat mogen ze doen”, zegt CEO Vincent Nolf. “Wij volgen de sociale wetgeving.”
21/10 14u15  Vandalen trekken stekker uit forelbak: 1.000 vissen sterven door zuurstoftekort Het voorbije weekend hebben onbekenden het terrein van De Witte Vijvers betreden, een visclub in Baal. Daar trokken ze ‘s nachts de stekkers uit de zuurstofpompen van de forelbakken. 335 kilogram forel, zo’n 1.000 vissen, stierven daardoor aan zuurstoftekort. “Ik vermoed dat het een daad van jaloezie is”, stelt Hans (47).
Laatste update: vandaag om 15u15
Lees meer van Het Laatste Nieuws >


De Standaard

Verbergen Tonen
21/10 15u15  Koning en koningin Nederland betuigen spijt na reis: ‘We zijn niet onfeilbaar’ Koning Willem-Alexander en koningin Máxima bevinden zich in het oog van de storm door hun reis naar Griekenland van afgelopen weekend. Ze keerden vroegtijdig terug uit vakantie, omdat er commotie was ontstaan in Nederland rond hun ‘weinig respectvolle houding in deze coronatijden’. In een videoboodschap betuigen ze hun spijt: ‘We zijn betrokken, maar niet onfeilbaar.’
21/10 15u15  Ordediensten openen vuur op manifestanten in Nigeria: ‘Meerdere doden’ Bij manifestaties zijn dinsdagavond in de Nigeriaanse stad Lagos verschillende mensen gedood door de ordediensten. Dat zegt mensenrechtenorganisatie Amnesty International. Officiële bevestiging is er nog niet. De vreedzame manifestanten schonden het straatverbod dat werd opgelegd om de grote protestbeweging in het land te stoppen.
21/10 15u15  Gemeenteraad Gent debatteert over racistische uitspraak agent ‘pak de makaken’ Tijdens de Gentse gemeenteraad is scherp gedebatteerd over het omstreden filmpje waarin een man die een arrestatie filmde hardhandig werd aangepakt door de politie. In het filmpje is te zien dat hij werd gebeten door een politiehond en werd opgepakt. Daarnaast roept een van de agenten onder meer ‘pak de makaken’.
21/10 15u15  Coronablog | VUB gaat maandag 26 oktober naar code rood Volg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis. Hierboven ziet u een evolutie van het aantal besmettingen in ons land vanaf september tot de week van 10 oktober.
21/10 14u15  Spaanse artsen gaan uit de kleren als protest tegen slechte werkomstandigheden Spaanse dokters zijn in hartje Barcelona uit de kleren gegaan als protest tegen de barre omstandigheden waarin ze moeten werken. Het coronavirus neemt, net als in de rest van Europa, sterk toe in Spanje en dat heeft een grote impact op de ziekenhuizen en hun personeel. De dokters protesteren tegen een gebrek aan rust en begeleiding en de lage salarissen. Het uit de kleren gaan symboliseert het gebrek aan bescherming die ze krijgen.
21/10 14u15  Geen federale maatregelen rond Allerheiligen, plaatselijk wel mondmaskerplicht op kerkhof Er komen voorlopig geen overkoepelende federale maatregelen voor bezoeken aan het kerkhof tijdens Allerheiligen en Allerzielen. Dat bevestigt het kabinet van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A). Vele lokale overheden hebben mondmaskers wel al verplicht op begraafplaatsen in de periode rond Allerheiligen.
21/10 14u15  Bouchez (MR) wil mondmaskerplicht en rem op amateursporten De maatregelen om het coronavirus in te dijken zullen nog strenger moeten, waarschuwt MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez. Hij pleit voor een algemene mondmaskerplicht.
21/10 13u15  Trump loopt weg uit tv-interview en schept op: ‘Allemaal kijken, het geeft zo’n kick’ Amerikaans president Donald Trump is naar verluidt weggelopen uit een televisie-interview dat komende zondag uitgezonden wordt. Hij postte er kwade tweets over en schepte erover op tijdens een rally in Pennsylvania. Een rally waar de president overigens liever niet was geweest, dat zei hij tegen het publiek. Bekijk het in bovenstaande video.16 
21/10 13u15  Oxfam: ‘Nieuw vluchtelingenkamp op Lesbos erger dan het vorige’ De situatie in het nieuwe tijdelijke vluchtelingenkamp op het Griekse eiland Lesbos is erger dan die in het kamp van Moria, dat in september afbrandde. Dat zegt de ngo Oxfam. Ongeveer 8.000 mensen, vooral families met kinderen, wonen er in zomertenten terwijl de winter voor de deur staat.
21/10 13u15  Luik dreigt het nieuwe Bergamo te worden De provincie Luik heeft de hoogste coronacijfers van Europa. ‘De kans dat dit uit de hand loopt, wordt met de dag groter.’12 
21/10 12u15  Videocall met IJslandse premier onderbroken door aardbeving Dinsdag na de middag werd het zuidwesten van IJsland opgeschrikt door een grote aardbeving. Dat was net tijdens een interview van de Amerikaanse krant De Washington Post met Katrín Jakobsdóttir, de premier van IJsland. Het interview ging over de strijd tegen corona in IJsland. ‘Ik ben ok, het huis staat er nog’, zei de premier.10 
21/10 12u15  ‘Kleine vertraging in toename van besmettingen moet ons aanmoedigen vol te houden’ De cijfers blijven stijgen, maar viroloog Steven Van Gucht ziet ook positieve signalen: ‘Er is een kleine vertraging in de toename.’ Het Crisiscentrum hoopt dat dit ons kan aanmoedigen om vol te houden. ‘Met de nodige inspanningen kunnen we de curve binnen een tiental dagen opnieuw afbuigen.’ Ook de nieuwe teststrategie wordt verder toegelicht.
21/10 12u15  Coronablog | VUB-rector Caroline Pauwels opgenomen in ziekenhuis Volg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis. Hierboven ziet u een evolutie van het aantal besmettingen in ons land vanaf september tot de week van 10 oktober.
21/10 11u15  LIVE. Volg hier de persconferentie van het crisiscentrum Er liggen nu al bijna 3.000 mensen met covid-19 in het ziekenhuis. Elke dag komen er nu al gemiddeld bijna 9.000 nieuwe coronabesmettingen bij in ons land. Volg hier live de persconferentie van het crisiscentrum.16 
21/10 11u15  70 procent van appgebruikers deelt testresultaat met andere gebruikers Een miljoen Belgen gebruiken de corona-app. Nieuwe inzichten in de cijfers leren dat 70 procent van de gebruikers zijn testresultaat met anderen deelt. 25.000 gebruikers ontvingen hun resultaat via de app, maar onderzoekers hopen dat aantal nog sterk te verhogen.
Laatste update: vandaag om 15u15
Lees meer van De Standaard >

Het Belang van Limburg

Verbergen Tonen
21/10 15u15  Extreemrechtse partij dient motie van wantrouwen in tegen Spaanse premier De Spaanse extreemrechtse partij Vox heeft in het parlement een motie van wantrouwen ingediend tegen premier Pedro Sánchez vanwege diens aanpak van de coronacrisis. Die motie, waarover donderdag gestemd wordt, heeft geen kans op slagen, maar het wordt uitkijken naar de houding van de rechtse Partido Popular. Daarnaast wordt verwacht dat de spanning tijdens het debat tussen regering en oppositie hoog zal oplopen.
21/10 15u15  “Marc Dutroux trekt verzoek om vervroegde vrijlating in na vernietigend psychiatrisch rapport” Marc Dutroux zal zijn verzoek om vervroegde vrijlating intrekken. Dat heeft zijn advocaat Bruno Dayez gezegd bij Sudinfo. Aanleiding van die koerswijziging is het vernietigende psychiatrische rapport over Dutroux dat werd opgemaakt naar aanleiding van zijn verzoek om voorwaardelijke vrijlating.
21/10 15u15  Standard-trainer Philippe Montanier over coronagevallen: “Voorbeeld van Club Brugge volgen” Standard kan donderdag tegen Rangers geen beroep doen op Michel-Ange Balikwisha, Nicolas Raskin en Moussa Sissako. Het trio testte positief op corona en zit in quarantaine. “Ook zonder hen zijn we competitief”, zegt trainer Philippe Montanier.
21/10 15u15  Baasjes verwennen honden met uitgebreide massagebeurt Op initiatief van het cultureel centrum kregen hondenbaasjes vorige zaterdag via een workshop de mogelijkheid om aan te leren hoe ze hun huisdier op de juiste manier verwennen met een massage. Ook voor de trouwe viervoeters heeft zo’n beurt immers een effect op de lichamelijke en mentale gezondheid . “Tegelijk zorgt het voor een sterkere band tussen baasje en hond. Na een beetje theorie worden massagegrepen toegepast die voor ontspanning zorgen”, weet de begeleidster. En de huisdieren, ze genoten merkbaar van deze namiddagsessie. SB
21/10 15u15  TUI Belgium sluit helft van reiskantoren tot 9 november Toerismebedrijf TUI Belgium sluit noodgedwongen de helft van haar reiskantoren, maar het is een gelukkig een maatregel die van korte duur is. Op 9 november zullen alle TUI Shops weer opengaan.
21/10 15u15  OPROEP. Heeft u al een kerstboom geplaatst om het thuis gezellig te maken? De kans is reëel dat we door de coronamaatregelen de eindejaarsfeesten in 2020 niet kunnen vieren zoals we gewoon zijn. En dat zijn sombere vooruitzichten nu de dagen beginnen te korten. Het wordt dus een kwestie om het thuis dan maar gezellig te maken. Sommige mensen hebben daarom de beeldjes van kindeke Jezus en de drie koningen van zolder gehaald, de kerstballen, sfeerlichtjes, guirlandes afgestoft en nu al een kerstboom in de woonkamer geplaatst. Bent u ook zo iemand, laat het ons weten via deze link.
21/10 15u15  Jaar na euthanasie krabbelen ouders Marieke Vervoort voorzichtig recht “Op 10 mei zijn we gevlucht. De auto in en naar zee. Tegen de coronaregels in. Maar we moésten”. Die dag was de geboortedag van hun dochter. En nu nadert 22 oktober, de dag dat atlete Marieke Vervoort (40) afscheid nam van de pijn. Ook die dag wordt zwaar voor Jos Vervoort (69) en Odette Pauwels (66). De pijn van hun dochter is nu hun pijn. Afleiding vinden ze in kleinzoon Zappa en Mariekes hond Zenn. “Marieke zou zich van heel die corona niet veel hebben aangetrokken.”
21/10 15u15  Straf met uitstel voor Hasseltse dealer die zonen laat poseren met drugsgeld Een 40-jarige Hasselaar is woensdag in Hasselt veroordeeld tot 15 maanden cel met uitstel voor de verkoop van heroïne. In zijn gsm vonden de speurders foto’s over hoe zijn tienerkinderen poseerden met grote sommen geld.
21/10 15u15  Remo moet risicohoudend medisch afval weer afgraven en laten verbranden De milieu-inspectie heeft illegaal gestort medisch afval op de Remostortplaats in Helchteren ontdekt. Het gaat om resten van vloeibare geneesmiddelen uit ziekenhuizen die moeten verbrand worden.
21/10 15u15  Vrouw misbruikt profiel doodzieke tiener om zichzelf te verrijken Alsof een levensbedreigende ziekte en een immense behandelingskost niet voldoende leed teweeg brengen heeft op Instagram iemand het profiel van de 13-jarige Kiana Laureyssens overgenomen en dat gebruikt om donaties in eigen zak te steken.
21/10 15u15  Paard dat van Overijse naar Lummen stapte voor operatie is overleden Ease, het paard dat met zijn eigenares Marianne Stas van Overijse naar de paardenkliniek in Lummen stapte, heeft de ingreep niet overleefd. “De ruin was de laatste maanden fel verzwakt. De operatie was een succes, maar we wisten dat Ease mogelijk niet meer wakker zou worden”, aldus paardenchirurg Tom Mariën.
21/10 15u15  Vincent Kompany: “Praten met volleycoach Gert Vande Broek is verrijkend” Kruisbestuiving. Om te groeien als trainer willen Anderlecht en Vincent Kompany (34) samenwerken met de ervaren volleybalcoach Gert Vande Broek (53). De bondscoach van de Yellow Tigers heeft naast tonnen ervaring ook een academische achtergrond. Vince The Prince ging nu dieper in op de kwestie. “Zo’n mensen kom je zelden tegen.”
21/10 14u15  Ziekenhuis Oost-Limburg slaakt noodkreet Het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk slaakt een noodkreet. Het aantal coronapatiënten die opgenomen worden in het ziekenhuis, stijgt razendsnel. Er liggen nu 42 coronapatiënten in het ZOL, het meest van alle Limburgse ziekenhuizen. De afdeling intensieve zorgen ligt al van maandag vol. Dokters en verpleegkundigen zijn bijzonder ongerust over de situatie, omdat ze ook zien dat de opgenomen patiënten zieker zijn dan een paar weken geleden.10 
21/10 14u15  LIVE. Volg hier de laatste koers van 2020 op Belgische bodem: de Driedaagse Brugge-De Panne Drie dagen na een heroïsche Ronde van Vlaanderen staat de laatste koers van 2020 op Belgische bodem op het programma. De Driedaagse Brugge-De Panne is een eendagswedstrijd en presenteert een bijzonder fraai startveld.
21/10 14u15  Coronatests lopen vertraging op omdat labo's overbevraagd zijn De resultaten van coronatests lopen vertraging op, omdat de Limburgse laboratoria op dit moment overbevraagd zijn. Gemiddeld moet men nu twee tot drie dagen wachten op het resultaat. Om de druk te verminderen op de labo's, worden enkel nog mensen getest die symptomen vertonen van het coronavirus. Wanneer u een hoog risico contact heeft gehad en u geen symptomen vertoond, moet u tien dagen in quarantaine. Huisartsen vrezen dat patiënten de quarantaine sneller gaan opgeven, nu ze niet meer getest worden.
Laatste update: vandaag om 15u15
Lees meer van Het Belang van Limburg >

Limburgnieuws.be

Verbergen Tonen

De Morgen

Verbergen Tonen
21/10 15u15  ▶ Nederlandse koning maakt ongekende knieval: ‘Wij hadden niet op vakantie moeten gaan’ In een zeldzame videoboodschap heeft de Nederlandse koning Willem-Alexander deze middag verklaard dat het ‘heel onverstandig’ was om met zijn gezin op vakantie te gaan naar Griekenland. ‘Het doet pijn uw vertrouwen in ons beschaamd te hebben’, zei hij in de korte video van twee minuten.
21/10 15u15  VUB schakelt vanaf maandag over naar code rood (maar wil het zo niet noemen) De Vrije Universiteit Brussel schakelt vanaf maandag over naar code rood, al wil ze die benaming niet hanteren. Zelf spreekt de universiteit over ‘de code van het gezond verstand’.
21/10 15u15  NAVO-partners verhogen defensiebudget onder druk van Trump De NAVO-lidstaten hebben hun defensie-uitgaven, onder voortdurende druk van de Amerikaanse president Donald Trump, verder doen toenemen. Dit jaar besteden de Europese bondgenoten en Canada volgens NAVO--secretaris-generaal Jens Stoltenberg alweer 4,3 procent meer aan hun defensie.
21/10 15u15  Cultuursector: ‘Relanceplan Jambon is vooral investeren in bakstenen’ Honderd miljoen euro voor gebouwen, enkele miljoenen voor projectsubsidies en tien miljoen euro extra voor nieuwe films. Cultuurminister Jan Jambon (N-VA) heeft een relanceplan klaar voor de cultuursector. Een plan dat zijn doel voorbijschiet, reageert de sector.
21/10 13u15  Geen hermetisch afgesloten rusthuizen meer: ‘Zelfs wie besmet is, mag elke week bezoek krijgen’ Wekenlang circuleerde het virus overwegend onder de jongeren, maar ondertussen is het ook opnieuw onze woon-zorgcentra binnengeslopen. Daar zijn er nu al zes keer zoveel gevallen als begin deze maand. Maar bewoners hoeven, zelfs bij een uitbraak, niet opnieuw voor wekenlange afzondering te vrezen. ‘Iedereen moet minstens één keer per week bezoek kunnen krijgen, zélfs wie besmet blijkt.’
21/10 13u15  Corona-app al 1,4 miljoen keer gedownload: ‘Blijf de app gebruiken ondanks gewijzigde teststrategie’ Het gebruik van de app ‘Coronalert’ zit nog steeds in de lift. Intussen is de app al meer dan 1,4 miljoen keer gedownload. Dat komt neer op zo'n 20 procent van alle Belgische smartphonegebruikers. ‘De gewijzigde teststrategie zal een impact hebben, maar we blijven burgers en huisartsen oproepen om de app te gebruiken’, klinkt het.
21/10 13u15  Brigitte Macron richt zich in brief tot vermoorde leraar: ‘Vandaag zijn we allemaal leerkracht’ Brigitte Macron heeft in een brief hulde gebracht aan Samuel Paty (47), de leraar die nabij Parijs werd onthoofd omdat hij Mohammed-cartoons had getoond in de klas. ‘Vandaag zijn we allemaal leerkracht’, schreef de vrouw van de Franse president in Le Parisien.
21/10 12u15  Live - ‘Mogelijk eerste vertraging in stijgende cijfers’, meldt crisiscentrum In België en de wereld worden verregaande maatregelen genomen om het coronavirus verder in te dijken. Volg hieronder de laatste ontwikkelingen in onze liveblog. Download de app van De Morgen en krijg als eerste een bericht bij belangrijk nieuws.
21/10 12u15  VUB-rector Caroline Pauwels (56) ter observatie opgenomen in UZ Brussel Caroline Pauwels, rector van de Vrije Universiteit Brussel (VUB), is dinsdagnamiddag opgenomen in het UZ Brussel ten gevolge van haar besmetting met COVID-19.
21/10 12u15  Deze journalist dook in de krochten van het internet: ‘Ik schrijf over uitschot’ In de krochten van het internet vind je drugs, wapens, gehackte kredietkaarten, virus- en malwareprogramma’s en heel veel kinderporno. Geen journalist in de Lage Landen die de digitale onderwereld beter kent dan Daniël Verlaan (31). ‘We moeten meer op onze hoede zijn.’
21/10 11u15  ▶ Live - Volg hier vanaf 11 uur de persconferentie van het crisiscentrum In België en de wereld worden verregaande maatregelen genomen om het coronavirus verder in te dijken. Volg hieronder de laatste ontwikkelingen in onze liveblog. Download de app van De Morgen en krijg als eerste een bericht bij belangrijk nieuws.
21/10 11u15  Betalen om te sparen: de negatieve rente is ook bij ons in opmars De bank ING voert vanaf 1 januari 2021 een negatieve rente in voor rijke particuliere spaarders in België. Het is daarmee de eerste grootbank die overstag gaat. De andere grootbanken zeggen dat ze niet van plan zijn om het voorbeeld te volgen. Minister van Financiën Vincent Van Peteghem houdt vast aan de verplichte minimumrente, zegt hij aan De Morgen.
21/10 11u15  In kaart: hoe evolueren de coronacijfers in ons land en in uw regio? Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in België is torenhoog. Deze tabellen en kaart tonen hoe het aantal gevallen in uw provincie en gemeente evolueert. Ook volgen we de algemene toestand omtrent Covid-19 in ons land op.
21/10 11u15  Vlaanderen gaat sneltesten aanschaffen De Vlaamse regering gaat sneltesten (antigeentesten) voor het nieuwe coronavirus aanschaffen. Om hoeveel testen het gaat, klopt de regering komende vrijdag af. Waar ze ingezet worden, moet nog bepaald worden.
21/10 11u15  500 kilometer lopen op drie dagen tijd: Belgische ultralopers zijn wereldkampioen We zijn wereldkampioen! Niet in voetbal, maar in ultralopen in de achtertuin. Het Belgische team vermorzelde de mondiale tegenstand en toen ook de laatste Amerikaan moest afhaken, vochten landgenoten Merijn Geerts (46) uit Rotselaar en Karel Sabbe (30) uit Anzegem in de bossen van Kasterlee een heroïsch titanenduel uit. Meer dan 500 kilometer in drie dagen, enkel onderbroken door powernaps van een handvol minuten: waanzin!
Laatste update: vandaag om 15u15
Lees meer van De Morgen >

De Tijd

Verbergen Tonen
21/10 15u15  VUB schakelt naar code rood 14:24 De Vrije Universiteit Brussel schakelt over naar code rood, met bijna volledig afstandsonderwijs. Bovendien is rector Caroline Pauwels opgenomen in het ziekenhuis nadat haar coronaklachten verergerden...
21/10 14u15  Chinese smartphonemakers vechten om Europese consument 13:58 De Chinese smartphonefabrikant Vivo breidt uit naar Europa en hoopt te profiteren van de uitsluiting van concurrent Huawei. Ook andere Chinese bedrijven azen op marktaandeel.
21/10 13u15  Europese beurzen in het rood 13:09 De beurzen gaan lager. Barco gaat zwaar onderuit na een winstalarm, Galapagos staat onder druk door een eerste verkoopadvies.
21/10 13u15  Triomf voor Europese corona-obligatie jaagt euro aan 13:00 Met haar eerste sociale obligatie tekent de Europese Unie voor een gloednieuwe activaklasse waarvoor beleggers in drommen aanschuiven. En dat is nog maar een eerste stap in een meerjarige gezamenlijke...
21/10 13u15  Brussel: Horrorfilm Barco 12:41 De Europese beurzen staan woensdag in het rood. Barco krijgt een opdoffer van jewelste na horrorcijfers. Galapagos krijgt zijn eerste verkoopadvies.
21/10 13u15  'Nieuw migrantenkamp op Lesbos totaal ongeschikt' 12:30 Moria 2.0 is even erg, zoniet erger dan het oude migrantenkamp op het Griekse eiland Lesbos, zeggen ngo's. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) zegt niet langer te willen wegkijk...
21/10 12u15  Spaanse Banco Santander stunt met hogere spaarrente in België 12:01 De Spaanse bankgroep Banco Santander verhoogt de rente op de twee online spaarrekeningen die ze in België aanbiedt. Verrassend, want zowat alle financiële instellingen klagen steen en been dat de rent...
21/10 12u15  WDP groene vlek in rode Bel20 11:40 De beurzen gaan lager. Barco gaat zwaar onderuit na een winstalarm, Galapagos staat onder druk door een eerste verkoopadvies.
21/10 11u15  Barco en Galapagos duwen Bel20 in het rood 11:00 De beurzen gaan lager. Barco gaat zwaar onderuit na een winstalarm, Galapagos staat onder druk door een eerste verkoopadvies.
21/10 11u15  Snapchat op nieuw record na verviervoudiging in halfjaar 10:00 Snap, het bedrijf achter de app Snapchat, houdt meer dan stand tussen het geweld van TikTok en Instagram. De omzet steeg het voorbije kwartaal met 52 procent.
21/10 10u15  Galapagos glijdt uit na verkoopadvies 10:12 De beurzen gaan lager. Barco gaat onderuit na een winstalarm. Ook Galapagos krijgt rammel na een verkoopadvies van Goldman Sachs.
21/10 10u15  Snapchat op nieuw record, na verviervoudiging in half jaar 10:00 Snap, het bedrijf achter de app Snapchat, houdt meer dan stand tussen het geweld van TikTok en Instagram. De omzet steeg het voorbije kwartaal met 52 procent.
21/10 09u15  Bouchez: 'Er zijn hardere maatregelen nodig' 09:12 Voor de MR-voorzitter moet na de horeca ook de sportwereld op slot om het virus in te dammen.
21/10 09u15  Barco onderuit na winstwaarschuwing 09:08 De beeldvormingsgroep zag door de pandemie in het voorbije kwartaal de omzet met 37 procent krimpen. Het management waarschuwt voor een duidelijke lagere winstmarge over heel 2020. Het aandeel gaat in...
21/10 09u15  Galapagos onderuit na verkoopadvies 09:05 De beurzen trekken zich op aan stimulushoop. Goldman Sachs verlaagt het advies voor Galapagos. WDP verhoogt de winstprognose en Barco gaat onder de lat.
Laatste update: vandaag om 15u15
Lees meer van De Tijd >

VRT NWS

Verbergen Tonen
21/10 15u15  Microbioloog Emmanuel André (KU Leuven): "Nieuwe lockdown is enige middel dat we nog hebben" Lees meer >
21/10 14u15  VUB schakelt versnelling hoger, Van Gucht ziet "mogelijk eerste signalen naar vertraging" in toename besmettingen Lees meer >
21/10 14u15  Tientallen kunstwerken in Berlijnse musea beschadigd door vandalen Lees meer >
21/10 13u15  Extra griepvaccins onderweg, seizoensgriep wordt deze winter wellicht milder Lees meer >
21/10 13u15  Finse decolletés overspoelen sociale media om premier Sanna Marin te steunen  Lees meer >15 
21/10 13u15  VS vindt de ouders van meer dan 545 migrantenkinderen niet terug, veel ouders wellicht gedeporteerd Lees meer >
21/10 13u15  "For Sama": Syrische moeder filmt jarenlang het oorlogsgeweld in haar zwaar belegerde stad Lees meer >
21/10 12u15  Viroloog Van Gucht ziet "mogelijk eerste signalen naar vertraging" in toename van besmettingen: "Volhouden nu" Lees meer >
21/10 12u15  Gouverneur Nationale Bank: "We gaan een minder zware maar langere crisisperiode tegemoet" Lees meer >
21/10 12u15  Verloofde van vermoorde Saudische journalist Khashoggi daagt kroonprins Mohammed bin Salman voor de rechter Lees meer >
21/10 11u15  Volg LIVE om 11 uur de persconferentie van het Crisiscentrum, MR-voorzitter Bouchez: "Maatregelen snél verstrengen" Lees meer >12 
21/10 11u15  MR-voorzitter Bouchez wil strengere maatregelen: "Langs Franstalige kant is niet iedereen zich bewust van de ernst" Lees meer >
21/10 11u15  Drugssmokkel via luchthaven Zaventem weer op gang? "Uit Afrika in plaats van Zuid-Amerika" en daar zit corona voor iets tussen Lees meer >
21/10 11u15  Betogers beschoten met scherp in Nigeria, "verschillende doden" volgens getuigen  Lees meer >
21/10 11u15  EU-landbouwministers willen deel landbouwsubsidies koppelen aan vergroening Lees meer >
Laatste update: vandaag om 15u15
Lees meer van VRT NWS >

Knack

Verbergen Tonen
21/10 13u15  Voorzitter Grondwettelijk Hof: 'Werklastmeting bij Justitie had twintig jaar geleden al moeten gebeuren' In een uitzonderlijk interview neemt Luc Lavrysen geen blad voor de mond over 'zijn' Grondwettelijk Hof, maar ook niet over 'roekeloze plannen' van de nieuwe regering en de politieke instabiliteit van het land. 'Een bedrijfsleider of ngo'er als rechter bij het Hof? Geen slecht idee.'
21/10 12u15  Voorzitter Grondwettelijk Hof over de nieuwe regering: 'Ik zal het enthousiasme maar wat temperen' In een uitzonderlijk interview neemt Luc Lavrysen geen blad voor de mond over 'zijn' Grondwettelijk Hof, maar ook niet over 'roekeloze plannen' van de nieuwe regering en de politieke instabiliteit van het land. 'Een bedrijfsleider of ngo'er als rechter bij het Hof? Geen slecht idee.'
21/10 12u15  Politologe Robin Devroe: 'Regering-De Croo weerspiegelt op nooit geziene manier de samenleving' Niet alleen is het aantal vrouwen in de regering-De Croo historisch, zegt expert in politieke genderstereotypen Robin Devroe (UGent), ook hun bevoegdheden zijn opmerkelijk.10 
21/10 12u15  #Endsars: wat is er aan de hand in Nigeria? Al twee weken wordt in Nigeria massaal op straat gekomen tegen SARS, een elite-eenheid die buitensporig geweld gebruikt.
21/10 12u15  Coronablog: Cijfers blijven in heel het land stijgen, Bouchez wil strengere maatregelen Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
21/10 10u15  Coronablog: MR-voorzitter Bouchez vraagt strengere maatregelen Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
21/10 06u15  De jacht op de superverspreiders: 'We hebben deze zomer een gouden kans gemist' 20 procent van de besmette personen zijn verantwoordelijk voor 80 procent van alle corona-infecties. Toch maakt systematisch bron- en clusteronderzoek geen deel uit van het Belgische test- en tracingbeleid. Onbegrijpelijk, vindt de KU Leuven, die een teststraat voor studenten opent waar clusteronderzoek centraal staat.13 
21/10 06u15  Russische desinformatie of toch echt schandaal? Nog veel vragen over gelekte e-mails zoon Biden Voormalige Amerikaanse spionnen zijn stellig: Rusland zit achter de gelekte e-mails van Hunter Biden, zoon van de Democratische presidentskandidaat. Maar tastbaar bewijs hebben ze niet. En ze laten in het midden of de mails echt zijn.12 
21/10 06u15  'Je kunt niet jarenlang profiteren van de lage lonen om dan je verantwoordelijkheid te ontlopen wanneer het moeilijk gaat' Belgische kledingbedrijven hebben bij het begin van de coronacrisis bestellingen bij textielfabrieken in Bangladesh uitgesteld of geannuleerd, zo blijkt uit onderzoek van COSH! en MO*. Eerder raakte al bekend dat internationale modeconcerns dat op grote schaal deden, waardoor ze het inkomen van textielarbeiders in lageloonlanden in gevaar brachten. Kan toekomstige Europese wetgeving soelaas bieden...10 
21/10 06u15  Klimaatalarm: en onze welvaart, dan? (podcast) Hoe pakken we het klimaatprobleem aan? Knack plaatst het belangrijkste vraagstuk van onze tijd terug in het centrum van de aandacht, in een podcastreeks van acht gesprekken met evenveel experts.
20/10 18u15  Immunologe Isabelle Meyts: 'De risicogroepen? Die kennen we helemaal nog niet' Zolang we niet weten waarom de ene mens sterft aan corona terwijl de andere er nauwelijks last van heeft, is het moeilijk om een goed beleid uit te zetten, meent immunologe Isabelle Meyts. 'Ik betwijfel of het klopt dat kinderen niet besmettelijk zijn.'
20/10 18u15  'Het enige covidmedicijn dat echt overeind is gebleven, is dexamethason' Welke rol kan dexamethason betekenen nu België in de tweede golf van de coronapandemie zit? Vijf vragen aan Philippe Jorens, diensthoofd van de afdeling intensieve zorg van het universitair ziekenhuis van Antwerpen.12 
20/10 17u15  Immunologe Isabelle Neyts: 'De risicogroepen? Die kennen we helemaal nog niet' Zolang we niet weten waarom de ene mens sterft aan corona terwijl de andere er nauwelijks last van heeft, is het moeilijk om een goed beleid uit te zetten, meent immunologe Isabelle Neyts. 'Ik betwijfel of het klopt dat kinderen niet besmettelijk zijn.'
20/10 17u15  Elisabeth Meuleman (Groen): 'Voor mij mag hoorzitting over VRT wel openbaar' Commissievoorzitter Elisabeth Meuleman (Groen) wil weten hoe de VRT-directie regels omzeilde tot profijt van sommige medewerkers en bedrijven.
20/10 15u15  Ook Denemarken heeft kandidaat voor leiding OESO Denemarken schuift de diplomaat Ulrik Vestergaard Knudsen naar voren voor de post van secretaris-generaal van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO). De 51-jarige Knudsen is sinds januari 2019 al een van de drie adjunct-secretarissen-generaal van het samenwerkingsverband van 37 industrielanden.
Laatste update: vandaag om 13u15
Lees meer van Knack >

Het Nieuwsblad

Verbergen Tonen
21/10 15u15  Mathieu van der Poel belandt in gracht in Driedaagse Brugge-De Panne, maar schade lijkt mee te vallen Kersvers Ronde van Vlaanderen-winnaar Mathieu van der Poel is in een gracht beland in de Driedaagse Brugge-De Panne. De Nederlander probeerde uiterst links op de weg, vlak tegen de graskant, op te schuiven in de kopgroep toen hij buiten beeld naar beneden donderde. Hij bleef enkele minuten liggen, maar uiteindelijk werd hij met enige hulp weer op zijn benen geholpen. Op het eerste gezicht lijkt de schade nog mee te vallen.
21/10 15u15  Geen storm maar toch kliffen van anderhalve meter aan onze kust, en dat is eigenlijk goed nieuws Op het strand van Blankenberge staan opnieuw kliffen tot anderhalve meter hoog. Niet door storm Odette, wél door het extreme springtij van afgelopen weekend en de dagen voordien.
21/10 15u15  Man (24) raakt levensgevaarlijk gewond na home-invasion: “De kogel miste zijn hart op een haar na” Een 24-jarige man is dinsdagavond levensgevaarlijk gewond geraakt bij een home invasion in de Zottegemse deelgemeente Leeuwergem. De daders vluchtten weg met een Mercedes. Politie en parket hebben een onderzoek opgestart.
21/10 15u15  Zege Lazio geen goede zaak voor Club Brugge: wat zijn de kansen van blauw-zwart écht in deze groep? Er is natuurlijk grote euforie bij Club Brugge na de onverwachte winst in Rusland. Drie punten is super maar de weg naar het doel, de tweede ronde van de Champions League, is nog lang. Waarom zou Club het halen? En waarom niet?
21/10 15u15  “Marc Dutroux trekt verzoek om vervroegde vrijlating in na vernietigend psychiatrisch rapport” Marc Dutroux zal zijn verzoek om vervroegde vrijlating intrekken. Dat heeft zijn advocaat Bruno Dayez gezegd bij Sudinfo. Aanleiding van die koerswijziging is het vernietigende psychiatrische rapport over Dutroux dat werd opgemaakt naar aanleiding van zijn verzoek om voorwaardelijke vrijlating.
21/10 15u15  IJslandse premier schrikt op van aardbeving tijdens online interview De IJslandse premier Katrin Jakobsdottir werd dinsdag door een aardbeving onderbroken tijdens een online interview. De aardbeving met een kracht van 5.5 zette het zuidwesten van het land op zijn kop.
21/10 15u15  Studente heeft er al 45 pendelvluchten tussen Zürich en Brussel opzitten: “Kost me iedere keer 350 euro, maar de opleiding is het me waard” De Nederlandse Maartje Mouesttes (39) wil absoluut haar diploma ergotherapie halen aan de PXL in Hasselt. Eén probleempje, Maartje woont in het Zwitserse Zürich en werkt er deeltijds in de leerlingenzorg. En dus vliegt ze voor de praktijklessen elke donderdag naar België.
21/10 14u15  Nederlandse Koning Willem-Alexander betuigt in videoboodschap spijt over vakantie: “Ook al paste de reis binnen de voorschriften, het was heel onverstandig” De Nederlandse Koning Willem-Alexander heeft woensdag samen met koningin Máxima zijn spijt betuigd over hun vakantie naar Griekenland. Dat deed hij in een videoboodschap op het Instagram-account van het Koninklijk Huis.
21/10 14u15  31 kennissen en vrienden van Gentse dj pleegden zelfmoord tijdens coronacrisis: “Spreek erover, zoek hulp, zelfmoord is nooit de oplossing” Een Gentse DJ schreef een Instagrampost om stil van te worden. 31 kennissen en vrienden van hem pleegden zelfmoord in de afgelopen coronamaanden. Dat zijn er meer dan hij mensen kent die besmet raakten met het coronavirus. Experts vrezen dat door de tweede golf het aantal zelfdodingen zal stijgen.
21/10 14u15  Penningmeester uit Deerlijk steelt 42.000 euro van vereniging om gokverslaving te financieren Een 52-jarige man uit Deerlijk riskeert een celstraf van zes maanden voor misbruik van vertrouwen. Als penningmeester gebruikte hij zo’n 42.000 euro van beweging.net om zijn gokverslaving te financieren.
21/10 14u15  Man (24) zwaargewond bij uit de hand gelopen home invasion in Zottegem In Leeuwergem, deelgemeente van Zottegem, is dinsdagavond een 24-jarige man zwaargewond geraakt bij een home invasion. De daders vluchtten weg met een rode wagen, de politie en het parket hebben een onderzoek opgestart.
21/10 14u15  Wetenschappers halen stukje ‘bouwsteen van planeten’ naar de aarde met precisiewerk op 300 miljoen kilometer afstand Het is de Amerikaanse ruimtesonde Osiris-Rex gelukt om op de asteroïde Bennu te landen. Het is pas de eerste keer dat NASA hierin is geslaagd. In korte tijd verzamelde de sonde bodemmateriaal waarna ze weer de ruimte in schoot. Wat kan het ruimtegruis ons leren?
21/10 13u15  Reconstructie van moord Ilse Uyttersprot afgerond: “Ik ga straks naar mijn cliënte om haar te vertellen wat er nu echt gebeurd is” In Aalst is de reconstructie van de moord op Ilse Uyttersprot, die in augustus om het leven gebracht werd, woensdagmorgen vlot verlopen. De verdachte werkte mee aan de wedersamenstelling, maar over de inhoud willen de advocaten geen commentaar geven. “We gaan ervan uit dat het een assisenproces wordt waar alle antwoorden naar boven kunnen komen”, zegt advocaat van de burgerlijke partij Anthony Mallego.
21/10 13u15  NAVO-lidstaten verhogen defensiebudget onder druk van Trump De NAVO-lidstaten hebben hun defensie-uitgaven, onder voortdurende druk van de Amerikaanse president Donald Trump, verder doen toenemen. Dit jaar besteden de Europese bondgenoten en Canada volgens Navo-secretaris-generaal Jens Stoltenberg alweer 4,3 procent meer aan hun defensie.
21/10 13u15  Charles De Ketelaere: hoe een groot tennistalent toch profvoetballer bij Club Brugge werd Heel België kent hem nu en in Europa zal hij ook niet onopgemerkt blijven. Charles De Ketelaere (19) heeft met zijn uitstekende wedstrijd en beslissende goal in Sint-Petersburg een eerste stap gezet naar een veelbelovende carrière. Maar net zo goed stond hij nu ergens indoor een tennistoernooi af te werken. “Ik behoorde tot de beste jeugdspelers van Vlaanderen maar toen ze vroegen wat ik later wilde worden, antwoordde ik als enige: profvoetballer”, aldus De Ketelaere.
Laatste update: vandaag om 15u15
Lees meer van Het Nieuwsblad >

Gazet van Antwerpen

Verbergen Tonen
21/10 15u15  500 kwetsbare Mechelse gezinnen krijgen laptop: “Digitale kloof groeit zienderogen” Het Sociaal Huis Mechelen verdeelt 500 nieuwe laptops onder de meest kwetsbare leerlingen. De aankoop moet voorkomen dat ze achterstand oplopen op school.
21/10 15u15  Covid-19-testdorp op Spoor Oost moet sluiten door hevige wind Het Covid-19-testdorp op Spoor Oost in Antwerpen moet woensdagnamiddag sluiten door de hevige wind. Dat meldt het kabinet van schepen voor Gezondheidszorg Fons Duchateau (N-VA). Mensen die een afspraak hadden, zijn ingelicht en er worden maatregelen genomen om het testdorp te beveiligen voor de winter.
21/10 15u15  Mathieu van der Poel belandt in gracht in Driedaagse Brugge-De Panne, maar schade lijkt mee te vallen Kersvers Ronde van Vlaanderen-winnaar Mathieu van der Poel is in een gracht beland in de Driedaagse Brugge-De Panne. De Nederlander probeerde uiterst links op de weg, vlak tegen de graskant, op te schuiven in de kopgroep toen hij buiten beeld naar beneden donderde. Hij bleef enkele minuten liggen, maar uiteindelijk werd hij met enige hulp weer op zijn benen geholpen. Op het eerste gezicht lijkt de schade nog mee te vallen.
21/10 15u15  Kapitein Ludogorets looft offensieve weelde van Antwerp: “De aanval is niet verzwakt zonder Mbokani” Antwerp opent morgen zijn Europa League-groepsfase met een bezoek aan PFK Ludogorets. Bij de Bulgaarse kampioen is men op zijn hoede voor de offensieve kracht van de Great Old.
21/10 14u15  PSV moet in Europa League drie met corona besmette spelers missen, waaronder onze landgenoot Maxime Delanghe PSV moet het donderdag op de eerste speeldag van de Europa League tegen Granada doen zonder basisspelers Cody Gakpo en Pablo Rosario. Beide spelers hebben, net als onze landgenoot en derde doelman Maxime Delanghe, positief getest op het coronavirus. Ook twee leden uit de staf van PSV zijn besmet. Bij Granada is steraanvaller Roberto Soldado afwezig met eveneens een coronabesmetting.
21/10 14u15  Elise Mertens naar tweede ronde op WTA-toernooi Ostrava Elise Mertens (WTA 21) heeft zich woensdag geplaatst voor de tweede ronde op het WTA-toernooi in het Tsjechische Ostrava (hard/528.500 dollar). De 24-jarige Limburgse haalde het in haar eerste duel na één uur en dertien minuten tennis in twee sets (6-2 en 6-3) van de vijf jaar jongere Amerikaanse Amanda Anisimova (WTA 30), vorig jaar halvefinaliste op Roland Garrosh.
21/10 14u15  Lommel neemt afscheid van sportief directeur Ronny Van Geneugden 1B-club Lommel heeft woensdag in onderling overleg afscheid genomen van sportief directeur Ronny Van Geneugden. De 52-jarige Limburger was sinds juni vorig jaar in die functie aan de slag bij Lommel, waar hij in de jaren ‘90 ook vijf jaar actief was als speler.
21/10 14u15  KAART. Bekijk hoe zwaar corona toeslaat in jouw gemeente Het aantal coronabesmettingen, ziekenhuisopnames en overlijdens in ons land stijgt razendsnel. Hoe zit het in jouw gemeente?
21/10 14u15  ACV vraagt strengere maatregelen in winkels om personeel te beschermen Er is geen rekening gehouden met het winkelpersoneel bij het opleggen van strengere coronaregels. Dat zegt de christelijke vakbond ACV Puls. De vakbond vraagt in naam van het winkelpersoneel dan ook dringend maatregelen zoals alleen winkelen en een maximumaantal klanten in de winkels.
21/10 14u15  Waalse en Brusselse sportclubs worden gevraagd alle amateursporten vanaf 12 jaar stil te leggen De FWB, de Fédération Wallonie-Bruxelles, heeft woensdag aan al zijn sportclubs gevraagd om alle amateursportevenementen vanaf 12 jaar stil te leggen.
21/10 14u15  Mathieu van der Poel over zege in de Ronde: “Als het niet gelukt zou zijn in de sprint, zou ik er toch van hebben wakker gelegen” Nog nagenietend van zijn zege in de Ronde van Vlaanderen stond Mathieu van der Poel woensdagochtend aan de start van de Driedaagse Brugge-De Panne. Friet met biefstuk, wijn en “nog andere drankjes”, zo heeft hij zijn historische zege gevierd. “Het was vrij stevig, ja.”
21/10 13u15  Bekende advocaat Tim Smet vrijgesproken in dossier van heling en witwassen Advocaat Tim Smet is door de rechtbank van Turnhout vrijgesproken. De strafpleiter werd ervan verdacht zich te hebben laten uitbetalen met geld van de roofmoord op Christine Lenaerts, toen hij nog optrad voor de verdachte Ashley Van de Velde. De ouders van Ashley worden wel veroordeeld tot een straf met uitstel en een geldboete.
21/10 13u15  Overlegcomité zit vrijdag weer samen: druk neemt toe om coronamaatregelen verder te verstrengen Vrijdag zitten de ministers opnieuw samen in het Overlegcomité. Op de agenda staan nieuwe regels voor sport, cultuur en evenementen. Maar vanuit Franstalige hoek neemt de druk toe om verder te gaan en ook de algemene regels te verstrengen.
21/10 13u15  Bewoner gewond na keukenbrand in flat Bij een appartementsbrand op de eerste verdieping op de hoek van de Kasteelstraat met de Pastoor Poppestraat is dinsdagavond een gewonde gevallen. Het slachtoffer werd bevangen door de rook van een keukenbrand. De man was wellicht in slaap gevallen terwijl er nog een pot op het vuur stond. Buren hadden de brand opgemerkt en moesten hem wekken. Alle bewoners van het gebouw werden uit voorzorg geëvacueerd. De getroffen flat liep aanzienlijke rook- en waterschade op.
21/10 13u15  Steven Van Gucht: “Zonder maatregelen 2.000 mensen op intensieve midden november” De cijfers blijven stijgen, maar viroloog Steven Van Gucht ziet ook positieve signalen: 'Er is een kleine vertraging in de toename.' Het Crisiscentrum hoopt dat dit ons kan aanmoedigen om vol te houden. 'Met de nodige inspanningen kunnen we de curve binnen een tiental dagen opnieuw afbuigen.' Ook de nieuwe teststrategie wordt verder toegelicht.
Laatste update: vandaag om 15u15
Lees meer van Gazet van Antwerpen >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >

Meest gelezen

60x Fans ongerust om onverzorgde Britney Spears in bikini21/10 07u15 - Het Laatste Nieuws: De fans van Britney Spears (38) maken zich opnieuw grote zorgen over hun idool. De zangeres postte een filmpje op Instagram, waarin ze binnenshuis te zien is in een bikini en haar volgers tips geeft over wat je moet meenemen naar het strand.
30x Blog verkiezingen VS | Trump breekt interview af en post kwade tweets21/10 04u15 - De Standaard: Volg hier het meest recente nieuws over de Amerikaanse verkiezingen, bekijk de belangrijkste video’s en lees de eerste analyses en scherpe opinies.
27x Vrouw verlaat man voor onbestaande Amerikaanse generaal21/10 06u15 - Het Belang van Limburg: Een oplichter bracht als Amerikaanse generaal het hoofd van een 64-jarige Limburgse op hol. Hij ontfutselde zijn slachtoffer niet enkel duizenden euro’s, maar won haar zo voor zich dat ze thuis vertrok.
23x Antwerpse CEO aangehouden voor invoer van 685 kg cocaïne21/10 06u15 - Het Laatste Nieuws: Drie verdachten zitten sinds vorige week in de cel op verdenking van invoer van 685 kg cocaïne. Eén van hen is CEO Patrick L. uit Wilrijk. Bij zijn firma F.S. moesten de drugs worden afgeleverd. De lading geraakte er niet omdat de douane de cocaïne in beslag nam.
22x IN KAART: hoeveel nieuwe besmettingen telde jouw gemeente de voorbije twee weken? Ontdek het hier21/10 00u15 - VRT NWS: Lees meer >
20x IN KAART. Grootste stijgingen in West-Vlaanderen en Limburg, Luik nadert piek van april. Bekijk hier de situatie in uw regio21/10 11u15 - Het Laatste Nieuws: Het gemiddeld aantal nieuwe coronabesmettingen in België blijft stijgen, net als de ziekenhuisopnames. Deze grafieken en kaart tonen hoe de situatie in uw provincie en gemeente evolueert.
20x Kat Kerkhofs toont mislukte tattoo in ‘De slimste mens ter wereld’: “Net een spermacel”21/10 11u15 - Het Nieuwsblad: Jurylid Kat Kerkhofs vertelt in geuren en kleuren hoe ze aan haar tattoo kwam. Het idee erachter was mooi maar in realiteit draaide de tattoo niet helemaal uit zoals ze verwacht had, “net een spermacel”, aldus Kerkhofs.
20x Vandenbroucke en Van Ranst kritisch voor professor Jean-Luc Gala: "Deze man is een deel van het probleem" 21/10 08u15 - VRT NWS: Lees meer >
18x Deze 18 kilometer lange tunnel verbindt Duitsland straks rechtstreeks met Denemarken21/10 08u15 - Het Laatste Nieuws: In Denemarken is een eerste begin gemaakt rond de bouw van de langste afgezonken tunnel ter wereld, die dat land vanaf 2029 met Duitsland zal verbinden. De zogeheten Fehmarnbelt-tunnel wordt achttien kilometer lang en maakt reizen van en naar Scandinavië veel korter.
18x Fauci na zoveelste uithaal van Trump: “Nothing personal, strictly business”21/10 00u15 - Het Laatste Nieuws: Infectioloog Anthony Fauci kreeg maandag andermaal een sneer van Donald Trump. In een praatje met campagnemedewerkers zei de VS-president letterlijk dat de gerespecteerde wetenschapper “een ramp is. Als ik naar hem zou luisteren, dan hadden we nu 500.000 doden.” Ook stelt Trump vast dat “Fauci hier al 500 jaar is”.

Statistieken

Artikels:
28956
Gelezen:
33923
Aantal lezers nu:
83


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven